Τετάρτη 7 Αυγούστου 2019

Ένας ψυχολόγος συμβουλεύει : Η αλλαγή στην ζωή κάποιες φορές μοιάζει αναπόφευκτη...!!!!

Πραγματικά αναρωτιέμαι, μερικές φορές, τι μας κρατάει σταθερούς (άλλοι θα πουν αλυσοδεμένους) και δεν αλλάζουμε; Κατανοώ βέβαια τη δύναμη της συνήθειας, και των βιωμάτων μας… Την δύναμη που έρχεται με φόρα από το παρελθόν, συμπαρασύροντας στο πέρασμα της κάθε τι νέο, κάθε τι διαφορετικό… 

Αρκεί όμως αυτό; Αρκούν τα υπάρχοντα βιώματα του παρελθόντος για να διαμορφωθεί το εκάστοτε παρόν και μέλλον μας…; Μας αρκεί μια τέτοια ζωή, μια ζωή με τόσους περιορισμούς; 

Ας παραδεχτούμε ότι κομμάτια του εαυτού μας τα χάσαμε στην παιδική μας ηλικία καθοδηγούμενοι από τις γονεϊκές επιταγές. Αυτές οι επιταγές, (ή αλλιώς επιβαλλόμενες αντιλήψεις) δεν μας ταίριαξαν ποτέ, δεν μας εξέλιξαν, δεν είναι ''εμείς''. 

Τα νοητικά μας φίλτρα δεν ανανεώθηκαν κατά την ενηλικίωση μας και έτσι παραμείναμε στάσιμοι, ίδιοι και απαράλλαχτοι, αμετακίνητοι στις νέες προκλήσεις που κατά καιρούς μας δόθηκαν. 

Πόσες και πόσες φορές τα φίλτρα αυτά δεν σας έκαναν να παραποιήσετε την αντίληψη για τον εαυτό σας και την πραγματικότητα; Μήπως ήρθε η ώρα να αλλάξεις τον παλιό σου εαυτό με τον καινούριο; Τον νέο, τον όμορφο, τον εξελικτικό… 

Γνωρίζω πως ο φόβος για την απογοήτευση, μας κάνει να διστάζουμε να δοκιμάσουμε την γεύση της αλλαγής στην ζωή μας. Απογοητευόμαστε από τις διαπροσωπικές μας σχέσεις, λέμε ''ναι'' εκεί που επιβάλλονται τα τρανά ''όχι'' και επαγγελματικά (μεταξύ πολλών άλλων) δεν αποδίδουμε. 

Πώς σας ακούγεται η ιδέα της ''εναλλακτικής''; Βασισμένη στο τώρα και όχι στο εχθές; Δοκιμάστε να κάνετε έναν διάλογο με τον εαυτό σας, γιατί όλα ξεκινάνε από αυτόν και τελειώνουν με αυτόν όσο δυσνόητο κι να ακούγεται. Μη φοβάστε να αναθεωρήσετε, να είστε ευέλικτοι και ανοιχτοί σε νέες πληροφορίες και εμπειρίες. 

Το σημαντικό είναι να βρούμε τη δύναμη που κρύβεται μέσα μας. Να καταρρίψουμε το ''δεν μπορώ'' και να το αντικαταστήσουμε με το ''μπορώ, θα τα καταφέρω''. 

Ένας έρωτας, μια φιλία, μια απογοήτευση, ένα όνειρο είναι ένα σωρό εξωτερικοί παράγοντες που μας ανοίγουν τις πόρτες να αναθεωρήσουμε. Έχετε δοκιμάσει να σπάσετε τον δεσμό με τις αναστολές που σας επιβλήθηκαν στην παιδική σας ηλικία που αφορούσαν κυρίως τον εαυτό σας; 

Το σημαντικότερο; Να χτίσουμε την ζωή μας κομμάτι- κομμάτι! Η αλλαγή στην ζωή κάποιες φορές μοιάζει αναπόφευκτη που θυμίζει το “παιδάκι” που από παιδί ξαφνικά γίνεται έφηβος. Να τολμήσουμε! 

Ήρθε λοιπόν η ώρα να αντιμετωπίσουμε τις εσωτερικές μας αντιστάσεις. Να τις συγχωρέσουμε, να την αγαπήσουμε, να τις δικαιολογήσουμε. Να αφήσουμε πίσω τις αντιλήψεις που είχαμε στην παιδική μας ηλικία. Τότε και μόνο θα έρθει η αληθινή αλλαγή στην ζωή μας και μέσα μας. 

Και υπενθυμίζω: μην νοιώθετε ντροπή για αυτό που σας συμβαίνει. 




Ο Γιάννης Ξηντάρας είναι Ψυχολόγος 

Οι συναισθηματικές αλλαγές που συμβαίνουν μετά την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου...!!!!


Καθένας από εμάς όταν χάνει ένα αγαπημένο του πρόσωπο υφίσταται μια σειρά συναισθηματικών αλλαγών. Μπορεί αυτό το άτομο να είναι γονιός, φίλος, σύντροφος….δεν υπάρχει κλίμακα προτεραιότητας για τον ορισμό του πόνου και τις συναισθηματικές αλλαγές που προκαλεί. 

Αλλαγές που ο καθένας αισθάνεται και διαχειρίζεται με τον δικό του τρόπο. Η απώλεια ενός αγαπημένου είναι σίγουρα πάντα δύσκολη κατάσταση. 

Αλλάζει ο τρόπος ζωής και ο συναισθηματικός κόσμος 
Η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου δημιουργεί στιγμές μεγάλης ενδοσκόπησης. Αρχίζετε να σκέφτεστε τις πτυχές της ζωής σας και να δίνετε μεγαλύτερη σημασία σε ορισμένα πράγματα που θεωρούσατε προφανή. 

Αγγίζετε τη μοναξιά σε βάθος 
Για κάποιο χρονικό διάστημα νιώθετε μόνοι και ας περιβάλλεστε από πολλούς ανθρώπους. 

Δίνετε λιγότερη σημασία σε όλα όσα νομίζατε ότι ήταν σημαντικά 
Αυτή είναι μια από τις συναισθηματικές αλλαγές που συμβαίνει πολύ συχνά. Κάτι που σας φαινόταν θεμελιώδες για τη ζωή σας, έχει χάσει πλέον τη σημασία του. 

Η ζωή φαίνεται να χάνει αξία 
Η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου δημιουργεί καταστάσεις μεγάλης κρίσης σε σημείο που φαίνεται ότι τίποτα δεν έχει αξία. Συμβαίνει ένα είδος κατάθλιψης. Γι αυτό και η βοήθεια από έναν ειδικό μπορεί να είναι χρήσιμη. 

Πολλές στιγμές σας λείπουν 
Είναι φυσιολογικό να αναπολείτε τις στιγμές που περάσατε μαζί και να θέλετε να γυρίσετε το χρόνο πίσω. 

Οι συναισθηματικές αλλαγές μπορούν να σας οδηγήσουν στο να αναθεωρήσετε ριζικά τη ζωή σας. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας και ο πόνος με τον καιρό θα ανακουφιστεί. 




Δεν έχει σημασία πόσο σας αγαπάει εάν δεν σας σέβεται...!!!!

Στον κόσμο των σχέσεων, ο σεβασμός είναι επιτακτικός. Εξάλλου, δεν είναι δυνατό να δημιουργήσουμε μια σχέση δίπλα σε ένα άλλο άτομο που δεν κάνει το ελάχιστο, έτσι ώστε η σχέση να είναι ευχάριστη και ικανοποιητική και για τους δυο. 

Η αληθινή αγάπη δεν μπορεί να προκύψει από ένα περιβάλλον που περιβάλλεται από αρνητικότητα και χάος. Πιθανότατα, μερικές φορές στη ζωή σας, έχετε ήδη γνωρίσει κάποιον που δεν σας σεβάστηκε και δεν ήταν παρόν στις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής σας. 

Αντίθετα έβρισκε κάθε είδους δικαιολογίες για να μείνει μακριά και φυσικά σας επέκρινε κάνοντας σας να μην φαίνεστε αρκετά καλοί Μόνο εκείνοι που έχουν ζήσει μια τέτοια σχέση ξέρουν πόσο πόνο προκαλεί και πόσο τοξική είναι. 

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να είστε με κάποιον που σας προκαλεί πόνο. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς να εντοπίζετε την έλλειψη σεβασμού στις σχέσεις. 

Κάθε ζευγάρι έχει τη δική του ρουτίνα και τον τρόπο να δει τα πράγματα. Επομένως, αυτό που φαίνεται παράλογο για κάποιους μπορεί να είναι φυσιολογικό για τους άλλους. Ωστόσο υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι λάθος σε όλες τις σχέσεις, επειδή αποκαλύπτουν μια βαθιά έλλειψη αγάπης και σεβασμού. 

Δείτε την παρακάτω λίστα για να ξέρετε πώς συμπεριφέρεσαι κάποιος που δεν σας εκτιμάει: 

Σας κάνει να νιώθετε ανίκανοι, δεν ενδιαφέρετε για τα όνειρά σας, τα σχέδια σας και τις δραστηριότητές σας. 

Σας αποθαρρύνει να ακολουθήσετε τα όνειρά σας 

Είναι μαζί σας από όφελος 

Διασκεδάζει με τους φόβους σας και τις ανασφάλειες σας 

Θέλει να ελέγχει τη ζωή σας και να αποτελεί προτεραιότητα σε όλα 

Θέλει να έχει αποκλειστική εξουσία για τις αποφάσεις σας 

Αγνοεί τις ανάγκες σας και εστιάζει μόνο στον εαυτό του 

Και η λίστα συνεχίζεται. Όταν κάνετε μια σχέση πρέπει να μαθαίνετε να δίνετε κάποια πράγματα, αλλά δεν μπορείτε ποτέ να επιτρέψετε στον σύντροφό σας να σας χειραγωγεί διανοητικά και συναισθηματικά. 

Είναι καλύτερο να είστε μόνοι από το να είστε με κάποιον που δεν σας εκτιμά. Συνεπώς, να θυμάστε πάντα ότι μπορείτε πάντα να αναζητήσετε βοήθεια για να βρείτε πάλι την ευτυχία. Είστε ελεύθεροι να επιλέξετε τι είδους πραγματικότητα θέλετε να ζήσετε. 




Ο πνιγμός είναι σιωπηλός και δεν κάνει διακρίσεις...!!!!

Η Διεθνής εκπαιδεύτρια εκπαιδευτών ναυαγοσωστικής Μάνια Μπικώφ εξηγεί τους λόγους στους οποίους οφείλονται οι πνιγμοί στην Ελλάδα. Αδιαμφισβήτητα μια χώρα που έχει χαρακτηριστεί παγκοσμίως για την ξεχωριστή ομορφιά της, την ιστορία της, τον ήλιο, το καλό φαγητό. 

Όλοι όμως την έχουμε ξεχωρίσει και την έχουμε ταυτίσει με τη θάλασσα. Η θάλασσα αποτέλεσε πηγή έμπνευσης παγκοσμίως ενώ χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται τη χώρα μας για να κολυμπήσουν στα καταγάλανα νερά της.

Δυστυχώς πάνω από αυτές τις όμορφες περιγραφές, ειδικά τα τελευταία χρόνια πλανάται ένα «γιατί;». Εκατόν σαράντα εννέα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από πνιγμό στην Ελλάδα από την αρχή του τρέχοντος έτους μέχρι και τις 24 Ιουλίου, σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Λιμενικής Αστυνομίας του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος. 

Το 2018, 417 άνθρωποι συνολικά έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό με θεαματική αύξηση από το 2017 όπου είχαμε 359. Τα στοιχεία αυτά μας δείχνουν πως είναι επιβεβλημένη πια η ανάγκη για την πρόληψη των πνιγμών στη θάλασσα.

Για ακόμη μια χρονιά ξεκινήσαμε από νωρίς να συζητάμε για το «τις πταίει» και αυξάνονται ολοένα και περισσότερο οι πνιγμοί. Σε όλο αυτό ήρθε πολύ πρόσφατα να προστεθεί ο πνιγμός σε μια ημέρα 3 νέων κοριτσιών σε υδάτινο περιβάλλον. 

Θα αναρωτηθεί κανείς «μα είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο;». Η απάντηση είναι όχι, ωστόσο τα στοιχεία είναι απογοητευτικά καθώς ένας άνθρωπος χάνει τη ζωή του από πνιγμό κάθε 90 δευτερόλεπτα στον πλανήτη. 

Η Ελλάδα κατέχει την 6η θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 28 κρατών-μελών και την 39η μεταξύ 116 χωρών σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το 2014.

Η Μάνια Μπικώφ, καθηγήτρια φυσικής αγωγής , Διεθνής εκπαιδεύτρια εκπαιδευτών ναυαγοσωστικής Διευθύντρια Lifeguard Hellas και Συνιδρύτρια εθελοντικής ομάδας Save Life, Lifeguard Hellas SAR Volunteer team εξηγεί πως οι λόγοι που οφείλονται οι πνιγμοί είναι δύο : Η μη ύπαρξη νομοθετικού πλαισίου με στόχευση στην μέγιστη ασφάλεια των λουομένων αλλά και την ασφάλεια του ίδιου του ναυαγοσώστη και η μη τήρηση βασικών κανόνων ασφαλείας από τους ίδιους τους λουόμενους, κάτι που όμως δεν αποτελεί μονάχα ελληνικό φαινόμενο, μιας κ κάθε 90″ κάπου στον κόσμο κάποιος άνθρωπος χάνει την ζωή του από πνιγμό.

Η αγάπη των Ελλήνων για την θάλασσα ήταν πάντοτε γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων και αποτυπώνεται περίτρανα και στη φράση του Περικλή από τα χρόνια αυτά «Μέγα το της Θαλάσσης Κράτος».

Τι είναι αυτό που μας λείπει ως ελληνική κοινωνία και αυξάνονται ολοένα και περισσότερο οι πνιγμοί στην Ελλάδα; Η Μπικώφ στη συζήτησή μας μου αναφέρει πως στην Ελλάδα, αυτό που απουσιάζει είναι η σωστή νομοθεσία. 

Όμως η παρουσία ναυαγοσώστη με ωράριο συμβατό με την επισκεψιμότητα των παραλιών (τώρα ο νόμος ορίζει το ωράριο από 10:30-17:30), η μελέτη των επικίνδυνων πολυσύχναστων παραλιών λόγω μορφολογίας αλλά και των καταγεγραμμένων περιστατικών και τοποθέτηση περισσότερων ναυαγοσωστών, ο ορισμός σωστού εξοπλισμού ώστε κάθε ναυαγοσώστης να μπορεί... 

άμεσα να προσεγγίζει το θύμα που χρήζει βοήθειας (όχι μηχανοκίνητα σκάφη αλλά ειδικές σανιδες διάσωσης κτλ) καθώς και η αύξηση του ορίου ηλικίας των ναυαγοσωστών από τα 45ετη που ισχύει, θα ήταν σημαντικά μέτρα πρόληψης για την κατάσταση αυτή που επικρατεί σήμερα στις ελληνικές ακτές. 

Προσθέτει, πως η εμπειρία είναι τεράστιας σημασίας στη ναυαγοσωστική και βοηθά στην καλύτερη οργάνωση κάθε παραλίας ενώ θα ήταν σημαντικό να επιβληθούν αυστηρά πρόστιμα σε όσους δεν ακολουθούν τον νόμο.

Ο πνιγμός δεν κάνει διακρίσεις. Οι ηλικίες ποικίλουν αλλά πάντοτε έχουμε μεγάλο αριθμό περιστατικών σε παιδιά κ εφήβους καθώς και σε μεγαλύτερες ηλικίες. 

Στις μικρές ηλικίες τα περιστατικά είναι πνιγμοί στις πιο μεγάλες ηλικίες κυρίως λόγω παθολογικών αιτιών. Το 75% από αυτούς είναι άντρες.

Κάτι πολύ σημαντικό που αξίζει να αναφερθεί είναι πως ο πνιγμός είναι σιωπηλός. Οι περισσότεροι θεωρούμε πως συνήθως θα δούμε κάποιες κινήσεις οι οποίες ενδεχομένως να μας κάνουν να καταλάβουμε πως κάτι συμβαίνει. Δεν γίνεται όμως αυτό. 

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, παγκοσμίως το 75% των παιδικών πνιγμών έχει συμβεί με την παρουσία γονέα.

Ο πνιγμός μπορεί να συμβεί παντού, όχι μόνο στη θάλασσα αλλά και σε πισίνες, κανάλια, ποτάμια και πηγάδια. Εκτός από τις υποχρεώσεις του κράτους είναι καλό και ο καθένας μας προσωπικά να διεκδικήσει τα αυτονόητα, όπως την παρουσία ναυαγοσώστη όπου δεν υπάρχει. 

Δεν πρέπει να φοβόμαστε την θάλασσα και το υδάτινο περιβάλλον,γενικά όμως καλό θα ήταν να τηρούμε και εμείς τους κανόνες της!




ΣΟΦΙΑ ΧΥΤΟΥ - lawandorder.gr

«O πνιγμός που δε μοιάζει με πνιγμό…»: Ένα άρθρο που ανατρέπει ό,τι ξέρουμε για τον κίνδυνο της θάλασσας...!!!!

«O πνιγμός που δε μοιάζει με πνιγμό…» :
Ένα άρθρο που ανατρέπει ό,τι ξέρουμε για τον κίνδυνο της θάλασσας.....

Ο λαός μας από τα πανάρχαια χρόνια είναι σε συνεχή επαφή με το νερό. Ωστόσο, κάθε καλοκαίρι μετράμε εκατοντάδες θύματα πνιγμού.

Είναι σημαντικό, λοιπόν, να γνωρίζουμε και να εφαρμόζουμε βασικά μέτρα ασφάλειας για την αποτροπή του πνιγμού, για τη διάσωση κάποιου που κινδυνεύει και για την παροχή περαιτέρω φροντίδας στο θύμα μετά τη διάσωση.

Στην Ελλάδα, περισσότεροι από 400 άνθρωποι χάνουν την ζωή τους από πνιγμό ετησίως. Η αναλογία αντρών-γυναικών που πεθαίνουν από πνιγμό είναι 3:1. 

Μάλιστα, η πιο επικίνδυνη κατηγορία είναι οι άνδρες που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 20-24 ετών, ενώ τα περισσότερα ατυχήματα αυτού του τύπου συμβαίνουν κατά τις μεσημεριανές ώρες.

Διαβάστε πως μοιάζει ένας πραγματικός πνιγμός. Είναι ένα άρθρο που ανατρέπει όσα ξέραμε ή όσα νομίζαμε ότι ξέραμε για τον πνιγμό. Στην ουσία εξηγεί πώς ένας άνθρωπος μπορεί να πνίγεται δίπλα σου και εσύ να μην παίρνεις είδηση...

Ο πνιγμός είναι σχεδόν πάντα ένα απατηλά ήσυχο περιστατικό.

Το κούνημα των χεριών, το χτύπημα του νερού, οι φωνές και οι «εντυπωσιακές» ενδείξεις που έχουμε εκπαιδευτεί μέσω τηλεόρασης να περιμένουμε, σπάνια συναντώνται στην πραγματική ζωή.

Η Ενστικτώδης Αντίδραση Πνιγμού (Instinctive Drowning Response) –

όπως ονομάστηκε από τον Francesco A. Pia, Ph.D. είναι αυτό που κάνουν οι άνθρωποι για να αποφύγουν την πραγματική ή την εκλαμβανόμενη ως πραγματική ασφυξία μέσα στο νερό.

Και δε μοιάζει με αυτή που περιμένουν οι περισσότεροι. Υπάρχει ελάχιστο πιτσίλισμα, καθόλου κούνημα χεριών ή φωνές ή κάλεσμα για βοήθεια οποιουδήποτε είδους.

Για να πάρετε μια ιδέα από το πόσο ήσυχος και ήρεμος μπορεί να φαίνεται απ’ έξω ο πνιγμός, σκεφτείτε το εξής:

Είναι η υπ’ αριθμόν δύο αιτία θανάτου από ατύχημα στα παιδιά 15 ετών και κάτω (αμέσως μετά από τα ατυχήματα με αυτοκίνητα).

Από τα 750 παιδιά που θα πνιγούν μέσα στην επόμενη χρονιά, τα 375 από αυτά θα βρίσκονται σε απόσταση 23 μέτρων από κάποιον γονέα ή άλλον ενήλικα.

Στο 10% από αυτούς τους πνιγμούς, ο ενήλικας παρακολουθεί χωρίς να έχει ιδέα τι συμβαίνει.

Ο πνιγμός δε μοιάζει με πνιγμό.

Η ενστικτώδη αντίδραση του πνιγμού αναλύεται παρακάτω:

1. Εκτός από σπάνιες περιπτώσεις, οι άνθρωποι που πνίγονται δεν είναι σωματικά σε θέση να φωνάξουν για βοήθεια. 
Το αναπνευστικό σύστημα έχει σχεδιαστεί για την αναπνοή. Η ομιλία είναι δευτερεύουσα λειτουργία. Πρέπει να επιτελείται η αναπνοή, πριν λάβει χώρα η ομιλία.

2. Το στόμα των ανθρώπων που πνίγονται βουλιάζει και βγαίνει πάνω από την επιφάνεια του νερού εναλλάξ.
Το στόμα των ανθρώπων που πνίγονται δε μένει αρκετή ώρα πάνω από το νερό ώστε να μπορέσουν να εκπνεύσουν, να εισπνεύσουν και να φωνάξουν για βοήθεια. 

Όταν το στόμα των ανθρώπων που πνίγονται είναι πάνω από την επιφάνεια του νερού, εκπνέουν και εισπνέουν γρήγορα ενώ το στόμα τους αρχίζει να βυθίζεται κάτω από την επιφάνεια του νερού.

3. Οι άνθρωποι που πνίγονται δεν μπορούν να κουνήσουν τα χέρια για βοήθεια. 
Η φύση τους αναγκάζει ενστικτωδώς να εκτείνουν τα χέρια τους πλαγίως και να πιέσουν προς τα κάτω την επιφάνεια του νερού. 

Πιέζοντας προς τα κάτω την επιφάνεια του νερού χρησιμοποιούν το σώμα τους ως μοχλό ώστε να μπορέσουν να βγάλουν το στόμα τους έξω από το νερό για να αναπνεύσουν.

4. Κατά τη διάρκεια της Ενστικτώδους Αντίδρασης Πνιγμού, οι άνθρωποι που πνίγονται δεν μπορούν να ελέγξουν τις κινήσεις των χεριών τους. 
Από άποψη φυσιολογίας οι άνθρωποι που πνίγονται και αγωνίζονται στην επιφάνεια του νερού δεν μπορούν να σταματήσουν να πνίγονται και να εκτελέσουν τις κινήσεις που θα ήθελαν, όπως να κουνήσουν τα χέρια για βοήθεια, να κινηθούν προς έναν διασώστη ή να απλώσουν τα χέρια για να πιάσουν εξοπλισμό διάσωσης.

5. Από την αρχή ως το τέλος της Ενστικτώδους Αντίδρασης Πνιγμού τα σώματα των ανθρώπων παραμένουν σε όρθια θέση στο νερό, χωρίς κανένα ίχνος υποστηρικτικών λακτισμάτων με τα πόδια. 
Αν δεν διασωθούν από έναν εκπαιδευμένο ναυαγοσώστη, οι άνθρωποι που πνίγονται μπορούν να παλέψουν στην επιφάνεια του νερού μόνο από 20 ως 60 δευτερόλεπτα πριν να βουλιάξουν.

Ρωτήστε τον «Είσαι εντάξει;»

Αν είναι σε θέση να απαντήσει, προφανώς είναι.

Αν σας κοιτάξει με ένα άδειο βλέμμα, μπορεί να έχετε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα για να τον φτάσετε.

Και γονείς – τα παιδιά που παίζουν στο νερό κάνουν φασαρία.

Αν τυχόν ησυχάσουν, τα πλησιάζετε για να μάθετε γιατί.

Αυτό δε σημαίνει ότι ένας άνθρωπος που φωνάζει για βοήθεια και κάνει απότομες και σπασμωδικές κινήσεις δεν αντιμετωπίζει σοβαρό θέμα – βρίσκεται σε αγχώδη κατάσταση στο νερό.

Χωρίς να είναι πάντα παρούσα πριν την ενστικτώδη αντίδραση πνιγμού η αγχώδης κατάσταση στο νερό δε διαρκεί πολύ – αλλά αντίθετα με ό,τι συμβαίνει στον πραγματικό πνιγμό, τα θύματα αυτά είναι ακόμα σε θέση να βοηθήσουν στη διάσωσή τους.

Μπορούν να πιάσουν σκοινιά διάσωσης, σωσίβια, κ.λ.π.

Δώστε επίσης προσοχή τα εξής σημάδια πνιγμού:

Κεφάλι χαμηλά στο νερό, στόμα στο επίπεδο της επιφάνειας του νερού

Κεφάλι που γέρνει προς τα πίσω, στόμα ανοιχτό

Βλέμμα παγωμένο και άδειο, που δεν μπορεί να εστιάσει

Μάτια κλειστά

Μαλλιά πάνω στο μέτωπο ή στα μάτια

Δε χρησιμοποιούν πόδια – σε κάθετη θέση

Ασθμαίνουν ή αγκομαχούν

Προσπαθούν να κολυμπήσουν προς μία συγκεκριμένη κατεύθυνση αλλά δεν τα καταφέρνουν

Προσπαθούν να γυρίσουν ανάσκελα

Φαίνεται σαν να προσπαθούν να σκαρφαλώσουν σε μία αόρατη σκάλα

Έτσι αν κάποιος από το πλήρωμα πέσει στη θάλασσα και όλα φαίνονται ΟΚ – μην είστε τόσο σίγουροι.

Καμιά φορά η πιο συνηθισμένη ένδειξη ότι κάποιος πνίγεται είναι ότι δεν μοιάζει να πνίγεται.

Μπορεί να φαίνεται σαν να κολυμπά όρθιος κουνώντας χέρια και πόδια.




*το παραπάνω άρθρο με πληροφορίες από diasostis.com. 

Αγάπα τον εαυτό σου και έχε ανθρώπους γύρω σου που να θρέφουν την ψυχή σου ...!!!!

«… Να τον αγαπάς τον εαυτό σου… Και όταν τον αγαπήσεις πραγματικά θα μάθεις να απαιτείς κοντά του μόνο ανθρώπους, που θα θρέφουν τη ψυχή του. Τίποτα λιγότερο από αυτό», αναφέρεται σε ένα quote το οποίο κάποιοι το απέδιδαν στο Γιάννη Ρίτσο..

Λέξεις όπως αυτό-βελτίωση, αγάπη του εαυτού σου, φροντίδα του εαυτού σου, αυτό-προστασία, ακούγονται συνεχώς από επιστήμονες και σχετίζονται με την ποιότητα ζωής, με τις σχέσεις…

Αλήθεια όμως, πόσοι τελικά από μας ξέρουν ή κάνουν πράξη την ουσιαστική και πραγματική αγάπη προς τον εαυτό μας;

Αγαπώ τον εαυτό μου λοιπόν..

Με φροντίζω… κάνοντας σωστή διατροφή.. να τρώω ποιοτικά και όχι ποσοτικά..
Κάνω γυμναστική..

Διαβάζω..

Απολαμβάνω μικρές στιγμές, ακόμα και αν απλά πιω ένα φλιτζάνι καφέ.

Αφιερώνω χρόνο για να δω τους φίλους μου και να μην περνάω χρόνο μόνο με τη σχέση μου, με τα παιδιά μου ή με τη δουλειά μου.. Γιατί οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη να καλλιεργούμε όλες τις πλευρές του εαυτού μας..

Κοιμάμαι.. Φροντίζω το σώμα μου και την ψυχή μου..

Και..

Έχω δίπλα μου ανθρώπους που να θρέφουν την ψυχή μου..

Ανθρώπους που να με σέβονται και να τους σέβομαι, ανθρώπους που να με θαυμάζουν και να τους θαυμάζω.

Ανθρώπους που να απολαμβάνω να περνάω χρόνο μαζί τους, να ανταλλάσσω μηνύματα και σκέψεις..

Ανθρώπους που να με κάνουν καλύτερο, καλύτερη σαν άνθρωπο.

Ανθρώπους που να με κινητοποιούν να εξελίσσομαι και να όχι να με κάνουν να νιώθω ενοχικά ή να σκέφτομαι έννοιες όπως είναι η τοξικότητα..

Ανθρώπους που να θέλω να μοιραστώ τις δύσκολες και τις εύκολες στιγμές της ζωής μου, γιατί θέλω να μοιράζομαι μαζί τους με την ουσιαστική έννοια του όρου..

«.. Και όταν τον αγαπήσεις πραγματικά, τότε θα απαιτείς τους ανθρώπους που θα θρέφουν την ψυχή σου..»…

Να απαιτείς λοιπόν, να διεκδικείς, να το φωνάζεις χωρίς να υψώνεις δυνατά την φωνή σου, μόνο με τη δύναμη της ψυχής σου..

Γιατί αυτό που θα αξιώνεις εσύ από τον εαυτό σου και τους άλλους, αυτό θα σου δίνουν..

Αν δεν δώσεις αξία εσύ στον εαυτό σου, δεν θα σου δώσει κανένας..

Να τον φροντίζεις λοιπόν.. Και να ξεβολεύεσαι.. Να διεκδικείς και να απαιτείς.. Υγιής εγωισμός λέγεται..




Ελένη Σολταρίδου 

Δροσουλίτες : Το μεταφυσικό φαινόμενο της Κρήτης που ακόμα δεν έχει εξηγηθεί...!!!!

Οι Δροσουλίτες είναι ένα γνωστό οπτικό φαινόμενο που παρατηρείται γύρω από το μεσαιωνικό κάστρο Φραγκοκάστελλο περίπου 12 χιλιόμετρα ανατολικά της Χώρας Σφακίων, στο νομό Χανίων.

Το φαινόμενο, στο οποίο πολλοί αποδίδουν μεταφυσικές ιδιότητες, παρατηρείται σχεδόν κάθε χρόνο μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου τις πρωινές ώρες. Το όνομα του έχει να κάνει με την εμφάνισή του φαινομένου μαζί με την πρωινή δροσιά.

Όσοι το έχουν παρατηρήσει μιλάνε για κινούμενες σκιές που παρατηρούνται στο Φραγκοκάστελλο αλλά και τις γύρω περιοχές. Η τοπική παράδοση συνδέει τις Δροσουλίτες με τη φονική μάχη που διεξήχθη στη ίδια περιοχή περιοχή τον Μάιο του 1828 ανάμεσα στους εξεγερμένους κατοίκους της περιοχής και σε τουρκικό στρατιωτικό σώμα. 

Οι μαρτυρίες μιλάνε για σκιές που θυμίζουν φιγούρες πολεμιστών που κινούνται από το μοναστήρι του Αγίου Χαραλάμπου προς το κάστρο.

Μάλιστα πολύ υποστηρίζουν ότι δεν είναι τυχαίο ότι το φαινόμενο συμπίπτει με την εποχή που διεξήχθη η φονική μάχη μεταξύ των 600 εξεγερμένων κατοίκων και του τουρκικού σώματος των 10.000 ανδρών. 

Οι Έλληνες ηττήθηκαν με τους περισσότερους να χάνουν την ζωή τους. Σαν αποτέλεσμα η τοπική παράδοση συνδέει τις Δροσουλίτες με την μάχη θεωρώντας πως οι σκιές είναι τα φαντάσματα των Ελλήνων στρατιωτών.

Επιστημονικές εξηγήσεις
Αν και έχουν δοθεί επιστημονικές εξηγήσεις για το φαινόμενο των Δροσουλίτων είναι αρκετά διαφορετικές με το σύνολο να μην καταλήγει σε μία και μόνο εξήγηση.

Μια από τις επικρατέστερες εξηγεί ότι το φαινόμενο οφείλεται σε οφθαλμαπάτη που προκαλείται από την εξάτμιση της πρωινής δροσιάς. Η ομίχλη που δημιουργείται από αυτή την εξάτμιση συχνά δημιουργεί διάφορες φιγούρες που στο γυμνό μάτι μπορούν να εκληφθούν ως ανθρώπινες.

Σύμφωνα με άλλη εξήγηση το φαινόμενο οφείλεται σε αντικατοπτρισμό εικόνων από τις βόρειες ακτές της Αφρικής. Συνεπώς οι σκιές των ιππέων που παρατηρούνται δεν είναι παρά αντικατοπτρισμός ανθρώπων της ερήμου. 

Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Κρατούμενες εκπαιδεύουν αδέσποτα σκυλιά φροντίζοντας τα στις φυλακές Ελεώνα Θήβας με τη βοήθεια του Save a Greek Stray...!!!!

H συνύπαρξη ανθρώπων και ζώων, εν προκειμένω σκυλιών, γνωρίζουμε καλά πόσο ευεργετική είναι και για το είδος μας και ειδικά όταν αυτό συμβαίνει σε συνανθρώπους μας που ζουν κρατούμενοι σε φυλακή. 

Ο φιλοζωικός φορέας «Save a Greek Stray» που τρέχει το συγκεκριμένο πρόγραμμα στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας, που τρέχει από τον Μάρτιο του 2018, για τη συμβίωση των γυναικών και των σκυλιών, την εκπαίδευση των ζώων και την ανταλλαγή αγάπης μεταξύ τους επισημαίνει τα εξής : 

«Ένας από τους βασικούς στόχους της Save a Greek Stray, ήταν να μπορέσουμε να αποδείξουμε έμπρακτα το όφελος της αλληλεπίδρασης ανθρώπων και ζώων για το κοινωνικό σύνολο.

Το Αγροτικό τμήμα των Γυναικείων Φυλακών Ελεώνα Θήβας, πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις και συγκέντρωνε τις ιδανικές συνθήκες, ώστε να μπορέσουμε να αναδείξουμε την ουσία του βασικού μας στόχου.

Δύο κοινωνικά περιθωριοποιημένες ομάδες, οι φυλακισμένες και τα αδέσποτα ζώα, ενώνονται, ζουν μαζί, εκπαιδεύονται ταυτόχρονα και αναζητούν νέες ευκαιρίες για το μέλλον.

Το πρόγραμμα "Saved by a Greek Stray" αδειοδοτήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συντελείται με επιτυχία από τον Μάρτιο του 2018, έχοντας εκπαιδεύσει μέχρι στιγμής 7 σκύλους και 4 κρατούμενες.

Έχοντας πίστη στη μαγική ικανότητα που έχουν τα ζώα να μειώνουν το στρες στο περιβάλλον που ζουν, να ενισχύουν το αίσθημα αυτοπεποίθησης και εν συναίσθησης των ανθρώπων, αλλά και να συσφίγγουν τις ίδιες τις ανθρώπινες σχέσεις, καλλιεργώντας την ανάγκη για... 

προσφορά και φροντίδα, ενώσαμε τις δυο αυτές ομάδες, σε μια απόπειρα αξιοποίησης των θετικών στοιχείων, που θα προέκυπταν από τη μεταξύ τους συνεργασία.

Γυναίκες έγκλειστες, με περιορισμένες δυνατότητες δημιουργικής και ψυχοθεραπευτικής απασχόλησης, ζουν, εκπαιδεύουν και προσφέρουν την αγάπη τους σε αυτά, που την έχουν επίσης στερηθεί, όσο οι ίδιες.

Κατ’ αυτό τον τρόπο, αισθάνονται την ανάγκη προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, μειώνονται τα επίπεδα στρες και τα συναισθήματα κατάθλιψης που δημιουργεί ο εγκλεισμός και ταυτόχρονα αποκτούν τα εφόδια για μια διέξοδο επαγγελματικής απασχόλησης, μετά την αποφυλάκισή τους.

“Με τα σκυλιά στο χώρο μας η καθημερινότητά μας έχει αλλάξει. Έχουμε ένα σκοπό μέσα στην ημέρα μας. Εγώ εκπαιδεύω τη Λολίτα και μέσα από αυτό νιώθω χρήσιμη, νιώθω ότι κάνω κάτι ουσιαστικό, προσφέρω με τον δικό μου τρόπο στο κοινωνικό σύνολο. Όλο αυτό λειτουργεί σαν ψυχοθεραπεία για μένα, με χαλαρώνει πολύ”, αναφέρει κρατούμενη.

Τα σκυλιά που επιλέγονται με συγκεκριμένα κριτήρια, θεωρούνται “προνομιούχα”, καθώς έχουν την ευκαιρία να ζήσουν με ανθρώπους, που τους προσφέρουν την αποκλειστική προσοχή και φροντίδα τους.

Εκπαιδεύονται σε κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς και βασικές εντολές, ζουν σε συνθήκες οικογενειακού περιβάλλοντος και μπορούν να ξεπεράσουν τους φόβους και τις αναστολές τους, να εμπιστευτούν και πάλι τους ανθρώπους, μακριά από τις στρεσσογόνες συνθήκες του καταφυγίου.

Ο εκπαιδευτής μας, Αλέξανδρος Παράσχης, φροντίζει, ώστε οι κρατούμενες να αποκτούν τη γνώση των μεθόδων που θα καταστήσουν τα ζώα αυτά ευτυχισμένα και συνεπώς, πιο εύκολα υιοθετήσιμα.

Η πρόληψη του στιγματισμού, της κοινωνικής περιθωριοποίησης αλλά και η παροχή ευκαιριών κοινωνικής ενσωμάτωσης, υπήρξαν τα εφαλτήρια και η κινητήριος δύναμή μας, για να δουλέψουμε σκληρά και να καταφέρουμε να εισάγουμε στην κρατική δομή μία δράση, χωρίς πανευρωπαϊκό προηγούμενο.

Θέλοντας να κάνουμε τον κάθε πολίτη κοινωνό της τεράστιας αυτής προσπάθειας, αλλά και των αποτελεσμάτων της, συνεργαστήκαμε με το Rise TV και αποτυπώσαμε το όλο εγχείρημα σε ένα ντοκιμαντέρ, που θα προβληθεί το Νοέμβριο και θα παρουσιάζει την εξελικτική πορεία ανθρώπων και ζωών, τόσο σε μαθησιακό όσο και ψυχολογικό επίπεδο.

“Αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία στις κρατούμενες, όπως αξίζει και στα σκυλιά μας. Ελπίζουμε να τη βρουν μαζί” (Εριέττα Κούρκουλου-Λάτση, ιδρύτρια της Save a Greek Stray).».




Ο Νόμος της Έλξης μέσα στον κόσμο της σκέψης...!!!!

Η Σκέψη είναι μια δύναμη, μια εκδήλωση της ενέργειας, έχοντας μια μαγνητική ικανότητα έλξης.

Σκέψη = Δόνηση
Οι δονήσεις της σκέψης, δεν είναι δυνατό να γίνουν ορατές, δεν μπορούμε να τις γευτούμε, να τις οσφρανθούμε, να τις ακούσουμε ή να τις ψηλαφίσουμε με το συνηθισμένο τρόπο. Η τηλεπάθεια είναι και αυτή ένα ισχυρό κύμα σκέψης, είναι δονήσεις σκέψεων των άλλων.

Το φως κι η θερμότητα εκδηλώνονται από δονήσεις μιας πολύ πιο χαμηλής έντασης απ’ αυτές της Σκέψης, αλλά η διαφορά βρίσκεται αποκλειστικά στο ποσοστό της δόνησης.

Σκέψεις = Πράγματα
Αυτά που δεν μπορούμε να δούμε, να ακούσουμε, να ζυγίσουμε ή να μετρήσουμε σε σχέση με τις δονήσεις αυτές δεν αποτελούν και απόδειξη ότι δεν υπάρχουν. Υπάρχουν κύματα ήχου που κανένα ανθρώπινο αυτί δεν μπορεί να ακούσει, παρόλο που μερικά απ’ αυτά αναμφίβολα καταγράφονται από το αυτί κάποιων εντόμων... 

κι άλλα συλλαμβάνονται από ευαίσθητα όργανα που έχει επινοήσει ο άνθρωπος. Ωστόσο, υπάρχει ένα μεγάλο χάσμα ανάμεσα στους ήχους που καταγράφονται από τα πιο ντελικάτα όργανα και στο όριο που το μυαλό του ανθρώπου, καθώς διαλογίζεται σύμφωνα με αναλογίες, ξέρει ότι είναι η μεθοριακή γραμμή μεταξύ των ηχητικών κυμάτων κι άλλων μορφών δονήσεων.

Η κάθε μορφή δόνησης χρειάζεται ένα δικής της μορφής όργανο για να καταγράφει. Μέχρι τώρα ο ανθρώπινος εγκέφαλος μοιάζει να είναι το μοναδικό όργανο ικανό να καταγράψει κύματα σκέψης, παρόλο που οι αποκρυφιστές λένε ότι σ’ αυτό τον Αιώνα οι επιστήμονες θα επινοήσουν μηχανισμούς ικανοποιητικά ευαίσθητους, ώστε να συλλαμβάνουν και να καταγράφουν τέτοιες εντυπώσεις.

Στέλνουμε προς τα έξω σκέψεις μεγαλύτερης ή μικρότερης έντασης, όλη την ώρα, και μαζεύουμε τα αποτελέσματα των σκέψεων αυτών. 

Όχι μόνο τα κύματα της σκέψης μας επηρεάζουν τον εαυτό μας και τους άλλους, αλλά και προσελκύουν δύναμη – φέρνουν κοντά μας τις σκέψεις των άλλων, για πράγματα, περιστάσεις, ανθρώπους, «τύχη», σύμφωνα με το χαρακτήρα της σκέψης που επικρατεί περισσότερο στο μυαλό μας. 

Σκέψεις Αγάπης θα μας φέρουν κοντά μας την Αγάπη των άλλων. Περιστάσεις και συμβάντα ανάλογα με τη σκέψη. Ανθρώπους που κάνουν παρόμοιες σκέψεις. Σκέψεις θυμού, μίσους, ζήλιας, κακίας και πονηριάς, θα προσελκύσουν σ’ εμάς ένα πλήθος από συγγενικές σκέψεις που εκπέμπονται από το μυαλό των άλλων. 

Περιστάσεις κάτω από τις οποίες θα κληθούμε να εκδηλώσουμε αυτές τις χυδαίες σκέψεις και θα τις δεχτούμε με τη σειρά μας από άλλους ανθρώπους που θα εκδηλώσουν δυσαρμονία, κι έτσι συνέχεια.

Μια ισχυρή σκέψη, ή μια σκέψη που συνεχίζεται για πολύ, θα μας καταστήσουν το κέντρο έλξης για ανάλογα κύματα σκέψεων από άλλους. Το όμοιο προσελκύει όμοια, στον κόσμο της Σκέψης – κι όπως σπείρατε θα θερίσετε.

Ο άντρας ή η γυναίκα που είναι γεμάτοι από Αγάπη, βλέπουν την Αγάπη παντού και προσελκύουν την Αγάπη των άλλων. Ο άνθρωπος που μισεί, μέσα στην καρδιά του μαζεύει όλο το μίσος που μπορεί ν’ αντέξει.

Το ζήτημα της Έλξης της Σκέψης είναι πολύ σοβαρό. Όταν σταθείτε να το σκεφτείτε λίγο, θα δείτε ότι ο άνθρωπος στην πραγματικότητα δημιουργεί το δικό του περίγυρο, παρόλο που κατηγορεί τους άλλους σχετικά μ’ αυτό.

Έχουμε περάσει από την εποχή της σωματικής βίας και φυσικής δύναμης, στην εποχή της διανοητικής κυριαρχίας, και τώρα εισερχόμαστε σ’ ένα νέο και σχεδόν άγνωστο πεδίο, που είναι αυτό της ψυχικής δύναμης.

Είναι σημαντικό να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή τη μεγάλη δύναμη (ΣΚΕΨΗ), όπως ακριβώς χρησιμοποιούμε τον ατμό, τον ηλεκτρισμό και τις άλλες μορφές ενέργειας.




William W. Atkinson www.spartacus.gr

Δεν χάνουμε σχέσεις… Απλά κλείνουμε τον κύκλο τους...!!!!

Αν νιώθετε καταρρακωμένοι από την απώλεια μιας σχέσης, δεν είναι επειδή κάποιος δεν είναι πια στη ζωή σας. Θρηνείτε την ιδέα που είχατε για το πώς θα ήταν το μέλλον σας και για το τι σημαίνει το γεγονός ότι αυτό το άτομο δεν θα αποτελεί πια μέρος του, όπως είχατε ίσως σχεδιάσει. 

Η ιδέα ότι «χάνουμε» μια σχέση προέρχεται από την ιδέα ότι μπορούμε επίσης να «κερδίσουμε» μια σχέση, όταν είμαστε αρκετά καλοί, και έξυπνοι και χαριτωμένοι και γενικά «καλύτεροι» από οποιονδήποτε υποψήφιο σύντροφο ή φίλο που θα μπορούσε να μας ανταγωνιστεί σε σχέση με τον αγαπημένο μας άνθρωπο. Αλλά η ζωή δεν λειτουργεί ακριβώς έτσι. 

Τις σχέσεις δεν τις χάνουμε, απλώς κλείνουμε τον κύκλο τους. Δεν υπάρχει κάποιος κώδικας που να λέει ότι κάθε άνθρωπος που θα συναντάμε στη ζωή μας προορίζεται και να μείνει σε αυτή για πάντα. Για την ακρίβεια, πολλοί, πολλοί λίγοι άνθρωποι θα μείνουν μαζί μας σε όλη την πορεία της ζωής μας. 

Και αυτό δεν σημαίνει ότι υστερούμε στην αγάπη. Ούτε υπάρχει κάποιος που ορίζει ότι κάθε σχέση που έχετε είναι προορισμένη με κάποιο τρόπο να ξεθωριάσει. Οφείλεται στο γεγονός ότι στην πορεία της ζωής σας εξελίσσεστε. Αλλάζετε. 

Είστε διαφορετικοί. Οι σχέσεις έρχονται στη ζωή σας, κάνουν τον κύκλο τους, σας αλλάζουν με έναν σημαντικό τρόπο και ύστερα τον κλείνουν. 

Οι σχέσεις δεν είναι το σωσίβιο που θα μας σώσει από τη μοναξιά. Δεν μπορείτε να περιορίζετε συνεχώς τον εαυτό σας, ώστε να είναι καλός και αποδεκτός με απώτερο στόχο να διασφαλίσετε ότι οι άνθρωποι δεν θα σας εγκαταλείπουν ποτέ. 

Οι σχέσεις έρχονται και φεύγουν, αυτό είναι σχεδιασμένες να κάνουν. Ορισμένες φορές, φεύγουν σύντομα. Κάποιες από αυτές αφήνουν έναν οξύ πόνο. Άλλες ξεθωριάζουν και κάποιες φορές τυφλωνόμαστε από την επεισοδιακή αποχώρησή τους. Υπάρχουν και περιπτώσεις όπου δεν συνειδητοποιούμε καν τι έχει συμβεί μέχρι να είναι πολύ αργά. 

Είναι όμως και εκείνες που δείχνουν προειδοποιητικά σημάδια· εκεί κάποιοι προσπαθούμε να κρατηθούμε απ’ ό,τι έχει απομείνει, άλλοι αποφασίζουμε να αποχωρήσουμε. Όπως και να ‘χει, αν μια σχέση φύγει από τη ζωή σας, υπάρχει κάποιος λόγος γι’ αυτό. 

Υπάρχει ένα μέρος της που πλέον δεν σας ωφελεί. Κάποιες φορές, έχετε μεγαλύτερη ευθύνη, άλλες όχι. Η ανάλυση όσων συνέβησαν και η λήψη ευθυνών αποτελούν κρίσιμο μέρος της διαδικασίας επούλωσης και εξέλιξης. 

Αλλά το αυτομαστίγωμα για κάθε σχέση που χάσατε στη ζωή σας είναι μια πραγματική σπατάλη χρόνου και βασίζεται στην ψευδή πεποίθηση ότι δεν αν ήσασταν καλύτεροι, όλοι θα έμεναν μαζί σας. 

Όχι, δεν θα έμεναν. Οι σχέσεις τελειώνουν όταν έρχεται η ώρα τους να τελειώσουν. Τελειώνουν όταν χρειάζεται να τελειώσουν. Ερχόμαστε μόνοι σε αυτή τη ζωή και φεύγουμε επίσης μόνοι από αυτή. 

Όσους γνωρίζουμε στην πορεία, όσο προσωρινοί κι αν είναι, έρχονται για να μας καθοδηγήσουν σε έναν τόπο συμφιλίωσης με τον εαυτό μας. 

Όποια συναισθήματα κι αν πυροδοτεί μέσα σας η απώλεια ενός ανθρώπου δεν αποτελεί δικό του πρόβλημα για να το λύσει. Είναι δικό σας. 

Είναι μια τρύπα που προσπαθείτε να γεμίσετε με έναν άλλο άνθρωπο που όμως δεν θέλει να παίξει αυτό το ρόλο στη ζωή σας, που σημαίνει ότι δεν έχετε καμία δουλειά να τον τοποθετείτε εκεί, απαιτώντας από αυτόν να μείνει και κατηγορώντας τον σε περίπτωση που δεν το δέχεται. 

Ορισμένες φορές, ο τρόπος με τον οποίο φεύγει ένας άνθρωπος από τη ζωή μας αποτελεί το μάθημα που πρέπει να πάρουμε. Κάποιες άλλες, η απουσία τους είναι η εμπειρία που χρειάζεται να βιώσουμε ώστε να διεκδικήσουμε ξανά τον έλεγχο της ζωής μας. 

Το ίδιο διδακτική είναι και η συνειδητοποίηση ότι ήμασταν εγωιστές και αχάριστοι όταν είχαμε στη ζωή μας έναν σπουδαίο άνθρωπο. 

Όμως, αυτό που δεν είναι πια μέρος της ζωής σας δεν είναι ούτε και ανάγκη σας, ακόμα κι αν δεν μπορείτε ακόμα να το δείτε ξεκάθαρα γιατί είναι νωρίς. 

Δεν είναι γραφτό να είστε με τους ανθρώπους που σας αφήνουν, ούτε έχετε πάντα την ευθύνη για την αποχώρησή τους. Αποδεχόμενοι τη ροή και τους κανόνες της ζωής, την παροδικότητα των πραγμάτων, θα μάθετε να αγαπάτε τους ανθρώπους για όσο τους έχετε και να είστε ευγνώμονες γι΄ αυτούς όταν έχουν πια φύγει. 




Brianna Wiest 

Διατροφή και αϋπνία : Υπάρχει σχέση...!!!!

Ποιος να μας το έλεγε πως ακόμη και η βασανιστική αϋπνία είναι θέμα σωστής διατροφής. Κι, όμως, η λύση βρίσκεται (και) στο πιάτο σας! 

H αϋπνία αποτελεί τη συχνότερη διαταραχή του ύπνου στις ανεπτυγμένες χώρες. Το πρόβλημα της αϋπνίας είναι συνήθως χρόνιο και κρίνεται βασανιστικό από τα άτομα που υποφέρουν από αυτό. 

Θα λέγαμε πως υπάρχουν δύο είδη αϋπνίας : στο πρώτο παρατηρείται δυσκολία στην έναρξη του ύπνου, ενώ στο δεύτερο παρουσιάζονται διακοπές στη φυσική συνέχεια του ύπνου, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητάς του. 

Μια άγρυπνη νύχτα έχει ως συνέπεια την επόμενη ημέρα υπνηλία, αδυναμία συγκέντρωσης και μειωμένο χρόνο αντίδρασης. Αρκεί να τονίσουμε ότι ο κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων θεωρείται 2,5 φορές πιο αυξημένος στα άτομα με χρόνιες αϋπνίες… 

Αϋπνία και υπογλυκαιμία
Μια συχνή οργανική αιτία για την εμφάνιση αϋπνίας είναι η υπογλυκαιμία, λόγος για τον οποίο μερικοί άνθρωποι ξυπνούν στη μέση της νύχτας με έντονη αίσθηση πείνας. Εάν η γλυκόζη του αίματος πέσει πάρα πολύ, αυτό συνεπάγεται μια επικίνδυνη κατάσταση για τον εγκέφαλο, ο οποίος εξαρτάται ιδιαίτερα από τη γλυκόζη για την εύρυθμη λειτουργία του, με αποτέλεσμα την απελευθέρωση ορμονών (π.χ. αδρεναλίνη, κορτιζόλη) που μας διεγείρουν... 

και μας ξυπνούν. Έτσι, η κατανάλωση ισορροπημένων ποσοτήτων σύνθετων υδατανθράκων το βράδυ (π.χ. αναποφλοίωτο ρύζι, λαχανικά ατμού) μπορεί να μας βοηθήσει ώστε να διατηρηθούν τα επίπεδα της γλυκόζης σε καλά επίπεδα. 

Τρόφιμα – διεγέρτες
Η σοκολάτα, το ευρωπαϊκό τσάι, τα αναψυκτικά που περιέχουν καφεΐνη, ο καφές και γενικά οι πηγές της καφεΐνης διεγείρουν την έκκριση αδρεναλίνης που μας κρατά σε εγρήγορση, επαυξάνοντας πιθανά προβλήματα αϋπνίας. 

Χωρίς να είναι πλήρως διευκρινισμένο, το πολύ αλάτι επίσης φαίνεται να συμβάλλει στην κακή ποιότητα ύπνου και στην επιδείνωση της αϋπνίας. 

H διακοπές στη φυσική συνέχεια του ύπνου, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητάς του. Μια άγρυπνη νύχτα έχει ως συνέπεια την επόμενη ημέρα υπνηλία, αδυναμία συγκέντρωσης και μειωμένο χρόνο αντίδρασης. 

Αρκεί να τονίσουμε ότι ο κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων θεωρείται 2,5 φορές πιο αυξημένος στα άτομα με χρόνιες αϋπνίες… 

Μελατονίνη η μαγική
Η μελατονίνη είναι μια ορμόνη που εκκρίνεται από την επίφυση, το μικρό αδένα που βρίσκεται στο κέντρο του εγκεφάλου και αναφέρεται συχνά ως ρυθμιστής του βιολογικού ρολογιού μας. 

Όσο πέφτει η νύχτα, κάτι που καταγράφεται μέσω του αμφιβληστροειδούς χιτώνα των ματιών μας, η συγκέντρωση μελατονίνης αυξάνεται προοδευτικά και κορυφώνεται στη διάρκεια του ύπνου, αποτελώντας έτσι ένα δείκτη των εναλλαγών του κύκλου φως-σκοτάδι για το νευρικό μας σύστημα. 

Αντίθετα, ο ρυθμός έκκρισής της στη διάρκεια της ημέρας είναι πολύ μικρός και σταθερός, ενώ μια ξαφνική έκθεση στο φως φαίνεται ότι αναστέλλει την παραγωγή της. 

Οι σταθερές ώρες ύπνου, το σχετικά σκοτεινό δωμάτιο ύπνου, η αποφυγή αλκοόλ σε συνδυασμό με ένα ελαφρύ βραδινό γεύμα συμβάλλουν στη διατήρηση ενός σωστού κύκλου έκκρισης της μελατονίνης, η οποία με τη σειρά της οδηγεί σε φυσιολογικό κύκλο ύπνου 

Έλλειψη βιταμινών και αϋπνία
Η έλλειψη βιταμινών του συμπλέγματος Β (ιδιαίτερα Β6 και Β12) σχετίζεται με την αϋπνία. Έλλειψη σε αυτό το φάσμα βιταμινών οφείλεται στο έντονο στρες αλλά και σε περιπτώσεις διατροφής τύπου junk food, όπου τα περισσότερα τρόφιμα είναι πολύ επεξεργασμένα και συνοδεύονται από αλκοόλ ή αναψυκτικά. 

Προτιμήστε, λοιπόν, ανεπεξέργαστες τροφές (π.χ. δημητριακά ολικής αλέσεως και προϊόντα αυτών) και εμπλουτίστε το διαιτολόγιο σας με μια χούφτα φρέσκα ανάλατα αμύγδαλα ή καρύδια καθημερινά. 

Το γάλα σας και ύπνο…
Το μαγνήσιο και το ασβέστιο στη σωστή αναλογία ενδέχεται να βοηθήσουν σε περιπτώσεις αϋπνίας. Πέρα από τις πλούσιες διατροφικές πηγές τους (το γάλα και η μπανάνα μας δίνουν αρκετό ασβέστιο και μαγνήσιο αντίστοιχα), συμβουλευτείτε τον ειδικό για την πιθανή λήψη ενός αξιόπιστου συμπληρώματος ασβεστίου – μαγνησίου, αν και εφόσον το έχετε ανάγκη. 

Μήπως σας προβληματίζουν αλλεργίες; Ελέγξτε με κάποιον ειδικό το ενδεχόμενο τροφικών -και όχι μόνο- αλλεργιών. Συχνά, προβλήματα αϋπνίας οφείλονται στην αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος σε διάφορα αλλεργιογόνα των τροφών και του περιβάλλοντος. 

Βαλεριάνα και καληνύχτα σας…
Ένα εξαιρετικό βότανο για την αϋπνία είναι η βαλεριάνα. Η βαλεριάνα, την οποία μπορούμε πέρα από ρόφημα να την καταναλώσουμε ως σαλάτα με λαχανικά της αρεσκείας μας, έχει συμμετάσχει σε πολλές μελέτες για την αϋπνία και θεωρείται σήμερα το πιο αξιόπιστο υγιεινό και διαιτητικό βοήθημα. 

Η δράση της στην καταπολέμηση της αϋπνίας φαίνεται να οφείλεται στην παρεμβολή κάποιων συστατικών της στο μεταβολισμό του νευροδιαβιβαστή GABA. 




Μη φοβάσαι το Αλτσχάϊμερ αν τρως αυτές τις 5 τροφές...!!!!

Και οι περισσότερες βρίσκονται ήδη στο ντουλάπι της κουζίνας σου. 

Είναι αυτονόητο ότι οι δίαιτες και ο τρόπος ζωής μας έχουν τεράστιο αντίκτυπο στο μυαλό και το σώμα μας, αλλά οι σύνθετοι τρόποι με τους οποίους οι καθημερινές μας αποφάσεις - από το φαγητό που τρώμε μέχρι τις ώρες ύπνου που λαμβάνουμε - αλληλοεπιδρούν στη γενικότερη υγεία μας είναι δύσκολο να προσδιοριστούν. 

Όταν πρόκειται για την αποφυγή συγκεκριμένων ασθενειών, όπως η νόσος του Αλτσχάιμερ – μια μορφή άνοιας που επηρεάζει τη μνήμη, τη σκέψη και τη συμπεριφορά – είναι σημαντικό να επενδύσουμε ενεργά σε τρόφιμα που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη. 

Εξάλλου, η νόσος του Αλτσχάιμερ αυξάνεται ραγδαία στις ΗΠΑ, ενώ σύμφωνα με την Ένωση Αλτσχάιμερ, περισσότεροι από πέντε εκατομμύρια Αμερικανοί ζουν σήμερα με τη νόσο, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σε 16 εκατομμύρια μέχρι το 2050. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το Αλτσχάιμερ είναι πιο διαδεδομένο στις γυναίκες. 

Αν και οι αιτίες της νόσου είναι σε μεγάλο βαθμό άγνωστες, η γενετική θεωρείται ότι παίζει σημαντικό ρόλο. 

Ως αποτέλεσμα, η πρόληψη είναι μια γκρίζα περιοχή χωρίς συγκεκριμένες απαντήσεις. Οι ερευνητές συμφωνούν ότι η άσκηση και μια υγιεινή διατροφή είναι τα πιο σημαντικά βήματα στην πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ. 

Παρακάτω θα διαβάσεις ποιες είναι οι 5 τροφές οι οποίες βοηθούν κατά πολύ στη μείωση του κινδύνου για εμφάνιση της νόσου. 

1. Γλυκοπατάτες 
Η γλυκοπατάτα είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, μια ουσία που βελτιώνει τη μνήμη και συμβάλλει στην ενίσχυση της ικανότητας του εγκεφάλου να μαθαίνει πράγματα. 

Αυτό το πανέμορφο πορτοκαλί χρώμα δεν είναι σύμπτωση – σηματοδοτεί την παρουσία βήτα-καροτίνης, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό. 

Τα μύρτιλα και τα σταφύλια περιέχουν επίσης αντιοξειδωτικά. Εν ολίγοις, αν θέλεις να ενισχύσεις την εγκεφαλική σου δύναμη, ένα πιάτο με πολύχρωμα φρούτα είναι πολύ καλή αρχή. 

2. Ρεβίθια 
Οι βιταμίνες Β είναι απαραίτητες για την υγιή ανάπτυξη του εγκεφάλου και μία από τις σημαντικότερες είναι η Β6. Ένα από τα πλουσιότερα τρόφιμα σε βιταμίνη B6 είναι τα ρεβίθια, ένα όσπριο που είναι επίσης υψηλό σε κάλιο και πρωτεΐνες. 

Επιπλέον, τα ψάρια όπως ο σολομός και ο τόνος είναι ένα κυρίως πιάτο για να γεμίσεις τον οργανισμό σου με βιταμίνη B6. 

3. Στρείδια 
Μαζί με τη βιταμίνη Β6 και η βιταμίνη Β12 βοηθά επίσης στην υγιή λειτουργία και ανάπτυξη του εγκεφάλου. Η βιταμίνη Β12 βρίσκεται σχεδόν αποκλειστικά σε ζωικά προϊόντα, ενώ τα στρείδια που μοιάζουν με μαλάκια, περιέχουν γενναιόδωρες ποσότητες αυτής της θρεπτικής ουσίας. 

Το συκώτι είναι άλλη μία πηγή κρέατος με υψηλή περιεκτικότητα Β12. Οι χορτοφάγοι θα πρέπει να επιλέξουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα αυγά για να πάρουν την ποσότητα βιταμίνης Β12 που χρειάζονται. 

4. Φάκες 
Οι φακές είναι πλούσιες σε φολικό οξύ, μια βιταμίνη που είναι γνωστή ως Β9. Το φολικό οξύ βοηθά όχι μόνο στην λειτουργία του εγκεφάλου αλλά συνδέεται επίσης με μειωμένο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου. 

Ένα φλιτζάνι φακές θα σου δώσει το 90% της προτεινόμενης ημερήσιας πρόσληψης B9 που χρειάζεσαι. Άλλα όσπρια, όπως τα φασόλια και τα ρεβίθια, είναι γεμάτα με φολικό οξύ επίσης. 

5. Φιστίκια Αιγίνης 
Το σνακ που παίρνεις μαζί σου στη δουλειά, τα φιστίκια είναι ένα από τα πλουσιότερα τρόφιμα σε βιταμίνη Ε. 

Μια μελέτη στη νευροβιολογία της γήρανσης βρήκε μια σύνδεση μεταξύ των ασθενών με νόσο του Αλτσχάιμερ και του χαμηλού επιπέδου βιταμίνης Ε. 

Τα καρύδια και οι ξηροί καρποί είναι γενικά μια μεγάλη πηγή βιταμίνης Ε, όπως επίσης και το σπανάκι. 




Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Ελευθερωθείτε, από το φόβο των ψεύτικων αναγκών που σας δημιουργούν...!!!!

Μας μιλούν για υπερπληθυσμό, ότι η Γη δεν μπορεί να θρέψει τόσους πολλούς ανθρώπους, και ότι πρέπει να μειωθούν… 

Εν τω μεταξύ, η ύπαιθρος είναι άδεια, τα χωριά και οι αγροί εγκαταλειμμένα… 

Έχουν δημιουργήσει τις πόλεις φυλακές και έχουν μαντρώσει εκεί μέσα, τους ανθρώπους στοιβαγμένους, τον έναν πάνω στον άλλο, αποκόπτοντας τους από τη μητέρα φύση, περιμένοντας από λιγοστούς ανθρώπους και από βιομηχανίες να φροντίσουν για την τροφή τους, χρησιμοποιώντας χημικά και μεταλλάξεις πάνω σε αυτήν… 

Δημιουργούν έναν άνθρωπο υπέρ-καταναλωτή, δημιουργώντας του ανύπαρκτες ανάγκες… 

Βασίζονται στην δύναμη του φόβου και τον σκορπίζουν καθημερινά, παντού απλόχερα… 

Όταν κατανοήσετε τα αισθήματα σας, θα δείτε ότι και ο φόβος είναι, απλά μια ενέργεια, ένα χρώμα, ένα σκοτεινό αρνητικό ενεργειακό χρώμα… 

Ξεριζώστε το, μαζί με κάθε άλλη σκοτεινή αρνητική ενέργεια, ή συναίσθημα, όπως ξεριζώνετε τα αγριόχορτα από ένα παρτέρι γεμάτο λουλούδια, για να μείνει μόνο η ομορφιά τους, το χρώμα τους, το άρωμα τους… 

Βασίζονται στην παντοδυναμία του χρήματος, έχοντας βάλει την αξία του, πάνω από την ανθρώπινη αξία… 

Θα έρθει μέρα, που θα χάσει αυτήν την αξία, ότι και να κάνουν, και αυτοί που το ακολουθούν θα χαθούν μαζί του… 

Ελευθερωθείτε, από το φόβο των ψεύτικων αναγκών που σας δημιουργούν… 

Ποιοι είναι αυτοί που αποφασίζουν, πόσοι άνθρωποι πρέπει να υπάρχουν; 

Πόσα παιδιά πρέπει να γεννηθούν; 

Πόση νέα ζωή πρέπει να δημιουργηθεί; 

Είναι επιτακτική ανάγκη, ο άνθρωπος να βγει από τις αρνητικές πόλεις και να ενωθεί με τη φύση, να την αγαπήσει να την φροντίσει, να ενωθεί μαζί της όπως θα γίνει κάποια μέρα, αν υπάρχει ακόμα… 

Η γυναίκα αντιπροσωπεύει τη φύση, όπως φροντίζετε την γυναίκα σας, όπως νιώθετε για την αγαπημένη σας, έτσι πρέπει να νιώθετε και να φροντίζετε, και τη φύση… 

Τη θετική ενέργεια δεν την δημιουργούν τα κτήρια, τη δημιουργούν τα δέντρα και τα φυτά, αυτοί που καίνε τα δάση ξέρουν γιατί το κάνουν… 

Προστατέψτε τη φύση, επιστρέψτε σε αυτή, παράγετε μόνοι σας τη τροφή σας, αγνή, καθαρή… ζητάτε μόνο τα απαραίτητα, ζήστε απλά, μόνο με τα απαραίτητα… 

Και ξαναλέμε ότι η φύση είστε εσείς, ότι κάποια μέρα θα ενωθείτε μαζί της, όπως ενώνετε το αρσενικό με το θηλυκό, ο άντρας με τη γυναίκα, προστατεύοντας τη φύση, προστατεύεται τον εαυτό σας… 

Και αυτοί που μιλάνε για υπερπληθυσμό, η Γη δεν κινδυνεύει από το πόσοι άνθρωποι, υπάρχουν πάνω σε αυτή, άλλα από την μόλυνση, τη μετάλλαξη, τα χημικά και την τεχνολογία… 

Ο άνθρωπος έχει όσα χρειάζεται, όταν γνωρίσει τον εαυτό του, όλη η τεχνολογία θα του είναι άχρηστη… οι αεροψεκασμοί μπορούν να επηρεάσουν μόνο τους αρνητικούς, τους άπιστους… 

Ο άνθρωπος ως ύλη φτάνει στο τέλος του και δεν μπορούν να το αντιστρέψουν ότι και να κάνουν… όλα όσα έχει δημιουργήσει θα γίνουν ερείπια… 

Ας μην ανησυχούν λοιπόν για τον υπερπληθυσμό, η μητέρα φύση φροντίζει για όλα… 

(Από το υλικό στο πνευματικό) 




Διαλογιστείτε στις ενέργειες της Πύλης του Λέοντα 8:8...!!!!

Διαλογιστείτε στις ενέργειες της Πύλης του Λέοντα που πραγματοποιούνται στις 8 Αυγούστου 

Η ενεργειακή Πύλη του Λέοντα ανοίγει στις 26 Ιουλίου και παραμένει ανοιχτή έως τις 12 Αυγούστου, στέλνοντας δέσμες υψηλής ενεργειακής δόνησης στον πλανήτη Γη. Ωστόσο, οι ενέργειες βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους στις 8 Αυγούστου. 

Στην αριθμολογία, η 8η ημέρα του 8ου μήνα αποτελεί μια πολύ υψηλή ενεργειακή ημέρα. Ο αριθμός 8 αντιπροσωπεύει το άπειρο, την απεριόριστη ψυχή που είμαστε και το άπειρο ταξίδι που κάνουμε. Αντιπροσωπεύει τη συνειδητότητα στο άπειρο, την ψυχή που έχει ζήσει και θα συνεχίσει να ζει πολύ καιρό μετά από αυτήν εδώ την ενσάρκωση. 

Ο αριθμός 8 είναι ο αριθμός που συνδέεται με την αφθονία, τη δύναμη και τις υψηλότερες σφαίρες συνειδητότητας. Επομένως, η 8:8 αποτελεί μια εξαιρετικά ισχυρή ημερομηνία για να ενεργοποιήσουμε, να φορτίσουμε και να καθαρίσουμε την ενέργειά μας ώστε να λάβουμε όλα όσα εξυπηρετούν το ανώτερο καλό μας. 

Η ενεργειακή Πύλη του Λέοντα δεν σχετίζεται μόνο με την αριθμολογία αλλά επίσης και με την κίνηση του Ήλιου στο δυναμικό ζώδιο του Λέοντα και με την άνοδο του αστερισμού του Σείριου. 

Ο Σείριος είναι ένα σταθερό αστέρι που ζει στον αστερισμό του Καρκίνου και είναι γνωστό ως ο Πνευματικός μας Ήλιος. 

Οι αρχαίοι ήταν πολύ συντονισμένοι με τον αστερισμό του Σειρίου, καθώς πίστευαν ότι ήταν η Πύλη προς τον Παράδεισο και το σπίτι των υψηλότερων δονητικών όντων. Πίστευαν ότι η ενέργεια του Σειρίου φέρει πολύ προχωρημένη σοφία με την οποία μπορούμε να συνδεθούμε και να αξιοποιήσουμε κάθε φορά που ο Σείριος είναι ισχυρός στον ουρανό. 

Κατά τη διάρκεια της εποχής του Καρκίνου, όταν ο Ήλιος μας βρίσκεται σε αυτό το ζώδιο, συγχωνεύεται με το Σείριο συμβολίζοντας έναν τύπο αναγέννησης. 

Στη συνέχεια, καθώς ο Ήλιος εγκαταλείπει τον Καρκίνο για να συνεχίσει στον Λέοντα, ο Σείριος μπορεί να ανυψωθεί χωρίς να εμποδιστεί από τον Ήλιο μας. Υποδηλώνοντας έτσι την ολοκλήρωση της αναγέννησης και το άνοιγμα της Πύλης. 

Καθώς ο Σείριος άρχιζε να αναδύεται, οι αρχαίοι παρατηρούσαν επίσης πράγματα που συνέβαιναν στη Μητέρα Γη. 

Στην αρχαία Αίγυπτο, η άνοδος του Σειρίου συνέπεσε με την πλημμύρα του Νείλου. Το θεώρησαν αυτό ως δώρο ευημερίας και γονιμότητας και σεβάστηκαν τόσο πολύ τον αστερισμό του Σειρίου, όπου ευθυγράμμισαν τις πυραμίδες τους με την ανύψωση του. 

Ο Ήλιος μας είναι υπεύθυνος για ενεργειακές δέσμες ζωής που στέλνει στα φυσικά μας σώματα, ειδικά όταν βρίσκεται στο δυναμικό ζώδιο του Λέοντα. Ο Σείριος είναι υπεύθυνος για τις δέσμες ενέργειας ζωής που στέλνει στα πνευματικά μας σώματα. 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το άνοιγμα της Πύλης του Λέοντα μπορεί να φέρει αφυπνίσεις και να ανυψώσει τη συνειδητότητά μας σε νέα ανώτερα επίπεδα. 

Εδώ είναι μερικές προτάσεις που μπορούμε να ακολουθήσουμε για να θέσουμε μια πρόθεση υπό τις ενέργειες της Πύλης του Λέοντα : 

Θεραπείες Καρδιάς: η Πύλη του Λέοντα ενεργοποιεί το τσάκρα της καρδιάς. Παλιές ή πρόσφατες πληγές της καρδιάς μπορεί να αναδυθούν για θεραπεία. Μπορούμε τελικά να απαλλαγούμε από οποιαδήποτε θλίψη ή λύπη που επιβάρυνε τις καρδιές μας μέχρι τώρα. 

Αφύπνιση Τρίτου Ματιού: Η Πύλη του Λέοντα ενεργοποιεί επίσης το τσάκρα του τρίτου ματιού. Μπορεί να νιώθουμε πιο διαισθητικοί ή να μάθουμε κάτι καινούργιο σχετικά με τον τρόπο που μιλάει η διαίσθησή μας. Η διαίσθησή σας είναι πιθανό να είναι ισχυρή και αν αυτό είναι κάτι με το οποίο θέλετε να εργαστείτε περισσότερο, τότε η πύλη του Λέοντα είναι μια καλή στιγμή για να ξεκινήσετε. 

Άνοιγμα Ανώτερων Τσάκρα: ενώ έχουμε επτά κύρια τσάκρα ή ενεργειακά κέντρα στο σώμα μας, έχουμε και εκατοντάδες μικρότερα, πιο ευαίσθητα τσάκρα που μπορούν να ενεργοποιηθούν και να αφυπνιστούν κατά τη διάρκεια της Πύλης του Λέοντα. Αυτό μας βοηθά να αξιοποιήσουμε τη νέα σοφία και την ανώτερη πνευματική γνώση. 

Ψυχικές Λήψεις: Με την υψηλή ενεργειακή δόνηση από το Σείριο που διαπερνά το μονοπάτι μας, είναι πολύ πιθανό να λάβουμε ψυχικές λήψεις. Αυτές μπορεί να έλθουν μέσα από τα όνειρά μας, οράματά, τους πνευματικούς μας οδηγούς και τους αγγέλους ή απλά να ακούσουμε πράγματα ενώ βρισκόμαστε σε κατάσταση χαλάρωσης. Ο διαλογισμός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ανοίξετε σε αυτή την ενέργεια και να λάβετε καθοδήγηση. 

Επισκέψεις: οι αρχαίοι πίστευαν ότι ο Σείριος ήταν το σπίτι του Παραδείσου, των αγγέλων και άλλων κοσμικών όντων. Υπό την ενέργεια της Πύλης του Λέοντα, έχουμε πολλές πιθανότητες να λάβουμε μηνύματα, όνειρα, σημάδια και επισκέψεις από τους πνευματικούς μας οδηγούς και τους φύλακες άγγελούς μας, καθώς επίσης και από τους αγαπημένους μας που έχουν φύγει από αυτήν εδώ τη ζωή . 

Ελευθερία: μία από τις ισχυρότερες δονήσεις του Σειρίου είναι η ενέργεια της ελευθερίας. Μπορούμε να αρχίσουμε να παρατηρούμε αυτή την αίσθηση της ελευθερίας που διαμορφώνεται στη ζωή μας. Ίσως να αισθανόμαστε πιο ελεύθεροι να ακολουθήσουμε τα όνειρά μας, να εκφράσουμε την αλήθεια μας και να κάνουμε όλα όσα επιθυμούμε. 

Γαλήνη: Ο Σείριος έχει πολύ ήρεμες δονήσεις. Αφιερώστε χρόνο στη φύση και στον διαλογισμό για να αξιοποιήσετε αυτή την γαλήνια ενέργεια. Αξιοποιήστε αυτήν τη ήρεμη ενέργεια για να θεραπεύσετε και να αποκαταστήσετε το μυαλό, το σώμα και την ψυχή σας. Μπορείτε αν θέλετε να ακούσετε τον διαλογισμό Αρμονία και Ισορροπία για περισσότερο συντονισμό με τις ενέργειες της Πύλης. 

Τεχνολογία: Η ενέργεια του Σειρίου συνδέεται επίσης με εξαιρετικά προηγμένη τεχνολογία. Εάν έχετε μια νέα τεχνολογική καινοτομία ή επιθυμείτε να ξεκινήσετε μια ιστοσελίδα, blog, app ή οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με την τεχνολογία, αυτή εδώ είναι μια πολύ δυνατή και σημαντική ενέργεια για να την αξιοποιήσετε προς υλοποίηση των σχεδίων σας. 

Δημιουργικότητα: Η Πύλη του Λέοντα είναι επίσης μια εξαιρετικά δημιουργική χρονική περίοδος. Αποτελεί την τέλεια ευκαιρία για να αναλάβετε δράση σε ένα δημιουργικό έργο που αναζητάτε να αναδυθεί στην επιφάνεια. 

Παρόλο που αυτά τα θέματα είναι παρόντα υπό την Πύλη του Λέοντα, το 2019 προσφέρει και κάτι διαφορετικό χάρη στην ιερά ευθυγράμμιση της Αφροδίτης και του Δία. 

Η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης της αγάπης και ο Δίας είναι ο πλανήτης της αφθονίας. Και οι δύο μαζί στις 8:8 δημιουργούν μαγεία! Αυτή είναι πραγματικά μια ιδιαίτερη ενέργεια και ένα υπέροχο δώρο από το Σύμπαν! 

Αυτά τα δύο ουράνια σώματα ευθυγραμμίζονται σε αυτό που οι αστρολόγοι ονομάζουν τρίγωνο. Είναι μια αρμονική, θαυμάσια πτυχή που πραγματικά θα συμβάλλει στην ενίσχυση της αγάπης, της ενέργειας στο κέντρο της καρδιάς μέσω της Πύλης του Λέοντα 8:8 για το 2019. 

Υπό αυτή την ενέργεια, θα είναι πιο εύκολο για εμάς να ανοίξουμε το πεδίο μας στην αγάπη, στη συγχώρεση, στη συμπόνια, στην αφθονία. Θα μας είναι πιο εύκολο να παραμείνουμε ανοιχτοί σε όλα τα συναρπαστικά συναισθήματα που έρχονται μαζί με όλα αυτά! 

Αυτή είναι η στιγμή για να ανακαλύψουμε τη χαρά που ρέει μέσα από την καρδιά. Αυτή είναι μια χαρά που δεν συνδέεται με εξωτερικές συνθήκες, αλλά υπάρχει μόνο επειδή εμείς υπάρχουμε. 

Αυτός ο ποταμός χαράς είναι προσβάσιμος σε όλους μας όταν ανοίγουμε και ενεργοποιούμε τις καρδιές μας. Όταν θυμόμαστε να αισθανόμαστε τόσο όσο σκεφτόμαστε, όταν είμαστε ανάλαφροι και όχι ανήσυχοι. 

Αυτή η χαρά είναι μια φυσική κατάσταση ύπαρξης και την παρατηρούμε συχνά σε ζώα, παιδιά και φύση. 

Η Αφροδίτη και ο Δίας θα μας φωτίζουν επίσης με τις ενέργειές τους, ώστε να αισθανόμαστε ευθυγραμμισμένοι, επεκτατικοί και συνδεδεμένοι με την Ενότητα του Σύμπαντος. 

Υπό την Πύλη του Λέοντα 8:8 το 2019, θα μπορέσουμε να εισέλθουμε και να δούμε ότι υπάρχουμε μέσα σε όλα και σε όλους. Παρόλο που φαίνεται ότι είμαστε ανεξάρτητα όντα μέσα στα δικά μας μοναδικά σώματα, τελικά είμαστε όλοι συνδεδεμένοι. 

Κάθε ενέργεια δημιουργεί έναν κυματισμό. Κάθε σκέψη πηγαίνει στο Σύμπαν και βοηθά να δημιουργηθεί όλη η ζωή. 

Είμαστε όλοι μαζί σε αυτό. Συν-δημιουργούμε όλοι μαζί. Εγώ είμαι εσύ και εσύ είσαι εγώ. Είμαστε όλοι ένα, εκφράζοντας τον εαυτό μας εκατομμύρια φορές μέσα σε διαφορετικά σώματα, στα δέντρα, στα αστέρια και στα ποτάμια. 

Μπορεί να διαβάζετε αυτά τα λόγια αλλά δεν έχουν κανένα νόημα παρά μόνο αν πραγματικά τα αισθανθείτε και τα βιώσετε. Αυτά τα λόγια χρειάζεται να γίνουν αισθητά με την καρδιά. 

Δείτε αν μπορείτε να αισθανθείτε με την καρδιά σας, όχι μόνο αυτά τα λόγια, αλλά όλα όσα σας καλωσορίζουν μέσα από το άνοιγμα της Πύλης του Λέοντα. 

Ενώ έχετε διαβάσει όλες τις ενέργειες που μπορείτε να περιμένετε υπό την Πύλη του Λέοντα, το πραγματικό ταξίδι και η πραγματική εμπειρία εξαρτώνται από εσάς. Το άνοιγμα της Πύλης του Λέοντα είναι μια μυστικιστική και μαγική στιγμή όπου χρειάζεται να ταξιδέψετε μέσα από την καρδιά και όχι από το μυαλό. 

Παραμείνετε ανοιχτοί! Αξιοποιήστε αυτήν την ενέργεια για να εξερευνήσετε τη διαίσθησή σας, τα υψηλότερα επίπεδα συνειδητότητας και την απεριόριστη σοφία που βασιλεύει μέσα σας. 

Καλή Πύλη του Λέοντα! 

Η Τελετουργία για την Πύλη του Λέοντα 8:8 έρχεται σύντομα 

Εάν σας ενδιαφέρει το άρθρο, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το : Διαλογισμός – Ενεργειακή Πύλη του Λέοντα 8:8″. Πραγματοποιείται την Τετάρτη 07 Αυγούστου 2019 στην Κέρκυρα, από την Αγγελική Κρητικού. 

Άντζελα Κρητικού Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ




Μεγάλη γιορτή : Μεταμόρφωση του Σωτήρος – Τι γιορτάζουμε...!!!!

Μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης γιορτάζουμε αύριο 6 Αυγούστου, την Μεταμόρφωση του Σωτήρος. 

Aύριο λοιπόν, γιορτάζουν ο Σωτήρης, η Σωτηρία, η Ευμορφία και η Μόρφω, ενώ σε πολλές αγροτικές περιοχές συνηθίζεται ανήμερα της Μεταμόρφωσης να προσκομίζονται στις εκκλησίες για να ευλογηθούν με ειδική ευχή τα πρώτα σταφύλια της χρονιάς, τα οποία στη συνέχεια διανέμονται στο εκκλησίασμα. 

Τι γιορτάζουμε 
Όπως αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη (Ματθαίου ιζ’ 1-13, Μάρκου θ’ 2-12, Λουκά θ’ 28-36), ο Χριστός πήρε μαζί του τους μαθητές του Πέτρο, Ιάκωβο και Ιωάννη και ανέβηκαν μαζί σ’ ένα βουνό, πιθανώς το Θαβώρ της Γαλιλαίας, για να προσευχηθούν. 

Οι τρεις μαθητές Του, κουρασμένοι από τη δύσκολη ανάβαση στο βουνό, κάθισαν να ξεκουραστούν κι έπεσαν σε βαθύ ύπνο. 

Όταν ξύπνησαν, αντίκρισαν ένα απροσδόκητο και εξαίσιο θέαμα. 

Το πρόσωπο του Κυρίου άστραφτε σαν τον ήλιο και τα φορέματά του ήταν λευκά σαν το χιόνι. 

Τον περιστοίχιζαν και συνομιλούσαν μαζί Του δύο άνδρες, ο Μωυσής και ο Ηλίας, δύο από τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης. 

Ήταν η πρώτη φορά που έγινε ιδιαίτερα αισθητή από τους ανθρώπους η Θεότητα του Χριστού. 

Μέχρι τον 4ο αιώνα η Μεταμόρφωση του Χριστού γιορταζόταν πριν από το Πάσχα, αλλά από την ημέρα των εγκαινίων του Ναού της Μεταμορφώσεως, τον οποίο έχτισε η Αγία Ελένη στο όρος Θαβώρ, επικράτησε ο εορτασμός του γεγονότος να γίνεται στις 6 Αυγούστου. 

Μόνο την ημέρα της εορτής της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος κάμπτεται η αυστηρή νηστεία, που προηγείται του Δεκαπενταύγουστου, καθώς επιτρέπεται η ιχθυοφαγία. 




iefimerida.gr