Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018

8 μυστικιστικά και ψυχικά σημάδια που δείχνουν ότι είσαι στο μυαλό κάποιου...!!!!

Είχατε ποτέ την αίσθηση ότι κάποιος μιλά για σας; Νιώσατε ότι είστε στο μυαλό κάποιου; Αν σας ακούγονται οικεία αυτά, τότε πρέπει οπωσδήποτε να το ψάξετε λίγο περισσότερο.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι η ανθρώπινη συνείδηση είναι ιδιόμορφη και ασυνήθιστη. Απλώς φανταστείτε την δύναμη που έχουμε μέσα μας. Φανταστείτε τι θα μπορούσαμε να κάνουμε αν απλώς ανοίγαμε τα μάτια μας στις δυνατότητες.

Βλέπετε η ενέργεια είναι πραγματική και υπάρχει παντού γύρω μας. Δεν μπορείτε να την αγγίξετε ή να την μυρίσετε, αλλά μπορείτε να την αισθανθείτε.

Και πραγματικά πιστεύω πως όλοι μας έχουμε αυτή τη δύναμη μέσα μας. Απλώς είναι θέμα χρόνου να αναδυθεί. Οπότε, αν βιώνετε κάτι ασυνήθιστο και δεν υπάρχει λογική εξήγηση γι αυτό, συνεχίστε να διαβάζετε.

Εδώ βρίσκονται 8 σημάδια πως είστε στο μυαλό κάποιου!

Βρίσκετε ένα λευκό φτερό
Ένα λευκό φτερό δεν είναι κάτι που συναντάτε κάθε μέρα. Και ανεξάρτητα από το πόσο περίεργο και αν ακούγεται, το λευκό φτερό είναι σύμβολο πίστης και προστασίας από τις αρχές του κόσμου.

Είναι σημάδι που στέλνεται από κάποιον που έχουμε χάσει. Είναι μήνυμα πως μας σκέφτεται και μας προσέχει.

Νιώθετε ξαφνικά καταβεβλημένοι
Όσο πιο δεκτικοί και ενεργειακά ανοιχτοί είστε, τόσο περισσότερα συναισθήματα θα αρχίσετε να βιώνετε. Όσο περιβάλλεστε από δονήσεις θετικής ενέργειας, τόσο περισσότερη θετικότητα θα προσελκύσετε. Ωστόσο, η αρνητικότητα πάντα θα παραμονεύει στην γωνία. Να προσέχετε.

«Πραγματικά έχω την περίεργη τάση να λέω πράγματα σε ανθρώπους τα οποία ήταν έτοιμοι να πουν οι ίδιοι. Πάντα φρικάρω τους καλύτερους μου φίλους με αυτό. Οπότε, ίσως να έχω κάποια ψυχική ικανότητα.» –Lauren Lee Smith

Έχετε αισθανθεί μια άγνωστη παρουσία στα όνειρα σας
Αυτό που δεν μπορεί να εμφανιστεί στον πραγματικό 3D κόσμο, μπορεί να έρθει στα όνειρα μας. Επειδή είναι πιθανό το υποσυνείδητο μυαλό να το έχει ήδη αποθηκεύσει για μια πιο κατάλληλη στιγμή.

Από την άλλη πλευρά, κάποιοι πιστεύουν πως όταν ονειρευόμαστε, η ψυχή μας αφήνει το σώμα, επισκέπτεται το αστρικό πεδίο (η γνωστή εξωσωματική εμπειρία) και συναντά άλλες οντότητες.

Θυμηθήκατε ένα άτομο εντελώς ξαφνικά
Όταν είστε πραγματικά συνδεδεμένοι με ένα άτομο μπορείτε εύκολα να παρατηρήσετε μια ανεπτυγμένη τηλεπάθεια μεταξύ σας.

Σκεφτήκατε ποτέ κάποιον και μετά σας πήρε τηλέφωνο επειδή σας σκεφτόταν και αυτός;

Αυτό συμβαίνει λόγω της επίγνωσης και της πολύ ανεπτυγμένης συνείδησης. Γνωρίζετε τις σκέψεις του άλλου. Το μυαλό και των δύο αρχίζει να δουλεύει σαν είναι συνδεδεμένα με μια δυνατή κλωστή.

Έχετε ξαφνικά φαγούρα στα μάτια
Οι ξαφνικές σωματικές αισθήσεις μπορούν να συνδεθούν με βαθύτερα συναισθήματα χωρίς να το γνωρίζετε. Ένα ξαφνικό τίναγμα ή φαγούρα στο μάτι μπορεί να είναι το υποσυνείδητο σας που προσπαθεί να σας πει πως πρέπει να προσέξετε κάποια ανολοκλήρωτη υπόθεση.

Βιώνετε παράξενες σωματικές αισθήσεις
Νιώσατε ποτέ ότι ανατριχιάζετε στον αυχένα; Και αισθανθήκατε κάποια άγνωστη παρουσία. Μπορεί επίσης να εκδηλωθεί με τρίψιμο στην πλάτη ή κάτι παρόμοιο.

Αυτές οι περίεργες αισθήσεις εμφανίζονται όταν κάποιος από την άλλη πλευρά προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί μας. Μην φοβάστε.

Νιώθετε κάψιμο στα αυτιά
Κάτι που όλοι ακούγαμε όταν ήμασταν παιδιά από τους παππούδες μας. Όταν κάποιος σας σκέφτεται, τα αυτιά σας αρχίζουν να τσούζουν και νιώθετε κάψιμο.

Βιώνετε déjà vu πιο συχνά
Αν αναγνωρίζετε κάποιο από αυτά τα σημάδια στην καθημερινότητα σας, είναι σαφές πως έχετε την δύναμη να νιώθετε βαθύτερα από τους περισσότερους ανθρώπους. Πιθανώς να κατέχετε την καθαρή αντιληπτική ενσυναίσθηση -την ψυχική ικανότητα να αντιλαμβάνεστε γεγονότα πέρα από τις φυσικές αισθήσεις.

Έτσι, το déjà vu είναι απλώς μια ακόμη οικεία αίσθηση για σας. Είναι το αίσθημα όπου νιώθετε οικεία με μέρη, ανθρώπους, συζητήσεις κτλ. Είναι σαφές σημάδι ότι κάποιος σας σκέφτεται.




Μάγεια Τ.

Η ιστορία του Έκτορα....!!!!

Αυτός είναι ο γλυκός Έκτορας. Τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής του περιπετειώδη και δύσκολα. Ψάχνει το γεμάτο ζεστασιά, παντοτινό του σπιτικό. Είναι ο ιδανικός γατούλης-σύντροφος για τον άνθρωπο που ζει μόνος του. Είναι στειρωμένος και έχει τσιπάκι. 
Αυτή είναι η ιστορία του:  Έκτορας 
Το σπαρακτικό νιαούρισμα έρχεται κάπου μέσα από την βλάστηση. Το μικρό γατάκι είναι κουρνιασμένο δίπλα στον κορμό ενός δέντρου, εδώ στην περιοχή της πλαζ στον Πειραιά. Τόσο μικρούλι και φοβισμένο. Ξέρω ότι αν δεν τον πάρω από εδώ, δεν πρόκειται να επιβιώσει. 

Χωρίς δεύτερη σκέψη τον παίρνω σπίτι, έχοντας κατά νου ότι κάποιος άνθρωπος εμπιστοσύνης θα βρεθεί να τον υιοθετήσει και να απολαύσει όλη την αγάπη που το μικρό πλασματάκι έχει να του δώσει. Ο Άρης, ο μαύρος περσικός, αλλά και ο τρόπος ζωής μου δεν επιτρέπουν την ύπαρξη άλλης μία γάτας μέσα στο διαμέρισμα. 
Το μικρό γατάκι ξεκουράζεται απομονωμένο σε ένα δωμάτιο τις πρώτες ημέρες, πίνει γάλα αχόρταγα, και δεν μπορεί να περπατήσει σταθερά ακόμα. Πρέπει να είναι λιγότερο από 30 ημερών. Οι μέρες περνούν, δυναμώνει, είναι υπερβολικά χαριτωμένο, και έξυπνο. Εξελίσσεται σε ένα χαδιάρικο, παιχνιδιάρικο, γεμάτο αγάπη αγόρι. Παίζει και με τον Άρη. Έχει πλάκα να τους βλέπεις να παίζουν μαζί. Τον ονομάζω Έκτορα. 

Οι μέρες περνούν. Αρχίζω να ψάχνω να βρω εκείνο το ζεστό σπιτικό που του ταιριάζει. Τον τρυφερό, εμπιστοσύνης άνθρωπο που θα του προσφέρει την αγάπη που του αξίζει. Μάταια. Ο Έκτορας μεγαλώνει, και γίνεται όλο και πιο έξυπνος. Τον παίρνω σε περιπάτους στην παραλία και στην πλατεία για καφέ. Φοράει και το λουράκι του και είναι πολύ υπομονετικός μέσα στο κουτί του. 

Είναι μια καταπληκτική συντροφιά. Τα παιδιά θαυμάζουν πόσο χαριτωμένος είναι. Πόσο έξυπνος και ήσυχος. Αλλά στο σπίτι, τα πράγματα αρχίζουν να δυσκολεύουν με τον Άρη. Ο Έκτορας, σε κάποιο είδος σκληρού παιχνιδιού, αρχίζει να φέρεται σκληρά στον Άρη, ο οποίος από την φύση της ράτσας του είναι πολύ πιο μαλακός και ήρεμος. 

Τον αρπάζει από το σβέρκο και κάθεται από πάνω του. Είναι σαν δύο αγόρια που το ένα προσπαθεί να επιβληθεί στο άλλο. Ο Άρης ουρλιάζει κάθε φορά που ο Έκτορας του επιβάλλεται με αυτόν τον τρόπο. 

Από ένα σημείο και μετά πρέπει να τους κρατώ χωριστά τον ένα από τον άλλο. Μερικές φορές μου είναι δύσκολο ακόμα και να μπω στο μπάνιο ή να εργαστώ στο γραφείο για κάποια ώρα ήσυχη. Είναι αδύνατον να τους αφήσω μαζί για πολύ. Και μάλιστα χωρίς επιτήρηση. Και δεν μπορώ να βρω κάποιον να τον υιοθετήσει. 

Όταν ο Έκτορας είναι τεσσάρων μηνών, ο Δημήτρης, ένας συνάδελφος μου, λέει ότι θέλει να τον πάρει. Έχει δύο μικρά παιδιά, και μένει σε μια μονοκατοικία με μεγάλο κήπο σε ένα προάστιο της Αθήνας. Αυτό με ανακουφίζει. 

Ο Δημήτρης παίρνει τον Έκτορα, αλλά η γυναίκα του δεν επιτρέπει καν να τον βάλει μέσα στο σπίτι. Τον αφήνουν έξω στον κήπο, όπου του βάζουν φαγητό μέσα σε ένα μπολ και οι γάτες από την γειτονιά έρχονται και το τρώνε. Τις επόμενες μέρες ο Έκτορας φεύγει. Κανείς δεν ξέρει που είναι για μέρες. 

Μετά από μία εβδομάδα παίρνω την απόφαση ότι αν το μικρό μου αγόρι είναι ακόμα ζωντανό οφείλω να ψάξω να τον βρω και να τον σώσω. Πηγαίνω στην περιοχή όπου ζει ο Δημήτρης – για πρώτη φορά στη ζωή μου – την πιο ζεστή μέρα του Αυγούστου. 

Με μια φωτογραφία του στα χέρια και με δάκρυα στα μάτια, από νωρίς το απόγευμα μέχρι τη νύχτα γυρίζω στους δρόμους φωνάζοντας τον όνομα του και ρωτώντας τους ανθρώπους αν έχουν δει ένα γατούλη σαν αυτόν. 

Είναι αργά το βράδυ και ετοιμάζομαι να γυρίσω πίσω με άδεια χέρια. Είμαστε στην βεράντα. Σε μια τελευταία απελπισμένη προσπάθεια φωνάζω δυνατά το όνομα του Έκτορα. Και… από κάπου μακριά και από κλειστό χώρο ακούω το δυνατό νιαούρισμα του Έκτορα. 

Άκουσε την φωνή μου και απάντησε. Βρίσκουμε τον Έκτορα πίσω από ένα παλιό ψυγείο όπου κρύβεται, πεινασμένο και ταλαιπωρημένο. Χωρίς δεύτερη σκέψη, και αγνοώντας τα παιδιά που κλαίνε επειδή χάνουν το παιχνίδι τους, παίρνω τον Έκτορα σπίτι μαζί μου. Αποφασισμένη να τον κρατήσω. 

Εύκολο να το λες, αλλά δύσκολο στην πράξη. Τις επόμενες μέρες τα προβλήματα ξαναρχίζουν με μεγαλύτερη ένταση αυτή τη φορά, καθώς ο Έκτορας μεγαλώνει. 

Είναι οκτώ μηνών, και αργά ένα βράδυ, καθώς ήμουν απελπισμένη και δεν ήξερα τι να κάνω για όλη αυτήν την κατάσταση, κάποια από την Ρόδο που ασχολείται με αδέσποτες γάτες, προσφέρεται να τον πάρει στον χώρο της. Είναι θεόσταλτο δώρο για μένα και αρπάζω την ευκαιρία. 

Τις επόμενες μέρες ο Έκτορας εμβολιάζεται, τσιπάρεται, και πετάει για την Ρόδο. Είμαι συνεχώς σε επαφή με την γυναίκα που τον φροντίζει, περιορισμένο μέσα σε έναν χώρο στον κήπο της, μαζί με άλλες γάτες. Επίσης, στέλνω και χρήματα για την συντήρηση του. Είναι μέσα του Δεκέμβρη. 

Στα τέλη του Μαίου πηγαίνω στην Ρόδο. Πηγαίνω να δω και τον Έκτορα όπως είναι φυσικό. Του πηγαίνω τις λιχουδιές που του αρέσουν. Είναι πάντα περιορισμένος μαζί με άλλες γάτες. Νιώθω βαθιά θλίψη για την κατάσταση του… και ενοχές. Αυτό δεν είναι αυτό που ήθελα για το γλυκό μου αγοράκι. 

Τους επόμενους μήνες θίγω το θέμα της υιοθεσίας του Έκτορα από κάποιον που να ενδιαφέρεται να τον έχει να ζει μαζί του. Γνωρίζω ότι η γυναίκα που τον έχει δίνει για υιοθεσία ζώα, και στη Ρόδο αλλά και στο εξωτερικό. 

Γιατί όχι και τον Έκτορα μου; Αλλά η πρόταση αυτή πάντα απορρίπτεται από μέρους της. Αρχίζω να αναρωτιέμαι. Είναι τα χρήματα; Ή υπάρχουν βαθύτερα θέματα; 

Έχουν περάσει δυόμισι χρόνια που ο Έκτορας ζει στην Ρόδο σε αυτές τις συνθήκες. Παίρνω ένα τηλεφώνημα, ότι δεν είναι καλά. Έχει χάσει πολύ βάρος. Τρώει καλά, λέει, αλλά ανησυχεί για την υγεία του. Θέλει να του κάνει εξετάσεις. Ζητάει χρήματα. Ζητάω φωτογραφίες του. Δεν περιμένω ότι θα στείλει, αλλά το ίδιο βράδυ λαβαίνω αρκετές. 

Η γάτα που βλέπω δεν είναι ο Έκτορας μου!! Αυτό που βλέπω είναι ένα φοβερά παραμελημένο, κακοζωισμένο, σε κακή κατάσταση και υποσιτισμένο γατί!!! Κάνει τις εξετάσεις και έχουμε άμεσα αποτελέσματα. Όχι σοβαρά προβλήματα υγείας, αλλά πολλά που πρέπει να αντιμετωπιστούν. 

Είμαι αποφασισμένη να βγάλω τον Έκτορα από εκείνη την κόλαση. Πηγαίνω στην Ρόδο και μέσα στην ίδια μέρα τον παίρνω και τον φέρνω πίσω στον Πειραιά. Τα θέματα της υγείας του έχουν αντιμετωπιστεί, και είναι καλά. Τρώει σαν τον λύκο! Αλλά τα προβλήματα της συμπεριφοράς του προς τον Άρη, και την Willow, ένα θηλυκό που έχω επίσης τώρα, είναι πολύ σοβαρά. 

Ψάχνω για το πιο ζεστό σπιτικό γι’ αυτόν. Να έχει την αγάπη που του αξίζει και που θα επιστρέψει στο 100πλάσιο. Δεν έχει ζήσει ποτέ με σκύλους. Οι αντιδράσεις του επομένως είναι απρόβλεπτες. Δεν έχει βγει ποτέ έξω στους δρόμους. 

Αν αυτό συμβεί τώρα, αυτό θα αποβεί μοιραίο για τη ζωή του. Άμεσα λοιπόν, χρειάζεται τον πιο τρυφερό άνθρωπο (ανθρώπους) να τον υιοθετήσει και να τον έχει μέσα στο χώρο του. Του αρέσουν τα χάδια και τα παιχνίδια. Μπορεί να περάσει ώρες πάνω στα πόδια του γουργουρίζοντας και δείχνοντας την αγάπη του. Είναι ο ιδανικός γατούλης -σύντροφος για εκείνον που ζει μόνος του. 

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου: 

50 λόγοι για να ξεκινήσετε άμεσα διαλογισμό...!!!!

Ο διαλογισμός έχει πλεονεκτήματα που δύσκολα θα τα βρει κανείς σε κάποια άλλη πρακτική. 10-20 λεπτά την ημέρα μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σας.

Και για του λόγου το αληθές, ιδού 50 λόγοι για να ξεκινήσετε αυτή τη γιογκική πρακτική σήμερα :

Σωματικά οφέλη :

1) Μειώνει το ρυθμό της αναπνοής

2) Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και μειώνει τους παλμούς της καρδιάς

3) Αυξάνει την αντοχή για άσκηση

4) Οδηγεί σε ανώτερο επίπεδο χαλάρωσης

5) Μειώνει τα επίπεδα γαλακτικού οξέος του αίματος με αποτέλεσμα να μειώνονται οι πιθανότητες πανικού

6) Βοηθά στην αντιμετώπιση χρόνιων ασθενειών όπως αλλεργίες, αρθρίτιδα κ.λπ.

7) Βοηθά στην αποθεραπεία μετά από σοβαρές εγχειρήσεις

8) Προσδίδει περισσότερη ενέργεια και σφριγηλότητα

9) Βοηθά στην προσπάθεια για απώλεια βάρους

10) Βοηθά στην αντιγήρανση

11) Θεραπεύει πονοκεφάλους και ημικρανίες

12) Βοηθά ερασιτέχνες, αλλά και πρωταθλητές για καλύτερες επιδόσεις

13) Βοηθά σημαντικά τους πάσχοντες από άσθμα

14) Εναρμονίζει το ενδοκρινικό σύστημα

15) Χαλαρώνει το νευρικό σύστημα

16) Θεραπεύει το στρες

Ψυχολογικά οφέλη :

17) Προσδίδει αυτοπεποίθηση

18) Αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης που επηρεάζει θετικά τη διάθεση και τη συμπεριφορά μας

19 )Δίνει λύσεις σε προβλήματα φοβίας

20) Βοηθά στον έλεγχο της σκέψης και στη συγκέντρωση του νου

21) Δημιουργεί την ανάγκη για μάθηση και βελτιώνει τη μνήμη

22) Κάνει το ασκούμενο να νιώθει περισσότερο “ζωντανός”, νεώτερος και με διάθεση για “ζωή”

23) Προσδίδει περισσότερη συναισθηματική σταθερότητα

24) Το μυαλό γερνά με πολύ αργό ρυθμό

25) Βοηθά να απαλλαγεί ο ασκούμενος από κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ κ.λ.π.

26) Αναπτύσσει τη διαίσθηση

27) Βοηθά τον ασκούμενο να βλέπει με ανοικτό μυαλό όλες τις καταστάσεις

28) Βοηθά τον ασκούμενο να αγνοεί τις ασήμαντες ενοχλήσεις

29) Βοήθεια στην επίλυση περίπλοκων προβλημάτων

30) Προσδίδει αγνότητα στον χαρακτήρα

31) Προσδίδει αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα

32) Βελτιώνει την επικοινωνία ανάμεσα στα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου

33) Ο ασκούμενος αποκτά την ικανότητα να αντιδρά πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά σε στρεσογόνες καταστάσεις

34) Αυξάνει την αντιληπτική ικανότητα του ασκουμένου

35) Μειώνει τις πιθανότητες για πνευματικές ασθένειες

36) Καλύτερη και πιο επικοινωνιακή συμπεριφορά

37) Λιγότερη επιθετικότητα

38) Βοηθά στην απεξάρτηση από ναρκωτικά και φάρμακα

39) Λιγότερες ώρες και καλύτερη ποιότητα ύπνου

40) Προσδίδει θετική σκέψη, υπομονή και ανεκτικότητα

41) Διαμορφώνει ένα σταθερό και σοβαρό χαρακτήρα

Πνευματικά οφέλη :

42) Βοηθά τον ασκούμενο να ζει στο παρόν και να μην ονειροπολεί

43) Προσφέρει ηρεμία του νου και ευτυχία

44) Προσδίδει συμπονετικότητα

45) Βοηθά να αποκτήσει κανείς βαθύτερη γνώση των πραγμάτων και κατανόηση των άλλων

46) Βοηθά την αυτοαποδοχή

47) Μαθαίνει τον ασκούμενο να συγχωρεί

48) Δημιουργεί στον ασκούμενο τη δυνατότητα να αγαπήσει σε ανώτερο επίπεδο

49) Βοηθά στην ανακάλυψη πραγμάτων και εννοιών πέρα από το εγώ

50) Ο ασκούμενος βιώνει την εσωτερική αίσθηση της “Κατανόησης” και της “Μοναδικότητας”

Ο διαλογισμός είναι ουσιαστικά δωρεάν. Δεν χρειάζεται κανένα αξεσουάρ ή βοηθητικό όργανο. Μπορείτε να τον ασκήσετε οπουδήποτε, όποτε θέλετε. Και το κυριότερο : ο διαλογισμός δεν έχει καθόλου αρνητικές επιδράσεις. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε, παρά μόνο να κερδίσετε. Δοκιμάστε τον!




Θες να κάνεις τα ίδια λάθη με τον πατέρα και την μητέρα σου ;

Η γονεϊκή μας συμπεριφορά χτίζεται πριν αποκτήσουμε συνείδηση. Η άδηλη μας μνήμη γνωστή ως ασυνείδητη μνήμη τίθεται σε λειτουργία τη στιγμή της γέννησης. 

Η άδηλη μνήμη δεν εμπεριέχει την ανάκληση της μνήμης, ωστόσο, συμπεριλαμβάνει την σωματική μνήμη. Στην άδηλη μνήμη δεν εμπλέκεται ο ιππόκαμπος. Ο ιππόκαμπος είναι υπεύθυνος για την κωδικοποίηση της μακροπρόθεσμης μνήμης του ανθρώπου. 

Συνθέτοντας ιστορίες από τη ζωή μας κατανοούμε καλύτερα το πως ζήσαμε κάποια γεγονότα. Σε όλη μας τη ζωή θα ακούσουμε πολλές ιστορίες και θα αφηγηθούμε άλλες τόσες. Οι αυτοβιογραφικές αφηγήσεις μας βοηθούν να ανακαλύψουμε το νόημα της ζωής μας. 

Ο τρόπος που αφηγούμαστε την ζωή μας αποκαλύπτει αν και κατά πόσο έχουμε κατανοήσει τη ζωή μας. Μεγάλη σημασία έχει αυτό το βίωμα που έρχεται στην επιφάνεια όταν μιλάμε για όσα μας έχουν συμβεί. 

Αν την ώρα που διηγούμαστε μια προσωπική ιστορία που βιώσαμε νιώθουμε ένα κόμπο στον λαιμό και ένα σφίξιμο στο στομάχι ενδεχομένως αυτό να σημαίνει πως αυτό που διηγούμαστε δεν το έχουμε ξεπεράσει. 

Συνήθως η επαναδιήγηση μιας δύσκολης προσωπικής εμπειρίας ξανά και ξανά μειώνει την ένταση του συναισθήματος μας, βοηθά τον εγκέφαλο μας να επεξεργαστεί νοητικά το βίωμα και μας βοηθά να βγούμε από το γνωστικό και συναισθηματικό αδιέξοδο. 
Οι ιστορίες που αφηγούμαστε δεικνύουν το πώς και το πόσο το παρελθόν μας έχει διαμορφώσει το τώρα μας. Το γλωσσικό στυλ αφήγησης, η έμφαση που δίνουμε, η γλώσσα του σώματος την ώρα της αφήγησης αποκαλύπτουν το πως κατανοούμε τον εαυτό μας και τον κόσμο. 

Ο τρόπος που βιώσαμε κάποια γεγονότα, οι αντιδράσεις της οικογένειας μας σε αυτά τα βιώματα, ο βαθμός που αυτά τα βιώματα καθόρισαν την ζωή μας συνθέτουν τον τρόπο που συμπεριφερόμαστε. 

Ωστόσο αν δεν έχουμε συναισθηματική επίγνωση δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε πως η συμπεριφορά μας είναι λανθασμένη. 

Κάθε φορά που πνιγόμαστε από σφόδρα συναισθήματα ή βυθιζόμαστε σε ανομολόγητες μνήμες οδυνηρών γεγονότων ή ανείπωτων απωλειών απλά επαναβιώνουμε ανεπεξέργαστα παλιά τραύματα. 

Όταν τα παιδικά τραύματα γράφουν την ιστορία της ζωής μας είναι προφανές πως εμείς απλά λειτουργούμε σαν συνεχιστές ακατανόητων, για μας, διαγενεακών λαθών. 

Θέλετε να επαναλάβετε τα λάθη των προγόνων σας; Θέλετε να δείτε την ζωή των γονιών σας σε επανάληψη; 

Αν όχι, γνωρίστε τον εαυτό σας! Παρατηρήστε την συμπεριφορά σας, τις αντιδράσεις σας, καταγράψτε όσα αισθάνεστε, ακολουθήστε την διαδρομή των σκέψεων σας! 




by Αντικλείδι , https://antikleidi.com

10 σκληρές αλήθειες για τη ζωή που κανένας δεν παραδέχεται εγκαίρως...!!!!

Τι βασικό ξεχνάμε, σύμφωνα με τη σύγχρονη ψυχολογία, και καλούμαστε να το επεξεργαστούμε την απολύτως λάθος στιγμή στη ζωή μας. 

Από τα μειονεκτήματα του ανθρώπινου γένους είναι η αδυναμία του να εκτιμήσει τη δύναμη του χρόνου. Τα γηρατειά είναι μια συζήτηση που αντιμετωπίζει κανείς σαν ανέκδοτο στην πρώτη του νιότη και σαν εφιάλτη από την τέταρτη δεκαετία της ζωής του και μετά. 

Ωστόσο, υπάρχουν 10 σκληρές αλήθειες που κανείς δεν αποκαλύπτει - στα παιδιά του, για παράδειγμα - εγκαίρως και κανείς δεν παραδέχεται, όσο έχει καιρό μπροστά τους για να τις επεξεργαστεί, να τις αποδεχθεί και να προχωρήσει με τον ευτυχεστέρο δυνατό τρόπο στη ζωή του. 

Σύμφωνα δε με τη σύγχρονη ψυχολογία αυτή η άρνηση να επεξεργαστεί κανείς αυτές τις παραδοχές που ισχύουν για όλους και πάντα είναι και από γενεσιουργά αίτια των περισσότερων ψυχολογικών προβλημάτων και διαταραχών που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε τόσο ως παιδιά, όσο και στην ενήλικη ζωή μας. 

1. Θα πεθάνουμε όλοι και κανείς δεν ξέρει πότε θα συμβεί αυτό. Επίσης, θα πεθάνουν όσοι αγαπάμε ή μας αγαπούν και επίσης δεν ξέρουμε πότε θα συμβεί αυτό. Πρόκειται για μία παραδοχή που λειτουργεί ως αφύπνιση για όλους και διαλύει την ψευδαίσθηση ότι υπάρχει χρόνος και περιθώριο για αναβολές. Δεν υπάρχει. 

2. Ο υλικός πλούτος δεν μπορεί να μας κάνει ούτε καλύτερους ούτε ευτυχέστερους ανθρώπους. Αυτό που συνήθως ξεχνούν οι άνθρωποι, όλων των οικονομικών τάξεων είναι ότι μπορεί να αποκτήσει κανείς τα πάντα εκτός από χρόνο και υγεία. 

3. Η εμμονή με την ευτυχία έχει ως μόνο αποτέλεσμα μια ζωή μέσα στη μιζέρια και τη θλίψη. Οι σύγχρονες κοινωνίες πιέζουν τους ανθρώπους να ευτυχήσουν με όλους τους λάθος τρόπους. Κυρίως, κυνηγώντας την ευτυχία εκεί που δεν υπάρχει και απορρίπτοντας, προσπερνώντας ή ξεχνώντας όλα τα μικρά πράγματα που κάνουν όμορφη τη ζωή. 

4. Δεν μπορούμε να κάνουμε ευτυχισμένους τους πάντες. Κάπως έτσι χάνουμε τον εαυτό μας και το πραγματικό νόημα της ζωής. Ζώντας ζωές στην υπηρεσία των άλλων - παιδιών, οικογένειας, φίλων, κ.λπ - συνήθως φτάνουμε στο σημείο να ξεχνάμε τις δικές μας ανάγκες. Ακόμη χειρότερα, πληγωνόμαστε, συνειδητοποιώντας ότι συνήθως τίποτα, απ’ όσα κάναμε, δεν εκτιμάται με τον τρόπο που περιμέναμε, τουλάχιστον… 
5. Τα συναισθήματα μας έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία από τις σκέψεις μας και σχεδόν ποτέ δεν το παραδεχόμαστε όταν πρέπει. Μεγαλώνουμε ως δέσμιοι της λογικής, προκειμένου να καταφέρουμε συγκεκριμένους στόχους. Όμως, η παρατεταμένη αδιαφορία για τις συναισθηματικές μας ανάγκες, μας γεμίζει με αισθήματα έλλειψης, άρνησης και εν τέλει ακόμη και κακίας. 

6. Οι πράξεις κάνουν τη διαφορά, τα λόγια απλώς κλέβουν την παράσταση και το πιο δύσκολο είναι να αντιμετωπίσει κανείς τις εντυπώσεις, μέχρι να φτάσει εκεί. Η πολυλογία, το καλό μάρκετινγκ, οι εντυπωσιακές κινήσεις μπορεί να κλέβουν τα μάτια (και τα αυτιά) και να κάνουν δυστυχισμένους όσους επιμένουν στην ουσία των πραγμάτων, όμως όσο θόρυβο μπορεί να κάνει η σωστή πράξη, τη σωστή στιγμή, δεν μπορεί κανείς. 

7. Κανείς δεν νοιάζεται πραγματικά για το πόσο δύσκολη είναι η ζωή μας. Στο τέλος της ημέρας κανείς δεν θα μπει πραγματικά στη διαδικασία να σκεφτεί γιατί κάναμε ό,τι κάναμε και είπαμε ό,τι είπαμε. Ο πρότερος βίος είναι ελαφρυντικό μόνο για τα δικαστήρια. Όχι ως άλλοθι για τις πράξεις και τα λόγια μας. 

8. Εν αντιθέσει με το Νο5, τα λόγια είναι πιο σημαντικά από τις σκέψεις μας, γιατί μπορούν να επηρεάσουν τους άλλους. Μπορούν να εμπνεύσουν ή να καταστρέψουν, οπότε χρειάζεται προσοχή στο πώς τα χρησιμοποιούμε. 

9. Ο χρόνος είναι ο μόνος σύμβουλος, αρκεί να το έχουμε κατά νου αυτό από νεαρή ηλικία. Είναι ο μόνος που μπορεί να βάλει σειρά στις προτεραιότητές μας, ο μόνος που μπορεί να πετάξει από πάνω μας όλα τα αχρείαστα βάρη. 

10. Δεν μπορούμε να πάμε πουθενά αν αφήνουμε πίσω μας κατεστραμμένες σχέσεις. Οι αμοιβαίες εξηγήσεις είναι πάντα η λύση, ακόμη κι αν έχουμε αποφασίσει να τερματίσουμε την επαφή μας με κάποιους ανθρώπους. Τα πολλά κενά και οι ανεξήγητες συμπεριφορές έχουν την τάση να επιστρέφουν στη ζωή μας, ως εκκρεμότητες ή ακόμη χειρότερα ως υποχρεώσεις.




Με στοιχεία από το Inc.com 
by Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Η ίδια Πηγή δεν μπορεί να φέρνει τόσο το γλυκό όσο και το πικρό νερό...!!!!

Κάπου στη Βίβλο αναγράφεται " Η ίδια Πηγή δεν μπορεί να φέρνει τόσο το γλυκό όσο και το πικρό νερό" 

Θα μπορούσε η Πηγή της Ανώτερης Αγάπης να φέρνει τα δεινά αυτού του κόσμου και όλα τα προβλήματα που θεωρούμε ότι έχουμε στη ζωή μας εάν αυτή Είναι Η βάση της Η Αγάπη; 

Τι είναι η Αγάπη; 
Θα μπορούσε να είναι πρόβλημα η αληθινή Αγάπη;
Θα μπορούσε να είναι αδικία;
Θα μπορούσε να είναι απόγνωση ,ασθένεια, θάνατος;
Θα μπορούσε να είναι θλίψη και αγωνία; 

Από κάποια άλλη πηγή θα πρέπει να εκπορεύονται όλα αυτά τα χαρακτηριστικά

Μια πηγή που εμείς οι ίδιοι δημιουργήσαμε στο νου μας και θελήσαμε να αντλήσουμε από αυτή..

Νομίζοντας πως θα μας προσφέρει μέσα από τα βάσανα μεγαλύτερη χαρά από τι ίδια η Αγάπη! 

Και μετά σκέφτεσαι πόσο ανόητος μπορεί να είμαι να δημιούργησα μια τέτοια πηγή; 

Αλλά και να αντλώ από αυτή; 

Και αφού η Πηγή Αγάπης το γνωρίζει γιατί δεν κάνει κάτι για αυτό για να το διορθώσει; 

Έτσι και Αυτή σε καλεί να την γνωρίσεις μέσα σου! Να γνωρίσεις τα χαρακτηριστικά της! Ποια αληθινά είναι! Έτσι ώστε να μην μπεις στο πειρασμό να διαλέξεις να ακούς μια άλλη φωνή μέσα σου από φόβο για το ποια Αληθινά Αυτή είναι! Για το Ποιοι πραγματικά εμείς είμαστε.. 

Σου έδωσε Ελεύθερη Βούληση και σου μιλάει κάθε στιγμή λέγοντας.. 

"Επέλεξε ξανά .. Διάλεξε να με γνωρίσεις καλύτερα!

Ζήτησε μου να έρθεις κοντά μου και να με γνωρίσεις καλύτερα!

Δεν θα σου το αρνηθώ!
Φτάνει να συνειδητοποιήσεις ότι δεν είμαι η πηγή δυστυχίας που νόμιζες πως δημιούργησες μέσα στο νου σου!

Γιατί αυτή ποτέ δεν θα μπορέσει να είναι αληθινή αλλά και να αντικαταστήσει την αληθινή σου φύση!

Είναι μια ψευδαίσθηση ότι επέλεξες λάθος...Δες πιο καθαρά...Είμαστε Πάντα Ενωμένοι..

Απλά νόμιζες πως σε άφησα μόνο ..πως είσαι μόνος σου σε αυτή τη ζωή ..και ότι και αν κάνεις το κάνεις εσύ αντλώντας από μια ψεύτικη δύναμη! 

Ζήτησε το και ζήτησε μου να σου φανερωθώ ..να σου δείξω πως σου κρατάω το χέρι ενώ όταν εσύ λανθασμένα έχεις επιλέξει να βιώνεις πόνο ..Είμαι εδώ για να μου το ζητήσεις και να σου δείξω πως ποτέ ένας Καλός Πατέρας δεν θα άφηνε τα παιδιά του ..

Είναι μόνο οι σκέψεις που επιλέγεις να κάνεις και ο τρόπος που επιλέγεις να συμπεριφερθείς που σε κάνει να νομίζεις πως είμαστε ξεχωριστοί..πως δεν σε αγαπώ και δεν με αγαπάς..." 

Είμαστε πάντα εδώ μαζί ..Ένα στη Αιωνιότητα της Αληθινής σου Φύσης ... 

Θυμήσου και προβληματισμού ξανά ..."Η ίδια Πηγή δεν μπορεί να φέρνει τόσο το γλυκό όσο και το πικρό νερό" 




Εσύ ποια τραύματα κουβαλάς που χρειάζονται γιατρειά ;

«Η θεραπεία είναι θέμα χρόνου, αλλά μερικές φορές είναι και θέμα ευκαιρίας». Ιπποκράτης

Η θεραπεία είναι η επαναφορά στην κατάσταση της ψυχικής και σωματικής υγείας και ευεξίας. Παρόλο που σε γενικές γραμμές οι άνθρωποι τη συνδέουν με το σωματικό επίπεδο, ωστόσο η θεραπεία δεν είναι λιγότερο απαραίτητη στο συναισθηματικό ή στο πνευματικό επίπεδο. 

Η θεραπεία είναι μια ισόβια διαδικασία που προσπαθεί να ξεθάψει τα θέματα εκείνα που σκιάζουν την ψυχή σου και να γεμίσει τα κενά που υπάρχουν στην καρδιά σου. 

Όλοι οι άνθρωποι χρειάζεται να μάθουν τη θεραπεία, και οι ευκαιρίες θα παρουσιαστούν οπωσδήποτε μπροστά τους. Ακόμα κι εκείνοι που η ζωή τους φαίνεται να είναι τέλεια, χωρίς προβλήματα, αυτό το μάθημα δεν θα το αποφύγουν.

Στη θάλασσα της ζωής παρουσιάζονται πάρα πολλά εμπόδια και δοκιμασίες, και κανείς δεν μπορεί να τη διασχίσει και να μείνει ανέπαφος από τα κύματα. Ευτυχώς, ζούμε σε μια κοινωνία που θεωρεί πολύ σημαντική τη θεραπεία κι έτσι έχουμε στη διάθεσή μας ένα ευρύ φάσμα από πηγές. 

Δεν έχει σημασία ποια μέθοδο θα ακολουθήσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι να αφιερώσεις χρόνο για να φροντίσεις τον εαυτό σου και να τον οδηγήσεις στην ψυχική και σωματική υγεία που οδηγεί στην ευτυχία. 

Μπορείς να επιταχύνεις το ταξίδι σου προς αυτή την κατεύθυνση, αν είσαι πρόθυμος να χρησιμοποιείς τις εμπειρίες σου στον εξωτερικό κόσμο σαν εργαλεία για να θεραπεύσεις τις εσωτερικές πληγές σου. 

Κάθε αρνητική εμπειρία είναι μια ευκαιρία για να γιατρέψεις κάτι μέσα σου. 

Η θετική στάση που κρατούν οι άλλοι απέναντί μας είναι απόλυτα ικανή να γιατρέψει κάθε ζημιά που έχει υποστεί η αυτοεκτίμησή μας. Αλλά η θεραπεία μέσα από τους καθρέφτες μας μπορεί να γίνει και με διαφορετικό τρόπο. Μπορούμε να γιατρέψουμε παλιές πληγές όταν έρχεται κάποιος και μας τις καθρεφτίζει στο παρόν. 

Για να γίνει αυτό, χρειάζεται να αντιμετωπίζουμε τα συναισθήματα που αναδύονται με αφορμή κάποιες δύσκολες καταστάσεις και να ξεμπερδεύουμε έτσι μαζί τους μια και καλή. Οι άνθρωποι που λειτουργούν σαν καθρέφτες σου στο παρόν είναι τα δώρα που μπορούν να σου γιατρέψουν πληγές από το παρελθόν. 

Εσύ ποια τραύματα κουβαλάς που χρειάζονται γιατρειά; 




Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Δαμάζοντας τον χρόνο...!!!!

Ανήκετε σε αυτούς που τρέχουν ολημερίς και δεν προφταίνουν ποτέ να κάνουν όλες τις δουλειές τους; Κάντε μια άσκηση διαλογισμού και αποκτήστε διαφορετική αντίληψη για τον χρόνο. 

Σύμφωνα με νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Duke στη Βόρεια Καρολίνα, όσο πιο πολυάσχολοι και αγχώδεις είμαστε, τόσο πιο γρήγορα κυλάει το ρολόι. Το αποτέλεσμα; Τρέχουμε και δεν φτάνουμε. 

Διαπιστώθηκε, μάλιστα, ότι αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο στη συμπεριφορά μας. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η πίεση του χρόνου τις περισσότερες φορές μας κάνει ανυπόμονους και σπάταλους! Ας σκεφθούμε, για παράδειγμα, τι κάνουμε όταν είμαστε αγχωμένοι και πεινάμε. Εννοείται ότι δεν μαγειρεύουμε, αλλά καταφεύγουμε στην εύκολη λύση του delivery.

Προκειμένου να αποκτήσουμε διαφορετική αίσθηση του χρόνου, οι ειδικοί συμβουλεύουν να μάθουμε να ελέγχουμε το στρες. Προτείνουν, λοιπόν, έναν απλό και εύκολο τρόπο : να παίρνουμε βαθιές ανάσες και να επαναλαμβάνουμε στο μυαλό μας μια σκέψη ή μια εικόνα που μας δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα.

Για τις ανάγκες της έρευνας, οι επιστήμονες χώρισαν σε δύο γκρουπ τους συμμετέχοντες, οι οποίοι ήταν πολυπράγμονες και φυσικά υπερβολικά αγχώδεις. 

Στην πρώτη ομάδα δόθηκε η οδηγία να παίρνουν βαθιές και αργές αναπνοές κάθε φορά που ένιωθαν στρεσαρισμένοι κατά τη διάρκεια της μέρας, ενώ στη δεύτερη να μετρούν μέχρι το 11. 

Αυτό που διαπιστώθηκε ήταν ότι η πρώτη ομάδα εθελοντών, εκτός από λιγότερο άγχος, είχε και καλύτερη αντίληψη για τον χρόνο (αισθάνονταν ότι η ώρα κυλούσε πιο αργά). 




Βάσω Παπασούλη 

Απαγορεύονται οι βαπτίσεις από τον ερχόμενο μήνα με απόφαση δικαστηρίου ;

Μπορεί η συγκεκριμένη απόφαση να…αφορά τη γείτονα Ιταλία, αλλά κοντοζυγώνει και εδώ. Ποιος είναι όμως ο λόγος αυτής της απόφασης;

Κι όμως είναι αλήθεια! Γνωστή ιταλική εφημερίδα, δημοσίευσε απόφαση δικαστηρίου, η οποία ανακοινώνει πως από το Μάιο του 2016 η βάπτιση των παιδιών θα θεωρείται ποινικό αδίκημα, καθώς θα είναι αντίθετη με το ευρωπαϊκό δίκαιο. Πρόκειται για μία αισχρή απόφαση που έχει στόχο να βλάψει την Ελληνο-ορθόδοξη πίστη.

Συγκεκριμένα, η απόφαση σκάνδαλο βασίζεται στο ότι ο νηπιοβαπτισμός παραβιάζει το άρθρο 16 της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, συνδυαστικά με το άρθρο 22, στο οποίο αναφέρουν πως τα βρέφη αδυνατούν να κατανοήσουν και ενεργήσουν με ελεύθερη βούληση, ώστε να αποδεχθούν μία συγκεκριμένη πίστη. 

Μάλιστα λένε πως το βάφτισμα θα πρέπει να είναι συνειδητή πράξη και δε θα πρέπει να επιβάλλεται από θρησκευτικές οργανώσεις.

Επιπλέον προχωρούν ένα βήμα παραπέρα και κατηγορούν το Ιερό Μυστήριο της βάπτισης, το οποίο υποστηρίζουν ότι καταπατά τα θεμελιώδη δικαιώματα των παιδιών, με βάση το άρθρο 3 της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που κυρώθηκε στις 25 Μαΐου του 1992.




10 αρχές που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις οτιδήποτε...!!!!

Οι περισσότεροι από μας θέλουμε να βελτιώσουμε τη ζωή μας αλλά δεν γνωρίζουμε πολλές λεπτομέρειες για το πώς. Ξεκινάμε δυναμικά στην αρχή αλλά συνήθως μετά από λίγο χάνουμε τον αρχικό μας ενθουσιασμό, συναντάμε ορισμένα εμπόδια, και τελικά εγκαταλείπουμε την προσπάθεια. Ακολουθούν 10 αρχές τις οποίες αν ακολουθήσεις πιστά θα σε βοηθήσουν να πετύχεις.

10 αρχές που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις οτιδήποτε 

1. Αυτογνωσία 
Δεν μπορείς να πας πουθενά στη ζωή αν πρώτα δεν ξέρεις πού θες να πας. Για να μάθεις ή να αποφασίσεις τον προορισμό σου, θα πρέπει πρώτα να ανακαλύψεις ή να δημιουργήσεις τον εαυτό σου. Για να αντιληφθείς ή να προσδιορίσεις με ακρίβεια ποιες είναι οι πραγματικές σου επιθυμίες, θα πρέπει να έχεις μια ξεκάθαρη εικόνα του ποιος/ποια είσαι. 

2. Πρόθεση (Κίνητρο) 
Η πρόθεση, μετά την αυτογνωσία, είναι το σημαντικότερο κριτήριο για το αν θα πετύχεις η όχι. Είναι το κίνητρό σου, είναι ο αρχικός παράγοντας. Για ποιο λόγο θέλεις να πετύχεις, ποσό ισχυρό είναι το κίνητρο σου; Όσο πιο σημαντικό είναι για σένα, τόσο πιο πιθανό είναι να πετύχεις. Άρα Θα πρέπει να εξετάσεις σοβαρά την πρόθεσή σου. 

3. Πίστη 
Έχουν γραφτεί πολλά βιβλία που μιλούν για την θαυματουργή ιδιότητα της πίστης. Ορισμένοι από τους κορυφαίους ανθρώπους όλων των εποχών έχουν τοποθετήσει την πίστη σε περίοπτη θέση ανάμεσα στα εφόδια για την ευτυχία και την επιτυχία. Πίστεψε στον εαυτό σου! Πίστεψε στο στόχο σου. Άσχετα από το τι γίνεται τώρα στη ζωή σου, η πίστη σου μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα. Είναι απλό: Αν πιστεύεις ότι μπορείς, τότε μπορείς 

4. Δράση 
Μπορεί να είσαι ένα ξεχωριστό ταλέντο, μπορεί να έχεις πολλές δυνατότητες, ίσως έχεις καταπληκτικές ιδέες, αν όμως δεν δράσεις, όλη αυτή η δημιουργικότητα δεν μπορεί να εκφραστεί. Όλα αυτά που νιώθεις και σκέφτεσαι είναι δυνατότητες που θέλουν να βγουν προς τα έξω και να υλοποιηθούν. Άρα, για να γίνουν πραγματικότητα οι σκέψεις σου, πρέπει να κινηθείς, πρέπει να πράξεις. 

5. Αυτοπειθαρχία 
Κάποιες μέρες θα είσαι γεμάτος/γεμάτη ενέργεια, θα έχεις καταπληκτική διάθεση, θα βλέπεις ότι τα πράγματα πάνε τέλεια, θα ξεχειλίζεις αισιοδοξία. Τι γίνεται όμως όταν νιώθεις βαρεμάρα ή όταν έχεις κακοκεφιές; Η αυτοπειθαρχία θα σε βοηθήσει να κάνεις, αυτά που πρέπει να κάνεις, όταν πρέπει να γίνουν. Είναι σημαντικό η απόδοση σου να είναι σταθερή. 

6. Επιμονή 
Πολλές φορές, οι στόχοι μας δεν υλοποιούνται με τη μια. Ίσως χρειαστεί να κάνεις αρκετές προσπάθειες, ίσως χρειαστεί να αποτύχεις πολλές φορές προτού πετύχεις. Η επιμονή σου είναι ανάλογη της πίστης και της πρόθεσης σου. Αν πραγματικά πιστεύεις σε σένα και στον στόχο σου και αν έχεις μια ισχυρή πρόθεση (κίνητρο), αυτό θα φανεί στην επιμονή σου. Επιμένεις γιατί πιστεύεις ότι μπορείς να πετύχεις, επιμένεις γιατί έχεις ένα ισχυρό κίνητρο για να πετύχεις. 

7. Προγραμματισμός 
Η σωστή διαχείριση του χρόνου σου είναι ουσιώδης στο δρόμο προς την επιτυχία. Προγραμμάτισε τη μέρα σου με τρόπο που να μπορείς να καλύπτεις τις υποχρεώσεις σου άλλα να σου μένει και χρόνος να ασχοληθείς με τον στόχο σου, γιατί είναι κάτι που απαιτεί καθημερινή προσπάθεια. Είτε 10 λεπτά, είτε 3 ώρες, δεν υπάρχει κάποιος κανόνας. Όσο περισσότερο ασχολείσαι, τόσο το καλύτερο. Αν σε ενδιαφέρει πραγματικά ο στόχος σου, θα του δώσεις χρόνο και ενέργεια. 

8. Θάρρος 
Σε πολλές περιπτώσεις, θα αντιμετωπίσεις δυσκολίες, μπορεί να φοβηθείς, μπορεί να σκεφτείς αρνητικά, ίσως κληθείς να αντιμετωπίσεις εμπόδια που φαίνονται ανυπέρβλητα. Όμως, το θάρρος θα σε βοηθήσει να δεις καθαρά, θα σε κάνει να πράττεις ακόμα κι αν φοβάσαι. Σε συνδυασμό με την πίστη, την επιμονή και την αυτοπειθαρχία θα δεις τελικά ότι: τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο γι’ αυτόν που πιστεύει ότι μπορεί να το πραγματοποιήσει. Ο φόβος χάνεται μπροστά σε ένα όραμα που σου ζεσταίνει τη ψυχή. 

9. Δημιουργικός Οραματισμός (Φαντασία) 
Κάθε άνθρωπος είτε το γνωρίζει, είτε όχι, δημιουργεί την πραγματικότητά του με βάση αυτά που φαντάζεται. Ακούγεται παράδοξο, αλλά είναι αλήθεια. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να χρησιμοποιείς τον δημιουργικό οραματισμό υπέρ σου. Δες τον εαυτό σου να πετυχαίνει το στόχο σου. Πώς νιώθεις για αυτό, πώς αισθάνεσαι τώρα που έχεις πετύχει; Αυτό το συναίσθημα σε συνδυασμό με το κίνητρό σου και την επιμονή σου μπορούν να ενισχύσουν τη δράση σου και να σου φέρουν πιο γρήγορα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν μπορείς να το φανταστείς, μπορείς και να το αποκτήσεις. 

10. Ευγνωμοσύνη 
Αν δεν υπάρχει τίποτα στη ζωή σου για να νιώσεις ευγνώμων, νιώσε ευγνώμων που είσαι στη ζωή! Η ευγνωμοσύνη για οτιδήποτε φέρνει μια αίσθηση ευτυχίας, κρατάει εστιασμένη την προσοχή στη θετική πλευρά της ζωής και σε αναζωογονεί με τον θετικό αντίκτυπο που έχει στην καθημερινότητά σου. Ο καλύτερος τρόπος για να πολλαπλασιάσεις την θετικότητα, την ομορφιά και την αγάπη στη ζωή σου, είναι να νιώθεις ευγνωμοσύνη. 

Συνδύασέ τη με τον δημιουργικό οραματισμό και νιώσε ευγνώμων για την υλοποίηση του στόχου. Φαντάσου τον στόχο σου σαν να έχει ήδη υλοποιηθεί και νιώσε ευγνωμοσύνη για αυτό. Ο στόχος σου θα υλοποιηθεί γρηγορότερα. Νιώθοντας ευγνωμοσύνη για κάτι, το έλκεις στη ζωή σου.




John Evans, Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & 
Προσωπικής Εξέλιξης 
Photo: Author / Depositphotos

Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018

"Ας θυμηθώ ότι είμαι ένα με τον Θεό"...!!!!

1. Σήμερα πάλι θα δώσουμε ευχαριστίες για την Ταυτότητά μας εντός του Θεού. Η εστία μας είναι ασφαλής, έχουμε εγγυημένη προστασία σε ό,τι κάνουμε, και δύναμη και ισχύ στην διάθεσή μας σε ό,τι αναλαμβάνουμε. 

Δεν γίνεται να αποτύχουμε σε τίποτα. Ό,τι αγγίζουμε παίρνει ένα λαμπερό φως που ευλογεί και θεραπεύει. Ένα με τον Θεό και με το σύμπαν συνεχίζουμε τον δρόμο μας χαρούμενα, με την σκέψη ότι ο Θεός ο Ίδιος πηγαίνει παντού μαζί μας. 

2. Πόσο άγιος είναι ο νους μας! Και ό,τι βλέπουμε αντανακλά την αγιότητα του νου που είναι ένα με τον Θεό και με τον εαυτό του. Πόσο εύκολα εξαφανίζονται τα σφάλματα, και ο θάνατος δίνει την θέση του στην αιώνια ζωή. 

Τα λαμπερά ίχνη των βημάτων μας δείχνουν τον δρόμο προς την αλήθεια, διότι ο Θεός είναι ο Σύντροφός μας καθώς πορευόμαστε στον κόσμο για λίγο ακόμη. Και αυτοί που έρχονται να μας ακολουθήσουν, θα αναγνωρίσουν τον δρόμο γιατί το φως που φέρουμε μαζί μας μένει πίσω, αλλά συνεχίζει να είναι και μαζί μας καθώς προχωράμε. 

3. Αυτό που λαμβάνουμε είναι το αιώνιο δώρο μας σε αυτούς που ακολουθούν μετά από εμάς, αλλά και σε εκείνους που ήρθαν πριν, ή έμειναν μαζί μας για λίγο. Και ο Θεός, ο Οποίος μας αγαπά με την ίδια αγάπη με την οποία δημιουργηθήκαμε, μας χαμογελά και μας προσφέρει την ευτυχία που δώσαμε. 

4. Σήμερα δεν θα αμφισβητήσουμε την αγάπη Του για μας, ούτε θα αμφιβάλλουμε για την προστασία και την φροντίδα Του. Καμία ανούσια ανησυχία δεν μπορεί να μπει ανάμεσα στην πίστη μας και στην επίγνωσή της Παρουσίας Του. Είμαστε ένα μαζί Του σήμερα, Τον θυμόμαστε και Τον αναγνωρίζουμε. Τον αισθανόμαστε μέσα στις καρδιές μας. 

Ο νους μας περιέχει τις Σκέψεις Του ∙ τα μάτια μας παρατηρούν την ομορφιά του σε όλα όσα κοιτούμε. Σήμερα βλέπουμε μόνο ό,τι είναι όμορφο και αξιαγάπητο. 

5. Το βλέπουμε εκεί που έχει την μορφή του πόνου, και ο πόνος δίνει την θέση του στην γαλήνη. Το βλέπουμε σε κάθε ξέφρενη μορφή, λυπηρή και θλιμμένη, ερημική και φοβισμένη, που επαναφέρεται στην αρχική ειρήνη και ηρεμία του νου με την οποία είχε δημιουργηθεί. 

Και το βλέπουμε σε αυτούς που πεθαίνουν ή έχουν πεθάνει, και τους επαναφέρουμε στην ζωή. Όλα αυτά τα βλέπουμε επειδή τα είδαμε πρώτα μέσα στον εαυτό μας.

6. Κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί το θαύμα σε εκείνους που γνωρίζουν ότι είναι ένα με τον Θεό. Όλες τους οι σκέψεις έχουν την δύναμη να θεραπεύουν όλες τις μορφές του πόνου παντού, σε χρόνους που πέρασαν και σε καιρούς που θα έρθουν, το ίδιο εύκολα όπως σε αυτούς που περπατούν δίπλα τους τώρα. Οι σκέψεις τους είναι άχρονες, πέρα από χρόνο και απόσταση. 

7. Ενωνόμαστε μέσα σε αυτή την επίγνωση καθώς λέμε ότι είμαστε ένα με τον Θεό. Διότι με αυτά τα λόγια λέμε επίσης ότι σωζόμαστε και θεραπευόμαστε ∙ ότι μπορούμε να σώζουμε και να θεραπεύουμε ανάλογα. Έχουμε δεχτεί, και τώρα δίνουμε. Διότι θέλουμε να κρατήσουμε τα δώρα που έδωσε ο Πατέρας μας. 

Σήμερα θέλουμε να βιώσουμε τους εαυτούς μας ως ένα με Εκείνον, έτσι ώστε ο κόσμος να μπορέσει να μοιραστεί την αναγνώρισή της πραγματικότητας μαζί μας. Με αυτή την εμπειρία μας ο κόσμος απελευθερώνεται. Καθώς αρνούμαστε τον διαχωρισμό μας από τον Πατέρα μας, θεραπεύεται μαζί με μας. 

8. Ειρήνη σε σένα σήμερα. Διασφάλισε την ειρήνη σου εξασκώντας την επίγνωση ότι είσαι ένα με τον Δημιουργό σου, όπως Αυτός μαζί σου. Κάποια ώρα σήμερα, όποτε σου φαίνεται καλύτερα, αφιέρωσε ένα μισάωρο στην σκέψη ότι είσαι ένα με τον Θεό. 

Αυτή είναι η πρώτη μας προσπάθεια σε μια εκτεταμένη περίοδο για την οποία δεν δίνουμε ούτε κανόνες ούτε ιδιαίτερες λέξεις για να καθοδηγήσουμε τον διαλογισμό σου. Θα εμπιστευτούμε την Φωνή του Θεού να μιλήσει όπως νομίζει ότι χρειάζεται σήμερα, σίγουροι ότι δεν θα αποτύχει. Μείνε μαζί Του αυτή την μισή ώρα. Αυτός θα κάνει τα υπόλοιπα. 

9. Το κέρδος σου δεν θα είναι μικρότερο ακόμα κι αν πιστεύεις ότι δεν γίνεται τίποτα. Μπορεί να μην είσαι έτοιμος να δεχτείς τα οφέλη σήμερα. Και όμως, κάποια στιγμή, κάπου, θα έρθουν σε σένα, και εσύ δεν θα αποτύχεις να τα αναγνωρίσεις όταν εμφανιστούν με βεβαιότητα μέσα στο νου σου. 

Αυτή η μισή ώρα θα πλαισιωθεί με χρυσάφι, και το κάθε λεπτό θα γίνει ένα διαμάντι γύρω από τον καθρέπτη που θα σου προσφέρει αυτή η άσκηση. Και θα δεις το πρόσωπο του Χριστού μέσα σε αυτόν, σε αντανάκλαση του δικού σου. 

10. Ίσως σήμερα, ίσως αύριο, θα δεις στον καθρέφτη που θα σου κρατά αυτή η ιερή μισή ώρα, την δική σου μεταμόρφωση, να κοιτάζει εσένα. Όταν θα είσαι έτοιμος θα την βρεις εκεί, μέσα στο νου σου να περιμένει να βρεθεί. Τότε θα θυμηθείς τη σκέψη στην οποία αφιέρωσες αυτή την μισή ώρα, και θα νιώσεις ευγνωμοσύνη που δεν πέρασε ποτέ καθόλου χρόνος. 

11. Ίσως σήμερα, ίσως αύριο, θα κοιτάξεις αυτό το γυαλί, και θα καταλάβεις ότι το αναμάρτητο φως που βλέπεις ανήκει σε σένα ότι η ομορφιά που αντικρίζεις είναι η δική σου. Θεώρησε αυτή την μισή ώρα το δώρο σου προς τον Θεό, βέβαιος ότι η επιστροφή Του θα είναι μία αίσθησης αγάπης που δεν μπορείς να κατανοήσεις, μία χαρά πολύ βαθιά για να μπορέσεις να καταλάβεις, μία θέα πολύ άγια για να μπορέσουν τα μάτια σου να δουν. 

Και όμως, μπορείς να είσαι σίγουρος ότι κάποια μέρα, ίσως σήμερα, ίσως αύριο, θα καταλάβεις και θα κατανοήσεις και θα δεις. 

12. Πρόσθεσε και άλλους πολύτιμους λίθους στην χρυσή κορνίζα αυτού του καθρέφτη που σου προσφέρεται σήμερα, επαναλαμβάνοντας κάθε ώρα της ημέρας στον εαυτό σου: 

Ας θυμηθώ ότι είμαι ένα με τον Θεό, ένα με όλα μου τα αδέλφια, και με τον Εαυτό μου, με αιώνια αγιότητα και γαλήνη. 

~Mαθήματα Θαυμάτων,Βιβλ.εργ.Μαθ.124
"Ας θυμηθώ ότι είμαι ένα με τον Θεό" 




Εσύ, με ποιο "παραμύθι" μεγάλωσες ;

Εσύ, με ποιο "παραμύθι" μεγάλωσες;

Με αγχώνει το «για πάντα»…

Είναι γεμάτο προσδοκίες, απατημένα όνειρα, πληγές που αιμορραγούν στα σκοτεινά…

Είναι γεμάτο αναμονή, επιμονή, ψευδαισθήσεις, προσδοκίες…

Είναι γεμάτο ή καλύτερα, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, είναι άδειο από «Ζωή»

Καμιά εμπειρία και κανένας έρωτας δεν κρατά για πάντα! Κι όσο κι αν επιμένουμε γι’ αυτό, έρχεται η ζωή, ο θάνατος να μας αποδείξει το αντίθετο…

Η μόνη σχέση που κρατά για πάντα είναι η σχέση με τον εαυτό μας. 

Κι αυτή, βρίσκουμε χίλιους δυο τρόπους να την κατακρεουργούμε και να την αλλοιώνουμε… Βρίσκουμε χίλιους δυο τρόπους να μην μας βλέπουμε, να μην μας ακούμε…

Χτίζουμε τις ζωές μας πάνω σε δηλητηριασμένα στερεότυπα και περιμένουμε το «για πάντα» για να εμπιστευτούμε, να αφεθούμε, να γευτούμε χαρά…

Περιφερόμαστε «ζωντανοί νεκροί» φορώντας βαριές πανοπλίες αυτοσυντήρησης που μας βαραίνουν σε κάθε μας βήμα, σε κάθε μας κίνηση. Πιέζουν το στήθος, την καρδιά μας, εμποδίζουν την αναπνοή μας, την απόλαυση μας…

Όταν τις πρωτοβάζαμε δεν ξέραμε ότι θα έρθει κάποια στιγμή που θα ξεχνούσαμε να τις βγάλουμε… Ότι θα ξεχνούσαμε πως κάποτε τις φορέσαμε και ότι αυτό που βλέπουμε τώρα στον καθρέφτη δεν είμαστε εμείς, αλλά ο κατασκευασμένος από την πανοπλία εαυτός…

Και «πάνοπλοι» πια, περιφερόμαστε σε έναν ασφυκτικό χώρο «μη ζωής» περιμένοντας ότι τα πράγματα κάποια στιγμή, θα αλλάξουν… Με έναν μαγικό τρόπο… ξαφνικά… ότι θα γεμίσουμε εμπιστοσύνη, χαρά, ότι θα αναπνέουμε βαθιά, γεμάτα, ελεύθερα, ότι η δουλειά μας θα μας δίνει ευχαρίστηση, ικανοποίηση, ότι θα βρούμε τον τέλειο σύντροφο, θα ζήσουμε τον τέλειο έρωτα και αυτό θα είναι «για πάντα»…

Και χαμένοι στην μετάφραση της ζωής, αναλύοντας και υπολογίζοντας τα πάντα, χανόμαστε στο χρόνο και στην αδράνεια. 

Οι πανοπλίες βαραίνουν κι άλλο από το βάρος των ψευδαισθήσεων, μας κινητοποιούν ολοένα και περισσότερο ενώ ταυτόχρονα δηλητηριάζουν τις αισθήσεις μας και μας απομακρυνθούν από την Αλήθεια…

Από τον Εαυτό μας…
Και η Ελευθερία, η Αγάπη…
Κάποτε, θυμάμαι, ήταν δυο καλές νεράιδες που υπήρχαν στα παραμύθια… έτσι της έλεγαν. Αγάπη και Ελευθερία.

Ίσως, όμως, να μην ήταν καν οι καλές νεράιδες αλλά οι κακές μάγισσες που μας ξεγέλασαν και μας έβαλαν στην αναμονή του «Περιμένοντας το για πάντα».

...Συνάντησε το βασιλόπουλο τη βασιλοπούλα... ερωτεύτηκαν τρελά... έρωτας με την πρώτη ματιά… κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα… Για πάντα…

Με τέτοια παραμύθια μεγαλώσαμε…

Κανείς δεν βρέθηκε να μας πει ότι το πιο σημαντικό πριν συναντήσουμε το βασιλόπουλο ή τη βασιλοπούλα, ήταν να πάμε πρώτα στο κάστρο της Αλήθειας. 

Ότι αφού περπατούσαμε στο δρόμο της μοναξιάς και σκοτώναμε το δράκο του φόβου, έπρεπε να μπαίναμε στο δωμάτιο της σιωπής…

Στο δωμάτιο της απόλυτης σιωπής… γυμνοί… αμίλητοι…
Εκεί… να μην ακούγεται τίποτα… ούτε η φωνή μας…

Σιγά, σιγά να σταματούσαν να έχουν φωνή και οι σκέψεις μας…

Σιωπή… απογοήτευση… κλάμα… σιωπή…
Σιωπή… θυμός… τρέλα… σιωπή…
Σιωπή… βαθιά λύπη… σιωπή…
Σιωπή… χαρά χωρίς λόγο… σιωπή…
Σιωπή… πληρότητα… σιωπή…

…Κι εκεί που θα παρουσιάζονταν η πόρτα και νομίζαμε ότι θα μπαίναμε νικητές μέσα στο κάστρο της Αλήθειας, θα βρισκόμασταν έξω από αυτό… Στη Ζωή…

Γυμνοί… Απροστάτευτοι… Ευτυχισμένοι… Ελεύθεροι… Ολόκληροι…γεμάτοι Αγάπη… για τον Εαυτό μας…

Κάπως έτσι έπρεπε να ήταν τα παραμύθια που ακούγαμε παιδιά ώστε μεγαλώνοντας να μην χρειάζεται να φτιάχνουμε φανταστικές πραγματικότητες και να κλεινόμαστε μέσα σε αυτές περιμένοντας αλλά να ζούμε ολοκληρωτικά τις στιγμές μας τιμώντας το δώρο της Ζωής…

Γιατί όταν φρενάρουμε τη ζωή μας, προδίδοντας τον εαυτό μας, το σίγουρο είναι ότι θα μας προδώσει "φρενάροντας" και η ίδια μας η ΖΩΗ…




Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

400 χρόνια είναι μυστικό και το γνωρίζουν μόνο 8.423 Ικαριώτες...!!!!

Υπάρχει φόρμουλα μακροζωίας και έχει εφευρεθεί από τους Ικαριώτες,εδώ και 400 χρόνια! Κανένα άγχος και πολλές κοινωνικές συναναστροφές, μεγάλη εξωστρέφεια και αναπτυγμένο αίσθημα αλληλεγγύης είναι τα βασικά συστατικά της καθημερινότητας τους που συνδυάζεται ασφαλώς με υγιεινή και λιτή διατροφή και την καθημερινή άσκηση. 

Καθοριστικό ρόλο παίζει και το φυσικό περιβάλλον. Το μυστικό στην Ικαρία (ή Νικαριά), το μικρό νησί είναι τρόπος ζωής για τους 8.423 κατοίκους του βορειοανατολικού Αιγαίου που μακροημερεύουν σε ένα νησί που συγκαταλέγεται στις πέντε περιοχές του πλανήτη με τους μακροβιότερους κατοίκους.

Πέρυσι (2017) συντάχθηκε και μελέτη στο νησί με σκοπό τη διερεύνηση των ιδιαίτερων δημογραφικών, κοινωνικών, περιβαλλοντικών και γονιδιακών χαρακτηριστικών, που δίνουν στους κατοίκους της Ικαρίας το πολυπόθητο προνόμιο της μακροζωίας.

Η μελέτη «ΙΚΑΡΙΑ», εστιάζει στις συνήθειες, τις ιδιαίτερες περιβαλλοντικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί, σε συνδυασμό με τα ποσοστά εμφάνισης καρδιαγγειακών και άλλων νοσημάτων, συναφών με τη γήρανση.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έτυχαν αναγνώρισης από τον διεθνή Τύπο και από μεγάλα έγκριτα επιστημονικά περιοδικά μέσα από πλήθος δημοσιεύσεων.

Η μεσογειακή διατροφή, πλούσια σε όσπρια, λαχανικά, φρούτα και ψάρια, η προτίμηση στην κατανάλωση ελληνικού καφέ, η μέτρια κατανάλωση κρασιού, η καθημερινή άσκηση, τα μειωμένα επίπεδα άγχους, τα χαμηλά ποσοστά κατάθλιψης, η συντροφικότητα, η συμμετοχή σε κοινωνικές εκδηλώσεις, είναι μερικές από τις συμπεριφορές που είναι κοινές για νέους και ηλικιωμένους κατοίκους του νησιού και που σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα γεωφυσικά χαρακτηριστικά του τόπου συμβάλουν στην επίτευξη της μακροζωίας.

Η δρ. Παναγιώτα Πιέτρη, καρδιολόγος, διευθύντρια της Μονάδας Υπέρτασης στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, τονίζει πως «το πιο εντυπωσιακό εύρημα για το νησί της μακροζωίας είναι ότι όλα όσα παρατηρήσαμε για τους κατοίκους μέσα από τη μελέτη «ΙΚΑΡΙΑ”, τα είχε ήδη επισημάνει, σχεδόν 400 χρόνια πριν, ένας… αρχιεπίσκοπος!».

Ο Ιωσήφ Γεωργιρήνης, αρχιεπίσκοπος Σάμου, στο βιβλίο του, που εκδόθηκε το 1678 στο Λονδίνο, περιέγραψε την κατάσταση στα νησιά Σάμος, Νικαριά, Πάτμος και Όρος Άθω. Ειδικότερα για την Νικαριά έγραφε :

«Τα πλέον αξιοσημείωτα πράγματα της νήσου αυτής είναι ο αήρ και το ύδωρ, τα οποία είναι τόσο υγιεινά, ώστε να καθιστούν τους κατοίκους πολύ μακροβίους. Είναι, επομένως, πολύ συνηθισμένο το φαινόμενον να συναντήσει κανείς εις αυτήν ανθρώπους εκατοντούτεις, πράγμα που είναι πολύ εκπληκτικό, όταν λάβει κανείς υπ’ όψιν την σκληραγωγημένην ζωήν που διάγουν… 

Προ της ορισμένης ώρας του φαγητού, είναι αδύνατον να βρεθεί άρτος, σε όλην την νήσον. Ολίγον μόνον προ αυτής, λαμβάνουν την αναγκαία ποσότητα σίτου, την αλέθουν εις τον χειρόμυλον, ψήνουν την ζύμην εις μίαν πλακωτήν πέτραν, και αφού ψηθεί, ο αρχηγός της οικογένειας μοιράζει την ψημένην αυτήν ζύμην κατά ίσα μέρη εις τα μέλη της οικογενείας. 

Αν, δε, παρευρίσκεται κανείς ξένος, του προσφέρεται μερίδιον, που αφαιρείται από τους άλλους κατ’ αναλογίαν… Νερώνουν τον οίνον κατά το εν τρίτον…. 

Η δίαιτά τους είναι πτωχή, όμως τα σώματά τους είναι εύρωστα και σκληραγωγημένα και οι άνθρωποι γενικώς είναι μακρόβιοι. Και ζουν ως να πιστεύουν ότι δεν πρόκειται να επιζήσουν μέχρι της επομένης ημέρας. 

Ευχαριστημένοι που κατορθώνουν να αντιμετωπίσουν τις στοιχειώδεις ανάγκες της ημέρας… ». «Αυτή είναι η εικόνα της μικράς νήσου, της πτωχότερης και όμως της ευτυχέστερης από όλες τις άλλες του Αιγαίου Πελάγους» καταλήγει.

Σημειώνεται, ότι αυτό το σημαντικό εύρημα για τη μακροζωία στο νησί της Ικαρίας πριν από περίπου 400 χρόνια δημοσιεύτηκε στο πλέον έγκυρο επιστημονικό περιοδικό Nature.




medicalland.gr 

Ευχαριστώ τους ανθρώπους που έφυγαν από τη ζωή μου...!!!!

Αν υπάρχει κάτι που μου έμαθε η ζωή είναι ότι οι άνθρωποι φεύγουν ανεξαρτήτως του πόσες φορές υπόσχονται ότι θα μείνουν. Και είναι εκείνοι από τους οποίους το περιμένεις λιγότερο να φύγουν. Ασχέτως του πόσες φορές είπαν ότι θα είναι εδώ για σένα.

Εκείνοι που ορκίστηκαν ότι δεν θα σας πληγώσουν ποτέ, είναι εκείνοι που καταλήγουν να σας πληγώσουν περισσότερο. Ως κάποια που είδε αρκετούς ανθρώπους να αποχωρούν από τη ζωή της, βιαζόμουν πάντα να κατηγορήσω τον εαυτό μου, όταν κάποιος έφευγε από τη ζωή μου.

Με θύμωναν αυτοί οι άνθρωποι. Με πίκραιναν. Εντούτοις, άρχισα αργά να συνειδητοποιώ ότι πέρα από όλα όσα συμβαίνουν, πρέπει να είμαι ευγνώμων για εκείνους που αποχώρησαν, επειδή εκείνοι είναι ο λόγος που είμαι αυτό που είμαι σήμερα.

Πιστεύω ακράδαντα ότι οι άνθρωποι μπαίνουν στη ζωή μας για κάποιο λόγο. Είτε αυτό είναι ευλογία, είτε μάθημα, ακόμα και οι άνθρωποι που φεύγουν αποδεικνύουν ότι υπάρχει λόγος που γίνεται αυτό. Με δίδαξαν ότι όσοι μπαίνουν στη ζωή μας, δεν είναι γραφτό και να μείνουν.

Μου επέτρεψαν να δω ότι οι άνθρωποι που έχουν σκοπό να μείνουν στη ζωή μας, δεν θα φύγουν ποτέ. Εκείνοι που φεύγουν αφήνουν χώρο για εκείνους που θα μείνουν. Για τους ανθρώπους που αξίζουν. Γι’ αυτό ευχαριστώ αυτούς που φεύγουν, επειδή μου δείχνουν ότι δεν ήταν ποτέ γραφτό να γίνουν μέρος της ζωής μου.

Ευχαριστώ που φύγατε, επειδή μου δώσατε την ευκαιρία να γίνω όλα αυτά που έλεγα ότι δεν μπορούσα να γίνω. Ανάγκασα τον εαυτό μου να εξελιχθεί, ακόμα κι αν με κάνατε να νιώθω ότι δεν είμαι αρκετή ότι χρειαζόταν να γίνω περισσότερα. Ευχαριστώ, επειδή τώρα βλέπω τον εαυτό μου με περηφάνια, πιστεύοντας ότι τελικά είμαι αρκετή.

Ευχαριστώ που φύγατε, επειδή κατά μία έννοια, η αποχώρησή σας με ανάγκασε να βρω τον εαυτό μου. Βρήκα επιτέλους τη δύναμη για να παίρνω τις αποφάσεις μου, χωρίς να με βαραίνει η κριτική σας. Η κριτική που κάποτε θεωρούσα εποικοδομητική, όταν η πραγματικότητα με απογοήτευε.

Σας ευχαριστώ που φύγατε, επειδή μου δείξατε ότι δεν χρειάζομαι ένα μονόπλευρο είδος αγάπης στη ζωή μου. Ότι υπάρχουν άνθρωποι σε αυτό τον κόσμο, που θέλουν να αγαπούν μόνο με τους δικούς τους όρους – μόνο υπό τον δικό τους έλεγχο. Ότι συνεχίζουν να μας αγαπούν μόνο για όσο τους ευχαριστούμε, επειδή ορισμένες φορές, ανεξάρτητα από το τι κάνουμε για κάποιον, ποτέ δεν είναι αρκετό γι’ αυτούς.

Γι’ αυτό εσείς που αποχωρήσατε από τη ζωή μου, είμαι εδώ, για να σας δείξω ότι αξίζω καλύτερα. Αξίζω κάποιον που θα έκανε το ίδιο για εμένα, όταν εγώ κάνω ο,τι μπορώ για εκείνον. Είμαι εδώ και βάζω την ευτυχία μου προτεραιότητα. Δεν θα αφήσω τον πόνο που μου προκαλέσατε να με πικράνει ή να μου δημιουργήσει συναισθήματα κακίας.

Εμπιστευθείτε με όταν λέω ότι το κάρμα μας περιμένει όλους στη γωνία, ειδικά εκείνους που δεν το περιμένουν. Οπότε σε εκείνους που αποχώρησαν από τη ζωή μου, είμαι εδώ και σας συγχωρώ, χωρίς όμως να είστε καλοδεχούμενοι πίσω σε αυτήν.




Shireen Aljundi 
Photo: Author/Depositphotos

Η Ανθρωπότητα πολύ σύντομα θα βιώσει την «Ημέρα της Αναμέτρησης»...!!!!

Βρισκόμαστε σε μία δεδομένη στιγμή που όσοι έχουν την οξυδέρκεια να παρατηρούν ή να διαισθάνονται, να συγκρίνουν, να κρίνουν και να αμφισβητούν, να ψάχνουν και να ελέγχουν ή να ερευνούν, τότε, αντιλαμβάνονται ότι ένα αόρατο «κύμα δύναμης” σαρώνει τα πάντα. 

Η αποκαλούμενη «Μάχη του Αρμαγεδδώνα” που περιγράφεται συμβολικά στο βιβλίο της Αποκάλυψης του Ιωάννου, έχει ήδη ξεκινήσει. Άρχισε λίγο πριν από την αλλαγή του αιώνα. Δεν είναι όμως ο πόλεμος που πολλοί λανθασμένα πιστεύουν. Είναι ένας πνευματικός αγώνας ανάμεσα στις αποκαλούμενες «Δυνάμεις του Φωτός” και τις «Δυνάμεις του Σκότους” που θα συνεχιστούν για πολύ καιρό στην Γη. 

Οι περισσότεροι υπερεκτιμούν τη δύναμη του φυσικού κόσμου και των ηγετών του, όμως, αν παρατηρήσετε καλύτερα θα διαπιστώσετε πως ολοένα και μεγαλώνουν τα ποσοστά των ανθρώπων που αντιλαμβάνονται ότι έχουν την δύναμη στα ίδια τους τα χέρια και στην πνευματική του διάσταση. 

Επιπλέον, αόρατες ''ουράνιες'' δυνάμεις συμβάλλουν στο να ξεπεραστούν τα σκοτάδια του κόσμου που φέρνει ο εγωισμός και κάθε είδους αρνητική ενέργεια και σκέψη που μεταμόρφωνε αυτό το βασίλειο για χιλιάδες χρόνια. 

Οι ψυχές με χαμηλές δονήσεις, που είναι εγωιστικές, άσχημες και κακές και που έχουν ένα μεγάλο καρμικό βάρος από προηγούμενες ζωές, δεν θα μπορούν να εισέλθουν στον φυσικό χώρο ξανά. 

Με απλά λόγια, οι καλοί άνθρωποι θα έχουν την ευκαιρία να τελειοποιήσουν τον εαυτό τους και να φτάσουν στην πνευματική τελειότητα χωρίς το βάρος των εγωισμών, των απατεώνων, των ελεγκτών, των ελαττωματικών γραφών και των εσφαλμένων ιερατείων που τους εκμεταλλεύεται καθυστερώντας την πνευματική τους εξέλιξη. 

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο φυσικός κόσμος, επί του παρόντος, ελέγχεται κυρίως από εγωιστές διανοούμενους και άπληστους ελεγχόμενους φορείς (το σκοτάδι). 

Όμως, η ανθρωπότητα πολύ σύντομα θα βιώσει την «ημέρα της αναμέτρησης». Θα είναι μία αναμέτρηση καταρχάς με τον ίδιο μας τον εαυτό, μέχρι να ξυπνήσει μέσα μας ο ευαισθητοποιημένος, ο ευγενής, ο συμπονετικός, και σταδιακά ο ανώτερος εαυτός μας, ο άνθρωπος. 

Οι '' Πύλες του Μαργαριταριού'' θα ανοίξουν και οι ''Φύλακες της Πύλης''  θα ξεχωρίσουν την ήρα από το σιτάρι. 

Σε αυτή τη μεταβατική περίοδο θα κυβερνούν τον κόσμο μερικές ακόμα εγωιστικές ψυχές, που όμως θα είναι και οι τελευταίες. 

Προκειμένου, όμως, να διατηρηθούν στην σκοτεινή εξουσία τους μέχρι να φύγουν από τη Γη, θα υπάρξουν παγκόσμια γεγονότα που πολλοί θα περιγράψουν ως ''αποκαλυπτικά'', αλλά θα είναι μια περίοδος εκκαθάρισης και μπορεί να περιλαμβάνει δυσάρεστες καταστάσεις όπως οικονομική κατάρρευση μα και κοινωνικοπολιτικές αναταραχές. 

Η Γη θα συμμετέχει σε αυτή την εκκαθάριση, γιατί πολλοί την έβλαψαν και την απαξίωσαν, παρουσιάζοντας μία άλλη ως καλύτερη από αυτήν. 

Κάθε Ψυχή που έχει ενσαρκωθεί από τα τέλη του προηγούμενου αιώνα ή τις αρχές αυτού που βρισκόμαστε, ανήκει σε αυτή την πνευματικά προχωρημένη ομάδα, ακόμα κι αν δεν το γνωρίζει συνειδητά. 

Δεν είναι άνθρωποι που έχουν μια πνευματική εμπειρία. Είναι πνευματικά όντα που θα ανυψώσουν την ανθρώπινη εμπειρία. 

Δεν χρειάζονται μεσάζοντες όπως ιερείς, δάσκαλους, ραβίνους, παπάδες, πολιτικούς, ηγέτες ή πρεσβύτερους. Ούτε περίεργα τελετουργικά ή σύμβολα. Η πνευματική τους διαίσθηση και κατανόηση είναι μια εσωτερική γνώση. 

Ο Edgar Cayce, γνωστός και ως ''κοιμώμενος προφήτης'' ένας ψυχικός και πνευματικός δάσκαλος, θεραπευτής και προφήτης, καθώς και ο Jon Peniel ''Ο αγαπημένος μου αδερφός'', προέβλεπαν ότι ο ''Λόγος'' θα επέστρεφε το 1998-9, το ίδιο και ο Νοστράδαμος. Αυτός ο ''Λόγος'' είναι η Παγκόσμια Συνείδηση. Και τότε… 

Η ανθρωπότητα πολύ σύντομα θα βιώσει την «ημέρα της αναμέτρησης». 




Σπύρος Μακρής 
Ελεύθερη Απόδοση diadrastika