Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Πέντε τροφές που δρουν ενάντια σε κατάθλιψη και άγχος...!!!!

Οι διατροφικές μας επιλογές επηρεάζουν τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική μας υγεία. 

Τα άτομα που λαμβάνουν διάγνωση για κατάθλιψη ή κάποια αγχώδη διαταραχή συνήθως παρουσιάζουν ανισορροπία στα επίπεδα νευροδιαβιβαστών που ρυθμίζουν τη διάθεση, όπως η ντοπαμίνη, η σεροτονίνη, το γ-αμινοβουτυρικό οξύ ή η ακετυλοχολίνη. 

Μια διατροφή που παρέχει επαρκή ποσότητα βιταμινών, μετάλλων, υγιεινών λιπαρών και αντιοξειδωτικών ουσιών μπορεί να συμβάλλει στην καλύτερη ρύθμιση αυτών των νευροδιαβιβαστών στον εγκέφαλο. 

Παρακάτω θα δείτε μερικές τροφές που προωθούν την καλή διάθεση και παρέχουν ψυχική τόνωση :

1. Προϊόντα ολικής άλεσης 
Παρέχουν σημαντική ποσότητα τρυπτοφάνης, ενός αμινοξέος που παίζει σημαντικό ρόλο στη σύνθεση της σεροτονίνης και της μελατονίνης (ορμόνη που ρυθμίζει το βιολογικό ρολόι του οργανισμού). 

2. Ξηροί καρποί 
Τα καρύδια είναι εξαιρετική πηγή Ω-3 λιπαρών, αντιοξειδωτικών ουσιών και πρωτεϊνών. Τα αμύγδαλα παρέχουν μαγνήσιο, το οποίο προωθεί το αίσθημα της γαλήνης, ενώ τα κάσιους περιέχουν τρυπτοφάνη. 

3. Μύρτιλα 
Χάρη στην αντιοξειδωτική τους δράση, τα μύρτιλα έχουν συνδεθεί με μειωμένη ένταση της κατάθλιψης και του άγχους. Επίσης, τα μύρτιλα είναι πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία εξουδετερώνει την ορμόνη του στρες κορτιζόλη. 

4. Γαλακτοκομικά 
Η αναλογία πρωτεΐνης-υδατανθράκων του γιαουρτιού συμβάλλει στην εξισορρόπηση του σακχάρου στο αίμα. Οι κρίσεις υπογλυκαιμίας έχουν συνδεθεί με το έντονο άγχος. Επίσης, η πρωτεΐνη του γιαουρτιού βοηθά στην παραγωγή ντοπαμίνης. 

5. Μαύρη σοκολάτα 
Η μαύρη σοκολάτα περιέχει τυροσίνη, ένα αμινοξύ που προωθεί την παραγωγή ντοπαμίνης. Επίσης, το κακάο της μαύρης σοκολάτας διευκολύνει την απελευθέρωσης σεροτονίνης μέσω της χαλάρωσης των αιμοφόρων αγγείων του εγκεφάλου. 




medicaldaily.com 

Παιδιά που περνούν πολύ χρόνο μπροστά σε οθόνες κινδυνεύουν περισσότερο από 12 θανάσιμους καρκίνους...!!!!

H υπερβολική ενασχόληση με τα smartphone και τα tablet δεν απειλεί μόνο τα μάτια των παιδιών, επισημαίνει σε έκθεσή του το Παγκόσμιο Ίδρυμα Έρευνας για τον Καρκίνο 

Η υπερβολική έκθεση σε οθόνες τηλεοράσεων, υπολογιστών, tablet κ.λπ. από την παιδική ηλικία ενός ατόμου αυξάνει τον κίνδυνο να εμφανίσει αυτό το άτομο σε μεταγενέστερη φάση της ζωής του τουλάχιστον μία από 12 θανατηφόρες μορφές καρκίνου, ισχυρίζονται επιστήμονες. 

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε το Παγκόσμιο Ίδρυμα Έρευνας για τον Καρκίνο, οι μέχρι τώρα έρευνες έχουν αποδείξει περίτρανα ότι η πολύωρη ενασχόληση παιδιών με υπολογιστές, smartphone, tablet και η υπερβολική παρακολούθηση τηλεόρασης, συμβάλλουν καίρια στην παιδική παχυσαρκία. 

Όπως προειδοποιεί η μελέτη του ιδρύματος, τα παχύσαρκα παιδιά έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν παχύσαρκοι ενήλικες. 

Και αυτή ακριβώς η «χρόνια» παχυσαρκία αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης 12 σοβαρών μορφών καρκίνου, των οποίων η θεραπεία θεωρείται αρκετά δύσκολη. 

Τα παιδιά που περνούν μεγάλο μέρος της μέρας σερφάροντας στο Ίντερνετ, παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια ή ασχολούμενα με το smartphone τους, καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες απ’ όσες καίνε, ενώ συχνά δείχνουν προτίμηση για junk food το οποίο και απολαμβάνουν μπροστά στην οθόνη, χάνοντας τον έλεγχο της ποσότητας που τρώνε. 

«Ο συνδυασμός ανθυγιεινών τροφών, έλλειψης άσκησης και κατανάλωσης μεγάλης ποσότητας φαγητού συμβάλλει στην αύξηση βάρους. 

Ξέρουμε επίσης ότι τα παιδιά που περνούν πολύ χρόνο μπροστά από μια οθόνη «βομβαρδίζονται» από διαφημίσεις για junk food. Αυτός ο τρόπος ζωής κρύβει πολλούς κινδύνους για την μετέπειτα υγεία αυτών των ατόμων», εξηγεί στην Sun η Caroline Cerny, εκπρόσωπος του οργανισμού Obesity Health Alliance. 




5 τρόποι για να αντιμετωπίσεις τη φετινή χρονιά, με αυτοπεποίθηση και σιγουριά...!!!!

Tα βήματα είναι απλά και εύκολα 
Μπορεί οι γονείς σου να μην είναι σε θέση να το αντιληφθούν, αλλά όντως ο κόσμος του σχολείου, μπορεί να γίνει αγχωτικός και απειλητικός. Εμείς σε καταλαβαίνουμε και γι’ αυτό δε θα σε αφήσουμε έτσι. Το μυστικό στις δυσκολίες, είναι η σιγουριά και η αυτοπεποίθηση, και παρακάτω σου έχουμε 5 τρόπους για να τις αποκτήσεις. 

Άσε πίσω σου τα λάθη του παρελθόντος 
Μπορεί η περσινή χρονιά να μην ήταν και η καλύτερή σου, και να είσαι σε θέση να αναγνωρίσεις τα λάθη που πιθανόν να έκανες, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η φετινή θα είναι κακή. Το αντίθετο μάλιστα. Ξεκίνησε με αισιοδοξία και χαμόγελο τη σεζόν και πίστεψέ με, ελάχιστα πράγματα δεν θα πάνε όπως τα θέλεις. 

Αντιμετώπισε τους φόβους σου 
Λένε ότι έναν φόβο τον ξεπερνάς μόνο όταν έρχεσαι κοντά του. Αυτό θα πρέπει να κάνεις κι εσύ. Σε αγχώνει να μιλάς σε κοινό; Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής. Στα πάρτι αποφεύγεις να χορέψεις; Μήπως να πήγαινες σε μία σχολή χορού; Ακόμα και η σχέση με τις φίλες σου μπορεί να βελτιωθεί. Καμία δε θα σου θυμώσει επειδή θα της πεις την αλήθεια. Και αν το κάνει, μάλλον δεν υπάρχει λόγος να είναι φίλη σου. 

Να έχεις πρόγραμμα 
Χωρίς σωστή οργάνωση δύσκολα τα πράγματα να έχουν την εξέλιξη που θέλεις. Οργάνωσε το χρόνο σου, τα μαθήματά σου και τις δραστηριότητές σου. Με τον τρόπο αυτό, θα σου μένει ελεύθερος χρόνος για να κάνεις κάτι που αγαπάς ή και… απολύτως τίποτα! Ναι, κι αυτό το έχουμε ανάγκη. 

Άλλαξε το στυλ σου 
Και γιατί παρακαλώ να μην το κάνεις; Η ανανέωση της γκαρνταρόμπας σου θα σε ανανεώσει γενικά. Και τελοσπάντων, ήρθε η ώρα να απελευθερωθείς και να τολμήσεις κάτι διαφορετικό. Είσαι τόσο νέα και φρέσκια, που όλα σου συγχωρούνται. 

Και τέλος… 
Σταμάτα να είσαι αυστηρή με τον εαυτό σου και μάθε να του συγχωρείς και κανένα λάθος. Θα εκπλαγείς με το πόσο μικρή σημασία δίνουν οι υπόλοιποι στις λεπτομέρειες που εσύ θεωρείς σημαντικές. 




Γωγώ Φούντα 

Εμμηνόπαυση : 6 διατροφικές αλλαγές για να μην πάρετε κιλά μετά τα 40...!!!!

Η γήρανση δεν είναι απαραίτητο να συνεπάγεται και αύξηση σωματικού βάρους. Οι γυναίκες έχουν πράγματι την τάση να παίρνουν πιο εύκολα κιλά μετά τα 40, αλλά αυτό οφείλεται κυρίως στην πτώση της σωματικής δραστηριότητας και όχι στις ορμονικές αλλαγές από την εμμηνόπαυση.

Ωστόσο, οι ορμονικές αλλαγές στην εμμηνόπαυση μπορούν να αλλάξουν τη σύνθεση του σώματός σας, με αποτέλεσμα τα όποια κιλά παίρνετε να έχουν την τάση να “κάθονται” όλα στην μέση σας.

Μάθετε πώς μπορείτε να μείνετε αδύνατη, να μειώσετε τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης και τον κίνδυνο του υπερβολικού βάρους για την υγεία σας, που μπορεί να αυξηθεί μετά την εμμηνόπαυση.

Ψάρι
Ο κίνδυνος καρδιακής νόσου είναι πιθανό να αυξηθεί μετά την εμμηνόπαυση, οπότε θα πρέπει να προσπαθήσετε να τρώτε τουλάχιστον δύο μερίδες ψάρι την εβδομάδα (κατά προτίμηση ψάρια με “καλό” λίπος, όπως ο σολομός και η πέστροφα).

“Αξίζει να δοκιμάσετε και συμπληρώματα ιχθυελαίου, εάν δεν μπορείτε να φάτε δύο μερίδες ψάρι την εβδομάδα”, λέει η δρ JoAnn Manson, επικεφαλής προληπτικής ιατρικής στο νοσοκομείο Brigham and Womens στη Βοστώνη. Έρευνα δείχνει ότι το ιχθυέλαιο μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Στοχεύστε στις δύο μερίδες ψάρι την εβδομάδα, αλλά μιλήστε με το γιατρό σας για το αν θα πρέπει ή όχι να πάρετε συμπλήρωμα ιχθυελαίου.

Ασβέστιο
Η ανάγκη του οργανισμού σας σε ασβέστιο αυξάνεται μετά την ηλικία των 50 ετών, από τα 1.000 mg/ημέρα στα 1.200 mg/ημέρα. “Με λιγότερα οιστρογόνα στο σώμα, τα οστά σας δεν απορροφούν το ίδιο καλά το ασβέστιο”, λέει ο δρ Minkin.

Εάν πίνετε ένα ποτήρι γάλα με χαμηλά λιπαρά, έναν καφέ latte και τρώτε και ένα γιαούρτι την ημέρα, τότε θα φτάνετε περίπου στα 1.100 mg ασβεστίου. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να πάρετε ακόμα μόνο 100 mg μέσω συμπληρωμάτων.

Αν τρώτε γαλακτοκομικά, επιλέξτε προϊόντα με χαμηλά λιπαρά. Έχουν περίπου την ίδια ποσότητα ασβεστίου με εκείνα με πλήρη λιπαρά, αλλά λιγότερες θερμίδες.

Φούσκωμα
“Σχεδόν όλες οι γυναίκες που περνούν στην εμμηνόπαυση παραπονιούνται για φούσκωμα”, λέει ο δρ Minkin. Αν και οι λόγοι δεν είναι σαφείς, η διακύμανση στις ορμόνες κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης μπορεί παίζει ρόλο σε αυτό. Ο δρ Minkin συνιστά μείωση της ποσότητας του αλατιού και των επεξεργασμένων υδατανθράκων στη διατροφή σας, καθώς αυτά αυξάνουν την κατακράτηση υγρών.

Ταυτόχρονα μην ξεχνάτε τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα οποία είναι πλούσια σε - καλές για την καρδιά - φυτικές ίνες, καθώς και τα φρούτα και τα λαχανικά.

Αλκοόλ
Είναι γνωστό ότι το κόκκινο κρασί έχει καλές επιπτώσεις στην υγεία της καρδιάς, αλλά για τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση, τα μειονεκτήματα του αλκοόλ μπορεί να αντισταθμίζουν τα οφέλη του.

“Ένα ποτό την ημέρα έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού”, λέει ο δρ Manson. “Έτσι, αν και έχει συνδεθεί με μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, για τις γυναίκες κρύβει κινδύνους”.

Επίσης, να έχετε κατά νου ότι το κόκκινο κρασί (και άλλα ποτά) μπορεί να σας προκαλούν εξάψεις, ως αποτέλεσμα της αύξησης στην διαστολή των αιμοφόρων αγγείων που προκαλείται από το αλκοόλ.

Σόγια
Η σόγια περιέχει φυτικά οιστρογόνα και πολλές γυναίκες πιστεύουν ότι μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, λέει ο Δρ Minkin. Ωστόσο, υπάρχουν πολύ λίγα επιστημονικά δεδομένα που υποστηρίζουν κάτι τέτοιο. Η παρανόηση πιθανόν προέρχεται από μελέτες επάνω σε συμπληρώματα σόγιας υψηλής δόσης, τα οποία μπορεί πράγματι να διεγείρουν την ανάπτυξη όγκων που είναι ευαίσθητοι στα οιστρογόνα.

Τροφές σόγιας, όπως το τόφου, τα φασόλια σόγιας και το γάλα σόγιας μπορεί να προσφέρουν ανακούφιση από τις ήπιες εξάψεις και δεν φαίνεται να αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού. “Οι γυναίκες στην Ιαπωνία έχουν την υψηλότερη πρόσληψη σόγιας και το χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του μαστού, αλλά οι Γιαπωνέζες γυναίκες που έρχονται στις ΗΠΑ και τρώνε λιγότερη σόγια έχουν υψηλότερο κίνδυνο”, προσθέτει ο Δρ Minkin.

Ροφήματα
Ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ είναι πιθανόν μέρος της πρωινής σας ρουτίνας. Αλλά, το να ξεκινήσετε την ημέρα σας με ένα ζεστό ρόφημα μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα στην εμμηνόπαυση.

Σε γενικές γραμμές, τα ζεστά ροφήματα φαίνεται ότι προκαλούν εξάψεις”, λέει ο δρ Manson. “Και η καφεΐνη στον καφέ και το τσάι θα μπορούσε επίσης να έχει ένα ανάλογο αποτέλεσμα”.

Δοκιμάστε αντί για ζεστό καφέ το πρωί, να πιείτε κάτι δροσερό και χωρίς καφεΐνη, όπως ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, ή έναν ντεκαφεϊνέ παγωμένο καφέ.




Ψηλώνει κανείς μετά την εφηβεία; – Δείτε από τι εξαρτάται...!!!!

Πολλοί άνθρωποι είναι δυσαρεστημένοι με το ύψος τους. Μπορεί κανείς να κάνει τίποτα γι’ αυτό; Εάν έχετε αναρωτηθεί κι εσείς για τον είναι εφικτό να ψηλώσετε μετά την εφηβεία, δεν είστε μόνοι. 

Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι η καλή διατροφή ή κάποιες ειδικές ασκήσεις μπορούν να αυξήσουν το ύψος σας ως ενήλικας. 

Έρευνες δείχνουν ότι οι διαφορές στο ύψος είναι περίπου 60-80% λόγω γενετικής προδιάθεσης (κληρονομικότητα) και 20-40% λόγω περιβαλλοντικών παραγόντων, όπως η διατροφή. Σε πολλές χώρες, το μέσο ύψος αυξήθηκε τον περασμένο αιώνα. Αν ήταν αποκλειστικά λόγω κληρονομικότητας, τότε αυτό δεν θα είχε συμβεί. 

Για τους περισσότερους, το ύψος δεν θα αυξηθεί μετά την εφηβεία 
Ακόμα και με υγιεινή διατροφή, το ύψος των περισσότερων ανθρώπων δεν θα αυξηθεί μετά την ηλικία 18 έως 20 ετών. Το παρακάτω γράφημα δείχνει τον ρυθμό ανάπτυξης από τη γέννηση έως την ηλικία των 20 ετών. 

Όπως βλέπετε παρακάτω, οι γραμμές ανάπτυξης μειώνονται στο μηδέν μεταξύ 18 και 20 ετών: 
Γιατί σταματάμε να ψηλώνουμε 
Ο λόγος για τον οποίο το ύψος σας σταματάει να αυξάνεται είναι τα οστά σας, ειδικά οι πλάκες ανάπτυξης (growth plates). Οι πλάκες ανάπτυξης, ή αλλιώς, οι επιφυσικές πλάκες (epiphyseal plates) είναι περιοχές εξειδικευμένου χόνδρου κοντά στην άκρη των μακριών οστών σας. Οι αυξήσεις του ύψους οφείλονται κυρίως στην επιμήκυνση των μακριών οστών σας, καθώς οι πλάκες ανάπτυξης εξακολουθούν να είναι ενεργές, ή «ανοιχτές». 

Κοντά στο τέλος της εφηβείας, οι ορμονικές μεταβολές προκαλούν σκλήρυνση ή «κλείσιμο» των επιπέδων ανάπτυξης και παύση στην επιμήκυνση των οστών. Οι πλάκες ανάπτυξης «κλείνουν» περίπου στην ηλικία των 16 ετών στις γυναίκες και κάπου μεταξύ 14-19 ετών στους άνδρες. Γι’ αυτό και τα κορίτσια ψηλώνουν νωρίτερα, ενώ τα αγόρια για περισσότερο χρονικό διάστημα. 

Δεν υπάρχουν ασκήσεις ή τεχνικές εκτάσεων (stretching) που μπορούν να σας κάνει πιο ψηλούς 

Ένας συνήθης μύθος για το ύψος είναι ότι ορισμένες ασκήσεις, ή τεχνικές εκτάσεων μπορούν να σας κάνουν να ψηλώσετε. Πολλοί άνθρωποι ισχυρίζονται ότι δραστηριότητες όπως το να κρέμονται ελεύθερα από μια μπάρα, η αναρρίχηση και η κολύμβηση μπορούν να αυξήσουν το ύψος σας. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν επιστημονικά αποδεικτικά στοιχεία για την υποστήριξη αυτών των ισχυρισμών. 

Είναι αλήθεια ότι το ύψος σας ποικίλλει ελαφρά κατά τη διάρκεια της ημέρας λόγω της συμπίεσης και της αποσυμπίεσης των δίσκων χόνδρου στη σπονδυλική σας στήλη. Με την αποσυμπίεση των δίσκων σας, ορισμένες από αυτές τις δραστηριότητες θα μπορούσαν προσωρινά να αυξήσουν το ύψος σας σε πολύ μικρό βαθμό. 

Ωστόσο, αυτό δεν είναι μια πραγματική αλλαγή ύψους, καθώς κάθε τέτοια αλλαγή είναι μόνο προσωρινή και αντιστρέφεται γρήγορα. 

Η γυμναστική (συμπεριλαμβανομένης της άρσης βαρών) πιθανότατα δεν θα επηρεάσει το ύψος σας 
Πολλοί ανησυχούν ότι η γυμναστική και ειδικά η άρση βαρών, μπορεί να είναι επιζήμια για το ύψος τους. Ορισμένες από αυτές τις ανησυχίες αφορούν ειδικά τα παιδιά και τους εφήβους, των οποίων οι πλάκες ανάπτυξης δεν έχουν κλείσει. 

Ο χόνδρος των πλακών ανάπτυξης είναι ασθενέστερος από το ώριμο οστό που σχηματίζεται κατά την ενηλικίωση και μπορεί να καταστραφεί ευκολότερα. Ωστόσο, οι περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι η προπόνηση με βάρη είναι ασφαλής και ευεργετική σε όλες τις ηλικίες, εφόσον είναι κατάλληλα επιτηρούμενη. Επιπλέον, μελέτες έχουν δείξει ότι οι ασκήσεις με βάρη πριν από την ενηλικίωση δεν μειώνει την ανάπτυξη. 

Οι περισσότεροι γιατροί και εμπειρογνώμονες αθλίατροι συμφωνούν, επίσης, ότι η άρση βαρών δεν χρειάζεται να αποφεύγεται σε παιδιά και εφήβους. 

Μία μελέτη ζήτησε από 500 εμπειρογνώμονες αθλητικής ιατρικής αν πρέπει να αποφεύγεται η άρση βαρών μέχρι να κλείσουν οι πλάκες ανάπτυξης ενός ατόμου. Το 85% των εμπειρογνωμόνων δήλωσε ότι δεν είναι απαραίτητο να αποφύγουμε την άρση βαρών και μόνο το 10% απάντησε το αντίθετο. 

Στους ενήλικες, οι πλάκες ανάπτυξης έχουν κλείσει και γίνονται ισχυρότερες από ό, τι κατά την παιδική ηλικία. Εξαιτίας αυτού, ο κίνδυνος βλάβης της πλάκας ανάπτυξης δεν αποτελεί σοβαρό πρόβλημα. 

Πράγματι, η άρση βαρών μπορεί να οδηγήσει σε μικρή συμπίεση δίσκων σπονδυλικής στήλης στους ενήλικες. Ωστόσο, αυτό είναι αντιστρέψιμο και συμβαίνει επίσης κατά τη διάρκεια καθημερινών δραστηριοτήτων. 

Ένας υγιεινός τρόπος ζωής πριν από το πέρας της εφηβείας μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε το μέγιστο δυνατό ύψος σας 

Παρόλο που μπορεί να μην μπορείτε να αλλάξετε ουσιαστικά το ύψος σας ως ενήλικας, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να φτάσετε στο μέγιστο δυνατό ύψος σας (βάσει γενετικής προδιάθεσης) στα εφηβικά σας χρόνια. 

Συνολικά, θέλετε να είστε σίγουροι ότι τρώτε αρκετά και ότι δεν είστε ανεπαρκείς σε βιταμίνες ή μέταλλα. Αν και πολλά παιδιά τρώνε αρκετά (ή και πάρα πολύ…), η ποιότητα της διατροφής τους είναι συχνά κακή. 

Εξαιτίας αυτού, πολλοί στη σύγχρονη κοινωνία είναι ελλιπείς σε σημαντικά θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη D και το ασβέστιο. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά είναι πολύ σημαντικά για την ανάπτυξη των οστών και τη γενική υγεία. Το ασβέστιο από τη διατροφή μεταβάλλει την παραγωγή ορμονών κατά τρόπο που ωφελεί τα οστά σας. Η βιταμίνη D μπορεί επίσης να βελτιώσει την υγεία των οστών. 

Ένας πολύ καλός τρόπος για να καταπολεμήσετε τις ελλείψεις θρεπτικών ουσιών και να προωθήσετε τη βέλτιστη ανάπτυξη των οστών σας είναι να αυξήσετε την πρόσληψη φρούτων και λαχανικών. 

Η κατανάλωση αρκετών πρωτεϊνών είναι επίσης απαραίτητη για την υγεία των οστών, αν και μερικοί εικάζουν ότι η υψηλή πρόσληψη πρωτεϊνών μπορεί να βλάψει τα οστά. 

Ωστόσο, μια μεγάλη μετα-ανάλυση επιμέρους ερευνών διαπίστωσε ότι η υψηλότερη πρόσληψη πρωτεϊνών δεν είναι επιβλαβής για τα οστά σας. Στην πραγματικότητα, αποδείχτηκε ευεργετική για την οστική πυκνότητα της σπονδυλικής στήλης. 

Ένας τρόπος για να αυξήσετε την πρόσληψη πρωτεϊνών σας είναι να προσπαθήσετε να καταναλώσετε τουλάχιστον 20 γραμμάρια πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα. Καλές πηγές πρωτεϊνών είναι τα αυγά, τα πουλερικά, τα άπαχα κρέατα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Οι σπόροι σόγιας και τα όσπρια είναι επίσης καλές πηγές. 

Άλλες επιλογές τρόπου ζωής, όπως το κάπνισμα, θα μπορούσαν επίσης να επηρεάσουν το ύψος σας κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης. 

Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ενώ οι διάφοροι παράγοντες του τρόπου ζωής κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας μπορούν να επηρεάσουν το ύψος, το τελικό ύψος ενός ατόμου εξακολουθεί να οφείλεται κυρίως στη γενετική του προδιάθεση. 




Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Βράστε μέλι με κανέλα - Χάστε βάρος & θεραπεύστε την αρθρίτιδα,την χοληστερίνη κι άλλες 10 ασθένειες...!!!!

Ο συνδυασμός μελιού και κανέλας χρησιμοποιείται για αιώνες στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική. 

Αυτά τα δύο συστατικά με τις μοναδικές θεραπευτικές τους ικανότητες έχουν θεραπεύσει εκατομμύρια ανθρώπους. 

Το αιθέριο έλαιο κανέλας και το ένζυμο που παράγει υπεροξείδιο του υδρογόνου στο μέλι είναι τα δύο “αντιμικροβιακά” συστατικά που έχουν την ικανότητα να σταματούν την ανάπτυξη των βακτηρίων και των μυκήτων. 

Σίγουρα γνωρίζετε ότι το μέλι και η κανέλα είναι ένας καλός συνδυασμός, αλλά ξέρατε τι μπορεί να θεραπεύσει; 

Εδώ είναι μερικές από τις παθήσεις και ασθένειες που μπορεί να θεραπεύσει αυτό το μείγμα! Καρδιακές παθήσεις Κάντε μια πάστα από μέλι και κανέλα σε σκόνη. Μπορείτε να το καταναλώνετε τακτικά στο πρωινό σας με ένα κομμάτι ψωμί. 

Αυτό θα μειώσει το επίπεδο της χοληστερόλης στις αρτηρίες σας και θα αποτρέψει μια καρδιακή προσβολή. 

Αρθρίτιδα 
Σε ένα ποτήρι ζεστό νερό, ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας. Καταναλώστε το πρωί και βράδυ. Με την τακτική κατανάλωση αυτού του ποτού, μπορεί να θεραπευτεί η χρόνια αρθρίτιδα. 

Μόλυνση της χοληδόχου κύστης 
Σε ένα ποτήρι ζεστό νερό, ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας σκόνη κανέλας και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι. Καταναλώστε το κάθε μέρα. Αυτό θα καταστρέψει τα μικρόβια στην χοληδόχο κύστη σας. 

Χοληστερίνη 
Ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας μέλι και τρία κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε ένα φλιτζάνι τσάι. 

Πίνοντας αυτό το ρόφημα, τα επίπεδα της χοληστερόλης σας, θα πρέπει να μειωθούν κατά 10% μέσα σε ένα διάστημα δύο ωρών. 

Κρύωμα 
Εάν πάσχετε από κρυολογήματα, καταναλώστε μια κουταλιά της σούπας μέλι με ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα για τρεις ημέρες. Αυτό θα θεραπεύσει το κοινό κρυολόγημα, το χρόνιο βήχα και ρινική συμφόρηση. 

Στομαχόπονος και έλκος 
Σε συνδυασμό με την κανέλα, το μέλι θα θεραπεύσει το στομαχόπονο. 

Καταναλώστε το σε τακτική βάση, προκειμένου να λύσετε τα προβλήματά σας με το έλκος. 

Ανοσοποιητικό σύστημα 
Η καθημερινή χρήση του μελιού και σκόνης κανέλας ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό από βακτήρια και ιούς. 

Γρίπη 
Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το μέλι περιέχει ένα φυσικό συστατικό που σκοτώνει τους ιούς και προστατεύει τον οργανισμό από τη γρίπη. 

Απώλεια βάρους 
Ανακατέψτε το μέλι και τη σκόνη κανέλας σε ένα ποτήρι με βραστό νερό. Καταναλώστε το κάθε πρωί με άδειο στομάχι μισή ώρα πριν από το πρωινό. Με την τακτική χρήση, αυτό το ποτό θα σας βοηθήσει να χάσετε το περιττό βάρος. 

Ακμή 
Ανακατέψτε το μέλι με λίγη κανέλα σε σκόνη. Εφαρμόστε αυτήν την πάστα στην ακμή πριν πάτε για ύπνο και ξεπλύνετε την περιοχή το επόμενο πρωί. 

Απώλεια μαλλιών 
Όσοι υποφέρετε από φαλάκρα ή τριχόπτωση θα πρέπει να ανακατέψετε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, μια κουταλιά της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού σκόνη κανέλας. 

Εφαρμόστε αυτό το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής σας και κρατήστε το για 15 λεπτά. 

Καρκίνος 
Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι το μέλι και η κανέλα μπορούν να βοηθήσουν στη θεραπεία του καρκίνου του στομάχου. Οι ασθενείς που πάσχουν από αυτό το είδος καρκίνου θα πρέπει να τρώνε μια κουταλιά της σούπας μέλι με μια κουταλιά κανέλα σε σκόνη καθημερινά για 3 μήνες. 

Πώς να προετοιμάσετε αυτή η φυσική θεραπεία 
Για να προετοιμάσετε αυτό το φάρμακο, βάλτε το μέλι σε μια κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει. Προσθέστε την κανέλα στο βραστό μέλι και περιμένετε μέχρι το μείγμα να πήξει, όπως η καραμέλα. Πάρτε ένα κουτάλι σούπας πριν από κάθε γεύμα, προκειμένου να επιτευχθούν τα βέλτιστα αποτελέσματα. 






Άσκηση συνειδητής επίγνωσης : Σταματώντας τις σκέψεις του ''ποτέ δεν είμαι αρκετά καλός''...!!!!

Ασκώ συνειδητή επίγνωση σημαίνει να τσεκάρω τα μηνύματα και τις προσδοκίες που γεννάνε οι δράκοι του “ποτέ δεν είμαι αρκετά καλός”, σε σχέση με την πραγματικότητα. Από τη στιγμή που ανοίγουμε τα μάτια μας το πρωί μέχρι την ώρα που ακουμπάμε το κεφάλι μας στο μαξιλάρι το βράδυ, βομβαρδιζόμαστε από μηνύματα και προσδοκίες σε σχέση με κάθε τομέα της ζωής μας. 

Οι πάντες και τα πάντα, από τις διαφημίσεις μέχρι τις ταινίες και τη μουσική, μας λένε πώς ακριβώς πρέπει να είναι η εμφάνισή μας, πόσα κιλά πρέπει να είμαστε, πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε έρωτα, πώς πρέπει να ανατρέφουμε τα παιδιά μας, πώς πρέπει να διακοσμούμε τα σπίτια μας, ποιο αυτοκίνητο πρέπει να οδηγούμε. 

Όλο αυτό μας κατακλύζει και, κατά τη γνώμη μου, κανείς μας δεν έχει ανοσία σε αυτόν το βομβαρδισμό. 

Το να προσπαθείς να αποφύγεις τα μηνύματα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι σαν να προσπαθείς να κρατήσεις την ανάσα σου για να αποφύγεις την ατμοσφαιρική ρύπανση – πολύ απλά, δεν γίνεται. 

Το να πιστεύουμε αυτό που βλέπουμε με τα μάτια μας είναι χαραγμένο στα κύτταρά μας. Αυτό κάνει πολύ επικίνδυνη τη ζωή μέσα σ’ έναν κόσμο προσεκτικά επεξεργασμένο, υπερπαραγωγικό και ραφιναρισμένο από το Photoshop. 

Για να δυναμώσουμε το πνεύμα μας και να σταματήσουμε να πέφτουμε θύματα της σύγκρισης με κατασκευασμένες εικόνες στην καθημερινή μας ζωή, χρειάζεται να γνωρίζουμε πώς να τσεκάρουμε ό,τι βλέπουμε σε σχέση με την πραγματικότητα. Χρειάζεται να μπορούμε να θέτουμε τις πιο κάτω ερωτήσεις και να τις απαντάμε: 

1. Είναι αληθινό αυτό που βλέπω; Αυτές οι εικόνες δείχνουν την πραγματική ζωή, ή ένα φανταστικό κόσμο; 

2. Αυτές οι εικόνες καθρεφτίζουν μια υγιή, Ολόψυχη ζωή, ή μήπως μετατρέπουν τη ζωή μου, το σώμα μου, την οικογένειά μου και τις σχέσεις μου σε εμπορεύσιμα αντικείμενα; 

3. Ποιος ωφελείται από το να βλέπω εγώ αυτές τις εικόνες και να νιώθω άσχημα για τον εαυτό μου; 

Η άσκηση της συνειδητής επίγνωσης είναι ένα από τα τέσσερα στοιχεία της δύναμης απέναντι στην ντροπή. Η ντροπή λειτουργεί σαν το μεγεθυντικό φακό της κάμερας. 

Όταν νιώθουμε ντροπή, η κάμερα είναι ζουμαρισμένη στο φουλ και το μόνο που βλέπουμε είναι έναν εαυτό γεμάτο ελαττώματα, που είναι μόνος του, που διαρκώς παλεύει και αγωνίζεται. 

Σκεφτόμαστε : “Είμαι η μόνη που έχω ψωμάκια στους γοφούς; Είμαι ο μόνος που έχω μια οικογένεια που είναι μπελαλίδικη, φασαριόζικη και εκτός ελέγχου; Είμαι ο μόνος που δεν κάνω 3-4 φορές έρωτα (μ’ ένα σούπερ μόντελ του Calvin Klein); Κάτι δεν πάει καλά μ’ εμένα. Είμαι μόνος”. 

Όταν η κάμερα ξεζουμάρει, αρχίζουμε να βλέπουμε μια τελείως διαφορετική εικόνα. Βλέπουμε πολλούς να παλεύουν με τα ίδια πράγματα. Αντί να σκεφτόμαστε “Είμαι ο μόνος που…”, αρχίζουμε να σκεφτόμαστε “Δεν το πιστεύω! Κι εσύ; Κι εσύ; Δηλαδή είμαι φυσιολογικός; Νόμιζα ότι ήμουν μόνο εγώ”. 

Μόλις αρχίσουμε να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα, είμαστε σε καλύτερη θέση για να τσεκάρουμε ως προς την πραγματικότητα εκείνα που πυροδοτούν την ντροπή μας καθώς και τα μηνύματα και τις προσδοκίες που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι ποτέ δεν είμαστε αρκετά καλοί. 

Απόσπασμα από το βιβλίο της Brene Brown ” Ευτυχώς, δεν είμαι τέλειος!” από τις εκδόσεις Η Δυναμική της Επιτυχίας 




Photo: Author/Depositphotos

Να μη σταματήσεις να πιστεύεις στους ανθρώπους...!!!!

Και αν σε πλήγωσαν με λόγια και με πράξεις τους, και αν σε έριξαν χαμηλά, μη σταματήσεις να πιστεύεις στους ανθρώπους. Μη σταματήσεις να ελπίζεις στην καλή πλευρά του κόσμου, της ανθρωπότητας της ίδιας.

Αν ένα λουλούδι μαραθεί, αυτό δεν κάνει αυτόματα όλα τα λουλούδια του κόσμου να χάσουν την ευωδιά τους. Αν ένας δρόμος οδηγεί σε αδιέξοδο και είναι κακοτράχαλος, αυτό δεν σημαίνει πως ένας άλλος δε θα μπορέσει να σε βγάλει σε ένα καλύτερο μέρος.

Και αν φάνηκαν ανάξιοι της εμπιστοσύνης σου, ακόμα κι αν φακέλωσαν την καρδιά σου σε ψεύτικες υποσχέσεις και αγκαλιές, αν στο τέλος αποδείχθηκαν ανθρωπάρια που τις αδύναμες στιγμές σου τις πάτησαν, μην πιστέψεις πως όλοι οι άνθρωποι θα σου φερθούν έτσι. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι έτσι, δεν πρέπει να είναι όλοι οι άνθρωποι έτσι.

Και αν δε σε σεβάστηκαν, και αν την ευαίσθητη καρδιά σου μάτωσαν, μη φοβηθείς να την εμπιστευτείς ξανά σε χέρια άλλων ανθρώπων. Θα υπάρξουν εκείνοι οι άνθρωποι που θα λαχταρούν να ακούνε τον κάθε χτύπο της. Και αν γέλασαν όταν εσύ δάκρυσες, μη θαρρείς να πιστέψεις πως όλοι οι άνθρωποι θα σε ειρωνευτούν.

Κράτησε την πίστη σου για τους ανθρώπους εκείνους που όταν σε δουν να κλαις και να λυγάς, θα κάνουν τα πάντα για να φωτίσει ξανά το πρόσωπό σου από το χαμόγελο. Και αν σε άφησαν με την πρώτη ευκαιρία, μη θαρρείς να πιστέψεις πως δε θα υπάρξουν δίπλα σου άνθρωποι που θα θελήσουν να μείνουν στέρεοι και ακλόνητοι σαν βράχοι.

Μη σταματήσεις να πιστεύεις στην καλή καρδιά των ανθρώπων. Μη γίνεις σαν εκείνους που σε τσάκισαν, σκληρός, απρόσιτος, περίεργος, άδικος. Άφησε αυτούς και την κακία τους, κοίταξε εκείνους τους ανθρώπους που σου χαμογελούν σήμερα και αρνείσαι να τους δεις.

Πρόσεξε εκείνους που δεν τους έχεις προσφέρει τίποτα και, όμως, εκείνοι αισθάνονται ευγνωμοσύνη απλά και μόνο επειδή υπάρχεις. Να μη σταματήσεις να πιστεύεις στους ανθρώπους. Απλώς κάνε καλύτερες επιλογές ανθρώπων, μη δανείζεσαι στον κάθε άδειο περαστικό που συναντάς στο διάβα σου, παρά μόνο για λίγους και καλούς.




Photo: Author/Depositphotos

Η μεγαλύτερη λέξη στον κόσμο είναι ελληνική, με 172 γράμματα και 78 συλλαβές...!!!!

Θα τα χάσετε! Έχει μπει στο Ρεκόρ Γκίνες
Το παγκόσμιο ρεκόρ για τη μεγαλύτερη πραγματική λέξη στον πλανήτη, το κατέχει η ελληνική γλώσσα, με την... πρωταθλήτρια λέξη να περιλαμβάνεται στο έργο «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη και να την αποτελούν συνολικά 172 γράμματα, 27 συνθετικά και 78 συλλαβές...

Σίγουρα, κανένας από εσάς δεν θα έχει ακούσει ή δει ποτέ τη λέξη...

λοπαδοτεμαχοσελαχογαλεοκρανιολειψανοδριμυπο

Κι όμως... Ο Αριστοφάνης με τη δική του μοναδική ευχέρεια, κατόρθωσε σε μια λέξη να περιγράψει μια ολόκληρη συνταγή μαγειρικής...
Η αριστοφανική λέξη βρίσκεται στους στίχους 1169-1175 και έχει καταγραφεί στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες. 




25 Τροφές - Λιποδιαλύτες, που μπορείτε να τρώτε όσο θέλετε και να καίτε λίπος…!!!!

Πλησιάζει το καλοκαίρι και για πολλούς ανθρώπους, αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να χάσουν κιλά. Ξέρουμε πως δεν είναι τόσο απλό ακόμα και το να χάσεις λίγα κιλά. 

Πολλοί λένε πως χρειάζεται να αλλάξεις τρόπο ζωής για να χάσεις βάρος και να γυμνάζεσαι τακτικά. Δεν είναι παράξενο που ότι τρώμε συνδέεται με την συνολική μας υγεία. 

Εάν τρώτε υγιεινά θα χάσετε βάρος, αλλά όχι μόνο αυτό. Θα έχετε και περισσότερη ενέργεια, λιγότερα προβλήματα υγείας και καλύτερη πνευματική υγεία. 

Εάν θέλετε να μάθετε ποιες τροφές βοηθούν στην καύση του λίπους, τότε είστε στο σωστό σημείο. Δείτε παρακάτω 25 τέτοιες τροφές : 

1. Εσπεριδοειδή 

2. Φιστίκια Αιγίνης 

3. Ποπκορν: Περιέχει πολλές πολυφαινόλες που συνδέονται με καλύτερη πέψη και κυκλοφορία του αίματος. Εάν δεν βάλετε αλάτι και βούτυρο, μπορεί να γίνει ένα πολύ υγιεινό σνακ. 

4. Βατόμουρα 

5. Σιτηρά ολικής άλεσης 

6. Αβοκάντο 

7. Πιπέρι Καγιέν 

8. Σολομός 

9. Κανέλα 

10. Μήλα και αχλάδια 

11. Κοτόπουλο 

12. Σπανάκι 

13. Συμπληρώματα πρωτεΐνης 

14. Αβγά 

15. Γάλα: Βοηθάει στην αύξηση του μυικού ιστού, που με αποτέλεσμα αυξάνει τις καύσεις του λίπους. 

16. Φασόλια: 

17. Γλυκοπατάτες 

18. Μουστάρδα 

19. Τζίντζερ 

20. Νερό 

21. Ελαιόλαδο 

22. Πράσινο τσάι 

23. Καφές 

24. Τοματοχυμός 

25. Σόγια 




Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

11 Φράσεις κλειδιά που λένε τα παιδιά και σημαίνουν «έχω άγχος»...!!!!

Δυστυχώς, τα συμπτώματα του άγχους δεν είναι πάντα προφανή, ειδικά όταν το άγχος προσβάλει τα παιδιά (1). Αυτό σημαίνει ενδεχομένως ότι πολλά παιδιά με άγχος – σε ποσοστό που ανέρχεται περίπου στο 25% των ατόμων ηλικίας 13 έως 18 ετών που υποφέρουν από άγχος κάθε χρόνο (2) – μπορεί να μη λάβουν θεραπεία με αποτέλεσμα το άγχος να γίνει εντονότερο κατά την ενηλικίωση και να προκαλέσει σοβαρότερα προβλήματα.

Σε κάθε περίπτωση, το άγχος επηρεάζει παιδιά και ενήλικες με αποτελέσματα που μερικές φορές είναι επικίνδυνα. Όταν κάποιος υποφέρει από άγχος ενδεχομένως να αισθάνεται νευρικότητα, αμηχανία, κούραση, ατονία και κακή διάθεση – ή υποφέρει από διαταραχές που σχετίζονται με το άγχος, όπως η διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD). 

Ωστόσο, σε αντίθεση με τους ενήλικες, τα παιδιά πολλές φορές δεν γνωρίζουν πώς να επικοινωνούν σωστά το άγχος που τα βασανίζει, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο (4) :

Υπάρχουν όμως ορισμένοι τρόποι με τους οποίους τα παιδιά «μιλάνε» για το άγχος που βιώνουν, όπως ανέφεραν στο The Mighty (1) γονείς και άτομα που έπασχαν από άγχος κατά την παιδική ηλικία. 

Μήπως τα παιδιά σας έχουν χρησιμοποιήσει επανειλημμένα κάποιες από αυτές τις φράσεις; εάν ναι, ίσως είναι καλή ιδέα να τους μιλήσετε για το άγχος – και να τα βοηθήσετε να το αντιμετωπίσουν! 

11 Φράσεις που μας λένε τα παιδιά και εννοούν «έχω άγχος» 

1. «Τι συμβαίνει με εμένα;».
Εάν το παιδί εκφράζει αυτοσυγκράτηση συχνότερα απ΄ό,τι παλαιότερα, ίσως θα πρέπει να γίνεται πιο προσεκτικοί μήπως εντοπίσετε κι άλλα σημάδια ενδεικτικά κάποιας διαταραχής άγχους.

«Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι έπασχα από άγχος, ούτε κι οι γονείς μου. Απλώς σκεφτόμουν ότι ήμουν υπερβολική και ξεσπούσα σε κλάματα, φωνάζοντας: «Τι συμβαίνει με εμένα;» ανέφερε μία κοπέλα που συμμετείχε στην έρευνα του The Mighty (1) (Kylie L.). 

2. «Είμαι κουρασμένος».
Ίσως το παιδί σας να είναι συνεχώς κουρασμένο επειδή ταλαιπωρείται από ανησυχίες που σχετίζονται με έμμονες ιδέες.

«Όταν ήμουν παιδί, υπέφερα από διαταραχές ύπνου για πολύ καιρό», ανέφερε μια κοπέλα που συμμετείχε στην έρευνα του The Mighty (1). «Το σχολείο, το καθημερινό διάβασμα και οι υποχρεώσεις, η προσπάθεια να αποφύγω συμπεριφορές εκφοβισμού, η επιστροφή στο σπίτι ήταν πάντα ζητήματα που μου προκαλούσαν άγχος και τα σκεφτόμουν διαρκώς κάθε βράδυ». (Julie A.) 

3. «Έχω πονοκέφαλο», ή «Μην με αναγκάζεις να το κάνω».
Παρά το γεγονός ότι ελάχιστα παιδιά χαίρονται όταν πηγαίνουν σχολείο, η διαρκής άρνηση του παιδιού να πάει στο σχολείο θα μπορούσε να είναι ενδεικτική ενός βαθύτερου φόβου, που δεν αφορά βαρετά ή δύσκολα μαθήματα.

«Χρησιμοποιούσα τη δικαιολογία ότι αισθανόμουν άρρωστη για να μην πηγαίνω στο σχολείο», ανέφερε μια κοπέλα στο The Mighty. «Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι είχα άγχος εκείνη την εποχή, αλλά όλα έχουν νόημα όταν τα ξανασκέφτομαι τώρα. Δεν ήμουν απλώς «τεμπέλα»! (Ada T.) 

4. «Συγγνώμη, εγώ φταίω».
Είναι σωστό να ξέρουμε πότε πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη. Ωστόσο μια διαρκής ενοχική συμπεριφορά που μας οδηγεί να απολογούμαστε συνέχεια είναι ύποπτη.

«Ζητούσα συνεχώς συγγνώμη για πράγματα που δεν ήταν σημαντικά, ή απλώς σε άλλες περιπτώσεις δεν θα αντιδρούσα τόσο υπερβολικά», είπε μίας άλλη κοπέλα σχετικά με ορισμένες αμφιβολίες που την ταλαιπωρούσαν. «Συνεχίζω να έχω προβλήματα και να ζητάω διαρκώς συγγνώμη για ασήμαντα θέματα, ενώ παραμένω ήρεμη σε δύσκολες καταστάσεις» (Teresa R.). 

5. «Δεν μπορούμε να μείνουμε σπίτι;».
Μήπως το παιδί σας προτιμά να μένει σε ήσυχα, οικεία περιβάλλοντα και να αποφεύγει νέες εμπειρίες – ακόμη κι αν αυτές είναι διασκεδαστικές και συναρπαστικές;

«Δεν ήθελα να βγαίνω έξω, επειδή με ενοχλούσε ο θόρυβος. Τώρα ως ενήλικας, προσπαθώ να εξισορροπήσω τα πράγματα, αλλά η έξοδος και η συνεύρεση με άλλους ανθρώπους συνεχίζει να είναι μια πρόκληση», παραδέχτηκε μία κοπέλα που συμμετείχε στην έρευνα. (Elyse Β). 

6. “Κάν’το εσύ», ή “δεν θέλω να το κάνω!”
Εάν το παιδί σας αποφεύγει ενεργά ακόμη και τις πιο απλές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, μπορεί να υποφέρει από σοβαρό άγχος κοινωνικής προσαρμογής.

Μία κοπέλα δήλωσε στο The Mighty: «Αντιμετώπιζα μεγάλη δυσκολία ακόμη και να παραγγείλω φαγητό απ΄έξω, είχα άγχος, δυσκολευόμουν να πω το όνομά μου, να πω τι ήθελα, να δώσω παραγγελία…». (- Becky B). 

7. «Πότε θα φύγουμε;», ή «θέλω να πάω σπίτι».
Μπορεί τα πάρτυ να μην είναι και πολύ ευχάριστα όταν διαρκούν πολλές ώρες, και μάλιστα είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά για παιδιά με άγχος.

«Πάντα το σκεφτόμουν αυτό, διότι όταν βρισκόμουν με περισσότερα από 2 άτομα, αισθανόμουν άβολα, είχα άγχος», ομολόγησε άλλος ένας συμμετέχων. «Δεν έβλεπα την ώρα πότε θα τελείωναν τα πάρτυ κι εγώ θα επέστρεφα σπίτι». (Shannon C.) 

8. «Μην με αφήνεις».
Εάν το παιδί σας δεν θέλει να φύγει από κοντά σας, ακόμα και για μικρό χρονικό διάστημα, ενδεχομένως να υποφέρει από άγχος αποχωρισμού.

«Είχα πολύ άγχος όταν έμενα μόνη ως παιδί», δήλωσε άλλη μια κοπέλα που συμμετείχε στην έρευνα. «Πίστευα ότι οι άλλοι θα με εγκατέλειπαν αν δεν ήμουν καλό παιδί, και θα έφταιγα εγώ». (Jennifer P.). 

9. «Μπορείτε να αφήσετε αναμμένο το φως του διαδρόμου τη νύχτα;, φοβάμαι».
Είναι λογικό να φοβάται κανείς το σκοτάδι – αλλά είναι διαφορετικό να συγκλονίζεται από εφιαλτικές σκέψεις.

«Για χρόνια ζούσα με τον φόβο ότι κάποιος θα έρθει στο δωμάτιό μου και θα με απαγάγει», δήλωσε μία κοπέλα. «Το φως δεν με βοηθούσε, καθόμουν άυπνη στο κρεβάτι για δύο ώρες απλά περιμένοντας. Ακόμα δυσκολεύομαι να κοιμηθώ»(Laura R.). 

10. «Δεν αισθάνομαι άνετα με το σώμα μου».
Είναι πιθανό το παιδί σας να συγχέει τη σωματική με την ψυχική υγεία.

«Έλεγα κάποτε: «δεν μου αρέσει το σώμα μου, δεν αισθάνομαι άνετα με το σώμα μου!». «Δεν ήξερα γιατί συνέβαινε αυτό. Χρόνια αργότερα, τελικά, το κατάλαβα!», δήλωσε άλλη μία κοπέλα. 

11. «Δεν αισθάνομαι καλά».
Μερικές φορές, μία δήλωση που αφορά σωματικό πόνο μπορεί να είναι ακριβώς αυτή.

Ή πιο συγκεκριμένα, «πονάει το στομάχι μου». «Ακόμα και τώρα, το έντερο και τα συναισθήματά μου εξακολουθούν να συνδέονται πολύ», πρόσθεσε μια κοπέλα που συμμετείχε στην έρευνα (Carrie Μ.). 

Σημάδια άγχους σε παιδιά και ενήλικες! 
Το άγχος, όταν προσβάλλει ενήλικες και παιδιά, ενδεχομένως να προκαλέσει ελαφρά έως σοβαρά νοητικά και σωματικά συμπτώματα που προκαλούν νευρικότητα και αμηχανία σε όσους υποφέρουν από άγχος.

Όλοι μας μπορούμε να προσβληθούμε από άγχος και συναφείς με το άγχος διαταραχές, όπως διαταραχή πανικού και διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD). 

Το άγχος είναι περίπλοκο στον τρόπο που εκδηλώνεται και στις συνέπειες που ενδεχομένως να έχει, ενώ προκαλείται τόσο από ψυχικούς παράγοντες, όπως αρνητικές σκέψεις, όσο και από φυσικούς παράγοντες, όπως σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS) αλλά και κοινωνικούς παράγοντες, όπως τραυματικά γεγονότα.

Όσον αφορά τους ενήλικες και τα παιδιά, τα συμπτώματα άγχους ενδεχομένως να περιλαμβάνουν (3, 5):
• Κόπωση

• Δυσκολία συγκέντρωσης ή «ηρεμίας»

• Ευερεθιστότητα

• Μυϊκή ένταση

• Δυσκολία στον έλεγχο της ανησυχίας

• Αίσθημα ναυτίας, πανικού, ή νόσου

• Προβλήματα ύπνου (π.χ. ανησυχία, μη επαρκής ύπνος)

• Αίσθημα έντονης ανησυχίας στη συνύπαρξη με άλλους ανθρώπους

• Δυσκολία στην ομιλία με άλλους ανθρώπους

• Αίσθημα φόβου απέναντι στους άλλους

• Αποφυγή κοινωνικών καταστάσεων και γεγονότων

• Ερεθισμός του δέρματος, εφίδρωση ή τρόμος όταν βρισκόμαστε με άλλους ανθρώπους

• Ναυτία ή στομαχικές διαταραχές όταν υπάρχουν γύρω μας άλλοι άνθρωποι 

Ωστόσο, όταν πρόκειται για παιδιά, θα πρέπει να αναζητήσουμε περισσότερες φυσικές ενδείξεις άγχους, καθώς τα παιδιά πολλές φορές δεν γνωρίζουν πώς να εκφράσουν σε προφορικό επίπεδο τις διανοητικές τους δυσκολίες.

Επομένως, ίσως χρειαστεί να προσέξουμε ορισμένα σωματικά συμπτώματα ανησυχίας στα παιδιά, τα οποία μερικές φορές μπορεί να παρερμηνευθούν ως ενδείξεις άλλων φυσικών ασθενειών ή μαθησιακών προβλημάτων (3, 5, 6):
• Κακή ισορροπία (από ζάλη)

• Ταχεία καρδιακή λειτουργία

• Δυσκολία αναπνοή

• Ιδρωμένα χέρια ή πόδια

• Παράπονο για πόνο στο κεφάλι, το στομάχι, κόπωση

• Σιωπή και άρνηση έκφρασης λόγου

• Ξαφνικές αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες

• Αλλαγές διάθεσης

• Επιθυμία παραμονής στο σπίτι, ή συνεχής παραμονή με τους γονείς

• Αποφυγή κοινωνικών ή σχολικών δραστηριοτήτων

• Κρίσεις πανικού και λιποθυμία

• Διαταραχές ύπνου (π.χ. εφιάλτες, αϋπνία)

• Ευερεθιστότητα και ανησυχία

• Αδυναμία συγκέντρωσης

• Ξαφνικές αλλαγές στις σχολικές επιδόσεις

• Χαμηλή αυτοεκτίμηση (π.χ. αρνητικές σκέψεις για τον εαυτό τους) 

Αντιμετώπιση του άγχους στα παιδιά! 
Εάν το παιδί παρουσιάζει άγχος, το οποίο επηρεάζει την καθημερινή ζωή και τις δραστηριότητές του, θα πρέπει να συμβουλευτούμε έναν ειδικό, να διερευνήσουμε τα πιθανά αίτια και να εξετάσουμε πιθανές θεραπευτικές επιλογές.

Οι επιλογές θεραπείας για το άγχος, τόσο για ενήλικες όσο και για παιδιά, θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν (6, 7, 8): 
Λογοθεραπεία και γνωστική συμπεριφορική θεραπεία (CBT). Για τους ενήλικες, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει την αντιμετώπιση των αρνητικών προτύπων σκέψης με παρεμβατικές θεραπείες. 

Για τα παιδιά, αυτό ενδεχομένως να σημαίνει καταστάσεις όπου τα παιδιά βιώνουν/παίζουν ρόλους που τους δημιουργούν στρες και εξάσκηση του τρόπου με τον οποίο διαχειρίζονται αγχωτικές καταστάσεις. 

Ομαδική θεραπεία. Η συζήτηση για το άγχος και η αναζήτηση κοινωνικής υποστήριξης σε μια ομάδα αυτοβοήθειας μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του άγχους. 

Εκμάθηση τεχνικών διαχείρισης άγχους. Οι ενήλικες και τα παιδιά μπορούν να εκπαιδευτούν σε τεχνικές συγκέντρωσης και να κάνουν ασκήσεις διαλογισμού που θα τους βοηθήσουν να ηρεμήσουν. Περπάτημα 30 λεπτών ή παιχνίδι με φίλους, ενδεχομένως να βοηθήσουν (10). 

Αναζήτηση κοινωνικής υποστήριξης. Το ισχυρό κοινωνικό δίκτυο, όπως υποστηρικτικοί γονείς και καλοί φίλοι, βοηθά στην διατήρηση ηρεμίας (11). 

Ειδική διατροφή κατά του άγχους. Αποφεύγουμε τροφές που προκαλούν ένταση, όπως η καφεΐνη, ή μεγάλες ποσότητες ζάχαρης. Μπορεί κανείς να καταναλώνει σούπερ τροφές που βοηθούν στον έλεγχο του άγχους. Θα πρέπει, ωστόσο, να συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό και να διαπιστώσετε κατά πόσον αυτά τα τρόφιμα αλληλεπιδρούν με άλλα φάρμακα. 

Λήψη φαρμάκων, αν χρειαστεί. Αν το άγχος προκαλείται από βιολογικά και νευρολογικά προβλήματα, όπως η διαταραχή της χημείας του εγκεφάλου, ή εάν οι άλλες παρεμβάσεις δεν ήταν αρκετά βοηθητικές, τα αντικαταθλιπτικά και τα φάρμακα κατά του άγχους όπως οι SSRIs και οι βενζοδιαζεπίνες μπορεί να βοηθήσουν τους ενήλικες. 

Ωστόσο, τα αντικαταθλιπτικά πρέπει να λαμβάνονται με προσοχή όταν πρόκειται για παιδιά και εφήβους, καθώς ενδεχομένως να έχουν επικίνδυνες παρενέργειες, όπως αυτοκτονικό ιδεασμό (13). 

Οπότε, αν παρατηρήσετε ότι το παιδί σας παρουσιάζει ξαφνικές αλλαγές στη διάθεση, τις επιδόσεις στο σχολείο, τα επίπεδα ενέργειας και τη συμπεριφορά του σχετικά με το σχολείο, ή τη συμμετοχή σε κοινωνικά γεγονότα, καλύτερα να μιλήσετε μαζί του σχετικά με τη διαχείριση του άγχους. 

Τέλος, κάποια παράπονα που δεν είναι πολύ σημαντικά, αλλά επαναλαμβάνονται τακτικά, ίσως συνιστούν κωδικοποιημένες εκφράσεις άγχους. 




Μετάφραση – Απόδοση, Λ.Τ. 
Πηγές: 
Quinn, H. (2017). 14 Phrases Kids Said That Were Code Words for ‘I’m Anxious’. [online] The Mighty. Available at: https://themighty.com/2017/12/anxiety-as-a-child-kid-signs-phrases-code-words-anxious/ [Accessed 14 Dec. 2017]. 
Nimh.nih.gov. (2017). NIMH » Any Anxiety Disorder Among Children. [online] Available at: https://www.nimh.nih.gov/health/statistics/prevalence/any-anxiety-disorder-among-children.shtml [Accessed 15 Dec. 2017]. 
Mayoclinic.org. (2017). Anxiety – Symptoms and causes – Mayo Clinic. [online] Available at: https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/anxiety/symptoms-causes/syc-20350961 [Accessed 14 Dec. 2017]. 
YouTube: SBS Viceland. (2017). Anxious kids – The Feed. [online] Available at: https://www.youtube.com/watch?v=mvJFeI6zjH4 [Accessed 14 Dec. 2017]. 
Mayoclinic.org. (2017). Anxiety – Symptoms and causes – Mayo Clinic. [online] Available at: https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/anxiety/symptoms-causes/syc-20350961 [Accessed 14 Dec. 2017]. 
Kidshealth.org. (2017). Anxiety Disorders. [online] Available at: http://kidshealth.org/en/parents/anxiety-disorders.html#[Accessed 14 Dec. 2017]. 
Adaa.org. (2017). Childhood Anxiety Disorders | Anxiety and Depression Association of America, ADAA. [online] Available at: https://adaa.org/living-with-anxiety/children/childhood-anxiety-disorders [Accessed 14 Dec. 2017]. 
Adaa.org. (2017). Anxiety and Depression in Children | Anxiety and Depression Association of America, ADAA. [online] Available at: https://adaa.org/living-with-anxiety/children/anxiety-and-depression [Accessed 14 Dec. 2017]. 
Anderson, E., & Shivakumar, G. (2013). Effects of Exercise and Physical Activity on Anxiety. Frontiers in Psychiatry, 4, 27. http://doi.org/10.3389/fpsyt.2013.00027
Adaa.org. (2017). Complementary & Alternative Treatments | Anxiety and Depression Association of America, ADAA. [online] Available at: https://adaa.org/finding-help/treatment/complementary-alternative-treatment [Accessed 6 Dec. 2017]. 
Roohafza, H. R., Afshar, H., Keshteli, A. H., Mohammadi, N., Feizi, A., Taslimi, M., & Adibi, P. (2014). What’s the role of perceived social support and coping styles in depression and anxiety? Journal of Research in Medical Sciences : The Official Journal of Isfahan University of Medical Sciences, 19(10), 944–949. 
Adaa.org. (2017). Online Resources | Anxiety and Depression Association of America, ADAA. [online] Available at: https://adaa.org/living-with-anxiety/ask-and-learn/resources[Accessed 6 Dec. 2017]. 
Nimh.nih.gov. (2017). NIMH » Antidepressant Medications for Children and Adolescents: Information for Parents and Caregivers. [online] Available at: https://www.nimh.nih.gov/health/topics/child-and-adolescent-mental-health/antidepressant-medications-for-children-and-adolescents-information-for-parents-and-caregivers.shtml [Accessed 15 Dec. 2017]. 

Ο Ιπποκράτης έλεγε ότι κάθε νόσος ξεκινά πρώτα από την ψυχή και μετά καταλήγει στο σώμα...!!!!

Ο Ιπποκράτης έλεγε ότι κάθε νόσος ξεκινά πρώτα από την ψυχή και μετά καταλήγει στο σώμα. Και πριν αποφασίσουμε ποια θεραπεία θα ακολουθήσουμε για το σώμα, πρέπει πρώτα να έχουμε θεραπεύσει το τραύμα της ψυχής. 

Είναι τραγικό σήμερα να μην γνωρίζουμε καν την τεράστια δύναμη της ψυχικής μας κατάστασης αλλά και των σκέψεων που προέρχονται από αυτήν, και πως ακριβώς λειτουργεί όλο αυτό και επηρεάζει το σώμα μας. Μόνο τα τελευταία χρόνια η σύγχρονη ιατρική άρχισε να μελετά και να αποδέχεται την επίδραση των σκέψεων στην υγεία μας. 

Έχει αποδειχθεί πλέον ότι ανάλογα με τον τύπο των σκέψεων μας ο εγκέφαλος μας κάνει και ανάλογες συνάψεις, στέλνοντας τα ανάλογα μηνύματα-εντολές στα κύτταρα μας. 

Για παράδειγμα σε έναν άνθρωπο που είναι μόνιμα δυστυχισμένος ή καταθλιπτικός το σώμα του βρίσκεται σε συνεχή άμυνα με αποτέλεσμα να επιτίθεται στα ίδια του τα κύτταρα. Τα λεγόμενα αυτοάνοσα νοσήματα είναι δημιουργίες του ίδιου του σώματος που προσπαθεί να καταπολεμήσει την δυστυχία του εαυτού του. 

Μη γνωρίζοντας μέχρι σήμερα το γιατί γίνεται αυτό, το είχαν αποδώσει σε κληρονομικούς παράγοντες ή σε άγχος. Που βέβαια αυτό που “κληρονομείται” από τον ασθενή γονέα είναι το ψυχικό του πρόβλημα πού πολύ εύκολα μπορεί να “εναποθέσει” στο παιδί του. 

Τα παιδιά είναι πάντα ο εύκολος στόχος για έναν προβληματικό γονέα. Γιατί είναι πάντα ανοιχτά σε εκείνον και του έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη, με αποτέλεσμα εκείνος να ξεφορτώνει πάνω τους όλα του τα ψυχολογικά προβλήματα, τις ανασφάλειες και την δυστυχία του, με αποτέλεσμα τα παιδιά να αναπτύσσουν ακριβώς το ίδιο μοτίβο. Και αυτό το ονομάζουμε κληρονομικότητα…… 

Ο άλλος μεγάλος “ένοχος” το άγχος, μας επηρεάζει αρνητικά προκαλώντας υπερβολική έκκριση κορτιζόλης στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να έχουμε μόνιμο αίσθημα της ανασφάλειας, και την πεποίθηση ότι τίποτα δεν θα πάει καλά. 

Και φυσικά, δεν πάει εφόσον οι ίδιοι βάζουμε σε άμεση εφαρμογή το καταστροφικό, απόλυτα δικό μας δημιούργημα, που ονομάσαμε “ο νόμος του Μέρφι”. Για να εκδηλωθεί όμως ένα νόσημα αυτοάνοσο ή μη, χρειάζεται ένα ισχυρό υπόβαθρο. 

Συνήθως οι άνθρωποι που εκδηλώνουν χρόνια νοσήματα φέρουν πολύ ισχυρά ψυχικά τραύματα που πολλές φορές (αλλά όχι πάντα) δεν τα θυμούνται καν. Υπάρχουν μέσα στον υποσυνείδητο νου ενώ ο συνειδητός έχει μπλοκάρει την συγκεκριμένη μνήμη. 

Επίσης αιτία εκδήλωσης της νόσου μπορεί να είναι ένα πολύ ισχυρό συναισθηματικό σοκ, ή ένα έντονα αρνητικό συναίσθημα και σ’αυτές τις περιπτώσεις το νόσημα εμφανίζεται άμεσα. 

Κάθε αρνητική σκέψη ρίχνει το βιομαγνητικό-ηλεκτρικό φορτίο του κυττάρου κάτω από τα 50 μιλιβόλτ, με άριστο τα 85 με 100. Αν μείνει έτσι κάποιες μέρες γίνεται νόσος ενώ αν συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω συνεχόμενων αρνητικών αισθημάτων και αρνητικών σκέψεων και διάθεσης, μετατρέπεται σε χρόνιο νόσημα. 

Σήμερα υπάρχουν ομάδες σε μεγάλα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο που μελετούν όλο αυτό το κομμάτι. Και όποιος ανατρέξει σε αξιόπιστα ιατρικά περιοδικά του εξωτερικού βρίσκει δημοσιευμένα αποτελέσματα που αποδεικνύουν ακριβώς αυτό. 

Ότι όλες τις ασθένειες εμείς τις δημιουργούμε, γιατί με κάποιο τρόπο χρειάζεται να αποφορτιστούμε από όλον αυτό τον αρνητισμό που κουβαλάμε μέσα μας. Οπότε σωματοποιούμε το πρόβλημα και το κάνουμε ασθένεια. 

Το θετικό και πολύ ελπιδοφόρο είναι ότι αρχίζουν σιγά σιγά να βγαίνουν νέοι γιατροί με ανοιχτά μυαλά, (γιατί είναι απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν ανοιχτά μυαλά για μπορέσουν να ξεφύγουν από τον ιατρικό δογματισμό), που αντιμετωπίζουν πλέον τον ασθενή ολιστικά συνδυάζοντας την κλασσική ιατρική με της εναλλακτικές θεραπείες. 

Σήμερα πάρα πολλά νοσοκομεία της Γερμανίας έχουν επίσημα ηχοθεραπευτές που ασκούν την μέθοδο Peter Hess με εξαιρετικά αποτελέσματα σε ανθρώπους με εγκεφαλικά, σκλήρυνση κατά πλάκας, μυοσκελετικά προβλήματα, ανθρώπους με εγκεφαλική παράλυση και ένα σωρό άλλα. 

Όπως επίσης αρκετά νοσοκομεία επιτρέπουν σε ενεργειακούς ψυχολόγους και θεραπευτές να έρχονται και να εφαρμόζουν τις τεχνικές τους σε ασθενείς μέσα στο νοσοκομείο. 

Θα τολμήσω να πω ότι είναι στο χέρι μας να μην νοσούμε πια, αρκεί να δούμε την αλήθεια κατάματα δίχως να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. 

Ότι δημιουργούμε μπορούμε και να το αναστείλουμε. 

Μπορεί να ακούγεται περίπλοκο αλλά στην πραγματικότητα είναι απλό και μεγαλειώδες. Όσοι το έχουν κάνει δεν είναι υπεράνθρωποι, είναι απλοί άνθρωποι που αποφάσισαν συνειδητά να μην νιώθουν και να μην είναι πια άρρωστοι. 

Ο κόσμος αρχίζει να αλλάζει, και να κατανοεί ότι για να υπάρξει μια ανθρωπότητα δίχως ασθένειες χρειάζεται μια ολιστική προσέγγιση του εκάστοτε προβλήματος και όχι μονομερής θεραπεία. 

Χρειάζεται όπως ακριβώς είπε ο Ιπποκράτης θεραπεία πρώτα της ψυχής και μετά του σώματος. 




*Οι πληροφορίες που περιέχονται στο naturalsoul.gr έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα κάποιον ειδικό πριν εφαρμόσετε οποιαδήποτε πληροφορία. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη. 

Το Ινστιτούτο Ύπνου Ανακοίνωσε : Δείτε πόσο πρέπει να κοιμάστε καθημερινά, σύμφωνα με την ηλικία σας...!!!!


Οι περισσότεροι από μας περνούν το ένα τρίτο της ζωής μας κοιμισμένοι.Αυτό βασίζεται στην ιδέα ότι πρέπει να κοιμόμαστε γύρω στις 8 ώρες κάθε βράδυ. Ωστόσο, οι μέσοι όροι δεν αντιπροσωπεύουν τους πάντες και πολλοί δεν κοιμούνται όσο χρειάζονται πραγματικά.

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να πας στο κρεβάτι σου, να χωθείς στα παπλώματα αλλά να μην μπορείς να κοιμηθείς. Μπορεί να είναι ένα πραγματικό βασανιστήριο. 

Εάν σας έχει συμβεί ποτέ, ξέρετε πόσο άσχημο είναι.Είναι γνωστό πως εάν δεν παίρνετε αρκετό ύπνο μέσα στη νύχτα, αυτό μπορεί να είναι πολύ κακό για την πνευματική και σωματική μας υγεία. 

Έρευνες δείχνουν πως όσοι κοιμούνται λιγότερες από 7 ώρες τη μέρα είναι πιο αργοί στην αντίδρασή τους και με τον καιρό αναπτύσσουν προβλήματα στην υγεία τους, όπως διαβήτη, παχυσαρκία και άλλες διαταραχές.

Πράγματι, είναι πιο πιθανό να πεθάνουν πιο σύντομα από αυτούς που κοιμούνται 8 ή περισσότερες ώρες κάθε νύχτα. Κάθε ηλικία όμως έχει και διαφορετικές ανάγκες σε ύπνο.

Παρακάτω θα δείτε πόσες ώρες περίπου πρέπει να κοιμόμαστε κάθε νύχτα, σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Ύπνου:

0-3 μηνών – Μεταξύ 14 και 17 ώρες τη μέρα

4-11 μηνών – 12 με 15 ώρες

1-2 χρονών – 11 με 14 ώρες

3-5 χρονών – 10 με 13 ώρες

6-12 χρονών – 9 με 11 ώρες

13-17 χρονών – 8 με 10 ώρες

18-25 χρονών – 7 με 9 ώρες

26-64 χρονών – 7 με 9 ώρες

65 + χρονών – 7 με 8 ώρες 




Δείτε πόσο μεγάλη δύναμη έχει ο Σταυρός που φοράμε στο λαιμό...!!!!

Αν ξέρατε πόση μεγάλη δύναμη έχει ο σταυρός που φοράμε στο λαιμό μας ! Έχει πολύ μεγάλη δύναμη γιατί εκεί πάνω του είναι ο Σταυρωμένος Χριστός.

Καθημερινά το σταυρό τον έχουμε κοντά μας. Τον φοράμε, σταυρώνουμε στα 4 σημεία το σώμα μας, αναζητώντας δύναμη, άλλες φορές για να δοξάσουμε το Θεό, για ομολογία, για να παρακαλέσουμε, για να παρηγορηθούμε, να διώξουμε τους φόβους μας, τους λογισμούς μας, κακές σκέψεις κ.α.

Σταυρώνουμε τα παιδιά μας, όταν πηγαίνουν σχολείο, για ύπνο, το σύζυγο που οδηγεί, το σπίτι, το φαγητό και ό, τι θέλουμε να έχει την ευλογία του Θεού.

Το 1994 στην Ιερά Μονή Ολύμπου είχε πάει ένας Αγιορείτης. Εκεί συνάντησε μια γιαγιά που εξυπηρετούσε τους επισκέπτες και του εξομολογήθηκε το λογισμό της : 

''Πάτερ, όταν βλέπω κανένα φίδι στην αυλή του μοναστηριού, το σταυρώνω, αυτό κοκαλώνει, γίνεται σαν βέργα και μετά το πιάνω και το πετάω έξω. 

Μου λένε μερικοί: «Χαζή είσαι και πιάνεις τα φίδια;» Κι εγώ τους λέω :

Γιατί είμαι χαζή; Ποιο είναι πιο δυνατό, το φίδι ή ο Σταυρός που πάνω του σταυρώθηκε ο Χριστός κι έσωσε τον κόσμο; Με τη δύναμη του σταυρού, όταν θέλω να ζυμώσω, βάζω νερό και αλεύρι, τα σταυρώνω, μετά σηκώνεται το προζύμι και κάνω ψωμί''.

Ο άνθρωπος όμως, για να ενωθεί με το Χριστό, πρέπει να αδειάσει από τον εαυτό του, δηλαδή να μισήσουμε και να αρνηθούμε τις κακές επιθυμίες, τις κακίες, τα πάθη που δεν μας αφήνουν να αναπνεύσουμε ελεύθερα (απαρνησάσθω ἑαυτόν).

Να ακούσουμε τη φωνή του Χριστού μέσα μας και στη νηστεία, να πούμε ναι, στην ελεημοσύνη, να δώσουμε, στον εχθρό, να δεχθούμε τη συγγνώμη του.

Έτσι θα γεμίσουμε με την παρουσία του Χριστού. Ο σταυρός θα μας προστατέψει, όπως έχει αποδειχτεί σε πολλές περιπτώσεις σωτήριος:

α)Ένας σατανιστής λέει σε μια συμμαθήτριά του : '' Έχω πολλή δύναμη. Πες μου ποιον θέλεις να σκοτώσω''. ”Αφού έχεις τέτοια δύναμη, γιατί δεν σκοτώνεις το γυμνασιάρχη που τον μισείς;'' , του λέει η συμμαθήτριά του. ''Δεν μπορώ, αυτός φοράει σταυρό'', της απάντησε εκείνος.

β)Μια γυναίκα επέμενε στον άντρα της να φορέσει σταυρό. Εκείνος δεν ήθελε. Αποφάσισε λοιπόν να του ράψει έναν στο εσωτερικό από το σακάκι του. Έτσι κι έγινε. Ο άντρας έβαλε το σακάκι και κίνησε για τη δουλειά του. Σ’ένα γεφυράκι που έπρεπε να περάσει, σκόνταψε 3 φορές, ώσπου έπεσε λιπόθυμος. Στον ύπνο του μάλιστα είδε έναν κακόμορφο που του είπε:  ''3 φορές θέλησα να σε ρίξω απ’το γεφύρι, αλλά αυτό που έχεις πάνω σου δεν μ’άφησε''.

Εύχομαι ο Σταυρός, ο Θρίαμβος της Εκκλησίας μας, να μας ενισχύει σε κάθε δυσκολία και να μας προστατεύει.




Καλά νέα! Τρεις φοιτητές από τη Θεσσαλονίκη δημιούργησαν συσκευή που καταπολεμά το τρέμουλο του Πάρκινσον...!!!!

Οι start-up επιχειρήσεις έχουν εξελιχθεί σε φαινόμενο στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια και οι δημιουργοί τους είναι κυρίως νέοι άνθρωποι, φοιτητές ή νέοι που τώρα ανοίγουν τα φτερά τους στον επαγγελματικό τομέα. 

Οι start-up αποτελούν μια ανάσα για την οικονομία μας, αφού όχι μόνο τη βοηθούν να ανακάμψει, αλλά προσφέρουν καινοτόμες λύσεις σε υπάρχουσες καταστάσεις, ελλείψεις, προβλήματα.

Μία ανάλογη περίπτωση είναι και το Tremor FreeMe. Τρεις 23χρονοι φοιτητές από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών από το ΑΠΘ, o Θωμάς Μπίκιας, ο Ρόνι Λέσι και η Αγγελική Παπαθανασίου δημιούργησαν μια καινοτόμα συσκευή για το τρέμουλο, ένα από τα εντονότερα συμπτώματα της νόσου του Πάρκινσον.

Η ιδέα ξεκίνησε από τον παππού του Θωμά, ο οποίος έχει Πάρκινσον. «Ζώντας με τον παππού έβλεπα πόσες πρακτικές δυσκολίες αντιμετώπιζε καθημερινά και πόσο τον επηρέαζε και σε ψυχολογικό επίπεδο. 

Αυτό, σε συνδυασμό με τη συναναστροφή μας με το εργαστήριο Βιοιατρικής τεχνολογίας του ΑΠΘ οδήγησαν στην έρευνα ενός τρόπου ώστε να βοηθήσουμε αυτούς του ανθρώπους και να προσφέρουμε, εάν γίνεται, μια λύση πέρα από τα ακριβά και με έντονες παρενέργειες φάρμακα και εγχειρήσεις. 

Έτσι, σταδιακά και ύστερα από την επιβεβαίωση από τον καθηγητή μας, κ. Χατζιλεοντιάδη, ότι κάτι τέτοιο μπορεί να δουλέψει, οδηγηθήκαμε στο Tremor FreeMe», εξήγησε ο Θωμάς στην Athens Voice.

Η συσκευή που δημιούργησαν φοριέται στο χέρι, πάνω από τον καρπό και σταματά τον ιδιοπαθή τρόμο ή οποιαδήποτε άλλη μορφή τρόμου σε ασθενείς της νόσου Πάρκινσον, βοηθώντας τους να γίνουν και πάλι λειτουργικοί στην καθημερινότητά τους. 

Αυτό επιτυγχάνεται καθώς η συσκευή εντοπίζει τον μυ που ενεργοποιείται ακούσια και δημιουργεί στη συνέχεια μια «αντικίνηση», η οποία σταθεροποιεί το χέρι.

Επιπροσθέτως, μέσω μιας εφαρμογής που συνδέεται με τη συσκευή, η τελευταία καταφέρνει να προσαρμοστεί στις ανάγκες του κάθε ασθενή, μέσω μεθόδων τεχνητής νοημοσύνης. Αυτή τη στιγμή, η συσκευή βρίσκεται σε στάδιο εργαστηριακού πρωτοτύπου που έχει δοκιμαστεί σε ασθενείς σε νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη και έχει θετικά αποτελέσματα.