Σάββατο 3 Ιουνίου 2023

Η ζωή έχει έναν κανόνα: Ποτέ μην τα παρατάς…!!!

Κι έρχεται η στιγμή στη ζωή που πραγματικά καταλαβαίνεις ότι όλα για κάποιο λόγο γίνονται.

Μερικές φορές, δεν μπορούμε να το κατανοήσουμε πλήρως, επειδή μάλλον δώσαμε βάση στο τι χάσαμε κι όχι σ’ αυτό που πραγματικά κερδίσαμε. Λίγη, ίσως, παραπάνω εμπειρία.

Η ζωή έχει τα πάνω, τα κάτω, τα πολύ πάνω και τα πολύ κάτω της. Ο κόσμος υπακούει πλέον σε δύο επίπεδα, το ψεύτικο και το «πολύ ψεύτικο για να είναι αληθινό» καθώς κάπου εκεί ανάμεσα κρύβεται η αλήθεια. Ίσως το πραγματικό «εγώ» μας.

Τελειωμένες καταστάσεις που μας κράτησαν πίσω κι άνθρωποι με αρκετή μιζέρια που πέρασαν από πάνω μας. 

Όμως, το λάθος μας ήταν το ίδιο το σκεπτικό μας, διότι νομίζαμε ότι ήταν δικές μας επιλογές και άτομα που εμείς διαλέξαμε να έχουμε δίπλα μας. Απλώς, ήταν μια ακόμη πλάνη του μυαλού μας για να κρυφτούμε πίσω από τον υποτιθέμενο εγωισμό μας.

Στην πορεία το χάσαμε λίγο, μαζί και τον εαυτό μας. Μετά από κόπο τον ξαναβρήκαμε, νιώθαμε άδειοι κι αναρωτιόμασταν πού βρισκόμαστε. Νομίζαμε ότι κάναμε το σωστό, βλέποντας μόνο την πραγματική λάμψη των άλλων.

Προσπαθήσαμε απεγνωσμένα να αναδύσουμε στην επιφάνεια τον καλό τους, αληθινό εαυτό, ενώ στην ουσία πνίγαμε τον εαυτό μας περισσότερο. Είτε ήταν οικογένεια, είτε ήταν σχέση. 

Και στο τέλος προδοθήκαμε από τον ίδιο μας τον εαυτό.

Τώρα τι κάνουμε; Κρύβουμε τον εαυτό μας πίσω από μια λευκή, ανέκφραστη μάσκα, γεμάτη από εγωισμό και το συναίσθημα των απωθημένων να μας κυβερνούν.

Είμαστε εμείς πλέον; Όχι. Απλώς υπάρχουμε κάπου εκεί μέσα. Πώς τολμάμε; Πώς έχουμε αυτή τη δύναμη; Να ζούμε κάπου εκεί μέσα…

Εμείς είμαστε οι κυρίαρχοι του εαυτού μας. Χωνέψτε το! Και προχωρήστε παρακάτω. Πάρτε βαθιά ανάσα και σηκώστε το κεφάλι ψηλά. Ξέρω πονάει, ειδικά το αίσθημα ότι σου ξεριζώνεται η καρδιά. Αλλά αυτό είναι η ανθρωπιά και δεν πρέπει να κλείνουμε αυτόν τον διακόπτη.

Το δικαίωμα να νιώθουμε, μας δόθηκε με το που γεννηθήκαμε αλλιώς δε θα υπήρχαμε και πρέπει να νιώθουμε τυχεροί γι αυτό, διότι κάποιοι, δεν μπορούν. 

Είτε γιατί έτσι έγιναν από αυτά που πέρασαν, είτε γιατί δεν τους το επιτρέπει η φυσιολογία τους. Οπότε, αφήστε το να σας κατακλύσει, να γίνεται ένα μ’ αυτό. Είτε είναι πόνος, είτε είναι χαρά. Μην το παλεύετε, γιατί είναι δυνατότερο από εσάς και κομμάτι του εγώ σας.

Μπορεί να νιώσατε σκληροί κι ότι τίποτα δεν μπορεί να σας ρίξει κάτω, αλλά γίνατε ένα με τη μάζα των πληγωμένων.

Δεν έχει σημασία πόσες φορές πληγωθήκατε. Σημασία έχει πόσα καταφέρατε να μάθετε απ’ αυτή την κατάσταση. Δεν έχει σημασία πόσες φορές πέσατε κάτω. Σημασία έχει πόσες φορές σηκωθήκατε με το κεφάλι ψηλά.

Δε θα ξεχάσεις τι συνέβη… Γιατί το παρελθόν ποτέ δεν πέθανε, δεν είναι καν παρελθόν. Ζει μαζί σου, αλλά μην το αφήνεις να ζει εις βάρος σου. Διότι, έτσι πληγώνεις τους άλλους όπως σε πλήγωσαν.

Προχώρα, μη σταματάς. Ήταν μια ακόμη δύσκολη στιγμή. Κάτι ή κάποιος θα έρθει και για σένα. Αργά ή γρήγορα. Δεν έχει σημασία.

Έρχεται πάντα μια στιγμή στη ζωή που πρέπει να σταματήσεις να διασχίζεις ωκεανούς γι ανθρώπους που ούτε καν πήδηξαν μια λακκούβα νερό για σένα.

Η ζωή έχει έναν κανόνα: Ποτέ μην τα παρατάς!




Αριστείδης Τσοπανάς

Κρυφή Δύναμη…!!!

Δεν έχει μέλλον για μένα αυτός ο κόσμος. Ζούμε τις τελευταίες, απεγνωσμένες προσπάθειες του να επιβληθεί, να παραμείνει. Ακόμα και από σάπια απομεινάρια, μιας στείρας ηθικής που πλέον δεν παράγει, μόνο καταστρέφει.

Λογοδοτεί, αλλά δεν το αναγνωρίζει.

Καίει αλύπητα κάθε αγνότητα, την αθωότητα, οτιδήποτε Δίκαιο.

Ασελγεί στους πιο αγνούς και ανώτερους ρόλους που Υπηρετούν τη Ζωή.

Καταδικάζει τις λέξεις, τα νοήματα, σε φτηνά λογικοφανή επιχειρήματα, που χρειάζονται σωρεία αναλύσεων και «τεκμηριώσεων» για να αποκτήσουν την χαμένη ουσία, έστω και κούφια.

Παγώνει το συναίσθημα από την κακοποίηση της Αλήθειας. Αιμορραγεί η ψυχή που κουβαλά το βάρος της μνήμης, όλων των εμπειριών. Και είναι η «στιγμή» επείγουσα, σημαντική, μοναδική…

Κάτι άλλο πρέπει να αναδυθεί, να υπάρχει. Έξω από θρησκείες, ηθικές, φοβίες και τις όποιες προσπάθειες ελέγχου.

Το Πνεύμα κρυστάλλινο, καθαρό, που προσφέρει υπεράνθρωπες δυνάμεις σε όλα τα επίπεδα. Αόρατο στους χαμένους, παρανοημένο στους φοβικούς.

Ανάμεσα στις φωτιές, τη βία, την υπερκατανάλωση νοητικής λειτουργίας, τον πόνο και όλες τις εικονικές κολάσεις, η Παρουσία Του παραμένει αδιαμφισβήτητη, ακέραιη, συνεχής.

Πόσο γελοίοι είναι οι άνθρωποι που πίστεψαν πως δικαιούνται και μπορούν να αγνοούν το Δίκιο, την Αθωότητα, την Αλήθεια, πέρα από κάθε πλευρά.

Ποτέ δεν είμαστε έτοιμοι για την Ύψιστη Μάχη μας, για να αναλάβουμε ΠΛΗΡΩΣ το σκοπό της Ζωής μας.

Κάθε στιγμή κρίνονται τα πάντα: η Βούλησή μας, η θέαση μας, η Διάκριση μας.

Είμαστε μόνοι αναγκαστικά με συνοδοιπόρο τον Εαυτό μας, αν έχει κατακτηθεί η σύνδεση αυτή.

Δεν έχουμε το δικαίωμα να παραιτηθούμε, να δειλιάσουμε, να παρασυρθούμε. Ως τιμή στους προγόνους μας, σε όλες τις μέχρι στιγμής εμπειρίες μας, δεν έχουμε πλέον οπουδήποτε να κρυφτούμε.

Κάθε στιγμή περικλείει την αιωνιότητα καθώς τα πάντα μετατρέπονται σε κάθε κλάσμα του δευτερολέπτου, μακριά από τον οποιονδήποτε έλεγχο της γραμμικής μας, εγωιστικής σκέψης.

Λόγια διαφορετικά, γιατί η εμπειρία δεν καταχωρείται σε λέξεις. Είναι ανίκανη η γραμμική γραφή να περιγράψει, να τεκμηριώσει επαρκώς.

Η ψυχή όμως καταγράφει τα πάντα. Το πνεύμα διακρίνει και εκδηλώνεται… Η ατόφια μεγαλοπρέπεια δεν χρειάζεται φαντασμαγορικά θεάματα…




Χριστιάνα Σοφία

Κάθε στιγμή, κάθε μέρα, είσαι εκεί που προορίζεσαι να είσαι…!!!

Σταμάτα να υπέρ-αναλύεις, να αμφισβητείς και να ανησυχείς για το αν βρίσκεσαι στην σωστή πορεία ή όχι. Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους. Σταμάτα να πιστεύεις πως δεν είσαι εκεί που θέλεις επειδή δεν είσαι αρκετά καλός/ή.

Επειδή τώρα βρίσκεσαι ακριβώς εκεί που πρέπει. Ακόμα και αν δεν μπορείς να το δεις - είναι αλήθεια.

Χρειάστηκαν πολλές στιγμές, μέρες, μήνες, χρόνια και αποφάσεις για να φτάσεις εδώ. Χρειάστηκαν χρόνια, πόνος, χαμόγελα, λάθη, αγώνες, καλές μέρες, κακές μέρες… αλλά είσαι εδώ. Το εδώ είναι εντάξει. Το εδώ είναι καλό. Είναι εκεί που προοριζόσουν να βρίσκεσαι.

Δεν ξέρω γιατί, αλλά για κάποιον λόγο λέμε στον εαυτό μας πως το σημείο όπου βρισκόμαστε στην ζωή δεν είναι αρκετό. 

Πως πρέπει να κάνουμε περισσότερα, να κουραστούμε περισσότερο για να φτάσουμε το επίπεδο που έχουμε στο μυαλό μας. Έτσι, τιμωρούμε τον εαυτό μας. Αντί να είμαστε ευγνώμονες για όλα όσα ξεπεράσαμε για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο - δεν επιβραβεύουμε τον εαυτό μας.

Το θέμα είναι πως συχνά ξεχνάμε ότι κάθε βήμα που κάνουμε είναι ένα κομμάτι του ταξιδιού μας. Πάντα θα υπάρχουν δυσκολίες και εμπόδια στην πορεία μας. Πάντα θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Έτσι είναι. 

Μερικές φορές δεν μας αρέσει το που είμαστε, αλλά σε αυτές τις στιγμές είναι σημαντικό να πιστεύουμε πως όλα είναι εντάξει και πως προχωράμε μπροστά.

Όλα είναι και θα είναι εντάξει. Απλώς χρειάζεται να το πιστέψεις, όπως και να πιστέψεις στον εαυτό σου.

Κάθε στιγμή, κάθε μέρα είσαι εκεί που προοριζόσουν να είσαι. Έπρεπε να κουραστείς. Έπρεπε να κολλήσεις κάπου. Έπρεπε να νιώσεις πως σχεδόν δεν κινείσαι. Έπρεπε, επειδή όλες αυτές οι μέρες που νιώθεις έτσι θα περάσουν και θα οδηγήσουν σε κάτι όμορφο.

Όπως ακριβώς έχεις στιγμές ισορροπίας και απολαμβάνεις την επιτυχία, ξέρεις ότι κάποια στιγμή θα περάσουν.

Βλέπεις όλα είναι κομμάτι αυτού του ταξιδιού που λέγεται ζωή. Χρειάζεσαι τα πάντα - και τις καλές και τις κακές εμπειρίες. Μόνο πρέπει να υπενθυμίζεις στον εαυτό σου πως είσαι εντάξει εκεί που είσαι. Πρέπει να λες στον εαυτό σου να είναι θαρραλέος, δυνατός και αποφασισμένος να περάσει κάθε εμπόδιο που εμφανίζεται.

Πρέπει να σταματήσεις να λες στον εαυτό σου πως έχεις αποτύχει. Πρέπει να σταματήσεις να λες στον εαυτό σου πως δεν θα τα καταφέρεις. Επειδή δεν είναι αλήθεια. Θα τα καταφέρεις. Θα φτάσεις εκεί που θες.

Αυτή τη στιγμή μαζεύεις σοφία, μαθήματα και γνώση από τις εμπειρίες σου. Κάθε επώδυνη κατάσταση στην οποία νομίζεις ότι καταρρέεις, σε κάνει πιο δυνατό άτομο.

Επομένως, σταμάτα. Σταμάτα να αναρωτιέσαι. Σταμάτα να αμφισβητείς. Σταμάτα να ανησυχείς πως δεν είσαι εκεί που θες. Σταμάτα αυτή την εμμονή. 

Δεν έχεις ηττηθεί ούτε έχεις καταρρεύσει. Είσαι κάποιος που συνεχώς εξελίσσεσαι, μαθαίνεις αλλάζεις και γίνεσαι το άτομο που προορίζεσαι να είσαι.

Είσαι ένα εκπληκτικό και δυνατό άτομο. Εμπιστεύσου την διαδικασία. Σημαντικότερα, εμπιστεύσου τον εαυτό σου.




Μαγεία Τ.

7 πεποιθήσεις που σας εμποδίζουν να αναπτυχθείτε…!!!

Υπάρχει μια δημοφιλής έκφραση που πιθανώς έχετε ακούσει πολλές φορές: «Είναι όλα μέσα στο μυαλό σου». 

Ακόμα και αν αυτό είναι αλήθεια, φαίνεται ότι κάποιοι από εμάς χάνουν την όψη της μεγάλης αλήθεια που κρύβεται μέσα μας: οι σκέψεις ελέγχουν την ζωή σας, προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο.Στην πραγματικότητα, ορισμένες πεποιθήσεις μπορούν πραγματικά να σας εμποδίσουν να αναπτυχθείτε.

Ορίστε ένα παράδειγμα που το δείχνει καθαρά. Φανταστείτε ότι κάποιος πιστεύει τυφλά σε ένα φυλαχτό καλής τύχης. Μια μέρα το χάνει και νιώθει ότι όλα αρχίζουν να πηγαίνουν στραβά. 

Μπορεί ένα κολιέ ή ένα βραχιόλι να καθορίσει πραγματικά την πορεία της ζωής σας; Αν το σκεφτείτε λογικά, θα πείτε όχι αλλά το άτομο που το φορά πιστεύει σε αυτό και δεν το αμφισβητεί καθόλου.

Από την εξωτερική μεριά είναι εύκολο να δούμε πως αυτό το είδος πεποίθησης σας εμποδίζει να αναπτυχθείτε. Αλλά δεν φαίνεται έτσι στους ανθρώπους με αυτές τις πεποιθήσεις. 

Μπορεί να υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν πιστεύουν στα φυλαχτά τύχης αλλά πιστεύουν σε άλλες ιδέες που έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Εδώ βρίσκονται 7 από αυτές.

«Είναι πιο εύκολο να πιστεύεις παρά να σκέφτεσαι. Γι αυτό υπάρχουν τόσοι πιστοί.» - Ανώνυμος

1. «Μου λείπει κάτι»
Αυτή η πεποίθηση σας εμποδίζει να αναπτυχθείτε επειδή χάνετε το νόημα. Είναι χαρακτηριστικό των ανθρώπων που λένε ότι δεν είναι αρκετά έξυπνοι ή πλούσιοι. Και νομίζουν ότι αυτό το χαμένο πράγμα είναι αυτό που τους εμποδίζει να ευτυχήσουν.

Αλλά είναι προφανώς μια λανθασμένη πεποίθηση. Το μόνο που κάνει είναι να κατευθύνει την προσοχή τους μακριά από το πραγματικό πρόβλημα: να δεχτούν τον εαυτό τους. Τα εξωτερικά πράγματα δεν εγγυώνται καμία ευτυχία. Και κάθε άνθρωπος έχει ορισμένες θετικές ιδιότητες που δεν έχουν οι άλλοι.

2. Η σκέψη ότι είναι καλύτερο να μην αισθάνεστε
Η εμπειρία ενός δυνατού συναισθήματος αφήνει σημάδια. Αλλά για ορισμένους ανθρώπους αυτά τα σημάδια είναι πολύ βαθιά. Το μόνο που θέλουν είναι να σταματήσουν να υποφέρουν και να νιώθουν πόνο. 

Αυτή η επιθυμία είναι τόσο έντονη, ώστε μπορεί να τους οδηγήσει στην δραστική απόφαση «να σταματήσουν να αισθάνονται».

Φυσικά, αυτό είναι αδύνατο. Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι ότι αναστέλλουν τα συναισθήματα τους τόσο πολύ κι έτσι είναι σαν να μην αισθάνονται. 

Ωστόσο, έτσι δεν βιώνουν πολλές θαυμάσιες εμπειρίες και δεν μπορούν να μάθουν να αντιμετωπίζουν τα βάσανα που θα εμφανιστούν στην ζωή τους αργά ή γρήγορα.

3. Υποθέτετε ότι αν είστε καλύτεροι από τους άλλους θα είστε ευτυχισμένοι
Σε αυτή την περίπτωση, οι άλλοι άνθρωποι είναι αντικείμενα με τα οποία συγκρίνετε τον εαυτό σας. Είναι μια μέτρηση του εγωισμού σας. Αν τους υπερβείτε, θα νιώσετε χαρούμενοι με τον εαυτό σας. 

Αν δεν το κάνετε, θα είστε απογοητευμένοι και ενοχλημένοι. Αυτό σας εμποδίζει να αναπτυχθείτε επειδή σας οδηγεί να βλέπετε τις σχέσεις με τους ανθρώπους ως ανταγωνισμό. Κανείς δεν είναι καλύτερος ή χειρότερος από οποιονδήποτε άλλο.

4. «Η ζωή μου είναι πιο δύσκολη από των άλλων»
Αυτό είναι γνωστό ως «θυματοποίηση». Είναι μια ψευδής πεποίθηση που σας οδηγεί στο να πιστεύετε ότι είστε πάντα σε χειρότερη κατάσταση από τους άλλους. Νομίζετε ότι μόνο εσείς υποφέρετε τόσο πολύ ή ότι μόνο εσείς έχετε τόσα πολλά προβλήματα.

Είναι μια εγωκεντρική πεποίθηση και προσπαθεί να δικαιολογήσει την ταλαιπωρία ή την απογοήτευση σας. Η αλήθεια είναι πως όλοι έχουν ευτυχία και πόνο στη ζωή τους. Το να μετρήσετε το πόσο έντονος είναι ο πόνος στον καθένα είναι αδύνατο.

5. Σκέφτεστε ότι αν πάρετε κάτι θα είστε ευτυχισμένοι
Πάνω απ’όλα η ευτυχία είναι μια στάση και ένα εσωτερικό συναίσθημα. Δεν εξαρτάται από κανένα αντικείμενο ή γεγονός. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια καλή ισορροπία στη ζωή. Σημαίνει επίσης την ανάπτυξη της ταπεινότητας, της μετριοφροσύνης, της αισιοδοξίας και της ελπίδας.

Δεν θα είστε περισσότερο ή λιγότερο χαρούμενοι από κάτι εξωτερικό. Αυτό είναι το είδος της πεποίθησης που σας εμποδίζει να αναπτυχθείτε ως άτομο. Δεν θα νιώσετε πιο συνειδητοποιημένοι- με ένα νέο αυτοκίνητο ή με έναν νέο σύντροφο. Η ευτυχία είναι είτε μέσα σας είτε πουθενά αλλού.

6. Πείθετε τον εαυτό σας ότι η ζωή είναι ταλαιπωρία
Ίσως έχετε ακούσει αυτό: δεν μπορείτε να επιλέξετε τα προβλήματα σας αλλά μπορείτε να διαλέξετε αν θα υποφέρετε ή όχι λόγω αυτών. Κάποιοι άνθρωποι βλέπουν τις δυσκολίες ως προκλήσεις, μια ευκαιρία να πιέσουν τον εαυτό τους για να γίνουν καλύτεροι. Άλλοι πιστεύουν ότι φέρνουν μόνο αρνητικότητα.

Αυτή η δεύτερη περίπτωση είναι μια πεποίθηση που περιορίζει την ανάπτυξη σας. Υποθέτοντας ότι η ταλαιπωρία είναι φυσιολογική, ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή, ότι η ζωή είναι στην πραγματικότητα μια κοιλάδα δακρύων και ότι απλά πηγαίνετε από τον έναν πόνο στον άλλο… καταλήγετε να σκέφτεστε ότι τα καλά πράγματα σημαίνουν πως κάτι χειρότερο θα έρθει.

7. Πιστεύετε πως κάτι ή κάποιος μπορεί να εξηγήσει τον πόνο σας
Υπάρχουν άνθρωποι που αποφασίζουν να εξηγήσουν τις απογοητεύσεις ή τους περιορισμούς τους χρησιμοποιώντας εξωτερικούς παράγοντες ως δικαιολογία. Νομίζουν ότι αν δεν ήταν οι γονείς τους, ή η ανεργία, ή η αδικία του κόσμου θα ήταν εντελώς χαρούμενοι. 

Με μια λέξη, κατηγορούν τον έξω κόσμο γι αυτό που αισθάνονται μέσα τους. Αυτό όμως είναι λάθος. Οι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να ξεπεράσουν τα εμπόδια, εφόσον προσπαθήσουν.

Όπως μπορείτε να δείτε, είναι εύκολο να παγιδευτείτε σε πεποιθήσεις που σας εμποδίζουν να αναπτυχθείτε. Χωρίς να το συνειδητοποιείτε, ερμηνεύετε τα πάντα με κάποιον από αυτούς τους τρόπους. 

Στο τέλος, απλώς σας κρατούν κολλημένους και δεν σας αφήνουν να δείτε τους ευρείς ορίζοντες που έχετε όλοι γύρω σας. Μην τους αφήσετε.




Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023

Πώς να αποφύγεις τους χειριστικούς ανθρώπους…!!!

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από τους χειριστικούς ανθρώπους, οι οποίοι χρησιμοποιούν κάθε επιδέξιο, άδικο και ύπουλο μέσο προκειμένου να εκμεταλλευτούν μία κατάσταση προς όφελός τους. 

Για καλή μας τύχη όμως, οι χειριστικοί άνθρωποι πέφτουν στην παγίδα να χρησιμοποιούν ξανά και ξανά συγκεκριμένες εκφράσεις προκειμένου να πραγματοποιήσουν τον απώτερο σκοπό τους. 

Οι φράσεις αυτές είναι όμως τόσο κοινές που με το που τις ακούσετε, σας συνιστούμε απλώς να χαμογελάσετε, να κόψετε την κουβέντα και να το βάλετε στα πόδια.

• «Παρεξήγησες τα λεγόμενά μου»

Όταν ένας χειριστικός άνθρωπος ξεστομίσει την παραπάνω ατάκα σημαίνει πως πιάστηκε επ’ αυτοφώρω την στιγμή που έλεγε παράλογα ή ύποπτα πράγματα, τα οποία δεν βγάζουν κανένα νόημα. Σπεύδουν τότε να ισχυριστούν πως τα λεγόμενα τους παρερμηνεύτηκαν ώστε να δημιουργήσουν μια αίσθηση αμφιβολίας. 

Τα χειριστικά άτομα είναι μανούλες στο να δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα και σύγχυση και συνήθως την γλυτώνουν προσπαθώντας να μπερδέψουν τον ακροατή. 

Αν στο περιβάλλον σας έχετε κάποιον που συνεχώς υποστηρίζει πως άλλα εννοεί και άλλα καταλαβαίνετε τότε μάλλον το λάθος δεν είναι δικό σας.

• «Φέρεσαι τελείως παράλογα!»

Ο στόχος και πάλι είναι ξεκάθαρος, η δημιουργία αμφιβολίας και σύγχυσης. Το μόνο διαφορετικό από την προηγούμενη ατάκα είναι ότι αυτή αποτελεί ευθεία επίθεση προς τις πνευματικές σας ικανότητες. Ναι, καλά διαβάσατε, πρόκειται για μια άμεση και ξεκάθαρη επίθεση… Κανείς δεν λέει κάποιον τρελό ή παράλογο για κανένα άλλο λόγο παρά για να τον πληγώσει.

• «Μα είσαι τόσο ευαίσθητος/η!»

Μην γελιέσαι, δεν είσαι. Είσαι ένα απόλυτα λογικό άτομο, το οποίο κάποιος προσπαθεί να χειραγωγήσει. Ακόμα και να είσαι όντως ευαίσθητος δεν υπάρχει τίποτα το κακό σε αυτό. Οι ευαίσθητοι άνθρωποι είναι εκείνοι που τις περισσότερες φορές πέφτουν θύματα χειρισμού καθώς νοιάζονται και τείνουν να συμπαραστέκονται και να παρηγορούν τους άλλους.

• «Δεν μου αρέσουν τα δράματα!»

Ναι, καλά! Αντιθέτως τα χειριστικά άτομα είναι εξπέρ στο δράμα. Αν και τις περισσότερες φορές μπορεί να μην το εκδηλώνουν με σωματικό τρόπο, πετυχαίνουν τον σκοπό τους χειραγωγώντας τους άλλους με πιο δυσδιάκριτους τρόπους. 

Ο στόχος εδώ είναι και πάλι το θύμα να στρέψει την προσοχή του στις δικές του πράξεις. Μήπως είμαι όντως υπερβολικός; Όχι, δεν είσαι! Δυστυχώς τα θύματα των χειριστικών ανθρώπων πιστεύουν πως οι ίδιοι είναι λάθος και ζητάνε συγγνώμη συχνότερα.

• «Σκέφτεσαι υπερβολικά!»

Ίσως και να σκέφτεσαι πολύ, ίσως και όχι. Ακόμα και να το κάνεις, είναι θετικό επειδή προσπαθείς να σκεφτείς ορθολογικά, αρνούμενος να πέσεις στην παγίδα των ψυχολογικών τρικ που χρησιμοποιούν τα χειριστικά άτομα. 

Δυστυχώς είναι εξωφρενικά δύσκολο να καταλάβεις κάποιον που είναι χειριστικός καθώς αυτή είναι μια τελείως παράλογη συμπεριφορά. Στην πραγματικότητα είναι όχι μόνο παράλογη αλλά και επιβλαβής για τους άλλους. 

Με απλά λόγια, όταν ένα άτομο αγαπά και πραγματικά νοιάζεται για κάποιον άλλον δεν εκδηλώνει ποτέ χειριστικά χαρακτηριστικά.




Να το θυμάσαι… Η ζωή, είναι λίγη και λήγει – Κάν’ την να αξίζει…!!!

Η ζωή είναι ένα πολύτιμο δώρο που μας δίνεται και πρέπει να την αξιοποιούμε στο έπακρον. Ωστόσο, η ζωή είναι και πολύ σύντομη και πρέπει να τη ζούμε με πάθος και αφοσίωση.

Αντί να αφήνουμε τις ημέρες να περνούν, πρέπει να εκτιμούμε κάθε στιγμή και να απολαμβάνουμε τις ομορφιές που μας προσφέρει η ζωή.

Η ζωή είναι λίγη και λήγει! Να το θυμάσαι αυτό…

Γι’ αυτό ζήσε την με όλες τις μηχανές αναμμένες. Τους συναγερμούς σου να κτυπουν τρελά. Τις ανάσες σου στο κόκκινο.

Την καρδιά σου να χορεύει ενελλεητα σαν να μην χωράει άλλες ανάσες.

Η ζωή είναι και παίξε και γέλασε. Γιατί εσύ ξέρεις, πως μόνο μια φορά ερχόμαστε.

Μια αλλά ας την κάνουμε να φτάνει.

Να αξίζει για δέκα.

Γι'αυτό και παίξε και γέλασε και βγάλε το πάθος σου, τον αυθορμητισμό σου, την διψά σου για ζωή.

Μην τσιγγουνευτεις τις στιγμές σου, μην κάνεις εκπτώσεις στα θέλω σου.

Να τα θέλεις όλα ,να τα διεκδικείς ,να τα υποστηρίζεις και ας μην στα δώσουν ποτέ.

Μην βάζεις πίσω το εγώ σου και μην αλλοιώνεις τον χαρακτήρα σου, για τίποτα και για κανέναν.

Η ζωή είναι λίγη και λήγει! Να το θυμάσαι αυτό. Και αν κάπου δεν σε αξιολογούν σωστά να φεύγεις. Κάποιοι άλλοι θα δουν την πραγματική αξία σου.

Να ερωτεύεσαι με πάθος, να αγαπάς ανέυ όρων. Και ας μην αγαπηθείς το ίδιο. Εσύ φροντίσε να ταΐζεις την δική σου ψυχή.

Η ζωή είναι λίγη και λήγει !

Να το θυμάσαι αυτό! Ζήσε τον έρωτα, όλα τα συναίσθηματα, μάζεψε δυνατές συγκινήσεις. Μάζεψε εικόνες, χρώματα,γεύσεις.

Μην πλατσουριζεις στα ρηχά. Ταξίδεψε, γνώρισε, κίνδυνεψε. Μην αγκυροβολεις σε λιμάνια που έχουν τελειώσει.

Ρισκαρε και όχι εκ του ασφαλούς.

Όχι με δίκτυ ασφαλείας απο κάτω! Νίκησε τους φόβους σου. Άκου τα θελω σου.

Παραμερισε τα πρέπει σου. Σταμάτα να κρύβεσαι και να βολεύεσαι.

Το βόλεμα είναι για τους δειλούς και για τους λίγους.

Σταμάτα να κρίνεις, να συμβουλεύεις, να κυρηττεις πράγματα που πρώτα εσύ ο ίδιος δεν κάνεις. Αυτό είναι το εύκολο!

Μην ζητάς από τους άλλους να δώσουν ότι πρώτα εσύ δεν έχεις δώσει .

Να ξυπνάς το πρωί και να είσαι ευγνώμων για την καινούρια μέρα.

Η ζωή είναι λίγη και λήγει! Να το θυμάσαι αυτό!

Για το χαμόγελο που έχεις στα χείλη και για την φλόγα που κρατάς αναμμένη στην καρδιά.

Παρατήρησε τις ομορφιές αυτού του κόσμου μην τις προσπερνάς.

Να τραγουδάς τα τραγούδια που αγαπάς.

Να χορεύεις τον ρυθμό που σε ξεσηκώνει.

Να είσαι γενναιόδωρος στα χάδια, στα φιλιά και στις αγκαλιές.

Όλα είναι υπέροχα αν τα βλέπεις έτσι. Μάθε να ζητάς συγγνώμη.

Αποφάσισε να δίνεις ευκαιρίες στους άλλους.

Μην χαραμισεις όμως για κανέναν λόγο την μεγαλύτερη ευκαιρία που δόθηκε σε σένα.

Να έρθεις σ ‘αυτήν την ζωή και ν’ αφήσεις το σημάδι σου.

Η ζωή είναι λίγη και λήγει! Να το θυμάσαι αυτό.

Αφιερωμένο.




Ρούλα Παγιαλάκη

Να εκτιμάτε τους ανθρώπους όσο τους έχετε δίπλα σας τώρα και όχι όταν τους χάνετε…!!!

Αντί να νοσταλγούμε τους ανθρώπους ή τα πράγματα που έχουμε χάσει, θα πρέπει να μάθουμε να απολαμβάνουμε και να εκτιμούμε τους ανθρώπους που έχουμε δίπλα μας τώρα.

Κατά τη διάρκεια της ζωής μας χάνουμε αρκετούς ανθρώπους που αγαπάμε.

Δεν αναφερόμαστε μόνο στους θανάτους αλλά και στους πολλούς σημαντικούς ανθρώπους που έχουν περάσει από τη ζωή μας και για κάποιο λόγο έχουν απομακρυνθεί και δεν αποτελούν πλέον μέρος της ζωής μας.

Όταν χάνουμε κάποιον, διανύουμε μια περίοδο κατά την οποία προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί έχει συμβεί αυτό. Ο τρόπος που περνάμε αυτή τη διαδικασία και τα συμπεράσματα που βγάζουμε θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε το μέλλον.

Ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά.

Αυτά που χάνετε δεν σας αφήνουν πάντα να προχωρήσετε «ελαφρά τη καρδία»

Στην ιστοσελίδα μας πολλές φορές αναφέρουμε πόσο σημαντικό είναι να προχωράμε μπροστά με καθαρή συνείδηση. Όταν αφήνουμε πίσω μας περίπλοκες σχέσεις μπορεί να μας κάνουν να αισθανόμαστε περισσότερο δυστυχισμένοι παρά ισορροπημένοι.

Ωστόσο, υπάρχει κάτι που έχει την ίδια αξία με τις σχέσεις που αφήνουμε πίσω μας και μας πληγώνουν· να γνωρίζουμε πώς να προσφέρουμε τον καλύτερό μας εαυτό στα πρόσωπα που αγαπάμε «τώρα», χωρίς να περιμένουμε το αύριο και να θεωρούμε δεδομένα ορισμένα πράγματα.

Η κοινωνία βασίζεται στους πυλώνες της ταχύτητας και στην ευθραυστότητα των σχέσεων. Θέλουμε τα πάντα και τα θέλουμε τώρα. Δεν ανεχόμαστε πάντα την απογοήτευση, το «όχι» για απάντηση ή ότι μερικά πράγματα δεν είναι όπως θα θέλαμε να είναι.

Τα τελευταία χρόνια, δημιουργήθηκε ένα κοινωνικό κίνημα το οποίο τονίζει τη σημασία της επιβράδυνσης και ότι πρέπει να επιτρέπουμε στον εαυτό μας να ζει τις σχέσεις του πιο ολοκληρωμένα, εκτιμώντας τα πιο βασικά και απλά πράγματα στη ζωή.

Εστιάζοντας όλη μας την προσοχή στη δουλειά, στην ανάγκη βελτίωσης, στο να παίρνουμε και να συγκεντρώνουμε πράγματα, όλα αυτά μας κάνουν να ξεχνάμε την αξία της αγνής αγάπης και το ουσιαστικό μέρος των προσωπικών μας σχέσεων.

Αν διατηρούμε αυτό τον τρόπο ζωής θα καταλήξουμε να χάνουμε όλα όσα θεωρούμε πραγματικά σημαντικά. Και ό,τι χάνουμε είναι μια πληγή που θα κουβαλάμε για πάντα μέσα στην καρδιά μας.

Ο δισταγμός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της πλήρους συνείδησης. Είναι μια στάση απέναντι στη ζωή που σας εμποδίζει να επιβραδύνετε και να εκτιμήσετε όλα όσα υπάρχουν γύρω σας, συμπεριλαμβανομένων των σημαντικών ανθρώπων που υπάρχουν στη ζωή σας.

Οι ισχυροί δεσμοί ενδυναμώνονται από την ειλικρινή αγάπη, την ανταπόδοση και την αναγνώριση. Αν οι άνθρωποι γύρω σας δεν αισθάνονται έτσι τότε υπάρχει κίνδυνος να τους χάσετε. Οι σχέσεις θα πρέπει να θρέφονται και να τις φροντίζετε. Αξίζει να επιβραδύνετε και να κοιτάξετε τι υπάρχει μπροστά σας.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι έχει πραγματική αξία στη ζωή

Μπορεί να φαίνεται προφανές αλλά δεν έχουν όλοι την ικανότητα να θέτουν προτεραιότητες στη ζωή τους και να γνωρίζουν τι έχει σημασία και τι όχι.

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι υποχρεώσεις της δουλειάς είναι σημαντικές για να μπορούμε να συντηρούμε την οικογένειά μας και να ζούμε αξιοπρεπώς. Ορισμένες φορές όμως μπορεί να θέσουμε πολύ ψηλά τον πήχη με αποτέλεσμα το στρες και η πίεση να επηρεάζουν την υγεία μας και τις σχέσεις μας.

Το νόημα της ζωής είναι να γνωρίζει κανείς πώς να διατηρεί την ισορροπία και να μπορεί να επανεστιάσει την προσοχή, τα ενδιαφέροντα και τα κίνητρά του σε πράγματα που εμπλουτίζουν τη ζωή του, όχι υλικά αλλά συναισθηματικά.

Δεν υπάρχει λόγος να σκέφτεστε «ζήσε σαν να μην υπάρχει αύριο» ή «αγκάλιασε τα παιδιά σου τόσο σφιχτά σαν να είναι η τελευταία φορά που τα βλέπεις». 

Δεν πρέπει να γίνουμε θύματα αυτών των μοιρολατρικών σκέψεων αλλά να αφήνουμε τον εαυτό μας να απολαμβάνει το παρόν με το μέγιστο δυνατό τρόπο.

Κάθε απώλεια συνοδεύεται από πόνο. Ακόμη και όταν ο χωρισμός είναι απαραίτητος, περνάμε από μια περίοδο ενδοσκόπησης κατά την οποία θεραπεύουμε πολλές από τις πληγές μας. Επομένως, για να μπορέσετε να αποφύγετε τέτοιες καταστάσεις θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι.

Θα πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν διαρκεί για πάντα. Είμαστε απλοί περαστικοί σε έναν κόσμο αβέβαιο.

Αν αγαπάτε κάποιους ανθρώπους, αξίζει να τους φροντίζετε και να εκφράζετε τα συναισθήματά σας έτσι ώστε να είναι πάντα δίπλα σας.

Δεν αναφερόμαστε μόνο στις ρομαντικές σχέσεις. Όλοι οι δεσμοί χρειάζονται φροντίδα και προσοχή: δώστε στα παιδιά σας προσοχή, φροντίδα και σεβασμό έτσι ώστε να είναι πάντα κοντά σας, ακόμη και μετά την ενηλικίωσή τους.

Κάντε το ίδιο με τους φίλους σας και με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σας.

Αν αγαπάτε κάποιους ανθρώπους, εκτιμήστε τους όσο είναι δίπλα σας. Διαφορετικά μπορεί να το μετανιώσετε όταν τους χάσετε ή αν αποφασίσουν να σας αφήσουν.




awakengr.com , meygeia.gr

Έχετε δίκιο αλλά θα μπορούσα να σας καταλάβω χωρίς τις φωνές και τις βρισιές…!!!

Αυτός που σέβεται τον εαυτό του είναι ασφαλής από τους άλλους φοράει μια πανοπλία που κανείς δεν μπορεί να διαπεράσει. – Henry Wadsworth Longerfellow

Tι πρέπει να λέμε όταν οι άλλοι μας μειώνουν;

Μπορείτε να θυμηθείτε εκείνες τις στιγμές στη ζωή σας στις οποίες έχετε αισθανθεί ότι κάποιος σας μειώνει; Το συναίσθημα αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα μιας ματιάς, μιας έκφρασης ή ενός μορφασμού. Μπορεί ακόμα και τα λόγια κάποιου να προκαλέσουν αίσθημα μείωσης και απαξίωσης.

Τότε, αισθάνεσθε μπερδεμένοι. Αντί να αισθάνεσθε καλά αρχίζετε να αμφιβάλλετε για τον εαυτό σας και αισθάνεσθε άσχημα. 

Τέτοιες στιγμές προκαλούν στεναχώρια ή σύγχυση που μπορεί να μείνουν στο μυαλό σας για αρκετό καιρό ακόμα και πολλά χρόνια. Μπορεί να πείτε, είναι φυσικό να με μειώνουν.

Έχω τόσα πολλά τρωτά σημεία και γι αυτό με επικρίνουν. Πολλοί από εμάς στο πρόβλημα που μας δημιουργούν οι άλλοι όταν μας επικρίνουν προσθέτουμε ένα ακόμα μειώνοντας αυτόματα και εμείς τον εαυτό μας.

Ας προσπαθήσουμε να εξερευνήσουμε τις διάφορες μειωτικές συμπεριφορές και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με αυτές. Την άμεση λεκτική επίθεση, την έμμεση λεκτική επίθεση και τη μείωση του εαυτού μας από εμάς τους ίδιους.

Η άμεση λεκτική επίθεση

Αυτός ο τύπος της συμπεριφοράς είναι προφανής. Ένα άτομο σας εξοντώνει με τα λόγια του. Για παράδειγμα πέφτετε πάνω σε κάποιον εντελώς τυχαία τον λερώνετε με τον καφέ και εκείνος γίνεται έξαλλος, αποκαλώντας σας ηλίθιο, αφηρημένο, ανεγκέφαλο. Τι μπορείτε να κάνετε σε μια λεκτική επίθεση;

-Επιτρέψτε στο άτομο να ηρεμήσει και να εκτονώσει τα συναισθήματά του.

-Παραδεχτείτε το δικό σας σφάλμα.

-Αναγνωρίστε τα συναισθήματα του άλλου

-Εκφραστείτε διεκδικητικά για τον τρόπο με τον οποίο έχει αντιδράσει.

-Κάντε μια ήρεμη και σύντομη δήλωση που θα βάλει τέλος στο συμβάν όσο πιο γρήγορα.

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα μπορείτε να πείτε: ήταν ένα ατύχημα. Έχετε δίκιο αλλά θα μπορούσα να σας καταλάβω χωρίς τις φωνές και τις βρισιές.

Η έμμεση λεκτική μείωση

Τι θα κάνατε εάν το αφεντικό σας σας έλεγε κάνατε μια θαυμάσια δουλειά πάνω στο σχέδιο δράσης που παρέδωσες αλλά τα γραμματικά σου λάθη δίνουν μια λαική χροιά;

Μήπως πολλές φορές στην καθημερινότητά σας λαμβάνετε ένα διπλό μήνυμα; Αυτό ονομάζετε έμμεση επιθετικότητα. 

Σε αυτές τις περιπτώσεις αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να ζητάμε περισσότερες πληροφορίες. Τι ακριβώς είναι αυτό που λες; Τι εννοείς; Στόχος είναι να ξεκαθαρίσουμε την πρόθεση του άλλου. Ίσως χρειαστεί να επιμείνετε. 

Στην περίπτωση του αφεντικού « Σας ευχαριστώ πολύ αλλά μπερδεύτηκα λίγο. Αν σας απασχολούν πράγματι τα γραμματικά μου λάθη θα προτιμούσα να μου το πείτε ευθέως. Δεν μπορώ να καταλάβω εάν σας φάνηκε πράγματι καλή ή κακή η δουλειά μου.

Αν η δεύτερη απάντηση του ατόμου που σας επιτίθεται είναι πιο σκληρή τότε μιλάμε για άμεση πια λεκτική επίθεση και τότε πρέπει να διεκδικήσετε το δίκιο σας όπως είπαμε και προηγουμένως. 

Το ξεκαθάρισμα δεν παρέχει χρήσιμες πληροφορίες μόνο για το άτομο που επιτίθεται αλλά και για εσάς τους ίδιους. Τι κάνετε λάθος και θα πρέπει να το διορθώσετε; Τι δεν έχετε καταλάβει στη δική σας συμπεριφορά;

Μη λεκτικές μειώσεις

Υπάρχουν πολλοί που μας μειώνουν χωρίς λόγια αλλά με τη συμπεριφορά τους. Μπορεί να είναι απλά μια άσχημα προκλητική ματιά. Πώς πρέπει να αντιδράσουμε σε μια τέτοια συμπεριφορά; Η μη λεκτική μείωση κάποιες φορές είναι ιδιαίτερα δύσκολο να την αναγνωρίσουμε γιατί δεν περιέχει λόγια και δεν είμαστε πάντα βέβαιοι για την ερμηνεία της.

Προσπαθήστε να κάνετε το άτομο να χρησιμοποιήσει λόγια αντί για χειρονομίες ή γκριμάτσες. «Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω αυτό που νιώθετε αν δεν το πείτε άμεσα». Φανταστείτε ότι ένας ταμίας σε κάποιο κατάστημα σας κοιτάει οργισμένα την ώρα που ετοιμάζεσθε να πληρώσετε.

Αν ενοχληθείτε από το συμβάν γιατί να μην το αντιμετωπίσετε άμεσα και με ευθύτητα; « Με συγχωρείτε δεν κατάλαβα την πρόθεσή σας» Μήπως έκανα κάτι που δεν σας άρεσε;» 

Μια τέτοια αντιμετώπιση ξεκαθαρίζει ένα άμεσο μη λεκτικό μήνυμα το φέρνει στην επιφάνεια προς επίλυση για να ξέρετε τι πραγματικά συμβαίνει.

Όταν συμφωνούμε με όσους μας επικρίνουν…

Είναι πολύ πιθανόν να συμπεριφέρεστε στον εαυτό σας εξίσου επιθετικά όπως και οι άλλοι. Προσπαθήστε να μην αποφεύγετε, αδιαφορείτε ή δραπετεύετε με μη διεκδικητικό τρόπο από τη μειωτική συμπεριφορά που σας δείχνει ο εαυτός σας. Ξεκινήστε έναν διάλογο με τον εαυτό σας.

Να είστε ειλικρινείς και ανοιχτοί. Τι πραγματικά συμβαίνει; Εξετάστε το ενδεχόμενο να είστε υπερβολικοί με την κριτική που οι ίδιοι κάνετε στον εαυτό σας. 

Μην καταδικάζεστε αλλά και μην αποφεύγετε να εξετάσετε το γιατί σκέφτεστε με τον τρόπο που σκέφτεστε και πόσο αληθείς είναι οι σκέψεις που κάνετε.

Σε κανέναν δεν αρέσει η σύγκρουση που παράγεται από τις μειώσεις. Αν ρισκάρετε μια ανοιχτή και ευθεία συζήτηση με τον εαυτό σας και με τους άλλους συνήθως η διαφωνία επιλύνεται και έχετε την ανταμοιβή μιας ειλικρινούς επικοινωνίας. Αξίζει λοιπόν να ξεπεράσετε τους δισταγμούς και να την επιχειρήσετε.




Πέμπτη 1 Ιουνίου 2023

Τρεις τρόποι για να μείνετε αφυπνισμένοι σε έναν κόσμο που κοιμάται…!!!

Με ποιον τρόπο θα έχουμε ευημερία σε μια κοινωνία που έχει σχεδιαστεί για να μας κρατάει κοιμισμένους; Ο κόσμος μας είναι σχεδιασμένος σκόπιμα για να μας κρατάει αποσπασμένους και αποξενωμένους από τους άλλους.

Ποιος έχει ακούσει για έναν κόσμο όπου όταν μπαίνει σε ένα λεωφορείο κάνει ομαδικές συζητήσεις με όλους τους επιβάτες; Ή όπου όταν περπατάει στον δρόμο μπορεί να δει και να νιώσει την έμφυτη σύνδεση με όλους τους άλλους και να μπορεί να επικοινωνεί μαζί τους με ευκολία; 

Στον κόσμο μας υπάρχει μια βαθιά κατανόηση πως όλοι είμαστε ένα, οπότε κανείς δεν είναι ξένος. Όλοι αποτελούμε μέρος όλων των υπολοίπων.

Μέχρι να μπορέσουμε να συνυπάρχουμε συλλογικά σε αυτή την πραγματικότητα, μπορείτε:

Να μαθαίνετε
Μελετήστε, ερευνήστε, εξερευνήστε. Ποια θέματα σας ενδιαφέρουν; Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα μέσα στα πλαίσια της πνευματικότητας για τα οποία μπορείτε να βρείτε πληροφορίες. Εξωγήινοι, τσάκρα, ενέργεια, συμπαντικοί νόμοι, ανθρώπινη σύνδεση, ακόμα και η επιστήμη και η τεχνολογία αποτελούν «πνευματικά» θέματα.

Υπάρχει τεράστια ποσότητα πληροφοριών στο internet, αλλά και πάρα πολλή παραπληροφόρηση. Το σημαντικό είναι να μπορείτε να διακρίνετε την αλήθεια από τα κραυγαλέα ψέματα,

όσο πιο πολύ διαβάζετε, τόσο περισσότερα κομμάτια του παζλ βάζετε στη θέση τους και τόσο περισσότερη από την ευρύτερη εικόνα μπορείτε να δείτε. Όλα έχουν να κάνουν με το τι συνηχεί με εσάς. Αφουγκραστείτε τις αλήθειες οι οποίες σας ελκύουν γιατί αυτό συμβαίνει για κάποιον λόγο.

Να απλώνετε τη γνώση σας
Αυτό σημαίνει να είσαστε άνθρωποι – η σύνδεση! Όχι να διδάσκετε τους άλλους κάτι επειδή ξέρετε κάποιες μυστικές πληροφορίες τις οποίες εκείνοι δεν ξέρουν, αλλά να μοιράζεστε τις εμπειρίες σας. Μοιραστείτε αυτά που γνωρίζετε, μοιραστείτε τις ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ αλήθειες και τη σοφία σας με όσους έχουν τη διάθεση να ακούσουν. 

Το να βρείτε ανοιχτόμυαλους ανθρώπους σε μια κλειστή κοινωνία είναι μεγάλη υπόθεση. Αν έχετε φίλους ή οικογένεια στην οποία μπορείτε να μιλήσετε για τα ενδιαφέροντά σας στη νέα εποχή, αυτό είναι δώρο.

Όταν εγώ άρχισα να αφυπνίζομαι, απολάμβανα να μιλάω με τους φίλους μου για όλα αυτά τα τρελά πράγματα τα οποία μάθαινα.

Είχα μόλις αρχίσει να ανακαλύπτω πράγματα σχετικά με τα πολυδιαστασιακά όντα και κατανοούσα τη βασική δομή η οποία δημιουργεί την πραγματικότητά μας. Το να μπορώ να μοιράζομαι αυτή τη γνώση ήταν απίστευτα υποστηρικτικό και βοήθησε πολύ στην αφύπνισή μου.

Μιλήστε στους αγαπημένους σας ανθρώπους, μιλήστε ανώνυμα μέσα από το internet, απλά απελευθερώστε με κάποιον τρόπο την ενέργειά σας πριν συσσωρευτεί πάρα πολλή! Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να μάθετε και χρειάζεται να τα εξερευνήσουμε όλοι μαζί.

Να δημιουργήσετε
Με τη γνώση που έχετε αποκομίσει και το πάθος που έχει συσσωρευτεί μέσα σας – δημιουργήστε κάτι! Συνεργαστείτε με ομοϊδεάτες σας για να δημιουργήσετε τα θεμέλια για το νέο κόσμο. Με αυτό τον τρόπο θα παραμείνετε αφυπνισμένοι και θα αφυπνίσετε κι άλλους ανθρώπους σε έναν κόσμο που σας αποκοιμίζει.

Σκεφτείτε την οικολογία, τον παγκόσμιο μετασχηματισμό, την μόλυνση και τις δημιουργίες που μπορείτε να κάνετε με άλλους. Τι είναι αυτό που σας ελκύει και τι αντίκτυπο θέλετε να έχετε εδώ στη Γη;

Όσο περισσότερο διευρύνετε την κατανόησή σας, τόσο περισσότερο απλώνεστε και κάνετε συνδέσεις έλκοντας ομοϊδεάτες κι έτσι θα ανακαλύψετε ποιοι θέλουν να κάνουν τα ίδια πράγματα με εσάς.

Όσο εξαπλώνονται αυτές οι συνδέσεις τόσο αυτή η συνειδητή επίγνωση αγγίζει περισσότερους ανθρώπους. Όταν μπορέσει ικανός αριθμός ανθρώπων να ανοίξει τα συστήματα πεποίθησής του, η μετάβαση από έναν κόσμο που κοιμάται σε έναν αφυπνισμένο κόσμο θα γίνει πιο εύκολη. 

Πρόκειται για μια διαδικασία κατά την οποία ο καθένας μας διευρύνει την επίγνωσή του ώστε να μπορέσουμε να αποδεχθούμε νέες ιδέες μέχρι να ενθυμηθούμε πως είμαστε απείρως ισχυροί δημιουργοί οι οποίοι έχουν μια ανθρώπινη εμπειρία.




Μετάφραση: Νίκος Πνευματικός – healinghome.gr

Ο θυμός σε κάνει να χάνεις τις ευκαιρίες που έρχονται, τους ανθρώπους που θέλουν να σε γνωρίσουν… τη ζωή σου την ίδια…!!!

Θυμός, θυμός και πάλι θυμός.
Απύθμενος, αδυσώπητος, ατελείωτος, βασανιστικός.

Και όλο αυτό γιατί;
Γιατί δεν έχουμε μάθει να συμβιώνουμε στην ελευθερία αλλά στην εξάρτηση!

Εξάρτηση από τους γονείς, εξάρτηση από τους συντρόφους.

Εξάρτηση που σου στερεί το οξυγόνο σου, την αναπνοή σου, την ίδια σου τη ζωή.

Παραμένεις θυμωμένος γιατί δεν θέλεις να αποδεσμευτείς από εκείνους.

Παραμένεις θυμωμένος και χάνεις συνέχεια το χρόνο σου, τις ευκαιρίες που έρχονται, τους ανθρώπους που θέλουν να σε γνωρίσουν, τη ζωή σου την ίδια.

Θέλει πολύ αγώνα ο απογαλακτισμός!
Χρειάζεσαι το θάρρος να πάρεις την απόφαση!

Να έρθεις σε επαφή με αυτό που είσαι μέσα σου και όχι να συνεχίζεις να ικανοποιείς τις προσδοκίες των άλλων!

Παραμένεις πιστός στα δικά τους θέλω, όχι στα δικά σου γιατί αλλοίμονο δεν γνώρισες ποια είναι αληθινά τα δικά σου!

Και ο θυμός σου σε βασανίζει, σε κυριεύει ξανά και ξανά κι εσύ ανήμπορος να αντισταθείς. Τον ταΐζεις ξανά και ξανά γιατί δεν ξέρεις να κάνεις κάτι άλλο, τον γυρνάς μέσα σου και τον κάνεις κατάθλιψη.

Σκορπάς τη δύναμή σου χρόνια τώρα αντί να πεισμώσεις και να “προδώσεις” τις προσδοκίες τους.

Τα έχεις καταφέρει τόσο καλά στο σήμερα, ακόμα κι αν νομίζεις το αντίθετο κι εσύ γυρεύεις το ίδιο και το ίδιο.

Μόνο ο ελεύθερος άνθρωπος μπορεί να επιλέξει κάτι άλλο.

Ο εγκλωβισμένος άνθρωπος θα κάνει πάντα το ίδιο. (Σκέψου ένα πουλί μέσα στο κλουβί και σκέψου το πουλί έξω απ’ το κλουβί).

Το μόνο που μπορείς να κάνεις για να ανταποδώσεις στους γονείς σου αυτά που έκαναν για σένα, είναι να τους γυρίσεις την πλάτη και να προδώσεις τις προσδοκίες τους!

Η ενηλικίωση είναι μια πράξη προδοσίας προς τους γονείς!

Ελευθερώνομαι όταν προδίδω αξίες, πεποιθήσεις, συμπεριφορές που μου έχουν παραδοθεί και δεν είναι συμβατές με τη δική μου φύση.

Φέρω τη δική μου ευθύνη της ενηλικίωσής μου!

Αναλαμβάνω την ευθύνη της απεξάρτησης μου, της ελευθερίας μου!

Μπορείς να είσαι συνεπής με τη ζωή σου κι ας προδώσεις τις προσδοκίες των γονιών σου ή των συντρόφων σου.

Το «τίμα τον πατέρα και τη μητέρα σου» είναι να τους τιμήσεις γυρνώντας τους την πλάτη. Να βλέπουν την πλάτη σου και εσύ (το παιδί) να βλέπεις τη ΖΩΗ!

Αλλιώς καλά θα κρατεί το παιχνίδι του θυμωμένου… γερά θα κρατάς κι εσύ τον εξουθενωτικό θυμό, θα “τιμάς” τις προσδοκίες των άλλων και θα εξακολουθείς να προδίδεις τον ίδιο σου τον εαυτό!




Λίνα Παυλοπούλου

Πήγαινε εκεί που επιλέγεις να πας, όχι εκεί που σε σέρνουν…!!!

Ενώ μπορεί να είσαι πολύ προσεκτικός με το πού δίνεις τα χρήματά σου, ίσως να είσαι λιγότερο προσεκτικός με το πού δίνεις την προσοχή σου.

Μακροπρόθεσμα, το πώς ξοδεύεις την προσοχή σου επηρεάζει τη ζωή σου πιο βαθιά από το πώς ξοδεύεις τα χρήματά σου. Η προσοχή σου είναι το πιο ισχυρό νόμισμα που έχεις στη διάθεσή σου. 

Αν την κατασπαταλάς, τότε η ζωή σου θα καταλήξει σε ένα μεγάλο χρεωστικό. Αν την επενδύσεις σε πράγματα που θεωρείς πολύτιμα, τότε θα συγκεντρώσεις τεράστιους τόκους.

Φαντάσου δυο δικηγόρους σε ένα δικαστήριο μέσα στο κεφάλι σου. Ο ένας υπερασπίζεται τις δυνατότητές σου και την επιτυχία των στόχων σου. Ο άλλος επιχειρηματολογεί σχετικά με τα όριά σου και το γιατί δεν σου αξίζει αυτό που θέλεις. 

Ποιος θα νικήσει; Ο δικηγόρος που πληρώνεις περισσότερο. Αυτούς τους δικηγόρους, όμως, δεν τους πληρώνεις με χρήματα, τους πληρώνεις με την προσοχή σου.

Η προσοχή είναι ενέργεια. Ό,τι τρέφεις μ΄αυτήν θα αναπτυχθεί. Η προσοχή είναι πρόθεση. Αυτό που σκέφτεσαι και για το οποίο μιλάς στρώνει το δρόμο για κείνο που θα δημιουργήσεις. Όταν δίνεις προσοχή σ΄εκείνα που θέλεις να συμβούν, τότε αυξάνεις τις πιθανότητες να τα κάνεις να συμβούν. Η ίδια δυναμική ισχύει και για εκείνα που δε θέλεις να συμβούν.

Σε έναν εξοχικό δρόμο, κοντά στο σπίτι μου, κάποιος έχει αναρτήσει μια τεράστια ταμπέλα με κόκκινα γράμματα πάνω σ΄ένα μεγάλο κομμάτι κόντρα πλακέ: «Όποιος πάτησε το σκύλο μου να πηγαίνει πιο σιγά!» Η ταμπέλα έμεινε εκεί για πάνω από ένα χρόνο, μέχρι που μια μέρα πρόσεξα ότι είχε αλλάξει: «Όποιος πάτησε το γιο μου, να πηγαίνει πιο σιγά!»

Κάθε σκέψη είναι μια προσευχή, και η ανησυχία είναι αντίστροφη προσευχή. 

Όταν εστιάζεις την προσοχή σου στα άσχημα που σου έχουν συμβεί, τότε αυξάνεις την πιθανότητα να συμβούν ξανά. Όταν ξέρεις τι πάει στραβά, κινητοποίησε όλη σου την ενέργεια προς τη λύση. Τα προβλήματα είναι αυτό που βλέπεις όταν παίρνεις τα μάτια σου από το στόχο. 

Για να προσεύχεσαι αποτελεσματικά, κράτα στο νου και στην όρασή σου το τελικό αποτέλεσμα που επιλέγεις. Μην υπονομεύεις τον εαυτό σου με το να γοητεύεσαι με το πρόβλημα. Γοητεύσου με τη λύση.

Το μυστικό της μεγαλοφυίας είναι η εστίαση. Αν μπορείς να εστιάζεις την προσοχή σου σαν λέιζερ σε οποιοδήποτε ζήτημα ή στόχο, θα σου αποκαλύψει το αρχιτεκτονικό του σχέδιο.

Ο Τζορτζ Ουάσινγκτον Κάρβερ ανακάλυψε 325 χρήσεις για το αράπικο φιστίκι και 100 για τη γλυκοπατάτα. Οι μεγαλοφυείς άνθρωποι έχουν ισχυρή εστίαση. Πολλοί έχουν χαρακτηριστεί ως εκκεντρικοί ή ακόμα και παράφρονες επειδή βάζουν στην άκρη τα κοσμικά ενδιαφέροντα για χάρη της μουσικής..., 

της τέχνης, της αρχιτεκτονικής, του θεάτρου, των εφευρέσεων ή της συγγραφής. Όμως, αυτοί αλλάζουν τον κόσμο, ενώ εκείνοι με τη διασκορπισμένη προσοχή προχωρούν με δυσκολία μέσα σε μια μέτρια ζωή. 

Οι μεγαλοφυίες δεν σπαταλούν το πολύτιμο μυαλό τους σε μαζικές τάσεις. Δημιουργούν τις τάσεις που αλλάζουν τις μάζες.

Πρόσεξε τι συμβαίνει όταν στρέφεις την προσοχή σου προς μια κατεύθυνση. Διάβαζε κίτρινα έντυπα ενώ περιμένεις στην ουρά στο σουπερμάρκετ, αφηγήσου το ατύχημά σου, ασχολήσου με κουτσομπολιά, και μέσα σε λίγες στιγμές ανοίγεις την πόρτα σε μια ολόκληρη σφαίρα συνειδητότητας που ταιριάζει με τις σκέψεις ή τις συζητήσεις σου.

Αν επιμείνεις σ΄αυτές λίγο περισσότερο, γίνονται η πραγματικότητά σου, που συμπληρώνεται με τη συμφωνία των άλλων και με γεγονότα που την επιβεβαιώνουν. Στη συνέχεια νιώθεις στραγγισμένος, έλκεις παρόμοιες εμπειρίες που σε κάνουν να νιώθεις ακόμα χειρότερα και αναρωτιέσαι γιατί η ζωή σου έχει τα χάλια της.

Παρατήρησε τώρα τι συμβαίνει όταν εστιάζεσαι σε πράγματα που σε γεμίζουν. 

Διάβαζε τα λόγια ή τη βιογραφία κάποιου που θαυμάζεις. Μπες μέσα στο στούντιό σου και ελευθέρωσε τις δημιουργικές σου παρορμήσεις. Πέρνα ένα απόγευμα στην παραλία. 

Πες στους αγαπημένους σου πόσο εκτιμάς την παρουσία τους στη ζωή σου. Ξαφνικά, πιάνεις τον εαυτό σου να νιώθει υπέροχα και τραβάς κοντά σου ανθρώπους και περιστατικά που σου ταιριάζουν και σε δυναμώνουν. Και όλα αυτά επειδή έστρεψες το νου σου προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Ζούμε σ΄ένα σύμπαν άπειρων πιθανών πραγματικοτήτων. Κάθε στιγμή, σε όποια πραγματικότητα δώσεις την προσοχή σου, αυτή θα σου ανοίξει την πόρτα της για να μπεις.

Φίλε, πήγαινε εκεί που επιλέγεις να πας, όχι εκεί που σε σέρνουν.

«Ρούφηξε τη ζωή αντί να σε ρουφάει» Alan Cohen εκδόσεις Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ




Το #1 σημάδι που δείχνει ότι δεν αγαπάς τον εαυτό σου…!!!

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν αγαπάς τον εαυτό σου; Γιατί αν το έχεις αναρωτηθεί, αυτό σημαίνει ότι έχεις μέσα σου την αμφιβολία. Και ίσως τελικά δεν αγαπάς τον πολύτιμο σου εαυτό.

Φυσικά μπορεί να φροντίζεις την εξωτερική σου εμφάνιση, να προσέχεις τι τρως και τα κιλά σου, να πηγαίνεις στο γυμναστήριο, να έχεις φίλους, να αγαπάς την οικογένειά σου, αλλά και πάλι, μέσα σου να αναρωτιέσαι αν πραγματικά αγαπάς τον εαυτό σου.

Το #1 σημάδι που δείχνει ότι δεν αγαπάς τον εαυτό σου είναι το ότι δεν εμπιστεύεσαι τον ίδιο σου τον εαυτό, δεν εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου

Όταν δεν αγαπάς τον εαυτό σου, δεν πιστεύεις στην κρίση σου. Αναρωτιέσαι αν έχεις δίκιο ή άδικο, αν αυτό που θέλεις ή που πρόκειται να κάνεις είναι σωστό ή λάθος. Αρχίζεις να ρωτάς τους ανθρώπους γύρω σου τι νομίζουν. Κάνεις μια δημοσκόπηση για το τι θα ήθελαν, τι θα διάλεγαν ή πώς θα φέρονταν οι άλλοι, αν ήταν στη θέση σου. 

Αλλά φυσικά δεν είναι στη θέση σου! Εσύ είσαι στη θέση σου, εσύ είσαι ο εαυτός σου, εσύ έχεις να πάρεις την απόφαση που είναι σημαντική για εσένα! Ωστόσο, δεν ρωτάς τον εαυτό σου, ρωτάς τους άλλους! Έχεις να πάρεις μία απόφαση, μικρή ή μεγάλη, σημαντική ή ασήμαντη, δεν έχει σημασία. 

Σημασία έχει ότι η απόφαση αυτή σχετίζεται με εσένα, με το πόσο καλά θα είσαι εσύ μέσα σου, με το πόσο καλά θα είσαι στη ζωή σου. 

Και όμως, αντί να προκύψει μέσα σου η απάντηση, νιώθεις ότι έχεις «παγώσει», ότι το μυαλό σου δε μπορεί να κινηθεί προς μία κατεύθυνση και να πάρει μία απόφαση. Ζυγίζεις μέσα σου τα υπέρ και τα κατά, αλλά παρόλα αυτά δε μπορείς να αποφασίσεις. 

Η ζυγαριά δε γέρνει ξεκάθαρα από τη μία ή την άλλη μεριά. Αρχίζεις να βασανίζεσαι από την αμφιβολία. «Και αν δε μου βγει;», «Και αν κάνω λάθος;» και αρχίζεις να ρωτάς τους ανθρώπους γύρω σου τι νομίζουν ότι είναι καλό για σένα. 

Τώρα που το διαβάζεις το συνειδητοποιείς; Εσύ, ρωτάς κάποιον άλλον τι νομίζει ότι είναι καλό για εσένα! Σαν να μην το ξέρεις εσύ, αλλά το ξέρει ο άλλος! Αυτό όμως είναι κάτι παραπάνω από βασική αμφισβήτηση του εαυτού σου! 

Αυτό είναι έλλειψη αυτοπεποίθησης: δεν πιστεύεις στις δυνάμεις σου, στις ικανότητές σου, στη βασική ικανότητα του να αγαπάς τον εαυτό σου και άρα να έχεις την κρίση να πάρεις την απόφασή σου και να την στηρίξεις.

Φοβάσαι το λάθος
Ένα δεύτερο σημάδι ότι δεν αγαπάς τον εαυτό σου είναι ότι φοβάσαι μήπως κάνεις κάποιο μεγάλο, ανεπανόρθωτο λάθος. Μα, αν αγαπούσες τον εαυτό σου θα καταλάβαινες ότι η εσωτερική σου φωνή έχει τη δική της σοφία και σε καθοδηγεί στον σωστό δρόμο για εσένα. Αν αγαπούσες τον εαυτό σου θα συνειδητοποιούσες ότι ακόμα και αν κάνεις κάποιο λάθος στην πορεία, αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό. 

Μπορείς να μάθεις από το λάθος σου, μπορεί να το διορθώσεις και, φυσικά, μπορεί το λάθος να σου δείξει έναν άλλον δρόμο, κάτι που δεν είχες φανταστεί ότι υπάρχει. Αλλά για να μπεις σε αυτή τη διαδικασία πρέπει να αγαπάς και να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου. 

Αλλιώς, ο φόβος σου μήπως κάνεις κάποιο λάθος σε κρατάει πίσω και δε σε αφήνει να εξελιχθείς. 

Ο φόβος σου μήπως κάνεις κάποιο λάθος δεν δίνει το περιθώριο στον εαυτό σου να κάνει επιλογές ανθρώπων, πραγμάτων, καταστάσεων που θα κάνουν τη ζωή σου καλύτερη. Δε διαλέγεις όμως, σημαίνει ότι μένεις στάσιμη.

Απαξιώνεις τον εαυτό σου
Ένα τρίτο σημάδι ότι δεν αγαπάς τον εαυτό σου είναι ότι έχεις μειωμένες απαιτήσεις από τη ζωή σου. Βλέπεις, όταν δεν αγαπάμε τον εαυτό μας δεν τον βλέπουμε άξιο και για κάτι καλύτερο. Μένουμε στα ίδια και τα ίδια, δεν παίρνουμε ένα ρίσκο και δεν αναζητάμε το καλύτερο. Ο λόγος; Επειδή φοβόμαστε ότι δεν αξίζουμε το καλύτερο! 

Αν όμως πιστεύεις κάτι τέτοιο για τον εαυτό σου, αυτό σημαίνει ότι δεν τον αγαπάς αρκετά! Γιατί αν αγαπούσες τον εαυτό σου θα ήθελες το καλύτερο για εσένα και μάλιστα θα έμπαινες και στη διαδικασία να το διεκδικήσεις. Μένεις όμως σε κάτι μέτριο, ή ακόμα και σε κάτι κακό επειδή δεν αγαπάς αρκετά τον εαυτό σου για να αναζητήσεις το καλύτερο.

Πιέζεσαι και καταπιέζεσαι
Όταν δεν αγαπάς τον εαυτό σου δεν είσαι καλά μέσα σου. Δε σου αρέσει η ζωή σου. Νιώθεις ότι πιέζεσαι, ότι καταπιέζεσαι, αλλά παρόλα αυτά δε μπορείς να ξεφύγεις. Όλη αυτή η κατάσταση σου δημιουργεί δυσφορία και, αν συνεχιστεί για καιρό, μπορεί να σου προκαλέσει μόνιμη στεναχώρια, κατάθλιψη.

Μαθαίνοντας όμως να αγαπάς και να σέβεσαι τον εαυτό σου μπορείς να βελτιώσεις τη ζωή σου. Αγαπώντας τον εαυτό σου μαθαίνεις να λες «ναι» στις επιθυμίες σου, μαθαίνεις να παίρνεις μικρά ρίσκα, να μη φοβάσαι να κάνεις λάθος. 

Όταν αγαπάς τον εαυτό σου του δίνεις την ευκαιρία να μάθει κάτι καινούριο, επενδύεις στην αυτοβελτίωση σου. Όταν αγαπάς τον εαυτό σου βελτιώνεις τις σχέσεις σου και κάνεις τη ζωή σου καλύτερη.

* Υπάρχει μέθοδος για να βρείτε την ευτυχία: λέγεται mindfulness και διδάσκεται σε όλα τα μεγάλα πανεπιστήμια του κόσμου. Στο βιβλίο μου «Mindfulness: Βρες τον εαυτό σου, βρες την ευτυχία σου» θα μάθετε αυτή τη μέθοδο όπως τη διδάχτηκα στο Harvard.




Από το varvogli.gr

Κάνε μια αγκαλιά τον εαυτό σου και πες μπράβο έχω καταφέρει αρκετά μέχρι σήμερα…!!!

Κάνε μια αγκαλιά τον εαυτό σου και πες μπράβο έχω καταφέρει αρκετά μέχρι σήμερα!

Παράλληλα αποδέξου και αναγνώρισε την άγνοιά σου. Είναι αυτή η μοναδικη στιγμή λύτρωσής σου.

Αγκάλιασε κάθε κομμάτι του εαυτού σου! Η αποδοχή της άγνοιας είναι η απαρχή της συνειδητής ζωής. Ασε τα συστήματα πεποιθήσεων και τις ομάδες στις οποίες ανήκεις. Δεν τις έχεις ανάγκη για να νιώσεις ότι προσφέρεις. 

Εσύ είσαι από μόνος η ομάδα. Η αποδοχή της άγνοιας θα σε μεταφέρει στο μονοπάτι της γνώσης και του φωτός· αυτού του φωτός που πάντα είναι εκεί αλλά κρύβεται πίσω από τα σύννεφα των σκέψεων και των συναισθημάτων από τα οποία κατακλύζεσαι και νομίζεις ότι είσαι αυτά.

Η αποδοχή της άγνοιας και της ευαλωτότητας της ανθρώπινης ύπαρξης ισούται με τη σταδιακή αποταύτιση από τις σκέψεις και τα συναισθήματα, για μια ζωή πλήρη και γεμάτη ευδαιμονία. Βέβαια, οι προκλήσεις θα έρθουν ξανά, αλλά τότε θα είσαι εκεί με διαφορετική οπτική, πιο φωτεινή, πιο ξεκάθαρη· μια οπτική γεμάτη αγάπη και φως.

Ακόμα και αν το φώς κρυφτεί για λίγο, πλέον ξέρεις ότι δεν είναι αυτό που ευθύνεται αλλά οι δικές σου σκέψεις και πεποιθήσεις, η δίκη σου περιορισμένη αντίληψη για την ζωη και για σένα. Δεν χάνεται αλλά εξακολοθεί να υπάρχει μέσα σου ανεξάρτητα από τα εξωτερικά φαινόμενα! 

Δεν δύει ούτε ανατέλλει! Είναι εκεί μόνιμα και σου δείχνει την οδό για μία ζωή γεμάτη αγάπη, συμπόνια, γαλήνη για οτιδήποτε σε περιστοιχίζει. Δείξε εμπιστοσύνη, άστο να ζεστάνει την καρδούλα σου και τις σκέψεις σου, να γίνεις ένα μ’ αυτό.

Ζωή με φως σημαίνει ζωή με αγάπη και συμπόνια. Μην την αρνηθείς! Είναι στο χέρι σου να το αφήσεις να σε κατακλύσει οποιαδήποτε στιγμή το αποφασίσεις. Κάνε αυτό το δώρο σε σένα γιατί το φώς είναι δώρο και το αξίζεις! 

Παρατήρησε πώς νιώθεις όταν κάθεσαι κάτω απο τον ήλιο και το φως ζεσταινει ολόκληρο το σύστημά σου. Τότε θα καταλάβεις…

Με εκτίμηση και απεριόριστη αγάπη!




Τζωρτζακακης Θωμάς healingeffect.gr

Τρίτη 30 Μαΐου 2023

«Αξίζω, αξίζω, αξίζω» : Γιατί οι επιβεβαιώσεις μοιάζουν ψεύτικες και τι να δοκιμάσεις αντ' αυτού…!!!

Τα affirmations (θετικές επιβεβαιώσεις – δηλώσεις) έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής μέθοδος του σύγχρονου νευρογλωσσικού προγραμματισμού (NLP).

Αν όμως λες στον εαυτό σου κάτι που δεν πιστεύεις πραγματικά, οι επιβεβαιώσεις καταλήγουν να γίνονται μια εκδήλωση τοξικής θετικότητας, λέει η Karena Neukirchner, ειδικός συναισθηματικής θεραπείας με βάση το τραύμα.

Και αυτό μπορεί να έχει επιπλοκές. Όταν εκδηλώνουμε μόνο τα χαρούμενα συναισθήματα, τα πιο δύσκολα συναισθήματά μας συνεχίζουν να ζουν στο υποσυνείδητό μας και μπορεί ακόμη και να ενταθούν λόγω παραμέλησης, λέει, δημιουργώντας ακόμη μεγαλύτερη ένταση στο μυαλό και το σώμα μας.

Τι θα γινόταν όμως αν μια μικροσκοπική μικροαλλαγή μπορούσε να διορθώσει τις επιβεβαιώσεις, ώστε να μας βοηθούν, όχι να μας βλάπτουν, στο υποσυνείδητο επίπεδο; Η Neukirchner λέει ότι είναι απλό:

Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να μετατρέψουμε την επιβεβαίωσή μας σε μια ερώτηση που ξεκινά με το «τι γίνεται αν».

Μερικά παραδείγματα:

Τι γίνεται αν τα πράγματα εξελιχθούν καλύτερα από ό,τι περιμένω;

Τι γίνεται αν μπορώ να το χειριστώ αυτό;

Τι γίνεται αν τα πράγματα συμβαίνουν πάντα για το ύψιστο καλό μου;

Τι γίνεται αν είμαι ήρεμος και συγκεντρωμένος;

Τι γίνεται αν είμαι αρκετός;

Τι γίνεται αν είναι εντάξει να νιώθω έτσι αυτή τη στιγμή;

Τι γίνεται αν όλοι παλεύουν έτσι;

Τι γίνεται αν δεν είμαι σε δύσκολη οικονομική κατάσταση;

Τι γίνεται αν δεν υπάρχει τίποτα κακό με μένα;

Αυτό μοιάζει πιο αυθεντικό από το να κάνεις μια δήλωση χωρίς να είναι ερώτηση. Δεν λες στον εαυτό σου κάτι που δεν πιστεύεις.

Οι ερωτήσεις λειτουργούν και σε ένα βαθύτερο επίπεδο: 

Προετοιμάζουν τον εγκέφαλο να βρει δημιουργικές απαντήσεις σε όποια ερώτηση κι αν θέτουμε. «Υπάρχει αυτό το πράγμα στον εγκέφαλό μας που ονομάζεται ενστικτώδης επεξεργασία, το οποίο σημαίνει ότι όταν μας υποβάλλουν μια ερώτηση, κάποιο μέρος του εγκεφάλου μας θα συνεχίσει να προσπαθεί να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση ξανά και ξανά και ξανά σε υποσυνείδητο επίπεδο μέχρι να απαντηθεί», λέει η Neukirchner.

Για μένα, οι επιβεβαιώσεις και οι ερωτήσεις αυτές μπορούν να γίνουν από σχεδόν οποιαδήποτε επιθυμία ή στόχο. Οι επιβεβαιώσεις συχνά ξεκινούν με το «είμαι»και στη συνέχεια αναφέρουν ένα επιθυμητό αποτέλεσμα ή συναίσθημα.

Για παράδειγμα, κάποιος που ήθελε να νιώθει δυνατός και ελεύθερος στη ζωή του θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει επιβεβαιώσεις όπως αυτές :

Είμαι δυνατός και ελεύθερος.

Είμαι υπεύθυνος για τον δικό μου χρόνο και το δικό μου πεπρωμένο.

Ενεργώ από μια θέση εσωτερικής δύναμης.

Είμαι ελεύθερος να είμαι αυτός που πραγματικά είμαι.

Η αποστολή και το όραμά μου είναι ξεκάθαρα.

Μπορείς να τα μετατρέψεις μια δήλωση σε ερώτησηαπλά προσθέτοντας στην αρχή το «τι θα γινόταν αν»:

Τι θα γινόταν αν ήμουν ενδυναμωμένος και ελεύθερος ήπώς θα ήταν να είμαι ενδυναμωμένος και ελεύθερος;

Τι θα γινόταν αν ήμουν υπεύθυνος για τον δικό μου χρόνο και το δικό μου πεπρωμένο;

Τι θα γινόταν αν ενεργούσα από μια θέση εσωτερικής δύναμης;

Τι θα γινόταν αν ήμουν ελεύθερος να είμαι αυτός που πραγματικά είμαι;

Τι θα γινόταν αν η αποστολή και το όραμά μου ήταν ξεκάθαρα;

Οι ερωτήσεις πρέπει να επικεντρώνονται στους στόχους της θεραπείας, στο να γίνουμε πιο αληθινοί και να ζούμε με χαρά.
Μερικές καλές ιδέες είναι:

Αναρωτιέμαι πώς θα ήταν να βιώσω περισσότερη αυτοαγάπη.

Αναρωτιέμαι ποιος θα γινόμουν αν μπορούσα να τιμήσω και να αποδεχτώ τον εαυτό μου ακριβώς όπως είμαι.

Αν μπορούσα να αρχίσω να αποδέχομαι τον εαυτό μου εκεί που είμαι και όπως είμαι;

Τι κι αν αξίζω αγάπη και στοργή από τον εαυτό μου και τους άλλους;

Πώς θα ήταν να φέρομαι στον εαυτό μου με αγάπη όλο και περισσότερο κάθε μέρα;

Τι θα γινόταν αν η αγάπη μου δεν συνδεόταν με τις επιδόσεις ή τις πράξεις μου;

Τι κι αν είμαι αρκετή, άσχετα με το τι σκέφτεται ή λέει ο οποιοσδήποτε άλλος;

Τι θα γινόταν αν μπορούσα να αγκαλιάσω τις ατέλειές μου;

Αν μπορώ να επιτρέψω στον εαυτό μου να κάνει λάθη;

Αν μπορώ να δώσω χώρο στα δύσκολα συναισθήματά μου, συνεχίζοντας να αγαπώ τον εαυτό μου;

Τι γίνεται αν είναι ασφαλές για μένα να βλέπω το καλύτερο στον εαυτό μου;

Τι γίνεται αν αρχίσω να βλέπω τον εαυτό μου μέσα από έναν πιο τρυφερό φακό;

Τι γίνεται αν μπορώ να αναπτύσσω αγάπη προς τον εαυτό μου κάθε μέρα;

Τι γίνεται αν μπορώ να αφήσω τις παλιές μου ιστορίες και τις αυτοκριτικές μου να φύγουν;

Τι γίνεται αν μπορώ να συντονιστώ με την ουσία αυτού που πραγματικά είμαι;

Τι γίνεται αν μπορώ να ανοίγομαι σε βαθύτερη αυτοαποδοχή κάθε μέρα;

Τι κι αν υπάρχουν περισσότερα σε μένα απ' όσα γνωρίζω;

Αν είμαι αρκετός; Κι αν είμαι κάτι παραπάνω από αρκετό;

Είμαι ανοιχτός στη δυνατότητα να αγαπήσω τον εαυτό μου.

Είμαι έτοιμος να αλλάξω τη σχέση μου με τον εαυτό μου.

Όλο και περισσότερο, επιλέγω έναν νέο τρόπο.




Ιστορία από Queen.gr
© Παρέχεται από: Queen.gr