Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

30 συμβουλές ζωής από γυναίκες άνω των 100 ετών...!!!!

Γυναίκες που πάτησαν τα 100 μας δίνουν τις 30 πολύτιμες συμβουλές τους…

1. Όταν έφτασα τα 100, πήγα μπροστά από τον καθρέφτη και ευχαρίστησα το Θεό που ήμουν ακόμη εδώ. Έκτοτε τον ευχαριστώ κάθε μέρα. Μου έδωσε μια μεγάλη και καλή ζωή και δεν έχω τίποτα να παραπονεθώ. Πρέπει να έχουμε το Θεό στη ζωή μας. Χωρίς Αυτόν, δεν έχουμε τίποτα.

2. Αναγκάζω τον εαυτό μου να βγαίνει έξω σε καθημερινή βάση, ακόμη κι αν είναι μόνο για μια βόλτα με τα πόδια γύρω από το τετράγωνο. Το κλειδί για να μένεις νέος είναι να είσαι συνέχεια σε κίνηση.

3. Επενδύστε σε ποιοτικά κομμάτια, δεν βγαίνουν ποτέ εκτός μόδας.

4. Μην κοιτάς το ημερολόγιο, γιόρταζε την κάθε μέρα.

5. Ντύνομαι κομψά κάθε μέρα και δεν έχω φορέσει ποτέ τζιν.

6. Προχώρα και μην τα παρατάς ποτέ.

7. Να είσαι συνέχεια σε εγρήγορση.

8. Πίνω νερό βρύσης.

9. Να παίρνεις τα πράγματα με ηρεμία, να διασκεδάζεις τη ζωή, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Να κοιμάσαι καλά. Κέρνα τον εαυτό σου ένα Bailey’s πριν κοιμηθείς αν είσαι κρυωμένη - θα ξυπνήσεις και θα είσαι καλά την επόμενη μέρα.

10. Δεν έχω πιει ποτέ, δεν έχω καπνίσει, ούτε έχω κάνει χρήση ναρκωτικών. Και δεν αφήνω τίποτα να με στεναχωρήσει, ειδικά η κίνηση στους δρόμους.

11. Δεν μου αρέσει το άγχος. Δεν αντέχω τους καβγάδες. Αν κάποιος είναι ιδιότροπος, τον εγκαταλείπω. Μου αρέσει να έχω γύρω μου θετικούς ανθρώπους, άτομα που σε ανεβάζουν.

12. Να ασκείσαι κάθε πρωί. Εγώ δεν φεύγω ποτέ από το υπνοδωμάτιο μου αν δεν έχω κάνει τις ασκήσεις μου.

13. Να είσαι ειλικρινής. Σπανίως έχω πει ψέματα. Όταν είσαι ειλικρινής με τους ανθρώπους, αυτό γυρίζει πίσω σε σένα. Είναι πολύ δύσκολο να ζεις με ένα ψέμα. Δεν χρειαζόμαστε επιπλέον στρες στη ζωή μας.

14. Κράτα το μυαλό σου ανοιχτό και τα πράγματα θα σου φαίνονται λιγότερο παράξενα.

15. Να είσαι καλός ακροατής. Κάτι θα μάθεις από τον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου. Πάντα παίρνεις περισσότερα ακούγοντας, πάρα μιλώντας.

16. Πρέπει να αγαπάς αυτό που κάνεις. Αν βρεις μια δουλειά που την αγαπάς, δεν θα χρειαστεί να δουλέψεις ούτε μια μέρα στη ζωή σου.

17. Να παίρνεις υπνάκους στη διάρκεια της μέρας.

18. Έχεις μια οικογένεια, μείνε δεμένη μαζί της.

19. Προσπαθώ να βρίσκω το χρόνο για να εκτιμώ τα μικρότερα πράγματα που κάνουν αυτή τη ζωή όμορφη. Όταν το κάνω αυτό, ο καιρός περνάει πιο αργά.

20. Το γέλιο μας κρατάει υγιείς. Μπορείς να επιβιώσεις από οτιδήποτε αν μάθεις ν’ αντιμετωπίζεις τα πάντα με χιούμορ. Όταν γελάς δε νιώθεις εκνευρισμό, λύπη, θυμό.

21. Να κοιτάς τη δουλειά σου και να μην τρως έτοιμα φαγητά. Συμπεριφέρσου στον καθένα όπως θα ήθελες να σου συμπεριφέρονται, δούλεψε σκληρά και αγάπα ό,τι κάνεις.

22. Να έχεις όρεξη, πολλούς και καλούς φίλους και να μένεις διαρκώς απασχολημένη.

23. Να έχεις συνέχεια να κάνεις κάτι και να δοκιμάζεις πράγματα για πρώτη φορά.

24. Να είσαι καλή, να μην παραπονιέσαι, να δουλεύεις πολύ και να προχωράς και να περνάς καλά.

25. Είχα έναν υπέροχο γάμο για 61 χρόνια, ήμουν γεμάτη ενέργεια και χόρευα όλη μου τη ζωή. Αλλά παρόλα αυτά θεωρώ πως η ζωή μου είναι στα χέρια του Θεού.

26. Κάνε ό,τι πρέπει να κάνεις. Μην το αναλύεις, απλά κάντο.

27. Μην ανησυχείς, μη ζητάς πολλά και να είσαι χαρούμενη με όσα έχεις. Να είσαι πρόθυμη να μοιραστείς τα πάντα με τους φίλους σου και αυτούς που έχουν σταθεί πιο άτυχοι από σένα.

28. Προσπάθησε να καταλάβεις τι σόι άνθρωπος είσαι και αποδέξου τον εαυτό σου. Άμα θες να βελτιωθείς, κάντο. Κράτα το βλέμμα σου καρφωμένο στ’ αστέρια και προσπάθησε να πετύχεις όσα έχεις βάλει στόχο.

29. Κράτα τον εαυτό σου σε εγρήγορση, ενεργό και μορφωμένο.

30. Μια σχέση είναι πολύ διαφορετική από ένα γάμο γιατί μπορείς να τη σπάσεις ανά πάσα στιγμή.




tovima.gr

Ψυχοσωματικά : Οι λόγοι που πονάτε χωρίς να έχετε κάτι...!!!!

Στις σωματόμορφες διαταραχές εμφανίζονται σωματικές εκδηλώσεις, οι οποίες ωστόσο δεν μπορούν να αποδοθούν σε οργανικές αιτίες. Η διαταραχή πόνου παρουσιάζεται με τα ακόλουθα συμπτώματα: 

Έντονο και παρατεταμένο, πραγματικό, μη επιτηδευμένο πόνο που κυριεύει το σώμα: την πλάτη, τις αρθρώσεις, το κεφάλι, την κοιλιά, το στήθος, τα άκρα. 

Τα αίτια, η έναρξη, η διατήρηση, η επιδείνωση του πόνου στην πάροδο του χρόνου καθορίζονται από ψυχολογικούς παράγοντες. 

Aκόμα και αν συνυπάρχει μια σωματική ασθένεια, δεν μπορεί να εξηγήσει πλήρως και επαρκώς τη φύση του πόνου. 

Οι συνέπειες του πόνου μπορεί να είναι καταλυτικές: «Κατάθλιψη, άγχος, απόγνωση, μείωση της επαγγελματική; απόδοσης, διαταραχή στις διαπροσωπικές σχέσεις. 

Ο ασθενής αισθάνεται άρρωστος και νιώθει παγιδευμένος στα πλοκάμια μιας φαντασιακής ασθένειας, παρά τη θέλησή του. 

Η έναρξη του πόνου τις περισσότερες φορές συνδέεται με έναν ψυχοπιεστικό παράγοντα, όπως έναν αιφνίδιο θάνατο, ένα περιστατικό φόβου ή μια ξαφνική ανατροπή στη ζωή του ατόμου. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη που υποστηρίζει ότι ο πόνος δεν είναι παρά η έκφραση βαθύτερων συναισθημάτων ενοχής και αναξιότητας στο πλαίσιο μιας παιδικής ηλικίας όπου το άτομο έχει κακοποιηθεί και ασυνείδητα ψάχνει τρόπους να αυτοτιμωρηθεί. 

Στις περιπτώσεις αυτές ο πόνος θα εξαφανιστεί όταν τα πράγματα πάνε καλύτερα από ποτέ στη ζωή του ατόμου. Αποτελεσματική θεωρείται η ψυχαναλυτικού τύπου θεραπεία. 

Τόσο ο θεραπευτής όσο και ο θεραπευόμενος οφείλουν να κατανοήσουν την υποκειμενική πραγματικότητα των συμπτωμάτων για τον ασθενή και στη συνέχεια να επιχειρηθεί η διακοπή του φαύλου κύκλου αναζήτησης των οργανικών αιτιών πίσω από τον ψυχογενή πόνο. 

Εκεί άλλωστε βρίσκεται και μέρος του ίδιου του προβλήματος, στην αντίσταση του ασθενή στην ψυχική ερμηνεία των συμπτωμάτων του. 




Δρ. Μυρσίνη Κωστοπούλου 
Κλινική Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια. 
Γ.Δ 

Πως εκδηλώνεται η κρίση της μέσης ηλικίας στον άνδρα...!!!!

Το πέρασμα στην μέση ηλικία οδηγεί σε σημαντικές συναισθηματικές αλλαγές και στην συνειδητοποίηση βαθύτερων υπαρξιακών αγωνιών (π.χ. «που πάω;», «είμαι ευτυχισμένος», «ζω πραγματικά την ζωή που έχω επιλέξει;»).

Πολλοί άνδρες στα τέλη της δεκαετίας των 40 διανύουν την λεγόμενη κρίση της μέσης ηλικίας. Πρόκειται για μια περίοδο έντονων συναισθηματικών εναλλαγών που συνοδεύεται από αλλεπάλληλες σκέψεις και αξιολογήσεις γύρω από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, με κυρίαρχο στοιχείο την αίσθηση του ανικανοποίητου και την αμφισβήτηση των επιλογών του.

Άλλα χαρακτηριστικά συμπτώματα είναι η αϋπνία, η κόπωση, οι εναλλαγές της διάθεσης, η αδυναμία συγκέντρωσης, η ανησυχία, οι σκέψεις για αυτά που «δεν έγιναν», ή για το «αν έχει νόημα η ζωή μου ως έχει».

Οι καταχρήσεις, οι εξωσυζυγικές σχέσεις, οι σκέψεις ότι είναι εγκλωβισμένος, η προσκόλληση στην εμφάνιση και το σώμα, οι τάσεις φυγής από την οικογένεια καθώς και μια ψυχολογία ελαφριά και ενθουσιώδης που συχνά δεν συνάδει με το εκάστοτε πλαίσιο είναι χαρακτηριστικές.

Ο άνδρας σε κρίσης έχει έντονες τάσεις φυγής και μια ανάγκη για άμεση εκφόρτιση και αλλαγή στην ζωή του. Η ψυχολογία του θυμίζει εκείνη του εφήβου και την χαρακτηριστική ψυχολογική του αστάθεια.

Μπορεί να αλλάξουν τρόπο ζωής ξαφνικά, να εγκαταλείψουν την οικογένειά τους, την δουλειά τους, να αλλάξουν τόπο διαμονής, να κάνουν καινούργια σχέση, να αλλάξουν στάση απέναντι στην φροντίδα της υγείας τους, να αλλάξουν στυλ ντυσίματος και συμπεριφοράς ή να οδηγηθούν σε οιαδήποτε άλλη πράξη αμφισβήτησης των μέχρι τώρα δεδομένων της ζωής τους.

Εκλυτικοί παράγοντες σχετίζονται με μια ξαφνική αίσθηση ότι ο χρόνος τρέχει εις βάρος τους, την έλλειψη σεξουαλικής ικανοποίησης από τον γάμο τους, έναν θάνατο ή αποχωρισμό από ένα σημαντικό πρόσωπο, ή μια απειλή για την υγεία τους.

Όπως όλοι οι κύκλοι ζωής έτσι και αυτός θα πρέπει να γίνει αντικείμενο διερεύνησης από πλευράς σας και όχι συγκάλυψης, που θα σας οδηγήσει τυφλά σε παρορμητικές αποφάσεις που μπορεί στο μέλλον να μετανιώσετε.




Γ.Δ

Εσύ ποιό μέρος του σώματος πλένεις πρώτο, όταν κάνεις μπάνιο ; Η απάντησή σου αποκαλύπτει πολλά για τον χαρακτήρα σου...!!!!

Πριν πέσω πάνω σε αυτό το quiz δεν είχα ποτέ σκεφτεί ότι μπορεί εμείς οι άνθρωποι να πλενόμαστε με διαφορετικό τρόπο… 

Νόμιζα ότι όλοι πάμε από τα μαλλιά, στο στήθος, στα πόδια και στο τέλος πρόσωπο (και για κάτι περίεργους σαν εμένα και πλύσιμο των δοντιών μέσα στο ντους). 

Αλλά να που είμαστε διαφορετικοί και να που διαφέρει και ο τρόπος. Πάρε για παράδειγμα τον Λευτέρη (τον διαβάζεις κάθε μέρα στο fitness και στις συνταγές) που ξεκινάει από τα πόδια! Pff! Ανάποδος άνθρωπος, θα πεις αλλά να που δεν είναι ο μόνος! 

Εσύ ποιο σημείο του σώματός σου πλένεις πρώτα όταν μπαίνεις στο μπάνιο. Απάντησε και δες τι σημαίνει αυτό για τον χαρακτήρα σου! 

Μαλλιά 
Αν το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν μπαίνεις στο μπάνιο είναι να λούζεις τα μαλλιά σου, τότε είσαι καλλιτεχνικός τύπος! Μπορεί να σου αρέσει να ονειροβατείς, αλλά πολλές φορές έχεις καταφέρει πράγματα που άλλοι δεν μπορούν. 

Μπορεί το μυαλό σου να μην είναι πάντα συγκεντρωμένο αλλά όταν βάζεις έναν στόχο και θες κάτι πολύ, τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει. 

Τα χρήματα δεν παίζουν σημαντικό ρόλο για ‘σένα. Αντίθετα, οι φίλοι είναι πολύ, πολύ σημαντικοί αλλά σου αρέσει να συναναστρέφεσαι με καλλιτέχνες. Σαν σύντροφος θέλεις πάντα να ικανοποιείς το άλλο σου μισό αλλά χωρίς να χάνεις ποτέ την γοητεία σου. 

Τα ταλέντα σου είναι η δύναμή σου! Ο τέλειος σύντροφος για ΄σενα είναι αυτός που θα διάλεγε το στήθος (δες παρακάτω τι σημαίνει). 

Μασχάλες 
Αν πλένεις πρώτα τις μασχάλες σου είσαι εργασιομανής και αξιόπιστη για τους άλλους. 

Είσαι πολύ δημοφιλής, με πολλές παρέες να σε περιτριγυρίζουν και όχι χωρίς λόγο αφού σου αρέσει να βοηθάς τους πάντες. Ωστόσο, πολλές φορές ξεγελιέσαι και απογοητεύεσαι από τους ανθρώπους αφού δεν μπορείς να κατανοήσεις τις προθέσεις τους. Ο τέλειος σύντροφος για ‘σένα είναι αυτός που θα διάλεγε τους ώμους. 

Πρόσωπο 
Αν το πρώτο πράγμα που κάνεις όταν μπαίνεις για μπάνιο είναι να πλύνεις το πρόσωπό σου τότε τα χρήματα είναι το πιο σημαντικό πράγμα για ΄σένα και θα κάνεις ότι χρειάζεται για να τα αποκτήσεις. 

Οι φίλοι σου είναι σημαντικοί μόνο αν μπορούν να σε βοηθήσουν και εσύ να πάρεις πράγματα από αυτούς ενώ στην ζωή σου ταλαιπωρείσαι με το παραμικρό. 

Είναι πολύ δύσκολο για τους άλλους να σε καταλάβουν αλλά από την άλλη κι εσύ δεν πολυενδιαφέρεσαι για την γνώμη τους. 

Επιπλέον είσαι αρκετά εγωκεντρική ενώ σαν ερωμένη κινείσαι στον μέσο όρο. Λογικό, αφού φαίνεται να σε ενδιαφέρει κυρίως η δική σου ευχαρίστηση και δεν προσπαθείς ιδιαίτερα για τον άλλο. Ο τέλειος σύντροφος για ΄σένα είναι αυτός που θα διάλεγε την τελευταία απάντηση. 

Ώμοι 
Αν πλένεις πρώτα τους ώμους σου σημαίνει ότι είσαι πολύ υπεύθυνη. Δουλεύεις σκληρά και εντατικά σε ό,τι έχεις αναλάβει να φέρεις εις πέρας. Κάποιοι σε θεωρούν περίεργη καθώς προτιμάς να περνάς αρκετό χρόνο μόνη σου. 

Είσαι πολύ αφοσιωμένη και οι φιλίες που έχεις επιλέξει να κάνεις είναι για μια ζωή. Τα χρήματα και η εξουσία δεν σε αφορούν καθόλου. Το ίδιο αφοσιωμένη είσαι και στον σύντροφό σου κι εκείνος με ΄σένα. Ο τέλειος σύντροφος για ΄σένα είναι αυτός που θα διάλεγε τις μασχάλες. 

Άλλο 
Αν ξεκινάς με άλλα σημεία του σώματός σου αυτό σημαίνει πως είσαι πολύ δυνατή αλλά οι άνθρωποι γύρω σου είναι πολύ δύσκολο να το δουν. Πρέπει να γίνεις λίγο πιο περιπετειώδης και να μάθεις να πουλάς τον εαυτό σου καλύτερα. Κατά τα άλλα είσαι πολύ αγαπητή. Όμως, το κλειδί είναι να μάθεις να δείχνεις τα δυνατά σου σημεία και όχι να κρύβεις απλώς τις αδυναμίες σου. Ο τέλειος σύντροφος για ΄σένα είναι αυτό που θα διάλεγε το πρόσωπο. 




Το μαζί απαιτεί δύναμη, υπομονή, επιμονή και αγάπη...!!!!

Είναι που προχθές έτυχε να γνωρίσω ένα ζευγάρι που είναι μαζί για 36 ολόκληρα χρόνια. Απίστευτο δέσιμο, απίστευτο δόσιμο του ενός στον άλλον. 

Αυτά τα ζευγάρια κερδίζουν μεμιάς την εκτίμηση και τον αμέριστο θαυμασμό μου. 

Έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν τόσα πολλά και να βγουν μέσα από αντίξοες καταστάσεις και συνθήκες νικητές και με το κεφάλι ψηλά. 

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι βγήκαν μέσα από όλα αυτά μαζί..!! 

Δεν ζει ο ένας με τον άλλον απλά, ζει ο ένας για τον άλλον, είναι ένα. 

Στον αντίποδα αυτού, βλέπω τον αριθμό των διαζυγίων τα τελευταία χρόνια να ανεβαίνει συνεχώς. Δεν σου κρύβω πώς μου έδωσε τροφή για σκέψη αυτή η σχέση, και σίγουρα μια θλιβερή διαπίστωση πώς οι μεταγενέστεροι είμαστε δειλοί. Δειλοί ναι. 

Ατομιστές και λίγοι. Μας λείπει η διάθεση να παλέψουμε. 

Έχουμε βολευτεί ο καθένας στον μικρόκοσμο του και δε βλέπουμε πέρα από αυτόν. Κοτσάρουμε μία ασυμφωνία χαρακτήρων, μία έλλειψη κατανόησης κι ένα τέλος. 

Μα αυτή είναι μια δικαιολογία. Μια φτηνή δικαιολογία. Ένα χάπι χρυσωμένο. 

Δεν έχω παντρευτεί ποτέ μου. Υπήρξα και εγώ δειλή μάλλον. Είχα πάντα μία καραμέλα να πιπιλάω πως πρέπει να ωριμάσει το μυαλό, να γνωρίσω πράγματα, να μην έχω απωθημένα, να νιώσω έτοιμη έλεγα. 

Ο γάμος δεν είναι μία παρτίδα μπιρίμπα, είναι μία απόφαση ζωής. Όμως βλέποντας αυτούς τους δύο μαζί κατάλαβα πως ποτέ δεν θα είσαι έτοιμος για κάτι και πως τελικά τα όμορφα δεν έρχονται όταν λειτουργείς εκ του ασφαλούς. 

Κάθε μέρα και μια καινούργια πρόκληση. Μια άλλη εμπειρία. Μια πρόκληση, μια στραβή. 

Μα όμως σε όλα αυτά ένας κοινός παρονομαστής. Το μαζί. Αυτή τη λέξη που πολλοί την ξεστομίσαμε, μόνο όμως απλά για να την πούμε. 

Και εκεί είναι που χάσαμε τελικά. 

Γιατί το μαζί απαιτεί δύναμη, υπομονή, επιμονή και αγάπη. Αυτή την αγάπη που στραπατσάρετε, γονατίζει, ματώνει, θυμώνει και απογοητεύεται. 

Μα δεν αφήνει το χέρι που πορεύεται μαζί της. Ποτέ. Για κανένα λόγο. 




Ιωάννα Νικολαντωνάκη 

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Σ’αγαπούσα μέχρι που η αξιοπρέπεια είπε : Φτάνει...!!!!

Η αξιοπρέπεια είναι ένα προσωπικό και συναισθηματικό όριο που λειτουργεί ως ψυχολογική ασπίδα. Ανάλογα με το πού θέτουμε αυτό το όριο, τόσο οι προσωπικές όσο και οι κοινωνικές σχέσεις μας θα χαρακτηρίζονται από καλύτερη υγεία και ισορροπία. 

Η αξιοπρέπεια στις στενές σχέσεις δεν επιδέχεται δοκιμές ή παραχωρήσεις. Τη στιγμή που αρχίζουμε να ενδίδουμε, αυτή η εξαιρετική και πολύτιμη ασπίδα αρχίζει να ραγίζει. 

Αν θέλετε να αφιερώσετε μια στιγμή για να το σκεφτείτε, θα συνειδητοποιήσετε ότι πολύ λίγες φορές έχετε πραγματικά στοχαστεί πάνω σε αυτή την προσωπική και σημαντική διάσταση της ζωής μας. 

Δεν έχουμε την τάση να το σκεφτόμαστε αρχικά, επειδή ανατραφήκαμε με την ιδέα ότι, αν αγαπάμε κάποιον, τότε πρέπει να του δίνουμε τα πάντα χωρίς να περιμένουμε τίποτα πίσω. 

Μερικές φορές είναι πραγματικά δύσκολο να κάνουμε τη διάκριση ανάμεσα σε μια γνήσια ανταπόδοση της στοργής και το συναισθηματικό χειρισμό. Είναι σημαντικό να το έχετε υπόψη αυτό προκειμένου να διασφαλίσετε την αξιοπρέπειά σας. 

Σήμερα θέλουμε να σας προσκαλέσουμε να σκεφτείτε πάνω σε αυτό το σημαντικό θέμα του άρθρου μας. 

Η αξιοπρέπεια είναι ο σεβασμός που έχετε για τον εαυτό σας 
«Σ’αγαπούσα μέχρι που η αξιοπρέπειά μου είπε: φτάνει!». Αν αισθανθήκατε ποτέ έτσι, τότε θυμάστε την εσωτερική διεργασία που σας έκανε να συνειδητοποιήσετε ότι η αγάπη μερικές φορές έχει ένα όριο που ονομάζεται αξιοπρέπεια. 

Αξιοπρέπεια και αυτοεκτίμηση 
Οι άνθρωποι μας βοηθούν να χτίσουμε την αυτοεκτίμησή μας στην πορεία της ζωής μας. Ο τρόπος με τον οποίο ανατραφήκαμε αναμφίβολα ασκεί μεγάλη επίδραση όμως, είτε το πιστεύετε είτε όχι, δεν αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα. 

Όλοι βιώνουμε εμπειρίες οι οποίες με τον καιρό μπορεί να αποδυναμώσουν τις εσωτερικές μας άμυνες. 

§ Μια δουλεία στην οποία τα δικαιώματά μας παραβιάζονται. 

§ Μια περίπλοκη στενή σχέση. 

§ Ένα ατύχημα, μια τραυματική απώλεια, μια προδοσία… 

Πολλές καταστάσεις μπορούν να προκαλέσουν αναστάτωση στην αυτοεκτίμησή μας. Αυτό που προσπαθούμε να πούμε εδώ είναι ότι μερικές φορές νομίζουμε ότι είμαστε άτρωτοι. 

Μερικές φορές πιστεύουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να μας καταβάλει και ότι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Ωστόσο αυτό το πιστεύουμε απλώς επειδή βρισκόμαστε στη ζώνη άνεσής μας. 

Όταν πράγματα έξω από μας μάς κάνουν να χάσουμε την επαφή με την αίσθηση αυτοελέγχου, χάνουμε τα πάντα. 

Μπαίνοντας τυφλά σε σχέσεις 
Ξέρουμε ότι δίνουμε την καρδιά μας ελεύθερα. Κάνουμε αυτά τα τυφλά άλματα πίστης στο κενό επειδή το θέλουμε και επειδή αισθανόμαστε ότι τη στιγμή εκείνη είναι κάτι πολύ σωστό για μας. 

Όλα αυτά είναι απολύτως κατανοητά, εφόσον στην πορεία η αξιοπρέπειά μας δεν τίθεται σε κίνδυνο. Μερικές φορές στις προσωπικές σχέσεις δεν έχουμε όρια. Δίνουμε τα πάντα χωρίς να περιμένουμε τίποτα πίσω. 

Κάθε προσπάθεια συνεισφέρει στο να γίνει η σχέση πιο ευτυχισμένη και για τα δύο άτομα. 

§ Μέχρι που μια μέρα συνειδητοποιούμε αυτό το βαθύ κενό μέσα μας. Δεν είναι το ότι κάτι δεν πάει καλά, είναι το ότι όλα έχουν καταστραφεί. Δεν υπάρχει αρμονία στη σχέση και όλη η ενέργεια και η προσπάθεια κατευθύνονται προς ένα άτομο. Ενώ το ένα άτομο τρώει μπριζόλα, το άλλο προσπαθεί να φτιάξει ένα γεύμα με ψίχουλα. Και αυτό το άλλο άτομο είστε εσείς. 

Υπάρχουν κάποιες φορές στη ζωή μας που η γενναιότητα και η τόλμη έχουν καλό αποτέλεσμα. Ωστόσο να έχετε υπόψη σας τι διακινδυνεύετε: την αυτοεκτίμηση, την αξιοπρέπεια και το δικαίωμά σας στην ευτυχία. 

Τη στιγμή που κάτι από αυτά απειλείται, είναι ώρα να πάρετε μια απόφαση. 

Οι σκέψεις σας σάς δίνουν δύναμη 
Όποτε βρίσκεστε σε μια συναισθηματικά δύσκολη κατάσταση και πρέπει να ενισχύσετε την αξιοπρέπειά σας, επαναλάβετε τις παρακάτω φράσεις. 

Ο στοχασμός πάνω σε αυτές τις λέξεις θα σας επιτρέψει να εσωτερικεύσετε μια σειρά από ιδέες που θα ξυπνήσουν δύο ουσιαστικά συναισθήματα μέσα σας: το θάρρος και τη γενναιότητα. 

Ρίξτε μια ματιά : 

§ Κανένας δεν μπορεί και δεν πρέπει να μου πει πώς θα ζήσω τη ζωή μου ή πώς θα είμαι ευτυχισμένος. 

§ Όποιος με αγαπάει πραγματικά δεν θα με χειριστεί ποτέ ούτε θα με εκβιάσει με κάτι. 

§ Ένας καλός σύντροφος ενισχύει την αυτοεκτίμησή μου, ποτέ δεν την καταστρέφει. 

§ Όποιος με αγαπάει θα με φροντίζει κάθε μέρα. 

§ Η συμβίωση απαιτεί το να γνωρίζουν οι σύντροφοι πώς να συνεργάζονται σαν ομάδα. Κάποιος που σκέφτεται μόνο τον εαυτό του δεν ξέρει πώς να ζει μαζί με κάποιο άλλο άτομο. 

§ Έχω το δικαίωμα να εκφράζω τις σκέψεις μου, να λέω και να μη λέω ακριβώς ό,τι με ευχαριστεί. 

§ Το να λέω «ΟΧΙ» σε κάτι δεν είναι μια εγωιστική πράξη: είναι υπεράσπιση της αξιοπρέπειάς μου. 

§ Αξίζω να αγαπηθώ. 

§ Η πραγματική αγάπη αρχίζει με την αγάπη για τον εαυτό μου. Αν τα πάντα γύρω μου με κάνουν να αισθάνομαι ανάξιος, αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να κάνω κάτι γι’αυτό. 

§ Είμαι ικανός να αναλάβω τον έλεγχο της πραγματικότητάς μου και θα το κάνω. Δεν χρειάζεται να υποτάσσομαι στα θέλω και στις επιθυμίες των άλλων. 

§ Δεν είμαι υποχρεωμένος να συμφωνώ ή να ευχαριστώ κανέναν. 

§ Είμαι ένα ωραίο, δυνατό, θαρραλέο άτομο που έχει εξίσου δικαίωμα στην ευτυχία με οποιονδήποτε άλλο. Εγώ μόνο είμαι ο αρχιτέκτονας της ζωής και των επιθυμιών μου. 

§ Θα υπερασπιστώ πάνω απ’όλα τους ανθρώπους που αγαπώ. Ωστόσο θα ζητήσω επίσης από τους ανθρώπους που με αγαπούν να με σέβονται, να με υπερασπίζονται και να με εκτιμούν όπως το αξίζω. 

Συμπερασματικά θα λέγαμε ότι η προσωπική αξιοπρέπεια είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα που αξίζει περισσότερη προσοχή. Μας εξασφαλίζει την ευτυχία που όλοι θα πρέπει να μπορούμε να βιώνουμε κάθε μέρα. 




5 Λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι με σθένος αφήνουν το Κάρμα να κάνει τη «Βρώμικη Δουλειά» γι’ αυτούς...!!!!

«Προσπαθήστε να δείτε ποια είναι τα καλά σας στοιχεία, ποιο είναι το δυνατό σας σημείο και ξεκινήστε να βοηθάτε τους άλλους ανθρώπους χρησιμοποιώντας αυτή την ικανότητα, χαρίστε την στους άλλους. Ανταποδώστε την. Το Karma λειτουργεί επειδή οι άνθρωποι είναι πολύ συνεπείς. Κάποια στιγμή, θα κατορθώσετε αυτό που επιθυμείτε» – Naval Ravikant 

Εάν είστε σαν τους περισσότερους ανθρώπους, πιθανότατα κάποια στιγμή στη ζωή σας να βιώσατε αδικημένοι και πληγωμένοι. Ένας φίλος σας φέρθηκε άσχημα, ένας πρώην εραστής σας έκανε να κλάψετε. Οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται την ανάγκη να εκδικηθούν το άτομο που τους έβλαψε ή τους φέρθηκε άσχημα με κάποιον τρόπο. 

Αλλά υπάρχει και μια καλύτερη επιλογή, κι αυτή είναι να αφήσετε το κάρμα να λειτουργήσει για χάρη σας. Το Κάρμα είναι μια έντονη δύναμη στο σύμπαν και οι ισχυροί άνθρωποι αφήνουν το κάρμα να πάρει τον νόμο στα χέρια του. Επειδή οι άνθρωποι που έπραξαν άδικα, θα λάβουν την καρμική τους τιμωρία. Αλλά γιατί κάποιος τόσο δυνατός δεν μπαίνει στη διαδικασία να κάνει κάτι; 

Ας δούμε τους 5 λόγους που οι δυνατοί άνθρωποι αφήνουν το κάρμα να λειτουργήσει για αυτούς ! 

1. Η εκδίκηση αφήνει μια δυσάρεστη αίσθηση. 
Μπορεί για μια στιγμή να μας κάνει να αισθανθούμε καλά, ή λίγο πριν… αλλά η αίσθηση που αφήνει η εκδίκηση είναι δυσάρεστη. Ο Μαχάτμα Γκάντι είπε κάποτε: «Το οφθαλμόν αντί οφθαλμού καταλήγει να κάνει όλο τον κόσμο τυφλό». Και είναι αλήθεια. 

Σύμφωνα με τον συγγραφέα και διευθυντή / ιδιοκτήτη του Κέντρου Θεραπείας Διαλεκτικής Συμπεριφοράς Karyn Hall, Ph.D., «οι ερευνητές και οι θεωρητικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι η εκδίκηση είναι μια μορφή εδραίωσης της δικαιοσύνης και ότι η απειλή της εκδίκησης μπορεί να χρησιμεύσει ως μορφή προστασίας, ένα είδος επιβολής της κοινωνικής συνεργασίας». 

Για μια σύντομη στιγμή θα αισθανθούμε καλύτερα, αλλά αυτό δεν διαγράφει το τραύμα που έχουμε υποστεί. Στην πραγματικότητα, οι ισχυροί άνθρωποι συχνά αισθάνονται βαθύτερα συναισθήματα από τους άλλους. 

Και η εκδίκηση μπορεί μόνο να αντισταθμίσει την συμπάθεια ή την ενσυναίσθηση ενός ισχυρού ατόμου για το πρόσωπο στο οποίο στρέφεται η εκδίκηση. Και αυτό μόνο θα τους κάνει να αισθάνονται χειρότερα. Έτσι, στο τέλος, η αναζήτηση εκδίκησης ενάντια σε κάποιον δεν αξίζει τον κόπο. Εντούτοις, αξίζει τον κόπο να αφήσουμε το κάρμα να δουλέψει με τον δικό του χρόνο! 

2. Σας απαλλάσσει από μπελάδες ! 
Εάν ο σύντροφός σας απάτησε, ίσως το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό είναι να του σπάσετε το παρμπριζ του αυτοκινήτου! Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος να λερώσετε τα χέρια σας. Το Κάρμα θα φροντίσει το αυτοκίνητο του πρώην συντρόφου σας να πάθει λάστιχο την ώρα που πηγαίνει σε μια πολύ σημαντική συνέντευξη για δουλειά, ή σε κάποια συνάντηση. Μην εμπλακείτε στο πρόβλημα και αφήστε το κάρμα να κάνει ό,τι χρειάζεται. 

3. Δεν μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε όλους ! 
Εάν προσπαθούσαμε να εκδικηθούμε όλους όσοι μας αδίκησαν στη ζωή μας, θα ξοδεύαμε περισσότερο χρόνο για αυτό, παρά για την ίδια μας τη ζωή! Και αυτό δεν είναι καλό. «Η εκδίκηση είναι η επιθυμία να ανταποδώσουμε το κακό που μας έκανε κάποιος. Είναι φυσικό να αισθανόμαστε θυμωμένοι … 

Ωστόσο, η εκδίκηση μας μειώνει, μας καταποντίζει στο χειρότερο σημείο του εαυτού μας, μας τοποθετεί στο ίδιο επίπεδο με εκείνους τους καταστροφικούς ανθρώπους, με τους οποίους εμείς δεν θέλουμε να έχουμε καμμία σχέση», λέει η Judith Orloff, MD. 

Ένα ισχυρό πρόσωπο ξέρει πότε να φύγει, ακόμα και αν αισθάνεται απογοήτευση στην αρχή. Αλλά ένας ισχυρός άνθρωπος γνωρίζει επίσης ότι το κάρμα θα τιμωρήσει αυτόν που έχει αδικήσει. Η καλύτερη επιλογή είναι να προχωρήσουμε, να επουλώσουμε το τραύμα μας και όχι να μπούμε σε μια διαδικασία αντεκδίκησης. 

Άλλωστε, το κάρμα έχει τον δικό του χρόνο και αυτός είναι συμπαντικός, άπειρος. Το Κάρμα θα μπορέσει να διαβάσει προσεκτικά ολόκληρο τον κατάλογο των ανθρώπων που σας αδίκησαν – ένας προς έναν! 

4. Το κάρμα επιστρέφει για μας κάποια στιγμή ! 
Ίσως δεν θέλετε να πάρετε εκδίκηση ενάντια σε κάποιον που σας έβλαψε επειδή το κάρμα … θα επιστρέψει και θα σας τιμωρήσει! Οι ισχυροί άνθρωποι το γνωρίζουν αυτό. Ξέρουν ότι ακόμα κι αν το άλλο πρόσωπο αξίζει την εκδίκηση, δεν αξίζει το κάρμα να επιστρέψει σ’ εμάς! 

Ακόμα κι αν μπαίνουμε στον πειρασμό να επιδιώξουμε εκδίκηση, δεν αξίζει να προσθέσουμε κακή ενέργεια στο σύμπαν. Αυτή η ενέργεια στο σύμπαν είναι απίστευτα ισχυρή. Δεν υπάρχει λόγος να δεχτείτε την κακή πλευρά του κάρμα. Απλά κρατήστε το κεφάλι ψηλά και περπατήστε. 
Ας μην ξεχνάμε ότι ο τροχός γυρίζει! 

5. Το καλύτερο κάρμα είναι η επιτυχία ! 
Τίποτα δεν είναι πιο στενόχωρο για κάποιον που έχει φθόνο όσο η επιτυχία του άλλου, ειδικά εάν αυτός έκανε ό, τι μπορούσε για να αποτρέψει την επιτυχία μας. Ένας δυνατός άνθρωπος ξέρει ότι το καλύτερο κάρμα στον κόσμο είναι απλά να μαζέψει τα κομμάτια του και να προχωρήσει στη ζωή του. Η θεραπεία, η επιτυχία και η επίτευξη όλων των στόχων σας θα είναι το πιο εκπληκτικό κάρμα. 

Το Κάρμα δεν είναι μόνο για τους κακούς. Ενώ το πρόσωπο που σας έβλαψε θα παραμείνει στάσιμο εκεί που βρίσκεται, το κάρμα σας έχει δώσει αυτή την πρόσθετη ώθηση που πρέπει για να πετύχετε. 

Ας ανακεφαλαιώσουμε! 
Μερικοί άνθρωποι δεν πιστεύουν πολύ στο κάρμα. Ακόμα κι αν δεν πιστεύετε ότι το κάρμα μπορεί να τιμωρήσει τους ανθρώπους που σας έβλαψαν, εξακολουθεί να είναι μια καλή πρακτική για να κρατάτε ψηλά το κεφάλι σας και να εστιάζετε στην επιτυχία αντί να προσπαθείτε να κάνετε εκδίκηση. 

Δεν μπορείτε να ελέγξετε τις πράξεις του άλλου, αλλά πάντα θα μπορείτε να ελέγχετε τις δικές σας πράξεις, τον εαυτό σας. Δεν υπάρχει καλύτερη εκδίκηση από την επιτυχία απέναντι σε ανθρώπους που ήθελαν να σας δουν να αποτύχετε! 




share24.gr 

Όταν σας πνίγει κάτι, απλώς πείτε το…Μην περιμένετε να είναι πολύ αργά…!!!!

Η καλύτερη στιγμή για να εκφράσετε αυτό που σας ενοχλεί είναι εδώ και τώρα. Τώρα είναι η πιο κατάλληλη ώρα να πείτε σε κάποιον αυτό που υπερβαίνει τη λογική σας, αυτό που σας βλάπτει και σας κάνει να ασφυκτιάτε! 

Αυτή είναι η πιο σωστή στιγμή, διότι έχετε ήδη εντοπίσει μέσα σας όλες εκείνες τις λέξεις και τις φράσεις, εκείνη την αποφασιστικότητα που θα ντύσουν τα λόγια σας με ειλικρίνεια. Δεν πρέπει να αφήσετε αυτή τη στιγμή να περάσει, χωρίς να αντιδράσετε, χαμηλώνοντας το κεφάλι, βιώνοντας εκείνη την οδυνηρή ματαίωση ενός ανθρώπου που ήθελε να εκφράσει τα συναισθήματά του και τελικά δεν το έκανε! 

Ορισμένοι θεωρούν ότι η αποφασιστική συμπεριφορά είναι μερικές φορές σκληρή, εγωιστική. Συνεπώς, η σταθερότητα και η αποφασιστικότητα που δεν προσβάλλουν τον άλλον είναι η καλύτερη συμπεριφορά για να διεκδικήσει και να υπερασπιστεί κανείς τα προσωπικά και συναισθηματικά του δικαιώματα, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε, σε κάθε περίπτωση. 

Δεν μου αρέσει να εισβάλλεις στον προσωπικό μου χώρο, να με περιφρονείς, να με κάνεις να νιώθω μικρή, ενώ η καρδιά μου και η θέλησή μου είναι μεγάλες. Δεν μου αρέσει αυτό και υπερασπίζομαι τον εαυτό μου, έτσι ώστε να καταλάβεις και να μάθεις πού βρίσκονται τα όριά μου και ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περάσεις τα σύνορα, εάν με εκτιμάς πραγματικά. 

Μια διάσταση που πρέπει να λάβουμε υπ΄όψιν είναι η ανάγκη να αναπτύξουμε μια συμπεριφορά δυναμική και αποφασιστική ήδη από το περιβάλλον του σχολείου και του πανεπιστημίου. 

Ένας μαθητής, ένας σπουδαστής ή ένας ενήλικος που ενεργεί δυναμικά είναι ένα άτομο πιο ελεύθερο, πιο σεβαστό και πιο ευτυχισμένο. 

Εκφράζω αυτό που ενοχλεί: είναι ζήτημα προσωπικής αξιοπρέπειας! 
Είναι προτιμότερο να γνωρίζουμε τα δικαιώματα μας όταν θέλουμε να βρεθούμε σε μια αλληλεπίδραση με κάποιον άλλον∙ είναι ζήτημα αξιοπρέπειας και η αξιοπρέπεια θα πρέπει πάντοτε σε κάθε περίπτωση να υπερβαίνει τον φόβο, την ανησυχία, το άγχος να είμαστε πάντοτε ευχάριστοι στους άλλους, τον τρόμο να μην είμαστε αντάξιοι των προσδοκιών των άλλων. 

Η αποφασιστική συμπεριφορά δεν είναι τίποτε άλλο από μια βαθιά εκτίμηση του εαυτού μας, η βεβαιότητα της δεξιότητας να ενεργούμε δυναμικά αλλά με σεβασμό στα κοινωνικά πλαίσια, τα τόσο περίπλοκα και σύνθετα κοινωνικά πλαίσια του καιρού μας. 

Αφ’ ετέρου, είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας με επιθετική συμπεριφορά, σα να ζούμε σε μια ζούγκλα. Το μυστικό λικνίζεται στην ισορροπία, τον σεβασμό, τη γνώση να ξέρεις πώς να ενεργείς… 

Η ανάγκη να ικανοποιούμε τους πάντες! 
Βαθιά μέσα μας κρύβουμε έναν μεγάλο αναστεναγμό, ένα τεράστιο άγχος που δεν είναι άλλο από την προσωπική ανάγκη που έχουμε να ικανοποιούμε όλον τον κόσμο και να είμαστε αντάξιοι των προσδοκιών τους. 

Ας καταρρίψουμε αυτόν τον μύθο! Ας συνειδητοποιήσουμε ότι αυτή δεν είναι μια υγιής πρακτική: η φθορά που προκαλούμε στον εαυτό μας είναι τεράστια και ήρθε ο καιρός να το αντιμετωπίσουμε. 

Πίσω από αυτό το είδος διεκδίκησης κρύβεται μια συνεχής ανάγκη επιβεβαίωσης. Επιπλέον, αυτή η ανάγκη προσκολλάται στη λανθασμένη άποψη που μας ταλαιπωρεί, ότι «αυτό που σκέφτονται οι άλλοι για μένα είναι πιο σημαντικό από την άποψη που έχω εγώ για τον εαυτό μου ». 

Ο πρώτος κανόνας εκτίμησης του εαυτού μας είναι ότι πριν γίνουμε εμείς αποδεκτοί από τους άλλους, πρέπει πρώτα από όλους να αποδεχτούμε εμείς τον εαυτό μας. 

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτό χρειάζεται δύναμη, θάρρος και υπομονή να ξεμπλέξουμε τα αναρίθμητα δεσμά που μας πνίγουν : 

§ Τον δεσμό που μας ενώνει με όσους δεν αποδέχονται τον τρόπο που νιώθουμε και βλέπουμε τη ζωή μας. 

§ Το θάρρος να κόψουμε το νήμα που μας δένει με την ανάγκη επιβεβαίωσης και ικανοποίησης των άλλων. Τολμήστε ! Πάρτε την απόφαση ότι οι άλλοι δεν βλέπουν τη ζωή με τα δικά σας μάτια, ούτε βιώνουν την ευτυχία με τη δική σας αύρα. 

§ Λύστε τον δεσμό της παθητικότητας στην οποία μας οδηγεί ο φόβος. 

Μπορούμε να εκφράσουμε τις επιθυμίες με αποφασιστικότητα; Ναι, και βέβαια μπορούμε! 

Όλα εκείνα που μας ενοχλούν αλλά κρύβονται μέσα στην ψυχή μας, για τα οποία σωπαίνουμε, μας κάνουν να ασφυκτιούμε, να πνιγόμαστε. Τα παίρνουμε όλα πάνω μας, και στο τέλος, αρρωσταίνουμε, δηλητηριάζουμε τον εαυτό μας με το δικό μας δηλητήριο. 

Έτσι, όταν αποφασίσουμε να αντιδράσουμε την τελευταία στιγμή, αηδιασμένοι από το μίσος και την ματαίωση, οι άλλοι δεν μας καταλαβαίνουν, δεν νιώθουν όλα εκείνα τα πράγματα που εμείς κρατούσαμε μέσα μας σιωπηλά. 

Η αποφασιστικότητα είναι η πυξίδα της εκτίμησης του εαυτού μας, η φωνή που δίνει ηχώ στην αξιοπρέπειά μας και μάχεται για το δίκαιό μας, καθώς είναι ζωτική σημασίας να αναπτύξουμε στρατηγικές που θα μπορέσουμε να ενσωματώσουμε στη συμπεριφορά μας: 

Να λοιπόν, ορισμένοι βασικοί κανόνες : 
§ Εντάξτε στο καθημερινό σας λεξιλόγιο ρήματα όπως επιθυμώ, μού αρέσει, αισθάνομαι. Συνειδητοποιήστε εκείνο το συναίσθημα, ή την αίσθηση που εκπέμπουν αυτά τα ρήματα κάθε φορά που τα χρησιμοποιείτε. 

§ Εάν αντιμετωπίζετε μια σύνθετη κατάσταση, μην μένετε στη σιωπή. Εάν κάτι σας ενοχλεί, σας προβληματίζει, ή σας ανησυχεί προσπαθήστε να αποσαφηνίσετε τα πράγματα εκείνη την ώρα.. 

§ Αναγνωρίστε το θετικό στη συμπεριφορά των άλλων: ενισχύστε αυτή τη συμπεριφορά, η οποία σας εμπλουτίζει και την οποία θεωρείτε θετική, όπως θα έλεγε ο Kant, που είναι μια αναπαράσταση ενός «καθολικού έργου». 

§ Όταν αντιμετωπίζετε μια κατάσταση που σας γεμίζει θυμό ή μίσος, πάρτε βαθιά αναπνοή, αναπνεύστε και μεταφράστε σε λέξεις κάθε αίσθηση χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες φράσεις, όπως «αυτό με ενοχλεί, διότι … », « με προσβάλλει αυτό, διότι … » 

§ Μη χρησιμοποιείτε κατηγορίες, ειρωνεία. Εκφράστε τα δικαιώματα και τις ανάγκες σας, ακούστε τους άλλους και μη φοβάστε να διεκδικείτε και να υπερασπίζεστε τον εαυτό σας. Σεβαστείτε τον εαυτό σας και τους άλλους, φροντίστε να είστε ευφυής και αξιοπρεπής. 

Η αποφασιστικότητα είναι το όπλο της προσωπικής οξυδέρκειας και προστασίας∙ εάν την χρησιμοποιήσουμε σοφά, μπορεί να γίνει η καλύτερη πηγή που θα δροσίσει και θα αναζωογονήσει την αυτοεκτίμησή μας. 




share24.gr 

Οι συνήθειες που πρέπει να εγκαταλείψεις πριν το τέλος της χρονιάς...!!!!

Αντί να παρατείνεις κακές συνήθειες και να «φορτώσεις» τη νέα χρονιά με υπέρμετρες φιλοδοξίες, κάνε ένα «δώρο» στον εαυτό σου και άρχισε να αλλάζεις ότι δεν σε κάνει χαρούμενη από σήμερα κιόλας - ξεκινώντας από τις τρεις παρακάτω συμπεριφορές. 

Αθλείσαι για να διορθώσεις το σώμα σου 
Όλες έχουμε σκεφτεί κατά καιρούς τι θα αλλάζαμε στο σώμα μας αν μπορούσαμε να το δημιουργήσουμε από την αρχή. Ωστόσο, το να αθλείσαι με σκοπό να «τιμωρήσεις» και να διορθώσεις κάποιο σημείο του σώματός σου, μπορεί να σε φορτίζει με περισσότερο αρνητικά παρά θετικά συναισθήματα. Αποδέξου τον εαυτό σου όπως είναι και αθλήσου για να πάρεις ενέργεια και αυτοπεποίθηση. 

Κάνεις μια γυμναστική (ή δίαιτα) που δεν σου αρέσει 
Σίγουρα αξίζει να κάνεις θυσίες για όσα θέλεις να πετύχεις. Ωστόσο, αν οι «θυσίες» μεταφράζονται σε μια ρουτίνα που σε καταπιέζει και επιβαρύνει την κάθε μέρα σου, μάλλον πρέπει να αναθεωρήσεις. Το «κλειδί» είναι να καταφέρνεις να παίρνεις ικανοποίηση από τις επιλογές σου, οπότε συνέχισε να αναζητάς εκείνες που σε εκφράζουν περισσότερο. 

Μιλάς αρνητικά για τον εαυτό σου 
Το deadline που δεν πρόλαβες, το ραντεβού που ανέβαλες, το τηλεφώνημα που ξέχασες να κάνεις- είναι όλα μέσα στο παιχνίδι. Μην είσαι σκληρή με τον εαυτό σου, ελάττωσε τις απαιτήσεις σου. Αναγνώρισε τις ευθύνες σου και υποσχέσου στον εαυτό σου να τα πας καλύτερα την επόμενη φορά, χωρίς να υποτιμάς την πορεία σου και όσα έχεις καταφέρει. 




Βούτηξε μισό λεμόνι σε μαγειρική σόδα… Είναι απίστευτο τι μπορεί να κάνει στο σώμα μας σε 1 μόνο εβδομάδα...!!!!

Γνωρίζετε τι συμβαίνει όταν συνδυάζετε το λεμόνι με τη μαγειρική σόδα; 

Αποδεικνύεται ότι ο συνδυασμός αυτών των δύο υλικών είναι πολύ αποτελεσματικός ακόμη και για τη μείωση των καρκινικών κυττάρων. 

Στη συνέχεια θα δείτε πώς θα εκμεταλλευτείτε αυτά τα απίστευτα οφέλη, με ένα καταπληκτικό ρόφημα. 

Με το ρόφημα αυτό δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος παρενεργειών. Αντιθέτως, τα δύο αυτά συστατικά μπορούν να προκαλέσουν θετικές αλλαγές στην υγεία και το σώμα σας. Προσέξτε λοιπόν τι συμβαίνει όταν πίνετε αυτό το ρόφημα καθημερινά. Τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά. 

Η μαγειρική σόδα χρησιμοποιείται ευρέως σε θεραπείες για παθήσεις σε διάφορα μέρη του σώματος, τόσο εξωτερικών όσο και εσωτερικών. Το λεμόνι περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C και άλλες ιδιότητες που το καθιστούν απαραίτητο σε θεραπείες όπως φυσικές εγχύσεις και εξωτερικές εφαρμογές.
 
ΟΦΕΛΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΛΕΜΟΝΙΟΥ & ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΣΟΔΑΣ 

1. Αλκαλοποίηση 
Το μείγμα λεμονιού και μαγειρικής σόδας έχει την ιδιότητα αλκαλοποίησης του οργανισμού. Αυτό μας βοηθά, για παράδειγμα, να καταπολεμήσουμε την οξέωση που μπορεί να προκύψει, όταν τα νεφρά δεν απομακρύνουν αρκετό οξύ από το σώμα ή όταν το σώμα παράγει πολύ οξύ. Είναι, επομένως, ένα εξαιρετικό φάρμακο για τα νεφρά, διευκολύνει το έργο τους και βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού και την καύση του λίπους. 

2. Χώνευση 
Γνωρίζετε ήδη ότι ανάμεσα στις πολλές αρετές που έχει το λεμόνι, είναι και η διευκόλυνση που προσφέρει στην πέψη μας. Εάν προσθέσουμε και λίγη μαγειρική σόδα, θα έχουμε ένα θαυμάσιο μείγμα, το οποίο μπορεί να κάνει το πεπτικό μας σύστημα να λειτουργεί πολύ καλύτερα. Είναι αντιοξειδωτικό και καταπολεμά επίσης τον μετεωρισμό. 

Ένα άλλο όφελος αυτού του μείγματος είναι ότι βοηθά στην καταπολέμηση της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης, όταν το υδροχλωρικό οξύ ανεβαίνει στον οισοφάγο από το στομάχι. Χάρη στη μαγειρική σόδα, θα νιώσετε γρήγορη και αποτελεσματική ανακούφιση. 

3. Καθαρίζει τον οργανισμό 
Αυτή η καταπληκτική θεραπεία καθαρίζει το συκώτι και μας προσφέρει μια γενναία δόση βιταμίνης C, καλίου και αντιοξειδωτικών. Μην ξεχνάτε λοιπόν να ξεκινάτε το πρωϊνό σας με αυτό το φάρμακο για να είστε ανανεωμένοι και γεμάτοι ενέργεια όλη μέρα. 

Η κατανάλωση νερού πλούσιο σε διττανθρακικό νάτριο μας βοηθά να ρυθμίσουμε τα επίπεδα της κακής LDL χοληστερόλης, βελτιώνοντας έτσι την καρδιαγγειακή μας υγεία. 

Προετοιμασία & Χρήση Αυτής Της Θεραπείας 

Συστατικά :
§ 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα 

§ 1 ποτήρι νερό 

§ Χυμός 1/2 λεμονιού 

Προετοιμασία :
§ Ρίχνουμε σε ένα ποτήρι νερό τη μαγειρική σόδα και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. 

§ Ανακατεύουμε καλά και το πίνουμε απευθείας, κατά προτίμηση το πρωΐ με άδειο στομάχι. 

§ Θυμηθείτε πως είναι σημαντικό να το πίνετε νηστικοί κάθε πρωΐ για μια ολόκληρη εβδομάδα και στη συνέχεια να κάνετε διάλειμμα για τις επόμενες δύο εβδομάδες. 

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η οξύτητα του λεμονιού είναι σχετικά επιβλαβής όταν καταναλώνεται με υπερβολή, οπότε είναι σημαντικό να διατηρηθεί ένας έλεγχος. 

Επιπλέον, αυτό το ρόφημα βοηθά στην καταπολέμηση της εμφάνισης όγκων, κάτι που είναι σημαντικό για την αντιμετώπιση του καρκίνου. 




by giatros-in.gr 

Αλήθειες για το ανθρώπινο σώμα που δεν φαντάζεστε -Μέρος 2ο...!!!!

Νομίζετε ότι γνωρίζετε τα πάντα για το κορμί σας; Μην παίρνετε και όρκο. Στο 1ο μέρος της ενδιαφέρουσας έρευνας διαβάσαμε απίστευτα πράγματα που συμβαίνουν στο ανθρώπινο σώμα και οι περισσότεροι αγνοούμε. Σήμερα ετοιμαστείτε για ακόμη πιο απίστευτα πράγματα. 

Ξέρετε ότι οι βλεφαρίδες μας μπορούν να γεμίσουν ακάρεα; Γνωρίζετε πόσες μυρωδιές μπορεί να συλλάβει η μύτη μας; Μήπως να σας πούμε πόσα ποτήρια με ιδρώτα μπορεί να γεμίσουν τα πόδια μας όταν ιδρώνουν; Οι αριθμοί που θα διαβάσετε θα σας αφήσουν άφωνους. Το ανθρώπινο σώμα είναι κάτι μαγικό και οι λειτουργίες του ακόμη πιο μαγικές...

Συνεχίζουμε λοιπόν την περιπλάνηση μας στο ανθρώπινο σώμα και σας λέμε ότι στους πνεύμονες υπάρχουν περισσότερα από 300.000.000 τριχοειδή αγγεία. Επιστήμονες με ένα ειδικό πρόγραμμα στον υπολογιστή κατάφεραν να μετρήσουν το μήκος όλων αυτών των αγγείων εάν με κάποιο τρόπο καταφέρναμε να τα ξετυλίξουμε. 

Φαντάζεστε πόσο; Μπορεί να καλύψουν μια απόσταση μεγαλύτερη των 1800 χιλιομέτρων. Δηλαδή ίση με την απόσταση Αθήνα- Θεσσαλονίκη - Αθήνα και πάλι Θεσσαλονίκη.

Και μιας και αναφερόμαστε σε αποστάσεις, γνωρίζετε πόση απόσταση θα διανύσει το αίμα ενός ανθρώπου από την ημέρα που θα γεννηθεί μέχρι και την ώρα που θα φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο. (Αναφερόμαστε συνολικά στο αίμα που ρέει τόσο στις αρτηρίες, όσο και στις φλέβες). 

Λοιπόν κρατηθείτε. Το αίμα θα διανύσει μια συνολική απόσταση 60.000 χιλιομέτρων. Και εάν σας φαίνεται τεράστιο το νούμερο σκεφτείτε ότι κάθε φορά που περπατάμε τόσο περισσότερο λιώνουμε λίπος και τόσο πιο γρήγορα κυκλοφορεί το αίμα μέσα μας...

Μπορεί η όσφρηση μας να μην συγκρίνεται με εκείνη των ζώων. Για παράδειγμα του σκύλου, αλλά δεν παύει να έχουμε μια αρκετά δυνατή μύτη. Μάλιστα τα εσωτερικά της κύτταρα μπορεί να γίνουν αποδέκτες, να καταγράψουν και να “θυμηθούν” μέχρι και 50.000 διαφορετικές μυρωδιές.

Το κορμί μας ιδρώνει και αποβάλλει τον ιδρώτα αυτό με διάφορες διαδικασίες. Γνωρίζετε για παράδειγμα ότι στα πόδια μας υπάρχουν περισσότεροι από μισό εκατομμύριο ιδρωτοποιοί αδένες; Αυτοί όταν το πόδι ιδρώνει μπορεί εν δυνάμει να παράξουν ιδρώτα που μπορεί να γεμίσει 2 ποτήρια.

Μέχρι τώρα ξέραμε ότι τα ακάρεα εμφανίζονται στο μαξιλάρι και στο στρώμα όπου κοιμόμαστε. Επιστήμονες διαπίστωσαν ότι τα ακάρεα (για την ακρίβεια ένα είδος ακάρεων), μπορεί να εμφανιστεί και στις ανθρώπινες βλεφαρίδες. Είναι εντελώς διάφανα και εντοπίζονται δύσκολα αφού το μήκος τους δεν ξεπερνάει το 1/30 (ένα τριακοστό) του χιλιοστού. 

Λατρεύουν να κάνουν τις αποικίες τους στη βάση της βλεφαρίδας ή ακόμη και στα φρύδια και είναι ορατά μόνο με μικροσκόπιο. Σαν τροφή τα ακάρεα έχουν το σμίγμα που παράγεται από την τρίχα.

Οι κινήσεις που κάνει καθημερινά το μάτι, για να δει, για να διαβάσει, όταν ανοιγοκλείνει, όλες γενικά οι κινήσεις που κάνει από το πρωί που θα ξυπνήσουμε, μέχρι το βράδυ που θα κοιμηθούμε είναι περίπου 100.000 τη μέρα. Οι μύες του ματιού δηλαδή το κινούν 100.000 φορές τη μέρα κάτι που εάν μεταφραστεί σε κίνηση, ισούται (θεωρητικά) με την κίνηση που θα έκαναν οι μύες του ποδιού εάν περπατούσαν 60 χιλιόμετρα τη μέρα.




Αλήθειες για το ανθρώπινο σώμα που δεν φαντάζεστε -Μέρος 1o...!!!!

Νομίζετε ότι γνωρίζετε τα πάντα για το κορμί σας; Ξέρετε ακριβώς πως γίνεται, μια σκέψη, ή μια κίνηση; Ξέρετε πόσα οστά έχουμε, ή πόσα μέτρα είναι το έντερο ενός ανθρώπου, εάν ξετυλιχθεί; Ξέρετε τι βάρος έχουν όλοι μαζί οι ανθρώπινοι μύες, ή από πόσα εκατομμύρια κύτταρα αποτελούμαστε; 

Γνωρίζετε ποιο είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος; Πόσο σάλιο παράγουμε σε όλη τη ζωή μας; Οι αριθμοί που θα διαβάσετε θα σας αφήσουν άφωνους. Το ανθρώπινο σώμα είναι κάτι μαγικό και οι λειτουργίες του ακόμη πιο μαγικές...

Για να μην σας κρατάμε σε αγωνία λοιπόν σας λέμε καταρχήν ότι το ανθρώπινο σώμα, αποτελείται από :

100 τρισεκατομμύρια κύτταρα,

έχει 22 εσωτερικά όργανα,

206 οστά και

200 μύες που εκτελούν τις εντολές του εγκεφάλου.

Το μεγαλύτερο όργανο ενός ανθρώπου ξέρετε ποιο είναι; Δεν φαντάζεστε. Είναι το δέρμα. Ο μέσος ενήλικος άνθρωπος έχει περίπου 2-4 τετραγωνικά δέρμα (εάν γδαρθεί). Επίσης το ξέρετε ότι το δέρμα μας ανανεώνεται συνεχώς και αποβάλλεται, πέφτει. Μάλιστα κάθε χρόνο χάνουμε 6 κιλά και 800 γραμμάρια δέρματος (το οποίο φυσικά αντικαθίσταται), ενώ ένας άνθρωπος μέχρι τα 70 του χρόνια θα έχει χάσει συνολικά 47 κιλά δέρματος.

Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι ο κάθε άνθρωπος είχε ένα και μοναδικό δαχτυλικό αποτύπωμα. Από τα περίπου 6 δισεκατομμύρια άνθρωποι που ζούμε στη γη, κανένα δαχτυλικό αποτύπωμα δεν μοιάζει με του άλλου. Λοιπόν δεν είναι αυτό το μοναδικό. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι και η γλώσσα με τις αυλακώσεις της είναι μοναδική, έχει ένα μοναδικό αποτύπωμα για κάθε άνθρωπο.

Σας είπαμε ότι τα κόκαλα του ανθρώπου είναι 206 στο σύνολο τους. Αυτό όμως δεν ισχύει για τα μωρά παιδιά. Ναι καλά διαβάσατε τα μωρά έχουν συνολικά 350 κόκαλα. Και εάν αναρωτιέστε πως συμβαίνει αυτό σας λέμε ότι πολλά από τα οστά των μωρών καθώς αναπτύσσονται, ενώνονται μεταξύ τους με αποτέλεσμα να μένουν στο τέλος 206.

Και μιας που αναφερόμαστε στα κόκαλα, πρέπει να σας πούμε ότι το υγιές οστό είναι από τα πιο ανθεκτικά μέρη του σώματος μας. Έρευνες έδειξαν ότι ένα οστό με διαστάσεις όσο ένα σπιρτόκουτο, μπορεί να αντέξει βάρος μέχρι και 4 φορές περισσότερο από ότι αντέχει ένα μπλοκ σκυροδέματος (με παρόμοιο μέγεθος). Δηλαδή μπορεί να υποστηρίξει βάρος 9 τόνων.

Τα πεπτικά υγρά στο στομάχι είναι ισχυρότατα. Δεν υπάρχει κάτι που να μην μπορούν να λιώσουν. Έρευνες έχουν δείξει ότι μπορούν να λιώσουν ακόμη και κράματα ψευδαργύρου. Και εάν αναρωτιέστε τι συμβαίνει με τα τοιχώματα σας λέμε ότι τα τοιχώματα του στομάχου, ανανεώνονται κάθε 4 ημέρες για να μην καταστραφούν από τα ισχυρά οξέα.

Εάν κάναμε ένα παράξενο πείραμα και συγκεντρώναμε όλο το σάλιο που θα παράξει ένας άνθρωπος από την ημέρα που θα γεννηθεί μέχρι να πεθάνει, τότε θα μπορούσαμε να γεμίσουμε 2 πισίνες. Συνολικά ο άνθρωπος, στη ζωή του, θα παράξει 25.000 λίτρα σάλιου.

Είμαστε γεμάτοι τρίχες σαν χιμπατζήδες. Πραγματικά έχουμε ακριβώς τον ίδιο αριθμό τριχών με τους χιμπατζήδες, απλωμένες σε ολόκληρο το κορμί μας. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι η ανθρώπινη τρίχα εκτός από το κεφάλι και τα γεννητικά όργανα, είναι εξαιρετικά λεπτή που σχεδόν καθίσταται αόρατη, σε σχέση με τις τρίχες του χιμπατζή.

Χωρίς νερό και χωρίς τροφή δεν μπορούμε να επιβιώσουμε. Αυτό το ξέρει ο καθένας. Ειδικά χωρίς νερό στις 48 ώρες ξεκινάνε τα προβλήματα. Έχετε αναρωτηθεί πόσες ημέρες μπορούμε να ζήσουμε δίχως ύπνο; Στα 11 μερόνυχτα αϋπνίας, ο οργανισμός μας δεν αντέχει άλλο. Οι λειτουργίες του εγκεφάλου και τις καρδιάς, απορρυθμίζονται και αποχαιρετούμε τον μάταιο τούτο κόσμο.




Πώς η αλλαγή των πεποιθήσεων σας αλλάζει πραγματικά τον κόσμο γύρω σας...!!!!

Η αλλαγή αρχίζει από εμάς.
Παρατηρώ πάντα ένα βασικό σφάλμα όταν ακούω ότι οι άνθρωποι μιλάνε για την ελπίδα για αλλαγή στον κόσμο. Είναι η ιδέα ότι βλέπουμε την έννοια της αλλαγής ως κάτι που συμβαίνει έξω από εμάς, οδηγείται από κάποια απηρχαιωμένη ομάδα ελίτ επιστήμονες, εφευρέτες και ηγέτες που έρχονται με κάποια επαναστατική ιδέα που θα έθετε τον κόσμο σε μια διαφορετική πορεία.

Το σφάλμα με αυτή την ιδέα είναι ότι προέρχεται από το ίδιο καλούπι που έδωσε τη μορφή του προβλήματος στην πρώτη θέση - διαχωρισμό. 

Πιστεύουμε ότι είμαστε ξεχωριστοί από όλες τις φρικαλεότητες που συμβαίνουν σε διαφορετικές γωνιές του κόσμου, από σκιερές παγκόσμιες συμφωνίες που γίνονται προς το συμφέρον των λίγων, ξεχωριστοί από το θαυμάσιο έργο των ανιδιοτελών ειρηνευτών και εθελοντών και από τα αιματηρά χέρια των προηγούμενων γενεών μας και τα προβλήματα των επόμενων γενεών.

Πιστεύουμε ότι είμαστε αβοήθητοι, αθώοι και ανίσχυροι μπροστά σε όλα αυτά και ότι η αλλαγή που αναμένουμε «έχει» να προέλθει από άλλους, ιδιώτες, κολεκτίβες ή έθνη.

Ο πόνος του διαχωρισμού
Όταν κοιτάζουμε τον έξω κόσμο, βλέπουμε συνεχώς προβλήματα. Βλέπουμε προβλήματα στον πραγματικό κόσμο, όπως η υπερπληθυσμός, η ενεργειακή κρίση, η έλλειψη νερού, η καταστροφή του περιβάλλοντος, οι κίνδυνοι για την υγεία κλπ. 

Βλέπουμε επίσης εκφυλιστικά και αυτοκαταστροφικά πρότυπα συμπεριφοράς όπως η απληστία, ο υλισμός, η τρέλα, η γενική απογοήτευση με τον κόσμο και το σύμπαν. Εν ολίγοις, βλέπουμε τον σύγχρονο άνθρωπο να έχει χάσει την ψυχή του και να αποσυνδεθεί από το πνεύμα του και τον φυσικό κόσμο.

Όταν το σκεφτείτε, στην πραγματικότητα, όλα αυτά τα προβλήματα που βλέπουμε έχουν τις ρίζες τους στο χωρισμό. Η ανθρωπότητα φαίνεται να είναι εκτός δρόμου, διότι έχουμε διαχωριστεί από την προγονική σοφία μας, τη γοητεία μας με το μαγικό σύμπαν, με τον εαυτό μας, με την ύπαρξή μας. 

Έχουμε αυξήσει όλο και περισσότερο την ψεύτικη ιδέα της ατομικής ελευθερίας με τίμημα την ευημερία της κοινότητας. Πιστεύουμε ότι έχουμε την ελευθερία να είμαστε ξεχωριστοί από την παγκόσμια κοινότητα και τις υποθέσεις που επηρεάζουν τα εκατομμύρια. Έτσι το επαναλαμβανόμενο θέμα είναι ο διαχωρισμός.

Μια προβολή του εσωτερικού μας κόσμου
Σε άλλο επίπεδο, δεν βλέπουμε ότι ο εξωτερικός μας κόσμος, με όλες του τις ευλογίες και τα προβλήματα, είναι απλώς μια προβολή του εσωτερικού μας κόσμου, τόσο ατομικά όσο και συλλογικά. Οι πόλεμοι, οι φρικαλεότητες, η οικο-καταστροφή και η ανησυχία δεν είναι παρά μια προβολή του τι συμβαίνει εσωτερικά, σε ένα βαθύτερο ψυχικό επίπεδο. 

Η κατάσταση του κόσμου στην οποία είμαστε δεν είναι τίποτα περισσότερο από το κράτος που είμαστε εσωτερικά, σε συλλογικό επίπεδο. Για άλλη μια φορά, αισθανόμαστε ότι υπάρχει ένας διαχωρισμός μεταξύ της εσωτερικής και της εξωτερικής μας πραγματικότητας που δεν είναι παρά μια απλή ψευδαίσθηση. 

Σε μια θετική σημείωση, η καλή αλλαγή που αρχίζουμε να βλέπουμε είναι επίσης μια αντανάκλαση της αναδυόμενης αλλαγής στη συνείδησή μας, πρώτα σε μια ατομική και στη συνέχεια συλλογική κλίμακα.

Επαναπρογραμματισμός της πραγματικότητάς σας
Πιστεύω ότι η ιδέα να συνεργαστούμε είναι ότι πριν αναμένουμε οποιεσδήποτε μαζικές αλλαγές στις πληγές που βλέπουμε στον κόσμο γύρω μας, θα πρέπει να αρχίσουμε να πειραματίζουμε με την αλλαγή της άμεσης πραγματικότητας γύρω μας, εξοπλισμένη με την ιδέα ότι μπορούμε να λυγίσουμε την προσωπική μας πραγματικότητα αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τον κόσμο και αλληλεπιδρούμε με αυτό. Όπως το εικονικό απόσπασμα από τον Γκάντι πηγαίνει :

Να είναι η αλλαγή που θέλετε να δείτε
Έχουμε τη δύναμη να μεταμορφώνουμε τον εαυτό μας και τον κόσμο γύρω μας.
Ξεκινάμε να αλλάζουμε την πραγματικότητά μας όχι με το να κερδίζουμε τίποτα νέο παρά με την απελευθέρωση και την απομάκρυνση ετών κλιματισμού και αυτοπεριοριζόμενων πεποιθήσεων. 

Ακολουθούν μερικές πεποιθήσεις που πρέπει να αρχίσουμε να υιοθετούμε, ενώ αφήνουμε να ξεπεράσουν το απόλυτο αντίθετο, αν θέλουμε πραγματικά να δούμε την αλλαγή που συμβαίνει γύρω μας:

1. Είμαστε πάντα μέρος της Εξίσωσης της Ζωής
Όταν αισθανόμαστε αποσυνδεδεμένοι χάνουμε την πραγματική μας δύναμη. Αυτή η δύναμη είναι το αίσθημα της ύπαρξης του ενός με τη ζωή - ότι είναι αναπόσπαστο μέρος της εξίσωσης. Και πάλι, η ανθρώπινη «αστάθεια» είναι ότι αισθανόμαστε ξεχωριστά από τα ρεύματα της ροής ζωής μας, και αδύναμα.

Όταν επαναπροσδιορίσουμε την πεποίθηση ότι είμαστε μέρος ολόκληρου του οικοσυστήματος της ζωής με τις λεπτότητές της και τη μαγεία, δημιουργούμε μια ισχυρή εσωτερική πεποίθηση που μας επιτρέπει να εμπιστευόμαστε και να έχουμε πίστη σε ό, τι συμβαίνει. Αυτό είναι το μαγικό συστατικό για να παραμείνουμε σε αρμονία με τις υψηλότερες δυνατότητές μας και να ξεμπλοκάρουμε αυτά τα εμπόδια που μας εμποδίζουν να προχωρήσουμε και να αλλάξουμε την πραγματικότητά μας.

2. Μπορείτε να ενδυναμώσετε τον εαυτό σας και να είναι η αλλαγή που θέλετε
Είμαστε ενσωματωμένοι σε ένα σύστημα που έχει προγραμματιστεί να μας αποδυναμώσει και μας κάνει να πιστεύουμε ότι η αλλαγή συμβαίνει έξω από μας. Ωστόσο, όταν ακούμε πιο κοντά στην καρδιά μας, συνειδητοποιούμε ότι αυτή η ενδυνάμωση ή η αποδυνάμωση είναι μόνο στα χέρια μας. Αν αφήσουμε τον εαυτό μας να υποβαθμιστεί από το μηχανισμό του συστήματος, τότε αυτό είναι αυτό που δημιουργούμε.

Μεταθέτουμε την πραγματικότητά μας, αφήνοντας τον ρυθμό και τις αυτοπεριοριζόμενες πεποιθήσεις.

Εάν, από την άλλη πλευρά, αναλαμβάνουμε τη ζωή και το πεπρωμένο μας και ενθαρρύνουμε τον εαυτό μας με την ιδέα ότι μόνο έχουμε τη δύναμη να κάνουμε την αλλαγή, γυρίζουμε τα τραπέζια στο σύστημα. Αρχίζουμε να γίνουμε ελεύθερες καρδιές και ελεύθεροι στοχαστές. Τα δεσμά δεν μας δεσμεύουν πια γιατί γινόμαστε κύριοι του δικού μας πεπρωμένου.

3. Είστε συν-δημιουργός της δικής σας πραγματικότητας
Είναι μια απλή αλλά ισχυρή αλήθεια πραγματικά. Είστε ο συν-δημιουργός της δικής σας πραγματικότητας. Κοιτάξτε τη ζωή σας, την κατάσταση που βρίσκεστε τώρα - είτε καλή είτε κακή. Είχατε ένα μεγάλο λόγο να δημιουργήσετε όλα αυτά, είτε το έχετε συνειδητοποιήσει είτε όχι. 

Εφόσον είμαστε πράκτορες στη δική μας ζωής, κάνουμε επιλογές, που αλληλεπιδρούν, ονειρευόμαστε και ενεργούμε, είμαστε αναμφισβήτητα συν-δημιουργοί της δικής μας πραγματικότητας. Όσο περισσότερο πλησιάσουμε την ιδέα και συνειδητά την εκμεταλλευτούμε, τόσο περισσότερο μπορούμε να συν-δημιουργήσουμε και να αλλάξουμε τη ζωή μας θετικά.

4.Η θεραπεία είναι η απώλεια της αίσθησης της χωριστικότητας και του φόβου
Αν συνειδητά κοιτάξετε βαθιά μέσα στον εαυτό σας, θα βρείτε μια συνεχή λαχτάρα για θεραπεία. για την αποκατάσταση της ύπαρξής σας. Αυτή είναι μια συνεχής πνευματική αναζήτηση που αναζητούμε με διαφορετικούς τρόπους, σε διαφορετικούς χρόνους στη ζωή μας. 

Αυτό που πραγματικά σημαίνει αυτή η θεραπεία είναι να θυμόμαστε ποιοι είμαστε πραγματικά - η πραγματική μας δύναμη, η ανθρωπιά και η θεότητά μας ταυτόχρονα. Πάνω απ 'όλα, η επούλωση υπερβαίνει τον φόβο και την αίσθηση του ξεχωριστού.

Η θεραπεία θυμάται την πραγματική μας δύναμη, την ανθρωπιά μας και τη θεότητά μας.

Είναι σημαντικό τότε να θυμάστε πάντα ότι μπορούμε να θεραπεύσουμε τον εαυτό μας απομακρύνοντάς τον από τον φόβο και την πεποίθηση ότι είμαστε αποσυνδεδεμένοι και μόνοι μας σε ένα εχθρικό σύμπαν σε ένα όπου έχουμε πίστη ότι ανεξάρτητα από το πώς η ζωή μας κυμαίνεται και υποστηρίζεται από μια άπειρη πηγή αγάπης και εξουσίας.

5. Άλλοι είναι Σύμμαχοι στις Συνεργασίες σας
Η αίσθηση του χωρισμού συνεχίζει να ενισχύεται από την αίσθηση «εσείς και εμείς». Θεωρούμε ότι οι άλλοι μπορεί να αποτελούν απειλή για τη δική μας ευημερία και ευτυχία. Τους βλέπουμε ως πιθανούς ανταγωνιστές σε μια περιορισμένη ομάδα πόρων. Εισερχόμαστε στην νοοτροπία επιβίωσης.

Όλα αυτά είναι πολύ αντιπαραγωγικά στην καλύτερη περίπτωση. Όσο περισσότερο αφήνουμε την αίσθηση του φόβου και της χωριστικότητας (έτσι θεραπεύεται), τόσο περισσότερο βλέπουμε τους άλλους ως δυνητικούς συμμάχους και συνεισφέροντας στις δικές μας συν-δημιουργίες. 

Αυτό δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά αν αρχίσουμε από την υπόθεση ότι όλα είναι αλληλένδετα και ότι είμαστε αναπόσπαστο μέρος της εξίσωσης της ζωής..

Οι άνθρωποι που έχουν γίνει συνειδητοί συν-δημιουργοί του δικού τους πεπρωμένου γνωρίζουν την πραγματική αξία και την εξουσία σε αυτό. Κατανοούν τη σπουδαιότητα της βοήθειας, της ανταλλαγής, της εμπιστοσύνης και της διανομής, ενώ μπαίνουν μέσα. 

Κατανοούν την ανθρώπινη φύση πιο στενά, γνωρίζοντας ότι κάθε άτομο, ανεξάρτητα από το πώς η εξωτερική συμπεριφορά του μπορεί να ξεπεράσει, φέρει το ίδιο δυναμικό για τη θεραπεία τους, τους άλλους και τον κόσμο γύρω τους.

Γίνετε η αλλαγή που θέλετε να δείτε στον εαυτό σας και στον κόσμο.

6.Μπορείτε πάντα να αλλάξετε το κανάλι που συντονίζετε
Μια άλλη θεμελιώδης αλήθεια που έχει επαναληφθεί με διάφορες μορφές είναι ότι όλα είναι τελικά ενέργεια και δόνηση σε διαφορετικά επίπεδα συχνότητας. από πολύ χαμηλές, ψυχρές κραδασμούς μέχρι ανυψώσεις, συναρπαστικές συχνότητες αγάπης και ευδαιμονίας. 

Έχετε τη δύναμη και την ελευθερία να επιλέξετε ποιο κανάλι θα συντονιστείτε. Οι αρνητικές αυτο-ομιλίες , οι αυτοπεριοριζόμενες πεποιθήσεις, ο φόβος, οι κυνικοί φίλοι κ.λπ., θα σας κρατήσουν κολλημένους σε μια πραγματικότητα που δονείται με χαμηλή συχνότητα, έτσι ώστε να μιλάμε.

Από την άλλη πλευρά, ανοίγοντας την καρδιά σας σε νέες εμπειρίες και περιπέτειες, κάνοντας περισσότερα από τα πράγματα που σας αρέσει, είστε ευγνώμονες, περιβάλλετε τον εαυτό σας με συναρπαστικούς ανθρώπους και δεν φοβάστε να αγαπάτε, θα σας βοηθήσουν να μετακινηθείτε σε ένα εύρος ζώνης συχνοτήτων που θα σας κάνει προσελκύσει περισσότερο από την ίδια καλοσύνη και τον ίδιο ενθουσιασμό. Κυριολεκτικά θα σας κάνει να γίνετε η αλλαγή που θέλετε να δείτε στον εαυτό σας και στον κόσμο.

Είναι βασικά για τον συντονισμό και την προσέλκυση των δονήσεων ενέργειας που θα θέλατε να δείτε περισσότερο στην πραγματικότητά σας. 

Έτσι, ενώ συντονίζετε σε υψηλότερες συχνότητες και συντονίζεστε από τις χαμηλότερες, συν-δημιουργείτε μια σημαντική και θετική προσωπική πραγματικότητα η οποία τελικά προβάλλεται και εκδηλώνεται στον κόσμο. Το αποτέλεσμα είναι ότι θα δημιουργούσατε την αλλαγή που θέλετε να δείτε σε αυτόν τον κόσμο. Σε συλλογικό επίπεδο, αυτή θα είναι η αρχή μιας νέας γης.




Αυτό το άρθρο Πώς η αλλαγή των πεποιθήσεων σας αλλάζει πραγματικά τον κόσμο γύρω από σας, δημοσιεύθηκεστοUPLIFT Από τον Gilbert Ross.

Σώμα : Κάθε πότε ξαναγεννιέται...!!!!

Κρίνοντας από την ικανότητα του δέρματος να επουλώνει τις πληγές του, αλλά και από το γεγονός ότι τα νύχια και τα μαλλιά μας μακραίνουν, αντιλαμβανόμαστε ότι κάποια κύτταρα του σώματός μας συνεχώς ανανεώνονται. 

Πόσοι από εμάς, όμως, γνωρίζουμε ότι η ανανέωση αποτελεί βασικό στοιχείο των περισσοτέρων ιστών του ανθρώπινου οργανισμού;

Ας γνωρίσουμε 10 σημεία του σώματός μας που βρίσκονται σε συνεχή διαδικασία αναγέννησης, καθώς και τον ρυθμό ανασχηματισμού τους.

Αναγέννηση = καλύτερη λειτουργία
Κάθε ιστός του σώματός μας (π.χ. οι πνεύμονες, το συκώτι, το έντερο) επιτελεί εξειδικευμένες λειτουργίες, οι οποίες οδηγούν στην αναπόφευκτη φθορά και καταστροφή του. Έτσι, λοιπόν, η αντικατάσταση των ιστών αυτών μέσω της ανανέωσης των κυττάρων τους κρίνεται απαραίτητη και εξυπηρετεί τη συνέχεια της σωστής λειτουργίας τους. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, κάθε κύτταρο του σώματος έχει διαφορετικό ρυθμό ανανέωσης από τα υπόλοιπα, ενώ η διαδικασία αναγέννησής τους διαφέρει ανάλογα με την ηλικία, τη φυλή και τη γενικότερη φυσική κατάσταση του οργανισμού. 

Μάλιστα, όταν υπάρχει απόλυτη ανάγκη, ο ρυθμός ανανέωσης των ιστών γίνεται με πιο γρήγορους ρυθμούς από το φυσιολογικό. Για παράδειγμα, σε περιπτώσεις αναιμίας, τα ερυθρά αιμοσφαίρια αναπληρώνονται σε λιγότερο από 120 ημέρες, ενώ το καλοκαίρι η ανανέωση του δέρματος επιταχύνεται για την καλύτερη προστασία του από τον ήλιο.

Νέο αίμα κάθε 120 ημέρες
Τα ερυθρά αιμοσφαίρια, τα οποία παράγονται στον μυελό των οστών και έχουν ως βασική τους λειτουργία τη μεταφορά οξυγόνου από τους πνεύμονες προς όλους τους ιστούς του σώματος, καθώς και την απομάκρυνση των άχρηστων συστατικών από αυτούς, ζουν κατά μέσο όρο 4 μήνες. 

Στομάχι 2 εβδομάδων
Τα επιθηλιακά κύτταρα του βλεννογόνου του στομάχου υφίστανται μεγάλη φθορά λόγω της διαδικασίας της πέψης και γι’ αυτό αντικαθίστανται από νέα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Χάρη σε αυτήν την αναγεννητική ικανότητα των κυττάρων, ο βλεννογόνος ανανεώνεται περίπου κάθε 15 ημέρες. 

Καινούργιο συκώτι σε 5 μήνες
Το συκώτι, χάρη στο γεγονός ότι τροφοδοτείται με αίμα πλούσιο σε οξυγόνο, ανανεώνεται κατά προσέγγιση κάθε 150 ημέρες. Στην περίπτωση, βέβαια, της χρόνιας κατάχρησης αλκοόλ, το συκώτι δεν αντικαθίσταται από νέα λειτουργικά κύτταρα, αλλά από ουλώδη ανώφελο ιστό (ίνωση), με αποτέλεσμα σταδιακά να αχρηστεύεται. 

Πρόκειται για την κίρρωση του ήπατος, γνωστή πάθηση που προκαλεί μη αναστρέψιμες βλάβες στο συκώτι και η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στον θάνατο. 

Με γεια τους… πνεύμονες! 
Οι πνεύμονες διαθέτουν μια μεγάλη ποικιλία κυττάρων, τα οποία ανανεώνονται με διαφορετικούς ρυθμούς. Οι κυψελίδες, που εξυπηρετούν την ανταλλαγή οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα, έχουν μια σταθερή περίοδο αναγέννησης που διαρκεί ένα χρόνο. 

Αντίθετα, τα επιθηλιακά κύτταρα, που βρίσκονται στην επιφάνεια των πνευμόνων, ανανεώνονται κάθε 2-3 εβδομάδες. Το εμφύσημα, μια χρόνια προοδευτική πάθηση των πνευμόνων, μπορεί να ακυρώσει την αναγεννητική τους ιδιότητα.

Νέο έντερο σε λίγες ημέρες
Τα επιθηλιακά κύτταρα που καλύπτουν την εσωτερική επιφάνεια του εντέρου και τα οποία το βοηθούν να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά των τροφών έχουν διάρκεια ζωής μόλις λίγων ημερών. 

Οι ειδικοί, λοιπόν, εξηγούν ότι η ανανέωσή τους επηρεάζεται από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες, οι πιο σημαντικοί από τους οποίους είναι οι διατροφικές μας συνήθειες, η συχνότητα των κενώσεων, καθώς και η χρήση αντιβιοτικών. 

Καλορίζικος ο εγκέφαλος
Σε αντίθεση με την αντίληψη που επικρατούσε παλαιότερα, σήμερα γνωρίζουμε ότι ο εγκέφαλος διατηρεί έναν μεγάλο βαθμό πλαστικότητας σε κάθε ηλικία. Αυτό σημαίνει ότι δημιουργεί καινούργια κύτταρα ακόμη και στους ηλικιωμένους ή τους πάσχοντες από κάποια νευροεκφυλιστική πάθηση (π.χ. τη νόσο Αλτσχάιμερ). 

Ειδικότερα, ο οσφρητικός βολβός, που ελέγχει την αίσθηση της όσφρησης, και ο ιππόκαμπος, που σχετίζεται με τη μνήμη και τη μάθηση, είναι δύο περιοχές του εγκεφάλου που αναγεννώνται. 

Καινούργια οστά κάθε δεκαετία
Οι ειδικοί δεν μπορούν να προσδιορίσουν με ακρίβεια τον ρυθμό ανανέωσης των οστών, ακριβώς επειδή η διαδικασία δεν είναι ορατή, ωστόσο γνωρίζουν ότι η ηλικία τους δεν ξεπερνά τα 10 χρόνια. Σχεδόν κάθε δεκαετία τα παλιά οστά διασπώνται από κύτταρα που ονομάζονται οστεοκλάστες και αντικαθίστανται από νέα οστά, που δημιουργούν τα κύτταρα που ονομάζονται οστεοβλάστες. 

Η μία κατηγορία κυττάρων δεν αντικαθιστά την άλλη, ωστόσο αυτή που υπερισχύει επηρεάζει την κατάσταση του σκελετού. Στη μέση ηλικία, η διαδικασία ανανέωσης επιβραδύνεται σημαντικά, με αποτέλεσμα τα οστά να γίνονται πιο λεπτά και να εμφανίζονται προβλήματα οστεοπενίας και οστεοπόρωσης. 

Οι κάλυκες που αναγεννώνται
Οι γευστικοί κάλυκες, που αποτελούν τα αισθητήρια όργανα της γεύσης και οι οποίοι εκτός από τη γλώσσα βρίσκονται στον ουρανίσκο και τον φάρυγγα, διαθέτουν αισθητικά κύτταρα που ανανεώνονται κατά μέσο όρο κάθε βδομάδα. Η αντικατάστασή τους από καινούργια επηρεάζεται από το κάπνισμα, καθώς και από την ύπαρξη λοιμώξεων.

Νεανική επιδερμίδα σε 15 ημέρες
Η έκθεση στον ήλιο, στη ρύπανση και σε διάφορες χημικές ουσίες, το κάπνισμα και η κακή διατροφή επιβαρύνουν καθημερινά το δέρμα μας, που αποτελεί και το μεγαλύτερο όργανο στο σώμα μας. Η προστασία του από όλους αυτούς τους παράγοντες γίνεται με την ανανέωση των κυττάρων της επιδερμίδας, η οποία επαναλαμβάνεται κάθε 15 ημέρες. 

Με την πάροδο του χρόνου, η παραγωγή της ελαστίνης και του κολλαγόνου - των δύο δομικών συστατικών του δέρματος- μειώνεται και επομένως η διαδικασία ανάπλασής του επιβραδύνεται. 

Ανανέωση από την κορυφή μέχρι τα νύχια
Με δεδομένο ότι τα νύχια μεγαλώνουν περίπου 3-4 χιλιοστά τον μήνα, η πλήρης ανάπλαση ενός νυχιού στα δάχτυλα του χεριού ολοκληρώνεται σε 5-6 μήνες, ενώ για το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού απαιτούνται 14-18 μήνες. 

Σε γενικές γραμμές, πάντως, τα νύχια μεγαλώνουν 3 φορές πιο γρήγορα στα χέρια και η εξήγηση βρίσκεται στο γεγονός ότι τα χρησιμοποιούμε περισσότερο και επομένως η αναπαραγωγή της κεράτινης στιβάδας σε αυτά γίνεται με γρήγορο τρόπο, ώστε να προστατεύεται καλύτερα το δέρμα. 

Σε ό,τι αφορά τα μαλλιά, η ζωή μιας τρίχας στις γυναίκες με μακριά μαλλιά ανέρχεται στα 6 χρόνια (μεγαλώνει 1 εκ. κάθε μήνα), ενώ στους άνδρες στα 3 χρόνια. Στο τελευταίο της στάδιο, η τρίχα πέφτει, ωστόσο η ρίζα της εξακολουθεί να υπάρχει και ύστερα από ένα χρονικό διάστημα γεννιέται νέα τρίχα. 

Οι ελπίδες στα βλαστοκύτταρα
Η θεραπεία με τα βλαστοκύτταρα δίνει τη δυνατότητα στους επιστήμονες να επιτύχουν την αναγέννηση όλων των ιστών, ακόμη και της καρδιάς, των αρθρώσεων και των νεύρων που δεν μπορούν να ανανεωθούν και οι οποίοι, όταν υφίστανται βλάβη, δεν αντικαθίστανται από νέα λειτουργικά κύτταρα, αλλά από ουλώδη ιστό, που δεν έχει καμία λειτουργική αξία.

Τα βλαστοκύτταρα είναι κύτταρα που βρίσκονται σε αρχικό στάδιο, τα οποία μπορούν να εξειδικευθούν σε οποιαδήποτε λειτουργία χρειάζεται ο οργανισμός (μυϊκή, αναπνευστική κ.λπ.). 

Τα κύτταρα που δεν ανανεώνονται
Ελάχιστα σημεία του σώματός μας παραμένουν αμετάβλητα σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας και πρόκειται για τα εξής : 

* Την παρεγκεφαλίδα, περιοχή του εγκεφάλου που βρίσκεται στο πίσω μέρος του κεφαλιού και, μεταξύ άλλων, εμπλέκεται στον έλεγχο της κίνησης. H ανάπτυξή της ολοκληρώνεται μερικούς μήνες μετά τη γέννηση και δεν ανανεώνεται ξανά. 

* Τα οπτικά νεύρα, με μοναδική εξαίρεση τον κερατοειδή χιτώνα. 

* Τα δόντια. 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ τον κ. ΣΤΕΛΙΟ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ, ειδικό παθολόγο, και την κ. ΟΛΓΑ ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ, γνωστική νευροψυχολόγο στο Ιατρείο Μνήμης του «ΥΓΕΙΑ».




Βάσω Παπασούλη