Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020

12 Όργανα και πόνοι που συνδέονται με συναισθηματικές καταστάσεις...!!!!


Σύμφωνα με την ψυχολόγο Δρ. Σούζαν Βαβέλ, τα συναισθήματα επηρεάζουν τους χρόνιους πόνους. Λέει πως ο χρόνιος πόνος, πέρα της σωματικής βλάβης, μπορεί να προκληθεί από άγχος και συναισθηματικά ζητήματα. 

Ας ρίξουμε μια ματιά τι δηλώνει ο πόνος για τις συναισθηματικές καταστάσεις του ατόμου. 

Κεφάλι 
Οι πονοκέφαλοι μπορεί να προκληθούν από την αγχώδη ζωή. Αν κάποιος έχει χρόνιες κεφαλαλγίες , Θα πρέπει να αφιερώνει κάποιο χρόνο για τον εαυτό τους σε καθημερινή βάση. Το να χαλαρώσετε μπορεί να σας βοηθήσει να ανακουφίσετε το σώμα σας από τον πόνο στο κεφάλι. 

Λαιμός 
Ο πόνος στον αυχένα υποδηλώνει την ανάγκη της συγχώρεσης. Μπορεί να σχετίζεται με το συγχωρήσετε τον εαυτό σας ή να συγχωρήσετε κάποιο άλλο πρόσωπο. Είναι πολύ σημαντικό να επικεντρωθείτε σε πράγματα που αγαπάτε στον εαυτό σας ή σε ό, τι οι άλλοι αγαπούν σε σας. 

Ώμοι 
Ο πόνος στους ώμους είναι σημάδι ότι άτομο φέρει ένα βαρύ συναισθηματικό φορτίο. Οι ώμοι κουβαλούν τα πάντα. Για να λυθεί αυτό το πρόβλημα μοιραστείτε το φορτίο με τους φίλους ή την οικογένεια σας. 

Πάνω μέρος της πλάτης 
Η άνω οσφυαλγία εκδηλώνει έλλειψη συναισθηματικής στήριξης. Πιθανώς το άτομο κρατάει πίσω τα συναισθήματα του ή να αισθάνεται πως δεν τον εκτιμούν. Απλά μιλήστε για το πως νιώθετε με το σύντροφό σας ή ένα στενό φίλο. 

Κάτω μέρος της πλάτης 
Πόνος στο κάτω μέρος της πλάτης δείχνει πως το πρόσωπο αυτό έχει οικονομικές ανησυχίες. Καθίστε και επικεντρωθείτε στην διαχείριση των χρημάτων. 

Αγκώνες 
Πόνος στον αγκώνα και πόνος στο μπράτσο σημαίνει έλλειψη ευελιξίας. Προσπαθήστε να μην αντισταθείτε στις φυσικές αλλαγές στη ζωή σας. 

Χέρια 
Πόνος στα χέρια μπορεί να προκληθεί από την έλλειψη φίλων. Προσπαθήστε να συναντήσετε νέους ανθρώπους στη ζωή σας. 

Γοφοί 
Ο φόβος της αλλαγής,της μετακίνησης ή της αναμονής του να λάβετε μια μεγάλη απόφαση μπορεί να προκαλέσει τον πόνο του ισχίου. Κάντε τις αλλαγές που πρέπει βήμα-βήμα. 

Γόνατα 
Ο πόνος στο γόνατο είναι ένα σημάδι της υψηλής αυτοεκτίμησης. Ίσως θα πρέπει να προσπαθήσετε να κάνετε κάποια εθελοντική εργασία και να θυμάστε κανείς δεν είναι τέλειος. 

Γάμπες 
Ο πόνος στη γάμπα προκαλείται από το στρες, τη συναισθηματική ένταση ή τη ζήλια. Ίσως είναι καιρός να αφήσεις την ζήλια ή οποιοδήποτε μεγάλο παράγοντα άγχους στη ζωή σας. 

Αστράγαλοι 
Ο πόνος στον αστράγαλο σημαίνει ότι χρειάζεστε περισσότερη ευχαρίστηση στη ζωή σας. Προσπαθήστε να απολαύσετε τα μικρά πράγματα και κάθε στιγμή της ζωής σας. 

Πόδια 
Ο πόνος στο πόδι παρουσιάζεται αν παλεύετε με την κατάθλιψη. Η κατάθλιψη είναι μια συγκεκριμένη ασθένεια, αλλά για αρχή προσπαθήστε να βρείτε ένα νέο χόμπι ή απλά να υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο ζώο. 




Μετάφραση: AdRianna Gkika – proionta-tis-fisis.com
healthylifestylezone.com 

Bελτιώστε τη ζωή σας με 15 πράγματα που ΔΕΝ πρέπει να κάνετε...!!!!

Πιστεύετε ότι αν είχατε λυμένο το οικονομικό σας πρόβλημα η ζωή σας θα ήταν τέλεια; Σίγουρα θα ήταν ευκολότερη από κάποιες απόψεις, όμως αυτό δε σημαίνει ότι θα ήσασταν πιο ευτυχισμένοι και ικανοποιημένοι από τη ζωή σας. 

Να σας θυμίσω μερικά ''ακριβά'' πράγματα που δεν αγοράζονται με το χρήμα: αγάπη, καλές σχέσεις, φιλία, ψυχική ηρεμία, αρμονία, χαρά ζωής, θετική σκέψη, αισιοδοξία, ευχαρίστηση…. Και πόσα άλλα! 

Συνήθως λέμε τι πρέπει να κάνουμε για να βελτιώσουμε τον εαυτό μας και τη ζωή μας. Σήμερα θα επισημάνω τι ΔΕΝ πρέπει να κάνουμε, τα λάθη που μπλοκάρουν την αυτοβελτίωση και την ευτυχία μας. 

1. Σταματήστε να ζητάτε την προσοχή των άλλων. 
Σας αρέσει να διηγείστε στους φίλους σας τα στραβά και ανάποδα της ζωής σας; Γκρινιάζετε και παραπονιέστε; Είστε άρρωστοι ή αδιάθετοι όλη την ώρα; Πάντα βρίσκετε ένα ελάττωμα, ένα μειονέκτημα ή ένα μείον σε πρόσωπα πράγματα και καταστάσεις; 

Αν απαντήσατε «ναι» σε κάποιο από τα παραπάνω, αναρωτηθείτε αν επιζητάτε την προσοχή των άλλων. Αν διαρκώς ζητάτε από τους άλλους να σας προσέξουν, τότε μάλλον εσείς δε δίνετε την απαιτούμενη προσοχή στον εαυτό σας… 

2. Σταματήστε να νοιάζεστε για το τι θα πουν οι άλλοι και να χαλιέστε 
Τι θα πει η θεία Κατίνα; Πώς θα το χαρακτηρίσει ο κύριος Επαμεινώνδας; Σταματήστε να βάζετε στην πρώτη θέση το τι θα πουν οι άλλοι. Πάρτε τις αποφάσεις σας και χαράξτε το δρόμο σας. Καθένας έχει τη γνώμη του και συχνά η γνώμη των άλλων είναι υποκειμενική και χρωματισμένη με ζήλεια, κακεντρέχεια, διαφορετικές εμπειρίες ή κοσμοθεωρία. 

Πάρτε τη ζωή σας στα χέρια σας και μάθετε να ‘κόβετε’ ευγενικά αλλά αποφασιστικά αυτούς που σας λένε τη γνώμη τους ή σας επικρίνουν. 

3. Σταματήστε να κρατάτε κακία 
Η εύκολη λύση είναι να κρατάτε κακία σε όσους σας έβλαψαν ή σας στεναχώρησαν. ΣΤΟΠ! Είναι πράγματι λύση; Και βέβαια όχι! Αν κρατάτε κακία στους άλλους, αυτό σημαίνει ότι τους δίνετε μεγαλύτερη σημασία από αυτή που τους αναλογεί. ''Ξεκολλήστε'' λοιπόν από την αρνητική κατάσταση και τους αρνητικούς ανθρώπους και πάτε παρακάτω, σε κάτι καλύτερο, που σας αξίζει! 

4. Σταματήστε να αμφιβάλλετε 
Συχνά οι άνθρωποι αμφιβάλλουν αν αυτό που διάλεξαν είναι το σωστό, αν πρέπει να κάνουν αυτό που αγαπάνε ή καλύτερα να το αφήσουν για κάτι που θα φέρει περισσότερα χρήματα, αμφιβάλλουν αν ο άνθρωπός τους είναι ο σωστός, αν αυτό που έχουν στη ζωή τους είναι καλό ή θα πρέπει να βάλουν πλώρη για κάτι καλύτερο… 

Η αμφιβολία είναι ο εχθρός της αυτοβελτίωσης: οι άνθρωποι που αμφιβάλλουν σπάνια περνάνε σε δράση, απλώς βράζουν στο ζουμί τους. 

5. Σταματήστε να θεωρείτε τον εαυτό σας αδύναμο 
Ένα τεράστιο μπλοκάρισμα στην αυτοβελτίωση και την εσωτερική ευτυχία είναι η αίσθηση αδυναμίας που έχει κάποιος. «Δεν έχω λεφτά,», «δεν μπορώ να αδυνατίσω», «μου είναι αδύνατον να κόψω το τσιγάρο», «δε μπορώ να φύγω από τον κακό γάμο μου», «ποτέ δε θα βρω έναν άνθρωπο να με κάνει ευτυχισμένη/ο» και τόσες άλλες δηλώσεις αδυναμίας σαμποτάρουν τη ζωή των ανθρώπων. 

Κι όμως, παρά τις όποιες δυσκολίες, έχετε τη δύναμη να κάνετε αλλαγές στον τρόπο που σκέφτεστε και, ανακαλύπτοντάς τις εσωτερικές σας δυνάμεις να αλλάξετε τη ζωή σας! 

6. Σταματήστε να φέρεστε άσχημα 
Τσαντίζεστε με αυτούς που πετάνε τα σκουπίδια τους στο δρόμο, που σας ''κόβουν'' στην οδήγηση, που βρίζουν και χτυπάνε τα παιδιά τους, που βασανίζουν τα αδέσποτα, που δε στέκονται στην ουρά, που είναι αγενείς, που δε σέβονται κανέναν; Μήπως όμως κάνετε κι εσείς κάποιο από αυτά τα πράγματα ή κάτι άλλου που ανήκει στην κατηγορία «κακή συμπεριφορά»; 

Αν ναι, φροντίστε να το αλλάξετε το συντομότερο. Η κακή συμπεριφορά είναι ένδειξη ότι το άτομο δεν έχει βρει εσωτερικά τις ισορροπίες του και προσπαθεί να επιβληθεί στους άλλους και να νιώσει καλύτερα με λανθασμένο τρόπο. 

7. Σταματήστε να βάζετε τοξικούς ανθρώπους στη ζωή σας 
Ένας αργός αλλά σίγουρος τρόπος να καταστρέψετε την εσωτερική σας ηρεμία και την ευτυχία σας είναι αφήνοντας αρνητικούς ανθρώπους να μπουν στη ζωή σας. Απλώς κλείστε τους την πόρτα ή, αν έχουν ήδη μπει, δείξτε τους την έξοδο! 

8. Σταματήστε να φοβάστε να δείξετε αγάπη και θετικά συναισθήματα 
Έχετε πληγωθεί, έχετε απογοητευθεί, έχετε αγανακτήσει από ανθρώπους που δε δείχνουν την ευγνωμοσύνη τους; Διαγράψτε τους ψυχικά! Αν δεν μπορείτε να δώσετε αγάπη στους γύρω σας, δε μπορείτε να δώσετε αγάπη στον εαυτό σας και, τελικά, δεν πιστεύετε στον εαυτό σας. 

Δεν έχει σημασία τι θα κάνει ο άλλος με την αγάπη και τα θετικά συναισθήματα που θα του δείξετε- είναι ζήτημα δικής του ωριμότητας και επιθυμίας. Δώστε αγάπη και παρατηρήστε πόσο όμορφα νιώθετε! 

9. Σταματήστε να φοβάστε το αύριο 
Μάθετε να ζείτε τη στιγμή, να απολαμβάνετε τη στιγμή, το παρόν είναι ένα πολύτιμο δώρο! Όταν έρθει το αύριο, θα το αντιμετωπίσετε. 

10. Σταματήστε να φοβάστε και συνεχίστε την πορεία σας 
Ένας ακόμα τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι σαμποτάρουν την ευτυχία και την αυτοβελτίωσή τους είναι όταν φοβούνται το δρόμο που χαράζουν. Έτσι, ενώ έχουν κάνει ένα καλό ξεκίνημα, ξαφνικά αναρωτιούνται αν βρίσκονται στο σωστό δρόμο και αυτό όχι γιατί υπάρχει κάποια ένδειξη λάθους, αλλά από το φόβο της επιτυχίας! 

Ναι, σωστά διαβάσατε, ο φόβος της επιτυχίας (και των αλλαγών που φέρνει) συχνά είναι μεγαλύτερος από τον φόβο της αποτυχίας και γι’ αυτό πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν –ασυνείδητα - την επιτυχία και τις όποιες αλλαγές αυτή φέρνει. 

11. Σταματήστε να κάνετε αυτά που δε σας αρέσουν 
Προφανώς όλοι κάνουμε κάποια πράγματα που δε μας ξετρελαίνουν αλλά είναι αναγκαία. Αυτό είναι διαφορετικό από το να επιλέγει κάποιος να κάνει πράγματα που δεν του αρέσουν και αυτή να είναι η ζωή του! 

Βάλτε στη ζωή σας περισσότερα πράγματα που αγαπάτε και σας αρέσουν, κάντε τα σε καθημερινή βάση και μη βρίσκετε δικαιολογίας να κάνετε τελικά σαν καταναγκαστικά έργα αυτά που δε σας αρέσουν! 

12. Σταματήστε να λέτε διαρκώς «ναι»… 
…Και μάθετε να λέτε «όχι»! Οι άνθρωποι που διαρκώς λένε «ναι» γίνονται χαλί να τους πατήσουν οι άλλοι και συχνά υφίστανται κάποιου είδους ψυχολογικής ή συναισθηματικής κακομεταχείρισης. Μάθετε να λέτε «όχι» για να μάθουν και οι άλλοι να σας ακούνε και να σέβονται την επιθυμία και τη γνώμη σας. 

13. Σταματήστε να ''μαζεύετε'' μόνο για τον εαυτό σας… 
…Και μάθετε να προσφέρετε! Η προσφορά δεν χρειάζεται να είναι χρηματική: μάθετε να δίνετε το χρόνο σας και την καλή σας διάθεση. Μάθετε να δίνετε σε αυτούς που έχουν ανάγκη και έτσι θα εκτιμήσετε τη ζωή και την αξία της. 

14. Σταματήστε να σκέφτεστε το παρελθόν 
Η συναισθηματική ανεξαρτησία είναι πολύ σημαντική για την ευτυχία και την εσωτερική αρμονία του ατόμου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα πρέπει να σταματήστε να σκέφτεστε το παρελθόν! 

Πολλοί άνθρωποι ''κολλάνε'' στα προβλήματα και τις αποτυχίες του παρελθόντος και δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους να πάει μπροστά. Άλλοι πάλι θυμούνται τα ‘περασμένα μεγαλεία που θυμώντας τα να κλαις» και πάλι δεν πάνε μπροστά. Ατενίστε το μέλλον με αισιοδοξία! 

15. Σταματήστε να σκέφτεστε ότι «μερικοί άνθρωποι έχουν την τύχη να είναι ευτυχισμένοι» 
Να θυμάστε ότι η προσωπική μας ΕΥΤΥΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ! Με το μυαλό μας μπορούμε να καταλάβουμε τα συναισθήματά μας, να επιλέξουμε θετικές ή αρνητικές σκέψεις, μπορούμε να ερμηνεύσουμε τις εμπειρίες μας, να ενθαρρύνουμε τον εαυτό μας και να νιώθουμε ευτυχισμένοι με αυτό που είμαστε και ζούμε και όχι με αυτό που έχουμε ή που θα θέλαμε να έχουμε! 

Διαλέξτε αγάπη, ηρεμία, χαρά! 




Dr. Λίζα Βάρβογλη, Ph.D. Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια – greekpsychologypages.blogspot.gr

7 τρόποι για να βρείτε εσωτερική δύναμη όταν την έχετε ανάγκη...!!!!

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή των ανθρώπων που μοιάζουν σαν ο κόσμος όλος να είναι πάνω στους ώμους τους. Η ζωή μπορεί να γίνει σκοτεινή και κουραστική. Βαραίνουμε από τα φορτία και αναρωτιόμαστε αν θα είμαστε σε θέση να συνεχίσουμε. 

Κατά ειρωνεία της τύχης, αυτές οι στιγμές πάλης και αδυναμίας, υπάρχουν ακριβώς τις στιγμές που πρέπει να ανασύρουμε από μέσα μας όλη τη δύναμη που έχουμε και να παλέψουμε ακόμα πιο σκληρά από όσο ξέρουμε ότι θα μπορούσαμε. 

Ακολουθούν 7 στρατηγικές για να βρείτε εσωτερική δύναμη, για την επόμενη φορά που θα περάσετε τέτοιες στιγμές. 

1. Μάθετε να αποδέχεστε ότι δεν είστε καλά 
Όταν αντιμετωπίζουμε κάτι πολύ δύσκολο, έχουμε συχνά μια τάση να προσπαθούμε και να φοράμε ένα προσωπείο γενναιότητας στο πρόσωπό μας. Προσπαθούμε να είμαστε ηρωικοί και να κάνουμε σαν να είναι όλα εντάξει, αλλά μερικές φορές το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να παραδεχτούμε ότι δεν είναι εντάξει. 

Τα πράγματα δεν είναι καλά αυτή τη στιγμή, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα είναι καλά και στο μέλλον. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να μην είναι καλά. Ο μόνος τρόπος για να λύσετε το πρόβλημα είναι να παραδεχτείτε τι συμβαίνει στα αλήθεια. 

2. Δεχτείτε τα πράγματα ως έχουν χωρίς να προτρέχετε για το μέλλον 
Μερικές φορές το να κοιτάτε την μεγάλη εικόνα, μπορεί να είναι συντριπτικό. Είναι σαν να κοιτάτε ένα δάσος γεμάτο με δέντρα που πρέπει να κλαδευτούν. Φαίνεται σχεδόν ανυπέρβλητο με μια πρώτη ματιά, αλλά αν τα χωρίσετε σε διαχειρίσιμους τομείς, τότε γίνεται πιθανό. Απλά εστιάστε στο να βγάλετε τη μέρα. 

3. Συνειδητοποιείστε ότι ένα μακρύ ταξίδι ολοκληρώνεται όταν κάνετε μικρά βήματα 
Δεν υπάρχει καμία μεγάλη κίνηση που μπορείτε να κάνετε που ξαφνικά θα αλλάξει τη ζωή σας σε κάτι διαφορετικό μέσα σε μία νύχτα. Χρειάζεται χρόνος και καθημερινή προσπάθεια για να αλλάξετε την κατάστασή σας. 

Κάντε το καλύτερο που μπορείτε για να κάνετε μικρές προσπάθειες τακτικά που θα σας οδηγήσουν στην αλλαγή που θέλετε/χρειάζεστε να δείτε. 

4. Προσπαθήστε να μην παίρνετε προσωπικά τα πράγματα 
Σκεφτείτε την τελευταία φορά που ήσασταν αγενής ή σκληρός σε κάποιον στο δρόμο ή ίσως στον ρομαντικό σας σύντροφο. Η οξυθυμία προκλήθηκε από αυτόν ή εσάς; Θα αντιδρούσατε με τον ίδιο τρόπο αν δεν είχατε ήδη μια δύσκολη μέρα; 

Συνήθως, οι στιγμιαίες κρίσεις κακίας ή ενόχλησης, οφείλονται σε κάποια ατυχή περίσταση που επηρεάζει την διάθεση του ατόμου και σπανίως έχουν να κάνουν με εμάς (τα θύματα της αγενούς συμπεριφοράς). 

Είναι σημαντικό να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας, να μην θεωρείτε προσωπική προσβολή ό,τι κάνουν ή λένε οι άνθρωποι. Αποδώστε το στην κακή μέρα που είχε ο άλλος και προχωρήστε. 

5. Βρείτε ή δημιουργήστε το καταφύγιό σας 
Αυτό δεν χρειάζεται να είναι κάτι φανταχτερό. Το καταφύγιο μπορεί να είναι μια απλή βόλτα στο αγαπημένο σας πάρκο ή ένα ελαφρύ διάβασμα στην πίσω βεράντα σας. Απλά πρέπει να είναι κάτι που σας κάνει να νιώθετε ειρηνικά και σας ηρεμεί. 

Αν έχετε ανθρώπους στη ζωή σας που τείνουν να είναι ιδιαίτερα αρνητικοί απέναντί σας, ειδικά αν πρόκειται για επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά, κάντε ένα βήμα πίσω από αυτές τις σχέσεις μέχρι να συνέλθετε και να συγκεντρωθείτε. 

6. Ψάξτε για υποστήριξη από τις κατάλληλες πηγές 
Δεν θα πηγαίνατε σε ένα εστιατόριο για τάκο για να φάτε τηγανητό κοτόπουλο. Έτσι δεν είναι; Όταν αγωνιζόμαστε σε δύσκολες περιόδους, πρέπει να χουμε στο μυαλό μας ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που απλά δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες μας. Βεβαιωθείτε ότι κοιτάτε για υποστήριξη στα σωστά μέρη. 

7. Επιλέξτε να συνεχίσετε να προχωράτε προς τα μπροστά 
Δεν μπορείτε να ελέγξετε τι συμβαίνει στη ζωή σας, αλλά μπορείτε να ελέγξετε την αντίδρασή σας σε αυτό. Ασχέτως του τι έρχεται στο δρόμο σας, πάρτε την απόφαση να μείνετε συγκεντρωμένοι σε μία λύση και όχι στην ενόχληση του προβλήματος. Πάντα έχετε επιλογές. 

Μπορείτε να επιτρέψετε στα εμπόδια να σας παραλύσουν και να καθυστερήσουν την πρόοδό σας ή μπορείτε να τα δείτε ως ένα απλό βήμα για να οδηγηθείτε σε κάτι καλύτερο. 




Μετάφραση: awakengr.com via dailyvibes.org

12 τρόποι για να αποτοξινώσετε την ζωή σας...!!!!

Καθώς εξελισσόμαστε, όλοι μας φτάνουμε σε ένα σημείο όπου συνειδητοποιούμε ότι είναι καιρός να καθαρίσουμε την ζωή μας και να ξεφορτωθούμε όλα αυτά που πλέον δεν μας εξυπηρετούν. 

Όταν το κάνουμε, ίσως είναι δύσκολο να καταλάβουμε από το που πρέπει να ξεκινήσουμε, αλλά αν έχετε φτάσει σε αυτό το σημείο, έχετε ήδη ξεκινήσει και τα παρακάτω θα σας βοηθήσουν να διώξετε τις τοξίνες από το μυαλό, το σώμα και την ψυχή σας. 

Για να αξιολογήσετε το τι πρέπει να μείνει και τι να φύγει πρώτα πρέπει να αναρωτηθείτε τι είναι αυτό που σας βαραίνει και σας τραβά προς τα κάτω. 

Τι σας εμποδίζει από το να ζήσετε την ζωή σας όσο καλύτερα γίνεται και τι σας κάνει να νιώθετε πως δεν μπορείτε να πετύχετε. Μόλις το κάνετε αυτό, θα ξέρετε από πού πρέπει να ξεκινήσετε. 

Και η παρακάτω λίστα θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε εντελώς την ζωή σας. 

1. Κάντε μια λίστα «καθαρισμού». 
Σε ένα χαρτί γράψτε τις πιο σημαντικές κατηγορίες της ζωής σας. Μπορεί να είναι η οικογένεια, η σχέση, η καριέρα, τα οικονομικά ή κάποιο πνευματικό μονοπάτι. Κάτω από το καθένα γράψτε τους τομείς τους οποίους θα μπορούσατε να βελτιώσετε και αυτούς που τα πάτε καλά. Σε αυτούς που μπορείτε να βελτιώσετε, τι πρέπει να διώξετε από την ζωή σας για να τον βελτιώσετε; 

2. Θυμιατίστε την ζωή σας. 
Κάψτε φασκόμηλο και αφήστε τον καπνό να πάει παντού. Σε κάθε ρωγμή του σπιτιού, στην αυλή, στο σώμα, στα ρούχα σας ακόμα και στον χώρο εργασίας σας αν αυτό είναι εφικτό. Η ιδέα είναι να ξεφορτωθείτε εντελώς από την ζωή σας τα αρνητικά ιόντα. 

3. Να πίνετε περισσότερο νερό! ( προσθέστε και λίγο λεμόνι) 
Το σώμα μας αποτελείται από 70% νερό. Για να διατηρήσουμε την υγεία μας, πρέπει να πίνουμε αρκετό νερό. Η ποσότητα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τρόπο ζωής σας. 

4. «Καθαρίστε» την διατροφή σας. 
Είναι καιρός να αξιολογήσετε την διατροφή σας. Αν έχετε υπερβολική ζάχαρη, υδατάνθρακες και κακά λίπη είναι καιρός να τα κόψετε. Αντικαταστήστε τα με πιο υγιεινές επιλογές και προσπαθήστε να κάνετε μια μικρή αλλαγή κάθε μέρα. Στο τέλος, θα έχετε βελτιώσει σημαντικά την διατροφή σας. 

5. «Καθαρίστε» την κοινωνική ζωή σας. 
Επικοινωνείτε συχνά με τοξικούς ανθρώπους που σας χρησιμοποιούν και συνεχώς φέρνουν χάος στην ζωή σας; Είναι καιρός να ξεκόψετε από αυτούς. Ενώ ίσως να μην μπορείτε να απομακρύνετε κάθε τοξικό άτομο από την ζωή σας καθώς μερικοί είναι πολύ δεμένοι μαζί σας μπορείτε να ελαττώσετε την επαφή μαζί τους. 

6. Κόψτε τις κακές συνήθειες. 
Αν καπνίζετε, πίνετε συχνά ή έχετε κάποια άλλη κακή συνήθεια που σας τραβά προς τα κάτω, προσπαθήστε να βρείτε άλλους τρόπους για να την σταματήσετε. 

7. Βελτιώστε τον ύπνο σας. 
Ανάλογα με τον τρόπο ζωής μας, οι ειδικοί λένε πως χρειαζόμαστε 7-9 ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Αν κοιμάστε λιγότερο ή περισσότερο από αυτό είναι καιρός να το διορθώσετε. Ένα κομμάτι του να καθαρίσετε και να βελτιώσετε την ζωή σας περιλαμβάνει το να έχετε καλό ύπνο επειδή για να δώσετε τον καλύτερο σας εαυτό πρέπει πρώτα να είστε ξεκούραστοι! 

8. Καθαρίστε το πεπτικό σας σύστημα. 
Υπάρχουν αρκετοί φυσικοί τρόποι για να καθαρίσετε το πεπτικό σας σύστημα. Από το να έχετε διατροφή με πολλές φυτικές ίνες έως το να ανακατεύετε δύο κουταλάκια αλατιού σε χλιαρό νερό και να το πίνετε με άδειο στομάχι. Μέσα σε λίγες μέρες θα παρατηρήσετε τα αποτελέσματα. Τα άλατα Epsom (Θειϊκό Μαγνήσιο) είναι επίσης πολύ καλά! 

9. Αθληθείτε. 
Αν δεν αθλείστε, μόλις το είδατε αυτό πιθανώς να αγχωθήκατε. Αλλά μην ανησυχείτε, δεν λέω πως πρέπει να περνάτε ώρες στο γυμναστήριο. Μπορείτε κάθε μέρα να πηγαίνετε για 20λεπτες βόλτες και να σιγουρεύεστε πως περπατάτε όσο περισσότερο γίνεται! Ακόμα και με αυτή τη μικρή αλλαγή, θα δείτε αποτελέσματα! 

10. Πιείτε τσάι με βότανα. 
Το τσάι με πικραλίδα ή με μέντα είναι πολύ καλό. Οποιοδήποτε τσάι με βότανα θα σας βοηθήσει. Ξεκινήστε με 1-2 κούπες την ημέρα. 

11. Κάντε μπάνιο καθαρισμού. 
Ρίξτε λίγο αλάτι Ιμαλάϊων στην μπανιέρα και καθίστε μέσα για 30 λεπτά. Το αλάτι όχι μόνο θα σας καθαρίσει σωματικά, αλλά θα καθαρίσει επίσης την ύπαρξη σας. 

12. Κάντε πνευματικό καθαρισμό. 
Πάρτε χρόνο κάθε μέρα για να βελτιστοποιήσετε την πνευματική πρακτική σας. Ακόμα και αν απλώς διαλογίζεστε για 5 λεπτά κάθε μέρα θα δείτε τα οφέλη με τον καιρό. 

Και πάνω από όλα θυμηθείτε να προσπαθείτε. Δεν θα δείτε άμεσα αποτελέσματα, φυσικά. Αλλά αν κάνετε μια μικρή αλλαγή κάθε μέρα για κάθε κατηγορία, θα παρατηρήσετε μια έντονη αλλαγή με τον καιρό! 




L.C. 

Osho : Ό,τι καταπιέζετε σας δηλητηριάζει όχι μόνο νοητικά αλλά και σωματικά...!!!!

Το σώμα σας δεν είναι μόνο υλικό. Μέσα στους μύες σας στη δομή του σώματός σας, έχουν περάσει και άλλα πράγματα, μέσω της καταπίεσης. 

Εάν καταπιέζετε τον θυμό, το δηλητήριο περνάει μέσα στο σώμα σας. Περνάει μέσα στους μύες, τρέχει μέσα στο αίμα. Η καταπίεση κάποιου πράγματος δεν είναι μόνο νοητικό φαινόμενο, είναι και φυσικό, επειδή στην πραγματικότητα δεν είστε διαχωρισμένοι. 

Δεν είστε σώμα “και” νους˙είστε σωμανούς, ψυχοσωματικοί. Είστε και τα δυο μαζί. Έτσι, ό,τι γίνεται με το σώμα επηρεάζει τον νου, και ό,τι γίνεται στον νου επηρεάζει το σώμα. Το σώμα και ο νους είναι δύο πλευρές της ίδιας οντότητας. 

Για παράδειγμα, όταν θυμώνετε, τί συμβαίνει στο σώμα σας; Όποτε θυμώνετε, συγκεκριμένα δηλητήρια εκλύονται μέσα στο αίμα. Χωρίς αυτά τα δηλητήρια δεν θα τρελαθείτε αρκετά ώστε να θυμώσετε. 

Έχετε συγκεκριμένους αδένες στο σώμα σας, και αυτοί οι αδένες απελευθερώνουν ορισμένες χημικές ουσίες. Αυτό είναι επιστημονικό δεδομένο, δεν είναι απλώς εικασίες. 

Το αίμα σας δηλητηριάζεται. Γι’ αυτό όταν θυμώνετε, μπορείτε να κάνετε πράγματα που δεν θα κάνατε υπό κανονικές συνθήκες. Επειδή είστε θυμωμένοι, μπορείτε να μετακινήσετε έναν μεγάλο βράχο - κάτι που δεν μπορείτε να κάνετε φυσιολογικά. 

Εκ των υστέρων, δεν μπορείτε να πιστέψετε καν ότι θα μπορούσατε να σπρώξετε αυτόν τον βράχο ή να τον πετάξετε ή να τον σηκώσετε. 

Όταν επιστρέφετε και πάλι στο φυσιολογικό, δεν θα μπορείτε να τον σηκώσετε, επειδή δεν είστε πια ίδιοι. Ορισμένες χημικές ουσίες κυκλοφορούσαν στο αίμα σας, βρισκόσασταν σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ολόκληρη η ενέργειά σας πέρασε στην πράξη σας. 

Αλλά όταν ένα ζώο θυμώνει, απλώς θυμώνει. Δεν έχει κάποια ηθική γι’ αυτό, καμμία θεωρία˙ απλώς θυμώνει και θυμός απελευθερώνεται. 

Όταν θυμώνετε, θυμώνετε μ’ έναν τρόπο παρόμοιο μ’ αυτόν του ζώου, αλλά μετά έρχεται η κοινωνία, η ηθική, η εθιμοτυπία και χιλιάδες άλλα πράγματα, ως φραγμός, ως τροχοπέδη. Θα πρέπει να καταπιέσετε το θυμό. 

Θα πρέπει να δείξετε ότι δεν είστε θυμωμένοι, θα πρέπει να χαμογελάσετε μ’ ένα ψεύτικο χαμόγελο. Δημιουργείτε ένα χαμόγελο και καταπίνετε τον θυμό. 

Τί συμβαίνει στο σώμα; Το σώμα ήταν έτοιμο να πολεμήσει - να πολεμήσει ή να τρέξει μακριά από τον κίνδυνο, να τον αντιμετωπίσει ή να φύγει μακριά του. 

Το σώμα ήταν έτοιμο να κάνει κάτι˙ ο θυμός είναι ακριβώς η ετοιμότητα για να κάνεις κάτι. Το σώμα είχε μπει στη διαδικασία να γίνει βίαιο, επιθετικό. 

Εάν θα μπορούσατε να γίνετε βίαιοι και επιθετικοί, τότε η ενέργεια θα απελευθερωνόταν. Αλλά δεν μπορείτε: δεν βολεύει, έτσι το καταπιέζετε. Και μετά, τί θα συμβεί σε όλους αυτούς τους μύες που ήταν έτοιμοι να επιτεθούν; 

Θα σακατευτούν. Η ενέργεια τους αναγκάζει να γίνουν επιθετικοί, κι εσείς τους καταπιέζετε πάλι ώστε να μην είναι επιθετικοί. Θα υπάρξει μια σύγκρουση. 

Στους μύες σας, στο αίμα σας, στους ιστούς του σώματός σας, θα υπάρξει μια σύγκρουση. Είναι έτοιμοι να εκφράσουν κάτι, κι εσείς τους πιέζετε να μην το κάνουν. Τους καταπιέζετε. Έτσι το σώμα σας σακατεύεται. 

Αυτό συμβαίνει με κάθε συναίσθημα και συνεχίζεται τη μια ημέρα μετά την άλλη, επί χρόνια. Έτσι το σώμα σας σταδιακά σακατεύεται ολόκληρο. Όλα τα νεύρα σακατεύονται˙ δεν ρέουν, δεν είναι ρευστά, δεν είναι ζωντανά. Απονεκρώνονται, δηλητηριάζονται και σφίγγονται. Δεν είναι φυσιολογικά. 

Οι ψυχολόγοι λένε ότι έχουμε δημιουργήσει μια πανοπλία γύρω από το σώμα, και αυτή η πανοπλία είναι το πρόβλημα. Εάν σας επιτρεπόταν η πλήρης έκφραση του θυμού σας; 

Τί θα κάνατε; Όταν θυμώνετε αρχίζετε να τρίζετε τα δόντια˙ θέλετε να κάνετε κάτι με τα νύχια και τα χέρια σας, επειδή έτσι θα το αντιμετώπιζε η κληρονομιά τον ζώου μέσα σας. Θέλετε να κάνετε κάτι με τα χέρια σας, να καταστρέψετε κάτι. 

Εάν δεν κάνετε τίποτε, τα δάχτυλά σας σακατεύονται· θα χάσουν τη χάρη τους, την ομορφιά τους. Δεν θα είναι ζωντανά μέλη. Και το δηλητήριο υπάρχει εκεί, έτσι όταν σφίγγετε το χέρι κάποιου, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει άγγιγμα, ζωή, επειδή τα χέρια σας είναι νεκρά. 

Μπορείτε να το αισθανθείτε. Αγγίξτε το χέρι ενός μικρού παιδιού: υπάρχει μια ανεπαίσθητη διαφορά. Εάν το παιδί δεν αισθάνεται ότι θέλει να σας δώσει το χέρι, δεν πειράζει˙ θα το τραβήξει. 

Δεν θα σας δώσει ένα νεκρό χέρι, απλώς θα το τραβήξει. Αλλά εάν θέλει να σας δώσει το χέρι του, τότε θα αισθανθείτε σαν να λιώνει το χέρι του μέσα στο δικό σας. Η ζεστασιά, η ροή – λες και ολόκληρο το παιδί έχει γίνει αυτό το χέρι. Είναι το ίδιο το άγγιγμα και εκφράζει όλη την αγάπη που μπορεί να εκφράσει. 

Αλλά το ίδιο παιδί, όταν μεγαλώσει, θα δίνει το χέρι του λες και το χέρι είναι απλώς ένα νεκρό όργανο. Δεν εμπλέκεται στην πράξη, δεν θα εκφραστεί μέσα από αυτήν. Αυτό έχει συμβεί επειδή υπάρχουν μπλοκαρίσματα. 

Ο θυμός έχει μπλοκαριστεί, και πραγματικά, πριν ξαναγίνει ζωντανό το χέρι σας για να εκφράσει την αγάπη, θα πρέπει να περάσει μέσα από την αγωνία. 

Θα πρέπει να περάσει μέσα από μια βαθιά έκφραση θυμού. Εάν δεν απελευθερωθεί ο θυμός, θα μπλοκάρει την ενέργειά σας, και η αγάπη δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει. 

Ολόκληρο το σώμα σας έχει μπλοκαριστεί, όχι μόνο τα χέρια σας. Έτσι μπορεί ν’ αγκαλιάζετε κάποιον, μπορείτε να σφίξετε κάποιον στο στήθος σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τον βάζετε κοντά στην καρδιά σας. 

Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Μπορείτε να σφίξετε κάποιον στο στήθος σας – είναι ένα φυσικό γεγονός. Αλλά εάν έχετε μια πανοπλία στην καρδιά σας, ένα μπλοκάρισμα των συναισθημάτων, τότε ο άλλος παραμένει μακρινός, όπως ήταν πάντα˙ δεν είναι δυνατή καμμία προσέγγιση. 

Αλλά εάν φέρετε πραγματικά κοντά σας κάποιον και δεν υπάρχει πανοπλία, κανένας τοίχος ανάμεσα σ’ εσάς και στο πρόσωπο αυτό, τότε η καρδιά σας θα λιώσει μέσα στην καρδιά του άλλου. Θα υπάρξει μια συνάντηση, μια επικοινωνία. 

Όταν το σώμα σας έχει γίνει και πάλι δεκτικό και δεν υπάρχει κανένα μπλοκάρισμα, δεν υπάρχουν δηλητήρια γύρω του, θα αισθάνεστε συνεχώς μια λεπτή αίσθηση χαράς να σας περιβάλλει. 

Ό,τι και αν κάνετε ή δεν κάνετε, θα αισθάνεστε πάντοτε μια λεπτή δόνηση χαράς να περιβάλλει το σώμα σας. Πραγματικά, η χαρά σημαίνει μόνο ότι το σώμα σας βρίσκεται σε αρμονία, τίποτ’ άλλο – ότι το σώμα σας βρίσκεται σε έναν μουσικό ρυθμό, τίποτ’ άλλο. 

Η χαρά δεν είναι απόλαυση˙ η απόλαυση είναι αυτό που θα πρέπει να εξαχθεί από κάτι άλλο. Χαρά σημαίνει απλώς να είσαι ο εαυτός σου: ζωντανός, σε πλήρη δόνηση, σφριγηλός. 

Μια αίσθηση λεπτής μουσικής γύρω από το σώμα σας και μέσα στο σώμα σας, μια αρμονία – αυτό είναι χαρά. Μπορείτε να είστε χαρούμενοι όταν το σώμα σας ρέει, όταν είναι σε ροή σαν ποτάμι. 

Συναισθηματική Ευδαιμονία 
OSHO 



Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2020

Αποτoξινώστε μυαλό και σώμα σε μια μέρα...!!!!

Κατά καιρούς η ζωή μπορεί να γίνει πολύ μπερδεμένη: προθεσμίες, εκπλήρωση στόχων, οι πιέσεις που ποτέ δεν τελειώνουν, άνθρωποι για να βοηθήσουμε, η ανάγκη για να δείχνουμε πάντα ένα χαρούμενο πρόσωπο όταν δεν νιώθουμε καλά, αν και χαμογελάμε, κι έπειτα να πηγαίνουμε για ύπνο χωρίς να έχουμε απολαύσει ούτε μια στιγμή για μας τους ίδιους. 

Ποια μπορεί να είναι τα αποτελέσματα αν συνεχίσουμε να έχουμε αυτές τις συνήθειες για τις επόμενες εβδομάδες ή μήνες; Θα αρχίσουν να προκύπτουν προβλήματα υγείας, σε ένα σώμα γεμάτο τοξίνες, άγχος και σε ένα μυαλό που έχει φθαρεί εντελώς, όπου οι αρνητικές σκέψεις αρχίζουν να μας βομβαρδίζουν, τέτοιες όπως ηττοπάθεια και χαμηλή αυτοεκτίμηση. 

Τι μπορεί να γίνει σε αυτές τις περιπτώσεις; Πάρτε μια μέρα ρεπό, αν είναι εφικτό. Αφιερώστε στον εαυτό σας 24 ώρες και θέστε σε εφαρμογή τα παρακάτω απλά βήματα, ώστε να αποτοξινώσετε το μυαλό και το σώμα σας. Αξίζει! 

Πώς ξέρετε αν χρειάζεται να αποτοξινώσετε το μυαλό και το σώμα σας; 

Ένα πράγμα που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι η ικανότητα των ανθρώπων να υπομένουν μπορεί να είναι πραγματικά δυνατή. Μπορεί να ζούμε μια αγχωτική κατάσταση για αρκετούς μήνες χωρίς να κάνουμε τίποτα για να το αντιμετωπίσουμε. 

Λέμε στον εαυτό μας ότι η πίεση είναι συνηθισμένη κι ότι πρέπει να την αντέξουμε κι ότι είναι καλύτερα να μην αλλάξουμε τίποτα. Μέχρι που στο τέλος κάτι συμβαίνει: μια πτώση της αρτηριακής πίεσης, λιποθυμία ή ακόμη χειρότερα ένα έμφραγμα. 

Αυτός είναι ο λόγος που θα πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση απέναντι σε μια σειρά συμπτωμάτων που δείχνουν ξεκάθαρα ότι κάτι πρόκειται να συμβεί. Αυτό το κάτι δεν είναι καλό.

Σημειώστε: 

· Αϋπνία. 

· Η ανάγκη να μείνετε μόνοι. 

· Πονοκέφαλοι κάθε μέρα, ειδικά τις πρώτες ώρες της ημέρας ή λίγο πριν τον ύπνο. 

· Κακή πέψη. 

· Ευερέθιστη κι άσχημη διάθεση. 

· Αλλεργίες. 

· Λήψη βάρους ή ακριβώς το αντίθετο, μια ορατή απώλεια βάρους. 

· Αίσθηση υπερβολικής κούρασης. 

· Κατακράτηση υγρών, πρησμένα πόδια ή κοιλιά. 

· Δυσκοιλιότητα ή διάρροια. 

· Μυϊκός πόνος. 

Οδηγός για την αποτοξίνωση μυαλού και σώματος σε μια μέρα 

Όπως έχουμε αναφέρει, θα ήταν πάρα πολύ ωφέλιμο αν μπορούσατε να πάρετε μια μέρα ρεπό. Έτσι, θα μπορούσατε να ακολουθήσετε αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές για ένα σαββατοκύριακο ή για μια μέρα της εβδομάδας όταν οι εργασίες και τα καθήκοντά σας σάς επιτρέψουν να έχετε 24 ώρες για τον εαυτό σας. 

Γνωρίζουμε ότι δεν είναι πάντα δυνατό να μείνετε μόνοι για μια ολόκληρη μέρα. Ωστόσο, να θυμάστε ότι υπάρχουν στιγμές κατά τις οποίες είμαστε έτοιμοι να ξεπεράσουμε τα όρια μας κι ότι η ψυχική και σωματική μας υγεία χρειάζεται να έχει προτεραιότητα κι ότι αυτές οι στρατηγικές είναι πραγματικά χρήσιμες. Να τις έχετε στο μυαλό σας. 

1 . Οδηγός για να ακολουθήσετε το πρωί 

· Νωρίς το πρωί. Πρέπει να εκμεταλλευτείτε την ημέρα, έτσι θα ήταν καλό να ρυθμίσετε μια βολική ώρα στο ξυπνητήρι σας. 

· Ξεκινήστε την ημέρα πίνοντας ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι, έτσι όπως έχουμε συστήσει τόσες πολλές φορές στα άρθρα μας. 

· Κάντε ένα ζεστό ντουζ κι έπειτα τελειώστε το με λίγο κρύο νερό στα πόδια. 

· Μετά θα πρέπει να φτιάξετε ένα αποτοξινωτικό πρωινό. Για αυτό, θα πρέπει να ετοιμάσετε τα παρακάτω: 

–Ένα ποτήρι λευκό τσάι, το οποίο, όπως γνωρίζετε, είναι το πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό της φύσης. 

–Ένα μπολ φρούτων με μια φέτα ανανά, 5 φράουλες κι ένα ακτινίδιο. 

–Φρυγανισμένο ψωμί σίκαλης με ελαιόλαδο. 

· Ποιο είναι το επόμενο βήμα μες την ημέρα σας για να αποτοξινώσετε μυαλό και σώμα; Να πάτε για μια ώρα περπάτημα, κι αν είναι δυνατό σε ένα μέρος με πράσινο: ένα πάρκο, στα βουνά ή οπουδήποτε μπορείτε να απολαύσετε τη φύση. 

Το γρήγορο περπάτημα θα σας βοηθήσει να απελευθερώσετε το μυαλό σας και να κάνετε την καρδιά σας να χτυπάει με τέτοιον τρόπο, ώστε να απομακρύνετε τις τοξίνες και να βελτιώσετε τη γενική σας υγεία. 

Να θυμάστε να παίρνετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό και 5 ωμά αμύγδαλα: τα οποία είναι ιδανικά για να σας δώσουν ενέργεια και να ηρεμήσουν την ανησυχία. 

2 . Οδηγός για να ακολουθήσετε το απόγευμα και το βράδυ 

1. Είναι ώρα για φαγητό και πρόκειται να συνεχίσουμε με την αποτοξινωτική και καθαριστική δίαιτα. 

Σημειώστε τι χρειάζεται να ετοιμάσετε: 

· Μια σαλάτα με σπανάκι, μαρούλι, ρόκα, κομμάτια ανανά και σπόρια ροδιού. 

· Μια αγκινάρα με λίγο ελαιόλαδο και λευκό ξύδι. 

· 20 λεπτά μετά το φαγητό, πιείτε ένα ποτήρι (200 ml) χυμό καρύδας. Είναι ένα εξαιρετικό τονωτικό. 

2. Μετά το φαγητό, αναζητήστε ένα ήρεμο μέρος όπου κανένας θόρυβος δεν θα σας ενοχλεί και θα μπορείτε να καθίσετε, ώστε να δώσετε στον εαυτό σας χώρο ώστε να αισθάνεστε άνετα. 

Είναι ώρα να σκεφτείτε τον εαυτό σας και για αυτό να πάρετε ένα σημειωματάριο και να γράψετε απαντήσεις στα ακόλουθα: 

· Τι είναι αυτό που με εμποδίζει να νιώσω χαρά τώρα; Για ποιο πράγμα ανησυχώ; 

· Τι είναι αυτό που μπορεί να κάνω λάθος; Τι είναι αυτό που κάνω, το οποίο συμβάλλει στις ανησυχίες και τη στενοχώρια μου; 

· Τι θα έπρεπε να κάνω για να νιώσω καλύτερα; 

· Τι μπορώ να κάνω αύριο για να νιώσω λίγη παραπάνω χαρά; 

· Τι αλλαγές θα έπρεπε να κάνω τώρα για να νιώθω καλύτερα σε βάθος χρόνου; 

· Ποια είναι τα όνειρα και οι επιθυμίες μου; 

Γράψτε τα όλα, αναλύστε τα κι έπειτα σκεφτείτε τα όλα πολύ προσεκτικά. 

3 . Οδηγός για να ακολουθήσετε στο τέλος της ημέρας 

1 . Εφαρμόστε μερικές ασκήσεις χαλάρωσης ενώ ακούτε μουσική και προσπαθήστε απλά να απολαύσετε το εδώ και το τώρα, κάνοντας θετικές σκέψεις. Ότι είστε καλά και νιώθετε καλά 

2 . Για βραδινό μπορείτε να ετοιμάσετε τα ακόλουθα: 

· Ψητό σολομό με λίγο χυμό λεμονιού 

· Λαχανάκια Βρυξελλών στον ατμό, αφού είναι εξαιρετικά για την αποτοξίνωση του ήπατος. 

· Πίνετε ένα ακόμα ποτήρι (200 ml) χυμό καρύδας περίπου 20 λεπτά αφού έχετε τελειώσει το βραδινό. 

3 . Κάντε ένα χαλαρωτικό μπάνιο. 

4 . Ετοιμάστε ένα ρόφημα από λεβάντα, βάλσαμο λεμονιού και μέλι πριν πάτε για ύπνο. 

5 . Πάρτε ένα καλό βιβλίο στο κρεβάτι κι απομακρύνετε όλες τις ανησυχίες από το μυαλό σας. Να ξέρετε ότι, από εδώ και πέρα, πρόκειται να ανησυχείτε περισσότερο για τον εαυτό σας κι απλοποιήστε τη ζωή σας για να είστε περισσότερο χαρούμενοι. 

Μην διστάσετε να αποτοξινώσετε το μυαλό και το σώμα σας κάθε φορά που το χρειάζεστε. Θα νιώσετε πολύ καλύτερα. 




Ο άνθρωπος με την όμορφη ψυχή, δεν χρειάζεται καθρέφτη για να δει την ομορφιά του...!!!!

Ο άνθρωπος δεν χρειάζεται καθρέφτη για να δει την ομορφιά του.

Η ομορφιά του αντανακλάται στα μάτια όσων τον εκτιμούν. 

Δεν χρειάζεται ούτε ακριβά ρούχα, ούτε μακιγιάζ για να ομορφύνει.

Όλη η ομορφιά του κρύβεται στην ψυχή, στην καρδιά και το μυαλό του.

Ούτε τα όμορφα μάτια, ούτε το αψεγάδιαστο πρόσωπο, ούτε το καλλίγραμμο σώμα μπορούν να νικήσουν την λάμψη της φωτεινής ψυχής, του δυνατού μυαλού και της ζεστής καρδιάς. 

Αυτά έχουν την δική τους γοητεία. 

Ο όμορφος άνθρωπος δεν θέλει φτιασίδια, ομορφαίνει με την αγάπη και βρίσκει τον τρόπο για να ξεχωρίσει. 

Ένα παιδικό παραμυθάκι που θυμήθηκα λέει πως ήταν κάποτε μια οικογένεια βασιλιάδων που δεν μπορούσαν να αποκτήσουν παιδί, κάποια στιγμή μια νεράιδα τους λυπήθηκε και αποφάσισε να τους δώσει αυτό το δώρο!

Τους ρώτησε λοιπόν πως θέλουν να είναι το παιδί τους!
Αυτοί ζήτησαν να είναι το παιδί τους υγιές, έξυπνο, δυνατό, γενναίο, ευγενικό, καλόψυχο και γενικώς να έχει όλα τα χαρίσματα που θα μπορούσε να έχει ένας πλήρως ευνοημένος από την φύση άνθρωπος!

Όταν έφυγε η νεράιδα μόνο τότε συνειδητοποίησαν ότι είχαν ξεχάσει να ζητήσουν να είναι και όμορφο! Έτρεξαν να την προλάβουν για να της ζητήσουν να το προσθέσει και αυτό αλλά τότε η νεράιδα τους είπε ότι ήταν πολύ αργά! Οι χάρες είχαν ήδη δοθεί!

Είχαν μεγάλη στεναχώρια και επειδή νεράιδα τους λυπήθηκε τους είπε το εξής : Το παιδί σας μπορεί να μη γεννηθεί όμορφο όμως να ξέρετε πως όποιος το αγαπήσει πραγματικά θα το βλέπει πανέμορφο!

Έτσι και έγινε! Γεννήθηκε πολύ άσχημο όμως με τα χαρίσματα που είχε και με την καλοσύνη του γινόταν πάντα αγαπητός από όλους και κανένας δεν μπορούσε να δει την ασχήμια του! Όλοι τώρα τον έβλεπαν σαν τον πιο όμορφο άνθρωπο του κόσμου!

Μόνο οι ρηχοί άνθρωποι επιμένουν να κρίνουν ποιους θέλουν δίπλα τους αποκλειστικά από την εμφάνιση. 

Η ερώτηση είναι όμως αν όντως θέλεις τέτοιους ανθρώπους δίπλα σου. 

Μπορεί στην εμφάνιση να οφείλεται η πρώτη έλξη, όμως δεν φτάνει από μόνη της να κρατήσει κάποιον που αξίζει. 

Είμαστε αυτό που αισθανόμαστε. Οι άλλοι βλέπουν αυτό που εμείς τους αφήνουμε να δουν. Ό,τι είναι αληθινό αξίζει και διαρκεί, ακόμα κι όταν σύμφωνα με την νομοτέλεια της φύσης όλα αλλοιώνονται με την πάροδο του χρόνου. Τίποτα όμως δεν μπορεί να ακουμπήσει το άφθαρτο της εσωτερικής ομορφιάς. 

Δείξε χωρίς να φοβάσαι τον εαυτό σου στους άλλους, δίνοντας τους την ευκαιρία να δουν την ομορφιά που κρύβεται μέσα σου και να αγαπήσουν αυτό που πραγματικά είσαι. Αυτό είναι το μαγικό φίλτρο που θα μεταμορφώσει το τέρας σε όμορφο πρίγκιπα και θα βγάλει μια για πάντα την Σταχτοπούτα από τις στάχτες. 




Γεωγία Τζανάκη 

Πώς να θεραπεύσετε τον εαυτό σας μιλώντας στο σώμα σας : τα κύτταρα σας ακούνε...!!!!

Τα κύτταρα σας ακούνε! 

Κάθε μέρος του σώματος έχει την δική του συνείδηση και ψυχή. 

Με αυτές τις μεταμορφωτικές λέξεις, που ειπώθηκαν από ιθαγενείς γυναίκες γιατρούς, ξεκίνησε το ταξίδι μου στην ανακάλυψη των ασυνήθιστων θεραπευτικών ικανοτήτων του ανθρώπινου σώματος. 

Όταν συνάντησα αυτή την άποψη, υπέφερα από σοβαρούς χρόνιους πόνους. Ξαφνικά σκέφτηκα να ενσωματώσω αυτό το σενάριο στον καθημερινό διαλογισμό μου. 

Αναρωτήθηκα, μπορεί το σώμα μου να με ακούσει… μπορώ να του μιλήσω ώστε να κερδίσω την συνεργασία του στην θεραπευτική μου κατάσταση; 

Ο δρόμος προς την ελευθερία 
Εκείνη τη νύχτα, αφού έφτασα σε ένα στάδιο βαθιάς ηρεμίας μέσω του διαλογισμού, συμμετείχα σε μια εγκάρδια εσωτερική συνομιλία με το σώμα μου, με ελπίδα, αλλά χωρίς να έχω ιδέα για το τι να περιμένω. Μετά από περίπου μία ώρα από αυτή τη συγκεντρωμένη επικοινωνία, κάτι εκπληκτικό συνέβη. 

Οι ιστοί μου, μου απάντησαν. Οι συνδεδεμένοι ιστοί τραβήχτηκαν και τεντώθηκαν σε ξεχωριστά στρώματα του ουλώδους ιστού. Τα νεύρα φλεγόταν και οι μύες της γάμπας μου ξεκίνησαν να κάνουν ασκήσεις κάμψεις και επέκτασης ανεξάρτητα από τον συνειδητό έλεγχο μου. 

Καθώς αυτή η αντίδραση συνεχιζόταν, ένας από τους μύες της γάμπας μου που είχε παραλύσει από την νευροπαθητική κατάσταση μου- είχε διαγνωσθεί ως Αντανακλαστική Συμπαθητική Δυστροφία- επανήλθε στην ζωή σαν να είχε συμβεί ηλεκτροπληξία στην γύρω περιοχή. 

Η καρδιά μου χτυπούσε δυνατά καθώς συνειδητοποίησα πως το μονοπάτι μου προς τη ελευθερία είχε επιτέλους ξεκινήσει. 

Οδηγίες για δυναμική θεραπεία 
Με τις υποδομές μου στον βελονισμό και στην ανατολική ιατρική, ήξερα πολύ καλά πόσο επικρατεί ο χρόνιος πόνος σε αυτή τη χώρα και αναρωτήθηκα τι θα σήμαιναν οι επιπτώσεις αυτού του φαινομένου σε αυτούς που υποφέρουν από αυτό. 

Καθώς συνέχισα να κάνω πρόοδο με την κατάσταση μου, οργάνωσα την προσέγγιση μου στο σύστημα ώστε να μπορέσω να διδάξω τους πελάτες μου και να αλλάξω την επαγγελματική μου εστίαση στην υπνοθεραπεία. 

Όταν διδάσκω τους πελάτες μου, εξηγώ πως ο τακτικός διαλογισμός είναι αναγκαίος ώστε ο εγκέφαλος να εισχωρήσει στα άλφα και θήτα εγκεφαλικά κύματα. Σε αυτά τα στάδια η επικοινωνία του συνειδητού μυαλού και του φυσικού σώματος είναι δραματικά βελτιωμένη. 

Ο τακτικός διαλογισμός είναι αναγκαίος ώστε να εκπαιδεύσετε τον εγκέφαλο. Ανακάλυψα πως κατά τη επικοινωνία, υπάρχουν 3 βήματα - κλειδιά για την απόκτηση της συνεργασίας του σώματος: 

1. Προσεγγίστε το σώμα σας με πραγματική συμπόνια, κατανοώντας πως είναι φτιαγμένο από συνειδητά κύτταρα που βιώνουν συναισθήματα. 

2. Δημιουργήστε σχέση εμπιστοσύνης κάνοντας με το σώμα σας ψυχικές συζητήσεις για τις επιθυμίες και των δύο ώστε να συνεργαστείτε και να ξεπεράσετε την ασθένεια. 

3. Επιτρέψτε αλλαγές στην συζήτηση χρησιμοποιώντας διαφορετικές σκέψεις και λόγια που προκαλούν αυθόρμητα αυξημένα αισθήματα. 

Από την εμπειρία μου, οι παραπάνω οδηγίες είναι αναγκαίες για να πετύχετε τις δυναμικές θεραπευτικές απαντήσεις του σώματος. 

Η δύναμη της ανθρώπινης πρόθεσης 
Συνάντησα πρόσφατα μια παρόμοια σειρά παραγόντων που ανακαλύφθηκαν από τον ερευνητή Cleve Backster που ξόδεψε 36 χρόνια στην μελέτη της επικοινωνίας στα φυτικά, στα ζωικά και στα ανθρώπινα κύτταρα. Αναφέρεται σε αυτούς τους παράγοντες ως αληθινές προθέσεις, συντονισμένες και αυθόρμητες. 

Ο Backster, πρώην ειδικός ανακριτής στην CIA, έγραψε για την καθοριστική στιγμή που τον οδήγησε στην αληθινή δουλειά του σε αυτό τον κόσμο, στο βιβλίο του Primary Perception. 

Αυτή η στιγμή εμφανίστηκε ένα πρωινό Φεβρουαρίου του 1966 όταν αποφάσισε να παρακολουθήσει το φυτό Dracaena στο εργαστήριο του χρησιμοποιώντας εξοπλισμό πολυγραφίας. 

Σύνδεσε τα ηλεκτρόδια σε ένα φύλλο και ξεκίνησε να σκέφτεται τρόπους με τους οποίους ίσως θα μπορούσε να προκαλέσει αύξηση με ηλεκτρική δραστηριότητα στο φυτό. Στους ανθρώπους αυτή η ηλεκτρική δραστηριότητα σχετίζεται με τα έντονα συναισθήματα. 

Ξαφνικά, σκέφτηκε να κάψει το φύλλο με τα ηλεκτρόδια. Την ίδια στιγμή που του ήρθε αυτή η ιδέα, το πολυγραφικό στυλό, γύρισε στην κορυφή του γραφήματος δείχνοντας μια ακραία αντίδραση από την μεριά του φυτού. 

Έκθαμβος, πήγε στο γραφείο της γραμματείας για να πάρει ένα κουτί σπίρτα ενώ σκεφτόταν την πιθανότητα πως με κάποιον τρόπο αυτό το φυτό ανίχνευε την δύναμη της ανθρώπινης πρόθεσης. 

Μπορούν τα φυτά να εναρμονιστούν με αυτούς που τα φροντίζουν; 
Όταν επέστρεψε με τα σπίρτα, το φυτό έδειχνε ακόμα το ίδιο υψηλό επίπεδο αντίδρασης το οποίο θα παρεμπόδιζε την παρακολούθηση πρόσθετων αλλαγών στο γράφημα. Ο Backster αποφάσισε να ''αφαιρέσει την απειλή'' επιστρέφοντας τα σπίρτα στο γραφείο. 

Σε αυτό το σημείο, το γράφημα εμφάνισε μια πτωτική τάση καθώς το φυτό προφανώς άρχιζε να ηρεμεί. Όταν ο Backster προσπάθησε να επαναλάβει τα ίδια αποτελέσματα προσποιούμενος ότι πήγαινε να κάψει το φυτό, δεν υπήρχε αντίδραση. Το φυτό φάνηκε να αισθάνεται την διαφορά ανάμεσα στην αληθινή και στην τεχνητή πρόθεση. 

Τελικά ανακάλυψε πως τα φυτά εναρμονίζονται με αυτούς που τα φροντίζουν, απαντώντας και στα θετικά και στα αρνητικά συναισθήματα και στην επιστροφή τους αφού λείψουν για ένα διάστημα. Τα ευρήματα του γραφήματος επίσης έδειξαν πως τα φυτά έχουν ως προτεραιότητα τα συναισθήματα αυτών που τα φροντίζουν παρά των άλλων ανθρώπων που βρίσκονται κοντά. 

Σημάδια συνείδησης 
Ο Backster αργότερα, έκανε επέκταση στην έρευνα του και συμπεριέλαβε τον έλεγχο των ανθρώπινων κυττάρων για σημάδια συνείδησης. 

Μάζεψε λευκά αιμοσφαίρια από δότες, τα σύνδεσε με ηλεκτρόδια σε ένα δοκιμαστικό σωλήνα και μετά κατέγραψε τις αντιδράσεις των κυττάρων καθώς οι δότες βίωναν διαφορετικά συναισθήματα. Ανακάλυψε πως τα αυθόρμητα συναισθήματα ήταν αναγκαστικά στην σειρά ώστε να προκαλέσουν ηλεκτρική αντίδραση στα κύτταρα. 

Για παράδειγμα, όταν μία δότρια ανάγκασε τον εαυτό της να νιώσει ένα συναίσθημα, τα κύτταρα δεν αντιδρούσαν. Ωστόσο, όταν έλαβε ένα δυσάρεστο μήνυμα από την κόρη της, τα κύτταρα αντέδρασαν σημαντικά. 

Παρατήρησε πως η απόσταση φαινόταν να μην έχει σημασία σε αυτά τα πειράματα. Για παράδειγμα, ένας δότης άφησε τα κύτταρα με τα ηλεκτρόδια στο εργαστήριο και στη συνέχεια κράτησε ένα λεπτομερές αρχείο καταγραφής από κάθε αγχωτικό συναίσθημα που βίωνε στο ταξίδι του για την επιστροφή στο σπίτι του σε μια άλλη πολιτεία, όπως η παράλειψη μιας στροφής στον αυτοκινητόδρομο, η αναμονή στην ουρά του αεροδρομίου και η απογείωση του αεροπλάνου του. 

Αργότερα, τα καταγεγραμμένα περιστατικά συγκρίθηκαν με την καταγραφή του γραφήματος που έδειχνε ισχυρούς συσχετισμούς ανάμεσα στην διάρκεια των αγχώδη γεγονότων και στης ηλεκτρικές αντιδράσεις των κυττάρων. Το γράφημα ηρέμησε ξανά όταν έφτασε στο σπίτι του και κοιμήθηκε. 

Η ακατέργαστη ικανότητα της δημιουργικής θεραπείας 
Αυτά τα πειράματα διεξήχθησαν με την χρήση εξοπλισμού που εξέταζε την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία- οι συνηθισμένες ενέργειες χρησιμοποιήθηκαν για την μετάδοση των πληροφοριών. Τα κύτταρα συμπεριφέρονταν σαν να μην ήταν εκεί οι οθόνες, υποδηλώνοντας πως αυτή η επικοινωνία μεταφέρεται από έναν τομέα ο οποίος δεν έχει εντοπιστεί ακόμα από την συμβατική επιστήμη. 

Κάποιοι επιστήμονες πιστεύουν πως η περαιτέρω ανάπτυξη της κβαντικής φυσικής ίσως βοηθήσει στην καθοδήγηση μας στο να κατανοήσουμε το πεδίο που μεταδίδει την συναισθηματική πρόθεση μεταξύ των ζωντανών όντων. 

Η Κβαντική εμπλοκή είναι μια διαδικασία όπου δύο υλικά σωματίδια τα οποία έχουν επιδράσει το ένα με το άλλο, συνεχίζουν να συμπεριφέρονται σαν να είναι ακόμα συνδεδεμένα αφού χωριστούν με πολλά μίλια διαφορά. 

Όταν μια ενεργητική αλλαγή φτιάχνεται με βάση τις ιδιότητες (θέση, ορμή και περιστροφή) του ενός από τα σωματίδια, οι ιδιότητες του άλλου απομακρυσμένου σωματιδίου θα αλλάξουν την ίδια στιγμή. 

Το επιστημονικό φαινόμενο και η έρευνα του Cleve Backster, δείχνουν το Ανατολικό σενάριο της ενότητας- η άποψη πως όλη η φύση είναι αλληλοεξαρτώμενη. 

Οι αρχαίες κουλτούρες αντιλήφθηκαν αυτή την ενδοσύνδεση ως ένα παγκόσμιο ενεργειακό πεδίο που διατηρεί την ζωή ενώ καθοδηγεί την ανάπτυξη της συνείδησης σε όλο το σύμπαν. 

Οι τεχνικές διαλογισμού που περιέχονται στην πρακτική μου συντονίζουν το μυαλό σε αυτό το πεδίο. Η ενέργεια αυτού του πεδίου τότε εστιάζεται στη φυσική θεραπεία με ξεκάθαρη πρόθεση- παραδίδεται μέσω της συνομιλίας που προκαλεί αυθόρμητα συναισθήματα- και συντονίζει το φυσικό σώμα στο συνειδητό μυαλό. 

Αυτή η μέθοδος την οποία αποκαλώ Antara (Σανσκριτικά) επιτρέπει σε κάποιον να βιώσει την ακατέργαστη ικανότητα της δημιουργικής θεραπείας που δημιουργείται από μια συμμαχία μυαλού και σώματος με αυτό το ζωντανό παγκόσμιο ενεργειακό πεδίο. 




Εικόνα: Gandalfx

Χ. Μπουκάι : Για να πετάξεις, πρέπει να πάρεις ρίσκα. Αν δεν θες να τα πάρεις, συνέχισε απλά να περπατάς...!!!!

Οι ατάκες του διάσημου ψυχοθεραπευτή από την Αργεντινή είναι πιο επίκαιρες από ποτέ. 

«Ο ελεύθερος άνθρωπος που γνωρίζει τον εαυτό του είναι γενναιόδωρος, αλληλέγγυος, ευγενικός και ικανοποιείται εξίσου όταν δίνει όπως και όταν παίρνει. Για αυτό, κάθε φορά που συναντάς ανθρώπους που κοιτάζουν μόνο την πάρτη τους, μην τους μισείς. Αρκετά προβλήματα έχουν με τον εαυτό τους» 

«Η ελευθερία συνίσταται στο να είμαι σε θέση να επιλέγω ανάμεσα σε ό,τι είναι δυνατόν για μένα και να είμαι υπεύθυνος για την επιλογή μου» 

«Η αλλαγή μπορεί να έρθει μόνο όταν έχουμε συναίσθηση της παρούσας κατάστασης» 

«Οι άνθρωποι είμαστε τόσο ξεροκέφαλοι που υποφέρουμε περισσότερο να πέσουμε έξω σε μια δυσοίωνη προφητεία μας, παρά αν πράγματι πάθουμε αυτό που προβλέψαμε» 

«Η ελευθερία συνίσταται στην ικανότητα μου να επιλέγω στο μέτρο του εφικτού» 

«Υπάρχουν κάποιοι που περπατούν στο κάστρο της ζωής τους προσπαθώντας να μην τους κοστίσει τίποτα, και δεν μπορούν να το ευχαριστηθούν. Υπάρχουν και άλλοι που βιάζονται να φτάσουν νωρίς, που χάνουν τα πάντα χωρίς κι αυτοί να ευχαριστηθούν. 

Κάποιοι λίγοι μαθαίνουν αυτό το μάθημα και παίρνουν το χρόνο τους για κάθε διαδρομή. Απολαμβάνουν κάθε γωνιά. Ξέρουν ότι δεν θα είναι δωρεάν αλλά καταλαβαίνουν ότι το κόστος του να ζεις αξίζει τον κόπο» 

«Η αναποφασιστικότητα είναι μια από τις καλύτερες αιτίες των χειρότερων προβλημάτων, πολύ περισσότερο από τις λάθος αποφάσεις» 

«Για να πετάξεις, πρέπει να πάρεις ρίσκα. Αν δεν θες να τα πάρεις, το καλύτερο πράγμα που σου μένει να κάνεις είναι να τα παρατήσεις και να συνεχίσεις απλά να περπατάς για πάντα» 

«Η μνήμη είναι πολλές φορές μεροληπτική και άδικη, όταν κρίνει τα γεγονότα λαμβάνοντας υπόψιν μόνο τις πληροφορίες που οδηγούν στο συμπέρασμα που είχαμε ήδη διαλέξει από πριν» 

«Πάντοτε κάτι μας λείπει για να νιώσουμε ικανοποιημένοι και μόνο αν είσαι ικανοποιημένος μπορείς να απολαύσεις όσα έχεις. Γι αυτό μαθαίνουμε ότι η ευτυχία θα έρθει όταν ολοκληρώσουμε αυτό που μας λείπει. Κι επειδή πάντα κάτι λείπει, ξαναγυρίζουμε στην αρχή και δεν απολαμβάνουμε ποτέ τη ζωή» 

«Ο πιο απλός αλλά παραπλανητικό τρόπος να πετύχω τον στόχο μου είναι να ρίξω πρώτα το βέλος στο δέντρο και μετά να ζωγραφίσω τους κύκλους γύρω του»
«Η τύχη ποτέ δεν πλησιάζει αυτούς που ασχολούνται χλιαρά και περιστασιακά με αυτό που αγαπούν» 

«Η ζωή δεν μπορεί να βασισθεί παρά μόνο πάνω σε αυτή τη στιγμή που ονομάζουμε «παρόν»» 

«Κανένας δεν έχει περισσότερες πιθανότητες να εξαπατηθεί από αυτόν για τον οποίο το ψέμα εξυπηρετεί τις επιθυμίες του» 

«Ο ψεύτης δεν είναι κάποιος που φοβάται το αποτέλεσμα της κρίσης των άλλων. Ο ψεύτης έχει ήδη κρίνει και καταδικάσει τον εαυτό του» 

«Υπάρχουν μονάχα στιγμές πληρότητας. Εκείνοι που δεν το ξέρουν κι επιμένουν να θέλουν να ζουν διαρκώς, θα μείνουν καταδικασμένοι στον γκρίζο και επαναληπτικό βηματισμό της καθημερινότητας» 

«Η παγίδα: Πόσο ευτυχής θα ήμουν αν είχα αυτό που δεν έχω» 

«Αν ό,τι βλέπεις ταιριάζει γάντι με την πραγματικότητα που σε βολεύει, τότε μην πιστεύεις στα μάτια σου» 

«Αν νιώθεις ικανός να δίνεις χωρίς να περιμένεις πληρωμή, ποτέ κανένας δεν θα σου αφήσει απλήρωτο χρέος, διότι απλά κανένας δεν θα σου χρωστάει τίποτα.» 

«Ζούμε πιστεύοντας ότι δεν μπορούμε να κάνουμε ένα σωρό πράγματα, απλώς επειδή μια φορά, πριν από πολύ καιρό, όταν ήμασταν μικροί, προσπαθήσαμε και δεν τα καταφέραμε» 




Όλα είναι ενέργεια και μπορούμε να την ελέγξουμε με τη δύναμη των σκέψεών μας...!!!!

Το Βραβείο Νόμπελ που απονέμεται στην φυσική αποδεικνύει πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι ο φυσικός κόσμος είναι ένας μεγάλος ωκεανός ενέργειας που υλοποιείται και αποϋλοποιείται σε δευτερόλεπτα ξανά και ξανά. Τίποτα δεν είναι σταθερό. Αυτός είναι ο κόσμος της κβαντικής φυσικής. 

Οι σκέψεις είναι υπεύθυνες για την συγκράτηση αυτού του συνεχώς μεταβαλλόμενου ενεργειακού πεδίου στη μορφή και το σχήμα των αντικειμένων που γνωρίζουμε. 
Γιατί λοιπόν βλέπουμε ένα άτομο αντί για ενέργεια να αναβοσβήνει; 

Σκεφτείτε ένα ρολό φιλμ. Ένα τέτοιο ρολό αποτελείται από μια συλλογή περίπου 24 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Κάθε πλαίσιο χωρίζεται από το άλλο από ένα μικρό χώρο. Σε σύγκριση με την ταχύτητα που αλλάζουν αυτά τα πλαίσια τα μάτια μας εξαπατώνται και τα βλέπουν σαν μια συνεχόμενη εικόνα. 

Σκεφτείτε την τηλεόραση. Ο καθοδικός σωλήνας είναι ένας απλός σωλήνας με μια δέσμη ηλεκτρονίων που χτυπά την οθόνη με ένα συγκεκριμένο τρόπο δημιουργώντας μια ψευδαίσθηση του σχήματος και της κίνησης. 

Εν πάση περιπτώσει, αυτό συμβαίνει και σε όλα τα αντικείμενα. 

Έχουμε πέντε φυσικές αισθήσεις (όραση, ακοή, αφή, γεύση και οσμή). Κάθε μια από αυτές τις αισθήσεις έχει ένα συγκεκριμένο εύρος (για παράδειγμα ένα σκυλί έχει διαφορετική ικανότητα ακοής από τους ανθρώπους, τα φίδια βλέπουν ένα διαφορετικό φάσμα φωτός από εμάς και ούτω καθεξής). 

Με άλλα λόγια, οι αισθήσεις μας αντιλαμβάνονται την ενέργεια από μια καθορισμένη σταθερή οπτική γωνία και έτσι δημιουργούν εικόνες και διαμορφώνουν τις αντιλήψεις μας. 

Αλλά αυτό δεν είναι ούτε ακριβές ούτε πλήρες. Είναι απλώς μια ερμηνεία. 

Όλες οι ερμηνείες μας βασίζονται αποκλειστικά στον «εσωτερικό χάρτη» που έχουμε για την πραγματικότητα αλλά όχι στην πραγματική αλήθεια. Ο «χάρτης» μας αυτός είναι το αποτέλεσμα της συλλογικής εμπειρίας της προσωπικής μας ζωής. 

Οι σκέψεις μας συνδέονται με αυτή την αόρατη ενέργεια και καθορίζουν την μορφή που θα πάρει. Μπορούν κυριολεκτικά να αλλάξουν το σύμπαν «σωματίδιο προς σωματίδιο» δημιουργώντας την 3D ζωή μας. 

Κοιτάξτε γύρω σας. 

Όλα όσα βλέπετε στον φυσικό κόσμο μας ξεκίνησαν ως μια ιδέα που συνεχίζει να αναπτύσσεται μέχρι να υλοποιηθεί σε ένα φυσικό αντικείμενο μέσα από μια σειρά βημάτων. 
Γίνεστε κυριολεκτικά οι πιο συχνές σκέψεις σας. 

Η ζωή σας έχει γίνει αυτό που φανταζόσασταν και πιστεύατε. 

Ο κόσμος είναι κυριολεκτικά ο καθρέφτης σας, σας επιτρέπει να βιώσετε όλα όσα πιστεύετε ότι είναι αλήθεια σε αυτό το 3D επίπεδο, μέχρι να το αλλάξετε. 

Η κβαντική φυσική μας λέει ότι ο κόσμος δεν είναι σταθερός, όπως φαίνεται να είναι. Αντιθέτως, είναι ένα μέρος που μονίμως κινείται στο οποίο οι συλλογικές και ατομικές μας σκέψεις συνεχίζουν να χτίζουν, να γκρεμίζουν και να ξαναχτίζουν. Πρόκειται για κάτι αεικίνητο. 

Αυτό που πιστεύουμε ότι είναι αλήθεια, στην πραγματικότητα είναι μια ψευδαίσθηση σχεδόν μαγική. 

Ευτυχώς, έχουμε αρχίσει να αποκαλύπτουμε αυτή την ψευδαίσθηση και το σημαντικότερο, μαθαίνουμε πώς να την αλλάζουμε. 

Παρακάτω βρίσκεται μια απλή εξήγηση. 

Ποια είναι τα συστατικά του σώματος μας; 

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από εννέα συστήματα: το κυκλοφορικό, το πεπτικό, το μυϊκό, το νευρικό, το αναπαραγωγικό, το αναπνευστικό, το σκελετικό και το ουροποιητικό σύστημα. 

1. Από τι είναι φτιαγμένα αυτά τα συστήματα;
– Από ιστούς και όργανα. 

2. Από τι είναι φτιαγμένοι οι ιστοί και τα όργανα;
–Από κύτταρα. 

3. Από τι αποτελούνται τα κύτταρα;
–Από μόρια. 

4. Τι δημιουργεί τα μόρια;
–Τα άτομα. 

5. Από τι δημιουργείται ένα άτομο;
–Από υποατομικά σωματίδια. 

6. Από τι αποτελούνται τα υποατομικά σωματίδια;
–Από ενέργεια! 

Είμαστε απλώς ένα ενεργειακό φως στην πιο έξυπνη και όμορφη μορφή του. Μια ενέργεια που συνεχώς αλλάζει κάτω από την επιφάνεια και κάτω από όλα αυτά που ελέγχονται από το ισχυρό μυαλό μας. 

Είμαστε μεγάλα και όμορφα ανθρώπινα όντα. 

Αν μπορούσατε να δείτε κάτω από ένα δυνατό μικροσκόπιο και να κάνετε πειράματα, θα βλέπατε ότι αποτελείστε από συμπλέγματα συνεχώς μεταβαλλόμενης ενέργειας με την μορφή ηλεκτρονίων, φωτονίων και άλλων υποατομικών σωματιδίων. 

Το ίδιο συμβαίνει και για όλα τα πράγματα γύρω σας. Η κβαντική φυσική μας λέει ότι η πράξη της παρατήρησης του αντικειμένου είναι αυτή που προκαλεί το αντικείμενο να βρίσκεται εκεί. 

Το αντικείμενο δεν υπάρχει ανεξάρτητα από τον παρατηρητή του! Έτσι, όπως βλέπετε, κατά την διάρκεια της παρατήρησης, η προσοχή σας εστιάζει σε κάτι και η πρόθεση σας κυριολεκτικά δημιουργεί αυτό το πράγμα. 

Ο κόσμος σας αποτελείται από την ψυχή, το μυαλό και το σώμα σας. 

Καθένα από αυτά τα τρία έχει μια μοναδική λειτουργία. Αυτό που μπορείτε να δείτε με τα μάτια σας και να βιώσετε με το σώμα σας είναι ο φυσικός κόσμος τον οποίο αποκαλούμε το Σώμα. Το Σώμα είναι ένα αποτέλεσμα που δημιουργείται από μια αιτία. 

Αυτή η αιτία λέγεται σκέψη. 

Το Σώμα δεν μπορεί να παράγει. Μπορεί μόνο να ζήσει και να βιώσει, πρόκειται για μια μοναδική ικανότητα. Από την άλλη πλευρά, η σκέψη δεν μπορεί να βιώσει, μπορεί να φτιάξει, να δημιουργήσει και να ερμηνεύσει. Χρειάζεται έναν κόσμο σχετικότητας (φυσικός κόσμος, το Σώμα) για να βιωθεί. 

Η ψυχή είναι τα πάντα, αυτή που δίνει ζωή στην σκέψη και το Σώμα. 

Το Σώμα δεν μπορεί να δημιουργήσει αν και δίνει την ψευδαίσθηση ότι το κάνει. Αυτή η ψευδαίσθηση είναι ο λόγος πίσω από τόσες απογοητεύσεις. Το Σώμα είναι το καθαρό αποτέλεσμα και δεν έχει καμία δύναμη να προκαλέσει ή να δημιουργήσει. 

Το κλειδί είναι να χρησιμοποιήσετε αυτές τις πληροφορίες για να δείτε το Σύμπαν με διαφορετικό τρόπο από εκείνον που το αντιλαμβάνεστε τώρα, ώστε να μπορέσετε να εκδηλώσετε αυτό που πραγματικά θέλετε. 




Μαγεία Τ. 

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

Οι ψυχολόγοι προειδοποιούν: Αναβάλουμε την ζωή μας περιμένοντας…!!!!

Οι άνθρωποι δεν είμαστε ποτέ ευχαριστημένοι μ’ αυτό που έχουμε… Κι όλο προσπαθούμε να αποκτήσουμε κάτι περισσότερο… Μέχρι τότε, μέχρι να νοιώσουμε “πλήρεις” περιμένουμε… Τι περιμένουμε; Να έχουμε περισσότερα χρήματα, περισσότερο χρόνο, περισσότερη εμπειρία, περισσότερη ευτυχία… Αναβάλουμε την ζωή μας περιμένοντας… 

Όμως η ζωή δεν μπορεί να περιμένει εμάς. Η ζωή προχωράει εμπρός… Ακάθεκτη, ασταμάτητη, συνεπής στο βιολογικό της ρολόι, συνεχίζει… Η ζωή προχωράει εμπρός… Η ζωή δεν κάνει στάσεις, δεν δίνει παρατάσεις, δεν κάθεται… 

Ο χρόνος της ζωής μας προχωράει – αν θα πάμε μαζί του είναι δική μας υπόθεση… Η δική μας ευκαιρία να ζήσουμε! 

Ας μην αναβάλουμε λοιπόν, για αύριο, αυτό που μπορούμε να κάνουμε σήμερα. Ας ζήσουμε σήμερα, την κάθε μέρα, ας αδράξουμε το μεδούλι της, ας βαδίζουμε “στα χνάρια των χαμένων ποιητών”… 

Ας βρούμε το νόημα, ο καθένας το δικό του νόημα, τα δικά μας νοήματα, με όσα και όσους συνδεόμαστε, τις σχέσεις μας, την εργασία, τους φίλους, ένα νόημα για την πολύτιμη ρουτίνα της καθημερινότητας μας… 

Διαφορετικά η ζωή είναι σαν να μπαίνει σε μία παρένθεση… Μία παρένθεση και μέσα της τρεις τελείες(…). Αναμονή… 

Η ζωή μας σε τρεις τελείες: Τίποτα δεν ξεκινάει και τίποτα δεν τελειώνει, γι’ αυτό ποτέ δεν είμαστε ευχαριστημένοι, δεν καταφέρνουμε να νοιώσουμε επαρκείς, δεν μπορούμε να ευχαριστηθούμε τα πράγματα, τους ανθρώπους , την φύση… 

Αναμένουμε την πληρότητα, τη βελτίωση, “κάτι καλύτερο”, “ κάτι περισσότερο”, με κίνδυνο αυτό να μην έρθει ποτέ… Ανηδονία, έλλειψη ευχαρίστησης, προπομπός μίας ζωής μέσα στην κατά-θλίψη… 

Η ζωή μας, η ζωή όλων μας, είναι μία και μοναδική. Το παρόν σημείωμα είναι ένα προσκλητήριο για να τη ζήσουμε, χωρίς εκπτώσεις, χωρίς ναι μεν…, χωρίς φόβο αλλά με πάθος… 

Ένα προσκλητήριο να μην την θυσιάσουμε στο βωμό του lifestyle, στις επιταγές ενός “ανήθικου” καταναλωτισμού, οπού τίποτα δεν είναι αρκετό, πάντα πρέπει να έχουμε κι άλλο, πιο πολύ, πιο καλό… για να νοιώσουμε καλά, καλύτερα, άριστα. 

Μην περιμένετε. Η ζωή είναι άριστη από μόνη της. Αρκεί να την σφυχταγκαλιάσουμε και να ζήσουμε το κάθε λεπτό! Ζήστε το κάθε λεπτό, την κάθε ώρα, την κάθε μέρα: Ζήστε με πάθος για την ίδια την ζωή! 




Γιάννης Ξηντάρας 
Πηγή: Αρχείο Κειμένων Ψυχολογίας / Κέντρο Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής Υποστήριξης “Επαφή” psychologistnow.gr