Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Εάν μπορούσες να δεις...!!!!

Ω εάν μπορούσες να δεις το εσωτερικό φως των πραγμάτων, τον ωκεανό του φωτός, στον οποίο τοποθετήθηκαν τα πράγματα! 

Οι νεκροί και οι ζωντανοί το ίδιο λούονται σε τούτο τον ωκεανό και διαφορές μεταξύ τους δεν υπάρχουν

Ω εάν μπορούσες να δεις την εσωτερική ομορφιά των πραγμάτων!

Ω εάν μπορούσες να δεις το εσωτερικό φως των πραγμάτων, τον ωκεανό του φωτός, στον οποίο τοποθετήθηκαν τα πράγματα!

Οι νεκροί και οι ζωντανοί το ίδιο λούονται σε τούτο τον ωκεανό και διαφορές μεταξύ τους δεν υπάρχουν. Το χόρτο που σήμερα ανθίζει όπως εκείνο το οποίο χθες μαράζωσε, το ίδιο είναι όμορφα και μυρωδάτα σε τούτο το φως.

Ω μόνο εάν μπορούσες να το δεις αυτό! Όντως, τα δάκρυα θα σου αντικαταστούσαν όλα τα λόγια και η θεϊκή αγάπη όλα τ΄ άλλα.

Ποτέ δε μιλούσαν τόσο περί των φυσικών νόμων, όσο στους μοντέρνους καιρούς και ποτέ οι άνθρωποι δεν αισθάνονταν τόσο σκλάβοι τούτων των νόμων, όπως στους μοντέρνους καιρούς. Συχνές επαναστάσεις και πόλεμοι - απόδειξη αυτού που είπαμε- είναι σαν σπασμένα σπυριά κάτω από την πίεση των ατσαλένιων κορσέδων.

Οι συχνές επαναστάσεις και οι πόλεμοι και τα εγκλήματα και οι αυτοκτονίες, είναι ξεκάθαρα αντίθετα όλων των μοντέρνων βλέψεων περί ελευθερίας και προόδου.

Ποτέ δεν κήρυτταν τόσο τον σεβασμό των φυσικών νόμων όπως στη σύγχρονη εποχή. Όμως γιατί κανείς δεν τολμά να κηρύξει την αγάπη προς τους φυσικούς νόμους; 

Επειδή, όλοι οι άνθρωποι θα αισθάνονταν απέχθεια μπροστά σ΄ ένα τέτοιο κήρυγμα. Ενώ οι πνευματικοί άνθρωποι ξέρουν ότι οι φυσικοί νόμοι είναι μόνο υπηρέτες της αιώνιας αγάπης, κι ότι ο άνθρωπος προΐσταται των φυσικών νόμων.

Όσο και να θεωρείται ο σεβασμός αρετή, η αρετή αυτή υπόκειται στην αρετή της αγάπης. Και όταν αυτή η κατώτερη αρετή απαιτεί για ένα τόσο μεγάλο αντικείμενο, όπως είναι οι νόμοι της φύσης, σεβασμό, τότε που βρίσκεται και πόσο σεβασμό απαιτεί το αντικείμενο της ύψιστης αρετής, της αγάπης;

Το αντικείμενο της αγάπης βρίσκεται εκεί όπου οι νόμοι χάνουν τη δύναμή τους και εκεί απ΄όπου λαμβάνουν τη δύναμή τους.




Αγίου Νικολάου Βελιμίροβιτς

Ακολούθησε την καρδιά σου...!!!!

"Το να είσαι ο εαυτός σου σε ένα κόσμο που συνεχώς προσπαθεί να σε κάνει κάτι άλλο είναι η μεγαλύτερη επιτυχία"   Ραλφ Έμερσον 

Ζούμε σε ένα κόσμο γεμάτο από δυναμικές, από στερεότυπα, από επιρροές και προσδοκίες. Το να μείνεις ανεπηρέαστος είναι αδύνατο. Το να μάθεις να το αντιμετωπίζεις και στο τέλος να κάνεις αυτό που σου λέει και θέλει η ψυχή σου είναι μεγάλο πράγμα. Μάθε να χαράζεις τη δική σου πορεία. 

Όχι από έλλειψη σεβασμού ή γιατί δεν ακούς τίποτα από αυτά που σου λένε οι άλλοι. Αλλά από επιλογή και γιατί δικαιούσαι να ζήσεις σύμφωνα με τα θέλω και τα πιστεύω σου (χωρίς να κάνεις κακό σε άλλους). 

Μια φορά μας δίνεται η ευκαιρία να ζήσουμε. Τα χρόνια γλιστρούν σαν την άμμο στην κλεψύδρα. Ότι περνάει δεν γυρνάει. Μη χαραμίζεις τουλάχιστον τα υπόλοιπα χρόνια σου κάνοντας πράγματα που δεν έχουν νόημα και ουσία για σένα. 

Μάθε να αντιστέκεσαι στην "κοινή" λογική, να λες όχι (όπου πρέπει), μη φοβάσαι να λοξοδρομήσεις, να βγεις από το κοπάδι. Η ζωή είναι όμορφη όταν τη ζεις με τρόπο που μιλάει στην καρδιά σου, που σε κάνει να χαμογελάς, να ξεχνάς τα βάσανα και να μη σέρνεσαι σαν ζωντανός νεκρός. 

Ίσως χρειάζεται να γυρίσεις την πλάτη σου σε κάποια "λαμπερά" πράγματα, να κλείσεις τα αυτιά σου σε σειρήνες και "σοφότερους", να βγεις μόνος σου στο πέλαγος. 

Μη φοβάσαι, μην αναβάλλεις, δράσε τώρα. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι αυτός που σε κρατάει σφιχταγκαλιασμένο με κάτι ξένο από εσένα, με κάτι που δεν έχεις επιλέξει, με κάτι που σου τρώει τα σωθικά καθημερινά. 

Είναι δυστυχώς συχνό φαινόμενο να βλέπεις ανθρώπους σε λάθος τόπο και χρόνο. Ενώ η ψυχή τους λαχταράει τη φύση, για παράδειγμα, αυτοί είναι "σκλάβοι" μιας δουλειάς στο κέντρο της Αθήνας. 

Και υποφέρουν καθημερινά, ελπίζοντας (χωρίς σοβαρές πιθανότητες), ότι κάποια μέρα θα τα καταφέρουν. Κάποιοι φόβοι, κάποιες υποχρεώσεις, κάποια πρέπει και προσδοκίες τους κρατούν δεμένους με αλυσίδες στον τροχό. Ένα τροχό που γυρίζει αδυσώπητα, καταβροχθίζοντας τα όνειρά τους. 

Δεν λέω ότι είναι εύκολο να είσαι επαναστάτης και να καλυμπάς αντίθετα με το ρεύμα. Για αυτό άλλωστε το να ζεις με τον τρόπο που πραγματικά θέλεις, το να είσαι ο εαυτός σου (σε όλα) είναι κατόρθωμα. 

Είναι όμως κάτι που έχει νόημα, αξία και ουσία. Είπαμε μια φορά ζούμε, ας ζήσουμε όπως θέλουμε, αφέντες του εαυτού μας, και "καβάλα" στα όνειρά μας. 




Γιάννη Α. Αραχωβίτη 

Ο μόνος θάνατος είναι η αδράνεια…!!!!

Ξημέρωσε. Αντί να χαίρεσαι επειδή ξεκινάει μία καινούργια μέρα, εσύ γκρινιάζεις. Επειδή πάλι ξύπνησες νωρίς, πάλι πρέπει να πας στη δουλειά και πάλι έχουν κίνηση οι δρόμοι. Ποτέ δεν παρατηρείς τις ακτίνες του ήλιου που λάμπουν και φωτίζουν το γαλάζιο ουρανό κι ούτε ενθουσιάζεσαι επειδή στο ράδιο επιτέλους ακούστηκε το αγαπημένο σου τραγούδι. 

Συνήθισες να παραπονιέσαι, να βλέπεις πάντα τι σου λείπει, να προβλέπεις αποτυχίες στις επιτυχίες και λύπη στη χαρά. Αυτή είναι η νικοτίνη σου, που αν μία μέρα τη στερηθείς, νιώθεις ότι κάτι δεν πάει καλά. 

Είσαι αρνητικός άνθρωπος! Τι σε ενοχλεί σ’ αυτό; H ταμπέλα; Γιατί το πρόβλημα αγαπητέ μου κρύβεται στο περιεχόμενο. Μια μέρα λοιπόν, αφού ξυπνήσεις και αρχίσεις να σκέφτεσαι τι άσχημα που είναι όλα, κοιτάξου στον καθρέφτη. 

Έχεις δύο επιλογές: H μία είναι να συνεχίσεις την «αρνητική» πορεία σου. Η άλλη είναι να αλλάξεις και προτού αλλάξεις, να καταλάβεις πως για να μεταβληθεί η ζωή σου προς το καλύτερο πρέπει να μεταμορφωθείς ΕΣΥ! 

Να δουλεύεις κάθε μέρα με τον εαυτό σου για να βλέπεις τη θετική πλευρά σε κάθε κατάσταση. Κι όταν νιώθεις ότι κάτι σε πνίγει και σε σπρώχνει πίσω, εκεί που ήσουν, μην το βάζεις κάτω! Άνθρωπος είσαι κι εσύ κι εγώ και όλοι μας. Μέτρα αυτά που έχεις. Είδες, έχεις πολλά τελικά. 

Τώρα σκέψου και όσα θα έρθουν. Μη διστάζεις, εσύ θα τα φέρεις! Στο χέρι σου είναι άλλωστε. Δούλεψε και ζήσε. Ο μόνος θάνατος είναι η αδράνεια. Βγάλε από μέσα σου τα συναισθήματά σου και μην τα πνίγεις. 

Όταν δεν είσαι καλά να το λες. Να ακούς τους άλλους, να μπαίνεις στη θέση τους αλλά πάνω απ’ όλα να ακούς τον εαυτό σου και να θέτεις τα όρια σου. 

Και το σημαντικότερο; Αν αποτύχεις, αν πληγωθείς, μη φοβάσαι να το ζήσεις. Χωρίς τον πόνο, η χαρά δε θα ‘χε κανένα νόημα. Θα λες εγώ το έζησα κι αυτό και μετά θα κάνεις ένα ακόμη βήμα μπροστά. 




15 αποφθέγματα που θα κλονίσουν την ψυχή σας…!!!!

Σε κάποιο σημείο της ζωής μας όλοι νιώθουμε λίγο κουρασμένοι και ότι δεν έχουμε κίνητρο και ευχόμαστε απλώς να μπορούσαμε να κάνουμε ένα διάλειμμα. Όταν η ζωή ξεκινά να φαίνεται άχρωμη αναζητούμε πηγές εμπνεύσεις. 

Βιβλία, μουσική, η οικογένεια και οι φίλοι μας, μια καινούργια ρουτίνα, ή ακόμα και ένα σαββατοκύριακο σε ένα ξεχωριστό μέρος μπορεί να μας παρέχει καινούργια άποψη για τη ζωή. Ωστόσο, αποφθέγματα για κινητοποίηση και έμπνευση που μπορείτε να γράψετε και να τα κολλήσετε στον καθρέφτη σας κάνουν επίσης δουλειά. 

Εδώ είναι 15 αποφθέγματα που θα αγγίξουν την ψυχή σας :

1) «Κάποιοι άνθρωποι πεθαίνουν στα 25 και μένουν άθαφτοι μέχρι τα 75». Benjamin Franklin 

2) «Να είστε ταπεινοί σε αυτόν που έφτιαξε τη γη. Να είστε ευγενικοί που είστε φτιαγμένοι από αστέρια». Σερβική παροιμία 

3) «Ο λόγος που παλεύουμε με τις ανασφάλειες είναι επειδή συγκρίνουμε τις κακές μας στιγμές με τις καλές των άλλων». Steven Furtick 

4) «Το κουράγιο δεν κάνει πάντα θόρυβο. Κάποιες φορές το κουράγιο είναι η ήσυχη φωνή στο τέλος της ημέρας που ψιθυρίζει “Θα προσπαθήσω ξανά αύριο”». Mary Anne Radmacher 

5) «Δεν μπορείτε να ονειρευτείτε τον εαυτό σας ως ένα χαρακτήρα: πρέπει να τον σφυρηλατήσετε σε έναν». Henry David Thoreau 

6) «Ο στόχος σας δεν είναι να αναζητάτε την αγάπη αλλά απλώς να ψάξετε και να ανακαλύψετε τα εμπόδια που έχετε χτίσει μέσα στον εαυτό σας εναντίον του». Rumi 

7) «Οι άνθρωποι νομίζουν πως η αδελφή ψυχή τους είναι κάποιος που τους ταιριάζει απόλυτα και είναι αυτό που όλοι θέλουν. Αλλά μια αληθινή αδελφή ψυχή είναι καθρέφτης, το άτομο που σας δείχνει όσα σας κρατάνε πίσω, το άτομο που σας κάνει να δώσετε προσοχή στον εαυτό σας έτσι ώστε να αλλάξετε τη ζωή σας». Elizabeth Gilber 

8) «Το πιο ισχυρό όπλο στη γη είναι η φωτιά της ανθρώπινης ψυχής». Field Marshal Ferdinand Foch 

9) «Μην ρωτάτε τον εαυτό σας τι χρειάζεται ο κόσμος. Να αναρωτιέστε για το τι σας κάνει ζωντανούς. Και κάντε το. Επειδή αυτό που χρειάζεται ο κόσμος είναι ζωντανούς ανθρώπους». Howard Thurman 

10) «Ο θάνατος δεν είναι ο μεγαλύτερος μας φόβος. Ο μεγαλύτερος μας φόβος είναι να ρισκάρουμε να ζήσουμε- να ρισκάρουμε να ζήσουμε και να εκφράσουμε αυτό που πραγματικά είμαστε». Don Miguel Ruiz 

11) «Κερδίζετε δύναμη, κουράγιο και αυτοπεποίθηση με κάθε εμπειρία στην οποία αντιμετωπίζετε πράγματι τον φόβο. Πρέπει να κάνετε αυτό που νομίζετε ότι δεν μπορείτε». Eleanor Roosevelt 

12) «Πρέπει να εγκαταλείψετε την ζωή που σχεδιάζετε ώστε να έχετε τη ζωή που σας περιμένει». Joseph Campbell 

13) «Πιστεύω πως όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Οι άνθρωποι αλλάζουν έτσι ώστε να μπορέσετε να τους αφήσετε πίσω σας, τα πράγματα πάνε λάθος για να τα εκτιμήσετε όταν είναι σωστά, πιστεύετε ψέματα για να μάθετε τελικά να εμπιστεύεστε μόνο τον εαυτό σας και κάποιες φορές τα καλά πράγματα καταρρέουν για να έρθουν καλύτερα». Marilyn Monroe 

14) «Ο χρόνος είναι πολύ αργός γι' αυτούς που περιμένουν, πολύ γρήγορος γι' αυτούς που φοβούνται, μακρόχρονος γι αυτούς που θρηνούν, λίγος γι' αυτούς που χαίρονται, αλλά γι αυτούς που αγαπούν ο χρόνος είναι αιώνιος». Henry Van Dyke 

15) «Ποτέ να μην εκφοβίζεστε στη σιωπή, ποτέ μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να είναι θύμα, αποδεχθείτε πως κανείς δεν ορίζει την ζωή σας, εσείς ορίζετε τον εαυτό σας». Robert Frost 




Τα 5 ζώδια με τις καλύτερες εμπνεύσεις…!!!!

Η φαντασία τους είναι αστείρευτη! 
Δημιουργία, ταλέντο και… φαντασία! Τρεις λέξεις που χαρακτηρίζουν απόλυτα τα ζώδια που θα σου αναφέρουμε λίγο πιο κάτω. Οι εκπρόσωποι αυτοί του ζωδιακού έχουν μοναδικά χαρίσματα και έντονες καλλιτεχνικές ανησυχίες. Πάμε να τους δούμε: 

Το "παιδί" του Ποσειδώνα! Έχει αστείρευτη φαντασία και είναι ίσως το πιο δημιουργικό ζώδιο από όλα, καθώς μπορεί να σκαρφιστεί τα πιο απίθανα πράγματα. Ό,τι οι άλλοι δεν φαντάστηκαν ποτέ, ο Ιχθύς θα το κάνει πράξη. Και του βγαίνει τόσο φυσικά όλο αυτό. Οι ιδέες απλώς «γεννιούνται» στο κεφάλι του και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι με όποιο καλλιτεχνικό επάγγελμα και αν καταπιαστεί, θα διαπρέψει! 

Γούστο, κομψότητα, χάρη, ομορφιά και ταλέντο. Λέξεις που χαρακτηρίζουν τον Ζυγό. Παιδί της Αφροδίτης είναι άλλωστε, λογικό να έχει αυτές τις χάρες. Οι Ζυγοί είναι άνθρωποι που γεννιούνται με ταλέντο. 

Έχουν γοητεία, καλή φωνή, επικοινωνιακές ικανότητες και μπορούν εύκολα να πετύχουν και να γίνουν διάσημοι σε συγκεκριμένους χώρους. Θα τους δεις να γίνονται τραγουδιστές, ηθοποιοί, influencers, χορευτές κτλ. Τους τραβά οτιδήποτε έχει να κάνει με καλλιτεχνία και έκφραση. 

Ένα ζώδιο που θέλει να ξεχωρίζει και να λάμπει. Είναι το πλέον δημιουργικό, έχει την δυνατότητα να φτιάξει κάτι από το απόλυτο τίποτα. Η ανάγκη του να μαγνητίζει τα βλέμματα και την προσοχή το φέρνει εύκολα στο προσκήνιο. 

Θα το δεις να γίνεται διάσημο και να αποκτά άνετα φήμη, καθώς το κοινό το λατρεύει. Μπορεί να ασχοληθεί με τον χώρο της μόδας, του τραγουδιού, της υποκριτικής ή της συγγραφής κειμένων. Τον λες και πολυτάλαντο τον Λέοντα. 

Ο Ταύρος μοιάζει με τον Ζυγό στο κομμάτι αυτό, καθώς είναι και εκείνος «παιδί της Αφροδίτης» και δεν θα μπορούσε να μην είναι προικισμένος με χαρίσματα. Στις φλέβες του κυλάει αίμα… καλλιτεχνικό. Ασχολείται με οτιδήποτε έχει να κάνει με ομορφιά, χάρη, γοητεία, αρμονία και διαπρέπει. 

Μπορεί να γίνει ζωγράφος, ποιητής, τραγουδιστής, ηθοποιός ή συγγραφέας. Θα «λάμψει» σε οποιοδήποτε καλλιτεχνικό επάγγελμα. 

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια διαφορετική περίπτωση ταλέντου. Ο Αιγόκερως υλοποιεί κάθε πρότζεκτ και πάντα πετυχαίνει. Εργάζεται σκληρά και το μυαλό του μπορεί να «κατεβάσει» απίστευτες ιδέες προκειμένου να καταφέρει έναν στόχο. Ό,τι και να του δώσεις να κάνει, θα το κάνει να είναι επιτυχημένο και αυτό γιατί είναι ένα άτομο πρακτικό, οργανωμένο και με πρωτοπόρες ιδέες. 

Οι άλλοι μπορεί να είναι καλλιτέχνες, αλλά εκείνος διαπρέπει σε πρακτικά επαγγέλματα. Μπορεί να αργήσει, αλλά στο τέλος θα αναγνωριστεί και θα καθιερωθεί στον τομέα του, όποιος και αν είναι αυτός. 




6 σημάδια ότι είστε αυτοκαταστροφικό άτομο…!!!!

Είναι ιδιαίτερα εμφανές όταν κάποιος είναι αυτοκαταστροφικός. Θα είναι σχεδόν ένα ολότελα διαφορετικό άτομο από αυτό που γνωρίζατε στο παρελθόν. 

Ίσως να είστε μπερδεμένοι, πονεμένοι, αβέβαιοι ή να έχετε μια ποικιλία άλλων αισθημάτων που είναι απόλυτα φυσιολογικά. Ωστόσο, αν ξέρετε κάποιον που έχει γίνει αυτοκαταστροφικός, τότε ίσως να θέλετε να επικοινωνήσετε με τον κατάλληλο υποστηρικτή ώστε να βοηθήσετε το άτομο αυτό να λάβει τη βοήθεια που χρειάζεται. 

Ακολουθούν κάποια από τα συμπτώματα ενός αυτοκαταστροφικού ατόμου: 

Κανένα κίνητρο/ Παραίτηση 
Οι αυτοκαταστροφικοί άνθρωποι αρχίζουν να έχουν λίγα ως και καθόλου κίνητρα για να κάνουν το οτιδήποτε. Θα βρουν τρόπους για να αποφύγουν τα πράγματα που υποτίθεται ότι κάνουν ή θα παραιτηθούν από ότι κάνουν μια και καλή χωρίς λόγο. Στο κεφάλι τους, το να θυσιάσουν όλη τους την ευτυχία είναι μόνο ένας τρόπος για να βοηθήσουν τον πλανήτη απλά με το να μην υπάρχουν. Είναι σημαντικό να τους κάνετε ενεργούς και να τους ανάψετε την σπίθα για τη ζωή! 

Ποτέ δεν δέχονται βοήθεια 
Οι αυτοκαταστροφικοί άνθρωποι δεν θα επιτρέψουν ποτέ σε κανέναν να τους βοηθήσει με οτιδήποτε. Ακόμα και αν πρόκειται για μια απλή επιδιόρθωση, δε θα αποδεχτούν την βοήθεια που τους προσφέρετε. 

Πολύ συχνά αδιαφορούν πλήρως για τους άλλους σαν να μην άκουσαν ποτέ αυτό που τους είπαν για να ξεκινήσουν με κάτι και θα συνεχίσουν να κάνουν ό,τι κάνουν με την ελπίδα ότι θα τους αφήσετε ήσυχους. Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζετε ότι προσπαθείτε μόνο να τους βοηθήσετε επειδή ενδιαφέρεστε και τους αγαπάτε. 

Αγνοούν τα άλλα αισθήματα 
Οι αυτοκαταστροφικοί άνθρωποι είναι ιδιαίτερα αδαείς προς τα άλλα αισθήματα. Πάλι, τους αρέσει να πιστεύουν ότι δεν έχουν δει ή ακούσει τίποτα που δεν το θέλουν. Η πικρή αλήθεια ότι αγνοούν τα δικά τους συναισθήματα ταυτόχρονα με τα συναισθήματα οποιουδήποτε άλλου. 

Προτιμούν να τα καταπνίγουν, χωρίς ποτέ να εκφράζονται και δυσκολεύονται πολύ να τα βγάλουν πέρα με το στρες. Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζετε ότι είναι εντάξει όταν στρεσάρονται και ότι είστε εδώ για να τους βοηθήσετε αν το χρειαστούν. 

Αλκοόλ/Ναρκωτικά 
Οι αυτοκαταστροφικοί άνθρωποι ξεκινούν συχνά καινούργιες συνήθειες ή ενισχύουν τις παλιές τους και τις φτάνουν σε ακραία επίπεδα, μερικές φορές χωρίς μετριοπάθεια και έλεγχο. Η χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ είναι οπωσδήποτε κάποια από τα κυριότερα προειδοποιητικά σημάδια που δεν πρέπει να τα παίρνετε ελαφρώς όταν πρόκειται για το ευ ζην ενός ανθρώπου. 

Αν ξέρετε κάποιον που ξεκίνησε να κάνει χρήσει ναρκωτικών ή αλκοόλ, παρακαλώ βοηθήστε τον να βρει την απαραίτητη βοήθεια που χρειάζεται. 

Σκόπιμα καταστρέφουν σχέσεις 
Οι αυτοκαταστροφικοί άνθρωποι θα αρχίσουν να γκρεμίζουν τις γέφυρες με τα στενά μέλη της οικογένειας, τους φίλους και τους αγαπημένους τους ταυτόχρονα. Τα αρνητικά συναισθήματα που τους κατατρώνε τους κάνουν να πιστεύουν ότι κανείς που εκτιμάνε θέλει βασικά να είναι μαζί τους. 

Αυτό οπωσδήποτε δεν είναι αλήθεια προφανώς, αλλά δε θα έβλαπτε να τους υπενθυμίσετε ότι όλοι οι αγαπημένοι τους νοιάζονται περισσότερο γι’ αυτούς από οποιονδήποτε άλλο. 

Βλάπτουν σωματικά τον εαυτό τους 
Οι αυτοκαταστροφικοί άνθρωποι μερικές φορές νιώθουν ότι είναι ανάξιοι, έτσι στρέφονται στη σωματική βία ώστε να πάρουν την απελευθέρωση που επιθυμούν. Είναι ένας απαίσιος τρόπος με τον οποίο εκφράζουν όλο τους το στρες, την οδύνη τους και τους φόβους τους. 

Ωστόσο, δρουν με αυτόν τον τρόπο επειδή δεν ξέρουν τι άλλο να κάνουν. Υπενθυμίστε τους ότι δεν χρειάζεται να εκφράζονται με τέτοιους ακανόνιστους τρόπους, αλλά μπορούν να μιλήσουν για τα πράγματα που τους απασχολούν βαθιά μέσα τους. 

Ας ελπίσουμε ότι αυτό σας βοήθησε να αναγνωρίσετε κάποιες από τις αυτοκαταστροφικές ενδείξεις στους φίλους σας ή στα μέλη της οικογένειάς σας. 




Μετάφραση: awakengr.com via higherperspectives.com

Το πουλί που γεννήθηκε στο κλουβί νομίζει ότι το πέταγμα είναι αρρώστια...!!!!

Κάθε πουλάκι γεννιέται για να είναι ελεύθερο∙ εάν εμείς το εγκλωβίσουμε σε ένα κλουβί, θα νιώσει περιορισμένο, παγιδευμένο σε έναν χώρο στενό, κλειστό και κρύο. 

Θα αισθανθεί σα να του κόβει κάποιος τα φτερά, στερώντας του αυτό που του χαρίζει την ταυτότητά του: την δυνατότητα να πετά. 

Η φράση του τίτλου ανήκει στον Alejandro Jodorowsky και είναι το σημείο από το οποίο θα ξεκινήσουμε για να δούμε αν αυτό ισχύει και με τους ανθρώπους. 

Αυτό βέβαια είναι μια μεταφορά, ένα σχήμα λόγου, που δείχνει ότι όταν κάποιος ζει μέσα σε ένα κλουβί, σαν πουλάκι παγιδευμένο, δεν έχει τη δυνατότητα μιας ευρείας προοπτικής της ίδιας της ζωής. 

Υπάρχουν άνθρωποι που είναι ικανοποιημένοι με ό,τι έχουν αποκτήσει, με τις πεποιθήσεις που θεωρούν ασφαλείς και βέβαιες και δεν έχουν την ανάγκη, ή την επιθυμία να ταξιδέψουν σε άλλα λιβάδια, να γνωρίσουν νέες εμπειρίες. 

Αυτό δε σημαίνει ότι είναι κάτι κακό∙ από τη στιγμή που είναι δική μας επιλογή και δεν υπάρχουν συνέπειες κανείς δεν μπορεί να μας κατηγορήσει. 

Το πρόβλημα προκύπτει από τη στιγμή που το πουλάκι θεωρεί ότι όλοι οι υπόλοιποι, ακόμη κι οι συγγενείς του, σφάλουν εάν ανοίξουν τα φτερά τους και πετάξουν μακριά από τη φωλιά. 

«Το αηδόνι δεν φτιάχνει τη φωλιά του μέσα σε κλουβί, διότι δεν θέλει η σκλαβιά να είναι η μοίρα των μικρών του».  Khalil Gibran

Ένα πουλάκι που παραμένει μέσα στο κλουβί ακόμη κι όταν η πόρτα του κλουβιού είναι ανοιχτή, είναι ένα πουλάκι εγκλωβισμένο, φοβισμένο… 

Με τον ίδιο τρόπο, εμείς, οι άνθρωποι, γεννηθήκαμε για να πάμε εκεί που μας οδηγεί η επιθυμία μας, ελεύθερα και αυτόνομα. 

Ωστόσο, για πολλούς διαφορετικούς λόγους, όπως η παιδεία ή η κοινωνική επιρροή, υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι, μεγαλώνοντας αγκυροβολούν σε μία, αποκαλούμενη, «ζώνη ασφάλειας», από την οποία δεν έχουν την ικανότητα να βγουν, ακόμη κι εάν κάποιος τους σπρώξει προς τα έξω. 

Αυτή η «ζώνη ασφάλειας» συνδέεται με κάτι που μας είναι οικείο και μας γεννά ένα αίσθημα ασφάλειας, προστασίας, όταν η καθημερινότητά μας και κάθε εδραιωμένη πραγματικότητα κάνουν τα πάντα για εμάς. 

Στην ουσία, πολλές φορές αντιμετωπίζουμε περισσότερες δυσκολίες για να πετάξουμε από πάνω μας αυτά τα συμπεριφορικά πρότυπα και τις αξίες που έχουμε αποκτήσει, ενώ αισθανόμαστε ξένοι με κάθε νέα αξία, διαφορετική από τη δική μας. 

Από τη στιγμή που είμαστε ελεύθεροι, κανένα πουλάκι δεν είναι υποχρεωμένο να βγει από το κλουβί του και να πετάξει. Όπως επίσης και κανένας από εμάς δεν είναι υποχρεωμένος να παραμείνει μέσα στο κλουβί πλέον. 

Η κατανόηση ενός διαφορετικού τρόπου ζωής είναι μια επωφελής στάση που μας βοηθά να διατηρήσουμε τις προσωπικές μας σχέσεις. 

«Ο άνθρωπος είναι ελεύθερος, πρέπει να είναι ελεύθερος». 

«Η πρωταρχική του αρετή, η πιο λαμπερή του ομορφιά, ο μεγαλύτερός του έρωτας είναι η ελευθερία». Juan Ramón Jiménez

Δύο μάτια δεμένα με επιδέσμους δεν βλέπουν παρά μόνο ένα τυφλό πνεύμα. 
Μία από τις πιο δημοφιλείς και σημαντικές προσωπικότητες του κόσμου, ο Nelson Mandela, πίστευε πάνω από όλα στην ελευθερία του πνεύματος. 

Όταν φοράμε στα μάτια παρωπίδες, μπορούμε – εάν θέλουμε – να τις πετάξουμε μακριά και να δούμε τους ανοιχτούς ορίζοντες, αλλά αυτό είναι πιο περίπλοκο για ένα τυφλό πνεύμα. 

Αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι δεν έχουν την ικανότητα να αντιληφθούν ότι βρίσκονται μέσα σε ένα κλουβί, αισθάνονται να πέφτουν πάνω τους κριτικά σχόλια άλλων πλασμάτων, που έχουν ένα πνεύμα ακόμη πιο άκαμπτο: «είσαι τρελός», «δεν είναι σωστή συμπεριφορά», «είναι λάθος αυτό που κάνεις», «τι θα πουν οι άλλοι για εσένα;» είναι φράσεις που ακούμε όταν τολμάμε να ανοίξουμε τα φτερά μας. 

Εκείνος που βρίσκεται μέσα στο κλουβί αντιλαμβάνεται πάντοτε ότι ο κόσμος είναι γεμάτος χρώματα και προκλήσεις! Εκείνος που δεν πιστεύει ότι είναι πουλί φυτεύει τα όνειρά του στο έδαφος και μπλέκεται σε έναν φαύλο κύκλο, από τον οποίο δεν μπορεί να ξεφύγει. 

Εκείνος που δεν αμφισβητεί την ικανότητά του να πετάει αναρωτιέται εάν οι άλλοι μπορούν να πετάξουν και μαζί με εκείνους και τα όνειρά τους. 

Πρέπει να προκαλούμε το πνεύμα μας να δοκιμάσει νέες εμπειρίες, όχι να το θεωρούμε χορτασμένο. 

Εάν ένα πουλάκι έχει φτερά που του επιτρέπουν να πετάξει, ο άνθρωπος έχει ένα πνεύμα που του επιτρέπει να απογειώνεται. 

Ωστόσο, θα πρέπει να προκαλούμε το πνεύμα μας, να το ταΐζουμε όμορφες σκέψεις, να το βοηθήσουμε να σκέφτεται χωρίς να το γεμίζουμε προκαταλήψεις. 

Υπάρχουν άνθρωποι που ζουν σαν πουλιά, περνώντας τη ζωή τους μέσα σε ένα κλουβί, επειδή φοβούνται να πετάξουν όταν ξαφνικά η πόρτα ανοίξει. 
Δε σημαίνει ότι το πουλάκι κρατάει κακία στους συγγενείς του που πετούν, απλώς δεν τολμάει να το κάνει και το ίδιο. Όλα αυτά έχουν τη δική τους αιτία και σε αυτή την περίπτωση, το μόνο που αυτά τα πουλάκια χρειάζονται είναι τόλμη και γενναιότητα. 

«Sapere aude», όπως είπε και ο φιλόσοφος Kant: τόλμα να είσαι σοφός, τόλμα να γνωρίσεις, χρησιμοποίησε τον λόγο για να το πετύχεις. 

«Η ελευθερία μας φοβίζει όταν δε συνηθίζουμε να την χρησιμοποιούμε». Robert Schuman




Κείμενο – Απόδοση Λ.Τ. 
Το διαβάσαμε στο thesecretrealtruth

Το μάθημα που σου έδωσε το 2020, ανάλογα με το ζώδιό σου...!!!!

Για να δούμε, τι έμαθες, ανάλογα με το ζώδιό σου; 
Μια χρονιά που δεν έμοιαζε με καμία προηγούμενη φτάνει στο τέλος της. Έφερε πρωτόγνωρες καταστάσεις για τις οποίες κανείς δεν ήταν προετοιμασμένος, ενώ παράλληλα μας χάρισε απεριόριστο χρόνο για να μείνουμε μόνοι μας με τον εαυτό μας και να τον γνωρίσουμε από την αρχή. 

Τα δώδεκα ζώδια πήραν κάποια μαθήματα από αυτή την κατάσταση και ίσως αποφάσισαν να αλλάξουν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους γνωρίσματα. 

Η «υπομονή είναι αρετή», σου το έλεγαν πάντα , μα ποτέ δεν το πήρες σοβαρά. Αναγκάστηκες τώρα να πατήσεις φρένο και να περιμένεις να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Καμμία καινούρια αρχή δεν μπόρεσες να κάνεις και όσα ξεσπάσματα θυμού και να είχες κατάλαβες ότι ήταν μάταιο. Σίγουρα όμως κατάλαβες ότι κι εσύ μπορείς να αυτοσυγκρατείσαι και να δρας τη σωστή στιγμή, χωρίς ο παρορμητισμός να σε οδηγεί σε λάθη. 

Πόσα πράγματα έμειναν στη μέση ή δεν πρόλαβες να τα ξεκινήσεις καν; Αντιλήφθηκες πως οι άσκοπες καθυστερήσεις δεν σημαίνουν απαραίτητα εξασφαλισμένο αποτέλεσμα, γιατί οι συνθήκες δεν θα περιμένουν εσένα να αποφασίσεις, οι εξελίξεις τρέχουν. Από εδώ και στο εξής μάλλον δεν θα αφήνεις για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα… 

Ένα ατελείωτο πάρτι ήταν η ζωή σου. Αμέτρητοι γνωστοί, πολλοί φίλοι, επισκέψεις, στέκια και φυσικά μέσα σε όλα αυτά πολλά νέα και παντός είδους πληροφορίες. Η καραντίνα στα στέρησε όλα αυτά, όμως σε έβαλε μέσω της αναγκαστικής απομόνωσης στη διαδικασία να γνωρίσεις τον εαυτό σου και να καταλάβεις πως και μόνος σου περνάς καλά. Επίσης τα αθώα κουτσομπολιά τα αντικατέστησες από σοβαρές συζητήσεις. 

Το σπίτι σου και η οικογένεια σου ήταν και θα είναι για σένα τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή σου. Δεν ήθελες να τα αποχωρίζεσαι και δεν πίστευες ποτέ ότι για να προστατεύσεις τα αγαπημένα σου πρόσωπα θα πρέπει να παραμείνεις μακριά τους. Η απόσταση αυτή σου έμαθε πως δεν χρειάζεται να είσαι όλη μέρα μαζί τους για να αισθάνεσαι εσύ καλά ή για να τους φροντίζεις. Η αγάπη δεν είναι συνώνυμο της προσκόλλησης. 

Έχεις μια τάση προς το δράμα και την υπερβολή, ώστε να έχεις όλη την προσοχή των γύρω σου στραμμένη πάνω σου. Τι γίνεται όμως όταν όλοι μαζί περνάτε την ίδια ακριβώς δραματική κατάσταση; Θέλεις ακόμη να ξεχωρίζεις; Mάλλον κατάλαβες τώρα που ήρθαν πραγματικά τα δύσκολα πως θα πρέπει όλα να περιγράφονται στην κανονική τους διάσταση. Σίγουρα από εδώ και στο εξής θα λειτουργείς πιο προσγειωμένα. 

Είσαι η περίπτωση της γνωστής παροιμίας «πρόσεχε τι εύχεσαι!». Όλοι γύρω σου έγιναν σαν και εσένα. Εμμονικοί με την καθαριότητα και την απολύμανση, αποφεύγουν κάθε είδους χειραψία και για αγκαλιές ούτε λόγος. Τρομακτικό, ε; 

Σίγουρα αντιλαμβάνεσαι ότι υπάρχει σοβαρός λόγος για αυτή την αλλαγή συμπεριφοράς, αλλά υποσχέθηκες στον εαυτό σου ότι θα χαλαρώσεις, όταν όλο αυτό περάσει και ίσως κάπου κάπου να αφήνεις τον εαυτό σου λίγο πιο ελεύθερο. 

Η αρμονία στη ζωή σου είναι πολύτιμη. Προσπαθείς διαρκώς να κρατάς της ισορροπίες με όλους και για όλα. Θεωρούσες πως σε συνέφερε να κρύβεις τα προβλήματα κάτω από το χαλί κα να λειαίνεις τις καταστάσεις, ώστε να μην χαλάσουν οι σχέσεις σου με κανέναν. Όσα συνέβησαν όμως την προηγούμενη χρονιά ,μοιραία έφεραν στην επιφάνεια όλες τις αλήθειες κι εσύ είδες πως ορισμένες φορές η σύγκρουση είναι λυτρωτική. 

Ζεις μέσα από το παρελθόν σου και περισσότερο μέσα από τις αρνητικές εμπειρίες σου. Σε δυσκολεύει να πας παρακάτω και να συγχωρέσεις τους άλλους και δεν ηρεμείς μέχρι να πάρεις την ρεβάνς σου, εσύ βέβαια το θεωρείς ισορροπία όλο αυτό. 

Όμως μέσα σε αυτή τη χρονιά συνειδητοποίησες πόσο πολύτιμο είναι το αύριο και πως αξίζει να κοιτάς μόνο μπροστά. Ίσως εντέλει και να κατάφερες να συγχωρέσεις κάποιον. 

Η μόνιμη αισιοδοξία σου πως όλα θα πάνε καλά πολλές φορές πηγάζει από την τύχη σου. Η καλή έκβαση των πραγμάτων στην δική σου περίπτωση δεν είναι απαραίτητα αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και προσπαθειών. Σοκαρίστηκες που μέσα στο 2020 δεν έφτανε μόνο το χιούμορ σου και η καλή σου διάθεση για να επιβιώσεις. 

Σου έγινε σαφές πως δεν γίνεται συνέχεια να τα αφήνουμε όλα στην τύχη και να εμφανίζεται ο από μηχανής θεός. Αντιλήφθηκες πως και εσύ θα πρέπει να κοπιάζεις για να έχεις αποτελέσματα, ειδικά όταν υπάρχει ένας κοινός στόχος. 

Βλέπεις τα πράγματα πάντα με λογική και ρεαλισμό. Δεν πίστευες ποτέ ότι θα υπάρξει η οποιαδήποτε κατάσταση που θα σε έκανε να μην ξέρεις πώς να αντιδράσεις. Δεν είχες πρόβλημα να ακολουθήσεις τους κανόνες, άλλωστε πάντα κάνεις ό,τι πρέπει. Ή μήπως είχες; 

Tους κανόνες μέχρι τώρα πιθανώς τους έβαζες εσύ και στους άλλους και στον εαυτό σου, τώρα; Tώρα κατάλαβες πως είναι ανθρώπινο να θέλει κανείς να τους παραβεί και την ίδια κατανόηση θα δείχνεις στους γύρω σου από εδώ και στο εξής. 

Η κοσμοθεωρία σου όλη έχει ανατραπεί. Δεν αντέχεις κανενός είδους όριο και είσαι υπέρμαχος της ελευθερίας. Παράλληλα, ενδιαφέρεσαι πολύ και για το καλό των συνανθρώπων σου. Ξαφνικά αυτά τα δύο σαν να ήρθαν σε κόντρα. 

Για το κοινό καλό έπρεπε να περιοριστεί η ελευθερία, έπρεπε να μπουν όρια. Το αμφισβήτησες πολλές φορές, όμως στο τέλος συνειδητοποίησες πως δεν μπορείς πάντα να είσαι πνεύμα αντιλογίας, γιατί η αντίδρασή σου ίσως αποδειχτεί επιβλαβής για τους ανθρώπους που τόσο σε νοιάζουν. 

Η ευαισθησία που σε χαρακτηρίζει σε κάνει πολλές φορές να δραπετεύεις από οποιαδήποτε δυσάρεστη για σένα κατάσταση. Δύσκολα θα κάτσεις να αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα, ενώ βολεύει πολλές φορές να ρίχνεις το μπαλάκι της ευθύνης στους άλλους. 

Η χρονιά που πέρασε δεν σου άφησε κανένα περιθώριο φυγής. Το πρόβλημα ήταν παντού γύρω σου και έστω και έτσι κατάλαβες ότι πρέπει να ενεργοποιηθείς και να αναλαμβάνεις κι εσύ ευθύνες.




5 λόγοι για να το ρίξεις στην πρωινή γυμναστική…!!!!

«Πονάει» αλλά αξίζει. 
Κοιτάς έξω από το παράθυρο και βλέπεις έναν τύπο να τρέχει και αναφωνείς: «Πού πα ρε Καραμήτρο πρωινιάτικα;» σκεπτόμενος ότι είσαι ο έξυπνος που θα γυμναστεί ξεκούραστα το απόγευμα μετά τις δραστηριότητες της μέρας. Μόνο που κάπου εδώ θα σε διακόψουμε. Σκέφτεσαι λάθος για τον δρομέα. Έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με σένα. 

Διάβασε λοιπόν τα παρακάτω tips και ενδέχεται να βρεις κάποιον εξαιρετικό λόγο για να ξυπνάς λίγο νωρίτερα πηγαίνοντας για γυμναστική. 

1. Οι ορμόνες το πρωί είναι καλύτερός σου φίλος 
Μπορεί το πρωί που ξυπνάς να είσαι «ζαμπόν» ωστόσο οι ζωτικής σημασίας ορμόνες (π.χ. η τεστοστερόνη), που βοηθούν στην ανάπτυξη μυϊκής μάζας χτυπάνε «κόκκινο» τέτοιες ώρες. Κάνοντας πρωινή προπόνηση λοιπόν έχεις πρακτικά καλύτερες συνθήκες σωματικά έτσι ώστε να πετύχεις καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

2. Προπόνηση στο μάξιμουμ 
Δεν πα να χρειαστείς και δυο καφέδες για να σηκωθείς, άπαξ και τα καταφέρεις, είσαι τόσο «τρελαμένος» με αυτό που κάνεις που είναι βέβαιο ότι δεν θα κλέψεις ούτε σε μία άσκηση. Εσύ ειδικά που τόσο καιρό πας για προπόνηση μετά από δραστηριότητες ολόκληρης μέρας είναι βέβαιο ότι δεν θα έχεις την ενέργεια με την οποία ξύπνησες το πρωί. 

3. Μεγαλύτερη συγκέντρωση στη σχολή ή το γραφείο 
Μετά από άσκηση το σώμα βρίσκεται ακόμα σε εγρήγορση. Το ίδιο συμβαίνει και αρκετό χρόνο μετά το τέλος της προπόνησης, κάτι που θα σε βοηθήσει στις μετά-gym δραστηριότητές σου. 

Αν έχεις πρόβλημα με την πρωινή σου ενέργεια, ένα φλιτζάνι καφέ ή ένα προ-προπονητικό ρόφημα θα βοηθήσει στην ενίσχυση της εστίασης, της ενέργειας, της δύναμης και της αντοχής, όχι μόνο στο γυμναστήριο, αλλά και για πολλές ώρες αργότερα. 

4. Δώσε ρυθμό στο μεταβολισμό σου 
Χωρίς αμφιβολία, είναι δεδομένο ότι με την άσκηση λειτουργεί και ο μεταβολισμός σου. Το πόσο θα τον επιταχύνεις εξαρτάται ξεκάθαρα από την ένταση και την ποιότητα της άσκησής σου. Από τη στιγμή λοιπόν που έχεις μεγαλύτερη ενέργεια το πρωί, εκτός από την ποιότητα της άσκησης έχεις τη δυνατότητα να τονώσεις αφάνταστα τον μεταβολισμό σου δίνοντάς του το κατάλληλο boost για την υπόλοιπη μέρα. Αυτό το φαινόμενο ονομάζεται περισσεύον μετα-προπονητική κατανάλωση οξυγόνου ή EPOC. 

Αν θες καλύτερα αποτελέσματα μετά την προπόνηση κάνε καρδιαγγειακές δραστηριότητες, όπως υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση. 

5. Αλλάζει η διάθεσή σου 
Πας στο γραφείο το πρωί και ακουμπάς την (αγύμναστη) κοιλιά σου. Εκείνη τη στιγμή νιώθεις το σουβλάκι της προηγούμενης νύχτας και αισθάνεσαι απίστευτα σάπακλας. Σε διαβεβαιώ ωστόσο πως θα σου συμβεί το ακριβώς αντίθετο αν αντί για το λιποκοίλι ακουμπήσεις μια σφιγμένη κοιλιά, την οποία γύμνασες πριν μισή ώρα. 

Τίποτα δεν θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα από την ολοκλήρωση μιας αποτελεσματικής προπόνησης, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου. 




Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Πώς να διατηρείτε την αύρα του σπιτιού σας καθαρή…!!!!

Είναι πολύ σημαντικό στον προσωπικό μας χώρο να υπάρχει καθαρή ενέργεια. Πόσες φορές μας έχει συμβεί να νιώθουμε πως η αύρα του σπιτιού μας είναι φορτισμένη και κατά συνέπεια αναστατώνει κι εμάς τους ίδιους; 

Απλοί τρόποι για να έχετε πάντα καλή ενέργεια στον χώρο σας. 

1. Βασικός παράγοντας, η τάξη. 
Τακτοποιήστε τον χώρο σας, καθαρίστε τον καθημερινά, μην αφήνετε ανοιχτά ντουλάπια και συρτάρια. Σας προκαλεί σύγχυση. Τα μάτια της ψυχής σας έχουν ανάγκη να βλέπουν αρμονικά γύρω τους, γι' αυτό αφήστε καθαρό τον χώρο να ρέει η ενέργεια. 

2. Κάψτε βότανα. 
Αυτό θα εξαγνίσει την αρνητική ενέργεια και θα σας χαρίσει ψυχική, πνευματική και νοητική χαλάρωση. 

3. Βάλτε δυνατά μουσική για λίγη ώρα. 
Με αυτόν τον τρόπο σπάνε τα αρνητικά κύματα στον χώρο. 

4. Χτυπήστε ένα μουσικό όργανο στις γωνίες του σπιτιού σας. 
Ένα μουσικό όργανο αφήνει στο διάβα του διαπεραστικό και έντονο ήχο, αυτό λοιπόν σπάει επίσης τα ανεπιθύμητα κύματα που έχουν κάνει την εμφάνιση τους και επιτρέπει και πάλι την ομαλή ροή ενέργειας. Συγκεκριμένα αυτό το κάνουμε στις γωνίες του σπιτιού για να σπάσει απ' τη ρίζα η ανεπιθύμητη αυτή δόνηση. 

5. Βάλτε να παίζει μουσική με θετικό παλμό. 
Ακόμη κι αν λείπετε για λίγο από το σπίτι μπορείτε να αφήσετε τη μουσική αυτή να παίζει, εναρμονίζει το χώρο σας κι έτσι, η ενέργεια ρέει πάλι φυσιολογικά. 

6. Αποφύγετε τους τσακωμούς μέσα στο σπίτι. 
Όταν τσακωνόμαστε μέσα σε κλειστούς χώρους η ενέργεια έχει την τάση να τρυπώνει ακόμη και στην πιο μικρή γωνία, με αποτέλεσμα να πρέπει να κάνουμε μια σοβαρή κάθαρση μετά από μια τέτοια κατάσταση. Γι’ αυτό να σέβεστε το σπίτι σας και να αφήνετε μέσα του μόνο καλή ενέργεια. 

7. Εσείς και οι άνθρωποι που είναι μέσα στο σπίτι να είστε θετικοί, χαμογελαστοί, και ήρεμοι. 
Γιατί η ενέργεια επηρεάζει εμάς και εμείς την ενέργεια.
 
8.Χρησιμοποιείστε απαλά χρώματα και πινελιές σε αντικείμενα. 
Τα χρώματα πάντα έχουν την τάση να επιδρούν θετικά στον οργανισμό μας, όμως προσοχή, να υπάρχουν όρια γιατί η υπερβολή φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. 

9.Κατοικίδια όπως οι γάτες είναι πολύ σημαντικές υπάρξεις μέσα σε ένα σπίτι. 
Με την ηρεμία την χαλαρότητα και την ομορφιά τους μας δίνουν μια αίσθηση ισορροπίας. Επιπλέον προστατεύουν τον χώρο μας από τα κακά πνεύματα που μπορεί να κάνουν την εμφάνιση τους. 

10. Κάντε ατμόσφαιρα. 
Ανάψτε αρωματικά κεριά, ανοίξτε χαμηλό φωτισμό, προκαλούν χαλάρωση, ζεστασιά, αρμονία και ομορφιά. 

Το σπίτι μας είναι καθρέφτης, πρέπει μέσα σε αυτό να υπάρχει διαύγεια. Γι’ αυτό όταν κάποιες μέρες αισθανθούμε περίεργα κύματα απλώς ακολουθούμε αυτά τα βήματα. Κι έτσι ο χώρος όπως κι εμείς επανερχόμαστε στο κέντρο μας. 




Ελένη Κακλαμάνου 

Να λες “ευχαριστώ” για όλα όσα έχεις. Η ζωή, δεν έχει δεδομένα…!!!!

Να μετράς τις ευλογίες σου. Καθημερινά. Να είσαι ευγνώμων για τα μικρά γιατί, δια μέσω τους, φτάνεις στα μεγάλα. 

''Μεγάλα'' δεν σημαίνει απαραίτητα και ακριβά. Μπορεί να ακούγεται κλισέ αλλά, ναι, τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι δωρεάν. 

Η ευτυχία βιώνεται, δεν αγοράζεται, έτσι φρόντισε να ζεις στη στιγμή, να εισπνέεις κάθε μόριο από τον αιθέρα της, είτε κάθεσαι, είτε στέκεσαι, είτε περπατάς, είτε τρέχεις. Η ζωή σου δίνεται μόνο όταν της δοθείς εσύ πρώτος, απόλυτα και ολοκληρωτικά. 

Οι περιορισμοί στη ζωή, ανεξαρτήτως αν είναι ενδογενείς ή εξωγενείς, βλάπτουν την όλη εμπειρία του να ζεις. Γιατί το να ζεις είναι εμπειρία, μοναδική μάλιστα, και όχι διαδικασία ρομποτική, όπως οι πλείστοι το βιώνουν. 

Μην αφήσεις κανέναν να σου πει το αντίθετο. Από την ώρα που ξυπνάμε μέχρι την ώρα που πάμε να κοιμηθούμε, έχουμε στη διάθεση μας μια χούφτα ώρες, οι οποίες κρύβουν μέσα τους άπειρους εμπειρικούς συνδυασμούς. 

Κοίτα να αξιοποιήσεις σοφά αυτές σου τις ώρες. Αν τις αφήσεις να περάσουν στο έτσι, κούφιες και νεκρές, θα έχεις θυσιάσει όλες εκείνες τις ευκαιρίες που θα σου επέτρεπαν να ζήσεις τη ζωή σαν την εμπειρία που είναι, την εμπειρία που της αξίζει. 

Τι αποτρέπει όμως τους παραπάνω από το να ζουν μια ζωή γεμάτη, μια ζωή ολοκληρωμένη, ζωή γεμάτη εμπειρίες; Οι αρνητικές σκέψεις, να τι. 

Η λανθασμένη πεποίθηση του ότι δεν μπορούν να πετύχουν τους στόχους τους, ξεχνώντας την ίδια στιγμή πως, μόνο και μόνο που ζουν και αναπνέουν, κι αυτό επίτευξη στόχου είναι, από τις μεγαλύτερες μάλιστα. 

Η ζωή δεν σηκώνει αρνητισμό, θέλει θετικότητα. 

Κι αυτό, γιατί η τελευταία είναι το καύσιμο για να πάει κάποιος παρακάτω, να σπάσει την παράλυση που επιφέρει ο αρνητισμός και να αρχίζει να ζει, να μιλά, να γελά, να αστειεύεται, να αγκαλιάζει, να κάνει έρωτα, και γενικά όλα εκείνα που πρέπει να κάνει για να τιμά τον τίτλο του ως άνθρωπος πάνω σε αυτή τη γη. 

Γιατί, αν δεν τα κάνει όλα αυτά, τότε ποιός ο λόγος της ύπαρξης του; Γιατί να ζει; 

Πίσω στις ευλογίες. Να τις μετράς. Καθημερινά, και με ευλάβεια. Μόνο έτσι θα συνειδητοποιήσεις πως ήδη έχεις στην κατοχή σου ότι ακριβώς χρειάζεσαι για να πας παρακάτω, να ταξιδέψεις στους συναρπαστικούς αιθέρες της ζωής, πάντα ψηλά, πάντα μπροστά.

Αυτή είναι η ζωή. Και την βιώνουμε καθημερινά, στιγμή προς στιγμή. 




Σπύρος Γιασεμίδης 

12 σημάδια που δείχνουν ότι είμαστε πιο έξυπνοι από όσο πιστεύαμε στην πραγματικότητα…!!!!

Όλοι κάποια στιγμή έχουμε συναντήσει στην ζωή μας ανθρώπους που τους αρέσει να επαινούν τις ικανότητές τους. Συνήθως, αυτοί οι άνθρωποι είναι αρκετά στενόμυαλοι. Όπως είχε πει και ο Σαίξπηρ : “Ο ανόητος θεωρεί τον εαυτό του σοφό, αλλά ο σοφός άνθρωπος ξέρει, ότι είναι ανόητος.” 

Οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν την πεποίθηση του Σαίξπηρ με το σύνδρομο Dunning-Kruger, στο οποίο οι έξυπνοι άνθρωποι δεν έχουν εμπιστοσύνη στις νοητικές τους ικανότητες. 

Δείτε παρακάτω 12 ενδείξεις, ότι είστε πιο έξυπνοι από όσο πιστεύετε. 

1.Έχετε κάνει μαθήματα μουσικής. 
Πολλές έρευνες έχουν δείξει, ότι τα μαθήματα μουσικής μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην ανάπτυξη των παιδιών. Μια έρευνα υποστηρίζει, ότι ακόμα και ένα μάθημα μουσικής τον μήνα μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά ηλικίας 4 έως 6 ετών να βελτιώσουν σημαντικά τις επιδόσεις τους στα διαγωνίσματα. 

2.Είστε ο μεγαλύτερος αδερφός της οικογένειας. 
Μια έρευνα έχει διαπιστώσει, ότι τα μεγαλύτερα αδέρφια της οικογένειας έχουν μεγαλύτερο δείκτη IQ σε σχέση με τα μικρότερα αδέρφια. 

3.Είστε αδύνατοι. 
Μια έρευνα που έγινε το 2006 έδειξε, ότι όσο μεγαλύτερη είναι η περιφέρεια της μέσης τόσο πιο χαμηλές είναι οι νοητικές ικανότητες. 

4.Θηλάσατε ως μωρό. 
Ερευνητές από την Αγγλία και την Νέα Ζηλανδία έκαναν μια μελέτη με 3.000 παιδιά και βρήκαν, ότι όσα παιδιά θήλαζαν ως μωρά είχαν 7 παραπάνω μονάδες IQ σε σχέση με τα παιδιά που δεν θήλαζαν. 

5.Σας άρεσε το διάβασμα ακόμα και ως παιδί. 
Σε μια έρευνα με 2.000 ζευγάρια διδύμων, έδειξε, ότι τα μωρά που ξεκίνησαν να διαβάζουν από πιο νωρίς είχαν υψηλότερες επιδόσεις σε διαγωνίσματα αργότερα στην ζωή τους. 

6.Είστε αριστερόχειρας. 
Οι αριστερόχειρες είναι συνήθως πιο εφευρετικοί και ξέρουν πως να ξεφεύγουν από δύσκολες και περίπλοκες καταστάσεις. 

7.Ανησυχείτε συχνά. 
Όλο και περισσότερες μελέτες δείχνουν, ότι οι άνθρωποι που ανησυχούν περισσότερο είναι πιο έξυπνοι από αυτούς που δεν ανησυχούν. Ίσως, οφείλεται στο γεγονός, ότι οι έξυπνοι άνθρωποι σκέφτονται πάντα όλες τις συνέπειες και τις πιθανότητες μιας κατάστασης. 

8.Είστε ψηλοί. 
Μια έρευνα του πανεπιστημίου του Πρίνστον, έδειξε, ότι τα ψηλά παιδιά διάβαζαν περισσότερο από τους λιγότερο ψηλούς συμμαθητές τους και στην πορεία της ζωής του έβγαζαν περισσότερα χρήματα. 

9.Έχετε χιούμορ. 
Η καλή αίσθηση του χιούμορ συνδέεται με την υψηλή νοημοσύνη. Σε μια έρευνα με 400 μαθητές, που έκαναν ένα τεστ νοημοσύνης τους ζητήθηκε στην συνέχεια να σκεφτούν μια αστεία σκηνή από κάποιο κινούμενο σχέδιο. Μπορείτε να βρείτε ποιο κινούμενο σχέδιο αποδείχθηκε το πιο αστείο; 

10.Είστε περίεργοι. 
Οι περίεργοι άνθρωποι έχουν μια πιο εκλεπτυσμένη μορφή σκέψης και μακροπρόθεσμα ενδιαφέρονται περισσότερο για την εκμάθηση καινούργιων πραγμάτων. 

11.Σας αρέσει η ακαταστασία. 
Η δημιουργική ακαταστασία είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό και μια έρευνα υποστηρίζει, ότι λειτουργεί ως “καύσιμο” για του δημιουργικούς ανθρώπους. 

12.Είστε νυχτοπούλι. 
Μπορεί να ακούγεται αστείο, αλλά οι άνθρωποι που τους αρέσει να μένουν ξύπνιοι το βράδυ είναι πιο έξυπνοι από τους που ξυπνάνε νωρίς το πρωί. Η ικανότητα να κάνουμε δημιουργικές δουλειές το βράδυ δεν μας δόθηκε από την φύση. Για τον λόγο αυτό, οι επιστήμονες θεωρούν, ότι οι ευφυείς άνθρωποι πηγαίνουν για ύπνο αργότερα, επειδή προσπαθούν να επεκτείνουν.



 

10 ψυχολογικές αλήθειες οι οποίες θα σας ταρακουνήσουν …!!!!

Κάποια ενδιαφέροντα πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε. Μερικά θα σας βάλουν σε σκέψεις… 

1. Το σχολείο δεν εξετάζει την εξυπνάδα, αλλά την μνήμη. 

2. Η στεναχώρια συχνά παρεξηγείται για θυμό. Τις περισσότερες φορές (85%) ένα άτομο δεν είναι θυμωμένο μαζί σας αλλά απογοητευμένο. 

3. Συνήθως οι άνθρωποι που δίνουν τις καλύτερες συμβουλές είναι αυτοί που έχουν τα περισσότερα προβλήματα. 

4. Το να γράφετε τις αρνητικές σκέψεις και να τις πετάτε στα σκουπίδια μπορεί στην πραγματικότητα να βελτιώσει την διάθεση σας. 

5. Είναι δύσκολο να αποδεχτείτε την αλήθεια όταν θέλετε να ακούσετε ψέματα. 

6. Οι άνθρωποι είναι γενικά πιο ειλικρινείς όταν είναι σωματικά κουρασμένοι. 

7. Ποτέ μην βάζετε το αγαπημένο σας τραγούδι για ξυπνητήρι γιατί θα καταλήξετε να το μισήσετε. 

8. Αν δύο πρώην εραστές παραμείνουν φίλοι τότε είτε είναι ακόμα ερωτευμένοι ή δεν ήταν ποτέ. 

9. Η αντίδραση μας σε μια κατάσταση μπορεί να αλλάξει την ίδια κατάσταση. 

10. Αν δεν προκαλείτε τον εαυτό σας ποτέ δεν θα συνειδητοποιήσετε τι μπορείτε να γίνετε. 




Μεγαλώνοντας έμαθα ότι κάποια πράγματα τελειώνουν για να έρθουν καλύτερα…!!!!

Πάντα δενόμουν υπερβολικά με ανθρώπους και φοβόμουν πολύ μην τους χάσω. Πάντα συσχέτιζα τις λέξεις «χωρισμός» και «τέλος» με τον πόνο και την ταλαιπωρία. Το να χωρίσεις ή να διακόψεις την σχέση σου με κάποιον σήμαινε θλίψη και στεναχώρια. 

Γι' αυτό πάντα έκανα ό, τι μπορούσα για να κρατήσω αυτούς που αγαπώ. Έκανα τα πάντα για να σιγουρευτώ ότι αυτό που υπήρχε δεν θα τελειώσει. Συνεχώς απέφευγα το να πω αντίο. 

Ωστόσο, με τον καιρό ξεκίνησα να βλέπω το τέλος διαφορετικά. Έμαθα ότι το τέλος δεν σημαίνει πάντα αποχαιρετισμό, θάνατο ή αποτυχία. 

Μερικές φορές δεν φέρνει πόνο και ταλαιπωρία. Έμαθα ότι μερικές φορές το τέλος ανοίγει νέες πόρτες με ευκαιρίες επειδή έκλεισε τις παλιές πόρτες που δεν οδηγούσαν πουθενά. 

Το τέλος μπορεί να είναι κάτι καλό επειδή μας αναγκάζει να αλλάξουμε κάτι στον εαυτό μας και στην ζωή μας, μας αναγκάζει να βρούμε μια νέα δουλειά, ένα καινούργιο σπίτι, ένα καινούργιο σύντροφο, νέους φίλους. 

Ακόμα μαθαίνω να αφήνω τα πράγματα να κυλήσουν από μόνα τους και να τελειώσουν όταν έρθει η ώρα τους αντί να σπαταλώ τον χρόνο μου προσπαθώντας να τα θεραπεύσω και να δώσω ζωή σε τελειωμένες σχέσεις. 

Μαθαίνω να αποδέχομαι το τέλος και να το βλέπω ως κομμάτι της ζωής μου αντί ως αποτυχία. 

Μαθαίνω να χαίρομαι τις αναμνήσεις και να μην προσπαθώ να ανακουφίσω τον πόνο. Επειδή ξέρω πως είναι καλύτερο για μένα να τελειώσω κάτι με ανθρώπους με τους οποίους δεν έχω μέλλον αντί να βασανίζω τον εαυτό μου μένοντας στην τοξικότητα μιας σχέσης. 

Μαθαίνω πως μερικά πράγματα πρέπει να τελειώσουν για να έρθουν καλύτερα. Μερικοί άνθρωποι και κάποια πράγματα έρχονται στην ζωή μας μόνο για να μας διδάξουν κάτι και τότε να φύγουν, και πρέπει να τους αφήσουμε. 

Επειδή το τέλος είναι απαραίτητο και είναι ο δρόμος για μια νέα αρχή. Είναι θεραπευτικό και ασφαλές. Δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο το θεωρούμε. 

Επειδή υπάρχει τόση αγάπη, ελπίδα και ελευθερία στο τέλος. Μπορεί να είναι μια ευλογία αν το δούμε έτσι. 




Μαγεία Τ. 

Ξέρεις τι είναι το πιο όμορφο σε αυτή τη ζωή ;

Το να συναντάς στο διάβα σου ανθρώπους που οι καρδιές σας να πάλλονται στον ίδιο ρυθμό…

Να παίζουν μαζί στην ίδια ορχήστρα της ζωής…

Να χορεύουν στην ίδια πίστα, να εναρμονίζονται και μαζί να δημιουργούν την τέλεια συγχορδία… 

Πόσο υπέροχο είναι να βρεις ανθρώπους που να μιλάνε κατευθείαν στη ψυχή σου, που να αναδύονται με ευκολία όλο και περισσότερο στα πιο βαθιά της ψυχής σου αταξίδευτα νερά, χωρίς να χάνονται , χωρίς να παραπονιούνται, παρά μόνο να διψάνε και για άλλο βάθος. 

Να λαχταράνε να καταδυθούν στα πιο απομακρυσμένα, στα πιο φουρτουνιασμένα δικά σου νερά…και εσύ στα δικά τους. 

Πόσο υπέροχο να βρεις ανθρώπους που να μιλάτε στην ίδια γλώσσα, στην ίδια συχνότητα, που να επικοινωνείτε με ένα βλέμμα, με ένα άγγιγμα.. 

Που να επικοινωνείτε κυρίως τηλεπαθητικά. 

Και ξέρεις ποιο είναι το πιο μαγικό; 

Πως όταν εσύ συντονιστείς με το μέσα σου, με την πιο βαθιά της ψυχής σου ουσία, με της καρδιάς σου τον ρυθμό… Όταν εσύ αποδεχτείς πλήρως την μοναξιά σου και την μετατρέψεις σε μοναχικότητα.. Τότε τσουπ… 

…Κάπου εκεί αναπάντεχα, απροσδόκητα, λες και η ζωή σου φύλαγε ένα δώρο για όλα αυτά που κατάφερες..εμφανίζονται από το πουθενά σαν από μηχανής Θεοί οι άνθρωποι αυτοί.. 

Οι δικοί σου άνθρωποι.. Που πάλλεστε σε αυτή την ίδια συχνότητα, την δική σου συχνότητα, της καρδιάς σου, της καρδιάς σας… Ο απόλυτος συντονισμός και η πιο γλυκιά αρμονία, μελωδία στη ψυχή. 

Και κάπου εκεί έρχεται και Εκείνος ο άνθρωπος που μαζί του ο χρόνος χάνεται, που νιώθεις ότι μια ζωή είναι πολύ λίγη για να χωρέσει όλα όσα έχετε να μοιραστείτε και να ζήσετε μαζί. 

Εκείνη ακριβώς τη στιγμή αντιλαμβάνεσαι γιατί με τους άλλους χαθήκατε, γιατί έκλεισαν όλοι οι άλλοι κύκλοι…

Ναι, έκλεισαν για να κοιτάξεις μέσα σου…

Για να δεις εσένα…

Να ανακαλύψεις και να αγκαλιάσεις εσένα…

Της ψυχής σου το ολόκληρο και έτσι να ελκύσεις και άλλα ολόκληρα… 

Γιατί όλοι μας ερχόμαστε και φεύγουμε ολόκληροι..
Οπόταν και η αναζήτηση του άλλου μισού είναι απλά ένας μύθος… 




Κείμενο: Μιράντα Τουμάζου – Genius Parenting

Η ζωή στα δίνει όλα, την στιγμή που μπορείς να τα ζήσεις…!!!!

Τις μεγαλύτερες αλήθειες πάντα τις ανακάλυπτα όταν έμενα μόνη στο μπαλκόνι μου ή όταν κουβέντιαζα γενικά με τον Μιχάλη. 

Συζητάμε πάντα για τις συμπεριφορές των ανθρώπων γύρω μας ενώ σχεδόν πάντα η κουβέντα θα καταλήξει στον έρωτα με πολλά “θυμάσαι”;. 

Μια και έχουμε γίνει μια μεγάλη οικογένεια εδώ καθώς γνωριζόμαστε μέσα από τα κείμενα, ξέρετε πως είμαι της άποψης πως πρέπει να τα ζήσεις όλα. Να περάσεις από όλες τις φάσεις. Να χορτάσεις ποτά, διασκέδαση, μεθύσια που θα τα λες μέχρι τα γεράματα, ιστορίες νεανικού έρωτα που μετά από χρόνια θα τα συζητάς και θα γελάς με την παρέα σου. 

Η ζωή είναι ωραία και ευχάριστη όταν την ζεις.

Ακόμα και οι έρωτες που πέρασαν από την ζωή σου όλα αυτά τα χρόνια. Μικροί-μεγάλοι, σημαντικοί ή ασήμαντοι για εσένα, δεν έχει σημασία.

Έπρεπε να έρθουν στην ζωή σου για να σε προετοιμάσουν για το μετά. 

Το timing είναι ότι πιο σημαντικό υπάρχει και θα σου εξηγήσω γιατί. 

Τι νόημα θα είχε αν ο μεγάλος έρωτας ερχόταν όταν εσύ θα ήσουν μικρή/ος ; 

Δεν θα μπορούσες να τον διαχειριστείς. Δεν θα μπορούσες να τον απολαύσεις και δεν θα κράταγε ακόμη και αν τον αγαπούσες.

Όταν δεν έχεις ζήσει πράγματα και δεν έχεις περπατήσει σε πολλούς δρόμους, ακόμη και ο μεγάλος έρωτας να σε βρει θα τον διώξεις. 

Πρέπει να είσαι έτοιμη για να σε βρει και να βρεις την μεγάλη αγάπη. Πρέπει να ξέρεις πως να του φερθείς. Πρέπει να ξέρεις το πως να μην τον πληγώσεις. 

Μην αγχώνεσαι για το αν θα τον καταλάβεις. Θα σου φωνάξει από μακριά και θα τον ακούσεις. 

Εσείς που κοιμάστε με το μαξιλάρι σας ακόμη, μην μου σκάτε. Βγείτε έξω και ζήστε. 

Αυτός που πέρασες για μεγάλο έρωτα και έφυγε, δεν ήταν. Να θυμάστε πάντα πως η μία και μεγάλη αγάπη της ζωής σας δεν θα φύγει γιατί απλά θα είναι αμοιβαία. 

Σας φιλώ και σας αγαπώ. 




Έφη Νερούτσου 
Εικόνα: Neil Krug

Σταμάτα να γίνεσαι ενεργειακή τροφή για άλλους…!!!!

Το πιο δύσκολο απ’ όλα δεν είναι να οραματιστείς αυτό που επιθυμείς αλλά να καταφέρεις να διατηρήσεις εστιασμένη όλη σου τη σκέψη πάνω σ’ αυτό. 

Να καταφέρεις να συντηρήσεις άσβεστη τη φλόγα της πίστης σου για το τελικό αποτέλεσμα. 

Να είσαι κύριος του εαυτού σου και των φαινομένων που εκτυλίσσονται γύρω σου. 

Να ελίσσεσαι ευέλικτα ανάμεσα απ’ τις εικονικές συμπληγάδες. 

Να μπορείς να ξεχωρίσεις το πραγματικό απ’ το φανταστικό γιατί είναι πολύ πιθανόν οι άλλοι να σε πείσουνε ότι η φαντασία σου δεν είναι πραγματικότητα. 

Αν συμβεί το τελευταίο τότε θα ζήσεις τη πραγματικότητα τους, κάτι που δυστυχώς είναι πιο εύκολο να συμβεί, αλλά ταυτόχρονα και πολύ οδυνηρό. 

Να έχεις κατά νου ότι η δύναμη της σκέψης, σαν μια τεράστια ενεργειακή απόχη, συλλέγει αυτό που έχεις νοερά απεικονίσει. 

Να θυμάσαι όμως ότι ενίοτε αυτή η δύναμη γίνεται στόχος αυτών που προσπαθούν μοχθηρά να πετύχουν κάτι πολύ πιο μεγάλο και χρειάζονται την ενεργειακή σου συνδρομή για να κατασκευάσουν έναν τεράστιο μαγνήτη που θα έλξει τη δική τους επιθυμία. 

Μην εκχωρείς τη δύναμη της σκέψης και των συναισθημάτων σου. 

Διατήρησε το όραμα σου ακέραιο κι ανόθευτο, ανεπηρέαστο απ’ τα “καιρικά” φαινόμενα. 

Γίνε παντός καιρού και μην ενδίδεις σε στείρες απόψεις όπως: “Έτσι είναι η ζωή” 

Η ζωή είναι έτσι επειδή εσύ είσαι έτσι, επειδή ζεις αυτό που οι άλλοι θέλουν να ζήσεις. 

Απελευθερώσου, απομακρύνσου από αρρωστημένες καταστάσεις κι αυτές θα πάψουν να ζούνε μέσα απ’ τη δική σου δύναμη. 

Σταμάτα να είσαι ενεργειακή τροφή για ζόμπι που δίχως εσένα θα είχαν εξαϋλωθεί. 

Βάδισε το δρόμο που έχεις χαράξει ανένδοτος κι ας κάνεις το δικό σου λάθος. 

Αν θέλεις να υλοποιήσεις έναν διαφορετικό κόσμο γύρω σου πρέπει να πιστέψεις σ’ αυτόν τον κόσμο και να κλείσεις τ αυτιά σου στις σειρήνες. 

Δε σου λέω να αποδράσεις , ούτε να αγνοήσεις τον συνάνθρωπο σου. 

Απλά σου λέω να γίνεις τόσο δυνατός που να σου επιτρέψει να είσαι χρήσιμος για τους άλλους. 

Αν πέσεις στη κινούμενη άμμο των άλλων, τότε ποιος θα σώσει ποιόν; 




Οι έξυπνοι άνθρωποι κοιμούνται πιο αργά το βράδυ…!!!!

Ο μέσος ορός IQ σχετίζεται άμεσα με τις συνήθειες του ύπνου μας, αποδεικνύοντας ότι αυτοί που δεν κοιμούνται πολύ νωρίς το βράδυ είναι πράγματι πιο έξυπνοι, αναφέρει στο «Study Magazine» ένας ψυχολόγος του London School of Economics and Politics Science, ο Satoshi Kazanawa. 

«Το φεγγάρι προσφέρει ενέργεια και κάνει τον άνθρωπο να βρίσκεται σε εγρήγορση οπότε το μυαλό παίρνει περισσότερες στροφές από εκείνον που αδρανοποιείται από τις 10 το βράδυ και μπαίνει νωρίς στην αγκαλιά του Μορφέα», επισημαίνει ο ίδιος. Ο Kazanawa υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι από τα αρχαία χρόνια έπεφταν για ύπνο με τη δύση του ηλίου και ξυπνούσαν με την ανατολή του. 

Ο μέσος εγκέφαλος προσαρμόστηκε στο να ακολουθεί αυτήν τη συνήθεια ύπνου ενώ οι πιο «περίεργοι» και διανοούμενοι αψήφησαν αυτό τον κανόνα και δημιούργησαν έναν δικό τους για να διαφοροποιηθούν από τη μάζα. 

Τα ευρήματα της ερευνάς που έγινε ανάμεσα σε νεαρούς Αμερικανούς μάς δίνουν τα έξης αποτελέσματα : Οι νέοι στην Αμερική που κοιμούνται τις καθημερινές στις 11:41 μ.μ. και ξυπνάνε 07:20 π.μ. είχαν IQ λιγότερο από 75 ενώ αυτοί που έπεφταν για ύπνο καθημερινά στις 12:29 π.μ. και ξύπναγαν στις 7:52 π.μ. είχαν IQ περισσότερο από 125. 

Υπάρχουν βέβαια και οι κανονικοί άνθρωποι οι οποίοι κοιμούνται καθημερινά 12:10 π.μ. και ξυπνάνε στις 7:32 π.μ. και είχαν IQ μεταξύ 90 και 110. 

Σύμφωνα με τα δεδομένα της ερευνάς οι «νυχτερινοί τύποι» είναι πιο δραστήριοι, αντισυμβατικοί, ανοιχτόμυαλοι και έχουν καλλιτεχνικές τάσεις, ενώ είναι περισσότερο κοινωνικοί, ομιλητικοί και ευχάριστοι στην παρέα. 




Πες «όχι» στους άλλους χωρίς ενοχές, πες «ναι» στον εαυτό σου χωρίς φόβο…!!!!

Το «όχι» είναι μία πολύ ιδιαίτερη λέξη. Έχει μία συγκεκριμένη δυναμική που νιώθουμε ότι χρειάζεται να κατέχουμε για να το ξεστομίσουμε. Νιώθουμε πως χρειάζεται να το υποστηρίξουμε απόλυτα όταν το λέμε και είναι άβολο όταν μετατρέπεται σε «ναι» ή «ίσως»

Καμμιά φορά μπορεί να μετανιώνουμε για τα «όχι» που είπαμε, ενώ άλλες στιγμές να τα βάζουμε με τον εαυτό μας γιατί δεν τολμήσαμε να αρνηθούμε και να «υψώσουμε ανάστημα». 

Μία τόσο μικρή λέξη κουβαλά μία τόσο απόλυτη δύναμη που ίσως φαίνεται δύσκολο να την σηκώσεις στους ώμους σου ή και να την διαχειριστείς στη ζωή σου. 

Πολλές φορές τα «όχι» υποδεικνύουν την προσωπική επιλογή - «δεν θέλω αυτή την εμπειρία, δεν επιθυμώ αυτή την κατάσταση, δεν είναι αυτό που πραγματικά θέλω»

Σε αυτές τις περιπτώσεις, η άρνηση δίνει εσωτερική δύναμη και αίσθηση ελέγχου πάνω στη ζωή, τα συναισθήματα και τις σκέψεις μας. Υπάρχουν και περιπτώσεις όπου το «όχι» συνδέεται με φόβο - «θα ήθελα κάτι τέτοιο αλλά φοβάμαι τις συνέπειες, οπότε θα πω όχι». 

Όταν ο φόβος είναι δικαιολογημένος (βασίζεται, δηλαδή, σε αυθεντικά στοιχεία και δεδομένα που να τον τροφοδοτούν) τότε η άρνηση νιώθουμε ότι μας προστατεύει. 

Εάν όμως ο φόβος βασίζεται σε προσωπικές ανασφάλειες και εμπόδια που έχουμε συνηθίσει να βάζουμε στον εαυτό μας, τότε το «όχι» κουβαλά θλίψη και απογοήτευση γιατί δεν έχουμε τη δύναμη να πούμε «ναι», να βγούμε από το καβούκι μας και να αδράξουμε την στιγμή που περνά και την ευκαιρία που ίσως δεν θα ξαναβρούμε στη ζωή μας. 

Πού πρέπει να πεις όχι; 

· Στους τοξικούς ανθρώπους στη ζωή σου. Είναι αυτοί που συνεχώς κατακρίνουν ό,τι και αν κάνεις και πάντα καταστροφολογούν στην πρώτη ευκαιρία. Εστιάζονται πάντα στα αρνητικά γεγονότα ακόμα και στην πιο όμορφη κατάσταση, ενώ δεν διστάζουν να κατηγορούν συνεχώς τους άλλους (πολλές φορές και πίσω από την πλάτη τους) ενώ δικαιολογούν κατ’εξακολούθηση τον εαυτό τους. 

· Στις αρνητικές σου σκέψεις. Κάθε άνθρωπος έχει τις δυσκολίες του και τις άσχημες ημέρες του. Κάθε άνθρωπος έχει το δικό του (κρυφό, πολλές φορές) πρόβλημα να διαχειριστεί και επιλέγει να το κρύβει. Πάντα θα υπάρχουν προβλήματα, όμως με το να κάνεις συνέχεια αρνητικές σκέψεις δεν λύνεις τίποτα, ούτε αισθάνεσαι καλύτερα για αυτά που σου συμβαίνουν. 

· Στους συμβιβασμούς που φέρνουν δυστυχία. Για να υπάρξει λειτουργικότητα στην καθημερινότητα μας χρειάζεται να κάνουμε συμβιβασμούς όλοι, σε σημείο όμως που να μην βλάπτεται η ίδια η ψυχική μας υγεία. Όταν μία κατάσταση φέρνει, ως επί το πλείστον, δυστυχία τότε ο οποιοσδήποτε συμβιβασμός απλώς παρατείνει αυτή τη δυστυχία χωρίς να φέρνει λύση. 

· Στην οποιουδήποτε είδους βία. Η ψυχολογική, νοητική και συναισθηματική βία αποτελούν εξίσου τραυματικές εμπειρίες όσο και η σωματική - και σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι και χειρότερες. Όταν η ψυχολογική βία κρύβεται κάτω από τη μάσκα της «αγάπης» τότε μπορεί να γίνει πολύ πιο ψυχοφθόρα και επικίνδυνη για τον τρόπο που θα αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας και τις σχέσεις (όποιου είδους) γύρω μας. 

· Σε ό,τι έχει κάνει τον κύκλο του και έχει πια ολοκληρωθεί. Μία δουλειά που μόνο άγχος και ένταση προκαλεί, μία σχέση που δεν υπάρχει αμοιβαία κατανόηση αλλά κυρίως τύψεις, μία φιλία όπου δεν υπάρχει υποστήριξη, οτιδήποτε απλώς κρατιέται ακόμα «εν ζωή» για να κρατηθεί, χωρίς λόγο και αιτία. Το να μάθουμε να λέμε «όχι» σε αυτά που πλέον δεν μας κάνουν καλό είναι μία μεγάλη πρόκληση... 

καθώς φοβόμαστε να μην μετανιώσουμε για κάτι που θα διώξουμε από τη ζωή μας. Εκεί χρειάζεται να αναλογιστούμε τί πραγματικά νιώθουμε σε κάθε κατάσταση και αν τελικά αξίζει να δίνουμε συνεχώς ευκαιρίες σε κάτι που έχει δώσει όσα μπορούσε. 

· Στο να παραιτείσαι με την πρώτη ευκαιρία. Αν κάθε όραμα κάθε ανθρώπου είχε σταματήσει στο πρώτο εμπόδιο που είχε να αντιμετωπίσει, σήμερα δεν θα είχαμε ιατρική, επιστήμες, μουσική, γνώσεις για το πώς λειτουργεί ο κόσμος (και ο μικρόκοσμος!), τίποτα που πλέον θεωρούμε δεδομένο. 

Όλα δημιουργούνται μετά από προσπάθεια και επιμονή στο όραμα μας, ακόμα και αν χρειαστεί στην πορεία να το μετατρέψουμε σε κάτι άλλο και να το αναδιοργανώσουμε. Το όραμα μας είμαστε εμείς και η παραίτηση από αυτό είναι σαν παραίτηση απέναντι στον ίδιο μας τον εαυτό. 

· Στους υπερβολικούς φόβους. Είναι αυτοί που σε καθηλώνουν και σε κάνουν να πιστεύεις πως η ζωή είναι μία μόνιμη δυσκολία και θλίψη. Αν και οι φόβοι είναι κομμάτι της ανθρώπινης φύσης, η εμμονική προσκόλληση σε αυτούς είναι προσωπική επιλογή λόγω παρελθοντικών εμπειριών και εσωτερικών προγραμματισμών. Αφού μπορούμε να μάθουμε να έχουμε φόβους, τότε μπορούμε και να αλλάξουμε αυτή τη διαδικασία. 

Τα «όχι» που χρειάζεται να γίνουν «ναι»: 

· Στις νέες ευκαιρίες που εμφανίζονται. Μία νέα ευκαιρία μπορεί να οδηγήσει σε κάτι ακόμα καλύτερο από αυτό που μπορεί να είχαμε ήδη στο μυαλό μας. Ό,τι έρχεται στη ζωή έχει τη δυνατότητα να μας οδηγήσει σε νέους δρόμους ή να βοηθήσει να επαναπροσδιορίσουμε τί θέλουμε και πώς να το επιτύχουμε. 

· Στο να βγούμε από τα ασφαλή όρια μας. Κάθε τι γνώριμο φέρει την αίσθηση της οικειότητας, όμως μερικές φορές χρειάζεται να αλλάξουμε τις συνήθειες και τον τρόπο σκέψης μας για να επιτύχουμε αυτό που πραγματικά θέλουμε. Στη ζωή χρειάζεται να έχουμε νοητική και ψυχολογική ευελιξία σε ό,τι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και όχι να θεωρούμε πως όλες οι καταστάσεις αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο. 

· Στην βοηθητική κριτική από τους ανθρώπους που δίνουν πραγματική αγάπη. Βαθιά μέσα μας γνωρίζουμε ποιοί είναι αυτοί οι άνθρωποι που πραγματικά νοιάζονται για εμάς, οπότε γνωρίζουμε και πως η οποιαδήποτε κριτική που προέρχεται από αυτούς γίνεται προκειμένου να γίνουμε καλύτεροι. 

· Στην προτεραιότητα και στην αγάπη προς τον εαυτό μας. Ακούγεται αρκετά κλισέ, ωστόσο εάν δεν δώσουμε αγάπη στον εαυτό μας κανείς δεν θα το κάνει αυτό για εμάς. Δίνουμε προτεραιότητα στο να κάνουμε αυτά που μας γεμίζουν χαρά, στο να είμαστε εμείς οι πρώτοι που θα στηρίξουμε τον εαυτό μας σε ό,τι κάνει και να συμπαραστεκόμαστε σε εμάς στις καλές μέρες αλλά και σε αυτές που δεν πάνε ίσως όπως θα θέλαμε. 

· Σε νέες ενασχολήσεις. Μπορεί να είμαστε καλοί σε ένα συγκεκριμένο χόμπι ή άθλημα - κάτι που επίσης δίνει ασφάλεια και την αίσθηση της επίτευξης. Η ενασχόληση με κάτι καινούριο όμως προσφέρει την αίσθηση της ανακάλυψης και την υιοθέτηση νέων δεξιοτήτων, ακόμα και αν δεν είμαστε τόσο καλοί σε αυτό τελικά! 

Η ουσία όμως δεν είναι να είμαστε τέλειοι σε όλα (ένας στόχος ανέφικτος για όλους μας) αλλά να εξελισσόμαστε κάθε στιγμή της ζωής μας. 

· Στην ίδια την αποτυχία. Η έννοια της επιτυχίας μπορεί να είναι διαφορετικά μετρήσιμη για τον καθένα, σε γενικές γραμμές όμως εμπεριέχει τα συναισθήματα της χαράς και της αυτοπεποίθησης. Πίσω όμως από κάθε επιτυχία συνήθως βρίσκονται πολλαπλές αποτυχίες ή πολλά εμπόδια, κάποια εκ των οποίων μπορεί να έμοιαζαν και αξεπέραστα. 

Η επιτυχία κάθε ανθρώπου δείχνει πως δεν έδωσε σημαντική βάση στις προηγούμενες αποτυχίες - απλώς τις είδε ως κάτι που χρειάστηκε να διαχειριστεί και όχι ως καταλυτικό εμπόδιο. Αποδεχόμαστε πως θα αποτύχουμε, γιατί έτσι θα καταλάβουμε και τί χρειάζεται να αλλάξουμε ώστε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. 




Δήμητρα Παράσχου, ψυχοθεραπεύτρια.