Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Η κλεψύδρα της ζωής - Γίνε σημαντικός για σένα.. μπορείς...!!!!

Το καλοκαίρι πάντα δίνει χρόνο στις σκέψεις μου.. και με το χαρακτήρα που έχω αυτό δεν θα μπορούσε να μείνει ανεκμετάλλευτο. Τριγυρνάνε πολύ καιρό στο μυαλό μου οι λέξεις επιφάνεια, χρόνος, πρέπει.. Προσπαθώ να καταλάβω..αλλά δεν τα καταφέρνω καλά..

Οι άνθρωποι έχουμε τόση ανάγκη ο ένας τον άλλον.. για ένα άγγιγμα, μια λέξη, μια αγκαλιά, για να μοιραστούμε το συναίσθημα - ευχάριστο και στενάχωρο - κι αντί γι’αυτό δημιουργούμε τείχη.. ψηλά τείχη.. μην τυχόν και μας δουν.. μην τυχόν και μας νιώσουν.. 

φοβόμαστε να είμαστε καλά μην τυχόν και..μας ζηλέψουν και μας κάνουν κακό.. μας εκμεταλλευτούν.. φοβόμαστε να μην είμαστε καλά μην τυχόν και μας λυπηθούν και φυσικά, δεν αντέχουμε τον οίκτο κανενός.. πολύ μεγάλη η αξιοπρέπεια μας για να το αντέξει αυτό.. και η αλήθεια είναι πως σαφώς μπορεί να συμβούν αυτά..

Και υπάρχει κι άλλος φόβος.. αδιαφορία λέγεται.. ποιος ενδιαφέρεται για το πώς νιώθω.. για το τι θέλω.. ας μη δώσω καλύτερα τροφή για σχόλια.. Ας κλείσω καλά το κλουβί μου.. χρυσό κατά προτίμηση έτσι για να αρέσει καλύτερα.. ή μαύρο; Για να έχω περισσότερους οπαδούς μιας και το μαύρο έλκει.. το δικό μου μαύρο.. 

αυτό που περίτεχνα καλύπτει το δικό σου.. και μετά.. και μετά.. πιο καλή η μοναξιά.. μια μοναξιά όμως που δεν αντέχω.. που με πνίγει..όχι μια κι έξω.. αργά-αργά και βασανιστικά.. ρουφάει το οξυγόνο μου.. ρουφάει το αίμα μου..ρουφάει εμένα ολόκληρη.. μέχρι να με καταπιεί..μέχρι να μην υπάρχω πια..και τότε είναι πια αργά.

Κρυβόμαστε πίσω από λέξεις..πολλές.. αμέτρητες.. κενές.. πίσω από γενικότητες που δεν ενδιαφέρουν ούτε εμάς τους ίδιους.. Δίνουμε αξία σε πράγματα χωρίς αξία.. και το πιο σημαντικό όλων το μηδενίζουμε χωρίς δεύτερη σκέψη..

ΧΡΟΝΟΣ..

Κανείς δεν ξέρει πότε θα είναι ο τελευταίος κόκκος άμμου της δικής του κλεψύδρας.. κι όμως τον σπαταλάμε σα να μην έχει καμία αξία..τον κοστολογούμε μηδέν.. το απόλυτο μηδέν.. 

με εξαίρεση τη δουλειά μας που τότε ποτέ η πληρωμή του δε μας είναι ικανοποιητική.. τότε έχουμε τη γνώση πως δουλεύουμε»τσάμπα» αλλά τι να κάνουμε..εκεί μας «κατάντησαν».. αυτοί..οι άλλοι..θα μας πεθάνουν.. αυτοί οι άλλοι ευθύνονται για όλα..

Τα πράγματα σαφώς και θα έπρεπε να ήταν αλλιώς.. δηλαδή … θα έπρεπε το αφεντικό να μου μιλούσε γλυκά και τρυφερά, ο σύντροφος/σύζυγος να μη ροχάλιζε, ο εργοτέλης να κέρδιζε το πρωτάθλημα, να μην είχα αρχή φαλάκρας τόσο νωρίς, και το παιδί να διάβαζε τα μαθήματά του χωρίς παρακάλια, 

να ήμουν πιο ψηλή, να ήταν πιο μεγάλο το σπίτι μου.. να μην είχα τόσο ανάξιους εργαζόμενους..να είχα κι ένα εξοχικό κάπου..κι αν το έχω ας έχω κι ένα δεύτερο κάπου αλλού…..

Και κάθε ΠΡΕΠΕΙ σκάει μέσα στο κεφάλι μας..πιάνει όλο τον τόπο αυτό το ανικανοποίητο..ο θυμός..η αυτοδικαίωση.. τόσο που να μη χωρά καμιά ευτυχισμένη σκέψη, κανένα βαθύ γαλήνεμα..

Ίσως η πιο βαθιά σύνδεση με τη ζωή βρίσκεται στην τέχνη να είσαι ανοιχτός στα λάθη, να μη σου πω και θετικός ακόμα.. Πάψε να θεωρείς πως τα ξέρεις όλα.. άρχισε να ακούς πρώτα το μέσα σου και μετά τους άλλους..

από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο.. άφησε χώρο στην ψυχή και στο μυαλό σου για το διαφορετικό.. επίλεξε εσύ αυτό που σου ταιριάζει και κάνε το δικό σου.. απόλαυσε το..

Κάποτε έβλεπα με τρόμο τα 35 και νόμιζα φτάνοντάς τα θα ήμουν γριά.. Τι λάθος.. μιας και σήμερα, μια ανάσα μόλις μακριά, αισθάνομαι πιο νέα και πολύ πιο τολμηρή από τα 20 μου.. Ξεκινώντας τη δουλειά μου είχα απαιτήσεις για το πώς θα’πρεπε να πάει.. 

Για το πώς θα πρέπει να είναι η ζωή μου σήμερα.. Αναθεώρησα πολλές φορές τις απόψεις μου, και σήμερα..μπορώ να πω πως αν είχα εκείνα που ονειρευόμουν τότε πιθανόν να ήμουν δυστυχής. 

Πιθανόν και όχι..δεν θα μάθω ποτέ! Εκ των υστέρων μπορώ να δω πώς κάποιες αστοχίες μου με βοήθησαν κι όλας..

Είναι εξαιρετικό έως και απαραίτητο να έχεις την πόρτα σου ανοιχτή σε μια άλλη οπτική, να συνειδητοποιείς πως κάποιες προσδοκίες σου δεν είναι παρά κοινωνικά μικρόβια, στερεότυπα τσιμπούρια, που κάνουν το μυαλό και τη ζωή σου κολλημένη στο λίγο..

Η ζωή, πιστεύω, ξεκινά από το σημείο όπου λες.. στάσου, μήπως κάνω λάθος; Μήπως μπορώ να σκεφτώ διαφορετικά; Μήπως θα μπορούσα να το πάρω αλλιώς; 

H ζωή προχωρά από εκεί που καταλαβαίνεις πως τα λάθη, τα δύσκολα, τα απρόοπτα, τα άστοχα ξεκλειδώνουν τις πιο βαθιές σου δυνατότητες… ή τα μεγαλύτερα σκοτάδια σου..

Εσύ δημιουργείς το μονοπάτι κι ας νομίζεις πως αυτό σε πλάθει.. Σημασία δεν έχει τόσο πολύ τι ζεις αλλά πώς βιώνεις το κάθε τι.. Μπορείς να ζεις τη ζωή σου μέσα στην γκρίνια και τη μιζέρια για όλα τα κακά που σε βρήκαν.. αλλά μπορείς να επιλέξεις να εκμεταλλευτείς τον χρόνο για να ζήσεις..

Δώσε την ενέργειά σου για την επίλυση των προβλημάτων σου κι όσα δε λύνονται μάθε να ζεις με αυτά.. Σταμάτα την μόνιμα αρνητική κριτική και την κινδυνολογία γιατί αυτό δεν είναι ειλικρίνεια ούτε και σοφία.

Πριν καν τελειώσω το κείμενο εγώ μπορεί να μην υπάρχω για να ακούσω το σ’αγαπώ σου, να νιώσω την αγκαλιά σου, να μοιραστείς την χαρά σου, τους προβληματισμούς σου, ή μπορεί να μην υπάρχεις εσύ για λάβεις αυτά που έχω εγώ να σου δώσω..αν δεν σου κάνω φύγε..

Ψάξε να βρεις αυτό που γεμίζει την ψυχή σου.. που σε κρατάει ζωντανό.. και τρέξε εκεί.. Τώρα.. Μην χάνεις άλλο χρόνο εδώ.. Μην σπαταλάς χρόνο να με αλλάξεις.. Άλλαξε εσύ.. ή αποδεξου το διαφορετικό μου.. ιδανικά αγάπησε με γι’αυτό..αν δεν μπορείς ή δεν θες είναι εντάξει.. 

Τρέξε γρήγορα εκεί που νιώθεις πως η ψυχή σου ηρεμεί.. κι αν ακόμα δεν το έχεις βρει ψαξ’το.. Υπάρχει σίγουρα! Κι αν νιώθεις αλλιώς.. άρχισε να ψάχνεις μέσα σου.. 

Ψάξε.. κι αν δεν μπορείς μόνος σου αποδεξου το και ζητά βοήθεια.. και όταν το μέσα σου ηρεμήσει τότε θα δεις πως μέσα στα τόσα δισεκατομμύρια ανθρώπων της γης σίγουρα μπορείς να φτιάξεις τον δικό σου κόσμο για να νιώθεις καλά..

Μην το καθυστερείς γιατί η κλεψύδρα έχει γυρίσει και η επόμενη στιγμή μπορεί να μην υπάρχει.. είναι πολύ πιθανόν να μην υπάρχει.. μετά.. κι επειδή δεύτερη ζωή δεν έχει κάνε ότι καλύτερο μπορείς για να την απολαύσεις!!! 

Όταν πεθάνω όσες ενοχές και να γεμίσεις, ο χρόνος δεν θα γυρίσει πίσω..

Ονειρέψου τώρα τη ζωή σου σαν ένα κάδρο και αφού ζωγραφίσεις εσένα πρώτα μέσα κάνε χώρο και για μένα.. μόνο αν θέλεις.. όχι για να με μουτζουρώνεις κάθε μέρα αλλά για να μου δίνεις χρώμα..αφού το φτιάξεις να είσαι διατεθειμένος κάθε στιγμή να το αλλάξεις.. 

γιατί η ομορφιά της ζωής είναι πως δεν ξέρεις ποτέ τι σου επιφυλάσσει η επόμενη στιγμή.. Κι αν την επόμενη στιγμή πέσεις, είναι εντάξει.. Σήκω.. Πάρε όσο χρόνο χρειάζεσαι αρκεί να μην παραιτείσαι από τη ζωή..

Ζήσε την θλίψη σου, ζήσε τον φόβο σου.. τον θυμό σου.. όπως την χαρά σου.. μόνο μη μιζεριάζεις.. Είμαι εδώ, αν το θες, για να σταθω πλάι σου.. Ίσως να μπορώ να σε βοηθήσω να βρεις και τρόπο να σηκωθείς.. 

αλλά δεν είμαι εδώ για να γίνω ο κάδος των απορριμμάτων σου..του ανεξέλεγκτου θυμού σου.. προς όλους και όλα με επίκεντρο εσένα για να κοκορεύεσαι ως ο καλύτερος.. Δεν είσαι ο καλύτερος.. ούτε εσύ ούτε κι εγώ..

Γίνε σημαντικός για σένα.. μπορείς να γίνεις πολύ σημαντικός και για μένα.. κι αυτό σίγουρα δεν θα γίνει γιατί όλος ο υπόλοιπος κόσμος είναι σκάρτος.. δε με αφορά αυτός ο κόσμος.. και ξέρεις και κάτι; 

Αυτός που για σένα είναι σκάρτος για κάποιον άλλον είναι σημαντικός.. γιατί του έβγαλε το δικό του όμορφο κομμάτι.. γιατί πιθανόν αυτό που δεν αντέχεις εσύ σε μένα, εγώ και κάποιος άλλος μπορεί να το αγαπάμε..ακόμα και να το θαυμάζουμε.

Αποδέξου αυτό λοιπόν και σταματά να ασχολείσαι με το πώς πρέπει να είναι ο κόσμος όλος και επικεντρώσου σε σένα που οφείλεις να σε αγαπάς και σε μένα που λες πως αγαπάς.. γιατί ξέρεις και κάτι ακόμα; μπορεί κι εγώ να σ’αγαπώ χωρίς να χρειάζεται να είσαι καλύτερος από κάποιον άλλον.. 

άλλωστε δεν έχουν όλες οι ερωτήσεις απαντήσεις.. Κι εγώ μπορεί να σ’ αγαπώ γιατί απλώς σε αγαπώ.. κι αυτό να είναι αρκετό για να βγάζω μαζί σου ένα από τα ομορφότερα κομμάτια του εαυτού μου..

Και ανάμεσα σε όλες αυτές τις σκέψεις σηκώνω το κεφάλι και το βλέμμα μου χάνεται στο ατελείωτο γαλάζιο..ήρθε η ώρα να χωθώ στην αγκαλιά του..

Καλή συνέχεια σε όλους!




Νατάσα Δεσύπρη

Μπαίνουμε σε ένα επίπεδο υψηλής κραδασμικής δόνησης...!!!!


Από το 1987 ο πλανήτης μας ξεκίνησε να δέχεται τις επιδράσεις της δέσμης των φωτονίων η οποία έχει ως κέντρο της τον αστερισμό των Πλειαδών. Η δέσμη των φωτονίων εκπέμπεται από την Αλκυόνη, ένα αστέρι των Πλειάδων. Αυτή η εκπομπή ενεργοποιεί τα σωματίδια των σωμάτων μας, κάνοντάς τα να επιταχυνθούν και να ανεβάσουν δόνηση. 

Μπαίνουμε σε ένα επίπεδο υψηλής κραδασμικής δόνησης στην οποία τα σώματά μας δεν ήταν εξοικειωμένα. Αυτό το οποίο συμβαίνει είναι ότι η συνειδητότητά μας επεκτείνεται πλέον πέρα από το ηλιακό σε γαλαξιακό επίπεδο. 

Η αλλαγή της δόνησης εξηγείται σε πρακτικό επίπεδο ως μια αποκοπή από την παλιά δόνηση ή τη δόνηση στην οποία ήμασταν εξοικειωμένοι. Βιώνουμε ουσιαστικά μια αποκοπή, μια αποσύνδεση από όλες τις χαμηλές δονήσεις και κραδασμούς καθώς αλλάζει η επιτάχυνση των σωμάτων μας. 

Για παράδειγμα τα συναισθήματα του θυμού, της στεναχώριας, της θλίψης, όλα τα αρνητικά συναισθήματα που από τη φύση τους δονούνται σε χαμηλές συχνότητες, δεν θα έχουν καμία επίδραση πάνω μας καθώς ως άτομα και ως φυλή ανεβάζουμε τις δονήσεις μας. 

Συνεπώς όσο ανεβαίνει η δόνηση τόσο περισσότερο θα βιώνουμε πιο αρμονικά συναισθήματα και σκέψεις, γιατί τα σώματά μας θα λειτουργούν σε υψηλότερη δόνηση και με περισσότερη αρμονία. Φανταστείτε ότι τα μόρια στο σώμα σας, τα ηλεκτρόνια, το φωτεινό σας σώμα περιστρέφεται σε μια συγκεκριμένη ταχύτητα. 

Ανάλογα με την δόνηση την οποία εκπέμπετε, συντονίζεστε και συνηχείτε με οτιδήποτε δονείται στην ίδια συχνότητα. 

Η δόνηση μας τώρα αλλάζει και αρχίζουμε να πιάνουμε άλλους σταθμούς, όπως στο ραδιόφωνο, συντονιζόμαστε με άλλες πιο εκλεπτυσμένες δονήσεις. 

Σε συναισθηματικό επίπεδο θα παρατηρήσετε αναδύονται οποιαδήποτε συναισθηματικά θέματα, είτε αυτά είναι από το παρελθόν είτε δημιουργήθηκαν πιο πρόσφατα, έρχονται στο προσκήνιο πολύ γρήγορα και πολλές φορές με ένταση, γιατί η ενέργεια που μας περιβάλλει έχει αλλάξει. 

Η αυξημένη δόνηση τα φέρνει μπροστά μας πολύ γρήγορα για να επιλυθούν και να απελευθερωθούν. 

Σε φυσικό επίπεδο βιώνουμε τον καθαρισμό της κυτταρικής μνήμης. Οι μνήμες αυτές συνδέονται για παράδειγμα με συναισθηματικές καταστάσεις, τοξίνες, σκέψεις, αρνητικές εμπειρίες που φέρει ο καθένας μας. 

Τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει πολύ εργασία για να καθαρίσουμε αυτές τις ενέργειες και τώρα μπορεί να βιώνετε το τελευταίο ξέσπασμα καθώς κλείνει ο κύκλος αυτός. 

Σημειώστε ότι η βιολογία, η χημεία των σωμάτων μας αλλάζει. Ήδη από το 1987 με τις επιδράσεις της φωτονιακής δέσμης αρχίσαμε να βιώνουμε συμπτώματα ανάληψης. Ζαλάδες, πονοκεφάλους, ταχυκαρδίες... 

Όλα αυτά γιατί ήδη τα σώματά μας άρχισαν να αφομοιώνουν τις νέες λειτουργίες. Η δομή του σώματός μας που ήταν βασισμένη στον άνθρακα αρχίζει να παίρνει πλέον μια κρυσταλλική δομή. 

Η ενέργεια της Ανάληψης λειτουργεί ως κλειδί μέσα μας και μας δίνει πρόσβαση σε καταστάσεις πληροφοριών που δεν ήταν διαθέσιμες σε εμάς πριν. Δηλαδή είναι πιο εύκολη η πρόσβαση σε αυτή τη νέα πληροφορία. 

Η πληροφορία έρχεται σε εμάς διά μέσου του Φωτός. Τα πάντα είναι Φως, πληροφορία. Διαβάζουμε για παράδειγμα ένα βιβλίο, λαμβάνουμε μια πληροφορία, και την κατανοούμε ανάλογα με τα φίλτρα που έχει ο καθένας μας στη συνειδητότητά του. 

Ανάλογα με τα φίλτρα που έχουμε μέσα μας, αυτά που ονομάζουμε ως προγράμματα, τα οποία είναι οι πεποιθήσεις μας και οι υποσυνείδητοι προγραμματισμοί, λαμβάνουμε τις αντίστοιχες εντυπώσεις και εμπειρίες. 

Σε ενεργειακό επίπεδο, συντονιζόμαστε με την ανώτερη πνευματική μας όψη και δεχόμαστε στη συνειδητότητά μας το πνευματικό Φως, έτσι αφομοιώνουμε τη νέα πληροφορία η οποία εκπέμπεται στη συνειδητότητά μας και εκδηλώνεται στα διάφορα επίπεδα της ύπαρξης. 

Η υποστήριξη του Φωτός μας δίνει την ευκαιρία τώρα να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε, να αναθεωρήσουμε τις πεποιθήσεις μας και να δούμε τη ζωή διαφορετικά. 

Όχι ότι πριν δεν υπήρχε αυτή η ευκαιρία, αλλά αυτή τη στιγμή η δόνηση σε όλο τον πλανήτη έχει αυξηθεί τόσο πολύ που όλη η ανθρωπότητα καλείται τώρα να αλλάξει!




✎ Paschalis Kazakopoulos | www.angelshouse.eu

Το αντικαρκινικό υπερτρόφιμο που μειώνει τη χοληστερόλη...!!!!

Οι σύγχρονες μελέτες αποδεικνύουν και επιστημονικά όσα υποστηρίζει η ελληνική παράδοση για τον πιο ευλογημένο χυμό της Μεσογείου – Τα δυνατά χαρακτηριστικά του που το καθιστούν την Νο1 επιλογή για τη διατροφή μας.

Στο ελαιόλαδο υπάρχουν διάφορες πολυφαινόλες, οι οποίες φαίνεται να είναι υπεύθυνες για τα οφέλη του στην υγεία.

Μελέτες που έχουν διεξαχθεί σε ανθρώπους και ζώα απέδειξαν ότι οι πολυφαινόλες στο ελαιόλαδο έχουν θετικές επιδράσεις στον οργανισμό, καθώς έχει φανεί ότι μειώνουν την «κακή» χοληστερόλη και τη φλεγμονή, ότι βελτιώνουν τη λειτουργία του κυττάρου και την υγεία των οστών, ενώ έχουν ισχυρή δράση κατά των μικροβίων.

Επιπλέον, συμβάλλουν ενάντια στην εμφάνιση πολλών ασθενειών, όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης, παθήσεις της καρδιάς και του ήπατος, παθήσεις του νευρικού συστήματος, όπως η νόσος Αλτσχάιμερ και πληθώρα άλλων παθήσεων.

Η περιεκτικότητα του ελαιολάδου σε πολυφαινόλες εξαρτάται από την ποικιλία της ελιάς, το χρόνο συγκομιδής, τη διαδικασία παραγωγής, το χρονικό διάστημα αποθήκευσης και το ραφινάρισμά της και η περιεκτικότητα αυτή κυμαίνεται περίπου στα 5 mg ανά 10 g ελαιολάδου.

Τα μονοακόρεστα λιπαρά του ελαιολάδου, εκτός του ότι είναι αντιοξειδωτκά, επιδρούν θετικά στα επίπεδα της χοληστερόλης. Συγκεκριμένα, το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ρίχνει την «κακή» (LDL) χοληστερόλη και αυξάνει την «καλή» (HDL), μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου.

Ακόμη, μειώνει τις βλάβες στο DNA, που αποτελούν προδρόμους της εμφάνισης καρκίνου, ενώ η φαινόλη του ελαιολάδου, η υδροξυτυροσόλη, φαίνεται να δρα ανασταλτικά στον πολλαπλασιασμό ανθρώπινων καρκινικών κυττάρων, όπως λευχαιμίας, καρκίνου παχέος εντέρου και του μαστού.

Το ελαιόλαδο συμβάλλει, επίσης, στη μείωση των δεικτών της φλεγμονής, οι οποίοι σχετίζονται με αυξημένο καρδιαγγειακό κίνδυνο, ενώ εμφανίζει και αντιμικροβιακές ιδιότητες, και ιδιαίτερα εναντίον πολλών στελεχών βακτηρίων τα οποία είναι υπεύθυνα για εντερικές και αναπνευστικές λοιμώξεις, αλλά διαθέτει και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες με εξαιρετική δράση σε περιπτώσεις άσθματος και ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Τέλος, κάνει καλό στο δέρμα του κεφαλιού και στα μαλλιά, καθώς βοηθά να διορθωθούν οι κατεστραμμένοι αδένες της τρίχας και παρέχει την απαραίτητη υγρασία στα μαλλιά, χαρίζοντάς τους λάμψη και απαλότητα, ενώ χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα για την περιποίηση του δέρματος, γιατί βελτιώνει την ελαστικότητά του και αποτρέπει την εμφάνιση ρυτίδων, ενώ ταυτόχρονα επιδεινώνει.

Πηγή: Τρώμε και ομορφαίνουμε, Δημήτρης Κουρέτας – Ηλίας Μαμαλάκης, Εκδόσεις Άρμος




Ακραία καιρικά φαινόμενα προβλέπουν για φέτος τα μερομήνια...!!!!

Νωρίτερα προβλέπουν την έλευση του χειμώνα φέτος οι ερασιτέχνες μετεωρολόγοι και μάλιστα με ακραία καιρικά φαινόμενα να εμφανίζονται στα τέλη Οκτωβρίου. Παράλληλα προβλέπουν χιόνια τα Χριστούγεννα και κυρίως την Πρωτοχρονιά, που μάλιστα φαίνεται να καλύπτουν όλη την Ελλάδα…

Αναφορικά με το φετινό καλοκαίρι στη Μαγνησία και σύμφωνα με τα πραγματικά μετεωρολογικά δεδομένα, ήταν βροχερό, αφού κατά τον μήνα Ιούλιο καταγράφηκε στον Βόλο πολύ μεγάλο ύψος βροχής 131,2 χιλιοστά, που αναλογεί σε ύψος βροχής που καταγράφεται χειμερινούς μήνες…

Τόσο ύψος βροχής στον Βόλο είχε να καταγραφεί από τον Φεβρουάριο του 2018 (227 χιλιοστά). Επίσης δεν σημειώθηκαν πολύ υψηλές θερμοκρασίες (μέγιστη 38,9 βαθμοί Κελσίου τον Αύγουστο), ενώ σε υψηλά επίπεδα κυμάνθηκαν τα ποσοστά υγρασίας. 

Γι’ αυτό και παρά τις όχι υψηλές θερμοκρασίες, άνω του επιπέδου καύσωνα, η δυσφορία ήταν έντονη πολλές ημέρες τον Αύγουστο, αλλά και τον Ιούλιο, λόγω του συνδυασμού θερμοκρασιών γύρω στους 33-35 βαθμούς και υψηλών ποσοστών υγρασίας.

Τα μερομήνια
Ο ερασιτέχνης προγνώστης Νίκος Βογιατζής, που είκοσι χρόνια τώρα ασχολείται με τα ημερομήνια, προβλέπει πολλά χιόνια και στα τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου, βροχές τον Απρίλιο του 2020 και άστατο καιρό στα μέσα Ιουνίου και στις αρχές Ιουλίου. Ζεστός προβλέπεται ο καιρός για τον Αύγουστο του επόμενου έτους.

Ο κ. Βογιατζής εξετάζοντας συστηματικά κάποια φυσικά φαινόμενα ή «σημάδια» στον ουρανό, μπορεί να μαντέψει ή να «δει» τα μερομήνια, δηλαδή ν’ αποκωδικοποιήσει τον καιρό ολόκληρου του επόμενου έτους, αρχής γενομένης από την εμφάνιση του ένατου φεγγαριού μέχρι και το χάσιμο του επόμενου ογδόου (μετρώντας πάντα τα φεγγάρια από την αρχή του εκάστοτε έτους).

Οι αποκλίσεις που υπάρχουν τόσο στα παρατηρούμενα σημάδια, όσο και στις ημέρες κατά τις οποίες γίνονται οι παρατηρήσεις, μπορούν να δικαιολογηθούν από τις διάφορες, εδαφολογικές και τις κλιματολογικές συνθήκες του κάθε τόπου.

Μερομήνια ονομάζει ο λαός τις δώδεκα πρώτες ημέρες του ογδόου φεγγαριού του έτους, τον Αύγουστο. Παρατηρώντας τα καιρικά φαινόμενα αυτών των πρώτων ημερών της, οι άνθρωποι μαντεύουν την καιρική κατάσταση των επόμενων δώδεκα στην αρχή φεγγαριών και αργότερα μηνών. 

Μερομήνια ονομάζονται οι μέρες που γίνεται η πρόβλεψη, από τις λέξεις «μέρα και μήνας», γιατί σε κάθε μέρα απ’ αυτές, αντιστοιχεί ένας πλήρης κύκλος του φεγγαριού (γέμιση και χάση) ή ένας μήνας.

Τα μερομήνια δεν περιγράφονται, είναι θέμα γνώσης και πρακτικής και όχι θεωρίας. Είναι υπόθεση πείρας και αντίληψης που χρήζει μιας ιδιαίτερης προσοχής. 

Μπορεί αρκετοί άνθρωποι να παρατηρούν το ίδιο πράγμα, αλλά να έχουν διαφορετικές αντιλήψεις και οι προβλέψεις τους να μην ταυτίζονται. 

Η διαφορά δεν θα είναι ακραία, μα η πρόβλεψη του καθενός μπορεί να μη συμπέσει ως προς την ένταση του φαινομένου. Είναι κατάλοιπο παλαιών αστρολογικών αντιλήψεων που απόκτησε ο άνθρωπος εξετάζοντας τα καιρικά φαινόμενα με βάση τ’ άστρα. 
                                     Ο Ν. Βογιατζής

Οι φετινές προβλέψεις
Ο κ. Ν. Βογιατζής προβλέπει ειδικότερα για φέτος τα εξής:
Ο καιρός μέχρι 13 Σεπτεμβρίου θα είναι ήπιος, αίθριος, χωρίς βροχές. Από τις 14 μέχρι 21 του μήνα προβλέπονται βροχές, ενώ από 22 μέχρι 27 ο καιρός θα είναι ήπιος. Από 28 μέχρι 30 Σεπτεμβρίου προβλέπεται κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες.

Τον Οκτώβριο από 1-4 προβλέπεται κακοκαιρία με βροχές και αέρα, όπως και από 5 μέχρι 12 του μήνα, ενώ ήπιος θα είναι ο καιρός 13 με 20 του μήνα. 

Από 21 μέχρι 27 Οκτωβρίου προβλέπεται κακοκαιρία και ίσως πέσουν και τα πρώτα χιόνια στα βουνά, ενώ από 28 μέχρι 31 προβλέπονται ακραία καιρικά φαινόμενα με χιόνια, βροχές, θυελλώδεις ανέμους, ίσως και χαλαζοπτώσεις…

Η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών του Οκτωβρίου προβλέπει ο κ. Βογιατζής να συνεχιστεί από 1-4 Νοεμβρίου, ενώ από 5 μέχρι 11 του μήνα ο καιρός θα είναι ήπιος. 

Από 12-20 Νοεμβρίου προβλέπει πάλι βροχές, ενώ από 20 μέχρι 26 του μήνα προβλέπει κακοκαιρία, με κρύο, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια στα βουνά. Από 26 μέχρι 30 Νοεμβρίου ο καιρός θα είναι ήπιος.

Το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου προβλέπεται κακοκαιρία με χιόνια, ενώ ο καιρός βελτιώνεται από 10 μέχρι 23 του μήνα. 

Από παραμονή Χριστουγέννων και μέχρι την Πρωτοχρονιά του 2020 ο κ. Βογιατζής προβλέπει χιονιά, με πτώση θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις σε όλη τη χώρα, κυρίως 27-31 Δεκεμβρίου.

Και ο νέος χρόνος προβλέπει πως θα μπει με χιόνια, ωστόσο από τις 4 μέχρι τις 26 Ιανουαρίου θα είναι βελτιωμένος και θα έχουμε αλκυονίδες ημέρες. Ο χειμώνας θα επιστρέψει από τις 26 Ιανουαρίου και μέχρι 3 Φεβρουαρίου.

Από 4-10 Φεβρουαρίου προβλέπεται άστατος καιρός, από 11-24 ήπιος, ενώ χιονιάς και τσουχτερό κρύο προβλέπεται για το διάστημα από 25 Φεβρουαρίου μέχρι 3 Μαρτίου.

Τον Μάρτιο 3-10 ο καιρός θα είναι άστατος και ίσως έχουμε και χιόνια, 11-25 βελτιώνεται και 25-31 θα είναι βροχερός με ισχυρούς ανέμους.

Τον Απρίλιο 1-15 ο καιρός θα είναι καλός, 16-18 αναμένονται βροχές, ενώ 25-30 αναμένονται πάλι βροχές και ισχυροί άνεμοι.

Τον Μάιο προβλέπεται σχετικά καλός καιρός, χωρίς να λείπουν και οι βροχές, ενώ ο Ιούνιος θα είναι επίσης καλός μέχρι τις 10 του μήνα. Από 10-20 θα είναι άστατος και 21-27 ίσως βροχερός και με ισχυρούς ανέμους. Από 28 μέχρι 30 θα είναι ζεστός.

Τον Ιούλιο 1-7 προβλέπεται άστατος καιρός με βροχές και ανέμους, 8-13 ήπιος, 14-21 ίσως βροχερός με ανέμους, 21-27 ζεστός, 28-31 άστατος.

Τέλος ο Αύγουστος του 2020 προβλέπεται κατά τον κ. Βογιατζή ζεστός 1-13 του μήνα.




Υπολογίστε πόσο νερό πρέπει να πίνετε μέσα στη μέρα -Με μια απλή πράξη...!!!!

ΜΥΘΟΣ ΤΑ 8-10 ΠΟΤΗΡΙΑ
Κάποιοι λένε ότι πρέπει να πίνουμε 8 ποτήρια νερό, άλλοι πως χρειάζονται σίγουρα δύο λίτρα και άλλοι κάτι παραπάνω ειδικά τώρα που είναι καλοκαίρι. 

Ωστόσο, το ερώτημα παραμένει: Πόσο νερό πρέπει να πίνουμε την ημέρα; 

Το 8-10 ποτήρια ή τα δύο λίτρα είναι μύθος, καθώς, σύμφωνα με τους ειδικούς ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες οι οποίοι εξαρτώνται από παράγοντες, όπως το ύψος, το βάρος, τα προβλήματα υγείας κ.α.. Είναι λογικό, λοιπόν, ένας άνθρωπος 45 κιλά να μην πίνει την ίδια ποσότητα νερού με ένα που είναι 86. 

Ένας πολύ εύκολος τρόπος να υπολογίσετε πόσα λίτρα νερό πρέπει να πίνετε την ημέρα είναι να διαιρέσετε το βάρος σας με τον αριθμό 30. Αν για παράδειγμα, είστε 60 κιλά, πρέπει να πίνετε δύο λίτρα νερό την ημέρα, ενώ αν είστε 80 κιλά, πρέπει να πίνετε 2,6 λίτρα, την ημέρα. 

Το νερό είναι άκρως σημαντικό για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και μην ξεχνάτε πως τους καλοκαιρινούς μήνες οι ανάγκες του οργανισμού για ενυδάτωση αυξάνονται. 




Φωτογραφία: SHUTTERSTOCK 
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR 
iefimerida.gr - 

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Το σύστημα Ηθικών Αξιών της Νέας Γης (Gaia Nova), όπως δόθηκε από τον Α/Α Μιχαήλ...!!!!

1. Αγάπα και τις Δύο Όψεις του Θεού (Αρσενική/Θηλυκή) με όλη σου την Ύπαρξη,

Αγάπα τον Εαυτό σου άνευ όρων ως την Θεία Σπίθα του Δημιουργού,

Αγάπα όλους όπως αγαπάς τον Εαυτό σου. 

2. Γνώριζε πως είσαι επιστάτης της Γαίας, του Φυσικού Περιβάλλοντος,

του Ορυκτού, του Φυτικού, του Ζωικού, του Στοιχειακού, και του Ανθρώπινου Βασιλείου.

Διατήρησε, σεβάσου, και προστάτεψε όλες τις εκφράσεις της Ζωής. 

3. Ζήσε τη Ζωή σου με Χαρά, με τον αυθορμητισμό και την ευχαρίστηση ενός παιδιού.

Απόλαυσε το ταξίδι της Ζωής σου και μόχθησε για να εκπληρώσεις την γήινη αποστολή σου στο μέγιστο των ικανοτήτων σου. 

4. Διατήρησε μία σταθερή στάση Ευγνωμοσύνης, και ζήσε την κάθε σου μέρα σαν το Πνεύμα να βρίσκεται στους ώμους σου και να σε παρατηρεί.

Προσπάθησε ν' αφήσεις πίσω σου κληρονομιά Αγάπης και Ελπίδας.

Εξάσκησε τη μη επίκριση, και αναζήτησε το καλό μέσα στον καθένα. 

5. Στόχος σου είναι να επιστρέψεις στην ισορροπία μεταξύ Σώματος, Καρδιάς, και Πνεύματος. Η δυαδικότητα και η πόλωση δεν θα σε επηρεάζουν καθόλου άπαξ και βαδίσεις στη μέση οδό. 

6. Αναζήτησε την ανώτερη αλήθεια σου και έπειτα ζήσε τη με ακεραιότητα.

Επίτρεψε στους άλλους το ίδιο δικαίωμα. 

7. Μάθε και χρησιμοποίησε τους Συμπαντικούς Νόμους της Υλοποίησης (υλικής εκδήλωσης), τα θεόσταλτα εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να  Δημιουργήσεις τη δική σου εκδοχή του Παραδείσου στη Γαία. 

8. Διεκδίκησε το Δικαίωμα της Θεϊκής σου καταγωγής: την Αγάπη, τη Χαρά, την Αφθονία, την Αρμονία, τη Γαλήνη, την Υγεία, την Ευζωία που σου ανήκουν ως Δώρο και από τις Δύο Όψεις του Θεού (Αρσενική/Θηλυκή). 

9. Μοιράσου τη γνώση που ενσωμάτωσες με τους άλλους,πρώτα με το παράδειγμά σου, μετά με τις πράξεις σου, και τέλος με τα λόγια σου. 

10. Καθημερινά κάλεσε την Παντοδύναμη Εγώ Ειμί Παρουσία σου να υπερφωτίσει, να οδηγήσει, και να σε κατευθύνει, και έπειτα δώσε προσοχή στις υποδείξεις της.

Κάλεσε τον παντοδύναμο Άγγελο της Συγχώρεσης και τη Βιολετί Φλόγα στο τέλος κάθε μέρας, ώστε να ισορροπήσει, να εναρμονίσει, και να μεταστοιχειώσει, κάθε ασύμβατη ενέργεια που έχεις εκπέμψει καθιστώντας την αβλαβή, και έτσι να σε απομακρύνει από τις συνέπειες του Νόμου της Ανταπόδοσης, και να σε οδηγήσει προς την Θεία Χάρη. 

Channelling: Θεόδωρος Ηλιακόπουλος




Η επίγνωση κι όχι η σκέψη είναι το κλειδί της αφύπνισης...!!!!

Σαν το πρώτο φως της αυγής, η επίγνωση γλιστρά ανεπαίσθητα στην αρχή, και σταδιακά, δυναμώνει για να φωτίσει τελικά όπως ο μεγαλύτερος ήλιος, καθαρίζοντας την ομίχλη που καλύπτει την ανθρώπινη διάνοια και αποκαλύπτοντας την αληθινή μας φύση. 

Για να γνωρίσουμε τον εαυτό μας, οφείλουμε να λυτρωθούμε απ’ τις προσκολλήσεις μας και να είμαστε απόλυτα έντιμοι και απελευθερωμένοι από κάθε κριτική. 

Αυτό σημαίνει διαρκή επίγνωση των σκέψεων και των συναισθημάτων μας κατά τη διάρκεια της μέρας, χωρίς αποδοχή ή απόρριψη όσων βλέπουμε αλλά σαν να παρακολουθούμε μια κινηματογραφική ταινία, στην οποία πρωταγωνιστής είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. 

Η επίγνωση, έτσι κι αφυπνιστεί και της δοθεί το κατάλληλο περιβάλλον, είναι σαν την φλόγα. Δυναμώνει, γίνεται φωτιά που απλώνεται ασταμάτητα και κατακαίει όλα τα σκουπίδια που προβάλλει ο νους μας. Το δύσκολο είναι να ενεργοποιηθεί αυτή η λειτουργία. Τι σημαίνει λοιπόν κατάλληλο περιβάλλον; 

Καταρχήν χρειάζεται να αφιερώνουμε χρόνο για να ρίχνουμε καύσιμα στη φωτιά. Χρειάζεται χρόνος με τον εαυτό μας για να παρατηρήσουμε αυτό που συμβαίνει μέσα μας. 

Και για να παρατηρήσουμε με ευκρίνεια απαιτείται μια σχετική ηρεμία του νου. Μπορούμε κατά τη διάρκεια της μέρας να πραγματοποιούμε μονόλεπτα διαλείμματα για να «σκανάρουμε» την εσωτερική μας κατάσταση. 

Μπορούμε επίσης να τηρούμε ημερολόγιο όπου θα καταγράφουμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας έστω κι αν σκίζουμε τις σελίδες του στο τέλος της ημέρας. 

Να καταγράφουμε όχι μόνον αυτό που ζούμε εξωτερικά αλλά κυρίως αυτό που νοιώθουμε και σκεφτόμαστε γι’ αυτό που ζούμε, χωρίς να το κρίνουμε. Είναι μια άσκηση, επίπονη μεν, αλλά που δυναμώνει γρήγορα την επίγνωση. 

Τίποτα δεν μπορεί να ξεκινήσει χωρίς προσπάθεια. Η ανταμοιβή όμως αξίζει κάθε θυσία. Αρχίζουμε για πρώτη φορά να βλέπουμε πραγματικά. Αντιλαμβανόμαστε την διαμόρφωσή μας. Την ανάγκη μας για επιβράβευση, τη δυσαρέσκεια μας σε κάθε κριτική, καλοπροαίρετη ή μη, το φθόνο μας, το θυμό μας. Βλέπουμε ότι είμαστε το αποτέλεσμα του παρελθόντος. 

Κάθε σκέψη, κάθε συναίσθημα δεν είναι δικό μας αλλά προέρχεται από το παρελθόν μας, από τη διαμόρφωση των αιώνων που προηγήθηκαν. Είναι η ίδια διαμόρφωση που έχει υποστεί ολόκληρη η ανθρωπότητα. 

Κι ό,τι κι αν κάνουμε για να απαλλαγούμε από τα δυσάρεστα συναισθήματα μας, όσο κι αν θέλουμε να καταπνίξουμε τον φθόνο μας, όσο κι αν προσπαθούμε να τον μεταμορφώσουμε σε κάτι άλλο, κάθε προσπάθεια είναι καταδικασμένη σε αποτυχία γιατί κι αυτή η ίδια η προσπάθεια θα γίνει από τον ίδιο προγραμματισμένο νου, που είναι επίσης αποτέλεσμα του παρελθόντος. 

Ο προγραμματισμένος νους δε μπορεί να μας απελευθερώσει από τον δυνάστη νου. Δε μπορεί να μας λυτρώσει από το "εγώ" μας, καθώς αυτός το δημιούργησε. Κινούμαστε μέσα στο ίδιο τέλμα. 

Το "εγώ" δεν μπορεί να γίνει ένα καλύτερο "εγώ". Νομίζει ότι μπορεί και θα το προσπαθήσει, αλλά το "εγώ" θα πάρει λεπτότερες μορφές πιο δύσκολα ανιχνεύσιμες. Και τι μπορεί να γίνει τότε; 

Παρατηρούμε ό,τι συμβαίνει έξω από μας με προσοχή, παρατηρούμε αυτό που συμβαίνει μέσα μας κι επίσης παρατηρούμε την διαμόρφωση αυτού που παρατηρεί. Παρατηρούμε ήρεμα, αποστασιοποιημένα, σαν να εξετάζουμε μια πρωτόγνωρη εμπειρία που θέλουμε να την κατανοήσουμε απόλυτα, σε όσο μεγαλύτερο βάθος γίνεται. 

Αυτός είναι ο αληθινός διαλογισμός. Η προσπάθεια να ελευθερώσει κανείς τον εαυτό του από τη διαμόρφωσή του, να ξεπεράσει το παρελθόν του, να βγει έξω από το τέλμα της σκέψης, χωρίς τη βοήθεια της σκέψης που είναι το παρελθόν, το γνωστό, το γνώριμο, έτσι ώστε να ανακαλύψει το άγνωστο, το άναρχο, το άχρονο, το αιώνιο. 

Αν νιώθετε ότι αυτές οι λέξεις δονούν σε έναν άλλο ρυθμό την ύπαρξή σας, η φλόγα της επίγνωσης ήδη έχει ανάψει μέσα σας. Το ταξίδι αυτό της αυτογνωσίας απ' τη στιγμή που ξεκίνησε δεν έχει επιστροφή. Δεν είμαι σίγουρος αν έχει τέλος. Έχει όμως απίστευτη ομορφιά και γλύκα. 

Είναι το νόημα της ζωής μας που αργά ή γρήγορα όλοι θα αναζητήσουμε. Το βάθος της εμπειρίας του εαυτού είναι άπειρο. Κι εμείς είμαστε ακόμα στην αρχή. Κι αυτό το βάθος δε θα μπορέσει ποτέ να το προσεγγίσει η σκέψη. Η σκέψη θα μένει πάντα στην επιφάνεια. 

Ελάτε λοιπόν να αλληλοβοηθηθούμε, να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον ώστε να μην αφήσουμε το λάδι της επίγνωσης να σωθεί. Να μην αφήσουμε το λυχνάρι να σβήσει. Να δυναμώσουμε την φλόγα του. 

Η επίγνωση κι όχι η σκέψη είναι το κλειδί της αφύπνισης. «Ιδού ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός» και μόνο όσοι έχουν αυξημένη επίγνωση θα καταφέρουν τελικά να τον συναντήσουν. 

Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό... 




Μέρες Προσευχής...!!!!


Η προσευχή είναι το στοιχείο εκείνο που ανοίγει την πόρτα της ψυχής, έτσι ώστε να μπορεί η θεϊκή δύναμη να εκδηλώνεται προς την αρμονία και την ειρήνη.

Καθώς λοιπόν διανύουμε την Μεγάλη Εβδομάδα και η πνευματική φόρτιση κορυφώνεται ας δούμε τι πραγματικά είναι η προσευχή μέσα από την σκέψη ενός σύγχρονου μύστη και συγγραφέα, του Έμμετ Φοξ.

"Η προσευχή ή πνευματική θεραπεία, είναι στην ουσία η ανύψωση της συνειδητότητας πάνω από το επίπεδο στο οποίο συναντήσαμε το πρόβλημα μας. Μόνο αν μπορέσουμε να ανυψωθούμε αρκετά ψηλά στη σκέψη, θα λυθεί από μόνο του το πρόβλημα αυτό. 

Αυτό είναι στην πραγματικότητα το μόνο πρόβλημα που έχουμε : να ανυψώσουμε τη συνειδητότητα μας. Όσο πιο δύσκολο – όσο δηλαδή βαθύτερα ριζωμένο είναι στη σκέψη μας – το πρόβλημα, τόσο πιο ψηλά πρέπει να υψωθούμε. 

Αυτό που χαρακτηρίζεται σαν μικρό πρόβλημα, θα υποχωρήσει μπροστά σε μια ελαφρά ανύψωση συνειδητότητας, ενώ το σοβαρό πρόβλημα θα υποχωρήσει σε μια μεγαλύτερη. 

Αυτό που χαρακτηρίζεται σαν φοβερός κίνδυνος ή απελπιστικό πρόβλημα, θα απαιτήσει μια σημαντική ανύψωση συνειδητότητας για να ξεπεραστεί – αυτή όμως είναι η μόνη διαφορά.

Δεν ωφελεί να χάνουμε χρόνο προσπαθώντας να εξομαλύνουμε τα δικά μας προβλήματα ή των άλλων με νοητικές προσπάθειες – αυτό δεν οδηγεί πουθενά. Αρκεί να καταφέρουμε να υψώσουμε τη συνειδητότητα μας και η επενέργεια του Θεού θα φροντίσει για όλα τα άλλα.

Ο Ιησούς θεράπευε αρρώστους και αναμόρφωνε πολλούς αμαρτωλούς ανυψώνοντας τη συνειδητότητα του πάνω από την εικόνα που εμφάνιζαν. Με τον ίδιο τρόπο μπορούσε να ελέγχει τους ανέμους και τα κύματα. Ανάσταινε νεκρούς γιατί μπορούσε να ανυψώσει τη συνειδητότητα του όσο ψηλά χρειαζόταν γι’ αυτό το σκοπό.

Για να ανυψώσεις τη συνειδητότητα σου, πρέπει να αποσύρεις με θετικό τρόπο την προσοχή σου από την εικόνα εκείνης της στιγμής κι ύστερα να συγκεντρωθείς γαλήνια πάνω στην πνευματική Αλήθεια. 

Μπορείς να το κάνεις αυτό διαβάζοντας την Βίβλο ή κάποιο άλλο πνευματικό βιβλίο που έχει ανταπόκριση σε σένα, λέγοντας έναν ύμνο ή ένα ποίημα που σε βοηθά ή χρησιμοποιώντας ένα ή περισσότερα πνευματικά αξιώματα που σου αρέσουν.

Γνωρίζω πολλούς που πέτυχαν την αναγκαία ανύψωση συνειδητότητας σταχυολογώντας αποσπάσματα από τη Βίβλο. Γνωρίζω κάποιον που σώθηκε σ’ ένα τρομερό ναυάγιο, διαβάζοντας ήρεμα τον εννενηκοστό πρώτο ψαλμό. 

Ένας άλλος πάλι θεράπευσε τον εαυτό του από μια υποτιθέμενη ανίατη ασθένεια επεξεργαζόμενος το πνευματικό αξίωμα «Ο Θεός είναι Αγάπη», μέχρι που μπόρεσε να κατανοήσει κάτι απ’ αυτή τη σπουδαιότερη από όλες τις ρήσεις.

Αν επεξεργάζεσαι τέτοια πνευματικά αξιώματα, πρόσεχε να μην έχεις ένταση ούτε και υπάρχει λόγος να μην χρησιμοποιήσεις όλες αυτές τις μεθόδους με τη σειρά κι άλλες επίσης που μπορείς να σκεφτείς. 

Μερικές φορές, μια συζήτηση με ένα πνευματικό άτομο σου προσφέρει την ώθηση ακριβώς που χρειάζεσαι. Δεν έχει σημασία ο τρόπος με τον οποίο ανυψώνεσαι, αρκεί να ανυψώνεσαι."

Η προσωπική μου εμπειρία είναι ότι η ψυχή ξαναζωντανεύει όταν έρχεται κοντύτερα στο Θεό μέσα από την προσευχή ή τον διαλογισμό και όταν κανείς αλλάζει την εξωτερική του συμπεριφορά έτσι ώστε να έρθει σε μια πιο ολοκληρωμένη αρμονία με το νόμο του Θεού. 




Αιρετικόν Εγκόλπιον...!!!!

Δεν θα μπορούσε να υπάρχει ανώτερη θρησκεία από την αγάπη που ακόμη κοιμάται μέσα μου, από τον ναό που βρίσκεται θαμμένος εντός μου. 

Αυτό τον ναό, το ναό της συμπόνιας, το ναό της ενότητας, το ναό της αγάπης καλείται σήμερα η ανθρωπότητα αλλά και κάθε άνθρωπος ξεχωριστά να ανοικοδομήσει. 

Της αγάπης που συντονίζει πάσα την πλάση. Της αγάπης που αφυπνίζει τις καρδιές των ανθρώπων. Της αγάπης που ασφυκτιά και προσπαθεί να αναπνεύσει κάτω από το βάρος των πεποιθήσεων που έντεχνα η κοινωνία έχει αποθέσει μέσα μας. Της θείας αγάπης από την οποία τα πάντα προέρχονται και προς την οποία τα πάντα τείνουν να επιστρέψουν. 

Η διαδικασία της απελευθέρωσης αυτής της θείας ενέργειας, η διαδικασία προς τη φώτιση ουσιαστικά, δεν είναι καθόλου εύκολη. Απαιτεί αυξημένη επίγνωση και συνειδητότητα. Μπορεί να είναι ένας υπέροχος, μοναδικός για τον καθένα δρόμος, αλλά είναι τόσο δύσκολος και επώδυνος που κάποιες στιγμές δεν τον αντέχουμε. 

Όταν αφαιρούνται από πάνω μας κομμάτια που έχουν συνδεθεί τόσο στενά με την ύπαρξή μας, κομμάτια που έχουμε προσκολληθεί τόσο πολύ μαζί τους ώστε να νομίζουμε ότι αυτά ήμαστε κι αυτά μας προσδιορίζουν, υποφέρουμε αβάσταχτα. 

Δυστυχώς ο άνθρωπος είναι ταυτισμένος με αυτό που κάνει εξωτερικά και ξέχασε αυτό που είναι. Ξέχασε το βάθος της ύπαρξής του και ότι μέσα σ’ αυτό βρίσκεται ο αληθινός του εαυτός, η αληθινή μακαριότητα, η αληθινή ευδαιμονία, ο αληθινός Θεός. Δεν μπορεί να βρεθεί αυτή η ευδαιμονία σε κανένα μοναστήρι, σε κανένα ναό, σε κανένα τζαμί. 

Οι ιεροτελεστίες είναι απλώς εξωτερικοί τρόποι. Είναι μάταιη η προσπάθεια της θρησκείας να θυμίσει στους ανθρώπους πράγματα. Αν οι ίδιοι οι ιεράρχες και οι αρχηγοί των θρησκειών είναι μακριά από αυτή την ευδαιμονία πως έχουν την αξίωση να την μεταφέρουν στους άλλους; 

Ποια η διαφορά της δίψας για εξουσία ενός πολιτικού και ενός ιεράρχη; Το κίνητρό τους είναι το ίδιο. Η άσκηση εξουσίας και δύναμης μέσα από τον εγωισμό. 

Για να μπορέσει να θυμηθεί ο άνθρωπος πρέπει να αρχίσει να βιώνει και πάλι αυτή τη βαθιά αγάπη και τον σεβασμό προς τον συνάνθρωπό του. Όσο αυτή η θεία ενέργεια θα βαθαίνει, τόσο θα παρασέρνει σαν άγριος ποταμός τα εμπόδια που έχουμε τοποθετήσει στο δρόμο της, και θα μας ξεπλένει από κάθε αρνητικό συναίσθημα. 

Όσο η φωτιά της αγάπης δυναμώνει τόσο μας φέρνει πλησιέστερα στην αληθινή ύπαρξη μας. Οι άνθρωποι όμως δε θέλουν να θυμηθούν. Οι άνθρωποι έχασαν τον εαυτό τους μέσα στους ρόλους τους, στη διαφοροποίηση της μόρφωσής τους, στην οικονομική τους επιφάνεια και στη διαφορετικότητα του φύλου τους. 

Η διαστροφή της ανθρώπινης φύσης έκανε τους ανθρώπους να φοβούνται να εκφράσουν τα αισθήματά τους, να τα κρύβουν και να τα καταπιέζουν. 

Πως μπορείς ποτέ να περιμένεις να καταλάβεις και να σεβαστείς τα συναισθήματα κάποιου άλλου αν δε μπορείς να σεβαστείς τα συναισθήματα του ίδιου σου του εαυτού; 

Έτσι βλέπουμε χιλιάδες ανθρώπους να κάνουν δουλειές που δεν τους αρέσουν, να είναι παντρεμένοι με ανθρώπους που δεν αγαπάνε και να μιλάνε με μια γλώσσα που δεν ευφραίνει την καρδιά τους. Βλέπουμε ανθρώπους να μετράνε την ασφάλειά τους με τα λεφτά στην τράπεζα και την περηφάνια τους με τα πτυχία και τα υλικά επιτεύγματά τους. 

Οι άνθρωποι μαζί με τον εαυτό τους ξέχασαν και την θεία καταγωγή τους. Όλοι αναφερόμαστε στο Θεό. 

Ξεχνάμε όμως ότι για να τον προσεγγίσουμε πρέπει να εξορίσουμε μια για πάντα τους δικούς μας προσωπικούς θεούς που λατρεύουμε καθημερινά. Ο Θεός είναι η ανώτατη κατάσταση ύπαρξης και συνείδησης. 

Αν εμείς επιμένουμε στη δική μας κατάσταση συνείδησης και ζούμε αποκλειστικά αυτή τη δική μας πραγματικότητα, τότε αυτόματα αποκλείουμε τη δυνατότητα να τον συναντήσουμε. Το να βαδίζεις στο μονοπάτι του Θεού, στο μονοπάτι προς τη φώτιση, σημαίνει να αφιερώνεις όλο σου το νου, όλο σου το σώμα, όλη σου την ψυχή στη διαδικασία της δημιουργίας του εαυτού κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του Θεού. 

Είναι μια από μέρα σε μέρα, από ώρα σε ώρα, από στιγμή σε στιγμή δράση ύψιστης συνειδητότητας. Είναι η συνεχής συνειδητή διαδικασία ανοικοδόμησης του αληθινού μας εαυτού. 

Η διαδικασία της αποκάλυψης της αληθινής μας φύσης είναι ένας δρόμος για ήρωες.Είναι ο δρόμος για τους πολεμιστές του φωτός, για τους επαναστάτες της αγάπης, γι’ αυτούς που δεν αντέχουν το ψέμα και την υποκρισία. 

Είναι ο δρόμος που βάδισε ο Χριστός. Γι’ αυτόν που πιστά θα τον ακολουθήσει, θα είναι πάντα ανοιχτός και στρωμένος με απίστευτη ομορφιά και αγάπη. Κάποιοι θα τον πάρουν από το χέρι και θα τον οδηγήσουν στα πρώτα του βήματα. 

Έπειτα οφείλει κι αυτός να απλώσει το χέρι με συμπόνοια για να τραβήξει αυτούς που έπονται… Συνοδοιπόροι είμαστε όλοι με τον ίδιο προορισμό… 

Το κλειδί της επιστροφής, το κλειδί την απελευθέρωσής μας από την μοναξιά και της ευθυγράμμισης με την θεία ενέργεια που δονεί το σύμπαν, θα μπορούσαμε να το συνοψίσουμε με μια φράση : «Αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν»....Όχι γιατί το δίδαξε ο Χριστός ∙ όχι γιατί έτσι πρέπει ∙ αλλά γιατί έχουμε την γνώση και το βίωμα ότι ο πλησίον μας είναι ο εαυτός μας, ότι ο πλησίον και ο εαυτός είναι ΕΝΑ. 

Συνοδοιπόροι είμαστε με τον ίδιο προορισμό... 




Επιστήμονες της κβαντικής φυσικής αποδεικνύουν ότι η ψυχή υπάρχει...!!!!

Δύο παγκοσμίου φήμης επιστήμονες της κβαντικής λένε ότι μπορούν να αποδείξουν την ύπαρξη της ψυχής. 

Η επιθανάτια εμπειρία συμβαίνει όταν οι κβαντική ουσίες που αποτελούν την ψυχή εγκαταλείψουν το νευρικό σύστημα και εισάγονται στο σύμπαν γενικότερα, σύμφωνα με μια αξιόλογη θεωρία που προτείνεται από τους δύο διαπρεπείς επιστήμονες. 

Η ιδέα τους πηγάζει από την αντίληψη του εγκεφάλου που είναι σαν ένας βιολογικός υπολογιστής, "με 100 δισεκατομμύρια νευρώνες και τις συναπτικές συνδέσεις τους, που ενεργούν ως δίκτυα πληροφόρησης, οι οποίες μπορούν να παραμείνουν στο σύμπαν, ακόμη και μετά το θάνατο, εξηγώντας τις αντιλήψεις εκείνων που είχαν σχεδόν μία εμπειρία θανάτου. 

Ο Αμερικανός Dr Stuart Hameroff και ο Βρετανός φυσικός Sir Roger Penrose ανέπτυξαν αυτή την κβαντική θεωρία της συνείδησης υποστηρίζοντας ότι οι ψυχές μας περιέχεται μέσα σε δομές που ονομάζονται μικροσωληνίσκοι που ζουν μέσα στα κύτταρα του εγκεφάλου μας. 

Σε μια επιθανάτια εμπειρία οι μικροσωληνίσκοι χάνουν την κβαντική τους κατάσταση, αλλά οι πληροφορίες στο εσωτερικό τους δεν καταστρέφονται. Ή σε απλούς όρους, η ψυχή δεν πεθαίνει αλλά επιστρέφει στο σύμπαν. 

Έτσι, είναι δεκτό ότι οι ψυχές μας είναι περισσότερο από την αλληλεπίδραση των νευρώνων στον εγκέφαλο. Στην πραγματικότητα κατασκευάζονται από την ίδια τη δομή του σύμπαντος - και μπορεί να υπάρχουν από την αρχή του χρόνου. 

Ας πούμε ότι η καρδιά σταματά να χτυπά, το αίμα σταματά να ρέει, τότε οι μικροσωληνίσκοι χάνουν την κβαντική τους κατάσταση αλλά η κβαντική πληροφορία εντός των μικροσωληνίσκων δεν καταστρέφεται, δεν μπορεί να καταστραφεί, διανέμεται και διαχέεται στο σύμπαν γενικότερα. 

Εάν ο ασθενής έχει αναβιώσει, από αυτή την κατάσταση τότε οι κβαντικές πληροφορίες μπορεί να πάνε πίσω στους μικροσωληνίσκους και ο ασθενής λέμε ότι είχε μια εμπειρία κοντά στο θάνατο. Σε περίπτωση όμως θανάτου του ασθενούς, η κβαντική πληροφορία μπορεί να υπάρξει έξω από το σώμα του επ 'αόριστον - ως ψυχή. 




Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Ό,τι ξέραμε για τον θάνατο μέχρι σήμερα ΔΕΝ ισχύει...!!!!

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ό,τι το μόνο σίγουρο είναι ο θάνατος σε τούτη τη ζωή… Αλλά μήπως ούτε αυτό τελικά είναι αλήθεια; Ο θάνατος, όσο μακάβριο και αν είναι σαν θέμα, απασχολεί όλους μας ή τουλάχιστον θα μας απασχολήσει σε κάποια φάση της ζωής μας.Πόσα όμως... 

γνωρίζουμε γι αυτόν; Και πόσα από αυτά που γνωρίζουμε είναι όντως αλήθεια; Κι όμως το ίδιο μας το σώμα μπορεί να μας προδώσει ή καλύτερα να μας ντροπιάσει ακόμα και μετά θάνατον, σύμφωνα με την Huffington Post. 

Εκτός από την αηδιαστική (σχεδόν) αλήθεια ότι τα μαλλιά και τα νύχια επιμένουν να μεγαλώνουν και μετά τον θάνατο κάποιου, ένα νεκρό σώμα επιφυλάσσει και άλλες ντροπιαστικές συνήθειες. 

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή όμως, τα νύχια και τα μαλλιά φαίνεται ότι μεγαλώνουν αλλά στην ουσία αυτό που συμβαίνει είναι ότι το σώμα χάνει την υγρασία του και συρρικνώνεται κάνοντας τα μαλλιά και τα νύχια να μοιάζουν ότι μεγαλώνουν και όχι να μεγαλώνουν στην πραγματικότητα. 

Επίσης, όταν κάποιος πεθαίνει είναι πολύ πιθανό να ουρήσει, να αφοδεύσει και στην περίπτωση των ανδρών ακόμη και να εκσπερματώσει. 

Αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω της απώλειας της λειτουργίας του εγκεφάλου που κρατά το σώμα υπό έλεγχο και αναγκάζεται έπειτα από την πρώτη δυσκαμψία των μυών του σώματος, να επιστρέψει μια ενδεχόμενη επιστροφή στη χαλάρωση και την απελευθέρωση. 

Στην περίπτωση των ανδρών μάλιστα, που πεθαίνουν μπρούμυτα, το αίμα αρχίζει να συγκεντρώνεται στα μέρη του σώματος που βρίσκονται πιο κοντά στο έδαφος, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και στύση. 

Και αν απορείτε πόσος καιρός χρειάζεται για να γίνει ένα σώμα σκελετός, η απάντηση είναι μία εβδομάδα περίπου, ενώ μετά από ένα μήνα πέφτουν δόντια, μαλλιά κ.λπ Η έκφραση «πέρασε η ζωή μπροστά από τα μάτια μου» έχει και την επιστημονική της άποψη. 

Ο εγκέφαλος γίνεται πιο ανενεργός κατά τις τελευταίες στιγμές της ζωής, προκαλώντας μία υπερδραστηριότητα στην ψυχική κατάσταση του ατόμου. 

Αυτή η κατάσταση αυξημένης συνείδησης μπορεί να προκαλέσει απροσδόκητα πράγματα, είτε αυτό είναι να δει κάποιος ολόκληρη τη ζωή του να περνά από μπροστά του σαν ταινία είτε πάλι να δει το «φώς» στο τούνελ. 

Η διαδικασία αυτή ενισχύεται από την απώλεια αίματος και τη ροή οξυγόνου στα μάτια και η αίσθηση επιβράδυνσης του χρόνου λίγο πριν τον θάνατο, ενδεχομένως να είναι μια λάθος ανάμνηση αυτής της τραυματικής εμπειρίας. 

Για την αποτέφρωση τι γνώμη έχετε; Αν και οι πιο θρησκευόμενοι την κατακρίνουν, ίσως στο άμεσο μέλλον χρειαστεί να αναθεωρήσετε για πρακτικούς καθαρά λόγους. 

Ήδη η Νέα Υόρκη και αρκετά μεγάλο μέρος της Μεγάλης Βρετανίας έχει έλλειψη χώρου για τα νεκροταφεία και η αποτέφρωση θεωρείται …ιδανική λύση. 

Ειδικά μάλιστα αν σκεφτεί κανείς ότι σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών 58.093.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ολόκληρο τον κόσμο κατά τη διάρκεια του 2011. 

Αυτό σημαίνει περίπου 159.159 θάνατοι ανά ημέρα ή 6.631 κάθε ώρα. Από την άλλη μπορεί η αθανασία να είναι πολύ πιο κοντά από όσο νομίζουμε. Μόλις 31 χρόνια. 

Τουλάχιστον, σύμφωνα με τη Google και τον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Dmitry Itskov. Η Calico είναι ένα από τα προγράμματα της γνωστής εταιρείας αναζήτησης, το οποίο έχει σκοπό να αντιστρέψει τη διαδικασία γήρανσης όχι 5 και 10 χρόνια αλλά μέχρι να επιτύχει τελικά την αθανασία. Από την άλλη και ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος έχει βάλει σκοπό να ζήσει για πάντα. 

Το δικό του project μάλιστα, έχει θέσει ως στόχο να λύσει το ζήτημα της ζωής μέχρι το 2045, οπότε και θα έχει υλοποιηθεί η ιδέα των … ανδροειδών σωμάτων, στα οποία θα τοποθετείται ο εγκέφαλος, επιτρέποντας στον πρώην… εκλιπόντα να ζει για πάντα μέσα από το αέναο ρομπο-σώμα. Επιστημονική φαντασία ή σοκαριστική πραγματικότητα, το μέλλον θα δείξει. 




Να ζεις με ευγνωμοσύνη...!!!!

Η ίδια μας η ύπαρξη είναι λόγος ευγνωμοσύνης. 
Είχαμε την ευλογία να μας δοθεί άλλη μια μέρα ζωής. Σε κάποιους άλλους δεν δόθηκε αυτή η ευκαιρία. Κάποιοι, σήμερα, δεν ξύπνησαν. Η κάθε μέρα που μας δίνεται είναι ένα δώρο. 

Ευγνωμοσύνη. Λέξη δύσκολη, βαρυσήμαντη και ξεχασμένη. Έχουμε μάθει να μη λέμε ευχαριστώ για όσα έχουμε και απολαμβάνουμε στη ζωή μας, αλλά να στεκόμαστε σε αυτά που δεν έχουμε, σε αυτά που μπορεί να έχει ο διπλανός μας, στη ζωή που είναι άδικη μόνο σε μας και σε κανέναν άλλο, στη μαύρη την τύχη μας που φταίει κι όλα μας πάνε στραβά. 

Η απληστία είναι εγγενής στον άνθρωπο. Πάντα θέλουμε και κυνηγάμε κάτι καλύτερο από αυτό που έχουμε, και προς Θεού, αυτό δεν είναι κάτι το μεμπτό φυσικά, όμως η διαφορά βρίσκεται στον τρόπο και στο λόγο για τον οποίο επιδιώκεις να πετύχεις έναν στόχο. 

Είναι σημαντικό στην πορεία προς την κατάκτηση του στόχου να μη ξεχάσεις από που ξεκίνησες και με ποιον σκοπό. Συχνά, πράγματα που τα θεωρούμε δεδομένα δεν είναι. Κάτι που μπορεί να έχεις εσύ και να μην το εκτιμάς όπως του αρμόζει, για κάποιον άλλο μπορεί να είναι όνειρο ζωής. 

Η ευγνωμοσύνη ξεκινάει από τα μικρά, απλά, καθημερινά πράγματα. 

Από αυτά που έχεις σήμερα, κι ίσως να τα υποτιμάς κιόλας ως ένα βαθμό, να μην πολυδίνεις σημασία, γιατί θεωρείς ότι θα τα έχεις και αύριο και μεθαύριο. 

Το σπίτι στο οποίο μένεις, το φαγητό που σήμερα έχεις στο τραπέζι σου, τα ρούχα που φοράς, οι άνθρωποι που έχεις στο πλάι σου, οικογένεια και φίλοι, είναι όλα λόγοι αρκετοί για να αισθανθεί κάποιος ευγνωμοσύνη. 

Δυστυχώς, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι στην προνομιούχα θέση να έχουν μια ασφαλή στέγη να μείνουν, καθαρό νερό, τροφή κι ενδυμασία, ανθρώπους που τους αγαπούν, τους στηρίζουν και τους συντροφεύουν στο ταξίδι της ζωής τους.

Έπειτα, η υγεία σου, ψυχική, σωματική και πνευματική, είναι από τα σπουδαιότερα αγαθά. 

Αν δεν την έχεις, χάνουν την αξία τους και τα υπόλοιπα πράγματα στη ζωή σου. Κι όμως, την αψηφούμε συχνά, γιατί έχουμε συνηθίσει να είμαστε υγιείς, “καλά” και άρα είναι κάτι δεδομένο. Μέχρι που μπορεί να έρθει η στιγμή να ασθενήσουμε. 

Τότε θα εκτιμήσουμε την υγεία μας, μέχρι να γίνουμε πάλι “καλά” και να γυρίσουμε στην παλιά νοοτροπία του να εκτιμάμε κάτι μόνο αφού το χάσουμε. 

Η ελευθερία σου. 

Είναι από τα υπέρτατα αγαθά, μαζί με την υγεία. Όσοι από εμάς είχαμε την τύχη να γεννηθούμε σε μια εποχή και σε μια χώρα δίχως πολέμους κι αναταραχές, ενδεχομένως δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πλήρως το μέγεθος της σημασίας αυτής της λέξης. 

Τις απολαύσεις που συνεπάγεται αυτή η λέξη, την πληθώρα των δυνατοτήτων, το δικαίωμα του να επιλέγεις και να ορίζεις αυτοβούλως τη ζωή σου και την πορεία σου σε αυτόν τον κόσμο. Γεννηθήκαμε ελεύθεροι και πιστεύουμε ότι έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος της ζωής μας. 

Όμως, λησμονούμε πως για να είμαστε εμείς ελεύθεροι σήμερα, κάποιοι άλλοι πότισαν το χώμα με το αίμα τους, γιατί δεν υπάρχει ουσιαστική ζωή χωρίς την ελευθερία. Αν μη τι άλλο, ένα ευχαριστώ το οφείλουμε γι' αυτόν το λόγο. 

Η ίδια μας η ύπαρξη είναι λόγος ευγνωμοσύνης. 

Είχαμε την ευλογία να μας δοθεί άλλη μια μέρα ζωής. Σε κάποιους άλλους δεν δόθηκε αυτή η ευκαιρία. Κάποιοι, σήμερα, δεν ξύπνησαν. Η κάθε μέρα που μας δίνεται είναι ένα δώρο. Το πώς το αξιοποιεί ο καθένας εξαρτάται από τον ίδιο βάσει των δυνατοτήτων, των επιλογών του και της “φιλοσοφίας” που ακολουθεί στη ζωή του γενικά. 

Όταν αντιληφθείς πόσα πράγματα θα μπορούσαμε να κάνουμε, πόσες δυνατότητες διαθέτουμε και πόσο λίγο χρόνο έχουμε σε αυτόν τον κόσμο, αλλάζει και η στάση σου απέναντι στη ζωή. 

Κι έπειτα, υπάρχουν τόσα πράγματα, που μπορείς να ευχαριστηθείς και να νιώσεις ευγνωμοσύνη μέσα στη μέρα σου. 

Η ανατολή του ηλίου, που σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας νέας ημέρας, μιας νέας ευκαιρίας για δημιουργικότητα και δράση, μια βόλτα, ένα ωραίο τραγούδι, η θέα της θάλασσας, ο ήλιος που δίνει ζωή στον πλανήτη μας, ολόκληρη η φύση για το οξυγόνο που αναπνέουμε και την απαράμιλλη ομορφιά της με την οποία πλημμυρίζει τα μάτια μας, μια καλή ταινία που είδες, μια έξοδος για ποτό, ένα φιλικό τραπέζι..., 

τα αστέρια στον ουρανό που μας κρατούν συντροφιά τα βράδια και μας κάνουν να ονειρευόμαστε και να ταξιδεύουμε νοερά, οι ανέσεις που απολαμβάνουμε καθημερινά με την εξέλιξη της τεχνολογίας (π.χ. κινητό, τηλεόραση, αυτοκίνητο, ίντερνετ, κλιματισμός κ.λ.π.), ένα ωραίο ταξίδι ή μια εκδρομή που έκανες, το κολύμπι στη θάλασσα, η δουλειά που έχεις.., 

η κοινωνικο-οικονομική σου κατάσταση, κάποια ακαδημαϊκή ή επαγγελματική επιτυχία, τα χόμπι σου (π.χ. κάποια αθλητική δραστηριότητα, χορός), άνθρωποι που γνώρισες και άλλαξαν τη ζωή σου... 

Αν ξεκινήσεις να καταγράφεις σε μια λίστα όλα όσα καθημερινά έχεις στη ζωή σου, θα δεις πως όσο σημειώνεις θα ανακαλύπτεις όλο και περισσότερα πράγματα για τα οποία αισθάνεσαι ευγνωμοσύνη. Σταδιακά, θα αρχίσεις να βλέπεις λεπτομέρειες που πριν ούτε καν παρατηρούσες. Και η λίστα σου θα μεγαλώνει. 

Η ευγνωμοσύνη πάει πακέτο με τη χαρά, γιατί μαθαίνεις να είσαι αυτάρκης και να εκτιμάς αυτά που έχεις στο σήμερα. Να απολαμβάνεις τη στιγμή, το εδώ και τώρα, γιατί το σήμερα, με ό, τι συμπεριλαμβάνει, είναι όλα όσα έχεις. Το αύριο δεν έχει έρθει ακόμα κι ούτε το εξουσιάζεις. 

Μην αναβάλλεις την ευτυχία για αργότερα. 

Ζήσε ρουφώντας κάθε στιγμή χαράς, εστιάζοντας σε όλα εκείνα τα μικρά που συχνά αγνοούμε κι όμως δίνουν μεγάλη αξία και νόημα στη ζωή. Η ευγνωμοσύνη σε μαθαίνει πως ακόμα κι αν δεν έρθουν όλα όσα θα ευχόσουν στη ζωή σου, έχεις ήδη αρκετά για να νιώθεις “γεμάτος” κι ευτυχισμένος. 




Νικολία Ζωμένου Ψυχολόγος Υγείας, MSc .- 
Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια 

Η αγάπη για τους άλλους έχει ως αφετηρία την αγάπη για τον εαυτό μας...!!!!

Είναι δύσκολο να δίνεις κάτι που δεν έχεις, και αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου, είναι σχεδόν αδύνατο να μοιραστείς την αγάπη με άλλους. 

H αγάπη για τον εαυτό μας είναι μέρος μιας θεμελιώδους διαδικασίας στη ζωή μας που μας επιτρέπει να μπορούμε να αγαπάμε και τους άλλους. 

Το να αγαπήσεις τον εαυτό σου είναι η αρχή ενός έρωτα που θα κρατήσει μια ολόκληρη ζωή. Oscar Wilde 

Αυτή η διαδικασία εκτείνεται σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας και υπάρχουν πολλές συνθήκες που μας βάζουν συνεχώς σε δοκιμασία. 

Απογοητεύσεις, λάθη, στόχοι που δεν επιτεύχθηκαν, χωρισμοί, κατάθλιψη, μια ατέλειωτη λίστα καθημερινών προκλήσεων στις οποίες υποβαλλόμαστε και κάποιες φορές επιτρέπουμε να επηρεάσουν την αντίληψή μας για τις προσωπικές μας αξίες. 

Τι είναι αυτό που καθορίζει την αξία μας; 

Η προσωπική μας αξία δεν εξαρτάται από το τι επιτυγχάνουμε ή από αυτά που αποκτούμε, αλλά από την στάση μας απέναντι σε κάθε επιλογή που κάνουμε στη ζωή μας, η οποία χρειάζεται να συμβαδίζει με την ανιδιοτελή αγάπη για τον εαυτό μας. 

Είναι δύσκολο να δίνεις κάτι που δεν έχεις, και αν δεν αγαπάς τον εαυτό σου, είναι σχεδόν αδύνατο να μοιραστείς την αγάπη με άλλους. Μπορεί να αγαπάτε τους άλλους, ωστόσο μπορεί να πέφτετε στις παγίδες της χειραγώγησης και του συναισθηματικού εκβιασμού. 

Αν δεν έχουμε μάθει να αγαπάμε τους εαυτούς μας ανιδιοτελώς, αναζητούμε αυτή την αγάπη έξω από τον εαυτό μας, με τέτοιο τρόπο που να είμαστε εντελώς εκτεθειμένοι στην κρίση των άλλων. 

Αυτός ο τύπος εξάρτησης μας βλάπτει, στο σημείο που ίσως να εκπλιπαρούμε για αγάπη και στοργή, επιδεικνύοντας μία ανεκτική συμπεριφορά ώστε να αποκτήσουμε την προσοχή και την φροντίδα των άλλων. 

Προκειμένου να εξακριβώσεις αν αγαπάς τον εαυτό σου ανιδιοτελώς, χρειάζεται να αναρωτηθείς: Εξαρτάται η προσωπική μου αξία από τις απόψεις των άλλων για μένα; 
Μάθετε να φροντίζετε τον εαυτό σας 

Στον πολιτισμό μας, η αγάπη για τον εαυτό μας συχνά θεωρείται ως μια πράξη εγωιστική. Αυτή η διαπίστωση είναι λανθασμένη, δεδομένου ότι η ικανότητα μας να αγαπάμε τους άλλους έχει ως αφετηρία την αγάπη που έχουμε για τον εαυτό μας. 

Ο τρόπος με τον οποίο φροντίζουμε τον εαυτό μας σχετίζεται με το πώς μας αντιλαμβάνονται οι άλλοι και επηρεάζει την ψυχική μας κατάσταση. Όταν ένα άτομο δεν καταφέρνει να φροντίσει τον εαυτό του, δεν μπορεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες του. 

Η ενσωμάτωση της αμοιβαίας φροντίδας στη ζωή μας, μάς επιτρέπει να δίνουμε προσοχή στις ανάγκες μας, χωρίς όμως να βάζουμε τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές μας. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιες είναι οι ανάγκες μας και να τις διερευνούμε. Αυτό σημαίνει «φροντίζω τον εαυτό μου». 

Η αυτοαποδοχή ως πράξη συμπόνιας 

Η αποδοχή του ποιοι είμαστε σημαίνει ότι αποδεχόμαστε τα ελαττώματα μας, ότι ανακαλύπτουμε τις δεξιότητες και τα όρια μας, τις αρετές μας, τους τρόπους με τους οποίους εκπαιδεύουμε και αποδεχόμαστε τους εαυτούς μας. 

Καλύτερη αυτογνωσία σημαίνει μεγαλύτερη κατανόηση. Όταν φροντίζουμε τους εαυτούς μας και τούς κατανοούμε, είμαστε σε θέση να ξεπεράσουμε την αρνητική αυτοκριτική και τις ενοχές για τα λάθη που έχουμε κάνει στο παρελθόν. 

Μέσα από την αυτοαποδοχή, ως πράξη συμπόνιας και κατανόησης για το ποιοι είμαστε, μπορούμε να νιώσουμε την ανιδιοτελή αγάπη για τον εαυτό μας και κατ’ επέκταση την αγάπη για τους άλλους. 

Κάνοντας το με έναν ανοιχτό και ειλικρινή τρόπο, θα είμαστε σε θέση να διαμορφώσουμε σχέσεις που βασίζονται στην εκτίμηση. Αγαπώντας τους εαυτούς μας, θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε συμπονετική αγάπη και στους άλλους. 




exploringyourmind.com
Απόδοση: Νάσια Αντωνίου, Ψυχολόγος
Επιμέλεια: PsychologyNow.gr 

8 προειδοποιητικά σημάδια της διαίσθησης σου...!!!!


Υπάρχει ένα αόρατο και όμως εξαιρετικά ιδιαίτερο δώρο που έχει κάθε άνθρωπος στην Γη. Όμως, δεν έχουν φτάσει όλοι σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο επίγνωσης για να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν συνειδητά.

Λέγεται διαίσθηση. Αυτή η έκτη αίσθηση για την οποία μιλούν όλοι. Το παντοδύναμο ένστικτο.

Σκέφτηκες ποτέ έναν φίλο σου και αργότερα σε πήρε τηλέφωνο ή τον συνάντησες τυχαία;

Αυτές οι ενδιαφέρουσες «συμπτώσεις» προέρχονται από την διαίσθηση μας. Μπορεί να φαίνονται σαν απλή τύχη αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα από αυτή. Οπότε, ακόμα και αν τα σημάδια που μας στέλνει η διαίσθηση μας είναι μερικές φορές πολύ περίπλοκα για να τα καταλάβουμε, είναι η μεγαλύτερη βοήθεια.

Παρακάτω βρίσκονται τα σημαντικότερα από τα σημάδια που μας στέλνει η διαίσθηση και ποτέ δεν πρέπει να αγνοούμε. Δώσε προσοχή και άκου την εσωτερική φωνή σου.

1.Όταν το ένστικτο σου λέει «δεν πρέπει να το κάνεις αυτό».
Αν το ένστικτο σου λέει πως κάτι μπορεί να είναι επικίνδυνο και επιβλαβές για την ευημερία σου, τότε πρέπει να το ακούσεις.

Η εσωτερική φωνή μας, το πρωταρχικό μας ένστικτο έχει πάντα δίκιο. Οπότε, αν η ισορροπία διαταραχθεί, τότε υπάρχει λόγος γι αυτό. Μην το μάθεις με τον δύσκολο τρόπο.

2.Όταν έχεις μια περίεργη αίσθηση στο στομάχι.
Σίγουρα όλοι έχουμε νιώσει αυτή την αίσθηση, κι όμως όλοι την περιγράφουμε με διαφορετικό τρόπο.

Πρόκειται για μια αίσθηση πως κάτι περίεργο, άγνωστο ή ανεπιθύμητο θα συμβεί. Η συνείδηση μας μεταφέρει αυτά τα σημάδια και το φυσικό μας σώμα τα εκδηλώνει με διαφορετικούς τρόπους.

3.Όταν νιώθεις πως αρρωσταίνεις.
Είναι ο τρόπος με τον οποίο το σώμα μας αντιδρά όταν κάτι δεν πάει καλά. Είτε πρόκειται λόγω του άγχους από μια τοξική σχέση ή από ένα τοξικό περιβάλλον, είναι η διαίσθηση σου που προσπαθεί να σε προστατεύσει.

Αν νιώθεις εξάντληση λες και δεν έχεις καθόλου ενέργεια, ξεκίνα να κάνεις κάποιες αλλαγές. Και άσε την εσωτερική σου φωνή να είναι ο οδηγός σου. Είναι η μόνη που δεν θα σε εξαπατήσει.

4.Όταν δεν ξέρεις τι να αποφασίσεις και κάτι σε κατευθύνει.
Είχες ποτέ ένα δίλημμα ανάμεσα σε δύο παρόμοιες επιλογές και δεν ήξερες τι να αποφασίσεις, αλλά μετά από το πουθενά, εμφανίστηκε ένα σημάδι και σε κατεύθυνε για να κάνεις την επιλογή σου;

Η διαίσθηση είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον. Και αυτές οι συμπτώσεις, δεν συμβαίνουν κατά τύχη.

5.Όταν νιώθεις την παρόρμηση να κάνεις κάτι.
Η αίσθηση που έχουμε όταν μας μιλά η εσωτερική μας φωνή. Είναι ένα ανεξήγητο και ξεχωριστό συναίσθημα. Για παράδειγμα, όταν συναντάς κάποιον που χρειάζεται απεγνωσμένα βοήθεια και νιώθεις ότι πρέπει να τον βοηθήσεις.

Ωστόσο, να προσέχεις. Οι παρορμήσεις δεν έχουν πάντα να κάνουν με γενναιόδωρες και αλτρουιστικές πράξεις. Σιγουρέψου πως επιλέγεις τις σωστές.

6.Όταν οι σκέψεις σου είναι κολλημένες σε ένα συγκεκριμένο θέμα.
Οι σκέψεις μας είναι το σπουδαιότερο εργαλείο που έχουμε. Ωστόσο, μερικές φορές μπορούν να περιπλανηθούν σε άγνωστα μέρη. Μπορούν να μας μεταφέρουν σε διαστάσεις και μέρη που δεν γνωρίζαμε.

Και υπάρχει πάντα ένας λόγος γι αυτό. Αν νιώθεις πως τελευταία, το μυαλό σου είναι απασχολημένο, καλύτερα να το κοιτάξεις. Ίσως να υπάρχει κάποια ανολοκλήρωτη δουλειά που πρέπει να τελειώσεις.

Ποτέ μην υποτιμάς την δύναμη των σκέψεων και της διαίσθησης σου. Πάντα σε κατευθύνουν.

7.Όταν έχεις ένα κολλημένο συναίσθημα μέσα σου και δεν φεύγει.
Όταν έχεις ένα συγκεκριμένο, περίεργο συναίσθημα σχετικά με ένα μέρος ή ένα άτομο, η διαίσθηση σου θα συνεχίζει να το εκδηλώνει.

Είτε είναι αλλαγή στην διάθεση, είτε ανατριχίλα είτε θα νιώσεις πως αρρωσταίνεις, θα είναι το ένστικτο σου που θα σε προειδοποιεί πως κάτι δεν πάει καλά.Ποτέ μην την αγνοείς.

8.Όταν βλέπεις σημάδια ευθυγράμμισης και τα αγνοείς.
Όταν ξεκινάς το υπέροχο, πνευματικό ταξίδι της ζωής και αναπτύσσεις αυτογνωσία και επίγνωση για καθετί που υπάρχει στο Σύμπαν μας, συγκεκριμένα σημάδια ευθυγράμμισης παρουσιάζονται συνήθως.

Είναι το μυστικό μήνυμα που σου στέλνει το Σύμπαν για να ξέρεις πως είσαι στον σωστό δρόμο. Είναι το πεπρωμένο που ξετυλίγει τον δρόμο μπροστά σου. Ακολούθα αυτά τα σημάδια. Δεν είναι όλοι τυχεροί ώστε να τα δουν.




Μαγεία Τ.awakengr