Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Μέθοδοι επίκλησης του φύλακα αγγέλου....!!!!!!!

Μια επίκληση συνήθως γίνεται συνήθως για το κάλεσμα ενός αγγέλου ή πνευματικού δασκάλου.Εδώ καταγράφονται τρεις μορφές επίκλησης που χρησίμευσαν σε πολλούς,φέρνοντας τους σε επαφή με τους φύλακες άγγελούς τους.

Θα χρειαστείτε χρόνο και χώρο για να τελέσετε αυτές τις επικλήσεις.Εάν τελείτε την επίκληση σε εσωτερικό χώρο,βεβαιωθείτε πως δεν θα σας διακόψει κανείς και τίποτα για μισή περίπου ώρα.

Θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα ιερό χώρο,μέσα στον οποίο θα τελέσετε την επίκλησή σας.Αρχίστε δημιουργώντας ένα "μαγικό προστατευτικό κύκλο",που να έχει περίπου 2-3 μέτρα διάμετρο.Μπορείτε να σχηματίσετε τον κύκλο χρησιμοποιώντας σπάγκο,ή,σχοινί,ή ακόμα καλύτερα λευκά ρεσό,βότανα & κρυστάλλους.

Απολαύστε ένα άνετο μπάνιο πριν φορέσετε καθαρά,άνετα ρούχα.Αυτό διαχωρίζει αποτελεσματικά την επίκληση από τις συνηθισμένες,καθημερινές σας δραστηριότητες.

Πρώτη επίκληση
Εισέλθετε στο μαγικό κύκλο και σταθείτε στο κέντρο του.Αντικρύστε την Ανατολή.Κλείστε τα μάτια σας και οραματιστείτε τον Αρχάγγελο Ραφαήλ να στέκεται μπροστά σας.Δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο το πώς θα τον οραματιστείτε.Αυτό που βλέπετε ή αισθάνεστε είναι το σωστό για εσάς.

Όταν τον αισθανθείτε μπροστά σας μιλήστε του μεγαλόφωνα."Αρχάγγελε Ραφαήλ ευχαριστώ για την υποστήριξη και την προστασία που μου προσφέρεις.Σου είμαι ευγνώμων που βρίσκεσαι εδώ για εμένα και για την καθοδήγηση και για την αποθεραπεία.Ευχαριστώ."

Κρατώντας ακόμα τα μάτια σας κλειστά,γυρίστε στο προς το Νότο και οραματιστείτε τον Αρχάγγελο Μιχαήλ.Και πάλι όταν αισθανθείτε την παρουσία του,μιλήστε του."Ευχαριστώ Αρχάγγελε Μιχαήλ για την υποστήριξη και την προστασία που μου προσφέρεις.Ευχαριστώ που μου δίνεις δύναμη και κουράγιο όταν το χρειάζομαι.Είμαι πολύ ευγνώμων για τη βοήθειά σου.Ευχαριστώ".

Γυρίστε προς τη Δύση.Οραματιστείτε τον Αρχάγγελο Γαβριήλ και μιλήστε του."Ευχαριστώ Αρχάγγελε Γαβριήλ για την ευγένεια και την αφοσίωσή σου.Ευχαριστώ που είσαι ο αγγελιοφόρος του Θεού και για όλη τη βοήθεια και την υποστήριξή σου.Είμαι πολύ ευγνώμων.Ευχαριστώ".

Γυρίστε προς το Βορρά.Αυτή τη φορά οραματιστείτε τον Αρχάγγελο Ουριήλ μπροστά σας."Αρχάγγελε Ουριήλ,είμαι ευγνώμων για όλη τη βοήθεια και την υποστήριξή σου.Ευχαριστώ που μου δίνεις φρέσκες ιδέες και διορατικότητα.Ευχαριστώ που με ωθείς να κάνω αλλαγές όταν είμαι απρόθυμος να τις κάνω από μόνος μου.Ευχαριστώ."

Γυρίστε πάλι προς την Ανατολή.Τώρα βρίσκεστε στο κέντρο του κύκλου,απόλυτα περικυκλωμένοι από τους τέσσερις Αρχαγγέλους.Είστε ασφαλείς και προστατευμένοι.Σκεφτείτε την ανάγκη ή την επιθυμία σας να έρθετε σε επαφή με το φύλακα άγγελό σας και ζητήστε του να φέρει εις γνώση σας την παρουσία του.

Μπορείτε να πείτε "Ευχαριστώ (όνομα του φύλακα άγγελού σας) για την καθοδήγηση,τη βοήθεια και την υποστήριξη που μου προσφέρεις στη ζωή μου.Μπορεί να μην σε έχω ευχαριστήσει νωρίτερα όμως είναι πολύ ευγνώμων για όλα όσα έχεις κάνει για μένα.

Σε παρακαλώ βοήθα με να νιώσω την παρουσία σου,καθώς θα ήθελα να δημιουργήσω μια πολύ πιο βαθιά σχέση με σένα.Αυτό θα με βοηθήσει να αναπτυχθώ ως άνθρωπος,όχι μόνο πνευματικά,αλλά και διανοητικά,σωματικά κι επίσης συναισθηματικά.Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι".

Παραμείνετε σιωπηλοί για εξήντα περίπου δευτερόλεπτα.Μπορεί να πάρετε ανταπόκριση σχεδόν αμέσως από το φύλακα άγγελό σας.Αυτή η επικοινωνία θα γίνει δυνατή,μέσω σκέψεων και διοράσεων,μέσα στο νου σας.Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχήσετε αν δεν λάβετε αμέσως κάποιο είδος ανταπόκρισης.Θα την λάβετε όταν θα είναι η κατάλληλη στιγμή.

Ευχαριστείστε τον φύλακα άγγελό σας.Οραματιστείτε τους τέσσερις Αρχαγγέλους και ευχαριστήστε τους διαδοχικά.

Όταν αισθανθείτε έτοιμοι,ανοίξτε τα μάτια σας και αφιερώστε μερικά δευτερόλεπτα για να εξοικειωθείτε με το περιβάλλον σας προτού βγείτε από το μαγικό κύκλο.Φροντίστε να φάτε και να πιείτε κάτι πριν συνεχίσετε τη μέρα σας.Όταν θα έχετε πια κάνει αυτή την ένωση με το φύλακα άγγελό σας,δεν θα χρειαστεί να επαναλάβετε αυτή την τελετουργία,καθώς θα έρχεται σε εσάς οποτεδήποτε τον χρειαστείτε.

Δεύτερη επίκληση
Καθίστε σε μια βολική καρέκλα με τα πόδια σας να αγγίζουν το έδαφος και τα χέρια σας πάνω στα γόνατά σας.Κλείστε τα μάτια σας και πάρτε τρεις αργές,βαθιές αναπνοές. Κάθε φορά που θα εισπνέετε,σκεφτείτε "Εισέρχεται χαλάρωση".

Όταν θα εκπνέετε,σκεφτείτε "Η ένταση και το στρες εκβάλλονται".Συνεχίστε μιλώντας αργά,πάρτε βαθιές αναπνοές και χαλαρώστε συνειδητά όλους τους μύες τους σώματός σας,αρχίζοντας από τα δάχτυλα των ποδιών σας και τελειώνοντας στην κορυφή του κεφαλιού σας.

Αφού το κάνετε αυτό,σαρώστε διανοητικά το σώμα σας για να βεβαιωθείτε πως είστε απόλυτα χαλαρωμένοι.Επιτρέψτε σε όλες τις περιοχές να χαλαρώσουν απόλυτα.

Όταν θα είστε απόλυτα χαλαρωμένοι,επικεντρωθείτε και πάλι στην αναπνοή σας.Φανταστείτε πως κάθε φορά που εισπνέετε λαμβάνετε θεία ενέργεια.

Καθώς εκπνέετε,φανταστείτε πως κάθε ξεφύσημα δημιουργεί μια αόρατη φουσκάλα αέρα γύρω σας.Οραματιστείτε αυτή τη φουσκάλα αέρα να μεγαλώνει με κάθε αναπνοή.Όταν αισθανθείτε απόλυτα περικυκλωμένοι από αυτή τη φανταστική φουσκάλα,γεμίστε τη διανοητικά με το αγαπημένο σας χρώμα,ούτως ώστε να γίνει πιο ορατή.

Όταν θα είστε έτοιμοι να συναντήσετε το φύλακα άγγελό σας,ζητήστε του να ενωθεί μαζί σας.Ο άγγελός σας θα εμφανιστεί μέσα στη φουσκάλα.Μπορεί να τον δείτε με το μάτι του μυαλού σας ή να τον βιώσετε ως μια αίσθηση γνώσης της παρουσίας του.

Όταν αισθανθείτε την παρουσία του,αρχίστε μια συζήτηση με το φύλακα άγγελό σας.Μπορείτε να αρχίσετε ευχαριστώντας τον για τη βοήθεια που σας προσφέρει στην εξέλιξη της ζωής σας.

Εάν έχετε κάποια ιδιαίτερη ανάγκη λόγω κάποιας συγκεκριμένης κατάστασης που διαδραματίζεται στη ζωή σας,συζητήστε την με τον άγγελό σας.Μπορείτε να συζητήσετε οτιδήποτε επιθυμείτε.

Αφού συζητήσετε όλα όσα έχετε στο μυαλό σας,ευχαριστείστε το φύλακα άγγελό σας που ήρθε για να σας βοηθήσει και αποχαιρετήστε τον.Οραματιστείτε τη φουσκάλα αέρα γύρω σας και παρακολουθήστε την να εξανεμίζεται σταδιακά μέχρι να εξαφανιστεί εντελώς.Πάρτε τρεις πιο αργές,βαθιές αναπνοές και ανοίξτε τα μάτια σας.

Tρίτη επίκληση
Θα χρειαστείτε ένα λευκό κερί και ένα τραπέζι για να το τοποθετήσετε.Καθώς τα μάτια σας θα είναι κλειστά για ένα μέρος της επίκλησης,βεβαιωθείτε πως το κερί είναι ασφαλές πριν ξεκινήσετε.

Ανάψτε το κερί και καθίστε περίπου 2-3 μέτρα μακριά από αυτό.Όταν κοιτάξετε ευθεία μπροστά σας,το κερί θα πρέπει να βρίσκεται στο επίπεδο των ματιών σας.Φροντίστε να αισθάνεστε όσο το δυνατόν πιο βολικά.

Ατενίστε τη φλόγα και σκεφτείτε την ανάγκη σας να επικοινωνήσετε με το φύλακα άγγελό σας.Μετά από ένα με δύο λεπτά,θα αρχίσετε να αισθάνεστε τα μάτια σας πιο βαριά.Πάρτε μια αργή,βαθιά αναπνοή και ζητήστε από το φύλακα άγγελό σας να επικοινωνήσει μαζί σας.

Περιμένετε για ένα περίπου λεπτό για να δείτε αν ο φύλακας άγγελός σας αρχίσει να βάζει σκέψεις στο μυαλό σας.Αν αισθανθείτε την παρουσία του,αρχίστε να επικοινωνείτε μαζί του. Αν δεν επικοινωνήσει μαζί σας,παραμείνετε καθισμένοι,ήσυχοι,με τα μάτια σας κλειστά και αρχίστε να του μιλάτε για την ανάγκη και την επιθυμία σας να επικοινωνήσετε μαζί του.

Ευχαριστείστε τον για όσα έχει κάνει για εσάς κατά το παρελθόν και πείτε του πόσo πολύ προσμένετε σε ένα ακόμη πιο στενό δεσμό μαζί του στο μέλλον.Κάντε μια παύση για ακόμη ένα λεπτό,για να δείτε αν ανταποκριθεί.Αν τελικά αρχίσει να σας μιλά,συζητήστε μαζί του.Αν όχι,ευχαριστείστε τον και πάλι,και πείτε του πως θα συνεχίσετε να προσπαθείτε μέχρι να επικοινωνήσει μαζί σας.

Πάρτε μια αργή,βαθιά αναπνοή και ανοίξτε τα μάτια σας.Σηκωθείτε και πιάστε το κερί στα χέρια σας.Κρατήστε το σφιχτά μπροστά σας.Πείτε "Ευχαριστώ" μεγαλόφωνα και τελειώστε την επίκληση σβήνοντας το κερί.




Χαρίστε Ζωή στον Εαυτό σας : Αυτοαποδοχή.., ο δρόμος για την αποδοχή των άλλων.....!!!!!

H ιδέα ότι ενδέχεται να μην είμαστε αρεστοί και αποδεκτοί σε κάποιους ανθρώπους - αλήθεια υπάρχει περίπτωση ν’ αρέσουμε σε όλους; - μας βάζει στη διαδικασία ν’ αναρωτιόμαστε συχνά, ποιο είναι το‘’λίγο’’ ή το ‘’πολύ’’ που διαθέτουμε σαν προσωπικότητες και μας χαρακτηρίζει σε όλες τις εκδηλώσεις μας.

Χωρίς να το έχουμε ίσως συνειδητοποιήσει, τοποθετούμε τον εαυτό μας, πάνω σε μια νοητή ζυγαριά,που κάτι από σ' εμάς πρέπει να προσθέσουμε και κάτι να αφαιρέσουμε, για να ισορροπήσουμε τις αντιθέσεις μας.

Ακούω ανθρώπους – ειδικά μέσα σε θεραπευτικά πλαίσια - να εκφράζουν την αγωνία τους, πως θα ανταπεξέλθουν στις κοινωνικές τους σχέσεις, όντας πολύ συγκρατημένοι.....

και ντροπαλοί με τους άλλους, να υποφέρουν στη σκέψη ότι δεν θα τα καταφέρουν στις απαιτήσεις της εργασίας τους επειδή (τάχα) δεν διαθέτουν υψηλή νοημοσύνη (υποβαθμίζοντας ότι έχουν πετύχει μέχρι τώρα), ή ακόμη να καταλαμβάνονται από το αίσθημα της ενοχής για πράγματα που έκαναν ή δεν επιθυμούσαν να κάνουν, όχι γιατί θεωρούσαν ότι είναι λάθος, αλλά γιατί οι άλλοι δεν συμφωνούσαν με τις επιλογές τους.

Και το ερώτημα που ακούγεται σχεδόν απ’ όλους τους ανθρώπους είναι: « Πως γίνεται ν’ αλλάξω, πως μπορώ να κάνω πάντα το σωστό;». Και το ερώτημα που θέτω εγώ: « Αλήθεια ποιο είναι το σωστό; Έχεις αποδεχτεί τον εαυτό σου; Τον αγαπάς και τον σέβεσαι όσο θέλεις οι άλλοι να το κάνουν;».

Είμαστε πλασμένοι με τα ίδια υλικά αλλά με ξεχωριστά χαρακτηριστικά ο καθένας μας. Κτίζουμε κατά την διάρκεια της ζωής το ''οικοδόμημα'' που το αποκαλούμε εαυτό, επιλέγουμε πάντα σύμφωνα με τα βιώματα και τις αντιλήψεις μας να ενσωματώσουμε στο εσωτερικό πλαίσιο μας, ότι πιο όμορφο βρίσκεται στο δρόμο μας, συνδυάζοντας τα χρώματα της ψυχής με αυτά της νοημοσύνης.

Κι όπως θα περίμενε κανείς να είμαστε χαρούμενοι και περήφανοι για τον εαυτό μας, γιατί τα καταφέραμε (ο καθένας στον τομέα του) ως ένα σημείο τουλάχιστον και συνεχίζουμε να παλεύουμε με γενναιότητα και αγαθές προθέσεις, τουναντίον εμφανιζόμαστε στον κόσμο με φόβο, μη τυχόν και δεν αρέσουμε, μη μας απορρίψουν, μη βιώσουμε εγκατάλειψη.

Κι από εδώ αρχίζει η αποδόμηση και το γκρέμισμα ότι κι αν έχουμε δημιουργήσει. Αμφιβολία κι ανασφάλεια, για το παρουσιαστικό μας, το πνεύμα μας, τις δυνατότητές μας, τις ευαισθησίες μας, τις προτιμήσεις μας, το Εγώ μας.

Αναζητούμε το ιδανικότερο και τελειότερο προφίλ ανθρώπου. Μα είναι δυνατόν; Ποιος είναι τέλειος; 

Ποιος δεν έχει ελαττώματα και αδυναμίες; Ποιος δεν αισθάνθηκε φόβο κάποια στιγμή που κινδύνευε να χάσει την αξιοπρέπειά του, τη ζωή του; 

Ποιος δεν ζήλεψε, κάτι ή κάποιον; Ποιος δεν βίωσε το αίσθημα της ευαλωτότητας και ανημπόριας σε μια απώλειά του; Σε ποιόν δεν κυριάρχησε (έστω για λίγο) η ενόρμηση (ορμή) του θανάτου ή της αυτοκαταστροφής, όταν αντιμετώπιζε ένα σοβαρό πρόβλημα που πίστεψε ότι δεν λύνεται;

Η συνειδητοποίηση ότι είμαστε άνθρωποι, επομένως ατελείς, είναι και το αντίδοτο της απαισιοδοξίας μας. Αυτό το βασικό χαρακτηριστικό του ανθρώπου, είναι ακριβώς αυτό που μας απελευθερώνει και μας βάζει στη διαδικασία της προσπάθειας και της πίστης στις δυνατότητές μας. 

Κοιτάξτε τον εαυτό σας μια μέρα στον καθρέπτη σας και ρωτήστε τον: « Σε αποδέχομαι, σε αγαπάω, είσαι ελκυστικός, σε αντέχω;». Ίσως να παραξενευτείτε με την απάντηση που θα δώσετε, αν βεβαίως απαντήσετε με ειλικρίνεια.

Μου μιλούσε ο φίλος μου ο Α. για τη γυναίκα του και προσπαθούσε να μου δώσει μια εικόνα για το πόσο παράξενη, εκνευριστική και αχάριστη είναι, ότι της προσφέρει τα πάντα και αυτή δεν το αναγνωρίζει, κ.λ.π 

και αφού εξέφρασε και άλλα παράπονά του, τον ρώτησα: « Σκέψου φίλε, αν ήσουν η γυναίκα σου, θα σε παντρευόσουν;». Χαμογέλασε αμήχανα στην αρχή, μετά το σκέφτηκε για λίγο και στο τέλος σοβαρά παραδέχτηκε ότι δεν θα παντρευόταν τον εαυτό του, διότι δεν είναι και ο πιο εύκολος άνθρωπος, στον κόσμο. Δεν είναι εκπληκτικό;

Ζητάμε από τους άλλους να μας προσφέρουν συναισθήματα, ενώ εμείς οι ίδιοι δεν τα έχουμε για τον εαυτό μας. Φανταστείτε ότι δεν αντέχουμε ούτε καν τον εαυτό μας, και δη τα ελαττώματά μας - πως θα μπορέσουμε να αντέξουμε τον άλλον; 

Αλήθεια γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί πολύ απλά δεν έχουμε αποδεχτεί τον ίδιο μας τον εαυτό.

Ο καθένας μας είναι ένα σύνολο χαρακτηριστικών, τόσο θετικών όσο και αρνητικών, δηλ. πολλά πράγματα μαζί. Αν αποδεχτούμε όλο το ‘’πακέτο’’ του εαυτού μας και δη τα μειονεκτήματά μας, ξέρετε πόσο εύκολο είναι να αποδεχτούμε τους άλλους; 

Αλλάζει η οπτική μας, διευρύνονται οι ορίζοντές μας, εμβαθύνουμε στην αυτογνωσία μας.

Όταν προσεγγίσουμε με αγάπη και κατανόηση τον εαυτό μας, όταν δεν φοβόμαστε να μιλήσουμε για τους φόβους και τις ανασφάλειές μας, (το ξαναλέω-υπάρχει άνθρωπος που δεν φοβάται;) όταν γελάμε καλοπροαίρετα με τα λάθη μας,(το πόσο απελευθερωτικό είναι, δεν το φαντάζεστε!!)...

όταν αναγνωρίζουμε το « ατελές» της ύπαρξής μας, με τα ίδια συναισθήματα θα σταθούμε και δίπλα στους άλλους. Με την ίδιαευσπλαχνία θα αποδεχτούμε και το/τη σύντροφό μας, το/τη φίλο/η μας, το συνάνθρωπό μας. Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα. 

Και για να έρθω στην αρχική σκέψη, το σημαντικό για όλους μας είναι ν’ αρέσουμε εμείς οι ίδιοι στον εαυτό μας, ν’ αγαπάμε εμείς τον εαυτό μας, να τον σεβόμαστε και να τον υπολογίζουμε σαν το πιο ανεκτίμητο στολίδι και θα διαπιστώσετε ότι τα συναισθήματα που θα βιώνετε θα είναι αυτά της αυτοαξίας (αυτοεκτίμησης), της χαράς και της αισιοδοξίας.

Δίνοντας Αγάπη στον εαυτό σας, του χαρίζετε τη Ζωή, γιατί αυτές οι δύο έννοιες είναι ταυτόσημες, η μία εμπεριέχεται στην άλλη.

Αγάπη και Ζωή πάνε αντάμα και ο άνθρωπος που δεν βιώνει Αγάπη, απλά δεν ζει. 

Η ΖΩΗ ΕΊΝΑΙ ΈΝΑ ΔΏΡΟ, ΧΑΡΙΣΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΣΑΣ ΚΑΙ ΝΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

ΑΓΑΠΗΣΤΕ ΚΑΙ ΖΗΣΤΕ ΤΟ ΔΩΡΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΙΣΟΤΙΜΑ ΚΑΙ ΑΦΕΙΔΩΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ !!!

Να είστε όλοι καλά και να έχετε μια χρονιά.. γεμάτη Αγάπη και αισιοδοξία!!!!

Y.Γ. Το παραπάνω άρθρο, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα ''ΕΣΤΙΑ'' στις 25 Ιαν 2014. 





www.google/Αγάπη και Ζωή.

Την προσοχή μας εφιστά ο Τ. Σαρανταριάν.....ως προς την επιλογή ερωτικού συντρόφου.....διότι με την συγχώνευση των αυρικών σωμάτων ελλοχεύουν διάφοροι αόρατοι .....πλην όμως αληθινά σοβαροί κίνδυνοι......!!!!!!!!!!!

Στη σεξουαλική επαφή οι καρμικές επιρροές περνούν αμέσως από το ένα άτομο στο άλλο. Η επαφή είναι σαν την συγχώνευση δυο ηλεκτρικών συστημάτων και μέσω αυτής της συγχώνευσης ο ένας απορροφά οτιδήποτε βρίσκεται στην αύρα του άλλου. 

Αν ένα άτομο έχει πολύ μολυσμένο κάρμα, που σημαίνει ότι έχει κάνει ή σκεφτεί πολύ άσχημα πράγματα, αυτές οι καρμικές επιρροές στην αύρα του περνούν στην αύρα του άλλου ατόμου και το άλλο άτομο μοιράζεται τα αποτελέσματα του κακού κάρμα του. 

Αν καρμικά είναι πολύ φορτωμένο και έχει πολλά χρέη να πληρώσει, αυτός που κάνει σεξ μαζί του κληρονομεί αυτά τα χρέη και πρέπει επίσης να τα πληρώσει.Αυτά τα χρέη πληρώνονται υλικά, συναισθηματικά, νοητικά και κοινωνικά, με αποτυχίες και επιτυχίες· δεν υπάρχει διαφυγή.

Ένα δεύτερο φαινόμενο που συμβαίνει με τη συγχώνευση της αύρας μέσω σεξ είναι ότι οι ασθένειες που δημιουργούνται στο νοητικό και στο αστρικό σώμα ενός άνδρα εισχωρούν αμέσως στο αστρικό και στο νοητικό σώμα της γυναίκας, πηγαίνουν στο αιθερικό της σώμα και ύστερα εκδηλώνονται στο φυσικό σώμα. 

Παρόλο που μπορεί να μην απορροφήσει ασθένειες άμεσα από το σώμα του άνδρα, απορροφά το 90-100 τοις εκατό των αστρικών ή νοητικών μικροβίων του, τα οποία τελικώς προκαλούν προβλήματα στο δικό της υλικό σώμα. 

Η αύρα μιας πόρνης μολύνεται και ραγίζει επειδή απορροφά σκουπίδια από την αύρα τόσων πολλών ανδρών. Είναι επομένως πολύ σημαντικό να προσέχουμε με ποιους έχουμε επαφές.

Ένας τρίτος κίνδυνος τον οποίον πρέπει να προσέχουμε στη σεξουαλική επαφή είναι ότι αν υπάρχει κάποια εμμονή, ή κατάληψη, στην αύρα του συντρόφου σας, το σεξ τη μεταβιβάζει άμεσα στη δική σας αύρα. 

Αν μέσω της επαφής παίρνετε την εμμονή ενός άλλου ατόμου, ο νους σας αρχίζει να λειτουργεί δυαδικά· η κατεύθυνσή σας μπερδεύεται, δεν ξέρετε τι να κάνετε, διασπάστε και η συγκέντρωσή σας αδυνατίζει επειδή τώρα υπάρχει κάτι στην αύρα σας που μεταφέρθηκε από την αύρα του συντρόφου σας. Έτσι η αύρα σας γίνεται άρρωστη, παραμορφωμένη.

Αν και η γυναίκα μπορεί να μην συλλάβει φυσικό παιδί με την επαφή, ο άνδρας πετάει όλα όσα έχει στο αιθερικό του σώμα στο αιθερικό σώμα της γυναίκας και λαμβάνει χώρα μια αιθερική σύλληψη. Μια όμορφη γυναίκα μπορεί να κάνει σεξ με έναν αλήτη και να πει, “Ευχαριστώ Θεέ μου, δεν έμεινα έγκυος!” Όμως είναι έγκυος – αιθερικά.

Στην αιθερική σύλληψη δεν υπάρχει ψυχή. Υπάρχουν δυο αιθερικά σώματα που ενώνονται και δημιουργούν μια μορφή, ένα αιθερικό στοιχειακό.

Πως μπορείτε να ξέρετε αν υπάρχει κάποια κατάληψη στην αύρα του άλλου; Μπορείτε να το ανακαλύψετε αν παρατηρήσετε ότι συχνά αλλάζει τη διάθεσή του και την κατεύθυνσή του και αν έχει πολλά “πρόσωπα”. 

Για παράδειγμα, ξαφνικά αποφασίζει να πάει κάπου και ύστερα από λίγο αλλάζει απόφαση. Μερικές φορές είναι πολύ ευτυχισμένος, άλλες φορές πολύ μοναχικός. Κάτι δεν πάει καλά στην αύρα του. Μην αγγίζετε κανένα άτομο που έχει σημάδια εμμονής ή κατάληψης επειδή αυτή η κατειλημμένη αύρα θα καταλάβει κι εσάς.

Αν το σεξουαλικό κέντρο ενός ατόμου είναι κατειλημμένο και ο σύντροφός του κάνει σεξ μαζί του, μπορεί να αρχίσει να σκέφτεται μια άλλη γυναίκα και να πειράζει εκείνη με την οποία βρίσκεται, λέγοντας ότι δεν είναι ικανοποιημένος μαζί της. Επίσης αν ένα άτομο διεγείρει τα όργανά του για να ικανοποιηθεί, κάτι αφύσικο υπάρχει στην αύρα του. 

Αν η οντότητα που έχει κάνει κατάληψη σε έναν άνδρα εισχωρήσει στη γυναίκα, τότε αυτή γίνεται σαν τον άνδρα (ή το αντίστροφο). Αν όμως αυτή η οντότητα δεν καταλάβει τη γυναίκα, τότε ο άνδρας γίνεται ψυχρός απέναντί της και αυτή ψυχρή απέναντί του.

Όταν η αύρα μιας γυναίκας καταλαμβάνεται από την οντότητα στην αύρα ενός άνδρα, η κατάληψη αυτή είτε εμποδίζει την ενεργειακή ροή είτε ανοίγει την ενεργειακή ροή στα όργανα με τα οποία συνδέεται. Αν συνδέεται με τα σεξουαλικά όργανα, η γυναίκα τελικώς θα έχει προβλήματα και ασθένειες εκεί και μπορεί να χρειαστεί εγχείρηση.

Τα μικρόβια ποτέ δεν εισχωρούν στα όργανα αν η ενεργειακή ροή είναι καθαρή. Αν η ενεργειακή ροή εμποδίζεται εξαιτίας κατάληψης, το αποτέλεσμα είναι καταστολή, έλλειψη κυκλοφορίας της ενέργειας ή συμφόρηση. Η συμφόρηση δημιουργεί όγκους. Η καταστολή της ενέργειας ή η έλλειψη κυκλοφορίας της κάνει τα κύτταρα να αναζητούν ενέργεια και έτσι μεγαλώνουν και αυξάνονται.

Η κατάληψη είναι ένας πολύ μεγάλος κίνδυνος και εξαπλώνεται ιδιαίτερα μέσα από τις πόρνες. Η πορνεία πρέπει να απαγορευθεί. Οι άνδρες που πηγαίνουν σε πόρνες πρέπει να τιμωρούνται όπως επίσης και οι πόρνες. Οι γυναίκες που επιδίδονται στην πορνεία πρέπει να πληροφορηθούν τους εξαιρετικούς κινδύνους που υπάρχουν για τις ίδιες, για το μέλλον τους και για την κοινωνία.

Αν ένας άνδρας δεν είναι καθαρός σωματικά, συναισθηματικά ή νοητικά και μια γυναίκα κάνει σεξ μαζί του, μπορεί να απορροφήσει αυτή τη μόλυνση και να μολύνει τη δική της αύρα. 

Αν ο άνδρας αυτός έχει κάποια σύνδεση με κάτι σκοτεινό μέσω κακών πράξεων ή σκέψεων, τότε γίνεται μια γέφυρα για αρνητικές αστρικές, νοητικές ή αιθερικές οντότητες, οι οποίες περνούν από αυτόν στην γυναίκα. Η γυναίκα πρέπει να είναι υπερβολικά εκλεκτική, επειδή σαν μαγνήτης έλκει στην αύρα της καθετί που υπάρχει στον άνδρα. 

Η αύρα των ανδρών δεν είναι μαγνητική ή απορροφητική όπως των γυναικών. Η ενέργεια του άνδρα είναι προβολική, ενώ της γυναίκας είναι δεκτική, έτσι οι κίνδυνοι από τη συγχώνευση της αύρας είναι μεγαλύτεροι για τις γυναίκες απ’ ότι για τους άνδρες.

Οι οντότητες που κάνουν κατάληψη μένουν περισσότερο στην αύρα μιας γυναίκας απ’ ό,τι στην αύρα ενός άνδρα. Μια οντότητα μπορεί να εισέλθει στην αύρα ενός άνδρα και να βλάψει το αιθερικό, το συναισθηματικό και το νοητικό του σώμα, και ύστερα να εξαφανιστεί. 

Δεν μένει για πολύ, εκτός και ο άνδρας είναι αληθινά διαταραγμένος ή μολυσμένος στο νευρικό του σύστημα, στον εγκέφαλο ή στους πνεύμονες. Αν δεν υπάρχει μόλυνση, η οντότητα βλάπτει και καταστρέφει και ύστερα φεύγει.

Από την άλλη, όταν μια γυναίκα απορροφά μια οντότητα από την αύρα ενός άνδρα στη διάρκεια της επαφής, η οντότητα αυτή θα μείνει με τη γυναίκα για μεγάλο διάστημα, από τρία έως επτά χρόνια, ανάλογα με το πως την θρέφει. 

Για παράδειγμα, αν είχε σεξουαλική επαφή με έναν αλήτη και μια οντότητα από αυτόν εισήλθε στην αύρα της, αυτή η οντότητα μπορεί να προσκολληθεί στο σεξουαλικό της κέντρο και να την κάνει να θέλει σεξ συνεχώς για να την θρέψει, χωρίς η ίδια να γνωρίζει την ύπαρξη της οντότητας.

Επίσης όσο η γυναίκα φαντάζεται τον άνδρα από τον οποίον πήρε την οντότητα, αυτή η οντότητα θρέφεται και από την αύρα του άνδρα.

Όταν μια γυναίκα κάνει σεξ, δομεί έναν μαγνητικό δεσμό με έναν άνδρα για καλό ή για κακό. Αν ο άνδρας έχει κάποια σύνδεση με σκοτεινές δυνάμεις, συνδέει και τη γυναίκα μ’ αυτές.

Και οι γυναίκες επίσης μπορεί να έχουν κάποια σύνδεση με σκοτεινές δυνάμεις και να μεταβιβάζουν αυτόν τον δεσμό στους άνδρες μέσω του σεξ. 

Για παράδειγμα, μια γυναίκα είναι μπλεγμένη με μαύρη μαγεία και εργάζεται για κάποιες σκοτεινές δυνάμεις οι οποίες δεν την έχουν καταλάβει μεν αλλά την χρησιμοποιούν· τότε ο άνδρας με τον οποίον θα κάνει σεξ θα συνδεθεί με αυτές τις σκοτεινές δυνάμεις. 

Οι σκοτεινές δυνάμεις δεν θα τον χρησιμοποιήσουν, αλλά θα προσπαθήσουν να τον καταλάβουν και να τον καταστρέψουν.

Ένας τέταρτος κίνδυνος από τη συγχώνευση της αύρας μέσω του σεξ είναι η εξομοίωση των κέντρων. Κάθε άτομο έχει επτά κύρια ενεργειακά κέντρα τα οποία δέχονται, αφομοιώνουν και διανέμουν ενέργειες και δυνάμεις μέσω του ατόμου σε όλα τα επίπεδα. 

Αν ένα άτομο είναι πνευματικά εξελιγμένο με όλα τα κέντρα του να λειτουργούν ομαλά και το άλλο άτομο είναι στην πραγματικότητα κατώτερου επιπέδου, τότε υπάρχει κίνδυνος τα κέντρα του κατώτερου ατόμου να αντλήσουν ενέργεια από τα κέντρα του εξελιγμένου ατόμου, εξομοιώνοντας τα κέντρα και των δύο. είναι σαν να ανακατεύεται ζεστό και κρύο νερό: γίνεται χλιαρό.

Αν μια γυναίκα έχει στα κέντρα της ενέργεια που ισούται με το 100 τοις εκατό και ο σύζυγος της έχει τα δικά του να λειτουργούν μόνο με δέκα τοις εκατό, και τα δυο άτομα θα εξομοιωθούν στο πενήντα τοις εκατό των κέντρων τους. 

Τα κέντρα της γυναίκας μειώνονται στο πενήντα τοις εκατό και του άνδρα ανεβαίνουν στο πενήντα τοις εκατό. Αλλά το “καρμπιρατέρ” του άνδρα θα πλημμυρίσει και θα είναι ανίκανος να χειριστεί την πλεονάζουσα ενέργεια. Τότε εμφανίζει κάθε είδους παραμόρφωσης, θύμα απάτης και πλάνης. Ειδικά θα αυξηθεί η ματαιοδοξία του, επειδή τα κέντρα του θα γίνουν υπερδραστήρια.

Αν μια γυναίκα ενδιαφέρεται για έναν άνδρα που είναι κατώτερου επιπέδου αλλά έχει καλές δυνατότητες, πρέπει να προχωρήσει με προσοχή. Για ένα ή δυο χρόνια θα πρέπει μόνο να συζητάνε και να προσπαθεί να ανεβάσει το επίπεδό του. Όταν ο άνδρας φθάσει σε ένα πολύ ανώτερο επίπεδο, κοντά στο δικό της, τότε μπορούν με ασφάλεια να αρχίσουν μια πιο στενή σχέση.

Τορκόμ Σαραϊνταριάν ''Σεξ, Οικογένεια και Γυναίκα στην Κοινωνία''





Ο δρόμος της συνάντησης - Χόρχε Μπουκάϊ.....!!!!!!!


Είναι σημαντικό να ξεκινήσω με το ότι η απιστία δεν αφορά τους ερωτευμένους. Ο ερωτευμένος δεν μπορεί καν να σκεφτεί αυτή την πιθανότητα αφού αισθάνεται μαγεμένος.

Η απιστία αφορά όσους θέλουν να διαφύγουν. Είτε από την σχέση τους, είτε από τον ίδιο τους τον εαυτό.

Ποιοί είναι οι λόγοι που οδηγούν άντρα και τη γυναίκα στην απιστία;
• Η έλλειψη συναισθηματικής ή και σεξουαλικής επικοινωνίας : Μιλάω για την αποξένωση ενός ζευγαριού που έχει πάψει να μοιράζεται αληθινά συναισθήματα, σκέψεις, μια κοινή ερωτική ζωή.

• Η ανάγκη της επιβεβαίωσης : Σε αυτή την περίπτωση συναντούμε κυρίως άντρες και γυναίκες με βαθιά ριζωμένες ανασφάλειες και αδυναμία ουσιαστικής επένδυσης σε μια σχέση, άτομα που δεν αφήνονται ποτέ στα χέρια του συντρόφου τους αλλά "σπαταλώνται" στα χέρια πολλών για να νιώσουν "αποδεκτοί" ενώ παράλληλα χτίζουν τις τέλειες συνθήκες για να μην τους αποδεχτεί κανείς γι' αυτό που πραγματικά είναι.

• Ο σεξουαλικός κορεσμός ή ύπαρξη κάποιου σεξουαλικού προβλήματος, το οποίο δεν έχει αναγνωριστεί και δουλευτεί, σε έναν ή και στους δύο συντρόφους.

• Η επικριτική στάση, η υποτίμηση και η απαξίωση μέσα στην σχέση που κάνουν τους συντρόφους να αισθάνονται σαν δύο ξένοι που νιώθουν μια βαθιά ανάγκη να διαφύγουν από την ψυχολογική κακοποίηση που δέχονται.

Ο άνδρας είναι πολύ πιο πιθανό να απιστήσει όταν: Αισθάνεται ότι παραμελείται από τη σύντροφό του ή όταν αισθάνεται ότι δεν είναι τόσο σημαντικός για εκείνη όσο παλιότερα. Αυτό συμβαίνει πολύ συχνά μετά τον ερχομό των παιδιών στη ζωή του ζευγαριού ή όταν η γυναίκα δώσει προτεραιότητα σε άλλους τομείς της ζωής της, όπως για παράδειγμα η καριέρα της.

• Δεν λαμβάνει σεξουαλική ικανοποίηση μέσα από τη σχέση του. Αυτό μπορεί να συμβαίνει είτε λόγω αραίωσης των σεξουαλικών επαφών με τη σύντροφό του είτε λόγω κακής ποιότητας των επαφών τους. 

Μάλιστα, πολύ συχνά ο άντρας που βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα πρόβλημα σεξουαλικής φύσεως νιώθει την επιθυμία να βρεθεί ερωτικά με μια άλλη γυναίκα για να "ελέγξει" αν το πρόβλημα αυτό εμφανίζεται μόνο με τη σύζυγό του ή και με άλλες παρτενέρ.

• Παρατηρεί τη σύντροφό του να παραμελεί την εικόνα της. Πολύ συχνά οι άντρες δυσανασχετούν και είναι επιρρεπείς στην απιστία όταν βλέπουν τη γυναίκα τους να παίρνει κιλά, να μην προσέχει την υγιεινή της, την ενδυμασία της και τη συμπεριφορά της απέναντί τους. Ο άντρας απομακρύνεται και είναι επιρρεπής στην απιστία όταν η γυναίκα του σταματά να τρέφει το θηλυκό της κομμάτι.

• Έχει ανάγκη να διαφύγει από την καθημερινότητα, από τα προβλήματα και τις υπερβολικές απαιτήσεις. Ο άντρας βλέπει την σαρκική απιστία ως τρόπο αγχόλυσης και προσωρινής διαφυγής από την απαιτητική καθημερινότητα αφού με μια ερωτική παρτενέρ δε θα χρειαστεί να επικοινωνήσει και να ανοιχτεί.

• Νιώθει πως έχει χάσει τον ρόλο του εραστή μέσα στην σχέση του- ένας ρόλος κυρίαρχος στον ψυχισμό του άνδρα.

Η γυναίκα είναι πολύ πιο πιθανό να απιστήσει όταν :
• Nιώθει ότι δεν καλύπτεται συναισθηματικά. Όταν της λείπει η τρυφερότητα, η κατανόηση, η αναγνώριση της αξίας της και των όσων προσφέρει.

• Η επικοινωνία ανάμεσα σε εκείνη και τον σύντροφό της είναι ελλιπής. Όταν αισθάνεται ότι ο σύντροφός της δεν ακούει τις ανάγκες της, ενώ εκείνη προσπαθεί να τις επικοινωνήσει, όταν αισθάνεται μόνη στη σχέση της.

• Νιώθει παραμελημένη ως γυναίκα. Όταν δεν λαμβάνει επιβεβαίωση της θηλυκής της εικόνας. Οι έρευνες δείχνουν πως αυτό το φαινόμενο παρουσιάζεται όλο και πιο συχνά σε γυναίκες ηλικίας 30- 35 ετών που αισθάνονται ότι ο σύντροφός τους δεν ασχολείται μαζί τους, δεν τις διεκδικεί και ουσιαστικά εισπράττουν ματαίωση και απόρριψη ως προς την θηλυκή τους πλευρά.

• Αποδυναμώνεται η εικόνα του άντρα τους. Πρόκειται για σημείο των καιρών που προβληματίζει όλο και περισσότερο τους ειδικούς, αφού ο Έλληνας άντρας γίνεται όλο και πιο ευάλωτος μέσα από την δυσκολία του να αναπτυχθεί επαγγελματικά και να στηρίξει οικονομικά την οικογένεια του, με συνέπεια να αποδυναμώνεται ψυχικά και σεξουαλικά μέσα στην σχέση του. 

Η γυναίκα που δεν έχει αγαπήσει ουσιαστικά τον άντρα αυτόν - με τα δυνατά και αδύναμα σημεία του - είναι πιθανόν να ψάξει εκτός σχέσης για έναν (έστω και επιφανειακά) πιο δυνατό άνδρα.

Φυσικά, συχνά αιτία της απιστίας είναι και βαθύτερες ανασφάλειες, όπως ο φόβος κάποιου να αφεθεί και να εμπιστευτεί, να δεσμευτεί ουσιαστικά σε μια αποκλειστική σχέση αλλά και η προσπάθεια ενός άντρα ή μιας γυναίκας να «προλάβει» τον άλλον που ουσιαστικά δεν εμπιστεύεται, να απιστήσει δηλαδή πριν προδοθεί.

Ουσιαστικά όμως: «Απιστία είναι να μην πιστεύεις ότι στην σχέση που έχεις μαζί του/ της θα βρεις αυτό που ψάχνεις, με αποτέλεσμα να το ψάχνεις αλλού.»




Δεν σε χρειάζεται…..σε χρησιμοποιεί. Ξύπνα…..!!!!!!

Υπάρχουν άνθρωποι δοτικοί. Άνθρωποι που προσφέρουν απλόχερα ότι διαθέτουν για τον άνθρωπο που νιώθουν κοντά τους. Συγγενή, φίλο, συνεργάτη, σύντροφο.
Γι’ αυτούς το “ όχι” είναι λέξη σπάνια.

Χαρίζουν απλόχερα χατήρια, αδιαφορώντας για το προσωπικό κόστος που μπορεί αυτά να επιφέρουν. Δεν το κάνουν για να δημιουργήσουν υποχρεώσεις, ούτε για να τους δει ο άλλος με καλό μάτι, να τους συμπαθήσει. 

Το κάνουν γιατί αυτός είναι ο χαρακτήρας τους. Γεννήθηκαν για να προσφέρουν. Αγαπούν τα χαμόγελα των άλλων, αγαπούν να κάνουν τη ζωή των δίπλα εύκολη, ακόμη κι αν έτσι δυσκολεύουν τη δική τους .

Άλλωστε αναγνωρίζουν ότι δεν είμαστε όλοι δυνατοί σ’αυτή τη γη. Εκείνοι ταξινομούνται στους δυνατούς, στους μαχητές. Γι’αυτό κι επιλέγουν να βοηθήσουν τους αδύναμους, τους αδικημένους, τους κατατρεγμένους.

Το πρόβλημα είναι ότι δε βοηθούν μόνο αυτούς. Κι ότι πολλές φορές μάλιστα, αναλώνονται να βοηθήσουν άλλους, στερώντας την αρωγή τους από κάποιους που τους χρειάζονται στ’αλήθεια.

Βλέπετε υπάρχουν και οι κατά φαντασίαν αδύναμοι κι ανύμποροι. Στο λεξικό τους βρίσκεις “βολεψάκηδες”, παρτάκηδες”, “συμφεροντολόγους” κι ενίοτε “υποκριτές”. Ποικίλουν οι όροι που μπορεί κανείς να τους χαρακτηρίσει.

Το δεδομένο πάντως, παραμένει ένα. Οι άνθρωποι αυτοί εκμεταλλεύονται την έμφυτη καλοσύνη κι επιθυμία προσφοράς, για δικό τους συμφέρον.

Βγάζουν σε δημοπρασία την αγάπη, τη φιλία, τη συγγένεια, την ανθρώπινη σχέση και πουλάνε τα χαμόγελα τους. Χάρη, με αντάλλαγμα ένα κέρασμα. Κέρασμα φτηνό, ένα χαμόγελο πουλημένο ή ψήγματα κοινωνικής αγάπης .Άλλωστε εκείνοι που με την καρδιά τους προσφέρουν, βολεύονται με ψίχουλα που οι άλλοι τους χαρίζουν για ψωμί.

Κάνουν τη δουλειά τους στην πλάτη του άλλου, βολεύουν τις δύσκολες καταστάσεις τους, καρπώνονται ξένους κόπους. Θα τους ακούσεις να κλαίγονται, να γκρινιάζουν, να μιζεριάζουν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Κι εσύ, ως γνήσιος μαχητής, θα θέσεις στόχο ζωής να απαλλάξεις τον “άνθρωπό” σου, από τα περιττά βάρη. Δε θα συναντήσεις αντίσταση. Άλλωστε αυτός είναι κι ο σκοπός τους. Να τα φορτώσουν σε ξένες πλάτες για να ελαφρύνουν τις δικές τους. Δεν είναι ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

Γιατί όμως να χρησιμοποιήσουν τα πόδια τους, όταν μπορούν να φορτωθούν σε ξένους, φιλότιμους ώμους;

Εσύ σε χαρακτηρίζεις φιλότιμο, ενώ στη σκέψη εκείνων είσαι καταχωρημένος ως θύμα. Και δυστυχώς είσαι. Ένα θύμα που θα δεχτεί ακόμη και τις φωνές τους, την αρνητική κριτική και κάθε καπρίτσιο, όταν αυτό που εθελοντικά κάνεις -να το τονίζουμε αυτό- δε γίνεται σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες που σου έχουν επιβάλλει. Από εθελοντής γίνεσαι υπάλληλος, σκλάβος, υπόχρεος να φέρεις εις πέρας την αποστολή σου. Παράνοια.

Δε σε χρειάζεται, απλά σε χρησιμοποιεί. Ξύπνα!

Ο άνθρωπος που αληθινά έχει ανάγκη, θα εκτιμήσει οτιδήποτε κάνεις. Θα χαμογελά αυθεντικά και με ευγνωμοσύνη και δε θα δείχνει τα δόντια του αν ξεφεύγεις από κατευθυντήριες οδούς. Μα τι λέμε αλήθεια τώρα; Ποιές κατευθυντήριες; Ποιός άνθρωπος που είναι πραγματικά αδύναμος, απελπισμένος και χρειάζεται βοήθεια, θα εξετάσει τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν;

Ποιός θα λάβει το μάννα εξ ουρανού και θα ψάξει να βρει αν είναι με καλαμπόκι ή σίκαλη;

Σιχάθηκα να συναναστρέφομαι παρτάλια. Νισάφι πια. Σε θυμάμαι όταν σε χρειάζομαι. Θυμάμαι ότι είμαι ο φίλος, ο συγγενής, ο καλός συνάδελφος.

Σιχάθηκα να λέω πάντα “ναι”, ενώ διψάω να σου βροντοφωνάξω ένα “όχι” πανηγυρικό, όπως της 28ης Οκτωβρίου.

Σιχάθηκα να προσποιείσαι αδυναμία ενώ στην πραγματικότητα εγώ είμαι αδύναμη. Εγώ είμαι το θύμα. Που θα σου κάνει τη δουλειά σου, θα ακούσει τα μπινελίκια σου και στο τέλος δε θα πάρει ούτε ένα ευχαριστώ. Αυτό δεν είναι ανάγκη, είναι τέχνη. Εξαπάτησης, εξαναγκασμού, εκμετάλλευσης.

Και καλλιτέχνης στην πλάτη τη δική μου, δεν πρόκειται να γίνεις. Ξυπνήσανε οι σκλάβοι και βοηθούν μόνο όπου πρέπει. Μόνο όπου βροντοφωνάζει, βουβά, η ανάγκη. Γιατί εκεί υπάρχει αξιοπρέπεια. Γιατί εκεί θα διαβάσεις το ευχαριστώ στα μάτια και θα έχεις το ψυχικό κουράγιο, να βοηθήσεις άλλες χίλιες φορές. Αμελητέο το κόστος, αδιάφορο το τίμημα. Αντέχουμε.

Γι’αυτό άλλωστε είμαστε άνθρωποι.
Τα ανθρωπάκια καλύτερα και κουρνιάξουν στην τρύπα τους. Μακριά μας.





Στεύη Τσούτση.

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

3 Πράγματα που μας μαθαίνουν για τη ζωή οι επιθανάτιες εμπειρίες.....!!!!!!!!!!

Οι επιθανάτιες εμπειρίες (NDEs) είναι εμπειρίες που έχουν οι άνθρωποι όταν το φυσικό τους σώμα είναι νεκρό. Ενώ το σώμα τους είναι νεκρό, η συνείδησή τους αποκολλάται από αυτό και έχουν ζωντανές και διαυγείς εμπειρίες άλλων κόσμων. Αυτοί οι κόσμοι συνήθως είναι παραδεισένιοι στη φύση τους, κι όλοι οι άνθρωποι που έχουν μία επιθανάτια εμπειρία επιστρέφουν πίσω τελείως μεταμορφωμένοι απ’ όσα έχουν βιώσει.

Μπορεί κάποιοι να πουν πως αυτές οι εμπειρίες είναι υπερβολική έγχυση της διμεθυλοτρυπταμίνης (DMT) στον εγκέφαλο, ή ότι είναι απλώς παραισθήσεις. Γνωρίζουμε πως δεν είναι παραισθήσεις καθώς κάποιοι άνθρωποι μπορούν να αναφέρουν με ακρίβεια συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με το τι έκαναν οι γιατροί στο δωμάτιο κατά την ώρα που είχα αποκολληθεί από το σώμα τους. 

Και γνωρίζουμε πως δεν είναι DMT, επειδή ο Dr Eben Alexander, ένας εκπαιδευμένος νευροχειρούργος του πανεπιστημίου Harvard για 25 χρόνια, είχε μία ζωντανή επιθανάτια εμπειρία ενώ ο εγκεφαλικός φλοιός του ήταν τελείως απενεργοποιημένος.

Η επιθανάτια εμπειρία του παραμένει η πιο επιστημονικά αξιόπιστη εμπειρία της μετά θάνατον ζωής που έχει καταγραφεί ποτέ. Αλλά, το θέμα αυτού του άρθρου δεν είναι να σας πείσει πως οι άνθρωποι έχουν πραγματικές εμπειρίες. Πρόκειται για τις επιπτώσεις των εμπειριών των ανθρώπων που έχουν και πως αυτές σχετίζονται με τη ζωή μας στη γη.

Εδώ είναι 3 πράγματα που οι επιθανάτιες εμπειρίες μας έχουν διδάξει :

1) Η ζωή είναι μία δοκιμασία
Η ζωή στη γη είναι σαν ένα σχολείο όπου η ψυχή μας αναπτύσσεται και εξελίσσεται. Πρόκειται για μία δοκιμασία της προσωπικής μας ανάπτυξης. Ακριβώς όπως οι εξετάσεις στο σχολείο, μπορούμε να περάσουμε, ή να αποτύχουμε. Για να περάσουμε πρέπει να ενεργούμε από αγάπη, συμπόνια και κατανόηση.

Όταν “αποτυγχάνουμε” στη ζωή, νοιώθουμε “βρώμικα” μέσα μας σαν να έχουμε κάνει κάτι λάθος. Αυτή η αίσθηση της συνείδησης και της ηθικής ανησυχίας είναι η ψυχή μας που προσπαθεί να μας καθοδηγήσει μέσα από αυτή τη ζωή. Όταν αποτυγχάνουμε στο σχολείο, μπορούμε να πάρετε ένα “5”. Όταν αποτυγχάνουμε στη ζωή, μπορούμε να μάθουμε ένα νέο μάθημα.

Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, ένα σημαντικό μέρος της ζωής είναι να κάνουμε λάθη, επειδή μόνο απ’ την απευθείας εμπειρία μπορούμε να μεταμορφωθούμε μόνιμα. Η ζωή δεν είναι ένα τυχαίο ατύχημα, και η δουλειά μας δεν είναι να πληρώνουμε τους λογαριασμούς μέχρι να πεθάνουμε. 

Η βασική εργασία μας είναι να εξελισσόμαστε και να ωριμάζει η συνείδησή μας, και αυτό επιτυγχάνεται με τον εναγκαλισμό όλων των εμπειριών της ζωής.

2) Ο Θεός είναι αληθινός
Ο Θεός δεν είναι κάποιος άνδρας ή γυναίκα στον ουρανό. Ο Θεός είναι μία διάχυτη, αιώνια, διαχρονική, άμορφη, γεμάτη αγάπη συνείδηση. Κάθε αναφορά σχετική με επιθανάτια εμπειρία που έχω διαβάσει ή που έχω ερευνήσει, περιέχει ανθρώπους να αναφέρουν ότι αισθάνονται μια απίστευτη αίσθηση επαφής με κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό τους. Νοιώθουν την παρουσία του Θεού-Δημιουργού.

Ποιανού Θεού; Την Πηγή όλης της δημιουργίας, το ον, την ευφυΐα, και την ηθική τελειότητα. Διάφορες θρησκείες προσπαθούν να ερμηνεύσουν τον Δημιουργό. Κάποιες θρησκείες το προσεγγίζουν αρκετά, και κάποιες άλλες όχι τόσο. Για να κατανοήσουμε τον Θεό με πνευματικούς όρους είναι αδύνατον για τον εγκέφαλό μας, αλλά θέτοντάς το απλά, ο Θεός είναι Αγάπη με δημιουργικό δυναμικό. Ο Dr Eben Alexander είπε τα παρακάτω για την αγάπη :

Η αγάπη είναι, αναμφίβολα, η βάση των πάντων. Όχι κάποιο αφηρημένο και δυσνόητο είδος αγάπης, αλλά το είδος της αγάπης που μέρα με τη μέρα νοιώθουμε όταν βλέπουμε τον σύζυγο και τα παιδιά μας, ή ακόμα και τα ζώα μας. 

Στην πιο αγνή και πιο ισχυρή μορφή της, αυτή η αγάπη δε ζηλεύει, ούτε είναι εγωιστική, αλλά άνευ όρων. Αυτή είναι η πραγματικότητα των πραγματικοτήτων, η ακατανόητα ένδοξη αλήθεια των αληθειών που ζει και αναπνέει στον πυρήνα των πάντων που υπάρχουν ή που θα υπάρξουν ποτέ, και δεν μπορεί να επιτευχθεί μία απομακρυσμένη ακριβή κατανόηση του ποιοι και τι είμαστε, από κάποιον που δεν το γνωρίζει και δεν το ενσωματώνει σε όλες τις πράξεις του.

Η εμπειρία του Θεού δεν έρχεται από το δόγμα, αλλά από το προσωπικό βάθος και την έκφραση της αγάπης.

3) Είμαστε αιώνιοι
Δεν πεθαίνουμε. Όποιος σας είπε ότι έχετε γεννηθεί έκανε λάθος. ΠΟΤΕ δεν γεννηθήκατε. Το σώμα σας γεννήθηκε, αλλά υπήρχατε αιώνια στο παρελθόν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, και θα συνεχίσετε να ζείτε αφού πεθάνει το φυσικό σώμα σας. Ο καθένας που επιβιώνει από μια επιθανάτια εμπειρία επανέρχεται με κανέναν απολύτως φόβο του θανάτου, επειδή καταλαβαίνει ότι δεν υπάρχει τέλος στην ταυτότητα. Υπάρχει μόνο μετάβαση.

Η ζωή μας εδώ είναι απλά ένα τρεμόπαιγμα στο μάτι της αιωνιότητας, και σύντομα θα ξυπνήσουμε από αυτό το όνειρο και θα θυμόμαστε ότι μόνο προσποιούμασταν ότι ήμασταν ανθρώπινα όντα. Το “ανθρώπινο ον” είναι απλά μία μάσκα που η ψυχή μας φοράει τώρα.

Οι επιθανάτιες εμπειρίες μπορούν να μας διδάξουν πολλά για τη φύση της συνείδησης και του εγκεφάλου, αλλά μπορούν να μας διδάξουν ακόμα περισσότερα για τη φύση της ζωής στο σύνολό της. 

Όταν συμπεριλάβουμε τις εμπειρίες των άλλων, ως μέρος της προσωπικής μας βάσης δεδομένων των πληροφοριών, μπορούμε να εξελιχθούμε σε υψηλές κατανοήσεις πολύ πιο γρήγορα. Μία μέρα, όλοι θα αφήσουμε αυτόν το φυσικό κόσμο πίσω.

Αγκαλιάστε την πνευματική φύση σας. Είστε απλά ένας προσωρινός επισκέπτης που διέρχεται.




Άρθρο του Steven Bancarz

7 Σημάδια ότι έχετε ενεργοποιήσει το Νόμο της Έλξης....!!!!!!!!

Ακόμα κι αν έχετε κατανοήσει καλά τον Νόμο της Έλξης, θα διαπιστώσετε ότι χρειάζεται συνήθως αρκετός χρόνος μέχρι να πραγματοποιηθούν τα όνειρά σας. Ενώ βρίσκεστε σε αναμονή για την καινούρια σας πραγματικότητα, μια καλή ιδέα είναι να ψάξετε για σημάδια που σας στέλνει το σύμπαν ότι τα όνειρά σας βρίσκονται καθ’ οδόν. 

Μια μικρή επιβεβαίωση μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε θετική προοπτική, γεγονός που είναι κρίσιμης σημασίας! Μερικές φορές, το σύμπαν σας δίνει λίγα στοιχεία για να ξέρετε ότι κινείστε προς τη σωστή κατεύθυνση.

Παρακάτω περιγράφονται 7 σημάδια που αποδεικνύουν ότι βρίσκεστε στον ίδιο δρόμο με τον Νόμο της Έλξης. Να έχετε τεταμένη την προσοχή σας και όταν τα δείτε ή τα νιώσετε, χαμογελάστε γιατί αυτό σημαίνει ότι κινείστε προς τη σωστή κατεύθυνση!

1) Συνειδητοποιείτε τακτικά ότι αυτά που βιώνετε στο παρόν, αποτελούσαν τις επιθυμίες του παρελθόντος σας
Καθώς συντονίζεστε με τον Νόμο της Έλξης, γίνεστε ολοένα πιο συνειδητοί στον παρόν. Ένα από αυτά που συνειδητοποιείτε είναι πως αυτά που βιώνετε στο παρόν σας, ιδιαίτερες στιγμές της τωρινής σας ζωής, αποτελούν πράγματα που τα επιθυμούσατε στο παρελθόν.

2) Η ζωή σας έχει ροή
Η αίσθηση της ροής είναι εξαιρετικά σημαντική και αποτελεί ίσως την πιο ισχυρή απόδειξη ότι βρίσκεστε στο σωστό δρόμο. Η αίσθηση της ροής προέρχεται από το γεγονός ότι όλα τα προβλήματα που ανακύπτουν, φαίνεται σαν να επιλύονται εύκολα. 

Την κατάλληλη στιγμή, συναντάτε τους κατάλληλους ανθρώπους ή διαβάζετε την κατάλληλη πληροφορία που θα σας βοηθήσει να λύσετε οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζετε. Ό,τι σκέφτεστε, φαίνεται να υλοποιείται πολύ σύντομα.

3) Παρατηρείτε γύρω σας επαναλαμβανόμενους αριθμούς
Μήπως βλέπετε αριθμούς να επαναλαμβάνονται στην καθημερινότητά σας; Ορισμένοι από τους πιο συνηθισμένους αριθμούς που βλέπουν οι άνθρωποι είναι το 000, το 1111, το 333 και το 444. Συμβολικά, ο καθένας από αυτούς αντιπροσωπεύει έναν αριθμό ενέργειας υψηλής δόνησης. Αναζητήστε τους σε πινακίδες, αριθμούς τηλεφώνου και ψηφιακά ρολόγια.

4) Ακούτε τα αγαπημένα σας τραγούδια να παίζουν στο ραδιόφωνο
Επειδή προβάλλετε συναισθήματα υψηλής δόνησης, το σύμπαν φέρνει μπροστά σας τα τραγούδια που αντικατοπτρίζουν την υψηλή συναισθηματική σας κατάσταση. Δυναμώστε την μουσική και νιώστε ευγνωμοσύνη!

5) Βλέπετε τα σύννεφα να σχηματίζουν συμβολικά σχέδια
Τα σύννεφα σε σχήματα καρδιάς, χαμογελαστών προσώπων αποτελούν συμβολικούς δείκτες ότι βρίσκεστε στον σωστό δρόμο. Αν βρεθείτε έξω στη φύση, ίσως δείτε ιδιαίτερα σχήματα να εμφανίζονται σε κλαδιά ή σε δέντρα ή μπορεί να παρατηρήσετε ότι κάτι στην πραγματική ζωή σας μοιάζει πολύ με κάτι που συνέβη σε ένα όνειρο.

6) Έχετε ισχυρότερη διαίσθηση
Η διαίσθησή σας ενδυναμώνεται, γεγονός που σημαίνει ότι είστε σε άμεση συνάρτηση με την καθοδήγηση που σας στέλνει το σύμπαν. Είστε περισσότερο ευαίσθητοι στη ροή της ενέργειας και δράτε ενεργητικά. Ένα πολύ συνηθισμένο παράδειγμα είναι το να σκέφτεστε κάποιον και αμέσως μετά εκείνος να σας τηλεφωνεί. Μπορεί ακόμη να αρχίσετε να αναπτύσσετε μια ήπια ψυχική ικανότητα.

7) Λαμβάνετε φιλοφρονήσεις, εκδηλώσεις διαχυτικότητας και θετική προσοχή από τους άλλους
Όταν προβάλλετε αγάπη στον κόσμο, η αγάπη επιστρέφει σε σας. Τα πράγματα φαίνεται ότι πηγαίνουν όπως εσείς θέλετε και είναι πιθανό να λαμβάνετε περισσότερα κομπλιμέντα απ’ ό,τι συνήθως.

Όταν δείτε ή αισθανθείτε αυτά τα σημάδια αφιερώστε λίγο χρόνο για να εκφράσετε την ευγνωμοσύνη σας προς το σύμπαν που σας έφερε πιο κοντά στα όνειρά σας. Η ευγνωμοσύνη σας θα εντείνει ακόμα περισσότερο τον Νόμο της Έλξης. Όσο περισσότερο εκτιμήσετε αυτά τα σημάδια, τόσο συχνότερα θα εμφανίζονται και τόσο πιο γρήγορα θα φέρει αποτελέσματα ο Νόμος της Έλξης!

Αυτά είναι μόνο 7 σημάδια που δείχνουν ότι ο Νόμος της Έλξης είναι αποτελεσματικός για σας, αλλά υπάρχουν περισσότερα! Δεν έχετε παρά να προσπαθήσετε να τα ανακαλύψετε.





Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Απιστία... Πόσο φλέγον είναι το φλέγον ;

«Είμαι ερωτευμένη με άλλον», «Ήταν απλώς μια περιπέτεια», «Δεν μπόρεσα να αντισταθώ στον πειρασμό». Και μετά τι; Μπορεί να συνεχιστεί κανονικά η ζωή μετά την απιστία;

Η απιστία είναι κάτι που σίγουρα δημιουργεί πρόβλημα σε μια σχέση, κυρίως αν γίνει γνωστή αλλά συχνά ακόμα και αν δεν γίνει, αφού είναι πολύ πιθανό να προκαλεί τύψεις και ενοχές στο μέλος εκείνο του ζευγαριού που τη διέπραξε, με αποτέλεσμα να φέρεται διαφορετικά στο / στη σύντροφό του /της.

Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι τόσο εύκολο να την αποκηρύξουμε, καθώς δεν είναι σπάνιο να τη σκεφτούμε, να φτάσουμε ένα βήμα πριν υποκύψουμε στον πειρασμό να δοκιμάσουμε τον απαγορευμένο καρπό, το φλερτ, την ερωτική συνεύρεση ή ακόμα και τη δημιουργία μιας παράλληλης σχέσης με έναν άλλον άνθρωπο. 

Γιατί, όμως, απιστούμε; Ποιοι υποκύπτουν συχνότερα; Και κατά πόσον μπορούμε να συνεχίσουμε κανονικά τη σχέση μας μετά από μια απιστία;

1. Πρόκειται πράγµατι για απιστία;
Το ερώτημα μπορεί να μας φαίνεται κατ’ αρχάς απλοϊκό, αλλά συχνά δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε πότε έχουμε πράγματι να αντιμετωπίσουμε μια πιθανή απιστία. Στο μυαλό μας η απιστία είναι συνήθως συνυφασμένη με το σεξ. Αν, όμως, φτάσουμε ακριβώς πριν υποκύψουμε στον πειρασμό του σεξ και δεν το κάνουμε τελικά, τότε τι συμβαίνει;

Για να το κάνουμε πιο εύκολο, μπορούμε να ξεχωρίσουμε 3 συστατικά της απιστίας : 

· Το πρώτο είναι να είναι η σχέση ή οι μυστικές συναντήσεις.
 
· Το δεύτερο στοιχείο είναι η συναισθηματική εμπλοκή με το άλλο πρόσωπο, όταν δηλαδή εμπιστευόμαστε στον άλλο μυστικά που δεν γνωρίζει ο σύντροφός μας. 

· Το τρίτο στοιχείο είναι η ερωτική έλξη, ακόμα κι αν αυτή δεν έχει ακόμα εκφραστεί.

Παρ’ όλα αυτά, η σεξουαλική επαφή παραμένει καταλυτική για τη διάπραξη της απιστίας, αφού είναι η μόνη χειροπιαστή απόδειξη τόσο γι’ αυτόν που απατά όσο και γι’ εκείνη που απατάται.

2. Πόσο πιθανό είναι να µας συµβεί
Συχνά, ενώ βρισκόμαστε σε μια μακροχρόνια σχέση, θα έρθει κάποια στιγμή στη ζωή μας που θα νιώσουμε κάποια συναισθήματα για έναν άλλον άνθρωπο εκτός από το σύντροφό μας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η απιστία σχετίζεται περισσότερο με το σεξ στα μάτια των ανδρών, ενώ οι γυναίκες τείνουν να θεωρούν πως στην απιστία υπάρχει και συναισθηματική έλξη. Σε κάθε περίπτωση, μπορεί γι’ αυτή τη διαπίστωση να φταίνε και τα στερεότυπα, που θέλουν τους άνδρες πιο «σκληρούς» και τις γυναίκες πιο ευαίσθητες.

3. Ποιοι είναι πιο επιρρεπείς στην απιστία;
Οι άνθρωποι που είναι πιο κοινωνικοί λόγω του χαρακτήρα τους ή του επαγγέλματός τους. Αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή έχουν περισσότερες ευκαιρίες να γνωρίσουν κόσμο, να φλερτάρουν κλπ.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και οι άνθρωποι που θεωρούν πως είναι υποχρεωμένοι να ενδώσουν σε κάθε ερωτική πρόκληση. Επίσης, εδώ πρέπει να εντάξουμε και όσους δεν καταφέρνουν να βρουν τη συναισθηματική ολοκλήρωση μέσα σε μια σχέση που σοβαρεύει και αναζητούν συνέχεια νέες συγκινήσεις

Υπάρχουν, επίσης, κάποιοι που απατούν συστηματικά εξαιτίας βαθύτερων φόβων και ανασφαλειών. Αντίθετα, όσον αφορά το ποιοι δεν απατάνε, ένας γενικός κανόνας είναι πως όσο πιο ώριμος και συνειδητοποιημένος για το τι κερδίζει από την πίστη σε μια στενή συναισθηματική σχέση αλλά και «χορτασμένος» από τη ζωή του είναι κανείς, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να απατήσει.

4. Γιατί απατάµε;
Σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι πιθανό να αναζητήσουμε καινούργιες ερωτικές εμπειρίες εκτός της σχέσης ή του γάμου σε διάφορες στιγμές της ζωής μας. 

Για παράδειγμα, αν φτάσει κάποια στιγμή που νιώθουμε πως δεν ζήσαμε και δεν δοκιμάσαμε όσα «θα έπρεπε», μπορεί να αναζητήσουμε τις εμπειρίες που θεωρούμε ότι μας λείπουν σε παράλληλες σχέσεις. Επίσης, το ίδιο μπορεί να κάνουμε και όταν βρισκόμαστε σε μια φάση ή στιγμή της ζωής μας κατά την οποία νιώθουμε πως μειώνεται η γοητεία μας, μεγαλώνουμε ή έχουμε γενικά πρόβλημα αυτοπεποίθησης. 

Αντίστοιχα, αν έχουμε προβλήματα στη σχέση μας, είναι αρκετά πιθανό να στραφούμε προς την αναζήτηση ενός άλλου συντρόφου, που θα μας κάνει να ξεχάσουμε και να ανανεωθούμε. Ας μην ξεχνάμε ότι ένας άνθρωπος που παραμελείται από το σύντροφό του - λόγω της αδιαφορίας, της πολλής δουλειάς ή των προβλημάτων του τελευταίου -, μπορεί επίσης να καταφύγει στην απιστία για να επιβεβαιωθεί και να νιώσει καλύτερα. 

Επιπλέον, συχνά αιτία της απιστίας είναι βαθύτερες ανασφάλειες, ο φόβος κάποιου να αφεθεί και να εμπιστευτεί, αλλά και η προσπάθεια να «προλάβει» τον άλλον, να απιστήσει δηλαδή πριν προδοθεί. 

Αυτό, όμως, που πρέπει να έχουμε κατά νου είναι πως δεν υπάρχει ασφαλής «συνταγή» για την απιστία· μια γυναίκα που παραμελείται από τον άνδρα της δεν είναι απαραίτητο πως θα τον απατήσει, όπως αντίστοιχα δεν μπορούμε να πούμε κάτι τέτοιο για έναν άνδρα που νιώθει ότι μεγαλώνει και χάνει τη γοητεία του.

Όλα εξαρτώνται από την προσωπικότητα των συντρόφων, τις εμπειρίες, τα βιώματά τους, τα αποθέματά τους για την αντιμετώπιση των δυσκολιών, τις αξίες τους και βέβαια, τις συνθήκες στις οποίες θα βρεθούν σε μία ανάλογη περίπτωση.

5. Μπορεί να φταίει το DNA µας;
Σύμφωνα με έρευνα του σουηδικού Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, "η τάση ενός άνδρα να είναι άπιστος στη σύντροφό του επηρεάζεται από τα γονίδιά του. 

Οι άνδρες (αλλά όχι οι γυναίκες!) που έχουν κληρονομήσει μια γενετική παραλλαγή η οποία επηρεάζει μια συγκεκριμένη ορμόνη, τη βασοπρεσίνη, είναι πιο πιθανό να δημιουργήσουν ασθενέστερες σχέσεις και προβληματικούς γάμους. Φυσικά, οι επιστήμονες τονίζουν ότι το αν θα είναι ένας άνδρας μονογαμικός ή όχι δεν μπορεί να καθορίζεται μόνο από τα γονίδιά του, αλλά και από τον τρόπο που έχει μεγαλώσει, τις αρχές του, το χαρακτήρα του κλπ.''

6. Η προδοσία χειρότερη από την απιστία
Όταν ο ένας από τους δύο συντρόφους μαθαίνει πως απατήθηκε, αυτό που σίγουρα νιώθει είναι προδοσία, και αυτό πληγώνει περισσότερο από το γεγονός ότι ο σύντροφός του είχε σεξουαλικές σχέσεις με κάποιον άλλον. 

Ο απατημένος σύντροφος νιώθει πως διαλύονται όλα γύρω του, αφού διαψεύδεται με τον πιο οδυνηρό τρόπο η εμπιστοσύνη που είχε στο σύντροφό του, αλλά παράλληλα συχνά νιώθει να πλήττεται και η ίδια η προσωπικότητα και η αξιοπρέπειά του. Δεν είναι, μάλιστα, απίθανο να νιώθει ότι η απιστία σημαίνει πως η σχέση καταστράφηκε και μαζί με αυτήν και ολόκληρη η ζωή του. 

Από την άλλη πλευρά, όταν η απιστία δεν γίνεται γνωστή, όλα εξαρτώνται από τις τύψεις και τις ενοχές που αισθάνεται αυτός ή αυτή που διαπράττει την απιστία. Τότε, το μέλος του ζευγαριού που απίστησε φέρεται στο σύντροφό του μάλλον διαφορετικά και πολλές φορές περίεργα, με το να απομακρύνεται, να βυθίζεται σε σκέψεις ή αντίθετα να γίνεται ακόμα πιο ρομαντικός/ή και τρυφερός/ή. 


Συνήθως, πάντως, μετά την απιστία η σχέση θα περάσει μια μικρή ή μεγαλύτερη κρίση. Αν βέβαια, ο σύντροφος που απατήθηκε δεν μάθει το συμβάν και αυτό δεν επαναληφθεί ή δεν αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία για το άλλο μέλος του ζευγαριού, τότε μάλλον η κρίση ξεπερνιέται πιο εύκολα. Αν το γεγονός μαθευτεί, τότε έχει μεγάλη σημασία το πώς θα αντιδράσει τόσο ο σύντροφος που απάτησε όσο και ο απατημένος. 

Σε κάθε περίπτωση, οι αντιδράσεις των δύο συντρόφων, τόσο αυτού που απίστησε όσο και αυτού που απατήθηκε, έχουν να κάνουν, εκτός των άλλων, και με την προσωπικότητα, τις αξίες, τα βιώματα, τις αντιλήψεις που έχουν ο καθένας για τη ζωή και τις σχέσεις.

7. Υπάρχει σχέση µετά την απιστία;
Ας πάρουμε το παράδειγμα ενός άνδρα που απάτησε τη γυναίκα του. Ο μόνος που μπορεί να αποφασίσει αν πρέπει να της το πει ή όχι είναι αυτός ο ίδιος, κρίνοντας ίσως το πόση σημασία είχε αυτό που συνέβη, το πόσο ειλικρινής θέλει να είναι μαζί της, το πόσο θα την πληγώσει κλπ. 

Όλα αυτά, βέβαια, θα τα αποφασίσει βασιζόμενος στο σύστημα αξιών του, σε προηγούμενες εμπειρίες του, ίσως και στα στερεότυπα που έχει στο μυαλό του σχετικά με τις γυναίκες, τους άνδρες και την απιστία.

Ο άνδρας αυτός είναι πιθανό να νιώσει τύψεις, ενοχές ή να ξεπεράσει πολύ εύκολα το συμβάν. Αυτό, όμως, που είναι βέβαιο, είναι πως θα πρέπει σίγουρα να προβληματιστεί, κυρίως αν τα συναισθήματά του για την άλλη γυναίκα είναι πολύ έντονα και η απιστία είναι κάτι που συνεχίζεται ή επαναλαμβάνεται. 

Από την άλλη πλευρά, αν η «απατημένη» σύζυγος του παραδείγματος μάθει για την απιστία του άνδρα της, σίγουρα θα νιώσει πληγωμένη και προδομένη. 

Σημαντικό ρόλο για το πώς θα αντιδράσει και για το πώς θα δεχτεί το συμβάν αυτό παίζουν πολλά πράγματα, όπως για παράδειγμα ποιες ήταν οι συνθήκες της απιστίας, ποια ήταν η άλλη γυναίκα, το αν η ίδια έχει απιστήσει, πόσο ασφαλής νιώθει η ίδια για τον εαυτό της κλπ. 

Σίγουρα η μεταμελημένη και ειλικρινής συμπεριφορά του συζύγου της θα παίξει σημαντικό ρόλο στο να την ανακουφίσει και να της δημιουργήσει ξανά το αίσθημα της εμπιστοσύνης. 

Το αν αυτή η γυναίκα θα μπορέσει τελικά να συγχωρέσει τον άνδρα της και να ξεχάσει είναι κάτι που δεν μπορεί να προβλεφθεί. Αυτό που είναι βέβαιο, είναι ότι, στην αρχή τουλάχιστον, οι αντιδράσεις της μπορεί να είναι περίεργες και απότομες και ο άνδρας της θα πρέπει να δείξει κατανόηση και υπομονή.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πάντως, η καλύτερη λύση για την αντιμετώπιση της απιστίας είναι η καλή επικοινωνία. Το ζευγάρι πρέπει, δηλαδή, να συζητήσει, να μιλήσει, αλλά και να ακούσει σχετικά με τους λόγους για τους οποίους συνέβη η απιστία. Για να μπορέσει να συνεχιστεί η κοινή ζωή του ζευγαριού με ισότιμους όρους, θα πρέπει το ζήτημα της απιστίας, εφόσον έχει γίνει γνωστό, να επιλυθεί.

Διαφορετικά, θα είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει να συνεχιστεί η σχέση. Τόσο ο άνδρας όσο και η γυναίκα θα πρέπει να σκεφτούν και να βρουν τους λόγους για τους οποίους συνέβη αυτό. Αν μπορέσουν αυτοί να εξαλειφθούν, τότε η σχέση θα βελτιωθεί και η απιστία ίσως συγχωρεθεί και δεν επαναληφθεί.

Σημαντικό βήμα σε αυτή τη διαδικασία είναι να μπορέσει ο απατημένος σύντροφος, με τη βοήθεια του άλλου, να επεξεργαστεί το γεγονός, να συνειδητοποιήσει τις δικές του ευθύνες, αλλά και του άλλου, και έτσι να συγχωρέσει και να ξεπεράσει την προδοσία και να ξαναβρεί την εμπιστοσύνη, που είναι θεμελιώδης σε μια σχέση.





Να αγκαλιάσουμε την κρίση - Έκχαρτ Τόλε....!!!!!!!!

Η οικονομική κρίση φέρνει απελπισία και κατάθλιψη, καθώς ο κόσμος γύρω μας καταρρέει. 

Υπάρχει τρόπος να πολεμήσουμε αυτά τα αρνητικά συναισθήματα; 

Στην ομιλία που παραθέτουμε, ένας σύγχρονος φιλόσοφος, ο Έκχαρτ Τόλε, αναφέρεται στη στάση που πρέπει να κρατήσουμε απέναντι στην οικονομική κρίση.

Στην ομιλία του αυτή, την οποία ο Έκχαρτ Τόλε έκανε στις 27 Αυγούστου 2009, υποστηρίζει ότι αντί να μας πιάνει κατάθλιψη και πανικός από την καθημερινή κατάρρευση των παλιών δομών και αξιών γύρω μας, θα έπρεπε να αποδεχτούμε το γεγονός ως μέρος της εξελικτικής διαδικασίας. 

Οι παλιές δομές καταρρέουν, η ζωή μας μπαίνει σε ανεπιθύμητη τροχιά και επικρατεί αβεβαιότητα για το αύριο, επειδή όλα όσα μας περιβάλλουν στηρίζονται σε παλιά πρότυπα ζωής που πήγαζαν από τον εγωκεντρισμό. Αντί λοιπόν να αντιστεκόμαστε στο καινούριο που έρχεται, είναι προτιμότερο να αγκαλιάσουμε την αβεβαιότητα, που έτσι κι αλλιώς έχει γίνει κομμάτι της ζωής μας.

«Πολλοί άνθρωποι την περίοδο αυτή βιώνουν δυσκολίες ή περιορισμούς που εμφανίζονται στη ζωή τους, καθώς πολλές δομές, πολλές από τις εξωτερικές δομές του κόσμου, κλονίζονται και κάποιες έχουν ήδη καταρρεύσει.

«Αν θυμάστε, στο βιβλίο μου «Η Νέα Γη» μιλώ για την κατάρρευση του σοβιετικού μπλοκ, κάτι που κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει τότε και μιλώ επίσης για την επικείμενη καταστροφή πολλών από τις δομές που έχουν σαν βάση το «Εγώ» που είναι δηλαδή οι εξωτερικές αντανακλάσεις μιας εσωτερικής συνειδητότητας, αυτής που είναι το «Εγώ».

«Και αυτές οι παλιές δομές, οι οποίες βέβαια συμπεριλαμβάνουν οικονομικές και άλλες δομές, αρχίζουν τώρα να καταρρέουν και κάτι εντελώς καινούριο θα αναδυθεί. Πόσο θα διαρκέσει αυτή η κατάρρευση δεν μπορώ να το πω, αλλά όλοι μπορούν να τη δουν καθαρά και ακόμη και οι ειδικοί μιλούν για συστημική – ακούω αυτή τη λέξη πολύ συχνά στο ραδιόφωνο – μιλούν για «συστημική κρίση» ή κάτι παρόμοιο.

«Με άλλα λόγια, η κρίση δεν έχει να κάνει με αυτό ή το άλλο στην επιφάνεια των πραγμάτων, αλλά αφορά την ίδια τη δομή αυτών των οργανισμών, με την ίδια έννοια που το ανθρώπινο μυαλό, τα προβλήματα του ανθρώπινου μυαλού δεν έχουν να κάνουν με το περιεχόμενο, με το οποιοδήποτε περιεχόμενο του μυαλού σου, αλλά με την ίδια τη δομή του ανθρώπινου μυαλού που πρέπει να αλλάξει.

«Έτσι, σε πολλούς ανθρώπους έρχονται στη ζωή τους περιορισμοί με οποιαδήποτε μορφή, αλλά αυτό δεν είναι στην πραγματικότητα – όπως θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης – κάτι τρομακτικό. 

Οι προκλήσεις που συναντούν πολλοί άνθρωποι αυτή την περίοδο, είναι στην πραγματικότητα αυτό που θα τους σπρώξει σε μια νέα κατάσταση συνειδητότητας και αυτή η πιθανότητα περικλείει μια υπόσχεση.

Κάθε φορά που αντιμετωπίζετε μια κρίση είτε προσωπική είτε συλλογική, υπάρχει η υπόσχεση της εισόδου σε μια νέα κατάσταση ύπαρξης, αλλά αυτή την ευκαιρία δεν σημαίνει ότι θα την αγκαλιάσουν όλοι.

«Πρέπει λοιπόν καταρχήν να μην πιστεύετε όλα αυτά που ακούτε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ότι πρέπει να είμαστε όλοι σε μια κατάσταση φόβου, ότι η μοναδική πραγματική αντίδραση, η μόνη φυσική αντίδραση σε αυτά που συμβαίνουν είναι μια κατάσταση φόβου. Αυτή είναι μια ασυνείδητη αντίδραση. 

Πρέπει να αντιληφθούμε ότι η αλλαγή είναι απολύτως απαραίτητη σε αυτό τον κόσμο και η διάλυση των δομών που έχουν εγωιστική βάση είναι απολύτως απαραίτητη προκειμένου να επιβιώσει ο πλανήτης και η ανθρωπότητα.

«Έτσι, αυτό που συμβαίνει σήμερα δεν είναι αναγκαστικά κακό. Αυτό που συμβαίνει πρέπει να συμβεί. Η ολότητα, η ευφυΐα πίσω από τα φαινόμενα, είναι αυτή που το κάνει. Είναι λοιπόν κάτι καλό, παρ’ όλο που έρχονται προκλήσεις στη ζωή σας, πράγμα που σημαίνει περιορισμούς, οικονομικούς περιορισμούς, που σημαίνει ότι ίσως πρέπει να μετακομίσετε, ότι ίσως πρέπει να κατεβείτε μερικά σκαλιά, ότι η αβεβαιότητα μπορεί να εμφανιστεί στη ζωή σας.

«Θα πει κανείς: «Ω, αυτό δεν θα ’πρεπε να συμβαίνει. Θα έπρεπε να ξέρω τι θα μου συμβεί για τα επόμενα 20 ή 30 χρόνια της ζωής μου». Λοιπόν, δεν μπορείτε να το ξέρετε πια. Και αυτό είναι υπέροχο, το ότι υπάρχει ξαφνικά μια είσοδος προς την αβεβαιότητα. 

Μπορείτε να αγκαλιάσετε την αβεβαιότητα και να μην απαιτείτε να γνωρίζετε τι θα σας συμβεί στη ζωή; Γιατί αυτό χρειάζεται: να αγκαλιάσετε το γεγονός ότι δεν γνωρίζετε, να αγκαλιάσετε την αβεβαιότητα».





Σχέσεις Αγάπης / Μίσους - από το βιβλίο του Eckhart Tolle "Η Δύναμη του Τώρα".....!!!!!!!

Φαίνεται πως, πριν περάσει πολύς καιρός, οι περισσότερες "σχέσεις αγάπης" γίνονται σχέσεις αγάπης / μίσους. Η τρυφερότητα φεύγει. Η αγάπη μπορεί τότε να μετατραπεί σε εχθρότητα ή σε άγρια επίθεση, με το πάτημα ενός κουμπιού. Αυτό θεωρείται φυσιολογικό.

Η σχέση ταλαντεύεται στη συνέχεια για κάποιο διάστημα, που μπορεί να είναι μήνες ή χρόνια, ανάμεσα στους πόλους "αγάπης" και μίσους, και σου δίνει τόσο χαρά όσο και πόνο.

Δεν είναι ασυνήθιστο για τα ζευγάρια να εθίζονται σ' αυτούς τους κύκλους.Το δράμα τους τους κάνει να νιώθουν ζωντανοί. 

Όταν η ισορροπία μεταξύ του θετικού και του αρνητικού πόλου χάνεται και οι αρνητικοί, καταστροφικοί κύκλοι αρχίζουν να εμφανίζονται όλο και πιο συχνά, όλο και πιο έντονα, πράγμα που συνήθως συμβαίνει αργά ή γρήγορα, τότε δε θα περάσει πολύς καιρός πριν η σχέση τελικά καταρρεύσει.

Μπορεί να φαίνεται πως αν μπορούσες μόνο να εξαλείψεις αυτούς τους καταστροφικούς κύκλους, τότε όλα θα πήγαιναν καλά και η σχέση θα άνθιζε σαν πανέμορφο λουλούδι - αλλά, αλίμονο, αυτό δεν είναι δυνατόν.

Οι δυο πόλοι είναι Αλληλοεξαρτώμενοι.
Δε μπορείς να έχεις τον ένα χωρίς τον άλλον.
Ο θετικός περιέχει ήδη μέσα του τον ανεκδήλωτο ακόμη αρνητικό.

Και οι δύο, στην πραγματικότητα, είναι διαφορετικές όψεις της ίδιας δυσλειτουργίας.

Μιλάω εδώ γι' αυτό που ονομάζουμε συνήθως "ερωτικές σχέσεις" - όχι για την αληθινή αγάπη, που δεν έχει αντίθετο, επειδή πηγάζει Πέρα από το νου.

Η αγάπη, ως συνεχής κατάσταση, είναι ακόμα πολύ σπάνια - τόσο σπάνια όσο και οι συνειδητοί άνθρωποι. Μπορείς να ρίξεις κάποιες σύντομες και φευγαλέες ματιές σ' αυτό που είναι η αγάπη όποτε υπάρχει ένα κενό στη ροή του νου.

Φυσικά, είναι πιο εύκολο να αναγνωρίσεις ως δυσλειτουργική την αρνητική πλευρά μιας σχέσης, παρά τη θετική. Και είναι επίσης πιο εύκολο να αναγνωρίσεις την πηγή της αρνητικότητας στο σύντροφό σου, παρά να τη δεις στον εαυτό σου. 

Αυτή η αρνητικότητα μπορεί να εκδηλωθεί με πολλές μορφές: με κτητικότητα, με ζήλια, με έλεγχο, με συναισθηματική απομάκρυνση και κρυφή μνησικακία, με την ανάγκη να έχεις δίκιο, με αναισθησία και κλείσιμο στον εαυτό σου, με συναισθηματικές απαιτήσεις και δόλιους χειρισμούς, με παρόρμηση για καυγά, με κριτική, κατηγορίες ή επίθεση, με θυμό, με ασυνείδητη εκδικητικότητα για τον πόνο που σου έχει προκαλέσει ένας από τους γονείς σου στο παρελθόν, με οργή και σωματική βία.

Στη θετική πλευρά,
Είσαι "ερωτευμένος" με το σύντροφό σου. Αυτό, στην αρχή, είναι μια κατάσταση που σου προσφέρει βαθιά ικανοποίηση.
Νιώθεις έντονα ζωντανός. Η ύπαρξή σου έχει ξαφνικά αποκτήσει νόημα, επειδή κάποιος σε χρειάζεται, σε θέλει και σε κάνει να νιώθεις ξεχωριστός, και κάνεις κι εσύ το ίδιο για τον άλλον.

Όταν είστε μαζί, νιώθεις ολόκληρος. Αυτή η αίσθηση μπορεί να γίνει τόσο έντονη, ώστε ο υπόλοιπος κόσμος να ξεθωριάζει και να γίνεται ασήμαντος.

Ωστόσο, μπορεί επίσης να έχεις παρατηρήσει ότι υπάρχει σ' αυτή την ένταση μια ισχυρή αίσθηση ανάγκης και μια τάση να γαντζώνεσαι πάνω στον άλλον. Εθίζεσαι σ' αυτόν. Ενεργεί πάνω σου σαν ναρκωτικό. 

Είσαι "ανεβασμένος" όταν το ναρκωτικό είναι διαθέσιμο, αλλά ακόμα και η πιθανότητα ή η σκέψη ότι ο άλλος μπορεί να μην είναι πια δίπλα σου μπορεί να οδηγήσει σε ζήλια, κτητικότητα, σε προσπάθειες χειραγώγησης μέσα από συναισθηματικούς εκβιασμούς, σε κατηγόριες και μομφές - στο Φόβο της Απώλειας.

Αν ο άλλος άνθρωπος πράγματι σε εγκαταλείψει, αυτό μπορεί να σου προκαλέσει την πιο βαθιά εχθρότητα ή την πιο βαθιά θλίψη και απελπισία. Μέσα σε μια στιγμή, η τρυφερή αγάπη μπορεί να μετατραπεί σε άγρια επίθεση ή σε αβάσταχτο πόνο.

Πού είναι η αγάπη τώρα;
Μπορεί η αγάπη να μετατραπεί στο αντίθετό της μέσα σε μια στιγμή;
Ήταν λοιπόν αγάπη
Ή
Μήπως ήταν απλώς ένα γάντζωμα και μια προσκόλληση, που στην ουσία είναι αποτέλεσμα Εθισμού;