Σάββατο 12 Μαρτίου 2022

Κλουβί με ανοιχτή τη πόρτα…!!!!

Βάψαμε τη ζωή σε μουντό χρώμα και ελπίζαμε στη πολυχρωμία της.

Όταν τα δάκρυα μας τελείωναν το χαμόγελο επερχόταν.

Σαν το ουράνιο τόξο μετά την βροχή.

Χαθήκαμε στις σκέψεις για πράξεις που ενώ ήταν σωστές μας κάναν να νοιώθουμε ένοχοι.

Καταδικασμένοι σε αιώνιο κελί νοιώθαμε ενώ το παράθυρο ήταν ανοιχτό και τα φτερά μας έτοιμα για δράση.

Θα πετάγαμε αλλά βάλαμε εικονικές μπάρες στα γαμημένα παράθυρα και έτσι αναγκαστήκαμε να το σκάσουμε.

Αλλά εμείς τουλάχιστον το σκάσαμε και ας μας κυνηγάνε πλέον. Μια ζωή στο κυνήγι θα ‘μαστε όλοι στη τελική.

Όσοι μείναν μέσα στο κλουβί κάνουν κύκλους καθώς τους κυνηγάνε οι σκέψεις τους και εμάς τα κτήνη. Αλλά τα κτήνη ή θα κουραστούν ή θα πεθάνουν.

Αρνούμαστε να φύγουμε πρώτοι και ας αργήσουμε για τη πτήση. Στη τελική και να τη χάσουμε θα περπατήσουμε, θα κολυμπήσουμε, αν χρειαστεί θα φτιάξουμε και φτερά και ας καούνε από τον ήλιο. 

Εμείς δεν φοβόμαστε πλέον. Οραματιζόμαστε. Εσείς ακόμα εκεί θα ‘στε όμως. Αναποφάσιστοι και στάσιμοι λόγω φόβου.

Η ζωή δεν θέλει μόνο φόβο,θέλει ολα τα συναισθήματα αλλά εκεί μέσα τι συναισθήματα;

Ντρέπεσαι και τη λέξη να προφέρεις.

Γι’αυτό σου λέω, μόνος ή μαζί δραπέτευσε. Στο τελος θα βαρεθείς και να ΦΟΒΑΣΑΙ!




Νίκος Αντωνόπουλος

Η αύρα που εκπέμπεις σε συστήνει πριν καν μιλήσεις…!!!!

Αν τα πάντα γύρω μας είναι ενέργεια, είμαστε συνυπεύθυνοι τόσο για αυτή που εκπέμπουμε όσο και για αυτή που λαμβάνουμε. Το ενεργειακό πεδίο γύρω από κάθε τι – έμψυχο και άψυχο – έχει μια αποτύπωση που ονομάζουμε αύρα και διαφέρει σε συχνότητα και πυκνότητα. 

Εκτείνεται από 30 έως και 90 εκατοστά από το σώμα μας, αν και μπορεί περισσότερο, ανάλογα με τη δύναμή με την οποία εκπέμπει.

Η αύρα μας μπορεί να έχει και διάφορα χρώματα και τόνους, προσδιορίζοντας την υγεία μας από φυσικό μέχρι ψυχολογικό επίπεδο. Θεωρείται ως ένα «κουκούλι προστασίας» για τον άνθρωπο από εξωγενείς επιρροές, μα συνάμα αποτελεί και την «υπογραφή» μας, μιας και είναι τόσο μοναδική όσο και ο κάθε ένας από εμάς. 

Αυτές οι δονήσεις που εκπέμπουμε είναι που μας συστήνουν στους άλλους πριν καν μιλήσουμε, πριν καν μάθουν οτιδήποτε για μας. Και μερικές φορές ευθύνονται για τα ανεξήγητα που μας συμβαίνουν – την αυξημένη ένταση στην καθημερινότητά μας όταν έχουμε συσσωρευμένο και καταπιεσμένο θυμό, αλλά και τις θετικές εξελίξεις όταν είμαστε πιο πρόσχαροι.

Οι αρνητικές επιρροές με τις οποίες κατακλύζουμε τον οργανισμό μας – και την αύρα μας – λειτουργούν καταλυτικά στο να αποδυναμώνουν αυτές τις δονήσεις που εκπέμπουμε. Έτσι όταν έχουμε πολύ άγχος, ανησυχία, πικρία, ένταση, θυμό, αδυνατίζουμε το εσωτερικό και ενεργειακό μας περιβάλλον και συχνά αυτό μεταφράζεται σε ψυχοσωματικά συμπτώματα.

Ουσιαστικά, εισερχόμαστε σε ένα φαύλο κύκλο όπου ο εσωτερικός μας κόσμος αφήνει ευάλωτο το εξωτερικό μας περίβλημα, το οποίο γίνεται πιο επιρρεπής σε εξωγενείς παράγοντες που με τη σειρά τους μας επηρεάζουν συναισθηματικά (και ενεργειακά) και πάει λέγοντας.

Συνοπτικά, αρκεί να κατανοήσουμε πως για να είμαστε υπεύθυνοι για την ευτυχία μας, πρέπει πρώτα να αποδεχτούμε ότι το νόημα της εξαρτάται από εμάς τους ίδιους.

Εμείς αποφασίζουμε τα συναισθήματα που θα νιώσουμε, που θα βιώσουμε στο μέγιστο, που θα επιτρέψουμε να μας καταλύσουν την ενέργεια. Και καλύτερο θα είναι να είναι ευχάριστα αυτά.

Όπως την αγάπη. Γιατί όταν αγαπιέσαι πολύ παίρνεις δύναμη, ενώ όταν αγαπάς πολύ αποκτάς θάρρος. Και γεμίζει το ενεργειακό σου πεδίο με αισιοδοξία και χρώμα.

Και αυτό φαίνεται.

Γιατί εκπέμπεις χαρά.

Χωρίς καν να μιλήσεις.




Μαρία – Χριστίνα Δουλάμη

Να θυμάστε : δεν χάνετε εσείς τους άλλους, οι άλλοι χάνουν εσάς…!!!!

Οι απώλειες και οι χωρισμοί αποτελούν μια θλιβερή πραγματικότητα της ζωής. Μάθετε να αντιμετωπίζετε τη λύπη και να θυμάστε πάντα : μη χάσετε τον εαυτό σας επειδή χάσατε κάποιον άλλον.

Μην φοβάστε να χάσετε τους ανθρώπους που δεν σας εκτιμούν

Οι άλλοι χάνουν εσάς όχι εσείς τους άλλους! Χωρίς αμφιβολία, κάποια στιγμή στη ζωή σας χάσατε κάποιον που σήμαινε πολλά για σας: έναν σύντροφο, έναν φίλο, κάποιον συγγενή…

Σήμερα θα μιλήσουμε για τις συναισθηματικές απώλειες, όχι για τις φυσικές. Αναφερόμαστε στις ρήξεις που με κάποιον τρόπο ξεριζώνουν τη ζωή μας. Πρόκειται για τις σχέσεις που μας αφήνουν πληγωμένους και γεμάτους ερωτήματα.

Το πιο δύσκολο μέρος του τερματισμού μιας σχέσης οποιουδήποτε είδους είναι η δυσκολία να αντιμετωπίσουμε το γεγονός αυτό θετικά, με τρόπο που μας βοηθάει να εξελιχθούμε σε προσωπικό επίπεδο.

Μετά από έναν χωρισμό, συνήθως η αυτοεκτίμησή μας παίρνει τον κατήφορο.

Πολλοί κατηγορούν τον εαυτό τους για το τέλος της σχέσης, ξεκινώντας έτσι μια κατιούσα ελικοειδή πορεία σκέψεων και ενοχής. Σκέφτονται πράγματα του τύπου: «Θα μπορούσα να έχω κάνει κάτι διαφορετικό», «δεν μου αξίζει η αγάπη», «δεν ήμουν αρκετά καλός/ή για αυτό το άτομο…».

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: για να ξεπεράσουμε τον πόνο μιας συναισθηματικής απώλειας πρέπει να ελέγξουμε αυτά τα είδη σκέψεων που τρέχουν στο μυαλό μας.

Δεν υπάρχει χειρότερος εχθρός από τον εαυτό σας. Όταν βιώνουμε συναισθηματικές απώλειες όπως έναν χωρισμό, μερικές φορές βασανίζουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας.

Κάτι τέτοιο είναι ανώφελο. Ακολουθούν μερικές απλές, αποτελεσματικές στρατηγικές για να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας.

Αυτό που χάσατε, αυτό που αφήσατε πίσω σας και αυτό που θα σας βοηθήσει να προχωρήσετε μπροστά

Οι άνθρωποι είναι πιο ευάλωτοι από ό,τι πιστεύουμε.

Στην καθημερινότητά μας καταφέρνουμε να προσποιούμαστε ότι όλα βρίσκονται υπό έλεγχο. Αυτό μας βοηθάει να πιστεύουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα, ότι τίποτα δεν μας πληγώνει.

Σε ορισμένες περιόδους της ζωής μας το πιστεύουμε πραγματικά αυτό επειδή διατηρούμε ισχυρούς δεσμούς με τους ανθρώπους που αγαπάμε.

Οι στενές φιλίες, οι καλές οικογενειακές σχέσεις και μια ευτυχισμένη ερωτική σχέση μάς δίνουν φτερά, δύναμη και αισιοδοξία.

Μερικές φορές, όμως, αρκεί να χαλαρώσει ένας κρίκος σε αυτήν την τέλεια αλυσίδα για να καταρρεύσουν τα πάντα.

Ξαφνικά κατακλυζόμαστε σε τέτοιον βαθμό από αρνητικά συναισθήματα που κλεινόμαστε στον εαυτό μας και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, τι να σκεφτούμε ή πώς να αντιδράσουμε.

Τα θεμέλια της ύπαρξής μας μοιάζουν να έχουν καταρρεύσει κάτω από τα πόδια μας και δεν μπορούμε να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε την απώλεια, τον χωρισμό ή το άτομο που μας άφησε… και δεν ξέρουμε γιατί.

Μην ικετεύετε για αγάπη

Καταρχάς πρέπει να κατανοήσουμε ότι όλα τα αρνητικά συναισθήματα, δηλαδή η οργή, η απελπισία, η λύπη ή ο θυμός, έχουν τον σκοπό τους στον εγκέφαλό μας. Μας κάνουν να δούμε την πραγματικότητα όπως είναι έτσι ώστε να αντιδράσουμε απέναντι στον «κίνδυνο»:

Τα αρνητικά συναισθήματα είναι ενστικτώδη και μας θέτουν σε επιφυλακή για κάτι: πρόκειται να υπάρξει κάποια αντίδραση.
Αν είναι σαφές ότι κάποιος δεν μας αγαπάει, τίποτα δεν είναι πιο καταστροφικό από το να ικετεύουμε για μία ακόμα ευκαιρία.

Ο χωρισμός πονάει. Είναι απαραίτητο να βιώσετε τη λύπη, να ξεσπάσετε και να περάσετε χρόνο με τις σκέψεις σας.
Αργότερα θα καταφέρετε να αποδεχτείτε όσα έγιναν και θα αρχίσετε να προχωράτε μπροστά.

Η εστίαση στο παρελθόν και στο «τι θα γινόταν αν…» δεν ωφελεί, απλώς παρατείνει την απελπισία σας.

Οι άλλοι χάνουν εσάς, όχι εσείς τους άλλους

Οι άλλοι χάνουν εσάς, εσείς δεν χάνετε κανέναν. Το να βλέπετε έτσι τα πράγματα δεν αποτελεί εγωκεντρισμό αλλά συναισθηματική δύναμη. Να θυμάστε τα εξής:

Αν οι άλλοι δεν ανταποκρίθηκαν στις ελπίδες και στα όνειρά σας, αν δεν κατάλαβαν την αξία σας, αν δεν ανταπέδωσαν την αγάπη σας, τη στοργή σας, την καλοσύνη σας, τότε οι άλλοι χάνουν εσάς, όχι εσείς εκείνους.

Δεν μπορείτε να κατηγορείτε τον εαυτό σας για αυτήν την απώλεια.

Μην ντροπιάζετε και μη βασανίζετε τον εαυτό σας. Μη σκέφτεστε ότι πρέπει να αλλάξετε για να ταιριάξετε στα σχέδιά τους.

Μη χάσετε ποτέ την ταυτότητά σας ή αυτό που σας κάνει σπουδαίους. Αν σε κάποιους δεν αρέσει, είναι δικό τους πρόβλημα. Αν δεν καταλαβαίνουν, δεν υπάρχει λόγος να βασανίζεστε. Οι άλλοι χάνουν εσάς, όχι εσείς εκείνους.

Καλλιεργήστε την αγάπη για τον εαυτό σας, φροντίστε την αυτοεκτίμησή σας και μην καταστρέφετε τα ωραία σας γνωρίσματα για τα οποία προσπαθήσατε τόσο σκληρά απλώς επειδή κάποιοι δεν τα είδαν ή επειδή δεν ταίριαζαν στο σχήμα της καρδιάς τους.

Μη χάσετε τον εαυτό σας απλώς επειδή χάσατε κάποιον

Δεν αξίζει να χάσετε τον εαυτό σας. Δεν είναι υγιές να σταματήσετε να αγαπάτε τον εαυτό σας επειδή κάποιος επέλεξε να αποστασιοποιηθεί όταν εσείς ελπίζατε να είστε κοντά του.

Αν επιλέξετε να σταματήσετε να φροντίζετε τον εαυτό σας ή αν επιλέξετε να αποστασιοποιηθείτε από την καρδιά σας, θα γίνετε θλιβεροί αιχμάλωτοι.

Θα γίνετε αιχμάλωτοι του ατόμου που σας είπε όχι και σας έκλεισε την πόρτα φυτεύοντας σπόρους θλίψης στον νου σας.
Κλείστε αυτό το κεφάλαιο και δώστε τέλος στον κύκλο του πόνου.

Βγείτε έξω και ξαναγνωρίστε τον εαυτό σας.

Μην υποκαταστήσετε τη χαμένη αγάπη με κάποια άλλη για να αισθανθείτε καλύτερα και να ξεχάσετε.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να θεραπευτείτε και να ξαναθυμηθείτε αυτά που σας κάνουν ευτυχισμένους. Μάθετε ποια είναι τα όνειρά σας και τι έχει νόημα για σας.

Αυτό που χάσατε δεν υπάρχει πλέον. Ανήκει στο παρελθόν. Τώρα έρχονται καινούργιες χαρές και νέες ελπίδες.

Αν το θέλετε, μπορείτε να το επιτύχετε.




Ευγενική παραχώρηση εικόνων: Stasia Burrington
Ευγενική παραχώρησης κύριας εικόνας: wikiHow.com

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Δύναμη έχεις όταν βρίσκεις το κουράγιο να φύγεις από εκεί που δεν υπάρχει τίποτα πια να σε κρατά…!!!!

Αγαπητέ αναγνώστη/ αναγνώστρια,
υπήρξε μια περίοδος στη ζωή μου που ήμουν στο ίδιο σημείο με εσένα. Βρισκόμουν σε μια σχέση που με είχε κάνει να χάνω πλήρως την επαφή με τον εαυτό μου. Μια σχέση που με τύφλωνε και με εξανάγκαζε να ξεχνώ όλα όσα είχαν σημασία για εμένα.

Αλλά όσο περισσότερο το σκέφτομαι τώρα, τόσο περισσότερο πιστεύω ότι ήμουν εγώ αυτή που είχα παγιδευτεί μέσα σε ένα ατσάλινο κλουβί. Κι όμως, εκείνη την εποχή δεν είχα ιδέα τι ήταν το σωστό και τι το λάθος. Επειδή, βλέπετε ήμουν πολύ καλά βυθισμένη στον κόσμο των ψεμάτων ώστε να μπορώ να καταλάβω τι συνέβαινε πραγματικά.

Κι ακόμα πονάω όταν το λέω αυτό, αλλά υποθέτω ότι ήμουν πολύ αδύναμη για να αντιληφθώ τα προειδοποιητικά σημάδια που υπήρχαν παντού γύρω μου. Ή ίσως ήμουν αποφασισμένη να κάνω αυτό το άτομο να με αγαπήσει όσο το αγαπούσα κι εγώ.

Και ίσως, φοβόμουν το άγνωστο. Ίσως, ήμουν πολύ τρομοκρατημένη για να υπερασπιστώ τον εαυτό μου, να αλλάξω κατεύθυνση και τελικά να αναζητήσω το σωστό μονοπάτι που θα με οδηγήσει στο επόμενο υπέροχο ταξίδι μου. Αλλά η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν ήθελα να παραδεχτώ την αδυναμία μου. 

Πίστευα ότι ήμουν αρκετά δυνατή για να ξεπεράσω τις δύσκολες στιγμές. Πίστευα ότι όλα όσα βίωνα είχαν επίσης έναν συγκεκριμένο σκοπό.

Τώρα, όταν το σκέφτομαι, δεν μπορώ ειλικρινά να πω ότι εκείνη η περίοδος της ζωής μου με έκανε ακριβώς τον άνθρωπο που είμαι σήμερα. 

Όμως, ήταν κάτι άλλο που με ανάγκασε να συνειδητοποιήσω πόσο ανόητα φερόμουν στον εαυτό μου. Μετά από πολλά ψέματα που έλεγα στον εαυτό μου, επιτέλους μου αποκαλύφθηκε ότι όσο προσπαθούσα απεγνωσμένα να φτιάξω τη ζωή μου να μοιάζει εξωτερικά με παραμύθι, εσωτερικά πονούσα πολύ.

Συνειδητοποίησα ότι δεν μπορώ να πιέζω κάτι που δεν ήταν γραφτό να γίνει. 

Συνειδητοποίησα ότι πολύ απλά δεν μπορούσα να ζήσω υποκρινόμενη ότι η ζωή μου είναι τέλεια, ενώ στην πραγματικότητα ήμουν ένα βήμα πριν την ολική κατάρρευση. Ήταν τότε που συνειδητοποίησα ότι το να είμαι δυνατή δεν είχε να κάνει με το να κρατώ όλο το βάρος του συναισθηματικού πόνου στους ώμους μου. 

Δεν είχε να κάνει με το να προσπαθώ να διορθώσω κάτι που ήταν σπασμένο. Και το σημαντικότερο, δεν είχε να κάνει με την επιβίωση.

Έμαθα επιτέλους ότι…

Το να είσαι δυνατός/η σημαίνει να έχεις το κουράγιο να φύγεις όταν δεν υπάρχει τίποτα να σε κρατά. Σημαίνει να έχεις την ψυχική δύναμη και τη συναισθηματική ικανότητα να το παίρνεις απόφαση. 

Σημαίνει να αποδέχεσαι το γεγονός ότι ορισμένα πράγματα δεν είναι προορισμένα για σένα και μπορεί να σου πάρει χρόνο για να επουλώσεις τις πληγές σου. Σημαίνει ότι θα αφήσεις πίσω σου ό,τι σε πονά.

Μια και καλή. Χωρίς γυρισμό. Μού πήρε πολύ χρόνο, αλλά μόλις το συνειδητοποίησα ότι θέλω να κάνω αυτή τη ζωή και να βιώσω όλες της τις εκφάνσεις αντί να είμαι ένας παθητικός επιβάτης περιμένοντας για τη μέρα της κρίσης, ανακάλυψα ξανά τον εαυτό μου.

Από εκείνη τη στιγμή, υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι θα είμαι ειλικρινής με εμένα. Υποσχέθηκα ότι θα εστιάσω σε αυτό που έχει σημασία για εμένα, ότι θα με εκτιμώ περισσότερο και ότι θα είμαι πολύ προσεκτική ως προς το να αποφασίζω ποιος μένει και ποιος φεύγει από τη ζωή μου.

Και έκανα ακριβώς αυτό. Αποδέχτηκα το παρελθόν μου. Αλλά επίσης αποδέχτηκα και τα δυνατά μου σημεία. Βρήκα με κάποιο τρόπο το κουράγιο να αποφεύγω το φόβο για το άγνωστο και να ξεκινήσω μια νέα ζωή. 

Μετά από πολλές αποφάσεις, πολλές προκλήσεις, πολλά λάθη και λίγες ακόμα μικρές απογοητεύσεις, είμαι εδώ. Και η ζωή μου έχει μεταμορφωθεί εντελώς.

Έτσι, αν είστε απεγνωσμένοι για ένα σημάδι, να ένα. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει σωστή ώρα και τέλεια στιγμή γι’ αυτά τα πράγματα στη ζωή. Ακούγεται τρομακτικό, αλλά είστε μόνοι σας σε αυτό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε μια βαθιά αναπνοή, να πάρετε φόρα και να τολμήσετε το βήμα.




Stephanie Reeds

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Εννιά χρόνια μαζί με ΑΓΑΠΗ και ΦΩΣ...!!!!

Αγαπημένοι μου άγγελοι της γης..σήμερα γιορτάζουμε τα εννιά χρόνια του...''Αγάπη και φως''…..το blog που δημιουργήθηκε…σε μια νύχτα…..με την καθοδήγηση των αγγέλων….σήμερα έχει γενέθλια...οι άγγελοι γιορτάζουν μαζί μας και γεμίζουν τον ουρανό και τη γη με τις χαρμόσυνες μελωδίες τους…μεγάλη χαρά για όλους μας…!!!

Αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες….άγγελοι της Γης…όλοι εσείς που στηρίξατε τη σελίδα αυτή και την κάνατε δική σας με την αγάπη σας….και την επισκεψιμότητα σας..!!!

Σας είμαι ΕΥΓΝΩΜΩΝ…γιατί όλο αυτό το διάστημα γίναμε μια οικογένεια…..και μοιραστήκαμε...ότι καλύτερο είχε ο καθένας να δώσει..!!!

Για μένα είναι μεγάλη τιμή να έχω μια μεγάλη συμπαντική οικογένεια….που με αγαπά και με στηρίζει σε όλη αυτή την προσπάθεια που κάνω καθημερινά….!!!

Νιώθω ότι ο σκοπός μου παίρνει σάρκα και οστά από την δική σας….αγάπη…..υποστήριξη και ενθάρρυνση…!!!

Θέλω να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για να σας δείξω ότι η αγάπη σας μου δίνει δύναμη…κουράγιο…φτερά…!!!!

ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΜΕ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΟΥ, ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΦΩΣ ΣΕ ΟΣΕΣ ΨΥΧΕΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ.

Τα εννιά αυτά χρόνια θεωρώ ότι όλοι γίναμε καλύτεροι …σοφότεροι και με περισσότερη αγάπη, αυτοπεποίθηση…κατανόηση…συμπόνοια…με όλα αυτά τα συναισθήματα που βοηθούν στην αφύπνιση και την εξέλιξη μας...!!!

Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ, ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΘΕΙΚΗ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΦΑΝΩ ΑΝΤΑΞΙΑ ΤΗΣ..!!!!

Ο Θεός και οι άγγελοι με υποστηρίζουν στη προσπάθεια μου αυτή και με βοηθούν ώστε να κάνω τις καλύτερες επιλογές άρθρων……για να βοηθήσει όλους….αλλά και τον καθένα σας ξεχωριστά για κάθε πρόβλημα που τον απασχολεί….και να βρει μια λύση που αρμόζει στα προβλήματα τους...!!!

Εύχομαι τα καλύτερα για όλους σας….κάθε όνειρο ….επιθυμία και ευχή σας να πραγματοποιηθεί σύντομα…να θυμάστε...ότι ο Θεός και οι άγγελοι είναι πάντα δίπλα σας και περιμένουν να τους ζητήσετε την βοήθεια τους..!!!!

Όλες οι προσευχές σας εισακούονται….έχετε εμπιστοσύνη στη Θεϊκή συγχρονικότητα...και τα θαύματα σύντομα θα είναι στην πόρτα σας…!!!

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους σας….σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης….ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ''ΕΝΑ''…!!! 

Νιώστε το αυτό….και θα νιώσετε…την αγάπη του Χριστού..!!!

Μοιράστε αγάπη και χαμόγελα..κάθε στιγμή της μέρας σας…θα σας γυρίσουν πολλαπλασιασμένα…να είστε σίγουροι….!!!

Αυτή η σελίδα είναι ότι σημαντικότερο έχω μετά τα παιδιά και τα εγγόνια μου...!!!

ΕΓΙΝΕ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ…!!!

Γιατί πιστεύω ότι ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να κάνουμε έναν κόσμο γεμάτο ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΦΩΣ..!!!

ΕΥΓΝΩΜΟΝΩ καθημερινά...τον ΘΕΟ….τους ΑΓΓΕΛΟΥΣ….και όλους ΕΣΑΣ…που είστε κομμάτι της ζωής μου..!!!


ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΙ...!!!



Αγάπη και φως

Λένα Μπαξέ

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022

Δεν έχω πια χρόνο να ασχοληθώ με ανώριμους ανθρώπους…!!!

«Μέτρησα τα χρόνια μου και συνειδητοποίησα, ότι μου υπολείπεται λιγότερος χρόνος ζωής απ’ ό,τι έχω ζήσει μέχρι τώρα… Έχω περισσότερο παρελθόν από ό,τι μέλλον.

Αισθάνομαι όπως αυτό το παιδάκι που του έδωσαν ένα γεμάτο μπολ με κεράσια: τα πρώτα τα καταβρόχθισε με λαιμαργία, αλλά όταν παρατήρησε ότι του απέμεναν λίγα, άρχισε να τα γεύεται με βαθιά απόλαυση.

Δεν έχω πια χρόνο να ασχοληθώ με τις μετριότητες.

Δε θέλω να βρίσκομαι σε συγκεντρώσεις όπου παρελαύνουν παραφουσκωμένοι εγωισμοί.

Με ενοχλεί η ζήλια και όσοι προσπαθούν να καταστρέψουν εκείνους που θαυμάζουν, να υποτιμήσουν τους ικανότερους για να οικειοποιηθούν τη θέση τους, το ταλέντο τους και την τύχη τους.

Μισώ να είμαι μάρτυρας των ελαττωμάτων που γεννά η μάχη για ένα μεγαλοπρεπές αξίωμα.

Δεν έχω χρόνο για ατέλειωτες φλυαρίες, για άχρηστες συζητήσεις θεμάτων που σχετίζονται με τις ζωές των άλλων που δεν αποτελούν μέρος της ζωής τους.

Δεν έχω πια χρόνο για να διαχειριστώ τις ευαισθησίες των ανθρώπων που παρά τη χρονολογική τους ηλικία είναι ανώριμοι.

Δεν έχω πια χρόνο για ατέρμονες συγκεντρώσεις όπου συζητούνται πράγματα που γνωρίζω από πριν ότι δε θα καταλήξουν πουθενά.

Δεν μπορώ να δεχτώ και να ανεχτώ τους καιροσκόπους.

Οι άνθρωποι δεν συζητούν πια για το περιεχόμενο, μετά βίας κάνουν λόγο απλά για τις ετικέτες. Ο χρόνος μου είναι σπάνιος για να συζητώ για τους τίτλους, τις ετικέτες. Θέλω την ουσία, η ψυχή μου βιάζεται…

Δεν υπάρχουν πια πολλά κεράσια στο μπολ…

Θέλω να ζήσω δίπλα σε ανθρώπους που παραμένουν άνθρωποι. Που ξέρουν να γελούν με τα λάθη τους. Που δεν επαίρονται για το θρίαμβό τους. Που δε θεωρούν τον εαυτό τους εκλεκτό, πριν από την ώρα τους. Που δεν αποφεύγουν τις ευθύνες τους. Που υπερασπίζονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Και που το μόνο που επιθυμούν είναι να βαδίζουν μαζί με την αλήθεια και την ειλικρίνεια.

Το ουσιώδες είναι αυτό που αξίζει τον κόπο στη ζωή.

Θέλω να περιτριγυρίζομαι από πρόσωπα που ξέρουν να αγγίζουν την καρδιά των ανθρώπων… Άνθρωποι τους οποίους τα σκληρά χτυπήματα της ζωής τους δίδαξαν πως μεγαλώνει κανείς με απαλά αγγίγματα στην ψυχή.

Ναι, βιάζομαι, αλλά μόνο για να ζήσω με την ένταση που μόνο η ωριμότητα μπορεί να σου χαρίσει.

Σκοπεύω να μην πάει χαμένο κανένα από τα κεράσια που μου απομένουν… Είμαι σίγουρος ότι ορισμένα θα είναι πιο νόστιμα απ’ όσα έχω ήδη φάει.

Σκοπός μου είναι να φτάσω ως το τέλος ικανοποιημένος και σε ειρήνη με τη συνείδησή μου και τους αγαπημένους μου.

Εύχομαι και ο δικός σου να είναι ο ίδιος γιατί με κάποιον τρόπο θα φτάσεις κι εσύ…»




Mário Coelho Pinto de Andrade

Γιατί πρέπει να σταματήσεις να πατάς αναβολή στο ξυπνητήρι σου από αύριο…!!!!

Το κουμπί της αναβολής στο ξυπνητήρι λύνει ένα απλό πρόβλημα: Αντί να χρειάζεται να κάνετε μια σειρά από βήματα για να ρυθμίσετε ξανά το ξυπνητήρι σας όταν αυτό σταματήσει το πρωί, με ένα απλό άγγιγμα και... voila! Κερδίζετε μερικά ακόμη πολύτιμα λεπτά ύπνου.

Αλλά δεν είναι πραγματικά αυτός ο λόγος που υπάρχει το κουμπί αναβολής. Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το κουμπί αναβολής κάθε μέρα επειδή στερούνται ύπνου. Όταν χτυπούν τα ξυπνητήρια τους, η πρώτη τους σκέψη δεν είναι «Ώρα να σηκωθείς».

Η πρώτη τους σκέψη είναι: «Πρέπει να κοιμάμαι περισσότερο».

Το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι η ταλαιπωρία, αλλά η στέρηση ύπνου και το κουμπί της αναβολής δεν το λύνει.

Με απλά λόγια, το τελευταίο μέρος του κύκλου του ύπνου είναι η κατάσταση αποκατάστασης του ύπνου (επίσης γνωστή ως REM ή ύπνος των ονείρων). 

Όπως εξηγεί το Inc., τα εννέα λεπτά ύπνου που κοιμάστε αφού πατήσετε το κουμπί αναβολής δεν εντάσσονται στο κομμάτι αυτό. Μπορεί να κοιμάστε, αλλά δεν αποκομίζετε τα πλήρη οφέλη από αυτόν τον ύπνο.

Επομένως, είναι καλύτερο να ρυθμίσετε το ξυπνητήρι σας για εννέα λεπτά αργότερα, γιατί αυτά τα εννέα λεπτά είναι πιθανό να έχουν πολύ περισσότερα οφέλη για εσάς από τα "λεπτά της αναβολής".

Το κουμπί αναβολής δεν είναι εργαλείο - Είναι προειδοποίηση

Ενώ μερικοί άνθρωποι φαίνεται να τα καταφέρνουν λίγο πολύ με λιγότερο ύπνο, η συντριπτική πλειονότητα - ακόμη και εκείνοι που ισχυρίζονται ότι δεν χρειάζονται πολύ ύπνο - χρειάζονται τουλάχιστον έξι ώρες για να αποδώσουν σε ένα εύλογο γνωστικό επίπεδο. 

Η επιστήμη λέει ότι οι περισσότεροι από εμάς χρειαζόμαστε περίπου 7,5 ώρες ύπνου για να λειτουργήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε.

Αυτό είναι λοιπόν το σημείο εκκίνησης: Ανεξάρτητα από το πόσο απασχολημένος αισθάνεστε, επιλέξτε έναν αριθμό - ας πούμε επτά ώρες - και πάτε προς τα πίσω. Εάν πρέπει να σηκωθείτε στις 6:30, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχετε κοιμηθεί μέχρι τις 11:30.

Παράλληλα, αν δυσκολεύεστε να αποκοιμηθείτε το βράδυ, σταματήστε να πίνετε καφεΐνη κάποια στιγμή το απόγευμα. Σταματήστε να χρησιμοποιείτε τις συσκευές σας περίπου 30 λεπτά πριν τον ύπνο.

Κλείστε τα φώτα γύρω στις 11:15 - ο μέσος άνθρωπος χρειάζεται περίπου 15 λεπτά για να αποκοιμηθεί - και στη συνέχεια χαλαρώστε, αφήστε το μυαλό σας να περιπλανηθεί. Μη σκέφτεστε να πάτε για ύπνο. Μην προσπαθήσετε να πάτε για ύπνο. Απλά χαλάρωσε.

Αν σας παίρνει πολύ χρόνο για να κοιμηθείτε, δεν πειράζει. Πηγαίνετε ξανά για ύπνο την ίδια ώρα την επόμενη μέρα.

Με τον καιρό, το σώμα σας - και, το πιο σημαντικό, το μυαλό σας - θα αρχίσουν να προσαρμόζονται.

Και όταν χτυπήσει το ξυπνητήρι, μην πατήσετε το κουμπί αναβολής. Παρόλο που μπορεί να νιώθετε υπνηλία, σηκωθείτε και ξεκινήστε τη μέρα σας.

Με τον καιρό, ειδικά καθώς αρχίζετε να αναρρώνετε από τη χρόνια στέρηση ύπνου που σας έχει ταλαιπωρήσει, το να σηκώνεστε χωρίς να πατήσετε το κουμπί αναβολής θα γίνει ευκολότερο.

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα, η συνέπεια είναι το κλειδί για να πετύχετε έναν πιο αποδοτικό ύπνο.




ΦΩΤΟ : © istock

Μην επιτρέπεις σε κανέναν να σε ρίχνει ψυχολογικά. Σε κανέναν…!!!!

-Οι άνθρωποι θα είναι κακοί μαζί σου αν τους το επιτρέψεις. Ίσως να μην είναι πραγματικά κακοί αλλά απλώς να μην έχουν τις καλύτερες προθέσεις για σένα ώστε και πάλι να πληγωθείς.

Μην τους το επιτρέψεις. Μην δώσεις σε κανέναν το προνόμιο να σε ρίξει. Εσύ και μόνο εσύ έχεις τα κλειδιά για την ευτυχία σου.

Επειδή οι άνθρωποι μπορούν και θα προσπαθήσουν να σε πληγώσουν, κάποιες φορές σκόπιμα και άλλες όχι. Είναι επιλογή τους να σε κάνουν να νιώσεις με έναν συγκεκριμένο τρόπο - ότι δεν αξίζεις, ότι είσαι μια αποτυχία. Αλλά είναι επίσης δική σου επιλογή το πώς θα αντιδράσεις.

Έχεις την επιλογή να μην κολλήσεις σε αυτό, να μην σε ενοχλήσει. Έχεις την επιλογή να διαλέξεις πως θα ξοδέψεις τον χρόνο σου. Πρέπει να αποφασίσεις τι αξίζει και τι όχι τον χρόνο σου. Τι θα σε πληγώσει και τι θα σου φέρει την ευτυχία.

Ίσως να ακουστεί κλισέ αλλά η ζωή είναι πολύ μικρή για να την χαραμίσεις σε ανθρώπους και καταστάσεις που σε κάνουν να νιώθεις σαν αποτυχία. 

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την χαραμίσεις με ανθρώπους που προφανώς δεν θέλεις να είναι στην ζωή σου. Αυτό δεν είναι κατανόηση και αγάπη - είναι κακοποίηση και αυτό-σαμποτάζ.

Άφησε αυτούς που δεν εξυπηρετούν το καλό σου. Δεν έχεις ευθύνη για τις πράξεις και την φύση τους. Έχεις την ευθύνη μόνο για τις δικές σου πράξεις και σκέψεις- το τι επιτρέπεις στην ζωή σου, τι σκέφτεσαι, τι λυπάσαι…

Κανείς δεν μπορεί να σε πληγώσει και να σε κάνει να αισθανθείς άσχημα χωρίς την συγκατάθεση σου. Μερικές φορές πρέπει να αναρωτηθείς: «Αγαπώ περισσότερο τον εαυτό μου;»

Επειδή το θέμα είναι πως οι άνθρωποι με τους οποίους περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας είναι αυτοί που διαμορφώνουν το άτομο που είμαστε. 

Γι αυτό είναι σημαντικό να περιβάλλεσαι από καλούς και θετικούς ανθρώπους. Ανθρώπους που σε ανεβάζουν και σε εμπνέουν για να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Εν τέλει, όλοι είμαστε άνθρωποι. Είμαστε ευαίσθητα ανθρώπινα όντα αλλά είμαστε επίσης άτομα που πάντα επιθυμούμε κάτι. Είμαι άτομα που αποφασίζουμε να σηκωθούμε όταν η ζωή μας ρίχνει.

Οπότε, μην αφήσεις κανέναν να σε κάνει να νιώσεις πως δεν αξίζεις. Οι άνθρωποι που είναι κακοί μαζί σου το κάνουν συνήθως επειδή τους λείπει κάτι που εσύ έχεις. 

Να προσέχεις τους θυμωμένους ανθρώπους και το από πού προέρχεται ο θυμός τους. Αν προκαλείται από ζήλεια φύγε μακριά τους και μην επιτρέψεις στην αρνητικότητα τους να σε καθοδηγήσει.

Όταν αποφασίσεις να εγκαταλείψεις όλα όσα δεν σε βοηθούν, η ζωή σου θα γίνει πιο φωτεινή. Θα αισθανθείς μια χαρά και μια ζωντάνια που δεν έχεις ξανανιώσει. Και περισσότερη χαρά είναι αυτό που χρειάζεται ο κόσμος.




Από dinfo

Μην φοβάσαι έναν χωρισμό, δεν είναι πιο επώδυνος από μια συμβιβασμένη ζωή…!!!!

Αν ο άνθρωπος που στέκεται δίπλα σου, δεν σε κάνει καλύτερο άνθρωπο, αν δεν σου δείχνει την εκτίμηση, το σεβασμό, το νοιάξιμο, την φροντίδα που σου αξίζει, χώρισε, σήμερα.

Αν δεν σε νοιάζεται, αν δεν ξέρει καν ποια είναι τα σημαντικά σου και ποια τα αδύνατα σημεία σου, αν το πρώτο φιλί της καλημέρας, δεν σου λέει κι όλα τα “σ’αγαπώ”, χώρισε σήμερα.

Αν δεν σε ρωτάει “πώς ήταν η μέρα σου” και τι θα ήθελες να κάνετε μαζί, αν δεν είναι δίπλα σου, πλάι σου, κοντά σου, σε κάθε στιγμή, είτε είσαι στα καλύτερα σου είτε είσαι στα χειρότερά σου, χώρισε σήμερα.

Αν μπαίνουν κριτήρια στην αγάπη, το πώς είσαι, πώς δείχνεις, πόση χαρά κουβαλάς ή πόση θλίψη, χώρισε σήμερα.

Μην φοβάσαι έναν χωρισμό, δεν είναι πιο επώδυνος από μια συμβιβασμένη ζωή. Δεν είναι πιο θλιβερός από ένα “μαζί” υπό όρους και συνθήκες.

Αξίζεις έναν άνθρωπο που θα μοιραστείς μαζί του από το φαγητό σου μέχρι… οργασμούς! Έναν άνθρωπο που θα γίνει μέρος κι από το γέλιο κι από το δάκρυ σου!

Αξίζεις μια ζωή, που δεν θα την ρημάξεις, μόνο και μόνο από φόβο για έναν χωρισμό!

Κάνε στον εαυτό σου το δώρο, και κλείσε το κεφάλαιο, τώρα!




Ατομικά ρολόγια υψίστης ακριβείας επιβεβαίωσαν τη θεωρία του Αϊνστάιν για τη διαστολή του χρόνου…!!!!

Επιστήμονες στις ΗΠΑ μέτρησαν τη θεωρία σχετικότητας του ‘Αλμπερτ Αϊνστάιν και πιο συγκεκριμένα τη διαστολή του χρόνου στην μικρότερη κλίμακα που έχει καταστεί δυνατό μέχρι σήμερα.

Έδειξαν ότι δύο μικροσκοπικά ατομικά ρολόγια οπτικού πλέγματος, ευρισκόμενα σε υψομετρική απόσταση μόλις ενός χιλιοστού μεταξύ τους ή όσο το πλάτος μιας μύτης μολυβιού, χτυπάνε με διαφορετική ταχύτητα και άρα δείχνουν διαφορετικούς χρόνους.

Κάποτε τα τεστ της σχετικότητας απαιτούσαν τα ρολόγια ακριβείας να χωρίζονται από αποστάσεις χιλιάδων χιλιομέτρων μεταξύ τους (π.χ. ένα ρολόι στη Γη και ένα σε δορυφόρο), κάτι που πλέον είναι περιττό.

Οι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Προτύπων και Τεχνολογίας (NIST) των ΗΠΑ και του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, με επικεφαλής τον Τομπάιας Μπόθγουελ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Nature”, ανέφεραν ότι τα πειράματα τους δείχνουν πως είναι δυνατό να κατασκευαστούν ατομικά ρολόγια 50 φορές πιο ακριβή από τα σημερινά.

Επίσης τόσο ακριβή ατομικά ρολόγια ίσως μελλοντικά μπορούν να λειτουργήσουν ως “μικροσκόπια” ανοίγοντας τον δρόμο για να αποκαλυφθεί πώς η σχετικότητα και η βαρύτητα αλληλεπιδρούν με την κβαντομηχανική, ένα μεγάλο αίνιγμα στο πεδίο της Φυσικής.

Η γενική θεωρία σχετικότητας του Αϊνστάιν του 1915 εξηγεί φαινόμενα σε μεγάλη κλίμακα, όπως είναι η βαρυτική επίδραση στον χρόνο, και έχει σημαντικές πρακτικές εφαρμογές όπως η διόρθωση των δορυφορικών μετρήσεων GPS. Μολονότι η θεωρία αυτή έχει πια ηλικία πάνω από έναν αιώνα, παραμένει άκρως γοητευτική για τους φυσικούς.

Οι επιστήμονες, μεταξύ άλλων, χρησιμοποιούν ατομικά ρολόγια για να μετρήσουν τη σχετικότητα με όλο και μεγαλύτερη ακρίβεια, κάτι που ευελπιστούν ότι τελικά θα τους βοηθήσει να εξηγήσουν με ποιό τρόπο η βαρύτητα αλληλεπιδρά με την κβαντομηχανική, η οποία “βασιλεύει” στον υποατομικό κόσμο.

Σύμφωνα με τη θεωρία σχετικότητας και τη στρέβλωση του χωροχρόνου που προβλέπει, δύο ατομικά ρολόγια σε ελαφρώς διαφορετικά ύψη σε ένα βαρυτικό πεδίο χτυπούν με διαφορετικό ρυθμό. 

Ένα ρολόι χτυπάει πιο αργά σε χαμηλότερο ύψος, δηλαδή ο χρόνος κυλάει πιο αργά, κάτι που επιβεβαιώθηκε και με το νέο πείραμα (το οποίο χρηματοδοτήθηκε μεταξύ άλλων από τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ), που έγινε σε μικρότερη απόσταση των δύο ρολογιών μεταξύ τους από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν.

«Τα ρολόγια οπτικού πλέγματος είναι ήδη τα καλύτερα στον κόσμο και τώρα πετύχαμε ένα επίπεδο απόδοσης τους που κανένας δεν είχε δει έως τώρα», δήλωσε ο καθηγητής φυσικής Σίμον Κόλκοβιτς.

Τα ατομικά ρολόγια είναι τόσο ακριβή επειδή εκμεταλλεύονται μια θεμελιώδη ιδιότητα των ατόμων: όταν ένα ηλεκτρόνιο αλλάζει ενεργειακό επίπεδο, απορροφά ή εκπέμπει φως με μια συχνότητα που είναι η ίδια για όλα τα άτομα ενός συγκεκριμένου χημικού στοιχείου. 

Τα οπτικο-ατομικά ρολόγια κρατούν τον χρόνο χρησιμοποιώντας ένα λέιζερ που είναι συντονισμένο ακριβώς σε αυτή τη συχνότητα. 

Το νέο πείραμα έγινε με ατομικά ρολόγια που χρησιμοποιούν “νέφη” παγιδευμένων ατόμων στροντίου σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και στα οποία είναι δυνατό να μετρηθεί φασματοσκοπικά η βαρυτική διαστολή του χρόνου.




ΑΠΕ – ΜΠΕ
ΦΩΤΟ shutterstock

Τρίτη 8 Μαρτίου 2022

Οι 4 συνήθειες των τυχερών ανθρώπων – Πώς θα σας χαμογελάσει η τύχη…!!!!

Μια μαύρη γάτα που θα βρεθεί στο διάβα μας, ένας σπασμένος καθρέφτης που μπορεί να προμηνύει εφτά χρόνια γρουσουζιάς, ο ανάδρομος Ερμής. Πολλές δικαιολογίες θα μπορούσαμε να βρούμε για τις άτυχες στιγμές μας, τα πάντα όμως είναι θέμα οπτικής σύμφωνα με τους ειδικούς, ακόμα και η τύχη μας!

Η τύχη μας είναι προδιαγεγραμμένη εξαρχής ή μπορούμε να πάρουμε τον έλεγχό της στα χέρια μας; Συνηθίζουμε να πιστεύουμε ότι την τύχη μας δεν μπορούμε να την ελέγξουμε.

Ωστόσο, αυτό είναι και το σημείο που οι ερευνητές των κοινωνικών επιστημών θα διαφωνήσουν: η τύχη μας είναι τελικά πολυεπίπεδη και εν μέρει εξαρτάται από τις δικές μας πράξεις, καθώς όσοι συγκαταλέγουν τον εαυτό τους στους τυχερούς αυτού του κόσμου, είναι πιο ευέλικτοι στις αλλαγές του περιβάλλοντός τους και πιο ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες.

Η εξήγηση είναι απλή: όσο πιο πολλές είναι οι ευκαιρίες που εμφανίζονται στο διάβα μας, τόσο και πολλαπλασιάζονται τα θετικά αποτελέσματα, που θα μπορούσαν να προσδιοριστούν ως «τύχη». Αντίθετα, κάποιος που αισθάνεται άτυχος, τείνει να είναι πιο αγχωμένος με αποτέλεσμα να παίρνει λιγότερα ρίσκα και να είναι πιο απαισιόδοξος.

Οι συνήθειες των τυχερών ανθρώπων

Ο ακαδημαϊκός Richard Wiseman επιχείρησε μέσα από μια μακροχρόνια μελέτη δέκα ετών να προσδιορίσει το ρόλο που παίζουν οι αποφάσεις μας στην πορεία της τύχης 400 ανδρών και γυναικών ηλικίας 18 έως 84 ετών. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, οι τυχεροί άνθρωποι έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:

§ Παρατηρούν αλλά και δημιουργούν τις ευκαιρίες.

§ Δρουν σύμφωνα με τη διαίσθησή τους.

§ Μετατρέπουν ακόμα και τις αναποδίες και τις ατυχίες σε πλεονέκτημα, τις λαμβάνουν ως ένα μάθημα.

§ Βλέπουν θετικά το μέλλον και γνωρίζουν τις επιθυμίες τους.

Πώς θα βελτιώσετε την τύχη σας

§ Αντίστροφη ψυχολογία: Την επόμενη φορά που δεν θα έρθουν όλα όπως τα περιμένατε, αντί να αναρωτηθείτε «γιατί σε εμένα;», αναρωτηθείτε «γιατί όχι σε εμένα;». Από κάθε αποτυχία, παίρνουμε και ένα χρήσιμο για το μέλλον μάθημα.

§ Διευρύνετε τον κοινωνικό σας κύκλο. Όσο δύσκολες κι αν είναι οι φιλίες στην ενήλικη ζωή, με τον εμπλουτισμό νέων ατόμων, θα βρεθείτε σε μονοπάτια άγνωστα, αλλά και ενδιαφέροντα.

§ Πείτε «ναι» πιο συχνά. Όταν τελικά καταφέρουμε να βγούμε από τη ζώνη ασφαλείας μας και αυτά που ήδη γνωρίζουμε, τότε ανακαλύπτουμε πράγματα για τον εαυτό μας και συνειδητοποιούμε ότι μπορούμε να φτάσουμε πιο μακριά από όσο πιστεύουμε. Ευκαιρία να αναλογιστείτε αυτές τις προκλήσεις μέσα και από τις αλλαγες στη ζωή του Καρλ Άλεν (Τζιμ Κάρεϊ) στην ταινία «Ναι Σε Όλα».

§ Χαμογελάστε! Κόντρα στην κατήφεια των ημερών, φορέστε το πιο όμορφό σας χαμόγελο και παρατηρήστε πόσα αποκομίζετε, τόσο ψυχολογικά όσο και σε ποικιλία ατόμων.

Η αισιοδοξία είναι μια κατάσταση που σήμερα λείπει από την καθημερινότητά μας. Βλέποντας όμως τα πράγματα υπό άλλο πρίσμα και παίρνοντας περισσότερα ρίσκα, η καλοτυχία θα έρθει από μόνη της. Όπως λέει και ένα γνωμικό: «Εάν δεν σου αρέσει το μέρος που βρίσκεσαι, κουνήσου, δεν είσαι δέντρο».




ygeiamou.gr

Μόρφωση δεν είναι μόνο η γνώση, μόρφωση είναι να αναπτύσσουμε τις ανθρώπινες μας αξίες…!!!!

«Ο μορφωμένος διαφέρει από τον αμόρφωτο, όσο ο ζωντανός από τον νεκρό» – Αριστοτέλης

Ναι, τελείωσες το πτυχίο σου, έκανες και το μεταπτυχιακό σου. Είσαι πλέον μορφωμένος; Όχι απαραίτητα.

Θέλω να σου θυμίσω πως οι περισσότεροι «σοφοί» που πέρασαν από αυτό τον πλανήτη, δεν έγιναν σοφοί από τις γνώσεις που έλαβαν σε σχολεία και πανεπιστήμια, ούτε και απέδειξαν την αξία τους μέσω ενός χαρτιού αλλά μέσα από τα βιώματά τους, δίνοντας το καλό παράδειγμα στους υπολοίπους.

Μόρφωση δεν είναι μόνο η γνώση, δηλαδή όσα μαθαίνουμε στα σχολεία ή μέσα στην κοινωνία.

Μόρφωση είναι και ο τρόπος που χρησιμοποιούμε την γνώση που έχουμε λάβει, δηλαδή ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε στους συνανθρώπους μας και τα υπόλοιπα ζωντανά πλάσματα του τόπου, ο τρόπος που βάζουμε το κοινό καλό πάνω από τις προσωπικές μας φιλοδοξίες και ευχαριστήσεις.

Μόρφωση πάει να πει να παίρνουμε από την φύση όσα μπορεί να μας δώσει, να το μοιραζόμαστε με τους συνανθρώπους μας (και τα υπόλοιπα πλάσματα του πλανήτη) και να αφήνουμε και κάτι για τις επόμενες γενιές. 

Μόρφωση είναι να κρατάμε και να αναπτύσσουμε τις ανθρώπινες μας αξίες, όπως η δικαιοσύνη, το καθήκον, η τιμιότητα, η αλήθεια, η εργατικότητα και η αγάπη προς τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον, εξελίσσοντας την ανθρώπινη κοινωνία προς το μέλλον που της αξίζει.

Όπως είπε και ο Θερβάντες : «Υπάρχουν άνθρωποι τους οποίους η γνώση [των λατινικών] δεν τους εμποδίζει να είναι ζώα».

Μια ματιά στην ύπαιθρο πολλές φορές φτάνει για να σε πείσει: σκουπίδια σε κάθε γωνιά, αποψίλωση των δασών μας, κατακερματισμός των φυσικών οικοσυστημάτων μας, άναρχη ανάπτυξη, γκολφ και ξενοδοχεία στις παραλίες ωοτοκίας των χελωνών, υπεραλίευση των θαλασσών μας και πολλά άλλα που ούτε καν μπορώ να απαριθμήσω.

Πόσω μάλλον άμα σκεφτεί κανείς το πώς συμπεριφερόμαστε στους συνανθρώπους μας. Αν αμφιβάλλεις ρίξε μια βόλτα στην πόλη, προσπάθησε να διασταυρώσεις τον δρόμο, δες τι γίνεται στα parking των αναπήρων ή απλά βάλε ειδήσεις και δες πόσοι κλέβουν τα χρήματα του λαού ή καταχρώνται την εξουσία που τους δόθηκε από αυτόν για να τους οδηγήσει σε «ένα καλύτερο αύριο».

Επομένως, εκτός από την γνώση που θα λάβεις εσύ και τα παιδιά σου στο σχολείο και το πανεπιστήμιο, φρόντισε να διδαχτείς (αλλά και να διδάξεις) παιδεία, σωστή συμπεριφορά και μόρφωση. 

Και πολλά από αυτά τα μαθήματα σ’ τα δίνει η ίδια η φύση, αν απλώς έρθεις πιο κοντά της.

Θα μου πεις, μα διαβάζω! Εφημερίδες, περιοδικά, blogs, αθλητικά: δεν μπορεί κανείς να γίνει πολύ μορφωμένος όταν διαβάζει μόνο αυτό που του αρέσει.

«Μάταια είναι η εκμάθηση χωρίς σκέψη, επικίνδυνη είναι η σκέψη χωρίς εκμάθηση» σύμφωνα με τον Κομφούκιο.




Κωνσταντίνος Χαραλάμπους 

Δείτε σε ποιον αρχαίο θεό αντιστοιχεί το ζώδιό σας…!!!!

Ποιος θεός ταιριάζει με το ζώδιό σου;
Με τις σωστές μετρήσεις, καταλήγουμε στην Αρχαία Ελληνική Αστρολογία, η οποία έχει 13 ζώδια, με διαφορετικές χρονικές διάρκειες :

18 Δεκ. – 18 Ιαν. = Τοξότης ή Κένταυρος (32 μέρες) – Άρτεμης

19 Ιαν. – 15 Φεβ. = Αιγόκερως ή Παν ( 28 μέρες) – Εστία

16 Φεβ. – 11 Μαρ. = Υδροχόος ή Γανυμήδης ( 24 μέρες) – Ήρα

12 Μαρ. – 18 Απρ. = Ιχθύς ( 38 μέρες ) – Ποσειδώνας

19 Απρ. – 13 Μαίου = Κριός ή Άρνειος ( 25 μέρες) – Αθηνά

14 Μαιου – 19 Ιουν. = Ταύρος ή Σιδώνειος Τάυρος ( 37 μέρες ) – Αφροδίτη

20 Ιουν. – 20 Ιουλ. = Δίδυμοι ή Διόσκουροι( 31 μέρες ) – Απόλλωνας

21 Ιουλ. – 9 Αυγ. = Καρκίνος ( 20 μέρες ) – Ερμής

10 Αυγ. – 15 Σεπτ. = Λέων ή Βασιλίσκος ( 37 μέρες ) – Δίας

16 Σεπτ. – 30 Οκτ. = Παρθένος ή Δίκη ( 45 μέρες ) – Δήμητρα

31 Οκτ. – 22 Νοεμ. = Ζυγός ή Χήλαι Σκορπιού ( 23 μέρες ) – Ήφαιστος

23 Νοεμ. – 29 Νοεμ. = Σκορπιός ( 7 μέρες ) – Άρης

30 Νοεμ. – 17 Δεκ. = Οφιούχος ( 18 μέρες ) – Διόνυσος

Ο Κένταυρος καθορίζει την μοίρα την πνευματικότητα και την θρησκεία.

Ο Παν καθορίζει την μοίρα των εξουσιών και των τιμών.

Ο Γανυμήδης καθορίζει την μοίρα της φιλίας.

Ο Ιχθύς καθορίζει την μοίρα του εσώτερου ψυχισμού και της έχθρας.

Ο Άρνειος καθορίζει την μοίρα της ζωής.

Ο Ταύρος καθορίζει την μοίρα του πλούτου.

Οι Διόσκουροι καθορίζουν την μοίρα της αδελφότητας.

Ο Καρκίνος καθορίζει την μοίρα της συγγένειας – οικογένειας.

Ο Βασιλίσκος καθορίζει την μοίρα των τεχνών.

Η Δίκη ξαθορίζει την μοίρα της υγείας.

Οι … αι Χήλαι Σκορπιού καθορίζουν την μοίρα την μοίρα του γάμου.

Ο Σκορπιός καθορίζει την μοίρα του θανάτου. Ο Οφιούχος καθορίζει την μοίρα της μυήσεως.




Τα Ελληνικά Φωνήεντα όπως ΔΕΝ τα Διδαχτήκατε ποτέ…!!!!


ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΩΝΗΕΝΤΑ
Τα Ελληνικά φωνήεντα… μας φωνάζουν και δηλώνουν το καθένα ξεχωριστά μία έκφραση ενέργειας.

Το γράμμα (Α) συμβολίζει την Δύναμη της Αρχής. (ΕΝ)

Το γράμμα (Ε) συμβολίζει τη πορευομένη Δύναμη.

Το γράμμα (Η) συμβολίζει τη Δύναμη με διπλή κάθοδο.

Το γράμμα (Ι) συμβολίζει τη κατερχόμενη Δύναμη.

Το γράμμα (Ο) συμβολίζει τη Δύναμη του χώρου γενικά.

Το γράμμα (Υ) συμβολίζει τη Δύναμη που συγκεντρώνεται.

Το γράμμα (Ω) συμβολίζει τη Δύναμη του γήινου χώρου… γι αυτό και προσφωνούμε στο τέλος της ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ… Ω-Μέγα… και θαυμαστά τα «έργα» των ΕΛΛΗΝΩΝ…!

Τα σύμφωνα χωρίς τα φωνήεντα… αχρηστεύονται… και μαζί αγκαλίτσα δημιουργούν τη φωνητική… διότι τα φωνήεντα αλλά και οι φθόγγοι παράλληλα κατά τον σχηματισμό τους… ανοίγουν τη φωνητήρια οδό και στερούνται οποιουδήποτε φραγμού ή επαρκούς στένωσης… ώστε τελικά να παραχθεί ακουστή τριβή.

Ο εξερχόμενος αέρας από το φάρυγγα μας… για τον σχηματισμό ενός φωνήεντος… περνάει πρώτα πάνω από το κέντρο της γλώσσας μας… με ομοιόμορφο τρόπο, χωρίς όμως πρακτικά να βρίσκει αντίσταση πουθενά. Έτσι τα φωνήεντα αποτελούν τη μία από τις δύο κατηγορίες στην ταξινόμηση των φθόγγων… όπου η άλλη κατηγορία είναι τα σύμφωνα.

Το πάντρεμα τους όμως… σχηματίζουν λέξεις όπως : ΕΛΛΗΝ=123.




ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΙΦΙΓΕΝΗΣ (Ε,Ι,)

Οδηγίες επιβίωσης για το Μεγάλο Γεγονός που είναι προ των πυλών...!!!!

«Το Γεγονός», είναι ένα συμβάν που θα φέρει αρκετές αλλαγές στον πλανήτη μας και την ανθρωπότητα. Για πολλούς από εμάς δεν είναι σαφές τι πρόκειται να γίνει, ούτε πότε. Παράλληλα, μεγάλη μερίδα του κόσμου που αμφισβητεί «Το Γεγονός». Κατά συνέπεια, τα παρακάτω αφήνονται στην κρίση σας. -d-

Η Γη είναι ο τελευταίος πλανήτης στον γαλαξία που εξακολουθεί να ελέγχεται από την σκοτεινή πλευρά και πρέπει να ελευθερωθεί άμεσα..

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ

Τα μεγάλα ενεργειακά κύματα που φτάνουν στη Γη από το Κεντρικό Γαλαξιακό Ήλιο και ταυτόχρονα η πίεση που προκαλούν οι Δυνάμεις του Φωτός στην επιφάνεια του πλανήτη από τα κάτω προς τα άνω (Compression Breakthrough), δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την εκδήλωση των γεγονότων που θα οδηγήσουν στην απελευθέρωση του πλανήτη

Η ακριβής ημερομηνία που θα συμβεί αυτό δεν μπορεί να προβλεφθεί. Επειδή πάρα πολλές ομάδες από όλο τον κόσμο συμμετέχουν σ’ αυτή την προσπάθεια, πολλές πληροφορίες πρέπει να παραμείνουν μυστικές για να εγγυηθεί η ασφάλεια των επιχειρήσεων. 

Το μόνο που μπορεί να λεχθεί είναι ότι είμαστε πολύ κοντά. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο τα δίκτυα ενημέρωσης και υποστήριξης τίθενται σε εφαρμογή, ώστε να μπορεί να προετοιμαστεί ο γενικός πληθυσμός.

Η Γη και οι κάτοικοι της έχουν χειραγωγηθεί από την σκοτεινή πλευρά και την Cabal επί 25.000 χρόνια, με φυλάκιση και καραντίνα και τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να βγούμε από τη μαύρη τρύπα. 

Είναι ο τελευταίος πλανήτης στον γαλαξία που έχει απομείνει υπό τον έλεγχο της σκοτεινής πλευράς και πρέπει να απελευθερωθεί. Η εκδήλωση των γεγονότων αυτών θα είναι μια επανάσταση για τον πλανήτη, τόσο στο φυσικό όσο και στο αιθερικό επίπεδο

Στο μη φυσικό επίπεδο: Ένα μεγάλο κύμα θείας ενέργειας και φωτός που προέρχεται από τον Κεντρικό Γαλαξιακό Ήλιο κατευθύνεται προς την επιφάνεια του πλανήτη. (Ο Κεντρικός Γαλαξιακός Ήλιος είναι ένα τεράστιο αντικείμενο που βρίσκεται προς την πλευρά του αστερισμού του Τοξότη.) 

Η ενέργεια από τον Κεντρικό Ήλιο θα διεγερθεί από ένα φλας ή ένα ειδικό είδος φωτός από τον δικό μας Ήλιο και θα διαπεράσει τη Γη και την ανθρωπότητα, αυξάνοντας τις συχνότητες όλων των ζωντανών οντοτήτων στον πλανήτη.

Η ανθρωπότητα θα ηρεμήσει από το φως της αγάπης και της δυαδικότητας. Θα είναι μια θαυμάσια ενέργεια η οποία δεν εμφανίστηκε ποτέ πριν στη Γη. Όλοι στη θα την νιώσουν και θα αντιλαμβάνονται ότι κάτι έχει συμβεί.

Γεγονότα που θα συμβούν στο φυσικό επίπεδο:

– Οι συλλήψεις των μελών της Cabal (που ήδη ξεκίνησαν).

– Η ανασύνταξη των Χρηματοπιστωτικών Συστημάτων.

– Η Αποκάλυψη, δηλ. η απελευθέρωση πληροφοριών για τους εξωγήινους.

– Το ξεκίνημα ενός νέου, δίκαιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, με διάθεση κεφαλαίων ευημερίας για όλη την ανθρωπότητα.

– Εγκαθίδρυση ενός νέου κυβερνητικού/πολιτικού συστήματος, εκπαιδευτικού συστήματος, συστήματος υγειονομικής περίθαλψης κλπ.

– Η αφύπνιση της ανθρωπότητας αργά και σταδιακά όσον αφορά την ύπαρξη θετικών εξωγήινων πολιτισμών και των γαλαξιακών μας συνδέσεων.

– Εισαγωγή νέων προηγμένων τεχνολογιών.

– Απελευθέρωση της πνευματικής ανάπτυξης και των τεχνολογιών θεραπείας για κάθε άνθρωπο στον πλανήτη.

Υπάρχουν ακόμα πολύ περισσότερα για να προσβλέπουμε. Όλοι θα πρέπει να συμφωνούν ότι υπάρχουν κάποιες δυνάμεις που υποστηρίζουν το Φως και την απελευθέρωση του πλανήτη εντός του ηλιακού συστήματος. 

Υπάρχουν και μερικές δυνάμεις ομοίως κάτω από την επιφάνεια του πλανήτη. Προχωρούν προς την επιφάνεια του πλανήτη επειδή είναι το κύριο πεδίο μάχης, το επίκεντρο όλης αυτής της κατάστασης, που δεν περιορίζεται μόνο στην Γη. 

Όταν συμβεί αυτή η επανάσταση, το ονομάζουμε Γεγονός, το οποίο περιλαμβάνει πολλά πράγματα την ίδια στιγμή.

Όταν οι Δυνάμεις του Φωτός αναλάβουν τα ΜΜΕ και αρχίσουν να απελευθερώνουν πληροφορίες σχετικά με την εξωγήινη ζωή, τα εγκλήματα του Cabal, τις προηγμένες τεχνολογίες, τότε θα έχουμε πλήρη Αποκάλυψη.

Μέρος της πλήρους Αποκάλυψης θα αποτελούν οι μαζικές συλλήψεις των μελών της Cabal και η οικονομική ανασύνταξη. Ήδη η Ανατολική Συμμαχία (BRICS) έχει προετοιμαστεί γι’ αυτό εδώ και πολύ καιρό.

Βεβαίως, βαίνουμε σταδιακά προς την πρώτη επαφή, που θα είναι μια επίσημη επαφή μεταξύ του πολιτισμού της Γης και άλλων θετικών εξωγηίνων πολιτισμών από όλο τον γαλαξία. Το Γεγονός θα είναι σημείο ενεργοποίησης που θα ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία

Όλα αυτά είναι μια σύντομη επισκόπηση του Γεγονότος. 

Και φυσικά θα έχουμε τον παλμό από τον Κεντρικό Γαλαξιακό Ήλιο . Ο Κεντρικός Γαλαξιακός Ήλιος είναι μια ζωντανή οντότητα που εκπέμπει τον παλμό της ενέργειας του, σύμφωνα με την παγκόσμια συνείδηση μας, το επίπεδο συνειδητότητας μας και το επίπεδο της αφύπνισης μας. 

Όταν θα έχουμε τη διάσπαση της συμπίεσης και το επίπεδο αφύπνισης της ανθρωπότητας θα είναι αρκετά υψηλό, τότε η ανθρωπότητα θα λάβει και τον παλμό της αυξημένης ενέργειας από την Πηγή, τον Κεντρικό Γαλαξιακό Ήλιο.
Οδηγίες επιβίωσης πριν από την Εκδήλωση του Γεγονότος:

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε μια μη βίαιη απελευθέρωση του πλανήτη μας, μαζί με ένα λαμπρό και όμορφο μέλλον για όλους. 

Δεδομένου ότι δεν ξέρουμε την ακριβή ημέρα, μήνα ή έτος της Εκδήλωσης, καλό θα ήταν να ακολουθηθούν μερικοί απλοί κανόνες προφύλαξης:

– Να διατηρείτε προμήθειες τροφίμων στο σπίτι σας για 2 εβδομάδες ξεκινώντας από σήμερα.

– Να έχετε τα κατάλληλα αποθέματα φαρμάκων για εσάς και τα μέλη της οικογένειας σας.

– Να φυλάξετε κάποια επιπλέον χρήματα στο σπίτι σας.

– Να διατηρείτε καύσιμα στο αυτοκίνητο σας πάνω από το μισό ντεπόζιτο.

– Να έχετε ενήμερα τα μέλη της οικογένειας σας και τους φίλους σας.

– Να συμμετέχετε σε μια από τις 6 περιοχές της ομάδας εργασίας – σε αυτό το web-site για να βοηθήσετε στην απελευθέρωση του πλανήτη μας.

– Να συμμετέχετε στους εβδομαδιαίους διαλογισμούς.

Τι να περιμένετε στον οικονομικό τομέα μετά την Εκδήλωση:

Η ανθρωπότητα θα εισέλθει σε μια χρυσή εποχή, τα οικοσυστήματα θα θεραπευτούν, όλοι θα καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες και θα έχουν την ελευθερία να δημιουργούν και να ταξιδεύουν ελεύθερα. Αυτό θα ανοίξει το δρόμο για πολλά ακόμα βήματα στην εξέλιξή μας, πέρα ​​από αυτά που κατανοούμε τώρα.

Η Απελευθέρωση είναι κοντά!




Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε στο άρθρο τα links: prepareforchange.net