Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2018

Θυμήσου να ευχαριστήσεις τον Μελλοντικό εαυτό σου αυτές τις γιορτές...!!!!

Πλησιάζουμε αυτό που για πολλούς δεν είναι μόνον η πιο πολυάσχολη περίοδος, αλλά και η πιο αγχωτική. Υπάρχουν ψώνια που πρέπει να γίνουν, προθεσμίες που πρέπει να τηρηθούν, υποχρεώσεις οικογενειακές και σε φίλους που πρέπει να εκπληρωθούν, και ούτω καθεξής. 

 Καθώς η ένταση και το άγχος αυξάνουν, το ίδιο συμβαίνει και με τις ορμόνες που παράγουν τις χημικές ουσίες του στρες. Με όλο αυτό το επί πλέον στρες, είναι εύκολο να παραμελήσουμε τους στόχους μας και την πρακτική του διαλογισμού. 

Πιθανότατα νομίζετε ότι ξέρετε τι πρόκειται να πω παρακάτω, τώρα είναι η καλύτερη στιγμή να απενεργοποιήσετε την εξωτερική διέγερση και να στραφείτε βαθύτερα μέσα σας. 

Ενώ ναι, μπαίνω στον πειρασμό να το πω αυτό, θέλω αντ’ αυτού να σας δώσω μια πολύ απλή πρακτική, που θα σας κάνει να σταματήσετε για λίγο, να κοιτάξετε γύρω, και να κοιτάξετε προς τα μέσα. 

Σε αυτήν καθ’ αυτή την πράξη του να κοιτάξετε προς τα μέσα, θα αναγκαστείτε να κοιτάξετε προς τα έξω, προς το λαμπρό μέλλον μπροστά σας – είτε πρόκειται για μέλλον της υγείας, του πλούτου, της χαράς, της αφθονίας, της αγάπης, της οικογένειας, της πληρότητας, και ούτω καθεξής. 

Είστε έτοιμοι για την άσκηση; 
Θέλω να κλείσετε ένα ραντεβού με τον εαυτό σας να πάτε σε ένα καφέ, κάπου στη φύση, ή κάποιο άλλο ήσυχο μέρος, και να γράψετε ένα ευχαριστήριο γράμμα στον μελλοντικό εαυτό σας. Είτε πρόκειται για έναν χρόνο από τώρα, ή για πενήντα χρόνια μετά, θέλω να ευχαριστήσετε τον εαυτό σας για όλες τις θαρραλέες αποφάσεις που πήρατε. 

Ευχαριστήστε τον εαυτό σας για τους ανθρώπους που τίμησαν τη ζωή σας, τις περιπέτειες που η περιέργεια σας ξεκίνησε, το γεμάτο υγεία σώμα σας που σας πήγε στις περιπέτειες αυτές, όλες τις φορές που ξεπεράσατε τον εαυτό σας, τα σκληρά μαθήματα που έγιναν οι μεγαλύτερες ευλογίες της ζωής σας, την αγάπη που πήρατε και δώσατε, και τον όμορφο και απροσδόκητο τρόπο με τον οποίο το ταξίδι και ο σκοπός της ζωής σας ξεδιπλώθηκαν. 

Το πιο σημαντικό πράγμα που έχετε να κάνετε όταν έχετε μπει στη διαδικασία να γράψετε το γράμμα σας είναι να αγκαλιάσετε τα δυνατά, υψηλά συναισθήματα που θα νιώσετε όταν οι δημιουργίες σας αποδώσουν καρπούς. Συνδυάστε τα υψηλά αυτά συναισθήματα με κάθε δυνατή και ξεχωριστή ανάμνηση του μέλλοντος σας – η οποία από την πλευρά της άσκησης – είστε εσείς που σκέφτεστε το παρελθόν σας. 

Ο λόγος που αυτό είναι σημαντικό είναι επειδή από νευρολογικής άποψης, ο εγκέφαλος σας δεν αναγνωρίζει την διαφορά μεταξύ μιας ανάμνησης του παρελθόντος σας και μιας ανάμνησης του μέλλοντος σας. 

Αλλά επειδή τα συναισθήματα δημιουργούν μακροπρόθεσμες μνήμες, όσο περισσότερο βγαίνετε από την κατάσταση της ηρεμίας σας (ή τα συναισθήματα που σας κρατούν στον παρελθόν) και συντονίζεστε με τα υψηλά συναισθήματα του μέλλοντος σας, τόσο περισσότερο όχι μόνον θα αλλάξετε βιολογικά από την μνήμη του μέλλοντος σας, αλλά θα το πλησιάσετε. 

Όταν τα συναισθήματα αυτά συνδεθούν με τις σκέψεις και τα οράματα του μέλλοντος σας, δημιουργείτε μια νέα σειρά νευρολογικών οδών που αποτυπώνουν το μέλλον σας στον εγκέφαλο σας. Όταν αισθανθείτε με πάθος τα συναισθήματα της κάθε εμπειρίας, όχι μόνον θα δώσετε στο σώμα σας μια γεύση του μέλλοντος, αλλά θα ωθήσετε επίσης τον εγκέφαλο σας να φτιάξει μια μακροπρόθεσμη ανάμνηση. 

Τώρα, όσον αφορά το γράμμα, δεν υπάρχει περιορισμός στο μήκος του ή αυτό που μπορείτε να δημιουργήσετε στη ζωή σας. Θέλω απλά να το κάνετε αυτό ώστε να μπορέσετε να ενώσετε την ενέργεια σας με το μέλλον – ένα σημείο στην απόσταση στην οποία μπορείτε να επικεντρωθείτε – επειδή κάθε φορά που σκέφτεστε, μαγνητίζεστε προς την κατεύθυνση αυτή. 

Όταν τελειώσετε το γράμμα σας, ταχυδρομήστε το στην διεύθυνση σας. Στη συνέχεια, θέλω να αγοράσετε ένα δώρο, ή ένα αναμνηστικό. Μπορεί να είναι ένα μπιχλιμπίδι, ή κάτι χαζό, ή ένα ρούχο που νομίζετε ότι ο μελλοντικός εαυτός σας θα φαίνεται κομψός φορώντας το. Η πράξη αυτή του να αγοράσετε στον εαυτό σας ένα δώρο σας δένει στο παρόν, και θα έχετε το δώρο αυτό μαζί σας όταν ανοίξετε το γράμμα σας στο μέλλον. 
Το να αγοράσετε ένα δωράκι και να το έχετε μαζί σας όταν συναντήσετε τον εαυτό σας στο μέλλον σας είναι απλά άλλος ένας τρόπος να παίξετε με το σύμπαν ενώ στοχεύετε ακόμη στον στόχο σας. Ίσως να θέλετε να το τοποθετήσετε κάπου που μπορείτε να το βλέπετε, ή, αν πρόκειται για ρούχο, να το φοράτε από καιρό σε καιρό για να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας προς τα που κατευθύνεστε. 

Είναι βασικά ένα εξωτερικό ερέθισμα για εσάς για να μένετε επικεντρωμένοι στους στόχους σας και να εξασκείστε, καθώς επίσης και υπενθύμιση ότι η δημιουργία δεν χρειάζεται να είναι σκληρή, εξαντλητική, ή επίπονη δουλειά. 

Υποτίθεται ότι είναι γεμάτη διασκέδαση, κέφι, θαυμασμό, έκπληξη και δέος. Όταν την κάνετε σωστά, διασκέδαση, κέφι, θαυμασμός, έκπληξη και δέος είναι ακριβώς αυτά που αντανακλώνται πίσω σε εσάς. 

Όταν λάβετε το ευχαριστήριο γράμμα αρκετές ημέρες αργότερα, μην το ανοίξετε. Αντίθετα, σκεφτείτε τι γράψατε, στη συνέχεια κρύψτε το στο βάθος του συρταριού του κομοδίνου σας ή κάπου που ξέρετε ότι θα το βρείτε στο μέλλον. Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε μια υπενθύμιση στο ημερολόγιο σας, ή μπορείτε απλά να το αφήσετε στην τύχη για να το ανακαλύψετε τη σωστή στιγμή. 

Έτσι, βρείτε τώρα μια ημέρα στο ημερολόγιο σας για να ασχοληθείτε με τον εαυτό σας και να θυμάστε ότι όταν επενδύετε στον εαυτό σας, επενδύετε στο μέλλον σας. 




Του Dr Joe Dispenza 

Πρέπει να ακούμε πάντα το ένστικτό μας ; 5 καταστάσεις που πρέπει να το κάνουμε...!!!!

Όλοι λένε να εμπιστεύεστε το ένστικτο σας, αλλά κανείς δεν φαίνεται να ξέρει τι ακριβώς σημαίνει αυτό. Υπάρχουν πολλές φράσεις για το ένστικτο και την διαίσθηση. Οι άνθρωποι συνηθίζουν να λένε πως «είχα μια αίσθηση» ή σας λένε «πάντα να εμπιστεύεσαι το ένστικτο σου» όταν πρόκειται να πάρετε σοβαρές αποφάσεις. 

Γιατί συμβαίνει αυτό; Έχουμε τόσους πολλούς τρόπους συζήτησης και πληροφορίες αυτή την εποχή. Οπότε δεν υπάρχει ανάγκη να βασιζόμαστε αποκλειστικά στα αισθήματα μας πλέον. Κι όμως, οι άνθρωποι συνεχίζουν να εμπιστεύονται το ένστικτο τους παρά άλλες προσιτές πληροφορίες. 

Υπάρχουν πολλοί λόγοι γι αυτό, αλλά ο βασικός είναι πως οι άνθρωποι τείνουν να είναι πιο ευαίσθητοι από όσο συνειδητοποιούν. Διαλέγουμε πράγματα πέρα από το επίπεδο της συνειδητής σκέψης, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν τις πράξεις και τις αποφάσεις μας. 

Αν ανησυχείτε πως αφήνετε τον βιολογικό σας προγραμματισμό να αναλάβει τα ηνία, μην ανησυχείτε. 

Δεν είναι απαραίτητο να ακούτε κατευθείαν μόνο το ένστικτο σας για μεγάλες αποφάσεις. Αρχίστε πρώτα με μικρές. Μόλις δείτε τα αποτελέσματα και ξέρετε ότι μπορείτε να εμπιστευθείτε πλήρως τον εαυτό σας, μπορείτε πάντα να εμπιστεύεστε το ένστικτο σας για μεγαλύτερες αποφάσεις. 

1.Πάντα να ακούτε το ένστικτο σας για θέματα υγείας Πολλοί άνθρωποι «απλώς ξέρουν» πως κάτι πάει λάθος, ακόμα και αν φαίνονται υγιείς. Σκεφτείτε πόσοι άνθρωποι πηγαίνουν στον γιατρό με τις υποψίες τους, μόνο για να αποδειχθεί ότι είχαν δίκιο! 

Υπάρχει ένας πολύ απλός λόγος γι' αυτό και όταν το σκεφτείτε, βγάζει νόημα! Ξέρετε πως λειτουργεί το σώμα σας και πως το αισθάνεστε όταν είναι υγιές. Όταν κάτι δεν είναι όπως συνήθως, θα το ξέρετε επειδή θα το αισθάνεστε διαφορετικά. Μην αγνοήσετε αυτό το συναίσθημα! 

2.Πάντα να εμπιστεύεστε το ένστικτο σας όσον αφορά τον κίνδυνο 
Κάποτε είχα διαβάσει πως ένας πυροσβέστης ήταν σε ένα φλεγόμενο κτίριο με την ομάδα του. Όλα πήγαιναν κανονικά. Ξαφνικά άρχισε να αισθάνεται πως όλοι ήταν σε κίνδυνο και πως έπρεπε να φύγουν από εκεί αμέσως. Μόλις έφυγαν από το κτίριο, η οροφή κατέρρευσε. 

Αν οι πυροσβέστες καθόταν για λίγο παραπάνω μέσα, θα είχαν πεθάνει. Λίγο αργότερα, όταν διαπιστώθηκε η αιτία της φωτιάς, ο συγκεκριμένος πυροσβέστης συνειδητοποίησε ότι είχε ξανά δει τις ίδιες ακριβώς συνθήκες σε μια άλλη φωτιά, λίγο καιρό πριν. Δεν πρέπει ποτέ να αγνοείτε το ένστικτο σας όταν σας λέει πως βρίσκεστε σε κίνδυνο. 

Εν τέλει είμαστε ζώα και εξακολουθούμε να έχουμε τα ένστικτα και τις αντιδράσεις των ζώων, ακόμα και αν βρίσκονται σε σχετική αδράνεια μετά από τα τόσα χιλιάδες χρόνια εξέλιξης. Αυτό δεν σημαίνει ότι πάντα είναι σωστά βέβαια. Για παράδειγμα, σε καταστάσεις βίας είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε το μυαλό μας σε συνδυασμό με το ένστικτο μας. 

3.Πάντα να ακούτε το ένστικτο σας για να διευρύνετε το δυναμικό σας 
Και πάλι, οι άνθρωποι που το κάνουν αυτό πρέπει πάντα να χρησιμοποιούν μια υγιή δόση κριτικής σκέψης πριν προχωρήσουν σε κάτι δραστικό. Αλλά υπάρχουν πολλά να πούμε για τις μεγάλες αλλαγές στην ζωή. Εμπιστευθείτε το ένστικτο σας όταν σας λέει πως μπορείτε να διευρύνετε το δυναμικό σας και να αποκτήσετε καινούργιους στόχους στην ζωή. Αυτό μπορεί να είναι τόσο απλό όσο το να κάνετε μαθήματα μαγειρικής ώστε να βελτιώσετε τα φαγητά σας. 

Μπορεί όμως να είναι και τόσο περίπλοκο όσο το να μάθετε μια καινούργια ξένη γλώσσα για ένα ταξίδι. Δεν έχει βέβαια σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι η προθυμία σας να ακολουθήσετε το ένστικτο σας όταν σας λέει πως θα διευρύνετε τις ικανότητες σας σε οποιονδήποτε τομέα. Το να επεκτείνετε τις ικανότητες σας αξίζει πολύ, και μερικές φορές χρειάζεται αυτή η ώθηση από το ένστικτο σας για να πειστείτε. 

4.Πάντα να ακούτε το ένστικτο σας όταν σας λέει πως μπορείτε να κάνετε κάτι 
Αυτό εφαρμόζεται σε δύο διαφορετικούς τομείς. Αν είστε εκπαιδευμένοι σε έναν τομέα, τον γνωρίζετε καλά και ξέρετε πώς να τον διαχειριστείτε, μην το βάζετε κάτω. Σηκωθείτε και σιγουρευτείτε πως οι άλλοι ξέρουν ότι μπορείτε να το κάνετε. Αυτό έχει να κάνει με τις συνηθισμένες δουλειές και χόμπι σας, σε οποιεσδήποτε καινούργιες ή επείγουσες καταστάσεις.

Μην παραμερίσετε τον εαυτό σας. Βεβαιωθείτε ότι υπερασπίζεστε αυτόν και τις ικανότητες σας. Μερικές φορές, βρισκόμαστε σε καταστάσεις που έχουμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε καινούργια πράγματα. 

Και σε αυτή την περίπτωση πρέπει να εμπιστευθείτε το ένστικτο σας. Δοκιμάστε κάτι καινούργιο και μπορεί να ανακαλύψετε ότι σας αρέσει! Δεν χρειάζεται να είναι κάτι τρομακτικό όπως η πτώση με αλεξίπτωτο. Μπορεί να είναι η κηπουρική ή η ζωγραφική. Αν σας το λέει το ένστικτο σας, απλώς κάντε το. Μπορεί να εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα. 

5.Πάντα να εμπιστεύεστε το ένστικτο σας για την αγάπη Σημειώστε πως δεν αναφέρομαι στον έρωτα με την πρώτη ματιά, που είναι το αγαπημένο σενάριο πολλών ταινιών. Μπορεί να συμβεί και αυτό, αλλά δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Όχι, όταν λέω να εμπιστεύεστε το ένστικτο σας για την αγάπη, εννοώ να αναθεωρήσετε μια πιθανότητα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα το κάνατε. 

Οι άνθρωποι είναι πολύ προσεκτικοί στα θέματα που αφορούν την καρδιά για έναν πολύ καλό λόγο. Εν τέλει, είναι εύκολο να πληγωθείτε. Αλλά το να εμπιστευθείτε το ένστικτο σας μπορεί να σας οδηγήσει σε σπουδαία πράγματα. Και ποιος ξέρει τι θα ακολουθήσει μετά; 




Μάγεια Τ.

Ο Παράδεισος και η Κόλαση. Ένας κινέζικος μύθος με νόημα...!!!!

Ένας αρχαίος κινέζικος μύθος λέει ότι κάποιος μαθητής ρώτησε το δάσκαλό του, »ποια η διαφορά ανάμεσα στον Παράδεισο και στην Κόλαση;» Ο δάσκαλος, του απάντησε: »Πολύ μικρή, αλλά ωστόσο με μεγάλες συνέπειες. Έλα να σου δείξω την Κόλαση». 

Μπήκαν σε ένα δωμάτιο όπου μια ομάδα ανθρώπων καθόταν γύρω από μία μεγάλη χύτρα με ρύζι. Όλοι ήταν πεινασμένοι και απελπισμένοι και καθένας είχε από ένα κουτάλι που το κρατούσε από την άκρη με προσοχή και έφτανε ως τη χύτρα. 

Κάθε κουτάλι, όμως, είχε τόσο μακρύ χερούλι, που δεν μπορούσαν να το φέρουν στο στόμα. Η απελπισία τους ήταν φοβερή. »Έλα» είπε ο δάσκαλος λίγο μετά. »Τώρα θα σου δείξω τον Παράδεισο». 

Μπήκαν σε ένα άλλο δωμάτιο, πανομοιότυπο με το πρώτο, υπήρχε η χύτρα του ρυζιού, η ομάδα των ανθρώπων, τα ίδια μακριά κουτάλια, όμως όλοι εκεί ήταν ευτυχισμένοι και χορτάτοι. »Δεν καταλαβαίνω» είπε ο μαθητής. 

Γιατί είναι τόσο ευτυχισμένοι εδώ ενώ στο άλλο δωμάτιο είναι τόσο δυστυχισμένοι, τη στιγμή που όλα είναι ίδια;» »Δεν το κατάλαβες;» χαμογέλασε ο δάσκαλος. 

»Καθώς τα κουτάλια έχουν μακριά χερούλια και δεν μπορούν να φέρνουν το φαγητό στο στόμα τους, εδώ έμαθαν όλοι να ταΐζουν ο ένας τον άλλον». 




thessalonikiartsandculture.gr 
enallaktikos.gr

Πιείτε το κάθε πρωί : θα κάνει θαύματα στο σώμα σας...!!!!



Μείνετε νέοι και υγιείς για πάντα με αυτό το καταπληκτικό φάρμακο – Εάν το καταναλώνετε κάθε πρωί, θα κάνει θαύματα για το σώμα σας! Όπως όλοι γνωρίζουμε, υπάρχουν πάρα πολλοί ιοί και βακτήρια γύρω μας που επηρεάζουν τη γενική υγεία μας. 

Ωστόσο, αν θέλετε να διατηρήσετε την υγεία σας και να ζήσετε περισσότερο, σίγουρα θα πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτό το πολύ απλό, αλλά ισχυρό μείγμα που θα σας προστατεύσει από πολλές μολύνσεις και ασθένειες. 

Το ελαιόλαδο γνωρίζετε ότι έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά θα πρέπει να μάθετε ότι σε συνδυασμό με λεμόνι, έχει εξαιρετικά ισχυρές αντι-βακτηριακές, αντι-φλεγμονώδεις και αντι-ιικές ιδιότητες. 

Η διατροφική αξία του ελαιολάδου!! 
Και μην ξεχνάτε ότι μπορεί εμείς να το έχουμε σε αφθονία και να μην του δίνουμε την αξία που του αντιστοιχεί και αξίζει, αλλά στο εξωτερικό έχουν αντιληφθεί πάρα πολύ καλά πόσο πολύτιμο και θαυματουργό είναι: Παραμελημένο Ελληνικό προϊόν γίνεται ανάρπαστο στο εξωτερικό ως φάρμακο Θα σας βοηθήσει επίσης να ενισχύσετε την ενέργεια σας και να αναζωογονήσετε ολόκληρο το σώμα σας. 

Για να το προετοιμάσετε, θα πρέπει να αναμίξετε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μία κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού και να το πιείτε κάθε πρωί με άδειο στομάχι. Εφόσον πιείτε αυτό το καταπληκτικό μείγμα και αφού περάσουν 20 λεπτά με μισή ώρα, μπορείτε να απολαύσετε το κανονικό πρωινό σας. 

Τα πρώτα αποτελέσματα θα είναι ορατά μέσα σε ένα μήνα! 
Η χροιά/υφή του δέρματος σας θα γίνει πιο φρέσκια, θα φαίνεστε πολύ νεότεροι από ό, τι στο παρελθόν, οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια σας θα εξαφανιστούν. 

Εκτός από τις αλλαγές στη φυσική εμφάνιση, θα έχετε επίσης βελτιώσεις, όσον αφορά το έντερο και την δραστηριότητά του και μπορείτε να ξεχάσετε τη δυσκοιλιότητα ή οποιοδήποτε άλλο πρόβλημα που σχετίζεται με την πέψη σας. Εν κατακλείδι, θα νιώσετε πολύ πιο υγιείς και γεμάτοι ενέργεια. 




proionta-tis-fisis.com via 
naturalmedicinebox.net

Τα - όχι και τόσο - κραυγαλέα σημάδια ότι σε χρησιμοποιεί...!!!!

Έχεις νιώσει ποτέ ότι σε χρησιμοποιεί, ενώ κατά τ’ άλλα η συμπεριφορά του θεωρείται φυσιολογική; Μπορεί και να μην είναι στο μυαλό σου. 

Γενικά, δεν είναι απαραίτητο κάποιος να είναι αγενής απέναντι στη γυναίκα με την οποία απλώς θέλει να περνάνε καλά. Ειδικά. μπορεί να μην θέλει κάτι παραπάνω από αυτό που έχετε και να μην μπορείς να του καταλογίσεις κάτι επιλήψιμο στη συμπεριφορά του. Εσύ θέλεις να ξέρεις όμως που πατάς και πού βρίσκεσαι, για να μην τρέφεις φρούδες ελπίδες. 

Τον καλούν, ενώ είσαι μπροστά και αυτός δεν σε αναφέρει
Σαφώς και υπάρχουν εξαιρέσεις, δεν τίθεται κάποιο θέμα σε αυτό. Αλλά σκέψου λίγο την παρακάτω σκηνή. Είστε μαζί έξω για ποτό ή σπίτι σου, φίλος τον καλεί και τον ρωτάει πού βρίσκεται. Η πιο κλασική απάντηση που δίνεις σε αυτές τις περιπτώσεις είναι «Είμαι με τον τάδε, εκεί». Αυτός όμως αποφεύγει να σε αναφέρει, χωρίς να υπάρχει λόγος. Δεν είναι ότι θα ανταλλάξετε βέρες αν πει ότι είναι κάπου μαζί σου, κι όμως αυτός το αποφεύγει. 

Λογικά, θα μπορούσε να σημαίνει δύο πράγματα : 
1. Δεν σε έχει αναφέρει σε καμία συζήτηση, οπότε το όνομά σου δεν λέει τίποτα σε αυτόν που κάλεσε ή 

2. Ντρέπεται να πει ότι είναι μαζί σου. Ακόμη κι αν έχετε βγει λίγες φορές, το όνομά σου στην περίπτωση που σε βλέπει έστω και λίγο σοβαρά, θα είχε ειπωθεί, σε αυτήν την περίπτωση απλώς περνάτε καλά.

Δεν προτίθεται να σε πάει σπίτι
Ποτέ. Ακόμη και αν έχεις αυτοκίνητο και οδηγείς, θα έχει παρουσιαστεί κάποια στιγμή η ανάγκη να σε πάει εκείνος σπίτι, για παράδειγμα αν έχεις πιει ένα ποτό παραπάνω. Κι αν δεν οδηγείς, ευκαιρίες να σε γυρίσει σπίτι υπάρχουν πολλές. Η αλήθεια είναι ότι για κάποιον που ενδιαφέρεται, αυτή η μικρή ιεροτελεστία του να σε γυρίσει σπίτι, στην πραγματικότητα δεν είναι αγγαρεία. 

Αν δεν αρπάζει από τα μαλλιά την ευκαιρία αυτή, δεν έχει τη διάθεση ούτε να σε δει παραπάνω, ούτε να εντυπωσιάσει. Δεν είναι απαγορευτικό όταν συμβαίνει, μπορεί να έχει κι άλλα πράγματα να κάνει ο άνθρωπος, αλλά αν συμβαίνει συνέχεια, το λες και σημάδι αδιαφορίας.

Κάθε φορά που θέλεις να συναντηθείτε, νιώθεις ότι πρέπει να βρεις δικαιολογία
Καταρχάς, πρέπει να τον προσεγγίσεις εσύ. Στο τσατ κιόλας, όχι στο τηλέφωνο, για να μη φανείς πιεστική. Έπειτα, αφού του προκαλέσεις το ενδιαφέρον, πετάς μία σπόντα για ένα μπαρ που άκουσες ότι άνοιξε και θα ήθελες να πας. 

Δεν πιάνει ποτέ τη σπόντα και τελικά αναγκάζεσαι να του πεις η ίδια να πάτε. Σου λέει ότι θα σου πει σε λίγο και μετά από κανένα δίωρο, ίσως τελικά να απαντήσει καταφατικά. Αν έχεις βρεθεί σε αυτή τη θέση, είναι εξαιρετικά κουραστικό ακόμη όταν πρέπει να το περιγράψεις και θα σε συμβουλεύαμε να τον ξεφορτωθείς.

Ακυρώνει με αυτόν τον μοναδικό τρόπο
Κανονίσατε να βρεθείτε, είπατε μέρα και μέρος και έχετε αφήσει την ώρα για το τέλος. Έρχεται λοιπόν η στιγμή που πρέπει να επικοινωνήσετε για να κανονίσετε και την ώρα. Αντί να σε ρωτήσει ο ίδιος τι ώρα θα βρεθείτε, επιστρατεύεται κάτι διπλωματικές απαντήσεις όπως: «Είμαι κουρασμένος, αλλά ίσως μπορέσω να βγω για ένα ποτό» ή «Ισχύει για σήμερα;». 

Ίσως και να ποντάρει στην ιδιοσυγκρασία σου και ελπίζει να του πεις ότι αφού είναι κουρασμένος ας το κάνετε μία άλλη μέρα. Αν έχει συμβεί μόνο μία φορά, μπορεί απλώς να μην έχει πολύ αυτοπεποίθηση και να θέλει να τον επιβεβαιώσεις. Σε περίπτωση που είναι η δεύτερη ή τρίτη φορά που το κάνει, δεν φαίνεται ενθουσιασμένος.

Ξεχνάει πράγματα για τα οποία έχετε μιλήσει πολλές φορές
Δεν θα δικαστεί επειδή δεν θυμάται τι έφαγες χθες ή πώς έλεγαν τη δασκάλα που είχες στη δευτέρα δημοτικού. Θα δικαστεί όμως, επειδή δεν θυμάται κάτι αξιόλογο που του έχεις πει, όπως η αγαπημένη σου ταινία ή κάτι κάποια εμπειρία εξέχουσας για εσένα σημασίας. Δηλαδή, εντάξει, δικαιολογείται να μη θυμάται επί λέξει ότι του έχεις αναφέρει, αλλά αν δεν ανακαλεί στη μνήμη του ούτε τα βασικά, σημαίνει ότι δεν σε προσέχει καθόλου. 




Όσα πιο πολλά τα κατοικίδια στο σπίτι, τόσες λιγότερες οι αλλεργίες στα παιδιά...!!!!

Όσα περισσότερα σκυλιά (κυρίως) και γατιά υπάρχουν σε ένα σπίτι και με αυτά εξαρχής μεγαλώνει ένα μωρό, τόσο μειώνεται η πιθανότητα να πάθει άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα ή έκζεμα, σύμφωνα με μια νέα σουηδική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή παιδιατρικής Μπιλ Χέσελμαρ του Πανεπιστημίου του Γκέτεμποργκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό PLoS One, σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης» και το New Scientist, ανέλυσαν στοιχεία για δύο μελέτες που αφορούσαν σχεδόν 1.300 παιδιά έως ενός έτους, τα οποία παρακολουθήθηκαν μέχρι την ηλικία των εννέα ετών.

Διαπιστώθηκε ότι η πιθανότητα παιδικής αλλεργίας, καθώς και των συμπτωμάτων, μειωνόταν σταθερά όσο αυξανόταν ο αριθμός των σκυλιών και γατιών σε ένα σπίτι. 

Η πιθανότητα αλλεργίας ήταν 48% ως 49% για τα παιδιά που είχαν περάσει το πρώτο έτος της ζωής τους σε σπίτι χωρίς καθόλου κατοικίδια, 35% ως 43% για τα παιδιά σε σπίτια με ένα ζώο, 21% ως 24% για παιδιά που συμβίωναν με τρία κατοικίδια και 17% για τη συνύπαρξη με τέσσερα ζώα.

Οι ερευνητές διευκρίνισαν ότι για να υπάρχει προστατευτικό αποτέλεσμα, το κατοικίδιο πρέπει να βρίσκεται συχνά μέσα στο σπίτι και όχι να περνάει τον περισσότερο χρόνο έξω. 

'Αλλοι παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο αλλεργίας, είναι η γέννηση του παιδιού με καισαρική και το να μην έχει αδέρφια.

Οι αλλεργίες παρουσιάζουν αυξητική τάση μετά τα μέσα του 20ού αιώνα, χωρίς να είναι σαφείς οι αιτίες. Τα μικρόβια που κουβαλάνε τα κατοικίδια στο τρίχωμά τους, ακόμη και όταν δείχνουν καθαρά, ενεργοποιούν από νωρίς το ανοσοποιητικό σύστημα των παιδιών, μειώνοντας έτσι τον κίνδυνο αλλεργίας. Φαίνεται μάλιστα ότι τα σκυλιά έχουν ακόμη πιο προστατευτική δράση από τις γάτες (ίσως γιατί αυτές είναι πιο καθαρές!)




ekriti.gr

Το ωραιότερο δώρο … Να έχεις χρόνο...!!!!

Να έχεις άλλη μια μέρα την ευκαιρία να τα πας καλύτερα εκεί που χωλαίνεις. Να έχεις την τύχη να δεις τον ήλιο κατάματα γι’ άλλη μία φορά. Να έχεις χρόνο ν`αγναντέψεις τον ορίζοντα και να γεμίσεις τους πνεύμονές σου με οξυγόνο. Ν’ αφουγκραστείς τη φύση και τους ήχους της. Να νιώσεις μέρος του θείου σχεδίου, του Όλου.

Μόνο ευγνωμοσύνη έχω, χρόνε, για σένα. Θέλω να μου δίνεσαι κι ας πέφτω στις τρικλοποδιές της ζωής. Θέλω να σε έχω για να μπορώ να στέκομαι πάλι στα πόδια μου οπλισμένη με νέα αποφασιστικότητα.

Δεν με απασχολεί το άγγιγμά σου, που αφήνει ίχνη βαθιά στην επιδερμίδα μου. Περισσότερο με νοιάζουν οι ρυτίδες της ψυχής μου. Ακόμη όμως κι αυτές, μόνο εσύ μπορείς να τις απαλύνεις με την σοφία που χαρίζεις στο πέρασμά σου.

Διότι είσαι σπουδαίος δάσκαλος. Αυστηρός μεν, αλλά πάνσοφος. Ξεκαθαρίζεις τα τοπία εκεί όπου η ανθρώπινη όραση αποδυναμώνεται από την ομίχλη των συναισθημάτων.
Χαίρομαι που είσαι εδώ. Εσύ είσαι το δώρο μου. 

Εσένα επιθυμώ. Κάθε τέλος Δεκεμβρίου αποχαιρετώ τις παλιές συμπεριφορές και τα λάθη μου. Είναι τότε που ετοιμάζομαι ν’ ανταμώσω νέες προοπτικές. Ν’ αποδείξω ότι έμαθα πως ν’αγαπάω πιο πολύ τη ζωή, τους άλλους και κυρίως τον εαυτό μου.

Εσύ δεν αλλάζεις. Έρχεσαι με μια άλλη ονομασία που είναι μόνο για τα ημερολόγια. Παραμένεις ο ίδιος. Το ζητούμενο είναι ν’ αλλάζω εγώ. Να βελτιώνομαι και να μην επαναλαμβάνω τα λάθη μου, που μου κοστίζουν εσένα.

Σου υπόσχομαι να μην σε σπαταλήσω ανώφελα εφέτος. Να εκμεταλλευτώ όλα σου τα μικροσκοπικά δευτερόλεπτα. Να τα διαχειριστώ με σύνεση κι ευαισθησία. Στο υπόσχομαι και εύχομαι από καρδιάς για όλους μας: να συνεχίσεις να μακραίνεις τη ζωή μας με τον ερχομό σου.




Συγγραφέας Σαντίνα Δεναξά

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018

Ανεύθυνη τακτική το δέσιμο σκύλου έξω από κατάστημα...!!!!


Ανεύθυνη τακτική το δέσιμο σκύλου έξω από κατάστημα - Φοβούνται τα σκυλιά όταν δεν έχουν οπτική επαφή με τον ιδιοκτήτη

Πολλές φορές έχουμε δει σκυλιά δεμένα έξω από super markets ή εστιατόρια. Καθώς στη χώρα μας τα κατοικίδια απαγορεύονται σε καταστήματα με τρόφιμα, οι ιδιοκτήτες τους μπορεί πολλές φορές να τα βγάλουν βόλτα και να συνδυάσουν τα ψώνια ή το φαγητό τους.

Πόσο σωστό όμως είναι να αφήνεις το σκύλο σου για λίγα ή περισσότερα λεπτά δεμένο σε μία κολόνα;

Τα περισσότερα σκυλιά, αν όχι όλα, στρεσάρονται υπερβολικά όταν «εγκαταλείπονται» έστω και για λίγα λεπτά απ τον ιδιοκτήτη τους, αφού δεν καταλαβαίνουν ότι το δέσιμο τους στο δρόμο είναι προσωρινό και ότι ο ιδιοκτήτης θα επιστρέψει σύντομα. Τα σκυλιά, ειδικά όταν δεν έχουν οπτική επαφή με τον ιδιοκτήτη, αγχώνονται και φοβούνται.

Εκτός από την ψυχολογία του σκύλου (άλλωστε κάποια σκυλιά το δέχονται και συνηθίζουν να περιμένουν τον ιδιοκτήτη τους) όμως, κινδυνεύει και η ακεραιότητα τους. Τι μπορεί να συμβεί σ ένα σκύλο δεμένο σε μία κολόνα;

α) Να τον κλέψουν
Πολλά μικρά, γλυκά χαριτωμένα ή μεγαλόσωμα, ρωμαλέα σκυλιά έχουν κλαπεί, τα πρώτα γιατί κάποιος... τα ζήλεψε και θέλησε να τα έχει ή ακόμα και να τα πουλήσει με άγνωστη τύχη και τα δεύτερα γιατί κάποιος μπορεί να βλέπει στο μεγαλόσωμο σκύλο σας μόνο έναν «φύλακα» κατάλληλο για το ερημικό του οικόπεδο!

Όπως δεν θα αφήνατε δεμένο το παιδί σας, έξω απ το κατάστημα που μπαίνετε, έτσι δεν πρέπει να αφήνετε ούτε το σκύλο σας! Στην ερώτηση σας «και τι να το κάνω αφού απαγορεύεται το σκυλί, π.χ. στο super market» η απάντηση είναι απλή: Μην παίρνετε το σκύλο μαζί όταν αποφασίζετε να πάτε σε κατάστημα που δεν δέχεται κατοικίδια ή μην πάτε σε κατάστημα που δεν δέχεται κατοικίδια όταν έχετε το σκυλάκι σας μαζί!

β) Να τραυματιστεί
Ένα σκυλί δεμένο με το λουρί του μπορεί να μπλεχτεί απ την αγωνία του και σε λίγα λεπτά να μην έχει ούτε 10 εκατοστά λουριού με κίνδυνο να πνιγεί. Ειδικά δε αν του φοράτε κολάρο-αλυσιδίτσα ή ακόμα χειρότερα τον εγκληματικό πνίχτη, οι πιθανότητες αυξάνονται! 

Επίσης, μπορεί κάποιο άλλο σκυλί που θα περνά με τον ιδιοκτήτη του ή κάποιο αδέσποτο να μην τα πάει καλά μαζί του και να ξεκινήσει καυγάς. Ο δικός σας σκύλος, καθώς θα είναι δεμένος θα είναι σε μειονεκτική θέση και μπορεί να δεχθεί πολλά δαγκώματα ενώ αν είναι μικρόσωμος μπορεί η επίθεση να αποδειχτεί θανάσιμη.

γ) Να χαθεί
Ένα ανήσυχο, τρομαγμένο σκυλί που δεν βλέπει τον ιδιοκτήτη του θα προσπαθήσει να τον βρει! Θα τραβήξει, θα γαβγίσει ή ακόμα και θα μασουλήσει το λουρί του! Αν καταφέρει να σπάσει το λουρί ή το σημείο όπου είναι δεμένος ή να βγάλει το κολάρο του (άρα χάνει και την ταυτότητά από πάνω του!), θα τρέξει μακριά και θα χαθεί σίγουρα με κίνδυνο της ζωής του απ τα αυτοκίνητα.

δ) Να δαγκώσει
Ένα σκυλάκι δεμένο μόνο του είναι ένα θέαμα που προκαλεί τους ανθρώπους να το χαϊδέψουν και να το γνωρίσουν. Αυτό όμως είναι λάθος καθώς ο σκύλος είναι στρεσαρισμένος και μπορεί να αντιδράσει άσχημα στα ξένα χέρια – μυρωδιές που τον αγγίζουν ξαφνικά. Αν δαγκώσει έναν άνθρωπο ή ένα παιδάκι, θα έχετε σίγουρα μπλεξίματα!

Για ποιο λόγο λοιπόν να ρισκάρετε τα παραπάνω όταν πολύ απλά μπορείτε να τον αφήσετε σπίτι και να τον βγάλετε βόλτα όταν τελειώσετε με τις δουλειές σας;

Επειδή όμως τα σκυλιά μας είναι σύντροφοι και πολλές φορές, καθώς είναι κοινωνικοποιημένα, τα παίρνουμε παντού μαζί μας, μπορείτε να εκπαιδεύσετε το σκύλο σας να περιμένει σε μέρη όπου έχετε πλήρη ορατότητα, ώστε να μην σας τον κλέψει κανείς, π.χ. να μπείτε σύντομα σε έναν φούρνο με τζαμαρία ενώ φυσικά θα πρέπει να τον δέσετε με ασφαλή τρόπο, π.χ. σε «parking» σκύλων (κολώνες με ειδικές υποδοχές για λουρί) όπως έχουμε εντοπίσει σε κτηνιατρεία και άλλα καταστήματα.

Προϋποθέσεις λοιπόν η οπτική επαφή με το ζώο, ο ασφαλής τρόπος δεσίματος και η ολιγόλεπτη απομάκρυνσή σας. Όταν επιστρέψετε φροντίστε να επιβραβεύσετε το σκύλο με λιχουδιά όταν κάτσει (το ζητάτε) και όχι όταν χοροπηδά απ τη χαρά τους (γιατί τότε επιβραβεύεται το χοροπηδητό και το στρες).

Ακόμα, ποτέ μη δένετε το λουρί φιόγκο ή κόμπο. Φροντίστε να βγάλετε το γάντζο απ το κολάρο του ζώου (κρατάτε παράλληλα το ζώο απ το κολάρο) και να τον περάσετε μέσα απ τη θηλιά του λουριού. Έτσι δημιουργείτε ένα σίγουρο δέσιμο γύρω απ την κολόνα που δένετε το ζώο.




Τι είναι η ονειροπαγίδα και πως λειτουργεί ;

Υπάρχουν πολλές θαυμάσιες παραδόσεις σε όλο τον κόσμο. Αλλά ειλικρινά, μια από τις πιο δημοφιλείς και που πωλείται πολύ είναι η ονειροπαγίδα. Ωστόσο, έχετε αναρωτηθεί ποτέ, τι ακριβώς είναι η ονειροπαγίδα ή πως λειτουργεί; Λοιπόν, ας ταξιδέψουμε στη θρησκεία και στις υπέροχες ιστορίες του ιθαγενή Αμερικανικού πολιτισμού. 

Η γιαγιά αράχνη 
Σύμφωνα με την θρησκεία Χόπι, η Γιαγιά Αράχνη ή Γυναίκα-Αράχνη είναι η δημιουργός ολόκληρης της ανθρωπότητας. Είναι στην πραγματικότητα συγγενής με την Γαία, τη Μητέρα Φύση ή τη Μεγάλη Θεά. Είναι επίσης γνωστή ως η μεγάλη προστάτιδα και βοηθός των ανθρώπων (σύμφωνα με την παράδοση Navajo). 

Η Γιαγιά Αράχνη χρονολογείται τουλάχιστον στο Τεοτιουακάν-προ-Κολομβιανή Αμερική όπου απεικονίζεται ως η Μεγάλη Θεά. Επίσης γνωστή ως Asibikaashi, η Γιαγιά Αράχνη πιστεύεται ότι προστατεύει τα βρέφη και όλα τα παιδιά της Γης. Για να την τιμήσουν και να καλέσουν τις ευλογίες της οι άνθρωποι σε αυτές τις χώρες δημιούργησαν φυλαχτά που εξελίχθηκαν σε αυτές που είναι ευρέως γνωστές ως ονειροπαγίδες. 

Η ονειροπαγίδα 
Καθώς οι φυλές εξαπλώθηκαν σε όλη την Αμερική, οι άνθρωποι πίστευαν ότι η Asibikaashi δεν μπορούσε να προστατεύσει αποτελεσματικά όλα τα παιδιά της. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρησιμοποιούσαν αυτά τα φυλαχτά- ή καλύτερα τις πύλες της Asibikaashi με τις οποίες θα μπορούσε να επεκτείνει τις ευλογίες της και τις προστατευτικές της δυνάμεις. 

Η Φράνσις Ντένσμορ Αμερικανίδα ανθρωπολόγος και εθνογράφος παρατήρησε και διερεύνησε αυτές τις παραδόσεις γράφοντας πως «ακόμη και τα βρέφη είχαν προστατευτικά φυλαχτά. Παραδείγματα αυτών είναι οι ''ιστοί αραχνών'' που κρέμονταν σε ένα στεφάνι πάνω από το μωρό.

Στα παλαιότερα χρόνια το δίχτυ κατασκευαζόταν από ίνες τσουκνίδας. Δύο αράχνες συνήθως κρεμόντουσαν στο στεφάνι και λέγεται ότι έπιαναν κάθε κακό που μπορεί να ήταν στον αέρα καθώς ο ιστός της αράχνης πιάνει και κρατά οτιδήποτε έρχεται σε επαφή με αυτόν.» 

Τι είναι η ονειροπαγίδα; 
Παραδοσιακά, η ονειροπαγίδα είναι ένα χειροποίητο φυλαχτό γεμάτη με τη δύναμη της Μαγείας Knot. Αποτελείται από ένα στεφάνι πάνω στο οποίο υφαίνεται ο ιστός της αράχνης. Η χρήση της δεν περιορίζεται μόνο στην απομάκρυνση των κακών ονείρων. 

Ο σκοπός της ονειροπαγίδας είναι να προστατεύει τα παιδιά όχι μόνο από εφιάλτες αλλά από όλα τα αίτια της κακής τύχης και της ατυχίας. Αυτή η συνηθισμένη παρεξήγηση προέρχεται πιθανώς από την πεποίθηση των ιθαγενών της Αμερικής ότι όλα τα αίτια της κακής τύχης, της κακής υγείας και της ατυχίας είναι στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα μιας πνευματικής αιτίας. 

Με άλλα λόγια, οι άρρωστοι, οι ξαφνικοί θάνατοι, τα ατυχήματα και άλλα ατυχή γεγονότα προκαλούνται από τα πνεύματα. 

Πως λειτουργεί η ονειροπαγίδα; 
Υπάρχουν δύο θεωρίες για το πώς λειτουργεί μια ονειροπαγίδα. Η θεωρία της Πύλης: Σύμφωνα με αυτή την πεποίθηση (η οποία έχει μεγαλύτερη λογική), η ονειροπαγίδα δεν είναι παρά μια πνευματική πύλη, όργανο της Μεγάλης Θεάς. Λειτουργεί σαν ένα σύμβολο που καλεί τις θεϊκές δυνάμεις της στο δωμάτιο που βρίσκεται η ονειροπαγίδα. 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κρέμονται στις κούνιες ή στα κρεβάτια. Η Asibikaashi, η θεά αράχνη, θα ευλογήσει το δωμάτιο με την μαγεία της και θα παγιδεύσει όλες τις κακές αιτίες και πνεύματα στον ιστό της. Η Μεγάλη Θεά δεν θα επιτρέψει να περάσει το κακό μέσα σε αυτό τον χώρο επειδή και το ίδιο την φοβάται. 

Ο ιστός των ονείρων : Σύμφωνα με μια άλλη δημοφιλής θεωρία όλα τα όνειρα προσελκύονται από τον ιστό της αράχνης. Ωστόσο, μόνο τα καλά όνειρα μπορούν να περάσουν καθώς τα κακά μένουν κολλημένα στον ιστό. Έτσι, όταν κρέμεται στις κούνιες και στα κρεβάτια η ονειροπαγίδα εξασφαλίζει ότι ο καθένας μπορεί να έχει έναν καλό ύπνο χωρίς εφιάλτες ή κακά όνειρα. 

Πώς να φτιάξετε μια ονειροπαγίδα 

Για να φτιάξετε μια ονειροπαγίδα θα χρειαστείτε: 

Φλοιό ιτιάς για να φτιάξετε ένα στεφάνι 

Πλέξτε ένα δίχτυ αράχνης μέσα 

Κρεμάστε διάφορα ιερά σύμβολα 

Υπάρχουν βέβαια πολλά σύνεργα για να το κάνετε όπως στο Amazon όπου μπορείτε να πάρετε ότι χρειάζεστε για να τη δημιουργήσετε. Προσωπικά, πιστεύω ότι μόλις το καταφέρετε θα πλέξετε το δίχτυ με τη μαγική σας διάθεση. Έτσι θα είναι πιο ισχυρή. 

Η σωστή φροντίδα μιας ονειροπαγίδας 
Οι ονειροπαγίδες είναι φυλαχτά που διώχνουν μακριά το κακό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρειάζονται τον κατάλληλο καθαρισμό. Έτσι, είτε τοποθετήστε την κάπου που να εκθέτεται στο φως του ήλιου ή τοποθετήστε την εσείς κάθε τόσο έξω όταν ο ήλιος λάμπει. 

Αυτό θα εξασφαλίσει ότι η ονειροπαγίδα λειτουργεί αποτελεσματικά και απερίσπαστα. Επιπλέον, θα σας συμβούλευα να καλέσετε σκόπιμα την καθοδήγηση της Μητέρας Φύσης για να ευλογήσει αυτό το φυλαχτό με τη δύναμη και τη σοφία της.




Η στιγμή που συνειδητοποιείς πως οι γονείς σου σε χρειάζονται πιο πολύ απ’ ότι εσύ εκείνους...!!!!

Όταν αρρώστησε η μητέρα μου, συνειδητοποίησα πρώτη φορά πως πλέον θύμιζε ελάχιστα την δυνατή γυναίκα που με μεγάλωσε. Μέτρησα τις ρυτίδες της, χάιδεψα τα ροζιασμένα χέρια της κι εντόπισα στο βλέμμα της την κούραση και την γλυκιά σοφία που κουβαλoύν όλοι οι άνθρωποι που έχουν μεγαλώσει.

Η τυπική επίσκεψη στον γιατρό της, κατά την οποία διαπιστώσαμε πως έχει κάποιο πρόβλημα υγείας, μετατράπηκε σ’ εκείνη την συγκλονιστική στιγμή που αλλάζει μια για πάντα τη ζωή σου. 

Τη στιγμή που συνειδητοποιείς πως οι γονείς σου είναι άνθρωποι κι όχι ρομπότ, πως αρρωσταίνουν, χρειάζονται την φροντίδα σου κι ότι κάποια στιγμή μπορεί και να πεθάνουν. Σκέψεις που κάνεις από μικρό παιδί, αλλά δύσκολα τις «χωνεύεις».

Οι γονείς μας είναι «πάντα εκεί», κοντά μας, δίπλα μας. Είναι όρθιοι, υγιείς, ατρόμητοι και έτοιμοι να μας σταθούν και να μας υποστηρίξουν σε κάθε στραβοπάτημα κι αναποδιά. Έχουμε την αίσθηση πως είναι οι μοναδικοί που θα νικήσουνε τον χρόνο. 

Λες κι όταν μας γέννησαν, έκαναν κάποια άτυπη συμφωνία όπως ο Φάουστ για να φροντίζουν αιωνίως τα παιδιά τους. Όμως κάποια στιγμή οι ρόλοι αντιστρέφονται και πρέπει εσύ να τους φροντίσεις. 

Μέχρι να συμφιλιωθείς με την ιδέα αυτή, τα στάδια που περνάς σε προσγειώνουν στην πραγματικότητα με κρότο: την πραγματικότητα της ανθρώπινης φθοράς που τώρα αγγίζει τους γονείς σου, και κάποτε θα έρθει κι η δική σου η σειρά.

Πρώτο στάδιο : Πανικός
Ο τρόμος της απώλειας σου παραλύει το μυαλό κι ο φόβος για τη νέα σου ζωή ως «κηδεμόνας» των γονιών σου γίνεται γρήγορα πανικός. Αλήθεια, πώς ζεις γνωρίζοντας πως αυτοί οι δύο ήρωες δεν θα είναι πάντα πίσω σου να σε κρατούν; 

Πώς συνεχίζεις χωρίς το αποκούμπι σου που νόμιζες πως θα’ ναι πάντα ακλόνητο και σταθερό; Πώς αντιμετωπίζεις τη συνειδητοποίηση πως κάποια μέρα οι γονείς σου θα πεθάνουν; Και πώς θα συνεχίσεις να αναπνέεις, δίχως τον άνθρωπο που κάποτε σου χάρισε την πρώτη σου αναπνοή;

Δεύτερο στάδιο: Ξαναζείς τα παιδικά σου χρόνια
Σιγά σιγά, ο φόβος και ο πανικός υποχωρούν και τότε παίρνει τη θέση τους η νοσταλγία. Φέρνεις στη μνήμη σου όλα όσα ζήσατε μαζί και σε τυλίγει μια γλυκιά μελαγχολία. Όλα τα «πρώτα» σας σε αγκαλιάζουν τρυφερά και πιάνεσαι απ’ τις μνήμες σου για να μην πέσεις. 

Το πρώτο επιτραπέζιο που παίξατε μαζί, η πρώτη φορά που περιμένατε τον Άι-Βασίλη, η πρώτη τιμωρία που σου έβαλαν έπειτα από μια ζημιά, ο πρώτος σας καβγάς, το πρώτο σου ποδήλατο, η πρώτη φορά που χτύπησες κι εκείνοι σε πήραν αγκαλιά, η πρώτη μέρα στο σχολείο…

Κλείνεις τα μάτια σου και είναι όλα εκεί. Ποτέ σου δεν τα ξέχασες κι ας νόμιζες πως δεν θυμάσαι τίποτα απ’ τα μικράτα σου! Τα ξαναφέρνεις όλα στην μνήμη σου και συνειδητοποιείς πόσο πολύ τους αγαπάς και πόσα έκαναν για σένα. 

Είναι η στιγμή που εκτιμάς ακόμα πιο πολύ τους κόπους και τις θυσίες του. Σε φρόντισαν, σε σπούδασαν, σε έκαναν άνθρωπο σωστό και ικανό, και τώρα ήρθε η στιγμή να τους το ανταποδώσεις.

Τρίτο στάδιο: Συνειδητοποιείς πως ήρθε η σειρά σου να τους φροντίσεις
Ξαφνικά παύεις να τους βλέπεις μόνο σαν γονείς. Νιώθεις απέναντί τους όπως αισθάνεσαι για τα παιδιά σου. Σε πλημμυρίζει η αγάπη σου γι’ αυτούς και θέλεις να είσαι εκεί και να κρατάς το χέρι τους να μην φοβούνται. 

Δεν περιμένεις να χτυπήσει το τηλέφωνο όπως παλιά, τους καλείς πρώτος εσύ και αγωνιάς συνέχεια για το πώς είναι. Τους θυμίζεις τα φάρμακά τους, μαγειρεύεις περισσότερο φαΐ για να τους πας, στριμώχνεις στο ήδη φορτωμένο πρόγραμμά σου τα ραντεβού με τους γιατρούς και μιλάς συνέχεια στα παιδιά σου... 

για την γιαγιά και τον παππού, λες και η αναφορά στο πρόσωπό τους θα γίνει η αιτία για να ζήσουν πιο πολύ. Σιγά σιγά, συμφιλιώνεσαι με την ιδέα πως οι γονείς σου έχουν μεγαλώσει, και «ενηλικιώνεσαι» απότομα.

Τέταρτο στάδιο: Μεγαλώνεις ξαφνικά…
Παρόλο που είσαι ενήλικας και έχεις την δική σου οικογένεια, η στιγμή που αντιλαμβάνεσαι ότι οι άνθρωποι που ήταν πάντα εκεί για σένα πλέον χρειάζονται τη δική σου βοήθεια, σε ταρακουνάει! Είναι, ίσως, η πρώτη φορά που νιώθεις εκατό τις εκατό πως είσαι απόλυτα υπεύθυνος για τον εαυτό σου. Σταδιακά, η οπτική σου αλλάζει κι αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο και την καθημερινότητά σου διαφορετικά. 

Το βάρος της ευθύνης σου σε ωριμάζει απότομα. Αποκτάς περισσότερη κατανόηση, συγχωρείς πιο εύκολα και σκέφτεσαι ενδεχόμενα και λεπτομέρειες που ξαφνιάζουν ακόμα και σένα. Το βάρος της ευθύνης σου είναι το κομβικό σημείο που σε «ενηλικιώνει», σε σοβαρεύει και σε κάνει ακόμα πιο προσεκτικό και μεγαλόκαρδο.

Η στιγμή που συνειδητοποιείς πως οι γονείς σου σε χρειάζονται πιο πολύ απ’ ότι εσύ εκείνους, ίσως να είναι το τελευταίο δώρο που έχουν να σου κάνουν. 

Το όνειρό τους, να σε δουν να στέκεσαι ανεξάρτητος και απελευθερωμένος από τα δεσμά στα πόδια σου γίνεται πραγματικότητα, και πλέον είναι έτοιμοι να αποχωρήσουν ήσυχοι πως τώρα θα τα βγάλεις πέρα μόνος σου.




Αφιερωμένο στους φίλους που έμειναν...!!!!

Οι φίλοι έρχονται και φεύγουν, αλλά μόνο οι αληθινοί μένουν μαζί μας και μας αγαπούν γι’ αυτό που είμαστε.

Πάντα θαύμαζα τις μακροχρόνιες φιλίες που έβλεπα στις ταινίες. Δεν είναι όλοι ευλογημένοι με αληθινούς φίλους που θα μείνουν δίπλα μας σε κάθε συνθήκη. Έχω αγαπήσει και έχω χάσει αρκετούς ανθρώπους όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά αυτό το κείμενο είναι αφιερωμένο στους φίλους που έμειναν στο πλευρό μας.

Στους φίλους που ήταν μαζί μου από την πρώτη μέρα, που ξέρουν τις δυσκολίες και τον πόνο που έχω νιώσει και τους ευχαριστώ που με πήραν μαζί τους στη ζωή και δεν με άφησαν πίσω.

Στους φίλους που ενδιαφέρθηκαν για το πώς νιώθω, δεν ήμουν ποτέ πιο ευγνώμων από τώρα. Με διδάξατε ότι είναι οκ να μην είμαι οκ και ότι υπάρχουν καλοί άνθρωποι σε αυτό τον κόσμο που με χαρά θα μας ακούσουν και θα μας παρηγορήσουν.

Στους φίλους που θυμήθηκαν τα γενέθλιά μου χωρίς την υπενθύμιση του κινητού τηλεφώνου τους ή το Facebook· αυτοί είναι οι πιο αυθεντικοί άνθρωποι στη ζωή μου.

Στους φίλους με τους οποίους ήπια, πέρασα καταπληκτικά βράδια μαζί τους και κανένα hangover δεν με σταμάτησε ποτέ από το να κάνω ατέλειωτες συζητήσεις την επόμενη μέρα μαζί τους.

Στους φίλους μου που μου έλεγαν πάντα την αλήθεια για την άσχημη συμπεριφορά μου και με βοήθησαν να γίνω καλύτερος άνθρωπος· δεν θα ήμουν αυτή που είμαι σήμερα χωρίς τη βοήθειά τους.

Και στους φίλους που έχασα, θέλω να πω ευχαριστώ για τα μαθήματα. Ευχαριστώ που μου ραγίσατε την καρδιά, γιατί χάρη σε εσάς έγινα δυνατότερη και αντιλήφθηκα τι σημαίνει αληθινή φιλία.

Και στους φίλους που έμειναν, θέλω να τους πω πως είναι οι μικροί θησαυροί της ζωής μου και ότι πάντα θα τους στηρίζω όπως και εκείνοι το κάνουν. Ευχαριστώ που μείνατε μαζί μου και μου αφιερώσατε όλο αυτό τον χρόνο. Για όλες αυτές τις συζητήσεις και για όλες τις ανέμελες στιγμές μας, θα σας κρατώ πάντα στην καρδιά μου.




Kate Janelle Padrinas

Εννέα πράγματα που συνειδητοποιείς αφού έχεις πεθάνει...!!!!

Τρεις εβδομάδες αφότου πέθανε, ο αδερφός μου Μπίλυ, με ξύπνησε το ξημέρωμα και άρχισε να περιγράφει τι συμβαίνει σε αυτόν στη μετά θάνατον ζωή. Αρχικά, σκέφτηκα ότι η θλίψη μου, με έκανε να φαντάζομαι τη φωνή του. Αλλά καθώς ο αδερφός μου άρχισε να μοιράζεται συμπαντικά μυστικά μαζί μου, μυστικά που δεν μπορούσα να αγνοήσω, έγινα μαθητής του. 

Ο Μπίλυ, μου έμαθε ότι όταν γεννιέται κάποιος, αυτό το «μπαμ» του προκαλεί κάτι σαν αμνησία. Ένα από τα κύρια πράγματα που κάνουμε στον πλανήτη γη είναι να προσπαθούμε να θυμηθούμε τα πράγματα που ξεχάσαμε.

Αλλά όταν πεθάνει κάποιος, συνειδητοποιεί ένα σωρό πράγματα που δεν ήξερε όσο ζούσε, όπως τα παρακάτω: 

1. Η ζωή στη γη δεν είναι μια τιμωρία για τα προηγούμενα αμαρτήματά μας. Δεν παίζουμε τον ρόλο κάποιου που έκανε κάτι κακό σε κάποια άλλη ζωή και τώρα πληρώνει για αυτό. Στα αλήθεια δεν λειτουργεί έτσι, αυτό. Αυτή η ιδέα του οφθαλμού αντί οφθαλμού καρμικής εξίσωσης, δεν είναι η πραγματική συμφωνία. 

2. Επιλέγουμε τις συνθήκες της ζωής μας πριν γεννηθούμε για λόγους που αφορούν την ψυχή μας, που είναι σχεδόν αδύνατο να καταλάβουμε όσο είμαστε στη γη. Αν καταλαβαίναμε αυτούς τους λόγους, η ζωή θα έχανε λίγη από τη δύναμή της, και αυτή η απώλεια έχει να κάνει λιγάκι με αυτό που λέμε διαφώτιση. 

3. Τα πάντα αλλάζουν. Όταν πεθαίνουμε, συνειδητοποιούμε πόσο πολύ αλλάζουν. Συνειδητοποιούμε επίσης ότι υπάρχουν αιώνια πράγματα, πράγματα που παίρνουμε μαζί μας και αλλάζουν και αυτά. Η Ανατολίτικη ιδέα της Μάγια, ή ψευδαίσθησης τι σημαίνει στα αλήθεια; Σημαίνει το προσωρινό. 

4. Η ζωή είναι σπουδαία, ακόμα και τα δύσκολα κομμάτια της. Και όλοι κάνουμε πράγματα που τα λέμε λάθη. Αλλά αυτά που αποκαλούμε εμείς λάθη, είναι εντάξει. Είναι απλά μέρος της γήινης συμφωνίας. 

5. Προοριζόμαστε να εμπλακούμε με πολλών ειδών πράγματα στη γη, πράγματα που ίσως να μη βγάζουν νόημα αν τα δούμε από την ανθρώπινη σκοπιά. Για αυτό, περιμένετε λίγο πριν κρίνετε τον εαυτό σας ή τον συνάνθρωπό σας τόσο αυστηρά. Ωστόσο, το να είμαστε απόλυτα μη επικριτικοί όσο είμαστε ζωντανοί είναι κάτι πολύ προχωρημένο. Πρέπει να γίνουμε Βούδες για να εξελιχτούμε έτσι. 

6. Δεν υπάρχει μόνο ένας σωστός τρόπος για να τελειώσει κάτι. Κάποια τελειώματα είναι πιο ευχάριστα, άλλα όχι τόσο. Όμως δεν είναι μόνο το ποσοστό ευτυχίας που μετράει. Είναι η μουσική του. 

7. Η κοινωνία διδάσκει τον περιορισμό. Ανεξαρτήτως του τι έχουμε διδαχτεί, οτιδήποτε χρειαστήκαμε ποτέ, είναι ήδη μέσα μας. Και το ποιοι πραγματικά είμαστε, είναι πέρα από την αντιληπτική μας ικανότητα. Για αυτό, το να ζούμε στριμωγμένοι μέσα στην ανθρώπινη εμπειρία, μπορεί να είναι οδυνηρό κατά διαστήματα. 

8. Στο κέντρο των πάντων υπάρχει μια ενέργεια, ένα πνευματικό αγαθό που ονομάζεται ΑΓΑΠΗ. Πόσο καλά μας κάνει να νιώθουμε η Αγάπη. Δεν μπορείτε να φανταστείτε. Πραγματικά δεν μπορείτε. Δεν γίνεται με τίποτα να βιώσετε την πλήρη δύναμη της ΑΓΑΠΗΣ όσο βρίσκεστε σε αυτόν τον πλανήτη. 

9. Ο θάνατος δεν είναι κάτι το τόσο σοβαρό όσο νομίζουμε ότι είναι. Στην πραγματικότητα είναι κάτι πολύ ευχάριστο. Αλήθεια, δε θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Και το να λέμε αντίο στους ανθρώπους που αγαπάμε δεν είναι τόσο σοβαρό όσο φαίνεται, γιατί θα συναντηθούμε μαζί τους πάλι. 




Μετάφραση: awakengr.com
By Annie Kagan on Omtimes 

Χριστούγεννα κι εφέτος αδέλφια...!!!!

Κοντεύουν Χριστούγεννα του 2018 και η μέρα πάει να ξημερώσει. Η παρέα των νέων, μετά την ολονύχτια διασκέδαση, φθάνει στην Πλατεία Συντάγματος και καταλήγει σε ένα από τα γνωστά στέκια τής κάτω πλευράς για να χορτάσει την πείνα με μερικά burger.

Ο κόσμος δεν είναι πολύς. Σε μια γωνιά του καταστήματος μια γριούλα πίνει κάποιο ζεστό ρόφημα. Η εμφάνισή της μαρτυρά ότι προφανώς είναι άστεγη και έχει βρει καταφύγιο εκεί για λίγη ζεστασιά.

Ένας από τους νέους της παρέας, βλέποντας πως περισσεύει φαγητό, πλησιάζει και προτείνει στη δύστυχη γυναίκα να δεχθεί λίγο από το περίσσευμα, μα η απάντηση που λαμβάνει είναι αφοπλιστική! Ευχαριστώ αλλά νηστεύω!

Ποιός να το πίστευε! Μα είναι δυνατόν, νηστεύουν και οι άστεγοι; Αυτοί καλά - καλά δεν βρίσκουν να φάνε και νηστεύουν; Εδώ μιλάμε για επιβίωση.

Εκείνη η άγνωστη γριούλα στα πρόσωπα των νέων του περιστατικού έλεγξε τον πολιτισμό μας. Μπορεί να μένει στο δρόμο αλλά έχει συνείδηση πίστης. Πιθανόν να μην ήξερε πολλά γράμματα, αλλά η καρδιά της φαίνεται ότι ξέρει να διαβάζει καλά.

Μα θα μου πείτε, στην εποχή μας, η θρησκευτική πίστη και συνεπώς η νηστεία ταιριάζουν πιο πολύ στους λιγότερο μορφωμένους. Αυτά τα πράγματα δεν είναι σήμερα και πολύ της μόδας. Ίσως να χρειάζονταν τότε που ο λαός ήταν πάνω - κάτω αγράμματος.

Κι όμως στην εποχή μας, στην μοντέρνα κοινωνία μας, μπορεί να μην νηστεύουν οι χορτασμένοι αλλά νηστεύουν οι φτωχούληδες του Θεού.

Η γιαγιούλα της περιγραφής, παρότι ζούσε στο περιθώριο, ξεχασμένη, έδειχνε να περιμένει Χριστούγεννα, ήθελε κι αυτή να συμμετέχει στη μεγάλη χαρά και φαίνονταν ότι θα το έκανε με τρόπο απλό, αφτιασίδωτο κι η περήφανη απάντησή της δεν μαρτυρούσε πως είχε παράπονο, παρ'όλη τη δυστυχία της.

Έχουμε άραγε, εμείς οι βολεμένοι της εποχής, λίγη από τη συνείδηση της πονεμένης αυτής γυναίκας; Μπορούμε να καταλάβουμε τι πρόκειται να συμβεί; Περιμένουμε κάτι;

Κατακλύζουμε τις ψησταριές και τα γυροπωλεία όπως κάναμε και τον άλλο καιρό. Ξεχάσαμε πώς περίμεναν οι παλιότερες γενιές τα Χριστούγεννα. 

Και ξέρετε δεν πάει καιρός, τέσσερις γενιές πριν από εμάς οι Μακεδόνες, οι Ηπειρώτες κι οι Θράκες ζούσαν σκλάβοι, και δυο φορές τόσες όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες, μα ήξεραν να περιμένουν Χριστούγεννα. Ίσως μου πείτε ότι έτσι εξηγείται.Επειδή ζούσαν σκλάβοι. Τώρα είμαστε ελεύθεροι, γίναμε και Ευρωπαίοι. Άλλωστε τα Χριστούγεννα είναι χαρά. 

Αλήθεια αδέλφια, πώς θα καταλάβουμε ότι ήλθαν Χριστούγεννα; Επειδή στολίσαμε; Επειδή θα έχουμε διακοπές; Επειδή θα κάνουμε ψώνια ή θα ανταλλάξουμε δώρα; Μήπως επειδή θα τρέξουμε στα ρεβεγιόν; Φτάνουν άραγε τα λαμπιόνια, οι γιρλάντες κι οι στολισμοί να φωτίσουν τις καρδιές μας;

Πόσοι από εμάς θα πάμε στην εκκλησιά; Πόσοι προετοιμαστήκαμε όπως παραγγέλει η παράδοσή μας; Δεν χρειαζόμαστε άραγε κάτι να αλλάξει στη ζωή μας; Δεν ψάχνουμε ευκαιρία για επανεκκίνηση, για ανάταση ψυχική;

Φοβάμαι αδέλφια πως ξεγελαστήκαμε για καλά. Δεν φοβόμαστε μήπως μας νηστέψει ο Θεός; Δεν μας δίδαξαν τίποτε τα χρόνια της κρίσης; Μήπως νομίζουμε ότι πέρασαν τα δύσκολα;

Δεν είναι αδέλφια όλες οι μέρες ίδιες. Όλα μπορούν να γίνουν στον καιρό τους. Και το φαγητό και οι διασκεδάσεις. Άς βάλουμε τη ζωή μας σε τάξη, ας μην τη ζούμε μόνιμα σε ευθεία γραμμή.

Χριστός γεννάται αδέλφια, δοξάσατε! 




Το θαύμα του Αγίου Παϊσίου τα Χριστούγεννα...!!!!

Πριν από δώδεκα περίπου χρόνια ανήμερα τα Χριστούγεννα κίνησα με ανάμικτα συναισθήματα για πρώτη φορά για το Περιβόλι της Παναγιάς. Ήθελα να επισκεφθώ το γέροντα Παΐσιο, να δω από κοντά έναν άγιο της εποχής μας, να εξακριβώσω τις διαφορές, να εντρυφήσω στις παραινέσεις του. Η αλήθεια είναι πως λίγο η ανθρώπινη περιέργεια, λίγο η ανθρώπινη αδυναμία που συνδέεται με τη προτέρα εξακρίβωση του τι πρόκειται να συμβεί ήταν οι πραγματικές αιτίες.

Το κρύο ήταν τσουχτερό και το Άγιο Όρος ήταν χιονισμένο. Ένας άγνωστος γέροντας ανέλαβε ως επίγειος άγγελος να με καθοδηγήσει μέχρι την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου. 

Η επιθυμία μου όμως να λάβω συγκεκριμένες απαντήσεις μ’ έκανε να πάρω μαζί με ένα δάσκαλο από τη Κοζάνη το μονοπάτι για την καλύβα του γέροντα στην Παναγούδα αμέσως μετά την ακολουθία του Εσπερινού.

Με πρόσωπο σκυμμένο, καρδιά θλιμμένη και βήματα βαριά προσέγγισα το κελί του γέροντα. Αναρωτιόμουν τι θα έπραττα ΑΝ, ως καρδιογνώστης κοιτούσε βαθιά μέσα στη ψυχή μου και έβλεπε τα λάθη, την αμαρτία, τις παραλείψεις, τα μίση, τις μικρότητες, τις κατακρίσεις, τον αληθινό ψυχικό πόλεμο. 

Στη σκέψη και μόνο πως ο γέροντας έχει τέτοια ικανότητα δείλιασα και με έπιασε ντροπή. Αναθαρρούσα όμως και μονολογούσα μέσα μου. Ε! και τι έγινε, ο μόνος είμαι…

Μια άλλη φωνή ωστόσο, άγνωστη τότε, γνωστή τώρα σε εμένα απαντούσε. Υπάρχει λύση … Όσο και να επιχειρούσα να μην την ακούω και να την περιφρονώ τόσο αυτή δυνάμωνε. Υπάρχει λύση, φώναξα κάποια στιγμή χωρίς να το καταλάβω και ξάφνιασα τον συνοδοιπόρο μου δάσκαλο.

Με το που φθάσαμε στο κελί άρχισα να νιώθω κάπως περίεργα. Όλα, γύρω προκαλούσαν μια ηρεμία. Το χιονισμένο τοπίο, τα πουλιά, ο ήχος από το νερό στο ποτάμι. Βούρκωσα χωρίς να κλαίω. Οι σκέψεις περιστρέφονταν γύρω από την άγνωστη αυτή εσωτερική φωνή - παρόρμηση: «Υπάρχει λύση»!

«Καλώς τα καλόπαιδα». Με τη φωνή του γέροντα Παϊσίου επανήλθα στην πραγματικότητα.

Καθώς περνούσα το κατώφλι του Κελιού, μια ζεστασιά πρωτόγνωρη συγκλόνισε το είναι μου. Αληθινό άγγιγμα ψυχής. Ο γέροντας με κοίταξε. Το βλέμμα του ήταν αρκετό για να απομακρυνθούν όλες οι επιφυλάξεις και να ανοίξει η καρδιά.

Το μικρό διάστημα που έμεινα κοντά στον ταπεινό γέροντα Παϊσιο αρκούσε για να αναθεωρήσω σιγά – σιγά πολλά πράγματα. Η αντίληψή μου για τον κόσμο μεταβλήθηκε. Και για πρώτη φορά ένιωθα την ανάγκη να ευχαριστήσω τον Θεό για όλα.

Η μικρή επικοινωνία με το γέροντα λειτούργησε μακροπρόθεσμα καταλυτικά. Εκεί στο Κελί της Παναγούδας βίωσα τη ζεστασιά των ποιμένων. Αφουγκράστηκα το άγγελμα των αγγέλων «επί γης ειρήνη». Έζησα τα Χριστούγεννα.

Χριστούγεννα μακριά από τα φώτα, τα γλυκά, τις ψεύτικες ευχές για ειρήνη, τα υποκριτικά γέλια, την ιδιοτελή καλοσύνη και την ελεγχόμενη αγάπη που απευθύνεται σ’ αυτούς που επιδιώκουμε να μας αγαπούν. 

Μακριά από το θαύμα των θαυμάτων, τη Γέννηση του Σωτήρος Χριστού. Μακριά από την αληθινή πορεία και το μοναδικό σκοπό του ανθρώπου, δηλαδή τη σωτηρία του.

Σήμερα με βεβαιότητα μπορώ να φωνάξω πως ο Χριστός δύναται να γεννηθεί σε κάθε άνθρωπο. Τώρα ευθαρσώς μπορώ να διακηρύξω και να διαλαλήσω πως αρκεί να ανοίξουμε με ειλικρίνεια μια χαραμάδα στη ψυχή μας και τότε Αυτός θα φροντίσει τα υπόλοιπα. 

Μια μικρή χαραμάδα για να πλημμυρίσουμε ειρήνη, να γευθούμε καρπούς διαφορετικούς από αυτούς που μας σερβίρει εντέχνως η εκκοσμίκευση. Μια μικρή χαραμάδα για να αλλάξουν τα πάντα ριζικά. Μια μικρή χαραμάδα για να βροντοφωνάξουμε το…«Χριστός γεννάται δοξάσατε».




Αυτά τα Χριστούγεννα δεν χρειαζόμαστε περισσότερα πράγματα αλλά περισσότερη αγάπη...!!!!

Αν το διαβάζετε αυτό είστε απίστευτα τυχεροί. Για ποιο λόγο; 

Επειδή σημαίνει ότι έχετε αρκετά για να ικανοποιήσετε τις βασικές ανάγκες σας. Ότι δηλαδή έχετε μια στέγη, φαγητό και καθαρό νερό. Ή, για να το θέσω διαφορετικά, έχετε αυτά που δεν έχουν δισεκατομμύρια άλλοι άνθρωποι. 

Δυστυχώς, πολλοί από εμάς που έχουν μεγαλώσει σε εύπορες χώρες δεν γνωρίζουν ότι ζούμε σε έναν άδικο και σκληρό κόσμο. Σε έναν κόσμο όπου οι 9 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη διαθέτουν περισσότερα χρήματα από όσα κατέχουν μαζί 4 εκατομμύρια φτωχοί. 

Σε ένα κόσμο όπου σχεδόν ο μισός πληθυσμός ζει με λιγότερα από 2.50 ευρώ την μέρα. Σε ένα κόσμο όπου 40 εκατομμύρια άνθρωποι είναι υποδουλωμένοι. 

Με το να αποσπόμαστε συνεχώς από ρηχά πράγματα δεν ενημερωνόμαστε για το τι είναι σημαντικό. 

Μπορεί να γνωρίζουμε το πόσες σχέσεις είχαν φέτος οι αγαπημένοι μας διάσημοι, αλλά δεν ξέρουμε ότι οι αγρότες στην Ινδία αυτοκτονούν ανά χιλιάδες ετησίως λόγω της κρίσης και της ανεργίας που προκαλούνται από το εταιρικό μονοπώλιο των σπόρων. 

Μπορεί να ξέρουμε ποιοι από τους «ακόλουθους» των κοινωνικών μας μέσων πάτησαν «μου αρέσει» στην τελευταία μας σέλφι στο Instagram, αλλά δεν γνωρίζουμε ότι στην Αφρική 1 στα 9 παιδιά πεθαίνουν πριν την ηλικία των πέντε ετών στα χέρια της μητέρας τους λόγω υποσιτισμού και ασθενειών που δεν μπορούν να προληφθούν. 

Μπορεί να γνωρίζουμε την ακριβή ημερομηνία που θα κυκλοφορήσει το νέο iPhone αλλά δεν ξέρουμε για τις απάνθρωπες συνθήκες των κινέζικων μαγαζιών όπου οι άνθρωποι υποφέρουν καθημερινά για να παράγουν προϊόντα. Ένας από τους καλύτερους αντικατοπτρισμούς του περιττού, παραπληροφορημένου και βαθιά άρρωστου πολιτισμού μας είναι... 

η Μαύρη Παρασκευή (Black Friday) - δηλαδή η πιο διαδεδομένη ημέρα αγορών του έτους ή η μέρα που κλωτσάμε, πιέζουμε και χτυπάμε ο ένας τον άλλον για να πάρουμε πρώτοι τις προσφορές, ενώ εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν ούτε λίγο ψωμί. 

Γιατί να νιαστεί κάποιος γι αυτούς; Είναι πολύ πιο σημαντικό να συνεχίσουμε να γεμίζουμε τα καροτσάκια μας με περισσότερα πράγματα που δεν χρειαζόμαστε. 

Σε λίγες μέρες έχουμε και πάλι Χριστούγεννα. Ξέρετε, αυτό το κομμάτι του χρόνου που δεν κάνουμε τίποτα αλλά ανταλλάζουμε δώρα με τη μορφή προϊόντων, μια πράξη που προωθείται από τις μεγάλες εταιρίες ως ο μοναδικός τρόπος να αποδείξουμε την αγάπη μας στους φίλους και στην οικογένεια μας. 

Βλέπετε, σε αυτόν τον τρελό κόσμο που ζούμε, ακόμα και η αγάπη έχει εμπορευματοποιηθεί. Μας πωλείται και είμαστε περισσότερο από πρόθυμοι να δαπανήσουμε τα χρήματα που αποκτήσαμε με σκληρή εργασία για να την αγοράσουμε- πολλές φορές ακόμα και με χρήματα που δεν έχουμε καν στην πραγματικότητα. 

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, το 28% των Αμερικάνων αγοραστών αποπληρώνουν ακόμα το χρέος τους από τα ψώνια των περσινών Χριστουγέννων. Αλλά αυτό δεν τους εμποδίζει να μεγαλώσουν και άλλο το χρέος. 

Βασικά, αναμένεται ότι ο μέσος αγοραστής θα δαπανήσει 776 δολάρια μόνο για δώρα την περίοδο των διακοπών-δηλαδή, σχεδόν 50% περισσότερα από όσα θα ξόδευε 4 χρόνια πριν! 

Η κοινωνία μας τρελαίνεται εντελώς και αυτή η συμπεριφορά θεωρείται φυσιολογική. Η αγορά πραγμάτων που κανείς δεν χρειάζεται με χρήματα που δεν έχουμε και η καταστροφή του πλανήτη μας με αυτή την πράξη φαίνεται ότι είναι μια χαρά στους περισσότερους ανθρώπους. 

Στην πραγματικότητα, αν τυχαίνει να διαφέρετε από την πλειοψηφία και να επιλέγετε να μην συμμορφώνεστε με τον καταναλωτικό πολιτισμό μας, σχεδόν όλοι θα σας κοιτάζουν σαν να είστε τίποτα αξιοθρήνητοι και περίεργοι. 

«Ω, είσαι από εκείνους που δεν αγοράζουν δώρα κατά την εορταστική περίοδο; Αυτό σημαίνει είτε ότι είσαι τσιγκούνης αναίσθητος ή ότι δεν έχεις κανέναν που να αγαπάς στην ζωή σου.» Τόσο μεγάλη πλύση εγκεφάλου έχουμε υποστεί. 

Φυσικά, αυτό δεν προκαλεί έκπληξη, αν σκεφτείτε ότι από την στιγμή που γεννηθήκαμε, η διαφημιστική βιομηχανία μας βομβαρδίζει με αμέτρητα μηνύματα που προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα όσα χρειάζονται στην ζωή είναι προϊόντα. 

Είμαστε θύματα του πολιτισμού μας - οι αξίες, η νοοτροπία και η συμπεριφορά μας είναι απλώς ένα φυσικό αποτέλεσμα της μακρόχρονης κοινωνικής μας κατάστασης. Αλλά, αν σταματούσαμε για λίγο και αμφισβητούσαμε την ριζωμένη πεποίθηση ότι μόνο μέσα από τα προϊόντα μπορούμε να βρούμε το νόημα και την εκπλήρωση της ζωής μας; 

Τι θα συμβεί αν μπορούσαμε να συνειδητοποιήσουμε ότι η αγάπη δεν έχει τιμή και επομένως δεν μπορεί να αγοραστεί, να πωληθεί ή να αποκτηθεί με οποιονδήποτε τρόπο ή μορφή; Τι θα γίνει αν αμφισβητήσουμε την ιδέα ότι τα περισσότερα πράγματα σημαίνουν περισσότερη ευτυχία και ξυπνήσουμε από το υπνωτικό ξόρκι του καταναλωτισμού; 

Για μένα, αν υπάρχει κάτι που χρειαζόμαστε περισσότερο είναι οικειότητα, ζεστές αγκαλιές, ευγενικά λόγια και χαμόγελα. 

Όχι καραμέλες, αρωματικά κεριά και κάλτσες με χριστουγεννιάτικα σχέδια. Με άλλα λόγια, χρειαζόμαστε περισσότερη ανθρώπινη σύνδεση και λιγότερα από αυτά που μπορούν να αγοραστούν. Με τα παραπάνω, δεν προσπαθώ να προτείνω ότι η προσφορά υλικών αντικειμένων ως δώρα στους ανθρώπους είναι λάθος ή κάτι κακό. 

Μπορεί στην πραγματικότητα να είναι κάτι σπουδαίο αναλόγως με το δώρο και σε ποιον το δίνουμε. Αν δίνουμε πράγματα στους ανθρώπους που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους, τότε αυτό είναι καλό. 

Αλλά ποιο είναι το νόημα του να δίνουμε πράγματα που δεν χρειάζονται και που σύντομα θα καταλήξουν ως σκουπίδια σε χωματερές; 

Δε θα ήταν καλύτερο αν, για παράδειγμα, ξοδεύαμε τα χρήματα μας για να βοηθήσουμε όσους το έχουν ανάγκη - τους φτωχούς, τους άστεγους, τους υποσιτισμένους- είτε άμεσα, είτε υποστηρίζοντας άτομα και οργανώσεις που προσπαθούν να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο; 

Αυτά τα Χριστούγεννα, φίλοι μου, ας μην δώσουμε ο ένας στον άλλον περισσότερα πράγματα και ας δώσουμε περισσότερη αγάπη. Ας μην αγοράσουμε προϊόντα ως δώρα αλλά ας χαρίσουμε εμπειρίες- εμπειρίες σύνδεσης, συμπόνιας και συλλογικότητας. 

Και αν βρεθούμε σε μια κατάσταση σχετικής αφθονίας, ας προσφέρουμε ότι μπορούμε για να διευκολύνουμε τα δεινά των συνανθρώπων μας. 




Μαγεια Τ.
Image credit: George Hinke 

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

8 χαρακτηριστικά των παιδιών των άστρων...!!!!

Πολλοί παρατηρητές, συμπεριλαμβανομένων δασκάλων, γονέων, ειδικών για την παιδική ανάπτυξη και παιδιάτρων, έχουν παρατηρήσει κάτι αξιοσημείωτο εδώ και λίγες δεκαετίες, όπου μια δραματική αλλαγή συμβαίνει στα παιδιά και στους νεαρούς ενήλικες με τους οποίους συναναστρέφονται. 

Αυτά τα νεότερα παιδιά φαίνεται να είναι πιο λαμπρά. Όχι μόνο μεγαλώνουν γρηγορότερα και σωματικά και νοητικά, αλλά αντιμετωπίζουν τα προβλήματα και την εργασία του σχολείου με μοναδικούς τρόπους που λειτουργούν αλλά παραξενεύουν τους ανθρώπους. 

Είναι πολύ πνευματικά αλλά δεν τα νοιάζει η θρησκεία. Έχουν έντονο ενδιαφέρον με το διάστημα και τη ζωή στους άλλους πλανήτες και τα περισσότερα από αυτά νιώθουν μια σύνδεση με άλλους κόσμους. 

Είναι γνωστά ως τα παιδιά των άστρων ή οι σπόροι των άστρων. 

Υπάρχουν πολλές περιγραφές και εμπειρίες που ταιριάζουν με αυτά τα παιδιά, σαν εκείνες που ακολουθούν παρακάτω. 

Τα παιδιά των άστρων αναφέρονται σε πολλούς πολιτισμούς, όπως τους ιθαγενείς Αμερικάνους, τους Ντόγκον της Αφρικής και τους Ινδούς. Όλοι τα αναφέρουν ως θεϊκά όντα που κατέβηκαν από τα αστέρια. 

Σύμφωνα με τον Δρ Richard Boylan Ph.D, ένα παιδί των άστρων μπορεί να οριστεί ως παιδί που έχει καταβολές και από ανθρώπους και από αστρικούς επισκέπτες. Ακολουθούν περιγραφές που μπορεί να προσδιορίσουν ένα παιδί ως παιδί των άστρων 

1.Μέσω γενετικής μηχανικής, τα γονίδια των αστρικών επισκεπτών ενώθηκαν με αναπαραγωγικό υλικό ανθρώπινων γονέων. 

2.Η ενσάρκωση ενός αστρικού επισκέπτη στο ανθρώπινο σώμα για να ολοκληρώσει σημαντικές αποστολές, να φέρει γνώση που είναι χρήσιμη στον κόσμο 

3.Μπορεί να συμβεί από μια εμπειρία αντικατάστασης της ψυχής. Κάπου γύρω στην παιδική ηλικία, το παιδί νοσεί σοβαρά αλλά με κάποιον τρόπο αναρρώνει σχεδόν θαυματουργά με ανανεωμένη αυτοπεποίθηση και ικανότητες. Κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης η ψυχή που εξέρχεται αντικαθίσταται από την ψυχή του επισκέπτη. 

4.Κάποια παιδιά είχαν επαφή με αστρικό επισκέπτη αλλά αυτό το θυμούνται στην ενηλικίωσή τους 

5.Αυτά τα παιδιά είναι πολύ ιδιαίτερα. Ακόμα και οι μπερδεμένοι τους γονείς το ξέρουν αυτό. Είναι σαν ώριμοι ενήλικες σε σώματα παιδιών. 

6.Ένα από τα κοινά χαρακτηριστικά των παιδιών των αστεριών είναι ότι μπορούν να κάνουν τις λάμπες να σβήσουν όταν περνάνε δίπλα τους. Αυτό προκαλείται από το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που έχει ενισχυθεί ως αποτέλεσμα της επαφής τους με τους αστρικούς επισκέπτες. 

7.Αυτά τα παιδιά συχνά έχουν δεξιότητες όπως η τηλεπάθεια, η πρόγνωση ακόμα και τηλεκίνηση 

8.Αυτά τα παιδιά των αστεριών θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο είτε δουλεύοντας για την ειρήνη, εξαπλώνοντας την συμπόνια και κάνοντας ευγενικές πράξεις είτε δουλεύοντας για να λύσουν το πρόβλημα της μόλυνσης της γης. Είναι η αποστολή τους να αφυπνίζουν το σύνολο των δυνατοτήτων των ανθρώπων. 




Μετάφραση: awakengr.com 
via humansarefree.com 

Τα σημάδια ότι είστε ψυχικά κουρασμένοι και όχι σωματικά...!!!!

Αν νιώθετε εντελώς εξουθενωμένοι και καταβεβλημένοι πιθανώς να θέλετε να βρείτε μια λύση. Δυστυχώς, ενώ το πρώτο ένστικτο μας είναι να βρούμε λύσεις για την σωματική κούραση, η ταλαιπωρία σας μπορεί να μην είναι σωματικής φύσης. Μπορεί η ψυχή σας να είναι εξαντλημένη. 

Η εξάντληση της ψυχής ή «αρρώστια της ψυχής» όπως λέγεται μερικές φορές συμβαίνει όταν δεν μπορούμε να φροντίσουμε κατάλληλα τον εαυτό μας σε πνευματικό επίπεδο. Όπως και σε έναν τραπεζικό λογαριασμό, πρέπει να δίνουμε προσοχή και στις αναλήψεις και στις καταθέσεις της πνευματικής μας ευημερίας. 

Και αν συνεχώς παίρνουμε από αυτό το απόθεμα, βασιζόμενοι στην ψυχή μας να μας φροντίσει και να μας παρέχει όσα χρειαζόμαστε χωρίς να βάζουμε χρόνο και προσπάθεια στις καταθέσεις και χωρίς να έχουμε ως προτεραιότητα την πνευματική μας υγεία, μπορεί να οδηγηθούμε σε πνευματική πτώχευση. 

Υποφέρετε από εξάντληση της ψυχής; Κοιτάξτε αυτά τα 12 σημάδια. 

1.Μπορεί να έχετε σωματικά συμπτώματα όπως ανεξήγητους πόνους 
Συχνά, όταν εξετάζουμε τα θέματα της ψυχής, ξεχνάμε ότι κάθε πτυχή της ύπαρξης μας είναι συνδεδεμένη. Επομένως, οι ταλαιπωρίες της ψυχής και της καρδιάς μπορεί να εκδηλωθούν πραγματικά με σωματικό τρόπο. Στα συμπτώματα περιλαμβάνονται αισθήματα πόνου και έντασης, ζαλάδα, ναυτία, θολή όραση, πονοκέφαλοι και ημικρανίες και ανεξήγητοι πόνοι. 

2.Η αύξηση του άγχους οδηγεί σε ήπιες κρίσεις πανικού Όταν η ψυχή είναι εξαντλημένη δυσκολευόμαστε να βρούμε την γαλήνη σε αυτόν τον σκοτεινό, μπερδεμένο και δυσχερή κόσμο. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα αυξημένο και αδιάκοπο αίσθημα άγχους. Αυτή η ξαφνική εμφάνιση χρόνιου άγχους μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ήπιες κρίσεις πανικού, συχνά χωρίς προειδοποίηση ή σαφή εξήγηση. 

3.Δεν μπορείτε να αντιμετωπίσετε δυσκολίες 
Η ζωή θα εμφανίσει δυσκολίες και προκλήσεις στον δρόμο μας, και γενικά, βρίσκουμε την δύναμη και το θάρρος να τις αντιμετωπίσουμε άμεσα. Ωστόσο όταν η ψυχή είναι κουρασμένη διαπιστώνουμε ότι νιώθουμε «αδύναμοι» και επιβαρυμένοι. Ακόμα και η ιδέα του να αντιμετωπίσουμε τις μικρότερες δυσκολίες μπορεί να φαίνεται απίθανη και ανέφικτη. 

4.Δεν μπορείτε να κοιμηθείτε καλά 
Την νύχτα, θα δείτε ότι αισθάνεστε πάρα πολύ ανήσυχοι και δεν μπορείτε να ηρεμήσετε το μυαλό σας. Και αν το καταφέρετε και αποκοιμηθείτε, έχετε πολύ έντονα ρεαλιστικά όνειρα, ακόμα και εφιάλτες που διαταράσσουν τις προσπάθειες σας να ξεκουραστείτε. 

5.Ανεξάρτητα από το πόσο και αν κοιμηθείτε εξακολουθείτε να νιώθετε εξαντλημένοι 
Ενώ ο καλός ύπνος της νύχτας ακόμα και οι ολιγόλεπτοι κατά την διάρκεια της ημέρας μπορούν να βοηθήσουν στη αντιμετώπιση της σωματικής κούραση δεν αρκούν για την εξάντληση της ψυχής. 

Μπορείτε να κοιμηθείτε όση ώρα θέλετε αλλά αν η ψυχή σας είναι κουρασμένη θα συνεχίζετε να υποφέρετε. Ακόμα και αν μπορέσετε να ησυχάσετε το μυαλό σας και να αποκοιμηθείτε, θα ξυπνήσετε νιώθοντας τόσο εξαντλημένοι όσο ήσασταν και πριν πάτε για ύπνο. 

6.Τα αρνητικά συναισθήματα της πικρίας, του θυμού και της ζήλιας ελέγχουν το μυαλό σας. 
Τα πάντα γύρω μας δημιουργούνται και ελέγχονται από την ενέργεια που νιώθουμε, και την θετική και την αρνητική. Όταν η ψυχή μας είναι εξαντλημένη δεν λειτουργεί πλέον για να διαχειριστεί αυτή την ενέργεια στην ζωή μας. 

Κατά συνέπεια, είναι πολύ συνηθισμένο να αυξηθεί η αρνητική ενέργεια. Αυτό προκαλεί τοξικά συναισθήματα όπως θυμό, απογοήτευση, πικρία, ζήλια και φθόνο. Προσπαθήστε να μην αφήσετε αυτά τα συναισθήματα να σας καταναλώσουν. 

7.Έχετε ένα αδιάκοπο συναίσθημα μοναξιάς 
Πολλοί που βιώνουν την εξάντληση της ψυχής μπορεί να βρουν πως είναι απομακρυσμένοι από τους φίλους και τα μέλη της οικογένειας τους. Όχι απαραίτητα σωματικά και φυσικά απομονωμένοι αλλά ψυχικά, συναισθηματικά και πνευματικά. Ίσως αρχίσετε να αμφισβητείτε την ικανότητα σας να εμπιστεύεστε και να βασίζεστε στους άλλους και να νιώθετε μόνοι στον κόσμο. 

8.Βρίσκετε πως είστε αποπροσανατολισμένοι 
Καθώς πορεύεστε στην ζωή θα διαπιστώσετε ότι διάφορες πτυχές του κόσμου γύρω σας φαίνεται να λειτουργούν μαζί με κάποιον τρόπο, να αποτελούν κομμάτι της μεγαλύτερης εικόνας. Επίσης γνωστές ως συμπτώσεις, αυτές οι στιγμές συχνά επιβεβαιώνουν ότι ο κόσμος είναι μεγαλύτερος από τον εαυτό μας. 

Ωστόσο, αν η ψυχή σας είναι εξαντλημένη, μπορεί ξαφνικά να ανακαλύψετε πως είστε αποπροσανατολισμένοι, σαν να μην είστε συγχρονισμένοι με τον κόσμο. Ακόμα και η ψυχή, το σώμα και το μυαλό σας δεν βρίσκονται σε αρμονία. Αυτό το αίσθημα, που περιγράφεται καλύτερα ως αποπροσανατολισμός, μπορεί να δυσκολέψει την πορεία μας. 

9.Είστε σωματικά εξαντλημένοι, αδύναμοι και χωρίς κίνητρο 
Αυτό δυσκολεύει εκείνους που προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν την διαφορά μεταξύ της σωματικής και πνευματικής εξάντλησης. Συχνά, η πνευματική εξάντληση προκαλεί πραγματικά την σωματική, αφήνοντας το σώμα αποστραγγισμένο από όλη την ενέργεια και το κίνητρο. 

Ακόμα και η ιδέα του να βρείτε ενέργεια για να είστε σωματικά ενεργοί είναι εντελώς συντριπτική και σας κάνει να θέλετε να μένετε συνεχώς στο κρεβάτι. 

10.Η σύγχυση σας δυσκολεύει να κατανοήσετε τα πως νιώθετε 
Μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να κατανοήσουν τα συναισθήματα τους υπό κανονικές συνθήκες. Με την εξάντληση της ψυχής, αυτό γίνεται ακόμα πιο δύσκολο. Αν κάποιος σας ρωτήσει πως νιώθετε, δεν μπορείτε να το εκφράσετε με λόγια επειδή δεν μπορείτε να το περιγράψετε. 

Στην πραγματικότητα, ούτε καν εσείς δεν είστε σίγουροι για το πώς νιώθετε. Ξέρετε πως κάτι είναι λάθος, απλώς δεν μπορείτε να το προσδιορίσετε. 

11.Οι σκέψεις για το μέλλον σας κάνουν αβέβαιους και φοβισμένους 
Όταν η ψυχή είναι εξαντλημένη, δεν μπορεί να σας παρέχει μια σαφή εικόνα για το μέλλον σας, για την κατεύθυνση σας προς αυτό. Χωρίς να έχετε ιδέα προς τα πού πάτε και τι προσπαθείτε να πετύχετε, περιπλανιέστε άσκοπα. 

Αυτό μπορεί να προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και άγχος. Οι σκέψεις για το μέλλον και αυτών που πρόκειται να έρθουν είναι συχνά καταπιεστικές και τρομακτικές όταν δεν έχετε ένα σχέδιο. 

12.Τα συναισθήματα σας είναι πιο έντονα από ποτέ Υπάρχουν αυτοί που είναι πολύ ευαίσθητοι και συναισθηματικοί, που νιώθουν κάθε εμπειρία βαθιά και χωρίς να μπορούν να συγκρατηθούν, ενώ άλλοι μπορούν να διαχειριστούν καλύτερα τα συναισθήματα τους. 

Ωστόσο, αν η ψυχή είναι εξαντλημένη, ακόμα και αυτοί με την μεγαλύτερη αυτοσυγκράτηση θα νιώθουν υπέρ-φορτισμένοι. Αυτά τα έντονα συναισθήματα μπορεί να σας κάνουν να κλαίτε ή να ξεσπάτε με θυμό με το παραμικρό. 

Τι μπορείτε να κάνετε; 
Ενώ κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί ότι μπορείτε να αποφύγετε την εξάντληση της ψυχής, καθώς είναι μια κατάσταση που μας ταλαιπωρεί όλους κατά καιρούς, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να φροντίσετε τον εαυτό σας. 

Θα σας βοηθήσουν να ξεκουραστείτε, να αναρρώσετε, να επαναφορτίσετε και να αναζωογονηθείτε. Ο διαλογισμός θα σας επιτρέψει να ησυχάσετε το μυαλό σας, να μειώσετε το άγχος και τις αρνητικές επιρροές. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με το να βρείτε ένα ήσυχο μέρος για να διαλογιστείτε είτε με το να πάτε μια βόλτα έξω, που αποτελεί επίσης μορφή διαλογισμού. 

Το να καθαρίσετε το σπίτι σας επίσης θα σας παρέχει έναν «ασφαλή χώρο» όπου μπορείτε να πάτε όταν νιώθετε πως η ψυχή σας χρειάζεται φροντίδα. 

Μπορείτε να το κάνετε με διάφορες τεχνικές όπως με το να θυμιατίσετε για να εξαλείψετε την αρνητικότητα και να καθαρίσετε την ατμόσφαιρα ή με θεραπευτικούς κρυστάλλους που θα προσελκύσουν θετική ενέργεια και θα σας προστατεύσουν από όσους προσπαθούν να «μολύνουν» τον χώρο σας.