Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

7 πεποιθήσεις που σας εμποδίζουν να αναπτυχθείτε…!!!

Υπάρχει μια δημοφιλής έκφραση που πιθανώς έχετε ακούσει πολλές φορές: «Είναι όλα μέσα στο μυαλό σου». 

Ακόμα και αν αυτό είναι αλήθεια, φαίνεται ότι κάποιοι από εμάς χάνουν την όψη της μεγάλης αλήθεια που κρύβεται μέσα μας: οι σκέψεις ελέγχουν την ζωή σας, προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο. Στην πραγματικότητα, ορισμένες πεποιθήσεις μπορούν πραγματικά να σας εμποδίσουν να αναπτυχθείτε.

Ορίστε ένα παράδειγμα που το δείχνει καθαρά. Φανταστείτε ότι κάποιος πιστεύει τυφλά σε ένα φυλαχτό καλής τύχης. Μια μέρα το χάνει και νιώθει ότι όλα αρχίζουν να πηγαίνουν στραβά. 

Μπορεί ένα κολιέ ή ένα βραχιόλι να καθορίσει πραγματικά την πορεία της ζωής σας; Αν το σκεφτείτε λογικά, θα πείτε όχι αλλά το άτομο που το φορά πιστεύει σε αυτό και δεν το αμφισβητεί καθόλου.

Από την εξωτερική μεριά είναι εύκολο να δούμε πως αυτό το είδος πεποίθησης σας εμποδίζει να αναπτυχθείτε. Αλλά δεν φαίνεται έτσι στους ανθρώπους με αυτές τις πεποιθήσεις. Μπορεί να υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν πιστεύουν στα φυλαχτά τύχης αλλά πιστεύουν σε άλλες ιδέες που έχουν το ίδιο αποτέλεσμα. Εδώ βρίσκονται 7 από αυτές.

«Είναι πιο εύκολο να πιστεύεις παρά να σκέφτεσαι. Γι αυτό υπάρχουν τόσοι πιστοί.» -Ανώνυμος

1. «Μου λείπει κάτι»
Αυτή η πεποίθηση σας εμποδίζει να αναπτυχθείτε επειδή χάνετε το νόημα. Είναι χαρακτηριστικό των ανθρώπων που λένε ότι δεν είναι αρκετά έξυπνοι ή πλούσιοι. Και νομίζουν ότι αυτό το χαμένο πράγμα είναι αυτό που τους εμποδίζει να ευτυχήσουν.

Αλλά είναι προφανώς μια λανθασμένη πεποίθηση. Το μόνο που κάνει είναι να κατευθύνει την προσοχή τους μακριά από το πραγματικό πρόβλημα: να δεχτούν τον εαυτό τους. 

Τα εξωτερικά πράγματα δεν εγγυώνται καμία ευτυχία. Και κάθε άνθρωπος έχει ορισμένες θετικές ιδιότητες που δεν έχουν οι άλλοι.

2. Η σκέψη ότι είναι καλύτερο να μην αισθάνεστε
Η εμπειρία ενός δυνατού συναισθήματος αφήνει σημάδια. Αλλά για ορισμένους ανθρώπους αυτά τα σημάδια είναι πολύ βαθιά. Το μόνο που θέλουν είναι να σταματήσουν να υποφέρουν και να νιώθουν πόνο. 

Αυτή η επιθυμία είναι τόσο έντονη, ώστε μπορεί να τους οδηγήσει στην δραστική απόφαση «να σταματήσουν να αισθάνονται».

Φυσικά, αυτό είναι αδύνατο. Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι ότι αναστέλλουν τα συναισθήματα τους τόσο πολύ κι έτσι είναι σαν να μην αισθάνονται. 

Ωστόσο, έτσι δεν βιώνουν πολλές θαυμάσιες εμπειρίες και δεν μπορούν να μάθουν να αντιμετωπίζουν τα βάσανα που θα εμφανιστούν στην ζωή τους αργά ή γρήγορα.

3. Υποθέτετε ότι αν είστε καλύτεροι από τους άλλους θα είστε ευτυχισμένοι
Σε αυτή την περίπτωση, οι άλλοι άνθρωποι είναι αντικείμενα με τα οποία συγκρίνετε τον εαυτό σας. Είναι μια μέτρηση του εγωισμού σας. Αν τους υπερβείτε, θα νιώσετε χαρούμενοι με τον εαυτό σας. 

Αν δεν το κάνετε, θα είστε απογοητευμένοι και ενοχλημένοι. Αυτό σας εμποδίζει να αναπτυχθείτε επειδή σας οδηγεί να βλέπετε τις σχέσεις με τους ανθρώπους ως ανταγωνισμό. Κανείς δεν είναι καλύτερος ή χειρότερος από οποιονδήποτε άλλο.

4. «Η ζωή μου είναι πιο δύσκολη από των άλλων»
Αυτό είναι γνωστό ως «θυματοποίηση». Είναι μια ψευδής πεποίθηση που σας οδηγεί στο να πιστεύετε ότι είστε πάντα σε χειρότερη κατάσταση από τους άλλους. Νομίζετε ότι μόνο εσείς υποφέρετε τόσο πολύ ή ότι μόνο εσείς έχετε τόσα πολλά προβλήματα.

Είναι μια εγωκεντρική πεποίθηση και προσπαθεί να δικαιολογήσει την ταλαιπωρία ή την απογοήτευση σας. Η αλήθεια είναι πως όλοι έχουν ευτυχία και πόνο στη ζωή τους. Το να μετρήσετε το πόσο έντονος είναι ο πόνος στον καθένα είναι αδύνατο.

5. Σκέφτεστε ότι αν πάρετε κάτι θα είστε ευτυχισμένοι
Πάνω απ’όλα η ευτυχία είναι μια στάση και ένα εσωτερικό συναίσθημα. Δεν εξαρτάται από κανένα αντικείμενο ή γεγονός. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια καλή ισορροπία στη ζωή. Σημαίνει επίσης την ανάπτυξη της ταπεινότητας, της μετριοφροσύνης, της αισιοδοξίας και της ελπίδας.

Δεν θα είστε περισσότερο ή λιγότερο χαρούμενοι από κάτι εξωτερικό. Αυτό είναι το είδος της πεποίθησης που σας εμποδίζει να αναπτυχθείτε ως άτομο. Δεν θα νιώσετε πιο συνειδητοποιημένοι- με ένα νέο αυτοκίνητο ή με έναν νέο σύντροφο. Η ευτυχία είναι είτε μέσα σας είτε πουθενά αλλού.

6. Πείθετε τον εαυτό σας ότι η ζωή είναι ταλαιπωρία
Ίσως έχετε ακούσει αυτό: δεν μπορείτε να επιλέξετε τα προβλήματα σας αλλά μπορείτε να διαλέξετε αν θα υποφέρετε ή όχι λόγω αυτών. Κάποιοι άνθρωποι βλέπουν τις δυσκολίες ως προκλήσεις, μια ευκαιρία να πιέσουν τον εαυτό τους για να γίνουν καλύτεροι. Άλλοι πιστεύουν ότι φέρνουν μόνο αρνητικότητα.

Αυτή η δεύτερη περίπτωση είναι μια πεποίθηση που περιορίζει την ανάπτυξη σας. Υποθέτοντας ότι η ταλαιπωρία είναι φυσιολογική, ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή, ότι η ζωή είναι στην πραγματικότητα μια κοιλάδα δακρύων και ότι απλά πηγαίνετε από τον έναν πόνο στον άλλο… καταλήγετε να σκέφτεστε ότι τα καλά πράγματα σημαίνουν πως κάτι χειρότερο θα έρθει.

7. Πιστεύετε πως κάτι ή κάποιος μπορεί να εξηγήσει τον πόνο σας
Υπάρχουν άνθρωποι που αποφασίζουν να εξηγήσουν τις απογοητεύσεις ή τους περιορισμούς τους χρησιμοποιώντας εξωτερικούς παράγοντες ως δικαιολογία. Νομίζουν ότι αν δεν ήταν οι γονείς τους, ή η ανεργία, ή η αδικία του κόσμου θα ήταν εντελώς χαρούμενοι. 

Με μια λέξη, κατηγορούν τον έξω κόσμο γι αυτό που αισθάνονται μέσα τους. Αυτό όμως είναι λάθος. Οι άνθρωποι έχουν την ικανότητα να ξεπεράσουν τα εμπόδια, εφόσον προσπαθήσουν.

Όπως μπορείτε να δείτε, είναι εύκολο να παγιδευτείτε σε πεποιθήσεις που σας εμποδίζουν να αναπτυχθείτε. Χωρίς να το συνειδητοποιείτε, ερμηνεύετε τα πάντα με κάποιον από αυτούς τους τρόπους. 

Στο τέλος, απλώς σας κρατούν κολλημένους και δεν σας αφήνουν να δείτε τους ευρείς ορίζοντες που έχετε όλοι γύρω σας. Μην τους αφήσετε.




10 ψέμματα που πάντα πιστεύουμε…!!!

Να δέκα ψέμματα που πάντα πιστεύουμε όπως γράφει στο άρθρο του ο μελετητής της ζωής Mark Chernoff.

Ψέμα 1: Μόνος σημαίνει μοναξιά.
''Μόνος'' δεν σημαίνει μοναξιά, και ''σχέση'' δεν σημαίνει πάντα ευτυχία.

Σε μια λάθος σχέση η μοναξιά είναι μεγαλύτερη. Εάν τα πράγματα δεν πάνε καλά, κάνε διάλειμμα και πέρασε χρόνο με το νούμερο ένα – εσένα. Βρες τον εαυτό σου πρώτα. Εκτίμησε την δική σου αξία. Και την επόμενη φορά που είσαι σε μια σχέση που βυθίζεται πιθανόν να κολυμπήσεις με ασφάλεια.

Ψέμα 2: Η ευτυχία έρχεται όταν έχεις τα πάντα.
Όταν είσαι ευτυχισμένος δεν σημαίνει ότι δεν επιθυμείς περισσότερα, αλλά σημαίνει ότι είσαι ευγνώμων για ότι έχεις και υπομονετικός για αυτά που θα έρθουν. Μερικές φορές προσπαθούμε να πετύχουμε κάτι μεγάλο και δεν βλέπουμε ότι τα μικρά πράγματα δίνουν την μαγεία στην ζωή. Έτσι,εκτιμήστε το σήμερα και ότι αυτό αξίζει. Αυτά είναι τα καλά παλιά χρόνια που θα νοσταλγείτε στο μέλλον.

Ψέμα 3: Μπορείτε να δείτε τον πόνο.
Μην υποτιμάτε τον πόνο του άλλου γιατί πραγματικά, ο καθένας παλεύει. Μερικοί άνθρωποι απλά είναι καλύτεροι στο να το κρύβουν. Δεν ξέρετε τι συμβαίνει στην διπλανή πόρτα. Η κριτική είναι ανώφελη και χάσιμο χρόνου.Εάν έχετε χρόνο για να κρίνετε τους άλλους βγείτε από την αφάνεια και κάντε κάτι που να έχει νόημα.

Ψέμα 4: Η ζωή πρέπει να είναι με συγκεκριμένο τρόπο
Τελικά είναι οι δικές μας σκέψεις που μας πληγώνουν. Απλά όταν αυτό που αισθανόμαστε, το χειριζόμαστε με ειλικρίνεια, τότε είναι λυτρωτικό. Πάντα έχουμε την ελευθερία να διαλέξουμε πως επιθυμούμε να ανταποκριθούμε σε ότι μας φέρνει η ζωή. 

Αφήστε πως θα έπρεπε να είναι η ζωή σας και αγκαλιάστε την πραγματική ζωή που προσπαθεί να βρει τον δρόμο της μέσα από την συνείδησή σας.

Αλλάξτε ό,τι μπορείτε να αλλάξετε, αλλάξτε τις σκέψεις σας για ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε και προχωρήστε με γαλήνη.

Ψέμα 5: Υποτίθεται πως πρέπει να είστε με συγκεκριμένο τρόπο
Όταν σταματήσετε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλες εκδόσεις του εαυτού σας, πραγματικές ή φανταστικές και όταν σταματήσετε να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους ανθρώπους, πραγματικούς ή φανταστικούς τότε είναι που θα γευθείτε την γαλήνη που είναι πραγματική και όχι φανταστική.

Ψέμα 6: Μόνο μερικοί έχουν την ικανότητα να έχουν καλή ζωή
Εάν κάθε πρωί ξυπνάς και λες, ''Ναι,σήμερα θα είναι μια καλή μέρα''. Και κάθε απόγευμα, βρίσκεις ένα λόγο για να πεις, ''Ναι, σήμερα είναι μια καλή μέρα''. Και κάθε βράδυ βρίσκεις ένα λόγο για να πεις, ''Ναι, σήμερα ήταν μια καλή μέρα''. Τότε, μια μέρα, μετά από πολλά φεγγάρια από τώρα, θα κοιτάς πίσω, θα χαμογελάς με τις αναμνήσεις και θα λες, ''Ναι, έζησα μια καλή ζωή''.

Ψέμα 7: Οι δύσκολες στιγμές δεν χρειάζονται
Μερικές φορές τα πράγματα πάνε στραβά πριν πάνε καλά. Μερικές φορές πρέπει να αφήσεις τους λάθος ανθρώπους να φύγουν μακριά σας για να έρθουν οι σωστοί άνθρωποι κοντά σας.

Μερικές φορές πρέπει να αισθανθείτε αδύναμοι για να καταλάβετε τι είναι να είσαι δυνατός στην ζωή.

Μερικές φορές πρέπει να σπάσετε λίγο για να καταλάβετε τι σημαίνει συντριβή.

Μερικές φορές πρέπει να συναντήσετε πολλούς ανθρώπους πριν βρείτε αυτόν που αγαπάτε.

Μερικές φορές πρέπει να δεχτείτε το καλό με το κακό μέσα, ξέροντας ότι στο τέλος όλα είναι μια εμπειρία που αξίζει.

Ψέμα 8: Δυνατός είσαι όταν δεν αισθάνεσαι πόνο
Στην πραγματικότητα, οι δυνατότεροι άνθρωποι είναι αυτοί που αισθάνονται πόνο, τον δέχονται, διδάσκονται από αυτόν και τον ξεπερνούν. Το ζήτημα είναι να έχεις το κουράγιο να κάνεις διάλειμμα, να κλάψεις, να πετάξεις τη σκόνη από πάνω σου και να μπεις ξανά στο ρινγκ για να παλέψεις όπως ποτέ πριν .

Ψέμα 9: Προσποιήσου
Νιώσε την αγάπη πριν να πεις, ''Σ’ αγαπώ''. Νιώσε την ευγνωμοσύνη πριν πεις, ''Ευχαριστώ''. Νιώσε την ταπεινότητα πριν πεις, ''Λυπάμαι''. Νιώσε την ανακούφιση πριν πεις, ''Σε συγχωρώ''. Όταν αυτά τα νιώσεις πριν τα πεις, θα χρειάζονται λιγότερα λόγια και θα πηγαίνουν μέσα στην καρδιά της σχέσης σας.

Ψέμα 10: Τα όνειρα είναι σπατάλη χρόνου
Τα μεγαλύτερα δώρα είναι αόρατα στο μάτια αλλά τα νιώθει βαθιά η καρδιά. Αυτό που βλέπουμε είναι ένα κλάσμα από ότι είναι δυνατόν. Η φαντασία έχει την όραση να βλέπει τι είναι κάτω από την επιφάνεια. Να βλέπει αυτό που είναι ουσιαστικό αλλά αόρατο στο μάτι. Κάπου,κάτι απίστευτο περιμένει για να φανερωθεί, απλά πρέπει να ονειρευτείτε πολύ για να το ανακαλύψετε.




Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Μην κλαις για όσα δεν έχεις. Γέλα για όσα σου χαρίστηκαν…!!!

Δε σου αρέσει η ζωή σου. Δε σου αρέσει το σπίτι σου, η καθημερινότητά σου, η δουλειά σου. Με γκρίνια ξυπνάς το πρωί, με μισή καρδιά κάνεις ό,τι κάνεις. Όλα διεκπεραιωτικά. Όλα γιατί πρέπει κι όχι γιατί θέλεις. Με ένα τεράστιο αχ να πνίγει το στή8ος σου κι ένα παράπονο.

Γιατί όλα σε σένα; Γιατί τίποτα να μην είναι όπως το θες; Αναρωτιέσαι κι απάντηση δεν έχεις να δώσεις. Μήτε και λύση στα αδιέξοδά σου.

Για την ακρίβεια σε αυτά που εσύ ορίζεις αδιέξοδα. Κουραστικός γίνεσαι, να ξέρεις. Όλη αυτή η μιζέρια, η γκρίνια, το ανικανοποίητο, δεν παλεύονται. Εσύ γενικά κατάντησες να μην παλεύεσαι. Γιατί ρε φίλε; Γιατί δε χαλαρώνεις να δεις τη ζωή σου αλλιώς; 

Γιατί δεν αρχίζεις να βλέπεις το ποτήρι μισογεμάτο κι όχι μισοάδειο; 

Υπάρχει πάντα και η θετική ματιά των πραγμάτων. Έχεις σπίτι ενώ κάποιος άλλος κοιμάται στο δρόμο. Έχεις δουλειά, ενώ κάποιος άλλος εδώ και χρόνια ψάχνει και δε στεριώνει πουθενά. Έχεις ανθρώπους να σε αγαπούν και να σε αντέχουν (για πόσο ακόμη δεν ξέρω) ενώ άλλοι είναι κούτσουρα μοναχά τους. Κι όχι επειδή το επέλεξαν, αλλά επειδή έτσι τα έφερε η ρουφιάνα η ζωή. 

Στα μάτια των άλλων τα έχεις όλα. Μόνο στα δικά σου δεν έχεις τίποτα. Κι είναι αχαριστία αυτό, να ξέρεις. Είναι άρνηση των δώρων που σου χάρισε η ζωή.

Που μπορεί να μην είναι τα ακριβά μπιχλιμπίδια, οι δόξες και οι χλιδές που ονειρεύτηκες κάποτε, αλλά είναι υπολογίσιμα. Είναι δικά σου και πρέπει να τα αγαπάς. Και κυρίως να τα εκτιμάς. 

Γιατί λοιπόν χαραμίζεις το χρόνο σου σε γκρίνιες και μουρμούρες; Ό,τι σου έχει χαριστεί κρατά μια θέση στη ζωή σου κι εσύ πρέπει να το φυλάξεις. Γιατί αυτό είναι ο θησαυρός σου, μη σκάβεις να τον βρεις αλλού. Μη σπαταλάς το χρόνο σου μαζί του.

Απόλαυσέ το. Οι άνθρωποι, οι ευκαιρίες κι όλα τα συναισθήματα που σου χαρίστηκαν αξίζουν. 

Εκτίμησε τα. Γιατί τίποτα δε μένει για πάντα στη ζωή Δεν κλείνεις συμβόλαια μαζί της. Όπως στα έδωσε, έτσι μπορεί μια μέρα και να στα πάρει. Κι εκεί που έχεις τα πάντα να μείνεις με ένα ολοστρόγγυλο τίποτα… Να απομείνεις κούτσουρο μονάχο να κλαις τη μοίρα σου. 

Και τότε φίλε μου, θα έχεις λόγο να κλαις. Τώρα δεν έχεις καμία δικαιολογία. Γι’αυτό σκούπισε τα γκρινιάρικα δάκρυά σου κι ευχαριστήσου όσα έχεις. 

Και κοίτα κακομοίρη μου να τα κρατήσεις. Γιατί αλλιώς, έτσι και τα χάσεις, θα είσαι όντως για κλάματα. Αληθινά κλάματα με μαύρα, κατάμαυρα δάκρυα… Να το θυμάσαι…




Στεύης Τσούτση. 

Απίθανη τεχνική που θα σας βοηθήσει να κόψετε το κάπνισμα…!!!

Απίθανη τεχνική που θα σας βοηθήσει να κόψετε το κάπνισμα. Πολλοί άνθρωποι είναι εθισμένοι στο κάπνισμα, και ό,τι και να τους πείτε, δεν θα αφήσουν να πάει χαμένη η ικανοποίηση που νομίζουν ότι τους δίνει το τσιγάρο.

Παρ’ όλα αυτά, σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να σας κάνουμε να μάθετε τον κίνδυνο στον οποίο εκθέτετε τον εαυτό σας καπνίζοντας αυτούς τους, γεμάτους καπνό, θανατηφόρους κυλίνδρους.

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ένα και μόνο τσιγάρο περιέχει περίπου 600 συστατικά τα οποία κατά την καύση τους δημιουργούν περισσότερες από 7.000 χημικές ουσίες. 

Το χειρότερο είναι ότι 69 από αυτές είναι επιβεβαιωμένο ότι προκαλούν καρκίνο, ενώ πολλά από τα υπόλοιπα είναι γνωστά δηλητήρια.

Η Αμερικανική Πνευμονολογική Εταιρεία υποστηρίζει ότι το κάπνισμα είναι η κύρια αιτία θανάτων στις ΗΠΑ που μπορούν να ΑΠΟΤΡΑΠΟΎΝ, προκαλώντας πάνω από 438.000 θανάτους ετησίως. 

Και δεν είναι το κάπνισμα επιβλαβές μόνο για τον καπνιστή, αλλά επηρεάζει και τους παθητικούς καπνιστές στους οποίους περιλαμβάνονται ΚΑΙ παιδιά.

Όπως μπορείτε να δείτε, δεν είναι ότι βλάπτετε μόνο τον εαυτό σας, αλλά και άλλους ανθρώπους, ανθρώπους για τους οποίους νοιάζεστε, οπότε αν είστε πρόθυμοι να σταματήσετε το κάπνισμα, εδώ είναι μία απλή λύση που μπορεί να σας εκπλήξει.

Σταματήστε το κάπνισμα με αυτή την εύκολη θεραπεία!

Οι άνθρωποι που έχουν ήδη προσπαθήσει να σταματήσουν το κάπνισμα γνωρίζουν ότι είναι μια δύσκολη διαδικασία και οι περισσότεροι από αυτούς αποτυγχάνουν στις προσπάθειές τους μέσα στο διάστημα του ενός έτους. 

Ακόμα κι αν έχουν δοκιμάσει όλα τα είδη των φαρμακευτικών βοηθημάτων ή και τα αυτοκόλλητα νικοτίνης που υποτίθεται ότι θα τους βοηθήσουν να κόψουν το κάπνισμα, δυστυχώς δεν είναι αποτελεσματικά σε όλους.

Η Merrilyn Hope λέει ότι η μαγειρική σόδα προτείνεται ως θεραπεία ώστε να σας βοηθήσει να σταματήσετε το κάπνισμα από τον Richard Webster και άλλους εμπειρογνώμονες στον τομέα. Μπορεί να έχει μια άμεση επίδραση ώστε να σταματήσετε το τσιγάρο το οποίο ουσιαστικά φαντάζεστε ότι χρειάζεστε.

Ο Richard Webster είναι ένα υπνοθεραπευτής που έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής του για να βοηθήσει άτομα με προβλήματα συμπεριφοράς, συμπεριλαμβανομένου τον εθισμό των ανθρώπων με το κάπνισμα.

Μαγειρική σόδα και η τεχνική που θα σας βοηθήσει να κόψετε το κάπνισμα

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βάλετε μία μικρή ποσότητα μαγειρικής σόδας πάνω από τη γλώσσα όποτε αισθάνεστε την ανάγκη να καπνίσετε.

Προσοχή: Αυτή η τεχνική είναι πραγματικά χρήσιμη, αλλά οι άνθρωποι που βρίσκονται σε ειδικές δίαιτες με χαμηλό νάτριο ή όσοι έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση δεν θα πρέπει να την εφαρμόσουν.

Εδώ είναι ένα φανταστικό παράδειγμα του πώς η μαγειρική σόδα μπορεί να σας βοηθήσει να κόψετε το κάπνισμα:

“Διάβασα ένα άρθρο εφημερίδας που ανέφερε έναν γιατρό ο οποίος είπε ότι, για να σταματήσετε το κάπνισμα, αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα σε ένα ποτήρι νερό και πιείτε το, δύο φορές την ημέρα για την πρώτη εβδομάδα, στη συνέχεια, μία φορά την ημέρα για τη δεύτερη εβδομάδα. Κάπνιζα ήδη μία κούτα την εβδομάδα, τότε ή περίπου 30 τσιγάρα την ημέρα.

Ξεκίνησα με δύο ποτήρια την Κυριακή και άλλα δύο τη Δευτέρα. Και τις δύο ημέρες κάπνισα από δύο τσιγάρα. Την Τρίτη νομίζω ότι κάπνισα ένα τσιγάρο και στη συνέχεια το έκοψα εντελώς. Συνέχισα να πίνω τη μαγειρική σόδα για το υπόλοιπο της εβδομάδας.

Δεν χρειάστηκε να συνεχίσω και για δεύτερη εβδομάδα. Δεν έχω καπνίσει ούτε ένα τσιγάρο τα τελευταία 20 χρόνια'' 

Joanne Fanizza, Farmingdale, N.Y. (Klein, S., 10 Crazy Ways Smokers Finally Kicked the Habit, Health.com)

“Τροφή-Φάρμακο”: Προσοχή, το παράδειγμα είναι φανταστικό, απ` ό,τι έλεγε το άρθρο. Το διευκρινίζω διότι μου φαίνεται υπερβολική ποσότητα το 1-2 κουταλιές της σούπας. Ενδεχομένως 1-2 κουταλάκια του γλυκού να είναι πιο σωστό.

Ένα όξινο σώμα είναι επιρρεπές στον εθισμό της νικοτίνης. Η μαγειρική σόδα είναι ιδιαίτερα αλκαλική, γι ‘αυτό εξουδετερώνει αποτελεσματικά τις τοξίνες και μειώνει την οξύτητα στο σώμα. Ένα σώμα που είναι περισσότερο αλκαλικό είναι λιγότερο πιθανό να αποκτήσει υπερβολικό εθισμό στη νικοτίνη.

Σημείωση: Μην αφήνετε τη σόδα να αντικαταστήσει την κατανάλωση μιας υγιεινής αλκαλικής δίαιτας. Θα πρέπει επίσης να αναφερθεί ότι δεν είναι σκόπιμο να συνεχίσετε να παίρνετε μαγειρική σόδα για αόριστο χρονικό διάστημα.

Επιτρέπεται να τη χρησιμοποιήσετε για μια-δυο εβδομάδες. Στη συνέχεια θα πρέπει να κάνετε μια παύση για μερικές εβδομάδες προτού αρχίσετε να την χρησιμοποιείτε ξανά.

Πρέπει να γνωρίζετε το γεγονός ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων σόδας σε τακτική βάση θα βλάψει την υγεία των νεφρών σας.

“Τροφή-Φάρμακο”: Διατίθενται από την ιστοσελίδα μας ΦΥΣΙΚΑ συμπληρώματα διατροφής με εξαιρετική επίδραση στην καλή υγεία και λειτουργία των πνευμόνων και εν γένει του αναπνευστικού συστήματος, όπως

· Μία φόρμουλα υγείας, (με πυκνογενόλη-τζίνγκο μπιλόμπα-εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού)



· Το Σκόρδο,


· Η βιταμίνη C (ΦΥΣΙΚΉ),

· και τέλος ένα ακόμη προϊόν που περιέχει ρόδι, acai berry και noni.

Όλα έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, οπότε και βελτιώνουν την πνευμονική λειτουργία ακόμη και των ασθενών με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ), που οφείλεται στην οξείδωση την οποία προκαλούν το κάπνισμα και η μόλυνση του περιβάλλοντος, όπως επισημάνθηκε στο 20ό Ετήσιο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας στη Βαρκελώνη.

Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερα και παραγγελίες, παρακαλώ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!




Πηγή: fitfoodhouse.com Απίθανη τεχνική που θα σας βοηθήσει να κόψετε το κάπνισμα
Επιμέλεια/Απόδοσή: proionta-tis-fisis.com

Το τηλέφωνό μας έχει ημερομηνία λήξης - Πώς μπορούμε να τη βρούμε…!!!

Το κινητό έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Πολλοί από εμάς όταν αγοράζουμε ένα smartphone θέλουμε να το κρατήσουμε όσο περισσότερα χρόνια μπορούμε. Κάποια στιγμή όμως αυτό «κλατάρει». 

Αυτό αρχίζουμε να το καταλαβαίνουμε ότι η διάρκεια της μπαταρίας μειώνεται και όταν ορισμένες από τις εφαρμογές αρχίζουν να κολλάνε. Τότε μάλλον είναι η ώρα για αγορά νέου κινητού.

Ας δούμε έναν από τους ευκολότερους τρόπους για να διατηρήσουμε την ψηφιακή μας ζωή ασφαλέστερη : Πρώτα απ′ όλα πρέπει να χρησιμοποιούμε συσκευές που μπορούν να έχουν τις τρέχουσες ενημερώσεις ασφαλείας.

Η διάρκεια ζωής

Σήμερα, η μέση διάρκεια ζωής των smartphones είναι περίπου 2,5 χρόνια. Θα μπορούσε να είναι ακόμη μικρότερη για ορισμένες συσκευές - μεταξύ 15 και 18 μηνών.

Οι μεγαλύτερες μάρκες όπως η Apple και η Samsung τείνουν να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τις μικρότερες εταιρείες.

Αυτή είναι η μέση διάρκεια ζωής για μερικά από τα πιο δημοφιλή τηλέφωνα σήμερα:

iPhone – 4 έως 8 χρόνια

Samsung – 3 έως 6 χρόνια

Google Pixel – 3 έως 5 χρόνια

Huawei – 2 έως 4 χρόνια

Βρείτε τον αριθμό σας

Το ρολόι διάρκειας ζωής του τηλεφώνου σας ξεκινά από τη στιγμή που κατασκευάστηκε, όχι από τη στιγμή που το αγοράσατε. Εάν δεν είστε σίγουροι πότε κατασκευάστηκε το τηλέφωνό σας, μπορείτε να το μάθετε κάνοντας μια έρευνα.

Αν έχετε κρατήσει το κουτί του τηλεφώνου η ημερομηνία κατασκευής πρέπει να αναγράφεται στη συσκευασία.

Εάν πετάξατε το κουτί, οι πληροφορίες θα πρέπει να εμφανίζονται στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας στην ενότητα «Πληροφορίες».

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τον σειριακό αριθμό του τηλεφώνου σας για να αποκρυπτογραφήσετε πότε κατασκευάστηκε. 

Πολλοί κατασκευαστές κρύβουν την ημερομηνία ή το έτος μέσα σε αυτούς τους αριθμούς. Ο σειριακός αριθμός είναι κρυμμένος στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου σας.

Υπάρχουν επίσης ειδικοί κωδικοί κλήσης και μενού καταγραφής εκκίνησης, που μπορούν να σας δείξουν αυτές τις πληροφορίες.

Υπάρχει ένας ευκολότερος τρόπος

Αντί να κάνετε όλα τα παραπάνω βήματα, μπορείτε να ελέγξετε το τέλος ζωής του τηλεφώνου σας, ή το EOL.

Αυτός ο ιστότοπος παραθέτει ημερομηνίες EOL και κύκλους ζωής για συσκευές, προγράμματα λογισμικού και άλλα. Αυτή τη στιγμή παρακολουθεί 261 προϊόντα και διαθέτει ενσωμάτωση iCal, ώστε να μπορούμε να λάβουμε μια υπενθύμιση ότι πρέπει να αναβαθμίσουμε κάτι.

Στο επάνω μέρος, υπάρχει ένα πλαίσιο αναζήτησης. Πληκτρολογούμε τη μάρκα και το μοντέλο μας. Οι πληροφορίες που χρειαζόμαστε είναι ακριβώς στην οθόνη.

Εναλλακτικά, επιλέγουμε έναν από τους τέσσερις μεγάλους κατασκευαστές που αναφέρονται στη σειρά Συσκευές. Εάν δεν μπορούμε να βρούμε το τηλέφωνό μας εκεί, βλέπουμε την πλήρη λίστα προϊόντων και κατασκευαστών στο αριστερό μενού.

Όταν κάνουμε κλικ σε έναν κατασκευαστή, τα τηλέφωνά του παρατίθενται χρονολογικά. Μπορούμε να δούμε την ημερομηνία κυκλοφορίας κάθε τηλεφώνου, πότε διακόπηκε και εάν ο κατασκευαστής εξακολουθεί να το υποστηρίζει.

Ένα ξεπερασμένο τηλέφωνο είναι ένα χρυσωρυχείο για τους χάκερ, οι οποίοι θα μπορούσαν γρήγορα να έχουν πρόσβαση σε όλα, από τους τραπεζικούς λογαριασμούς και τις πληροφορίες της εταιρείας μας έως τα δεδομένα υγείας μας. 

Θα μπορούσαν ακόμη και να κλέψουν τη φωνή μας μέσω δεδομένων ήχου από τηλεφωνικές κλήσεις και φωνητικά μηνύματα.




Πηγή: Foxnews
© Παρέχεται από: Huffington Post

Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023

Για να ξεκουραστεί το σώμα, πρέπει να έχει υγεία η ψυχή…!!!

Υπάρχουν μέρες, που το μόνο που θέλεις είναι να σέρνεσαι. Να πηγαίνεις από το κρεβάτι στον καναπέ και από τον καναπέ ξανά και πάλι στο κρεβάτι.

Και λες στον εαυτό σου ‘’Μα το έχω ανάγκη. Το χρειάζομαι. Πρέπει να ξεκουραστώ’’.

Και περνάς ώρες ολόκληρες και όταν έρχεται η ώρα να σηκωθείς, πάλι κουρασμένος νιώθεις.

Και αναρωτιέσαι μετά… ‘’Γιατί; Τι φταίει; Αφού δεν έκανα τίποτα. Γιατί δεν ξεκουράστηκα ξανά;’’

Ξέρεις…

Ο άνθρωπος, είναι ον, ψυχοσωματικό.
Για να ξεκουραστεί το σώμα, πρέπει να έχει υγεία η ψυχή.

Και η ψυχή δεν φτιάχτηκε για να καθεύδει. Δεν φτιάχτηκε για να παραιτείται η ψυχή. Δεν φτιάχτηκε για να ζει στην απραξία.

Πλάστηκε για να αγωνίζεται. Να ζει. Να αναζητάει το Θεό.

Όταν την εγκλωβίζεις, σε ένα καναπέ, όταν την φυλακίζεις όλη μέρα σε ένα κρεβάτι, μην περιμένεις να είσαι μετά καλά.

Μην περιμένεις έτσι να ξεκουραστείς. Και ας ξαπλώνεις όλη μέρα…

Σήκω. Ζήσε. Πάλεψε.
Η ψυχή, φτιάχτηκε για να πετάει…




Τα 18 στάδια της σχέσης ανάμεσα σε έναν ναρκισσιστή και έναν ενσυναισθητικό…!!!

Ενσυναισθητικοί και ναρκισσιστές : Δύο πολύ διαφορετικοί τύποι ανθρώπων, κι όμως, οι ενσυναισθητικοί συχνά βρίσκονται παγιδευμένοι σε μια τέτοια σχέση.

Οι ενσυναισθητικοί είναι άνθρωποι εξαιρετικά ευαίσθητοι με τον κόσμο και τα συναισθήματά του και μπορούν να εσωτερικεύσουν τις συναισθηματικές εμπειρίες άλλων, σαν να ήταν δικές τους.

Οι ναρκισσιστές, από την άλλη πλευρά, είναι άνθρωποι εξαιρετικά απορροφημένοι στον εαυτό τους και έχουν την τάση να χειραγωγούν τους άλλους, ώστε να εξυπηρετούν τις δικές τους, εγωιστικές ανάγκες. Χρειάζονται να τους φροντίζουν και να τους θαυμάζουν. 

Οι λόγοι που ο ένας καταλήγει με τον άλλο είναι περίπλοκοι, αλλά συχνά σχετίζεται με το γεγονός ότι οι ναρκισσιστές είναι πληγωμένοι άνθρωποι που χρειάζονται την προσοχή των άλλων και οι ενσυναισθητικοί είναι κατευθείαν πρόθυμοι να βοηθήσουν.

Τα 18 στάδια της σχέσης ανάμεσα σε έναν ναρκισσιστή και έναν ενσυναισθητικό

1ο στάδιο: Έλξη
Ο ναρκισσιστής προσελκύει τον ενσυναισθητικό και εκεί μια σχέση ξεκινά να αναπτύσσεται. Το ενσυναισθητικό άτομο νιώθει επιβεβαίωση και ότι το χρειάζεται κάποιος• στην αρχή, νιώθει ότι εκτιμάται η φροντίδα του. Ξεκινά να αναπτύσσεται μια ισχυρή αίσθηση άνευ όρων έρωτα για τον ναρκισσιστή, ενώ ο τελευταίος δεν έχει την πρόθεση να ανταποδώσει αυτό τον έρωτα, ακόμα και αν φαίνεται σαν να το κάνει.

2ο στάδιο: Η ψευδαίσθηση
Καθώς η σχέση συνεχίζεται, το ενσυναισθητικό άτομο θα αρχίσει να νιώθει σαν να έχει εγκαθιδρυθεί μια αληθινή σύνδεση ανάμεσά τους και να πιστεύει ότι επιτέλους συνάντησε τον έρωτα της ζωής του. Το ναρκισσιστικό άτομο θα δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι είναι το τέλειο ταίρι και θα φορά εκείνη τη μάσκα ότι θέλει την ίδια ακριβώς σχέση με τον ενσυναισθητικό, ενώ ο στόχος του θα είναι να έχει τον έλεγχο.

3ο στάδιο: Η χειραγώγηση
Με τον καιρό, ο ναρκισσιστής θα θελήσει να διασπάσει την αυτοεκτίμηση του ενσυναισθητικού. Δεν θα του επιτεθεί ποτέ άμεσα, αλλά θα κάνει σχόλια που θα αμφισβητούν τις επιλογές και τις ικανότητες του ενσυναισθητικού, μέχρι τελικά ο τελευταίος να αρχίσει να αμφιβάλλει για τον εαυτό του. Θα νιώθει αδυναμία, αλλά και τυχερός που έχει τον ναρκισσιστή στη ζωή του, δημιουργώντας έτσι μια ανθυγιεινή εξάρτηση.

4ο στάδιο: Έλεγχος
Μόλις ο ναρκισσιστής πάρει τον έλεγχο, θα παίξει το ρόλο του θύματος και θα τρέφεται από την ανάγκη του ενσυναισθητικού για να τον φροντίζει, να είναι πάντα παρών γι’ αυτόν. Αυτό μετατρέπεται σε έναν συνεχή κύκλο χειραγώγησης.

5ο στάδιο: Αποτυχία
Ο ενσυναισθητικός θα έχει αγνές προθέσεις αγάπης και θα κάνει ό, τι μπορεί για να βοηθήσει τον ναρκισσιστή, επειδή δεν βλέπει καθαρά. Η αλήθεια είναι ότι δυστυχώς ο ναρκισσιστής δεν βλέπει ότι είναι πληγωμένος, ότι υπάρχει κάτι που πρέπει να αντιμετωπίσει. Ο ενσυναισθητικός ποτέ δεν θα καταφέρει να τον γιατρέψει.

6ο στάδιο: Η παγίδα
Η σχέση φτάνει στο σημείο όπου όλα αφορούν πια τον ναρκισσιστή. Όλα γυρνούν γύρω από τις ανάγκες, τα θέλω, τις αποφάσεις του. Το ενσυναισθητικό άτομο αρχίζει να το συνειδητοποιεί αυτό με τον καιρό. Όμως μισεί να πληγώνει τους άλλους ή να κάνει κάποιον να τον αντιπαθήσει. Γι’ αυτό και θα συνεχίσει να ικανοποιεί τον ναρκισσιστή, ακόμα κι αν είναι δυστυχισμένος μέσα στη σχέση.

7ο στάδιο: Ο κύκλος
Όσο περισσότερα δίνει το ενσυναισθητικό άτομο, τόσο περισσότερο έλεγχο αποκτά το ναρκισσιστικό. Ο κύκλος της χειραγώγησης θα συνεχιστεί, απομυζώντας κάθε ενέργεια από τον ενσυναισθητικό• και αυτό μέχρι να φτάσει η κατάσταση στο όριο του.

8ο στάδιο: Η μεταστροφή
Το ενσυναισθητικό άτομο θα υψώσει επιτέλους τον τόνο της φωνής του, θα υπερασπιστεί τον εαυτό του. Θα νιώθει παράλληλα καταβεβλημένο, κουρασμένο και επιτέλους θα έχει δει ότι στην ουσία ποτέ δεν ικανοποιήθηκαν οι δικές του ανάγκες. Η ψευδαίσθηση της σχέσης θα καταρρεύσει και θα φανεί το πραγματικό της πρόσωπο. Ο ναρκισσιστής δεν συμπαθεί καθόλου όμως αυτή την μεταστροφή.

9ο στάδιο: Ποτέ δεν είναι αρκετό
Οι ναρκισσιστές είναι άνθρωποι που χρειάζονται συνεχώς προσοχή και θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους, για να ικανοποιηθούν, ειδικά όσον αφορά στις σχέσεις. Το εγώ τους πάντα θα χρειάζεται κάτι παραπάνω.

10ο στάδιο: Πίσω στο 3ο στάδιο
Όταν ο ενσυναισθητικός αρχίζει να αρθρώνει και να εκφράζει όλα όσα τον ενοχλούν, ο ναρκισσιστής θα το αντιμετωπίσει, υποβιβάζοντάς τον, αποκαλώντας τον «παρανοϊκό», «τρελό», ώστε να καταφέρει να τον αποθαρρύνει και να συνεχίσει τον κύκλο χειραγώγησης.

11ο στάδιο: Ψυχολογική κακοποίηση
Ο ενσυναισθητικός αρχίζει να νιώθει ότι φταίει για όλα όσα πάνε άσχημα στη σχέση, ότι δεν είναι αρκετά καλός και άξιος να αγαπηθεί. Αποτυγχάνει να καταλάβει ότι τον χειραγωγούν. Δεν μπορεί να δει και πάλι τον έλεγχο που του επιβάλλεται. 

Σε αυτό το σημείο, ο ναρκισσιστής έχει κάνει τον ενσυναισθητικό να νιώθει ότι είναι ο κακός της υπόθεσης. Τον κατηγορεί για όσα πάνε λάθος, για να έχει το πάνω χέρι.

12ο στάδιο: Η οπισθοχώρηση
Ο ενσυναισθητικός θα κάνει ένα βήμα πίσω για να προσπαθήσει να δουλέψει όλα όσα νιώθει. Θα καταλάβει πόσο χαμένος και πληγωμένος νιώθει. Θα χρειαστεί χρόνος για να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.

13ο στάδιο: Η επούλωση
Οι ενσυναισθητικοί άνθρωποι θεωρούνται οι θεραπευτές της κοινωνίας. Έχουν τη δύναμη και την ικανότητα μέσα τους να θεραπεύσουν τους άλλους. Την ίδια ικανότητα μπορούν να βρουν και για τον εαυτό τους. Για να το κάνουν αυτό, χρειάζεται να κάνουν ορισμένες φορές πίσω, να παραιτηθούν από αυτό το έργο, για να προστατεύσουν τον εαυτό τους.

14ο στάδιο: Η πραγματοποίηση
Καθώς ο ενσυναισθητικός δουλεύει για να επουλώσει τις πληγές του, συνειδητοποιεί την πικρή αλήθεια της σχέσης του. Χρειάζεται να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι αυτό που έχουν δεν είναι αυθεντικό.

15ο στάδιο: Ποιος είναι το θύμα;
Σε αυτό το κρίσιμο σημείο, ο ενσυναισθητικός θα αντιληφθεί επιτέλους ποιος ήταν το θύμα της σχέσης.

16ο στάδιο: Το τέλος
Όταν επίσης συνειδητοποιήσει ότι ο ναρκισσιστής δεν θα αλλάξει ποτέ, ότι δεν είναι εκείνος που θα τον βοηθήσει, έρχεται η επώδυνη αφύπνιση. Αυτή που θα τον οδηγήσει στο χωρισμό.

17ο στάδιο: Η συνέχεια
Ο ναρκισσιστής θα συνεχίσει, θα προχωρήσει, βρίσκοντας ένα άλλο θύμα, που θα ικανοποιεί τις ανάγκες του.

18ο στάδιο: Η αλλαγή
Το ενσυναισθητικό άτομο έχει ακόμα πολλή δουλειά να κάνει με τον εαυτό του, αλλά αν δεν παραιτηθεί, θα βγει δυνατότερο, σοφότερο και πιο προσεκτικό. Αυτό σημαίνει ότι δυσκολότερα θα ξαναπέσει στην ίδια παγίδα.




Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023

Κάθε μαύρη σου περίοδος είναι το μεγάλο δώρο της αυριανής σου ζωής …!!!

Όλοι περνάμε ανά διαστήματα περιόδους με θλίψη, με σκοτεινιά, με άγχος, με ανασφάλεια, με αδιαφορία, με πόνο. Αισθανόμαστε αδικία γιατί τα πράγματα ήρθαν έτσι, με αυτόν τον τρόπο και δεν μας επιτρέπουν να είμαστε χαρούμενοι και ξέγνοιαστοι.

Μπορεί να διαρκούν πολύ ή και λίγο, μπορεί να εμφανίζονται πιο σπάνια ή και πιο συχνά, από όταν ήμασταν παιδιά μέχρι και σήμερα. 

Αναρωτιόμαστε αν έχουμε κάνει κάτι λάθος, γιατί νιώθουμε έτσι; Γιατί έρχεται ένα τέτοιο γεγονός σε εμάς; Γιατί κουβαλάμε αυτό το βάρος μέρα νύχτα;

Στην ευαίσθητη μας παιδική ηλικία υπεύθυνοι για εμάς ήταν οι γονείς μας, θέλαμε από αυτούς τα πάντα και λίγα παραπάνω, θέλαμε αγάπη, θέλαμε φροντίδα, θέλαμε την οικογένεια μας ολόκληρη και όπως τα παραμύθια. 

Πόσα τραύματα κουβαλάμε από τότε στην ενήλικη ζωή μας; 

Πόσοι τα έχουν απενοχοποιήσει και συνεχίζουν την πορεία τους και πόσοι δεν αντέχουν να τα κοιτάξουν στα μάτια και εγκλωβίζονται μέσα στα «λάθη» των γονιών τους;

Λοιπόν, σε αυτόν τον μαγικό κόσμο που λέγεται ζωή όλοι είμαστε άνθρωποι και εν δυνάμει θεοί. 

Εάν τα πράγματα για εμάς δεν έρθουν με τόση ευκολία, εάν μάθουμε να πατάμε γερά στα πόδια μας, εάν πάρουμε τις ευθύνες μας, εάν μπορούμε να είμαστε εμείς και ο εαυτός μας, τόσο καλύτερα για εμάς. 

Η ζωή αν ήταν ένα παραμύθι θα ήταν βαρετή. 

Έχει μέσα αλλαγές και δυσκολίες. Χωρίς την αλλαγή και την δυσκολία, η ύπαρξη μας δεν θα είχε νόημα. Δεν θα υπήρχε το εφόδιο του αυριανού δώρου, αυτού της ωριμότητας και της σοφίας.

Με βεβαιότητα εάν διανύεις μια δύσκολη περίοδο, αβάσταχτη. Να περιμένεις έναν τεράστιο ήλιο στη γωνία. 

Η ενέργεια του σύμπαντος σου δίνει πόνο για να σου φέρει ευτυχία. Χρειάζεται χρόνος για να δεις καθαρά. Όμως αυτό να μην το ξεχνάς ποτέ!

Παρατήρησε τα όμορφα που σου ήρθαν μετά από μια δύσκολη περίοδο, σκέψου τι συνέβη μέσα σου, δες πόσο μετατοπίστηκες, δες την εξέλιξη σου. Κοίταξε την πορεία της ζωής σου.

Μην κατηγορείς κανέναν, δεν φταίει κανείς, έχεις στα χέρια σου και στα κύτταρα σου το δώρο που ονομάζεται ζωή και βρίσκεσαι μέσα σε αυτή για να αφήσεις το δικό σου προσωπικό σημαντικό αποτύπωμα. 

Είσαι σημαντικός, μοναδικός, με τα σκοτάδια σου και τις χαρές σου, με τις επιτυχημένες και τις αποτυχημένες προσπάθειες σου. 

Αντλείς πάντα δύναμη από κάτι, ίδιο ή και διαφορετικό. Η ελευθερία είναι αυτή που πολύς κόσμος κυνηγάει αλλά κι αυτή που αληθινά τον φοβίζει. Απελευθερώσου από όλα τα δεινά και τους ανθρώπους που σε πλήγωσαν. Τελείωσε! 

Είσαι εδώ, εσύ! Αυτός που δημιουργήθηκε μέσα από όλα αυτά τα συμβάντα της ζωής του σε αυτό που είναι σήμερα και σε αυτό που πρόκειται να γίνει αύριο. 

Ένα σώμα, μια ψυχή, μια ενέργεια, ένας βοηθητικός άνθρωπος για εσένα και για τους άλλους, στον κόσμο αυτό που θέλουμε να εξελίσσεται.

Η αδικία που θεωρείς πως σου συμβαίνει σήμερα είναι η αυριανή διπλή σου δικαίωση.




Ελένη Κακλαμάνου

Η σοκαριστική άποψη του Πλούταρχου για την κρεατοφαγία…!!!

Στη συλλογή του «Ηθικά» ο Πλούταρχος αναζητά την εφαρμογή της αρετής στην πρακτική πλευρά της ζωής.

Στους «Περί σαρκοφαγίας» λόγους του μάλιστα προβληματίζεται έντονα. Προφανώς απαυδημένος από τα ελληνορωμαϊκά συμπόσια αναρωτιέται πώς γίνεται – έχοντας στη διάθεσή μας τέτοια νόστιμη ποικιλία από φρούτα, λαχανικά και καρπούς – να θέλουμε με το ζόρι να νοστιμίσουμε τη ματωμένη σάρκα ενός ζώου «σβήνοντας με μύρια καρυκεύματα τη γεύση του αίματος» για να μπορέσουμε να τη φάμε.

Οι απόψεις του για την κρεατοφαγία είναι… ωμές και σοκαριστικές…

Τι ονομάζουμε λιχουδιά;

«…εγώ απορώ τι έπαθε και τι ένιωθε ο πρώτος άνθρωπος και ακούμπησε το στόμα του σε αίμα σκοτωμένου πλάσματος, πλησίασε τα χείλη του σε σάρκα πεθαμένου ζώου και, παραθέτοντας σε τραπέζι μπαγιατεμένα πτώματα, ονόμασε λιχουδιές και νοστιμιές τα μέρη που λίγο πριν βρυχούνταν, μιλούσαν, κινούνταν και έβλεπαν. 

Πώς τα μάτια του άντεξαν να δουν αίμα πλασμάτων που σφάζονταν, γδέρνονταν, διαμελίζονταν, πώς η όσφρησή του άντεξε την αποφορά, πώς η σκέψη του μιάσματος δεν απέτρεψε τη γλώσσα να αγγίζει ξένα έλκη και να απολαμβάνει τους χυμούς και τα υγρά θανάσιμων τραυμάτων».

Πού είναι τα κοφτερά δόντια σου;

«Το ότι δεν είναι στη φύση του ανθρώπου να τρώει κρέας φαίνεται κατ’ αρχάς από την κατασκευή του σώματος. Πράγματι το ανθρώπινο σώμα δε μοιάζει με κανενός ζώου από όσα έχουν φτιαχτεί για να τρώνε κρέας : 

Δεν υπάρχουν προτεταμένα χείλη, μυτερά νύχια, κοφτερά δόντια, γερό στομάχι και θερμή πνοή ικανή να μετατρέψει και να επεξεργαστεί τα βαριά συστατικά του κρέατος. 

Έτσι η φύση με τα λεία δόντια, το μικρό στόμα, τη μαλακή γλώσσα και την αδυναμία της πνοής για πέψη αποκλείει τη σαρκοφαγία».

Σκότωσε ο ίδιος αυτό που θέλεις να φας

«Αν υποστηρίζεις ότι είσαι φτιαγμένος για τέτοιου είδους τροφή, πρώτα σκότωσε ο ίδιος αυτό που θέλεις να φας, από μόνος σου, χωρίς να χρησιμοποιήσεις κοπίδι, ρόπαλο ή πελέκι. 

Αντίθετα, όπως οι λύκοι, οι αρκούδες και τα λιοντάρια σκοτώνουν μόνα τους τα ζώα που τρώνε, σκότωσε με δάγκωμα βόδι ή με το στόμα γουρούνι, ξέσκισε αρνί ή λαγό και πέσε πάνω του να το φας όσο είναι ακόμα ζωντανό, όπως κάνουν εκείνα».

Εξαπατημένη γεύση

«Αν περιμένεις να βρεθεί νεκρό αυτό που τρως (και η παρουσία ψυχής σε κάνει να ντρέπεσαι στο να φας τη σάρκα), τότε γιατί τρως το άψυχο πηγαίνοντας ενάντια στη φύση; 

Ωστόσο ούτε άψυχο και νεκρό το τρώνε όπως είναι, αλλά το βράζουν, το ψήνουν, το μεταβάλλουν με φωτιά και χημικές ουσίες αλλοιώνοντας, μετατρέποντας και σβήνοντας με μύρια καρυκεύματα τη γεύση του αίματος, ώστε το γευστικό όργανο (σ.σ. η γλώσσα, ο ουρανίσκος) να εξαπατηθεί και να δεχτεί ό,τι του είναι ξένο».

Με μέλι και μυρωδικά

«Εμείς όμως είμαστε τόσο λεπτεπίλεπτοι (μολονότι μολύνουμε τα χέρια μας με αίμα), ώστε αποκαλούμε το κρέας προσφάγι κι έπειτα χρειαζόμαστε άλλα συμπληρώματα για το ίδιο το κρέας, ανακατεύοντας λάδι, κρασί, μέλι, ψαρόζουμο, ξίδι μαζί με μυρωδικά από τη Συρία και την Αραβία, σαν να ενταφιάζουμε πράγματι νεκρό».




Golden Magazine

Ψυχολόγος ξεσπά: Το πρόβλημά μας σήμερα είναι οι κουρασμένες οι ψυχές…!!!

Η viral ανάρτηση του ψυχολόγου Ελευθεριάδη Ελευθέριου η οποία περιγράφει με πολύ εύστοχα λόγια πτυχές της σημερινής κοινωνίας

Η ανάρτηση:

Το πρόβλημά μας σήμερα δεν είναι τα κουρασμένα σώματα.

Το πρόβλημά μας σήμερα είναι οι κουρασμένες οι ψυχές.

Οι άνθρωποι οι τσακισμένοι.

Ένα ανθρωποφάγο σύστημα, που σε θέλει από το πρωί μέχρι το βράδυ, να τρέχεις σαν τρελός.

Να ζεις, μέσα στη στεναχώρια και το άγχος.

Και άλλοτε ξέρεις κουράζονταν οι άνθρωποι.

Και άλλοτε δούλευαν.

Και άλλοτε τρέχανε.

Ναι. Τραβούσανε πολλά…

Δεν είχαμε όμως αυτό εδώ το χάλι.

Ξέρεις τι σκέφτομαι καμιά φορά;

Όσο πιο κουρασμένος ψυχικά ο άνθρωπος, τόσο πιο ευάλωτος.

Όσο πιο ευάλωτος, τόσο πιο φοβισμένος.

Όσο πιο φοβισμένος, τόσο πιο εύκολα διαχειρίσιμος.

Καθένας, ας αναλογιστεί.