Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019

Πως να μιλήσω σε κάποιον τηλεπαθητικά, μόνο με το μυαλό, χωρίς λόγια...!!!!

Η τηλεπάθεια είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι απορρίπτουν ως κάτι αδύνατο, αλλά τα αληθινά αφυπνισμένα άτομα ξέρουν πολύ καλά πόσο αληθινή είναι. Άλλοι πάλι, παραδέχονται την ύπαρξή της, αλλά είναι κάτι που δεν τους έχει συμβεί, αλλά θα ήθελαν να πραγματοποιήσουν.

Η τηλεπάθεια είναι η δυνατότητα να μιλάς με άλλους από οποιαδήποτε απόσταση, χωρίς τη χρήση λέξεων. Αντί αυτών, χρησιμοποιείς το μυαλό σου.

Το να είσαι σε θέση να καλέσεις άλλους με το μυαλό σου είναι ένα αντικείμενο στο οποίο πρέπει πραγματικά να δουλέψεις πολύ σκληρά για να το πετύχεις. 

Πριν μπορέσετε να το κάνετε αυτό, πρέπει πρώτα να επιτρέψετε πραγματικά να αναπτυχθούν οι ενέργειές σας. Τώρα, για να χτίσετε αυτές τις ενέργειες, πρέπει επίσης να δημιουργήσετε συνδέσεις.

Όσο πιο συνδεδεμένοι είστε με ένα άτομο, τόσο πιο εύκολο θα είναι να του στείλετε μηνύματα και να τους καλέσετε με το μυαλό σας. 

Οπότε, σαν αρχή, για τα πρώτα βήματα, θα πρέπει να περάστε χρόνο επιτρέποντας στις ενέργειές σας να είναι με αυτό το άτομο και μέσω αυτού, συν τω χρόνω, θα αυξηθούν. Όσο περισσότερο αποκαλύπτεστε και συνδέεστε μεταξύ σας, τόσο πιο πολύ θα προσδιοριστούν οι ενέργειές σας.

Βλέπετε, όσο περισσότερο ξοδεύετε χρόνο με τους άλλους που θα θέλατε να μιλήσετε τηλεπαθητικά, τόσο πιο πολύ ευθυγραμμίζονται οι δονήσεις σας. Αυτό σας διευκολύνει να τους πείτε κάποια πράγματα χωρίς λόγια ενώ, επίσης, σας διευκολύνει να καταλάβετε τι σας λένε, επίσης, χωρίς λόγια.

Στην αρχή η τηλεπαθητική συνομιλία θα είναι σε πολύ απλή μορφή. Θα συνεννοείστε με απλοϊκά θέματα όπως αν κάποιος είναι καλά «ναι» ή «όχι». Όσο πιο πολύ εξασκείστε σε αυτόν τον τομέα, τόσο περισσότερο θα αισθανθείτε τις δονήσεις που προέρχονται από το πνεύμα τους, αλλά και αυτές που στέλνετε εσείς.

Η συμμετοχή σε διαλογιστικές πρακτικές θα χρησιμεύσει επίσης ως δομικό στοιχείο για το άνοιγμα των κυμάτων επικοινωνίας μεταξύ σας.

Σε κατάσταση διαλογισμού, καλέστε τις ενέργειές σας και κάνετε μια σύνδεση με τις ενέργειες κάποιου άλλου. Χρησιμοποιώντας τα μάτια του μυαλού σας, δείτε το αδιόρατο νήμα που ενώνει τους δυο σας μαζί, σαν τηλεφωνική γραμμή, ανεξάρτητα από το πόσο μακριά είστε. Σκεφτείτε τι θέλετε να πείτε στην κλήση σας και στείλτε την.

Με αυτόν τον τρόπο, το άτομο αυτό μπορεί ξαφνικά να αισθάνεται διαφορετικό, να έχει αυτό το συγκεκριμένο μήνυμα να «πετάγεται» στο κεφάλι του, ή ακόμα και να αισθάνεται αμέσως ότι πρέπει να έρθει σε επαφή μαζί σας.

Το μυαλό μας είναι πολύ πιο ισχυρό από ότι αντιλαμβανόμαστε. Μπορεί να κάνει πολλά και να επιτρέψει στον πνευματικό εαυτό μας να ξεκλειδώσει πολλές πόρτες που ούτε φανταζόμαστε.




Σπύρος Μακρής

6 τύποι συγχρονιστικών συνδέσεων : υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίο συναντάμε κάθε άτομο...!!!!

Τίποτα σε αυτό το σύμπαν δεν συμβαίνει κατά τύχη. Υπάρχει πάντα ένας ανώτερος σκοπός πίσω από κάθε μικρό πράγμα που μας συμβαίνει και δεν πρέπει ποτέ να το ξεχνάμε αυτό.

Όλες οι εμπειρίες μας πάνε ένα βήμα πιο κοντά προς τα εκεί που προοριζόμαστε να φτάσουμε. Όταν συναντάμε ανθρώπους που μας δίνουν την γνώση που χρειαζόμαστε ή κάτι συμβαίνει που μας δείχνει το φως, βιώνουμε την συγχρονικότητα.

6 τύποι συγχρονιστικών συνδέσεων :

1. Αυτοί που έρχονται για να σας υπενθυμίσουν
Μερικές φορές οι απαντήσεις που αναζητάμε είναι μέσα μας και στην ώρα ανάγκης, θα συναντήσουμε ανθρώπους που θα μας πουν που να κοιτάξουμε. Μπορεί να μείνουν στην ζωή σας για σύντομο χρονικό διάστημα αλλά θα είναι αξέχαστοι.

2. Αυτοί που προκαλούν την ανάπτυξη σας
Θα υπάρχουν άνθρωποι που θα έρθουν για να μας προσφέρουν καθοδήγηση και συμβουλές. Θα σας προσφέρουν την υποστήριξη που χρειάζεστε ώστε να γίνετε η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας. Θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τον αληθινό εαυτό σας.

3. Αυτοί που είναι εδώ για να μείνουν
Μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως αυτοί οι άνθρωποι θα βρίσκονται πάντα στην ζωή μας. Θα τους συναντήσετε όταν θα χρειάζεστε την βοήθεια τους και θα έρθουν για να μείνουν. Η σύνδεση σας θα είναι άθραυστη και θα ζήσετε πολλά μαζί.

4. Αυτοί που έρχονται για να σας αφυπνίσουν
Ο καθένας χρειάζεται μια καλή, σκληρή δόση πραγματικότητας κάποια στιγμή και αυτοί είναι οι άνθρωποι που θα σας το δώσουν αυτό. Μπορεί να μην σας αρέσει αυτό που θα σας δείξουν αλλά είναι ουσιώδες να τους ακούσετε αν επιθυμείτε να αναπτυχθείτε.

5. Αυτοί που είναι εδώ για να σας ενθαρρύνουν
Δεν θα γνωρίσετε πραγματικά αυτούς τους ανθρώπους. Θα τους συναντήσετε κατά τύχη ίσως σε μια ολιγόλεπτη συζήτηση ή απλώς θα ανταλλάξετε χαμόγελα αλλά αυτή η στιγμή θα μείνει μαζί σας για πάντα.

6. Αυτοί που είναι γραφτό να φύγουν
Υπάρχουν άνθρωποι που δεν σκοπεύουν να μείνουν μαζί σας για πάντα. Θα τους συναντήσετε όταν θα χρειάζεστε την σοφία που μπορούν να διδάξουν και μπορεί να σας προκαλέσουν πολύ πόνο όταν θα σας εγκαταλείψουν, αλλά αυτό είναι που το σύμπαν ξέρει ότι χρειάζεστε.




© Η αναδημοσίευση περιεχομένου επιτρέπεται μόνο υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. Διαβάστε τους εδώ

Η πεταλούδα που θα διαλέξεις, αποκαλύπτει τα συναισθήματα και τις σκέψεις που κρύβεις μέσα σου...!!!!

Στη μυθολογία, οι πεταλούδες ήταν η έκφραση της ανθρώπινης ψυχής. Στην αρχαία Ελλάδα, για παράδειγμα, οι άνθρωποι πίστευαν ότι μετά τον θάνατο, η ψυχή τους θα μεταμορφωνόταν σε πεταλούδα ή περιστέρι.

Άλλοι μύθοι λένε ότι οι πεταλούδες είναι άγγελοι με πέταλα λουλουδιών ή λουλούδια που έχουν βγάλει φτερά, αφού προσευχήθηκαν στον Θεό να φτάσουν στον ουρανό.

Το μαύρο φόντο αντιπροσωπεύει το σκοτάδι που σας περιβάλλει και σας εμποδίζει να εκφράσετε τις σκέψεις και τα συναισθήματά σας, σαν μια φυλακή του μυαλού και του σώματός σας. Η επιλογή σας μπορεί να σας βοηθήσει να ξεφύγετε από το σκοτάδι και να βρείτε το φως στη ζωή σας.

Κοιτάξτε προσεκτικά τις 9 πεταλούδες στην παρακάτω εικόνα και επιλέξτε μία, αυτή που σας αρέσει περισσότερο. Κάτω από την εικόνα, θα βρείτε την απάντηση στην επιλογή που κάνατε.
ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ 1 – ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΩΝ
Αν επιλέξατε την πρώτη πεταλούδα, ίσως παρατηρήσατε ότι τα επάνω φτερά της είναι χρωματισμένα με άλλο χρώμα. Αυτό σημαίνει ότι δεν είστε απόλυτα ελεύθεροι άνθρωποι και θέλετε να το δείχνετε οποιαδήποτε στιγμή. Κάποιος ή κάτι σας εμποδίζει να εκφράζετε πάντα τις σκέψεις σας προφορικά.

Αυτό είναι ένα από τα πιο οδυνηρά προβλήματα που αντιμετωπίζετε: Το γεγονός ότι αποτυγχάνετε να προσαρμοστείτε και να εκφραστείτε σωστά, καθώς κάποιος πάντα σας διακόπτει και οι ιδέες σας δεν εισπράττονται σωστά ή δεν ακούγονται.

ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ 2 – ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΔΥΑΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΓΧΥΣΗΣ
Είστε αιχμαλωτισμένοι ανάμεσα σε δύο κόσμους. Μπορείτε δύσκολα να αποφασίσετε για ο,τιδήποτε στη ζωή σας. Αντιμετωπίζετε πάντοτε καταστάσεις όπου βρίσκεστε ανάμεσα σε δύο φίλους που δεν συμπαθούν ο ένας τον άλλο και δεν μπορείτε να εγκαταλείψετε ή να επιλέξετε κάποιον από αυτούς.

Αυτό που θέλετε να πείτε σε όλους είναι ότι δεν είστε ψεύτικοι. Θέλετε να έχετε τη δυνατότητα να καταφέρετε πολλά πράγματα στη ζωή σας και να γνωρίσετε εντελώς διαφορετικούς ανθρώπους, χωρίς να χρειαστεί να κάνετε δύσκολες επιλογές στη ζωή σας.

ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ 3 – ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΣΜΩΝ
Αν έχετε επιλέξει τον αριθμό 3, είστε ο άνθρωπος που έχει δυσκολία να ξεκινήσει μια δίαιτα, να εγκαταλείψει τις κακές του συνήθειες, να κάνει νέα ξεκινήματα στη ζωή ή να κάνει κάποιες αλλαγές προς το καλύτερο.

Αυτό που ζητάτε από τους άλλους με τον πιο ειλικρινή τρόπο, είναι να σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από όλα αυτά τα προβλήματα που έχουν εγκατασταθεί στον εγκέφαλό σας – αυτούς τους πειρασμούς που με την πάροδο του χρόνου γίνονται ο μεγαλύτερος εχθρός σας.

ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ 4 – ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΩΝ ΒΑΘΙΑ ΚΡΥΜΜΕΝΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ
Κρύβετε ένα πολύ μεγάλο μυστικό για τη ζωή σας. Έχετε κάνει κάτι στο παρελθόν για το οποίο ντρέπεστε ή έχετε περάσει μια απογοήτευση που δεν μπορείτε να πείτε ποτέ σε κανέναν.

Αυτό το μεγάλο ψέμα σας τρώει από μέσα, αλλά είστε πολύ φοβισμένοι για να το αποκαλύψετε. Πρέπει να βρείτε το θάρρος να αποκαλύψετε το μεγαλύτερο μυστικό σας για να απολαύσετε μια ζωή ειρήνης και ηρεμίας.

ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ 5 – ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΣEΞΟΥΑΛΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΚΔΗΛΩΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ
Το μεγάλο σας πρόβλημα είναι ο φόβος να εκφράσετε τα συναισθήματά σας για το πρόσωπο που αγαπάτε. Ερωτεύεστε χωρίς να το καταλάβει κανείς. Κρατάτε αυτά τα συναισθήματα κρυμμένα μέσα σας, και όταν εκείνος που αγαπάτε σας πλησιάζει, τον αγνοείτε λόγω της συστολής σας.

Μόλις βρείτε το θάρρος να εκφράσετε αυτά τα συναισθήματα και τελικά να προσεγγίσετε αυτόν που αγαπάτε, θα βρείτε ευτυχία στη ζωή σας.

ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ 6 – ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΠΑΡΕΞΗΓΗΜΕΝΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ
Ελκύεστε από τον κόσμο της τέχνης και είστε παθιασμένοι με τις δημιουργικές δραστηριότητες. Ξέρετε πώς να εκφράσετε τον εαυτό σας μέσα από τη ζωγραφική, τη μουσική ή το γράψιμο, αλλά οι άλλοι ποτέ δεν καταλαβαίνουν αυτό που προσπαθείτε να πείτε μέσα από την τέχνη σας.

Χρησιμοποιείτε πάρα πολλά κωδικοποιημένα μηνύματα, αφηρημένα σχέδια και πολύ μυστήριο. Μερικές φορές ακόμη και εσείς δεν καταλαβαίνετε τι πραγματικά θέλετε να εκφράσετε και κινδυνεύετε να πέσετε στην παγίδα του φιλόσοφου που είναι ακατανόητος και παρεξηγημένος.

ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ 7 – ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑΣ
Είστε ένα πολύ ειλικρινές άτομο – μερικές φορές σκληρά ειλικρινές. Δεν ξέρετε πώς να λέτε ψέματα και δεν σας αρέσει να κρύβετε τίποτα από τους γύρω σας – εκτός από τις περιπτώσεις όπου έχετε διαπράξει ένα μεγάλο λάθος που μπορεί να τιμωρηθεί με έναν τρόπο που δεν θα σας αρέσει.

ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ 8 – ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑΣ
Επιλέξατε αυτήν την πεταλούδα γιατί θέλετε να είστε τέλειοι. Αγωνίζεστε συνεχώς για να φανείτε όσο το δυνατόν καλύτεροι, να λειτουργείτε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να ολοκληρώσετε μια δουλειά κ.λπ. Είστε ένας πολύ συνειδητοποιημένος άνθρωπος όταν πρόκειται για εργασία και σχέσεις με φίλους.

Αυτό που θέλετε να πείτε είναι ότι η τελειότητα υπάρχει και μπορεί να επιτευχθεί, ακόμα κι αν υπάρχουν εκατομμύρια πράγματα που σας ενοχλούν, και θα συνεχίσετε να προσπαθείτε ανεξάρτητα από το κόστος.

ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ 9 – ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ
Εάν επιλέξατε τον αριθμό 9, είστε άνθρωπος που θέλει να έχει τον πλήρη έλεγχο των καταστάσεων. Θέλετε οι άλλοι να κάνουν ό, τι ζητάτε, να απαντούν άμεσα σε ερωτήσεις, να εργάζονται για το συμφέρον σας. Πάντα ενεργείτε σαν αφεντικό, ακόμη και όταν δεν είστε ή όταν βρίσκεστε με τους φίλους σας – και γι ‘αυτό συχνά σας αποφεύγουν.

Προσπαθήστε να είστε λίγο πιο ταπεινοί στη ζωή σας και οι άνθρωποι θα σας σέβονται περισσότερο. Μόνο έτσι θα ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη ζωή.




Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: Marva – Truelife.gr

6 εύκολα βήματα για να ενεργοποιήσετε τις ψυχικές σας ικανότητες...!!!!

Οι άνθρωποι γεννιούνται με την θέληση να μαθαίνουν καθώς μεγαλώνουν. Το μυαλό μας είναι σαν σφουγγάρι, απορροφά ότι βλέπουμε, ακούμε, μυρίζουμε, γευόμαστε και αγγίζουμε. Ωστόσο, υπάρχουν μέρη του μυαλού μας που δεν τα χρησιμοποιούμε τόσο όσο θα έπρεπε. 

Αυτή η απενεργοποιημένη δύναμη μπορεί να αξιοποιηθεί αν σταματήσουμε να αγνοούμε το ένστικτό μας. Οι άνθρωποι τείνουν να αγνοούν τις ψυχικές τους ικανότητες, οι περισσότεροι πιστεύουν πως δεν έχουν καθόλου. Ο καθένας έχει την ικανότητα να αναπτύξει τις εκ γενετής ψυχικές του ικανότητες, απλά χρειάζεται να ξέρει το πως.

Πώς να ενεργοποιήσετε τις ψυχικές σας ικανότητες

1. Διαλογισμός
Υπάρχουν άνθρωποι που υποθέτουν πως ο διαλογισμός είναι τρομακτικό πράγμα, σε αντίθεση με αυτούς που έχουν ζήσει σπουδαίες εμπειρίες. Ο καθένας μπορεί να διαλογιστεί και όλοι θα έπρεπε να το κάνουν. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να βρείτε τις προσωπικές ψυχικές σας ικανότητες. 

Όταν χαλαρώνετε και συγκεντρώνεστε μέσα στο μυαλό σας, ανοίγετε τις πόρτες για τις ψυχικές σας ικανότητες και είναι πιο εύκολο να τις συνδέσετε με την ψυχή σας. Αυτό το άνοιγμα επιτρέπει στο μυαλό σας να αποδεχθεί καλύτερα τις ψυχικές συναντήσεις καθώς εμφανίζονται.

2. Να είστε ένα με την φύση
Αυτή η Γη, με όλη της την δόξα, είναι μέρος κάθε ζωντανού πλάσματος. Καθώς περπατάτε, συνειδητά σκέφτεστε το έδαφος στο οποίο περπατάτε. Καθώς αναπνέετε, σκέφτεστε τον αέρα και τον άνεμο. 

Όταν τρέφεστε με καθαρό, κρύο νερό, ευχαριστείτε την Μητέρα Φύση για τα δώρα που μας δόθηκαν. Χωρίς αυτά, δε θα ήμασταν αυτοί που είμαστε. Αυτό είναι ένα σημαντικό μάθημα που κάθε ανθρώπινο είδος πρέπει να μάθει.

Μέσω της επίγνωσης της Μητέρας Φύσης, ανατρέφουμε την σχέση μας, γνωρίζοντας ότι κατοικούμε σε αυτή όσο κατοικεί εκείνη σε εμάς. Καθώς θα έχετε την γνώση θα είστε ικανοί να ενεργοποιήσετε τις ψυχικές σας ικανότητες, να εναρμονιστείτε και με το περιβάλλον και με τα δικά σας εσωτερικά αισθήματα.

3. Ξεπεράστε τον φόβο σας
Ο φόβος εμποδίζει τους περισσότερους ανθρώπους να εξερευνήσουν τον εσωτερικό τους εαυτό. Μπορεί να φαίνεται τρομακτικό να ενεργοποιήσετε την πνευματική σας πλευρά. 

Αυτή η μικρή φωνή στο κεφάλι σας, σας μιλά για κάποιον λόγο, το να λαμβάνετε υπόψη αυτά τα λόγια και τις σκέψεις είναι ζωτικής σημασίας ώστε να πετύχετε την ανώτερη γνώση. Μόλις ξεκινήσετε να δίνετε προσοχή σε αυτή τη φωνή θα δείτε πως μπορείτε να ζητήσετε καθοδήγηση για το ταξίδι σας.

Μην φοβάστε, το ένστικτο είναι ένα φυσιολογικό κομμάτι της ζωής, δεν είναι κάτι που πρέπει να σας τρομάζει. Ο φόβος θα σας εμποδίσει από το να αναπτύξετε τις ψυχικές σας ικανότητες. Ο ανώτερος εαυτός σας θέλει μόνο το καλύτερο για εσάς, οπότε εμπιστευθείτε το ένστικτο σας. Καθώς συνεχίζετε να αναπτύσσετε τις ψυχικές σας ικανότητες, ο φόβος γρήγορα θα γίνει ένα κομμάτι του παρελθόντος.

4. Τονώστε τις αισθήσεις
Η παρατήρηση του κόσμου μέσω της όρασης και της ακοής είναι ο πιο ευνόητος τρόπος με τον οποίο τα ζωντανά πλάσματα μαθαίνουν την ζωή. Έχουμε και άλλες αισθήσεις οι οποίες πρέπει να αξιοποιηθούν πλήρως αν θέλουμε να διαφωτιστούμε και να ενδυναμωθούμε. 

Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλες μας τις αισθήσεις για να κατανοήσουμε την ζωή σε ανώτερα επίπεδα. Το άνοιγμα του εαυτού σας σε αυτή την εξερεύνηση είναι ένας φυσικός τρόπος για να ανοίξετε το μυαλό σας στην επίγνωση του εαυτού σας και στην ενεργοποίηση των ψυχικών σας δυνάμεων. Όσο περισσότερο αξιοποιείτε τις αισθήσεις σας, τόσο περισσότερο θα συνδεθείτε με την εσωτερική πηγή αυτών των δυνάμεων.

5. Πιστέψτε ότι μπορείτε να το κάνετε.
Αν είστε αληθινά ειλικρινής με την ενεργοποίηση των ψυχικών σας δυνάμεων, τότε πρέπει να πιστέψετε πως μπορείτε να το κάνετε. Η πίστη στον εαυτό σας και η ικανότητα της ενεργοποίησης των ψυχικών δυνάμεων θα σας οδηγήσουν σε μια ανώτερη γνώση. Αυτή η ανώτερη γνώση την κερδίζετε και σας αξίζει.

Μόλις συνειδητοποιήσετε το πραγματικό δυναμικό σας, το επόμενο βήμα είναι να χρησιμοποιήσετε τις καινούργιες σας ικανότητες για να βοηθήσετε τον συνάνθρωπο σας. Μπορείτε να κάνετε μεγάλη διαφορά στην ζωή των άλλων απλώς αν το πιστέψετε-γνωρίζοντας πως είστε συνδεδεμένοι με κάθε κομμάτι αυτού του κόσμου.

6. Χρειάζεται εξάσκηση
Η ενεργοποίηση του εσωτερικού σας εαυτού χρειάζεται εξάσκηση. Όπως με οποιοδήποτε καινούργιο πράγμα, πρέπει να εξασκηθούμε σε αυτά τα βήματα ώστε να έρθουμε στο σημείο όπου μπορούμε να φτάσουμε στην εσωτερική ψυχή μας και να μπορέσουμε να δούμε, να κατανοήσουμε και να χρησιμοποιήσουμε τις ψυχικές μας δυνάμεις για ένα καλύτερο σκοπό.

Όσο περισσότερο εξασκείστε, τόσο πιο εύκολα θα ενεργοποιήσετε τις προσωπικές σας δυνάμεις. Πάρτε τον χρόνο σας, οι αχρησιμοποίητες δυνάμεις δεν εμφανίζονται μαγικά. Εξασκηθείτε όσο περισσότερο γίνεται. 

Γρήγορα θα καταλάβετε πως η ενεργοποίηση του εσωτερικού σας εαυτού είναι μια απλή, γρήγορη διαδικασία. Όταν επιτρέπετε τον συνειδητό μυαλό σας να μιλήσει στο υποσυνείδητο ανοίγετε τον εαυτό σας σε αυτό που πραγματικά είστε. Αξιοποιήστε τις δυνάμεις σας και βρείτε την κρυμμένη σας δύναμη.




4 αυθεντικές συμβουλές πνευματικής αφύπνισης από αφυπνισμένους δασκάλους...!!!!

Έχω ακούσει την ακόλουθη ιστορία:
Τρεις τυφλοί άνδρες κάθονται γύρω από ένα τραπέζι σε ένα σπίτι όπου ήταν καλεσμένοι. Συζητάνε αν το φρούτο που τους προσέφερε ο οικοδεσπότης ήταν σταφύλι, αχλάδι ή ροδάκινο. Κανείς από τους τρεις δεν έφαγε ποτέ και δεν ακούμπησε κάποιο από τα τρία φρούτα. 

Ωστόσο, έχουν διαβάσει πολλά για διάφορα φρούτα και από αυτό ήξεραν τι εμπειρία είχαν οι άλλοι άνθρωποι για αυτά. Ο καθένας τους είχε μια συγκεκριμένη άποψη για το ζήτημα. Ένας από αυτούς είπε ότι το φρούτο ήταν σταφύλι, ο άλλος επέμενε ότι ήταν αχλάδι, ενώ ο τρίτος υποστήριζε ότι το φρούτο πρέπει να είναι ροδάκινο. 

Ο καθένας τους πίστευε ότι αυτός και μόνο αυτός είχε δίκιο. Το τέταρτο άτομο που ήταν παρόν, ο οικοδεσπότης που δεν ήταν τυφλός, είπε ότι κανείς τους δεν είχε δίκιο. Το φρούτο που γεύονταν ήταν μήλο. 

Οι τρεις τυφλοί άνδρες, που δεν γνώριζαν ότι ο οικοδεσπότης τους δεν ήταν τυφλός, ήθελαν να τον πείσουν ότι είχαν δίκιο, ότι είχαν διαβάσει πολλά για αυτό το θέμα και πως ήταν ειδικοί. Ισχυρίστηκαν ότι κανείς δεν μπορεί απλά να κάνει μια δήλωση για κάτι, στην συγκεκριμένη περίπτωση ένα φρούτο, που μπορεί να είναι μόνο μήλο, μιας και κάθε αυθεντική γνώμη που προάγει την επιστημονική πρόοδο, μπορεί να βασιστεί μόνο στον πραγματικό διάλογο. 

Ο οικοδεσπότης τους, τους είπε - μάταια - ότι μπορούσε στην πραγματικότητα να δει ότι το φρούτο που έτρωγαν ήταν μήλο και ότι δεν μπορούσε και ούτε επιθυμούσε να κάνει συζήτηση για αυτό. 

Οι τρεις άνδρες πήγαν την κουβέντα σε πνευματικό επίπεδο και αναρωτήθηκαν αν υπάρχει η όραση ή απλά κάποιοι μεγάλοι και δυνατοί χαρακτήρες όπως ο οικοδεσπότης τους, επινόησαν την ιδέα ώστε να επικρατήσουν στους άλλους. 

Ο οικοδεσπότης, τους παρατηρούσε ήσυχα για λίγο και ΕΙΔΕ ότι δεν επρόκειτο να τους πείσει με οποιοδήποτε επιχείρημα και έτσι έφυγε από τον χώρο.

Ποια είναι η αλήθεια;

Η αλήθεια είναι ότι οι τρεις τυφλοί άνδρες δεν είχαν κανένα πρόβλημα με τα μάτια τους. Η όρασή τους ήταν θαμπή από πυκνά σύννεφα σκέψεων όπως αυτές :

«Είναι αδύνατο να βεβαιωθούμε αν βλέπουν κάποιοι, όπως είμαστε βέβαιοι για μια χειροπιαστή πραγματικότητα που υπάρχει και δεν είναι μόνο κάτι που μερικοί άνθρωποι - όπως ο οικοδεσπότης μας - ονειρεύονται. Αυθεντίες που βλέπουνε από την μία και αφυπνισμένοι δάσκαλοι από την άλλη. 

Έτσι έχει η κατάσταση. Δεν έχουμε στοιχεία, δεν ξέρουμε τι είναι η όραση και τι βλέπουνε οι φερόμενοι ως μάντεις. Το ίδιο ισχύει και για τις «Αυθεντίες». Γιατί οι «Αυθεντίες» να είναι καλύτεροι παρατηρητές από ότι είμαστε εμείς ή ειδικά γιατί να είναι οι φορείς της αλήθειας; 

Απλά επειδή έχουν διαλογιστεί για μερικά χρόνια; Ή επειδή ανατράφηκαν σε μοναστήρια; Ή επειδή είναι καλοί ρήτορες; Ή επειδή έχουν ένα χάρισμα; Ή επειδή είναι φωτισμένοι; Όλα αυτά είναι υποκειμενικά και ασαφή».

Αν αυτοί οι άνθρωποι μπορούσαν να μείνουν ήσυχοι για λίγο διάστημα και να στρέψουν την προσοχή τους προς τα μέσα, αυτό το πυκνό σύννεφο σκέψεων θα σκορπιζόταν σταδιακά και θα ήταν σε θέση να δουν την πραγματικότητα καθαρά: Το φρούτο που έφαγαν ήταν μήλο!

Δεν θα ήταν καν απαραίτητο να εξηγήσει κάποιος σε αυτούς τι ήταν, μιας και θα το αναγνώριζαν μόνοι τους!

Κριτήρια για την αναγνώριση των σημαδιών στο δρόμο

Αυτή η μικρή ιστορία απεικονίζει το μοναχικό περπάτημα του Αναζητητή στο πνευματικό ταξίδι που σκεπάζεται από ένα παχύ σύννεφο των σκέψεών του, το οποίο τον αποτρέπει από το να δει το δρόμο που οδηγεί στην Αλήθεια.

Οι πνευματικοί Αναζητητές, σε αυτές τις περιπτώσεις, είναι σημαντικό να αναγνωρίζουν και να παρατηρούν τα σημάδια και τις επιγραφές του δρόμου, που άφησαν πίσω τους οι αφυπνισμένοι Δάσκαλοι, που τα έβαλαν εκεί ώστε να οδηγήσουν τους πρώτους μακριά από δυσκολίες και προβλήματα.

Μερικές όψεις που μπορούν να βοηθήσουν τον Αναζητητή να αναγνωρίσει αυτά τα σημάδια :

· Ένας αφυπνισμένος δάσκαλος διδάσκει μόνο την ελευθερία, παροτρύνοντας τον πνευματικό Αναζητητή να ξυπνήσει, να ελευθερωθεί από το μυαλό του, το Εγώ, τον κόσμο, τις συνήθειες και άλλα.

· Ένας αφυπνισμένος δάσκαλος ποτέ δεν παρέχει μεθόδους για την πνευματική πρόοδο ενός πνευματικού Αναζητητή καθώς ξέρει ότι αυτές οι μέθοδοι ενισχύουν το Νου που κυριαρχείται από το Εγώ και δυναμώνουν την παθογενή κατάσταση του ατόμου.

· Ένας αφυπνισμένος δάσκαλος μπορεί να είναι μόνο ο φάρος σας, ρίχνοντας φως στο πνευματικό σας μονοπάτι. Εσείς όμως πρέπει να το καταλάβετε αυτό και να περπατήσετε το δικό σας δρόμο.

· Ένας αφυπνισμένος δάσκαλος ποτέ δε συμμετέχει στις προσδοκίες του Εγώ και του Μυαλού, για αυτό δε θα είναι ποτέ η εικόνα που έχει για αυτόν ο πνευματικός Αναζητητής.




Μετάφραση: awakengr.com via themindunleashed.com

Διαίσθηση : πώς να ανακαλύψετε την υπάρχουσα, μικρή φωνή μέσα σας...!!!!

“ Μην προσπαθείτε να κατανοήσετε με το μυαλό σας. Τα μυαλά είναι περιορισμένα. Χρησιμοποιήστε την διαίσθηση σας”. M. L’Engle (A Wind in the Door)

Ένστικτο, άσχημο προαίσθημα, διαίσθηση, υπόνοια/Υποψία, έκτη αίσθηση. Όπως και αν θέλετε να το αποκαλείτε, η διαίσθηση είναι η μυστηριώδης δύναμη στη ζωή μας που μας καθοδηγεί, μας προστατεύει και μας πληροφορεί με διορατικότητα που δεν είναι συνήθως διαθέσιμη ή δεν εμφανίζεται εύκολα στο συνειδητό μυαλό.

Όλοι κατέχουμε έως ένα βαθμό την διαίσθηση. Από τους πιο κυνικούς μέχρι τους πιο αφελής. Όπως είπε και ο Αϊνστάιν κάποτε για την διαίσθηση :

“ Κάποιες φορές ΝΙΩΘΩ πως είμαι σωστός. Δεν ΞΕΡΩ πως είμαι”.

Και είναι ακριβώς αυτό που είναι η διαίσθηση στον πυρήνα της : ένα ξαφνικό και ανεξήγητο αίσθημα που προέρχεται από μέσα μας, ένα αίσθημα που μας λέει να πάρουμε αυτή την ευκαιρία, να διαλέξουμε αυτόν τον δρόμο, να αποδεχτούμε αυτή την ευκαιρία, να ανοίξουμε αυτή την πόρτα. 

Η διαίσθηση επίσης μας λέει τι να μην κάνουμε, τι να προσέχουμε, πότε να είμαστε προσεχτικοί και πότε να σταματάμε. Όπως ο νομπελίστας Dean Koontz συνόψισε όμορφα:

“ Διαίσθηση είναι να βλέπεις με την ψυχή.”

Η αθόρυβη φωνή
Προερχόμενη από την λατινική λέξη Intueri που σημαίνει “να κοιτάμε, να σκεφτόμαστε” η διαίσθηση σχετίζεται με την δεξιά πλευρά του εγκεφάλου. 

Όπως μπορεί να ξέρετε ή να μη γνωρίζετε, η δεξιά πλευρά του εγκεφάλου είναι υπεύθυνη για την δημιουργικότητα, την φαντασία, την μουσική και καλλιτεχνική ικανότητα και τα αισθήματα αντίθετα της αριστερής μεριάς του εγκεφάλου είναι συνδεδεμένα με την λογική, αναλυτική και κριτική σκέψη.

Οπότε η διαίσθηση αποκόπτει από τη μη γραμμική διάσταση του μυαλού, αυτό το μέρος όπου οι υποσυνείδητες συνδέσεις και ενώσεις δημιουργούνται και ξεπροβάλει στο συνειδητό μυαλό μας φαινομενικά από το πουθενά.

Όπως ο Joseph Murphy, συγγραφέας του “ Τhe Power of Your Unconscious Mind” παρατηρεί :

“ Μέσα στα υποσυνείδητα βάθη σας, υπάρχει άπειρη σοφία, άπειρη δύναμη και άπειρα εφόδια από ότι είναι απαραίτητο, που περιμένουν να αναπτυχθούν και να εκφραστούν”.

Επίσης, η διαίσθηση είναι ένα καταπληκτικά ισχυρό εργαλείο, ένα δώρο και διαθέσιμο σε εμάς, αλλά συχνά αγνοείται ή ξεχνιέται.

Όταν η ζωή σας ψιθυρίζει, ακούστε προσεκτικά

Όλοι οι άνθρωποι στην ιστορία άκουγαν προσεκτικά τους ψιθύρους της ζωής.

Από την διαισθητική ανακάλυψη του Dr. Loewi της χημικής μετάδοσης από τις νευρικές ωθήσεις και την εφεύρεση του Elias Howe της ραπτομηχανής, στη θεωρία της βαρύτητας του Νεύτωνα, πολλά μεγάλα βήματα σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξης αποδίδονται στις αυθόρμητες σπίθες της διαίσθησης.

Αλλά γιατί να δίνουμε σημασία στα προαισθήματα μας; Εννοώ… δεν σκοπεύουμε να γίνουμε διάσημοι φυσικοί ή εφευρέτες έτσι; Λάθος. Δε χρειάζεται να προσπαθήσετε και για τα δύο. Αυτοί είναι οι λόγοι :

1. H διαίσθηση αποκαλύπτει βαθιές αλήθειες στην ζωή μας
Είτε είναι για τον εαυτό μας, ή για τους άλλους, ή για την ζωή γενικότερα, η διαίσθηση μας βοηθά να αναπτύξουμε βαθύτερες αντιλήψεις , οι οποίες μας βοηθούν να κατευθύνουμε τις σκέψεις, τα αισθήματα και τις αποφάσεις μας.

2. Μας βοηθά να αναγνωρίσουμε τους κακούς οιωνούς στη ζωή μας
Αποτυχία, οικονομική κατάρρευση, θάνατος, συναισθηματική απειλή- η διαίσθηση μας φέρνει σε επαφή με το ενστικτώδες αμυντικό σύστημα, βοηθώντας μας να αποφύγουμε το κακό.

3. Μας ανοίγει καινούργιους δρόμους
Επίσης, με το να μας βοηθά να αναγνωρίσουμε τα θετικά σημάδια στη ζωή μας, η διαίσθηση μας ανοίγει καινούργιες πόρτες όταν δεν το περιμένουμε.

4. Μας οδηγεί και μας βοηθά στο να κάνουμε σοφές επιλογές
Με το να μας επιτρέπει να ξέρουμε ποιες αποφάσεις πρέπει να πάρουμε και πότε, η διαίσθηση μας βοηθά να επιτύχουμε ένα μέτρο αυτοπεποίθησης και ηρεμίας του μυαλού, βοηθώντας μας να ακολουθήσουμε μονοπάτια που είναι αληθινά για τον εαυτό μας, μονοπάτια της καρδιά.

5. Μας βοηθά να ζήσουμε ολοκληρωμένες ζωές
Η αλήθεια πονάει, αλλά η αλήθεια επίσης μας βοηθά να ξυπνήσουμε από την λανθασμένη, διεφθαρμένη, παραπλανητική ζωή που οδηγούμαστε, επιλογή που κάνουμε περιστασιακά. Η διαίσθηση είναι φορέας της αλήθειας και επίσης φορέας αλλαγής και μεταμόρφωσης. Όταν την ακούμε, παίρνουμε αποφάσεις που τελικά βοηθούν τη ζωή μας να είναι γνήσια και ολοκληρωμένη.

Το GPS της ψυχής
Οπότε, πως μπορούμε να ακούσουμε τη διαίσθηση μας ώστε να οδηγήσουμε περισσότερη χαρά και ολοκλήρωση στη ζωή μας; Έχω ρωτήσει την ίδια ερώτηση πολλές φορές. Αυτό είναι που έμαθα:

· Μάθετε να εμπιστεύεστε τη διαίσθηση σας με το να ακούτε χωρίς να κρίνετε. Οι περισσότεροι από εμάς, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου, έχουμε ένα τρομερά δυνατό κριτή μέσα μας που αγαπά να αναλύει και να λεπτολογεί τα πάντα μέχρι τέλους.

Το να ακούτε τη διαίσθηση σας δεν είναι απλώς το να της δίνετε προσοχή αλλά επίσης να της επιτρέπετε να πει αυτό που πρέπει χωρίς να την υπονομεύετε . Όσο πιο πολύ συνηθίσουμε στο να την ακούμε χωρίς να κρίνουμε, τόσο πιο εύκολα θα λάβουμε σοβαρά υπόψη τι προσπαθεί να μας πει το ένστικτο μας.

· Να είστε παρατηρητικοί. Έχω συχνά λανθασμένο φόβο και παρανοϊκή σκέψη για την ήρεμη και ουδέτερη διαισθητική σκέψη και αυτό μπορεί να είναι πολύ επιβλαβές. Πρέπει να μάθετε να διακρίνετε τον φόβο από την διαίσθηση με το να θυμάστε πως η διαίσθηση είναι γαλήνια, συγκεντρωμένη, χωρίς συναίσθημα και αποσπασμένη. Τα αισθήματα φόβου από την άλλη είναι συναισθηματικά φορτισμένα χαοτικά και ασαφή.

· Μάθετε να έχετε αυτοέλεγχο. Ο αυτοέλεγχος είναι η ικανότητα του να έχετε επίγνωση των συναισθημάτων, των σκέψεων σας, τις συμπεριφορές και με τον τρόπο που σας επηρεάζουν και τους ανθρώπους γύρω σας. 

Όσο το περισσότερο γνώστες είμαστε για το τι συμβαίνει μέσα μας, τόσο πιο εύκολο θα είναι να αναγνωρίσουμε καταρχήν τις υπάρχουσες, μικρές φωνές. Η ευαισθησία, ο διαλογισμός και η ενδοσκόπηση βοηθούν στην ανάπτυξη του αυτοέλεγχου.

Η διαίσθηση είναι μια μικρή ματιά στο τεράστιο μέγεθος σοφίας και νοημοσύνης που κατέχονται σε μεγάλο βαθμό στο μυστικό, αχρησιμοποίητο , ασυνείδητο μυαλό.

Ελπίζω αυτό το άρθρο να σας βοήθησε να καταλάβετε γιατί πρέπει να ακούμε τη διαίσθηση μας και πως. Νιώστε ελεύθεροι να μοιραστείτε την ενόραση, τις συμβουλές ή τις εμπειρίες σας παρακάτω!




Image by Pierre-alain D

Τα παιδιά δεν χρειάζονται μια τέλεια μαμά, χρειάζονται μια χαρούμενη μαμά...!!!!

Τα παιδιά δεν θέλουν τέλειους γονείς. Θέλουν χαρούμενους γονείς!

Γονείς που να έχουν όρεξη, ενέργεια και θετική οπτική! Που να διαθέτουν χρόνο για παιχνίδι και να τους χαρίζουν γέλιο! Ναι… ατελείωτο γέλιο!

Κι ας μην έγιναν όλα αυστηρά στην ώρα τους…Κι ας μην έγιναν όλα αυστηρά αλάνθαστα…Και ας πήγε και κάτι στραβά, δεν πειράζει!

Και ας έμεινε και ένα μπλουζάκι ασιδέρωτο…Και ας γέμισε και το πάτωμα με λίγα ψίχουλα, ούτε αυτό πειράζει!

Τα παιδιά θέλουν να νιώθουν τους γονείς τους χαρούμενους και ευτυχισμένους, γιατί έτσι νιώθουν ασφάλεια!

Ξέρω πως η καθημερινότητα είναι δύσκολη με πολλές απαιτήσεις…

Όμως ένα παιδί που βλέπει τους γονείς του θυμωμένους, υιοθετεί τον θυμό τους…

Ένα παιδί που βλέπει τους γονείς του θλιμμένους και μελαγχολικούς, γίνεται μεγαλώνοντας ενοχικό…

Δίπλα σε ένα παιδί, πρέπει πάντα να χαιρόμαστε, γιατί μέσα από τη δική μας χαρά, γεννιέται η δική του ευτυχία!




Πώς να σταματήσετε την Αρνητική Σκέψη : 4 απλά βήματα για να εναρμονίσετε Θετικά το μυαλό σας...!!!!

Αν είστε επιρρεπείς στην αρνητική σκέψη, μπορεί να αισθανθείτε σαν να πρόκειται για μια έμφυτη αρετή που θα έχει επιπτώσεις σε όλη σας τη ζωή. Αυτή είναι η παρανόηση που καταστραφεί πολλούς ανθρώπους στη ζωή τους, καθώς επιτρέπουν τις αρνητικές σκέψεις να τους καταβροχθίσουν και να υπερνικήσουν την λογική τους.

Στην πραγματικότητα, η αρνητική σκέψη είναι μια συνήθεια που μπορεί να αμφισβητηθεί και να αλλάξει μέσα από τις γνώσεις, τη στρατηγική και τη συμπεριφορά. 

Αφού καταλάβουμε την αιτία της αρνητικότητας μας και αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τις καταστάσεις, μπορούμε να αναπτύξουμε μια πιο θετική προοπτική που θα μας προσφέρει στη συνέχεια τεράστιες ανταμοιβές στην προσωπική και επαγγελματική μας ζωή!

4 απλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να σταματήσετε την αρνητική σκέψη και να αναπτύξετε πιο θετικές συνήθειες συμπεριφοράς:

1. Αναπτύξτε ένα συνεπή κύκλο ύπνου
Η αρνητική σκέψη είναι ένα σύμπτωμα της κατάθλιψης, και ως εκ τούτου συχνά επιδεινώνεται από την έλλειψη ύπνου ή από ακανόνιστο κύκλο ύπνου. Η σχέση μεταξύ αρνητικότητας, κατάθλιψης και στέρησης ύπνου έχει διερευνηθεί εκτενώς κατά τη διάρκεια πολυάριθμων επιστημονικών μελετών και ανακάλυψαν ότι άτομα που διαγνώστηκαν με κατάθλιψη ή άγχος είχαν περισσότερες πιθανότητες να κοιμούνται λιγότερο από έξι ώρες κάθε βράδυ.

2. Σταματήστε να σκέφτεστε σε ακραία
Η ζωή δεν είναι μαύρο ή άσπρο! Το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για εκείνους που είναι επιρρεπείς σε αρνητικές σκέψεις, όπως τα άτομα αυτά που έχουν την τάση να σκέφτονται ακραία και να φαντάζονται τα χειρότερα σενάρια όταν έρχονται αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα.

Δυστυχώς, αυτό σας εμποδίζει να λάβετε υπόψη τα θετικά που μπορούν να βρεθούν σε οποιαδήποτε κατάσταση.Το κλειδί για να αμφισβητήσετε μια αρνητική νοοτροπία δεν βρίσκεται στη δημιουργία μιας απολύτως θετικής νοοτροπίας. 

Αντ ‘αυτού, θα πρέπει να εξετάσετε τις διάφορες θετικές και αρνητικές δυνατότητες που υπάρχουν μέσα σε ένα δεδομένο σενάριο, να τις γράψετε στο χαρτί και να δημιουργήσετε μια λίστα που μπορεί να καθοδηγήσει τη διαδικασία της σκέψης σας. Αυτό θα δώσει αμέσως το μυαλό σας βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις!

3. Αναδιατυπώστε τις περιστάσεις σας και αναζητήστε ενεργά τα θετικά, τονίστε τα όταν συμβούν
Ενώ υπάρχουν περιστάσεις που παρέχουν με σαφήνεια τόσο θετικές όσο και αρνητικές συνέπειες, υπάρχουν και άλλες που μπορεί να γίνουν αντιληπτές αμέσως ως εντελώς αρνητικές. 

Αυτός είναι ο χειρότερος εφιάλτης για όποιον είναι επιρρεπείς σε αρνητικές σκέψεις, καθώς αυτές παρουσιάζονται με μια κατάσταση η οποία τροφοδοτεί απαισιοδοξία στη λογική τους και δεν προσφέρει άμεση ελπίδα επίλυσης.

Το κλειδί είναι να αποσπάσετε τον εαυτό σας από αρνητικές σκέψεις και να αναζητήσετε για θετικές και τη βελτιστοποίηση του χρόνου σας.

4. Γράψτε τις αρνητικές σκέψεις σε ένα σημειωματάριο
Το θέμα με τις αρνητικές σκέψεις είναι ότι συνήθως είναι άμορφες και διφορούμενες στο μυαλό μας, που τις καθιστά δύσκολο να ποσοτικοποιηθούν ή να επιλυθούν μέσω του λεκτικού συλλογισμού. 

Μπορούν επίσης να κρύψουν την πραγματική πηγή του άγχους μας, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να είμαστε σε θέση να επεξεργαστούμε αυτές τις σκέψεις και να κατανοήσουμε τις διάφορες ωθήσεις τους.

Ο καλύτερος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να γράψετε αρνητικές σκέψεις σας σε ένα σημειωματάριο, γιατί η μετατροπή τους σε λέξεις τους παρέχει την πραγματική σημασία.

Αυτή η διαδικασία σας βοηθά επίσης να αναπτύξετε τη συνήθεια να εκφράζετε τις σκέψεις σας με ανοικτό τρόπο, καθιστώντας ευκολότερη την διαχείριση των σχέσεων και την επίλυση των μεταξύ σας προσωπικών θεμάτων.




Photo credits: Stone Foam by Wojtek Siudmak 

5 σημάδια ότι χρειάζεται να θεραπευτείτε...!!!!

Πόσοι θα συμφωνήσουν με το γεγονός ότι όλοι χρειαζόμαστε θεραπεία; Δεν μιλώ για την σωματική επούλωση αλλά γι αυτή σε ψυχολογικό, συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο.

Χρειάζεται να θεραπευτούμε από παλιά τραύματα, από κακοποιήσεις, από δύσκολη παιδική ηλικία, από το κάρμα ή ακόμα και από το ίδιο μας το μυαλό!

Η θεραπεία γίνεται σε διάφορα επίπεδα, μερικές φορές τα συναισθήματα μας είναι καταπιεσμένα για τόσα χρόνια που δεν συνειδητοποιούμε καν ότι είμαστε άρρωστοι ή πληγωμένοι.

Είτε τα αρνούμαστε στην καθημερινότητα μας σαν να είναι όλα εντάξει είτε τα αγνοούμε πλήρως μέχρι να φτάσουμε σε ένα σημείο όπου αναγκαστικά εκδηλώνονται με άλλους τρόπους, επηρεάζοντας την φυσική μας μορφή εν τέλει μας καταστρέφουν εντελώς και τότε συνειδητοποιούμε ότι χρειαζόμαστε θεραπεία.

Η θεραπεία γίνεται όταν της επιτρέπετε να συμβεί και όταν το μυαλό, οι σκέψεις και τα συναισθήματα σας ευθυγραμμίζονται με ολόκληρη την ύπαρξη σας. Μπορείτε να της επιτρέψετε να συμβεί μόνο όταν κατανοήσετε τα ζητήματα ή τα μπλοκαρίσματα που χρειάζεται να επιλυθούν και εμφανίζονται στην επιφάνεια.

5 σημάδια ότι χρειάζεστε θεραπεία:

1. Εστιάζετε μόνο στα αρνητικά
«Ο δρόμος για να καταπολεμήσεις τις αρνητικές σκέψεις και τα καταστρεπτικά συναισθήματα είναι να αναπτύξεις αντίθετα, θετικά συναισθήματα που είναι δυνατότερα και ισχυρότερα.» – Τεντζίν Γκιάτσο (14ος Δαλάι Λάμα)

Η αρνητική σκέψη έχει γίνει πια συνήθεια σε κάθε κατάσταση. Είναι σαν το μυαλό σας να έχει συγχρονιστεί στο να σκέφτεται μόνο το χειρότερο πιθανό αποτέλεσμα αντί να κοιτά την θετική πλευρά των πραγμάτων. 

Το να είστε θετικοί όλη την ώρα δεν είναι δυνατό (ας είμαστε ρεαλιστές, εκτός και αν είστε παιδί), αλλά η απαισιοδοξία έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι των σκέψεων σας.

Οι καταστάσεις και οι εμπειρίες της ζωής σας έχουν κάνει το άτομο που είστε σήμερα, αλλά ταυτόχρονα σας εμποδίζουν να ζήσετε την ζωή. Άσχημα πράγματα συμβαίνουν σε όλους συνέχεια, αλλά μια αχτίδα θετικότητας μπορεί να φωτίσει τα πράγματα και να γαληνέψει το μυαλό σας έστω και για λίγο.

Όταν το αναγνωρίσετε αυτό μπορείτε να προχωρήσετε στο ταξίδι της αυτό-θεραπείας σας.

2. Τείνετε να αναλύετε υπερβολικά
Όπως είπε και ο Osho: «Το μυαλό: ένας όμορφος υπηρέτης, ένας επικίνδυνος κυρίαρχος».

Όταν χάνετε τον έλεγχο του μυαλού σας και του επιτρέπετε να κυβερνά την ζωή σας, βρίσκεστε σε πρόβλημα. Όχι μόνο αποστραγγίζει εντελώς την ενέργεια σας αλλά είναι και χάσιμο χρόνου επειδή τίποτα θετικό δεν βγαίνει από αυτό.

Ομολογώ ότι παρασύρθηκα στη σκέψη μου αρκετές φορές στην ζωή μου και εμπιστευτείτε με με οδήγησε στις πιο σκοτεινές γωνίες του μυαλού μου καταπίνοντας με ολοκληρωτικά με περιττές σκέψεις. Είναι σαν μια μοχθηρή παγίδα και αν πιαστείς σε αυτή, μπορεί να σε καταναλώσει, αλλά αν καταφέρεις να απελευθερωθείς, φτάνεις σε ένα πιο ασφαλές σημείο.

Γι αυτό αρκετά αρχαία κείμενα αναφέρονται στο μυαλό ως «μυαλό-μαϊμού» που πηδά από το ένα κλαδί στο άλλο ακούραστα. Μόνο όταν αποφασίσουμε να ελέγξουμε και να τιθασεύσουμε το μυαλό μας, μας ακολουθεί.

3. Πιάνεστε στην παγίδα της πληροφορίας
Η απόκτηση γνώσης μπορεί να είναι μια ενδυναμωτική εμπειρία. Η σοφία έρχεται όταν ξέρετε πως και πότε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες.

Αν διψάτε για γνώση, πρόκειται για μια προσπάθεια να γεμίσετε ένα κενό ή να καλύψετε ένα καταπιεσμένο συναίσθημα.

Έχουμε γνωρίσει ανθρώπους που μπορούν να ξεκινήσουν μια συνομιλία για τα πάντα σε πολύ γενικό πλαίσιο αλλά αυτές είναι οι πραγματικές συνομιλίες; Αληθινές είναι αυτές που έχουν την ικανότητα να αγγίξουν την ψυχή σας ή να κάνουν διαφορά στην ζωή σας. Μην μιλάτε απλώς επειδή πρέπει να πείτε κάτι. Αυτό σημαίνει να είναι κάποιος σοφός.

Η σοφία δεν χαρακτηρίζεται από το να έχει κανείς μεγαλύτερο εγκέφαλο, αλλά μεγαλύτερη καρδιά. Η σοφία φωτίζει το σκοτάδι. Δεν είναι κάτι που μπορεί να κατακτηθεί μόνο μέσα από ένα βιβλίο, αλλά μέσω των εμπειριών, με το να είστε διαισθητικοί και να αναγνωρίζετε την εσωτερική φωνή σας.

Όπως είπε και ο Ρούντολφ Στάινερ : «Στην συζήτηση, μόνο αυτά που έχουν νόημα ή σημασία πρέπει να προέρχονται από τα χείλη αυτών που πασχίζουν για την υψηλότερη ανάπτυξη. Το να μιλάς επειδή απλώς πρέπει να πεις κάτι είναι κακό με την έννοια ότι τα γενικά είδη συζητήσεων όπου όλα τα θέματα ανακατεύονται πρέπει να αποφεύγονται. 

Έτσι κάποιος, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αποκόψει τον εαυτό του από την παρέα του, αλλά πρέπει να αναπτύξει την συνομιλία βήμα- βήμα προς κάτι σημαντικό.»

Να μιλάτε και να δίνετε απαντήσεις αφού σκεφτείτε. Σκεφτείτε το θέμα διεξοδικά, ποτέ μην μιλάτε χωρίς λόγο, αλλά να αγαπάτε να παραμένετε σιωπηλοί. Ωστόσο πρέπει να μην είστε απόλυτοι, δεν χρειάζεται να λέτε ούτε υπερβολικά πολλά αλλά ούτε και λίγα.

4. Φοβάστε να χάσετε τον έλεγχο ή να αφήσετε κάποια πράγματα να φύγουν
Όλοι έχουν φόβους - κάποιοι φοβούνται τα ύψη, άλλοι το σκοτάδι, την αποτυχία, την αλλαγή, την αλήθεια, και πιο σημαντικό, το να χάσουν τον έλεγχο.

Είναι μια ατελείωτη επιθυμία για να είστε βέβαιοι και να ελέγχετε κάθε αποτέλεσμα της ζωής σας. Σχεδιάζετε τόσα πολλά ώστε οι μέρες σας να είναι άνετες, φοβάστε να χάσετε τον έλεγχο επειδή δεν θέλετε να φύγετε από την ζώνη ασφαλείας σας σε ένα άγνωστο που δεν ξέρετε πως μπορεί να εξελιχθεί.

Μόνο όταν βγείτε από την ζώνη ασφαλείας σας μπορείτε να βιώσετε την περιπέτεια, να αποκτήσετε την ευκαιρία να δείτε την ζωή με άλλη οπτική γωνία, να ωριμάσετε ως άτομο και σημαντικότερα να αναπτύξετε το κουράγιο να κοιτάξετε εσωτερικά: τότε συμβαίνει η μαγεία.

Ρίξτε την ασφάλεια σας, λυθείτε από τα δεσμά που σας κρατούν στις παλιές συμπεριφορές σας, βγείτε από τον δρόμο σας και ζήστε την ζωή σας. Δεν μπορείτε να ελέγξετε το αποτέλεσμα ή το μέλλον αλλά σίγουρα μπορείτε να ελέγξετε το μυαλό και να δημιουργήσετε σήμερα μια νέα αρχή.

5. Πάσχετε από γνωστική ασυμφωνία
«Μερικές φορές οι άνθρωποι δεν θέλουν να ακούσουν την αλήθεια επειδή δεν θέλουν να καταστραφούν οι ψευδαισθήσεις τους.» – Φρίντριχ Νίτσε

Όταν διατηρούμε κάποιες πεποιθήσεις σαν να εξαρτάται η ζωή μας από αυτές, όταν είμαστε τόσο άκαμπτοι στην σκέψη και στις απόψεις μας που όταν κάποιος τα αμφισβητήσει όλα αυτά με μια αντιφατική πεποίθηση νιώθουμε άβολα, τότε βιώνουμε την γνωστική ασυμφωνία.

Μετά από αυτό, μπορούμε είτε να επιλέξουμε να αλλάξουμε το περιορισμένο σύστημα πεποιθήσεων μας είτε απλά να αρνηθούμε και να ενισχύσουμε τα αρχικά μας πιστεύω. Με βάση το πώς θα ανταποκριθείτε, η γνωστική ασυμφωνία μπορεί να έχει τεράστια επίδραση στην ζωή σας.

Για να αμφισβητήσετε τις πεποιθήσεις σας, πρέπει να είστε πρόθυμοι να στρέψετε την προσοχή σας εσωτερικά και μόλις εστιάσετε σε αυτό που συμβαίνει μέσα σας, τότε μπορείτε να αντιληφθείτε κάθε κρίση, κριτική πεποίθηση και ιδέα με την προοπτική ότι κάτι σας εμποδίζει από το να φτάσετε στον αληθινό σας εαυτό.

Η αυτό-θεραπεία είναι εφικτή, υπάρχουν στοιχεία 50 χρόνων και άνω που δείχνουν πως το σώμα μπορεί να θεραπευτεί από όλες τις αρρώστιες συμπεριλαμβανομένου και τις θανατηφόρες. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας καταλύτης για να μπορέσετε να θεραπευτείτε. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε εύκολα την δύναμη και τις ικανότητες που έχει το μυαλό μας.

Μάθετε να αφήνετε αυτά που δεν σας ωφελούν και όλα θα έρθουν στην θέση τους. «Μερικές φορές απλώς χρειάζεται να κάνετε ένα βήμα πίσω για να αναπνεύσετε και να πάρετε λίγο χρόνο για να θεραπεύσετε τον εαυτό σας.»




Όλα γύρω σου είναι αντανακλάσεις εσωτερικών δονήσεων που επιζητούν αποκατάσταση...!!!!

Γνωρίζω ότι υπάρχουν χίλιοι λόγοι ίσως και χίλιοι δύο για να θυμώσεις με τις καταστάσεις που αντιμετωπίζεις μες τη καθημερινότητα. Μπορεί ακόμη και να το εκλαμβάνεις ως φύσης - λογικό να αντιδράς με αμεσότητα και σθένος σε ότι σε ενοχλεί κι είναι πολλά όλο και περισσότερα αυτά που σε ενοχλούν κι όσο επιμένεις να εστιάζεις σ’ αυτά τόσο αυτά πληθαίνουν κι αυξάνουν.

Αναρωτήθηκες όμως ποτέ αν εν τέλει αντιδράς όπως η φύση θα ήθελε; 

Όπως ίσως θα ήταν όχι αναμενόμενο αλλά απρόσμενο ή μήπως όντως αντιδράς τόσο προβλέψιμα κι αναμενόμενα έτσι ώστε οι καταστάσεις να επαναλαμβάνονται με μια κυκλική τροχιά μέσα στο χρόνο μήπως κάποτε σου θυμίσουν ότι κάτι δεν κάνεις καλά.

Θα ήθελα να περιγράψω το φαινόμενο με μια απλή μεταφορά :

Ο άνθρωπος πηγαίνει στο γυμναστήριο για να γυμνάσει το σώμα του και καθώς καταπονεί τους μυς του, ευχαριστιέται με την εικόνα που σχηματίζει το σώμα του, δε βρίζει τα όργανα που χρησιμοποιεί ούτε θυμώνει μαζί τους παρόλο που τον κουράζουν και τον ταλαιπωρούν.

Αντιλαμβάνεται ότι είναι ωφέλιμα εργαλεία που έχουν σκοπό να σμιλεύσουν το φυσικό του σώμα έτσι ώστε να πάρει το δυνατόν μια τέλεια μορφή με βάση το μοντέλο-πρότυπο που έχει φανταστεί. Μέσα σε όλο αυτό το παιγνίδι πάντα θυμάται με ευκολία πως «Τι είναι ο πόνος μπρος τα κάλλη;»

Το γυμναστήριο της ψυχής όμως βρίσκεται μέσα στη ζωή και τα γεγονότα κι οι καταστάσεις είναι τα εργαλεία που απλόχερα προσφέρει η ζωή καθημερινά για να σμιλεύσουν τη δική της μορφή.

Το καλέμι του Ανώτερου Γλύπτη μεθοδικά κι άοκνα απομακρύνει τα επίκτητα ελαττώματα έτσι ώστε να αποκτήσει ξανά την αρχετυπική της μορφή κι ενόσω οι καταστάσεις λειαίνουν το άμορφο σώμα της εκείνη ευφραίνεται καθώς γνωρίζει ότι αυτή η μορφή που έχει οραματιστεί είναι η ανάμνηση απ’ τη πρώτη της νιότη.

Σε τούτο το παιγνίδι ο Πόνος ως μεγάλος Δάσκαλος προσφέρει το Κάλος στη Ψυχή μόνο όταν υπομείνει τα δεινά του.

Στην αντίθετη περίπτωση το μάθημα επαναλαμβάνεται.

Αλλά ποιος πονά; Ποιος είναι αυτός που θυμώνει που οργίζεται όταν η ψυχή γυμνάζεται στο Γυμνάσιο της Ζωής;

Ποιος αντιδρά σπασμωδικά όταν Εκείνη εργάζεται με την Μορφή της που θα της επιτρέψει να επιστρέψει στη Πηγή απ’ όπου προήλθε;

Ποιος μπαίνει ανάμεσα στα εργαλεία του Γλύπτη και τη Μορφή της Ψυχής που καρτερεί το κάθε κτύπημα όπως το ξερό χώμα τη βροχή;

Ποιος δεν επιθυμεί τον εξαγνισμό της;

Μήπως το ελάττωμα που εξορίζεται για πάντα από κοντά της;

Μήπως η προσωρινή προσωπικότητα που είναι παγιδευμένη στα θέλγητρα της ζωής και δεν επιθυμεί να ανυψωθεί;

Αυτό που πονά δεν είναι Εσύ αλλά είναι αυτό που φεύγει. Παρατήρησε αμέσως μετά την σκηνή, από τι έχεις απαλλαχθεί και θα κατανοήσεις τι επίπλαστο είχε προσκολληθεί πάνω στον Μανδύα της Ψυχής σου.

Ο άνθρωπος στο γυμναστήριο δε θα μισούσε ποτέ τα όργανα που διαμορφώνουν το νέο του σώμα. Ποιος είναι αυτός που δεν επιθυμεί να πάρει η Ψυχή την Τέλεια της Μορφή;

Προσπάθησε για τις επόμενες εφτά ημέρες να επιτρέψεις στα γεγονότα και τις καταστάσεις να σμιλεύσουν το σώμα της ψυχής σου.

Άφησε τον θυμό να περάσει από πάνω σου όπως ο καυτός αέρας του καλοκαιριού που καίει τα σπαρτά. Μην αντιδράσεις σε ότι προσπαθεί να σε παρασύρει. Μείνε στωικά ένας ατάραχος παρατηρητής.

Σε ό,τι σε θυμώνει , σε ό,τι σε εξοργίζει, σε ό,τι σε πληγώνει, χαμογέλα κι άφησε το να περάσει.

Χρησιμοποίησε όποια τεχνική σε βοηθά περισσότερο, πάρε βαθιές ανάσες, απομακρύνσου απ’ την σκηνή, άλλαξε θέμα, μίλα στον εαυτό σου νοερά , διέταξε τον να μείνει ακίνητος. Διώξε τη σκέψη σου απ αυτό και προχώρα.

Άφησε να περάσουν αμίλητες οι στιγμές και μη καταπίνεις τα λόγια των άλλων, απλά αγνόησε τα έτσι ώστε να μην βυθιστούν στο υποσυνείδητο σου.

Παρατήρησε τα γεγονότα στη ζωή δίχως να τα κρίνεις απλά θυμήσου ότι για κάθε αποτέλεσμα υπάρχει και μια αιτία.

Αν ακόμη δε την ανακάλυψες δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει.

Κάποτε θα είσαι ικανός να την αναγνωρίζεις σε κάθε κλάμα, σε κάθε γέλιο, σε κάθε χαρά ή λύπη.

Για την ώρα αρκέσου στο γεγονός ότι κατάφερες να διαχειριστείς τα συναισθήματα σου.

Να ισορροπήσεις τον θυμό και την ένταση και πάνω απ’ όλα να βαδίσεις άνω σε ένα τεντωμένο σχοινί με θάρρος και πίστη ότι δε θα πέσεις.

Αλλά ακόμη κι αν πέσεις θα νιώσεις ότι είσαι ικανός να ξανασηκωθείς.

Η καθημερινότητα θα σου δώσει τις ευκαιρίες για να εξασκήσεις τον εαυτό σου, είναι πολύτιμα εργαλεία και πρέπει να τα εκμεταλλευτείς.

Κάθε φορά που θα αποτυγχάνεις ένα άλλο παρόμοιο φαινόμενο θα εμφανίζεται μετά από καιρό για σένα. Αυτό εξηγεί για ποιο λόγο δεν βιώνουν όλοι τις ίδιες δοκιμασίες, επειδή κάποιοι έχουν με επιτυχία περάσει από κάποιες.

Όταν τελειώσεις αυτήν την άσκηση μέσα στη μέρα, αμέσως κάνε την άσκηση της ευγνωμοσύνης, που θα βρεις στην προηγούμενη ανάρτηση, θα σου φανεί χρήσιμη για να ξεπεράσεις τυχόν αρνητικά κατάλοιπα της πρώτης, αλλά η ενθύμηση της θα σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις και την επόμενη που θα εμφανιστεί, με μεγαλύτερη ευκολία επειδή το μυστικό είναι να μην μάχεσαι ενάντια στις αρνητικές ενέργειες αλλά να τις πνίγεις μες την αγκαλιά των Αρετών.

Προσπάθησε να συνεχίσεις τις ασκήσεις παρόλο τις δυσκολίες και την φαινομενική αδικία που θα νιώθεις για όσα συμβαίνουν στον κόσμο γύρω σου. Μη παγιδεύεσαι σε ψεύτικα διλήμματα.

Όλα γύρω σου είναι αντανακλάσεις εσωτερικών δονήσεων που επιζητούν αποκατάσταση.

Το σύμπαν είναι ένα ατελείωτο Δούναι και Λαβείν ενεργειών και τίποτε δε γίνεται τυχαία.

Όσα υπάρχουν κι εμφανίζονται είναι μια μορφή παλινδρομικής κίνησης από μια παρελθούσα ενέργεια.

Όταν ρίξεις ένα βότσαλο σε μια λίμνη αργά αλλά σταθερά ο κυματισμός που θα δημιουργήσεις θα φτάσει στην ακτή και θα σε συναντήσει.

Όταν ο κυματισμός μοιάζει με τσουνάμι τότε είναι βέβαιο ότι κλήθηκες να ζήσεις σε μια ενδιαφέρουσα Εποχή.

Αυτό και μόνο είναι ευλογία γι όσους αναζητούν τη κολυμβήθρα του Σιλωάμ.

Να θυμάσαι Συμπονώ δεν σημαίνει συμπάσχω, σημαίνει κατανοώ κι είμαι αλληλέγγυος δίχως τα συναισθήματα που βιώνουν οι άλλοι να ποτίσουν απαραίτητα κι εμένα.

Δεν αδιαφορώ, είμαι ατάραχος, συναισθάνομαι αλλά δεν υποφέρω.

Μη ξεχνάς ότι εσύ «Φταις» για όλα κι όταν καταφέρεις να ισορροπήσεις το Λευκό με το Μαύρο μέσα σου τότε θα μπορέσεις να απελευθερωθείς κι απ’ τα Δύο για να γίνεις πάλι Ένα και μέσα σου να γεννηθεί το Τρία.




10 τρόποι με τους οποίους η διαίσθησή σας, σας στέλνει μηνύματα...!!!!

Μήπως μερικές φορές δυσκολεύεστε να ακούσετε την διαίσθησή σας ή τον ανώτερο εαυτό σας; Μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολο να ακούσετε το απαλό μουρμουρητό της καρδιάς σας ή της διαίσθησης. Αυτό είναι ιδιαίτερα αλήθεια όταν αισθάνεστε συναισθηματικοί ή ότι βρίσκεστε σε σταυροδρόμια στη ζωή. 

Κάποιες φορές οι σκέψεις μας μπορούν να μας κάνουν να νιώσουμε τόσο μπερδεμένοι και συγκεχυμένοι που μπορεί να είναι δύσκολο να εξετάσουμε ποιά είναι η φωνή της διαίσθησής μας και ποια του εγώ μας. 

Σε καιρούς ανάγκης, όταν χρειαζόμαστε πραγματικά ένα χέρι βοηθείας να μας καθοδηγήσει προς την αλήθεια και την καρδιά μας, υπάρχουν λίγα σημάδια ή ενδείξεις που η διαίσθησή μας μπορεί να μας παράσχει.

Αυτά τα σημάδια και ενδείξεις μπορούν μερικές φορές να είναι ευκολότερο να αναγνωριστούν από το δυνατό αίσθημα της γνώσης που η διαίσθησή μας μπορεί να μας δώσει ότι αισθανόμαστε σαφείς και σίγουροι.

Αυτά τα σημάδια μπορεί να είναι διακριτικά γι αυτό θα πρέπει να είστε ανοικτοί στο να τα ακούτε και να τα βλέπετε. 

Ωστόσο μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε ένα βήμα στη σωστή κατεύθυνση, ειδικά αν δεν είστε σίγουροι ή ακόμα μαθαίνετε πώς να χρησιμοποιήσετε την διαίσθησή σας για να χετε πρόσβαση στον ανώτερο εαυτό σας

1. Μία αίσθηση μυρμηγκιάσματος ή ανατριχίλα

2. Ένα αίσθημα επείγοντος, αμηχανία ή «πεταλούδες»

3. Προφητικά όνειρα ή ζωηρά όνειρα που φαίνεται να κουβαλάνε ένα μήνυμα

4. Το να βλέπετε μοτίβα αριθμών όπως το 11:11 ή 911

5. Το να βλέπετε μια πινακίδα, ένα θέαμα στην τηλεόραση ή επιγραφή στον δρόμο με ένα συγχρονιστικό μήνυμα

6. Το να ακούτε ένα τραγούδι που έχει κολλήσει στο κεφάλι σας

7. Κουδούνισμα ή βουητό μέσα στα αυτιά (που δεν σχετίζεται με κάτι ιατρικό)

8. Η λήψη συμβουλής που φαίνεται να έρχεται την τέλεια στιγμή

9. Ένα όραμα ή κύμα έμπνευσης κατά τη διάρκεια διαλογισμού, άσκησης ή του ντους

10. Η αίσθηση σωματικής αρρώστιας χωρίς προφανή λόγο, ειδικά το στομάχι ή την περιοχή του κεφαλιού

Όσο πιο πολύ εμπιστευόμαστε και ακούμε την διαίσθησή μας τόσο πιο δυνατή γίνεται. Ωστόσο, αν παλεύετε να ακούσετε την εσωτερική φωνή σας μερικές φορές το να κάνετε ψυχική/διαισθητική ανάγνωση, μπορεί να είναι ένας βοηθητικός τρόπος να αποσαφηνίσετε τα πράγματα.

Όποια μέθοδο και να διαλέξετε για να σας βοηθήσει να συνδεθείτε καλύτερα με την διαίσθησή σας, να ξέρετε ότι η τακτική εξάσκηση, η ευγνωμοσύνη και το να παραμένετε συνδεδεμένοι με τον εσωτερικό σας εαυτό, είναι όλα εργαλεία που μπορούν να βοηθήσουν να γίνει η διαδικασία ευκολότερη




Μετάφραση: awakengr.com via awakeningpeople.com

7 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε βρει το σκοπό της ζωής σας...!!!!

Ο κόσμος έχει πολλά να προσφέρει και πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται αν έχουν κάνει τις σωστές επιλογές. Η έννοια του σκοπού μπορεί να φαίνεται άπιαστη για μερικούς, αλλά να είστε σίγουροι πως ο καθένας διαθέτει τουλάχιστον έναν.

Το να γνωρίζετε τον σκοπό της ζωής σας σας ανακουφίζει πολύ από την ένταση, αλλά δεν είναι κάτι αλάνθαστο. Απορίες μπορεί να εξακολουθούν να υπάρχουν κι όλοι θέλουν να ξέρουν ότι οδεύουν προς τη σωστή κατεύθυνση. Παρακάτω περιγράφονται τα σημάδια που δείχνουν ότι έχετε κάποιον σκοπό στη ζωή σας.

1. Νιώθετε φόβο.
Ακόμα και όταν έχετε συνειδητοποιήσει τον λόγο της ύπαρξής σας, είναι λογικό να φοβάστε. Ο φόβος αυτός ίσως να είναι πολύ ήπιος ή μπορεί να φτάνει ακόμα και στα όρια του τρόμου. Να θυμάστε ότι είναι φυσιολογικό όταν ετοιμάζεστε να υπερβείτε τα όριά σας. Αυτό δείχνει ότι είστε έτοιμοι να επεκτείνετε την αίσθηση της ύπαρξής σας.

Πρέπει να αποδεχτείτε ότι ο φόβος αποτελεί μέρος της διαδικασίας της εξέλιξης. Είναι αναμενόμενο να μην νιώθετε άνετα τις περιόδους που πραγματοποιούνται σημαντικές εξελίξεις. Ο φόβος θα σας ακολουθεί συχνά, αλλά εσείς δεν πρέπει να τον αφήσετε να σας σταθεί εμπόδιο.

2. Ο κύκλος των φίλων σας αλλάζει.
Μερικές φορές, είναι αναγκαίο να προχωρήσετε ένα βήμα παραπέρα και να χάσετε παλιές γνωριμίες. Δεν θέλουν όλοι να εξελιχτούν ούτε έχουν τη δυνατότητα ή την επιθυμία να προχωρήσουν μαζί με σας. 

Οι στόχοι σας μπορεί να μην περιμένουν τους άλλους να έρθουν μαζί σας. Αν εκείνοι θέλουν να σας ακολουθήσουν θα το κάνουν, αλλιώς θα συναντηθείτε ξανά κάποια άλλη στιγμή.

3. Η ευκαιρία φαινομενικά έρχεται από το πουθενά.
Όταν ακολουθείτε τον σκοπό σας, συχνά συμβαίνουν διάφορα γεγονότα στη ζωή σας. Κανένα υπολογισμένο σχέδιο δεν θα μπορούσε να σας οδηγήσει σε όσα έρχονται στον δρόμο σας. Μπορείτε να κάνετε άλματα χωρίς να χρειαστεί να κάνετε μικρά βήματα στο ενδιάμεσο.

4. Τα πράγματα αρχίζουν να μπαίνουν στη θέση τους.
Θα ανακαλύψετε ότι οι προηγούμενες εμπειρίες που κάποτε σας φαίνονταν επιπόλαιες θα παίξουν τον ρόλο τους με έναν τρόπο που δεν μπορείτε καν να φανταστείτε. 

Ίσως πρόκειται για μια ασυνήθιστη ικανότητα που αποκτήσατε κάποτε ή κάποιος άνθρωπος που είχατε γνωρίσει στο παρελθόν. Αυτά τα κομμάτια που πάντα σας φαίνονταν αταίριαστα θα συνθέσουν τελικά το παζλ.

5. Βασίζεστε πολύ στη διαίσθησή σας.
Καθώς ακολουθείτε τον δρόμο σας, θα αρχίσετε να εμπιστεύεστε τη διαίσθησή σας ολοένα και περισσότερο. Θα συνειδητοποιήσετε ότι άλλες δυνάμεις αρχίζουν να αναλαμβάνουν δράση. 

Παρ’ όλο που η λογική είναι πάντα σημαντική, θα αφήνετε περιθώρια για το ένστικτό σας, το οποίο θα γίνεται συνεχώς πιο ισχυρό και θα ξεκινήσετε να δείχνετε εμπιστοσύνη στην όλη διαδικασία.

6. Νιώθετε μια ευχάριστη κούραση.
Οι προσπάθειες που δεν έχουν νόημα είναι ψυχοφθόρες, αλλά δεν είναι αναγκαίο όλες οι προσπάθειες να απαιτούν μεγάλο αγώνα. Όταν κάτι σας εκφράζει, μαζί με την κούραση νιώθετε και βαθιά ικανοποίηση. 

Στο τέλος νιώθετε ότι αξίζει τον κόπο. Αυτή η αίσθηση της ολοκλήρωσης εμφανίζεται όταν βρίσκεστε στο κέντρο του αγώνα σας.

7. Νιώθετε ότι είστε γεμάτοι φως.
Τις στιγμές που θα είστε χαλαροί, στον χρόνο που μεσολαβεί ανάμεσα στις προσπάθειές σας, θα νιώθετε πιο ανάλαφροι. Δεν θα επιβαρύνεστε με υπαρξιακές αγωνίες. Μπορεί να είστε απασχολημένοι με το πώς θα καταφέρετε να επιτύχετε τα όνειρά σας, αλλά δεν θα προσπαθείτε μανιωδώς να τα κατανοήσετε.

Μια ζωή με σκοπό περιλαμβάνει νίκες αλλά και προκλήσεις. Ακόμα και όταν έχετε βρει το νόημά της, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι ο δρόμος θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

Ο σκοπός σας μπορεί να επεκταθεί και να εξελιχθεί ή να αλλάξει τελείως κατά τη διάρκεια μιας ολόκληρης ζωής. Γι’ αυτό λοιπόν, τα παραπάνω σημάδια μπορεί να επανεμφανίζονται ξανά και ξανά.

Να θυμάστε ότι είστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσετε οτιδήποτε προκύπτει στη ζωή σας. Να είστε βέβαιοι ότι θα σας χρησιμεύσουν την επόμενη φορά που θα αποφασίσετε να κυνηγήσετε τον σκοπό σας.




Άρθρο της δρος F. Emelia Sam 

Η κακία «διδάσκεται» στην παιδική ηλικία από τους ίδιους τους γονείς...!!!!

H Alice Miller (1923-2010) ήταν Ελβετίδα ψυχολόγος, ψυχαναλύτρια και φιλόσοφος εβραϊκής καταγωγής, η οποία έγινε γνωστή για τα βιβλία της πάνω στην κακoποίηση παιδιών από τους γονείς τους, τα οποία μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες.

Στην Ελλάδα τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί και κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Ροές. Πιο συγκεκριμένα, στο βιβλίο της «Δρόμοι της ζωής. Έξι ιστορίες» δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη βία που ασκείται στα παιδιά και στο πώς αυτή ανακυκλώνεται έπειτα στην κοινωνία. 

Αντίστοιχα και στο βιβλίο «Το ξύπνημα της Εύας» εξετάζονται τα αίτια και οι συνέπειες των παιδικών τραυμάτων, ενώ η συγγραφέας υποστηρίζει, ότι τα παιδιά που έχουν υποστεί βία από τους γονείς ή τους δασκάλους τους στη βρεφική ή παιδική τους ηλικία κάποια στιγμή θα στρέψουν τη βία αυτή εναντίον της κοινωνίας.

Και στα δύο βιβλία την επιμέλεια έχει αναλάβει η ψυχολόγος κ. Κρυσταλία Πατούλη.

Αποσπάσματα των βιβλίου αναφορικά με τις επιπτώσεις της κακoποίησης έχει δημοσιεύσει η κ. Πατούλη στο blog της και από αυτά αξίζει να μείνουμε σε ορισμένους «κανόνες», τους οποίους κάθε γονιός πρέπει να διαβάσει :

-«Όποιος ασχολείται με την παιδική κακοπoίηση βρίσκεται συχνά αντιμέτωπος με το ανεξήγητο φαινόμενο γονείς να κακoποιούν ή να παραμελούν τα παιδιά τους με τον ίδιο τρόπο που υπέστησαν την κακοποίηση και την παραμέληση οι ίδιοι ως παιδιά. Όμως, ως ενήλικοι δεν θυμούνται πια τι υπέφεραν.»

-«Όσο ο θυμός απέναντι σε έναν γονιό παραμένει ασυνείδητος και απωθημένος δεν μπορεί να σβήσει. Μπορεί μόνο να μετατεθεί σε αποδιοπομπαίους τράγους, στα ίδια τα παιδιά αυτού που τον νιώθει ή σε υποτιθέμενους εχθρούς.»

-«Άνθρωποι που ως παιδιά έλαβαν στοργή και συμπαράσταση υιοθετούν από νωρίς τον γεμάτο κατανόηση και αυτόνομο τρόπο συμπεριφοράς των γονιών τους. Η αυτοπεποίθηση, η ικανότητα να αποφασίζουν και να συμπονούν ήταν κοινές σε όλους τους σωτήρες.»

-«Ένα παιδί που έχει ανατραφεί με τη χρήση βίας φοβάται να προσλάβει νέες εμπειρίες, γιατί στα μάτια του ελλοχεύει παντού ο κίνδυνος εντελώς ξαφνικά να τιμωρηθεί για υποτιθέμενα σφάλματα. Στον μετέπειτα ενήλικο θα λείπει η πυξίδα των εμπειριών, που θα τον καθοδηγούσε.

Γι’ αυτό και θα υποκλίνεται με δουλοπρέπεια μπροστά στην εξουσία και θα φέρεται στους πιο αδύναμους σαν να ήταν δούλοι του, έτσι όπως βίωσε ως παιδί την αυθαιρεσία των γονιών του.»

-«Η πράξη της συγχώρεσης δεν μας βοηθάει, όσο συγκαλύπτει αυτά που συνέβησαν. Γιατί η αγάπη και η αυταπάτη αλληλοαποκλείονται.

Από την αναλήθεια, την άρνηση της οδύνης στο προσωπικό μας παρελθόν, γεννιέται το μίσος που μεταβιβάζεται σε αθώους. Αποτελεί μια προσκόλληση στην αυταπάτη και αδιέξοδο. Η πραγματική αγάπη αντέχει την αλήθεια.»

Κάποτε θα γνωρίζει όλος ο κόσμος, ότι η ανθρώπινη βαναυσότητα δεν είναι έμφυτη αλλά παράγεται και διδάσκεται στην παιδική ηλικία. Η πρώτη εντολή θα έπρεπε να ορίζει: Τίμα τα παιδιά σου ώστε να μη χρειάζεται να κτίσουν μέσα τους τοίχους προστασίας απέναντι στον παιδικό πόνο και να αμύνονται αργότερα απέναντι σε φανταστικούς εχθρούς με φρικτά όπλα που μπορούν να καταστρέψουν τον κόσμο. 

Οι νέοι που επιτίθενται σε συμμαθητές τους με σωματική βία ή φθάνουν ακόμα και στο φόνο δεν το κάνουν γιατί κάποτε τους κακόμαθαν από υπερβολική αγάπη αλλά γιατί μεγάλωσαν σε συνθήκες εγκατάλειψης και κακοποιήθηκαν χωρίς να τους επιτραπεί να αντιδράσουν.»




Βάλε τιμωρία και θα έχεις αποτέλεσμα σε 5 λεπτά. Βάλε ενσυναίσθηση και θα έχεις μια ζωή...!!!!

Βάλε μια φωνή ή μια τιμωρία και θα έχεις αποτέλεσμα σε 5». Αλλά με τι κόστος; Βάλε ενσυναίσθηση και σε λίγα χρόνια θα καμαρώνεις έναν ισορροπημένο - και αληθινά όμορφο- ενήλικα.

Κάποιοι γονείς δυσκολευόμαστε να διαχειριστούμε την αποφασιστικότητα και το πείσμα των παιδιών μας, αλλά βαθιά μέσα μας λαχταράμε μια μέρα να τα δούμε να έχουν εξελιχθεί σε ενήλικες που ξέρουν να βάζουν στόχους και να δουλεύουν για να τους πετύχουν [διαβάζω].

[Γνέφω καταφατικά. Ακολουθεί εσωτερικός διάλογος: Πώς θα βοηθήσουμε τα παιδιά ν’ ανοίξουν τα φτερά τους αν τους τα ψαλιδίζουμε κι από λίγο κάθε φορά που τεστάρουν τρόπους για να διεκδικήσουν όσα θέλουν;]

Κάποιοι από εμάς δυσφορούμε όταν το παιδί μας γυρεύει να πειστεί πριν να υπακούσει, θέλουμε όμως κάποτε να το καμαρώσουμε ενήλικα που να έχει το θάρρος της γνώμης του και να εμπιστεύεται το ένστικτό του [διαβάζω].

[Πάλι γνέφω και αναρωτιέμαι: Πώς θα βοηθήσουμε τα παιδιά να παίρνουν αποφάσεις, να έχουν κριτική και δημιουργική σκέψη αν τους μαθαίνουμε συνεχώς να υπακούν σε κάποιο πρέπει;]

Αυτά τα παράδοξα, αλλά τόσο αληθινά διαβάζω στο βιβλίο Πειθαρχία Χωρίς Τιμωρία (εκδ. Μάρτης) της συντονίστριας εργαστηρίων γονέων Judy Arnall, η οποία τολμά να δώσει ένα νέο ορισμό στην πειθαρχία : 

«Η αποτελεσματική πειθαρχία διδάσκει και καθοδηγεί τα παιδιά πώς να σκέφτονται αυτόνομα – δεν τα αναγκάζει απλώς να υπακούν[…] Τα παιδιά σας θα μάθουν τι είναι οι συνέπειες, η απομόνωση, η στέρηση εξόδου και οι διάφορες μορφές τιμωρίας μέσα από άλλους ανθρώπους, από άλλους χώρους, πέρα από την οικογένεια. 

Εσείς είστε το μοναδικό πρόσωπο που έχει το γνήσιο ενδιαφέρον και διαθέτει το χρόνο για να τα διδάξετε πώς να επιλύουν προβλήματα, πράγμα που είναι και η πεμπτουσία της πειθαρχίας».

ΞΕΣΠΑΣΜΑΤΑ, ΜΟΥΤΡΑ & ΓΚΡΙΝΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΦΩΤΕΙΝΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ… (τι, άραγε;)

Και συνεχίζω να αναρωτιέμαι: Τι θα γινόταν αν σε κάθε μούτρωμα, γκρίνια και αντιμίλημα δεν βιαζόμασταν να δυσανασχετήσουμε;

Τι θα γινόταν αν σε κάθε ξέσπασμα ή κάθε διεκδίκηση με κλάματα, σε κάθε δυνατό χτύπημα της πόρτας ή στα κλειστά σφαλισμένα στόματα απλώς αντιλαμβανόμασταν ότι το παιδί ή ο έφηβος εκφράζει μια ανάγκη του;

Μια ανάγκη που ίσως δεν έχει συνειδητοποιήσει ούτε καν το ίδιο το παιδί ακόμα.

Τα παιδιά μας δεν κλαίνε ούτε φωνάζουν απλώς για να μας πικάρουν. Ούτε γιατί είναι κακομαθημένα. Κάθε «δύσκολη» συμπεριφορά τους δεν είναι παρά μια φωτεινή πινακίδα που δείχνει μια ανάγκη – κάτι χρειάζονται.

Χρειάζονται να εκφράσουν αυτό που τους απασχολεί, να το βγάλουν από μέσα τους. Χρειάζονται κάποιον να τα ακούσει και να τα καταλάβει. Κάποιον να ακουμπούν γερά, για να μάθουν σιγά σιγά να στέκονται μόνα τους στα πόδια τους. Χρειάζονται έναν αποτελεσματικό γονέα.

Τι θα συνέβαινε αν ήμασταν εκεί με ενσυναίσθηση, αποδοχή και αυθεντικότητα, για να τα ακούμε και να τα καθοδηγούμε ώστε να καταλάβουν - και εκείνα και εμείς - τι γίνεται στο μυαλό και στην καρδιά τους κι έπειτα να βρίσκουν τις λύσεις που χρειάζονται;

ΝΑ ΖΕΙΣ, Ν’ ΑΓΑΠΑΣ & ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ: ΝΑ ΑΚΟΥΣ, ΝΑ ΜΙΛΑΣ & ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ

Αυτό ακριβώς συμβαίνει σε ένα Εργαστήριο για γονείς που παρακολουθώ. Εκεί εκπαιδευόμαστε να ακούμε με ευαισθησία το παιδί και τις ανάγκες του, να επικοινωνούμε με ειλικρίνεια τις δικές μας ανάγκες, να επιλύουμε τις συγκρούσεις μας ισότιμα και δίκαια και να μοιραζόμαστε αξίες με σεβασμό.

Ένα από τα πρώτα πράγματα που συνειδητοποιεί όποιος συμμετέχει στο Εργαστήριο είναι ότι όσο διαφορετικά κι αν διαπαιδαγωγούμε καθένας το παιδί ή τα παιδιά του, όλοι λαχταράμε να τα δούμε να μεγαλώσουν και να γίνουν ενήλικες που μπορούν να σταθούν στα πόδια τους.

Γι’ αυτό, στο πρώτο κιόλας μάθημα, κληθήκαμε να αποφασίσουμε : κάθε φορά που επικοινωνούμε με τα παιδιά μας, θέλουμε άμεσο αποτέλεσμα ή μια αρμονική, ζεστή και ποιοτική σχέση;

Πώς θέλουμε να τα δούμε σε δέκα, είκοσι ή τριάντα χρόνια;

Στην ομάδα που συμμετείχα όλοι συμφωνήσαμε ότι θέλουμε να τα καμαρώσουμε στο μέλλον να έχουν αποκτήσει χαρακτηριστικά όπως:

Ανεξαρτησία

Συνεργασία

Δημιουργικότητα

Αυτοπειθαρχία

Υπευθυνότητα

Σεβασμό

Ανθεκτικότητα (resilience).

Γι’ αυτό το «30-year-plan», λοιπόν, εκπαιδευόμαστε. Για να εξασφαλίσουμε ότι κάθε μέρα χτίζουμε με τα παιδιά μας μια σχέση γεμάτη αγάπη, εμπιστοσύνη, πραγματική σύνδεση και ενδιαφέρον. 

Γι’ αυτό το «30-year-plan», μαθαίνουμε να ακούμε το παιδί εμπνέοντας εμπιστοσύνη, μαθαίνουμε να μιλάμε χωρίς να καπελώνουμε ή να πληγώνουμε - αλλά εκφράζοντας την αλήθεια μας καθένας - και να λύνουμε τις συγκρούσεις μας με τρόπο ώστε να μην υπάρχει νικητής και ηττημένος: απλώς εγώ και το παιδί μαζί.




Νάνσυ Καλλικλή