Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Μήπως αποφεύγεις να δεις τον εαυτό σου ;

Ο κινηματογράφος, το ραδιόφωνο, η τηλεόραση είναι τρόποι για να ξεφεύγει κανείς από τον εαυτό του. Ο άνθρωπος έχει γίνει τόσο νευρικός. Αναζητά συνεχώς τη διασκέδαση. Κάνεις κάθε είδους πράγμα για να ξεχάσεις τον εαυτό σου για λίγο, επειδή μέσα σου η κατά­σταση χειροτερεύει. Σε ολόκληρο τον κόσμο, μαζί με την ανάπτυξη του πολιτισμού, αυξάνεται και η χρήση ναρκωτικών. Και η αναζήτηση αξιόπιστου μέσου για να ξεχάσει ο άνθρωπος τον εαυτό του συνεχίζεται... 

Ποια είναι η αιτία πίσω από όλα αυτά; Γιατί θέλεις να ξεχάσεις τον εαυτό σου; 

Η προσπάθεια να ασχοληθείς με οτιδήποτε έξω από τον εαυτό σου είναι κατά βάθος μια προσπάθεια να ξεφύγεις από τον εαυτό σου. Αυτό δείχνει ότι η κατάσταση μέσα σου χειροτερεύει κι εσύ χάνεις το κουράγιο ακόμα και να γυρίσεις να κοιτάξεις μέσα σου. Φοβάσαι ακόμα και να κοιτάξεις προς αυτή την κατεύθυνση. Φέρεσαι σαν τη στρουθοκάμηλο. 

Όταν η στρουθοκά­μηλος βλέπει έναν εχθρό, κρύβει το κεφάλι της στην άμμο, επειδή νομίζει πως είναι επικίνδυνο να κοιτάξει τον εχθρό. Επειδή ο εχθρός δεν φαίνεται, νομίζει πως δεν υπάρχει και πως η ίδια είναι ασφαλής. 

Αυτή η λο­γική όμως είναι λάθος. Η στρουθοκάμηλος μπορεί να συγχωρεθεί, ο άνθρωπος όμως όχι. 

Επειδή κάτι δεν φαί­νεται, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει. Αν ένα πράγμα φαίνεται, μπορεί να γίνει κάτι γι’ αυτό, αν όμως δεν φαίνεται, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να κάνεις τί­ποτα. 

Εσύ θέλεις να ξεχάσεις την κατάσταση που υπάρχει μέσα σου, δεν θέλεις να τη βλέπεις. Είναι πιθανό να πεί­θεις το νου σου ότι αυτό που δεν φαίνεται δεν υπάρχει, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πραγματικά δεν υπάρχει. 

Αν κάτι φαίνεται, τότε μπορεί να έχεις τη δυνατότητα να το αλλάξεις. Αν όμως δεν φαίνεται, τότε δεν είναι εφικτό να το αλλάξεις. Θα εξακολουθεί να μεγαλώνει μέσα σου σαν πληγή που την κρύβεις και δεν θέλεις ούτε να γυρίσεις να την κοιτάξεις. 

Ο νους έχει γίνει πληγή. Αυτά που κρύβουν εκεί μέσα οι άνθρωποι είναι πολύ διαφορετικά από αυτά που λένε απ’ έξω. Αυτό που βλέ­πεις στο πρόσωπό τους είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που συμβαίνει μέσα τους. 

Είναι πιθανό να μιλάνε για αγάπη, αλλά μέσα τους να είναι γεμάτοι μίσος. Μπορεί να λένε σε κάποιον «καλημέρα, χαίρομαι που σε βλέπω,» μέσα τους όμως να λένε, «γιατί πρέπει να βλέπω αυτή την ηλίθια φάτσα κάθε πρωί;» 

Αν υπήρχαν παράθυρα για να κοιτάξουμε μέσα στα κε­φάλια των ανθρώπων, θα μπαίναμε σε μεγάλους μπε­λάδες. Η ζωή θα γινόταν αφόρητη. Εμείς μπορεί να μι­λάμε σε κάποιον με φιλικό τρόπο, μέσα μας όμως να σκεφτόμαστε: «Πότε θα πεθάνει αυτός ο τύπος;» Υ­πάρχει ένα πράγμα στην επιφάνεια και κάτι άλλο από κάτω και δεν τολμάμε καν να κοιτάξουμε μέσα μας και να δούμε. 

Το πρόσωπο που φοράς όταν βρίσκεσαι μέσα στον κόσμο είναι τεχνητό, είναι φτιαχτό. Κατά βάθος, είσαι ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος. Μπορεί να έχεις καταφέρει να κρύβεις πράγματα, κολλώντας σε μια καλή σκέψη στην επιφάνεια, μέσα σου όμως καίει η φωτιά των σκέψεων. 

Στην επιφάνεια, μπορεί να φαίνεσαι απολύτως σιω­πηλός και υγιής, μέσα σου όμως το κάθε τι είναι ανθυγιεινό και ταραγμένο. Στην επιφάνεια, δείχνεις να χαμογελάς, είναι πιθανό όμως αυτό το χαμόγελο να καλύπτει έναν ωκεανό από δάκρυα. Στην πραγματικότη­τα, χαμογελάς για να κρύψεις τα δάκρυα μέσα σου. Αυτό κάνουν συνήθως οι άνθρωποι. 

Κάποιος ρώτησε τον Νίτσε : «Πάντοτε γελάς. Δείχνεις τόσο χαρούμενος! Είσαι στ' αλήθεια έτσι;» 

Ο Νίτσε είπε : «Τώρα που ρωτάς, θα σου πω την αλή­θεια. Γελάω για να μην αρχίσω να κλαίω. Πριν αρχίσουν τα δάκρυα μου, τα καταπιέζω γελώντας. Τα σταματάω μέσα μου. Το γέλιο μου πρέπει να πείσει τους άλλους πως είμαι χαρούμενος. Και γελάω μόνο και μόνο επειδή είμαι τόσο λυπημένος, που μπορώ να νιώσω ανακούφιση γελώ­ντας. Μερικές φορές μπορώ να παρηγορήσω τον εαυτό μου.» 

Εκείνος που έχει σώμα που βρομάει, χρειάζεται να το ψεκάζει με αρώματα. Εκείνος που έχει άσχημο σώμα, κάνει προσπάθειες για να το δείχνει όμορφο. Εκείνος που είναι λυπημένος μέσα του, έχει μάθει να γελάει και εκείνος που είναι γεμάτος δάκρυα μέσα του, χαμογελάει συνεχώς απ’ έξω. Εκείνος που είναι γεμά­τος αγκάθια μέσα του, πρέπει να κρατάει λουλούδια απ' έξω. 

Ο άνθρωπος δεν είναι καθόλου αυτό που δείχνει. Εί­ναι ακριβώς το αντίθετο. Και δεν έχει καμία σημασία αν οι άλλοι εξαπατώνται από αυτό που βλέπουν απ’ έξω. Το πρόβλημα είναι ότι εξαπατάσαι κι εσύ ο ίδιος. 

Εξαπατάσαι επειδή θεωρείς αληθινή την εικόνα που βλέπουν οι άλλοι. Κοιτάζεις τον εαυτό σου μέσα από τα μάτια των άλλων. Δεν βλέπεις ποτέ τον εαυτό σου κατευθείαν, έτσι όπως είσαι, έτσι όπως είσαι στην πραγματικότητα. 

Η εικόνα που έχει σχηματιστεί στα μάτια των άλλων σε εξαπατά και φοβάσαι να κοιτάξεις μέσα σου. Θέλεις να δεις την εικόνα που έχουν οι άλλοι για σένα, όχι την πραγματικότητά σου. 

Τι λένε οι άνθρωποι; Ενδιαφέρεσαι πολύ να μάθεις τι λένε οι άλλοι για σένα. Πίσω από αυτή την περιέργεια δεν υπάρχει τίποτε άλλο, εκτός από το ότι νομίζεις ότι μπορείς να αναγνωρίσεις τον εαυτό σου μέσα από την εικόνα που έχουν σχηματίσει τα μάτια των άλλων. 

Αυτό είναι στ’ αλήθεια εκπληκτικό. Ακόμα και για να γνωρίσεις τον ίδιο σου τον εαυτό πρέπει να κοιτάξεις μέσα στα μάτια των άλλων. Οι άνθρωποι φοβούνται ότι οι άλλοι μπορεί να λένε κάτι κακό yι’ αυτούς. Νιώθουν χαρούμενοι αν oι άνθρωποι λένε κάτι καλό γι’ αυτούς, επειδή η γνώση για τον εαυτό τους εξαρτάται από τη γνώμη των άλλων. 

Δεν έχουν άμεση γνώση του εαυτού τους. Δεν έχουν κανένα άμεσο βίωμα από τη γνώση του εαυτού τους. Αυτό το βίωμα θα μπορούσε να έχει συμβεί, μα δεν συμβαίνει επειδή εσύ προσπαθείς να ξεφύγεις από τον εαυτό σου. 

Το πρώτο πράγμα στην αντιμετώπιση του νου είναι το να μη σκοτίζεσαι για το τι λένε οι άλλοι ή για το πώς φαίνεσαι στους άλλους. Αντίθετα, πρέπει να έχεις μια άμεση αντιμετώπιση αυ­τού που είσαι στην ουσία. 

Μέσα στη μοναχικότητά σου, πρέπει να ανοίξεις εντελώς το νου σου και να δεις τι βρίσκεται εκεί. Αυτή είναι μια θαρραλέα πράξη. Είναι μια πράξη τρομερού θάρρους το να αποφασίσεις να μπεις μέσα σ’ αυτή την κόλαση, που είναι κρυμμένη μέσα σου. Είναι μια πράξη μεγάλου θάρρους το να δεις τον εαυτό σου μέσα στη γύμνια σου. Χρειάζεται μεγάλο θάρρος... 




Osho - Ο σπόρος του σιναπιού 

Η αυτογνωσία είναι δύσκολη, επειδή θέλεις να την αποφύγεις...!!!!

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ 
“...Στο κέντρο είσαι Θεός. 

Στην περιφέρεια είσαι ο ανθρώπινος κόσμος. Κι αυτός ο κόσμος είναι άσχημος. Στην περιφέρεια είσαι μια κοινωνία σε μικρογραφία. Και η κοινωνία είναι άσχημη... 

...Χρειάζεται θάρρος για να διασχίσεις την περιφέρεια, να είσαι παρατηρητής. Αν μπορέσεις να διαπεράσεις την περιφέρεια αυτή, την κοινωνία, την ιστορία, τότε στο κέντρο της είσαι ο ίδιος ο Θεός. 

Τότε υπάρχει ατελείωτη ομορφιά, ανέγγιχτη από την κοινωνία, γιατί δεν βρίσκεται στην περιφέρεια. Τότε είσαι αθώος σαν νεογέννητο παιδί, φρέσκος σαν δροσοσταλιά πρωινή, αμόλυντος. Αλλά για να το φτάσεις, έχεις να διασχίσεις όλη την ασχήμια. Πρέπει να διασχίσεις ολόκληρη την ιστορία του ανθρώπου. 

Δε γίνεται αλλιώς. Η αυτογνωσία είναι δύσκολη, επειδή θέλεις να την αποφύγεις. Ο μόνος τρόπος να την αποφεύγεις είναι να κλείσεις τα μάτια, να μη βλέπεις. Κόντρα στην αυτογνωσία, να φτιάξεις ένα ιδιωτικό όνειρο. 

Να βλέπεις τον εαυτό σου όπως θα σου άρεσε να είναι, γεμάτο ιδεώδη, ουτοπίες, όμορφες εικόνες. Φτιάξε μία φωλίτσα κοντά στην περιφέρεια, γύρνα της την πλάτη.

Ύστερα λέει ο Ηράκλειτος : “Γνώρισε τον εαυτό σου!” Γιατί αυτή είναι η μόνη σοφία. Φοβάσαι να βγεις από τη στολισμένη σου γωνία, γιατί δίπλα κοχλάζει το ηφαίστειο. Από στιγμή σε στιγμή θα εκραγεί. 

Έτσι οι άνθρωποι μιλούν για την αυτογνωσία, συζητούν, γράφουν, φτιάχνουν συστήματα γι' αυτήν, αλλά ποτέ δεν την επιχειρούν στην πράξη. Αλλά, η αυτογνωσία είναι υπαρξιακή εμπειρία, δεν είναι θεωρία. Οι θεωρίες δεν βοηθούν. 

Οι θεωρίες απλώς στολίζουν κι αυτές τον κόσμο σου. Δεν σπάζουν τον πάγο, δεν θρυμματίζουν την περιφέρεια, δε σε οδηγούν στο κέντρο. 

Ακούς τους ανθρώπους. Αν σου πουν πως είσαι Θεός, νιώθεις ευτυχής. Αν σου πουν πως είσαι ψυχή αθάνατη, νιώθεις πανευτυχής. Κι αυτές όμως οι θεωρίες είναι μπογιά, στολίδι. Το ίδιο κόλπο είναι κι αυτές, φυγή είναι. Δε θα σε βοηθήσουν.

Κάνε μια βόλτα στην Ινδία. Όλοι εδώ ξέρουν πως οι άνθρωποι είναι μέρος του Θεού, ο καθένας είναι μπράχμαν. Δες όμως τη ζωή τους και την ασχήμια τους. Κοίτα τη ζωή αυτών που μιλούν για το Θεό. Ούτε κομματάκι δε θα δεις μέσα σ' αυτήν απ' όσα λένε. Δε μιλούν για να πείσουν εσένα, μιλούν για να πείσουν τους εαυτούς τους. Μένουν κι αυτή στην περιφέρεια, φοβούνται κι αυτοί να ξεκουνήσουν. 

Υπάρχει φόβος, φόβος που πρέπει να λείψει. Θυμήσου, πριν φτάσεις την απόλυτη μακαριότητα έχεις να υποφέρεις πολλά. Πριν φτάσεις στο άχρονο, στο αιώνιο, έχεις να διασχίσεις το κοσμικό, όλη την ιστορία του ανθρώπου. 

Είναι χτισμένη μέσα σε κάθε κύτταρο του σώματός σου, σε κάθε κύτταρο του νου και του εγκεφάλου σου. Δεν μπορείς να την αποφύγεις. Το παρελθόν υπάρχει μαζί με 'σένα, είναι μέσα σου, πρέπει να το διασχίσεις. Είναι ένας εφιάλτης, ένας μακρύς εφιάλτης εκατομμυρίων χρόνων, που πρέπει να τον διασχίσεις. Κι αυτή είναι η δυσκολία. 

Πρέπει να γνωρίσεις τον πόνο. Αυτό είναι το νόημα του Ιησού πάνω στο σταυρό. Μέσα από τον πόνο, η Ανάσταση. Μέσα από τον πόνο θα κερδίσεις την αυτογνωσία. Μην προσπαθήσεις λοιπόν να αποφύγεις τον πόνο. 

Δεν υπάρχει τρόπος. Όσο τον αποφεύγεις, τόσο χάνεις ευκαιρίες. Αντιμετώπισέ τον κατάματα! Άλλο δε γίνεται. Όσο τον αντιμετωπίζεις, τόσο ο πόνος χάνεται. Και φτάνει μια στιγμή που είσαι πανέτοιμος να τον αντιμετωπίσεις, ό,τι πόνος κι αν είναι αυτός... 

...Η αυτογνωσία είναι δύσκολη, γιατί δεν είσαι έτοιμος να διαβείς μέσα από τον πόνο. Νομίζεις ότι η αυτογνωσία είναι ένα είδος ηρεμιστικού. 

Έρχονται και με βρίσκουν άνθρωποι. “Δώσε μας γαλήνη,ησυχία,” μου λένε. Όποιος υπόσχεται γαλήνη και ησυχία χωρίς πόνο, σας κοροϊδεύει. Κι εύκολα θα πιαστείτε στην παγίδα του, γιατί αυτό θέλετε. Είναι η έλξη που ασκούν στη Δύση οι άνθρωποι του τύπου Μαχαρίσι Μαχές Γιόγκι. 

Δε σας προσφέρουν διαλογισμό στην πράξη, σας προσφέρουν ηρεμιστικά. Ο διαλογισμός περνά μέσα από πόνους, δεν είναι παιχνίδι. 

Πρέπει να περάσεις μέσα από τη φωτιά και μόνο σ'εκείνη τη φωτιά, θα πέσει το εγώ σου. Βλέποντας όλη την ασχήμια του πράγματος, πέφτει αυτόματα... 

...Αν είσαι έτοιμος να τη δοκιμάσεις (την αυτογνωσία), πρέπει να ξέρεις τι σημαίνει. Δε φτάνει η επιθυμία να γίνεις ευτυχισμένος. Χρειάζεται επιθυμία να γνωρίσεις την αλήθεια, όχι επιθυμείς να γνωρίσεις ευτυχία. Γιατί εκείνος που θέλει να γίνει ευτυχισμένος θα ψάξει για ηρεμιστικά, για ναρκωτικά. 

Γι' αυτόν και ο διαλογισμός ακόμα θα είναι ναρκωτικό. Αυτός θέλει να κοιμηθεί καλά, θέλει να μη σκοτίζεται για ό,τι συμβαίνει. Θέλει έναν ιδιωτικό κόσμο από τα δικά του όνειρα, όμορφα όνειρα, όχι εφιάλτες. Αυτό θέλει μόνο. 

Εκείνος που γυρεύει την αλήθεια δε σκέφτεται την ευτυχία. Το ζήτημα γι' αυτόν δεν είναι η ευτυχία ή η δυστυχία του. Πρέπει να γνωρίσω την αλήθεια. Ακόμα κι αν αυτό είναι επίπονο, ακόμα κι αν οδηγεί στην κόλαση, είμαι έτοιμος να το διασχίσω. Όπου κι αν οδηγεί, είμαι έτοιμος να πάω. 

Δύο τύποι ανθρώπων υπάρχουν: Ο ένας αναζητά την ευτυχία. Είναι ο πολυαριθμότερος τύπος ανθρώπου. Μπορεί να πάει σε μοναστήρι, μα δε θα αλλάξει. 

Κι εκεί την ευτυχία θα ψάχνει, την ευτυχία, την ηδονή, την ικανοποίηση, αλλά με διαφορετικό τρόπο αυτή τη φορά, με το διαλογισμό, την προσευχή, το Θεό. Προσπαθεί να γίνει ευτυχισμένος, όλο και πιο ευτυχισμένος. 

Μετά υπάρχει ο άλλος τύπος ανθρώπου: Αυτός που αναζητά την αλήθεια. Και να το παράδοξο: Αυτός που επιδιώκει την ευτυχία δε θα τη βρει ποτέ, γιατί η ευτυχία δεν είναι εφικτή, αν δεν φτάσεις πρώτα στην αλήθεια. Η ευτυχία είναι μόνο σκιά της αλήθειας. Από μόνη της δεν είναι τίποτα. Μόνο σε αρμονία με την αλήθεια υπάρχει...” 




OSHO: "Η ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΑΡΜΟΝΙΑ" 
ΟΜΙΛΙΕΣ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΥ 

Επιλέγω για μένα το καλύτερο και μόνο το καλύτερο...!!!!

"Το μη χείρον βέλτιστον"… 
Με αυτήν την π@π@ριά μεγαλώσαμε όλοι μας και περιορίσαμε την ευτυχία μας γιατί επαναπαυτήκαμε στο λίγο και ξεχάσαμε ότι αξίζουμε το πολύ… 

Συνδεθήκαμε με "το μη χείρον βέλτιστον" και το κάναμε κανόνα ζωής. Και με αυτό το μη χείρον ντύσαμε όχι μόνο την καθημερινότητά μας αλλά και τις επιλογές μας. Μας κατευθύνει στα πάντα. Στον τρόπο που ψηφίζουμε, στον τρόπο που σχετιζόμαστε, στον τρόπο που χρωματίζουμε την σχέση μας με τον εαυτό μας. 

Και με αυτόν το φτηνιάρικο τρόπο σκέψης επιλέγουμε τους λάθους πολιτικούς να μας κυβερνάνε, τους λάθους συντρόφους να γεμίσουμε τα κενά μας, τους λάθους ανθρώπους να δώσουν φτερά στα όνειρά μας, το λάθος τρόπο να ζήσουμε.

Γιατί η καρδιά μας ποτέ δεν θα μας πει το μη χείρον βέλτιστον. Το καλύτερο και το πιο φωτεινό, το πιο αισιόδοξο και ανάλαφρο θεωρεί ότι είναι το καταλληλότερο για μας και ακόμα κι αν χρειαστεί να ζήσουμε για λίγο μέσα στην αβεβαιότητα, ακόμα κι αν χρειαστεί να περάσουμε μέσα από τις συμπληγάδες της μοναξιάς και του πόνου πάντα θα μας προτρέπει για το καλύτερο… 

Ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό μας έχουν πει παραμυθιάζοντας μας για άλλη μια φορά. 

Και ποιος μπορεί να μας πει ποιος είναι αλήθεια ο θάνατος; Με ποιο τρόπο κάποιος πεθαίνει και πότε συμβαίνει αυτό; 

Μήπως περπατάμε ήδη ανάμεσα σε πεθαμένους; 

Μήπως τα δικά μας βήματα μυρίζουν κι αυτά θάνατο; 

Μήπως ο συμβιβασμός και οι εκπτώσεις που κάνουμε καθημερινά, εκπτώσεις στην αγάπη, στην χαρά, στην αξία μας, μας κάνουν να ζούμε μια πεθαμένη ζωή; 

Εκεί μας οδήγησε το "μη χείρον βέλτιστον". Γιατί βλέπεις το κακό μπορεί να είναι καλύτερο από το χειρότερο αλλά σίγουρα δεν μπορείς να του δώσεις τα χρώματα του καλύτερου. Το κακό είναι κακό από όποια οπτική κι αν το κοιτάξεις 

Γι’ αυτό κι εγώ δεν θα κάνω δικές μου τις τετριμμένες συμβουλές τους ούτε θα διαμορφώσω με αυτές τον τρόπο της ζωής μου. Επιλέγω για μένα το καλύτερο και μόνο το καλύτερο και γι’ αυτό: 

Δεν κρατώ τοξικούς ανθρώπους στη ζωή μου. Τα βαμπιράκια και οι παρτάκηδες δεν έχουν καμιά θέση δίπλα μου, όποιο προσωπείο κι αν φοράνε γιατί σκέφτονται μονάχα τον εαυτούλη τους… 

Κρατώ μακριά από εμένα και τους ανθρώπους τους απαισιόδοξους που έχουν εθιστεί στην δυστυχία και που δεν αντικρίζουν ούτε μια χαραμάδα φωτός στη ζωή τους…

Επιλέγω να συναναστρέφομαι με ανθρώπους που με κάνουν καλύτερο άνθρωπο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι χρειάζεται να είναι μορφωμένοι ή να έχουν υψηλή κοινωνική θέση. Αυτά ξέρω πια ότι δεν έχουν πραγματική αξία αν η καρδιά τους δεν είναι ανοικτή και δεν έχουν την συναισθηματική ωριμότητα που χρειάζεται για να αντιμετωπίσουν όλες τις καταστάσεις που φέρνει η Ζωή στα πόδια τους. 

Μεταμορφώνω την μοναξιά μου σε μοναχικότητα και δίνω χώρο και χρόνο για να απολαύσω τον εαυτό μου. Κι αν η λύπη έρθει να με τυλίξει ή ξυπνήσει η ανασφάλεια μέσα μου, ακόμα και τότε δεν ξεχνώ την καρδιά μου. 

Αναπνέω μέσα από αυτήν και αφήνω την ανάσα της να με μαλακώσει, να με γλυκάνει… και αγκαλιάζω κι εγώ με τη σειρά μου τον πληγωμένο μου εαυτό. Αναγνωρίζω τις ανάγκες του, τον φροντίζω και του υπόσχομαι ότι αύριο θα φέρω για μας μια καλύτερη μέρα. 

Επιλέγω την αλήθεια από το ψέμα σε όλες μου τις στιγμές όσο δύσκολο κι αν φαντάζει. Το ψέμα μπορεί για λίγο να χαϊδεύει όμορφα τα αυτάκια μας αλλά πάντα χτίζει παλάτια στην άμμο και δημιουργεί ψευδαισθήσεις οδηγώντας μας να ζούμε μια σαθρή ζωή. 

Λέω δυνατά και τα Ναι και τα Όχι μου! Την στολή του καλού παιδιού δεν την αγοράζω πια. Επιλέγω να νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Δεν χρειάζεται πια να αποδείξω τίποτα σε κανέναν. Αναλαμβάνω την ευθύνη μου, φορώ το καπελάκι μου στραβά, σφυρίζω χαρούμενα και χορεύω στο ρυθμό της καρδιάς μου 

Διαλέγω για μένα το καλύτερο γιατί μόνο αυτό μου αξίζει!!!! 

Κι αν κάποιος σου πει ότι όλα αυτά είναι μόνο λόγια στο χαρτί μην τον ακούς. Ακόμα κι αν αυτός ο κάποιος είναι μια φωνή μέσα σου. Να θυμάσαι ότι αυτή η φωνή δεν είναι δική σου. Αντιπροσωπεύει όλες τις φωνές εκείνων που κατά καιρούς σε αμφισβητήσανε. Αντιπροσωπεύει όλες τις φωνές εκείνων που θέλησαν να σε γαλουχήσουν στο λίγο και στο μικρό… στο "μη χείρον βέλτιστο"… 

Μην της δίνεις χώρο και άφησε τη σιγά - σιγά να σβήσει ενισχύοντας μέσα σου την Πίστη ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙΣ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ… ΚΙ ΑΥΤΑ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙΣ!!! 




Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Πώς ξέρετε αν τα τσάκρα σας είναι μπλοκαρισμένα - 3 βήματα...!!!!

Κάποιες φορές δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε, νιώθετε πως κάπως μένετε πίσω από αυτό που θέλετε να πετύχετε ή νιώθετε καταπιεσμένοι από τη ζωή. Όταν νιώθετε έτσι, είναι επειδή τα τσάκρα σας έχουν επηρεαστεί. 

Τσάκρα είναι ένας όρος που προέρχεται από τις Ανατολικές μεταφυσικές θεωρίες της ινδικής Αγιουβέρδας Ιατρικής. Τα τσάκρα είναι τα εφτά μεγαλύτερα πνευματικά κέντρα του σώματος. Είναι ρόδες ενέργειας που επικοινωνούν με συγκεκριμένα όργανα και αδένες συμπεριλαμβανομένου τα φυσικά, ψυχικά και συναισθηματικά επίπεδα. 

Το άγχος φράζει τα τσάκρα με βαριές ανεπιθύμητες ενέργειες. Γι αυτό νιώθετε κουρασμένοι, κολλημένοι σε μια ψυχική ομίχλη, υπερβολικά συναισθηματικοί και κάποιες φορές ότι καταρρέετε. Για να βοηθηθείτε σε τέτοιες καταστάσεις και συναισθήματα πρέπει απλώς να καθαρίσετε τις ανεπιθύμητες ενέργειες και να επιτρέψετε στα τσάκρα σας να λειτουργήσουν άριστα ξανά. 

Εδώ υπάρχουν τρόποι για να καθαρίσετε την ανεπιθύμητη ενέργεια, αλλά πρώτα ας δούμε πως ξέρετε αν τα τσάκρα σας είναι μπλοκαρισμένα. 

Να ξέρετε τι δημιούργησε το πρόβλημα εξ αρχής. 

Θα έχετε τη δύναμη να ελέγξετε την κατάσταση σας προσδιορίζοντας τα αίτια που προκάλεσαν το πρόβλημα εξ αρχής. Καθίστε και σκεφτείτε που βρίσκεστε κολλημένοι στη ζωή σας, τις στιγμές της μέρας όπου νιώθετε περισσότερο καταπιεσμένοι και αν νιώθετε αυτό το πρόβλημα όταν είστε με παρέα ή μόνοι σας, αν εμφανίζεται όταν είστε με τον/την σύζυγό σας ή στη δουλειά. 

Διαλογιστείτε σε αυτά τα ερωτήματα για να έχετε σαφή αντίληψη στο πρόβλημα που βιώνετε. 

Συνδέστε το πρόβλημα με συγκεκριμένα τσάκρα και διαλογιστείτε.Αφού τελειώσετε τον διαλογισμό σχετικά με την αιτία του προβλήματος που προκαλεί το συναισθηματικό/ φυσικό/ψυχικό άγχος συνδέστε το με συγκεκριμένα τσάκρα. 

Η παρακάτω λίστα έχει διάφορα τσάκρα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το καθένα : 

• Το ιερό τσάκρα επηρεάζεται από προβλήματα σεξουαλικά, χρημάτων, της εξουσίας σε μια σχέση ή της δημιουργικότητας. Το χρώμα με το οποίο σχετίζεται είναι το πορτοκαλί. 

• Το τσάκρα της καρδιάς επηρεάζεται από προβλήματα που επικεντρώνονται στην αξία του εαυτού σας, στην έλλειψη αγάπης στις στενές σχέσεις, στους πόνους της καρδιάς και στην αγάπη για τον εαυτό σας. Το χρώμα με το οποίο σχετίζεται είναι το ροζ ή το πράσινο. 

• Tο τσάκρα της βάσης επηρεάζεται από προβλήματα με την ταυτότητα του εαυτού σας, την ασφάλεια, την οικογένεια, τη σταθερότητα. Το χρώμα με το οποίο σχετίζεται είναι το κόκκινο. 

• Το τσάκρα του λαιμού επηρεάζεται από προβλήματα ατομικότητας, έλλειψη διάκρισης, έκφρασης του εαυτού ή από τον εμποδισμό της έκφρασης. Το χρώμα με το οποίο σχετίζεται είναι το μπλε. 

• Το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος επηρεάζεται από θέματα σχετικά με την εξουσία και τον κόσμο γύρω σας, την προοπτική σας στην ικανότητα σας να αλλάξετε τον κόσμο, στη θυματοποίηση, στο αίσθημα της ανικανότητας, κτλ. Το χρώμα με το οποίο σχετίζεται είναι το κίτρινο. 

• Το τσάκρα του στέμματος επηρεάζεται από τα θέματα σχετικά με τον σκοπό της ζωής, την έλλειψη έμπνευσης, της σχέσης με το θεϊκό, κτλ. Το χρώμα με το οποίο σχετίζεται είναι το βιολετί. 

• Το τσάκρα του τρίτου ματιού επηρεάζεται από τα θέματα σχετικά με τη διανόηση, την δυσκολία «πρόσβασης» στη διαίσθησή, την ικανότητα ή την άρνηση να δείτε την αλήθεια. Το χρώμα με το οποίο σχετίζεται είναι το λουλακί. 

Πώς να καθαρίσετε τα τσάκρα 

Μόλις προσδιορίσετε το τσακρα με το οποίο σχετίζεται το συγκεκριμένο πρόβλημα, το επόμενο βήμα είναι να το καθαρίσετε. Ο διαλογισμός είναι ένας από τους αρχικούς τρόπους για τον καθαρισμό των τσάκρα. 

Είναι ένα σπουδαίο καθημερινό εργαλείο το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κρατήσετε τα τσάκρα σας στην άριστη υγεία τους. Χρειάζεται μόνο μερικά λεπτά και είναι πολύ εύκολο να το κάνετε κατά τη διάρκεια της πρωινής ρουτίνας σας ενώ ξυπνάτε ή στο διάλειμμα της δουλειάς σας. 




awakengr.com

Προσελκύστε το Καλό αντί για το Κακό...!!!!

Ιδού το πρόβλημα. Οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται αυτό που δεν θέλουν, και μετά αναρωτιούνται γιατί τους προκύπτει διαρκώς.Τζόν Άσαραφ

Ο μόνος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι δεν έχουν αυτό που επιθυμούν είναι οτι σκέφτονται περισσότερο αυτό που δε θέλουν παρά αυτό που θέλουν. Αφουγκραστείτε τις σκέψεις σας και ακούστε τα λόγια που αρθρώνετε. Ο νόμος είναι απόλυτος και δεν αφήνει περιθώρια λάθους.

Μια επιδημία χειρότερη απ' όλες τις συμφορές που έπληξαν κατά καιρούς την ανθρωπότητα μαίνεται εδώ και αιώνες. 

Είναι η επιδημία του << Δε Θέλω>>. 
Οι άνθρωποι διατηρούν την επιδημία ζωντανή όταν σκέφτονται, μιλούν και συμπεριφέρονται αρνητικά, εστιάζοντας σε αυτά που <<δε θέλουν>>. Τούτη όμως είναι η γενιά που θα αλλάξει την Ιστορία, γιατί εμείς λαμβάνουμε τη γνώση που θα μας απελευθερώσει και θα μας απαλλάξει από την επιδημία! Η αρχή θα γίνει με Εσάς. Εσείς θα είστε οι πρωτοπόροι σ' αυτό το κίνημα της νέας σκέψης με το να σκέφτεστε και να μιλάτε γι' αυτά που θέλετε. Τόσο απλά. 

Μπόμπ Ντόιλ 
Ο νόμος της έλξης αδιαφορεί για το αν εσείς εκλαμβάνετε κάτι ως καλό ή κακό, για το αν το θέλετε ή δεν το θέλετε. Το μόνο που κάνει είναι να ανταποκρίνεται στις σκέψεις σας. 

Έτσι, λοιπόν, αν εσείς βλέπετε μπροστά σας ένα βουνό από χρέη και νιώθετε απαίσια, αυτό είναι το σήμα που εκπέμπετε στο Σύμπαν : <<Νιώθω πραγματικά πολύ άσχημα για τα χρέη μου>>. Λέγοντας αυτό απλά το επιβεβαιώνετε στον εαυτό σας. Το αισθάνεστε σε κάθε επίπεδο της ύπαρξής σας. Και αυτό θα εξακολουθήσετε να λαμβάνετε, επαυξημένο και ενισχυμένο.

Ο νόμος της έλξης είναι ένας φυσικός νόμος. Είναι απρόσωπος και δε διακρίνει καλά ή κακά πράγματα. Λαμβάνει τις σκέψεις σας και τις αντανακλά πάνω σας ως εμπειρία ζωής - της δικής σας ζωής. Πολύ απλά, ο νόμος της έλξης σας επιστρέφει αυτό που σκέφτεστε, ό,τι κι αν είναι. 

Λίζα Νικόλς - Συγγραφέας και Υποστηρίκτρια Προσωπικής Ενδυνάμωσης 
Στην πραγματικότητα, ο νόμος της έλξης είναι υπάκουος. Όταν σκέφτεστε αυτό που θέλετε και εστιάζετε πάνω του με όλες τις δυνάμεις, ο νόμος της έλξης θα σας δώσει ακριβώς αυτό που επιθυμείτε, κάθε φορά. 

Όταν εστιάζετε σε αυτά που δε θέλετε - <<Δε θέλω ν' αργήσω, δε θέλω να αργήσω>> -, ο νόμος της έλξης δεν ακούει ότι δεν το θέλετε. Υλοποιεί όσα σκέφτεστε, και αυτό θα εξακολουθήσει να κάνει. Ο νόμος της έλξης δε μεροληπτεί υπέρ του <<θέλω>> ή του <<δε θέλω>>. Όταν εστιάζετε σε κάτι, ανεξάρτητα από το τι είναι αυτό, ουσιαστικά του ζητάτε να υλοποιηθεί. 

Όταν επικεντρώνετε τις σκέψεις σας σε κάτι που θέλετε και εμμένετε σ' αυτό, εκείνη τη στιγμή καλείτε το επιθυμητό χρησιμοποιώντας την ισχυρότερη δύναμη που υπάρχει στο Σύμπαν. Ο νόμος της έλξης δε λειτουργεί υπολογίζοντας στην εξίσωση τα <<μή>>, τα <<όχι>> και τα <<δεν>> ή οποιεσδήποτε άλλες αρνητικές λέξεις. 

Καθώς εσείς αρθρώνετε αρνητικές λέξεις, να τι λαμβάνει ο νόμος της έλξης : 

<<Δε θέλω να λεκιάσω το ρούχο μου>>. 

<<Θέλω να λεκιάσω το ρούχο μου και να συνεχίσω να το λεκιάζω>>. 

<<Δε θέλω ένα αποτυχημένο κούρεμα>>. 

<<Θέλω αποτυχημένα κουρέματα>>. 

<<Δε θέλω να καθυστερήσω>>. 

<<Θέλω να καθυστερώ>>. 

<<Δε θέλω να μου φερθεί με αγένεια αυτός ο άνθρωπος>>. 

<<Θέλω να μου φερθεί με αγένεια, και έτσι να μου φέρονται και οι άλλοι>>. 

<<Δε θέλω ο υπέυθυνος κρατήσεων του εστιατορίου να δώσει το τραπέζι μας>>. 

<<Θέλω οι υπεύθυνοι κρατήσεων των εστιατορίων να δίνουν το τραπέζι μας>>. 

<<Δε θέλω να με χτυπήσουν αυτά τα παπούτσια>>. 

<<Θέλω να με χτυπούν τα παπούτσια>>. 

<<Δεν μπορώ να διεκπεραιώσω τόση δουλειά>>. 

<<Θέλω περισσότερη δουλειά απ' όση μπορώ να διεκπεραιώσω>>.

<<Δε θέλω να κολλήσω γρίππη>>. 

<<Θέλω να κολλήσω γρίπη και άλλα μικρόβια>>.

<<Δε θέλω διαφωνίες>>. 

<<Θέλω περισσότερες διαφωνίες>>.

<<Μη μου μιλάς έτσι>>. 

<<Θέλω να μου μιλάς έτσι, και μ' αυτό τον τρόπο θέλω να μου μιλούν και οι άλλοι>>. 

Ο νόμος της έλξης σας δίνει αυτό που σκέφτεστε - τελεία και παύλα!

Μπόμπ Πρόκτορ 
Ο νόμος της έλξης είναι πάντα έτοιμος να εφαρμοστεί, είτε πιστεύετε στην ύπαρξή του και τον κατανοείτε είτε όχι. 

Ο νόμος της έλξης είναι ο νόμος της δημιουργίας. Η κβαντική φυσική μας λέει ότι ολόκληρο το Σύμπαν προήλθε απο τη σκέψη! Δημιουργείτε τη ζωή σας με όχημα τις σκέψεις σας και το νόμο της έλξης, και όλοι οι υπόλοιποι κάνουν ακριβώς το ίδιο. 

Ο νόμος δεν εφαρμόζεται μόνο όταν έχετε επίγνωση της λειτουργίας του. Ήταν ανέκαθεν σε εφαρμογή στη ζωή σας και στη ζωή κάθε ανθρώπινου όντος, από καταβολής κόσμου. Όταν αποκτήσετε συνείδηση αυτού του σπουδαίου νόμου, θα αποκτήσετε συνείδηση του πόσο εκπληκτικά ισχυροί είστε. Τόσο ισχυροί, ώστε να μπορείτε να δημιουργείτε τη ζωή σας με τη ΣΚΕΨΗ. 

Λίζα Νικόλς 
Τίθεται σε εφαρμογή όσο σκέφτεστε. Όταν οι σκέψεις σας τρέχουν, ο νόμος της έλξης εφαρμόζεται. Όταν σκέφτεστε το παρελθόν, ο νόμος της έλξης μπαίνει σε εφαρμογή. 

Όταν σκέφτεστε το παρόν ή το μέλλον, ο νόμος της έλξης μπαίνει σε εφαρμογή. Πρόκειται για μια διαδικασία σε συνεχή εξέλιξη. Δεν μπορείτε να τη σταματήσετε προσωρινά, ούτε να την παύσετε. Βρίσκεται σε αέναη κίνηση, όπως ακριβώς και οι σκέψεις σας. 

Είτε το συνειδητοποιούμε είτε όχι, τον περισσότερο καιρό σκεφτόμαστε, Όταν μιλάτε ή ακούτε κάποιον, σκέφτεστε. Όταν διαβάζετε εφημερίδα ή βλέπετε τηλεόραση, σκέφτεστε. Όταν ετοιμάζεστε το πρωί, σκέφτεστε. 

Για πολλούς από εμάς, η μόνη ώρα που δεν σκεφτόμαστε είναι η ώρα του ύπνου - ωστόσο, οι ελκτικές δυνάμεις εξακολουθούν να λειτουργούν με βάση τις τελευταίες σκέψεις που κάναμε προτού κοιμηθούμε. Φροντίστε οι τελευταίες σκέψεις σας πριν από τον ύπνο να είναι καλές. 

Μάϊκλ Μπερνάρντ Μπέκγουιθ
Η δημιουργία είναι αέναη διαδικασία. Κάθε φορά που ένα άτομο κάνει μια σκέψη ή χρησιμοποιεί ένα συγκεκριμένο, χρονικά παρατεταμένο τρόπο σκέψης, βρίσκεται στη διαδικασία της δημιουργίας. Από αυτές τις σκέψεις κάτι θα υλοποιηθεί.

Αυτό που σκέφτεστε αυτή τη στιγμή δημιουργεί τη μελλοντική ζωή σας. Δημιουργείτε τη ζωή σας με τις σκέψεις σας. Και επειδή σκέφτεστε διαρκώς, δημιουργείτε διαρκώς. Αυτό που σκέφτεστε περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο, αυτό στο οποίο εστιάζετε τις σκέψεις σας, αυτό θα μορφοποιηθεί ως η ζωή σας.

Όπως και σε όλους τους φυσικούς νόμους, έτσι και στο νόμο της έλξης ενυπάρχει το στοιχείο της αρτιότητας. Εσείς δημιουργείτε τη ζωή σας. Οι σκέψεις είναι σπόροι, και η σοδειά που θα δρέψετε θα εξαρτηθεί από την ποιότητα των σπόρων αυτών.

Αν μεμψιμοιρείτε, ο νόμος της έλξης θα φέρει δυναμικά στη ζωή σας περισσότερους λόγους για να μεμψιμοιρείτε. Αν ακούτε κάποιον άλλο να μεμψιμοιρεί και εστιάσετε σ' αυτό, εκφράζοντας τη συμπαράστασή σας, συμφωνώντας μαζί του, την ίδια εκείνη στιγμή προσελκύετε πάνω σας περισσότερους λόγους για μεμψιμοιρία.

Ο νόμος απλώς αντανακλά και σας αποδίδει αυτό ακριβώς στο οποίο επικεντρώσατε τις σκέψεις σας. Με τούτη την ισχυρή γνώση μπορείτε να αλλάξετε εκ βάθρων τις συνθήκες και τα δεδομένα της ζωής σας, όποια και αν είναι αυτά, αλλάζοντας τον τρόπο που σκέφτεστε. 

Μπίλ Χάρις - Διδάσκαλος και Ιδρυτής του Ινστιτούτου ερευνών Centerpointe
Είχα κάποτε ένα μαθητή ονόματι Ρόμπερτ. Ο Ρόμπερτ παρακολουθούσε μια σειρά μαθημάτων μέσω Διαδικτύου, πράγμα που σημαίνει ότι ένα μέρος της επικοινωνίας μας γινόταν με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

Ο Ρόμπερτ ήταν ομοφυλόφιλος, στα ηλεκτρονικά μηνύματα του μου περιέγραφε τη ζοφερή πραγματικότητα της ζωής του. Στη δουλειά του οι συνάδελφοί του τον κατέκριναν. Μου προξενούσε μεγάλη και μόνιμη ταραχή να μαθαίνω πόσο άσχημα του φέρονταν οι άνθρωποι. 

Πολλές φορές, όταν περπατούσε στο δρόμο, τον πλησίαζαν διάφοροι ομοφυλοφοβικοί με πρόθεση να του επιτεθούν φραστικά ή να τον λοιδορήσουν. 

Ο Ρόμπερτ ήθελε να γίνει θεατρικός κωμικός στο είδος της stand-up κωμωδίας, όταν όμως κατάφερε τελικά να πιάσει δουλειά σε μια τέτοια παράσταση βρέθηκε και πάλι αντιμέτωπος με το πρόβλημά του. Κατά το κοινώς λεγόμενο, οι θεατές τον <<ξεφώνιζαν>>. 

Η ζωή του ήταν βουτηγμένη στη δυστυχία και τη μιζέρια, και απολύτως επικεντρωμένη στη συσχετισμένη με την ομοφυλοφιλία του κοινωνική κατακραυγή.

Άρχισα να του διδάσκω ότι εστίαζε σε αυτό που δεν ήθελε. Τον παρέπεμψα στα ηλεκτρονικά μηνύματα που μου είχε στείλει, λέγοντάς : <<Διάβασέ τα ξανά. Δες όσα μου περιγράφεις, όλα αυτά που δε θέλεις να σου συμβούν. Είσαι πολύ παθιασμένος με το θέμα, και ακριβώς επειδή επικεντρώνεσαι με τόσο πάθος σ' αυτό, το προκαλείς. το κάνεις να συμβεί ακόμα πιο γρήγορα, ακόμα πιο πολύ!>>

Ο Ρόμπερτ σκέφτηκε σοβαρά όσα του είπα και άρχισε να προσπαθεί πραγματικά να αλλάξει. Αυτό που συνέβη τις επόμενες έξι με οχτώ εβδομάδες ήταν ένα πραγματικό θαύμα. Όσοι από τους συναδέλφους του στο γραφείο τον παρενοχλούσαν είτε μετατέθηκαν σε άλλο τμήμα είτε παραιτήθηκαν από την εταιρεία είτε, πολύ απλά, έπαψαν να ασχολούνται μαζί του. 

Άρχισε να αγαπά τη δουλειά του. Στο δρόμο δεν τον πείραζε κανείς. Απλώς αυτοί οι άνθρωποι δεν περνούσαν πια από μπροστά του. Στις εμφανίσεις του ως κωμικός άρχισε να κερδίζει το χειροκρότημα του κοινού, και κανείς δεν τον <<ξεφώνιζε>> πια!

Ολόκληρη η ζωή του είχε αλλάξει επειδή ο ίδιος είχε πάψει να εστιάζει σε ό,τι δεν ήθελε, σε ό,τι φοβόταν, σε ό,τι πάσχιζε να αποφύγει, επικεντρώνοντας τις σκέψεις του σε αυτό που πραγματικά ήθελε και προσδοκούσε να συμβεί. 

Η ζωή του Ρόμπερτ άλλαξε επειδή ο ίδιος άλλαξε τις σκέψεις του. Άρχισε να εκπέμπει σε μια διαφορετική συχνότητα στο Σύμπαν. Το σύμπαν υποχρεούται να εκπέμψει τις εικόνες της νέας συχνότητας, όσο δύσκολη ή απραγματοποίητη και αν φαίνεται η νέα κατάσταση. Οι καινούριες σκέψεις του Ρόμπερτ έγιναν η κανούρια συχνότητά του, και οι εικόνες ολόκληρης της ζωής του άλλαξαν.

Κρατάτε τη ζωή σας στα χέρια σας. Όπου και αν βρίσκεστε αυτή τη στιγμή, ό,τι και αν σας έχει συμβεί, μπορείτε να αρχίσετε συνειδητά να επιλέγετε τις σκέψεις σας και να αλλάξετε τη ζωή σας. <<Απελπιστικές καταστάσεις>> δεν υπάρχουν. Οι συνθήκες της ζωής σας, στο σύνολό τους, μπορούν να αλλάξουν! 




Τι θα θυμούνται πάντα τα παιδιά σου από σένα γονιέ...!!!!

Αγαπητέ γονιέ, 
Στο τέλος της ημέρας, το παιδί σου θα θυμάται πολλά πράγματα, αλλά να είσαι σίγουρος ότι ΔΕΝ θα θυμάται τα χρήματα που ξόδεψες για αυτό. Θα θυμάται τις αγκαλιές που του χάρισες απλόχερα, τα χαμόγελα και τα γέλια σας, τα αστεία σας, τις συμβουλές σας. 

Έρευνες έχουν δείξει ότι μετά από πολλά χρόνια, οι αναμνήσεις που περισσότεροι άνθρωποι κρατούν δεν έχουν να κάνουν με πράγματα αλλά με εμπειρίες. Ένα οικογενειακό ταξίδι, μια βόλτα στη βροχή, ένα απόγευμα που γελούσατε για ώρες ή τα αυτοσχέδια καλοκαιρινά σας παιχνίδια στην αμμουδιά… 

Αυτά είναι που θα θυμούνται από την παιδική ηλικία τους! 

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 5 πράγματα που τα παιδιά σας θα θυμούνται από την παιδική τους ηλικία. 

Τις κοινές σας εμπειρίες 
Μπορεί να μην θυμούνται το κάθε παιχνίδι που τους αγοράσατε σε γενέθλια και γιορτές αλλά να είστε απόλυτα σίγουρα ότι θα ανατρέχουν πάντα στις οικογενειακές αναμνήσεις που σηματοδοτούν τις φορές που δώσατε ιδιαίτερη προσοχή σε όσα σας έλεγε ή σας έδειχνε το παιδί.

Όταν δίνετε στο παιδί σας αμέριστη προσοχή και αφήνετε πέρα το κινητό τηλέφωνο, εκείνο αισθάνεται ότι είστε πλήρως αφοσιωμένοι σε αυτό και σίγουρα αυτές οι στιγμές δεν ξεθωριάζουν από την μνήμη του. 

Τα θετικά και εμψυχωτικά σας λόγια 
Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να πείτε για να επηρεάσετε θετικά το παιδί σας όπως, «είμαι περήφανη για σένα», «Είσαι ένας καλός φίλος »«Είσαι σπουδαίο παιδί.» Όλες αυτές οι φράσεις επηρεάζουν την αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση ενός παιδιού από μικρή ηλικία. Φροντίστε λοιπόν να τις θυμάστε. 

Πώς διαχειριστήκατε δύσκολες καταστάσεις 
Ο τρόπος λοιπόν που διαχειριστήκατε μια απώλεια ή μια ασθένεια μέσα στην οικογένεια είναι κάτι το οποίο πάντα θα θυμούνται. Δεν θα ξεχάσουν ποτέ τον τρόπο που τους μιλήσατε και πώς τους κάνατε να αισθανθούν ασφάλεια και προστασία. 

Τις στιγμές που απουσιάσατε 
Μπορεί τα παιδιά να θυμούνται τις στιγμές που σας χρειάζονταν και δεν ήσασταν εκεί, είναι όμως κι αυτό μες στη ζωή επειδή δεν μπορείτε και δεν θα είστε πανταχού παρόντες. Δεν θα ξεχάσουν ποτέ τη φορά που είδαν έναν κακό εφιάλτη κι εσείς δεν ξυπνήσατε να τον/την παρηγορήσετε ή εκείνη τη φορά που πήρε ένα πολύ καλό βαθμό στο σχολείο και ανυπομονούσε να επιστρέψει σπίτι ώστε να σας το πει. 

Την συμπεριφορά που είχατε εσείς και ο/η σύζυγός σας μπροστά τους 
Τα παιδιά λαμβάνουν επιρροές από σας όλη την ώρα, ακόμα κι όταν μιλάτε άσχημα για κάποιον πίσω από την πλάτη του ή αντιμιλάτε σε ένα άλλο πρόσωπο και μπορεί να το ερμηνεύσουν ως μια συμπεριφορά ακόμη και απέναντι στα ίδια. 

Όταν λοιπόν είστε σπίτι με τα παιδιά και αλληλεπιδράτε με τον σύντροφό σας φροντίστε να κρατάτε το κλίμα θετικό με αγάπη, φροντίδα και ενδιαφέρον ο ένας για τον άλλον γιατί τα παιδιά φιλτράρουν τα πάντα και μαθαίνουν από την συμπεριφορά σας ακόμα κι αν η προσοχή σας είναι στραμμένη αλλού. 




Έμαθε ότι οι τοξίνες αποθηκεύονται στα λιπώδη κύτταρα προκαλούν κούραση πρήξιμο και έκανε κάτι εκπληκτικό…!!!!


Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι η υπερβολική αύξηση του σωματικού βάρους μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη, της υπέρτασης και των καρδιακών παθήσεων. 

Αλλά ξέρατε ότι το σώμα σας αποθηκεύει επίσης τοξίνες μέσα στα λιπώδη κύτταρά σας; Είναι αλήθεια!

Γιατί το σώμα σας αποθηκεύει τοξίνες στα λιπώδη κύτταρα! 

Την δεκαετία του 1980, η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA) διενήργησε πρόγραμμα που ονομάζεται Εθνική Έρευνα Ανθρώπινου Ιστού (NHATS). (1

Ανακάλυψαν ότι όλα τα δείγματα ανθρώπινου λίπους περιείχαν ίχνη τεσσάρων βιομηχανικών διαλυτών και μιας διοξίνης. Εννέα επιπλέον χημικές ουσίες, συμπεριλαμβανομένων τριών επιπλέον διοξινών και ενός φουρανίου (οξόλιο), βρέθηκαν σε περισσότερο από το 90% των δειγμάτων λίπους. (2,3

Τι είναι οι διοξίνες; 
Οι διοξίνες είναι μια κατηγορία χημικών ρύπων που σχηματίζονται κατά τις διαδικασίες καύσης, όπως καύση αποβλήτων, δασικές πυρκαγιές και κάψιμο σκουπιδιών, καθώς και κατά τη διάρκεια ορισμένων βιομηχανικών διεργασιών όπως η λεύκανση χαρτοπολτού και η παραγωγή ζιζανιοκτόνων. (4

Προκειμένου να αποφευχθεί η ελεύθερη μεταφορά των τοξινών αυτών στο σώμα μας, που θα προκαλούσε μεγάλη βλάβη των οργάνων μας, το σώμα αποθηκεύει αυτές τις τοξίνες στα λιπαρά κύτταρα. 

Δύο είδη τοξινών. 

Οι τοξίνες, όπως και οι βιταμίνες, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες : 

Υδατοδιαλυτές τοξίνες: οι οποίες αποβάλλονται από το σώμα μέσω του αίματος και των νεφρών.

Λιποδιαλυτές τοξίνες: οι οποίες μεταφέρονται στο ήπαρ και μρτατρέπονται σε υδατοδιαλυτές. (5

Οι λιποδιαλυτές τοξίνες περιλαμβάνουν εντομοκτόνα, συντηρητικά, πρόσθετα τροφίμων, βαρέα μέταλλα, ρύπους, πλαστικά και άλλα περιβαλλοντικά χημικά. 

Η πρώτη γραμμή άμυνας – Ήπαρ. 
Το ήπαρ παράγει χολή, ένα πράσινο-κίτρινο υγρό που αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη. Είναι απαραίτητο για την πέψη λιπών και την εξάλειψη των φθαρμένων ερυθρών αιμοσφαιρίων και ορισμένων τοξινών από το σώμα. 

Κατά τη διάρκεια της πέψης, το έντερο γίνεται επιλεκτικά διαπερατό, έτσι ώστε το λεμφικό σύστημα να πάρει απορροφημένα λίπη και να τα μεταφέρει στο ήπαρ. Τα καλά λίπη στη συνέχεια μετατρέπονται σε χοληστερόλη, κυτταρικές μεμβράνες, ορμόνες, εγκεφαλικά κύτταρα και κύτταρα του δέρματος. 

Τα κακά λίπη υποβάλλονται σε επεξεργασία και κάποια αποβάλλονται μέσω της χολής, η οποία απορροφάται από αδιάλυτες ίνες και εξέρχεται από το σώμα ως περιττωματική ύλη. 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε διαιτητικές ίνες είναι τόσο σημαντική. 

Πώς βοηθάει το λεμφικό σύστημα; 
Ο λεμφικός ιστός που συνδέεται με το έντερο (GALT) είναι ο λεμφικός ιστός που περιβάλλει ολόκληρο τον εντερικό σωλήνα. (6

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ο ιστός αυτός απορροφά και επεξεργάζεται τόσο τα θρεπτικά όσο και τα τοξικά λίπη από το πεπτικό σύστημα και το μεταφέρει στο λεμφικό σύστημα. 

Για να λειτουργήσει αυτή η διαδικασία, τόσο ο πεπτικός ιστός όσο και ο λεμφικός ιστός πρέπει να είναι υγιής. 

Σημάδια ενός συμφορημένου σχετιζόμενου με το έντερο, λεμφικού ιστού: 

• Φούσκωμα
• Αλλεργίες
• Επιπλέον βάρος γύρω από την κοιλιά σας
• Υπερευαισθησία
• Ερεθισμός του δέρματος ή φαγούρα
• Σκλήρυνση αρθρώσεων
• Πρησμένα χέρια και πόδια
• Δυσκοιλιότητα ή διάρροια
• Περιστασιακοί πονοκέφαλοι. 

Γιατί οι τοξίνες αποθηκεύονται ως λίπος; 
Κανονικά, οι τοξίνες που απορροφώνται από το λεμφικό σύστημα εξουδετερώνονται από τα λευκά αιμοσφαίρια στους λεμφαδένες. Στην περίπτωση ενός συμφορημένου λεμφικού συστήματος ή ενός διαταραγμένου πεπτικού συστήματος, η διαδικασία είναι σοβαρά μειωμένη και οι τοξίνες επιστρέφουν στο ήπαρ. 

Καθώς το συκώτι καθίσταται συμφορημένο, δημιουργεί πιο πυκνή, χολή, που δεν λειτουργεί καλά δημιουργώντας έτσι έναν κύκλο τοξικότητας. Στη συνέχεια το ήπαρ αρχίζει να αποβάλλει τις λιποδιαλυτές τοξίνες στην κυκλοφορία του αίματος. Αυτές οι τοξίνες μπορούν να βρουν το δρόμο τους στα λιπώδη κύτταρα, όπου αποθηκεύονται για πολλά χρόνια και προκαλούν οξείδωση (βλάβη από ελεύθερες ρίζες) και εκφυλισμό. 

Πώς να αποβάλλουμε τις τοξίνες; 
Οι τροφικές αλλεργίες, το υπερβολικό σωματικό βάρος, η κακή διατροφή και τα υψηλά επίπεδα στρες συμβάλλουν σε αυτό. Αντ ‘αυτού, δοκιμάστε τα παρακάτω για να βοηθήσετε το σώμα σας να αποβάλλει τις τοξίνες φυσικά. 

1. Γυμναστική! 
Ακολουθώντας ένα τρόπο ζωής κάνοντας διάφορες δραστηριότητες θα σας κρατήσει νέους και υγιείς και θα αποτρέψετε την τοξική υπερφόρτωση. Η εφίδρωση θα βοηθήσει το σώμα σας να αποβάλλει τις τοξίνες μέσω του δέρματός σας. 

Επιπλέον, όσο περισσότερο κινείστε, τόσο περισσότερο διεγείρετε το λεμφικό σας σύστημα και το καρδιαγγειακό σύστημα. Κρατώντας αυτά τα δύο συστήματα υγιή, θα διασφαλιστεί η σωστή απομάκρυνση των αποβλήτων. 

2. Αποτοξίνωση! 
Η περιοδική αποτοξίνωση του ήπατος σας θα εμποδίσει τη συμφόρηση. Υπάρχουν πολλοί ασφαλείς και φυσικοί τρόποι για να επιτευχθεί αυτή η διαδικασία. 

Επιπλέον, όσο περισσότερες τοξίνες προσθέτετε στον οργανισμός σας, τόσο πιο σκληρά θα πρέπει να εργαστεί το σώμα σας για να τις αποβάλλει. Αγοράστε βιολογικά τρόφιμα όποτε μπορείτε και καθαρίστε το σπίτι σας με φυσικά προϊόντα. 

3. Σωστή διατροφή! 
Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετές διαιτητικές ίνες για να απορροφήσετε τη χολή σας. Τα φρούτα, τα ανθοφόρα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής αλέσεως κάνουν υπέροχη δουλειά και είναι γεμάτα από σημαντικά θρεπτικά συστατικά. 

Είναι επίσης σημαντικό να σέβεστε τυχόν ευαισθησίες σε διάφορα τρόφιμα, όπως το γάλα και η γλουτένη, που θα προκαλέσουν μεγαλύτερη φλεγμονή στον οργανισμό σας. 

4. Ξεκουραστείτε! 
Το άγχος είναι η κύρια αιτία φλεγμονών, η οποία ενδεχομένως να προκύψει κατά την ανταλλαγή λιπαρών και θρεπτικών ουσιών στον λεμφικό ιστό. Υπάρχουν πολλές σημαντικές λύσεις που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κρατήσετε μακριά το στρες και να φέρετε τον οργανισμό σας σε αρμονία. 




Κείμενο –Απόδοση Λ.Τ. 
Προσοχή: Το ως άνω άρθρο έχει χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό. Πριν το αξιοποιήσετε, αλλάζοντας τις διατροφικές σας συνήθειες, την θεραπευτική, φυσιοθεραπευτική ή την φαρμακευτική αγωγή σας, ζητήστε τη γνώμη του ιατρού που σας παρακολουθεί ή εξετάστε όλους τους παράγοντες και τις πιθανές αλληλεπιδράσεις τους (στον οργανισμό σας ή/και με τυχών φάρμακα που καταναλώνετε) με ειδικούς επιστήμονες πάνω στο θέμα που σας απασχολεί, οι οποίοι μπορούν να πιστοποιήσουν την ορθότητα του άρθρου ή των οποιουδήποτε είδους συνταγών που προτείνονται σε αυτό. 

Προσοχή! Γιατροί συνδέουν την τύφλωση με αυτή τη συνήθεια που όλοι έχουμε και πρέπει να σταματήσουμε αμέσως...!!!!

Οι γιατροί έπαθαν πλάκα όταν δύο γυναίκες 22 και 44 ετών ανέφεραν επανειλημμένα παραστατικά τύφλωσης διάρκειας ως και 15 λεπτών. Μετά από πολλές μαγνητικές, σαρώσεις στην καρδιά και άλλες εξετάσεις χωρίς αποτέλεσμα, οι γιατροί άρχισαν να ερευνούν το ιστορικό των ασθενών. 

Οι γιατροί κατάφεραν να συνδέσουν την προσωρινή τύφλωση των γυναικών με την χρήση του κινητού τους πριν πέσουν για ύπνο.

Μία από τις γυναίκες αρνήθηκε να σταματήσει να ελέγχει το κινητό της, ακόμα και μετά την σύνδεση που έκαναν οι γιατροί. 

Ένα άρθρο από το ιατρικό περιοδικό New England Journal of Medicine έριξε λίγο φως στο πώς η χρήση του κινητού πριν τον ύπνο προκαλεί αυτή την πάθηση. 

Και οι δύο γυναίκες έλεγχαν το κινητό τους ενώ ήταν ξαπλωμένες στο πλάι – όπως πολλοί. Σε αυτή την στάση, το ένα μάτι είναι επικεντρωμένο στην οθόνη, ενώ το μαξιλάρι μπλοκάρει την θέα του άλλου ματιού. 

Έτσι, το ένα μάτι συνηθίζει στο φως του κινητού ενώ το άλλο συνηθίζει στο σκοτάδι. Όταν όμως το κινητό κλείνει, ο εγκέφαλος μπερδεύεται και αναρωτιέται γιατί το ένα μάτι είναι ρυθμισμένο για το φως της ημέρας ενώ το άλλο για το σκοτάδι. 

Είναι η καλύτερη συνταγή για προσωρινή τύφλωση – και χρόνια βλάβη. 

Σας φαίνεται παράξενο; Δεν θα έπρεπε! 

Το μπλε φως που εκπέμπουν τα κινητά είναι πιο βλαβερό από ότι πολλοί νομίζουν. Είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο, αφού οι οθόνες LED χρησιμοποιούνται εδώ και περίπου 20 χρόνια. 

Αρχικά, πολλοί – ανάμεσα τους και οι οφθαλμίατροι – δεν ανησυχούσαν και πολύ. Αλλά τώρα η σοβαρότητα της βλάβης που προκαλείται από την έκθεση σε αυτό το φως κατά τη διάρκεια της νύχτας γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρη, καθώς τα ποσοστά επιδείνωσης αυξάνονται. 

Ένας οφθαλμίατρος λέει ότι κάποιοι 35χρονοι ασθενείς του έχουν τόσο θολούς οφθαλμικούς φακούς λόγω της έκθεσης στο μπλε φως σαν να ήταν 75χρονοι. 

Το χειρότερο είναι ότι η πιθανή βλάβη δεν περιορίζεται στα μάτια. Ειδικοί από το Χάρβαρντ επιβεβαιώνουν τη σχέση του μπλε φωτός με διάφορους τύπους καρκίνου, διαβήτη, καρδιακής νόσου και παχυσαρκίας. 

Είναι ακριβό το τίμημα για να μπορείς να παίζεις Angry Birds πριν πέσεις για ύπνο! Δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο για ποιο λόγο το μπλε φως έχει τόσο εκτεταμένες συνέπειες, αλλά οι γιατροί ανακαλύπτουν όλο και περισσότερα καθημερινά 

Γι’αυτό, ίσως είναι καλύτερο να αφήνετε το κινητό σας στην άλλη άκρη του δωματίου όταν πέφτετε για ύπνο. 




Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Όταν διαβάσετε αυτό δεν θα ξαναβάλετε χαρτί υγείας στο κάθισμα τουαλέτας. Ποτέ ξανά...!!!!

Οι δημόσιες τουαλέτες δεν είναι το καλύτερο και το πιο υγιεινό μέρος. Συχνά αλλάζουμε γνώμη και προτιμούμε να κρατηθούμε μέχρι να βρούμε ένα πιο καθαρό μέρος! Ποιος ξέρει ποιος έχει κάτσει εκεί και έχει χρησιμοποιήσει την τουαλέτα πριν από εμάς; 

Η απάντηση φαίνεται προφανής : Λίγο κομμένο χαρτί υγείας στο κάθισμα της τουαλέτας και έχετε ένα φράγμα ανάμεσα στο σώμα σας και τα μικρόβια, έτσι δεν είναι; 

Στην πραγματικότητα, δεν είναι η καλύτερη προσέγγιση και δεν χρειάζεται ποτέ να απλώνετε χαρτί στο κάθισμα, επειδή τα καθίσματα έχουν σχεδιαστεί με πολύ έξυπνο τρόπο. 

Για πολύ καιρό, οι περισσότεροι πίστευαν ότι μπορούμε να κολλήσουμε μικρόβια και απαίσιες γαστροεντερικές μολύνσεις από αυτά. Αλλά χάρη στο ειδικό σχήμα τους και τις ιδιαίτερα λείες επιφάνειες, τα καθίσματα τουαλέτας στην πραγματικότητα αποτρέπουν τα μικρόβια να εγκατασταθούν πάνω τους. 

Επιπλέον, τα μικρόβια δεν πολλαπλασιάζονται στο δέρμα, έτσι η άμεση επαφή με το κάθισμα τουαλέτας δεν είναι τόσο τραγική όσο νομίζαμε. Από την άλλη μεριά, το χαρτί τουαλέτας είναι μια άλλη ιστορία. 

Είναι σύνηθες, σχεδόν κανείς να μη κατεβάζει το καπάκι της τουαλέτας όταν τραβάει το καζανάκι. Ως αποτέλεσμα, όλα αυτά τα μικρόβια να εξαπλώνονται στο δωμάτιο, αλλά και πάνω στο χαρτί υγείας. Και αντίθετα με το κάθισμα τουαλέτας, το χαρτί υγείας είναι ιδανικό μέρος για τα μικρόβια, χάρη στην επιφάνειά του. 

Αυτό ακριβώς το χαρτί θα πιάνατε με τα χέρια σας, και ασυνείδητα, θα αγγίζατε το πρόσωπό σας, επιτρέποντας στα μικρόβια να εισέλθουν στο σώμα σας. 

Το ίδιο ισχύει και για τις βρύσες και τις συσκευές στεγνώματος χεριών. Οι περισσότεροι πλένουν τα χέρια τους αμέσως μετά, μετατρέποντας τα χερούλια από τις βρύσες και τους στεγνωτήρες χεριών σε εστία μικροβίων. Σε μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι στεγνωτήρες χεριών εκτοξεύουν βακτήρια σε μεγάλη έκταση. 

Μόλις πλύνουμε τα χέρια μας, εξακολουθούν να υπάρχουν εναπομείναντα μικρόβια, που αντί να αφαιρεθούν με τους στεγνωτήρες χεριών, στην πραγματικότητα εξαπλώνονται περισσότερο. Γενικά, όσο μεγαλύτερη η ροή του αέρα, γίνεται μεγαλύτερο το πρόβλημα με τα μικρόβια. 

Η καλύτερη εναλλακτική, είναι οι χαρτοπετσέτες μιας χρήσης. Στην πραγματικότητα, απομακρύνουν περισσότερα μικρόβια. 

Τώρα λοιπόν γνωρίζετε και θα το ξανασκεφτείτε την επόμενη φορά που θα θέλετε να επισκεφτείτε μια τουαλέτα. Ένα κάθισμα τουαλέτας χωρίς χαρτί είναι η καλύτερη λύση. Είναι δύσκολο, αλλά μερικές φορές η φαντασία μας είναι πιο ζωηρή από τους πραγματικούς κινδύνους. 




Γιατί καμμιά κυβέρνηση δεν ενσωματώνει στο εκπαιδευτικό της σύστημα τις τελευταίες ανακαλύψεις της φυσικής για την κοσμολογία....!!!!



Οι έντεκα διαστάσεις του χώρου 
Ίσως να γνωρίζετε πως ό,τι πιστεύουμε γύρω από το σύμπαν και τον χρόνο είναι μια ψευδαίσθηση που οφείλεται στην κατασκευή του ανθρώπινου εγκεφάλου. Η διαπίστωση αυτή πηγάζει από τις τελευταίες εξελίξεις στην φυσική και στις άλλες επιστήμες (τοπολογία – γεωμετρία) οι οποίες σκόπιμα δεν ενσωματώνονται στην καθημερινότητά μας και δεν διδάσκονται στην βασική σχολική εκπαίδευση.

Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες θεωρίες που έχουν αποδειχθεί μαθηματικά και πειραματικά, ο κόσμος που αντιλαμβανόμαστε είναι εντελώς διαφορετικός από τη φύση του σύμπαντoς μέσα στο οποίο ζούμε. Γιατί δεν υπάρχει μόνο ένα σύμπαν, αλλά αναρίθμητα.

Όσον δε αφορά τον χρόνο, αυτός δεν υπάρχει, δεν υπάρχει δηλαδή παρελθόν το οποίο έχει εξαφανιστεί δια παντός, δεν υπάρχει συγκεκριμένο παρόν (πώς άλλωστε θα μπορούσε να οριστεί;), αλλά ούτε και μέλλον, το οποίο είναι ανύπαρκτο, και θα «αναπηδήσει» ξαφνικά από το πουθενά.

Όλα υπάρχουν ταυτόχρονα, όπως τα καρέ μιας κινηματογραφικής ταινίας. Το σύνολο όλων των στιγμών του φιλμ κάθε όντος, κάθε αστρικού συστήματος, κάθε γαλαξία και κάθε σύμπαντος υπάρχει «κάπου», όπως θα δούμε πάρα κάτω, και ανά πάσα στιγμήν μπορεί να εντοπιστεί ολόκληρο ή ένα τμήμα του από όποιον γνωρίζει τον τρόπο, κάτι που οι φυσικοί δεν μπορούν να αποκλείσουν ότι θα γίνει εφικτό στο μέλλον.

Η ψευδαίσθηση του χρόνου
Το περίφημο «βέλος» του χρόνου λοιπόν για το οποίο έχουμε την αίσθηση ότι «τρέχει» μόνο προς το μέλλον, είναι μια ψευδαίσθηση. Τα γεγονότα - υπό άλλες συνθήκες και με άλλα μέσα - μπορούν ωραιότατα να «πάνε» και προς το παρελθόν.

Πώς όμως γίνεται αυτό; Πώς είναι δυνατόν να εξαπατώμεθα τόσο πολύ; Αν ο χρόνος δεν «κυλάει» σαν ένα ποτάμι όπως πιστεύουμε, τότε τι ακριβώς συμβαίνει στην πραγματικότητα;

Ο χρόνος στην φυσική κάθε άλλο παρά «κυλάει» σαν το ποτάμι. Πρόκειται για μια χωρική κατάσταση που η ανθρώπινη συνείδηση (εγκέφαλος) αντιλαμβάνεται σαν κάτι συγκεχυμένο και την αποκαλεί χρόνο.

Όπως ακριβώς ο κινηματογραφικός προβολέας φωτίζει το ένα καρέ (εικόνα) του φιλμ μετά το άλλο και μας δίνει την ψευδαίσθηση της κίνησης, έτσι και η συνείδησή μας φωτίζει μία μία τις «παγωμένες» εικόνες, που όπως φαίνεται υπάρχουν «εκεί» από πάντα. 
Απεικόνιση τμημάτων χώρου. Η «φέτα» στην οποία επικεντρώνουμε τη συνείδησή μας θεωρούμε ότι είναι το «παρόν» 

Δυστυχώς η φυσική έρχεται σε άμεση σύγκρουση με αυτό που βιώνουμε ως καθημερινή εμπειρία, διότι ο «προβολέας» που φωτίζει τις διαδοχικές εικόνες δεν είναι παρά ο εγκέφαλός μας, αυτό που λέμε η συνείδησή μας.

Αν όμως αυτή η καθημερινή βιωματική κατάσταση επηρεαστεί από άλλους παράγοντες (χημικές ουσίες, παραισθησιογόνα, θρησκευτικές εμπειρίες, διαλογισμό, συχνότητες κλπ), ή ο εγκέφαλος πάψει να είναι ανθρώπινος, τότε ο χρόνος θα εμφανιστεί σαν κάτι τελείως άλλο από αυτό που πιστεύουμε. 

Θα εμφανιστεί σαν στατικές, «παγωμένες» άπειρες φέτες χώρου τις οποίες και θα μπορούμε να βλέπουμε ταυτόχρονα. Το διακύβευμα του να κατορθώσουμε κάτι τέτοιο είναι πράγματι συγκλονιστικό.

Τα πολλαπλά σύμπαντα
Σύμφωνα με τις επικρατούσες θεωρίες της φυσικής δεν βλέπουμε παρά μόνο το 4,5% του σύμπαντός μας. Το υπόλοιπο αποτελείται από αυτό που αποκαλούμε - ελλείψει άλλης ερμηνείας - «σκοτεινή» ύλη και από «σκοτεινή» ενέργεια. Οι επιστήμονες δεν έχουν ιδέα τι είναι η αυτή η σκοτεινή ύλη, ούτε αυτή η σκοτεινή ενέργεια.

Υπάρχουν δε αφενός μεν πολλά σύμπαντα - ένα εκ των οποίων είναι και το δικό μας - αφετέρου δε πολύ περισσότερες διαστάσεις από τις τρεις που αντιλαμβανόμαστε. Το σύμπαν μας θεωρείται ότι έχει τέσσερις διαστάσεις. Η τέταρτη είναι αυτή που αποκαλούμε και αντιλαμβανόμαστε ως «χρόνο».

Ο Homo Sapiens είναι αδύνατον να αντιληφθεί άλλες διαστάσεις του χώρου πέραν των τριών (ει μη μόνον σε εξαιρετικές και βραχύβιες καταστάσεις όπως αναφέραμε πιο πάνω). 

Η σύγχρονη φυσική λέει ότι δεν βλέπουμε τις άλλες διαστάσεις είτε γιατί είναι κρυμμένες, όντας πολύ μικρές, απίστευτα συμπιεσμένες και «διπλωμένες» μεταξύ τους, είτε γιατί είναι πραγματικά κολοσσιαίες. Σε κάθε περίπτωση όλες, πλην των τριών, ξεφεύγουν της αντιληπτικής μας ικανότητας.

Η θεωρία των Υπερχορδών γκρεμίζει τα στερεότυπα
Nα λοιπόν που έρχεται μια θεωρία η οποία διατυπώνει μεταξύ άλλων τα παραπάνω.

Η θεωρία των Υπερχορδών προβλέπει μαθηματικά ότι ο κόσμος αφενός μεν περιέχει διαστάσεις που δεν είναι αντιληπτές και αφετέρου δε ότι τα στοιχειώδη σωματίδια δεν είναι όπως πιστεύαμε.

Για τις μεγαλύτερες διαστάσεις θα το κάνουμε πιο απλό: τα ψάρια δεν ξέρουν ότι βρέχει, ότι ζουν μέσα στο νερό που γεμίζει μεγάλες λεκάνες της Γης, ότι η Γη είναι πλανήτης που γυρνάει γύρω από τον Ήλιο ο οποίος είναι μέρος του ηλιακού μας συστήματος, το οποίο είναι μέρος ενός γαλαξία που είναι μέρος ενός άλλου συμπλέγματος γαλαξιών, το οποίο είναι μέρος ενός σύμπαντος που έχει γεννηθεί από ένα άλλο, παλαιότερο σύμπαν και όλο αυτό περιέχεται σε έναν υπερχώρο!

Η διαφορά μας με τα ψάρια είναι το καταραμένο μας όσο και θεϊκό μας μαθηματικό μυαλό.
Ο μαθηματικός και θεωρητικός φυσικός Έντουαρντ Βίτεν (Edwart Witten) θεωρείται ως ο διάδοχος του Άλμπερτ Αϊνστάιν. Ο Βίτεν το 1995 σε ένα συνέδριο φυσικών ενοποίησε σε μία θεωρία τις πέντε προϋπάρχουσες θεωρίες των χορδών (strings theories) που είχαν διατυπωθεί, ουσιαστικά πέντε διαφορετικές οπτικές γωνίες του ιδίου νομίσματος, που όμως προϋποθέτει έντεκα διαστάσεις του χώρου (και όχι μόνο τις τρεις που αντιλαμβανόμαστε). 
Αναπαράσταση εξαδιάστατου χώρου. Σύμφωνα με τη θεωρία των Υπερχορδών ένας εξαδιάστατος χώρος είναι κάπως έτσι και ονομάζεται πολλαπλότητα Κάλαμπι-Γιάο (Calabi-Yau), από τα ονόματα του Ιταλού και του Κινέζου μαθηματικού που τον επινόησαν. 

Οι χώροι αυτοί, δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτοί από τον ανθρώπινο εγκέφαλο, διότι έχουν διάμετρο μικρότερη από 10-33 cm , πολύ μικρότερη από αυτή που μπορούν να διακρίνουν τα καλύτερά μας μικροσκόπια. Ένας τέτοιος χώρος είναι σαν ένα φύλλο χαρτιού, που το έχουμε τσαλακώσει σαν μπαλάκι. Μια πολλαπλότητα Calabi-Yau δεν έχει ευθείες γραμμές 

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη θεωρία, το σύμπαν μας αποτελείται από πολύ μικρές ταλαντούμενες χορδές που είναι κόμβοι (ίνες) ενέργειας και ο κάθε τρόπος ταλάντωσης της ίδιας χορδής αντιστοιχεί σε διαφορετικό σωματίδιο (πρωτόνιο, ηλεκτρόνιο, φωτόνιο κλπ) όπως, για παράδειγμα, ο κάθε διαφορετικός τρόπος ταλάντωσης της χορδής μιας κιθάρας παράγει και μία διαφορετική νότα.

Η κάθε χορδή έχει μήκος 10−33 εκατοστά (το μήκος του Πλανκ) [1], αλλά μηδενικό πάχος, είναι δηλαδή μονοδιάστατη, είναι μικρότερη και από την απειροελάχιστη τελεία και δονείται σε υποατομικές κλίμακες. 
Mια δονούμενη χορδή είναι ένας παλλόμενος κόμβος ενέργειας 

Με άλλα λόγια ο κόσμος δεν αποτελείται από αδιάστατα σημεία όπως πιστεύαμε παλαιότερα, αλλά από καθορισμένες χορδές που ξεδιπλώνονται και πάλλονται. 
Αριστερά αδιάστατα στοιχειώδη σωματίδια και δεξιά χορδές 

Οι χορδές μπορεί να έχουν άκρες (ανοιχτές χορδές) και να μοιάζουν με κορδόνι ενός παπουτσιού ή μπορεί και να σχηματίζουν βρόχους (κλειστές χορδές) μοιάζοντας με λαστιχάκι.

Η θεωρία των Υπερχορδών (ή αλλιώς Υπερσυμμετρική θεωρία χορδών) είναι η θεωρία των Χορδών που συμπεριλαμβάνει και την Υπερσυμμετρία (SuperSymmetry ή αλλιώς SUSY). Η υπερσυμμετρία προτείνει ότι κάθε γνωστό σωματίδιο διαθέτει έναν υπερσυμμετρικό εταίρο (sparticle) ο οποίος όμως είναι πολύ βαρύς και δεν φαίνεται.

Υποθέτουμε πως οι ανοιχτές χορδές έχουν τα δύο άκρα τους στερεωμένα στην «επιφάνεια» των συμπάντων και έτσι δεν μπορούν να μεταπηδήσουν σε άλλες διαστάσεις. Αντίθετα οι κλειστές χορδές επειδή δεν έχουν ελεύθερα άκρα να πιαστούν, μπορούν να διασχίζουν άλλα σύμπαντα.

Το βαρυτόνιο λοιπόν μπορεί να θεωρηθεί σαν ένα είδος κλειστής χορδής, οπότε είναι ελεύθερο να περνάει και σε άλλες διαστάσεις, δηλαδή σε άλλα σύμπαντα, μειώνοντας έτσι φαινομενικά την ισχύ της βαρυτικής δύναμης. Γι’ αυτό το λόγο είναι τόσο δύσκολο να το εντοπίσουμε. 
Eπικοινωνία μεταξύ δύο συμπάντων μέσω βαρυτικών κυμάτων 

Επομένως τα βαρυτικά κύματα είναι τα μόνα τα οποία μπορούν να διαφύγουν από το ένα σύμπαν στο άλλο, άρα είναι ο μόνος τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των συμπάντων, ο μόνος τρόπος διαπίστωσης της ύπαρξής τους, όπως ακριβώς αναφέρεται στην ταινία Interstellar για όσους την έχουν δει (διαβάστε την ανάλυσή μας εδώ).

Η θεωρία-Μ και τα αναρίθμητα σύμπαντα
Η θεωρία των Υπερχορδών αποτελεί μέρος μίας πληρέστερης θεωρίας, η οποία αποκαλείται Θεωρία-Μ ή Θεωρία του Όλου, από το Μ των λέξεων μαγεία, μυστήριο και μεμβράνη, όπως είχε εξηγήσει ο Έντουαρντ Βίτεν.

Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, το δικό μας σύμπαν δεν είναι το μοναδικό. Η Θεωρία-Μ λέει ότι εκτός από τις πολλές διαστάσεις που αναφέραμε υπάρχουν δέκα εις την πεντακοσιοστή σύμπαντα (10500), το καθένα από τα οποία έχει τους δικούς του φυσικούς νόμους.

Η δημιουργία τους δεν προϋποθέτει την παρέμβαση μιας υπερφυσικής προσωποποιημένης οντότητας, ενός Θεού. Αντίθετα, τα πολλαπλά αυτά σύμπαντα αναδύονται με φυσικό τρόπο από προηγούμενα σύμπαντα-γονείς. 

Δεν δημιουργούνται από έναν «προσωπικό» θεό όπως τον εννοούμε στη Γη, αλλά από μια άλλη, άγνωστη δύναμη μέσω της οποίας διαφαίνεται μια απίστευτη αρμονία, μια αδιανόητη κοσμική αρχιτεκτονική που σίγουρα δεν μπορεί να είναι τυχαία.

Εντούτοις, είμαστε περιορισμένοι να αντιλαμβανόμαστε μια διαστρεβλωμένη απεικόνιση μόνο ενός απειροελάχιστου τμήματος της πραγματικότητας η οποία πλέον έρχεται σε αντίθεση με ό,τι ξέραμε μέχρι σήμερα και θέτει φιλοσοφικά και θεολογικά ζητήματα.

Τα βαρυτικά κύματα είναι το μόνο μέσον επικοινωνίας μεταξύ των συμπάντων – βρανών
Το σύμπαν μας μπορεί να παρομοιαστεί σαν μια «κομμένη» φέτα από ένα καρβέλι ψωμί, μία μόνο φέτα όμως από όλο το καρβέλι το οποίο με τη σειρά του βρίσκεται σ’ έναν άλλο υπερχώρο τον οποίο οι φυσικοί ονομάζουν bulk, ας πούμε «χώρο πέρα από τις διαστάσεις». 
Το σύμπαν μας είναι μια βράνη όπως πολλές άλλες που εμπεριέχεται σε έναν χώρο πέραν των διαστάσεων (bulk). Προσαρμογή στα ελληνικά: «Απεροπία» 

Το bulk μπορεί να περιέχει λοιπόν άλλες, αναρίθμητες φέτες, δηλαδή άλλα σύμπαντα που ονομάζονται βράνες (branes), που μπορεί να βρίσκονται ακόμα και σε απόσταση χιλιοστού, με τα οποία όμως δεν μπορούμε να αλληλεπιδράσουμε.

Οι τελευταίες εξισώσεις της αστροφυσικής δείχνουν ξεκάθαρα ότι το μόνο μέσον επικοινωνίας μεταξύ των βρανών, είναι τα βαρυτικά κύματα, των οποίων η ύπαρξη έπρεπε να αποδειχθεί και πειραματικά. 
Αναπαράσταση βαρυτικών κυμάτων που δημιουργούνται από την σύγκρουση δύο μελανών οπών, κάτι που θα μας επιτρέψει να εντοπίσουμε στο μέλλον βαρυτικά κύματα που προέρχονται από τη σύγκρουση του σύμπαντός μας με ένα άλλο 

Στις 11/2/2016 ανακοινώθηκε επίσημα από το Εθνικό Ιδρυμα Επιστημών των ΗΠΑ, τα Πανεπιστήμια Caltech και MIT και τη διεθνή ερευνητική κοινοπραξία LIGO (Laser Interferometer Gravitational-Wave Observatory), ότι η επιστημονική ομάδα του ανιχνευτή LIGO κατάφερε επιτέλους να ανιχνεύσει βαρυτικά κύματα που δημιουργήθηκαν από τη σύγκρουση δύο μελανών οπών, γεγονός που χαιρετίστηκε ως η μεγαλύτερη ανακάλυψη του αιώνα.

Για την ανακάλυψη αυτή (που είχε προβλέψει μαθηματικά η Θεωρία της Γενικής Σχετικότητας του Albert Einstein από το 1916) οι τρεις ερευνητές-φυσικοί Rainer Weiss, Barry C. Barish και Kip S. Thorne στις 3/10/2017 τιμήθηκαν με το βραβείο Νόμπελ Φυσικής 2017.

Αλλά και η Eυρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος (ESA) με τη σειρά της αποφάσισε να θέσει σε τροχιά τρεις δορυφόρους ανίχνευσης βαρυτικών κυμάτων (αποστολή LISA – Laser Interferometer Space Antenna) ψάχνοντας ουσιαστικά ίχνη ύπαρξης των άλλων συμπάντων.

Όλα ξεκίνησαν από τη Γενική θεωρία της Σχετικότητας και τη διαπίστωση ότι το σύμπαν μας διαστέλλεται με τρομακτικούς ρυθμούς, πολύ μεγαλύτερους απ’ όσο διαστελλόταν π.χ. πριν από 7.5 δισεκατομμύρια χρόνια και αυτή η διαστολή αυξάνεται εκθετικά μέρα με τη μέρα. 
Γράφημα της NASA που δείχνει την εκθετική διαστολή του σύμπαντός μας από το ξεκίνημα της γέννησής του, πριν από 15 περίπου δισεκατομμύρια χρόνια μέχρι σήμερα. Όσο μεγαλώνει το πλάτος της χοάνης, τόσο αυξάνεται η ταχύτητα διαστολής. Οι αστρονόμοι θεωρούν ότι αυτή η διαστολή οφείλεται στην μέχρι τώρα άγνωστης φύσης “σκοτεινή” ενέργεια. Προσαρμογή-μετάφραση γραφήματος “Απεροπία” 

Ίσως γι’ αυτό να έχουμε τα τελευταία χρόνια και την αίσθηση ότι ο χρόνος «κυλάει» πιο γρήγορα. Γιατί πράγματι το σύμπαν μας διαστέλλεται σαν ανοιχτή χοάνη, επομένως ότι εμπεριέχεται σ’ αυτό δίνει την αίσθηση πως «τρέχει»… 

Και πώς να μην τρέχει, όταν η ταχύτητα διαστολής που μετρήθηκε το 2012 είναι 74,3 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο και ανά μεγαπαρσέκ (parsec-Pc) (1 παρσέκ είναι μονάδα μήκους των αστρονόμων για την μέτρηση μεγάλων αποστάσεων στο σύμπαν και αντιστοιχεί σε 3,086 1016 μέτρα, ενώ 1 μεγαπαρσέκ αντιστοιχεί σε 1 εκατομμύριο παρσέκ), ενώ το 2001 είχε μετρηθεί στα 72 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο και ανά μεγαπαρσέκ!

Αυτό συμβαίνει επειδή ασκούνται ισχυρότατες βαρυτικές δυνάμεις εξ αιτίας της αόρατης σκοτεινής ενέργειας την οποία αναφέραμε παραπάνω και για την οποία δεν γνωρίζουμε απολύτως τίποτε.

Πιθανότατα όλη αυτή η σκοτεινή ενέργεια δεν παράγεται από το δικό μας σύμπαν γιατί δεν αντιστοιχεί στη γνωστή μάζα του, αλλά από τη σύγκρουσή του με μια άλλη βράνη. 

Πειραματική επαλήθευση της Θεωρίας του Όλου
Η θεωρία του Όλου αποδεικνύει ότι οι Μεγάλες Εκρήξεις (Bing bangs) οφείλονται στις συγκρούσεις δύο βρανών, δηλαδή τη στιγμή που ένα σημείο μιας βράνης ακουμπάει ένα σημείο μιας άλλης βράνης, τότε δημιουργείται μια κολοσσιαία έκρηξη. 

Φυσικά αυτή που έχουμε ονομάσει εμείς Bing Bang δεν είναι η μόνη, αλλά τέτοιες έχουν δημιουργηθεί και θα δημιουργούνται αενάως.

Προκειμένου οι επιστήμονες να μπορέσουν να στηρίξουν τη θεωρία του Όλου, χρειάζονταν υπερσύγχρονα εργαστήρια με ανάλογους επιταχυντές στα οποία θα παρατηρούσαν τα υποατομικά σωματίδια που δημιουργούνται μετά από συγκρούσεις σωματιδίων ύλης με ταχύτητες του φωτός, όπως αυτές που υπήρχαν κατά τη Μεγάλη Έκρηξη. 

Ένας τέτοιος επιταχυντής αφενός μεν θα μπορούσε να κάνει να συγκρουστούν σωματίδια με την ταχύτητα του φωτός, αφετέρου δε θα μπορούσε να διαπιστώσει την ύπαρξη κι άλλων διαστάσεων εφ’ όσον τέτοιου είδους σωματίδια για να υπάρξουν απαιτούν τη δημιουργία και άλλων διαστάσεων.

Το εργαστήριο αυτό είναι του διεθνούς ερευνητικού κέντρου CERN (Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire) της Γενεύης, όπου μέσω του επιταχυντή LHC – Large Hadron Collider (Mεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων) πραγματοποιούνται πειραματικές μετρήσεις κβαντικής βαρύτητας. 
Ο μεγάλος επιταχυντής του CERN 

Η επιστημονική ομάδα του CERΝ ψάχνει τις επιπλέον διαστάσεις του σύμπαντος και τα πεδία της υπερσυμμετρίας. Η θεωρία της υπερσυμμετρίας όπως αναφέραμε, προβλέπει πως για κάθε σωματίδιο, ηλεκτρόνιο, πρωτόνιο, βαρυτόνιο κλπ, υπάρχει και ένα αντίστοιχο υπερσυμμετρικό του πολύ βαρύτερο, το οποίο όμως δεν είχε δει κανείς μέχρι σήμερα.

Στο CERN λοιπόν προσπαθούν να παράξουν αυτά τα σωματίδια, μεταξύ των οποίων και το μποζόνιο Χιγκς, προκαλώντας συγκρούσεις διαφόρων σωματιδίων μεταξύ τους τις οποίες και φωτογραφίζουν και αναλύουν τα δεδομένα των συγκρούσεων.

To σωματίδιο (μποζόνιο) Χιγκς αναιρεί την ύπαρξη μιας ανώτερης δύναμης;

Οι φυσικοί αναζητούσαν το σωματίδιο Χιγκς επί 50 χρόνια. Το μποζόνιο Χιγκς είναι ένα σωματίδιο που είναι υπεύθυνο για την ύπαρξη μάζας, χωρίς την οποία δεν θα υπήρχε βαρύτητα στο Σύμπαν, κατά συνέπειαν δεν θα υπήρχαμε εμείς οι ίδιοι. 
Απεικόνιση του σωματιδίου Χιγκς 

Να όμως που ένα άγνωστο σωματίδιο με μάζα 125 GeV/c2 (ηλεκτρονιοβόλτ) το οποίο συμπεριφερόταν σαν το μποζόνιο του Χιγκς ανακαλύφθηκε από τους ερευνητές του CERN στις 4 Ιουλίου του 2012, και επιβεβαιώθηκε ως πράγματι μποζόνιο Χιγκς στις 14 Μαρτίου του 2013.

Το μποζόνιο Χιγκς ήταν το μόνο από τα σωματίδια που διέφευγε μέχρι τότε από τα όργανα παρατήρησης των ερευνητών. Αυτό συνέβαινε γιατί, σύμφωνα με τη θεωρία του πεδίου Χιγκς και τη θεωρία-Μ, εμφανίζεται μόνο σε εξαιρετικά υψηλές ενέργειες σαν αυτές που παρήχθησαν αμέσως μετά τη Μεγάλη Έκρηξη. 

Έπρεπε λοιπόν να αναπαραχθούν στο εργαστήριο οι πρωταρχικές συνθήκες δημιουργίας του σύμπαντός μας στο εργαστήριο, το οποίο όμως είχε 11 διαστάσεις.

Όταν λοιπόν οι κυβερνώντες αυτού του κόσμου αποφασίσουν ότι ήρθε η ώρα να περάσουμε στη «Νέα εποχή», τότε θα ανακοινωθεί πανηγυρικά η οριστική απόδειξη της ύπαρξης του σωματιδίου, η ύπαρξη πολλών διαστάσεων και πολλαπλών συμπάντων που δημιουργούνται από προηγούμενα, ήδη υπάρχοντα, και τότε, κατά την άποψή μας, επειδή το υπάρχον θεολογικό μοντέλο - κυρίως των μονοθεϊστικών θρησκειών- δεν αντέχει, θα περάσουμε σε πανθρησκεία και ενδεχομένως σε παγκόσμια διακυβέρνηση. 
Στοιχειώδη σωματίδια και οι υπερ-συμμετρικοί τους εταίροι S. Προσαρμογή γραφήματος: «Απεροπία» 

Πώς ο μετανθρωπισμός σχετίζεται άμεσα με τις επιπλέον διαστάσεις του χώρου και τα πολλαπλά σύμπαντα

Όπως είπαμε ο ανθρώπινος εγκέφαλος αντιλαμβάνεται τον κόσμο σε τρεις διαστάσεις, ενώ έχει μια πολύ ασαφή και παραμορφωμένη εικόνα της τέταρτης διάστασης, την οποία ονομάζει χρόνο, ενώ αδυνατεί επίσης να συλλάβει και το bulk (ΥΠΕΡΧΩΡΟ).

Το σύμπαν μας είναι προορισμένο να καταστραφεί, να «παγώσει» σε 2.8 δισεκατομμύρια χρόνια, πολύ νωρίτερα από τα 5 δισεκατομμύρια χρόνια μετά από τα οποία υπολόγιζαν παλαιότερα ότι ο ήλιος μας θα σβήσει. Kάποιοι ξέρουν κάτι που προφανώς δεν κοινοποιείται στις ευρείες μάζες; Μήπως το τέλος της βράνης μας θα συμβεί πολύ νωρίτερα;

Μόνος τρόπος επιβίωσης είναι η μετάβαση σε ένα άλλο, νεώτερο σύμπαν μέσω μιας σκουληκότρυπας που αυτή τη φορά δεν θα οδηγεί σε άλλο σημείο της βράνης μας, αλλά σε άλλη βράνη.

Γι’ αυτό το λόγο προφανώς οι μετανθρωπιστές επιθυμούν διακαώς να προσεγγίσουν τις διαστάσεις τις οποίες ο σημερινός άνθρωπος αδυνατεί λόγω της μορφολογίας του.

Αν όμως το είδος μας μετανθρωπιστεί, συνδεθεί δηλαδή με κβαντικό υπολογιστή και καταργήσει το βιολογικό σώμα και τους φραγμούς του, τότε δεν θα έχει ανάγκη καν από τον πλανήτη Γη και τη φυλακή της βαρύτητάς του. Δεν θα έχει καν ανάγκη από το σύμπαν μας.

Να τονίσουμε όμως ότι κατά καιρούς αρκετοί αρχαίοι Έλληνες προσωκρατικοί φιλόσοφοι [2] είχαν διατυπώσει παρόμοιες θεωρίες πολλών διαστάσεων και πολλών κόσμων, χωρίς φυσικά να τις έχουν αποδείξει πειραματικά στα εργαστήρια.

Από πού άραγε αντλούσαν αυτές τις γνώσεις; Μα από την απίστευτη μαθηματική και φιλοσοφική τους σκέψη και ενδεχομένως από πανάρχαια αρχεία γνώσεων της Αιγύπτου και της Μεσοποταμίας, καλά διατηρημένα ανά τους αιώνες από τα αρχαία ιερατεία και τις τότε μυστικές εταιρείες.

Το παράδοξο της παιδείας, η εμμονή στην ευκλείδια γεωμετρία και οι πολιτικές και οι θρησκευτικές συνέπειες
Ενώ λοιπόν από τη μια δαπανώνται δισεκατομμύρια ευρώ για τη λειτουργία των ανιχνευτών βαρυτονίων, μποζονίων Χιγκς και των επιπλέον διαστάσεων, LIGO, VIRGO, GEO 600, TAMA 300 και LHC του CERN, ενώ η ύπαρξη πολλών διαστάσεων και πολλών συμπάντων διδάσκεται στα τμήματα αστροφυσικής, μαθηματικών και γεωμετρίας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης όλου του κόσμου, στην βασική πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, στην καθημερινή ζωή το γεγονός αποσιωπάται παντελώς.

Τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαιδευτικά συστήματα όλου του κόσμου επιμένουν στην ευκλείδια γεωμετρία των τριών διαστάσεων (μήκος, πλάτος, ύψος) και κατά συνέπειαν στην τρισδιάστατη ερμηνεία του κόσμου μας, με ότι αυτό συνεπάγεται πολιτικά, οικονομικά, θρησκευτικά και κοινωνικά.

Τα κατά καιρούς δημοσιεύματα και οι ανακοινώσεις στον Τύπο σχετικά με τη λειτουργία του CERN είναι απόλυτα ακατανόητα και παραπλανητικά (παραφιλολογία περί «σωματιδίου του Θεού»), ώστε το ευρύ κοινό είτε να καταλαβαίνει ακριβώς το αντίθετο - ότι δηλαδή επιβεβαιώθηκε το «χέρι» του Θεού στη δημιουργία - (αλλοίμονο! ο ίδιος ο Χιγκς ήταν άθεος και ενοχλείτο σφόδρα από αυτή την ονομασία), είτε να μην καταλαβαίνει τίποτε, είτε να νομίζει ότι τα δημοσιεύματα αφορούν θεωρίες κάποιων εκκεντρικών φυσικών και όχι επιβεβαίωση θεωριών μέσω πειραμάτων, δηλαδή επιστημονικές ανακαλύψεις.

Προς επίρρωσιν των παραπάνω, αν κάνετε μια έρευνα ρωτώντας τους γύρω σας τι πιστεύουν ότι γίνεται πραγματικά στο CERN, θα διαπιστώσετε ότι oύτε το 0,1% των ερωτωμένων δεν θα ξέρει να σας απαντήσει (το κάναμε εμείς και το επιβεβαιώσαμε).

Γιατί δεν πρέπει να ξέρουμε τη φύση της πραγματικότητας
Οι επιστήμονες που δουλεύουν για λογαριασμό των κυβερνώντων εδώ και πολλά χρόνια γνωρίζουν άριστα πώς δουλεύει η κοινωνική μηχανική και τους τρόπους με τους οποίους πρέπει να αποσπώνται οι μάζες, προκειμένου να μην καταφέρουν ποτέ να αμφισβητήσουν τις κυβερνήσεις τους και να μην απαιτήσουν να λογοδοτήσουν και αυτές και τα πολιτικά κόμματα που διαχειρίζονται την εξουσία στις -δήθεν - αστικές δημοκρατίες.

Γι’ αυτό και η πλειοψηφία των ανθρώπων βομβαρδίζεται σκοπίμως και δολίως από τα ΜΜΕ - τα οποία παρεπιπτόντως ανήκουν στους ίδιους τους κυβερνώντες, συχνά δια μέσου των αχυρανθρώπων τους - με την προσωπική ζωή και τα γούστα διάσημων ηθοποιών, τραγουδιστών, ποδοσφαιριστών, τηλεπαρουσιαστριών, μοντέλων, μαγείρων κλπ, κατακλύζεται από ασήμαντες ειδήσεις και από ραδιοφωνικές εκπομπές απίστευτης μπουρδολογίας, παρακολουθεί μετά μανίας πάσης φύσεως τηλεπαιχνίδια και λοιπά σκουπίδια τα οποία θολώνουν τη σκέψη της και την απομακρύνουν από το να απαιτήσει την κατάργηση των ολιγαρχικών καθεστώτων μέσα στα οποία ζει και την ίδρυση ενός άλλου πολιτικού μοντέλου.

Γι’ αυτό και η πλειοψηφία των ανθρώπων στην εποχή της μετανεωτερικότητας εξακολουθεί να μην έχει ιδέα για τη φύση της πραγματικότητας.

Με τη διαφορά ότι με την εξέλιξη της τεχνολογίας η γνώση αυτή ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΓΙΑ ΠΟΛΥ, ακόμα και για αυτήν την, εν υπνώσει, πλειοψηφία.

Στις επόμενες δεκαετίες, όταν οι κυβερνώντες αυτού του πλανήτη δεν θα μπορούν πια να κρύψουν τα οριστικά αποτελέσματα των πειραμάτων του CERN και των άλλων ανιχνευτών, η μορφή της κοινωνίας όπως τη γνωρίζουμε, θα αλλάξει σε όλη τη Γη.

Η γνώση της φύσης της πραγματικότητας θα οδηγήσει προς μια πανθρησκεία και μια παγκόσμια διακυβέρνηση;
Είναι αυτονόητο ότι κατόπιν τέτοιων κοσμοϊστορικών ανακαλύψεων, θα οδεύσουμε προς μια θρησκευτική ενοποίηση που θα προσπαθήσει να …μπαλώσει κάποιες καταστάσεις προκειμένου να ανακουφίσει τους θεμελιώδεις φόβους των ανθρώπων: του θανάτου, της απουσίας νοήματος της ζωής, και του υπαρξιακού άγχους.

Είμαστε βέβαια πολύ περίεργοι να δούμε πώς θα υποδεχτούν οι πιστοί των μονοθεϊστικών θρησκειών, και κυρίως η παγκόσμια μουσουλμανική κοινότητα, τέτοιου είδους κοσμοείδωλα τα οποία δεν περιλαμβάνουν την ύπαρξη κανενός «προσωπικού» ζηλιάρη και εκδικητικού Θεού. Τα λιγότερα προβλήματα θα τα έχουν οι βουδιστές των οποίων η φιλοσοφία ανταποκρίνεται καλύτερα στα πολλαπλά σύμπαντα και στην ανυπαρξία του χρόνου. 
Άποψη κεντρικής πλατείας της Αστάνα, της νέας πρωτεύουσας του Καζακστάν 

Δεν είναι τυχαίο ότι η πρωτεύουσα του Νέου Παγκόσμιου Ιερατείου προορίζεται να είναι η Αστάνα του Καζακστάν, μια νεόχτιστη πόλη βασισμένη πολεοδομικά στις δομικές αρχές του τεκτονισμού και στην οποία ήδη έχουν λάβει μέρος δύο Παγκόσμια Συνέδρια Θρησκειών (1ο και 5ο) στο όνομα της υποτιθέμενης παγκόσμιας …Ειρήνης και Ανάπτυξης… 
Στιγμιότυπο από το 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο Θρησκειών που έλαβε μέρος στην Αστάνα το 2015. Σε πρώτο πλάνο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος. Πίσω διακρίνεται ένα εμβληματικό κτίριο της Αστάνα ως σύμβολο της πανθρησκείας 

Ένας επερχόμενος κοσμικός κίνδυνος στο εγγύς μέλλον ο οποίος αποσιωπάται, ή απλά το βάρος των προβλημάτων της Γης και η λανθασμένη πολιτική τους διαχείριση ωθούν τους ηγέτες των υπερεθνικών ελίτ στον μετανθρωπισμό και στην απεγνωσμένη αναζήτηση διαφυγής από το σύμπαν μας ή έστω από τον πλανήτη μας.

Συνεπικουρούμενοι από τις ιλλιγγιωδώς αυξανόμενες ταχύτητες της νέας γενιάς υπολογιστών, έχουν βάλει στοίχημα να επιβεβαιώσουν και να γνωρίσουν την αληθινή φύση της πολυδιάστατης πραγματικότητας, έστω κι αν χρειαστεί να μετανθρωπιστούν.

Ένα είναι σίγουρο: ότι δεν θα διαφύγουμε όλοι. Οφείλουμε λοιπόν να γνωρίζουμε τα τεκταινόμενα και τους απώτερους σκοπούς για τους οποίους κατασκευάστηκαν ο μεγάλος ανιχνευτής LHC του CERN και οι άλλοι, που δεν είναι παρά η μετατροπή μιας πολύ μικρής μερίδας ανθρώπων σε ένα άλλο, υβριδικό είδος, μέχρι την τελική αποδέσμευσή της από τα δεσμά του πλανήτη Γη και τη προσέγγιση άλλων συμπάντων.


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ:
[1] Ένα μήκος Πλανκ είναι περίπου 10-20 της διαμέτρου ενός πρωτονίου! Οι μονάδες Πλανκ προτάθηκαν το 1899 από τον Γερμανό φυσικό Μαξ Πλανκ, και είναι επίσης γνωστές και ως «φυσικές μονάδες», λόγω του ότι ο ορισμός τους προέρχεται μόνο από ιδιότητες της φύσης και όχι από οποιαδήποτε ανθρώπινη κατασκευή
[2] Ο Εμπεδοκλής, όπως και ο Παρμενίδης είχαν απορρίψει τη γένεση και τη φθορά του Κόσμου. Ο Εμπεδοκλής πίστευε στην επίδραση δύο κοσμικών δυνάμεων, της φιλότητας (έλξης και συνένωσης) και του νείκους (διάσπασης και διάλυσης), ωσάν να περιέγραφε ακριβώς αυτό που η σημερινή φυσική ονομάζει σύμπαντα-φυσαλλίδες. 

Άλλοι προσωκρατικοί που διετύπωσαν κοσμολογικές θεωρίες παρόμοιες με τη Θεωρία του Όλου ήταν ο Αναξίμανδρος, ο Ηράκλειτος (αείζωον πυρ), ο Ζήνων ο Ελεάτης [ο κόσμος των αισθήσεων είναι μια ψευδαίσθηση επειδή αποτελείται από κίνηση (ή αλλαγή) και πολλαπλότητα. Το Πραγματικό Όν είναι απολύτως ένα και δεν υπάρχει πολλαπλότητα σε αυτό. Είναι στατικό και αμετάβλητο] κ.ά





Πηγές:

Ομιλία του καθηγ. Δημήτρη Νανόπουλου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών τον Δεκέμβριο του 2015 σχετικά με το πείραμα του CERN
Stephen Hawking – Leonard Mlodinow, The Grand Design