Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Οι 5 μεγαλύτερες Αυταπάτες που μας κρατάνε σκλαβωμένους στο Μάτριξ....!!!!!!

Αν θέλετε πραγματικά να ζήσετε ελεύθεροι, πρέπει πρώτα να αναγνωρίσετε τα πράγματα που σας εμποδίζουν να το κάνετε αυτό. Η ζωή δεν είναι αυτό που ήταν κάποτε. Το να γεννηθείς στις μέρες μας δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το να γεννιόσουν 5.000 χρόνια πριν.

Τότε, γεννιόσουν, ξεπλενόσουν σε κάποιο ποτάμι, και μεγάλωνες μαθαίνοντας πώς να εργάζεσαι και το κυνηγάς. Τώρα, όταν γεννιέσαι, σου δίνεται ένας αριθμός κοινωνικής ασφάλισης, ένα πιστοποιητικό γέννησης από την κυβέρνηση, σε γαλουχούν με μία στοιβάδα έτοιμων ιδεών, που ξεκινούν από ένα έτοιμο δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα, και φυσικά επέρχεται η πλύση του εγκεφάλου σας πάντα σύμφωνα με τις κοινωνικές προσδοκίες των συνθηκών της εποχής.

Το «Matrix» είναι ένας συνδυασμός φιλοσοφιών, ιδεών, ιδρυματικών θεσμών, κοινωνικών δομών, και διατάξεων που έχουν αυτοσκοπό να ρίξουν τη στάχτη στα μάτια μας, που μας εμποδίζει να δούμε τη ζωή όπως είναι στην πραγματικότητα . Μερικοί άνθρωποι είναι τόσο βαθιά υπνωτισμένοι στη μήτρα που νομίζουν ότι έτσι είναι τα πράγματα και πως η μορφή της ζωής τους είναι φυσιολογική.

Εδώ είναι μια λίστα με τις πέντε μεγαλύτερες αυταπάτες που κρατούν την ανθρωπότητα υπόδουλη στο Μάτριξ. Αν θέλετε να σπάσετε τα δεσμά σας, πρέπει πρώτα να μάθετε τι είναι αυτό που χρειάζεστε για να απελευθερωθείτε από τη μήτρα. Μετά την ανάγνωση αυτού του άρθρου, θα κατανοήσετε ξεκάθαρα ότι ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι ένα μεγάλο Matrix σχεδιασμένο να μας κρατάει κοιμισμένους.

1) Η αυταπάτη της επιλογής και της ελευθερίας
Η κυβέρνησή σας μπορεί να τονίζει καθημερινά το πόσο ελεύθεροι είστε, αλλά αναλογιστείτε λίγο τι θα συμβεί σε περίπτωση που προσπαθήσετε να καλλιεργήσετε ένα συγκεκριμένο είδος φυτού στο μπαλκόνι η στον κήπο σας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς ή για ψυχαγωγικούς σκοπούς όπως γίνεται σε άλλες χώρες; 

Πώς μπορείς να είσαι ελεύθερος, αν ζεις σε μια κοινωνία που έχει ανακηρύξει φυτά που μεγαλώνουν στη φύση της παράνομα;

Ξέρατε ότι άνθρωποι έχουν συλληφθεί επειδή καλλιεργούσουν τους δικούς τους κήπους, ή ότι κοινοτικοί κήποι έχουν κλείσει, επειδή ήρθαν σε σύγκρουση με συμφέροντα μεγάλων επιχειρήσεων; Σωστά. 

Σύμφωνα με μια έκθεση ειδήσεων πριν από μερικά χρόνια, ένας άνδρας από τη Γεωργία μηνύθηκε από τη νομοθεσία με πρόστιμο 5.000 δολαρίων για καλλιέργεια υπερβολικά πολλών λαχανικών …

Μπορεί να επιβληθεί πρόστιμο για κατούρημα σε ένα δάσος ή για περπάτημα χωρίς να φοράς μπλούζα. Τηλεφωνικές κλήσεις σας μπορούν να καταγραφούν ανά πάσα στιγμή. Η αναζήτηση στο διαδίκτυο παρακολουθείται. Το E-mail σας μπορεί να προσεγγιστεί από Υπηρεσίες Πληροφοριών ανά πάσα στιγμή. Στις Η.Π.Α αν πεις ένα λάθος πράγμα για τον πρόεδρο, η CIA μπορεί να εμφανιστεί στην πόρτα σου την επόμενη ημέρα.

Σε ορισμένες πολιτείες, δεν επιτρέπεται καν η κινηματογράφηση δημοσίων υπαλλήλων (αστυνομικών) για προστασία των πολιτών και καλά. Δεν είσαι ελεύθερος. Έχεις την ψευδαίσθηση της ελευθερίας η οποία έχει ''συνταγογραφηθεί'' από το 1% των ''ανθρώπων'' που ελέγχουν τον πλανήτη μας.

2) Το πολιτικό σύστημα
Πιστεύετε ότι η ψήφος σας έχει σημασία; Οι Ψήφοι θα είχαν σημασία μόνο αν ζούσατε σε μια υγιή δημοκρατία! Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μια obligarchy. Αυτό σημαίνει ότι οι νόμοι και οι πολιτικές του συστήματος διαμορφώνονται γύρω από τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων και την οικονομική ελίτ, αντί να διαμορφώνονται σε σχέση τις επιθυμίες και την ευημερία των πολιτών.

«Το κεντρικό σημείο που προκύπτει από την έρευνά είναι ότι η οικονομική ελίτ και οργανωμένες ομάδες που εκπροσωπούν τα συμφέροντα των επιχειρήσεων προσδίδουν σημαντικές επιπτώσεις στην ανεξάρτητη κυβερνητική πολιτική των ΗΠΑ, καθώς βασίζεται σε πλαίσια ομαδικών συμφερόντων όπου οι μέσοι πολίτες έχουν μικρή ή και καμία επίδραση. »

Τι να πρώτο αναφέρεις για την κατάσταση της Ελλάδας όπου μια ολόκληρη χώρα είναι υποδουλωμένη σε ένα κατασκευασμένο χρέος το οποίο εξυπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων ,το οποίο πληρώνει δυσβάσταχτα ο μέσος Έλληνας χωρίς να έχει ερωτηθεί ποτέ αν θέλει και αν πρέπει να το κάνει, από την εκάστοτε κυβέρνηση .

3) Το εκπαιδευτικό σύστημα
Το σχολείο σου διδάσκει πώς να απομνημονεύεις, να επαναλαμβάνεις, και να αναμασάς. Ακριβώς το skillset που χρειάζεται για να περάσεις τη ζωή σου εργαζόμενος για την πραγματοποίηση των ονείρων κάποιου άλλου. Ένα εκπαιδευτικό σύστημα στο οποίο δίνεται έμφαση περισσότερο στην απομνημόνευση της γνώσης και λιγότερο τη δημιουργικότητα και την κατανόηση.

Πριν από μερικά χρόνια, όταν ήμουν στο Φιλοσοφικό, πήρα μια γεύση για το πώς η εκπαίδευση πρέπει να είναι. Οι τέχνες είναι το μόνο πράγμα που αναστηλώνουν την πίστη στο σχολικό σύστημα, διότι ενθαρρύνουν την κριτική σκέψη, την οργάνωση της σκέψης και την δημιουργικότητα. Το εκπαιδευτικό σύστημα έχει σχεδιαστεί αλλιώς όμως.

Το σύστημα έχει σχεδιαστεί έτσι: Πήγαινε σχολείο, πειθαρχημένος με το κεφάλι κάτω. απομνημόνευσε όσο μπορείς και επανέλαβε ξανά και ξανά!Έτσι θα πάρεις καλούς βαθμούς, θα πάρεις και το πολυπόθητο πτυχίο που θα σε προσγειώσει στη συνέχεια μια «δουλειά», στην οποία θα είσαι ένας εργαζόμενος κάποιου άλλου για όλη σου τη ζωή.

Τι κοινό έχουν οι Oprah, Μπιλ Γκέιτς, ο Michael Dell, Tiger Woods, ο Richard Branson, ο Simon Cowell, Walt Disney, ο Albert Einstein, και ο Τόμας Έντισον; Είναι όλοι εξαιρετικά επιτυχημένες περσόνες (κάποιοι είναι εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι), και κανένας από αυτούς δεν έχει πτυχίο κολεγίου. Στην πραγματικότητα, περίπου οι μισοί από αυτούς δεν έβγαλαν ούτε το γυμνάσιο.

Πάρτε χαμπάρι πως το Σχολείο δεν θα σας διδάξει να βρείτε το πάθος σας, την έκφρασή σας και τη δική σας ταυτότητα. Απλώς σε προετοιμάζει για να γίνεις ένα αξιοπρεπέστατο μορφωμένο πιόνι του συστήματος που θα δουλεύει για κάποιον Βασιλιά μέχρι να πεθάνει και να αντικατασταθεί από κάποιο άλλο.

4) Το κυνήγι της ευτυχίας
Αυτή είναι μια αδιέξοδη επιδίωξη καθώς έχουμε υποστεί πλύση εγκεφάλου από το μάρκετινγκ, τη διαφήμιση και την προπαγάνδα ώστε να πιστεύουμε πως η ευτυχία έρχεται με τη μορφή της ύλης και των υλικών αγαθών. Τι έιναι όμως η ευτυχία στην πραγματικότητα?

Σχέσεις αγάπης. Πνευματικότητα. Φύση. Διαλογισμός. Προβληματισμός. Σχέση με τον Θεό. Αυτο-ανακάλυψη και προσωπική ανάπτυξη. Αυτοπραγμάτωση. Ζώντας την παρούσα στιγμή. Συναισθηματική / διανοητική γνώση. 

Αυτά είναι τα πράγματα που περιλαμβάνουν την ευτυχία, αλλά μας έχουν μάθει ότι το να βρεις μια δουλειά, να παντρευτείς έναν εταίρο, το να αγοράσεις ένα σπίτι, και η ανατροφή των παιδιών σου είναι ο μοναδικός δρόμος που σε οδηγεί στην ευτυχία. Αν ήταν έτσι, τότε γιατί οι μισοί γάμοι καταλήγουν σε διαζύγιο; Γιατί η αυτοκτονία η 10η κύρια αιτία θανάτου στην Αμερική; Γιατί η κατάθλιψη, το άγχος, και οι ψυχικές ασθένειες βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο;

Γεννιόμαστε μέσα σε μία κοίλη κοινωνία που σχεδιάστηκε για να μας κρατήσει μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε μία καταναλωτική εμμονή όπου αγοράζεις πράγματα για να καλύψεις το κενό σου το οποίο έχει δημιουργηθεί με τη σειρά του λόγω της κενότητας της γυάλινης κοινωνίας στην οποία ζούμε.Παρερμηνεύσαμε και ταυτίσαμε «την επιδίωξη της ευτυχίας», με την επιδίωξη του υλικού κέρδους».

5)Ιδεολογία, θρησκεία και πολιτισμός
Καπιταλισμός, Κομμουνισμός , Σοσιαλισμός, Φασισμός, εθνικισμός, Μουσουλμανισμός, Χριστιανισμός, Βουδισμός.
Όλοι οι παραπάνω τίτλοι και άλλοι πολλοί που τελειώνουν σε (σμος), δηλαδή εθισμός!

Αυτό παραπάνω σε περιμένει αν δεν είσαι… χριστιανός, μουσουλμάνος, καθολικός, ευαγγελιστής, βουδιστής, Ιεχωβάς, παλαιοημερολογίτης,

Καταπιάνομαι με ένα θέμα που ο άνθρωπος πάλεψε για να λέγεται κοινωνία, και να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα όντα, αρχικά να μπορούν να έχουν κοινές αποφάσεις για την επιβίωση έναντι άλλων ομάδων σε ποιο εύπορα μέρη με ποιο υγιή διαμονή!

Αρχηγοί και μάγοι έδεσαν το ανθρώπινο ον με κομματικό-θρησκευτικά δεσμά και σε ηθικοπλαστικούς εκβιασμούς για να υπάρχουν δούλοι και τεμπέληδες αφεντικά!

Σήμερα έχουμε υποτίθεται εξελιχτεί σαν ανώτερο ον και αντί να είμαστε ελεύθερα πνεύματα, είμαστε δούλοι των ψεύτικων δυνάμεων που σε αποπροσανατολίζουν από το αληθινό μέλλον σου, που είναι η ολοκλήρωση της αποστολής να ανακαλύψεις την προέλευση σου και τον σκοπό της ύπαρξη σου μέσα στο σύμπαν!

Η μεγάλη έξοδος από το Μάτριξ
Ο ΨΕΥΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ (MARIX) ΣΥΝΤΗΡΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΩΝ ΨΥΧΩΝ , ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΟ ΜΑΤΡΙΞ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ . ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΛΥΟΥΝ ΟΙ ΨΥΧΕΣ .

Η ΨΥΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ''ΓΝΩΘΙΣ ΑΥΤΟΝ'' ΩΣΤΕ ΝΑ ΟΔΗΓΗΘΕΙ ΣΤΗΝ Α-ΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ , ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ .

ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΡΙΞ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΒΕΙ ΣΕ ΑΛΗΘΙΝΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ .

<< ΓΝΩΣΕΣΘΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΗΜΑΣ >>

Το μάτριξ είναι παραλλαγή του μύθου του σπηλαίου του Πλάτωνα.




Μετάφραση : MyMind.gr

15 σημάδια που φανερώνουν την σκλαβιά μας μέσα στο Matrix των επικυρίαρχων....!!!!!!!!

1. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ
Πληρώνεις φόρους σε κυβερνήσεις και ανθρώπους που θα ήθελες να τους δεις στη φυλακή . Αυτός είναι ίσως ο μεγαλύτερος δείκτης που που υποδηλώνει την σκλαβιά μας στο MATRIX. 

Η παραδοσιακή έννοια της λέξης δουλεία, φέρνει στο νου μου εικόνες ανθρώπων με δεσμά να αναγκάζονται να δουλέψουν σε φυτείες για τους πλούσιους ιδιοκτήτες φυτειών . Η σύγχρονη εκδοχή της δουλείας σου αποφέρει εισόδημα μεν , όμως συνυπάρχει με την φορολογία και μέρος του εισοδήματος σου αρπάζεται στην κυριολεξία από τους κυβερνώντες μας,χωρίς να σου δίνεται η επιλογή για το αν εγκρίνεις το πώς και γιατί δαπανώνται αυτά τα χρήματα .

2. ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ
Πηγαίνεις στο γιατρό σου λέει πως θεραπεύτηκες , αλλά είσαι ακόμα άρρωστος . Η σύγχρονη ιατρική περίθαλψη , έχωντας κάνει “θεωρητικά” επιστημονική πρόοδο , έχει δυστυχώς καταστεί “Άρρωστη Ιατρική” , όπου σπάνια μας συνιστά να καταναλώνουμε τροφές που συντηρούν και βελτιώνουν την ψυχική και σωματική υγεία μας , αλλά αντ ‘αυτού μας συνιστά συνήθως να καταναλώνουμε ακριβά φάρμακα και να μπαίνουμε σε θεραπευτικές διαδικασίες που προωθούνται με μόνιμο στόχο το οικονομικό κέρδος του συστήματος Υγείας του Matrix.

3. ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ
Έχεις διαλέξει να πολιτικοποιηθείς και να υποστηρίζεις ή ακόμη και να ανήκεις σε κάποια κομματική παράταξη. Το ίδιο έχουν κάνει και οι φίλοι σου , η οικογένεια και οι συνάδελφοι σου στην ουσία όλος ο κόσμος γύρω σου . Αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες στρατηγικές ελέγχου του Matrix των επικυρίαρχων και ονομάζεται “διαίρει και βασίλευε”. 

Την στρατηγική αυτή την συναντάμε παντού μέσα στην κοινωνία μας. Όλα τα κόμματα είναι διεφθαρμένα, ενώ ταυτόχρονα οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι δεν επιτρέπεται ούτε καν να συμμετέχουν σε δημόσιες συζητήσεις . Ακολουθώντας κομματικές παρατάξεις ,αναλώνεις και εξαντλείς την προσωπική σου ενέργεια και στρέφεις την ψυχή σου προς το Matrix , διασφαλίζοντας χωρίς να θέλεις έτσι, πως « εμείς οι άνθρωποι « δεν θα είμαστε ποτέ ενωμένοι εναντίον της διαφθοράς και της επικυριαρχίας που μας επιβάλλουν .

4. ΔΟΥΛΕΊΑ – ΧΡΉΜΑΤΑ
Θα δουλέψεις σκληρά για μια ζωή κάνοντας κάτι που πιθανόν να μην σου αρέσει μόνο και μόνο για να κερδίσεις τυπωμένα χαρτάκια που το Matrix τα ονόμασε χρήματα. Η εργασία είναι πλέον απαραίτητη και τα χρήματα που κερδίζεις πληρώνουν τους λογαριασμούς σου και τις υποχρεώσεις σου , ωστόσο , οι περισσότεροι άνθρωποι χάνουν τα καλύτερα χρόνια της ζωής τους κάνοντας πράγματα που μισούν , μόνο για τα χρήματα . 

Η αλήθεια για τα χρήματα σήμερα είναι ότι δεν υπάρχουν καθαρά χρήματα που να ανήκουν στο κράτος. Ιδιωτικές εταιρίες “εργαλεία του Matrix” παράγουν και χειραγωγούν την πορεία και την διαδρομή των τυπωμένων ζωγραφιστών χαρτιών που ονομάζουμε χρήμα. Το χρήμα έχει καταστεί αναγκαίο “αγαθό” για να τα βγάλουμε πέρα ​​σε αυτόν τον κόσμο , όμως δεν θα έπρεπε να είναι έτσι τα πράγματα.

5. ΤΡΑΠΕΖΕΣ – ΔΑΝΕΙΣΜΌΣ – ΧΡΕΟΣ – ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟΣ
Είσαι πρόθυμος να δανειστείς και να χρεωθείς για πολλά χρόνια μόνο και μόνο για να χρηματοδοτήσεις την εξαγορά ενός τρόπου ζωής που εντέχνως επιβλήθηκε από το Matrix στους καταναλωτές . Κάθε φορά που τραβάς τυπωμένα χαρτάκια από μια πιστωτική κάρτα, αυτή δημιουργεί ψηφία στους ισολογισμούς των τραπεζών. 

Οι Τράπεζες εμπλέκονται στην οικονομική λεηλασία του κόσμου σήμερα. Αυτά τα ψηφία στη συνέχεια πολλαπλασιάζονται ηλεκτρονικά από το κλασματικό αποθεματικό σύστημα , το οποίο αυξάνει εκθετικά την ισχύ των εν λόγω ιδρυμάτων . 

Συμμετέχοντας σε αυτό , και συμφωνώντας να πληρώσεις αυτό το πλαστό τυπωμένο ζωγραφιστό χρήμα με τόκο , προκειμένου να διατηρήσεις ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής , αποδεικνύεται ισχυρά η ένδειξη ότι είσαι δεσμευμένος από ένα από τα κύρια δόγματα του Matrix των επικυρίαρχων, τον ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΣΜΟ .

6. ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ – MEDIA – MIND CONTROL
Αλληλεπιδράς με πραγματικούς ανθρώπους παίρνωντας παραδείγματα συμπεριφοράς από τις τηλεοπτικές εκπομπές Η τηλεόραση είναι το πιο ισχυρό εργαλείο που χρησιμοποιείται για τον έλεγχο του νου , και ο «προγραμματισμός» , που δέχεσαι μέσα από δροσερές – διασκεδαστικές – ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές, έχει ως στόχο να ενισχύσει ορισμένες συμπεριφορές μεταξύ των μαζών . 

Δραματικές δόσεις εγωπάθειας , σεξουαλισμός των πάντων , δόξα στη Βία και δημιουργία αντιλήψεων, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της σύγχρονης τηλεόρασης. 

Παρακολουθώντας τηλεόραση, και θεωρώντας δεδομένα και πραγματικά όλα όσα βγαίνουν από εκείνο το κουτί, το καθιστάς ένα μέρος της πραγματικής ζωής σου και υποστηρίζεις ενδόμυχα την επιθυμία του Matrix να μας μπερδέψει σχετικά με τη φύση της πραγματικότητας καθώς αποσκοπεί να μας πλασσάρει την πραγματικότητα που οι Επικυρίαρχοι επιθυμούν.

7. ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ – ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ
“Δεν έχεις τίποτα να κρύψεις από τη συνολική εποπτεία”. Το ότι δεν σας ενοχλεί πως κάποιος , κάπου , που εργάζεται για κάποιον που σας παρακολουθεί , ακούει τις συνομιλίες σας , και την παρακολούθηση των κινήσεών σας , υπογράφει πως είστε ένας “Καλός Δούλος” του Matrix. 

Η αόρατη επιτήρηση είναι μια ύπουλη μορφή ελέγχου της σκέψης , και χρησιμοποιώντας τη λογική του “δεν έχω τίποτα να κρύψω” , τότε στην ουσία μιας και σας επιτηρούν, μπορείτε να παραδεχθείτε πως έχετε έναν επίγειο Κυβερνήτη που σας οδηγεί στα μονοπάτια που αυτός θέλει παρακολουθώντας σας, αλλά και όχι κυρίαρχο μυαλό και το σώμα .

8. ΝΕΡΟ – ΦΘΟΡΙΟ – ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ
Γνωρίζοντας το , πίνεις φθοριωμένο νερό . Στο νερό τοποθετούν φθόριο δήθεν για να βοηθήσουν στην υγεία των δοντιών και γενικότερα την υγεία και την ευεξία μας, κάτι το οποίο όμως είναι αμφισβητήσιμο καθώς πολλές ανεξάρτητες μελέτες απέδειξαν πως πλέον μιλάμε για ΤΟΞΙΚΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ , αλλά ακόμη και αν αυτό ήταν έτσι, τότε η φθορίωση των δημοσίων υδάτων είναι ένα “φάρμακο” χωρίς τη συγκατάθεσή σας … μια μορφή δουλείας και επιβολής .

Γνωρίζοντας αυτό και συνεχίζοντας να πίνεις φθοριομμένο νερό είναι ένα σημάδι ότι είσαι ικανοποιημένος με την επιβολή που σου έχει ασκηθεί από το Matrix. Παρακάτω είναι 18 επιστημονικά επικυρωμένοι λόγοι για τους οποίους πα έπρεπε να τερματιστεί η δημόσια φθορίωση του νερού . 18 Scientifically Validated Reasons to End Public Water Fluoridation

9. ΧΗΜΙΚΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
Γνωρίζεις πως καταναλώνεις τοξικά δηλητήρια όπως το MSG και ασπαρτάμη . Αυτές οι δύο χημικές ουσίες είναι ευρέως γνωστό πως είναι τοξικές για το ανθρώπινο σώμα . Γνωρίζοντας αυτό και συνεχίζωντας να δηλητηριάζεις τον εαυτό σου με τα νόστιμα, αλλά φορτωμένα με χημικά επεξεργασμένα τρόφιμα, είναι ένα σημάδι πως το Matrix σε έχει προγραμματιστεί να υποβαθμίζεις την αξία για την υγεία και το μέλλον σου μπροστά στην άμεση ικανοποίηση σου .

10. ΨΥΧΟΤΡΟΠΑ ΦΑΡΜΑΚΑ – ΕΝΤΕΧΝΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
Ορίζεις τη βαριά βιομηχανία των φαρμάκων υπεύθυνη για τη διαχείριση της δικής σου ψυχικής υγείας . Η χρήση των ψυχοτρόπων φαρμάκων αυξάνεται με ταχείς ρυθμούς στην κοινωνία μας, γιατί οι άνθρωποι έχουν την πεποίθηση ότι οι ψυχικές και συναισθηματικές καταστάσεις μπορούν να ταξινομηθούν ως ασθένειες , ενώ η αλήθεια για την φυσική ψυχική υγεία δεν προβάλλεται με σαφήνεια από τα μέσα ενημέρωσης και τα κερδοσκοπικά ιατρικά κατεστημένα . 

Εάν παίρνετε ψυχοτρόπα φάρμακα , τότε είστε διαθέσιμοι και δηλώνετε παρών σε μια από τις πιο ισχυρές μορφές του ελέγχου του νου. Μέρος αυτού του ελέγχου είναι να πειστείτε ότι δεν έχετε καμία εξουσία πάνω το δικό σας μυαλό . Αυτό είναι ίσως το πιο τρομερό ψέμα του Matrix. Με τη λήψη ψυχοτρόπων φαρμάκων παρεμποδίζετε τη φυσική και ψυχική σας συμπεριφορά και τις φυσιολογικές συναισθηματικές αντιδράσεις σας .

11. ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΜΜΕ – MAINSTREIAM MEDIA
Δεν έχεις ακόμη σταματήσει να παρακολουθείς τις τοπικές και εθνικές ειδήσεις προγραμματισμού σου . Τα κύρια μέσα μαζικής ενημέρωσης ειδήσεων , ανήκουν στο Matrix και είναι ένα εργαλείο ελέγχου και χειραγώγησης. Συνεχίζοντας να υποστηρίζεις τις ιδέες τους και τις απόψεις που σερβίρουν στον κόσμο δίνοντάς τους την προσοχή σου , αυτόματα γίνεσαι εθελοντής στο να είσαι σκλάβος σε αυτή την χοντρή μορφή του ψυχικου προγραμματισμού .

12. ΑΡΤΟΙ ΚΑΙ ΘΕΑΜΑΤΑ
Είσαι περισσότερο προσκολλημένος σε αθλητικά γεγονότα και άλλους ανόητους αντιπερισπασμούς από όσο είσαι με γεγονότα που επηρεάζουν “συνήθως αρνητικά” εσένα , την χώρα σου και ολόκληρο τον κόσμο. 

Μεταβαλλόμενα γεγονότα που θα επηρεάσουν σημαντικά το μέλλον μας στον πλανήτη Γη . Για να είσαι αδιάφορος με όλα αυτά ενώ συντονίζεσαι σε μια ατέρμονη ροή αθλητικών και άλλων γεγονότων, ενώ δέχεσαι άβουλα την απόσπαση της προσοχής σου από σημαντικότατα προβλήματα , είναι ένα σημάδι ότι η αίσθηση αυτοσυντήρησης σου έχει κλαπεί και να αντικατασταθεί με μια παρορμητική τάση για αισθήματα “της στιγμής”.

13. ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ , ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ
Είσαι δύσπιστος σε κάθε τι που δεν έχει « αποδειχθεί» ή επικυρωθεί από τη σύγχρονη επιστήμη . Η ίδια η ουσία της επιστήμης είναι η έρευνα για το άγνωστο , πράγμα που σημαίνει ότι μέχρι να έρθει η ώρα που η επιστήμη θα αντιληφθεί κάτι , είναι ανεξήγητο . 

Με την δυσφήμιση ή γελοιοποίηση εμπειριών και βιωμάτων που άλλοι άνθρωποι έχουν , για τα οποία ακόμη αποφεύγεται η επιστημονική κατανόηση, όπως τις επιθανάτιες εμπειρίες , Οράματα , Αστρικές προβολές, τότε δουλικά μειώνεις την κατανόησή του κόσμου σου σε ένα στενό φάσμα δυνατοτήτων . Το Matrix είναι λογικό να κατέχει φύλακες – Μύστες της γνώσης, που χρησιμοποιούν τεχνικές για να σε κάνουν απρόθυμο να σκεφτείς έξω από το κουτί .

14. ΑΠΟ ΠΟΥ ΗΡΘΑΜΕ – ΠΟΥ ΠΑΜΕ
Ποτέ δεν αμφισβήτισες την εκλαϊκευμένη εκδοχή της αρχαίας ιστορίας και την προέλευση του πολιτισμού μας . Την ιστορία όμως την γράφουν οι νικητές. Υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με την πορεία της ανθρώπινης φυλής που δείχνουν μια διαφορετική εκδοχή της ιστορίας του ανθρώπου από ό, τι διδάσκεται στο σχολείο .Δεν είναι υπερβολή να σκεφτούμε την περίπτωση πως το Matrix διαμόρφωσε όπως ήθελε τις πληροφορίες έτσι ώστε να το εξυπηρετήσουν αργότερα .

15. ΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΕΛΙΚΑ
Δεν έχουμε ακόμη συνειδητοποιήσει ότι είμαστε ένα πνευματικά όντα που ζούμε μια ανθρώπινη εμπειρία . Δεν πλαστήκαμε από τον Θεό για να υπηρετούμε τους Δυνάστες μας , Δεν πλαστήκαμε για να δουλεύουμε μήτε δουλεύουμε για να ζούμε …

Είμαστε εδώ για να ζήσουμε , να βιώσουμε , να αγαπήσουμε , να δακρύσουμε , να βοηθήσουμε , να γευτούμε την ζωή , να κληρονομήσουμε και να φροντίσουμε μα κληρονομήσουν όλα τα θετικά και οι επόμενες γενεές , να αισθανθούμε την φύση και να σεβαστούμε το ζωικό βασίλειο και πάνω από όλα ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ …

Σπάσε το Matrix – Πες ΝΑΙ στην Ελευθερία





Άρης Ιχθύς Συνωμοσιολόγος

Mία διαφορετική προσέγγιση της αγάπης ως έννοια που μπορεί να αλλάξει τον τρόπο σκέψης....!!!!!!

Ίσως ξοδέψαμε πολύ χρόνο προσπαθώντας να το καταλάβουμε αυτό με την θεωρία!

Σκεφτείτε ότι η αγάπη δεν είναι μία έννοια η κάτι που το επινοήσαμε, αλλά είναι κάτι το ευδιάκριτο και το ισχυρό..

Δεν μπορεί.. ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ!

Άλλοι θα πουν ότι η αγάπη έχει και αυτή το νόημα της, ναι, όπως την κοινωνική χρησιμότητα μέσα από την οποία δημιουργούνται οι κοινωνικοί δεσμοί, η ανατροφή των παιδιών, με άλλα λόγια αγαπάμε γιατί έτσι ορίζει η κοινωνία?

Είναι όμως πραγματικά έτσι?

Σκεφτείτε κάτι πολύ απλό που ισχύει για όλους τους ανθρώπους! Αγαπάμε ανθρώπους που έχουνε πεθάνει!Αγαπάμε ανθρώπους χωρίς να ζητάμε κάποιο αντάλλαγμα από αυτούς. Αγαπάμε ιδέες, έννοιες, ζώα η και φυτά που δεν μπορούν καν να μας μηλίσουν

Που είναι η κοινωνική χρησιμότητα σε αυτό?? ΠΟΥΘΕΝΑ!!!

Σκεφτείτε ότι ίσως η αγάπη να σημαίνει κάτι περισσότερο, κάτι το οποίο δεν μπορούμεακόμα να το καταλάβουμε 100 % με την υπάρχουσα ανθρώπινη συνείδηση. Ίσως είναι μία ένδειξη, κάποια απόδειξη η κάποιο τεχνούργημα κάποιας ανώτερης διάστασης , που δεν έχει να κάνει με τον υλικό κόσμο στον οποίο κάνουμε το πέρασμα μας.

Η αγάπη δεν φθείρεται από τον χρόνο αλλά ούτε και από την απόσταση, όταν είναι αληθινή. Είναι το μοναδικό πράγμα που είμαστε ικανοί να αντιληφθούμε το οποίο υπερβαίνει διαστάσεις του χώρου και του χρόνου.

Ίσως λοιπόν θα πρέπει να την εμπιστευτούμε, ακόμα και αν δεν την καταλαβαίνουμε εξολοκλήρου. Ας εμπιστευτούμε την δύναμή της ως θεϊκή. Ας αφήσουμε το φωτισμένο από αγάπη ένστικτο να μας οδηγεί στη σωστή κατεύθυνση.

Ίσως η αγάπη είναι η απάντηση σε πολλά ερωτήματα και πρέπει να υπάρχει μέσα μας και ίσως κάπου κάπως κάποτε να αντιληφθούμε περισσότερα για την τεράστια δύναμη της, τον σκοπό της και τον λόγο ύπαρξης της σε σχέση με ότι αποκαλούμε Δημιουργία, Πλάση αλλά και ανθρωπότητα.





Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

10 απλοί τρόποι για να μην τα «θαλασσώσεις» στην ζωή σου....!!!!!!!

             

10 απλοί τρόποι για να γλυτώσεις τον εαυτό σου από το να τα κάνεις θάλασσα στην ζωή σου.

1) Σταμάτα να δίνεις τόσο μεγάλη σημασία στο πως αισθάνεσαι.
Το πώς αισθάνεσαι, είναι πως αισθάνεσαι. Σύντομα θα περάσει. Το πώς σκέφτεσαι, είναι πως σκέφτεσαι. Σύντομα θα αλλάξει και αυτό. Πες στον εαυτό σου, ότι αυτό που νιώθεις το νιώθεις και αυτό που σκέφτεσαι, το σκέφτεσαι.

Από την στιγμή που δεν μπορείς να σταματήσεις τον εαυτό σου από το να σκέφτεται ή να αποτρέψεις τα αισθήματα να δημιουργούνται στο μυαλό σου, δεν έχει κανένα νόημα να είσαι περήφανος ή να ντρέπεσαι για αυτά. Δεν τα προκάλεσες εσύ. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ελέγξεις τις πράξεις σου. Αυτές είναι η μόνη αιτία ευχαρίστησης ή ντροπής 

2) Σταμάτα να ανησυχείς. Συχνά κάνει τα πράγματα χειρότερα.
Όσο περισσότερο σκέφτεσαι κάτι άσχημο, τόσο πιθανότερο είναι να συμβεί. Όταν είσαι αρκετά κοντά στο να αναγνωρίσεις το πρώτο σημάδι του προβλήματος, τότε σίγουρα θα βρεις κάτι ώστε να πείσεις τον εαυτό σου ότι όντως υπάρχει πρόβλημα. 

3) Χαλάρωσε με τον σχολιασμό της εσωτερικής σου ζωής.
Αν θες να είναι χαρούμενος, σταμάτα να λες στον εαυτό σου ότι είσαι άθλιος. Οι άνθρωποι συνέχεια λένε στον εαυτό τους πως αισθάνονται, τι σκέφτονται οι άλλοι για αυτούς, τι σημαίνει το καθετί. Τα περισσότερα προκύπτουν από την φαντασία τους. Τα υπόλοιπα είναι ίσα μέρη από ψέματα και παρερμηνεύσεις. 

Έχεις μόνο μια περιορισμένη αντίληψη για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσένα. Συνήθως, ούτε αυτοί γνωρίζουν κάτι περισσότερο και σίγουρα νοιάζονται πολύ λιγότερο για εσένα, από ότι εσύ για αυτούς. Δεν έχεις κανένα τρόπο να γνωρίζεις πραγματικά τι σημαίνει το καθετί. Οτιδήποτε πεις στον εαυτό σου είναι και αυτό που θα πιστέψεις. 

4) Μην δίνεις σημασία στην εσωτερική σου αυτοκριτική.
Το να κρίνεις τον εαυτό σου είναι ανούσιο. Το να κρίνεις τους άλλους είναι ανοησία. Ότι και να κάνεις, πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα το κάνει καλύτερα. 

Όσο άσχημα και να είσαι, πάντα θα υπάρχει κάποιος που θα είναι χειρότερα. Από την στιγμή που δεν μπορείς να πεις τι είναι καλύτερο και τι χειρότερο, πως μπορείς να τοποθετήσεις τον εαυτό σου σωστά μεταξύ αυτών; Το να κρίνεις τους άλλους είναι ανόητο. Από την στιγμή που δεν γνωρίζεις όλα τα γεγονότα και έχεις μόνο μια μερική άποψη για τον άλλο, δεν μπορείς να δημιουργήσεις μια αξιόπιστη και αντικειμενική κλίμακα αξιολόγησης. 

Και στην τελική, ποιος νοιάζεται για την άποψη σου έτσι και αλλιώς; 

5) Σταμάτα να νιώθεις ένοχος.
Η ενοχή δεν αλλάζει τίποτα. Μπορεί να σε κάνει να αποδεχθείς την ευθύνη, αλλά δεν παράγει κάτι καινούργιο στην ζωή σου. Αν νιώθεις ένοχος για κάτι που έκανες, είτε κάνε κάτι για να επανορθώσεις ή αποδέξου ότι τα σκάτωσες και προσπάθησε να μην το κάνεις ξανά. Στην συνέχεια, άφησε το να ξεχαστεί. 

Αν αισθάνεσαι ένοχος για κάτι που κάποιος άλλος έκανε, τότε πήγαινε να δεις ένα ψυχίατρο. Αυτό είναι τρελό.. 

6) Σταμάτα να ανησυχείς για το τι λέει ο υπόλοιπος κόσμος για εσένα.
Οι κακοήθεις άνθρωποι μπορεί να σε τρελάνουν. Οι καλοί άνθρωποι δεν μπορούν να σε κάνουν ευτυχισμένο. Τα γεγονότα είναι γεγονότα και οι άνθρωποι είναι άνθρωποι. Δεν μπορούν να σου κάνουν κάτι. Εσύ το κάνεις στον εαυτό σου. 

Τα οποιαδήποτε συναισθήματα είναι αποτέλεσμα εξωτερικών γεγονότων, είναι αδύναμα μέχρι την στιγμή που εσύ θα τους επιτρέψεις να ανέβουν στην επιφάνεια. Εξάλλου, οι περισσότεροι άνθρωποι είναι απασχολημένοι με το να σκέφτονται για τον εαυτό τους (και το τι σκέφτεσαι εσύ για αυτούς) για να ανησυχούν για εσένα. 

7) Σταμάτα να κρατάς σκορ.
Οι αριθμοί είναι αριθμοί. Δεν έχουν μυστικές δυνάμεις. Επειδή κάτι μπορεί να εκφράζεται ως αριθμός ή αναλογία, δεν σημαίνει ότι είναι αλήθεια. Πολλοί από τους δείκτες επιχειρήσεων είναι είτε άσχετοι, είτε ασυναρτησίες, είτε παράλογοι ή απλά λάθος. 

Αν δεν τους καταλαβαίνεις ή λένε κάτι περίεργο, απλά αγνόησε τους. Δεν υπάρχει τίποτα το επιστημονικό στο να βασίζεσαι σε εσφαλμένα στοιχεία. Ούτε τίποτα χρήσιμο στο να βασίζεις την ζωή σου σε αριθμούς, που ήταν ανόητοι εξαρχής. 

8) Μην ανησυχείς αν η ζωή και η καριέρα σου δεν πάνε όπως θα ήθελες.
Όσο πιο πολύ μένεις προσκολλημένος σε ένα σχέδιο, τόσο πιο σύντομα θα πάει κάτι λάθος. Ο κόσμος αλλάζει συνεχώς. Όσο προσεκτικά και να έχεις αναλύσει την κατάσταση όταν έκανες το σχέδιο, αν έχουν περάσει πάνω από μερικές μέρες τα πράγματα έχουν ήδη αλλάξει. 

Μετά από ένα μήνα θα είναι τελείως διαφορετικά. Μετά από ένα χρόνο σχεδόν τίποτα δεν θα είναι το ίδιο. Ο προγραμματισμός είναι χρήσιμος μόνο σαν μια αρχή που θα αναγκάσει τον άνθρωπο να σκεφτεί προσεκτικά τι θα κάνει και τι όχι. Μόλις ξεκινήσεις, πέτα το σχέδιο στην άκρη και έχε το νου σου στην πραγματικότητα. 

9) Μην αφήνεις τους άλλους να σε χρησιμοποιούν για να αποφύγουν τις δικές τους ευθύνες.
Το να θεωρείς τον εαυτό σου υπεύθυνο για την επιτυχία και ευτυχία κάποιου άλλου, σημαίνει ότι έχεις χάσει το νόημα. Είναι η ζωή του και όχι δικιά σου. Αυτός πρέπει να την ζήσει. Δεν μπορείς να το κάνεις εσύ για αυτόν, ούτε μπορείς να τους αποτρέψεις από το να τα θαλασσώσουν αν αυτό έχουν αποφασίσει να κάνουν. 

10) Σταμάτα να ανησυχείς για την προσωπικότητα σου. Δεν έχεις.
Η προσωπικότητα, όπως και το εγώ κάποιου, είναι μια δημιουργία του μυαλού. Δεν υπάρχει στον πραγματικό κόσμο. Είναι μια λέξη που περιγράφει την γενική εντύπωση που δίνεις στους άλλους μέσα από τα λόγια και τις πράξεις σου. Αν η προσωπικότητα σου δεν είναι αρεστή σήμερα, μην ανησυχείς. 

Μπορείς πάντα να την αλλάξεις, εφόσον επιτρέψεις στον εαυτό σου να το κάνει. Αυτό που καθορίζει την προσωπικότητα ενός ατόμου, είναι μια συνεχής και αποφασιστική προσπάθεια από μέρους του να λέει στον εαυτό του τι είδους άνθρωπος είναι και να πράττει ανάλογα. 

Αν δεν σου αρέσει ο τρόπος που είσαι, άλλαξε τον. Ο μόνος που στέκεται στον δρόμο σου είσαι εσύ...!!!!




Πως μπορείς να μάθεις πολλά μέσα από τα σοφά λόγια των ιθαγενών Ινδιάνων τις Αμερικής....!!!!!!!!

Ινδιάνικα αποφθέγματα με νόημα ζωής..

Σοφά Λόγια
Τα λόγια τους διατηρούν τη σοφία τους και την διαχρονική τους φιλοσοφία. Συνοδεύουν μια καταγραφή πολιτιστικών, αξιών, πεποιθήσεων και στάσεων ζωής ενός μεγάλου αριθμού Ινδιάνων που έζησαν και βίωσαν τον παραδοσιακό φυλετικό τρόπο ζωής. 

Μάθαμε να πιστεύουμε ότι το Μεγάλο Πνεύμα βλέπει και ακούει τα πάντα και ότι ποτέ δεν ξεχνάει. Πως από δω και πέρα θα δώσει σε κάθε άνθρωπο ένα σπίτι-πνεύμα σύμφωνα με τις ερημιές του… Αυτό πιστεύω, και όλοι οι άνθρωποί μου πιστεύουν το ίδιο.
Chief Joseph, Nez Perce (Hinmaton Yalatkit) 

Όλα τα πράγματα στον κόσμο είναι δυο. Στο μυαλό μας είμαστε δυο – καλοί και κακοί. Με τα μάτια μας βλέπουμε δυο πράγματα – πράγματα που είναι ωραία και πράγματα που είναι άσχημα… 

Έχουμε το δεξί χέρι που χτυπάει και κάνει το καλό και το αριστερό χέρι γεμάτο καλοσύνη, κοντά στην καρδιά. Το ένα πόδι μπορεί να μας οδηγήσει σε πονηρό μονοπάτι, το άλλο πόδι μπορεί να μας οδηγήσει σε καλό. Έτσι είναι όλα τα πράγματα δυο, όλα δυο.
Letakots-Lesa Pawnee 

Δεν υπάρχει θάνατος. Μόνο αλλαγή κόσμων
Seattle (Seatlh) Suquamish 

Κανείς δεν μπορεί να πουλήσει τη γη πάνω στην οποία περπατούν οι άνθρωποι.
Crazy Horse Oglala Sioux 

Όταν ήμουν παιδί και η μητέρα μου μου έμαθε τους θρύλους του λαού μας, μου έμαθε τον ήλιο και τον ουρανό, το φεγγάρι και τ” αστέρια τα σύννεφα και τις καταιγίδες. Μου έμαθε επίσης να γονατίζω και να προσεύχομαι στον Usen για δύναμη, υγεία, σοφία και προστασία, ποτέ δεν προσευχόμαστε για το κακό κάποιου, όμως αν είχαμε κάτι εναντίον κάποιου παίρναμε μόνοι μας εκδίκηση. Μαθαίναμε ότι ο Usen δεν ενδιαφέρεται για τους ασήμαντους καυγάδες των ανθρώπων.
Geronimo (Goyathlay) – Chiricahua Apache 

Από τον Wakan-Tanka, το Μεγάλο Μυστήριο έρχεται όλη η δύναμη. Είναι από τον Wakan-Tanka που ο μάγος γιατρός έχει τη σοφία και τη δύναμη να θεραπεύει και να φτιάχνει φυλαχτά. Ο άνθρωπος γνωρίζει ότι όλα τα θεραπευτικά φυτά τα δίνει ο Wakan-Tanka γι” αυτό είναι ιερά. Έτσι και ο βούβαλος είναι ιερός, γιατί είναι το δώρο του Wakan-Tanka.
Maza Blaska – Oglala Sioux 

Υπάρχει η γενική πεποίθηση στους Ινδιάνους πως όταν ο άνθρωπος πεθαίνει το πνεύμα του πηγαίνει κάπου στη γη ή στον ουρανό, δεν ξέρουμε ακριβώς που, αλλά είμαστε βέβαιοι ότι το πνεύμα εξακολουθεί να ζει… Έτσι είναι και ο Wakan-Tanka. Πιστεύουμε πως βρίσκεται παντού, όμως είναι όπως τα πνεύματα των φίλων μας που δεν μπορούμε να ακούσουμε τις φωνές τους.
Sante – Yanktonai Sioux 

Συχνά στη σιωπή της νύχτας, όταν όλη η φύση μοιάζει να κοιμάται γύρω μου, ακούγεται ένα απαλό χτύπημα στην πόρτα της καρδιάς μου. Την ανοίγω και μια φωνή ρωτάει. «Pokagon, τι γίνεται με το λαό σου; Ποιο θα είναι το μέλλον του;» Η απάντησή μου είναι: «Ο θνητός δεν έχει τη δύναμη να τραβήξει το πέπλο του αγέννητου χρόνου και να μαντέψει το μέλλον της φυλής του. Αυτό το δώρο ανήκει μόνο στο Θεό. Αλλά μπορεί να κρίνει το μέλλον από το παρόν και το παρελθόν
Simon Pokagon – Potawatomie 

Όταν σκότωνα κάποιο πουλί, όταν σκότωνα έβλεπα τη ζωή του να φεύγει μαζί με το αίμα του. Αυτό με δίδαξε για ποιο σκοπό βρίσκομαι εδώ. Ήρθα σ” αυτό το κόσμο για να πεθάνω. Το σώμα μου είναι για να κρατάει μια πνευματική ζωή. Αν είναι να χυθεί το αίμα μου, δεν θέλω πληγές πισώπλατες. Ο θάνατος ας έρθει από μπροστά.
Toohoolhoolzote – Nez Perce 

Είμαι φτωχός και γυμνός, όμως είμαι ο αρχηγός του έθνους. Δεν θέλουμε πλούτη, όμως θέλουμε να αναθρέψουμε τα παιδιά μας σωστά. Τα πλούτη δεν θα μας έκαναν καλό. Δεν θα μπορούσαμε να τα πάρουμε στον άλλο κόσμο. Δεν θέλουμε πλούτη. Θέλουμε ειρήνη και αγάπη.
Red Cloud (Makhpiya-luta) – Sioux 

Όταν οι λευκοί φερθούν στους Ινδιάνους όπως και μεταξύ τους, τότε δεν θα “χουμε πια πολέμους. Θα είμαστε όλοι ίδιοι – γιοι του ίδιου πατέρα και της ίδια μάνας, μ” έναν ουρανό από πάνω μας και μια χώρα γύρω μας και μια κυβέρνηση για όλους.
Chief Joseph, Nez Perce (Hinmaton Yalatkit) 

Και έτσι τελείωσε. Δεν ήξερα πόσο από αυτό είχε λήξει. Όταν κοιτάζω πίσω τώρα «από αυτόν τον ψηλό λόφο της μεγάλης ηλικίας μου, μπορώ ακόμη να δω τις σφαγμένες γυναίκες και τα παιδιά να κείτονται στοιβαγμένοι και σκορπισμένοι σε όλο το μήκος της ελικοειδούς χαράδρας τόσο απλά όπως όταν τους είδα με μάτια ακόμη νέα. Και μπορώ να δω ότι κάτι άλλο πέθανε εκεί στη ματωμένη λάσπη και θάφτηκε στη χιονοθύελλα. Ένα ανθρώπινο όνειρο πέθανε εκεί. Ήταν ένα θαυμάσιο όνειρο.»
Black Elk, Lakota Holy Man 

Όταν ένας Ινδιάνος σκοτώνεται είναι μια μεγάλη απώλεια, που αφήνει ένα κενό στο λαό μας και μια λύπη στην καρδιά μας.
Chiksika, Shawnee 

Θα αρχίσεις ποτέ να καταλαβαίνεις τη σημασία που έχει το έδαφος κάτω από τα πόδια σου; Από ένα κόκκο άμμου έως ένα μεγάλο βουνό, όλα είναι ιερά. Το χθες και το αύριο υπάρχουν αιώνια σε αυτή την ήπειρο. Εμείς οι ιθαγενείς είμαστε οι φύλακες αυτού του ιερού τόπου.
Peter Blue Cloud, Mohawk 

Ο κεραυνός είναι καλός. Όταν ένας κεραυνός χτυπά ένα δέντρο, οι άνθρωποι λένε ότι αυτό το δέντρο ευλογήθηκε, και πάνε να μαζέψουν το ξύλο του για ειδικούς σκοπούς.
Delmar Boni, Apache 

Οι πρόγονοί σας πέρασαν το μεγάλο νερό και προσάραξαν σε αυτό το νησί. Ήταν λίγοι σε νούμερο. Τους λυπηθήκαμε, και κάθισαν ανάμεσά μας.Τους δώσαμε καλαμπόκι και κρέας. Μας έδωσαν δηλητήριο σαν ανταπόδοση.
Sagoyewatha, Seneca 

Μια φωτιά συμβουλίου για όλα τα έθνη θα ανάψει. Θα ανάψει για τους Cherokee και για τους Wyandot. Θα την ανάψουμε επίσης και για τα επτά έθνη που μένουν προς τη μεριά της ανατολής του ήλιου, και για τα έθνη που κατοικούν προς τη δύση του ήλιου. Όλοι θα λάβουν το Μεγάλο Νόμο και θα δουλέψουν μαζί για το συμφέρον του ανθρώπου.
Attributed to Deganawidah 

Είναι ένα περίεργο πράγμα, ότι από τότε που η προσευχή μπήκε στις καλύβες μας, τα προηγούμενα έθιμά μας πλέον είναι σε αχρηστία και όμως θα πεθάνουμε όλοι γιατί τα εγκαταλείπουμε.
Algonquin sachem 

Αφού είστε εδώ σαν ξένοι, θα έπρεπε να περιορίσετε τους εαυτούς σας στα έθιμα της χώρας μας αντί να επιβάλλετε τα δικά σας σε μας.
Wicomesse leader, 1633 

Ξέρουμε πως τα εδάφη μας έχουν γίνει περισσότερο πολύτιμα. Οι λευκοί σκέπτονται πως δε ξέρουμε την αξία τους αλλά είμαστε λογικοί, η γη είναι αιώνια και τα λίγα αγαθά που παίρνουμε για αυτή σύντομα φθείρονται και φεύγουν.
Canasatego, Onondaga 

Κάποιοι από τους αρχηγούς μας διεκδικούν ότι η γη ανήκει σε μας. Δεν είναι αυτό που μου είπε το Μεγάλο Πνεύμα. Μου είπε ότι η γη ανήκει σε εκείνο, ότι σε κανένα άνθρωπο δεν ανήκει η γη, και ότι δεν έπρεπε να ξεχάσω να το πω αυτό στους λευκούς.
Kannekuk, Kickapoo prophet 

Τις παλιές ημέρες οι άνθρωποί μας δεν είχαν εκπαίδευση. Όλη η σοφία και η γνώση ερχόταν σε αυτούς από τα όνειρα. Έβαλαν σε δοκιμασία τα όνειρά τους και με αυτόν τον τρόπο έμαθαν την ίδια τους τη δύναμη.
Ojibwa elder 

Πούλα μία χώρα. Γιατί να μην πουλήσεις τον αέρα, τη μεγάλη θάλασσα, όπως και τη γη; Το Μεγάλο Πνεύμα τα έφτιαξε όλα αυτά για να τα χρησιμοποιούν τα παιδιά του;
Tecumseh, Shawnee 

Με πήρατε αιχμάλωτο μαζί με όλους τους πολεμιστές μου. Είμαι πολύ θλιμμένος …;Περίμενα να κρατήσω πολύ παραπάνω και να σας βάλω σε μεγαλύτερη φασαρία πριν να παραδοθώ. Ο Black Hawk είναι τώρα αιχμάλωτος του λευκού. Αλλά μπορεί να αντέξει τα μαρτύρια, και δε φοβάται το θάνατο. Δεν είναι δειλός. Ο Black Hawk είναι ένας Ινδιάνος.
Black Hawk, Sauk 

Ω, άκουσέ με, Μεγάλε Πατέρα, και βοήθησέ μας, για να μπορέσει η γενιά μας στο μέλλον να ζήσει και να περπατήσει τον καλό δρόμο με το ανθισμένο ραβδί της επιτυχίας. Επίσης, την πίπα της ειρήνης, θα την προσφέρουμε καθώς θα περπατάμε τον καλό δρόμο προς την επιτυχία. Άκουσέ με, και άκουσε την έκκλησή μας.
Black Elk, Lakota 

Γιε μου, είσαι τώρα σάρκα από τη σάρκα μου και κόκαλο από το κόκαλό μου. Αλλά με την τελετή που γίνεται αυτή την ημέρα, κάθε σταγόνα λευκού αίματος ξεπλύθηκε από τις φλέβες σου, μπήκες στο έθνος των Shawnee …; υιοθετήθηκες από μια σπουδαία οικογένεια.
Black Fish, Shawnee 

(Από την υιοθεσία του Daniel Boone, το 1778, από τη φυλή).
Όταν οι Γάλλοι έφτασαν σε αυτούς τους καταρράκτες, ήρθαν και μας φίλησαν …; Ποτέ δεν κορόιδεψαν τις τελετές μας και ποτέ δε βεβήλωσαν τα μέρη των νεκρών μας. Εφτά γενιές ανθρώπων έχουν περάσει, και ποτέ δεν το ξεχάσαμε.
Chippewa chief 




Ναρκισσισμός: Μια μάχη ανάμεσα στο «φαίνεσθαι» και το «είναι».....!!!!!!!!!

              
«Εγώ» και «Υπερεγώ», δυο ψυχολογικοί όροι, που έρχονται να χαρακτηρίσουν την ανθρώπινη ψυχή. Ένα «Εγώ», που αντιπροσωπεύει το συνειδητό και τη πραγματικότητα και ένα «Υπερεγώ», που εκπροσωπεί τη συνείδηση και τον ιδανικό εαυτό. Μήπως μιλάμε για έννοιες που περπατούν σε ένα τεντωμένο σχοινί με μοναδική δικλίδα ασφαλείας τα καθημερινά βολικά μας προσωπεία; 

Ή καλύτερα για ένα «Εγώ» που πεθαίνει και ένα «Υπερεγώ» που τρέφεται από τη σάρκα του; Μήπως απλά μιλάμε για έναν καθρέφτη που δεν αποτυπώνει πια είδωλα, παρά μόνο δίψα για χειροκρότημα; 

Συνειρμικά μου έρχεται στο μυαλό ο αρχαίος Ελληνικός Μύθος του Νάρκισσου, ενός όμορφου νέου από τη Βοιωτία, που ερωτεύτηκε σφόδρα την αντανάκλαση του ειδώλου του στα νερά μιας πηγής και στην προσπάθεια του να φιλήσει το πρόσωπο του, οδηγήθηκε στο θάνατο, αφού έπεσε στο ποτάμι και πνίγηκε. Άλλη πάλι εκδοχή του μύθου είναι ότι αυτοκτόνησε εξαιτίας αυτού του ανεκπλήρωτου έρωτα για τον ίδιο του τον εαυτό. 

Με αυτό τον τρόπο γεννήθηκε ο όρος ναρκισσισμός, για να περιγράψει μια διαταραχή της προσωπικότητας κατά την οποία το άτομο αναπτύσσει υπερβολικό ενδιαφέρον για τον εαυτό, την εμφάνιση και την εικόνα που προβάλλει προς τους άλλους. Μια διαταραχή κατά την οποία ο ίδιος ο εαυτός γίνεται το αντικείμενο του έρωτα. 

Ο Φρόυντ (1914) μέσα από το έργο του «Για το ναρκισσισμό: Μία εισαγωγή» έκανε λόγο για σύγκρουση μεταξύ της ψυχικής ενέργειας, που επενδύεται στο Εγώ και αυτής που επενδύεται στα Αντικείμενα. Όταν η μία υπερισχύει, η άλλη αποδυναμώνεται. 

H Δρ. Γκρούνμπεργκερ (1979) από την άλλη υποστήριξε, πως «Ο Ναρκισσισμός πρέπει να θεωρηθεί ως δύναμη, της οποίας η ενέργεια μετέχει στη δόμηση του Εγώ». 

Συμπεραίνουμε λοιπόν, πως δεν αποτελεί μόνο μια παθολογική, αλλά μπορεί να πάρει και διαστάσεις υγιούς κατάστασης, αποτελώντας μια δημιουργική συνθήκη για τη σύνθεση του “Εγώ” και χρησιμοποιώντας την αγάπη προς τον εαυτό ως απαραίτητη προυπόθεση για τη σύνθεση δεσμών. Στον αντίποδα παρατηρούμε βέβαια την κυρίευση από την αγάπη αυτή, με αποτέλεσμα το χάσιμο του ενδιαφέροντος για τον συνάνθρωπο. 

Χαρακτηριστικά του είναι ο εγωκεντρισμός, η μεγαλομανία, η αλαζονεία, η έλλειψη ενσυναίσθησης. Ο νάρκισσος παρατηρούμε συχνά πως αντιδρά με θυμό ή ντροπή στην κριτική που του ασκείται, υπερβάλει για το σημαντικό του χαρακτήρα του, τα κατορθώματα και τα ταλέντα του. 

Επιζητά συνεχώς την προσοχή, ενώ διακατέχεται σε μεγάλο βαθμό από το αίσθημα της ζήλειας. Δυσκολεύεται να δεθεί συναισθηματικά και να εμπιστευθεί τους άλλους, ενώ συχνά χαρακτηρίζεται από μια τάση εκμετάλλευσης των ανθρώπων γύρω του προς όφελός του, με αποτέλεσμα την αποξένωσή του και την ενίσχυση της μοναξιάς του. 

Όσον αφορά τα αίτια, παρατηρούμε πως το σημαντικότερο ρόλο εδώ διαδραματίζει η παιδική και η πρώτη εφηβική ηλικία. Η υπερβολική ανεκτικότητα και η έντονη επιβράβευση του παιδιού από τους γονείς, καθώς και η έλλειψη αγάπης και η έντονη κριτική για κακές συμπεριφορές από τους ίδιους, συμβάλλουν ιδιαίτερα στην ανάπτυξη ναρκισσιστικών συμπεριφορών. 

Το παιδί βιώνει αυτές τις καταστάσεις ως μια έντονη τραυματική εμπειρία (ψυχολογικό τραύμα) και αναπτύσσει τέτοιους είδους συμπεριφορές ως άμυνα σε όσα βιώνει. 

Εκτός από το κοινωνικό περιβάλλον όμως μέσα στο οποίο μεγάλωσε το άτομο, σημαντικό ρόλο παίζουν επίσης βιολογικοί παράγοντες, όπως τα γονίδια (περίπου το 50%), καθώς και πολιτιστικοί, όπως τα σημερινά προβαλλόμενα πρότυπα των μέσων. 

Αν και είναι δύσκολο άτομα με ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας να ζητήσουν βοήθεια, εξαιτίας της δυσκολίας τους να εντοπίσουν και να αποδεχτούν το υπάρχον πρόβλημα, το θεραπευτικό κομμάτι στοχεύει κυρίως στην απόκτηση μιας ρεαλιστικής εικόνας για τον εαυτό και τους άλλους. 

Αν κι όλες οι προσεγγίσεις της ψυχολογίας είναι αποτελεσματικές λόγω της μοναδικότητας που η καθεμία πρεσβεύει, ερευνητικά φαίνεται οι πλέον διαδεδομένες για τη συγκεκριμένη διαταραχή να είναι η ψυχανάλυση και η ψυχοθεραπεία. 

Σε μια εποχή λοιπόν που αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στο “φαίνεσθαι” και στο είναι, αναρωτιέμαι αν αξίζει να συνεχίσουμε να τρέχουμε καθημερινά σε ένα κυνηγητό τελειοθηρίας ή να προτιμήσουμε να σταθούμε σε όλα εκείνα που μας κάνουν μοναδικούς, στις ιδιαιτερότητες και τις αδυναμίες μας! 

Να προσπαθήσουμε να αποδεχτούμε την ανθρώπινή μας υπόσταση και να νιώσουμε ολόκληροι. Γιατί όλα ξεκινούν από μέσα μας και εκεί ακριβώς τελειώνουν! 

Εσύ αλήθεια ποιον θα επιλέξεις να αντικρίζεις στον καθρέφτη σου κάθε πρωί; 





Μιχαέλα Αδαμαντία Φλώρου 
Νοσηλεύτρια Π.Ε. 

Πριν σε γνωρίσω, σε ξέρω....!!!!!!!!

Μιλώντας για τη βία στις συντροφικές σχέσεις, πολλές φορές αναρωτιέμαι πότε αυτή συνήθως ξεκινάει. Κουβεντιάζοντας με ανθρώπους, αρκετοί θέτουν ως σημείο αναφοράς το γάμο ή τον ερχομό ενός παιδιού. «Ξεκίνησε να τη χτυπάει μετά το γάμο» ή «μόλις γέννησε, αυτός έγινε άλλος άνθρωπος».

Φτάνω να έχω αναπάντητα ερωτηματικά καθώς τίποτα δεν φαίνεται να βοηθάει να κατανοήσω αυτόν τον κόσμο της βίας.

Και ίσως χρειάζεται εδώ να ξεκαθαρίσουμε πως βία δεν είναι μόνο ο ξυλοδαρμός ή οι μώλωπες. Λανθασμένα πολλοί όταν αναφέρονται στη βία, εννοούν οποιαδήποτε συμπεριφορά μπορεί να προκαλέσει σωματικό πόνο ή να απειλήσει άμεσα τη ζωή.

Η αλήθεια είναι όμως πως η βία έχει τόσες μορφές και άλλες τόσες διαστάσεις που δεν είμαστε ικανοί να φανταστούμε τις επιπτώσεις στη ψυχική υγεία του θύματος. Βίαιο μπορεί να είναι ένα βλέμμα, ένα κοίταγμα, βίαιος μπορεί να είναι ο τρόπος που υπάρχω, που στέκομαι, που περιφέρομαι στο χώρο. Η βία μπορεί να κρύβεται και σε ρομαντικές εκφράσεις που σε καμία περίπτωση δεν ενοχοποιούνται. «Μην πηγαίνεις τόσο συχνά στους δικούς σου. 

Δεν βλέπεις πως εγώ προτιμώ να καθόμαστε μαζί;» Ή φράσεις όπως «δεν χρειάζεται να δουλεύεις, θα φροντίζω για όλα εγώ. Δεν θα σου λείπει τίποτα. Εσύ μόνο κοίτα να είσαι στο σπίτι». 

Πόσο όμορφες φράσεις, τυλιγμένες με ένα πέπλο φροντίδας που έχουν όπως αποκλειστικό σκοπό τον έλεγχο. «Μην βγαίνεις πάλι με τις φίλες σου, έλα να κάτσουμε μαζί» και πόσες ακόμα τέτοιες χαριτωμένες προτροπές, οι οποίες σιγά σιγά μπορούν να γίνουν θηλιά και να σε πνίξουν.

Πέρα όμως από αυτή τη φαινομενικά όμορφη όψη της βίας, αυτή σαφώς και μπορεί να έχει και την αμείλικτη πλευρά της, η οποία ορισμένες φορές αξιoλογείται ως μη σημαντική ή δεν αξιολογείται καν ως βίαιη συμπεριφορά. 

«Δεν αξίζεις τίποτα, όλα τα κάνεις λάθος!» ή «κοίτα πως έγινες, κάποτε ήσουν όμορφη» ή πολύ χειρότερα «καλύτερα να πέθαινες, αφού τίποτα δεν κάνεις σωστά!».

Θα μπορούσα να γράψω πολλές σκέψεις και πολλές εκφάνσεις μιας βίαιης συμπεριφοράς αλλά φοβάμαι πως ξεκίνησα με άλλο ερώτημα. Πότε λοιπόν ένας σύντροφος γίνεται βίαιος προς τη σύντροφό του;

Η απάντηση είναι πολύ πριν αυτοί οι δύο σύντροφοι συναντηθούν. Πριν γνωριστούν καν. Θα αναρωτηθείτε φυσικά πως γίνεται αυτό. Πολύ απλά. 

Όταν μια κοινωνία μεγαλώνει δύο παιδιά υποδεικνύοντάς τους έμμεσα ποια είναι η θέση του καθενός στην κοινωνία, ποιους ρόλους καλούνται να εξυπηρετήσουν, πόσο αξίζουν, τι περιμένουν από αυτούς, ποιες συμπεριφορές είναι αποδεκτές και ποιες όχι τότε πολύ εύκολα τα παιδιά μεγαλώνουν με εδραιωμένα τα στερεότυπα, ως πεποιθήσεις.

Αν υποδείξουμε σε ένα παιδί με ποια παιχνίδια μπορεί να παίξει, ποια είναι αγορίστικα και κοριτσίστικα χρώματα, με ποιους μπορεί να κάνει παρέα, τότε ριζώνουμε αξίες σε ένα παιδί τις οποίες δεν έχει επιλέξει. 

Με αυτές τις «αθέμιτες» επιλογές, ένα παιδί φαίνεται να αξίζει περισσότερο εάν θα γίνει γιατρός ή δικηγόρος, ένα κορίτσι καλείται να παντρευτεί και να θέτει στόχους όπως η αποκατάσταση, όπως επίσης είναι πια πολύ λογικό να αναμένει η κοινωνία να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου την ανατροφή των παιδιών.

Το ποιος θα αναλάβει τα έσοδα του σπιτιού, ποιος θα κάνει συγκεκριμένες δουλειές, ποιος θα μεγαλώσει τα παιδιά, ποιος θα μαγειρεύει, ποιος θα συγυρίζει το σπίτι, ποιος χρειάζεται μεγαλύτερο αμάξι και ποιος μικρότερο, είναι ουσιαστικά στερεοτυπικές πεποιθήσεις που θεσπίζουν το ρόλο του καθενός σε μια συντροφική σχέση.

Κάπως έτσι εδραιώνεται η έννοια του ισχυρού και του ανίσχυρου σε μία οικογένεια και συνεπώς τη χρήση αυτού του διαχωρισμού μπορεί εύκολα ο καθένας να τη χρησιμοποιεί όπως τον εξυπηρετεί.

Εάν λοιπόν μεγαλώσω σε μια κοινωνία που αναμένει από εμένα να είμαι ισχυρός, τότε με αυτή την πεποίθηση λειτουργώ και σε μία συντροφική σχέση. Αυτή η στερεοτυπική αντίληψη μπορεί να δημιουργήσει μια ευνοϊκή συνθήκη για έναν σύντροφο να γίνει βίαιος προς τη σύντροφό του.

Ίσως είναι αρκετά δύσκολο να αλλάξω βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις της κοινωνίας, είναι όμως αρκετά εύκολο να έχω επίγνωση του κατά πόσο αυτές οι στερεοτυπίες επηρεάζουν τη δική μου συμπεριφορά και γίνονται άξονας της θέσης μου μέσα στη σχέση.

Άλλωστε δεν μπορώ να αλλάξω τους άλλους, μπορώ όμως να αλλάξω τον τρόπο που σχετίζομαι.

*Το άρθρο αυτό γράφτηκε για το animartists.com και αποτελεί ένα μέρος της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του Κέντρου Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Καστοριάς, ενάντια στην έμφυλη βία.


Προτεινόμενη βιβλιογραφία:

Chatzifotiou, S. 2003. Violence Against Women and Institutional Responses: The Case of Greece. European Journal of Social Work 6, 3, 242-256.

Dempsey, M. M. 2009. Prosecuting Domestic Violence. A Philosophical Analysis. Oxford Monographs on Criminal Law and Justice. Oxford: Oxford University Press.

Brewster, P. M. 2002. Domestic Violence Theories, Research and Practice Implications”, in Handbook of Domestic Violence Intervention Strategies. Policies, Programs and Legal Remedies, edit. Roberts, R.A. Oxford: Oxford University Press.




Βασίλειος Ν. Κιοσσές
Ψυχολόγος – Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Ο Καρλ Σαγκάν από το παρελθόν μιλάει για το μέλλον σε ένα υπέροχο βίντεο....!!!!!!!!!

Καμία από τις αμέτρητες ταινίες επιστημονικής φαντασίας και ντοκιμαντέρ σχετικά με το μέλλον της ανθρωπότητας, δεν ήταν τόσο τόσο εμπνευσμένη και ρεαλιστική, όσο αυτή η εξαιρετική ταινία μικρού μήκους από τον Erik Wernquist, με αφηγητή τον Καρλ Σαγκάν.

Και το πιο εκπληκτικό είναι ότι όλες οι σκηνές αυτού του βίντεο δείχνουν αναπαραστάσεις πραγματικών τοπίων από δορυφόρους και πλανήτες του ηλιακού συστήματος. 

Δηλαδή δεν πρόκειται για ανύπαρκτα μέρη βγαλμένα από τη φαντασία ενός γραφίστα, αλλά για υπαρκτούς κόσμους στο ηλιακό μας σύστημα. 

Το βίντεο βασίστηκε στις εικόνες που λαμβάνονται μέσω των τηλεσκοπίων, ή διαστημικές αποστολές που έχουν πλησιάσει αυτές τις απόμακρες περιοχές. 

Προς το παρόν, στέλνουμε τα ρομπότ ή τις μηχανές στο διάστημα. Μαθαίνουμε πολλά με αυτόν τον τρόπο, και δεν υπάρχει τέλος σε ότι μπορούμε να ανακαλύψουμε.

Αλλά αυτό είναι μια ανθρώπινη προσπάθεια, μια ανθρώπινη περιπέτεια, και θα έρθει κάποια στιγμή που οι εικόνες των τοπίων που βλέπετε σε αυτό το βίντεο δεν θα είναι πλέον επιστημονική φαντασία.

Πιθανώς για κάποιους ανθρώπους στο κοντινό μέλλον, αυτοί οι κόσμοι θα είναι το σπίτι τους.
                                          
Vishnu Rajendran Amboo
http://apocalypsejohn.com
http://www.mymind.gr

Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Αλατοθεραπεία…καθαρίζει με φυσικό τρόπο τους πνεύμονες....!!!!!!!

Μπορεί οι γιατροί να συμβουλεύουν να καταναλώνουμε με μέτρο το αλάτι στη διατροφή μας, αλλά η εξωτερική χρήση του θεραπεύει το αναπνευστικό σύστημα. Μια από τις πλέον διαδεδομένες θεραπείες είναι η αλατοθεραπεία.

Πως το αλάτι ”καθαρίζει” το αναπνευστικό σύστημα; Για ποιες παθήσεις ενδείκνυται; Συνιστάται για όλους τους πάσχοντες; Στο επιστημονικό άρθρο που ακολουθεί θα λάβετε απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα σας!

Το φυσικό μη ραφιναρισμένο θαλασσινό αλάτι, περιέχει πάνω από 84 μέταλλα και στοιχεία απαραίτητα για τη ζωή, ενώ το ραφιναρισμένο αλάτι δεν έχει κανένα ωφέλιμο μεταλλικό στοιχείο, περιέχει όμως πρόσθετα – sodium ferrocyanide, ammonium citrate και aluminum silicate – που δεν έχουν καμία θετική επίδραση στο σώμα, αντίθετα, το τελευταίο ενοχοποιείται για πρόκληση της νόσου Alzheimer.

Το φυσικό μη ραφιναρισμένο θαλασσινό αλάτι, παίζει ζωτικής σημασίας ρόλο και βοηθά στον καθαρισμό των πνευμόνων και του αναπνευστικού από τις βλέννες, αφού έχει σημαντική αποχρεμπτική δράση, ειδικά στο άσθμα και την κυστική ίνωση και για τον καθαρισμό της καταρροής και του μπουκώματος της μύτης, είναι δε και ένα ισχυρό φυσικό αντιισταμινικό.

Το αλάτι χρησιμοποιείται και στην ολιστική θεραπεία μέσω της αλατοθεραπείας. Η αλατοθεραπεία είναι γνωστή από τους αρχαίους χρόνους ως μία εμπειρία αναζωογόνησης του σώματος και του πνεύματος. 

Το ορυκτό αλάτι χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς στη φυσική του μορφή χωρίς να απαιτείται καμία επιπλέον επεξεργασία. 

Στις αρχές του 20ου αιώνα παρατηρήθηκε ότι οι αλατωρύχοι εμφάνιζαν μειωμένα αναπνευστικά προβλήματα, γεγονός που οδήγησε στη δημιουργία κλινικών αποκατάστασης κοντά σε παλαιά αλατωρυχεία.

Η πλέον διαδεδομένη μέθοδος αλατοθεραπείας είναι η παραμονή σε κατάλληλα διαμορφωμένα σπήλαια άλατος. Το μυστικό των σπηλαίων άλατος (Salt Caves) είναι ότι ο αέρας που κυκλοφορεί είναι εμπλουτισμένος με ιχνοστοιχεία και ιόντα που απορροφώνται από το σώμα και οδηγούν σε χαλάρωση, αναζωογόνηση και ισορροπία του οργανισμού.

Η υψηλή κρυσταλλική του δομή επιτρέπει την κυτταρική απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών του και την αποκατάσταση της ισορροπίας των αλκάλιων και των ηλεκτρολυτών του σώματος.

Προσοχή! Δεν συνιστάται σε περιπτώσεις οξέων λοιμώξεων,καρδιοαγγειακά νοσήματα, νευρολογικά νοσήματα (επιληψία, κλειστοφοβία κλπ). Πριν αποφασίσετε να δοκιμάσετε την παραπάνω εναλλακτική θεραπεία, είναι απαραίτητο να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας.

Καμία θεραπεία δεν είναι “αθώα” και δεν στερείται παρενεργειών και αντενδείξεων.





Μιχάλης Χατζηγιάννης 
Πνευμονολόγος – Μυτιλήνη

Αλάτι : Αθώος ο κατηγορούμενος! Το θαλασσινό αλάτι μέσο θεραπείας ασθενειών.....!!!!!!!!

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ακούσει ότι :
1) μια δίαιτα με μειωμένη πρόσληψη αλατιού είναι υγιεινή και.....
2) δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ του μαγειρικού και του θαλασσινού αλατιού. 

Τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια!
Γιατί όμως είχαμε επικεντρωθεί στη μείωση του αλατιού τα προηγούμενα χρόνια;

Μελέτες που είχαν γίνει τα τέλη της δεκαετίας του ‘70 είχαν ενοχοποιήσει το αλάτι σχετικά με την υπέρταση και τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Πρόσφατα ήρθαν στην επιφάνεια νέα στοιχεία. Βρέθηκε λοιπόν ότι αυτές οι μελέτες δεν ήταν σωστά σχεδιασμένες και τα συμπεράσματα που είχαν βγει από αυτές ήταν αυθαίρετα*. 

Χωρίς το αλάτι δεν θα ήταν δυνατή η ύπαρξη ζωής. Είναι τόσο απαραίτητο όσο το οξυγόνο και το νερό. Το φυσικό μη ραφιναρισμένο θαλασσινό αλάτι περιέχει πάνω από 80 απαραίτητα μεταλλικά στοιχεία, ενώ το ραφιναρισμένο αλάτι δεν περιέχει καθόλου μεταλλικά στοιχεία.

Είναι αδύνατον για το ανοσοποιητικό μας σύστημα και τα επινεφρίδια (αδένες που βρίσκονται πάνω στα νεφρά και παράγουν αδρεναλίνη και κορτιζόλη έτσι ώστε να μπορεί ο οργανισμός να ανταπεξέλθει σε δύσκολες συνθήκες) να λειτουργήσουν σωστά υπό έλλειψη αλατιού. 

Η ιστορία του αλατιού
Στην αρχαιότητα ήταν τέτοια η αξία του αλατιού που χρησιμοποιούνταν ως μέσον συναλλαγής. Ο Ιπποκράτης (450 π.Χ.) ήταν ο πρώτος που αναγνώρισε τις θεραπευτικές ιδιότητες του αλατιού. Χρησιμοποιούσε αλάτι για να θεραπεύσει λοιμώξεις, συμφορήσεις και άλλα νοσήματα. Ο Παράκελσος (1500 μ.Χ.) έγραψε ότι εμείς οι άνθρωποι χρειαζόμαστε απαραίτητα το αλάτι και ότι χωρίς αλάτι θα είχαν αποσυντεθεί τα πάντα.

Ραφιναρισμένο έναντι μη ραφιναρισμένου αλατιού
Το φυσικό μη ραφιναρισμένο θαλασσινό αλάτι, περιέχει πάνω από 80 μέταλλα και στοιχεία απαραίτητα για τη ζωή, ενώ το ραφιναρισμένο αλάτι δεν έχει κανένα ωφέλιμο μεταλλικό στοιχείο, περιέχει όμως πρόσθετα –sodium ferrocyanide, ammonium citrate και aluminum silicate – που δεν έχουν καμία θετική επίδραση στο σώμα.

Το αλάτι ραφινάρεται για να αυξηθεί η διάρκεια ζωής του στα ράφια. Η κατανάλωση ραφιναρισμένου αλατιού αυξάνει την οξύτητα μέσα στο σώμα. Τα όργανα του σώματος (ο εγκέφαλος, το ανοσοποιητικό σύστημα, το συκώτι, τα νεφρά κ.ά.) δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά αν η οξύτητα του οργανισμού είναι αυξημένη.

Σε γενικές γραμμές τα επεξεργασμένα τρόφιμα – από τα οποία έχουν αφαιρεθεί όλα τα υγιεινά συστατικά όπως βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και ένζυμα – αυξάνουν την οξύτητα του οργανισμού. Όταν τρώμε αυτές τις τροφές που τους έχουν αφαιρεθεί όλα τα ζωτικά συστατικά το σώμα αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει τις δικές του αποθήκες βιταμινών, μεταλλικών στοιχείων και ενζύμων για να τις διασπάσει.

Μακροπρόθεσμα αυτό προκαλεί ελλείψεις σε θρεπτικά συστατικά και χρόνια νοσήματα. Ο καρκίνος και τα χρόνια νοσήματα είναι δύο αρνητικές συνέπειες ενός όξινου οργανισμού από την στιγμή που τα καρκινικά κύτταρα αναπτύσσονται καλύτερα σε όξινο περιβάλλον.

Τα μεταλλικά στοιχεία είναι από τους πιο ισχυρούς αλκαλικούς (αντίθετου του όξινου) παράγοντες στο σώμα. Γι’ αυτό το λόγο να χρησιμοποιείτε μη ραφιναρισμένο φυσικό αλάτι και να αποφεύγετε το ραφιναρισμένο αλάτι όσο μπορείτε.

Δίαιτες με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι.
Η υπέρταση είναι ο κύριος λόγος για τη σύσταση δίαιτας με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι. Η βιβλιογραφία και η πρακτική όμως έχουν δείξει πολύ μικρή σχέση μεταξύ του αλατιού και της υπέρτασης. Μόνον ορισμένοι ευαίσθητοι στο αλάτι ασθενείς έχουν οφέλη από μια δίαιτα που περιορίζει την κατανάλωση αλατιού.

Οι έρευνες έχουν δείξει ότι η δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι σχετίζεται με πάνω από 400% αύξηση των καρδιακών προσβολών στους άνδρες! Οι δίαιτες με μειωμένη πρόσληψη αλατιού αυξάνουν τα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα και την αντίσταση στην ινσουλίνη που σχετίζεται με τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Οφέλη από το αλάτι
Υπάρχουν πολλά οφέλη από το φυσικό, μη ραφιναρισμένο αλάτι που περιλαμβάνουν :

§ Κατάλληλη ενίσχυση και ισορροπία των επινεφριδίων

§ Κατάλληλη ενίσχυση και ισορροπία του θυρεοειδή

§ Το νάτριο και το νερό διατηρούν το νευρικό σύστημα υγιές

§ Τα μεταλλικά στοιχεία από το αλάτι και το νερό βοηθούν όλα τα κύτταρα να αποβάλουν τις τοξίνες τους

§ Το νάτριο βοηθάει τα επινεφρίδια να διατηρούν φυσιολογική αρτηριακή πίεση στο σώμα

§ Επιτρέπουν την αποτοξίνωση από το βρώμιο με το χλώριο

Συμπέρασμα
Βοηθώντας τα βιοχημικά συστήματα του οργανισμού με την εξισορρόπιση των επιπέδων των ορμονών και παρέχοντας αρκετό ιώδιο και φυσικό αλάτι, το οποίο είναι χαμηλό στην πλειοψηφία των ανθρώπων, θα βοηθήσουμε τον οργανισμό να λειτουργεί σωστά χωρίς ενοχλητικά συμπτώματα και θα προλάβουμε τις περισσότερες χρόνιες ασθένειες.

Παρόλα αυτά αυτή η ολιστική, φυσική προσέγγιση απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή από πλευράς των ασθενών – όχι μόνο σε επίπεδο εξετάσεων και λήψεως συμπληρωμάτων – αλλά και προσοχή στη λήψη τροφών αποφεύγοντας τα επεξεργασμένα τρόφιμα, αναψυκτικά, έτοιμα φαγητά με βρώμιο. Συνιστάται η κατανάλωση βιολογικών τροφών (χωρίς φυτοφάρμακα) στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό.

* Το αλάτι στη διατροφή θεωρείται η σημαντικότερη αιτία της υπέρτασης και οι γιατροί συνιστούν τη μείωση του αλατιού για τον έλεγχο της πίεσης. Αλλά η συσχέτιση αυτή έχει αποδειχθεί εδώ και χρόνια ότι δεν ισχύει.

Βασίστηκε, όπως προκύπτει από άρθρο στο San Jose MercuryNews, σε μελέτη που έγινε το 1989 από την αμερικανική ιατρική ένωση στον πληθυσμό των Ινδιάνων του Αμαζονίου που η τροφή τους δεν είχε σχεδόν καθόλου αλάτι.

Η ιατρική ένωση μολονότι, όπως φαίνεται στο άρθρο αυτό, παραδέχθηκε ότι η συσχέτιση αλατιού και υπέρτασης είχε βασιστεί σε λανθασμένη έρευνα, αντί να αποσύρει τη σύσταση για μειωμένη κατανάλωση αλατιού, επέμεινε στη σύσταση αυτή, γιατί, όπως είπαν, δεν ήθελαν να χάσει το κοινό την εμπιστοσύνη του στις συστάσεις των γιατρών.

Το παρακάτω κείμενο είναι από το ιστολόγιο ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ
“Παραθέτω απόσπασμα που μετέφρασα από το βιβλίο (ABC of Asthma, Allergies and Lupus) του γιατρού Fereydoon Batmanghelidj και είναι σχετικό με θεραπείες βασισμένες σε νερό και φυσικό αλάτι.

Φυσικά ο καθένας θα πρέπει να ρωτήσει το γιατρό του και να έχει τη σύμφωνη γνώμη του πριν προχωρήσει σε όποιου είδους θεραπεία, λαμβάνοντας πάντα υπόψη το ιατρικό ιστορικό”.

Πολλά αλάτια φέρουν την επισήμανση “θαλασσινό αλάτι” αλλά πλένονται και βράζονται σε ακραίες θερμοκρασίες οι οποίες αφαιρούν τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία από το αρχικό ακατέργαστο προϊόν.

Κατόπιν προστίθενται κι ένα σωρό αντισυσσωματικές ουσίες για να μη σβολώνει και το προϊόν αυτό φτάνει στο τραπέζι μας.

Αυτό δεν είναι το αλάτι που θέλει το σώμα μας .
Το σώμα μας θέλει 100% φυσικό θαλασσινό αλάτι.

Το αλάτι έχει πολλές άλλες λειτουργίες εκτός από την απλή ρύθμιση της υγρασίας του σώματος. Εδώ είναι μερικές από τις πρόσθετες σημαντικές λειτουργίες του οργανισμού σύμφωνα με τον Dr. Batmanghelidj στο βιβλίο του ABC of Asthma, Allergies and Lupus στις σελίδες 144-150:

§ Το αλάτι είναι ένα ισχυρό φυσικό αντισταμινικό.

§ Την επόμενη φορά που θα έχετε μια ρινική καταρροή ή υγρά μάτια από τις αλλεργίες, δοκιμάστε να πιείτε ένα ποτήρι νερό βρύσης, βάλτε μια πρέζα αλάτι στο τέλος της γλώσσας σας και αφήστε το να διαλυθεί.

§ Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και για το άσθμα.

§ Την επόμενη φορά δοκιμάστε το παραπάνω πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή εισπνοών.

§ Το αλάτι βοηθά στην ανακούφιση του “στρες”.

§ Το αλάτι είναι σημαντικό για την αφαίρεση της οξύτητας από τα κύτταρα του εγκεφάλου σας.

§ Οι νεφροί δεν θα λειτουργήσουν σωστά χωρίς αλάτι.

§ Επίσης η κατάθλιψη και τα συναισθηματικά προβλήματα μπορούν να μετριαστούν κατά πολύ με τη λήψη περισσότερου αλατιού, πίνοντας περισσότερο νερό, με σωστή διατροφή και περπάτημα.

§ Οι έχοντες προβλήματα ελέγχου της ουροδόχου κύστης και ακούσια απώλεια ούρων θα μπορούσαν να βοηθηθούν με την προσθήκη περισσότερου αλατιού στη διατροφή τους.

§ Οι διαβητικοί μπορούν να περιορίσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους και να μειώσουν την ανάγκη τους για ινσουλίνη με τη λήψη αλατιού.

§ Οι καρδιακές αρρυθμίες μπορεί να σταματήσουν με την τοποθέτηση μια πρέζας αλάτι στο τέλος της γλώσσας μέχρι να διαλυθεί.

§ Το πεπτικό μας σύστημα απαιτεί το αλάτι για να απορροφήσει σωστά τα τρόφιμα που τρώμε.

§ Εάν έχετε μυϊκές κράμπες το αλάτι μπορεί να τις ανακουφίσει.

§ Δοκιμάστε να βάλετε μια πρέζα αλάτι στο τέλος της γλώσσας σας και αφήστε το να διαλυθεί.

§ Τα οστά αποκτούν τη σκληρότητά τους από το αλάτι, όχι από το ασβέστιο.

§ Η οστεοπόρωση προκαλείται από τη μη λήψη αλατιού και νερού καθημερινά.

§ Όσοι έχουν προβλήματα διατήρησης της στύσης, θα πρέπει να τρώνε περισσότερο αλάτι και να πίνουν περισσότερο νερό.

Σε μια μελέτη σχεδόν 3.000 άνδρες που είχαν υψηλή αρτηριακή πίεση, οι άνδρες σε μια διατροφή χαμηλής περιεκτικότητας σε αλάτι είχαν 430% αύξηση των καρδιακών προσβολών σε σύγκριση με τους άνδρες που έτρωγαν μια δίαιτα πλούσια σε αλάτι.

Dr. Δημήτρης Τσουκαλάς
Διδάκτωρ Πανεπιστημίου UNI.NA. Federico II
Ειδικός στα Χρόνια Νοσήματα και στις Μεταβολικές Διαταραχές
American College for the Advancement in Medicine




Μαγιά μπύρας – Ευεργετικές Ιδιότητες....!!!!!!!!

Σήμερα όταν λέμε μαγιά μπύρας, αναφερόμαστε στην διατροφική μαγιά η οποία παράγεται από καλλιέργεια του μύκητα Saccharomyces Cerevisiae. 

Κατ’ αρχάς χρησιμοποιήθηκε για την απαραίτητη ζύμωση στην δημιουργία μπύρας απ’ όπου πήρε και το όνομά της. 

Ήταν γνωστή η χρήση της και η διατροφική της αξία από την εποχή της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. 

Είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνης, μεταλλικών αλάτων και κυρίως βιταμινών ειδικά του συμπλέγματος Β.

Πού ωφελεί η μαγιά της μπύρας και γιατί;
* Βοηθά στη σωματική κόπωση
* Τονώνει το μυϊκό σύστημα και ανακουφίζει από τις κράμπες λόγω του μαγνησίου που περιέχει

* Καταπολεμά την δυσκοιλιότητα καθώς και τις χρόνιες διάρροιες μιας και βελτιώνει την εντερική χλωρίδα
* Αντιμετωπίζει τις χρόνιες δυσπεψίες

* Είναι χρήσιμη στην ρύθμιση της χοληστερίνης
* Ενισχύει το νευρικό σύστημα εξαιτίας της χολίνης και του συμπλέγματος της βιταμίνης Β που περιέχει

* Έχει αντιφλογιστική δράση στην νεανική ακμή και στο δερματικό έκζεμα
* Μειώνει την τριχόπτωση

* Χορηγείται σαν συμπλήρωμα διατροφής σε δίαιτες αδυνατίσματος
* Επιδρά θετικά σε απλές μορφές αναιμίας λόγω του σιδήρου που περιέχει

* Τελευταία γίνονται μελέτες για την χρήση μαγιάς της μπύρας σε διαβητικούς ασθενείς. Παρατηρήθηκε μείωση μέχρι και 30% στις τιμές σακχάρου λόγω του χρωμίου το οποίο αποδεδειγμένα ρίχνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Οι χορτοφάγοι συχνά επιλέγουν την μαγιά μπύρας σαν κορυφαίο διατροφικό συμπλήρωμα μιας και ο αποκλεισμός του κρέατος προκαλεί πτώση των επιπέδων των βιταμινών του συμπλέγματος Β. 

Σε τι μορφές υπάρχει η μαγιά μπύρας;
Χρησιμοποιούμε κυρίως αφυδατωμένη μη ζυμώσιμη μορφή. Κυκλοφορεί σε χάπια, σκόνη και νιφάδες.

Επίσης, κυκλοφορεί ένας τύπος ζωντανής μαγιάς σε υγρή μορφή και σε μείγμα με χυμούς (γκρέιπφρουτ), βασιλικό πολτό ή άλλα συστατικά. Η υγρή μορφή έχει σπουδαία εφαρμογή σε γαστρίτιδες, μειώνοντας την διάρκεια της θεραπείας κατά πολύ.

Έχει παρενέργειες;
Σπάνια αναφέρθηκε τυμπανισμός στα έντερα με ταυτόχρονη χορήγηση τροφής.Εάν πάρει κανείς πρωί νηστικός την μαγιά με λίγο χυμό φρούτων, περίπου 30 λεπτά πριν το πρωινό γεύμα, τα συμπτώματα υποχωρούν.

Ανάλυση αποξηραμένης μαγιάς μπύρας
Βιταμίνες
Β-1
Β-2
Χολίνη
Βιοτίνη

Αμινοξέα
Λυσίνη
Τρυπτοφάνη
Λευκίνη
Γλυκίνη
Σπαρτικό οξύ
Μεθιονίνη 

Μεταλλικά άλατα
Φώσφορος
Μαγγάνιο
Ιώδιο
Ψευδάργυρος
Χρώμιο 

Βιβλιογραφία:
Linda Clark – Secrets of health and beauty.

Η μαγιά μπύρας έχει παραδοσιακή χρήση ως φυσικό σκεύασμα με μεγάλη διατροφική αξία λόγω της υψηλής περιεκτικότητας του σε φυσική πηγή των βιταμινών Β, αμινοξέων και μετάλλων. 

Το υψηλό ποσοστό υδατανθράκων που περιέχει καθιστά τη μαγιά μπύρας μία πλήρη τροφή μεγάλης διατροφικής αξίας. Οι υδατάνθρακες δίνουν στον οργανισμό την ενέργεια που έχει ανάγκη για να εκτελέσει τις εσωτερικές του μεταβολικές λειτουργίες.

Είναι ευεργετική για την καλή εμφάνιση του δέρματος με ωφέλιμη δράση σε περιπτώσεις ακμής καθώς και στην καλή υγεία των νυχιών και των μαλλιών, που τα τονώνει και τα βοηθά να διατηρούν τη λάμψη τους.
 
Ενισχύει τους μυς, απαραίτητο συμπλήρωμα σε αθλούμενους.Χρήσιμο τονωτικό για όλες τις ηλικίες.

Συνιστώμενη χρήση: Η μαγιά μπύρας έχει διαιτητική δράση αν ληφθεί μισή ώρα πριν το γεύμα επειδή δημιουργεί ένα ευχάριστο αίσθημα κορεσμού, με αποτέλεσμα να αισθάνεται ο οργανισμός «γεμάτος» και έτσι να τρώμε λιγότερο.

Αντίστοιχα πρόσληψη της μαγιάς μπύρας μετά από το γεύμα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του βάρους σε περιπτώσεις που αυτό είναι επιθυμητό. 

Η ένταξη της μαγιάς μπύρας στο διαιτολόγιό μας κάθε μέρα συμβάλλει στη διατήρηση της καλής υγείας.

Μάσκα ομορφιάς από μαγιά μπύρας για λιπαρό δέρμα

Θα χρειαστούμε:
* 3 κουταλάκια πράσινο άργιλο σε σκόνη 
* 3 κουταλάκια μαγιά μπύρας σε σκόνη 
* 1 κουταλάκι μέλι
* 1 κουταλάκι ταχίνι
* 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
* 3 κουταλάκια λάδι καλέντουλας
* 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιάς
* 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
* 1 σταγόνα αιθέριο έλαιο σανδαλόξυλο

Διαδικασία
Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και παίρνουμε μια μάσκα σε μορφή πάστας. Αν είναι αραιή προσθέτουμε λίγο άργιλο ακόμη.Απλώνουμε σε καθαρό πρόσωπο και αφήνουμε 15 λεπτά. Αφαιρούμε με χλιαρό νερό.Η μάσκα αυτή καθαρίζει σε βάθος το λιπαρό δέρμα, καταπραΰνει τυχόν σπυράκια και ταυτόχρονα υδατώνει το πρόσωπο