Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Έλκεις πάντα αυτό που αποφεύγεις…!!!

Ας θυμηθούμε όλοι, λοιπόν, εκείνη τη μέρα που αποφασίζεις να βγάλεις την ομπρέλα απ’ την τσάντα σου, μιας κι έξω είναι χαρά Θεού και καταλήγεις μετά από λίγες ώρες μουσκίδι, γιατί ο καιρός τα χάλασε με τη γκόμενα και κλαίει ακατάπαυστα. 

Ή σ’ εκείνο το μάθημα που διαβάζατε εδώ κι ένα μήνα, τελικά έπεσαν όλα όσα δεν είχατε δώσει σημασία και πατώσατε.

Η διαδικασία είναι γνωστή και καλά μελετημένη, αλλά απρόβλεπτη. Στέλνεις ακατάπαυστα, απελπισμένα μηνύματα στο σύμπαν κι εκείνο μ’ ένα ειρωνικό χαμόγελο σου κουνάει απαγορευτικά το δάχτυλο. 

Μην τύχει και κάνεις κανένα όνειρο και βαίνει καλώς, αμέσως θα βάλει το χεράκι του και με χαιρέκακο ύφος θα επαναλάβει: «Πρόσεχε τι εύχεσαι!».

Φυσικά το φαινόμενο αυτό δε θα μπορούσε ν’ αφήσει ανενόχλητη την ερωτική σου ζωή. Θέλεις σχέση; Δεν έρχεται ποτέ! Θέλεις να τριγυρνάς από κανάρα σε κανάρα που λέει και το γνωστό άσμα; 

Να οι ευκαιρίες κι οι φωνές που σε προστάζουν να σοβαρευτείς και να δέσεις τον γάιδαρό σου. Είσαι σε σχέση; Σου την πέφτουν. Είσαι ελεύθερος; Ούτε να σε φτύσουν.

Τότε, έρχεται εκείνη η στιγμή που απελπίζεσαι και μένεις να κοιτάς τον ουρανό με την αιώνια απορία τι λάθος έχεις κάνει και τα τραβάς όλα αυτά. Μήπως φταίει ότι τελικά δεν ξέρεις ούτε εσύ ο ίδιος τι θέλεις; 

Μήπως πάλι είναι χαλασμένοι οι πομποί σου κι εκπέμπεις σε λάθος συχνότητα επιθυμίες και πόθους; Μήπως πάλι όλα είναι τυχαία κι η γκαντεμιά σε κυνηγάει με επιμονή σε ό,τι και να κάνεις;

Θα ήταν πολύ εύκολο, αν μπορούσαμε να δαμάσουμε το απρόβλεπτο. Το σώμα σου λειτουργεί σαν ένας μαγνήτης, ο οποίος έλκει όλα όσα βρίσκονται στο βάθος του μυαλού σου. 

Επομένως, αν εσύ πασχίζεις για κάτι ή περιμένεις κάτι με ανυπομονησία και κατά βάθος είσαι πεπεισμένος ότι όλα θα πάνε σκατά, όλα θα πάνε σκατά.

Η τύχη για ν’ αλλάξει θέλει και τη δική σου συμβολή. Δε γεννήθηκες μ’ ένα συννεφάκι γκαντεμιάς πάνω απ’ το κεφάλι σου, που σε κεραυνοβολεί μ’ όλα όσα ευχόσουν να μη γίνουν. 

Και τι συμβαίνει μ’ όλα εκείνα που θέλεις να γίνουν; Μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, γιατί στο προσκήνιο βγαίνουν φόβοι κι ανασφάλειες.

Η ουσία είναι πώς θα μάθεις ν’ ανταποκρίνεσαι στις αντιξοότητες και να τα βγάζεις πέρα, όταν συμβαίνουν με τη σειρά όλα όσα απευχόσουν. 

Η μαγκιά είναι εκείνη τη στιγμή που τα εμπόδια έρχονται το ένα μετά το άλλο, να βγάλεις τη γλώσσα στο σύμπαν και να φωνάξεις δυνατά : «Να, κοίτα τι καλά τα καταφέρνω και μόνος μου».

Να το βάλεις καλά στο μυαλό σου ότι η επιτυχία σου δεν εξαρτάται αποκλειστικά από μια αλληλουχία αναπάντεχων κι ανεπιθύμητων γεγονότων, αλλά κι απ’ τη δική σου τρέλα να κατακτήσεις τον κόσμο.

Επομένως, την επόμενη φορά που θα επιχειρήσετε κάτι, προσπαθήστε να σκιαγραφήσετε με ευκρίνεια στο μυαλό σας πώς πραγματικά θέλετε να είναι αυτό και με ποιον τρόπο επιθυμείτε να το πετύχετε. 

Δεν έχει σημασία τι μπορεί να πάει στραβά, αρκεί να είστε μόνιμα οπλισμένοι με θάρρος για να το αντιμετωπίσετε.

Μόνο έτσι, το ανέκδοτο που σας θέλει να πρωταγωνιστείτε σε μια σειρά από ατυχή γεγονότα δε θ’ αποκτήσει άλλα sequels.




Θεοδώρα Μαρία Βένου 
Photo : Woman meditating

Να ζεις σημαίνει να ρισκάρεις…!!!

Να γελάς σημαίνει να ρισκάρεις να φανείς ανόητος.

Να κλαις σημαίνει να φαίνεσαι συναισθηματικός.

Να πλησιάσεις κάποιον άλλο σημαίνει να ρισκάρεις δέσμευση.

Να ρισκάρεις συναισθήματα σημαίνει να ρισκάρεις να εκθέτεις τον αληθινό σου εαυτό.

Να εκθέτεις τις ιδέες, τα όνειρά σου στον πολύ κόσμο σημαίνει να ρισκάρεις το χάσιμό τους.

Να αγαπάς σημαίνει να ρισκάρεις να μην σε αγαπούν αμοιβαία.

Να ζεις σημαίνει να ρισκάρεις να πεθάνεις.

Να ελπίζεις σημαίνει να ρισκάρεις την απόγνωση.

Να προσπαθείς σημαίνει να ρισκάρεις την αποτυχία.

Όμως πρέπει να παίρνουμε όλα τα ρίσκα, γιατί το μεγαλύτερο χάσιμο στη ζωή είναι να μη ρισκάρεις τίποτα.

Αυτός που δε ρισκάρει τίποτα, δεν κάνει τίποτα, ούτε έχει τίποτα, ούτε είναι τίποτα.

Μπορεί να αποφύγει το να υποφέρει και να πονά, αλλά απλά δεν μπορεί να μάθει, να νοιώσει, να μεγαλώσει, να αγαπήσει, να ζήσει.

Αλυσοδεμένος από τη σιγουριά του είναι σκλάβος.

Έχει χάσει, σαν αποτέλεσμα, την ελευθερία του.

Μόνο αυτός που ρισκάρει είναι ελεύθερος.

Δώσε σημασία στο σήμερα.

Περίμενε τη μέρα αυτή.

Γιατί είναι η ζωή, η καρδιά της Ζωής.

Στη σύντομη διάρκεια της πορείας της, υπάρχουν όλες οι πραγματικότητες και οι αλήθειες της ύπαρξης.

Η χαρά του να μεγαλώνεις.

Η απόλαυση της πράξης.

Η δόξα της δύναμης.

Γιατί το χθες είναι μόνο μια ανάμνηση και το αύριο μόνο ένα όραμα.

Αλλά το σήμερα όταν Ζεις καλά, κάνει το χθες μια ανάμνηση ευτυχίας και το κάθε αύριο ένα όραμα ελπίδας.

Γι’ αυτό φρόντισε αυτή τη μέρα.




(Αραβική παροιμία)
Παπαδοπούλου Ελένη, Ψυχολόγος, MSc

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Όλα αυτά που θέλω να θυμάσαι από μένα όταν μεγαλώσεις…!!!

Η μυρωδιά, λένε, είναι μνήμη, το ίδιο και η γεύση, το ίδιο και ένα τραγούδι, ένας ήχος. Και έτσι είναι. Κάπως έτσι θέλω να με θυμάσαι όταν μεγαλώσεις. Δεν με νοιάζει να αναμασάς τσιτάτα και συμβουλές που σου έδωσα κάποτε. 

Θα βρεις δικούς σου κανόνες, θα δοκιμάσεις στο χρόνο όλα όσα σου έχω πει. Άλλα θα τα πετάξεις, και άλλα θα τα κρατήσεις. Αλλά αυτό δεν θα είμαι εγώ. Θα είσαι εσύ, που απλά τα χρησιμοποίησες με τον δικό σου τρόπο.

Εγώ θέλω να είμαι εικόνες, και μυρωδιές και φαγητά και κακαρίσματα κάτω από τα σκεπάσματα.

Θέλω να είμαι γαργαλητά μέχρι να σου κοπεί η αναπνοή και να φωνάξεις «έλεος» για να σταματήσω, να είμαι «κούκου τσα» πίσω από τοίχους και έπιπλα, η υδατική που βάζω πριν πάω για ύπνο και κάθε φορά που την μυρίζεις κάνεις «αχ αυτό μυρίζει μαμά». 

Θέλω να είμαι καμένα κουλουράκια στο φούρνο, πετυχημένα τυροπιτάκια, αυτοσχέδιες τούρτες γενεθλίων με μπόλικα «σκουληκάκια» σοκολάτας από πάνω. 

Να είμαι η μοναδική τόσο παράφωνη και μπάσα φωνή στα γενέθλιά σου και όλες εκείνες, οι αστείες, οι βροντερές, οι ψηλές που έκανα όταν σου διάβαζα παραμύθια.

Αυτά που θέλω να θυμάσαι είναι μια οικογένεια σαν ανοιχτό όστρακο, τη δική μας, ένα σπίτι ζωντανό, με μια γόνιμη ακαταστασία, αυτή των ανθρώπων που δημιουργούν, ζωγραφίζουν, παίζουν, αράζουν και δεν κάνουν εκπτώσεις στις στιγμές τους, στην ίδια τη ζωή για να παραμείνει το πάτωμα γυαλιστερό και οι ξύλινες επιφάνειες λείες. 

Με πεταμένα βιβλία στο πάτωμα, ανακατεμένα με παιχνίδια, μια κάλτσα που έχασε το ταίρι της για πάντα και άπλυτα μπολ από κορνφλεικς στο νεροχύτη.

Δεν θέλω να λες η μάνα μου «θυσιάστηκε» για μένα, γιατί δεν το έκανα ποτέ.

Κάθε στιγμή που ήμουν μαζί σου δεν έκλεβε τίποτε από την ανεξαρτησία μου, ήταν επιλογή μου. Κρατούσα χώρο για τον εαυτό μου όταν κοιμόσουν, έλειπες στο σχολείο ή για διακοπές στους παππούδες, αλλά και όταν ήμασταν μαζί, στον ίδιο χώρο, κάνοντας διαφορετικά πράγματα.

Θέλω να με θυμάσαι δίπλα σου όποτε με χρειάστηκες, όπως εκείνο το βράδυ που χώρισες και οδήγησα σαν τρελή μέσα στη νύχτα Αθήνα Κομοτηνή (που σπούδαζες) δεν ξέρω κι εγώ πόσες ώρες για να βρεθώ δίπλα σου, να σου κάνω μια αγκαλιά μόνο και να σιωπήσω στον πόνο σου. 

Γιατί ήξερα πως οι πρώτοι έρωτες καταλήγουν στο παράδεισο, αφού πρώτα περάσουν από την κόλαση.

Δεν θέλω να ξεχάσεις τους καυγάδες μας, τα «όχι» μου, τις μέρες που μου φώναξες ότι με μισείς γιατί δεν σε καταλαβαίνω, γιατί όλες αυτές οι στιγμές τελικά μας πήγαν πιο μπροστά. 

Γιατί κι εσύ σήμερα κατάλαβες ότι τα όρια ήταν ένδειξη αγάπης, αλλά κι εγώ νιώθω ήρεμη που δεν σου χαρίστηκα σε πολλά, όσο κι αν μέσα μου το μόνο που ήθελα ήταν να σου λέω μόνο «ναι σε όλα».

Κι αν δεν θυμάσαι τίποτα από όλα αυτά που εγώ θέλω, ας θυμάσαι αυτό:

Πως το μόνο όνειρο που έκανα για σένα ήταν να είσαι ευτυχισμένη και γελαστή. Τα υπόλοιπα όνειρα, για το τι θα γίνεις και τι θα κάνεις στη ζωή σου τα άφησα σε σένα, γιατί εσύ και μόνο εσύ ξέρεις καλύτερα απ’ όλους τι σου γεμίζει την ψυχή.




psychologistnow.gr

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

6 σημάδια ότι είναι ώρα να πάτε την ζωή σας στο επόμενο επίπεδο…!!!

Είστε το μόνο άτομο που παρακωλύει τον εαυτό του από την επίτευξη των ονείρων του και αν προσέξετε αυτά τα σημάδια, είναι ώρα να πάτε την ζωή σας στο επόμενο επίπεδο. Το πεπρωμένο σας είναι εκεί έξω αν έχετε το κουράγιο να το αρπάξετε.

Θα απαιτηθεί γενναιότητα από εσάς σε αυτό το ταξίδι της αυτοεκπλήρωσης, και όταν πετύχετε, θα ξέρετε για τι πραγματικά είστε ικανοί.

1. Δεν έχετε έμπνευση από το τρέχον περιβάλλον σας
Η συνεχής μάθηση είναι μέρος της ζωής μας ως άνθρωποι πάνω σε αυτόν τον πλανήτη και είναι γεγονός ότι μας δίνει χαρά και μας παρακινεί να συνεχίσουμε να μαθαίνουμε. Αν δεν έχετε εμπνευστεί από κάποια νέα σοφία τώρα τελευταία, πηγαίντε να την βρείτε.

Διαβάστε ένα καινούργιο βιβλίο, κάντε ένα μάθημα, δοκιμάστε ένα καινούργιο μέρος για να αγοράσετε τα λαχανικά σας, μιλήστε σε κάποιον που συνήθως αποφεύγετε. Αν δεν έχετε επεκταθεί τώρα τελευταία, αυτή είναι καλή περίοδος να προκαλέσετε τον εαυτό σας με μια νέα εμπειρία.

Μάθετε για τον εαυτό σας κάνοντας μια προσωπική εξερεύνηση. Προκαλέστε το ίδιο σας το σκεπτικό κάθε φορά που λέτε στον εαυτό σας «Δεν μπορώ γιατί______». Στα αλήθεια δεν είστε ικανοί ή βάζετε όρια στον εαυτό σας κατά κάποιο τρόπο; Είναι ο φόβος το μόνο πράγμα που σας κρατάει από το να κάνετε αυτό που θέλετε;

2. Νιώθετε σαν να αξίζετε περισσότερα
Η απόλυτη ποσότητα του ταλέντου σας θα μπορούσε να εκπληρώσει τις ανάγκες για προσωπικό μιας μικρής πρωτοπόρας επιχείρησης και ακόμα περισσότερο. Η γνώση που πρέπει να μοιραστείτε με τον κόσμο είναι τεράστια. Αισθάνεστε ότι θα έπρεπε να είστε σαμάνοι.

Όταν νιώθετε μια αποσύνδεση μεταξύ του τι έχετε τώρα και του τι αισθάνεστε πως είστε ικανοί να δώσετε στον κόσμο, είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να προκαλέσετε περισσότερο τον εαυτό σας. Δεν μιλάμε για υλικά αποκτήματα, μιλάμε για την έλλειψη της ευκαιρίας να εκμεταλλευτείτε στο έπακρο το σύνολο των δυνατοτήτων σας.

Αυτή είναι μια πολύ καλή στιγμή να αναρωτηθείτε:

Τι θα έκανα αν τα λεφτά και ο χρόνος δεν ήταν σκοπός;

Τώρα αναρωτηθείτε γιατί δεν έχετε δουλέψει προς αυτός τον στόχο ακόμα, και αποφασίστε να κάνετε ένα βήμα προς τα μπροστά και να κατορθώσετε το όνειρό σας προκαλώντας τον εαυτό σας.

3. Νιώθετε την ανάγκη να ωριμάσετε μέσω της εμπειρίας
Όταν οι άνθρωποι που ξέρετε μιλούν για ταξίδια, έχετε πιο πολλά μέρη που θέλετε να πάτε από αυτά που έχετε πάει. Όταν οι άνθρωποι μιλούν για κουλτούρες και γλώσσες που έχουν βιώσει, ξέρετε μόνο αυτή στην οποία γεννηθήκατε.

Χρειάζεται να επεκτείνετε τον χαρτοφύλακά σας των εμπειριών ζωής, προκαλώντας περισσότερο τον εαυτό σας. Σκεφτείτε τη ζωή σας ως μια επένδυση. Επενδύστε τον χρόνο σας, τα λεφτά σας και την ενέργειά σας σε δραστηριότητες που σας δίνουν το μεγαλύτερο αντάλλαγμα. 

Αν αυτό δεν θρέψει την ψυχή σας με κάποιον τρόπο ή σας βοηθήσει να ωριμάσετε σε αυτό που προοριζόσασταν να γίνετε, τότε βρείτε τι είναι αυτό που το κάνει.

4. Δεν καταλαβαίνετε τους αγχωμένους ανθρώπους
Όταν δοκιμάζετε τον εαυτό σας, τον αναγκάζετε να βγει από την ζώνη της άνεσης. Αυτό δημιουργεί κάποιο άγχος για τη νέα κατάσταση. Αν δεν είστε σίγουροι ότι καταλαβαίνετε το συναίσθημα του άγχους, είναι ώρα να προκαλέσετε τον εαυτό σας περισσότερο.

Ο φόβος της αποτυχίας όταν αναλαμβάνουμε μια νέα πρόκληση είναι φυσιολογικός. Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό είναι να αποφεύγετε τις καινούργιες προκλήσεις από το φόβο μήπως αποτύχετε.

5. Σας αρέσει το γεγονός ότι η ζωή σας είναι εύκολη
Δυστυχώς, όταν η ζωή σας είναι εύκολη, είναι σημάδι ότι έχετε πέσει σε μια ρουτίνα και ότι χρειάζεται να προκαλέσετε τον εαυτό σας περισσότερο. Σίγουρα, με την ευκολία είναι δύσκολο να διαφωνήσει κάποιος, αλλά δεν έχει να κάνει με αυτό η ουσία της ζωής.

Η ζωή και το να ζει κάποιος, περιέχουν και τα δύο χαρές και πόνους, δυσκολίες και περιόδους άνεσης και χαλάρωσης. Αν ζείτε εύκολα, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι μια πρόκληση θα κάνει την εμφάνισή της σε εσάς σύντομα, επειδή κανένας δεν ζει με ευκολία όλη την ώρα.

Από το να γίνονται πράγματα στη ζωή σας όταν δεν είστε προετοιμασμένοι, καλύτερα να ετοιμαστείτε. Πράξτε έτσι ώστε να αποκτήσετε καλή σωματική και πνευματική κατάσταση. 

Να είστε έτοιμοι να αναλάβετε τις προκλήσεις που η ζωή θα σας φέρει. Προετοιμαστείτε για μια πνευματική επίθεση και αποφασίστε να μείνετε δυνατοί στην πίστη σας για τις ικανότητές σας.

Προκαλέστε τον εαυτό σας ώστε να είναι αρκετά δυνατός σωματικά ώστε να επιβιώσει μιας σημαντικής ασθένειας. Ακόμα και αν είστε υγιείς τώρα, πιέστε τον εαυτό σας να γίνει όσο πιο δυνατός γίνεται, έτσι ώστε αν το σώμα σας έχει κάποιο κώλυμα να μπορείτε να το χειριστείτε εύκολα.

6. Υπνοβατείτε στη δουλειά σας
Προφανώς η καριέρα σας δεν σας προκαλεί αν νιώθετε είτε σαν εκπαιδευμένη μαϊμού που μπορεί να τα καταφέρει ή σαν να μπορούσατε να κοιμηθείτε οπουδήποτε και όλα να πηγαίνουν καλά.

Ερευνητές στο Journal of Small Business Management που ερευνούσαν τους λόγους που οι γυναίκες φεύγουν από εργαζόμενες, διαπίστωσαν ότι τα πιο σημαντικά πρωτοπόρα κίνητρα των γυναικών ήταν η επιθυμία για πρόκληση και αυτοδιάθεση και η επιθυμία για ισορροπία μεταξύ των ευθυνών οικογένειας και δουλειάς. 

Οι γυναίκες θέλουν να είναι ικανές να ελέγχουν το δρόμο της καριέρας τους, να έχουν ευελιξία για την οικογένεια και θέλουν μία δουλειά που να τις προκαλεί και να τις βοηθάει να φτιάξουν ένα βιογραφικό γεμάτο με δεξιότητες.




Πάρε το δρόμο που είναι αντίθετος στον συνηθισμένο και σχεδόν πάντα θα έχεις κάνει τη σωστή επιλογή…!!!

Ο Ρουσό είχε γράψει : «Πάρε το δρόμο που είναι αντίθετος στον συνηθισμένο και σχεδόν πάντα θα έχεις κάνει τη σωστή επιλογή». Οι ευφυείς διαφημίσεις για τους υπολογιστές της Apple μας παροτρύνουν : «Σκέψου Διαφορετικά». Ή, όπως λέω κι εγώ ο ίδιος στις διαλέξεις μου, «αν ακολουθήσεις το πλήθος, το πιθανότερο είναι να καταλήξεις στην έξοδο».

Για να έχεις μια πιο γεμάτη και πλούσια ζωή, είναι εξαιρετικά σημαντικό να χαράζεις τον δικό σου δρόμο. Πάψε να υποκύπτεις στις απαιτήσεις της κοινωνικής πίεσης με τίμημα τη μοναδικότητά σου. 

Αν μελετήσεις τις ζωές των πιο φωτισμένων κι επιτυχημένων ανθρώπων στον κόσμο, θα διαπιστώσεις ότι δεν έδιναν δεκάρα για το τι σκέφτονταν οι άλλοι για εκείνους. 

Αντί να επιτρέπουν στην κοινή γνώμη να τους υπαγορεύει τις πράξεις τους, είχαν το θάρρος να αφήνουν τις καρδιές τους να τους καθοδηγούν. 

Και ακολουθώντας τον λιγότερο ταξιδεμένο δρόμο, συναντούσαν επιτυχίες που δεν είχαν φανταστεί ούτε στα πιο τολμηρά τους όνειρα.

Μια από τις καλύτερες ρήσεις σχετικά με τη σημασία της ανορθόδοξης συμπεριφοράς ανήκει στον Κρίστοφερ Μόρλεϊ, που είχε πει : «Να διαβάζεις κάθε μέρα κάτι που κανείς άλλος δεν διαβάζει. Να σκέφτεσαι κάθε μέρα κάτι που κανείς άλλος δεν σκέφτεται. Είναι κακό για το μυαλό να συμφωνεί πάντα με την ομοφωνία».

Αλλά ή πιο εύστοχη ρήση ανήκει στον Έμερσον:

«Είναι εύκολο μέσα στον κόσμο να ζεις σύμφωνα με τη γνώμη του κόσμου· είναι εύκολο μέσα στη μοναξιά να ζεις σύμφωνα με τη γνώμη τη δική σου· αλλά ο σπουδαίος άνθρωπος είναι εκείνος που καταμεσής στο πλήθος κρατά με τέλεια γλυκύτητα την αυτονομία της μοναξιάς».

Στη διάρκεια του επόμενου μήνα, ξανασκέψου τον τρόπο με τον οποίο ενεργείς. Μην ενεργείς με έναν συγκεκριμένο τρόπο απλώς επειδή ενεργούν έτσι όλοι οι άλλοι. 

Κάνε ό,τι είναι σωστό για εσένα. Αν είσαι διαφορετικός για όλους τους σωστούς λόγους, θα μπορέσεις να ζήσεις με σοφία τη ζωή σου.

Ποιος θα κλάψει όταν πεθάνεις;




ROBIN SHARMA

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Tο κλειδί για να ξεκλειδώσετε τις κβαντικές δυνάμεις σας…!!!

Θα μοιραστώ μαζί σας μια άσκηση που είναι ιδιαίτερα επίκαιρη. Περιλαμβάνει το κλειδί για να ξεκλειδώσετε τις κβαντικές δυνάμεις σας και να ζήσετε μια νέα ιστορία στη ζωή σας.

Μία από τις κρισιμότερες πτυχές των μεταβάσεων στην ζωή, ιδωμένη κάτω από το πρίσμα της επιστήμης της κβαντικής αφορά την συνειδητοποίηση ότι η αλλαγή είναι στην πραγματικότητα το θεμέλιο ολόκληρης της ύπαρξής μας.

Κάθε στιγμή, κάθε λεπτό που ζούμε, οι σκέψεις και οι εμπειρίες μας με κάποιο τρόπο μας αλλάζουν.

Για την πλειοψηφία των ανθρώπων, τις περισσότερες φορές, αυτή η αλλαγή είναι τόσο μικρή που ουσιαστικά περνά απαρατήρητη. Και καθώς είναι πολύ πιο εύκολο να παραμένουμε στα ίδια, τα γνωστά και τα επαναλαμβανόμενα...

γιατί έτσι μάθαμε και σε αυτά συνεχίζουμε να επενδύουμε, δημιουργούμε αντίσταση στην αλλαγή με αποτέλεσμα να την μπλοκάρουμε και να την απομακρύνουμε ακόμη περισσότερο από κοντά μας.

Την στιγμή όμως που θα αποφασίσουμε να αποδεχτούμε την νομοτέλεια της αλλαγής και να την αγκαλιάσουμε, τότε, από εμάς και μόνο εμάς εξαρτάται το πόσο πολύ θα αφεθούμε έτσι ώστε να βιώσουμε σε βάθος αυτά που αρχίζουν... 

να ξεδιπλώνονται στην ζωή μας μέσα από το άνοιγμα της σκέψης μας και των πολύπλευρων εμπειριών στις οποίες συνειδητά επιλέγουμε να βυθιστούμε.

Έτσι, είναι εξαιρετικά σημαντικό να μην γραπωνόμαστε τόσο σφιχτά σε αυτό που έως τώρα αναγνωρίζουμε σαν την προσωπική μας ''ιστορία'' αλλά να σκηνοθετούμε την καθημερινή μας εμπειρία δίνοντας χώρο στην φαντασία, την δημιουργικότητα, την έκπληξη, το θαύμα, επαν-εγγράφοντας την προσωπική μας ιστορία καθώς συμβαίνει σε πραγματικό χρόνο.

Για να το επιτύχουμε αυτό, χρειάζεται να κάνουμε μια παύση στην στιγμή που βρισκόμαστε, του εδώ και του τώρα μας και να κάνουμε εκείνες τις επιλογές που θα μας οδηγήσουν με επίγνωση στην ιστορία της ζωής που κυριολεκτικά θέλουμε να ζήσουμε, επιτρέποντας στο άλμα να συμβεί. 

Το άλμα αυτό, θα μας οδηγήσει πέρα από τα σημερινά μας όρια, όλο και πιο κοντά σε αυτά που έχουμε ονειρευτεί για τον εαυτό και την ζωή μας και που έως τώρα αποκλείαμε ή δεν τολμούσαμε ούτε καν να ομολογήσουμε στον εαυτό μας.

Χρειάζεται να εμπλέξουμε τον εαυτό μας σε πιο δημιουργικούς τρόπους ξεκινώντας ακόμη και από τα πιο απλά των καθημερινών δραστηριοτήτων μας όπως το ντύσιμο, την προετοιμασία του φαγητού μας ή και το περπάτημα από το ένα δωμάτιο στο άλλο έως και την αναζήτηση εμπνευσμένων και ονειρικών προκλήσεων.

Πρέπει να απομακρυνθούμε από τις συνήθειες, να πειραματιστούμε, να διερευνήσουμε νέες δυνατότητες αλληλεπίδρασης με τον εαυτό μας, τους ανθρώπους γύρω μας και τους συμπαντικούς κόσμους. 

Με αυτό τον τρόπο, δημιουργούμε τις ευκαιρίες για την εμφάνιση νέων οδών στο διάβα μας και που θα μας οδηγήσουν στον μελλοντικό εαυτό που καλούμαστε να δημιουργήσουμε.

Μόλις αυτό επιτευχθεί, αρχίζουμε να αναγνωρίζουμε τις συγχρονικότητες που κατακλύζουν σε κάθε στροφή το μονοπάτι μας και που μας συνδέουν όλο κ βαθύτερα σε αυτό που πραγματικά είμαστε, σε αυτό που θα μπορούσαμε να είμαστε και συμπαρασύρουν όλες τις πτυχές της ζωής μας, κάνοντάς την υπερβατική και αξιοσημείωτη.

Άσκηση
Πρώτα από όλα χρειάζεται να αποβάλουμε την δυσπιστία και να οραματιστούμε με ακρίβεια αυτό που θέλουμε να επιτύχουμε. Μπορούμε να το σκεφτούμε ως μια υπέροχη ευκαιρία, ένα είδος αναγέννησης.

Έως τώρα έχουμε αποκτήσει πολύπλευρη εμπειρία ζωής, μάθαμε πολλά, βιώσαμε το πλήρες φάσμα των χαρών αλλά και των θλίψεων. 

Τώρα όμως επιθυμούμε συνειδητά να γίνουμε οι αρχιτέκτονες της ζωής μας, να γράψουμε την δική μας ιστορία για τα χρόνια που θα ακολουθήσουν, έτσι ακριβώς όπως την ονειρευτήκαμε.

Για να ξεκινήσουμε, απλά κλείνουμε τα μάτια σας, παίρνουμε μερικές βαθιές εισπνοές και φανταζόμαστε τον εαυτό μας να ταξιδεύει στον άπειρο κβαντικό κόσμο όπου τα πάντα μπορούν να συμβούν, κάθε μας επιθυμία και κάθε μας όνειρο. 

Νιώθουμε σε ολόκληρη την ύπαρξή μας, σε καθένα από τα τρισεκατομμύρια κύτταρά μας την ενέργεια των ανώτερων σφαιρών να διέρχεται από μέσα μας καθώς αλλάζουμε επίπεδα, αλλάζουμε συχνότητες και αφήνουμε πίσω την τρέχουσα ιστορία της ζωής μας.

Τώρα, από αυτό το επίπεδο, αντιλαμβανόμαστε τις απεριόριστες δυνατότητες που ξετυλίγονται μπροστά μας και τις μορφοποιούμε με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε να πάρουν την μορφή του νέου σχεδίου που σχεδιάσαμε για τον εαυτό μας, του νέου πρότυπου για τη ζωή μας.

Νιώθουμε αυτή τη νέα ζωή να έρχεται προς το μέρος μας σαν μια ισχυρή, θετική και δημιουργική παλίρροια, που φέρνει όλα τα στοιχεία της νέας ιστορίας μας μπροστά μας και που αναζητά την προσωπική μας δέσμευση μέσα από την ενέργεια της κάθε πράξης μας.

Στην συνέχεια, αρχίζουμε να νιώθουμε με βαθύ συναίσθημα πως μπαίνουμε μέσα σε αυτή την νέα ιστορία της ζωής μας. 

Δεν ξεχνούμε πως εμείς έχουμε τον έλεγχο, εμείς σκηνοθετούμε. Ίσως επιλέξαμε να σκηνοθετήσουμε την καινούργια μας καριέρα, να ασχοληθούμε με την τέχνη, να εξερευνήσουμε περισσότερο κάποια μας δεξιότητα ή δραστηριότητα που είχαμε εγκαταλείψει στο παρελθόν, 

να κάνουμε νέους φίλους, σχέσεις τρυφερές που θα εκτοξεύσουν τα συναισθήματά μας στο πλήρες εκφραστικό τους, ίσως να ταξιδέψουμε σε νέες χώρες, να ανακαλύψουμε πολιτισμούς και λαούς που θα μας εκπλήξουν, 

θα μας εμπνεύσουν καθώς και θα μας προσφέρουν περισσότερη εμπειρία, περισσότερη ζωή, περισσότερη απόλαυση και περισσότερη μάθηση.

Ίσως δημιουργήσουμε μια νέα ιστορία στην οποία η πνευματική μας ζωή γίνεται πιο ενεργή, μέσω της οποίας θα ανακαλύψουμε ανεξάντλητες πηγές και πόρους που θα ομορφύνουν την ζωή μας και θα την εμπλουτίσουν με βαθύτερο νόημα και σκοπό.

Αφηνόμαστε και δίνουμε άπλετο χώρο σε όλα τα παραπάνω και ακόμη περισσότερα να προκύψουν, μαζί με την πεποίθηση, ακλόνητη βεβαιότητα ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν και πως αυτές οι αλλαγές είναι κάτι παραπάνω από δυνατές και πως έχουν ήδη ξεκινήσει να συμβαίνουν.

Δοκιμάζουμε κάθε δυνατότητα μέσα από την οθόνη του νου μας και επιλέγουμε εκείνες που αντηχούν καλύτερα για εμάς. 

Τις βλέπουμε, τις νιώθουμε και γνωρίζουμε πάνω από όλα πως ως δυνητικές πραγματικότητες κάλλιστα μπορούν να εκδηλωθούν στον φυσικό χωροχρόνο όπου κατοικούμε σήμερα.

Συνεχίζουμε να το κάνουμε μέχρι αληθινά να αισθανθούμε τη ζωτική δύναμη της πραγματικότητάς τους.

Αναγνωρίζουμε επίσης, ότι το Κβαντικό Πεδίο ανταποκρίνεται απόλυτα στο όραμά μας. Συνεχώς προσθέτει στοιχεία, συμπτώσεις, συγχρονικότητες, πόρους, τους κατάλληλους ανθρώπους, ιδέες και ευκαιρίες που θα μας βοηθήσουν στην πραγματοποίηση, υλοποίηση της νέας ιστορίας μας. 

Η συσχέτισή μας με το σύμπαν είναι καθολική και αλληλο-εξαρτώμενη.

Όσο περισσότερο κάνουμε χρήση αυτής της άσκησης και αρχίζουμε να διακρίνουμε τις ευκαιρίες που ταιριάζουν στην νέα ιστορία που ήδη θέσαμε σε κίνηση, νιώθουμε ευγνωμοσύνη και χαρά για τα δώρα που μας προσφέρει, τόσο περισσότερο η νέα μας ιστορία εμπεδώνεται μέσα μας και παρατηρούμε να υλοποιείται άμεσα στην πραγματικότητά μας.

Η άσκηση είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε μια νέα πιο διευρυμένη αντίληψη, να μας ωθήσει δυναμικά προς μια κατεύθυνση απεριόριστης δημιουργίας, αλλαγών του εαυτού και της ζωής μας.




Είσαι ότι τρως…!!!

Η σωματική και η πνευματική σου τροφή αποτελούν τον οριστή γι’ αυτό που είσαι σήμερα.

Λες πως σε αγαπάς μα επί τω έργω δεν σ’ αγαπάς. Στη πραγματικότητα καρφάκι δεν σου καίγεται να νιώθεις αληθινά περήφανος και να πλησιάζεις κάθε μέρα τη καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. 

Κάθε μέρα σε σακατεύεις, κάθε μέρα σε υποβιβάζεις σε κάτι που δεν σε τιμά να εκπροσωπείς γιατί επιλέγεις να φαίνεσαι αδύναμος, γιατί γίνεσαι έρμαιο της στιγμιαίας παρόρμησης και παραιτείσαι από τη σχέση με τον ίδιο σου τον εαυτό με αποτέλεσμα στο τέλος να σε μισείς και να νιώθεις αυτολύπηση.

Τόσο καιρό η σωματική αλλά και η πνευματική τροφή σου ήταν “σκουπίδια”, με αποτέλεσμα τώρα να νιώθεις και εσύ “σκουπίδι”.

ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ Ο,ΤΙ ΤΡΩΣ

Σε πρώτο επίπεδο σωματικά είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως κάθε τροφή που περνάει από το στομάχι σου ανάλογα τη ποιότητά της είναι υπεύθυνη για την έκκριση αντιστοίχων ορμονών που σχετίζονται είτε με συναισθήματα ευεξίας , ανάτασης, ζωτικότητας, είτε με συναισθήματα κατάθλιψης, κόπωσης και έλλειψης κινήτρου για ζωή και δημιουργία.

Επομένως οι τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και θρεπτικά στοιχειά εκλύουν συγκεκριμένες ορμόνες που σε μετατρέπουν σε ένα δημιουργικό, ζωντανό άτομο, φορέα θετικής ενέργειας, ενώ αντίθετα οι τοξικές τροφές πυροδοτούν την έκκριση στρεσογόνων, καταθλιπτικών ορμονών που σε καθιστούν εξουθενωμένο, αδρανή, με ανεξήγητα αρνητικά συναισθήματα και απόλυτη απουσία όρεξης για οτιδήποτε.

Επιπρόσθετα, η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων φαγητού δημιουργεί αισθήματα εξάντλησης και περιορίζει το δυναμικό σου μέσα στη μέρα καθώς για να πραγματοποιηθεί η διαδικασία της πέψης χρειάζονται μεγάλες ποσότητες ενέργειας την οποία κατ επέκταση στερείσαι από άλλες δραστηρίοτητες.

Τέλος, η οξυδέρκεια, η διαύγεια και η μνήμη σου μπορούν να εξελιχθούν με τη κατανάλωση συγκεκριμένων τροφίμων που αποτελούν καύσιμα για τον εγκέφαλο και αξίζει να αναζητήσεις για να βελτιώσεις την ευστροφία σου όπως αμύγδαλα, καρύδια, κουνουπίδι, κακάο και άλλα πολύτιμα τρόφιμα για το νου.

Πέρα από τη σωματική λοιπόν τροφή που σε διαμορφώνει, υψίστης σημασίας είναι και η τροφή που δίνεις στο πνεύμα σου και αυτή είναι οι άνθρωποι που συναναστρέφεσαι, τα βιβλία που διαβάζεις, οι ταινίες που βλέπεις, η μουσική που ακούς και τα ταξίδια που επιλέγεις να κάνεις.

Οι άνθρωποι σου είναι καταλύτες στη ζωή και την προσωπικότητά σου. Μέσα από τα μάτια τους βλέπεις τον εαυτό σου, είναι υπεύθυνοι για τα επίπεδα της αυτοεκτίμησης και του αυτοσεβασμού σου.

Απομάκρυνε τους τοξικούς ανθρώπους που η συναναστροφή μαζί τους σε κάνει να νιώθεις ερείπιο και κράτα συντρόφους στη ζωή σου όμορφους εσωτερικά, γεμάτους φως στη ψυχή τους και αγάπη για ζωή. Έτσι η ροή της ενέργειας μεταξύ σας θα είναι μια ορμή μόνο προς τα πάνω.

Ακόμη, τα βιβλία που διαβάζεις σε βοηθούν να ανακαλύψεις το θησαυρό σου, το προορισμό σου και να χτίσεις ένα υγιές μυαλό που είναι η απόλυτη αντανάκλαση μιας θαυμαστής, σπουδαίας ζωής.

Να θυμάσαι πως ένα μίζερο, άρρωστο μυαλό, είναι δημιουργός μιας μίζερης ζωής.

Τα ταξίδια που κάνεις και οι ταινίες που βλέπεις είναι τροφή για να ανανεώσεις τη σκέψη σου, να δεχτείς καινούργια ερεθίσματα και να επαναπροσδιορίσεις τον τετριμμένο τρόπο σκέψης που σε έφερνε σε αδιέξοδα.

Τέλος, λένε και συμφωνώ απόλυτα πως είσαι ο,τι ακούς. Η μουσική έχει μια θεϊκή, συγκλονιστική δύναμη να μιλάει απευθείας στη ψυχή του ανθρώπου, να την αφυπνίζει και να διεγείρει αντίστοιχα συναισθήματα που σε μεταφέρουν...

ακριβώς στη κατάσταση που ακούς, ακόμη η κλασσική μουσική και τα εγκεφαλικά κύματα συνδέουν τις νευρικές συνάψεις μεταξύ δεξιού και αριστερού ημισφαιρίου του εγκεφάλου και ενισχύουν τη διαύγεια της σκέψης.

Αν λοιπόν σήμερα δεν νιώθεις περήφανος για ο,τι έχεις γίνει, ΜΗ ΚΑΤΑΔΕΧΤΕΙΣ ΝΑ ΜΕΜΨΙΜΟΙΡΙΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ. Η δύναμη του Τώρα είναι ανυπέρβλητη.

Κόψε τα δεσμά του νεκρού παρελθόντος και ξεκίνα ΣΗΜΕΡΑ να δίνεις στον εαυτό σου τη τροφή που θα τον ανυψώσει σε αυτό που αληθινά θες να είσαι !!




Κάθε νόσος ξεκινάει από τη ψυχή και στη συνέχεια καταλήγει στο σώμα…!!!

Εδώ και αρκετά χρόνια αγνοούσαμε την γιγαντιαία δύναμη της ψυχικής κατάστασης, καθώς και των σκέψεων οι οποίες πηγάζουν από αυτή, αλλά και το πώς αυτή επηρεάζει το σώμα μας. 

Μόνο τα τελευταία χρόνια η σύγχρονη ιατρική έχει αρχίσει να μελετά και να αποδέχεται την επίδραση των σκέψεων στην υγεία μας.

Μάλιστα με βάση τον Ιπποκράτη κάθε νόσος αρχίζει από την ψυχή και καταλήγει στο σώμα. Κάπου εκεί αρχίζει και ο ορισμός του ψυχοσωματικού συμπτώματος. 

Όσο και αν θέλουμε να θεραπεύσουμε το σώμα, αν δεν αναζητήσουμε τη θεραπεία της αιτίας, τότε το σώμα δεν θα ιαθεί ποτέ.

Πρώτα πρέπει να γίνεται η θεραπεία της ψυχής και στη συνέχεια, εκείνη τους σώματος. Άλλωστε έχει αποδειχθεί πια ότι ανάλογα με τις σκέψεις τις οποίες κάνουμε ο εγκέφαλός μας κάνει και τις αντίστοιχες συνάψεις, στέλνοντας τις αντίστοιχες εντολές στα κύτταρα. 

Για παράδειγμα ένας άνθρωπος ο οποίος είναι διαρκώς δυστυχής το σώμα του επιτίθεται στα ίδια του τα κύτταρα.

Με βάση τις σχετικές έρευνες μερικά ψυχοσωματικά συμπτωμάτα αποτελούν διαγνωσμένες ασθένειες. Για παράδειγμα ο πόνος στη μέση υποδηλώνει ένα άτομο με πολλές ευθύνες και υποχρεώσεις. 

Οι στομαχικές και εντερικές διαταραχές συνήθως έχουν να κάνουν με το φόβο, την έλλειψη αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης. Εκείνοι που έχουν ανασφάλειες παρουσιάζουν συχνά κοιλιακά άλγη.

Ο πονοκέφαλος συνδέεται με την αυστηρότητα και την ανάγκη για έλεγχο. Άτομα τα οποία υποφέρουν από κεφαλαλγίες είναι απαιτητικοί και τελειομανείς τόσο με τους άλλους όσο και με τον ίδιο τους τον εαυτό. 

Ο πιο μεγάλος ένοχος είναι το άγχος, που επιδρά αρνητικά προκαλώντας την έκκριση κορτιζόλης με συνέπεια να έχουμε την πεποίθηση ότι κάτι δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε.

Το θετικό και ιδιαίτερα ελπιδοφόρο είναι πως ξεκινούν σταδιακά να βγαίνουν νέοι γιατροί με ανοιχτά μυαλά, (επειδή είναι απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν ανοιχτά μυαλά προκειμένου να μπορέσουν να ξεφύγουν από τον ιατρικό δογματισμό), που αντιμετωπίζουν πια τον ασθενή ολιστικά συνδυάζοντας την κλασσική ιατρική με τις εναλλακτικές θεραπείες.




10 ψυχολογικές αλήθειες οι οποίες θα σας ταρακουνήσουν…!!!

Κάποια ενδιαφέροντα πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε. Μερικά θα σας βάλουν σε σκέψεις…

1. Το σχολείο δεν εξετάζει την εξυπνάδα, αλλά την μνήμη.

2. Η στεναχώρια συχνά παρεξηγείται για θυμό. Τις περισσότερες φορές (85%) ένα άτομο δεν είναι θυμωμένο μαζί σας αλλά απογοητευμένο.

3. Συνήθως οι άνθρωποι που δίνουν τις καλύτερες συμβουλές είναι αυτοί που έχουν τα περισσότερα προβλήματα.

4. Το να γράφετε τις αρνητικές σκέψεις και να τις πετάτε στα σκουπίδια μπορεί στην πραγματικότητα να βελτιώσει την διάθεση σας.

5. Είναι δύσκολο να αποδεχτείτε την αλήθεια όταν θέλετε να ακούσετε ψέματα.

6. Οι άνθρωποι είναι γενικά πιο ειλικρινείς όταν είναι σωματικά κουρασμένοι.

7. Ποτέ μην βάζετε το αγαπημένο σας τραγούδι για ξυπνητήρι γιατί θα καταλήξετε να το μισήσετε.

8. Αν δύο πρώην εραστές παραμείνουν φίλοι τότε είτε είναι ακόμα ερωτευμένοι ή δεν ήταν ποτέ.

9. Η αντίδραση μας σε μια κατάσταση μπορεί να αλλάξει την ίδια κατάσταση.

10. Αν δεν προκαλείτε τον εαυτό σας ποτέ δεν θα συνειδητοποιήσετε τι μπορείτε να γίνετε.




Να ζεις όπως θέλεις, όχι όπως πρέπει…!!!

Ένα από τα πιο κοινότυπα διλήμματα, που μας μαρκάρουν από την ώρα που θα γεννηθούμε είναι εκείνου του θέλω - πρέπει.

Ποιος δε θυμάται τη μαμά του, να του απαγορεύει παγωτό Γενάρη μήνα, γιατί δεν πρέπει; Ποιος δε σας ρώτησε, μα τι θέλεις επιτέλους στη ζωή σου, ή ποιος δε σας είπε κάνε εκείνο ή το άλλο; Όλοι καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με τέτοιου είδους ερωτήματα συνεχώς και αδιαλείπτως.

Πόσα θέλω μας θυσιάστηκαν στο βωμό των πρέπει και πόσες επιταγές της λογικής καταποντίστηκαν από επιθυμίες; Άπειρα.

Τι είναι τελικά το σωστό; Ποιος είναι εκείνος ο δρόμος, που θα μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους και θα μας κάνει να νιώθουμε γεμάτοι και πλήρεις;

Το πρώτο βήμα είναι σίγουρα η αυτογνωσία. Το να ξέρεις που πατάς και που βρίσκεσαι, οι στόχοι σου, οι πόθοι σου και ότι άλλο μπορεί να υπάρχει στο μυαλό, πρέπει να είναι ξεκάθαρα. 

Είναι το πιο σημαντικό για τη μετέπειτα αποδοχή ή απόρριψη των σχεδίων σου. Διότι άμα δε ξέρεις, τι θες, θα επικρατεί χάος μέσα σου και το χάος φέρνει μπλεξίματα.

Μόνο αν τα βρεις εξάλλου, θα μπορείς να τα υποστηρίξεις. Τότε θα ξέρεις, ποιες θα είναι οι κατάλληλες κινήσεις που θα πρέπει να κάνεις, για να τα ολοκληρώσεις. 

Επίσης, για να το αποδεχτεί το περιβάλλον σου, πρέπει να είσαι εσύ εκείνος, που θα τα υποστηρίξεις μέχρι τέλους. Να τα δηλώνεις σθεναρά και να μην επηρεάζεσαι από φίλους ή οικογένεια.

Το να άγεσαι και φέρεσαι από τις περιστάσεις και τις συνθήκες, θα σε αποπροσανατολίσει από τους στόχους σου και στο τέλος θα βρεθείς με άδεια χέρια. 

Να τολμήσεις να γίνεις ηθοποιός, ακόμα κι αν οι δικοί σου περιμένουν να αναλάβεις το δικηγορικό τους γραφείο. Να πας να του εξομολογηθείς τον έpωτά σου ακόμα κι αν είναι με άλλη. Ο τολμών νικά λένε και δεν έχουν άδικο.

Αν ζήσεις μια ζωή μακρυά από τα θέλω σου, θα ζήσεις μια ξένη ζωή. Μια ζωή που δε σου ανήκει χτισμένη σε όνειρα και βλέψεις άλλων. 

Δεν υπάρχει χειρότερο από το να ξυπνήσεις μια μέρα και να συνειδητοποιήσεις, πως η ζωή σου είναι ένα κράμα επιθυμιών των άλλων και δειλίας να αντιταχθείς σε διάφορες προτροπές και διαταγές. 

Ζωή έχει μία και είναι πολύ κρίμα να τη ζούμε διαφορετικά από ότι θέλουμε.

Ακόμα κι αν φας τα μούτρα σου, ακόμα κι αν τα πράγματα δεν έρθουν ρόδινα, ακόμα κι αν αποδειχθούν λανθασμένες οι επιλογές σου, θα είναι κατά δικές σου και τα παθήματά σου θα γίνουν τα καλύτερα μαθήματά σου. Μόνο πείρα και γνώση φέρνουν οι αποτυχίες και όχι χασούρα.

Να ζείτε όπως θέλετε λοιπόν, μακρυά από πρέπει και από ότι μπορεί να ορίζει η θέση σας, η δουλειά σας, οι γονείς σας. Να ζείτε για πάρτη σας και να ζείτε τολμηρά. Μόνο τότε έχει αξία να ζεις.