Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Γιατί αποφεύγεις να δεις τον εαυτό σου;

Ο κινηματογράφος, το ραδιόφωνο, η τηλεόραση είναι τρόποι για να ξεφεύγει κανείς από τον εαυτό του. Ο άνθρωπος έχει γίνει τόσο νευρικός. Αναζητά συνεχώς τη διασκέδαση. Κάνεις κάθε είδους πράγμα για να ξεχάσεις τον εαυτό σου για λίγο, επειδή μέσα σου η κατά­σταση χειροτερεύει.

Σε ολόκληρο τον κόσμο, μαζί με την ανάπτυξη του πολιτισμού, αυξάνεται και η χρήση ναρκωτικών. Και η αναζήτηση αξιόπιστου μέσου για να ξεχάσει ο άνθρωπος τον εαυτό του συνεχίζεται. 

Ποια είναι η αιτία πίσω από όλα αυτά; Γιατί θέλεις να ξεχάσεις τον εαυτό σου;

Η προσπάθεια να ασχοληθείς με οτιδήποτε έξω από τον εαυτό σου είναι κατά βάθος μια προσπάθεια να ξεφύγεις από τον εαυτό σου. Αυτό δείχνει ότι η κατάσταση μέσα σου χειροτερεύει κι εσύ χάνεις το κουράγιο ακόμα και να γυρίσεις να κοιτάξεις μέσα σου. Φοβάσαι ακόμα και να κοιτάξεις προς αυτή την κατεύθυνση. Φέρεσαι σαν τη στρουθοκάμηλο. 

Όταν η στρουθοκά­μηλος βλέπει έναν εχθρό, κρύβει το κεφάλι της στην άμμο, επειδή νομίζει πως είναι επικίνδυνο να κοιτάξει τον εχθρό. Επειδή ο εχθρός δεν φαίνεται, νομίζει πως δεν υπάρχει και πως η ίδια είναι ασφαλής. 

Αυτή η λο­γική όμως είναι λάθος. Η στρουθοκάμηλος μπορεί να συγχωρεθεί, ο άνθρωπος όμως όχι. Επειδή κάτι δεν φαί­νεται, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει. Αν ένα πράγμα φαίνεται, μπορεί να γίνει κάτι γι’ αυτό, αν όμως δεν φαίνεται, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να κάνεις τί­ποτα.

Εσύ θέλεις να ξεχάσεις την κατάσταση που υπάρχει μέσα σου, δεν θέλεις να τη βλέπεις. Είναι πιθανό να πεί­θεις το νου σου ότι αυτό που δεν φαίνεται δεν υπάρχει, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πραγματικά δεν υπάρχει. 

Αν κάτι φαίνεται, τότε μπορεί να έχεις τη δυνατότητα να το αλλάξεις. Αν όμως δεν φαίνεται, τότε δεν είναι εφικτό να το αλλάξεις. Θα εξακολουθεί να μεγαλώνει μέσα σου σαν πληγή που την κρύβεις και δεν θέλεις ούτε να γυρίσεις να την κοιτάξεις.

Ο νους έχει γίνει πληγή. Αυτά που κρύβουν εκεί μέσα οι άνθρωποι είναι πολύ διαφορετικά από αυτά που λένε απ’ έξω. Αυτό που βλέ­πεις στο πρόσωπό τους είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό που συμβαίνει μέσα τους. 

Είναι πιθανό να μιλάνε για αγάπη, αλλά μέσα τους να είναι γεμάτοι μίσος. Αν υπήρχαν παράθυρα για να κοιτάξουμε μέσα στα κε­φάλια των ανθρώπων, θα μπαίναμε σε μεγάλους μπε­λάδες. Η ζωή θα γινόταν αφόρητη.

Το πρόσωπο που φοράς όταν βρίσκεσαι μέσα στον κόσμο είναι τεχνητό, είναι φτιαχτό. Κατά βάθος, είσαι ένας εντελώς διαφορετικός άνθρωπος. Μπορεί να έχεις καταφέρει να κρύβεις πράγματα, κολλώντας σε μια καλή σκέψη στην επιφάνεια, μέσα σου όμως καίει η φωτιά των σκέψεων. 

Στην επιφάνεια, μπορεί να φαίνεσαι απολύτως σιω­πηλός και υγιής, μέσα σου όμως το κάθε τι είναι ανθυγιεινό και ταραγμένο. Στην επιφάνεια, δείχνεις να χαμογελάς, είναι πιθανό όμως αυτό το χαμόγελο να καλύπτει έναν ωκεανό από δάκρυα. Στην πραγματικότη­τα, χαμογελάς για να κρύψεις τα δάκρυα μέσα σου. Αυ­τό κάνουν συνήθως οι άνθρωποι.

Εκείνος που έχει σώμα που βρομάει, χρειάζεται να το ψεκάζει με αρώματα. Εκείνος που έχει άσχημο σώμα, κάνει προσπάθειες για να το δείχνει όμορφο. 

Εκείνος που είναι λυπημένος μέσα του, έχει μάθει να γελάει και εκείνος που είναι γεμάτος δάκρυα μέσα του, χαμογελάει συνεχώς απ’ έξω. Εκείνος που είναι γεμά­τος αγκάθια μέσα του, πρέπει να κρατάει λουλούδια απ' έξω.

Ο άνθρωπος δεν είναι καθόλου αυτό που δείχνει. Εί­ναι ακριβώς το αντίθετο. Και δεν έχει καμία σημασία αν οι άλλοι εξαπατώνται από αυτό που βλέπουν απ’ έξω. Το πρόβλημα είναι ότι εξαπατάσαι κι εσύ ο ίδιος. Εξαπατάσαι επειδή θεωρείς αληθινή την εικόνα που βλέπουν οι άλλοι. 

Κοιτάζεις τον εαυτό σου μέσα από τα μάτια των άλλων. Δεν βλέπεις ποτέ τον εαυτό σου κατευθείαν, έτσι όπως είσαι, έτσι όπως είσαι στην πραγματικότητα.Η εικόνα που έχει σχηματιστεί στα μάτια των άλλων σε εξαπατά και φοβάσαι να κοιτάξεις μέσα σου. Θέλεις να δεις την εικόνα που έχουν οι άλλοι για σένα, όχι την πραγματικότητά σου.

Τι λένε οι άνθρωποι; Ενδιαφέρεσαι πολύ να μάθεις τι λένε οι άλλοι για σένα. Πίσω από αυτή την περιέργεια δεν υπάρχει τίποτε άλλο, εκτός από το ότι νομίζεις ότι μπορείς να αναγνωρίσεις τον εαυτό σου μέσα από την εικόνα που έχουν σχηματίσει τα μάτια των άλλων. Αυτό είναι στ’ αλήθεια εκπληκτικό. Ακόμα και για να γνωρίσεις τον ίδιο σου τον εαυτό πρέπει να κοιτάξεις μέσα στα μάτια των άλλων.

Οι άνθρωποι φοβούνται ότι οι άλλοι μπορεί να λένε κάτι κακό γι’ αυτούς. Νιώθουν χαρούμενοι αν oι άνθρωποι λένε κάτι καλό γι’ αυτούς, επειδή η γνώση για τον εαυτό τους εξαρτάται από τη γνώμη των άλλων. 

Δεν έχουν άμεση γνώση του εαυτού τους. Δεν έχουν κανένα άμεσο βίωμα από τη γνώση του εαυτού τους. Αυτό το βίωμα θα μπορούσε να έχει συμβεί, μα δεν συμβαίνει επειδή εσύ προσπαθείς να ξεφύγεις από τον εαυτό σου.

Το πρώτο πράγμα στην αντιμετώπιση του νου είναι το να μη σκοτίζεσαι για το τι λένε οι άλλοι ή για το πώς φαίνεσαι στους άλλους. Αντίθετα, πρέπει να έχεις μια άμεση αντιμετώπιση αυ­τού που είσαι στην ουσία. Μέσα στη μοναχικότητά σου, πρέπει να ανοίξεις εντελώς το νου σου και να δεις τι βρίσκεται εκεί. Αυτή είναι μια θαρραλέα πράξη. 

Είναι μια πράξη τρομερού θάρρους το να αποφασίσεις να μπεις μέσα σ’ αυτή την κόλαση, που είναι κρυμμένη μέσα σου. Είναι μια πράξη μεγάλου θάρρους το να δεις τον εαυτό σου μέσα στη γύμνια σου. Χρειάζεται μεγάλο θάρρος...




Osho   -   Ο σπόρος του σιναπιού
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Η Ήρα, αποσυμβολισμός...!!!!

Το όνομα της Ήρας προέρχεται από αναγραμματισμό του ἀήρ. Συμβολίζει την νοητή ύλη ( αιθήρ -ας ) που δημιουργεί συνεχώς, που μένει πάντα νέα, γι'αυτό είναι πάντα αγνή παρθένα και δημιουργική.

Η Εστία ορκίστηκε ΑΙΩΝΙΑ ΠΑΡΘΕΝΟΣ, καθώς κάθε φορά που λουζόταν στο Λούσιο ποταμό αποκτούσε και πάλι την παρθενία της.Για το λόγο αυτό στην Εστία αφιέρωσαν άγαλμα παρθένου με μεγάλα στήθη (βλέπε ομοιότητα με Δήμητρα και Άρτεμις), συμβολίζοντας τον αιθέρα ως την γονιμοποιό δύναμη της Γης - ύλης.

Ο Πορφύριος ονομάζει την Εστία νοητή οντότητα, θεωρεί τη θεά νοητή έφορο της γης "....και το ηγεμονικό της θείας δυνάμεως Εστία κέκληται".

Σύμφωνα με τον Σαλλούστιο, η Ήρα, η Δήμητρα και η Άρτεμις είναι θεές υπεύθυνες για τις ψυχές, ο Απόλλων, η Αφροδίτη και ο Ερμής για την αρμονία, ενώ η Εστία, η Αθηνά και ο Άρης είναι για την φρούρηση, ενώ τον κόσμο ποίησαν ο Ζεύς, ο Ποσειδών και ο Ήφαιστος.




ΗΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

Δεν έχω υπομονή για όποιον δεν αξίζει την υπομονή μου…!!!!

«Δεν έχω υπομονή για κάποια πράγματα, όχι επειδή έχω γίνει υπεροπτική, αλλά επειδή έχω φτάσει σε ένα σημείο της ζωής μου όπου δεν μπορώ να χάνω χρόνο με ότι με δυσαρεστεί, ή με πληγώνει.

Δεν έχω υπομονή για τον κυνισμό, για την υπερβολική κριτική και τις απαιτήσεις οποιασδήποτε φύσης.

Δεν έχω πια τη διάθεση να αρέσω σε όσους δεν αρέσω, να αγαπάω αυτούς που δεν με αγαπάνε και να χαμογελάω σε αυτούς που δεν μου χαμογελάνε. Δεν χαρίζω ούτε λεπτό σε αυτούς που λένε ψέματα, ή θέλουν να με χειραγωγήσουν.

Αποφάσισα να μην συνυπάρχω πια με την προσποίηση, την υποκρισία, την ανεντιμότητα και τον φτηνό έπαινο. Δεν μπορώ να ανεχθώ ούτε την επιλεκτική γνώση, ούτε την ακαδημαϊκή αλαζονεία. Δεν με ενδιαφέρει ούτε το κουτσομπολιό.

Αντιπαθώ τις αντιπαραθέσεις και τις συγκρίσεις. Πιστεύω στον κόσμο των αντιθέτων και γι’ αυτό αποφεύγω ανθρώπους με δύσκαμπτες και άτεγκτες προσωπικότητες.

Στη φιλία απεχθάνομαι την έλλειψη αφοσίωσης και την προδοσία. Δεν τα πάω καλά με όσους δεν ξέρουν να πουν μια καλή κουβέντα, ή μια λέξη ενθάρρυνσης.

Βαριέμαι τις υπερβολές και δεν μπορώ να αποδεχθώ αυτούς που δεν αγαπάνε τα ζώα.

Και πάνω από όλα δεν έχω υπομονή για όποιον δεν αξίζει την υπομονή μου».  Μέριλ Στριπ.




www.newsitamea.gr

Ποτέ μην αγνοήσετε αυτά τα 5 προειδοποιητικά σημάδια από τον ανώτερο εαυτό σας…!!!!

Ποτέ μην αγνοήσετε αυτά τα 5 προειδοποιητικά σημάδια από τον ανώτερο εαυτό σας.

Όλοι έχουμε διαισθητικές δυνάμεις ή ανώτερες δονήσεις, που μας καθοδηγούν στις ζωές μας. Αποκαλούνται και ως «μικρή φωνή» ή «αίσθηση του ενστίκτου». 

Μερικοί άνθρωποι τα αισθάνονται πιο έντονα από άλλους, αλλά αυτά υπάρχουν εκεί, μέσα σε όλους μας. 

Είμαι σίγουρος ότι έχετε ακούσει ιστορίες σχετικά με το πώς διάφοροι άνθρωποι έχουν ακούσει τις προειδοποιήσεις του ανώτερου εαυτού τους και πώς αυτές τους έσωσαν από επικίνδυνες καταστάσεις.

Μερικές φορές αυτά τα μηνύματα είναι ήπια και κυμαίνονται από ένα από αίσθημα ότι κάτι δεν πάει καλά μέχρι ένα μήνυμα που ακούει κάποιος στο κεφάλι του σαν να προέρχεται από μεγάφωνο. Έτσι και αλλιώς η διαίσθηση είναι σαν μυς. 

Όσο πιο πολύ εργάζεστε για την ανάπτυξή της, τόσο πιο δυνατή γίνεται.

Ακολουθούν 5 προειδοποιητικά σημάδια από τον ανώτερο εαυτό σας στα οποία πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη σημασία.

1. Επανάληψη ονείρων ή επανάληψη συγχρονισμών
Έχετε μήπως το ίδιο όνειρο ξανά και ξανά ή ένα γεγονός στη ζωής σας που συνεχώς επαναλαμβάνεται; Μπορεί να βλέπετε το ίδιο άτομο στην πόλη σας ξανά και ξανά. Αν είναι έτσι, τότε υπάρχει ένας λόγος πίσω από αυτό. 

Είναι ένα μήνυμα σε εσάς, μια οδηγία και μερικές φορές μια προειδοποίηση. Ψάξτε για στοιχεία, ακολουθήστε τα και δείτε αν μπορείτε να βγάλετε νόημα από τον λόγο που αυτά συμβαίνουν ξανά και ξανά.

2. Έχετε αισθήματα ή σκέψεις που δε βγάζουν νόημα
Συναντήσατε ποτέ κάποιον και την ίδια στιγμή τον αντιπαθήσατε χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο; Και αργότερα ανακαλύψατε κάτι γι αυτόν που επιβεβαίωσε ότι αυτά που αισθανθήκατε ήταν σωστά; 

Ενώ μπορεί να θεωρείται κατά καιρούς ως μια άδικη κρίση, αν έχετε μια συγκεκριμένη σκέψη για κάποιον, τότε πρέπει να υπάρχει λόγος γι αυτό.

Ωστόσο, δεν μπορείτε να επιτρέψετε στο φόβο να κυβερνάει τα ένστικτά σας. Για παράδειγμα, δεν μπορείτε συνεχώς να ελέγχετε το τηλέφωνο του συντρόφου σας για να δείτε αν σας απατάει, επειδή πολύ πιθανό δημιουργείτε αυτή την εμπειρία από έλλειψη εμπιστοσύνης. Ωστόσο, όταν το ένστικτό σας, σας λέει κάτι για κάποιον ή κάτι, απλά αφήστε το να εξελιχτεί.

3. Νιώθετε σαν κάτι να μην είναι σωστό
Όταν έχετε ένα αίσθημα βαθιά μέσα στο ένστικτό σας ότι κάτι δεν είναι σωστό, τότε πιθανώς δεν είναι. Μην το αγνοήσετε. Ακολουθήστε το ένστικτό σας και αυτό το προαίσθημα. Να είστε σε εγρήγορση, να κοιτάτε για σημάδια, να ψάχνετε για δεύτερη ή και τρίτη γνώμη μέχρι να δείτε αν τελικά το ένστικτό σας ήταν σωστό ή λάθος. 

Αν βρείτε ότι αυτό που νιώσατε δεν ήταν σωστό ή αλήθεια, είναι καιρός να κάνετε κάποια αναζήτηση στην ψυχή σας για να δείτε αν έχετε τάσεις που σας κάνουν να νιώθετε άβολα και δουλέψτε ώστε να τις ξεφορτωθείτε.

4. Παρατηρείτε σημάδια ευθυγράμμισης
Αν όσο ζείτε τη ζωή σας είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας, τότε σημάδια ευθυγράμμισης από το σύμπαν παρουσιάζονται συχνά σε εσάς. Αυτά τα σημάδια μπορεί να είναι μηνύματα από τον ανώτερο εαυτό σας ότι βρίσκεστε στο σωστό δρόμο. Ακολουθήστε τα και θα αυξήσετε τις πιθανότητες να εκπληρώσετε τις δυνατότητές σας.

5. Αγνοείτε αυτό που το σώμα σας προσπαθεί να σας πει
Έχετε έναν ενοχλητικό βήχα που δε φεύγει, επαναλαμβανόμενους πονοκεφάλους ή ένα εξόγκωμα που εμφανίζεται ξαφνικά. Ό,τι και να ναι δεν έχετε το περιθώριο να αγνοήσετε τα συμπτώματα υγείας που το σώμα σας, σας παρουσιάζει. 

Τα σώματά μας λειτουργούν σαν οτιδήποτε άλλο στη ζωή μας : Αν αγνοείτε τα προβλήματα, τότε αυτά θα μεγαλώνουν μέχρι να κάνετε κάτι για αυτά. Δώστε σημασία στην ανάδραση που σας δίνει το σώμα σας.




5 τροφές και βότανα για πιο δυνατούς και υγιείς πνεύμονες…!!!!

Αναπνεύστε ευκολότερα με αυτές τις φυσικές τροφές και βότανα που θα προστατεύσουν τους πνεύμονές σας από την επιβλαβή ρύπανση και θα σας ενισχύσουν με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Η αναπνοή είναι αυτόματη, αλλά δεν είναι πάντα εύκολη. Εάν είχατε ποτέ βουλωμένη μύτη ή έχετε δυσκολευτεί να αναπνεύσετε βαθιά, ξέρετε πόσο σημαντικό είναι οι δυνατοί, και οι υγιείς πνεύμονες. 

Πότε ήταν όμως η τελευταία φορά ασχοληθήκατε με τους πνεύμονές σας;

Η διατήρηση της υγείας των πνευμόνων σας είναι τόσο εύκολη όσο η λήψη των σωστών θρεπτικών συστατικών. Ορισμένες φυσικές τροφές και βότανα μπορούν να ενισχύσουν τους πνεύμονες και να σας βοηθήσουν να αναπνέετε ευκολότερα.

Προσθέστε τα παρακάτω τρόφιμα και βότανα στη διατροφή σας και θα αρχίσετε να χτίζετε ισχυρότερους πνεύμονες κάθε μέρα.

Μέντα
Η φρέσκια αναπνοή του μέντας είναι ευεργετική όχι μόνο για τους γύρω σας, αλλά και για το σώμα σας. Η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία προτείνει το έλαιο μέντας για τη θεραπεία των παθήσεων των πνευμόνων.

Για καλύτερο αποτέλεσμα: Προσθέστε 3 έως 4 σταγόνες έλαιο μέντας σε ζεστό νερό για εισπνοή, η οποία είναι η δοσολογία που προτείνει η Αμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Ευκάλυπτος
Ο ευκάλυπτος έχει αποδειχθεί ότι αποτρέπει τις εξάρσεις της βρογχίτιδας όταν συνδυάζεται με το έλαιο του πεύκου. Αυτό εξηγεί επίσης γιατί οι σταγόνες για τον βήχα περιέχουν συχνά εκχυλίσματα ευκαλύπτου.

Για καλύτερο αποτέλεσμα: Προσθέστε μερικές σταγόνες ελαίου ευκαλύπτου σε ένα μπολ με βραστό νερό (τοποθετήστε μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι σας) και μετά κλείστε τα μάτια σας και αναπνεύστε αργά τους ατμούς για 10 λεπτά. Αυτή η μέθοδος χάρη στις αντιβακτηριακές, αντιικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του ελαίου, είναι επίσης αποτελεσματική για την ανακούφιση των συμπτωμάτων λοιμώξεων του αναπνευστικού, ρινίτιδας και ιγμορίτιδας.

Βιταμίνη D
Όσοι έχουν έλλειψη βιταμίνης D μπορεί να είναι πιο πιθανό να πάθουν λοιμώξεις της αναπνευστικής οδού. Εάν σας λείπει η βιταμίνη D, μπορεί επίσης να δυσκολευτείτε να επιτύχετε τη μέγιστη κατανάλωση οξυγόνου όταν είστε σωματικά δραστήριοι. Η λήψη της σωστής ποσότητας αυτής της βασικής βιταμίνης μπορεί να διευκολύνει την αναπνοή κατά τη διάρκεια της άσκησης και να σας βοηθήσει να χτίσετε ισχυρότερους πνεύμονες.

Για καλύτερο αποτέλεσμα: Το Institute of Medicine’s Food and Nutrition Board συνιστά τη λήψη 600 IU βιταμίνης D ημερησίως.

Μήλα
Ένα μήλο την ημέρα μπορεί να κρατήσει μακριά τα προβλήματα με τους πνεύμονες. Ένα αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στα μήλα, μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των πνευμόνων από τον καπνό και άλλους ρύπους.

Για καλύτερο αποτέλεσμα: Διαλέξτε βιολογικά μήλα έναντι άλλων φρούτων για ένα σνακ αργά το απόγευμα.

Βατόμουρα
Μελέτες αποκαλύπτουν ότι τα βατόμουρα – τα οποία έχουν περισσότερη αντιοξειδωτική δράση από τα περισσότερα από τα υπόλοιπα φρούτα - μπορεί να μειώσουν τις βλαβερές συνέπειες της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Σε μια μελέτη παρατήρησης που παρουσιάστηκε στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας το 2014, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι οι αλλαγές στη λειτουργία της καρδιάς... 

κατά τη διάρκεια των ημερών έντονης αιθαλομίχλης στη Βοστώνη, έτειναν να είναι λιγότερο πιθανές μεταξύ των ηλικιωμένων ανδρών που είχαν πρόσφατα καταναλώσει τροφές πλούσιες σε φλαβονοειδή, όπως τα βατόμουρα .

Για καλύτερο αποτέλεσμα: Προσθέστε 3/4 φλιτζάνι βατόμουρα στο γιαούρτι, στα smoothies και σε σαλάτες.




Τζουλιάννα Καρνέζη

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Να δίνουμε αξία σε αυτό που κάνουμε και να αντλούμε ευχαρίστηση από αυτό…!!!!

Ποτέ δεν είμαστε ευχαριστημένοι με αυτά που έχουμε, πάντα ζητάμε περισσότερα και πάλι δεν μας αρκούν.

Κάθε μέρα μας γεννιούνται νέες επιθυμίες και ανάγκες και όταν τις αποκτήσουμε, πάλι κάτι μας λείπει. Δεν ευχαριστιόμαστε με τίποτα ακόμη και αν τα έχουμε όλα.

Πολλές φορές μάλιστα ζηλεύουμε και αυτά που έχουν οι άλλοι. Γινόμαστε αχάριστοι και ποτέ δεν σκεφτόμαστε ότι ακόμη και αυτά που αποκτήσαμε μέχρι στιγμής, οι στόχοι που θέσαμε και επιτεύχθηκαν, ήταν αποτέλεσμα σκληρής προσπάθειας και κόπου.

Δεν είμαστε ευχαριστημένοι λοιπόν και προσπαθούμε να φτάσουμε και να ξεπεράσουμε αυτά που έχει ο διπλανός μας.

Ζηλεύουμε τις ζωές των άλλων, την ευτυχία τους, τα πλούτη τους και σπαταλάμε το χρόνο μας με το να μηχανευόμαστε τρόπους να τα αποκτήσουμε και εμείς και δεν εκτιμάμε τα καλά που μας έχουν δοθεί ή έχουμε αποκτήσει με τόσο μόχθο.

Το ίδιο συμβαίνει και με τον ελεύθερο χρόνο. Όταν έχουμε πολλές υποχρεώσεις «γκρινιάζουμε» ότι δεν έχουμε καθόλου χρόνο για τον εαυτό μας και δεν μπορούμε να διαθέσουμε χρόνο για άλλες δραστηριότητες πέρα από τη δουλειά.

Από την άλλη όταν έχουμε υπερβολικά ελεύθερο χρόνο δεν ξέρουμε πώς να τον αξιοποιήσουμε και πλήττουμε, βαριόμαστε δεν μας χωράει το σπίτι. 

Όταν πια βρούμε κάτι ενδιαφέρον να κάνουμε (π.χ. μια καινούρια δουλειά, μία δραστηριότητα κλπ.) στην αρχή ενθουσιαζόμαστε αλλά στην πορεία πάλι δεν είμαστε ευχαριστημένοι.

Βαριόμαστε, γκρινιάζουμε και θεωρούμε ότι σπαταλάμε το χρόνο μας με τα ίδια και τα ίδια και εξουθενωνόμαστε χωρίς κανένα ουσιαστικό λόγο. 

Έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος. Έχουμε ελεύθερο χρόνο και δεν ξέρουμε πώς να τον «γεμίσουμε» εποικοδομητικά, δεν έχουμε ελεύθερο χρόνο παραπονιόμαστε ότι δεν μπορούμε να ξεκουραστούμε.

Πώς μπορούμε όμως να σπάσουμε αυτόν τον φαύλο κύκλο; Η απάντηση είναι απλή, αν πάψουμε να σκεφτόμαστε αρνητικά. Μπορούμε να δίνουμε αξία σε αυτό που κάνουμε και να αντλούμε ευχαρίστηση από αυτό. 

Όποτε νιώσουμε ότι βαριόμαστε να σκεφτόμαστε τα θετικά που μπορούμε να αποκομίσουμε από αυτό που κάνουμε.

Επίσης, όταν αισθανόμαστε ότι έχουμε ελάχιστο ελεύθερο χρόνο τότε μπορούμε να βρούμε δραστηριότητες που θα μας κάνουν να αναμένουμε έστω και αυτόν τον ελάχιστο χρόνο.

Αυτές οι λίγες ώρες ανάπαυσης θα είναι το «φάρμακο» της κουραστικής μέρας μας, θα τις περιμένουμε πως και πως για να αντλήσουμε ευχαρίστηση.

Αυτό που θα κάνουμε δεν χρειάζεται να είναι κάτι ξεχωριστό για να αρέσει στους άλλους. Θα είναι κάτι για τον εαυτό μας, κάτι που θα μας γαληνεύει και θα μας ξεκουράζει από τη ρουτίνα της δουλειάς, από τις υποχρεώσεις.




Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής Γιάννης Ξηντάρας, xidaras.gr
Ο Γιάννης Ξηντάρας είναι Ψυχολόγος στην Αγία Παρασκευή, απόφοιτος Πανεπιστημίου Αθηνών και Strathclyde University. Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και της Ελληνικής Προσωποκεντρικής και Βιωματικής Εταιρείας, επιστημονικός υπεύθυνος στο Κέντρο Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υποστήριξης «Επαφή».
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Mια ευτυχισμένη γυναίκα...!!!!

Η μαμά μου είχε πολλά προβλήματα. Δεν κοιμόταν και ήταν εξαντλημένη. Ήταν ευερέθιστη, γκρινιάρα και πικραμένη. Ήταν πάντα άρρωστη, μέχρι που μια μέρα, ξαφνικά, άλλαξε.

Η κατάσταση ήταν ίδια, αλλά η μαμά ήταν διαφορετική.

Μια μέρα ο μπαμπάς μου της είπε:

- Τρεις μήνες ψάχνω για δουλειά και δεν έχω βρει τίποτα, θα πιω μερικές μπύρες με φίλους.

Η μαμά μου απάντησε:

- Είναι εντάξει.

Ο αδελφός μου της είπε:

- Μαμά, δεν τα πάω καλά σε όλα τα θέματα του Πανεπιστημίου...

Η μαμά μου απάντησε:

- Εντάξει, θα προσπαθήσεις να περάσεις και αν δεν τα καταφέρεις θα επαναλάβεις το εξάμηνο, αλλά θα πληρώσεις τα δίδακτρα.

Η αδελφή μου της είπε:

- Μαμά, χτύπησα το αυτοκίνητο.

Η μαμά μου απάντησε:

- Εντάξει κόρη μου, πήγαινέ το στο εργαστήριο, βρες πώς θα το πληρώσεις και ενώ το φτιάχνουν, πήγαινε με λεωφορείο ή μετρό.

Η νύφη της είπε:

- Πεθερά, έρχομαι να περάσω μερικούς μήνες μαζί σας.

Η μαμά μου απάντησε:

- Εντάξει, εγκατασταθείτε στον καναπέ του σαλονιού και ψάξτε για κουβέρτες στην ντουλάπα.

Όλοι εμείς στο σπίτι μαζευτήκαμε ανήσυχοι να δούμε γιατι αντιδρά έτσι η μαμά.

Υποψιαζόμασταν ότι είχε πάει στο γιατρό και ότι της συνταγογραφούσε χάπια ′′ Δεν δίνω δεκάρα για 1000 mg."

Πιθανότατα θα έπινε και υπερβολική δόση.

Προτείναμε στη συνέχεια να κάνουμε μια ′′ παρέμβαση ′′ στη μητέρα μου για να την αφαιρέσουμε από κάθε πιθανή εξάρτηση που είχε για την αντιρευματική αγωγή.

Αλλά προς έκπληξη μας αυτή μας εξήγησε:

′′ Μου πήρε πολύ καιρό να συνειδητοποιήσω ότι κάθε άτομο είναι υπεύθυνο για τη ζωή του, μου πήρε χρόνια να ανακαλύψω ότι η αγωνία μου, η κατάθλιψη μου, το θάρρος μου, η αϋπνία μου και το άγχος μου, δεν έλυσαν τα προβλήματά σας αλλά επιδεινώσαν τα δικά μου.

Δεν είμαι υπεύθυνη για τις πράξεις των άλλων, αλλά είμαι υπεύθυνη για τις αντιδράσεις που εκφράζω για αυτό.

Ως εκ τούτου, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το καθήκον μου προς τον εαυτό μου είναι να παραμείνω ήρεμη και να αφήσω τον καθένα ξεχωριστά να λύσει ό, τι του αντιστοιχεί.

Έχω παρακολουθήσει μαθήματα γιόγκα, διαλογισμό, θαύματα, ανθρώπινη ανάπτυξη, ψυχική υγιεινή, δόνηση και νευρογλωσσολογικό προγραμματισμό, και σε όλα αυτά, βρήκα έναν κοινό παρονομαστή: τελικά όλα οδηγούν στο ίδιο σημείο.

Και, είναι ότι μπορώ μόνο να παρεμβαίνω στον εαυτό μου, εσείς έχετε όλους τους απαραίτητους πόρους για να λύσετε τις ζωές σας.

Μπορώ να σου δώσω τη συμβουλή μου μόνο αν μου το ζητήσεις και εξαρτάται από εσένα να την ακολουθήσεις ή όχι.

Έτσι, από εδώ και πέρα, παύω να είμαι: το δοχείο των ευθυνών σου, ο σάκος της ενοχής σου, η πλύστρα των τύψεων σου, ο συνήγορος των λαθών σου, ο τοίχος των εγκώμιων σου, ο θεματοφύλακας των καθηκόντων σου, ποιος πρέπει να λύσει τα προβλήματά σου ή να περισσεύει ένα λάστιχο κάθε φορά για να εκπληρώσεις τις ευθύνες σου.

Από εδώ και στο εξής, δηλώνω όλους τους ανεξάρτητους και αυτάρκεις ενήλικες.

Όλοι στο σπίτι της μαμάς έμειναν άφωνοι.

Από εκείνη την ημέρα, η οικογένεια άρχισε να λειτουργεί καλύτερα, γιατί όλοι στο σπίτι γνωρίζουν ακριβώς τι είναι αυτό που πρέπει να κάνουν.




Συγγραφέας:
ΜΙΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ!!
Μετάφραση: Μάρα Ζαχαριάδου

Μοίρα, είναι το σύνολο ανοησιών που κάνουν οι άνθρωποι – Σοπενχάουερ…!!!!

Από τα μικροπράγματα καταλαβαίνουμε καλύτερα τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου. Γιατί στα μεγάλα είναι πιο προσεκτικός και κρύβεται.

Κάθε κοινωνική συναναστροφή απαιτεί αμοιβαία προσαρμογή και διάθεση, γι’ αυτό όσο πιο μεγάλη τόσο και πιο ανούσια. Εντελώς ο εαυτός του μπορεί να είναι κανείς μόνο εφόσον μένει μόνος του. Μόνο τότε είναι ελεύθερος.

Εκείνο που οι άνθρωποι ονομάζουν μοίρα, στην ουσία είναι ένα σύνολο ανοησιών που έκαναν.

Οι παλιάνθρωποι είναι πάντοτε κοινωνικοί και μάλιστα όταν ένας άνθρωπος έχει μέσα του μια στάλα ευγένεια, δεν βρίσκει μεγάλη ευχαρίστηση στη συντροφιά των άλλων.

Ο γιατρός βλέπει τον άνθρωπο σε όλη του την αδυναμία. Ο δικηγόρος σε όλη του την κακία. Και ο θεολόγος σε όλη του τη βλακεία.

Το ταλέντο πετυχαίνει έναν στόχο που κανένας άλλος δεν μπορεί να πετύχει. Η ιδιοφυΐα πετυχαίνει έναν στόχο που κανένας άλλος δεν μπορεί να δει.

Κάθε αλήθεια περνάει από τρία στάδια. Πρώτα γελοιοποιείται. Μετά βρίσκει σφοδρή αντίθεση. Και στο τέλος θεωρείται αυτονόητη.

Οι θρησκείες είναι σαν τις πυγολαμπίδες. Για να λάμψουν πρέπει να υπάρχει σκοτάδι.

Tιμή είναι η εξωτερική συνείδηση. Συνείδηση είναι η εσωτερική τιμή.

Η έγνοια της μετριότητας είναι πώς θα σκοτώσει τον χρόνο. Ο σοφός προσπαθεί να εκμεταλλευτεί κάθε δευτερόλεπτο.

Κάθε άνθρωπος θεωρεί τα όρια του δικού του οπτικού πεδίου σαν τα όρια του κόσμου.

Το γενικότερο δίδαγμα της ιστορίας είναι: τα ίδια, με διαφορετικό τρόπο. Όποιος έχει διαβάσει Ηρόδοτο έχει διαβάσει σχεδόν όλη την ιστορία. Οι άνθρωποι χρειάζονται κάποια εξωτερική απασχόληση, επειδή είναι αδρανείς εσωτερικά.

Η ζωή είναι ένα εκκρεμές που κινείται μεταξύ πόνου και απελπισίας. Δύο είναι οι εχθροί της ανθρώπινης ευτυχίας: πόνος και ανία.

Η μεγαλοφυΐα στην καθημερινή ζωή είναι τόσο χρήσιμη όσο ένα αστρονομικό τηλεσκόπιο στο θέατρο.

Όσο πιο περιορισμένος είναι ο ορίζοντας και ο κύκλος της δραστηριότητας και των επαφών μας, τόσο πιο ευτυχισμένοι είμαστε. Γιατί με το άνοιγμα του ορίζοντα πολλαπλασιάζονται και μεγεθύνονται οι έγνοιες, οι επιθυμίες, ο τρόμος.

Οι δημοσιογράφοι είναι σαν τα σκυλιά. Οποτεδήποτε κάτι κινείται, αρχίζουν να γαβγίζουν.

Το μίσος πηγάζει από την καρδιά, η περιφρόνηση, από το κεφάλι.

Το πρωινό είναι η νεότητα της ημέρας. Είναι χαρούμενο, φρέσκο και εύκολο. Μην το χαραμίζετε ξυπνώντας αργά.

Η μη-ύπαρξη μετά τον θάνατο δεν μπορεί να είναι διαφορετική από αυτήν πριν τη γέννηση.

Η ζωή είναι ένα τεράστιο θέατρο, όπου παίζεται η ίδια τραγωδία με διαφορετικούς τίτλους.

Η υψηλή νοημοσύνη τείνει να κάνει έναν άνθρωπο αντικοινωνικό.

Η ζωή είναι άθλιο πράγμα. Αποφάσισα να περάσω τη ζωή μου σκεπτόμενος αυτό ακριβώς.

Για να μπορέσει κανείς να πορευτεί στη ζωή, καλό είναι να εφοδιαστεί με μεγάλα αποθέματα προνοητικότητας και επιείκειας. Με τα πρώτα θα φυλαχτεί από ζημιές και απώλειες και με τα δεύτερα από τσακωμούς και προστριβές.

Είτε πρόκειται για μουσική είτε για φιλοσοφία είτε για ζωγραφική ή ποίηση, το έργο μιας μεγαλοφυΐας δεν είναι κάτι προς χρήση. Ο χαρακτηρισμός του ανώφελου σημαδεύει τα έργα της μεγαλοφυΐας.

Το βασικό ελάττωμα του γυναικείου χαρακτήρα είναι ότι δεν έχει αίσθημα δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν τριαντάφυλλα χωρίς αγκάθια, υπάρχουν όμως αγκάθια χωρίς τριαντάφυλλα.

Στη σημερινή μονογαμική μας κοινωνία, γάμος σημαίνει να μειώνεις στο μισό τα δικαιώματά σου και να διπλασιάζεις τις υποχρεώσεις σου.

Η ζωή δεν είναι ποτέ ωραία, μόνο κάποιες εικόνες της ζωής είναι όμορφες.

Η φήμη είναι κάτι που πρέπει να κερδηθεί. Η τιμή είναι κάτι που απλά δεν πρέπει να χαθεί.

Με τα γνωμικά επιδεικνύει κανείς την παιδεία του θυσιάζοντας την πρωτοτυπία του.

Ο άνθρωπος μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, αλλά δεν μπορεί να θέλει ό,τι κάνει, πόσο μάλλον ό,τι θέλει.

Η ισχυρογνωμοσύνη είναι το αποτέλεσμα της προσπάθειας της θέλησης να υποκαταστήσει δια της βίας τη νοημοσύνη.

Οι γιατροί έχουν δύο διαφορετικούς γραφικούς χαρακτήρες: έναν τρομερά δυσανάγνωστο για τις συνταγές και έναν καθαρό και ευανάγνωστο για τους λογαριασμούς τους.

Η ζωή είναι μια επιχείρηση που δεν καλύπτει τα έξοδά της.

Οι ανώτεροι άνθρωποι είναι όπως οι αετοί που χτίζουν τις φωλιές τους ψηλά, σε απρόσιτα σημεία.

Arthur Schopenhauer, 1788-1860
Γερμανός φιλόσοφος

Χαρακτηριστικά στοιχεία της σκέψης του υπήρξαν ο κυνισμός, η αθεΐα και ο πεσιμισμός.

Στο σημαντικότερο έργο του, Ο Κόσμος ως Βούληση και ως Παράσταση, αποδίδει στη Βούληση το ρόλο του βασικού κινήτρου των ανθρώπων. Πίστευε ότι οι συναισθηματικές, σωματικές και σεξουαλικές επιθυμίες δεν μπορούν ποτέ να εκπληρωθούν και γι' αυτό υποστήριζε ένα τρόπο ζωής που απέρριπτε τις ανθρώπινες επιθυμίες.

Οι απόψεις του για το κίνητρο και την επιθυμία, και ο αφοριστικός τρόπος γραφής του επηρέασαν πολλούς σημαντικούς ανθρώπους του πνεύματος όπως ο Νίτσε, ο Βάγκνερ, ο Βιτγκενστάιν, ο Αϊνστάιν, ο Φρόυντ, ο Χορέ Λούις Μπόρχες και άλλοι.




via  pointfromview
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ
https://revealedtheninthwave.blogspot.com

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Μη χαλιέσαι για ό,τι δεν έγινε. Ίσως δεν έπρεπε να γίνει…!!!!

Μπορεί να σου φαίνεται πολύ απαισιόδοξη σαν σκέψη, αλλά κάποιες φορές μπορεί να είναι βοηθητική και να μπορέσεις έτσι να πας παρακάτω.

Να ξεκολλήσεις από τελειωμένες ή ιδιαίτερα προβληματικές καταστάσεις. Σταματά να επιμένεις σε ότι σε χαλάει, σε ότι σε κρατά σε μια βαλτώδη κατάσταση και δεν σ’ αφήνει να προχωρήσεις.

Μήπως ήρθε ο καιρός να το πάρεις απόφαση; Γιατί συνεχίζεις να παιδεύεσαι μέσα σε μια αμφίβολη κατάσταση; Μήπως προσπαθείς περισσότερο από όσο πρέπει; 

Αφού δεν έγινε μάλλον δεν θα γίνει. Καλή η αισιοδοξία και οι ελπίδες, όμως, για λίγο, όχι για πάντα. Η ελπίδα δεν θα σε πάει παρακάτω, δεν θα σου δώσει ευτυχισμένες στιγμές. Καλή η αναμονή, αλλά όχι για πολύ.

Μήπως έφτασε η στιγμή που θα πρέπει επιτέλους να καταλάβεις ότι αυτό που δεν έγινε και μπορεί να είναι αυτό στο οποίο έχεις επενδύσει αρκετά, έχεις χτίσει προσδοκίες και όνειρα τελικά δεν πρόκειται να συμβεί; 

Μέχρι εκεί μπορούσε να φτάσει, δεν θα γίνει ποτέ, όπως το είχες ονειρευτεί. Δεν έγινε και ίσως δεν έπρεπε να γίνει. Ίσως δεν ήταν να γίνει. Μπορεί να μην μπορούσε να γίνει. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, θυμήσου ότι το αποτέλεσμα μετράει.

Δεν έγινε γιατί δεν έπρεπε να γίνει. Ίσως για μια φορά στη ζωή σου θα ήταν καλό να μείνεις σε αυτό, να κάνεις τη σκέψη αυτή την πραγματικότητά σου, την πιο αληθινή πεποίθησή σου κι αυτό θα σε βοηθήσει να δεις τα πράγματα πιο καθαρά, πιο αντικειμενικά, λιγότερο συναισθηματικά. 

Κάποιες φορές χρειάζεται. Όταν βλέπεις ότι για καιρό έχεις μείνει σε μια κατάσταση που περισσότερο σου δημιουργεί αρνητικά παρά θετικά συναισθήματα, που περισσότερο σου δίνει στεναχώρια και λύπη παρά σε γεμίζει και σου δίνει στιγμές ευτυχίας, παρ’ το απόφαση ότι μάλλον δεν έπρεπε ή καλύτερα δεν μπορούσε να γίνει.

Πάντως, το σίγουρο είναι ότι δεν αξίζει να βάζεις τον εαυτό σου διαρκώς σε μια κατάσταση έντασης και αρνητικών συναισθημάτων για κάτι που δεν προχωρά, που δεν είναι εδώ για σένα, που δεν είναι όπως θα ήθελες να είναι (και μιλάμε για το πώς εσύ θα ήθελες να είναι, όχι πώς ιδανικά θα ήθελες να είναι- έχει διαφορά). Ό,τι δεν έγινε, δεν έπρεπε να γίνει ή τουλάχιστον δεν αξίζει να χαλιέσαι μέχρι να γίνει…




Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Πώς να κολλήσεις με υγιεινές συνήθειες…!!!!

Το να υιοθετήσει κανείς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, μπορεί να αποδειχθεί αρκετά δύσκολο. Οι απαιτήσεις της καθημερινότητας, οι γρήγοροι ρυθμοί, το άγχος, συχνά έχουν ως αποτέλεσμα να παραμελούμε τον εαυτό μας και να μην αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες του. 

Ωστόσο, ποτέ δεν είναι αργά να αντικαταστήσουμε τις κακές μας συνήθειες με ένα πιο υγιές lifestyle. Το πρώτο, και πιο σημαντικό βήμα, είναι να το θέλουμε ειλικρινά και να είμαστε πρόθυμοι να πασχίσουμε για να το καταφέρουμε.

Ειδικά στη σημερινή εποχή, οι επικρατούσες συνθήκες, με την πανδημία να εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για όλους μας, απαιτούν από εμάς να προσέχουμε την υγεία μας όσο περισσότερο μπορούμε. 

Αυτό όμως δεν πρέπει να περιοριστεί αποκλειστικά στη χρήση μάσκας και αντισηπτικού, αλλά χρειάζεται μία πιο ολιστική αντιμετώπιση. 

Χρειάζεται να φροντίσουμε για την ψυχική και σωματική μας ευεξία (well-being) και να αναγάγουμε τον υγιεινό τρόπο ζωής σε έξη, συνήθεια δηλαδή, όπως έλεγε ο Αριστοτέλης. Πώς θα το πετύχουμε λοιπόν αυτό;

Αρχικά, αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης μας και τυχόν δυσλειτουργικά γνωστικά σχήματα που μας κάνουν να νομίζουμε ότι η υγεία δεν υπόκειται στον έλεγχο μας, ότι είναι θέμα των γιατρών και ότι “αν είναι να τύχει, θα σου τύχει”.

Μέγα λάθος. Οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι η υγεία μας είναι δική μας ευθύνη κι όπως ακριβώς μπορούμε να συμβάλουμε στην επιδείνωσή της, έτσι μπορούμε και να τη βελτιώσουμε.

Εάν το αναγνωρίσουμε αυτό, έχουμε ήδη κάνει ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση και πλέον το να αλλάξουμε συνήθειες παύει να μοιάζει τόσο ουτοπικό.

Αυτό που κρίνεται εξίσου σημαντικό στον αγώνα μας για την υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών, είναι το κίνητρο, το οποίο μπορεί να πάρει είτε τη μορφή στόχου, είτε τη μορφή ανταμοιβής. 

Ως γνωστόν, όταν θέτεις κάποιον στόχο και θέλεις να τον κατακτήσεις, γίνεται πολύ πιο εύκολη η όλη προσπάθεια. 

Για παράδειγμα, θέλεις να αδυνατίσεις, για να μπορέσεις να ξαναφορέσεις το αγαπημένο σου φόρεμα ή θες να κοιμάσαι περισσότερο για να μπορείς να αποδίδεις καλύτερα στη δουλειά σου. 

Κάθε στόχος, όσο μικρός κι αν είναι φαινομενικά, έχει σημαντικό αντίκτυπο, αρκεί να είναι εφικτός και βραχυπρόθεσμος. Αν θέσεις κάποιον άπιαστο στόχο και δεν τα καταφέρεις, η ματαίωση που θα επέλθει, πιθανώς να έχει συντριπτικές επιπτώσεις για την ψυχολογία σου και να σε ωθήσει στην εγκατάλειψη της προσπάθειας. 

Ακόμη, εκτός από τους στόχους, οι ανταμοιβές που επιλέγεις για την υγιεινή συμπεριφορά, απελευθερώνουν ντοπαμίνη, γεγονός που καθιστά πιο πιθανό ότι θα επαναλάβεις τη συμπεριφορά για να πάρεις την ανταμοιβή. 

Για παράδειγμα, εάν θέλεις να γυμνάζεσαι περισσότερο αλλά μισείς το γυμναστήριο, θα πρέπει να συνδυάσεις την όλη διαδικασία μ’ένα ευχάριστο γεγονός, όπως να πηγαίνεις με έναν φίλο ή φίλη.

Αφού έχεις ορίσει τα κίνητρα και τους στόχους που θέλεις να επιτύχεις, πρέπει να προσαρμόσεις το περιβάλλον σου με τέτοιο τρόπο ώστε να διευκολύνεις την προσπάθεια σου. 

Αυτό σημαίνει πως πρέπει να ρυθμίσεις όλους εκείνους τους εξωγενείς παράγοντες που ίσως σε κάνουν να αποκλίνεις από τον στόχο σου. Για παράδειγμα, εάν θέλεις να τρως πιο υγιεινά, πρέπει να σταματήσεις να πηγαίνεις σε εστιατόρια που προσφέρουν junk food. 

Το περιβάλλον ωστόσο, δεν αναφέρεται μόνο στον χώρο όπου βρίσκεσαι αλλά και στον κοινωνικό σου περίγυρο. 

Ένα υποστηρικτικό δίκτυο φίλων που σε ενθαρρύνουν, μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ, ενώ από την άλλη άνθρωποι οι οποίοι εκπέμπουν τοξικότητα, προσπαθούν να υποτιμήσουν την προσπάθεια σου ή αναλώνονται οι ίδιοι σε κακές συνήθειες και προσπαθούν να σε επηρεάσουν, θα δυσχεράνουν την προσπάθεια σου.

Τέλος, πρέπει να θυμάσαι το εξής ρητό: “Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως.” Ο καλύτερος τρόπος για να κατακτήσεις μία συμπεριφορά είναι να την επαναλαμβάνεις αδιαλείπτως και με τρόπο συστηματικό. Δηλαδή, αν θες να κοιμάσαι πιο νωρίς, δεν αρκεί να πας νωρίς για ύπνο μόνο μια φορά. 

Πρέπει κάθε μέρα να πηγαίνεις για ύπνο την ίδια ώρα, έως ότου ο οργανισμός σου συνηθίσει. Μάλιστα, για την πλήρη υιοθέτηση της συμπεριφοράς μπορεί να περάσει μέχρι και μία περίοδος 9 μηνών. 

Το παν είναι να μην απογοητευόμαστε και να συνεχίζουμε να επαναλαμβάνουμε τη συμπεριφορά όσο χρειαστεί.

Επομένως, η αλλαγή του τρόπου ζωή μας είναι κάτι το εφικτό. Πάνω απ’όλα χρειάζεται η πρόθεση, η οποία ωστόσο δεν είναι επαρκής από μόνη της. Θέλει μεθοδικότητα και πρόγραμμα, καθώς επίσης και πίστη στον εαυτό μας ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μόνο έτσι θα επέλθει ουσιαστική και μόνιμη αλλαγή.




ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022

Πως ο φόβος μας προστατεύει…!!!!

Αρχικά θα πρέπει να αναφέρουμε ότι υπάρχει διάκριση μεταξύ φόβου και άγχους.

Ο φόβος είναι ένα συναίσθημα, όπως η χαρά, η λύπη κλπ. Το άγχος είναι μία κατάσταση όπου το μυαλό μας βρίσκεται το ίδιο, και θέτει τον οργανισμό μας, σε μία κατάσταση ''συναγερμού'' και ετοιμότητας αντίδρασης, σε οτιδήποτε αυτό θεωρεί ως απειλή.

Επομένως το άγχος είναι μία λέξη που χρησιμοποιούμε για να περιγράψουμε μία κατάσταση, η οποία περιλαμβάνει και συναισθήματα όπως ο φόβος, αναφέρεται όμως σε μία γενικότερη κατάσταση του οργανισμού.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο μπορούμε για παράδειγμα να πούμε ότι όταν νιώθουμε άγχος για τις πανελλήνιες εξετάσεις που πρόκειται να δώσουμε, υπάρχει ''στο κέντρο αυτού του άγχους'', το συναίσθημα του φόβου. 

Στο συγκεκριμένο παράδειγμα, το συναίσθημα του φόβου δημιουργείται από σκέψεις που κάνουμε γύρω από το συγκεκριμένο θέμα.

Σκεφτόμαστε π.χ ότι αν δεν πετύχουμε στις εξετάσεις, θα απογοητεύσουμε τους δικούς μας ανθρώπους, ή τουλάχιστον έτσι νομίζουμε. Η σκέψη αυτή είναι ικανή να ''δημιουργήσει'' το συναίσθημα του φόβου και επομένως να μας βάλει σε μία κατάσταση διαρκούς άγχους.

''Υπεύθυνος'' για τα συναισθήματα που νιώθουμε είναι ο λεγόμενος συναισθηματικός εγκέφαλος.

Όπως έχουμε αναφέρει σε σχετικά άρθρα, αποσκοπεί στο να μας προστατεύσει από μία άμεση ή έμμεση απειλή, γι αυτό και αντιδρά πρώτος όταν βρεθούμε σε κίνδυνο, π.χ μπροστά σε ένα επικίνδυνο ζώο. Το συναίσθημα του φόβου λοιπόν, όσο περίεργο κι αν φαίνεται, σκοπό έχει να μας προστατέψει.

Να ''ενεργοποιήσει'' την κατάσταση του άγχους, ώστε να είμαστε σε ετοιμότητα να ''παλέψουμε'' ή να ''τρέξουμε'' μακριά από τον κίνδυνο που μας απειλεί.

Ένας τρόπος λοιπόν που δημιουργούνται τα συναισθήματα που νιώθουμε, είναι από τις σκέψεις που κάνουμε (τότε λέμε ότι δημιουργήθηκαν από εσωτερικές καταστάσεις) πχ. σκέφτομαι ότι θα βγω σήμερα με έναν παλιό μου συμμαθητή και νιώθω χαρά.

Τα συναισθήματα με τη σειρά τους επηρεάζουν τις σκέψεις που κάνουμε, σε έναν συνεχή κύκλο. Έτσι, επειδή νιώθω χαρά λόγω του παραπάνω γεγονότος, σκέφτομαι πιο αισιόδοξα και ‘βλέπω’ με λιγότερο άγχος εκείνη τη στιγμή τα προβλήματα στον εργασιακό μου χώρο.

Αν η συναισθηματική μου διάθεση ήταν μελαγχολική, τα ίδια προβλήματα μπορεί σε άλλη στιγμή να τα ''έβλεπα'' ως ανυπέρβλητα και το άγχος που ένιωθα να ήταν ιδιαίτερα μεγάλο. Το ίδιο ισχύει και για το συναίσθημα του φόβου. 

Η ένταση του φόβου που θα νιώσουμε εξαρτάται από το αν θα μπορέσουμε να ''επιβάλλουμε'' τη λογική μας σκέψη και να τον σταματήσουμε ή έστω να τον ελέγξουμε.

Βιολογικά, αυτό μπορούμε να το κάνουμε μια και ο λογικός μας εγκέφαλος, συνεργάτης του συναισθηματικού, είναι πολύ ‘ισχυρός’ και μπορεί να ''επιβληθεί'' και να ''τιθασεύσει'' συναισθήματα όπως ο φόβος. Αυτό βεβαίως δεν μπορούμε εύκολα να το κάνουμε από μόνοι μας.

Αντιθέτως, μέσα από την επαφή με τον ψυχολόγο, το μυαλό μας ''μαθαίνει'' να αναγνωρίζει πώς λειτουργούν οι εγκεφαλικές λειτουργίες της σκέψης και των συναισθημάτων και πώς αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, καθώς και πώς ο ίδιος ο άνθρωπος μέσα από μία ''εκπαίδευση'' μπορεί να επηρεάζει σε τεράστιο βαθμό την αλληλεπίδραση αυτή.

Τα συναισθήματα που νιώθουμε πολύ συχνά δημιουργούνται από εξωτερικά ερεθίσματα που δεχόμαστε, π.χ. αντιλαμβανόμαστε στο εργασιακό μας κλίμα, ότι υπάρχει κίνδυνος απόλυσής μας και νιώθουμε φόβο. 

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τονίσουμε ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε τι συναισθήματα θα νιώσουμε, δεν είμαστε ρομπότ για να ρυθμίζουμε συνεχώς τη σκέψη μας, ούτε μπορούμε να ασκήσουμε έλεγχο στα εξωτερικά ερεθίσματα και να τα κάνουμε να μη συμβούν.

Αυτό όμως που μπορεί να ελέγξει και να ρυθμίσει ο εγκέφαλός μας είναι το πόσο θα διαρκέσει ένα συναίσθημα. Είναι ένας πανίσχυρος υπολογιστής που συνεχώς μαθαίνει, δεν είναι δυνατόν όμως συχνά από μόνος του να ''ανακαλύψει'' τις δεξιότητες που διαθέτει από μόνος του.

Θα ήταν σαν ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής που αγοράσαμε, να μπορεί να ανακαλύψει από μόνος του όλα τα πιθανά προγράμματα που θα χρειαστεί καθώς και αυτά που θα θέλαμε εμείς, και να τα ''εγκαταστήσει από μόνος του''. 

Για τον λόγο αυτό λέμε ότι η αυτοανάλυση που μπορεί να κάνουμε στον εαυτό μας συχνά δεν είναι σωστή, μια και επηρεάζεται από κίνητρα, επιθυμίες μας, μηχανισμούς κ.λ.π που ασυνείδητα τοποθετεί το μυαλό μας στον εαυτό μας.

Κατ΄ αυτόν τον τρόπο πολύ συχνά, νιώθουμε φόβο για καταστάσεις ή αντικείμενα που φαινομενικά μας φαίνεται αδιανόητο γιατί μας φοβίζουν. Αυτό να σημαίνει ότι για κάθε άνθρωπο ισχύει πάντα η ίδια ερμηνεία. 

Πολύ συχνά το μυαλό μας χρησιμοποιεί το μηχανισμό της μετάθεσης του φόβου από κάτι που πραγματικά φοβόμαστε, σε κάποιο άλλο ''αντικείμενο'' το οποίο είναι πιο ορατό και αντιμετωπίσιμο.

Έτσι για παράδειγμα, μπορεί να είμαστε αγχωμένοι για τη δουλειά μας, χωρίς καν να το έχουμε συνειδητοποιήσει, αλλά κάποια στιγμή, να αρχίσουμε να φοβόμαστε για την υγεία μας και να τρέχουμε για εξετάσεις δίνοντας σημασία στο παραμικρό οργανικό σύμπτωμα.

Έτσι μεταθέτουμε τον φόβο στο θέμα της υγείας μας. Σε ένα αντικείμενο δηλαδή που ασυνείδητα το μυαλό μας θεωρεί ότι είναι πιο ''χειροπιαστό'' να επηρεάσει, απ’ ότι το θέμα της εργασίας. Οι ιατρικές εξετάσεις εξαρτάται από εμάς το να τις κάνουμε και να προλάβουμε κάτι, στη δουλειά μας δεν μπορούμε να πούμε στον διευθυντή μας να μην μας απολύσει.

Θα ήταν σημαντικό στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ένα ενδεικτικό παράδειγμα για το πώς η ηθική μας, ‘αποθηκευμένη’ σε μεγάλο βαθμό στο ασυνείδητό μας, μπορεί να μας δημιουργήσει το συναίσθημα του φόβου και την κατάσταση του άγχους.

Τρανταχτό παράδειγμα είναι η οικονομική κρίση που βιώνει η Ελλάδα το 2010 και η αδυναμία πολλών ανθρώπων να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. 

Οι άνθρωποι που έχουν μεγαλώσει σε ένα οικογενειακό περιβάλλον όπου έμαθαν σε αυτό το οικογενειακό περιβάλλον ότι η συνέπεια αυτή είναι μία σημαντικότατη αξία, βιώνουν φόβο και άγχος, καθώς νιώθουν ότι η εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους ως ‘αξιοπρεπείς’, απειλείται να καταρρεύσει.

Προκύπτει δηλαδή μία σύγκρουση μεταξύ της ηθικής αξίας η οποία είναι ''αποθηκευμένη'' στο μυαλό μας και η οποία μόνο με ειδικό μπορεί να τροποποιηθεί, και της πραγματικότητας, που είναι η αδυναμία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Στην παρούσα περίπτωση, ο φόβος αφορά την απειλή κατάρρευσης μιας θεμελιώδους αξίας, όπως αυτή έχει αποθηκευτεί στο μυαλό μας και έχει γίνει πια παγιωμένος τρόπος σκέψης , τον οποίο το άτομο, δεν μπορεί να τροποποιήσει, χωρίς μάλιστα την εκτίμηση ενός ειδικού, μπορεί να μην την έχει ούτε συνειδητοποιήσει.

Επιπλέον, το ανθρώπινο μυαλό διαθέτει έμφυτους μηχανισμούς που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την κατάσταση του άγχους, θα το λέγαμε πρόχειρα, ‘κρύβοντας’ από το συνειδητό μας αυτό που πραγματικά μας φοβίζει, με τη ‘δημιουργία’ κάποιου νέου φόβου, π.χ φόβο για την υγεία μας.

Ένα άλλο πολύ συχνό παράδειγμα είναι ότι πολλές φορές η αυστηρής ηθικής σεξουαλική ανατροφή από τους γονείς μπορεί για παράδειγμα να δημιουργήσει ενοχές για την σεξουαλική επαφή, οι οποίες μπορεί να είναι εμφανείς σωματικά, πχ....

πόνοι κατά τη σεξουαλική επαφή, παρ’ όλα αυτά, η αιτία των πόνων να παραμένει ‘καλά κρυμμένη’ από το συνειδητό μας. Έτσι μπορεί να δημιουργηθεί φόβος ή και αποφυγή της σεξουαλικής επαφής. 

Για τον λόγο αυτό, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με ελαφρότητα τέτοιοι φόβοι, προσπαθώντας το άτομο να τους ξεπεράσει μόνο του.

Η άγνοια δυστυχώς για την επιστήμη της ψυχολογίας, έχει κάνει τους ανθρώπους συχνά να νιώθουν ως αδύναμοι χαρακτήρες, αν δεν ''παλέψουν'' κάτι μόνοι τους. 

Θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε την προσπάθεια αυτή με έναν άνθρωπο που επειδή τον πονάει το στομάχι του, προσπαθεί να κάνει μόνος του γαστροσκόπηση, ενώ πιθανά η γνώμη του γαστρεντερολόγου θα ήταν ότι δεν χρειάζεται αυτός ο τρόπος θεραπείας, ή θα την έκανε σωστά ως ειδικός.

Το μυαλό μας διαθέτει την ικανότητα επίσης να ''εφευρίσκει υποκατάστατα'' για να αντιμετωπίσει προσωρινά διάφορες φοβίες. Έτσι κάποιος μπορεί να αφιερωθεί σε υπερβολικό βαθμό σε κάποιο χόμπι, επειδή φοβάται, λόγω της φοβίας του να βγαίνει συχνά έξω από το σπίτι.

Μπορεί επίσης να μετράει πολλές φορές μέσα στην ημέρα την πίεση του, ενώ το πραγματικό του άγχος προκύπτει από την οικονομική του δυσχέρεια. Είναι αυτονόητο ότι αυτά τα ''υποκατάστατα'' δεν βοηθούν στη μόνιμη αντιμετώπιση και ίαση μιας φοβίας, αλλά τη συντηρούν.

Συμπερασματικά, πρέπει να τονίσουμε ότι το τι σημαίνουν οι φοβίες μας και πώς τις ''χρησιμοποιεί '' το μυαλό μας, ποικίλλει από προσωπικότητα σε προσωπικότητα και δεν πρέπει τα παραδείγματα που αναφέραμε να χρησιμοποιηθούν ως διάγνωση από μη ειδικούς.

Θα ήταν σαν να δίνουμε την ίδια αντιβίωση σε έναν άνθρωπο που έχει παρόμοια συμπτώματα με κάποιον άλλον, χωρίς να τον έχουμε εξετάσει. Στην Ιατρική και στην Ψυχολογία, η λέξη ''παρόμοια'' δεν αρκεί για τη διάγνωση ενός ειδικού. Απαιτείται ως υπεύθυνος επιστήμων να δει σε προσωπική επαφή τον άνθρωπο και να κρίνει.




Νικόλαου Βακόνδιου
Ψυχολόγου
ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Τι είναι το Φως ; Φως και Ζωή...!!!!

Αναρρωτηθήκατε ποτέ γιατί το σύμπαν είναι σκοτεινό;
Το φως που βλέπουν τα μάτια μας είναι το σκοτεινό φως του ήλιου. Ο ήλιος είναι Ύλη που κινείται, και το δοχείο της Ύλης είναι : φωτιά, αέρας, γη, νερό.

Ο Αιθέρας (Νους) όμως το Πέμπτο στοιχείο διαπερνά τα πάντα, ούτε γίνεται αντιληπτός από τα Τέσσερα στοιχεία. (δοχείο της Ύλης).

ΚαταΝόησε τι είναι το Φως και μάθε να το αναγνωρίζεις!
ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ

«Εκείνο το φως», είπε, «είμαι εγώ, ο Νους, ο θεός σου, ο οποίος υπήρχα πριν από την υγρή ουσία που εμφανίστηκε από το σκότος. Κι ο φωτεινός Λόγος που προήλθε από το Νου είναι γιος του θεού».

" Κι ο φωτεινός Λόγος που προήλθε από το Νου είναι γιος του θεού ".

«Κατανόησε λοιπόν το φως και αναγνώρισέ το».

Μιλάμε για ΝΟΗΤΟ ΦΩΣ

– Οὕτω γνῶθι· τὸ ἐν σοὶ βλέπον καὶ ἀκοῦον, λόγος κυρίου,
ὁ δὲ νοῦς πατὴρ θεός. οὐ γὰρ διίστανται ἀπ' ἀλλήλων·
ἕνωσις γὰρ τούτων ἐστὶν ἡ ζωή.

– Εὐχαριστῶ σοι, ἔφην ἔγω.

– ᾿Αλλὰ δὴ νόει τὸ φῶς καὶ γνώριζε τοῦτο.

«αυτό που εντός σου βλέπει και ακούει είναι ο Λόγος του Κυρίου, ενώ ο Νους είναι Θεός-Πατέρας. Δεν στέκουν χώρια ο ένας απ’ τον άλλο, γιατί η ένωσή τους είναι η ζωή».

– ᾿Αλλὰ δὴ νόει τὸ φῶς καὶ γνώριζε τοῦτο.

«Κατανόησε λοιπόν το φως και αναγνώρισέ το».
(κατανόησε και αναγνώρισε το Αγαθό Νοητό Φως, το Νοητό βάθος).
Ειλικρινά τώρα, δεν περιμένω να αφυπνιστούν οι άνθρωποι εδώ στην Γη σε τέτοιον βαθμό ώστε να κατανοήσουν την δομή του σύμπαντος και τον αληθινό εαυτό τους, και να γίνουν δημιουργοί Νόες συνειδητά.

Απλά θα σας πω ότι αυτά τα συναισθήματα που σας οδηγούν είναι η δική σας σκέψη, η οποία δημιουργεί στην σύνθετη Ύλη εδώ στην Γη τις μορφές και τα γεγονότα που θα καθορίσουν το δικό σας πεπρωμένο.

ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΊ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

Και αυτός που θα καθορίσει μια κοινή σκέψη στην ανθρωπότητα θα γίνει ο δημιουργός Νους της δικής τους σκέψης.

Γι'αυτό δεν γουστάρω καθόλου το κοπάδι τους μαζάνθρωπους, τις ανθρώπινες μαϊμούδες, διότι έλκουν πάνω τους και άλλες μαϊμούδες που θα μπορούσαν να γίνουν Άνθρωποι με δικό τους Νου και δική τους Ελεύθερη Επιλογή, με οδηγό το Νου και την καρδιά τους.

Εμένα να σας πω την δική μου αλήθεια δεν μπορεί να με εξουσιάσει κανείς την δική μου σκέψη, διότι ο δικός μου Νους έχει την Νόηση, και η Νόηση εξουσιάζει τα πάντα!

Για να καταλάβετε αν φτάσει οποιοσδήποτε Άνθρωπος στο δικό μου επίπεδο, δεν θα χρειαστεί να με εξουσιάσει, διότι στον δικό μου Ουρανό το Αγαθό είναι ο Κοινός μας Νους, ο οποίος δίνει τα πάντα απλόχερα σε όλους και τίποτα απολύτως δεν ζητά.

Σ'αυτόν τον κόσμο ήρθα για να βοηθήσω κάποιους ανθρώπους οι οποίοι πρέπει να μεταβούν σε ανώτερη νοητική κλίμακα ώστε να μην τους επηρεάσει η μεγάλη αλλαγή που έρχεται.

Ετοιμαστείτε να γίνετε θεοί, διότι είσαστε θεοί, και μπορείτε να γίνετε ότι σκέφτεστε και αισθάνεστε. Γι'αυτό προσέχετε τι σκέφτεστε και τι αισθάνεστε!




morfeas sky
Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΕΝΑΤΟΥ ΚΥΜΑΤΟΣ

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022

Πώς να αλλάξεις την συχνότητα σου και την ζωή σου προς το καλύτερο…!!!!

Έχεις αλήθεια αναλογιστεί πόση ενέργεια ξοδεύεις σε αυτά που δεν σου αρέσουν και σε αυτά που δεν θέλεις; Ενδεχομένως περισσότερη από αυτή που θα ήθελες να προσελκύσεις στη ζωή σου.

Είναι σημαντικό να βρίσκεσαι σε διάθεση ευγνωμοσύνης
Ξεκίνα με δηλώσεις αγάπης, σκέψεις και ενθύμηση συναισθημάτων, από αυτά που σε κάνουν να νιώθεις ευγνωμοσύνη καθημερινά, από αυτά που ήδη έχεις. 

(Το αμάξι σου, το σπίτι σου, το παιδί σου, τους γονείς σου, το κατοικίδιο σου, τα ρούχα σου, τους φίλους σου, την σχέση σου, τα φυτά σου, τον εαυτό σου, τη δουλειά σου.) Τι είναι αυτό που σε κάνει να είσαι καλά κάθε μέρα; Σίγουρα υπάρχουν περισσότερα από ένα.

Ξεκίνα τώρα και γράψε μια λίστα.. «Είμαι ευτυχής και ευγνώμων επειδή…»

Οραματίσου αυτό που θέλεις, νιώσε το συναίσθημα του σαν να το έχεις ήδη, κλείσε τα μάτια και βίωσε την εμπειρία. Επέμεινε σε αυτό, μην απογοητεύεσαι και μην απελπίζεσαι γιατί σε αποπροσανατολίζει απ τον στόχο σου.

Άνοιξε το οπτικό σου πεδίο, το καλό είναι απεριόριστο και φτάνει για όλους μας! Δεν είναι βοηθητικό να είσαι σε ανταγωνισμό ή σε σύγκριση. Κανένας δεν είναι αντίπαλος σου, αλλά ακόμη ένας κρίκος στην αλυσίδα της ζωής. 

Κάθε ένας από εμάς είναι ένα ενεργειακό πεδίο. Το πνεύμα το καθενός μπορεί να γεμίσει ολόκληρο δωμάτιο! Είσαι πηγή ενέργεια, πάντα! Και αυτό είναι αναπόφευκτο, γι αυτό φρόντισε τις δηλώσεις σου και τις σκέψεις σου.

Οι σκέψεις μας είναι αυτές που μας καθορίζουν, οι σκέψεις είναι αυτές που φέρνουν το αποτέλεσμα, δεν είναι δυνατόν να βελτιωθεί η ζωή μου αν δεν βελτιωθούν οι σκέψεις μου. Δεν είναι δυνατόν να αναζητώ μια καλύτερη ζωή, εάν εστιάζω σε αυτά που δεν έχω. Κάθε ΔΕΝ είναι δημιουργία.

Έχεις την δυνατότητα να εστιάζεις στα παλιά, σε εμπειρίες, σε άσχημες καταστάσεις, ή σε αυτά που θέλεις! Όταν εστιάζεις σε αυτό που θέλεις, αυτή η ενέργεια πολλαπλασιάζεται και η άλλη εξαλείφεται. Το αποτέλεσμα πάντα είναι η απόρροια του συλλογισμού σου.

Σαν άνθρωποι είμαστε φτιαγμένοι να μην έχουμε όρια, ποτέ δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο ταβάνι στην εξέλιξη μας και στα θέλω μας, μπορούμε πραγματικά να πετύχουμε ότι ονειρευόμαστε σε τρομερό βαθμό.

Ξεκίνα από αυτή τη στιγμή! Ξεκίνα τώρα, από εδώ που είσαι, δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. 

Οραματίσου αυτά που λαχταράς, εστίασε σε αυτά που έχεις, σε αυτά που θέλεις, φόρτισε τις λέξεις σου με θετικότητα, εσύ έχεις το χαρτί και το στυλό για τη ζωή σου, είσαι ικανός για παραπάνω από αυτά που φαντάζεσαι αυτή τη στιγμή. Ότι έχεις ζήσει , ότι έχεις περάσει μέχρι σήμερα είναι για να προετοιμαστείς γι αυτή τη στιγμή!




Η Πνευματική αποστολή του σκύλου...!!!!

Γνωρίζατε ότι ο σκύλος σας εκτός από το να σας κρατάει συντροφιά, έχει έρθει με μια πνευματική αποστολή να σας στηρίξει στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής σας;

Τα σκυλιά είναι πλάσματα που παρασύρονται από αγάπη, στοργή και φροντίδα. Είναι ειλικρινείς, πιστοί και εξαιρετικά πιστοί. Ναι, είναι ζώα, αλλά έχουν τον τρόπο τους να είναι ένας φίλος που τους δίνει τον τίτλο –“Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου”. 

Αν πιστεύετε σε αυτο, τότε μπορείτε επίσης να πιστέψετε ότι τα σκυλιά μπορούν να είναι άγγελοι που κυκλοφορούν ανάμεσά μας σε μια ειδική αποστολή για την ανθρωπότητα!

Τα σκυλιά είναι συναισθηματικοί θεραπευτές, δεν θα δίσταζαν ποτέ να σε πλησιάσουν, να σε διδάξουν και να σε συνοδεύσουν αν αισθάνεσαι λυπημένος ή αποθαρρυμένος. 

Η αποστολή τους μπορεί να είναι αφιερωμένη σε ένα άτομο ή μια ολόκληρη συλλογικότητα. Πολλά σκυλιά κάνουν εντυπωσιακή δουλειά με έναν άνθρωπο, ή μπορούν να επηρεάσουν μια ολόκληρη ομάδα ανθρώπων ως οικογένεια.

Ο σκύλος, ένα κατοικίδιο σε μια οικογένεια, γίνεται αναπόσπαστος φίλος, αλλά υπάρχουν κάποια μυστικά πίσω από αυτή τη φιλία.

Τα σκυλιά είναι προστάτες άγγελοι που απορροφούν τόσο από εσάς όσο και από τα μέρη που πάλλουν από ανισορροπία. Στη συνέχεια καθαρίζονται με νερό, φυτά και άλλα στοιχεία. Ακόμη θυσιάζονται για σας όταν υπάρχουν κακές ενέργειες που μπορούν να σας επηρεάσουν. 

Ξέρουν ποια είναι η αποστολή τους και δεν διστάζουν να σας προστατεύσουν από όλα. Μερικοί ξαφνικοί θάνατοι σκύλων οφείλονται στις ισχυρές ενέργειες που απορροφούν. Ένας καλός τρόπος για να καθαρίσετε αυτή την κακή ζωική ενέργεια είναι να τους δώσετε πολλή αγάπη και χάδια. Τα χάδια τους δίνουν χαρά.
Τα σκυλιά επιλέγουν πέρα από αυτό που πιστεύετε, εκείνα επιλέγουν εσάς, όχι το αντίθετο! Ακόμη και όταν έχετε την ευκαιρία να “επιλέξετε” ανάμεσα σε πολλά κουτάβια, αυτό που έχει επιλέξει θα σας προσεγγίσει και θα κερδίσει την εμπιστοσύνη και τη στοργή σας να επιλέξετε. Και θα ξέρετε ότι διάλεξατε καλά, αλλά δεν επέλεξατε.

Είναι οι κομιστές της άνευ όρων αγάπης. Τα σκυλιά είναι πιστά. Κάθε μέρα θα σου δείχνουν ταπεινότητα και αγάπη άνευ όρων. Δεν θα νιώσεις ποτέ ότι ο σκύλος σου έχει ξεχάσει, γιατί έρχεται πάντα να σε χαιρετήσει, θα κουνήσει την ουρά της ευτυχίας του για να σε δει, ακόμα κι αν έχουν περάσει μόνο 5 λεπτά από τότε που σε είδε.

Οι άγγελοι των σκύλων μπορούν να δημιουργήσουν έναν τόσο ιδιαίτερο δεσμό που ακόμη και ο θάνατος του ανθρώπου που αγάπησαν περισσότερο μπορεί να τους καταστείλει σε βαθμό που να αφήσουν τον εαυτό τους να πεθάνει. 

Επειδή η αποστολή τους δεν έχει τέλος στον κόσμο, δεν βρίσκουν πλέον νόημα στη ζωή. Υπάρχουν περιπτώσεις που η απώλεια ανθρώπινου φίλου κάνει αυτά τα κατοικίδια ζώα να υποφέρουν από την “αιώνια αναμονή”, την ελπίδα ότι θα επιστρέψει, και αν μάθουν ότι έχει φύγει για πάντα, θα πεθάνουν για να τον συναντήσουν σε ένα άλλο σχέδιο συνείδησης.

Είναι ευαίσθητοι σε κάθε είδους δονήσεις. Συνδέονται με πολύ υψηλές δονήσεις και είναι απίστευτα ευαίσθητες. Είναι σε θέση να αντιληφθούν πολύ περισσότερα από όσα φαντάζεστε. Είναι ενεργειακά ραντάρ, είναι πάντα σε εγρήγορση ακόμα και όταν τα βλέπεις να ξεκουράζονται. 

Έχουν εντυπωσιακή ευαισθησία στην ακοή καθώς και οσμή και όραση. Μπορούν να δουν μέσα από διαστάσεις και πεδιάδες που οι άνθρωποι δεν μπορούν να αντιληφθούν. Αυτός είναι ο λόγος που γίνονται ανήσυχοι και ενοχλούνται από μια παράξενη παρουσία.
Είναι οι τέλειοι συναισθηματικοί θεραπευτές. Σε προσωπικό επίπεδο θα έχουν πάντα γνώση του ιδιοκτήτη τους και της οικογένειας που τους έχει αποδεχτεί. Βεβαιωθείτε ότι όλα είναι πάντα σε αρμονία. Όταν νιώνουν τη θλίψη, κατάθλιψη, χτυποκάρδι ή κάποιο αρνητικό συναίσθημα, αναζητούν τρόπους να βελτιώσουν τη διάθεσή σας. 

Η κίνηση της ουράς τους ακτινοβολεί δονητικά κύματα που εναρμονίζουν το περιβάλλον. Είναι σημάδια αγάπης.

Τα σκυλιά είναι οι καλύτεροι φίλοι, οι καλύτεροι συνεργάτες στη ζωή. Είναι παιχνιδιάρικα και αθώα. Είναι απλά άγγελοι που μπαίνουν σε τέσσερα πόδια και κάνουν τη ζωή σου ευτυχισμένη.




πηγή: άγνωστη
Από inGolden..
https://ingolden.gr

Ιχώρ: Τι είναι και πως εισέρχεται στο σώμα μας…!!!!

27. Υπάρχει συγγένεια ανάμεσα στους ανθρώπους και τους θεούς εφ’ όσον ο άνθρωπος μετέχει του θερμού. 

Γι' αυτό και προνοεί ο θεός για μας (διό και προνοείσθαι τον θεόν ημών). Η ειμαρμένη είναι η αιτία που τα πράγματα είναι έτσι τακτοποιημένα ως σύνολο και ως μέρη (Βλ. Την έννοιαν της Ειμαρμένης στη βιογραφία του Ζήνωνος, βιβλ. Ζ, πααγρ. 149).
Οι ακτίνες του ήλιου εισδύουν δια του αιθέρος είτε ψυχρός είτε πυκνός είναι αυτός….. αποκαλούν δε αυτοί (οι Πυθαγόρειοι) τον αέρα ψυχρόν αιθέρα και την θάλασσα και την πυκνή υγρασία (το υγρόν) πυκνόν (παχύν) αιθέρα. Οι ακτίνες αυτές κατεβαίνουν και στα βάθη (εις τα οένθη δύεσθαι) και γι αυτό ζωοποιούναι πάντα.

28. Είναι δε ζωντανό όν κάθε τι που μετέχει του θερμού. Γι αυτό και τα φυτά, ζωντανά όντα είναι. Δεν έχουν όμως όλα ψυχή. Η οποία είναι απόσπασμα από αιθέρα και θερμόν και ψυχρόν, καθόσον συμμετέχει και ψυχρού αιθέρος. Διαφέρει δε η ψυχή από την ζωή. Γιατί αυτή είναι αθάνατη, εφ’ όσον αθάνατο είναι και κείνο από το οποίο απεσπάσθει.

Τα ζωντανά δημιουργήματα αναπαράγονται το ένα από το άλλο από σπέρμα. Αυτόματη δε γέννησις από την γη είναι αδύνατον να υπάρξει, Είναι δε το σπέρμα σταγόνα από τον εγκέφαλο που περιέχει θερμόν ατμόν. 

Όταν δεν αυτή εισαχθεί στην μήτρα, από μεν τον εγκέφαλον έχουν την προέλευσή τους ο ορός ΙΧΩΡ το υγρό και το αίμα, από τα οποία σχηματίζονται οι σάρκες, τα νεύρα, τα οστά, οι τρίχες και το όλον σώμα. Από δε τον εντός αυτής ατμόν προέρχεται η ψυχή και η αίσθηση.




ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΔΙΟΓΕΝΟΥΣ ΛΑΕΡΤΙΟΥ “ΒΙΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ”
ΒΙΒΛΙΟΝ Η’ 27, 28.
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ
enneaetifotos
https://www.diadrastika.com