Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

Ελληνική πατέντα! Με μία φωτογραφία στο κινητό βλέπεις πόσο τοξικά είναι τα τρόφιμα και τα καλλυντικά...!!!!

Πόσο ασφαλή είναι τα φαγητά που αγοράζουμε ή τα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιούμε; Την απάντηση μπορεί κανείς να την πάρει άμεσα, φωτογραφίζοντας την ταμπέλα με τα συστατικά στη συσκευασία και στέλνοντάς τη στην ingred.io. 

Εκεί μαθαίνει την πιθανή επικινδυνότητα όσον αφορά τις αλλεργίες, την τοξικότητα, τον καρκίνο ή τους ερεθισμούς. 

Η εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα ingred.io αναδείχτηκε νικήτρια του χθεσινοβραδινού ελληνικού τελικού στο διαγωνισμό κοινωνικής επιχειρηματικότητας Chivas Venture και θα συμμετάσχει στον παγκόσμιο τελικό το Μάιο στο Άμστερνταμ, διεκδικώντας ανάμεσα σε είκοσι χώρες μέρος μιας χρηματοδότησης ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων. 
Φωτογραφίζοντας την ταμπέλα με τα συστατικά στη συσκευασία και στέλνοντάς τη στην ingred.io βλέπεις πόσο τοξικά ή αλλεργιογόνα είναι. 

«Μέσα σε ενάμιση χρόνο που λειτουργεί η ingred.io, έχουν κατεβάσει την εφαρμογή 33.000 χρήστες από όλο τον κόσμο», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ιδρύτρια της ingred.io Ζωή Κουρνιά. 

«Δεν γνωρίζουμε πώς έγινε αυτό, ακόμα αναρωτιόμαστε πώς διαδόθηκε τόσο πολύ σε τόσο λίγο χρόνο.»

Στην αρχή η κυρία Κουρνιά, που έχει σπουδάσει χημικός, μαζί με τα υπόλοιπα πέντε μέλη της ομάδας, έφτιαξαν την εφαρμογή για τους εαυτούς τους: τους ενδιέφερε τι τρώνε. Την ανέβασαν πιλοτικά στο διαδίκτυο και ο κόσμος τη βρήκε μόνος του, μάλλον χρησιμοποιώντας λέξεις-κλειδιά, όπως ο όρος «τοξικότητα τροφίμων». 

Η ανάγκη του κόσμου να ενημερωθεί είναι τεράστια, εξηγεί η κυρία Κουρνιά και αυτό αποκαλύπτεται από την επισκεψιμότητα της εφαρμογής. Υπάρχει φόβος για τα συστατικά που περιέχονται, καθότι πολλά έχουν συνδεθεί με ασθένειες, προσθέτει. 

Οι υπόλοιποι φιναλίστ, που προέκυψαν μέσα από τριάντα και πλέον συμμετοχές ήταν: η Επανεκκίνηση, εταιρεία με κύριο αντικείμενο την επισκευή και επαναχρησιμοποίηση παλαιών υπολογιστών, την εξασφάλιση φορητών υπολογιστών σε μαθητές και την προσφορά γνώσης και εργασιακής εμπειρίας μέσω αυτών των προγραμμάτων.

Η Paths of Greece/Μονοπάτια της Ελλάδας, μια επιχείρηση, που, σε συνδυασμό με τον τοπικό πληθυσμό, δημιουργεί δίκτυα πεζοπορικών διαδρομών σε περιοχές της Ελλάδας, επιδιώκοντας έτσι την οικονομική και κοινωνική ευμάρεια της τοπικής κοινωνίας, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την προστασία του περιβάλλοντος.

Η Urban Poultry, ένα εμπορικό μοντέλο αστικής γεωργίας, που επιτρέπει την εξ αποστάσεως εκτροφή πουλερικών για κρεατοπαραγωγή, εστιάζοντας σε τρία κοινωνικά θέματα: βιωσιμότητα της γεωργίας, ανεργία και αστικοποίηση. 




iefimerida.gr 

Το αποκαλυπτικό βίντεο για τη σκοτεινή πλευρά της εκπαίδευσης που σε βάζει σε σκέψεις...!!!!

Το «Children» είναι μια μικρή ταινία κινουμένων σχεδίων που εξερευνά τη σκοτεινή πλευρά της εκπαίδευσης. 

Δημιουργήθηκε από τον Ιάπωνα εικονογράφο Okada ​​Takuya, και απεικονίζει έναν γκρίζο κόσμο, μια γκρίζα γειτονιά, ένα γκρίζο σχολείο με γκρι τάξεις. Σε αυτό κάθονται σε σειρές γκρι παιδιά, που ξεχωρίζουν μεταξύ τους από τον αριθμό στη σφραγίδα που βρίσκεται στο κεφάλι τους. 

Είναι μια ταινία που προκαλεί τη σκέψη με πολλούς τρόπους, εξετάζοντας τον τρόπο με τον οποίο τα παιδιά ΔΕΝ αντιμετωπίζονται ως άτομα εντός του εκπαιδευτικού συστήματος, και πώς μπαίνουν σε καλούπια, σαν τα πρόβατα. Μας αναγκάζει, επίσης, να εξετάσουμε την τεράστια πίεση που δέχονται τα παιδιά από τη στιγμή που ξεκινούν το σχολείο, και πόσο βαρετές μπορεί να είναι οι σπουδές τους. 
Πού χωράει το παιχνίδι με τόση εργασία και μελέτη για τις εξετάσεις; Πώς η πίεση του να πάρουν ΑΡΙΣΤΑ, τα επηρεάζει ψυχικά; 

Τα γκρίζα παιδιά κάθονται ήσυχα μέρα με τη μέρα, εργάζονται σκληρά για να πάρουν τους καλύτερους βαθμούς, για να κερδίσουν την επιβράβευση του δασκάλου τους. 
Ένα αγόρι αισθάνεται την πίεση να ξεχειλίζει μέσα του, καθώς περιμένει στην ουρά για να πάρει τα αποτελέσματα από τις εξετάσεις. Εκρήγνυται ως αντίδραση ενάντια στην συνεχή πίεση, εμπνέοντας και τους υπόλοιπους μαθητές να κάνουν το ίδιο … 

Παρακολουθήστε το βίντεο που ρίχνει μια κριτική ματιά στην εμμονή του εκπαιδευτικού συστήματος με την τελειότητα. 

Η Αφύπνιση της Πνευματικής Ενέργειας...!!!!

Τι θα γινόταν αν υπήρχε μια λεπτοφυής δύναμη που λειτουργεί σαν τη βαρύτητα – μόνο που σε ανυψώνει προς όλο και μεγαλύτερα ύψη συνειδητότητας, νοημοσύνης, ομορφιάς, δύναμης, χάρης και αγάπης; 

Τι θα συνέβαινε αν αυτή η δύναμη γινόταν αισθητή από όλους; – μόνο που οι περισσότεροι άνθρωποι ακόμα δεν την προσέχουν... 

Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε αν είχαμε πρόσβαση σ’ αυτή την ανείπωτη νοημοσύνη, που κρύβεται πίσω από την εξαιρετική ομορφιά της ζωής – τη σπίθα που εμπνέει την ιδιοφυΐα – που προκαλεί απροσδόκητες θεραπείες – που ξαναζωντανεύει την άνευ όρων αγάπη – που πραγματοποιεί απρόβλεπτα θαύματα; 

Τι θα συμβεί αν προσκαλέσουμε στη ζωή μας αυτή τη δύναμη, που προσδίδει στους ανθρώπους την εκπληκτική δύναμη να ξεπερνούν όλες τις αντίξοες συνθήκες; Πώς μπορούμε να την αξιοποιήσουμε ; Πώς μπορούμε να την καλλιεργήσουμε, έτσι ώστε να γεμίζει τη ζωή μας – και μας βοηθά να μεταμορφώσουμε τον κόσμο μας; 

Ο Γκάντι ονόμασε αυτή τη δύναμη, «δύναμη της ψυχής» ή «δύναμη της ζωής». Άλλοι την αποκαλούν Αγάπη ή Θεία Έμπνευση, Πνεύμα ή Αλήθεια ή Ανώτερη Δύναμη. Δεν έχει σημασία πως την ονομάζουμε – αυτό που έχει σημασία είναι ότι εμείς μπορούμε να την βιώσουμε, να την προσκαλέσουμε. 

Κι όταν την καλούμε υπάρχει μια ξαφνική εσωτερική ανταπόκριση – ένα ρίγος συγκίνησης – ένα αίσθημα μιας ισχυρής παρουσίας γύρω μας. Μπορεί να εμφανιστεί σαν ένα μυρμήγκιασμα στο σώμα, μια ανατριχίλα, ένα τρεμούλιασμα, ολόκληρη η ύπαρξή μας αντηχεί σαν διαπασών

Είναι σαν το κουδούνισμα της αλήθειας – που χτυπάει – χαρίζοντάς μας εκπληκτική διαύγεια και δύναμη – σαν αστραπή κυλά μέσα στις φλέβες μας – μαγνητίζοντας οτιδήποτε κάνουμε. Αυτή η κατάσταση ρίγους και δέους έχει συνδεθεί επιστημονικά με μαζικές αυξήσεις στην ντοπαμίνη, υψηλότερη νοημοσύνη, ισχυρότερες σχέσεις, καλύτερη υγεία – ακόμη και μεγαλύτερη μακροζωία. 
Έχει συσχετιστεί με καταστάσεις ροής, φώτισης, την άνοδο της Κουνταλίνι – του Αγίου Πνεύματος. Οι άνθρωποι με βαριές ασθένειες έχουν αναφέρει ότι μόνο με την είσοδο σ’ αυτή την κατάσταση ξαφνικά «αισθάνονται τέλεια» και πάλι. 

Μέσα από αυτή την υπερβατική κατάσταση κάτι θαυμαστό συμβαίνει – είμαστε πιο έξυπνοι, πιο δυνατοί , πιο σοφοί – γινόμαστε ένας αγωγός για την υπερ-νοημοσύνη της αγάπης που όλοι χρειαζόμαστε επειγόντως. 

Με τον τρόπο αυτό η ενέργεια της Αγάπης μπορεί να αγγίξει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων – πυροδοτώντας ένα τεράστιο, παγκόσμιο Κύμα Αλλαγής. 




Ioannis Avgoustatos – FB link revealedtheninthwave

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

Όταν ακούς αρνητικές φωνές στο κεφάλι σου θυμήσου αυτό...!!!!

Χθες το βράδυ, η φίλη μου και εγώ αποφασίσαμε να πάμε μια μικρή βόλτα στη γειτονιά. Κάποια στιγμή φτάσαμε σε μια πλατεία γεμάτη με παιδιά και αποφασίσαμε να κάτσουμε για λίγο και να τα παρατηρήσουμε όπως έπαιζαν. Μετά από λίγο, είδαμε ένα μικρό κορίτσι - όχι παραπάνω από 6 ετών - να προσπαθεί να σκαρφαλώσει σε μια μικρή σκάλα δίπλα μας. 

Με πολύ μεγάλη προσπάθεια κατάφερε τελικά να φτάσει στην κορυφή της. Ήταν περήφανη για το επίτευγμα της και ακτινοβολούσε με χαρά μέχρι που άκουσε ξαφνικά μια ηλικιωμένη γυναίκα να της φωνάζει : «Τι προσπαθείς να δείξεις τώρα; Δεν χρειάζεται να καυχιέσαι. 

Δεν έχεις πετύχει τίποτα. Υπάρχουν άλλοι που έχουν ανέβει πιο ψηλά από εσένα». Αμέσως το μεγάλο χαμόγελο του κοριτσιού εξαφανίστηκε από το πρόσωπο της. Φαινόταν απογοητευμένη και πληγωμένη. Προς έκπληξη μας, αυτή η γυναίκα στην πραγματικότητα ήταν η γιαγιά του κοριτσιού. 

Σηκώθηκε από τον πάγκο που καθόταν, είπε στο κορίτσι ότι έφευγε, της γύρισε την πλάτη και προχώρησε χωρίς να περιμένει ούτε για μια στιγμή. Το κορίτσι αγχώθηκε. 

Γρήγορα κατέβηκε από τη σκάλα και έτρεξε κλαίγοντας προς την γιαγιά της. Τότε σκέφτηκα πόσο τραυματική μπορούσε να είναι αυτή η εμπειρία για το μικρό κορίτσι. Τα παιδιά είναι πολύ ευαίσθητα και απορροφούν όλα όσα έρχονται από το περιβάλλον τους σαν σφουγγάρι, έτσι είναι φυσικό τα λόγια που ακούν να επηρεάσουν βαθιά την ψυχή τους. 

Και αυτά τα λόγια συνήθως παραμένουν μαζί τους για χρόνια, προκαλώντας μεγάλη ταλαιπωρία συνήθως μέχρι να φτάσουν σε μεγάλη ηλικία ή ακόμα και μέχρι την τελευταία αναπνοή τους. Όταν ήμασταν παιδιά, πληγωνόμασταν από αυτά που μας έλεγαν. 

Τώρα, ως ενήλικες ακούμε συνεχώς φωνές στο κεφάλι μας που έχουν εμφυτευτεί από άλλους - τους γονείς, τους συγγενείς, τους φίλους, τους δασκάλους μας και ούτω καθεξής - όμως πιστεύουμε ότι είναι δικές μας. Φωνές που μας λένε ότι είμαστε ανεπαρκείς. Ότι είμαστε ασήμαντοι. Ότι δεν αξίζει να μας αγαπάνε. Ότι δεν αξίζει να ζούμε. 

Αυτές οι αρνητικές φωνές συνεχίζουν να επαναλαμβάνονται τόσο συχνά που μας έχουν προγραμματίσει να πιστεύουμε ότι αυτό που λένε είναι στην πραγματικότητα αλήθεια. Αν ακούτε αυτές τις φωνές θα ήθελα να σας πω αυτό: είναι εντελώς βλακείες. Εσείς, όπως και κάθε άλλο άτομο στον κόσμο είστε μοναδικοί, ευφυείς και αγαπητά όντα. 

Αλλά η ομορφιά, η εξυπνάδα και η αγάπη σας έχουν κατασταλεί για τόσο πολύ καιρό ώστε αισθάνεστε πως δεν υπάρχουν. Αν νιώθετε ανεπαρκείς, εμπιστευτείτε με ήμουν κι εγώ εκεί. Και ξέρω ότι είναι χάλια. Αλλά ξέρω επίσης πως υπάρχει μια διέξοδος. Πως; 

Λοιπόν, η πρόθεση μου δεν είναι να μετατρέψω αυτό σε ακόμα ένα άρθρο αυτοβοήθειας, αλλά θα επισημάνω απλά πράγματα όπως ο διαλογισμός, η φροντίδα των συναισθηματικών αναγκών σας, η αποδοχή και η έκφραση των συναισθημάτων σας, η επιδίωξη των πραγματικών σας συμφερόντων και η διαμόρφωση σχέσεων που μπορούν να σας βοηθήσουν να σιωπήσετε τις αρνητικές φωνές στο κεφάλι σας και να δημιουργήσουν τον εσωτερικό χώρο... 

που απαιτείται για να επανασυνδεθείτε με τον ανώτερο Εαυτό σας. Ο στόχος μου εδώ είναι απλά να σας υπενθυμίσω ότι είστε αρκετοί όπως είστε, ανεξάρτητα από το τι σας έχουν κάνει οι άλλοι να πιστεύετε. 

Θέλω να σας υπενθυμίσω πως η παρουσία σας εμπλουτίζει όλη την ύπαρξη και πως έχετε εξαιρετικά σημαντικά χαρίσματα για να συμβάλλετε στον κόσμο. Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι έχετε μια καρδιά με αγάπη που μπορεί να φωτίσει τη ζωή ενός άλλου ατόμου. 

Έτσι, την επόμενη φορά που θα εμφανιστούν αυτές οι αρνητικές φωνές στο κεφάλι σας, μην τις πιστέψετε. Σας λένε ψέματα, ξανά και ξανά. Αντί γι αυτό, παρατηρήστε από πού προέρχονται και απομακρύνετε τες μία προς μία. 

Είναι απλώς μια ψευδαίσθηση που τροφοδοτείται από την προσοχή σας και ο μόνος τρόπος για να ξεφύγετε από αυτές είναι να λιμοκτονήσουν. 




8 σημεία sos που προμηνύουν νόσους των νεφρών...!!!!

Μπορεί να μην παρουσιάζουν συμπτώματα μέχρι τη στιγμή που η κατάσταση γίνεται κρίσιμη και γι’ αυτό είναι ζωτικής σημασίας να δίνουμε προσοχή στους οιωνούς, που μας στέλνει το σώμα μας. 

Αλλαγές στη λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος
Το πρώτο σύμπτωμα της νόσου των νεφρών είναι μια αλλαγή στην ποσότητα και τη συχνότητα των ούρων. Μπορεί να υπάρχει δηλαδή, μία αύξηση ή μείωση στην ποσότητα των ούρων, να είναι σκουρόχρωμα (πιο σκούρα από το συνηθισμένο) ή να νιώθετε την ανάγκη να ουρήσετε χωρίς ωστόσο να το καταφέρνετε όταν πηγαίνετε στην τουαλέτα. Ιδιαίτερης σημασίας είναι και αν έχει αυξηθεί ή μειωθεί η συχνότητα της ούρησης κατά τις νυχτερινές ώρες. 

8 σημεία sos που προμηνύουν νόσους των νεφρών

Δυσκολία ή πόνος κατά τη διάρκεια της ούρησης
Μερικές φορές μπορεί να έχετε δυσκολία ή να αισθάνεστε πίεση ή πόνο κατά την ούρηση. Αυτό θα μπορούσε να δείξει μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος που μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως πόνο ή κάψιμο κατά την ούρηση. Η εξάπλωση της λοίμωξης στους νεφρούς, που μπορεί να προκαλέσει πυρετό και πόνο στην πλάτη. 

Αίμα στα ούρα
Αυτό είναι ένα σύμπτωμα της νόσου των νεφρών που πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη βαρύτητα. Εάν το δείτε, μην το αγνοήσετε σε καμία περίπτωση. Επισκεφθείτε αμέσως το γιατρό σας. 

Αφρώδη ούρα
Τα αφρώδη ούρα είναι ένα σύμπτωμα, που προκαλείται λόγω της διαρροής της πρωτεΐνης από το σώμα του ατόμου και είναι κλειδί στη διάγνωση της νόσου των νεφρών. 

Διόγκωση ή οίδημα
Η διόγκωση ή το οίδημα είναι ένα αρκετά συχνό σύμπτωμα, που συμβαίνει επειδή οι νεφροί σας είναι υπεύθυνοι για την απομάκρυνση των απορριμμάτων και της περίσσειας των υγρών στο σώμα. 

Όταν οι νεφροί δε λειτουργούν σωστά και δε μπορούν να τα αποβάλλουν, έχουν σαν αποτέλεσμα αυτά να συσσωρεύονται στο σώμα. Ένα άτομο με αυτήν την κατάσταση, θα παρουσιάσει πρήξιμο στα πόδια, τους αστραγάλους, στο πρόσωπο και τα χέρια. 

Ακραία κόπωση, αναιμία και γενικευμένη αδυναμία
Οι νεφροί παράγουν μια ορμόνη που ονομάζεται ερυθροποιητίνη, η οποία βοηθά τα ερυθρά αιμοσφαίρια να μεταφέρουν οξυγόνο. Όταν υπάρχει δυσλειτουργία, τα επίπεδα αυτής της ορμόνης μειώνονται δραστικά. Αυτό προκαλεί μια πτώση στον αριθμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο σώμα, με αποτέλεσμα την αναιμία η οποία επίσης οδηγεί σε συμπτώματα γενικευμένης αδυναμίας και υπερβολικής κόπωσης. 




Τα σημάδια που μαρτυρούν ότι χρειάζεστε περισσότερη αυτογνωσία...!!!!

Το να γνωρίσετε τον εαυτό σας είναι κάτι δύσκολο, όμως είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε. Υπάρχουν κάποια σημάδια που υποδεικνύουν αν ξέρετε καλά τον εαυτό σας ή όχι. Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να πετύχει την απόλυτη αυτογνωσία, δεδομένου ότι η διαδικασία είναι εξαιρετικά υποκειμενική. Το να είστε αυτός που μαθαίνει και ταυτόχρονα να είστε και αυτό για το οποίο μαθαίνετε, κάνει πολύ δύσκολη την επίτευξη. 

Το να αποδέχεστε και να δίνετε αξία στον εαυτό σας είναι ένα σημάδι ότι έχετε καλή αυτογνωσία. Μόνο αυτοί που αποδέχονται και εκτιμούν τον εαυτό τους μπορούν να έχουν μια ικανοποιητική ζωή. Γι αυτό η αυτογνωσία είναι τόσο σημαντική καθώς οι πράξεις και οι στόχοι σας εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από αυτή. 

«Νομίζω πως κάπως μαθαίνουμε το ποιοι πραγματικά είμαστε και τότε ζούμε με αυτή την απόφαση». Eleanor Roosevelt

Η εκπαίδευση και το περιβάλλον μπορεί να δυσκολέψουν την διαδικασία. Ο καθένας ερμηνεύεται αναπόφευκτα από τους άλλους γύρω του από τη στιγμή που γεννιέται. Με άλλα λόγια, οι άλλοι ορίζουν το ποιοι είμαστε και το τι κάνουμε στη ζωή μας. Αυτή η ερμηνεία δεν είναι σχεδόν ποτέ ακριβής.

Έχει να κάνει περισσότερο με τους ανθρώπους γύρω σας παρά με τον εαυτό σας. Η διαδικασία της αυτογνωσίας ξεκινά με τον διαχωρισμό του εαυτού σας από τον τρόπο με τον οποίο σας βλέπουν οι άλλοι. Οπότε πως ξέρετε ότι δεν γνωρίζετε τον εαυτό σας αρκετά; θα μοιράσουμε κάποια σημάδια μαζί σας παρακάτω. 

Αναζητάτε την αλήθεια έξω από τον εαυτό σας 
Ένα από τα σημάδια ότι δεν γνωρίζετε καλά τον εαυτό σας είναι ότι αναζητάτε απαντήσεις, λόγους ή κίνητρα σε εξωτερικούς παράγοντες. Δεν πιστεύετε πως έχετε σοφία. Υποτιμάτε αυτό που βρίσκεσαι μέσα σας και δίνετε κύρος στα πράγματα έξω από εσάς. 

Μπορεί να έχετε ή να μην έχετε συνειδητοποιήσει πως οι απαντήσεις στα συναισθήματα σας και στο πεπρωμένο σας μπορούν να βρεθούν μόνο από εσάς. Και αν προέλθουν από κάποιον άλλον είναι πάντα μερικές και πιθανώς λάθος. Κάνεις και τίποτα δεν έχει το δικαίωμα να σας πει τι θα έπρεπε και τι δε θα έπρεπε να νιώθετε. Η απάντηση σε όλα αυτά είναι μέσα σας. 

Συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους 
Το να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους είναι ένας λανθασμένος τρόπος να απαντήσετε στις ερωτήσεις για το ποιοι είστε και για το τι είστε ικανοί να κάνετε. Δεν μπορείτε να κάνετε κάτι, επειδή απλώς μπορείτε. Αν πολλοί άνθρωποι κάνουν κάτι συγκεκριμένο, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι βρίσκονται στον σωστό δρόμο. 

Όταν συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους, πέφτετε σε μια παγίδα. Είναι λογικό να συγκρίνετε το κίτρινο με το μπλε; θα έβγαζε νόημα το να σχεδιάσετε παράλληλες ευθείες ανάμεσα στη γη και στο νερό; η σύγκριση οδηγεί μόνο στην απογοήτευση και στην αποτυχία να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, ειδικά όταν γίνεται νευρωτική. 

Μετανιώνετε να λέτε «ναι» ή «όχι» 
Είναι ακόμα ένα τυπικό σημάδι έλλειψης αυτογνωσίας. Αμφιβάλλετε για όλες τις αποφάσεις που παίρνετε. Δεν έχει σημασία αν είναι μεγάλες ή μικρές, πάντα αμφιβάλλετε. Και συχνά καταλήγετε αυτό που δε θέλετε. Λέτε «ναι» ή «όχι» επειδή νιώθετε πιεσμένοι από τις περιστάσεις ή από κάποιο άλλο άτομο. 

Λέτε «όχι» επειδή φοβάστε ότι είστε πολύ ριψοκίνδυνοι και «ναι» για να ακολουθήσετε την πλειοψηφία. Δεν ακούτε την καρδιά, το μυαλό ή τις εμπειρίες σας πριν δεσμευτείτε με ένα «ναι» ή ένα «όχι» και καταλήγετε να το μετανιώνετε αργότερα. 

Αναζητάτε την επιδοκιμασία από ισχυρά πρόσωπα 
Οι άνθρωποι που δε γνωρίζουν τον εαυτό τους γοητεύονται από τα ισχυρά πρόσωπα. Στην πραγματικότητα δεν αξιολογούν την ποιότητα αυτών των ανθρώπων αλλά τους βλέπουν ως σημαντικούς και αναζητούν την έγκριση τους ανεξάρτητα από τις αξίες που αντιπροσωπεύουν. Το να δέχονται την επιδοκιμασία ενός ισχυρού προσώπου δημιουργεί την αβεβαιότητα που προκαλείται επειδή δεν γνωρίζουν τον εαυτό της. Είναι ένας τρόπος για να αντικαταστήσουν τον δεσμό με τον εαυτό τους με ένα άλλο άτομο που έχει αρκετή δύναμη να κάνει τις ανασφάλειες του να ξεθωριάσουν. 

Επηρεάζεστε πολύ από την κριτική και τη γελοιοποίηση Επειδή δεν έχετε αναπτύξει τα δικά σας κριτήρια ώστε να αξιολογήσετε τις πράξεις σας, δίνετε πολύ αξία στην γνώμη των άλλων. Αν η γνώμη τους είναι επιδοκιμαστική σας ηρεμεί. Αν είναι κριτική ή αποδοκιμαστική, ο κόσμος σας διαλύεται. Το να εξαρτάστε από την γνώμη των άλλων είναι ένας σίγουρος τρόπος να διαστρεβλώσετε την εικόνα του εαυτού σας. 

Φυσικά, όλοι θέλουμε οι άλλοι άνθρωποι να μας αποδέχονται και να σκέφτονται καλά για εμάς. Αλλά αυτό μπορεί να έχει κόστος στην ταυτότητα σας επειδή σε αυτό το σημείο, αυτό θα ήταν πλεονασμός. 

Αν κάνετε ένα λάθος, θέλετε να πεθάνετε 
Όταν δεν γνωρίζετε καλά τον εαυτό σας, τον κρίνετε σκληρά. Η γνώση είναι θέμα κατανόησης και μόλις κατανοήσετε τον εαυτό σας η κρίση σας είναι περισσότερο αντικειμενική. Όχι μόνο κοιτάτε τα αποτελέσματα, αλλά επίσης την διαδικασία, τις αιτίες και τις συνέπειες. 

Το να κατανοήσετε τον εαυτό σας οδηγεί στην αξιολόγηση του εαυτού σας. Αν κάνετε ένα λάθος, μπορείτε να σας το συγχωρήσετε εύκολα επειδή κατανοείτε πως μαθαίνετε μια εμπειρία. Αν δεν γνωρίζετε τον εαυτό σας, τότε βλέπετε το λάθος ως απειλή. Φοβάστε ότι ίσως καταστρέψετε τον εαυτό σας και χαθείτε. 

Αντιδράτε παρορμητικά στις συγκρούσεις 
Οι άνθρωποι που έχουν αυτογνωσία δεν έλκονται από τις συγκρούσεις. Ξέρουν πως έχουν περιορισμένο ποσοστό συναισθηματικής ενέργειας και δεν μπορούν να τον ξοδέψουν σε περιττά πράγματα. Το αντίθετο συμβαίνει με τους ανθρώπους που δεν έχουν αυτογνωσία: αναζητούν τις συγκρούσεις ως ένα τρόπο να επιβεβαιώσουν τον εαυτό τους. Αλλά ποτέ συγκρούσεις που είναι πολύ μεγάλες. 

Ένα σημάδι καλής αυτογνωσίας είναι ο αυτοέλεγχος. Αν γνωρίζετε τον εαυτό σας, ξέρετε πως να διαχειριστείτε τα συναισθήματα σας και σπάνια αντιδράτε από άμεσα ερεθίσματα. Αν δεν γνωρίζετε καλά τον εαυτό σας αντιδράτε υπερβολικά ακόμα και σε ασήμαντες καταστάσεις επειδή νιώθετε ότι απειλήστε από τα πάντα. 

Η αυτογνωσία είναι μια διαδικασία που διαρκεί μια ολόκληρη ζωή αλλά κάθε προσπάθεια που κάνετε αξίζει επειδή επιτρέπετε στον εαυτό σας να πετύχει ένα ανώτερο επίπεδο επίγνωσης, ανεξαρτησίας, ελευθερίας και ασφάλειας. 

Μην αρνείστε από τον εαυτό σας την ευκαιρία να περιηγηθείτε στα αινίγματα και στα θαύματα του πιο σημαντικού ανθρώπου της ζωή σας: του εαυτού σας.




Ο κορυφαίος ψυχίατρος του κόσμου αποκαλύπτει 22 κανόνες που θα αλλάξουν την ζωή σας ολοκληρωτικά...!!!!

Με συνολικά 30 βιβλία για το θέμα της πρακτικής και δημοφιλούς ψυχολογίας και με πάνω από 5 εκατομμύρια σε κυκλοφορία μαζί με έναν μεγάλο αριθμό επιστημονικών άρθρων για σημαντικά θέματα στον τομέα της ψυχοθεραπείας και της ψυχολογίας, ο Mikhail Litvak πιστεύεται από πολλούς ότι είναι ένας από τους καλύτερους! 

Είναι Ρώσος ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής και συγγραφέας. 

Εδώ βρίσκονται 22 συμβουλές του για το πώς να πετύχετε καλύτερα στην ζωή σας και στις σχέσεις σας. 

1. Αν όλες οι πράξεις σου είναι καλά προγραμματισμένες, η ευτυχία θα ακολουθήσει φυσικά. 

2. Και οι ανώριμοι και οι ώριμοι άνθρωποι έχουν γνώση. Αλλά για τον ανώριμο, η εφαρμογή της δεν είναι εύκολη ενώ ο ώριμος άνθρωπος την αξιοποιεί και την μετατρέπει σε πράξη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο πρώτος δεν μπορεί να κάνει πολλά πέρα από το να κριτικάρει όλους τους άλλους. 

3. Μάθε να ζεις για σένα. Διαφορετικά, πάντα θα προσπαθείς να αποδείξεις τον εαυτό σου στους άλλους και θα ζεις γι αυτούς. 

4. Κανείς δεν απορρίπτει ανθρώπους. Απλώς δεν κινούνται όλοι με τον ίδιο ρυθμό και κάποιοι προχωρούν πιο γρήγορα. 

5. Αν θες να ονειροπολείς, φαντάσου πράγματα ρεαλιστικά και στόχους που μπορούν να επιτευχθούν. Έτσι, δεν θα χάσεις το κίνητρο. 

6. Δεν μπορείς ποτέ να ευχαριστείς τον καθένα. Και αν δεν σταματήσεις να το προσπαθείς, τότε ετοιμάσου για μια τεράστια αποτυχία. 

7. Αντί να σπαταλάς τον χρόνο σου με ένα ρηχό άτομο για χάρη μιας παρέας, επένδυσε τον σε ένα βιβλίο. Θα είναι επίσης πιο διασκεδαστικό. 

8. Αυτός που δεν μπορεί να επαινέσει τον εαυτό του, αναγκαστικά θα κατακρίνει τους άλλους. 

9. Η ιδέα ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ της αρσενικής και της γυναικείας λογικής είναι παράλογη από μόνη της. Είτε είσαι σοφός είτε δεν είσαι. 

10. Αν οι άνθρωποι προσπαθούν να σε κάνουν να αισθανθείς ένοχος ή ευγνώμων για την βοήθεια τους, είναι καλύτερο να τους ξεπληρώσεις και να τους αφήσεις να φύγουν. 

11. Κάποιος που είναι πραγματικά ευτυχισμένος εσωτερικά, δεν βρίσκει απαραίτητο το να σκέφτονται οι άλλοι θετικά οι άλλοι γι αυτόν/η. 

12. Ο μεγαλύτερος εχθρός σου δεν είναι κάποιος που παραμονεύει στις σκιές περιμένοντας να γλιστρήσεις. Ο μεγαλύτερος εχθρός σου είναι ο εαυτός σου και η αντιμετώπιση αυτού του εχθρού μπορεί να είναι πολύ σκληρή. 

13. Αν πραγματικά έχεις μια ανεξέλεγκτη σφοδρή επιθυμία να εμβαθύνεις σε κάτι, εμβάθυνε στις λεπτομέρειες της επιστήμης ή της φιλοσοφίας, όχι της προσωπικής ζωής κάποιου άλλου. 

14. Μην δίνεις σημασία στις προσβολές και την κριτική. Την μέρα που τελικά θα πετύχεις τους στόχους σου, τίποτα από αυτά δεν θα έχει σημασία. 

15. Αν πραγματικά επιθυμείς κάτι στην ζωή, μην περιμένεις και σίγουρα μην ζητήσεις άδεια για να το αποκτήσεις. Καλύτερα προσπάθησε να γίνεις αυτός που θα μπορέσει να το ελέγξει. 

16. Η ευτυχία δεν είναι κάτι που κυνηγάς. Δεν θα βρεθεί κρυμμένη κάπου εξωτερικά, σε κάποια γωνία ή σε κάποια χαραμάδα. Προέρχεται από βαθιά μέσα σου και μπορεί να επιτευχθεί μόνο όταν μάθεις την ικανοποίηση. 

17. Η συζήτηση με φίλους είναι σίγουρα κάτι καλό. Αλλά όταν μιλάς με τους εχθρούς σου μαθαίνεις τόσα πολλά καινούργια πράγματα. Τα ελαττώματα σου είναι μόνο μερικά από αυτά. Είναι καλύτερο να ακούς τους εχθρούς, παρά τους φίλους. 

18. Η κατάθλιψη είναι κακή, τρομακτική και δύσκολη. Αλλά είναι επίσης μια ευκαιρία για να κοιτάξεις βαθιά μέσα σου και να ανακαλύψεις ποια πράγματα σε οδηγούν μπροστά και ποια σε πάνε πίσω. 

19. Αν έχεις μια σχέση, είτε πρόκειται για ρομαντικό δεσμό είτε για επιχειρηματική συνεργασία, δεν πρέπει να την τελειώνεις, εκτός αν αισθάνεσαι πως η ανάπτυξη σου περιορίζεται και δεν μπορεί εξελιχθεί λόγω αυτής. 

20. Όταν προσπαθείς να μιλήσεις με κάποιον, μην φοβάσαι μπορεί να σκέφτεται θετικά για σένα. 

21. Αν είσαι μόνος, ειδικά αν αντιμετωπίζεις την μοναξιά μετά την αγάπη, σημαίνει ότι είσαι ώριμος και έχεις αναπτυχθεί πνευματικά. Επίσης, το να είσαι μόνος με κάποιον τρόπο ενισχύει την παραγωγικότητα. 

22. Ποτέ μην είσαι υπερβολικά εγωιστής με την ευτυχία σου. Όταν την μοιράζεσαι με τους φίλους σου, την ενισχύεις κάνοντας και αυτούς χαρούμενους. Όταν την λες στους ανταγωνιστές σου απλώς τους κάνεις να συμβιβαστούν με την ιδέα ότι είσαι καλύτερος τους. 




Μάγεια Τ. 

Συμβουλές και μέθοδοι για να ελκύσετε θετική ενέργεια...!!!!


Η θετική ενέργεια είναι ουσιαστική για την αντιμετώπιση της ζωής, καθώς η ζωή φέρνει καινούργιες και παράξενες προκλήσεις κάθε μέρα. Θετική ενέργεια είναι οτιδήποτε αυξάνει το αίσθημα της ευημερίας (αυτού που γίνεται αντιληπτό). Μπορεί να τραβηχτεί από τους γύρω σας με αποφασιστική εξάσκηση. 

Όταν είναι μεταδοτική, είναι ζωτικής σημασίας για όποιον επιθυμεί να πετύχει επαγγελματική και προσωπική πρόοδο. «Αυτό στο οποίο συγκεντρώνεστε, αναπτύσσεται», είναι η αλήθεια του Νόμου της Έλξης

Μπορείτε να δημιουργήσετε νέες δυνατότητες στη ζωή σας αλλάζοντας το σημείο εστίασης. Για αυτό γιατί να μην εστιάσετε σε πράγματα που θέλετε να πετύχετε; Τι μπορείτε να κάνετε για να αλλάξετε την αντίληψή σας προς κάτι θετικό; Και ποια είναι τα θετικά σας σημεία που μπορούν να σας πάνε εκεί που θέλετε να είστε; 

Αλλάξτε το σημείο εστίασης για να δυναμώσετε τις σκέψεις που γεμίζουν τη ζωή σας με ελπίδα και κίνητρο και αρχίστε να δουλεύετε πάνω στις αλλαγές διαρκώς. Θα δείτε μια αξιοσημείωτη αλλαγή στη συμπεριφορά σας και στη διάθεσή σας και θα αρχίσετε να οργανώνετε ένα μέλλον το οποίο ονειρεύεστε. 

Η επιστήμη, όπως και η πνευματικότητα, έχει δώσει έμφαση στον χρόνο και στο ότι οι σκέψεις γίνονται πραγματικότητα. Η μεταφυσική ασχολείται με τη σχέση ανάμεσα στο μυαλό και την ύλη και θεωρεί τις σκέψεις μορφή ενέργειας. Το γεγονός είναι ότι όλες οι ενέργειες μπορούν να μετασχηματιστούν και η επίγνωση επιφέρει την αλλαγή. 

Ακολουθούν μερικοί τρόποι για να εκδηλώσετε θετική ενέργεια. 

Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους οι σκέψεις μπορούν να μετατραπούν σε πραγματικότητα. Ο δημιουργικός οραματισμός και η έκφραση θετικών φράσεων. 

Δημιουργικός οραματισμός 
Ο δημιουργικός οραματισμός σας βοηθάει να φτιάξετε μια εικόνα στο μυαλό σας και να πετύχετε αυτό που θέλετε. Πρέπει να γίνεται με ισχυρή πρόθεση και αληθινό αίσθημα (και να επαναλαμβάνεται σε τακτική βάση) μέχρι να δείτε να πραγματοποιείται αυτό που θέλετε. 

Στην πραγματικότητα πρέπει να νιώθετε ακριβώς τα ίδια αισθήματα να συνοδεύουν τις σκέψεις σας, σαν να συμβαίνουν ήδη. Αυτό πιθανόν γίνεται από το νόμο της φύσης που διέπει την εργασία του σύμπαντος και ευθυγραμμίζει τις ενέργειες των σκέψεών σας με αυτές του σύμπαντος. 

Για παράδειγμα αν θέλετε να έχετε μια καλύτερη θέση στη δουλειά σας, οραματιστείτε το πώς θέλετε να μοιάζετε, να είστε ντυμένοι, να μιλάτε να αισθάνεστε και να πράττετε και χρησιμοποιήστε όλες σας τις αισθήσεις με τα χρώματα, τις μυρωδιές, την υφή και τους ήχους που ολοκληρώνουν την διανοητική σας εικόνα. 

Έκφραση θετικών φράσεων 
Μια πολύ δυνατή δήλωση που λέγεται αποφασιστικά και επαναλαμβανόμενα, ονομάζεται θετική διαβεβαίωση. Αυτές είναι δηλώσεις και ανακοινώσεις που κάνετε και επαναλαμβάνετε για να δημιουργήσετε ισχυρές σκέψεις στο υποσυνείδητο νου σας. 

Είναι το υποσυνείδητο μυαλό που παίζει ζωτικό και ενεργό ρόλο στην μετατροπή αυτών των σκέψεων σε κάτι πραγματικό. «Παίζει» τις σκέψεις πολλές φορές στο μυαλό σας και τις μετατρέπει σε θετική ενέργεια. Για παράδειγμα, αν θέλετε να γίνετε επιτυχημένοι ιδιοκτήτες επιχείρησης οι διαβεβαιώσεις σας πρέπει να είναι κάτι όπως «Μου ανήκει αυτή η Εταιρεία» ή «Είμαι ο ιδιοκτήτης αυτής της Εταιρείας». 

Για να το θέσουμε απλά, η διαδικασία της εκδήλωσης της θετικής ενέργειας γίνεται με τη συνειδητοποίηση του τι είναι αυτό που θέλετε, όταν φαντάζεστε τον εαυτό σας να κατέχει αυτό που επιθυμεί με βαθιά και ισχυρή αποφασιστικότητα και νιώθετε όλα τα συναισθήματα που θα νιώθατε αν είχατε στην κατοχή σας αυτό που θέλετε. 

Άλλες μέθοδοι για να εκδηλώσετε θετική ενέργεια 

Ξεφορτωθείτε το φόβο και τις αρνητικές σκέψεις Αντικαταστήστε τις αρνητικές σκέψεις και το φόβο με εικόνες που είναι όμορφες και γαλήνιες και οι οποίες φέρνουν άμεσα μια ροή θετικής ενέργειας μέσα σας. 

Αφεθείτε 
Όταν αναδύονται αγχωτικές σκέψεις απλά προσπαθήστε να χαλαρώνετε και να παραδίδεστε στη φύση. Αυτό δημιουργεί θετική ενέργεια καθώς όταν ανησυχείτε δημιουργείτε μόνο αρνητική ενέργεια. 

Αναπτύξτε μια θετική συμπεριφορά 
Να είστε ανοιχτόμυαλοι, να έχετε συμπόνοια, να χαίρεστε με την ευτυχία και την επιτυχία των άλλων και προσπαθήστε να κατανοήσετε την διαφορετική οπτική των άλλων. Αυτά είναι χαρακτηριστικά που δημιουργούν θετική ενέργεια μέσα σας. 

Διαλογιστείτε 
Η ησυχία και η συγκέντρωση στην αναπνοή σας, παράγουν θετική ενέργεια, διώχνουν το στρες και τις συγκρούσεις του μυαλού σας και φέρνουν καθαρότητα και ειρήνη. 

Να είστε ευγνώμονες 
Να είστε ευγνώμονες για ό,τι έχετε. Αυτό δημιουργεί θετική ενέργεια. Η καθημερινή συνήθεια να γράφετε σε ένα χαρτί όλα εκείνα τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες είναι γνωστή ως διατήρηση Ημερολογίου Ευγνωμοσύνης. Οι σκέψεις κάνουν το μυαλό να απελευθερώνει συγκεκριμένες χημικές ουσίες μέσα στο σώμα μας που γίνονται θετικά ή αρνητικά συναισθήματα. 

Όταν νιώθουμε ευγνωμοσύνη σε καθημερινή βάση, οδηγούμαστε σε θετικά συναισθήματα όπως η ευτυχία, η ευχαρίστηση, το θάρρος, η συμπόνοια και άλλα. Το αποτέλεσμα είναι όταν κάνουμε τέτοιες σκέψεις καθημερινά, γίνονται συνήθεια και γινόμαστε θετικοί άνθρωποι. 

Περάστε χρόνο με θετικούς ανθρώπους 
Πάντα να βεβαιώνεστε ότι βρίσκεστε με θετικούς ανθρώπους που ξεχειλίζουν από ευτυχία και ελπίδα. Οι χαρούμενοι άνθρωποι μεταδίδουν την ευτυχία γύρω τους χωρίς καμιά προσπάθεια. 

Η αρωματοθεραπεία, το να ακούτε εμψυχωτική μουσική, το να διαβάζετε βιβλία που σας εμπνέουν και το να βάζετε λίγο αιθέριο έλαιο της επιλογής σας στον καρπό σας, μπορούν να ανεβάσουν τη διάθεσή σας και να προκαλέσουν θετικές σκέψεις και συναισθήματα. 

Η καλή μουσική με θετικούς στίχους και τα βιβλία που εμπνέουν μπορούν να πυροδοτήσουν θετικές σκέψεις μέσα σας και να δημιουργήσουν μια θετική ενέργεια που θα σας κάνει πνευματικά δυνατότερους και φωτισμένους. Μιας και οι σκέψεις γίνονται πραγματικότητα, σκεφτείτε θετικά και αγαπήστε τη ζωή σας. 




Μην επιτρέπεις σε κανέναν να σε ρίχνει ψυχολογικά. Σε κανέναν...!!!!

Οι άνθρωποι θα είναι κακοί μαζί σου αν τους το επιτρέψεις. Ίσως να μην είναι πραγματικά κακοί αλλά απλώς να μην έχουν τις καλύτερες προθέσεις για σένα ώστε και πάλι να πληγωθείς. Μην τους το επιτρέψεις. 

Μην δώσεις σε κανέναν το προνόμιο να σε ρίξει. Εσύ και μόνο εσύ έχεις τα κλειδιά για την ευτυχία σου. Επειδή οι άνθρωποι μπορούν και θα προσπαθήσουν να σε πληγώσουν, κάποιες φορές σκόπιμα και άλλες όχι.

Είναι επιλογή τους να σε κάνουν να νιώσεις με έναν συγκεκριμένο τρόπο - ότι δεν αξίζεις, ότι είσαι μια αποτυχία. Αλλά είναι επίσης δική σου επιλογή το πώς θα αντιδράσεις. 

Έχεις την επιλογή να μην κολλήσεις σε αυτό, να μην σε ενοχλήσει. Έχεις την επιλογή να διαλέξεις πως θα ξοδέψεις τον χρόνο σου. Πρέπει να αποφασίσεις τι αξίζει και τι όχι τον χρόνο σου. Τι θα σε πληγώσει και τι θα σου φέρει την ευτυχία.

Ίσως να ακουστεί κλισέ αλλά η ζωή είναι πολύ μικρή για να την χαραμίσεις σε ανθρώπους και καταστάσεις που σε κάνουν να νιώθεις σαν αποτυχία. 

Η ζωή είναι πολύ μικρή για να την χαραμίσεις με ανθρώπους που προφανώς δεν θέλεις να είναι στην ζωή σου. Αυτό δεν είναι κατανόηση και αγάπη - είναι κακοποίηση και αυτό-σαμποτάζ. 

Άφησε αυτούς που δεν εξυπηρετούν το καλό σου. Δεν έχεις ευθύνη για τις πράξεις και την φύση τους. Έχεις την ευθύνη μόνο για τις δικές σου πράξεις και σκέψεις- το τι επιτρέπεις στην ζωή σου, τι σκέφτεσαι, τι λυπάσαι… 

Κανείς δεν μπορεί να σε πληγώσει και να σε κάνει να αισθανθείς άσχημα χωρίς την συγκατάθεση σου.

Μερικές φορές πρέπει να αναρωτηθείς : «Αγαπώ περισσότερο τον εαυτό μου;» Επειδή το θέμα είναι πως οι άνθρωποι με τους οποίους περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας είναι αυτοί που διαμορφώνουν το άτομο που είμαστε. 

Γι αυτό είναι σημαντικό να περιβάλλεσαι από καλούς και θετικούς ανθρώπους. Ανθρώπους που σε ανεβάζουν και σε εμπνέουν για να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Εν τέλει, όλοι είμαστε άνθρωποι.

Είμαστε ευαίσθητα ανθρώπινα όντα αλλά είμαστε επίσης άτομα που πάντα επιθυμούμε κάτι. Είμαι άτομα που αποφασίζουμε να σηκωθούμε όταν η ζωή μας ρίχνει. 

Οπότε, μην αφήσεις κανέναν να σε κάνει να νιώσεις πως δεν αξίζεις. 

Οι άνθρωποι που είναι κακοί μαζί σου το κάνουν συνήθως επειδή τους λείπει κάτι που εσύ έχεις. Να προσέχεις τους θυμωμένους ανθρώπους και το από πού προέρχεται ο θυμός τους. 

Αν προκαλείται από ζήλια φύγε μακριά τους και μην επιτρέψεις στην αρνητικότητα τους να σε καθοδηγήσει.

Όταν αποφασίσεις να εγκαταλείψεις όλα όσα δεν σε βοηθούν, η ζωή σου θα γίνει πιο φωτεινή. Θα αισθανθείς μια χαρά και μια ζωντάνια που δεν έχεις ξανανιώσει. 

Και περισσότερη χαρά είναι αυτό που χρειάζεται ο κόσμος.




Μαγεία Τ 

Πως να καταλάβουμε ένα άτομο με διπολική διαταραχή...!!!!

Η διπολική διαταραχή είναι ένα είδος διαταραχής της διάθεσης που προσβάλλει περισσότερο από 1% των ενηλίκων. Δείτε μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία σχετικά με τη διπολική διαταραχή :

Είναι η 5η κύρια αιτία αναπηρίας στον κόσμο.

Είναι η 9η αιτία πρόωρου θανάτου ή αναπηρίας σε όλο τον κόσμο.

Ο αριθμός των ατόμων με διπολική διαταραχή που αυτοκτονούν είναι 60 φορές υψηλότερος από εκείνον του γενικού πληθυσμού.

Οι άνθρωποι που έχουν αυτό το ψυχικό νόσημα διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο να υποφέρουν από κατάχρηση ουσιών, όπως ο αλκοολισμός, καθώς και από άλλα προβλήματα ψυχικής υγείας.

Οι άντρες την εκδηλώνουν νωρίτερα από τις γυναίκες (κατά μέσο όρο).

Τύποι διπολικής διαταραχής
Η διπολική διαταραχή έχει διάφορους τύπους, όπως η τύπου-1 και η τύπου-2. Ανάλογα με το πόσο γρήγορα συμβαίνουν οι εναλλαγές της διάθεσης, τα επεισόδια της διπολικής διαταραχής μπορεί επίσης να χαρακτηριστούν ως “ανάμικτα” (επεισόδιο εναλλαγής της διάθεσης που διαρκεί λιγότερο από το συνηθισμένο που απαιτείται για τη διάγνωση), τα οποία συμβαίνουν με μεγαλύτερη συχνότητα από το σύνηθες (τέσσερα ή περισσότερα σοβαρά επεισόδια ανά έτος). 

Περίπου το 40% των ατόμων με διπολική διαταραχή έχει τουλάχιστον μία περίοδο ταχείας εναλλαγής διάθεσης κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Για κάθε είδος και διάρκεια της ασθένειας, ο ασθενής βιώνει σημαντικά προβλήματα που παρεμβαίνουν στην καθημερινότητά του (εργασία, κοινωνικές σχέσεις κλπ) και μπορεί να απαιτηθεί νοσηλεία, ή μπορεί να έχει ψυχωσικά συμπτώματα (για παράδειγμα, παραισθήσεις ή ψευδαισθήσεις).

Η διάγνωση της διπολικής διαταραχής τύπου-1 προϋποθέτει το άτομο να έχει τουλάχιστον ένα μανιακό επεισόδιο, αλλά δεν απαιτεί προϊστορία μείζονος κατάθλιψης. Η διπολική διαταραχή τύπου-2 διαγιγνώσκεται αν το άτομο έχει βιώσει τουλάχιστον ένα επεισόδιο μείζονος κατάθλιψης και τουλάχιστον ένα επεισόδιο υπομανίας (ηπιότερη μορφή μανίας).

Σημάδια και συμπτώματα της διπολικής διαταραχής
Για να εξεταστεί η πιθανότητα διπολικής διαταραχής, το άτομο πρέπει να έχει εκδηλώσει τουλάχιστον ένα μανιακό επεισόδιο. Τα χαρακτηριστικά ενός τέτοιου επεισοδίου πρέπει να διαρκέσουν τουλάχιστον μια εβδομάδα και να περιλαμβάνουν :

Αυξημένη, επιθετική, ή ευερέθιστη διάθεση

Σκέψεις που “τρέχουν” διαρκώς από το ένα θέμα στο άλλο

Αλλαγές στην ομιλία (γρήγορη, υπερβολική ομιλία)

Μειωμένη ανάγκη για ύπνο

Μεγαλοπρεπείς πεποιθήσεις (για παράδειγμα, το να πιστεύει το άτομο ότι έχει υπερδυνάμεις ή κάποιο υπερβολικό ταλέντο ή αδυναμία)

Διαρκείς αλλαγές θεματικών ενοτήτων στην ομιλία (το άτομο αλλάζει επανειλημμένα αντικείμενο συζήτησης σε θέματα που δεν σχετίζονται μεταξύ τους)

Αυξημένη δραστηριότητα και προσήλωση σε καθημερινούς, απλούς “στόχους”

Παρορμητικότητα και κακή κρίση (όπως οι παράλογες δαπάνες, το υπερβολικό ξεφάντωμα και η ασυδοσία στις πράξεις)

Τα συμπτώματα ενός μανιακού επεισοδίου της πρώιμης (δηλαδή σε νεαρή ηλικία) εμφάνισης διπολικής διαταραχής τείνουν να περιλαμβάνουν ξεσπάσματα θυμού και οργής, καθώς και ευερεθιστότητα, σε αντίθεση με την επεκτατική -υπερβολικά αυξημένη - διάθεση που παρατηρείται στους ενήλικες. 

Ο έφηβος με διπολική διαταραχή είναι πιο πιθανό να παρουσιάζει κατάθλιψη και ανάμικτα επεισόδια με γρήγορες εναλλαγές στη διάθεση.

Παρά τις διαφορές στα συμπτώματα της διπολικής διαταραχής σε εφήβους και παιδιά σε σύγκριση με τους ενήλικες, πολλοί άνθρωποι που έχουν διαγνωστεί με ορισμένα είδη παιδικής διπολικής διαταραχής εξακολουθούν να έχουν αυτά τα συμπτώματα και ως ενήλικες. 

Τα συμπτώματα της ασθένειας σε γυναίκες τείνουν να περιλαμβάνουν περισσότερο καταθλιπτικά επεισόδια και αυξημένο άγχος με μεγαλύτερη συχνότητα επεισοδίων σε σύγκριση με τους άνδρες.

Παρά το γεγονός ότι ένα σημαντικό καταθλιπτικό επεισόδιο δεν αποτελεί από μόνο του προϋπόθεση για τη διάγνωση της διπολικής διαταραχής, τέτοιου τύπου επεισόδια (καταθλιπτικά) συχνά εναλλάσσονται με μανιακά επεισόδια. Μάλιστα η επίμονη και διαρκής θλίψη εμφανίζεται πιο συχνά από ό,τι η μανία σε πολλούς ανθρώπους με διπολική διαταραχή.

Τα χαρακτηριστικά των καταθλιπτικών επεισοδίων περιλαμβάνουν μια σειρά από τα ακόλουθα συμπτώματα:
Επίμονη κατάθλιψη ή ευερέθιστη διάθεση

Μειωμένο ενδιαφέρον για προηγουμένως ευχάριστες δραστηριότητες

Αλλαγές ή προβλήματα στην όρεξη, το σωματικό βάρος, ή τον ύπνο

Ευερεθιστότητα ή έλλειψη δραστηριότητας

Αυξημένη συχνότητα κόπωσης

Αίσθημα αναξιότητας

Δυσκολία στη συγκέντρωση

Σκέψεις θανάτου ή σκέψεις/σχέδια/πράξεις αυτοκτονίας




Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Πώς οι σκέψεις μας αλλάζουν τον εγκέφαλο, τα κύτταρα και τα γονίδιά μας...!!!!

Κάθε λεπτό της ημέρας, το σώμα σας αντιδρά με φυσικό τρόπο και αλλάζει κυριολεκτικά, ως απάντηση στις σκέψεις που επεξεργάζεστε στο μυαλό σας. 

Έχει αποδειχθεί ξανά και ξανά ότι οι σκέψεις προκαλούν το μυαλό να απελευθερώσει νευροδιαβιβαστές, οι οποίοι είναι χημικοί αγγελιοφόροι που τους επιτρέπεται να επικοινωνούν με τα μέρη του οργανισμού και του νευρικού σας συστήματος. 

Οι νευροδιαβιβαστές ελέγχουν σχεδόν όλες τις λειτουργίες του σώματός σας, από τις ορμόνες μέχρι την πέψη, μέχρι την αίσθηση χαράς, της λύπης ή του άγχους. 

Μελέτες έχουν δείξει ότι οι σκέψεις από μόνες τους, μπορούν να βελτιώσουν την όραση, τη φυσική κατάσταση και τη δύναμη. Το φαινόμενο placebo, όπως παρατηρείται στη «ψεύτικη» χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής, για παράδειγμα, λειτουργεί λόγω της δύναμης της σκέψης. 

Οι προσδοκίες και οι μαθημένες συνδέσεις παρουσιάζουν ισχυρές ενδείξεις ότι αλλάζουν τη χημεία του εγκεφάλου και το κύκλωμα που οδηγεί σε πραγματικά σωματικά και γνωστικά αποτελέσματα, όπως λιγότερη κόπωση, μειωμένη αντίδραση του ανοσοποιητικού συστήματος, αυξημένα επίπεδα ορμονών και μείωση του άγχους. 

Ένα αρκετά μεγάλο σώμα της έρευνας που διεξάγεται για περισσότερα από τριάντα χρόνια σε επιστημονικά ιδρύματα υψηλού κύρους σε όλο τον κόσμο, διερευνά τη φύση της συνείδησης, δείχνοντας ότι οι σκέψεις είναι ικανές να επηρεάσουν τα πάντα, από τις απλούστερες μηχανές μέχρι τα πιο σύνθετα έμβια όντα. 

Αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι οι ανθρώπινες σκέψεις και οι προθέσεις, αποτελούν ένα πραγματικά φυσικό «κάτι» με εκπληκτική δύναμη να αλλάξει τον κόσμο μας. Κάθε σκέψη που έχουμε είναι απτή ενέργεια με δύναμη να μεταμορφώνει. Μια σκέψη δεν είναι μόνο ένα πράγμα˙ μια σκέψη είναι ένα πράγμα που επηρεάζει και άλλα πράγματα. 

Οι σκέψεις σμιλεύουν τον εγκέφαλό σας 

Κάθε σκέψη που κάνετε προκαλεί νευροχημικές αλλαγές, κάποιες προσωρινές και κάποιες μόνιμες. Για παράδειγμα, όταν οι άνθρωποι είναι συνειδητά ευγνώμονες, λαμβάνουν ένα κύμα επιβράβευσης από τους νευροδιαβιβαστές, όπως η ντοπαμίνη και βιώνουν ένα γενικό συναγερμό και μία τόνωση του μυαλού, που κατά πάσα πιθανότητα συσχετίζεται περισσότερο με την νορεπινεφρίνη. 

Μια μελέτη, μόλις παρουσίασε σε φοιτητές που ανέφεραν ότι ήταν βαθιά ερωτευμένοι, φωτογραφίες του/της συντρόφου τους, έδειξε ότι το μυαλό τους έγινε πιο ενεργό στον κερκοφόρο πυρήνα, ένα κέντρο ανταμοιβής, δίνοντάς τους αυτή την αίσθηση λιποθυμίας από τον έρωτα. 

Όταν σταμάτησαν να κοιτάζουν τις φωτογραφίες, τα κέντρα ανταμοιβής τους, αποενεργοποιήθηκαν. Ό,τι ρέει μέσα στο μυαλό σας, το σμιλεύει επίσης με μόνιμο τρόπο. Σκεφτείτε το μυαλό σας, σαν μία ροή πληροφοριών μέσω του νευρικού συστήματος, που σε φυσικό επίπεδο αποτυπώνεται με ηλεκτρικά σήματα που κινούνται αμφίδρομα στο εσωτερικό σας και τα περισσότερα από τα οποία διαδραματίζονται με συνειδητό τρόπο σε εσάς. 

Όταν μια σκέψη ταξιδεύει μέσα από το μυαλό σας, οι νευρώνες δίνουν όλοι μαζί σήμα με διαφορετικούς τρόπους, με βάση τις συγκεκριμένες πληροφορίες που διακινούνται και τα πρότυπα της νευρωνικής δραστηριότητας αλλάζουν πραγματικά τη νευρωνική δομή σας. 

Οι ενεργοποιημένες περιοχές του εγκεφάλου, αρχίζουν να κάνουν νέες συνδέσεις η μία με την άλλη και οι υπάρχουσες συνάψεις, οι συνδέσεις μεταξύ των νευρώνων, που βιώνουν περισσότερη δραστηριότητα, γίνονται ισχυρότερες, πιο ευαίσθητες και αρχίζουν την οικοδόμηση περισσότερων υποδοχέων. Σχηματίζονται επίσης νέες συνάψεις. 

Ένα παράδειγμα αυτού που αναφέρουμε παραπάνω, είναι οι γνωστές μελέτες των οδηγών ταξί του Λονδίνου, οι οποίες έδειξαν ότι όσο περισσότερο διάστημα είχε οδηγήσει κάποιος ένα ταξί στο Λονδίνο, τόσο μεγαλύτερος ήταν ο ιππόκαμπός του, μέρος του εγκεφάλου που εμπλέκεται στην οπτική-χωρική μνήμη. 

Οι εγκέφαλοί τους ουσιαστικά επεκτάθηκαν για να μπορέσουν να φιλοξενήσουν τις γνωστικές απαιτήσεις πλοήγησης στο κουβάρι των δρόμων του Λονδίνου. 

Οι σκέψεις προγραμματίζουν τα κύτταρά σας 

Μια σκέψη είναι μια ηλεκτροχημική εκδήλωση που λαμβάνει χώρα στα νευρικά κύτταρα, παράγοντας μια σειρά από φυσιολογικές αλλαγές. Υπάρχουν χιλιάδες και χιλιάδες υποδοχείς σε κάθε κύτταρο στο σώμα μας. Κάθε υποδοχέας είναι ειδικός για ένα πεπτίδιο ή πρωτεΐνη. Όταν έχουμε συναισθήματα θυμού, θλίψης, ενοχής, ενθουσιασμού, ευτυχίας ή νευρικότητας, κάθε ξεχωριστό συναίσθημα απελευθερώνει τη δική του «μάζα» νευροπεπτιδίων. 

Αυτά τα πεπτίδια κατευθύνονται ορμητικά μέσα στο σώμα και συνδέονται με αυτούς τους υποδοχείς που αλλάζουν τη δομή του κάθε κυττάρου στο σύνολό της. Το σημείο που αποκτά ενδιαφέρον είναι όταν τα κύτταρα στην πραγματικότητα διαιρούνται. Εάν ένα κύτταρο έχει εκτεθεί σε ένα συγκεκριμένο πεπτίδιο περισσότερο από τα άλλα, το νέο κύτταρο που παράγεται μέσω της διαίρεσης θα περιέχει περισσότερο από τον υποδοχέα που ταιριάζει με αυτό το ειδικό πεπτίδιο. 

Παρομοίως, το κύτταρο θα έχει επίσης λιγότερους υποδοχείς για πεπτίδια στα οποία το μητρικό ή αδελφικό κύτταρο, δεν είχαν εκτεθεί τόσο συχνά. 

Έτσι, εάν έχετε βομβαρδίσει τα κύτταρά σας με πεπτίδια από αρνητικές σκέψεις, κυριολεκτικά προγραμματίζετε τα κύτταρά σας για να λαμβάνουν περισσότερα από τα ίδια αρνητικά πεπτίδια στο μέλλον. Αυτό που είναι ακόμα χειρότερο είναι ότι μειώνετε τον αριθμό των υποδοχέων των θετικών πεπτιδίων στα κύτταρα, καθιστώντας τον εαυτό σας να τείνει περισσότερο προς την αρνητικότητα. 

Οι σκέψεις σας ενεργοποιούν τα γονίδιά σας 

Γνωρίζετε ότι «μιλάτε» στα γονίδιά σας με κάθε σκέψη που κάνετε; Ο ταχέως αναπτυσσόμενος τομέας της επιγενετικής, αποδεικνύει ότι αυτό που είστε είναι το προϊόν από όσα συμβαίνουν σε εσάς στην ζωή σας, τα οποία αλλάζουν τον τρόπο που λειτουργούν τα γονίδιά σας. 

Τα γονίδια στην πραγματικότητα ενεργοποιούνται ή απενεργοποιούνται ανάλογα με τις εμπειρίες της ζωής σας και τα γονίδια και ο τρόπος ζωής σας σχηματίζουν έναν ανατροφοδοτικό κύκλο. Η ζωή σας, δεν αλλάζει τα γονίδια με τα οποία γεννηθήκατε. 

Αυτό που αλλάζει είναι η γενετική δραστηριότητα σας, δηλαδή οι εκατοντάδες των πρωτεϊνών, ενζύμων και άλλων χημικών ουσιών που ρυθμίζουν τα κύτταρά σας. Μόνο περίπου το 5% των μεταλλάξεων των γονιδίων πιστεύεται ότι είναι η άμεση αιτία των προβλημάτων υγείας. 

Αυτό αφήνει το 95% των γονιδίων που συνδέονται με διαταραχές να ενεργούν ως επιδραστικοί παράγοντες, οι οποίοι μπορούν να επηρεαστούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ανάλογα με τους παράγοντες της ζωής. 

Φυσικά, πολλά από αυτά είναι πέρα από τον έλεγχό σας, όπως τα γεγονότα της παιδικής ηλικίας, αλλά ορισμένα άλλα είναι εντελώς ελεγχόμενα, όπως η διατροφή, η άσκηση, η διαχείριση του άγχους και οι συναισθηματικές καταστάσεις. 

Οι δύο τελευταίοι παράγοντες εξαρτώνται άμεσα από τις σκέψεις σας. Η βιολογία δεν καθορίζει το πεπρωμένο σας και δεν ελέγχεστε από τη γενετική σύνθεσή σας. Αντί αυτού, η γενετική δραστηριότητα σας καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις σκέψεις σας, τις στάσεις και τις αντιλήψεις. 

Η επιγενετική αποδεικνύει ότι οι αντιλήψεις και οι σκέψεις σας, μπορούν να ελέγξουν τη βιολογία σας, κάτι που σας τοποθετεί στη θέση του οδηγού. Αλλάζοντας τις σκέψεις σας, μπορείτε να επηρεάσετε και να διαμορφώσετε τη δική σας γενετική ανάγνωση. 

Έχετε τη δυνατότητα επιλογής όσον αφορά στον καθορισμό των εισροών που λαμβάνουν τα γονίδιά σας. Όσο πιο θετική η εισροή, τόσο πιο θετική η εκροή των γονιδίων σας. Η επιγενετική επιτρέπει στις επιλογές της ζωής μας, να συνδέονται άμεσα με το γενετικό επίπεδο και αποδεικνύει την αδιάψευστη σύνδεση νου-σώματος. 

Ταυτόχρονα, η έρευνα στην επιγενετική, τονίζει επίσης, πόσο σημαντικές είναι οι θετικές πρακτικές ψυχικής αυτοφροντίδας και προαγωγής της ψυχικής υγείας μας επειδή επηρεάζουν άμεσα τη σωματική υγεία μας. 

Χρησιμοποιήστε τις σκέψεις σας για εσάς 

Έχετε πολύ περισσότερη δύναμη από ό, τι πιστευόταν κάποτε, η οποία μπορεί να επηρεάσει τη σωματική και την ψυχική πραγματικότητα σας. Ο τρόπος πρόσληψης της ζωής σας, αναγνωρίζεται από το σώμα σας, μέχρι τον πυρήνα γενετικού επιπέδου και όσο περισσότερο βελτιώνετε τις ψυχικές σας συνήθειες, τόσο πιο επωφελής θα είναι η απάντηση που θα πάρετε από το σώμα σας. 

Δεν μπορείτε να ελέγξετε τι συνέβη στο παρελθόν, το οποίο διαμόρφωσε τον εγκέφαλο που έχετε σήμερα, προγραμμάτισε τα κύτταρα σας και προκάλεσε ορισμένα γονίδια να ενεργοποιηθούν. 

Ωστόσο, έχετε τη δύναμη αυτήν την στιγμή να προχωρήσετε μπροστά επιλέγοντας πώς θέλετε να προσλαμβάνετε τα πράγματα και να ορίζετε τη συμπεριφορά σας, η οποία θα αλλάξει το μυαλό, τα κύτταρα και τα γονίδιά σας. 




thebestbrainpossible.com 
Συγγραφέας: Debbie Hampton 
psychologynow.gr 

7 σημάδια ότι ολόκληρη η ζωή σας πρόκειται να αλλάξει ριζικά...!!!!

Το σύμπαν πάντα μας στέλνει σημάδια είτε τα βλέπουμε είτε όχι. Όταν κάτι πρόκειται να αλλάξει, τείνουμε να το αισθανόμαστε ακόμα και αν δεν μπορούμε να το προσδιορίσουμε ακριβώς. 

Η ζωή σας θα έχει κάθε είδους στροφές και ανατροπές. Καθώς οι ενέργειες θα αλλάζουν πράγματα μέσα σας η ζωή σας θα αρχίσει να γίνεται διαφορετική. Το να γνωρίζετε τα σημάδια θα σας βοηθήσει πολύ όταν πρόκειται να συναντήσετε κάποιο. 

Δεν θα είναι όλες οι αλλαγές εύκολες ή θετικές αλλά όλες θα σας ωθήσουν προς τα εκεί που πρέπει να βρίσκεστε. Η ζωή λειτουργεί με τους πιο μυστήριους τρόπους και πρέπει να το θυμάστε αυτό ό, τι και αν συμβαίνει. 

Είτε βλέπετε επαναλαμβανόμενους αριθμούς είτε συναντάτε περισσότερα ζώα απ΄ότι συνήθως, τα σημάδια θα είναι σαφή και θα τα δείτε. 

7 σημάδια ότι ολόκληρη η ζωή σας πρόκειται να αλλάξει ριζικά 

1.Ανοίγεστε όλο και περισσότερο. Όταν η αλλαγή καταφθάνει ίσως είστε πιο πρόθυμοι όσον αφορά να ανοιχτείτε και να είστε ο εαυτός σας. Θα αποκαλύψετε στους άλλους κομμάτια του εαυτού σας που υπό διαφορετικές συνθήκες δεν θα το κάνατε. Μερικές από τις πιο κρυμμένες πλευρές σας θα έρθουν στο φως. 

2.Οι αριθμοί γίνονται όλο και πιο σημαντικοί στην ζωή σας. 
Ίσως αρχίσετε να παρατηρείτε περισσότερα γεγονότα συγχρονικότητας. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι επαναλαμβανόμενοι αριθμοί παρουσιάζονται σε όλα όσα κάνετε και επομένως πρέπει να τους εξετάσετε. Όλοι οι αριθμοί έχουν την σημασία τους και η αριθμολογία παίζει σημαντικό ρόλο στην ζωή όλων μας. 

3.Νιώθετε λίγο χαμένοι. 
Πιθανώς να νιώθετε λίγο χαμένοι. Δεν ξέρετε προς τα πού κατευθύνεστε και αυτό σας μπερδεύει. Παρόλο που θα είναι κάτι που σας δυσκολεύει, καθώς περνά ο καιρός όλα θα αρχίσουν να βγάζουν περισσότερο νόημα. Δεν είναι κακό να νιώθετε λίγο χαμένοι που και που. 

4.Τα συναισθήματα σας είναι πιο έντονα από ότι συνήθως. 
Τα συναισθήματα σας θα γίνουν πιο έντονα. Θα νιώθετε τα πάντα περισσότερο και κάποια μπορούν πραγματικά να σας πληγώσουν. Απλώς να θυμάστε να αποδέχεστε και να αγκαλιάζετε κάθε συναίσθημα όπως είναι και μην τα κατηγοριοποιείτε. Προχωρώντας από αυτά μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε χωρίς να τους δώσετε δύναμη. 

5.Αρχίζετε να καταλαβαίνετε τι δεν θέλετε. Θα δείτε τι ακριβώς δεν θέλετε στην ζωή σας και ποιος σας κρατά πίσω. Όλα τα αρνητικά πράγματα θα τονιστούν. Ενώ το να κόψετε τους δεσμούς και να απομακρυνθείτε από αυτά τα αρνητικά πράγματα δεν θα είναι εύκολο, είναι πολύ πιο σημαντικό από όσο νομίζετε. 

6.Τα όνειρα σας έχουν μηνύματα που κάποια ερμηνεύετε και κάποια όχι. 
Θα παρατηρείτε πολλά μηνύματα στα όνειρα σας. Συγκεκριμένα, τα όνειρα σας είναι ο τρόπος με τον οποίο το σύμπαν και ο πνευματικός κόσμος επικοινωνούν μαζί σας. Όσο πιο ζωντανά είναι τόσο περισσότερο πρέπει να τα εξετάσετε. Ποτέ δεν ξέρετε τι μηνύματα μπορεί να κρύβονται μέσα σε ένα όνειρο. 

7.Μπορείτε να αισθανθείτε ότι οι ενέργειες μεγαλώνουν γύρω σας. 
Όταν έρχονται οι αλλαγές, μπορείτε να τις νιώσετε. Ενώ μπορεί να μην ξέρετε τι ακριβώς έρχεται μπορείτε να αισθανθείτε πως οι ενέργειες γύρω σας μεταβάλλονται. Αυτό μπορεί να είναι αρκετά κουραστικό και να σας συγχύζει. 




Μαγεία Τ.

8 σημάδια ότι ο Νόμος της Έλξης λειτουργεί...!!!!

«Ό, τι είμαστε είναι το αποτέλεσμα των σκέψεων μας»
- Βούδας 

Είναι σίγουρο πως συχνά σκέφτεστε ότι κάποιοι τα έχουν όλα τέλεια. Σαν να έχουν ευθυγραμμιστεί όλα τα αστέρια και έχουν δημιουργήσει το πεπρωμένο τους. Καταφέρνουν να ξεπεράσουν κάθε πρόβλημα και δυσκολία. Γιατί να μην είμαι κι εγώ σαν και αυτούς; Τι θα λέγατε αν ανακαλύπτατε πως όλοι αυτοί έχουν ένα μυστικό; 

Μπορεί να ακουστεί τρελό αλλά ο Νόμος της Έλξης είναι κάτι που πολύ πιστεύουν πως είναι αληθινός και λειτουργεί. 

Αναμφισβήτητα, ο Νόμος της Έλξης είναι από τους πιο γνωστούς Παγκόσμιους Νόμους και ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της ζωής. Δηλώνει πως έλκετε στην ζωή σας αυτά στα οποία εστιάζετε ή πιο απλά - γίνεστε αυτό που σκέφτεστε. Αυτό σημαίνει ότι αν εστιάζετε σε αρνητικές σκέψεις, ιδέες και ανθρώπους θα έχετε περισσότερες αρνητικές εμπειρίες. 

Και αν συγκεντρωθείτε στις θετικές σκέψεις και καταστάσεις και οραματιστείτε θετικά αποτελέσματα θα προσελκύσετε θετικές εμπειρίες και ευκαιρίες. Οπότε, βασικά ο Νόμος της Έλξης μπορεί να χρησιμοποιήσει την δύναμη του μυαλού για να εκδηλώσει οτιδήποτε βρίσκεται στο μυαλό σας στην πραγματικότητα. 

Και η ερώτηση που πιστεύω πως έχετε τώρα είναι η εξής: Πώς ξέρω ότι βρίσκομαι στην σωστή πορεία για να υλοποιήσω τις σκέψεις, τις ιδέες, τα σχέδια και τους στόχους μου; 

Παρακάτω βρίσκονται 8 βέβαια σημάδια πως ο Νόμος της Έλξης λειτουργεί : 

1.Εστιάζετε στο παρόν 
Αν αντί να μετανιώνετε γι αυτά που κάνατε ή δεν κάνατε στο παρελθόν και δεν αναρωτιέστε ούτε ανησυχείτε για το μέλλον σας και έχετε μάθε να εστιάζετε την προσοχή σας στο παρόν, έχετε κατακτήσει ένα από τα βασικά στοιχεία του Νόμου της Έλξης. Γνωρίζετε πλήρως όλα όσα σας περιβάλλουν και εστιάζετε στο εδώ και τώρα. Έχετε μάθε επίσης να είστε ευγνώμονες για όλα όσα σας έχει προσφέρει η ζωή και το Σύμπαν κάθε μέρα σας στέλνει ακόμα περισσότερα. 

2.Αυτά που θέλετε να δείτε στην ζωή σας εκδηλώνονται πιο γρήγορα 
Αν έχετε μάθει να απορρίπτετε την μικρή φωνή στο μυαλό σας που σας λέει πως όλα πάνε λάθος, έχετε αντικαταστήσει τις αρνητικές σκέψεις με θετικές και έχετε υιοθετήσει μια πεποίθηση κατά την οποία όλα θα πάνε όπως θέλετε, είναι βέβαιο σημάδι πως είστε στην σωστή πορεία για να δείτε τα όνειρα σας να πραγματοποιούνται. 

Όσο περισσότερο εστιάζετε σε αυτά που θέλετε περισσότερο στην ζωή και οραματίζεστε τις επιθυμητές αλλαγές και αποτελέσματα, τόσο πιο γρήγορα αυτά θα αρχίσουν να εκδηλώνονται σε πραγματικότητα. 

3.Η διαίσθηση σας είναι πολύ δυνατή 
Όταν βρίσκεστε στην σωστή πορεία για να εκδηλώσετε τους στόχους και τις επιθυμίες σας, η διαίσθηση σας κυριολεκτικά παίρνει φωτιά. Για παράδειγμα, μπορεί να πείτε το ίδιο πράγμα ταυτόχρονα με κάποιον άλλον ή να αισθάνεστε πως κάποιος θα σας πάρει τηλέφωνο και να το κάνει. 

Αυτές οι εμπειρίες σας λένε πως είστε πολύ κοντά στο να δείτε τους στόχους, τα σχέδια και τα όνειρα σας να γίνονται πραγματικότητα. Οπότε, συνεχίστε να ακολουθείτε το ένστικτο σας και μην αφήσετε τίποτα και κανέναν να σταθεί στον δρόμο σας. 

4.Είστε ανοιχτοί στις αλλαγές 
Θα ξέρετε πως βρίσκεστε στην σωστή πορεία για να κάνετε τις σκέψεις σας πραγματικότητα όταν ξεπερνάτε τον φόβο του να αφήσετε την ζώνη ασφαλείας σας. Έχετε συνειδητοποιήσει πως αν θέλετε να αναπτυχθείτε προσωπικά και επαγγελματικά και να έχετε μια πιο ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη ζωή χρειάζεται να αλλάξετε τις σκέψεις, τις συνήθειες και τις πράξεις σας, ειδικά αυτές που σας εμποδίζουν να φτάσετε στο πλήρες δυναμικό σας. 

Αν και οι αλλαγές συνήθως φέρνουν μια αίσθηση αβεβαιότητας, δυσφορίας και φόβου, δεν φοβάστε να τις αποδεχθείτε. Κατά συνέπεια, το σύμπαν σας στέλνει αυτά που χρειάζεστε για να βελτιώσετε τον εαυτό σας. 

5.Σας συμβαίνουν καλά πράματα 
Όταν ανακαλύψετε τον σκοπό της ζωής σας, αυτή θα αρχίσει να σας φαίνεται πιο εύκολη. Δίνετε περισσότερη προσοχή στην συνολική υγεία σας, συναντάτε τους σωστούς ανθρώπους την κατάλληλη στιγμή, βγάζετε περισσότερα χρήματα και κάνετε πράγματα που σας βοηθούν να αναπτυχθείτε ψυχικά, συναισθηματικά και πνευματικά. 

Φυσικά, συναντάτε εμπόδια κατά καιρούς αλλά ξέρετε πως πάντα υπάρχουν περισσότερα καλά παρά κακά πράγματα στην ζωή. 

6.Λέτε στο Σύμπαν αυτό που πραγματικά θέλετε 
Είτε είστε θρησκευόμενοι είτε όχι και είτε πιστεύετε σε κάποιον πνευματικό οδηγό ή άγγελο, δεν έχει σημασία επειδή δεν νιώθετε άβολα ή φοβισμένοι να πείτε στο Σύμπαν αυτό που θέλετε. Αν περνάτε μια δύσκολη περίοδο και χρειάζεστε βοήθεια, ζητάτε καθοδήγηση. Είτε μιλάτε στον εαυτό σας είτε βασίζεστε στην πνευματικότητα, γίνεται πιο σαφές το μονοπάτι που πρέπει να ακολουθήσετε. 

7.Νιώθετε γαλήνια Αν μπορείτε να πείτε ειλικρινά στον εαυτό σας «Η ζωή είναι πραγματικά καλή» μπορείτε να είστε σίγουροι ότι ο Νόμος της Έλξης λειτουργεί. Νιώθετε γαλήνιοι, άνετοι και ικανοποιημένοι με την ζωή σας. 

Είστε συγχρονισμένοι με τον σκοπό σας και την δόνηση του σύμπαντος. Ανεξάρτητα από αυτά που συμβαίνουν γύρω σας, δεν αφήνετε τίποτα να διαταράξει την εσωτερική γαλήνη και ευτυχία σας. 

8.Υπάρχει περισσότερη θετική ενέργεια στην ζωή σας Έχετε βρει την εσωτερική σας γαλήνη και κατά συνέπεια νιώθετε περισσότερη θετική ενέργεια στην ζωή σας. Οι αρνητικές σκέψεις, ανησυχίες, μετάνοιες και το βάρος που κάποτε σας ενοχλούσαν, δεν υπάρχουν πλέον. Αισθάνεστε χαρούμενοι, ευτυχισμένοι, ενεργητικοί και πρόθυμοι να αποδεχτείτε όλα όσα σας δίνονται κάθε μέρα. 

Ξέρετε πως είστε συντονισμένοι με τις ενέργειες του σύμπαντος και έτσι δεν χρειάζεται να απασχολείτε το μυαλό σας με αρνητικές σκέψεις ή να ανησυχείτε για το μέλλον σας. 




Μαγεία Τ.

Μπορείς να δημιουργήσεις οτιδήποτε επιθυμείς, μπορείς να υλοποιήσεις οτιδήποτε φαντάζεσαι...!!!!

Κόψε τα δεσμά που σε τραβούν προς τα κάτω, αφέσου στη ροή. Στο άκουσμα του γαλήνιου κύματος τη νύχτα και των γλυκών ήχων των πουλιών που κελαηδούν την ημέρα. Πίστεψε στα όνειρα σου, πίστεψε στην αλήθεια σου. Φαντάσου τον κόσμο σου όπως τον επιθυμείς κι έπειτα ζήσε τη ζωή σου δημιουργώντας όλα όσα φαντάστηκες. 

Χαμογέλα τώρα, μην αναβάλλεις την ευτυχία για μετά. Αργότερα θα είναι μια άλλη ζωή, μια άλλη πραγματικότητα. Ο χρόνος που σπαταλάμε στη δυστυχία δεν θα αναπληρωθεί ποτέ. Πες μια καλή κουβέντα, κάνε μια καλή πράξη. Ο κόσμος έχει ανάγκη από αυτό. 

Άκου πριν μιλήσεις, σκέψου πριν κρίνεις, κατανόησε πριν καταδικάσεις. Δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε, αλλά για να αγαπήσουμε. Αγάπησε τον πλησίον σου, σεβάσου τον συνάνθρωπο σου. 

Όχι επειδή στο επιβάλλει κάποιος, αλλά γιατί έτσι ο κόσμος γίνεται καλύτερος, το αύριο γίνεται πιο ελπιδοφόρο. Συγχώρησε τα σφάλματα, εμπνεύσου από την ομορφιά, υπερασπίσου το δίκαιο, προστάτεψε το αληθινό. Ζήτα συγνώμη, πες ευχαριστώ. Διώξε τον εγωισμό, τη μνησικακία. Αγνόησε την κακία, το φθόνο. 

Δείξε μεγαλοψυχία και γενναιοδωρία. Κανείς δεν έγινε πιο ευτυχισμένος πολεμώντας τους μίζερους. Κανείς δεν έγινε πιο επιτυχημένος απαντώντας στους ανόητους. Το μίσος είναι αγκάθι, αγάπα. Η άγνοια είναι εχθρός, μάθε. 

Ο κόσμος αυτός δεν βασίζεται στη βεβαιότητα, βασίζεται στη ρευστότητα. Τα πάντα είναι πιθανά, τα πάντα κινούνται προς όλες τις κατευθύνσεις. Ό,τι κι αν φαντάζεσαι μπορεί να υλοποιηθεί. Μπορείς να δημιουργήσεις οτιδήποτε επιθυμείς, μπορείς να υλοποιήσεις οτιδήποτε φαντάζεσαι. 

Έχεις τη δύναμη να φτιάξεις κόσμους, να γκρεμίσεις τα σύνορα, να μηδενίσεις την αμφιβολία. 

Μπορείς να ελευθερωθείς από οτιδήποτε σε καταδυναστεύει, να απαγκιστρωθείς από οποιαδήποτε κατάσταση ρουφάει τη ζωή σου, να ξεκόψεις από οποιαδήποτε αρνητική συνήθεια. Μπορείς να ζήσεις όπως ονειρεύεσαι, να αποκτήσεις όλα τα πνευματικά και υλικά αγαθά που λαχταράς. Έχεις τη δύναμη της επιλογής, τη δύναμη της συνείδησης. 

Είμαστε κόκκοι άμμου μπροστά στην απεραντοσύνη του σύμπαντος. Όμως ταυτόχρονα είμαστε και πανίσχυροι δημιουργοί. Δημιουργούμε την πραγματικότητα μας και επηρεάζουμε και τους άλλους καθώς δημιουργούν τη δική τους. Όλα ξεκινούν από την επιθυμία. 

Επιθυμείς όχι γιατί είσαι ανίσχυρος, αλλά για να εκφράσεις τον εαυτό σου. Επιθυμείς και αυτό συμβαίνει για να εξελιχθείς, για να προοδεύσεις, για να έχεις προορισμό. Θέλεις να αποκτήσεις οτιδήποτε γιατί αυτό που ουσιαστικά επιθυμείς είναι η εξέλιξη, η πρόοδος και η ευημερία. 

Αν η επιθυμία σου «ριζώσει» στο πρόσφορο έδαφος του υποσυνείδητου ο εαυτός σου θα αρχίσει να σε εμπνέει. Καθώς ο εαυτός σου σε εμπνέει μη τον μπλοκάρεις με σκέψεις ανέχειας και αδυναμίας γιατί ουσιαστικά αυτό που μπλοκάρεις είναι η ευτυχία σου. Ανθρώπινο να φοβάσαι, θεϊκό να δημιουργείς. 

Έχεις το δικαίωμα να επιλέξεις πλευρά. Έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε οτιδήποτε δεν μας αρέσει και να το μετατρέψουμε σε κάτι εκπληκτικό. Δεν είναι ευσεβής πόθος, είναι Κβαντομηχανική. 




John Evans – Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης 
aytoveltiosi.wordpress.com 
Image by Daniel Garzee 

Τα ταξίδια μας κάνουν πολύ πιο ευτυχισμένους από την απόκτηση υλικών αγαθών...!!!!

Οι περισσότεροι άνθρωποι βρισκόμαστε σε ένα ταξίδι αναζήτησης της ευτυχίας. Και όλοι οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι η ευτυχία είναι ο καλύτερος δείκτης υγείας σε μια κοινωνία. Γνωρίζουμε ότι τα χρήματα μπορούν να μας κάνουν πιο ευτυχισμένους, αν και αφού ικανοποιηθούν οι βασικές μας ανάγκες, εκείνη η αίσθηση ευτυχίας ξεθωριάζει. 

Αλλά το μεγαλύτερο ερώτημα είναι πού να επενδύσουμε τελικά τα χρήματά μας για να γίνουμε ευτυχισμένοι. Γιατί τρέχουμε στην αγορά με τέτοια αποφασιστικότητα μόλις πιάσουμε χρήματα στα χέρια μας; 

Με κάθε νέα αγορά νιώθουμε λίγο πιο χαρούμενοι, αλλά λίγες μέρες αργότερα αυτή η ικανοποίηση συχνά εξαφανίζεται χωρίς να αφήσει καν ίχνη. 

Υπάρχει μια πολύ λογική υπόθεση πίσω από αυτή μας την βιασύνη να ψωνίσουμε μόλις αποκτήσουμε οποιοδήποτε χρηματικό ποσό : ένα φυσικό αντικείμενο θα διαρκέσει περισσότερο, θα μας κάνει πιο ευτυχισμένους για περισσότερο χρονικό διάστημα σε σύγκριση με μια εμπειρία, όπως μια συναυλία ή διακοπές. 

Σύμφωνα όμως με έρευνα, αυτή η υπόθεση αποδεικνύεται εντελώς λάθος. 

Αποδεικνύεται ότι το κύριο εμπόδιο στην ευτυχία είναι η προσαρμογή, η συνήθεια με άλλα λόγια. Λίγο αφού αγοράσουμε κάτι, το συνηθίζουμε, δεν μας ενθουσιάζει πια, το επίπεδο της ικανοποίησης πέφτει και αναγκαζόμαστε να ψάξουμε τριγύρω για την επόμενη αγορά μας. 

Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά. Ωστόσο, οι έρευνες που έλαβαν χώρα στο Πανεπιστήμιο Cornell ανακάλυψαν έναν τρόπο για να σπάσουμε αυτό τον ανούσιο φαύλο κύκλο. 

Ο καθηγητής ψυχολογίας Thomas Gilovich απέδειξε ότι βιώνουμε την ίδια αύξηση ευτυχίας όταν αγοράζουμε κάτι που επιθυμούμε και όταν ταξιδεύουμε. 

Αλλά – αυτό είναι το σημαντικότερο σημείο – η ποσότητα ευτυχίας που λαμβάνουμε από τις αγορές μας φθίνει με το χρόνο, ενώ οι αναμνήσεις της ταξιδιωτικής μας εμπειρίας συνεχίζουν να μας τροφοδοτούν με ορμόνες ευτυχίες για πολύ περισσότερο χρόνο. 

Τα ευρήματα του Gilovich αποτελούν τη σύνθεση ψυχολογικών ερευνών που διεξήχθησαν από την ερευνητική του ομάδα για το παράδοξο Easterlin και στο οποίο βρήκαν ότι τα χρήματα φέρνουν ευτυχία, αλλά μέχρι ένα σημείο. 

Το πώς η προσαρμογή επηρεάζει την ευτυχία, για παράδειγμα, μετρήθηκε σε μια έρευνα κατά την οποία οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια που αξιολογούσαν το επίπεδο ευτυχίας μετά από αγορές και μετά από εμπειρίες. 

Η επίσκεψη σε διάφορα ασυνήθιστα γεγονότα, τα ταξίδια, η εκμάθηση νέων δεξιοτήτων, ακόμα και τα extreme sport – όλα αυτά αποτελούν ιδανικές πηγές ευτυχία για όλους μας. 

Ένα νέο gadget ή ένα νέο αμάξι σύντομα θα γίνει κάτι συνηθισμένο που θα βαρεθείτε να βλέπετε, αλλά μια νέα ανάμνηση θα διατηρήσει την αίσθηση ευτυχίας για πολύ περισσότερο. 




enallaktikidrasi.com