Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Ο προορισμός σου δεν είναι ο ίδιος με όλους…!!!!

Μας ζητείται να είμαστε όλοι εδώ για τον ίδιο σκοπό. Οι ερωτήσεις από τον περίγυρο μας είναι σχεδόν ίδιες με αυτές που γίνονται σε όλους. Κι εδώ ξεκινάει αλλά και διαιωνίζεται ένα κοινωνικό προβληματικό μοτίβο. 

Έχεις σκεφτεί αλήθεια ποιος είναι ο σκοπός σου και ο προορισμός σου σε αυτή τη ζωή;

Υποσυνείδητα έχουν φωλιάσει μέσα μας λέξεις, κοινωνικά πρέπει, σωστά και λάθη, που δεν έχουν καμία σχέση και επαφή με αυτά που μπορεί ο καθένας μας πραγματικά να έχει ανάγκη, να θέλει, ή να τον φτάσουν στην πληρότητα.

Άκουσε πραγματικά την δική σου φωνή. Απενοχοποίησε την!

Δεν χρειάζεται να νιώθεις καλά μόνο αν είσαι σε σχέση, παντρεμένος, με παιδιά, με σταθερή δουλειά, με ένα εξοχικό, με δικό σου σπίτι και ότι άλλο μπορεί να κινείται γύρω από αυτά. Δεν λειτουργούμε όλοι οι άνθρωποι το ίδιο. 

Πολλές φορές ακόμη κι αν τα έχεις όλα αυτά νιώθεις μισός, ίσως πως έχεις παραμελήσει τον εαυτό σου, για να φτάσεις πια να ευχαριστήσεις τις φωνές γύρω σου, οι οποίες σου έχουν περάσει πως αυτό είναι το φυσιολογικό και οτιδήποτε άλλο είναι απλά λάθος δρόμος και χάσιμο χρόνου.

Είναι εντάξει να απολαμβάνεις τον χρόνο που περνάς με τον εαυτό σου, είναι εντάξει να χαίρεσαι τις στιγμές ελευθερίας σου, να διευρύνεις τον ορίζοντα της πνευματικότητας και μοναδικότητας σου. 

Είναι εντάξει αν δεν σε καλύπτει να μην έχεις μια σταθερή δουλειά ,να κάνεις κάτι πιο αβέβαιο που παρ όλα αυτά σου δίνει πραγματική ευχαρίστηση και δημιουργικότητα. 

Είναι εντάξει να μην παντρευτείς ποτέ. 

Είναι εντάξει να μην κάνεις απόπειρες για σχέσεις σε τακτά διαστήματα. 

Είναι εντάξει να μπορείς να τα καταφέρνεις και μόνος σου. 

Είναι εντάξει να είσαι πιο αέρινος. 

Είναι εντάξει όλα αυτά και άλλα πολλά.

Τι είναι αυτό που σε κάνει να αισθάνεσαι καλά; Τι είναι αυτό που νιώθεις πως χρειάζεται η ζωή και ο περίγυρος σου από σένα; Τι σε γεμίζει; Τι σε κάνει να αντλείς βαθιά ικανοποίηση;

Μπορεί να είσαι βοηθός άνθρωπος, να αγαπάς να δίνεις τη βοήθεια σου σε έμβια όντα που το χρειάζονται .

Μπορεί να είσαι δημιουργός άνθρωπος και να έχεις έρθει για να δημιουργήσεις..

Μπορεί να είσαι εφευρέτης άνθρωπος .

Μπορεί να είσαι εδώ για αναπαραγωγή.

Μπορεί να είσαι συνδυασμός πραγμάτων.

Εν δυνάμει είμαστε λίγο απ όλα! Αλλά κάπου τείνει η δική σου ζυγαριά και μόνο εσύ θα το ανακαλύψεις για τον εαυτό σου. Σε κάτι που ποτέ μπορεί να μην το έχεις σκεφτεί ή ακόμη και να μην του έχεις δώσει την πρέπουσα σημασία.

Σίγουρα είσαι εδώ για να βοηθήσεις το γρανάζι της ζωής να κυλάει, η ζωή έχει τη σοφία και έχει προνοήσει να σου δώσει αυτό ή αυτά που σου χρειάζονται για να νιώθεις πληρότητα, σημαντικότητα , ζωντάνια και χαρά!




Ο κόσμος μέσα σου είναι ο κόσμος έξω σου. Στην κυριολεξία…!!!!

Τι σημαίνει ο κόσμος μέσα είναι ο κόσμος έξω με απλά λόγια;

Η έκφραση ο κόσμος μέσα είναι ο κόσμος έξω, δεν είναι φιλοσοφική, ούτε πνευματική. Είναι 100% αληθινή! Η κακή σχέση που έχεις με τη μάνα σου βρίσκεται αποτυπωμένη μέσα στο σώμα σου. Η κακή σχέση που έχεις με τους ανθρώπους σου βρίσκεται μέσα στις ασύνδετες…συνδέσεις του σώματος. 

Η σύγχυση για το πώς θα κινηθείς στη ζωή βρίσκεται γραμμένη μέσα στο σώμα. Ακόμα και η προτίμηση που έχεις για το ένα ή το άλλο φύλο, βρίσκεται μέσα στη λειτουργία των ενεργειακών κόμβων μέσα στο σώμα.

Ο χαρακτήρας σου είναι χτισμένος μέσα στους δρόμους της φυσικής ενέργειας της ζωής μέσα στο σώμα σου. Ο θυμός και η απογοήτευση βρίσκονται μέσα σου, όχι με ένα αόριστο τρόπο, αλλά με ένα τελείως υλικό τρόπο μέσα στο αίμα και τις ορμόνες σου. 

Η σχέση σου με το άλλο φύλο βρίσκεται μέσα στα νεύρα και τις απολήξεις τους. Έχει άμεση σχέση με τον συσχετισμό του δεξιού και αριστερού εγκεφάλου, όπως και με τις δύο πλευρές του σώματος σου. Έχει παρατηρηθεί ότι οι γυναίκες που λατρεύουν τον πατέρα τους, είναι εύκολο να βρουν έναν άντρα, ο οποίος να τις λατρεύει. 

Αυτή η λατρεία για τον πατέρα εγγράφεται μέσα στο σώμα υλικά και αντανακλάται έξω από αυτές. Με αυτόν τον τρόπο, οι γυναίκες αυτές υλοποιούν μια πραγματικότητα έξω από το σώμα τους. (Αφού το μέσα είναι έξω και το έξω είναι μέσα).

Η τάση να είναι κάποιος ευσυγκίνητος είναι θέμα εγκεφάλου, ορμονών και νευρικών απολήξεων. Όπως βέβαια, και ο συσχετισμός μεταξύ τους. Η τάση να είναι κάποιος απογοητευμένος βρίσκεται ανάμεσα στο…συκώτι και τη σπλήνα, όπως βέβαια και στα συναισθήματα που κυκλοφορούν στις περιοχές αυτές. 

Η τάση να «παρεξηγιέται» κάποιος εύκολα βρίσκεται στην κακή κυκλοφορία της ενέργειας από κάτω προς τα επάνω. 

Η τάση κάποιου να φοβάται έρχεται από το κάτω μέρος του σώματος που δεν επικοινωνεί καλά με το επάνω. Η τάση για υπερβολική ανησυχία κάποιου, βρίσκεται μέσα στη λειτουργία των αδένων του σώματος, όπως στην ομαλή επικοινωνία μεταξύ τους. Και φυσικά στην κακή επικοινωνία από κάτω προς τα επάνω.

Οι έντονες αρέσκειες και οι δυσαρέσκειες βρίσκονται στη σύνδεση των νεύρων μέσα στο σώμα. Η νοητική και ψυχική κατάσταση κάποιου είναι αποτέλεσμα αρμονίας ή δυσαρμονίας ανάμεσα στη δεξιά και αριστερή πλευρά του σώματος. 

Ακόμα και η σχέση πατέρα και μητέρας αναγράφονται μέσα στην ομαλή ή δυσαρμονική φτιαξιά του δικού σου σώματος. Η παραμικρή λεπτομέρεια της ζωής σου έξω από εσένα είναι ήδη καταχωρημένη μέσα στο δικό σου προσωπικό σύστημα. 

Το σώμα σου είναι το μικροσύστημα που στέλνει σήματα και υλοποιεί έξω από εσένα. Τι ύψιστη δημιουργία!




Απόσπασμα από το βιβλίο Ο Ιερός Γάμος της Ελένης Ιεροδιακόνου, εκδ. Ι.Ε. Αρχέγονο

Αν θέλεις να αγγίξεις το όνειρό σου, δούλεψε στην σιωπή κι άσε την επιτυχία σου να κάνει θόρυβο…!!!!

Σε μια εποχή όπου η ζήλια κυριαρχεί και οι καλοί άνθρωποι είναι είδη προς εξαφάνιση, πολλές φορές μπαίνουμε στην διαδικασία να εκμυστηρευτούμε όνειρά μας που θα θέλαμε να υλοποιήσουμε.

Δυστυχώς όμως σπάνια θα συναντήσεις άνθρωπο εκτός βέβαια από τα μέλη της οικογένειας σου με τους οποίους σας συνδέουν ισχυροί δεσμοί αίματος, που θα σε παρακινήσουν, θα σε ενθαρρύνουν. 

Αντίθετα θα σε αποτρέψουν, θα σε απογοητεύσουν, θα σε πείσουν να εγκαταλείψεις την όποια προσπάθεια και να παραμείνεις στην ήδη υπάρχουσα καθημερινότητα η οποία σου παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια. 

Κι αυτό γιατί η επιτυχία του πλησίον δύσκολα αντέχεται. Μόνο ένας καλός άνθρωπος απαλλαγμένος από το αίσθημα της ζήλιας μπορεί να το δεχτεί.

Η επιτυχία δοκιμάζει και διαλύει φιλίες. Να το θυμάσαι. Στην δυστυχία σου πολλοί θα είναι εκείνοι που θα σου σταθούν από λύπηση. Στην χαρά σου ακόμη λιγότεροι. Στην επιτυχία σου; 

Όταν έρθεις αντιμέτωπος με την σκληρή πραγματικότητα που θα σου προσφέρει η επιτυχία, θα εκπλαγείς. Κι αυτό γιατί τα άτομα που θα σε στηρίξουν θα είναι επί το πλείστον άγνωστα σε σένα μέχρι εκείνη την δεδομένη στιγμή.

Έπειτα να είσαι προετοιμασμένος ότι το ξεσκαρτάρισμα ανθρώπων που θα αποφασίσεις έπειτα να κάνεις στην ζωή σου, θα την αλλάξουν πλήρως. Μην στεναχωρηθείς. 

Η ζωή σου θα αλλάξει προς το καλύτερο. Διότι θα απομακρύνεις τους υποκριτές και θα παραμείνεις με άτομα που αξίζει πραγματικά να είναι κοντά σου.

Αν θέλεις λοιπόν να αγγίξεις το όνειρό σου, δούλεψε στην σιωπή… άσε την επιτυχία σου να κάνει θόρυβο… κι εκείνη θα επιλέξει τους πραγματικούς σου φίλους..




Μαρία Αρφαρά

Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023

Η Ευδαιμονία είναι ο στόχος...Η Επίγνωση είναι ο δρόμος...!!!

Είστε ζωντανοί μόνο σε αναλογία με το πόσο συνειδητοί είστε. Η επίγνωση είναι η διαφορά μεταξύ της ζωής και του θανάτου.

Δεν είστε ζωντανοί μόνο και μόνο επειδή αναπνέετε, μόνο και μόνο επειδή χτυπάει η καρδιά σας. Μπορεί κάποιος να κρατιέται ζωντανός σε νοσοκομείο χωρίς καμία συνείδηση. 

Ο Βούδας μιλάει για τη ζωή και την επίγνωση γιατί η ζωή είναι ο στόχος και η επίγνωση είναι η μεθοδολογία, η τεχνική για να τον πετύχεις.

Αυτό που χρειάζεται να μάθετε είναι η παρατήρηση.

Παρακολουθήστε την κάθε σκέψη που περνάει από το μυαλό σας. Παρακολουθήστε την κάθε επιθυμία που σας συνεπαίρνει. Παρατηρήστε ακόμη και τις μικρές κινήσεις όταν περπατάτε, μιλάτε, τρώτε, κάνετε μπάνιο. 

Συνεχίστε να παρακολουθείτε, όλα, παντού. Αφήστε τα πάντα να γίνουν ευκαιρία για παρατήρηση. Προχωρήστε στη ζωή παραμένοντας πλήρως παρατηρητικοί.

Ξανά και ξανά θα ξεχνάτε. Μην γίνετε δυσαρεστημένοι για αυτό. Είναι φυσικό... Όταν θυμηθείτε ότι έχετε ξεχάσει να παρατηρείτε, μην μετανιώνετε. Θα σπαταλάτε τον χρόνο. 

Μην αισθάνεστε δυστυχισμένοι. Μην αρχίσετε να κρίνετε τον εαυτό σας, γιατί είναι εντελώς χάσιμο χρόνου. Μην μετανοήσετε ποτέ για το παρελθόν! Ζήστε αυτή τη στιγμή.

Το πρώτο βήμα στην επίγνωση είναι να προσέχετε πολύ το τι συμβαίνει στο σώμα σας. Και το σώμα σας θα γίνει πιο χαλαρό, πιο συντονισμένο. Η βαθιά γαλήνη θα βασιλέψει μέσα του. Η λεπτή μουσική θα πάλλεται στα κυτταρά του.

Στη συνέχεια, συνειδητοποιήστε τις σκέψεις. Και όταν συνειδητοποιήσετε τις σκέψεις, θα εκπλαγείτε απο το τι συμβαίνει μέσα σας. Σιγά σιγά, ο τρελός θα εξαφανιστεί. Σιγά σιγά, οι σκέψεις θα ξεκινήσουν να ακολουθούν ένα συγκεκριμένο μοτίβο: το χάος δεν θα υπάρξει πια, οι σκέψεις θα γίνουν όλο και περισσότερο συμπαντικές. 

Στις σκέψεις σας σιγά σιγά, θα αρχίσει να βασιλεύει μια βαθύτερη ειρήνη.

Και όταν έχετε επίγνωση των σκέψεων, μπορείτε να κάνετε ακόμα ένα βήμα παρακάτω. Θα αρχίσετε να συνειδητοποιείτε τις διαθέσεις, τα συναισθήματα και τις αισθήσεις σας.

Και μόλις αντιληφθείτε αυτά τα τρία στρώματα, θα συγχωνευτούν σε ένα φαινόμενο. 

Θα γίνουν ένα και θα αρχίσουν να δρουν σε πλήρη αρμονία, θα δονούνται μαζί, θα γίνουν μια ορχήστρα. Και τότε συμβαίνει το τέταρτο.. Συμβαίνει από μόνο του, είναι ένα δώρο, η ανταμοιβή για όσους έχουν κάνει αυτά τα τρία βήματα. 

Το τέταρτο είναι η απόλυτη επίγνωση που κάνει ένα άτομο να αφυπνιστεί. Ένα άτομο που έχει επίγνωση της δικής του επίγνωσης - αυτό είναι το τέταρτο βήμα. Αυτό κάνει έναν άνθρωπο Βούδα, αφυπνισμένο.

Και μόνο σε μια τέτοια αφύπνιση ξέρει ο άνθρωπος τι είναι η ευδαιμονία. Η ευδαιμονία είναι ο στόχος, η επίγνωση είναι ο δρόμος προς αυτόν.

.


Ωκεάνιες Συχνότητες.

Πώς να μειώσετε το στρες : Πρακτικός οδηγός 6 βημάτων για καλύτερη ψυχική διάθεση…!!!!

Το συναίσθημα του άγχους και του στρες είναι αναπόφευκτο.

Αλλά η σωστή διαχείριση του στρες μπορεί να προάγει τη συναισθηματική και πνευματική ανάπτυξη και ανθεκτικότητα καθώς μεγαλώνουμε, λέει η ειδικός διαχείρισης άγχους, δρ. Frances Callahan, από το ερευνητικό, πανεπιστημιακό νοσοκομείο Johns Hopkins.

Η δρ. Callahan έχει καταλήξει σε ένα εύκολο στην εφαρμογή του πλάνο 6 βημάτων για καλύτερη διαχείριση του στρες, σε οποιαδήποτε ηλικία.

1. Προσδιορίστε τους παράγοντες που διεγείρουν το στρες σε εσάς προσωπικά
Μόλις μάθετε από πού προέρχεται το άγχος σας (π.χ. μια σχέση, τα παιδιά, ο φόρτος εργασίας, ένα πρόβλημα υγείας) μπορείτε μερικές φορές να μειώσετε ή να το αποτρέψετε. Αφού σκεφτείτε καλά το όποιο θέμα, μπορείτε να εντοπίσετε πρακτικά βήματα για να βελτιώσετε την κατάσταση. 

Ακόμα κι αν το να αλλάξετε αυτόν τον στρεσογόνο παράγοντα σας φανεί δύσκολο, μια αλλαγή προοπτικής μπορεί να βοηθήσει στην άμβλυνση του άγχους. 

Για παράδειγμα, εάν κάποιος γνωστός σας εκνευρίζει εύκολα, το να κάνετε ένα βήμα πίσω, να απομακρυνθείτε λίγο και να προσαρμόσετε τις προσδοκίες σας από αυτόν, μπορεί να σας επιτρέψει και να διατηρήσετε τη γνωριμία, αλλά και να μειώσετε το στρες που σας προκαλεί.

2. Μην απομονώνεστε
Η διατήρηση, η βελτίωση και η αύξηση των υγιών σχέσεων με φίλους και οικογένεια προάγει δυναμικά την ψυχολογική ανθεκτικότητα. Πολλοί διαπιστώνουν ότι οι δεσμοί με μια υποστηρικτική οικογένεια, με καλούς γείτονες, ακόμη και με κατοικίδια, τους βοηθούν να αισθάνονται θετικοί και ενεργητικοί, ακόμα κι αν ζουν μόνοι τους στο σπίτι.

3. Μείνετε ενεργοί
Η σωματική δραστηριότητα απελευθερώνει ενδορφίνες, τις ορμόνες που είναι υπεύθυνες για την καλή ψυχική διάθεση. Τα μικρά διαλείμματα για περπάτημα πολλές φορές την ημέρα είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την αποπομπή του στρες. 

Η άσκηση, ή η συμμετοχή σε μαθήματα γιόγκα, χορού κλπ με φίλους βοηθά επίσης στην επίτευξη του βήματος 2: να παραμείνετε συνδεδεμένοι με τους δικούς σας.

4. Βρείτε το “κουμπί” παύσης και περισυλλογής
“Μετά από περιόδους μεγάλων αλλαγών, υψηλών απαιτήσεων, ή κάποιας σημαντικής απώλειας, είναι απαραίτητο να ''πατήσετε το κουμπί '' της παύσης και της ξεκούρασης. Συχνά η δημιουργία χρόνου και χώρου για ξεκούραση προϋποθέτει να πείτε “όχι” σε μερικές προσκλήσεις και αιτήματα για βοήθεια, τουλάχιστον προσωρινά», λέει η δρ. Callahan. 

Προσπαθήστε να περνάτε ποιοτικό χρόνο ησυχίας καθημερινά. Η περισυλλογή, ο προβληματισμός και η εστιασμένη αναπνοή ενισχύουν την ανθεκτικότητα και την ηρεμία.

5. Βάλτε την αναψυχή στο πρόγραμμά σας
Για να μειώσετε τις επιπτώσεις του εξαντλητικού ρυθμού της καθημερινότητας, προγραμματίστε ελεύθερο χρόνο για διασκέδαση για την ημέρα, την εβδομάδα, τον μήνα, ή ακόμα και το έτος (π.χ. προγραμματισμός για κάποιο ταξίδι αναψυχής). Η δρ. Callahan συνιστά, “αντί να κάνετε άσκοπο ζάπινγκ στην TV, παρακολουθήστε μόνο ένα ειδικό πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει, μόνος ή με ένα αγαπημένο σας πρόσωπο. 

Σχεδιάστε μια μηνιαία βραδιά παιχνιδιού με φίλους και ζητήστε τους να φέρει ο καθένας από κάτι φαγώσιμο για να μοιραστείτε. Προσδιορίστε διασκεδαστικές δραστηριότητες που σας ταιριάζουν και προγραμματίστε τις”.

6. Βάλτε σε νέο πλαίσιο τις σκέψεις σας για το ίδιο το στρες που νιώθετε
Οι ψυχοσωματικές αντιδράσεις στο στρες, όπως ο ταχύτερος καρδιακός ρυθμός, εξελίχθηκαν για να βελτιώσουν την απόδοσή μας σε στρεσογόνες καταστάσεις. 

Η υπενθύμιση της εξελικτικής αξίας του στρες μπορεί να βελτιώσει την απόδοσή σας και να μειώσει παραδόξως το άγχος, καθώς δεν “αγχώνεστε επειδή έχετε άγχος”! 

Δηλαδή αποδέχεστε ότι ένα μέτρο στρες είναι αποδεκτό και φυσιολογικό και δεν χρειάζεται να πιέζεστε παραπάνω εξαιτίας του.




Μιχάλης Θερμόπουλος
φωτό: iStock

Η ηλικία αντί για βάρος θα έπρεπε να είναι κέρδος...!!!

Έάν καθήσουμε νά τό σκεφτοϋμε, έμείς τά άνθρώπινα όντα είμαστε παράξενα πλάσματα. Άν καί είναι μέσα στίς δυνατότητές μας νά κάνουμε τή ζωή μας κάτι τό μεγαλειώδες, όλοι μας σχεδόν είμαστε προετοιμασμένοι νά δεχθούμε τήν άρρώστια καί άκόμα νά καυχηθοΰμε γι’ αύτήν.

Αρκετοί τήν έχουν σάν κύριο θέμα συζήτησης. Πιό συχνά στο λεωφορεΐο, στό τρένο, στό έστιατόριο ή στό έργοστάσιο άκοΰμε μιά ζωηρή συζήτηση καί σύντομα μαθαίνουμε ότι ό ένας έχει άρτηριοσκλήρωση ένώ ό άλλος άρθριτικά. 

Καί ένας τρίτος, γιά νά μή φανεί ότι μένει πίσω άπό τέτοια άριστοκρατικά συμπτώματα, καυχιέται γιά τον διαβήτη, τή νεφροπάθεια ή την ήπατική νόσο του. Είναι σάν νά άκούς συγγραφείς νά καυχώνται γιά τό πόσο άσχημα γράφουν!

Τολμήστε νά τούς διακόψετε καί νά τούς έξηγήσετε ότι είναι στο χέρι τους νά φθάσουν σ’ ένα ύψηλό έπίπεδο ένισχυμένης υγείας καί θά σας άπαντήσουν ότι ή όρθόδοξη ’Ιατρική ’Επιστήμη λέει: Όχι.

Εγώ λέω μέ βεβαιότητα ότι μπορεί νά γίνει και μάλιστα καθόλου δύσκολα.

[...] Οί ήλικιωμένοι βρίσκουν λίγη παρηγοριά άκούγοντας ότι ώρισμένα νοσήματα άνήκουν στήν προχωρημένη ήλικία. Πιστεύουν ότι μέ τό πέρασμα τής ήλικίας αύξάνουν καί οί άσθένειες πού σημαίνει δηλαδή ότι όταν ή σοφία μπορεί νά συνεργασθεΐ μέ τήν ώριμότητα τό άτομο πλήττεται άπό έλαττωμένη ζωτικότητα καί άνεπαρκή υγεία. Αύτό είναι πολύ άσχημο. Ή ήλικία άντί γιά βάρος θά πρεπε νά είναι κέρδος.

[...] "Ενας όλοένα αύξανόμενος άριθμός γιατρών συνειδητοποιούν τώρα ότι ή άπλή άναβολή τού πρόωρου θανάτου καί ή άνακούφιση άπό τίς έκφυλιστικές διαδικασίες είναι ένα είδος ήττας, δηλαδή ή παραδοχή τής άποτυχίας.

[...] Είναι λυπηρό νά βλέπεις τά παραμορφωμένα σώματα των ηλικιωμένων, τα άνάπηρα πόδια τους, τις έπώδυνες σπονδυλικές στήλες, τις άρθριτικές άρθρώσεις, τά άδρανή πεπτικά όργανα καί τίς φραγμένες άρτηρίες.

Αυτό είναι μια κοροϊδία της Ζωογόνου Δύναμης! Ό Δημιουργός δεν μπορούσε νά μάς φανταστεί έτσι. Ποτέ!
Απόσπασμα από το βιβλίο του Ralph Bircher: "Δρόμος προς την Ενισχυμένη Υγεία και Ζωτικότητα" - 1967 -...

Ανδρέας Καραβιώτης

Η Τροφή σου είναι το μυστικό...!!!

Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι μια υγιεινή διατροφή μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της υγιεινής γήρανσης από μέσα προς τα έξω.

Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, η επιγενετική είναι «η μελέτη του πώς οι συμπεριφορές και το περιβάλλον σας μπορούν να προκαλέσουν αλλαγές που επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα γονίδιά σας».

Το Συμπέρασμα, σύμφωνα με αυτή τη μελέτη είναι πως, βελτιστοποιώντας τα πρότυπα μεθυλίωσης του DNA με μια υγιεινή διατροφή που είναι γεμάτη φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ξηρούς καρπούς και δημητριακά ολικής αλέσεως που μπορεί να υποστηρίζετε την υγιή γήρανση.

Τώρα έχουμε ακόμα περισσότερη επιστήμη για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό ότι τα τρόφιμα είναι φάρμακα!

Οι πεποιθήσεις όμως είναι μεγαλύτεροι αντίπαλοι της αλήθειας από τα ψέματα.

Να είστε καλά και ΜΗΝ έχετε αυταπάτες οτι, ο μοναδικός δρόμος για επιστροφή σε οποιαδήοτε "κανονικότητα" μπορεί να είναι μια "ελευθερία" με φαύλους επιστημονίσκους περιορισμένου βεληνεκούς,αργυρώνητους πολιτικούς, ανίερες συμμαχίες υπό το πρίσμα της δήθεν "επιστήμης",βελόνες, μάσκες και φάρμακα...

Ας τους αφήσουμε να μηρυκάζουν την αθλιότητά τους, δεν είναι άξιοι να τους κηρύξουμε την αλήθεια.Επειδή...Τα μισά από τα ψέματα που λένε, δεν είναι αλήθεια.

Απελθέτω απο μου το ποτήριον τούτο Κύριε!

Το να γνωρίζεις την αλήθεια είναι εύκολο. Το να την ακολουθείς είναι δύσκολο.

Χωρίς αμφιβολία, οι δήθεν θεμελιωτές της σύγχρονης "επιστήμης" υπήρξαν κατά κανόνα άνθρωποι που η αγάπη τους για την αλήθεια ΔΕΝ υπερέβαινε την αγάπη τους για την εξουσία.

Αυτοί λοιπόν απο εσάς που θέλουν να αναζητήσουν την αλήθεια θα πρέπει να προσέχουν, γιατί μπορεί να τη βρουν και, όταν τη βρουν, να τρομάξουν.Εκείνος που θέλει να διακρίνει την αλήθεια από το ψέμα πρέπει να ξέρει αρκετά καλά τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα.

Να είστε πάντα υγιείς και γεμάτη αισιοοδοξία για το παρόν,χαρά για το μέλλον και σοφία απο το παρελθόν!




Κωσταντίνος Ν. Μουρούτης

Η Αληθινή πνευματική ελευθερία...!!!!

Συχνά αναρωτιόμουν πώς είναι να είσαι Ηγέτης?

Μέχρι τη μέρα που γνώρισα έναν υπέροχο φίλο και

μου είπε:

Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων στον κόσμο..

Οι Κυρίαρχοι και

Οι Κυριαρχημένοι.

Οι Χειριστές και

Οι Χειραγωγημένοι.

Οι Ελεγκτές και

Οι Ελεγχόμενοι

Οι Σωτήρες και

Οι Σωθέντες.

Αναρωτιέμαι,

Ποιος από όλους θα ήσουν εσύ?

Του απάντησα:

Κανένας από αυτούς,

και οι δύο χρειάζονται ο ένας τον άλλον για να είναι ευτυχισμένοι.

Έτσι είναι μου είπε,

Ο αφέντης χρειάζεται τον σκλάβο για να είναι ευτυχισμένος και ο σκλάβος χρειάζεται τον αφέντη για να του πει τι θα κάνει.

Στη ζωή θα βρεις ανθρώπους που θα σε κάνουν να νιώσεις κατώτερος από τους άλλους..

Σε άλλες εποχές θα βρεις ανθρώπους που θα σε κάνουν να νιώσεις ανώτερος από τους άλλους..

Αυτοί οι άνθρωποι ελέγχουν από τη φύση τους..

Τους αρέσει να ελέγχουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις των ανθρώπων επειδή δεν μπορούν πραγματικά να ελέγξουν τα δικά τους συναισθήματα και σκέψεις ..

Όταν μάθουμε να ελέγχουμε τα δικά μας συναισθήματα..

Όταν μάθουμε να ελέγχουμε τις δικές μας σκέψεις..

Γινόμαστε οι ηγέτες των δικών μας συναισθημάτων..

Γινόμαστε οι ηγέτες των δικών μας σκέψεων..

Γινόμαστε οι κύριοι και άρχοντες της δικής μας ζωής..

Αυτό γινεται όταν σταματάμε να εξαρτόμαστε από έξω και μάθουμε να οδηγούμε το δικό μας μέσα

Εκείνη την ημέρα θα γνωρίσουμε την αληθινή Πνευματική Ελευθερία..

την ελευθερία του πνεύματος μας.

Αυτή η ελευθερία που μας δείχνει τον δρόμο για τη συναισθηματική μας ανεξαρτησία..

Πώς μπορείς να αγαπήσεις το έξω αν δεν γεμίζεις πρώτα το δικό σου εσωτερικό με αγάπη..?

Μερικές φορές η ζωή είναι όμορφη λένε κάποιοι,

χωρίς να συνειδητοποιούνε ότι η αληθινή ομορφιά ξεκινά μέσα στον καθένα μας..

Όταν νιώθεις αγάπη μέσα σου..

Θα νιώσεις αγάπη σε όλο σου το εξωτερικό κοσμο..

Κάποιοι περιμένουν κάποιον να τους σώσει από έξω

Άλλοι μαθαίνουμε να σώζουμε τους εαυτούς μας, από μέσα μας..

Η αληθινή αγάπη που τόσο αναζητούμε γεννιέται από το δικό μας μέσα..

Η ζωή είναι όμορφη όταν μαθαίνουμε να αισθανόμαστε τη δική μας πνευματική ελευθερία..

Την ελευθερία με την οποία δημιουργηθήκαμε..

Την Αληθινή Ελευθερία Αγάπης..

Η αληθινή αγάπη θα σε κάνει πάντα να νιώθεις ελεύθερος..

Ειναι η ελευθερία να πιστεύεις στο εξωτερικό σου..

Και η ελευθερία να πιστεύεις στο δικό σου εσωτερικό κόσμο..

Είναι η Αληθινή

Πνευματική Ελευθερία.

Η Ελεύθερης της Ψυχης.




Ζωή Φρίγγη

Εκείνοι που γεννήθηκαν για να φωτίσουν τις ζωές μας...!!!!

Υπάρχουν άνθρωποι που γεννήθηκαν για να γίνουν ξεχωριστοί.

Ίσως να ήταν τέτοια η συγκυρία των άστρων. Ή να τους κέρασαν νεράιδες πάνω από την κούνια. Ίσως απλά, η μάνα φύση να θέλησε να τους χαρίσει στην ανθρωπότητα για να ομορφύνει τον κόσμο.

Είναι ψυχές που έπεσαν στη γη και την κάνουν πιο λαμπερή και μόνο που υπάρχουν. Φωτίζουν τις σκοτεινιές της ύπαρξης, δίνουν ελπίδα πως δε χάθηκαν τα πάντα.

Ήρεμα τα μάτια τους και τρυφερά αποπνέουν μια γαλήνη, μια έννοια.

Δείχνουν πως όλα τα προβλήματα του κόσμου, όλες οι ατιμίες, η σκληρότητα, η αθλιότητα, η απανθρωπιά, δεν τους αγγίζουν…

Μόνο ο άνθρωπος. Αυτός το μέλημα και η έννοια τους.

Θα σταθούν δίπλα στον αδύναμο. Θα βοηθήσουν όποιον έχει την ανάγκη τους. Φίλος, γνωστός ή ολότελα ξένος, δεν έχει σημασία.

Εκείνοι είναι εκεί. Γιατί αυτή είναι η στόφα τους. Βαθιά τρυφερή κι ανθρώπινη.

Δε θα σκεφτούν το κακό. Κι όταν έρθουν αντιμέτωποι μαζί του, με ένα μεγαλείο ψυχής θα τα καταφέρουν. Θα σταθούν στο ύψος τους και θα παλέψουν με δύναμη που μέσα στην ηρεμία που βγάζουν προς τα έξω, δε φαντάζεται κανείς.

Κι όμως.

Αυτοί οι άνθρωποι, με την ηρεμία στο βλέμμα και τη μεγάλη καρδιά, μπορούν να πολεμήσουν με θάρρος και τόλμη που δε βάνει ο νους. Και να θυσιαστούν, αδιαφορώντας για κάθε δικό τους όφελος.

Πάνω από όλα ο άνθρωπος. Ο αγαπημένος τους.

Πιστεύουν σε έναν κόσμο που μπορεί πια να μην υπάρχει. Μα πιστεύοντάς τον, βαθιά μέσα τους νιώθουν πως αρχίζουν να τον δημιουργούν.

Και το ελπίζουν πως έτσι γίνεται.

Γιατί ο κόσμος δεν είναι όπως τον θέλουν. Αυτοί τον ονειρεύονται όμορφο, σωστό, μεγαλειώδη κι ανθρώπινο.

Κι όσο αυτός δεν είναι έτσι, τόσο παλεύουν.

Και πέφτουν, πληγώνονται, κλαίνε. Μα σηκώνονται με όση δύναμη τους απομένει και συνεχίζουν.

Και βοηθούν και συμπονούν. Κι απαρνιούνται το δικό τους καλό για το κοινό καλό.

Γιατί ξέρουν πως ο κόσμος δεν πορεύεται με το “εγώ” μα με το “εμείς”.

Γι’αυτό το πανανθρώπινο “εμείς” γίνονται πρεσβευτές αγάπης και πάσης φύσεως εθελοντές.

Και φτιάχνουν τη ζωή τους στα μέτρα που χρειάζεται η ανθρωπιά τους να χωρέσει.

Ναι, δεν υπάρχει αμφιβολία.

Είναι άνθρωποι που γεννήθηκαν με άστρο. Ένα άστρο που φωτίζει τις μορφές τους και τον κόσμο γύρω τους.

Αν συναντήσεις έναν τέτοιο άνθρωπο, μην τον προσπεράσεις. Μπορεί να φανεί ταπεινός κι αδιάφορος. Μπορεί να σου φανεί λίγος και φτωχικός.

Αλλά δεν είναι. Μάθαμε να κοιτάμε επιδερμικά, να κρίνουμε εγωιστικά κι ανώριμα.

Σαν επιμείνεις, θα δείς κάτι… Άλλοι θα το πουν φως. Άλλοι σπίθα. Οι περισσότεροι θα δυσκολευτούν να το προσδιορίσουν.

Αν με ρωτάς, εγώ το λέω αύρα. Και δεν την αφήνω να φύγει σαν τη δω.

Σαν αποκτήσω έστω την υπόνοια πως υπάρχει.

Γιατί οι άνθρωποι με αύρα φωτεινή και καθάρια, είναι πολύτιμοι. Είναι άνθρωποι που τους θέλεις στη ζωή σου. Τη γεμίζουν, την κάνουν πολύτιμη, της δίνουν νόημα και ουσία.

Μα πάνω από όλα, της δίνουν προσανατολισμό.

Χαθήκαμε οι άνθρωποι. Εγκλωβιστήκαμε σε βαλτωμένα νερά. Φυλώντας με πάθος σκουπίδια που μας τα πάσαραν για θησαυρούς και τους πιστέψαμε.

Κι είναι αυτοί, οι ξεχωριστοί, που μας δείχνουν όσα αρνηθήκαμε να δούμε και να πιστέψουμε. Και μας θυμίζουν πως πάνω από όλα, από φιλοδοξίες, ματαιοδοξίες και φιλαργυρίες, είμαστε άνθρωποι. 

Και σαν άνθρωποι έχουμε καθήκον να φυλάξουμε Θερμοπύλες. Να βοηθήσουμε τον άνθρωπο, να αλλάξουμε τον κόσμο που φτιάχτηκε αλλιώς κι αλλιώς τον καταντήσαμε.

Εκείνοι, οι ξεχωριστοί, προχωρούν μπροστά και με το άστρο τους μας δείχνουν το δρόμο.

Το μόνο που μένει είναι να τους ακολουθήσουμε.

Ελπίδα πάντα υπάρχει, αρκεί να ανοίξουμε τα μάτια μας και να τη δούμε…




Στεύη Τσούτση

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Οι ευαίσθητοι άνθρωποι είναι άγγελοι με σπασμένα φτερά που πετούν όταν αγαπηθούν...!!!!

«Οι ευαίσθητοι άνθρωποι είναι οι πιο γνήσιοι και ειλικρινείς που θα συναντήσεις ποτέ. Δεν υπάρχει κάτι που δε θα σου πουν για τον εαυτό τους αν εμπιστευτούν την καλοσύνη σου.

Ωστόσο, την στιγμή που θα τους προδώσεις, θα τους απορρίψεις ή θα τους υποτιμήσεις, γίνονται ο χειρότερος τύπος ανθρώπου. Δυστυχώς, καταλήγουν να πληγώνουν τον εαυτό τους. Δε θέλουν να πληγώσουν τους άλλους. 

Είναι ενάντια στην φύση τους. Θέλουν να κάνουν τροποποιήσεις και να αναιρέσουν το λάθος που έκαναν.

Η ζωή τους είναι κύμα με τα πάνω και τα κάτω. Ζουν με ενοχές και ένα συνεχή πόνο για τα άλυτα ζητήματα και τις παρεξηγήσεις. Είναι βασανισμένες ψυχές που δεν μπορούν να ζήσουν μισώντας τους άλλους ή με το να τους μισούν οι άλλοι.

Αυτά τα άτομα χρειάζονται όση αγάπη μπορεί κάποιος να τους δώσει επειδή η ψυχή τους βασανίζεται συνεχώς από τους άλλους.

Όμως, παρά την τραγωδία από αυτά που έχουν περάσει, παραμένουν τα πιο συμπονετικά άτομα που αξίζει να γνωρίσεις και αυτοί που συχνά γίνονται ακτιβιστές για τους πληγωμένους, τους ξεχασμένους και τους παρεξηγημένους.

Είναι άγγελοι με σπασμένα φτερά που πετούν μόνο όταν αγαπηθούν.»




Shannon L. Alder

Προσευχή στους αγγέλους για κάθε επιθυμία…!!!!

Προσευχή στους αγγέλους για να ακούσουν και να πραγματοποιήσουν τις επιθυμίες σας, όσο πιο γρήγορα και άμεσα γίνεται.

Μια πανίσχυρη προσευχή επίκλησης αγγέλων και αρχαγγέλων… Για την παρακάτω προσευχή στους αγγέλους, θα πρέπει να προετοιμαστείτε πρώτα :

Ανάψτε ένα κερί για να καλέσετε τους αγγέλους

Πάρτε λίγα λεπτά για να εστιάσετε στον εαυτό σας και μετά

Σιγοψιθυρίστε νοερά αυτή την προσευχή στους αγγέλους.

Μπορείτε να επαναλάβετε αυτή την Προσευχή στους αγγέλους, όσο πιο συχνά θέλετε. Τόσο το καλύτερο για εσάς…

Η δύναμική της παρακάτω Προσευχής στους αγγέλους αυξανεται, αν την λετε, 3 φορές… Πρωί, Μεσημέρι, Βράδυ. Και για τους άλλους, όπως και για εσάς.

Καθώς προσεύχεστε για τους άλλους, προσεύχεστε και για τον εαυτό σας (είμαστε όλοι ένα). Και με την ομαδική προσευχή και άλλοι σε όλο τον κόσμο θα προσεύχονται για εσάς. Με όλο και μεγαλύτερη δύναμη, καθώς περισσότεροι άνθρωποι θα συμμετέχουν στην παρακάτω προσευχή στους αγγέλους.

Όταν θα έχετε τελειώσει πλέον με τις προσευχές, καθίστε για λίγα λεπτά και αφήστε τον εαυτό σας να αισθανθεί οποιαδήποτε αίσθηση… 

Θα λάβετε σκέψεις ή εμπνεύση από τους αγγέλους, πολύ σύντομα. Προσέξτε τις σκέψεις που σας έρχονται αυτές τις στιγμές… Να ξέρετε ότι προέρχονται από το Πνεύμα, τον Συμπαντικό Νου.

Η πανίσχυρη Προσευχή στους Αγγέλους [επίκληση] σας την παρουσιάζουμε παρακάτω:

Καλώ τους αγαπημένους αγγέλους και τους αρχαγγέλους να ακούσουν τις προσευχές μου σήμερα.

Για άλλο άτομο ή τον Εαυτό μας :

Καλώ τον Αρχάγγελο Μιχαήλ και τις λεγεώνες των αγγέλων του, να απαλείψουν όλες τις αρνητικές επιρροές. Από οποιαδήποτε πηγή, εντός και γύρω (όνομα προσώπου που προσεύχεστε) και την οικογένεια και το σπίτι του.

Καθαρίστε και δώστε θάρρος και δύναμη στον/στην (όνομα προσώπου που προσεύχεστε), για την επόμενη φάση της ζωής του. Καθοδήγησέ τον/την (όνομα προσώπου που προσεύχεστε) στο υψηλότερο μονοπάτι, για το σπουδαιότερο καλό. Δείξτε του (όνομα προσώπου που προσεύχεστε) το δρόμο.

Καλώ τον Αρχάγγελο Ραφαήλ και τις λεγεώνες των θεραπευτικών αγγέλων του, να θεραπεύσουν αυτό το άτομο (όνομα προσώπου που προσεύχεστε) σε όλα τα επίπεδα. Σωματικά, ψυχικά, συναισθηματικά και πνευματικά… 

Και σε όλα τα χρονικά πλαίσια και τις διαστάσεις. Να καθαρίσουν το σώμα του (όνομα προσώπου που προσεύχεστε), και να βάλουν την ψυχή και το πνεύμα του, σε πλήρη ισορροπία.

Καλώ τον Αρχάγγελο Γαβριήλ και τις λεγεώνες των αγγελιοφόρων αγγέλων του, να φέρουν με προσωπικό μήνυμα, καθοδήγηση, ελπίδα και έμπνευση στον (όνομα προσώπου που προσεύχεστε). 

Η καθοδήγηση αυτή να είναι τέλεια για αυτόν (όνομα προσώπου που προσεύχεστε), με τον πιο τέλειο τρόπο να εμφανιστεί, ώστε να έχει όλη την αγάπη και την καθοδήγηση που χρειάζεται τώρα ο/η (όνομα προσώπου που προσεύχεστε).

Επικαλώ τον Αρχάγγελο Ουριήλ, και τους αγγέλους της χαράς, να αναπτερώσουν το Πνεύμα μου και να μου φέρουν χαρά, ευτυχία, αγάπη, γέλιο, φως στην καρδιά και αγάπη για τη ζωή.

Συνέχεια Προσευχής στους υπόλοιπους αρχαγγέλους:

Καλώ τον Αρχαγγέλο Ζοφιήλ να εξαγνίσει το πνεύμα και τη ζωή μου και να μου επιτρέψει να γίνω ένας καθαρότερος δίαυλος της Αγάπης και της Υπηρεσίας του Θεού στους άλλους. Ευλόγησε τη ζωή μου με τους πιο κατάλληλους τρόπους.

Καλώ τον Αρχάγγελο Χαμουήλ [Χάμεελ] να θεραπεύσει, να εναρμονίσει και να ευλογήσει όλες τις σχέσεις στη ζωή μου, ώστε να μπορώ να διαδώσω με μεγαλύτερη αρμονία, Αγάπη και Φως στη γη όπου και αν πάω.

Καλώ τις λεγεώνες των Αγγέλων της Αφθονίας, να μου φέρουν ό,τι χρειάζομαι για αυτό το ταξίδι στη ζωή… Και να μου επιστρέψουν εφόσων δεν θίγεται κανένα Ον, την Αφθονία και τον Πλούτο, σε όλους τους τομείς της ζωής μου… 

Ώστε να μπορώ να υπηρετώ πλήρως την Αγάπη και το Φως και οι άλλοι, να μπορούν να δουν ότι αυτοί που υπηρετούν το Φως είναι πραγματικά ευλογημένοι από το Θεό.

….Ας γίνει… Έγινε… Σας Ευχαριστώ και σας Ευγωμονώ.




Πως παρουσιάζονται οι άγγελοι;

Πως παρουσιάζονται οι άγγελοι και πως μοιάζουν; Οι άγγελοι είναι πάντα κοντά και μας εμφανίζονται, στέλνοντας σοφή καθοδήγηση.

Μας προσφέρουν θεραπευτική ενέργεια, μας προστατεύουν ή παλεύουν στο πλευρό μας και στις μάχες μας. Και μερικές φορές απλώς είναι παρόντες, μαζί μας… Μέσα από τα σκαμπανεβάσματα της ζωής, ώστε να μην είμαστε ποτέ μόνοι.

Γνωρίζουμε ότι οι άγγελοι είναι κοντά γιατί;

· Αισθανόμαστε την παρουσία τους,

· ακούμε τις φωνές τους στο εσωτερικό αυτί ή τις σκέψεις μας,

· ονειρευόμαστε γι ‘αυτούς,

· λαμβάνουμε σημάδια και συγχρονικότητες από αυτους,

· βλέπουμε εικόνες που τοποθετούνατι στο μάτι του μυαλού μας,

· Μας προικίζουν με αγγελική γνώση περίπλοκων καταστάσεων, όπου δεν υπάρχει λογική βάση για την κατανόησή μας.

Μερικές φορές οι άνθρωποι έχουν ως απόδειξη ότι οι άγγελοι είναι κοντά τους. Με τον πιο ισχυρό τρόπο από όλους :

Οι άγγελοι εμφανίζονται μπροστά στους ανθρώπους, με φυσική μορφή; Αλλά όχι πάντα…

Γιατί όμως οι άγγελοι δεν εμφανίζονται πάντα σε φυσική μορφή;

Οι άγγελοι αν το έκαναν, θα ήταν πολύ συντριπτικό και σοκαριστικό για τους ανθρώπους. Και επειδή οι άγγελοι είναι πραγματικά μέρος μιας άλλης διάστασης, που ονομάζεται “παράδεισος”, δεν ταιριάζουν με την πυκνή φυσική ύλη της γης και των κατοίκων της.

Και υπάρχουν τόσοι πολλοί άγγελοι που περιβάλλουν και παρακολουθούν τους ανθρώπους που δεν θα μπορούσαν όλοι να χωρέσουν εδώ, ανάμεσά μας, σε φυσική μορφή.

Συνεπώς η σύντομη απάντηση στο ερώτημα, πως παρουσιάζονται οι άγγελοι σας απαντούμε:

Το πέπλο μεταξύ των διαστάσεων του ουρανού και της γης, υπάρχει για έναν λόγο. Οι άγγελοι θα εμφανιστούν σε φυσική μορφή (συνήθως ως άνθρωποι) εάν πρέπει να αλληλεπιδράσουν μαζί μας. Με πρακτικό τρόπο, για να επιτύχουν έναν σαφή στόχο…

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους ένας άγγελος μπορεί να εμφανιστεί σε φυσική μορφή.

Εάν πιστεύετε ότι έχετε δει έναν άγγελο, η παρακάτω λίστα με το πως παρουσιάζονται οι άγγελοι, θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε καλύτερα την εμπειρία. 

Εάν δεν έχετε συναντήσει ποτέ έναν άγγελο σε φυσική μορφή [το πιο λογικό], διαβάστε προσεκτικά την παρακάτω λίστα με το “Πως παρουσιάζονται οι άγγελοι”… Μπορεί να έχετε δει έναν άγγελο και απλά δεν το έχετε συνειδητοποιήσει.

Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν έναν άγγελο σε φυσική μορφή πολύ σπάνια και σχεδόν ποτέ. Μερικοί περιμένουν όλη τους τη ζωή…Και έχοντας μεγάλη πίστη… Μα μπορεί ποτέ να μην δουν έναν άγγελο…

Απλώς θυμηθείτε, οι άγγελοι είναι άυλα όντα, που αγαπούν και λατρεύουν κάθε άνθρωπο εξίσου. Η αγάπη ενός αγγέλου για μας είναι άνευ όρων και απόλυτη. 

Δεν μπορείτε ποτέ να κάνετε τίποτα, για να την αλλάξετε. Είτε βλέπετε έναν άγγελο είτε όχι. Οι άγγελοι είναι πάντα κοντά μας, πάντα πάνω από τον ώμο μας…

Οι άγγελοι εμφανίζονται ως φως:

Είναι περίεργο το γεγονός ότι οι άγγελοι εμφανίζονται μερικές φορές στον άνθρωπο, σε φυσική μορφή ως φως.

Το φως μπορεί να φανεί, αλλά εξακολουθεί να είναι αφηρημένο σε αυτήν τη διάσταση. Μια αιθερική μορφή ενέργειας που ταιριάζει με τη δόνηση του αγγέλου (σε αντίθεση με άλλες πυκνότερες μορφές ύλης όπως βράχια, μολύβια ή ανθρώποι).

Οι συνηθισμένοι τρόποι με τους οποίους οι άγγελοι θα εμφανίζονται στον άνθρωπο ως πηγή φωτός περιλαμβάνουν:

· Εκρήξεις μικρών χρωματιστών φώτων στο οπτικό πεδίο σας.

· Λαμπερές σφαίρες.

· Μια σταθερή ροή, πολύ φωτεινού λευκού φωτός που, όπως ο ήλιος, είναι δύσκολο να το δείτε κατάματα.

· Οι άγγελοι θα μπορούσαν να εμφανιστούν ως μικρές εκρήξεις έγχρωμου φωτός ανά πάσα στιγμή, όπως όταν κάθεστε στο γραφείο σας ή κάνετε δείπνο (εάν το βλέπετε συνεχώς, κάντε μια οφθαλμολογική εξέταση για να αποκλείσετε τυχόν προβλήματα με το όραμά σας).

· Λαμπερές σφαίρες και ροές λαμπερού φωτός είναι μια πιο δραματική και εντυπωσιακή πινελιά, ότι υπάρχουν άγγελοι με μορφή φωτός…
Οι άγγελοι παρουσιάζονται ως σκιές, σύννεφα και ομίχλη:

Έχετε δει ποτέ ένα σύννεφο που έμοιαζε με άγγελο; Ίσως….;

Πολύ πιθανό να ήταν ένας άγγελος ή μια ομάδα αγγέλων που σχημάτιζαν την ενέργειά τους σε ένα τεράστιο σύννεφο στον ουρανό. Για να δώσουν στους ανθρώπους κάτω, μια υπενθύμιση της παρουσίας των αγγέλων στη ζωή μας. 

Οι άγγελοι μπορούν επίσης να εμφανιστούν σαν ομίχλη – Μια λευκή ουσία που μπορεί να πάρει το χαλαρό περίγραμμα μιας μορφής, ίσως κοντά στο κρεβάτι μας, όταν ξυπνάμε από ένα όνειρο.

Οι άγγελοι παρουσιάζονται φορώντας φτερά:

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται τους αγγέλους, συνήθως σκέφτονται τα φτερά.

Φτερά που είναι μεγάλα και άσπρα και γεμάτα… Η στερεοτυπική ή παραδοσιακή εικόνα ενός αγγέλου, είναι με δύο τεράστια φτερά, φορώντας μια μακριά λευκή ρόμπα με χρυσή ζώνη.

Αυτή η εικόνα του φτερωτού αγγέλου δεν προέρχεται από το μύθο αλλά από την εμπειρία: Μερικές φορές οι άγγελοι πραγματικά εμφανίζονται στον άνθρωπο με αυτόν τον τρόπο. Είναι ο πιο αφοπλιστικός και τρανταχτός τρόπος, που ένας άγγελος μπορεί να εμφανιστεί στον άνθρωπο.

Γι' αυτό και οι άγγελοι στη Βίβλο, δίνουν οδηγίες στους ανθρώπους «να μην φοβούνται» όταν συναντούν έναν άγγελο με φτερά… Παρότι οι άγγελοι δεν θα μας βλάψουν ποτέ, είναι πολύ ανησυχητικό, να αντιμετωπίζουμε ξαφνικά ένα φτερωτό ον, με μεγάλη δύναμη και δύναμη από άλλη διάσταση.

Γιατί οι άγγελοι παίρνουν αυτήν την φτερωτή μορφή;

Είναι αυτό που μοιάζουν πραγματικά οι άγγελοι; Οι άγγελοι λένε ότι παίρνουν μερικές φορές αυτήν τη μορφή, επειδή γνωρίζουν ότι αυτή η μορφή είναι γνωστή στους ανθρώπους. 

Οπότε είναι ένας εύκολος τρόπος για τους αγγέλους να ταυτιστούν, χωρίς την σκιά της αμφιβολίας. Αυτή η φυσική μορφή είναι κοντά, στο πώς μοιάζει ένας άγγελος, αλλά αρκετά διαφορετική, στο πως έχει καταγράφει, σε άλλους.

Οι άγγελοι παρουσιάζονται ως άνθρωποι:

Είναι πιο κοινό για τους αγγέλους να εμφανίζονται σε φυσική μορφή ως άνθρωποι, παρά να φορούν φτερά. Συχνά ένας άγγελος θα εμφανίζεται ως άνθρωπος, επειδή ο άγγελος θέλει να σας προσφέρει βοήθεια. 

Και ο καλύτερος τρόπος για να δουλέψουν οι άγγελοι γύρω από άλλους ανθρώπους χωρίς να είναι απαρατήρητοι, είναι με ανθρώπινη μορφή. Ίσως ένας άγγελος εμφανίστηκε σε εσάς ως:

· Άλλος ασθενής σε μια αίθουσα αναμονής νοσοκομείου,

· ένας ξένος που σας είπε ευγενικά λόγια ή ένα χέρι για να το κρατήσετε ενώ περιμένατε νέα, σχετικά με την κατάσταση ενός αγαπημένου προσώπου.

· Ίσως ένας άγγελος εμφανίστηκε ως ένας ξένος που περπατούσε κατά μήκος του δρόμου από το σπίτι σας…

Άγγελοι που εμφανίζονται ως άνθρωποι συνήθως εξαφανίζονται τόσο γρήγορα, όσο φθάνουν. Και συχνά χωρίς ίχνος….Θα μπορούσατε να επιστρέψετε σε ένα εστιατόριο όπου ένας καλός σερβιτόρος σας βοήθησε να χαλαρώσετε το μικρό παιδί σας, λίγες μέρες μετά, μόνο για να σας πει ο διευθυντής ότι, δεν υπάρχει σερβιτόρος που να ταιριάζει με αυτήν την περιγραφή. 

Ή θα μπορούσατε να πάτε να ευχαριστήσετε τη γυναίκα που μόλις έσωσε τον άντρα σας από πνιγμό, αλλά όταν γυρίσετε, να δείτε ότι δεν υπάρχει κανένα σημάδι αυτού του ξένου στην παραλία… Ούτε καν ένα ίχνος, στην άμμο να περπατά.

Οι άγγελοι που εμφανίζονται ως άνθρωποι έχουν συχνά πολύ ευγενικά μάτια και γαλήνια. Με μια ενέργεια ηρεμίας. Είναι εξαιρετικά χρήσιμοι, και συνήθως δεν λένε πολλά…




Aggeloi.gr

Η δύναμη της προσευχής…!!!!

Η δύναμη της προσευχής : Υπάρχουν επιστημονικές μελέτες για τα θεραπευτικά οφέλη της προσευχής.

Οι μελέτες έχουν δείξει ότι η δύναμη της προσευχής πραγματικά, έχει οφέλη. Όταν κάποιος προσεύχεται για την υγεία του, ή αν προσεύχονται άλλοι για αυτόν, έχει περισσότερες πιθανότητες να ξεπεράσει κάποια σοβαρή κατάσταση. Και σημαντικό πρόβλημα υγείας, που μπορεί έχει.

Δεν έχει σημασία που πιστεύετε. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι προσευχές και η δύναμη της προσευχής, οποιασδήποτε θρησκείας, αποδεδειγμένα κάνει καλό στην υγεία. Και φέρνουν πάντα θετικά αποτελέσματα.

Οι περισσότερες μελέτες για την δύναμη της προσευχής, βασίζονται στην μεσολαβητική προσευχή. 

Η μεσολαβητική προσευχή είναι αυτή, κατά την οποία κάποιος άλλος προσεύχεται για εσάς. Για τον πάσχοντα και τον ασθενή. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι πιο δύσκολο να μετρήσει κάνεις προσευχές που κάνει κάποιος για τον εαυτό του.

Στην Πενσυλβάνια, ερευνητές το 2002 βρήκαν ότι οι μαθητές για τους οποίους κάποιοι προσεύχονταν, εμφάνισαν σημαντική μείωση των συμπτωμάτων άγχους. Σε σύγκριση με μαθητές για τους οποίους δεν υπήρχε μεσολαβητική και από τρίτους προσευχή.

Η απομακρυσμένη, αναδρομική μεσολαβητική προσευχή συσχετίστηκε με βραχύτερη παραμονή στο νοσοκομείο. Kαι βραχύτερη διάρκεια πυρετού σε ασθενείς με λοίμωξη του αίματος. Ο Leibovici σημειώνει ότι στο παρελθόν, οι άνθρωποι γνώριζαν τον τρόπο πρόληψης ασθενειών (αναφέρει σκορβούτο), χωρίς να καταλάβουν πως δουλεύει.

Έτσι, προτείνει ότι άν η προσευχή έχει πραγματικά θετική επίδραση στους ασθενείς στο νοσοκομείο, τότε μπορεί να υπάρχει μια εξήγηση. Την οποία όμως δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ακόμη.

Να μετατρέπεις τις σκέψεις σου σε προσευχές:

Όσο περισσότερο αποκτάς τη συνήθεια της προσευχής στους αγγέλους, τόσα περισσότερα θα πετυχαίνεις με την προσευχή. Και τόσο πιο ευτυχισμένος θα είσαι. Επειδή θα έχεις μάθει το μυστικό του να μένεις σε συνεχή, στενή επικοινωνία με τον αγαπημένο σου Άγγελο.

Όταν προσευχόμαστε για οτιδήποτε καλό, θα πρέπει να μην προσδιορίζουμε τον τρόπο. 

Δεν μας νοιάζει να ξέρουμε τον τρόπο με τον οποίο, θέλουμε να ακουστεί προς τα θεία. Η άπειρη θεϊκή Σοφία του σύμπαντος, συχνά μας δίνει υπέροχες εκπλήξεις. 

Όταν όμως προσευχόμαστε με καθαρή πρόθεση και απελευθερώνουμε την κατάσταση του θέλουμε με απόλυτη πίστη τι γίνεται; Το ανώτερω Θείο Όν, προκαλεί τις διαδικασίες ώστε να μας συμβεί το θαύμα.




Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023

Το φυσικό ηλιακό φως ως βάλσαμο…!!!!

Το φυσικό ηλιακό φως ως βάλσαμο στην ψυχή και στο σώμα, έχει άμεση σχέση του με το φάσμα του φωτός της Ίριδας.

Που με την σειρά του, έχει άμεση σχέση με τους αγγέλους.

Όταν ζητάτε από τους αγγέλους να βρεθούν στο πλευρό κάποιου που έχει ανάγκη, είτε για εσάς είτε για άλλους, έρχονται μαζί με μια ζέστη λάμψη, ενός λαμπερού εσωτερικού φωτός. Σε συνδυασμό με αγάπη άνευ όρων, με ηρεμία και πίστη.

Το φάσμα του φωτός του Ήλιου και της Ίριδας, αποτελείται από τα κάτωθι 7 χρώματα:

κόκκινο

πορτοκαλί

κίτρινο

πράσινο

μπλε

λουλακί και

βιολετί

Αυτά τα χρώματα, είναι τα χρώματα του ουράνιου τόξου…’Εχετε δει τα χρώματα αυτά σε πρίσματα, μέσα στις σταγόνες του νερού. Και σε διαφανείς κρυστάλλους;

Το αν τα χρώματα που βλέπουμε είναι 6 ή 7, οφείλεται στην οπτική γωνία από την οποία παρατηρούμε το ουράνιο τόξο, στην προσωπική μας αντίληψη και στην ανάμιξη των χρωμάτων του φάσματος.

Το χρώμα του ουράνιου τόξου και τα 7 ενεργειακά κέντρα [τσάκρας] :

Τα ουράνια τόξα, συνδέονται με το χαμόγελο και την ευτυχία. Επειδή το ανθρώπινο σώμα είναι σχεδιασμένο να απορροφά την ενέργειά του ουράνιου τόξου, μέσα από το ηλιακό φως. 

Καθένας από εμάς, έχει ένα ουράνιο τόξο μέσα του, το οποίο αποτελείται από τα ενεργειακά κέντρα μας, ή αλλιώς τα “τσάκρα”.

Τα ενεργειακά κέντρα είναι η φυσική σύνδεση μας, με το θεϊκό φως. Και το φυσικό φως του ήλιου… Όταν λοιπόν απορροφούμε επαρκείς ποσότητες ηλιακού φωτός και φωτός ουράνιου τόξου, αισθανόμαστε ευτυχείς και ζωντανοί… 

Συνεπώς η έκθεση στο ηλιακό φως με μέτρο, είναι βασική προϋπόθεση, για να είμαστε ευτυχισμένοι και χαρούμενοι. Το φυσικό ηλιακό φως ως βάλσαμο λειτουργεί πραγματικά και το αισθανόμαστε!

Η ενέργεια του ουράνιου τόξου συγκεντρώνεται στο reiki, στο Chi gong, στο πράνα και σε άλλες ονομασίες, που έχουν δοθεί. Στη διοχέτευση της ενέργειάς του ουράνιου τόξου, μέσω των χεριών και της καρδιάς…

Πολλοί από μας αντιλαμβανόμαστε διαισθητικά ότι το φως είναι ιαματικό και η έκθεση μας σε αυτό, με μέτρο, είναι βάλσαμο για την υγεία.




Ποιο είναι το κλειδί της Ελευθερίας ;

Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα της ζωής είναι η αίσθηση της ελευθερίας και μαζί μ’ αυτήν, η αίσθηση της σκλαβιάς. Τελικά, ο σκοπός μας είναι να βιώσουμε την ελευθερία αλλά για να την κατανοήσουμε θα πρέπει προηγουμένως να έχουμε καταλάβει τι είναι η σκλαβιά. 

Τι σημαίνει να είναι κάποιος ελεύθερος και τι να είναι υποδουλωμένος; Το να είσαι υποδουλωμένος σημαίνει να είσαι περιορισμένος στην Χ ή στην Ψ επιλογή, έχοντας χάσει την δυνατότητα να διαλέξεις από ένα άπειρο σύνολο επιλογών.

Ποιο είναι το πεδίο της υποδούλωσης;

Η υποδούλωση εντοπίζεται μέσα στα δικά μας όρια, στις δικές μας απόψεις και στις κατά συνθήκη αντιδράσεις μας. Τα όρια κι οι πεποιθήσεις δεν είναι τίποτα άλλο παρά ιδέες κι αντιλήψεις στις οποίες έχουμε παραδοθεί και τις οποίες έχουμε αποδεχθεί ως αληθινές. 

Κι όταν αυτές είναι άκαμπτες και κρυσταλλωμένες σαν το τσιμέντο, δε μπορούμε να δούμε πέρα από αυτές. Γίνονται οι τοίχοι της φυλακής που αναμφίβολα δημιουργούμε εμείς οι ίδιοι γύρω μας.

Ελευθερία είναι η δύναμη του να σκεφτόμαστε ή να δρούμε χωρίς περιορισμούς, η ικανότητα της εφαρμογής μιας επιλογής.

Παγιδευόμαστε σε σκέψεις όπως παγιδεύονται οι μύγες στον ιστό της αράχνης. Είμαστε ταυτόχρονα κι η αράχνη κι η μύγα, περιπλέκοντας τον εαυτό μας στον δικό μας ιστό. Όλη μας η ζωή αλλά κι οι ζωές των άλλων στοιβάζονται μέσα μας σαν αποτυπώματα ή τμήματα ενέργειας, τα οποία πυροδοτούνται από κάποιες λέξεις ή καταστάσεις που αντιμετωπίζουμε, καθώς κι από κοινωνικές σχέσεις. 

Έχουμε εθιστεί να ερμηνεύουμε τις εμπειρίες μας με δεδομένο τρόπο κι αυτό καθορίζει το πως αντιδρούμε σ’ αυτές. Οπότε κάθε είδους υποδούλωση που βιώνουμε είναι στην πραγματικότητα η φυλακή που δημιουργείται από τον δικό μας εθισμό.

Οι περισσότεροι άνθρωποι ζουν όλη τους την ζωή υποδουλωμένοι. 

Είναι ένα ''πακέτο'' που αποτελείται από νεύρα και καθ’ έξην αντιδράσεις, το οποίο συνεχώς πυροδοτείται από άλλους ανθρώπους κι από συνθήκες που οδηγούν σε εντελώς αναμενόμενα αποτελέσματα. 

Για να απελευθερωθούμε από τα δεσμά μας, θα πρέπει να αφήσουμε κατά μέρος τις καθ’ έξην αντιδράσεις μας. Να υπερβούμε τα όρια μας και να βιώσουμε αυτό που δεν έχει όρια.

Τι είναι η ελευθερία; Η ελευθερία προέρχεται από την εμπειρική γνώση της αληθινής φύσης, η οποία είναι ελεύθερη. Μπορεί να προέλθει επίσης με το να ανακαλύψουμε ότι η αληθινή ουσία είναι το ευχάριστο πεδίο της απεριόριστης συνειδητότητας που διέπει καθετί που έχει δημιουργηθεί. 

Για να βιώσουμε την αληθινή μας ουσία θα πρέπει απλά να ''είμαστε''. Τότε είμαστε ελεύθεροι. Σε αυτό το στάδιο ελευθερίας κατανοούμε ότι η ζωή είναι η ουσιώδης συνύπαρξη όλων των αντιθετικών ζευγών.

Μπορούμε να βιώσουμε χαρά ή μπορεί να βιώσουμε πόνο και να υποφέρουμε, χωρίς όμως να προσκολληθούμε στην χαρά ή να κουλουριαστούμε από τον φόβο μας μήπως πονέσουμε. Όταν ελευθερωνόμαστε χάνουμε τον φόβο μας για τον θάνατο επειδή η πεποίθηση μας για τη θνητότητα είναι απλά ένα ξόρκι που έχουμε κάνει στον εαυτό μας.

Πίσω από τη μάσκα της θνητότητας βρίσκεται το πεδίο της αθανασίας. Ο αληθινός μας εαυτός είναι αθάνατος κι είναι πέρα από τη γέννηση και τον θάνατο. Ο αληθινός μας εαυτός δεν είναι το εγώ μας, που είναι περιορισμένο στο χρόνο, αλλά το πνεύμα μας που είναι άχρονο. 

Όταν το αντιληφθούμε αυτό, μπορούμε να αναγνωρίσουμε το πνεύμα μας και να ελευθερωθούμε από κάθε περιορισμό, συμπεριλαμβανομένου και του περιορισμού που νιώθουμε ότι είμαστε προσωπικότητες, παγιδευμένες σε ένα σώμα για το υπόλοιπο διάστημα της ζωής μας. 

Θα είμαστε η πηγή του σώματος και της νόησης ταυτόχρονα και δεν θα μας αγγίζει αυτός ο κόσμος των μεταβολών επειδή θα γνωρίζουμε ότι είμαστε η αμετάβλητη ουσία της αγνής συνειδητότητας.

Αυτό που είναι περιορισμένο χρονικά έρχεται και φεύγει, ενώ αυτό που είναι άχρονο υπάρχει για πάντα.

Το χρονικά περιορισμένο είναι το γνωστό, ενώ το άχρονο είναι το πρωτόγνωρα άγνωστο. Στον εθισμό μας με το πρώτο έχουμε προβάλλει μια πραγματικότητα στην οποία επικρατεί η χωριστικότητα κι ο πόνος. Ζούμε μέσα σε μια επιλεγμένη ψευδαίσθηση όπου είμαστε υποδουλωμένοι και δέσμιοι των ίδιων μας των προβολών. 

Το παρελθόν και το μέλλον υπάρχουν μόνο στην φαντασία μας, ενώ η πραγματικότητα βρίσκεται στο τώρα. Τα μαρτύρια είναι στην φαντασία μας, ενώ η ελευθερία υπάρχει στην πραγματικότητα. 

Πίσω από όλα αυτά τα εμπόδια για την ελευθερία υπάρχει ένας κόσμος απαλλαγμένος από όλες τις προβολές που είναι ο κόσμος της απεριόριστης συνειδητότητας. Κι αυτός ο κόσμος υφίσταται στον αιώνιο χρόνο.

Δεν υπήρξε ποτέ κάποια στιγμή που η ζωή μας δεν ήταν αυτός ο χρόνος και δεν θα υπάρξει ποτέ κάποια στιγμή που η ζωή μας δεν θα ανήκει σε αυτόν τον χρόνο. 

Είναι αδύνατο να ασχοληθούμε με κάτι το οποίο δεν υπάρχει σε αυτόν τον αιώνιο χρόνο. Εάν αναμένουμε αυτή την αιώνια στιγμή, τότε θα αναμένουμε αυτό που είναι αιώνιο, άχρονο, ανεπηρέαστο από το πέρασμα των χρόνων και αυθεντικό.

Όταν ζούμε στο εδώ και τώρα, αντιλαμβανόμαστε ότι ο αληθινός μας εαυτός περιδιαβαίνει το άχρονο, την αιώνια στιγμή. Δεν επιθυμούμε πλέον να ζούμε στην ανάμνηση του παρελθόντος ή στις φαντασιώσεις για το μέλλον. 

Θέλουμε να ζήσουμε στο παρόν και να εξασκηθούμε στην δύναμη και στην ελευθερία των επιλογών μας. Ο σκοπός του να ζούμε στην ελευθερία είναι να απολαμβάνουμε τις επιλογές που κάνουμε σε κάθε στιγμή στο παρόν που φέρνει επιτυχία.

Κάποιοι άνθρωποι με ρώτησαν: «Ο κόσμος αυτός είναι κόσμος ελεύθερης βούλησης ή ντετερμινιστικός;» 

Ο κόσμος είναι ταυτόχρονα και ντετερμινιστικός και ελεύθερης βούλησης. Εάν το έχουμε αυτό υπόψη μας κι έχουμε απαλλαχθεί από διάφορους περιορισμούς, τότε έχουμε ελεύθερη βούληση και ζούμε ελεύθερα. 

Όταν το αγνοούμε αυτό και ζούμε με συνθήκες, τότε δεν έχουμε ελεύθερη βούληση κι ο κόσμος μας είναι ντετερμινιστικός.

Το παρόν είναι η στιγμή της επιλογής και της ερμηνείας. Οι τωρινές μας επιλογές δημιουργούν τις εξωτερικές καταστάσεις που βιώνουμε αυτήν τη στιγμή. 

Οι τωρινές μας ερμηνείες δημιουργούν τις εσωτερικές καταστάσεις που βιώνουμε στο παρόν. Και λόγω του ότι ο ''εξωτερικός'' μας κόσμος είναι μια αντανάκλαση του ‘εσωτερικού’ μας κόσμου, οι επιλογές μας κι οι ερμηνείες αλληλεπιδρούν και διαιωνίζουν οι μεν τις δε. 

Δεν είμαστε ούτε το ένα ούτε το άλλο, είμαστε η πηγή και των δύο. Εάν κατανοήσουμε τις επιλογές μας και τις ερμηνείες που τους κάνουμε, τότε θα αρχίσουμε να βιώνουμε την ελευθερία των επιλογών.

Για αυτόν τον λόγο, το κλειδί της ελευθερίας είναι να γίνουμε η προσωποποίηση της ίδιας της σιωπηλής παρατήρησης που είναι πανταχού παρούσα και παρατηρεί τα πάντα. Η σιωπηλή παρατήρηση είναι η ίδια η συνειδητότητα. 

Η συνειδητότητα, έχοντας συνείδηση της φύσης της, είναι παρουσία, βαθιά σοφία κι ειρήνη. 

Όταν είμαστε ελεύθεροι είμαστε σε επικοινωνία με τον εσώτερο εαυτό μας κι όχι με την προβολή του εαυτού μας. Και μέσα σ’ αυτή την ελευθερία βρίσκεται η ικανότητα να δίνουμε αυθόρμητα την προσοχή μας στις επιλογές εκείνες που θα φέρουν χαρά σ’ εμάς αλλά και στους άλλους επίσης.




Deepak Chopra

Μηχανισμός υγείας, δύναμης, επιτυχίας…!!!!

Υπάρχει ένας μηχανισμός υγείας δύναμης επιτυχίας ευημερίας, αλλά πιθανόν, να μην γνωρίζετε ποιος είναι…

Υπάρχει ένας υπέροχος μηχανισμός, που έχει δημιουργηθεί. Και ο όποιος, μπορεί να σας προσφέρει την επιθυμητή υγεία, δύναμη, επιτυχία και ευημερία.

Γνωρίζουμε όλοι ότι, οι ανάγκες μας είναι απαιτήσεις. Και οι απαιτήσεις, γεννούν την πράξη. Και η πράξη, φέρνει το αποτέλεσμα. Αυτή είναι μία διαδικασία εξέλιξης, που διαρκώς χτίζει για μας, το αύριο, μέσα από το σήμερα…

Η φιλοδοξία, η επιθυμία και οι αρμονικές σχέσεις που έχουν διάρκεια και συνέπεια, θα φέρουν αποτελέσματα. Αυτό θα γίνει με τη Σκέψη ή αλλιώς την Δύναμη της Ιδέας…

Η Δύναμη της Ιδέας

Για να είμαστε συντονισμένοι με την αιώνια αλήθεια, θα πρέπει να διαθέτουμε εσωτερική ισορροπία και αρμονία. Ώστε να λάβουμε τη Υπερνόηση. Ουσιαστικά γινόμαστε εμείς δέκτης, ο οποίος πρέπει να είναι συντονισμένος με τον πομπό. Δηλαδή το Δημιουργικό Συμπαντικό Νου.

Αν εδραιώσουμε αυτή την αρμονική σχέση με τον Συμπαντικό ή Δημιουργικό Νου ή αλλιώς τον Θεό, θα βιώσουμε απίστευτα θαύματα στη ζωή μας. Ο Συμπαντικός Νους είναι τόσο υπέροχος, που δεν είναι εύκολο να κατανοήσουμε τις λειτουργικές δυνάμεις του.

Είναι η ουσία των πραγμάτων και είναι η αιτία, που μπορεί να μας κάνει να διαφοροποιήσουμε μία άμορφη σκέψη, σε αποτέλεσμα. Έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε, θετικό αποτέλεσμα, σε οτιδήποτε επιθυμούμε.

Η σκέψη είναι ο νους εν κινήσει. Και το αποτέλεσμα, θα εξαρτηθεί εξ ολοκλήρου, από τον μηχανισμό στον οποίο συνδέεται. Υπάρχει ένας τεράστιος νοητικός κόσμος στον οποίο κινούμαστε, ζούμε και υπάρχουμε. 

Ο Κόσμος αυτός, είναι παντοδύναμος, πανταχού παρών και παντογνώστης. Θα ανταποκριθεί στις επιθυμίες μας, ευθέως. Ανάλογα με την πίστη μας και τον σκοπό των σκέψεών μας.

Η πίστη, θα πρέπει να είναι αρκετά ισχυρή. Ώστε να δημιουργήσει ένα ρεύμα επαρκούς ισχύος, για την υλοποίηση των στόχων μας. Η πίστη είναι αυτή που θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. 

Μέσω της εκδήλωσης της, από τον Συμπαντικό Νου ή αλλιώς τον Θεό… Και πραγματικά τότε θα δείτε τον εκπληκτικό μηχανισμός υγείας δύναμης επιτυχίας ευημερίας, να μπαίνει σε λειτουργία.