Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

Σημάδια ότι κάποιος στη ζωή σου είναι κακός και έχει έρθει για να καταστρέψει την αποστολή σου…!!!!

Σημάδια ότι Κάποιος Στη Ζωή σου Είναι Κακός και Έχει Έρθει για να Καταστρέψει την Αποστολή σου

Ενώ θα μας άρεσε να βλέπουμε την καλή πλευρά αυτού του κόσμου στον οποίο ζούμε, η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά άσχημα σε αυτόν.

Αρκετές φορές βρίσκουμε τους εαυτούς μας να είναι πληγωμένοι και εξαπατημένοι από εκείνους που υποτίθεται ότι ενδιαφέρονται για εμάς.

Αυτοί οι άνθρωποι συνήθως εκπέμπουν μία συμπάθεια, είναι ωραίοι στο πρόσωπό, ή έχουν και τα δύο, αλλά, σύμφωνα με την δική μας εκτίμηση.

Δυστυχώς, όμως, αυτοί οι άνθρωποι που θεωρούμε ή δείχνουν ότι ενδιαφέρονται για εμάς, κάνουν ό,τι χρειάζεται για να μας καταστρέψουν ή/και να μας καταρρακώσουν. Χωρίς προφανή λόγο, αναίτια. Όμως, η αποστολή τους είναι καταστρέψουν τη δική μας.

Η διαδρομή της ζωής τους είναι αυτή, να “χαλάνε” τον άλλον. Έτσι είναι γεννημένοι. Είναι «κακοί». Και, δυστυχώς, είναι πολλοί.

Κάθε Άνθρωπος που συναντάμε, έρχεται στη ζωή μας για κάποιους Κοσμικούς Λόγους, είτε για να μας βοηθήσουν, είτε για να μας βλάψουν και να αποτρέψουν εκείνο για το οποίο είμαστε προορισμένοι.

Τα παρακάτω σημεία είναι πράγματα που μπορείτε να αναζητήσετε σε κάποιον για το εάν είναι «κακός» ή όχι. 

Αν μετά την ανάγνωση αυτού του άρθρου βρείτε κάποιον στη ζωή σας να είναι «κακός», είναι καιρός να τον κάνετε πέρα. Δεν πρέπει να αφήνετε κακούς ανθρώπους να έχουν οποιοδήποτε έλεγχο πάνω σε εσάς και τη ζωή σας.

Σημάδια ότι Κάποιος στη Ζωή σου Είναι Κακός

1. Αλλάζουν τα γεγονότα
Κάνουν τα πράγματα να φαίνονται διαφορετικά από ό, τι στην πραγματικότητα. Τους λέτε κάτι και το διαστρεβλώνουν σε κάτι απαίσιο, συνήθως πίσω από την πλάτη σας.

2. Παραπλανούν τους ανθρώπους
Τους αρέσει να σε κάνουν να σκεφτείς το αντίθετο από αυτό που πρέπει. Όταν συμβαίνει κάτι κακό, θα το κάνουν να φανεί ακόμα χειρότερο.

3. Λένε πολλά ψέματα
Το μόνο που κάνουν είναι να λένε ψέματα, επειδή οι κακοί άνθρωποι είναι ψυχαναγκαστικοί ψεύτες. Εάν δεν μπορούν να έχουν αυτά που χρειάζονται τότε θα τα επινοήσουν, με ψέματα. ή θα δημιουργήσουν φρικτές φήμες.

4. Αρνούνται να αναλάβουν την ευθύνη για τις ενέργειές τους
Αυτοί οι άνθρωποι δεν θα αναλάβουν ποτέ ευθύνη για οτιδήποτε κάνουν. Προκαλούν πάντα προβλήματα για τα οποία δεν είναι διατεθειμένοι να ζητήσουν συγνώμη.

5. Δεν αισθάνονται άσχημα για τα πράγματα που κάνουν
Δεν τους νοιάζει αν σας βλάψουν ή όχι. Απλά θα το κάνουν για το δικό τους προσωπικό κέρδος. Καταστρέφοντας τη ζωή σας θα αποκτήσουν εκείνο που είχαν βάλει ως στόχο, αρχικά. Δεν θα διστάσουν.

6. Παρακρατούν πληροφορίες
Οι κακοί άνθρωποι συχνά επιλέγουν να προσθαφαιρούν μέρος από κάτι, για να το κάνουν πιο κακό. Για παράδειγμα, εάν συμβεί κάτι κακό, αλλά στη συνέχεια συμβαίνει κάτι καλό, θα ενημερωθείτε μόνο για το κακό. Λένε μισές αλήθειες ή αποκρύπτουν πληροφορίες και είναι φρικτός ο τρόπος που το κάνουν.

7. Αρνούνται την πραγματικότητα

Βλέπουν μόνο ό,τι θέλουν να δουν, επειδή η πραγματικότητα δεν είναι η ίδια γι 'αυτούς, με την δική σας ή με του συνόλου.

Οι κακοί άνθρωποι δεν έχουν θέση στη ζωή σας. Συχνά δεν εξυπηρετούν προσωπικά τους συμφέροντα, αλλά έναν ανώτερο κακό σκοπό, ειδικά εάν είστε και εσείς προορισμένοι για ένα ανώτερο ιδανικό.

Αξίζετε κάποιον άνθρωπο που δεν θα σας χρησιμοποιήσει, ο οποίος θα σας μιλάει ειλικρινά και δεν θα σας κρύβει πράγματα και γεγονότα, αλά θα σας βοηθήσει να φέρετε την αποστολή σας σε πέρας. Μην εγκαταλείπετε. Μην ενδίδετε.




diadrastika / Image by Lothar Dieterich from Pixabay
Σπύρος Μακρής

Την αξία κάποιου την καταλαβαίνεις όταν τον χάσεις…!!!!

Την αξία ενός ανθρώπου την καταλαβαίνεις μόνο όταν τον χάσεις απ’ τη ζωή σου. Κλισέ, χιλιοειπωμένο, χιλιοακουσμένο κι όμως τόσο αληθινό. Το ‘χουμε αυτό το κακό συνήθειο εμείς οι άνθρωποι. Να μην εκτιμάμε ποτέ τίποτα στην ώρα του.

Πάντα αυτά που έχουμε τα περιφρονούμε και λίγο, τα παραβλέπουμε, ψάχνουμε χίλιους τρόπους να μειώσουμε την αξία τους και τη σημαντικότητά τους. 

Έτσι είναι η ανθρώπινη φύση. Διαφορετικά, θα ήμασταν κι εμείς σαν τους σκύλους. Χαρούμενοι με τα λίγα, πιστοί, αφοσιωμένοι και κυρίως ευγνώμονες.

Συμβαίνει με τα πάντα στη ζωή μας και κυρίως στις εpωτικές μας σχέσεις. Αν το καλοσκεφτείς, είναι αστείο. Θεοποιείς ανθρώπους που δεν έχεις στη ζωή σου και κάνεις τα πάντα για να τους κατακτήσεις. 

Είναι η στιγμή που έχουν τη μεγαλύτερη αξία στα μάτια σου. Αν λοιπόν σταθείς τυχερός – ή άτυχος∙ δεν ξέρω ποιο απ’ τα δύο ισχύει τελικά– και καταφέρεις να τους κάνεις μέρος της καθημερινότητάς σου, τότε αυτομάτως σου φαίνονται κάτι κοινό, ένα με την υπόλοιπη μάζα.

Αρχίζεις, λοιπόν, τα γνωστά. Τους μειώνεις, τους φέρεσαι άσχημα, ενίοτε τους αγνοείς κιόλας. 

Σκέψου λίγο το εξής όμως: όταν συμπεριφέρεσαι χωρίς λόγο άσχημα σε ανθρώπους που εσύ ο ίδιος έχεις επιλέξει να έχεις κοντά σου, είναι σαν να μειώνεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Απαξιώνεις την επιλογή σου κι αυτό δεν είναι προς τιμή σου.

Όλοι οι άνθρωποι έχουν μία αξιοπρέπεια κι όταν εσύ τους την ποδοπατάς, είναι φυσικό κι επόμενο να θίγονται. Και όπως είναι λογικό, κάποια στιγμή θα σηκώσουν κι αυτοί το ανάστημά τους, θα δουν πως δίπλα σου χάνουν την αξία τους, θα τα μαζέψουν και θα φύγουν.

Κι εκεί, φίλε μου, αρχίζει το δράμα. Γιατί όταν φεύγουν είναι που ξαναθυμάσαι πόση αξία είχαν για σένα. Ξαφνικά, τα μάτια σου ανοίγουν διάπλατα και βλέπεις αυτά που έβλεπες λίγο καιρό πιο πριν. 

Ξαφνικά, ο άνθρωπος που έχασες είναι και πάλι ο πιο όμορφος, ο πιο έξυπνος, ο πιο ευγενικός, ο πιο όλα. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι όλα αυτά τα συνειδητοποιείς με τρόπο βίαιο, γιατί τώρα πια δεν μπορείς να του τα πεις. 

Εσύ ήσουν αυτός που τον έδιωξε με τον πιο άσχημο τρόπο από κοντά σου, θυμάσαι;

Τώρα σειρά έχουν οι σπασμωδικές κινήσεις. Μηνύματα, τηλέφωνα, παρακολούθηση στα social media κι εμφανίσεις στα μέρη που συχνάζατε μαζί. Τα γνωστά. Γιατί, μη νομίζεις, δεν είσαι ο μόνος που σκέφτηκε να τα κάνει αυτά, μπας και καταφέρει να διορθώσει τη βλακεία του. Ξέρεις κάτι, όμως; Στο βρόντο θα πάνε αυτές σου οι προσπάθειες.

Οι ίδιοι που λένε πως την αξία κάποιου την καταλαβαίνεις μόνο όταν τον χάνεις απ’ τη ζωή σου, λένε και το άλλο: άπαξ και τον χάσεις, ό, τι και να κάνεις, πίσω δεν τον ξαναφέρνεις. Κι έχουν δίκιο. Αφού δεν μπόρεσες να καταλάβεις την αξία του όταν τον είχες, σου αξίζει να τον κυνηγάς.

Φαίνεται πως για να εκτιμήσουμε κάτι πρέπει να περάσουμε απ’ τον δύσκολο δρόμο πρώτα. Καλά να πάθουμε, λοιπόν. Ίσως θα πρέπει από εδώ και πέρα να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά όχι μόνο όταν διεκδικούμε κάτι, αλλά κι όταν το κατακτάμε. 

Να εκτιμάμε και να αγαπάμε εκείνους που επιλέξαμε να έχουμε στη ζωή μας. Ίσως αυτό τελικά να είναι το κλειδί για την αληθινή ευτυχία.




Ελένη Κυδωνιάτη

Η Εξέγερση των Φωτεινών Όντων κατά Ερπετοειδών…!!!!

Η αφήγηση ενός εξωγήινου σε έναν γήινο που ζήτησε να διατηρηθεί η ανωνυμία του, ύστερα από μία επαφή εμπιστοσύνης που είχαν μεταξύ τους όταν συναντήθηκαν τυχαία. Η ιστορία του δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα The Globe Planet Star, στις 22/9/2020, από τον βραβευμένο με Pulitzer δημοσιογράφο Loukian So, ο οποίος μας περιγράφει την περιπέτεια της φυλής του ύστερα από την εισβολή κακόβουλων όντων:

Αρχικά, η φυλή μου είχε καλή σχέση με τον πλανήτη στον οποίο ζούσαμε. Μπορούσαμε να τον αισθανθούμε, να τον νιώσουμε, αλλά και να επικοινωνήσουμε μαζί του, τόσο στο σύνολο όσο και σε εκείνα που τον αποτελούσαν. 

Μπορούσαμε να μιλήσουμε και να ανταλλάσσουμε απόψεις με την βροχή, με το νερό, τα ποτάμια, τις θάλασσες, τα βουνά, τα δέντρα, τα φυτά, τα ζώα, ακόμα και με την τροφή μας.

Γενικότερα, τα μέλη της φυλής μας μπορούσαμε να επικοινωνούμε τηλεπαθητικά μεταξύ μας, σε όλα τα επίπεδα. Μπορούσαμε να διαβάσουμε τις σκέψεις του άλλου, δεν υπήρχαν μυστικά και δολοπλοκίες. Μπορούσαμε να νιώσουμε τα αισθήματα του άλλου σαν να ήταν δικά μας. 

Μπορούσαμε να διαισθανθούμε, να προβλέψουμε. Η μνήμη που είχαμε μπορούσε να χωρέσει σχεδόν την απόλυτη Γνώση, από παντού σε κάθε μήκος και πλάτος του σύμπαντος.

Ήμασταν διαλλακτικά όντα και συζητούσαμε τα πάντα. Πολλοί μας μπερδεύουν με τα Φωτεινά Όντα, αλλά αν και απέχουμε αρκετά, έχουμε πολλά κοινά στοιχεία και μοιάζουμε.

Η αίσθηση του χρόνου και το να ταξιδεύεις πρακτικά μέσα σε αυτόν ήταν κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Το ίδιο φυσιολογικό ήταν και η θεραπεία, όχι μόνο των ασθενών της φυλής, αλλά και των φυτών, των δέντρων, των θαλασσών, του καιρού, των ζώων κλπ. Χάρη σε όλα αυτά, καθώς και πολλά άλλα περισσότερα, ο πολιτισμός μας ήταν πολύ προχωρημένος.

Τεχνολογία, έτσι όπως την ορίζετε εσείς εδώ στην Γη, δεν είχαμε, γιατί δεν την χρειαζόμαστε. Ωστόσο, είχαμε έμβια σπίτια, δηλαδή, ήταν ζωντανά με οργανισμό που διέθετε άποψη και επικοινωνούσαμε μαζί τους. Οι έννοιες βία και πόλεμος ήταν άγνωστες.

Όμως, μια μέρα, εμφανίστηκαν κάποιοι. Ήταν όπως εμείς. Ολόιδιοι. Μόνο που δεν ήταν από την φυλή μας, ούτε καν από τον πλανήτη μας. 

Αν και οι πρόγονοί μας δεν μπορούσαν να τους νιώσουν, να διαβάσουν τις σκέψεις τους, να δουν μέσα τους, πείστηκαν πως ήταν μέλη της φυλής μας, αλλά για κάποιο λόγο, είχαν γεννηθεί με κάποιο ελάττωμα χωρίς τα προνόμια που είχαμε εμείς. Πέρα από κάποιες ελάχιστες αντιρρήσεις, έγιναν αποδεκτοί.

Με τα χρόνια, αυτό το άγνωστο είδος, άρχισε να πληθαίνει και να μεγαλώνει ανάμεσά μας και, φυσικά, να κερδίζει την εμπιστοσύνη μας. Σταδιακά, κάποιοι από αυτούς, ξεγέλασαν μέλη της φυλή μας, ότι είχαν δήθεν κάποιες άλλες δυνάμεις που δεν είχαμε εμείς, αλλά επειδή δεν μπορούσαμε να τους “διαβάσουμε” δεν είχαμε και τη δυνατότητα να διασταυρώσουμε τα λεγόμενά τους. 

Άρχισαν να μιλούν για μια “ανώτερη δύναμη” που εξέπεμπε σε μία συχνότητα που εμείς, η φυλή μου κι εγώ, δεν μπορούσαμε να προσδιορίσουμε. Έλεγαν ψέματα, φυσικά. Ήταν Εισβολείς. Απλά δεν τον είχαμε καταλάβει ακόμα.

Αν και την εποχή εκείνη δεν υπήρχαν ηγεσίες και αρχηγοί στον πλανήτη μας – ήμασταν όλοι ένα, ισότιμοι και ισοδύναμοι – αυτοί οι καινούργιοι όρισαν έναν ως εκπρόσωπό τους, ο οποίος δήθεν δεχόταν θετική ενέργεια από μία πηγή που όλοι εμείς οι υπόλοιποι δεν μπορούσαμε να εντοπίσουμε. 

Στη συνέχεια, πρότειναν πως εκείνοι μπορούσαν να λαμβάνουν το “μήνυμα” της ανύπαρκτης ενέργειας, επειδή από την φύση τους, ήταν κλειστές όλες οι αισθήσεις επικοινωνίας, σε αντίθεση με εμάς.

Πρότειναν, λοιπόν, πως όσοι από εμάς ήθελαν να “ακούσουν” την “ανώτερη ενέργεια” η οποία ήταν δήθεν πολύ αμυδρή επειδή ερχόταν από πολύ μακριά, έπρεπε να σταματήσουμε να ακούμε την κάθε φύση του πλανήτη μας αλλά και την ίδια την Φύση. 

Κάποιοι από εμάς το επιχείρησαν αλλά δεν τα κατάφεραν να “ακούσουν” την “ανώτερη ενέργεια”. Κάπως έτσι άρχισαν οι αντιρρήσεις και τα επιχειρήματα για το τι υπήρχε και τι δεν υπήρχε. Μερικοί από την φυλή μου παρασύρθηκαν και πήραν το μέρος των Εισβολέων.

Αυτό, σταδιακά και με τα χρόνια, οδήγησε σε πολλές ομάδες, διαφορετικών εκτιμήσεων. Η κάθε ομάδα άρχισε να αποκτά έναν αρχηγό. Οι αρχηγοί άρχισαν να διεκδικούν και να υπόσχονται. Ξεκίνησαν έχθρες, διχόνοιες και μικρές εχθροπραξίες που εξελίχθηκαν σε μεγάλους πολέμους. 

Οι απαιτούμενες νίκες, παραμέρισαν σιγά-σιγά τις ψυχικές μας δυνάμεις. Έπαψε η επαφή με τα ζώα, αλλά και με κάθε άλλη ζωντανή φύση γύρω μας, ακόμα και η “σάρωση” μεταξύ μας.

Εξαιτίας αυτής της σταδιακής διακοπής αναγκαστήκαμε να καλλιεργούμε την γη, γιατί μόνη της δεν απέδιδε πια, χρειάστηκε να σκοτώνουμε τα ζώα για να ζήσουμε και παράλληλα να μολύνουμε τον πλανήτη μας..., 

ενώ την ίδια στιγμή κυκλοφορούσε η δήθεν υπόσχεση ότι υπήρχε ένας άλλος κόσμος, κάπου αλλού, καλύτερος από τον δικό μας. Όσοι άρχισαν να το πιστεύουν δεν έδιναν καμία πλέον σημασία στην υγεία του πλανήτη μας.

Δημιουργήθηκε τεχνολογία πολέμου, αλλά κυρίως τεχνολογία για αρκετά από αυτά που είχαμε χάσει, όπως για παράδειγμα να μιλούμε με κάποιον στην άλλη άκρη του πλανήτη μας, ή να ταξιδεύουμε από το ένα μέρος στο άλλο σε λίγες ώρες. 

Είχαμε γίνει εργάτες και σκλάβοι αυτή της τεχνολογίας, αλλά κυρίως είχαμε γίνει δούλοι όλων εκείνων των εκατοντάδων αρχηγών που δήθεν προασπίζονταν τα κράτη και τις χώρες που είχαν φτιάξει για εμάς, χωρίς εμάς.

Πάρα πολλοί από την φυλή μου, είχαν αρχίσει να καταλαβαίνουν την ψευτιά τους και πως όλα αυτά γίνονταν για να καλλιεργούν τον φόβο μας, κυρίως, τον φόβο μας για να μην πεθάνουμε. 

Πολλοί διαμαρτύρονταν, αλλά όλες οι προσπάθειες έπεφταν στο κενό, επειδή η συντριπτική πλειοψηφία είχε βολευτεί ή επειδή φοβόταν να ζήσει ελεύθερη. Φοβόταν να ζήσει για να μην πεθάνει.

Όσο οι αφυπνισμένοι της φυλής μου πύκνωναν και διαμαρτύρονταν φωναχτά, φανερά και μέσω της τεχνολογίας που μας είχαν δώσει, τόσο οι Εισβολείς συνεχώς νομοθετούσαν και όριζαν κανόνες περιορισμού στο όνομα της ελευθερίας ή της “αμυδρής ανώτερης ενέργειας”. 

Στο όνομα και των δύο, βιαιοπραγούσαν ή ακόμα και σκότωναν. Είχαν καταφέρει να μας υποτάξουν. Όλα ελέγχονταν. Η κάθε επαφή, η κάθε επικοινωνία, η κάθε σκέψη, το κάθε άγγιγμα, το κάθε φιλί.

Η τεχνολογία είχε γίνει τόσο ισχυρή που “διάβαζε” το μέσα μας και γνώριζε τα πάντα για εμάς, όπως κάποτε μπορούσαμε να κάνουμε αναμεταξύ μας από φυσικού μας. 

Η διαφορά του “κάποτε” με το “τώρα” είναι πως “τώρα” ο σκοπός της τεχνολογικής επαφής και επικοινωνίας υπήρχε και βελτιωνόταν συνεχώς για να ελέγχουν όλη την φυλή και το κάθε μέλος της απ’ άκρη σ’ άκρη του πλανήτη. 

Ήταν το πανίσχυρο εργαλείο μιας, ουσιαστικά, πλανητικής κυβέρνησης η οποία αν και ουσιαστικά δεν ήταν εδραιωμένη, μπορούσε με κάποιο τρόπο, να ελέγχει όλα τα κράτη, όλο τον πλανήτη. Γιατί;

Απλά, διότι γι’ αυτούς αποτελούσαμε ταυτόχρονα την πρώτη ύλη και το τελικό προϊόν με το οποίο οι Εισβολείς τρέφονταν και ζούσαν. Οι Εισβολείς έκαναν τα πάντα ώστε ο πλανήτης μας να παραμείνει στο σκοτάδι. 

Έπρεπε με κάποιο τρόπο να ξεκινήσει μία εξέγερση των Φωτεινών Όντων, από εμάς τους ίδιους και όχι από άλλους ανύπαρκτους σωτήρες που μας παραμύθιαζαν ότι δήθεν υπήρχαν για να μας θολώνουν το νου.

Όταν τα αυθεντικά μέλη της φυλή μου άρχισαν να το συνειδητοποιούν, άρχισαν να επικοινωνούν μεταξύ τους, χωρίς τεχνολογία, από στόμα σε στόμα. Δεν εγκαταλείψαμε την τεχνολογία, απλά δεν την χρησιμοποιούσαμε για να επικοινωνούμε τόσο σοβαρά ζητήματα. 

Σταδιακά, σταματήσαμε τις διαμαρτυρίες. Κάναμε πως δήθεν υπακούγαμε. Μια τεράστια ηρεμία απλώθηκε σιγά-σιγά στον πλανήτη μας. Η εξέγερση των Φωτεινών Όντων ήταν προ των πυλών. Οι μυστική επικοινωνία μεταξύ μας, δεν μπορούσε να ανιχνευθεί με καμία τεχνολογία, ούτε μπορούσαν να βρουν ίχνη για να την αποκρυπτογραφήσουν – γιατί δεν υπήρχε κάποια κρυπτογράφηση. 

Απλά χανόταν στον αέρα γιατί ήταν ψιθυριστά λόγια. Επιπλέον, δεν τους δώσαμε ποτέ την εντύπωση πως υπήρχαν υπόγειες διαδρομές από μέρους μας.

Όταν όλος ο πλανήτης ηρέμησε και οι Εισβολείς χαίρονταν την επιτυχία που νόμιζαν ότι κατάφεραν, δηλαδή, να μας υποτάξουν εντελώς, όλοι εμείς της φυλής μου, είχαμε συνεννοηθεί να επιτεθούμε ταυτόχρονα σε όλα τα στρατηγικά σημεία των Εισβολέων, σε ολόκληρο τον πλανήτη, είτε αυτά ήταν κέντρα τεχνολογικής επικοινωνίας και τηλε-επαφής, αρχηγεία, φρούρια, φυλακές, ομάδες καταστολής, τα πάντα. 

Η επίθεσή μας ήταν τόσο καλά μελετημένη και οργανωμένη, ξαφνική και αναπάντεχη που δεν πρόλαβε να πατηθεί ούτε μία σκανδάλη από τους Εισβολείς. Μέσα σε λίγες ώρες είχαμε καταλάβει όλα τα πόστα που μέχρι πρότινος μπορούσαν να μας ελέγχουν.

Κινηθήκαμε περίπου, σαν τον Οδυσσέα όταν εκτέλεσε τους Μνηστήρες, όπως τα περιγράφει στην “Οδύσσεια” ο Όμηρος. Πρώτα “χτυπήσαμε” τα κέντρα ελέγχου επικοινωνίας και διάδοσης ειδήσεων, ακριβώς επειδή ελέγχουν και λογοκρίναν την αλήθεια και την διαστρέβλωναν. 

Ο λόγος ήταν για να μην προλάβουν να μεταδώσουν την κίνησή μας. Στη συνέχεια, αυτούς που μάχονταν εναντίον μας επιβάλλοντας με βία τους νόμους τους. Ύστερα, αυτούς που έφτιαχναν τους νόμους και τους έστηναν προς το συμφέρον των Εισβολέων. 

Τελευταίοι οι αρχηγοί και ηγέτες που κανόνιζαν την υποδούλωσή μας, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε ήταν ερπετοειδή. Αυτή η δράση μας, ονομάστηκε από άλλους κατοίκους του σύμπαντος ως η Εξέγερση των Φωτεινών Όντων.

Με αυτόν τον τρόπο, έχουμε κερδίσει και πάλι της ελευθερία μας. Έχουμε επαναφέρει την υγεία στον πλανήτη μας και προσπαθούμε να αποκτήσουμε την επαφή και την επικοινωνία που είχαμε μαζί του, με την Φύση, αλλά και με κάθε έμβιο ον.

Τώρα, με την τεχνολογία που μας έμεινε, την αναπτύξαμε και κάνουμε διαστρικό τουρισμό και – όπως βλέπεις – έχω έρθει στην Γη και σου διηγούμαι την ιστορία μου, προκειμένου να ενημερώσουμε κατοίκους πλανητών που, ίσως, έχουν ανάγκη να διδαχτούν από αυτήν. Napoten, είναι το όνομά μου και ήρθα από τον πλανήτη Nolo.




diadrastika / Image by GeorgeB2 from Pixabay
 Σπύρος Μακρής

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Τα επτά κλειδιά αφύπνισης της ψυχής…!!!!

Η ψυχή αποτελεί μέρος μιας διαδικασίας αλχημείας ώστε να μας επιτρέψει να δούμε τον εαυτό μας ως διευρυμένο ον με απεριόριστη δύναμη. Στο νου μας, φυτεύουμε σπόρους για τη δημιουργία του μέλλοντός μας ώστε να φυτρώσουν από την τέταρτη διάσταση του αγνώστου στην τρισδιάστατη υλική πραγματικότητα.

Ακολουθούν μερικές βασικές έννοιες που θα σας βοηθήσουν να απελευθερωθείτε από τους περιορισμούς και να ανοιχτείτε στον μαγικό κόσμο των δυνατοτήτων που ξεκινά με ένα συναίσθημα, μια σκέψη, μια πρόθεση – ανοίγοντας μια πύλη προς τις δημιουργικές δυνατότητες του σύμπαντος.

1. Η αποδοχή των προσωπικών τραγωδιών είναι απελευθερωτική
Τα βάσανα αποτελούν μέρος των εμπειριών της ζωής. Τότε είναι που μαθαίνουμε τα περισσότερα πράγματα.

Οι καταστάσεις που θεωρούμε δύσκολες είναι συχνά οδυνηρές λόγω της μη αποδοχής ή της αντίστασης. Μόλις αποδεχθούμε και ενσωματώσουμε τις εμπειρίες, η ενέργεια μπορεί να κυκλοφορήσει ελεύθερα στο σώμα μας από το τσάκρα του ηλιακού πλέγματος προς την καρδιά και το κεφάλι, διαλύοντας τον πόνο.

Τα μεγαλύτερα βάσανα συμβαίνουν όχι από τα γεγονότα αυτά καθαυτά αλλά από τα συναισθήματά μας σχετικά με το τι συνέβη και τη μη αποδοχή αυτών των γεγονότων.

Η αποδοχή φέρνει θεραπεία.

Η μη αποδοχή και η καταπίεση φέρνουν πόνο. Η αποδοχή φέρνει μετουσίωση μέσω της θηλυκής αρχής της παράδοσης. Η παράδοση είναι η απόλυτη ελευθερία η οποία υποκινεί μια διαδικασία εσωτερικής αλχημείας, μέσω της οποίας η εσωτερική αλλαγή καθίσταται δυνατή.

2. Σε επίπεδο ψυχής, επιλέγουμε τις εμπειρίες μας κι έτσι δημιουργούμε την πραγματικότητά μας
Είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα, σε κάποιο επίπεδο ψυχής, έχουμε επιλέξει τα πάντα.

Γι΄ αυτό, δεν είναι ακριβές ούτε βοηθά το να βλέπουμε κάποιον σας θύμα κάποιου άλλου ή των καταστάσεων. Ουσιαστικά αυτή η εικόνα δεν είναι ποτέ ακριβής. Όταν βλέπουμε τον εαυτό μας έτσι, διαιωνίζουμε αυτό το κάρμα.

3. Η ελεύθερη βούληση είναι η δύναμή μας να επιλέγουμε πώς θα αντιδράσουμε
Αυτά που μας συμβαίνουν ακολουθούν τις επιλογές που κάνουμε.

Είναι καθήκον μας λοιπόν να αντιδρούμε σε αυτές τις εμπειρίες με επίγνωση. Αυτή είναι η ελεύθερη βούλησή μας. Όλες οι εμπειρίες περιέχουν έναν πυρήνα σοφίας και διδαχής και αυτό σημαίνει πως όλες τους μπορούν να ερμηνευθούν ως εμπειρίες εκμάθησης.

4. Η συγχώρηση μάς απελευθερώνει από τα βάσανα
Το να κρατάμε κακίες και να έχουμε αρνητικά συναισθήματα για τους άλλους μπορεί να μας φυλακίσουν. Γινόμαστε θύματα των δεινών μας και όχι θύματα των ανθρώπων που υποτίθεται πως μας έχουν πληγώσει.

Κάνουμε εμείς περισσότερο κακό στον εαυτό μας, λόγω της αρνητικότητάς μας απέναντι σε μια κατάσταση, παρά οι άλλοι σε εμάς. Η συγχώρηση απελευθερώνει τους άλλους από την εσωτερική μας εμπειρία, κάτι που αποτελεί καταλύτη ώστε να ζήσουμε μια ελεύθερη ζωή.

Η συγχώρηση μας απελευθερώνει από την ομηρία των ευθυνών, της ντροπής και των ενοχών.

Η συγχώρηση ανοίγει μια πύλη προς την απελευθέρωση της αρνητικότητας και αντικαθιστά αυτές τις ιδιότητες στην πραγματικότητά μας με θετικά συναισθήματα αγάπης και γαλήνης.

5. Όλοι αποτελούμε πτυχές της Θεϊκής συνειδητότητας
Όλοι αποτελούμε κομμάτια του Θεού και η συνειδητότητά μας είναι μια πτυχή της Θεϊκής συνειδητότητας. Ως υλοποίηση του Θεού, όλοι είμαστε Θεϊκά όντα.

Ο καθένας από εμάς έρχεται με μια μοναδική ουσία, μια μοναδική οπτική του κόσμου, μια μοναδική «αλήθεια» η οποία προστίθεται σε όλες τις άλλες.

Η γνώση του κάθε ανθρώπου βασίζεται στις μοναδικές του πεποιθήσεις, εμπειρίες και μόρφωση. Το πώς συμπεριφερόμαστε έχει αντίκτυπο στους άλλους και στο περιβάλλον, σε ενεργειακό, κοσμικό και φυσικό επίπεδο.

Η πραγματικότητα λειτουργεί σε επίπεδα συνειδητότητας, δημιουργημένα από τις σκέψεις μας. Τίποτα δεν μπορεί να δημιουργηθεί προτού υπάρξει ως σκέψη.

6. Η μεγαλύτερη δύναμή μας είναι στο τώρα
Εξελισσόμαστε συνεχώς καθώς συνεχίζουμε να διευρύνουμε τη γνώση μας. Είμαστε γεννημένοι να εξελισσόμαστε σε επίγνωση – είναι στη φύση μας.

Τα παρελθόν και το μέλλον αλλάζουν συνεχώς μέσω της επίγνωσής μας. Γι΄ αυτό, η αλλαγή οπτικής σχετικά με το παρελθόν, το αλλάζει. Η αλλαγή της ερμηνείας του παρόντος αλλάζει το μέλλον.

Η μεγαλύτερη δύναμή μας βρίσκεται στη στιγμή της επιλογής – στη στιγμή του τώρα.

7. Η ευτυχία είναι το δώρο της ψυχής
Το καθαρό απέραντο πνεύμα – καθαρή ενέργεια του υψηλότερου επιπέδου – δεν βρίσκεται απλά στα βιβλία ή στις κριτικές μελέτες. Αυτές οι ουσίες – ευτυχία, ανιδιοτελής αγάπη, αποδοχή, καλοσύνη και συμπόνια – βρίσκονται ανάμεσά μας. Αυτές είναι οι ιδιότητες της ψυχής.

Η ευτυχία της καρδιάς και της ψυχής είναι μια ιδιότητα που αναδύει την υψηλότερη δόνηση του πνεύματος. Η ευτυχία είναι αυτή που φέρνει θαύματα στη ζωή μας.




Συγγραφέας: David G. Arenson (φυσιοπαθητικός, ειδικός εκγυμναστής, http://www.mindbodygreen.com)
Μετάφραση: Νίκος Πνευματικός – healinghome.gr

Κάθε εμπόδιο στη ζωή είναι και μια ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι…!!!!

Τον παλιό καιρό, ένας βασιλιάς σκέφτηκε να κάνει το εξής: άφησε έναν τεράστιο βράχο στη μέση του δρόμου και στη συνέχεια κρύφτηκε παρακολουθώντας αν κάποιος θα τον μετακινούσε.

Από το σημείο εκείνο πέρασαν ορισμένοι από τους πλουσιότερους εμπόρους και τους αυλικούς του, αλλά όλοι απλά περπατούσαν γύρω από τον βράχο. 

Πολλοί μάλιστα κατηγορούσαν τον βασιλιά που δεν φρόντιζε να κρατά τον δρόμο καθαρό, αλλά κανείς δεν έκανε τίποτα για να βγάλει τον βράχο από τη μέση.

Κάποια στιγμή, πέρασε από εκεί ένας χωρικός που κουβαλούσε ένα φορτίο με λαχανικά. Πλησίασε τον βράχο, άφησε κάτω το φορτίο του και προσπάθησε να τον μετακινήσει στην άκρη του δρόμου.

Μετά από πολύ κόπο, τελικά τα κατάφερε. Αφού πήρε ξανά το φορτίο, πρόσεξε ότι στο σημείο που ήταν πριν ο βράχος υπήρχε ένα πορτοφόλι. 

Το πορτοφόλι περιείχε πολλά χρυσά νομίσματα και ένα σημείωμα από τον βασιλιά που έγραφε ότι το χρυσάφι ανήκει σε εκείνον που θα μετακινούσε τον βράχο από τον δρόμο.

Ο χωρικός έμαθε κάτι που πολλοί από εμάς δεν καταλαβαίνουμε: κάθε εμπόδιο που παρουσιάζεται στη ζωή μας αποτελεί μια ευκαιρία για να γίνουμε καλύτεροι.




Μεγάλο σχολείο ή ζωή, ατελείωτο…!!!

Το σχολείο της ζωής
Μεγάλο σχολείο ή ζωή, ατελείωτο. Μαθήματα πολλά χωρίς απολυτήρια και διπλώματα. Στα εύκολα, στα δύσκολα – παρουσίες, απουσίες.

Μαθήματα που δώσαμε και περάσαμε. Και άλλα τόσα όπου κοπήκαμε. Του ιδεαλισμού και της ακαμψίας των πρώτων τάξεων και της ωριμότητας και συγκαταβατικότητα των τελευταίων.

Απροειδοποίητα που αιφνιδιάζουν και προγραμματισμένα που σε αγχώνουν πολύ καιρό. 

Το πώς αντιδράμε, επηρεάζει την εξέλιξή μας. Το πώς βλέπουμε και αξιολογούμε τις δοκιμασίες, καθορίζει την προσωπικότητά μας, την χτίζει. 

Το πώς επιλέγουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας, δείχνει την πίστη και την αποφασιστικότητα μας. Και η έλλειψη λαθών μερικές φορές κρύβει παγίδες στον δρόμο της γνώσης.

Οι έλεγχοι που ανταμείβουν τις προσπάθειες ή δείχνουν ότι δεν προσπαθήσαμε αρκετά. Ο υπολογισμός στο κάθε τέλος της τάξης και οι αποφάσεις που παίρνουμε πριν προχωρήσουμε στο επόμενο επίπεδο.

Η ζωή σπέρνει τα διαγωνίσματα.

Ο χρόνος μοιράζει τους ελέγχους.

Η συνείδηση και η θέληση διορθώνουν τους βαθμούς.

Τις παρουσιάσεις και τις απουσίες καταγραφεί η μνήμη.

Η πίστη συνεχίζει την εξέλιξη. Την ατελείωτη. Χωρίς απολυτήρια και διπλώματα.




Νίνα Ιβάνοβα

Πώς να εμπιστευτείς ξανά όταν σου έχουν ραγίσει την καρδιά…!!!!

Σίγουρα όλοι έχουμε πληγωθεί στη ζωή μας άλλοι λίγο και άλλοι πιο πολύ. Βρεθήκαμε σε αυτή την δυσάρεστη θέση περιτριγυρισμένοι από χιλιάδες συναισθήματα, σε αυτή την θέση να νιώθουμε πως όλος ο κόσμος μας έχει γκρεμιστεί..

Με αποτέλεσμα να μην μπορούμε πλέον να αφήσουμε την καρδιά μας να αφεθεί και να ξανά εμπιστευτεί τόσο εύκολα.. από φόβο μην ραγίσει ξανά.. γιατί πιστεύουμε πως εάν την αφήσουμε ελεύθερη θα ξανά βιώσουμε τα ίδια.. 

Θέτουμε τις άμυνες μας τόσο ψηλά και δεν επιτρέπουμε σε κανένα να μας πλησιάσει.. γιατί φοβόμαστε την στεναχώρια, την απογοήτευση, τον πόνο..

Κι όμως το να σταματήσεις να αγαπάς δεν είναι επιλογή, δεν είναι λύση, κανείς μας δεν ξέρει πόσες φορές θα πληγωθεί, για αυτό και πρέπει να έρθεις αντιμέτωπος με τους φόβους σου και να αφήσεις την καρδιά σου να απελευθερωθεί. 

Να μαζέψεις τα κομμάτια σου και να προχωρήσεις. Αυτή την φορά όμως πιο δυνατός και πιο έμπειρος..έχοντας περάσει από το πιο ''πικρό'' μάθημα ...

Πλέον έμαθες πολύ καλά να κάνεις πίσω στους επιφανειακούς, έμαθες να αποφεύγεις αυτούς που θέτουν παρά μόνο υποσχέσεις και όχι πράξεις, πίσω από αυτούς που δεν έμαθαν να κοιτάνε στα μάτια..

Έμαθες τι θέλεις για σένα και πλέον ξέρεις τι αξίζεις..




Δέσποινα Παντέλα
Εικόνα: depositphotos

Μικρή η ζωή για να τη σπαταλάς σε λάθος ανθρώπους…!!!!

Μέτρησες ποτέ τις φορές που δάγκωσες τα χείλη για να μη μιλήσεις;

Που έσφιξες τις γροθιές σου;

Που έτρεμαν τα πόδια και η καρδιά σου από θυμό και σύγχυση;

Μέτρησες ποτέ ποιοι από τους ανθρώπους που στέκουν δίπλα σου, σου προκαλούν όλες τις παραπάνω αντιδράσεις;

Τους ξέρεις καλά. Τους έχεις μετρημένους, χαρτογραφημένους, δηλωμένους μέσα σου ως τοξικούς.

Δε σου ταιριάζουν και το ξέρεις. Τότε τι διάολο τους κρατάς;

Τι τους ανέχεσαι στη ζωή σου;

Εσύ διαλέγεις, καλό μου, ποιος στέκει πλάι σου. Ποιος είναι ο φίλος σου, ο σύντροφός σου, ο κοντινός σου άνθρωπος. Όσοι δε σου κάνουν, τον δρόμο τους.

Μια ζωή έχουμε αν δεν το έχεις καταλάβει. Κι είναι μικρή για να την ξοδεύεις σε λάθος ανθρώπους.

Σου αξίζει να είσαι με ανθρώπους που σου χαρίζουν χαμόγελα. Που γίνονται αγκαλιά ανοιχτή για σένα. 

Που σε κρίνουν αλλά δε σε κατακρίνουν. Που σου θυμώνουν αλλά δε σου κακιώνουν. Που σε ζηλεύουν αλλά δε σε φθονούν. Καμία σχέση δεν είναι η τέλεια. Γιατί απλούστατα ούτε οι άνθρωποι είναι τέλειοι. Αλλά η ατέλεια από την τοξικότητα απέχει πολύ, δε νομίζεις;

Κι εσύ δε θέλεις να ανασαίνεις δηλητήρια. Θέλεις αέρα καθαρό, να τον μοιράζεσαι με εκείνους που αγαπάς και σ’ αγαπούν.

Κι εκείνους που δε θέλουν το καλό σου, την ηρεμία, την πρόοδό σου, εκείνους που ρουφάνε τον αέρα σου, τους θέλεις μακριά. Μακριά και ξένοι.

Θα μου πεις είναι κι εκείνοι που δεν μπορείς να τους ξεφορτωθείς. Γιατί μια μέρα, το Σύμπαν με το μαύρο χιούμορ που ενίοτε κουβαλάει, αποφάσισε να στους φορτώσει, θέλεις δε θέλεις. Και τι κάνεις τότε;

Την παλεύεις φίλε μου. Αφού δεν μπορείς να ρίξεις δυο κλωτσιές για να σου αδειάσουν τη γωνιά, ρίχνεις άκυρα. Απανωτά άκυρα, διαφυλάττοντας τον ζωτικό σου χώρο.

Στο ξανάπα, είναι η μικρή η ζωή για να τη σπαταλάς σε λάθος ανθρώπους.

Είναι μικρή για να μην τη χαίρεσαι με όσους σου αξίζουν και τους αξίζεις.

Πάψε λοιπόν να σφίγγεις τα δόντια στα παράλογα και άδειασε τη ζωή σου από τη σκαρταδούρα.

Πολλά τα βαρίδια που κουβαλάς, δεν τα χρειάζεσαι.

Πέτα τα να αλαφρώσεις. Κι όλα θα πάνε καλά.




Στεύη Τσούτση – ewoman.gr

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Να εκτιμάς και λίγο παραπάνω εκείνους που σε αγαπούν με πράξεις…!!!!

Λόγια λόγια λόγια ψεύτικα όπως λέει και ένα αγαπημένο τραγούδι!

Ακούσαμε πολλά και θα ακούσουμε και άλλα.

Από αυτά που δεν έχουν καμία αλήθεια μέσα τους. Χορτάσαμε πια από δαύτα.

Πράξεις! Αναρωτιέσαι τι είναι αυτό ε;

Δεν είμαι καλά, μου λείπεις, θέλω να σε δω, σε έχω ανάγκη και απάντηση μια και μοναδική, έρχομαι. Δεν χωράει άλλη…

Αυτό λέγεται πράξη. ''Θα'' δεν χωράνε.

Είδα αυτό και σε σκέφτηκα και το πήρα για εσένα. Ας είναι και οι αγαπημένες μου τσίχλες. Ναι τσίχλες! Ποιος είπε πως μετράνε τα πολλά στην σκέψη; Η σκέψη είναι πάντα η πρώτη μας για τους αγαπημένους της ζωής μας. Ξέρουμε τι τους κάνει ευτυχισμένους και το κάνουμε πράξη, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Τι μας νοιάζει αν όταν σου λέμε το πρόβλημά μας κάνεις τον λυπημένο. Λυπημένο είναι και το σκυλάκι μας αλλά κάνει πράξη. Έρχεται κοντά και μας χαϊδεύει με τον τρόπο του. 

Και τα αρκουδάκια την ίδια δουλειά κάνουν αν δεν το ξέρεις. Τα παίρνεις αγκαλιά κλαις και απλά ρουφάνε τα δάκρυά. Και αυτό πράξη λέγεται.

Τα ''θα'' σε κάνω εγώ καλά. Τα ''θα'' χαρώ με τη χαρά σου και όλα αυτά δεν χωράνε. Πράξεις αγαπητέ μου!

Δεν μιλάμε που λένε πως σε αγαπούν και ζηλεύουν αν συμβεί κάτι καλό στη ζωή σου. Μια προαγωγή στη δουλειά σου ας πούμε. Ένας έρωτας που σε κάνει να πετάς στα σύννεφα και θέλεις να το φωνάξεις να σε ακούσει όλος ο πλανήτης. Το να σε δουν ευτυχισμένο για το οτιδήποτε σου έχει συμβεί.

Ξέρεις τι σημαίνει αγάπη;

Αγάπη σημαίνει δίνω χωρίς να περιμένω να πάρω και χαίρομαι με τη χαρά σου! Είμαι εκεί κοντά σου σε ότι συμβεί. Ας είσαι και στην άλλη άκρη της γης. Η αγάπη πάντα βρίσκει τρόπο να μας φέρει κοντά.

Κάνω πράξεις τα λόγια μου.

Αν είναι να κάνεις κάτι κάνε το χωρίς καν να το πεις. Θα το δει ο αγαπημένος σου και θα χαρεί ακόμα πιο πολύ.

Δεν κάνουμε πράγματα για εκείνους που αγαπάμε για να δειχθούμε. Μάλλον λάθος στα έχουν μάθει. Κάνουμε πράξεις χωρίς να δει κανένας. Στα κρυφά! Και στο τέλος το βλέπει μόνο εκείνος που θέλουμε εμείς.

Η αγάπη θέλει πράξεις χειροπιαστές. Από αυτές που φωνάζουν αγάπη χωρίς να ακούγεται ούτε ένα ίχνος λέξης. Χωρίς να χρειαστεί να ανοιγοκλείσεις το στόμα σου.

Η αγάπη θυσιάζεται στο βωμό της και κάνει τα αδύνατα δυνατά. Χωρίς φαμφάρες και περιτυλίγματα. Τα απέξω είναι για εκείνους που απλά λένε λόγια και θέλουν να ακουστούν για να κλέψουν τις εντυπώσεις. Από ποιους θα μου πεις. Δεν έχει σημασία για αυτούς. Αρκεί να δειχθούν.

Έλα αγαπητέ μου. Μεγαλώσαμε πια και μπορούμε να ξεχωρίσουμε τα λογία από τις πράξεις. Μα ακόμα και ένα παιδί το καταλαβαίνει.

Μάθε να κάνεις αυτά που πρέπει για εκείνους που αγαπάς.

Ξέρεις τις περισσότερες φορές παίρνουμε χαρά μόνο και μόνο από αυτά που δίνουμε. Ένα χαμογελαστό πρόσωπο σε κάνει ευτυχισμένο. Το χαμόγελο του αγαπημένου σου σε κάνει ευτυχισμένο.

Μα υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από ένα πρόσωπο με γουρλωμένα μάτια και δυο χείλι με ένα χαμόγελο πλατύ; Δεν υπάρχει λέω εγώ.

Πόσο ακόμα όταν είναι εκείνο το μοναδικό πρόσωπό; Εκείνο το ένα!

Πράξεις λοιπόν.

Πράξεις και χαμόγελα!




Στέλλα Γρηγοροπούλου

«Να κοιμάσαι ευτυχισμένος. Να εκπέμπεις αγάπη. Και να ξέρεις ότι είμαστε από εδώ περαστικοί…»

Δεν μπορώ να σου δώσω λύσεις
για όλα τα προβλήματα της ζωής σου,
ούτε έχω απαντήσεις
για τις αμφιβολίες και τους φόβους σου ˙
όμως μπορώ να σ’ ακούσω
και να τα μοιραστώ μαζί σου.

Δεν μπορώ ν’ αλλάξω
το παρελθόν ή το μέλλον σου.
Όμως όταν με χρειάζεσαι
θα είμαι εκεί μαζί σου.

Δεν μπορώ να αποτρέψω τα παραπατήματα σου.
Μόνο μπορώ να σου προσφέρω το χέρι μου
να κρατηθείς και να μη πέσεις.

Οι χαρές σου, οι θρίαμβοι και οι επιτυχίες σου
δεν είναι δικές μου.
Όμως ειλικρινά απολαμβάνω να σε βλέπω ευτυχισμένο.

Δεν μπορώ να περιορίσω μέσα σε όρια
αυτά που πρέπει να πραγματοποιήσεις,
όμως θα σου προσφέρω τον ελεύθερο χώρο
που χρειάζεσαι για να μεγαλουργήσεις.

Δεν μπορώ να αποτρέψω τις οδύνες σου
όταν κάποιες θλίψεις
σου σκίζουν την καρδιά,
όμως μπορώ να κλάψω μαζί σου
και να μαζέψω τα κομμάτια της
για να την φτιάξουμε ξανά πιο δυνατή.

Δεν μπορώ να σου πω ποιος είσαι
ούτε ποιος πρέπει να γίνεις.
Μόνο μπορώ
να σ’ αγαπώ όπως είσαι
και να είμαι φίλος σου.

Αυτές τις μέρες σκεφτόμουν
τους φίλους μου και τις φίλες μου,
δεν ήσουν πάνω
ή κάτω ή στη μέση.

Δεν ήσουν πρώτος
ούτε τελευταίος στη λίστα.
Δεν ήσουν το νούμερο ένα ούτε το τελευταίο.

Να κοιμάσαι ευτυχισμένος.
Να εκπέμπεις αγάπη.
Να ξέρεις ότι είμαστε εδώ περαστικοί.

Ας βελτιώσουμε τις σχέσεις με τους άλλους.

Να αρπάζουμε τις ευκαιρίες.
Να ακούμε την καρδιά μας.
Να εκτιμούμε τη ζωή.

Πάντως δεν έχω την αξίωση να είμαι
ο πρώτος, ο δεύτερος ή ο τρίτος
στη λίστα σου.

Μου αρκεί που με θέλεις για φίλο.
Ευχαριστώ που είμαι.

Ποίημα του Χόρχε Λουίς Μπόρχες (1899-1986),




Ο Χόρχε Λουίς Μπόρχες (1899-1986) γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής. Ήταν απόγονος αγωνιστών για τη χειραφέτηση της Αργεντινής, ενώ ο πατέρας του ήταν δικηγόρος και καθηγητής ψυχολογίας σε ξενόγλωσση παιδαγωγική σχολή.

Από παιδί ακόμα ο Χόρχε Λουίς Μπόρχες ήταν δίγλωσσος, αφού παράλληλα με τα ισπανικά, η αγγλόφωνη γιαγιά του του μάθαινε να μιλά και να γράφει την αγγλική γλώσσα. Ο μικρός δήλωσε στον πατέρα του ότι ήθελε να γίνει συγγραφέας και σε ηλικία επτά χρόνων σύνταξε στα ελληνικά μια σύνοψη της ελληνικής μυθολογίας. Οκτώ χρονών γράφει το πρώτο διήγημά του, ενώ ένα χρόνο αργότερα μεταφράζει και δημοσιεύει τον «Ευτυχισμένο πρίγκιπα» του Όσκαρ Ουάιλντ.

Εξαιτίας μιας πάθησης στα μάτια του, που θα τον οδηγήσει προοδευτικά σε πλήρη τύφλωση, η οικογένεια Μπόρχες εγκαθίσταται στη Γενεύη, όπου ο Χόρχε Λουίς εγκαινιάζει της λυκειακές σπουδές του και αποκτά μια υψηλού επιπέδου μόρφωση, καθώς τελειοποιεί τις γνώσεις στην αγγλική, γαλλική και γερμανική γλώσσα. Ανακαλύπτει την εξπρεσσιονιστική ποίηση, τη γερμανική φιλοσοφία, τελειοποιεί τα λατινικά του και το 1919 εγκατεστημένος στη Μαγιόρκα της Ισπανίας ολοκληρώνει την πρώτη ποιητική συλλογή του «Οι κόκκινοι ρυθμοί» όπου είναι φανερός ο θαυμασμός για την επανάσταση των μπολσεβίκων στη Ρωσία.

Η οικογένεια των Μπόρχες, έπειτα από πολλές προσωρινές διαμονές και πολλά ταξίδια στην Ευρώπη, επιστρέφουν το 1921 στο Μπουένος Άιρες, όπου και θα παραμείνει. Τώρα ο Μπόρχες ανακαλύπτει τις φτωχογειτονιές της γενέτειράς του με τους compafritos («μόρτες»), γράφει ποιήματα, διηγήματα, δοκίμια και «φαντασίες», ιδρύει διάφορα περιοδικά, παίρνει μέρος σε λογοτεχνικούς ομίλους και από το 1925, που θα δημοσιεύσει την ποιητική συλλογή «Η απέναντι Σελήνη» και τα δοκίμια «Έρευνες», θα δίνει το λογοτεχνικό παρόν με ένα έως δύο έργα το χρόνο, μέχρι το 1985 που θα δημοσιευθεί και η τελευταία ποιητική συλλογή του, «Οι συνωμότες».

Ο Μπόρχες πέθανε στις 14 Ιουνίου του 1986 στη Γενεύη.

Ποιήματα, μετάφρ. Δ. Καλοκύρης , Ελληνικά Γράμματα, 1995
Πηγή: tvxs.gr

Στη ζωή, μετράνε οι παρόντες στην πράξη κι όχι στα λόγια…!!!!

Παρών. Βαριά λέξη, ασήκωτη!

Όχι τόσο στο να την πεις, στο να την εφαρμόσεις κυρίως.

Είτε το γράψεις με όμικρον είτε με ωμέγα, ο κοινός παρονομαστής και των δύο είναι ένας, το τώρα!

Αυτό αντιπροσωπεύουν.

Παρόν ίσον τώρα! Δεν υπάρχει σε αυτό ούτε αόριστος, ούτε μέλλοντας..

Πού είσαι στο παρόν μου; Ναι, είναι μέρα και ώρα για παρουσίες.

Είσαι εδώ; με ακούς; μου μιλάς; γελάς με τα αστεία μου;

Με τις πιο σοβαρές καταστάσεις τι κάνεις; πως διαχειρίζεσαι τα στραβά της καθημερινότητας;

Θέλει κόπο και τρόπο η παρουσία.. Και κυρίως θέλησή …

Δεν μπορείς να την εκβιάσεις, ούτε να την απαιτήσεις.

Μπορεί να μας θλίβουν απουσίες ωστόσο οι παρουσίες είναι αυτές που μας καθορίζουν και οι δικές μας στις ζωές των άλλων και των άλλων στη δική μας ζωή.

Τι να κάνεις την παρουσία κάποιου ,αν δεν είναι εκεί όταν την χρειάζεσαι περισσότερο;

Τίποτα δεν έχει να σου προσφέρει ένα επιλεκτικό ή μερικό ενδιαφέρον.

Αν ο άλλος δεν μπορεί να σου προσφέρει το παρών του σε όλα τα χρώματα της ζωής σου, φωτεινά και μουντά, πολύχρωμα η σκοτεινά τότε σε τι ωφελεί η δήθεν παρουσία του άραγε.

Μπορεί να μην σου αρέσει αυτός ο όρος , άλλα ουσιαστικά αυτό ακριβώς είναι.

Μια ψεύτικη σκιά που ταιριάζει με το σκοτάδι αλλά χάνεται στο φως.

Ένα αδιάκοπο παρόν και ενδιαφέρον χρειαζόμαστε.

Όχι ανθρώπους να μας καλύπτουν μερικώς τα κενά και τα δικά μας και τα δικά τους.

Ένα χέρι, μια αγκαλιά, ένα χαμόγελο, ένα βλέμμα που μπορούν να μας τραβήξουν μπροστά.

Ο αγαπημένος μου καθηγητής πάντα συνήθιζε να μου λέει : “ταξίδι η ζωή κορίτσι μου και σε αυτό μετρούν οι συνοδοιπόροι και όχι οι guest star”.

Μη στέκεσαι λοιπόν σε απουσίες.

Τις παρουσίες να μετράς και να τιμάς.

Αυτές είναι η ουσία και η δύναμη σου

Σε όλα και για όλα…




Ελένη Τσακίρη

Να σε προσέχεις! Η ζωή σου είναι μόνο δική σου ευθύνη…!!!!

Να τον προσέχεις τον εαυτό σου.
Είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχεις. Είναι ό,τι πιο όμορφο σου χάρισε η ζωή. Μην τον παραμελείς, μην τον αγνοείς και μην τον ξοδεύεις αλόγιστα.

Να τον κανακεύεις στις δύσκολές του τις στιγμές. Το ξέρεις πως θα περάσουν, αλλά βοήθησέ τον να τις ξεπεράσει πιο γρήγορα. Ποιος δε θέλει να τον φροντίζουν στα ζόρια του; Έτσι κι εσύ, να τον φροντίζεις τον εαυτό σου, μην περιμένεις να το κάνουν οι άλλοι.

Βοήθησε το μυαλό σου να ηρεμήσει όταν αυτό ταλαιπωρείται από την απογοήτευση ή τον θυμό. 

Δείξε του ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα, παρά μόνο διαφορετικές κατευθύνσεις για να φτάσεις εκεί που θέλεις. Κι εκεί που μπορείς. Ν’ αναζητάς τις όμορφες στιγμές που έχεις φυλαγμένες μέσα σου για να σου θυμίζουν πως η ζωή είναι κυρά κι αρχόντισσα. Δεν χωράνε μέσα της η μιζέρια και η παραίτηση.

Να το νανουρίζεις το κλάμα της καρδιάς σου όταν η θλίψη και το παράπονο παίρνουν το πάνω χέρι. 

Να της ψιθυρίζεις εκείνες τις φορές που σκίρτησε μέσα της η αγάπη. Τις φορές που φτερούγισε μέσα σου ευτυχισμένη. Γιατί μέσα στον πόνο της ξεχνά. Και να επιμένεις με πείσμα πως τέτοιες στιγμές θα έρθουν κι άλλες, της τις χρωστά η ζωή. Κι αυτή πάντα τα επιστρέφει τα δανεικά της.

Μην το κρατάς κρυμμένο το χαμόγελό σου. Να το σκορπάς. Δυο χείλη σφιγμένα δεν έχουν να σου προσφέρουν τίποτα. Να χαμογελάς εσύ, για να καθρεφτίζεται μέσα στο δικό σου βλέμμα το χαμόγελο των άλλων. Για να γλυκαίνεις. Για να ομορφαίνεις. Για να γαληνεύεις.

Να σε προσέχεις! Μόνο εσύ έχεις τη δύναμη να το κάνεις. 

Μόνο εσύ έχεις την υποχρέωση να το κάνεις. Κι αν σου φαίνεται δύσκολο, κι αν σου μοιάζει αδύνατο, σκέψου ότι είσαι δική σου ευθύνη. Έχεις χρεωθεί τη ζωή σου και οφείλεις να της φερθείς έτσι όπως της αξίζει. 

Με αγάπη και με φροντίδα. Με χαμόγελο και με κιμπαροσύνη. Έτσι δεν περιμένεις να της φερθούν οι άλλοι;

Καν’ το πρώτα εσύ! Δείξε τους τον τρόπο…




Γεωργίας Ανδριώτου.
anapnoes
BY@TRUELIFE.GR
https://www.truelife.gr

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

7 εκπληκτικά πράγματα που συμβαίνουν όταν πιστεύεις στον εαυτό σου…!!!!

Όταν πιστεύεις στον εαυτό σου γίνεσαι πιο δυνατός, επιτυχημένος και δυναμικός και η ζωή σου γίνεται αρκετά διαφορετική. Αρχίζεις να τη βλέπεις μέσα από ένα πιο θετικό πρίσμα και δείχνεις ποιος είσαι χωρίς να φοράς καμία μάσκα. 

Τι πραγματικά συμβαίνει στη ζωή σου όμως όταν αρχίζεις να πιστεύεις στον εαυτό σου;

Οι γύρω σου πιστεύουν σε σένα
Όταν πιστεύεις στον εαυτό σου, δείχνεις στους γύρω σου ότι μπορείς να διαχειριστείς ό,τι κι αν σου φέρει η ζωή. Εμπνέεις τα μέλη της οικογένειάς σου, τους φίλους, το αφεντικό και τους συναδέλφους σου να πιστέψουν στη δύναμή σου. Το να πιστεύεις στον εαυτό σου σε κάνει επίσης πολύ αρεστό και σε βοηθά να κερδίσεις τον σεβασμό των ανθρώπων γύρω σου.

Κρίνεις λιγότερο
Με την κριτική έρχεται ο αρνητισμός, και με τον αρνητισμό έρχεται η έλλειψη πίστης στον εαυτό σου.

Όταν πιστεύεις πραγματικά σε σένα, πιστεύεις και στους άλλους. Δεν θέλεις να περνάς την ώρα σου, κρίνοντάς τους για τις πράξεις και τα λάθη τους, γιατί συνειδητοποιείς ότι τα λάθη αποτελούν σημαντικό κομμάτι της αυτο-εξέλιξης και τα ψεγάδια κάνουν τον κάθε άνθρωπο μοναδικό.

Έχεις καλύτερες συνήθειες
Το να πιστεύεις στον εαυτό σου σημαίνει ότι τον αγαπάς. Το να αγαπάς τον εαυτό σου σημαίνει ότι έχεις καλύτερες συνήθειες. Ξέρεις τι τροφή χρειάζεται ο οργανισμός σου για να έχει αρκετή ενέργεια ώστε να βγάλει μια δύσκολη μέρα και πόσες ώρες ύπνου έχει ανάγκη για να ξυπνήσεις χαρούμενος το πρωί. Πιστεύεις ότι έχεις αρκετή υπομονή και δύναμη να υιοθετήσεις όποια συνήθεια μπορεί να βελτιώσει όλη σου τη ζωή.

Χειρίζεσαι πιο εύκολα τις δύσκολες στιγμές
Το να καταφέρεις να τα βγάλεις πέρα τις δύσκολες στιγμές είναι πιο εύκολο όταν έχεις πίστη στον εαυτό σου.

Είσαι σίγουρος ότι μπορείς να διαχειριστείς κάθε απαιτητική κατάσταση και να λύσεις και το πιο δύσκολο πρόβλημα.

Δεν αφήνεις να σου καταστρέψουν την αυτοπεποίθηση. Το μόνο που κάνεις είναι να προχωράς μπροστά ό,τι κι αν γίνει.

Γίνεσαι περισσότερο παραγωγικός
Η έλλειψη πίστης προωθεί την οκνηρία και τον φόβο. Φυσικά και αν πιστεύεις ότι δεν μπορείς να πετύχεις τον στόχο σου, θα καταλήξεις να μην κάνεις τίποτα για να αλλάξεις την κατάσταση. Ψάχνεις να βρεις δικαιολογίες, όπως «Δεν μπορώ να το κάνω, δεν είμαι αρκετά έξυπνος όπως ο συνάδελφός μου» ή «Δεν έχω αρκετό χρόνο». Αν όμως πιστεύεις στον εαυτό σου, παραμένεις παραγωγικός όλη την ημέρα και δεν γνωρίζεις τη λέξη «δικαιολογία».

Αντέχεις το αρνητικό feedback
Η δυνατή πίστη στον εαυτό σου δεν επιτρέπει σε κανένα αρνητικό feedback να καταστρέψει τη μέρα και τη διάθεσή σου. Δεν φοβάσαι την κριτική. Μαθαίνεις το μάθημά σου και προχωράς. Οι άνθρωποι με χαμηλή αυτοεκτίμηση τείνουν να φοβούνται την κριτική καθώς και το τι λένε οι γύρω τους. Είναι το τελευταίο πράγμα που χρειάζεσαι σε καθημερινή βάση.

Γίνεσαι πιο υγιής
Όταν πιστεύεις στον εαυτό σου, έχεις χαμηλά επίπεδα άγχους, που σημαίνει ότι ανησυχείς λιγότερο για το τι θα φέρει η ζωή. Το στρες προκαλεί πολλά προβλήματα – από την οικογένεια, την καριέρα και το οικονομικό κομμάτι μέχρι προβλήματα ψυχικά και σωματικά. Η δυνατή πίστη στον εαυτό σου περιορίζει τις πηγές άγχους στη ζωή σου, κάτι που ευνοεί την καλή σου υγεία.




Οι μεγαλύτερες αλλαγές της ζωής, έγιναν αθόρυβα…!!!!

Τις μεγαλύτερες αλλαγές της ζωής σου, δεν τις συζήτησες με κανέναν. Δεν τις ανακοίνωσες, δεν τις φώναξες, δεν τις παρουσίασες και το κυριότερο δεν τις διαφήμισες.

Έγιναν μέσα από μια έκρηξή σου, την πιο ανύποπτη στιγμή, που ήταν τόσο δυνατή που σε έκανε κομμάτια. Και σου πήρε καιρό να τα μαζέψεις τα κομμάτια. Ήταν πολλά και είχαν σκορπίσει στους πέντε ανέμους. Όμως έκατσες μόνος και τα μάζεψες όλα, με υπομονή.

Τα καθάρισες και τα άπλωσες γύρω σου. Άλλα τα κράτησες, άλλα τα φύλαξες, άλλα τα πέταξες και κάποια από εκείνα που απέμειναν τα έβαλες στην θέση που τους άξιζε να είναι από την αρχή κι εσύ απλά εθελοτυφλούσες.

Θα βρεις και 2-3 το πολύ, που θα μείνουν εκεί που ήταν από την αρχή γιατί είναι εκείνα που ήταν πάντα καθαρά και δεν έσπασαν ποτέ. Είναι εκείνα, που άντεχαν πάντα, τα πάντα..

Και στέκεσαι και πάλι όρθιος. Φαινομενικά ίδιος, φαινομενικά απαράλλαχτος και ουσιαστικά άγνωστος. Τόσο άγνωστος που με κάποιους θα πρέπει να ξανασυστηθείς. 

Με άλλους πάλι, απλά δεν θα χάσεις το χρόνο σου ξανά όχι για να ξανασυστηθείς αλλά ούτε για να αναπνεύσεις τον ίδιο αέρα..

Θα βρεθούν κι εκείνοι που θα σε ρωτήσουν γεμάτοι περιέργεια “μα τι έπαθες;” κι εσύ το μόνο που θα απαντάς θα είναι η αλήθεια σου.. “τίποτα”. Και είναι όντως η αλήθεια σου αυτό. Βλέπεις δεν έπαθες “κάτι”, απλά άλλαξες.

Κι όταν αλλάζεις, ξεβολεύεις.

Ξεβολεύεις εκείνους που στα τεφτέρια τους σε είχαν για δεδομένο.

Ξεβολεύεις εκείνους που νόμιζαν πως σε ήξεραν και πώς ήσουν προβλέψιμος.

Ξεβολεύεις εκείνους που πια δεν χωράνε και θα πρέπει να βρουν καινούριο φυτό για να τραφούν σαν άλλοι κισσοί..

Ξεβολεύεις εκείνους που έμαθαν να τους αγαπάς αδιαπραγμάτευτα, να τους στηρίζεις αδιάκοπα και να τους προστατεύεις βάζοντας τον εαυτό σου δίχτυ ασφαλείας.

Ξεβολεύεις τα ανθρωπάκια που έμαθαν να μην τους χαλάς χατήρι.

Πιο πολύ όμως, ξεβολεύεις τον παλιό σου εαυτό που πια αποχωρεί.

Γιατί πριν βολευτούν οι κισσοί, πριν αράξουν οι κηφήνες, πριν χρησιμοποιηθείς από τους τενεκέδες που ξέρουν να κάνουν μόνο θόρυβο με το κενό τους, τους το είχες επιτρέψει εσύ!

Άρα μην ψάχνεις κανέναν κακό στο παραμύθι.. ο δράκος σου, ήσουν εσύ!

Γι’αυτό και ήξερες ακριβώς πώς να τον σκοτώσεις. Γιατί και το παραμύθι, και ο δράκος, ήταν δικά σου από την αρχή κι ας τα άφησες να γίνουν… δημοσίας χρήσης! 

Μόνο που αυτό το παραμύθι, ακριβώς επειδή το γράφεις εσύ, μπορείς να το αλλάξεις όποτε θες, όπως θες, επειδή το θες, χωρίς να απολογηθείς σε κανέναν..

Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη, δώσε κλώτσο να γυρίσει, παραμύθι ν’αρχινήσει…




Σοφία Παπαηλιάδου
awakengr.com , loveletters.gr

Στους σκάρτους, δεν κρατάς κακία! Κρατάς μόνο απόσταση…!!!!

Wir leben nur einmal. Εις την ελληνικήν διάλεκτον, αυτό σημαίνει ζούμε μόνο μια φορά.

Κι επειδή αυτή τη φορά θέλω να τη γλεντήσω και να τη ζήσω όσο το δυνατόν πιο όμορφα και λαμπερά, νομίζω πως οι κακίες δεν έχουν χώρο για την καρδιά μου.

Οι κακίες έχουν χρώμα μαύρο, μα εμένα το αγαπημένο μου είναι το γαλάζιο. Επίσης, μου αρέσει το πράσινο και λατρεύω και το ροζάκι.

Δεν έχει χώρο, λοιπόν, για το μαύρο. Το μαύρο μπορεί να υπάρχει στις καρδιές των σκάρτων ανθρώπων, αυτών που έπαιξαν με τα συναισθήματα των άλλων, με το μυαλό των άλλων.

Αυτών που έδωσαν ελπίδες σε άλλους για οποιοδήποτε λόγο!
Θες δουλειά; Σχέση; Χρήματα; Οτιδήποτε.

Πάντα ήθελα να ρωτήσω έναν τέτοιον άνθρωπο, για ποιο λόγο κάνει αυτές τις πράξεις που αυτόματα τον καθιστούν “σκάρτο”. Ποιο το νόημα των πράξεων του; Ποιος ο σημαντικός λόγος που τον ωθεί να τις κάνει;

Αναπάντητο το ερώτημα ακόμα και γι αυτόν, πιστεύω..

Αφού, λοιπόν, δε βρίσκω απαντήσεις κι ήδη με έχει βασανίσει, έστω και λιγουλάκι, αυτό το ζήτημα, κι αφού ξέρω το συναίσθημα ενός ανθρώπου που του φέρθηκαν σκάρτα, προτιμώ να μην τους κρατώ κακίες, αλλά απόσταση.

Δεν τους κρατώ κακία γιατί κατά βάθος τους λυπάμαι. Ναι, τους λυπάμαι. Και ξέρεις γιατί;

Γιατί τρέφουν την ψυχή και το μυαλό τους με μια ψεύτικη ικανοποίηση. Δεν έχουν δοκιμάσει, όμως, την αληθινή ικανοποίηση. Αυτήν την ικανοποίηση με την τόσο γλυκιά γεύση, που προέρχεται από το καλό που έκανες για έναν άνθρωπο. Από το χαμόγελο το αληθινό που του χάρισες. Του το χάρισες γιατί έκανες κάτι αληθινό γι αυτόν.

Είτε περιέχει αγάπη, είτε ακόμα και απογοήτευση, την οποία χρειάστηκε να του δώσεις, για να τον προστατεύσεις από κάτι το χειρότερο γι αυτόν.

Θα ήταν ωραίο να του έδινες ψεύτικες ελπίδες και μετά να του ερχόταν το ΜΠΑΜ το μεγάλο;

Όχι, δε θα ήταν. Ούτε γι αυτόν, γιατί θα ήλπιζε τσάμπα, αλλά ούτε και για σένα γιατί έπειτα θα σε θεωρούσε σκάρτο. Υποτιμητικό για σένα; ΌΧΙ;

Μου έχει τύχει και μένα αυτό, να κάνω παρέα με τέτοιους ανθρώπους. Ακόμα και σήμερα που γράφω, μαθαίνω για φιλίες που ήταν φιλίες του συμφέροντος, όπως λέω κι εγώ.

Φιλίες που δεν μπορείς να τις ποτίσεις με εμπιστοσύνη. Φιλίες που προσφέρονται από ανθρώπους που νομιίζεις πως είναι φτιαγμένοι απο γυάλινο ποτήρι χωρίς πάτο. Που να κάτσει η εμπιστοσύνη χωρίς πάτο; Θα φύγει κάτω…

Έτσι θα πρέπει να βάζεις κάθε φορά εμπιστοσύνη, αλλά θα φεύγει κι έτσι κάθε φορα θα απογοητεύεσαι.

Γι’ αυτό, λοιπόν, επειδή πάτος δεν πρόκειται να μπει, παίρνω το ποτήρι, το βάζω σε μια κούτα με όλα τα σχεδόν άχρηστα αντικείμενα και το αφήνω απλά εκεί!

Ίσως κάποτε να το ψάξω πάλι.
Μέχρι τότε όμως, υπάρχουν πολλά όμορφα ποτήρια στην κουζίνα μου, τα οποία χρησιμοποιώ και θα χρησιμοποιώ, γιατί και πάτο έχουν, και όμορφα σχεδιασμένα είναι!




Sandra Di Cardi