Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Πέντε τρόποι για να ανεβάσετε τη δόνηση σας αμέσως...!!!!

Όλοι έχουμε μια ταραγμένη ζωή, δεν υπάρχει αμφιβολία. Αλλά, υπάρχουν λίγες εύκολες δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε κάθε μέρα για να ανεβάσετε τη δόνηση σας. Αυτό θα σας βοηθήσει στο να είστε πιο ισορροπημένοι, γειωμένοι και συγκεντρωμένοι. 

Επίσης σας βοηθά να συνδεθείτε και να έχετε συμπόνια και ενσυναίσθηση για τους άλλους. Επιπλέον δρα ως προστατευτική ασπίδα ενάντια στις αρνητικές ενέργειες των άλλων. 

Όλοι έχουμε τις δυσκολίες μας που προσπαθούμε να ξεπεράσουμε και αυτός είναι ένας καλός τρόπος για να θέσετε τη δόνηση σας στο «ότι σου ανήκει είναι δικό σου και ότι μου ανήκει είναι δικό μου» (μπορούμε να έχουμε συμπόνια για ένα άτομο χωρίς να παίρνουμε... 

τα πράγματα του). Και τέλος, σας ανεβάζει σε μια δόνηση που επιτρέπει στους προγόνους που έχουν πεθάνει, στους αγγέλους και στα πνεύματα να σας μιλήσουν. Είναι σαν να τους συναντάτε κάπου στη μέση. 

1. Να είστε ευγνώμονες  αμέσως τώρα πείτε κάτι για το οποίο είστε ευγνώμονες και να το εννοείτε! Κάντε το αυτό κατά τη διάρκεια της ημέρας και θα βρείτε με τον καιρό πως η ζωή σας είναι πιο γεμάτη. Αυτό στο οποίο εστιάζετε, αυτό δημιουργείτε. Τέλος. 

2. Χορέψτε. Ο χορός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ανεβάσετε τη δόνηση σας. Κάντε μια κίνηση ενώ στέκεστε στην ουρά από ένα κατάστημα. Συνήθως δεν παίζει καλή μουσική, αλλά και τι με αυτό; Ναι οι υπόλοιποι θα σας κοιτάξουν λες και είστε τρελοί αλλά μέσα τους ξέρω πως θα χαμογελάσουν λίγο. 

Ενώ το απολαμβάνετε απελευθερώνετε ενδορφίνες στο σώμα σας. Και αν μπορείτε να κάνετε κάποιον να χαμογελάσει τον προκαλείτε να απελευθερώσει τις ίδιες ενδορφίνες στο σώμα του! Όλοι κερδίζουν! 

3. Αγκαλιάστε ένα δέντρο. Όταν αγκαλιάζετε ένα δέντρο δίνετε την δόνηση σας στη Μητέρα Φύση κι Εκείνη με τη σειρά της την στέλνει σε όλον τον κόσμο. Επίσης γειώνεστε και αυτό είναι κρίσιμο για το ανέβασμα της ενέργειας σας. 

4. Κάψτε φασκόμηλο. Το λιβάνισμα με φασκόμηλο ή με άγιο ξύλο (Palo Santo) όχι μόνο καθαρίζει το χώρο από αρνητικές ενέργειες, επίσης εκπέμπει αρνητικά ιόντα στον αέρα. Τα αρνητικά ιόντα είναι τα καλά, αυτά που σας βοηθούν να αναπνεύσετε καλύτερα. 

Είναι το ίδιο όπως όταν αισθάνεστε υπέροχα μετά από μια βόλτα στον ωκεανό ή αφού στέκεστε στη βροχή. Τα αρνητικά ιόντα λειτουργούν και αυτά! 

5. Αγκαλιάστε κάποιον. Δεν μιλάμε για κάτι γρήγορο. Θα πρέπει να είναι κάτι βαθύτερο. Τυλίξτε τα χέρια σας γύρω από κάποιον που αγαπάτε και αληθινά κρατήστε τον. Έρευνες έχουν δείξει πως αυτή η εκτεταμένη αγκαλιά έχει πολλά οφέλη, συμπεριλαμβανομένου την αύξηση των επιπέδων της σεροτονίνης ( μια ορμόνη που σας κάνει να αισθάνεστε όμορφα). 

Αν δεν μπορείτε να αγκαλιάσετε κάποιον αγαπημένο, αγκαλιάστε ένα κατοικίδιο. Ακόμα και ένα άψυχο αντικείμενο (ένα λούτρινο) απελευθερώνει αυτή την ορμόνη. 

Μόλις αρχίσετε να ενσωματώνετε αυτές τις πρακτικές στην καθημερινότητα σας, θα παρατηρήσετε μια αλλαγή. Ο ουρανός θα μοιάζει πιο μπλε, τα πουλιά θα τραγουδούν πιο δυνατά, οι άνθρωποι θα φαίνεται ότι σας χαμογελούν συχνότερα. Όλες αυτές οι εξωτερικές αλλαγές είναι στην πραγματικότητα μια αντανάκλαση της αλλαγής που συμβαίνει μέσα σας. 

Οπότε, ανεβάστε τη δόνηση σας και δείτε τι θα συμβεί. Είμαστε σίγουροι πως θα είναι κάτι φοβερό! 




Μάγεια Τ. 
Εικόνα: jeronimo sanz | flickr

Πως να χρησιμοποιήσετε το νόμο της έλξης...!!!!

Σημαντικές πληροφορίες σχετικά με αποκόλληση
Δεν μπορώ να θυμηθώ από που το πήρα αυτό – Νομίζω ότι αυτό είναι μια καλή πληροφόρηση για όλους όσους αγωνίζονται και είναι σε αμφισβήτηση, αν τα πράγματα πηγαίνουν δεξιά, κλπ.

Λοιπόν, υπάρχουν τέσσερα σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε εδώ.

1. Ο τρόπος που παρατηρούμε τον κόσμο γύρω μας. Επειδή οι σκέψεις μας δημιουργούν την πραγματικότητά μας, όταν το μόνο που κάνετε είναι να παρατηρήσετε πως δεν έχετε αυτό που θέλετε ή ότι παίρνει πολύ καιρό για αυτό που θέλετε να εμφανιστεί, τότε το μόνο που κάνετε είναι να δημιουργηθούν περισσότερες στιγμές στη ζωή σας, όπου δεν έχετε αυτό που θέλετε.

Συνεχίζετε να σκέφτεστε ότι δεν έχετε το νέο σπίτι ή τη νέα δουλειά, και γι ‘αυτό δεν τα έχετε . Όσο περισσότερο σκέφτεστε ότι δεν έχετε κάτι, τόσο περισσότερο θα μείνετε χωρίς αυτό. Όσο περισσότερο πιστεύετε ότι είναι κάτι που περιμένετε να εμφανιστεί, τόσο περισσότερος χρόνος θα χρειαστεί για να εμφανιστεί.

Αν πιστεύετε ότι θα περάσουν τέσσερις μέρες από την στιγμή που ζητήσατε αυτό που θέλετε και εσείς ακόμα δεν έχετε αυτό που θέλετε , δημιουργήσατε μόλις τέσσερις περισσότερες ημέρες του να μην έχετε αυτό που θέλετε.

2. Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι κάθε φορά που πιστεύετε ότι ο νόμος της έλξης δεν λειτουργεί και να αρχίζετε να αναζητάτε τρόπους για να τον κάνετε να λειτουργήσει, κάθε φορά που λέτε στους άλλους ότι χρειάζεστε βοήθεια εκδηλώνεται κάτι που δεν μπορείτε να το κάνετε, οποιαδήποτε στιγμή θεωρείτε ότι υπάρχει... 

ένα βήμα που λείπει, αυτό που πραγματικά κάνετε είναι λέτε στο Σύμπαν ότι δεν το εμπιστεύεστε για να σας φέρει αυτό που θέλετε. Προσπαθείτε να ελέγξετε την κατάσταση. Προσπαθείτε να καθορίσετε τον τρόπο που αυτό θα εκδηλωθεί. Αυτό δεν είναι δουλειά σας.

Αυτή είναι η δουλειά του Σύμπαντος. Το μόνο που υποτίθεται ότι πρέπει να κάνετε είναι να ζητήσετε και στη συνέχεια να επιτρέψετε στις επιθυμίες σας να εμφανιστούν στη ζωή σας. Αυτό είναι όλο.

3. Το τρίτο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι αυτό που θέλετε να προσελκύσετε πραγματικά δεν παίρνει πάντα τον ίδιο χρόνο για να εμφανιστεί στη ζωή σας. Μερικές φορές υπάρχουν παράγοντες που εμπλέκονται στη δημιουργία της επιθυμίας σας που δεν γνωρίζετε, όταν ζητάτε γι ‘αυτές. Αυτοί οι παράγοντες μπορεί να σας εμποδίσουν από το να λάβετε αμέσως αυτό που θέλετε.

Για παράδειγμα, αν θέλετε ένα νέο αυτοκίνητο, θέλετε μια συγκεκριμένη μάρκα και μοντέλο. Θέλετε επίσης να τρέχει καλά, να είναι οικονομικά προσιτό, να έχετε ένα μεγάλο χρονικό διάστημα την αγορά αυτή, και ούτω καθεξής. Τα στοιχεία αυτά πρέπει επίσης να δημιουργηθούν.

Και δεν έχει σημασία πόσο πολύ θέλουμε το αυτοκίνητό μας αυτή τη στιγμή, ωστόσο παίρνει χρόνο για να έρθουν όλα μαζί είναι ακριβώς ο σωστός χρόνος που απαιτείται για μας για να προσελκύσουμε την επιθυμία μας.

4. Το τέταρτο και τελευταίο πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι κάθε φορά που αισθάνεστε νευρικοί, ανήσυχοι, ανυπόμονοι, ή φοβάστε, σπρώχνεται πολύ μακριά το πράγμα που θέλετε. Γι ‘αυτό είναι τόσο σημαντικό να αποκολληθείτε από το αποτέλεσμα.

Απόσπαση είναι να είσαι εντάξει με τα πράγματα όπως ακριβώς είναι τώρα. Όταν είστε εντάξει ότι θα πάρετε αυτό που θέλετε κάθε αντίσταση θα φύγει.

Το πιο σημαντικό, με την απόσπαση δεν είναι να σταματήσετε. Δεν πρόκειται για παραίτηση του εαυτού σας ότι δεν θα έχει αυτό που θέλετε. Πρόκειται για την αποδοχή ότι τα έχετε.

Πρόκειται για τους εαυτούς σας που σας επιτρέπουν να έχετε αυτό που θέλετε, επιτρέποντας στον εαυτό σας να βιώσει το αίσθημα της ελπίδας ότι θα πάρετε αυτό που θέλετε, αλλά εξακολουθεί να απολαμβάνει τη διαδικασία και ότι βρίσκεστε τώρα στο σημείο όπου θέλετε να είστε. Αυτή η διαδικασία πρέπει να είναι αληθινή απόλαυση των επιθυμιών που έρχονται .

Όταν ταυτόχρονα απολαύσετε αυτό που έχετε τώρα και αυτό που θέλετε να εκδηλωθεί σαν να το έχετε ήδη, τότε θα δείτε γρήγορα τις επιθυμίες σας να εκδηλωθούν. Έτσι, τελικά, μην σκέφτεστε πόσο καιρό θα πάρει για το νόμο της έλξης θα εργαστεί και όσος χρόνος και να πάρει είναι ακριβώς το σωστό χρονικό διάστημα για σας.




Πάολο Κοέλιο : Κλείστε τον κύκλο. Αυτό που πέρασε δεν θα ξαναγυρίσει ποτέ...!!!!

Πάντα πρέπει να ξέρουμε πότε κάποιο στάδιο φτάνει στο τέλος του. Αν επιμείνουμε να παραμείνουμε εκεί περισσότερο απ’ όσο χρειάζεται, θα χάσουμε τη χαρά και το νόημα των άλλων σταδίων, τα οποία πρέπει να ζήσουμε. 

Να κλείνουμε κύκλους, πόρτες, να γυρίζουμε σελίδα, να ολοκληρώνουμε κεφάλαια – δεν έχει σημασία πώς το λέμε, αυτό που έχει σημασία είναι να αφήνουμε στο παρελθόν τις στιγμές της ζωής μας που πέρασαν.Χάσατε τη δουλειά σας; Τελείωσε μια σχέση; Φύγατε απ’ το σπίτι των γονιών σας; Φύγατε στο εξωτερικό; 

Η φιλία που καλλιεργούσατε τόσο καιρό εξαφανίστηκε χωρίς εξηγήσεις;Μπορείτε να περάσετε πολύ καιρό απορώντας γιατί συνέβη αυτό. Μπορείτε να πείτε στον εαυτό σας ότι δεν θα κάνετε ούτε ένα βήμα πριν κατανοήσετε τις αιτίες που έκαναν ξαφνικά σκόνη κάποια πράγματα που ήταν τόσο σημαντικά και σταθερά στη ζωή σας.

Αυτή η στάση όμως θα αποδειχτεί πολύ ψυχοφθόρα για όλους: Οι γονείς σας, ο άντρας ή η γυναίκα σας, οι φίλοι σας, τα παιδιά σας, η αδερφή σας, όλοι θα ολοκληρώνουν κεφάλαια, θα γυρίζουν σελίδα, θα προχωρούν και όλοι θα στεναχωριούνται επειδή εσείς βρίσκεστε σε τέλμα.

Κανείς δεν μπορεί να βρίσκεται ταυτόχρονα στο παρόν κ στο παρελθόν, ούτε καν όταν προσπαθούμε να κατανοήσουμε αυτά που μας συμβαίνουν. 

Αυτά που πέρασαν, δεν θα ξαναγυρίσουν: Δεν μπορούμε να μείνουμε για πάντα παιδιά, όψιμοι έφηβοι, γιοι που νιώθουν ενοχές ή μνησικακία για τους γονείς τους, εραστές που ζουν μέρα και νύχτα ένα δεσμό με κάποιον που έχει πια φύγει και δεν έχει την παραμικρή πρόθεση να επιστρέψει.

Οι καταστάσεις περνούν και το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τις αφήσουμε πράγματι να φύγουν.Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό (όσο επίπονο κι αν είναι) να καταστρέφουμε αναμνηστικά, να μετακομίζουμε, να δίνουμε πράγματα σε ορφανοτροφεία, να πουλάμε ή να χαρίζουμε τα βιβλία που έχουμε. 

Τα πάντα στον ορατό κόσμο είναι εκδήλωση του αοράτου, όσων συμβαίνουν στην καρδιά μας – και καταστρέφοντας ορισμένες αναμνήσεις, σημαίνει και ότι δημιουργούμε χώρο για να πάρουν τη θέση τους άλλες. 

Αποδεσμευτείτε από τα πράγματα. Αφήστε τα να φύγουν. Απαγκιστρωθείτε. Κανείς δεν παίζει με σημαδεμένη τράπουλα στη ζωή, έτσι λοιπόν μερικές φορές κερδίζουμε και μερικές χάνουμε. 

Μην ελπίζετε να σας δώσουν κάτι πίσω, να αναγνωρίσουν τις προσπάθειες σας, να ανακαλύψουν τη μεγαλοφυΐα σας, να κατανοήσουν την αγάπη σας.Σταματήστε να ανοίγετε την τηλεόραση των συναισθημάτων σας και να βλέπετε συνέχεια την ίδια εκπομπή που σας δείχνει πόσο έχετε υποφέρει από μια απώλεια: Αυτό απλώς σας δηλητηριάζει, τίποτα άλλο. 

Δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο από το να μην αποδεχόμαστε ερωτικούς χωρισμούς, υποσχέσεις για δουλειά που δεν έχουν συγκεκριμένη ημερομηνία εκκίνησης, αποφάσεις που αναβάλλονται συνεχώς στο όνομα της “ιδανικής στιγμής”. 

Πριν αρχίσει ένα νέο κεφάλαιο, πρέπει να ολοκληρωθεί το παλιό: Πείτε στον εαυτό σας ότι αυτό που πέρασε δεν θα ξαναγυρίσει ποτέ. 

Θυμηθείτε ότι κάποτε μπορούσατε να ζήσετε χωρίς αυτό το πράγμα ή αυτόν τον άνθρωπο – τίποτα δεν είναι αναντικατάστατο, η συνήθεια δεν είναι ανάγκη. Μπορεί να μοιάζει προφανές, μπορεί να είναι ακόμα κ δύσκολο, άλλα είναι πολύ σημαντικό.Κλείνοντας κύκλους. 

Όχι από υπεροψία, από αδυναμία ή από αλαζονεία, απλώς επειδή κάτι δεν είναι πια μέρος της ζωής σας.Κλείστε την πόρτα, αλλάξτε δίσκο, καθαρίστε το σπίτι σας, τινάξτε τη σκόνη.Σταματήστε να είστε αυτός που ήσασταν και μεταμορφωθείτε σ’ αυτόν που είστε. 




Διαλέξτε ένα αλχημικό σύμβολο και δείτε τι επιθυμεί το πνεύμα σας...!!!!

Η Αλχημεία είναι η τέχνη των σοφών. Με λίγα λόγια, η Αλχημεία είναι αληθινή δύναμη μέσα στα χέρια μας. Ένα αλχημικό σύμβολο έχει τεράστιες δυνατότητες τις οποίες αν χρησιμοποιήσετε σωστά, θα κάνετε θαύματα. 

Η δύναμη ενός αλχημικού συμβόλου 

Ας μιλήσουμε περισσότερο για τα σύμβολα. Δεν είναι μυστικό πως ένα αλχημικό σύμβολο κρύβει τη δύναμη χρόνων μέσα του. Είναι η δύναμη των Αρχετύπων. Τα μοτίβα του Κόσμου, αποκρυπτογραφούνται από τους μυστικιστές του Κόσμου. 

Και η Ιερή Γεωμετρία και η Απόκρυφη Σοφία ενσωματώνονται για να παράγουν ένα απλό και όμως μαγικό σύμβολο. Για παράδειγμα, η Πεντάλφα είναι ένα αλχημικό σύμβολο. Η Τρικουέρτα επίσης. 

Όταν χρησιμοποιούμε ένα σύμβολο δεν ενεργοποιούμε απλώς την δύναμη του. Ενεργοποιούμε την δύναμη όλων όσων το έχουν χρησιμοποιήσει. Τα σύμβολα μπορούν να γίνουν μόνο όλο και πιο δυνατά. 

Ο στόχος του τεστ 

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί διαλέξατε ένα συγκείμενο σύμβολο για να φοράτε πάντα ως κολιέ; Ή ίσως αυτό το φυλετικό σύμβολο που θέλετε για μόνιμο τατουάζ. Αυτή η παρόρμηση που έρχεται από μέσα σας δείχνει αυτό που επιθυμεί η ψυχή σας. Και αυτή είναι η δύναμη του Συμβόλου. Έτσι, αυτός είναι ο στόχος του τεστ. Να δείτε τι επιθυμεί η ψυχή σας. 

· Δεν επιλέγουμε τα Σύμβολα. Το πνεύμα μας το κάνει. Δεν είναι έξυπνο να προσπαθήσετε να ανακαλύψετε ποιο είναι το σύμβολο σας. Αφήστε την Ψυχή να σας το παρουσιάσει. Σύντομα θα σας δείξουμε ένα τρόπο να το κάνετε. 

· Καθαρίστε το μυαλό σας. 

· Τώρα κοιτάξτε την εικόνα. 

· Μην αφήσετε το μυαλό σας να σκεφτεί. Απλώς κοιτάξτε. 

· Τώρα αφήστε την καρδιά σας να διαλέξει ένα αλχημικό σύμβολο. 
Τι σημαίνει η επιλογή σας 

1. Το Λιοντάρι 
Το λιοντάρι συμβολίζει τον Ήλιο και την ανάγκη σας να ελέγχετε το πεπρωμένο σας. 

Το πρόβλημα: Αν επιλέξατε το Λιοντάρι τότε πιθανώς χρειάζεται να ξεφύγετε από αυτό που έχετε χτίσει με τόση προσπάθεια. Το λιοντάρι συμβολίζει τον Ήλιο, την ύστατη πηγή δύναμης. Έτσι, το λιοντάρι ισοδυναμεί με την υπεροχή. Φτιάξατε ότι καλύτερο μπορούσατε να δημιουργήσετε στη ζωή που ζείτε αλλά τώρα νιώθετε παγιδευμένοι και ότι κυριαρχείστε από τις ευθύνες που σας κυνηγούν. Έτσι αναρωτιέστε αν θα έπρεπε να δοκιμάσετε ένα διαφορετικό δρόμο. Μια άλλη πορεία ζωής… 

Η λύση: Σας ενοχλεί ο τωρινός τρόπος ζωής σας; Θέλετε να αναπνεύσετε τον αέρα της ελευθερίας ακόμα μια φορά; Θα επιλέγατε μια διαφορετική πορεία στη ζωή σας αν είχατε την ευκαιρία; Υπάρχει ένας λόγος που κάνετε ότι κάνατε. Μόλις το αποδεχτείτε αυτό, θα δείτε πως αποτελεσματικά μπορείτε να βρείτε τρόπους για να διαχειριστείτε τις ευθύνες σας. 

Συμβουλή: Συμφιλιωθείτε με τις επιλογές σας επειδή εσείς είστε αυτοί που τις κάνατε. Η σοφία σας εξελίσσεται έτσι κι εσείς. Επίσης αν θέλετε να αποδράσετε μπορείτε. Η μοίρα είναι πάντα στα χέρια σας. 

2. Η Κλεψύδρα 
Η κλεψύδρα είναι σύμβολο που δηλώνει το αναπόφευκτο, ο κύκλος του χρόνου. 

Το πρόβλημα: Αν επιλέξατε την κλεψύδρα τότε πιθανώς να νιώθετε παγιδευμένοι στο χρόνο. Ο χρόνος για σας έχει σταματήσει στο παρελθόν λόγω μιας τραγικής ή μιας επίπονης εμπειρίας. Έτσι νιώθετε πως πνίγεστε αργά, χωρίς ενέργεια, περιμένοντας το αναπόφευκτο να συμβεί. 

Η λύση: Η γήρανση είναι μέρος της ζωής όπως και ο θάνατος. Όλοι γεννιόμαστε, μεγαλώνουμε και πεθαίνουμε. Κι όμως αυτό δεν είναι κάτι που θα έπρεπε να φοβόμαστε. Συμφιλιωθείτε με τον χρόνο. Αυτός σας έκανε το άτομο που είστε τώρα. Και είστε πολύ δυνατότεροι από πριν. 

Συμβουλή: Προσπαθήστε να κάνετε καλύτερες αποφάσεις από εδώ και στο εξής. Ζήστε στο παρόν. Είστε παντοδύναμοι. Ο χρόνος είναι φίλος σας! Καθαρίστε το Κάρμα σας. Ξεκινήστε ξανά! 

3. Το Φεγγάρι 
Οι σεληνιακές δυνάμεις σχετίζονται με τα συναισθήματα και τις κρυμμένες αλήθειες. 

Το πρόβλημα: Αν επιλέξατε το Φεγγάρι τότε η καρδιά σας είναι ένα πεδίο μάχης. Κάτι ισχυρό μέσα σας δεν σας αφήνει να κοιμηθείτε ή σας ξυπνά και σας κρατά ξύπνιους τις νύχτες. Ποιο είναι το μυστικό συναίσθημα που σας κρατά ξύπνιους όλη τη νύχτα; Είναι οργή, μίσος, θυμός ή απλά πάθος; 

Η λύση: Το πνεύμα σας χρειάζεται να βρει γαλήνη και ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχετε είναι εκθέτοντας αυτά τα συναισθήματα στο φως του ήλιου= να αναγνωρίσετε την ύπαρξη τους. Η αποδοχή τους είναι η αρχή. Η μυστικότητα είναι αυτή που κάνει τα σκοτεινά συναισθήματα τόσο δυνατά. Όταν εκτεθούν, σταματούν να μας επηρεάζουν τόσο πολύ. 

Συμβουλή: Μάθετε να εκφράζετε τα συναισθήματα σας. Το να τα κρύβετε ή να τα καταπιέζετε σας βλάπτει. 

4. Το Κλειδί 
Τα κλειδιά πάντα σχετίζονταν με την αντίληψη μας στην πορεία ζωής μας. 

Το πρόβλημα: Αν επιλέξατε το Κλειδί τότε το Πνεύμα σας χρειάζεται απεγνωσμένα απαντήσεις. Η Πορεία που ακολουθείτε σας κάνει να αμφισβητείτε όλα όσα κάποτε θεωρούσατε αναμφισβήτητα. Μπορεί να μην ξέρετε που να ψάξετε ή ίσως έχετε κουραστεί να ψάχνετε. Νιώθετε πως τίποτα δεν σας προκαλεί ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή. Μπορεί επίσης να βαριέστε. 

Η λύση: Τώρα είναι καιρός η αλήθεια να λάμψει σαν τον Ήλιο. Το Κλειδί αντιπροσωπεύει την επιθυμία σας να ανοίξετε τις Πύλες άλλων Κόσμων και δρόμων. Επιπλέον, το Κλειδί είναι η εκδήλωση του πνεύματος σας για να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε την τωρινή ζωή σας και να αναζητήσετε περισσότερες εμπειρίες. 

Συμβουλή: Βρείτε ένα τρόπο να ταξιδέψετε. Θα σας βοηθήσει να συναντήσετε και να επικοινωνήσετε με άλλους ανθρώπους. Αναζωπυρώστε την θέληση σας για περιπέτειες. Και κάτι εναλλακτικό: Έχετε ποτέ σκεφτεί το Αστρικό Ταξίδι; 

5. Το Χέρι Χάμσα 
Το Χέρι Χάμσα σχετίζεται με την προστασία ενάντια στις Κακές Δυνάμεις. 

Το πρόβλημα: Αν επιλέξατε το Χέρι Χάμσα, τότε πιθανώς να σας έχει στοχοποιήσει Κακή Μαγεία – Ενέργεια. Το Πνεύμα σας λαχταρά για ελευθερία. Ίσως ήδη έχετε παρατηρήσει κάποια περίεργα σημάδια που προσπαθούν να σας προειδοποιήσουν γι 'αυτή την κατάσταση. 

Η λύση: Επιπλέον, το Χέρι Χάμσα μας λέει πως η ελευθερία, ακόμα και στους πιο σκοτεινούς καιρούς, βρίσκεται στα χέρια μας. Εμείς είμαστε αυτοί που έχουμε παγιδευτεί και είναι πάντα στο χέρι μας να αφήσουμε τον εαυτό μας ελεύθερο. 

Για να το κάνουμε αυτό, χρειάζεται να αγκαλιάσουμε και να συγχωρήσουμε τον εαυτό μας γι' αυτή τη στιγμή αδυναμίας. Αυτό θα ενδυναμώσει την Αγάπη για το Πνεύμα μας που ειλικρινά είναι η Ύστατη Δύναμη μας. 

Συμβουλή: Βρείτε χρόνο για να χαλαρώσετε και για να αναπληρώσετε την ενέργεια σας. 




Μετάφραση: awakengr.com via themindsjournal

Συμβουλές για προσαρμογή στις τεράστιες ενεργειακές μετατοπίσεις που συμβαίνουν στον κόσμο μας...!!!!

Υπάρχουν τεράστιες ποσότητες ενέργειας που κινούνται στον κόσμο μας αυτή τη στιγμή, και οι οποίες προκαλούν μεγάλες αλλαγές στην πραγματικότητά μας. Μπορείτε να τις αισθανθείτε ενεργειακά. Και τελευταία το φαινόμενο αυτό έχει πραγματικά επεκταθεί. 

Αυτές οι μετατοπίσεις στην δόνηση μπορεί να εκδηλωθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Μπορεί να γίνουμε υπερ-ευαίσθητοι στην οσμή, τη γεύση, τα πάντα γύρω μας. Γινόμαστε σαν ένα λεπτά συντονισμένο όργανο που μπορεί να αισθανθεί και να διαβάσει τα πάντα. 

Μας επηρεάζει πολύ η ενέργεια των άλλων αυτή τη στιγμή, και γινόμαστε υπερβολικά ευαίσθητοι σε οτιδήποτε μας αποδίδουν. Αισθανόμαστε την κάθε πτυχή σε αυτό, είτε είναι αλήθεια ή ψέμα. 

Μπορεί να εκδηλωθούν σαν μια ανάγκη για αποτοξίνωση, για αλλαγή συνηθειών διατροφής και ποτού, και να αλλάξει εντελώς η κανονική ρουτίνα μας. 

Μπορεί να είμαστε υπερβολικά ευέξαπτοι και να μην μπορούμε να επικεντρώσουμε την προσοχή μας, να αισθανόμαστε απομονωμένοι, να αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τον ύπνο, να επανέρχονται παλιοί πόνοι στο σώμα και παλιά προβλήματα με την καρδιά. 

Περιβαλλοντικές αλλαγές, παράξενες καιρικές συνθήκες και να αισθανόμαστε την ενέργεια απλά διαφορετικά. Αισθανόμαστε ότι τα πράγματα κατά κάποιο τρόπο τελειώνουν και νέα κεφάλαια ανοίγονται. 

Αυτά μπορεί να είναι σημεία τεράστιων αλλαγών που πρόκειται να εμφανιστούν, τεράστιων κοσμικών γεγονότων, και ηλιακών εκλάμψεων. 

Μπορεί να είναι σημάδι μιας περιόδου επέκτασης και αφύπνισης για ένα νέο και περισσότερο αρμονικό τρόπο θεώρησης στον κόσμο μας και όπως και κάθε πτήση του Φοίνικα, ξεκινά με την κόλαση, που μας αναγκάζει να βιώσουμε αλλαγές στον κόσμο μας. 

Τι μπορούμε να κάνουμε; 

1. Αφιερώστε λίγο χρόνο μόνοι 
Κάντε το στην φύση, μέσα στην μπανιέρα, κάντε το στο γυμναστήριο. Κάντε το σε ένα μέρος που σας κάνει ευτυχισμένους. Αυτή είναι μια καλή στιγμή για να μείνετε με τον εαυτό σας και να βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι είναι αυτό που θέλετε χωρίς να επηρεάζεστε από την ενέργεια των άλλων γύρω σας. 

Μπαίνουμε σε μια μεγάλη χρονική περίοδο όπου φέρνουμε στον κόσμο αυτό με το οποίο θέλουμε το μέλλον μας να μοιάζει. Θα πρέπει να είστε σε επαφή με το τι σημαίνει αυτό για εσάς. 

2. Κάντε κάτι δημιουργικό 
Γράψτε, ζωγραφίστε, φτιάξτε γλυπτά, τραγουδήστε, χορέψτε, μαγειρέψτε, ψήστε, διακοσμήστε, σχεδιάστε, φτιάξτε τον κήπο. Η δημιουργική ενέργεια έχει τη δυνατότητα όχι μόνο να μας χαλαρώνει, αλλά και να μας φέρνει σε κατάσταση όπου πέφτουν οι άμυνες μας. 

Αυτό μας κάνει περισσότερο ικανούς να λαμβάνουμε και να κινούμαστε με την ενέργεια που μας περιβάλλει. Μας δίνει την ευκαιρία να χαλαρώσουμε και να ρέουμε αντί να βάζουμε εμπόδια. 

3. Αποτοξίνωση και καθαρισμός 
Κάντε ένα μπάνιο με θαλασσινό αλάτι, μείνετε μακριά από τα ηλεκτρονικά, περπατήστε στη φύση, ανάψτε μερικές λάμπες από αλάτι των Ιμαλαΐων, σταματήστε να τρώτε βαριές τροφές, καθαρίστε τον χώρο σας, πετάξτε οτιδήποτε περιττό. Με το να γίνεται «ελαφρύτεροι» μπορεί να ανακουφιστείτε από κάποια από την βαρύτητα που είναι τόσο έντονη τώρα.

Σας κάνει επίσης περισσότερο δεκτικούς σε μηνύματα και την διαίσθηση. Αυτό μπορεί να σας ανακουφίσει και να σας επαναφέρει σε κάποιους από τους φυσικούς σας ρυθμούς εάν αισθάνεστε πραγματικά ότι έχετε ξεφύγει εντελώς ή αντιμετωπίζετε σοβαρά προβλήματα με τον ύπνο σας. 

4. Ακούστε την εσωτερική πυξίδα σας 
Νοιώθετε την ανάγκη να κοιμηθείτε; Κάντε το. Έχετε την έμπνευση να εργαστείτε; Κάντε αυτό. Γουστάρετε να απομονωθείτε και και να ακούσετε μουσική; Ναι! Ακολουθήστε αυτό στο οποίο οδηγείστε να φέρετε σε σας αυτή τη στιγμή. 

Μόνο εσείς γνωρίζετε τι είναι αυτό που χρειάζεστε για να θρέψετε τις αλλαγές που συμβαίνουν μέσα και γύρω σας. Τιμήστε τη δική σας διαδρομή. 

5. Γείωση 
Η Γείωση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειωθεί το άγχος και βοηθάει ακόμη και στον ύπνο. Ξοδέψτε χρόνο στη φύση με τα πόδια σας στη γη και το πρόσωπό σας στο αεράκι, φάτε μερικές ρίζες λαχανικών, χρησιμοποιήστε κάποιους κρυστάλλους γείωσης (μπλε κυανίτη, μαύρο τουρμαλίνη, μαύρο οψιδιανό, αιματίτη, καπνιά), δοκιμάστε ένα χαλάκι γείωσης, οραματιστείτε τα πόδια σας να ριζώνουν βαθιά στη γη που σας δίνει ένα γερό θεμέλιο. 

6. Κεντράρετε την ενέργεια σας 
Κάνε κάτι για να κεντράρετε την ενέργειά σας ή κάντε μια δυναμική επαναφορά. Κάντε γιόγκα, διαλογισμός, ανάψτε μερικά κεριά, περάστε χρόνο στη φύση, κοντά στο νερό, περάστε χρόνο με τα ζώα, πάρτε έναν υπνάκο. Ό, τι σας φέρνει πίσω σε μια θέση όπου είστε κεντραρισμένοι και όχι διασκορπισμένοι. 

7. Καθίστε με την καρδιά σας 
Όταν η ενέργεια γίνεται χαοτική, όπως τώρα, μπορούμε να αποσυνδεθούμε από τα αισθήματα και τα συναισθήματα μας. Μείνετε παρόντες με ό, τι εκτυλίσσεται σε αυτό το μέρος για εσάς. Συνδεθείτε με τα συναισθήματά σας και εκφράστε τα. Αν χρειαστεί να ξεσπάσετε και να κλάψετε, κάντε το. 

Αν χρειαστεί να βγείτε στην ύπαιθρο και να ουρλιάξετε, κάντε το. Σε ό, τι εκτυλίσσεται μπροστά μας πρέπει πρώτα να φροντίσουμε τον εαυτό μας. 

Ας χορέψουμε! 

Ναι, συμβαίνουν πολλά αυτή τη στιγμή, αλλά δεν υπάρχει τίποτα που είναι γραμμένο στα αστέρια και το σύμπαν για το οποίο δεν μπορούμε να χορέψουμε. Αυτή είναι μια στιγμή που οδηγεί σε μια μεγάλη στροφή στον κόσμο μας. Πιστέψτε στον εαυτό σας και στη δύναμη των ονείρων σας. 

Γεννηθήκατε για να κάνετε ακριβώς αυτό. 




C. Ara Campbell 
«Ξυπνώντας τον Ονειρευτή. Αλλάζοντας το Όνειρο»

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2020

Η κακόβουλη ενέργεια της ζήλιας που τη θεωρείς αγάπη…!!!!

H ζήλια είναι ένα προαιώνιο ελάττωμα που ευθύνεται για εκατομμύρια συγκρούσεις σε διάφορα επίπεδα στην ανθρωπότητα. Όταν χαρακτηρίσουμε μια συμπεριφορά με αυτό τον όρο, μας έρχεται αμέσως σαν εικόνα η ζήλια μεταξύ δύο συντρόφων. 

 Η συνηθισμένη ζήλια είναι το συναίσθημα της αμφιβολίας και της ανασφάλειας που αισθάνονται οι περισσότεροι σε κάποια φάση της ζωής τους και εκδηλώνεται με προστριβές και λεκτικές αντιδράσεις. Σε πολύ μικρές δόσεις λειτουργεί θετικά μέσα σε μια σχέση γιατί την ανανεώνει. 

Όταν ξεπερνάει τα συνηθισμένα όρια, αναφέρεται πολλές φορές ως μια παθολογική κατάσταση, που βασικό συστατικό της είναι η κτητικότητα! 

Η ζήλια είναι μέρος της αρνητικής πλευράς του εαυτού σας, που δηλώνει μειωμένη αυτοεκτίμηση. 

Ο ζηλιάρης άνθρωπος διακατέχεται από έλλειμμα αγάπης και αναπτύσσει τον φόβο της εγκατάλειψης. Η εμμονή της απιστίας ριζώνει βαθιά στο νου και οδηγεί το άτομο να πλάθει ακραία φανταστικά σενάρια. Κυρίαρχο ρόλο παίζει το δικαίωμα της διεκδίκησης που εκδηλώνεται σε λανθασμένη μορφή, καθώς θεωρείς ότι είναι κάτι δικό σου. 

Ο άντρας μου, η γυναίκα μου! Αυτή η αντίληψη που έχει καταγραφεί στο υποσυνείδητο των ζευγαριών δεν σε αφήνει να κατανοήσεις ότι κανείς δεν ανήκει σε κανένα, γιατί είμαστε ανεξάρτητα και αυτόνομα όντα. Το πιο πιθανό είναι εσύ, να εξαρτάσαι από τον άλλο και να νιώθεις ανασφάλεια. 

Γιατί η ζήλια είναι προσκόλληση, ένα πάθος που φωλιάζει ο φόβος του μετά, τι θα πουν οι άλλοι, πως θα ζήσω μόνος/η ; Κρύβει μοναξιά και απόγνωση η ζήλια…. ακραία συναισθήματα. Η ζήλια περιέχει πολύ εγωική αγάπη, ουσιαστικά δεν αγαπάς αληθινά, αλλά η αλαζονεία δεν σε αφήνει να το δεις. 

Η ζήλια πολλαπλασιάζεται από τις ακατάσχετες και υπερβολικές σκέψεις, δημιουργεί εμμονές και ο νους αναπαράγει προβολές που κυκλοφορούν στο νου, γιατί τελικά έχεις μπει σε μια σκοτεινή άβυσσο. 

Το ενεργειακό σου πεδίο θαμπώνει και οι σκεπτομορφές που εμφανίζονται χοροπηδάνε σε ένα ξέφρενο χορό που δημιουργεί πολλές φορές παράνοια και προβληματικές καταστάσεις που τις τρέφεις εσύ με τα ενεργειακά πλοκάμια που έχεις απλώσει… 

Γιατί αυτό έχεις κάνει στην ουσία, έχεις δημιουργήσει ένα τερατώδες μόρφωμα στον ψυχισμό σου που τρέφεται από αυτή την κακόβουλη ενέργεια και σφίγγεις το θύμα σου που τόσο αγαπάς… με την αγάπη-θηλιά! 

Έχεις αναλογιστεί όμως πώς αισθάνεται το άτομο που δέχεται την ενέργεια της ζήλιας; Ποιές είναι οι επιπτώσεις στον ψυχισμό του; 

Τι περισσότερες φορές είναι σαν να δέχεται μια συμπίεση του ζωτικού του χώρου, βάλλεται συνεχώς από τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις πράξεις σου. Πολλές φορές νιώθει ότι πνίγεται και δυσφορεί με αποτέλεσμα να απομακρύνεται από κοντά σου γιατί δεν αντέχει την ψυχολογική πίεση. 

Η προσκόλληση σου σε αυτό που νομίζεις αγάπη φέρνει το αποτέλεσμα της απομόνωσης και της απόστασης. Πλέον είσαστε πολικά αντίθετοι σαν ενέργειες, καθώς δημιουργείται μια απωθητική δόνηση σε κάθε επαφή σας. 

Δεν αντέχει πλέον να είσαστε μαζί, απομακρύνεται, βρίσκει δικαιολογίες για να είναι όσο το δυνατό λιγότερο μαζί σου. Αυτό όμως δεν το καταλαβαίνεις, αντίθετα επιβεβαιώνει ο νους σου πόσο δίκιο έχεις και το πόσο άδικα σου φέρεται. 

Νομίζεις ότι είσαι το θύμα στην σχέση που έχεις διαβρώσει με την συμπεριφορά σου. Η αυτολύπηση, σου χτυπάει με συμπόνια τον ώμο… Η κλασσική κωμωδία η «Ζηλιάρα» είναι η πραγματικότητα και εσύ η μικρογραφία. 

Γελάμε βλέποντας την, ενώ αποφεύγουμε να δούμε την αλήθεια, γιατί αν δούμε πιο βαθιά αυτό θα μας πικράνει, καθώς δεν θέλουμε να παραδεχτούμε ότι εμείς φταίμε για την εξέλιξη στην ζωή μας. 

Δεν αναγνωρίζεις τα λάθη σου, καθώς ο εγωισμός και η υπερηφάνεια σε καθησυχάζουν ότι είσαι άψογος/η στα καθήκοντα σου, χωρίς να βλέπεις πόσο έχεις εγκλωβίσει τον άνθρωπο και την σχέση σου. Η αληθινή αγάπη όμως απελευθερώνει και δεν εγκλωβίζει. 

Κάθε δεσμός ενισχύεται με τον αλληλοσεβασμό και την εμπιστοσύνη, αυτές είναι οι δυο κολώνες που στηρίζεται μια σχέση, ένας γάμος. Ο κάθε άνθρωπος θέλει το χώρο του για να αναπνέει και να νιώθει όμορφα και όχι να παραβιάζεται το ζωτικό του πεδίο και να περιορίζεται η ελευθερία του. 

Γιατί αυτό είναι ο βιασμός της προσωπικότητας του άλλου. Και βέβαια δεν εννοούμε ότι η απάθεια και η αδιαφορία είναι το αντίδοτο, γιατί και αυτά φέρνουν αντίστοιχες επιπτώσεις όπως η ζήλια. 

Υπάρχει η λεπτή γραμμή του αλληλοσεβασμού, της κατανόησης των αναγκών και της αξιοπρέπειας που χρειάζεται να βιώνουμε στις σχέσεις μας. Αν αγαπάς πραγματικά κάποιον άσε τον ελεύθερο να εξελιχθεί και να ανοίξει τα φτερά του… και θα πετάξεις και εσύ μαζί του. 




Από senhar
Σχετικά με το συντάκτη Πρόσφατα Άρθρα Senhar Βοηθώ μέσω της συμβουλευτικής την επίλυση θεμάτων στις προσωπικές και επαγγελματικές σχέσεις και κάνω ενεργειακό Feng Shui στους χώρους και στο σώμα καθώς εκπαιδευτεί ως Ενεργειακός Σύμβουλος Alpha Chi. Δείτε τα πλήρη στοιχεία του Senhar

Τεστ προσωπικότητας: Ποιο ζώο βλέπετε στην εικόνα; Ανακαλύψτε τι σημαίνει η απάντηση για τον χαρακτήρα σας...!!!!

Η προσωπικότητα αποτελείται από διάφορα χαρακτηριστικά που συνθέτονται με μοναδικό τρόπο στον καθένα και αποκαλύπτουν την αληθινή του προσωπικότητα. Αλλά υπάρχει πάντα ένα συγκεκριμένο ή βασικό γνώρισμα που χαρακτηρίζει την γενική συμπεριφορά και στάση του ατόμου. 

Αυτό το βασικό γνώρισμα καθορίζει τι είδους άτομο είστε και το πώς συμπεριφέρεστε σε μια συγκεκριμένη κατάσταση. Το βασικό είναι πως η προσωπικότητα σας, εκπαιδεύει το μυαλό σας να βλέπετε τα πράγματα με τον τρόπο που εσείς θέλετε να εμφανίζονται. Είναι ένα αβλαβές κόλπο του μυαλού. 

Εδώ έχουμε μια εικόνα για να περιγράψουμε το πώς λειτουργεί και πως σας ξεγελά το μυαλό σας με βάση την προσωπικότητα σας. Συνεχίστε λοιπόν, ποιο ζώο βλέπετε πρώτο; 
Ταύρος 
Αν είδατε τον ταύρο πρώτα, τότε έχετε εμπιστοσύνη στις πράξεις σας και πίστη στον εαυτό σας. Νιώθετε ευχαριστημένοι όταν εμφανίζεστε μυστηριώδεις στους άλλους. Δεν μπορείτε να ανεχτείτε τα ψέματα και την υποκρισία. Έχετε μια ισχυρή αίσθηση της δικαιοσύνης μέσα σας και πάντα προσπαθείτε να κάνετε το σωστό. 

Μπορεί να περπατάτε στο πλήθος, αλλά η προσωπικότητα σας πάντα θα ξεχωρίζει. Είστε κυρίαρχος στον τομέα σας και ακριβώς όπως ένας ταύρος, έχετε ένα αγωνιστικό πνεύμα μέσα σας που σας καθοδηγεί. 

Άλογο 
Αν είδατε πρώτα το άλογο, είστε γεννημένοι ηγέτες! Ποτέ δεν αποφεύγετε την τίμια εργασία της ημέρας και δεν είστε αυτός που θα μείνει μακριά από έναν αγώνα. Είστε σε επαφή με τον εσωτερικό σας εαυτό που είναι έτοιμος να ξεχωρίσει και να υπολογισθεί. 

Είστε ευαίσθητοι με τους άλλους και έτοιμοι να βάλετε τις ανάγκες τους πάνω από τις δικές σας. Οι άνθρωποι σας συμπαθούν για την αποφασιστικότητα και την επιμονή σας. Διατηρείτε ήρεμη και καθαρή σκέψη σε κάθε περίπτωση. 

Αρκούδα 
Αν είδατε πρώτα την αρκούδα, ακούτε προσεκτικά τα προβλήματα των άλλων και είστε έτοιμοι να βάλετε τις ανάγκες τους πριν από τις δικές σας. Δεν σας αρέσει να κρίνετε τους άλλους και μπορείτε να κρατήσετε τα μυστικά τους. Ούτε καν και στις πιο σκοτεινές σας σκέψεις δεν έχετε σκεφτεί να απατήσετε/προδώσετε αυτούς που σας εμπιστεύονται. 

Είστε ένας συνδυασμός των πιο σπάνιων και απίστευτων χαρακτηριστικών του κόσμου και δεν αποτελεί έκπληξη το ότι όλοι όσοι έχουν την ευκαιρία να σας γνωρίσουν σας αγαπούν. 




Osho : Αν η ζωή σού μοιάζει σκοτεινή και δυστυχισμένη είναι επειδή τη ζεις με λάθος τρόπο...!!!!


Διαμορφωνόμαστε από αυτό που κάνουμε. Οι πράξεις μας τελικά είναι εκείνες που μας φτιάχνουν. Αυτό που κάνουμε σι­γά σιγά γίνεται ο δημιουργός της ζωής μας και της ψυχής μας. Αυτό που κάνουμε στη ζωή αποφασίζει το πώς δημιουργούμε τους εαυτούς μας. 

Αυτό που είναι η συμπεριφορά μας στη ζωή αποφασίζει τις κατευθύνσεις στις οποίες θα ταξιδέψει η ψυχή μας, τα μονοπάτια που θα διασχίσει, τους νέους κόσμους που θα εξερευνήσει. 

Αν γνωρίζαμε ότι η συμπεριφορά μας στη ζωή μάς δημιουργεί, τότε ίσως η άποψη ότι η ζωή είναι μάταιη και ανώφελη να φαινόταν παρεξηγημένη. Τότε ίσως η ιδέα να αποδεχτούμε ότι η ζωή είναι ένα βάσανο να έμοιαζε λάθος. Τότε ίσως η στάση μας κατά της ζωής να μας φαινόταν άθρησκη. 

Αλλά μέχρι τώρα, στο όνομα της θρησκείας έχουμε διδαχτεί μόνο την άρνηση της ζωής. Μέχρι τώρα η πραγματικότητα είναι ότι όλη η θρησκεία είναι προσανατολισμένη προς τον θάνατο αντί να είναι προσανατολισμένη προς τη ζωή. 

Σημασία για τις θρησκείες έχει αυτό που έρχεται μετά τον θάνατο, όχι αυτό που είναι πριν από τον θάνατο. Ως τώρα, η άποψη των θρησκειών ήταν να σεβόμαστε τον θάνατο, όχι τη ζωή. Δεν μπορούμε να βρούμε ποτέ σεβασμό για τα λουλούδια της ζωής· παντού υπάρχουν μόνο ευλογίες και σεβασμός για νεκρά λουλούδια, μαραμένα λουλούδια, λουλούδια που έχουν πάει στους τάφους τους. 

Μέχρι τώρα, όλος ο θρησκευτικός συλλογισμός έχει ασχοληθεί με αυτό που υπάρχει μετά τον θάνατο – παράδεισος, σωτηρία, νιρβάνα, λες και αυτό που υπάρχει πριν από τον θάνατο δεν έχει καμία σημασία. 

Θέλω να σας πω ότι αν δεν είστε σε θέση έστω και να φροντίσετε αυτό που υπάρχει πριν από τον θάνατο, δεν θα μπορέσετε ποτέ να φροντίσετε αυτό που έρχεται μετά τον θάνατο. 

Αν αυτό που είναι εδώ, πριν τον θάνατο, θεωρείται ότι δεν έχει νόημα, δεν μπορείτε να αναπτύξετε ποτέ την ικανότητα να βρείτε νόημα σε αυτό που έρχεται μετά τον θάνατο. 

Η προετοιμασία για τον θάνατο πρέπει να γίνει μέσω όλων όσων υπάρχουν εδώ στη ζωή. Αν υπάρχει ένας άλλος κόσμος μετά τον θάνατο, θα βρούμε και εκεί μόνο αυτό που έχουμε δημιουργήσει και έχουμε ζήσει σε αυτή τη ζωή. 

Όμως ως τώρα το μόνο πράγμα που μας λένε είναι να περιφρονούμε αυτή τη ζωή, να αγνοούμε αυτή τη ζωή. 

Δεν υπάρχει άλλος Θεός εκτός από την ίδια τη ζωή. Δεν μπορεί να υπάρξει. Θέλω επίσης να πω ότι το να πασχίζουμε για την τελειοποίηση της τέχνης της ζωής σημαίνει να πασχίζουμε για την τελειοποίηση της τέχνης της θρησκευτικότητας και το να βιώνουμε την απόλυτη αλήθεια σε αυτή τη ζωή είναι το πρώτο βήμα προς την επίτευξη του απόλυτου. Εκείνος που χάνει αυτή τη ζωή είναι σίγουρο ότι θα χάσει και όλα τα άλλα. 

Ωστόσο, η προσέγγιση ως τώρα ήταν ακριβώς η αντίθετη. Αυτή η προσέγγιση σας ζητάει να απαρνηθείτε τη ζωή, να απαρνηθείτε τον κόσμο. Δεν σας ζητάει να ψάξετε στη ζωή, δεν σας ζητάει να μάθετε την τέχνη της ζωής. Επίσης δεν σας λέει ότι ο τρόπος που βιώνετε τη ζωή εξαρτάται από το πώς τη βλέπετε. 

Αν η ζωή μοιάζει σκοτεινή και δυστυχισμένη είναι επειδή τη ζείτε με λάθος τρόπο. Αυτή η ίδια ζωή μπορεί να γίνει μια βροχή ευτυχίας αρκεί να ξέρετε τον σωστό τρόπο να τη ζείτε. 

Θρησκεία αποκαλώ την τέχνη του να ζεις. Η πραγματική θρησκεία δεν είναι μια άρνηση της ζωής, είναι μια σκάλα για να κατεβαίνεις βαθιά μέσα στη ζωή. 

Η πραγματική θρησκεία δεν είναι να γυρίζει κανείς την πλάτη του στη ζωή, είναι να ανοίγει τα μάτια του στη ζωή. Θρησκεία δεν είναι απόδραση από τη ζωή· θρησκεία είναι ο πλήρης εναγκαλισμός της ζωής. Είναι μια ολοκληρωτική συνάντηση με τη ζωή. 




Osho , «Το Sex μετράει» – εκδόσεις Ενάλιος

25 συμβουλές για την εξέλιξή σου...!!!!

1. Να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. 
Να είσαι ειλικρινής σχετικά με το τι είναι σωστό, τι νοιώθεις, και τι χρειάζεται να αλλάξεις. Επίσης να ανακαλύψεις τι θέλεις να πετύχεις και ποιος θέλεις να γίνεις, είτε με προσωπικό ψάξιμο ή με βοήθεια συμβούλου! 

Το μόνο άτομο που μπορείς πάντα να βασίζεσαι, είσαι εσύ. Αναζήτησε στην ψυχή σου την αλήθεια σου, την εσωτερική σου Φωνή, έτσι ώστε να μπορείς πραγματικά να ξέρεις ποιος είσαι… 

2. Να είσαι ο εαυτός σου, αυθεντικά! 
Το να προσπαθείς να είσαι κάποιος άλλος χάνεις το άτομο που είσαι πραγματικά. Να είσαι ο εαυτός σου. Αγκάλιασε την προσωπικότητα που βρίσκεται μέσα σου. Να είσαι αληθινός σε σένα! Άκουσε και έκφρασε την εσωτερική σου φωνή. 

Όποιος δεν το αντέχει, απομάκρυνε τον. Χρειάζεσαι θετικούς ανθρώπους δίπλα σου, όχι πια τοξικούς! Επίλεξε τους με προσοχή! 

3. Να αντιμετωπίζεις τα προβλήματα με θάρρος, να τα βλέπεις σαν μαθήματα! 
Δεν είναι τα προβλήματά σου που σε καθορίζουν, αλλά πώς αντιδράς σε αυτά! Τα προβλήματα δεν θα εξαφανιστούν αν δεν αναλάβεις δράση. 

Κάνε ό, τι μπορείς, όταν μπορείς, και αναγνώρισε τι έχεις ή δεν έχεις κάνει. Όλα σχετίζονται με το να κάνεις μικρά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση, σιγά-σιγά! 

4. Να εκτιμάς τα μαθήματα που σε δίδαξαν τα λάθη σου 
Είναι οκ να κάνεις λάθη. Είναι βήματα προόδου. Εάν δεν πέφτεις κατά διαστήματα, δεν μαθαίνεις δεν εξελίσσεσαι. Πάρε ρίσκα, πέσε αν χρειαστεί και μετά σήκω και προσπάθησε ξανά. 

Εκτίμησε ό,τι έχεις μάθει. Έτσι ο εαυτός σου μπορεί να αναπτυχθεί και να βελτιωθεί. Τα σπουδαία επιτεύγματα τις περισσότερες φορές πραγματοποιούνται μετά απο σειρά αποτυχιών. 

5. Να ξοδεύεις χρόνο με τους κατάλληλους ανθρώπους! 
Αυτοί είναι οι άνθρωποι που σε αγαπούν και σε εκτιμούν, και που σε ενθαρρύνουν να βελτιώνεσαι με υγιής τρόπους. Είναι αυτοί που σε κάνουν να αισθάνεσαι πιο ζωντανός, αυτοί που αγκαλιάζουν «αυτό που ειλικρινά είσαι με τα θετικά και αρνητικά σου» την παρούσα στιγμή, αλλά και αγκαλιάζουν αυτό που θες να γίνεις. 

Μάθε να ξεχωρίζεις και να αποφεύγεις τους αρνητικούς, τοξικούς ανθρώπους που είναι έτοιμοι μόνο για ανούσια κριτική. Αυτοί έχουν το δικό τους πρόβλημα! Συγχώρεσε τους και προχώρα χωρίς αυτούς! 

6. Να κάνεις προτεραιότητα τη δική σου ευτυχία, όχι μόνο των άλλων! 
Οι ανάγκες σου έχουν αξία. Αν δεν τις αξιολογήσεις και δεν προσέξεις τον εαυτό σου, τότε τον σαμποτάρεις. Θυμήσου ότι αν θέλεις, είναι εφικτό να αναλάβεις να φροντίζεις και τις δικές σου ανάγκες, και ταυτόχρονα με των άλλων γύρω σου. 

Και από την στιγμή που οι ανάγκες σου ικανοποιούνται, κατά πάσα πιθανότητα θα είσαι πολύ πιο ικανός να βοηθήσεις αυτούς που σε έχουν ανάγκη πολύ καλύτερα. 

7. Να παρατηρείς και να ζεις το παρόν. «Η Δύναμη του τώρα», Eckward Tolle! 
Αυτή η στιγμή, το τώρα είναι ένα θαύμα. Αυτή η στιγμή είναι η πλέον μόνη εγγυημένη στιγμή για σένα. Αυτή η στιγμή είναι η ζωή. Σταμάτα να σκέφτεσαι για το πόσο μεγάλα μπορεί να είναι τα πράγματα στο μέλλον. 

Σταμάτα να σκέπτεσαι τι συνέβη ή δεν συνέβη στο παρελθόν. Μάθε να είσαι στο εδώ και τώρα εκτίμησε την ζωή για αυτά που σου παρέχει αυτή την στιγμή. 

8. Να είσαι γενναιόδωρος και ευγενικός με τον εαυτό σου! 
Εάν είχες ένα φίλο ο οποίος σου μιλούσε με τον ίδιο τρόπο που μερικές φορές μιλάς εσύ στον εαυτό σου, αναρωτήσου για πόσο καιρό θα επιτρέπεις σε αυτό το άτομο να είναι φίλος σου. Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεσαι στον εαυτό σου ορίζει τα όρια για τους άλλους.

Πρέπει να αγαπάς αυτό που είσαι ειδάλλως κανένας άλλος δεν θα το κάνει. Είσαι καθρέφτης! 

9. Να απολαμβάνεις τα πράγματα που ήδη έχεις και να τα βλέπεις με ευγνωμοσύνη! 
Το πρόβλημα με μερικούς από εμάς είναι ότι νομίζουμε ότι θα ευτυχίσουμε φτάνοντας σε ένα ορισμένο επίπεδο ζωής, συγκρίνοντας τον εαυτό μας με τους άλλους! Δυστυχώς, σου παίρνει σχετικά λίγο καιρό ώσπου να κατανοήσεις ότι η ευτυχία βρίσκεται όταν μάθεις να εκτιμάς αυτά που έχεις! 

Μην ξοδεύεις ολόκληρη την ζωή σου επενδύοντας στο μέλλον, χωρίς ποτέ να σταματήσεις να απολαύσεις αυτά που έχεις τώρα. Όταν ξυπνάς το πρωί, εκτίμησε το που βρίσκεσαι και αυτά που ήδη έχεις. 

10. Δημιούργησε τη δική σου ευτυχία με απλούς ουσιαστικούς τρόπους! 
Εάν περιμένεις από κάποιον άλλο να σε κάνει ευτυχισμένο τότε έχασες! Επίλεξε την ευτυχία σου! Να είσαι η αλλαγή που περιμένεις να δεις στον κόσμο. Να είσαι ευτυχισμένος με αυτό που είσαι τώρα, και άσε την αισιοδοξία να εμπνεύσει το ταξίδι σου στο αύριο. 

11. Μη στέκεσαι στην αδράνεια. Νιώσε ότι είσαι έτοιμος! 
Μη σκέφτεσαι πάρα πολύ, έτσι θα δημιουργήσεις ένα πρόβλημα εκεί που καν δεν υπάρχει! Αξιολόγησε τις καταστάσεις και ανάλαβε αποφασιστική δράση. Η πρόοδος περιλαμβάνει ρίσκο, δε μπορείς να το αλλάξεις αυτό. 

Οι πιο μεγάλες ευκαιρίες στην ζωή, μας αναγκάζουν να αναπτυχθούμε πέρα από τη ζώνη της ασφάλειας μας. 

12. Σταμάτα να δημιουργείς σε σχέσεις «παθολογικές», «τοξικούς» ανθρώπους για τους λάθος λόγους! 
Οι σχέσεις πρέπει να επιλέγονται με σύνεση. Είναι καλύτερα να είσαι μόνος, παρά να είσαι με κακή παρέα. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη να βιάζεσαι. Αν κάτι είναι γραφτό να γίνει, θα γίνει, την κατάλληλη στιγμή, με το κατάλληλο πρόσωπο, και για τον καλύτερο λόγο. 

13. Σταμάτα να απορρίπτεις νέες σχέσεις, επειδή οι παλιές δεν λειτούργησαν 
Στη ζωή θα συνειδητοποιήσεις ότι υπάρχει ένας σκοπός, ένα μάθημα που συνάντησες τον καθένα. Μερικοί θα σε δοκιμάσουν, μερικοί θα σε χρησιμοποιήσουν και κάποιοι θα σε διδάξουν. 

Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι κάποιοι θα βγάλουν προς τα έξω τον καλύτερό σου εαυτό. Αυτούς να ψάχνεις και να σε αυτούς να επενδύεις! 

14. Σταμάτα να προσπαθείς να συναγωνίζεσαι τους άλλους! 
Μην ανησυχείς για το τι κάνουν οι άλλοι καλύτερα από εσένα. Επικεντρώσου να κατακτάς τα δικά σου ρεκόρ καθημερινά. Η επιτυχία είναι μια μάχη μόνο ανάμεσα σε εσένα και τον εαυτό σου. 

15. Σταμάτα να κρατάς κακίες! 
Μη ζεις τη ζωή σου με το μίσος στην καρδιά σου. Θα καταλήξεις να πληγώνεις τον εαυτό σου περισσότερο από ό, τι τους ανθρώπους που μισείς.. Συγχώρεση είναι όταν λες: «Δεν πρόκειται να αφήσω αυτό που μου έκανες να καταστρέψει την ευτυχία μου για πάντα». 

Η συγχώρεση είναι η απάντηση. Άστο να φύγει, βρες την γαλήνη, ελευθέρωσε τον εαυτό σου! 

16. Σταμάτα να γκρινιάζεις, να διαμαρτύρεσαι και να στεναχωριέσαι για τον εαυτό σου! 
Οι κακοτοπιές της ζωής συνέβησαν για κάποιο σκοπό, ίσως για να αλλάξουν την πορεία σου σε μια κατεύθυνση που προορίζεται ειδικά για εσένα. Μπορεί να μην σου είναι εύκολο να το δεις αυτό και να το κατανοήσεις την ίδια στιγμή που σου συμβαίνει. 

Παρ’ όλα αυτά, ανακαλώντας τις παλίες αρνητικές κακοτοπιές, τελικά παρατηρείς ότι σε έχουν οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέρος, σε ένα καλύτερο άτομο, σε μια καλύτερη κατάσταση. 

17. Σταμάτα να σπαταλάς χρόνο εξηγώντας στους άλλους ποιος είσαι! 
Οι φίλοι σου δεν το χρειάζονται και οι εχθροί σου δεν θα το πιστέψουν ούτως ή άλλως. Κάνε λοιπόν αυτό ακριβώς που ξέρεις μέσα από την καρδιά σου και αυτό είναι το σωστό. 

18. Σταμάτα να κάνεις τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά, δίχως να κάνεις ένα διάλειμμα. 
Ο χρόνος έρχεται που πρέπει να πάρεις μια βαθιά ανάσα, ακόμα και όταν δεν έχεις χρόνο για αυτή. Εάν συνεχίσεις να κάνεις αυτά που έκανες, θα συνεχίσεις να παίρνεις αυτά που έπαιρνες. Μερικές φορές χρειάζεται να αποστασιοποιηθείς από τον εαυτό σου και την ίδια την κατασταση για να δεις τα πράγματα καθαρά. 

19. Σταμάτα να παραβλέπεις την ομορφιά των μικρών στιγμών 
Απόλαυσε τα μικρά πράγματα, επειδή κάποια μέρα μπορεί να κοιτάξεις πίσω και να ανακαλύψεις πως τελικά αυτές ήταν οι μεγάλες στιγμές. Τα καλύτερα κομμάτια της ζωής σου είναι τα μικρά, είναι αυτές οι ανώνυμες στιγμές που περνάς χαμογελώντας μαζί με κάποιον που αξίζει για σένα. 

20. Να είσαι ευγνώμων στη ζωή σου! 
Ξύπνα κάθε μέρα ευγνώμων για τη ζωή σου. Κάποιοι κάπου αλλού, απεγνωσμένα αγωνίζονται για την δική τους. Αντί να σκέπτεσαι τι χάνεις, προσπάθησε να σκέπτεσαι τι έχεις. 

21. Σταμάτα να προσπαθείς να κάνεις τα πράγματα τέλεια! 
Ο πραγματικός κόσμος δεν ανταμείβει τους τελειομανείς, ανταμείβει τους ανθρώπους που ολοκληρώνουν, αυτούς που έχουν να κάνουν με τον καλύτερο τρόπο ό,τι μπορούν. 

22. Σταμάτα να ακολουθείς «το Πολυταξιδεμένο μονοπάτι». Αντίθετα διάλεξε «το λιγότερο ταξιδεμένο δρόμο» («The road less travelled»), M. Scott Peck. 
Η ζωή δεν είναι εύκολη, ειδικά όταν σχεδιάζεις να πετύχεις κάτι αξιόλογο. Μην ακολουθήσεις την πεπατημένη. Κάνε κάτι ασυνήθιστο, κάτι αξιοσημείωτο. 

23. Σταμάτα να ενεργείς σαν όλα να είναι καλά, αν όντως δεν είναι! 
Μερικές φορές είναι οκ να να ταράζεσαι, να νευριάζεις, να θυμώνεις, να κλαις. Δεν χρειάζεται πάντα να προσποιείσαι τον δυνατό, δεν υπάρχει καμία ανάγκη να αποδεικνύεις συνεχώς ότι όλα πάνε καλά. 

Εκφράσου, φώναξε, κλάψε αν χρειάζεται, είναι υγιές! Όσο πιο γρήγορα το κάνεις, τόσο πιο γρήγορα θα είσαι σε θέση να χαμογελάσεις και πάλι. 

24. Σταμάτα να ανησυχείς συνέχεια! 
Με το να ανησυχείς δεν πετυχαίνεις τίποτα! Η ανησυχία είναι «Χαμένη ενέργεια»! Δεν σε βοηθά ούτε να κάνεις κάτι πιο καλά, ούτε αφαιρεί εμπόδια. Ένας τρόπος για να ελέγξεις αν κάτι αξίζει είναι να αναρωτηθείς : «Θα έχει σημασία για εσένα το συγκεκριμένο ζήτημα σε ένα χρόνο; Σε τρία χρόνια;». Εάν όχι, τότε δεν αξίζει να ανησυχείς για αυτό. 

25. Σταμάτα να εστιάζεις σε αυτά που δεν θέλεις να συμβούν 
Επικεντρώσου σε αυτά που θέλεις να συμβούν. Η θετική σκέψη είναι η αρχή κάθε μεγάλης επιτυχημένης ιστορίας. Αν ξυπνάς κάθε πρωί με τη σκέψη ότι κάτι υπέροχο θα συμβεί στη ζωή συχνά θα συμβεί! 

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ 
ΙIrvin Yalom, «Creatures of a day», Publications: Piatkus, 2015
Esther Jerry Hicks,«The Law of Attraction», Publications HAY HOUSE, 2006
Dr. Wayne Dyer, «Ιnspiration: Your Ultimate Calling», Publications: HAY House, 2006
Dr. Wayne Dyer, «The power of Intention», Publication: HAY HOUSE, 2004
Dr. Wayne Dyer, «Υπάχει πάντα μια λύση», Εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας, 2006
Dr. Wayne Dyer, «Δημιούργησε το πεπρωμένο σου», Εκδόσεις Success Dynamics, 1997
Esther Jerry Hicks, «The Law of Attraction», Publications HAY HOUSE, 2006
Steve Taylor, «OUT Of the Darkness», Publications; HAY HOUSE, 2011
Byron Katie, «Loving what is», Publications Random house Inc, 2002
Lise Bourbeau, «Θεράπευσε τα τραύματά σου, βρες ποιος είσαι», Εκδόσεις Διοπτρα, 2001
Χόρχε Μπουκάι, «Ιστορίες που μπορείς να σκεφτείς, Εκδόσεις Οπερα, 2011
Χόρχε Μπουκάι, «Ο Δρόμος της Ευτυχίας» Εκδόσεις Οπερα, 2012
Deepak Chopra, «Ο Δρόμος της αγάπης», Εκδόσεις Ασημάκης, 1997
ΜΑΡΩ ΒΑΜΒΟΥΝΑΚΗ, «Σιωπάς για να ακούγεσαι», εκδόσεις Ψυχογιός
Η Σοφία της αγάπης, Gerald Jampolsky, Εκδόσεις Δυναμική Της Επιτυχίας, 1998 
Τζίνα Θανοπούλου – Ψυχο-εκπαιδευτική Σύμβουλος, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας 




6 ζώδια που έχουν εξαιρετικά εθιστικές προσωπικότητες...!!!!


Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που μπορούν να εθιστούν ευκολότερα σε ορισμένα πράγματα από άλλους. Μερικοί είναι εθισμένοι στην καφεΐνη ενώ άλλοι μπορεί να είναι στα ψώνια. Δεδομένου ότι τα ζώδια μπορούν να πουν πολλά για την προσωπικότητα και τα χαρακτηριστικά μας, παραθέτουμε παρακάτω τα έξι ζώδια που αναπτύσσουν εθιστικές προσωπικότητες. 

Ο εθισμός μπορεί να μην σχετίζεται απαραίτητα με τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, τα τυχερά παιχνίδια ή άλλους επιβλαβείς εθισμούς. Θα μπορούσε επίσης να είναι απλά πράγματα όπως η εμμονή με τον καθαρισμό, τη συλλογή ορισμένων ειδών ή την κατανάλωση ορισμένων τροφίμων. 

Τα ζώδια μπορούν να σας πουν πολλά για την εθιστική συμπεριφορά που επιδεικνύουν οι άνθρωποι. Μην ανησυχείτε αν δείτε το ζώδιο σας στη λίστα. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που μοιράζονται τις συνήθειες ή τους εθισμούς τους. 

1. Δίδυμος 
Οι Δίδυμοι είναι οι άνθρωποι που αναπτύσσουν εθισμούς ταχύτερα από τα άλλα ζώδια. Θα μπορούσαν να είναι εθισμένοι σε οτιδήποτε-ουσίες, πράγματα, άνθρωποι κτλ. Συνήθως οι εθισμοί τους σχετίζονται με πράγματα που θα βρίσκαμε περίεργα. 

Οι Δίδυμοι μπορούν επίσης να είναι μανιακοί συλλέκτες που συλλέγουν πράγματα με κανένα σκοπό ή χρήση. Είναι πολύ καλοί στο να διατηρούν τους εθισμούς τους. Τις περισσότερες φορές αυτός ο εθισμός είναι αβλαβής και άχρηστος αλλά μπορεί να αποδειχθεί αρκετά ενοχλητικός για τον σύντροφο τους. 

2. Ταύρος 
Οι Ταύροι είναι ευαίσθητοι στο να δέχονται πίεση από τους κοντινούς τους περισσότερο από κάθε ζώδιο. Είναι πολύ πεισματάρηδες και αν εξαρτηθούν από κάτι τότε θα το πετύχουν με κάθε κόστος. Είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστείτε έναν κινητοποιημένο Ταύρο καθώς δεν αφήνουν τίποτα να εμποδίσει τον δρόμο τους. 

Αν γνωρίζετε ένα Ταύρο τότε ξέρετε για τι μιλάμε. Ωστόσο, πρέπει να προσέχουν ώστε να μην αναπτύξουν επιβλαβείς εθισμούς που θα μπορούσαν να καταστρέψουν τη ζωή τους όπως το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Οι Ταύροι πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στο πως τους επηρεάζουν οι άλλοι. 

3. Σκορπιός 
Οι Σκορπιοί ποτέ δεν καταλαβαίνουν τους εθισμούς τους. Δεν τους θεωρούν πολύ κακούς ή επιβλαβείς. Το να τους σταματήσουν είναι πολύ δύσκολο αφού δεν τους είχαν συνειδητοποιήσει εξ αρχής. 

Αν ξέρετε κάποιον Σκορπιό που δεν γνωρίζει τον εθισμό του και νομίζετε ότι ίσως του προκαλέσει πρόβλημα, δοκιμάστε να μιλήσετε μαζί του για να του εξηγήσετε πως ίσως να μην γνωρίζει την βλαβερή κατάσταση του και ενημερώστε τον ότι προσπαθείτε μόνο να βοηθήσετε. 

4. Ζυγός 
Οι Ζυγοί είναι αναποφάσιστοι άνθρωποι και θα σταθεροποιηθούν σε διάφορα πράγματα. Συνήθως εθίζονται στα υλικά πράγματα και έχουν την τάση να γίνονται υλιστές. Έχουν επίσης εμμονή με τα πράγματα περισσότερο από κάθε άλλο ζώδιο. 

5. Ιχθείς 
Οι Ιχθείς εθίζονται στα συναισθήματα. Πάντα ψάχνουν κάτι για να ανεβάσουν τα συναισθήματα τους. Είναι κάπως περίεργο αλλά είναι απλώς εθισμένοι στο να νιώθουν. Πάντα κυνηγούν κάποιου είδους συναισθήματος. Λόγω αυτού ίσως αισθάνονται τα «ελαττώματα» της ζωής, κάτι που κάνει τους ανθρώπους γύρω τους να νιώθουν ανεπαρκείς. 

6. Αιγόκερως 
Οι Αιγόκεροι είναι εθισμένοι στα βιντεοπαιχνίδια ή στα παιχνίδια γενικά. Πρέπει να το αποδεχτείτε ή αυτοί δεν θα αποδεχτούν εσάς. Απλώς δεν μπορείτε να τους απομακρύνετε από τον κόσμο της φαντασίας που έχουν επιλέξει. Μπορεί επίσης να είναι αρκετά εθισμένοι στα τυχερά παιχνίδια. 

Ανεξάρτητα από το είδος του εθισμού, πρέπει να είστε προσεκτικοί και να μην τον αφήσετε να εξελιχθεί σε επιβλαβή συνήθεια. Αν είναι κάτι σοβαρό τότε θα πρέπει να δοκιμάσετε να λάβετε κάποια επαγγελματική βοήθεια πριν κυριεύσει εντελώς την ζωή σας. Μην αφήσετε κανέναν εθισμό να πάρει τον έλεγχο της ζωής σας. Οι παραπάνω είναι μερικοί. Μπορείτε να ελέγξετε αν έχετε κάποιον από αυτούς! 




Μετάφραση: awakengr.com via dailypositiveinfo

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Όταν δύο ψυχές προορίζονται να είναι μαζί θα βρουν τον τρόπο...!!!!

Το πεπρωμένο είναι μια πολύ περίεργη κι όμως χρήσιμη έννοια. Είναι η ιδέα του ότι όλα όσα κάνουμε συμβαίνουν για ένα λόγο, είτε πρόκειται για ένα προκαθορισμένο σχέδιο είτε είναι το αποτέλεσμα των ενεργειών μας. 

Υπάρχουν βέβαια κάποιοι, που ερμηνεύουν το πεπρωμένο με διαφορετικό τρόπο. Δεν είναι τόσο πολύπλοκο όπως πολλοί το κάνουν να φαίνεται. Το πεπρωμένο εξυπηρετεί ένα σκοπό μέσω της κατανόησης του ότι όλοι θα πρέπει να νιώθουμε λίγο πιο γαλήνιοι. 

Στην ζωή μας υπάρχουν άνθρωποι τους οποίους είμαστε προορισμένοι να γνωρίσουμε. Αυτά τα άτομα επιλέχθηκαν πολύ πριν εμφανιστούμε σε αυτόν τον πλανήτη και διαλέχτηκαν από την ψυχή μας. Πρέπει να τους συναντήσουμε ώστε να αναπτυχθούμε και να γίνουμε αυτοί που πρέπει να γίνουμε. 

Κάποιοι από αυτούς θα είναι προσωρινοί και άλλοι θα μείνουν μαζί μας μέχρι να κλείσουμε για πάντα τα μάτια μας. Όταν δύο ψυχές είναι προορισμένες να βρουν η μία την άλλη, τίποτα δεν μπορεί να τις σταματήσει. Ανεξάρτητα από τις εξωτερικές επιρροές, πάντα θα συνεχίζουν μέχρι να βρεθούν. 

Βέβαια, μπορεί να αντιμετωπίσουν αποτυχίας, αλλά όλα θα έρθουν στην θέση τους την κατάλληλη στιγμή. Η υποστήριξη από το σύμπαν είναι μια πολύ ισχυρή κινητήρια δύναμη. Μερικοί από αυτούς που θα συναντήσουμε θα είναι δίδυμες φλόγες και με άλλους θα έχουμε ψυχική σύνδεση. Όλοι θα διαφέρουν με ποικίλους τρόπους. 

Γι αυτούς που πιθανώς να είναι μπερδεμένοι, οι ψυχικές συνδέσεις είναι με φίλους, συντρόφους και οικογένεια. Μπορούν να είναι με ανθρώπους που έχουμε ρομαντικούς δεσμούς ή απλώς με αυτούς που είμαστε πολύ κοντά. 

Μας διδάσκουν πράγματα και μας βοηθούν να ξεπεράσουμε τις χειρότερες καταστάσεις της ζωής μας. Σε άλλες περιπτώσεις μας ωθούν προς την ανάπτυξη μας. 

Η αδελφή ψυχή θα είναι αυτός/η που θα περάσετε πολύ καιρό μαζί αλλά ακόμα και αν είστε συνδεδεμένοι σε ψυχικό επίπεδο αυτό δεν σημαίνει ότι θα είστε μαζί για πάντα. 

Θα μπορούσατε να βρίσκεστε στην άλλη άκρη της γης, αλλά αν κάποιος προορίζεται για την ζωή σας, το σύμπαν θα το φροντίσει. Και οι δύο σταδιακά θα φτάσετε ο ένας στον άλλον χωρίς να γνωρίζετε τι πρόκειται να ακολουθήσει. 

Η αγαπημένη μου σύνδεση είναι αυτή με τις συγγενικές ψυχές/πνεύματα επειδή συχνά υποτιμούνται και σε κάποιες περιπτώσεις ξεχνιούνται εντελώς. 

Τα συγγενικά πνεύματα είναι οι άνθρωποι που αντηχούν στο ίδιο επίπεδο με εμάς. Προσελκύονται από την ενέργεια μας και εμείς από την δική τους. 

Δεν είναι πολύ πνευματικά προσανατολισμένοι προς την ανάπτυξη αλλά μας υποστηρίζουν με τρόπους που χρειαζόμαστε. Έρχονται με πολλές μορφές αλλά ακόμα και οι πιο αδύναμες τέτοιες συνδέσεις είναι πολύ σημαντικές. 

Το σύμπαν έχει ένα σχέδιο είτε το γνωρίζετε είτε όχι. Αν είναι ώρα να μπείτε στην ζωή κάποιου θα το κάνετε. Όταν είμαστε συγχρονισμένοι με το σύμπαν τίποτα δεν είναι απίθανο. Οι στόχοι μας ευθυγραμμίζονται με αυτό και μας παρέχει πολλά με αρκετούς τρόπους. 

Το σύμπαν ελέγχει τα πάντα, μας ωθεί και μας απομακρύνει από όπου χρειάζεται. Με το να εμπιστευόμαστε το σύμπαν παρέχουμε στον εαυτό μας περισσότερα από όσα μπορούμε να φανταστούμε. 




Τα μαθήματα που κέρδισα από τον άνθρωπο που με πλήγωσε…!!!!



Κάποτε θεωρούσα πως μεγαλύτερη ατυχία στη ζωή μου από τον άνθρωπο που με πλήγωσε δεν υπήρχε. Σήμερα, θεωρώ πως αυτή μου η άσχημη εμπειρία ήταν μία από τις σπουδαιότερες στη ζωή μου για πολλούς και διάφορους λόγους. 

Έχουν δίκιο εκείνοι που θεωρούν πως όλα στη ζωή έχουν τον άγιο σκοπό τους. Όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ‘’ουδέν κακόν αμιγές καλού’’. 

Ο άνθρωπος που με πλήγωσε, με βοήθησε να εμβαθύνω περισσότερο στον αληθινό μου εαυτό μου, να περάσω άσχημα συναισθηματικά και να δυναμώσω τη συναισθηματική μου αντοχή ώστε να ξεπεράσω αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία. 

Ήταν μία μοναδική αφορμή να αναθεωρήσω πολλά πράγματα στη ζωή μου, να ξεκινήσω να δημοσιεύω τις σκέψεις μου και να αγωνιστώ περισσότερο για τα όνειρα και τους στόχους μου. 

Ο άνθρωπος που με πλήγωσε, μου έκανε ακόμα ένα μεγαλύτερο δώρο. Μου έδωσε ένα πολύτιμο μάθημα ζωής; με έκανε να αντιληφθώ πως η ευτυχία μου δεν κρίνεται από κανέναν άνθρωπο έξω από εμένα. 

Αν εγώ δεν αισθάνομαι εντός μου πραγματικά ευτυχισμένη, κάθε άλλο συναίσθημα το οποίο μοιάζει με αυτή, είναι πρόσκαιρο και ξεθυμαίνει με τον καιρό. Η ευτυχία μας είναι αποκλειστικά υπόθεση δική μας, κανενός άνδρα και καμίας άλλης γυναίκας έξω από εμάς. 

Ο άνθρωπος που με πλήγωσε, ήταν η αιτία να αντιληφθώ ποιοι είναι οι πραγματικοί μου φίλοι. Έχει δίκιο η λαϊκή σοφία που λέει πως οι φίλοι μας φαίνονται στις δύσκολες στιγμές. 

Όταν βιώνεις μία επώδυνη - για εσένα πάντοτε - συναισθηματική κατάσταση, τότε αντιλαμβάνεσαι ποιοι σε αγαπούν πραγματικά, ποιοι έχουν χρόνο για εσένα στην ατζέντα τους. 

Τότε αισθάνεσαι την αγάπη των φίλων, ποιοι είναι εκείνοι οι οποίοι θα σε συμπονέσουν και δε θα βιαστούν με δασκαλίστικο ύφος να σε κρίνουν ή να σε πλημμυρίσουν από συμβουλές του ‘’τι πρέπει να κάνεις’’. 

Ισχύει, πως η αληθινή πρόοδος σε έναν άνθρωπος έρχεται στις δύσκολες στιγμές, Για αυτό, δεν πρέπει κάποιος να γογγύζει, αλλά να βλέπει τη θετική πλευρά των πραγμάτων, βλέποντάς τη ως έναν ακόμα δρόμο που σου ανοίγει η ζωή. 




Μαρία Σκαμπαρδώνη 

Πώς να εκπληρώσεις το πεπρωμένο σου...!!!!


Η διαφορά ανάμεσα στην μοίρα και το πεπρωμένο 
Η μοίρα και το πεπρωμένο είναι δύο όροι που τείνουν να χρησιμοποιούνται ως ισοδύναμοι στις συνομιλίες. Ακούμε τους ανθρώπου να λένε πως «βρήκε την μοίρα του» ή «πρέπει να είναι το πεπρωμένο του»- αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιες είναι πραγματικές διαφορές μεταξύ της μοίρας και του πεπρωμένου; 

Αν θέλετε να ανακαλύψετε σε ποιο δρόμο βρίσκεστε, θα ήθελα να σας βοηθήσω να βρείτε μια σαφή απάντηση στο τέλος αυτού του άρθρου.

Τι είναι η μοίρα; 
Στα Λατινικά, η λέξη μοίρα είναι «fatum» και σημαίνει «αυτό που έχει ειπωθεί». Επομένως, η μοίρα σχετίζεται με αυτό που έχει προκαθοριστεί για την ζωή μας. 

Η μοίρα βασίζεται στην ιδέα ότι υπάρχει μια φυσική τάξη στο Σύμπαν που δεν μπορεί να αλλάξει, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθήσουμε. Οι αρχαίοι Έλληνες και οι Ρωμαίοι πίστευαν ότι οι τρεις θεότητες Κλωθώ, Λάχεσις και Άτροπος (ή οι Τρεις Μοίρες) αποφάσιζαν την τελική πορεία του ατόμου. 

Συνολικά, η μοίρα τείνει να προκαλεί αρκετά αρνητικούς συνειρμούς. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι που βιώνουν την δυστυχία συχνά πιστεύουν πως ευθύνεται η μοίρα . Απαισιόδοξοι όροι όπως το «σφραγίζω τη μοίρα κάποιου» ή «μια μοίρα χειρότερη και από τον θάνατο», δείχνουν πως η μοίρα είναι κάτι ανεπιθύμητο και αρνητικό. 

Πνευματικά, η μοίρα είναι αυτό που συμβαίνει όταν αγνοούμε την ζωή μας και δεν ενεργούμε για να επανασυνδεθούμε με την ψυχή ή την αληθινή μας φύση. 

Όταν αφήνουμε την ζωή μας στην μοίρα, βασικά παρέχουμε τον έλεγχο σε άλλους ανθρώπους και σε εξωτερικές περιστάσεις. Όταν δεν κάνουμε καμία προσπάθεια να αλλάξουμε και να εξελιχθούμε συνειδητά, αυτό που συμβαίνει είναι η μοίρα. 

Τι είναι το πεπρωμένο; 
Το πεπρωμένο φέρνει πιο θετικούς συνειρμούς από την μοίρα. Η Λατινική λέξη για το πεπρωμένο «destinare» σημαίνει «αυτό που έχει εδραιωθεί σταθερά». Αν και αυτός ο ορισμός αναφέρεται επίσης στην ιδέα των προκαθορισμένων γεγονότων, το πεπρωμένο είναι κάτι που μπορούμε να διαμορφώσουμε και να αλλάξουμε. 

Σε αντίθεση με την μοίρα, υπάρχει το στοιχείο της επιλογής στο πεπρωμένο. Ιδιότητες όπως το θάρρος, η συμπόνια, η δύναμη της θέλησης και η υπομονή μπορούν να σας βοηθήσουν να αλλάξετε το πεπρωμένο σας. 

Πνευματικά, το πεπρωμένο είναι στενά συνδεδεμένο με την τελική πορεία της ζωής μας. Όταν επιλέγουμε να αναλάβουμε την ευθύνη για την ζωή μας, τότε διαμορφώνουμε ενεργά το πεπρωμένο μας αντί να αφήσουμε την ζωή μας στην μοίρα. 

Η εκπλήρωση του πεπρωμένου μας περιέχει την συνειδητή ανάπτυξη μιας σχέσης με τον βαθύτερο εσωτερικό εαυτό μας και την ωρίμανση σε συναισθηματικό, ψυχικό και πνευματικό επίπεδο. 

Συνοψίζοντας, ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στην μοίρα και το πεπρωμένο; 
Μοίρα, είναι αυτό που δεν μπορούμε να αλλάξουμε. Το πεπρωμένο είναι αυτό που σκοπεύουμε να κάνουμε. Ενώ η μοίρα είναι αυτό που συμβαίνει όταν δεν αναλαμβάνετε την ευθύνη για την ζωή σας, το πεπρωμένο είναι αυτό που συμβαίνει όταν δεσμεύεστε να αναπτυχθείτε, να μάθετε και να πάρετε ρίσκα. 

Το «είναι στο πεπρωμένο σου να πετύχεις» κατορθώνεται μόνο μέσα από ενεργές και συνειδητές αποφάσεις. Αλλά η μοίρα είναι αυτό που συμβαίνει όταν αφήνεις τους άλλους ανθρώπους και τις εξωτερικές συνθήκες να κατευθύνουν την ζωή σου. 

Έχουμε έλεγχο; 
Η μοίρα και το πεπρωμένο μπορούν να θεωρηθούν ως δύο όψεις του ίδιου νομίσματος: και τα δύο είναι προκαθορισμένα. Αλλά το σημαντικό είναι να θυμάστε ότι υπάρχουν άπειρες πιθανότητες στην ζωή. Η εκπλήρωση του πεπρωμένου μας σημαίνει να κατευθύνουμε συνειδητά την ροή της ζωής μας προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. 

Ενώ υποκειμενικά (το εγώ), αυτό σημαίνει ότι έχουμε τον έλεγχο και την επιλογή, αντικειμενικά, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο όπως ο έλεγχος ή η επιλογή επειδή η έννοια του «εγώ» και του «εσύ» δεν υπάρχουν (παρά μόνο στο μυαλό μας). 

Οπότε, η απάντηση στο «έχουμε τον έλεγχο;» είναι παράδοξη: και έχουμε και δεν έχουμε τον έλεγχο. Ωστόσο, ενώ εξακολουθούμε να λειτουργούμε στο επίπεδο του εαυτού μας (του εγώ), είναι σημαντικό να εργαστούμε για να αναλάβουμε την ευθύνη του πεπρωμένου μας. 

Πώς να εκπληρώσετε το πεπρωμένο σας 
Όσο επιδιώκετε συνειδητά να μαθαίνετε, να αναπτύσσεστε και εξελίσσεστε πνευματικά, εκπληρώνετε το πεπρωμένο σας. Ωστόσο, αν θέλετε να το πετύχετε στο μέγιστο δυνατό βαθμό, μπορείτε να επωφεληθείτε από τις ακόλουθες συμβουλές: 

· Κατανοήστε τον εαυτό σας. Υπάρχουν τόσες ελεύθερες πηγές (συμπεριλαμβανομένου και του διαδικτύου) που μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε καλύτερα τον εαυτό σας. 

· Βρείτε με τι παθιάζεστε. Τι ανάβει την φλόγα στην καρδιά σας; Τι σας ενθουσιάζει; Τι θαυμάζετε και απολαμβάνετε; Σιγουρευτείτε ότι κάνετε οτιδήποτε σας γεμίζει. 

· Να περιβάλλεστε με θετικούς ανθρώπους που σας εμπνέουν. Οι άνθρωποι που ασκούν κριτική συχνά προκαλούν πολλές αμφιβολίες μέσα μας. Μερικές φορές τους ακούμε πραγματικά όταν μας λένε «πώς να ζήσουμε την ζωή μας» με αποτέλεσμα να επιλέγουμε τον λάθος δρόμο. Αναγνωρίστε τους ανθρώπους που είναι αρνητικοί και απομακρύνετε τους. Να αναζητάτε ευγενικούς φίλους. 

· Αναγκάστε τον εαυτό σας να βγει από την ζώνη ασφαλείας σας. Συχνά, οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ζωή συμβαίνουν επειδή κάνουμε θαρραλέες αποφάσεις. Μερικές φορές, η εκπλήρωση του πεπρωμένου σημαίνει να δυσκολευτούμε λίγο. Όποια και αν είναι η περίπτωση, σιγουρευτείτε πως ακούτε την διαίσθηση σας και χρησιμοποιείτε την λογική όπου είναι απαραίτητο. 

· Αναγνωρίστε τις περιοριστικές σας πεποιθήσεις. Όταν πιστεύουμε τις σκέψεις μας, βιώνουμε θυμό, ανασφάλεια, λύπη, ντροπή και άγχος. Το μεγαλύτερο εμπόδιο που βιώνουν οι περισσότεροι άνθρωποι όταν προσπαθούν να εκπληρώσουν το πεπρωμένο τους είναι οι βασικές τους πεποιθήσεις. 

Αυτές, είναι οι κεντρικές ιδέες που έχουμε για τον εαυτό σας τις οποίες πιστεύουμε από την γέννηση μας. Κάποιες από αυτές περιλαμβάνουν τα «δεν αξίζω», «είμαι χαζός/ή», «είμαι κακό άτομο», και «δεν αξίζω την ευτυχία». 

· Ζητήστε υποστήριξη από τους άλλους. Δεν είναι ανάγκη να είστε μόνοι σε αυτό το ταξίδι. Αν χρειάζεστε λίγη καθοδήγηση, ζητήστε βοήθεια από κάποιον αγαπημένο σας, από κάποιον σύμβουλο ή πνευματικό δάσκαλο. Οι άνθρωποι που έχουν περάσει το ίδιο μπορούν να σας δώσουν πολλή σοφία η οποία θα σας ωφελήσει. 

Μπορείτε να ζητήσετε καθοδήγηση ακόμα και με μια προσευχή. Δεν χρειάζεται αναγκαστικά να είναι θρησκευτική. Μπορείτε να προσευχηθείτε στην Ζωή, στο Σύμπαν, στο Πνεύμα, στο Μυστήριο ή όπου θέλετε. 

· Κάντε μια λίστα με τις δυνάμεις σας. Αυτή η απλή πρακτική μπορεί να σας βοηθήσει να κατευθύνετε την ενέργεια σας με έναν καλύτερο και πιο ωφέλιμο τρόπο. 

· Να θυμάστε ότι τα εμπόδια είναι φυσιολογικά. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο όπως η αποτυχία. Αν κάτι δεν συμβαδίζει μαζί σας, πάρτε μια βαθιά ανάσα και συνειδητοποιήστε πως μερικές φορές η ζωή δεν θέλει να κινηθούμε προς μια διαφορετική κατεύθυνση. 

· Δημιουργήστε στόχους. Οι στόχοι είναι σταθερά βήματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να οργανωθείτε και να δώσετε προτεραιότητα σε ό, τι είναι πιο σημαντικό. 

· Να είστε ευγενικοί με τον εαυτό σας. Όσο περισσότερη αγάπη και συμπόνια δείχνετε προς τον εαυτό σας, τόσο πιο πολύ κινείστε προς το τελικό πεπρωμένο σας. Να προσέχετε τις αρνητικές σκέψεις και αφήστε τες να περάσουν χωρίς να σας επηρεάσουν. 

· Να είστε ο εαυτός σας. Δεν υπάρχει κάποιος άλλος ακριβώς σαν εσάς σε αυτόν τον πλανήτη. Αντί να μιμείστε τους άλλους, εξερευνήστε την φύση σας. Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που αντιγράφουν τους άλλους. Να είστε ο εαυτός σας. Εξερευνήστε το στυλ σας. Απολαύστε την γαλήνη που προκύπτει όταν δεν χρειάζεται να παριστάνετε κάποιον που δεν είστε. 

· Αναρωτηθείτε «τι θέλω περισσότερη στην ζωή» και κατευθύνετε όλη την προσοχή σας στο να εκπληρώσετε αυτόν τον στόχο. Θέλετε ελευθερία, γαλήνη και αγάπη; Όλα καταλήγουν, στην επιθυμία για ευτυχία. 

Ωστόσο, να θυμάστε ότι το να κυνηγάτε την ευτυχία στην πραγματικότητα δημιουργεί ταλαιπωρία. Η ευτυχία δεν μπορεί να βρεθεί στο παρόν ή στο μέλλον. Βρίσκεται μόνο στο τώρα, στην παρούσα στιγμή. Επομένως, για να τελειοποιήσω την ερώτηση: «Πώς μπορώ να απολαύσω την ζωή τώρα, στην παρούσα στιγμή;» 




Μαγεία Τ.