Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Ανακάλυψε το ψυχικό σου χάρισμα και μάθε πώς να το ξεχωρίζεις.....!!!!!!!!!

Καθένας μας γεννήθηκε με κάποιο διαισθητικό δώρο....
Κάθε άνθρωπος, κάποια στιγμή στη ζωή του, είχε ή θα έχει μια στιγμή που ενστικτωδώς γνωρίζει ότι κάτι πρόκειται να συμβεί και αν και δεν μπορεί να ορκιστεί πώς το γνωρίζει, είναι τόσο ισχυρή η αίσθηση που δεν μπορεί να την αγνοήσει. Πόσες φορές, όταν χτυπάει το τηλέφωνο, ξέρεις διαισθητικά ποιος σε καλεί; Πόσες φορές έχεις σκεφτεί κάποιον και τον συναντάς;

Αυτές είναι όλες "φυσικές" ψυχικές εντυπώσεις που συμβαίνουν καθημερινά και που ίσως θεωρείς απόλυτα φυσικές. Και όταν δεν τους δώσεις οποιαδήποτε συνειδητή προσοχή, θα καταλήξεις απλά σαν ένα «ψυχικό σφουγγάρι» να μεταφέρεις όλες αυτές τις διαφορετικές ενέργειες στον ψυχισμό σου και στο τέλος να μην ξέρεις γιατί αισθάνεσαι τέτοια... ασάφεια!

Είσαι, είμαι, είμαστε όλοι σούπερ φυσικά όντα με μια ροή δύναμης που διέρχεται μέσα μας και αυτή η δύναμη μας προικίζει με σούπερ ψυχικές ικανότητες, διότι αυτή είναι η εξαιρετική φύση μας.

Σε ορισμένους από εμάς, η βρύση της σούπερ αυτής ικανότητας αναβλύζει και σε άλλους μόλις που στάζει....

Επίσης, κάποιοι από εμάς ξέρουν από πολύ νωρίς στη ζωή τους ότι έχουν ψυχικά χαρίσματα και τα χρησιμοποιούν ασυνείδητα, ενώ άλλοι που το γνωρίζουν έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν μια σταδιοδρομία στην αποκρυφιστική πρακτική. Πολλοί δεν είναι βέβαιοι ότι διαθέτουν τη δυνατότητα, αλλά αισθάνονται ότι μπορούν και κάποιοι θέλουν να μάθουν περισσότερα, αλλά δεν ξέρουν από πού να αρχίσουν

Άλλωστε, οι άνθρωποι ένιωθαν ανέκαθεν γοητευμένοι από την έκτη αίσθηση, επειδή αντηχεί κάτι βαθιά μέσα τους. Υπάρχει κάτι σαγηνευτικό, κάτι συναρπαστικό που σε καλεί πίσω για να θρέψεις τη σχέση σου με το βαθύτερο κομμάτι του φυσικού σου εαυτού.

Ο εξωτερικός τεχνητός κόσμος κάνει τα πάντα για να μην βρισκόμαστε σε επαφή με τον διαισθητικό εαυτό σου. 

Αλλά, αν τον γνωρίζαμε, τότε, πίστεψε με, τότε δεν θα υπήρχε καμία δύναμη να εξουσιάζει στην ιεραρχική δομή του κόσμου μας. Όλοι θα αντηχούσαμε στο υψηλότερο δυνατό δυναμικό μας, ανά πάσα στιγμή, ίσως ακόμη και να εξελισσόμαστε στο να χρησιμοποιούμε όλο το δυναμικό του εγκεφάλου μας και όχι μόνο το 10%.

Πώς όμως μπορεί να ξέρεις ποιες είναι οι ισχυρότερες διαισθητικές ικανότητες / ψυχικές σου δυνατότητες και ποια είναι τα γνωρίσματα τους;

Συνήθως, θα είναι ισχυρότερη μία από τις ικανότητες σου, αλλά είναι πιθανόν να έχεις «στήριξη» και από τις άλλες. Για παράδειγμα, εάν είσαι διορατικός ως επί το πλείστον, θα υποστηρίζεσαι και από τηλεπαθητικές πληροφορίες.

1. Διόραση (επεκτείνει την ικανότητα να βλέπεις)
Μπορείς να δεις πράγματα στα όνειρά σου που εκδηλώνονται στην πραγματικότητα Κυρίως, όμως, μπορείς να δεις εικόνες στο μυαλό σου, σαν μια ταινία που παίζει μπροστά σου. Συχνά, οι εικόνες που βλέπεις δεν είναι με χρώματα - αν και αυτό μπορεί να αναπτυχθεί. Μέσα από την διόραση, μπορεί να δεις συχνά σύμβολα, αριθμούς, ονόματα και τοποθεσίες. Για πολλούς, η ικανότητα αυτή αρχίζει έχοντας «πολύ δραστήρια όνειρα».

Μπορεί να είσαι διορατικός εάν...
- Έχεις πολύ δραστήρια και ζωντανά όνειρα

- Συχνά περνάς μέρες που είσαι γεμάτος αφηρημάδα ή είσαι ιδιαίτερα ευφάνταστος

- Μιλάς μεταφορικά

- Μπορείς να δεις χρώματα, σχήματα, αντικείμενα, εικόνες όταν κλείνεις τα μάτια σου για ύπνο ή διαλογισμό

- Έχεις αρχίσει να βλέπεις λάμψεις φωτός ή κίνηση πέρα από την άκρη των ματιών σου

- Τείνεις να χρησιμοποιείς την λέξη "βλέπω..." σε συνομιλίες, όταν επικοινωνείς με τους άλλους

2. Διακοή (επεκτείνει τη δυνατότητα να ακούς)
Μπορεί να ακούς τηλεπαθητικά μηνύματα – είτε ακουστικά, είτε μέσα στο μυαλό σου. Με τη μέθοδο αυτή, μπορείς να μιλήσεις με κάποιο πνεύμα και μάλιστα πολλές φορές να σου απαντήσει! Μερικές φορές αυτή η φωνή ακούγεται σαν τη δική σου φωνή, αλλά αυτό που ακούς πιθανόν να σου προκαλεί έκπληξη. Ίσως νιώθεις μάλιστα ότι έχεις τρελές (μεγάλες) ιδέες που αναδύονται συνέχεια στο μυαλό σου, ενώ συνομιλείς με τον εαυτό σου τακτικά.

Μπορεί να διαθέτεις το χάρισμα της διακοής εάν....
- Είσαι περισσότερο ακροατής, παρά ομιλητής

- Συχνά μιλάς με τα ζώα ή τα φυτά και αισθάνεσαι ότι επικοινωνείς μαζί τους

- Νιώθεις ότι λαμβάνεις τηλεπαθητικές πληροφορίες από κάποιον

- Δίνεις χρήσιμες συμβουλές, ενώ ξεχνάς αμέσως μετά τι είπες και βρίσκεις τον εαυτό σου να αναρωτιέται "Από που προέκυψε τώρα αυτό;"

- Έχεις αρχίσει να ακούς ήχους ή βουίσματα στα αυτιά σου

- Τείνεις να χρησιμοποιείς συχνά την λέξη «ακούω...» σε συζητήσεις, όταν σχετίζεσαι με τους άλλους

3. Τηλεπάθεια ( βοηθά την ικανότητα να επικοινωνείς)
Πιθανότατα, το πιο υποτιμημένο ψυχικό δώρο είναι η ικανότητα να αισθάνεσαι έντονα αυτά που νιώθουν οι άνθρωποι, τα ζώα, τα πνεύματα και κάθε τι γύρω σου.

Μπορείς να νιώσεις τα συναισθήματα των άλλων, τόσο μέσα στην καρδιά, όσο και στο σώμα σου. Είσαι συχνά εξαιρετικά συμπονετικός και πολύ καλός στο να κρίνεις τα εσωτερικά κίνητρα των άλλων. Έχεις επίσης την τάση να λαμβάνεις και να μεταφέρεις τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

Μπορεί να είσαι τηλεπαθητικός εάν...
- Είσαι πολύ ευαίσθητος με το γύρω περιβάλλον και εύκολα αφουγκράζεσαι το «vibe» ενός τόπου ή ενός προσώπου

- Όταν επισκέπτεσαι έναν τόπο με πολυκοσμία, μπορεί να έχεις ανεξήγητες συναισθηματικές ή φυσικές αντιδράσεις

- Μπορείς να συμπάσχεις με τους άλλους εύκολα, γνωρίζοντας τι αισθάνονται χωρίς καν να μιλάς μαζί τους

- Μπορείς να "αισθάνεσαι" την παρουσία πνευμάτων, ή να νιώθεις κάτι «περίεργο» όταν είσαι σ' ένα μέρος όπου ίσως υπάρχει ένα πνεύμα

- Μπορείς να αισθάνεσαι τον πόνο των άλλων ανθρώπων, ακόμα και τη θέση του πόνου στο σώμα τους. Μερικές φορές θα έχεις αυτό το συναίσθημα στο δικό σου σώμα.

- Τείνεις να χρησιμοποιείς την λέξη "αισθάνομαι... " σε μια συνομιλία, όταν συζητάς με τους άλλους

4. Πρόγνωση (δημιουργείται από το προαίσθημα)
Η ικανότητα απλά να γνωρίζεις τις πληροφορίες, μια γνώση που συχνά έρχεται σε εσένα αυθόρμητα, αλλά ξέρεις βαθιά μέσα σου ότι είναι 100% ακριβής. Μερικές φορές αυτή η πληροφορία μπορεί να έρθει με τη μορφή γεγονότων και αριθμών, ενώ άλλες φορές, έρχεται απλά γνωρίζοντας την αλήθεια μιας κατάστασης, ενός μονοπατιού που θα έχει η καριέρα σου ή της σχέσης σου μ' έναν πρώην.

Μπορεί να διαθέτεις την ικανότητα της πρόγνωσης εάν....
- Συχνά και φαινομενικά «από το πουθενά» λαμβάνεις την απάντηση σε κάτι που αναρωτιόσουν

- Είναι εύκολο για εσένα να κατεβάζεις πραγματικά δημιουργικές, εμπνευσμένες και ευεργετικές ιδέες

- Τείνεις να έχεις ένα «ανήσυχο μυαλό» με ιδέες που στροβιλίζονται και εκκολάπτονται θεαματικά, ειδικά αν είσαι σε ένα χώρο εργασίας ή συμμετέχεις σε κάποιο δημιουργικό project

- Χωρίς εξήγηση, μπορείς να γνωρίζεις αν κάποιος λέει την αλήθεια ή κρύβει κάτι από την αλήθεια, με ακρίβεια 100%

- Τείνεις να χρησιμοποιείς την λέξη «Το ξέρω...", όταν συνομιλείς με τους άλλους

Κάθε ένας από εμάς, έχει μέσα του, σε διαφορετική δυναμική, κάποιο συνδυασμό των παραπάνω ψυχικών δώρων και μπορεί να επιλέξει να τα αναπτύξει οποιαδήποτε στιγμή θελήσει.




Ο Ανώτερος Δρόμος....!!!!!!!!

Καθένας μας, σε κάθε ενσάρκωσή του, ανάλογα με το ιδιαίτερο καρμικό του παρελθόν ως αιώνια ψυχή, διαθέτει μια προσωπική μέγιστη-βέλτιστη δυνατότητα πνευματικής εξέλιξης. Εάν κατορθώσει να την ανακαλύψει και αποφασίσει να την επιλέξει συνειδητά ανάμεσα στις τόσες άλλες επιλογές που του προσφέρονται από το γήινο κόσμο μας, εάν την ακολουθήσει πιστά, αυτή η βέλτιστη εξελικτικά πορεία μπορεί να τον οδηγήσει ακόμα και μέχρι την πλήρη πνευματική του απελευθέρωση και αφύπνιση.

Πρόκειται γι’ αυτό που αποκαλούμε στην αρχαία ελληνική διδασκαλία των Δυνάμεων του Φωτός, ως «Ανώτερο Δρόμο», ή αν το θέλετε, με όρους Ψυχολογίας, «Νόημα Ζωής» ή «Νόημα Ύπαρξης». 

Καταλαβαίνετε ότι ο άνθρωπος που βρίσκεται σε επαφή με τον Ανώτερο Δρόμο του και τον ακολουθεί με έφεση, αναδεικνύει το μέγιστο των δυνατοτήτων και των ταλέντων του, ασκεί το ιδανικό γι’ αυτόν επάγγελμα, έχει τις καλύτερες ανθρώπινες σχέσεις, αποκτά στην πορεία ιδιαίτερες ψυχικές δυνάμεις και πνευματικά χαρίσματα, είναι πάντα γεμάτος εμπιστοσύνη στο σύμπαν, εσωτερική χαρά και αρμονία και, αναγνωρίζοντας την ενότητα των πάντων, πλημμυρίζει από έλεος για όλα τα όντα.

Πρακτικά, ο Ανώτερος Δρόμος μας δεν μπορεί παρά να χαρακτηρίζεται από το δίπτυχο «Αφύπνιση – Υπηρεσία». Προσέξτε γιατί : Από τη μία πλευρά, ο καθένας μας, ακολουθώντας την εξελικτική του πορεία ως μοναδική ατομικότητα, οφείλει να εργάζεται συστηματικά με σκοπό την αυτογνωσία, την πλήρη εναρμόνιση της προσωπικότητάς του και την πνευματική του απελευθέρωση. 

Αυτό σημαίνει υπεύθυνη εσωτερική εργασία και άσκηση, που οδηγούν στην εδραίωση της επαφής μας με τα ανώτερα πνευματικά πεδία και την τελική υπέρβαση του γήινου κόσμου.

Από την άλλη πλευρά, ο καθένας μας συνειδητοποιεί ότι, πέρα από την ατομική μας προσπάθεια για αφύπνιση, σπουδαίο ρόλο παίζουν και οι εξωτερικές συνθήκες μέσα στις οποίες ζούμε. 

Εάν το περιβάλλον, η κοινωνία μας, ευνοούν την άγνοια, την αρρώστια, τον πόνο, τη φτώχεια, τη βία ή την ψυχική καταπίεση, οι δυνατότητές μας για πνευματική εργασία περιορίζονται σημαντικά. 

Αντίθετα, αν η κοινωνία και το περιβάλλον μας συμβάλουν στη γνώση, την υγεία, την αφθονία, την ελευθερία, την ασφάλεια και τις σωστές ανθρώπινες σχέσεις, τότε οι δυνατότητες πνευματικής μας προόδου γίνονται απεριόριστες.
Εδώ έρχεται η έννοια της Υπηρεσίας. Δηλαδή, η συνειδητοποίηση ότι η προσωπική μας πνευματική εξέλιξη και η εξέλιξη συνολικά των συνανθρώπων μας είναι αλληλένδετες και αλληλοεξαρτώμενες, αφού οι εξωτερικές συνθήκες επηρεάζουν αλλά και επηρεάζονται από όλους μας. Έτσι, Υπηρεσία σημαίνει ουσιαστική και συγκεκριμένη προσφορά, για τη δημιουργία καλύτερων συνθηκών αφύπνισης για μας και για την ανθρωπότητα ως σύνολο.

Κανείς δεν μπορεί να προχωρήσει μόνος. Αλλά ακόμα και αν κάποιος γεννηθεί καρμικά τυχερός και το καταφέρει ως ένα σημείο, εάν δεν αρχίσει να προσφέρει ουσιαστική υπηρεσία, είναι αδύνατη η περαιτέρω πνευματική του εξέλιξη, γιατί δεν θα μπορέσει ποτέ να απαλλαγεί από το περιορισμένο γήινο «εγώ» του που είναι το κύριο εμπόδιο για την αφύπνιση και τη βίωση της Ενότητας. 

Η υπηρεσία, η προσφορά, το έλεος, η αγάπη, είναι ο μόνος εγγυημένος δρόμος απαλλαγής από το «εγώ» και την ιδιοτελή χωριστικότητα που αυτό καλλιεργεί ανάμεσα στον καθένα μας και το Όλον.

Ουσιαστικά, πρέπει να ξέρετε ότι το να ακολουθούμε τον Ανώτερο Δρόμο μας, συνδυάζοντας εσωτερική εργασία και υπηρεσία, ισοδυναμεί με συμμετοχή στην υλοποίηση του Θείου Σχεδίου, έτσι όπως αυτό εξειδικεύεται για τον γήινο κόσμο μας από την Πνευματική Ιεραρχία των Χορηγών του Φωτός. 

Γιατί ο Σκοπός του Θείου Σχεδίου είναι ακριβώς η πνευματική αφύπνιση όλων των όντων και η ποιοτική αναβάθμιση όλων των εκδηλωμένων κόσμων – άρα και της μικρής μας Γης. Εδώ έγκειται και η σημαντικότατη αποστολή του Πλανητικού Δικτύου του Φωτός (New Earth Network), ως φορέα μέσω του οποίου προωθείται το Θείο Σχέδιο επί της Γης.

Μιλώντας για υπηρεσία, θέλω να σας διευκρινίσω ότι στην πράξη περιλαμβάνει δύο κύριες μορφές. 

Η πρώτη ονομάζεται (στη διδασκαλία των Δυνάμεων του Φωτός) «Εσωτερική Πνευματική Δράση» και σημαίνει τη χρήση πνευματικών μεθόδων και ψυχικών δυνάμεων για τη βελτίωση των εξωτερικών συνθηκών της ζωής μας και του πλανήτη μας συνολικά. Σ’ αυτή τη μορφή υπηρεσίας υπάγεται και το Σύστημα Μορφογένεσις, το οποίο αποτελεί το ισχυρότερο υπαρκτό σε γήινο επίπεδο.

Η δεύτερη μορφή υπηρεσίας ονομάζεται «Κοινωνική Πνευματική Δράση» και αφορά κάθε μορφή ατομικής ή συλλογικής δράσης για τη βελτίωση των κοινωνικών, οικονομικών, πολιτισμικών και περιβαλλοντικών συνθηκών στον πλανήτη μας.




Tου Στάμου Στίνη
Πηγή: padisy.gr , ellaniapili

Ανεβάστε τις δονήσεις σας. Έρχεται η ώρα....!!!!!!!!!

Δεν υπάρχουν αρνητικές οντότητες. Όλα είναι σκεπτομορφές!! Σκέψεις που δονούνται σε πολύ χαμηλές συχνότητες μέσα σε ένα περιβάλλον βαριάς ύλης. 

Εμείς οι ίδιοι δημιουργούμε τα πάντα γύρω μας σύμφωνα με την αντίληψη που έχουμε για τον εαυτό μας, το περιβάλλον γύρω μας το πως αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο την όλη δημιουργία.

Όσο ανεβαίνουμε συχνότητες τόσο κατανοούμε την αλήθεια, ότι ζούμε σε έναν κόσμο πολλών διαστάσεων, που εξαρτάται από το πόσο υψηλές είναι οι αντιληπτικές μας συνειδησιακές δυνατότητες.

Όσο πιο αιθερικά τα στάδια αφύπνισης του ανώτερου εαυτού μας, τόσο απέχουμε από το "κακό" και ως προέκταση από το "καλό".

Εμείς δημιουργούμε την πραγματικότητα γύρω μας, ανάλογα με τον βαθμό εκπομπής συχνοτήτων του νου!

Πλέον βρισκόμαστε εμείς οι ίδιοι, αλλά και η Γη στο εισερχόμενο στάδιο ανώτερων δονήσεων, και τα όντα που ζουν πάνω στην Γη σιγά σιγά αρχίζουν να αφυπνίζονται και να βλέπουν τον ανώτερο εαυτό τους!

Tα πολύ χαμηλής δόνησης σκοτεινά όντα, κάνουν τις απέλπιδες προσπάθειες για να κρατήσουν τον κόσμο υπό την κατοχή τους, μέσα από τον έλεγχο του νου.

Πλέον όμως εισερχόμαστε σε μια ανώτερη διάσταση ανώτερων δονήσεων, και όλα θα αλλάξουν γύρω μας!




Μάθε τον εαυτό σου μέσα από 30 αφοπλιστικές ερωτήσεις.....!!!!!!!!

Μια πολύ γρήγορη και αρκετά αποτελεσματική μορφή αυτοανάλυσης και συνειδητοποίησης.

Ακολουθούν 30 ερωτήματα που ίσως θα μπορούσαν να αλλάξουν το πώς σκεφτόμαστε για όσα μας περιβάλλουν.

1. Πόσο χρονών θα νιώθατε ότι είστε αν δεν γνωρίζατε την ηλικία σας; 

2. Ποιο είναι χειρότερο : η αποτυχία ή το να μην επιχειρήσετε κάτι ποτέ;

3. Όταν όλα θα έχουν ολοκληρωθεί, θα νιώθετε πως μείνατε πιο πολύ στη θεωρία ή ότι προχωρήσατε και στην πράξη;

4. Ποιο είναι εκείνο που θα θέλατε να αλλάξετε πιο πολύ στον κόσμο;

5. Πιστεύετε σ’ αυτό που κάνετε ή συμβιβάζεστε με ό,τι κάνετε; 

6. Σε ποιο βαθμό ελέγχετε την τροπή που έχει πάρει η ζωή σας;

7. Ανησυχείτε περισσότερο για το αν κάνετε τα πράγματα σωστά ή για το αν κάνετε τα σωστά πράγματα;

8. Αν μπορούσατε να δώσετε σ’ ένα μικρό παιδί μια μόνο συμβουλή, τι θα του λέγατε; 

9. Θα παρανομούσατε για να σώσετε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο;

10. Αντιμετωπίσατε κάτι που για σας ήταν τρέλα ενώ για τους άλλου δημιουργικότητα;

11. Τι είναι εκείνο που κάνετε διαφορετικά από τους υπόλοιπους;

12. Πώς εξηγείτε το ότι εκείνα που σας κάνουν ευτυχισμένους δεν κάνουν και τους άλλους ευτυχισμένους;

13. Ποιο είναι εκείνο που δεν έχετε πετύχει αλλά θέλετε πραγματικά πολύ να πετύχετε; Τι σας εμποδίζει;

14. Πατάτε το κουμπί του ασανσέρ περισσότερες από μια φορές; Πιστεύετε πραγματικά ότι συντελεί ώστε να κινηθεί το ασανσέρ πιο γρήγορα;

15. Γιατί είστε εσείς; 

16. Είστε για τους άλλους ο φίλος που θα θέλατε να έχετε;

17. Θα προτιμούσατε να χάσετε τις αναμνήσεις σας ή να μην μπορείτε να αποκτήσετε νέες εμπειρίες;

18. Είναι δυνατό να φτάσετε στην αλήθεια χωρίς πρόκληση και προσπάθεια;

19. Έχει πραγματοποιηθεί ο μεγαλύτερός σας φόβος;

20. Στο κοντινό παρελθόν, πότε νιώσατε πραγματικά παθιασμένος και ζωντανός;

21. Αν όχι τώρα, πότε;

22. Αν ακόμη δεν (το) έχετε πετύχει, τότε τι έχετε να χάσετε;

23. Υπήρξατε ποτέ με κάποιον που δεν ανταλλάξατε κουβέντα κι όταν απομακρυνθήκατε νιώσατε ότι αυτό ήταν η καλύτερη συζήτηση που κάνατε ποτέ;

24. Πότε ήταν η τελευταία φορά που τολμήσατε κάτι στα τυφλά με μόνο εφόδιο την πίστη σας και τον ενθουσιασμό σας;

25. Αν όλοι οι γνωστοί σας, γνωρίζατε ότι πέθαιναν αύριο, ποιον θα επιλέγατε να επισκεφτείτε σήμερα;

26. Θα δεχόσασταν να ζήσετε 10 χρόνια λιγότερο με αντάλλαγμα να γίνετε απόλυτα γοητευτικός και διάσημος;

27. Ποια είναι η διαφορά του να ζει κάποιος και να είναι ζωντανός;

28. Τι θα κάνατε διαφορετικά αν γνωρίζατε ότι κανείς δεν θα σας κρίνει;

29. Πότε ήταν η τελευταία φορά που παρατηρήσατε τον ήχο της αναπνοής σας;

30. Είναι η ώρα των αποφάσεων. Αποφασίζετε για εσάς τους ίδιους ή αφήνετε άλλους να αποφασίσουν για εσάς; 




Γιατί κάποιος έχει την ανάγκη να είναι συνέχεια θυμωμένος ;

Ποιες οι μορφές έκφρασης του θυμού; 
- Φυσιολογικός θυμός vs παθολογικός 
- Γιατί ο θυμός είναι εχθρός της ορθής κρίσης; 

Ο θυμός είναι φυσική και αυτόματη αντίδραση στον (συναισθηματικό) πόνο που απορρέει από καταστάσεις, όπου οι άνθρωποι βιώνουν απόρριψη, απειλή, εκφοβισμό, απώλεια, σύγκρουση, ταπείνωση, άρνηση, απογοήτευση από τη μη επίτευξη σημαντικών στόχων, αδικία και προδοσία. 

Η αίσθηση του κινδύνου είναι το κίνητρο του θυμού
Η συναισθηματική εγρήγορση που δημιουργεί ο θυμός μπορεί να διαρκέσει για ώρες ή και ημέρες. Η έκφραση του θυμού παίρνει διάφορες μορφές, που καθορίζονται από την ένταση και τον τρόπο με τον οποίο το άτομο επικοινωνεί με το συγκεκριμένο συναίσθημα προς τα έξω. Το συναίσθημα του θυμού μπορεί να εκφραστεί παθητικά ή ενεργά. 

Ενεργός θυμός
Λεκτική ή και σωματική επίθεση σε ένα επιδιωκόμενο στόχο

Παθητικός θυμός
Η παθητική-επιθετική συμπεριφορά συνήθως εκφράζεται με εχθρότητα και εκφραστικούς μορφασμούς σώματος. Ο ανέκφραστος θυμός μπορεί να οδηγήσει σε παθολογικές εκφράσεις του θυμού - μια προσωπικότητα κυνική και εχθρική.

Φυσιολογικός θυμός VS παθολογικός θυμός
Οι ψυχικά υγιείς άνθρωποι έχουν εξωγενή αίτιο που θυμώνουν π.χ. όταν θίγεται η αξιοπρέπειά τους. Ο παθολογικός θυμός εξελίσσεται σε μανία. Είναι μόνιμος, με απρόβλεπτα ξεσπάσματα, χωρίς λογική και συνοχή.

Υπάρχουν όμως και εκείνες οι στιγμές, που κάποιος θυμώνει χωρίς κανένα προφανή αίτιο - για παράδειγμα, θυμάται τραυματικά γεγονότα που έχει ζήσει στο παρελθόν και ανακυκλώνει συναισθήματα πικρίας και οργής στο παρόν (ενδογενής αίτια). Συνεπώς, ο θυμός μπορεί να αφορά όχι μόνο το «εδώ και τώρα», αλλά και το παρελθόν.

Ο δυσλειτουργικός θυμός είναι αντιπαραγωγικός, ακόμη και επικίνδυνος...
Ορισμένοι άνθρωποι έχουν ασυναίσθητα συνηθίσει να τροποποιούν όλα τα συναισθήματα που τους κάνουν να νιώθουν ευάλωτοι, ώστε να μην χρειάζεται να τα αντιμετωπίσουν. Είναι πιο ικανοποιητικό για εκείνους να αισθάνονται θυμωμένοι (έντονο συναίσθημα πάθους) από το να παραδεχτούν οδυνηρά συναισθήματα. 

Κατά μία άποψη ο θυμός λειτουργεί ως ισχυρή ώθηση στην εφήμερη αυτοεκτίμηση του ατόμου. Αυτό συμβαίνει, γιατί υποσυνείδητα το αίσθημα της απελπισίας, αδυναμίας μετατρέπεται σε αίσθημα έλεγχου και εξουσίας. 

Το συναίσθημα του θυμού αποσπά προσωρινά προσφέροντας ανακούφιση, όμως δεν αρκεί να γιατρέψει τον ψυχολογικό πόνο που νιώθει κάποιος, εξαιτίας βιωμάτων που έχουν τις ρίζες στο παρελθόν, διότι δεν λύνει τις καταστάσεις - αντίθετα, δημιουργεί ακόμα περισσότερα προβλήματα.

Όταν ο θυμός λειτουργεί ως κίνητρο, τότε ισχύει το ρητό: «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»;
Ο αδικαιολόγητος θυμός δημιουργεί μια απατηλή αίσθηση της ηθικής ανωτερότητας, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα!…

Το να συντηρείς θυμό είναι σαν να αρπάζεις ένα αναμμένο κάρβουνο για να το πετάξεις σε κάποιον, ενώ αυτός που καίγεται είσαι εσύ!

Η διατήρηση του θυμού κρύβει την ανάγκη του ανθρώπου να θυματοποιεί τον εαυτό του και να αντιμετωπίζει τη ζωή του μέσα από ένα αρνητικό πρίσμα. Εξαιτίας της αρνητικότητάς του, το άτομο νιώθει αβοήθητο και εκφράζει αυτό του το παράπονο μέσα από τη μνησικακία.

«Ο θυμός, η μνησικακία και η ζήλια δεν αλλάζει την καρδιά των άλλων - αλλάζει μόνο τη δική σας»

Στην περίπτωση των πασχόντων από ψυχική διαταραχή, ο θυμός στρέφεται και στον ίδιο τον εαυτό τους και οδηγούνται ενίοτε σε ακραίες αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές -π.χ. αλκοολισμός, χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Σε περίοδο ύφεσης, όπου ο θυμός καταστέλλεται, το άτομο με ψυχοπαθολογία μπορεί να δείχνει χαμογελαστό και ευχάριστο - με το που πέσουν οι άμυνες, δηλ. όταν νιώσει ανασφάλεια ή άγχος, ο θυμός εκφράζεται σε ανύποπτο χρόνο... 

Όταν κουραστεί να προσποιείται βγάζει τη μάσκα, διαστρεβλώνει γεγονότα με ψευδείς ισχυρισμούς,έτσι ώστε να βλάψει τους συνανθρώπους που έχει στοχοποιήσει -αμέσως μετά το ξέσπασμα, το ίδιο άτομο στο ίδιο timing από φόβο να τον απορρίψει ο κοινωνικός περίγυρος, αναγκάζεται να αλλάξει στάση και βγάζει προς τα έξω έναν χαρακτήρα με συναισθηματικό πλούτο και αρέσκεται στο να κολακεύει τους ανθρώπους που είχε στοχοποιήσει. 

Σύμφωνα με τη Συμπεριφορική προσέγγιση, τα άτομα αυτά έχουν την πεποίθηση ότι η επιθετικότητα οδηγεί στην ανταμοιβή και μακροπρόθεσμα στην κοινωνική κυριαρχία. 

Τα ευρήματα ψυχολογικών ερευνών υποδεικνύουν ότι ο μόνιμος θυμός μπορεί να σχετίζεται με διαταραχές προσωπικότητας, Διπολική διαταραχή, Παρανοϊκή και Ναρκισσιστική διαταραχή προσωπικότητας.

Θυμός : Μύθοι και πραγματικότητα

Τελικά ο θυμός πνίγεται ή επιπλέει;
Σύμφωνα με την επιστήμη του Συμπεριφορισμού, όταν το άτομο αποδέχεται συμπεριφορές που επαναλαμβάνονται -π.χ. λεκτική προσβολή, κυνικός μορφασμός, ειρωνεία ή προσβλητικές χειρονομίες- τότε ενισχύει αυτές τις συμπεριφορές και η πιθανότητα να επαναληφθούν είναι μεγάλη.

Αυτός που γυρνά την πλάτη στα πληγωμένα συναισθήματά του, καταλήγει να είναι συμβολικά σαν ένας σάκος του μποξ, στη διάθεση του κάθε κυνικού μνησίκακου ανθρώπου. 

Τα τοξικά συναισθήματα δεν μπορούν να εξαφανιστούν, υπάρχει κίνδυνος ο θυμός να γυρίσει στον ίδιο σας τον εαυτό και σε ορισμένες περιπτώσεις να έχει οργανικές επιπτώσεις -π.χ. υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές αρρυθμίες ή ψυχολογικές επιπτώσεις, όπως π.χ. άγχος, κατάθλιψη. 

Σε άλλες περιπτώσεις, η καταπίεση του θυμού οδηγεί στη συντελεστική συσσώρευση συναισθημάτων θυμού και εν τέλει σε τιμωρητικές συμπεριφορές.

Ο θυμός είναι εχθρός της ορθής κρίσης

Οι εν θερμώ αντιδράσεις οδηγούν σε συνέπειες που ίσως μετανιώσετε…
Η δικαιολογία ότι είναι υγιές να εκφράζει κάποιος το θυμό του είναι καταστροφική παρερμηνεία, διότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε βία (σωματική ή λεκτική), ενδεχομένως να καταλήξει και σε παραβατική συμπεριφορά. 

Ο θυμός, όταν μετατρέπεται σε οργή, οδηγεί σε παράλογη συμπεριφορά, χάνοντας την αίσθηση με την πραγματικότητα (το σωστό και το λάθος). Σύμφωνα με στατιστικές ψυχολογικές έρευνες, όταν ο θυμός κυριαρχεί ως συναίσθημα, η ικανότητα κάποιος να σκεφτεί και να ενεργήσει ορθολογικά με βάση τι είναι σωστό και τι όχι, περιορίζεται.

Εκφράζοντας το θυμό με οργή, αναπαράγεται το συναίσθημα της οργής, οδηγώντας στην αντεκδίκηση. Κατά συνέπεια, οι εν θερμώ ενέργειες συνήθως έχουν καταστροφικές/τραγικές συνέπειες.

Η πιο σωστή τεχνική διαχείρισης του θυμού είναι η σωστή έκφραση συναισθημάτων χωρίς να πληγώνεις τους άλλους και αυτό «χτίζεται»από την παιδική ηλικία, όταν διαμορφώνεται ο χαρακτήρας του παιδιού από τον άμεσο οικογενειακό περίγυρο, που είναι οι γονείς του. 

Η Διαταραχή Διαγωγής ξεκινά από την παιδική ηλικία και, αν δεν αντιμετωπιστεί, εξελίσσεται σε Αντικοινωνική Προσωπικότητα.




*Έλσα Μπάρδα - Κλινικός Ψυχολόγος - Αναλύτρια Συμπεριφοράς
- email. elsabardapsychologist@hotmail.com
*Η Ελσα Μπάρδα έχει βασικό πτυχίο ψυχολογίας (BSc Honours), μετεκπαίδευση πρώτο μάστερ στην Κλινική Ψυχολογία (MSc Clin. Psy.) και δεύτερο μάστερ στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμπεριφοράς MSc (MSc ABA ). Η εκπαίδευση και μετεκπαίδευσή της έγινε στη Μ. Βρετανία. Έχει αναγνώριση πτυχίων από το ΔΟΑΤΑΠ και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου. 

Οι μπανάνες βοηθούν στην απώλεια βάρους....!!!!!!

Αν το πρόβλημά σας είναι ότι συχνά ξεπερνάτε την «κόκκινη» γραμμή του βάρους σας και θέλετε να χάσετε κάποια κιλά, το σίγουρο είναι, όπως λένε οι ειδικοί, ότι με την κατανάλωση περισσότερων φρούτων και λαχανικών μπορείτε να το πετύχετε. 

Είναι η κλασσική συνταγή για απώλεια βάρους: φρούτα και λαχανικά.

Πολλοί όμως αναρωτιούνται αν θα πρέπει η διατροφή τους να περιλαμβάνει όλα τα φρούτα κι αυτά που είναι πλούσια σε υδατάνθρακες, όπως οι μπανάνες.

Η απάντηση είναι ναι! Μία μέτρια μπανάνα έχει περίπου 105 θερμίδες, 27 γραμμάρια υδατάνθρακες, 3 γραμμάρια φυτικές ίνες και μόλις 14 γραμμάρια σάκχαρα, αλλά και μία σειρά από θρεπτικές ουσίες. 

Προσοχή όμως, σε σύγκριση με άλλα φρούτα οι μπανάνες έχουν ελαφρώς υψηλότερες θερμίδες και υδατάνθρακες κι αν υπερβάλλετε με την κατανάλωσή τους τότε αντί να ωφεληθείτε θα δείτε την… περιφέρειά σας να μεγαλώνει.

Ένα έξυπνο πρόγραμμα απώλειας βάρους περιλαμβάνει τακτική άσκηση, και πολλοί ειδικοί συμφωνούν ότι η κατανάλωση μπανάνας πριν και μετά την προπόνηση αποτελεί ιδανική πηγή καυσίμων. 

Ο λόγος είναι ότι οι μπανάνες είναι πλούσια σε γλυκόζη. Η εύπεπτη γλυκόζη όχι μόνο παρέχει τη βέλτιστη ενέργεια για να αντεπεξέλθετε σε μία δύσκολη προπόνηση, αλλά βοηθάει και στην γρήγορη αναπλήρωση των ενεργειακών αποθεμάτων του οργανισμού.





Ψυχολόγος αποκαλύπτει το νόημα των πιο συνηθισμένων ονείρων....!!!!!!!!!

Τι σημαίνει όταν βλέπετε στον ύπνο σας ότι σας πέφτουν τα δόντια, ότι πέφτετε από μεγάλο ύψος ή ότι στέκεστε γυμνοί μπροστά σε αγνώστους;

Ο κόσμος των ονείρων είναι εξαιρετικά περίπλοκος και μυστηριώδης και αποτελεί ένα «αίνιγμα» που απασχολεί τους ψυχολόγους από τις απαρχές της επιστήμης τους.


Υπάρχουν ωστόσο κάποιοι από αυτούς που έχουν εντρυφήσει σε αυτό το παράλληλο «σύμπαν», όπως ο ψυχολόγος Ίαν Γουάλας, που έχει ερμηνεύσει περισσότερα από 150.000 όνειρα στη διάρκεια της 30ετής του καριέρας.

Για λογαριασμό της εφημερίδας Independent, o γνωστός ψυχολόγος παραθέτει μία λίστα με τα πιο συνηθισμένα όνειρα των ασθενών του, αποκαλύπτοντας το νόημά τους και δίνοντας συμβουλές σε όσους τα βλέπουν προκειμένου να καλυτερεύσουν τη ζωή τους.

1. Καταδίωξη
Τι σημαίνει: Αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα στη ζωή σας που θέλετε να αντιμετωπίσετε αλλά δεν ξέρετε πώς.

Τι πρέπει να κάνετε: Τέτοιοι είδους προβλήματα αποτελούν συχνά ευκαιρίες να επιδιώξετε μία προσωπική σας φιλοδοξία. Όσο τρομακτικοί κι αν φαίνονται οι διώκτες σας, σάς ωθούν να συνειδητοποιήσετε τα κρυφά ταλέντα σας.

2. Σας πέφτουν τα δόντια
Τι σημαίνει: Τα δόντια σας συμβολίζουν πόση σιγουριά αισθάνεστε, επομένως κάποια κατάσταση έχει γκρεμίσει την αυτοπεποίθησή σας στην κανονική ζωή.

Τι πρέπει να κάνετε: Αντί να σκέφτεστε αυτήν την κατάσταση ως κάτι που σας καθιστά ανυπεράσπιστο, εξετάστε με σιγουριά τα γεγονότα και αντιμετωπίστε τα ως πρόκληση.

3. Δεν μπορείτε να βρείτε τουαλέτα
Τι σημαίνει: Οι τουαλέτες συμβολίζουν την άμεση απόκρισή μας στις βασικές μας ανάγκες επομένως στη ζωή σας το βρίσκετε δύσκολο να εκφράσετε ξεκάθαρα τις ανάγκες σας.

Τι πρέπει να κάνετε: Αφιερώστε περισσότερο χρόνο στην κάλυψη των δικών σας αναγκών αντί να ανησυχείτε συνεχώς για τους άλλους

4. Βρίσκεστε γυμνοί σε δημόσιο χώρο
Τι σημαίνει: Επιλέγουμε τα ρούχα μας με βάση την εικόνα που θέλουμε να έχουν οι άλλοι για εμάς. Η γύμνια στο όνειρο συμβολίζει μία κατάσταση που μας κάνει να νιώθουμε εκτεθειμένοι στη ζωή μας.

Τι πρέπει να κάνετε: Ξεπεράστε τη συστολή σας και δείξτε στους ανθρώπους τον πραγματικό σας εαυτό και τα ταλέντα σας

5. Δίνετε εξετάσεις και είστε αδιάβαστοι
Τι σημαίνει: Οι εξετάσεις συμβολίζουν τον τρόπο που αξιολογούμε την απόδοσή μας, άρα αισθάνεστε έντονες αμφιβολίες για τον τρόπο που αποδίδετε σε κάποιον τομέα της ζωής σας.

Τι πρέπει να κάνετε: Σταματήστε να είστε τόσο επικριτικοί με τον εαυτό σας και να βάζετε κάθε σας ενέργεια στο μικροσκόπιο.

6. Πετάτε
Τι σημαίνει: Το όνειρο του πετάγματος σημαίνει ότι πρόσφατα απελευθερωθήκατε από συνθήκες που σας «βάραιναν στην κανονική σας ζωή

Τι πρέπει να κάνετε: Μην αντιμετωπίζετε αυτήν την απελευθέρωση απλώς ως τύχη ως σύμπτωση. Εξετάστε ποια πράξη σας οδήγησε σε αυτό το συναίσθημα ώστε να ακολουθήσετε ανάλογη στάση στο μέλλον.

7. Πέφτετε από ψηλά
Τι σημαίνει: Η πτώση από ψηλά σημαίνει ότι στη ζωή σας είστε υπερβολικά προσκολλημένοι σε μία συγκεκριμένη κατάσταση.

Τι πρέπει να κάνετε: Χαλαρώστε και αφεθείτε. Επιτρέψτε στα πράγματα να εξελιχθούν φυσιολογικά.

8. Όχημα εκτός ελέγχου
Τι σημαίνει: Το αυτοκίνητο αντιπροσωπεύει την ικανότητά σας να σημειώνετε πρόοδο προς έναν συγκεκριμένο στόχο. Στη ζωή μπορεί να θεωρείτε ότι δεν ελέγχετε την πορεία σας προς την επιτυχία.

Τι πρέπει να κάνετε: Αντί να αγωνιάτε εάν ελέγχετε ή όχι τις καταστάσεις, χαλαρώστε και βασιστείτε περισσότερο στα ένστικτά σας.

9. Ανακάλυψη ενός καινούργιου δωματίου στο σπίτι σας
Τι σημαίνει: Τα σπίτια σε ένα σπίτι αντιπροσωπεύουν διαφορετικές πτυχές του χαρακτήρα σας. Η ανακάλυψη ενός καινούργιου, μη χρησιμοποιημένου δωματίου σημαίνει ότι ανακαλύπτετε ένα ταλέντο που δεν γνωρίζατε ότι είχατε.

Τι πρέπει να κάνετε: Όσο περισσότερο χρόνο περνάτε εξερευνώντας τα κρυφά ταλέντα σας, τόσο πιο πλήρεις θα είστε σαν προσωπικότητες, τονίζει ο Γουάλας.




Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

5 βήματα για να βρείτε το δρόμο σας μέσα από το σκοτάδι.....!!!!!!!!!

Οι περισσότεροι από εμάς θα ζήσουμε ένα δύσκολο σημείο στη ζωή μας, όπου θα έχουμε χαθεί και περιπλανηθεί έξω από το μονοπάτι μας. Μπορεί να είναι τρομακτικό και καταθλιπτικό, και αυτό το συναίσθημα μπορεί να κάνει πολλούς ανθρώπους να χάσουν την ελπίδα και να απομακρυνθούν από την αγάπη του σύμπαντος.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί κάποιος να βρεθεί στο σκοτάδι και μερικοί από αυτούς είναι σίγουρα πολύ σοβαροί. Πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από καταχρήσεις, εθισμούς ή από κάποιες δυσλειτουργικές σχέσεις. 

Άλλοι έχουν χάσει τη δουλειά τους, έχουν χρεοκοπήσει, αντιμετωπίζουν μια σοβαρή ασθένεια ή έχουν υπομείνει το θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου. Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα και υπάρχουν πολλά περισσότερα εκεί έξω.

Αν αισθάνεστε χαμένοι, σας παραθέτουμε 5 βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να βρείτε το δρόμο σας μέσα από το σκοτάδι και πίσω στο φως. Ανάλογα με την περίσταση, οι στρατηγικές αυτές μπορούν να ερμηνευθούν με διαφορετικούς τρόπους, οπότε αν ψάχνετε σε αυτή τη λίστα τον εαυτό σας, δείτε τα βήματα αυτά μέσα από το φακό της ιδιαίτερης κατάστασής σας.

Σταματήστε να κοιτάζετε τι έχετε κάνει λάθος :
Όταν χανόμαστε, περνάμε συχνά ένα μεγάλο μέρος του χρόνου εστιάζοντας στο τι έχουμε κάνεις λάθος. Σκεφτόμαστε τα προβλήματα στις σχέσεις μας, στις ασθένειες μας, στις δουλειές μας και τα χαρακτηριστικά του εαυτού μας που μας δυσαρεστούν.

Ένας τρόπος για να βρούμε το δρόμο μας πίσω στο φως είναι να σταματήσουμε να κοιτάζουμε μέσα στο σκοτάδι. Υπάρχουν πράγματα στη ζωή που δεν αρέσουν σε κανένα μας, αλλά για να είμαστε ευτυχισμένοι πρέπει να επιλέξουμε να μην εστιαζόμαστε σε αυτά για πολύ.

Δεν είναι λάθος να αισθανόμαστε άσχημα για μια δυσάρεστη κατάσταση, γι 'αυτό μην τα βάζετε με τον εαυτό σας επειδή αντιδράσατε με τον τρόπο που αντιδράσατε. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να αισθανθεί έτσι πώς αισθάνεται, αλλά όταν θα έχετε συρθεί κάτω αρκετά, τότε θα είναι η ώρα να κάνετε την επιλογή και να αποσπαστείτε από ό,τι είναι λάθος.

Όσο περισσότερο σκέφτεστε το πρόβλημα, τόσο το χειρότερα θα νιώσετε… και ολοένα και χειρότερη θα γίνεται η κατάστασή σας.

Ψάξτε για το καλό για να γυρίσετε πίσω στο φως :
Εκτός από το να κοιτάτε μακριά από το σκοτάδι, αρχίστε να ψάχνετε για το φως! Διευρυνθείτε για να βρείτε τα πράγματα στη ζωή που σας είναι ευχάριστα. Θα μπορούσαν να είναι μεγάλα πράγματα (όπως η οικογένεια) ή μικρά πράγματα (όπως το άνετο κρεβάτι σας).

Όσο περισσότερο μαθαίνουμε να εκτιμάμε τα πράγματα που είναι καλά στη ζωή μας, τόσο περισσότερα καλά πράγματα θα έρθουν σε εμάς και εμείς θα αρχίσουμε να βλέπουμε τον ήλιο να κρυφοκοιτάζει έξω από τα σύννεφα.

Πάρτε την ευθύνη για το σημείο που βρίσκεστε :
Αυτό είναι ένα μεγάλο και ίσως δύσκολο βήμα για μερικούς ανθρώπους. Η ανάληψη της ευθύνης για τη ζωή μας είναι το κλειδί αν θέλουμε να έχουμε καλύτερη ζωή. Πώς μπορούμε να πιστεύουμε ότι έχουμε τη δύναμη να δημιουργήσουμε μια μεγάλη ζωή για τον εαυτό μας αν πιστεύουμε ότι για όλα όσα μας συμβαίνουν φταίει κάποιος άλλος;

Στο κάτω κάτω, οι ζωές μας είναι ο συνδυασμός των αποφάσεων που έχουμε πάρει. Κάναμε κάποια λάθη και μερικές φορές έχουμε επιτρέψει στις εξωτερικές συνθήκες να επηρεάσουν τη ζωή μας αρνητικά. Έχουμε πάρει επίσης καλές αποφάσεις και έχουμε κάνει το καλύτερο σε ορισμένες καταστάσεις και είναι σημαντικό να επιβραβεύσουμε τον εαυτό μας για αυτό.

Αντί να δείχνουμε με το δάχτυλο τα πράγματα που είναι έξω από τον έλεγχό μας, το να δείξουμε με το δάχτυλο τον εαυτό μας ώστε να χειριστεί την κατάσταση με τον καλύτερο τρόπο που μπορεί, αυτό θα μας ενδυναμώσει. Με το να κατηγορούμε άλλους ανθρώπους και καταστάσεις για τη θλίψη μας, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να κρατάμε τον εαυτό μας κολλημένο στο σκοτάδι.

Για να είμαι σαφής, όταν συμβαίνουν άσχημα πράγματα, δεν είναι κακό να αισθανόμαστε λυπημένοι για λίγο. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με το να αναστατωνόμαστε για δύσκολες συνθήκες. Η ανάληψη της ευθύνης δεν σημαίνει ότι δεν επιτρέπεται να εκνευριζόμαστε, απλά σημαίνει πως γνωρίζουμε ότι τα συναισθήματα μας και οι αντιδράσεις μας είναι η επιλογή μας. Αυτό σημαίνει ότι ξέρετε πως είναι στο χέρι σας να ανατρέψετε τα συναισθήματά σας όταν είστε έτοιμοι να προχωρήσετε.

Συγχωρήστε για να βρείτε το δρόμο σας μέσα από το σκοτάδι :
Η συγχώρεση είναι το κλειδί. Είναι αδύνατο να προχωρήσουμε προς την πλήρη αποδοχή και την πλήρη αγάπη του φωτός, όταν συνεχίζουμε να είμαστε θυμωμένοι για τα πράγματα που συνέβησαν στο παρελθόν μας. 

Μερικοί από εμάς είναι θυμωμένοι με άλλους ανθρώπους ή καταστάσεις και κάποιοι από εμάς είναι θυμωμένοι με τον εαυτό τους. Ανεξάρτητα από το προς τα πού στρέφεται ο θυμός, είναι καλύτερο να συγχωρήσουμε αν θέλουμε να κινηθούμε πίσω στο φως.

Η συγχώρεση όταν όλα έχουν τελειώσει, δεν έχει να κάνει με το να μετατρέψουμε αυτά που συνέβησαν σε καλώς καμωμένα, αλλά με το να επιλέξουμε πως δεν πρόκειται πλέον να αφήσουμε αυτά τα γεγονότα να ελέγχουν τη ζωή μας. Σύμφωνα με το διάσημο απόσπασμα από τον Βούδα: «Μένοντας στο θυμό είναι σαν να πίνουμε δηλητήριο και να ελπίζουμε ότι το άλλο πρόσωπο θα πεθάνει.»

Αφήστε το θυμό σας και συγχωρήστε, όχι για κανέναν άλλον και όχι για να μετατρέψετε αυτά που συνέβησαν σε καλώς καμωμένα – αλλά για χάρη της δικής σας ευεξίας.

Φροντίστε τον εαυτό σας και τακτοποιήστε τις εργασίες σας :
Καθαρίστε το σπίτι σας, συμμαζευτείτε, τρώτε υγιεινά και περιποιηθείτε τον εαυτό σας λίγο.

Η αγωνία μας μπορεί συχνά να ενισχυθεί αν της επιτρέψουμε να εκδηλωθεί σε μια πιο χαοτική εμπειρία από ό,τι ήταν αρχικά. Όταν είμαστε σε ένα σκοτεινό μέρος, συχνά αφήνουμε πολλά πράγματα στην τύχη τους. 

Κατόπιν, διαπιστώνουμε ότι δεν είμαστε απλά αναστατωμένοι για αυτό που μας απασχολούσε αρχικά αλλά είμαστε επίσης αναστατωμένοι γιατί το σπίτι μας είναι βρώμικο, οι λογαριασμοί μας απλήρωτοι και γιατί φαινόμαστε καταβεβλημένοι και απεριποίητοι.

Το να ανασηκωνόμαστε όταν είμαστε στα δύσκολα κάνοντας καθαριότητα, παραμένοντας αισιόδοξοι και φροντίζοντας την υγείας και την εμφάνισή μας, θα μας βοηθήσει να αλλάξουμε τα συναισθήματά μας προς το καλύτερο. 

Άσχημα πράγματα θα συμβαίνουν σε όλους μας από καιρό σε καιρό αλλά αν θέλουμε να γυρίσουμε πίσω στο φως, δεν μπορούμε να αφήσουμε μια μικρή αρνητική ενέργεια να έρθει και να καταστρέψει τα πάντα στη ζωή μας.

Είναι φυσιολογικό για όλους μας να αισθανόμαστε λίγο χαμένοι από καιρό σε καιρό. Ατυχή πράγματα συμβαίνουν στη ζωή. Υπάρχουν χωρισμοί, δυσλειτουργία, χαμένες θέσεις εργασίας, εξαρτήσεις και ακόμη υπάρχει και ο θάνατος. Αυτά τα πράγματα θα συμβούν σε πολλούς από εμάς.

Ωστόσο, έχουμε την ικανότητα να τραβήξουμε τον εαυτό μας από το σκοτάδι. Αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο τρομακτικό στην αρχή αλλά είναι πραγματικά ένα πολύ καλό πράγμα. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε εξαιρετικά ισχυροί και ότι έχουμε την επιλογή να κατευθύνουμε τη ζωή μας με τον τρόπο που θέλουμε.

Είναι στο χέρι μας να αποφασίσουμε πότε είναι η ώρα να γυρίσουμε πίσω στο φως. Κανείς άλλος δεν μπορεί να το κάνει αυτό για μας.




Μετάφραση: Βιολέτα Βαλερί για την Εστία της Θεραπείας, www.healinghome.gr
www.spiritscienceandmetaphysics.com

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Παρασκευή και 13 : Μύθοι και πραγματικότητα για τη σημερινή ημέρα....!!!!!!

Οι ρίζες της εν λόγω κακοδαιμονίας βρίσκονται στη χριστιανικές γραφές και τον μύθο που θέλει τον Ιούδα τον Ισκαριώτη, ως τον 13ο μαθητή του Ιησού

Σε όλο τον κόσμο, η σημερινή ημέρα, Παρασκευή και 13, έχει ταυτιστεί με σκοτεινούς μύθους, δεισιδαιμονίες και κακοτυχία. Τι συμβαίνει με αυτή την παράξενη ημέρα και πού βρίσκονται οι ρίζες της; 

Χαρακτηριστικό της προκατάληψης, η οποία είναι ιδιαιτέρως ισχυρή στις αγγλοσαξωνικές και τις ισπανόφωνες χώρες, είναι το γεγονός πως πολλά κτήρια δεν διαθέτουν 13ο όροφο ή ακόμα ο αριθμός απαλείφεται από τις οδούς. 

Σύμφωνα με την επικρατέστερη άποψη οι ρίζες της εν λόγω κακοδαιμονίας βρίσκονται στη χριστιανικές γραφές και τον μύθο που θέλει τον Ιούδα τον Ισκαριώτη, ως τον 13ο μαθητή του Ιησού ενώ σύμφωνα με άλλους μελετητές η εν λόγω ημέρα ταυτίζεται με τη Σταύρωση. 

Ωστόσο πολλοί υποστηρίζουν πως οι ρίζες του 13 ως ατελούς αριθμού απαντούν στη διδασκαλία του Πυθαγόρα, ο οποίος θεωρούσε τον αριθμό 12 ως τον τέλειο αριθμό, δοξασία που μεταφέρθηκε κατά του επόμενους αιώνες τόσο στην αρχαία Ελλάδα όσο και στον ρωμαϊκό κόσμο. 

Μέσω της Βίβλου, η δεισιδαιμονία έφτασε και στις διδασκαλίες του Ισλάμ, όπου για τους μουσουλμάνους η ημέρα της Παρασκευής ταυτίζεται με τη βρώση του απαγορευμένου καρπού από τον Αδάμ και την Εύα. 

Ωστόσο άλλοι μελετητές εκτιμούν πως η ιδρυτική πράξη του μύθου για την Παρασκευή και 13 βρίσκεται στη μεσαιωνική Ευρώπη και συγκεκριμένα την ημερομηνία που ο Πάπας σε συνεννόηση με τον βασιλιά Φίλιππο Δ' της Γαλλίας αποφασίζει να εκδόσει διάταγμα σύλληψης των Ναϊτών Ιπποτών, του μυστικού θρησκευτικού τάγματος που είχε τεράστια οικονομική και πνευματική ακτινοβολία την εποχή των Σταυροφοριών. Το διάταγμα εκδόθηκε Παρασκευή 13 Οκτωβρίου του 1307. 

Βεβαίως, οι σύγχρονοι αστικοί μύθοι έχουν εμπλουτίσει την κακή τύχη της ημέρας καθώς ο αριθμός 13 ταυτίζεται με τη μοιραία αποστολή του Απόλλων 13 της NASA. η οποία εκτοξεύθηκε στις 13:13, ενώ μετά από τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάστηκαν, διακόπηκε στις 13 Απριλίου.





Ψάξε την αληθινή σου φύση. Μην επιτρέπεις να σε φυλακίσουν....!!!!!!!

Υπάρχει ένας μάγος μέσα μας, που βλέπει και γνωρίζει τα πάντα..!! Ψάξε Και Βρες Τον... Αυτός Είναι Ο Σκοπός Της Ζωής Σου.

Παρατήρησε τον κόσμο με αθωότητα και καλοσύνη, όπως ένα παιδί... γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος, με τον οποίον ο κόσμος έχει ζωή. Τα μάτια σου ζωντανεύουν ό,τι βλέπεις. Γίνε Ένας Προσεκτικός Μάρτυρας, Και Συμπονετικός Παρατηρητής Της Ζωής Σου...

Μερικές φορές "χτίζουμε", χωρίς να το συνειδητοποιήσουμε, τοίχους ανάμεσα σε εμάς και την πραγματικότητα. Παρόλο που δεν είναι εύκολο, πρέπει να βρούμε αυτούς τους τοίχους και να τους γκρεμίσουμε. Ονόματα, ετικέτες και ορισμοί... είναι περιορισμοί που μας έχουν επιβληθεί.Πολλοί από αυτούς τους περιορισμούς, ανήκουν μονάχα στο σώμα μας, εμείς όμως είμαστε πολύ περισσότερο από ένα σώμα.

Άκουσε περισσότερο τις αμφιβολίες σου. Πίσω από κάθε αμφιβολία, κρύβεται ένας "κόκκος" γνώσης και αυτογνωσίας, που σε βοηθάνε να καταλάβεις ποιος είσαι πραγματικά.
Βάλε στην άκρη τον εγωισμό και τις αρνητικές αναμνήσεις, που σε απομακρύνουν από τους άλλους.

Προσπάθησε να ξεχάσεις τις παλιές εικόνες.

Ξύπνα κάθε μέρα και κοίταξε τα πάντα και όλους με καινούργια μάτια.

Η πιο εκλεπτυσμένη εργασία, πραγματοποιείται μέσα στην απόλυτη σιωπή. Κάθε φευγαλέα στιγμή της σιωπής, χωρίς σκέψεις, επιθυμίες και συναισθήματα, είναι ένα τετ α τετ - πρόσωπο με πρόσωπο - με τον ίδιο μας τον Εαυτό.

Έως ότου θα φοβάσαι, δεν θα μπορείς να αγαπήσεις αληθινά. Η αγάπη θα πρέπει να είναι "γυμνή", απελευθερωμένη από τον φόβο, τον θυμό και τον εγωισμό...

Αφιέρωσε λίγο χρόνο, κάθε μέρα, στην γνώση του εαυτού σου. Σταμάτα και παρατήρησε τις σκέψεις σου... Παρόλο που είναι απλό, αυτό είναι ένα από τα πιο σπουδαία βήματα για την αλλαγή.

Μην επιτρέπεις να σε φυλακίσουν οι ρόλοι που σου έχουν δώσει: υιός, κόρη. σύζυγος, αδελφός, άνδρας ή γυναίκα, ιατρός, δικηγόρος, ιερέας... Προσπάθησε να είσαι πιστός στον Εαυτό σου.

Εσύ Είσαι Ο Κόσμος... Εάν αλλάξεις τον Εαυτό σου, και ο κόσμος εις τον οποίον ζεις θα αλλάξει...

Μην ακολουθείς την τελειότητα. Ο "μαθητής" πάντα σκοντάφτει, αλλά δεν "πέφτει" ποτέ.

Αποδέξου Την Αβεβαιότητα... Το να κινείσαι μέσα στην σιγουριά, σημαίνει να ζεις πάντα μέσα στα όρια.

Τα πράγματα για τα οποία αισθανόμαστε σίγουροι έχουν, στην πραγματικότητα, νέες ποιότητες να μας δείξουν, και πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη.

Να ψάχνεις πάντα την άλλη όψη των "καταστροφών" και των "ζημιών".

Εάν θέλεις να αισθανθείς την αγάπη όπως την αισθάνεται ο Θεός, πρέπει να "γεμίσεις" κάθε κενό μέσα σου. Μπορείς να αγαπήσεις μονάχα όταν είσαι πλήρης μέσα σου.

Φαντάσου ένα μέλλον τέλειο, το καλύτερο που μπορείς να επιθυμείς. Μην δρας, και μην λειτουργείς ποτέ βάση των θυμών του παρελθόντος, αλλά των επιθυμιών για το μέλλον.

Ψάξε την αληθινή σου φύση, και μην παραμελείς καμία ένδειξη.

Κάθε φορά που αναγνωρίζεις μια ένδειξη, η ζωή πάντα έχει να σου προσφέρει και κάτι.

Να είσαι υπομονετικός με τον εαυτό σου... Το καλό ή το κακό παλεύουν μέσα σου, και χρειάζεται χρόνο για να βρει την ενότητα του.

Να Εκτιμάς Την Ζωή... Από Την Σιωπηλή Αποδοχή Της, Έρχεται Η Δύναμη Και Η Ενέργεια...!!!
Deepak Chopra




pestomoukiauto.blogspot.gr 

Κάθε σκέψη που κάνετε είναι ψυχική ενέργεια....!!!!!!!!

Κάθε σκέψη που κάνετε, επηρεάζει την υγεία και την ευτυχία σας..

Κάθε θετική σκέψη που κάνετε , ελκύει εντός σας θετικά ψυχικά αποτελέσματα.

Κάθε αρνητική σκέψη που κάνετε , ελκύει μέσα σας αρνητικά ψυχικά αποτελέσματα.

Κάθε σκέψη που κάνετε , έχει μαγνητικές ιδιότητες στον ψυχικό κόσμο του μυαλού.- όπου το μυαλό λειτουργεί σαν μαγνήτης.

Κάθε σκέψη που κάνετε και γίνεται με αγάπη , ελκύει αγάπη.

Κάθε σκέψη που κάνετε σχετική με ευημερία , ελκύει ευημερία.

Κάθε σκέψη που κάνετε , γεμίζει την ''ψυχική ατμόσφαιρα'' του χώρου στον οποίο εργάζεστε και ζείτε.

Συνεπώς σκεφτείτε θετικά , κάντε καλές σκέψεις.

Κάθε σκέψη που κάνετε , θα σας κάνει αφέντη ή σκλάβο της ζωής σας.

Κάθε σκέψη που κάνετε , είναι σημαντική , επειδή προσελκύει και φέρνει πίσω σε σας αυτό που σκεφτήκατε, μέσω του υποκειμενικού μυαλού , καθώς ταξιδεύει μέσα στον ψυχικό δημιουργικό κόσμο και μέσω αυτού.

Κάθε σκέψη που κάνετε,έχει ''δημιουργική ψυχική δύναμη'' να κάνει το καλό ή το κακό.

Κάθε σκέψη που κάνετε ψυχικά , αλλά στη συνέχεια επιστρέφει ως σωματική έκφραση ...είτε πρόκειται για άτομο πράγμα , συνθήκες ή καταστάσεις

Συνεπώς όπως επιλέγετε τις σκέψεις σας επιλέγετε την ζωή σας





Πηγή VIANNA STIBAL
Creator of thetahealing

Να χαμογελάς ακόμη κι αν η ψυχή σου κλαίει....!!!!!!!

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι στη ζωή σου που μπορεί να τους συναντήσεις τυχαία και να σε στιγματίσουν για μερικά χρόνια. Αυτοί ίσως είναι και οι πιο σημαντικοί, αρκεί να τους προσέξεις και να τους ακούσεις.

Κάποτε άκουσα έναν άνθρωπο τυφλό να τραγουδάει σε έναν πεζόδρομο της Αθήνας. Κοντοστάθηκα κι έμεινα να τον ακούω για ώρα. Εντυπωσιάστηκα από το τρόπο που έπαιζε ακορντεόν χωρίς να βλέπει και με συνεπήρε με τα τραγούδια που έλεγε ο ιδιος. Τότε σκέφτηκα πόση δύναμη άραγε χρειάζεσαι για να πεις με τόσα συναισθήματα δύο μονάχα λέξεις.

Κι όμως η φιγούρα του έχει αποτυπωθεί βαθιά μέσα μου. Θυμάμαι που έπαιζε με τόση άνεση θέλοντας να περάσει ένα μήνυμα συγκίνησης και ζεστασιάς στους γύρω του,μα λίγοι ήταν εκείνοι που πραγματικά έμειναν να τον ακούσουν και να του δώσουν ένα χαρτζιλίκι. 

Η ανθρωπιά στις μέρες μας δυστυχώς απουσιάζει, πόσο μάλλον όταν βλέπεις ανθρώπους αδιάφορους να προσπερνούν και να μην δείχνουν έστω λίγο φιλότιμο.

Βέβαια θα μου πείτε κανείς δεν είναι ίδιος και δε χρωστάει καλό σε κάποιον εκτός από τον εαυτό του,όποτε ποιος ο λογος να “φροντίσει” έναν τυφλό; 

Μακάρι όλοι μας να σκεφτόμασταν διαφορετικά κι όχι ρεαλιστικά. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε σε μια τέτοια περίπτωση είναι να λυπόμαστε έναν τέτοιον άνθρωπο πιστεύοντας ότι η ζωή του δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Κι όμως συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Όταν ο Θεός σου δίνει τέτοια σπάνια χαρίσματα καλό είναι να τα αξιοποιείς με εναν δικό σου τρόπο. Να τα αξιοποιείς σωστά και δημιουργικά ώστε να συμπεριφέρεσαι όπως κάθε φυσιολογικός άνθρωπος. Όλοι μας αξίζουμε το καλύτερο και πρέπει να βοηθάμε τους συνανθρώπους μας όταν το έχουν πραγματικά ανάγκη! Είναι μεγάλο κατόρθωμα να μπορείς να εκφράζεσαι “τυφλά” και να χαμογελάς.

Να χαμογελάς ακόμα κι αν η ψυχή σου κλαίει, να τραγουδάς ακόμα κι οταν το τραγούδι γίνεται πόνος και να συγκινείς έναν άνθρωπο όπως σε συγκινεί ένα αθώο παιδί. Η ζωή πολλές φορές μας φαίνεται σκληρή και άδικη γιατί μας (επι)δοκιμάζει σε κάθε δυσκολία που βιώνουμε καθημερινά.

Αν εσύ της κλείσεις το μάτι και προχωρήσεις τοτε όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο και δε θα φοβάσαι τίποτα.

Μπορεί η ψυχή να δακρύζει πριν τα μάτια, αλλά το συναίσθημα και το ταλέντο καθρεφτίζουν μέσα μας.





Άννας Συργιάννη.

Πρόσεξε τι ζητάς, γιατί θα το έχεις....!!!!!!!

Ότι, μα ότι κι αν ζητήσουμε απ’ το Σύμπαν θα το πάρουμε! Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το πάρουμε. Κι αυτό, είναι Νόμος!

Η διαφορά είναι ότι θα το πάρουμε όμως, όταν θα είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό…, άσχετα αν εμείς κοιτάμε ότι το θέλουμε εδώ και τώρα.

Αυτό σημαίνει πως πολλές φορές ζητάμε κάτι, για το οποίο δεν έχουμε την παραμικρή υπόνοια του τι ακριβώς «πρέπει να πληρώσουμε» ώστε τελικά να το εισπράξουμε. Και ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ! Μέχρι τελευταίας δεκάρας! Ότι κι αν είναι. 

Δηλαδή θα χρειαστεί να «θυσιάσουμε» βολέματα και καβάτσες, να «υπερβούμε» εξαρτήσεις, να «αντιληφθούμε» ψευδαισθήσεις, να «ανακαλύψουμε» την ψεύτικη μας θεώρηση για πράγματα και καταστάσεις, την γαλούχηση και τον ανάλογο προγραμματισμό που υποστήκαμε από το περιβάλλον αυτού του πεδίου από τότε που γεννηθήκαμε, όπως και όλες μας τις παρανοήσεις, ενώ θα βιώσουμε τη «συνειδητοποίηση» των ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ, των ΑΛΗΘΙΝΩΝ ΠΙΣΤΕΥΩ, όπως και της ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΖΩΗΣ.

Γιατί ως άνθρωποι, έχουμε την εντύπωση πως ζούμε; Αν την έχουμε, είμαστε πολύ λάθος! Φυτοζωούμε… Και το χειρότερο: Δεν έχουμε καμία αντίληψη γι’ αυτό. Το παράλογο στον κόσμο μας, έχουμε φτάσει να το θεωρούμε σαν κάτι το φυσιολογικό: Τη βία, τον πόνο, τη δυστυχία, τον πόλεμο…

Αν λοιπόν όλα τα παραπάνω δεν τα κάνουμε μόνοι μας, (ώστε να είναι επίτευγμα μας αυτό που ζητήσαμε), το ίδιο το Σύμπαν θα μας βάλει να τα πληρώσουμε, ώστε να «μας αξίζει» όταν θα μας το δώσει τελικά. 

Σημαίνει πως θα πονέσουμε, θα απογοητευτούμε, θα μείνουμε μόνοι, θα αγωνιστούμε, θα αναπτύξουμε υπομονή κι επιμονή, θα γίνουμε Καθαροί, Ντόμπροι, Ειλικρινείς, Αγνοί, Αληθινοί… Όχι όμως απέναντι στους άλλους, (κι εδώ είναι όλη η ουσία). Απέναντι στον ίδιο τον εαυτό μας.

Γιατί όλα αυτά έρχονται, επειδή ακριβώς «ζούμε» εντελώς κόντρα σε ότι ζητάμε.Αν ήδη ζούσαμε με τον Ορθό τρόπο ζωής, (συνταξιδιώτες των Νόμων του ίδιου του Σύμπαντος), δεν θα είχαμε καμία ανάγκη να ζητήσουμε, κάτι το οποίο δεν νιώθουμε πως έχουμε ήδη. 

Αντ’ αυτού, κάθε τι εξωτερικό, το χρειαζόμαστε, για να καλύψει εσωτερικές μας ελλείψεις, μια και θα νιώθουμε (πως μέσα από αυτό), αξίζουμε, δεν φοβόμαστε, είμαστε ασφαλής… 

Ακριβώς επειδή νιώθουμε πως δεν αξίζουμε, φοβόμαστε για τα πάντα, και νιώθουμε μόνιμα ανασφάλεια. Γιατί αυτά που έχουμε, τα μετράμε πάντα με την εξωτερική θέαση της ζωής μας, ενώ αυτή, δεν είναι τίποτε άλλο, από την εσωτερική Ψυχολογική, Ηθική, Ψυχική και Πνευματική μας κατάσταση.

Τίποτα όμως το εξωτερικό δεν μπορεί ΠΟΤΕ να καλύψει το κενό της Καρδιά μας. Γιατί το κενό αυτό είναι εικονικό, μια και χρειάζεται να γεμίσει, από την ίδια μας την Ύπαρξη, όταν τη συνειδητοποιήσουμε και τη ζήσουμε, και ποτέ από τα πράγματα.

Πράγματα, που θεωρούμε (και είναι ανόητο βέβαια) πως με χάρες, μέσον, εξαγορά, ξεγέλασμα, ίντριγκες, το Σύμπαν θα μπορούσε να μας τα δώσει, ώστε το κενό να καλυφθεί…. Όλη η σημερινή μας κοινωνία ΔΥΣΤΥΧΩΣ έτσι λειτουργεί εξαιτίας της διαστρεβλωμένης μας σκέψης, κι αυτό το ονομάζει «Δικαιοσύνη». 

Αυτή δεν είναι όμως Δικαιοσύνη. Είναι «μαγείρεμα» των καταστάσεων, ώστε είτε να κλέψουμε, είτε να αρπάξουμε τι; Κάτι που στην ουσία δεν μας αξίζει. (Δεν είμαστε ώριμοι γι’ αυτό).

Και το αστείο είναι, πως αν κάποιος διαπιστωθεί πως ζει πέρα από αυτά, θα χαρακτηριστεί (από το σύνολο των ανθρώπων), είτε αθεράπευτα ρομαντικός, (δεν γίνονται έτσι τα πράγματα), είτε ανόητος, είτε τρελός…., μια και όλοι είναι εναντίον του…

Οπότε, πέρα από το ότι δεν ξέρουμε «τι πρέπει να πληρώσουμε στο Σύμπαν» για κάτι που ζητάμε, δεν έχουμε ιδέα ΤΙ τελικά ζητάμε.…

Γι’ αυτό όμως έχει ειπωθεί από κάποιους «τέτοιους τρελούς» προς τους Αδαής ανθρώπους:
«ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΙ ΖΗΤΑΣ…..»

Γιατί αν ζητήσεις «ευτυχία», το Σύμπαν θα «σαρώσει» κάθε τι ψεύτικο που υπάρχει μέσα σου, (οπότε και στην εξωτερική σου ζωή που είναι η αντανάκλαση του), για να σου την δώσει αυτή την ευτυχία. Μια και η ευτυχία, δεν έχει καμία σχέση με τις κοσμικές επιθυμίες των ανθρώπων…

Γιατί τα εμπόδια για το οτιδήποτε, δεν είναι τίποτε άλλο τελικά, από τις δικές μας εσωτερικές συγκρούσεις. Αν λοιπόν δεν μας αρέσει κάτι στην ζωή μας, δεν είναι επειδή έχει κάτι η ζωή μας. Η ζωή μας είναι μια χαρά. Οι θεωρήσεις μας για τη ζωή μας, μέσα μας, έχει σημασία το ποιες είναι.

Τι θεωρούμε και πιστεύουμε ως Φιλία; Δικαιοσύνη; Πλούτο; Ασφάλεια; Ηρεμία; Ευτυχισμένη Ζωή; Ορθές Σχέσεις; Πως θέλουμε να έχουμε πχ Αγάπη στη ζωή μας, όταν εμείς οι ίδιοι δεν αγαπήσαμε ποτέ μας τίποτα, μια και πάντα, μόνο επιθυμούσαμε; 

Γιατί η Αγάπη, δεν έχει καμία σχέση με «τρόπαια», «ικανοποίηση εγωιστικών ορέξεων», «τακτοποιήσεις και κουκουλώματα», «συμβιβασμούς», «εξουσία», «χειραγώγηση»…. Κι αυτό, είναι μόνο ένα μικρό παράδειγμα για το τι κρύβεται πίσω από κάθε τι το οποίο πιστεύουμε ως Αληθινό….

Πρέπει να γνωρίζουμε, πως ακόμα όμως και να είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό που ζητήσαμε από την άλλη, στο παρόν πεδίο, μεγάλο ρόλο παίζει ο παράγων του χρόνου. Υπάρχει πάντα μία χρονο-καθυστέρηση ανάμεσα σε αυτό που ζητάμε και στην υλοποίηση του. 

Αυτή η χρονο-καθυστέρηση, έχει να κάνει με το ότι η δημιουργία αυτού που θέλουμε, (η αρχή του σχηματισμού του), δόθηκε ως εντολή σε άλλο πεδίο από αυτό του υλικού, (φαινομενικού) πεδίου που αναγνωρίζουμε. 

Κι από αυτό το άλλο πεδίο «πρέπει να κατέβει» στην ύλη ώστε να πραγματοποιηθεί και να φτάσει στο σημείο να μπορούμε να το δούμε. Τα «υλικά» λοιπόν δημιουργίας του, (αφού το ζητήσαμε, δηλαδή δώσαμε την εντολή), είναι όλα όσα αναφέρθηκε παραπάνω πως «πρέπει να πληρώσουμε» για να το αποκτήσουμε, με τη μορφή της παρουσίασης του στα φυσικά μας μάτια.

Κι αυτό που περιγράφηκε, ισχύει για τα πάντα. Ένας άλλος λόγος που συμβαίνει βέβαια αυτή η χρονο-καθυστέρηση, (εκτός από το τακτοποίημα των υποθέσεων που ήδη περιγράφησαν), είναι για την προστασία μας, παρά για το ότι κάποιος θέλει να μας παιδεύει. Διότι ως άνθρωποι, περισσότερο φοβόμαστε, παρά ζητάμε αυτά που μας αξίζουν. Γιατί και ο φόβος μας ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ επίσης!

Και καλύτερα μάλιστα, όπως και πιο αποτελεσματικά. Μια και φοβόμαστε συνεχώς, υπερβαίνει ο φόβος μας πολλές φορές, παρά η πίστη μας σε αυτό που ζητάμε. 

Και επειδή δεν έχουμε κανέναν έλεγχο των φορέων μας, αυτό που μας κυβερνά δεν είναι ο Εαυτός μας, αλλά οι χειρότεροι φόβοι μας. Το Σύμπαν μας προστατεύει λοιπόν, γιατί φαντάζεστε αν «ακαριαία» πραγματοποιούσε τους μεγαλύτερους εφιάλτες μας; Δεν υπήρχε περίπτωση να αντέχαμε ζωντανοί…

Ή ζητάμε λοιπόν αυτό που νομίζουμε ότι χρειαζόμαστε, έτοιμοι να πληρώσουμε το τίμημα, και να γνωρίσουμε το μάθημα που θα παρουσιαστεί μέχρι την πραγματοποίηση της υλοποίησης του, σαλπάροντας για την Πραγματικότητα, ή φοβόμαστε, έλκουμε αυτό που φοβόμαστε, και ζούμε στη όποια κόλαση έχουμε δημιουργήσει.

Όσο για το ότι βλέπουμε κάποιους, (συγκρίνοντας τους), που έχουν (νομίζουμε) πολύ περισσότερα πράγματα από εμάς, ή τους έρχονται πολύ εύκολα τα πράγματα, μην ξεγελαστούμε πως είναι ευτυχισμένοι ή πλήρης. Εμείς νομίζουμε πως είναι, γιατί θεωρούμε πως αν είχαμε όλα όσα έχουν αυτοί, δεν θα είχαμε κανένα από τα προβλήματα που τώρα μας απασχολούν.

Κοιτάζοντας τους πιο «κοντά», θα δούμε, πρώτα ότι δεν τα εκτιμούν, (κι αυτό κάποτε θα το πληρώσουν ανάλογα γιατί έπεται στη συνέχεια το μάθημα τους), και έπειτα, πως ούτε ήρεμοι είναι, ούτε γεμάτοι, ούτε καν ευχαριστημένοι… Για ευτυχία βέβαια κανένας λόγος.. Γι’ αυτό όμως και θέλουν πάντα όλο και περισσότερα. Γιατί το «Αδηφάγο Τέρας» της επιθυμίας, δεν χορταίνει ποτέ από ύλη, όταν η Ψυχή είναι ανύπαρκτη σε βίωση άρα και εκδήλωση…

Γιατί άλλο το τι επιθυμούμε ή νομίζουμε πως χρειαζόμαστε, και άλλο το τι είναι για μας. Κι αυτό που είναι, είναι ακριβώς όπως είναι, γιατί οι ίδιοι, αυτό Είμαστε…





magicalchemistis.blogspot.gr , ellaniapili
http://www.diadrastika.com

Πώς οι κυτταρικές αναμνήσεις προκαλούν αρνητικά συμπτώματα στη ζωή μας......!!!!!!!!!

Το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από 7.000.000.000.000.000.000.000.000.000 (εφτά οκτάκις εκατομμύρια) άτομα. Καθένα από αυτά τα άτομα επηρεάζεται από τις σκέψεις σας. Κάθε φορά που κάνετε μια νέα σκέψη, δημιουργείτε νέες συνδέσεις (ή νευρικές οδούς) στον εγκέφαλό σας.

Όταν βιώνετε για πρώτη φορά μια εμπειρία, δημιουργείται ένα νευρικό δίκτυο, το οποίο ενεργοποιεί αυτομάτως τις ίδιες σκέψεις και τα ίδια συναισθήματα κάθε φορά που βιώνετε μια παρόμοια εμπειρία. 

Αυτά τα νευρικά δίκτυα αποτελούν τις κυτταρικές σας αναμνήσεις. Όποτε βιώνετε ένα παρόμοιο γεγονός, ενεργοποιείται η ίδια ανάμνηση, και συνήθως δεν αντιλαμβάνεστε συνειδητά από πού προέρχεται ή γιατί νιώθετε έτσι.

Το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότερες αντιδράσεις σας προκύπτουν αυτόματα, βάσει των αναμνήσεων από τις παρελθοντικές εμπειρίες σας. Αν μεγαλώσατε με σπουδαία πρότυπα και με ενθάρρυνση, τότε μπορεί να είστε ένας από τους τυχερούς που τώρα ζουν σε κατάσταση ευδαιμονίας.

Αν, όμως, υπάρχουν στο παρελθόν σας – είτε στη δική σας ζωή είτε στων προγόνων σας – τραύματα που δεν έχετε θεραπεύσει ακόμα, τότε πιθανόν η ζωή σας να είναι γεμάτη από παρόμοιες εμπειρίες που συνεχίζουν να προκύπτουν βάσει των κυτταρικών σας αναμνήσεων.

Οι κυτταρικές σας αναμνήσεις είναι τα σημεία αναφοράς που χρησιμοποιεί ο εγκέφαλός σας για να αποφασίσει πώς να αντιδράσει εδώ και τώρα. Είναι ο λόγος που τόσοι από εμάς, καλώς ή κακώς, μιμούμαστε τους γονείς μας στις ενήλικες σχέσεις μας, ακόμα και όταν γνωρίζουμε ότι αυτό είναι λάθος και βάζουμε τα δυνατά μας για να το αποτρέψουμε. 

Αν, λοιπόν, έχετε μια ανάμνηση που συνδέεται με θυμό, φόβο, χαμηλή αυτοεκτίμηση ή κάποιο άλλο από τα εκατοντάδες παρόμοια αρνητικά συναισθήματα, η ανάμνηση αυτή μπορεί να σας προκαλέσει ασθένειες, να σας οδηγήσει στην αποτυχία και να καταστρέψει τις σημαντικότερες σχέσεις σας. 

Όταν αντιμετωπίζετε οποιαδήποτε κατάσταση στη ζωή σας, μπορεί να πιστεύετε ότι την αντιλαμβάνεστε μέσα από ένα νέο πρίσμα, ως λογικοί ενήλικες, και ότι αποφασίζετε συνειδητά πώς θα αντιδράσετε τη συγκεκριμένη στιγμή.

Στην πραγματικότητα, η πνευματική σας καρδιά αναζητά την ανάμνηση που ταιριάζει καλύτερα με τα αισθητηριακά ερεθίσματα που λαμβάνετε. 

Σύμφωνα με έρευνες, η αισθητηριακή μας αντίληψη (η όραση, η όσφρηση, η αφή κ.τλ.) χάνεται ύστερα από ένα δευτερόλεπτο. Έτσι, ο τρόπος με τον οποίο αντιδράμε ύστερα από ένα δευτερόλεπτο δεν έχει να κάνει με τις αισθήσεις μας αλλά με τις τράπεζες μνήμης μας. «Δεν αντιλαμβανόμαστε τα πράγματα όπως είναι πραγματικά. Τα αντιλαμβανόμαστε όπως είμαστε εμείς».

Θυμηθείτε το παράδειγμα με τους δύο οδηγούς που είναι εγκλωβισμένοι στο μποτιλιάρισμα. Ο ένας εξοργίζεται, ο άλλος παραμένει ψύχραιμος. Βιώνουν ακριβώς τις ίδιες εξωτερικές συνθήκες. Άρα, η διαφορά δεν μπορεί να οφείλεται σε αυτές. Πρέπει να οφείλεται σε κάτι το εσωτερικό – και πράγματι, έτσι είναι. 

Αν η πνευματική σας καρδιά εντοπίσει μια ευχάριστη ανάμνηση, έχετε την τάση να αντιδράτε θετικά. Αν εντοπίσει μια επώδυνη ανάμνηση, τείνετε να αντιδράτε με φόβο ή θυμό. Αυτή η ανάμνηση φόβου θα επηρεάσει αρνητικά τη φυσιολογία, τις σκέψεις, τις πεποιθήσεις, τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά σας. Η μνήμη μας λειτουργεί όπως ένα κινητό τηλέφωνο: εκπέμπει και λαμβάνει σήματα διαρκώς.

Η ανάμνηση αυτή μεταδίδει ένα «σήμα φόβου» στα γύρω κύτταρα, καθώς και στον υποθάλαμο του εγκεφάλου σας, σημείο που ελέγχει την αντίδραση στρες. Όταν τα κύτταρα λάβουν το συγκεκριμένο σήμα, κλείνουν και αρχίζουν να ασθενούν και να πεθαίνουν. 

Δεν εξουδετερώνουν τις τοξίνες ούτε λαμβάνουν το οξυγόνο, τα θρεπτικά στοιχεία, την ενυδάτωση και τα ιόντα που χρειάζονται. Αν τα κύτταρα παραμείνουν σε αυτή την κλειστή κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυξάνονται δραματικά οι πιθανότητες να ενεργοποιηθεί το γονίδιο κάποιας ασθένειας. 

Μάλιστα, ο δρ Μπρους Λίπτον υποστηρίζει ότι αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος που μπορεί να προκληθεί μια ασθένεια. Αν δεν συμβεί αυτό, είναι κυριολεκτικά αδύνατον να αρρωστήσει κανείς, γιατί το ανοσοποιητικό σύστημα και το σύστημα αυτοΐασης του σώματος θα λειτουργούν πάντα στην εντέλεια.

Όταν ο υποθάλαμος λαμβάνει το σήμα του φόβου από την ανάμνηση, ενεργοποιεί την αντίδραση στρες. Έτσι ξεκινούν όλα τα προβλήματα. Ενεργοποιείται η αντίδραση μάχης ή φυγής και ο υποθάλαμος κατακλύζει το σώμα μας με ορμόνες που προκαλούν στρες, όπως η κορτιζόλη. 

Έτσι, στρεφόμαστε στον προγραμματισμό πόνου-ευχαρίστησης και προσπαθούμε να ανακουφιστούμε πάση θυσία από τον πόνο ή το φόβο. Τώρα, θέλουμε είτε να ξεφύγουμε από αυτό που μας απειλεί είτε να το καταστρέψουμε. 

Ο εγκέφαλός μας αποσυνδέει ή καταστέλλει όλες τις συνειδητές λογικές διεργασίες σκέψης, κρατώντας μόνο αυτές που χρειάζονται για να μπορέσουμε να αποφασίσουμε μεταξύ μάχης ή φυγής. Αυτό το στρες προκαλεί ασθένειες, κόπωση, επιβράδυνση των νοητικών λειτουργιών, αρνητισμό και αποτυχία.

Ουσιαστικά, παράγει κάθε πιθανό είδος αρνητικών συμπτωμάτων. Βλέπετε τη σύνδεση; Η ιδέα αυτή έχει πολύ σημαντικές συνέπειες στο ρόλο που παίζει ο συνειδητός νους μας στη λήψη αποφάσεων και στον τρόπο που ενεργούμε. 

Ο δρ Γουίλιαμ Τίλερ μου είπε τα ακόλουθα σχετικά με τις συνειδητές και υποσυνείδητες προθέσεις: «Αν έρχονται σε αντιπαράθεση, επικρατεί πάντα το υποσυνείδητο». Ένα δευτερόλεπτο προτού αποφασίσουμε συνειδητά πώς θα ενεργήσουμε, παρατηρείται στον εγκέφαλο έκκριση χημικών ουσιών, η οποία μας υπαγορεύει τι θα αποφασίσουμε και κινητοποιεί το σώμα για να προβεί στη συγκεκριμένη πράξη – και όλα αυτά ένα δευτερόλεπτο προτού ο συνειδητός μας νους αποφασίσει τι θα κάνουμε.

Έτσι, αν έχουμε μια ανάμνηση φόβου που συνδέεται με τη συγκεκριμένη κατάσταση, η συνειδητή μας επιλογή στην πραγματικότητα υπαγορεύεται από τον προγραμματισμό μας (κάτι το οποίο συχνά δεν αντιλαμβανόμαστε) και εφευρίσκουμε μια λογική εξήγηση γι’ αυτό που έχουν ήδη αποφασίσει το ασυνείδητο και το υποσυνείδητό μας.

Το περιοδικό National Geographic αναφέρεται σε αυτό το φαινόμενο με τον όρο «ψευδαίσθηση της πρόθεσης». Έχουμε συναντήσει όλοι πολλά τέτοια παραδείγματα στη ζωή μας. Ένα από αυτά είναι η θρησκευτική μας ανατροφή. 

Προσωπικά, μεγάλωσα σε ένα αυστηρά θρησκευτικό περιβάλλον, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να αναπτυχθεί μέσα μου ένα είδος σχιζοφρενικής σύγκρουσης. Με έμαθαν ότι ο Θεός είναι αγάπη, αλλά ότι περίμενε επίσης πότε θα έκανα κάποιο λάθος για να με τιμωρήσει σκληρά. 

Όταν ενηλικιώθηκα, απέρριψα αυτή την ιδέα του Θεού, γιατί μου φαινόταν εντελώς παράλογη. Ή, τουλάχιστον, την απέρριψε ο συνειδητός νους μου, επειδή μου προκαλούσε τόσο πόνο.

Χρειάστηκε να περάσουν δεκαετίες ολόκληρες για να καταφέρει να την απορρίψει και η πνευματική μου καρδιά. Αλλά από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησα μια αναζήτηση. Με τον καιρό, οι πεποιθήσεις μου άλλαξαν και έγιναν πιο υγιείς. 

Πλέον, έχω αποφασίσει να μην ανήκω σε καμία θρησκεία (δηλαδή, να μην επισκέπτομαι κάποιο συγκεκριμένο κτίριο με συγκεκριμένο όνομα και ένα ορισμένο σύνολο κανόνων που πρέπει να ακολουθεί κανείς για να είναι «καλός πιστός»). Έχω ανακαλύψει καλά και κακά στοιχεία σε όλες τις θρησκείες. 

Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν υπαινίσσομαι ότι δεν εκτιμώ ή ότι υποτιμώ τους ανθρώπους που πιστεύουν και ζουν σύμφωνα με κάποια συγκεκριμένη θρησκεία. Απλώς σας μεταφέρω τις προσωπικές μου πεποιθήσεις και σας εξηγώ ποιο μονοπάτι ακολουθώ εγώ.

Αν δεν ζεις με αγάπη, έχεις χάσει το νόημα της ζωής. Πιστεύω ότι καθήκον μου, με κάθε άτομο και σε κάθε περίπτωση, είναι να αγαπάω χωρίς ιδιοτελή κίνητρα και χωρίς δεσμεύσεις, είτε με συμπαθούν και μου φέρονται καλά είτε όχι. Δουλειά μου δεν είναι να κρίνω, αλλά απλώς να αγαπάω. Πιστεύω ότι αυτό θα πει «πνευματική» (και όχι θρησκευτική) ζωή. 

Το ερώτημά μου, όμως, είναι το εξής: Τι έχετε μέσα σας; Είστε θρήσκοι ή όχι; Τι ομάδα είστε; Είστε υπέρ ή κατά της διόγκωσης του κράτους; Υπάρχει κάποιου είδους σύγκριση ή αντιπαράθεση στην οποία οι πεποιθήσεις σας πρέπει να υπερισχύσουν πάση θυσία; Ή μήπως αναζητάτε συνεχώς ολόκληρη την αλήθεια, ό,τι κι αν συμβεί;

Όποτε έρχεται στο γραφείο μου κάποιος που στρεσάρεται με τα οικονομικά του, τον ρωτάω: «Έχεις κάπου να μείνεις; Έχεις να φας; Έχεις ρεύμα;» Συνήθως, απαντάει «Ναι» με μελαγχολία. Ουσιαστικά, ανησυχεί για κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ, γιατί, ακόμα κι αν έχει χάσει πολλά, πάντα θα έχει μια στέγη πάνω από το κεφάλι του και ένα πιάτο φαΐ στο τραπέζι του. 

Όμως, το στρες του πηγάζει από τον εσωτερικό προγραμματισμό φόβου, που τον κάνει να συγκρίνει τον εαυτό του με τους άλλους, και όχι από κάποια πραγματική απειλή της ασφάλειας ή της ζωής του.

Κάποτε, είδα μια διαδικτυακή δημοσκόπηση που ρωτούσε: «Θα νιώθατε διαφορετικά αν μπορούσατε να πάρετε το σπίτι σας, τα υπάρχοντά σας και το μέρος όπου ζείτε αυτή τη στιγμή και να τα μεταφέρετε όλα στο φτωχότερο μέρος της Αιθιοπίας;» Η πιο κοινή αντίδραση με εξέπληξε. 

Οι περισσότεροι απάντησαν καταφατικά, δηλαδή, ότι θα ένιωθαν διαφορετικά, αλλά όχι επειδή θα αισθάνονταν πιο ικανοποιημένοι με όσα είχαν ή μεγαλύτερη συμπόνια για τους άλλους. Θα ένιωθαν άγχος, γιατί τώρα θα έπρεπε να προστατεύσουν τα υπάρχοντά τους απ’ όλους τους άλλους που ζούσαν φτωχότερα!

Αυτού του είδους η ασυνείδητη πρόθεση μας δείχνει γιατί οφείλουμε να αποπρογραμματίσουμε και να αναπρογραμματίσουμε τις αναμνήσεις της πνευματικής μας καρδιάς. Διαφορετικά, θα παραμείνουμε υποχείρια των ζητημάτων του υποσυνειδήτου ή του ασυνειδήτου μας, που όχι μόνο δεν μας βοηθούν ή δεν εξυπηρετούν σε κάτι, αλλά μπορεί και να μην ανταποκρίνονται καν στην πραγματικότητα.

Ας δούμε πώς εκδηλώνεται στην πράξη η ασυνείδητη πρόθεση. Ένας οδηγός πλησιάζει στην ουρά των αυτοκινήτων που είναι σταματημένα σε ένα φανάρι και αρχίζει να θυμώνει. Ο θυμός είναι ένα συναίσθημα που βασίζεται στο φόβο. 

Αν βιώνει φόβο σε μια κατάσταση που δεν είναι απειλητική για τη ζωή του, σημαίνει ότι ο ανθρώπινος «σκληρός δίσκος» του έχει προσβληθεί από κάποιον ιό – με άλλα λόγια, ότι ο μηχανισμός επιβίωσής του παρουσιάζει κάποια δυσλειτουργία. 

Κάποιες από τις αναμνήσεις στην πνευματική καρδιά του (ή στο υποσυνείδητό του) του λένε ότι η συγκεκριμένη κατάσταση είναι απειλητική για τη ζωή του. Οι αναμνήσεις αυτές μπορεί να προέρχονται από την ανατροφή του, από προηγούμενες εμπειρίες του ή ακόμα και από κληροδοτημένες εμπειρίες τις οποίες μπορεί είτε να γνωρίζει είτε όχι.

Ας υποθέσουμε, επίσης, ότι έχει διαβάσει την εισαγωγή αυτού του βιβλίου, κι έτσι ο συνειδητός νους του γνωρίζει ότι πρέπει να περιμένει υπομονετικά στο αυτοκίνητό του, νιώθοντας αγάπη για τον οδηγό του μπροστινού οχήματος. 

Εύκολο να το λες, δύσκολο να το κάνεις… Το πρόβλημα είναι εμφανές. Αυτή η συνειδητή επίγνωση του οδηγού δεν έχει καμία ελπίδα να επικρατήσει. Όταν ο εγκέφαλός του και η χημεία του σώματός του τον ωθούν να δώσει μάχη, το τελευταίο πράγμα που θέλει να κάνει είναι να περιμένει στωικά και με αγάπη. Αυτό θα ήταν το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε να κάνει οποιοσδήποτε από εμάς! 

Ελάχιστοι άνθρωποι είναι ικανοί να αντισταθούν στον προγραμματισμό πόνου-ευχαρίστησης, όταν το σώμα τους βρίσκεται σε κατάσταση μάχης ή φυγής. Η δύναμη της θέλησης είναι αναποτελεσματική, γιατί ο οδηγός έχει ήδη «το δάχτυλο στη σκανδάλη», προτού καν συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί.

Μάλιστα, το μόνο που ίσως πετύχουν με τη δύναμη της θέλησης όσοι βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση μάχης ή φυγής είναι να πατήσουν την κόρνα τους ή να βρουν το γρηγορότερο δυνατόν έναν άλλο τρόπο να «ξεθυμάνουν» ή να ανακουφιστούν άμεσα από τον πόνο που αισθάνονται. Συνήθως, η δύναμη της θέλησης δεν επαρκεί για να καταφέρουν να κάνουν αυτό που πιστεύουν ότι είναι το σωστό.




http://www.diadrastika.com