Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Ένας άγγελος που ξεχάστηκε είσαι…!!!!

Ένας άγγελος που ξεχάστηκε είσαι… Ξεχάστηκε και χάθηκε στους λαβύρινθους της σκέψης… Κοίταξες τους άλλους, τους είδες διαφορετικούς και σκέφτηκες ότι είσαι λάθος… Ότι χρειάζεται να έχεις συγκεκριμένη συμπεριφορά για να μπορείς να ζήσεις ανάμεσα τους… και χάθηκες… Δεν κατάλαβες ότι χρειαζόταν να παραμείνεις διαφορετικός… 

Ότι χρειάζεται να γίνεις διαφορετικός μήπως και καταφέρεις να τους ξυπνήσεις από το λήθαργο που τους έφερε η ύλη… 

Μήπως καταφέρεις και τους κάνεις να ενθυμηθούν από πού έρχονται, ποιοι ήταν κάποτε και πώς μπορούν να μεταμορφώσουν τις σκιερές τους στιγμές σε φωτεινές… 

Μετανάστες στην ύλη όλοι μας αφήσαμε πίσω την κοινή πατρίδα και ντυθήκαμε ρούχα από χώμα και νερό… κυλήσαμε στην γη δακρύζοντας… 

Είχαμε βλέπεις δύσκολο έργο να εκπληρώσουμε… Και πώς να παραμείνουν ελαφροπάτητα τα βήματά μας όταν από την πρώτη κιόλας στιγμή μας αγκαλιάζει η λήθη… Αυτός είναι ο προορισμός μας… το έργο που χρειάζεται να εκπληρώσουμε όλοι μας… ο καθένας με τον δικό του τρόπο… βαδίζοντας το δικό του μονοπάτι… 

Πρώτα να ενθυμηθούμε ποιοι είμαστε και μετά αυτό, να το μοιραστούμε με τους άλλους… Να ξανανιώσουμε τα φτερά στην πλάτη μας και ανοίγοντας τα να απλωθούμε στη Απεραντοσύνη. 

Έτσι κι αλλιώς, εκείνη την ιερή ώρα του θανάτου, όταν το σώμα γλιστράει προς τα κάτω παρασύροντας το πέπλο της λήθης, αφήνοντας την Ψυχή να πετάξει ελεύθερη ξανά με όλη τη σοφία της Ύπαρξης να την πλημμυρίζει, εκείνη την ώρα υπερβαίνουμε μυαλό και συναισθήματα, νιώθουμε πέρα από τις πέντε μας αισθήσεις και αποκαλυπτόμαστε ενθυμούμενοι ξανά… 

Μην κλαις λοιπόν γι' αυτούς που φεύγουν, γίνονται άγγελοι ξανά… για μας να κλαις που βασανιζόμαστε μέσα στην σπηλιά του Πλάτωνα προσπαθώντας να βρούμε το φως και ξεχνάμε τα φτερά μας…




namaste 
despoina palamari 
pulseoflove.blogspot.gr 

Να γιατί συναντάς τους λάθος ανθρώπους και τι μπορείς να κάνεις για να έλξεις τον σωστό...!!!!

Πρόκειται για ένα μεγάλο και πονεμένο θέμα. Πολλές γυναίκες το μόνο που λένε για χρόνια ολόκληρα, είναι ότι “τραβάνε” τους λάθος άντρες και γι’ αυτό στεναχωριούνται ή παιδεύονται τόσο πολύ. Τι είναι αυτό που σε κάνει να επιλέγεις τον λάθος τύπο; Πώς μπορείς να το αλλάξεις; 

Και πώς θα σου φαινόταν αν τελικά ο μαγνήτης σου να ξεκινούσε να λειτουργεί λίγο καλύτερα; Ελπίζω αυτοί οι τρόποι να σε βοηθήσουν να βρεις έναν υπέροχο σύντροφο. Άλλωστε όταν είσαι ευθυγραμμισμένη, θετική και συνειδητοποιημένη όλα είναι πιθανά. 

Η ενέργεια ρέει εκεί που βάζεις την προσοχή σου 
Αν είσαι συνέχεια στα τηλέφωνα με τις φίλες σου λέγοντας πόσο άτυχη είσαι στις σχέσεις σου, αν το βράδυ πριν κοιμηθείς λες στον εαυτό σου “αχ κακομοίρα μου μόνη θα καταλήξεις”, αν συζητάς συνεχώς για τα στραβά που έχει ένας άνθρωπος που συνάντησες και εάν βλέπεις τον εαυτό σου, σε δέκα χρόνια από τώρα, μόνη κι έρημη σε ένα διαμέρισμα με πέντε γάτες, τότε είναι πολύ πιθανό κάποιο από αυτά τα σενάρια να γίνει τελικά η πραγματικότητα σου. 

Η ενέργεια ρέει εκεί που βάζεις την προσοχή σου οπότε αν επικεντρώνεις μόνιμα στο αρνητικό, είναι σαν να το ταΐζεις. Αυτό θέλεις; 

Η άσκηση σου : 
Κάθε μα κάθε ημέρα, να κλείνεις τα μάτια σου και να σε φαντάζεσαι σε μια υπέροχη σχέση που σε κάνει να νιώθεις ευτυχισμένη. Μπορείς να αφήσεις τη φαντασία σου ελεύθερη να “χτίσει” το σενάριο όπως αυτή θέλει. Μπορείς να γράψεις και σε ένα χαρτί όλα όσα θα ήθελες να έχει ο σύντροφος σου. Φρόντισε μόνο να είναι η διατύπωση θετική. 

Μη γράφεις «να μην είναι δεσμευμένος» αλλά «θέλω να είναι έτοιμος για την συντροφική σχέση μας». Βρες την άκρη του νήματος Το πιο πιθανό είναι ότι ένα συγκεκριμένο μοτίβο επαναλαμβάνεται σε κάθε σου σχέση. Μπορεί να κάνεις σχέση με δεσμευμένους, με αδύναμους, με σκληρούς ή με αδιάφορους και συνήθως η ιστορία να επαναλαμβάνεται μέχρι να πάρεις το μάθημα που χρειάζεται να πάρεις. 

Να, πώς μπορείς να σπάσεις τον φαύλο κύκλο : 
Πήγαινε πίσω στα παιδικά σου χρόνια κιόλας και θυμήσου τον πρώτο σου έρωτα στο δημοτικό. Μήπως βρίσκεις ομοιότητες με τις τωρινές σου σχέσεις; Πήγαινε ακόμα πιο πίσω : τι πίστευαν στην οικογένεια σου για τους άνδρες, την πίστη, την αρμονία, την συντροφικότητα; Ζήσατε καταστάσεις που στιγμάτισαν εσένα ή κάποιον από την οικογένεια σου; 

Η άσκηση σου : 
Σε ένα χαρτί κάνε δύο λίστες με όσα πιστεύεις ότι είναι οι άνδρες και ξεκίνα γράφεις. Αν πιστεύεις ότι είναι άπιστοι γράψε το, αλλά στη διπλανή λίστα να γράψεις ότι οι άνδρες είναι πιστοί. Για να το κάνεις πιο αποτελεσματικό, γράψε και τα ονόματα όσων ανδρών ξέρεις που είναι πιστοί, σταθεροί και συντροφικοί. 

Κάθε φορά που θα συναντάς ένα θετικό πρότυπο θα το συμπληρώνεις τη λίστα σου. Σύντομα θα γράψεις και το όνομα κάποιου που θα αγαπηθείτε πολύ. 

Δώσε ξύλο στον κακό εαυτό σου 
Ο κακός σου εαυτός σου ψιθυρίζει στο αυτάκι “έλα μωρέ, μην τα ψειρίζεις, και αυτός καλός είναι. Καλύτερος από το να είσαι μόνη σου” ή “έλα μωρέ, αυτός σε κοιτάει και λιώνει, δεν είναι κακό να τονώσεις λίγο τον εγωισμό σου”. Ο εγωισμός, η απελπισία και ο φόβος είναι οι λάθος λόγοι για να ξεκινήσεις μια σχέση. 

Η άσκηση σου : 
Ασκήσου στην αυτοεκτίμηση. Απόδειξε στον εαυτό σου ότι τον εκτιμάς και ότι δεν θα τον “πουλήσεις” για λίγη προσοχή και παρέα. Πιο καλή η μοναξιά από το να θρέψεις το κομμάτι του εαυτού σου που πάντα σε μπλέκει σε περιπέτειες. 

Μην κάνεις υποθέσεις 
Κάθε φορά που πέφτεις στην παγίδα του να κάνεις υποθέσεις, φτάνεις σε λάθος συμπεράσματα και αυτό είναι νόμος. Αν υπάρχει κάτι αδιευκρίνιστο και θολό στον αέρα, ξεκίνα εσύ τη συζήτηση που θα το ξεκαθαρίσει. 

Είναι ίσως λίγο δύσκολο να το κάνεις την πρώτη φορά, αλλά μόλις βρεις το θάρρος και το κάνεις, θα σταματήσεις να παιδεύεσαι με υποθέσεις, θα σταματήσεις να αγωνιάς, θα πάρεις τη χαρά της δράσης και στο τέλος θα διαπιστώσεις ότι αυτή σου η πρωτοβουλία σε γλύτωσε από πολλά. 

Γενικά μη χάνεις χρόνο περιμένοντας, κλαίγοντας ή κάνοντας σενάρια. Αν περιμένεις ένα τηλεφώνημα που βλέπεις ότι δεν έρχεται, τηλεφώνησε εσύ. Από την αντίδραση στην άλλη άκρη της γραμμής θα καταλάβεις πολλά. Αν θέλεις μια συνάντηση, επιδίωξε τη. Από την έκβαση θα καταλάβεις επίσης πολλά και σημαντικά. 

Η άσκηση σου : 
Μπορείς στην αρχή μιας σχέσης να κλείνεις τα ματιά και να ζητάς με ειλικρίνεια από το σύμπαν να σου φανερώσει όσα χρειάζεται να ξέρεις για αυτόν τον άνθρωπο. Αν το θέλεις πραγματικά, σύντομα θα έχεις νέα αλλά και εξελίξεις προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση. 

Δράσε 
Είναι αρκετά σημαντικό να κινήσεις κάποια νήματα ώστε να γίνει γνωστή η πρόσθεση σου για μια καλή σχέση. Αν θέλεις κάποιον που να μην αγαπάει το αλκοόλ και τις καταχρήσεις ασφαλώς και δε θα πας στα μπαρ περιμένοντας να βρεις εκεί το αγόρι σου. Αν σου αρέσει η γυμναστική ασφαλώς και θα ξεκινήσεις γυμναστική ή μια σειρά από ομαδικές δραστηριότητες που θα σε πάνε πιο κοντά στην ενέργεια αυτού που αναζητάς. 

Ανέβασε την ενέργεια σου για να μπορέσεις να έλξεις κάτι καλύτερο από αυτό που είχες μέχρι τώρα. Αν είσαι ξεκάθαρη στο τι θέλεις τότε οι επιλογές σου θα είναι καλύτερες εξ'αρχής. 

Η άσκηση σου : 
Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βγεις από την αδράνεια. Μπορείς να βρεις ένα νέο χόμπι, ένα νέο ενδιαφέρον, οτιδήποτε θα σε κάνει να σηκωθείς από την καρέκλα την ημέρα και από τον καναπέ το βράδυ προκειμένου να νιώσεις καλύτερα, να γεμίσεις από ενδορφίνες και εκπέμψεις χαρά που θα έλξει όλα τα καλά στη ζωή σου. 

Κάνε χώρο για το καινούργιο 
Αν ο υπολογιστής σου είναι γεμάτος από φωτογραφίες του πρώην σου, τότε με ποιον τρόπο ακριβώς περιμένεις να έρθει ο νέος έρωτας στη ζωή σου; Ακόμα και ένα μπλουζάκι του αν κρατάς, αυτό σε δένει μαζί του, και όχι με την καλή έννοια. 

Ένα μεγάλο μάθημα που έχεις να πάρεις είναι να μάθεις να αφήνεις ό,τι δε σου χρειάζεται πλέον και να κάνεις χώρο συναισθηματικά αλλά και πρακτικά για το καινούργιο στη ζωή σου. 

Η άσκηση σου : 
Σταμάτα να μιλάς, να σκέφτεσαι και να ασχολείσαι με τα παλιά. Καθάρισε τις ντουλάπες σου, τους σκληρούς σου δίσκους, το υπόγειο σου. Πέτα ό,τι σε βαραίνει. Αυτός είναι ο μοναδικός πνευματικός, συναισθηματικός και πρακτικός τρόπος για να κάνεις χώρο στο νέο. 

Θεραπεύσου 
Κάνε τις “αποτυχίες” σου στον έρωτα μια αφορμή για να καταλάβεις καλύτερα τον εαυτό σου, για να ισορροπήσεις και να θεραπευτείς από όσα μπορεί να σε κρατάνε πίσω. Δεν είναι ανάγκη να ζεις με τις δύσκολες εμπειρίες σου. Διάβασε εδώ γιατί δεν είναι ανάγκη να ζεις για πάντα με τα τραύματα σου και πάρε δύναμη αλλά και έμπνευση για να βρεις τον βελτιωμένο σου εαυτό. 

Η άσκηση σου : 
Μπορείς να ξεκινήσεις κάποιου είδους ψυχοθεραπεία, να παρακολουθήσεις σεμινάρια, να κάνεις διαλογισμό ή και ρέικι και να διαβάσεις βιβλία που έχουν να κάνουν με την αυτοβελτίωση. Όλα αυτά θα σε βοηθήσουν λιγότερο ή περισσότερο να δεις διαφορά και να ξεκινήσεις ένα νέο, και ευτυχισμένο αυτή τη φορά, κεφάλαιο στη ζωή σου. 




Καίτη Φαρμάκη 
anewlife.gr

Ποιο ζώδιο έχει τις μεγαλύτερες ψυχικές ικανότητες...!!!!

Ο καθένας έχει κρυμμένες ψυχικές ικανότητες. Κάποιοι ξέρουν πώς να τις διοχετεύσουν καλύτερα από άλλους. Η αξιοποίηση αυτών των δυνάμεων απαιτεί δυνατή πίστη, αυτοπεποίθηση και άκαμπτη αποφασιστικότητα. Δεν συνειδητοποιούν πολλοί άνθρωποι τις ψυχικές τους δυνάμεις μέχρι να φτάσουν σε μια ώριμη ηλικία.

Είναι λίγο δύσκολο να αναγνωρίσετε την δύναμη ή τον τύπο των ψυχικών δυνάμεων που κατέχει ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Είναι αυτονόητο ότι το κάθε ζώδιο έχει αντιφατικές ψυχικές ικανότητες. Αυτές οι ικανότητες έχουν μια ακριβή σχέση με το αστρολογικό σας ζώδιο. 

Εδώ είναι μια λίστα από ζώδια που ενδεχομένως μπορούν να γίνουν «πνευματικοί αυτοκράτορες». 

Ιχθύς 
Έχετε αυτή τη σπάνια ικανότητα να σκέφτεστε «έξω από το κουτί». Πάντα αντιλαμβάνεστε τις καταστάσεις διαφορετικά από τους άλλους. Είστε ιδιαίτερα καλοί στο να αισθάνεστε τι σκέφτονται οι άλλοι. Πάντα γνωρίζετε τι και ποιος τους έχει επηρεάσει στην ζωή τους. 

Όταν κάποιος σας μιλά, ήδη ξέρετε τι πρόκειται να σας πει. Βαθιά μέσα σας, φοβάστε να αισθανθείτε τι σκέφτονται οι άλλοι επειδή οι σκέψεις τους είναι θλιβερές και σας στοιχειώνουν, αλλά ξέρετε πως οι ψυχικές σας ικανότητες είναι πολύ υψηλές για να αποφύγετε την κατανόηση αυτών των ψυχικών εικόνων. 

Καρκίνος 
Είστε ειδήμονες στο να διαβάζετε το μυαλό των άλλων. Αν ένα άτομο είναι στεναχωρημένο ή αγχωμένο, γρήγορα το καταλαβαίνετε. Η διαίσθηση σας είναι ανεπτυγμένη κάτι που σας έχει βοηθήσει να ξεφύγετε από πολύπλοκες καταστάσεις σε όλη σας την ζωή. Έχετε βαθιά ριζωμένη μέσα σας την ενσυναίσθηση. Είστε απεγνωσμένοι να βοηθάτε αυτούς που χρειάζονται την βοήθεια σας. 

Μπορείτε να ακούσετε το κλάμα και τους στεναγμούς τους. Πρέπει να αγκαλιάσετε τις ψυχικές σας ικανότητες αντί να προσπαθείτε συνεχώς να τις καταστέλλετε. Είναι πολύ δυνατές για να αγνοηθούν απλώς. 

Κριός 
Δεν είστε σίγουροι για το παρελθόν και το παρόν, αλλά μπορείτε να προβλέψετε το μέλλον με μια περίεργη ακρίβεια. Έχετε την εξαιρετική ικανότητα να προεκτείνετε το παρόν και να αποκλείετε διαφορετικές πιθανότητες. Η διορατικότητα σας για το μέλλον σας έχει βοηθήσει να αποφύγετε επικείμενους κινδύνους. Μπορείτε εύκολα να προσαρμοστείτε στις μεταβαλλόμενες συνθήκες. 

Δεν αποθαρρύνεστε από προκλήσεις επειδή ξέρετε πως οι ψυχικές σας ικανότητες θα σας οδηγήσουν και θα σας βοηθήσουν σε κάθε προσπάθεια. Μια από τις αδυναμίες των ψυχικών ικανοτήτων σας είναι πως δεν είστε καλοί στο να αναγνωρίσετε τις σκέψεις των άλλων. Ξεφεύγουν εύκολα χωρίς να τους καταλάβετε. 

Παρθένος 
Μοιράζεστε μια απίστευτη σχέση με τους γύρω σας. Όταν βρίσκεστε στη φύση, νιώθετε απόλυτα συγχρονισμένοι με τα καταπράσινα δέντρα, τον γευστικό αέρα και με την γη κάτω από τα πόδια σας. Αυτή η φυσική σύνδεση είναι που ενισχύει τις ψυχικές σας κλίσεις. 

Είστε καλοί στο να κατανοείτε τα συναισθήματα των άλλων. Αν αρέσετε σε κάποιον, το καταλαβαίνετε αμέσως. Ωστόσο, κάποιες φορές αφήνετε τα συναισθήματα σας να έρθουν στον δρόμο της ρεαλιστικής προσέγγισης. Είστε ονειροπόλοι και δεν πιστεύετε στο να μην παίρνετε ρίσκα. 

Λέων 
Οι ψυχικές σας ικανότητες συγκρατούνται λόγω του γιγαντιαίου εγωισμού σας. Το εγώ σας μειώνει την διαίσθηση σας. Μπορείτε να εξαπολύσετε τις αληθινές ικανότητες της ψυχής σας αν μάθετε να εξημερώνετε το μυαλό σας και να καταπνίξετε τον εγωισμό σας. 

Πρέπει να ξεκινήσετε να ακούτε τις φωνές που έρχονται από μέσα σας. Είστε πολύ καλοί στο να διαχειρίζεστε συναισθητικά θέματα. Ξέρετε πώς να επεξεργασθείτε τα συναισθήματα ακόμα και όταν είστε παρορμητικοί. Να έχετε πίστη στις άγριες ορμήσεις σας και αφήστε τες να σας καθοδηγήσουν στο πεπρωμένο σας. 




Μετάφραση: awakengr.com via spiritualunite.com 
Εικόνα: alia wilhelm/unsplash

14 xαρακτηριστικά που σε κάνουν Μαγνητικό…!!!!

1. Το να τιμάς και να δίνεις αξία στον χρόνο σου. Αντί το να αφήνεις στην τύχη τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τη ζωή σου… 

2. Το να περιμένεις να συμβεί το καλύτερο. Αντί να ανησυχείς μήπως συμβεί το χειρότερο. 

3. Το να βάζεις τα δυνατά σου. Αντί να κρύβεις δυνάμεις. 

4. Το να θέλεις να πετύχουν όλοι. Αντί το να ανταγωνίζεσαι τους άλλους και να θέλεις να χάσουν. 

5. Το να ξεκινάς από την καρδιά σου. Αντί το να μπαίνεις σε αγώνες εξουσίας. 

6. Το να διατηρείς την ακεραιότητα σου. Αντί το να συμβιβάζεσαι στις ιδέες και τις αξίες σου. 

7. Το να δίνεις προσοχή και να είσαι παρών. Αντί το να λειτουργείς στον αυτόματο πιλότο. 

8. Το να πιστεύεις στην Αφθονία. Αντί το να εστιάζεις στην Έλλειψη. 

9. Το να ακολουθείς τις πραγματικές σου επιθυμίες. Αντί το να ακολουθείς τα Πρέπει. 

10. Το να εκφράσεις ευγνωμοσύνη και ευχαριστίες. Αντί το να πιστεύεις ότι ο κόσμος σου χρωστάει. 

11. Το να απολαμβάνεις τη διαδρομή. Αντί το να αξιολογείς κάτι από το αποτέλεσμα. 

12. Το να κάνεις καθαρές συμφωνίες. Αντί το να έχεις ασαφείς προσδοκίες που δεν έχεις πει. 

13. Το να σκέφτεσαι πόσο δρόμο έχεις ήδη διανύσει. Αντί το να εστιάζεις στο πόσο δρόμο έχεις ακόμα. 

14. Το να έχεις καθαρή και εστιασμένη πρόθεση. Αντί το να έχεις ασαφείς και ακαθόριστους στόχους. Σας εύχομαι να είστε καλά, 




Ελίνα Γιαχαλή 
lifecoachelina.com 
Photo by Sophie Fontaine

Πώς εκφράζετε τον θυμό σύμφωνα με το ζώδιο σας...!!!!

Όλοι θυμώνουν. Ως άνθρωποι δεν μπορούμε να αντισταθούμε στην παρόρμηση να χάσουμε την ηρεμία ή την ανεκτικότητα μας κατά καιρούς. Ίσως κάποια συγκεκριμένα πράγματα σας κάνουν έξαλλους όπως όταν κάποιος προσδιορίζει ένα ασαφές θέμα ή σας κάνει να νιώθετε ταπεινωμένοι ή πληγωμένοι. 

Η προσβολή μπορεί να σας ξεγελάσει σε περίπτωση που δεν ξέρετε πως να κυριαρχήσετε. Σε κάθε περίπτωση κάθε ζώδιο αλληλεπιδρά με τις προσβολές με λίγο πιο απροσδόκητο τρόπο. 

Παρακάτω, θα αναφερθούμε λεπτομερώς στο πως κάθε ζώδιο αντιμετωπίζει τον θυμό και ελπίζουμε πως αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε κάθε πρόβλημα θυμού που ίσως έχετε και να μάθετε πως να αντιμετωπίζετε κάθε κατάσταση με ήρεμο τρόπο. 

Επίσης θα μιλήσουμε για το ποιες πτυχές του θυμού χρειάζεται κάθε ζώδιο να δουλέψει, ώστε να γίνει καλύτερο.

Πως κάθε ζώδιο εκφράζει τον θυμό του : 

Κριός 
Ως ένα από τα τρία ζώδια της φωτιάς ο Κριός μπορεί σίγουρα να σας κάνει να νιώσετε άσχημα αν δεν ξέρετε πως να τον αντιμετωπίσετε. Θυμώνει αρκετά εύκολα αναλόγως την κατάσταση. Έχει πάθος για την ζωή και απογοητεύεται όταν κάποιος ή κάτι εμποδίζει τον δρόμο του. Ενώ ο Κριός κατέχει πολλές δεξιότητες, η σκοτεινή πλευρά του εμφανίζεται όταν τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλει. 

Ενώ συνήθως δεν προκαλεί τους ανθρώπους, οι άλλοι μπορούν να τον εξοργίσουν ή να τον ερεθίσουν αρκετά εύκολα. Είναι από την φύση του πεισματάρης και όταν υποφέρει από τις κακές συνέπειες μιας κατάστασης τείνει να μην διαχειρίζεται τα πράγματα πολύ καλά. 

Οι άλλοι νιώθουν ότι πρέπει να περπατήσουν σε κάρβουνα γύρω του για να εμποδίσουν ένα ηφαίστειο από το να εκραγεί κάτι που σίγουρα θα κάνει ένας Κριός αν τον πληγώσετε ή εξοργίσετε. Ωστόσο, αν και θυμώνει εύκολα σύντομα ξεχνά τι τον έκανε να θυμώσει εξ αρχής. Είναι ο τύπος που συγχωρεί και ξεχνά οπότε μην ανησυχήσετε πολύ αν δείτε την σκοτεινή πλευρά του. Θα συνέλθει αρκετά σύντομα. 

Ταύρος 
Ενώ ο Ταύρος δεν θυμώνει εύκολα καλύτερα να προσέχετε αν το κάνει- μπορεί να γίνει επιθετικός και να σας φωνάξει αν τον πληγώσετε αρκετά. Δεν του αρέσει να το παραδέχεται όταν κάποιος τον στεναχωρεί έτσι ίσως δυσκολευτείτε να καθορίσετε αν όντως τον έχετε πληγώσει. Ωστόσο, αν σας αγνοήσει, τότε ξέρετε ότι τον έχετε κάνει να θυμώσει.

Ειδικότερα θυμώνει όταν κάποιος λέει ψέματα, απατά ή τον προδίδει με κάποιο τρόπο. Τον περισσότερο καιρό διατηρεί μια ισορροπία και δεν αφήνει να τον ενοχλούν πολλά. Όταν θυμώσει αφήστε τον μόνο του καθώς χρειάζεται λίγο χρόνο για να ξεκαθαρίσει τα θέματα στο κεφάλι του. Είναι πολύ πεισματάρης και ανεξάρτητος κι έτσι προτιμά να είναι μόνος του όταν η ζωή του συμπεριφέρεται άσχημα. 

Θα ξεκαθαρίσει πράγματα μαζί σας όταν νιώσει έτοιμος αλλά σιγουρευτείτε ότι θα τον αφήσετε να πει αυτά που χρειάζεται καθώς συνήθως δεν μιλά πολύ. Οπότε, όταν είναι θυμωμένος θα έχει πολλά να πει και θα χρειάζεται όλη την προσοχή σας. Μην περιμένετε όλα να είναι όπως πριν, ως Ταύρος κρατά κακία και το βρίσκει δύσκολο να έρθει κοντά με κάποιον στο ίδιο επίπεδο που ήταν πριν τον προδώσει. 

Δίδυμος 
Ο δίδυμος μπορεί να σας ζαλίσει αν δεν ξέρετε πως να τον αντιμετωπίσετε ή αν δεν ξέρετε τι να περιμένετε. Θα πει κάτι και θα κάνει κάτι άλλο ή θα αλλάξει γνώμη σε ένα δευτερόλεπτο για συγκεκριμένα θέματα. Για να πούμε το λιγότερο, μπορεί να είναι σχεδόν αδύνατο να κατανοήσετε ή να συμβαδίσετε με έναν δίδυμο. Όσο για τον θυμό, είναι ευέξαπτος. Αν κάτι τον εξαγριώσει θα εκφραστεί αλλά δε θα ζει με αυτό για πολύ. 

Ο δίδυμος έχει ενθουσιασμό για την ζωή και δε θέλει να ξοδεύει πολύ χρόνο στο να είναι εξοργισμένος. Μπορεί να μιλά ασταμάτητα και έτσι αν κάτι τον κάνει να θυμώσει πολύ βεβαιωθείτε ότι θα τον ακούσετε για λίγο. Δεν του αρέσει να του λένε τι να κάνει ή να τον ελέγχουν οπότε αν δεν κάνετε αυτά τα πράγματα πιθανώς να μείνετε στην καλή του πλευρά. 

Καρκίνος 
Ο Καρκίνος έχει μια πολύ γλυκιά, συμπονετική και ευγενική φύση. Ωστόσο πολλοί θέλουν να το εκμεταλλευτούν αυτό, κάτι που τον κάνει να νιώθει ότι δεν τον εκτιμούν και ότι τον θεωρούν δεδομένο. Αν δείτε την κακή πλευρά του, μην περιμένετε απάντηση. Θα πρέπει εσείς να πάτε να τον βρείτε αν θέλετε να διατηρήσετε επαφή. Είναι πολύ επιθετικός οπότε αν τον κάνετε να θυμώσει μην περιμένετε να σας το πει. Αν δεν έχετε πολύ υψηλή διαίσθηση και δεν μπορείτε να διαβάσετε τη γλώσσα του σώματος καλά, τότε το να αντιμετωπίσετε ένα καρκίνο δεν θα είναι κάτι εύκολο. 

Ο Καρκίνος ίσως πληγώνεται εύκολα αλλά δεν κλείνεται στον εαυτό του για οτιδήποτε. Αν τον κάνετε πραγματικά να θυμώσει μπορεί να προσπαθήσει να κρύψει τα συναισθήματα του μέχρι να εκραγούν. Οπότε αν γνωρίζετε ένα καρκίνο βεβαιωθείτε ότι τον ρωτάτε κάθε τόσο αν έχει την ανάγκη να μιλήσει. Αυτό θα βοηθήσει στο να αποφύγετε πιθανές μελλοντικές διαφωνίες ή παρεξηγήσεις. 

Αν αληθινά νοιάζεστε γι αυτόν, αναζητήστε τον. Δεν θέλει να κάνει όλη την προσπάθεια εκείνος αν τον αναστατώσατε οπότε αν θέλετε να συνεχίσετε την σχέση σας σιγουρευτείτε ότι γνωρίζει πόσο νοιάζεστε γι αυτόν. Ο Καρκίνος έχει υψηλές προσδοκίες από τους άλλους αφού δείχνει τόση αγάπη και αφοσίωση στους αγαπημένους του και περιμένει το ίδιο από αυτούς. Αν τον πληγώσετε, τελικά θα σας συγχωρήσει αλλά αυτό δε θα συμβεί μέσα σε μια νύχτα. 

Λέων 
Ο λέων είναι πολύ ευέξαπτος, αλλά ως ζώδιο της φωτιάς τι περιμένατε; Ωστόσο, δε θα παίξει παιχνίδια μαζί σας. Αν τον κάνετε να θυμώσει, σίγουρα θα το καταλάβετε. Έχει τον θυμό ενός παιδιού, όμως μην περιμένετε να λύσετε το ζήτημα με ώριμο τρόπο. Ίσως πετάξει πράγματα, φωνάξει, κυλήσει στο πάτωμα ή οτιδήποτε που θα προκαλέσει σκηνή για να τραβήξει την προσοχή σας. 

Μπορεί ακόμα να σας αποκαλέσει κάπως ή να πει πράγματα που δεν εννοεί. Μην το πάρετε κατάκαρδα. Απλώς χρειάζεται να εκφράσει τα συναισθήματά του. Ως ένα αληθινό ζώδιο της φωτιάς, θα καεί γρήγορα και θα ξεπεράσει το ζήτημα όσο γρήγορα συνέβη. Οπότε, μην ανησυχείτε πολύ αν θυμώσει. Δεν κρατά κακία για πολύ. 

Παρθένος 
Ο παρθένος κερδίζει σίγουρα το βραβείο του «πιο υπομονετικού ζωδίου». Έχει πιθανώς το λιγότερο ποσοστό θυμού από όλα τα ζώδια και χρειάζεται πολύ χρόνο για να δείξει πραγματικά τα συναισθήματα του. Ο παρθένος δεν τα πάει καλά με τα συναισθήματα, ειδικά με τα δικά του, οπότε μην περιμένετε να σας πει τι τον έκανε να θυμώσει. Πιθανώς να το κρατήσει για τον εαυτό του και τελικά να το ξεπεράσει.

Ωστόσο αν τον πληγώσετε αρκετά, θα χάσετε έναν καλό φίλο καθώς δεν συγχωρεί εύκολα. Ο παρθένος, όπως ο καρκίνος γίνεται επιθετικός. Μελαγχολεί, κρύβεται και σας αγνοεί όσο περισσότερο γίνεται. Δεν του αρέσει η αναμέτρηση και την αποφεύγει. Προτιμά να περπατήσει για να αντιμετωπίσει τον θυμό του και να τον αφήσει γύρω του, καθώς ξέρει ότι θα τον αισθάνεται ως φορτίο. 

Λόγω της ήρεμης διάθεσης του οι άνθρωποι έρχονται σε αυτόν για διέξοδο και θυμώνουν συνεχώς έτσι προτιμά να μην αφήνει κανένα να αντιμετωπίσει τα βαριά του συναισθήματα. Ένας παρθένος ίσως σας συγχωρήσει αν τον πληγώσετε αλλά δεν ξεχνά. Αν προδώσετε την εμπιστοσύνη του μην περιμένετε να την αποκτήσετε εύκολα. 

Ζυγός 
Ο ζυγός ως ειρηνοποιός προσπαθεί να αποφεύγει τον θυμό. Απολαμβάνει να διατηρεί την ισορροπία στη ζωή και στις σχέσεις του και ο θυμός δεν ταιριάζει στους γενικούς στόχους της ζωής του. Προτιμά να κρατά τα πάντα μέσα του για να αποφεύγει τις συγκρούσεις ακόμα και αν κάτι τον αναστατώνει. Πιστεύει στη δικαιοσύνη κι έτσι πιθανώς να σας δώσει μια δεύτερη ευκαιρία αν τα κάνετε θάλασσα. 

Δεν θέλει οι άλλοι να το ξέρουν αλλά είναι πραγματικά ευαίσθητος. Εξαιτίας αυτού πολλά μπορούν να τον εξοργίσουν, απλώς επιλέγει να τα κρατά για τον εαυτό του τις περισσότερες φορές. Ο ζυγός θα προτιμήσει να τρέξει μακριά από την αναμέτρηση παρά να την αντιμετωπίσει, οπότε αν θυμώσει μην περιμένετε να κάνει την πρώτη κίνηση. 

Μπορεί να είναι πραγματικά δύσκολο να ξέρετε αν έχει θυμώσει ένας ζυγός αλλά αν δεν ακούσετε νέα του για λίγες μέρες αυτό ίσως να είναι το μοναδικό σημάδι ότι σας χρειάζεται. Δεν κρατά κακία αν και θα χρησιμοποιήσει λάθη του παρελθόντος εναντίον σας σε μελλοντικούς καβγάδες. 

Σκορπιός 
Αν θυμώσει ένας σκορπιός θα το παρατηρήσετε από την γλώσσα του σώματος. Δε θα σας πει φυσικά ότι θύμωσε, γιατί ποιος σκορπιός που σέβεται τον εαυτό του θα παραδεχόταν ποτέ κάτι που τον κάνει ευάλωτο; Τα μάτια, οι εκφράσεις του προσώπου και αλλά διακριτικά σημάδια θα τον προδώσουν ωστόσο. Δεν θέλετε να δείτε την σκοτεινή πλευρά του καθώς ο σκορπιός αγαπά την εκδίκησή. 

Θα συνωμοτήσει εναντίον σας αν τον πληγώσετε και δε θα σας αφήσει να το ξεχάσετε. Αν είναι σιωπηλός, αυτό θα πρέπει να σας ανησυχεί επειδή πιθανώς έχει ένα μεγάλο σχέδιο στο μυαλό του για το πως να σας εκδικηθεί. Ωστόσο, αν δεν θυμώσει δώστε του χώρο για να μην τον αποπνίξετε στην προσπάθεια σας να τον ηρεμήσετε. Ίσως προσπαθήσει να σας μιλήσει, αν νιώσει ότι πρέπει. 

Είναι πραγματικά πενήντα - πενήντα καθώς μερικές φορές μπορεί να είναι επιθετικός και να περιμένει από εσάς να κάνετε την πρώτη κίνηση. Θα έρθει σε εσάς στο χρόνο του αν επιλέξει αυτό το μονοπάτι. Μην προσπαθήσετε να τον πιέσετε. Αυτό θα τον θυμώσει ακόμα περισσότερο. 

Τοξότης 
Καθώς ίσως περιμένετε, αυτό το ζώδιο της φωτιάς θα σας κάνει να το καταλάβετε αν θυμώσει. Δεν ανέχεται την απιστία ή την προδοσία και δε θα ακούσετε το τέλος αυτού αν τον εξοργίσετε. Στην πραγματικότητα πιθανώς να θέλετε να απομακρυνθείτε γρήγορα για να του δώσετε χώρο καθώς η συμπεριφορά του θα μοιάζει με βόμβα έτοιμη να εκραγεί. 

Ο τοξότης αγαπά να γίνεται σαρκαστικός αν θυμώσει οπότε αναζητήστε αυτό ως ένα σίγουρο σημάδι θυμού. Ωστόσο οι περισσότεροι τοξότες ντρέπονται για τον θυμό τους και προσπαθούν να τον συγκρατήσουν για να μην δει κανείς ότι χάνουν την ηρεμία τους. Επίσης ο τοξότης χρειάζεται αρκετό χρόνο για να ηρεμήσει έτσι προτιμήστε να παραλείψετε την όλη σύγκρουση. 

Από την άλλη, κάποιες φορές δεν ξέρει καν ότι δημιούργησε δράμα από το τίποτα καθώς αγαπά να αναλύει καταστάσεις και να λύνει προβλήματα. Κάποιες φορές ίσως τον βρείτε να δημιουργεί προβλήματα επειδή βαριέται, οπότε να προσέχετε την συμπεριφορά του. 

Αιγόκερως 
Ο αιγόκερως ως ζώδιο της γης συνήθως δεν θυμώνει πολύ. Προτιμά να διατηρεί την γαλήνη και να μένει ήρεμος από το να σπαταλά ενέργεια στο να θυμώνει. Ωστόσο όταν το κάνει καλύτερα να φύγετε. Θα ξέρετε ότι είναι θυμωμένος αφού από την στιγμή που δεν το κάνει συχνά πιθανώς έχει μαζέψει ένταση μηνών και άγχος που δεν έχει απελευθερώσει ακόμα. Οπότε, όταν δεν αντέξει άλλο τρέξτε να καλυφτείτε. 

Δεν θέλετε να είστε αυτός που θα τον κάνει να θυμώσει καθώς δεν συγχωρεί εύκολα. Θα φωνάξει και θα κάνει μεγάλη σκηνή όταν θα εκφράσει τα συναισθήματά του αλλά δε θέλει να είναι το επίκεντρο της προσοχής για πολύ. Ο αιγόκερως έχει υψηλές προσδοκίες από τους άλλους οπότε όταν δεν είστε μαζί του αυτό τον κάνει απογοητευμένο και θυμωμένο. Όσο συμβαδίζετε με τον άκαμπτο ηθικό κώδικα του, θα μείνετε με την άλλη πλευρά του. 

Υδροχόος 
Ο υδροχόος αγαπά τις συγκρούσεις και τις προκλητικές συνομιλίες αλλά δεν μπορεί πραγματικά να σταθεί σε ένα καβγά. Αν τον κάνετε να θυμώσει μην περιμένετε να είναι τριγύρω. Προτιμά να πάει στην φύση ή μια μεγάλη βόλτα από το να κάτσει και να σιγοβράζει στα συναισθήματα του. Ωστόσο, αν πρέπει να αντιμετωπίσει μια κατάσταση θα το κάνει με φινέτσα και τάξη. 

Δεν του αρέσει να δείχνει στους άλλους τα συναισθήματα του οπότε πιθανώς να κάνετε μια ήρεμη συζήτηση με έναν υδροχόο σε κάθε κατάσταση. Μπορεί να το δείτε αυτό αργότερα μόλις βρει τον χώρο που χρειάζεται για να αντιμετωπίσει τα συναισθήματα του αλλά κυρίως θα τα κρατήσει για τον εαυτό του κατά τη διάρκεια μιας αγχωτικής κατάστασης. 

Μερικές φορές ίσως απλώς σας ξεγράψει χωρίς να σας παρατηρήσει καν. Θα προσπαθήσει να διορθώσει μια μακροχρόνια σχέση αλλά αν δεν σημαίνει πολλά για εκείνον μάλλον δεν θα χαραμίσει τον χρόνο του. 

Ιχθύς 
Ως ζώδιο του νερού τα συναισθήματα του Ιχθύ ρέουν βαθιά. Έτσι τείνει να θυμώνει μερικές φορές για το τίποτα αλλά το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα σας το πει. Δεν του αρέσει να καβγαδίζει και θα το αποφύγει με κάθε κόστος. Έτσι, όπως και κάποια άλλα ζώδια, θα γεμίσει τα συναισθήματα του μέχρι του τέλος του χρόνου και για δικό του και για δικό σας καλό. 

Ο Ιχθύς προτιμά να είναι μόνος με την ηρεμία του από το να ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Ίσως πετάξει πράγματα, κλάψει, ουρλιάξει ή βάλει πολύ δυνατά μέταλ μουσική για να βοηθηθεί και να εκφράσει τα συναισθήματά του. Ο Ιχθύς μπορεί να κρατήσει κακία αλλά όλα εξαρτώνται από την κατάσταση. Αν σημαίνετε πολλά γι αυτόν πιθανώς θα έρθει, θα κάτσει κοντά σας και θα μιλήσετε. 




Μετάφραση: awakengr.com via adorablewords.com

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Μία γλυκιά προσευχή για καλημέρα…!!!!

Η δύναμη της Προσευχής είναι συγκλονιστική… Είναι πολύ σημαντικό η Προσευχή που κάνουμε να πηγάζει από την καρδιά μας και να είναι μία δήλωση Ευγνωμοσύνης και ευχαριστιών παρά έλλειψης. Αντί να παρακαλάμε το Θεό για να κάνει κάτι για εμάς, όπου αυτός ο τρόπος δηλώνει φόβο, να συνδεθούμε με την Αγάπη και έχοντας ακλόνητη Πίστη να δηλώσουμε ότι αυτό που επιθυμούμε έχει Ήδη συμβεί…! Τότε είναι που η μηχανή του Σύμπαντος μπαίνει σε λειτουργία και η επιθυμία μας γίνεται η πραγματικότητα μας…

Φτιάξτε τις δικές σας προσευχές… Επιλέξτε με Σοφία τις λέξεις που θα χρησιμοποιήσετε και επίσης φροντίστε τα Συναισθήματα σας να είναι θετικά, αισιόδοξα και χαρούμενα καθώς γράφετε και διαβάζετε την προσευχή σας… Ο λόγος σας να είναι σταθερός, αργός και να νιώθετε τη δόνηση της κάθε λέξης… 

Παράλληλα μπορείτε να οραματίζεστε την ενέργεια σας να ταξιδεύει μέσα στο Σύμπαν φέρνοντας Ευλογίες και Θαύματα στη Ζωή σας…

Καλημέρα Θεέ μου…
Καλημέρα Αρχάγγελοι μου…
Καλημέρα Φύλακα Άγγελε μου…
Καλημέρα Μητέρα Γη…

Ευχαριστώ για αυτήν την ημέρα
Και τις ευκαιρίες που μου δίνονται
Για να Δημιουργήσω ό,τι καλύτερο μπορώ…

Ευχαριστώ για την ιερή και χρυσή στιγμή του τώρα μου…

Όλοι είμαστε Ένα… Όλοι είμαστε Ίσοι…

Η κάθε μου στιγμή είναι Ευλογημένη…
Και εγώ δίνω τον καλύτερο μου εαυτό…

Σε ευχαριστώ που καθοδηγείς
Πάντα τα βήματα μου
Προς το καλύτερο για εμένα

Είμαι ασφαλής και προστατευμένος,
Τώρα και πάντα…
Είμαι Υγιής, Είμαι Αγάπη, Είμαι Φως…

Δώσε μου Δύναμη, Θάρρος, Θέληση
Αυτοπεποίθηση
Για να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ…

Έμπνευση, Φώτιση,
Για να αξιοποιώ τα ταλέντα μου στο έπακρο…

Αγάπη, Συγχώρεση
Για να αγκαλιάζω Εμένα και όποιον το χρειάζεται…
Ευχαριστώ…

Επιθυμώ Γαλήνη, Ισορροπία
Και εσωτερική Ειρήνη
Μέσα στην καρδιά μου
Μέσα σε κάθε μου κύτταρο
Ευχαριστώ…

Θεέ μου Είμαι Ευγνώμων…
Είμαι Ένα μαζί Σου,
Περπατάμε μαζί
Και δηλώνω Ευλογημένος
Ευχαριστώ…

Η ζωή μου πηγαίνει διαρκώς
Από το καλό στο καλύτερο.
Ευλογίες και Θαύματα
Δημιουργούνται στην κάθε μου στιγμή
Ευχαριστώ…

Σε ευχαριστώ που με βοηθάς
και αυτό που επιθυμώ έχει ήδη λυθεί
με τον Ύψιστο και Βέλτιστο τρόπο για εμένα
(εδώ δηλώστε την επιθυμία σας)

Φώτιζε το κάθε μου βήμα,
Την κάθε μου σκέψη
Την κάθε μου πράξη
Το κάθε μου συναίσθημα
Να είναι ευθυγραμμισμένα
Με την ψυχή μου…
Με Εσένα κάθε στιγμή

Αυτή η ημέρα είναι η καλύτερη της Ζωής μου…
Όλα γίνονται με ευκολία, με άνεση, με Αγάπη
Είμαι Ευλογημένος και Ευγνώμων…
Ευλογίες βροχή,
Τώρα και κάθε στιγμή…

Ευχαριστώ… Έγινε, έγινε, έγινε…




Χρυσάφη Μαρία

Νόμος της έλξης : Όταν τα όνειρα & οι επιθυμίες μας γίνονται πραγματικότητα...!!!!

Ο Νόμος της Έλξης δηλώνει ότι τά όμοια έλκονται, ότι τα πάντα ελκύουν προς το μέρος τους αυτά τα οποία είναι παρόμοια με τον εαυτό τους. Όλα τα πράγματα ελκύουν κοντά τους, αυτά με τα οποία είναι ίδια ή ταυτόσημα.

Όλα στο σύμπαν είναι φτιαγμένα από ενέργεια, ακόμα κι εμείς. Είμαστε σαν μαγνήτες και η μία ενέργεια έλκει την άλλη. Οι ενέργειες που έχουν παρόμοια φύση, πάντοτε θα έλκονται μεταξύ τους. Οτιδήποτε υπάρχει στο μυαλό μας, αυτό ακριβώς θα προσελκύσουμε.

Το δυνατότερο και ισχυρότερο είδος ενέργειας γνωστό στο Σύμπαν, είναι η ΣΚΕΨΗ και κάθε σκέψη , εκπέμπει – δονείται σε μια συγκεκριμένη συχνότητα, εκπέμποντας έτσι μαγνητική ενέργεια, προσελκύοντας άλλες σκέψεις παρόμοιας φύσης, χρησιμοποιώντας το Νόμο της Έλξης.

Τα Πάντα Είναι Ενέργεια

· Η Ενέργεια δεν δημιουργείται ούτε καταστρέφεται

· Είναι η αιτία και το αποτέλεσμα του εαυτού της

· Βρίσκεται παντού και πάντοτε σε όλα τα μέρη

· Βρίσκεται σε συνεχή κίνηση και ποτέ δεν σταματά

· Πάντα μεταλλάσσεται απο μία μορφή σε άλλη

· Η αλλαγή είναι η κύρια ιδιότητα της ενέργειας

· Η ενέργεια είναι τα πάντα

Κάθε εμπειρία, κάθε αντικείμενο, κάθε πρόσωπο στη ζωή μας είναι παρόν, επειδή το έχουμε προσελκύσει στην πραγματικότητα μας. Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις σε αυτόν τον κανόνα, ούτε τυχαίες συναντήσεις, ούτε συμπτώσεις, ούτε ατυχήματα, καμία θεϊκή παρέμβαση, ούτε εξωτερικές δυνάμεις να μας σταματούν από το να έχουμε αυτό που θέλουμε να έχουμε.

Από τη στιγμή που θα κατανοήσουμε το Νόμο της Έλξης, θα αντιληφθούμε ότι σε οτιδήποτε κατευθύνουμε την προσοχή μας, το προσκαλούμε στην πραγματικότητα μας.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΛΚΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ

Δε χρειάζεται πλέον να ψάξουμε έξω από τον εαυτό μας για να βρούμε αυτό που επιθυμούμε. Όλα τελειώνουν, αλλά και αρχίζουν από εμάς. Είμαστε ο σεναριογράφος και η ζωή μας είναι το τέλειο σενάριο. Είμαστε ο παραγωγός και η ζωή μας η καλύτερη παραγωγή μας. Ο ηθοποιός και η ζωή μας η ταινία που πρωταγωνιστούμε… ο Φειδίας και η ζωή μας είναι το γλυπτό μας… ο DaVinci και η ζωή μας ο πίνακάς μας.

Ποια θα είναι η επόμενη πινελιά, σκηνή, σελίδα που θα γράψουμε στο βιβλίο, θα ζωγραφίσουμε στον καμβά, αυτού του απίστευτου δώρου που λέγεται ζωή;

Η ΣΚΕΨΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Όλα όσα έχουμε στη ζωή μας, όλα όσα ήρθαν… άνθρωποι, καταστάσεις, πράγματα, τα πάντα ξεκίνησαν σαν σκέψη, από μια ιδέα ή ένα πιστεύω.

Οι σκέψεις είναι ενέργεια και όπως όλες οι μορφές ενέργειες, ελκύουν παρόμοιες μορφές κοντά τους. Αυτή είναι η Αρχή της Συνήχησης. Αυτό το οποίο σκεφτόμαστε, έχει μια αντίστοιχη συνήχηση ή ενεργειακό ταίριασμα, με αντικείμενα, καταστάσεις, ανθρώπους. 

Ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο, θα επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο τον βιώνουμε, όπως επίσης τις καταστάσεις, τα αντικείμενα και τους ανθρώπους που παρουσιάζονται στη ζωή μας.

Αυτή η δημιουργική ενέργεια μας είναι απείρως διαθέσιμη. Είμαστε η φυσική προέκταση ενός μη φυσικού όντος , της Δύναμης της Δημιουργίας, του Θεού, Αλλάχ, Κρίσνα… και αυτό το ον, αντί να είναι μια σταγόνα του Ωκεανού της Δημιουργίας, είναι μια προέκταση του Όλα Όσα Είναι, που προβάλλει τον εαυτό του στη φυσική πραγματικότητα.

Ως τέτοια προέκταση είμαστε συνδεδεμένοι με αυτή την ανεξάντλητη πηγή, της ίδιας ενέργειας που δημιούργησε το φυσικό σύμπαν στο οποίο βρισκόμαστε, της ίδιας ενέργειας που χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργήσει όλα όσα βλέπουμε και βιώνουμε στην πραγματικότητά μας. Και αυτή η ενέργεια είναι απολύτως ουδέτερη, γιατί επιτρέπει στον εαυτό της νασχηματίζεται και να διαμορφώνεται από την σκέψη μας.

Δε γνωρίζει τη διαφορά ανάμεσα σε αυτό που θέλουμε και δεν θέλουμε. Όταν λοιπόν, θέλουμε να προσελκύσουμε κάτι στη ζωή μας και το μόνο που κάνουμε είναι να επικεντρωνόμαστε στην έλλειψη αυτού του αντικειμένου, τότε το Σύμπαν το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να μας φέρει περισσότερο από αυτό που σκεφτόμαστε, περισσότερη έλλειψη αυτού του αντικειμένου, το οποίο λέμε ότι θέλουμε.

Το Σύμπαν δεν κρίνει, εάν αυτό που θέλουμε ή δε θέλουμε είναι καλό ή κακό. Μόνο αποκρίνεται σε κάθε μας σκέψη. Αυτή η Δύναμη της Δημιουργίας, δεν κατανοεί τη διαφορά ανάμεσα στο “θέλω” και “δεν θέλω”. Απλώς ακολουθεί και υποστηρίζει την σκέψη μας.

Η ενέργεια ακολουθεί την σκέψη και όχι το αντίστροφο. Έτσι λοιπόν, καθώς οι σκέψεις μας είναι εστιασμένες σε αυτό που φοβόμαστε ή σε πράγματα που δεν θέλουμε, ή μας είναι δυσάρεστα, η Μεγάλη Δύναμη του σύμπαντος, η ίδια ενέργεια που δημιουργεί τους κόσμους, με ακρίβεια ακολουθεί τις σκέψεις μας για να μας φέρει αυτό στο οποίο είχαμε κατευθύνει την προσοχή μας.

ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ

Οτιδήποτε κι' εάν σκεφτούμε έχει δύο πλευρές. Από τη μία πλευρά υπάρχει το “έχω” της επιθυμίας μας και από την άλλη πλευρά το “δεν έχω”. Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο να έχεις λεφτά και να μην έχεις λεφτά, αγάπη ή όχι αγάπη.

Όταν λοιπόν σκεφτόμαστε και κάνουμε όνειρα είναι καλό να επικεντρώσουμε, να ευθυγραμμίσουμε τη σκέψη μας με αυτά που θέλουμε να προσελκύσουμε στη ζωή μας.

Εάν εστιάσουμε στην έλλειψη οποιουδήποτε πράγματος, είναι δεδομένο σίγουρο ότι ΚΑΙ ΑΥΤΌ θα καταφέρουμε να πραγματοποιηθεί. Εάν φοβόμαστε την αρρώστια, θα την ελκύσουμε. Εάν φοβόμαστε μην μείνουμε μόνοι, αυτό θα γίνει.

Το σύμπαν δεν είναι κριτής – δικαστής, ούτε θα αποφασίσει ποτέ για μάς.. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι, κυρίαρχοι αυτού που βιώνουμε και το σύμπαν δεν μπορεί και ούτε θα κάνει οτιδήποτε ενάντια σε αυτό το αδιαμφισβήτητο γεγονός.

ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗ ΦΟΡΑ

Οι περισσότεροι από εμάς από τη στιγμή που σχηματίσουμε μια καινούρια σκέψη σχετικά με αυτό που επιθυμούμε, μέσα σε μερικές μέρες αρχίζουμε να σκεφτόμαστε κάτι εντελώς διαφορετικό. Το Σύμπαν σαν υπάκουος υπηρέτης ανταποκρίνεται σε αυτό που του ζητάμε άμεσα και καθώς σκεφτόμαστε αυτό που θέλουμε, αρχίζει αμέσως να το μεταφέρει προς το μέρος μας.

Παρόλα αυτά σχεδόν όλοι μας, αλλάζουμε γνώμη για το τι θέλουμε με μεγάλη συχνότητα, με αποτέλεσμα το Σύμπαν να παραλαμβάνει τόσες ακυρώσεις παραγγελιών, όσες και παραγγελίες!

Η κύρια αιτία στην πραγματικότητα , η μοναδική αιτία για την οποία οι επιθυμίες μας δεν εκδηλώνονται άμεσα, ακόμα και τη στιγμή που το σκεφτόμαστε, είναι εξαιτίας των άλλων σκέψεων μας , τις οποίες επίσης έχουμε εκδηλώσει. Τα πάντα αρχίζουν από την ισορροπία των σκέψεών μας.

Η Δύναμη της Δημιουργίας, δεν μπορεί να κάνει τίποτα διαφορετικό από το να ακολουθεί τις σκέψεις μας. Εκδηλώνουμε ΜΟΝΟ μια σκέψη σχετικά με την παρουσία αγάπης και ευτυχίας στη ζωή μας, τότε αυτό θα λάβουμε. Εκδηλώνουμε ΜΟΝΟ μια σκέψη σχετικά με την αφθονία χρημάτων, τότε αυτό θα λάβουμε.

Έχετε προσέξει πως εκείνοι που μιλούν περισσότερο για αρρώστιες τις έχουν; Κι εκείνοι που μιλούν περισσότερο για ευημερία την έχουν; Οτιδήποτε αισθανόμαστε αυτή τη στιγμή, είναι η απόλυτη αντανάκλαση εκείνου που βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης. Και έλκουμε ακριβώς αυτό που αισθανόμαστε.

ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ

Ασφαλώς όλα αυτά, δεν είναι καθόλου τυχαία, γιατί δεν υπάρχει πραγματικά αυτή η λέξη, με το νόημα που της δίνουμε. “Τυχαία” λέμε εκείνα, που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε με τη λογική μας. Τίποτα δεν γίνετε τυχαία.

Όλα όσα μας συμβαίνουν, είναι αποτέλεσμα δικών μας ενεργειακών εκπομπών, συνειδητών και κυρίως ασυνείδητων.

Ο Νόμος της Έλξης, κινητοποιεί το Νόμο της Συγχρονικότητας, που με τη σειρά του, οργανώνει για μας όλα αυτά που ως τώρα, ονομάζαμε “τυχαία”. Σε οτιδήποτε κι αν δώσουμε τη προσοχή μας, οπουδήποτε εστιάσουμε για πολύ,αυτό προσελκύουμε στην πραγματικότητα μας. Οι σκέψεις και τα συναισθήματα μας έχουν τις ανάλογες δονήσεις, οι οποίες εκπέμπουν τα ανάλογα “σήματα”.

Μπορούμε αλλάζοντας τις σκέψεις μας και τον τρόπο που νιώθουμε, να αλλάξουμε όλη τη ζωή μας. Αρκεί να το αντιληφθούμε, και να το ζητήσουμε δυνατά μέσα από τη καρδιά μας. Και να είμαστε πρόθυμοι να δουλέψουμε γι’ αυτό. Ίσως χρειαστεί να θυσιάσουμε τις συνήθειες μας και κυρίως τα παλιά πρότυπα συμπεριφοράς, που μας θέλουν ''θύματα'', ανήμπορους να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας!

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προσελκύσουμε αυτό που επιθυμούμε, είναι η Ευγνωμοσύνη. Νιώθοντας αληθινή ευγνωμοσύνη, για αυτό που θέλουμε να συμβεί, – σαν να έχει ήδη συμβεί – στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα στο Σύμπαν, ότι το θέλουμε πραγματικά, ότι το περιμένουμε, ότι είμαστε ανοιχτοί να το λάβουμε, και έτσι το Σύμπαν ανταποκρίνεται στο “αίτημα” μας.

Εκφράζοντας ευγνωμοσύνη ανυψώνουμε τη συχνότητα της ενέργειας μας σε ανώτερα επίπεδα και αναλαμβάνουμε δράση!

Και από τη στιγμή που οι σκέψεις είναι δημιουργικές, μπορούμε να δημιουργήσουμε μόνοι μας αυτό που θέλουμε. Καταρχάς ας τολμήσουμε να ονειρευτούμε. Ας σταματήσουμε να φοβόμαστε μήπως απογοητευτούμε.

Οι σκέψεις είναι μαγνητικές και προσελκύουν πράγματα, ΑΛΛΑ παίρνουν τη δύναμη τους από τα συναισθήματα. Τα συναισθήματα είναι εκείνα που έχουν την αληθινή δύναμη, για αυτό αν σκεφτόμαστε κάτι, αλλά ταυτόχρονα φοβόμαστε, ή αμφιβάλλουμε, αυτό ακριβώς θα προσελκύσουμε.

Ας αφήσουμε τον εαυτό μας ελεύθερο να ονειρευτεί. Η φαντασία μας είναι το μεγαλύτερο δώρο, το δυνατότερο εργαλείο, αλλά και το πιο εύπλαστο υλικό για να χτίσουμε τη ζωή μας, όπως εμείς θέλουμε.

Ας ξεχάσουμε οτιδήποτε έχουμε μάθει σε όλη μας τη ζωή. Αυτή είναι η αρχή ενός καινούριου κόσμου, ενός νέου ονείρου. Το όνειρο που ζούμε είναι δικό μας δημιούργημα. Είναι ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε τη πραγματικότητα κι άρα μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή.

Έχουμε τη δύναμη να πλάσουμε τη κόλαση, όπως επίσης έχουμε τη δύναμη να πλάσουμε το παράδεισο. Γιατί να μην ονειρευτούμε ένα διαφορετικό όνειρο; Γιατί να μη χρησιμοποιήσουμε το μυαλό, τη φαντασία και τα συναισθήματα μας με στόχο το όνειρο ενός παραδείσου;

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ (ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ)

Για αρκετούς από εμάς, έχουν υπάρξει φορές που ενώ χρησιμοποιήσαμε το Νόμο της Έλξης, ή έτσι τουλάχιστον νομίζαμε, δεν είδαμε τα αποτελέσματα που επιθυμούσαμε. Και είναι φυσικό πολλοί να αναρωτηθήκαμε γιατί δεν λειτουργεί, είναι αληθινός, γιατί δεν έχω τα αποτελέσματα που θέλω;

Το αρχικό, βασικό , κύριο και αναμάρτητο λάθος που κάνουμε είναι ότι πιστεύουμε ότι είμαστε αποκομμένοι – διαφορετικοί από τη Δύναμη που υπάρχει, που κάποιοι την αποκαλούν Πηγή, Ενέργεια, Μεγάλη Δύναμη, Θεό , Αλλάχ, Κρίσνα …

Ότι κι εάν την αποκαλούμε είναι η Δύναμη της Δημιουργίας, που δημιούργησε το Σύμπαν, όλα όσα υπάρχουν και όλα εκείνα που δεν υπάρχουν, όλα όσα βλέπουμε, κι όλα εκείνα που δεν βλέπουμε, τα υλικά και τα άυλα.

Αν θέλουμε ο Νόμος της Έλξης να λειτουργήσει αποτελεσματικά, θα πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε ότι είναι μια δύναμη που υπάρχει ΕΞΩ από εμάς. Θα πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε, ότι προσπαθούμε να “προσελκύσουμε” κάτι που είναι αποσπασμένο από εμάς … έξω από εμάς… κάτι που δεν το έχουμε και μας λείπει.

Ο Νόμος της Έλξης δεν είναι κάτι άλλο από τον τρόπο έκφρασης της πραγματικής μας φύσης. Αυτό σημαίνει ότι αντί να ελκύουμε κάτι που υπάρχει έξω από εμάς, εκφράζουμε την ευχή και την επιθυμία να φέρουμε στην επίγνωσή μας κάτι το οποίο είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πραγματικού μας εαυτού, κάτι το οποίο είναι ήδη τμήμα του δυναμικού της φύσης μας.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

ΌΛΟΙ είμαστε αναπόσπαστες όψεις της Ενέργειας, της Μεγάλης Δύναμης, της Πηγής, του Θεού, του Αλλάχ, του Κρίσνα, της Δύναμης της Δημιουργίας, όλων όσων υπάρχουν στο τώρα, στο παρελθόν, αλλά και για πάντα. Τα πάντα βρίσκονται ήδη μέσα μας, στην διάθεσή μας να ανασυρθούν στην συνειδητότητα μας, και να υλοποιηθούν σαν καταστάσεις που βιώνουμε.

Η Δύναμη της Δημιουργίας είναι το Όλον, το Ένα.

Είμαστε τμήμα αυτής της Δύναμης, άρα σαν αυτήν είμαστε Όλον.

Όπως οποιοδήποτε στοιχείο του ολογράμματος περιέχει και συμπεριλαμβάνει το Όλον, έτσι κι εμείς περιέχουμε, συμπεριλαμβάνουμε και Είμαστε το Όλον.

Αυτό σημαίνει ότι πολύ απλά οτιδήποτε μπορούμε να βάλουμε με το μυαλό μας είναι ήδη τμήμα της Ολότητάς μας.

Εφόσον ισχύει αυτό, το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να εκφράσουμε οποιαδήποτε επιθυμία, η οποία είναι ήδη τμήμα μας, και να την επικαλεστούμε να ανέλθει στην επίγνωσή μας και να υλοποιηθεί στην ζωή μας.

Με άλλα λόγια, απλά γινόμαστε Γνώστες, και ως εκ τούτου βιώνουμε μια πλευρά της Θεϊκής Ολότητάς μας.

Σαν όψεις της Δύναμης της Δημιουργίας, αλλά όχι η Δύναμη με απόλυτους όρους, δεν έχουμε έμφυτη δύναμη να εκπληρώσουμε αυτή την Έκφραση από μόνοι μας, ξεκομμένοι από το Όλον.

Η δύναμη στην οποία έχουμε πρόσβαση είναι άπειρη, απεριόριστη, απέραντη και ρέει μέσα από μας προερχόμενη από την Πηγή, δίνοντας ενέργεια και ισχύ στην Έκφραση του δυναμικού μας μέσα από τις σκέψεις μας, τα συναισθήματα τα οποία με την σειρά τους εκπληρώνονται και υλοποιούνται σε κάτι χειροπιαστό.

Καθώς γυρίζουμε πίσω στην ιστορία, βρίσκουμε τον Κύριο να λέει επανειλημμένα στους μαθητές του :

“Σας διαβεβαιώνω ότι δεν μπορεί ο Υιός να πράττει από τον εαυτό του τίποτα εάν δεν βλέπει τον Πατέρα να πράττει. Υπάρχει απόλυτη ομοφωνία μεταξύ του Πατρός και Υιού, διότι εκείνα που ενεργεί ο Πατέρας, κατά τον αυτόν τρόπο, τα ίδια πράττει και ο Υιός.” — Ιωάννης 5:19

Ο “Υιός” είναι ο καθένας μας σαν Έκφραση του “Πατέρα”, του Θεού.

“Δεν πιστεύεις ότι εγώ είμαι αχώριστα ενωμένος με τον Πατέρα, ότι είμαι και μένω μέσα στον Πατέρα και ότι ο Πατέρας είναι και μένει μέσα σε μένα; Ακριβώς επειδή είμαι ενωμένος με τον Πατέρα, τα λόγια, τα οποία εγώ σας διδάσκω, δεν τα λέγω από τον εαυτό μου, αλλά ο Πατέρας, ο οποίος διαμένει μέσα σε μένα, ενεργεί δι εμού όλα αυτά τα θαυμαστά έργα, που βλέπετε και ακούετε.

Να παραδεχτείτε, λοιπόν, ότι εγώ μένω εις τον Πατέρα και ο Πατέρας μένει εις εμέ. Πιστέψατε τουλάχιστον χάρη στα έργα μου. Σας διαβεβαιώνω ότι εκείνος που πιστεύει εις εμέ θα κάνει, χάρη σ’ αυτή την πίστη του, τα μεγάλα και θαυμαστά έργα τα οποία εγώ κάνω και ακόμη μεγαλύτερα από αυτά, γιατί εγώ πορεύομαι προς τον Πατέρα μου.” — Ιωάννης 14:10 – 14

Ο Ιησούς λέει ότι αυτός, άρα κι εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα από μόνοι μας, και ότι είναι ο “Πατέρας”, με άλλα λόγια η Δύναμη της Δημιουργίας… ο Θεός που εκφράζεται μέσα από εμάς και κάνει τα “Έργα”.

Όταν λέει “γιατί εγώ πορεύομαι προς τον Πατέρα μου”, εννοεί ότι εκφράζεται όπως ο “Πατέρας”, αντλώντας έτσι δύναμη από τον “Πατέρα” για να φέρει μια όψη του Όλου στην εμπειρική πραγματικότητα.

Σαν αναπόσπαστες όψεις του Θεού, της Δύναμης της Δημιουργίας, ο οποίος είναι το Όλον, και συμπεριλαμβάνει τα πάντα μέσα στην Δημιουργία, έτσι κι εμείς, φτιαγμένοι κατ’ εικόνα του Θεού … είμαστε Όλον, επίσης συμπεριλαμβάνουμε τα πάντα μέσα στην Δημιουργία.

Άρα το μόνο που κάνουμε είναι να εκφράσουμε τις ευχές, τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας μέσα στην παρούσα δόνηση της συνειδητότητας μας αντλώντας δύναμη από και μέσα από τη Δύναμη, χωρίς την Οποία τίποτα δεν θα ήταν δυνατό.

Όπως μια λάμπα δεν μπορεί να δώσει φως αν δεν είναι συνδεδεμένη με την πρίζα, έτσι κι εμείς δεν μπορούμε να προσελκύσουμε, να εκφράσουμε το δυναμικό μας χωρίς να είμαστε “συνδεδεμένοι” με την Πηγή μας από την οποία αντλούμε την Δύναμη.

ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ

Ο νόμος της έλξης, είναι ο νόμος της δημιουργίας. Ολόκληρο το Σύμπαν προήλθε από τη σκέψη! Χρησιμοποιώντας το Νόμο της Έλξης δημιουργούμε τη πραγματικότητα που θέλουμε να βιώσουμε!

Δημιουργούμε την ζωή μας με όχημα τις σκέψεις μας και το νόμο της έλξης. Ο νόμος δεν εφαρμόζεται μόνο όταν έχουμε επίγνωση της λειτουργίας του! Ήταν ανέκαθεν σε εφαρμογή στην ζωή μας και στην ζωή κάθε ανθρώπινου όντος, από καταβολής κόσμου! Αυτό στο οποίο σκεφτόμαστε, επικεντρώνουμε τις σκέψεις μας, για το οποίο έχουμε συναισθήματα είναι αυτό που προσελκύουμεστη ζωή σας. Αυτό που πιστεύουμε ότι θα συμβεί στη ζωή μας, τελικά συμβαίνει.

Όταν αποκτήσουμε συνείδηση αυτού του νόμου, θα μπορούμε να δημιουργούμε τη ζωή μας με τη ΣΚΕΨΗ, τη δύναμη του μυαλού μας.

Ο Ανθρώπινος Εγκέφαλος ΔΕΝ Μπορεί να Καταλάβει, να επεξεργαστεί την ΆΡΝΗΣΗ

Στην πραγματικότητα, ο νόμος της έλξης είναι ένας υπάκουος υπηρέτης. Όταν σκεφτόμαστε αυτό που θέλουμε και εστιάζουμε πάνω του με όλες τις δυνάμεις μας, ο νόμος της έλξης θα μας δώσει αυτό ακριβώς που επιθυμούμε, κάθε φορά.

Όταν εστιάζουμε σε αυτά που δεν θέλουμε, «δεν θέλω ν’ αποτύχω, δεν θέλω ν’ αποτύχω» ο νόμος της έλξης δεν ακούει ότι δεν το θέλουμε, υλοποιεί ΜΟΝΟ όσα σκέφτεστε. Δεν μπορεί να διαχωρίσει μεταξύ του «θέλω ή δεν θέλω». Σε ότι εστιάζουμε τη σκέψη μας, ανεξάρτητα από το τι είναι, αυτό είναι που θα υλοποιηθεί.

Δεν θέλω να είμαι μόνος => θέλω να είμαι μόνος
Ο νόμος της έλξης ορίζει ότι τα όμοια έλκονται, άρα όταν κάνουμε μια σκέψη,προσελκύουμε ταυτόχρονα και άλλες όμοιές της.

Οι σκέψεις είναι μαγνητικές. Και οι σκέψεις έχουν η καθεμιά την δική της συχνότητα. Καθώς τις πραγματοποιούμε, εκπέμπονται στο Σύμπαν και προσελκύουν όλα όσα βρίσκονται στην ίδια συχνότητα. Ότι εκπέμπεται επιστρέφει στην πηγή του- δηλαδή σε εμάς.

Σκεφτείτε τον εαυτό μας σαν ανθρώπινο αναμεταδότη, ο οποίος εκπέμπει με τις σκέψεις του σε μια συγκεκριμένη συχνότητα. Αν επιθυμούμε να αλλάξουμε κάτι στην ζωή μας, θα αλλάξουμε συχνότητα αλλάζοντας τις σκέψεις μας.

ΣΚΕΨΗ –> ΕΝΕΡΓΕΙΑ –> ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ –> ΔΟΝΗΣΗ

Tα πάντα στο σύμπαν βρίσκονται σε μία συνεχή κατάσταση δόνησης. Τα πάντα έχουν δημιουργηθεί από ενέργεια, είτε είναι στερεά, υγρά ή αέρια και όλες οι μορφές της ενέργειας συνεχώς κινούνται και δονούνται. Μια πέτρα, ένας άνθρωπος ή ένα κτίριο μπορεί να φαίνεται ότι είναι ακίνητο, συμπαγές, αλλά στην πραγματικότητα δονείται αργά στο υπό – ατομικό επίπεδο.

Η κάθε μορφή ενέργειας δονείται στη δικιά της συγκεκριμένη συχνότητα. Ακόμα και μορφές ενέργειας όπως ο ήχος, το φώς και η θερμότητα δονούνται, αλλά πολύ γρηγορότερα από αντικείμενα που «εμφανίζονται» ως στερεά.

Επειδή τα πάντα δονούνται με διαφορετική ταχύτητα, ρυθμό, συχνότητα, δεν θα υπάρξουν ποτέ 2 πράγματα που να είναι ακριβώς τα ίδια σε ολόκληρο το σύμπαν.

Λαμβάνοντας υπόψη το νόμο της έλξης, που λέει ότι τα όμοια έλκονται, μπορούμε να καταλάβουμε το πώς οι δονήσεις ελκύονται από άλλες δονήσεις που έχουν παρόμοια συχνότητα.

Οι σκέψεις μας είναι μία μορφή ενέργειας που έχουν την δικιά τους μοναδική συχνότητα και καθώς οι σκέψεις μας στέλνονται έξω στο σύμπαν, συγκεντρώνουν ενέργεια που δονείται σε παρόμοια συχνότητα και αυτό με τη σειρά του φέρνει στην ζωή μας συγκυρίες και ανθρώπους που δονούνται επίσης στις ίδιες συχνότητες.

Όσο υψηλότερη είναι η δόνηση, τόσο θετικότερα θα είναι τα γεγονότα και οι άνθρωποι που ελκύουμε, όπως επίσης, όσο χαμηλότερη η δόνηση, τόσο πιο αρνητικοί θα είναι οι άνθρωποι και τα γεγονότα που προσελκύουμε.

Η ΠΗΓΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

Όλοι προερχόμαστε απ’ τη μη υλική διάσταση. Ο υλικός κόσμος δημιουργήθηκε απ’ τη προβολή του μη υλικού. Για την ακρίβεια, ο υλικός κόσμος αποτελεί προέκταση της μη υλικής Πηγής Ενέργειας. Η μη υλική γλώσσα μας είναι η γλώσσα των δονήσεων.

Με άλλα λόγια εκπέμπουμε ποιοι είμαστε δονητικά και οι άλλοι που είναι σαν και εμάς, συγκεντρώνονται σε αυτήν την συχνότητα.

Δεν είμαστε τίποτε περισσότερο από μια υλική προέκταση της Πηγής Ενέργειας . . . της Δύναμης της Δημιουργίας. Η χωροχρονική πραγματικότητά μας ενεργοποιήθηκε μέσω της δύναμης της σκέψης, πολύ πριν σχηματιστεί με την υλική μορφή που την αντικρίζουμε τώρα.

Εμείς και αυτό που αποκαλούμε Πηγή, Θεός, Αλλάχ, Κρίσνα, Μεγάλη Δύναμη… είμαστε το ίδιο. Δεν μπορούμε να αποσπαστούμε από την Πηγή. Η Πηγή δεν αποσπάτε ποτέ από εμάς.

Όταν σκεφτόμαστε εμάς, σκεφτόμαστε την Πηγή και όταν σκεφτόμαστε την Πηγή, σκεφτόμαστε εμάς. Η Πηγή δεν γεννά ποτέ μία σκέψη που προκαλεί απόσπαση από εμάς. Η Πηγή είναι πάντα πλήρως διαθέσιμη για μας και η ευημερία μας προσφέρεται διαρκώς.

ΑΦΘΟΝΙΑ vs ΦΤΩΧΙΑ

Επομένως ας ξεκινήσουμε με την απλή αρχή του Σύμπαντος και του κόσμου μας : “Αυτό που λαμβάνουμε είναι αυτό που σκεφτόμαστε”

Και υπάρχουν ίσως κάποιοι που θα πουν : “Αυτό δεν είναι αλήθεια, γιατί εδώ και πολύ καιρό σκέφτομαι και επιθυμώ περισσότερα χρήματα, αλλά εξακολουθώ να μην έχω αρκετά”.

Το θέμα των χρημάτων είναι στην πραγματικότητα δυο θέματα. Η αίσθηση της ελευθερίας και της άνεσης που δίνουν τα πολλά λεφτά, όπως επίσης και η αίσθηση του φόβου και της απογοήτευσης που δίνει η απουσία των χρημάτων.

Πολλές φορές αρκετοί από εμάς υποθέτουμε πως επειδή λέμε : “Θέλω περισσότερα χρήματα”, μιλάμε θετικά για το θέμα των χρημάτων. Όταν όμως μιλάμε για χρήματα (ή για οτιδήποτε άλλο) νιώθοντας φόβο ή ανησυχία, δεν εστιάζουμε στο θέμα των χρημάτων, αλλά στο θέμα της έλλειψης τους.

Και η διαφορά είναι σημαντική. Η πρώτη δήλωση προσελκύει τα χρήματα, ενώ η δεύτερη τα απομακρύνει.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πώς πραγματικά σκεφτόμαστε, και ακόμη πιο σημαντικό, πώς νιώθουμε για τα χρήματα. Αν σκεφτόμαστε ή λέμε πράγματα όπως, “αυτό είναι πολύ όμορφο - αλλά δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να το αγοράσω”, δεν είμαστε σε δονητική θέση να επιτρέψουμε την αφθονία που επιθυμούμε.

Αν θέλουμε να αλλάξουμε ουσιαστικά την εμπειρία της ζωής μας, πρέπει να εκπέμπουμε και διαφορετικές δονήσεις, που σημαίνει ότι χρειαζόμαστε σκέψεις που μας κάνουν να νιώθουμε διαφορετικά όταν τις σκεφτόμαστε.

Όταν αισθανόμαστε φτωχοί – μόνο πράγματα που συνδέονται με τη φτώχεια μπορούμε να ελκύσουμε. Όταν νιώθουμε πλούσιοι – μόνο πράγματα που συνδέονται με την ευημερία μπορούν θα έρθουν κοντά μας.

Όλοι έχουμε τη δυνατότητα να αποκτήσουμε όλα εκείνα που ονειρευόμαστε και να ζήσουμε τη ζωή που επιθυμούμε. Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, δεν είναι φιλοσοφική άποψη είναι γεγονός! Υπάρχει τεράστια αφθονία και πλούτος που είναι αρκετός για όλους. Αρκεί να τον προσελκύσουμε σε μας. Αρκεί να το αποφασίσουμε!

Αρκεί να καταλάβουμε ότι δε φταίει η οικονομική κρίση, για τη δική μας οικονομική κατάσταση. Ότι δεν έχει πραγματικά σημασία τι συμβαίνει εκεί έξω, αλλά μέσα μας . . το τι σκεφτόμαστε εμείς . . τι πιστεύουμε και κατά πόσο επηρεαζόμαστε από το περιβάλλον.

“Ποτέ δεν συμβαίνει να έχεις μια επιθυμία, χωρίς να έχεις συγχρόνως και τη δύναμη για τη πραγματοποίηση της. Μπορεί ωστόσο να αναγκαστείς να εργαστείς γι’ αυτό” ~ Richard Bach

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αρκετά χρήματα για όλους μας. Πραγματική έλλειψη αγαθών, δεν υπάρχει. Τότε γιατί δεν απολαμβάνουμε όλοι μας, αφθονία πλούτου και αγαθών;

Διότι η έλλειψη βρίσκεται μέσα μας, στον καθένα από εμάς, με τη μορφή αντιλήψεων, προκαταλήψεων , πεποιθήσεων.

Ο βασικός λόγος που δεν απολαμβάνουμε την ευημερία και αφθονία που ονειρευόμαστε, είναι διότι τα συναισθήματα και οι σκέψεις μας, δεν είναι δονητικά εναρμονισμένες με τις πραγματικές επιθυμίες που έχουμε στην ψυχή μας. Δυστυχώς, δαπανάμε όλο το χρόνο μας με το να σκεφτόμαστε περισσότερο όλα εκείνα που δεν επιθυμούμε να συμβούν, παρά εκείνα που θέλουμε.

Ακόμα και όταν σκεφτόμαστε κάτι που θέλουμε, αλλά το προσεγγίζουμε με απογοήτευση ή θυμό που δεν το έχουμε, πάλι η δονητική μας συχνότητα είναι αντίθετη με τη δονητική συχνότητα της επιθυμίας μας.

Και είναι εύκολο να το καταλάβουμε. Όταν υπάρχει δυσαρμονία, νιώθουμε λύπη, δυσανασχετούμε, είμαστε στεναχωρημένοι, ενώ όταν υπάρχει ενεργειακή ευθυγράμμιση σε επιθυμίες, σκέψεις και συναισθήματα, νιώθουμε πανέμορφα, και προσελκύουμε πανέμορφες καταστάσεις, πράγματα και ανθρώπους σαν μαγνήτες!

Νόμος της Έλξης και το Υποσυνείδητο

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουμε στόχους στη ζωή μας . . επιθυμίες τις οποίες θέλουμε να πραγματοποιήσουμε. Όμως οι περισσότεροι, είμαστε αρκετά ανασφαλείς όταν σκεφτόμαστε την πραγματοποίηση αυτών των επιθυμιών μας.

Αμφιβάλουμε, αμφισβητούμε τους εαυτούς μας εάν θα τα καταφέρουμε, σκεφτόμαστε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο, όλα αυτά τα πράγματα που επιθυμούμε, να συμβούν και να τα πραγματοποιήσουμε τις επιθυμίες μας.

Εκτός κι εάν και έως ότου καθαρίσουμε όλη την υποσυνείδητη αντίστασή μας στο να έχουμε, να είμαστε και να κάνουμε ότι επιθυμούμε…

Θα συνεχίσουμε «να προσελκύουμε» στη Ζωή Μας περισσότερα από αυτά που ήδη έχουμε!

Ανεξαρτήτως ποιας «τεχνικής» επιτυχίας χρησιμοποιούμε: Υποσυνείδητα θα απωθήσουμε όλα τα πράγματα που θέλουμε στη ζωή.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, που οι περισσότεροι δεν έχουμε καταφέρει να έχουμε ΑΚΟΜΗ τα αποτελέσματα που επιθυμούμε: Η «αόρατη» υποσυνείδητη αντίσταση, κρατά την επιτυχία μόνο μερικά βήματα μακριά μας

Ο πραγματικός νόμος της έλξης για να προσελκύσουμε όλα εκείνα που θέλουμε στη ζωή μας, αρχίζει να ενεργοποιείται – όχι μόνο με το να έχουμε θετική σκέψη - ΑΛΛΑ – με το να… «Σβήνουμε» τον αρνητικό υποσυνείδητο προγραμματισμό μας!

Το ανθρώπινο μυαλό λειτουργεί όπως ένας υπολογιστής. Εάν ο υπολογιστής μας προσβληθεί από κάποιον ιό και δεν τον αφαιρέσουμε, τότε θα σταματήσει να λειτουργεί αποτελεσματικά (και πολλές φορές καθόλου!). Το ανθρώπινο μυαλό λειτουργεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο.

Σκεφτείτε το μυαλό μας σαν ένα «βιολογικό υπολογιστή».

Και, τα αρνητικά υποσυνείδητα προγράμματά μας, οι φόβοι , οι αντιρρήσεις,οι ανασφάλειες , οι σκέψεις αμφισβήτησης, είναι σανιοί που παρεμποδίζουν την επιτυχία μας – που υπονομεύουν κάθε προσπάθεια που κάνουμε για να αλλάξουμε τη ζωή μας.

Ακριβώς γι’ αυτόν το λόγο οι παραδοσιακές τεχνικές ενεργοποίησης του Νόμου, όπως το να πλημμυρίσουμε το μυαλό και την σκέψη μας με θετικές λέξεις, προτάσεις και εικόνες, δεν είναι αρκετές για να έχουν τα αποτελέσματα που ελπίζουμε και προσδοκούμε όλοι μας.

Είναι σαν να εγκαθιστούμε ένα πρόγραμμα σε υπολογιστή που έχει ιό. Ο ιός πρόκειται να παρεμποδίσει – ακόμη και να σταματήσει εντελώς – την λειτουργία του προγράμματος.

Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με εμάς τους ανθρώπους.

Από την ηλικία των 5 ετών, όλοι αποκτούμε την ασυναίσθητη συνήθεια να θάβουμε (καταστέλλουμε) τα αρνητικά μας συναισθήματα. Αυτά τα κατεσταλμένα.. θαμμένα.. αρνητικά συναισθήματα ενεργούν έπειτα όπως ένας ιός που «εξοντώνει» – σβήνει όλες τις θετικές σκέψεις και εικόνες που βάζουμε στο μυαλό μας.

Είναι τα θαμμένα «αρνητικά συναισθήματά μας», που είναι η πρωταρχική αιτία όλων των προβλημάτων (συμπεριλαμβανομένων και των οικονομικών) που βιώνουμε. Είναι τα θαμμένα, «καταπιεσμένα» συναισθήματά μας, που δεν μας επιτρέπουν να έχουμε τον πλούτο και την ευημερία που θέλουμε.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Ο εγκέφαλος μας έχει τη δυνατότητα να φιλτράρει οποιοδήποτε ερέθισμα, σκέψη, πληροφορία δέχεται και να αποφανθεί εάν είναι αλήθεια, ή όχι. Είναι κάτι σαν ασφαλιστική δικλίδα για να μας προστατέψει από βλαβερές για την υπόστασή μας αντιλήψεις, πεποιθήσεις. 

Ακριβώς ο ίδιος μηχανισμός, είναι που ευθύνεται για την απόρριψη καινούριων αντιλήψεων που προσπαθούμε να επιβάλουμε στον εαυτό μας, όπως “τα χρήματα ρέουν άφθονα προς το μέρος μου… Είμαι πλούσιος, είμαι αξιαγάπητος, οι άνθρωποι απολαμβάνουν την παρέα μου”, όταν τα πάντα μέχρι τώρα αποδεικνύουν το αντίθετο. Όταν τα συναισθήματα που νιώθουμε είναι αυτά της φτώχιας, της μοναξιάς, της έλλειψης.

Όταν τα ερεθίσματα , σκέψεις, πληροφορίες, τα οποία δεχόμαστε, έρχονται με απίστευτα γρήγορα ρυθμό και σε συχνότητες που δεν είναι αντιληπτές, τότε είναι η μοναδική φορά που ο μηχανισμός αυτός μπλοκάρει πλήρως. 

Το συνειδητό δεν έχει το χρόνο για να αναλύσει τι βλέπει / ακούει, ώστε να αποφανθεί εάν μπορεί να το δεχτεί σαν αλήθεια, ή όχι. Και τότε γίνεται κάτι ΜΑΓΙΚΟ. Το περνάει κατευθείαν στο υποσυνείδητο νου, όπου γίνεται αυτόματα αποδεκτό.

Τα Δίωτα – Εγκεφαλικά κύματα παράγονται φυσικά όταν ακούμε ένα ήχο από το ένα αυτί και ένα άλλο στο άλλο αυτί. Τότε ο ανθρώπινος εγκέφαλος δημιουργεί έναν τρίτο ήχο(Δίωτο κύμα) που είναι μια συχνότητα, ίση με τη διαφορά των δύο ήχων.

Για παράδειγμα, εάν ένας ήχος ή μουσική νότα, σε συχνότητα 100 Hertz (κύκλοι ανά δευτερόλεπτο), ακούγεται στο το ένα αυτί και ένας άλλος ήχος, ή μουσική νότα στα 120 Hz παίζεται στο άλλο αυτί, ο εγκέφαλός μας θα το ερμηνεύσει σαν 20 Hz και θα συντονιστεί σε αυτήν την συχνότητα των 20Hz, δημιουργώντας έναν δικό του ήχο (συχνότητα) 20Hz, ο οποίος θα αντηχεί στο μυαλό μας.

Εκτός από το ότι βελτιώνουν άμεσα τη διάθεση μας, και μας παρακινούν προς την αλλαγή, έχει επίσης αποδειχθεί ότι βελτιώνουν και ενισχύουν τη συνολική λειτουργία του εγκεφάλου, ενισχύουν τη μνήμη και το IQ, και αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο τα κυρίαρχα μοτίβα σκέψης μας δημιουργούνται.

Όταν χρησιμοποιούμε Δίωτα – Εγκεφαλικά κύματα και Συχνότητες, απλώς αλλάζουμε τον τρόπο που ο εγκέφαλος μας είχε συνηθίσει μέχρι τώρα να αντιδρά. 

Στέλνοντας στον εγκέφαλο μας συγκεκριμένες συχνότητες, καταφέρνουμε να αναδημιουργήσουμε, εκείνα τα συναισθήματα που θα θέλαμε να βιώναμε, κάνοντας τον εγκέφαλο μας να δώσει εντολή να παραχθούν οι αντίστοιχες χημικές ενώσεις & ουσίες και συνεπώς τα συναισθήματα που επιθυμούμε. 




Image by cocacolagirlie | deviantart.com

Ρόφημα από τζίντζερ με λεμόνι και κανέλα για το στομάχι, αποτοξίνωση και απώλεια βάρους...!!!!

Το τζίντζερ (πιπερόριζα) αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από νερό (περίπου 80%). Επιπλέον, περιέχει αρκετό κάλιο, ψευδάργυρο, και πολυφαινόλες, στις οποίες οφείλονται κάποιες από τις ωφέλιμες δράσεις του. Tο ενεργό συστατικό της πιπερόριζας είναι η τζιντζερόλη, η οποία, όταν μαγειρευτεί, έχει πικάντικο άρωμα και μια γλυκιά και ταυτόχρονα πιπεράτη γεύση. 

Η ρίζα αυτού του βοτάνου έχει λίγες θερμίδες, αλλά είναι πολύ πλούσια πηγή πολλών βασικών θρεπτικών συστατικών και βιταμινών. Υπάρχουν 18 γραμμάρια υδατάνθρακες σε 100 γραμμάρια τζίντζερ. 

Σε σύγκριση με το 80% που έχει το ρύζι το τζίντζερ ταιριάζει καλά σε μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες και θα σας βοηθήσει να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, βοηθώντας να ξεπεραστούν τα ισχυρά συναισθήματα της πείνας που προέρχονται από τις δίαιτες με λίγους υδατάνθρακες.

Το τζίντζερ αυξάνει την κυκλοφορία και δίνει περισσότερη ενέργεια. Όταν έρθει η ώρα για ύπνο όμως, το τζίντζερ μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των τοξινών, επιτρέποντάς σας να κοιμηθείτε πιο εύκολα. 

Επειδή το τζίντζερ βελτιώνει την κυκλοφορία, πολλοί αναφέρουν μια αίσθηση ζεστασιάς, και επακόλουθη ηρεμία μετά τη λήψη του. Επίσης, έχει καταπραϋντικές και χαλαρωτικές ιδιότητες για τα εσωτερικά όργανα και αυτό οφείλεται στην αντιφλεγμονώδη δράση του.

Ορισμένοι το χρησιμοποιούν καθαρά και μόνο για το λίπος της κοιλιάς και για να αποκτήσουν ένα πιο επίπεδο στομάχι.
Το τζίντζερ μπορείτε να το βρείτε εύκολα

Ο χυμός του λεμονιού περιέχει μεγάλη ποσότητα από Βιταμίνες και κυρίως βιταμίνη C. Παλιότερα τον χυμό του λεμονιού τον χρησιμοποιούσαν σαν αντισκορβουτικό.

Πέρα από την βιταμίνη C περιέχει σε βιταμίνες Β1, Β2, Β3, Β6, το λεμόνι αποτελεί μια μικρή διατροφική έκπληξη, πλούσια σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. 

Αρκεί να αναφέρουμε, πως κάθε λεμόνι πέρα από τις σημαντικές βιταμίνες, που περιέχει, είναι πλούσιο και σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, κάλιο, και ανόργανα άλατα όπως το ασβέστιο , φώσφορο, μαγνήσιο, πυρίτιο, ασβέστιο καθώς και σε μεταλλικά άλατα.

Ο χυμός του, αποτελεί μια πραγματικά ευχάριστη έκπληξη για τον οργανισμό, καθώς πέρα από την απαραίτητη νοστιμιά, που χαρίζει σε ορισμένα «αδιάφορα» φαγητά, κυρίως θωρακίζει τον οργανισμό απέναντι σε μια σειρά ασθενειών και λοιμώξεων.

H κανέλα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά οπότε θεωρείται πολύ καλή για την υγεία της επιδερμίδας. Σύμφωνα με έρευνες επίσης μειώνει τη χοληστερίνη, ρυθμίζει το σάκχαρο και συμβάλει στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου. Η κανέλα μειώνει το σωματικό λίπος.

Το ρόφημα
Ένας τρόπος για να το φτιάξετε είναι να στύψετε δυο λεμόνια και να βράσετε το χυμό τους μαζί με λίγο ψιλοκομμένο τζίντζερ. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνετε τη φωτιά και προσθέτετε ένα λίτρο νερό και δυο φλούδες λεμονιού. Μπορείτε να το τοποθετήσετε σε μπουκάλι νερού και να το πίνετε πριν τα γεύματα σας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Με λεμόνι 
25gr 
ρίζα τζίντζερ

600 ml νερό

Λίγες φλούδες λεμονιού


Βάλτε τα φυτά σε μια κατσαρόλα με το νερό. Αφήστε τα να βράσουν για 20 λεπτά. Τα σουρώνετε και αν θέλετε βάζετε μέλι.

Στο ίδιο ρόφημα τέλος μπορείτε να προσθέσετε και ένα ξυλαράκι κανέλας και το βράσετε μαζί.

Είναι πολύ αποτελεσματικό για απώλεια βάρους αλλά να θυμάστε ότι η διατήρηση μιας υγιεινής διατροφής είναι άκρως απαραίτητη. 




της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr

Γέμισε ο κόσμος ψεύτικους ανθρώπους...!!!!

Οι ψυχικά αδύναμοι άνθρωποι, έχουν την τάση να κακολογούν αυτούς που σφύζουν από ζωή. Αυτούς που περπατάνε ανέμελα και φωτίζουν τον κόσμο ολόκληρο με το χαμόγελό τους. Που δε δίνουν δεκάρα για το τι θα πει ο κόσμος κι απολαμβάνουν την κάθε μέρα με τη ζωηράδα και την ενέργεια που της αξίζει. Άνθρωποι ξεχωριστοί, που σκέφτονται με την καρδιά και το συναίσθημα. Άντε και με λίγη δόση λογικής.

Μπορεί να είσαι κι εσύ ένας από αυτούς ξέρεις. Κι η κοινωνία είτε θα σε αποδεχθεί είτε θα ζηλέψει τ’ αγαθά σου και θα προσπαθήσει να τα μειώσει με οποιοδήποτε ανήθικο τρόπο. Να σε κάνει να πιστέψεις, δηλαδή, πως δεν είναι σημαντικά αυτά που κρύβεις μέσα σου, πως εσύ δεν είσαι αρκετός για να σταθείς αντιμέτωπος με το δήθεν μεγαλείο της.

Και φυσικά, αντιπρόσωποί της βρίσκονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη κι εκτελούν αυτό το - ξεπερασμένο πλέον - έργο. Γιατί όλοι αυτοί που βγάζουν μια κακία από μέσα τους, ξαφνιάζονται όταν συναντούν ανθρώπους ικανούς, αλλά και καλοσυνάτους. 

Δεν ξέρουν πώς να τους αντιμετωπίσουν, βλέπεις. Γι’ αυτό και στην αρχή, θα προσπαθήσουν απεγνωσμένα να τους φέρουν στα μέτρα τους. Να κόψουν και να ράψουν το χαρακτήρα τους, έτσι ώστε να μην μπορεί να συναγωνιστεί με το δικό τους. Αλλά, δεν ξεγελάει η κακία την καλοσύνη, ούτε κι η δηθενιά την ειλικρίνεια.

Θα τους συναντήσεις παντού, να είσαι σίγουρος. Και προετοιμασμένος φυσικά. Θα περάσουν πολλοί και διάφοροι απ’ τη ζωή σου, φάρες ανθρώπων, αν θες να το πούμε κι αλλιώς. Τους συγκεκριμένους θα τους βρεις μπροστά σου όπου κι αν πας. Ό,τι κι αν αποφασίσεις να κάνεις στη ζωή σου, θα έρθεις αντιμέτωπος με την πονηριά και την αρνητικότητά τους. 

Στο δρόμο, στη δουλειά και στην καθημερινότητά σου, δεν έχει σημασία. Ακόμη και στον έpωτα, κακοπροαίρετοι άνθρωποι θα προσπαθήσουν να σου κόψουν τα φτερά για να μη φτάσεις ποτέ στην ευτυχία που σου αξίζει. Μια ευτυχία που αυτοί δεν έζησαν ποτέ κι ούτε πρόκειται να ζήσουν.

Όπου κι αν πας, η αύρα τους θα σε χτυπήσει κατευθείαν μόλις συναντηθούν οι δρόμοι σας. Αποπνέουν έναν αέρα γεμάτο μαυρίλα, βρε παιδάκι μου, που μπορείς να εντοπίσεις ακόμη και με τα μάτια κλειστά. Γέμισε ο κόσμος βλέπεις από δαύτους, δεν μπορείς να ξεφύγεις με τίποτα.

Θα τους συναντήσεις στο χώρο εργασίας σου - όποιος κι αν είναι αυτός - και θα σου κάνουν τη ζωή δύσκολη, πολύ απλά γιατί μπορούν. Ή τουλάχιστον, νομίζουν ότι μπορούν. Βέβαια, μπροστά σου θα φοράνε ένα απ’ αυτά τα ψεύτικα χαμόγελα που διακρίνονται από μίλια μακριά. 

Πίσω απ’ την πλάτη σου, όμως, θα στάζουν δηλητήριο. Έχουν το κόμπλεξ, σε προχωρημένο στάδιο μάλιστα. Και θα προσπαθήσουν να σου το μεταδώσουν, γι’ αυτό να είσαι σίγουρος.

Έχουν κι αυτή τη γελοία άποψη, ξέρεις, ότι και καλά βρίσκονται στην κορυφή του κόσμου και βλέπουν τους πάντες από ψηλά, καθισμένοι στον ουράνιο θρόνο τους. 

Δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακόμη πως ο τροχός γυρίζει και θα έρθει η στιγμή που θα πέσουν απ’ τα σύννεφα. Με άδοξο τρόπο μάλιστα. Γιατί δεν ανέχονται όλοι τους αλαζόνες αυτούς κομπάρσους με την κομπλεξική συμπεριφορά. Κι ως γνωστόν, η υπομονή έχει και τα όριά της.

Γι’ αυτό και το ιδανικό θα ήταν να μπαίνουν στη θέση τους όταν κι όπως πρέπει. Μολύνουν τον αέρα που αναπνέουμε οι ψεύτικοι άνθρωποι και κινδυνεύουν οι αγνές ψυχές που τους περιτριγυρίζουν, χωρίς να έχουν την παραμικρή ιδέα για το τι κρύβεται κάτω απ’ την επιφάνειά τους, τι τους περιμένει μόλις γυρίσουν την πλάτη.

Φαίνονται από χιλιόμετρα μακριά αυτοί οι άνθρωποι. Δεν κρύβεται η πονηριά απ’ το βλέμμα τους όση προσπάθεια κι αν καταβάλουν. Όσες μάσκες και ν’ αλλάξουν κατά την πάροδο του χρόνου, δεν μπορούν να κρύψουν την ασχήμια που κρύβουν στο εσωτερικό τους. 

Όσο όμορφο και περιποιημένο κι αν είναι το έξω τους, κάποια στιγμή θα ξεθωριάσει το περιτύλιγμα και θα εκπλήξει πολλούς αυτό που βρίσκεται από κάτω.

Γιατί δεν έχουν όλοι την ικανότητα να ξεχωρίζουν τους καλούς απ’ τους σκάρτους. Και καλύτερα να τους διώχνεις απ’ τη ζωή σου προτού καν περάσουν το κατώφλι της, παρά να τους ανέχεσαι για μια ζωή και να υποκύπτεις στο ψέμα και τη δηθενιά τους. Γιατί ο φθόνος κι η κακοβουλία, είναι ο μόνος τρόπος που ξέρουν για να δείχνουν το θαυμασμό τους. Κι αυτό λέει πολλά! 




Συντάκτης: Έλενα Γεωργίου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη