Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Σηκωθείτε από τον καναπέ - 4 σημαντικοί λόγοι...!!!!

Γνωρίζετε ότι με την άσκηση μπορείτε να πετύχετε σε επαγγελματικό επίπεδο ή να βελτιώσετε την σεξουαλική σας ζωή; Αν βαριέστε την άσκηση, έχετε τουλάχιστον 4 ισχυρά κίνητρα για να σηκωθείτε από τον καναπέ σας. Διαβάστε τι λένε οι έρευνες και δραστηριοποιηθείτε τώρα για να αποκομίσετε τα οφέλη της άσκησης.

Θα βρείτε το δρόμο της επιτυχίας
Η άσκηση σας βοηθάει στην επιτυχία. Η καλή αεροβική ικανότητα στα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής, μπορεί να αυξήσει την δύναμη του εγκεφάλου μας και να βελτιώσει τις επιδόσεις στις σπουδές μας ανοίγοντας μας έτσι το δρόμο για καλύτερη επαγγελματική επιτυχία αργότερα στη ζωή. 

Τα παραπάνω τουλάχιστον υποστηρίζουν μία μελέτη Σουηδών ειδικών. «Οι γιατροί γνωρίζουν εδώ και χρόνια ότι… νους υγιής εν σώματι υγιεί», ανέφερε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Τζωρτζ Κουν, καθηγητής Αναγεννητικής Νευροεπιστήμης στο Κέντρο Επιδιόρθωσης Εγκεφάλου του Πανεπιστημίου του Γκότενμπουργκ, στη Σουηδία. 

Η μελέτη αυτή έρχεται αν επιβεβαιώσει την συγκεκριμένη ρύση καθώς αποδεικνύει την χρησιμότητα της άσκησης όσον αφορά την επαγγελματική και προσωπική μας επιτυχία.

Θα χαμογελάτε συχνότερα
Οι ειδικοί επισημαίνουν πως η άσκηση έχει καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση του άγχους και της κατάθλιψης. Με ποιο μηχανισμό το πετυχαίνει αυτό; Η άσκηση αυξάνει τα επίπεδα ενδορφινών στον οργανισμό που θεωρούνται οι ορμόνες της ευτυχίας. Μάλιστα, όσοι δεν ασκούνται, έχουν διπλάσιες πιθανότητες, σύμφωνα με τους ειδικούς, να αντιμετωπίσουν συμπτώματα μελαγχολίας και να έχουν καταθλιπτική διάθεση.

Θα θυμάστε καλύτερα
Σύμφωνα με μελέτες η σωματική άσκηση βελτιώνει το κυκλοφορικό σύστημα και όσο καλύτερα λειτουργεί το κυκλοφορικό μας σύστημα, τόσο καλύτερα λειτουργεί και αναπτύσσεται και ο εγκέφαλός μας σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας. 

H τακτική σωματική άσκηση διεγείρει την αναγέννηση των νευρικών κυττάρων και συντελεί στην ομαλή λειτουργία του καρδιαγγειακού μας συστήματος, γεγονός που συμβάλλει στην καλύτερη οξυγόνωση του εγκέφαλου. H καλή αιμάτωση του εγκεφάλου, από την άλλη, ενισχύει τις νοητικές μας λειτουργίες, και τη μνήμη μας.

Θα βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή
Η άσκηση συμβάλλει στην αύξηση της αντοχής και των επιπέδων ενέργειας του οργανισμού γεγονός που συμβάλλει και στη βελτίωση της ερωτικής μας ζωής. Ακόμη, μέσω της άσκησης, γυμνάζονται οι μυς της λεκάνης, γεγονός που μπορεί να βελτιώσει τον οργασμό ή να βοηθήσει στην επίτευξή του. Σύμφωνα με έρευνες, μάλιστα, όσοι άνθρωποι βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση έχουν καλύτερες επιδόσεις στο σεξ και το απολαμβάνουν περισσότερο. 




pathfinder.gr

Ότι μου δώσεις, αυτό θα πάρεις...!!!!

Δούναι και Λαβείν. Αν το καλοσκεφτούμε, αυτή είναι η ζωή μας. Από την ώρα που γεννιόμαστε ως και την ώρα που πεθαίνουμε, δίνουμε και παίρνουμε. Υλικά και άυλα πράγματα. Κυρίως, όμως, άυλα. Και με αυτό, εννοούνται τα συναισθήματα, οι πράξεις, οι σκέψεις, η ενέργεια. 

Σαφέστατα και υπάρχουν και τα υλικά αγαθά και πράγματα, όπως τα χρήματα. Όμως, κι αυτά ενέργεια είναι, εν τέλει. Μεγαλώνουμε σε μία καθαρά δυτική και παγκοσμιοποιημένη κοινωνία, η οποία πρεσβεύει συγκεκριμένες αξίες, βασισμένες στη λεγόμενη “ηθική” και παρά τις θρησκευτικές επιρροές περί μοιράσματος, αγάπης, αλληλεγγύης κι ούτω καθεξής, στην πράξη, αυτό που γίνεται φανερό είναι ότι, κι αυτοί που τα προωθούν δεν τα πιστεύουν, δεν τα ακολουθούν, δεν τα πράττουν. 

Το κλασσικό “διπλό μήνυμα”. Μαθαίνουμε ότι το να δίνουμε με ευκολία αποτελεί αδυναμία, ότι θα είμαστε χαμένοι ή ότι θα καταλήξουμε “στον άσσο”. Και ίσως να γίνει έτσι. Ίσως κι όχι. Και τι σημαίνει για τον καθένα “ο άσσος”; Αναρωτηθήκαμε ποτέ; 

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτό είναι μόνο η μία όψη του νομίσματος κι ότι, για να μπορούμε να βοηθάμε και να είμαστε αποτελεσματικοί με τους άλλους, οφείλουμε να το κάνουμε πρώτα στον εαυτό μας. Το γνωστό “αγάπα τον πλησίον σου ως εαυτόν”. Αν το δούμε από μία άλλη οπτική, ωστόσο, το να δίνουμε κάτι σε κάποιον - ό,τι κι αν είναι αυτό, αρκεί να τον ωφελεί - αποτελεί μία πράξη που, πρώτα από όλα, ωφελεί εμάς. 

Γιατί, όσο κι αν δεν το συνειδητοποιούμε, αυτό το κάνουμε γιατί εμείς το σκεφτήκαμε, εμείς το επιθυμήσαμε, εμείς το πράξαμε. Άρα, εμείς ευχαριστιόμαστε πρώτα από όλους, ακόμα κι από αυτόν που ωφελείται. Η ουσία είναι, όμως, πως ό,τι δίνεις παίρνεις. Έτσι είναι. Όλα είναι ένας όμορφος κύκλος. Η ίδια η ζωή είναι ένας πανέμορφος κύκλος. 

Ένας κύκλος με χρώματα, με άλλα σχήματα στο εσωτερικό του, με εμπειρίες, με συναισθήματα. Συνεπώς, ποτέ δεν παίρνουμε κάτι που δε ζητήσαμε και που δε δώσαμε. “Ζήτα και θα πάρεις” αλλά και “δώσε και θα πάρεις”. Ό,τι ζητήσεις, θα το λάβεις στη βάση όσων έδωσες. 

Κι αν το σκεφτούμε λίγο πιο βαθιά, πάντα αυτό που ζητάμε μοιάζει με αυτό που δίνουμε. Ακόμα κι αν, επιφανειακά, δε φαίνεται να συνάδει, σίγουρα θα υπάρχουν δεσμοί με αυτό. Ο άνθρωπος που δε δίνει χρήματα γιατί φοβάται ότι θα φτωχύνει, θα ζητά χρήματα και θα λαβαίνει χρήματα. Κι αυτό μόνο. Ούτε αγάπη αληθινή, ούτε κάποιο ξεχωριστό συναίσθημα, κάτι που να τον συναρπάσει. 

Μόνο χρήματα. Δηλαδή, μόνο αυτό που τον αποκλείει από την αντικειμενική πραγματικότητα, από την αληθινή ζωή, από την πραγματική ανθρώπινη διάδραση και διαντίδραση. Θα ζητάει απομόνωση και θα λαμβάνει απομόνωση. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα άλλα στη ζωή μας. Μη φοβάστε να δώσετε, αλλά μη φοβάστε και να ζητήσετε! 

Ο καθένας μας έχει το δικαίωμα και την αξίωση να τα κάνει αμφότερα. Ας αφεθούμε κι ας ζήσουμε πόσο όμορφο είναι να δίνουμε χωρίς τύψεις, ενοχές κι ανησυχία ότι θα λείψει από μας κι ας ζητάμε όσα πραγματικά έχουμε ανάγκη για μία ποιοτική ζωή. Για το ευ ζην μας. 

Όχι περίσσια πράγματα, γιατί τότε πάμε αλλού. Ας δώσουμε αγάπη, και θα τη λάβουμε πίσω, αφού σίγουρα θα τη ζητάμε! Ας ομορφύνουμε τις δονήσεις μας, τις δονήσεις που εκπέμπουμε στον κόσμο, και τότε θα ομορφύνουν και οι δονήσεις που λαμβάνουμε εμείς από αυτόν. Ας αγαπήσουμε. Εμάς, τους άλλους, το όλον. Ας αφεθούμε στην ελευθερία της ύπαρξης μας, που υπάρχει από την ώρα που γεννιόμαστε. Είμαστε ελεύθεροι. 




Ελένα Ζαφειροπούλου πηγή: simplylife.gr, newsitamea.gr

Οι πέντε γενιές των παιδιών INDIGO...!!!!

Μία από τις πιο γνωστές ερευνήτριες των φαινόμενων της Νέας Εποχής, είναι η κυρία Lori Johnson, που ασχολήθηκε με την ίντιγκο γενιά σχεδόν επιστημονικά και τη χώρισε σε πέντε κατηγορίες ανάλογα με τη χρονολογία γέννησης των παιδιών. (link)

Άλφα Γενιά
Η πρώτη γενιά, η οποία ονομάστηκε Άλφα, περιλαμβάνει τα παιδιά που γεννήθηκαν την περίοδο από το 1958 ως το 1968. Η αύρα τους έχει βαθύ γαλάζιο & πράσινό - μωβ αποχρώσεις και είναι κάτω από την επιρροή του μεταλλικού μπεζ που τους προστατεύει από τις εξωτερικές επιθέσεις και από τις υπερβολικές πρόωρες εξωτερικεύσεις του indigo δυναμικού τους.

Τα εξωτερικά πέπλα της αύρας τους, βοήθησαν και βοηθούν ακόμη αυτούς τους Λειτουργούς του Φωτός να προσαρμοσθούν στον τρόπο ζωής και ύπαρξης των υπόλοιπων συνανθρώπων τους, που δεν ανήκουν σ' αυτή την ιδιαίτερη ομάδα που την ονομάσαμε indigo.

Από μικρά παιδιά ακόμη, οι Άλφα, είχαν μια αίσθηση ότι είναι διαφορετικοί, σαν να μην ανήκουν στον τόπο, στη χώρα ή στους γονείς που τους γέννησαν. Οι λόγοι γι' αυτή τη διαφορετικότητα ήταν πάντα ασαφείς και ποτέ δεν έβρισκαν μια ικανοποιητική εξήγηση.

Μόλις ωρίμασαν νοητικά, αρκετά για να μπορέσουν να φανούν τα χαρίσματα τους, είχαν και την εμπειρία της «Σκοτεινής Νύχτας της Αφύπνισης».

Η Αφύπνιση των Ίντιγκο
Για κάθε indigo γενιά αυτή η διαδικασία της αφύπνισης ξεκινάει γύρω στην ηλικία των 28 με 29 ετών και διαρκεί περίπου 7,5 χρόνια.

Η «Σκοτεινή Νύχτα της Αφύπνισης» είναι περίοδος που μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολη, επειδή είναι η περίοδος της οριστικής επιστροφής του ατόμου στον Εαυτό του και στην αποστολή για την οποία τελικά βρίσκεται εδώ.

Αυτή η περίοδος είναι γεμάτη παγίδες, προβλήματα διάφορων ειδών και διάφορες δύσκολες "δοκιμασίες".

Για την Άλφα γενιά αυτή η περίοδος συνέπεσε από το 1986 μέχρι το 1996.

Στην ηλικία των ώριμων τριάντα (37 - 39), ξεκινάει η ανάρρωση και η άνθιση των ψυχικών τους δυνατοτήτων. Μέχρι τότε το άτομο είχε αρκετό χρόνο να μάθει επιτέλους να εμπιστεύεται τις ψυχικές του δυνάμεις χωρίς να ξαφνιάζεται ή να προσπαθεί να μοιραστεί τις εμπειρίες του με τους άλλους.

Εδώ μιλάμε για τις διάφορες εσωτερικές εμπειρίες του Ανοιχτού Νου, που σημαίνει να έχει κανείς καθαρή διαίσθηση, δυνατή εσωτερική κατεύθυνση και επικοινωνία με τον πνευματικό κόσμο, αναγνώριση των σκέψεων, συναισθημάτων και προθέσεων των άλλων, κατανόηση των παράλληλων επιπέδων της πραγματικότητας, μια αληθινή επίγνωση για τη φύση του χρόνου, καθημερινές συγχρονικότητες (synchronicity) και πολλά άλλα χαρίσματα.

Στην ηλικία των τριάντα ετών απελευθερώνονται συνήθως όλες οι θεραπευτικές δυνάμεις όλων των γενιών.

Βήτα γενιά
Είναι άνθρωποι γεννημένοι κατά την περίοδο μεταξύ του 1968 και 1978.

Χαρακτηριστικά χρώματα στην αύρα τους είναι το γαλάζιο - πράσινο - μωβ, αλλά δεν υπάρχει πια το μεταλλικό χρώμα της προστατευτικής ασπίδας. Η περίοδος της δικής τους αφύπνισης συμπίπτει, περίπου στην περίοδο από το 1996 μέχρι το 2006.

Πολύ σπάνια ένα indigo άτομο συνειδητοποιεί την αποστολή του πριν τα τριάντα του χρόνια. Για αυτό τον λόγο όσοι ανήκετε σ' αυτή τη γενιά πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και τρυφεροί με τον εαυτό σας.

Εκείνη την περίοδο εξαφανίζονται τα προστατευτικά πέπλα της αύρας και το άτομο μπορεί να έχει συχνά την αίσθηση πως είναι γυμνό, απροστάτευτο και ευάλωτο διότι περνάει τις διαδικασίες κάθαρσης σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο.

Μπορεί εύκολα να νομίζει ότι τρελαίνεται και δεν είναι κακό σ'αυτή την περίπτωση να ζητάει βοήθεια κάποιου ειδικού ψυχολόγου, αλλά πρέπει να αποφεύγει φάρμακα.

Πέρα από αυτό αναπτύξτε τη διαίσθησή σας, ακούστε την εσωτερική σας φωνή γιατί όλες οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα σας. Μην συγκρίνεστε με τους άλλους κι αν έχετε αρκετή υπομονή και εμπιστοσύνη στον εαυτό σας αυτά που σας φαίνονται τρελά θα περάσουν σύντομα και θα διαπιστώσετε πως η ζωή είναι γεμάτη θαύματα.

Τα indigo άτομα που ανήκουν σε αυτή τη γενιά, την πνευματική ωρίμανση θα τη βιώσουν στα σαράντα τους, που αρχίζει ένα πραγματικά πανηγύρι αυτογνωσίας και απελευθέρωσης.

Ένα τυπικό χαρακτηριστικό και των δύο γενιών, Άλφα και Βήτα, είναι ότι φαίνονται πολύ πιο νέοι απ΄ ότι είναι στην πραγματικότητα.

Γενιά Γάμα
Είναι η τρίτη γενιά των παιδιών indigo, που έχουν γεννηθεί από το 1978 μέχρι το 1988.

Αυτή είναι και η πρώτη γενιά με την ελάχιστη προστατευτική ασπίδα. Σε περίπτωση που την έχουν είναι συνήθως μωβ απόχρωσης με σημάδια της ώχρας ή του κρυστάλλινου χρώματος.

Η περίοδος της πνευματικής αφύπνισης αυτών των παιδιών συμπίπτει με την περίοδο μεταξύ 2006 και 2016. 

Δέλτα Γενιά
Τα παιδιά αυτά είναι γεννημένα από το 1988 μέχρι το 1998.

Το χαρακτηριστικό της τέταρτης γενιάς είναι το χρώμα της αύρας, που είναι καθαρά indigo (γαλάζιο - λουλακί).

Ως εξαίρεση που αποδεικνύει τον κανόνα κάποια άτομα που ανήκουν σ' αυτή την κατηγορία, έχουν ένα ελαφρύ πέπλο στον εξωτερικό κύκλο της αύρας τους.

Αυτή η γενιά είναι υπερβολικά ευαίσθητη και χρειάζεται αρκετή βοήθεια για να βρει τον εαυτό της.

Είναι υπερδραστήριοι και αρκετά εξωστρεφείς. Τους αρέσει να δείχνουν στον κόσμο ποιοι είναι πραγματικά και σε πολλές περιπτώσεις το κάνουν με μεγάλη αυτοπεποίθηση και σιγουριά.

Αν είστε γονέας ενός indigo παιδιού της γενιάς Δέλτα πρέπει να ξέρετε ότι αν το βοηθήσετε να φτιάξει μία γαλήνια όαση στο δωμάτιο του κι αν ζει σε ένα σπίτι γεμάτο αγάπη και γαλήνη, θα το βοηθήσετε πολύ περισσότερο από το να του δίνετε φάρμακα για την «υπερκινητικότητά» του.

Στο δικό του περιβάλλον θέλει γαλάζιο και μωβ χρώματα, ενώ απολαμβάνει πραγματικά τη μουσική με αργούς ρυθμούς.

Να αποφεύγετε την πολυκοσμία και τις υψηλές θερμοκρασίες όταν είστε μαζί του. Την τηλεόραση καλά είναι να την ελαττώσετε όσο πιο πολύ γίνεται γιατί του αυξάνει τη νευρικότητα. Επίσης είναι καλό, να μην κοιμάται ή να περνάει τις περισσότερες ώρες της ημέρας σ' ένα δωμάτιο με πολλές ηλεκτρικές συσκευές.

Αυτές οι συμβουλές ισχύουν για το κάθε indigo άτομο, ειδικά αν είναι ακόμη μικρό παιδί.

Η Δέλτα γενιά έχει συνήθως πολύ δύσκολη εφηβεία.
Πολλά από αυτά τα παιδιά νομίζουν ότι κάτι δεν πάει καλά μαζί τους, μπλέκονται με τα ναρκωτικά, έχουν τάσεις αυτοκτονίας.

Το καλύτερο φάρμακο για αυτούς είναι η Φύση στην οποία καλό είναι να περνάνε όσο περισσότερο χρόνο γίνεται.
Η περίοδος της ωρίμανσης και της πνευματικής αφύπνισης της Δέλτα γενιάς συμπίπτει με την περίοδο από το 2016 ως το 2026.
Ωμέγα γενιά
Τα παιδιά που γεννήθηκαν από το 1998 μέχρι το 2008 ανήκουν στη λεγόμενη Ωμέγα indigo γενιά.

Υποτίθεται πως αυτή είναι και η τελευταία «καθαρή» indigo γενιά.

Τα παιδιά που γεννήθηκαν στη Δέλτα και Ωμέγα εποχή, ονομάζονται επίσης και Κρυστάλλινα Παιδιά λόγω μιας ιδιαίτερης φωτεινής, κρυστάλλινης απόχρωσης στην αύρα τους.

Αυτά τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε διάφορες δερματολογίες, αλλεργίες και αρρώστιες ειδικά του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος που οφείλονται στη μεγάλη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Επίσης ένα σημαντικό ποσοστό τους χαρακτηρίζεται ως αυτιστικά ή υποφέρουν από το σύνδρομο Asperher.

Ο αυτισμός σ' αυτά τα παιδιά πολλές φορές δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας τρόπος αυτοπροστασίας από τη νεύρωση και επίθεση του έξω κόσμου.

Πολλά απ'αυτά είναι παιδιά των indigo γονέων ή είναι μετενσάρκωση των πρόωρα πεθαμένων της Άλφα και Βήτα γενιάς.

Αυτή η γενιά θα βιώνει τη «Σκοτεινή Νύχτα της Αφύπνισης» την εποχή από το 2026 μέχρι το 2036.

Το Κρυστάλλινο Παιδί θα το αναγνωρίσετε από τα τεράστια μάτια του, που όταν σας κοιτάνε κατάματα έχετε την αίσθηση ότι μπορούν να δουν τα βάθη της ψυχής σας, κάτι που μπορεί να εκνευρίσει κάποιους που θέλουν να κρυφτούν.

Από τη φύση τους είναι χαρούμενα, πάντα χαμογελαστά και ανοιχτά προς τους άλλους, ανά πάσα στιγμή έτοιμα να βοηθήσουν κάποιον που έχει ανάγκη.

Έχουν έμφυτη μεγάλη συμπόνια και αγάπη για τον συνάνθρωπο τους, αλλά και για τα ζώα και τα φυτά.

Αν είστε γονέας ενός Κρυστάλλινου Παιδιού της τελευταίας γενιάς μην το φορτώνετε με πολλά παιχνίδια γιατί δεν τα εκτιμά ιδιαίτερα.

Το καλύτερο δώρο που μπορείτε να του χαρίσετε είναι η ίδια η Φύση με τα διάφορα δωρεάν παιχνίδια της.

Λατρεύει να σκαρφαλώνει στο δέντρα, να ξαπλώνει στο χορτάρι, να περπατάει ξυπόλυτο, να μιλάει με τα φυτά, με μικρά ζωντανά πλάσματα και να χάνεται σε μικρόκοσμους έχοντας μέσα από αυτούς μια βαθιά επικοινωνία με το ίδιο το σύμπαν.

Αυτά τα παιδιά έχουν μέσα τους την αγνή αγάπη.
Είναι σαν μικρά ζωντανά «μαγικά φωτοβόλα» που το φως τους είναι σαν να εκπέμπεται από την επιδερμίδα τους.

Είναι πιο ευαίσθητα από όλα τα indigo παιδιά, δεν έχουν καμία ανεκτικότητα στα χημικά φάρμακα και πολλές φορές μόνα τους αποφασίζουν να γίνουν χορτοφάγα.

Ακόμη και σε οικογένειες που καταναλώνουν πολύ κρέας αυτά τα παιδιά προτιμούν φρούτα, λαχανικά, φυσικούς χυμούς. Ακόμη και το γάλα δεν το θέλουν.

Τα παιδιά αυτά έχουν πολλές ψυχικές δυνατότητες. Είναι πολλές οι μητέρες που έχουν δηλώσει ότι, όταν κυοφορούσαν τα Κρυστάλλινα Παιδιά, απέκτησαν διάφορες ψυχικές δυνατότητες, που δεν είχαν πριν όπως πρόβλεψη, διαίσθηση, τηλεπαθητικές δυνατότητες.

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά έχουν σε μεγάλο βαθμό εξελιγμένο το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου τους.

Βλέπουν πνεύματα και αγγέλους, βλέπουν διάφορα προβλεπτικά όνειρα, έχουν ουσιαστική αντίληψη του χρόνου, ζουν το Τώρα ολοκληρωτικά.

Μπορούν να επικοινωνούν με την οικογένεια τους τηλεπαθητικά.

Δεν χρειάζεται να μιλάνε γιατί η τηλεπάθεια είναι πιο άμεση και αποτελεσματική.

Είναι διαφορετικά, έχουν ενέργεια, μεγαλύτερη συλλογική συνείδηση, έχουν περάσει από το Εγώ στο Εμείς και αγωνίζονται κατά των παλιών αρχών που μαστίζονται από ενέργειες γεμάτες ανταγωνισμό και απληστία.

Εγκαταλείπουν το παλιό πατριαρχικό μοντέλο και περνάνε στο μητριαρχικό που είναι πιο ισορροπημένο, που έχει και τις δύο αρχές μέσα του: θηλυκή και αρσενική.

Γενικότερα χάρη στις indigo γενιές, στον Δυτικό κόσμο τουλάχιστον, αυξάνεται η ισορροπία ανάμεσα στη θηλυκή και στην αρσενική ενέργεια. 




Μόνοι ενώ έχετε σύντροφο : Όταν δεν έχει σημασία αν είστε μαζί ή χώρια...!!!!

Υπάρχει μια φράση που πάντα θεωρούμε πολύ σημαντική, αν και δεν εμβαθύνουμε σε αυτό που σημαίνει: «είναι καλύτερα να είμαστε μόνοι παρά με κακή συντροφιά».

Κάτι τέτοιο σαφώς ισχύει σε περίπτωση που αισθάνεστε μόνοι ενώ έχετε σύντροφο, μια σχέση που πιθανώς είναι η χειρότερη από όλες.

Όταν δεν έχετε κάποιον στο πλάι σας, μπορεί να αισθάνεστε φόβο, ακόμα και τρόμο, όμως φανταστείτε να είστε σε μια σχέση με κάποιον και να εξακολουθείτε να αισθάνεστε μόνοι.

Πρόκειται για μια κατάσταση που είναι πολύ πιο συνηθισμένη από ό,τι νομίζετε. Το πρόβλημα προκύπτει όταν αποφασίζετε να μην ξεφύγετε από αυτή.

Με σύντροφο αλλά μόνοι
Το να αισθάνεστε μόνοι ενώ έχετε σύντροφο μπορεί να προκαλέσει ένα βαθύ συναίσθημα εσωτερικού κενού. Αισθάνεστε ότι δεν μπορείτε να προσπαθήσετε να καλύψετε το κενό αυτό επειδή έχετε ήδη σύντροφο!

Σίγουρα, στην πράξη δεν είστε «μόνοι», τουλάχιστον όχι σε σωματικό επίπεδο. Όμως απλώς επειδή ένα άτομο είναι κοντά σας με το σώμα δεν σημαίνει ότι είναι κοντά σας και με το πνεύμα.

Μερικές φορές πρέπει να δώσετε προσοχή στα σημάδια που σας προειδοποιούν ότι εσείς και ο σύντροφός σας δεν είστε τόσο κοντά όσο νομίζετε.

-Δεν σας ακούει ούτε δίνει προσοχή σε όσα λέτε. Ίσως προσποιείται ότι ακούει, όμως ξέρετε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Τον αιφνιδιάζετε κάνοντας ερωτήσεις, στις οποίες απαντά λανθασμένα.

-Τον πιάνετε να λέει ψέματα. Δεν σας δίνει προσοχή.

-Αυτό σας κάνει να αισθάνεστε κατώτεροι, ίσως χωρίς καν να το συνειδητοποιείτε (και αρχίζετε να επαναλαμβάνεστε για να το δικαιολογήσετε).

-Αντί ο σύντροφός σας να σας ενθαρρύνει, να σας κινητοποιεί να ακολουθήσετε τα όνειρά σας και να ξεκινήσετε αυτά τα τρελά σχέδια που έρχονται στον νου σας, προσπαθεί να σας κάνει να ξεχάσετε αυτές τις ανοησίες.

-Φταίτε πάντα εσείς για όλα; Ο σύντροφος είναι εκεί για να σας υποστηρίξει, όχι για να σας βουλιάξει στη δυστυχία.

-Ίσως κάνατε λάθος, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι το άτομο στο πλάι σας πρέπει να σας κατηγορήσει και να σας αφήσει μόνους να αντιμετωπίσετε τη ζημιά νίπτοντας τας χείρας του.

Μήπως περιγράφουμε το προφίλ ενός εγωιστικού ατόμου; Αναμφίβολα. Όμως πρόκειται για έναν πολύ συνηθισμένο τύπο προσωπικότητας από τον οποίο θα πρέπει να μένετε μακριά, ειδικά αν αρχίσετε να αισθάνεστε μόνοι.

Το πρόσωπο στο πλάι σας δεν σας δίνει αξία, δεν σας εκτιμά, δεν νοιάζεται για σας και δεν σας υποστηρίζει χωρίς όρους. Είστε με έναν σύντροφο που δεν σας προσφέρει ποιοτικό χρόνο και αυτό σας πληγώνει.

Οι συναισθηματικές πληγές του να αισθάνεστε μόνοι ενώ έχετε σύντροφο
Δεν είναι απλώς ότι αισθάνεστε μόνοι, δυστυχείς ή απογοητευμένοι... Είναι ότι αυτή η μοναξιά ενώ έχετε σύντροφο μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για σας μακροπρόθεσμα.

Σκεφτείτε ότι είναι σαν να είστε με κάποιο τοξικό άτομο. Παίρνει χωρίς να δίνει, σας αναλώνει μέχρι που δεν υπάρχει πια τίποτα για σας.

Ξαφνικά αρχίζετε να υποφέρετε από κρίσεις πανικού και κατάθλιψη. Γιατί; Η απάντηση βρίσκεται στο άτομο που εξακολουθείτε να έχετε δίπλα σας.

Η μεγάλη δυσκολία βρίσκεται στο να εγκαταλείψετε αυτήν την κατάσταση. Με κάποιον τρόπο η αυτοεκτίμησή σας μειώνεται όλο και περισσότερο, μέχρι που αρχίζετε να αισθάνεστε σαν να φταίτε εσείς για ό,τι συμβαίνει.

Φτάνετε ακόμα και να κατηγορείτε τον εαυτό σας για τα αισθήματα μοναξιάς σας.

Αρχίζετε να καταβάλλετε κάθε προσπάθεια για να δημιουργήσετε μια συναισθηματική σύνδεση με τον σύντροφό σας, για να κάνετε τη σχέση σας πιο δυνατή και πιο υγιή.

Αρχίζετε να αισθάνεστε ότι ο σύντροφός σας σάς αφήνει επειδή δεν έχετε καταφέρει να βρείτε λύση.

Αναπτύσσετε συναισθηματική εξάρτηση και έπειτα η ανισορροπία ανάμεσά σας γίνεται ξεκάθαρη.

Έχετε σταματήσει να είστε ο εαυτός σας και έχετε χάσει τη δύναμή σας δίνοντας μια αδύνατη μάχη. Αν ο σύντροφός σας σάς κάνει να αισθάνεστε μόνοι, μην κατηγορείτε τον εαυτό σας. Δεν φταίτε εσείς -φταίει εκείνος.

Επιλέξτε τη δική σας μοναξιά
Αν βρίσκεστε σε σημείο που μόλις αρχίζετε να συνειδητοποιείτε όλα όσα συμβαίνουν, ζητήστε βοήθεια. Δεν έχει σημασία αν τη ζητήσετε από έναν φίλο, κάποιον συγγενή ή έναν επαγγελματία. Δεν θα μπορέσετε να βγείτε από αυτήν την κατάσταση χωρίς ανθρώπους που σας στηρίζουν πραγματικά.

Μόλις έχετε αφήσει αυτό το άτομο, καλλιεργήσετε τη δική σας μοναξιά. Αυτή που σας έφτιαξε ο σύντροφός σας σάς έκανε να αισθάνεστε πολύ άσχημα, επομένως αναζητήστε τη δική σας -επιλέξτε τη.

Αυτή θα είναι μια υγιής μοναξιά στα πλαίσια της οποίας θα ανακαλύψετε τον εαυτό σας και θα αισθανθείτε ασφαλείς.

Αν και μπορεί να τη φοβόσασταν στο παρελθόν, σήμερα γνωρίζετε ότι αυτό το είδος μοναξιάς είναι καλύτερο από αυτή που σας έκανε να αισθάνεστε κάποτε εκείνο το άτομο.

Πολλοί άνθρωποι θα έρθουν στη ζωή σας και θα ανατρέψουν την ισορροπία σας. Ωστόσο μην ξεχνάτε ότι και αυτό είναι μια δοκιμασία.

Οι εμπειρίες αυτές θα σας διδάξουν και θα σας βοηθήσουν να γίνετε πιο δυνατοί. Ό,τι έγινε, δεν έγινε μάταια. Δεν θα συμβεί ξανά...




Να μου φερθείς καλά, να σου φερθώ καλύτερα...!!!!

Χαρακτήρας, προσωπικότητα, συμπεριφορά. Συγχέουμε αυτές τις τρεις έννοιες και κάνουμε το λάθος να θεωρούμε τη συμπεριφορά απόρροια των άλλων δύο. Κι όμως η συμπεριφορά δεν έχει ποτέ να κάνει με τον κάτοχό της αλλά με τον απέναντί της, δημιουργός της είναι πάντα ο αποδέκτης της. Φερόμαστε ανάλογα με το πώς μας φέρονται ή μάλλον έτσι θα έπρεπε να πράττουμε. 

Η συμπεριφορά δεν είναι ρούχο έτοιμο αλλά ένα κομμάτι ύφασμα που κόβεται και ράβεται πάνω σε αυτόν που θα το φορέσει. Συμπεριφορά στα μέτρα του εκάστοτε παραλήπτη. Η ζωή έχει την τάση να επιστρέφει συμπεριφορές, λένε, κι είναι ό,τι πιο ουτοπικό και βλακωδώς αισιόδοξο έχω ακούσει. 

Η ζωή, η μοίρα, το κάρμα κι όπως αλλιώς έχεις ονομάσει την αδράνεια και τη δειλία σου δεν επιστρέφει τίποτα αν δεν κουνηθείς εσύ. Ευγένεια στην ευγένεια, χαμόγελο στο χαμόγελο και καλές πράξεις στους θετικούς ανθρώπους. 

Και στους αρνητικούς, στους αχάριστους, στους αλαζόνες, στους τοξικούς, τους υποκριτές, τους χαιρέκακους; Κι εκεί ευγένεια, χαμόγελο κι όμορφες πράξεις; Κι εκεί υπομονή και κατανόηση; Τέτοια περίπτωση καραμπινάτου μαζοχισμού; 

Για να συνεννοηθείς με τους ανθρώπους πρέπει να μιλάς τη γλώσσα τους. Οι θρασείς κι οι αχάριστοι, οι σκάρτοι χαρακτήρες, δεν καταλαβαίνουν από ανωτερότητες, σεβασμό και καλούς τρόπους. Δε σε σέβονται, σε υποτιμούν και σε πατάνε. Αυτός που τα έχει καλά με όλους είναι μονάχα εκείνος ο άνθρωπος που δεν έχει προσωπικότητα. 

Χίλιες φορές προτιμότερη μια ειλικρινής αντιπάθεια παρά μια προσποιητή συμπάθεια, με τα προβαρισμένα της χαμόγελα να φωνάζουν από μακριά. Πήξαμε στα θρασύδειλα ατομάκια που καμαρώνουν στα κρυφά για την κακία τους κι ανοίγουν λάκκους ενώ μπροστά μας χαρίζουν ερμηνείες κάτω του μετρίου ενσαρκώνοντας το ρόλο του «φίλου». 

Αυτό το σύμπαν δεν ξέρω αν έχει ανεπτυγμένο το αίσθημα δικαιοσύνης, ξέρω όμως πως επιβάλλει μια ισορροπία που θες - δε θες θα τη χτίσεις μαζί του. Όσοι πλήγωσαν, θα πληγωθούν κι όσοι πόνεσαν, θα πονέσουν. Όχι από αόρατα πνεύματα, κισμέτ και λοιπά μυθικά πλάσματα, αλλά απ’ τις ίδιες τις συμπεριφορές τους. Ό,τι κάνεις, θα το πάθεις, έτσι μεταφράζω εγώ το ό,τι δίνεις, παίρνεις. 

Εξάλλου ο ορισμός της ηθικής είναι πολύ απλός, τόσο όσο μια συμβουλή σε πιτσιρίκι νηπίου. Μην κάνεις ό,τι δε θες να σου κάνουν. Κι ό,τι κάνεις, να είσαι έτοιμος να το πάθεις. Γιατί στους ανθρώπους χαρίζουμε τις συμπεριφορές τους. Να εύχεσαι ό,τι εύχονται για'σένα, στο διπλάσιο. Να κάνεις ό,τι σου κάνουν και λίγο παραπάνω. 

Κι αν θέλεις όμορφες συμπεριφορές, φρόντισε να τις αποκτήσεις εσύ πρώτος. Να φερθείς καλά για να σου φερθούν καλύτερα κι αν φερθείς σκάρτα να περιμένεις κι ανάλογη αντίδραση. Ο,τι σπέρνεις, θερίζεις. Αν οι σχέσεις είναι δούναι και λαβείν, ισορροπία είναι ακριβώς αυτό. 

Να σπέρνεις ενδιαφέρον, αγάπη κι εκτίμηση κι από ένα σπόρο να παίρνεις ολόκληρο δέντρο. Να σπέρνεις υποκρισία, αδιαφορία και κακία κι αν δε λαμβάνεις αυτά, να λαμβάνεις έστω απόσταση. 

Κι αν οι σχέσεις είναι συναλλαγές, το πιο δίκαιο είναι πως αν το προϊόν είναι ελαττωματικό, είναι στο χέρι σου να το πληρώσεις με πλαστά νομίσματα. Κι άφησε τον αληθινό πλούτο, το χαμόγελο και την αγάπη μόνο για εκεί που αξίζουν. 




Πωλίνας Πανέρη 
pillowfights.gr

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

10 ερωτήσεις που θα αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεστε για τα προβλήματά σας...!!!!

Το θέμα δεν είναι να έχετε απαντήσεις για όλα, αλλά να κάνετε τις σωστές ερωτήσεις. Είναι γεγονός ότι εκείνος που διδάσκει τους άλλους διδάσκει και τον εαυτό του όχι μόνο γιατί η διαρκής επανάληψη βοηθά να εντυπωθούν τα γεγονότα ανεξίτηλα στο μυαλό, αλλά κι επειδή η ίδια η διαδικασία της διδασκαλίας δίνει περισσότερες γνώσεις για το αντικείμενο που διδάσκεται. 

Αυτός είναι μερικές φορές ο λόγος που ο σύζυγός μου ο Marc κι εγώ αναλαμβάνουμε καινούριους πελάτες και γράφουμε καινούρια άρθρα προσωπικής εξέλιξης, ακόμα και όταν το πρόγραμμά μας είναι φορτωμένο. Οι στρατηγικές που διδάσκουμε στους άλλους βοηθούν κι εμάς πάρα πολύ.

Μία από τις στρατηγικές που διδάσκουμε ξανά και ξανά είναι η αυτοέρευνα – δηλαδή η τέχνη του να κάνουμε στον εαυτό μας τις σωστές ερωτήσεις. Γιατί είναι αυτή η στρατηγική τόσο σημαντική; Διότι οι ερωτήσεις που θέτουμε εμείς οι ίδιοι γίνονται σκέψεις. Οι σκέψεις στη συνέχεια γίνονται λέξεις. Οι λέξεις γίνονται πράξεις και οι πράξεις διαμορφώνουν τον χαρακτήρα μας. Και ο χαρακτήρας αλλάζει τα πάντα.

Για να πούμε την αλήθεια, όταν οι καιροί είναι δύσκολοι και προκύπτουν μεγάλα προβλήματα, όπως συμβαίνει αναπόφευκτα, η δύναμη του χαρακτήρα μας είναι εκείνη που μας κάνει να κατανοούμε τα πράγματα.

Δεδομένου ότι ο χαρακτήρας μας επηρεάζεται άμεσα από αυτά λέμε (και ευχόμαστε) καθημερινά, σκεφτείτε τον τρόπο που απευθύνεστε στον εαυτό σας. Χρησιμοποιείτε τα ενθαρρυντικά λόγια με τα οποία θα μιλούσατε σε έναν φίλο; 

Ή κάνετε υποτιμητικές παρατηρήσεις όπως ακριβώς θα κάνατε σε έναν εχθρό; Μήπως κάνετε αρνητικά σχόλια για τη ζωή σας σαν να μην έχετε καθόλου εμπιστοσύνη στον εαυτό σας;

Όλη την ημέρα μιλάτε σιωπηλά στον εαυτό σας και ένα κομμάτι του πιστεύει κάθε λέξη. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να παραμείνετε προσεκτικοί όταν προκύπτουν προβλήματα και να λάβετε υπόψη σας τα παρακάτω ερωτήματα:

Για ποιο πράγμα θα μπορούσατε να νιώσετε θετικοί και χαρούμενοι αυτή τη στιγμή, αν πραγματικά το θέλατε;
Το μεγαλύτερο όπλο σας κατά του στρες και την αρνητικότητα είναι η ικανότητά σας να επιλέξετε τις σκέψεις σας. Η ευτυχία ξεφεύγει από εκείνους που αρνούνται να δουν το καλό σε όσα διαθέτουν. Όταν η ζωή σας δίνει κάθε λόγο να είστε αρνητικοί, εσείς να σκέφτεστε θετικά.

Ποιο είναι εκείνο το πρόβλημα που δεν έχετε αυτή τη στιγμή και γι’ αυτό νιώθετε ευγνωμοσύνη;
Χαμογελάστε όχι επειδή η ζωή είναι εύκολη, τέλεια ή όπως ακριβώς είχατε προβλέψει, αλλά επειδή έχετε επιλέξει να είστε ευτυχισμένοι και ευγνώμονες για όλα τα καλά πράγματα που διαθέτετε και όλα τα προβλήματα που ξέρετε ότι δεν έχετε.

Τι είναι εκείνο που πρέπει να σταματήσετε να σκέφτεστε και να λέτε στον εαυτό σας;
Σταματήστε να τον κατακρίνετε για όσα δεν είναι και αρχίστε να τον επαινείτε γι’ αυτό που είναι. Πρέπει να μάθουμε να είμαστε εμείς ο καλύτερος φίλος του εαυτού μας, επειδή μερικές φορές πέφτουμε στην παγίδα του να γινόμαστε πολύ εύκολα οι χειρότεροι εχθροί του.

Τι είναι αυτό που ακόμα κρατάτε στη ζωή σας ενώ θα έπρεπε να το έχετε διώξει;
Ένα από τα δυσκολότερα μαθήματα στη ζωή είναι να αφήσετε ορισμένα πράγματα να φεύγουν από τη ζωή σας – είτε πρόκειται για ενοχές, θυμό, αγάπη ή απώλεια. Οι αλλαγές δεν είναι ποτέ εύκολες – αγωνίζεστε για να κρατήσετε κάποια πράγματα και να αφήσετε κάποια άλλα. 

Αλλά πολλές φορές αυτός είναι ο πιο υγιής τρόπος για να προχωρήσετε μπροστά, αφού διώχνει τις τοξικές σκέψεις από το παρελθόν. Πρέπει να απελευθερωθείτε συναισθηματικά από τα πράγματα που κάποτε σήμαιναν πολλά για σας κι έτσι θα μπορέσετε να ξεπεράσετε το παρελθόν και τον πόνο που σας προκαλεί. 

Και πάλι χρειάζεται πολλή δουλειά για να γίνει αυτό και να επικεντρωθείτε εκ νέου τις σκέψεις σας, αλλά αξίζει κάθε προσπάθεια που θα κάνετε.

Κατηγορείτε τους άλλους και αρνείστε να αναλάβετε τις δικές σας ευθύνες;
Ή μήπως καταστρώνετε σχέδια δράσης για να προχωρήσετε μπροστά με τους δικούς σας όρους; Φανταστείτε πόσο πιο αποδοτικοί και χαρούμενοι θα ήσασταν αν, αντί να αρνείστε, να κατηγορείτε, να φοβάστε και να πολεμάτε ορισμένες καταστάσεις και διαδικασίες, απλώς τις χειριστείτε.

Πώς μπορείτε να αντιδράσετε ξεκάθαρα και δυναμικά κι όχι απερίσκεπτα σε μια κατάσταση;
Κάθε φορά που μπαίνετε στον πειρασμό να αντιδράσετε με τον ίδιο παλιό τρόπο, αναρωτηθείτε αν θέλετε να είστε αιχμάλωτοι του παρελθόντος ή ένας πρωτοπόρος του μέλλοντος. Και να θυμάστε ότι ο χαρακτήρας μας είναι πιο φανερός όταν έχουμε σκαμπανεβάσματα. Να είστε ταπεινοί όταν φτάνετε ψηλά, να είστε δυνατοί όταν πέφτετε χαμηλά και να έχετε πίστη όταν βρίσκεστε στο ενδιάμεσο.

Πώς μπορείτε να χειριστείτε ένα πρόσωπο ή μια κατάσταση αλλά και τον εαυτό σας έτσι ώστε να είναι όλοι ευχαριστημένοι κι όχι δυσαρεστημένοι;
Η ζωή είναι ένα δώρο και μας προσφέρει το προνόμιο, την ευκαιρία και την ευθύνη να ανταποδώσουμε με το να γινόμαστε καλύτεροι. Έτσι, ο καλύτερος τρόπος για να ξαναβρείτε τον εαυτό σας όταν οι καιροί είναι δύσκολοι είναι να βυθιστείτε σε έναν σκοπό ανώτερο από τον εαυτό σας.

Μήπως έχετε πολλές προσδοκίες από τον εαυτό σας ή από τους άλλους;
Οι προσδοκίες αυτές σας ευχαριστούν ή σας ταλαιπωρούν; Οι προσδοκίες είναι σαν την πορσελάνη – όσο πιο σφιχτά την κρατάτε, τόσο πιο πιθανό είναι να σπάσει. Να θυμάστε ότι η ζωή σας θα είναι πολύ πιο εύκολη όταν χαμηλώσετε τις προσδοκίες σας. Χαλαρώστε λίγο και εκτιμήστε τη ζωή και τις σχέσεις σας όπως είναι.

Ποιος ή τι χρειάζεται να συγχωρέσετε;
Η συγχώρεση δεν οδηγεί πάντα σε αποκατάσταση των σχέσεων και των καταστάσεων. Μερικές σχέσεις και καταστάσεις δεν είναι γραφτό να προχωρήσουν. Συγχωρήστε τις ούτως ή άλλως και αφήστε ό,τι είναι γραφτό να γίνει, να γίνει. Προχωρήστε και αφήστε τον εαυτό σας ελεύθερο. 

Όταν κρατάτε κακία σε ένα άλλο άτομο, είστε αναγκαστικά δεσμευμένοι μαζί του ή με μια συγκεκριμένη κατάσταση με έναν συναισθηματικό δεσμό που είναι πιο δυνατός κι απ’ το ατσάλι. Η συγχώρεση είναι ο μόνος τρόπος για να σπάσετε αυτόν τον δεσμό και να απελευθερωθείτε.

Τι γνωρίζετε καλύτερα πλέον για την επόμενη φορά;
Μην αφήνετε τον φόβο σας για γεγονότα του παρελθόντος να επηρεάσει το μέλλον σας. Ζήστε γι’ αυτά που μπορεί να σας προσφέρει το σήμερα κι όχι για ό,τι χάσατε χθες. Πάντα θα υπάρχουν εμπόδια, αλλά πιο συχνά περιοριζόμαστε από τα τείχη που χτίζουμε μόνοι μας. Αυτό που βλέπουμε εξαρτάται από την οπτική μας. Ξεχάστε όσα έχετε χάσει και επικεντρωθείτε σε όσα έχετε μάθει. 




Άρθρο της προπονήτριας ζωής Angel Chernoff

9 Τρόποι να αυξήσετε τη σεροτονίνη στον εγκέφαλο σας...!!!!

Το έχουμε επαναλάβει πολλές φορές, οπότε μάλλον θα γνωρίζετε, ότι η σεροτονίνη αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους νευροδιαβιβαστές που στέλνει μηνύματα από τη μία περιοχή του εγκεφάλου σας σε άλλη. Οι έρευνες επισημαίνουν ότι παίζει σημαντικότατο ρόλο σε μια ευρεία γκάμα ψυχολογικών και φυσιολογικών λειτουργιών, από τη διάθεση μέχρι την ποιότητα του ύπνου μας, από την ικανότητα μάθησης, τη λίμπιντο, την όρεξη μέχρι και τη μνήμη.

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η σεροτονίνη συνδέεται με την κατάθλιψη, αλλά αυτό που ίσως δεν έχετε συνειδητοποιήσει είναι ότι εσείς οι ίδιοι μπορείτε να επηρεάσετε τα επίπεδα της σεροτονίνης χωρίς την πρόσληψη αντικαταθλιπτικών χαπιών. 

Κι ακόμα κι αν δεν μπορείτε να τα αποφύγετε, μπορείτε να τα λαμβάνετε σε συνδυασμό με φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος. Να λοιπόν κάποιες συμβουλές :

1. Απολαύστε το φως
Όταν είστε εκτεθειμένοι στο φως του ήλιου (ακόμα και στο φως της μέρας, ακόμα και αν είναι μια συννεφιασμένη ή κρύα μέρα), ο εγκέφαλος σας αρχίζει να παράγει περισσότερη σεροτονίνη ως απόκριση. Επομένως, κάντε συνήθεια σας το καθημερινό περπάτημα για 10 - 20 λεπτά. Θα συνειδητοποιήσετε επίσης ότι αυτά τα λεπτά θα σας είναι πολύτιμα, γιατί θα βρίσκετε την ευκαιρία να αναλογιστείτε και να προσχεδιάσετε την υπόλοιπη μέρα σας.

2. Περιορίστε τη ζάχαρη
Άτομα με χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης συχνά αναφέρουν έντονη λαχτάρα για ζάχαρη, κάτι που μάλλον αποτελεί σήμα από τον οργανισμό τους που τους τονίζει ότι χρειάζονται περισσότερο από αυτό τον πολύτιμο νευροδιαβιβαστή (επειδή η ζάχαρη παράγει ινσουλίνη, που με τη σειρά της παρέχει κάποιες από τις πιο βασικές συνθήκες που απαιτούνται για την παραγωγή σεροτονίνης). 

Όμως, το να ενδίδετε συνέχεια σε αυτή τη λαχτάρα δεν είναι και πολύ καλός τρόπος αντιμετώπισης, ειδικά για τον οργανισμό σας, καθώς έτσι αυξάνετε τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών όπως διαβήτη και καρδιαγγειακά προβλήματα και αλλάζετε τη διάθεση σας μόνο στιγμιαία.

3. Πρόσληψη περισσότερης βιταμίνης Β
Όλες οι βιταμίνες Β βοηθούν στη στήριξη της καλής σωματικής και ψυχικής υγείας μας, αλλά οι βιταμίνες Β6 και Β12, συγκεκριμένα, είναι γνωστές για τη βελτίωση της διάθεσης, χάρη στην ικανότητά τους να ενισχύουν την ποσότητα της σεροτονίνης στον εγκέφαλό μας. 

Για παράδειγμα, μια πρόσφατα δημοσιευμένη έρευνα έδειξε ότι άτομα μεγαλύτερης ηλικίας με κατάθλιψη βελτίωσαν την κατάσταση τους, αφού συμπλήρωσαν για λίγες εβδομάδες τη διατροφή τους με βιταμίνες Β. Συστήνεται ημερήσια ποσότητα των 50-100 mg.

4. Εργαστείτε σοβαρά για περισσότερη θετική ενέργεια και σκέψη
Σημαντική δεν είναι μόνο η διατροφή για την αύξηση των επιπέδων σεροτονίνης στον εγκέφαλο σας- οι ψυχολόγοι έχουν ανακαλύψει ότι η εγκαθίδρυση και διατήρηση μιας θετικής ματιάς στη ζωή οδηγεί σε μεγαλύτερες ποσότητες σεροτονίνης. 

Για παράδειγμα, μπορείτε να κρατάτε ένα ημερολόγια ευγνωμοσύνης, να περνάτε χρόνο με καλούς φίλους, να ακούτε χαλαρωτική μουσική, όλα αυτά μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση των νευροδιαβιβαστών και να βοηθήσουν στην ανακούφιση από την κατάθλιψη.

Κάποιοι άλλοι τρόποι ενίσχυσης της θετικότητας περιλαμβάνουν:

Την απόρριψη αρνητικών επιρροών (εδώ συμπεριλαμβάνονται και οι τοξικοί άνθρωποι

Περισσότερο χαμόγελο

Χρήση επιβεβαιώσεων - μπορείτε να τις καταγράψετε και να τις λέτε φωναχτά

Όταν μιλάτε για τα προβλήματα σας, επιλέξτε να εστιάσετε στην επίλυση τους και όχι στο ίδιο το πρόβλημα

Ακούστε περισσότερη χαρούμενη μουσική

Διαβάστε θετικά βιβλία και δείτε κωμωδίες

5. Προσθέστε περισσότερη πρωτεΐνη στη διατροφή σας
Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη όπως τα αυγά, το τυρί και το άπαχο κρέας μπορούν να ενισχύσουν δραματικά τα επίπεδα τριπτοφάνης στο αίμα σας, παρέχοντάς σας και περισσότερη σεροτονίνη. Θυμηθείτε να τρώτε τον κρόκο και όχι απλά το ασπράδι, καθώς ο κρόκος είναι αυτός που περιέχει περισσότερη τριπτοφάνη.

6. Περισσότερους ξηρούς καρπούς
Όλοι οι ξηροί καρποί και οι σπόροι συνιστούν πηγές τριπτοφάνης, ένα από τα πολύτιμα αμινοξέα αναγκαία για τη σύνθεση σεροτονίνης. Αυτό σημαίνει ότι αν τα επιλέξετε ως σνακ, θα απολαύσετε και τα σχετικά οφέλη τους- όχι μόνο στη διάθεσή σας, αλλά επίσης και στην καρδιά, στο αναπνευστικό σύστημα και στην παραγωγή κυττάρων. Μια χούφτα ξηρών καρπών επίσης σας παρέχει μια καλή δόση φυτικών ινών, κρατώντας το γαστρεντερικό σας σύστημα σε υγιή κατάσταση και λειτουργία.

7. Ευεργετικό μασάζ
Ενώ όλοι γνωρίζουν ότι το μασάζ βοηθά πολύ τους κουρασμένους και ταλαιπωρημένους μύες μας, πολλοί λίγοι γνωρίζουν ότι αυτό το είδος θεραπευτικού αγγίγματος έχει άμεση επίδραση στα επίπεδα σεροτονίνης. 

Αυτό το πλεονέκτημα προέρχεται από το γεγονός ότι το μασάζ μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης, μια ορμόνη του στρες που μπλοκάρει τον εγκέφαλό σας από το να παράγει τη σωστή ποσότητα σεροτονίνης. Για την ακρίβεια, έρευνες υποδεικνύουν ότι μια μείωση της κορτιζόλης της τάξεως του 31% προκαλεί και μια πολύ καλύτερη διάθεση.

8. Γυμναστική
Όπως πηγαίνετε για περπάτημα για να αυξήσετε την ποσότητα έκθεσης στον ήλιο, βάλτε τα δυνατά σας, για να συνηθίσετε και την άσκηση, συγκεκριμένα την καρδιαγγειακή άσκηση. Οι ενδορφίνες που θα παράγονται από μια προσεκτική συχνή άσκηση αμέσως θα σας κάνουν να νιώσετε πιο γεμάτοι και ευχαριστημένοι, κυρίως εξαιτίας των αλλαγών στα επίπεδα σεροτονίνης.

9. Διαλογισμός
Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η συχνή πρακτική του διαλογισμού αποτελεί έναν καταπληκτικό τρόπο διατήρησης των σωστών επιπέδων σεροτονίνης. Σε αυτό το στάδιο, υπάρχουν δεκάδες έμπιστες έρευνες που αποδεικνύουν τη σύνδεση ανάμεσα στο διαλογισμό και στη ψυχική υγεία, οπότε έχετε και πολλούς λόγους για να βάλετε αυτή τη συνήθεια στο καθημερινό σας πρόγραμμα.




Μην περιμένετε το τέλος του κόσμου για να συνειδητοποιήσετε τη σημασία της ζωής...!!!!

Η καλύτερη πρόταση της Natalie Babbitt είναι η ακόλουθη: «Μη φοβάστε το θάνατο· φοβηθείτε τη ζωή που δεν έχετε ζήσει. Δεν χρειάζεται να ζήσετε για πάντα, χρειάζεται απλά να ζήσετε». Η εμπειρία μιας απώλειας ενός αγαπημένου ανθρώπου είναι πάντα σοκαριστική. 

Οι περισσότεροι άνθρωποι στην αρχή σκεφτόμαστε «γιατί αυτός /αυτή;», «Γιατί έπρεπε να συμβεί αυτό;» και «Είχε τόσα πράγματα ακόμα να ζήσει». Τι θα μπορούσατε να κάνετε όμως εσείς για να βεβαιωθείτε ότι ζείτε τη ζωή σας στο μέγιστο, πριν να είναι πολύ αργά;

Μην περιμένετε το τέλος

1. Χαλαρώστε τους ρυθμούς σας
Μπορεί το multitasking (δηλαδή η ταυτόχρονη ενασχόληση με πολλά πράγματα) να σας βοηθήσει να φτάσετε συντομότερα το στόχο που έχετε θέσει, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα χάσετε κάποια από τα καλύτερα πράγματα κατά τη διάρκεια αυτής της τρελής διαδρομής, πράγματα που δεν θα επαναληφθούν, καταστάσεις μοναδικές. 

Όταν σκεφτείτε πόσο προσωρινή είναι πραγματικά η ζωή, θα αρχίσετε να συνειδητοποιείτε πόσο πολύτιμη είναι κάθε στιγμή και κάθε μέρα. Με όλα αυτά κατά νου, χαλαρώστε τους ρυθμούς σας και απολαύστε τη ζωή στο μέγιστο.

2. Μιλήστε ανοιχτά για το θάνατο
Συνήθως και μόνο η ιδέα του θανάτου μας τρομάζει, πόσο μάλλον το να μπούμε στη διαδικασία να το συζητήσουμε με άλλο άνθρωπο. Για την ακρίβεια, ορισμένοι άνθρωποι δυσκολεύονται να μιλήσουν για το θάνατο ακόμα και σε μια κηδεία. Ωστόσο, είναι κρίσιμης σημασίας το να αναγνωρίσετε και να αποδεχτείτε ότι αυτός αποτελεί ένα δεδομένο. Και πράγματι, αν μάθετε να μιλάτε γι’ αυτό, θα νιώσετε ευγνώμονες που ακόμα είστε ζωντανοί.

3. Αναγνωρίστε και αποδεχτείτε ότι τίποτα στη ζωή δεν είναι σίγουρο
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό επίσης να αποδεχτείτε την αβεβαιότητα, ώστε να σχεδιάσετε επαρκώς τόσο το κοντινό, όσο και το μακρινό μέλλον. Αν ένα άτομο σχεδιάζει βάσει ενός αποτελέσματος και περιμένει μόνο αυτό να εμφανιστεί, τότε μάλλον θα πιαστεί απροετοίμαστο, καθώς το πιο πιθανό είναι ότι το αποτέλεσμα είναι ελαφρώς ή περισσότερο παραλλαγμένο στο 99% των περιπτώσεων.

Επιπροσθέτως, η αναγνώριση και η αποδοχή της αβεβαιότητας θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την παγίδα της τελειομανίας και με αυτό τον τρόπο θα καλλιεργήσετε την ικανότητα να προσαρμόζεστε σε μια μεγάλη ποικιλία καταστάσεων και συνθηκών.

4. Να έχετε πάντα σκοπό και νόημα ως μοναδικό άτομο
Η νοσηλεύτρια Bronnie Ware κατέγραψε πράγματα που έχουν μετανιώσει οι ασθενείς και της είχαν εκμυστηρευτεί λίγο πριν το θάνατό τους και αυτό είναι το συχνότερο απ’ όλα: «Εύχομαι να είχα το θάρρος να ζήσω τη ζωή μου όπως ήθελα εγώ, όχι όπως οι άλλοι περίμεναν από εμένα». 

Πράγματι, είναι εξαιρετικά παραγωγικό να σκεφτείτε προσεκτικά τι θα ήταν αυτό που θα μετανιώνατε αν πεθαίνατε στο άμεσο μέλλον· αποτελεί μια καλή ευκαιρία να ανακαλύψετε τι χρειάζεται να κυνηγήσετε άμεσα, ώστε να μην το μετανιώσετε μετά.

5. Αγαπήστε βαθιά
Κάτι άλλο που συχνά οι άνθρωποι μετανιώνουν λίγο πριν πεθάνουν είναι που δεν πήραν το θάρρος να εκφράσουν σε κάποιον πώς νιώθουν πραγματικά για εκείνον – και έτσι να μάθουν πώς και εκείνος νιώθει γι’ αυτούς. Αν και πρόκειται για συνηθισμένη δήλωση, δεν παύει να προκαλεί ένα απαίσιο συναίσθημα στο άτομο που το βιώνει. Για να αποφύγετε όμως εσείς αυτό το σενάριο, βάλτε στόχο από δω και πέρα να εκφράζετε στους ανθρώπους που αγαπάτε, πόσο τους αγαπάτε τακτικά.

Επιπλέον, πείτε τους τον λόγο που τους αγαπάτε, κάθε φορά που σκέφτεστε έναν καινούριο. Ακόμα και ένα τηλεφώνημα, ένα μήνυμα ή ένα email είναι ικανά να δηλώσουν πόσο τους σκέφτεστε. Και να έχετε υπόψη σας ότι τέτοιες εκφράσεις καλοσύνης και αγάπης ωφελούν πάντα και τους δύο ανθρώπους που εμπλέκονται σε αυτές.




Σοκαρισμένοι οι επιστήμονες..Διαπίστωσαν ότι όσοι Χριστιανοί Ορθόδοξοι κάνουν το σημείο του Σταυρού..δέχονται...!!!!

Το σημείο του Σταυρού και της Ορθόδοξης (Χριστιανικής) προσευχής είναι ικανά να σκοτώσουν μικρόβια, και να μεταβάλουν της οπτικές ιδιότητες του νερού…

Μελέτη.
Επιστήμονες έχουν αποδείξει πειραματικά τις θαυματουργικές ιδιότητες του σημείου του Σταυρού και της προσευχής.

«Είναι διαπιστωμένο ότι η παλιά συνήθεια να γίνεται το σημείο του Σταυρού πάνω από το φαγητό και το ποτό πριν το γεύμα, έχει ένα προφανές μυστικό νόημα. Πίσω από αυτό παραμένει η πρακτική χρησιμότητα: Η τροφή κυριολεκτικά καθαρίζεται μέσα σε μια στιγμή.

Αυτό είναι ένα μεγάλο θαύμα, που κυριολεκτικά συμβαίνει κάθε ημέρα», είπε η φυσικός Angelina Malakhovskaya που προσκλήθηκε από την εφημερίδα Zhizn την Παρασκευή.

Η Malakhovskaya έχει μελετήσει τη δύναμη του σημείου του Σταυρού με την ευλογία της Εκκλησίας, για 10 περίπου χρόνια τώρα.

Έχει διεξάγει ένα μεγάλο αριθμό πειραμάτων που έχει επανειλημμένα επαληθευθεί, πριν τα αποτελέσματά τους έρθουν στη δημοσιότητα.

Ειδικότερα έχει ανακαλύψει τις απαράμιλλες βακτηριοκτόνες ιδιότητες του νερού μετά την ευλογία του από μία Ορθόδοξη προσευχή και το σημείο του Σταυρού.

Η μελέτη επίσης αποκάλυψε μία νέα, ενωρίτερα άγνωστη ιδιότητα του λόγου του Θεού να μετασχηματίζει τη δομή του ύδατος, αυξάνοντας αξιοσημείωτα την οπτική του πυκνότητα στην περιοχή του φάσματος της βραχείας υπεριώδους ακτινοβολίας, γράφει η εφημερίδα.

Οι επιστήμονες έχουν επαληθεύσει την δύναμη της δράσης της Κυριακής προσευχής (Πάτερ ημών) και του Ορθοδόξου σημείου του Σταυρού στα παθογενή βακτήρια.

Δείγματα νερού από διάφορες δεξαμενές (πηγάδια, ποταμούς, λίμνες) πάρθηκαν για έρευνα. Όλα τα δείγματα είχαν goldish staphylococcus, ένα κολοβακτηρίδιο. Αποδείχθηκε εν τούτοις, ότι αν η Κυριακή προσευχή λεχθεί και το σημείο του Σταυρού γίνει επάνω τους, ο αριθμός των βλαβερών βακτηριδίων θα μειωθεί επτά, δέκα, εκατό ακόμη και πάνω από 1000 φορές.

Τα πειράματα έγιναν με τέτοιο τρόπο, ώστε να αποκλείουν και την ελάχιστη πιθανή νοητική επιρροή. Η προσευχή ειπώθηκε και από πιστούς και από απίστους, αλλά ο αριθμός των παθογόνων βακτηρίων σε διάφορα περιβάλλοντα με διαφορετικές ομάδες βακτηρίων ακόμη και τότε μειώθηκε, συγκρινόμενος με τα πρότυπα αναφοράς.

Οι επιστήμονες απέδειξαν επίσης την ευεργετική επίδραση που η προσευχή και το σημείο του Σταυρού έχουν πάνω στους ανθρώπους. Όλοι οι συμμετέχοντες στα πειράματα είχαν την πίεση του αίματός τους να τείνει να σταθεροποιηθεί, και τους αιματικούς δείκτες βελτιωμένους.

Κατά τρόπο εντυπωσιακό, οι δείκτες άλλαζαν προς την ίαση που χρειαζόταν :

Στους υποτασικούς η αιματική τους πίεση ανέβηκε, ενώ στους υπερτασικούς κατέβηκε.

Επίσης παρατηρήθηκε ότι το σημείο του Σταυρού εάν γίνεται πρόχειρα, με τα τρία δάχτυλα βαλμένα μαζί απρόσεκτα ή τοποθετούμενα εκτός των απαραιτήτων σημείων (στο μέσο του κούτελου, το κέντρο του ηλιακού πλέγματος, και στα κοιλώματα κάτω από το δεξί και αριστερό ώμο), το θετικό αποτέλεσμα ήταν πολύ πιο αδύνατο, ή απουσίαζε εντελώς.

ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ!!!ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΝ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ….ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ….ΘΕΡΑΠΕΥΟΝΤΑΙ….




7 σημάδια ότι έχετε γνωρίσει έναν άγγελο – Πως να τους αναγνωρίσετε...!!!!

Στην βιβλιογραφία, οι άγγελοι σπάνια εμφανίζονται στους ανθρώπους με την πλήρη δύναμη και δόξα τους. Ένας άγγελος δεν ανοίγει καν τα φτερά του μπροστά στους ανθρώπους. Αγαπούν να μεταμφιέζονται σε καθημερινά ανθρώπινα όντα. Αλλά γιατί το κάνουν αυτό; Για να δώσουμε απάντηση σε αυτό πρέπει να κάνουμε μια μικρή αναδρομή. 

Ποιοι είναι οι άγγελοι; 
Οι άγγελοι είναι ουράνιες οντότητες, μια εντελώς διαφορετική δημιουργία από την δική μας. Αν και πολλοί αποκρυφιστές πιστεύουν ίσως είναι μετενσαρκωμένοι φωτισμένοι άνθρωποι, συνήθως η προέλευση τους είναι διαφορετική. Έτσι δεν μπορούμε να κατανοήσουμε αυτά τα μεγαλοπρεπή όντα. 

Γιατί οι άγγελοι επικοινωνούν μαζί μας; 
Συνήθως μας παραδίδουν ένα μήνυμα όταν το χρειαζόμαστε. Αυτό το μήνυμα έρχεται από την Θεϊκή πηγή. (Θεοί ή Θεές) 

Οι άγγελοι προέρχονται από τον Χριστιανισμό; 
Όχι. Σε αντίθεση με την κοινή πεποίθηση, οι άγγελοι είναι συνηθισμένοι σε πολλές αρχαίες παραδόσεις. Η απεικόνιση τους προέρχεται από την Αρχαία Ελληνική Θρησκεία. Η Θεά Ίρις είναι μια φτερωτή θεότητα - παραδίδει σημαντικά μηνύματα στους ανθρώπους από τους Θεούς του Ολύμπου. 

Άλλες ενδιαφέρουσες φτερωτές οντότητες- άγγελοι είναι ο Ύπνος ( Θεός του ύπνου), ο Όνειρος (Θεός των ονείρων) και ο Θάνατος (Θεός του Θανάτου). Οπότε όχι. Οι άγγελοι δεν προέρχονται μόνο από την χριστιανική ή εβραϊκή θρησκεία. Αν και έχουμε μάθει πολλά γι αυτούς από αυτές. 

Οι άγγελοι εμφανίζονται στους ανθρώπους; Ναι! Μεταμφιέζονται και μεταμορφώνονται σε ανθρώπους ή ακόμα και ζώα για να παραδώσουν ένα μήνυμα. Γιατί; Φανταστείτε έναν φτερωτό άγγελο να εμφανίζεται και να σας λέει κάτι. Θα ήσασταν θαμπωμένοι και έκθαμβοι και θα αναγκαζόσασταν να υπακούσετε στο μήνυμα τους. 

Οι άγγελοι δεν προσπαθούν να μας αναγκάσουν για κάτι. Μας συμβουλεύουν. Γι αυτό μεταμφιέζονται. Με αυτόν τον τρόπο, δεν επηρεάζουν την ελεύθερη βούληση μας. Επιπλέον δε χρειάζεται να εμφανίσουν με σάρκα και οστά. Μπορούν να μας επηρεάσουν με πολλούς τρόπους. 

Υπάρχουν οι φύλακες Άγγελοι; 
Ναι, έχετε φύλακα Άγγελο. Βρίσκεται πάντα εκεί σας προστατεύει και σας συμβουλεύει συνέχεια. Μπορείτε να τον δείτε με πολλές μεταμφιέσεις ενώ προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί σας. 

Σημάδια όταν συναντάτε έναν Άγγελο: 

Σημάδι 1: Αλλαγή διάθεσης 
Νιώθετε παγιδευμένοι σε σκοτεινά συναισθήματα και σκέψεις απόγνωσης. Μπορεί να είστε σε μια ήπια φάση κατάθλιψης ή και χειρότερα. Νιώθετε ότι περπατάτε σε αδιέξοδο. Ξαφνικά, ένας άγνωστος σας ζητά οδηγίες. Προσπαθείτε να τον βοηθήσετε. Αλλά κάτι στον τρόπο που χαμογελά και σας ευχαριστεί, σας κάνει να αισθάνεστε διαφορετικά. 

Νιώθετε ζωντανοί. Οι άγγελοι δε χρειάζεται να κάνουν κάτι συγκεκριμένο για να σας βοηθήσουν. Ακόμα και η παρουσία τους αρκεί για να επηρεάσει τα συναισθήματα και να σας δώσουν ένα αέρα ελευθερίας και ευτυχίας. Η αγγελική αύρα είναι τόσο φωτεινή, που επηρεάζει όλους και όλα γύρω της. 

Σημάδι 2: Αφύπνιση 
Μετά από ακόμα μια βραδινή βάρδια γυρίσατε σπίτι. Εξουθενωμένοι από όλα τα χαρτιά που έπρεπε να υπογράψετε νωρίτερα συν την επιπλέον δουλειά που πρέπει να κάνετε απόψε. Είναι ακόμα μια μέρα. Μετά βίας σκέφτεστε κάτι άλλο εκτός από τις υποχρεώσεις σας. Αλλά κάτι παράξενο συνέβη την προηγούμενη μέρα όταν γυρίζατε σπίτι. Κάτι διαφορετικό. 

Ήταν μια κυρία που στεκόταν απέναντι σας. Ξαφνικά, σας κοίταξε. Νιώσατε κάτι που δεν θα το αισθανόσασταν υπό κανονικές συνθήκες (τουλάχιστον όχι μετά από 10 ώρες εργασίας). Ένα περίεργο συναίσθημα. Η λάμψη της αθωότητας στα μάτια της σας επηρέασε. 

Οπότε, αν αυτό το άτομο που συναντήσατε, κατάφερε να αφυπνίσει ένα κομμάτι του εαυτού σας με ένα χαμόγελο… θα πρέπει να σκεφτείτε την πιθανότητα. Οι άγγελοι έχουν την ικανότητα να μας κάνουν να αντιλαμβανόμαστε την θεϊκή προέλευση μας. Μας υπενθυμίζουν τον σκοπό της ζωής. 

Σημάδι 3: Ενεργοποιούνται οι αισθήσεις 
Γυρίζετε από το γυμναστήριο και το σώμα σας πονάει σαν να είχατε ατύχημα με το αυτοκίνητο. Δουλέψατε σκληρά, δεν αισθάνεστε κάτι άλλο πέρα από τα συναισθήματα της καθημερινότητας. Ενώ γυρνάτε σπίτι, βλέπετε ένα ζητιάνο στον δρόμο. Ψάχνετε τις τσέπες σας και του δίνετε λίγα ψιλά. Εκείνη τη στιγμή, η μύτη σας αισθάνεται περισσότερες μυρωδιές από τις συνηθισμένες. 

Μπορείτε να μυρίσετε την βροχή. Επιπλέον θυμάστε ένα τραγούδι που σας είχε κολλήσει. Ένα χαρούμενο τραγούδι που ανεβάζει την ενέργεια σας. Οι άγγελοι ενεργοποιούν όλες τις αισθήσεις μας. 

Γνωρίζουν το ανθρώπινο σώμα και επίσης ξέρουν ότι για να έρθουμε σε επαφή με αυτόν τον κόσμο πρέπει να ξανά-ανακαλύψουμε αυτό που μας κάνει ανθρώπους. Η ακοή, η όσφρηση, η γεύση… όλες οι αισθήσεις ενισχύονται. Δεν είναι υπερδυνάμεις… είναι κάτι περισσότερο. 

Σημάδι 4: Νιώθετε ξανά νέοι 
Ίσως νιώθατε μεγαλύτεροι για ένα διάστημα. Η συγκέντρωση μόνο σε βαρετές εργασίες και στις δουλειές του σπιτιού σας έκαναν να ξεχάσετε όλα τα υπόλοιπα. Ωστόσο, πήγατε στο σουπερμάρκετ για να αγοράσετε κάτι. Χρειαστήκατε λίγο περισσότερο χρόνο από ότι συνήθως να βρείτε αυτό που θέλετε. Τότε ζητήσατε βοήθεια. 

Ένας ψηλός όμορφος νεαρός είπε πως μπορούσε να σας βοηθήσει. Ψάξατε αυτό που θέλατε μαζί. Ξαφνικά, αυτή η διαδικασία έγινε διασκεδαστική. Οι άγγελοι μας κάνουν να νιώθουμε σαν παιδιά. 

Ανοιγόμαστε σε καινούργιες περιπέτειες. Βρίσκουμε διασκέδαση, έμπνευση και ικανοποίηση σχεδόν σε όλα. Έτσι ήμασταν και ως νεότεροι! Η νεότητα δεν είναι απλώς μια βιολογική κατάσταση. Είναι μια κατάσταση του μυαλού. 

Σημάδι 5: Ομολογία 
Ένα τραγικό γεγονός συνέβη τους προηγούμενους μήνες. Αλλά ακόμα δεν μπορείτε να το ξεπεράσετε. Κάποιος που γνωρίζατε πέθανε. Ωστόσο, λίγες εβδομάδες πριν γίνει, είχατε τσακωθεί μαζί του. Υπάρχει ακόμα ένα άσχημο συναίσθημα γι αυτό το άτομο βαθιά στην καρδιά σας. Οργή γι αυτόν, οργή για τον εαυτό σας. 

Δυστυχώς, δεν μπορείτε να ξεφορτωθείτε τα άσχημα συναισθήματα γι αυτό το άτομο. Σας κάνει να νιώθετε ενοχές καθώς δεν ζει πλέον. Δεν υπάρχει κάτι που να μπορείτε να κάνετε. Ένας πελάτης μπαίνει στο μαγαζί που δουλεύετε και διαλέγει κάτι που προτιμούσε και εκείνος που γνωρίζατε. Ξαφνικά, θέλετε να μιλήσετε για όλα αυτά. Η ιστορία σας φαίνεται να ενδιαφέρει τον άγνωστο. 

Του ανοίγεστε. Ομολογείτε. Οι άγγελοι είναι οι ύστατοι ομολογητές. Έχουν την ικανότητα να σας βοηθούν να αποκαλύψετε αυτό που έχετε στην καρδιά σας. Είναι πόνος; Οργή; Ο άγγελος θα είναι εκεί για να ακούσει τα προβλήματα σας και για να σας βοηθήσει. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για την… 

Σημάδι 6: Θεραπεία 
Το σώμα σας ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα υγείας για αρκετούς μήνες ή και χρόνια. Έχετε επισκεφθεί πολλούς γιατρούς αλλά ακόμα δεν έχετε ελευθερωθεί από αυτή την προβληματική κατάσταση. Μια νύχτα, τυχαία ακούτε έναν άγνωστο να μιλά στο τηλέφωνο. Αυτό που λέει σας φαίνεται καλή ιδέα για το πρόβλημα σας. 

Κάπως σας εμπνέει. «Γιατί δεν το είχα σκεφτεί τόσο καιρό;» Ξέρετε τι να κάνετε. Οι άγγελοι είναι οι Μεγάλοι Θεραπευτές. Η παρουσία τους προωθεί την φυσική, συναισθηματική, διανοητική και πνευματική υγεία. σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζετε σας δίνουν την ευκαιρία να κατανοήσετε κάτι μεγαλύτερο. Μόλις το συνειδητοποιήσετε ελευθερώνεστε. Θεραπεύεστε.

Σημάδι 7: Αποδοχή 
Είστε ομοφυλόφιλος και όλη σας την ζωή προσπαθούσατε να το κρύψετε. Από τότε που ήσασταν μικρός σας εκφόβιζαν γι αυτό που είστε. Πραγματικά προσπαθήσατε να κρύψετε τη σεξουαλικότητα σας. Αποτύχατε. Ζητήσατε συμβουλές από ιερείς. Προσπάθησαν να σας πείσουν ότι είναι αμαρτία. Ευχόσασταν να μην είχατε γεννηθεί. 

Από τότε, προσπαθούσατε πολύ να κρυφτείτε από τους άλλους. Μια μέρα, καθώς γυρνάτε σπίτι κάποιος σας σταματά. Είναι ένας νεαρός και σας ζητά οδηγίες. Αργότερα, ενώ προχωράτε βλέπετε ένα ζευγάρι αντρών να περπατούν μαζί κρατώντας τα χέρια τους. Φιλιούνται και αποχαιρετίζονται. Φαίνεται φυσικό. Αληθινό. 

Οι άγγελοι μπορούν να χειραγωγήσουν τον χώρο και τον χρόνο. Επί πλέον η παρουσία ενός αγγέλου σας κάνει να αποδέχεστε τον εαυτό σας 100%. Οι άγγελοι δεν σας κρίνουν. Είναι αρκετά υπομονετικοί για να σας δείξουν τον σωστό δρόμο ξανά και ξανά. Θα σας βοηθήσουν να αποδεχθείτε εντελώς τον εαυτό σας και τους άλλους. Η αγάπη είναι το κλειδί για την Θεϊκή Δύναμη. 




Μετάφραση awakengr.com via magicalrecipesonline.com

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

11 τρόποι για να καταλάβετε πότε σαμποτάρετε τον εαυτό σας...!!!!

Το παρακάτω άρθρο αποτελεί αναδιασκευή άρθρου της συμβούλου προσωπικής ανάπτυξης Tara Sophia Mohr

Τι σημαίνει Εσωτερικός Κριτής; Ο Εσωτερικός Κριτής είναι μια φωνή που δεν είναι δική σας, είναι εκείνη τη φωνή μέσα στο κεφάλι σας που χαρακτηρίζεται από τις 11 ιδιότητες που περιγράφονται στη συνέχεια. Πιθανότατα δεν θα βρείτε και τις 11 ιδιότητες, αλλά θα παρατηρήσετε τουλάχιστον μερικά από αυτά τα χαρακτηριστικά.

1. Είναι αυστηρός και σκληρός μαζί σας.
Όταν η φωνή μέσα σας λέει σκληρά πράγματα για τον εαυτό σας τα οποία εσείς ποτέ δεν θα λέγατε σε ένα πρόσωπο που αγαπάτε, πρόκειται για τη φωνή του εσωτερικού κριτή.

2. Έχει μόνο δύο όψεις.
Ο Εσωτερικός Κριτής θεωρεί ότι όλα είναι είτε μαύρα είτε άσπρα. Είστε καταπληκτικοί ή αξιολύπητοι, πανέμορφοι ή άσχημοι, υπέροχοι φίλοι ή απαίσιοι. Τα όνειρά σας είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν ή όχι. Όταν παίρνει τον λόγο ο Εσωτερικός Κριτής, συνήθως ποτέ κάτι δεν φαίνεται γκρι.

3. Φαινομενικά, αυτή είναι η φωνή της λογικής.
Αυτή η φωνή υποστηρίζει οτιδήποτε φαίνεται να είναι προς το συμφέρον σας, ρεαλιστικό και αποτελεσματικό. Για παράδειγμα, αν θελήσετε να γράψετε ένα βιβλίο, η φωνή μέσα σας θα σας πει ότι έτσι θα καταστρέψετε τη φήμη σας, ότι το έργο σας δεν είναι ακόμα έτοιμο και γι’ αυτό θα ήταν καλύτερα να περιμένετε λίγο ακόμα. 

Θα ήταν προτιμότερο να μελετήσετε τη θεωρία και την προσέγγιση κάποιου άλλου συγγραφέα του είδους προτού αρχίσετε τη δική σας συγγραφή. Οι άλλοι δεν πρόκειται να σας πάρουν στα σοβαρά αν δεν ακολουθήσω μια γνωστή και δοκιμασμένη μέθοδο. Οι δικές σας ιδέες δεν επαρκούν.

4. Η φωνή αυτή σας λέει συνεχώς ότι δεν είστε ακόμα έτοιμοι.
Ο εσωτερικός κριτής συχνά λέει ότι δεν είστε ακόμη έτοιμοι, ότι χρειάζεται κι άλλη προσπάθεια, καλύτερη προετοιμασία και περισσότερη εμπειρία.

5. Η φωνή αυτή σας λέει ότι δεν έχετε ικανότητες για να επιτελέσετε οποιοδήποτε έργο θελήσετε να υλοποιήσετε.
Για πολλούς ανθρώπους, η φωνή της αμφιβολίας για τον εαυτό τους είναι πιο έντονη όσον αφορά συγκεκριμένες δεξιότητες και δραστηριότητες που στον πολιτισμό μας και, ασυνείδητα, στο μυαλό μας συνδέονται με τις παραδοσιακές δραστηριότητες του άλλου φύλου. 

Στις γυναίκες, αυτό περιλαμβάνει δεξιότητες όπως η διαπραγμάτευση, η ικανότητα σε θέματα τεχνολογίας και οικονομίας και – δυστυχώς – μερικές φορές σε θέματα ηγεσίας. Στους άντρες, περιλαμβάνονται δεξιότητες όπως η ανατροφή των παιδιών, η μαγειρική, η οργάνωση, η διαχείριση οικογενειακών και συναισθηματικών κρίσεων κ.λ.π.

6. Τάση για τελειομανία.
Μια άλλη συνηθισμένη πτυχή του εσωτερικού κριτή είναι η κριτική όσον αφορά το σώμα, το βάρος, την εμφάνιση ή την ηλικία σας. Θα ακούσετε αυτή τη φωνή να σας λέει ότι δεν είστε πια ελκυστικοί, ότι έχετε πάρει βάρος και πρέπει διαρκώς να ασχολείστε με τον καλλωπισμό σας.

7. Μοιάζει με κασέτα που την ακούτε ξανά και ξανά.
Η φωνή του εσωτερικού κριτή συχνά μοιάζει με κασέτα που παίζει αυτομάτως μέσα στο κεφάλι σας και διαφέρει από τις σκέψεις που κάνετε συνειδητά. Μπορεί ακόμη να τη νιώθετε σαν να εισβάλλει απότομα και να διακόπτει τις δικές σας σκέψεις.

8. Η κασέτα αυτή επαναλαμβάνει συνεχώς τα ίδια.
Η φωνή του εσωτερικού κριτή μπορεί να σας λέει κάτι καινούριο ανά διαστήματα, αλλά συνήθως αναμασά τα ίδια πράγματα ακόμα και για ολόκληρες δεκαετίες.

9. Είναι παράλογος, αλλά επίμονος.
Συχνά αναγνωρίζουμε ότι αυτά που ο εσωτερικός κριτής μας λέει είναι παράλογα, αλλά εξακολουθεί να μας επηρεάζει.

10. Είναι αντιφατικός.
Αυτό σημαίνει το εξής : ας υποθέσουμε ότι η φωνή του εσωτερικού κριτή αρχίζει να σας γκρινιάζει σχετικά με το γεγονός ότι όλοι οι υπόλοιποι με τους οποίους συναναστρέφεστε έχουν περισσότερα προσόντα από εσάς. Στη συνέχεια σας προτρέπει να το συνειδητοποιήσετε. Κι αμέσως μετά σας ρωτά τι ακριβώς σας συμβαίνει – όλοι οι άλλοι γύρω σας είναι χαλαροί και γεμάτοι αυτοπεποίθηση…

Με άλλα λόγια, σας επιτίθεται πρώτα με συγκεκριμένες σκέψεις και στη συνέχεια σας κατακρίνει επειδή κάνετε αυτές τις σκέψεις. Αυτή είναι η έννοια της αντίφασης.

11. Ο Εσωτερικός Κριτής μπορεί να προέκυψε από ανθρώπους που είχαν σημαντικό ρόλο στη ζωή σας.
Ίσως κάποιες στιγμές ηχεί μέσα σας η φωνή ενός γονέα, ενός αδελφού ή αφεντικού στη δουλειά που υπήρξε επικριτικός απέναντί σας. Άλλες πάλι φορές η φωνή μπορεί να παίρνει τη μορφή κάποιων πεποιθήσεων του πολιτισμού, της θρησκείας ή της χώρας στην οποία ζείτε. Όσοι νιώθετε ότι σας κατακρίνουν στον έξω κόσμο, τελικά έρχονται να σας κατακρίνουν και μέσα σας.

Η φωνή της εσωτερικής κριτικής ενάντια στη ρεαλιστική σκέψη

Πολλοί άνθρωποι γνωρίζουν πως πράγματι δεν διαθέτουν κάποια προσόντα, και συνεπώς αναρωτιούνται με ποιό τρόπο θα μπορούσαν να γνωρίζουν αν πρόκειται περί εσωτερικής κριτικής ή ρεαλιστικής σκέψης.

Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό ζήτημα, διότι, φυσικά, υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούμε να τα κάνουμε κι όλοι έχουμε κάποιες αδυναμίες. Εκτός από τη λίστα με τα 11 χαρακτηριστικά της εσωτερικής κριτικής, παρακάτω περιγράφεται ο τρόπος που μπορείτε να καταλάβετε τη διαφορά ανάμεσα στον παράλογο Εσωτερικό Κριτή και τον ρεαλιστικό τρόπο σκέψης. 




Όχι Δεν είστε Χοντροί, απλά έχετε πρησμένο στομάχι. Δείτε πως να το ξεφουσκώσετε...!!!!

Μετά την κατανάλωση κάποιου γεύματος που θεωρείται «βαρύ», πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται για την φουσκωμένη κοιλιά τους.

Αυτή η κατάσταση είναι αρκετά κοινή και μάλλον δυσάρεστη.

Πολλοί γιατροί πιστεύουν ότι το φούσκωμα είναι πραγματικά αέρια που παγιδεύονται στο εσωτερικό του στομάχου. Η κατάσταση αυτή σχετίζεται με τις διατροφικές συνήθειες, που σημαίνει ότι μπορείτε να βελτιώσετε την κατάστασή σας με την καθιέρωση υγιεινών διατροφικών συνηθειών.

Εδώ είναι κάποιοι κοινοί παράγοντες που προκαλούν φούσκωμα και τη στιγμή που θα μάθετε πως να τους διακρίνετε, θα είστε σε θέση να ανακουφίσετε την κατάστασή σας.

Δυσκοιλιότητα – Εμφανίζεται ως αποτέλεσμα του αερίου που παγιδεύεται πίσω από τα περιττώματα. Αυξήστε την πρόσληψη φυτικών ινών. Τα smoothies, τα μούρα και το ψωμί ολικής αλέσεως είναι μερικά από τα τρόφιμα που θα πρέπει να τρώτε πιο συχνά, αλλά όχι υπερβολικά, γιατί η υπερβολική πρόσληψη φυτικών ινών δεν είναι ποτέ καλό.

Υδατάνθρακες – Αποφύγετε το αλκοόλ, τη ζάχαρη και το άμυλο. Η κακή πέψη των σακχάρων και του αμύλου σας κάνουν να νιώθετε πρησμένοι. Μία δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες είναι το ιδανικό.

Άγχος – Το χρόνιο στρες προκαλεί φούσκωμα και το στομαχόπονους. Να τρώτε υγιεινά τρόφιμα, ροφήματα και να βρείτε για να καταπολεμήσετε το άγχος.

Νερό – Η ανεπαρκής πρόσληψη νερού είναι ένας σημαντικός παράγοντας που συνεισφέρει σε πολλές ασθένειες και προβλήματα υγείας. Ο καφές και η ζάχαρη αφυδατώνουν τους ιστούς.

Το φούσκωμα στο στομάχι είναι σημάδι κατακράτησης υγρών, η οποία είναι μια κατάσταση κατά την οποία οι ιστοί και τα όργανα διατηρούν περισσότερο νερό απ” ό,τι χρειάζονται. Πίνετε άφθονο νερό όλη την ημέρα (6-8 ποτήρι).

Τρώτε γρήγορα – Απολαύστε το γεύμα σας. Όταν τρώτε γρήγορα, θα αποτύχετε να μασήσετε σωστά τα τρόφιμα και θα καταλήξετε με φουσκωμένη κοιλιά. 




Καλός άνθρωπος γεννιέσαι, δε γίνεσαι...!!!!

Είναι αυτή η κατάσταση που εσύ δίνεις… και δεν παίρνεις!

Όλοι έχουμε συναντήσει τέτοιους ανθρώπους στη ζωή μας. Άτομα καλοπροαίρετα, φιλικά, συμπαθητικά.

Ανθρώπους που δίνουν και τους ευχαριστεί μόνο αυτό.

Δεν εθελοτυφλούν, δεν πιστεύουν ότι δίνουν όσα παίρνουν, γιατί στην τελική αυτό τους αφήνει αδιάφορους.

Δε δίνουν μόνο όταν έχουν συμφέρον, δεν σκέφτονται καν τις συνθήκες τόπου, χρόνου και κυρίως ατόμου, όταν είναι να προσφέρουν.

Για αυτούς ο καλός λόγος, η χαρά που θα μοιράσουν και η αγάπη που απλόχερα δωρίζουν έρχεται αυθόρμητα.

Δε θέλει σκέψη η καλοσύνη!

Είναι άτομα, που όπως λένε, και το τονίζω το όπως λένε, χαίρεσαι να συναντάς, να κάνεις παρέα μαζί τους, να τους έχεις στη ζωή σου στην τελική! Μιλάς για αυτούς και τα λόγια σου στάζουν μέλι, τους επιδοκιμάζεις και θεωρείς με το κουτό σου το μυαλό ότι έτσι ανταποδίδεις αυτό που… δεν σου ζητούν!

Αλλά τελικά όλα είναι μόνο… λόγια!

Είναι κοινότυπο, αλλά εδώ αρμόζει απόλυτα η φράση «να τα βράσω τα λόγια, η πράξη έχει σημασία»!

Αν χαιρόσουνα πραγματικά που στην ζωή σου είχες την τιμή να γνωρίσεις ένα τέτοιο άτομο, θα έδινες λίγη προσοχή στα σημάδια.

Οι άνθρωποι, γενικά προσφέρουν στους άλλους αυτά που επιθυμούν οι ίδιοι για τον εαυτό τους.

Αυτό είναι και το πολυπόθητο σημάδι! Ο άνθρωπος που έχεις δίπλα σου και τόσο καιρό ποδοπατάς, επειδή τον θεωρείς δεδομένο, θέλει απλά την προσοχή σου.

Δεν έχει ανάγκη από λεκτική αναγνώριση των όσων κάνει για σένα, αλλά από πρακτική.

Είναι άνθρωπος ευαίσθητος, που έχει καταλάβει το απόλυτο νόημα της ζωής, την ανιδιοτελή προσφορά!

Απλά και αυτοί… άνθρωποι είναι και όχι καλοφτιαγμένα ρομπότ.

Κάποιες στιγμές ξυπνάει μέσα τους η λογική, η κοινή λογική.

Βλέπουν πράγματα που βγάζουν μάτι, ότι πιάστηκαν κορόιδο. Είναι κάποιες στιγμές, – στο κάποιες δώστε σημασία, γιατί είναι αυτές οι εξαιρέσεις – που τους παίρνει από κάτω, που ξυπνάνε λες και βγήκαν από λήθαργο και αντικρίζουν την ωμή και σκληρή πραγματικότητα. 

Συνειδητοποιούν ότι αυτό για το οποίο τόσο καιρό πάσχιζαν δεν αξίζει, δεν αγγίζει καμία προσδοκία τους. Και νιώθουν το απόλυτο κενό, την απογοήτευση, που χειρότερο συναίσθημα δεν υπάρχει. Η λύπη, η στεναχώρια, ο θυμός είναι εφήμερα, ο χρόνος τα γιατρεύει.

Η απογοήτευση όμως, σε πληγώνει βαθιά, σου δημιουργεί τραύμα, ανεπανόρθωτο. Σου διαλύει το μέσα σου σαν παλάτι στην άμμο. Αυτό κατεδαφίζεται και εσύ νιώθεις άδειος.

Κι όμως, ακόμη και τότε δεν κατηγορούν τους άλλους, θεωρούν ότι υπαίτιοι είναι αυτοί οι ίδιοι. Και ίσως να έχουν δίκιο! Γιατί δίνουν χωρίς να λογαριάζουν σε ποιον πάει, δεν κρίνουν τους ανθρώπους με τα συνήθη κριτήρια. 

Αν αγαπούν , αγαπούν αληθινά και δίνονται άνευ όρων. Αναγνωρίζουν τα λάθη τους, που τους οδήγησαν σε αδιέξοδα. Δεν κρατούν όμως κακία και αυτό είναι το ευαίσθητο σημείο τους, που τους καθιστά έρμαιο της τύχης τους!

Αυτά τα άτομα συνήθως, είναι και τα πιο πληγωμένα. Αγαπήστε τα, λίγο παραπάνω! Δίνουν στους άλλους με την ελπίδα ότι έτσι. θα γιατρευτεί η δική τους πληγή, θα καλυφθεί η δική τους ανάγκη για αγάπη. Και στην τελική, τι ζητάνε; Να τους σηκώσεις, όταν πέφτουν!

Ένα άγγιγμα από το πουθενά, εκεί που δεν το περιμένουν. Ένα τηλεφώνημα σε ανύποπτο χρόνο. Ένα φιλί για καληνύχτα ή ευχαριστώ. Μία βόλτα που θα τους ξεκουράσει και θα τους αλλάξει τη ρουτίνα. Απλά πράγματα ζητούν αυτοί οι άνθρωποι. Ενδείξεις μικρές, αλλά θαυματουργές. 

Ικανές να τους βυθίσουν πάλι… στον κόσμο τους, που δεν είναι ονειρικά πλασμένος, ούτε έχει ροζ συννεφάκια. Απλά όταν ο ουρανός γεμίζει με γκρι σύννεφα βρέχονται, γιατί βάζουν κάτω από την ομπρέλα τους αυτούς που αγαπούν… και λένε ότι λατρεύουν να περπατάνε στη βροχή!

Και είναι μάταιο να προσπαθήσει να αλλάξει ένας τέτοιος άνθρωπος. Θα πέφτει πάντα σε τοίχο. Θα του συμπεριφέρονται άσχημα και όμως, στην πρώτη ευκαιρία θα συμπεριφερθεί σωστά.

Έτσι γεννιέσαι, δεν γίνεσαι.

Δεν θα πω ότι είναι κατάρα, το αντίθετο μάλιστα, είναι χάρισμα, που δυστυχώς δεν έχει αναγνωριστεί και δεν εκτιμάτε σχεδόν ποτέ.

Και επειδή σε αυτήν την ζωή, οι καλοί θα την πατάνε πάντα, και όσο αυτή θα τους πατάει αυτοί θα σέρνονται, μήπως πρέπει απλά να τους δωρίσουμε και άλλη μία ομπρέλα για τις βροχερές μέρες; 




Κωνσταντίνας Ποζουκίδου.