Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Θεραπεία μέσω ζώων στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο...!!!!

Τα οφέλη της θεραπείας μέσω ζώων
Πρωτοποριακό πρόγραμμα θεραπείας μέσω ζώων εφαρμόζει το Ψυχιατρικό Τμήμα του Στρατιωτικού Νοσοκομείου 424. Πρόκειται για το μοναδικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη που εφαρμόζει εδώ και ένα χρόνο αυτό το πρόγραμμα σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα Therapy Dogs. 

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν ομάδες αποτελούμενες κατά μέσο όρο από 20 ασθενείς, δύο συνοδούς με δύο ή τρεις σκύλους θεραπείας και δύο ειδικούς ψυχικής υγείας από το προσωπικό του Τμήματος. 

Πραγματοποιήθηκαν ανά 15 μέρες επτά συνολικά συνεδρίες και τα συμπεράσματα, τα οποία παρουσιάζονται στο 27ο Ιατρικό Συνέδριο Ενόπλων Δυνάμεων, έδειξαν ότι δημιούργησε ένα κλίμα ηρεμίας και κινητοποίησε τους ασθενείς να εκδηλωθούν, να μιλήσουν περισσότερο και να εκφραστούν.

"Υπήρχε πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και κυρίως από τους ασθενείς οι οποίοι είχαν δικά τους ζώα συντροφιάς. Βέβαια υπήρχαν και κάποιοι που είχαν μία διστακτικότητα γιατί όλοι δεν είναι φιλόζωοι και δεν έχουν την άνεση με τα ζώα. 

Αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι ότι, όταν συζητήσαμε με τους ασθενείς για το πώς ήταν αυτή την εμπειρία, εξέφρασαν ενθουσιασμό" ανάφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός αρχίατρος / ψυχίατρος και διευθυντής του Ψυχιατρικού Τμήματος Εξωνοσοκομειακής Περίθαλψης του 424 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Εκπαίδευσης, Πέτρος Φωτιάδης.

Η ιδέα γι΄ αυτό το πρόγραμμα, όπως σημειώνει ο κ Φωτιάδης, προήλθε από την βιβλιογραφική ενημέρωση για τις εναλλακτικές θεραπείες. "Στο κέντρο μας προσπαθούμε να έχουμε και αυτή τη διάσταση περισσότερων θεραπειών για να υποστηρίξουμε τους ασθενείς μας. 

Είδαμε ότι υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι γνωρίζουν το θέμα της ψυχολογικής υποστήριξης ασθενών γενικότερα με τα ζώα, όπως είναι η ομάδα Τherapy Dogs στη Θεσσαλονίκη με την οποία συνεργαστήκαμε. 

Και αφού υπήρξε μία μικρής διάρκειας εκπαίδευσης ήρθαν οι ειδικοί εκπαιδευτές σκύλων μαζί με τα ζώα και το το ειδικό προσωπικό του Τμήματος μέσα σε ειδικές ομάδες χρόνιων ασθενών", πρόσθεσε ο κ. Φωτιάδης.

Το πρόγραμμα θεραπείας μέσω ζώων το οποίο εφαρμόζεται στο 424 παρουσίασε κατά τη διάρκεια του 27ου Ιατρικού Συνεδρίου Ενόπλων Δυνάμεων η υπολοχαγός ψυχολόγος στην Ψυχιατρική Κλινική του 424, Ελένη Τσαλκιτζή.

"Η θεραπεία μέσω ζώων είναι μία καινοτόμα μέθοδος που χρησιμοποιείται πάρα πολύ στο εξωτερικό συνήθως σε άτομα με συναισθηματικές αλλά και κινητικές διαταραχές, σε άτομα με κινητικές αναπηρίες, με εγκεφαλική παράλυση και σε παιδιά με αυτισμό. 

Είναι μία στοχοκατευθυνόμενη παρέμβαση που έχει ως στόχο να βελτιώσει την ανθρώπινη γνωστική, συναισθηματική και κοινωνική λειτουργία. Εμείς ξεκινήσαμε το πρόγραμμα πέρσι στο Ψυχιατρικό Τμήμα Εξωνοσοκομειακής Περίθαλψης του 424 σε συνεργασία με την ομάδα τη Therapy Dogs. 

Οι ασθενείς στους οποίους απευθύνεται το πρόγραμμα δεν είναι μόνο στρατιωτικοί και μέλη των οικογενειών τους, αλλά και πολίτες με διάφορες ιδιότητες", ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Τσαλκιτζή.

Παράλληλα, επισήμανε, ότι το 424 είναι το μοναδικό νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη που εφαρμόζει αυτό το πρόγραμμα. "Ο σκοπός μας είναι να γίνουμε αυτοδύναμοι δηλαδή να επιλέξουμε στρατιωτικούς κτηνιάτρους ώστε να εκπαιδεύσουν κάποια ζώα του στρατού ώστε να γίνουν ζώα θεραπείας" πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στα οφέλη της θεραπείας μέσω ζώων η κ.Τσαλκιτζή είπε : "Αυτό που έχει αποδειχθεί και από έρευνες και από τυχαιοποιημένες κλινικές μελέτες είναι ότι μειώνει τα επίπεδα νορεπινεφρίνης και επινεφρίνης που είναι οι ορμόνες του άγχους, μειώνει την πνευμονική αρτηριακή πίεση, αυξάνει την κινητικότητα, τη θέληση για ζωή σε καταθλιπτικούς ασθενείς τη διάθεση, μειώνει το αίσθημα μοναξιάς και γενικότερα συμβάλλει στην επικοινωνία και σε κοινωνικές δεξιότητες. 

Χρησιμοποιείται συμπληρωματικά στην κλασική ψυχοθεραπεία. Δηλαδή δεν μπορεί ένας καταθλιπτικός ασθενής, ή ασθενής με σχιζοφρένεια μόνο με τη θεραπεία μέσω ζώων να δει διαφορά. Η θεραπεία μέσω ζώων όταν γίνεται συμπληρωματικά με τις ατομικές συνεδρίες που θα κάνει ο ασθενής με το ψυχοθεραπευτή του έχει καλά αποτελέσματα".




ΠΗΓΗ : ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
thetoc.gr 

Εκπληκτικό : Δείτε πώς θα χρησιμοποιήσετε το υπόλοιπο 90% του εγκεφάλου σας...!!!!


Έχουμε διαβάσει και ακούσει πολλές φορές πως δεν χρησιμοποιούμε όλο το δυναμικό του εγκεφάλου μας και πως μόνο ένα κλάσμα των δυνάμεων του νου μας χρησιμοποιείται στην καθημερινότητά μας.

Η χρησιμοποίηση όλου του δυναμικού του νου μας θα πρόσθετε στην προσωπικότητά μας μια τεράστια δημιουργική δύναμη. Το ερώτημα που ανακύπτει είναι πώς θα αποκτήσουμε πρόσβαση σε αυτές τις δημιουργικές δυνάμεις;

Στην αιχμαλωσία του νου
Η δημιουργική δύναμη του νου είναι προσβάσιμη μόνο στο εδώ και στο τώρα. Πρέπει να ζούμε στο παρόν και να επικεντρώνουμε τις ενέργειές μας στη συγκεκριμένη στιγμή ώστε να μπορούμε πράγματι να ζούμε τη ζωή μας στο έπακρο, να είμαστε παρόντες στη ζωή και να έχουμε πρόσβαση στις δημιουργικές δυνάμεις του νου.

Μπορούμε μόνο να απολαμβάνουμε την ευτυχία και την απόλαυση της τωρινής στιγμής. Αν ο νους μας περιπλανιέται στα μονοπάτια του παρελθόντος και του μέλλοντος, οι ευκαιρίες που είναι ανοιχτές για εμάς στο παρόν θα κλείσουν και δεν θα μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στις δημιουργικές δυνάμεις του νου. Αντίθετα, θα βρεθούμε να είμαστε αιχμάλωτοι του νου.

Το να είμαστε αιχμάλωτοι του νου σημαίνει πως είτε είμαστε φυλακισμένοι του παρελθόντος μας, είτε ζούμε υπό την επήρεια ενός φανταστικού μέλλοντος. Αν κατά τη διάρκεια που είμαστε ξύπνιοι οι σκέψεις μας γυρίζουν γύρω από το παρελθόν ή το μέλλον μας, τις περισσότερες φορές δεν θα μπορούμε να ενεργήσουμε όταν θα είναι απαραίτητο στις ευκαιρίες του παρόντος.

Τις περισσότερες φορές, ο νους μας είναι κλειδωμένος στη φυλακή του παρελθόντος από ένα γεγονός, το αποτέλεσμα του οποίου μας ήταν δυσάρεστο. Οι σκέψεις μας τριγυρνούν σε αυτό το γεγονός, θα θέλαμε πολύ να αλλάξουμε τον ρου των γεγονότων ή ανησυχούμε για το τι θα σκεφτούν οι άλλοι για εμάς λόγω της ανάρμοστης συμπεριφοράς μας σε εκείνη την παρελθοντική στιγμή.

Ένας άλλος τρόπος να γίνουμε αιχμάλωτοι είναι όταν ο νους μας, μάς γοητεύει με ένα φανταστικό μέλλον ή με την εικόνα μιας επιθυμητής, ιδεώδους κατάστασης για εμάς. 

Τότε κινητοποιούμε όλες μας τις ενέργειες για να πραγματοποιήσουμε αυτές τις εικόνες και έχουμε την τάση να προσπερνάμε τις ευκαιρίες που μας προσφέρει το παρόν.

Κι ένας άλλος τρόπος που ο νους χρησιμοποιεί για να μας δέσει στο μέλλον είναι η μόνιμη ανησυχία μας για το τι πρόκειται να μας συμβεί. Φοβόμαστε το μέλλον. Ο νους μας συνεχώς δημιουργεί σενάρια, το αποτέλεσμα των οποίων είναι καταστροφικό για εμάς. Χάνουμε τη δουλειά μας, αρρωσταίνουμε, ο σύντροφός μας μάς αφήνει κλπ.

Μια χαρακτηριστική διάσταση της αιχμαλωσίας του νου είναι πως ο νους είναι στην ουσία απορριπτικός ή ακόμα και εχθρικός προς την παρούσα στιγμή. Συχνά πιστεύουμε πως κάτι δεν θα έπρεπε να συμβεί με αυτό τον τρόπο ή πως θα έπρεπε να βρισκόμαστε σε ένα καλύτερο μέρος. 

Αναρωτιόμαστε γιατί αυτά τα πράγματα συμβαίνουν συνεχώς σε εμάς. Ο νους μας βρίσκεται σε μια διαρκή πάλη με το παρόν και αυτή η πάλη είναι που μας κρατάει σε αιχμαλωσία.

Ζώντας στη φυλακή του νου δεν έχουμε τον έλεγχο της ζωής μας, απλά παρασυρόμαστε ανάμεσα στις ψευδαισθήσεις που δημιουργεί ο νους και τις περισσότερες φορές δεν μπορούμε να ενεργήσουμε στο παρόν.

Αποκτώντας πρόσβαση στις δημιουργικές δυνάμεις του νου

Ας δούμε λοιπόν τις νέες μεθόδους που μας επιτρέπουν να αποκτήσουμε πρόσβαση στις δημιουργικές δυνάμεις του νου και ταυτόχρονα μας βοηθούν να σπάσουμε τα δεσμά της αιχμαλωσίας του νου.

1. Πρέπει να ξεπεράσετε το παρελθόν. Κανείς δεν έχει καταφέρει να αλλάξει το παρελθόν, οπότε όλη η ενέργεια που χρησιμοποιείτε για να στοχαστείτε το παρελθόν πάει χαμένη. Αντίθετα, επικεντρώστε αυτή την ενέργεια στην παρούσα στιγμή, να είστε σε εγρήγορση και συνειδητά συνδεδεμένοι με όλα όσα βιώνετε στην παρούσα στιγμή.

2. Να μη φοβάστε το μέλλον από τη στιγμή που δεν είναι πραγματικό αλλά μια προβολή του νου. Μόνο το παρόν υπάρχει.

3. Είναι δυνατόν να κάνετε πραγματικότητα τα σχέδιά σας για το μέλλον μόνο μέσα από τις τωρινές σας ενέργειες. Μόνο στην παρούσα στιγμή μπορείτε να κάνετε κάτι που θα επηρεάσει το μέλλον σας. Να είστε προσεκτικοί όμως και μη θυσιάσετε τις ευκαιρίες του παρόντος στο βωμό ενός φανταστικού μέλλοντος ή της εικόνας μιας ιδεώδους κατάστασης. 

Αν είστε πραγματικά παρόντες στο εδώ και στο τώρα και μπορείτε να είστε χαρούμενοι, δεν θα έχετε πρόβλημα ούτε στο μέλλον. Το μέλλον είναι κι εκείνο απλά ένα παρόν.

4. Αποδεχθείτε το παρόν όπως είναι και μη μάχεστε εναντίον του. Μη βλέπετε την παρούσα στιγμή σαν εχθρό σας και μην την κρίνετε. Παραιτηθείτε από τον αγώνα και απλώς να είστε παρόντες στο εδώ και στο τώρα. Δώστε συνειδητή προσοχή σε οτιδήποτε συμβαίνει μπροστά σας, στην παρούσα στιγμή.




Συγγραφέας: Frank A. Wanderer PhD (καθηγητής ψυχολογίας, συνειδητός ερευνητής και συγγραφέας, themindunleashed.org), Μετάφραση: Νίκος Πνευματικός

Τα Κινητά Τηλέφωνα συνδέονται με τον Καρκίνο : Η δίκη που κέρδισε εργαζόμενος σε εταιρεία τηλεπικοινωνιών...!!!!

Η επίσημη - με την σφραγίδα δικαστηρίου - σύνδεση ανάμεσα στα κινητά τηλέφωνα και τον καρκίνο έγινε με αφορμή την υπόθεση του 57χρονου Roberto Romeo, ο οποίος τα τελευταία 15 χρόνια εργάζεται στην τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Telecom Italia και υποστήριξε στην αγωγή που κατέθεσε, ότι η συνεχής χρήση του κινητού του τηλεφώνου για εργασιακούς λόγους τον έκανε να αναπτύξει όγκο στον εγκέφαλο.

Μετά την ετυμηγορία που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, ένα ιταλικό δικαστήριο στην πόλη Iverea επιδίκασε στον Romeo χρηματική κρατική συνδρομή ύψους περίπου 535 δολαρίων το μήνα, αφού ένας εμπειρογνώμονας γιατρός κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο καρκίνος στον εγκέφαλο του Romeo έπληξε το 23% της συνολικής του σωματικής λειτουργίας. 

Η σύνταξη θα καταβληθεί στον Romeo από την εθνική ασφαλιστική εταιρεία INAIL, η οποία καλύπτει σχετικές απαιτήσεις για ατυχήματα στο χώρο εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο Romeo είπε ότι αναγκαζόταν να χρησιμοποιεί το κινητό του για περίπου 3-4 ώρες ώρες κάθε μέρα επί 15 συναπτά έτη.

“Δεν είχα άλλη επιλογή παρά να χρησιμοποιώ το κινητό μου τηλέφωνο για να μιλήσω με συναδέλφους και να οργανώσω την εργασία μου (…) 

Για 15 χρόνια έκανα κλήσεις όλη την ώρα, στην δουλειά, από το σπίτι και από το αυτοκίνητο (…) Άρχισα να έχω την αίσθηση ότι το δεξί μου αυτί είναι μπλοκαρισμένο όλη την ώρα και ο όγκος διαγνώστηκε το 2010. 

Ευτυχώς, ήταν καλοήθης, αλλά δεν ακούω τίποτα επειδή οι γιατροί έπρεπε να αφαιρέσουν το ακουστικό μου νεύρο”, δήλωσε ο Romeo.

Οι επιστημονικές έρευνες είχαν “προειδοποιήσει”
Το 2016, ερευνητές από το αμερικανικό Εθνικό Πρόγραμμα Τοξικολογίας, το οποίο είναι τμήμα των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας (NIH) των ΗΠΑ, ανακάλυψαν ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ ενός συγκεκριμένου τύπου ακτινοβολίας, που παράγεται από κινητά τηλέφωνα και του καρκίνου σε πειραματόζωα αρουραίους. 

Περισσότεροι από 2.500 αρουραίοι εκτέθηκαν σε ακτινοβολία κινητών τηλεφώνων για 9 ώρες την ημέρα κατά τη διάρκεια δύο ετών, γεγονός που προκάλεσε (σε μικρό ποσοστό) ανάπτυξη όγκων σε αρσενικούς αρουραίους. 

Επρόκειτο για δύο τύπους όγκων: γλοίωμα (καρκίνος του εγκεφάλου) και σβανομάτων (schwannomas) στην καρδιά.

Ο δικηγόρος του Romeo, Stefano Berton, επαίνεσε το δικαστήριο, επειδή δεν επέτρεψε στην υπεράσπιση να υποβάλει άλλες μελέτες σχετικά με τον καρκίνο και την χρήση κινητών τηλεφώνων, οι οποίες έχουν χρηματοδοτηθεί από εταιρείες τηλεπικοινωνιών. 

Ο Bertone είπε ότι αυτή είναι η πρώτη δικαστική απόφαση στον κόσμο που αναγνωρίζει “την σχέση μεταξύ χρήσης κινητού τηλεφώνου και της ανάπτυξης όγκου στον εγκέφαλο”.




iatropedia.gr 

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Πώς αγαπάει ένας διπολικός και τι μπορείς να κάνεις αν τον αγαπάς κι εσύ ;

Η Διπολική Διαταραχή (ή μανιοκατάθλιψη όπως λεγόταν μέχρι το 1980) είναι μια ασθένεια που εμφανίζεται κατά μέσο όρο στο 1% του πληθυσμού, με μέση ηλικία έναρξης τα 20. Από αυτή πάσχουν τόσο άντρες όσο και σε γυναίκες, με τη διαφορά ότι οι άντρες παρουσιάζουν πρώτα μανιακό επεισόδιο, ενώ οι γυναίκες καταθλιπτικό. Τι είναι όμως αυτά τα επεισόδια;

Περιγραφή - Συμπτώματα
Ο διπολικός περνάει φάσεις έντονης έξαρσης (μανίας) και κατάθλιψης. Κατά τη μανία ο ασθενής είναι υπερκινητικός, έχει ελαττωμένη ανάγκη για ύπνο, σκέφτεται και μιλάει γρήγορα και έχει πολύ υψηλή αυτοεκτίμηση. 

Για παράδειγμα, θα ξεκινήσει διάφορα απαιτητικά σχέδια παράλληλα (πχ. να βάψει το σπίτι του, να ξεκινήσει μια καινούρια επιχείρηση και μια καινούρια σχέση), θα μιλά εύκολα σε αγνώστους ή θα δυσκολευτεί να συγκρατήσει το γέλιο του. Ενδέχεται να εμπλακεί σε επικίνδυνες δραστηριότητες, μιας και τον διακατέχει μια αίσθηση παντοδυναμίας.

Στη φάση της κατάθλιψης, ο διπολικός αισθάνεται μια γενικότερη παραίτηση και θλίψη. Δεν θέλει να κάνει τίποτα, έχει δυσκολία στον ύπνο (αϋπνίες ή κοιμάται πολλές ώρες), αισθάνεται συνεχώς κουρασμένος, κάνει αρνητικές σκέψεις και στις έντονες περιπτώσεις έχει αυτοκτονικές τάσεις. 

Τρώει πάρα πολύ ή ελάχιστα, αισθάνεται μια βαθιά ενοχή για τα πάντα και δεν έχει καθόλου καλή αυτοεκτίμηση. Οι εναλλαγές ανάμεσα στη μανία και τη κατάθλιψη επηρεάζουν άμεσα τη ζωή του και αντιμετωπίζει προβλήματα στο οικογενειακό, εργασιακό και προσωπικό του περιβάλλον.

Αίτια της Διπολικής Διαταραχής
Πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι υπάρχει σύνδεση ανάμεσα στην εμφάνιση των συμπτωμάτων και την ντοπαμίνη (νευροδιαβιβαστής του εγκεφάλου που εκκρίνεται σε πληθώρα (μανία) είτε σε έλλειψη (κατάθλιψη). 

Επίσης, υπάρχει κληρονομικότητα αλλά σημαντικό ρόλο παίζουν και οι εξωγενείς – περιβαντολλογικοί παράγοντες. Με άλλα λόγια, αν κάποιος έχει κοντινό συγγενή με διπολική διαταραχή και παράλληλα περάσει μια στρεσογόνα κατάσταση, τότε είναι πιθανό να εμφανίσει στοιχεία της νόσου. 

Πώς αγαπάει ο διπολικός;
Η Διπολική Διαταραχή είναι μια ψυχική νόσος που επηρεάζει πάρα πολύ τις ερωτικές σχέσεις του ασθενή, ο οποίος έχει έντονα ναρκισσιστικά στοιχεία. Επειδή και ο ίδιος ο έρωτας είναι αποτέλεσμα ναρκισσισμού, ο διπολικός αγαπά πολύ και με πολύ πάθος. Μαζί με το πάθος, συχνά βιώνει και έντονο θυμό. Το βασικό χαρακτηριστικό των προσωπικών σχέσεων του είναι η ένταση και η αντιφατικότητα, κάτι το οποίο σημαίνει ότι η ηρεμία και η ασφάλεια που συνήθως αισθάνονται οι μη-διπολικοί, αντικαθίστανται από τις έντονες και συχνά εναλλασσόμενες συναισθηματικές εκδηλώσεις και την αστάθεια. 

Η Virginia Woolf (Αγγλίδα συγγραφέας η ζωή της οποίας μερικώς περιγράφεται στη ταινία ''Οι Ώρες'' με την Meryl Streep) αποτελούσε χαρακτηριστικό παράδειγμα ασθενούς διπολικής διαταραχής. Όμως παρά την ασθένειά της, ο άντρας της την αγάπησε βαθιά μέχρι το τραγικό τέλος της ζωής της το 1941.

Όταν βρίσκεται στη φάση της μανίας, ο διπολικός ερωτεύεται έντονα, αφιερώνεται στον σύντροφό του και είναι υπερ-σεξουαλικός, χαρακτηριστικά που τον κάνουν ιδιαίτερα γοητευτικό και ερωτεύσιμο.

Σε αυτή τη φάση έχει πολλή ενέργεια μιας και τον διακατέχει μια αίσθηση παντοδυναμίας, μειωμένες ηθικές αναστολές και βιώνει όλα τα συναισθήματα πολύ έντονα. Όσο έντονα αγαπά, τόσο έντονα ζηλεύει. 

Μπορεί να ξοδεύει πάρα πολλά χρήματα, τόσο για τον εαυτό του όσο και για τον σύντροφό του, να επικοινωνεί μαζί του όλη την ημέρα μέσω μηνυμάτων και να δοκιμάζει καινούργια πράγματα μαζί του. Όλα τα παραπάνω είναι οι ευχάριστες πλευρές της μανίας. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά, η οποία χαρακτηρίζεται από έντονη ευερεθιστότητα, ανεξέλεγκτες συμπεριφορές, μη-αίσθηση κινδύνου, πιθανή κατάχρηση αλκοόλ και άλλων ουσιών.




Από τη Μυρτώ Μπεχράκη, Ψυχολόγο-Ψυχοθεραπεύτρια 
Αναρτήθηκε από ΞΕΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ 

Αν θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου ξεκίνα με αυτό το άρθρο...!!!!

Κανείς δεν μπορεί να πάει πίσω και να ξεκινήσει κάνοντας μια νέα αρχή, αλλά ο καθένας μπορεί να αρχίσει σήμερα και να δημιουργήσει ένα καλύτερο νέο τέλος. Αυτή η ατάκα δεν είναι δική μας αλλά ταιριάζει απόλυτα με το θέμα μας! Αν θέλεις να αλλάξεις τη ζωή σου πρέπει να αλλάξεις όλα όσα σου γράφουμε παρακάτω! 

Εμείς, ξεκινάμε από σήμερα κιόλας! 

Σταμάτα να ασχολείσαι με ανθρώπους που δεν αξίζουν! 
Η ζωή είναι πολύ σύντομη για να περνάς τον λίγο χρόνο ου έχεις στη διάθεση σου με άτομα που χαλάνε την ηρεμία σου και δεν σου συμπεριφέρονται όπως σου αξίζει! 

Αν κάποιος θέλει να είναι στη ζωή σου και εσύ στην δική τους θα προσπαθήσουν να την προσαρμόσουν έτσι ώστε να είστε όλοι χαρούμενοι! Δεν θα νοιάζονται για τον εαυτό τους και δεν θα σε επικρίνουν! Θα σε υπολογίζουν στη ζωή τους όπως προσπαθείς να κάνεις και εσύ! Αν δεν τα κάνουν αυτά…. Θα βρεις άλλους καλύτερους! 

Σταμάτα να κρύβεσαι από τα προβλήματα σου! 
Αν μαζεύεις όλα τα προβλήματα και τα κρύβεις κάτω από ένα φανταστικό χαλάκι, μάντεψε, κάποια στιγμή αυτό το χαλάκι θα έχει τόσα εξογκώματα που το μόνο που θα καταφέρεις είναι να χτυπάς τα μούτρα σου! 

Κανένας δεν είναι τέλειος και κανένας δεν έχει μια στρωτή ζωή χωρίς προβλήματα, απλώς πρέπει να μάθεις να τα αντιμετωπίζεις σήμερα ώστε να μην μαζεύονται βουνό και δεν μπορείς να τα λύσεις! 

Σταμάτα να λες ψέματα στον εαυτό σου! 
Μπορείς να πεις όσα ψέματα θέλεις στον εαυτό σου αλλά κατά βάθος θα ξέρεις την αλήθεια! Η ζωή σου όμως θα βελτιωθεί μόνο αν πάρεις ρίσκα, αν αντιμετωπίσεις τις καταστάσεις κατάματα και το βασικότερο… αν μάθεις να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου θα δεις πως και όλοι οι άλλοι θα είναι πιο ειλικρινείς μαζί σου! 

Σταμάτα να βάζεις τις ανάγκες των άλλων σε προτεραιότητα! 
Είναι πολύ όμορφο να νοιάζεσαι για τους ανθρώπους που έχεις γύρω σου, αλλά όταν οι ανάγκες τους μπαίνουν σε προτεραιότητα και οι δικές σου είναι σε τριτοτέταρτη μοίρα, κάτι κάνεις λάθος! Το πιο επώδυνο πράγμα που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου είναι να χάσεις τον εαυτό σου στην προσπάθεια να αγαπήσεις κάποιον άλλον! 

Σταμάτα να είσαι κολλημένος στο παρελθόν! 
Μπορεί η σχέση που είχες με την Κατερίνα να ήταν εκπληκτική, ή η δουλειά στην προηγούμενη εταιρεία να σε κάλυπτε σχεδόν καθολικά αλλά δεν είναι τυχαίο ότι χρησιμοποιούμε παρελθοντικό χρόνο! Όσα μένεις κολλημένος στο παρελθόν κλείνεις την πόρτα σε όσα πρόκειται να έρθουν τη ζωή σου στο μέλλον και θα δημιουργήσουν κάτι πολύ καλύτερο στο παρόν σου! 

Σταμάτα να φοβάσαι να κάνεις λάθος! 
Πολλές φορές αρνιόμαστε να κάνουμε κάτι ή φοβόμαστε να πάρουμε μία απόφαση καθώς η ιδέα της αποτυχίας μας τρομάζει! Αν δεν κάνεις λάθος όμως δεν πρόκειται να μάθεις! Θα ζεις πάντα μέσα στην γυάλινη φούσκα σου και δεν πρόκειται να αποκτήσεις εμπειρίες! 

Σκέψου να μην σου είχαν επιτρέψει να κάνεις ποδήλατο για να μην χτυπήσεις τα γόνατα σου… Μην ξεχνάς πως κάθε επιτυχία έχει μέσα της ένα μονοπάτι στρωμένο από αποτυχίες και κάθε αποτυχία οδηγεί στην επιτυχία. 

Σταμάτα να μπαίνεις σε σχέσεις για τους λάθος λόγους! 
Οι σχέσεις πρέπει να επιλέγονται με σύνεση. Είναι καλύτερα να είσαι μόνος παρά να είσαι σε μία σχέση με την πιο όμορφη κοπέλα της παραλίας η οποία όμως πέρα από ένα καλοσχηματισμένο σώμα δεν έχει να σου παρέχει τίποτα άλλο! Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να βιαστείς, αν κάτι είναι γραφτό να γίνει, θα συμβεί – στο σωστό χρόνο, με το σωστό πρόσωπο, και για τον καλύτερο λόγο. Οπότε η ομορφιά, τα χρήματα ή η ανάγκη για έναν σύντροφο δεν είναι καλός οδηγός! 




10 λόγοι να διαγράψεις τους social media λογαριασμούς σου...!!!!

Facebook και Instagram. Μάστιγα. Πλέον όλοι εξαρτόμαστε απ’ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Έχουν εισβάλλει για τα καλά στις ζωές μας κι αντί να τα χειριζόμαστε, μάλλον μας χειρίζονται αυτά. Ζούμε σε έναν κόσμο που αναπαράγεται μέσα από μια οθόνη και μαζί με την πρώτη καλημέρα και την κούπα καφέ, ανοίγουμε και τους λογαριασμούς μας στο facebook και στο instagram για να τσεκάρουμε πόσα like πήραμε και πού βγήκε χθες το πρώην ταίρι μας.

Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να παίρνουμε λίγο στα σοβαρά όλη αυτήν την κατάσταση; Μήπως πρέπει να ανησυχήσουμε λίγο και να ξυπνήσουμε; 

Πώς ζούσαμε παλιά χωρίς facebook; Δεν μπορούμε να κάνουμε ακριβώς το ίδιο και σήμερα; Μήπως είναι ανησυχητική ως τρομακτική η εξάρτησή μας; Κι αν απ’ το μυαλό σας περνάει κάπου-κάπου η ιδέα για αποχή, πάρτε κίνητρα. 

Δέκα καλοί λόγοι, λοιπόν, για να πάρεις διαζύγιο απ’ τα social media σου :

1.Γιατί χάσαμε την ανθρώπινη επικοινωνία και προσφέραμε όλη μας την αφοσίωση σε μια οθόνη. Δεν τολμάμε πια να φλερτάρουμε έξω, στα μπαράκια, στα πάρτι, όπως κάναμε παλιά, γιατί μας κυριεύει ο φόβος. Επαναπαυτήκαμε να μιλάμε μπροστά απ’ τον υπολογιστή ή το κινητό μας. 

Στο μέσεντζερ όλα είναι ακίνδυνα, δε χρειάζεται να αναρωτιέσαι πώς θα το διαχειριστείς αν φας χυλόπιτα, ούτε αν τα μαλλιά σου είναι φριζαρισμένα. Χάνεις, όμως, το χαμόγελο, τη φωνή, τις αμήχανες ματιές σας, τα τυχαία αγγίγματα. Ακόμα και σε φιλικό επίπεδο, δεν προτιμάς να τα πιεις με τον κολλητό σου στη βεράντα του σπιτιού σου απ’ το να λιώνεις μπροστά από ένα μαύρο κουτί;

2.Γιατί ο καθένας παρακολουθεί τη ζωή σου. Ο κάθε άσχετος που έχει πρόσβαση στο λογαριασμό σου - είτε απευθείας είτε μέσω κοινού φίλου σας - ξέρει πού ήσουν χθες, πού πήγες διακοπές πριν δύο καλοκαίρια, ποιο ήταν το πρώην αμόρε σου, τι δουλειά κάνεις, ποια είναι η παρέα σου και τόσα άλλα. Ένας άγνωστος μπορεί ανά πάσα στιγμή να σε ελέγξει. Δε σε φρικάρει λίγο όλο αυτό; Ακόμα κι αν νομίζεις πως ελέγχεις τις πληροφορίες που δίνεις είναι ήδη πάρα πολλές.

3.Γιατί εκνευρίζεσαι με αναρτήσεις που περιλαμβάνουν δήθεν φιλίες, δήθεν καθωσπρέπει άτομα, ανθρώπους που ζουν για το φαίνεσθαι. Ερωτευμένα ζευγαράκια ενώ το κέρατο πέφτει σύννεφο, κολλητοί που στην πραγματική ζωή κράζουν ο ένας τον άλλον, ηθικολόγοι του πληκτρολογίου και πόση ακόμα υποκρισία.

4.Γιατί πρέπει πάντα να πέφτεις πάνω σε ένα ποστ που περιλαμβάνει τον/την πρώην σου. Νισάφι πια! Αφήστε μας ήσυχους. Οι πρώην στα social media μας στοιχειώνουν. Τα «σαν σήμερα» μας ξεφουρνίζουν παλιά τσεκ ιν με το τότε αμόρε μας και ζουζουνιάρικες κοινές φωτογραφίες. Οι κοινοί φίλοι ανεβάζουν στόρι μαζί τους κι εμείς δεν ξέρουμε πού να κοιτάξουμε για να γλυτώσουμε απ’ τις αναμνήσεις και την τωρινή ζωάρα τους.

5.Γιατί σε προδίδει ανά πάσα στιγμή. Δεν μπορείς καν να το παίξεις άρρωστος και να μην πας στη δουλειά. Δεν μπορείς να αποφύγεις ένα φίλο που έχει γίνει βδέλλα. Είσαι εκεί κι όλα φανερώνουν την ύπαρξή σου. Έκανες like σε σκύλο που τρώει καρότα ενώ δεν απάντησες στον κολλητό; Το ξέρει ήδη! Κανόνισε την πορεία σου.

6.Γιατί έχουν καταστρέψει σχέσεις και φιλίες τα likes και τα friend request. «Ποια είναι αυτή και γιατί της πάτησες καρδούλα;». «Έκανες like στη φωτογραφία της πρώην μου με το νέο γκόμενο; Είσαι σοβαρός;». «Πότε γίνατε φίλοι με τον τάδε;». Κι άλλες τρομακτικές ιστορίες.

7.Γιατί χάνεις πολύτιμο χρόνο κι αναλώνεσαι στο να βλέπεις τις ζωές των άλλων μέσα από εικόνες και ποστ, τόσο που ξεχνάς να ζήσεις τη δική σου. Εθισμός κι αποχαύνωση. Το κινητό προέκταση του χεριού μας, το σκρολάρισμα η πρώτη αυτοματοποιημένη κίνηση το πρωί, η τελευταία το βράδυ. Καμαρώνουμε ή ζηλεύουμε τις ζωές άλλων και στο ενδιάμεσο περνά η δική μας μπροστά απ’ τα μάτια μας.

8.Γιατί ζεις μέσα σε μία εικονική πραγματικότητα. Σχεδόν τίποτα από αυτά που βιώνεις εκεί δεν είναι αλήθεια κι ουσιαστικά προσαρμόζεσαι μέσα σε αυτό που οι άλλοι θέλουν να προβάλλουν. Μπερδεύεσαι κάπου μεταξύ πραγματικότητας, ψέματος κι αληθοφάνειας κι όλα αυτά για την αποδοχή κάποιων (μάλλον αγνώστων); Είσαι αυτός που δείχνεις στο Instagram σου ή παρουσιάζεις αυτόν που θα τραβήξει περισσότερους followers; Κι ο εαυτός σου;

9.Γιατί είναι επικίνδυνες οι γνωριμίες με αγνώστους εκεί μέσα. Στο λέει η μαμά σου και την κοροϊδεύεις προφανώς για τις παλιομοδίτικες απόψεις που έχει, όμως έχει απόλυτο δίκιο κι έχει αποδειχθεί σωστή ουκ ολίγες φορές. 

Ο καθένας μπορεί να παρασυρθεί απ’ τον οποιονδήποτε επιτήδειο σε κάποια φάση της ζωής του που είναι περισσότερο ευάλωτος. Εδώ δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε όσους ξέρουμε χρόνια, θα εμπιστευτούμε κάποιον που κρύβεται πίσω από μια οθόνη;

10.Γιατί επηρεάζουν την ψυχολογία μας ανά πάσα στιγμή, προς το καλύτερο αλλά και προς το χειρότερο. Μπορεί να χοροπηδάμε από χαρά για το wow του φλερτ μας στην τελευταία μας φωτογραφία και λίγες στιγμές μετά να δούμε πως δεν τα πατάει μόνο σε μας. 

Γελάμε με τις αστείες ατάκες, αλλά συγκρίνουμε ασυνείδητα τη ζωή μας με εκείνες τις λαμπερές των άλλων, με τους κινηματογραφικούς δήθεν έρωτές τους και τα εκπληκτικά κορμιά τους -κι ας είναι όλα μια καλοστημένη απάτη.

Σίγουρα, μπορείς να διατηρείς λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να προσέχεις τον τρόπο που τα χρησιμοποιείς, χωρίς να τους δίνεις τόση δύναμη κι αξία. Αν εσύ είσαι συνετός και προσγειωμένος στα πόδια σου, δύσκολα θα σε επηρεάσει κάποιος. 

Μπορείς, όμως, να πειραματιστείς. Δοκίμασε να τα σβήσεις –έστω για λίγο – για να τεστάρεις τον εαυτό σου. Αντέχεις χωρίς αυτά; Μήπως είσαι πολύ καλύτερα τελικά; Η επιλογή είναι δική σου.
Συντάκτης: Ναταλία Καρά
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη 

Η Διαλεκτική ως επικοινωνία με την Ψυχή μας...!!!!

Κάποιες φορές, η Ψυχή, σου παραβάλει εικόνες του παρελθόντος μέσω της οθόνης της. Αυτήν την οθόνη την αντιλαμβάνομαι ως την Διάνοια της Ψυχής. Δεν ξέρω να αναλύσω τι εστί Διάνοια αλλά έτσι μου βγαίνει.

Η Ψυχή λοιπόν, μέσω της Διάνοιάς της, επικοινωνεί μαζί σου και σου φέρνει στη Νοητική σου Οθόνη, εικόνες σχετικά με το τι έχεις δημιουργήσει στο Παρελθόν, δηλαδή το πως έχεις διαμορφώσει ας πούμε την μοίρα σου. Και λέω ας πούμε, διότι λέξεις όπως Μοίρα, χρίζουν ιδιαίτερης προσοχής και έχουν πολλαπλές σημασίες αναλόγως με το τι θέλουμε κάθε φορά να τονίσουμε.

Να επισημάνω εδώ, ότι στην επικέντρωση στην Νοητική μας οθόνη, βοηθάει πάρα πολύ, η αποδοχή των εικόνων αυτών, διότι κάποιες φορές, πονάμε και δεύτερον, να κατανοήσουμε το τι συμβαίνει εκείνη την ώρα. Αυτό βέβαια, είναι και θέμα γνώσης…

Αν είσαι αδιάσπαστος εκεί στις εικόνες που σου φέρνει στη Νοητική σου οθόνη, μπορείς με ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΟ τρόπο, να θυμηθείς τι έχεις δημιουργήσει ως τώρα στη ζωή σου ώστε να είσαι σε συνεχή εγρήγορση στην καθημερινότητα αλλά και εν συνεχεία, να βρεις νέους τρόπους, νέες στάσεις να αντιμετωπίσεις τις ελλείψεις και υπερβολές σου. 

Εν κατακλείδι, αποκτά η ζωή σου ποιότητα. Από ζωντανός -νεκρός, προβιβάζεσαι σε ενεργό/Χρηστό Άνθρωπο.




Συγγραφέας Δημήτρης Μούχας

Η ζωή κατά το ήμισυ είναι τύχη...!!!!

Η ζωή κατά το ήμισυ είναι τύχη

Το άλλο μισό είναι στο χέρι του ανθρώπου.

Ξέρουμε όλοι – οι περισσότεροι από ιδία πείρα – ότι ο μεθυσμένος υπερβάλλει των δυνατοτήτων του.

Η διαφορά μεταξύ θράσους και θάρρους συνδέεται απόλυτα με την αίσθηση του μεθυσμένου.

Ο μεθυσμένος αυτό που έχει κάνει είναι ΝΑ ΝΕΚΡΩΣΕΙ την αντίληψή του. Ό,τι αντιλαμβάνεται (καταλαβαίνει) προέρχεται εξολοκλήρου από τις αισθήσεις του. Οι οποίες αισθήσεις του πάλι δεν λειτουργούν, διότι είναι υπό την επίδραση (επήρεια) του αλκοόλ!

Που άρα, αυτό σημαίνει, ότι ΚΑΜΜΙΑ από τις αντιληπτικές του ικανότητες δεν δουλεύει! Που αυτό σημαίνει ότι ό,τι καταλαβαίνει είναι σίγουρα λάθος.

Λέμε ότι είναι 50-50 να σκοτωθείς αν οδηγήσεις μεθυσμένος. Και μετά σκεφτόμαστε ότι κάθε στιγμή βρισκόμαστε στο ίδιο ποσοστό, είτε κάνουμε κάτι επικίνδυνο, είτε καθόμαστε ήσυχοι στο σαλόνι μας. Και είναι όντως έτσι. 

Με μία μόνο διαφορά: Αν κάθεσαι ήσυχος σπίτι σου και πεθάνεις δούλεψε από μόνη της, αυτόκλητα, η θεά τύχη. Αν οδηγήσεις μεθυσμένος σημαίνει ότι το 50% του δικού σου ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ να ορίσεις την δική σου ζωή, το αποποιείσαι! το πετάς! και αφήνεις το παιχνίδι στο έλεος! στα χέρια της μοίρας! να παίξει κατά όπως εκείνη θέλει!

Το θράσος προκαλεί την ακριβώς ίδια κατάσταση, απλά χωρίς μέθη.

Πολλοί νέοι σκοτώνονται με μηχανάκια, χωρίς απαραίτητα να έχουν πιει. Επειδή ακριβώς υπερβάλλουν των ικανοτήτων τους.

Το ζήτημα δεν είναι αν ξέρεις ή αν μπορείς. Μπορεί να ξέρεις να έχεις ντοκτορά στον τομέα, μπορεί να είσαι ικανός να κάνεις παπάδες! και να πεθάνεις παρ’ όλα αυτά (ΟΧΙ επειδή ήταν της μοίρας σου γραφτό, αλλά γιατί άφησες την ζωή σου στο έλεός της), ΑΝ έχεις θράσος.

Άρα, αυτό που χρειάζεται ΔΕΝ είναι να ξέρεις ή/και να μπορείς! Αυτό που χρειάζεται είναι να έχεις κάθε στιγμή της ζωής σου σε πλήρη λειτουργία (να δουλεύουν στο 100% τους) την αντίληψη και τις αισθήσεις σου, καθώς επίσης ΚΑΙ να έχεις τον απόλυτο έλεγχό τους!

Αυτό που πρέπει να κάνεις: Αν είσαι νέος απλά δυνάμωνε τις αντιληπτικές σου ικανότητες (νου/πνεύμα & διαίσθηση), αν είσαι μεσήλικας, το πώς αντιγυρίζει αυτό που απέγινες εδώ

Υ.Γ. Είναι αυτό που λέμε μαθαίνουμε ΠΩΣ να ζήσουμε ΑΦΟΥ ζήσουμε!

Κατά τύχη ζούμε όλοι μας στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας.




Στεφανία Λυγερού 

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

10 χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ζήσετε μέχρι τα βαθιά γεράματα...!!!!

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι η μακροζωία είναι καθαρά θέμα γονιδίων.Υπάρχουν, όμως, και έρευνες που δείχνουν ότι η διατροφή και ο τρόπος ζωής επηρεάζει εξίσου σημαντικά την μακροζωία μας.

Αυτά είναι μερικά μυστικά τα οποία μπορεί να σε βοηθήσουν να τα εκατοστήσεις!

1. Βρες ένα χόμπι.
Ένα από τα μυστικά της μακροζωίας είναι να έχεις κάποιο χόμπι. Οι έρευνες δείχνουν ότι η απασχόληση με κάποιο χόμπι μειώνει τους παλμούς της καρδιάς και χαλαρώνει από το στρες. Επίσης, όσοι ασχολούνται καθημερινά με κάποιο χόμπι έχουν 21% λιγότερες πιθανότητες να φύγουν από τη ζωή πρόωρα.

2. Κάνε γυμναστική.
Η καθημερινή άσκηση για 15 με 45 λεπτά μπορεί να μεγαλώσει σημαντικά το προσδόκιμο ζωής.

3. Μην το παρακάνεις με το φαγητό.
Η σύνδεση ανάμεσα στην πρόσληψη θερμίδων και τη μακροζωία έχει πολύ ενδιαφέρον. Οι έρευνες δείχνουν ότι μία μείωση της τάξης του 10% έως 50% μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής. Η κατανάλωση λιγότερων των θερμίδων συνδέεται με την μείωση του υπερβολικού βάρους και ειδικά του κοιλιακού λίπους, τα οποία επηρεάζουν σημαντικά την υγεία μας.

4. Ανακάλυψε τους ξηρούς καρπούς.
Οι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Είναι, επίσης, εξαιρετικές πηγές βιταμινών και μετάλλων, όπως είναι ο χαλκός, το μαγνήσιο, το κάλιο, η νιασίνη, το φολλικό οξύ και πολλά άλλα. Αρκετές έρευνες έδειξαν ότι έχουν ευεργετική δράση στις καρδιαγγειακές παθήσεις, στην αρτηριακή πίεση, τι φλεγμονές, το διαβήτη και το μεταβολικό σύνδρομο.

5. Βάλε τον κουρκουμά στη διατροφή σου.
Λένε ότι ο κουρκουμάς είναι το καλύτερο μπαχαρικό κατά της γήρανσης. Η κουρκουμίνη έχει ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση, που βοηθά στην λειτουργία του εγκεφάλου, της καρδιάς, των πνευμόνων και καταπολεμά διάφορες ασθένειες που σχετίζονται με την γήρανση. Πειράματα σε ζώα έδειξαν ότι μπορεί να αυξήσει το προσδόκιμο ζωής. Κάτι ξέρουν στην Ινδία που το χρησιμοποιούν εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

6. Μην ξεχνάς τα φρούτα και τα λαχανικά.
Η κατανάλωση φυτικών τροφών, όπως είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, οι σπόροι, τα δημητριακά και τα όσπρια δρα προληπτικά για πολλές ασθένειες και χαρίζει μακροζωία.

Οι έρευνες δείχνουν ότι μία διατροφή πλούσια σε φυτικές τροφές μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου, μεταβολικού συνδρόμου, καρδιαγγειακών παθήσεων, εγκεφαλικών νοσημάτων και κατάθλιψης. αυτό οφείλεται στα ευεργετικά θρεπτικά συστατικά των φυτών, όπως είναι οι πολυφαινόλες, τα καροτενοειδή και οι βιταμίνες, σύμφωνα με το tsemperlidou.gr.

7. Κάνε την ευτυχία προτεραιότητα στη ζωή σου.
Η προσωπική ευτυχία μπορεί να μεγαλώσει σημαντικά το προσδόκιμο ζωής. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι ζουν έως και 10% περισσότερο, από αυτούς που δεν είναι και τόσο ευτυχισμένοι.

8. Μείωσε το άγχος.
Το άγχος μπορεί να κλέψει χρόνια από τη ζωή σου. Αρκετές έρευνες το συνδέουν με καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά και καρκίνο του πνεύμονα. Επιπλέον, οι άνθρωποι με έντονο άγχος έχουν 3 φορές μεγαλύτερες πιθανότητες να φύγουν από τη ζωή πρόωρα, σε σύγκριση με ανθρώπους που είναι πιο χαλαροί. Το γέλιο, η ηρεμία και η αισιοδοξία μπορούν να κάνουν θαύματα για την υγεία σου.

9. Γίνε πιο κοινωνικός.
Οι άνθρωποι που έχουν φίλους και μια υγιή κοινωνική ζωή ζουν έως και 50% περισσότερο. Αν έχεις τουλάχιστον 3 στενούς κοινωνικούς δεσμούς μπορείς να μειώσεις τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου έως και 200%. Επίσης, οι έρευνες δείχνουν ότι η υγιής κοινωνική ζωή έχει θετική επίδραση στην καρδιά, τον εγκέφαλο, το ορμονικό και το ανοσοποιητικό σύστημα. Επιπλέον, μία έρευνα έδειξε ότι το να προσφέρεις ίσως είναι πιο ευεργετικό από το να δέχεσαι.

10. Κοιμήσου ήσυχη.
Ο ύπνος είναι πολύ σημαντικό για την αναζωογόνηση του σώματός σου και την κυτταρική λειτουργία. Η έρευνες δείχνουν ότι η μακροζωία συνδέεται με φυσιολογικές συνήθειες στον ύπνο, όπως το να κοιμάσαι και αν ξυπνάς καθημερινά την ίδια ώρα. 

Επίσης, σημαντικό ρόλο παίζει και το πόσες ώρες κοιμάσαι. Για παράδειγμα, όσοι κοιμούνται λιγότερες από 5 με 7 ώρες έχουν 12% περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν λιγότερο, ενώ όσοι κοιμούνται περισσότερο από 8 με 9 ώρες μειώνουν επίσης το προσδόκιμο της ζωής τους κατά 38%. Μια καλή ρουτίνα στον ύπνο σίγουρα μπορεί να σε βοηθήσει να ζήσεις περισσότερο. 




Να ξοδεύεις για να ταξιδεύεις, είναι ψυχοθεραπεία...!!!!

Απόψε αγαπημένο μου πλάσμα σε σκέφτομαι έντονα, όχι γιατί έχω καιρό να σου γράψω, αλλά επειδή νιώθω πως έχεις ανάγκη να ξεσκάσεις. Ήθελα να σου μιλήσω για τη γαλήνη της ψυχής σου, που όλο και πιο μακριά της στέκεσαι. Για πράγματα που ασυνείδητα αποφεύγεις να κάνεις, χωρίς στην πραγματικότητα να υπάρχει λόγος.

Μιλάω για τα ταξίδια. Γι’αυτή τη μοναδική ψυχοθεραπεία που κάθε τι δίπλα της φαίνεται μικρό. Αχ τα ταξίδια, ολιγοήμερα ή όχι, σε γεμίζουν αναμνήσεις.

Ξέρω πως είναι δύσκολο σήμερα να ταξιδεύεις συχνά, όμως αν το βάλεις στο πρόγραμμά σου θα δεις πόσο εύκολο γίνεται. Αν – για παράδειγμα – τα χρήματα που θα διέθετες για ρούχα, τα έδινες για κάποιον προορισμό, θα ήσουν λίγο πλουσιότερος στο τέλος του μήνα. Όχι από λεφτά, μα από αναμνήσεις και εμπειρίες.

Και όσο ταξιδεύεις, θα βρεις ένα μέρος, εκείνο το μοναδικό που θα γίνει η φωλιά σου. Εκείνο που θα νιώθεις την ανάγκη να επισκέπτεσαι όλο και πιο συχνά. Χώρια του δύσκολα θα τη βγάζεις.

Θα είναι εκείνη η κουκκίδα του χάρτη που για σένα έγινε η γαλήνη της ψυχής σου. Σου υπόσχομαι πως κάθε φορά που θα την συναντάς, θα σε μεθάει από ευτυχία και ηρεμία.

Τρένα, βαπόρια ή αεροπλάνα θα γίνουν συνοδοιπόροι σου σε μια ζωή γεμάτη από στιγμές και όμορφα τοπία. Και όταν περάσουν τα χρόνια, θα θυμάσαι πως σε όλες εκείνες τις ημέρες που έζησες έντονα το ταξίδι, ποτέ, καμία μουργέλα δεν χώρεσε μέσα του. Εν τέλει, μήπως είμαστε ένα εισιτήριο μακριά από την ευτυχία μας;

Θα σου πω ένα μυστικό. Μην ξοδεύεις πια για σπατάλες, ρούχα και παπούτσια. Να ξοδεύεις για να ταξιδεύεις. Εγώ επιλέγω την Θεσσαλονίκη, γιατί είναι ξελογιάστρα και μυρίζει έρωτα. Εσύ;




Photo: Author/Depositphotos
Συγγραφέας Κατερίνα Λεβαντή

Οκτώ «παγίδες» στο Internet και πώς θα προφυλαχθείτε...!!!!

Συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Τραπεζών ξεκινά η Europol με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Ευρωπαίων ενάντια στα εγκλήματα του κυβερνοχώρου με τίτλο «Πάρτε τον έλεγχο της ψηφιακής ζωής σας».

Όσο η χρήση του Internet διευρύνεται, ολοένα περισσότεροι άνθρωποι εκτίθενται σε διάφορες μορφές απάτης που απειλούν τα προσωπικά δεδομένα, τα χρήματα αλλά και την ασφάλειά τους. 

«Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου αναζητούν διαρκώς τρόπους για να βγάλουν λεφτά σε βάρος σας. Τα άτομα και οι οργανισμοί συχνά πέφτουν θύματα απάτης που αφορούν διάφορες μορφές τεχνικές κοινωνικής μηχανικής, όπου οι απαιτούμενες πληροφορίες να κερδίσει από ένα πρόσωπο και όχι το σπάσιμο σε ένα σύστημα» αναφέρει η καμπάνια της Europol.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια προστασίας του ευρωπαϊκού κοινού. Δείτε εδώ το ενημερωτικό υλικό (infographic) της Europol (στην ελληνική γλώσσα).

Αυτά είναι τα οκτώ πιο διαδεδομένα «ψηφιακά εγκλήματα» που έδωσε στη δημοσιότητα η Europol: 

· Απάτη μέσω εταιρικού email (Απάτη CEO) 

· Απάτη μέσω τιμολογίων και λοιπών παραστατικών 

· Απατηλές τηλεφωνικές κλήσεις, απατηλά μηνύματα (SMS), απατηλά email 

· Απατηλές ιστοσελίδες τραπεζών 

· Απάτη μέσω διαδικτυακών ραντεβού 

· Απώλεια προσωπικών δεδομένων μέσω social media 

· Απάτες σχετιζόμενες με επενδύσεις 

· Απάτες σε ηλεκτρονικές αγορές 

Εννέα τρόποι για να προστατευτείτε
Η Europol δίνει μια σειρά από πολύτιμες συμβουλές σε όλους όσους χρησιμοποιούν το Internet, προκειμένου να κανείς να μην πέφτει θύμα της ψηφιακής απάτης. 

· Ελέγξτε online λογαριασμούς σας τακτικά. 

· Ελέγξτε τον τραπεζικό λογαριασμό σας τακτικά και να αναφέρουν οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα στην τράπεζά σας. 

· Εκτελέστε τις online πληρωμές μόνο σε ασφαλείς ιστοσελίδες (ελέγξτε τη γραμμή διευθύνσεων για το λουκέτο και https) και με τη χρήση ασφαλών συνδέσεων (επιλέξτε ένα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, αντί των δημόσιων Wi-Fi). 

· Η τράπεζά σας δεν θα σας ζητήσει για τις ευαίσθητες πληροφορίες, όπως σε απευθείας σύνδεση διαπιστευτήρια του λογαριασμού σας μέσω τηλεφώνου ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. 

· Αν μια προσφορά ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, είναι σχεδόν πάντα μια απάτη. 

· Κρατήστε τα προσωπικά σας στοιχεία ασφαλή. 

· Να είστε πολύ προσεκτικοί σχετικά με το πόσο προσωπικές πληροφορίες που μοιράζεστε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Οι απατεώνες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες και τις φωτογραφίες σας για να δημιουργήσετε ένα ψεύτικο ταυτότητα ή να στοχεύετε με μια απάτη. 

· Αν νομίζετε ότι έχετε δώσει τα στοιχεία του λογαριασμού σας σε έναν απατεώνα, επικοινωνήστε με την τράπεζά σας αμέσως. 

· Αναφέρετε πάντα κάθε υποψία απόπειρα απάτης στην αστυνομία, ακόμη και αν δεν έχετε πέσει θύμα απάτης. 




Πίσω από κάθε παιδί που πιστεύει στον εαυτό του υπάρχει ένας δάσκαλος που πίστεψε πρώτα σε αυτό...!!!!

“O ιδανικός δάσκαλος είναι εκείνος που γίνεται γέφυρα για να περάσει αντίπερα ο μαθητής του. Κι όταν πια του διευκολύνει το πέρασμα, αφήνεται χαρούμενα να γκρεμιστεί, ενθαρρύνοντας τον μαθητή του να φτιάξει δικές του γέφυρες”
Νίκος Καζαντζάκης

Όλοι αν κλείσουν τα μάτια τους και θυμηθούν τα παιδικά τους χρόνια, κοντά στη φιγούρα των γονιών και ίσως των παππούδων θα βρίσκεται και η φιγούρα κάποιου δασκάλου. 

Ο δάσκαλος δεν είναι επάγγελμα, είναι λειτούργημα και αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι καταφέρνει να αφήνει ανεξίτηλα σημάδια σε κάθε άνθρωπο.

Η πιο ευαίσθητη και καθοριστική ηλικία ενός ανθρώπου είναι τα παιδικά του χρόνια. Εκεί διαμορφώνει χαρακτήρα και συμπεριφορές. Εκεί ξεκινάει να χτίζει το μονοπάτι της ζωής του που θα πρέπει να βαδίσει στην πορεία. 

Ο δάσκαλος έχει την ευθύνη να μεταδώσει όχι μόνο γνώσεις, αλλά κυρίως αξίες. Ο σωστός δάσκαλος πρέπει να είναι πάνω από όλα άνθρωπος και να αναγνωρίζει την ευθύνη που έχει στα χέρια του.

Πολλοί βιάζονται να κρίνουν και να ισχυριστούν πως είναι εύκολο να είσαι δάσκαλος και πως δεν είναι κάτι σπουδαίο. Μάλλον ξεχνάνε από πού ξεκίνησαν οι ίδιοι. Δεν είναι απολύτως λανθασμένη η άποψή τους αυτή βέβαια. 

Ορθά λένε πως είναι εύκολο να καταφέρεις να γίνεις δάσκαλος, αλλά θέλει μεγάλο κόπο να καταφέρεις να γίνεις ο δάσκαλος που θυμούνται τα παιδιά για μια ζωή. Θέλει πείσμα, δύναμη, θέληση και πραγματική αγάπη για τα παιδιά.

Ο πραγματικός δάσκαλος καταφέρνει να μιλήσει κατευθείαν στην καρδιά. Έχει το απίστευτο ταλέντο να μεταμορφώνεται από τη μια στιγμή στην άλλη σε γιατρό, σε γονιό, σε ψυχολόγο, αλλά και σε φίλο ανάλογα με τι απαιτεί κάθε φορά η περίσταση. Δε χρειάζεται να μιλήσεις για να καταλάβει, ξέρει να διαβάζει απ’ έξω και ανακατωτά τα μάτια. 

Με έναν μαγικό τρόπο είναι πάντα εκεί πριν καν τον φωνάξεις, από ένα απλό δέσιμο των κορδονιών, μέχρι και για τη συζήτηση των πιο κρυφών σκέψεων και φόβων.

Είναι ο άνθρωπος που δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς καταφέρνει να έχει πάντα ενέργεια, όταν όλη η τάξη χασμουριέται και πώς έχει να πει την κατάλληλη λέξη όταν το έχεις ανάγκη. Ο ιδανικός δάσκαλος θα απλώσει το χέρι για να βοηθήσει ουσιαστικά, όταν νιώθεις ότι πέφτεις. 

Θα είναι εκεί για να σου ισιώσει τα φτερά για να μπορέσεις να πετάξεις στους δικούς σου ουρανούς και να κατακτήσεις τα όνειρά σου. Θα σε μάθει πως δε θα πιστέψει κανείς σε ‘σένα, αν πρώτα δεν πιστέψεις εσύ στον εαυτό σου.

Αν κάτσεις και περιπλανηθείς στις αναμνήσεις σου θα δεις πως σίγουρα θα βρεις λόγια δικά του που σε έχουν σημαδέψει στη ζωή σου. 

Αυτό και μόνο δείχνει πόσο σημαντικό ρόλο διαδραματίζει ο δάσκαλος στη ζωή του ανθρώπου. Και αν κάποια στιγμή θες να θυμηθείς τους δικούς σου δασκάλους, δε χρειάζεται να κάνεις πολλά. 

Κοίτα απλά τα χέρια σου και γράψε κάτι, προσπάθησε απλά να μιλήσεις και αυτόματα θα εμφανιστούν μπροστά σου. Κοίταξε απλά που έχεις φτάσει στη ζωή σου και θα συνειδητοποιήσεις ότι κατάφερες να σταθείς στα πόδια σου, έχοντας βάλει το δικό του λιθαράκι ένας από αυτούς. Να’ σαι καλά δάσκαλε! 




Συγγραφέας Μαρία Βίγλα

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Δύο ψυχές δε συναντήθηκαν Ποτέ τυχαία...!!!!

Υπάρχουν άνθρωποι στη ζωή μας…
που μας κάνουν ευτυχισμένους…

Από την απλή σύμπτωση να συναντηθούν τα μονοπάτια μας…

Ορισμένους τους έχουμε σε όλη τη διαδρομή στο πλάι μας…
βλέποντας πολλά φεγγάρια να περνάνε…

ενώ κάποιους τους βλέπουμε ελάχιστα μεταξύ δύο βημάτων μας…

Ίσως κάθε φύλλο ενός δέντρου χαρακτηρίζει τους φίλους μας… 

Επιπλέον…
η μοίρα μάς φέρνει και άλλους φίλους…
αυτούς που δεν γνωρίζαμε ότι επρόκειτο να διασχίσουν το δρόμο μας…

Πολλούς από αυτούς…
τους ορίζουμε ως αδερφές ψυχές… φίλους Καρδιακούς…

Είναι ειλικρινείς…είναι αληθινοί…
Ξέρουν πότε δεν είμαστε καλά…
ξέρουν τι μας κάνει ευτυχισμένους!! 

Υπάρχουν επίσης οι περιστασιακοί φίλοι…
αυτοί που γνωρίζουμε σε κάποιες διακοπές…
ή για λίγες μέρες ή ώρες…

Αυτοί συνήθως στολίζουνε το πρόσωπό μας με πολλά χαμόγελα…για όσο καιρό είμαστε κοντά τους…

Μιλώντας για κοντά…δε θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε τους μακρινούς μας φίλους…

εκείνους που είναι στην άκρη των κλαδιών…
και όταν ο άνεμος φυσάει εμφανίζονται πάντα…
μεταξύ του ενός φύλλου και του άλλου…

Περνάει ο καιρός… το καλοκαίρι φεύγει…
πλησιάζει το φθινόπωρο και χάνουμε κάποια από τα φύλλα μας…μερικά γεννιούνται σ’ ένα άλλο καλοκαίρι…
και μερικά παραμένουν για πολλές εποχές…

Κάθε πρόσωπο που έρχεται στη ζωή μας είναι μοναδικό…

Πάντα αφήνει κάτι από τον εαυτό του και παίρνει ένα κομμάτι από εμάς… 

Θα υπάρξουν και εκείνοι που μας πήραν πολλά…
αλλά δε θα υπάρξουν αυτοί που δε μας άφησαν τίποτα…

Αυτή είναι η μεγαλύτερη ευθύνη της ζωής μας…
και η πιο προφανής απόδειξη…

πως δύο ψυχές δε συναντήθηκαν Π ο τ έ τυχαία!! 




Χόρχε Λουίς Μπόρχες 

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

Η νοητική σας ενέργεια προσελκύει όσα σκέφτεστε...!!!!

Η επιθυμία σας να υπάρξετε και να ζήσετε με μεγαλοσύνη, είναι μια πλευρά της πνευματικής σας ενέργειας. 

Για να αποκτήσετε ισορροπία σε αυτόν τον τομέα της ζωής σας, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την ενέργεια των σκέψεών σας για να εναρμονιστείτε με εκείνα που επιθυμείτε. 

Η νοητική σας ενέργεια προσελκύει όσα σκέφτεστε. Σκέψεις που αποτίουν φόρο τιμής στην απογοήτευση, προσελκύουν απογοήτευση. Όταν λέτε ή σκέφτεστε κάτι σαν “Δεν μπορώ να κάνω τίποτα, έχω χάσει τον έλεγχο της ζωής μου και είμαι παγιδευμένος-η”, αυτό ακριβώς θα προσελκύσετε!!!! 

δηλαδή, αντίσταση προς τις μεγαλύτερες επιθυμίες σας!!! Με κάθε σκέψη απογοήτευσης είναι σαν να αγοράζετε ένα εισιτήριο για περισσότερη απογοήτευση. 

Κάθε σκέψη που επιβεβαιώνει ότι είστε παγιδευμένοι, ζητά από το Σύμπαν να σας στείλει ακόμα περισσότερη από εκείνη την κόλλα που σας κρατά καθηλωμένους. 

Το πιο σημαντικό εργαλείο για την απόκτηση της ισορροπίας είναι η επίγνωση ότι εσείς και μόνο εσείς είστε υπεύθυνοι για την ανισορροπία ανάμεσα σε εκείνο που ονειρεύεστε πως προοριζόταν να είναι η ζωή σας και στις καθημερινές συνήθειες που αποστραγγίζουν τη ζωή από αυτό το όνειρο. 

Μπορείτε να ευθυγραμμιστείτε εκ νέου με τη νοητική σας ενέργεια, ώστε να σας παρουσιαστούν ευκαιρίες για να διορθώσετε αυτήν την ανισορροπία. Όταν το κάνετε αυτό, ανακαλύπτετε ότι, ενώ ο κόσμος της πραγματικότητας έχει τα όριά του, ο κόσμος της φαντασίας σας δεν έχει περιορισμούς. 

Από αυτήν την απεριόριστη φαντασία προέρχεται ο σπόρος μιας πραγματικότητας που ζητούσε επιτακτικά να αποκατασταθεί σε ένα ισορροπημένο περιβάλλον. 

Απόσπασμα από το βιβλίο του Dr, Wayne Dyer Σε Αρμονία 9 Αρχές για να Ευθυγραμμίσεις τις Επιθυμίες σου με τις δημιουργικές σου δυνάμεις 




Βρες το δικό σου κουμπί και πίστεψε σε σένα...!!!!

Ίσως τώρα, παρά ποτέ άλλοτε, να χρειάζεται να το πιστέψουμε ότι, ναι, έχουμε γεννηθεί για κάτι περισσότερο από το απλώς να πηγαινοερχόμαστε σε μια δουλειά, μόνο και μόνο για να πληρώνουμε τους λογαριασμούς. 

Τώρα κινδυνεύουμε περισσότερο από ποτέ να εγκαταλείψουμε την ελπίδα, την προσπάθεια , την αντίδραση. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, μας πνίγει η αγωνία, μας παραλύει ο φόβος και μας τρομάζει το αβέβαιο αύριο. 

Γιατί όταν την ψυχή μας την πλακώνει η μαυρίλα είναι δύσκολο να δούμε το φως. Να δούμε ότι είμαστε εδώ για κάτι μεγαλύτερο. Ότι αξίζουμε μια ζωή με περισσότερη προοπτική. 

Μην αφήσουμε την ψυχική, νοητική και πνευματική παραλυσία της εποχής, σαν πέπλο, να μας σκεπάσει τον ήλιο, το φεγγάρι, τα αστέρια. 

Πρέπει να πιστεύουμε στο μεγαλείο της ύπαρξής μας, στην μοναδικότητά μας, στις δυνάμεις μας. Και θα πρέπει να ενεργοποιήσουμε εκείνες τις δυνάμεις που σίγουρα υπάρχουν μέσα μας για να αλλάξει η ψυχολογία μας. Ο άνθρωπος μπορεί να κάνει τα πάντα όταν θέλει και αποφασίσει να εργαστεί με πίστη, με θέληση και δύναμη. 

Ο καθένας μας διαθέτει αυτές τις αρετές μέσα του. Απλώς πρέπει να τις ξεθάψουμε και να οπλιστούμε με ενθουσιασμό, με πείσμα και επιμονή. Ξανά και ξανά έχει αποδειχτεί ότι τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει αυτόν που πραγματικά θέλει. Βρες το δικό σου κουμπί και πίστεψε σε σένα. 

Γιατί αξίζεις πολλά περισσότερα από ότι νομίζεις. Γιατί αξίζεις πολύ περισσότερο από ότι τα τελευταία χρόνια μας έκαναν να πιστέψουμε. 




Γιάννη Αραχωβίτη
Success Coach- Top Performance Trainer- Speech Coach 

Αφήστε αυτό που αισθάνεστε και ανακαλύψτε τι χρειάζεστε...!!!!


Όταν δεν υπάρχει τίποτα που μας δίνει χαρά, δεν πρέπει να χάνουμε την ψυχραιμία μας. Είναι καλύτερα να προχωράμε μπροστά σιγά-σιγά και να κάνουμε μικρές αλλαγές που μας εξασφαλίζουν κάποια αίσθηση ευημερίας, ακόμα κι αν αυτή είναι ελάχιστη. 

Υπάρχουν στιγμές που τίποτα δεν μας δίνει χαρά. Ο κόσμος χάνει τη γοητεία του, τα τραγούδια χάνουν τη μουσική τους και η χαρά των γύρω μας δεν είναι πια μεταδοτική. 

Κατά τις στιγμές αυτές δεν είναι εύκολο να προχωρήσουμε μπροστά, αν δεν βρούμε έναν αρκετά καλό λόγο για να ξυπνάμε κάθε μέρα. Ωστόσο είναι εύκολο να βρεθεί ο λόγος: εμείς. 

Όταν δεν φροντίζουμε για τις συναισθηματικές μας ανάγκες και αφήνουμε τους άλλους να μας περικυκλώνουν και να μας παγιδεύουν με τρόπους που μας πνίγουν, να παίρνουν την ενέργειά μας και να ελέγχουν τη ζωή μας, ο κόσμος μας έρχεται πάνω κάτω. 

Μπορεί να προσπαθήσουν να μας φτιάξουν το κέφι με το παλιό ρητό, «ο χρόνος γιατρεύει τα πάντα», όμως αν δεν πάρουμε τα ηνία των καταστάσεων στο προσωπικό σύμπαν μας, η ενθάρρυνση και τα παρηγορητικά αγγίγματα στην πλάτη δεν έχουν κανένα όφελος. 

Πολλές φορές, στην ουσία τίποτα δεν μας δίνει χαρά. Όμως δεν μπορούμε να αφήσουμε μια δυσάρεστη στιγμή να γίνει μια δυσάρεστη ζωή. 

Θα σας πούμε τι πρέπει να κάνετε. 

Στρατηγικές αντιμετώπισης όταν τίποτα δεν σας δίνει χαρά :

Όταν τίποτα δεν σας δίνει χαρά και έχετε κακή διάθεση για πάνω από τρεις μήνες, με αϋπνία, έλλειψη όρεξης και μια αίσθηση απάθειας απέναντι σε όλα όσα σας ενδιέφεραν προηγουμένως, σας συνιστούμε να μιλήσετε στο γιατρό σας. 

Μπορεί να υποφέρετε από κατάθλιψη και θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να λάβετε διάγνωση από κάποιον επαγγελματία και να ακολουθήσετε τις οδηγίες του, ανάλογα με τις ανάγκες σας. 

Μόλις απορρίψετε ή αποκλείσετε την ύπαρξη ενός βαθύτερου ψυχολογικού προβλήματος, είναι απαραίτητο να αναλογιστείτε τις παρακάτω διαστάσεις και να προσπαθείτε να τις λαμβάνετε υπόψη κάθε μέρα. 

Σεβαστείτε τους ρυθμούς σας: ο κόσμος γυρίζει πιο αργά
Δεν αισθάνεστε καλά και δεν μπορείτε ούτε πρέπει να προσποιηθείτε ότι δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Τι νόημα έχει να χαμογελάτε και να φοράτε μια μάσκα όταν το μόνο που νιώθετε είναι θλίψη και απάθεια; 

Μην προσποιείστε όσον αφορά στο τι αισθάνεστε, γιατί ο πόνος σας θα γίνει μεγαλύτερος.

Έχετε το δικαίωμα να βιώσετε αυτή την εύθραυστη στιγμή της θλίψης. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα αρνητικά συναισθήματα έχουν ένα σκοπό, ο οποίος είναι να καταλάβετε ότι «υπάρχει κάτι που πρέπει να αλλάξετε» για να προσαρμοστείτε καλύτερα στο περιβάλλον σας.

Σεβαστείτε αυτόν τον πιο αργό ρυθμό που χρειάζεται τώρα το σώμα και το πνεύμα σας. Χρειάζεστε χρόνο για ενδοσκόπηση, για να θέσετε ερωτήματα στον εαυτό σας και να ανακαλύψετε τι συμβαίνει μέσα σας. 

Αφήστε πίσω σας αυτό που αισθάνεστε και ανακαλύψτε αυτό που χρειάζεστε

Γνωρίζετε ότι δεν αισθάνεστε καλά - βιώνετε στιγμές θλίψης ακολουθούμενες από απογοήτευση και μετά άλλες στιγμές όταν το μόνο που θέλετε είναι να κοιμηθείτε, ενώ αργότερα έχετε την ανάγκη να μιλήσετε σε κάποιον. 

Δεδομένου ότι γνωρίζετε ότι βρίσκεστε σε μια περίπλοκη, κυκλοθυμική συναισθηματική κατάσταση, είναι ώρα να βάλετε στην άκρη τα συναισθήματα και να βρείτε τι είναι αυτό που χρειάζεστε. 

Χρειάζεστε να αισθανθείτε καλύτερα.
Χρειάζεστε χρόνο μόνοι σας.
Χρειάζεστε καινούργια όνειρα.
Χρειάζεστε να ξεκινήσετε από την αρχή.
Θέλετε να αισθάνεστε χρήσιμοι.
Θέλετε να δώσετε στον εαυτό σας την αγάπη που του αξίζει. 

Μικρές καθημερινές αλλαγές
Κανένας δεν αρχίζει να αισθάνεται καλά από τη μια στιγμή στην άλλη ή από τη μια μέρα στην άλλη. Τροποποιώντας λίγο-λίγο τον τρόπο σκέψης μας και κάνοντας μικρές αλλαγές, προχωράμε προς μια μεγαλύτερη ευημερία κάθε μέρα. 

Σήμερα θα κάνω ένα μεγάλο περίπατο, τον οποίο θα απολαύσω στον υπέρτατο βαθμό.

Σήμερα θα ελέγξω τις αρνητικές σκέψεις μου.

Σήμερα θα περάσω χρόνο με φίλους και θα προσπαθήσω να μιλήσω για μελλοντικά σχέδια.

Σήμερα θα θέσω τον εαυτό μου σε προτεραιότητα, θα αφιερώσω στον εαυτό μου χρόνο και απολαυστικές στιγμές.

Σήμερα θα ξεκινήσω ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο: θα γραφτώ σε κάποιο μάθημα ή θα οργανώσω ένα ταξίδι.

Αυτές οι μικρές αλλαγές στην καθημερινή μας ρουτίνα οδηγούν σε σημαντική συναισθηματική βελτίωση, η οποία λίγο-λίγο αποκαθιστά την ευημερία μας. 

Για να είστε ευτυχισμένοι, εγκαταλείψτε κάποια πράγματα
Μερικές φορές, για να είμαστε ευτυχισμένοι πρέπει να μπορούμε να θυσιάσουμε κάποια πράγματα ή ακόμα και κάποιες σχέσεις με ανθρώπους. Όλα αυτά είναι θαρραλέες πράξεις που δεν πραγματοποιούνται πάντα εύκολα. 

Πρέπει να μάθουμε να ακούμε τις ανάγκες και τη συνείδησή μας. Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι, αν το περιβάλλον μας μάς απομακρύνει από την ουσία μας, τότε παραιτούμαστε από την ευτυχία μας. 

Το να εγκαταλείπουμε σημαίνει ότι κλείνουμε κύκλους και ολοκληρώνουμε στάδια. Σημαίνει ότι ξέρουμε να ξεχωρίζουμε τι δεν είναι πλέον σημαντικό, τι δεν μας εμπλουτίζει πια και τι μας κάνει να αισθανόμαστε άσχημα. 

Πρέπει επίσης να έχετε υπόψη σας ότι μερικές φορές δεν ευθύνεται κάποιος άλλος για τη δυστυχία μας. Μερικές φορές είναι οι δικοί μας φόβοι και οι δικές μας ανασφάλειες που κλείνουν την πόρτα στην ευημερία μας.

Μάθετε να αναγνωρίζετε τις πηγές του εσωτερικού σαμποτάζ και να τις νικάτε. Αξίζει πάντα τον κόπο. 




Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην με ξαναπληγώσει κανείς...!!!!

Είναι ίσως η πιο δύσκολη απόφαση που πήρες.

Είναι η στιγμή που τερματίζεις και πας ξανά από την αρχή…στον δρόμο όμως που εσύ θες.

Είναι αυτή η ανάγκη να μην πονάς άλλο.

Είναι η νέα εσύ.

Γιατί υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην με ξαναπληγώσει 
κανείς.

Πόσες φορές έχεις πληγωθεί, έχεις δώσει αγάπη κι έχεις πάρει πόνο, έχεις γίνει θυσία και στην πρώτη δυσκολία δεν ήταν κανείς εκεί;

Πόσες φορές άκουσες άσχημα λόγια και κριτικές, που δεν ζήτησες, από ανθρώπους που λένε ότι σου χαλούν τη διάθεση, την ευτυχία, τη ζωή σου την ίδια…''για το καλό σου'';

ΤΕΛΟΣ!

Βάλε τέλος στον πόνο και πες ένα μεγάλο αντίο σε όποιον δεν αξίζει να είναι δίπλα σου.

Γεννήθηκες για να βρεις την ευτυχία και αυτή θα απομακρύνεται όσο εσύ επιλέγεις να ζεις με ανθρώπους μίζερους.

Σταμάτα, πάρε βαθιά ανάσα και συνέχισε σωστά. Μάθε να τους αναγνωρίζεις και μην κάνεις πίσω σε κάθε τι που σε προσβάλλει.

Ο μόνος τρόπος για να μην πληγώνεσαι συνέχεια από τους άλλους είναι να αγαπήσεις τον εαυτό σου και να βάζεις όρια, στενά όρια.

Δες τι σε πειράζει πραγματικά, τι σε ενοχλεί, μέχρι που έχουν δικαίωμα να περπατούν οι άλλοι στη ζωή σου και κάνε ξεκάθαρη τη θέση σου απέναντί τους.

Άκου με, γεννήθηκες για είσαι ευτυχισμένη γι' αυτό μην αρκείσαι σε τίποτα λιγότερο.

Όσοι αξίζουν θα μείνουν.

Όσοι φύγουν δεν άξιζαν και να σου πω κάτι;

Καλύτερα να πονέσεις μια φορά επειδή έφυγε κάποιος παρά κάθε μέρα για χρόνια επειδή βάζεις τον εαυτό σου από επιλογή στον βυθό του πόνου και μάλιστα χωρίς μπρατσάκια!




Ανδριάνα Παπάζογλου 
Αναρτήθηκε από ΞΕΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ 

Στις καλοστημένες Selfies, θυσιάζεις ζωή κι αξιοπρέπεια...!!!!

Χρειάζεστε την επιβεβαίωση, σας είναι απαραίτητη, είναι κομμάτι σας και χωρίς εκείνη δεν μπορείτε να επιβιώσετε. Την έχετε ανάγκη με κάθε τρόπο! Με λέξεις, με πράξεις ή απλώς συμφωνώντας μαζί σας σε κάτι.

Έχετε ανάγκη να επιδεικνύεστε τις περισσότερες φορές και οι περισσότερες από εσάς με πλάγιο τρόπο.

Έχει γίνει τρόπος ζωής σας η αδιάκοπη προβολή σας στο Facebook, η πρόκληση μπροστά σε ένα ακόμη like, μπροστά σε ένα ακόμη σχόλιο από κάποιο λιγούρι που δήθεν προσποιείται τον “φίλο” σας (θα τα καταλάβεις αυτά τα σχόλια, κάνουν μπάμ!),και που μονάχα άλλα πράγματα ζητούν από εσάς!

Φωτογραφίες, λες και τραβήχτηκαν από κάποιον επαγγελματία του είδους, ευφάνταστες, σέξυ και προκλητικές πόζες, με όσο λιγότερα ρούχα γίνεται βεβαίως βεβαίως!

Μεταμόρφωση προσώπου για πέντε δευτερόλεπτα, χαρούμενο χαμόγελο, πονηρό, ελαφρώς προκλητικό, επιτυδευμένα σαρκώδη χείλη και λίγο ποπουδάκι στο βάθος της φωτογραφίας, έτσι για την τσαχπινιά!

Τέλος λήψης φωτογραφίας και επιστροφή στην πραγματική ζωή σας.

Και τώρα αναμονή! Αναμονή για τα likes, όπου για λίγο θα σας κάνουν να ξεχαστείτε από την πραγματική σας ζωή και τα πραγματικά σας προβλήματα.

Και την επόμενη μέρα, φτου και από την αρχή.

Ένστικτα ανικανοποίητα, γεμάτα φόβους, ανασφάλειες και εμμονές.

Είμαστε άνθρωποι! Σαφώς και είναι στα πλαίσια του λογικού να “κουβαλάμε” κάτι ή όλα από τα παραπάνω. Ως ένα βαθμό όμως. Όταν τα όρια μας είναι δυσδιάκριτα ή μη οριοθετημένα, τότε λογικό και επόμενο είναι να τα καταπατήσουμε!

Η έλλειψη συνειδητότητας σε μία τέτοια περίπτωση είναι δεδομένη και κάθε αυτοέλεγχος πάει περίπατο, δίχως ποτέ να το καταλάβουμε!

Και κάπου εδώ, χάνεται η μπάλα χωρίς να το καταλάβεις! Η αυτοπροβολή σου έχει πλέον “περάσει” εντός των ορίων του ναρκισισμού, της υπερβολής και του παλιμπαιδισμού!

Έχεις γίνει δέσμια των παθών σου και δίχως να υπάρχει ίχνος αυτοσυγκράτησης μέσα σου, αυτοτοποθετήσαι σε μία “διαδικτυακή βιτρίνα” προβάλλοντας τα εξωτερικά σου κάλλη με κίνδυνο να διαμορφωθούν διάφορες άσχημες απόψεις ή αντιλήψεις από “τρίτους” για σένα.

Και θα μου πεις τώρα..
“Και τι με νοιάζει τι θα πουν οι άλλοι”..

Και δίκιο θα σου δώσω, αλλά δυστυχώς στην εποχή που ζούμε, πλέον οι συναναστροφές μας είναι διφορούμενες, η προσωπική μας ζωή επίσης.

Πλέον εκτός από την πραγματική μας ζωή, υπάρχει και η διαδικτυακή μας ζωή, και μάντεψε σε ποια ζωή αφιερώνεις περισσότερο χρόνο καθημερινά..

Σωστά μάντεψες!
Στην διαδικτυακή ζωή σου, ο τρίτος δεν έχει τη δυνατότητα να σε ζήσει από κοντά, παρά μόνο από μία οθόνη κοιτάζοντας την βιτρίνα σου, με αποτέλεσμα μόνο αρνητικά ή λανθασμένα συμπεράσματα να διαμορφώνονται για εσένα και τη ζωή σου.

Και κάπως έτσι το ευρύτερο κοινό σου που παρακολουθεί την βιτρίνα που του προβάλεις επιλεκτικά εστιάζοντας μονάχα στα όμορφα ή στα δήθεν όμορφα στιγμιότυπα από τη ζωή σου, αποπροσανατολίζεται και χτίζει μία λανθασμένη εικόνα για το πρόσωπο σου.

Γι’αυτό σου λέω, σκέψου σοβαρά και αναλογίσου εάν όλο αυτό που κάνεις αβίαστα και καθημερινά στον διαδικτυακό σου κόσμο, σε ωφελεί ή σε φθείρει..

Το δεύτερο ισχύει, μην το κουράζεις.

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να επιβεβαιωθείς και να νιώσεις ποθητή.

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να αυτοπροβάλεις τα θετικά του εαυτού σου και της ύπαρξής σου.

Υπάρχεις εσύ! Και τις καλύτερες διαπιστεύσεις θα τις δώσεις με τον χαρακτήρα σου, την προσωπικότητά σου, τις πεποιθήσεις και αξίες σου και την αντίληψή σου.

Τι πιο ωραίο από ένα όμορφο και καλοδουλεμένο μυαλό;

Τίποτα..

Πάψε επιτέλους να γίνεσαι γραφική!

Κουράζεις!




Κώστας Ανδρεόπουλος