Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Υπάρχει άραγε Άγιος Βασίλης ; Όταν βλέπεις ότι κλονίζεται η πίστη ενός παιδιού ... !!!!

Όταν βλέπεις ότι κλονίζεται η πίστη ενός παιδιού, βάζεις τα δυνατά σου και γράφεις ένα αριστούργημα, γράφεις κάτι εξαιρετικό όπως έκανε ο Francis Church μια μέρα του 1897 προκειμένου να απαντήσει στην απορία ενός μικρού κοριτσιού.

Η Βιργινία ήταν 8 χρόνων, είναι αυτή η ηλικία που η πανούργα λογική διαβρώνει το ρομαντισμό και οι αμφιβολίες τρυπώνουν μέσα στο νου και τον απογυμνώνουν από τα θέλγητρα του. Οι φίλες της λοιπόν της είπαν ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης. 

Εκείνη ρώτησε τον πατέρα της και αυτός της είπε να ρωτήσει τους ειδικούς. Η μικρή έγραψε ένα γράμμα σε μια τοπική εφημερίδα θέτοντας το αιώνιο ερώτημα των παιδιών : Σας παρακαλώ μπορείτε να μου πείτε αν ο Άγιος Βασίλης υπάρχει στ αλήθεια;

Έχουν περάσει 115 χρόνια από τότε, αλλά δεν έχει αλλάξει ότι είναι και ότι δεν είναι αληθινό.

Τα παιδιά όλων των ηλικιών έχουν ανάγκη να πιστεύουν σε έναν καλοκάγαθο, γενναιόδωρο, αγνό Άγιο που πραγματοποιεί κάθε τους επιθυμία και τα επιβραβεύει.

Αυτές οι μέρες έχουν ένα υπερφυσικό φως και μια γοητεία. 
Το παιδί που υπάρχει μέσα μας ξυπνάει, η ψυχή μας διεκδικεί περισσότερο χώρο, η φαντασία μας γίνεται τόσο τολμηρή και παράφορη που μπορεί να υπερπηδήσει τα εμπόδια και να οδηγηθεί στο ακατόρθωτο, έτσι μπορούμε να ξαναβρεθούμε σ αυτό το μέρος που υπάρχει χώρος για κάθε μας επιθυμία, σε αυτό αυτό το μέρος που τόσο επιδέξια είχαμε θρέψει όταν ήμασταν παιδιά.

Αυτές είναι μέρες αγάπης και η αγάπη σε κάνει να πιστεύεις σε όλα τα καλά, ιδιαίτερα στα θαύματα.

Αυτές οι μέρες είναι μέρες θαυμάτων και υπάρχει ένα θαύμα που περιμένει να το πιστέψουμε και μετά να εμφανιστεί.

Ο Frank Church απάντησε στην μικρή Βιρτζίνια αλλά και σε όλους εμάς που η αμφιβολίες σκέπασαν τη μαγική χώρα που υπάρχει μέσα μας…

Βιρτζίνια οι μικρές σου φίλες έχουν άδικο, έχουν επηρεαστεί από το σκεπτικισμό μιας εποχής γεμάτης αμφιβολία. Δεν πιστεύουν παρά μόνο ότι βλέπουν. Δεν πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρχει κάτι που δεν το καταλαβαίνουν τα μικρά μυαλουδάκια τους. Όλα τα μυαλά είτε ανήκουν σε μεγάλους είτε ανήκουν σε παιδιά είναι μικρά.

Ναι Βιρτζίνια υπάρχει Άγιος Βασίλης. Υπάρχει τόσο σίγουρα όσο υπάρχει αγάπη, γενναιοδωρία και αφοσίωση και συ ξέρεις ότι υπάρχουν με αφθονία και χαρίζουν στη ζωή σου τη μεγαλύτερη ομορφιά και τη μεγαλύτερη χαρά. 

Αλίμονο πόσο μελαγχολικός θα ήταν ο κόσμος αν δεν υπήρχε Άγιος Βασίλης. Θα ήταν τόσο κστσούφης και μελαγχολικός όσο κι αν δεν υπήρχαν Βιρτζίνιες. Δεν θα υπήρχε πίστη, ούτε ποίηση ούτε ρομαντισμός. Tο αιώνιο φως με το οποίο η αθωότητα πλημμυρίζει τον κόσμο θα έσβηνε.

Πως είναι δυνατόν να μην πιστεύεις στον Άγιο Βασίλη ! θα ήταν σαν να μην πίστευες στις νεράιδες !!!

Τα πιο αληθινά πράγματα στον κόσμο είναι αυτά που ούτε οι μεγάλοι ούτε τα παιδιά μπορούν να δουν. Είδες ποτέ σου νεράιδες να χορεύουν στο χορτάρι; Φυσικά όχι αλλά αυτό δεν είναι απόδειξη πως δεν υπάρχουν εκεί.

Μπορείς να ανοίξεις την κουδουνίστρα ενός μωρού και δεις τι είναι αυτό που δημιουργεί μέσα της τον ήχο, αλλά υπάρχει ένα πέπλο που σκεπάζει τον αόρατο κόσμο του, ακόμη και οι πιο δυνατοί άνθρωποι δεν θα μπορέσουν ποτέ να το διαλύσουν. 

Μόνο η αγάπη, η ποίηση και ο ρομαντισμός μπορούν να παραμερίσουν αυτή την αυλαία και να κοιτάξουν την ομορφιά και τη δόξα που βρίσκεται πίσω της.

Είναι όλα αληθινά; Α Βιρτζίνια σ ολόκληρο τον κόσμο τίποτε δεν είναι πιο αληθινό και μόνιμο.

Άκου εκεί, δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης!!! Υπάρχει και θα υπάρχει και σε χίλια χρόνια από τώρα και θα εξακολουθεί να γεμίζει την καρδιά της παιδικότητας.

Χειροκρότησε δυνατά αν το πιστεύεις.
Αγαπημένοι μου φίλοι σας εύχομαι αυτές τις γιορτές να ανοίξετε την πόρτα στον Άγιο Βασίλη, να ανοίξετε διάπλατα τα χέρια σας για να δεχτείτε όλα τα Δώρα, όλα τα Θαύματα που έχουν επάνω τους γραμμένο το όνομα σας και προορίζονται μόνο για σας.

Σας φιλώ και εις αύριο με υγεία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου