Παρασκευή 3 Μαΐου 2019

Και μας το έλεγαν οι «μεγάλοι» να μην βιαστούμε να μεγαλώσουμε...!!!!

Η ζωή είναι περίπλοκη! Όταν είσαι μικρός βιάζεσαι να μεγαλώσεις.

Και όταν μεγαλώσεις καταλαβαίνεις πως η ζωή σου αλλάζει
και γίνεται πιο περίπλοκη όπως σου έλεγαν επί χρόνια οι μεγάλοι φίλοι – συγγενείς.

Κι εσύ δεν το πίστευες τότε.

Βλέπεις ήθελες να είσαι μεγάλος και ήθελες να είσαι ανεξάρτητος. 

Ανεξάρτητος και να ζεις μόνος σου, χωρίς υποχρεώσεις, χωρίς κανέναν πάνω από το κεφάλι σου.

Φανταζόσουν να είσαι κάθε μέρα με τους φίλους σου όπως ήσουν και τότε. Φίλοι – Βόλτες – Ξενύχτια – Ποτά και όλα τα σχετικά.

Όλα φάνταζαν ιδανικά στο μικρό τότε μυαλουδάκι σου.

Και να που ήρθε αυτή η εποχή επιτέλους, αυτή η εποχή που περίμενες επί χρόνια.

Ήρθε η ώρα να ζήσεις μόνος και να είσαι ανεξάρτητος.

Και ξαφνικά συνειδητοποιείς πως δεν είναι όλοι οι φίλοι σου εκεί αλλά μόνο λίγοι! Λίγοι και καλοί.

Όμως η καρδιά σου είναι γεμάτη από πληγές!

Και κλαις μόνος τα βράδια, μόνος πνίγεσαι στις σκέψεις σου και δεν μπορείς να μιλήσεις σε κανέναν για όλα όσα σε βασανίζουν, όλα εκείνα που σου ταλανίζουν την ψυχή σου.

Είναι όλα τόσο περίπλοκα τελικά.

«Δίκιο είχαν», σκέφτεσαι οι τότε μεγάλοι.

«Τι ήθελα να μεγαλώσω, ε;» Καλά δεν ήμουν τότε ;

Τότε που η μόνη μου έγνοια ήταν ποιος θα φυλάει στο κρυφτό.

Ενώ τώρα…
Το μόνο που σκέφτομαι είναι «πώς να κρυφτώ, εγώ και τα δάκρυα μου»




Μαίρη Κουτσοπετάλου

Μάθε αν έχεις 6η αίσθηση, ποια είναι αυτή και πως θα την εξελίξεις...!!!!

Καθένας μας γεννήθηκε με κάποιο διαισθητικό δώρο….
Κάθε άνθρωπος, κάποια στιγμή στη ζωή του, είχε ή θα έχει μια στιγμή που ενστικτωδώς γνωρίζει ότι κάτι πρόκειται να συμβεί και αν και δεν μπορεί να ορκιστεί πώς το γνωρίζει, είναι τόσο ισχυρή η αίσθηση που δεν μπορεί να την αγνοήσει. 

Πόσες φορές, όταν χτυπάει το τηλέφωνο, ξέρεις διαισθητικά ποιος σε καλεί; Πόσες φορές έχεις σκεφτεί κάποιον και τον συναντάς; 

Αυτές είναι όλες «φυσικές» ψυχικές εντυπώσεις που συμβαίνουν καθημερινά και που ίσως θεωρείς απόλυτα φυσικές. Και όταν δεν τους δώσεις οποιαδήποτε συνειδητή προσοχή, θα καταλήξεις απλά σαν ένα «ψυχικό σφουγγάρι» να μεταφέρεις όλες αυτές τις διαφορετικές ενέργειες στον ψυχισμό σου και στο τέλος να μην ξέρεις γιατί αισθάνεσαι τέτοια… ασάφεια! 

Είσαι, είμαι, είμαστε όλοι σούπερ φυσικά όντα με μια ροή δύναμης που διέρχεται μέσα μας και αυτή η δύναμη μας προικίζει με σούπερ ψυχικές ικανότητες, διότι αυτή είναι η εξαιρετική φύση μας.

Σε ορισμένους από εμάς, η βρύση της σούπερ αυτής ικανότητας αναβλύζει και σε άλλους μόλις που στάζει…. 

Επίσης, κάποιοι από εμάς ξέρουν από πολύ νωρίς στη ζωή τους ότι έχουν ψυχικά χαρίσματα και τα χρησιμοποιούν ασυνείδητα, ενώ άλλοι που το γνωρίζουν έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν μια σταδιοδρομία στην αποκρυφιστική πρακτική. 

Πολλοί δεν είναι βέβαιοι ότι διαθέτουν τη δυνατότητα, αλλά αισθάνονται ότι μπορούν και κάποιοι θέλουν να μάθουν περισσότερα, αλλά δεν ξέρουν από πού να αρχίσουν 

Άλλωστε, οι άνθρωποι ένιωθαν ανέκαθεν γοητευμένοι από την έκτη αίσθηση, επειδή αντηχεί κάτι βαθιά μέσα τους. Υπάρχει κάτι σαγηνευτικό, κάτι συναρπαστικό που σε καλεί πίσω για να θρέψεις τη σχέση σου με το βαθύτερο κομμάτι του φυσικού σου εαυτού. 

Ο εξωτερικός τεχνητός κόσμος κάνει τα πάντα για να μην βρισκόμαστε σε επαφή με τον διαισθητικό εαυτό σου. 

Αλλά, αν τον γνωρίζαμε, τότε, πίστεψε με, τότε δεν θα υπήρχε καμία δύναμη να εξουσιάζει στην ιεραρχική δομή του κόσμου μας. Όλοι θα αντηχούσαμε στο υψηλότερο δυνατό δυναμικό μας, ανά πάσα στιγμή, ίσως ακόμη και να εξελισσόμαστε στο να χρησιμοποιούμε όλο το δυναμικό του εγκεφάλου μας και όχι μόνο το 10%. 

Πώς όμως μπορεί να ξέρεις ποιες είναι οι ισχυρότερες διαισθητικές ικανότητες /ψυχικές σου δυνατότητες και ποια είναι τα γνωρίσματα τους;
Συνήθως, θα είναι ισχυρότερη μία από τις ικανότητες σου, αλλά είναι πιθανόν να έχεις «στήριξη» και από τις άλλες. Για παράδειγμα, εάν είσαι διορατικός ως επί το πλείστον, θα υποστηρίζεσαι και από τηλεπαθητικές πληροφορίες. 

1. Διόραση (επεκτείνει την ικανότητα να βλέπεις)
Μπορείς να δεις πράγματα στα όνειρά σου που εκδηλώνονται στην πραγματικότητα Κυρίως, όμως, μπορείς να δεις εικόνες στο μυαλό σου, σαν μια ταινία που παίζει μπροστά σου. Συχνά, οι εικόνες που βλέπεις δεν είναι με χρώματα – αν και αυτό μπορεί να αναπτυχθεί. 

Μέσα από την διόραση, μπορεί να δεις συχνά σύμβολα, αριθμούς, ονόματα και τοποθεσίες. Για πολλούς, η ικανότητα αυτή αρχίζει έχοντας «πολύ δραστήρια όνειρα».

Μπορεί να είσαι διορατικός εάν…
– Έχεις πολύ δραστήρια και ζωντανά όνειρα

– Συχνά περνάς μέρες που είσαι γεμάτος αφηρημάδα ή είσαι ιδιαίτερα ευφάνταστος

– Μιλάς μεταφορικά

– Μπορείς να δεις χρώματα, σχήματα, αντικείμενα, εικόνες όταν κλείνεις τα μάτια σου για ύπνο ή διαλογισμό

– Έχεις αρχίσει να βλέπεις λάμψεις φωτός ή κίνηση πέρα από την άκρη των ματιών σου

– Τείνεις να χρησιμοποιείς την λέξη «βλέπω…» σε συνομιλίες, όταν επικοινωνείς με τους άλλους 

2. Διακοή (επεκτείνει τη δυνατότητα να ακούς)
Μπορεί να ακούς τηλεπαθητικά μηνύματα – είτε ακουστικά, είτε μέσα στο μυαλό σου. Με τη μέθοδο αυτή, μπορείς να μιλήσεις με κάποιο πνεύμα και μάλιστα πολλές φορές να σου απαντήσει! 

Μερικές φορές αυτή η φωνή ακούγεται σαν τη δική σου φωνή, αλλά αυτό που ακούς πιθανόν να σου προκαλεί έκπληξη. Ίσως νιώθεις μάλιστα ότι έχεις τρελές (μεγάλες) ιδέες που αναδύονται συνέχεια στο μυαλό σου, ενώ συνομιλείς με τον εαυτό σου τακτικά.

Μπορεί να διαθέτεις το χάρισμα της διακοής εάν….
– Είσαι περισσότερο ακροατής, παρά ομιλητής

– Συχνά μιλάς με τα ζώα ή τα φυτά και αισθάνεσαι ότι επικοινωνείς μαζί τους

– Νιώθεις ότι λαμβάνεις τηλεπαθητικές πληροφορίες από κάποιον

– Δίνεις χρήσιμες συμβουλές, ενώ ξεχνάς αμέσως μετά τι είπες και βρίσκεις τον εαυτό σου να αναρωτιέται «Από που προέκυψε τώρα αυτό;»

– Έχεις αρχίσει να ακούς ήχους ή βουίσματα στα αυτιά σου

– Τείνεις να χρησιμοποιείς συχνά την λέξη «ακούω…» σε συζητήσεις, όταν σχετίζεσαι με τους άλλους 

3. Τηλεπάθεια ( βοηθά την ικανότητα να επικοινωνείς)
Πιθανότατα, το πιο υποτιμημένο ψυχικό δώρο είναι η ικανότητα να αισθάνεσαι έντονα αυτά που νιώθουν οι άνθρωποι, τα ζώα, τα πνεύματα και κάθε τι γύρω σου. Μπορείς να νιώσεις τα συναισθήματα των άλλων, τόσο μέσα στην καρδιά, όσο και στο σώμα σου. 

Είσαι συχνά εξαιρετικά συμπονετικός και πολύ καλός στο να κρίνεις τα εσωτερικά κίνητρα των άλλων. Έχεις επίσης την τάση να λαμβάνεις και να μεταφέρεις τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

Μπορεί να είσαι τηλεπαθητικός εάν…
– Είσαι πολύ ευαίσθητος με το γύρω περιβάλλον και εύκολα αφουγκράζεσαι το «vibe» ενός τόπου ή ενός προσώπου

– Όταν επισκέπτεσαι έναν τόπο με πολυκοσμία, μπορεί να έχεις ανεξήγητες συναισθηματικές ή φυσικές αντιδράσεις

– Μπορείς να συμπάσχεις με τους άλλους εύκολα, γνωρίζοντας τι αισθάνονται χωρίς καν να μιλάς μαζί τους

– Μπορείς να «αισθάνεσαι» την παρουσία πνευμάτων, ή να νιώθεις κάτι «περίεργο» όταν είσαι σ” ένα μέρος όπου ίσως υπάρχει ένα πνεύμα

  – Μπορείς να αισθάνεσαι τον πόνο των άλλων ανθρώπων, ακόμα και τη θέση του πόνου στο σώμα τους. Μερικές φορές θα έχεις αυτό το συναίσθημα στο δικό σου σώμα.

– Τείνεις να χρησιμοποιείς την λέξη «αισθάνομαι… » σε μια συνομιλία, όταν συζητάς με τους άλλους 

4. Πρόγνωση (δημιουργείται από το προαίσθημα)
Η ικανότητα απλά να γνωρίζεις τις πληροφορίες, μια γνώση που συχνά έρχεται σε εσένα αυθόρμητα, αλλά ξέρεις βαθιά μέσα σου ότι είναι 100% ακριβής. 

Μερικές φορές αυτή η πληροφορία μπορεί να έρθει με τη μορφή γεγονότων και αριθμών, ενώ άλλες φορές, έρχεται απλά γνωρίζοντας την αλήθεια μιας κατάστασης, ενός μονοπατιού που θα έχει η καριέρα σου ή της σχέσης σου μ” έναν πρώην.

Μπορεί να διαθέτεις την ικανότητα της πρόγνωσης εάν….
– Συχνά και φαινομενικά «από το πουθενά» λαμβάνεις την απάντηση σε κάτι που αναρωτιόσουν

– Είναι εύκολο για εσένα να κατεβάζεις πραγματικά δημιουργικές, εμπνευσμένες και ευεργετικές ιδέες

– Τείνεις να έχεις ένα «ανήσυχο μυαλό» με ιδέες που στροβιλίζονται και εκκολάπτονται θεαματικά, ειδικά αν είσαι σε ένα χώρο εργασίας ή συμμετέχεις σε κάποιο δημιουργικό project

– Χωρίς εξήγηση, μπορείς να γνωρίζεις αν κάποιος λέει την αλήθεια ή κρύβει κάτι από την αλήθεια, με ακρίβεια 100%

– Τείνεις να χρησιμοποιείς την λέξη «Το ξέρω…», όταν συνομιλείς με τους άλλους

Κάθε ένας από εμάς, έχει μέσα του, σε διαφορετική δυναμική, κάποιο συνδυασμό των παραπάνω ψυχικών δώρων και μπορεί να επιλέξει να τα αναπτύξει οποιαδήποτε στιγμή θελήσει. 




7 σημάδια που δείχνουν ότι κάνετε ζωάρα και 6 Σημάδια που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά στη ζωή σας...!!!!

Επτά σημάδια ότι ζείτε μια καλή ζωή : 

1. Καλός ύπνος – Ο ύπνος είναι σημαντικός για την αναγέννηση πνευματικά και σωματικά. Ο ξεκούραστος ύπνο είναι ένα σημάδι ότι κάνετε κάτι σωστά και κάτι δουλεύει σε εσάς. 

2. Φυσική ενέργεια 

3. Δυνατότητα να σκέφτεστε καθαρά – παρατηρητικότητα. Μπορείτε να εστιάσετε, ξέρετε ότι μπορείτε να σκεφτείτε καθαρά, έχετε καλή συγκέντρωση. 

4. Καλή Υγεία. Πολύ σημαντικό, θα πρέπει να κάνετε τις σωστές επιλογές και να εκτιμάτε την υγεία σας, να τρώτε σωστά, να πίνετε σωστά πράγματα, να κάνετε αποτοξίνωση – πρέπει να ξέρετε τι δουλεύει για το δικό σας σώμα. 

5. Εσωτερική χαρά – Όταν έχετε εσωτερική χαρά, κανείς δεν μπορεί να τη πάρει από εσάς. Εσωτερική χαρά είναι να γνωρίζετε ότι η ζωή θα εξελιχθεί, ότι θα την αντιμετωπίσετε, ότι έχετε τη δύναμη. Η χαρά προέρχεται από την ικανότητα να έχετε μια πολύ μακροπρόθεσμη προοπτική … να βλέπετε τη μεγάλη εικόνα. Βρείτε τρόπους για να ενεργοποιήσετε τη χαρά στη ζωή σας, αυτό θα ενισχύσει το πνεύμα σας. 

6. Καλές σχέσεις με τον εαυτό σας – θα πρέπει να τιμάτε τον εαυτό σας, θα πρέπει να τιμάτε την ομορφιά που είστε, την δημιουργικότητα και το θαύμα που είστε. Πάντα, ο τρόπος που αντιμετωπίζετε τον εαυτό σας είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζετε τους άλλους ανθρώπους. 

Εάν δεν τα πάτε καλά με τους άλλους, αν έχετε περιφρόνηση, μίσος για τους άλλους αυτό σημαίνει ότι έχετε περιφρόνηση, μίσος για τον εαυτό σας και δεν μπορείτε να τα πάτε καλά με τον εαυτό σας. Είστε σημαντικοί, είστε η πρώτη σας γραμμή άμυνας, βάλτε τον εαυτό σας πρώτα. 

7. Άριστες δεξιότητες επικοινωνίας με άλλους ανθρώπους. Το κλειδί για την καλή επικοινωνία είναι να ακούμε. Ακούστε σωματικά, συναισθηματικά, νοητικά και ακούστε με το πνεύμα σας. 

Σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά στη ζωή σας: 

1. Αϋπνία – ήπια ή επίμονη, ήπια, που μπορεί να σχετίζεται με ένα περιστατικό ή συμβάν. Αυτό είναι σοβαρό. Δώστε προσοχή σε αυτό γιατί το φυσικό και πνευματικό σώμα σας δεν ανανεώνονται και δεν ξεκουράζονται. Χρειάζεστε απομόνωση, αποτοξίνωση και καθαρισμό, ήσυχες ώρες. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε για να αλλάξει αυτό. 

2. Αδράνεια, έλλειψη ενέργειας. Είστε δυνατοί ή έχετε αδράνεια; Μην το αγνοείτε γιατί ή αδράνεια θα οδηγήσει σε κατάθλιψη και όταν πάσχετε από κατάθλιψη κάνετε επιλογές που θα σας βλάψουν. 

3. Ψυχικές διαταραχές. Αν είστε διανοητικά πολύ διεγερμένοι, δεν υπάρχει καμία παύση στο νου σας, είστε σε πρόκληση σε κάθε στροφή της ζωής σας, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ψυχικές διαταραχές, όπου δεν μπορείτε να εστιάσετε ή να σκεφτείτε καθαρά. 

4. Σωματικά ανήμποροι. 

5. Ευερέθιστοι/ αγχώδεις /φοβισμένοι – Αν είστε αρνητικοί, υπάρχει κάτι λάθος στη ζωή σας. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη και δεν πρέπει να αγνοηθεί, αλλιώς η ζωή, οι αποφάσεις και το πνεύμα σας θα υποφέρουν. 

6. Σχέσεις που υποφέρουν. Αν βλέπετε ότι η επικοινωνία καταρρέει, αν αρπάζεστε με ανθρώπους – όλα αυτά είναι σημάδια ότι κάτι δεν πάει καλά. Gita Saraydarian 




Συγχώρεσε, αγάπα, προχώρα… μετά από κάθε Σταύρωση, έρχεται η Ανάσταση...!!!!

Μετά από κάθε Σταύρωση, έρχεται η Ανάσταση. Μετά από κάθε λύπη έρχεται η χαρά. Έπειτα από κάθε καταιγίδα εμφανίζεται πάντα ένας ήλιος με ένα ουράνιο τόξο. Έπειτα από κάθε δύσκολο εμπόδιο κάπου παρακάτω υπάρχει μία σκάλα που σε καλεί να την ανέβεις δείχνοντας και πάλι έναν δρόμο λίγο πιο βατό από αυτόν που πέρασες.

Θα προδοθείς στο δρόμο σου , το ξέρω, όπως πρόδωσαν και το Θεό σου. Θα σταυρωθείς για τις επιλογές σου, τη πίστη σου, τα θέλω σου, όπως σταυρώθηκε και Εκείνος για εμάς.

Θα κουβαλήσεις και εσύ στις πλάτες σου ένα Σταυρό, που για κάποιους θα είναι ελαφρύς, αλλά για κάποιους άλλους θα είναι Γολγοθάς, αλλά για σένα ένα ακόμη δύσκολο μονοπάτι, σαν του Χριστού λίγο πριν φτάσει στη θανατική ποινή.

Στο διάβα σου θα σε ρωτήσουν ακόμη και για αλήθεια και μέσα στην αγωνία και τη λαχτάρα να απαλλαγείς από τις τύψεις, θα την απαρνηθείς, λέγοντας ψέματα, όπως κάνανε οι μαθητές στον Κύριο.

Όταν όμως φτάσεις στο τέλμα σου, θα αναζητάς την Ανάσταση κι αυτή θα βρίσκεται μέσα σου. Θα είναι ζωντανή και θα περιμένει να βγει, ελπίζοντας και αυτή σε ένα θαύμα που γίνεται ξανά και ξανά.

Γι αυτό συγχώρεσε, αγάπα, πίστεψε και προχώρα. Όλοι ξέρουμε ότι θα ξημερώσει. Ο Χριστός αναστήθηκε για μας, δίνοντας μας την ευκαιρία να ζήσουμε ξανά.

Ας εκμεταλλευτούμε την Ανάστασή του, και το φως ας λάμψει στις καρδιές μας φέρνοντας την άνοιξη για όλους μας, νωρίς.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ 




Βασιλική Κοτλίτσα

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

Ξεχάσαμε να εκτιμάμε... Ποιο είναι το αποτέλεσμα όταν χάνουμε την επαφή μας με τους ανθρώπους ;

Ξεχάσαμε να εκτιμάμε...Ποιο είναι το αποτέλεσμα όταν χάνουμε την επαφή μας με τους ανθρώπους;

Παρατηρώ τους γύρω μου και διαπιστώνω πως συχνά δεν εκτιμάμε καταστάσεις και συμπεριφορές, δεν δείχνουμε ευγνωμοσύνη στους ανθρώπους που μας βοηθούν και γινόμαστε αχάριστοι…

Αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς είναι να χάνουμε την επαφή μας με ανθρώπους που κάποτε ήταν πάντα εκεί για εμάς… Και όταν το συνειδητοποιήσουμε το πιο πιθανό να είναι αργά να διορθωθεί η σχέση… 

Και τότε μάλλον θα πονέσουμε πολύ για την λανθασμένη συμπεριφορά που επιδείξαμε με τόση ευκολία!

Η εκτίμηση και η ευγνωμοσύνη είναι τα συναισθήματα που θα έπρεπε να μας απασχολούν στις περιπτώσεις που παρατηρούμε πως απομακρύνονται από εμάς οι φίλοι και συγγενείς.

Η εκτίμηση είναι κάτι που κερδίζεται όπως και η εμπιστοσύνη. Ξεκινάει από μηδενικής βάσεως και σταδιακά καλλιεργείται είτε θετικά είτε αρνητικά ανάλογα με την επικοινωνία και την συναναστροφή. Δεν είναι δεδομένη στις διαπροσωπικές επαφές, θα πρέπει να δουλευτεί και αναλόγως θα υπάρχει η αντίστοιχη συμπεριφορά.

Αντίπαλο δέος της εκτίμησης είναι ο εγωισμός. Η εκτίμηση είναι σχεδόν ταυτόσημη με τον σεβασμό. Για να δείξεις πως εκτιμάς τον άλλον, θα πρέπει να το σέβεσαι. 

Για να τον σέβεσαι, θα πρέπει να παραμερίσεις τον εγωισμό σου και να συμμετέχεις στο «παιχνίδι» της σχέσης και της επαφής με τους άλλους με τους ίδιους κανόνες. Δεν είσαι ανώτερος τους… δεν είσαι κατώτερος τους. Είστε δύο άνθρωποι που οφείλετε να έχετε αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμό για να εξελιχτεί αρμονικά και ώριμα η σχέση σας.

Ο άνθρωπος που θα σέβεται τις πράξεις των άλλων, που νιώθει ευγνωμοσύνη, που κατανοεί πότε θα πρέπει να επιδείξει εγωισμό για να μην χάσει τον εαυτό του… 

Αυτός είναι ο άνθρωπος που θα ξέρει να εκτιμάει και όταν εκτιμάς δεν χάνεις… Δεν χάνεις ούτε τον φίλο σου, ούτε τον σύντροφο σου, ούτε κανέναν!

Πολύ κρίμα που ξεχάσαμε να εκτιμάμε…




Το άρθρο συνυπογράφουν οι ψυχολόγοι του Κέντρου Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής Υποστήριξης «Επαφή», Γιάννης Ξηντάρας, Ράνια Λεμονή, Αγλαΐα Κρητικού, Κατερίνα Καλλιακούδη, Χάρης Παλίδης και Μαντώ Κωνσταντουλάκη.

Αν σκεφτόμασταν ότι ο άνθρωπος που βρίσκεται δίπλα μας τώρα...!!!!

«Αν σκεφτόμασταν ότι ο άνθρωπος δίπλα στον οποίο βρισκόμαστε τώρα, που τον έχουμε μπροστά μας και του μιλάμε, μπορεί σε ένα λεπτό να έχει φύγει δια παντός...

αν σκεφτόμασταν ότι τα λόγια που μόλις ειπώθηκαν ήσαν και τα τελευταία, ότι η κίνηση που έγινε δεν ήταν αληθινή, ότι το καλό που θα μπορούσα να του είχα κάνει δεν το έκανα και ότι αυτό που κατέστρεψα δεν έπρεπε να το είχα καταστρέψει,τότε τον κάθε άνθρωπο που συναντάμε θα τον αντιμετωπίζαμε με προσοχή, με προσήλωση και με βάθος.

Με ένα βάθος που θα έδινε και στη δική μας ζωή βάθος. Δεν φερόμαστε όμως με αυτό τον τρόπο, γιατί πιστεύουμε ότι θα υπάρχει χρόνος. 

Αλλά χρόνος δεν υπάρχει, γιατί η παρούσα στιγμή καθίσταται ανεπίστρεπτο παρελθόν και η επόμενη στιγμή δεν θα έρθει ποτέ προς το μέρος μας. Δεν διαθέτουμε τίποτε άλλο από την παρούσα στιγμή.Τον χρόνο ενός πεταρίσματος του ματιού.Τη στιγμή.Τίποτα άλλο».




Μητροπολίτης Αντώνιος του Σουρόζ
"Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ"

«Άνθρωποι-Πεφταστέρια» Μία πραγματική Ευλογία για όλους μας...!!!!

Υπάρχουν ανάμεσα μας, κάποιοι ιδιαίτεροι άνθρωποι, οι «άνθρωποι-πεφταστέρια». Έτσι συνήθισα, εξ' απαλών ονύχων, να τους αποκαλώ. Είναι άνθρωποι σπάνιοι που μοιάζουν σαν να μην είναι από εδώ. Σου δίνουν την εντύπωση πως έρχονται απ’ αλλού. Σαν να πέσανε τυχαία απ’ τον ουρανό και να προσγειώθηκαν στον πλανήτη μας. 

Είναι πλάσματα που από τον τρόπο που κινούνται, μιλούν και συμπεριφέρονται, από την ενέργεια και το φως που σκορπίζουν γύρω τους, αμέσως ξεχωρίζουν στο χώρο που δραστηριοποιούνται. 

Η αύρα τους είναι μοναδική και κανείς δεν μένει απρόσβλητος, αδιάφορος κι ασυγκίνητος όταν αυτή τους αγγίξει. Υπάρχουν, ζουν κι αναπνέουν ανάμεσά μας αλλά στην πραγματικότητα η οντότητά τους σαν να βρίσκεται χιλιάδες παράλληλα σύμπαντα μακριά, σαν ν’ απέχει μυριάδες άγνωστες διαστάσεις.

Αυτοί οι άνθρωποι δύσκολα κάνουν εχθρούς, ούτε καν αντιπάθειες και πρέπει να προσπαθήσουν πολύ για να μείνουν για λίγο μόνοι τους. 

Στην κοινωνική τους υπόσταση είναι κριάρια – ηγέτες, δεν είναι πρόβατα, χαράσσουν το μονοπάτι τους και πολλοί βρίσκονται πρόθυμοι να τους ακολουθήσουν, μαγεμένοι από τον ήχο του αυλού τους. Χωρίς να το επιδιώκουν ασκούν μεγάλη επιρροή στα άτομα του περιβάλλοντος τους και η γνώμη τους έχει βαρύνουσα σημασία για τη ζωή των γύρω τους. 

Με κάποιο μαγικό, ανεξήγητο τρόπο όλοι τους λατρεύουν κι επιζητούν την ευκαιρία να βρεθούν κοντά τους, να συναναστραφούν, να συνομιλήσουν μαζί τους και να τους συμβουλευτούν. 

Τα παιδιά, με το αλάθητο ένστικτο τους, τους λένε «φωτεινούληδες» και κολλάνε πάνω τους σαν βδέλλες, ενώ οι ηλικιωμένοι, ρίχνοντας κλεφτές ματιές στο επέκεινα, θέλουν στα στερνά να γείρουν πάνω τους για να νιώσουν θαλπωρή. 

Οι ασθενείς σε καταληκτικό στάδιο, αν έχουν την τύχη να έχουν δίπλα τους στην έσχατη φάση της ανημποριάς τους έναν «άνθρωπο-πεφταστέρι», αφήνονται στην περιποίηση και το στοργικό του χάδι που το εκλαμβάνουν σαν μια ύστατη γενναιόδωρη χειρονομία της ζωής απέναντί τους, ένα καλό κατευόδιο προς το αναπόδραστο. 

Ο βαθμός ενσυναίσθησης που κουβαλούν μέσα τους οι “άνθρωποι-πεφταστέρια” είναι πολλαπλάσιος του μέσου ανθρώπου κι αυτό ίσως κάποτε τους εξαντλεί, τους εξουθενώνει. 

Είναι τόσο δύσκολο να μπαίνεις στα παπούτσια του άλλου, να συμπάσχεις μαζί του! Άλλο ένα ιδιαίτερα έντονο χαρακτηριστικό τους είναι η διάθεση προσφοράς που εκδηλώνουν σε κάθε ευκαιρία προς τους άλλους ανθρώπους, αλλά και τα ζώα, καθώς και η άρρηκτη σχέση τους με τη φύση. 

Οι “άνθρωποι-πεφταστέρια” ανεξάρτητα από την δραστηριότητα ή το επάγγελμα που θα επιλέξουν ν’ ασχοληθούν, θα ξεχωρίσουν σε κάθε περίπτωση. 

Γίνονται φωτισμένοι ηγέτες που ίσως σημαδέψουν την ιστορία, μεγάλοι γιατροί με φιλανθρωπική δράση κι επιστημονική προσφορά, λαμπροί ακαδημαϊκοί, σπουδαίοι επιστήμονες ή εξερευνητές. 

Αν είναι απλοί τεχνίτες, πάνω στη δουλειά τους, με τα χέρια τους, θα σμιλέψουν αγγέλους. Αν είναι καλλιτέχνες θ’ αφήσουν πίσω αριστουργήματα, μνημεία της τέχνης τους για τις επόμενες γενιές.

Αν η μοίρα το φέρει και γίνουν δάσκαλοι, η μεγαλύτερη ίσως ευλογία για έναν “άνθρωπο-πεφταστέρι”, θα επηρεάσουν με τη φωτισμένη διδασκαλία τους έντονα και θα χαράξουν ανεξίτηλα τη ζωή των μαθητών τους. 

Αν είναι κληρικοί, ιερείς ή μοναχοί θα αφιερώσουν το βίο τους ολόκληρο στην υπηρεσία των συνανθρώπων τους, συμπαριστάμενοι ηθικά και υλικά και στεκάμενοι παρηγορητικά πλάι στους αναξιοπαθούντες κι όχι κρίνοντας το ποίμνιο τους από καθέδρας.

Όμως η μεγαλοσύνη στον χαρακτήρα των “ανθρώπων-πεφταστεριών” έγκειται στο ότι όταν κάποια στιγμή στη ζωή τους, αργά ή γρήγορα, συνειδητοποιήσουν την ευλογία που κατέχουν, ποτέ και σε καμία περίπτωση δε θα χρησιμοποιήσουν το χάρισμά τους προς όφελος τους και δε θα εκμεταλλευτούν τους συνανθρώπους τους για δικούς τους σκοπούς. 

Αυτή η μεγαλοσύνη είναι και η μοναδικότητα τους, ίσως το πιο «μη ανθρώπινο» χαρακτηριστικό τους. 

Η διαφορά τους από τα πεφταστέρια είναι μία, η διάρκεια. Η λάμψη και η μαγεία τους, ότι κι αν τους συμβεί σε προσωπικό επίπεδο, διαρκεί σε όλη τους την ζωή. 

Ολοκληρώνοντας τη μικρή μου θεωρία περί “ανθρώπων-πεφταστεριών” που άρχισα να χτίζω μέσα μου στην τρυφερή ηλικία των 15, όταν ανταμώθηκα με τα πρώτα μου πεφταστέρια και για να συνδεθώ με το πνεύμα των ημερών, καταλήγω : Τι πιο τρανό παράδειγμα, τι πιο αδιαφιλονίκητη και προφανής αλήθεια..., 

τι πιο μεγαλειώδες δείγμα “ανθρώπου-πεφταστεριού” από τον ίδιο τον Ιησού τον Ναζωραίο που τη γέννηση του γιορτάζει αυτές τις μέρες μεγάλο μέρος της ανθρωπότητας. Συγκεντρώνει και συμπυκνώνει στο πρόσωπο του όλες τις πιο πάνω ποιότητες κι αναρίθμητες άλλες.




Γεωργιος Καλπάκας 

5 Τρόποι για να θεραπευτείτε από ένα δύσκολο παρελθόν...!!!!

Μερικές φορές, συγκεκριμένα πράγματα ποτέ δεν βγάζουν νόημα, απλώς μένουν έτσι! Όλοι αντιμετωπίζουμε ή βιώνουμε περιστάσεις στη ζωή όπου ευχόμαστε τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Αλλά μερικές φορές, είναι όπως είναι και το μόνο που μπορούμε να αλλάξουμε ή να ελέγξουμε είναι η αντίληψη μας γι αυτά. 

Πρόσφατα μελετούσα τις περιστάσεις της ζωής μου που με τραβούσαν σε ένα ατελείωτο σκοτεινό τούνελ και έβρισκα τον εαυτό μου παγιδευμένο στον δικό μου ιστό σκέψεων. 

Όταν το μυαλό πιάνεται σε σκέψεις σαν αυτές, ο μόνος τρόπος για να το επαναφέρουμε στην επιφάνεια είναι να αλλάξουμε τον τρόπο που κοιτάμε τα πράγματα. Αντί να τραβηχτείτε από την δική σας καταιγίδα, πάτε μαζί της, περάστε τη και φωνάξτε «Το κατάφερα!» ή « Μπορώ να το κάνω αυτό». 

Το μυαλό είναι πολύπλοκο. Το τρέφετε με αρνητικές σκέψεις και θα συνεχίζει να τις καταναλώνει μέχρι να εκραγεί. 

Από την άλλη, αν το τρέφετε με θετικές σκέψεις και προθέσεις, σκέφτεται την απροθυμία του να αλλάξει τους παλιούς τρόπους και πρότυπα του και έτσι μασάει τις καινούργιες σκέψεις και τις καταπίνει. 

Το να μείνετε δυνατοί σε αυτές τις στιγμές είναι το κλειδί. Η επανάκτηση του εαυτού σας δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα! 

Θα συμφωνήσω με την παραπάνω πρόταση επειδή εξακολουθούμε να έχουμε τον έλεγχο των σκέψεων μας, απλώς πρέπει να αλλάξουμε την ροή τους. Πως μπορούμε να το κάνουμε αυτό; 

5 τρόποι για να θεραπευτείτε από ένα επίπονο παρελθόν 

1. Αποδεχτείτε το παρελθόν σας 
«Η ευτυχία μπορεί να υπάρξει μόνο μέσα στην αποδοχή» – Τζωρτζ Όργουελ 

Μου πήρε πολύ καιρό μέχρι να αποδεχτώ τον θάνατο του πατέρα μου και την επακόλουθη καταθλιπτική κατάσταση της μητέρας μου όταν ήμουν στην εφηβεία. Απέφευγα να το συζητώ με τους φίλους μου, κάποιοι δεν το ήξεραν καν μέχρι πολύ αργότερα. Ένας από τους κύριους λόγους ήταν ότι όταν μιλούσα γι αυτό κατέληγα να κλαίω και να συσσωρεύω τα συναισθήματα μου. 

Το κλειδί εδώ είναι η αποδοχή οποιασδήποτε κατάστασης, ανεξάρτητα από το πόσο οδυνηρή είναι. Μόλις την αποδεχτείτε, δεν βρίσκεστε πια στο στάδιο της άρνησης και δεν καταπιέζετε τα συναισθήματα σας. Αγκαλιάστε τη, δώστε της αγάπη και καλλιεργήστε σκέψεις που θα βοηθήσουν στην συναισθηματική σας ανάπτυξη για ένα απλό λόγο: κακά πράγματα συμβαίνουν. 

2.Περάστε χρόνο μόνοι 
«Υπάρχουν φορές όπου το καλύτερο μέρος για να βρίσκεστε είναι να είστε μόνοι». – Άγνωστος 

Μην προσπαθείτε να ξεφύγετε από τον εαυτό σας ή να τον αποσπάσετε με φίλους ή με άλλες διαφορετικές αισθητικές απολαύσεις. Αυτά φαίνονται να βοηθούν την προκειμένη στιγμή αλλά δεν είναι μια μόνιμη λύση. 

Απλώς κυνηγάτε τις σκέψεις σας ή αναβάλλετε το να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις/δύσκολες καταστάσεις. Υπάρχουν πολλοί που φοβούνται να αντιμετωπίσουν τον εαυτό τους, πως μπορείτε να φοβάστε τον ίδιο σας τον εαυτό ή τις ίδιες σας τις σκέψεις; 

Ο φόβος είναι η αιτία πόνου, θυμού ή απογοήτευσης. Φυσικά δεν είναι εύκολο. Έχω συνειδητοποιήσει πως οι προκλήσεις σε κάνουν δυνατότερο - είναι μια διαδικασία που ξετυλίγεται αργά και σταδιακά. 

Κρατήστε τους φόβους από τον λαιμό, γυρίστε τους, λυγίστε τους, χτυπήστε τους ή κάντε οτιδήποτε χρειάζεται για να δώσετε τέλος στην δύναμη που έχουν πάνω σας. Το να περνάτε χρόνο μόνοι σας θα σας δώσει τον χώρο να «πιάσετε» καλύτερα την κατάσταση. Βάλτε σε τάξη το μυαλό σας και όπως πάντα λέω, μια καλή δόση της φύσης κάνει θαύματα. 

3.Τελετουργικά αυτό-θεραπείας 
«Ο ιερός χώρος σου είναι εκεί όπου μπορείς να βρεις τον εαυτό σου ξανά και ξανά». -Joseph Campbell 

Τα τελετουργικά δεν χρειάζεται να είναι θρησκευτικού χαρακτήρα στην φύση. Είναι αυτός ο ιερός χρόνος που αφιερώνετε αποκλειστικά στον εαυτό σας και στον ιερό σας χώρο (αν θέλετε να το αποκαλείτε έτσι). 

Το κάψιμο ιερών βοτάνων, ο διαλογισμός τράτακ (η εστίαση σε ένα μικρό αντικείμενο ή στην φλόγα του κεριού), ο επιμελής τρόπος ζωής, ο διαλογισμός, η γιόγκα, οι ψαλμωδίες, η κηπουρική, η γείωση και όλα τα συναφή μπορούν να σας βοηθήσουν να θεραπεύσετε αυτά τα καταπιεσμένα συναισθήματα. Θα σας κρατήσουν πιο ήρεμους και θα έχετε περισσότερη ψυχική καθαρότητα στην τρέχουσα κατάσταση. 

Βρίσκω πως η γιόγκα, η κηπουρική, οι βόλτες στην φύση και η γείωση είναι εξαιρετικά θρεπτικές και ευεργετικές για την ψυχή μου. Αν και ακόμα έχω τις κακές μου μέρες. Δεν είμαστε τέλειοι! 

4.Συζητήσεις από καρδιάς 
«Καλλιεργούμε την αγάπη όταν δείχνουμε τον πιο ευάλωτο και τον πιο δυνατό εαυτό μας και όταν τιμάμε την πνευματική σύνδεση που μεγαλώνει από αυτή την προσφορά εμπιστοσύνης, σεβασμού, καλοσύνης και προσοχής.» ~ Brené Brown 

Η συζήτηση από καρδιάς με οποιονδήποτε αντηχεί σε ένα βαθύτερο επίπεδο - είτε είναι με τον αγαπημένο σας, με έναν φίλο σας ή με τον θεραπευτή σας, μπορεί να σας φέρει πίσω στη πορεία σας. 

Τα προβλήματα εμφανίζονται όταν δεν μπορείτε να εκφράσετε τα αληθινά σας συναισθήματα ελεύθερα. Μιλήστε και με την καρδιά και με το μυαλό στους ανθρώπους (στους κοντινούς ή σε αυτούς που νιώθετε άνετα). 

Αν θέλετε πλαντάξτε στο κλάμα - το κλάμα είναι επίσης μια μορφή καθαρισμού και σας ανακουφίζει από τον πόνο. Αγαπώ τις ειλικρινείς συζητήσεις με τους ανθρώπους που νιώθω άνετα, ποιο είναι το νόημα των επιφανειακών συζητήσεων; 

Η αληθινή ουσία της επικοινωνίας ή της σύνδεσης με άλλους ανθρώπους βρίσκεται στην ικανότητα να ανοίγεστε και να απογυμνώνετε την καρδιά σας, και συνειδητοποιείτε πως δεν είναι και τόσο κακό. Μπορεί να σας βοηθήσει να αλλάξετε την αντίληψη σας κατά τη διάρκεια δύσκολων καιρών. Αν μόνο μπορείτε να μιλήσετε γι αυτό εξ αρχής. 

5.Πιστέψτε στον εαυτό σας 
«Το να είσαι ο εαυτός σου σε έναν κόσμο που συνεχώς προσπαθεί να σε κάνει κάτι άλλο είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα». – Ralph Waldo Emerson 

Όλα τα παραπάνω δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν αν δεν πιστεύετε στον εαυτό σας. Αν δεν πίστευα στον εαυτό μου, πως θα μπορούσα να ξεπεράσω τον θάνατο του πατέρα μου ή την κατάσταση της μητέρας μου; Θα ήμουν ένα απελπισμένο θύμα των καταστάσεων μου. 

Πιστέψτε πως δεν υπάρχει τίποτα αρκετά δύσκολο που να μην μπορείτε να διαχειριστείτε. Αγαπάτε τον εαυτό σας και να είστε ειλικρινείς με τα συναισθήματα σας. 

«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ακούν με την πρόθεση να κατανοήσουν. Ακούν με την πρόθεση να απαντήσουν». -Stephen R. Covey. 

Δε θα ήταν ένα καλύτερο μέρος ο κόσμος αν όλοι μιλούσαμε με την πρόθεση να ακούσουμε; Όλοι έχουμε ιστορίες να μοιραστούμε, ιστορίες που μας έχουν κάνει αυτούς που είμαστε σήμερα. Ποια είναι η δική σας;




Μάγεια Τ. 
by mymind

Τετάρτη 1 Μαΐου 2019

Ας διδαχτούμε από τα κοράλια...!!!!

"Το κύριο εμπόδιο στην πορεία για την καλλιέργεια της καρδιάς είναι ο φόβος μας μπροστά στην οδύνη, τη θλίψη της ψυχής, την τραγωδία του νου. Φοβόμαστε μήπως πονέσουμε και για τον λόγο αυτό περιορίζουμε και θωρακίζουμε την καρδιά μας. 

Φοβόμαστε ν’ αντικρίσουμε και να δούμε, ν’ ακούσουμε και ν’ αφουγκραστούμε, φοβόμαστε να βλέπουμε κάποιον να υποφέρει και να ακούμε την κραυγή της ψυχής του. Επιπλέον, κλεινόμαστε στους εαυτούς μας. 

Και εξαιτίας του γεγονότος αυτού γινόμαστε ολοένα και περισσότερο σφιχτοί και δέσμιοι του αυτοπεριορισμού μας.

Ο Merejkovski, στο εκπληκτικό ποίημά του «Κοράλλια», γράφει ότι τα κοράλλια είναι οι πιο ευαίσθητοι θαλάσσιοι οργανισμοί. Για να προστατευθούν από την καταστροφή, περιβάλλονται από πολύ σκληρό υλικό (αυτό ακριβώς είναι το κοράλλι) το οποίο τελικά και τα σκοτώνει. 

Το ίδιο συμβαίνει και με τον άνθρωπο που υπερασπίζεται τον εαυτό του από την οδύνη και τη θλίψη, από τα βάσανα, από τον τρόμο, από το φόβο που θα μπορούσε να του προκαλέσει η λύπη και η στενοχώρια των άλλων ανθρώπων, η αρρώστια και ο θάνατός τους, με μια λέξη όλη η φρίκη της ζωής πάνω στη γη. 

Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι αληθινά προστατευμένος, ταυτόχρονα όμως βιώνει έναν εσωτερικό θάνατο".

[Α. Bloom. Το μυστήριο της ίασης. Εκδόσεις Εν Πλω, Αθήνα 2008, σ. 33-35]




Tροφές για αποτοξίνωση express από τη ''κραιπάλη'' της Λαμπρής...!!!!

Μετά τη διατροφική κραιπάλη που επιδοθήκατε της βράδυ της Ανάστασης και την ημέρα της Λαμπρής ήρθε η ώρα να αποτοξινωθείτε από τα πολλά λιπαρά και τις τοξίνες που έχουν συγκεντρωθεί στον οργανισμός σας

Παρακάτω μπορεί να ανακαλύψετε ποιες τροφές μπορούν να σας ανανεώσουν και να επαναφέρουν τη χοληστερόλη σε φυσιολογικά επίπεδα.

Λεμόνι με νερό
Έρευνες έχουν δείξει ότι τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C γεγονός που τα καθιστά το νούμερο ένα συστατικό αποτοξίνωσης. Για να δείτε άμεσα αποτελέσματα στύψτε ένα λεμόνι μέσα σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και πιείτε το πριν από το πρωινό σας.

Φυλλώδη λαχανικά
Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά τα οποία περιέχουν πολλές φυτικές ίνες έχουν την ιδιότητα να αποτοξινώνουν τον οργανισμό από τις τοξίνες. Ταυτόχρονα περιέχουν φυτικές ίνες που βελτιώνουν τα επίπεδα των λιπιδίων στο αίμα.

Φρέσκα φρούτα
Η κατανάλωση φρέσκων φρούτων αποτοξινώνει τον οργανισμό και παράλληλα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Αγκινάρες
Μελέτες έχουν δείξει πως οι αγκινάρες δρουν κατά της χοληστερίνης και εμποδίζουν τη συγκέντρωση των διοξινών στο αίμα.

Παντζάρια
Τα παντζάρια αποτελούν το νούμερο ένα συστατικό κατά της αποτοξίνωσης αφού αυξάνουν την παραγωγή αντιοξειδωτικών ενζύμων στο συκώτι.

Πιπερόριζα
Για την καλή υγεία αλλά και για να αποτοξινωθείτε γρήγορα καλό είναι να αρωματίζετε τα φαγητά σας με πιπερόριζα.

Πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά τα οποία επιταχύνουν την παραγωγή ενζύμων, τα οποία ” καθαρίζουν” το συκώτι και τον οργανισμό

Πως θα απαλλαγείτε από τα αέρια, τον τυμπανισμό και το φούσκωμα με τη βοήθεια της φύσης...

Οι κοιλιακοί πόνοι από συσσώρευση φυσικών αερίων στο εντερικό σύστημα (μετεωρισμός ή, πιο απλά, τυμπανισμός) είναι ένα πολύ σύνηθες πρόβλημα σε πολλούς ανθρώπους. Υπάρχουν πολλά άτομα που υποφέρουν από τέτοιους πόνους ακόμα και σε καθημερινή βάση.

Οι πόνοι από τα αέρια στο στομάχι συνήθως συνοδεύονται από ανεπιθύμητους… ήχους που μπορεί επίσης να σας κάνουν να αισθάνεστε άβολα.

Ο τυμπανισμός εμφανίζεται, όταν τα φυσικά αέρια που σχηματίζονται στο έντερο από την πέψη των τροφών, δεν απελευθερώνεται από το σώμα κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, αλλά παραμένουν παγιδευμένα μέσα στο έντερο.

Τα πιο συχνά αίτια που έχετε τυμπανισμό, ή αέρια στο στομάχι
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι είναι εκείνο που σας προκαλεί πόνους τυμπανισμού, ώστε, όχι μόνο να ανακουφιστείτε από τον πόνο εκείνη τη στιγμή, αλλά για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο να σας ξανασυμβεί το ίδιο στο μέλλον.

Λαμβάνοντας πρώτα υπόψη σας ότι ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και μπορεί να αντιδράει διαφορετικά στα ίδια ερεθίσματα, δείτε ποιες είναι οι πιο κοινές αιτίες που έχετε μετεωρισμό και αέρια στο στομάχι :

Τροφές που περιέχουν διαλυτές φυτικές ίνες

· Λαχανικά όπως αγκινάρα, λάχανο, μπρόκολο, κουνουπίδι και κρεμμύδια

· Μήλα, αχλάδια και άλλα φρούτα

· Φασόλια

· Σιτάρι ολικής αλέσεως

· Όταν πίνετε κάτι με καλαμάκι

· Το μάσημα τσίχλας

· Καραμέλες ή επιδόρπια που περιέχουν γλυκαντικά ως υποκατάστατα ζάχαρης

· Ανθρακούχα ποτά

· Όταν τρώτε το φαγητό σας με πολύ γρήγορο ρυθμό

Τι να φάτε/πιείτε για να ανακουφιστείτε από τα αέρια στο στομάχι :

Ευτυχώς χάρη στις ηρεμιστικές τους ιδιαιτερότητες, υπάρχουν μερικά φυσικά συστατικά που μπορούν να αποτρέψουν και να ανακουφίσουν από τα προβλήματα που προκαλούνται από τη συσσώρευση αερίων.

· Πιείτε τσάι μέντας

· Πιείτε τσάι χαμομηλιού

· Φάτε λίγο γιαούρτι

· Μασήστε λίγο τζίντζερ ή πιείτε τσάι από τζίντζερ

· Πιείτε χυμό λεμονιού

· Φάτε παπάγια




Τρίτη 30 Απριλίου 2019

O Θεός θα σου φανερωθεί...!!!!

σχόλιο Γ.Θ : Πραγματικά συναρπαστικό! Εκτυπώστε το, βάλτε το σε ένα τοίχο να το βλέπετε κάθε μέρα και μην το ξεχάσετε ποτέ...

«Να κοιμάσαι νωρίς. Η μέρα ξεκινάει από το βράδυ. Πριν πας για ύπνο να έχεις οργανώσει την επόμενη μέρα. Με χαρτί και μολύβι. Μην την αφήνεις να φέρει ο,τι να’ ναι. 

Οι μέρες γίνονται μήνες και οι μήνες γίνονται χρόνια. Μια φορά ζεις. Τίμα την. Να έχεις τετράδιο με στόχους. Να το τηρείς ευλαβικά. Να τους σκαλίζεις και να τους ξαναγράφεις. 

Αυτοί είναι ο μπούσουλας της ζωής σου. Γενικά να γράφεις. Σου κάνει καλό. Αλαφραίνει την ψυχή σου. Να ξυπνάς νωρίς. Πολύ νωρίς. Εάν το μυαλό σου θέλει να χουζουρέψει να μην το ακούς. Να μάθεις να μη διαπραγματεύεσαι με το μυαλό σου. Να περνάει το δικό σου. 

Να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να χαμογελάς. Να κατεβαίνεις για περπάτημα ή για τρέξιμο όπου κι αν μένεις. Τουλάχιστον για 20 λεπτά. Ζεσταίνει τις μηχανές σου. Να ακούς κάτι την ώρα που περπατάς. Εμπνευσμένες ομιλίες. Εμπνευσμένους ανθρώπους. Μ’ ένα σμπάρο 2 τρυγόνια. 

Να χαμογελάς σε αυτούς που συναντάς. Να τους λες καλημέρα. Κι ας μη σου λένε. Κάποιο λόγο θα’ χουν. Να κοιτάς την ομορφιά τριγύρω σου. Παντού υπάρχει. Να φτιάχνεις ένα όμορφο πρωινό. Όχι μόνο για σένα. 

Να ντύνεσαι όμορφα. Να φροντίζεις τον εαυτό σου σαν να ήταν ο σημαντικότερος άνθρωπος στον κόσμο. Είσαι. Απλά δε στο’ παν. Να βρίσκεις 15 λεπτά για να διαβάζεις. Κάθε μέρα. Περιόρισε τα social. Μην ανοίξεις τηλεόραση. 

Είναι ψέμα ότι δεν υπάρχει χρόνος. Εσύ θα τον βρεις. Κανείς δεν στον χαρίζει. Να πηγαίνεις στη δουλειά σου με κέφι. Ακόμα κι αν δεν τη γουστάρεις. Αν χρειαστεί να βρεις άλλη. 

Όσο είσαι εκεί όμως να την τιμάς. Έτσι τιμάς τον Θεό τον εαυτό σου και τους άλλους. Να προσφέρεις φιλανθρωπία από τον μισθό σου. Ακόμα κι αν είναι μικρός. Για τον Θεό και τον συνάνθρωπο το κάνεις. Να δουλεύεις ομαδικά. Και να ζεις συλλογικά. Δεν γίνεται αλλιώς. 

Να τρως δεκατιανό. Να προσέχεις τον εαυτό σου. Μια μπανάνα, ένα μήλο ή κάποιο άλλο φρούτο. Να κάνεις παρέα με τους καλύτερους. Αυτούς που έχουν κάτι παραπάνω από σένα. 

Μην τους φοβάσαι. Μην τους ζηλεύεις. Αυτοί θα σε πάνε παραπάνω. Γίνεσαι αυτός που κάνεις παρέα. Βάλε τον πήχυ ψηλά. Να χαίρεσαι με τη χαρά του άλλου. Να βοηθάς τους αδύνατους και να τους δείχνεις τον δρόμο του Θεού. Να πίνεις μπόλικο νερό. 

Και να αναπνέεις βαθιά. Να φουσκώνει η κοιλιά σου όταν το κάνεις. Κι ας μην είναι της μόδας. Να βλέπεις λιγότερο τηλεόραση. Μια ώρα να κόψεις τη μέρα έχεις γλιτώσει 360 ώρες, δηλαδή 9 εργάσιμες εβδομάδες. Όταν οι άλλοι θα έχουν 12 μήνες εσύ θα έχεις 14. 

Να μην πιστεύεις στην τύχη. Εσύ φτιάχνεις την ζωή σου με την βοήθεια του Θεού. Χώνεψέ το και θα αλλάξει όλη σου η ζωή. Να τη ζεις τη ζωή. Όταν γελάς να γελάς. Όταν κλαις να κλαις, όταν πονάς να πονάς. Δεν είσαι από πορσελάνη. Δεν θα σπάσεις. Οι πορσελάνες είναι για τη βιτρίνα. 

Να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου. Μην το φοβάσαι. Δεν είναι μοναξιά. Είναι κακό να μην μπορείς να κάτσεις μόνος σου μαζί του και να πρέπει να’ χεις κάτι πάντα ανοιχτό. Να προσεύχεσαι στον Θεό και θα σου δώσει λύση στα προβλήματά σου. Να Τον ευχαριστείς για όλα όσα σου χαρίζει. 

Χαμήλωσε το θόρυβο. Κλείσε τη φασαρία κι ο Θεός θα σου φανερωθεί. Η Βασιλεία του Θεού εντός σου είναι. Να χρησιμοποιείς και το μυαλό σου και την καρδιά σου. Εσύ θα βρεις πότε το ένα και πότε το άλλο. Σαν τον καλό μάγειρα που ξέρει πότε να βάλει αλάτι και πότε πιπέρι. 

Να βγαίνεις βόλτα. Να πηγαίνεις σε μέρη που θα ανεβαίνεις πνευματικά. Η ζωή σου είναι η σχέση σου με τον Θεό , τον εαυτό σου και τους άλλους. Να έχεις πνευματικό που θα σε οδηγήσει με ασφάλεια στην αγκαλιά του Θεού. 

Να κάνεις πάντα καλές πράξεις με αγάπη. Να βοηθάς τους τριγύρω σου. Ειδικά αυτούς που δεν ξέρεις. Η οικογένειά σου δεν σταματάει στα παιδιά σου. Όλοι είναι οικογένειά σου. Έτσι μόνο θα ευτυχήσεις. Δεν γίνεται αλλιώς. 

Να κρατάς ημερολόγιο με τις ομορφιές της ζωής. Κάθε μέρα έχει τουλάχιστον 100. Και να δοξάζεις για όλες τον Θεό. Το ότι περπατάς είναι μια από αυτές. Γράψτο. Μην το προσπερνάς. Μην κουτσομπολεύεις. Κοίτα τη δουλειά σου. Μόνο τον εαυτό σου ορίζεις. 

Να ρωτάς. Να διαβάζεις. Να μην πιστεύεις όλα όσα νομίζεις. Να εξελίσσεσαι κάθε μέρα. Μέχρι την τελευταία σου. Να αγαπάς το διπλανό σου. Όπως αγαπάς τον εαυτό σου. Δεν έχεις άλλο. Μη γελιέσαι. 

Μόνος έρχεσαι και μόνος φεύγεις από τον κόσμο αυτό. Χωρίς τα παιδιά σου. Χωρίς το αμάξι σου. Χωρίς τα λεφτά σου. Μόνο η αγάπη χωράει στις αποσκευές σου. Αυτή που πήρες και αυτή που έδωσες. Μόνο αγάπη υπάρχει. 

Γι’ αυτό είσαι εδώ. Για να σκορπίσεις την αγάπη που σου χαρίζει ο Θεός και πλούσιος από αυτήν να επιστρέψεις κοντά Του. 




Σκέψου χαμηλά - Αρκεί να έχεις αγάπη και συγχώρεση μέσα στην καρδιά σου...!!!!

Σκέψου χαμηλά
Όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που κάποτε συνάντησες.. όλες εκείνες οι απαντήσεις που πήρες σε κάθε ερώτηση που τόλμησες να κάνεις σε όποιον άγνωστο έτυχε να βρεθεί στο πέρασμά σου, από ένα αεροδρόμιο, σε μια άγνωστη πόλη, σε ένα τρένο εκεί στο πουθενά, στο καφέ εκείνο το καλλιτεχνικό… 

όλα εκείνα τα ερωτήματα που έκανες και τις απαντήσεις που πήρες όταν τις χρειαζόσουν περισσότερο από τον αέρα που ανέπνεες. Ακόμα και εκείνες που δεν πήρες με λέξεις αλλά με εικόνες, με σημάδια, με βλέμματα.

Όταν η απορία συγχρονίστηκε με το σημάδι. Ότι όλα στη ζωή υπακούνε σε άγραφους νόμους. Είναι εκεί ή εμφανίζονται στον σωστό χρόνο, με τον σωστό τρόπο. Αρκεί να κρατάς ένα ημερολόγιο και ένα μολύβι πάντα μαζί σου. Για να καταγράφεις την σπουδαιότητα του να είσαι εκεί μάρτυρας όλων των καθημερινών μικρών και ανεπαίσθητων θαυμάτων που μπορεί να βιώσει η ψυχή σου.

Πόσο σημαντικοί στάθηκαν αυτοί οι φίλοι - δεν είναι απλά γνωστοί επειδή δεν θα τους ξαναδείς - γιατί φίλοι είναι κι εκείνοι που είπαν κάτι, κάποτε στην ψυχή σου. Αν φανταστείς πως μόνοι μας ερχόμαστε στη ζωή και μόνοι μας φεύγουμε κι ότι ο χρόνος εντέλει είναι άχρονος.. 

άρα και οι άνθρωποι φίλοι που είτε για μια στιγμή είτε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, βρέθηκαν στο δρόμο σου και σε δίδαξαν κάτι.

Όλοι είμαστε μαθητές και δάσκαλοι. Πότε μαθητές και πότε δάσκαλοι. Κι εσύ ένας δάσκαλος στη ζωή ενός άλλου ανθρώπου. Κι όλα όσα έμαθες στο ταξίδι το μαθησιακό τώρα κάτσε συλλογίσου. 

Μείνε σιωπηλός και αφουγκράσου εκείνα τα βλέματα, τις εικόνες, τα λόγια, τα χαμόγελα που μοιράστηκες με όλους εκείνους τους φίλους δασκάλους και κάντα δημιουργία. Δημιουργησε κάτι δικό σου, μοναδικό μέσα σου χωρίς να το ξέρει κανένας. Και αγάπα, και γέλα, και μοίρασε… 

γιατί η ζωή είναι ένα αλισβερίσι, μια ρόδα που γυρνάει κι εκεί που κλαις θα γελάσεις, εκεί που υποφέρεις θα βρεις τη δύναμη να σηκωθείς, θα ξαναελευθερωθείς. Αρκεί να έχεις αγάπη και συγχώρεση μέσα στην καρδιά σου.

Και να βρίσκεις πάντα στον καθένα το καλό για να αντανακλά και σε σένα λίγο… και το λίγο να γίνεται πολύ και να ξεχειλίζει. Να γίνεσαι το φως όπου θα βλέπουν κι οι άλλοι τα καλά και το καλό θα γίνεται καλύτερο, θα μεγενθύνεται, θα φεγγοβολά παντού. Κι όλα θα εξαγνίζονται. 

Θα καίγονται από το φως και θα γεννιούνται στις στάχτες τους φωτεινές σκέψεις και οι σκέψεις να γίνονται πράξεις να σώνονται οι ψυχές. Κι όσες πιο πολλές ψυχές σωθούν τόσο πιο πολλές χαρές, χαμόγελα, ευτυχισμένες στιγμές… που όλοι τόσο πολύ αναζητούμε.

Πώς να γίνουν οι στιγμές ευτυχισμένες αν δεν υπάρχει χαρά μες στην καρδιά μας… Αν δεν βοηθάμε, αν δεν υποστηρίζουμε, αν δεν χαμογελάμε συνέχεια και πολύ και αληθινά χωρίς κανένα λόγο, χωρίς να υπάρχει καν απέναντί μας κάποιος που έχεις ανάγκη το χαμόγελο μας.

Μόνο να σκεφτόμαστε χαμηλά όσον αφορά το Εγώ μας και ψηλά όσον αφορά τον εαυτό που θέλουμε να φτάσουμε, να ξεπεράσουμε. Μόνο με μαθήματα, παθήματα, βιώματα και εμπειρίες βιώνεται η ζωή και έτσι γνωρίζεις τον εαυτό σου. 

Κι όταν τον γνωρίσεις κάποτε, αν είσαι τυχερός, τότε μπορείς να τον δοκιμάσεις. Να τον καταλάβεις, να τον αποδεχτείς, να κλάψεις, να αφεθείς, να τον συγχωρήσεις και να τον καταδικάσεις ίσως, να τον κάψεις, να τον πενθήσεις, να τον αναστήσεις και να τον πλάσεις και πάλι από την αρχή. Δικός σου είναι έτσι δεν είναι;

Μη τους φοβάσαι τους ανθρώπους. Όλοι για κάποιο λόγο υπάρχουν. Καλοί και κακοί. Κάποιο σκοπό εκπληρώνουν. Μη φοβάσαι τον εαυτό σου. Γνώρισέ τον. Όταν υπάρχει γνώση παύει να υπάρχει φόβος. 

Ο φόβος είναι για το άγνωστο. Πλούτισε με γνώση, αγάπη, στιγμές - όλες τις στιγμές… και έπειτα κάτσε και συλλογίσου. Μείνε εκεί ώσπου να σε βρει η αλλαγή… Αλλαγή που να σε αλλάξει και να αλλάξει και τον κόσμο.




Το πρόβλημα των σημερινών παιδιών και πώς να το λύσετε...!!!!

«Υπάρχει ένα μεγάλο και σιωπηλό πρόβλημα που αναπτύσσεται στα σπίτια μας σήμερα και έχει να κάνει με τα πιο πολύτιμα για εμάς άτομα, τα παιδιά μας», ισχυρίζεται η Victoria Prooday, εργοθεραπεύτρια και ιδιοκτήτρια εργοθεραπευτικής κλινικής, η οποία γράφει και αναλύει την μπερδεμένη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα σημερινά παιδιά. 

Διαβάστε την γνώμη της και πείτε μας αν συμφωνείτε μαζί της… 

«Όλα αυτά τα χρόνια που δουλεύω με παιδιά και οικογένειες έγινα μάρτυρας μιας τραγωδίας, η οποία εξελίσσεται και φαίνεται να μην σταματά. Τα παιδιά μας είναι σε απελπιστική συναισθηματική κατάσταση. 

Μιλήστε με δασκάλους και καθηγητές που εργάζονται με παιδιά τουλάχιστον τα 15 τελευταία χρόνια. Θα σας πουν ακριβώς το ίδιο. Επιπλέον, τα τελευταία 15 χρόνια φαίνεται να αυξάνονται, βάσει ερευνών και στατιστικών, τα παιδιά με προβλήματα στην συμπεριφορά, την προσοχή, την κατανόηση. 

Τι άλλο χρειαζόμαστε για να ενεργοποιηθούμε; 

Όσο δύσκολο κι αν είναι να το παραδεχτούμε, είμαστε εμείς οι γονείς η αιτία πίσω από πολλές μάχες των παιδιών μας. 

Έχει αποδειχθεί εδώ και χρόνια, ότι ο εγκέφαλος έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται στο κάθε περιβάλλον. Δυστυχώς, όμως, τα γονικά στυλ που ακολουθούμε οδηγούν τους εγκεφάλους των παιδιών μας στην λανθασμένη κατεύθυνση. 

Ναι, υπήρχαν πάντα παιδιά με δυσκολίες και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γονιών τους, εκείνα συνέχισαν να έχουν ακόμα προβλήματα. Δεν μιλάω γι’αυτά τα παιδιά σε αυτό το κείμενο. 

Αναφέρομαι σε τόσα άλλα παιδιά που έχουν να αντιμετωπίσουν προκλήσεις, οι οποίες προξενούνται, σε πολλές περιπτώσεις, από παράγοντες του περιβάλλοντός τους, τους οποίους οι ίδιοι οι γονείς – με γνώμονα πάντα το καλό των παιδιών τους και με τις καλύτερες προθέσεις – δημιουργούν. 

Πού βρίσκεται το λάθος; 

Τα σημερινά παιδιά στερούνται μια υγιούς παιδικής ηλικίας. Και τι εννοώ; Τα παιδιά μας χρειάζονται: 

· Συναισθηματικά διαθέσιμους γονείς 

· Όρια και καθοδήγηση 

· Ισορροπημένη διατροφή 

· Δημιουργικό παιχνίδι, κοινωνική αλληλεπίδραση, ευκαιρίες για κινητικότητα, αλλά και βαρεμάρα. 

Αντί για αυτά, έχουν: 

· Προσοχή γονέων που αποσπάται από την τεχνολογία 

· Χαλαρούς γονείς που δεν βάζουν όρια 

· Μόνο δικαιώματα και όχι ευθύνες 

· Ανεπαρκή ύπνο και μη ισορροπημένη διατροφή 

· Καθιστική ζωή 

· Συνεχή διέγερση, άμεση ικανοποίηση των αναγκών τους και απουσία βαρετών στιγμών. 

Θα μπορούσε κανείς να φανταστεί, μια υγιή γενιά να μεγαλώνει σε ένα τόσο ανθυγιεινό περιβάλλον; Σίγουρα, όχι. Τα παιδιά μας, όμως, την πληρώνουν για την απώλεια της ισορροπημένης παιδικής ηλικίας με τη συναισθηματική ευεξία τους. 

Πώς θα διορθωθεί; 

Αν θέλουμε τα παιδιά μας να μεγαλώσουν και να γίνουν υγιείς και ανεξάρτητοι ενήλικες πρέπει να επιστρέψουμε στα βασικά. Μπορεί να γίνει, δεν είναι ακόμα αργά. 

Αρχικά, θέστε όρια και θυμηθείτε, ότι είστε ο γονιός του παιδιού και όχι φίλος του. Δώστε στο παιδί μία ζωή με όσα πραγματικά χρειάζεται και όχι όσα εκείνο θέλει. Μην φοβάστε το “όχι”, αν αυτό που θέλουν δεν είναι αυτό που χρειάζονται. 

Έπειτα, φροντίστε η διατροφή τους να είναι ισορροπημένη και να τους παρέχει όλα τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζονται. 

Περάστε μία ώρα την ημέρα σε έναν χώρο με πράσινο. Κάντε ποδήλατο, περιπάτους σε πάρκα, κοιτάξτε τον ουρανό. 

Αφήστε για μία ώρα την τεχνολογία μακριά. 

Παίξτε επιτραπέζια παιχνίδια. 

Κάντε μαζί δουλειές του σπιτιού (προσαρμόστε τις στην ηλικία και τις ικανότητες του παιδιού σας) 

Ορίστε μια συγκεκριμένη ώρα ύπνου και σιγουρευτείτε, ότι το παιδί σας ξεκουράζεται επαρκώς. 

Δείξτε τους πώς να είναι υπεύθυνα και ανεξάρτητα. Μην φτιάχνετε εσείς την τσάντα για το σχολείο και μην καθαρίζετε την μπανάνα σε ένα 7χρονο παιδί. Διδάξετε τα και μην τους τα δίνετε όλα στο χέρι. 

Να είστε συναισθηματικά διαθέσιμοι για τα παιδιά σας. Κλείστε τα κινητά τηλέφωνα και μάθετε τους να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους. Χαμογελάστε τους, αγκαλιάσετε τα, χορέψτε μαζί τους, παίξτε και γελάστε μαζί. 

Πρέπει να κάνουμε αλλαγές στις ζωές των παιδιών μας πριν αυτή η γενιά των παιδιών χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια… Δεν είναι ακόμα πολύ αργά, αλλά σύντομα θα είναι…“ 




Η δύναμη του εσωτερικού ταξιδιού...!!!!


Αν ξέρεις πως τα πάντα συμβαίνουν για συγκεκριμένους λόγους,

Αν ξέρεις πως η μαγεία είναι εφικτή μόνο όταν αφήσεις την αρνητικότητα,

Αν ξέρεις πως μπορείς να εκδηλώσεις τα πάντα αν βρίσκεσαι σε αρμονία,

Αν ξέρεις πως αναζητάς μια απάντηση για το τι είναι η ζωή,

Αν θες να βιώσεις τον λόγο για τον οποίο πραγματικά είσαι εδώ,

Αν θες να τον εφαρμόσεις στην καθημερινή ζωή σου, στις σχέσεις και στην δουλειά σου,

Τότε προορίζεσαι να δουλέψεις για να το πραγματοποιήσεις.

Το εσωτερικό ταξίδι είναι ένας δρόμος για λίγους και είναι για εκείνους που θέλουν να ξυπνήσουν στον πραγματικό κόσμο, σε έναν κόσμο γεμάτο με σπουδαίες ευκαιρίες, όμορφους ανθρώπους ώστε να βρουν την εσωτερική γαλήνη που πολλοί θέλουν αλλά λίγοι έχουν.

Μπορεί να νιώθεις ότι προορίζεσαι για κάτι περισσότερο από αυτό που κάνεις τώρα. Είναι σαν αισθάνεσαι πως κάτι δεν πάει σωστά και θες να απελευθερωθείς από κάτι που δεν μπορείς να εκφράσεις με λόγια. 

Είναι σαν να ξέρεις πως τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ καλύτερα αλλά φαίνεται ότι υπάρχει μια ομίχλη μπροστά σου και όσο περισσότερο προσπαθείς τόσο πιο πυκνή γίνεται. Είναι απογοητευτικό επειδή ξέρεις πως υπάρχει ένα φως κάπου εκεί.

Το εσωτερικό ταξίδι έχει να κάνει με το να φτάσεις σε αυτό το φως.

Για μένα ήταν να κατανοήσω τον εαυτό μου φορές που φαινόταν εντελώς παράδοξο. Το να ξεπεράσω την ψευδαίσθηση ότι ξέρω τον εαυτό μου ήταν κάτι βαθύτερο και έχει βελτιώσει την ποιότητα της ζωής μου και των γύρω μου. Όλοι οι τομείς της ζωής μου χαρακτηρίζονται από την εσωτερική γαλήνη μου. Το ίδιο ταξίδι είναι διαθέσιμο και για σένα.

Απλώς πρέπει να βρεις το θάρρος να απελευθερωθείς. Από τι; Από πολλά πράγματα αλλά κυρίως από τις προσδοκίες των άλλων για το ποιος πρέπει να είσαι. 

Από το πώς πρέπει να συμπεριφέρεσαι, πως πρέπει να σκέφτεσαι, από τους κοινωνικούς περιορισμούς, από την επιρροή που ασκούν οι ειδήσεις για το τι τρώμε, πως επηρεάζεται η υγεία μας και το πώς πρέπει να είναι οι σχέσεις μας για να είμαστε ευτυχισμένοι. Γενικότερα, από όλα σου υποδεικνύουν το πώς πρέπει να ζεις την ζωή σου.

Κανείς δεν διδάσκει το εσωτερικό ταξίδι. Δεν αποτελεί μέρος του συστήματος ακόμα και αν θα έπρεπε. Κανένας δεν μπορεί να σου μάθει αυτές τις δεξιότητες. Πρέπει να τις βρεις μόνος/η σου.

Οπότε αν έχεις κουραστεί στην προσπάθεια σου να βρεις τον δρόμο σου και θες να μάθεις περισσότερα, απλώς ακολούθα το μονοπάτι που οι αρχαίοι πνευματικοί δάσκαλοι έστρωσαν μέσα στους αιώνες διδασκαλίες. 

Το μονοπάτι για να αφυπνιστείς. Για να γνωρίσεις τον εαυτό σου και την ουσία σου πέρα από την κοινωνική διαμόρφωση, τις λανθασμένες πεποιθήσεις και τα ψέματα που λες στον εαυτό σου για το πόσο σπουδαίος/α είσαι ή δεν είσαι. Μόλις δεις την αλήθεια, όλα θα έρθουν στην θέση τους και θα καταλάβεις πραγματικά τον εαυτό σου.

Απλώς πρέπει να ανοίξεις τα μάτια σου και να το δεις όπως είναι. Υπάρχει ένα μονοπάτι, απλώς ακολούθα το. 

Δεν θα συμβεί μέσα σε μια νύχτα αλλά το πρώτο βήμα είναι να προετοιμάσεις το μυαλό σου μέσα από πράξεις, λόγια και πεποιθήσεις σε όλα όσα κάνεις και είσαι. Τότε, όταν θα είσαι έτοιμος/η και έχεις δουλέψει αρκετά για να απελευθερώσεις το μυαλό σου, θα συμβεί.




Μαγεία Τ.

Πως να ελκύετε την αφθονία σε όλους του τομείς της ζωής σας...!!!!

Όταν σκεφτόμαστε στέλνουμε προς τα έξω λεπτοφυείς δονήσεις οι οποίες είναι παρόμοιες με τις δονήσεις του φωτός του μαγνητισμού και αρκετές άλλες μορφές ενέργειας. Η διαφορά όλων αυτών των ενεργειών βρίσκεται στο ποσοστό της δόνησης. 

Συνειδητά ή ασυνείδητα στέλνουμε συνεχώς κύματα σκέψεων μεγαλύτερης ή μικρότερης έντασης ανάλογα με την ποιότητα των σκέψεων μας και συλλέγουμε σκέψεις αντίστοιχης ποιότητας. 

Οι αρνητικές σκέψεις ζήλιας, θυμού και άλλων βαριών συναισθημάτων θα προσελκύσουν γύρω μας περιστάσεις και συμβάντα αντίστοιχων εκπορεύσεων από σκέψεις άλλων. Αυτό σταδιακά δημιουργεί μία αστρική μάζα τριγύρω μας η οποία γίνεται πόλος έλξης για άτομα που θα έρθουν να βιώσουν τις αντίστοιχες εμπειρίες ζωής με αυτό που εκπέμπει. 

Άνθρωποι vampire θα έρθουν να πάρουν και την τελευταία έκλαμψη θετικής ενέργειας θα έρθουν να πάρουν και θα αφήσουν πίσω τους τη γρουσουζιά και ένα αίσθημα αποτυχίας και θλίψης το οποίο θα δονείται μέσα σας χωρίς καλά -καλά να ξέρετε γιατί. 

Θέλω να θυμάστε ότι ο ίδιος νόμος λειτουργεί ακόμα και αν δεν έχουμε φυσική επαφή με αυτούς τους ανθρώπους. Δυστυχώς δημιουργούνται τα ίδια αρνητικά αποτελέσματα στη ζωή σας και στην ενέργειά σας, γιατί σας το λέω ξανά και ξανά για να σας επιστήσω την προσοχή στο τι θα επιλέγετε. 

Ναι, πρέπει να γίνεται επιλεκτικοί στις σκέψεις σας, όπως επιλέγετε ένα καλό φαγητό, ένα όμορφο ρούχο, μία μουσική που ανεβάζει τη διάθεσή σας, έτσι ακριβώς θα προσέχετε και τη διανοητική σας ατμόσφαιρα. 

Ας δούμε όμως τώρα τα θετικά, μία θετική σκέψη είναι απέραντα πιο ισχυρή και σε συνδυασμό με τη δύναμη της θέλησης μπορεί να σας εξυψώσει σε πολύ μεγαλύτερη διανοητική κλίμακα. 

Έτσι θα βρεθείτε πιο κοντά σε ανθρώπους που έχουν αυτήν την αντίστοιχη δόνηση, πιο κοντά σε ανθρώπους που μπορεί να δράσουν βοηθητικά στη ζωή σας, είτε γιατί θα προσφέρουν τη θετική τους ενέργεια, που για σας θα λειτουργήσει ως κινητήριος δύναμη, είτε γιατί θα έχουν να σας προσφέρουν πρακτική βοήθεια. 

Ένα βασικό στοιχείο για την επιτυχία είναι η θέληση: για να δονείτε την ποιότητα της θέλησης χρειάζεται να γίνεται ένα πλάσμα που πατά στα πόδια του, δεν χρειάζεται αφέντες να το διατάσσουν, αλλά ακούει και σέβεται όλους τους ανθρώπους. Και όλοι αντιλαμβάνεστε πόσο σημαντικό είναι να έχετε ατομική θέληση και όχι να αφήνεστε στο τσουβάλι των πεποιθήσεων, που λίγο πολύ όλοι έχουν την τάση να εγκλωβίζονται. 

Αυτή η ατομική θέληση είναι που θα ενδυναμώσει απεριόριστα την ενέργεια και έτσι θα μας ενώσει με την παγκόσμια βούληση εκεί που η δύναμη και η αγάπη μπορούν να είναι δίπλα – δίπλα χωρίς καμία ανταγωνιστική διάθεση. 

Εκεί η επίγνωση και η ενσυναίσθηση αλληλοσυμπληρώνονται, εκεί η καρδιά και το μυαλό δουλεύουν με ισορροπία. 

Για να αισθανθείτε αυτήν την ισορροπία, η οποία είναι τόσο πολύτιμη για να συνεχιστεί η πορεία προς την ευημερία χρειάζεστε τη θέληση όπως ειπώθηκε πιο πριν η οποία κρατά σταθερές τις επιλογές, αλλά και την αυτοκυριαρχία για να μπορέσει να συντηρηθεί. 

Αν δεν μπορέσετε να έχετε κυριαρχία στον εαυτό σας σε τι μπορεί να έχετε; Αν έχετε αναρχία μέσα στο ίδιο το σύστημά σας πως πιστεύετε ότι μπορείτε να καλέσετε την αρμονία; 

Το σημαντικό είναι να μην στερηθείτε τίποτα αλλά να μην αφήσετε εξεγερμένα κομμάτια σας να επιβληθούν στο είναι σας. Κατανοήστε ότι κάθε εξεγερμένο κομμάτι έχει πόνο αλλά αυτό το κάνει θυμωμένο, έτσι αυτό που πολλές φορές αποζητά να κατακτήσει δεν είναι πάντα το καλύτερο, απλά είναι ένα πείσμα επικύρωσης. 

Όπως μια κοπέλα που αρνείται να συνειδητοποιήσει ότι η σχέση της έχει τελειώσει και μένει γιατί πιστεύει ότι ο σύντροφός της θα αλλάξει τέτοιες συμπεριφορές φέρνουν πολύ πόνο, μιζέρια και φυσικά μας απομακρύνουν από ότι είναι για τον καθένα αφθονία. 

Το πρώτο σημείο που χρειάζεται να εστιάσετε είναι ο διαχωρισμός μεταξύ του κατώτερου εαυτού σας και του πραγματικού σας εαυτού. Όταν μέσα σας δομηθεί η τάξη αυτόματα θα έρθει και η ειρήνη. 

Επαναλαμβάνετε δηλώσεις που σας ενδυναμώνουν. Όπως : 

δρω μόνο μέσα από τον πραγματικό μου εαυτό. 

Ο πραγματικός μου εαυτός κυριαρχεί πάνω στον κατώτερο μου εαυτό.

Είμαι εγώ ο μόνος κυρίαρχος του εαυτού μου.

Άσπιλος ο πραγματικός μου εαυτός κυριαρχεί.

Επιβεβαιώνω την κυριαρχία του πραγματικού μου εαυτού.

Επαναλαμβάνετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα προτάσεις σαν και αυτές που σας ευεργετούν ενεργειακά αλλά και σας υπενθυμίζουν την πορεία προς τον πραγματικό σας εαυτό. Κάθε φορά που την επαναλαμβάνετε φροντίστε να είστε πραγματικά εστιασμένοι και να οραματίζεστε τον εαυτό σας βασιλιά ή βασίλισσα αισθανθείτε το, είναι πολύ βασικό. 

Μείνετε προσηλωμένοι στη θετική σας στάση και μην επιτρέπετε βαριά συναισθήματα να σας παρασύρουν, αν οι θετικές προτάσεις δεν είναι αρκετές και σας κατακτήσει ένα αρνητικό συναίσθημα, καλύτερα βγάλτε το από μέσα σας κάνοντας ένα δυναμικό διαλογισμό ή χτυπώντας... 

ένα μαξιλάρι, αφήνοντας το σώμα να το εκφράσει προς τα έξω, σε ένα ασφαλές περιβάλλον αλλά μην το αφήσετε μέσα σας ώστε να σας παρασύρει προς τις σκοτεινές γωνίες της ύπαρξής σας. 

Να θυμάστε η ισχυρή θέληση ακολουθεί την ισχυρή επιθυμία. Βλέπετε κάθε μέρα ως μία υπέροχη ευκαιρία για να έρθετε όλο και πιο κοντά σε αυτά που θέλετε να έλκετε. 

Μην αφήνετε να χαλάσει αυτή η δύναμη έλξης από εσωτερικές δονήσεις όπως: δεν αξίζεις, δεν θα τα καταφέρεις και γενικά αρνητικά πιστεύω. 

Επαναλαμβάνεται μέσα σας με θετικό τρόπο, ποτέ λέγοντας ότι δεν θα φοβάμαι γιατί πάλι κάνετε καταγραφή του φόβου, αλλά λέγοντας είμαι γεμάτος θάρρος. Θα σας πρότεινα να επιτρέψετε μία κυρίαρχη θετική ποιότητα που είναι πιο κοντά στο χαρακτήρα σας να σας εμπνεύσει. 

Φτιάξτε θετικές προτάσεις από αυτήν και όχι μόνο να την επαναλαμβάνετε, αλλά να ζείτε την καθημερινότητά σας μέσα από αυτήν την ποιότητα. 

Ας δούμε το πιο πάνω παράδειγμα του θάρρους. Χρειάζεται να δράτε με θάρρος στην καθημερινότητα χρησιμοποιώντας πρακτικούς τρόπους δηλαδή αν το όνειρό σας ήταν να σπουδάσετε ζωγραφική κάντε το, εκφράζετε τη γνώμη σας με θάρρος λέγοντας την αλήθεια σας. 

Μην υποκύπτετε στην φυλετική υποβολή του φόβου που έρχεται από το γενεαλογικό σας δέντρο ή ακόμη και στην εκπαίδευση ευνουχισμού της δύναμης που έχετε δεχτεί, σταθείτε γενναία απέναντι στο φόβο σας και θα μείνετε έκπληκτοι πόση δύναμη μπορείτε να αντλήσετε από μέσα σας. 

Ένας άλλος παράγοντας που τεράστια ποσότητα δύναμης χάνεται, είναι η νοητική ανησυχία, φτιάχνετε σενάρια και ζείτε την καταστροφή στο μυαλό σας. 

Θυμηθείτε πόσες φορές χάσατε τη δύναμη σας για φόβους που δεν επαληθεύτηκαν ποτέ αλλά ακόμα και αν παρουσιάστηκαν αληθινές δυσκολίες στη ζωή σας μπορέσατε να τις υπερνικήσετε γιατί έχετε απεριόριστη δύναμη απλά το ξεχνάτε. 

Ένας τρόπος να ξεπεραστεί η αγωνία, είναι η επιθυμία που σας κατακλύζει με πάθος, η επιθυμία που δεν αφήνει περιθώριο για κανένα άλλο συναίσθημα. 

Η συγκέντρωση προς το στόχο που επιθυμείτε χρειάζεται να γίνει ήρεμα, αλλά η επιθυμία να εμπεριέχει ταυτόχρονα τη λαχτάρα, όχι όμως τη νοητική ανησυχία, γιατί θα δηλητηριάσει ότι και αν θέλετε. 

Αν έχετε ανησυχία πολύ απλά δεν έχετε πίστη, ούτε στην ενέργεια αλλά ούτε και σε εσάς εννοείται ότι κανένα αποτέλεσμα δεν θα γειωθεί. 

Συγκεντρωθείτε στη χαρά που θα βιώνατε αν είχατε κατακτήσει αυτό που επιθυμείτε και επιμείνετε να συγκεντρώνεστε πάνω σε θετικές σκέψεις γεμάτες χαρά, φως και αισιοδοξία. 

Η νοητική χαλάρωση είναι ένα ακόμη σημαντικό εργαλείο, στιγμές ησυχίας όπου το πνεύμα θα βρει ένα γαλήνιο πεδίο για να καθησυχάσει. Αυτό θα λειτουργήσει θεραπευτικά και θα φέρει ισορροπία και ζωτικότητα. 

Η ζωτικότητα θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη όταν είστε παρόντες σε ό,τι κάνετε, έστω και αν δεν είναι το καλύτερό σας παραμείνετε ευδιάθετοι. Όταν υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον για τη ζωή σας δεν είναι μία απλά μια παρατημένη ζωή που περνά από πάνω σας. 

Επικυρώστε μέσα σας τη δύναμη της ζωής, νιώστε ζωντανοί και δημιουργικοί. Σε κάθε εισπνοή σας απορροφήστε δύναμη, ζωτικότητα, χαρά, έμπνευση, αποφασιστικότητα ή ότι άλλο θέλετε και εκπνεύστε ότι αισθάνεστε, ότι μπλοκάρει αυτές τις ποιότητες να ριζώσουν μέσα στο είναι σας. 

Μη βάλετε τρικλοποδιά στον εαυτό σας κάνοντας πισωγύρισμα σε παλιές συνήθειες, αυτό είναι το χειρότερο, γιατί μόλις παραβιάσετε την απόφαση που πήρατε (έστω και για μία μόνο φορά) έχετε βάλει μόνοι σας βόμβα στα θεμέλια της προσωπικής σας δύναμης. 

Χρειάζεται να πιστέψετε πόσο σημαντική είναι για εσάς η αλλαγή που προσπαθείτε να εδραιώσετε αλλιώς αν ακόμα βρίσκετε γλύκα στις παλιές σας συνήθειες και τις αναζητάτε δεν πρόκειται να ριζώσει η καινούργια αρχή γιατί βασικά εσείς δεν την ποθείτε αρκετά. 

Επαναλαμβάνετε με κάθε ευκαιρία αυτό που θέλετε να μπει στη ζωή σας χρειάζεται να γίνει αυτόματη συνήθεια μόνο τότε θα το έχετε κατακτήσει. 

Ένα ακόμη όπλο του κατώτερου εαυτού είναι τα συναισθήματα που τα αφήνουμε ανεξέλεγκτα να μας διακατέχουν όπως η ζήλια, ο θυμός, η νοητική ακαμψία και το κουτσομπολιό είναι δυνατά δηλητήρια ενάντια στην πνευματική σας καλλιέργεια. Δεν πρόκειται κανείς υγιής σπόρος να φυτρώσει σε ένα περιβάλλον τόσο τοξικό. 

Κάθε φορά που ένα τέτοιο συναίσθημα αναδύεται προς την επιφάνεια αρνηθείτε το με σθένος. 

Πείτε: δεν σε θέλω_ Έξω από την ύπαρξή μου _ Δεν έχω καμία σχέση με εσένα, και ξέρετε κάτι… δεν έχετε, γιατί η ταύτιση με αυτό έχει τις ρίζες της σε μία προσωπικότητα φοβισμένη και γαλουχημένη με αναξιότητα αυτό που αποφασίσατε να γίνεται ένας ελεύθερος άνθρωπος, ναι δεν έχει καμία σχέση. 

Μία σημαντική βοήθεια σε αυτή την τάση είναι να κάνετε πράξεις αντίθετες με αυτή, δηλαδή αν έχετε μία μελαγχολική φύση (αυτό είναι κάτι σχετικό γιατί συνήθως είναι προσκολλημένα πιστεύω).

Έστω και αν στην αρχή είναι μέσα από προσπάθεια θα αναπτύξει σταδιακά εκείνο το μέρος του πνεύματός σας που θέλετε να ενδυναμώσετε και συνδέεται άρρητα με την πράξη. 

Ας το δούμε πιο αναλυτικά:
Εστιαστείτε να καλλιεργήστε την πνευματική σας στάση, που συνδέεται με τη δράση, ενώ εφαρμόζετε ταυτόχρονα σε καθημερινή βάση συμπεριφορές και κινήσεις που αντιστοιχούν σε αυτήν.

Το σημαντικό είναι όταν εφαρμόζετε στην πράξη όλο αυτό το εγχείρημα να είστε βαθιά ευτυχισμένοι που μπορείτε να κάνετε μια καινούρια αρχή, περήφανοι που έχετε το θάρρος να πορεύεστε πέρα από το κουφάρι της συνήθειας.

Βιώστε τον απόλυτο έρωτα με αυτό που ποθείτε μόνο τότε είστε ικανοί να κάνετε τα πάντα για να τα κατακτήσετε.

Χρησιμοποιήστε τον οραματισμό για να συνδεθείτε με το συναίσθημα που θα βιώνατε ολοκληρωτικά αν το είχατε ήδη κατακτήσει αλλά χωρίς να χαλαρώνετε την εστίασή σας και χωρίς να χάνετε την επικέντρωσή σας σε αυτό.

Στοχεύετε ξεκάθαρα σε αυτό που θέλετε και βιώστε την αγάπη και τον έρωτα για αυτό σε όλα σας τα επίπεδα.

Έχετε απόλυτο σεβασμό για τον εαυτό σας, μην τον υποτιμάτε πως είναι δυνατόν, να πάτε να τρέξετε με ένα κουτσό άλογο κούρσας, πρέπει να πιστέψετε σε εσάς μην υπερτιμάτε άλλους και αφήνετε εσάς στην υποτίμηση.

Να σέβεστε το εσωτερικό σας υλικό, στο κάτω-κάτω σκεφτείτε ότι είναι μεγαλειώδη συμπαντική ύλη, τα ταλέντα σας είναι τα δώρα του σύμπαντος σε εσάς.

Μην τα σπαταλάτε σε ανθρώπους που δεν εκτιμούν τη σοφία, τη γνώση και την εμπειρία σας μόνο για να πάρετε λίγο κανάκεμα για τη σακατεμένη σας προσωπικότητα.

Είστε πολύ πιο σπουδαίοι, πολύ πιο σοφοί, πολύ πιο αξιόλογοι, και χρειάζεται να το κατανοήσετε αυτό και να το υπερασπιστείτε. Η υπεράσπιση έχει και ένα άλλο κεφάλαιο που είναι η διεκδίκηση, νιώστε το δικαίωμα να πάρετε το καλύτερο αν κυριεύεστε από συναισθήματα αναξιότητας τίποτα δεν θα μπορέσετε να αποκτήσετε. 

Μην μπερδεύετε την ταπεινότητα με την αναξιότητα που έχουν γαλουχήσει την ανθρωπότητα. Ζούμε όλοι σε ένα σύστημα που εκπαιδεύει σκλάβους και αν πιστεύετε στον εαυτό σας δεν είστε εύκολα διαχειριζόμενος από το σύστημα.

Σηκώστε ψηλά το κεφάλι σας και νοιώστε ότι σας ανήκουν τα πιο ωραία πράγματα, καλλιεργήστε μέσα σας το δικαίωμα να απολαύσετε τα παιχνίδια της ζωής και να είστε έτοιμοι όταν χρειαστεί να τα αφήσετε για να παίξετε σε άλλη πίστα. 

Μην αφήσετε το συναίσθημα του στερημένου να σας κάνει να γραπωθείτε σε αυτά, κάθε πίστα έχει και τα δικά της παιχνίδια για να παίξετε, αν πιστεύετε ακράδαντα ότι αξίζετε, τα παιχνίδια θα έρθουν σε εσάς. 

Τέλος, μην αφήνετε τον εαυτόν σας να αποθαρρυνθεί από μικρές αποτυχίες, είναι και αυτές μέρος του παιχνιδιού. Μείνετε με ισχυρή πίστη στην τελική σας επιτυχία. 

Προχωρήστε σταθερά προς τον σκοπό σας αλλά με ευελιξία για να μπορείτε πάντα να βρείτε την καλύτερη διαδρομή για εσάς.

Διατηρήστε την ηρεμία σας και υιοθετείστε μια θετική στάση ζωής η οποία θα σας φέρει υποστηρικτικούς ανθρώπους, ευκαιρίες και δώρα ζωής.

Απλά πιστέψτε σε εσάς!
Το αξίζετε! 




Shakila Ιωάννας Μπράτη