Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Δέκα προφανή σημάδια για να αναγνωρίσετε έναν ψεύτη σε χρόνο ντε τέ…!!!!

Πολλές φορές θα συναντήσετε ανθρώπους που συνηθίζουν να λένε ψέματα για να πάρουν αυτό που θέλουν ή για να καλύψουν την αλήθεια. Κάποιες φορές αποκαλύπτονται, αλλά συνήθως όχι.

Αναζητήστε τα ακόλουθα σημάδια για να τους αναγνωρίσετε.

1. Ποτέ δεν έχουν οπτική επαφή μαζί σας
Τα άτομα που λένε ψέματα, ως άνθρωποι, όταν δεν λένε την αλήθεια νιώθουν λίγο ένοχοι μέσα τους και γι αυτό θα νιώθουν άβολα να σας κοιτούν στα μάτια. Φοβούνται πως θα ανακαλύψετε την αλήθεια αν τους κοιτάξετε. Γι αυτό λοιπόν κοιτάξτε τους και παρακολουθήστε το βλέμμα τους.

2. Είναι νευρικοί
Πάντα θα είναι ανήσυχοι στην προσπάθειά τους να καλύψουν κάτι. Ίσως προσπαθήσουν να τελειώσουν γρηγορότερα την συζήτηση. Αν αρχίσουν να κοκκινίζουν ή να ιδρώνουν ή να βηματίζουν γρήγορα, αυτό είναι το στοιχείο σας. Ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψετε την αλήθεια είναι να τους κάνετε τις σωστές ερωτήσεις, κάτι που εν τέλει θα τους «σπάσει».

3. Δείχνουν προβληματισμένοι για κάτι
Οι ψεύτες δεν χαμογελούν πολύ επειδή τις περισσότερες φορές ζουν με φόβο. Έχουν πολλά που βαραίνουν την συνείδηση τους. Αν φαίνεται πως είναι πάντα υπό πίεση ή αν δεν εκφράζουν τα συναισθήματα τους, σημαίνει πως κρύβουν κάτι. Αυτό εν τέλει θα καταλήξει να τους τρώει εσωτερικά και το πρόσωπο τους θα το δείχνει αυτό.

4. Η ιστορία τους δεν έχει μια λογική συνοχή
Αφού πουν το ψέμα τους, εξακολουθείτε να νιώθετε πως κάτι δεν ταιριάζει. Δεν είναι καλοί στο να παραλλάζουν την πραγματικότητα μακροπρόθεσμα. Στο τέλος ξεχνούν το ψέμα που σας είπαν και αλλάζουν την ιστορία, οπότε μπορείτε να το καταλάβετε.

5. Γίνονται αμυντικοί
Αν δεν είχαν τίποτα να κρύψουν, δεν θα θύμωναν για τις ερωτήσεις σας. Ίσως χάσουν την ψυχραιμία τους και αρχίσουν να φωνάζουν επειδή πιστεύουν πως έτσι η συζήτηση θα τελειώσει νωρίτερα. Επίσης το κάνουν αυτό επειδή δεν μπορούν να δώσουν μια λογική εξήγηση για την πράξη τους. Οι ψεύτες εύκολα θυμώνουν. 

Πιθανώς να σφίξουν τις γροθιές τους, να σταυρώσουν τα χέρια τους ή να σας κοιτάξουν θυμωμένα. Το κάνουν αυτό για να ενισχύσουν τον εγωισμό τους. Νομίζουν πως με την άμυνα θα γλιτώσουν.

6. Αλλάζουν θέμα
Αν αναφέρετε κάτι άσχημο που έχουν κάνει θα νιώσουν άβολα και έτσι θα προσπαθήσουν να αλλάξουν το θέμα της συζήτησης. Αν αυτό σας ενοχλεί, μπορούν εύκολα να αλλάξουν το θέμα όσες φορές χρειαστεί ώστε να φαίνεται πως εσείς έχετε άδικο.

7. Κρατούν μια απόσταση
Δεν νιώθουν άνετα με την σωματική επαφή επειδή έχουν πολύ άγχος και νομίζουν πως οτιδήποτε μπορεί να αποκαλύψει την αλήθεια. Επομένως, τείνουν να αποφεύγουν τις άμεσες χειρονομίες και διατηρούν μια απόσταση.

8. Ξεκινούν ασυναίσθητα να φλυαρούν
Πολλοί ψεύτες είναι καλοί στο να αλλάζουν τις ιστορίες τους αλλά μερικές φορές μπερδεύονται στο ίδιο τους το ψέμα. Έτσι καταλήγουν να μην βγάζουν κανένα νόημα. Συνήθως σκαρφίζονται δύσκολες ιστορίες ώστε να σας πείσουν πως λένε την αλήθεια και έτσι να μην μπορείτε να θυμηθείτε την αρχική ιστορία.

9. Δεν μπορούν να μείνουν ακίνητοι
Συνήθως κινούνται νευρικά. Χρειάζονται έναν αντιπερισπασμό για να τους κρατήσει μακριά από την κουβέντα, έτσι χαζεύουν στο κινητό τους, χτυπούν τα πόδια τους, κουνιούνται στην καρέκλα, παίζουν με τα μαλλιά τους κτλ.

10. Αργότερα αλλάζουν την ιστορία τους
Ακόμα και αν προσθέσουν ή αφαιρέσουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες, αυτό μόνο αποδεικνύει πως η εκδοχή της ιστορίας τους δεν είναι ακριβής. Αν προσπαθήσουν να αλλάξουν την ιστορία τους ζητήστε τους αργότερα να σας πουν την αρχική εκδοχή. Έτσι θα τους αποκαλύψετε.




Μαγεία Τ.

Ανεύρυσμα: ποια σημάδια μας στέλνει το σώμα…!!!!

Οι έντονοι πόνοι στο κεφάλι, τηθωρακική ή την κοιλιακή χώρα μπορεί να μην είναι τόσο αθώοι.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα ανευρύσματα δεν έχουν συμπτώματα. Ωστόσο, ο ξαφνικός και έντονος πόνος, ειδικά σε σημεία όπου υπάρχουν αιμοφόρα αγγεία, μπορεί να σχετίζεται με το πρόβλημα, το ίδιο και μερικές ακόμη ενδείξεις του οργανισμού που δεν πρέπει να αγνοούμε.

Ο πόνος στην κοιλιακή χώρα, χαμηλά στην πλάτη και τα πόδια μπορεί να οφείλεται σε ανεύρυσμα της αορτής, ιδίως της κοιλιακής αορτής, το οποίο είναι και το συχνότερο.Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να δείτε ή να νιώσετε κάποιο «εξόγκωμα» και να παρατηρήσετε απώλεια βάρους. Ένας πόνος ή εξόγκωμα πίσω από το γόνατο μπορεί να οφείλεται σε ανεύρυσμα στις ιγνυακές αρτηρίες.

Ένας πόνος στο στήθος, μαζί με βραχνάδα, επίμονο βήχα και δυσκολία στην κατάποση μπορεί να είναι σημάδι ενός ανευρύσματος στη θωρακική αορτή – ένα από τα κύρια αγγεία μέσω του οποίου διοχετεύεται αίμα από την καρδιά προς το σώμα.

Εάν νιώθετε έντονο πόνο στο κεφάλι, ενδεχομένως να οφείλεται σε κάποιο ανεύρυσμα σε αιμοφόρο αγγείο του εγκεφάλου. Όσο μεγαλύτερο είναι το ανεύρυσμα, τόσο πιο σοβαρός ο κίνδυνος διαρροής ή ρήξης που οδηγεί σε αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Εφόσον υποπτεύεστε ότι έχετε κάποιο ανεύρυσμα, αναζητήσετε άμεσα ιατρική βοήθεια.

Σε πολλές περιπτώσεις – ειδικά στα ανευρύσματα της θωρακικής αορτής και στον εγκέφαλο – ο βαθμός επικινδυνότητας είναι ιδιαίτερα υψηλός.




clickatlife.gr

Το τι βλέπετε σε αυτή την εικόνα αλλάζει ανάλογα με την ηλικία σας…!!!!

Το έργο που βλέπετε στην εικόνα ονομάζεται “Η σύζυγός μου και η πεθερά μου” και είναι μια από τις πιο γνωστές οπτικές ψευδαισθήσεις στον κόσμο.

Εξαρτάται από την αντίληψη του σχήματος του προσώπου: Κάποιοι βλέπουν πρώτα μια νεαρή γυναίκα να στρέφει το κεφάλι της μακριά, ενώ κάποιοι άλλοι βλέπουν πρώτα το προφίλ μιας ηλικιωμένης γυναίκας να κοιτάζει προς την αριστερή πλευρά της εικόνας.

Το απίστευτο είναι, ότι μπορείτε να δείτε μόνο την μία από τις δύο εκδοχές κάθε φορά και ποτέ και τις δύο μαζί ταυτόχρονα.

Τις βλέπετε;
Το πηγούνι της νεαρής γυναίκας είναι ταυτόχρονα η μύτη της γριάς και το πηγούνι της γριάς είναι ταυτόχρονα το στήθος της νεαρής γυναίκας.

Εάν αναρωτιέστε γιατί προσέξατε αρχικά την μία από τις γυναίκες και μάλιστα γιατί είδατα πρώτα την συγκεκριμένη, μια αυστραλιανή μελέτη του 2018 που διεξήχθη από δύο καθηγητές ψυχολογίας κατέληξε στο συμπέρασμα ότι έχει σχέση με την ηλικία σας!

Σύμφωνα με την έρευνα, τα νεαρότερα άτομα βλέπουν πρώτα τη νεαρή γυναίκα, ενώ οι πιο ηλικιωμένοι βλέπουν πρώτα τη γριά.

Η μελέτη περιελάμβανε 393 συμμετέχοντες (242 άνδρες, 141 γυναίκες) από 18 έως 68 ετών, με διάμεση ηλικία 32 ετών. Τους έδειξαν την εικόνα για μισό δευτερόλεπτο και στη συνέχεια ρωτήθηκαν για το φύλο και την ηλικία του ατόμου που είδαν.

Αν και οι περισσότεροι συμμετέχοντες είδαν πρώτα τη νεαρή γυναίκα, αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί από τους συμμετέχοντες ήταν πιο νέοι. 

Όταν οι ερευνητές μελέτησαν το άνω και κάτω 10% των ηλικιών των συμμετεχόντων, διαπίστωσαν ότι οι μεγαλύτεροι είδαν πρώτα την ηλικιωμένη γυναίκα και οι νεαρότεροι είδαν πρώτα τη νεαρή γυναίκα.

Σκοπός της έρευνας ήταν να προσδιοριστεί εάν “οι προκαταλήψεις για την ηλικία επηρεάζουν την αρχική ερμηνεία μιας εικόνας σε υποσυνείδητο επίπεδο”.

Αλλά ακόμα κι αν είδατε πρώτα την ηλικιωμένη κυρία, θυμηθείτε: Είστε τόσο νέοι όσο νιώθετε!




Είτε το γνωρίζουμε είτε όχι, χρησιμοποιούμε συνεχώς το υποσυνείδητό μας. Και εκείνο πάντα μας προσέχει…!!!!

Είτε το ξέρετε είτε όχι, χρησιμοποιείτε ήδη συνεχώς το υποσυνείδητό σας. Ίσως ανέλαβε το τιμόνι του αυτοκινήτου σας για μια ημίωρη διαδρομή από το γραφείο ως το σπίτι, ενώ το συνειδητό σας ήταν αφιερωμένο σε ένα πρόβλημα που σας απασχολούσε.

Ούτε που θυμάστε για πότε επιστρέψατε, κι όμως, με κάποιο τρόπο, το αυτοκίνητό σας έφτασε με ασφάλεια μπροστά στην πόρτα σας. Ίσως για μια ολόκληρη μέρα παλεύατε να θυμηθείτε ένα όνομα, αλλά όσο κι αν προσπαθούσαν τα συνειδητά μέρη του εγκεφάλου σας να ανακτήσουν αυτή την πληροφορία, αυτό ήταν αδύνατον.

Και ξαφνικά, ώρες μετά, το υποσυνείδητό σας έκανε τα μαγικά του και σας εμφάνισε την απάντηση από το πουθενά. Αυτό το μέρος του εγκεφάλου σας δούλευε σκληρά για λογαριασμό σας όλη αυτή την ώρα, κι εσείς ούτε που το είχατε καταλάβει!

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει όταν – εντελώς ξαφνικά – θυμάστε από πού γνωρίζετε κάποιον ενώ έχετε εγκαταλείψει προ πολλού την προσπάθεια. Μα ναι, βέβαια! 

Ήταν ο σύζυγος μιας φίλης σας, που τον είχατε γνωρίσει σ’ εκείνο το δείπνο πριν από δύο χρόνια. Το υποσυνείδητο επεξεργάζεται τις πληροφορίες γρήγορα, αβίαστα και αυτόματα.

Δεν έχει την ανάγκη να ζυγίζει επιμελώς και προσεκτικά κάθε πληροφορία με τον τρόπο που είναι υποχρεωμένο να το κάνει το συνειδητό όταν καλείται να πάρει μια απόφαση. 

Αυτό είναι ένα φαινόμενο που ενδεχομένως αντιλαμβάνεστε περιστασιακά, το σημαντικό όμως είναι ότι μπορείτε να μάθετε να το χαλιναγωγείτε και να το χρησιμοποιείτε για το δικό σας όφελος.

Ίσως έχετε παρατηρήσει το υποσυνείδητό σας να ενεργεί για να σας προφυλάξει από κακοτοπιές. Δεν έχετε κάποια χειροπιαστή απόδειξη, αλλά κάποιος που μόλις γνωρίσατε σας δημιουργεί ένα κακό προαίσθημα.

Ή κάτι σας λέει να αποχωρήσετε από μια επιχειρηματική συμφωνία έστω και την τελευταία στιγμή ή να μην περπατήσετε σε ένα σκοτεινό δρομάκι. Τα υποσυνείδητα μέρη του εγκεφάλου σας μπορεί να δημιουργούν συνειρμούς με ξεχασμένες αναμνήσεις ή να αντιλαμβάνονται πληροφορίες που τα συνειδητά μέρη του εγκεφάλου προσπερνούν.

Ακριβώς όπως μπορεί να βιώσατε τη σοφία του υποσυνειδήτου όταν «εμπιστευθήκατε το ένστικτό σας» σε αυτές τις καταστάσεις, μπορεί επίσης να επικαλεστήκατε τη δύναμη του υποσυνειδήτου τη νύχτα, όταν «αναβάλατε μια απόφαση μέχρι το επόμενο πρωινό», με αποτέλεσμα να εκπλαγείτε από ένα εξαιρετικά μεστό όνειρο με ουσιαστικές απαντήσεις.

Το υποσυνείδητο λατρεύει τις πρώτες πρωινές ώρες, τότε που είναι ελεύθερο να ζωγραφίζει ιδέες και εικόνες σε λευκούς καμβάδες, απελευθερωμένο από τα δεσμά και τις άμυνες του καθοδηγούμενου από τη λογική συνειδητού μέρους του εγκεφάλου.

Δεν σας έχει τύχει να λάβετε έτσι ένα σημαντικό μήνυμα; Ίσως το όνειρο να αφορούσε μια πανανθρώπινη ιδέα, όπως τη συγχώρεση ή την αλήθεια, που σας παρουσιάστηκε με συμβολικό τρόπο από το υποσυνείδητο. Ίσως να σας βοήθησε να δείτε ένα κομμάτι της ζωής σας υπό ένα νέο πρίσμα.

Η παιγνιώδης συμπεριφορά

Το υποσυνείδητο είναι «παιχνιδιάρικο» και σας βοηθά να αντιμετωπίζετε την ανία. Με το ονειροπόλημα, σας μεταφέρει αμέσως στα νησιά Μπόρα Μπόρα, στο Μπαλί ή στη Βαρκελώνη, ενώ έχετε κολλήσει στην κίνηση. 

Στην πραγματικότητα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη χαρακτηριστική ικανότητα του υποσυνειδήτου «να είστε κάπου» ενώ δεν βρίσκεστε εκεί – ακριβώς όπως όταν ονειροπολείτε - για να επιτύχετε κάθε είδους στόχο.

Η δύναμη αυτού που υπάρχει πίσω από τον καθημερινό τρόπο σκέψης μας είναι πολύ ισχυρή, έτσι δεν είναι;

Όταν το υποσυνείδητο εργάζεται, τα εγκεφαλικά κύματα που παρατηρούνται είναι αργά και διαφέρουν από τα γρήγορα εγκεφαλικά κύματα του συνειδητού που καταγράφονται όταν δουλεύετε στον υπολογιστή σας.

Από πολλές απόψεις, τα κανάλια του συνειδητού εγκεφάλου μας, με τις εξαιρετικά ανεπτυγμένες αναλυτικές ικανότητες που διαθέτουν, μπορούν να θεωρηθούν ταυτόχρονα ευλογία και κατάρα για όλους μας. 

Το συνειδητό επιλύει προβλήματα που δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα ζώα ή τα μικρά παιδιά, όμως μαζί με αυτό το χάρισμα προκύπτουν και αγχώδεις διαταραχές που είναι μοναδικές για το ανθρώπινο είδος. Το συνειδητό σηκώνει στην ουσία πολλά βάρη.

Προκειμένου να καταλήξει σε μια απόφαση, πρέπει να ζυγίσει επιμελώς και προσεκτικά κάθε πληροφορία, ενώ αντίθετα το υποσυνείδητο παίρνει αστραπιαίες, «ενστικτώδεις» αποφάσεις. Το συνειδητό είναι υποχρεωμένο να καταναλώσει πολλή ενέργεια και δύναμη θέλησης για να κάνει υγιεινές επιλογές, ενώ το υποσυνείδητο τις παρουσιάζει σαν να έγιναν αβίαστα και «εντελώς από μόνες τους». 

Τα αργά εγκεφαλικά κύματα του υποσυνειδήτου μάς κάνουν να νιώθουμε πολύ ωραία. Ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο ένα ποτό μετά τη δουλειά μάς βοηθά να χαλαρώσουμε.

Το αλκοόλ είναι βέβαια ένας τρόπος ν’ αλλάζουμε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το μυαλό μας, δεν θα ήταν όμως καλύτερα να μαθαίναμε πώς να κάνουμε αυτή τη διαδρομή χωρίς να χρειάζεται να πάρουμε κάτι; 

Δεν θα σας άρεσε απλώς να κλείνετε τα μάτια σας και να επιβραδύνετε τον εγκέφαλό σας ώστε να μεταβαίνει σε μια ονειρική, εκστατική κατάσταση όποτε θέλετε; 

Όταν μάθετε πώς να δαμάζετε το υποσυνείδητό σας, αυτή η μεταλλαγμένη, χαλαρή κατάσταση θα αποτελεί για εσάς πολύ περισσότερα από έναν τρόπο διαφυγής.

Πραγματικά αναρωτιέμαι εάν θα εκπλαγείτε από το γεγονός ότι θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε το υποσυνείδητό σας για να δημιουργήσετε την πιο ευτυχισμένη και υγιή εκδοχή του εαυτού σας. Το υποσυνείδητο έχει τη δύναμη να σας βοηθήσει να «φορτίσετε» το μέλλον σας με την υποβολή θετικών ιδεών.

Ποια από τις πεποιθήσεις σας πιστεύετε ότι σας προετοίμασε για τις επιτυχίες που ήδη έχετε στη ζωή σας; Η δύναμη των πεποιθήσεων είναι απίστευτα ισχυρή, έτσι δεν είναι; 

Οι πεποιθήσεις μπορούν να σας παγιδεύσουν και να σας οδηγήσουν στην αποτυχία, αλλά μπορούν επίσης να σας εμψυχώσουν ώστε να πετύχετε τον σκοπό σας, οπότε καλό είναι να τις αντιμετωπίζετε προσεκτικά.

Οι άνθρωποι με τα ισχυρότερα υποσυνείδητα είναι στην πραγματικότητα οι πιο δεκτικοί στην υποβολή, ενώ οι εγκέφαλοί τους εμφανίζουν μεγαλύτερη αφθονία αργών εγκεφαλικών κυμάτων. 

Οι πεποιθήσεις έχουν ακόμη μεγαλύτερη επίδραση στις ζωές αυτών των ανθρώπων απ’ ό,τι σε έναν μέσο άνθρωπο.

Τα άτομα με εξαιρετική ευφυΐα και διαίσθηση, που μπορούν να βυθιστούν σε βιβλία, θεατρικά έργα, ταινίες, έργα τέχνης, στη μουσική ή στον αθλητισμό, τείνουν να έχουν ισχυρά υποσυνείδητα με υψηλότερα από τον μέσο όρο επίπεδα ονειρικών εγκεφαλικών κυμάτων.




Η υπομονή είναι αρετή, αλλά δεν είναι ούτε δεδομένη, ούτε ανεξάντλητη…!!!!

Η υπομονή είναι αρετή, αλλά δεν είναι ούτε δεδομένη, ούτε ανεξάντλητη.

Όλα έχουν αρχή και τέλος, ακόμα και οι αρετές.

Τίποτα δεν είναι ανεξάντλητο, όταν δεν έχει τη θέση που του πρέπει, όταν δεν εκτιμάται αρκετά.

Έτσι κι η υπομονή! Αρετή μεν για όποιον τη διαθέτει, δεν είναι ανεξάντλητη δε! Κάποια στιγμή, στερεύει!

“Αν δεν φαντάζεσαι φωτιές με κάρβουνα μην παίζεις” λένε κι ετσι ακριβώς είναι.

Φοβού την οργή του υπομονετικού γιατί θα έρθει σε χρόνο που δεν το περιμένεις και με ένταση που ούτε καν τη φαντάζεσαι!

Μην θεωρείς την υπομονή του υπομονετικού δεδομένη λοιπόν.

Έχει τη διάρκεια που εκείνος θα επιλέξει, γιατί απλά θέλει να σου δώσει κι άλλη ευκαιρία! Ίσως γιατί δεν θέλει να σε διαγράψει εύκολα.

Βέβαια από την υπομονή στην υποτίμηση της νοημοσύνης του άλλου είναι μια εκμετάλλευση και μια αντίδραση δρόμος! Και ξέρεις, όταν στερέψει η υπομονή δεν επαναφορτίζεται και το τέλος, έρχεται ξαφνικά κι απρόβλεπτα. 

Και μέσα σε αυτό το τέλος, θα ακούσεις πράγματα που ούτε καν φαντάστηκες. Λεπτομέρειες, που δεν πρόσεξες ποτέ.

Μετά την έκρηξη όμως, ουδέν σφάλμα συγχωρείται, πόσο μάλλον να αναγνωρίζεται.

Μόνο διαγράφεται. Λησμονείται. Μια και για πάντα και μαζί του κι εσύ.

Και κάπως έτσι.. τελειώνουν όλα.




Ελένη Τσακίρη

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Ένα «εγωιστικό μανιφέστο» : 20 τρόποι να αγαπώ τον εαυτό μου…!!!!

Αναζητώ αδιάκοπα την εσωτερική μου αλήθεια και την υπηρετώ.

– Ξεκαθαρίζω τις ανάγκες μου, τις επικοινωνώ με σαφήνεια και τις ικανοποιώ όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες και ο σεβασμός προς τους άλλους.

– Διατηρώ την αυτονομία μου, την ανεξαρτησία μου και την μη προσκόλληση σε ανθρώπους, καταστάσεις, πράγματα.

– Βάζω όρια στις σχέσεις μου. Ξεκαθαρίζω στους οικείους μου τι θέλω και τι δεν θέλω, τι ανέχομαι και τι όχι, τι περιμένω και τι μπορούν να περιμένουν από εμένα.

– Βάζω όρια στον εαυτό μου για να μην θυσιάσω τις αξίες μου και να μην βλάψω εμένα ή άλλους. Σέβομαι τις επιθυμίες μου, τις παρορμήσεις μου και τα πάθη μου αλλά και τα διατηρώ υπό έλεγχο.

– Αποδέχομαι όλα τα συναισθήματά μου, ακόμα και τα πιο δυσάρεστα, αναγνωρίζω τον σκοπό τους και τα διαχειρίζομαι συνετά και αποτελεσματικά.

– Αποδέχομαι το παρελθόν μου και τα λάθη μου και μαθαίνω από αυτά προς αποφυγή επανάληψης.

– Αποδέχομαι τη διαφορετικότητά μου και τις επιπτώσεις της.

– Αποδέχομαι ό,τι ανεπιθύμητο μου συμβαίνει και προσπαθώ να βελτιωθώ σε ό,τι σχετίζεται με τις δικές μου ευθύνες σε αυτό.

– Αποδέχομαι τη σκοτεινή μου όψη και τη διαχειρίζομαι συνειδητά.

– Επιτρέπω στον εαυτό μου να νιώσει αδύναμος, να ζητήσει και να δεχθεί βοήθειες, να λάβει ό,τι χρειάζεται για να συνέλθει, να ξεμπλοκάρει, να δυναμώσει, να αποκατασταθεί, να εξελιχθεί.

– Φροντίζω το σώμα μου και την υγεία μου καθημερινά.

– Δεν σπαταλάω τον χρόνο μου, την ενέργειά μου, τις ικανότητές μου, σε ανθρώπους, σχέσεις, καταστάσεις, δραστηριότητες που με πισωγυρίζουν, που με αλλοιώνουν, που με εγκλωβίζουν, που με βλάπτουν.

– Δίνω και προσφέρω μέχρι εκεί που μπορώ και αξίζει τον κόπο.

– Σχετίζομαι στενά μόνο με ανθρώπους αξιόλογους. Που η συναναστροφή μαζί τους προσφέρει και σε μένα και σε αυτούς, που προσθέτει και δεν αφαιρεί, που δημιουργεί και δεν καταστρέφει.

– Διατηρώ έναν υγιή εγωισμό χωρίς να υποτιμώ, να υποβιβάζω, να απαξιώνω, να πληγώνω ή να εκμεταλλεύομαι τους άλλους.

– Αναγνωρίζω, εκτιμώ και απολαμβάνω τα επιτεύγματά μου, την εξέλιξή μου, την επιβεβαίωση των ικανοτήτων μου, αλλά και δεν επαναπαύομαι.

– Απολαμβάνω τη ζωή και ό,τι καλό μου δίνει με όλες μου τις αισθήσεις.

– Νιώθω ευγνωμοσύνη καθημερινά για ό,τι μου συμβαίνει, καλό ή κακό και μαθαίνω από αυτό.

– Φροντίζω να γίνομαι όλο και καλύτερος, αλλά σε σχέση με αυτό που είμαι, όχι σε σύγκριση με τους άλλους.




Υπάτιος Βαρελάς

Δεν είναι κακό να χάνονται οι άνθρωποι μεταξύ τους, να κλείνουν τους κύκλους της ζωής τους και να πηγαίνουν παρακάτω…!!!!

Το «για πάντα», δεν παντρεύτηκε ποτέ με το «μαζί». Είμαστε σήμερα εδώ και ζούμε το τώρα, βιώνουμε τις στιγμές και τις μοιραζόμαστε.

Σε αυτό το σημείο όμως, μας έφερε το παρελθόν μας. Μας έφεραν οι επιλογές μας. Καλές και κακές. Έξυπνες και χαζές. Όλες. Μας έφεραν αμέτρητες υποσχέσεις για «μαζί» και «για πάντα». Λέξεις ειπωμένες με τόση αληθοφάνεια, που κι η ψυχή ακόμα τις δέχτηκε, όσο κι αν το μυαλό τις αναγνώριζε και τις απέρριπτε. Κάθε απόφαση ήταν κι ένα βήμα προς το σημείο που στεκόμαστε τώρα.

Δεν είναι κακό να χάνονται οι άνθρωποι όταν δεν έχουν κάτι άλλο να πουν. Δεν τελειώνει η αγάπη, αλλάζει μορφή. Γίνεται έγνοια κι ενδιαφέρον. Γίνεται ανάμνηση. Όμως όταν δεν υπάρχει παρόν και σε δένει μόνο το παρελθόν, είναι καλό να κλείσεις τον κύκλο και να πας παρακάτω. 

Όταν οι φράσεις ξεκινάνε με το «θυμάσαι τότε…» και η σιωπή δεν είναι συμφωνία και διάλογος, αλλά αμηχανία, κλείσε τον κύκλο και φύγε. Δώσε ένα φιλί, χάιδεψε το πρόσωπο που έχεις απέναντί σου, κράτα τις στιγμές και πήγαινε παρακάτω. Αν μείνεις, θα γευτείς την πίκρα της δηλητηριασμένης συνήθειας.

Δεν είναι κακό να χάνονται οι άνθρωποι όταν έχουν κάτι άλλο να ζήσουν. Είτε είναι μια φιλία, είτε ένας έρωτας ακόμα και μια κόντρα, πρέπει να ξέρεις τη στιγμή που θα αποχωρήσεις. Κάποια στιγμή δεν έχεις τίποτε άλλο να δώσεις. 

Δεν έχεις τίποτε άλλο να νιώσεις. Δεν έχεις τίποτα άλλο να πεις. Έχεις εξαντλήσει τις πηγές της ψυχής σου. Έχεις αδειάσει κάθε απόθεμα που είχες. Και τώρα, πιο πολύ από ποτέ, χρειάζεσαι καινούριες εικόνες, καινούρια ερεθίσματα, καινούριες πηγές.

Δεν είναι κακό να αλλάζεις μονοπάτι. Το «μαζί» άλλωστε, είναι το μεγαλύτερο παραμύθι που θα πιστέψεις ποτέ στη ζωή σου. Δεν υπάρχει. Υπάρχει το «μαζί, όσο…». Μαζί, όσο οι ανάγκες σου θα κουμπώνουν με τις δικές μου. 

Μαζί, όσο η εικόνα σου θα είναι συμβατή με το κάδρο που μοστράρω. Μαζί μέχρι να πάψεις να ταράζεις τα λιμνασμένα μου νερά σαν βότσαλο στη λίμνη της ψυχής μου. Μαζί όσο με αναγκάζεις να δώσω μάχες μαζί σου. Όσο δεν θα χρειάζεται πλέον να σε υπερασπιστώ στα λάθη σου. 

Μαζί, όσο περπατάμε σε δρόμους καλοστρωμένους. Μαζί, όσο εσύ θα πολεμάς τους δράκους σου κι εγώ θα κάνω πως δεν τους βλέπω. Όσο οι σιωπηρές κραυγές σου δεν θα ενοχλούν τη χαϊδεμένη μου συνείδηση. Μαζί, όσο το «έχεις δύναμη εσύ, θα τα καταφέρεις» θα είναι επιχείρημα που θα πιάνει.

Το «μαζί» και το «για πάντα» δεν υπήρξαν ποτέ αιώνια δεμένα. Υπήρξαν δυο εραστές που μοιράστηκαν με πάθος το σήμερα και τη λιακάδα, και χώρισαν στο λάθος. 

Υπήρξαν συνοδοιπόροι σε φωτισμένες διαδρομές, ώσπου το σκοτάδι τους χώρισε. Το «μαζί» και το «για πάντα» είναι οι μεγαλύτερες λεκτικές απάτες που εφηύρε ο άνθρωπος για να φτιάξει το παραμύθι του. 

Γιατί στο τέλος της μέρας, όταν μένεις μόνος εσύ και το σκοτάδι σου, ξέρεις καλά πως το «μαζί» και το «για πάντα», θα παραμείνουν μόνο εραστές.




Σοφίας Παπαηλιάδου

Κάποιοι θέλουν να είσαι καλά- αλλά όχι καλύτερα από αυτούς…!!!!

Είναι αλήθεια. Κάποιοι άνθρωποι θέλουν να είστε καλά αλλά όχι καλύτερα από αυτούς. Αυτού του είδους άτομα μπορεί να σας εκτιμούν, να σας αγαπούν και μπορεί να χαίρονται για την επιτυχία σας. Φυσικά, όσο η επιτυχία σας δεν υπερβαίνει την δικιά τους.

Αυτό το πολύ συνηθισμένο φαινόμενο συμβαίνει σε όλους τους τομείς της ζωής: με συναδέλφους, με μέλη της οικογένειας, με τους φίλους ακόμα και με τις σχέσεις. Τώρα ίσως σκέφτεστε, πως είναι δυνατόν να συμβεί αυτό ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που υποτίθεται ότι αγαπούν ο ένας τον άλλον;

Θα σας πω. Ο κόσμος είναι γεμάτος από ανθρώπους που χαίρονται όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά για εσάς. Δυστυχώς, πολλοί δεν αντέχουν την επιτυχία των άλλων. Θα προτιμούσαν να υποτιμήσουν ή να αγνοούν τα επιτεύγματα σας αντί να γιορτάζουν μαζί σας.

Η παγίδα της κοινωνικής πίεσης : Η αναζήτηση επιδοκιμασίας

Είναι σαφές πως κανείς μας δεν είναι απρόσβλητος από την κοινωνική πίεση. Εξάλλου είμαστε ανθρώπινα όντα και ζούμε στην κοινωνία. Επίσης, είναι φυσιολογικό να «πιεζόμαστε» από τις απόψεις ή τις προσδοκίες των άλλων.

Ας δούμε μια τυπική κατάσταση. Λέτε σε κάποιον που εμπιστεύεστε απόλυτα για τους στόχους ή τις ιδέες σας, για κάτι που νιώθετε ωραία. Ένα ρεαλιστικό στόχο, μια καλή ιδέα και έχετε ότι χρειάζεται για να το πετύχετε. 

Αρκετά συχνά, στο άτομο που μιλάτε δε θα δείξει ενδιαφέρον. Πιθανώς δεν θα σας ενθαρρύνει να το κάνετε ή δεν θα μιλήσει καν γι αυτό.

Όταν έχετε τον φόβο της απόρριψης ή την ανάγκη να είστε σύμφωνα με τις προσδοκίες των άλλων, θα στοχεύετε μόνο στο να τους ευχαριστήσετε. Αμέσως μετά θα αρχίσει ένας φαύλος κύκλος που πάει κάπως έτσι:

1. Αναζητώ την αποδοχή των άλλων.

2. Αν δεν μου το δώσουν, δεν κάνω αυτό που αληθινά θέλω επειδή αρχίζω να πιστεύω ότι η επιθυμία μου είναι χαζή.

3. Η αυτοεκτίμηση μου πέφτει και μαζί με αυτή η αγάπη για τον εαυτό μου.

4. Πηγαίνω πίσω στο 1ο Βήμα, επειδή από τη στιγμή που έχω χαμηλή αυτοεκτίμηση θυσιάζω τις απόψεις μου για να υιοθετήσω αυτές των άλλων.

Τοξικοί φίλοι

Ήρθε η ώρα να μάθετε πως να ερμηνεύσετε τέτοιου είδους καταστάσεις, έτσι ώστε να μην πέσετε στην παγίδα. Μπορείτε να είστε σίγουροι πως η ζήλεια ενός αγαπημένου πληγώνει περισσότερο από αυτή ενός εχθρού.

Ένας φίλος που προσπαθεί να σας υπερβεί είναι φίλος που θέλει να σας ελέγχει. Ένας φίλος που θέλει να σας ελέγχει είναι σκλάβος της ζήλειας. Οπότε τι προκαλεί αυτή τη ζήλεια; Λοιπόν υπάρχουν πολλά διαφορετικά κίνητρα: Η σχέση σας με άλλα άτομα, οι ιδέες σας, οι εμπνεύσεις σας κτλ.

Κατά τη γνώμη μου, η λέξη «τοξικός» θα έπρεπε να είναι ασύμβατο επίθετο με την λέξη «φίλος». Το αντίδοτο για την τοξικότητα ανάμεσα στους φίλους είναι να μάθετε να είστε μαζί στην χαρά τους. Μάθετε πως να είστε ευτυχισμένοι γι αυτούς και να γιορτάσετε μαζί τους.

Μάθετε να λάμπετε χωρίς να νιώθετε άσχημα γι αυτό

Τώρα, μπορεί να μην σας ξέρω αλλά αφήστε με να σας πω ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι άνθρωποι που φωτίζουν όλο το δωμάτιο μόλις μπουν. Και το κάνουν τόσο απλά επειδή είναι ταπεινά όντα. Πλάσματα που έχουν μάθει πως να θαυμάζουν τους άλλους χωρίς να νιώθουν ότι απειλούνται.

Σταματήστε να περνάτε την ζωή σας κάνοντας κακές αποφάσεις απλώς για να ευχαριστήσετε τους άλλους και για να σας αποδεχτούν. Μάθετε να μην ακούτε τον κόσμο, αλλά λίγο περισσότερο την φωνή μέσα σας. 

Μην επιτρέψετε σε κανέναν να καταστρέψει την μοναδικότητα και τα όνειρα σας. Ακόμα και αν θέλει να σας πει πως είστε γελοίοι.

Μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να κατασταλάξει σε όνειρα που δε θέλετε να πραγματοποιήσετε. Ειδικά επειδή κάποιος που εμπιστεύεστε σας έχει κάνει να αμφισβητήσετε τη δύναμη σας. Μην πληρώσετε το κόστος του να γίνετε ψεύτικοι για να ταιριάξετε. Σας αξίζει να ταιριάξετε έτσι όπως είστε.




Image by Daria Petrilli

Βραδινό καληνύχτισμα και 3 θετικές ερωτήσεις για να κάνουμε στα παιδιά μας…!!!!

Το καληνύχτισμα είναι μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της ημέρας για τους γονείς και τα παιδιά και τη σύσφιξη της μεταξύ τους σχέσης. Και καληνύχτισμα, δε σημαίνει «λέω απλά καληνύχτα».

Κατ’ αρχήν είναι η ώρα που οι γονείς θα διαβάσουν στα παιδιά τους το βραδινό παραμύθι ή ιστορία. Ο Einstein είχε πει: «Αν θέλεις τα παιδιά σου να γίνουν έξυπνα, διάβασέ τους παραμύθια. Αν θέλεις να γίνουν πιο έξυπνα διάβασέ τους περισσότερα παραμύθια.»
Δεύτερον, είναι η ώρα που τα παιδιά θα θυμηθούν να σου πουν ό,τι δε θυμήθηκαν να σου πουν όλη την ημέρα. Παρ’ όλο που συχνά αυτό γίνεται για να καθυστερήσουν την ώρα του ύπνου, σου δίνεται η δυνατότητα να μάθεις πράγματα για το παιδί που αλλιώς δε θα μάθαινες ποτέ. 

Η Εβελίνα όταν ήταν μικρότερη, ήταν πολύ συγκρατημένη στα λόγια της κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δεν ανοιγόταν για το τι έγινε στο σχολείο παρά μόνο την ώρα του καληνυχτίσματος. Εκεί της έβγαιναν όλα: τα άγχη της και οι χαρές της, οι σκέψεις της και τα όνειρά της. 

Αλλά κυρίως, όπως προείπα, προσπαθούσε να καθυστερήσει την ώρα του ύπνου, οπότε… αναγκαζόταν να βρει να πει αυτό που την απασχολούσε! Η Εβίτα από την άλλη, κουραζόταν πάντα πολύ πιο εύκολα και κοιμόταν σχεδόν αμέσως.

Και τρίτον είναι η ώρα που έχεις κι εσύ την ευκαιρία να πεις δυο-τρία πράγματα στο παιδί. Εδώ θέλει προσοχή. Δεν είναι η ώρα για εντάσεις και κριτική. Είναι η χρυσή σου ευκαιρία να αφήσεις το παιδί να ξεκουραστεί με θετικές σκέψεις που θα το συντροφεύουν ευχάριστα το βράδυ στον ύπνο του.

Όλα αυτά που γράφω, τα γράφω από τη σκοπιά του γονιού. Δεν τα γράφω από τη σκοπιά κάποιου ειδικού που μιλάει θεωρητικά. Δεν το λέω αυτό υποτιμώντας ή παραμερίζοντας τις συμβουλές των ειδικών. Ίσα ίσα, έχω διαβάσει εκατοντάδες συμβουλές ψυχολόγων και επιστημόνων, πολλές από τις οποίες έχω υιοθετήσει στην καθημερινή μου ζωή. 

Επισημαίνω ότι γράφω από τη σκοπιά της μαμάς γιατί να τονίσω κάποια άλλη διάσταση του θέματος. Ότι γνωρίζω πολύ καλά από την προσωπική μου εμπειρία ότι η ώρα του καληνυχτίσματος είναιμια ιδιαίτερα δύσκολη ώρα για τους γονείς. Το ξέρω! 

Είναι η ώρα που τα έχεις παίξει και δεν αντέχεις άλλο. Μερικές φορές σου έρχεται να κλάψεις από την υπερένταση. Όσο κι αν αγαπάς τα παιδιά, θέλεις να ηρεμήσουν για να ηρεμήσεις κι εσύ, να κάνεις κάτι δικό σου και να ανακτήσεις τις δυνάμεις σου. Σας υπόσχομαι όμως ότι γίνεται πολύ ευκολότερο καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν. 

Στην ηλικία που βρίσκονται τώρα οι κόρες μου, μπορούν άνετα να πέσουν μόνες τους για ύπνο χωρίς καν να περάσω από το δωμάτιο. Πάντα όμως μου το ζητάνε, γιατί τις κάνει να νιώθουν όμορφα: «Μαμά θα έρθεις να μας καληνυχτίσεις;»

Αναπνοές λοιπόν, ηρεμία, συναίσθηση ότι αυτές οι στιγμές είναι σημαντικές και… φύγαμε για ένα θετικό καληνύχτισμα! Να λοιπόν 3 ερωτήσεις που μπορούμε να κάνουμε στα παιδιά στο καληνύχτισμα, που θα μας βοηθήσουν να κλείσουμε την ημέρα με θετική νότα.

1. Με ποιον έκανες περισσότερη παρέα σήμερα;
Οι φιλίες είναι πολύ σημαντικό κομμάτι στη ζωή του παιδιού. Όταν μιλούν για τους φίλους τους, τα μάτια τους λάμπουν! Η ερώτηση αυτή ανοίγει την πόρτα για να μάθουμε περισσότερα για τις ισορροπίες μεταξύ των παιδιών στο σχολείο. Καμιά φορά μπορεί με την κουβέντα να μάθουμε κάτι αρνητικό, όπως για κάποιο καυγά ή διαφωνία με άλλο παιδί. 

Μπορεί αυτό να μην είναι ό,τι καλύτερο για να κλείσει θετικά η ημέρα, αλλά αν έχει συμβεί καλύτερα να το ξέρουμε! Εξηγεί πολλά για τη διάθεση του παιδιού μας και μας δίνει την ευκαιρία να το βοηθήσουμε να διαχειριστεί την αναστάτωση που νιώθει.

2. Τι θα ήθελες να κάνουμε αύριο μαζί;
Ακόμα κι αν δεν προλάβαμε να κάνουμε όσα πράγματα θα θέλαμε σήμερα, αύριο είναι μια καινούργια μέρα. Αν συμφωνήσουμε σε κάτι που θα κάνουμε μαζί την επόμενη, θα ανυπομονούν! Ας μην ξεχνάμε ότι τώρα είμαστε ένας από τους αγαπημένους τους ανθρώπους στον κόσμο, αλλά δε θα είμαστε για πάντα….

Και τελευταία ερώτηση και η πλέον αγαπημένη μου:

3. Ποιο ήταν το καλύτερο σημείο της ημέρας σου;
Η ανάκληση στη μνήμη μας των καλών στιγμών της ημέρας και η κουβέντα γύρω από αυτές, τις κάνει να εντυπώνονται καλύτερα και μας κάνει πιο χαρούμενους. Εμείς στο σπίτι μας γράφουμε την απάντηση σε σε ένα χαρτάκι και τη ρίχνουμε στο βάζο των αναμνήσεων που το ανοίγουμε κάθε χρόνο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς δίπλα στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Και με αυτές τις γλυκές σκέψεις… Σκέπασμα… Φιλί… (Νανούρισμα;) Σ’ αγαπώ… Καληνύχτα!




Το διαβάσαμε στο aspaonline.gr και μας άρεσε!
Από BabyRadio

Διαλογισμός για τη διαίσθηση…!!!!

Το σύστημα της διαίσθησής σας είναι η πηγή της ευτυχίας σας. Είναι η πηγή της νίκής σας, είναι η πηγή που μπορεί να σας κάνει ανίκητους. – Yogi Bhajan

Αν νιώθεις σύγχυση, δοκίμασε αυτόν το διαλογισμό και μετά άκουσε τι σου λέει η διαίσθησή σου. Θα σε σοκάρει πόσο γρήγορα αρχίζει και λειτουργεί. Αυτός ο διαλογισμός χρησιμοποιεί την αναπνοή σε 4 χρόνους για να ενεργοποιήσει την υπόφυση. Πρέπει να γίνει για 16 λεπτά για να ανοίξει τα τσάκρας.
Πλέξε τα δάκτυλα εκτός από τους δείκτες (δάκτυλα του Δία) που παραμένουν τεντωμένοι και δείχνουν προς τα επάνω.

Σταύρωσε τους αντίχειρες.

Μάτια 1/10 ανοικτά

Φέρε τα δάκτυλα ακριβώς κάτω την άκρη της μύτης ώστε να μπορείς να βλέπεις την άκρη των δεικτών

Σχημάτισε ένα Ο με τα χείλη και άρχισε να εισπνέεις δυνατά από το στόμα ε 4 χρόνους (1 χρόνος = 1 δευτερόλεπτο).

Εκπνέεις από τη μύτη σε ένα χρόνο (1 χρόνος = 1 δευτερόλεπτο).

Χρησιμοποίησε το διάφραγμα κατά την εισπνοή.

Αυτή η άσκηση έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, Ανοίγει τα τσάκρας και το αισθητηριακό σύστημα του εαυτού.

Συνέχισε για 16 λεπτά
Για να ολοκληρώσεις
Εισπνέεις και τεντώνεις τα χέρια στην έκταση με τις παλάμες στραμμένες προς τα επάνω. Αυτό θα σου δώσει τη δύναμη να ισορροπήσεις τη σπονδυλική στήλη. Κράτησε την αναπνοή σου για 20 δευτερόλεπτα. Τέντωσε τα χέρια του οριζόντια και τη ζπονδυλική στήλη κατακόρυφα. Εκπνέεις και επαναλαμβάνεις για μία ακόμα φορά.

Μετά εισπνέεις και ανοίγεις και τεντώνεις καλά τα δάκτυλα σφίγγοντας το σώμα φέρνεις όλη την ενέργειά σου στα χέρια. Εκπνέεις και χαλαρώνεις.




Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

2 ερωτήσεις για να αδράξεις τη μέρα…!!!!

Νέα μέρα σημαίνει νέα ευκαιρία. Ευκαιρία να τελειώσεις με δουλειές, να περάσεις καλά, να μάθεις κάτι νέο για την ζωή και τον εαυτό σου. Πάνω απ’ όλα είναι ευκαιρία για να πεις στο τέλος «σήμερα ήταν μία ωραία ημέρα».

Εδώ θα διαβάσεις δύο ερωτήσεις που θα σε βοηθούν κάθε μέρα που ξυπνάς να αδράττεις την ημέρα. Να αξιοποιείς και να την απολαμβάνεις.

Επί της ουσίας αυτές οι δύο ερωτήσεις με το που ξεκινάς θα σου θυμίζουν την πρόθεσή σου, και θα σε οργανώνουν με τρόπο σωστό και αποτελεσματικό.

Ερώτηση 1: Ποιο είναι εκείνο το ένα πράγμα που μπορώ να κάνω, και θα το κάνω σήμερα αντί για αύριο;

Εκτός από αυτά που κάνεις και δεν μπορείς να αποφύγεις, υπάρχουν και κάποια άλλα πράγματα που μπορείς να τα κάνεις είτε σήμερα, είτε κάποια άλλη στιγμή. Κάθε μέρα κάνε τουλάχιστον ένα πράγμα από αυτά.

Μπορεί να είναι ένα τηλεφώνημα που αναβάλλεις, μία δουλειά στο σπίτι που την αφήνεις, κάτι που έχεις στον νου σου ότι χρειάζεται να το κοιτάξεις. Όσο λιγότερες εκκρεμότητες αφήνεις τόσο πιο καλά θα αισθάνεσαι με τον εαυτό σου, ενώ οι αίσθηση πως φέρνεις εις πέρας τις υποχρεώσεις σου έστω και μία – μία την φορά, θα σε ηρεμεί.

Ερώτηση 2: Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να τελειώσω την ημέρα μου ώστε να εξασφαλίσω ότι αύριο θα έχω μία καλή ημέρα;

Αυτή η ερώτηση μπορεί κυριολεκτικά να αλλάξει την ζωή σου προς το καλύτερο. Η προετοιμασία και η ρουτίνα που θα ακολουθήσεις το βράδυ, δίνει τον ρυθμό της επόμενης ημέρας.

Σου προτείνω λοιπόν να μην αφήνεις το βραδινό σου πρόγραμμα στην τύχη. Αφιέρωσε λίγο χρόνο για να κάνεις το πλάνο της επόμενης ημέρας. Βάλε σε σειρά τι έχεις να κάνεις και πότε θα τα κάνεις. 

Φτιάξε τα πράγματα που θα χρειαστείς όπως τα ρούχα και το φαγητό σου. έτσι όταν ξυπνήσεις δεν θα χρειάζεται ούτε να σκεφτείς τι θα κάνεις ούτε να ψάξεις για τα πράγματά σου.

Αυτό θα σε βοηθήσει να ξυπνάς χωρίς στρες και σου απελευθερώνει χρόνο για να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου. Δεν είναι προτιμότερο να ξυπνάς και να πίνεις με ηρεμία τον καφέ σου, να κάνεις λίγα λεπτά διαλογισμό ή έναν περίπατο αντί να ψάχνεις ποια μπλούζα είναι σιδερωμένη;

Στην συνέχεια αφού φτιάξεις το πλάνο σου, διάλεξε να κάνεις πράγματα που θα σε αποφορτίσουν και θα σε χαλαρώσουν. Πάνω απ’ όλα κλείσε το κινητό. 

Αδράττεις την ημέρα σου όταν κάνεις τα πράγματα που χρειάζονται την στιγμή που χρειάζεται. Τα βράδια είναι φτιαγμένα για να ανακτάς τις δυνάμεις σου.

Η παραγωγική, γεμάτη νόημα και ενδιαφέρον ημέρα δεν σου τυχαίνει. Είναι κάτι που συνειδητά κάνεις να σου συμβαίνει, και έχεις την ευκαιρία να το κάνεις κάθε μέρα.

Αυτές οι δύο απλές ερωτήσεις έχουν την δύναμη να βάζουν σε σειρά και σε τάξη την καθημερινότητά σου. Είναι μία καλή συνήθεια που θα σε χαλαρώνει και θα σε οργανώνει. Προτείνω να τις κάνεις κάθε πρωί στον εαυτό σου και να παρατηρήσεις τι αλλάζει.

Σου εύχομαι κάθε μέρα να έχεις μικρές καθημερινές νίκες. Αυτές είναι που θα φέρουν τις μεγάλες νίκες στη ζωή σου.




Να κοιτάς τη ζωή σου με ειλικρίνεια και θάρρος και να συνειδητοποιείς πόσο ευλογημένος είσαι…!!!!

Να σηκώνεσαι με φόρα από το κρεβάτι σου κάθε πρωί, με όρεξη, με χαμόγελο, έτοιμος να ζήσεις, να αρπάξεις την κάθε ευκαιρία!

Κοίτα τη ζωή σου με ειλικρίνεια και θάρρος, δες όσα σου έχει χαρίσει. Μη γίνεσαι εγωιστής, παραδέξου πόσο ευλογημένος είσαι που ξυπνάς κάθε πρωί, μη το ξεχνάς, μη το θεωρείς δεδομένο, δεν είναι και δεν θα είναι ποτέ. 

Κάθε μέρα να ευγνωμονείς που υπάρχεις σε αυτό τον κόσμο, να το δείχνεις με το χαμόγελο σου και να φροντίζεις να είναι αληθινό, να προέρχεται από την ψυχή σου.

Μέσα σε ένα κόσμο που πρωταγωνιστεί το ψέμα, η κακία, η μιζέρια εσύ φρόντισε να είσαι η άλλη μεριά του νομίσματός, η αλήθεια, η καλοσύνη, η χαρά και ας μη ταιριάζεις με τους υπόλοιπους, τίποτα πιο όμορφο από το αληθινό.

Να σηκώνεσαι με φόρα από το κρεβάτι σου κάθε πρωί, με όρεξη, με χαμόγελο, έτοιμος να ζήσεις, να αρπάξεις την κάθε ευκαιρία, να χαρίσεις σε εσένα και σε όσους αγαπάς χαμόγελα.

Αυτό είναι η ζωή, χαρούμενες στιγμές, γεμάτες από ξεγνοιασιά και ευγνωμοσύνη που είμαστε ακόμη εδώ. Στιγμές αξέχαστες που δείχνουν πόσο ευλογημένοι αισθανόμαστε για αυτά που έχουμε. Θέλει θάρρος και ειλικρίνεια για να παραδεχτείς πόσο τυχερός είσαι που έχεις ένα σπίτι, υλικά για να μαγειρέψεις, ανθρώπους για να μοιραστείς την χαρά και τον πόνο σου.

Πράγματα, απλά, καθημερινά που είναι τόσο σημαντικά και καθόλου δεδομένα. Αν κοιτάξεις γύρω σου, στο δρόμο, θα δεις ανθρώπους που πεινάνε, που δεν έχουν έναν άνθρωπο, ο καθένας μας κρύβει μία ιστορία, αναλογίσου και συνειδητοποίησε το.

Να χαίρεσαι λοιπόν αυτά που έχεις, να δείχνεις ευγνωμοσύνη, μη γίνεσαι αχάριστος, βάλε το θάρρος στη ζωή σου και κάνε όσα θέλεις, μη φοβηθείς στιγμή, μη τα παρατήσεις επειδή όλα σου φαίνονται μάταια. 

Ξέρεις θα πέσεις πολλές φορές σε αυτήν την παγίδα, κάθε φορά όμως να ρίχνεις μία μάτια στην ψυχή σου, στη ζωή σου, να κοιτάς πόσο γεμάτος είσαι από ευλογία, όλα αυτά που ήρθαν στο δρόμο σου, τους ανθρώπους σου και αυτά που κατέκτησες. 

Όλα αυτά σου δίνουν δύναμη να προσπαθείς, σου θυμίζουν την αξία που έχει η ζωή, το πόσο όμορφη είναι μέσα στις ατέλειες και στις δυσκολίες της.

Πάντα σου δίνει κάτι όμορφο μέσα στην ασχήμια που επικρατεί και είναι το φως μέσα στη μαυρίλα που σε οδηγεί σε όσα θέλεις να κατακτήσεις και θα τα κατακτήσεις έχοντας το θάρρος, την δύναμη να αντέξεις ότι έρθει στο δρόμο σου. 

Δόξα τω θεώ είσαι ευλογημένος με τόσο απόθεμα δύναμης που δεν έχεις φανταστεί. Για αυτό σου λέω, μη διστάσεις ποτέ, μη γίνεις εγωιστής, αχάριστος, δέξου ό,τι τελειώνει και καλωσόρισε ό,τι έρχεται.

Ζήσε την ζωή σου με χαρά και αγάπη, έχοντας πάντα στο μυαλό σου πως όλα στο τέλος θα πάνε καλά και αν δεν πάνε θα τα κάνουμε εμείς να πάνε. 

Και ας σε πουν τρελό, ονειροπόλο, εσύ πάντα να προσπαθείς για το καλύτερο, για το αδύνατο, για ένα καλύτερο κόσμο, να ξέρεις ότι εσύ προσπάθησες και να είσαι ευτυχισμένος με αυτό που κατάφερες. 

Μέσα σε αυτήν την ασχήμια που μας περιβάλλει, να κρατήσεις το χαμόγελο σου ζωντανό και να νιώσεις ευλογημένος γιατί αυτό είσαι και ας δυσκολεύεσαι ώρες, ώρες να το παραδεχτείς και ας σε τρώει η μιζέρια και η αχαριστία.

Όταν κοιτάζεις την ζωή σου με ειλικρίνεια και θάρρος θα καταλάβεις πως όντως είσαι και θα νιώσεις ευτυχισμένος, έτοιμος να συνεχίσεις να προσπαθείς για όλα αυτά που έχεις στο μυαλό σου.




Είμαι φοιτήτρια κοινωνικής πολιτικής, τρίτου έτους και ασχολούμαι με τη συγγραφή 7 χρόνια. Στη διάρκεια αυτών των χρόνων έχω γράψει δύο βιβλία και αρκετά κείμενα με περιεχόμενο κοινωνικό, ψυχολογικό και αισθηματικό. Η συγγραφή για εμένα είναι τρόπος έκφρασης και εσωτερικής ηρεμίας. Προσπαθώ πάντα μέσα από τα κείμενα μου να εισχωρώ στην ψυχή του άλλου και να την αγγίζω, να του προσφέρω αυτήν την δύναμη που μου προσφέρει η επαφή με την συγγραφή και να τον γεμίζω με συναισθήματα, έμπνευση και θετικές σκέψεις.

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Δειλία είναι να εξαφανίζεσαι χωρίς καμία εξήγηση…!!!!

«Δεν μπορώ άλλο. Συγγνώμη. Μη με μισήσεις.»
Ένα μήνυμα στο κινητό, στο facebook ή σε οποιοδήποτε μέσο επικοινωνίας και μετά η εξαφάνιση, αυτά είναι τα στοιχεία για να σιγουρευτείς πως ο άνθρωπος που σου άρεσε, γούσταρες, κόλλησες - ή ακόμα χειρότερα - αγάπησες είναι ένας δειλός, μ@λάκας.

Έφυγε ξαφνικά απ’ τη ζωή σου χωρίς να νοιαστεί για τίποτα, περίπου όπως εμφανίστηκε κι εσύ στέκεις να απορείς πού έφταιξες και η ιστορία κατέληξε έτσι. Είναι δυνατόν να μην τον μισήσεις μετά από κάτι τέτοιο;

Ζήσατε μερικές ωραίες στιγμές, είχατε μια έντονη εναλλαγή δράματος κι ευτυχίας για να μη βαριέστε και το ένιωθες ότι θα τελείωνε γρήγορα, αλλά δεν περίμενες ποτέ αυτό τον τρόπο.

Δεν περίμενες απλώς ένα μήνυμα χωρίς στην ουσία καμία εξήγηση και μετά τίποτα, σαν να μη μοιραστήκατε πράγματα κι απλώς θέλει να πάρει λίγο το χρόνο του απ’ την επαφή σας.

Ας του θυμίσει όμως κάποιος πως είστε εpαστές, γkόμενοι, όχι φιλαράκια ή γνωστοί κι επειδή συνειδητοποίησε ότι βαρέθηκε απομακρύνεται. Δεν πάει έτσι!

Δε φέρεσαι έτσι σε έναν άνθρωπο που λες πως τον ήθελες κι ενδιαφερόταν για σένα. Δεν εξαφανίζεσαι απλώς αφήνοντας τον άλλον να αναρωτιέται και να βρίζει. Δεν είναι έτσι οι ανθρώπινες σχέσεις και θα έπρεπε να το έχεις ήδη καταλάβει.

Εφόσον όμως δεν έτυχε μέχρι τώρα κάποιος να σου εξηγήσει τι ακριβώς ισχύει και φέρεσαι τόσο αισχρά, άσε με να κάνω την αρχή. Δε θα μιλήσω για έpωτα γιατί είσαι απ’ τα άτομα που εξαφανίζονται πριν οτιδήποτε εξελιχτεί σε έpωτας, ούτε κ@uλα όμως είναι αφού δεν επιμένεις και δεν προσπαθείς.

Είναι το σύμπτωμα της εποχής, όλα τόσα εύκολα γύρω μας και τόσο άπιαστα ταυτόχρονα. 

Βλέπεις κάποιον, σου αρέσει κι αποφασίζεις να κάνεις το πρώτο βήμα. Η δειλία σου κι ο προάγγελος για τη μετέπειτα συμπεριφορά σου είναι ακριβώς το γεγονός ότι ενώ ξέρεις τον άλλον καταφεύγεις στο μήνυμα. 

Προστατεύεσαι γύρω απ’ την ελευθερία που σου παρέχει να πεις ό,τι θες, να μη δει κανείς πως ακόμη κι εσύ μπορεί να κοκκινίσεις κάποιες φορές κι ακριβώς επειδή έχεις δοκιμάσει αυτή την τακτική πολλές φορές, το ψάρι τσιμπάει το δόλωμα.

Σκέφτεται πως ο άλλος ίσως να ντρέπεται λίγο και γι’ αυτό δε μιλάει από κοντά, ίσως την μπλόκαρες έτσι άνετος που φάνηκες και δεν ήξερε τι να πει, χίλια δυο σενάρια για να μη δεχτούμε την απλούστερη και πιο αληθινή εκδοχή : ο άλλος είναι δειλός, δεν έχει μάθει να εκφράζεται αλλιώς και κρύβεται πίσω από μηνύματα. 

Θα το έχεις παρατηρήσει άλλωστε στα μηνύματα πουλούσε πάντα πολλή άνεση με αμέτρητα υπονοούμενα που μπορούσαν να σου εξάψουν τη φαντασία κι από κοντά δεν μπορούσες να εξηγήσεις τι συμβαίνει.

Είναι δύσκολο, ναι, και χρειάζεται προσπάθεια, ναι, αλλά μπορείς να τα καταφέρεις να ξεφύγεις από αυτή την κατηγορία που πήγες και χώθηκες γιατί δεν κάνεις κακό μόνο σε σένα, αλλά και σε όλους όσους εμφανίζεις αυτή τη συμπεριφορά.

Επειδή οι άνθρωποι έχουν το κακό να υιοθετούν συμπεριφορές άλλων κι όσο άσχημα τους φέρθηκες τόσο άσχημα τείνουν να φέρονται στην επόμενη γνωριμία τους.

Κρύβεσαι πίσω από μηνύματα κι οθόνες, δεν αφήνεις τον εαυτό σου να αισθανθεί παραπάνω από αυτό το σημείο που ξέρεις πως δε θα πληγωθείς με αποτέλεσμα να εμφανίζεσαι και να εξαφανίζεσαι απ’ τη ζωή αυτού που του επέτρεψες να κάνει όνειρα όποτε γουστάρεις. 

Να του δίνεις ελπίδες κι όταν ο άλλος σου δείχνει ότι είναι έτοιμος, εσύ δειλιάζεις και φεύγεις αφήνοντάς τον εκτεθειμένο και μόνο.

Δεν είναι έτσι οι ανθρώπινες σχέσεις , να κάνεις το κέφι σου και να την κοπανάς όποτε ζορίζουν τα πράγματα χωρίς μια εξήγηση! Ωραίες οι τάσεις φυγής, δε λέω, αλλά μέχρι εκεί που τις χρησιμοποιείς για να δεις και να γνωρίσεις τον κόσμο, όχι για να χρησιμεύουν ως δικαιολογία στο φόβο σου. 

Φόβο να την κάνεις από όσα θεωρείς δεδομένα και να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό, να ανοιχτείς περισσότερο να κοιτάξεις για πρώτη φορά τον άλλον στα μάτια χωρίς υπεκφυγές και να του πεις: «Μπορώ παραπάνω. Θέλω να προσπαθήσουμε. Πραγματικά μου αρέσεις.»

Για να λες κι εσύ πως έζησες!




Συντάκτης: Βέρα Πάρδου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

7 τρόποι για να γίνετε πιο τυχεροί στη ζωή σας…!!!!

Νομίζετε ότι το να είστε τυχεροί είναι απλώς τύχη; Ακούγεται περίεργη ερώτηση αλλά η τύχη στην πραγματικότητα είναι ο συνδυασμός πολλών πραγμάτων που κάνετε στη ζωή και το τι πιστεύετε για τον εαυτό σας και για τους άλλους.

Ο Richard Wiseman μελετούσε την τύχη για 10 χρόνια και έδειξε πως οι τυχεροί άνθρωποι έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που τους κάνουν πιο επιρρεπείς σε αυτή.

Ορισμός του «Είμαι τυχερός»

Το είμαι τυχερός θα μπορούσε να σημαίνει πολλά πράγματα για πολλούς ανθρώπους. Γι αυτό που μιλάω εδώ σχετίζεται με την τύχη στην ζωή, όχι την τύχη στο λαχείο ή γενικότερα στον τζόγο καθώς αυτά γίνονται μόνο τυχαία. Η τύχη στη ζωή σημαίνει να έχετε την ζωή που θέλετε και φαινομενικά συμβαίνει κατά λάθος, από αγνή τύχη.

Δουλεύω με κάποια που φαίνεται να είναι απίστευτα άτυχη σε όλα όσα κάνει. Αν κάτι ατυχές πρόκειται να συμβεί, θα γίνει σε εκείνη. Είναι ένα μανιακό άτομο που το μυαλό της συνεχώς τρέχει και προσπαθεί να κάνει 100 πράγματα ταυτόχρονα.

Μιλά πολύ γρήγορα κάνει ερωτήσεις γύρω στις 5 φορές πριν κάνει κάτι, δεν εμπιστεύεται τους ανθρώπους, βλέπει το κακό σε όλους και στο αποκορύφωμά από όλα αυτά είναι ένα πολύ καλό άτομο. Ωστόσο, πρέπει να είναι το πιο άτυχο άτομο που έχω συναντήσει.

Αντίθετα, ξέρω κάποιον που φαίνεται να είναι απίστευτα τυχερός. Είναι αισιόδοξος, βλέπει το καλό στους ανθρώπους, πιστεύει πως θα συμβούν καλά πράγματα σε αυτόν και στην οικογένεια του και τακτικά έχει συζητήσεις για τα καλά πράγματα που εύχεται γι αυτόν και την οικογένειά του. 

Ξέρει τι θέλει και το κυνηγά με όλη του τη δύναμη. Ακόμα, είναι χαλαρός, όπως και πολύ ευγενικός, γενναιόδωρος και χαρούμενος στη ζωή του.

Οι άνθρωποι που είναι τυχεροί δείχνουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και πεποιθήσεις για τον εαυτό τους και για τον κόσμο, έτσι θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τους 7 τρόπους για να γίνετε πιο τυχεροί.

7 τρόποι για να γίνετε πιο τυχεροί

Πίστη
Το να πιστεύετε πως θα πάρετε τα πράγματα που θέλετε στη ζωή και ότι τα αξίζετε θα σας κάνει περισσότερο επιρρεπείς στο να τα λάβετε. Γιατί γίνεται αυτό; Όταν σκέφτεστε κάτι, βλέπετε μια εικόνα στο κεφάλι σας, όταν έχετε μια εικόνα στο κεφάλι σας, το μυαλό σας κλειδώνει στο να τη λάβετε. 

Όταν το μυαλό σας κλειδώνει στο να λάβετε κάτι θα αρχίσει ασυνείδητα να παρατηρεί τρόπους για να πάρετε αυτό που θέλετε. Θα ξεκινήσει να παρατηρεί ευκαιρίες που μπορεί να χάσατε αν δεν είχατε την εικόνα στο μυαλό σας και την πίστη ότι θα μπορούσαν να συμβούν.

Ρίσκα
Οι άνθρωποι που είναι τυχεροί παίρνουν τα περισσότερα ρίσκα. Αυτό δε σημαίνει ότι παίζουν στοίχημα το σπίτι ή την καριέρα τους και ξεχνούν την οικογένειά τους. Το ρίσκο μπορεί να μετρηθεί. Ζυγίστε τις επιλογές σας γνωρίζοντας τι μπορείτε να χάσετε και κυνηγήστε αυτό που θέλετε. Αν αυτό δε λειτουργήσει κυνηγήστε το ξανά όταν θα αντέχετε να χάσετε περισσότερα.

Δουλέψτε σκληρά
Πολλοί αθλητές, τραγουδιστές, χορευτές, ηθοποιοί κτλ. φαίνεται να έχουν γίνει διάσημοι και πλούσιοι μέσα σε μια νύχτα. Ωστόσο αυτό που οι περισσότεροι δεν βλέπουν είναι πως αυτοί ίδιοι άνθρωποι έχουν περάσει χρόνια σκληρής δουλειάς και θυσιών για να φτάσουν εκεί που είναι σήμερα. 

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε πήγαινε σε κάθε οντισιόν που μπορούσε και δεν τον οδηγούσε πουθενά μέχρι που έγραψε το σενάριο του Ρόκι . Το να δουλεύετε σκληρά είναι προαπαιτούμενο για να είστε τυχεροί.

Γενναιοδωρία
Η γενναιοδωρία προς τους άλλους φαίνεται να είναι ένα χαρακτηριστικό που όλοι οι τυχεροί άνθρωποι έχουν. Δίνουν γενναιόδωρα τον χρόνο και τα χρήματα τους. Μοιράζονται την τύχη και την περιουσία τους με τους άλλους. Πολλοί μοιράζονται την γνώση τους, η οποία μπορεί να είναι πιο πολύτιμη από τα χρήματα ή τον χρόνο. 

Έχω συναντήσει πολλούς ανθρώπους μέσω αυτής της σελίδας και πιστεύω πως αυτό γίνεται επειδή μοιράζομαι αυτά που ξέρω και αυτά που έχω μάθει κατά τη διάρκεια της ζωής και της έρευνας που έχω κάνει με την πάροδο των χρόνων.

Ένστικτο
Το να ακούτε το ένστικτο σας μπορεί να είναι ανεκτίμητο όταν πρόκειται να επιλέξετε τι θέλετε στη ζωή. Πόσες φορές είχατε το ένστικτο να κυνηγήσετε κάτι αλλά ο εγκέφαλός σας κράτησε πίσω και σας είπε όλους τους λόγους για να μην το κάνετε και αργότερα ανακαλύψατε πως τελικά θα λειτουργούσε; 

Όλοι έχουμε ένστικτα για ένα λόγο και μερικοί άνθρωποι δίνουν περισσότερη προσοχή όταν πρόκειται να ακούσουν το ένστικτο τους. 

Μπορείτε να ακονίσετε αυτή την ικανότητα απλώς ακούγοντας το σώμα σας και γνωρίζοντας τις αισθήσεις σας όταν σκέφτεστε να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο. Όσο περισσότερο εμπιστεύεστε το ένστικτο σας τόσο καλύτερα θα σας εξυπηρετήσει.

Θετική άποψη
Είναι απαραίτητο να έχετε θετική άποψη για τη ζωή για να γίνετε πιο τυχεροί. Αν η άποψη σας για τη ζωή είναι γεμάτη καταστροφή και θλίψη τότε φοβάμαι πως έτσι θα δείτε τη ζωή την ίδια. Ο εγκέφαλος σας σκέφτεται «Είμαι θλιμμένος οπότε θα αναζητήσω πράγματα για τα οποία να θλίβομαι». 

Ενώ αν έχετε θετική άποψη ο εγκέφαλός σας θα πει «Είμαι χαρούμενος, θα αναζητήσω περισσότερα πράγματα για τα οποία να χαίρομαι». Μπορείτε να ελέγξετε τι εισέρχεται στον εγκέφαλο από τις σκέψεις σας. Αλλάξτε τις σκέψεις σας και θα αλλάξετε την ζωή σας.

Αντιμετωπίζοντας την κακή τύχη
Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζετε την κακή τύχη μπορεί να αλλάξει την ζωή σας. Αν κάτι κακό μου συμβεί πάντα κοιτώ αυτό που θα μπορούσε να κάνει την κατάσταση χειρότερη. Πριν δύο εβδομάδες, το πλυντήριο ρούχων, το ντους και το φυσικό αέριο όλα χάλασαν την ίδια στιγμή. 

Θα μου κόστιζε 700$ για να τα φτιάξω όλα. Ευτυχώς η σύζυγος μου είχε πάρει το σχέδιο του φυσικού αερίου 1 εβδομάδα πριν και ήμασταν καλυμμένοι για τις επισκευές που θα μας είχαν κοστίσει εκατοντάδες. Τα καταφέραμε καλά με το μπάνιο και αγοράσαμε καινούργιο πλυντήριο που ήταν σε προσφορά, πόσο τυχερό ήταν αυτό; 

Τώρα, αντί να σκεφτώ «γιατί συνέβη αυτό σε εμένα, είμαι το πιο άτυχο άτομο, τι πρόκειται να συμβεί μετά;» σκέφτηκα «αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερο».

Το να είμαστε τυχεροί δεν γίνεται κατά τύχη, συμβαίνει με το να έχετε θετική στάση στη ζωή, να δουλεύετε σκληρά και να μοιράζεστε με τους άλλους. Αυτό έχει αποδειχθεί σε πολλές έρευνες και με τον καιρό ξαναδείχνεται πως η αλλαγή των σκέψεων πραγματικά αλλάζει την τύχη σας.




Βγες, γέλασε, μέθυσε, κλάψε, ζήσε. Σταμάτα να βάζεις τη ζωή σου στην αναμονή...!!!!

Βίωσε έντονα και αυθεντικά κάθε συναίσθημά σου. Πάρε τα ηνία της ζωής σου στα χέρια σου και μην περιμένεις τίποτα από κανέναν. Μην προσμένεις το νόημα της ζωής σου από ξένες υπάρξεις. 

Να μην αρκείσαι στο λίγο. Σου αξίζει το μέγιστο. Μην επαναπαύεσαι στα μέτρια και χλιαρά. Να ψάχνεις πάντα τα πιο έντονα και τα πιο δυνατά.

Μη χαραμίζεις τη ζωή σου κάνοντας απολογισμούς. Μη σπαταλάς τις ώρες σου μετρώντας απώλειες. Πάψε να υπολογίζεις xαρές και λύπες. Μην ψηλαφίζεις αποτυπώματα που άφησαν στην ψυχή σου όσοι αγάπησες. Μη μένεις κολλημένος σε ανθρώπους και καταστάσεις. 

Προχώρησε στα καλύτερα που σε περιμένουν. Να μην αφήνεις ανοιχτούς λογαριασμούς με το παρελθόν σου. Καταστρέφεις το μέλλον σου. Και μην αθροίζεις όλες τις πληγές σου κάθε φορά που μία καινούργια αιμορραγεί. Να μάθεις να μην κρατάς λογαριασμούς στις ανθρώπινες σχέσεις.

Να μην προσθέτεις αυτούς που έρχονται και να μην αφαιρείς αυτούς που φεύγουν από τη ζωή σου. Δεν επιδέχονται μέτρο τα συναισθήματα. Δε μετριέται ο πόνος και η στεναχώρια με αριθμούς. Δεν υπολογίζονται με την ποσότητα τα όμορφα και τα ωραία. Δε ζυγίζονται οι δυσκολίες και τα βάσανα. Δεν έχουν ένταση οι χαρές και οι λύπες.

Μη βάζεις τη ζωή σου στην αναμονή. Βγες μέχρι το ξημέρωμα. Κάνε βόλτες μέχρι το χάραμα. Συνάντησε φίλους παλιούς και αγαπημένους. Κάνε καινούργιες συμπάθειες και γνώρισε νέους ανθρώπους. Γύρισε στα σοκάκια της γης και διασκέδασε το ταξίδι σου. Να γελάς μέσα από την καρδιά σου.

Να κλαις ολονυχτίς και να αφήνεις την ανατολή του ήλιου να στεγνώνει τα δάκρυά σου. Να τραγουδάς στα έρημα δρομάκια τη μοναξιά σου. Μέθυσε τους πόνους σου και γλέντησέ τους. Αλήτευσε τα δύσκολά σου και κέρασέ τους από τον τσαμπουκά σου. Φώναξε με όλο σου το ‘’είναι’’ και εκτονώσε το θυμό σου. 

Μην καταπιέζεις τα συναισθήματά σου και μην τα πνίγεις. Ζήσε έντονα την κάθε στιγμή σου. Στύψε την τρέλα σου μέχρι τις τελευταίες σταγόνες της και απόλαυσε τη δροσερή της γεύση. Γιατί, όλα ανατρέπονται σε αυτό τον κόσμο και όλα αναθεωρούνται. Άνθρωποι, σκέψεις, συναισθήματα, χαρακτήρες, καταστάσεις ζωής, όλα αλλάζουν μάτια μου.

Μία σύντομη βόλτα στη γειτονιά του κόσμου η ζωή μας, γι’ αυτό άδραξε τις μέρες. Ζήσε στα άκρα. Μη φοβάσαι τις δυσκολίες της. Αντιμετώπισέ τις. Μη σε τρομάζει ο αγώνας επιβίωσης. Κέρδισέ τον. Μη δειλιάζεις μπροστά στα εμπόδια.

Υπερπήδησέ τα. Μη σταματάς μπροστά στις δυσκολίες. Ξεπέρασέ τις. Μην αναλώνεις και μη σκορπίζεις τον εαυτό σου. Προστάτευσέ τον. Και μην περιμένεις τις ευκαιρίες, δημιούργησε τις.

Πάψε να στεναχωριέσαι γι’ αυτά που πέρασαν. Μην κλαις γι’ αυτά που δεν έγιναν. Μην περιμένεις πια αυτούς που δε γύρισαν. Μη μεμψιμοιρείς για όσα έζησες. Σταμάτα να απαριθμείς όσα έδωσες, πόσα πήρες και πόσα άξιζες. Μην ψάχνεις αιτίες και αφορμές για τις λάθος σου επιλογές.

Ζήσε… Μπες στο βαγόνι της ζωής σου και απόλαυσε το ταξίδι, γιατί δεν έχει εισιτήριο επιστροφής και δεν εξαργυρώνονται τα ναύλα.




Image by Kylie Woon
Λίτσας Φιλίππου.