Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Ελκύουμε καταστάσεις, εμπειρίες, ανθρώπους, φίλους σύμφωνα με αυτά που έχουμε μέσα μας...!!!!

Ελκύουμε καταστάσεις, εμπειρίες, ανθρώπους, φίλους σύμφωνα με αυτά που έχουμε μέσα μας. Σύμφωνα με την κοσμοθεωρία μας σύμφωνα με τις αρχές και το αξιακό μας σύστημα σύμφωνα με το πόση αγάπη βάζουμε στα πράγματα. 

Συχνά ακούμε να λένε ότι φταίνε οι άλλοι, ότι υπάρχει μίσος, κακία, ανταγωνισμός. Και ίσως όχι άδικα. Αλλά σίγουρα υπάρχει γύρω μας και αγάπη φιλία και άνθρωποι έτοιμοι να ακούσουν μια καλή κουβέντα και να ανοίξουν την καρδιά τους. 

Ένα άνθρωπος γεμάτος θετική ενέργεια, γεμάτος καλοσύνη, ευγνωμοσύνη και αγάπη δεν μπορεί παρά να έλξει το καλό γύρω του. 

Και ακόμα να βγάλει και από τον απέναντι του τον καλύτερο του εαυτό. Διότι όλοι είμαστε κατά βάθος καλοί, άσχετα εάν οι φόβοι μας οι ανασφάλειες μας τα πάθη μας ακόμα, μας κάνουν να μπερδευόμαστε, να χανόμαστε και πολλές φορές να δείχνουμε αχάριστοι ή όχι καλοί. 

Αλλά δεν μπορώ να πάψω να πιστεύω στο καλό που έχει μέσα του ο κάθε άνθρωπος. Και στις ευκαιρίες που αξίζει για να συνδεθεί μαζί του. 

Η καλοσύνη η αγάπη η ευκαιρία και η συγχώρεση δεν μπορεί παρά να φέρουν θετικά αποτελέσματα. Και αυτά δεν είναι άλλα από το να έχουμε αγάπη και ευτυχία στη ζωή μας. 

Όταν ξέρουμε να αγαπάμε, δεν μπορεί παρά να έχουμε αγάπη στη ζωή μας και όταν ξέρουμε να σεβόμαστε, δεν μπορεί παρά να έχουμε τον σεβασμό και την εκτίμηση των άλλων. 

Έτσι και η ζωή γίνεται όμορφη, όταν έχουμε φίλους καλούς και συμπονετικούς, όταν έχουμε μια δεμένη οικογένεια, όταν ξέρουμε να ζούμε όμορφα την κάθε μας στιγμή. 

Ας μην περιμένουμε τα πάντα από τους άλλους χωρίς εμείς να δίνουμε αυτά που πρέπει. Ας μην θεωρούμε ότι όλα μας πάνε στραβά και εμείς δεν έχουμε κανένα μερίδιο ευθύνης. 

Πολλές φορές βέβαια η ίδια η ζωή μπορεί να γίνει δύσκολη, ίσως και άδικη και να χάσουμε και ανθρώπους που άλλοτε μας έδιναν ευτυχία και χαρά ή ίσως και να πληγωθούμε ή να χάσουμε την υγεία μας. Αλλά ακόμα και τότε δεν πρέπει να λιποψυχήσουμε. Ούτε και υπάρχει άλλος δρόμος από το να βρούμε και να ξεδιπλώσουμε όλη την κρυμμένη μας δύναμη. 

Και ας μην ξεχνάμε την πίστη. Αυτή που σε κάθε δύσκολη στιγμή είναι εκεί για να μας παρηγορήσει να μας δώσει δύναμη και κουράγιο. Χωρίς πίστη δεν υπάρχει ελπίδα και χωρίς ελπίδα δεν υπάρχει ζωή. 

«Μέσα από τα δάκρυα μου επιμένω ότι ο κόσμος αυτός είναι ακόμα όμορφος» – Ν. Βρεττάκος 

Και είναι όμορφος ο κόσμος, είναι όμορφη η ζωή. Και γίνεται ομορφότερη όταν μέσα από δάκρυα και μέσα από πόνο μαθαίνουμε να αγαπάμε και να ελκύουμε την αγάπη και την ευτυχία. 




Συγγραφέας Εμμανουέλα Ζώη 

Αλλάζω σελίδα στη ζωή μου - Όταν η θεωρία γίνεται βίωμα…!!!!

«Αλλάζω σελίδα στη ζωή μου.» Το έχουμε ακούσει και το έχουμε διαβάσει κατά καιρούς από εδώ κι από εκεί. « Έχω ανάγκη να αλλάξω σελίδα στη ζωή μου.» Όταν αυτό το πούμε εμείς όμως κάτι όντως χρειάζεται να αλλάξει. Ζεις μια ζωή όπως την είχες φανταστεί. Τουλάχιστον έτσι νόμιζες μιας και οι ορίζοντες τις φαντασίας σου είχαν όρια, έτσι όπως σου μάθανε να ονειρεύεσαι. 

Μέσα σ’ αυτή τη ζωή όμως, το «όνειρο» γινόταν κι «εφιάλτης» κάποιες φορές. Εκεί όπου οι καταστάσεις θέριευαν τους φόβους σου και σ’ έκαναν να περιορίζεσαι κι άλλο μέσα σε αυτά τα όρια που ήδη είχες βάλει. Κι αφού οι φοβικές καταστάσεις περνούσαν ξανασήκωνες το κεφάλι. 

Και συνέχιζες να ζεις παρέα με το σπόρο του φόβου έτοιμο να ανθίσει με το παραμικρό πότισμα. Άντεχες όμως. Μιας και είχες ό,τι ονειρευόσουν… Έτσι ένοιωθες… Κι έτσι απλά μια μέρα συμβαίνει κάτι. Αυτό το κάτι που μπορεί και να μην είναι τόσο τρομακτικό. Αυτό το κάτι που απλά σε αναγκάζει να αλλάξεις οριστικά το πρόγραμμα σου. 

Γιατί τελικά μπορεί αυτό που σε σπρώχνει στα όριά σου να μην είναι τόσο αυτό που έρχεται και φεύγει γρήγορα, όσο δυνατό κι αν είναι, αλλά κάτι που σου αλλάζει απλά το πρόγραμμα της ρομποτικής καθημερινότητας που αποκτάς καθώς μεγαλώνεις. Και να τότε η ώρα να πεις στον εαυτό σου «Έχω ανάγκη να αλλάξω σελίδα στη ζωή μου.» 

Το λες έντονα σχεδόν επιτακτικά… μέρα με τη μέρα όλο και πιο πολύ. Και νομίζεις θα σε πιάσει πανικός. Αισθάνεσαι τύψεις και ενοχές που σκέφτεσαι πως θα είσαι η αιτία που θα καταστραφεί ό,τι υπάρχει γύρω σου. Φοβάσαι πως το «τσουνάμι» της δικής σου αλλαγής μπορεί να σπείρει δυστυχία γύρω σου. 

Στους ανθρώπους που αγαπάς και νοιάζεσαι. Όμως δε πάει άλλο. Πρέπει να αλλάξεις σελίδα στη ζωή σου. Κι εγώ θα σου πω κάτι. Γιατί άλλο η θεωρία και άλλο το βίωμα. Άλλαξε!! Κοίταξε το βιβλίο που κρατάς στα χέρια σου τώρα αυτή τη στιγμή και άλλαξε – γύρνα τη σελίδα. 

Συνειδητοποίησε μόνο μια σημαντική λεπτομέρεια. Το βιβλίο αυτό είναι η δική σου ζωή και αφορά μόνο εσένα κι εσύ απλά γυρνάς μια σελίδα του. Αυτό κάνεις. Δεν προσπερνάς ολόκληρα κεφάλαια. Μία – μία σελίδα. Γύρνα την. Δεν είναι τόσο πια μεγάλο πράγμα να γυρίσεις μία σελίδα. 

Σκέψου το για λίγο… Πάντα να θυμάσαι πως η αλλαγή της σελίδας είναι η αλλαγή μέσα σου. Μόνο εκεί. Μη συνδυάζεις αυτήν την άλλη σελίδα με την αλλαγή των πάντων γύρω σου. Αυτό μπορεί να σε σταματάει. 

Νομίζεις πως γυρνώντας σελίδα στη ζωή σου προδίδεις κι εγκαταλείπεις το περιβάλλον που έμαθες να ζεις έως τώρα. Μεγάλο λάθος. Γυρνώντας τη σελίδα το μόνο που συμβαίνει είναι να επιλέγεις να αλλάξεις τη δική σου αντίληψη απέναντι σε αυτό το περιβάλλον. Μιας και αλλάζω σελίδα δε σημαίνει τρέχω να φύγω μακριά απ’ όλα. Αντίθετα. 

Σημαίνει ήρθε η ώρα να ακούσω εμένα και να διαπιστώσω τι πραγματικά με ωφελεί. Ποια πραγματικά είναι η δική μου αντίληψη για τους ανθρώπους και καταστάσεις γύρω μου. Και πώς θα γίνει αυτό; Πώς θα βρω τη δύναμη να γυρίσω σελίδα; 

Μόνο αν διερωτάσε αυτό ήδη έχεις κάνει το πρώτο βήμα. Κάνε και το δεύτερο λοιπόν. Όμως να το κάνεις προς τα πίσω. Εννοώ να κάνεις ένα βήμα πίσω κάθε μέρα, για όση ώρα μπορείς απέναντι στις καταστάσεις της καθημερινότητας που βιώνεις. Γίνε θεατής της ζωής σου, του εαυτού σου, σα να είναι μια ταινία που παρακολουθείς. 

Αποστασιοποιήσου ….έστω και για κάποια λεπτά αρχικά … μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερη ώρα. Και ποτέ μη σταματάς να διερωτάσαι πώς θα γυρίσεις αυτή τη σελίδα. Να μένεις με ανοιχτά τα μάτια καθώς διερωτάσαι. 

Τότε θα δεις πως θα έρθει η ώρα που έτσι απλά θα εμφανιστεί ο κατάλληλος άνθρωπος, στην κατάλληλη θέση και την καταλληλότερη στιγμή. Να σου δωθεί μία μέθοδος, μία τεχνική, ένα βιβλίο κ.α… και δίνοντας σου ένα «φακό» στο χέρι να σου πει δείχνοντας: «Από εδώ. Έλα. Ξεκίνα.» 

Κι έτσι απλά να έχεις γυρίσει τη σελίδα του βιβλίου σου διαπιστώνοντας στην πορεία πόσο τελικά χωρίς όρια ήταν τα όνειρα σου. Γιατί άλλωστε όσες σελίδες κι αν γυρίσεις στο βιβλίο, αυτό είναι μόνο δικό σου και αφορά τη γραφή της δικής σου ζωής. 

Εσύ μόνο μπορείς να γυρίζεις τις σελίδες ή να παραμείνεις συνεχώς να διαβάζεις την ίδια σελίδα ξανά και ξανά. Ό,τι κι αν κάνεις πάντα να θυμάσαι είναι το σωστό για εσένα και αυτό που εσύ χρειάζεσαι την κάθε μοναδική στιγμή που ζεις. 

Αν όμως εμφανιστεί έντονη η ανάγκη να αλλάξεις τη σελίδα τότε μην το αναβάλλεις… έτσι θα αποφύγεις να δημιουργήσεις την ανάγκη να θες να πετάξεις ολόκληρο το βιβλίο… 




Σχετικά με το συντάκτη Πρόσφατα Άρθρα Φωτεινή Γαλάνη Η Φωτεινή Γαλάνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι εκπαιδευμένη στο Pranic Healing του GMCKS και είναι μία από τους εκπροσώπους του Rama - Pranic Healing North Greece. Oραματίζεται έναν κόσμο όπου ο άνθρωπος θα μπορεί να ασχολείται περισσότερο με την υγεία του παρά με την ασθένειά του. Όπου θα έχει αντιληφθεί πως μόνο αντιμετωπίζοντας ολιστικά ένα πρόβλημα σε όλα τα επίπεδα της ζωής θα μπορεί να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα,χωρίς να βιώνει εγκλωβισμό ή ταλαιπωρία. Για το λόγο αυτό έχει δημιουργήσει σήμερα το χώρο του «ΒeLight Wellness Center» στο Κέντρο της Θεσσαλονίκης. Δείτε τα πλήρη στοιχεία του ΒeLight Wellness Center
Φωτεινή Γαλάνη 

Γιατί αυτή η προσκόλληση στη δυστυχία;

Γιατί αυτή η προσκόλληση στη δυστυχία; 
Υπάρχουν κάποιοι λόγοι για τους οποίους μένεις προσκολλημένος στη δυστυχία. Δες τη δυστυχία σου, παρατήρησε, και θα μπορέσεις να βρεις ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι. Κοίταξε μετά τις στιγμές εκείνες όπου επιτρέπεις πότε-πότε στον εαυτό σου τη χαρά τής ευφροσύνης και δες μετά τι διαφορές υπάρχουν. Θα είναι αυτά τα λίγα πράγματα... 

Όταν είσαι δυστυχισμένος, είσαι κομφορμιστής. 
Αρέσει πολύ αυτό στην κοινωνία, οι άνθρωποι σε σέβονται, απολαμβάνεις μεγάλο σεβασμό, μπορεί να γίνεις και άγιος ακόμα΄ γι΄αυτό και είναι δυστυχισμένοι όλοι οι άγιοί σου. 

Η δυστυχία είναι γραμμένη με μεγάλα γράμματα πάνω στο πρόσωπό τους, στα μάτια τους. Επειδή είναι δυστυχισμένοι οι ίδιοι, είναι εναντίον κάθε χαράς. Καταδικάζουν τη χαρά ως φιληδονία΄ καταδικάζουν κάθε δυνατότητα χαράς ως αμάρτημα. Είναι οι ίδιοι δυστυχισμένοι και θέλουν να βλέπουν δυστυχισμένο ολόκληρο τον κόσμο. 

Μάλιστα, μόνο μέσα σε ένα δυστυχισμένο κόσμο μπορούν να θεωρούνται άγιοι. Σε ένα ευτυχισμένο κόσμο, θα έπρεπε να τους βάλουν στο νοσοκομείο, να τους κάνουν ψυχιατρική θεραπεία. Είναι άρρωστοι. 

Δες τη δυστυχία σου και θα καταλάβεις ότι υπάρχουν εκεί ορισμένα θεμελιώδη πράγματα. Πρώτο: σου δίνει σεβασμό. Οι άνθρωποι αισθάνονται πιο φιλικοί απέναντί σου, πιο ευσπλαχνικοί. Θα έχεις περισσότερους φίλους αν είσαι δυστυχισμένος. 

Είναι πολύ παράξενος αυτός ο κόσμος, έχει κάτι θεμελιωδώς λανθασμένο. Δεν θα έπρεπε να είναι έτσι΄ ο ευτυχισμένος άνθρωπος θα έπρεπε να έχει πιο πολλούς φίλους. Γίνε όμως ευτυχισμένος και οι άνθρωποι αρχίζουν να σε ζηλεύουν, δεν είναι πια φιλικοί. 

Αισθάνονται εξαπατημένοι΄ έχεις κάτι που δεν τους είναι διαθέσιμο. Γιατί είσαι ευτυχισμένος; Μάθαμε λοιπόν ανά τους αιώνες έναν αδιόρατο μηχανισμό: να καταπιέζουμε την ευτυχία και να εκφράζουμε τη δυστυχία. Μας έχει γίνει δεύτερη φύση. 

Οι δικοί μου σαννυάσιν πρέπει να αφήσουν τον όλο αυτό μηχανισμό. Πρέπει να μάθεις πώς να είσαι ευτυχισμένος και πρέπει να μάθεις να σέβεσαι τους ευτυχισμένους ανθρώπους και πρέπει να μάθεις να δίνεις περισσότερη προσοχή στους ευτυχισμένους ανθρώπους, να το θυμάσαι. Είναι μεγάλη η υπηρεσία αυτή προς την ανθρωπότητα. 

Μην δείχνεις υπερβολική συμπάθεια προς τους ανθρώπους που είναι δυστυχισμένοι. 

Αν είναι κάποιος δυστυχισμένος, βοήθησε, αλλά μην δείχνεις συμπάθεια. Μην του δίνεις την ιδέα ότι η δυστυχία είναι κάτι που αξίζει. Άσε τον να ξέρει πολύ καλά ότι τον βοηθάς, αλλά ''Δεν γίνεται τούτο από σεβασμό, γίνεται απλώς επειδή είσαι δυστυχισμένος''. 

Και δεν κάνεις τίποτε άλλο από το να προσπαθείς να βγάλεις τον άνθρωπο από τη δυστυχία του, γιατί η δυστυχία είναι άσχημο πράγμα. Άσε τον άνθρωπο να αισθάνεται ότι η δυστυχία είναι άσχημο πράγμα, ότι δεν είναι κάτι το ενάρετο να είσαι δυστυχισμένος, ότι ''Δεν προσφέρεις κάποια μεγάλη υπηρεσία στην ανθρωπότητα''.

Να είσαι ευτυχισμένος, να σέβεσαι την ευτυχία και να βοηθάς τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι η ευτυχία αποτελεί το σκοπό της ζωής  : σατσιτανάντ. 

Οι ανατολικοί μύστες έχουν πει ότι το θεϊκό στοιχείο έχει τρεις ιδιότητες. Είναι σατ: είναι αλήθεια, ύπαρξη. Είναι τσιτ: συνειδητότητα, επίγνωση. Και, τελικά, η ανώτατη κορυφή είναι το ανάντ: η μακαριότητα. Όπου υπάρχει μακαριότητα, υπάρχει το θεϊκό στοιχείο. 

Όπου βλέπεις έναν μακάριο άνθρωπο, σεβάσου τον, είναι ιερός. 

Κι όπου αισθάνεσαι ότι υπάρχει μια συνέλευση που είναι μακάρια, γιορταστική, να θεωρείς τον τόπο εκείνο ιερό. 

Πρέπει να μάθουμε μια εντελώς καινούργια γλώσσα, μόνο τότε θα μπορέσει να αλλάξει αυτή η παλιά, η σάπια ανθρωπότητα. Πρέπει να μάθουμε τη γλώσσα της υγείας, της πληρότητας, της ευτυχίας. 

Θα είναι δύσκολο, γιατί οι επενδύσεις μας είναι μεγάλες. 

Γι΄αυτό και είναι πολύ δύσκολο να είσαι ευτυχισμένος και πολύ εύκολο να είσαι δυστυχισμένος. 

Osho, The Book of Wisdom, Ομιλία #20 
Για να συνεχίσεις την ανάγνωση στα αγγλικά: κάνε κλικ εδώ




Έξι αρχές για να βρείτε μια πνευματική ζωή...!!!!


Για να ευθυγραμμιστείτε με το Εσωτερικό σας Πνεύμα, πρέπει να εμπιστευτείτε την Πηγή σας. Η Πηγή μας πάντα εργάζεται μέσα μας κι εκεί είναι που θα βρούμε το απόλυτο κάλεσμα μας. Ο Wayne μας διδάσκει ότι για να ζούμε εντός Πνεύματος πρέπει να ζούμε μια πνευματική ζωή. Αν ακολουθήσετε κάποιες αρχές, θα βρείτε το κάλεσμα σας. Σύμφωνα με τα λόγια του Wayne: 

Εδώ είναι έξη αρχές που είναι σημαντικό να παρατηρούμε καθώς επιδιώκουμε μια πνευματική ζωή – είναι ένα προσχέδιο για να ανατρέχουμε καθώς ανακατασκευάζουμε μια ζωή εντός Πνεύματος. Τις αναφέρω χωρίς σειρά σπουδαιότητας επειδή πιστεύω ότι είναι εξ ίσου ουσιαστικές. 

Αρχή #1: Να Είστε Ανεξάρτητοι Από την Καλή Γνώμη των Άλλων 
Η έμπνευση πρέπει να είναι ο δάσκαλος μας, ακόμη κι αν ακολουθώντας την μπορεί να απογοητεύσουμε άλλους. Όταν η έμπνευση κάνει την παρουσία της γνωστή, πρέπει να δώσουμε την προσοχή μας αν προτεραιότητα μας είναι να είμαστε αυτοί ή αυτό για το οποίο είμαστε προορισμένοι.

Πρέπει να αποφασίσουμε για τον εαυτό μας πόσο έχουμε επιτρέψει σε άλλους να αποφασίζουν θέματα όπως το τι κάνουμε, που ζούμε, με ποιόν ή ποιούς ζούμε και ακόμη και πώς μας συμπεριφέρονται. 

Πρέπει να γνωρίζουμε ότι απολύτως κανείς άλλος δεν ξέρει πραγματικά και δεν αισθάνεται αυτό που έχουμε έλθει εδώ για να πετύχουμε, γι' αυτό πρέπει να δώσουμε στον εαυτό μας την άδεια να ακούσει την εσωτερική καθοδήγηση και να αγνοήσουμε την πίεση από τους άλλους. 

Η θέληση να ακούμε και να πράττουμε σύμφωνα με την έμπνευση μας, ανεξάρτητα από τις απόψεις των άλλων, είναι επιτακτική. 

Αρχή # 2: Να Είστε Πρόθυμοι να Δεχθείτε τη Αποδοκιμασία των Άλλων 
Λογικά ακολουθώντας την τελευταία αρχή, αυτή εδώ δηλώνει ότι θα συναντήσουμε την δυσμένεια πολλών ανθρώπων όταν ακολουθούμε την τάση μας να είμαστε εντός Πνεύματος και να ζούμε τη ζωή που ήρθαμε εδώ για να ζήσουμε. Δεν πρόκειται για μια εγωιστική ή κυνική στάση : Όταν αρχίσουμε να ακολουθούμε το απόλυτο κάλεσμα μας, θα υπάρξει μεγάλη αντίσταση. 

Ωστόσο, καθώς αποκτούμε τη δύναμη να αγνοούμε την πίεση για συμμόρφωση, η αντίσταση θα μειωθεί και τελικά θα αλλάξει σε σεβασμό. Όταν σταθερά αρνηθούμε να σκεφτόμαστε, να ενεργούμε και να συμμορφωνόμαστε με τις εντολές των άλλων, η πίεση για να το κάνουμε αυτό χάνει τη δυναμική της. 

Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να υπομείνουμε κάποια αρχική αποδοκιμασία, όπως η δογματική πειθώ, ο θυμός, η πίεση, η σιωπή και οι μακρές διαλέξεις ... και στη συνέχεια βρισκόμαστε στον δρόμο για την έμπνευση και όχι την απογοήτευση. 

Οι άνθρωποι που λαβαίνουν τη μεγαλύτερη επιδοκιμασία στη ζωή είναι εκείνοι που ενδιαφέρονται ελάχιστα γι' αυτή - τόσο τεχνικά, αν θέλουμε την επιδοκιμασία των άλλων, πρέπει να σταματήσουμε να μας ενδιαφέρει και να στρέψουμε την προσοχή μας στο να γίνουμε μια πνευματική ύπαρξη που μοιράζεται. 

Αρχή # 3: Μείνετε Αποστασιοποιημένοι Από τα Αποτελέσματα 
Η έμπνευση δεν έρχεται από την ολοκλήρωση καθηκόντων ή επίτευξη στόχων. Στην πραγματικότητα, αυτός είναι ένας σίγουρος τρόπος για να μας ξεφεύγει. Η επιστροφή στο Πνεύμα, βλέπετε, είναι η εμπειρία να ζούμε πλήρως στην παρούσα στιγμή. 

Ο σκοπός μας στη ζωή δεν είναι να φτάσουμε σε έναν προορισμό όπου θα βρούμε έμπνευση, όπως ο σκοπός του χορού δεν είναι να καταλήξουμε σε ένα συγκεκριμένο σημείο στο πάτωμα. Ο σκοπός του χορού και της ζωής είναι να απολαμβάνουμε κάθε στιγμή και κάθε βήμα, ανεξάρτητα από το πού βρισκόμαστε όταν τελειώνει η μουσική. 

Πολλοί από εμάς έχουμε παρασυρθεί να πιστεύουμε ότι το να έχουμε στόχους είναι απαραίτητο για μια επιτυχημένη ζωή, ειδικά αφού έχουμε υποστεί πλύση εγκεφάλου με συνθήματα όπως «Αν δεν ξέρεις πού πηγαίνεις, πώς θα ξέρεις πότε είσαι εκεί;» Και «Το να μην έχει στόχο πρέπει να το φοβάσαι περισσότερο από το να μην επιτύχεις ένα στόχο». 

Αυτό το είδος λογικής μας εμποδίζει να νιώθουμε εμπνευσμένοι επειδή ζούμε μια ζωή γεμάτη αγώνα, ενώ προσπαθούμε να τα καταφέρουμε. 

Μια πιο ικανοποιητική πνευματική αλήθεια είναι ότι υπάρχει μόνο το τώρα - και όταν αυτή η στιγμή περάσει, θα αντικατασταθεί από μία άλλη, και αυτό χωρίς τέλος. Το να χρησιμοποιούμε το «τωρινό μας τώρα» και να αναλώνοντας το με ένα μελλοντικό τώρα» που θα μετατραπεί σε ένα «τότε» είναι η συνταγή για την απουσία της έμπνευσης. 

Δεδομένου ότι υπάρχει μόνο τώρα, το να μάθουμε να ζούμε σε αυτό και να απολαμβάνουμε την κάθε παρούσα στιγμή είναι το ίδιο με το να είμαστε εντός Πνεύματος, ενώ εστιάζοντας σε ένα αποτέλεσμα για να καθορίσουμε το επίπεδο της ευτυχίας και της επιτυχίας μας μας κρατά έξω από το Πνεύμα. 

Αρχή # 4: Να Ξέρετε Ότι Δεν Χρειαζόμαστε Τίποτα Για Να Είμαστε Εντός Πνεύματος 
Ήρθαμε σε αυτόν τον κόσμο των περιορισμών από ένα άμορφο πεδίο ενέργειας του Πνεύματος. Φτάσαμε εδώ έχοντας τίποτα, θα βγούμε από αυτόν έχοντας τίποτα, και ο σκοπός μας (η συνειδητοποίηση ότι είμαστε Θεοί) δεν απαιτεί τίποτε. 

Είμαστε όλα όσα χρειαζόμαστε για να είμαστε εντός πνεύματος και να ζούμε σύμφωνα με τον σκοπό μας, και τα πράγματα που συνεχίζουν να κυλούν στη ζωή μας είναι απλά σύμβολα της απεριόριστης αφθονίας της Πηγής μας. 

Με άλλα λόγια, αυτά τα πράγματα δεν έχουν καμία αξία από μόνα τους, επειδή τα πάντα στον υλικό κόσμο αλλάζουν και θα αποσυντεθούν ξανά στο τίποτα ούτως ή άλλως. 

Όταν κάνουμε την στροφή από την αισθητηριακή αναζήτηση στο να εμπιστευτούμε αυτό που γνωρίζουμε, ανακαλύπτουμε την ανοησία του να τρέχουμε πίσω από κάτι για να νιώσουμε εντός πνεύματος. 

Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι να ευθυγραμμιστούμε συνειδητά ξανά,έτσι ώστε οι σκέψεις μας να αρχίσουν να ταιριάζουν δονητικά με το Πνεύμα, το οποίο γνωρίζουμε ότι είναι ήδη μέρος μας. 

Αρχή # 5: «Μην Πεθάνετε Αναρωτόμενοι» 
Αυτή η αρχή είναι εξαιρετικά σημαντική στην προσπάθειά μας να ζήσουμε μια πνευματική ζωή επειδή μας κινητοποιεί να δράσουμε – στην τελική, δεν θέλουμε να μετανιώσουμε επειδή δεν καταφέραμε να λάβουμε σοβαρά υπόψη το κάλεσμα μας. 

Το να προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι, ακόμα και αν αυτό δεν επιτύχει, από μόνο του είναι εντός πνεύματος επειδή δεν συνηθίζουμε να μετανιώνουμε για αυτά που κάνουμε, μετανιώνουμε για αυτό που δεν κάναμε. 

Ακόμη και μετά από μια μάταιη προσπάθεια, είμαστε εντός πνεύματος, γιατί γνωρίζουμε ότι δώσαμε μια ευκαιρία. Αυτό που μας κάνει να νιώθουμε στρεσσαρισμένοι και ελλιπείς είναι το να αναρωτιόμαστε αν θα έπρεπε ή δεν θα έπρεπε να δοκιμάσουμε κάτι. 

Η έμπνευση δεν έχει τίποτα να κάνει με το αν κερδίζουμε ή χάνουμε. Στην πραγματικότητα, αν απλά παίξουμε το παιχνίδι της ζωής, θα έχουμε πολλές νίκες και απώλειες, ανεξάρτητα από το επίπεδο του ταλέντου μας. 

Αν δεν καταφέρουμε ούτε καν να προσπαθήσουμε εξαιτίας του φόβου της απόρριψης ή της αμφιβολίας για το ταλέντο μας, θα περάσουμε από τη ζωή αναρωτώμενοι, και αυτό είναι που μας εμποδίζει να βρούμε και να νιώσουμε εντός πνεύματος. 

Αρχή # 6: Να Θυμάστε Ότι οι Επιθυμίες Μας Δεν θα Φτάσουν Σύμφωνα Με το Χρονοδιάγραμμά Μας 
Υπάρχει ένας αρχαίος αφορισμός που λέει: «Αν θέλεις πραγματικά να κάνεις τον Θεό να γελάει, πες Του τα σχέδιά σου». Στην ουσία αυτό σημαίνει ότι όλα όσα θέλουμε θα φτάσουν στη ζωή μας όταν και μόνο όταν είμαστε ευθυγραμμισμένοι δονητικά με την ενέργεια της Πηγής μας.

Το εγώ μας δεν θα ερωτηθεί ούτε θα καθορίσει το χρονοδιάγραμμα - ο Δημιουργός αποκαλύπτει τα μυστικά του όταν αυτό είναι καλό και έτοιμο. Η δουλειά μας είναι να σταματήσουμε να εστιαζόμαστε στο πότε και να επικεντρωθούμε στο να συνδεθούμε με το Πνεύμα από το οποίο προερχόμαστε. 

Η δουλειά μας είναι να σταματήσουμε να προκαλούμε και να απαιτούμε απαντήσεις από τον Θεό, και να είμαστε περισσότερο σαν αυτόν. 

Κρατήστε αυτές τις έξι αρχές πρόχειρες και ανατρέχετε σε αυτές κάθε φορά που νιώθετε ότι σας λείπει η έμπνευση. Να θυμάστε, επίσης, ότι έχουμε κληθεί σε αυτόν τον κόσμο της έμπνευσης, που μας ζητάει να «αφεθούμε και να αφήσουμε τον Θεό», όπως λένε στην θεραπεία από τις εξαρτήσεις. 

- Dr. Wayne W. Dyer  




William Shakespeare : Η σιωπή είναι η καλύτερη απάντηση όταν ακούς ανοησίες...!!!!

Έμαθα: 
Πως να μεγαλώνεις
δεν σημαίνει μονάχα να «κλείνεις» χρόνια. 

Πως η σιωπή
είναι η καλύτερη απάντηση όταν ακούς ανοησίες. 

Πως να δουλεύεις
δεν σημαίνει μονάχα να κερδίζεις χρήματα. 

Πως οι φίλοι
«αποκτούνται» δείχνοντας το πραγματικό μας πρόσωπο. 

Πως οι αληθινοί και πραγματικοί φίλοι
βρίσκονται πάντα κοντά μας. 

Πως τα χειρότερα πράγματα
«κρύβονται» μέσα σε μια καλή εμφάνιση. 

Πως η φύση
είναι το πιο όμορφο δημιούργημα σε αυτή την ζωή. 

Πως όταν σκέφτομαι πως γνωρίζω τα πάντα
ακόμη δεν γνωρίζω τίποτα. 

Πως μια μοναδική ημέρα
μπορεί να είναι πολύ σπουδαιότερη από πολλά χρόνια. 

Πως μπορείς να «συνομιλήσεις» με τα αστέρια. 

Πως μπορείς να «εξομολογηθείς» στο φεγγάρι. 

Πως μπορείς να ταξιδέψεις στο άπειρο. 

Πως είναι υγιές να ακούς όμορφα και καλά λόγια. 

Πως το να είσαι ευγενικός κάνει καλό στην υγεία. 

Πως είναι αναγκαίο να ονειρεύεσαι. 

Πως μπορείς να είσαι «παιδί» για όλη την ζωή. 

Πως η ύπαρξή μας είναι ελεύθερη. 

Πως ο Θεός δεν απαγορεύει τίποτα στο όνομα της αγάπης. 

Πως το να κρίνεις και να κατακρίνεις τον εαυτό σου δεν έχει σημασία όταν αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι η εσωτερική γαλήνη. 

Και τέλος έμαθα πως δεν μπορείς να πεθάνεις για να μάθεις να ζεις. 




William Shakespeare 
healingeffect.gr 

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

12 πειστικά σημάδια ότι η ψυχή σας έχει μετενσαρκωθεί πολλές φορές...!!!!

Η μετενσάρκωση είναι η πεποίθηση ότι όταν πεθαίνεις η ψυχή σου διοχετεύεται σε ένα καινούργιο σώμα. Κάποιες δοξασίες λένε ότι θα μπορούσατε να μετενσαρκωθείτε ως οτιδήποτε - ακρίδα, δέντρο ή ακόμα καλύτερα : αγελάδα. 

Άλλες δοξασίες λένε ότι μπορεί να μετενσαρκωνόμαστε ως άνθρωποι ξανά και ξανά. Υπάρχουν θεωρίες για το γιατί αυτή η διαδικασία υπάρχει, αλλά κανείς δεν ξέρει με σιγουριά. 

Ωστόσο, ποια είναι μερικά από τα σημάδια ότι η ψυχή σας ίσως έχει μετενσαρκωθεί; 

Εξακολουθείτε να έχετε το ίδιο όνειρο 
Τα όνειρα είναι μια αντανάκλαση των πραγμάτων που βλέπετε στη ζωή σας. Ξέρατε ότι ακόμα και αν φαίνονται πολύ ασυνήθιστα, κάθε πρόσωπο στα όνειρά σας είναι κάποιος που έχετε ξαναδεί στο παρελθόν; Είναι αυτό το γεγονός που με αναγκάζει να προσθέσω τα επαναλαμβανόμενα όνειρα σε αυτή τη λίστα. 

Έχετε περίεργα όνειρα που συμβαίνουν ξανά και ξανά με τον ίδιο τρόπο κάθε φορά; Οι άνθρωποι και τα μέρη σε αυτά τα όνειρα εμφανίζονται να αναπαριστούν μία συγκεκριμένη περίοδο της ιστορίας; 

Πεθαίνετε σε αυτό το όνειρο; Ίσως να είναι ένα σημάδι ότι η ψυχή σας ανακαλεί μνήμες από μια περασμένη ζωή, μία που δε βίωσε η παρούσα μετανσάρκωσή σας αλλά βίωσε η προηγούμενη. Φυσικά, δεν είναι ένα σίγουρο σημάδι μετενσάρκωσης. Η ψυχή σας μπορεί να είναι ακόμα νέα. 

Η διαίσθησή σας είναι δυνατή και απίστευτα χρήσιμη 
Η διαίσθηση προκύπτει από την ικανότητα να έχουμε πρόσβαση στη σοφία και την γνώση που δεν είναι πρόθυμα διαθέσιμη σε εμάς να ξεκαθαρίσουμε. Μερικές φορές αυτά τα κομμάτια και μέρη της σοφίας προέρχονται από εμπειρίες που είχατε ήδη στη ζωή σας, αλλά αυτό δεν είναι πάντοτε το θέμα. Αυτοί από εμάς που τείνουμε να είμαστε σοφοί και σε έλεγχο μπορεί να είμαστε απλά πιο ώριμοι εκφραστικά. 

Αν έχετε μια δυνατή διαίσθηση μπορεί να είναι μια ένδειξη ότι η ψυχή σας πηγάζει από μία πηγή περασμένων εμπειριών που περιμένουν να έχουμε πρόσβαση σε αυτές. 

Κάποιες από τις μνήμες σας φαίνονται να είναι παράταιρες ή να μην κολλάνε 
Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα σε παιδιά πολύ συχνά. Τα παιδιά είναι λίγο πιο κοντά στο σημείο περάσματος της ψυχής από ότι οι μεγάλοι και συχνά είναι ικανά να θυμούνται πράγματα από προηγούμενες ζωές πολύ ευκολότερα. Ως παιδιά είχατε μνήμες που δεν μπορούσατε να χειριστείτε αρκετά; 

Μήπως συνέβαιναν με ανθρώπους που δε είναι ουσιαστικά μέρος της τρέχουσας ζωής σας ή σε μια περίοδο του χρόνου που δεν περιλαμβάνει τον χρόνο που είστε ζωντανοί; Οι παράταιρες μνήμες είναι κοινές σε ανθρώπους που έχουν περασμένες ζωές. 

Όσες περισσότερες περασμένες ζωές έχετε, τόσες πιο πολλές μνήμες θα χετε. Ο εγκέφαλος μπορεί να παίξει παιχνίδια μαζί μας. Γι αυτό να είστε προσεκτικοί να μη βιαστείτε να κρίνετε πάνω σε αυτό. 

Βιώνετε συστηματικά ντεζαβού 
Αυτό συμβαίνει στον καθένα λίγο πολύ, έτσι; Δεν μιλάω για τα περιστασιακά μικρά πράγματα του ντεζαβού που βιώνουμε . Εννοώ το ντεζαβού που είναι ξεκάθαρα μια ένδειξη ότι έχετε υπάρξει κάπου πριν, ότι έχετε συναντήσει κάποιον πριν και επιδράει στην γνώση σας σίγουρων πραγμάτων. 

Οι άνθρωποι που έχουν μετενσαρκωθεί μπορεί να επισκεφτούν μία άγνωστη πόλη ή χώρα και να ξέρουν ακριβώς που είναι τα πράγματα και πώς να κινηθούν εκεί. Οι άνθρωποι που έχουν μετενσαρκωθεί μπορεί να ξέρουν ένα ηλικιωμένο άτομο-ακόμα και το όνομά του και το ιστορικό του, ακόμα και αν δεν το χουν συναντήσει ποτέ στη ζωή τους. 

Δείχνετε μεγάλη ευαισθησία στην λήψη ερεθισμάτων 
Είστε από τους ανθρώπους που δεν είναι ικανοί να ταρακουνήσουν τα αισθήματα των άλλων πολύ καλά. Οι άνθρωποι που είναι σε μεγάλο βαθμό έτσι ίσως έχουν πρόβλημα να βρίσκονται σε ένα πολυσύχναστο μέρος με πολλούς ανθρώπους. Συχνά αισθάνονται άμεσα τις εμπειρίες των ανθρώπων τριγύρω τους. 

Μερικές φορές οι άνθρωποι δείχνουν αυτόν τον χαρακτήρα για να ξεχάσουν τα προβλήματά τους και να συμφωνήσουν με άλλους ανθρώπους. Αλλά θα μπορούσε να είναι ένα πραγματικό σημάδι ότι η ψυχή σας είχε προηγούμενες ενσαρκώσεις και τείνει πιο πολύ στο να θεραπεύει τους άλλους από τον εαυτό σας. 

Συχνά βιώνετε την πρόβλεψη 
Η πρόβλεψη, που ονομάζεται επίσης δεύτερη όραση και το να βλέπεις το μέλλον, είναι η ικανότητα μερικών από εμάς να παίρνουμε πληροφορίες για γεγονότα που θα συμβούν στο μέλλον που δεν είναι γενικότερα διαθέσιμα σε εμάς. 

Κάποιος βιώνει την πρόβλεψη μέσα από οράματα, αισθήματα και μερικές φορές όνειρα. Κάποιοι την θεωρούν ψευδοεπιστήμη στην καλύτερη περίπτωση, ενώ άλλοι την βιώνουν τόσο δυνατά όσο τις πέντε μας αισθήσεις. Σε κάθε περίπτωση , είναι ένα σημάδι ότι η ψυχή έχει ωριμάσει και είναι γεμάτη με εσωτερική ενέργεια. 

Βιώνετε επίσης μια γνώση του παρελθόντος 
Αρκετά εύκολο: Η είναι το ακριβώς αντίθετο από την πρόβλεψη. Η σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες και λεπτομέρειες από περασμένα γεγονότα που δεν είναι γενικά διαθέσιμα στα γεγονότα που έχουν ειπωθεί. 

Η είναι απίστευτα δύσκολη να αποδειχτεί σε αντίθεση με την πρόβλεψη. Άσχετα από το πόσο καλά ήσασταν ικανοί να το αποδείξετε στους άλλους, το γνήσιο βίωμα της είναι ένα δυνατό σημάδι ότι έχετε ζήσει περασμένες ζωές. 

Είστε «σοφοί πέρα από τα χρόνια σας» 
Είστε νέοι στην καρδιά; Ή είστε σαν εμένα; Η μητέρα μου πάντα μου έκανε πλάκα ότι ήμουν γέρος από την ημέρα που γεννήθηκα. Δεν συμμετείχα σε πολλές παιδικές δραστηριότητες ως νεαρός και προτιμούσα να έχω ουσιαστικούς διαλόγους με τους ενήλικους στη ζωή μου. 

Αυτή η εμπειρία ονομάζεται η θεωρία της «Ηλικίας της ψυχής» που διατυπώνει ότι οι ψυχές που έχουν μετενσαρκωθεί πολλές φορές αποκτούν ηλικία που κάνουν την υπέρβαση στις προσωπικότητές μας. 

Αν είστε καινούργια ψυχή, είναι πιο πιθανόν να είστε νέοι στην καρδιά για το υπόλοιπο της ζωής σας. Αν είστε πιο παλιά ή ώριμη ψυχή, αυτό σημαίνει ότι ίσως έχετε μετενσαρκωθεί πολλές φορές. Το ένα δεν είναι απαραίτητα καλύτερο από το άλλο. 

Έχετε εξαιρετική έλξη προς συγκεκριμένες ιστορικές περιόδους και πολιτισμούς. 
Όταν ήσασταν παιδιά, είχατε κάποια έλξη προς κάποια ιστορική περίοδο ή πολιτισμό; Αγαπούσατε την δεκαετία του 50; Νιώθατε βαθιά συνδεδεμένοι με άλλους πολιτισμούς, υπάρχοντες ή μη; 

Μπορεί να έχετε ακόμα μια παράξενη, δυνατή έλξη σε συγκεκριμένο τύπο δουλειάς ή εργαζομένους συγκεκριμένου επαγγέλματος. Αυτές οι προτιμήσεις μπορεί να είναι ένα είδος υπολείμματος περασμένης ζωής που ήταν πιθανά πολύ ευτυχισμένη. Αν δεν ήσασταν ευτυχισμένοι δεν θα σας έλειπε σε αυτή τη ζωή, έτσι δεν είναι; 

Βυθιστείτε σε αυτή την ιστορική περίοδο ή πολιτισμό. Μάθετε τι πρέπει να ξέρετε. Μπορεί να πάρετε μαζί σας κάποια βαθιά σοφία. 

Μεταφέρετε φόβους που δεν μπορείτε να εξηγήσετε 
Έχω μια παράξενη φοβία αφαίρεσης οργάνων από το σώμα μου. Σχεδόν λιποθύμησα σε ένα νοσοκομείο χρόνια πριν όταν ένας καλός μου φίλος αφαίρεσε την απόφυσή του. Είναι πιθανόν να πέθανα στο κρεβάτι του χειρουργείου; Ένας ακόμα καλός μου φίλος φοβόταν μέχρι θανάτου τις πηγές και ακόμα τα ήρεμα νερά σαν αυτά των λιμνών. 

Είναι πιθανόν να πνίγηκε σε μια προηγούμενη ζωή;Αν μπορείτε να θυμηθείτε μέρη από την προηγούμενη ζωή σας και η προηγούμενη ζωή σας έρχεται στα όνειρά σας δεν υπάρχει λόγος να σκέφτεστε ότι οι φόβοι που κρατήσατε στις προηγούμενες ζωές σας μπορεί να σας στοιχειώνουν ακόμα σήμερα. 

Διαλογιστείτε πάνω στους φόβους σας και αντιμετωπίστε τους. Σπάστε τον κύκλο ώστε να μην χρειαστεί να φοβάστε με τις μελλοντικές ενσαρκώσεις της ψυχής σας. Πρέπει η ψυχή σας να συνεχίσει. 

Δεν νιώθετε σαν να είστε στο σπίτι σας 
Όχι μόνο στο σπίτι σας, αλλά στην πόλη σας. Στην χώρα σας. Ακόμα και στην χώρα σας, ήπειρο ή πολιτισμό. Απλά δεν νιώθετε αρκετά καλά για αυτό. Το να λαχταράτε να νιώσετε σαν να είστε στο σπίτι σας ίσως είναι σημάδι ότι η ψυχή σας είχε αγάπη για έναν συγκεκριμένο πολιτισμό ή περίοδο στον χρόνο που πλέον δεν μπορεί να φτάσει ή ότι στην ψυχή σας μπορεί να λείπει η μοναδικότητα που είχε πριν μπει σε ένα καινούργιο σώμα. 

Οι ψυχές που περιπλανιόνταν για ένα μεγάλο διάστημα μπορεί να νιώθουν μια βαθιά επιθυμία να πάνε πίσω στη συλλογική ομάδα των ψυχών στην άλλη πλευρά 

Δεν κάνατε ισχυρούς δεσμούς με τους γονείς σας 
Αυτό είναι σχεδόν αποκλειστικότητα των παιδιών. Ως παιδιά μπορεί να αγαπάτε και να σέβεστε τους γονείς σας, αλλά δεν έχετε αυτή την έλξη προς αυτούς. Εκείνη την δίχως όρους αγάπη και εκτίμηση για αυτούς. Γιατί; 

Σε μια προηγούμενη ενσάρκωση μπορεί να πεθάνατε νέοι και απλά σας λείπουν οι γονείς σας από εκείνο το διάστημα. Είχατε ποτέ όνειρα που είχατε άλλους γονείς; Μπορείτε να θυμηθείτε τα ονόματά τους και που έζησαν; Ή δεν είχατε ποτέ πραγματικά αδυναμία στους γονείς σας; Μπορεί να είναι σημάδι ότι ξαναζήσατε στο παρελθόν. 




Μετάφραση: awakengr.com via higherperspectives.com
Featured art by: Alex Grey 

6 πράγματα που χάνετε ως αποτέλεσμα της πνευματικής σας αφύπνισης...!!!!

Η πνευματικότητα είναι το θεμέλιο για καλή υγεία. Όταν η πνευματικότητά σας συνδέεται σε αυτό που είναι σημαντικό για σας, μαγικά και εκπληκτικά πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν. 

Αλλά ενώ πολύς κόσμος φαίνεται να ασχολείται με την πνευματικότητα για προσωπικό κέρδος και ανάπτυξη, είναι βασικά αυτά που χάνετε ως αποτέλεσμα της πνευματικής σύνδεσης που έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο. 

Πρέπει να πω ότι ποτέ δε θα χάσετε ολοκληρωτικά τα πράγματα για τα οποία μιλάω σε αυτό το άρθρο, και ενώ είναι αρκετά αρνητικά, είναι επίσης φυσικά συναισθήματα που προκύπτουν από καιρό σε καιρό. 

Όλοι έχουμε την ίδια ικανότητα να αισθανόμαστε ό,τι κάθε άλλο άτομο αισθάνεται και να ενεργούμε με τρόπο που κάθε άλλο άτομο ενεργεί. Αυτό που θα κάνει την διαφορά στη ζωή σας είναι το επίπεδο της προσοχής που ρίχνετε σε αυτούς τους τομείς. 

Μια πνευματική αφύπνιση δεν είναι με τίποτα το τέλος. Στην ουσία δημιουργεί περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις. 

Ιδού 6 πράγματα που θα αρχίσετε να βλέπετε κατά πολύ λιγότερο όταν φτάσετε σε εκείνο το πιο φωτισμένο επίπεδο : 

Μίσος 
Συνήθως μισείτε στους άλλους ένα κομμάτι από αυτό που βλέπετε στον εαυτό σας ή αυτό που θέλετε να δείτε περισσότερο σε εσάς. Μια πνευματική αφύπνιση σας βοηθάει να κρατήσετε τον καθρέφτη και να δείτε τον εαυτό σας γυμνό μέχρι το κόκκαλο. Θα υπάρχουν πάντα άνθρωποι στον κόσμο που έχουν χαρακτηριστικά που δεν είναι ευχάριστα σε εσάς, αλλά οι άνθρωποι που εκφράζουν αυτά τα γνωρίσματα, το κάνουν στο τρέχον επίπεδο του μυαλού τους και εξαρτάται από σας αν θέλετε να επιτρέψετε σε αυτά τα άτομα να κυριαρχήσουν στη συνείδησή σας. Η πνευματική σύνδεση σας βοηθάει να δείξετε συμπόνια για αυτούς που σας κάνουν κακό και σας δίνει την ικανότητα τουλάχιστον να ξεκινήσετε την διαδικασία της ανεκτικότητας και της συγχώρεσης! 

Ζήλια 
Ένα αφυπνισμένο μυαλό σας επιτρέπει να δείξετε θαυμασμό για εκείνους που πράττουν καλά και των οποίων τα βήματα προσπαθείτε να ακολουθήσετε. Σας βοηθάει επίσης να αφαιρέσετε κάθε κακοήθεια ή ζήλια και να εκτιμήσετε τις επιτυχίες των άλλων. Όταν ένα άλλο άτομο πετυχαίνει αυτό που επιθυμείτε, είναι αρκετά εύκολο να νιώσετε φθόνο, ακόμα και αν δεν υπάρχουν κακές προθέσεις. Το να αφυπνιστείτε πνευματικά θα σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε ότι είμαστε όλοι κομμάτι του ίδιου οργανισμού και ότι η επιτυχία κάποιου άλλου είναι η επιτυχία σας και όταν βλέπετε τα κατορθώματα των άλλων μπορούν να σας βοηθήσουν στην κινητοποίησή σας με σκοπό να φτάσετε στα ίδια ύψη! 

Άγχος 
Το άγχος εκδηλώνεται ως αποτέλεσμα μιας ζωής που ζείτε με την οποία δεν είστε συνδεδεμένοι. Τα χόμπυ σας, οι φίλοι σας, η δουλειά σας και το πώς περνάτε την ώρα σας μπορούν να παίξουν ρόλο σε αυτό το βαρύ αίσθημα του άγχους. Η πνευματικότητα σας βοηθάει να συνδεθείτε με τον πραγματικό σκοπό σας και με αυτό που έχει σημασία για εσάς. Όταν περνάτε τη ζωή σας ζώντας με τους όρους σας και πλήρως συνδεδεμένοι με πράγματα που έχουν σημασία για εσάς, το άγχος που επικρατεί είναι πολύ λιγότερο. Η πνευματικότητα επίσης σας βοηθάει να χαλαρώσετε, το οποίο είναι το τελείως αντίθετο από το άγχος. 

Θυμός 
Ο θυμός είναι συνήθως ένας πολύ ασυνείδητος τύπος συμπεριφοράς. Για παράδειγμα το χάσιμο της ψυχραιμίας σας δεν είναι μια διαδικασία που την έχετε σκεφτεί καλά. Η πνευματικότητα ωστόσο είναι μια πολύ συνειδητή διαδικασία που σας διδάσκει να είστε παρόντες και να ζείτε το τώρα. Σας βοηθάει επίσης να αντιμετωπίσετε τα προβλήματά σας, αφήνοντάς σας θυμωμένους με λιγότερα άλυτα ζητήματα. 

Ανασφάλεια 
Είναι δύσκολο να νιώθετε ανασφαλείς, όταν είστε βαθιά συνδεδεμένοι με τις αξίες σας και ξέρετε τι εκπροσωπείτε. Η πνευματικότητα σας βοηθάει να συνδεθείτε με την ταυτότητά σας και με την αφαίρεση των στρωμάτων τα οποία ίσως είναι υπολείμματα ακολούθησης λαθεμένων ονείρων, κοινωνίας, αγαπημένων ή κάθε άλλης επιρροής με την οποία μπορεί να είστε σε επαφή. Βοηθάει να γνωρίζετε τον εαυτό σας και όταν ξέρετε ποιος πραγματικά είστε, είναι λιγότερο πιθανό να πάτε ενάντια στην πραγματική σας φύση, ώστε να μπορέσετε να ικανοποιήσετε άλλους ανθρώπους! 

Ο φόβος της αποτυχίας 
Αυτό πάει χέρι με χέρι με την ανασφάλεια, επειδή μόλις αφαιρέσετε αυτές τις στρώσεις της ανασφάλειας και στην πραγματικότητα μάθετε τι θέλετε από την ζωή μπορείτε αδιάκοπα να κινηθείτε προς τους στόχους σας. Οι στόχοι σας είναι φοβεροί. Αν δεν είναι τότε ίσως θελήσετε να σκεφτείτε μερικούς μεγαλύτερους! Και το να αποτύχετε στην πορεία για την επίτευξη αυτού που θέλετε στη ζωή είναι επίσης φυσιολογικό. Όμως το να είστε πνευματικά συνδεδεμένοι σας βοηθάει να μη φοβάστε να αποτύχετε, εφόσον η αποδοχή σας θα αποτύχει στη συνέχεια της διαδρομής. Είναι εύκολο να ψάξετε για εξωτερικές απαντήσεις στη ζωή, καθώς φαίνεται ότι οι απαντήσεις είναι απλά εκεί έξω περιμένοντας να βρεθούν. Η πραγματικότητα είναι ότι να χάνετε πράγματα ή να βρίσκετε αυτό που ήδη υπάρχει μέσα σας είναι το κλειδί για να ζήσετε μια υγιεινή, χαρούμενη και ισορροπημένη ζωή!




Μετάφραση: awakengr.com via expandedconsciousness.com 

Έμειναν ΑΦΩΝΟΙ οι πάντες όταν είπε ότι Ελληνικό Αλφάβητο και Σπονδυλική Στήλη Συνδέονται + Βίντεο...!!!!

Ξέρουμε ότι τα γράμματα του Ελληνικού Αλφαβήτου είναι 24. Μας είπαν ότι ήταν πιο πολλά και ότι κάποια αφαιρέθηκαν.

Τώρα, υποστηρίζεται ότι είναι ακόμα περισσότερα και ότι συνδέονται με την Σπονδυλική μας Στήλη… 
Τα γράμματα αυτά γνωρίζουν μόνον οι μυημένοι… Mία άγνωστη και απόκρυφη πραγματικότητα;

ΤΑ 33 (ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΡΙΑ) ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ
ΚΑΙ ΣΩΣΤΙΚΗ. (ΣΩΣΤΙΚΑ = ΣΒΑΣΤΙΚΑ )

Αφιερωμένο  στους καλούς μου φίλους.

ΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ 33 (ΤΡΙΑΝΤΑ ΤΡΙΑ).
ΟΣΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΟΝΔΥΛΟΙ.

ΟΙ 5 (ΠΕΝΤΕ) ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΣΠΟΝΔΥΛΟΙ
(ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΚΕΡΑΙΑΣ)
ΕΧΟΥΝ ΑΜΕΣΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΤΑ 5 (ΠΕΝΤΕ) ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΡΗΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΥΣΤΕΣ.

Δείτε το video: 
33 Γράμματα Ελληνικού Αλφαβήτου και Σωστική



Grigoris Makrinitsas
diadrastika 

Είσαι ευτυχισμένος με τον τρόπο που επέλεξες να ζεις ;


Η ώρα της κατάρρευσης των νεανικών μύθων, είναι η καταλυτικότερη στιγμή στη ζωή ενός ανθρώπου. 

Όσο νωρίτερα έρθει, τόσο μεγαλύτερο εύρος ποιοτικής ζωής θα έχει ο ενδιαφερόμενος και το «ενδιαφερόμενος» έχει κυριολεκτική έννοια, αν σκεφτεί κανείς πως υπάρχουν άνθρωποι που ζουν με νοοτροπία ανήλικου στα πενήντα τους. Δεν θα ασχοληθώ όμως μ’ αυτή τη κατηγορία, θα αναφερθώ μόνο σ’ εκείνους που έζησαν το χτίσιμο του παραμυθένιου οικοδομήματος το οποίο πλέον έχει γίνει μπάζα. 

«Αξιοζήλευτες» καριέρες που κατέληξαν σε εκμηδένιση προσωπικού χρόνου και στιγμών, στο βωμό της επιτυχίας και της αναγνώρισης απ’ τους γύρω, στη χρήση ηρεμιστικών για τη διαχείριση του στρες και του άγχους της δουλειάς αυτής, γάμοι για να γεννηθεί ένα παιδί, γιατί έτσι θα... 

καταξιωθεί κάποιος κοινωνικά ή μάλλον γιατί έτσι μας έμαθαν πως κάποιος καταξιώνεται κοινωνικά, κάνοντας οικογένεια, έρωτες για οικονομικούς λόγους, αγάπες με συμβόλαιο εξαγοράς συναισθήματος, αποφάσεις ζωής με γνώμονα την οικογένεια. 

Για όλα τα παραπάνω μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να τα πετάξουμε από πάνω μας οριστικά, να τα ζήσουμε. Ο τρόπος να απομυθοποιήσεις κάτι, είναι να το περάσεις από μέσα. 

Ακόμα και το παιδί, το οποίο πραγματικά αλλάζει τη φιλοσοφία ενός ατόμου για τον κόσμο, αν δεν γίνει για τους σωστούς λόγους και με πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας της επιλογής αυτής, είναι τρομακτικά τα τραύματα που θα μπορούσε να αποκτήσει και να έχει ανοιχτά αιωνίως. 

Οπότε για αυτό το τελευταίο, βάζω έναν αστερίσκο και λέω, πως καλό θα ήταν, να μην το ζήσουμε και να αποφασίσουμε κάποια στιγμή πως δεν το θέλαμε, ας μην ισοπεδώσουμε μια ψυχή για να θρέψουμε τον εγωισμό μας, ας τον αφήσουμε και λίγο πεινασμένο. 

Εν κατακλείδι, οι ερωτήσεις: Πόσα λεφτά βγάζεις; Τι δουλειά κάνεις; Παντρεύτηκες; Έχεις παιδιά; Είναι πολλές και περιττές. Η ερώτηση είναι μια : Είσαι ευτυχισμένος όπως ζεις; Αν η απάντηση είναι ναι, όλα τα υπόλοιπα είναι άχρηστα, ακόμα και το κείμενο αυτό. 




Αλέξανδρος Παύλου 

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Τι είναι η Βιπάσσανα...!!!!


Eναι μια τεχνική που ξεριζώνει τη δυστυχία. 

Είναι μια μέθοδος διανοητικής κάθαρσης που επιτρέπει στον καθένα να αντιμετωπίσει τις εντάσεις και προβλήματα της ζωής με ήρεμο κι ισορροπημένο τρόπο. 

Είναι η τέχνη του ζην που μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει για να συνεισφέρει θετικά στην κοινωνία. 

Ο διαλογισμός της Βιπάσσανα στοχεύει στις ύψιστες πνευματικές επιδιώξεις της ολοκληρωτικής απελευθέρωσης και της καθολικής φώτισης. 

Σαν αποτέλεσμα όμως της διανοητικής κάθαρσης, εξαφανίζονται πολλές ψυχοσωματικές παθήσεις, παρόλο που ο σκοπός της δεν είναι, απλά και μόνο να θεραπεύσει τις σωματικές ασθένειες. 

Η Βιπάσσανα εξαλείφει τα τρία αίτια κάθε δυστυχίας : 
τον πόθο, την απέχθεια και την άγνοια. Με συνεχή άσκηση, ο διαλογισμός απελευθερώνει τις εντάσεις που αναπτύσσονται στην καθημερινή ζωή, λύνοντας έτσι τους κόμπους που δένει η παλιά μας συνήθεια της ανισόρροπης αντίδρασης στις ευχάριστες και δυσάρεστες καταστάσεις που συναντάμε. 

Μολονότι η Βιπάσσανα αναπτύχθηκε σαν τεχνική από τον Βούδα, η άσκηση της δεν περιορίζεται στους Βουδιστές. Δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα προσηλυτισμού. 

Η τεχνική βασίζεται πάνω στο απλό γεγονός πως όλοι οι άνθρωποι έχουν κοινά προβλήματα και πως μια τεχνική που μπορεί να ξεριζώσει αυτά τα προβλήματα, έχει και παγκόσμια εφαρμογή. 

Άνθρωποι από διαφορετικές θρησκευτικές ομάδες έχουν ήδη βιώσει τα οφέλη του διαλογισμού της Βιπάσσανα, χωρίς να έχουν διαπιστώσει καμιά σύγκρουση με την πίστη ή το επάγγελμα τους. 

Οπωσδήποτε η διαδικασία της αυτο-κάθαρσης μέσω της ενδοσκόπησης δεν είναι εύκολη κι απαιτεί πολύ σκληρή δουλειά. Κάθε εκπαιδευόμενος με δική του προσπάθεια αποκτά την προσωπική του ενόραση. Κανένας άλλος δεν μπορεί να το κάνει γι’ αυτόν. 

Γι’ αυτό κι ο διαλογισμός ταιριάζει μόνο σε όσους είναι διατεθειμένοι να δουλέψουν σοβαρά και ν’ ακολουθήσουν τους κανόνες πειθαρχίας, που έχουν συνταχθεί προς όφελος και για την προστασία των μαθητών κι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της πρακτικής του διαλογισμού. 

Η Βιπάσσανα είναι μια από τις αρχαιότερες τεχνικές διαλογισμού της Ινδίας. Κι ενώ είχε χαθεί από την ανθρωπότητα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, την ανακάλυψε ξανά ο Γκοτάμα ο Βούδας πριν από 2500 χρόνια περίπου. 

Βιπάσσανα σημαίνει να βλέπεις τα πράγματα όπως είναι στην πραγματικότητα κι είναι η διαδικασία της αυτο-κάθαρσης με την αυτο-παρατήρηση. 

Αρχίζει κανείς την άσκηση της Βιπάσσανα παρατηρώντας την φυσική του αναπνοή, για να συγκεντρώσει το νου του. Έχοντας έτσι οξύνει την επίγνωση του, συνεχίζει παρατηρώντας τη διαρκή αλλαγή της φύσης του σώματος και του νου, βιώνοντας τις παγκόσμιες αλήθειες της προσωρινότητας, της δυστυχίας και της απουσίας του εγώ. 

Η συνειδητοποίηση αυτής της αλήθειας μέσα από την άμεση εμπειρία, αποτελεί τη διαδικασία της κάθαρσης. 

Το μονοπάτι αυτής της γνώσης, (το Ντάμμα) αποτελεί παγκόσμια θεραπεία για παγκόσμια προβλήματα και δεν έχει καμιά απολύτως σχέση μια κανένα είδος οργανωμένης θρησκείας ή αίρεσης ούτε με οποιαδήποτε τελετουργία ή δοξασία. 

Γι' αυτό μπορεί να ασκείται ελεύθερα από όλους, σε οποιοδήποτε τόπο ή χρόνο, χωρίς να έρχεται σε σύγκρουση με φυλή ή θρησκεία και έτσι μπορεί να αποδειχθεί εξίσου ωφέλιμο για όλους. 




©1996-2019 
Vipassana - All Rights Reserved 

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

Σημασία δεν έχει τι κοιτάς αλλά τι βλέπεις…!!!!

Σκέψεις, σκέψεις, σκέψεις. Aμέτρητες και ανεξέλεγκτες. 
Στην ηρεμία της νύχτας ιδίως πολλαπλασιάζονται με τρελούς ρυθμούς. Ποια είμαι, τι κάνω, που πάω, τι θέλω; Υπαρξιακά ερωτήματα χωρίς τέλος. 

Βιώνουμε μια πραγματικότητα θλιβερή, σχεδόν σχιζοφρενική. 

Οικονομική κρίση, κατάρρευση αξιών, ανεργία, φτώχια, κατάθλιψη, εγκληματικότητα, πόλεμοι, άδικοι θάνατοι αθώων ψυχών… κι όμως η ζωή συνεχίζεται. Όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας αναμφίβολα μας αγγίζουν, μας επηρεάζουν, μας εξοργίζουν, μας προβληματίζουν… κι όμως η ζωή συνεχίζεται. 

Επαναλαμβάνομαι το ξέρω, όχι για να το εμπεδώσουμε, αλλά για να δώσω έμφαση στην αντιφατικότητα της. 

Γιατί έτσι είναι η ζωή. 
Σκληρή όμως ταυτόχρονα τόσο όμορφη. Και το σημαντικότερο…δεν κάνει στάσεις. Τρέχει και πρέπει να τρέξεις κι εσύ μαζί της αλλιώς κάθεσαι στη γωνίτσα σου και την παρατηρείς. 

Ο κόσμος μας άλλωστε δεν ήταν ποτέ αγγελικά πλασμένος. 
Απλώς μερικά χρόνια πριν βρισκόμασταν όλοι στο δικό μας ροζ συννεφάκι καθώς η πλασματική ευημερία που ζούσαμε μας δημιουργούσε μια ασπίδα προστασίας. Όλα διαδραματίζονταν μακριά από την πόρτα μας. Τώρα πλέον όλοι (σχεδόν) νιώθουμε πιο ευάλωτοι από ποτέ. Όλα είναι ρευστά και επισφαλή. 

Αυτό που έχει σημασία λοιπόν και αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η στάση μας απέναντι σε όσα συμβαίνουν. 

Θα σε πάρει από κάτω ή θα το παλέψεις; 
Ένα από τα πολλά που συνειδητοποιώ μεγαλώνοντας είναι ότι όσο πιο αδύναμοι νιώθουμε απέναντι στις καταστάσεις, με την έννοια ότι δεν έχουμε πια αυτό το σύνδρομο του μικρού θεού, τόσο πιο ουσιαστικές γίνονται οι μέρες μας. 

Τόσο πιο πολύ βίωμα μας γίνεται η περίφημη ρήση »άδραξε τη μέρα» που οι 30 plus πρωτοακούσαμε στην αγαπημένη ταινία «Ο κύκλος των χαμένων ποιητών» και υιοθετήσαμε ως motto στα νεανικά μας χρόνια. 

Τίποτα δεν διαρκεί για πάντα, κανείς δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο με την αθανασία και κάθε μέρα παρά τα δεκάδες προβλήματά της είναι μια μικρή ζωή, γι’ αυτό πρέπει να νιώθουμε ευγνωμοσύνη που την απολαμβάνουμε. 

Η ζωή μας μοιάζει μ’ έναν Μαραθώνιο δρόμο όπου σημασία έχει η συμμετοχή κι όχι η νίκη ούτε καν ο τερματισμός. Ξέρω όλα αυτά σας ακούγονται κλισέ, αλλά είναι η αδιαμφισβήτητη αλήθεια. 

Θα μου πείτε ότι κάποιες μέρες δεν έχετε όρεξη για «τρέξιμο». Δε θέλετε να σηκωθείτε από το κρεβάτι για να πάτε στη δουλειά. Πατάτε και ξαναπατάτε το snooze παρατείνοντας λίγο τη γλύκα του ύπνου τυλιγμένοι στα σκεπάσματά σας που σας προφυλάσσουν απ’ όλα τα κακά.

Εκείνες τις μέρες αντιμετωπίστε τις σαν ένα δώρο μοναδικό που έχει κάτι ξεχωριστό να σας προσφέρει. Κάθε μέρα εννοείται, αλλά εκείνες τις μέρες χρειάζεστε μια παραπάνω ώθηση. 

Τι είναι αυτό το κάτι; 
Δεν έχετε παρά να βγείτε έξω από το καβούκι σας για να το ανακαλύψετε. ‘Όσο η μέρα ξετυλίγεται επιφυλάσσει στιγμές. ‘Ένα χαμόγελο, ένα βλέμμα, μια υποψία φλερτ, ένα τραγούδι από ένα πλανόδιο μουσικό, η αγαπημένη σου μουσική καθ’οδόν για τη δουλειά, μια κουβέντα με ένα φίλο, ένα ποτήρι κρασί το βράδυ για να χαλαρώσεις, ένα χάδι, μια αγκαλιά. Ο καθένας ό,τι έχει, καλό είναι να το εκτιμήσει. 

Πράγματα απλά που όμως δίνουν νόημα στη καθημερινότητά μας. 
Άλλωστε σημασία έχει πάντα ο τρόπος. Η ζωή είναι αυτή που είναι. Μπορεί κάποιοι να είναι περισσότεροι ευνοημένοι από κάποιους άλλους, αλλά το πως θα επιλέξεις να ζήσεις τη ζωή σου είναι και λίγο έως πολύ στο χέρι σου. Η οπτική από την οποία θα την αντικρίσεις. Γιατί ο τρόπος που όλοι κοιτάζουμε είναι ο ίδιος, ωστόσο αυτό που βλέπουμε είναι διαφορετικό. Ο τρόπος που βλέπουμε τα πάντα γύρω μας αντανακλά τη σκέψη και τη διάθεσή μας. 

Όλοι γνωρίζουμε το κλασικό παράδειγμα με το μισογεμάτο ή μισοάδειο ποτήρι. 
Να ταξιδέψουμε και λίγο στο χρόνο; Θυμάστε όταν ήμασταν μικροί που κοιτάζαμε ψηλά στον ουρανό τα σύννεφα και λέγαμε ότι μοιάζουν με διάφορα σχήματα; Mία καρδιά, ένα σκυλάκι, ένα μπαλόνι.(Εγώ το κάνω ακόμα όταν θέλω να αποφορτιστώ). Ο καθένας έβλεπε αυτό που ήθελε. 

Αυτό που βλέπει ο ένας μπορεί να μην το βλέπει ο άλλος γιατί η ερμηνεία που δίνουμε στα πράγματα συνδέεται με τις εμπειρίες, τα βιώματα, τις προσδοκίες και τα όνειρά μας. Επίσης κάπου διάβασα ότι η αισιοδοξία είναι ένα έμφυτο χαρακτηριστικό που αποτελεί προνόμιο μερικών τυχερών. 

Αυτή είναι μια εντελώς λανθασμένη αντίληψη καθώς οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι μπορούμε να μάθουμε να είμαστε αισιόδοξοι. 

Κρίνοντας από τον εαυτό μου, το προσυπογράφω. Η αισιοδοξία είναι μια κατάκτηση. Θέλει κόπο και προσπάθεια. Ίσως χρειαστεί να περάσεις μέσα από συμπληγάδες, όταν όμως καταφέρεις να ισορροπήσεις το μέσα με το έξω θα νιώσεις ένα αίσθημα ελευθερίας να σε κατακλύζει. 

Θα ξυπνάς το πρωί και θα νιώθεις ήρεμος είτε η μέρα είναι ηλιόλουστη είτε βροχερή, είτε είναι χειμώνας είτε καλοκαίρι, είτε είσαι μόνος σου είτε με κάποιο άνθρωπο κοντά σου. Δεν είναι εύκολο αλλά κανένας στόχος δεν είναι εύκολος. 

Τίποτα που αξίζει πραγματικά στη ζωή μας δεν επιτυγχάνεται με ευκολία και αυτό είναι που καθιστά και το ταξίδι τόσο γοητευτικό. 




Κατερίνα Χουζούρη 

Πώς να θεραπεύσετε τις συναισθηματικές πληγές...!!!!

Οι συναισθηματικές πληγές μας βοηθούν να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας. Ορισμένες φορές είναι πολύ δύσκολο αλλά θα πρέπει να μάθετε να τις θεραπεύετε προκειμένου να κοιτάτε μπροστά και να σκέφτεστε το μέλλον σας με αισιοδοξία. 

Πόσες φορές έχετε πληγωθεί; Πρέπει να μάθετε να αντιμετωπίζετε τα συναισθηματικά τραύματα ακόμα και αν είναι πολύ δύσκολο καθώς ο πόνος παραμένει και κατά συνέπεια υποφέρετε. Ορισμένες φορές μάλιστα μένουν μέσα μας για πάντα. 

Μερικές συναισθηματικές πληγές είναι βαθύτερες από κάποιες άλλες. Μερικές εξαφανίζονται χωρίς να αφήσουν ίχνη ενώ άλλες αφήνουν ένα ανεξίτηλο σημάδι που ποτέ δεν θεραπεύετε πλήρως. Μερικές πληγές δεν κλείνουν ποτέ…ή τουλάχιστον έτσι πιστεύατε μέχρι πρότινος. 

Ίσως να σκέφτεστε ότι η ζωή σας θα ήταν πολύ καλύτερη αν δεν υποφέρατε ποτέ, αν κανένας δεν σας είχε πληγώσει. Ωστόσο, αυτό που δεν λαμβάνετε υπόψη σας είναι ότι αυτές οι πληγές αποτελούν μαθήματα ζωής. Σας μεταμορφώνουν και σας αναγκάζουν να ωριμάσετε σαν άτομα. 

Όλες οι εμπειρίες σας, θετικές και αρνητικές, θα σας αφήσουν κάποιο σημάδι αλλά σίγουρα οι κακές εμπειρίες είναι αυτές που αφήνουν τα βαθύτερα σημάδια. Σήμερα θα μιλήσουμε για το πώς να θεραπεύσετε πληγές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έτσι ώστε να μάθετε από αυτές, να τις μετατρέψετε σε εμπειρίες και να τις αφήσετε να σας διδάσκουν πράγματα για τον εαυτό σας και τη ζωή. 

Φροντίστε τις πληγές σας για να θεραπευτούν σωστά 

Οι συναισθηματικές πληγές είναι χειρότερες από τις σωματικές αλλά θα πρέπει να θεραπεύονται ισάξια. Πράγματι, τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να θεραπεύσετε μια συναισθηματική πληγή είναι παρόμοια με αυτά της πληγής από μια γρατσουνιά ή από μια μελανιά στο σώμα. 

Στην προσπάθειά σας να αρνηθείτε να το δείτε με αυτό τον τρόπο, αγνοείτε τον πόνο σας και αφήνετε την πληγή όπως είναι μέχρι να μολυνθεί. Έτσι μπορεί η πληγή να μην θεραπευτεί ποτέ ή να σας προκαλέσει ακόμη περισσότερη αγωνία ή απογοήτευση. 

Γι’ αυτό το λόγο θέλουμε να επικεντρωθούμε στα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε προκειμένου να θεραπεύσετε τις συναισθηματικές σας πληγές : 

1. Πού είναι η πληγή σας; 
Πρώτα από όλα, θα πρέπει να μάθετε πού πονάτε, να αναγνωρίσετε την πηγή του πόνου. Αντί λοιπόν να γυρίζετε το κεφάλι σας από την άλλη πλευρά, κάντε μια βαθιά αναζήτηση μέσα σας και ζητήστε βοήθεια αν αισθάνεστε ότι τη χρειάζεστε! 

Μπορεί να μην καταφέρετε να εντοπίσετε μόνοι σας την πληγή και να χρειαστείτε εξωτερική βοήθεια. Μην φοβάστε να αισθανθείτε ευάλωτοι και ποτέ να μην ντρέπεστε! Εφόσον εντοπίσετε την πληγή και καταλάβετε από πού προέρχεται τότε θα μπορέσετε να συνεχίσετε… 

2. Μάθετε πόσο σοβαρή είναι 
Κάθε φορά που έχετε μια πληγή, είναι απαραίτητο να γνωρίζετε και το πόσο σοβαρή είναι. Ορισμένες φορές μπορεί να σας προκαλεί περισσότερο πόνο από ό,τι στην αρχή και άλλες φορές μπορεί να έχετε την εντύπωση ότι είναι σοβαρή αλλά να μην είναι. 

Τώρα που γνωρίζετε πού βρίσκεται, μπορείτε να την μελετήσετε και να ανακαλύψετε ποια είναι η κατάλληλη θεραπεία για σας. Αλλά μην την αγνοήσετε – θα πρέπει να την αντιμετωπίσετε κατά μέτωπο. 

3. Ήρθε η ώρα να θεραπευτείτε 
Αυτό είναι το πιο οδυνηρό παράδειγμα. Σκεφτείτε για λίγο το τσίμπημα που αισθάνεστε όταν βάζετε οινόπνευμα ή υπεροξείδιο του υδρογόνου σε μια βαθιά πληγή. Το ίδιο συμβαίνει και στη θεραπεία των συναισθηματικών πληγών. 

Θα πρέπει να πιέσετε τον εαυτό σας να κοιτάξει μπροστά ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει γιατί αυτό τελικά θα οδηγήσει σε μια κρίσιμη καμπή, όπου θα πρέπει να τεθείτε σε δοκιμασία. Ορισμένες φορές, αυτό που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανοίξετε τα μάτια σας και να αντικρίσετε την πραγματικότητα. 

Άλλες φορές μπορεί να αναγκαστείτε να βρείτε μια λύση για μια δύσκολη κατάσταση. Ενώ άλλες μπορεί να χρειαστεί να ξεπεράσετε τις απώλειες σας, άλλες να σας κάνουν να θρηνήσετε… 

4. Αφήστε τη να θεραπευτεί 
Ανάλογα με τη σοβαρότητα της πληγής μπορεί να χρειαστεί αρκετό διάστημα για να επουλωθεί. Φυσικά το ξέρετε ότι δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να δώσετε και τον ανάλογο χρόνο στον εαυτό σας. 

Ο πόνος είναι κάτι απολύτως φυσιολογικό και σίγουρα δεν είναι κάτι εύκολο. Αλλά να θυμάστε ότι η ζωή συνεχίζεται και υπάρχουν ακόμη αρκετά καλά πράγματα σε αυτή. Μην αφήνετε τον πόνο και την αρνητικότητα να θολώνουν την όρασή σας. Θα μπορέσετε να επουλώσετε τις συναισθηματικές σας πληγές μόνο αν κοιτάξετε μπροστά στο μέλλον. Και να θυμάστε να χαμογελάτε! 

«Για όλες τις πληγές της ψυχής, ανεξάρτητα από το πόσο βαθιές είναι, ο χρόνος είναι η μεγαλύτερη παρηγοριά και θα τις θεραπεύσει» – Cristoph Martin Wieland 

Πώς να θεραπεύσετε τις συναισθηματικές πληγές 
Μην ντρέπεστε για τις πληγές σας, όλοι έχουν πληγωθεί σε κάποια φάση της ζωής τους. Το πρόβλημα εμφανίζεται όταν τις αγνοείτε, σκεπτόμενοι ότι ο αντιπερισπασμός και ο χρόνος είναι τα μόνα που χρειάζεστε για να θεραπευτείτε. 

Είναι αλήθεια ότι αυτά θα σας βοηθήσουν αλλά μόνο αν έχετε εντοπίσει και παρακολουθήσει τι έχει προκαλέσει αυτή την πληγή όπως επίσης και τι θα βοηθήσει για να τη θεραπεύσετε. Επιπλέον, δεν έχει σημασία αν θα τη σφραγίσετε και της γυρίσετε την πλάτη – αυτή η θεραπεία θα επιτρέψει στην κάθε πληγή να φτάσει σε ένα σημείο που να μην σας πονάει άλλο πια. 

Η θεραπεία από συναισθηματικές πληγές αποτελεί μια ευκαιρία εκμάθησης η οποία πιθανότατα είναι σημαντικότερη από οτιδήποτε άλλο, σας μαθαίνει ότι μπορείτε να ξεπεράσετε τον πόνο και το φόβο που μπορεί να σας προκαλέσει. 




Η απόρριψη σε θεραπεύει! Μην τη φοβάσαι...!!!!

Η απόρριψη είναι μία λέξη η οποία φοβίζει λίγο πολύ όλους μας, όσο και αν αρνούμαστε να το παραδεχτούμε. 

Ένας από τους λόγους που την τρέμουμε όλοι τόσο πολύ είναι η πεποίθησή μας ότι αυτό υποδηλώνει ότι δεν ήμασταν αρκετά καλοί και ότι αν ήμασταν διαφορετικοί και πιο άξιοι ο άλλος άνθρωπος δε θα μας απέρριπτε. 

Σύμφωνα με αυτή την αντίληψη λοιπόν, ο άνθρωπος που απορρίπτεται είναι πάντα ο λίγος και ο λάθος, ενώ αυτός που απορρίπτει είναι ανώτερος και σωστός. 

Ισχύει όμως αυτό; Ο άνθρωπος που μας απορρίπτει είναι πάντα σωστός; Δεν υπάρχει δηλαδή περίπτωση να έχει κάνει λάθος εκτίμηση ή να με απορρίπτει εξαιτίας της δικής του κακίας, προκατάληψης, άγνοιας; 

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο κόσμος μας έχει αρκετή παράνοια και πολλές φορές οι περισσότεροι καθοδηγούμαστε από λανθασμένες εκτιμήσεις ή από δικά μας πρόσκαιρα και κατώτερα συναισθήματα. 

Άρα, με βάση αυτή την αλήθεια, τότε πώς μπορείς να είσαι σίγουρος ότι ο άνθρωπος που σε απορρίπτει είναι πάντα σωστός και δίκαιος; 

Η απόρριψη μας πληγώνει όταν τρέφουμε αισθήματα για τον άνθρωπο που μας αρνείται. Αν ο άνθρωπος που μας απέρριπτε μας ήταν αδιάφορος, δε θα μας ενδιέφερε καθόλου. 

Ωστόσο, και πάλι δεν πρέπει να τη φοβόμαστε, διότι περιγράφει περισσότερο τα γούστα και το χαρακτήρα του άλλου, παρά τη δική μας αξία. 

Είναι σαν κάποιος να σου λέει ότι ακούει όλα τα είδη Μουσικής, εκτός από την κλασική. Θα συμπεράνεις περισσότερα για την αξία του συγκεκριμένου είδους μουσικής ή για τα γούστα και τις προτιμήσεις του; 

Πρέπει να σταματήσεις να φοβάσαι την απόρριψη. Είναι δύσκολο και εμένα με έχει φοβίσει ( και με έχει πληγώσει κιόλας και μάλιστα πολύ όταν προήλθε από έναν άνθρωπο που αγαπούσα πολύ). 

Αλλά αν το σκεφτείς πιο βαθιά και το φιλοσοφήσεις, τότε θα αντιληφθείς ότι εσύ έμαθες περισσότερα πράγματα για το χαρακτήρα του ανθρώπου που σε απέρριψε , παρά για σένα. Και θα αντιληφθείς τότε ότι μεγαλύτερος χαμένος ήταν ο άνθρωπος που σε είχε κοντά του και προτίμησε να σε αφήσει να φύγεις. 

Μάθε να μην τη φοβάσαι, αλλά ακόμα και αυτή να την αγαπάς. Πολλές φορές μας ανοίγει πόρτες στη ζωή που δε θα μπορούσαμε να το φανταστούμε καν..




Μαρία Σκαμπαρδώνη

Μη φοβάσαι να χάσεις όποιον δεν αισθάνεται τυχερός που σ’ έχει...!!!!


Αυτοί που δε σε ψάχνουν όταν χάνεσαι, που δεν τους λείπεις όταν είσαι μακριά τους, που δε νοιάζονται για το αν θα μοιραστούν ή όχι την καθημερινότητά τους μαζί σου, δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για σένα. 

Δε σε εκτιμούν και δε σε αγαπούν όσο τους αγαπάς εσύ. Και δυστυχώς η αγάπη του ενός δε φτάνει για να σώσει ό,τι αναλογεί σε δυο. Δεν μπορείς ν’ αλλάξεις έναν άνθρωπο και δεν πρέπει να θες να συμβεί και κάτι τέτοιο. 

Το πεπρωμένο σου μπορεί να φέρνει ανθρώπους στη ζωή σου, αλλά εσύ είσαι αυτός που θα αποφασίσεις ποιοι και για πόσο θα μείνουν. Η αλήθεια μπορεί να πονάει, αλλά πονάει μόνο την πρώτη φορά που θα την ακούσεις. 

Αντίθετα, τα ψέματα που σου χαϊδεύουν τ’ αυτιά μπορεί να ρίχνουν πρόσκαιρη στάχτη στα μάτια, αλλά πονάνε κάθε φορά που τα θυμάσαι απ’ τη στιγμή που θα τ’ ανακαλύψεις. 

Στη ζωή τρία πράγματα φεύγουν και δε γυρνούν πίσω. Ο χρόνος που περνά, τα λόγια που είπες ή δεν είπες κι οι ευκαιρίες που δεν άρπαξες. Γι’ αυτό το λόγο δώσε αξία σε όποιον σε υπολογίζει και σου δείχνει έμπρακτα ότι σ’ αγαπάει και μη συμπεριφέρεσαι σε κανέναν που σε μεταχειρίζεται σαν εναλλακτική του ως προτεραιότητά σου. 

Φύγε μακριά από ανθρώπους ψεύτες, αρνητικούς, ανθρώπους που σε κρίνουν και θέλουν να σ’ αλλάξουν, ανθρώπους που δε σε σέβονται και κατηγορούν εσένα για ό,τι πηγαίνει λάθος. 

Καμιά φορά, αυτοί που κερδίζουν τους θησαυρούς της ζωής, δεν είναι αυτοί που παλεύουν με όλο τους το είναι. Είναι αυτοί που καταλαβαίνουν πότε είναι η σωστή στιγμή για να παραιτηθούν από έναν αγώνα χωρίς νόημα. 

Σε μια χαμένη μάχη ο επιμένων δε νικά πάντα, πολλές φορές απλά ξεφτιλίζεται. Να παλεύεις και να διεκδικείς όσα θες, αλλά μόνο όσα αξίζουν. Όχι όσα σε κάνουν ν’ αμφισβητείς τη σημασία της ύπαρξής σου. 

Πολλοί θα σου πουν ότι χρειάζεται μεγάλο κουράγιο να παλέψεις για να μείνεις σε μια κατάσταση που χρειάζεται «φτιάξιμο». Αν όμως το μόνο που κάνεις είναι να προσπαθείς κι αυτό δεν επιφέρει ποτέ κανένα αποτέλεσμα; 

Αν φτάνεις στο σημείο να είσαι εσύ ο μόνος που πολεμάει για κάτι που αφορά δύο; Πόσο ακόμα θα προσπαθείς προκειμένου να κολλήσεις ρωγμές κομματιών που ανήκουν σε δύο άτομα; Χρειάζεται πολύ περισσότερο θάρρος καμιά φορά για να βρεις τα κότσια να πεις εσύ πρώτος το τέλος. 

Δε φτάνει να έχεις αποδεχτεί μόνο εσύ το φταίξιμό σου και να έχεις αναλάβει το μερίδιο ευθύνης σου. Ακόμα κι αν δε φταις σε κάτι, όσο μεγαλείο ψυχής και να θες να επιδείξεις γιατί αγαπάς τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου, κάποια στιγμή όλη σου αυτή η προσπάθεια απλά θα σε φθείρει. 

Θα αρχίσεις να χάνεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Γιατί δε με θέλει πια; Δεν ήμουν αρκετός; Τι έκανα λάθος; Σκέψεις σαν αυτές θα τριβελίζουν το νου σου και σαν σαράκι θα κατατρώνε την ψυχή σου. Κάθε υγιές κομμάτι της θα νοσεί μέχρι που θ’ αρρωστήσει. 

Υπάρχει πραγματικό νόημα σ’ αυτό; Να χαθείς μέσα στη δίνη αυτής της προσπάθειας; Δεν είναι εύκολο να το συνειδητοποιήσεις όμως αργά ή γρήγορα θα βρεθείς μπροστά στο σταυροδρόμι αυτού του διλήμματος. 

Να συνεχίσεις ν’ αναλώνεσαι μέχρι ο άλλος να κάνει τον κύκλο του και να σου δώσει όσα αποφάγια του έχουν απομείνει ή να σώσεις τον εαυτό σου και ν’ απομακρυνθείς απ’ αυτή την αρρωστημένη κατάσταση; 

Διώξε ανθρώπους τοξικούς απ’ τη ζωή σου και μη φοβάσαι να δείξεις ποιος πραγματικά είσαι. 

Τι πραγματικά αισθάνεσαι και ποια από αυτά τα συναισθήματα σε πνίγουν. Μην τα κρατάς μέσα σου όσα νιώθεις. Τα συναισθήματα είναι εκδικητικά. Κρύβονται μέχρι να κοπάσει η καταιγίδα και παραμονεύουν στις σκιές για να κάνουν την επανεμφάνισή τους σε ανύποπτο χρόνο. 

Εκεί που θα νομίζεις ότι το πρόβλημα έχει ξεπεραστεί αυτά θα επιστρέφουν και θα σε στοιχειώνουν. Όταν θα φτάσεις στο σημείο όλη αυτή η θέλησή σου για προσπάθεια να μετατρέπεται σε θυμό κι αγανάκτηση, τότε τίποτα δε θα πηγαίνει πια σωστά. 

Τα επίπονα τέλη πολλές φορές κρύβουν μέσα τους πανέμορφες αρχές. Νέα κεφάλαια που θα σε περιμένουν συνέχεια στη ζωή σου. Μη φοβάσαι να ρισκάρεις και να πεις το τέλος που χρειάζεται. 

Αν εγκαταλείψεις κάτι μέτρια καλό, θα βρεις το καλύτερο. Τα μέτρια είναι για τους μέτριους κι εσύ δεν είσαι ένας από αυτούς. Η μεγαλύτερη φυλακή στην οποία κλείνουμε τον εαυτό μας είναι η γνώμη των άλλων για μας. Αν η απόφασή σου όμως σου δώσει την ψυχική ηρεμία που από καιρό αποζητάς, τότε ζύγισε ξανά τα πράγματα. 

Τα πάντα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. 
Οι άνθρωποι αλλάζουν για να μάθουμε να φεύγουμε από ό,τι μας καταστρέφει. Τα πράγματα πηγαίνουν στραβά για να τα εκτιμήσουμε όταν πηγαίνουν καλά. Και καμιά φορά η ασφάλειά μας γκρεμίζεται για να βρούμε το κουράγιο να διεκδικήσουμε όλα όσα αξίζουμε. 

Η πραγματική αγάπη δε σε παραμελεί, δε σε απογοητεύει και δε σε κακομεταχειρίζεται. Αγάπησε τον εαυτό σου και παρ’ τον μακριά από οποιαδήποτε τέτοια κατάσταση. 




Μαρίας Τσιρίγου