Σάββατο 15 Μαΐου 2021

7 σημάδια ότι η ψυχή σας έχει μετενσαρκωθεί πολλές φορές…!!!

Οι άνθρωποι που έχουν παλιές ψυχές τείνουν να είναι μερικά από τα πιο ισορροπημένα όντα σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι ικανοί να βλέπουν τα πράγματα έτσι όπως ακριβώς είναι και έχουν ένα μεγάλο επίπεδο ωριμότητας που μοιάζει λες και τα έχουν κάνει όλα στο παρελθόν.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι μετενσαρκώθηκαν μέσα σε μια άλλη ζωή, μόνο για να συνεχίσουν τις δουλειές τους που δεν έχουν ολοκληρωθεί και οτιδήποτε άλλο έχουν βιώσει στο παρελθόν.

Όποια και να ναι η περίπτωση, δηλαδή είτε μετενσάρκωση ή η επιθυμία να κατανοήσετε πολύ καλά τον κόσμο γύρω σας, υπάρχει μια πιθανότητα να είστε και εσείς μία από αυτές τις παλιές ψυχές.

Ακολουθούν μερικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μιας παλιάς ψυχής με τα οποία μπορείτε να συγκρίνετε τον εαυτό σας και να δείτε αν έχετε περιπλανηθεί στην γη πολύ περισσότερο από όσο πιστεύατε!

Απίστευτη διαίσθηση
Έχετε τα καλύτερα ένστικτα σχετικά με τον κόσμο γύρω σας. Είστε τόσο εναρμονισμένοι με το τι είναι σωστό που σας είναι δύσκολο να κάνετε κάτι που είναι λάθος. Οι παλιές ψυχές μπορούν να καταλαβαίνουν τα σήματα του προσώπου, τις εκφράσεις, και συναισθάνονται σχεδόν τον καθένα. Οι άνθρωποι δυσκολεύονται να κρατούν κρυφά τα συναισθήματά τους από εσάς και ξέρετε τι πρέπει να πείτε ή να κάνετε για αυτούς.

Συνειδητοί
Οι παλιές ψυχές είναι μερικά από τα πιο συνειδητά όντα στον κόσμο. Κρατούν τον εαυτό τους ανοιχτό σε κάθε πιθανότητα στο σύμπαν, έχοντας ολοκληρωτική γνώση του τι συμβαίνει. Ακόμα και αν ο κόσμος παραμείνει χαοτικός , οι παλιές ψυχές ακούνε τις φωνές της γης και είναι ικανές να αισθάνονται τα ωμά αισθήματα των ανθρώπων και να αποδέχονται τα πράγματα που ποτέ δεν θα καταφέρουν να τα αλλάξουν.

Γνωρίζουν πώς να ελκύουν άλλους
Οι παλιές ψυχές έχουν μια πολύ βαθιά κατανόηση του νόμου της έλξης όσον αφορά τα ενδιαφέροντα των ανθρώπων. Αυτό σας κάνει να παίρνετε τα πράγματα που θέλετε πολύ ευκολότερα από τη στιγμή που οι άνθρωποι τραβιούνται τόσο πολύ από αυτά για λόγους για τους οποίους δεν είναι σίγουροι.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς τους δίνετε την ευκαιρία να δουν ποιοι είστε και αν είναι κολλημένοι, τότε σίγουρα το παιχνίδι έχει λήξει. Συνήθως, εκπλήσσεστε με το πόσο εύκολο είναι να ελκύετε άλλους ανθρώπους με την παρουσία σας.

Ο χρόνος δεν έχει σημασία για εσάς
Ο χρόνος είναι άσχετος για τις παλιές ψυχές, απλά επειδή έχουν περάσει ήδη πολύ χρόνο σε περασμένες ζωές, ώστε να μην έχει σημασία πια για αυτές. Ξέρετε ότι έχετε πολύ περισσότερο χρόνο για να κάνετε τα πράγματα που θέλετε, να πηγαίνετε με τους δικούς σας ρυθμούς και να φτάνετε στους στόχους σας με τον δικό σας τρόπο. Ο χρόνος δεν έχει καμία σχέση με την ατζέντα σας. Είστε τόσο ρευστοί όσο το νερό που πίνετε.

Μπορείτε να χειριστείτε την μετατόπιση
Παρόλο που στις παλιές ψυχές δεν αρέσει ιδιαίτερα να μετατοπίζονται ή να κάνουν πράγματα με απαράδεκτο τρόπο, ακόμα το χειρίζονται αποτελεσματικά και με χάρη. Καταλαβαίνουν ότι δεν χρειάζεται πάντα να είναι εμπλέκονται, αλλά προτιμούν ανθρώπους και πράγματα με τα οποία είναι εξοικειωμένες. 

Μερικές φορές μπορεί να έχετε την αίσθηση ότι έχετε γεννηθεί στον λάθος πολιτισμό, οικογένεια ή σώμα. Οι παλιές ψυχές είναι σε σύγκρουση με τις καινούργιες ζωές τους επειδή μερικές φορές απλά η αίσθησή τους για τον κόσμο έχει μετατοπιστεί.

Ανάκληση στην μνήμη προηγούμενων ζωών
Υπάρχουν στιγμές που βρίσκετε τον εαυτό σας να ονειροπολεί με κάτι που μοιάζει να είναι η ζωή κάποιου άλλου. Οι παλιές ψυχές δεν μπορούν να βοηθήσουν αλλά νιώθουν ότι συνεχώς ανακαλούν στην μνήμη τους περασμένες εμπειρίες κατά τη διάρκεια της ημέρας, σημειώνουν κάποιους ανθρώπους που είδαν, μέρη στα οποία βρίσκονταν ή ακόμα θυμούνται πού πέθαναν πριν την παρούσα ύπαρξη.

Μπορούν να ανεχτούν πολύ πόνο
Μιας και οι παλιές ψυχές έχουν βιώσει στο παρελθόν πολλές αντιξοότητες της ζωής, απόγνωση, θλίψη και άλλα απαίσια συναισθήματα, δεν τα εμποδίζουν όπως έκαναν κάποτε. Παρόλο που μπορεί να νιώθετε μία από τις χειρότερες θλίψεις, ακόμα δεν μπορείτε να βοηθήσετε εκτός από... 

το να συνειδητοποιήσετε ότι δεν υπάρχει κάτι περισσότερο που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε την κατάσταση, από το να το αφήσετε να περάσει ώστε να κάνετε τον εαυτό σας να χαρεί για ακόμα μια φορά. Είχατε αναγκαστεί να αφήσετε πολλούς άλλους να φύγουν στο παρελθόν και δε θέλετε να ξαναζήσετε την εμπειρία.




Μετάφραση: awakengr.com via higherperspectives.com

Κάθε άτομο που γνωρίζουμε είναι ο καθρέφτης μας : Εδώ βρίσκονται αυτά που μας διδάσκουν…!!!!

Θέλω να σταματήσετε το χάος και την άπειρη κίνηση στην ζωή σας για μια στιγμή και να πάρετε μια βαθιά ανάσα.

Καθώς εισπνέετε, αφήστε τις σκέψεις σας να πετάξουν σε όλους τους ανθρώπους της ζωής σας, ανεξάρτητα από το πόσοι είναι. Δεν έχει σημασία. Καθώς εκπνέετε, ξεκινήστε να περιηγείστε στα συναισθήματα σας και σκεφτείτε κάθε άτομο ξεχωριστά.

Τώρα πείτε μου, τι βιώσατε;

Μπορεί να νιώσατε ευχάριστα συναισθήματα όπως αγάπη, ασφάλεια, θαυμασμό και σεβασμό. Από την άλλη μεριά ίσως να νιώσατε μίσος, ζήλια, πόνο, θυμό, ταραχή, ματαιότητα και ντροπή. Παρόλο που είμαστε επιρρεπείς στο να βλέπουμε ένα σύνολο συναισθημάτων ως καλό και ένα άλλο φάσμα ως κακό, θέλω να αποδεχθείτε κάθε συναίσθημα που εμφανίζεται. Απλά αφήστε τα όλα να υπάρχουν.

Μην σταματήσετε να κρίνετε. Η εμπειρία μου με δίδαξε πως η κριτική είναι κρίσιμη στην πνευματική ανάπτυξη και ωριμότητα.

Οπότε, το ένα πράγμα που όλοι πρέπει να θυμόμαστε είναι πως κάθε άτομο που συναντάμε στην ζωή μας είναι ο καθρέφτης μας. Όλοι αντικατοπτρίζουν κάποια βασικά χαρακτηριστικά της ύπαρξης μας. 

Αυτοί οι άνθρωποι είναι μια αντανάκλαση. Οι μεγαλύτεροι δάσκαλοι μας. Με τον τρόπο που τους συμπεριφερόμαστε απλώς απεικονίζουμε την σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας.

Άρα γιατί δεν σταματάτε για ένα λεπτό και σκεφτείτε όλα αυτά που σας αρέσουν ή δεν σας αρέσουν στους άλλους ανθρώπους. 

Πάτε βαθιά, δείτε την μεγαλύτερη εικόνα και θα συνειδητοποιήσετε πως αυτά που σας αρέσουν ή που δεν σας αρέσουν στους άλλους ανθρώπους, είναι στην πραγματικότητα αυτά που εγκρίνετε ή που αποδοκιμάζετε στον εαυτό σας.

Αν δεν συμπαθώ κάποιον επειδή είναι θυμωμένος όλη την ώρα, δεν συμπαθώ τον εαυτό μου επειδή νιώθω θυμωμένος μέσω του δικού του θυμού.

Αν κατηγορήσω κάποιον γιατί μου φέρθηκε άσχημα, κατηγορώ τον εαυτό μου επειδή μου φέρθηκα άσχημα.

Βλέπετε τώρα πως κάθε εξωτερική πράξη συσχετίζεται με την εσωτερική της αντίστοιχη και αντίστροφα;

Κάθε άτομο στην ζωή μας είναι ένας πιθανός δάσκαλος. Αυτά είναι κάποια μαθήματα που μπορείτε να μάθετε από τα αρνητικά συναισθήματα τα οποία κάποιοι άνθρωποι σας προκαλούν.

Θυμός: πρέπει να δω την μεγαλύτερη εικόνα του κόσμου.

Θλίψη: πρέπει να αποδεχθώ την ζωή και να επανασυνδεθώ με το κέντρο μου.

Μίσος: πρέπει να δώσω στον εαυτό μου αγάπη και συγχώρεση ώστε να μπορέσω να τα δώσω και στους άλλους.

Ντροπή: πρέπει να εξερευνήσω την σκοτεινή πλευρά μου και αυτά που έχω καταπιέσει.

Κατηγορία: πρέπει να αναλάβω ευθύνες.

Ζήλια: πρέπει να σεβαστώ την κατάσταση στην οποία βρίσκομαι.

Ενοχή: πρέπει να εξετάσω τον εαυτό μου και να δω που και γιατί έχασα την επαφή με την αλήθεια.

Ευερεθιστότητα: πρέπει να σεβαστώ τις ανάγκες των άλλων καθώς σέβομαι και τις δικές μου.

Στο τέλος της ημέρας, η πνευματική ωριμότητα και ανάπτυξη της ψυχής μας εξαρτάται από το πώς αντιδρούμε και αντιλαμβανόμαστε τους ανθρώπους στην ζωή μας. Μόλις μάθετε πως είστε μαθητής της ζωής, θα σταματήσετε να είστε θύμα των καταστάσεων.




Μετάφραση: awakengr.com via consciousreminder

Σκότωσε τον «δράκο» μέσα σου – κατάθλιψη και κρίσεις πανικού…!!!!

Την χαρακτήρισα κατά καιρούς ως την πιο δύσκολη περίοδο της ζωής μου και όχι άδικα, άλλωστε δεν θα ευχόμουνα σε κανένα συνάνθρωπο μου να τον επισκεφτεί αυτός ο δράκος. Είναι η κακιά η ώρα που ανακαλύπτουμε τον δράκο μέσα μας, να μας περικυκλώνει, να μας κυριεύει, να φουντώνει σιγά σιγά και όλο ένα να γίνεται και πιο ανυπόφορος. 

Ένα συναίσθημα βίαιο, που δεν μπορείς εύκολα να αποτυπώσεις με λέξεις, κάτι πρωτόγνωρο, άθλιο που μοιάζει ανίκητο. Αμέτρητα βράδια κοιμηθήκαμε με τον φόβο της σκιάς του μέσα μας, την αγωνία για την επομένη φορά που θα έρθει να μας κατασπαράξει μια ακόμη κρίση πανικού.

Ο απόλυτος τρόμος, είναι ικανός να μας εξουθενώσει να μας κάνει να γονατίσουμε, να κλάψουμε να φωνάξουμε να νιώσουμε αδύναμοι, μικροί και δυστυχισμένοι. 

Πότε, πότε έχανα την λαλιά μου, την επαφή με τους γύρω μου, πίστευα πως ο δράκος θα έμενε για πάντα μέσα μου. Ομολογώ πως αυτή η περίοδος της ζωής μου ήταν μαρτυρική αφού υπέφερα πάλευα μέσα μου, οι σκέψεις μου ήταν μαύρες, ήμουν αλήθεια εντελώς έξω από τα νερά μου. 

Μου ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να πιστέψω και να αποδεχτώ κυρίως ότι εγώ , η ψυχή της παρέας, εγώ με το περίσσιο θάρρος, μια δυναμική γυναίκα θα είχα υποκύψει στο τέρας.

Ξέρεις ήταν ψυχικά και σωματικά αδύνατο να παλέψω με τον δράκο, το μυαλό θολωμένο, εγώ ανήμπορη να σκεφτώ λογικά, πάλευα με τις μαύρες σκέψεις που μου πυροδοτούσε αυτό το άθλιο συναίσθημα.

Μεγάλωσα σε ένα υγιές περιβάλλον, με δυο υπέροχους, γονείς που πολλοί θα ζήλευαν. Φαινομενικά τίποτα δεν μου έλειπε για να δικαιολογήσω στον εαυτό μου τις αμέτρητες κρίσεις πανικού και το τέρας μέσα μου. 

Και όμως δεν είναι απαραίτητο να έχεις ένα ''κακό'' παρελθόν για να περάσεις αυτή την εμπειρία. Το θηρίο ξύπνησε όταν κάποια μικρά μικρά στην καθημερινότητα μου με έκαναν να ανησυχώ να σκέφτομαι αρνητικά και σε συνδυασμό με τις κρίσεις πανικού να νιώθω πως θέλω να πεθάνω. 

Ναι , αυτό είναι αλήθεια, έκλαιγα το βράδυ από τις ανυπόφορες κρίσεις πανικού και το τέρας μέσα μου και παρακαλούσα με λυγμούς να πεθάνω, τι την ήθελα τέτοια ζωή;

Ήμουνα ένας άνθρωπος, γεμάτος ενέργεια και αυτοπεποίθηση και αν μου έλεγε κανείς πριν μου συμβεί πως θα βίωνα την απόλυτη θλίψη θα τον έβγαζα τρελό, και όμως. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους γύρω μας. 

Την στιγμή όμως που βιώνεις αυτό τον δράκο να φουντώνει μέσα σου και να νιώθεις ότι πρόκειται να πεθάνεις, γιατί πιθανόν να νομίζεις πως δεν μπορείς να αναπνεύσεις γιατί σου τελειώνει το οξυγόνο δεν έχεις καθαρό μυαλό να σκεφτείς πως είναι κάτι που θα περάσει.

Οι κρίσεις πανικού λοιπόν σε συνδυασμό με τον δράκο την κατάθλιψη, μπορούν να σε φέρουν αντιμέτωπο με το απόλυτο κενό με την πιο σκοτεινή και άσχημη πλευρά της ζωής. 

Ένα πανδαιμόνιο γκρίζων συναισθημάτων, γέμιζαν μαρτυρικά τις ατελείωτες ώρες της ημέρας μου που έμοιαζε ομολογώ να έχει 1024 ώρες αντί για 24. 

Ξέρεις πόσο οδυνηρό είναι να παρακαλάς να κοιμηθείς και να μην ξυπνήσεις ποτέ, απλά για να μην έρχεσαι αντιμέτωπος με την σκληρή πραγματικότητα της κατάθλιψης; 

Ξέρεις πόσο δύσκολο είναι ένας νέος άνθρωπος να παλεύει μέσα του να βρει μια ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, μια σανίδα σωτηρίας; Αυτό το τέρας σου ρουφάει μαρτυρικά την ενέργεια σου κλέβει κυριολεκτικά το χαμόγελο από τα χείλη και σε βουλιάζει ψυχολογικά.

Αποδέξου το, μίλησε με κάποιο ειδικό μην αφήσεις τον δράκο να σε κατασπαράξει, όσο είναι νωρίς κάνε κάτι για αυτό μην χάνεις χρόνο. Καθόλου μην ντραπείς να το συζητήσεις με ένα δικό σου άνθρωπο που θα επιλέξεις εσύ, μην μείνεις πνιγμένος στις σκέψεις σου προσπάθησε, αγωνίσου και θα νικήσεις, θέλει κουράγιο ψυχή και υπομονή. 

Εγώ τα κατάφερα μπορείς και εσύ. Όταν καταφέρεις να σκοτώσεις τον δράκο μέσα σου πίστεψε με η ζωή θα μοιάζει ανάξια να σε απογοητεύει ξανά.




Μικαέλας Κουλλέ

5 συνήθειες που όλοι οι ευαίσθητοι άνθρωποι πρέπει να αποφεύγουν…!!!!

Όταν λέω ευαίσθητοι άνθρωποι, δεν εννοώ ανθρώπους που κάθονται και κλαίνε με γλυκανάλατες ταινίες. Αυτό είναι κάτι διαφορετικό. Οι ευαίσθητοι άνθρωποι είναι οι τύποι των ανθρώπων που πιστεύουν ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν και θα γίνουν καλύτερα με αρκετή επιμονή και σκληρή δουλειά. Αισθάνονται τον κόσμο γύρω τους καλά και αυτές οι 5 συνήθειες τους υπονομεύουν.

Συναισθηματική αντίδραση
Οι ευαίσθητοι άνθρωποι τείνουν να υπερβάλλουν συναισθηματικά και μπλέκονται σε αυτοκαταστροφικές συνήθειες όπως το να τρώνε κακό φαγητό ή να πίνουν υπερβολικά. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφευχθεί. 

Όταν τα συναισθήματα αρχίζουν να ξεχύνονται από μέσα σας, πάρτε βαθιές αναπνοές, διαχειριστείτε τα προληπτικά και αφήστε τα να φύγουν αν μπορείτε.

Υπερβολική κατανάλωση καφέ
Αυτό φαίνεται σαν ένα απίθανο πράγμα για να βρει κάποιος σε αυτή την λίστα, αλλά η καφεΐνη είναι ένα διεγερτικό που αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό, την πίεση του αίματος και μπορεί να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά σας της διαμάχης ή της φυγής. Αυτό συχνά οδηγεί σε άγχος τους ευαίσθητους ανθρώπους.

Αγνόηση του ενστίκτου σας
Η ευαισθησία σας είναι άμεσα συνδεδεμένη με την διαίσθησή σας, αλλά όπως η ευαισθησία, το να ακολουθείτε το ένστικτό σας είναι συχνά κάτι που αποδοκιμάζεται από την κοινωνία. Αγνοήστε την κοινωνία. Ακολουθήστε το ένστικτό σας.

Είστε υπερβολικά εξωστρεφείς
Οι ευαίσθητοι άνθρωποι χρειάζονται χρόνο για να φορτίσουν τις μπαταρίες τους. Είναι εντάξει να βγείτε και να κάνετε διασκεδαστικά πράγματα με τους ανθρώπους, αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε και χρόνο για τον εαυτό σας.

Βρίσκεστε σε χαοτικά κοινωνικά περιβάλλοντα
Δεν μπορείτε να το αποφεύγετε πάντα αυτό. Αν μια μπάντα παίζει στην πόλη και θέλετε πραγματικά να πάτε, αυτό θα είναι ένα πολύ χαοτικό κοινωνικό περιβάλλον για εσάς. Αλλά να τα αποφεύγετε όποτε μπορείτε. Αυτοί οι τύποι περιβαλλόντων δημιουργούν άγχος και εκτροχιάζουν την ενέργειά σας και την δυναμική σας.




Να σε αγαπάς και να σε σέβεσαι για να αντέξεις…!!!!

«Να μη στηρίζεσαι σε κανέναν και να κρατάς πάντα κάτι για τον εαυτό σου». Πολύτιμη συμβουλή στο πρώτο άκουσμά της, ανεκτίμητη η αξία της με την πάροδο των χρόνων κι ίσως τα μοναδικά λόγια που μπορεί να αποβούν σωτήρια αν τα κρατάς ενσωματωμένα στη σκέψη σου.

Κι αν η ζωή σου κυλά ομαλά κι αν η παρέα των ονείρων σου είναι παρούσα, σκέψου μόνο πόσες φορές μπόρεσες στ’ αλήθεια να ανοιχτείς, πόσες φορές μπόρεσες να τσαλακωθείς με τη μεγαλύτερη γύμνια του χαρακτήρα σου. Ίσως δε σου δόθηκε καν η ευκαιρία, ίσως φοβήθηκες. 

Λογικότατη σκέψη ο φόβος μιας κι η ιστορία σου απέδειξε χωρίς καμιά αμφιβολία πως κάθε φορά που φανέρωνες μια αδύναμη πτυχή του εαυτού σου, η οικειότητα αποκτούσε άλλη μορφή. 

Άνθρωποι που στηρίζονταν στις συμβουλές σου, ξαφνικά χαίρονται με τις αδυναμίες σου, επιζητούν το να λυγίσεις ώστε να νιώσουν ισχυροί έστω κι έτσι, αφού η δική τους ισχύς είναι ανεπαρκής.

Ό,τι κι αν πεις είναι σαφέστατα λάθος ή τουλάχιστον λίγο για να πληρώσει τα ακαθόριστα κι ανούσια κριτήριά τους.

Άνθρωποι που σου προσέφεραν γέλιο και ξεγνοιασιά, ξαφνικά μετράς σημάδια στην πλάτη, στη σκέψη και στις αναμνήσεις σου. Μετράς τα σημάδια της προδοσίας τους, του ξεδιπλώματος του εαυτού τους. Όχι του αληθινού, απλώς του εαυτού τους.

Δεν αλλάζουν οι άνθρωποι, μάτια μου, προσαρμόζονται απλώς στις καταστάσεις και σωπαίνουν όσο τους παίρνει. Με την πρώτη ευκαιρία, με μια αδυναμία σου για αφορμή, οι άφαντες μέχρι τότε δυνάμεις τους, ξυπνούν. 

Και το κακό είναι ότι ξυπνούν με άγριες διαθέσεις. Γιατί ο άνθρωπος έμαθε να ανέχεται μέχρι εκεί που δεν απειλείται η δύναμή του, που δεν περιορίζεται η αλαζονεία του, η πεποίθησή του για τις υπερδυνάμεις του και το αρρωστημένο για κυριαρχία μυαλό του.

Καλά τα ξενύχτια, τα ποτά, τα κουτσομπολιά μα είσαι στ’ αλήθεια σίγουρος πως μπορείς να είσαι ολοκληρωμένος άνθρωπος μαζί τους; Να κρατάς κάτι για ‘σένα, να σώζεσαι μόνος σου και να σκέφτεσαι καλά πού αξίζει να μοιραστείς τα αγκάθια που σε κτυπάνε. 

Να περνάς καλά μα την πίκρα σου να τη μοιράζεις με το σταγονόμετρο. Να έχεις παρέες που εσύ έκρινες ότι σου κάνουν μα να θυμάσαι πως η πιο ασφαλής πόρτα είναι αυτή της ψυχής σου, μεταξύ εσένα και της συνείδησής σου.

Και μετά από τόσες προδοσίες, τόσες απορίες, τόσες εκπλήξεις, δε χρειάζεσαι πια καμία απόδειξη για την ανάγκη να διαφυλάξεις την αξία σου. 

Αξίζεις πολλά μα το πιο σημαντικό είναι πως αξίζεις όλο και περισσότερα μέσα σε κάθε μέρα που περνάει. Μην αφήνεις να τα παραβλέπεις ώστε να στα καλύπτουν οι κακίες και μην επιτρέπεις να σου δίνεις κάτι πιο λίγο απ’ όσα πραγματικά αξίζεις.

Για ‘σένα να είναι πάντα καλοκαίρι ό,τι κι αν γίνεται και να χαζεύεις μπροστά στο βαρύ χειμώνα που πλασάρουν πότε με την υποτίμηση και πότε με την αποτυχημένη εξυπνάδα τους. Μόνο εσύ ξέρεις τι είσαι και τι δεν είσαι.

Τις στιγμές με τις παρέες σου να τις ζεις πάντα. Μα πριν βιαστείς να τους θεωρήσεις φίλους σου, σκέψου μόνο αν γνωρίζοντας τα πλην σου θα είσαι για αυτούς στημένος στο ίδιο επίπεδο.

Να σε αγαπάς και να σε σέβεσαι για να αντέξεις. Να σε μετράς και να μη σε δίνεις γιατί είσαι επιεικώς, πολύτιμος!




Ήβη Παπαϊωάννου 
Photo by Martin Stranka

Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και άσε να θεραπευτούν τα σπασμένα φτερά σου…!!!!

Κρυώνω. Αλλά η φωλιά μου είναι ζεστή. Στην πραγματικότητα την αισθάνομαι πιο σκληρή. Ανοίγω λίγο τα μάτια μου, αρκετά για να δω πως είναι νύχτα και πως βρίσκομαι στο έδαφος. Ο κρύος αέρας με χτυπά.

Αλλά πως κατέληξα στο έδαφος; Κοιτώντας προς τον ουρανό βλέπω την φωλιά μου. Είναι εκεί που πάντα ήταν. Αλλά εγώ δεν είμαι. Το σώμα μου είναι κουρασμένο. 

Προσπαθώ να κρατήσω ανοιχτά τα μάτια μου αλλά κλείνουν. Ίσως είναι όνειρο.

Νιώθω ζέστη. Όχι, κρύο. Αλλά αισθάνομαι την ζεστασιά του ήλιου. Τότε, γιατί τα πόδια μου είναι κρύα; Ανοίγω τα μάτια μου απότομα. Δεν είμαι στην φωλιά μου! Μπορώ να νιώσω ένα μουδιασμένο πόνο στο σώμα μου. Έχω τραυματιστεί.

Φωνάζω βοήθεια. Ένα πουλί που κάθεται στην φωλιά ακούει το κλάμα του πόνου μου. Με κοιτά αλλά μένει σιωπηλό. 

Ζητώ την βοήθεια του. Το παρακαλάω να με βοηθήσει να επιστρέψω στη φωλιά μου. Του λέω πως έχω τραυματιστεί και ξαναζητώ βοήθεια. Στρέφει τα μάτια του αλλού και εξαφανίζεται στην φωλιά.

Ένιωθα μοναξιά και είχα χάσει την ελπίδα μου για βοήθεια.

Η νύχτα ήρθε ξανά, φέρνοντας το κρύο μαζί της. Δεν υπήρχε τίποτα που να μπορούσα να κάνω. Έτσι έκλεισα τα μάτια μου και ονειρεύτηκα την ζεστή φωλιά μου.

Το πρωί ήρθε ξανά. Ξύπνησα με τον ίδιο τρόπο όπως και χθες- με την ζεστασιά του ήλιου στην πλάτη μου και το κρύο κάτω από τα πόδια μου. Το σώμα μου πονούσε ακόμα. Αλλά έπρεπε να σηκωθώ. Έτσι προσπάθησα να κουνηθώ. Τα φτερά μου πονούσαν πολύ.

Ανεξάρτητα από το πόσο και αν προσπάθησα, τα φτερά μου δεν είχαν την δύναμη. Το σώμα μου χρειαζόταν φαγητό. Αποφάσισα να πάω πάλι για ύπνο όπου θα μπορούσα να ζεσταθώ.

Τραγουδάει κάποιος; Που είναι η φωλιά μου; Είναι ακόμα εκεί. Της λείπω όσο μου λείπει;

Μέρα με τη μέρα βρίσκομαι εκεί, χωρίς φαγητό και χωρίς δύναμη. Άρχισα να αισθάνομαι πως δυναμώνω. Τα φτερά μου επέστρεψαν στην ζωή. Η ζεστασιά του ήλιου έγινε ενθαρρυντική. Οι αισθήσεις μου έγιναν δυνατότερες και τότε πέταξα.

Πέταξα ως ένα δυνατό και ελεύθερο πουλί στον ουρανό της ζωής, με γέλιο και αγάπη.




Κολλήσαμε στα ασήμαντα…!!!!

Κολλήσαμε στα ασήμαντα κι ας είναι όλα γύρω μας σημαντικά. Βρήκαμε τα μηδαμινά και τα αγκαλιάσαμε. Γεννιόμαστε ελεύθεροι, λίγα λεπτά μετά μας φορτώνουν ένα κάρο υποχρεώσεις να φέρουμε εις πέρας.

Ασήμαντα δημιουργήματα του ανθρώπου, της ματαιότητάς του.

Πως να ‘χεις όρεξη; Πώς να ζεις τη στιγμή, όταν σου ‘μάθαν να ξεπουλάς τον εαυτό σου, τις επιθυμίες σου και ότι αγαπάς;

Πώς να ‘σαι δημιουργικός μέσα στην αυτο-καταπίεσή σου για να φαίνεσαι σωστός, για να τα βγάλεις πέρα;

Δε πρέπει να εκφράζεσαι, να ‘σαι τρωτός δε πρέπει. Σου έβάλαν τρία σακιά στη πλάτη <ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΤΣΙ>!

Περπατάς σκυφτός, περιφέρεσαι. Προσπαθείς να κρύψεις αυτό που είσαι, προσπαθείς να γεμίσεις τα τσουβάλια αντί να τα αδειάσεις.

Θες να μαζέψεις για αύριο, να μαζέψεις για όταν χρειαστείς. Θες να ‘σαι σίγουρος! Σίγουρος πως θα ‘χεις σταθερότητες.

Σταθερή αποδοχή, ανθρώπινες σχέσεις, υπόληψη, εισόδημα.
Τι και αν κάθε δευτερόλεπτο παίζεται κορώνα-γράμματα μεταξύ ζωής-θανάτου.

Ονειρεύεσαι την ώρα της πληρωμής, όταν θα δείξεις όσα μάζευες, όταν θα σταματήσεις να κοπιάζεις!

Αυτή όμως δε θα ΄ρθει, βλέπεις την τακτοποίησες ήδη, την ξόφλησες! Έδωσες! Όσο καιρό μάζευες, έδινες εσένα, τον χρόνο σου, τη μοναδικότητά σου.

Δεν έχεις να θυμάσαι πέρα από ασήμαντα, διαδικαστικά, ανθρώπινες ανάγκες, απωθημένα, προδοσίες, χαμένες ευκαιρίες.

Κι αυτά που μάζευες δε μπορούν να σου ‘πουν ένα ψέμα, μόνο αλήθειες.

Πως άξιζε να δώσεις μια ευκαιρία σε αυτό που κρύβεις μέσα σου να ανθίσει, ν’ αναπνεύσει!

Έπρεπε να πετάξεις τη μάσκα!

Άξιζε να παραδοθείς σε όσα ταρακουνούσαν τη ψυχή σου.

Έπρεπε να φτύσεις κατάμουτρα τον έλεγχο προς τη ζωή, τους άλλους, εσένα.

Με τα ασήμαντα γρήγορα περνάει ο χρόνος. Με τους εγωισμούς, τις κακίες, την πικρία, τα κόμπλεξ, τη βαρεμάρα, τη δηθενιά μένουμε ακίνητοι. Μένουμε στην άγνοια, δε κάνουμε την υπέρβαση από φόβο στην αγάπη. Μένουμε στο εγώ μας μόνοι, περιμένοντας τον θάνατο, προσπαθώντας να τον ξεγελάσουμε.

Δε δεχόμαστε πως θα πεθάνουμε, μα δεχόμαστε το ότι επιλέγουμε πως δε θα ζήσουμε. Υποτίθεται πως διψάμε για αθανασία. Όμως πως ξέρουμε τι είναι η αθανασία; Τι και αν η αθανασία είναι το τώρα; Τι και αν την έχουμε και την κλωτσάμε;

Άσε τα ασήμαντα, μη τα πιστεύεις! Κανείς δε ξέρει πως πρέπει να είσαι, τι πρέπει να κάνεις ή να έχεις. Όμως εσύ πρέπει να ξέρεις πως έχεις δικαίωμα στη ζωή. 

Έχεις δικαίωμα απλώς να είσαι, να εκφράσεις τη μοναδικότητα της ύπαρξης σου. Να πατάς τα πόδια σου στο έδαφος ξέροντας πως είσαι, τώρα είσαι αθάνατος!

Είσαι η θάλασσα και παριστάνεις τη σταγόνα γιατί έτσι προστάζει η μόδα και πονάς.

Πονάς που δεν είσαι μια μικρή σταγόνα! Δεν είναι ανέκδοτο;

Χαμογέλα, γιατί είσαι όλες οι σταγόνες μαζί. Δεν υπάρχει διαχωρισμός.

Χαμογέλα, γιατί είσαι ελεύθερος.

Σταμάτα να το παίζεις μια σταγόνα φυλακισμένη στο ποτήρι, βρε, όλοι ποθούν μια θάλασσα…




«Κάθε φορά που διαβάζω ένα άρθρο με τίτλο "τα παιδιά χρειάζονται όρια" κάτι μέσα μου κλωτσάει»…!!!!

Τα σημερινά παιδιά δεν έχουν όρια, δυσκολεύομαι πολύ να βάλω όρια στα παιδιά μου: Αν είμαστε γονείς, εκπαιδευτικοί ή συμμετέχουμε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο στην ανατροφή των παιδιών, σίγουρα θα έχουμε ακούσει τις παραπάνω φράσεις και, πιθανότατα, πάνω από μία φορά. 

Τι έχει πάει τόσο λάθος; Η ειδικός Φιλιώ Κατσαρού προτείνει στο Facebook μια άποψη που μπορεί να μην έχουμε σκεφτεί αλλά να παίζει καθοριστικό ρόλο στο πρόβλημα των ορίων.

Όπως γράφει λοιπόν στη σελίδα της, Filio Katsarou - Play, Τherapy and Workshops for parents and children:

Νομίζω πως το πιο πολυσυζητημένο θέμα σχετικά με την ανατροφή είναι τα όρια. Κάθε φορά που διαβάζω ένα άρθρο με τίτλο "τα παιδιά χρειάζονται όρια" κάτι μέσα μου κλωτσάει.

Νομίζω πως έτσι μεταθέτουμε τη δική μας ευθύνη στα παιδιά. Τα παιδιά χρειάζονται γονείς που να έχουν προσωπικά όρια, που να τα αναγνωρίζουν και να είναι σε θέση να τα επικοινωνούν. 

Αυτό είναι που κάνει τα παιδιά να αισθάνονται ασφάλεια και έτσι μπορούν να αναγνωρίσουν και να θέσουν και τα ίδια τα όρια τους.

Υπάρχουν πολλοί ενήλικες που δεν έχουν ή δε γνωρίζουν τα όρια τους, γιατί έχουν χάσει την επαφή με τις πραγματικές τους ανάγκες ή ακόμα κι αν τις αναγνωρίζουν φοβούνται να τις εκφράσουν πόσο μάλλον να τις φροντίσουν. 

Άνθρωποι που φοβούνται τις συγκρούσεις, που διψάνε για αποδοχή, που δεν μπορούν να ακούσουν την εσωτερική τους φωνή πια.

Τα παιδιά χρειάζονται γονείς αυθεντικούς που όταν θέτουν ένα όριο ξέρουν για ποιο λόγο ακριβώς το κάνουν και μπορούν να το επικοινωνήσουν χωρίς να φοβούνται τα παιδιά και χωρίς να αισθάνονται αντίπαλοι με τα παιδιά.

Και τελικά, αυτά δεν ισχύουν μόνο για τα παιδιά. Σε όλες τις υγιείς σχέσεις όλων των ανθρώπων έτσι έχουν τα πράγματα, νομίζω.




© themamagers.gr

Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Ό,τι ζητάς, αυτό έλκεις κοντά σου…!!!!

Κάθε άνθρωπος που εμφανίζεται στην ζωή σου - φίλος ή εχθρός, εραστής ή σύντροφος έρχεται σε απόκριση των δονήσεων που εκπέμπεις. Δεν προσκαλείς μόνο το άτομο, αλλά προσκαλείς και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του ατόμου αυτού.

Πολλοί άνθρωποι έχουν δυσκολία να το δεχτούν αυτό καθώς αναλογίζονται τα πολλά ανεπιθύμητα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που έχουν έρθει στην ζωή τους.

Υποστηρίζουν ότι ποτέ δεν θα μπορούσαν να έχουν ζητήσει να έρθει στην εμπειρία τους κάτι τόσο ανεπιθύμητο, γιατί πιστεύουν ότι το «ζητώ» σημαίνει «ζητώ κάτι που επιθυμώ».

Όμως το «ζητώ» σημαίνει απλά ότι εκπέμπω μία δόνηση που ταιριάζει με κάτι….

Είναι σημαντικό να κατανοήσεις ότι λαμβάνεις αυτό που σκέφτεσαι, είτε το θέλεις είτε όχι, είτε είναι αυτό που επιθυμείς είτε όχι.

Και οι χρόνιες σκέψεις γύρω από ανεπιθύμητα πράγματα προσκαλούν, ή ζητάνε για αντίστοιχες με αυτές εμπειρίες.

Έτσι ορίζει ο Νόμος της Έλξης.




7 Ομόκεντροι Κύκλοι Αυτογνωσίας

Όταν η ζωή σου χρωστάει, πάντα σε ξεπληρώνει…!!!!

Μετά από κάθε καταιγίδα λένε, βγαίνει το ουράνιο τόξο.
Βέβαια πολλές καταιγίδες άντεξες να λέμε την αλήθεια και τόση μεγάλη πίκρα κι απογοήτευση, που ποτέ δεν πίστευες ότι κάπου παρακάτω θα γελάσει και σε σένα η μοίρα.

Πόσες φορές με δάκρυα στα μάτια, μια σιωπηρή κραυγή έβγαινε από την ψυχή σου ουρλιάζοντας ένα γ@μημένο “Γιατι”;

Πόσες φορές ένιωσες να αδειάζεις από ψυχικά αποθέματα επειδή έδωσες, δόθηκες, πίστεψες, ανέχτηκες, αγάπησες και σαν ανταμοιβή πήρες το βραβείο της ανοιχτής παλάμης;

Κι όμως τα κατάφερες και είσαι εδώ.

Έζησες,άντεξες, συνέχισες!
Και η ζωή σου χρωστούσε τελικά μια χαρά.

Και σου την έδωσε απλόχερα με τη μορφή ενός ανθρώπου, του δικού σου ανθρώπου.

Εκείνου που κατάφερε να σκουπίσει το δάκρυ σου και να φροντίσει για το χαμόγελο σου.

Εκείνου που σε παίρνει αγκαλιά και κλείνεις τα μάτια χωρίς να φοβάσαι.

Εκείνου που το φιλί που σου δίνει δεν αγγίζει μόνο τα χείλη σου αλλά και την ψυχή σου.

Εκείνου που τα μάτια του σαν σε κοιτούν, ξεχειλίζουν από αγάπη.

Εκείνου που ξαφνικά σε έκανε να νιώσεις ότι έχεις πάρα πολλά ακόμα να δώσεις κι ας πίστευες κάποτε ότι άδειασες από συναισθήματα.

Ναι, για εκείνον σου μιλάω, που ήρθε ξαφνικά κι έγινε όλη σου η ζωή!

Θα σου πω τώρα κάτι που θα σου φανεί κοινότυπο, αλλά είναι μεγάλη αλήθεια!

Ξέρεις τι έχει μεγαλύτερη σημασία τελικά; Όχι αυτά που πέρασαν, αλλά αυτά που βρίσκονται μπροστά σου.

Όλα αυτά που σε κάνουν να θέλεις να ζήσεις ξανά και ξανά! Τα όνειρα που ξαναγεννιούνται, οι επιθυμίες που σε κατακλύζουν, το πάθος που σε σιγοκαίει, η ελπίδα που αναπτερώνεται, ο έρωτας που ξαναφουντώνει, η λαχτάρα που νιώθεις κάθε φορά που χώνεσαι στην αγκαλιά του. 

Κι όλα αυτά για έναν καινούριο άνθρωπο, που δεν έχει να σου θυμίσει τίποτα από το παρελθόν σου. Κανένα πόνο, καμιά αμφιβολία, κανένα ψέμα, καμιά ανασφάλεια, κανένα φόβο! Μόνο ηρεμία και πολύ αγάπη.

Ο “δικός σου” άνθρωπος! Αυτός που κατάφερε να σε κάνει να ξεχάσεις όλα αυτά που μέχρι χθες σε πονούσαν και σε μάτωναν, αυτός που το “μαζί” το κάνει να έχει την πραγματική του αξία!

Γι’ αυτό σου λέω, κοίτα να το χαρείς! Το παρελθόν είναι πίσω σου αλλά το παρόν και το μέλλον βρίσκεται μπροστά σου. Η ζωή σου δίνει μια ακόμη ευκαιρία. Άρπαξέ τη απ’ τα μαλλιά, απόλαυσέ τη στο έπακρο και δώσε της τη θέση που της αρμόζει.

Και μάθε τούτο….

Η κυρία που λέγεται Ζωή, όταν σου χρωστάει είτε αργά είτε γρήγορα, πάντα σε ξεχρεώνει!




Γράφουν: Λία Ευαγγελίδου 
Κατερίνα Κυπρίου

Ο έρωτας της ζωής σου θα έρθει μετά το μεγαλύτερο λάθος σου…!!!!

Γνωρίζω τον πόνο σου. Ξέρω πόσο πολύ πονά η ψυχή σου. Είναι δύσκολο να ξεπεράσεις έναν χωρισμό. Πρόκειται για δύσκολες απώλειες. Και μερικές φορές μας οδηγούν σε μια συναισθηματική άβυσσο τόσο βαθιά που δεν ξέρουμε πώς να ξεχωρίσουμε την πραγματικότητα από τους φόβους μας.

Ξέρω ότι σου συνέβη αυτό. Ερωτεύτηκες κάποιον/α. Απογύμνωσες την ψυχή σου και του έδωσες το κλειδί για τα πιο βαθιά και σκοτεινά μυστικά σου. Επένδυσες τον εαυτό σου σε αυτή τη σχέση. Έδωσες την καρδιά σου ελπίζοντας πως και ο άλλος θα σε αγαπήσει με τον ίδιο τρόπο.

Γνώριζες πως η δική σου αγάπη ήταν δυνατότερη. Αλλά επέλεξες να πιστέψεις. Επειδή έτσι είσαι. Σκέφτηκες πως θα έβλεπε πόσο αγνή είναι η αγάπη σου και αμέσως θα σου φερόταν καλύτερα.

Δυστυχώς έκανες λάθος. Δεν ήταν το άτομο που νόμιζες. Δεν ήταν η ιδανική εικόνα που είχες στο μυαλό σου. Δεν άξιζε την αγάπη σου. Είναι απλό. Απλώς ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε να αφιερώσει χρόνο για σένα. Ποτέ δεν νοιάστηκε για τα συναισθήματα σου. Ποτέ δεν είδε ένα μέλλον μαζί σου.

Οπότε, απέτυχες να αναγνωρίσεις αυτά τα σημάδια στην πορεία και έπεσες στην παγίδα.

Έδωσες όλα όσα είχες ελπίζοντας μέσα σου πως νοιάζεται για σένα. Και δυστυχώς, κατέληξες να πληρώσεις το τίμημα.

Αλλά άκουσε με προσεκτικά. Το γεγονός ότι νιώθεις πως έχεις χαθεί τώρα και δεν μπορείς να δεις το φως στο τέλος του σκοτεινού τούνελ δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ελπίδα για σένα.

Έχεις αγαπήσει και έχεις χάσει. Αυτό είναι ίσως το πιο επώδυνο πράγμα που μπορεί να βιώσει κάποιος. Αλλά ζεις. Και αυτό σημαίνει κάτι. Σημαίνει ότι ανεξάρτητα από την απόγνωση που νιώθεις, υπάρχει πάντα μια μικρή σπίθα που καίει μέσα στην καρδιά σου. Μια μικρή αχτίδα φωτός που σε βοηθά να επιμείνεις.

Το γεγονός πως έχεις πληγωθεί δεν σημαίνει ότι δεν θα ζήσεις ξανά την αγάπη. Μην απελπίζεσαι. Ξέρεις τι λένε. Μετά την καταιγίδα έρχεται το ουράνιο τόξο. 

Ο έρωτας της ζωής σου θα έρθει μετά το μεγαλύτερο λάθος σου. Έτσι είναι. Απλώς χρειάζεται να έχεις πίστη. Το μέλλον σου επιφυλάσσει εκπληκτικά πράγματα. Δεν μπορείς να τα παρατήσεις τώρα.

Μια μέρα θα συναντήσεις την αγάπη της ζωής σου και κάθε ερώτημα που είχες θα απαντηθεί. Θα συνειδητοποιήσεις πώς είναι η πραγματική αγάπη και θα καταλάβεις γιατί τα πράγματα δεν λειτουργούσαν με κάποιους ανθρώπους. Όλα θα είναι ξεκάθαρα.

Αυτό το άτομο θα σε θεραπεύσει. Θα κάνει τα πάντα για να σε βοηθήσει να σηκωθείς και να γίνεις ο πραγματικός σου εαυτός. Θα κάνει υπομονή. Θα σε κατανοεί. Θα ερωτευτεί τις ατέλειες σου. Πιο σημαντικά, θα σου δείξει πως τα πάντα στην ζωή συμβαίνουν για κάποιον λόγο.




Μαγεία Τ.

Σημάδια που δείχνουν ότι γεννηθήκατε για να αλλάξετε την ανθρώπινη συνειδητότητα…!!!!

Εδώ και πολλά χρόνια πλήθος ανθρώπων έχουν μιλήσει για «Τη μεταστροφή», αυτή τη μυστηριώδη αλλαγή της ανθρώπινης συνειδητότητας που υποτίθεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη. Μήπως είστε κι εσείς ένας από τους ανθρώπους που έχουν έρθει για να συμβεί αυτή η μεταστροφή;

Ας δούμε τα 18 χαρακτηριστικά που δίνει η Martha Beck στο βιβλίο της «Finding Your Way In A Wild New World».

1. Υπάρχει η αίσθηση ότι έχετε συγκεκριμένη αποστολή ή σκοπό που περιλαμβάνει μεγάλες αλλαγές στην ανθρωπότητα, αλλά δεν είστε σε θέση να εκφράσετε ποιές ακριβώς θα μπορούσαν να είναι αυτές οι αλλαγές.

2. Υπάρχει μια ισχυρή αίσθηση ότι η αποστολή σας, όποια και αν είναι, πλησιάζει ολοένα και περισσότερο.

3. Υπάρχει μια έντονη επιθυμία να ξεχωρίσετε σε ορισμένους τομείς, δεξιότητες ή επαγγέλματα όχι μόνο για την εξέλιξη της δικής σας σταδιοδρομίας, αλλά και μέσα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της προσωπικής σας αποστολής.

4. Υπάρχουν υψηλά επίπεδα ενσυναίσθησης, δηλαδή κατανόησης των συναισθημάτων των άλλων ανθρώπων.

5. Υπάρχει μια έντονη επιθυμία να μειώσετε ή να εμποδίσετε τον πόνο είτε πρόκειται για ανθρώπους, ζώα είτε ακόμα και για φυτά.

6. Υπάρχει ένα αίσθημα μοναξιάς που απορρέει από τη διαφορετικότητά σας παρά την έντονη κοινωνική σας δραστηριότητα. Μια γυναίκα συνόψισε αυτό το συναίσθημα ως εξής: «Όλοι με συμπαθούν, αλλά κανείς δεν μου μοιάζει».

7. Υπάρχουν υψηλά επίπεδα της δημιουργικότητας – πάθος για τη μουσική, την ποίηση, το θέατρο ή τις εικαστικές τέχνες.

8. Υπάρχει δυνατή αγάπη για τα ζώα και μερικές φορές η επιθυμία να επικοινωνήσετε μαζί τους.

9. Τα πρώτα χρόνια της ζωής σας ήταν δύσκολα, συχνά υπάρχει ιστορικό κακοποίησης ή παιδικά τραύματα.

10. Υπάρχει έντονη σύνδεση με συγκεκριμένα είδη φυσικού περιβάλλοντος, όπως η θάλασσα, το βουνό ή το δάσος.

11. Υπάρχει ανοχή στην ορθόδοξη θρησκευτικότητα η οποία παραδόξως συνοδεύεται από έναν ισχυρό πνευματικό σκοπό ή πνευματική επιθυμία.

12. Υπάρχει ιδιαίτερη αγάπη για τα φυτά και την κηπουρική, σε σημείο που να νιώθετε κατάθλιψη ή άδειοι αν δεν βρίσκεστε ανάμεσα σε φυτά και / ή δεν τα βοηθάτε να αναπτυχθούν.

13. Υπάρχει πολύ υψηλή συναισθηματική ευαισθησία που οδηγεί συχνά σε άγχος, εθισμούς ή διατροφικές διαταραχές.

14. Υπάρχει μια αίσθηση έντονου δεσμού με ορισμένους πολιτισμούς, γλώσσες ή γεωγραφικές περιοχές.

15. Υπάρχει κάποιου είδους αναπηρία η οποία συχνά σχετίζεται με τον εγκέφαλο (δυσλεξία, καθυστέρηση, αυτισμός) είτε σε σας είτε σε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο. Επίσης, δείχνετε ενδιαφέρον για τους ανθρώπους που έχουν διανοητικές αναπηρίες ή ψυχικές ασθένειες.

16. Είστε κοινωνικό άτομο αλλά υπάρχει και μια βαθιά ανάγκη να μένετε μόνοι κατά περιόδους. Έχετε μια αίσθηση ότι κουράζεστε από τις κοινωνικές συναναστροφές και απομονώνεστε με σκοπό να γεμίσετε τις μπαταρίες σας.

17. Υπάρχουν επίμονες ή επαναλαμβανόμενες σωματικές ασθένειες, συχνά σοβαρές, με συμπτώματα που παρουσιάζουν ανεξήγητες διακυμάνσεις.

18. Ονειρεύεστε την ίαση των πληγωμένων ανθρώπων, των ζωών ή των τόπων.

Αν διαβάσετε αυτόν τον κατάλογο και σκεφτείτε πόσο πολλά από όσα γράφονται εκεί σας εκφράζουν, είστε σίγουρα ένας οραματιστής θεραπευτής. Ο κόσμος έχει ανάγκη να εκπληρώσετε τον ιερό σκοπό σας – εμπρός λοιπόν!

Όπως έγραψε και η Martha, «Αν ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό ανθρώπων αρχίσει να διορθώνει την πραγματική του φύση μέσα σε έναν κόσμο που υπάρχει μεγάλη αλληλεπίδραση, το συνολικό αποτέλεσμα θα μπορούσε να αρχίσει να επουλώνει την αληθινή φύση των πάντων».

Άρθρο της δρος Lissa Rankin
H δρ. Lisa Rankin είναι ιατρός και συγγραφέας του μπεστ σέλλερ βιβλίου των New York Times “ Mind Over Medicine: Scientific Proof That You Can Heal Yourself. 




Τίποτα δεν είναι λάθος...!!!!

Δεν είναι η ώρα λάθος σου λέω, αλλά φταίει που μένεις κολλημένος στους δείκτες, και οι δείκτες δεν δείχνουν ποτέ τους τη στιγμή, απλά περιγράφουν κάποιον αφηρημένο επαναλαμβανόμενο κύκλο. Γιατί πρέπει να ξέρεις ότι η στιγμή, ποτέ της δεν είναι λάθος.

Δεν είναι ο τόπος λάθος σου λέω, είναι που ονειρεύεσαι με ανοιχτά μάτια άλλους τόπους, καθώς είσαι πεπεισμένος ότι ο παράδεισος είναι κάποιο μέρος μακριά από αυτό που εσύ ζεις. Όμως τον παράδεισο, μαζί σου τον κουβαλάς όπως και την κόλαση, και γι αυτό πάψε να ψάχνεις για τη χώρα της ευτυχίας, γιατί πάντα εκεί είσαι. Αν δεν το βλέπεις, είναι άλλη υπόθεση.

Δεν είναι οι άνθρωποι που μαζί τους είσαι λάθος, αλλά φταίνε οι προσδοκίες που γι αυτούς έχεις. Βεβαίως και δεν σε κρατάει τίποτα από το να απομακρυνθείς αν αυτό επιδιώκεις, αλλά αν απομακρύνεσαι συνεχώς από όλον τον κόσμο, για ανέλυσε λιγάκι τι περιμένεις να βρεις και να σου δώσει αυτός ο κόσμος και όταν δεν το βρίσκεις εσύ φεύγεις!

Δεν είναι οι εξωτερικές συνθήκες λάθος σου φωνάζω, καθώς ζούμε ίσως στις καλύτερες συνθήκες που είχε ποτέ της η ανθρωπότητα. Για σκέψου οι πρόγονοί μας τι κατάφεραν χωρίς καμία από τις τεχνολογίες που έχουμε σήμερα, καμία από τις δυνατότητες, καμία από τις πληροφορίες, την επιστήμη, τα βοηθήματα, την ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση, και την άνοδο του βιοτικού επιπέδου που έχουμε σήμερα.

Ένα βήμα εμπρός θα το κάνεις όταν καταλάβεις ότι τίποτα δεν χρειάζεται να αλλάξεις από τα γύρω σου, όλα είναι τέλεια στη θέση τους εκτός από την δική σου αντίληψη για την τελειότητα.

Ένα δεύτερο βήμα θα γίνει όταν αφήνοντας στη θέση τους τα έξω σου, αρχίσεις να ερευνάς τα μέσα σου, για να καταλάβεις γιατί είσαι στο εδώ και τώρα σου, και τι θα κάνεις με αυτό και γι αυτό.

Ένα τρίτο βήμα, σημαντικό, θα γίνει όταν πάψεις να παλεύεις την ζωή, αλλά μάθεις να ζεις τη ζωή. Η πάλη είναι πάλη, η μάχη είναι μάχη, και η ζωή είναι ζωή. Δεν είναι η ζωή πάλη, ούτε είναι άσκημη, ούτε είναι άδικη. Η ζωή είναι ζωή. Όσο γρηγορότερα μάθεις γι' αυτήν τόσο γρηγορότερα θα φύγει ο πόνος.

Ένα μεγάλο βήμα θα γίνει όταν, αναγνωρίσεις με υπευθυνότητα το ρόλο που έχεις να διαδραματίσεις μέσα στην εξελικτική πορεία της ζωής, καθώς αυτή, σε διάλεξε για να εκπληρώσεις αυτό που μπορείς να της προσφέρεις ώστε αυτή να πλουτίσει, να αυξηθεί και να ολοκληρωθεί μέσα από εσένα, για εσένα.




Φυτοφαγική διατροφή : Γιατί είναι πιο υγιείς όσοι απέχουν από το κρέας…!!!!

Όσοι ακολουθούν φυτοφαγική διατροφή έχουν πιο υγιές «προφίλ» βιοδεικτών στο σώμα τους σε σχέση με όσους τρώνε κρέας, σύμφωνα με μία νέα βρετανική επιστημονική μελέτη.

Διαπιστώθηκε μάλιστα ότι αυτό συμβαίνει ανεξάρτητα από την ηλικία και το βάρος τους.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Κάρλος Σέλις-Μοράλες του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης, ανέλυσαν στοιχεία για σχεδόν 178.000 υγιή άτομα ηλικίας 37 έως 73 ετών, από τους οποίους οι 4.111 ήταν φυτοφάγοι. 

Η μελέτη εξέτασε τη σχέση της διατροφής με 19 βιοδείκτες του αίματος και των ούρων, οι οποίοι σχετίζονται με διάφορες παθήσεις (διαβήτη, καρδιαγγειακή νόσο, καρκίνο, νεφρική και ηπατική λειτουργία, υγεία οστών κ.ά.).

Διαπιστώθηκε ότι, σε σχέση με τους κρεατοφάγους, οι φυτοφάγοι έχουν σημαντικά χαμηλότερα επίπεδα σε 13 δυνητικά επικίνδυνους βιοδείκτες, όπως είναι η ολική χοληστερίνη, η «κακή» χοληστερίνη (LDL), η κρεατινίνη, οι δείκτες του ήπατος GGT και AST, η ορμόνη IGF-1 κ.ά. 

Από την άλλη πλευρά, όμως, οι φυτοφάγοι έχουν χαμηλότερα επίπεδα σε «καλούς» βιοδείκτες, όπως η «καλή» χοληστερίνη (HDL), η βιταμίνη D και το ασβέστιο, καθώς επίσης σημαντικά υψηλότερα επίπεδα τριγλυκεριδίων.

Δεν διαπιστώθηκε κάποια διαφορά μεταξύ φυτοφάγων-κρεατοφάγων σε άλλους βιοδείκτες, όπως τα επίπεδα σακχάρου (γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης), αρτηριακής πίεσης ή C-αντιδρώσας πρωτεΐνης (δείκτης φλεγμονής).

Γενικά, σύμφωνα με τον δρα Μοράλες, «οι φυτοφάγοι φαίνονται να έχουν χαμηλότερα επίπεδα παθολογικών βιοδεικτών που μπορούν να οδηγήσουν σε κυτταρική βλάβη και σε χρόνια νόσο».

Τα ευρήματα παρουσιάστηκαν στο ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Παχυσαρκίας (ECO).




www.onmed.gr
© www.onmed.gr ΥΓΕΙΑ Α-Ω

Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Λόγια όλων των μαμάδων...!!!!

Επειδή η απώλεια ενός τάπερ είναι σημαντικός λόγος για καβγά.

Επειδή δε φορέσαμε ζακέτα στους 36 βαθμούς Κελσίου.

Επειδή όλα τα παράνομα κυκλώματα της νύχτας περίμεναν την έξοδό μας για να μας ρίξουν κάτι στο ποτό.

Επειδή όλη η γειτονιά έχει παντρευτεί πριν από εμάς.

Επειδή λουστήκαμε και μετά βγήκαμε ΑΜΕΣΩΣ.

Επειδή στα καλά μοιάζουμε σε εκείνη ενώ στα κακά στον πατέρα μας.

Επειδή δεν έχουμε ακολουθήσει σε όλους τους τομείς της ζωής μας το παράδειγμα της Αμαλίτσας ή του Νικολάκη απέναντι.

Επειδή από την άλλη δεν την ενδιαφέρει τι κάνουν τα άλλα παιδιά.

Επειδή δε φορέσαμε κάλτσες και περπατήσαμε ξυπόλητοι χωρίς να ξέρουμε ότι από τα πόδια κρυώνει ο άνθρωπος.

Επειδή αν δε φάμε σαλάτα, δεν έχουμε φάει τίποτα.

Επειδή από τις πρωταρχικές έγνοιες μας θα πρέπει να είναι το τηλεφώνημα στη γιορτή του θείου Νικόδημου για τα χρόνια πολλά.

Επειδή, αν βρούμε πρώτα τι θα πούμε στον κόσμο, όλα τα άλλα λύνονται.

Επειδή αν δεν πάρουμε τηλέφωνο μετά από κάποιο ταξίδι, λογικά έχουμε πεθάνει.

Επειδή αν δε σηκώσουμε το τηλέφωνο με την πρώτη, λογικά έχουμε πεθάνει.

Επειδή η φράση «τώρα μάλιστα, έγινες άνθρωπος» σημαίνει ότι γίναμε 156 κιλά.

Επειδή μας τα ΄λεγε, δε μας τα ΄λεγε;

Επειδή στην ηλικία μας είχε τρία παιδιά.

Επειδή περνούσαμε το σπίτι για ξενοδοχείο και ό,τι ώρα θέλαμε μπαίναμε και ό,τι ώρα θέλαμε φεύγαμε χωρίς να την υπολογίζουμε.

Και τέλος,

Επειδή κανείς δε θα μας αγαπήσει όσο εκείνη!

Για αυτούς και για χίλιους άλλους λόγους τα πλάσματα που λέγονται μαμάδες είναι υπέροχα και να τις αγαπάτε!

Χρόνια πολλά!!!