Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Οι 9 πιο σπουδαίοι λόγοι που χρειαζόμαστε τη μανούλα μας όσο χρονών κι αν είμαστε…!!!!

Για τους πιο πολλούς ανθρώπους, σε κάποια φάση της ζωής τους, η σχέση με τη μαμά τους γίνεται συγκρουσιακή. Η πορεία ενός εφήβου προς την ενηλικίωση συμπεριλαμβάνει πολλές φωνές, πολύ κλάμα και μπόλικα άδικα ξεσπάσματα στη μαμά.

Είναι η περίοδος που ο καθένας πιστεύει για τον εαυτό του, πως δεν έχει απολύτως καμία ανάγκη την δεσποτική, αυστηρή, διδακτική μαμά του. Και ανυπομονεί να την αποχωριστεί. Και κάποτε, πράγματι, την αποχωρίζεται. 

Και είναι τότε, ότι ο καθένας βρίσκεται να λέει στον εαυτό του «θέλω τη μαμά μου!» - γιατί, κακά τα ψέματα, οι μαμάδες είναι πολύ, πολύ χρήσιμες.

Μπορείς να της πεις τα πάντα
Είναι ο καλύτερος εξομολογητής. Όταν η ζωή σου δίνει το ένα χαστούκι μετά το άλλο και νομίζεις ότι οι μέρες της ευτυχίας σου είναι μετρημένες, υπάρχει ένα πανίσχυρο γιατρικό: πάρε τηλέφωνο τη μαμά σου. 

Πες της τι έγινε, ομολόγησε τις πιο κρυφές και σκοτεινές σου σκέψεις, βάλε τα κλάματα (προαιρετικά) και αφέσου να νιώσεις όπως όταν ήσουν 7 χρονών και έτρεχες να χωθείς στην αγκαλιά της επειδή το κακό παιδάκι σε πείραξε. Όλα τα γιατρεύει η μαμά. Ξέρει αυτή.

Όταν αρρωσταίνεις σε φροντίζει όπως όταν ήσουν μωρό
Όταν ήμασταν μικροί, κάθε πράξη φροντίδας της μαμάς μας σε περίοδο ασθένειας μας φαινόταν υπερβολική κι εκνευριστική. «Να σου φτιάξω μια σουπίτσα;»/»Να σου φτιάξω ένα τσαγάκι;»/»Έχεις πυρετό; Κάτσε να δω!» (με το ανάλογο κεφαλοκλείδωμα για φιλί-θερμόμετρο στο μέτωπο)/ «Σίγουρα δεν θες να φας κάτι;». Θέλω, μαμά. Θέλω και σουπίτσες και χάδια και την «υστερική» σου φροντίδα. Όμως τώρα που θέλω, εσύ δεν μένεις πια μαζί μου.

Το καλό με τις μαμάδες είναι, ότι όσο μακριά κι αν βρίσκονται, σε περίπτωση ανάγκης, θα πάρουν τρένα, πλοία, αεροπλάνα και διαστημόπλοια για να έρθουν κοντά σου και να μπορέσουν να σου δώσουν την αντιβίωσή σου τη σωστή ώρα.

Δεν υπάρχει καλύτερος άνθρωπος να πας για ψώνια
Η μαμά μας είναι ξεκάθαρα ο καλύτερος άνθρωπος να πας για ψώνια μαζί του. Ξέρει το νούμερο, το γούστο, τις ανάγκες και τις ελλείψεις της ντουλάπας μας και, ταυτόχρονα, έχει κάπου κρυμμένο έναν πανίσχυρο ανιχνευτή εκπτώσεων και προσφορών.

Θα γίνει εκνευριστική (και κοινωνικά αλλόκοτη!) προσπαθώντας να σε πείσει να δοκιμάσεις επί τόπου μια μπλούζα, πάνω απ” την μπλούζα σου (Τι κι αν περιβάλλεστε από 345 ανθρώπους, σε ένα μαγαζί 100 τ.μ.; «Ποιος θα μας δει, μωρέ;»), αλλά για κάποιο λόγο, αυτή η μπλούζα θα είναι πράγματι, μακράν η καλύτερη που δοκίμασες!

Έχει τις καλύτερες συμβουλές για το νοικοκυριό
Καλές κι άγιες οι συναισθηματικές ανάγκες που καλύπτουν οι μαμάδες, αλλά η ζωή - και το κουμάντο ενός σπιτιού- έχουν δεκάδες πρακτικές δυσκολίες. Μπαίνουν τα μαξιλάρια στο πλυντήριο;

Πώς βγαίνει το κόκκινο κρασί απ΄το χαλί; Στους πόσους βαθμούς ψήνεται το κατσικάκι; Για να βρει κανείς απαντήσεις στα του νοικοκυριού μπορεί να ρωτήσει το Google ή τη μαμά του. Το Google έχει πιο πολλές λύσεις, όμως οι λύσεις της μαμάς είναι δοκιμασμένες.

Έχει μια πρακτική λύση για κάθε σου πρόβλημα
Ένα απ” τα σημαντικότερα καθήκοντα μιας μαμάς είναι να επινοεί λύσεις εκεί που όλοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Μπορεί να χωρέσει ρούχα 20 ημερών σε μια μικροσκοπική βαλίτσα ή να κλείσει ραντεβού με έναν γιατρό που επί μήνες προσπαθείς να βρεις στο τηλέφωνο. Η μαμά μας είναι μια μηχανή που παράγει λύσεις, και μια τέτοια μηχανή δεν μπορεί παρά να είναι για πάντα χρήσιμη.

Ξέρει ακριβώς πώς να σε παρηγορήσει
Σε ξέρει από τότε που είχες μέγεθος φασολιού κι αυτό της δίνει, μεταξύ άλλων, μία υπέρ-δύναμη: ξέρει ακριβώς τι πρέπει να κάνει όταν δεν είσαι καλά. Ξέρει πότε χρειάζεσαι χρόνο για να σκεφτείς και πότε χρειάζεσαι μια μεγάλης διάρκειας αγκαλιά. Η μαμά μας ξέρει τι πρέπει να πει, πώς πρέπει να φερθεί και πώς να μην φερθεί όταν μαύρα σύννεφα σκιάζουν τις μέρες μας.

Θα σε μαλώσει όταν σου χρειάζεται
Όταν περνάμε στην ενηλικίωση νομίζουμε ότι κερδίζουμε το δικαίωμα στη «μη κατσάδα». Τώρα γίναμε μεγάλοι, βγάζουμε μόνοι μας το ψωμί μας, σκηνοθετούμε όπως θέλουμε τη ζωή μας (και μεγαλώνουμε τα δικά μας παιδιά). Δεν είναι πια η μαμά ο αρχηγός μας -εμείς είμαστε οι αρχηγοί μας. 

Όμως ακόμα και οι αρχηγοί - ή, μάλλον, κυρίως οι αρχηγοί - χρειάζονται πού και πού μια γερή κατσάδα. Η μαμά μας δεν πτοείται από αρχηγιλίκια και ενηλικίωση και τέτοια. Είμαστε σίγουροι ότι ακόμη και ο Πάπας ή ο Πρόεδρος των Η.Π.Α., «τ” ακούει» όταν του χρειάζεται απ” τη μαμά του.

Είναι μια δεύτερη μάνα για τα παιδιά σου
Γιαγιά ίσον μαμά μεγάλης ηλικίας. Είτε έκανες παιδιά, είτε απέκτησες σκυλιά, γατιά ή παπαγάλους ένα είναι σίγουρο: δεν είσαι μόνη/ος. Η μαμά σου θα έρθει ως από μηχανής Θεός την κατάλληλη ώρα για να κάνει baby sitting και να μπορέσεις να βγεις για δυο-τρεις ώρες απ” το σπίτι χωρίς άγχος. 

Θα τους πάρει παγωτά (ενώ τα έχεις απαγορέψει), θα τα χαρτζιλικώσει γενναία, θα τα ταΐσει με κάθε λογής φαγητό (λες και είναι δύο μήνες νηστικά), θα λαχανιάσει παίζοντας μαζί τους και θα τα αγαπάει όσο και όπως εσένα. Άπειρα και άνευ όρων.

Η αγάπη της είναι άνευ όρων και η αγκαλιά της θεραπευτική
Η μαμά μας δεν μας αγαπάει επειδή είμαστε καλοί μαζί της ή επειδή της κάνουμε καλή παρέα. Μας αγαπάει επειδή είναι μαμά μας. Αν δεν είστε έμποροι ναρκωτικών ή κατά συρροή δολοφόνοι, ξέρετε πως ό,τι κι αν έχει συμβεί, όσα μικρά ή τραγικά λάθη κι αν κάνατε, η μαμά σας είναι πάντοτε εκεί να πει ένα από καρδίας «Μην ανησυχείς!», να δώσει την θεραπευτική της αγκαλιά, να υπογραμμίσει στυγερά ότι είναι απόλυτα λογικό να αρρωσταίνουμε, αφού κυκλοφορούμε γυμνοί και να μας μπουκώσει με ό,τι υπάρχει στο ψυγείο της σαν να μην υπάρχει αύριο.




Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022

Το αγκάλιασμα των δέντρων βοηθά στην καλύτερη υγεία του ανθρώπου…!!!!

Η επαφή με τη φύση μπορεί να έχει μόνο ευεργετικά αποτελέσματα για τη φυσική και ψυχική μας υγεία. Και εάν το σκεφτείτε, είναι λογικό, διότι η φύση είναι το πραγματικό μας σπίτι. Ο Richard Ryan, επικεφαλής συγγραφέας και καθηγητής της Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ, αναφέρει τα εξής : «Η φύση αναζωογονεί την ψυχή. 

Συχνά, όταν αισθανόμαστε εξαντλημένοι, φτιάχνουμε ένα φλιτζάνι καφέ, αλλά η έρευνα δείχνει ότι ο καλύτερος τρόπος για να γεμίσουμε ενέργεια είναι να έρθουμε σε επαφή με τη φύση. Σύμφωνα με την ερευνήτρια στον τομέα περιβάλλοντος και συμπεριφοράς Frances “Ming” Kuo από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, αποτελεί έναν ουσιαστικό παράγοντα για τη διατήρηση της καλής υγείας.

Η ίδια αναφέρει τα εξής : «Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών που πέρασαν, υπήρξαν διάφοροι δικηγόροι, αρχιτέκτονες, καθώς και δημοφιλείς συγγραφείς που υποστήριξαν ότι η φύση διαθέτει θεραπευτικές ιδιότητες. Μέχρι και πρόσφατα όμως, οι ισχυρισμοί τους δεν έχουν υποβληθεί σε αυστηρή επιστημονική αξιολόγηση». 

Η ενέργεια που προέρχεται από τη φύση – τη γη, τον ήλιο, τον ουρανό, το τοπίο, το χρώμα και τον χρόνο επηρεάζει τους ανθρώπους, τα ζώα και πιθανόν κάποιες καταστάσεις. 

Αυτό προωθεί την αρμονία και βοηθά την αντιμετώπιση ή μερικές φορές την παρεμπόδιση φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών.

Πέρα όμως από τις ευεργετικές ιδιότητες που μπορεί να έχει γενικά η επαφή με τη φύση, πριν λίγα χρόνια η Εναλλακτική Δράση δημοσίευσε μια σειρά από έρευνες για τις ευεργετικές ιδιότητες της γείωσης. Της διαδικασίας δηλαδή του να στεκόμαστε με γυμνά πόδια στο χώμα. 

Πρόσφατες έρευνες σχετικά με τις επιπτώσεις της Γείωσης έδειξαν ότι προκαλεί αύξηση της δραστηριότητας του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος και μειώνει τη δραστηριότητα του συμπαθητικού. 

Μια και οι περισσότεροι από εμάς βρισκόμαστε σε μια κατάσταση υπερλειτουργίας του συμπαθητικού μας συστήματος, οτιδήποτε ενθαρρύνει τη δραστηριότητα του παρασυμπαθητικού είναι ευεργετικό.

Επιπλέον, περαιτέρω έρευνες σε άλλες παραμέτρους του στρες έδειξαν ότι η Γείωση ομαλοποιεί άμεσα την έκκριση κορτιζόλης, σήμα κατατεθέν του στρες στον οργανισμό καθώς και την έκκριση μελατονίνης, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για έναν καλό ύπνο και, ενδεχομένως, για πολλά περισσότερα. Καταπολεμά τις φλεγμονές και ενισχύει τη ροή του αίματος.

Τώρα, σε πρόσφατη έρευνα την οποία διαβάσαμε από το back-to-nature.gr, αποδεικνύεται ότι και το αγκάλιασμα των δέντρων έχει επίσης πολλές ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας. Υπενθυμίζουμε ότι η πρακτική του αγκαλιάσματος των δέντρων αποτελεί και μια αρχαία πρακτική διαλογισμού.

Ο όρος «treehugger» πρόκειται για προσβολή που χρησιμοποιείται εναντίον των οικολόγων την οποία όμως οι ίδιοι υιοθέτησαν με προθυμία. Είναι ένας τρόπος να δείξει ένα άτομο ότι ενδιαφέρεται για τα δέντρα. Ωστόσο, σύμφωνα με τους επιστήμονες, το αγκάλιασμα των δέντρων αξίζει πολλά περισσότερα.

Το βιβλίο του Matthew Silverstone, Blinded by Science, αποδεικνύει ότι τα δέντρα πράγματι μπορούν να έχουν θετικές επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου σε προβλήματα όπως είναι η κατάθλιψη, η συγκέντρωση, το άγχος και ορισμένες ψυχικές ασθένειες. 

Ανακάλυψε, ακόμη, ότι όταν αφιερώνουμε χρόνο κοντά σε δέντρα − όπως και όταν τα αγκαλιάζουμε − μπορεί επίσης να ανακουφίσει τους πονοκεφάλους μας.

Πολυάριθμες μελέτες σε παιδιά έχουν δείξει σημαντική βελτίωση στην ψυχολογία και τη φυσιολογία τους όταν ασχολούνται με φυτά και δέντρα. Μια έρευνα έδειξε ότι τα παιδιά λειτουργούν καλύτερα υπό συνθήκες πρασίνου και είναι περισσότερο δημιουργικά όταν βρίσκονται σε φυσικό, πράσινο περιβάλλον.

Ο Silverstone διευκρινίζει ότι δεν έχει να κάνει μόνο με το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε ένα πράσινο περιβάλλον αλλά και με το ότι οι ιδιότητες δόνησης των δέντρων και των φυτών είναι αυτές που στην πραγματικότητα επιφέρουν θετικές επιπτώσεις στην υγεία μας. 

Ένα πείραμα έδειξε ότι ένα ποτήρι νερό στο οποίο έχει γίνει επεξεργασία με δόνηση 10Hz έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τα ποσοστά θρόμβωσης στο αίμα μας σχεδόν αμέσως. Το ίδιο συμβαίνει και με τα δέντρα, τα οποία έχουν διαφορετικά μοτίβα δόνησης από εμάς.




Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2022

Μην κυνηγάς αυτούς που δεν το αξίζουν. Αυτοί που είναι γραφτό να μείνουν θα μείνουν…!!!!

Σε αυτή την ζωή πέρασα πολλά. Αγάπησα. Έχασα. Προδόθηκα. Πληγώθηκα. Και με κάποιον τρόπο βρήκα την δύναμη να αγαπήσω ξανά.

Αλλά ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που αντιμετώπισα ήταν η αγάπη χωρίς ανταπόκριση.

Είτε ήταν ερωτικές σχέσεις είτε φιλίες, μπορώ ειλικρινά να πω πως τις έμαθα καλά. Συμβιβάστηκα με σχέσεις που δεν ήταν καλές για μένα και κυνήγησα ανθρώπους που δεν τους ένοιαζε και πολύ να μου που πουν αν ήμουν ή όχι ένα σημαντικό κομμάτι της ζωής τους.

Και ξέρετε τι;

Τελικά έμαθα το μάθημα μου.

Κανένας δεν θέλει να χαραμίζει τον χρόνο του περιμένοντας κάποιον να αποφασίσει.

Οι περισσότεροι λένε πως πρέπει να αγωνιζόμαστε γι αυτούς που αγαπάμε αλλά τι γίνεται όταν αυτά τα άτομα δεν κάνουν το ίδιο για σένα;

Τι γίνεται όταν έχεις κουραστεί τόσο πολύ που δεν μπορείς να κουνηθείς και όλα αυτά για το τίποτα; Τι γίνεται όταν συνειδητοποιείς πως μερικοί άνθρωποι δεν αξίζουν την προσοχή σου;

Θα σου πω. Τελικά μαθαίνεις το μεγαλύτερο μάθημα της ζωής σου.

Αυτοί που προορίζονται να είναι στην ζωή σου και νοιάζονται πραγματικά για σένα θα είναι πάντα εκεί ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει.

Μην αφήνεις τους άλλους να σε μπερδεύουν. Το να παλεύεις για κάποιον που αγαπάς είναι κάτι όμορφο και γενναίο. Αλλά λειτουργεί μόνο αν ισχύει και για τους δύο. Δύο γενναία ανθρώπινα όντα που αγαπούν ο ένας τον άλλον όσο τίποτα άλλο. Που αντιμετωπίζουν όλα όσα μπορούν να βλάψουν την σχέση και να τους χωρίσουν.

Αν είσαι μόνος σε αυτό, τότε απλώς κυνηγάς κάποιον. Και ακόμα και αν φαίνεται άκακο στην αρχή, μπορεί εύκολα να εξελιχθεί σε μια εξαντλητική καθημερινότητα.

Δεν έχω χρόνο για τέτοιους ανθρώπους. Γνώρισα πολλούς που ήθελαν να πάρουν τα πάντα αλλά να μην δώσουν τίποτα. Κουράστηκα να δίνω την ενέργεια μου σε ανθρώπους που δεν αξίζουν τίποτα από την καρδιά μου. Κουράστηκα να αποδέχομαι τα πάντα.

Τελικά συνειδητοποίησα πως πρέπει να εκτιμώ περισσότερο τον εαυτό μου. Μόνο εγώ αποφασίζω ποιος έρχεται και ποιος φεύγει στην ζωή μου.

Μου πήρε πολύ καιρό για να το καταλάβω αλλά αυτοί που θέλουν να είναι μαζί σου θα βρουν ένα τρόπο. Θα περάσουν βουνά και ποτάμια αλλά πάντα θα βρίσκουν ένα τρόπο να είναι εκεί για σένα.

Με τους σωστούς ανθρώπους, δεν θα αναγκάζεσαι για τίποτα.

Η αγάπη θα είναι αληθινή και αγνή. Όλα όσα κάποτε φαινόταν δύσκολα, τώρα θα είναι απλά. Επειδή όταν υπάρχει θέληση υπάρχει τρόπος.

Οπότε, μην χαραμίζεις το φως σου στους λάθος ανθρώπους. Αξίζεις να σε εκτιμούν και να βρεις την ευτυχία. Αξίζεις να ζήσεις την ομορφιά που έχει να προσφέρει το Σύμπαν.

Είναι απλό. Οτιδήποτε πέρα από τα αληθινά δεν αξίζει.




Είναι καλύτερο να είσαι μόνος παρά να παλεύεις για μια λάθος σχέση…!!!!

Είναι καλύτερο να είσαι μόνος παρά να παλεύεις για τη λάθος σχέση. Να παλεύεις για τον λάθος άνθρωπο, για τη λάθος «αγάπη».

Είναι καλύτερο να είσαι μόνος παρά να παραμένεις σε μια λάθος σχέση, επειδή μοιράζεστε απλώς μια ιστορία. Επειδή τον έχεις συνηθίσει. Επειδή δεν μπορείς να φανταστείς τη ζωή χωρίς αυτόν.

Είναι καλύτερο να μένεις μόνος παρά να διοχετεύεις όλες τις προσπάθειές σου σε μια σχέση που ξέρεις ότι δεν λειτουργεί. Σε μια σχέση που ξέρεις ότι σε κάνει δυστυχισμένη. Σε μια σχέση που μέσα σου βαθιά γνωρίζεις ότι θα έπρεπε να έχει μείνει στο παρελθόν.

Είναι καλύτερο να μένεις μόνος παρά να συνεχίζεις πεισματικά να είσαι με κάποιον που δεν σου δίνει όλα όσα χρειάζεσαι. Με κάποιον που δεν έχει παρόμοιους στόχους σχέσης μαζί σου. Με κάποιον που δεν θα σου συμπεριφερθεί ποτέ όπως το αξίζεις.

Είναι καλύτερο να μένεις μόνος παρά να αγνοείς τα προειδοποιητικά σημάδια. Να υποκρίνεσαι ότι όλα είναι υπέροχα. Να νομίζεις ότι είναι μόνο ένα μικρό εμπόδιο στο δρόμο σας, όταν στην πραγματικότητα, τα προβλήματα είναι μόνιμα από την αρχή.

Είναι καλύτερο να μένεις μόνη παρά να γραπώνεσαι από μια σχέση εξαιτίας του φόβου μη μείνεις μόνη. Από φόβο μήπως δεν βρεις κάποιον άλλο. Από φόβο μήπως τελικά σπατάλησες τόσα χρόνια με τον λάθος άνθρωπο. Από φόβο ότι θα πρέπει να ξεκινήσεις και πάλι από την αρχή ή να μείνεις και πάλι μόνη σου.

Είναι καλύτερο να μένεις μόνη παρά να συμπεριφέρεσαι σαν να είσαι ευτυχισμένη σε μια κατάσταση που σε τσακίζει ψυχικά. Να υποκρίνεσαι ότι δεν ενδιαφέρεσαι για καμία αλλαγή. Να δείχνεις ότι δεν σε πειράζει που κάνεις εσύ όλη την προσπάθεια, που κουβαλάς εσύ όλο το βάρος.

Είναι καλύτερο να είσαι μόνος παρά να αποδέχεσαι τη δυστυχία ως νόρμα. Να αποδέχεσαι ότι δεν θα βελτιωθεί ποτέ. Να αποδέχεσαι την άδικη συμπεριφορά, ακόμα κι αν εσύ προσφέρεις μόνο σεβασμό. Είναι καλύτερο να είσαι μόνος παρά να συμβιβαστείς με μια σχέση που δεν λειτουργεί. με έναν άνθρωπο που δεν σου ταιριάζει.

Είναι καλύτερο να μείνεις μόνη παρά να περνάς το χρόνο σου σε δάκρυα ξανά και ξανά. Σε επαναλαμβανόμενους καυγάδες χωρίς τέλος. Σε αμφιβολίες για το αν είσαι αρκετή και αν έχεις κάνει όσα πρέπει, όσα περιμένει.

Είναι καλύτερο να είσαι μόνος παρά να πιέζεις μια αδιέξοδη σχέση να λειτουργήσει. Να αναγκάσεις κάποιον να σου δώσει προσοχή. Να εξαναγκάσεις τον εαυτό σου να πιστέψει ότι όλα θα πάνε καλά.

Είναι καλύτερο να είσαι μόνη παρά να παλεύεις για τη λάθος σχέση, επειδή απλά αναβάλλεις το αναπόφευκτο. Βαθιά μέσα σου ξέρεις ότι δεν θα μεγαλώσετε και θα γεράσετε μαζί. Ξέρεις ότι ο έρωτας δεν είναι τόσο δύσκολος, ούτε η αγάπη.




Holly Riordan

«Η Μύγα και ο Ελέφαντας» – μία ιστορία για τον νου…!!!!

Μια φορά και έναν καιρό, ένας μαθητής έκανε βόλτα στο δάσος, μαζί με τον δάσκαλό του. Ο μαθητής όμως αντί να απολαμβάνει τον περίπατο, ήταν πολύ προβληματισμένος. Είχε παρατηρήσει πως ο νους του συνεχώς βρισκόταν σε αναταραχή. Ήταν κάτι που συχνά βίωνε και αυτό τον ενοχλούσε.

Ρώτησε λοιπόν τον δάσκαλό του : «Γιατί ο νους των περισσότερων ανθρώπων είναι τόσο ανήσυχος, και μόνο λίγοι άνθρωποι απολαμβάνουν έναν ήρεμο νου;»

Ο δάσκαλος χαμογέλασε και είπε: «Θα σου πω μία ιστορία. Μία όμορφη ημέρα σαν και την σημερινή, ένας ελέφαντας στεκόταν κάτω από την σκιά ενός δέντρου και έτρωγε φύλλα. Ξαφνικά, μία μικρή μύγα εμφανίστηκε και κάθισε στο αυτί του ελέφαντα. Βολεύτηκε σε ένα σημείο και άρχισε να τρίβει τα πόδια της και να πεταρίζει τα φτερά της. 

Ο ελέφαντας την είδε, αλλά παρέμεινε ήρεμος και συνέχισε το γεύμα του, χωρίς να της δώσει σημασία.

Η μύγα τότε άρχισε να πετάει γύρω – γύρω από τα μεγάλα αυτιά του ελέφαντα, κάνοντας όσο περισσότερο θόρυβο μπορούσε. Ο ελέφαντας το πρόσεξε και αυτό. Παρόλα αυτά παρέμεινε ήρεμος και συνέχισε να τρώει το φαγητό του. Η μύγα τότε σάστισε.

«Μήπως είσαι κουφός;» τον ρώτησε.

«Όχι», απάντησε ο ελέφαντας.

«Μα τότε γιατί δεν σε ενοχλεί ο θόρυβος που κάνω;», ρώτησε η μύγα.

Ο ελέφαντας σταμάτησε ήρεμα το φαγητό του και ανταποκρίθηκε με δύο ερωτήσεις : «Εσύ γιατί είσαι τόσο ανήσυχη και θορυβώδης; Γιατί δεν μπορείς να μείνεις ακίνητη για μία στιγμή;» είπε, και συνέχισε να μασάει αργά και σταθερά τα φύλλα του.

«Οτιδήποτε βλέπω, ακούω ή αισθάνομαι τραβάει την προσοχή μου. Επίσης αντιδρώ, σε οποιονδήποτε θόρυβο ή κίνηση πέσει στην αντίληψή μου. Εσένα όμως ποιο είναι το μυστικό σου. Πώς μπορείς να παραμένεις τόσο ήρεμος και σταθερός;», ρώτησε με ενδιαφέρον η μύγα.

Τότε ο ελέφαντας αργά σταμάτησε το φαγητό του και είπε «Οι 5 αισθήσεις μου δεν διαταράσσουν την ηρεμία μου, γιατί είναι αυτές που ορίζουν την προσοχή μου. Εγώ ελέγχω τον νου και τις σκέψεις μου. Γι’ αυτό μπορώ να δώσω την προσοχή μου εκεί που επιθυμώ και να αγνοήσω τα υπόλοιπα. 

Σαν παράδειγμα τώρα επιθυμώ να φάω. Η προσοχή μου είναι στο να απολαύσω το φαγητό μου. Να επιλέξω τα φρέσκα φύλλα. Να τα μασήσω καλά. Εγώ ελέγχω την προσοχή μου και γι’ αυτό παραμένω ήρεμος και σταθερός».

Σε αυτό το σημείο της ιστορίας ο μαθητής χαμογέλασε στον δάσκαλό του και είπε:

«Τώρα καταλαβαίνω! Ο νους μου είναι συνεχώς ανήσυχος όταν οι 5 μου αισθήσεις και οτιδήποτε συμβαίνει γύρω μου, ελέγχουν τον νου μου.  Όταν όμως ΕΓΩ αναλάβω τον έλεγχο της προσοχής και των σκέψεών μου, ο νους μου θα παραμείνει ήρεμος γιατί θα μπορώ να αγνοήσω την ανησυχία του!»

«Έτσι είναι» αποκρίθηκε ο δάσκαλος. «Ο νους είναι ανήσυχος και ακολουθεί την προσοχή. Πάει, όπου πάει εκείνη. Πάρε τον έλεγχο της προσοχής σου και τότε θα ελέγξεις και τον νου σου.»




Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022

Η απλή φράση που θα δώσει τέλος στα κουτσομπολιά μια για πάντα…!!!!

“Φαντάζεσαι; Ο σύζυγός της…”, “Είδες πόσο χάλια φαινόταν χθες;”, “Βασικά, δεν είναι καθόλου καλός επαγγελματίας”, “Τα παιδιά τους είναι τόσο αγενή.” Δυστυχώς, όλοι έχουμε ακούσει τέτοιες φράσεις και έχουμε βρεθεί στην θέση να μιλήσουμε για κάποιον πίσω από την πλάτη του.

Σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να διαδίδουν κουτσομπολιά. Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι η συζήτηση προσωπικών λεπτομερειών για την ζωή άλλων ανθρώπων αποτελεί περίπου το 80% των συνομιλιών μας.

Γιατί κουτσομπολεύουμε;

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, ο κύριος λόγος που το κάνουμε είναι η επιθυμία μας να απλοποιηθεί η διαδικασία της οικοδόμησης κοινωνικών δεσμών με τους άλλους.

· Οι αντιπάθειες που μοιράζονται από δυο ανθρώπους μπορούν να τους φέρουν πιο κοντά από ότι τα κοινά ενδιαφέροντα.

· Οι άνθρωποι αισθάνονται έναν ενθουσιασμό, όταν μοιράζονται εμπιστευτικές πληροφορίες άλλων.

· Υπάρχουν κουτσομπολιά που παίρνουν ευχαρίστηση από τις αποτυχίες και τα λάθη άλλων, κάνοντας αυτούς που τα λένε να αισθάνονται λιγότερα άσχημα για τις δικές τους αποτυχίες.

Πως μπορούμε να το σταματήσουμε;

Τα κουτσομπολιά υπάρχουν παντού και δεν υπάρχει τρόπος να αποθαρρύνουμε τους ανθρώπους από αυτή την κακή συνήθεια. Ωστόσο, οι ψυχολόγοι αποκαλύπτουν μια φράση που μπορεί να σταματήσει αμέσως τα κουτσομπολιά. Κάθε φορά, που κάποιος προσπαθεί να σας παρασύρει σε μια αρνητική συζήτηση για κάποιον άλλον, κάντε του αυτή την απλή ερώτηση:

Γιατί μου το λες αυτό;

Αυτή η φράση είναι πολύ απλή, αλλά και πολύ αποτελεσματική.

· Πρώτον, αυτή η φράση διαλύει κάθε προσωπικό κίνητρο για κουτσομπολιό.

· Δεύτερον, αυτή η φράση δίνει στον συνομιλητή σας να καταλάβει, ότι δεν σας ενδιαφέρει καθόλου μια τέτοιου είδους συζήτηση.

Το κουτσομπολιό δεν είναι μια ακίνδυνη πρακτική. Οι λέξεις έχουν δύναμη. Η διάδοση φημών και ψεμάτων για κάποιον μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες για εκείνον. 

Είναι σημαντικό να θυμάστε, ότι όταν κουτσομπολεύετε κάποιον, τον πληγώνετε, είτε άμεσα, είτε έμμεσα. Οπότε την επόμενη φορά, να θυμάστε ότι η φράση “Γιατί μου το λες αυτό;” μπορεί να σταματήσει την διάδοση άσχημων φημών.




Πώς θα καταφέρεις να γίνεις «μαγνήτης» πραγματικής ευτυχίας…!!!!

Η καλύτερη επικοινωνία με τον εαυτό σου επιτυγχάνεται όταν συνδέεσαι με τις πέντε αισθήσεις σου, νιώθοντας η ίδια ή ο ίδιος σημαντικός. Ο σημαντικός είναι σημαντικός ακόμα και την ώρα που κάνει μπάνιο, την ώρα που βάφεται, την ώρα που πάει να ξαπλώσει στο μαξιλάρι του, χωρίς makeup, χωρίς τίποτα, μονάχα με τις πιτζάμες του.

Τις σημαντικές πιτζάμες που θα φορέσεις εκεί σαν να είναι ο άντρας ή η γυναίκα της ζωής σου, και ας μην έχεις βρει ακόμα τον σύντροφό σου. Το σημαντικό διπλό κρεβάτι που θα στρώσεις για να κοιμηθείς, και ας μην είσαι ακόμα σε σχέση.

Τα σωστά μηνύματα
Σημασία έχει να περνάμε στο σύμπαν τα σωστά μηνύματα. Δεν μπορεί να λες «Θέλω», αλλά να μην προσέχεις τα αντιφατικά μηνύματα που εκπέμπεις. Τα «θέλω» αυτά πρέπει να είναι σημαντικά.

Και σημαντικά είναι όταν τους δίνεις υπόσταση, τα κάνεις συγκεκριμένα, το ονοματίζεις χωρίς φόβο και τα βάζεις στο κέντρο των επιδιώξεών σου. Όχι όταν φοβάσαι να γίνεις συγκεκριμένη, πιστεύοντας ότι, αν γίνεις συγκεκριμένη, δε θα τα πιάσεις.

Είναι απαραίτητο το σύμπαν να γνωρίζει ακριβώς τι είναι αυτό που σου λείπει αυτή τη στιγμή. Το Εγώ, βέβαια, μας πάει σε πολλές ελλείψεις, για να μας αποπροσανατολίσει με πολλή θολούρα και ομίχλη, από το ένα και πλέον σημαντικό.

Σκέψου το ένα πράγμα που θα έπραττες στη ζωή σου και θα έκανε μεγάλη διαφορά αυτή τη στιγμή, αυτή την εβδομάδα, αυτό τον μήνα που τελειώνει.

Προσέχουμε πώς εκφραζόμαστε για τον εαυτό μας
Προσέχουμε, λοιπόν, τι λέμε και πώς εκφραζόμαστε για τον εαυτό μας. Όταν νιώθεις χάλια ψυχολογικά, θα έρθει κάτι σαν καθρέφτης απέναντί σου να σου υπογραμμίσει πως είσαι χάλια ψυχολογικά.

Αλλά έχω πει πολλές φορές ότι, όσο κάτω πηγαίνεις, τόσο δικαιούσαι και να ανέβεις. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να απογοητεύεσαι αν έρθει κάποιος ακατάλληλος στη ζωή σου, καθώς, πολύ απλά, αυτό σημαίνει ότι χτυπούν οι ειδοποιήσεις να ξεφύγεις από το επίπεδο όπου είσαι.

Ό,τι είσαι, λοιπόν, αυτό έλκεις, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα έρχονται αποκλειστικά θετικά κύματα προς τη μεριά σου αν εσύ σκέφτεσαι θετικά. Ακόμα και τα αρνητικά κύματα είναι σημαντικά μαθήματα γνώσης, για αυτό δεν πρέπει να τα αγνοείς ή να τα αποφεύγεις.

Τζιλ Δούκα MBA, PCC Βραβευμένη παγκόσμια bestseller συγγραφέας των βιβλίων «Αγάπη Τώρα», «Ευ Ζην Τώρα», «Ξαφνικά Τώρα», Director της Global Academy of Coaching




«Μπαμπάδες, σκεφτείτε πόσα κάνει καθημερινά η γυναίκα σας για εσάς και την οικογένειά σας»

Μια δημοσίευση στο διαδίκτυο μοιάζει να είναι για την πλειονότητα ό,τι πιο όμορφο έχει γραφτεί ποτέ για τη μητρότητα.

Ο αρραβωνιαστικός μίας μαμάς, παραδέχεται δημόσια πως η μητρότητα δεν είναι τόσο εύκολη όσο νόμιζε ο ίδιος.

Αντίθετα, απαιτούνται θυσίες και κόπος για να μεγαλώσει μία μητέρα ένα υγιές και χαρούμενο μωρό. Η δημοσίευσή του στο Facebook έγινε viral και διαβάστηκε από εκατοντάδες γυναίκες και άνδρες.
Παρακάτω ακολουθεί το post του Tony Emms που έκλεψε τις καρδιές μας :

«Παλιότερα, δεν έδινα στη γυναίκα μου τα εύσημα που της άξιζαν. Όταν επέστρεφα από τη δουλειά, δήλωνε πάντα «κουρασμένη» ενώ εγώ είμαι αυτός που είμαι όλη μέρα έξω και δουλεύω. Τελευταία, όμως, σκεφτόμουν όλα αυτά που κάνει αυτή η απίστευτη γυναίκα ενώ εγώ λείπω….

Κάθεται όλη μέρα με το μωρό αγκαλιά και χαλαρώνει βλέποντας τηλεόραση; Όχι φυσικά!

Όταν φεύγω για δουλειά, πρέπει να ξυπνήσει και να ανασυγκροτηθεί για τη δύσκολη μέρα που την περιμένει… Όταν ξυπνάει, το μωρό κλαίει και κλωτσάει επειδή πεινάει. Και η ίδια πεινάει. Το μωρό τρώει, εκείνη όχι. Μετά παίζει μαζί του, το αλλάζει, ξαναπαίζουν κι έπειτα το μωρό κοιμάται. 

Κάποια άλλη ίσως το εκμεταλλευόταν και έπαιρνε κι εκείνη έναν υπνάκο, αλλά όχι η αυτή η μαμά. Εκείνη βάζει μπουγάδα, μαζεύει τα παιχνίδια, πλένει τα πιάτα μέχρι που το μωρό ξυπνάει πάλι πεινασμένο. Η μαμά δεν έχει φάει ακόμα πρωινό, αλλά ετοιμάζει το μεσημεριανό του μωρού και το ταΐζει. 

Έπειτα περνάει χρόνο μαζί του και παίζουν. Θυμηθείτε, η μαμά δεν έχει φάει ακόμα… Όλο το μάζεμα που είχε κάνει όσο το μωρό κοιμόταν πάει χαμένο, αφού τα παιχνίδια είναι πάλι σκορπισμένα παντού. Επιστρέφω από τη δουλειά και νευριάζω με την ακαταστασία.

Την κατηγορώ πως όλη μέρα καθόταν και δεν έκανε τίποτα αλλά έκανε το πιο σημαντικό απ’ όλα: όλη μέρα φρόντιζε το μωρό να είναι υγιές και χαρούμενο. Αν σκέφτεται κανείς άλλος μπαμπάς σαν κι εμένα, ας αναλογιστεί τι έχει προσφέρει εκείνος και τι η μαμά του σπιτιού… 

Να σέβεστε τη μητέρα του παιδιού σας. Είναι μια ξεχωριστή κατηγορία ανθρώπου που δίνει ολόκληρο τον εαυτό της για να μεγαλώσει τα παιδιά σας. Αγαπώ πραγματικά τα δύο μωρά μου που κοιμούνται και αξίζουν και τα δύο λίγη ξεκούραση.»

Πού και πού χρειάζεται μια υπενθύμιση για τη σημαντικότητα της μητρότητας. Ίσως κάποια μέρα να μη χρειάζεται καμία δημοσίευση για να μας θυμίσει το πλέον αυτονόητο: το να είσαι μαμά δε σημαίνει ότι κέρδισες το τζόκερ και κάθεσαι όλη μέρα… και όσοι εξακολουθούν να πιστεύουν κάτι τέτοιο, σίγουρα δεν έχουν μεγαλώσει παιδιά.




Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Γιατί οι Αρχαίοι Έλληνες δεν είχαν φυλακές;

Εντελώς διαφορετική η έννοια του σωφρονισμού στην Αρχαία Ελλάδα σε σχέση με σήμερα.

Οι πρόγονοι μας δεν φυλάκιζαν τους εγκληματίες. Είτε τους έβαζαν πρόστιμο, είτε τους εξόριζαν, είτε τους θανάτωναν. Γι αυτό δεν υπήρχαν φυλακές, παρά μόνο προσωρινά κρατητήρια. Θεωρούσαν τρελή ιδέα να ταΐζουν έναν εγκληματία για χρόνια, ελπίζοντας να γίνει καλός άνθρωπος.

Παρά τα όσα βλέπουμε στις κινηματογραφικές ταινίες ή διαβάζουμε σε αμφίβολης αξιοπιστίας ιστορικά μυθιστορήματα, στην αρχαία Ελλάδα δεν υπήρχαν φυλακές ή μάλλον για να πούμε καλύτερα, δεν υπήρχε η ποινή της φυλάκισης. Σε μια τόσο πρώιμη ιστορικά εποχή, η έννοια του σωφρονισμού όπως την αντιλαμβανόμαστε σήμερα δεν ήταν νοητή.

Στον Αθηναίο της εποχής του Δράκοντα και του Σόλωνα ή στον Σπαρτιάτη του πελοποννησιακού πολέμου, θα φαινόταν τελείως παλαβή η ιδέα να κλείνεται ένας εγκληματίας σ’ ένα δωμάτιο και να τρέφεται απ’ όλους τους υπόλοιπους μέχρι να ξαναγίνει καλός άνθρωπος. 

Στην αρχαία Ελλάδα οι βασικές ποινές ανάλογα με το αδίκημα ήταν το χρηματικό πρόστιμο, η δήμευση της περιουσίας, η εξορία και ο θάνατος. Φυλακές σαν τις σημερινές δεν υπήρχαν, παρά μόνο κάποια οικήματα που προσομοιάζουν με τα σημερινά κρατητήρια, όπου κρατούνταν για λίγο όσοι περίμεναν δίκη ή όσοι είχαν καταδικαστεί και περίμεναν εκτέλεση, γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης στο newsit.gr. Σ’ ένα τέτοιο κρατητήριο ήπιε το κώνειο ο Σωκράτης.

Ο πρώτος που πρότεινε εγκλεισμό σε φυλακή ήταν ο Πλάτωνας στην ιδανική «Πολιτεία» του, όπου μιλούσε για τρία είδη φυλακών. Το πρώτο είδος έπρεπε να είναι κοντά στην αγορά όπου οι έγκλειστοι θα παραδειγμάτιζαν τους άλλους και θα παραδειγματίζονταν παράλληλα οι ίδιοι, έχοντας καθημερινή επαφή με τους πολίτες. 

Το δεύτερο είδος φυλακής έπρεπε να βρίσκεται στην πιο άγρια περιοχή της πόλης όπου βασικός στόχος θα ήταν η τιμωρία και ο εκφοβισμός. 

Για το τρίτο είδος φυλακής δεν προσδιόριζε τόπο στέγασης, αλλά περίγραφε την αποστολή της. Σ’ αυτήν θα υπήρχε πενταετής πλήρης απομόνωση των φυλακισμένων και η μόνη τους επαφή θα ήταν μ’ ένα συμβούλιο της πόλης που θα φρόντιζε για την επανένταξη τους.

Ο Πλάτωνας ήταν πολύ κοντύτερα από κάθε άλλον στις σημερινές σωφρονιστικές απόψεις, αφού στους «Νόμους του» διατύπωνε την πεποίθηση ότι «κανένας δεν είναι κακός με τη θέληση του». 

Διατυπώνοντας λοιπόν έστω και έμμεσα τη θεωρία ότι έχει και η κοινωνία μέρος της ευθύνης για τη μετατροπή ενός πολίτη σε εγκληματία, ήταν πλέον λογικό να προτείνει μέσα κοινωνικού σωφρονισμού και επιστροφής του ανθρώπου αυτού στην κανονικότητα. 

Σε κάθε περίπτωση, αυτές οι ιδέες του Πλάτωνα ήταν εξαιρετικά πρωτοποριακές για την εποχή, ακόμα και για τα πιο ανοιχτά μυαλά. 

Ο Αριστοτέλης στα «Ηθικά Νικομάχεια» αμφισβητεί τις Πλατωνικές απόψεις, λέει ότι οι εγκληματίες είναι κοινωνικά επικίνδυνοι και καταλήγει ότι πρέπει να τιμωρούνται σκληρά όπως τα ζώα, ανάλογα με το έγκλημα.

Πάντως, η ανυπαρξία της ποινής της φυλάκισης, αλλά και το γεγονός ότι η τιμωρία του προστίμου και της δήμευσης δεν είχε νόημα για τους φτωχούς, οδηγούσε υποχρεωτικά στην υπερβολική χρήση της έσχατης των ποινών. 

Η αλήθεια είναι ότι στην αρχαία Ελλάδα καταδίκαζαν ανθρώπους σε θάνατο για ψύλλου πήδημα. Όταν στον Πελοποννησιακό πόλεμο η Εκκλησία του Δήμου των Αθηναίων ανασκεύασε μέσα σε είκοσι τέσσερις ώρες την απόφαση της για εκτέλεση όλων των πολιτών της Μυτιλήνης επειδή είχαν στασιάσει, ο Διόδοτος στη αγόρευση του αναφέρεται διεξοδικά σ’ αυτό το θέμα. 

Εξηγεί ότι οι ποινές γίνονται ολοένα και αυστηρότερες, με αποτέλεσμα όλα σχεδόν τα αδικήματα να τιμωρούνται τελικά με θάνατο.

Καταλήγει όμως ότι παρά ταύτα, η τέλεση των εγκλημάτων συνεχίζεται, άρα η θανατική ποινή δεν αποτελεί αποτελεσματικό μέτρο πρόληψης των αδικημάτων. 

Ο Διόδοτος έπεισε τότε τους Αθηναίους να διορθώσουν μια τρομακτική αδικία. Ενώ την προηγούμενη μέρα, εν’ βρασμώ ψυχής είχαν αποφασίσει τον σφαγιασμό όλου του πληθυσμού της Μυτιλήνης και είχαν στείλει τη διαταγή, την επόμενη μέρα το ξανασκέφτηκαν κι έστειλαν δεύτερο πλοίο με επιεικέστερη διαταγή που πρόλαβε το πρώτο πριν μπει στο λιμάνι της πόλης. Έτσι η αρχαία Αθηναϊκή Δημοκρατία γλύτωσε από το χειρότερο όνειδος της ιστορίας της.




Πηγή:https://www.facebook.com/photo/?fbid=613502443194799&set=gm.1569042220136278

Δυνατό ανοσοποιητικό : Τι να τρώμε τακτικά για να μην αρρωστήσουμε τον χειμώνα...!!!!

Για να αποφύγεις τις ιώσεις δεν αρκεί να προσέχεις το ντύσιμο σου, πρέπει να χτίσεις και ένα δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα και η διατροφή σου μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Υπάρχουν πολλές τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά. Μένει να τις μάθουμε και να τις εντάξουμε στο καθημερινό μας διατροφικό πρόγραμμα, προκειμένου να θωρακίσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα και τον οργανισμό μας από ασθένειες.

Οι θερμοκρασίες πέφτουν, το ανοσοποιητικό μας σύστημα είτε από κούραση, είτε από άγχος και κακή διατροφή επιβαρύνεται και δεν λειτουργεί σωστά.

Για να περάσουμε όμως, έναν ήρεμο χειμώνα χωρίς ιώσεις, δεν πρέπει να αρκεστούμε μόνο στο συχνό πλύσιμο των χεριών και στην αποφυγή κλειστών χώρων, αλλά να δώσουμε ιδιαίτερη έμφαση στη διατροφή μας. 

Το ανοσοποιητικό μας σύστημα άλλωστε, είναι η ασπίδα μας ενάντια στις ασθένειες. Μια πλήρης και ισορροπημένη διατροφή είναι η βάση για καλή υγεία αλλά και για ένα δυνατό ανοσοποιητικό.

Ρόδι
Πλούσιο σε πολυφαινόλες, φλαβονοειδή και τανίνες με αντιοξειδωτική δράση, μας προσφέρει φυλλικό οξύ, κάλιο και βιταμίνες Ε και Β6. Τα θρεπτικά συστατικά του δρουν ενάντια στη δράση των ελεύθερων ριζών στον οργανισμό ενώ η υψηλή περιεκτικότητά τους σε κάλιο τα καθιστά σημαντικά για ένα υγιές σώμα που πάντα έχει ανάγκη από το συνήθως ελλειμματικό κάλιο.

Παντζάρι
Πλούσιο σε βιταμίνη C, περιέχει πολλά αντιοξειδωτικά που ενισχύουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, βοηθώντας στην καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών. Ένας τρόπος να τα απολαύσεις και να επωφεληθείτε από τις ευεργετικές τους ιδιότητες είναι να φτιάξετε χυμό από παντζάρι, που είναι πολύ θρεπτικός, αποτοξινωτικός και περιέχει βιταΐνη, συστατικό που καθαρίζει το αίμα. Τα πράσινα φύλλα από το παντζάρι είναι πλούσιες πηγές βιταμίνης C, βήτα-καροτενίου, ασβεστίου και σιδήρου.

Καρότο
Αποτελεί «τράπεζα» βήτα-καροτένιου, που μετατρέπεται από τον οργανισμό μας σε βιταμίνη Α. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η βιταμίνη Α είναι βασικό στοιχείο για την αποτελεσματική λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος ενώ συγκεκριμένα το χειμώνα μας προστατεύει από ιούς και αναπνευστικά προβλήματα.

Μπρόκολο
Είναι ένα από τα πιο θρεπτικά λαχανικά που πρέπει να βάλετε στο καθημερινό σας τραπέζι. Πλούσιο σε βιταμίνες Α, C και Ε, γεγονός που το καθιστά ως ένα ιδανικό φυτικό «εργαστήριο παραγωγής» αντιοξειδωτικών. Βοηθά στην αποτοξίνωση του οργανισμού, εξουδετερώνοντας τα περιττά στοιχεία που έχουν εισέλθει σε αυτόν. 

Οι φαινολικές ενώσεις στο μπρόκολο σταματούν τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες και μειώνουν τη φλεγμονή. Είναι ενώσεις ιδιαίτερα αποτελεσματικές στην καταπολέμηση βακτηριδίων, ιών και μυκητιάσεων. Το κλειδί για τη διατήρηση της δύναμής του είναι να μαγειρευτεί όσο το δυνατόν λιγότερο.

Σολομός
Η έλλειψη ήλιου το χειμώνα είναι δυνατό να προκαλέσει χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D. Καλό θα είναι λοιπόν να φροντίζετε να την προσλαμβάνετε από τροφές πλούσιες σε αυτή, όπως είναι ο σολομός. Να θυμάστε ότι 120 γραμμάρια σολομού την ημέρα, αντιστοιχούν σε 10-15 λεπτά ηλιοθεραπεία το χειμώνα.

Μανιτάρια
Έρευνες έχουν δείξει ότι βοηθούν στην άριστη λειτουργία των λευκών αιμοσφαιρίων, τα οποία είναι ουσιώδη για την καταπολέμηση των μολύνσεων. Έχουν πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β και αποτελούνται από σελήνιο και χαλκό, δύο πολύτιμα αντιοξειδωτικά ιχνοστοιχεία που τονώνουν τον οργανισμό, ενισχύουν το ανοσοποιητικό και βοηθούν στην καλή υγεία του δέρματος αλλά και του νευρικού μας συστήματος.

Εσπεριδοειδή
Η βιταμίνη C, η οποία εμπεριέχεται στα εσπεριδοειδή, είναι ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό, γνωστό για την καταπολέμηση των λοιμώξεων και τη διατήρηση της καλής υγείας του οργανισμού. Ενισχύει την άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπου αυξάνοντας την παραγωγή λευκών αιμοσφαιρίων και αντισωμάτων, των απαραίτητων δηλαδή στοιχείων για την ανοσολογική ανταπόκριση.

Βρίσκεται σε αφθονία σε εσπεριδοειδή όπως το πορτοκάλι, το μανταρίνι, το κίτρο, το λεμόνι και το γκρέιπφρουτ. 

Η βιταμίνη C συμβάλλει στην ενίσχυση του οργανισμού και θωρακίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και επειδή το σώμα δεν την παράγει ή την αποθηκεύει, ο οργανισμός χρειάζεται ημερήσια πρόσληψη βιταμίνης C.

Τσάι
Έχει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση που ενισχύει το ανοσοποιητικό και αντιμετωπίζει τις ιώσεις και τα κρυολογήματα. Πλούσιο σε πολυφαινόλες το πράσινο τσάι προστατεύει τον οργανισμό ενάντια σε μικροοργανισμούς, που επιχειρούν να εισβάλλουν στο σώμα.

Αναστέλλει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων και χάρη στις πολυφαινόλες ενισχύει τον οργανισμό απέναντι στις οξειδωτικές βλάβες, που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες και τα επιβλαβή συστατικά, που προκαλούν πρόωρη γήρανση.

Το τσάι έχει φυσικά οφέλη, βοηθώντας τον άνθρωπο να χαλαρώσει και να ανακουφιστεί από την πίεση. Το πράσινο τσάι το οποίο περιέχει υψηλές ποσότητες σε κατεχίνες μπορεί πριν ακόμη εκδηλωθεί το κοινό κρυολόγημα να εξουδετερώσει τον ιό και τα συμπτώματά του.

Γιαούρτι
Εκείνα που περιέχουν ζωντανές καλλιέργειες βακτηρίων, ενισχύουν αποδεδειγμένα την ανοσολογική απάντηση των ηλικιωμένων. Το γιαούρτι εμπεριέχει όλα εκείνα τα προβιοτικά ή καλά βακτηρίδια που βρίσκονται στο γαστρεντερικό σωλήνα.

Είναι μια καλή πηγή μεταλλικού σεληνίου, ένα αντιοξειδωτικό που κινητοποιεί τα κύτταρα κατά του καρκίνου. Προτιμήστε γιαούρτι που έχει «ζωντανές και ενεργές καλλιέργειες», όπως το ελληνικό γιαούρτι καθώς αυτές οι καλλιέργειες μπορούν να τονώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση ασθενειών.

Σκόρδο
Από τους πρώτους κιόλας πολιτισμούς αναγνωρίστηκε η αξία του σκόρδου στην καταπολέμηση των λοιμώξεων. Βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού κατά των μυκήτων και των βακτηριδίων. Φημίζεται για τις ικανότητές του να ενισχύει την άμυνα του οργανισμού.

Το σκόρδο είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό, που μειώνει τις ελεύθερες ρίζες στην κυκλοφορία του αίματος και προστατεύει τον οργανισμό από την ανάπτυξη όγκων. Ακόμα και η δυσοσμία, που κάνει πολλούς να μην το πλησιάζουν, έχει το σκοπό της.

Η αλισίνη, όπως είναι γνωστή η θειούχα ένωση του σκόρδου, έχει αντιβακτηριδιακή, αντιμυκητιακή και αντιϊκή δράση. Το σκόρδο μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στην επιβράδυνση της σκλήρυνσης των αρτηριών.

Να θυμάστε ότι η διατροφή σας είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες που μπορεί να αποτελέσει ισχυρό σύμμαχο στην προστασία της υγείας σας. 

Με τις κατάλληλες αλλαγές στη διατροφή σας μπορείτε να ενισχύσετε τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, δηλαδή την άμυνα του οργανισμού. Και ένα γερό ανοσοποιητικό είναι αυτό που θα θωρακίσει τον οργανισμό σας.




Ματίνα Νέζη 
Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Όταν το παιδί ζητά να παίξει μαζί σου, είναι γιατί βλέπει το παιδί μέσα σου…!!!!

«Καταλαβαίνεις ποιος είσαι πραγματικά όταν παρατηρήσεις πως σου συμπεριφέρονται τα παιδιά. Και όχι απαραίτητα τα δικά σου, αλλά κυρίως τα ξένα!

Όταν σε κοιτούν με φόβο, μάλλον αυτό είναι που εκπέμπεις γενικά. Όταν κάνουν πως δεν σε βλέπουν, μάλλον δεν τα κοίταξες κι εσύ αρκετά και ίσως κρατάς γενικότερα αποστάσεις από τους ανθρώπους.

Όταν σου αντιμιλούν, μάλλον δεν τα προσέγγισες και πολύ ευγενικά και ίσως να γίνεσαι εύκολα αγενής και στην καθημερινότητα σου.

Όταν σε χαιρετούν τυπικά, μάλλον δεν άγγιξες αρκετά την ψυχή τους και ίσως αυτήν την τυπικότητα να την έχεις σχεδόν με όλους στη ζωή σου. 

Όταν σε αντιπαθούν, μάλλον κάποια στραβή σου πλευρά θα είναι πολύ δυνατή και ίσως δεν είναι μόνο τα παιδιά που την βλέπουν…

Όταν πάλι ψάχνουν το χάδι σου, ίσως να τους έχεις φερθεί τρυφερά και σίγουρα θα είσαι γεμάτος από ευαισθησίες!

Όταν αναζητούν την συντροφιά σου, κοντά σου περνάνε όμορφα και τα κάνεις να νιώθουν σπουδαία και μάλλον θα είσαι γλυκός άνθρωπος!

Όταν γυρεύουν να παίξουν μαζί σου, βλέπουν το παιδί που ζει μέσα σου να είναι ακόμα ζωντανό και σίγουρα αυτό κάνει στην ψυχή σου να μην χωράει η κακία!

Έτσι τους διαβάζω εγώ τους ανθρώπους.

Με την αξία και τον σεβασμό που δίνουν στα παιδιά…
Έτσι καταλαβαίνω εγώ τους ανθρώπους.

Ακολουθώντας το ένστικτο που έχουν τα παιδιά γιατί τα μάτια τους πάντα βλέπουν βαθύτερα»




Κίκκα Ουζουνίδου
infokids.cy

Πως να αλλάξετε την “αύρα” του σπιτιού σας με απλούς τρόπους…!!!!

Η καλή ενέργεια του σπιτιού μας είναι ζωτικής σημασίας διότι έχει άμεση σχέση με την ψυχολογία μας. Στο σπίτι μας περνάμε τις περισσότερες ώρες της ζωής μας (συνήθως) και χτίζουμε κάποιες από τις πολυτιμότερες αναμνήσεις μας ως ανθρώπινα όντα. Είναι λοιπόν πάρα πολύ σημαντικό να φροντίζουμε για την καλή κατάστασή του όπως θα φροντίζαμε για την υγεία μας.

Ακολουθούν κάποιοι πραγματικά πολύ απλοί τρόποι που μπορείτε να βελτιώσετε την αύρα του σπιτιού σας :

1. Καθαριότητα
Η καθαριότητα είναι ίσως η πιο απλή και εύκολη τακτική για να διατηρήσετε το χώρο σας θετικό. Προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε αιθέρια έλαια ή φυσικά αρωματικά χώρου που σας φτιάχνουν τη διάθεση.

2. Μουσική
Πάρτε ένα καλό στερεοφωνικό, επιλέξτε τη μουσική που σας αρέσει και αφήστε τη να παίξει δυνατά στο σπίτι σας (με σεβασμό στους γείτονες). Επιλέξτε μουσική που σας ταξιδεύει ή σας συνδέσει με όμορφες αναμνήσεις της ζωής σας. Πολυάριθμες μελέτες έχουν καταδείξει το ρόλο της μουσικής στη διατήρηση και στη βελτίωση του καρδιαγγειακού και ανοσοποιητικού συστήματος.

3. Λιτότητα
Όσο λιγότερα έπιπλα έχει ένα σπίτι τόσο πιο καθαρή είναι η ενέργειά του, σύμφωνα με το Feng Shui. Βγάλτε ό,τι είναι περιττό από το σπίτι σας. Οτιδήποτε δεν συμβάλλει ουσιαστικά στην ομορφιά ή στην διευκόλυνση της ζωής σας μετατρέπεται σε βάρος και εμπόδιο στη ροή της ενέργειας.

Περιορίστε τα πολλά διακοσμητικά και αντικαταστήστε (αν είναι εφικτό) τα μεγάλα ογκώδη έπιπλα με μικρότερα ή με έξυπνα έπιπλα που ανοιγοκλείνουν. Αφήστε το σπίτι σας να αναπνεύσει… και θα εντυπωσιαστείτε από την αλλαγή που θα νιώσετε.

4. Γέλιο
Καλωσορίστε ανθρώπους στο σπίτι σας που σας κάνουν να χαμογελάτε. Κάθε συναίσθημα αποτυπώνεται κυριολεκτικά στους τοίχους και τα έπιπλά σας. Φορτίστε τα λοιπόν με γέλιο και χαρά. Καλέστε τους φίλους σας ή βρείτε τρόπους να διασκεδάζετε με την οικογένειά σας.

5. Φως
Οι ακτίνες του ηλίου που εισχωρούν σε ένα σπίτι έχουν τις ισχυρότερες μεταμορφωτικές δυνάμεις από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο. Εάν δεν υπάρχει φως, όλα τα άλλα είναι ημίμετρα. Εκτός όμως από το φυσικό φως, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να κάνετε το σπίτι σας ακόμα πιο φωτεινό. Μπορείτε να το βάψετε σε λευκό ή ανοιχτόχρωμα χρώματα και μπορείτε να επιλέξετε πιο φωτεινά έπιπλα.

Και προς θεού, εάν έχετε από εκείνα τα παλιά σκουρόχρωμα ψυχοπλακωτικά τεράστια σύνθετα που ήταν κάποτε της μόδας, αντικαταστήστε τα με την πρώτη ευκαιρία. Μια άλλη πιο οικονομική ιδέα είναι τα ανοιχτόχρωμα καλύμματα για το καθιστικό σας, τις καρέκλες ή όπου αλλού μπορείτε να βάλετε.

6. Φύση
Εάν δεν είστε από τους λίγους τυχερούς που βλέπουν από το παράθυρο τους δέντρα, βουνά ή θάλασσα, τότε μπορείτε να βάλετε τη φύση μέσα στο σπίτι σας. Τα φυτά εσωτερικού χώρου, πίνακες με φύση, λουλούδια (πάντα φρέσκα) είναι εξαιρετικές επιλογές. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε μικρά συντριβανάκια στους χώρους που κάθεστε περισσότερο ώστε να ακούτε το νερό που κυλάει. Θα σας χαλαρώσει αφάνταστα.

7. Ημιπολύτιμοι Λίθοι
Οι ημιπολύτιμοι λίθοι είναι πλέον φθηνοί και μπορείτε να πάρετε αρκετά κομμάτια και να τους βάλετε στα σημεία του σπιτιού σας που εισέρχεται το περισσότερο φως. Αυτοί θα ακτινοβολήσουν το φως και στο υπόλοιπο σπίτι σας με τις υπέροχες αποχρώσεις τους. Προτιμήστε λευκό – διαφανές ή ροζ χαλαζία για αρχή.

8. Εκκαθάριση
Όπως αναφέραμε και πριν, είναι σημαντικό να έχετε στο σπίτι σας αυτά που έχετε πραγματικά ανάγκη. Αυτό όμως δεν αφορά μόνο τα έπιπλα αλλά και τα ρούχα σας και οτιδήποτε είναι κλεισμένο στα ντουλάπια σας ή στην αποθήκη σας. Χαρίστε ή πουλήστε τα ρούχα που δεν σας κάνουν πια ή δεν τα χρησιμοποιείτε ή απλά σας συνδέουν με ανεπιθύμητες μνήμες του παρελθόντος σας. Κάντε το ίδιο και με τα σκεύη στην κουζίνα σας.

9. Ονειρευτείτε
Μπορεί αυτή τη περίοδο να μην μπορείτε να φτιάξετε το σπίτι σας έτσι όπως το θέλετε ή να μετακομίσετε σε κάποιο άλλο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι δεν μπορείτε να βάλετε στόχους. Οραματιστείτε το σπίτι που σας αρέσει με λεπτομέρειες και αρχίστε σταδιακά να κινείστε προς την επίτευξη του σκοπού σας, ακόμα κι αν φαινομενικά φαίνεται δύσκολο επί του παρόντος.

10. Αλλάξτε τη δική σας αύρα
Το σπίτι και ο ψυχισμός σας είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Όπως το σπίτι σας επηρεάζει, έτσι κι αυτό με τη σειρά του επηρεάζεται κι αντανακλά εσάς. Είναι μια αμφίδρομη σχέση. Φροντίζοντας λοιπόν το σπίτι σας από τη μία και φροντίζοντας να είστε εσείς καλά με τον εαυτό σας και με τους ανθρώπους που θέλετε, θα δημιουργήσετε το σπίτι που ονειρεύεστε.




Νίκολα Τέσλα : Ναι και όμως, είναι Ελληνικής καταγωγής...!!!!

Nikola Tesla ή Νικόλαος Θεσσαλός, ο Ελληνικής καταγωγής ανθρωπιστής, ιδιοφυής επιστήμονας, εφευρέτης, που ώθησε την ανθρωπότητα τουλάχιστον 100 χρόνια μπροστά και αρνήθηκε να γίνει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο πολύ απλά γιατί δεν το θέλησε!!!!

Αυτήν τη εργασία δεν θα την βρείτε πουθενά στο διαδίκτυο, μόνο κάποιες αναφορές στο όνομα Θεσσαλός. Αποσπασματικά στοιχεία υπάρχουν , όπου αναδεικνύουν την Ελληνική καταγωγή του Νικόλα Τέσλα, την οποία δεν την μάθατε ποτέ, όπως και για το ασύρματο εναλλασσόμενο ηλεκτρικό ρεύμα (το ηλεκτρικό ρεύμα που χρησιμοποιούμε στα σπίτια μας), που ανακάλυψε και πραγματοποίησε με πειράματα.

Το Istanbul βγήκε από το εις την πόλιν. Οι απλοϊκοί άνθρωποι του μόχθου και της εργασίας, μέσα από το πέρασμα του χρόνου λέξεις που τους κουράζουν τις απλοποιούν δίνοντας τα γνωστά παρατσούκλια αντί Κωνσταντινούπολη, Constantinople, λένε πάμε εις την πόλιν - ειστηνπολιν – istinmpolin, Istanbul.

Αυτό συμβαίνει και στην οικογένεια του Τέσλα. Αρχικά η οικογένειά του ονομαζόταν στα Σλαβικά Draganic, από που είσαι ρε Draganic – Δραγάνης, από την Θεσσαλία, Thessaly, για την οικονομία του λόγου Tesla

Μήπως δεν συμβαίνει σήμερα στη Ελληνική κοινωνία ;

Στο βιβλίο WIZARD του Marc J. Seifer που προτείνεται από την κοινότητα Τέσλα.

Ο συγγραφέας Marc J. Seifer αναφέρει , ότι το αρχικό όνομα της οικογένειας Τέσλα ήταν Draganic ή Δραγάνης που μετέπειτα έγινε Τέσλα.

Και παρακάτω στο ίδιο βιβλίο ο φίλος δημοσιογράφος του Τέσλα Julian Hawthorne (σελίδα 225), αναφέρει: He was born in Herzogovina, of Greek stock, one of the oldest families there. Όπου μεταφράζετε Γεννήθηκε στην Ερζεγοβίνη, ελληνικής καταγωγής, μία από τις παλαιότερες οικογένειες εκεί.

Και τώρα!!! Το κερασάκι της τούρτας. Στις 18 Μαΐου του 1917 ώρα 8:30 απονεμήθηκε στον Nikola Tesla παρουσία του, το Μετάλλιο Edison, ως τιμητική διάκριση της επιστημονικής κοινότητας για την προσφορά του.

Εκείνες τις εποχές σε αυτές τις σημαντικές συναντήσεις όπως και στο Ελληνικό κοινοβούλιο κατέγραφαν τις συνομιλίες κειμενογράφοι.

Έχοντας τον λόγο ο CHARLES A. TERRYΣ σε κάποια παράγραφο (σελίδα 3 του εγγράφου) αναφέρει (His father a Greek Clergyman), μεταφρασμένο (Ο πατέρας του ένας Έλληνας κληρικός). Πουθενά αργότερα όταν πήρε τον λόγο ο Νικόλα Τέσλα δεν έκανε αναφορά οτι θίχτηκε από την τοποθέτηση του CHARLES A. TERRYΣ ότι ο πατέρας του ήταν ένας Έλληνας κληρικός

Όταν ο πατέρας σου είναι Έλληνας τι καταγωγής είσαι εσύ; Και εάν η οικογένεια κάποτε λεγόταν στα Σλαβικά Draganic δεν θα λεγόταν στα Ελληνικά Δραγάνης;

Ανοίξτε το Google και δείτε μόνοι/νες σας πόσοι με το όνομα Δραγάνης υπάρχουν, όπως και ΔΡΑΓΑΝΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑ.

1) Tesla όνομα που στα Σλαβικά σημαίνει Θεσσαλός.
2) Το αρχικό όνομα της οικογένειας Tesla ήταν Draganic ή Δραγάνης και ήταν Ελληνικής καταγωγής.
3) Ο πατέρας του Νικόλα Τέσλα ήταν Έλληνας κληρικός.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Νικόλαος Τέσλα πραγματικά ο άνθρωπος που τίμησε το περήφανο όνομά του Νικόλαος = η νίκη του λαού = τα πάντα για τον λαό, για την ανθρωπότητα.

Θα έρθει στο μέλλον η χρονική στιγμή που θα τιμηθεί και θα καθίσει στο πάνθεον των επιστημόνων, μαζί με τον Πυθαγόρα, Αρχιμήδη, τον Αριστοτέλη και τους υπόλοιπους, ως ένας από τους μεγαλύτερους επιστήμονες που άλλαξε την ιστορία της ανθρωπότητας.

Ο ρόλος του J.P. Morgan γνωστό για την συμμετοχή του στην μασσονική λέσχη των ηγετών του πλανήτη.

Ο πατέρας του που ήταν ορθόδοξος ιερέας στη Θεσσαλία (Θέση Άλς) – έφυγε λοιπόν και για να μην χρησιμοποιήσει το πραγματικό του επίθετο ανέβηκε στην ορθόδοξη τότε Σερβία άλλαξε το επίθετό του και συνέχισε να υπηρετεί τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του και τον Ελληνισμό. Γιός του ήταν ο Νικολά Τέσλα.

Ο Νικολά Τέσλα μαζί με τον Γουλιέλμο Μαρκόνι είναι οι πιό σοβαροί επιστήμονες που περπάτησαν σε αυτό τον πλανήτη μετά τον Πυθαγόρα τον Σάμιο. Εφήυρε το εναλλασσόμενο ηλεκτρικό ρεύμα. Ήταν πολύ εφυής. 

Τις πατέντες του τις κατέθετε στη Βιέννη. Εκεί υπήρχε ένας υπάλληλος στο γραφείο ευρεσιτεχνιών στη Βιέννη του οποίου το όνομα ήταν Άλμπερτ Αϊνστάϊν… Το Πιστοποιητικό Γεννήσεως του Νικόλαου Θεσσαλού-Nikola Tesla!

Ο Νικολά Τέσλα όταν πήγε στην Αμερική χρηματοδοτήθηκε από τον J.P. Morgan γνωστό για την συμμετοχή του στην μασσονική λέσχη των ηγετών του πλανήτη.

Ο J.P. Morgan είχε αναλάβει τη μεταφορά ηλεκτρικού ρεύματος από τους καταράκτες του Νιαγάρα ώς τη Νέα Υόρκη. Δεν είχε άλλη επιλογή από το να χρησιμοποιήσει καλώδια. Στα 600-700 χιλιόμετρα η τάση που έφτανε στη Ν.Υ. δέν ξεπερνούσε τα 8,5 -9 % απο αυτή που ξεκινούσε απο τον Νιαγάρα. 

Έτσι λοιπόν κάλεσε τον Νίκολα Τέσλα να του λύσει το πρόβλημα. Ο Τέσλα λοιπόν με πολύ απλές ενέργειες του έλυσε το πρόβλημα με το εναλλασόμενο ρεύμα το οποίο είχε μηδενική απώλεια.

Ο Νικολά Τέσλα απέδειξε πως δεν χρειάζεται να παράγεις και να μεταφέρεις Ηλεκτρικό ρεύμα απο τον Νιαγάρα στη Νέα Υόρκη με καλώδια επειδή ο πλανήτης είναι ένας ζωντανός ενεργειακός οργανισμός ο οποίος έλκει συνεχώς ενέργεια από το σύμπαν και επειδή η ιονόσφαιρα και η γή είναι φορτισμένη με ηλεκτρικό ρεύμα το ενδιάμεσο δηλαδή και η ατμόσφαιρα είναι αγωγός ηλεκτρικού ρεύματος κάτι που ένας φυσικός καταλαβαίνει απόλυτα.

Έτσι λοιπόν υπάρχει εντελώς δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια την οποία μπορεί ο καθένας απο εμας, σε οποιοδήποτε σημείο της γής, να την πάρει και να την χρησιμοποιήσει στο σπίτι του. Αυτό ο Ν. Τέσλα το απέδειξε στον J.P. Morgan. 

Είχε φτιάξει μάλιστα και το πηνίο που είχε βάλει στην κορυφή ενός σπιτιού το οποίο έδινε ηλεκτρική ενέργεια χωρίς να παρεμβαίνει κανένα άλλο ενεργειακό μέσον. 

Μόλις ο Μόργκαν κατάλαβε πως δεν υπήρχε χρήμα για αυτόν,αλλά και την σπουδαιότητα του έργου, σταμάτησε να χρηματοδοτεί τον Τέσλα. Πρόβαλε στα Μ.Μ.Ε. ότι ο Τέσλα έχει ψυχοπάθεια.

Ο θάνατος του Νικόλα Τέσλα παραμένει μυστήριο και κανένας δεν έχει εκμεταλευτεί την ευρεσιτεχνία του. Σήμερα υπάρχουν 150 εργαστήρια ανά τον κόσμο τα οποία λειτουργούν με βάση τη θεωρία του Νικολά Τέσλα δηλαδή του Νικόλαου Θεσσαλού.




με πληροφορίες από xorisorianews.gr & greek-dutch-truth

Το υγρό πιάτων έχει 5 απίθανες χρήσεις για τις οποίες δεν είχες ιδέα…!!!!

Το υγρό απορρυπαντικό πιάτων μπορεί να κάθεται στο νεροχύτη της κουζίνας σας, έτοιμο να τα βάλει με τα βρώμικα πιάτα, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα στο σπίτι σας στα οποία μπορείτε να επωφεληθείτε από τις “μαγικές” του δυνάμεις.

Το υγρό πιάτων μπορεί να κάνει μερικά καταπληκτικά πράγματα στο σπίτι σας :

1. Εξαλείψτε τους λεκέδες λίπους
Αφαιρέστε τους λεκέδες λίπους από ρούχα ή οποιοδήποτε ύφασμα, με αυτό το απλό κόλπο. Απλά βάλτε 1-2 σταγόνες από υγρό πιάτων στον λεκέ και τρίψτε με μια παλιά οδοντόβουρτσα. Στη συνέχεια, πλύνετε με χλιαρό νερό και ο λεκές λίπους θα φύγει. Ένα μείγμα από υγρό πιάτων και υπεροξειδίου του υδρογόνου (οξυζενέ) μπορεί επίσης να απομακρύνει από τα ρούχα λεκέδες από γρασίδι.

2. Σπιτική παγοκύστη για τραύματα και μυικούς πόνους
Φτιάξτε μια σπιτική παγοκύστη βάζοντας ένα φλιτζάνι από υγρό σαπούνι πιάτων σε μια σακούλα με αεροστεγές κλείσιμο, την οποία εν συνεχεία θα βάλετε στην κατάψυξη. Το υγρό πιάτων δεν παγώνει ποτέ πλήρως, καθιστώντας το εύκαμπτο και τέλειο ως ψυκτικό μέσο για τραύματα και μυικούς πόνους.

3. Ξεθαμπώστε τζάμια και καθρέφτες
Εάν θέλετε να αποφύγετε το θάμπωμα σε παράθυρα και καθρέφτες, απλώς ψεκάστε λίγο σαπούνι πιάτων πάνω σε ένα καθαρό, στεγνό πανί και κάντε ένα πέρασμα πάνω στη γυάλινη επιφάνεια μέχρι να εξαφανιστεί το σαπούνι.

4. Ξεβουλώστε την λεκάνη της τουαλέτας
Ρίξτε μια καλή ποσότητα υγρού σαπουνιού στην λεκάνη, περίπου μισό φλιτζάνι. Το σαπούνι είναι πυκνότερο και βαρύτερο από το νερό και θα φτάσει στο κάτω μέρος της λεκάνης. Αφήστε το υγρό πιάτων να καθίσει εκεί για 20-30 λεπτά. Με την πάροδο του χρόνου το σαπούνι θα διαρρεύσει μέσα στις σωληνώσεις και στο σημείο που υπάρχει το εμπόδιο. Μετά από 20 λεπτά γεμίστε ένα δοχείο με ζεστό νερό και ρίξτε το στην λεκάνη. Φροντίστε να μην ξεχειλίσει! Σιγά-σιγά το φράξιμο θα υποχωρήσει.

5. Αφαιρέστε τους λεκέδες από κόκκινο κρασί
Το κόκκινο κρασί μπορεί να είναι ένας… εφιαλτικός λεκές, αλλά δεν είναι αδύνατο να αφαιρεθεί. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού σαπούνι πιάτων με 1 φλιτζάνι υπεροξείδιο του υδρογόνου και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα καθαρό σφουγγάρι για να ρίξετε το μείγμα απευθείας στο λεκέ. 

Αφήστε το να ποτίσει για λίγο τον λεκέ και μετά ξεπλύνετε με κρύο νερό.




Όταν παραπονιουνται για τα αδέσποτα κ από που ξεφυτρωσαν να τους βάζετε να διαβάζουν αυτό …!!!!

Ημερολόγιο ενός σκύλου….
1η εßδοµάδα. Σήµερα είµαι ηλικίας µιας εßδοµάδας.Τι χαρά να είµαι µέρος αυτού του Κόσµου…

1 µηνός. Η µαµά µου µε φροντίζει πάρα πολύ καλά. Είναι µια εξαιρετική µητέρα.

2 µηνών. Σήµερα µε χώρισαν από τη µητέρα µας. Ήταν πολύ ανήσυχη και µε τα µάτια της µε χαιρετούσε. Ελπίζω η νέα «ανθρώπινη» οικογένειά µου να µε φροντίζει το ίδιο καλά µε τη µαµά µου.

4 µηνών. Έχω µεγαλώσει πολύ γρήγορα, τα πάντα τραßάνε την προσοχή µου.

Υπάρχουν µερικά παιδιά στο σπίτι που µου είναι σαν «µικρά αδερφάκια». Παίζουµε πολύ, τραßάνε την ουρά µου κι εγώ τους δίνω µικρές ψεύτικες δαγκωνιές για πλάκα.

5 µηνών. Σήµερα µου φωνάξανε. Η κυρία µου ήταν πολύ αναστατωµένη επειδή ούρησα µέσα στο σπίτι.

Όµως δεν µου είπαν ποτέ πού έπρεπε να το κάνω αυτό.. Επίσης, κοιµάµαι στο χωλ. Στεναχωρήθηκα πολύ γι’ αυτό!

Όταν παραπονιουνται για τα αδέσποτα κ από που ξεφυτρωσαν να τους βάζετε να διαβάζουν αυτό

8 µηνών. Είµαι ένα πολύ χαρούµενο σκυλί! Έχω τη ζεστασιά ενός σπιτιού, αισθάνοµαι τόσο ασφαλής, τόσο προστατευµένος…

Νοµίζω ότι η «ανθρώπινη» οικογένειά µου µε αγαπάει. Η αυλή είναι όλη δική µου και, συχνά, ξεπερνάω τον εαυτό µου, σκάßοντας στο χώµα σαν τους προγόνους µου, τους λύκους, για να κρύψω το φαγητό.

Ποτέ δεν δοκιµάζουν να µου µάθουν τίποτε. Τότε θα πρέπει όλα να πηγαίνουν καλά, όλα αυτά τα πράγµατα που κάνω να είναι εντάξει!

12 µηνών. Σήµερα έγινα ενός έτους. Είµαι ένας ενήλικος σκύλος. Όµως τα αφεντικά µου λένε ότι µεγάλωσα πολύ περισσότερο από ότι περίµεναν. Πόσο υπερήφανοι πρέπει να είναι για µένα!

13 µηνών. Σήµερα µε έδεσαν. Σχεδόν δεν µπορούσα να κουνηθώ, να ßρεθώ σε λίγο ήλιο όταν κρυώνω, ή να ßρω λίγη σκιά όταν ο ήλιος ανεßαίνει ψηλά στον ουρανό.

Λένε ότι θα µε επιτηρούν και ότι είµαι αχάριστος. Δεν καταλαßαίνω τίποτε απ’ όσα µου συµßαίνουν.

15 µηνών. Όλα έχουν αλλάξει τώρα… Με κρατάνε συνέχεια κλειδωµένο στη ßεράντα.

Αισθάνοµαι πολύ µόνος. Η «ανθρώπινη» οικογένειά µου δεν µε θέλει πια. Μερικές φορές ξεχνάνε ότι διψάω και πεινάω. Όταν ßρέχει, δεν έχω µια στέγη πάνω από το κεφάλι µου..

16 µηνών. Σήµερα µε έßγαλαν από τη ßεράντα. Ήµουνα σίγουρος ότι η «ανθρώπινη» οικογένειά µου µε είχε συγχωρέσει. Ήµουν τόσο χαρούµενός που χοροπήδαγα από ενθουσιασµό. Η ουρά µου κουνιόταν σαν τρελή.

Επιπλέον, πίστεψα ότι θα µε πήγαιναν ßόλτα! Κατευθυνθήκαµε προς τον αυτοκινητόδροµο, και άξαφνα, σταµάτησαν το αυτοκίνητο, άνοιξαν την πόρτα και εγώ ßγήκα έξω, χαρούµενος, γιατί σκεπτόµουν ότι θα περνάγαµε τη µέρα µας στην εξοχή. Δεν καταλαßαίνω γιατί έκλεισαν την πόρτα κι έφυγαν. «Ακούστε, περιµένετε!» – γάßγισα.

Με ξέχασαν… Έτρεξα πίσω από το αυτοκίνητο µε όλη τη δύναµή µου. Η αγωνία µου µεγάλωνε καθώς άρχισα να καταλαßαίνω, ενώ δεν µπορούσα να αναπνεύσω από το λαχάνιασµα και αυτοί δεν σταµατούσαν, ότι µε είχαν εγκαταλείψει!

Όταν παραπονιουνται για τα αδέσποτα κ από που ξεφυτρωσαν να τους βάζετε να διαβάζουν αυτό

17 µηνών. Έψαχνα µάταια να ßρω το δρόµο για να γυρίσω σπίτι. Είµαι µόνος και αισθάνοµαι χαµένος. Στις περιπλανήσεις µου, συναντάω µερικούς ανθρώπους µε καλή καρδιά που µε κοιτάνε µε θλίψη και µου δίνουν λίγο φαγητό.

Τους ευχαριστώ µε τα µάτια µου, από τα ßάθη της ψυχής µου. Εύχοµαι να µε υιοθετούσαν. Θα ήµουνα τόσο πιστός όσο κανένας άλλος σκύλος! Όµως, αυτοί απλά λένε: «καηµένο σκυλάκι, πρέπει να έχει χαθεί».

18 µηνών. Πριν από µερικές ηµέρες, πέρασα από ένα σχολείο και είδα πολλά παιδιά µικρά και µεγαλύτερα σαν τα «µικρά µου αδερφάκια». Πλησίασα περισσότερο και µια οµάδα από τα µικρότερα παιδιά, γελώντας, µου πέταξαν πολλές πέτρες, απλά για να δούνε «ποιος σηµαδεύει καλύτερα».

Μια από αυτές τις πέτρες µε χτύπησε στο µάτι και, έκτοτε, δεν µπορώ να δω καθόλου µε αυτό το µάτι.

19 µηνών. Είναι απίστευτο. Όταν είχα καλύτερη όψη, οι άνθρωποι µε λυπόντουσαν. Τώρα είµαι πολύ αδύνατος και αδύναµος και η όψη µου είναι απαίσια. Έχω χάσει το ένα µου µάτι και οι άνθρωποι µε διώχνουν µε τις σκούπες όταν προσπαθώ να ξεκουραστώ σε κάποια σκιά.

20 µηνών. Κινούµαι µε εξαιρετικά µεγάλη δυσκολία. Σήµερα, ενώ προσπαθούσα να περάσω το δρόµο, µε χτύπησε ένα αυτοκίνητο.

Βρισκόµουνα στη ζώνη των πεζών για να περάσω το δρόµο, όµως ποτέ δεν θα ξεχάσω το γεµάτο ικανοποίηση ßλέµµα του οδηγού, που έδινε συγχαρητήρια στον εαυτό του που µε πάτησε. Εύχοµαι να µε είχε σκοτώσει! Όµως, απλά µου προκάλεσε εξάρθρωση στα πίσω µου πόδια! Ο πόνος ήταν ανυπόφορος!

Τα πόδια µου δεν µε υπακούνε και µόλις µε τεράστια δυσκολία µπόρεσα να συρθώ στο γκαζόν στην άκρη του δρόµου. Επί δέκα µέρες έχω µείνει εκτεθειµένος στον ήλιο που καίει, στη δυνατή ßροχή, στο κρύο, χωρίς φαγητό. Δεν µπορώ πλέον να κουνηθώ.

Ο πόνος είναι ανυπόφορος. Βρίσκοµαι σε ένα πολύ υγρό µέρος, και φαίνεται ότι ακόµη και το τρίχωµά µου µαδάει. Κάποιοι περαστικοί ούτε καν µε προσέχουν, άλλοι λένε: «µην πλησιάζεις». Είµαι σχεδόν αναίσθητος, όµως, µια ελάχιστη δύναµη από τα ßάθη του σώµατός µου µε αναγκάζει να ανοίξω τα µάτια µου..

Όταν παραπονιουνται για τα αδέσποτα κ από που ξεφυτρωσαν να τους βάζετε να διαβάζουν αυτό

Η γλυκύτητα στη φωνή της µε έκανε να αντιδράσω. «Καηµένο µου σκυλάκι, κοίτα πώς σε έχουν αφήσει», έλεγε.. Μαζί µε την γυναίκα ήταν ένας άντρας µε λευκή ποδιά που µε ακούµπησε και είπε:

«Λυπάµαι, κυρία µου, αλλά αυτός ο σκύλος δεν θα τα καταφέρει. Είναι καλύτερα να τον ßοηθήσουµε να ßγει από αυτόν τον πόνο και τη δυστυχία». Η ευγενική κυρία, µε δάκρυα να τρέχουν ποτάµι στα µάγουλά της, συµφώνησε. 

Όσο καλύτερα µπορούσα, κούνησα την ουρά µου και την ευχαρίστησα, µε τα µάτια µου, για τη ßοήθειά της να αναπαυθώ ειρηνικά και ήρεµα.

Ενώ αισθανόµουν το ελαφρύ τσίµπηµα της ßελόνας, πριν από αυτόν τον µακρύ ύπνο, η τελευταία µου σκέψη ήταν: «γιατί έπρεπε να γεννηθώ, αφού δεν µε ήθελε κανείς;».

«Δεν µπορείς να σώσεις κάθε ζώο στον κόσµο όµως, για αυτό το ένα που σώζεις, ΕΙΝΑΙ ο κόσµος».

Στείλτε το όπου µπορείτε. Όχι µόνον σ’ αυτούς που συγκινηθουν , αλλά κυρίως σ’ αυτούς που κάποτε ίσως και να εγκατέλειπαν ένα σκυλί στον δρόµο…