Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

Δεν υπάρχει τίποτα μόνιμο στη ζωή, εκτός από την αλλαγή…!!!!

Ο Ηράκλειτος, ο Έλληνας φιλόσοφος, υποστήριξε ότι η αλλαγή είναι η μόνη πραγματικότητα στη φύση. Όλοι έχουμε κάνει αλλαγές στη ζωή μας, τόσο καλές όσο και κακές, αναμενόμενες και απροσδόκητες. Οι σχέσεις, οι συνθήκες και τα συναισθήματα αλλάζουν. Κανείς δεν είναι ακριβώς ο ίδιος σε κάθε στιγμή. Κάποιες αλλαγές είναι προγραμματισμένες και άλλες είναι απρόβλεπτες. Κάθε αλλαγή όμως μας οδηγεί σε κάτι νέο.

Όταν καταφέρουμε να το δεχθούμε και να το αποδεχθούμε αυτό, τότε γίνεται κάτι μαγικό… Βλέπουμε το γεγονός και το αποδεχόμαστε όπως είναι, όχι όπως θα θέλαμε να είναι, αλλάζει ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε την αλλαγή!

Γιατί μερικοί άνθρωποι δεν θα αλλάξουν;
Οι άνθρωποι είναι ανθεκτικοί στην αλλαγή. Μπορεί να είναι φοβισμένοι ή έχουν πάρει έναν δρόμο και τον ακολουθούν και δεν βλέπουν την ανάγκη της. Ωστόσο, μερικές φορές είναι αναπόφευκτη για να προχωρήσουμε στη ζωή. Στις επόμενες δεκαετίες και με τις συνεχείς απρόβλεπτες και εξωτερικές αλλαγές σε όλους τους τομείς της ζωής μας αυτοί που θα επιβιώσουν θα είναι όσοι είναι ΕΥΕΛΙΚΤΟΙ.

Τι συμβαίνει όμως όταν είμαστε ανοιχτοί στις αλλαγές; Τι συμβαίνει όταν αγκαλιάζουμε μια αλλαγή;

1. Προσωπική ανάπτυξη: Μαθαίνουμε νέα πράγματα κάθε φορά που κάνουμε μια αλλαγή. Μπορούμε να ανακαλύψουμε νέες ιδέες για τη ζωή, να πάρουμε μαθήματα ζωής και να αναπτυχτούμε. Κάθε αλλαγή είναι ένα βήμα πιο κοντά στο σημείο που θέλαμε να είμαστε.

2. Ευελιξία: Όταν κάνουμε αλλαγές συχνά, μαθαίνουμε να προσαρμοζόμαστε εύκολα σε νέες καταστάσεις, νέα περιβάλλοντα και νέους ανθρώπους. Ως αποτέλεσμα, προσαρμοζόμαστε εύκολα τις απρόσμενες αλλαγές.

3. Βελτιώσεις: Όλοι θέλουμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας, είτε πρόκειται για οικονομικά, καριέρα, συνεργασία, οικογένεια, κλπ. Γνωρίζουμε ήδη ότι τίποτα δεν βελτιώνεται από μόνο του. Κάνοντας διαφορετικά τα πράγματα θα συμβεί αυτό. Εάν δεν κάνουμε αλλαγές, δεν μπορούμε να βελτιώσουμε.

4. Το φαινόμενο της χιονοστιβάδας: Συχνά παραιτούμαστε από μια τεράστια αλλαγή διότι στην σκέψη μας φαντάζει πάρα πολύ τρομακτική και επικρατεί ό φόβος ότι δεν μπορούμε να το πετύχουμε. Τότε γίνονται χρήσιμες οι μικρές αλλαγές. Μια μικρή αλλαγή κάθε φορά θα οδηγήσει τελικά στην επιθυμητή έκβαση.

5. Δύναμη: Δεν είναι όλες οι αλλαγές που κάνουμε καλές. Μερικές φορές συμβαίνουν και κακά πράγματα. Αυτές οι άσχημες αλλαγές είναι οι προκλήσεις που μας κάνουν πιο δυνατούς!

6. Ευκαιρίες: Δεν γνωρίζουμε ποτέ τι θα φέρει κάθε αλλαγή. Όταν απομακρυνόμαστε από τη συνήθη πορεία μας, μας περιμένουν νέες ευκαιρίες. Οι αλλαγές θα φέρουν νέες επιλογές για την ευτυχία, την πρόοδο και θα μας φέρουν πιο κοντά στους στόχους μας.

7. Ένα νέο ξεκίνημα: Κάθε φορά που κάνουμε μια αλλαγή, γυρίζουμε τη σελίδα σε ένα κεφάλαιο και ξεκινάμε κάτι νέο στη ζωή μας. Οι αλλαγές φέρνουν φρέσκο ενθουσιασμό στη ζωή μας.

Το πρόβλημα είναι ότι οι πιο δύσκολες αλλαγές που πρέπει να αντιμετωπίσουμε είναι εκείνες που προκλήθηκαν από εξωτερικές δυνάμεις που δεν μπορούμε να ελέγξουμε. 

Δεν είναι δίκαιο, έτσι; Θέλω να πω, μόλις πήραμε το καλάθι μας με μήλα φορτωμένο με μήλα και προχωράμε στο δρόμο, όταν ξαφνικά! Κάποιος το χτυπά το καλάθι. Τα μήλα είναι διάσπαρτα παντού. Και δεν είναι δικό μας λάθος, 

Όχι δεν το χτυπήσαμε εμείς. Ήταν κάποιος άλλος… κάποιος άλλος κάπου εκεί έξω. Όχι, σίγουρα δεν είναι δίκαιο. Αν ήταν ποδόσφαιρο μάλλον, οι διαιτητές θα έδιναν πέναλτι σε αυτόν τον άλλο τύπο. Αλλά εδώ δεν είναι ποδόσφαιρο και οι μόνες κυρώσεις αξιολογούνται από την ίδια τη ζωή, εναντίον εκείνων που δεν ανταποκρίνονται γρήγορα και κατάλληλα στην αλλαγή…

Τι κάνουμε λοιπόν για να αλλάξουμε, ειδικά όταν παράγονται από εξωτερικές δυνάμεις πέρα από τον έλεγχό μας;

• Πρώτα απ 'όλα, μείνετε σε εγρήγορση.

• Αποδεχτείτε τις αλλαγές όπως ακριβώς είναι είτε είναι προγραμματισμένες είτε απρόβλεπτες.

• Αγκαλιάστε ότι θετικό μπορεί να σας δώσει η κάθε αλλαγή. Ελέγξτε τον εγκέφαλό σας έτσι ώστε να αναγνωρίζετε ΟΛΑ τα συναισθήματα που σας προκαλεί το γεγονός. Τα συναισθήματα είναι δυνατά. Είναι σχεδόν σαν σούπερ δυνάμεις και είναι μεταδοτικές.

Ως άνθρωποι, ολόκληρη η ύπαρξή μας είναι το πώς βιώνουμε διάφορα συναισθήματα. Για να ζήσουμε μια πλήρη ζωή, δεν μπορούμε να κρύβουμε κάποια από τα συναισθήματά μας υπέρ των άλλων. Δεν μπορούμε να περιμένουμε να είμαστε πλήρεις ενώ κόβουμε το κομμάτι του εαυτού μας που πονάει.

Πρέπει να αγκαλιάσετε ολόκληρο τον εαυτό σας. Αγκαλιάστε ολόκληρο το φάσμα των συναισθημάτων σας. Μη δημιουργείτε τοίχο πίσω από το καλό για να ξεφύγετε από το κακό.

Ο ενθουσιασμός και ο πόνος, η αγάπη και η θλίψη είναι όλα σημαντικά συναισθήματα. Αυτό που νιώθετε είναι πραγματικό. Αυτό που αισθάνεσαι είναι αυτό που προσδιορίζει ποιος είστε. Ανοίξτε αυτά τα συναισθήματα. 

Μάθετε να τα ακούτε, αγκαλιάστε τα! Η αναγνώριση και αποδοχή όλων των συναισθημάτων θα σας οδηγήσει στην θετικότητα!

• Τέλος, όταν υπάρχει μεγάλη αλλαγή, υπάρχει μεγάλη ευκαιρία. Ψάξτε το. Να είστε δημιουργικοί. Να είστε ο τύπος που, βλέποντας ένα σωρό κοπριάς, αρχίζει να ψάχνει για το πόνι.

Επειδή τα πράγματα δεν είναι όπως ήταν, τα πράγματα δεν μπορούν να μείνουν όπως είναι. Όπως μας λέει ο Ηράκλειτος, η αλλαγή είναι ένα μόνιμο συστατικό της ζωής, έτσι μπορείτε και να το αγκαλιάσετε. 

Δημιουργήστε ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα από την ικανότητά σας να αντιμετωπίζετε την αλλαγή πιο αποτελεσματικά και αποτελεσματικότερα από οποιονδήποτε άλλο. Η εναλλακτική λύση είναι να αφήσουμε τον κόσμο να αλλάξει χωρίς εμάς που, ας το παραδεχτούμε, είναι μια συνταγή για την έξοδο μας… από τη ζωή!




Πάλι ο λάθος άνθρωπος…!!!!

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην επικοινωνία είναι η ψευδαίσθηση ότι είναι επιτυχημένη».

Οι άνθρωποι είναι περίεργοι - ας το παραδεχτούμε. Εκεί που νομίζεις ότι τους έχεις διαβάσει σωστά, μπαμ, κάνουν κάτι το οποίο ανατρέπει όλες σου τις προσδοκίες. Σε τι οφείλεται όμως αυτό;

Ένας λόγος είναι ότι δεν έχουμε μάθει τους τρόπους με τους οποίους διαβάζουμε τους ανθρώπους. Ένας απ’ όλους είναι να εξασκηθούμε στο να ακούμε και να παρατηρούμε, αντί να μιλάμε και να είμαστε επικεντρωμένοι σε αυτό που θα απαντήσουμε, για να γίνουμε αρεστοί ή αποδεχτοί.

Πολλοί από εμάς έχουμε διαβάσει βιβλία για τη γλώσσα του σώματος ή για τη γλώσσα του προσώπου, τα οποία όμως δίνουν έναν γενικό ορισμό χωρίς να σταθούν στο γεγονός ότι οι άνθρωποι «παράγουν» και τα δικά τους μοναδικά χαρακτηριστικά που επίσης δηλώνουν συναισθήματα, σκέψεις και προθέσεις. 

Έτσι μπορεί να έχουμε συγκρατήσει πως αν κάποιος στέκεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο και το πόδι του δείχνει εμάς, σημαίνει πως θέλει να κάνουμε παιδιά και να το σκάσουμε στη Χονολουλού.

Πάλι ο λάθος άνθρωπος…

Το συγκεκριμένο άτομο όμως μπορεί να έχει δείξει – κάποια στιγμή που δεν παρατηρούσαμε- πως όταν βρίσκεται κοντά σε παιδιά θέλει να αυτοπυρποληθεί γιατί δεν τ’ αντέχει. Αν αυτό δεν το παρατηρήσουμε, γιατί απλά θέλαμε να μιλάμε για να εντυπωσιάσουμε, θα περιμένουμε αιώνες για να γίνουμε πατέρας/ μητέρα και να το σκάσουμε από τη χώρα με το συγκεκριμένο άτομο. 

Είναι πολύ χρήσιμο να μάθουμε τη γλώσσα του σώματος και του προσώπου, αλλά να μην βασιζόμαστε αποκλειστικά και μόνο σε αυτή.

Καμιά φορά αυτό που δείχνουν οι άνθρωποι σε σχέση με αυτό που πραγματικά σκέφτονται ή αισθάνονται, έχει μεγάλη διαφορά, όπως για παράδειγμα, οι άνθρωποι γνωρίζουν πολύ καλά πως αν πούνε ψέματα και πιάσουν την μύτη τους, δεν σε κοιτάνε στα μάτια, ισιώσουν τη γραβάτα τους ή σηκωθούν από το τραπέζι με μια απόχη για να πιάσουν πεταλούδες, θα προδοθούν. 

Έτσι κατά τη διάρκεια μια συζήτησης θα ελέγχουν τις συγκεκριμένες κινήσεις κι εμείς θα είμαστε ήσυχοι ότι μας είπαν την αλήθεια.

Επίσης ένα άλλος λόγος που καταλήγουμε με τον λάθος άνθρωπο είναι ότι οι συναισθηματικές μας αδυναμίες, τη δεδομένη στιγμή μιας γνωριμίας, μας κάνουν να χάνουμε την αντικειμενικότητά μας (και κατ’ επέκταση την παρατηρητικότητά μας όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω). 

Η ανάγκη μας να αγαπηθούμε και να αγαπήσουμε καθώς και η προσκόλλησή μας σε ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ικανότητά μας να αναγνωρίσουμε κάποια πράγματα από την αρχή. 

Όσο περισσότερο έχουμε στο μυαλό μας μια συγκεκριμένη κατάληξη για να καλύψουμε μια συναισθηματική ευαισθησία τόσο περισσότερο οδηγούμαστε στην κώφωση και στην τύφλωση.

Για παράδειγμα, θέλουμε να κάνουμε μια σχέση γιατί ήρθε ο καιρός να νοικοκυρευτούμε πριν μας πάρουν τα χρόνια σβάρνα. 

Μπορεί να θέλουμε να κάνουμε μια νέα σχέση για να κλείσουμε τις πληγές που μας άφησε η προηγούμενη ή θέλουμε να είμαστε με κάποιον/α για να νιώθουμε περισσότερη ασφάλεια, να βρούμε την χαμένη μας χαρά ή να σταματήσουμε να νιώθουμε μοναξιά.

Ο μέντορας μου κάποτε μου είχε πει: «Ποτέ να μην πηγαίνεις να κάνεις τα ψώνια της εβδομάδας όταν πεινάς». Την στιγμή που μου το είπε δεν το κατάλαβα. Για να μην τον προσβάλω έκανα πως το κατάλαβα. 

Ύστερα από καιρό συνειδητοποίησα τι μου είπε: «όταν πεινάς (συναισθηματική αδυναμία) αγοράζεις ό,τι σου γεμίζει το μάτι (λάθος άνθρωπος) χωρίς να κάνεις συνειδητή επιλογή αν αυτό που διαλέγεις θα καλύψει τις πραγματικές σου ανάγκες. 

Με αυτόν τον τρόπο θα πάρουμε λάθος αποφάσεις τις οποίες αργότερα θα είμαστε απρόθυμοι να αναγνωρίσουμε γιατί θα πρέπει να κάνουμε αλλαγές. Και σε κανέναν δεν αρέσουν οι αλλαγές.

Ας σημειώσουμε όλα όσα θα θέλαμε να έχουν ως ποιότητες οι άνθρωποι, τους οποίους θέλουμε να έχουμε στη ζωή μας , όλα εκείνα που θα έρθουν να κουμπώσουν με τις δικές μας ποιότητες και με την ήδη ολοκληρωμένη μας προσωπικότητα.

Στη συνέχεια να μάθουμε τους τρόπους να αναγνωρίζουμε τα παραπάνω διότι έτσι θα είμαστε επικεντρωμένοι σε αυτό που αναζητάμε και θα μας προσφέρει μεγαλύτερες πιθανότητες να επιλέξουμε σωστά.




Βίκυ Τσώκου – enallaktikidrasi.com

Βάλε στη ζωή σου ανθρώπους που αντιλαμβάνονται την αξία σου χωρίς να χρειάζεται να την αποδείξεις…!!!!

Βάλε στη ζωή σου ανθρώπους που θα αντιλαμβάνονται την αξία σου χωρίς να χρειάζεται να την αποδείξεις. Χωρίς να χρειάζεται να εξηγήσεις, να επενδύσεις, να αναλωθείς.

Αυτός που θα δει την αξία σου και θα τη συνδέσει με τη δική του, χωρίς ζήλια ή ανταγωνισμό, θα θελήσει να σε εντάξει στη ζωή του. Στην καθημερινή του ζωή. 

Δεν θα είσαι υποχρέωση, αλλά προτεραιότητα. Δε θα χρειαστεί να προσπαθήσεις να ταιριάξεις μαζί του, γιατί απλά θα ταιριάζεις. Αυθόρμητα κι αβίαστα. Η αμοιβαιότητα δεν χτίζεται, ούτε κερδίζεται. Απλά υπάρχει.

Οι άνθρωποι που θα θέλουν να είναι στη ζωή σου κι εσύ στη δική τους δεν θα σε κρίνουν με την πρώτη ευκαιρία, ούτε θα σε περιμένουν στη γωνία για να κάνεις το λάθος. Δεν θα φοβάσαι να μιλήσεις μήπως σε παρεξηγήσουν. Θα νιώθεις μαζί τους άνετα σαν να τους γνώριζες χρόνια. 

Θα είσαι ο εαυτός σου και θα σου επιτρέπουν να τον ανακαλύπτεις περισσότερο μέσα από τη σχέση σου μαζί τους. Και θα γίνεσαι όλο και καλύτερος γιατί θα αναδεικνύουν το καλύτερο κομμάτι του εαυτού σου.

Σε αυτές τις σχέσεις, το μόνο που μένει είναι να εδραιωθεί η οικειότητα σε υλικά, καθημερινά θέματα. Γιατί στα συναισθηματικά και πνευματικά υπάρχει εξ αρχής. 

Μοιράζεστε τις ίδιες αξίες, χωρίς να το έχετε προσπαθήσει. Γιατί η ζωή σας τις δίδαξε και πήρατε το μάθημά σας με τον ίδιο τρόπο, ακόμα κι από διαφορετικές εμπειρίες.

Αυτή είναι η κοινή σας μοίρα, κι ας μην τη ζήσατε μαζί. Κι ακόμα κι αν η φάση της ζωής στην οποία βρίσκεστε στο παρόν είναι διαφορετική, η σχέση σας θα εστιάσει στις ομοιότητες κι όχι στις διαφορές σας. 

Θα σε καταλάβουν επειδή γνωρίζουν ποιος είσαι και τι σημαίνουν για σένα αυτά που περνάς κι ας μην τα έχουν περάσει. Βλέπουν από τα δικά σου μάτια και μαθαίνουν.

Δεν ενοχλούνται από τα ελαττώματα σου. Τα διασκεδάζουν μαζί σου για να σε βοηθήσουν να τα διορθώσεις, όποτε και αν εσύ νιώσεις έτοιμος. Κι όταν έρχονται δυσκολίες στη ζωή σου, είναι εκεί χωρίς να το ζητήσεις. 

Γιατί γίνονται κομμάτι της δύναμης σου. Και το κομμάτι αυτό δεν είναι άλλο από τον καλό τους λόγο.

Αυτόν που φτάνει να σε σηκώσει από το πάτωμα που έχεις πέσει και να θυμηθείς ότι όσο υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι αξίζει να αγωνίζεσαι. Άνθρωποι που δίνουν χωρίς να ζητήσουν. Άνθρωπο που έχουν περίσσευμα καλοσύνης, γιατί ασχολούνται με το καλό και το κάνουν πράξη.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι ο ορισμός του φίλου που γίνεται αδερφός. Δεν είναι ότι δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτούς επειδή τους χρειάζεσαι, αλλά ότι τους επιλέγεις επειδή η ζωή σου είναι πιο όμορφη μαζί τους. Και σε επιλέγουν κι εκείνοι.

Είπαμε, η αμοιβαιότητα είναι απαραίτητο συστατικό στην αδελφική φιλία.

Θέλουν να σε βλέπουν καλά για να φωτίζεται κι η δική τους ζωή. Οι δυσκολίες σου είναι και δικές τους, το ίδιο και οι χαρές. Και για σένα το ίδιο. Χωρίς εξάρτηση, χωρίς υπερβολή και ισομοιρασμένα. Δεν μονοπωλούν συζητήσεις ή ενδιαφέρον.

Δεν διεκδικούν τον χρόνο σου, γιατί ξέρουν ότι και για σένα είναι προτεραιότητα και θα τους τον αφιερώσεις χωρίς να στο ζητήσουν. Αλλά κι αν βρεθούν στην ανάγκη ξέρουν ότι θα τρέξεις πριν προλάβουν να στο πουν. Θέλει τρέξιμο η φιλία.

Νοιάξιμο. Είναι αυτό το νοιάξιμο που σε αποζημιώνει όταν βλέπεις τη λάμψη στα μάτια του άλλου μόλις νιώσει ότι τον σκέφτηκες πριν προλάβει καν ο ίδιος να σκεφτεί τον εαυτό του. Και κάπως έτσι μέσα από αυτή τη φιλία μαθαίνεις να αγαπάς και τον εαυτό σου.

Μέσα από τους ανθρώπους μαθαίνουμε την αγάπη, το μίσος, το θυμό, την καλοσύνη. Κάνεις μόνος του δεν ευτύχησε, χωρίς καμία αλληλεπίδραση με ανθρώπους. Γι’αυτό φρόντισε τι ανθρώπους θα βάλεις στη ζωή σου. 

Φύγε από αυτούς που σου βγάζουν σκοτάδι. Κάνεις δεν έμαθε γνωρίζοντας το σκοτάδι. Βάλε ανθρώπους που σου δίνουν φως και αξίζουν την αγάπη σου, για να μαθαίνεις ν’αγαπάς.




Γεωργία Λαμπάρα Τριανταφύλλου

Κάντε εξέταση αίματος αν σας συμβαίνει αυτό τη νύχτα στο κρεβάτι : Σημάδι σοβαρής κατάστασης…!!!!

Πολλοί άνθρωποι, μόλις ξαπλώσουν στο κρεβάτι το βράδυ είναι η πρώτη φορά που γίνεται αισθητή η φθορά στο σώμα από την ημέρα που προηγήθηκε.

Είτε είναι πόνος στα πόδια από το τρέξιμο, ή ένας ενοχλητικός τραυματισμός στον ώμο, ορισμένες αισθήσεις μπορεί να γίνουν πιο εμφανείς μόλις ξαπλώσετε για να ξεκουραστείτε.

Αλλά αν ποτέ παρατηρήσετε ένα νέο και φαινομενικά αθώο συναίσθημα τη νύχτα, θα πρέπει να κλείσετε ένα ραντεβού για να μιλήσετε με τον γιατρό σας το συντομότερο δυνατό.

Ο πόνος στα πόδια τη νύχτα μπορεί να είναι σημάδι ότι έχετε επικίνδυνα υψηλή χοληστερόλη!

Σύμφωνα με ειδικούς, το να παρατηρήσετε αυτή την αίσθηση όταν ξαπλώνετε για ύπνο θα μπορούσε να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι έχετε επικίνδυνα υψηλή χοληστερόλη.

Αν και μπορεί να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία σας, το επίπεδο της χοληστερόλης στην κυκλοφορία του αίματός σας συνήθως δεν έχει συμπτώματα που θα μπορούσαν να σας προειδοποιήσουν. 

Αλλά καθώς η λιποπρωτεΐνη χαμηλής πυκνότητας (LDL) («κακή” χοληστερόλη) αρχίζει να συσσωρεύεται κατά μήκος των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων (αθηροσκλήρωση), προκαλείται στένωση των αρτηριών. Αυτή εμποδίζει τη ροή του αίματος, δημιουργώντας μια κατάσταση γνωστή ως περιφερική αρτηριακή νόσος.

Τελικά, τα πόδια και τα πέλματα μπορούν να είναι οι πρώτες περιοχές που θα “σημάνουν καμπανάκι” κινδύνου, καθώς οι πυκνοί μύες των ποδιών είναι πιο ευαίσθητοι στην αλλαγή.

«Αρχικά, καθώς οι αρτηρίες στενεύουν, ο πόνος εμφανίζεται κατά την άσκηση ή την προσπάθεια, λόγω της γρηγορότερης εξάντλησης του οξυγόνου των μυών. 

Αλλά καθώς το πρόβλημα επιδεινώνεται, ο πόνος μπορεί να εμφανιστεί τη νύχτα», λέει ο δρ. Jeff Foster, γενικός γιατρός και ιδρυτής του H3 Health στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μπορεί να παρατηρήσετε τον πόνο ως σπασμούς ή κράμπες στα πόδια σας τη νύχτα

Οι γιατροί λένε ότι η περιφερική αρτηριακή νόσος μπορεί επίσης να εκδηλωθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας ως βαρύς πόνος που κάποιες φορές ενέχει και αίσθημα “καύσου”. Συμβαίνει οπουδήποτε στο πόδι από τον γλουτό, έως τη γάμπα, ενώ περπατάτε. 

Αλλά όταν τα συμπτώματα εμφανίζονται τη νύχτα, μπορεί συχνά να εμφανιστούν ως σπασμοί ή κράμπες στα δάχτυλα των ποδιών, στο μπροστινό μέρος ή στη φτέρνα, λέει ο δρ. Darren Schneider, διευθυντής του Κέντρου Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής στο New York-Presbyterian Hospital/Weill Cornell Medical Center.

Ο δρ. Schneider λέει ότι αυτά τα επώδυνα συμπτώματα μπορούν συνήθως να ανακουφιστούν αν κρεμάσετε το πόδι σας από το πλάι του κρεβατιού, ή αν καθίσετε σε μια καρέκλα, έτσι ώστε η βαρύτητα να βοηθήσει στη σωστή ροή του αίματος στα πόδια. 

Ωστόσο, το να βιώσετε αυτά τα συναισθήματα τη νύχτα θα πρέπει να είναι ένα σημάδι για να καλέσετε τον γιατρό σας και να προγραμματίσετε ένα ραντεβού.

Το μούδιασμα, η ψυχρότητα, ή η ωχρότητα στα πόδια είναι κύρια προειδοποιητικά σημάδια “έκτακτης ανάγκης”

Τελικά, η αυξημένη απόφραξη των αρτηριών θα οδηγήσει σε πιο έντονα συμπτώματα. 

“Οι ασθενείς μπορεί επίσης να παρατηρήσουν τα άκρα, ή τα πόδια τους (ή όπου αλλού υπάρχει εκτεταμένο μπλοκάρισμα αγγείων) αρχίζουν να αποχρωματίζονται, να κρυώνουν περισσότερο, να νιώθετε σαν να σας τσιμπούν έχουν καρφίτσες και βελόνες και να μην έχουν καλό σφυγμό”, λέει ο δρ. Foster. 

“Αν συμβεί αυτό, έχετε φτάσει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης”!

Δεδομένου ότι τα άκρα τείνουν να αισθάνονται πιο κρύα καθώς γερνάμε, ο δρ. Schneider λέει ότι ένα ενδεικτικό σημάδι περιφερικής αρτηριακής νόσου μπορεί να είναι όταν το ένα πόδι αισθάνεται πιο κρύο από το συνηθισμένο, ενώ το άλλο όχι.

Λέει επίσης ότι μπορεί να συμβεί μια αλλαγή στο χρώμα του ποδιού σας: πιο λευκό όταν είναι ανασηκωμένο ή οριζόντια στο κρεβάτι και πιο κοκκινωπό ή μωβ όταν είναι κρεμασμένο από καθιστή θέση.




Πνεύμονες : Πώς θα απαλλαγείτε από το φλέγμα και την βλέννα…!!!!

Όταν αρρωσταίνουμε και δεν χειριζόμαστε σωστά το πρόβλημα, πολλές φορές καταλήγουμε με βλέννα που αρχίζει να συσσωρεύεται στους πνεύμονές μας, προκαλώντας συμφόρηση, βήχα, αναπνευστικά προβλήματα, πόνο, κ.λπ.

Το φλέγμα είναι ένας τύπος βλέννας που παράγεται στους πνεύμονες και στην κατώτερη αναπνευστική οδό. Είναι πιο αισθητό όταν το άτομο είναι έχει βαρύ κρυολόγημα, ή κάποια μακροχρόνιο πρόβλημα υγείας.

Η βλέννα αποτελεί προστατευτική επένδυση σε ορισμένα μέρη του σώματος, ακόμη και όταν ένα άτομο είναι καλά. Η βλέννα κρατά αυτές τις περιοχές από το στέγνωμα και βοηθά στην υπεράσπιση από τους εισβολείς, συμπεριλαμβανομένων των ιών και των βακτηριδίων.

Αν και ένα υγιές σώμα χρειάζεται κάποια ποσότητα βλέννας, αν αυτή υπάρχει σε υπερβολική ποσότητα, τότε η κατάσταση γίνεται πολύ άβολη και δυσάρεστη, ειδικά επειδή δυσχεραίνεται πολύ η αναπνοή.

Η περίσσεια βλέννας μπορεί να προκληθεί από:

§ λοιμώξεις, όπως το κοινό κρυολόγημα, ή η γρίπη

§ αλλεργίες

§ ερεθισμό της μύτης, του λαιμού, ή των πνευμόνων

§ πεπτικά προβλήματα, όπως η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση

§ κάπνισμα

§ πνευμονικές παθήσεις, όπως η πνευμονία, ο καρκίνος του πνεύμονα, η κυστική ίνωση, ή η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

Πώς να απαλλαγείτε από το φλέγμα και την βλέννα

Οι ακόλουθες ενέργειες μπορούν να σας βοηθήσουν στην εξάλειψη της πλεονάζουσας βλέννας και του φλέγματος :

Υγρασία στην ατμόσφαιρα
Ο ξηρός αέρας ερεθίζει την μύτη και τον λαιμό, προκαλώντας τη δημιουργία περισσότερης βλέννας ως λιπαντικό μέσο. Βάλτε υγραντήρα στο δωμάτιο θα έχετε καλύτερο ύπνο, διατηρώντας την μύτη σας καθαρή και αποτρέποντας τον πονόλαιμο.

Ενυδάτωση
Το σώμα πρέπει να παραμείνει ενυδατωμένο για να διατηρήσει την βλέννα λεπτή. Όταν το άτομο έχει κρύωμα η κατανάλωση επιπλέον υγρών μπορεί να μειώσει την βλέννα και να βοηθήσει το έντερο να λειτουργήσει καλύτερα. Άτομα με εποχιακές αλλεργίες μπορεί επίσης να διαπιστώσουν ότι η καλή ενυδάτωση βοηθάει στην αποφυγή της συμφόρησης.

Εφαρμόστε ένα ζεστό, υγρό πανί στο πρόσωπο
Αυτό μπορεί να είναι μια καταπραϋντική θεραπεία για τον ισχυρό πονοκέφαλο από τα ιγμόρεια. Η εισπνοή μέσα από ένα υγρό πανί είναι ένας γρήγορος τρόπος για να αυξήσετε την υγρασία στην μύτη και τον λαιμό. Η θερμότητα θα βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου και της πίεσης στα ιγμόρεια.

Κρατήστε το κεφάλι σας ανυψωμένο
Όταν η συσσώρευση της βλέννας είναι ιδιαίτερα ενοχλητική, μπορεί να σας βοηθήσει αν κατά τον ύπνο βάλετε μερικά μαξιλάρια παραπάνω. Αλλιώς θα έχετε δυσφορία, επειδή μπορεί να συσσωρεύεται η βλέννα στο πίσω μέρος του λαιμού.

Μην καταπιέζετε τον βήχα σας
Ο βήχας είναι ο τρόπος που το σώμα αποβάλλει ό,τι δεν χρειάζεται από τους πνεύμονες και τον λαιμό. Αν θέλετε να βήξετε, μην το κρατάτε! Μπορείτε, ωστόσο, να πάρετε σιρόπι για τον βήχα με ελάχιστο κόστος.

Απαλλαγείτε από το φλέγμα
Όταν το φλέγμα αναδύεται από τους πνεύμονες στον λαιμό, το σώμα πιθανότατα προσπαθεί να το αφαιρέσει. Το φτύσιμο είναι πιο υγιές από το να το καταπιείτε. Βρείτε έναν “ευγενικό” και “διακριτικό” τρόπο για να φτύνετε το φλέγμα.

Χρησιμοποιήστε ένα ρινικό σπρέι αλατόνερου
Ένα σπρέι φυσιολογικού ορού μπορεί να καθαρίσει τη βλέννα και τα αλλεργιογόνα από την μύτη και τα ιγμόρεια. Ψάξτε για αποστειρωμένα σπρέι που περιέχουν μόνο χλωριούχο νάτριο.

Γαργάρες με αλατισμένο νερό
Αυτό μπορεί να καταπραΰνει τον ερεθισμένο λαιμό και να βοηθήσει στην απομάκρυνση της περιττής βλέννας. Ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό είναι καλό για γαργάρες πολλές φορές μέσα στην ημέρα.

Ευκάλυπτος
Τα προϊόντα ευκαλύπτου μπορούν να μειώσουν τον βήχα και την βλέννα. Συνήθως εφαρμόζονται απευθείας στο στήθος. Μερικές σταγόνες ελαίου ευκαλύπτου μπορούν επίσης να προστεθούν σε έναν υγραντήρα, ή όταν κάνετε ένα ζεστό μπάνιο, για να βοηθήσουν στον καθαρισμό της μύτης.

Μην καπνίζετε
Το κάπνισμα (ενεργητικό και παθητικό) κάνει το σώμα να παράγει περισσότερο φλέγμα και βλέννα.

Ελαχιστοποίηση της χρήσης αποσυμφορητικών
Αν και ξηραίνουν τις εκκρίσεις και μπορούν να ανακουφίσουν την ρινική καταρροή, τα αποσυμφορητικά μπορεί να καταστήσουν πιο δύσκολο το να ξεφορτωθεί ο οργανισμός το φλέγμα και την βλέννα.

Σωστή φαρμακευτική αγωγή
Τα φάρμακα που είναι γνωστά ως αποχρεμπτικά μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση της βλέννας και του φλέγματος, καθιστώντας τα πιο εύκολο να τα αποβάλλετε με βήχα ή με το φύσημα της μύτης. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι αυτά τα φάρμακα δεν περιέχουν επίσης αποσυμφορητικά.

Αλλεργίες
Οι εποχιακές αλλεργίες οδηγούν σε καταρροή ή μπούκωμα, καθώς και σε περίσσεια βλέννας και φλέγματος. Πολλά αντιαλλεργικά φάρμακα μειώνουν τα συμπτώματα.

Αποφύγετε τα ερεθιστικά
Οι χημικές ουσίες, τα αρώματα και η ρύπανση μπορούν να ερεθίσουν την μύτη, τον λαιμό και τους κατώτερους αεραγωγούς. Αυτό αναγκάζει το σώμα να παράγει περισσότερη βλέννα.

Αντιδράσεις σε τροφές
Ορισμένες τροφές προκαλούν αντιδράσεις που μοιάζουν με εποχιακή αλλεργία. Μπορεί να προκαλέσουν ρινική καταρροή και ερεθισμό στον λαιμό, οδηγώντας σε υπερβολική βλέννα. Καταγράψτε κάθε τρόφιμο που σας προκαλεί αύξηση του φλέγματος, ή της βλέννας.

Αποφύγετε αλκοόλ και καφεΐνη
Και οι δύο ουσίες οδηγούν σε αφυδάτωση εάν καταναλώνονται σε περίσσεια. Όταν η βλέννα και το φλέγμα αποτελούν πρόβλημα, πίνετε πολλά ζεστά, αλλά μη καφεϊνούχα ποτά.

Κάντε ένα ζεστό μπάνιο, ή ντους
Ο χρόνος που καταναλώνεται σε ένα μπάνιο γεμάτο ατμό θα βοηθήσει να χαλαρώσει και να καθαρίσει την βλέννα στην μύτη και τον λαιμό. Όσο μένει το ζεστό νερό στο πρόσωπο τόσο θα ανακουφίζεται η πίεση στους ρινικούς κόλπους.

Φυσήξτε απαλά την μύτη σας
Μπορεί να θέλετε να φυσήξετε δυνατά την μύτη σας, μέχρι να βγει η παχύρρευστη βλέννα. Εντούτοις, όταν φυσάτε την μύτη σας με πολύ δύναμη, μπορεί να βλάψει τα ιγμόρεια, προκαλώντας πόνο, πίεση και πιθανώς μόλυνση.

Τρώτε πολλά φρούτα
Μια μελέτη διαπίστωσε ότι μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες και, ενδεχομένως, σόγια, μπορεί να οδηγήσει σε λιγότερα αναπνευστικά προβλήματα που σχετίζονται με το φλέγμα.

Αποφύγετε τροφές που προκαλούν γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση
Η γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (καούρα) μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του φλέγματος και της βλέννας.
Δείτε παρακάτω τους τρεις τρόπους που μπορούν να καταπολεμήσουν το φλέμα

Ατμός
Η εισπνοή ατμού είναι ο καλύτερος και ο πιο απλός τρόπος για να απαλλαγείτε από το φλέμα. Η εισπνοή ατμού εντός των ρινικών διόδων βοηθά να κρατήσετε το φλέμα σε υγρή μορφή, ώστε να είναι ευκολότερο να το αποβάλλετε από το σύστημά σας.

Κάντε ένα ζεστό ντους δύο φορές την ημέρα. Φροντίστε το νερό να είναι πολύ ζεστό, ώστε να προκληθούν υδρατμοί, κλείστε την πόρτα του μπάνιου και μείνετε μέσα για 10 λεπτά τουλάχιστον, για να διαλυθεί η βλέννα.

Εναλλακτικά, χύστε ζεστό νερό που βράζει σε ένα μεγάλο μπολ. Κρατήστε μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι σας, σκύψτε πάνω από το μπολ και εισπνεύστε τον ατμό για πέντε έως 10 λεπτά.

Αλατόνερο
Οι γαργάρες με χλιαρό αλατόνερο είναι ένας άλλος εύκολος τρόπος για τη θεραπεία του φλέματος. Το ζεστό νερό είναι καταπραϋντικό για τον ερεθισμένο λαιμό και το αλάτι βοηθά να καταστρέψει τα βακτήρια που μπορεί να προκαλέσουν μόλυνση. Συνεπώς μειώνεται και η γενική παραγωγή φλέματος.

Αναμίξτε ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Κάντε γαργάρα με το διάλυμα. Επαναλάβετε αυτήν την θεραπεία αρκετές φορές την ημέρα.

Χυμός λεμονιού
Το λεμόνι είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για την διάσπαση της βλέννας και του φλέματος. Επιπλέον, έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, οπότε και βελτιώνει την αντίσταση του σώματος απέναντι στις λοιμώξεις.

Προσθέστε δύο κουταλάκια του γλυκού από χυμό λεμονιού και μία κουταλιά της σούπας μέλι σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Πίνετε αυτό το διάλυμα τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα για να καταπραΰνεται τον λαιμό σας και να μειώσετε την παραγωγή φλέματος.




Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Οι αλλαγές που φέρνει η ηλικία στον άνδρα μετά τα 50…!!!!

Ποιες ψυχολογικές αλλαγές συμβαίνουν; Οι αλλαγές που φέρνει η μέση ηλικία διαμορφώνουν όχι μόνο την εικόνα που έχει ο ίδιος για τον εαυτό του αλλά και τη σχέση του με τη σύντροφό του.

Ασθένειες, όπως η υπέρταση, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο διαβήτης είναι πιθανό να δημιουργήσουν στον άνδρα συναισθήματα αδυναμίας, ευαλωτότητας και την αίσθηση ότι «γερνάει…», με αποτέλεσμα να πλήττουν την αυτοεικόνα του.

Μετά την ηλικία των 50 ετών ο άνδρας μπορεί να έρθει αντιμέτωπος με πολλές αλλαγές που τον επηρεάζουν σε ψυχολογικό επίπεδο.

Οι πιο εμφανείς αλλαγές που παρατηρεί αφορούν στην εξωτερική του εμφάνιση, όπως η αύξηση του βάρους του, η μείωση της μυϊκής του μάζας και δύναμης, η γήρανση του δέρματος, η απώλεια μαλλιών. 

Οι διαφοροποιήσεις αυτές συνήθως του προκαλούν δυσάρεστα συναισθήματα, να αισθάνονται λιγότερο αρεστοί και γοητευτικοί προς το αντίθετο φύλο, με χαμηλότερη αυτοπεποίθηση, αν και η αλήθεια είναι ότι είναι ότι η γυναίκα βιώνει πιο δραματικά αυτές τις αλλαγές.

Πολύ σημαντικό είναι ότι στο ηλικιακό αυτό στάδιο κάνουν την εμφάνισή τους διάφορες ασθένειες, όπως η υπέρταση, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο διαβήτης. Οι νόσοι αυτές είναι πιθανό να δημιουργήσουν στον άνδρα συναισθήματα αδυναμίας, ευαλωτότητας και την αίσθηση ότι «γερνάει…», με αποτέλεσμα να πλήττουν την αυτοεικόνα του.

Ένας άλλος κυρίαρχος παράγοντας που επηρεάζει ψυχολογικά τον άνδρα είναι και η επαγγελματική του δραστηριότητα. 

Στη μέση ηλικία αρχίζει να γίνεται μια εκτίμηση για την επαγγελματική του σταδιοδρομία, για τους στόχους που έχει κατακτήσει, κλείνει έναν κύκλο ζωής μιας ιδιαίτερα παραγωγικής ηλικίας και περνά σε έναν άλλο, όπου επεκτείνει την επαγγελματική του δραστηριότητα, αλλά και προετοιμάζεται σταδιακά για την αποχώρησή του μετά τη συνταξιοδότηση.

Η αξιολόγηση της εργασιακής του πορείας μπορεί να τον κάνει να αισθάνεται υπερήφανος, να του δώσει ώθηση για να εξελιχθεί, αλλά να επηρεάσει σημαντικά και άλλες σχέσεις, συντροφικές και κοινωνικές, βάσει της εικόνας που έχει για τον εαυτό του.

Ο απολογισμός της επαγγελματικής πορείας ενός άνδρα που γίνεται στη μέση ηλικία ενδέχεται σε κάποιες περιπτώσεις να είναι αρνητικός, ο άνδρας να αισθάνεται ότι δεν έχει πετύχει αυτά που ήθελε και να μην έχει εκπληρώσει τις φιλοδοξίες του. Δεν είναι λίγες οι φορές όπου μια αρνητική εκτίμηση για τα επαγγελματικά του οδηγεί σε άσχημη διάθεση ή ακόμα και σε κατάθλιψη. 

Επιπλέον, αρκετά συχνά, το κλείσιμο της ηλικιακής αυτής φάσης, συμπίπτει και με τη συνταξιοδότηση, η οποία μπορεί επίσης να επηρεάσει τη ψυχολογία του άνδρα, καθώς αισθάνεται ότι δεν έχει πλέον να προσφέρει.

Στις περιπτώσεις βέβαια όπου ο άνδρας έχει επενδύσει υπερβολικά στην επαγγελματική του πορεία, παραμελώντας την προσωπική του ζωή, η σταδιακή απομάκρυνση από τα επαγγελματικά δρώμενα μπορεί να είναι ακόμα πιο επώδυνη.

Ψυχολογικοί παράγοντες που επιδρούν αρνητικά στη σεξουαλική ζωή του άνδρα…

Επιπλέον, οι αλλαγές που υπάρχουν στη σεξουαλική ζωή ενός άνδρα μέσης ηλικίας, όπως για παράδειγμα η μειωμένη σεξουαλική επιθυμία και η δυσκολία στη στυτική λειτουργία, του προκαλούν δυσάρεστα συναισθήματα, όπως ανησυχία, θυμό και απογοήτευση. 

Τα νέα αυτά δεδομένα τον βρίσκουν συχνά απροετοίμαστο και η προσαρμογή του σε αυτά πολλές φορές είναι δύσκολη. Όπως ειπώθηκε και προηγουμένως, στην ηλικία αυτή αρχίζουν να εμφανίζονται, με μεγαλύτερη συχνότητα, προβλήματα υγείας, όπως είναι η υπέρταση, η χοληστερίνη, ο διαβήτης, που συνδέονται με προβλήματα στη σεξουαλική λειτουργία.

Στην περίπτωση αυτή επιβαρύνεται σημαντικά η σεξουαλική ζωή του άνδρα. 

Η στυτική δυσλειτουργία και η μειωμένη σεξουαλική επιθυμία είναι τα συχνότερα προβλήματα που παρουσιάζονται σε αυτήν την ηλικιακή περίοδο και σχετίζονται με οργανικές παθήσεις.

Με αυτές τις σεξουαλικές δυσλειτουργίες ο άνδρας φαίνεται να δυσφορεί και να διακατέχεται από άγχος για τη σεξουαλική του επίδοση, ενώ παράλληλα αισθάνεται θυμό, στεναχώρια και ματαίωση. 

Δεν είναι λίγοι οι άνδρες μέσης ηλικίας που όταν ήρθαν αντιμέτωποι με μια σεξουαλική δυσλειτουργία θεώρησαν, λανθασμένα βέβαια, ότι δεν μπορούν πλέον να έχουν σεξουαλική ζωή.

Τέλος, οι αλλαγές που φέρνει η μέση ηλικία διαμορφώνουν όχι μόνο την εικόνα που έχει ο ίδιος για τον εαυτό του αλλά και τη σχέση του με τη σύντροφό του. 

Αν συνυπολογίσει κανείς τις αντίστοιχες αλλαγές που περνάει η γυναίκα σε παρόμοια ηλικία, είναι προφανές ότι η ισορροπία στο ζευγάρι είναι πολύ εύκολο να διαταραχτεί.




Δρ ΘΑΝΟΣ Ε. ΑΣΚΗΤΗΣ Νευρολόγος – Ψυχίατρος
Penni Syggrou

Μη περιμένεις από του άλλους αυτά που εσύ θα έκανες για αυτούς…!!!!

Ο χρόνος περνάει κι η ζωή τρέχει, τρέχουμε κι εμείς από πίσω της να την προλάβουμε μπας και τη φτάσουμε.

Πολλές φορές όμως εγκαταλείπουμε στα μισά του δρόμου, ίσως και πιο νωρίς. Μένουμε στο παρελθόν και σιγά - σιγά γυρνάμε πίσω αδιαφορώντας για το παρόν και για αυτά που έρχονται.

Αναμνήσεις και στιγμές μας εγκλωβίζουν εκεί να πορευόμαστε με αυτά. Στιγμές που σε έχουν χαράξει, στιγμές που θα ήθελες να ξαναζήσεις, να τις φέρεις πίσω και μην ξαναφύγουν ποτέ.

Αυτά τα πρώτα βλέμματα, τα πρώτα μηνύματα που μάθαινε ο ένας τον άλλον, που επένδυες σε κάτι καινούργιο με τόσο ενθουσιασμό κι όρεξη κι όμως τώρα που τελείωσε και φθάρθηκε απ’ τον χρόνο και το βλέπεις πια από μακριά, ποσό ωραίο σου μοιάζει;

Ναι, ξέρω θα έδινες πολλά για να το ξαναζήσεις το ίδιο σκηνικό, αλλά η ζωή συνεχίζεται κι εσύ μαζί της.

Κι ίσως εκεί που πίστευες ότι τα έχεις ξεχάσει όλα, ότι έχεις προχωρήσει μπροστά κι είσαι έτοιμος για καινούργιους έpωτες και καρδιοχτύπια, βλέπεις το παρελθόν σου στην απέναντι στάση λεωφορείου, σε ένα διάδρομο της σχολής, στο μπαράκι που γνωριστήκατε κι όλα έρχονται μπροστά σου σαν αυτές τις ρομαντικές ταινίες. 

Και ξαναθυμήθηκες τα παλιά κι όλα αυτά που είχες βάλει στο πίσω μέρος του μυαλού σου, όσα είχες κρύψει βαθιά στην καρδιά σου.

Όμως να σου πω κάτι; Η κάθε στιγμή, η κάθε εικόνα, η κάθε ανάμνηση που είχες, έχει το δικό της συναίσθημα, το δικό της χώρο μέσα στην καρδιά. Γι’ αυτό στη ζωή κάθε σχέση είναι μοναδική, γιατί έχει έρθει τον συγκεκριμένο χρόνο - όχι απαραίτητα τον κατάλληλο - για να σε γεμίσει με εμπειρίες και φρέσκα συναισθήματα.

Το παρελθόν είναι για το αφήνουμε πίσω μας κι εμείς να προχωράμε μπροστά έχοντας πάντα στο μυαλό και στην καρδιά μας όλα αυτά. Ξέρω ότι είναι δύσκολο, αλλά στη ζωή τι έρχεται με ευκολία; Πολλές φορές μένεις πίσω συνειδητά ή ασυνείδητα και κλείνεις πόρτες για το μέλλον.

Τίποτα δε σταματάει κι όσο κι αν πιστεύεις ότι δε θα ξαναβρείς τη χαρά ή ενδεχομένως την ευτυχία που σου αξίζει, πέφτεις στα πατώματα και κλαις με μαύρο δάκρυ. 

Να θυμάσαι ότι πάντα σε περιμένει μια καινούργια μέρα για να την εκμεταλλευτείς και να την αξιοποιήσεις. Οι άνθρωποι μένουν στο παρελθόν από φόβο για το μέλλον που είναι άγνωστο κι αβέβαιο, όμως αυτή δεν είναι κι η μαγεία του;

Σίγουρα τίποτα δε δίνεται απλόχερα, ακόμα κι εάν εσύ το κάνεις απ’ την καλή σου την καρδιά, όμως έτσι είναι τα πράγματα κι εμείς θα πρέπει να αποδεχόμαστε και να προχωράμε μαζί με αυτά.

Γέλια, κλάματα, τσακωμοί, φιλιά, αγκαλιές∙ όλα αυτά θα γεμίζουν τη ζωή σου. Θα έρχονται καινούργια συναισθήματα, νέοι άνθρωποι. Κι εάν πιστεύεις ότι έχεις πληγωθεί ή απογοητευτεί αρκετά απ’ τους γύρω σου κι ότι θες να κλειστείς στο καβούκι και μην ασχοληθείς με κανέναν, ένα θα σου πω: και πού είσαι ακόμα;

Συχνά εμείς οι άνθρωποι κάνουμε το λάθος να περιμένουμε απ’ τους άλλους αυτά που θα κάναμε εμείς για αυτούς - κ ι εγώ ανήκω σε αυτούς δυστυχώς -, αλλά δεν είναι πάντα έτσι. 

Στο τέλος μένεις μόνος, να σκέφτεσαι τι μπορεί να έκανες λάθος κι αυτή την φορά. Τίποτα δεν έκανες λάθος, εντάξει ίσως και να έκανες, αλλά άνθρωποι είμαστε κι είναι φυσιολογικό ή κι αναμενόμενο να κάνουμε λάθη.

Ζήσε τη ζωή σου με πάθος κι ένταση, ονειρέψου, κλάψε, αγάπησε, ερωτεύσου, δημιούργησε, δώσε ό,τι έχεις και δεν έχεις. Πετά τους κανόνες που σε βασανίζουν και ζήσε με τις επιθυμίες, με τα πάθη σου και τις ανασφάλειες σου, τι νομίζεις ότι είσαι ο πρώτος ή ο μόνος;

Ζήσε ελεύθερος κι άτρωτος στα άπειρα «αν» σου. Αποδέξου το παρελθόν και προχώρα με τα μάτια ανοιχτά και τα χεριά ορθάνοικτα να πιάσεις και να δεις ό,τι μπορείς. 

Στο τέλος μαζεύεις εικόνες, γεύσεις, μυρωδιές, χάδια, γέλια, ήχους, αστεία σκηνικά, έpωτες, ταξίδια, φιλίες, αμαρτίες και τα βάζεις όλα στην ιστορία σου. Γιατί αυτό δεν είναι η ζωή, στιγμές;




Επιμέλεια Κειμένου Άννας Τζαβίδη : Πωλίνα Πανέρη
MUSTREADS

Αχ ρε μαμά, πόση αγάπη χωράς σε ένα τάπερ ;

Αχ ρε μαμά, πόση αγάπη χωράς σε ένα τάπερ ; 
Από πάντα, δέσμια του μαμαδίστικου ενστίκτου σου, με ρωτούσες «πεινάς;» «έφαγες;» «σε βλέπω κομμένη». Όλες αυτές οι οισοφαγικές ερωτήσεις από τη μία μου έδιναν στα νεύρα, από την άλλη με τύλιγαν με μια γλυκιά θαλπωρή. Γιατί δεν ξέρω για τον έρωτα, αλλά η αγάπη σου περνούσε πάντα από την καρδιά, κάνοντας μια μεγάλη στάση στο στομάχι.

Η κουζίνα σου, με τον απορροφητήρα να γουργουρίζει μονίμως ήταν πάντα το κατάφυγιό μου και ας μην στο έχω πει ποτέ.

Από τότε που διάβαζα τα μαθήματά μου, εκεί στο τραπέζι με το καρό τραπεζομάντιλο και από πάνω το διαφανή μουσαμά και σε ένιωθα να πηγαινοέρχεσαι στην κουζίνα κάνοντας δουλειές.

Έλυνα τις ασκήσεις μου, ενώ το γιουβέτσι που αργοψηνόταν γαργαλούσε τα ρουθούνια μου παρέα με τους ήχους που έκαναν τα καπάκια από τις κατσαρόλες σου, οι κουτάλες, και η βρύση που έπλενες τα λερωμένα ταψιά. Αυτό ήταν «σπίτι».

Αυτή η κουζίνα σου, με όλα τα κακόγουστα μπιχλιμπίδια, τα γουρουνάκια στο ψυγείο, ένα γυάλινο καγκουρό που στο μάρσιπό του έμπαιναν χαρτοπετσέτες και κάτι κρεμάστρες-λουλουδάκια για τις πετσέτες ήταν αισθητικά ο εφιάλτης μου από τη μία και σαν το χέρι σου πάνω μου όταν είχα πυρετό, από την άλλη.

Μεγάλωσα, μπήκα στο Πανεπιστήμιο και ήρθα Αθήνα. Φοιτητική ζωή, ανέμελα χρόνια και εσύ πάντα μαζί μου, στο πλευρό μου με σήμα το τάπερ. Αυτός ήταν ο καλύτερος τρόπος αγάπης που ήξερες και που έφερνες στο dna σου από τη δική σου μάνα, και εκείνη από την δική της. 

Όλες μια φρουρά που είχαν μάθει να μπουκώνουν τα παιδιά τους με φαγητά, γιατί η θρέψη ήταν η υπέρτατη απόδειξη της αγάπης τους. Ένα συναίσθημα συμπυκνωμένο στην κλασική ερώτηση «έφαγες;» που δήλωνε «έγνοια».

Τέσσερα χρόνια τα τάπερ ταξίδευαν στην πρωτεύουσα για να γεμίσουν το ψυγείο μου, μην και μου λείψει τίποτα, μην και τολμήσω να φάω «τις βρωμιές απ’ έξω», μην «θελήσω να φάω απ’ έξω και είναι νύχτα», μην και γίνει σεισμός, πόλεμος, πέσει ακρίδα και δεν έχω να ΦΑΩ. Γιατί για σένα, καλύτερα να μην είχα περάσει σε 2 μαθήματα παρά να είμαι νηστική.

Τέσσερα χρόνια το ψυγείο μου ήταν γεμάτο από αμέτρητα τάπερ ποτισμένα με στοργή, φροντίδα και «μου λείπεις». Και όταν σου τέλειωναν κι αυτά, επιστράτευες συσκευασίες για να δημιουργήσεις νέα τάπερ. 

Κεσέδες από φέτα, κουβάδες από γιαούρτι, ή τη συσκευασία της αγαπημένης σου Φυτίνης έκαναν μια χαρά τη δουλειά τους, άσε που ήταν ό,τι πρέπει για κοτόσουπες, φασολάδες, φακές…

Και ενώ με τάιζες σαν θρεφτάρι, όποτε ερχόμουν στο χωριό, με έβρισκες πάντα «κομμένη». Έπιανες το πηγούνι μου με το χέρι σου, γυρνούσες το κεφάλι μου δεξιά αριστερά, με έκοβες από πάνω μέχρι κάτω και με κάθιζες στο τραπέζι κάνοντας «τς, τα, τς». Και πριν προλάβω να σου πω τα νέα μου μου έχωνες στο στόμα μια μπουκιά παστίτσιο που είχε περισσέψει από το μεσημέρι, για «να σταθώ» λίγο και μετά με άφηνες να μιλήσω.

Και πάλι έφευγα φορτωμένη με τα άδεια τάπερ που σου είχα φέρει γεμάτα, και αυτό το γαστρονομικό αλισβερίσι μεταξύ μας τελείωσε μαζί με τις σπουδές μου.

Και αν με ρωτήσεις τώρα, που έγινα κι εγώ μάνα, τι μου λείπει περισσότερο από σένα, θα σου πω, αυτό το ταξίδι με τα τάπερ. Γιατί τα τάπερ σου ήταν για μένα γράμματα που έκλειναν μέσα τους όλα αυτά που δεν μου έλεγες με λόγια συχνά, γιατί δεν ήσουν καλή στα λόγια.

Και αν με ρωτήσεις πόση αγάπη χωράει σε ένα τάπερ, θα σου πω, όλη η αγάπη του κόσμου χωράει. Και είναι τόση πολλή, που αρκεί για να «ταΐσει» όλους τους πεινασμένους της γης.




Φαίη Ζησοπούλου

«Τα παιδιά δεν μας ανήκουν – είμαστε για λίγο οι ξεναγοί τους σε αυτήν εδώ γη»…!!!!

«Τα παιδιά δεν είναι δικά μας. Μας χαρίζονται για λίγο… Για Να σταθούμε δίπλα τους ως μέντορες, ως ξεναγοί σε τούτη τη γη».

Έτσι λέει ένα ποστ στη σελίδα Ψυχικές Καταδύσεις και έχει τόσο μα τόσο δίκιο! Γιατί τα παιδιά δεν είναι οι κλώνοι μας, ούτε αντίγραφά μας. Είναι ξεχωριστές προσωπικότητες που, για λίγα χρόνια, μας έχουν μέντορες – μέχρι να μάθουν να αναδεικνύουν τον δικό τους, υπέροχο εαυτό!

Απολαύστε την:

''Για τις μανούλες του κόσμου όλου''.

“Ανυπομονώ να σε γνωρίσω. 

Ανυπομονώ να χαζέψω τις γραμμές του προσώπου σου . Να δω τα χεράκια και να φιλήσω τις πατούσες που με κλωτσάνε.

Ανυπομονώ να δω μέσα από τα μάτια σου τον κόσμο. Άραγε θα σου αρέσει περισσότερο η θάλασσα η το βουνό; Ποια μουσική θα είναι εκείνη που θα προτιμήσεις; Θα είσαι παιδί του ήλιου η της βροχής;

Ποιο θα είναι το μεγαλύτερο σου όνειρο; Το αγαπημένο σου φαγητό; Ανυπομονώ να ακούσω το πρώτο σου ΟΧΙ. Να είμαι η πρώτη που θα γνωρίσει τις γωνιές σου και τις συνήθειές σου.

Να μάθω τα κουμπιά σου, να πασχίζω να βρω τον τρόπο να σε ηρεμώ όταν θυμώνεις… Ανυπομονώ να γνωρίσω το πανέμορφο μυαλό σου και να ησυχάσω την κάθε σου φοβία.

Ανυπομονώ να ακούσω την γνώμη σου για τούτο τον κόσμο. Την αίσθηση που σου προκαλεί, τις ιδέες σου, τις αμφισβητήσεις σου. Μέχρι και για την πρώτη μας διαφωνία ανυπομονώ.

Να μεγαλώσω μαζί σου… Να μεγαλώσεις μαζί μου… Ανυπομονώ να σε γνωρίσω και όχι να σου επιβάλλω τη δική μου ζωή. 

Ανυπομονώ να κοιτάξω τη διαφορετικότητα σου και όχι να σου φορέσω όσα ήδη εγώ έχω χιλιοφορέσει.

Ανυπομονώ να παρατηρώ την κάθε μέρα που μου χαρίζεται κοντά σου… Και να μαθαίνω το ποια είσαι και όχι το ποια θέλω εγώ να γίνεις.

Τα παιδιά δεν είναι δικά μας. Μας χαρίζονται για λίγο… Για Να σταθούμε δίπλα τους ως μέντορες, ως ξεναγοί σε τούτη τη γη.

Και όχι να τους γεμίσουμε το κεφάλι με όσα ήδη εμείς έχουμε αποφασίσει. Ας κάνουμε περισσότερες ερωτήσεις και ας σταματήσουμε να δίνουμε παρωχημένες απαντήσεις.

Ας τα αφήσουμε να γίνουν όσα έχουν προοριστεί να γίνουν και ας σταματήσουμε να θέλουμε παιδιά – πιστά αντίγραφα μας.

Ας αγαπήσουμε τα παιδιά μας όχι μόνο για αυτά που είναι αλλά ακόμα και για όσα δε θα θέλαμε ποτέ να γίνουν.»




ΠΗΓΗmama365
Από dinfo

Μάνα είναι αυτή που όσο ζει θα φροντίζει να μην σου λείψει ποτέ τίποτα…!!!!

Τι σημαίνει μητέρα: Η λέξη μητέρα έχει πολλές σημασίες για διάφορους ανθρώπους. Για κάποιους μητέρα σημαίνει αγάπη, στοργή, προστασία.

Τι σημαίνει μητέρα: Μητέρα είναι εκείνη που θα ξενυχτίσει μαζί σου

Είναι εκείνη που με ένα της χάδι θα σε κάνει να σταματήσεις να κλαις όταν είσαι βρέφος. Είναι η πιο αγνή σχέση που θα βρεις ποτέ στην ζωή σου.

Είναι εκείνη που θα είναι διπλά σου σε κάθε δύσκολη στιγμή. από:

§ όταν θα βγάλεις τα πρώτα σου δόντια

§ όταν θα αρχίσεις να περπάτα

§ όταν θα πέσεις κάτω και θα κλαις γιατί χτύπησες

Και δεν θα την ακούσεις ποτέ να παραπονιέται.

Είναι εκείνη που θα σε πάει στον παιδικό σταθμό πρώτη φορά και θα νιώσει το σπίτι άδειο μόλις γυρίσει, θα λείπει κομμάτι από εκείνη.

Μάνα είναι εκείνη που θα ξενυχτήσει μαζί σου σε όλες τις παιδικές αρρώστιες κι όχι μόνο, θα σου δώσει ακόμα και την τελευταία της μπουκιά, χωρίς να της την ζητήσεις.

Τι σημαίνει μητέρα: Η μητέρα είναι εκείνη που θα σου δώσει τα πάντα

Μητέρα είναι εκείνη που θα σου προσφέρει ανοιχτά ότι έχει και δεν θα ζητήσει ποτέ τίποτα σαν αντάλλαγμα.

Μάνα είναι εκείνη που σε κάθε απογοήτευση σου, θα είναι εκεί ουσιαστικά κι όχι επειδή είναι προγραμματισμένη να το κάνει.

Για εκείνη είσαι πάντα η πρώτη της προτεραιότητα.

Είναι εκείνη που θα σε συμβουλέψει και εσύ θα διαφωνήσεις, από αντίδραση μόνο, ενώ ξέρεις πως πάντα έχει δίκιο, ακόμα κι αν δεν το παραδέχεσαι μπροστά της, το αναγνωρίζεις, είναι το μητρικό ένστικτο λες.

Μ´ένα της βλέμμα μόνο ξέρει αν είσαι χαρούμενη, λυπημένη, νευριασμένη ή ξενερωμένη, σε ξέρει καλύτερα από τον καθένα, ακόμα κι απ´ τον ίδιο σου τον εαυτό.

Μάνα σημαίνει ότι σε ανέχεται. Ανέχεται τα ξεσπάσματα θυμού σου ακόμα και ας είναι πάνω της γιατί θέλει να σε δει να είσαι καλύτερα. Δεν θα “σπαστεί” θα σε πάρει τηλέφωνο ακόμα και αν της το κλίσεις. Γιατί η μάνα ξέρει πως θέλεις απλά λίγο χρόνο και έλεγες πράγματα πάνω στα νευρά σου που δεν εννοείς.

Τι σημαίνει μητέρα: Μάνα είναι το άτομο που δεν θα σε αφήσει ποτέ μόνο σου

Είναι εκείνη που σε κοιτάει με καμάρι στα μάτια και νιώθεις πώς σε βλέπει ακόμα σαν μωρό.

Είναι η γυναίκα που εύχεσαι αν κάνεις ποτέ δικά σου παιδιά, να γίνεις μαμά σαν εκείνη, για αυτό κάνε μου μια χάρη και μην την στεναχωρείς, γιατί εκείνη δεν το έκανε ποτέ. Αναρωτήσου, πόσες φορές την στεναχώρησες και πόσες φορές την έκανες να κλάψει στα κρυφά.

Πόσες φορές στερήθηκε κάτι από εκείνη για να μην λείψει από εσένα και άλλα πολλά που δεν σου ανέφερε ποτέ.

Μια αγκαλιά κι ένα φιλί σου να ξέρεις πως κρύβουν όλη την ευτυχία της ζωής της.




Πρώην υπάλληλοι εστιατορίων μας λένε τι δεν πρέπει να τρώμε…!!!!

Αν συνηθίζετε να τρώτε σε ταβέρνες δείτε ποια πράγματα δεν πρέπει να τρώτε σε αυτές σύμφωνα με πρώην υπαλλήλους εστιατορίων.

Κιμά: Οι περισσότεροι το γνωρίζετε ήδη πως ο κιμάς είναι επικίνδυνη τροφή εκτός σπιτιού γιατί μπορεί να είναι αλλοιωμένος.

Μάλιστα πολλοί κρεοπώληδες αναφέρουν πως πρέπει να προσέχετε από πού παίρνετε τον κιμά σας ακόμα και όταν μαγειρεύετε στο σπίτι. 

Ο βοδινός κιμάς κατέχει τη δεύτερη θέση στην κατηγορία με τα πιο επικίνδυνα κρέατα, με το βακτήριο E.Coli να οδηγεί σε πολλές γαστρεντερολογικές ασθένειες.

Έξτρα tip: Αν συνηθίζετε να τρώτε στις διακοπές σε εστιατόρια fast food και όχι σε ταβέρνες, σας έχουμε μια επιπλέον πληροφορία που ίσως δεν ξέρετε. Οι γραμμές που έχουν πάνω τους τα μπιφτέκια και μοιάζουν σαν να μαγειρεύτηκαν σε σχάρα είναι ψεύτικες και σχεδιάζονται τεχνητά στα εργοστάσια.

Περίεργα πιάτα: Πρώην υπάλληλοι εστιατορίων τονίζουν πως δεν πρέπει να παραγγέλνετε σε ταβέρνες παράξενα πιάτα που δεν έχουν μεγάλη κατανάλωση στο συγκεκριμένο εστιατόριο. Φροντίστε να μάθετε σε κάθε ταβέρνα που πάτε (ρωτώντας ντόπιους) ποιο είναι το φαγητό για το οποίο φημίζεται το κάθε μαγαζί και ζητήστε αυτό. Επειδή αυτά τα πιάτα έχουν μεγάλη ζήτηση είναι πάντα φρέσκα.

Σος στις σαλάτες: Μερικές φορές οι σος είναι έτοιμες στο ψυγείο και τοποθετούνται στη σαλάτα όταν τους ζητηθεί από κάποιον πελάτη. Ζητήστε τη σαλάτα σας σκέτη και ζητήστε επιπλέον ελαιόλαδο, μαγιονέζα ή ό,τι άλλο θέλετε να προσθέσετε ώστε να έχετε καλύτερο έλεγχο του τι βάζετε στο πιάτο σας αλλά και τις θερμίδες που θα καταναλώσετε. 

Πρώην υπάλληλοι αναφέρουν πως σε αρκετές ταβέρνες τοποθετούνται επιπλέον ποσότητες από σος για να γίνονται τα πιάτα πιο νόστιμα. Αυτό όμως σημαίνει επίσης περισσότερες θερμίδες χωρίς λόγο!

Μαγειρευτά: Τα φαγητά της ώρας είναι πάντα πιο «σίγουρα» συγκριτικά με τα μαγειρευτά. Μπορεί τα μαγειρευτά σε πολλές περιπτώσεις να είναι πιο υγιεινά αλλά λόγω χαμηλής ζήτησης πολλές φορές δεν είναι φρέσκα. Προτιμήστε τα μαγειρευτά πιάτα, λοιπόν, μόνο σε ταβέρνες που φημίζονται για τα μαγειρευτά τους.

Κοτόπουλο: Αποτελεί ένα από τα πιο επικίνδυνα κρέατα στον κόσμο. Υπάλληλοι εστιατορίων αναφέρουν πως μπορείτε να φάτε κοτόπουλο εκτός σπιτιού μόνο αν γνωρίζετε πως η ταβέρνα που τρώτε τηρεί όλες τις παραμέτρους καθαριότητας και υγιεινής κατά τη διάρκεια μαγειρέματος του φαγητού σας.

Και παρόλο που πολλοί αναφέρουν πως το κοτόπουλο θέλει πολύ καλό πλύσιμο, αν ψηθεί καλά τότε όλα τα μικρόβια σκοτώνονται. Ψήνεται όμως καλά; 

Επίσης υπάλληλοι εστιατορίων αναφέρουν πως πολλές φορές χρησιμοποιούν στις ταβέρνες και στα εστιατόρια πιρούνια, μαχαίρια και άλλα σκεύη τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί στο κόψιμο και στο μαγείρεμα του κοτόπουλο (και άρα έχουν υπολείμματα και μικρόβια πάνω τους) για να μαγειρέψουν κάποιο άλλο τρόφιμο (που μπορεί να σερβίρεται ωμό, όπως είναι οι σαλάτες).

Κατεψυγμένα: Γιατί να φάτε κατεψυγμένα τρόφιμα αν μπορείτε να απολαύσετε φρέσκα. Πρώην υπάλληλοι αναφέρουν πως αν ένας πελάτης ζητήσει απλά τηγανητά καλαμαράκια, τότε το πιο πιθανόν είναι να του σερβίρουν κατεψυγμένα. Αν όμως ζητήσει ο πελάτης φρέσκα πιάτα και το τονίσει, τότε είναι πιο πιθανό να του σερβίρουν όντως φρέσκα.

Tip: Αν εκτός από φρέσκα πιάτα σας ενδιαφέρει και η θερμιδική τους αξία δείτε πόση διαφορά υπάρχει στον τρόπο που μαγειρεύεται ένα χταπόδι.

Xταπόδι ψητό: 95 Kcal

Xταπόδι κρασάτο: 288 Kcal

Xταπόδι ξιδάτο: 252 Kcal

Xταπόδι κοκκινιστό με πιλάφι: 420 Kcal

Μαχαιροπίρουνα: Όσο καθαρά και αν φαίνονται τα μαχαιροπίρουνα και τα ποτήρια καλό θα ήταν να τα σκουπίζετε και εσείς επιπλέον με μια καθαρή πετσέτα και λίγο νερό. Πρώην υπάλληλοι εστιατορίων αναφέρουν πως σε κάποια μαγαζιά χρησιμοποιούν βρόμικες πετσέτες για να τα γυαλίζουν κάτι που κρύβει πολλούς κινδύνους για μικρόβια και βακτήρια.

Tip: Για να είστε σίγουροι ζητήστε να σας φέρουν λίγο ξίδι (οι περισσότεροι σερβιτόροι φέρνουν ξίδι και από μόνοι τους για τη σαλάτα) και με μια χαρτοπετσέτα και λίγο ξίδι καθαρίστε τα μαχαιροπίρουνά σας. Όλα τα μικρόβια θα σκοτωθούν.




Ξέρετε γιατί ένας σκύλος δεν φεύγει ποτέ από το πλευρό του ιδιοκτήτη του ακόμη και μετά το θάνατο του ;

Λένε ότι οι σκύλοι είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου. Κι είναι αλήθεια.

Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Είναι πολλά περισσότερα.

Λένε ότι οι σκύλοι κάποια στιγμή πεθαίνουν. Κι όμως, αυτό είναι ψέμα.

Μεγάλο ψέμα.

Οι σκύλοι δεν πεθαίνουν ποτέ. Απλώς κοιμούνται.

Μπορεί να μεγαλώνουν. Μπορεί τα κόκαλα τους να πονούν και να βαραίνει το κορμί τους. Μπορεί να μην ευχαριστιούνται όπως παλιά μια βόλτα με το αφεντικό τους και να λαχανιάζουν στα λίγα μέτρα.

Μπορεί να θέλουν να κοιμούνται ολοένα και περισσότερο. Μπορεί να μην έχουν όρεξη για παιχνίδια.

Ο κόσμος τους είναι τέλειος όταν περιλαμβάνει την αγάπη του αφεντικού, μερικές νόστιμες λιχουδιές και λίγες γάτες για κυνήγι. Και σε έναν τέλειο κόσμο, δε χωρά ο θάνατος.

Μόνο λίγη ξεκούραση.

Γι’αυτό να μη λέτε ποτέ ότι ένας σκύλος πέθανε. Να λέτε πως κοιμάται στην καρδιά σας. Πως βρήκε ένα σίγουρο μέρος για να ξεκουραστεί κι όταν θελήσει, θα ξυπνήσει για να σας θυμίσει όλες τις στιγμές που περάσατε μαζί. Και που δεν ήταν και λίγες.

Θα σας θυμίσει την πρώτη φορά που πήδηξε ενθουσιασμένος στο στήθος σας και σας έκοψε την ανάσα.

Θα σας θυμίσει όλες εκείνες τις φορές τις οποίες σας τραβολόγησε με το λουρί του στη βόλτα.

Όλες εκείνες τις ζημιές τις οποίες έκανε περιμένοντάς σας και που τις παραδέχτηκε με εκείνο το ένοχο και ταυτόχρονα ικετευτικό βλέμμα του.

Τα χάδια, τα γαυγίσματα, τα γλυψίματα όταν δεν ήσασταν καλά.

Όχι, δεν πεθαίνει ο σκύλος σας. Μόνο κοιμάται.

Κι ας νιώθετε ένα κενό στο μέρος της καρδιάς. Κι ας θέλετε να κλαίτε συνέχεια.

Ας σας λείπει.

Βρίσκεται μέσα σας. Είναι μόνο ένα ταξίδι του μυαλού μακριά σας.

Κλάψτε αν θέλετε να ξεσπάσετε. Αλλά μην τον θεωρήσετε ποτέ νεκρό. Γιατί θα είναι ντροπή για όσα ζήσατε μαζί.

Και να θυμάστε πως μόνο ό,τι ξεχνάμε πεθαίνει.

Και εσείς δεν πρόκειται να ξεχάσετε.

Έτσι δεν είναι;




Συνειδητότητα : Τι είναι και πώς βοηθά να γίνεις ευτυχισμένος…!!!!

Συνειδητότητα: Πώς βοηθά να είσαι ευτυχισμένος
Πώς γίνεται να ακούσετε τις αρνητικές σκέψεις σας και ύστερα απλώς να τις αφήσετε να φύγουν; Ξέρουμε ότι η διαδικασία δεν είναι εύκολη. Όσο λοιπόν το προσπαθείτε, υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να απαλύνετε τη ζημιά που προκαλούν οι αρνητικές σκέψεις.

Συνειδητότητα είναι η ενέργεια του να μένεις στη στιγμή, να είσαι παρών σε ό,τι σε περιβάλλει και να έχεις επίγνωση του εαυτού. Έχει να κάνει με την αναγνώριση πραγμά­των που είναι ταυτόχρονα θετικά και αρνητικά, με την αποδοχή και την απομάκρυνσή τους.

Μπορεί ως πρακτική να φαίνεται κάπως άβουλη, αλλά πρόκειται για ψυχολογική και συμπεριφορική φιλοσοφία των ανατολικών χωρών που βασίζεται σε εκατοντάδες χρόνια μελετών.

Η συνειδητότητα προτείνει να ενθαρρύνουμε τον εαυτό μας να δει τις σκέψεις ως σκέψεις και τα συναισθήματα μόνο ως συναισθήματα – είναι αυτό που είναι και δεν καθορίζουν ποιοι είμαστε. Αναγνωρίστε τα ως πρόσκαιρα ψυχικά γεγο­νότα που έρχονται και φεύγουν, κι όχι ως πλευρές του βαθύτερου είναι ας (δηλαδή, ενδογενή μέρη της προσωπικότητάς σας) ή ως αντανακλάσεις μιας αντικειμενικής αλήθειας (είστε απλώς άχρηστοι και αυτό το γνωρίζουν όλοι). 

Η συνειδητότητα ελαχιστοποιεί τη ζημιά που προκά­νουν οι άσχημες σκέψεις αλλάζοντας τη μορφή της σχέσης σας με αυτές, αφορά το να πάρετε τον έλεγχο του νου σας αντί να αφήνετε το μυαλό σας να σας ελέγχει – να αναγνωρίσετε τη σκέψη, να έχετε επίγνωση αυτής, αλλά ύστερα να την αφήσετε να φύγει και να μην την αναμασάτε

Σύμφωνα με ένα άρθρο στο Frontiers in Human Neuroscience, έχει αποδειχτεί ότι με τη συνειδητότητα οι άνθρωποι ανακτούν τον έλεγχο έναντι της κατάθλιψης και των επιπέδων άγχους τους, και φαίνεται ακόμα ότι βοηθάει στις περιπτώσεις χρόνιου σωματικού άλγους. Προηγούμενες μελέτες έχουν καταδείξει ότι μπορεί να μειώσει την επανεμ­φάνιση της κατάθλιψης κατά 50%.

Πρόκειται για μια διαδικασία στοχασμού που παρομοιάζεται με το ό κάθεστε στην όχθη ενός ρυακιού. Καθώς ένα φύλλο ή ένα κλωναράκι επιπλέει, μπαίνει στη συνειδητή επίγνωση. Παρατηρείτε το φύλλο, to προσέχετε, κι ύστερα αυτό ακολουθεί το ρεύμα και το χάνετε από τα άτια σας. 

Στην περίπτωση που δεν το καταλάβατε, το φύλλο αντιπροσωπεύει τις σκέψεις σας – τις αναγνωρίζετε και ύστερα τις αφήνετε να βγουν χωρίς να προσπαθείτε να τις αλλάξετε, να απομακρυνθείτε από αυτές ή να τις κρίνετε. 

Πρόκειται για έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο σκέψης και ύπαρξης, και είναι ένας ιδιαίτερα αποτελεσματικός τρόπος α να αισθανθούμε πιο ευτυχισμένοι.

Αποκτήστε μεγαλύτερη συνειδητότητα

Ένας απλός και καθημερινός τρόπος για να εξασκήσετε τη συνειδητό- τα είναι ο εξής: να είστε παρόντες κάθε στιγμή.

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να έχετε απόλυτη επίγνωση.

Οποιαδήποτε δουλειά κάνετε ή αναλαμβάνετε. Οποιαδήποτε. Μπορεί να τρώτε, να περπατάτε, να οδηγείτε ή να ντύνεστε. Κάνουμε τόσα πράγμα­τα στον αυτόματο πιλότο, που μπορεί να χαθούμε μέσα σε αυτό που κάνουμε. 

Πρέπει να αρχίσετε να αφιερώνεστε πλήρως σε ό,τι κάνετε και να χρησιμοποιείτε όλες σας τις αισθήσεις. Τι γεύση έχει, πώς μυρίζει, τι αίσθηση αφήνει, τι ακούτε και τι βλέπετε;

Αν χρειάζεστε βοήθεια για να απαγκιστρωθείτε από οποιαδήποτε εξωτερική παρεμβολή, δοκιμάστε την προσέγγιση της εσωτερικής ομι­λίας. Πείτε στον εαυτό σας (ας πούμε, για παράδειγμα, ότι κάνετε μπάνιο):

Εισπνέω.

Ξέρω ότι κάνω μπάνιο.

Εκπνέω.

Νιώθω το ζεστό νερό να πέφτει στο δέρμα μου.

Εισπνέω.

Νιώθω τη γεύση του νερού.

Εκπνέω.

Το ακούω να πέφτει γύρω μου.

Εισπνέω.

Βλέπω τα περιστρεφόμενα σχέδια του ατμού να ανεβαίνουν γύρω

από τα πόδια μου.

Εκπνέω.

Μυρίζω το άρωμα του σαμπουάν μου.

Αν το κάνετε αυτό, θα αποκτήσετε συνείδηση, σωματικά και ψυχικά, του τι συμβαίνει την κάθε στιγμή. Πρόκειται για μια αποτελεσματική τεχνική στην οποία όσο περισσότερο εξασκείστε τόσο λιγότερες αρνητικές σκέψεις κάνετε.

Απόσπασμα από το μικρό Βιβλίο της Χαράς. Ευχαριστούμε τις εκδόσεις Μεταίχμιο για την ευγενική παραχώρηση του υλικού.




Πως να βρούμε τις κρυμμένες περιοριστικές πεποιθήσεις...!!!!

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΤΙΣ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΞΕΙΣ , ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΒΑΘΙΑ ΚΡΥΜΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ. 

ΔΗΛ. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ''ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ'' , ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΒΑΘΙΑ ΣΟΥ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ. ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ''Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΣΟΥ ΔΙΑΤΑΓΗ ΜΟΥ'' , ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΣΟΥ Η ΔΗΛΩΣΗ (ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΡΗΜΑΤΑ) ΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΒΑΘΙΑ ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ''ΔΕΝ ΑΞΙΖΩ ΝΑ ΕΧΩ ΧΡΗΜΑΤΑ''… 

ΟΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ''ΦΤΙΑΞΕΙΣ'' ΠΡΩΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΟΥ ''ΔΕΝ ΑΞΙΖΩ''….

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΛΛΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΑΝΕΠΙΤΥΧΩΣ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΕΛΞΗΣ. ΝΑ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ!

ΟΤΑΝ ΕΓΩ ΒΛΕΠΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΧΡΕΩΜΕΝΟΣ , ΟΤΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΑΙΡΝΩ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ , ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΟΤΙ ''ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΡΗΜΑΤΑ …..ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΟΤΕ'' ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΩ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΚΑΘΙΣΕΣ ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΣ …ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ??????

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ? 

ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΩ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΡΥΦΗ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ''ΔΕΝ ΑΞΙΖΩ ΝΑ ΕΧΩ ΧΡΗΜΑΤΑ'' ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΒΡΕΙ ΤΗΝ ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ. ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΑ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΤΟ ''ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΡΗΜΑΤΑ'' ΜΕ ''ΕΧΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ'' ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΕΒΛΕΠΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑ ΑΞΙΖΩ. ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΞΙΖΩ! 

''ΑΞΙΖΩ ΝΑ ΕΧΩ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΑΞΙΖΩ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ''. ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΜΕΤΑ ΚΑΝ Η ΔΗΛΩΣΗ ''ΕΙΜΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ'' ..ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΕΡΘΕΙ ΗΔΗ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΧΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΠΙΑ ΟΤΙ ΜΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ !!!!!

Η ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΕΙΝΑΙ MIA ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ 6 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΤΕ-ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΤΕ ΤΙΣ ΚΡΥΦΕΣ ΣΑΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ.

ΑΣΚΗΣΗ :

KATAΡΧΗΝ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ . ΑΝ ΚΡΙΝΕΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΘΩΣ ΣΚΑΛΙΖΕΤΕ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΣΑΣ,ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΘΑΡΑ Ή ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ . ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ! ΚΑΘΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΡΩΤΗΣΗ .

1.ΤΙ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΔΥΣΤΗΧΙΣΜΕΝΟΥΣ? ( Ή ΘΥΜΩΜΕΝΟΥΣ Ή ΕΝΟΧΟΥΣ Ή ΑΝΥΣΗΧΟΥΣ ?)

ΑΥΤΗ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΑΣ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΣΑΣ ?


2.ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΔΥΣΤΗΧΙΣΜΕΝΟΥΣ ?

ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΑΣΧΗΜΑ ,ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΑΥΤΟ ΚΑΘΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΑΣΧΗΜΑ.ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ.


3.ΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ,ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΔΥΣΤΗΧΙΣΜΕΝΟΥΣ?

ΑΥΤΗ Η ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Ν ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΤΕ ΚΑΘΕ ΦΟΒΟ Ή ΑΝΥΣΗΧΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΑΛΛΑΣΣΕΣΤΕ.ΣΥΧΝΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΟΘΥΜΟΙ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΔΥΝΗΡΟ.


4)ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΥΤΟ?


5)ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ?


6)ΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΑΤΕ ?

ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ . ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΗ Ή ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ.

ΕΣΑΣ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΥΣΗΧΙΕΣ ΣΑΣ? ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΛΟΓΙΚΕΣ?

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΣΚΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΡΥΜΕΝΕΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΑΣ.

ΤΟ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ , ΚΛΠ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΝΑΝΕ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ. ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ''ΤΣΑΚΩΣΟΥΜΕ'' ΜΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ.

ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΝΟΙΩΣΕΤΕ ΕΝΑ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ (ΝΕΥΡΑ, ΖΗΛΙΑ, ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ ΚΛΠ) ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ …''ΤΙ ΠΕΡΑΣΕ ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ'' ? ….ΕΤΣΙ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΑΣ….

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ.

ΑΣΚΗΣΗ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ :

ΚΑΘΕΣΤΕ ΑΝΑΠΑΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΗΡΕΜΕΙΤΕ ΤΟΝ ΝΟΥ. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣΤΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ. ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΣΚΗΣΗ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΣΚΕΨΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ. 

ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΓΙΑ 2 ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΕΛΕΓΧΕΤΕ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ''ΒΑΛΕΤΕ'' ΣΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟ ΣΑΣ ΜΟΝΟ ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ. ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΣΑΣ ΖΩΗ ….!




πηγή
(βιβλιο ''Το μυστικό και ο νόμος της έλξης'' )