Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Ύπνος μέσα σε ένα λεπτό. Τα 4 κόλπα των ειδικών για γρήγορο και εύκολο βραδινό ύπνο...!!!!

Πιθανότατα γνωρίζετε ήδη τα βασικά πράγματα που πρέπει να κάνετε για να έχετε καλό βραδινό ύπνο. Αυτά περιλαμβάνουν την αποφυγή της καφεΐνης πριν πάτε για ύπνο, καθώς και να σταματήσετε να ελέγχετε τα τηλέφωνά σας για μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. 

Αλλά εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα στον ύπνο – ειδικά εάν το πρόβλημα είναι σταθερό – ίσως θέλετε να κάνετε κάποια πράγματα παραπάνω. 

Οι εμπειρογνώμονες του ύπνου έχουν βιώσει από αυτό που περνάτε. Τι κάνουν λοιπόν όταν έχουν αϋπνίες ; 

Εδώ είναι μερικά κόλπα για τον ύπνο από τους ίδιους τους ειδικούς :

Μυϊκή χαλάρωση
Η σωματική ένταση μπορεί να σας κρατήσει ξύπνιους. Μια απλή λύση είναι να εκτελέσετε την προοδευτική τεχνική χαλάρωσης των μυών: 

Σφίξτε αργά και χαλαρώστε τους μυς σας.

Ξεκινήστε από τα δάχτυλα των ποδιών σας και στη συνέχεια συνεχίστε μέχρι να φτάσετε στο κεφάλι σας.

Κάνετε αυτό σε διαστήματα πέντε δευτερολέπτων.

Ολοκληρώστε αυτή την τεχνική έχοντας στο μυαλό σας ότι είστε σε ένα ήσυχο περιβάλλον, όπως μια ήσυχη παραλία.

Παράδοξο κόλπο ύπνου
Αν είστε ένας από εκείνους που δεν μπορούν να κοιμηθούν γιατί ανησυχείτε για τον ίδιο τον ύπνο, εδώ είναι μια μοναδική προσέγγιση: σκεφτείτε ότι πρέπει να παραμείνετε ξύπνιοι. Αυτό μπορεί να σας μπερδέψει, αλλά πραγματικά σας βοηθά να κοιμηθείτε, επειδή μειώνει το άγχος και ακόμη και χαλαρώνει το μυαλό σας. 

Smoothie για Καληνύχτα
Αν τρώτε ένα σνακ πριν από τον ύπνο, ήρθε η ώρα να γίνετε σοφοί στην επιλογή του τι να φάτε τη νύχτα. Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά αυτό που τρώτε διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στο πόσο καλός θα είναι ο ύπνος. Αντί για το συνηθισμένο σνακ, πιείτε ένα smoothie με τα ακόλουθα συστατικά: 

Γάλα αμυγδάλου χαμηλών θερμίδων
Γιαούρτι, χωρίς λιπαρά
Κατεψυγμένα κεράσια
Κανέλα
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα συστατικά, αλλά τα πρώτα δύο είναι ωφέλιμα για τη βελτίωση του ύπνου σας. Επίσης, τα κεράσια είναι γνωστά ότι αυξάνουν τον ύπνο μέχρι και μια ώρα περισσότερο. 

Γράψτε αυτά που σας απασχολούν
Αν έχετε πολλά πράγματα στο μυαλό σας, αυτό σίγουρα θα σας κρατήσει ξύπνιους. Αντί να κρατήσετε αυτές τις ανησυχίες στο κεφάλι σας, γράψτε τις κάπου. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε τις λύσεις στα τρέχοντα προβλήματα στο τετράδιό σας και σύντομα, θα βρεθείτε πιο χαλαροί και θα κοιμηθείτε πιο εύκολα. 

Μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι οι τεχνικές που αναφέρονται εδώ οδηγούν σε μεγαλύτερη αίσθηση χαλάρωσης. Αυτή η αίσθηση σας επιτρέπει να κοιμηθείτε περισσότερο και να βελτιώσετε την ποιότητά του ύπνου. 

Περιττό να πούμε ότι αυτό είναι συχνά δύσκολο να επιτευχθεί. Αλλά μόλις κυριαρχήσετε την τέχνη της ηρεμίας και της χαλάρωσης, θα κοιμάστε σαν μωρό. 




Λάδι καρύδας : 30 άγνωστες χρήσεις του που λύνουν προβλήματα της καθημερινότητας και δεν είχατε ξανά ακούσει...!!!!

Το λάδι καρύδας είναι πολύ υγιεινό και το άρωμα του μας ταξιδεύει σε μέρη εξωτικά. Παράλληλα, είναι πλούσιο σε λιπαρά οξέα, η ευεργετική επίδραση των οποίων φαίνεται τόσο όταν λαμβάνεται από το στόμα και όταν χρησιμοποιείται εξωτερικά. 

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πάρα πολλούς τρόπους. Παρακάτω θα δείτε 30 περιπτώσεις όπου αυτό το προϊόν είναι απλά απαραίτητο. 

Για την υγεία 
-Μικρό κόψιμο ή μικρή πληγή. Το λάδι καρύδας συμβάλλει στην ταχύτερη επούλωση. Απλά αλείψτε το στην τραυματισμένη περιοχή του δέρματός σας. 

-Φροντίδα δοντιών και στόματος. Το λάδι καρύδας καταπολεμά επιτυχώς την άσχημη αναπνοή και την οδοντική πλάκα. Πλύνετε το στόμα σας με μια κουταλιά της σούπας λιωμένο λάδι καρύδας το πρωί και το βράδυ πριν από το βούρτσισμα των δοντιών. 

-Φλεγμονές. Αυτό το έλαιο έχει μία αντι-φλεγμονώδη δράση. Χρησιμοποιήστε το για να κάνετε γαργάρες όταν βήχετε και αλείψτε τις τραυματισμένες περιοχές όταν αποκτάτε έγκαυμα ή τσίμπημα εντόμου. 

-Πυρετός ή πόνος. Το λάδι καρύδας δρα ως αντιπυρετικό και παυσίπονο. Καλύτερα να αυξήσετε την κατανάλωση όταν έχετε πόνο στο λαιμό ή άλλες ασθένειες που σχετίζονται με το κρύωμα. 

-Μετά από μεθύσι. Η κατανάλωση του ελαίου μειώνει τις αρνητικές συνέπειες μετά την κατανάλωση αλκοόλ. 

-Θυρεοειδής αδένας. Μελέτες έχουν δείξει πως η τακτική κατανάλωση λαδιού καρύδας βελτιώνει την λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα. 

-Οστά. Η κατανάλωση λαδιού αποτρέπει την οστεοπόρωση. Βοηθά επίσης να μειωθεί ο πόνος της αρθρίτιδας, αν το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε μασάζ στις αρθρώσεις. 

-Προστασία από τα κουνούπια. Για να τα κρατήσει μακριά, ανακατέψτε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο υλάνγκ υλάνγκ με λάδι καρύδας και απλώστε το στο δέρμα σας. 

Λάδι καρύδας για την ομορφιά 
-Ενυδατική λοσιόν. Αυτό το προϊόν ενυδατώνει την επιδερμίδα και την φροντίζει καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο έλαιο. Καθαρίστε το πρόσωπό σας καθημερινά με ένα σφουγγάρι που θα έχετε βρέξει με λάδι. Για να αποφύγετε να νιώσετε τράβηγμα, κινηθείτε κατά μήκος των γραμμών του μασάζ. 

-Ρυτίδες. Για να τις καταπολεμήσετε, θα πρέπει να αλείψετε το λάδι στο δέρμα αλλά να πιείτε και από αυτό. 

-Κρέμα ματιών. Πριν πάτε για ύπνο, απλώστε το λάδι καρύδας γύρω από τα μάτια. Αν το κάνετε συστηματικά, σύντομα θα παρατηρήσετε τη μείωση των ρυτίδων σε αυτό το σημείο. 

-Θεραπεία για δερματίτιδα. Η συστηματική χρήση αυτού του προϊόντος θα βελτιώσει σημαντικά την κατάσταση της επιδερμίδας όσων πάσχουν από ατοπική δερματίτιδα. Συνιστάται να εφαρμόζετε λάδι καρύδας πάνω στο δέρμα που πάσχει 2 φορές την ημέρα. 

–Μάσκα για ταλαιπωρημένα μαλλιά. Το λάδι καρύδας είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για την αποκατάσταση της υγείας και της ομορφιάς των μαλλιών. Τρίψτε τις ρίζες των μαλλιών και στη συνέχεια απλώστε το σε όλο το μήκος τους. Αφήστε τη μάσκα από μισή ως μια ώρα και ξεπλύνετε τα μαλλιά με σαμπουάν. 

-Θεραπεία πιτυρίδας. Το λάδι καρύδας ενυδατώνει το τριχωτό της κεφαλής και το θεραπεύει από την πιτυρίαση. Απλώστε το έλαιο στις ρίζες των μαλλιών και αφήστε το όλη νύχτα. 

-Βάλσαμο χειλιών. Το λάδι ενυδατώνει και αναζωογονεί την επιδερμίδα των χειλιών, θεραπεύει τα σκασίματα και εμποδίζει την περαιτέρω εμφάνισή τους. 

-Σκληρυντικό νυχιών. Για να αντιμετωπίσετε τα εύθραυστα και ξηρά νύχια, εφαρμόστε λάδι στην επιφάνειά τους. 

-Απολέπιση σώματος. Αναμείξτε μια κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας και μια κουταλιά της σούπας αλεσμένο καφέ. Ο καφές χρησιμοποιείται ως λειαντικό μέσο, αλλά μπορείτε να το αντικαταστήσετε με προσθήκη λεπτοαλεσμένου θαλάσσιου άλατος, ζάχαρη, κόκκους ή νιφάδες καρύδας. 

–Μαλακτικό δέρματος. Χρησιμοποιήστε το λάδι για να μαλακώσει το δέρμα στους αγκώνες, τις φτέρνες και γύρω από τα νύχια. 

Για το μαγείρεμα
Για το μαγείρεμα, χρησιμοποιήστε βρώσιμα έλαια και όχι τα καλλυντικά (θα πρέπει να αναγράφεται στην ετικέτα). 

Λάδι για τηγάνισμα και ψήσιμο. Όταν θερμαίνεται το λάδι καρύδας σε αντίθεση με κάποια άλλα φυτικά έλαια, τα λίπη του διατηρούν τη δομή και τις χρήσιμες ιδιότητές τους. Επιπλέον, εμπλουτίζεται η γεύση και τα φαγητά αποκτούν ένα πικάντικο άρωμα. 

-Καρύκευμα πρώτου και δεύτερου πιάτου. Μπορείτε να προσθέσετε βούτυρο καρύδας σε πουρέ πατάτας, σε κουάκερ και σε σούπα. Εκτός από μια ενδιαφέρουσα γεύση, τα πιάτα με βούτυρο καρύδας μειώνουν την όρεξη. 

-Μυστικό συστατικό στα σμούθι. Προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας σε κάθε σμούθι για ένα πιο αναζωογονητικό ποτό. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για όσους προσέχουν την σιλουέτα τους. Το συγκεκριμένο έλαιο συμβάλλει στην απώλεια βάρους. 

-Μαγιονέζα. Όταν κάνετε μαγιονέζα, χρησιμοποιήστε λάδι καρύδας αντί για ηλιέλαιο. Θα καταναλώνετε ένα νόστιμο και υγιεινό προϊόν, μιας και το έλαιο καρύδας μειώνει τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης. 

-Αβγά. Λόγω των αντιβακτηριδιακών του ιδιοτήτων, αυξάνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής των αβγών όταν το εφαρμόσετε στο εξωτερικό μέρος. 

Για μωρά και μέλλουσες μητέρες 
-Για το στήθος. Αυτό το λάδι θεραπεύει τις ραγάδες της θηλής που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια του θηλασμού. Είναι ασφαλές για τα μωρά επειδή δεν προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις. 

-Θεραπεία για ραγάδες. Εάν εφαρμόζετε συστηματικά λάδι καρύδας, θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τις ραγάδες. 

-Δέρμα μωρού. Μελέτες δείχνουν πως το συγκεκριμένο προϊόν είναι το καλύτερο για την φροντίδα του δέρματος των μωρών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί μετά το μπάνιο ως λάδι για μασάζ. 

-Πρόληψη εξανθημάτων από την πάνα. Σκουπίστε την επιδερμίδα του μωρού με ένα χαρτομάντιλο που περιέχει το έλαιο όταν αλλάζετε την πάνα για να αποφύγετε τα εξανθήματα. 

Για καθημερινές χρήσεις 
-Γράσο σε συσκευές κουζίνας. Βάλτε λάδι καρύδας στις μηχανές κοπής κρέατος και στις λεπίδες του μπλέντερ μετά τη χρήση. Θα αποτρέψει τη σκουριά και θα τα κρατήσει αιχμηρά για περισσότερο. 

-Βερνίκι επίπλων. Απλώστε λίγο λάδι σε ένα κομμάτι φυσικού υφάσματος και σκουπίστε τα έπιπλα. Μπορείτε επίσης να σκουπίσετε τις ξύλινες σανίδες κοπής. Αυτό θα αποτρέψει την ξήρανση και την ρωγμές. 

-Φερμουάρ που έχει κολλήσει. Αν δεν μπορείτε να ξεκουμπώσετε το φερμουάρ στο σακάκι ή την τσάντα σας, εφαρμόστε λίγο λάδι καρύδας και το πρόβλημα θα λυθεί. 

-Ξεκινήστε μια πυρκαγιά. Αντί να χρησιμοποιήσετε χημικά υγρά, δοκιμάστε ένα κομμάτι με βαμβάκι εμποτισμένο σε λάδι καρύδας. 

-Δερμάτινα είδη. Το λάδι καρύδας θα κάνει τα πορτοφόλια, τις τσάντες, τα παπούτσια, τα γάντια και τα άλλα προϊόντα από δέρμα, να λάμπουν. 




6 συμβουλές για να θωρακίσετε την άμυνα του οργανισμού σας και να μην αρρωσταίνετε εύκολα τον φετινό χειμώνα...!!!!

Χειμώνας – Χρήσιμες πληροφορίες: Σε περίπτωση που θέλετε να βοηθήσετε τον εαυτό σας να περάσει έναν ήπιο χειμώνα, υπάρχει λύση. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες.

Χειμώνας – Χρήσιμες πληροφορίες: Πώς να μην αρρωστήσετε

1. Ενισχύστε την άμυνα του οργανισμού: Μπορείτε να το κάνετε με β-καροτένιο, βιταμίνη C, βιταμίνη Ε και ψευδάργυρο.

2. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με φρούτα και λαχανικά εποχής: Μπρόκολο, σπανάκι, καρότα, αχλάδι, μήλο, πορτοκάλι, σταφύλι, λάχανο, κουνουπίδι, παντζάρια, σέλινο και ακτινίδιο.

3. Ενυδάτωση: Απαραίτητη για μία καλύτερη υγεία. Βοηθά στη ρύθμιση θερμοκρασίας σώματος. Συμβάλει στη μεταφορά θρεπτικών συστατικών, οξυγόνου, ορμονών, ενζύμων και γλυκόζης στα κύτταρα. Βοηθά στη μεταφορά και τη χρήση υδατοδιαλυτών βιταμίνων. Αποβάλει τοξίνες και άχρηστες ουσίες από το σώμα. Ενυδατώνει το δέρμα και άλλους ιστούς.

4. Μικρά και συχνά γεύματα: Εξασφαλίζει την επαρκή πρόσληψη ενέργειας και θρεπτικών συστατικών. Με αυτό τον τρόπο, ο οργανισμός δεν νιώθει στέρηση. Επιπλέον, επιτελεί όλες τις λειτουργίες του. Έτσι, η θρεπτική πληρότητα κάνει λιγότερο ευάλωτα τα άτομα σε ιώσεις, καθώς και σε κρυολογήματα.

5. Συμπληρώματα διατροφής: Σε περίπτωση που δεν τρέφεστε σωστά κάθε μέρα, μπορείτε να πάρετε πολυβιταμινούχα συμπληρώματα διατροφής. Αυτά, θα τα αγοράσετε από το φαρμακείο. Έτσι, μπορείτε να καταφέρετε να αποτρέψετε το κρυολόγημα ή τη γρίπη από το να αναπτυχθούν πλήρως.

Κατάλληλα πολυβιταμινούχα είναι όσα περιέχουν όλα βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και υψηλής περιεκτικότητας εκχύλισμα Ginseng G115.

6. Φυσική δραστηριότητα: Εντάξτε τη άσκηση στο πρόγραμμά σας. Διαλέξτε μια δραστηριότητα που να σας αρέσει. Σε συνδυασμό, με την ισορροπημένη διατροφή, η άσκηση μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην απώλεια βάρους. Μπορεί να βελτιώσει επιπροσθέτως και τη διάθεσή σας. Έτσι, η σωστή διατροφή και η επαρκής φυσική άσκηση μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι σύμμαχοι για ευεξία ολόκληρο το χρόνο.




Ρούχα που ξέβαψαν στο πλυντήριο : 2 πανεύκολοι τρόποι για να τα σώσετε...!!!!

Ρούχα που ξέβαψαν στο πλυντήριο – Συμβουλές για το σπίτι: Σχεδόν όλες οι νοικοκυρές έχουν ξεβάψει κάποιο ρούχο στο πλυντήριο. Μπορεί να τοποθέτησε για παράδειγμα μια έγχρωμη κάλτσα στα λευκά ρούχα και να ξέχασε να προσθέσει χρωμοπαγίδα. 

Ωστόσο, δεν συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας. Δεν πρέπει να πετάξετε τα ξεβαμμένα ρούχα. Υπάρχει λύση για να τα επαναφέρετε, αρκεί να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες. 

Ρούχα που ξέβαψαν στο πλυντήριο – Συμβουλές για το σπίτι: 

1ος τρόπος για να επαναφέρετε τα ρούχα σας στην αρχική κατάστασή τους

Υλικά που θα χρειαστείτε: Λίγη μαγειρική σόδα. 

Εκτέλεση διαδικασίας: Πάρτε τα ξεβαμμένα ρούχα. Τοποθετήστε τα στο πλυντήριο για να τα πλύνετε σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέστε απορρυπαντικό, με μαγειρική σόδα. 

Ρούχα που ξέβαψαν στο πλυντήριο – Συμβουλές για το σπίτι: 

2ος τρόπος για να επαναφέρετε τα ρούχα σας στην αρχική κατάστασή τους

Υλικά που θα χρειαστείτε: Απλό λευκό ξίδι. 

Εκτέλεση διαδικασίας: Βάλτε τα ρούχα, πριν το στέγνωμα, ξανά στο πλυντήριο. Προσθέστε μισό ποτήρι ξύδι. Μόλις γίνει η πλύση, βάλτε τα ρούχα σε λεκάνη με νερό. Προσθέστε φυσικό χυμό λεμονιού. Αφήστε τα ρούχα στη λεκάνη για ένα 24ωρο. Βάλτε τα ρούχα πάλι στο πλυντήριο. 

* Προσοχή: Δεν πρέπει να ρίξετε χλωρίνη σε λευκά ρούχα. Αυτό, διότι θα τα κιτρινίσει και δεν θα τα επαναφέρει στην αρχική κατάστασή τους. 




Προσευχήσου στον αρχάγγελο Μιχαήλ για να φύγει κάθε πόνος...!!!!

Προσευχήσου στον αρχάγγελο Μιχαήλ για να φύγει κάθε πόνος

Επικαλεστείτε τους Αγγέλους για κάθε σας πρόβλημα. Βάλτε τους στην ζωή σας προσωπικούς βοηθούς και συνοδοιπόρους. 

ΟΙ 4 ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ 
Οι Αρχάγγελοι είναι Άγια και Πάνσοφα Θεϊκά Όντα που κτίζουν, κυβερνούν και προβάλλουν απεριόριστα τον Εαυτό τους μέσα στο σύμπαν δημιουργώντας τοποχρονικές διαστάσεις και υλικούς κόσμους με βάση τα θεϊκά αρχέτυπα. 

Οι Άγγελοι μιλούν της γλώσσα της Αγάπης, των Χρωμάτων, των Ήχων, των Σχημάτων και των Συμβόλων. Ζουν στο τέλειο φως, διαθέτοντας Απόλυτη Αυτοσυνείδηση. 

Το φαινόμενο της ζωής, της φύσης και της υλικής πραγματικότητας προέρχεται από την εργασία και την συνεργασία των 4 Αρχαγγέλων – στοιχείων : του Μιχαήλ, του Γαβριήλ, του Ραφαήλ, και του Ουριήλ. 

Τα ονόματά τους προέρχονται από αρχαίες υπερβατικές γλώσσες συμβόλων (Τα Αρχαία Ελληνικά, Αιγυπτιακά, Εβραϊκά, Σανσκριτικά) οι οποίες θεωρούνται ανώτερες δηλαδή αρχετυπικές γλώσσες που φέρουν την δόνηση του ουρανού. 

ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΡΑΦΑΗΛ
Ο Αρχάγγελος Ραφαήλ είναι ένας από τους αγγέλους σύμφωνα με την χριστιανική θρησκεία και από τους λίγους που ονοματίζονται στην Αγία Γραφή. Το όνομα προέρχεται από το Ra-fa-el που στα Αιγυπτιακά το Ra είναι ο Θεός του Ήλιου, Fa είναι η δόνηση και El όπως ήδη έχουμε αναφέρει σημαίνει Θεός. Επομένως Ραφαήλ, είναι η δόνηση του Ηλίου που φέρει θεραπεία, ζωτικότητα, ενέργεια και για αυτό σημαίνει «ο Θεός θεραπεύει». 

Ο Αρχάγγελος Ραφαήλ είναι ο υπεύθυνος για τους θεραπευτές και τις θεραπείες σε όλο τον πλανήτη. Είναι συμφέρον για τον καθένα να επικαλείται τη βοήθεια του Αρχάγγελου Ραφαήλ για μια θεραπεία. 

Ζητήστε βοήθεια από τον Ραφαήλ, όταν έχετε οποιοδήποτε πόνο, είτε αυτός είναι του φυσικού σώματος, είτε είναι συναισθηματικός ή ρομαντικός, είτε νοητικός ή πνευματικός. Με κάποιο τρόπο θα σας εμπνεύσει με ξαφνικές ιδέες και σκέψεις που θα σας δώσουν ακριβώς τις πληροφορίες που χρειάζεστε, ώστε να σας βοηθήσει στη θεραπεία. Δώστε προσοχή σε αυτές τις οδηγίες που είναι η απάντηση στις προσευχές σας, και μετά ακολουθήστε τις. 

Ο Ραφαήλ περιβάλλει και διαπερνά τα άτομα που χρειάζονται βοήθεια με το σμαραδόχρουν πράσινο του φωτοστέφανού του. Το πράσινο είναι το χρώμα της θεραπευτικής ενέργειας και οι ενορατικοί μπορεί και να βλέπουν πράσινες σπίθες, όταν ο Ραφαήλ είναι παρών. 

Εκτός από περιπτώσεις κατά τις οποίες ο θάνατος ή η αρρώστια είναι μέρος του θεϊκού σχεδίου για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, ο Αρχάγγελος Ραφαήλ θα προμηθεύσει πρόθυμα οτιδήποτε χρειάζεται για να προωθηθεί η θεραπεία. 

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι, δεν είναι δεδομένο ότι πάντοτε θεραπεύσει τα πάντα αμέσως. Μπορεί να σας υποδείξει ότι οι αρνητικές σας σκέψεις έχουν συντελέσει στην δημιουργία αυτής της αρρώστιας και για να απελευθερωθείτε από αυτήν θα πρέπει να αλλάξετε τον τρόπο σκέψης σας.

Παραδώστε του τον θυμό του παρελθόντος για να τον καθαρίσει στο φως. Όταν ο θυμός φύγει, θα νοιώσετε πολύ καλύτερα, γαλήνη και τα αποτελέσματα του θυμού και της οργής στο σώμα σας θα θεραπευθούν. 

Ο Ραφαήλ εκπαιδεύει και δίνει δύναμη στους θεραπευτές ψιθυρίζοντας οδηγίες μέσα στ’ αυτιά τους, σε γιατρούς, χειρούργους, ψυχολόγους, νοσοκόμους και άλλους συμπεριλαμβανομένων και των επιστημόνων. 

Οι παρεμβολές του βοηθούν τους επιστήμονες να ανοίγουν νέους δρόμους για ιατρικές θεραπείες. Ζητήστε την συμμετοχή του Ραφαήλ για να θεραπεύσει προβληματικούς γάμους, εθισμούς, οδύνη, κατάθλιψη, απώλεια, οικογενειακές σχέσεις και αγχώδη τρόπο ζωής. 

Απλά επικαλεσθείτε το όνομα του ή κάνετε μια συγκεκριμένη παράκληση: 

«Αρχάγγελε Ραφαήλ παρακαλώ έλα στο πλάι μου και βοήθησε με να νιώσω καλύτερα με/για ………………… . Σε παρακαλώ να με περιβάλεις με την θεραπευτική σου ενέργεια και να οδηγήσεις τις πράξεις και τις σκέψεις μου εκεί που πρέπει, ώστε να θεραπευτώ.» 

Ο Ραφαήλ είναι επίσης υπεύθυνος για τα ταξίδια. Όταν μπαίνετε σε αεροδρόμιο, ζητήστε από τον Ραφαήλ να προσέχει τις αποσκευές σας, το αεροπλάνο και το ταξίδι σας. Ο Ραφαήλ και οι άγγελοι του ταξιδιού μπορούν να ελέγχουν τις αναταράξεις του αεροπλάνου, να σας δώσουν οδηγίες σε περίπτωση που θα χαθείτε ή θα πάθετε λάστιχο στο αμάξι σας. 

Εμπιστευτείτε αυτή την ενέργεια του Ραφαήλ για όλες τις θεραπείες. Βγάλτε από το μυαλό σας ότι είμαστε μόνοι μας και ανυπεράσπιστοι. Είναι πολύ βασικό να ενεργοποιήσουμε τις αόρατες δυνάμεις της άλλης πλευράς για να σταματήσουμε να είμαστε αδύναμοι και ανασφαλείς. 

Το ρητό «Πίστεψε και θα σου δοθεί» είναι το πλέον απαραίτητο για την ζωή σας. 




www.gossip-tv.gr 

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019

Ο λόγος που αρρωσταίνουμε - Ο Ιπποκράτης μας δίνει την απάντηση...!!!!

Ο Ιπποκράτης έλεγε ότι κάθε νόσος ξεκινά πρώτα από την ψυχή και μετά καταλήγει στο σώμα. Και πριν αποφασίσουμε ποια θεραπεία θα ακολουθήσουμε για το σώμα, πρέπει πρώτα να έχουμε θεραπεύσει το τραύμα της ψυχής.

Είναι τραγικό σήμερα να μην γνωρίζουμε καν την τεράστια δύναμη της ψυχικής μας κατάστασης αλλά και των σκέψεων που προέρχονται από αυτήν, και πως ακριβώς λειτουργεί όλο αυτό και επηρεάζει το σώμα μας.

Μόνο τα τελευταία χρόνια η σύγχρονη ιατρική άρχισε να μελετά και να αποδέχεται την επίδραση των σκέψεων στην υγεία μας.

Έχει αποδειχθεί πλέον ότι ανάλογα με τον τύπο των σκέψεων μας ο εγκέφαλος μας κάνει και ανάλογες συνάψεις, στέλνοντας τα ανάλογα μηνύματα-εντολές στα κύτταρα μας.

Για παράδειγμα σε έναν άνθρωπο που είναι μόνιμα δυστυχισμένος ή καταθλιπτικός το σώμα του βρίσκεται σε συνεχή άμυνα με αποτέλεσμα να επιτίθεται στα ίδια του τα κύτταρα. Τα λεγόμενα αυτοάνοσα νοσήματα είναι δημιουργίες του ίδιου του σώματος που προσπαθεί να καταπολεμήσει την δυστυχία του εαυτού του.

Μη γνωρίζοντας μέχρι σήμερα το γιατί γίνεται αυτό, το είχαν αποδώσει σε κληρονομικούς παράγοντες ή σε άγχος. Που βέβαια αυτό που “κληρονομείται” από τον ασθενή γονέα είναι το ψυχικό του πρόβλημα πού πολύ εύκολα μπορεί να “εναποθέσει” στο παιδί του.

Τα παιδιά είναι πάντα ο εύκολος στόχος για έναν προβληματικό γονέα. Γιατί είναι πάντα ανοιχτά σε εκείνον και του έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη, με αποτέλεσμα εκείνος να ξεφορτώνει πάνω τους όλα του τα ψυχολογικά προβλήματα, τις ανασφάλειες και την δυστυχία του, με αποτέλεσμα τα παιδιά να αναπτύσσουν ακριβώς το ίδιο μοτίβο. Και αυτό το ονομάζουμε κληρονομικότητα……

Ο άλλος μεγάλος “ένοχος” το άγχος, μας επηρεάζει αρνητικά προκαλώντας υπερβολική έκκριση κορτιζόλης στον εγκέφαλο με αποτέλεσμα να έχουμε μόνιμο αίσθημα της ανασφάλειας, και την πεποίθηση ότι τίποτα δεν θα πάει καλά.

Και φυσικά, δεν πάει εφόσον οι ίδιοι βάζουμε σε άμεση εφαρμογή το καταστροφικό, απόλυτα δικό μας δημιούργημα, που ονομάσαμε “ο νόμος του Μέρφυ”.

Για να εκδηλωθεί όμως ένα νόσημα αυτοάνοσο ή μη, χρειάζεται ένα ισχυρό υπόβαθρο.

Συνήθως οι άνθρωποι που εκδηλώνουν χρόνια νοσήματα φέρουν πολύ ισχυρά ψυχικά τραύματα που πολλές φορές (αλλά όχι πάντα) δεν τα θυμούνται καν.

Υπάρχουν μέσα στον υποσυνείδητο νου ενώ ο συνειδητός έχει μπλοκάρει την συγκεκριμένη μνήμη.

Επίσης αιτία εκδήλωσης της νόσου μπορεί να είναι ένα πολύ ισχυρό συναισθηματικό σοκ, ή ένα έντονα αρνητικό συναίσθημα και σ’αυτές τις περιπτώσεις το νόσημα εμφανίζεται άμεσα.

Κάθε αρνητική σκέψη ρίχνει το βιομαγνητικό-ηλεκτρικό φορτίο του κυττάρου κάτω από τα 50 μιλιβόλτ, με άριστο τα 85 με 100. Αν μείνει έτσι κάποιες μέρες γίνεται νόσος ενώ αν συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω συνεχόμενων αρνητικών αισθημάτων και αρνητικών σκέψεων και διάθεσης, μετατρέπεται σε χρόνιο νόσημα.

Σήμερα υπάρχουν ομάδες σε μεγάλα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο που μελετούν όλο αυτό το κομμάτι. Και όποιος ανατρέξει σε αξιόπιστα ιατρικά περιοδικά του εξωτερικού βρίσκει δημοσιευμένα αποτελέσματα που αποδεικνύουν ακριβώς αυτό. 

Ότι όλες τις ασθένειες εμείς τις δημιουργούμε, γιατί με κάποιο τρόπο χρειάζεται να αποφορτιστούμε από όλον αυτό τον αρνητισμό που κουβαλάμε μέσα μας. Οπότε σωματοποιούμε το πρόβλημα και το κάνουμε ασθένεια.

Το θετικό και πολύ ελπιδοφόρο είναι ότι αρχίζουν σιγά σιγά να βγαίνουν νέοι γιατροί με ανοιχτά μυαλά, (γιατί είναι απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν ανοιχτά μυαλά για μπορέσουν να ξεφύγουν από τον ιατρικό δογματισμό), που αντιμετωπίζουν πλέον τον ασθενή ολιστικά συνδυάζοντας την κλασσική ιατρική με της εναλλακτικές θεραπείες.

Σήμερα πάρα πολλά νοσοκομεία της Γερμανίας έχουν επίσημα ηχοθεραπευτές που ασκούν την μέθοδο Peter Hess με εξαιρετικά αποτελέσματα σε ανθρώπους με εγκεφαλικά, σκλήρυνση κατά πλάκας, μυοσκελετικά προβλήματα, ανθρώπους με εγκεφαλική παράλυση και ένα σωρό άλλα.

Όπως επίσης αρκετά νοσοκομεία επιτρέπουν σε ενεργειακούς ψυχολόγους και θεραπευτές να έρχονται και να εφαρμόζουν τις τεχνικές τους σε ασθενείς μέσα στο νοσοκομείο.

Θα τολμήσω να πω ότι είναι στο χέρι μας να μην νοσούμε πια, αρκεί να δούμε την αλήθεια κατάματα δίχως να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας.

Ότι δημιουργούμε μπορούμε και να το αναστείλουμε.

Μπορεί να ακούγεται περίπλοκο αλλά στην πραγματικότητα είναι απλό και μεγαλειώδες. Όσοι το έχουν κάνει δεν είναι υπεράνθρωποι, είναι απλοί άνθρωποι που αποφάσισαν συνειδητά να μην νιώθουν και να μην είναι πιά άρρωστοι.

Ο κόσμος αρχίζει να αλλάζει, και να κατανοεί ότι για να υπάρξει μια ανθρωπότητα δίχως ασθένειες χρειάζεται μια ολιστική προσέγγιση του εκάστοτε προβλήματος και όχι μονομερής θεραπεία.

Χρειάζεται όπως ακριβώς είπε ο Ιπποκράτης θεραπεία πρώτα της ψυχής και μετά του σώματος. 




Πλούτη ποτέ δε ζήλεψα, κ ούτε πολλά ζητάω… Υγεία μόνο να ΄χουνε άνθρωποι π’ αγαπάω...!!!!

Λατρεύω τους ανθρώπους που έχουν ένα μόνιμο χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό τους ακόμη και πίσω από ένα δυσάρεστο γεγονός! Το να προσπαθούν να αποκομίσουν μόνο τα θετικά και να παραβλέπουν τα αρνητικά συμβάντα, αποτελεί για αυτούς στάση ζωής!

Μια στάση ζωής που μόνο ως λειτούργημα μπορεί να θεωρηθεί από τη στιγμή που διδάσκουν αγάπη και εναντιώνονται σε κάθε μορφή μίσους ή έχθρας! Θεωρούν ότι ακόμη και αυτοί που τους έκαναν κακό, έχουν συμβάλει με τον τρόπο τους στο να χτίσουν την προσωπικότητά τους σε πιο γερές βάσεις!

Άνθρωποι δοτικοί, προσφέρουν τη βοήθειά τους χωρίς να τους ζητηθεί, αλλά όταν νιώσουν ότι δεν είναι επιθυμητοί, δεν διστάζουν να απομακρυνθούν διότι δεν θέλουν να επιβάλουν την παρουσία τους με το ζόρι! 

Ασφυκτιούν όταν βρίσκονται ανάμεσα σε ανθρώπους που γκρινιάζουν και δυσανασχετούν για το καθετί και αποχωρούν διακριτικά χωρίς να θίξουν κανέναν!

Συνήθως, συγκεντρώνουν πάνω τους βλέμματα υπεροπτικά ενώ χαρακτηρίζονται ως “ονειροπόλοι” και “ελαφρόμυαλοι”! Στην πραγματικότητα, η ζηλοφθονία κρύβεται πίσω από κάθε κακεντρεχή σχόλιο που εισπράττουν, διότι πολλοί θα ήθελαν να μοιάσουν έστω στο ελάχιστο στην προσωπικότητά τους αλλά χωρίς καμία επιτυχία.

H μοναξιά που αποτελεί τον μεγαλύτερό τους φόβο, και έχουν ζήσει ουκ ολίγες φορές, δεν τους αποθαρρύνει από τον τρόπο ζωής που συνειδητά έχουν επιλέξει διότι γνωρίζουν ότι κάποια στιγμή θα εκτιμηθούν από τους σωστούς ανθρώπους οι οποίοι θα μείνουν στην ζωή τους για πάντα! 

Μήπως ήρθε η στιγμή να δεις και εσύ τη ζωή σου από κάποια άλλη οπτική γωνία;




fumara.gr 

10 δοκιμασμένα σπιτικά γιατροσόφια που θα σας βοηθήσουν να χάσετε το ανεπιθύμητο λίπος της κοιλιάς...!!!!

Το λίπος της κοιλιάς ή το σπλαχνικό λίπος είναι μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες για πολλούς ανθρώπους. Όχι μόνο είναι μη ελκυστικό, αλλά είναι επίσης επικίνδυνο για την υγεία μας. Το λίπος στη μέση μπορεί να οδηγήσει σε υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και ασθένειες του ήπατος μεταξύ άλλων. 

Ενώ υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους έχετε λίπος στην κοιλιά, υπάρχουν διορθωτικά μέτρα που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των ανεπιθύμητων κιλών. 

1. Μηλόξιδο 
Προσθέστε μηλόξιδο στα γεύματά σας για να κάψετε το κοιλιακό λίπος. 

2. Κάρδαμο 
Βοηθάει στην απώλεια βάρους και επίσης ενισχύει το μεταβολισμό. Χρησιμοποιείται επίσης στην αποτοξίνωση για να καθαρίσει το σώμα. 

3. Κανέλα 
Καίει καταπληκτικά το λίπος και χρειάζεται μόνο να πάρετε μια κουταλιά της σούπας σκόνη κανέλα. Αφήστε το να κρυώσει για πέντε λεπτά αφού τη βάλετε σε ζεστό νερό. Μπορείτε να προσθέσετε μια κουταλιά της σούπας μέλι, αν θέλετε. Πιείτε αυτό το ρόφημα πριν φάτε το πρωί και πριν πάτε για ύπνο. 

4. Φύλλα κάρυ 
Τα φύλλα του φυτού μπορούν να αποτοξινώνουν το σώμα, και έτσι μπορείτε να έχετε καθαρότερο πεπτικό σύστημα και πιο επίπεδη κοιλιά. 

5. Τζίντζερ 
Αυτό το μπαχαρικό είναι πολύ αποτελεσματικό στη μείωση του λίπους της κοιλιάς. Προσθέστε τζίντζερ σε βραστό νερό και αφήστε το για λίγα λεπτά. Προσθέστε πιπέρι και μέλι και αφήστε το για πέντε λεπτά. Το τζίντζερ σε αυτό το μείγμα θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας. 

6. Μέλι 
Σε μια κούπα με ζεστό νερό προσθέστε μια κουταλιά της σούπας μέλι και χυμό λεμονιού. Πίνετε καθημερινά με άδειο στομάχι. 

7. Ζεστό νερό 
Απλά πίνοντας ένα λίτρο ζεστό νερό μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε το σώμα σας. Βεβαιωθείτε ότι αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πίνετε το πρωί για να είναι αποτελεσματικό. 

8. Μέντα 
Έχετε έτοιμα κομμένα φύλλα μέντας, μαζί με μια κουταλιά της σούπας μέλι και μια πρέζα μαύρο πιπέρι. Προσθέστε όλα αυτά σε ένα φλιτζάνι με ζεστό νερό και αφήστε το για πέντε λεπτά. Αφαιρέστε τα συστατικά και πιείτε το υγρό. Η μέντα σε αυτό το διάλυμα θα καταπραΰνει το στομάχι σας και ολόκληρος ο συνδυασμός διαλύει το λίπος της κοιλιάς σας αποτελεσματικά. 

9. Ντομάτες 
Οι ακατέργαστες ντομάτες μπορούν πραγματικά να κάψουν το λίπος της κοιλιάς. 

10. Καρπούζι 
Αυτός ο καρπός περιέχει 82% νερό, το οποίο όταν καταναλώνεται, μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο χορτάτοι. Δεν θα λαχταράτε περισσότερο φαγητό και μάλιστα θα επωφεληθείτε από την υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. 

Ενώ αυτά τα διορθωτικά μέτρα είναι αποτελεσματικά, δεν πρέπει να τα θεωρείτε “μαγικά”, καθώς δεν θα κάψουν το λίπος σας άμεσα. Θα πρέπει να ακολουθήσετε μια υγιεινή διατροφή, ενώ ενσωματώνετε κάποια από τις μεθόδους που αναφέρονται παραπάνω. 




11 συνήθειες των ανθρώπων με κρυμμένη κατάθλιψη...!!!!

Υπάρχει μια βασική διαφορά ανάμεσα σε ένα λυπημένο και σε ένα κλινικά καταθλιπτικό άτομο. Η πρώτη περίπτωση είναι σαν μια έκλειψη, ενώ η τελευταία σαν αέναη νύχτα. 

Η κατάθλιψη είναι μια ασθένεια που έχει φτάσει σε ειρωνικά μεγάλες επιδημικές διαστάσεις. Αρκετά μεγάλες ώστε οι καταθλιπτικοί άνθρωποι να σταματήσουν να αισθάνονται μόνοι. 

Δυστυχώς, όμως, αισθάνονται έτσι. Είναι ένα συνεχές αίσθημα σαν να είναι μουδιασμένοι και κρύοι: ότι είναι άχρηστοι και λυπημένοι πέρα από όσο οι υπόλοιποι μπορούν να καταλάβουν, παρά το γεγονός ότι όλα πάνε καλά στη ζωή τους. 

Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί να καταπολεμηθεί αυτή η κατάσταση είναι η αναζήτηση επαγγελματικής ιατρικής βοήθειας. 

Ο μόνος τρόπος που θα γίνει αυτό όμως είναι με την αναγνώριση των σημαδιών της κατάθλιψης που είναι κρυμμένα και αφανή. Αυτή η λίστα, σύμφωνα με το daily positive info θα μπορούσε απλώς να σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε τα σημάδια της κατάθλιψης από τα οποία ίσως υποφέρετε εσείς ή κάποιος γνωστός σας. 
Είναι δημιουργικοί άνθρωποι. Παρά το γεγονός ότι δεν μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματα και τη θλίψη τους με τα λόγια, βεβαιώνονται ότι εκφράζουν τα συναισθήματά τους μέσα από κάποια μορφή τέχνης ή κάπως αλλιώς. 

Σκεφτείτε κάποιον, όπως η Sylvia Plath: νοσηρά καταθλιπτική, και κατ 'εξοχήν ποιήτρια. Μπορεί να μην είναι πολύ καλοί με τα λόγια, αλλά είναι συνήθως σπουδαίοι με κάποια τέχνη. 

Τα νεύρα τους είναι πάντα τσιτωμένα. Δεν μπορούν να σταματήσουν οικειοθελώς τις σκέψεις αυτοκτονίας και του θανάτου, και ούτε τους αρέσει που τις έχουν. Η ζωή τους είναι μια αιώνια πάλη με τον εαυτό τους, καθώς παλεύουν να σταματήσουν να υποκύπτουν σε αυτές τις σκέψεις. 

Είναι επιφυλακτικοί με όλους και με όλα, ειδικά αν το εν λόγω πρόσωπο ή πράγμα είναι κάτι ή κάποιος που αγαπούν. Είναι ανασφαλείς όσον αφορά το να χάσουν τους ανθρώπους που αγαπούν και ταυτόχρονα να χάσουν τον εαυτό τους μέσα σε αυτούς τους ανθρώπους. 

Το μόνο που είναι σταθερό στη ζωή τους είναι το γεγονός ότι αμφισβητούν τα πάντα. Δεν είναι ποτέ σίγουροι και το μυαλό τους δεν τους αφήνει να ξεκουραστούν ή να πάρουν μια απόφαση. Αυτό τους κάνει ακόμα πιο ανήσυχους για τις αποφάσεις τους στη ζωή. Έχουν την τάση να αναθεωρούν τα πράγματα πολύ και αυτό είναι ένα άλλο πράγμα που τους αγχώνει πολύ. 

Όλη τους τη ζωή είναι πολύ καλοί στο κοινωνικό καμουφλάζ. Η επιφύλαξη είναι κάτι που κατέχουν και ο μόνος τρόπος για να αποφύγουν τους κινδύνους είναι να κρυφτούν κάτω από αδιαπέραστες μάσκες. Προσόψεις της ευτυχίας και χαμόγελα. 

Δεν θα μπορούσατε να γνωρίζετε ούτε για χρόνια ότι κάποιος που γνωρίζετε πολύ καλά είναι καταθλιπτικός. Δεν αφήνουν εύκολα τη φύλαξη τους. 

Καταπνίγουν την φωνή τους για βοήθεια, πείθοντας τον εαυτό τους με δύο πράγματα : 

1. δεν αξίζουν βοήθεια, αφού είναι κακά άτομα 

2. Κανείς δεν πρόκειται να απαντήσει στην έκκλησή τους ούτως ή άλλως, έτσι για ποιο λόγο να τη ζητήσουν. Φυσικά και οι δύο λόγοι είναι προβληματικοί και παραπλανητικοί, αλλά είναι σχεδόν αδύνατο να τους πείσετε. 

Η ζωή τους είναι χαοτική. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για τον ύπνο. Οι ασθενείς με κατάθλιψη σπάνια έχουν κανονικές ώρες ύπνου. Συνηθέστερα είναι ξύπνιοι την νύχτα, κάνοντας κάτι που τους ενδιαφέρει ή ασχολούνται με κάποιο καλλιτεχνικό χόμπι. Ως αποτέλεσμα, καταλήγουν να κοιμούνται μέχρι αργά όλη την ημέρα, δίνοντας την εντύπωση ότι είναι τεμπέληδες. 

Σπάνια πιστεύουν τους ανθρώπους όταν τους λένε πράγματα όπως «μην ανησυχείς δεν πάω πουθενά». Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι άνθρωποι τους εγκατέλειψαν ξανά και ξανά στη ζωή τους. 

Αφού κάποιος εγκαταλειφτεί ξανά και ξανά, είναι φυσικό να σταματήσει να αναζητά βοήθεια έξω και να προστατεύεται έντονα. Οι ασθενείς με κατάθλιψη κάνουν επίσης κάτι παρόμοιο, και κρύβονται στο κέλυφος της εσωστρέφειας. 

Θα θέλουν συνεχώς τρόφιμα που είναι ανθυγιεινά γι αυτούς. Αυτό είναι μέρος της ολόκληρης τελετής του αυτοτραυματισμού που περνούν καθημερινά. Εκτός αυτού, θέλουν φαγητό σε περίεργες ώρες της ημέρας ή της νύχτας. 

Επειδή θα ήταν ανόητο να μην δουν το χειρότερο σενάριο να υλοποιείται στην ζωή τους. 




by Αντικλείδι , https://antikleidi.com

Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Η σύγχρονη ψυχολογία υποστηρίζει ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να ευτυχήσουμε...!!!!

…και είναι ο μόνος που αρνούμαστε - κατηγορηματικά - να ακολουθήσουμε, αν και εύκολος. 

Υπάρχει ένα απόσπασμα στο εμβληματικό έργο του Όσκαρ Ουάιλντ, «Το πορτρέτο του Ντόριαν Γκρέι», στο οποίο ο κεντρικός χαρακτήρας κηρύσσει πόλεμο στα ίδια του τα συναισθήματα. «Δεν θέλω πια να είμαι έρμαιο των όσων αισθάνομαι», λέει. 

«Θέλω να τα χρησιμοποιώ, να τα απολαμβάνω και να τα εξουσιάζω», λέει χαρακτηριστικά ο Ντόριαν, προκαλώντας την ανησυχία του Μπάζιλ Χόλγουορντ, του ζωγράφου που δημιούργησε το πορτρέτο του. 

«Μιλάς σα να μην έχεις καρδιά, σαν μην υπάρχει κανένα έλεος μέσα σου», του απαντά. Όμως, ο Ντόριαν δεν δίνει καμία σημασία σ’ αυτό που του λέει, θέλει τον έλεγχο των όσων νιώθει. 

Δεν έχουμε να κάνουμε με ένα καινούριο ζητούμενο εδώ. Για την ακρίβεια έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα, μάλλον… οικουμενικό αίτημα. 

Το να μην εξουσιαζόμαστε από τα αρνητικά συναισθήματα, το να μένουμε αγκιστρωμένοι μόνο στις αναμνήσεις των ευτυχισμένων στιγμών μας, το να μην θέλουμε με τίποτα να αντιμετωπίσουμε, πόσω μάλλον να “αγκαλιάσουμε” δύσκολες συναισθηματικές καταστάσεις, όπως η οργή, η απογοήτευση, η αγανάκτηση, οτιδήποτε μας προκαλεί πόνο και σίγουρα όχι ευχαρίστηση. 

Για τους περισσότερους ανθρώπους, τα αρνητικά συναισθήματα, όπως και οι αρνητικές σκέψεις είναι πηγή οπισθοδρόμησης, κίνητρο που ωθεί μόνο σε αυτοκαταστροφικές τάσεις και μόνο. 

Όμως, πλέον η επιστήμη έχει κάτι να πει για τα αρνητικά συναισθήματα και είναι απολύτως θετικό ή μάλλον περιγράφει τα όσα ευεργετικά μπορεί να προσφέρει στην ανθρώπινη ψυχή - και στα επιτεύγματά της - η οργή, η απογοήτευση, η κάθε στιγμή που νιώσαμε ότι ακουμπήσαμε πάτο και η επιφάνεια αργεί πολύ για εμάς. 

Σύμφωνα με νέες μελέτες, εκείνοι που αποδέχονται όλα τα συναισθήματά τους, χωρίς να τους ασκούν κριτική και να καταπνίγουν, έχουν λιγότερες πιθανότητες να βιώσουν τον αρνητικό αντίκτυπό τους και περισσότερες να τα μετουσιώσουν σε κάτι θετικό. 

Η πιο πρόσφατη μελέτη που επιβεβαιώνει αυτή την τάση έρχεται από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο και την καθηγήτρια ψυχολογίας Brett Ford και την ομάδα της, που αναζήτησε τον συσχετισμό ανάμεσα στο να αποδέχεται κανείς τα αρνητικά οφέλη της ψυχικής του κατάστασης και το κατά πόσο αυτή η αποδοχή λειτουργεί σε μία ευρεία γκάμα τομέων, ανεξαρτήτως φυλής και φύλου και ανεξαρτήτως επαγγέλματος. 

Σε σχετικό ερωτηματολόγιο που κλήθηκαν να συμπληρώσουν περισσότερα από 1000 άτομα - με ερωτήσεις που αφορούσαν τα επίπεδα άγχους, το επίπεδο ικανοποίησης από την καθημερινότητά τους, τη συχνότητα που επέτρεπαν στον εαυτό τους να κλάψει, προέκυψε κάτι πραγματικά ενδιαφέρον: αυτοί που επέτρεπαν στη θλίψη ή στην οργή να τους κατακλύσει για ένα διάστημα, ήταν και εκείνοι που εμφανίζονταν πιο υγιείς από ψυχολογικής άποψης. 

Ακόμη πιο ενδιαφέρον το γεγονός ότι άνθρωποι που παρουσίαζαν αυτή την εικόνα, ήταν και εκείνοι με τις πιο στρεσογόνες καθημερινότητες και εκείνοι που είχαν να αντιμετωπίσουν περισσότερες αντιξοότητες στο εργασιακό ή οικογενειακό περιβάλλον. 

Για να αποδείξει αυτό το παράδοξο, η Ford αναζήτησε 160 γυναίκες που κατά το πρόσφατο διάστημα είχαν βιώσει μία σοβαρά αρνητική εμπειρία ή έστω είχαν μία εξαιρετικά αγχωτική κατάσταση. 

Αυτό το δείγμα ανθρώπων το έβαλε στην αρχή να παρακολουθήσει ένα βίντεο κλιπ και μετά ένα βίντεο με μάλλον στρεσογόνο περιεχόμενο. 

Και σ’ αυτή την περίπτωση ήταν οι γυναίκες που στην προηγούμενη φάση της έρευνας είχαν δηλώσει ότι αποδέχονται όλα τους τα συναισθήματα, που αντέδρασαν πιο ψύχραιμα στο δεύτερο βίντεο και με σαφώς λιγότερη συναισθηματική ένταση. 

Τέλος, η Ford για να επιβεβαιώσει τα συμπεράσματα της σε ένα μεγαλύτερο δείγμα ανθρώπων, στο τρίτο στάδιο της έρευνάς της, ζήτησε από 222 ανθρώπους -άντρες και γυναίκες- να κρατούν ημερολόγιο κάθε βράδυ, επί δύο εβδομάδες και σε αυτό να καταχωρίζουν όλα τα αγχωτικά γεγονότα που είχαν βιώσει κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

Αναλόγως του περιστατικού, οι εθελοντές έπρεπε να το αξιολογήσουν με βάση το πώς ένιωσαν και να επιλέξουν κάτι από αυτά: λυπημένοι, απελπισμένοι, μόνοι, αβοήθητοι, θυμωμένοι, ευερέθιστοι, εχθρικοί, ανήσυχοι, νευρικοί, ντροπιασμένοι, ένοχοι. 

Και σε αυτή την περίπτωση, η αποδοχή των αρνητικών συναισθημάτων, χωρίς αντίσταση συνδέθηκε με τους εθελοντές της έρευνας που εμφανίζονταν ψυχολογικά υγιέστεροι. 

Και στις τρεις περιπτώσεις, όπως επισημαίνεται από τη Ford, υπογραμμίζεται η σημασία της αποδοχής, ως εργαλείο αντιμετώπισης πολλών προβληματικών καταστάσεων που κατά τη διάρκεια της ζωής του καλείται να αντιμετωπίσει ο καθένας μας. 

Όλη αυτή η μανία της μόνιμα θετικής ενέργειας, της στάσης ζωής που επιτάσσει απόσταση από τα προβλήματα και τις συναισθηματικές τους εντάσεις, κατά την ειδικό και την ομάδα της, μόνο κακό και οπισθοδρόμηση έχει να προσφέρει.




Με στοιχεία από New York Times

Το να είσαι προτεραιότητα για κάποιον αξία ανεκτίμητη...!!!!

Είναι αλήθεια πώς το να είσαι προτεραιότητα για κάποιον είναι κάτι το σπουδαίο, είναι αξία ανεκτίμητη! Όταν αγαπάς, όταν νοιάζεσαι, όταν σε ενδιαφέρει κάποιος πάντα βρίσκεις χρόνο για αυτόν.Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Προτεραιότητα για κάποιον είσαι χωρίς να το απαιτείς! Άλλωστε δεν θα ‘χε νόημα έτσι! 

Εκείνος που βρίσκει πάντα χρόνο για σένα και είναι δίπλα σου όποτε εσύ θελήσεις και χρειαστείς, εκείνος που θα χρειαστεί να αναβάλει για να είναι μαζί σου, εκείνος που δεν βάζει κανένα και τίποτα πάνω από εσένα, ναι εκείνος αξίζει πολλά! 

Αντιθέτως για εκείνον που δεν αποτελείς πρώτη επιλογή και πάντα βρίσκει ένα σωρό δικαιολογίες του τύπου ‘’δεν έχω χρόνο’’ ή ‘’ έχω δουλειά ‘΄, δεν αποτελείς ούτε αποτελούσες ποτέ προτεραιότητα. 

Είναι προφανές πως όταν ΘΕΛΕΙΣ πραγματικά να βρίσκεται στην ζωή σου κάποιος , πάντα μπορείς να βρεις όσο χρόνο θελήσεις και χρειαστεί για αυτόν! Οι επιθυμίες μας είναι οι επιλογές μας! 

Στα άτομα που πάντα ήταν στο πλευρό σου στις καλές αλλά και στις κακές στιγμές της ζωής σου, στα άτομα που πάντα για αυτά ερχόσουν πρώτος/η , σε αυτά αξίζει και με το παραπάνω να δίνεις προτεραιότητα. 

Δεν υπάρχει το ''δεν έχω χρόνο'' ούτε καμία άλλη δικαιολογία υπάρχει το ''δεν είσαι προτεραιότητα''. Ξεκάθαρα είναι δύο φράσεις που πάνε μαζί! 

Συνεπώς οι προτεραιότητες πρέπει να είναι πάντα αμοιβαίες! Αξίζει να δίνεις προτεραιότητα στα άτομα που αποτελείς και αποτελούσες και για αυτά πρώτη επιλογή που δεν προσπάθησαν ποτέ και για κανέναν λόγο να σε αποφύγουν. 

Εάν δεν είσαι πρώτη επιλογή φρόντισε να μην είσαι ούτε και η τελευταία. Να μην συμβιβάζεσαι με τον λίγο χρόνο κανενός. Άλλωστε όταν δεν ‘’χωράς’’ στην ζωή κάποιου είναι προτιμότερο να φεύγεις! 

Να επιλέγεις ανθρώπους που επιλέγουν εσένα. Να επιλέγεις αυτούς που στην λίστα επιλογών τους ήσουν είσαι και θα είσαι πάντα πρώτος/η!




Δέσποινα Παντέλα 
Εικόνα: Peter Mitchev 

Το σχέδιο της ψυχής...!!!!

Πολλές φορές θα έχετε αναρωτηθεί γιατί ο Θεός επιτρέπει να συμβαίνουν βάσανα στους ανθρώπους και κυρίως, γιατί οι καλοί άνθρωποι περνάνε τόσες ταλαιπωρίες; 

Ίσως να είστε της γνώμης ότι αυτές οι ερωτήσεις δεν έχουν απάντηση. Κι όμως, έχουν! 

Από τη δεκαετία του 1970 και, με μεγαλύτερη ένταση από το 1987 και μετά, οι πληροφορίες που παίρνουμε από τον πνευματικό κόσμο για τα θέματα της ψυχής έχουν πάρει τη μορφή ποταμού που μας κατακλύζει. 

Έτσι σήμερα γνωρίζουμε πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι οι ψυχές έρχονται στο γήινο πεδίο μ’ ένα καθορισμένο πλάνο, σχέδιο που φτιάχνουν ενόσω βρίσκονται στο πνευματικό βασίλειο. 

Κάθε ψυχή, πριν από τη γέννηση, σχεδιάζει με τους φύλακες οδηγούς της το επόμενό της πλάνο, ανάλογα με αυτά που θέλει να βιώσει ώστε να εξελιχθεί. Οι σοβαρές ασθένειες, τα ατυχήματα, οι κακές και οι καλές προσωπικές σχέσεις – όλα αποτελούν μέρος του σχεδίου. 

Οι λόγοι που επιλέγει τόσες δυσκολίες, μπορούν να χωριστούν σε 5 κατηγορίες : 

1) Εξισορρόπηση κάρμα
2) Θεραπεία
3) Υπηρεσία προς άλλους
4) Για να βιώσει την αντίθεση
5) Για να διορθώσει εσφαλμένα πιστεύω και πεποιθήσεις 

Κάθε ψυχή έχει κοντά της πνευματικούς οδηγούς/αγγέλους που της συμπαραστέκονται στο ταξίδι της. Ακόμα, κάθε ψυχή ανήκει σε μια ομάδα ψυχών που βρίσκονται στο ίδιο εξελικτικό επίπεδο και ενσαρκώνονται λίγο-πολύ όλες μαζί. 

Σ’ αυτή την ομάδα ανήκουν οι γονείς, τα παιδιά, οι αδελφοί και οι αδελφές, οι σύντροφοι, οι κολλητοί φίλοι, οι θανάσιμοι εχθροί, ακόμα και ο δολοφόνος με το θύμα. 

Σε επίπεδο ψυχής δεν υπάρχει κατάκριση, καταδίκη ή τιμωρία, επειδή κάθε μέλος της ίδιας ομάδας ψυχών παίζει ένα ρόλο που θα βοηθήσει στην εξέλιξη της ομάδας. 

Τίποτε δεν είναι πραγματικό. Φανταστείτε μια μεγάλη θεατρική σκηνή. Τα παρασκήνια, που δεν φαίνονται, είναι το πνευματικό βασίλειο. 

Το έργο και οι ηθοποιοί είναι η ζωή που ζούμε και θεατές είμαστε πάλι εμείς. Κάθε ψυχή διαλέγει να παίξει ένα χαρακτήρα, ένα ρόλο του έργου και όλες μαζί προχωρούν στο δρόμο της εξέλιξης με αυτή την αναμεταξύ τους υπηρεσία. 

Οι πνευματικοί οδηγοί είναι ανώτερα εξελιγμένες οντότητες. Άλλες έχουν ενσαρκωθεί πολλές φορές στη γη, ας πούμε 867 φορές, και πολλές φορές σε άλλους πλανήτες. Άλλες πάλι, δεν έχουν ενσαρκωθεί ποτέ, αυτοί είναι οι άγγελοι. Η ψυχή (Ανώτερος Εαυτός) φτιάχνει το πλάνο της ζωής. 

Μετά παίρνει ένα τμήμα της ενέργειάς της που γίνεται «εσύ» και που πρόκειται να ενσαρκωθεί. Εσένα σου δίνονται όλες οι πληροφορίες σχετικά με τη νέα ζωή. 

Έχεις τη δυνατότητα να «δεις» σκηνές από τη μελλοντική σου ζωή. Μπορείς να συμφωνήσεις ή να διαφωνήσεις ή να εκφράσεις φόβους και αμφιβολίες. Τότε το σχέδιο αναθεωρείται, διορθώνεται. 

Οι περισσότεροι συμφωνούν. Αν όμως συνεχίσεις να εκφράζεις αντιρρήσεις, τότε αναλαμβάνει ο οδηγός σου να σου εξηγήσει τη σοφία με την οποία έχει φτιαχτεί το σχέδιο και τις πολύτιμες εμπειρίες που θα έχεις την ευκαιρία να αποκτήσεις. 

Εσύ, νιώθεις όλη την αγάπη με την οποία σε τυλίγει ο οδηγός σου αλλά και το ενδιαφέρον του για την εξέλιξή σου που τελικά συμφωνείς. 

Μπορείς και πάλι να εκφράσεις αντιρρήσεις, αλλά συνήθως συμφωνείς. Το πλάνο της ζωής σου φτιάχνεται σε συνδυασμό με το πλάνο ζωής των μελών της ομάδας σου και …κατεβαίνετε στη γη μέσα από τη διαδικασία γέννησης. 

Το σχέδιο ζωής δεν είναι κάτι «γραμμένο στην πέτρα» που δεν μπορεί να μεταβληθεί. Είναι περισσότερο ένας ρευστός χάρτης που σου επιτρέπει να πάρεις στη Γη όποια απόφαση θέλεις, σύμφωνα με την ελεύθερη βούληση που διαθέτεις. 

Στη γη δεν έρχεσαι για να περάσεις μαθήματα αλλά να αποκτήσεις εμπειρίες, να εξισορροπήσεις ενέργειες, και να υφάνεις το νήμα της ζωής σου σε συνδυασμό με τα νήματα ζωής των άλλων ψυχών. Το χαλί που θα υφάνετε όλες μαζί οι ψυχές θα δείχνει υπέροχο ή όχι και τόσο όμορφο, ανάλογα με τις επιλογές που όλες μαζί θα έχετε κάνει. 




Δέκα πράγματα που κουράζουν την ψυχή σας...!!!!


Ξυπνάτε μετά από 8 ώρες ύπνου και πάλι νιώθετε εξαντλημένοι; Έχετε ταραγμένο ύπνο και το μυαλό σας είναι γεμάτο ανησυχίες; Νιώθετε συνεχώς ότι δεν έχετε ενέργεια; 

Αν τα βιώνετε όλα αυτά, είναι πολύ πιθανό ότι η ψυχή σας είναι κουρασμένη. 

Μια κουρασμένη ψυχή οδηγεί σε μια ζωή που δεν είναι ευθυγραμμισμένη με τους προσωπικούς στόχους και τον προσανατολισμό που θέλετε να ακολουθήσετε. Έχετε την αίσθηση ότι η ζωή δεν έχει νόημα, οι προσπάθειες σας είναι μάταιες και πως κινείστε προς την λάθος κατεύθυνση. 

Συνεπώς, η ενέργεια σας χαραμίζεται για να πολεμήσετε αυτή την κατάσταση. Η ροή της γίνεται όλο και πιο αδύναμη. Είναι σαν μια φλόγα που τρεμοπαίζει σε ένα άδειο δωμάτιο. 

Για να ελέγξετε το επίπεδο της ενέργειας σας, τρίψτε τις παλάμες σας μεταξύ τους για 30 δευτερόλεπτα. Έπειτα χωρίστε τες αργά. Αν τα επίπεδα της ενέργειας σας είναι υψηλά και η ψυχή σας βρίσκεται σε ισορροπία, θα αισθανθείτε μια δόνηση και μια ζεστασιά ανάμεσα στις παλάμες. 

Αντίθετα, αν δεν παρατηρήσετε κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι κάτι πάει λάθος. Έχετε πολύ λίγη ενέργεια και η ψυχή σας είναι κουρασμένη. 

10 πράγματα που εξουθενώνουν την ψυχή σας : 

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτή την κατάσταση. Οι πιο σημαντικοί από αυτούς είναι οι παρακάτω: 

1. Βρίσκεστε σε λάθος δρόμο, σε αντίθεση με τον αληθινό σας εαυτό. 

2. Λέτε «ναι» αν και θέλετε να πείτε «όχι». 

3. Αυτά που κάνετε δεν εκπληρώνουν τους στόχους σας. 

4. Συμμετέχετε σε ασήμαντους καβγάδες ή κουτσομπολιά. 

5. Περιβάλλεστε από τοξικούς ανθρώπους. 

6. Σας κατακλύζουν συνεχώς αρνητικές σκέψεις. 

7. Είστε κολλημένοι στο παρελθόν. 

8. Κυριαρχεί η σύγχυση στις σκέψεις και στις αποφάσεις σας. 

9. Καταναλώνετε πολύ φαγητό, αλκοόλ ή ναρκωτικά. 

10. Δεν νοιάζεστε για τον εαυτό σας και δεν αγαπάτε αυτό που είστε. 

Όλα τα παραπάνω, μπορούν να κάνουν μια ψυχή να κουραστεί. Έτσι, είναι δυνατό να προκληθούν σοβαρά προβλήματα όπως κατάθλιψη και απώλεια των ψυχικών ικανοτήτων όπως της διαίσθησης και της ενσυναίσθησης. Μπορούν επίσης να οδηγήσουν ένα άτομο σε εθισμούς ή σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. 

Επομένως, αν είναι κουρασμένη η ψυχή σας, είναι επείγουσες κάποιες αλλαγές. Το πρώτο βήμα είναι να ανιχνεύσετε την ρίζα του προβλήματος. Όταν είστε βέβαιοι για τις αιτίες πρέπει να είστε έτοιμοι να τις αντιμετωπίσετε. 
Για να σώσετε την ψυχή σας, σας προτείνουμε τα παρακάτω: 

1. Διαλογιστείτε καθημερινά. 

2. Διαβάστε βιβλία για την πνευματική ζωή. Αυτό θα σας εμπνεύσει να αναζητήσετε την αληθινή σας φύση. 

3. Ακούστε καλή, πνευματική μουσική. 

4. Μάθετε να χρησιμοποιείτε τους κρυστάλλους. 

5. Γειωθείτε. 

6. Ορίστε έναν συγκεκριμένο και θετικό στόχο, και δουλέψτε για την επίτευξη του. 

7. Προσπαθήστε να αποφύγετε τους τοξικούς ανθρώπους. 

8. Κάντε κάποιο σπορ για να ενωθείτε με την φύση όπως τρέξιμο έξω ή κολύμβηση. 

9. Αγαπήστε τον εαυτό σας. Ακόμα και αν πιστεύετε πως δεν είστε τέλειοι, είστε ήδη κάποιοι ξεχωριστοί και αξίζετε κάτι καλύτερο. Και εξάλλου, ο εαυτός μας είναι ότι έχουμε και μπορούμε μόνο να δουλέψουμε για την αυτό-βελτίωση μας. 

Φυσικά, αν τα συμπτώματα της κουρασμένης ψυχής σας είναι πραγματικά έντονα, συμβουλευτείτε έναν γιατρό ή έναν ψυχολόγο. Προσπαθήστε να ξεφύγετε από αυτή την κατάσταση του μυαλού και να θεραπεύσετε την ψυχή σας. Μόλις αποφασίσετε να αρχίσετε, τα θετικά αποτελέσματα θα εμφανιστούν γρήγορα. 

Μην ξεχνάτε πως ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει, η ψυχή σας είναι δυνατή και μπορεί να ξεπεράσει όλες αυτές τις δυσκολίες! 




Image by Veronika Tumova 

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019

Θρηνώντας τον θάνατο ενός γονέα : Πώς επηρεάζει το σώμα και το νου...!!!!

Ο θάνατος ενός γονέα είναι μία από τις συναισθηματικές εντονότερες και οικουμενικές ανθρώπινες εμπειρίες. Αλλά το γεγονός ότι η απώλεια ενός γονέα συμβαίνει στους περισσότερους, δεν σημαίνει ότι είναι και κάτι εύκολα διαχειρίσιμο. Ο θάνατος ενός γονέα είναι τραυματικός, ναι, αλλά επίσης πληροφορεί και αλλάζει τα παιδιά βιολογικά και φυσιολογικά. Μπορεί ακόμα και να μας αρρωστήσει.

«Στο καλύτερο σενάριο, ο θάνατος ενός γονέα είναι κάτι που αναμένεται και υπάρχει χρόνος για τις οικογένειες να προετοιμαστούν, να χαιρετήσουν και να δείξουν ο ένας στον άλλο στήριξη», αναφέρει η ψυχίατρος Dr. Nikole Benders-Hadi. 

«Σε περιπτώσεις που ο θάνατος είναι απροσδόκητος, όπως με μια οξεία ασθένεια ή ένα δυστύχημα, τα ενήλικα παιδιά παραμένουν στις φάσεις της άρνησης και του θυμού για την απώλεια για μεγάλα χρονικά διαστήματα… (οδηγώντας) στη διάγνωση σοβαρών καταθλιπτικών επεισοδίων ή ακόμα και μετατραυματικού στρες, αν περιλαμβάνεται και τραύμα».

Υπάρχει ένας πραγματικά τεράστιος αριθμός ερευνών που υποδεικνύει το μέγεθος της απώλειας. Ο οπίσθιος φλοιός του προσαγωγίου, ο μετωπαιίος λοβός και η παρεγκεφαλίδα είναι όλες εγκεφαλικές περιοχές που ενεργοποιούνται κατά τη διάρκεια του πένθους. 

Αυτές οι περιοχές εμπλέκονται στην αποθήκευση αναμνήσεων και στην ανάκλησή τους, αλλά εμπλέκονται επίσης στη ρύθμιση του ύπνου και της όρεξης.

Βραχυπρόθεσμα, η νευρολογία μας επιβεβαιώνει ότι η απώλεια θα πυροδοτήσει σωματική δυσφορία. Μακροπρόθεσμα, το πένθος θέτει σε κίνδυνο όλο τον οργανισμό μας. 

Ορισμένες έρευνες έχουν βρει συνδέσεις ανάμεσα στο ανεπίλυτο πένθος και στην υπέρταση, στα εμφράγματα, στα αυτοάνοσα νοσήματα, και ακόμα και στον καρκίνο. 

Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί το πένθος έχει τη δύναμη να πυροδοτήσει τέτοιες σωματικά συμπτώματα, αλλά μία θεωρία είναι ότι μία μόνιμη ενεργοποίηση του συμπαθητικού νευρικού συστήματος (απόκρισης μάχης – φυγής) μπορεί να προκαλέσει μακροπρόθεσμες γενετικές αλλαγές.

Αυτές οι αλλαγές είναι ιδανικές όταν μια αρκούδα μας κυνηγά στο δάσος και χρειαζόμαστε την εγρήγορση. Αλλά αυτό το είδος κυτταρικής απορρύθμισης είναι επίσης ο τρόπος που τα καρκινικά κύτταρα πραγματοποιούν τις μεταστάσεις.

Και αν και τα σωματικά συμπτώματα είναι σχετικά προβλεπόμενα, τα ψυχολογικά δεν είναι και τόσο. Το DSM των ψυχολόγων και ψυχιάτρων (το επίσημο δηλαδή επαγγελματικό εγχειρίδιο) αναφέρει ότι στους 12 μήνες μετά την απώλεια ενός γονέα, είναι υγιές οι ενήλικες να βιώνουν μια σειρά αντιφατικών συναισθημάτων, όπως θλίψη, θυμό, οργή, άγχος, μούδιασμα, αίσθηση κενού, ενοχή, μετάνοια. 

Είναι φυσιολογικό να απομακρυνόμαστε από φίλους και δραστηριότητες, όπως και το να παθιαζόμαστε με την εργασία, προσπαθώντας εκεί να βρούμε καταφύγιο.

Μα όπως πάντα, το πλαίσιο έχει σημασία. Ο αιφνίδιος, βίαιος θάνατος θέτει τους επιζώντες σε μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν μια διαταραχή πένθους, και ακόμα και όταν ένας ενήλικας έχει μια αμφιθυμική σχέση με τον γονέα, ο θάνατος είναι και πάλι επώδυνος – ακόμα κι αν το άτομο απωθεί και υποκρίνεται ότι δεν νιώθει την απώλεια.

Το φύλο επίσης, τόσο του γονέα όσο και του παιδιού, μπορεί να επηρεάσει ιδιαιτέρως το πλαίσιο και τη φύση της απόκρισης πένθους. 

Οι μελέτες υποδεικνύουν ότι οι κόρες έχουν πιο έντονες αποκρίσεις πένθους από τους γιους, αλλά οι άνδρες που χάνουν τους γονείς τους αργούν περισσότερο να προχωρήσουν. 

«Οι άνδρες τείνουν να δείχνουν λιγότερο τα συναισθήματά τους και έχουν περισσότερα ''κουτάκια''», αναφέρει η Carla Marie Manly, κλινική ψυχολόγος.

«Αυτοί οι παράγοντες πράγματι επηρεάζουν την ικανότητα να αποδεχτούμε και να επεξεργαστούμε το πένθος». 

Οι μελέτες επίσης δείχνουν ότι η απώλεια του πατέρα σχετίζεται περισσότερο με την απώλεια πίστης στον εαυτό – σκοπού, οράματος, αφοσίωσης και αυτογνωσίας.

Η απώλεια της μητέρας, από την άλλη πλευρά, ενεργοποιεί μια πιο ¨ωμή¨ απόκριση. «Πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ότι νιώθουν εντονότερη την αίσθηση απώλειας όταν χάνουν τη μητέρα τους. Αυτό μπορεί να οφείλεται στη συχνά στενή φύση της σχέσης μητέρας – παιδιού». Ωστόσο, αυτό μπορεί να αλλάζει ανάλογα με την κάθε σχέση.




Μετάφραση – Επιμέλεια: Στεφανία Βαρούχου

Οι μητέρες του CHICO XAVIER...!!!!

Στις 20 Οκτωβρίου 2019, προβλήθηκε, σε πρώτη ελληνική προβολή, από τον Αφυπνιστικό Κινηματογράφο της Κίνησης ΦΩΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ, το αριστούργημα " Οι μητέρες", (The mothers) εμπνευσμένο από το έργο του διάσημου Βραζιλιάνου διάμεσου Chico Xavier (Astral City). 

Μια συγκινητική ταινία, βασισμένη σε πραγματικές ιστορίες, που χαρίζει ανακούφιση και ελπίδα, σε όσους θρηνούν για την απώλεια αγαπημένων τους προσώπων. 

Η ταινία διηγείται την δραματική ιστορία τριών γυναικών (δύο μητέρων και μιας συντρόφου) και των οικογενειών τους που πλήττονται από σοβαρές απώλειες. 

Στο αποκορύφωμα του πόνου τους, με τη βοήθεια του διάμεσου Chico Xavier, βρίσκουν τη δύναμη να μην εγκαταλείψουν τον εαυτό τους στην απελπισία και να συνεχίσουν να ζουν. 

Πρόκειται για μεταφορά στην οθόνη (2010) του βιβλίου του Βραζιλιάνου δημοσιογράφου, συγγραφέα, σεναριογράφου και σκηνοθέτη Marcel Souto Major, Behind the Veil of Isis, που περιγράφει αληθινές ιστορίες που κατέγραψε ως ανταποκριτής. Υποτιτλισμός : Γιάννης Αυγουστάτος 

"ΟΙ ΜΗΤΕΡΕΣ ΤΟΥ CHICO XAVIER" , με Ελληνικούς υπότιτλους 
Τον σχολιασμό της ταινίας του ψυχιάτρου-ψυχοθεραπευτή Γιάννη Αυγουστάτου και τη συζήτηση που ακολούθησε την προβολή μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο ακόλουθο βίντεο : https://www.youtube.com/watch?v=OnimZ... 

Εγγραφείτε στην ομάδα Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ, στο facebook :https://www.facebook.com/groups/42380...

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019

Η Χρυσή Σκιά : Ο καταπιεσμένος χρυσός που κρύβεται μέσα στο σκοτάδι μας...!!!!

Οι περισσότεροι από εμάς είναι εξοικειωμένοι με το αρχέτυπο της Σκοτεινής Σκιάς : την καταπιεσμένη πλευρά που βρίσκεται μέσα μας. Αλλά πιθανότατα δεν είμαστε εξοικειωμένοι με το αρχέτυπο της Χρυσής Σκιάς: τον καταπιεσμένο χρυσό που κρύβεται μέσα στο σκοτάδι μας. 

Η χρυσή σκιά συμβολίζει το κρατημένο θάρρος, τα κρυμμένα ταλέντα, το καταπιεσμένο πάθος και την πνιγμένη δημιουργικότητα. Είναι οι ανεκπλήρωτες δυνατότητες που οι άνθρωποι συχνά δεν μπορούν να δουν ή να αναπτύξουν εξαιτίας του φόβου ή επειδή δεν ρισκάρουν. 

Στο πνεύμα του να γίνετε ένας ισορροπημένος και ολοκληρωμένος άνθρωπος και πιο αυθεντικοί στην δέσμευση σας με τον εαυτό σας και με τους άλλους, το να είστε περίεργοι για το σκοτάδι μέσα σας είναι ένας βαθύτερος τρόπος για να ανακαλύψετε τον κρυμμένο σας χρυσό. 
Κάνοντας το σκοτάδι συνειδητό 

«Η υπερβολική πτυχή των ζώων στρεβλώνει τον πολιτισμό, ο υπερβολικός πολιτισμός αρρωσταίνει τα ζώα»– Γιουνγκ 

Η σκιά είναι μέρος της ύπαρξης του ανθρώπου. Όλοι έχουμε μια και όλοι έχουμε μια σκοτεινή πλευρά. Ήταν απαραίτητο να καταπιεστούν συγκεκριμένες πτυχές της ζωώδης φύσης μας όταν αναπτυσσόμασταν. 

Προκειμένου να είμαστε πολιτισμένοι και ένα υγιές και λειτουργικό μέλος της κοινωνίας ήταν ένα σημαντικό και υγιές πράγμα να μετριάσουμε την άγρια φύση μας, την ασυγκράτητη φρενίτιδα, την βία, τον απερίσκεπτο αυθορμητισμό μας και να είμαστε πειθαρχημένοι. 

Αυτά έγιναν το καταπιεσμένο σκοτάδι μας, η σκιά μας. Το να κάνουμε συνειδητό το σκοτάδι μας είναι μια τέχνη. Είναι μια επισφαλής προσπάθεια, ένα επικίνδυνο και λεπτό εγχείρημα. 

Αλλά καμία άλλη πρακτική δεν είναι πιο ζωτικής σημασίας για την ανθρωπότητα. Κανένα άλλο καθήκον δεν είναι τόσο κρίσιμο για την επίτευξη της ισορροπίας και της ολοκλήρωσης. 

Όπως είχε πει και ο Γιούνγκ «Κάποιος δεν διαφωτίζεται με το να φαντάζεται μορφές φωτός αλλά κάνοντας το σκοτάδι συνειδητό». 

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η σκιά είναι αρχέγονη. Είναι άγρια και διαισθητική. Όταν είμαστε νέοι είναι απαραίτητο να την καταπιέσουμε για να πειθαρχήσουμε. Όταν ωριμάζουμε, είναι σημαντικό να την ενσωματώσουμε για να πετύχουμε την διαφώτιση. 

Πρέπει να συμφιλιωθούμε ώστε να μην εξαπλωθεί και να μας δηλητηριάσει. Αν απλώς αγνοήσουμε την σκιά, θα γίνει ισχυρότερη, πιο σκοτεινή και πιο θυμωμένη. Θα γίνει δαιμονική και αυταρχική, σε βαθμό που τελικά θα μας έχει ως μαριονέτες κάτω από ένα σκοτεινό και ανελέητο σύννεφο. 

Χρειάζεται έντονο θάρρος για να αντιμετωπίσουμε το σκοτάδι μας και απαιτούνται σκληρές αμφισβητήσεις για να ξεπεράσουμε τις άνετες «απαντήσεις» με τις οποίες έχουμε συμβιβαστεί. Πρέπει να γίνουμε ευαίσθητοι για να ξεπεράσουμε την άκαμπτη αναισθησία με την οποία είμαστε «ασφαλείς». 

Αλλά τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από το να κάνουμε το σκοτάδι μας συνειδητό, ειδικά όταν ο στόχος μας είναι η υγιής ολοκλήρωση, η ολότητα, η ισορροπία και η φώτιση. 

Ανακαλύπτοντας τον χρυσό 
«Οι ήρωες προορίζονται να σφυρηλατούνται χρυσοί από την φωτιά» – Νικίτα Γκιλλ 

Μόλις κάνουμε το σκοτάδι συνειδητό, μπορούμε να αρχίσουμε το σημαντικό έργο της ανακάλυψης. Αλλά δεν θα είναι εύκολο. Το μόνο πιο δύσκολο από το να βρούμε το χρυσό στο σκοτάδι είναι να κάνουμε το σκοτάδι συνειδητό. 

Και αυτό γιατί η σκιά μας είναι ταραγμένη και άγρια. Είναι ένα καμίνι με λιωμένη ενέργεια όπου όλος ο καταπιεσμένος μας θυμός, η θλίψη, η ντροπή, η ενοχή και η άγρια κατάσταση μας βράζουν σε μια μανιασμένη φρενίτιδα. 

Το να ανακαλύψουμε τον χρυσό σε ένα τέτοιο περιβάλλον δεν είναι για την αδύναμη καρδιά. Μια καλή στρατηγική είναι να αξιοποιήσουμε την αρχέτυπη δύναμη του Φοίνικα ( την προσωποποιημένη διαδικασία ζωής-θανάτου-αναγέννησης). 

Φέρνοντας αντιμέτωπο ένα αρχέτυπο (Φοίνικας) με ένα άλλο (Σκιά) γινόμαστε πιο θαρραλέοι και πιο προσαρμόσιμοι όταν αντιμετωπίζουμε την φωτιά και είναι πιο πιθανό να κερδίσουμε την ανθεκτικότητα της αναγέννησης. 

Εύκολο να το λες παρά να το κάνεις βέβαια, αλλά η ανακάλυψη του χρυσού αξίζει τον κόπο. Γι αυτόν τον τύπο χρυσού ενισχύεται η εμπιστοσύνη και το θάρρος μας. Αυτός ο τύπος χρυσού υποστηρίζει την αυτοεκτίμηση μας. 

Μας κάνει πιο ανθεκτικούς, πιο ευρηματικούς και πιο πνευματικά ισχυρούς. Αποκαλύπτει κρυμμένα ταλέντα, καταπιεσμένο πάθος και την πνιγμένη δημιουργικότητα. 

Το ενδιαφέρον είναι ότι για να αποκτήσουμε το θάρρος που χρειάζεται για να ανακαλύψουμε τον χρυσό στο σκοτάδι, είναι ότι πρέπει να έχουμε ήδη το θάρρος να κάνουμε το σκοτάδι μας συνειδητό. 

Είναι σαν το παράδοξο απόφθεγμα του Τζωρτζ Όργουελ : 
«Μέχρι να γίνουν συνειδητοί ποτέ δεν θα επαναστατήσουν και αφού επαναστατήσουν δεν μπορούν να γίνουν συνειδητοί». 

Το καλό (και το κακό) πράγμα με το ασυνείδητο είναι ότι λειτουργεί πίσω από την συνείδηση. Αν είμαστε αρκετά τυχεροί ώστε να έχουμε μια εμπειρία ζωής που θα κάνει το ασυνείδητο μας να μας δώσει το απαραίτητο θάρρος για να κάνουμε το σκοτάδι μας συνειδητό θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε το θάρρος μας ανακαλύπτοντας τον χρυσό στη σκιά μας. 

Εν τέλει, έχοντας κάνει το σκοτάδι μας συνειδητό, έχοντας σφυρηλατηθεί από την φωτιά και έχοντας αναστηθεί σε έναν πανίσχυρο Φοίνικα, θα έχουμε ανακαλύψει έναν ιερό χρυσό από το σκοτάδι και θα αποκαλύψουμε τα βαθύτερα πάθη μας, τα κρυμμένα ταλέντα, την άγρια φύση και την έμφυτη δημιουργικότητα μας. 

Έτσι, μπορούμε να συνεχίσουμε την συμφιλίωση με την σκιά μας και την καλλιέργεια της γνησιότητας μας. 

Με την ισχυρή σκιά στο πλευρό μας, ως σύμμαχο όχι ως εχθρό, ως ενότητα όχι ως διάσπαση, το μονοπάτι της διαφώτισης ανοίγεται μπροστά μας. 




Μαγεία Τ. 
Εικόνα: Vanessa Lemen