Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019

Πνευματικά χαρίσματα τα οποία δεν ξέρατε ότι ήδη έχετε...!!!!


Ήδη ξέρετε ότι έχετε κάποια πνευματικά χαρίσματα, το πρόβλημα είναι ότι ξεχνάμε… και με το ξεχνάμε εννοώ ότι καθημερινά ξεχνάμε. Αν είστε σαν κι εμένα ξεχνάτε κάθε ώρα. Ως δάσκαλος της γιόγκα, επιχειρηματίας και σύμβουλος εργασίας βλέπω συχνά αυτά τα χαρίσματα να μην χρησιμοποιούνται. 

Δημιούργησα μία προσωπική βοηθητική λίστα για να χτίσετε την πνευματική σας ικανότητα ώστε να μπορέσετε να μπείτε στην ζωή σας με περισσότερη δύναμη και χάρη. 

Εμπλουτίστε αυτή τη λίστα με μικρές δραστηριότητες οι οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν αυτή τη στιγμή για την δημιουργία των πνευματικών σας χαρισμάτων. Η καθημερινή ενασχόλησή σας με αυτές, ακόμα και για λίγη ώρα, θα σας πάει μακριά. 

1. Η σοφία της εσωτερικής σας φωνής. 
Συχνά αφήνουμε την φωνή της λογικής να παρακάμψει την εσωτερική μας φωνή.Σκεφτείτε την διαίσθηση σας σαν να κατοικεί στο σώμα σας όπως οι φυσικές αισθήσεις σας. Όταν είστε μπερδεμένοι για το ποια πορεία δράσης θα ακολουθήσετε, εξετάστε με τις αισθήσεις του σώματος σας ειδικά την περιοχή της κοιλιάς. 

Το ''ναι'' συνήθως το αισθάνεστε πιο διευρυμένα και το ‘όχι’ πιο σφιχτά και περιορισμένα. Μπορείτε να παραπέμψετε την διαίσθηση σας στο σκεπτόμενο μυαλό σας αλλά μην αφήσετε το μυαλό σας να κάνει όλα τα πλάνα: συχνά το σώμα και η εσωτερική φωνή ξέρουν καλύτερα. 

2. Η δύναμη της εξωτερικής σας φωνής. 
Η υπερένταση σε πολλούς από μας χτυπά στον λαιμό και στο στομάχι, εμποδίζοντας την ικανότητα μας να χρησιμοποιούμε την φωνή μας με αυτοπεποίθηση. Πάρτε χρόνο για να τραγουδήσετε το αγαπημένο σας τραγούδι κάθε μέρα. Τραγουδώντας και γελώντας διώχνετε την ένταση έξω από το σώμα σας. 

Σκεφτείτε το ως αναπνοές καθαρισμού με επιπλέον ήχο. Δοκιμάστε αυτό: Εισπνεύστε με τα χέρια σας σε σχήμα “V” πάνω από το κεφάλι σας και εκπνεύστε με ένα μακρύ αργό “ααα” αυξάνοντας σιγά-σιγά την ένταση της φωνής σας. Το σύμπαν θέλει να ακούσει την φωνή σας! 

3. Η βαθιά συνδεδεμένη σιωπή 
Αισθάνεστε χαμένοι ή μπερδεμένοι για μία απόφαση; Το να πάτε για ορειβασία στο βουνό και με το να μείνετε ήσυχοι για λίγες ώρες θα επιτρέψει τις βαθύτερες απαντήσεις να σας βρουν. Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα προσπαθώ να πηγαίνω μια βόλτα στο δάσος και είναι τότε, στην ακινησία, που τα συναισθηματικά μου μπλοκαρίσματα και τα πάθη της ζωής μου καθίστανται σαφή. 

Προκαλέστε τον εαυτό σας να σταματάει κατά μήκος της διαδρομής μένοντας ακίνητος, ώστε να μπορείτε να ανοιχτείτε στην σιωπή σας. 

4. Αναζωογόνηση μέσω της αναπνοής 
Κάθε φορά που θυμόμαστε να αναπνεύσουμε, διεγείρουμε την κατάσταση ''ξεκούραση και χώνεψη'' του νευρικού μας συστήματος ώστε να βγούμε από την κατάσταση πανικού του ''πάλεψε, πέτα, πάγωσε''. Με τη συνειδητή μας αναπνοή περιορίζουμε το στρες και το άγχος και προσκαλούμε την ηρεμία. 

Όπως ανέφερα ξεχνάμε κάθε μέρα, κάθε ώρα να αναπνέουμε βαθιά. Προσπαθήστε αυτό, μία φορά την ημέρα : ορίστε ένα χρονοδιακόπτη κάθε ώρα. Αφήστε τον ήχο να λειτουργεί ως υπενθύμιση, για να πάρετε τρεις βαθιές εισπνοές και μακριές εκπνοές. Προσέξτε την κατευναστική επίδραση της αναπνοής σας. 

5. Το βλέμμα σας 
Ως δάσκαλος της γιόγκα, βλέπω μαθητές, ακόμα και τους πιο προχωρημένους , να κρατάνε μια πόζα ακίνητη ενώ τα μάτια τους περιπλανούνται. Τα περιπλανώμενα μάτια δηλώνουν ότι το μυαλό περιπλανιέται κι αυτό. Πηγαίνετε στο επόμενο επίπεδο και κρατήστε τα μάτια σας ακίνητα. 

Αυτό ισχύει όχι μόνο για τις πόζες της γιόγκα αλλά επίσης και για την επικοινωνία με τους άλλους. Προκαλέστε τον εαυτό σας να μείνει σε οπτική επαφή και σύνδεση με τον άλλον. Για πλάκα και για συγκέντρωση προσπαθήστε να κάνετε την πόζα του δέντρου καθώς κοιτάτε μια συγκεκριμένη τοποθεσία για ένα λεπτό, πολλές φορές κατά την διάρκεια της ημέρας. Ναι, η γιόγκα μπορεί να είναι ευέλικτη και αναδιπλούμενη, και το βλέμμα σας πιο συγκεντρωμένο. 

6. Η αγέλη των ανθρώπων σας 
Πολλοί από εμάς έχουμε την νοοτροπία του “μοναχικού λύκου” όσο αφορά την αυτοβελτίωση. Πιστεύουμε ότι “πρέπει να το λύσουμε μόνοι μας.” Φανταστείτε τους ανθρώπους της ζωής σας ως κομμάτι ενός προσωπικού στηρίγματός σας για την ανάπτυξή σας. Υπάρχουν τόσα άτομα γύρω σας που περιμένουν να είναι εκεί για εσάς, και προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί σας. 

Στραφείτε σε αυτά για την άποψή τους. . Σαν πρώτο βήμα, κάντε μια λίστα 12 ατόμων που θα θέλατε να είστε πιο κοντά και προγραμματίστε ραντεβού για φαγητό μαζί τους ξεχωριστά. Προσπαθώ να έχω τουλάχιστον μια συνάντηση την εβδομάδα με ένα φίλο για να διατηρήσω και να ενισχύσω την δεκτικότητά μου και την σχέση μου μαζί του. 

7. Γίνετε ένα χρήσιμο εργαλείο για τους φίλους σας 
Αυτό πάει χέρι με χέρι με το προηγούμενο χάρισμα. Είστε κομμάτι της κοινότητας κάποιου άλλου, ένα πολύτιμο στήριγμά του. Επιταχύνετε. Επικοινωνήστε μαζί του. Το μεγαλύτερο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε είναι να είμαστε συχνά εκεί, να ακούμε τους φίλους μας, να σκεφτόμαστε αυτά που λένε και να τους δείχνουμε ότι δεν είναι μόνοι τους. 

8. Εθελοντική δράση 
Οι ανιδιοτελείς υπηρεσίες είναι κάτι που σας κάνουν να αισθάνεστε καλά. Αν δεν είστε ήδη εθελοντής τι θα λέγατε να αφιερώνατε μια με δυο ώρες την εβδομάδα από τον χρόνο σας; Είμαι εθελοντικά δάσκαλος της γιόγκα σε έφηβα αγόρια που κρατούνται για αδικήματα με αλκοόλ και ναρκωτικά. 

Είναι αρκετά απαιτητικό αλλά κάθε φορά φεύγω νιώθοντας τόσο γεμάτος ενέργεια γιατί έχω γίνει η αλλαγή που θέλω να δω στον κόσμο. Προσπαθήστε να γίνετε εθελοντές στο συσσίτιο απόρων, σε ίδρυμα για ηλικιωμένους, στο καταφύγιο ζώων. Θα γεμίσει την καρδιά σας με συμπόνια και χαρά και θα έχετε περάσει ωφέλιμα τον χρόνο σας. 

9. Το οχτάωρο ωράριο 
Αν εργάζεστε, είτε αγαπάτε τη δουλειά σας είτε όχι, χρησιμοποιείστε την ως εργαστήριο για να δείτε ποιες είναι οι δραστηριότητες που αγαπάτε να κάνετε. Όσο συνεχίζουν να τρέχουν οι μήνες, τα χρόνια και οι καριέρες, έχετε την ευκαιρία να κάνετε όλο και περισσότερα από αυτά που αγαπάτε. 

Είχα τουλάχιστον 20 δουλειές σε εφτά διαφορετικές καριέρες. Σε κάθε μία από αυτές έκανα και κάτι που μου έφερνε χαρά. Οπότε αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο και δείτε τη δουλειά σας ως ένα εργαστήριο πειραμάτων. 

10. Η ευτυχία σας! 
Τι σας αρέσει να κάνετε; Ξεκαθαρίστε το. Προσπαθήστε αυτό: γράψτε 5 δραστηριότητες που σας αρέσει να κάνετε σε ένα φύλλο χαρτί και βάλτε το κάπου στον τοίχο που θα μπορείτε να το βλέπετε κάθε μέρα. Το έκανα κάποια χρόνια πριν και είναι καταπληκτικό. 

Και οι πέντε είναι τώρα στην ζωή μου με έναν τρόπο πιο σημαντικό απ’ ότι υπολόγιζα τότε. Όταν κάνετε πράγματα που αγαπάτε, δημιουργείτε περισσότερη χαρά, αυτό-αξία και έχετε περισσότερη ενέργεια για να κατακτήσετε τον κόσμο, με ευτυχία! 

11. Οι πόνοι σας 
Μιλάω και για σωματικό και για ψυχικό πόνο. Αυτοί οι πόνοι μας βοηθούν να είμαστε πιο συμπονετικοί με τους εαυτούς μας και να κατανοούμε τους άλλους. Ο πόνος μας, πραγματικά λέει : “χρειάζομαι προσοχή”. 

Προσπαθήστε αυτό για δυο λεπτά: Δώστε προσοχή σε ένα πόνο ψυχικό ή σωματικό που είχατε πρόσφατα και στείλτε την ανάσα σας εκεί. Επιτρέψτε στον πόνο να μαλακώσει με κάθε εκπνοή. Αυτές οι στιγμές της προσωπικής φροντίδας θα κυματίσουν στην ζωή σας, αυξάνοντας τις επαφές σας με τους άλλους. 

12. Γελάστε 
Ο καθένας έχει την δική του αίσθηση του χιούμορ. Η φώτιση έχει να κάνει με το να είμαστε χαλαροί και να μην παίρνουμε τους εαυτούς μας στα σοβαρά! Ορίστε μια πρόκληση: βρεθείτε με έναν φίλο που γελάτε εύκολα και πηγαίνετε σε μέρη που νιώθετε ότι σας αποφεύγουν. 

Περάστε καλά. Αλλάξτε ρόλους και συμπεριφερθείτε σαν να ήσασταν ο άλλος. Κάντε τυχαίες φωνές από άλλους ανθρώπους που συζητάνε δύσκολα θέματα. Τι θα έλεγε η Katherine Hepburn γι αυτό; ή ο Sean Connery ; ή ο Daffy Duck ; γελάστε πολύ και καλά. 

13. Η ιστορία της ζωής σας 
Το να μεγαλώνεις είναι καταπληκτικό. Κάθε χρόνο αποκτάτε δεδομένα και στοιχεία 365 ημερών που σας επιτρέπουν να δείτε τις τάσεις στις πεποιθήσεις σας και τις συμπεριφορές σας. Με αυτές τις πληροφορίες μπορείτε να κάνετε σοφότερες επιλογές. 

Επιτρέψτε στον εαυτό σας να κοιτάξει την ιστορία του με θαυμασμό και ευγνωμοσύνη, και μετά φέρτε αυτή την σοφία στην παρούσα στιγμή για να σας βοηθήσει στις αποφάσεις σας. Ενθαρρύνετε τους φίλους σας να κάνουν το ίδιο και μοιραστείτε μαζί τους ιστορίες και εμπειρίες. 

14. Το σενάριο σας 
Γράφετε την ιστορία της ζωής σας από την ημέρα που γεννηθήκατε. Σταματήστε και αναρωτηθείτε : “τι έχω γράψει και τι κάνω τώρα;“. Αυτή τη στιγμή μπορείτε να συνειδητοποιήσετε ότι δεν είστε απλά ένας ηθοποιός που παίζει την ιστορία αλλά είστε επίσης ο σεναριογράφος και ο παραγωγός! 

Μπορείτε να αλλάξετε την ιστορία ΚΑΙ το νόημα που σας έχει δοθεί για να εξυπηρετείτε τον υψηλότερο σκοπό σας . Γράψτε την ιστορία ενός ήρωα όχι μία ιστορία τύπου “αφέσου στην τύχη σου”. 

15. Η δημιουργικότητα σας 
Όταν είμαστε σε ευθυγράμμιση με την καρδιά μας, έρχονται ιδέες αφιλτράριστες από το φόβο της απόρριψης ή της εμμονής ότι πρέπει να είναι καλές. Βάλτε τον εαυτό σας σε καταστάσεις που σκέφτεστε ιδέες και λύσεις. Βοηθήστε ένα φίλο να βρει μια ατάκα για τη δουλειά του, δημιουργήστε τυχαία, ασυνάρτητα τραγούδια καθώς πλένετε τα πιάτα, δημιουργήστε καινούργιες στάσεις στην γιόγκα βασισμένοι στους χαρακτήρες του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών. 

Το νόημα είναι , να το θέσω απλά, να χαλαρώσετε , χωρίς να είστε προσκολλημένοι στο αποτέλεσμα. Αυτοσχεδιάστε και κάντε πράγματα που θα γουστάρετε. Ταΐστε την μούσα της δημιουργικότητας σας. 

16. Η ευθυγράμμιση σας 
Αυτό έχει να κάνει με το κοίταγμα της μεγάλης εικόνας. Αυτό έχει να κάνει με το μεταγιγνώσκειν που συνδυάζει το σώμα, το μυαλό και το πνεύμα. Είστε εναρμονισμένοι; Ρέουν τα πράγματα όπως πρέπει; 

Η εργασία σας είναι να δίνετε προσοχή στην ευθυγράμμιση σας και να αναλάβετε δράση ώστε να φέρετε τον εαυτό σας πίσω στο δικό σας μέρος της δύναμης, της χαράς και της συγκέντρωσης . Όταν έχετε αμφιβολία γυρίστε πίσω σε αυτή την λίστα και δείτε τι δεν έχετε ενεργοποιήσει. 




Μετάφραση: awakengr.com via spiritualunite.com
Photo by David Lynch 

Αδύνατες, παχουλές.. κοντοί, ψηλοί.. είμαστε ΟΛΟΙ όμορφοι...!!!!

Αδύνατες, παχουλές.. κοντοί, ψηλοί.. είμαστε ΌΛΟΙ όμορφοι! Είμαστε όλοι μοναδικοί. 

Έχει υπερεκτιμηθεί το πλασματικά ιδανικό. Πασχίζουμε να φτιάξουμε μια εικόνα με βάση την εκάστοτε τάση της εποχής. 

Δεν υπάρχει συγκεκριμένο πρότυπο ομορφιάς! Αυτά τα πλάθουν και τα ενισχύουν οι παγκόσμιες βιομηχανίες ώστε να προσανατολίζουν τον καταναλωτισμό και να τον κατευθύνουν. 

Είμαστε όλοι μοναδικοί, όλοι όμορφοι, ο κάθε ένας με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο! 

Φτάνει πια με τα δήθεν, κενά, επιφανειακά πλάσματα που επιτρέπουμε να διαμορφώνουν! 

Φτάνει πια με τις ανασφάλειες που γεμίζουμε τα νέα παιδιά, κάνοντας τα να νιώθουν πως δεν είναι αρεστά ή αρκετά όμορφα με βάση την φιλτραρισμένη, μη ρεαλιστική, εικόνα που κατακλύζει τα μέσα. 

Φτάνει πια η προσκόλληση μας στην εμφάνιση. 

Φτάνει πια με τον κομφορμισμό! 

Φτάνει πια η εμμονή με το τέλειο. Δεν υπάρχει τέλειο! Και αυτό μας κάνει ακόμα πιο όμορφους.. πιο ανθρώπινους! 

Είναι όμορφο το δέρμα που γερνάει. 

Είναι όμορφα τα λευκά μαλλιά. 

Είναι όμορφες οι ρυτίδες στο πρόσωπο. 

Είναι όμορφα τα ταλαιπωρημένα από την γέννα κορμιά. 

Είναι όμορφες οι φακίδες από τον ήλιο. 

Είναι όμορφα τα παραπάνω κιλά που τα αγαπάς. 

Είναι όμορφες οι ραγάδες που έσκισαν το δέρμα σου ενώ αναπτύσσουν. 

Είναι όμορφες οι τομές που απέκτησες στο διάβα σου. 

Είναι όμορφο κάθε τι που αποτελεί την ιστορία σου. Που συνέβαλε στην διαμόρφωση σου. 

Το σώμα σου είναι δανεικό. Περαστικό και αυτό από τον κόσμο τούτο. Σεβάσου το! Πρόσεξε το! Αποδέξου το! Αυτό έχεις, αυτό σε συνοδεύει.. αγάπα το! 

Αν ασχολούμασταν με την ψυχή μας όσο με την εμφάνιση μας. Αν επενδύαμε στην παιδεία μας, αλλά και των παιδιών μας. Αν κατανοούσαμε και μεταλαμπαδεύαμε στους μεταγενέστερους πως είναι φρόνιμο να είμαστε καθαροί, περιποιημένοι, ευπρεπώς ευπαρουσίαστοι, δεδομένου ότι είμαστε κοινωνικά όντα. 

Αλλά πρώτιστου σημασίας είναι ο χαρακτήρας μας, η παιδεία, η ψυχή που φέρουμε, αυτό που εκπέμπουμε. Τότε όλα γύρω μας θα γινόντουσαν σιγά σιγά πιο ουσιαστικά όμορφα, πιο φωτεινά, πιο αληθινά. 

Σχεδόν όλα όμως κινούνται γύρω από το χρήμα, την εξουσία και το σ3ξ. 

Πασχίζουμε να γίνουμε ιδανικά «όμορφοι» ή ισχυροί για να μπορούμε να κατακτήσουμε όποιον και ότι επιθυμούμε, ικανοποιώντας το εγώ μας μέσα από την ηδονή της εξουσίας. 

Για όλους μας υπάρχει ένα ταίρι και αν όχι δεν πειράζει. Η εικόνα μας δεν θα μας ωθήσει στον άνθρωπο που είναι για εμάς. Όταν δύο άνθρωποι ταιριάζουν, είναι φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον η εμφάνιση δεν θα αλλάξει κάτι όσο αφορά την ένωση αυτή. Εκτός αν δονούνται και οι δυο σε απόλυτη επιφανειακή συχνότητα και μόνο αυτό αντιλαμβάνονται. Τότε πολλά δεν έχουν σημασία.. 

Αν δεν υπήρχε η εικόνα μας, αλλά αντικρίζαμε το φως της κάθε ψυχής, αντανακλώντας την καθαρότητα που εκπέμπουμε, τότε θα βλέπαμε πιο σωστά. Θα πορευόμασταν με γνώμονα την ουσία της υπόστασης μας, δίχως υλικές επιρροές. Σε έναν ιδανικό κόσμο..αγάπης! 




Μαρία Πολυμήλη 

Βλέπεις ό,τι επιλέγεις να κοιτάς. Από εμάς εξαρτάται η πραγματικότητά μας...!!!!

Τα αποφθέγματα αποτελούν πηγή έμπνευσης τα οποία μπορούν να μας καθοδηγούν, να μας εμπνέουν, να μας ηρεμούν ή να μας δίνουν δύναμη μέσα στον χρόνο, σε οποιαδήποτε φάση της ζωής μας. 

Επιλέξαμε 10 αποφθέγματα σοφίας από την συντάκτρια του awakengr.com, Μαρία Πολυμήλη, τα οποία θα σας κάνουν να σκεφτείτε λίγο διαφορετικά… 

1. Η ομορφιά θα υποχωρήσει σιγά σιγά, η ψυχή όμως θα μείνει. Επένδυσε σε αυτήν και θα εκπέμπεις φως για πάντα. 

2. Η αλήθεια αποτελεί πηγή ελευθερίας. 

3. Διάβαζε βιβλία για να δώσεις τροφή στο πνεύμα σου και όχι στο εγώ σου. 

4. Να έχεις εμπιστοσύνη στον Θεό ή αλλιώς στο σύμπαν. Γνωρίζει καλύτερα από εσένα τι χρειάζεσαι. 

5. Η σχέση με τον εαυτό μας είναι η πιο σημαντική και ο πυρήνας όλων. 

6. Διέκρινε το φως στο σκοτάδι, την ευκαιρία στην καταστροφή, το θετικό σε κάθε δυσκολία. 

7. Όταν δεν ξέρεις ποιον δρόμο να ακολουθήσεις, κλείσε τα μάτια, άκου την καρδιά σου και άφησε την πρώτη καθαρή, ανεπηρέαστη φωνή μέσα σου να σε οδηγήσει. 

8. Βλέπεις ό,τι επιλέγεις να κοιτάς. Από εμάς εξαρτάται η πραγματικότητα μας. 

9. Κανείς δεν μπορεί να σε βοηθήσει όσο εσύ εσένα. 

10. Υπάρχουν σημάδια παντού, μην τα αγνοείς. Σκοπός τους είναι να σε κατευθύνουν. Να σε οδηγήσουν εκεί που πρέπει και να σε βοηθήσουν να αποφύγεις όλα όσα δεν είναι για σένα. 




Μαρία Πολυμήλη

Αχαριστία : Μια αρρώστια της ψυχής...!!!!

Μια από τις πιο κοινές μορφές ψυχασθένειας είναι η αχαριστία. Όσοι θεωρούν υπερβολικό τον χαρακτηρισμό ας σκεφτούν πόσο λογική και φυσιολογική συμπεριφορά μπορεί να είναι, να τσακίζεις το χέρι που σε αγκάλιασε και σου πρόσφερε βοήθεια. 

Τα πολλά πρόσωπα της αγνωμοσύνης εκδηλώνονται με το να μην εκτιμάς κάτι που σου έχει χαριστεί να απολαύσεις και το καταστρέφεις, όπως το περιβάλλον. 

Όταν σου έχει δοθεί κάτι σε αφθονία και δεν μοιράζεσαι τίποτα με τους λιγότερο ευνοημένους που βρίσκονται σε ανάγκη και έλλειψη. Όταν δεν αναγνωρίζεις τίποτα σε όσους έχουν συμβάλλει στην επιτυχία σου, πάρα μόνο στον εαυτό σου. 

Αχάριστος είναι και εκείνος που ό,τι και να κάνεις γι’ αυτόν δεν ικανοποιείται ποτέ. Εκείνος που διαγράφει όσα οι άλλοι έκαναν για εκείνον και να στρέφεται εναντίον τους όταν γίνεται κάποιο σφάλμα. 

Παραμένει πάντα δύσκολο και επώδυνο να δεχτούμε ότι ένας δικός μας άνθρωπος θα βρεθεί απέναντι μας ως εχθρός. 

Δύσκολα αποδεχόμαστε οτι ο συγγενής, ο σύντροφος, ο συνάδελφος, ο φίλος μπορεί να μας προδώσει, να μας εξαπατήσει και να μας πληγώσει, ξεχνώντας την εμπιστοσύνη, την αγάπη, την δοτικότητα, τον χρόνο που αφιερώσαμε η ακόμα και τις θυσίες που κάναμε για εκείνον. Ας μη ξεχνάμε όμως ότι και ο Ιούδας ήταν ένας από τους μαθητές του Ιησού. 

Η αχαριστία και η αγνωμοσύνη δεν είναι άπλα κακές συμπεριφορές και σημάδι των καιρών μας. 

Το να μην εκτιμάς είναι ψυχική αναπηρία. Το να μην έχεις την καλή διάθεση να ανταποδώσεις την αγάπη η την βοήθεια σε κάποια βαθμό, σε κάποια μορφή, υποδηλώνει ψυχική φτώχεια και ναρκισσισμό. 

Το να βλάπτεις χωρίς ενδοιασμούς κάποιον που σου έχει φερθεί καλά, θεωρείται μια άσχημη ασθένεια της ψυχής που χρειάζεται θεραπεία. 

Ο άνθρωπος που έχει απενεργοποιημένη συνείδηση βρίσκει δικαιολογίες για κάθε του πράξη. Η έλλειψη ενσυναίσθησης για τον συνάνθρωπο τον καθιστά καθιστά αδίστακτο, εγωκεντρικό, τοξικό. 

Είναι θέμα γονιδίων, βιωμάτων η έλλειψη παιδείας; Αναμφίβολα, το περιβάλλον μπορεί να παίξει ρόλο στον ψυχισμό και στις αξίες του ατόμου. 

Ο τρόπος που σε έχουν γαλουχήσει και σου έχουν φερθεί, επηρεάζουν τις μελλοντικές συμπεριφορές και επιλογές μέχρι ένα σημείο. Οι αιτίες πολλές και οι δικαιολογίες ακόμα περισσότερες. 

Πέρα από την περιγραφή του φαινομένου, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να αναλάβουμε προσωπική ευθύνη των πράξεων μας στο εδώ και τώρα. Ο καθένας από εμάς καλείται να βελτιώσει και να εξελίξει τον εαυτό του με κάθε μέσο που διαθέτει. 

Το κλειδί της μεταστροφής είναι η ενδοσκόπηση, η αυτογνωσία και η πνευματικότητα. O άνθρωπος αλλάζει και προχωρά πέρα από γονίδια, ταμπέλες και βιώματα αν το θέλει και προσπαθεί. 

Η ζωή αποκτά νόημα μόνο όταν αρχίζουμε να εξημερώνουμε ένστικτα και να φωτίζουμε σκοτεινές γωνίες της ύπαρξης μας. 




Χριστίνα Βλαχοπούλου 

Μεταφυσικές συμπτώσεις...!!!!

Τα γεγονότα που θα αναφερθούν είναι αληθινά. 
Μετά από αυτά όπως θα διαπιστώσει και ο πιο δύσπιστος κάποια ερωτήματα θα βασανίσουν το μυαλό του: τι παίζεται εδώ; 

Είναι η πραγματικότητα όπως τη γνωρίζουμε; Υπάρχουν δυνάμεις, ορατές ή αόρατες που ορίζουν αυτό που αποκαλούμε πραγματικότητα; 

Ο Abraham Lincoln εκλέχθηκε στο κοινοβούλιο το 1846. 

Ο John F. Kennedy εκλέχθηκε στο κοινοβούλιο το 1946. 

Ο Abraham Lincoln εκλέχθηκε πρόεδρος το 1860 . 

Ο John F. Kennedy εκλέχθηκε πρόεδρος το 1960. 

Tα ονόματα Lincoln και Kennedy αποτελούνται από 7 γράμματα. 

Οι σύζυγοι και των δυο προέδρων έχασαν το παιδί τους όταν κατοικούσαν στον Λευκό Οίκο. 

Οι δύο πρόεδροι δολοφονήθηκαν με μια σφαίρα στο κεφάλι. 

Οι δύο πρόεδροι έχασαν την ζωή τους ημέρα Παρασκευή. 

Οι δύο πρόεδροι δολοφονήθηκαν από “ΝΟΤΙΟ”. 

Τους δύο πρόεδρους διαδέχτηκαν “ΝΟΤΙΟΙ”. 

Και οι δύο διάδοχοι τους ονομαζόταν Johnson . 

O Andrew Johnson, που διαδέχτηκε τον Lincoln, γεννήθηκε το 1808. 

Ο Lyndon Johnson, που διαδέχτηκε τον Kennedy, γεννήθηκε το 1908. 

Η γραμματέας του Lincoln ονομαζόταν Kennedy. 

Η γραμματέας του Kennedy ονομαζόταν Lincoln. 

Ο John Wilkes Booth, που δολοφόνησε τον Lincoln, γεννήθηκε το 1839. 

Ο Lee Harvey Oswald, που δολοφόνησε τον Kennedy, γεννήθηκε το 1939. 

Οι δύο δολοφόνοι ήταν γνωστοί με τα τρία τους ονόματα. 

Το σύνολο των τριών ονομάτων και των δύο δολοφόνων αποτελείται από 15 γράμματα. 

Ο Lincoln πέθανε σε ένα θέατρο που λεγόταν ”Kennedy”. 

Ο Kennedy πέθανε μέσα σε ένα αυτοκίνητο που λεγόταν “Lincoln”. 

Ο John Wilkes Booth προσπάθησε να ξεφύγει από ένα θέατρο και συνελήφθη σε ένα κτίριο. 

Ο Lee Harvey Oswald προσπάθησε να ξεφύγει από ένα κτίριο και συνελήφθη σε ένα θέατρο. 

Μία εβδομάδα πριν δολοφονηθεί ο Lincoln, ήταν διακοπές στο Monroe Maryland. 

Μία εβδομάδα πριν δολοφονηθεί ο Kennedy ήταν διακοπές με την Marilyn Monroe. 

Πρέπει να αναλογιστούμε πόσα από τα προαναφερθέντα γεγονότα θα μπορούσαν να είναι απλές συμπτώσεις; Δυο; Τρία; Τέσσερα; Όλα; Μήπως τα πάντα είναι προσχεδιασμένα; Υπακούουν μήπως σε αόρατους νόμους της Φύσης; 

Μάλλον βρισκόμαστε στο απόλυτο σκοτάδι. 




Κάθε δράση ή σκέψη, θετική ή αρνητική, προκαλεί ανάλογη αντίδραση στο Σύμπαν...!!!!

Γενικά κάθε κίνηση και δράση που κάνουμε ή ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ (πρόσεξε το αυτό) προκαλεί κάποια αντίδραση.

Αυτή η αντίδραση οφείλεται στο ότι έχουμε προκαλέσει μια διαταραχή στο Σύμπαν και συνεπώς θα προκύψει κάποια αντίδραση η οποία θα εμφανιστεί είτε κατά την διάρκεια της ζωής μας, είτε (το πιο σύνηθες) σε κάποια επόμενη ενσάρκωση μας. 

Το πότε και πως θα εκδηλωθεί αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που σίγουρα δεν τους ξέρουμε εμείς, αλλά ρυθμίζονται από συγκεκριμένη τάξη δαιμόνων.

Για παράδειγμα ο Πλούταρχος στο "Περί του βραδέως τιμωρουμένου από του θείου" περιγράφει γιατί δεν δίνεται η τιμωρία ή η ανταμοιβή άμεσα αλλά καθυστερεί. Στα κείμενα μας είναι διάχυτη η αντιμετώπιση αυτού του θέματος. 

Πάρε για παράδειγμα ότι κάποιος κάνει κάποια εγκλήματα, συνεπώς προκαλεί μια διαταραχή στο Σύμπαν.

Ας υποθέσουμε ότι ήταν τα τέλεια εγκλήματα και διαφεύγει την τιμωρία επί της γης. Αυτό σημαίνει ότι την γλύτωσε; Όχι! 

Γνωρίζουμε ότι τίποτα δεν ξεφεύγει από την Νέμεση, άρα παρότι πέθανε, έχει αφήσει αυτές τις υποχρεώσεις ανεξόφλητες, άρα σε κάποια επόμενη ενσάρκωση θα πρέπει αφενός μεν να επανορθώσει και αφ' ετέρου να συνειδητοποιήσει ότι αυτά αποτελούν σφάλματα, ώστε να μην τα επαναλάβει. 

Αλλά ακόμα και αν τιμωρηθεί με ανθρώπινα μέτρα, δεν σημαίνει ότι σε συμπαντικό επίπεδο έχει ξοφλήσει τις υποχρεώσεις του, για πολλούς λόγους. 

Έτσι λοιπόν, αν φυλακίστηκε, δεν σημαίνει ότι αυτός που αδίκησε έχει "αποζημιωθεί". Σίγουρα η ανθρώπινη τιμωρία αποτελεί μέρος της τιμωρίας και του σωφρονισμού, αλλά δεν καλύπτει όλες τις πτυχές του συγκεκριμένου θέματος. Άρα έχει ακόμα "οφειλόμενα" με το Σύμπαν. 

Γενικά θεώρησε ότι υπάρχει ένα ισοζύγιο καλών και κακών πράξεων, το οποίο από ενσάρκωση σε ενσάρκωση μεταβάλλεται. Σκοπός μας είναι να το μηδενίσουμε. 

Απλώς να προσθέσω κάποιες σκέψεις παρόλο που το θέμα είναι τεράστιο και για να το αντιμετωπίσουμε, χρειάζεται να προσεγγίσουμε κάποια αποσπάσματα πρώτα.

Υπάρχουν άνθρωποι που σε όλη τους την ζωή ταλαιπωρούνται "λες και τους έχουν καταραστεί", όπως λένε.

Επίσης, υπάρχουν φορές που μας προκύπτει αναπάντεχα μια μεγάλη συμφορά, διερωτόμαστε "γιατί να μας συμβεί εμάς αυτό" και προσπαθούμε να επιρρίψουμε σε κάποιον την αιτία, χωρίς να συνειδητοποιούμε ότι ο αίτιος των συμφορών μας είμαστε εμείς οι ίδιοι, που κάποια στιγμή στο παρελθόν - είτε στην τρέχουσα ζωή μας, είτε σε προηγούμενες - προκαλέσαμε μια δράση και υφιστάμεθα τώρα τις αντιδράσεις. 

Το ίδιο συμβαίνει και με τις "ανταμοιβές" που μας έρχονται υπό μορφήν ταλέντων και επιτυχιών.

Παράδειγμα ο Μότσαρτ που σε ηλικία 3 ετών συνέγραψε ολόκληρα μουσικά κομμάτια ή οι διάφοροι επιστήμονες και φιλόσοφοι που έχουν παράξει τεράστιο έργο για την ανθρωπότητα. 

Όλα αυτά δεν οφείλονται σε "θεία χάρη", ούτε βέβαια οι τιμωρίες αποτελούν "θέλημα θεού", αλλά οφείλονται αποκλειστικά σε εμάς τους ίδιους.
"Αιτίας ελομένου, θεός αναίτιος" 





Πώς θα απαλλαγείτε από την βλέννα & τα φλέγματα σε λαιμό και στήθος με 6 απλούς τρόπους...!!!!

Οι δυσκολίες στην αναπνοή και ο βήχας συχνά συμβαδίζουν με βλέννα και φλέγμα. Το φλέγμα για όσους δεν γνωρίζουν είναι μια παχιά ουσία που εκκρίνεται από την βλεννογόνο μεμβράνη της αναπνευστικής οδού και είναι υπεύθυνη για την καταπολέμηση λοιμώξεων. 

Αν αντιμετωπίζετε αυξημένη παρουσία φλέγματος, πιθανότατα αντιμετωπίζετε επίσης αδυναμία, πυρετό, ρινική καταρροή και ούτω καθεξής. 

Παρακάτω θα βρείτε μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να εργαστείτε για να αφαιρέσετε τη βλέννα με φυσικούς τρόπους. 

1. Μείνετε ενυδατωμένοι 
Το να μένετε ενυδατωμένο είναι εξαιρετικά σημαντική. Πάντα βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει αρκετά υγρά. Τα ζεστά υγρά είναι πολύ πιο αποτελεσματικά από το κρύο, φαίνεται να διατηρούν τη ροή της βλέννας στον κόλπο να προσλαμβάνετε ζεστό τσάι, το νερό και ακόμη και το ζωμό κοτόπουλου όταν αισθάνεσαι καταπονημένοι από την αλλαγή καιρού. 

2. Μέλι και λεμόνι 
Και τα δύο αυτά πράγματα είναι πολύ ωφέλιμα για την υγεία μας. Επειδή το λεμόνι περιέχει τόσο πολλή βιταμίνη C, αποτρέπει την συμφόρηση και βοηθά στη βελτίωση της ανοσίας μας. Το μόνο που έχετε να κάνετε για αυτό είναι να αναμίξετε μερικές κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού σε μια κουταλιά της σούπας ή δύο μελιού. Πάρτε αυτό τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα. 

3. Τσάι τζίντζερ 
Το τσάι τζίντζερ μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από όσα φαντάζεσθε. Είναι πολύ χρήσιμο αποσυμφορητικό και μπορεί να καταπραΰνει το στήθος και το λαιμό σας. Είναι μια μεγάλη και αποτελεσματική θεραπεία όσον αφορά την αποξήρανση του φλέγματος. 
4. Turmeric 
Το κουρκούμη περιέχει κάτι γνωστό ως κουρκουμίνη και είναι ένα πολύ ισχυρό αντιβακτηριακό. Το μόνο που έχετε να κάνετε για αυτό είναι να προσθέσετε ένα κουταλάκι του γλυκού ή δύο σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν το γάλα, αλλά αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς. 

5. Υγραίνετε τον αέρα 
Κρατώντας τον αέρα γύρω σας ενυδατωμένο θα κάνει θαύματα. Μπορείτε να το εκτελέσετε με ασφάλεια όλη την ημέρα, εάν θυμηθείτε να καθαρίσετε τον υγραντήρα σύμφωνα με τις οδηγίες. Εάν δεν έχετε πρόσβαση σε έναν υγραντήρα, μπορείτε να αερίζετε το δωμάτιο σας εντατικά. 

6. Ξύδι μηλίτη μήλου 
Το ACV για όσους δεν γνωρίζουν είναι ένας από τους ισχυρότερους αντιβακτηριδιακούς παράγοντες. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποφευχθεί η υπερβολική παραγωγή φλέγματος στο σώμα και να σας βοηθήσει να προωθήσετε μια υγιή ισορροπία pH επίσης. Σας προτείνω να πιείτε μια κουταλιά της σούπας σε μερικά νερό κάθε μέρα. 

Με κάποια από αυτά, θα δείτε τα αποτελέσματα γρήγορα. Εάν τίποτε από αυτά δεν αποσυμφορήσει την κατάσταση θα μπορούσατε να επισκεφτείτε τον ΩΡΛ της Ορθοβιοτικής για την ποιο εξειδικευμένη λύση αποσυμφόρησης , καλέστε στο 210-6856460 για περισσότερες πληροφορίες. 




Αύξησε την δόνησή σου και βρες οτιδήποτε επιθυμείς...!!!!

Αν δεν έχεις κάποια σχέση εδώ και καιρό και νιώθεις πως ποτέ δεν θα βρεις τον σωστό άνθρωπο για σένα - μην ανησυχείς. Θα βρεις τον άνθρωπο των ονείρων σου την στιγμή που θα εγκαταλείψεις την ιδέα της αγάπης και θα αποφασίσεις να αφοσιωθείς στον εαυτό σου. 

Συνήθως έτσι γίνεται. 

Όταν είσαι απασχολημένος/η με την ζωή σου, απολαμβάνεις την μοναξιά και αγαπάς κάθε στιγμή της – θα προσελκύσεις την αγάπη. 

Ο νόμος της έλξης λέει πως κάθε στιγμή έλκουμε αυτά που μπορούμε να λάβουμε αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή. Έλκουμε τους ανθρώπους που δονούνται στην ίδια συχνότητα με εμάς. 

Οπότε αν νιώθεις πως περιβάλλεσαι μόνο από τοξικούς και ανώριμους ανθρώπους είναι καιρός να αυξήσεις την δόνηση σου. 

Όταν δονείσαι στην υψηλότερη συχνότητα αγάπης, γαλήνης και αρμονίας θα προσελκύσεις ανθρώπους και πράγματα που επίσης δονούνται σε αυτές τις συχνότητες. 

Επειδή αν δεν κάνεις υπομονή, αν δεν είσαι σε επαφή με τον εαυτό σου και δεν έχεις βρει την γαλήνη θα συνεχίσεις να γνωρίζεις ανθρώπους που είναι λάθος για σένα. 

Όταν είσαι σε χαμηλό επίπεδο στην ζωή, όταν έχεις απογοητευτεί ή πληγωθεί βρίσκεσαι σε ευάλωτη θέση και είναι πιο πιθανό να συναντήσεις ανθρώπους που θέλουν να σε εκμεταλλευτούν έτσι ώστε να μην μπορείς να ξεφύγεις από τον φαύλο κύκλο τους. 

Σταμάτα να λυπάσαι τον εαυτό σου. Αντίθετα, ξεκίνα να ζεις την ζωή σου. Το να είσαι μόνος/η είναι κάτι εκπληκτικό. Απόλαυσέ το όσο διαρκέσει! 

Κατά αυτή την διάρκεια αποδέξου τον εαυτό σου όπως είσαι. Ερωτεύσου τον εαυτό σου και την ζωή σου. Σταμάτα να συγκρίνεσαι με τους άλλους. 

Άσε τον φόβο, την ζήλια, την δυσαρέσκεια, την αρνητικότητα, την θλίψη και γενικά όλα όσα σε καθυστερούν και σε εμποδίζουν από το να πάρεις αυτά που θες. 

Αντιθέτως, καλωσόρισε την χαρά, την ευτυχία, την γαλήνη, την αρμονία, την ισορροπία και την αγάπη στην ζωή σου. 

Και δες τι θα συμβεί. 

Το υπόσχομαι θα είναι μαγικό! 




Μαγεία Τ. 
Image by Kellansworld on Facebook 

Στροφή σε ό,τι έκανες μέχρι χθες...!!!!


Η πιο ωραία συμβουλή που μου έχουν δώσει είναι να μην ''ξυπνήσω'' όταν είναι ήδη, αργά.

Νομίζω ότι ''ξυπνάω'' από λίγο κάθε μέρα, γιατί βλέπω και κάτι παραπάνω κάθε μέρα.

Αυτό που βλέπω είναι πως η εγγενής και πηγαία ευγένεια με ανθρώπους τυχαίους, από τους οποίους δεν έχεις να αποκομίσεις κάτι μεταφράζεται συχνά ως ανάγκη σου και αδυναμία σου. Δεν είναι αδυναμία να έχεις καθαρό βλέμμα και να αγαπάς τον εαυτό σου και άρα όταν γνωρίζεις ανθρώπους να είσαι ευγενής και να κάνεις την πλάκα σου.

Αλλά, τελικά, δεν αξίζει να είσαι εγγενώς ευγενής με τυχαίους, γιατί πολύ απλά, αφού είναι τυχαίοι όπως λες, μπορεί και να μην σε εκτιμήσουν, και να νιώσεις ενέργεια να σου φεύγει προσπαθώντας να επικοινωνήσεις και να »συμβαδίσεις» νοητικά με ανθρώπους που εκ των πραγμάτων έχουν μέσα τους παγερό πάγο.

Συμπέρασμα; Στροφή 180 μοιρών σε ό,τι έκανες μέχρι χθες. Το καθαρό σου βλέμμα δεν είναι απαραίτητο να συνεπάγεται ευγένεια και καλή διάθεση. Μπορεί να είναι και καθαρό αλλά παγερό και ψυχρό βλέμμα ταυτόχρονα. Μπορείς να είσαι μια χαρά γλυκός άνθρωπος στον πυρήνα σου, και απ’ έξω να δείχνεις κάτι άλλο.

Σε αυτήν την κοινωνία, που όσο πιο πολλά βλέπεις μέσα σ’ αυτή απορείς για το βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο μέλλον της, για να επιβιώνεις και να έχεις το πάνω χέρι πρέπει να είσαι ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΟΣ. 

Με ύφος τύπου ''σας μισώ όλους''. Ένας άνθρωπος που δεν τολμάει κανείς να πλησιάσει, γιατί εκείνος πρωτίστως δεν θέλει και δεν έχει την πρόθεση να πλησιαστεί. 

Ένας άνθρωπος περήφανος που απολαμβάνει την ύπαρξή του, χωρίς να ενδιαφέρεται για το αν θα είναι αγαπητός, ούτε αν θα βγει να σπάσει πλάκα, ούτε αν θα τον φλερτάρουν δέκα άτομα, ούτε άμα θα τον κάνουν παρέα τα παιδιά της γειτονίτσας, τίποτ’ απ’ αυτά.

Η μόνη λύση της ζωής ετούτης είναι η κακιά και άτεγκτη σκύλα.

Αυτό το επιβεβαιώνει η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ, κάθε μέρα, κάθε ώρα, κάθε λεπτό.

Βγες έξω και δες τα βλέμματα που ρίχνουν οι άγνωστοι μεταξύ τους.

Βγες έξω και παρατήρησε πόσο σεξιστικά κοιτούν κάποιοι τις γυναίκες.

Βγες και μίλα με ένα, δύο, δέκα αγόρια, και παρατήρησε αν το κίνητρο με βάση το οποίο σου μιλάνε είναι η ευγένεια ή μήπως η βλέψη τους να σε χρησιμοποιήσουν απλά σαν μέσο και κρέας για το δικό τους το καλό.

Βγες και γνώρισε τυχαία κάποιον που είναι δεσμευμένος, και παρατήρησε ότι θα σε αποφύγει γιατί έχει κοπέλα, που σημαίνει εξ ορισμού ότι βλέπει τις γυναίκες μόνο σαν υποψήφιες τρύπες από παντού και όχι σαν ανθρώπους, που έχουν και λόγο να αρθρώσουν και απόψεις να εκφράσουν.

Βγες έξω και παρατήρησε πόσες γυναίκες – κνώδαλα υπάρχουν που κοιτάζουν άλλες γυναίκες με μισό μάτι γιατί δεν θέλουν να υπάρχει καμιά πιο όμορφη από εκείνες.

Βγες έξω και δες με τι τρόπο κοιτάνε να υποσκάψουν κάποιοι τους χαρισματικούς συναδέλφους τους, να τους συκοφαντήσουν και να τους υποβιβάσουν.

Βγες έξω και δες αυτόν που έχει λόξα να φοράει κοστούμια όλη μέρα για να φαίνεται «καθώς πρέπει» κι αυτόν ειδικά ψάξε να δεις πόσο πολύ ασεβής είναι απέναντι στην γυναίκα του.

Βγες έξω και δες την άλλη που κάνει απεργία πείνας, αλλά κρατάει το νέο iphone.

Δες την καθηγήτρια με τις πολλές και φοβερές γνώσεις, αλλά μπες στο σπίτι της και άκου τί κάθεται και λέει στο ίδιο της το παιδί και πώς το μεταχειρίζεται.

Δες πόσο πετυχημένος φαίνεται ο τάδε, και πας να τον θαυμάσεις, αλλά για ρώτησέ τον, πώς έφτασε εκεί που είναι;

Δες τι φοβερό μυαλό είναι ο δείνα… και ψάξε αν είναι όντως ισορροπημένος ή αν το βράδυ ψάχνει για φαντάσματα και νομίζει πως έχει και ανώτερη γνώση…

Ζήτα από γνωστούς σου σημειώσεις ενός μαθήματος από το οποίο έλειπες και δες πως ΑΝ στις δώσουν θα είναι με βαριά καρδιά, ενώ σε έναν άγνωστο στο fb στην ομάδα της σχολής θα τα δώσει ευχαρίστως, γιατί ο άλλος είναι άγνωστος και εσύ γνωστός, και ως γνωστόν, δεν θέλουμε ο γνωστός να γίνει καλύτερος από εμάς γιατί ξέρουμε την ύπαρξή του, τον έχουμε στην ζωή μας και τον ανταγωνιζόμαστε, για να νιώθουμε καλά με τον εαυτούλη μας.

Βγες και γνώρισε καλοπροαίρετα ανθρώπους και εστίασε στα καλά τους, και δες, πως εκείνοι θα εστιάσουν σε ένα αρνητικό σου.

Βγες έξω και δες τον φιλόζωο με το σκύλο του αγκαλιά, αλλά πήγαινε σπίτι του και αναρωτήσου αν τον ταϊζει, αν του δίνει νερό, αν καθαρίζει, αν φροντίζει για την υγεία του, ή αν το έχει μόνο για την φωτογραφία.

Βγες έξω και γνώρισε την »τέλεια φίλη» που είναι χαμογελαστή και ωραία, και σου λέει πόσο συμπαθητική είσαι και όλες τις απόψεις είναι απλά επανάληψη των δικών σου από καθαρή αντιγραφή, και πήγαινε σπίτι της να δεις το πραγματικό της πρόσωπο – ότι κουτσομπολεύει τον πάτο και την στέγη σαν σωστή δηθενοβλαχάρα χωρίς ασχολίες.

Πώς μετά να μην βαρεθείς το ήπιο τρόπαριό σου και να μην το αντιστρέψεις εντελώς;

Και δεν έχει σημασία τι φαίνεσαι, παχουλή, αδύνατη, με καμπύλες, χωρίς, γυμνασμένη, ψηλή, κοντή, με μεγάλη μύτη , αστεία αυτιά, αστεία δόντια, κλπ. Σημασία έχει τι κρύβεις μέσα σου και τι ικανότητα έχεις να μεταβάλλεσαι ΚΑΘΕ μέρα και να μετατρέπεσαι σε κάτι άλλο από το χθες.

Σημασία έχει η αρτιότατη ικανότητά σου να ΓΥΡΝΑΣ ΑΝΑΠΟΔΑ τους δείκτες. Να αντιστρέφεις τον εαυτό σου υπό μία έννοια. Ενώ το γλυκό και συγκαταβατικό το έχεις απ έξω και μέσα κρύβεις τον ατσάλινο πυρήνα, κρύψε μέσα το ευγενές και βγάλε έξω και εξάντλησε ΟΛΗ την αυστηρότητα, σοβαρότητα, πλήρως απρόσιτα.

Δεν σε ενδιαφέρει που θα εκπλήξεις τους άλλους. Αυτό είναι δεδομένο και λογική αναγκαιότητα της προσαρμοστικότητάς σου.

Σε ενδιαφέρει που θα εκπλήξεις εσένα.

Και, βασικά, λάθος, δεν θα σε εκπλήξεις, γιατί ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ ήξερες μέσα σου από τι είσαι φτιαγμένος.

Απλά θα σε δικαιώσεις και θα σε σε αγαπάς αρκετά παραπάνω.




@Φλ Φλού /2019 

Κάποιες πολύ περίεργες συμπτώσεις...!!!!

Φαίνονται τρελά και όμως είναι αληθινά.
Η μοίρα επιφυλάσσει σε κάποιους περίεργα παιχνίδια.

-Ο Mark Twain, γνωστός Αμερικανός συγγραφέας, γεννήθηκε το 1835, την ίδια ημέρα που εμφανίστηκε και ο κομήτης το Halley....

Πέθανε το 1910, και πάλι την ίδια ημέρα που ο κομήτης....
έκανε την επόμενή του εμφάνιση από τη Γη. Ο ίδιος είχε προβλέψει το θάνατό του ένα χρόνο νωρίτερα, λέγοντας «ήρθα στη Γη μαζί με τον κομήτη και περιμένω ότι θα χαθώ μαζί του».

Στις 13 Φεβρουαρίου 1743, ένας Γάλλος ονόματι Jean Marie Dubarry, εκτελέστηκε για το φόνο του πατέρα του.Ακριβώς 100 χρόνια μετά, στις 13 Φεβρουαρίου 1843, ένας άλλος Γάλλος με το όνομα Jean Marie Dubarry, εκτελέστηκε επίσης για το φόνο του πατέρα του. Οι δύο άντρες δεν είχαν καμία απολύτως συγγένεια.

-Το 1899, ένας κεραυνός σκότωσε έναν άντρα ο οποίος βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού του στο Ταράντο της Ιταλίας. 30 χρόνια μετά, το 1929, ο γιός του σκοτώθηκε στο ίδιο σημείο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.10 χρόνια αργότερα, το 1939, στο ίδιο πάλι σημείο, ένας κεραυνός σκότωσε και ένα τρίτο άτομο. Ήταν ο εγγονός του πρώτου και γιός του δεύτερου ατόμου.

-Το 1918, κατά τη διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, ένας Βρετανός αξιωματικός χτυπήθηκε από κεραυνό με αποτέλεσμα να χάσει μέρος της ικανότητας κίνησης του κάτω μέρος του σώματός του. Αποσύρθηκε από το στρατό και μετακόμισε στο Βανκούβερ του Καναδά. 

Το 1924, καθώς ψάρευε σε ένα ποτάμι, ένας κεραυνός χτύπησε το δέντρο κάτω από το οποίο είχε αναζητήσει καταφύγιο, με αποτέλεσμα αυτό να πέσει και να παραλύσει τη δεξιά μεριά του σώματός του. 

Έξι χρόνια αργότερα, το 1930 και αφού είχε ανακάμψει μερικώς, καθώς έκανε ένα περίπατο σε κοντινό πάρκο, ένας κεραυνός τον χτύπησε για τρίτη φορά, αφήνοντάς τον μόνιμα παράλυτο. Ο πρώην αξιωματικός πέθανε και κηδεύτηκε δύο χρόνια αργότερα. 

Ωστόσο, το 1936, ένας κεραυνός χτύπησε το νεκροταφείο στο οποίο είχε θαφτεί καταστρέφοντας ολοκληρωτικά τον τάφο του. Ήταν η τέταρτη φορά που ένας κεραυνός χτύπησε τον ίδιο άνθρωπο. 




Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

3 τρόποι να αναπτύξετε τη δημιουργικότητα σας...!!!!

«Η δημιουργικότητα απλά συνδέει τα πράγματα. Όταν ρωτάς δημιουργικούς ανθρώπους πώς έκαναν κάτι, αισθάνονται λίγο ένοχοι επειδή δεν το έκαναν πραγματικά, απλώς είδαν κάτι. Αυτό συνέβη επειδή ήταν σε θέση να συνδέσουν τις εμπειρίες που είχαν και να συνθέσουν νέα πράγματα». Στηβ Τζόμπς 

Η δημιουργικότητα χαρακτηρίζει τα πρώτα χρόνια της ζωής μας. Για την ακρίβεια η αναζήτηση της, καθώς όλοι γύρω μας ψάχνουν σημάδια που φανερώνουν ότι θα γίνουμε ο επόμενος Φίλιπ Ροθ ή ένας νέος Βίνσεντ βαν Γκογκ. 

Αν μάλιστα τα ταλέντα μας δεν αποκαλυφθούν έγκαιρα, η οικογένεια έχει ξεγράψει αυτοστιγμεί ότι είμαστε δημιουργικοί τύποι και προσπαθεί να εντοπίσει άλλες κλίσεις στις οποίες και μπορεί να μας κατευθύνει. 

Το δίχως άλλο δεν είμαστε όλοι προορισμένοι για να γίνουμε ζωγράφοι, τραγουδιστές ή συγγραφείς. Ωστόσο η ιδέα ότι δημιουργικός είναι μόνο αυτός που χειρίζεται επιδέξια το πινέλο, το μικρόφωνο ή την πένα είναι λάθος. 

Γιατί όλοι μας είμαστε δημιουργικά πλάσματα. Απλά χρειάζεται να ψάξουμε και να βρούμε τον δικό μας τομέα δημιουργικότητας. 

Για όσους η δημιουργικότητα δεν φωνάζει από μακριά, 3 τρόποι για να την ανακαλύψετε είναι οι εξής : 

Ανακαλύψτε το δημιουργικό σας πλαίσιο 
Για να ανακαλύψετε σε ποιον τομέα μπορείτε να δημιουργήσετε θαύματα, θα πρέπει πρώτα να εντοπίσετε τι σας αρέσει περισσότερο ή σε τι είστε καλύτεροι. Γι’ αυτό ρωτήστε τον εαυτό σας: 

Τι μου δίνει νόημα; 

Τι μου φέρνει χαρά; 

Ποιες καταστάσεις με ελκύουν; 

Τι με κάνει ξεχωριστό; 

Τι αγαπούν οι φίλοι μου σε μένα; 

Τι ονειρεύομαι; 

Κάποιες από τις απαντήσεις μπορεί να είναι το μαγείρεμα, η κηπουρική, ότι είστε εξαιρετικός ακροατής ή ότι πιάνουν τα χέρια σου. Μόλις έχετε το δημιουργικό πλαίσιο, θα βρείτε και το ξεχωριστό ταλέντο σας. 

Κατακτήστε την τέχνη σας 
Τώρα που γνωρίζετε το πλαίσιο της δημιουργικότητας σας, αντιμετωπίστε το σαν αριστούργημα και δείτε τον εαυτό σας σαν καλλιτέχνη. Και με αυτή την ιδιότητα είναι σημαντικό να ξέρετε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να διαπρέψετε. 

Με απλά λόγια, μπορεί να συνειδητοποιήσατε ότι η δημιουργικότητα σας εντοπίζεται στο να είστε ένας προστατευτικός φίλος. Αυτό είναι καταπληκτικό από μόνο του. Αναρωτηθείτε τώρα πως μοιάζει μια φιλία μαζί σας. 

Ποιό χαρακτηριστικό σας είναι αυτό που μετατρέπει τη φιλία μαζί σας σε τέχνη; Η απάντηση σας μπορεί να είναι ότι είστε άτομο εμπιστοσύνης, ότι αγαπάτε να ανεβάζετε ψυχολογικά τους φίλους σας, ότι είστε καλός στις συμβουλές. 

Να αισθάνεστε περήφανοι για τα διαφορετικά στοιχεία που προσθέτετε σ’ αυτή τη φιλία. Σας κάνουν δημιουργικούς και σας ξεχωρίζουν από το σύνολο. 

Σκεφτείτε «εκτός κουτιού» 
Μόλις κατακτήσετε τη δημιουργικότητα σας, η μαγεία είναι το φυσικό επακόλουθο. Η δημιουργικότητα σας αποκτά επιπλέον δύναμη, όταν αρχίσετε να σκέφτεστε εκτός κουτιού και εξερευνάτε νέους τρόπους για να εκφράσετε το ταλέντο σας. Για παράδειγμα, αν νιώθετε δημιουργικός όταν περνάτε χρόνο στη φύση, με ποιους τρόπους μπορείτε να αυξήσετε την «πράσινη» απόλαυση; 

Μπορεί να θελήσετε να ζωγραφίσετε το αγαπημένο σας μονοπάτι ή να φωτογραφίσετε τα σημεία της εξοχής που σας εντυπωσιάζουν. Στην πραγματικότητα οι πιθανότητες είναι ατελείωτες. 

Σε μια εποχή που βομβαρδιζόμαστε από εικόνες, βίντεο και ήχους δημιουργικής έκφρασης είναι πολύ εύκολο να υποτιμούμε και να περιορίζουμε τα ταλέντα μας. Όταν όμως επιτρέψουμε στον εαυτό μας να αισθανθεί δημιουργικός, τότε η ευτυχία βρίσκεται ακριβώς μπροστά μας. 




success.com 
Όμορφη Ζωή

Το τίμημα της ελευθερίας σου, μπορεί να είναι ακριβό, αλλά αξίζει...!!!!

Κάθεσαι στο παγκάκι, που σε έχει φιλοξενήσει πολλές φορές τα βράδια, όταν η μοναδική παρέα που είχες ήταν η φωνή του εαυτού σου. Και έχεις βιώσει στο πετσί σου το τίμημα της ελευθερίας. Μεγάλη δασκάλα. Ένα σχολείο χωρίς τελειωμό. Μοναχική ελευθερία. Το διάλεξες ανάμεσα σε πολλά άλλα.

Μάχεσαι με τα φαντάσματα που σε στοιχειώνουν κάθε φορά που βρίσκεσαι σε απάτητους δρόμους. Και ξέρεις πως οι επιλογές πληρώνονται ακριβά. Δεν υποκύπτεις στις θύελλες. 

Δεν υποκλίνεσαι στα πρότυπα. Δεν κουνάς το δάχτυλο, μα πετάνε σφαίρες τα μάτια σου στη ψευτιά. Δεν βρίζεις καμία υπόληψη, μα η αλήθεια σου κόβει σα μαχαίρι.

Θέλεις να νιώθεις ελεύθερος. Να νιώθεις, πως η ψυχή σου τριγυρνάει στα μέρη που τρέφεται με αισιοδοξία. Θέλεις να αισθάνεσαι ελαφρύς. 

Σαν τα μικρά παιδιά, που όλη την ώρα τρέχουν και πηδούν, σαν να έχουν καταργήσει το νόμο της βαρύτητας. Όμως, ξέρεις. Ξέρεις πόσες ώρες πέρασες πονώντας, για να σχηματίσεις μία μάχιμη καρδιά. Πόσες πληγές έξυσες, για να χύσουν κάθε στάλα και μετά τις έκλεισες.

Ώρες μοναξιάς ατελείωτες. Το τίμημα της ελευθερίας. Είναι ακριβή η άτιμη, μα αξίζει. Και μόλις την κατακτήσεις, απλά δεν της επιτρέπεις να φύγει. 

Πλέον γνωρίζεις που να ψάξεις, σε ποιες σπηλιές κρύβεται και περιμένει έναν ατρόμητο τυχοδιώκτη να την εξημερώσει. Την αγαπάς. Δεν τη προδίδεις για τίποτα και για κανέναν. Τώρα πατάς σταθερά στα πόδια σου χωρίς να πατάς στη γη! Μία ελεύθερη μοναχικότητα, που λατρεύεις!




Σταυρούλα Μαστέλλου

Η παιδικότητα που σου έκλεψαν...!!!!

Πότε ήταν η τελευταία φορά που θυμήθηκες αναμνήσεις από τα παιδικά σου χρόνια; Πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί, να ήμουν ξανά παιδί! Ναι, να ήμουν ξανά! Γιατί όμως…; 

Όταν ήμασταν παιδιά είχαμε μια άλλη αντίληψη της ζωής, τα βλέπαμε όλα μεγάλα γιατί γνωρίζαμε σιγά-σιγά τον κόσμο. Είχαμε τη δίψα να μάθουμε, να νιώσουμε, να απολαύσουμε…Με τα χρόνια μεγαλώσαμε…ωριμάσαμε. 

Ο νους είπε «έχω μάθει πολλά και έχω κουραστεί, φτάνει, είμαι ολοκληρωμένος/η, ξέρω τι είναι σωστό για μένα, είμαι ασφαλής στο εγώ μου». Τα παιδιά όμως δεν λένε, είμαι ασφαλής….. 

Θυμάμαι πριν χρόνια όταν προσπαθούσα να μάθω, τα βασικά του Καράτε σε παιδάκια στην Κιβωτό του Κόσμου, μου δίδαξαν ότι τις χαρές της ζωής είναι πολύ εύκολο να τις βρούμε σε μια αγκαλιά και σε ένα χαμόγελο. 

Τα παιδιά δεν σκέφτονται με το «πρέπει» και το «εγώ» ζουν για να χαίρονται τη στιγμή, όλα τα άλλα είναι περιττά. Δεν τα νοιάζει η αυτοεικόνα τους, γιατί λειτουργούν μέσα από τον αυθορμητισμό. 

Αυτό ακριβώς λείπει απ’ την ζωή των ενηλίκων, η αθωότητα και ο αυθορμητισμός, καθώς χαρακτηρίζονται από τον κοινωνικό περίγυρο σαν ελαττώματα και ελλείψεις. 

Πόσες φορές δεν έχουμε σχολιάσει κάποιον που έχει αντιδράσει με αφέλεια, καθώς δεν ανταποκρίνεται στα συγκεκριμένα πρότυπα του νοητικού προγραμματισμού που έχουμε μάθει να αναπαράγουμε; 

Σε αυτό συμβάλλουν βέβαια τα πρότυπα εξουσίας και η κατευθυνόμενη εκπαίδευση που έχουμε λάβει. 

Η παιδικότητα είναι όμως εκεί, σε μια γωνιά και σε περιμένει να παίξεις, όπως τότε…… σε περιμένει να την αποδεχθείς και να την αγκαλιάσεις. 

Αυτό που σου λείπει στην ζωή σου και το βιώνεις σαν λύπη, κούραση, ανασφάλεια, τα παιδιά το εκτονώνουν και αποφορτίζονται, ενώ εσύ το εγκλωβίζεις και το καμουφλάρεις, γιατί δεν θέλεις να σε πουν ευάλωτο και αδύναμο. 

Τα παιδιά όμως δεν έχουν τέτοιες έγνοιες, θέλουν να παίξουν και να ξεκαρδιστούν στα γέλια… θυμήσου….όπως εσύ……. πριν πολλά χρόνια ……. Τα παιδιά είναι το Φως του κόσμου και οι καλύτεροι μας δάσκαλοι! 




Από senhar 

Απογευματινός υπνάκος - Σημάδι υγείας και όχι τεμπελιάς...!!!!


Ο απογευματινός υπνάκος είναι μια λατρεμένη συνήθεια για αρκετούς από εμάς. Κι ενώ η πλειοψηφία νιώθει ενοχές, θεωρώντας ότι είναι κάτι που αφορά μόνο τα μωρά και τους ηλικιωμένους, η αλήθεια είναι ότι ο απογευματινός υπνάκος είναι σημάδι υγείας και όχι τεμπελιάς. 

Η Άλεξ Μάιλς, καθηγήτρια γιόγκα και θιβετιανού διαλογισμού, εξομολογείται με άρθρο της στην ιστοσελίδα elephantjournal ακριβώς αυτό. Τις ενοχές δηλαδή που είχε για αρκετά χρόνια, επειδή δεν άντεχε ούτε ένα 24ωρο χωρίς το διάλειμμα του απογευματινού υπνάκου. 

Η ανάγκη της αυτή μάλιστα την οδήγησε να κάνει μια έρευνα επί του θέματος και να ανακαλύψει ότι αυτό που νόμιζε λάθος ήταν όχι μόνο σωστό, αλλά το καλύτερο δυνατό για την υγεία της. Συγκεκριμένα, όπως έμαθε τα επίπεδα ενέργειας όλων μας κάνουν μια απότομη βουτιά νωρίς το απόγευμα. 

Γι’ αυτό άλλωστε και το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου συστήνει 20-30 λεπτά ύπνου το απόγευμα, προκειμένου να ανακτηθούν τα επίπεδα εγρήγορσης και να βελτιωθεί η απόδοση μας. 

Σχετικές επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει άλλωστε, ότι αυτή η διάρκεια απογευματινού υπνάκου δεν μας προκαλεί ζαλάδα, δεν διακόπτει το πρόγραμμα μας και δεν διαταράσσει τον ύπνο μας. 

Το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου αναγνωρίζει τρεις τύπους απογευματινού ύπνου: 

ο σχεδιασμένος υπνάκος, αυτός δηλαδή που έχουμε ενσωματώσει στο πρόγραμμα μας και δεν χρειάζεται να νιώσουμε κουρασμένοι για να τον απολαύσουμε 

ο κατεπείγον υπνάκος, αυτός δηλαδή που αναγκάζομαστε να πάρουμε για να καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε την εργασία μας και να βγάλουμε τη μέρα και… 

ο υπνάκος ως καθημερινή συνήθεια, αυτός δηλαδή που απολαμβάνουμε συστηματικά την ίδια ώρα κάθε μέρα. Οι επιστήμονες πάντως επιμένουν ότι ένας υπνάκος την ίδια ώρα κάθε μέρα εξασφαλίζει ότι το βιολογικό μας ρολόι, ο λεγόμενος κιρκαδικός ρυθμός, λειτουργεί… ρολόι. 

Με απλά λόγια η διατήρηση του κιρκαδικού ρυθμού σε σταθερά επίπεδα ρυθμίζει το ορμονικό μας σύστημα, τη θερμοκρασία του σώματος μας, τον μεταβολισμό και το ανοσοποιητικό μας σύστημα. 

Μερικές συμβουλές για τέλειο απογευματινό υπνάκο είναι οι ακόλουθες: 

Βάλτε ξυπνητήρι για να κλείνετε τα μάτια σας την ίδια ώρα κάθε μέρα 

Εξασφαλίστε την απουσία θορύβων από τον χώρο σας, οπότε κλείστε κινητά, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τηλεοράσεις 

Κλείστε τα φώτα και τις κουρτίνες 

Ξαπλώστε ή χαλαρώστε κάπου όπου δεν πρόκειται να σας ενοχλήσει κανείς 

Σκεπαστείτε με μια κουβερτούλα, καθώς όταν κοιμόμαστε ο μεταβολισμός μας χαμηλώνει και η θερμοκρασία του σώματος μας πέφτει 

Για να αποφύγετε να ξυπνήσετε αδρανείς ή κουρασμένοι, προσπαθήστε να μην κοιμηθείτε πάνω από 30 λεπτά 

Πιείτε λίγο νερό με λεμόνι και μέλι πριν και μετά τον ύπνο 

Εξασφαλίστε ότι έχετε λίγο χρόνο περιθώριο μετά τον ύπνο, ώστε να συνέλθει απόλυτα ο οργανισμός σας, πριν πέσετε και πάλι με τα μούτρα στη δουλειά. 

Να θυμάστε ότι αν είστε καινούργιοι σ’ αυτήν την αγαπημένη και αποτελεσματική συνήθεια, ο ανθρώπινος οργανισμός χρειάζεται 30 μέρες για να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα. 

Δώστε του λοιπόν αυτό το χρονικό περιθώριο και θα ανταμειφθείτε με μεγαλύτερη εργρύγορση και καλύτερη υγεία. Για το θέμα μπορείτε να παρακολουθήσετε και το ακόλουθο βίντεο 
Συγγραφέας: Άλεξ Μάιλς 
Η Άλεξ Μάιλς είναι καθηγήτρια γιόγκα, θηβεριανού διαλογισμού, εκπαιδεύτρια στο ρέικι και συγγραφέας του ολοκαίνουργιου βιβλίου για ευαίσθητους αναγνώστες «An Empath». Πρόκειται για ένα βιβλίο που επικενρώνεται στη διαχείριση των συναισθημάτων, της ενέργειας και των τοξικών σχέσεων. 
elephantjournal 

Όταν ο άνθρωπος τολμάει, η ζωή τον ανταμείβει πάντα...!!!!

Όταν ο άνθρωπος τολμάει, η ζωή τον ανταμείβει πάντα. Οι λύσεις εμφανίζονται με μαγικό τρόπο. Γιατί η τόλμη, βάζει τη στατική ενέργεια, σε κίνηση.

Τολμώ σημαίνει υπερβαίνω.

Τολμώ σημαίνει επιτρέπω.

Τολμώ σημαίνει διακινδυνεύω.

Τολμώ σημαίνει εκτίθεμαι.

Τολμώ δε σημαίνει δε φοβάμαι, αλλά ότι παίρνω από το χέρι το φόβο μου και προχωρούμε μαζί παρέα.

Τολμώ σημαίνει μπαίνω στη φωτιά των φόβων μου κι εμπιστεύομαι τη Σοφία της Αβεβαιότητας.

Υπάρχει κι άλλη μια διάσταση του Τολμώ. Η διάσταση του Αφήνομαι.

Τολμώ να αφεθώ χωρίς να γνωρίζω, να έχω εξασφαλίσει, χωρίς να ξέρω εκ των προτέρων, χωρίς δίχτυ ασφαλείας.

Τολμώ ν’ αλλάξω, τολμώ να αφεθώ, παραιτούμενος από κάθε προσπάθεια να ελέγξω ή να καθορίσω την έκβαση, αλλά ωστόσο είμαι σίγουρος ότι ό,τι έρθει θα είναι το καλύτερο για μένα. Ίσως δε θα είναι πάντα αυτό που θέλω αλλά Πάντα θα είναι αυτό που χρειάζομαι!

Αλλά το θέμα είναι ότι σπάνια οι άνθρωποι τολμάνε να τολμήσουν…

Από καρδιάς 




Η αληθινή αιτία του πόνου σύμφωνα με τον Βουδισμό...!!!!

Στον κόσμο του Βουδισμού, υπάρχει ένα πράγμα που προκαλεί πόνο και ταλαιπωρία στην ζωή μας. Παρόλο που ίσως νομίζετε ότι υπάρχουν πολλά πράγματα που σας κάνουν να υποφέρετε, ρεαλιστικά όλα αυτά είναι αποτελέσματα αυτού του ενός. 

Μία από τις τέσσερις ευγενείς αλήθειες (η δεύτερη αλήθεια) λέει ότι ο πόνος προκαλείται από εγωιστικές λαχτάρες και προσωπικές επιθυμίες, που κατά μία έννοια είναι το ίδιο. 

Όσο πιο προσκολλημένοι είμαστε στις επιθυμίες μας τόσο περισσότερο θα υποφέρουμε. Η αιτία του πόνου ονομάζεται samudaya ή tanha. Βασικά είναι η επιθυμία μας να ελέγχουμε τα πράγματα και να αποκτήσουμε όσα επιθυμούμε. 

Η ταλαιπωρία έρχεται επειδή δεν θέτουμε ρεαλιστικές προσδοκίες για τον εαυτό μας και για τους ανθρώπους γύρω μας. Προσκολλούμαστε τόσο πολύ σε ιδέες και ελπίζουμε σε τόσα πολλά ώστε δεν μπορούμε να δούμε το που βρισκόμαστε τώρα στην ζωή μας. Καταλήγουμε να απογοητεύουμε τον εαυτό μας και να του προκαλούμε πόνο. 

Όταν θέλουμε να σταματήσουμε να υποφέρουμε, πρέπει να αφήσουμε αυτή την προσκόλληση. Έτσι, θα έχουμε μια πιο ευτυχισμένη ζωή και θα είμαστε πολύ πιο χαρούμενοι. 

Το να μην προσκολληθούμε γι αυτούς που δεν γνωρίζουν δεν είναι το ίδιο με την «απόσπαση». Όταν δεν προσκολλάστε σε αυτές τις ιδέες τις γνωρίζετε, αλλά εσείς αποφασίζετε για την ζωή σας και βασίζεστε στην επίγνωση σας. 

Το Ζen Ηabits εξηγεί τα παρακάτω σχετικά με το να αφήσετε τις προσκολλήσεις σας και να μειώσετε την ταλαιπωρία στην ζωή σας: 

Ο τρόπος αντιμετώπισης των προσκολλήσεων δεν είναι απλός και απαιτεί πρακτική. 

Να διαλογίζεστε καθημερινά. Εστιάστε στην αναπνοή σας για μερικά λεπτά κάθε πρωί. Δείτε τον πόνο, την ταλαιπωρία και τις προσκολλήσεις σας καθώς διαλογίζεστε. 

Μετά από μερικές βδομάδες, προσθέστε στον διαλογισμό την συμπόνια. Ευχηθείτε να τελειώσουν οι ταλαιπωρίες σας, έπειτα επεκταθείτε και σε άλλους ανθρώπους της ζωής σας και στο τέλος σε όλα τα ζωντανά όντα. 

Μάθετε να βλέπετε την αλληλεξάρτηση σας με τους άλλους και αποδεχθείτε το παρόν έτσι όπως είναι. Κάντε μικρά βήματα. Διευρύνετε σταδιακά το μυαλό σας για να συμπεριλάβετε και άλλα πράγματα στην παρούσα στιγμή. 

Τότε, όταν μια δύσκολη προσκόλληση εμφανιστεί στην ζωή σας δείτε τον πόνο, δείτε αυτή την ίδια και επεκτείνετε το μυαλό σας πέρα από αυτή. 

Δώστε του συμπόνια και δείτε πως είστε μεγαλύτεροι από αυτή την προσκόλληση. Αφήστε την να υπάρχει εκεί σαν ένα μικρό σύννεφο που αιωρείται αντί να βυθίζεστε σε αυτή. 

Με την πρακτική, αυτή η μέθοδος μπορεί να οδηγήσει στο να είστε ικανοποιημένοι με το παρόν, να κάνετε φοβερές σχέσεις και να μειώσει την αναβλητικότητα και τους περισπασμούς. 

Αν θέλετε να σταματήσετε να είστε παγιδευμένοι στην ζωή σας πρέπει να είστε πρόθυμοι να αφήσετε τις επιθυμίες σας σε κάποια επίπεδα και να κινηθείτε προς ένα νέο φως. 

Ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές σας πεποιθήσεις, αυτή η Βουδιστική έννοια μπορεί να κάνει θαύματα. Το να βρίσκεστε στο παρόν και το να αφήσετε τον εγωισμό, ο οποίος κάνει τόσους πολλούς να είναι κολλημένοι, θα σας κάνει πολύ πιο χαρούμενους μακροπρόθεσμα. 

Ανεξάρτητα από την κατάσταση στην οποία έχετε κολλήσει, μπορείτε να ξεφύγετε. Βοηθήστε τους άλλους και βοηθήστε τον εαυτό σας, η ζωή είναι πολύ μικρή για να είστε μίζεροι. 




Μαγεία Τ. 

Ξυπνήστε! Η τεχνολογία σας καταστρέφει την ζωή χωρίς καν να το καταλάβετε...!!!!

Τι έχουμε απογίνει;
Έχουμε ξεχάσει πως είναι να πηγαίνεις για φαγητό και να έχεις μια οικεία και όμορφη συζήτηση με τους αγαπημένους σου. Έχουμε ξεχάσει πόσο σημαντικό είναι να έχουμε τρόπους και να προσέχουμε τους ανθρώπους. 

Έχουμε ξεχάσει πως είναι απλώς να απολαμβάνεις την σιωπή. Έχουμε ξεχάσει πώς να εξηγούμε κάτι χωρίς να το δημοσιεύουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν ξέρουμε πλέον πώς να κοινωνικοποιηθούμε.

Ζούμε σε μια εικονική τρέλα. Έχουμε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα. Δεν βγαίνουμε έξω να μιλήσουμε με κάποιον επειδή πλέον μπορούμε να το κάνουμε αυτό διαδικτυακά. Πλέον δεν προσπαθούμε να κάνουμε μια καλή πρώτη εντύπωση επειδή το μόνο που μας νοιάζει είναι η εικονική μας εμφάνιση.

Δεν διασκεδάζουμε πλέον. Δεν ζούμε την ζωή για την οποία προοριζόμαστε.

Κάποτε η ζωή μας ήταν πολύχρωμη. Μιλούσαμε στους ανθρώπους. Χορεύαμε. Γελούσαμε μέχρι δακρύων. Νιώθαμε τα πάντα έντονα. Αγαπούσαμε αγνά με την καρδιά μας. Δεν είχαμε περισπασμούς. Ναι, είχαμε τεχνολογία αλλά είχαμε καιρό για διαλείμματα στην ζωή μας. Συμπεριφερόμασταν σαν κανονικά ανθρώπινα όντα με οικείες σχέσεις.

Πλέον η ζωή μας είναι άσπρη και μαύρη. Το διαδίκτυο είναι διαθέσιμο κάθε μέρα, όλη μέρα. Κάθε πληροφορία που χρειάζεστε είναι ακριβώς εκεί και σας περιμένει. Δεν χρειάζεται να δυσκολευτείτε πολύ. 

Απλώς πληκτρολογείτε τις λέξεις-κλειδιά και ο υπολογιστής κάνει τα υπόλοιπα. Μπορείτε κυριολεκτικά να αναζητήσετε ό, τι πιο τρελό μπορείτε να σκεφτείτε. Μπορείτε να παραγγείλετε κάτι και να έρθει την επόμενη μέρα στο τραπέζι σας.

Η πραγματικότητα είναι πως πιθανώς κάνετε όλα τα παραπάνω. Εσείς και κάθε άλλος άνθρωπος σε αυτόν τον πλανήτη. Αλλά στο ενδιάμεσο, αυτό που δεν καταλαβαίνετε είναι πως σιγά-σιγά καταστρέφετε την ζωή και τις σχέσεις σας. Εσείς και κάθε άλλο άτομο σε αυτόν τον πλανήτη.

Ξυπνήστε! Οι ψηφιακοί περισπασμοί καταστρέφουν την ζωή σας χωρίς καν να το καταλάβετε.

Η ζωή σας κρέμεται από μια κλωστή. Και εκτός από αυτό εξακολουθείτε να αναρωτιέστε γιατί δεν μπορείτε να βρείτε την αγάπη και να γνωρίσετε φυσιολογικούς ανθρώπους.

Η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Κάθε μέρα καταστρέφει την ζωή σας όλο και περισσότερο. Αν δεν μπορείτε να το παρατηρήσετε τότε κάντε μια αναδρομή. Θυμηθείτε την τελευταία φορά που είχατε μια πραγματική συζήτηση με τους φίλους σας. 

Οι συνομιλίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν μετρούν. Θυμηθείτε την τελευταία φορά που πήγατε για ένα ωραίο δείπνο με τον/την σύντροφο σας. 

Το να τρώτε κοιτώντας ο καθένας το κινητό του προφανώς και δεν μετρά! Θυμηθείτε την τελευταία φορά που διασκεδάσατε πραγματικά, χωρίς να το δημοσιεύσετε κάπου.

Είμαστε σκλάβοι της μοντέρνας τεχνολογίας και δεν το καταλαβαίνουμε καν. Ζούμε σε μια ήσυχη απόγνωση κοροϊδεύοντας τον εαυτό μας πως όσο περισσότερους φίλους και ακόλουθους έχουμε στο Facebook και στο Instagram, τόσο πιο σημαντικοί είμαστε. Λοιπόν η αλήθεια είναι πως αυτή είναι μια ψευδαίσθηση.

Η ζωή είναι μικρή. Κάντε την χάρη στον εαυτό σας και ζήστε. Εστιάστε στα αληθινά πράγματα. Αγαπήστε τους γύρω σας.

Απενεργοποιήστε τις ηλεκτρονικές συσκευές και απλώς αναπνεύστε. Γελάστε. Παρατηρείστε. Μιλήστε. Κοιμηθείτε. Ζήστε. Να είστε ελεύθεροι. Ανακαλύψτε την ομορφιά της πραγματικότητας.

Υπάρχει μια ζωή έξω από τα προφίλ σας και την τηλεόραση, και ακριβώς εκεί βρίσκεται η πραγματική ελευθερία. Μην το ξεχνάτε αυτό.




Μαγεία Τ.