Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Ποιοί ήταν οι τρεις Ιεράρχες που γιορτάζουν σήμερα....!!!!!!

ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Την τιμητική τους έχουν σήμερα 30 Ιανουαρίου οι τρεις Ιεράρχες, με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να μένουν κλειστά για να τιμήσουν τους προστάτες των Γραμμάτων. Ποίοι ήταν όμως οι τρεις Ιεράρχες και γιατί τους τιμούμε;

Με τον όρο Τρεις Ιεράρχες, αναφερόμαστε συνοπτικά στους τρεις επιφανείς Αγίους και θεολόγους, Βασίλειο τον Μέγα, Ιωάννη τον Χρυσόστομο και Γρηγόριο τον Ναζιανζηνό.

Για τη σοφία τους και τη χριστιανική τους ζωή, η Ορθόδοξη Εκκλησία τους ονόμασε αγίους και γιορτάζουν ο καθένας ξεχωριστά. Αλλά επειδή δημιουργήθηκε μια διαφωνία μεταξύ των χριστιανών για το ποιος από τους τρεις πρόσφερε τα περισσότερα, αποφασίστηκε και καθιερώθηκε από τα τέλη του 4ου αιώνα να υπάρχει και για τους τρεις μια κοινή γιορτή στις 30 Ιανουαρίου κάθε έτους.

Βασίλειος ο Μέγας
Ο Άγιος Βασίλειος ή Βασίλειος Καισαρείας, υπήρξε επίσκοπος Καισαρείας και θεωρείται Πατέρας της Εκκλησίας και ένας εκ των μεγαλύτερων θεολόγων της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Η συμβολή του στην χριστιανική θεολογία θεωρείται κεφαλαιώδης ενώ σ΄αυτόν αποδίδεται και η «θεία λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου». 

Ο Μέγας Βασίλειος σπούδασε στην Αθήνα και θεωρούσε πολύ σημαντική τη μελέτη των κλασσικών συγγραφέων και της ελληνικής φιλοσοφίας, φυσικά υπό το χριστιανικό πρίσμα. Η συμβολή του στην ανάπτυξη των γραμμάτων και της φιλανθρωπίας τον κατέστησαν μια από τις μεγαλύτερες μορφές της Χριστιανικής παράδοσης.

Ιωάννης ο Χρυσόστομος
Θεωρείται πως η γλώσσα του «έσταζε μέλι» καθώς υπήρξε ο πιο χαρισματικός ρήτορας της εποχής του. Διετέλεσε Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως και αφιέρωσε τη ζωή του στην ανάπτυξη της φιλανθρωπίας. Μάλιστα τα ημερήσια συσσίτεια που οργάνωσε έτρεφαν 7.000 ανθρώπους!

Στον τομέα της φιλοσοφίας, μπορεί να απέρριπτε τις θεωρίες των αρχαίων Ελλήνων περί Θεού ωστόσο δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει τις εργαλειακές μεθόδους της φιλοσοφίας τους προκειμένου να αναπτύξει μια συστηματική θεολογία.

Στη ζωή του υπήρξε υπόδειγμα ασκητή ενώ δεν παρέλειπε να καταδικάζει εκείνους τους ιερείς που πλούτιζαν από την ιδιότητά τους. Ήταν τέτοια η σκληρή κριτική που ασκούσε στους Αυτοκράτορες, που τελικά η αυλή τον κυνήγησε και τον εξόρισε. Όμως η φήμη του τον ξεπέρασε αφού θεωρείται Άγιος από όλες σχεδόν τις χριστιανικές ομολογίες.

Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός
Γνωστός και με το προσωνύμιο «θεολόγος», ο Γρηγόριος υπήρξε Πατριάρχης Κωνσταντινούπολης τον 4ο αιώνα. Η επιρροή του στην Τριαδική θεολογία θεωρείται τόσο σημαντική που έγινε γνωστός ως «Τριαδικός Θεολόγος». Τα περισσότερα από τα έργα του επηρεάζουν τους σύγχρονους θεολόγους, ειδικά όσον αφορά τα τρία Πρόσωπα της Αγίας Τριάδας. Υπήρξε φίλος του Μεγάλου Βασιλείου καθώς και του αδελφού του Αγίου Γρηγορίου Νύσσης.

Ήταν σφοδρός οπαδός των γραμμάτων και επιθυμούσε να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ ελληνόφωνων και λατινόφωνων θεολόγων της εποχής του. Εκτός από εξαιρετικός θεολόγος όμως, υπήρξε και πολύ καλός ποιητής, αφού έγραψε αρκετά ποίηματα με θεολογικά και ηθικά θέματα.





Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016

Γίνε η γεύση του φαγητού και του ποτού....!!!!!!!

Όταν τρως να γίνεσαι η γεύση του φαγητού ή του ποτού. Όταν τρώμε, τρώμε ασυνείδητα, αυτόματα σαν ρομπότ. Αν δεν ζεις τη γεύση απλά γεμίζεις τον εαυτό σου με υλικό. Να τρως αργά και να έχεις επίγνωση της γεύσης. Μην καταπίνεις απλά. Να γεύεσαι αργά και να γίνεσαι η γεύση.

Όταν αισθάνεσαι τη γλυκύτητα γίνεσαι η γλυκύτητα. Τότε μπορείς να την αισθανθείς σε όλο σου το σώμα. 'Όχι μόνο στο σώμα, όχι μόνο στο στόμα, όχι μόνο στη γλώσσα. Μία συγκεκριμένη γλυκύτητα απλώνεται σαν κύμα. 'Ο,τι και να τρως, να αισθάνεσαι την γεύση και να γίνεσαι η γεύση.

Να το γεύεσαι όσο το δυνατόν περισσότερο. Να είσαι πιο ευαίσθητος, πιο ζωντανός. 
Όχι μόνο ευαίσθητος, να γίνεσαι η γεύση. Χωρίς την γεύση οι αισθήσεις σου θα νεκρωθούν, θα γίνουν όλο και πιο ευαίσθητες. Έτσι δεν θα μπορέσεις να αισθανθείς το σώμα και να βιώσεις αυτό που αισθάνεσαι. Έτσι θα εστιάσεις την προσοχή σου στο κεφάλι.

Είναι όμορφο να γεύεσαι και είναι όμορφο να αισθάνεσαι. Όταν γίνεσαι περισσότερο ευαίσθητος γίνεσαι πιο ζωντανός.

Όταν πίνεις νερό, να αισθάνεσαι την δροσιά του νερού. Κλείσε τα μάτια σου και πιες αργά, να το γεύεσαι, να αισθάνεσαι την δροσιά και να αισθάνεσαι ότι έχεις γίνει η δροσιά, επειδή η δροσιά μεταφέρεται από εσένα στο νερό. Γίνεται μέρος του σώματος σου. 

Το στόμα σου αγγίζει, η γλώσσα σου αγγίζει και η δροσιά μεταφέρεται. Επέτρεψε να συμβεί σε όλο σου το σώμα. Επέτρεψε στα κύματα να απλωθούν και θα αισθανθείς την δροσιά σε όλο σου το σώμα. Με αυτό τον τρόπο η ευαισθησία θα αλλάξει και θα γίνεις πιο ζωντανός και θα γίνεις πιο πλήρης,

Κάνε το αυτό όσο πιο συχνά μπορείς και για όσο περισσότερο χρονικό διάστημα μπορείς και παίξε με αυτή την αρχή.
Οsho




Α course in meditation
mentors channel

Εσύ....!!!!!!!!

Kαι σου λέω ξανά μέχρι να το νιώσεις στο κύτταρο σου ότι η πραγματικότητα σου είναι καθρέφτης των πεποιθήσεων σου. Η πραγματικότητα σου είναι αντανάκλαση του προγράμματος που τρέχει στο υποσυνείδητο νου σου. Αυτό που βιώνεις είναι η ο προγραμματισμός που έχεις υποστεί από την οικογένεια σου , το περιβάλλον σου και την κοινωνία και την έχεις αφομοιώσει στην ενέργεια σου . Τα πήρες όλα για δεδομένα και αληθινά και ιδού η πραγματικότητα σου. Δεν σου αρέσει αλλά είναι δημιούργημά σου.

Είσαι αυτό που αποφάσισες και επέλεξες να είσαι όταν έβγαλες λανθασμένα συμπεράσματα όταν ήσουν παιδί και έτσι συνέχισες στη ζωή σου . Εξακολουθείς και δηλώνεις ότι είσαι αυτό που συμπέρανες ότι είσαι.

Και μετά μεγάλωσες και έζησες τη ζωή σου βασισμένος σε αυτές τις πεποιθήσεις. Και έχεις πιστέψει τόσο πολύ ότι είναι αληθινές που έκρυψες τον αληθινό σου εαυτό. 

Ξέχασες την ουσία σου , την θεϊκή σου αξία , τα ταλέντα σου την αληθινή σου ταυτότητα , τον πυρήνα σου και μπήκες σε ένα παιχνίδι ψεύτικο όπου επιτρέπεις να σου ρουφούν την ενέργεια και εσύ να παίζεις ρόλους για να κλέψεις την ενέργεια των άλλων , να προσπαθείς να αρέσεις , να υποχωρείς και συμβιβάζεσαι για να αγαπιέσαι , για να μην σε απορρίπτουν , να ......να.....

Πίστεψες ότι είσαι ανεπαρκής , όχι αρκετά καλός , ικανός , ότι δεν μπορείς να τα έχεις όλα !!!!!! Ξέχασες να είσαι Εσύ !!!!

Και μέχρι πότε θα πιστεύεις τις σκέψεις σου , θα είσαι δούλος του υποσυνείδητου σου, θα πιστεύεις ότι σου λένε οι άλλοι θα έχεις θαμμένη την αληθινή σου ουσία, δεν θα ζεις τον θεϊκό σκοπό σου , θα πιστεύεις ότι είσαι μόνο σώμα και θα παραμένεις αδρανής ;

Γκρέμισε τους τοίχους , ξεφορτώσου τις ασπίδες και τις άχρηστες σκέψεις και ανοίξου για να λάβεις . Δεν κινδυνεύεις από κανένα , είσαι ασφαλής επειδή βιώνεις την θεϊκή σου αξία. Άνοιξε την καρδιά σου και άφησε το Θείο να σε κατακλύσει , να σε καθοδηγήσει να σε εμπνεύσει.

Κατανόησε ότι η χαρά είναι η φυσική σου κατάσταση , μοίρασε χαρά και κυρίως επέτρεψε τον εαυτό σου να λάβει χαρά.

Εσύ επιλέγεις , Εσύ παίζεις το παιχνίδι και εσύ θέτεις νέους κανόνες και ζεις μια νέα πραγματικότητα . Εσύ ορίζεις την ζωή σου και μόνο Εσύ!!!

Είσαι τόσο πολύτιμος και η ζωή τόσο όμορφη για να είναι στημένη.
Άρχισε Τώρα.
Όχι την επόμενη στιγμή. Τ Ω Ρ Α !!!





Σεβαστή Βόλα.

To συναισθηματικό σου φορτίο....!!!!!!!!

Ας μιλήσουμε για συναισθήματα και το συναισθηματικό σου φορτίο.Ενοχές, ντροπή, φόβος, ανησυχία, ανυπομονησία κλπ. είναι συναισθήματα χαμηλών δονήσεων. Αυτά είναι παγιδευμένα συναισθήματα στο σώμα και αλλοιώνουν το ενεργειακό πεδίο και πιθανόν σαν συνέπεια να δημιουργηθεί κατάθλιψη, αρρώστια και να εμποδίζεται η ροή ενέργειας με αποτέλεσμα να αδυνατούμε να υλοποιούμε τις επιθυμίες μας.

Ξεφόρτωσε αυτό το φορτίο. Μην καταπιέζεις τα συναισθήματα σου, μην τα πολεμάς, σταμάτα να τρως χωρίς να πεινάς, να καπνίζεις ή να έχεις άλλη εξάρτηση επειδή δεν θέλεις να τα βιώνεις. Το σώμα σου, σου μιλά μέσω των συναισθημάτων. 

Βίωσε λοιπόν ειρήνη μέσα σου, αποδέξου τα συναισθήματα σου, να τα φέρεις στην επιφάνεια και να τους επιτρέψεις να σου “μιλήσουν”. Τα συναισθήματα σου θα σε οδηγήσουν στο πυρήνα σου για να αποκαλύψεις “ποιός πραγματικά είσαι”, χωρίς αυτά που φόρτωσες στην πορεία της ζωής σου.

Άσκηση
Κάποια στιγμή που δεν αισθάνεσαι καλά ή σε απασχολεί κάτι βάλε χαλαρωτική μουσική και κλείσε τα μάτια. Καθώς παίρνεις βαθιές εισπνοές και εκπνοές ρώτησε τον εαυτό σου: “Τι αισθάνομαι;”

Αποδέξου το συναίσθημα και αναγνώρισε το. Τι νιώθεις; Ενοχές, θυμό, μνησικακία, φόβο; Προσωποποίησε το συναίσθημα, ευχαρίστησέ το για όσα σου έμαθε και ρώτησε το για ποιό λόγο υπάρχει στη ζωή σου, τι έχει να σου διδάξει και πώς χρειάζεται να δράσεις.

Μείνε λίγο στη σιωπή και άκου τι έχει να σου πει. Αν είναι θυμός, τότε πιθανόν να σου πει ότι χρειάζεται να εκφράσεις τα συναισθήματα σου ή να βάλεις τα όρια σε κάποιο άτομο. Αν είναι ανησυχία ή φόβος, τότε πιθανόν να σου πει ότι χρειάζεται να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου και να νιώσεις την αξία σου. 

Σίγουρα αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι μια υπέρβαση, διαφορετικά θα το έχεις ήδη κάνει.

Για να σου είναι πιο εύκολο μπορείς να το δουλέψεις ενεργειακά πριν δράσεις. Ξόδευε 5 λεπτά κάθε μέρα σε κατάσταση χαλάρωσης να οραματίζεσαι τον εαυτό σου ότι εκφράζεις τα συναισθήματα σου στο συγκεκριμένο άτομο ή να οραματίζεσαι τον εαυτό σου και να του λες ότι τον εμπιστεύεσαι

Να θυμάσαι τα βαριά συναισθήματα όχι μόνο βαραίνουν την ενέργεια σου, την οποία κουβαλάς παντού αλλά επίσης σου δημιουργούν συναισθηματικές εκρήξεις κάθε φορά που δημιουργείται ένα ερέθισμα.





Σεβαστή Βόλα

5 τρόποι για να σταματήσετε να απορροφάτε τα αρνητικά συναισθήματα άλλων ατόμων....!!!!!!!!

Προσδιορίστε τι σας αποδυναμώνει. 
Κάθε ένας από εμάς έχει αδύνατα σημεία, μια αχίλλειο πτέρνα..ιδίως όταν πρόκειται για συναισθηματικές καταστάσεις. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μας επηρεάζουν περισσότερο από κάποια άλλα. Με την αναγνώριση των πραγμάτων στα οποία είμαστε πιο ευάλωτοι, κάνουμε μια αρχή ώστε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας. 

Γνωρίστε ποιοι σας ''ρίχνουν'' ψυχολογικά. 
Ορισμένοι άνθρωποι στη ζωή σας μπορεί να σας εξαντλήσουν ψυχικά . Αν υπάρχουν άτομα τα οποία σας κάνουν να νιώθετε συναισθηματικά ανασφαλείς.. Σας ασκούν κριτική.. Είναι χειριστικοί απέναντί σας..΄Ισως τότε ήρθε η ώρα να τους αποχωριστείτε.. 

Βάλτε όρια 
Με την καθιέρωση ορίων και εκφράζοντας τις ανάγκες που έχετε στους ανθρώπους που σας περιβάλλουν, θα διεκδικήσετε την θέση σας και δεν θα θυματοποιηθείτε εύκολα. Έτσι βρίσκεστε σε θέση να απομονώνετε αποτελεσματικά τους ανθρώπους που σας προκαλούν τη μεγαλύτερη θλίψη. Ό, τι συνεπάγεται αυτό για εσάς.. 

Δημιουργήστε ένα ιδιωτικό, προσωπικό χώρο. 
Ο καθένας πρέπει να έχει ένα ιδιωτικό χώρο για να περνά το χρόνο του καθημερινά. Όταν είστε επιρρεπείς στο να απορροφάτε τα συναισθήματα των άλλων και να σας χειραγωγούν, θα πρέπει να διεκδικήσετε χρόνο και χώρο ώστε να επαναφορτίζεστε. Έστω να κάνετε μια βόλτα.. 

Βρείτε εσωτερική ειρήνη σας. 
Πάρτε το χρόνο σας ώστε να εξετάσετε τα πράγματα που θέλετε στη ζωή. Βρείτε χρόνο για να διαλογιστείτε. Σκεφτείτε ποιοι είστε και πού θέλετε να βρίσκεστε. Κάντε θετικές αλλαγές στη ζωή σας. Καλλιεργήστε θετικά συναισθήματα για τον εαυτό σας. Αναγνωρίστε τις δυνατότητες και την αξία σας.





Να βρεις ανθρώπους όμορφους. Από μέσα. Αν δεν τους έχεις βρει, συνέχισε να ψάχνεις.....!!!!!!!

Να βρεις ανθρώπους που σε σέβονται και σε εκτιμούν πραγματικά γι’ αυτό που είσαι.

Να βρεις ανθρώπους που σου κάνουν χώρο στη ζωή τους και δε σε βάζουν να στριμωχτείς.

Να βρεις ανθρώπους που δεν προσπαθούν να σε αλλάξουν για να μοιάσεις σε αυτό που εκείνοι έχουν ονειρευτεί.

Να βρεις ανθρώπους που σε κοιτάνε λες και είσαι κάτι το μαγικό.

Να βρεις ανθρώπους που δεν κουτσομπολεύουν, που δε θέλουν το κακό κανενός, που δε χαίρονται με τα προβλήματα των άλλων.

Να βρεις ανθρώπους που στις σχέσεις τους έχουν μόνο σκηνή και ποτέ παρασκήνιο.

Να βρεις ανθρώπους διάφανους. Που λένε αυτό που νιώθουν και που νιώθουν αυτό ακριβώς που λένε.

Να βρεις ανθρώπους που προσπαθούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη σου και τα καταφέρνουν.

Να βρεις ανθρώπους που προσπαθούν ακόμα να κάνουν τον κόσμο και τον εαυτό τους καλύτερο.

Να βρεις ανθρώπους που δε σταματάνε να ονειρεύονται και δε συμβιβάζονται με το άσχημο και το άδικο.

Να βρεις ανθρώπους που δεν τους αρέσει να κρίνουν και να λογοκρίνουν του άλλους.

Να βρεις ανθρώπους με τους οποίους μπορείς να παραμένεις σιωπηλός, χωρίς να νιώθει κανείς αμηχανία.

Να βρεις ανθρώπους που επιμένουν να βλέπουν πάντα το καλό στους άλλους. Πάντα. Ακόμα και αν θα έπρεπε να ξέρουν πια καλύτερα.

Να βρεις ανθρώπους που ποτέ δε θα σε πληγώσουν επίτηδες.

Να βρεις ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις πως βρίσκεσαι σπίτι σου.

Να βρεις ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις μέσα σου ζέστη.

Να βρεις ανθρώπους όμορφους. Από μέσα.

Αν δεν τους έχεις βρει, συνέχισε να ψάχνεις.

Βρίσκονται ανάμεσά μας. Ναι. Είμαι σίγουρη.

Και, όταν τους βρεις, να κάνεις τα πάντα για να τους κρατήσεις στη ζωή σου και για να είναι ευτυχισμένοι. Και να μην τους αφήσεις ποτέ να νιώσουν μόνοι. (Ξέρεις, οι άνθρωποι που περιγράφω νιώθουν εύκολα μόνοι).

Να τους θαυμάζεις - γιατί το αξίζουν. Όχι, όμως, μόνο αυτό. Από σκέτο θαυμασμό δεν ευτύχησε ποτέ κανείς. Όταν τους βρεις, να τους αγαπάς και να τους το δείχνεις κάθε στιγμή. Να τους το δείχνεις, γιατί δεν το θεωρούν δεδομένο, γιατί δεν το ξέρουν. Να τους το λες αλλά, κυρίως, να τους το δείχνεις.

Και πάντα να θυμάσαι τι έχουν περάσει οι άνθρωποι αυτοί: Οι άνθρωποι αυτοί είναι μειονότητα. Και είναι δύσκολο να ζεις πάντα ως μειονότητα.





Λουκία Μητσάκου

Η αόρατη πηγή της υγείας....!!!!!!

Ζούμε ταυτόχρονα σε παράλληλα σύμπαντα; Ακούγεται παράδοξο, για πολλούς έως κι εξωφρενικό αλλά ωστόσο είναι πέρα για πέρα αληθινό πλην όμως καθόλου συνειδητό. Γιατί άραγε;

Αν θέλουμε να ερμηνεύσουμε το παραπάνω φαινόμενο θα πρέπει να κάνουμε μια υπόθεση που στη συνέχεια οφείλουμε να ερευνήσουμε την αλήθεια της ειδάλλως θα παραμείνει υπόθεση ή θα απορριφθεί για χάρη μιας άλλης. 

Αν λοιπόν αληθεύει το γεγονός ότι βρισκόμαστε ταυτόχρονα σε πολλές διαστάσεις τότε θα πρέπει ένα μέρος του εαυτού μας να βρίσκεται την ίδια στιγμή σε διαφορετικά σημεία με μια άλλη μορφή, όχι απαραίτητα άλλη όψη αλλά άλλου είδους όχημα.

Θα απλοποιήσω τη σκέψη μου ακόμη περισσότερο λέγοντας πως στο σύμπαν δε μπορεί να μετακινηθεί ο άνθρωπος με το φυσικό του σώμα οπουδήποτε. Για παράδειγμα σε έναν άλλο πλανήτη θα πρέπει να χρησιμοποιήσει κάποιο είδος σκάφανδρου για να αντιμετωπίσει την ατμοσφαιρική πίεση και την έλλειψη οξυγόνου. 

Ωστόσο σε κάποιους άλλους πλανήτες δεν είναι εφικτή ούτε καν η προσεδάφιση του. Χρησιμοποιεί λοιπόν οχήματα ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο θέλει να βρεθεί. Με τον ίδιο τρόπο δεν είναι δυνατόν να βρεθεί σε άλλες διαστάσεις με ίδιο σώμα-όχημα και μάλιστα ταυτόχρονα.

Αν παρομοιάσουμε το σκάφανδρο με το φυσικό σώμα, τότε αντίστοιχα σε τούτη τη διάσταση έχουμε το φυσικό σώμα με την ψυχή που βρίσκεται μέσα στο ανθρώπινο σώμα ή μπορούμε να την αποκαλέσουμε και συνείδηση. 

Υπάρχει όμως μια διαφορά, ενώ στο σκάφανδρο βρίσκεται ολόκληρη η προσωπικότητα του ανθρώπου, στο φυσικό του σώμα η συνείδηση του δεν είναι πλήρως αφυπνισμένη παρά μόνο ένα μικρό ποσοστό που ανέρχεται το πολύ στο δέκα τοις εκατό. Αυτό λοιπόν που βρίσκεται ταυτόχρονα σε παράλληλα σύμπαντα είναι η συνείδησή μας, πράγμα για το οποίο όμως δεν έχουμε συνείδηση.

Ζούμε εν ολίγοις εδώ στη γη υποσυνείδητα, με ένα μεγάλο ποσοστό της συνείδησης μας να μην γίνεται αντιληπτό απ’ την προσωπικότητα μας. Υπάρχει λοιπόν η πιθανότητα το υπόλοιπο να βρίσκεται αλλού με ένα άλλο είδος οχήματος παρόμοιο με το φυσικό μας σώμα; 

Σύμφωνα μ’ αυτό τον συλλογισμό για κάθε διάσταση χρειάζεται ένα άλλο σώμα-όχημα που να είναι συμβατό με τις συνθήκες που επικρατούν σε εκείνες τις διαστάσεις.

Τώρα, ας περάσουμε σε μια εναλλακτική άποψη του φαινομένου που αναλύουμε και ας επιχειρήσουμε να προσεγγίσουμε το θέμα από την οπτική του εσωτερισμού, δίχως όμως να μπούμε σε κουραστικές λεπτομέρειες. 

Σύμφωνα μ’ αυτόν, ο άνθρωπος έχει επτά σώματα ένα για κάθε διάσταση, ενώ κάποιοι αναφέρουν περισσότερα αλλά αυτό δεν έχει τόση μεγάλη σημασία, τα οποία είναι πανομοιότυπα με το φυσικό αλλά με διαφορετική, ας μου επιτραπεί η λέξη, σύνθεση, πιο λεπτοφυή, όσο ανεβαίνουμε σε ανώτερες διαστάσεις.

Έχει ειπωθεί ακόμη πως το φυσικό σώμα δεν είναι το πρωταρχικό αλλά αποτελεί προβολή αυτών των αιθερικών σωμάτων που είναι αόρατα για τα φυσικά μας μάτια, και επικοινωνούν με το φυσικό σώμα διαμέσου ενεργειακών κέντρων που στα σανσκριτικά ονομάζονται τσάκρα δηλαδή τροχοί, επειδή βρίσκονται σε μια συνεχή δεξιόστροφη κυκλική κίνηση, αν και πολλές φορές είναι μπλοκαρισμένοι ή κινούνται αντίθετα από το φυσιολογικό. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις ελλοχεύει κίνδυνος ασθένειας του φυσικού σώματος.

Προς τι όμως όλος αυτός ο μακροσκελής πρόλογος; Κυρίως για την κατανόηση του ότι είμαστε μια προβολή, που κινείται στη γη υποσυνείδητα και πως ό,τι εκδηλώνει το φυσικό μας σώμα δεν είναι παρά αποτέλεσμα διεργασιών που συντελούνται στο αόρατο αιθερικό πεδίο. 

Η ουσία βρίσκεται στο γεγονός ότι το φυσικό σώμα δεν είναι παρά η συμπυκνωμένη προβολή ενός αιθερικού κι η υγεία του εξαρτάται πρωτίστως από τα ενεργειακά του σώματα, του νοητικού και του συναισθηματικού ή αστρικού, τα οποία όμως επηρεάζει με τον τρόπο της η προσωπικότητα μας όπως θα δούμε παρακάτω.

Κάθε ένα από αυτά τα δυο σώματα επηρεάζεται από την ποιότητα των σκέψεων και των συναισθημάτων αντίστοιχα, και με τη σειρά τους, το αποτέλεσμα αυτής της επιρροής εκδηλώνεται στο φυσικό σώμα. 

Αν οι σκέψεις μας είναι θετικές τότε το σώμα λάμπει κι είναι γεμάτο ζωντάνια κι υγεία, αν όμως είναι αρνητικές ή υπερβάλουμε καταβάλλοντας συνεχή κι εντατική προσπάθεια με διανοητικές εργασίες, το νοητικό σώμα χάνει ενέργεια, επειδή αφενός οι σκέψεις είναι ενεργειακές οντότητες που απορροφούν ενέργεια από τα δικά μας σώματα κι αφετέρου η υπερβολική διανοητική εργασία εξαντλεί το νοητικό κέντρο.

Επιπρόσθετα, οι σκέψεις παράγουν συναισθήματα που επικολλώνται στο αστρικό σώμα και εκτός του ότι τρέφονται ενεργειακά απ’ αυτό, ταυτόχρονα ελέγχουν διαμέσου των τσάκρα το φυσικό σώμα. 

Για παράδειγμα, μια σκέψη λαγνείας, αμέσως μπλοκάρει το σεξουαλικό κέντρο με ό,τι αυτό συνεπάγεται ενώ μια σκέψη θυμού το κινητικό με αποτέλεσμα να ωθεί το φυσικό σώμα σε μια αστραπιαία αντίδραση, κι εμείς, ως υποσυνείδητα όντα, εκτελούμε, αφού δεν έχουμε τον πλήρη έλεγχο του φυσικού σώματος.

Όλες οι φθορές των ενεργειακών σωμάτων εκδηλώνονται στο φυσικό σώμα το οποίο όπως είπαμε δεν είναι παρά προβολή των άλλων. 

Έτσι, μια ασθένεια δεν είναι παρά το φυσικό αποτέλεσμα μιας ενεργειακής αιτίας κι ένα φάρμακο δεν είναι παρά ένα παυσίπονο, αφού η πληγή που αναβλύζει βρίσκεται πέρα από το φυσικό σώμα. Αν αυτή η αιτία δεν θεραπευτεί, τότε η ίαση δεν θα έχει διάρκεια. 

Ταυτόχρονα, η εσωτερική σύγκρουση που προκαλούν τα συναισθήματα των σκέψεων αλλά κι αυτά που παράγονται από αντιδράσεις απέναντι στα γεγονότα της καθημερινότητας, μια απώλεια, η ζήλια κλπ, έχουν ως αντίκτυπο πρωτίστως μια δυσλειτουργία των ενεργειακών σωμάτων κι ακολούθως μια ασθένεια του φυσικού σώματος.

Οι περισσότερες ασθένειες προέρχονται από αιτίες που βρίσκονται στον αόρατο, ψυχικό θα τον λέγαμε κόσμο, και η θεραπεία τους βασίζεται σε μια αλλαγή του τρόπου ζωής, αλλαγή τρόπου σκέψης, αντίδρασης κι αν το πάμε ακόμη πιο βαθιά το φάρμακο ή καλύτερα η πηγή της υγείας είναι η Αγάπη. Ας μην αποκαλούμε την Αγάπη αντίδοτο ή γιατρικό αλλά ζωοδόχο πηγή κι ασπίδα από κάθε τι αρνητικό. 

Αν λοιπόν επιθυμούμε την αποκατάσταση της υγείας πρέπει να συνδεθούμε και πάλι με την πηγή της κι όταν αυτή διαπεράσει όλο μας το είναι, κάθε μας κύτταρο θα επανέλθει στη φυσική του θέση και λειτουργία, γιατί η υγεία είναι η φυσική κατάσταση του ανθρώπου ενώ η ασθένεια είναι η εκτροπή από τον δρόμο της πηγής.

Έτσι, μια ιατρική αγωγή θα πρέπει να ενισχύεται από την αγωγή της προσωπικότητας για να επέλθει η πλήρης αποκατάσταση στο δρόμο που έχει χαράξει η ψυχή.

Μια ασθένεια, δεν είναι παρά ένα αόρατο αγκάθι που αγκύλωσε το αιθερικό μας σώμα κι αυτό αιμορραγεί ακατάπαυστα αλλά τούτο το αίμα δεν είναι ορατό παρά μόνο το ίχνος που αφήνουν οι σταγόνες του καθώς στάζουν πάνω στο φυσικό σώμα. 

Αυτό το αγκάθι, που προκαλεί αβάσταχτο εσωτερικό πόνο, πρέπει να αφαιρεθεί και κάτι τέτοιο μόνο με εσωτερική εργασία μπορεί να επιτευχθεί. Όχι αρνητικές σκέψεις, όχι υπερβολές, όχι τροφές που είναι επιφορτισμένες με αρνητικές ενέργειες, όπως ο φόβος κι ο θυμός των σφαγιασμένων ζώων, όχι ζήλια και θυμό, όχι φόβο ούτε τύψεις κι ενοχές. 

Στον αντίποδα όλων αυτών φυτέψτε το θετικό, με σκέψεις αγάπης, με αυτοέλεγχο, με κατανόηση, με αυτοεκτίμηση κι αυτοπεποίθηση, με καλή φυτική διατροφή και πλούσια καθαρή αναπνοή. βαθιά εισπνοή κι εκπνοή, συνειδητά όχι ρηχά κι υποσυνείδητα.

Μπορείτε να είστε αυστηροί με τον εαυτό σας και πρέπει να είστε αλλά οφείλετε να είστε και στοργικοί, όπως θα συμπεριφερόταν ένας γονέας στη προσπάθεια του να εκπαιδεύσει σωστά το παιδί του. Αντιμετωπίστε τον εαυτό σας όπως θα πράττατε και απέναντι στο δικό σας παιδί. Παν μέτρον άριστον και μηδέν άγαν. Νους υγιής εν σώματι υγιές. 

Όλη η σοφία βρίσκεται μέσα στα αρχαία Ελληνικά συγγράμματα αλλά δεν δίνουμε την δέουσα προσοχή ίσως επειδή γεννηθήκαμε εδώ και καμιά φορά είναι σαν να πλέεις μέσα στη θάλασσα και να αναζητάς το νερό κάπου έξω απ’ αυτήν, να γιατί οι ξένοι εκτιμούν περισσότερο αυτόν τον πλούτο που εμείς δεν εκμεταλλευόμαστε προς όφελος της ψυχής μας, ίσως επειδή μπορούν και τον βλέπουν.

Μη τα βάζετε με την παιδεία. Εμείς! Εμείς φταίμε, εμείς είμαστε η παιδεία αυτού του τόπου κι αν διψάμε για γνώση υπάρχει το υλικό. Αν θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν καλύτερη τύχη ας τους τη δώσουμε εμείς κι εκείνα θα γίνουν φάροι φωτεινοί ξανά σε τούτη τη γη. 

Το γεγονός ότι είμαστε Έλληνες από μόνο του δε αρκεί, πρέπει και να το αποδείξουμε, γιατί Ελ-λην δεν σημαίνει απαραίτητα ο κάτοικος αυτής της γης, παρόλο που ετυμολογικά η λέξη Ελ-λας σημαίνει η γη του φωτός, αλλά ο Έλληνας είναι ο κομιστής του Φωτός, είναι το ίδιο το Φως, ένα Φως που πρέπει να ανατείλει εκ νέου μέσα μας.

Συζητάμε για τον εσωτερισμό και τις ανατολικές διδασκαλίες κι ελκόμαστε εύκολα από αυτές ενώ οι Έλληνες σοφοί, όχι μόνο μας καλύπτουν σε τούτη τη γνώση αλλά είναι κι η πηγή όλων εκείνων, αρκεί κάποιος να μελετήσει το έργο τους με ανοικτό μυαλό και να διαβάσει πίσω από τις λέξεις το πραγματικό τους νόημα. Γνώθι σ’ αυτόν, όλη η ουσία της διδασκαλίας συμπυκνωμένη μέσα σε μια φράση.






Του Κωνσταντίνου Σμιξιώτη

Το βραδινό τσιμπολόγημα μπορεί να μας… χαζέψει....!!!!!!!


Κανείς δεν είπε ποτέ ότι οι βραδινές επιδρομές στο ψυγείο και το τσιμπολόγημα έκανε καλό στην υγεία, αφού βλάπτει σίγουρα την πέψη και τη σωματική μάζα. Νέα έρευνα, όμως, φέρνει στο φως στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι αυτή η τακτική είναι το ίδιο καταστροφική για το μυαλό , όσο και για το σώμα. Και το χειρότερο; Το ίδιο ισχύει ακόμη κι αν το τσιμπολόγημα αφορά κάτι υγιεινό , όπως καρότα ή χούμους. 

Ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια τέσταραν σε ποντίκια τη θεωρία που λέει ότι όταν τρώμε τις ώρες που έπρεπε να κοιμόμαστε, δημιουργείται ανεπάρκεια στην ιπποκάμπια περιοχή του εγκεφάλου, που ελέγχει τη μνήμη και τη μάθηση και τα ευρήματα είναι πολύ ενδιαφέροντα. 

Φαγητό λιγούρες. Συγκεκριμένα, ταΐζοντας κάποια ποντίκια νωρίς και κάποια ακριβώς πριν τον ύπνο και κάνοντας σε όλα ένα ηλεκτρικό σοκ, βρήκαν ότι αυτά που έτρωγαν νωρίς ήταν φοβισμένα, που σημαίνει ότι θυμούνταν το σοκ. Από την άλλη, αυτά που έτρωγαν αργά δεν έδειχναν σημάδια τρόμου όταν απειλούνταν με σοκ την επόμενη ημέρα. 

Αυτό αποτελεί ένα ακόμη λιθαράκι πάνω στη θεωρία ότι τρώγοντας τακτικά γεύματα τις λάθος ώρες, επηρεάζουμε αρνητικά τη μάθηση και τη μνήμη. Συν τοις άλλοις, η κατανάλωση φαγητού αργά το βράδυ φαίνεται πως επηρεάζει και τον ύπνο και ξέρουμε όλοι πως ο κακός ύπνος μπορεί να οδηγήσει σε ασυναίσθητο τσιμπολόγημα . 

Την επόμενη φορά που θα σας έρθει βραδινή λιγούρα , απομακρυνθείτε από το ψυγείο και προτιμήστε να την καταπολεμήσετε με ένα ποτήρι νερό. 





© clickatlife.gr
http://www.msn.com

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Πώς να ξεκινώ την ημέρα μου ;

Είναι πολύ σημαντικό να αισθάνεσαι ότι αγαπιέσαι. Αν δεν αισθάνεσαι ότι αγαπιέσαι θα έχεις εξάρτηση από την αγάπη των άλλων. Η χαρά σου είναι φυσική σου κατάσταση και ξεχνάς πόσους πολλούς λόγους έχεις για να είσαι χαρούμενος

Η ευγνωμοσύνη είναι ο μεγάλος πολλαπλασιαστής. Ξεχνάμε αυτά που έχουμε δημιουργήσει και συνεχώς εστιαζόμαστε σε αυτά που ακόμα λείπουν από τη ζωή μας.

Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβεις ότι ήδη ευημερείς , έχεις πετύχει τόσα πολλά, έχεις βιώσει πολύτιμες εμπειρίες που σε κάνουν να αισθάνεσαι πλούσιος.

Αγάπη, ευγνωμοσύνη, χαρά είναι συναισθήματα υψηλών δονήσεων. Οι υψηλές δονήσεις της ενέργειας σου όχι μόνο θα σε κάνουν χαρούμενο, αλλά θα σε βοηθούν να υλοποιήσεις και να προσελκύσεις ανθρώπους,καταστάσεις και ευκαιρίες, δηλαδή να βιώνεις συγχρονιστικά γεγονότα.

Άσκηση :
Δημιούργησε την ημέρα σου και ανέβασε τις δονήσεις σου από το πρωί. Το πρωί μόλις ξυπνήσεις αναλογίσου πόσους λόγους έχεις για να αισθάνεσαι ευγνωμοσύνη, να είσαι χαρούμενος και να αισθάνεσαι ότι αγαπιέσαι.

Πες : “γιατί αισθάνομαι τόσο πολύ ευγνωμοσύνη;”

“γιατί είμαι τόσο πολύ χαρούμενος;”

“γιατί αισθάνομαι ότι αγαπιέμαι;”.

Αφού κάνεις την ερώτηση, ο νους σου αρχίζει να σου δίνει απαντήσεις. Έτσι η ενέργεια της ευημερίας και της πληρότητας θα σε συνοδεύει όλη μέρα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορείς να κάνεις το ίδιο, δηλαδή να κάνεις τις ίδιες ερωτήσεις στον εαυτό σου.

Όταν αισθάνεσαι ευγνωμοσύνη, αισθάνεσαι και πλούσιος. Πλούσιος δεν σημαίνει μόνο να έχεις αφθονία χρημάτων αλλά και αφθονία αγάπης, φίλων, εμπειριών, γέλιου ευτυχίας . Όταν παρατηρείς όσα βλέπεις γύρω σου κατά τη διάρκεια της ημέρας αισθάνεσαι και πλούσιος και ευγνώμων.

Αφού κάνεις την παραπάνω άσκηση, ξόδεψε μερικά λεπτά να εκφράσεις τις θετικές προθέσεις για την ημέρα σου. Χρησιμοποίησε φράσεις όπως:

Επιλέγω να...

Εκφράζω την πρόθεση να...

Δεσμεύομαι να...,

και αν έχεις χρόνο οραματίσου τον εαυτό σου να κάνει τις δραστηριότητες.

Κάνε το παραπάνω κάθε μέρα επί 21 ημέρες και δες την διαφορά,





Σεβαστή Βόλα.

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Ασκήσεις για επικοινωνία με το εσωτερικό παιδί....!!!!!!!!

Έχουμε μεγαλώσει σε μία κοινωνία που, από πολύ νωρίς, μας έμαθε πως πρέπει να μεγαλώσουμε, να μην «κάνουμε σαν παιδιά», να ενηλικιωθούμε. Έτσι μάθαμε να κρύβουμε ή να αρνούμαστε το παιδί που υπάρχει μέσα μας, για να μην είμαστε ευάλωτοι ή για να μην φαινόμαστε αδύναμοι… Το αποτέλεσμα είναι πως νοσούμε συναισθηματικά και η σχέση μας με τον εαυτό μας είναι σαθρή. 

Αν δε μάθουμε πώς να απελευθερώνουμε την συναισθηματική μας ενέργεια με υγιή τρόπο, αυτή θα πάρει κάποια άλλη μορφή, θα εμφανιστεί, για παράδειγμα, σαν καρκίνος. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, να συμπεριφερόμαστε με αγάπη και συμπόνια σε όλα τα «κομμάτια» του εαυτού μας. 

Μπορούμε να απελευθερώσουμε τη θλίψη, το θυμό, τη ντροπή και τον πόνο που δημιουργήθηκαν από τα τραύματα που υποστήκαμε στην παιδική μας ηλικία με το να αποδεχτούμε, να περιθάλψουμε και να αγαπήσουμε το εσωτερικό μας παιδί. 

Υπάρχουν κάποιες ασκήσεις που μπορούμε να κάνουμε για να επικοινωνήσουμε με το παιδί μέσα μας και να εδραιώσουμε μία νέα σχέση μαζί του. Μία σχέση κατανόησης, αποδοχής και αγάπης. Η αγάπη έχει τεράστια θεραπευτική δύναμη, γιατί γεμίζει με το φως της ακόμη και τις πιο σκοτεινές γωνιές της ύπαρξής μας. 

Μία ευρέως διαδεδομένη άσκηση είναι η εξής : 
Παίρνουμε ένα φύλλο χαρτιού και γράφουμε, με το κυρίαρχο χέρι μας (π.χ. το δεξί χέρι για τους δεξιόχειρες), μία ερώτηση στην οποία θέλουμε να μας απαντήσει το παιδί μέσα μας. Μπορούμε να ρωτήσουμε «Πώς αισθάνεσαι;» ή «Τι χρειάζεσαι;». 

Μετά παίρνουμε το στυλό με το άλλο χέρι μας (αν είμαστε δεξιόχειρες κρατάμε το στυλό με το αριστερό χέρι). Παίρνουμε μερικές βαθιές ανάσες, χαλαρώνουμε και αφήνουμε το χέρι μας να γράψει την απάντηση στην ερώτηση που έχουμε θέσει. 

Μία άλλη άσκηση έχει ως εξής : 
Καθόμαστε άνετα σ’ ένα ήσυχο μέρος όπου δε θα μας ενοχλήσει κανείς και δεν θα υπάρχουν περισπασμοί της προσοχής μας. Παίρνουμε μερικές βαθιές ανάσες και χαλαρώνουμε το σώμα μας. Κλείνουμε τα μάτια μας και εστιάζουμε την προσοχή μας σε κάθε σημείο του σώματός μας ξεχωριστά. 

Ξεκινάμε από το πρόσωπο και χαλαρώνουμε το μέτωπο, τα μάτια μας, τα μάγουλα, το πιγούνι , τη γλώσσα μας, μέχρι να νιώσουμε τους μυς μας να χαλαρώνουν τελείως. Όσο προχωράμε νιώθουμε την αναπνοή μας να γίνεται πιο ήρεμη και βαθιά. 

Συνεχίζουμε χαλαρώνοντας τους ώμους, το στήθος, την πλάτη και ολόκληρη την σπονδυλική μας στήλη μέχρι να εξαφανιστεί όλη η ένταση. Συνεχίζουμε με τη διαδικασία της χαλάρωσης για ολόκληρο το σώμα μας μέχρι να φτάσουμε στα δάχτυλα των ποδιών μας. 

Οι ανησυχίες και τα προβλήματα έχουν εξαφανιστεί, το μυαλό μας είναι ήσυχο και οι σκέψεις μας ήρεμες. Συγκεντρωνόμαστε στην αναπνοή μας και μετράμε νοητά, αντίστροφα από το 10 μέχρι το 1. Φέρνουμε στο νου μας μία συγκεκριμένη χρονική στιγμή από την παιδική μας ηλικία που μας έχει τραυματίσει. 

Οραματιζόμαστε τον εαυτό μας όπως ήταν τότε και παρατηρούμε τι φοράμε, πως είναι τα μαλλιά μας, την έκφραση του προσώπου μας… Μετά οραματιζόμαστε τον εαυτό μας όπως είναι σήμερα και τον βλέπουμε να πλησιάζει το παιδί. 

Του λέμε ποιοι είμαστε, ότι το αγαπάμε όπως ακριβώς είναι και ότι δε χρειάζεται να φοβάται πλέον γιατί έχουμε τη δύναμη τώρα να το προστατέψουμε… Του κρατάμε το χέρι ή το αγκαλιάζουμε (μόνο αν συμφωνεί κι αυτό). 

Το ρωτάμε αν θέλει να μας πει κάτι, αν χρειάζεται κάτι συγκεκριμένο και το ακούμε προσεχτικά και με σεβασμό. Απαντάμε στις ερωτήσεις που ίσως μας κάνει και το διαβεβαιώνουμε ότι θα το βοηθήσουμε σε ότι χρειαστεί…

Όταν η συνάντηση φτάσει στο τέλος της είτε το αγκαλιάζουμε, είτε το φιλάμε ή απλά του λέμε αντίο (ότι μας φανεί πιο φυσικό) και του ζητάμε να μας φωνάξει όταν μας χρειαστεί. Μετράμε αντίστροφα από το 10 μέχρι το 1 και βρισκόμαστε πίσω στον χώρο μας, σε πλήρη εγρήγορση. 





Certified Professional Coach, Συγγραφέας 

Απλοί κανόνες για να δημιουργήσετε την πραγματικότητα που επιθυμείτε....!!!!!!!!!

Υπάρχουν διαφόρων ειδών σεμινάρια και βιβλία με θέμα τον Νόμο της Έλξης, πώς να πραγματοποιήσεις τα όνειρά σου ή πώς να εκδηλώσεις τις επιθυμίες σου.

Πολλά από αυτά προσφέρουν απλές συμβουλές ενδυνάμωσης, καθημερινές πρακτικές, έντονες τεχνικές εκδήλωσης, ακόμα και μαγικές ευχές που υποτίθεται ότι θα κάνουν τις επιθυμίες σου πραγματικότητα. 

Τα περισσότερα δεν σου δίνουν μια επιστημονική αναλυτική εξήγηση που να στηρίζει την διαδικασία της εκδήλωσης, ούτε σου προσφέρουν βασικούς κανόνες που πρέπει να ακολουθείς για να μπορέσεις να δημιουργήσεις την πραγματικότητα που επιθυμείς. 

Η διαδικασία της δημιουργίας πραγματικότητας είναι διαρκής είτε το θέλουμε είτε όχι. Το μόνο που χρειάζεται είναι να μάθουμε να δημιουργούμε την πραγματικότητα που προτιμάμε. Αυτό δεν είναι καθόλου δύσκολο αν ακολουθήσουμε τους παρακάτω κανόνες. 

1. Όταν οραματίζεσαι κάτι που θες να γίνει ή όταν κάνεις μια ευχή, να βρίσκεσαι στο παρόν 
Όταν κάνεις μια τεχνική εκδήλωσης, ή όταν εύχεσαι κάτι, είναι ανάγκη να είσαι παρόν στο τώρα. Πρέπει να συγκεντρώσεις όλη σου την ενέργεια στην παρούσα στιγμή και να την κατευθύνεις στο να δημιουργήσεις ένα ολόγραμμα της επιθυμίας σου. Να νιώσεις όπως θα ένιωθες αν αυτό που εύχεσαι, υπάρχει ήδη στην ζωή σου. 

Το σημαντικό είναι να το νιώσεις. Το οραματίζεσαι για να σε βοηθήσει να το αισθανθείς εντονότερα. Αφού δημιουργήσεις το ολόγραμμα/ευχή στο μυαλό σου, στην τωρινή στιγμή, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να κατευθύνεις το σώμα σου σε ενέργειες που θα δώσουν στο ολόγραμμα, φυσική μορφή. 

2. Κράτα τις επιθυμίες σου για τον εαυτό σου. Μην καυχιέσαι για το τι θες 
Είναι αλήθεια αυτό που λένε ότι η σιωπή είναι χρυσός. Όταν μιλάς στους άλλους για τις επιθυμίες σου, σπαταλάς την ενέργεια που θα χρησιμοποιούσες για να εκδηλώσεις τις επιθυμίες σου. Με το να μιλάς, δεν γίνεται τίποτα. 

Μπορείς να συζητάς για τις ενέργειες που θα κάνεις, που θα σε φέρουν πιο κοντά στην ευχή σου αλλά το να μιλάς για την ίδια την ευχή διαταράσσει την ενέργεια, το πληροφοριακό πεδίο και στο τέλος μπερδεύει το Σύμπαν για το τι είναι αυτό που θες. Θέλεις να σπαταλάς την ενέργειά σου μιλώντας για τις επιθυμίες σου ή θέλεις να ενεργείς για να κάνεις τις επιθυμίες σου, πραγματικότητα; 

3. Η ευχή σου δεν πρέπει να είναι προϋπόθεση μιας άλλης ευχής 
Αν εύχεσαι να βρεις λεφτά για να αγοράσεις ένα αμάξι, τα λεφτά γίνονται ο μεσάζων της πραγματοποίησης. Αν θέλεις ένα αμάξι, πρέπει να εύχεσαι για το αμάξι και πρέπει να υπάρχει συναίσθημα. Προσπάθησε να νιώσεις όπως θα ένιωθες αν οδηγούσες το αμάξι, όχι αν είχες τα λεφτά για να αγοράσεις το αμάξι. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι που το Σύμπαν μπορεί να εκδηλώσει την ευχή σου. Βρες αυτό που πραγματικά θες και απόφυγε να δημιουργείς μεσάζοντες. 

4. Η ευχή σου πρέπει να είναι σε αρμονία με την Φύση 
Να είσαι οικολογικός όταν κάνεις ευχές. Οποιαδήποτε ευχή κατευθύνεται στην καταστροφή κάτι ή κάποιου αργά η γρήγορα θα έχει αρνητικές επιπτώσεις. Όταν συνειδητά εύχεσαι για το κακό κάποιου, το κακό θα γυρίσει σε σένα. 

Οι επιθυμίες σου είναι ζωτικό συστατικό της δημιουργίας της πραγματικότητάς σου και όταν συνειδητά επιθυμείς κάτι κακό, το φέρνεις στον εαυτό σου. Ο καλύτερος τρόπος για να φερθείς σε αυτούς που θεωρείς κακούς είναι να τους δεις ως δάσκαλούς σου και σαν παραδείγματα προς αποφυγή. 

Η Φύση κρατάει τα πάντα σε ισορροπία ακόμα κι αν εσύ θεωρείς πώς όχι. Εσύ επιλέγεις τον ρόλο που θέλεις να παίξεις στο παιχνίδι της δημιουργίας και η Φύση σε διευκολύνει. 

5. Η επιθυμία σου θα πρέπει να είναι για τον εαυτό σου 
Δεν μπορείς να ευχηθείς για κάποιον να κάνει κάτι ή να γίνει κάτι που δεν είναι. Αν θέλεις να δείξεις σε κάποιον πώς να κάνει μια επιθυμία πραγματικότητα, τότε γίνε το ζωντανό παράδειγμα. Γίνε ένας ευτυχισμένος άνθρωπος που μπορεί και εκδηλώνει στην πραγματικότητά του όλες του τις επιθυμίες. Μην εξαναγκάζεις την αλήθεια σου στους άλλους. Ο καθένας πρέπει να ανακαλύψει το δικό του μονοπάτι και αυτός είναι ο λόγος που μπορείς να ευχηθείς πράγματα που αφορούν εσένα. 

6. Όταν κάνεις μια ευχή θα πρέπει να δεις τον χρόνο, σαν ενέργεια 
Πολλές πηγές λένε ότι πρέπει να βάζεις μια χρονική διορία σε αυτό που ζητάς, άλλες λένε ότι δεν πρέπει να σε προσδιορίζει ο χρόνος. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να δεις τον χρόνο σαν ενέργεια. Κάθε επιθυμία χρειάζεται συγκεκριμένη ποσότητα διαφόρων ειδών ενέργειας. Ο χρόνος είναι ένα από τα είδη ενέργειας αναγκαία για την εκδήλωση της επιθυμίας. Πολύπλοκες επιθυμίες χρειάζονται περισσότερο χρόνο, ενώ απλές επιθυμίες μπορούν να εκδηλωθούν πολύ γρήγορα. 

7. Ακολούθησε τα σημάδια αφού κάνεις την ευχή 
Ένα από τα σημαντικότερα πράγματα για να εκδηλώσεις την ευχή σου είναι να αναγνωρίσεις και να ακολουθήσεις τα σημάδια που σου στέλνει το σύμπαν, αφού έχεις δηλώσει την ευχή σου. Πολλοί άνθρωποι κάνουν την ευχή και μετά αποτυγχάνουν στο να αναγνωρίσουν τα σημάδια και να ενεργήσουν ανάλογα. Πρέπει να είσαι ανοιχτός για να λάβεις την αφθονία του σύμπαντος και να δίνεις προσοχή στο τι συμβαίνει ώστε να μπορείς να κάνεις σωστές επιλογές για να εκδηλώσεις την ευχή σου. 

8. Δεν υπάρχει ασανσέρ για να εκδηλώσεις όλες σου τις επιθυμίες, θα πρέπει να πας από τις σκάλες 
Πολλοί άνθρωποι εύχονται να κερδίσουν το τζακ ποτ του τζόκερ, αλλά δεν αναρωτιούνται τι έχουν γίνει διάφοροι άνθρωποι που ξαφνικά κέρδισαν πολλά λεφτά (σύνδρομο ξαφνικού πλούτου). Για να καταφέρεις να έχεις σταθερά και με διάρκεια στον χρόνο αποτελέσματα θα πρέπει να πάρεις τα πράγματα σιγά σιγά. Η ποσότητα της ενέργειας που επενδύεις θα μετουσιωθεί σε ποιότητα της εκδηλωμένης επιθυμίας. 

Όταν η επιθυμία σου εκδηλωθεί, απόλαυσέ την όσο περισσότερο μπορείς. Τα συναισθήματα που νιώθεις όταν κερδίζεις στο παιχνίδι της δημιουργίας γίνονται η βάση των επιθυμιών σου στο επόμενο επίπεδο συχνότητας της συνείδησης σου και θα σε οδηγήσουν στην πνευματική σου εξέλιξη. 





Πηγή άρθρου lifescriptdoctor.com 
Απόδοση στα Ελληνικά Αγγελίνα Αγγελακοπούλου 
για το spiritscience.gr

Ζήσε τη διαδρομή σου..... με όλο σου το ''είναι'' ....!!!!!!!


Αποκαταστήστε τη σχέση σας με τους γονείς και την οικογένειά σας
Είναι ζωτικής σημασίας να κάνουμε αναδρομή στην παιδική ηλικία και τα νεανικά μας χρόνια και να κάνουμε ένα ξεκαθάρισμα. Πολλοί από μας είχαμε βαθιά τραύματα στα παιδικά μας χρόνια και χρειάζεται πολλή προσοχή προκειμένου να μην μας δεσμεύουν πλέον σε παλιά πρότυπα ερμηνείας του κόσμου γύρω μας.

Είναι πολύ σημαντικό να δημιουργήσουμε υγιείς σχέσεις με τους γονείς και την οικογένειά μας. Συχνά λέμε ότι όλοι μας κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε με όσα διαθέτουμε, και ανεξαρτήτως από το ποιοί είναι οι γονείς μας, αυτό ισχύει. Πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να ξεκινήσουμε τη δύσκολη διαδικασία της επούλωσης παλαιών πληγών και να ζητήσουμε συγγνώμη, όπου χρειάζεται.

Με ποιό τρόπο μπορείτε να αφήσετε πίσω τις στιγμές από το παρελθόν και τις σχέσεις που δημιουργήθηκαν καθώς μεγαλώνατε; Εσείς χτίσατε τις εμπειρίες σας, έτσι λοιπόν είναι στο χέρι σας να έχετε τον έλεγχό τους. 

Οι εμπειρίες σας συμβάλλουν στην προσωπική πνευματική σας ανάπτυξη και όσο εσείς ως ύπαρξη τους αντιστέκεστε τόσο πιο πολύ αρνείστε την ενδυνάμωση από τα διδάγματα που αυτές σας προσφέρουν. Επαναπροσδιορίστε το παρελθόν και θα αποκτήσετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα μέλλον χωρίς περιορισμούς. Εάν δυσκολεύεστε, ζητήστε τη βοήθεια ειδικών, είτε από το χώρο της ψυχολογίας, είτε της ψυχοθεραπείας, είτε της αυτογνωσίας.

Ανοίξτε τους ορίζοντές σας
Είναι σημαντικό να ξεπεράσουμε τις περιορισμένες εμπειρίες μας για τον κόσμο και προκειμένου να αφυπνιστούμε, αυτό είναι σχεδόν πάντοτε απαραίτητο.Το μέρος που μεγαλώσατε πιθανότατα αποτελούσε μόνο έναν μικρόκοσμο του κόσμου γενικότερα. Υπάρχουν αμέτρητα όμορφα μέρη και ωραίοι άνθρωποι στον κόσμο. 

Μην αφήνετε τον περιορισμένο χώρο στον οποίο ζείτε να διαμορφώσει τον τρόπο που βλέπετε και βιώνετε τη ζωή σας. Βγείτε παραέξω, εξερευνήστε και δώστε στον εαυτό σας την ευκαιρία να δει τον κόσμο. Θα ανακαλύψετε ότι μπορείτε να βρείτε ένα άλλο μέρος που θα σας είναι οικείο και που θα είναι πιο κοντά στις αξίες, τις επιθυμίες, τον τρόπο ζωής και την καριέρα σας.

Ταξιδέψτε όσο μπορείτε. Η Ελλάδα είναι μια υπέροχη χώρα αλλά υπάρχουν και άλλες πανέμορφες χώρες. Για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, δεν υπάρχει σπιθαμή σε αυτόν τον πλανήτη που να αξίζει λιγότερο ή περισσότερο. Κάθε λαός, κάθε κουλτούρα, κάθε γεωγραφικό σημείο, έχει να σας προσφέρει ανεκτίμητες πληροφορίες και εμπειρίες. Αρκεί να είστε ανοικτοί για να τις δείτε.

Απαλλαγείτε από τις τοξικές, αρνητικές σχέσεις
Ένα από τα δυσκολότερα πράγματα που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να αποστασιοποιηθείτε από σχέσεις και φίλους τους οποίους πραγματικά αγαπάτε. Δυστυχώς τις περισσότερες φορές αυτό είναι αναπόφευκκτο. Οι άνθρωποι δεν αλλάζουμε με τον ίδιο ρυθμό και δεν ακολουθούμε πάντα τους ίδιους δρόμους.

Να θυμάστε ότι γινόμαστε οι 5 άνθρωποι με τους οποίους περνάμε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μας. Είναι στο χέρι σας να είστε απαιτητικοί και προσεκτικοί και να διαλέξετε ποιοί θα είναι αυτοί οι 5 άνθρωποι. Αν έχετε φίλους που είναι κολλημένοι, σίγουρα αξίζει να τους βοηθήσετε και να τους στηρίξετε, αλλά αν είναι πραγματικά απρόθυμοι να προχωρήσουν παρακάτω και αισθάνεστε ότι σας εμποδίζουν, ίσως ήρθε η ώρα να διακόψετε τους δεσμούς σας.

Η υποστήριξη είναι πολύ σημαντική για να πετύχετε τους στόχους σας και έχετε καθημερινά την ευκαιρία να δημιουργήσετε υγιείς σχέσεις. Να θυμάστε ότι μπορείτε να έχετε επικοινωνία με τους ανθρώπους για τους οποίους νοιάζεστε, αλλά μην προσπαθείτε να τους αλλάξετε, αφήστε την αλλαγή να έρθει μόνη της. Δεν είστε σε θέση να γνωρίζετε ποια είναι η αλήθεια των άλλων. Αυτό που για εσάς είναι σήμερα σωστό, για κάποιον άλλον είναι λάθος, ενώ στο μέλλον μπορεί να ισχύει ακριβώς το αντίθετο.

Βελτιώστε τη διατροφή σας και ασκηθείτε
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι οι αλλαγές στη διατροφή είναι κάτι που γίνεται μία φορά, βρίσκουν το είδος που τους ταιριάζει και την ακολουθούν για πάντα. Στην πραγματικότητα, η διατροφή μας πρέπει να εξελίσσεται, διότι έτσι είναι σχεδιασμένο από τη φύση.

Να είστε ανοιχτοί στην εξερεύνηση διαφόρων υγιεινών τρόπων διατροφής που πραγματικά σας ωφελούν καθώς και σε καινούρια πράγματα, αφού η τεχνολογία έχει μπει πλέον δυναμικά στον κόσμο της διατροφής. Το ίδιο ισχύει και για την άσκηση!

Η συνεχής βελτίωση του εαυτού σας είναι μία από τις πιο βασικές αρχές της αφύπνισης και η διατροφή και η άσκηση βρίσκονται στις κορυφαίες προτεραιότητες.

Απαλλαγείτε από την ακαταστασία, το χάος και τα παλαιά, άχρηστα πράγματα
Η ακαταστασία και το χάος είναι δείγματα αδιαφορίας και έλλειψης προσωπικής φροντίδας. Πολλές φορές είναι δύσκολο να διατηρήστε οργανωμένοι στη σύγχρονη ζωή με τους γρήγορους ρυθμούς της, αλλά όσο πιο καθαρά και οργανωμένα διατηρείτε τα πράγματά σας, τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχετε στους στόχους σας.

Ξεφορτωθείτε τα παλιά αντικείμενα! Τα πράγματα με υψηλή συναισθηματική προσκόλληση δεσμεύουν μεγάλο ποσοστό συναισθηματικής ενέργειας. Το παλιά σας πράγματα μπορεί να σημαίνουν ότι είσαστε προσκολλημένοι στο παρελθόν. Αν απαλλαγείτε από αυτά, θα προσελκύσετε νέες ευκαιρίες, καθαρότητα, δώρα και θαύματα από το Σύμπαν.

Δείτε τη ζωή σαν ένα σχολείο
Ως αναζητητές, είναι πολύ πιθανό να λαχταράτε να βρείτε την δική σας αλήθεια και να κατανοήσετε τη βαθύτερη φύση της ζωής. Η μάθηση είναι μια εξελικτική διαδικασία, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να ξεπερνάμε αυτό που είμαστε κάθε στιγμή μαθαίνοντας καινούριες πληροφορίες, μεθόδους και προσεγγίσεις της ζωής. 

Να θυμάστε ότι ένας αναζητητής δεν δογματίζεται ποτέ και είναι προσαρμοστικός στις καινούργιες πληροφορίες και εμπειρίες.Όλα τα δεινά προέρχονται από την αντίσταση στις αλλαγές. Η προθυμία για μάθηση αποτελεί προθυμία για εξέλιξη.

Ενταχτείτε σε μια ομάδα με κοινά ενδιαφέροντα
Όπως λέει και ο Χόρχε Μπουκάι, ο δρόμος της πνευματικότητας είναι μοναχικός αλλά όχι με μοναξιά. Πολλοί άνθρωποι που ακολουθούν ένα πνευματικό μονοπάτι αισθάνονται ότι είναι μόνοι. Και αυτό δεν είναι καθόλου αλήθεια. Υπάρχουν πολλές ομάδες ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα εκεί έξω. 

Η ένταξη σε μια ομάδα δεν είναι αυτοσκοπός. Εξάλλου ο κάθε άνθρωπος καλείται εν τέλει να γίνει ο ίδιος ένα μονοπάτι. Αλλά μέχρι να γίνει αυτό, είναι ζωτικής σημασίας να βρίσκουμε άλλους ανθρώπους με τους οποίους να μοιραζόμαστε τα ίδια ενδιαφέροντα, στόχους και αξίες.

Βγείτε έξω στον κόσμο και επικοινωνήστε! Θα εκπλαγείτε από το πόσο πολλοί άνθρωποι σαν κι εσάς βρίσκονται γύρω σας. Υπάρχουν ένα σωρό αφυπνισμένοι άνθρωποι στον κόσμο, θα τους συναντήσετε παντού.

Δημιουργήστε μια καινούρια σχέση με τον εαυτό σας και τον τρόπο ζωής σας
Σταματήστε να σαμποτάρετε και να υποτιμάτε τον εαυτό σας! Στο δρόμο της αφύπνισης ο άνθρωπος κατανοεί ότι η συμφιλίωση και η αγάπη προς τον εαυτό του είναι δύο από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που καλείται να διευθετήσει.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μειώσετε τις αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα απέναντι στον εαυτό σας και τους άλλους. Σημαίνει επίσης, ότι δεν θα κατηγορείτε εσάς ή τους άλλους για τις καταστάσεις που ζείτε και στη συνέχεια μπορείτε να πάρετε την ευθύνη για τη σχέση σας με τον εαυτό σας και τον τρόπο ζωής σας.

Μπορείτε να αποφασίσετε και να σχεδιάσετε το πώς θα είστε τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το θέλετε και να έχετε αυτοπεποίθηση προκειμένου να το πραγματοποιήσετε! Χρειάζεται χρόνος και υπομονή, αλλά μπορείτε να τα καταφέρετε!

Επιλέξτε μια δουλειά που θα εναρμονίζεται με αυτό που λέει η καρδιά σας
Δεν γίνεται να κάνετε μια δουλειά η οποία θα είναι ψυχοφθόρα, ακόμα και αν σας αποφέρει πολλά χρήματα. Δεν αξίζει μια καριέρα που δεν θα σας γεμίζει πραγματικά.

Το να ακολουθείτε τις προσταγές της καρδιάς σας όταν πρόκειται για την καριέρα σας μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο, γιατί αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να κάνετε πολλά παράλογα πράγματα που οι άνθρωποι γύρω σας δεν θα μπορέσουν να καταλάβουν. Ωστόσο, αν παίρνετε ειλικρινείς αποφάσεις, θα σας οδηγούν πάντα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ακούστε το εσωτερικό σας κάλεσμα κι αν δεν το έχετε ανακαλύψει ακόμα, προσπαθήστε μέχρι να το βρείτε. Το εσωτερικό κάλεσμα όλων εξελίσσεται συνεχώς και το θέμα δεν είναι απλώς να το βρείτε, αλλά να εναρμονιστείτε με αυτό που πρέπει να κάνετε τη δεδομένη στιγμή. Αντηχεί στην καρδιά και την ψυχή σας, σας μιλά πάντοτε και αναμφισβήτητα πρέπει να το λάβετε σοβαρά υπόψη.

Μια συνειδητή επιλογή καριέρας σημαίνει ότι εργάζεστε για να κάνετε τη διαφορά, κι αν αυτό το κάνουμε όλοι, ο κόσμος μας θα αλλάζει συνεχώς προς το καλύτερο.

Ζήστε με όλο σας το είναι
Έχετε την καρδιά σας ανοιχτή και ζήστε την κάθε ημέρα. Η αγάπη είναι πάντα η απάντηση σε όλα. Μπορείτε να τα καταφέρετε! Όλοι θα τα καταφέρουμε, αρκεί να αγωνιστούμε γι αυτό!





10 Κόλπα για να αποκτήσετε μνήμη ελέφαντα....!!!!!!!!!

Διαπιστώνετε ότι δεν μπορείτε να θυμηθείτε ορισμένα ονόματα καθώς μεγαλώνετε; Ίσως – όπως έδειξε πρόσφατη μελέτη – αυτό να οφείλεται στο ότι γνωρίζετε πάρα πολλά ή ότι ο τρόπος ζωής σας έχει μπλοκάρει το μυαλό σας. Ειδικοί επιστήμονες σάς δίνουν λοιπόν 10 συμβουλές για να κρατήσετε τον εγκέφαλό σας σε μεγάλη φόρμα

Οι διακοπές είναι μια καλή ευκαιρία για να αποσυμφορήσετε τον νου σας και να ασκήσετε τη μνήμη σας.

1. ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΑΤΕ ΠΟΛΥ. «Επιστημονικές εργασίες, ξένες και ελληνικές, τόσο σε πειραματόζωα όσο και ανθρώπους, δείχνουν ότι ο καλύτερος τρόπος για να τονώστε τη μνήμη σας είναι το περπάτημα και γενικά η σωματική άσκηση», τονίζει η καθηγήτρια Νευρολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Μάγδα Τσολάκη.

«Τα πειραματόζωα που ήταν σε συνεχή κίνηση μέσα στα κλουβιά τους, παίζοντας με έναν κύλινδρο ή έναν τροχό ή κυνηγώντας έναν σωλήνα που είχε στην άκρη του φαγητό, είχαν λιγότερες εκφυλιστικές αλλοιώσεις στον εγκέφαλό τους – δηλαδή, λιγότερες αμυλοειδικές πλάκες, αυτές που πρωτοπεριέγραψε ο Αλτσχάιμερ».

Οι μελέτες δείχνουν ότι εάν περπατάτε 30-60 λεπτά την ημέρα, μπορείτε να προφυλάξετε έως και κατά 73% τη μνήμη σας. Εάν δεν έχετε τόσο χρόνο, μπορείτε να κάνετε 3-6 δεκάλεπτους περιπάτους μέσα στην ημέρα.

2. ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑ. Η μεσογειακή διατροφή, με ψάρι, πολλά λαχανικά, φρούτα, όσπρια και δημητριακά, λάδι και λίγο κρασί, περιέχει όλα τα αντιοξειδωτικά στοιχεία που προστατεύουν τον εγκέφαλο και είναι φιλική προς τη μνήμη σας. «Το ψάρι περιέχει τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που χρησιμοποιούν οι μεμβράνες των εγκεφαλικών κυττάρων, εσωτερικά και εξωτερικά», εξηγεί η κ. Τσολάκη.

Ο καθηγητής Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια των ΗΠΑ Νίκος Σκαρμέας απέδειξε με μελέτη του ότι όσο περισσότερο ακολουθεί κάποιος τη μεσογειακή διατροφή τόσο περισσότερο προφυλάσσει τη μνήμη του. Η ελάττωση του κινδύνου για διαταραχές μνήμης φτάνει στους οπαδούς της μεσογειακής διατροφής έως και 28%.

«Σε έρευνα που πραγματοποίησε το τμήμα μας σε 149 μοναχούς που δεν έτρωγαν κρέας, έτρωγαν τις μισές μέρες του χρόνου ψάρι και καθημερινά λίγο λάδι και δημητριακά, διαπιστώσαμε ότι παρουσίαζαν άνοια σε ποσοστό 9% στις ηλικίες άνω των 80 ετών», λέει η κ. Τσολάκη. 

«Τους συγκρίναμε με 380 κατοίκους της Πυλαίας Θεσσαλονίκης και διαπιστώσαμε ότι παρουσίαζαν και αυτοί άνοια σε ποσοστό 9%, αλλά πολύ νωρίτερα – σε ηλικία 70 ετών».

3. ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ. «Το διάβασμα ενός καλού βιβλίου, το σκάκι, το τάβλι, αλλά και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια μνήμης, γυμνάζουν τη μνήμη», συνιστά η κ. Τσολάκη. «Βρήκαμε μάλιστα ότι τα παιχνίδια αυτά σε κομπιούτερ, για τα οποία υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση, έχουν καλύτερα αποτελέσματα στις ήπιες νοητικές διαταραχές από άλλους τρόπους άσκησης της μνήμης».

Συνιστάται να ασχολείται κανείς μία ώρα την ημέρα με διανοητικές ασκήσεις.

4. ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ. «Να προσπαθείτε να περνάτε καλά με την οικογένεια και τους φίλους σας, ακόμα και στην εργασία σας», συμβουλεύει η κ. Τσολάκη. «Η κατάθλιψη και το άγχος επηρεάζουν τους νευροτροφικούς παράγοντες του εγκεφάλου, οι οποίοι, εάν ελαττωθούν, δεν τροφοδοτούν τους νευρώνες του εγκεφάλου και έτσι αυτοί πεθαίνουν».

Οι μεγαλύτεροι άνθρωποι είναι πιο ευάλωτοι σε αυτήν τη διαδικασία. «Πρόσφατη μελέτη που κάναμε σε 1.270 ηλικιωμένους, έδειξε ότι το 80% από αυτούς είχε παρουσιάσει άνοια ύστερα από μια μεγάλη στενοχώρια», σημειώνει η καθηγήτρια. «Γι’ αυτό, πρέπει να τους προετοιμάζουμε κατάλληλα, να τους συμπαραστεκόμαστε και να τους υποστηρίζουμε. Εάν υπάρχει κατάθλιψη, ένα αντικαταθλιπτικό φάρμακο μπορεί να βοηθήσει τον εγκέφαλο να μην καταρρεύσει».

5. ΡΥΘΜΙΣΤΕ ΧΡΟΝΙΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ. Οι επιστήμονες της Κλινικής Μάγιο στις ΗΠΑ επισημαίνουν ότι όσο καλύτερα ρυθμίσετε τις τυχόν χρόνιες παθήσεις σας (όπως η υπέρταση, ο διαβήτης ή η παχυσαρκία) τόσο καλύτερη μνήμη θα έχετε. 

Ο,τι προκαλεί αθηρωμάτωση στον οργανισμό, φέρνει και μειωμένη αιμάτωση στον εγκέφαλο. Επίσης, εάν έχετε πρόβλημα με τη μνήμη σας, συζητήστε με τον γιατρό σας για τα τυχόν φάρμακα που παίρνετε (ορισμένα επιδρούν στη μνήμη). Ίσως χρειάζεται ακόμα να ελέγξετε τη λειτουργία του θυρεοειδούς σας αδένα – ορισμένες διαταραχές του βλάπτουν τη μνήμη.

6. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΙΤΕ. Περιορίστε τους περισπασμούς της σκέψης σας και μην προσπαθείτε να κάνετε πολλά πράγματα ταυτόχρονα, συμβουλεύουν οι επιστήμονες της Κλινικής Μάγιο. Εάν εστιάσετε την προσοχή σας σε αυτό που θέλετε να θυμάστε, έχετε περισσότερες πιθανότητες να το ανακαλέσετε σωστά αργότερα.

7. ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ. Να κάνετε λίστες για τις εργασίες που έχετε να κάνετε και να αφαιρείτε από αυτές ό,τι έχετε ολοκληρώσει. Να γράφετε σε ένα ημερολόγιο ή σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή τα ραντεβού σας, τις υποχρεώσεις σας και τα γεγονότα που θέλετε να θυμηθείτε. Να αφήνετε πάντα σε ένα συγκεκριμένο μέρος τα κλειδιά, το πορτοφόλι σας και άλλα σημαντικά πράγματα.

8. ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΤΕ ΤΙΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΑΣ. Εάν, λ.χ., αφήσετε κάπου τα κλειδιά ή τα λεφτά σας, κοιτάξτε γύρω το περιβάλλον, ώστε μετά να ανακαλέσετε όλη την εικόνα και να θυμηθείτε πού αφήσατε τα πράγματά σας. Μπορεί να βοηθήσει επίσης εάν συνδέσετε αυτό που θέλετε να θυμηθείτε αργότερα με ένα αγαπημένο σας τραγούδι ή κάτι πολύ οικείο σε εσάς.

9. ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. Εάν θέλετε να θυμηθείτε οπωσδήποτε κάποιες πληροφορίες αργότερα, βεβαιωθείτε ότι τις έχετε επαναλάβει ή ανακαλέσει στη μνήμη σας τουλάχιστον 5 φορές. Εάν, λ.χ., μελετάτε για εξετάσεις, να επαναλαμβάνετε ό,τι έχετε διαβάσει αμέσως μετά, ύστερα από 24 ώρες, μία εβδομάδα μετά και ύστερα από έναν μήνα.

10. ΝΑ ΤΕΣΤΑΡΕΤΕ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΣΑΣ. Τέλος, όπως συνιστά ο οκτώ φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη μνήμη Ντόμινικ Ο’Μπράιαν, να τεστάρετε συχνά τη μνήμη σας. Ζητήστε από έναν φίλο να σας δείξει μια εικόνα με δέκα αντικείμενα και μετά να την κρύψει. 

Εάν μπορείτε να θυμηθείτε μόνο τρία έως τέσσερα αντικείμενα μέσα σε δύο λεπτά, θα πρέπει να βρείτε τρόπους να βελτιώσετε τη μνήμη σας. Εάν μπορέστε να θυμηθείτε εννέα ή δέκα αντικείμενα, η μνήμη σας πηγαίνει καλά. Στην περίπτωση αυτή, εξετάστε τη μνήμη σας με έναν πίνακα με είκοσι ή τριάντα αντικείμενα – υπάρχει πάντα περιθώριο περαιτέρω βελτίωσης…





Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

7 τρόποι για να ενεργοποιήσετε την ισχυρότερη θεραπευτική δύναμη : το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της καρδιάς σας.....!!!!!!!!!

Υπάρχει μόνο μία αιτία πρόκλησης ασθενειών και σχετίζεται με την ενέργεια και τη συχνότητα των ανισορροπιών που υπάρχουν μέσα στο σώμα σας. Αν την αποκαταστήσετε, η ασθένεια θα ήταν αδύνατο να υπάρξει. 

Όλα τα συναισθήματα είναι παραλλαγές 2 συναισθημάτων: του φόβου και της αγάπης. 
Ο φόβος / το άγχος είναι μεταδοτικά και προκαλούν συστολή : αναστέλλουν τη δημιουργικότητα, την εγκεφαλική δραστηριότητα, το ανοσοποιητικό σύστημα και την επιλεκτική αντίληψη και μετά από εκτεταμένες χρονικές περιόδους οδηγούν στην κατάρρευση.

Η αγάπη (θετικές πεποιθήσεις και συναισθήματα) έχει μεγάλο αντίκτυπο και προκαλεί διαστολή : δημιουργικότητα, σωματική και ψυχική αντοχή και μεγαλύτερη παραγωγικότητα σε μικρότερο χρονικό διάστημα διότι παίρνουμε αποφάσεις πιο γρήγορα αφού είμαστε δεκτικοί και ιδιαίτερα διορατικοί. 

Αυτό αποτελεί το θέμα των Μαθηματικών της Καρδιάς (σύμφωνα με το Ινστιτούτο των Μαθηματικών της Καρδιάς στις ΗΠΑ ) : όταν κάποιος διαθέτει ακριβείς πληροφορίες, παίρνει καλύτερες αποφάσεις. Η ποιότητα του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου που δημιουργεί ένα άτομο με την καρδιά του επηρεάζει την εμπειρίες και την πραγματικότητά του.

Η έρευνα πίσω από την εξέλιξη των Μαθηματικών της Καρδιάς προήλθε από την αντίληψη ότι η συναισθηματική αντίδραση του σώματος σε διάφορα γεγονότα δεν συμβαίνει πάντα μέσω της διαδικασίας που ξεκινά από «πάνω προς τα κάτω» (δηλαδή ο εγκέφαλος στέλνει σήματα στην καρδιά και σε άλλα όργανα και το σώμα αντιδρά αναλόγως). 

Αντιθέτως, έχει πλέον αποδειχτεί ότι πολλές φορές η συναισθηματική μας κατάσταση πυροδοτεί την καρδιά να στείλει το δικό της σήμα στον εγκέφαλο και σε άλλα όργανα και στη συνέχεια το σώμα αντιδρά αναλόγως.

Για παράδειγμα, ενώ η αμφίδρομη επικοινωνία ανάμεσα στα γνωστικά και συναισθηματικά συστήματα είναι καλωδιωμένη στον εγκέφαλο, ο πραγματικός αριθμός των νευρικών συνδέσεων που ξεκινά από τα συναισθηματικά κέντρα και φτάνει στα γνωστικά κέντρα είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των νευρικών συνδέσεων της αντίστροφης κατεύθυνσης.

Έχετε ποτέ πάρει μια βιαστική απόφαση; Κάνατε παρορμητικά κάτι επικίνδυνο; Πήρατε κάποιο ρίσκο γιατί πιστέψατε σε αυτό; Η συγκεκριμένη έρευνα εξηγεί την επίδραση των συναισθημάτων στην ικανότητά μας να σκεφτόμαστε και να ενεργούμε. 

Στην πραγματικότητα, οι ερευνητές από το Ινστιτούτο των Μαθηματικών της Καρδιάς έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η φυσιολογία και τα νευρικά κέντρα της καρδιάς είναι τόσο πολύπλοκα και ενεργά, ώστε αποτελούν από μόνα τους έναν «εγκέφαλο» που ονομάζεται «μίνι-εγκέφαλος».

Γνωρίζουμε πλέον ότι η καρδιά περιέχει κύτταρα που παράγουν και απελευθερώνουν ντοπαμίνη και νορεπινεφρίνη, δύο νευροδιαβιβαστές που κάποτε θεωρούνταν ότι παράγονται μόνο από τον εγκέφαλο και τα γάγγλια που βρίσκονταν έξω από την καρδιά. Ακόμα πιο αξιοσημείωτη είναι η ανακάλυψη ότι η καρδιά παράγει οξυτοκίνη, την «ορμόνη της αγάπης», σε συγκεντρώσεις τόσο υψηλές όσο κι εκείνες που παράγονται από τον εγκέφαλο.

7 απλές ενέργειες για τη δημιουργία θετικών συναισθημάτων :
1. Σκεφτείτε τους συναδέλφους που σας βοήθησαν σήμερα. Ευχαριστήστε τους μέσα στην καρδιά σας. Σκεφτείτε τις τρέχουσες δουλειές που έχετε να κάνετε, να είστε σίγουροι ότι θα έχουν θετικά αποτελέσματα και εργαστείτε από αυτή την οπτική.

2. Τι είναι αυτό που θα θέλατε να κάνετε επαγγελματικά; Μήπως μια καινούρια μελέτη; Με ποιόν; Σκεφτείτε το θέμα με λεπτομέρειες, γίνετε συγκεκριμένοι και φανταστείτε ότι ήδη έχετε ξεκινήσει να εργάζεστε πάνω σε αυτό.

3. Αγκαλιάστε την αίσθηση της χαράς που αναβλύζει από την καρδιά σας. Υπό αυτή την οπτική λάβετε τα κατάλληλα μέτρα για να συμβεί αυτό.

4. Βρείτε τρόπους για να βοηθήσετε τους συναδέλφους σας ή να τους κάνετε να νιώσουν ότι ενδιαφέρεστε γι’ αυτούς. Κάντε μια (α)ορατή πράξη καλοσύνης κάθε μέρα ή και περισσότερες αν θέλετε.

5. Πριν ξεκινήσετε την καθημερινή σας δουλειά νιώστε ευγνωμοσύνη και οραματιστείτε τον τρόπο με τον οποίο θα θέλατε να γίνει.

6. Όταν τελειώσετε τη δουλειά σας νιώστε ευγνωμοσύνη και απαλλαγείτε από τα αρνητικά συναισθήματα (που προέρχονται από τον φόβο που πλέον γνωρίζουμε ότι αποτελεί ψευδαίσθηση). Μην τα κουβαλήσετε μαζί σας στο σπίτι και μην τα κρατήσετε και την επόμενη μέρα.

7. Χαμογελάστε. Η ώρα της κρίσης βρίσκεται κυριολεκτικά εδώ : είναι ο γρήγορος ρυθμός με τον οποίο προχωρά ο κόσμος μας και η πίεση ότι έχουμε πάρα πολλά να κάνουμε σε τόσο λίγο χρόνο και με μικρή βοήθεια. Το να είμαστε παρόντες στην κάθε στιγμή που ζούμε αποτελεί απλώς μια έννοια για τους περισσότερους από εμάς και έχει μικρή εφαρμογή στην καθημερινή ζωή μας.

Ο φόβος εξαπλώνεται ευρέως και μας μολύνει σε κυτταρικό επίπεδο: υπέρταση, αυτοάνοσες ασθένειες, καρκίνος, στειρότητα, χρόνια προβλήματα στη μέση, άγχος και κατάθλιψη. Ο κατάλογος θα μπορούσε να συνεχιστεί για πάντα. Η διαφορά είναι ο τρόπος που ερμηνεύουμε την κρίση, διότι μπορούμε να είμαστε σε απόλυτη ηρεμία ακόμα και μέσα σε ένα χάος.

Μπορούμε να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε; Μπορούμε να μιλήσουμε αληθινά; Μπορούμε να εντοπίσουμε και να απελευθερώσουμε τις υποβόσκουσες περιοριστικές πεποιθήσεις μας έτσι ώστε να αφιερωθούμε σε μια καινούρια δέσμευση που θα περιλαμβάνει γνήσια συμπόνια, αφθονία, αγάπη και επικοινωνία; Η δέσμευσή μας αυτή θα γίνει ορατή στο σώμα και τις προθέσεις μας.





Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

5 ενδείξεις αληθινής αγάπης....!!!!!!!!

Η αληθινή αγάπη είναι αυτό που ψάχνει να βρει ο κάθε άνθρωπος στη ζωή του και στον σύντροφο που έχει επιλέξει να την μοιραστεί μαζί του. Ιδιαίτερα εμείς οι γυναίκες από μικρές μεγαλώνουμε με την ελπίδα να βρούμε όσο πιο σύντομα μπορούμε την αληθινή αγάπη στο πρόσωπο κάποιου άντρα ο οποίος θα μας αγαπάει, θα μας προσέχει και θα ικανοποιεί όλες μα τις ανάγκες πρωτίστως τις ψυχικές και συναισθηματικές.

Η αλήθεια είναι ότι όσο εύκολο νομίζαμε μικρές ότι είναι να βρούμε τον κατάλληλο άντρα ο οποίος θα μας αγαπήσει πραγματικά και θα νιώσουμε την αληθινή αγάπη τόσο δύσκολο αποδεικνύεται ότι είναι αυτό όσο μεγαλώνουμε. 

Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε την αληθινή αγάπη και φυσικά να σας πούμε ποιες είναι οι βασικότερες πέντε ενδείξεις οι οποίες θα σας κάνουν να αντιληφθείτε ότι ο σύντροφος σας, σας αγαπά αληθινά.

Τι είναι η αληθινή αγάπη
Ας αρχίσουμε από τα βασικά ας αναλύσουμε δηλαδή τι είναι η αληθινή αγάπη. Αληθινή αγάπη είναι όταν θέλουμε να βλέπουμε ευτυχισμένο, χαρούμενο, υγιή και γεμάτο θετικά συναισθήματα τον άνθρωπο που αγαπάμε ακόμα και εάν αυτό είναι εις βάρος μας. 

Η αληθινή αγάπη δεν έχει πλαίσια και όρια και φυσικά δεν είναι μόνο ερωτικής φύσεως. Φυσικά εμείς σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για την ερωτική πλευρά της αληθινής αγάπης. Οι άνθρωποι που αγαπάνε αληθινά μπορούν αν θυσιάσουν τα πάντα για να είναι ο άνθρωπος που αγαπούν καλά ακόμα και τον ίδιο τους τον εαυτό και φυσικά βάζουν πάνω από όλα τον σύντροφο τους.

Οι 5 ενδείξεις ότι βρήκατε την αληθινή αγάπη
Εάν λοιπόν έχεις σύντροφο και θέλεις να δεις εάν σε αγαπάει αληθινά ή απλώς θέλεις να ξέρεις τις ενδείξεις για την αληθινή αγάπη από την μεριά ενός άντρα δεν έχεις παρά να διαβάσεις τις παρακάτω πέντε κυριότερες ενδείξεις ότι έχεις βρει την αληθινή αγάπη ώστε να μην προσπεράσεις και σου φύγει μέσα από τα χέρια σου.

1. Θέλει να σου κάνει την ζωή πιο εύκολη
Όταν ένας άντρας νιώθει αληθινή αγάπη για μια γυναίκα τότε προσπαθεί με κάθε τρόπο να της κάνει όσο γίνεται περισσότερο εύκολη την ζωή της και την καθημερινότητα της. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θέλει να σου καλύπτει τις ανάγκες σου, θέλει να σε διευκολύνει σε δουλειές ή σε καταστάσεις που σε δυσκολεύουν και γενικά θέλει με κάθε τρόπο να σε κάνει να μην νιώθεις μόνη σου. 

Θα καταλάβεις λοιπόν ότι έχεις βρει την αληθινή αγάπη όταν νιώσεις ότι έχεις ανά πάσα ώρα και στιγμή τον σύντροφό σου δίπλα σου.

2. Θέλει την άποψη σου και την ζητά
Άλλη μια ένδειξη ότι έχεις βρει την αληθινή αγάπη είναι όταν ο σύντροφός σου θέλει αλλά και εκτιμά την άποψη σου ιδιαίτερα όταν πρόκειται για σημαντικά θέματα που τον απασχολούν. Δεν μπορεί να υπάρξει αγάπη πόσο μάλλον αληθινή και ο ένας να μην θέλει την άποψη του άλλου σε θέματα που απασχολούν την καθημερινότητά του.

3. Σε σέβεται και σε εκτιμά
Όταν κάποιος αγαπά αληθινά τον σύντροφό του τον σέβεται και τον εκτιμά. Σέβεται τις ανάγκες του, τις συνήθειες του και φυσικά δεν θέλει να τον καταπιέζει και σε καμία περίπτωση δεν τον κάνει να νιώθει άσχημα αλλά και δεν τον υποτιμά ποτέ. Η εκτίμηση και ο σεβασμός είναι δυο από τις σημαντικότερες ενδείξεις αληθινής αγάπης και φυσικά εάν τις βρείτε στον σύντροφό σας θα πρέπει να νιώθετε πολύ τυχερή γυναίκα.

4. Όταν πρέπει ξέρει να ζητάει συγνώμη
Η αληθινή αγάπη δεν έχει εγωισμούς και ξέρει να ζητάει συγνώμη αλλά και να συγχωρεί. Ένας άντρας λοιπόν που αγαπάει αληθινά ξέρει να ζητάει συγνώμη όταν έχει αυτός το λάθος ή όταν θέλει να ρίξει τους τόνους της συζήτησης για να μην εξελιχθεί σε τσακωμό. Ξέρει να συγχωρεί και φυσικά βάζει το καλό της σχέσης του πάνω από οποιοδήποτε εγωισμό και μικροπρέπεια.

5. Θέλει να είναι αρεστός στο περιβάλλον σου
Όταν ένας άντρας αγαπάει αληθινά όπως είπαμε δεν θέλει να σου δημιουργεί προβλήματα αλλά θέλει να σου τα λύνει όσο μπορεί περισσότερο. 

Με αυτή την λογική δεν θα ήθελε σε καμία περίπτωση να σου δημιουργήσει πρόβλημα με τους φίλους ή με την οικογένεια σου και η αιτία να είναι αυτός. Έτσι αυτό που κάνει ένα άντρας που σε αγαπά αληθινά είναι να προσπαθεί κάθε φορά να γίνεται όλο και πιο αρεστός στο περιβάλλον σου μιας και αυτό θα απαλλάξει την αληθινή του αγάπη, δηλαδή εσένα, από προβλήματα.





Αλεξάνδρα Πιτουρά