Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Διαλέξτε μια κάρτα και ένα σημαντικό μήνυμα για την ζωή σας θα αποκαλυφθεί...!!!!

Αν και μπορεί να φαίνεται εκπληκτικό, με μία μόνο κάρτα ή εικόνα μπορείτε να προσδιορίσετε πτυχές της ζωής και της προσωπικότητας σας που δεν περιμένατε ότι έχετε.

Πάρτε μια βαθιά αναπνοή και ήρεμα κοιτάξτε τις εικόνες σύντομα. Ποια από αυτές σας ελκύει;

Συνεχίστε για να διαβάσετε το μήνυμα που αποκαλύπτει η κάθε μία.

Κοιτάξτε προσεκτικά τις 8 κάρτες και διαλέξτε αυτή που σας τραβάει περισσότερο.
1. Διαίσθηση
Αυτή η εικόνα σας ενθαρρύνει να εμπιστευτείτε την εσωτερική καθοδήγηση σας και να αγκαλιάσετε την διαισθητική σοφία που κατοικεί μέσα στην ψυχή σας. Επιλέγοντας αυτή την κάρτα, παροτρύνεστε να τιμάτε την ευαισθησία σας ανά πάσα στιγμή και να δίνετε προτεραιότητα στα προαισθήματα και στα ένστικτα παρά στην πρακτικότητα και στην λογική. 

Δεν είναι καιρός να επηρεάζεστε από την γνώμη των άλλων ή να προδώσετε την εσωτερική σας καθοδήγηση για να προσαρμοστείτε. Αντιθέτως, πρέπει να εμπιστευθείτε τη διαίσθηση σας, γιατί ποτέ δε θα σας απογοητεύσει. Τώρα, ενθαρρύνεστε να περάσετε χρόνο μόνοι σας ήσυχα. 

Η φύση και οι εξωτερικοί χώροι θα ενισχύσουν την σύνδεση σας με την Πηγή και θα ευθυγραμμίσουν την ψυχή σας με την Μητέρα Γη.

Επίσης, η τακτική προσευχή, ο διαλογισμός, η όμορφη μουσική, οι ασκήσεις αναπνοής και οι ασκήσεις όπως γιόγκα και Qigong (Τσι-γκονγκ) θα ενισχύσουν τη διαίσθηση σας και θα σας βοηθήσουν να αναπτύξετε τις ικανότητες της καθαρής αντιληπτικής ενσυναίσθησης. 

Για να βελτιώσετε την τωρινή σας κατάσταση, σας ζητείται να προσαρμοστείτε και να εναρμονιστείτε με τους φυσικούς ρυθμούς και κύκλους της ζωής σας- κύκλοι που σας ενθαρρύνουν να εμπιστευθείτε την εσωτερική σας καθοδήγηση.

Όταν είστε αναποφάσιστοι και αβέβαιοι, πάντα ψάξτε μέσα σας, γιατί η διαίσθηση σας ξέρει την πορεία που σας εξυπηρετεί καλύτερα. Όταν εμπιστευθείτε τον εαυτό και την σύνδεση σας με το Θείο, θα οδηγηθείτε με συγχρονικότητα εκεί που πρέπει.

Φράση: Η διαίσθηση με οδηγεί εκεί που χρειάζεται να είμαι.

2. Αναγέννηση
Αυτή η εικόνα δηλώνει τον καιρό μείζονος μετάβασης και μετασχηματισμού που θα οδηγήσει σε σημαντική προσωπική ανάπτυξη. Έχετε μπει σε μια περίοδο πνευματικής αφύπνισης και αναγέννησης, όπου έχετε την ευκαιρία να ευθυγραμμιστείτε με τον ανώτερο εαυτό σας και με τις γενικές αρχές που σας καθοδηγούν.

Παραδοθείτε στις αλλαγές γύρω σας και προετοιμαστείτε για να γίνετε το καλύτερο που μπορείτε να γίνετε. Ενθαρρύνεστε να εμπιστευθείτε και να πιστέψετε πως ένα μαγικό μέλλον περιμένει, αλλά πρώτα πρέπει να αφήσετε το παλιό για να ζήσετε το καινούργιο.

Πάρτε χρόνο για να επαναξιολογήσετε τις αξίες του πυρήνα σας και να επανεξετάσετε τη ζωή σας. Μετά εξαλείψτε τυχόν επιφανειακά θεμέλια που δεν ευθυγραμμίζονται με τον ανώτερο εαυτό και τα όνειρα σας. 

Είναι καιρός να αναγνωρίσετε και να υπερβείτε οποιεσδήποτε σκέψεις και συμπεριφορές που βασίζονται στον εγωισμό, γιατί η ταπεινότητα και η αυθεντικότητα είναι τα κλειδιά για την επιτυχία σας. 

Για να βελτιώσετε την τωρινή σας κατάσταση, σας ζητείται να προσαρμοστείτε και να εναρμονιστείτε με τους φυσικούς ρυθμούς και κύκλους της ζωής σας - κύκλοι που σας οδηγούν προς το ανώτερο επίπεδο κατανόησης και επίγνωσης. Αυτή η μεταμόρφωση είναι αναπόφευκτη, έτσι ξέρετε ότι αυτή είναι μια πολύ συναρπαστική στιγμή… πρόκειται να γίνετε οι καλύτεροι που μπορείτε να γίνετε.

Φράση: Μέσω της προσωπικής μεταμόρφωσης φτάνω στο μέγιστο δυναμικό μου.

3. Μετριοπάθεια
Αυτή η εικόνα υποδεικνύει την ανάγκη για αυτοσυγκράτηση και αυτοέλεγχο σε κάθε τομέα της ζωής σας. Μπορεί να τρώτε υπερβολικά, να πίνετε πολύ αλκοόλ, να καπνίζετε, να παίρνετε πολλά φάρμακα ή ναρκωτικά, να καταναλώνετε πολλή ζάχαρη ή καφέ, να παίζετε τυχερά παιχνίδια, να ανησυχείτε πολύ ή να έχετε εμμονή με ένα πρόβλημα ή να έχετε επιθετική συμπεριφορά. 

Αν ναι, αυτή η κάρτα είναι μια ευγενική υπενθύμιση πως τέτοιες συμπεριφορές μπορούν να καθυστερήσουν την εκδήλωση των ονείρων σας.

Αυτή η κάρτα δηλώνει επίσης την ανάγκη να ισορροπήσετε την επιθυμία σας για ελευθερία και περιπέτειες με τις ευθύνες, γιατί με την τήρηση των δεσμεύσεων σας θα αποτρέψετε την συσσώρευση του καρμικού χρέους. 

Επιλέγοντας να ζήσετε ως ο ανώτερος εαυτός σας παρά να παραδοθείτε στις χαμηλότερες τάσεις σας, ευθυγραμμίζεστε με την Πηγή και τις προθέσεις τις ψυχής σας. Όλοι έχουν μια σκοτεινή πλευρά που χρειάζεται να αναγνωρισθεί, να αγκαλιαστεί και να αγαπηθεί.

Αλλά όταν μάθετε να την υπερβείτε, μπορείτε να πραγματοποιήσετε τα όνειρα σας. Για να βελτιώσετε την τωρινή σας κατάσταση, σας ζητείται να προσαρμοστείτε και να εναρμονιστείτε με τους φυσικούς ρυθμούς και τους κύκλους της ζωής σας- κύκλοι που σας ενθαρρύνουν να είστε εγκρατείς και μετριοπαθείς. 

Να έχετε το κουράγιο να αναζητήσετε επαγγελματική - ή θεϊκή - βοήθεια αν χρειάζεται. Δεν χρειάζεται να το περάσετε μόνοι σας. Μπορείτε να καλέσετε τους ουράνιους βοηθούς σας για εσωτερική δύναμη και κουράγιο

Φράση: Με εγκράτεια και μετριοπάθεια, δημιουργώ ισορροπία στη ζωή μου.

4. Διάλειμμα
Αυτή η εικόνα δηλώνει την ανάγκη να κάνετε ένα διάλειμμα από το πολυάσχολο πρόγραμμα σας την φασαρία της ζωής. Ίσως δουλεύετε πολύ ή σας απασχολούν πολλά. Μπορεί να είστε κουρασμένοι, ευερέθιστοι και αγχωμένοι ή απλώς γενικά να μην νιώθετε καλά. 

Αν έχετε υποστεί οποιαδήποτε μορφή πίεσης ή αν περνάτε χρόνο σε ένα αρνητικό ή τοξικό περιβάλλον, πρέπει να απομακρυνθείτε από αυτή την κατάσταση για να θεραπευτείτε και να επαναφορτίσετε.

Είναι τέλεια στιγμή για να πάτε διακοπές. Ακόμα και μια-δυο μέρες μακριά θα αναζωογονήσουν και θα επαναφορτίσουν την ψυχή σας. Δεν χρειάζεται απαραίτητα να φύγετε από το σπίτι σας. Θα μπορούσατε να καθίσετε στο σπίτι και να αποσυνδέσετε το κινητό και τον υπολογιστή σας. 

Μια ενεργειακή θεραπεία, μασάζ, ένα ζεστό μπάνιο, μια βόλτα στη φύση, μια ταινία και ένα καλό βιβλίο είναι τέλειοι τρόποι για να χαλαρώσετε και να εστιάσετε στον εαυτό σας και να νιώσετε μια αίσθηση ανανέωσης. 

Για να βελτιώσετε την τωρινή σας κατάσταση, σας ζητείται να προσαρμοστείτε και να εναρμονιστείτε τους φυσικούς ρυθμούς και κύκλους της ζωής σας-κύκλοι που σας ενθαρρύνουν να αφιερώσετε χρόνο σε εσάς.

Αν νιώθετε καταπιεσμένοι, αβέβαιοι ή μπερδεμένοι, οι απαντήσεις θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια ηρεμίας. Η σαφήνεια έρχεται από την σιωπή και η τάξη ακολουθεί την γαλήνη. Οπότε, απομακρυνθείτε από το άγχος και βρείτε το εσωτερικό σας άσυλο.

Φράση: Αφιερώνω χρόνο στον εαυτό μου και εξισορροπώ το σώμα και τη ζωή μου.

5. Πνευματική συντροφικότητα
Αυτή η εικόνα δηλώνει τον καιρό που μια σημαντική πνευματική σχέση πρόκειται να σφυρηλατηθεί. Ίσως έρχεται με τη μορφή φιλίας μεταξύ ψυχών με τον ίδιο τρόπο σκέψης σε ένα ταξίδι προς τον διαφωτισμό. 

Ή ίσως είναι μια σχέση δασκάλου/μαθητή όπου ένα σημαντικό άτομο έρχεται στη ζωή σας. Το ρητό λέει «Όταν ο μαθητής είναι έτοιμος, ο δάσκαλος εμφανίζεται», ο δικός σας φθάνει και θα σας βοηθήσει να επεκτείνετε την πνευματική σας ανάπτυξη. 

Κατά τη διάρκεια αυτής της σχέσης, θα παίξετε το ρόλο και του δασκάλου και του μαθητή, και η σοφία που θα κερδίσετε από αυτή την εμπειρία θα ενισχύσει την σύνδεση σας με την Πηγή.

Ίσως ένα άτομο με πνευματικό μυαλό θα διευρύνει την κατανόηση σας για το Θείο. Μπορεί να γίνετε ο καταλύτης στο πνευματικό ταξίδι κάποιου άλλου και να βοηθήσετε αυτό το άτομο στην πορεία του. Ανεξάρτητα από τη μορφή που θα έχει αυτή η πνευματική σχέση, θα είναι για το καλό σας.

Για να βελτιώσετε την τωρινή σας κατάσταση, σας ζητείται να προσαρμοστείτε και να εναρμονιστείτε με τους φυσικούς ρυθμούς και τους κύκλους της ζωής σας - κύκλοι που σας οδηγούν προς μια σημαντική πνευματική σχέση. 

Οπότε, δώστε προσοχή στους ομιλητές, δασκάλους και συγγραφείς που σέβεστε. Να προσέχετε τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ένα ταξίδι παρόμοιο με το δικό σας.

Φράση: Μέσω μιας ιερής πνευματικής σχέσης, εμβαθύνω την σύνδεση με την Πηγή μου.

6. Παράδοση
Αυτή η εικόνα δηλώνει την ανάγκη να παραδώσετε την προσήλωση σας σε μια συγκεκριμένη κατάσταση ή στο επιθυμητό αποτέλεσμα, επειδή η ανικανότητα σας να τα αφήσετε εμποδίζει την ευτυχία σας. Η απόγνωση εμποδίζει την εκδήλωση. 

Επομένως, όσο πιο πολύ παλεύετε για να προσελκύσετε την επιθυμία σας, τόσο περισσότερο την διώχνετε. Επιλέγοντας αυτή τη κάρτα, ενθαρρύνεστε να αποσυνδεθείτε από την κατάσταση και να παραδώσετε το αποτέλεσμα στο Θείο. Προκειμένου να προσελκύσετε αυτό που θέλετε, πρέπει να δώσετε στο Σύμπαν χώρο για να παραδώσει το αίτημα σας.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την απομάκρυνση σας από τον δρόμο έτσι ώστε τα πάντα νε ξεδιπλωθούν όπως πρέπει. Δεν είναι η δουλειά σας να το «κάνετε» να συμβεί. Η δουλειά σας είναι απλώς να επιτρέψετε να συμβεί. 

Όταν παραδίνετε το αποτέλεσμα στο Θείο, αφήνετε τη μαγεία να κυλήσει. Για να βελτιώσετε την τωρινή σας κατάσταση, σας ζητείται να προσαρμοστείτε και να εναρμονιστείτε με τους φυσικούς ρυθμούς και τους κύκλους της ζωής σας- κύκλοι που σας ενθαρρύνουν να αφήσετε, να εμπιστευθείτε και να παραδώσετε.

Συμφιλιωθείτε με τη ζωή σας όπως είναι τώρα και εκτιμήστε αυτά που ήδη έχετε. Όταν κάνετε αυτό που σας φέρνει χαρά και δεν εκνευρίζεστε για το τελικό αποτέλεσμα η Θεία τάξη και ο συγχρονισμός θα φέρουν το τέλειο αποτέλεσμα στον δρόμο σας.

Φράση: Λαμβάνω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα όταν παραδίνομαι στο Θείο.

7. Δημιουργικότητα
Αυτή η κάρτα δηλώνει την ανάγκη να επανασυνδεθείτε με την δημιουργική σας πλευρά για να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας και να ευθυγραμμιστείτε με την Πηγή. Επιλέγοντας αυτή την κάρτα, ενθαρρύνεστε να απομακρυνθείτε από το πρακτικό και λογικό μυαλό σας και τη σοβαρότητα της ζωής προκειμένου να κάνετε ευφυείς προσπάθειες που είναι διεγερτικές και διασκεδαστικές. 

Η δημιουργική έκφραση είναι σημαντική επειδή αυξάνει τη δόνηση σας, η οποία σας φέρνει πιο κοντά στα όνειρα σας.

Είναι καιρός να βυθιστείτε σε οποιαδήποτε δημιουργική προσπάθεια που ανεβάζει το πνεύμα και σας κάνει να αισθάνεστε καλά. Μπορεί να έχει τη μορφή μουσικής, ζωγραφικής, συγγραφής, μαγειρικής, διακόσμησης, κοσμηματοποιίας, ραψίματος, φωτογραφίας, χορού ή σχεδίασης-δεν έχει σημασία τι είναι εφ΄όσον σας φέρνει χαρά.

Μέσα από δημιουργικές εκφράσεις μπορείτε να θεραπεύσετε τη δυσαρμονία του σώματος και τη δυσαρμονία της ζωής σας. Για να βελτιώσετε την τωρινή σας κατάσταση, σας ζητείται να προσαρμοστείτε και να εναρμονιστείτε με τους φυσικούς ρυθμούς και τους κύκλους της ζωής σας- κύκλοι που σας ενθαρρύνουν να εκφραστείτε δημιουργικά.

Είναι καιρός να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας και να δείτε τον κόσμο μέσα από τα μάτια ενός παιδιού. Γιατί με το να ανακαλύψετε ξανά τη δημιουργικότητα της νεότητας σας, θα ανακαλύψετε τη μαγεία στη ζωή σας.

Φράση: Μέσα από δημιουργικές εκφράσεις, κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα.

8. Επιμονή
Αυτή η εικόνα δηλώνει πως είναι καιρός να προχωρήσετε μπροστά καθώς λαχταράτε να πετύχετε τις ελπίδες και τα όνειρα σας- γιατί παρά τις τρέχουσες δυσκολίες σας, η επιτυχία είναι πολύ κοντά σας. 

Δεν σας δίνονται ποτέ περισσότερα από όσα μπορείτε να χειριστείτε και έχετε τη δύναμη και την ικανότητα να τα καταφέρετε, οπότε αντιμετωπίστε τις δυσκολίες με αποφασιστικότητα, θάρρος και πίστη. Με επιμονή μπορείτε να κάνετε τα όνειρα σας πραγματικότητα. 

Επιλέγοντας αυτή την κάρτα, ενθαρρύνεστε να καλλιεργήσετε πνευματική ανθεκτικότητα και σταθερότητα καθώς ένα ήρεμο και σταθερό μυαλό δημιουργεί μια ήρεμη και σταθερή ζωή.

Γνωρίστε τις αρνητικές σκέψεις και πεποιθήσεις που σας επηρεάζουν αυτή τη περίοδο και συγκεντρώστε τη δύναμη σας για να αναπτύξετε μια θετική κατάσταση στο μυαλό. 

Για να βελτιώσετε την τωρινή σας κατάσταση, σας ζητείται να προσαρμοστείτε και να εναρμονιστείτε με τους φυσικούς ρυθμούς και κύκλους της ζωής σας - κύκλοι που σας ενθαρρύνουν να επιμείνετε στα εμπόδια και στις δυσκολίες σας. Καλέστε ουράνια βοήθεια όταν τη χρειάζεστε και εμπιστευθείτε την ικανότητα σας να δημιουργήσετε μια εξαιρετική ζωή.




Ξύπνα αύριο το πρωί και μην παραπονεθείς για τίποτα. Τα έχεις όλα...!!!!

Όταν ο χρόνος για τους υπόλοιπους κυλάει, όταν οι άνθρωποι γύρω σου γελούν, εσύ νιώθεις πως όλα μένουν στάσιμα. Τους κοιτάζεις και αναρωτιέσαι «πως γίνεται εκείνοι να είναι καλά και εγώ να είμαι έτσι; Πότε θα βρεθώ και εγώ στην θέση τους; Πότε θα είμαι ελεύθερη; Ξέγνοιαστη χωρίς ίχνος πόνου μέσα μου; Χωρίς φόβο για το μέλλον.»

Το μέλλον…Αχ αυτό το μέλλον…

Κάνεις όνειρα, κάνεις σχέδια έχεις ελπίδα ότι τα πράγματα θα φτιάξουν πως αποκλείεται να είναι όλα τόσο στραβά. Νιώθεις απογοητευμένη ίσως και προδομένη..Ναι προδομένη!

Ξυπνάς ένα πρωινό και όλα είναι εντάξει έχεις γίνει και εσύ όπως οι υπόλοιποι που με τόσο ζήλο επιθυμούσες, με μια δόση άγχους φυσικά, γιατί αυτό δεν το αποχωρίζεσαι με τίποτα πλέον. 

Χαμογελάς, διασκεδάζεις έχεις την δουλειά σου γκρινιάζεις όπως όλοι για τις ατελείωτες ώρες δουλειάς, γυρίζεις στο ήσυχο σπιτάκι σου είτε βρίσκοντας εκεί τον άνθρωπο σου είτε όχι. Χαλαρώνεις με ένα καυτό μπάνιο και ύστερα χουχουλιάζεις στον καναπέ σου με την κουβερτούλα σου μία ταινιούλα ή μία βαρετή εκπομπή της τηλεόρασης. 

Εντάξει δεν έχεις και την καλύτερη καθημερινότητα αλλα έχεις τουλάχιστον τα βασικά και σου αρκούν!

Συνεχίζει έτσι λοιπόν η ζωή σου… Χωρίς να σκέφτεσαι το πρίν απολαμβάνοντας απλά το τώρα. Έχει μεγάλη σημασία να μπορείς να απολαμβάνεις αυτό που ζείς σήμερα!

Σχεδιάζεις να ταξιδέψεις σε έναν ονειρικό προορισμό που πάντα επιθυμούσες. Κάθε τόσο κοιτάς το ημερολόγιο και έχεις πάντα την εξής απορία.. Πότε θα περάσουν οι μέρες;

Ανυπομονείς ίσως λίγο περισσότερο γιατί θέλεις να ξεφύγεις.Κουράστηκες να κλείνεις τα μάτια σου το βράδυ και να γυρνάνε στο μυαλό σου τα γνωστά προβλήματα να μην μπορείς να ηρεμήσεις πολλές φορές να βάζεις ακόμα και τα κλάματα σιωπηλά για να μην σε ακούσει ο άνθρωπος σου.

Σκουπίζοντας λοιπόν τα μάτια σου γυρνάς στο πλάι τον αγκαλιάζεις τόσο σφιχτά σαν να ξέρεις ότι το επόμενο πρωινό δεν θα σας βρεί μαζί.

Χαράματα ακούς το τηλέφωνο να χτυπάει και εκείνη την στιγμή γκρεμίζονται όλα μέσα σου, βυθίζεσαι σε μια λύπη γιατί ξέρεις τι θα ακούσεις χωρίς καν να το σηκώσεις.

Απαντάς στο τηλεφώνημα και ακούς:

Η μαμά μπήκε πάλι στο νοσοκομείο έλα γρήγορα.

Και έτσι μέσα σε μια στιγμή η ευτυχία σου έπιασε πάλι πάτο τα όνειρα σου επίσης. Αναρωτιέσαι αυτό που αναρωτιούνται όλοι.. Γιατί σε μένα θεέ μου;

Με δάκρυα στα μάτια λοιπόν ξεκινάς για να δείς τι θα αντιμετωπίσεις και αυτήν την φορά. Προσπαθείς να παρηγορήσεις τον εαυτό σου λέγοντας πως εντάξει όπως την προηγούμενη φορά θα είναι θα το παλέψουμε και θα τα καταφέρουμε.

Μην στεναχωριέσαι πρέπει να φανείς δυνατή και κάπου μέσα σου θέλεις να γελάσεις γιατί ξέρεις πως κοροϊδεύεις τον ίδιο σου τον εαυτό.

Και ναι φυσικά είχες δίκιο. Αυτό που έχεις να αντιμετωπίσεις τώρα είναι πιο δυνατό από σένα, είναι πιο πάνω από σένα, πρέπει να παλέψεις με κάτι πολύ μεγαλύτερο από τις δυνάμεις σου. Θα πρέπει να παρατήσεις πάλι τα πάντα και να βυθιστείς μέσα σε μία θλίψη ενώ θα πρέπει να στέκεσαι σαν βράχος και να δείχνεις δυνατή.

Θα πρέπει να ξεγελάσεις ακόμα και τον εαυτό σου να είσαι τόσο καλός ηθοποιός που θα πρέπει να πείσεις και σένα την ίδια πως μπορείς να το ζήσεις ξανά όλο αυτό.

Πονάς, κλαίς, ουρλιάζεις και όλο αυτό μόνη σου σε μία γωνία του νοσοκομείου. Σηκώνεσαι σκουπίζεις τα δάκρυα ρίχνεις λίγο κρύο νερό στο πρόσωπο σου, φοράς το χαμόγελο σου και κάθεσαι πάλι δίπλα της την χαϊδεύεις και της δίνεις κουράγιο!

Μέσα σου γίνεται πόλεμος συναισθημάτων, έκρηξη θυμού που πάλι τα παράτησε όλα γιατί απλά κουράστηκε.

Οκτώ χρόνια τώρα. Οκτώ ολόκληρα χρόνια με αρρώστιες με διάφορες εγχειρήσεις με αφόρητους πόνους έχοντας κάνει δεύτερο σπίτι σου πιά τα νοσοκομεία με άλυτα προβλήματα υγείας που απλά πρέπει να συνυπάρξεις μαζί τους και να μάθεις να ζεις με αυτά. Δεν μαθαίνεις ποτέ όμως όλα αυτά είναι μύθος!

Έχεις στα αυτιά σου τις φωνές των συγγενών, των φίλων, των γνωστών: “Σφίξε τα δόντια είσαι δυνατή εσύ. Σφίξε στομάχι τώρα θα σου χρειαστεί. Κάνε υπομονή θα τα καταφέρεις. Είσαι θηρίο. Κουράγιο”.

Μέσα σου όμως βρίζεις γιατί κουράστηκες να τα ακούς όλα αυτά. Τα ίδια και τα ίδια συνέχεια. Και εκείνο το «αχ το καημένο το κοριτσάκι τι τραβάει έχει την μαμά του τόσο μικρή άρρωστη». Σε διαλύει επιτόπου.

Η κάθε μέρα που περνάει σου φαίνεται αιώνας. Σκέφτεσαι ότι που θα πάει, θα περάσει και αυτό και εκεί που δίνεις κουράγιο στον εαυτό σου σε φωνάζει ο γιατρός και σου λέει: Η μαμά σου έχει καρκίνο.

«Η μαμά σου έχει καρκίνο»

«Η μαμά σου έχει καρκίνο»

Το δουλεύει ο εγκέφαλος για αρκετά λεπτά.

Ξαφνικά κλαίς όπως δεν έχεις ξανά κλάψει ποτέ σβήνει από μέσα σου και η παραμικρή ελπίδα καταλαβαίνεις πως η ζωή σου αλλάζει απότομα και χωρίς να το έχεις επιλέξει θα πρέπει να βαδίσεις σε έναν δρόμο που δεν θέλεις να περπατήσεις, να κολυμπήσεις σε νερά που δεν ήθελες να βουτήξεις.Θα το κάνεις όμως γιατί απλά δεν έχεις άλλη επιλογή.

Σε βασανίζει ένα αιώνιο γιατί..

Γιατί να έρθει και αυτό; Δεν μας έφταναν όλα τα άλλα;

Έχει παραδοθεί πλέον στην αρρώστια της, έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και απλά περιμένει….δεν προσπαθεί και αυτό με πονάει περισσότερο το μόνο που μπορώ να κάνω πλέον είναι να στηρίξω την επιλογή της και να είμαι δίπλα της για όσο ακόμα με χρειάζεται!

Μεγάλο σχολείο το νοσοκομείο τελικά

Παίρνεις μαθήματα που δεν έχεις την ευκαιρία να τα ζήσεις στην ζωή σου, γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος και μαθαίνεις να είσαι ικανοποιημένος και γεμάτος με όσα έχεις και ότι έχεις!

Εγώ αυτό που έμαθα εδώ μέσα και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας είναι πως έμαθα να αγαπάω τον εαυτό μου περισσότερο και σας προτείνω να το κάνετε και εσείς. Να μην το βάζετε κάτω ποτέ και να μιλάτε για τα προβλήματα σας, για ότι σας βασανίζει. Μην κρατήσετε μέσα σας τίποτα, θα το εκμεταλλευτεί και θα σας φάει εκείνο πρώτο.

Ξύπνα αύριο το πρωί λοιπόν και μην παραπονεθείς για τίποτα.

Τα έχεις όλα!

Να είστε δυνατοί σε όποια δυσκολία και να έρθει να σκέφτεστε πως δεν είστε μόνοι και δεν είστε οι μόνοι.

Εμείς είμαστε εδώ και το παλεύουμε ακόμη!




7 σημάδια ότι λαμβάνετε κοσμικές πληροφορίες που δεν πρέπει να αγνοήσετε…!!!!

Ο εγκέφαλός μας δεν είναι μόνο παραγωγός σκέψεων, αλλά και δέκτης. Ανάλογα με αυτό που τον συντονίζετε, λαμβάνει ανάλογες πληροφορίες.

Οι κοσμικές πληροφορίες είναι γύρω μας. Είμαστε, κατά κάποιο τρόπο, κομμάτια αυτής της κοσμικής πληροφορίας. Όλα είναι συνδεδεμένα με όλα τα άλλα και όλα προέρχονται από την ίδια πηγή, εσύ, η Γη, ο Γαλαξίας, τα πάντα!

Ο τρόπος που ζούμε τη ζωή μας μπορεί να μας οδηγήσει μακριά από τον κοσμικό σκοπό που κρατάμε στην καρδιά μας. Γι ‘αυτό, μερικές φορές, η Κοσμική Νοημοσύνη μπορεί να μας στείλει μηνύματα και ενημερώσεις για να μας οδηγήσει προς το σκοπό της καρδιάς μας.

Μερικές φορές αυτά τα κοσμικά μηνύματα μπορούν να μας οδηγήσουν σε επαναστατικές ιδέες και εφευρέσεις που ο κόσμος δεν έχει δει ακόμα.

Εν πάση περιπτώσει, όλοι παίρνουμε από καιρό σε καιρό κοσμικές πληροφορίες. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν πότε αυτά τα μηνύματα εμφανίζονται στη ζωή τους και τα περισσότερα από αυτά αγνοούνται.

Εδώ είναι πώς να γνωρίζετε πότε λαμβάνετε Κοσμικές Πληροφορίες :

#1. Ξαφνική έμπνευση
Η έμπνευση είναι μια διανοητική διέγερση να κάνει κάτι, να δημιουργήσει κάτι.

Συνήθως έρχεται όταν αρχίζετε να “ξύνετε” ένα θέμα που είστε παθιασμένοι.

Η ξαφνική έμπνευση είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι λαμβάνετε τις Κοσμικές Πληροφορίες καθώς διεγείρεται διανοητικά να κάνετε κάτι που θα σας οδηγήσει στο σκοπό σας.

#2. Όνειρα
Σύμφωνα με μερικούς μύθους, ένα μέρος της ψυχής πηγαίνει σε έναν άλλο κόσμο ενώ ονειρεύεστε. Αυτός είναι ο κόσμος των ονείρων, ένας κόσμος ανάμεσα στο ασυνείδητο μυαλό και την πραγματικότητα.

Εκεί μπορείτε να λάβετε σημαντικά μηνύματα από το δικό σας υποσυνείδητο και από την Κοσμική Νοημοσύνη.
Έχοντας όνειρα παίρνετε νέες ιδέες, ιδέες και συμβουλές για τα πράγματα που δεν μπορείτε να γνωρίζετε, είναι ένα σίγουρο σημάδι της λήψης των Κοσμικών Πληροφοριών.

#3. Υποσυνείδητο σήμα
Παρακολουθώντας μια ταινία όπου ακούτε ξαφνικά κάτι που απαντά σε μια ερώτηση που αναρωτιέστε πρόσφατα. Ακούγοντας ένα τραγούδι που λέει ένα μήνυμα που αισθάνεστε ότι πρέπει να ακούσετε. Βλέποντας κάτι στο δρόμο που αντηχεί τόσο πολύ με κάτι που ρωτάς τον εαυτό σου.

Όλα αυτά τα παραδείγματα είναι τρόποι με τους οποίους η Κοσμική Νοημοσύνη κατευθύνει το υποσυνείδητό σας για να επικοινωνήσει μαζί σας. Ακούστε τι προσπαθεί να σας πει!

#4. Βαρύτητα προς μια ιδέα
Ίσως να γράφετε το νέο σας βιβλίο ή να βλέπετε νέα σειρά, ίσως να μιλάτε με τους φίλους σας ή να περιπλανηθείτε με τις δικές σας σκέψεις, αλλά ό, τι κι αν κάνετε, υπάρχει κάποια ιδέα που επιμένει να σας απασχολεί.

Ό, τι κι αν κάνετε εσείς, έχετε έλθει σε μια συγκεκριμένη ιδέα.
Αυτό είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι η Κοσμική Νοημοσύνη προσπαθεί να κατευθύνει την προσοχή σας σε κάτι που πρέπει να εστιάσετε.

#5. Γεωμετρία
Λένε ότι η γεωμετρία είναι η γλώσσα του Σύμπαντος. Υπάρχουν ορισμένα σχήματα που ονομάζονται ιερά και αυτά τα σχήματα διατηρούν ισχυρά μηνύματα για κάθε άτομο.

Έχοντας μια συγκεκριμένη μορφή επανεμφανίζεται στη ζωή σας, ιερή ή όχι, είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι υπάρχει ένα μήνυμα που πρέπει να αποκρυπτογραφήσετε.

Αριθμοί, σχήματα, ακόμη και γράμματα, όλα είναι γεωμετρικά. Επομένως, οτιδήποτε επανεμφανίζεται πρέπει να εξετάζεται προσεκτικά.

#6. Επιρροή των συναισθημάτων
Η πληροφορία δεν έρχεται μόνο σε μια μορφή ορθολογικής σκέψης. Μερικές φορές οι πληροφορίες είναι αφηρημένες και συναισθηματικές. Αυτού του είδους οι πληροφορίες μας δίνουν τις βαθύτερες απαντήσεις.

Η απόκτηση συναισθημάτων μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες.

Αλλά μια ξαφνική αύξηση των συναισθημάτων, που συνήθως συνοδεύεται από μια αίσθηση σαφήνειας και κινήτρου, είναι ένα σίγουρο σημάδι της λήψης των Κοσμικών Πληροφοριών.

#7. Αγάπη
Η αίσθηση της αγάπης, όχι για κάποιο συγκεκριμένο πράγμα ή πρόσωπο, αλλά για τα πάντα γύρω σας, είναι μία από τις καλύτερες καταστάσεις στις οποίες μπορείς να βρεθείς.

Ακόμη περισσότερο, αυτή είναι η κατάσταση όπου ενεργοποιούνται οι υποδοχείς του σώματος για το Κοσμικό Φως, που μας επιτρέπουν να απορροφάμε την Κοσμική Ενέργεια, να λαμβάνουμε τις πληροφορίες της και να αναβαθμίζουμε το DNA μας.

Η έλευση αυτής της αίσθησης της απεριόριστης αγάπης συμβαίνει μερικές φορές ξαφνικά, και δεν γνωρίζετε καν γιατί αισθάνεστε και νιώθετε εκείνη την ημέρα. Απλά νιώθεις ότι τους αγαπάς όλους και όλα. Αυτό είναι ένα σίγουρο σημάδι που λαμβάνετε τις πληροφορίες για τα κοσμικά.




Τι κάνει η Βιταμίνη D για την απώλεια βάρους, τα οστά, την κατάθλιψη, τον καρκίνο και τα Αυτοάνοσα νοσήματα…!!!!

Βιταμίνη D: Θαυματουργή ή υπερτιμημένη;
Δεν θα ήταν υπέροχο εάν μια βιταμίνη μπορούσε να δημιουργήσει ισχυρότερα οστά και να προστατεύσει από τον διαβήτη, τη σκλήρυνση κατά πλάκας, τον καρκίνο, τις καρδιακές παθήσεις και την κατάθλιψη; ′Η ακόμη να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος;

Οι ερευνητές τρέφουν μεγάλες ελπίδες για τη βιταμίνη D, η οποία προέρχεται από την αντίδραση του δέρματός μας στο φως του ήλιου, από κάποιες τροφές και συμπληρώματα. Eίναι όμως τελικά αυτή η βιταμίνη θαυματουργή ή έχει αξιολογηθεί παραπάνω απ’ ό,τι αξίζει;

Διαβάστε όλη την αλήθεια για τη βιταμίνη D και δείτε ποιος κινδυνεύει από την ανεπάρκειά της.

Η βιταμίνη D ενισχύει την υγεία των οστών
Η βιταμίνη D είναι ζωτικής σημασίας για ισχυρά οστά, από την παιδική ηλικία μέχρι τα γηρατειά. Βοηθά το σώμα να απορροφά το ασβέστιο από τα τρόφιμα. Σε ηλικιωμένους ενήλικες, η ημερήσια δόση βιταμίνης D και ασβεστίου βοηθούν στην πρόληψη των καταγμάτων και των εύθραυστων οστών.

Τα παιδιά από την άλλη χρειάζονται τη βιταμίνη D για να χτίσουν ισχυρά οστά και να αποτρέψουν την ραχίτιδα, μια αιτία για τα πρησμένα πόδια, για πονεμένα γόνατα και αδύναμα οστά. Η προσθήκη της βιταμίνης στο γάλα τη δεκαετία του 1930 βοήθησε στην σχεδόν ολοκληρωτική εξάλειψη της ραχίτιδας.

Βιταμίνη D και σκλήρυνση κατά πλάκας
Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι πιο συνηθισμένη σε χώρες που βρίσκονται μακριά από τον ήλιο. Για χρόνια οι εμπειρογνώμονες υποπτεύονταν μια σχέση μεταξύ του ηλιακού φωτός, των επιπέδων βιταμίνης D και αυτής της αυτοάνοσης διαταραχής που βλάπτει τα νεύρα. 

Μια νεότερη ένδειξη προέρχεται από μελέτη ενός σπάνιου γονιδιακού ελαττώματος που οδηγεί σε χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D και σε υψηλότερο κίνδυνο σκλήρυνσης κατά πλάκας. Παρά τη σύνδεση αυτή, ωστόσο, δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να συνιστούν τη βιταμίνη D για την πρόληψη ή τη θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Βιταμίνη D και διαβήτης
Μερικές μελέτες έχουν δείξει πως υπάρχει μια σχέση μεταξύ χαμηλών επιπέδων βιταμίνης D και διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2. Μπορεί λοιπόν η ενίσχυση των επιπέδων της βιταμίνης D να αποτρέψει την εμφάνιση της νόσου; 

Δεν υπάρχουν αρκετές αποδείξεις για τους γιατρούς ώστε να συστήσουν τη λήψη αυτού του συμπληρώματος για την πρόληψη του διαβήτη. Το υπερβολικό σωματικό λίπος, ωστόσο, είναι αυτό που μπορεί να παίξει ρόλο στον διαβήτη τύπου 2 και στα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D.

Βιταμίνη D και απώλεια βάρους
Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα που πάσχουν από παχυσαρκία συχνά έχουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα. Το σωματικό λίπος παγιδεύει τη βιταμίνη D, καθιστώντας τη λιγότερο διαθέσιμη στο σώμα. Δεν είναι σαφές εάν η παχυσαρκία προκαλεί τα χαμηλά επίπεδα της βιταμίνης D ή αν ισχύει το αντίστροφο. 

Αλλά μια μικρή μελέτη έδειξε ότι η προσθήκη βιταμίνης D σε μια δίαιτα περιορισμένη σε θερμίδες μπορεί να βοηθήσει τους υπέρβαρους ανθρώπους με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D να χάσουν βάρος πιο εύκολα.

Χαμηλή βιταμίνη D και κατάθλιψη
Η βιταμίνη D διαδραματίζει ρόλο στην ανάπτυξη και λειτουργία του εγκεφάλου και έχουν βρεθεί χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D σε ασθενείς με κατάθλιψη. Ωστόσο, οι μελέτες δεν δείχνουν ότι η συμπλήρωση βιταμίνης D θα βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης. Το καλύτερο είναι να μιλήσετε με το γιατρό σας για το τι μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων της κατάθλιψης.

Πώς ο ήλιος σας δίνει βιταμίνη D
Οι περισσότεροι άνθρωποι παίρνουν κάποια ποσότητα βιταμίνης D από το φως του ήλιου. Οταν ο ήλιος λάμπει πάνω στο δέρμα σας, το σώμα σας παράγει τη δική του βιταμίνη D. Αλλά ίσως χρειαστείτε περισσότερο από αυτό. Οι άνθρωποι με ανοιχτόχρωμο δέρμα μπορούν να πάρουν αρκετή βιταμίνη D σε 5-10 λεπτά σε μια ηλιόλουστη μέρα, λίγες φορές την εβδομάδα. 

Αλλά οι συννεφιασμένες μέρες, το χαμηλό φως του χειμώνα, και η χρήση αντηλιακού (που βεβαίως είναι απαραίτητο για την αποφυγή του καρκίνου του δέρματος και την πρόωρη γήρανση του δέρματος) παρεμβαίνουν στην πρόσληψη. 

Οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν πιο σκούρους τόνους δέρματος δεν παράγουν τόση πολλή βιταμίνη D από την έκθεση στον ήλιο. Γι’ αυτούς οι ειδικοί συνιστούν πως είναι καλύτερο να βασίζονται σε τροφές και συμπληρώματα.

Τροφές που αποτελούν πηγές βιταμίνης D
Πολλά από τα τρόφιμα που τρώμε δεν έχουν φυσική βιταμίνη D. Ωστόσο, ψάρια όπως ο σολομός, ο ξιφίας ή το σκουμπρί αποτελούν μεγάλες εξαιρέσεις και μπορούν να παρέχουν μια υγιή ποσότητα βιταμίνης D σε μία μερίδα. Αλλα λιπαρά ψάρια όπως ο τόνος και η σαρδέλα παρέχουν βιταμίνη D, αλλά σε πολύ μικρότερες ποσότητες. 

Μικρές ποσότητες βρίσκονται επίσης στον κρόκο αυγού, στο συκώτι του βοείου κρέατος και στα εμπλουτισμένα τρόφιμα, όπως τα δημητριακά και το γάλα. Το τυρί και το παγωτό συνήθως δεν παρέχουν βιταμίνη D.

Ξεκινήστε την ημέρα σας με τη βιταμίνη D
Επιλέξτε με σύνεση τις τροφές του πρωινού σας, καθώς μπορείτε να πάρετε μια σημαντική ποσότητα βιταμίνης D. Οι περισσότεροι τύποι γάλακτος είναι εμπλουτισμένοι. Ο χυμός πορτοκαλιού, τα δημητριακά, το ψωμί και μερικά μπισκότα έχουν επίσης κάποιες ποσότητες βιταμίνης D. Ελέγξτε τις ετικέτες για να δείτε πόση βιταμίνη D παίρνετε.

Συμπληρώματα βιταμίνης D
Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνη D είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε τη βιταμίνη D. Αν όμως χρειάζεστε επιπλέον βοήθεια, υπάρχουν δύο είδη συμπληρωμάτων: Η D2 (εργοκαλσιφερόλη), που είναι ο τύπος που περιλαμβάνεται στις τροφές και η D3 (χοληκαλσιφερόλη), η οποία είναι ο τύπος που παράγεται στο δέρμα μέσω της έκθεσης στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου. 

Ο τρόπος είναι διαφορετικός, αλλά και οι δύο μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα σας. Οι περισσότερες πολυβιταμίνες έχουν 400 IU βιταμίνης D. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ποια είναι τα καλύτερα συμπληρώματα για τις ανάγκες σας.

Μήπως έχετε ανεπάρκεια βιταμίνης D;
Τα προβλήματα στη μετατροπή της βιταμίνης D από τις τροφές ή την ηλιοφάνεια μπορεί να προκαλέσουν ανεπάρκεια. Παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο περιλαμβάνουν:

§ • Ηλικία 50 ετών και άνω

§ • Σκούρο δέρμα

§ • Ενα βορινό σπίτι

§ • Παραπανίσιο βάρος, παχυσαρκία, χειρουργική επέμβαση γαστρικής παράκαμψης

§ • Αλλεργία στο γάλα ή δυσανεξία στη λακτόζη

§ • Ηπατικές ή πεπτικές ασθένειες, όπως η νόσος του Crohn ή η κοιλιοκάκη

Η χρήση αντηλιακού μπορεί να επηρεάσει τη λήψη βιταμίνης D, αλλά η εγκατάλειψη του αντηλιακού μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον κίνδυνο για καρκίνο του δέρματος. Επομένως, αξίζει να αναζητήσετε άλλες πηγές βιταμίνης D στη θέση της παρατεταμένης, απροστάτευτης έκθεσης στον ήλιο.

Συμπτώματα ανεπάρκειας της βιταμίνης D
Οι περισσότεροι άνθρωποι με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D δεν παρατηρούν συμπτώματα. Μια σοβαρή ανεπάρκεια στους ενήλικες μπορεί να προκαλέσει μαλακά οστά, μια κατάσταση που ονομάζεται οστεομαλακία. 

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν πόνο των οστών και μυϊκή αδυναμία. Στα παιδιά, μια σοβαρή ανεπάρκεια μπορεί να οδηγήσει σε ραχίτιδα και συμπτώματα μαλακών οστών και σκελετικών προβλημάτων.

Εξέταση των επιπέδων βιταμίνης D
Υπάρχει μια απλή εξέταση αίματος που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο των επιπέδων βιταμίνης D, που ονομάζεται εξέταση 25-υδροξυβιταμίνης D3 που είναι ο κύριος μεταβολίτης της βιταμίνης D3. Οι τρέχουσες οδηγίες καθορίζουν τα φυσιολογικά επίπεδα από τα 30 έως 100 νανογραμμάρια (ng) ανά χιλιοστόλιτρο (ng/mL), για να αποκτήσει κάποιος τα πλήρη οφέλη για την υγεία από τη βιταμίνη D. Tα επιθυμητά ή ιδανικά επίπεδα για να διατηρείται η υγεία του σώματος πρέπει να είναι ανάμεσα στα 50 έως 70 ng/mL.

Πόση βιταμίνη D χρειάζεστε;
H συνιστώμενη ημερήσια δόση για τη βιταμίνη D είναι 600 IU (διεθνείς μονάδες) ημερησίως για ενήλικες έως 70 ετών. Οι άνθρωποι ηλικίας 71 ετών και άνω θα πρέπει να επιδιώκουν την πρόσληψη 800 ΙU. Μερικοί ερευνητές προτείνουν πολύ υψηλότερες δόσεις βιταμίνης D, αλλά πάρα πολλή βιταμίνη D μπορεί να σας βλάψει. Με πάνω από 4.000 IU την ημέρα, αυξάνεται ο κίνδυνος βλάβης του οργανισμού.

Ημερήσια βιταμίνη D για θηλάζοντα μωρά
Το μητρικό γάλα είναι το καλύτερο, αλλά δεν έχει πολλή βιταμίνη D. Τα μωρά που θηλάζουν χρειάζονται 400 IU βιταμίνης D μέχρι να απογαλακτισθούν σε ενισχυμένη φόρμουλα και να πίνουν τουλάχιστον ένα λίτρο καθημερινά (περίπου 4 ¼ φλιτζάνια). 

Από την ηλικία του ενός έτους τα μωρά που πίνουν εμπλουτισμένο γάλα δεν χρειάζονται πλέον συμπλήρωμα βιταμίνης D. Προσέξτε να μην δώσετε πάρα πολλή βιταμίνη D σε μωρά. Οι υψηλές δόσεις μπορεί να προκαλέσουν ναυτία, εμετό, απώλεια όρεξης, υπερβολική δίψα, μυϊκούς πόνους ή σοβαρότερα συμπτώματα.

Βιταμίνη D για μεγαλύτερα παιδιά
Τα περισσότερα παιδιά και οι έφηβοι δεν λαμβάνουν αρκετή βιταμίνη D από το γάλα που καταναλώνουν. Θα πρέπει να πάρουν ένα συμπλήρωμα με 400 IU έως 600 IU. Το ποσό αυτό περιλαμβάνεται συχνά σε μασώμενες πολυβιταμίνες. 

Τα παιδιά με κάποιες χρόνιες ασθένειες, όπως η κυστική ίνωση μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο ανεπάρκειας βιταμίνης D. Συζητήστε με το γιατρό του παιδιού σας σχετικά με την ανάγκη για επιπλέον βιταμίνη D.

Πόσο πολλή είναι η πολλή βιταμίνη D;
Μερικοί ερευνητές προτείνουν να λαμβάνετε πολύ περισσότερη βιταμίνη D από την καθημερινή κατευθυντήρια οδηγία των 600 IU για υγιείς ενήλικες. Αλλά κάτι τέτοιο είναι πολύ επικίνδυνο. Πολύ υψηλές δόσεις βιταμίνης D μπορούν να αυξήσουν το επίπεδο ασβεστίου στο αίμα, προκαλώντας βλάβη στα αιμοφόρα αγγεία, την καρδιά και τα νεφρά. 

Οι γενικά αποδεκτές κατευθυντήριες γραμμές για τα ανώτατα ανεκτά όρια είναι τα 4.000 IU βιταμίνης D ανά ημέρα. Να έχετε επίσης υπόψιν σας ότι δεν μπορείτε να πάρετε πάρα πολλή βιταμίνη D από τον ήλιο. 

Το σώμα μετά από ένα όριο απλά σταματά να παράγει περισσότερη. Επιπλέον η έκθεση στον ήλιο χωρίς αντηλιακό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος.

Φάρμακα που αλληλεπιδρούν με τη βιταμίνη D
Μερικά φάρμακα αναγκάζουν το σώμα σας να απορροφήσει λιγότερη βιταμίνη D. Αυτά περιλαμβάνουν τα καθαρτικά, τα στεροειδή και τα φάρμακα κατά των επιληπτικών κρίσεων. 

Εάν πάρετε συγκεκριμένα φάρμακα για την καρδιά με παράλληλη μεγάλη ποσότητα βιταμίνης D μπορεί να αυξηθεί το επίπεδο του ασβεστίου στο σώμα σας και αυτό να οδηγήσει σε ανώμαλο καρδιακό ρυθμό. Είναι σημαντικό να συζητήσετε τη χρήση των συμπληρωμάτων βιταμίνης D με το γιατρό ή το φαρμακοποιό σας.

Βιταμίνη D και καρκίνος του παχέος εντέρου
Είναι πολύ νωρίς για να γίνουν οριστικές διαπιστώσεις για το ρόλο της βιταμίνης D ως βιταμίνη που μάχεται τον καρκίνο γενικά. Ωστόσο, νεότερες μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα με υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα τους μπορεί να έχουν μικρότερο κίνδυνο για καρκίνο του παχέος εντέρου.

Βιταμίνη D και άλλοι καρκίνοι
Υπάρχουν ενδείξεις πως η βιταμίνη D είναι ένας τρόπος πρόληψης του καρκίνου του μαστού και του προστάτη. Αλλά οι ερευνητές δεν έχουν ακόμα αρκετά στοιχεία για να πουν ότι τα οφέλη είναι πραγματικά. Από την άλλη, η βιταμίνη D μπορεί να ενισχύσει τον κίνδυνο καρκίνου του παγκρέατος. 

Σε κάθε περίπτωση ένα υγιές σωματικό βάρος, η τακτική άσκηση και η σωστή διατροφή μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του καρκίνου.

Βιταμίνη D και καρδιακή νόσος
Τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D έχουν συνδεθεί με μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακής νόσου. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν η αύξηση της βιταμίνης D θα μειώσει τους κινδύνους της καρδιάς και πόση βιταμίνη D χρειάζεται για να γίνει αυτό. 

Στον αντίποδα, και τα πολύ υψηλά επίπεδα βιταμίνης D στο αίμα μπορεί πραγματικά να βλάψουν τα αιμοφόρα αγγεία και την καρδιά, αυξάνοντας την ποσότητα του ασβεστίου στην κυκλοφορία του αίματος.

Ανεπάρκεια βιταμίνης D και άνοια
Οι ηλικιωμένοι είναι πιο πιθανό να έχουν χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ηλικιωμένοι με ανεπάρκεια βιταμίνης D απέτυχαν σε σημαντικό βαθμό σε τεστ μνήμης, προσοχής και συλλογιστικής, σε σύγκριση με τα άτομα που είχαν αρκετή βιταμίνη D στο αίμα τους. 

Ωστόσο, ακόμα απαιτούνται περισσότερες μελέτες για να μάθουμε εάν τα συμπληρώματα βιταμίνης D θα μπορούσαν να αποτρέψουν την άνοια ή να επιβραδύνουν την πνευματική κάμψη.




Το άρθρο είναι αναδημοσίευση απο το www.medinova.gr

Πέντε βήματα για την «επιδιόρθωση» μίας σχέσης…!!!!

Γνωρίζουμε για τη σύνδεση της εξουσίας και των σχέσεων: Η εξουσία είναι η ικανότητα να έχουμε επιρροή στους άλλους και έχει σχεσιακή υπόσταση. Οι σχέσεις πολλές φορές γίνονται ζόρικες και αναπόφευκτα βλάπτουμε ο ένας τον άλλον.

Οι καλές προθέσεις είναι απαραίτητες, αλλά δεν αρκούν για να διασφαλίσουν ότι αξιοποιούμε την εξουσία μας με αποτελεσματικό τρόπο. Ο αντίκτυπος που έχουμε είναι συχνά διαφορετικός από τις προθέσεις μας. 

Μπορεί να εκπλαγούμε από τις πολιτισμικές διαφορές, τις διαφορετικές αντιλήψεις για τον κόσμο και τις διαφορετικές αξίες που έχουμε.

Κάνουμε λάθη και μπορεί (συχνά τυχαία) να κάνουμε κατάχρηση της εξουσίας που έχουμε. 

Οι περισσότερες καταχρήσεις εξουσίας πραγματοποιούνται από ανθρώπους που έχουν μεγάλη δύναμη λόγω των ρόλων και των προνομίων τους, των καλών τους προθέσεων, αλλά και λόγω της έλλειψης επίγνωσης για την επίδραση που έχουν στους άλλους και την περιορισμένη κατανόησή τους για τη δυναμική της εξουσίας.

Πολλές συγκρούσεις κλιμακώνονται και δεν καταλήγουν καλά. Μπορούμε να προσπαθήσουμε να αποφύγουμε τη σύγκρουση αφού συχνά συσχετίζεται με την απώλεια, τον πόνο ή ακόμη και το τραύμα. 

Μπορεί να ανταποκριθούμε αμυντικά σε παρεξηγήσεις, στον πόνο και την ανατροφοδότηση. Και επειδή συχνά δεν σκοπεύουμε να προκαλέσουμε κακό, μπορεί να είναι δύσκολο να αναγνωρίσουμε ή ακόμα και να δούμε πότε εμείς είμαστε υπεύθυνοι για τυχόν οδύνες ή συγκρούσεις.

Υπάρχουν όμως και καλά νέα: Οι περισσότερες δυσκολίες στη σχέση μπορούν να επιλυθούν γρήγορα και η σχέση μπορεί να επιδιορθωθεί και να γίνει ακόμα ισχυρότερη.

Όταν πληγωνόμαστε ή νιώθουμε παρεξηγημένοι, οι περισσότεροι από εμάς χρειάζονται ένα ή περισσότερα από τα ακόλουθα πράγματα.

5 βήματα για να επιδιορθώσουμε κάθε τύπο σχέσης

1. Αναγνώριση
Είναι σημαντικό για κάποιον να αναγνωρίζεται ο πόνος, η αναστάτωση ή η σύγχυση που βιώνει. Φάνηκες πραγματικά αναστατωμένος από τα σχόλιά μου. Αντιλαμβάνομαι ότι τα λόγια μου μπορεί να ήταν επώδυνα. Μπορείς να μου πεις περισσότερα για το πως ένιωσες για αυτό;

2. Πρόθεση
Κάποιος μπορεί να θέλει να ξέρει ποια ήταν η πρόθεσή σας χωρίς να θέλει να επιρρίψει ευθύνη ή να εγκρίνει την συμπεριφορά σας. Ήθελα μόνο να σου δώσω κάποιες χρήσιμες πληροφορίες για το πώς χρησιμοποίησες τον τόνο της φωνής σου.

3. Απολογία
Όλοι έχουμε ανάγκη από μια συγγνώμη. Μία καλή μέθοδος είναι: Έχω μετανιώσει γι’ αυτό που έκανα (μία συγκεκριμένη συμπεριφορά) και έμαθα μέσα από αυτό ώστε να βεβαιωθώ ότι δεν θα συμβεί ξανά. Για παράδειγμα: 

Μετανιώνω για πολλά πράγματα - ότι δεν σε ρώτησα αν ήταν καλή στιγμή, δεν σου έδωσα ένα συγκεκριμένο παράδειγμα και δεν διευκρίνισα ότι πρόκειται για το πώς χρησιμοποίησες τον τόνο της φωνής σου και όχι με το ποιος πραγματικά είσαι. 

Την επόμενη φορά, θα είμαι πιο σαφής σε σχέση με αυτό που λέω και θα ελέγχω πρώτα αν είναι κατάλληλη στιγμή για να σου μιλήσω.

Μια αποτελεσματική συγγνώμη είναι πολύ σημαντική για την επούλωση και την επιδιόρθωση της σχέσης. Για να βρει ανταπόκριση μια συγγνώμη, χρειάζεται να είναι συμπεριφορικά σωστή και να περιλαμβάνει την ανάληψη προσωπικής ευθύνης. Ακολουθούν μερικά μη αποτελεσματικά παραδείγματα συγγνώμης:

Λυπάμαι. Αυτός ο τύπος συγγνώμης δεν ονοματίζει τη συμπεριφορά για την οποία λυπούμαστε.

Λυπάμαι που πληγώθηκες. Αυτή η συγνώμη δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη.

Είχα πολλά στο κεφάλι μου, δεν ήθελα να σε πληγώσω. Αυτή η συγνώμη δεν αναλαμβάνει ευθύνη και αγνοεί οποιαδήποτε πράξη για επιδιόρθωση.

Εσύ δεν είχες συμμετοχή σε αυτό; Αυτή η συγγνώμη μετατοπίζει την ευθύνη στο άλλο πρόσωπο.

Ήμουν ίσως λίγο άγαρμπος/η. Αυτή η συγνώμη δεν παίρνει στα σοβαρά το πρόβλημα.

Ήμουν από μεγάλη πίεση και δεν αισθανόμουν καλά εκείνη τη στιγμή. Αυτή η συγγνώμη είναι αμυντική.

4. Μάθηση
Καθώς επιδιορθώνετε μια σχέση με κάποιον, μπορεί να θέλει να δει τι έχετε μάθει. Οι άνθρωποι μπορούν να είναι πολύ γενναιόδωροι όταν καταλαβαίνουν ότι ο πόνος που βίωσαν συνέβαλε στη μάθηση και την ανάπτυξη. 

Έχω μάθει περισσότερα για το είδος ανατροφοδότησης που λειτουργεί καλύτερα για εσένα. Στο μέλλον θα σε ρωτάω αν είναι καλή στιγμή για να σου μιλήσω και θα αφήνω χρόνο στο τέλος για να ακούσω τις απαντήσεις σου και να ξεκαθαρίσω τυχόν παρεξηγήσεις.

5. Επιδιόρθωση
Όταν μια σχέση έχει υποστεί ρήξη, μια πρόσκληση για επιδιόρθωση είναι σημαντική και ευπρόσδεκτη. Εκτός του ότι το άλλο άτομο μπορεί να εναποθέσει τις ελπίδες του σε σας, η ερώτηση του τι θα λειτουργούσε καλύτερα για αυτούς, μπορεί να εκφράσει ιδιαίτερη στοργή. 

Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω το οποίο θα είναι βοηθητικό για την αποκατάσταση αυτής της σχέσης;

Δοκιμάστε αυτό: Σκεφτείτε κάποιον, έναν φίλο σας ή έναν συνάδελφο, με τον οποίο υπήρξε μια ανεπίλυτη σχεσιακή δυσκολία. Δοκιμάστε αυτά τα βήματα και δείτε εάν μπορείτε να επιλύσετε και να επιδιορθώσετε τα προβλήματα στη σχέση. Μετά την επιδιόρθωση, ζητήστε ανατροφοδότηση από το άλλο πρόσωπο για το αν αυτά που είπατε ήταν χρήσιμα για την επίτευξη της επίλυσης.




Απόδοση: Γεωργιάννα Βιολάτου
Επιμέλεια: PsychologyNow.gr
Image credit: Priscilla Du Preez / unsplash.com

Σωκράτης : Υπήρχαν οι ψυχές μας και πρωτύτερα, χωρίς την ανθρώπινη μορφή χωριστά από το σώμα…!!!!

Σωκράτης: Υπήρχαν οι ψυχές μας και πρωτύτερα, χωρίς την ανθρώπινη μορφή, χωριστά από το σώμα και κατείχαν τη γνώση - Η μάθηση είναι ανάμνηση

[...αi ψυχαί καί πρότερον, πρίν είναι έν ανθρώπου εϊδει, χωρίς σωμάτων, καί φρόνησιν εΐχον. ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΦΑΙΔΩΝ 76 c ]

[....ή άναμιμνήσκονται οΰτοι, κάί ή μάθησις άνάμνησις άν εϊη. ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΦΑΙΔΩΝ 76 a ]

Προτού λοιπόν αρχίσουμε να βλέπουμε, να ακούμε και να κάνουμε χρήση των λοιπών αισθήσεων πρέπει εμείς να έχουμε αποκτήσει τη γνώση του ίσου καθεαυτού, αυτού που είναι, εάν έχουμε σκοπό να αποδώσουμε τα ίσα αντικείμενα των αισθήσεων μας σε εκείνο με τη σκέψη ότι όλα τους έχουν την έφεση να γίνουν τέτοια, όπως εκείνο, είναι όμως κατώτερα του.

Αυτό προκύπτει, Σωκράτη, από αυτά που υποστηρίξαμε έως τώρα.

Μόλις λοιπόν γεννηθούμε δεν είμαστε ικανοί να δούμε, να ακούσουμε και να κάνουμε χρήση των άλλων αισθήσεων;

Βεβαίως ναι.

Δεν πρέπει τότε, αυτό υποστηρίξουμε, να έχουμε αποκτήσει πρωτύτερα [e] τη γνώση του ίσου;

Ναι.

Πριν επομένως να γεννηθούμε, έτσι φαίνεται, πρέπει να την έχουμε αποκτήσει.

Αυτό φαίνεται.

Εάν λοιπόν την αποκτήσαμε πριν γεννηθούμε και γεννηθήκαμε κατέχοντας την, τότε δεν ξέρουμε πριν από τη γέννηση μας και ευθύς μετά από αυτή όχι μόνο το ίσο και το μεγαλύτερο και το μικρότερο αλλά και όλα τα πράγματα του είδους; 

Διότι η αναζήτηση που κάνουμε δεν αφορά αποκλειστικά το ίσο αλλά και το όμορφο και [d] το καλό, το δίκαιο και το όσιο, και -πράγμα που λέω- όλα αυτά που τους βάζουμε την ετικέτα-σφραγίδα 'αυτό που είναι', όταν υποβάλλουμε ερωτήσεις αλλά και όταν δίνουμε απαντήσεις. Επομένως εμείς τη γνώση όλων αυτών πρέπει να την αποκτήσαμε πριν από τη γέννηση μας.

Συμφωνώ.

Και εάν εμείς που την αποκτήσαμε ούτε μια φορά δεν την ξεχάσαμε, τότε γεννιόμαστε και ξέρουμε και αυτή τη γνώση κατέχουμε σε όλο το μήκος της ζωής μας. 

Διότι 'ξέρω' αυτό σημαίνει, να έχεις αποκτήσει τη γνώση και να την κατέχεις χωρίς να την απολέσεις. Αυτό πάλι δεν ονομάζουμε λήθη, Σιμμία, την απώλεια της γνώσης;

[e] Εξ άπαντος ναι, Σωκράτη, απάντησε.

Πιστεύω και το επόμενο - αποκτήσαμε τη γνώση πριν από τη γέννηση μας και την απωλέσαμε με τη γέννηση μας, κατόπιν, κάνοντας χρήση των αισθήσεων, όσον αφορά τα πράγματα, πάλι αποκτούμε τη γνώση εκείνη που είχαμε πιο πριν στην κατοχή μας, τότε αυτό που ονομάζουμε μάθηση δεν είναι η απόκτηση της προηγούμενης γνώσης μας; Δεν θα της έχουμε δώσει ακριβές όνομα, εάν ονομάσουμε τη διαδικασία αυτή ανάμνηση;

Ασφαλώς ναι.

[76a] Μας φάνηκε μάλιστα δυνατό αυτό το πράγμα, να αντιληφθεί κάποιος κάτι, αφού το δει ή το ακούσει ή με άλλη των αισθήσεων το αποκτήσει, και με βάση αυτό να σκεφθεί ένα άλλο που είχε ξεχάσει, ένα πράγμα σε σχέση με το πρώτο, είτε ανόμοιο είτε όμοιο. 

Επομένως - αυτό θαρρώ - ένα από τα δύο συμβαίνει, είτε έχουμε γεννηθεί με τη γνώση τους και την κατέχουμε σε όλο το μήκος της ζωής μας είτε ύστερα την αποκτούν αυτοί που λέμε ότι μαθαίνουν και δεν κάνουν τίποτα άλλο, μόνον ξαναθυμούνται, και η μάθηση είναι ανάμνηση.

Ασφαλώς έτσι έχει το πράγμα, Σωκράτη.

Ποιο λοιπόν διαλέγεις Σιμμία; Γεννηθήκαμε και ξέρουμε [b] ή ύστερα ξαναθυμόμαστε τα πράγματα που τη γνώση τους είχαμε πιο πριν στην κατοχή μας;

Προς στιγμή, Σωκράτη, δεν μπορώ να απαντήσω.

Τι δηλαδή; Το εξής έχεις να διαλέξεις, τι σου φαίνεται πως συμβαίνει; Ένας που ξέρει μπορεί να εξηγήσει αυτά που ξέρει ή όχι;

Κατ' ανάγκη ναι, Σωκράτη, είπε.

Αλήθεια σου φαίνονται ότι όλοι μπορούν να εξηγήσουν τα θέματα που πριν λίγο συζητούσαμε;

Θέλω να απαντήσω ναι, απάντησε ο Σιμμίας- φοβάμαι όμως να το πω, μήπως αύριο την ίδια ώρα δεν θα υπάρχει πλέον ούτε ένας μέσα στους ανθρώπους να κάνει με επιτυχία κάτι τέτοιο.

Τότε Σιμμία, είπε, δεν πιστεύεις ότι άπαντες κατέχουν τη γνώση- [e] σωστά;

Σωστά.

Ξαναθυμούνται λοιπόν αυτά που κάποτε έμαθαν;

Κατ' ανάγκη.

Πότε οι ψυχές μας απέκτησαν τη γνώση τους; Όχι βέβαια τη στιγμή που ως άνθρωποι γεννηθήκαμε.

Ασφαλώς όχι.

Τότε πιο πριν.

Ναι.

Υπήρχαν λοιπόν, Σιμμία, οι ψυχές μας και πρωτύτερα, χωρίς την ανθρώπινη μορφή, χωριστά από το σώμα και κατείχαν τη γνώση.

Προκειμένου ο Σωκράτης να αποδείξει αυτό που λέει, χρησιμοποιεί έναν δούλο του Μένωνα ο οποίος, σύμφωνα και με την παραδοχή του ίδιου, δεν έχει ποτέ διδαχθεί γεωμετρία, ισχυριζόμενος ότι μπορεί μέσα από μια σειρά ερωτήσεων να λύσει ένα γεωμετρικό πρόβλημα.

Ο νεαρός δούλος, αν και αρχικά πιστεύει ότι γνωρίζει τη λύση, εν συνεχεία ανακαλύπτει ότι κάνει λάθος. Τελικά όμως μέσα από τις ερωτήσεις του Σωκράτη - ο οποίος θεωρεί ότι ο δούλος μέχρι τη στιγμή εκείνη έχει απλώς μια γνώμη - ανακαλύπτει τη σωστή λύση. 

Την επίδειξη αυτή χρησιμοποιεί ο Σωκράτης ως επιχείρημα, προκειμένου να τεκμηριώσει την άποψή του στον Μένωνα ότι δηλαδή οι ερωτήσεις ήταν απλώς το κλειδί που ξεκλείδωσε την μνήμη της ψυχής.




ΠΛΑΤΩΝΟΣ ΦΑΙΔΩΝ
ΚΕΙΜΕΝΟ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΙΩΑΝΝΗΣ Ε. ΠΕΤΡΑΚΗΣ, δ.φ.
Το κείμενο του Φαίδωνος προέρχεται από την έκδοση των: Strachan, J. C. G. (εκδ.), Duke, Ε. Α., Hicken, W. F., Nicoli, W. S. M., Robinson, D. Β., Piatonis Opera, tomus I, Oxford University Press 1995.

Ο Αριστοτέλης ήταν ο πρώτος φιλόσοφος που ερεύνησε το είδος της υποκειμενικής ευτυχίας (EDITH HALL)…!!!!

Ο Αριστοτέλης ήταν ο πρώτος φιλόσοφος που ερεύνησε το είδος της υποκειμενικής ευτυχίας. Ανέπτυξε ένα σύνθετο, ανθρώπινο πρόγραμμα για να γίνει κάποιος ευτυχισμένος, το οποίο παραμένει σε ισχύ ακόμα και σήμερα. 

Ο Αριστοτέλης παρέχει όλα όσα χρειάζεστε για να αποφύγετε τη συνειδητοποίηση του πρωταγωνιστή του Τολστόι στον Θάνατο του Ιβάν Ιλίτς (1886), ο οποίος έχει σπαταλήσει μεγάλο μέρος της ζωής του για να αναρριχηθεί κοινωνικά θέτοντας το προσωπικό συμφέρον του πάνω από τη συμπόνια και τις αξίες της κοινότητας, και όλα αυτά όσο είναι παντρεμένος με μια γυναίκα την οποία αντιπαθεί. 

Αντιμέτωπος με τον επικείμενο θάνατό του, μισεί τα πιο οικεία μέλη της οικογένειάς του, που δεν του μιλούν καθόλου γι’ αυτό το θέμα. 

Η αριστοτελική ηθική ενσωματώνει όλα όσα οι σύγχρονοι στοχαστές συνδέουν με την υποκειμενική ευτυχία: την αυτο-συνειδητοποίηση, την εύρεση ενός «νοήματος» και τη «ροή» της δημιουργικής συμμετοχής στη ζωή ή το «θετικό συναίσθημα».

Ο Αριστοτέλης πίστευε ότι αν εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου να είναι καλός, ασκώντας τις αρετές σου και ελέγχοντας τα ελαττώματα σου, θα ανακαλύψεις ότι η ευτυχής ψυχική διάθεση προέρχεται από το να κάνεις το σωστό σε τακτική βάση. 

Αν ξεκινήσεις σκόπιμα να χαμογελάς πρόθυμα κάθε φορά που σε πλησιάζει το παιδί σου, αρχίζεις να το κάνεις υποσυνείδητα. Μερικοί φιλόσοφοι αμφισβητούν κατά πόσο ένας ενάρετος τρόπος ζωής είναι προτιμότερος από τον αντίθετό του. 

Αλλά τελευταία «η ηθική της αρετής» έχει αποκατασταθεί στους φιλοσοφικούς κύκλους και έχει γίνει αποδεκτή ως ευεργετική. Ο Αριστοτέλης θεωρούσε όλες τις αρετές ως μέρος μιας ενιαίας δέσμης, αλλά οι νεότεροι στοχαστές έτειναν να τις διαχωρίζουν σε κατηγορίες. 

Ο Τζέιμς Γουάλας, στο έργο του Virtues and Vices (Αρετές και Ελαττώματα, 1978), περιγράφει τρεις διαφορετικές ομάδες: αρετές αυτοπειθαρχίας, όπως το θάρρος και η υπομονή- αρετές ευσυνειδησίας, όπως η τιμιότητα και η δικαιοσύνη- και αρετές που συνεπάγονται καλοσύνη προς τους άλλους, όπως η ευγένεια και η ευσπλαχνία.

Οι δύο πρώτες κατηγορίες αρετών μπορούν να επηρεάσουν θετικά την επιτυχία των ατομικών σχεδίων αλλά και ολόκληρης της κοινότητας. 

Οι αρετές της καλοσύνης είναι λιγότερο ευδιάκριτες αλλά μπορούν να αυξήσουν τη συμπάθεια που δείχνετε στον εαυτό σας αλλά και σε οποιονδήποτε άλλο γύρω σας. 

Επομένως η αρετή έχει εξωγενή οφέλη: είναι πιθανότερο να είστε ευτυχισμένοι αν οι γύρω σας είναι ευτυχισμένοι, και άρα είναι προς όφελος της προσωπικής φώτισής σας να είστε ενάρετοι. 

Αλλά ο Αριστοτέλης, καθώς και ο Σωκράτης, οι στωικοί και ο βικτοριανός φιλόσοφος Τόμας Χιλ Γκριν, πίστευαν ότι είχε και άμεσα ενδογενή οφέλη. Οι αρετές που απευθύνονται προς άλλους ανθρώπους συμβάλλουν σημαντικά στη δική μας ευτυχία.

Στα Ηθικά Νικομάχεια ο Αριστοτέλης πραγματεύεται την αιτία της ευδαιμονίας. 

Αν δεν είναι θεόσταλτη, λέει (και ο Αριστοτέλης δεν πίστευε ότι οι θεοί παρεμβαίνουν στις ανθρώπινες υποθέσεις), τότε έρχεται «ως αποτέλεσμα της αρετής ή κάποιας εκμάθησης ή εξάσκησης» (Ηθικά Νικομάχεια, 1099b, 15). 

Τα συστατικά στοιχεία της ευτυχίας μπορούν να περιγραφούν και να αναλυθούν, όπως το αντικείμενο οποιουδήποτε άλλου κλάδου γνώσης, όπως η αστρονομία ή η βιολογία. 

Αλλά αυτή η διαδικασία μελέτης της ευτυχίας διαφέρει από εκείνες τις επιστήμες, γιατί έχει έναν ακριβή στόχο, την κατάκτηση της ευτυχίας, και αυτό την κάνει να προσομοιάζει στην ιατρική ή στην πολιτική θεωρία.

Επιπλέον, λέει ο Αριστοτέλης, η ευτυχία θα μπορούσε εν δυνάμει να εξαπλωθεί, «διότι είναι δυνατόν να υπάρχει σε όλους τους ανθρώπους που δεν είναι ανίκανοι να φτάσουν στην αρετή με τη βοήθεια κάποιας εκμάθησης και επιμέλειας» (Ηθικά Νϊκομάχεια, 1099b, 20). 

Ο Αριστοτέλης γνωρίζει ότι η ικανότητα για καλοσύνη μπορεί να φθαρεί από συγκεκριμένες καταστάσεις και γεγονότα της ζωής. Αλλά για την πλειονότητα των ανθρώπων, η ευτυχία είναι όντως εφικτή αν αποφασίσουν να αφοσιωθούν στη δημιουργία της. 

Όλοι σχεδόν μπορούν να αποφασίσουν να σκεφτούν τον εαυτό τους ευτυχισμένο. Δεν είναι κάτι που αφορά μια ελάχιστη μειονότητα ανθρώπων με πτυχίο φιλοσοφίας.

Το «σχεδόν» είναι η λέξη κλειδί εδώ, φυσικά. Ο Αριστοτέλης δεν παρέχει ένα μαγικό ραβδί για να σβήσουμε ό,τι απειλεί την ευτυχία μας. Όντως υπάρχουν κάποια προσόντα που αφορούν τη γενική ικανότητά μας να αναζητούμε την ευτυχία.

Ο Αριστοτέλης παραδέχεται ότι υπάρχουν κάποια είδη πλεονεκτημάτων που είτε τα έχουμε είτε όχι. 

Αν έχουμε την ατυχία να έχουμε γεννηθεί σε πολύ χαμηλή κοινωνικο-οικονομική βαθμίδα ή αν δεν έχουμε παιδιά ή άλλους συγγενείς ή έναν αγαπημένο, ή αν είμαστε εξαιρετικά άσχημοι, οι συνθήκες της ζωή μας, που είναι αναπόφευκτες, όπως το θέτει, «κηλιδώνουν» την ευδαιμονία. 

Είναι πιο δύσκολο να κατακτήσουμε την ευτυχία. Αλλά όχι αδύνατον. Δεν χρειαζόμαστε υλικά αποκτήματα ή σωματική δύναμη ή ομορφιά για να αρχίσουμε να ασκούμε τον νου μας συντροφιά με τον Αριστοτέλη, γιατί υποστηρίζει έναν τρόπο ζωής που αφορά μάλλον μια ηθική και ψυχολογική τελειότητα και όχι έναν τρόπο ζωής βασισμένο στα υλικά αποκτήματα ή στο σωματικό μεγαλείο. 

Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, υπάρχουν και πιο δύσκολα εμπόδια: το να έχουμε παιδιά ή φίλους απόλυτα διεφθαρμένους είναι ένα τέτοιο εμπόδιο. 

Ένα άλλο - που ο Αριστοτέλης αναφέρει τελευταίο και σε άλλο σημείο υπονοεί ότι είναι το πιο δύσκολο πρόβλημα που μπορεί ποτέ να αντιμετωπίσει ένας άνθρωπος - είναι η απώλεια των καλών φίλων, στους οποίους έχουμε επενδύσει τις προσπάθειές μας, και ιδιαίτερα των παιδιών, λόγω θανάτου.

Ωστόσο, δυνάμει, ακόμα και οι άνθρωποι που είναι ελάχιστα προικισμένοι από τη φύση ή που έχουν βιώσει φριχτές απώλειες μπορούν να ζήσουν μια καλή ζωή, βαδίζοντας στο μονοπάτι της αρετής. 

«Αυτού του είδους η φιλοσοφία, που όλοι μπορούν να ασκήσουν, είναι διαφορετική από την πλειονότητα των άλλων τύπων φιλοσοφίας», εξηγεί ο Αριστοτέλης, διότι έχει έναν απτό στόχο στην αληθινή, καθημερινή ζωή : η ηθική, προσθέτει, σε αντίθεση με τους άλλους φιλοσοφικούς κλάδους, έχει πρακτικό στόχο, «διότι δεν κάνουμε αυτή την έρευνα με σκοπό να μάθουμε τι είναι αρετή, αλλά για να γίνουμε ενάρετοι, αφού χωρίς αυτό το τελευταίο δεν θα προέκυπτε κανένα όφελος από την έρευνα αυτή» (Ηθικά Νικομάχεια, 1103b, 27). 

Πράγματι, ο μόνος τρόπος να είμαστε καλοί άνθρωποι είναι να κάνουμε καλές πράξεις. Πρέπει να φερόμαστε στους ανθρώπους με δικαιοσύνη και μάλιστα κατ επανάληψη. 

Πρέπει να προθυμοποιούμαστε με χαρά να μοιραζόμαστε εξίσου τη φροντίδα του παιδιού με τον άλλο γονέα το Σαββατοκύριακο και πάντα να καταβάλλουμε στην οικιακή βοηθό όλη την αμοιβή της ακόμα κι αν ακυρώσουμε το ραντεβού. 

Ο Αριστοτέλης θεωρεί ότι πολλοί άνθρωποι φαντάζονται πως αρκεί να μιλούν για την καλή συμπεριφορά: «Αλλά καταφεύγοντας στη θεωρητική εξέταση νομίζουν ότι επιδίδονται στη φιλοσοφία κι ότι με αυτόν τον τρόπο θα γίνουν σπουδαίοι». 

Συγκρίνει αυτούς τους ανθρώπους με «τους ασθενείς που ακούν με προσοχή τους γιατρούς αλλά δεν εφαρμόζουν καμία εντολή» (Ηθικά Νικομάχεια, 1105b, 15).

Σκέφτομαι με τον αριστοτελικό τρόπο σημαίνει ότι κατανοώ την ανθρώπινη φύση ώστε να ζήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σημαίνει ότι η φύση, και όχι μια έννοια πέρα από τη φύση -όπως ο θεός ή οι θεοί- είναι το θεμέλιο της ανάλυσης των σχέσεων και των αποφάσεών μου. 

Αυτή ήταν η μοναδική σπουδαιότατη διαφορά ανάμεσα στον Αριστοτέλη και τον δάσκαλό του, τον Πλάτωνα, που πίστευε ότι οι άνθρωποι έπρεπε να βρουν απαντήσεις στα προβλήματα της ύπαρξης σε έναν αόρατο κόσμο από μη απτές ιδέες ή αρχέτυπες μορφές πέρα από τον υλικό κόσμο τον οποίο αντιλαμβάνονται με την όραση. 

Ωστόσο, ο Αριστοτέλης εστίασε στα εντυπωσιακά φαινόμενα του αντιληπτού «εδώ και τώρα», όπως έγραψε ο ποιητής και κλασικιστής Λούις Μακνίς στο Autumn Journal (Φθινοπωρινή Εφημερίδα), ωδή 12:

Ο Αριστοτέλης ήταν καλύτερος γιατί παρακολούθησε το έντομο να αναπαράγεται, τον φυσικό κόσμο να αναπτύσσεται, υπογραμμίζοντας τη λειτουργία, διαλύοντας τη Μορφή αυτή καθαυτήν, παίρνοντας το άλογο από το ράφι και αφήνοντάς το να καλπάσει.

Ο Αριστοτέλης τοποθέτησε την ανθρώπινη εμπειρία στο επίκεντρο ολόκληρης της σκέψης του. Ο Τόμας Μουρ, ο Φράνσις Μπέικον, ο Δαρβίνος, ο Καρλ Μαρξ και ο Τζέιμς Τζόις, όλοι τους τον θαύμαζαν βαθιά γι’ αυτό. 

Οι σύγχρονοι φιλόσοφοι, συμπεριλαμβανομένων κάποιων εξαιρετικών γυναικών που γεννήθηκαν τον 20ό αιώνα -οι Χάνα Άρεντ, Φιλίπα Φουτ, Μάρτα Νούσμπαουμ, Σάρα Μπρόντι και Σάρλοτ Γουίτ- έγραψαν σπουδαίες πραγματείες βαθιά επηρεασμένες από τον Αριστοτέλη ή αφιερωμένες ο εκείνον.

Ο Αριστοτέλης επιμένει ότι η δημιουργία ευτυχίας δεν αφορά τη φανατική επιβολή ανώτερων κανόνων και αρχών, αλλά την επαφή με τον ιστό της ζωής σε κάθε κατάσταση, με κάθε άλογο που καλπάζει, καθώς γνωρίζουμε την ιδιαιτερότητά της.

Υπάρχουν γενικοί οδηγοί όπως στην ιατρική ή τη ναυσιπλοΐα, ο γιατρός ή ο πλοίαρχος θα είναι εφοδιασμένοι με γνώση συγκεκριμένων αρχών, αλλά κάθε ασθενής και κάθε ταξίδι θα παρουσιάζει ελαφρώς διαφορετικά προβλήματα, τα οποία θα απαιτούν διαφορετικές λύσεις.

Ο Αριστοτέλης δεν αποτελεί αποκλειστικό κτήμα καμίας σύγχρονης πνευματικής ή πολιτιστικής παράδοσης. Βιώνουμε μια ανακούφιση όταν διαλεγόμαστε με έναν ανθρώπινο νου από τόσο παλιά, γιατί συνειδητοποιούμε πόσο λίγο έχει αλλάζει η ανθρώπινη κατάσταση, παρά την υποτιθέμενη τεχνολογική πρόοδό μας. 

Μας κάνει να νιώθουμε μέλη μιας διαχρονικής ανθρώπινης λέσχης και ότι υποστηριζόμαστε με έναν τρόπο που κατορθώνει να υπερβαίνει την ανθρώπινη θνητότητα και τον χρόνο. 

Κάποιοι φιλόσοφοι μετά τον Χιουμ και τον Καντ αμφισβήτησαν την ιδέα ότι η ανθρώπινη φύση είναι χρήσιμη στην ηθική, γιατί ο ανθρώπινος πολιτισμός έχει διαφοροποιηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και οι άνθρωποι, ακόμα και μέσα στο πλαίσιο της κοινότητας, έχουν διαφορετική ιδιοσυγκρασία. 

Αλλά ο Αριστοτέλης περιγράφει ένα εκπληκτικά διαχρονικό σύνολο ηθικών προβλημάτων του ανθρώπου. Όταν χρησιμοποιεί την αντωνυμία «εμείς», συχνά εννοεί ολόκληρη την ανθρωπότητα ως συλλογικότητα, στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.




ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ
Η ΑΡΧΑΙΑ ΣΟΦΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ
EDITH HALL         ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΟΠΤΡΑ
Εικόνα: https://wallpapersite.com/fantasy/happiness-surreal-dream-swing-clouds-4k-18281.ht

7 μυστικά για να γνωρίσετε τον ανώτερο εαυτό σας…!!!!

Πεποιθήσεις και προσδοκίες
Ο πρώτος τρόπος είναι να βελτιώσετε τον τρόπο που βλέπετε τη ζωή. Θα πρέπει να συγκεντωθείτε στην εσωτερική σας ανάπτυξη. Είναι σημαντικό να δουλεύετε την εσωτερική σας ανάπτυξη. Συχνά παραμελούμε τον ρόλο του πνεύματος.

Απομόνωση και διαλογισμός
Πρέπει να βρίσκεται χρόνο μόνοι σας καθημερινά. Βρείτε ένα ήσυχο μέρος για να ηρεμείτε και χωρίς να ασχολείστε με τίποτα. Χρειάζεστε χρόνο για να ακούσετε το μέσα σας. Θα μάθετε πως να ακούτε τη σιωπή και να την απολαμβάνετε. Αυτό θα σας επιτρέψει να νιώσετε τον ανώτερο εαυτό σας.

Η αναπνοή αυτό το διάστημα είναι σημαντική. Προσπαθήστε να συγκεντωθείτε στο φως ενός κεριού. Αυτό θα σας βοηθήσει με την αναπνοή.

Ημερολόγιο
Το να κρατάτε ένα ημερολόγιο θα σας βοηθήσει να καταγράψετε τις σκέψεις σας, τα συναισθήματά σας, τα όνειρα σας και τις ιδέες σας. Έτσι θα μπορέσετε να επικοινωνήσετε με τον ανώτερο εαυτό σας και να βρείτε τις απαντήσεις που χρειάζεστε.

Εσωτερικές συζητήσεις
Πρέπει να κάνετε διάλογο με τον εσωτερικό σας εαυτό. Δοκιμάστε το τουλάχιστον για 40 μέρες. Μην ανησυχήσετε αν σας φανεί δύσκολο στην αρχή. Μιλήστε στο εαυτό σας όπως θα μιλούσατε σε έναν φίλο σας. Οι απαντήσεις θα έρθουν σε σας.

Μαθήματα ζωής
Οτιδήποτε συμβαίνει στη ζωή σας συμπεριλαμβάνομένων καταστάσεων και ανθρώπων έχουν κάτι να σας μάθουν. Όταν συμβαίνουν άσχημα και όμορφα πράγματα ρωτήστε στον εαυτό σας τι έχει μάθει από αυτό. Οι δυσάρεστοι άνθρωποι θα σας βοηθήσουν να αναπτυχθείτε. Φροντίστε να καταγράφετε αυτά που έχετε μάθει στο ημερολόγιο σας.

Όνειρα
Ο ανώτερος εαυτό σας μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας μέσα από τα όνειρα. Αυτό θα σας βοηθήσει να πάρετε τις απαντήσεις που θέλετε.

Συγκέντρωση στο παρόν
Αντί για να ανησυχείτε για το μέλλον και για το τι έχει συμβεί στο παρελθόν, φροντίστε να συγκεντρωθείτε στο τώρα. Όταν κάνετε μια δραστηριότητα συγκεντρωθείτε στην δραστηριότητα αυτή. Αυτό θα δωσεί στο μυαλό σας την ευκαιρία να ηρεμήσει. Θα μπορέσετε να φτάσετε τον ανώτερο εαυτό σας ευκολότερα αν το μυαλό σας είναι απαλλαγμένο από ψυχικά βάρη.

Η υπομονή είναι το κλειδί
Έχετε διανύσει την περισσότερη ζωής σας χωρίς επαφή με τον ανώτερο εαυτό σας. Ήρθε ο καιρός να επαναφέρετε αυτή τη σύνδεση. Αυτό απαιτεί χρόνο και προσπάθεια.

Να είστε επιμελής και υπομονετικοί. Ακολουθείστε αυτά τα 7 βήματα κάθε μέρα και θα καταφέρετε να έρθετε σε επαφή με τον ανώτερο εαυτό σας. Ο ανώτερος εαυτό σας θέλει να ενωθεί με σας. Πολλές φορές το προσπαθήσει χωρίς να το αντιλαμβάνεστε.




Τι δεν έτρωγε ο Ιπποκράτης; Γιατί οι αρχαίοι ήταν έξυπνοι; Οι απαντήσεις μιας ενεργειακής διατροφολόγου…!!!!

Πολλές φορές η σύγχρονη επιστήμη έχει σκύψει στον τρόπο διατροφής και ζωής των αρχαίων και έχει μελετήσει αρχαία συγγράμματα σε μια προσπάθεια να απαντήσει και σε ένα απλό ερώτημα πέρα από τα πολυσύνθετα. Γιατί οι αρχαίοι ημών πρόγονοι ήταν τόσο έξυπνοι;

Η απάντηση για πολλούς είναι μια και στηρίζεται στις αρχές που έθεσε ο πατέρας της Ιατρικής ο Ιπποκράτης, που έλεγε «νους υγιής εν σώματι υγιεί» και «φάρμακο σου είναι η τροφή σου».

Η ενεργειακή διατροφολόγος Ιπποκράτειας διατροφής κ. Δήμητρα Τυλλιανάκη
Στηριζόμενη σε αυτές τις ρήσεις, η κ. Δήμητρα Τυλλιανάκη, χειρουργός οδοντίατρος, αν και ξεκίνησε από την κλασική ιατρική, στην πορεία ασχολήθηκε και με την ομοιοπαθητική αλλά και τη διεξοδική μελέτη των διατροφικών συνηθειών στις εποχές του Ιπποκράτη και του Πυθαγόρα.

Ο λόγος που το έκανε ήταν για να απαντήσει σε ένα ερώτημα που τη βασάνιζε έντονα. «Γιατί παρά την εξέλιξη της επιστήμης θερίζουν οι ασθένειες; Ο καρκίνος, τα καρδιοεγκεφαλικά και τα αυτοάνοσα νοσήματα;» 

Ψάχνοντας τις απαντήσεις άρχισε να αμφισβητεί τη θεραπεία μόνο με φάρμακα και στάθηκε στην ολιστική αντιμετώπιση του ανθρώπου. Μάλιστα η ίδια αν και μαραθωνοδρόμος, διαπίστωσε ότι παρά τον υγιεινό τρόπο ζωής της, έκανε και λάθη, που δε γνώριζε.
                     Άδης και Περσεφόνη κρατούν Ζέα
Ένα από αυτά … κατανάλωνε ψωμί και μακαρόνια, κατανάλωνε δηλαδή σιτάρι. Και τί το «κακό» έχει το σιτάρι; Γλουτένη. Μια ουσία που βρίσκεται παντού στη σύγχρονη διατροφή και κρατάει σε «υπνηλία» τον εγκέφαλο. 

Οι αρχαίοι, σιτάρι δεν έβαζαν στο στόμα τους. Διότι δεν υπήρχε. Καλλιεργούσαν το δημητριακό Ζέα, πλούσιο σε μαγνήσιο που θεωρείται η τροφή του εγκεφάλου.

«Πριν ασχοληθώ με τη μελέτη της Ιπποκράτειας διατροφής, νόμιζα ότι έκανα καλή διατροφή, αλλά δεν έκανα. Κατανάλωνα ψωμί και μακαρόνια. Όπως διαπίστωσα στη συνέχεια, στην αρχαιότητα δεν έτρωγαν στάρι. Υπήρχε ένα δημητριακό το «Ζεα» το οποίο είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, «τροφή» του εγκεφάλου. 

Για αυτό και οι προγονοί μας ήταν έξυπνοι. Υπάρχει μεγάλη πιθανότατα αυτό να οφείλεται στο ότι δεν έτρωγαν στάρι που έχει γλουτένη, ουσία που συγκολλάει τις νευρικές απολήξεις και δεν αφήνει τον εγκέφαλο να σκεφτεί ελεύθερα και να δημιουργήσει.

Μια άλλη ουσία που έχει το συγκεκριμένο δημητριακό είναι το αμινοξύ Λυσίνη το οποίο ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και έχει ελάχιστη γλουτένη».

Η κ. Τυλλιανάκη ζυμώνει το ψωμί της με Ζέα και φτιάχνει και τα μακαρόνια της από το ίδιο δημητριακό. Είναι σούπερ τροφή και δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα για να χορτάσει ο οργανισμός. Η καλλιέργεια του απαγορεύτηκε στις αρχές του 20ου αιώνα.

«Καλλιεργούνταν στην Ελλάδα και απαγορεύτηκε αιφνιδιαστικά – άγνωστο γιατί. Το έχουν οι Γερμανοί και το εξάγουν. Είναι πανάκριβο κοστίζει 6,5 ευρώ το κιλό!»

Η ίδια συνιστά στους καταναλωτές να καταναλώνουν τροφές που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία, διότι όλες οι βιταμίνες βρίσκονται στον φλοιό.

«Βγάζουν το φλοιό των τροφίμων και στη συνέχεια οι βιταμίνες γίνονται συμπληρώματα διατροφής».

Όσον αφορά στην κατανάλωση κρέατος αυτή ήταν ελάχιστη και μόνο όταν το άτομο ήταν υγιές. Όταν υπήρχε κάποια ασθένεια δεν καταναλωνόταν κρέας.

Και η Πυθαγόρεια διατροφή στηρίζεται στην Ιπποκράτεια, με εξαίρεση στην κατανάλωση κρέατος, που για τον Πυθαγόρα, απαγορευόταν δια ροπάλου.

Ο νόμος στο ΦΕΚ της εποχής για τους "αντίνοους"..!! ΕΔΩ

Ιπποφαές
Στην αρχαιότητα μεγάλη κατανάλωση είχε και ένας πορτοκαλί καρπός, το Ιπποφαές. Περιέχει 192 βιταμίνες και είναι όλες απορροφήσιμες από τον οργανισμό.

Στις εκστρατείες του, ο Μέγας Αλέξανδρος παρατήρησε, ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα θεραπεύονταν τρώγοντας τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού και άρχιζε να γυαλίζει το τρίχωμα τους, από την παρατήρηση αυτή δόθηκε και η ονομασία του (ίππο – φάος = άλογο που γυαλίζει).

Έτσι άρχισαν να το χρησιμοποιούν και οι στρατιώτες του, μαζί με τον ίδιο για να είναι πιο ισχυροί στις εκστρατείες. Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι το χρησιμοποιούσε στις εκστρατείες του και ο Τζέγκις Χαν.

Το ιπποφαές μνημονεύεται από τον Θεόφραστο, μαθητή του Αριστοτέλη, αλλά κυρίως από τον Διοσκουρίδη τον Αναζαρβέα, πατέρα της φαρμακολογίας.

Αναφορές στο Ιπποφαές υπάρχουν στην Θιβετιανή και κινέζικη ιατρική. Από το 1929, όταν για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε βιοχημική ανάλυση των καρπών του φυτού, οι γνώσεις για της φαρμακευτικές ιδιότητες του φυτού συνεχώς αυξάνονται. 

Πλέον υπάρχει τεκμηριωμένη γνώση (Γερμανία, Ρωσία, Καναδάς, Κίνα, Φιλανδία, Αγγλία, Σουηδία κ.α.) για το ιπποφαές και έχουν αφιερωθεί γι αυτό 5 επιστημονικά συνέδρια. Το έλαιο του φυτού παράγεται από τους καρπούς με την μέθοδο της εκθλίψεως, χωρίς χημικά ή άλλα πρόσθετα.




Κορίνα Καφετζοπούλου,