Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Βιταμίνη Ε, δείτε πόσο καλό μας κάνει...!!!!

Η βιταμίνη Ε έχει πολλά επιστημονικά επιβεβαιωμένα οφέλη για το δέρμα όταν χρησιμοποιείται τοπικά. 

Εκτός από τη δυνατότητά της να εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και να προλαμβάνει τα σημάδια γήρανσης (όπως το μειωμένο κολλαγόνο και τις λεπτές γραμμές), η βιταμίνη Ε δρα επίσης προστατευτικά και ενισχύει την κυτταρική αναδόμηση, καταπολεμώντας τη φθορά από τον ήλιο. 

Οι δυνατότητες άμβλυνσης της υπεριώδους ακτινοβολίας ενισχύονται ιδιαίτερα όταν συνδυάζεται με βιταμίνη C, γεγονός που αυξάνει την απορρόφησή της. 

Σύμφωνα με αρκετές μελέτες, η βιταμίνη Ε έχει επίσης αποδειχθεί ότι βελτιώνει την εμφάνιση υπερχρωματισμού (ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείται σε μορφή λαδιού), ραγάδων και ουλών. 

Επιπλέον, έχει βρεθεί ότι βοηθά στην καθυστέρηση της εμφάνισης ρυτίδων και συμβάλει στη διατήρηση της υγρασίας της επιδερμίδας χαρίζοντας μια λαμπερή, ενυδατωμένη όψη. 

Τι είδους προϊόντα περιέχουν βιταμίνη Ε 

Η βιταμίνη Ε είναι συνήθως διαθέσιμη σε μορφή λαδιού και κρέμας. 
Ενώ υπάρχουν ειδικά προϊόντα με ισχυρότερες συγκεντρώσεις βιταμίνης Ε, είναι επίσης μια κοινή προσθήκη σε πολλές αντιγηραντικές κρέμες, ορούς, μάσκες προσώπου και αντηλιακά (σε χαμηλότερη δόση) και συχνά συνδυάζεται με βιταμίνη C για αυξημένη απορρόφηση. 

Ποιοι πρέπει να τη χρησιμοποιούν και ποιοι να την αποφεύγουν 
Παρά τα πολλά προαναφερθέντα πλεονεκτήματα, η περιποίηση του δέρματος με βιταμίνη Ε δε συνιστάται για όλους. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, όσοι έχουν πολύ λιπαρό, ευαίσθητο ή δέρμα με τάσεις ακμής μπορεί να δουν ότι η τοπική εφαρμογή λαδιού βιταμίνης Ε επιδεινώνει την κατάσταση του δέρματός τους. 

Αν και είναι εξαιρετικά ασυνήθιστο, η τοπική εφαρμογή βιταμίνης Ε μπορεί επίσης να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση σε μερικούς ανθρώπους, με αποτέλεσμα τον ερεθισμό του δέρματος, κνησμό ή εξάνθημα. 

Ωστόσο, η βιταμίνη Ε είναι πολύ ασφαλής και λειτουργεί εξαιρετικά όταν συνδυάζεται με βιταμίνη C (ή χρησιμοποιείται σε ένα προϊόν που έχει και τα δύο). 

Όσοι έχουν περιστασιακά ευαίσθητο δέρμα μπορούν να επωφεληθούν καλύτερα από μια ενυδατική κρέμα που περιέχει βιταμίνη Ε σε σύγκριση με έναν πολύ συμπυκνωμένο ορό ή κάποιο λάδι. 

Ο ρόλος της διατροφής 
Η ανεπάρκεια της βιταμίνης Ε μπορεί να αποτελέσει αιτία για την κακή υγεία του δέρματος. Τα καλά νέα είναι ότι εντοπίζεται σε πολλά τρόφιμα και έτσι μπορεί εύκολα να ενσωματωθεί στη διατροφή σας. 

Μερικά τρόφιμα που είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε είναι τα πράσινα λαχανικά, όπως το σπανάκι, τα σπαράγγια και το μπρόκολο, οι ξηροί καρποί, όπως τα φιστίκια και τα αμύγδαλα, τα φυτικά λάδια, τα λαχανάκια Βρυξελλών και το αβοκάντο. 

Εναλλακτικά, μπορείτε να επιλέξετε συμπληρώματα διατροφής με βιταμίνη Ε, ωστόσο είναι απαραίτητη η παρακολούθηση από γιατρό, ειδικά για όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. 




Όταν πεθάνεις, μην ανησυχείς...!!!!

Όταν πεθάνεις, μην ανησυχείς

Μην ανησυχείς για το σώμα σου γιατί οι συγγενείς σου θα αναλάβουν ό, τι είναι απαραίτητο. 

Αυτοί : 
Θα σου βγάλουν τα ρούχα σου.
Θα σε πλύνουν.
Θα σε βγάλουν από το σπίτι σου.
Θα σε πάνε στη νέα σου διεύθυνση. 

Πολλοί θα έρθουν να σου πουν αντίο στην κηδεία σου. Μερικοί δεν συμβαδίσουν με τις δεσμεύσεις τους και δεν θα πάνε στη δουλειά λόγω της κηδεία σου.

Αν και οι περισσότεροι από αυτούς δεν το έκαναν ποτέ όσο ήσουν ζωντανός να έρθουν να σε δουν αφήνοντας τις δεσμεύσεις αυτές. 

Τα υπάρχοντά σου, ακόμα και αυτά, που δεν σου άρεσαν ή δανείστηκες, θα χαθούν, θα φύγουν χωρίς τη μικρότερη τελετή. Λίγη περισσότερη αξία ίσως κάποιος δώσει, κάποιος θα τα κρατήσει ή μπορεί να τα δωρίσει.

Τα κλειδιά σου
Τα βιβλία σου
Τα CD σου
Οι τσάντες σου
Τα παπούτσια σου
Τα ρούχα σου 

Αν η οικογένειά σου είναι έξυπνη και με αλληλεγγύη θα τα δώσουμε φιλανθρωπία ώστε να μπορούν να έχουν κάποια οφέλη. 

Και να είσαι σίγουρος:
Ο κόσμος δεν θα σταματήσει να κλάψει για σένα. 

Η οικονομία θα συνεχιστεί. 

Στη δουλειά σου θα είναι, κάποιος άλλος με τις ίδιες ικανότητες, ή καλύτερος, θα πάρει τη θέση σου 

Τα "αγαθά" σου θα πάνε στους κληρονόμους σου. 

Θα υπάρχουν 3 τύποι "πένθους" για σένα: 

Οι άνθρωποι που σε γνώριζαν μόνο για την αξία του προσώπου θα πουν :  Ο καημένος. 

Οι φίλοι σου θα κλαίνε για μέρες ή τις περισσότερες ώρες, αλλά μετά θα επιστρέψουν στο γέλιο. 

Αυτοί οι "φίλοι" που σου κάνανε αμαρτίες θα σε ξεχάσουν πιο γρήγορα. 

Τα ζώα σου θα γίνουν δωρεά, και θα περάσουν στον νέο ιδιοκτήτη, και σταδιακά η μνήμη σας θα διαγραφεί. 

Οι φωτογραφίες σου:
"για λίγο" θα κρέμονται σε έναν τοίχο, ή σε κάποια έπιπλα.
Αλλά σύντομα θα αποθηκεύονται, θα ξεχαστούν, σε κουτιά, ή στο κάτω μέρος ενός συρταριού. 

Ο αγαπημένος σου καναπές, τραπέζι ή καρέκλα θα είναι σίγουρα δωρεά.
Ή... θα καεί. 

Ο "βαθύς" πόνος στο σπίτι σου θα διαρκέσει μια εβδομάδα, δύο,
Ένα μήνα, δύο...
Και μετά από αυτό η οικογένειά σου θα σε προσθέσει μόνο στις αναμνήσεις τους. 

Και τότε η ιστορία σου εδώ τελείωσε. 

Τελείωσε για αυτόν τον κόσμο. 

Τελείωσε γι ' αυτόν τον κόσμο, ανάμεσα στους ανθρώπους.
Αλλά η ιστορία σου με τη νέα σου πραγματικότητα ξεκινά.
Και αυτή η πραγματικότητα είναι η ζωή (μετά το θάνατο). 

Και τα πράγματα που θα μένουν πίσω:
σώμα
Ομορφιά
Εμφάνιση
πίστωση
Κατάσταση
Τράπεζικος λογαριασμός
Σπίτι
Αυτοκίνητο
Επάγγελμα
καριέρα
τίτλοι
Διπλώματα
μετάλλια
Τρόπαια
Φίλοι
Μέρη
Σύζυγος
Οικογένεια 

Και εκεί, από την άλλη πλευρά, κανένα από αυτά τα πράγματα δεν θα σου λείψει ούτε θα έχει καμία αξία, δεν θα σε εξυπηρετήσει.
τίποτα από αυτά. 

Για αυτό αν είσαι σοφός :
Να προσέχεις το πνεύμα σου και το σώμα σου.

Κάνε το καλό.

Συγχώρεσε τον εαυτό σου.

Να είσαι δίκαιος.

Απόλαυσε κάθε ευκαιρία.

Μην αφήνεις τον κόσμο να παίρνει αποφάσεις για σένα.

Μην φοβάσαι να αγαπήσεις.

Πάρε μια ευκαιρία.

Απέβαλε τα πράγματα που σε πληγώνουν.

Να ευχαριστείς περισσότερο και να παραπονιέσαι λιγότερο.

Πάντα να ψάχνεις για την ευτυχία σου.

Και απόλαυσε κάθε στιγμή της ζωής σου. 

Να θυμάσαι: όλα εδώ πίσω θα είναι. 




Ιερεας Γκελιας Αρσενιος

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Το Σώμα μας Έχει τη Δυνατότητα να Αυτοθεραπεύεται! Φυσικοπαθητική...!!!!

Τι είναι η Φυσικοπαθητική ή φυσιοπαθητική; 
Η ΦΥΣΙΚΟΠΑΘΗΤΙΚΗ είναι μια ολοκληρωμένη εναλλακτική επιστήμη που εστιάζει, όχι μόνο στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων μιας ασθένειας, αλλά των βαθύτερων αιτιών που την προκαλούν. 

Η φυσιοπαθητική είναι η σύγχρονη Ιπποκράτεια Θεραπευτική Επιστήμη. 

Ο ΑΠΩΤΕΡΟΣ ΣΤΟΧΟΣ της είναι η πρόληψη των παθήσεων, γεγονός που απαιτεί την «εκπαίδευση» του ασθενούς. 

Η φυσικοπαθητική (Naturopathy) είναι επιστήμη πανεπιστημιακού επιπέδου, διδάσκεται σε διάφορα πανεπιστήμια και κολέγια στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη, στην Κύπρο (Ιπποκρατικό κολέγιο-σχολή ) και σε άλλα ανεπτυγμένα κράτη. Προσδοκία μου είναι στο μέλλον να διδάσκεται και στα Ελληνικά πανεπιστήμια, στην χώρα που τη γέννησε, τη χώρα του πατέρα της φυσικής θεραπευτικής – Ιπποκράτη. 

Η βασική Αρχή της είναι πως η θεραπεία και η αποκατάσταση της υγείας είναι μια βιολογική διαδικασία όπως η πέψη και η αφομοίωση της τροφής, η συγκόλληση και θεραπεία ενός σπασμένου οστού, η επούλωση ενός τραύματος. 

Η φυσικοπαθητική πιστεύει ότι το σώμα έχει το δικό του πάνσοφο – έμφυτο φυσιολογικό αυτοθεραπευτικό σύστημα. Όταν αδυνατεί να επιτελέσει το έργο του αιτία είναι ο ίδιος ο άνθρωπος με τις επιλογές του, ο οποίος δεν το συντηρεί σωστά, αλλά το κακομεταχειρίζεται. 

Ο φυσιοπαθητικός μπορεί συχνά με επιτυχία να εντοπίσει μια προδιάθεση του σώματος πριν την εμφάνιση οξείας ασθένειας. 

Χρησιμοποιεί μεθόδους φυσικής και αφαρμάκου προσέγγισης της υγείας. Έχει σαν αντικείμενο την “εναλλακτική αγωγή υγείας”, δεν κάνει ιατρογενείς διαγνώσεις ασθενειών ούτε χρησιμοποιεί φάρμακα και επεμβατικές μεθόδους-εγχειρήσεις. 

Επικεντρώνεται κυρίως σε τρείς τομείς : την ανεύρεση του αίτιου της ασθένειας, την ενίσχυση της ικανότητας αυτό-ίασης του σώματος και τη βελτίωση του τρόπου ζωής ενός ατόμου. 

Υποστηρίζει και εφαρμόζει την Ιπποκράτεια Αρχή του Ενιαίου της αρρώστιας, διάγνωσης & θεραπείας - ότι δηλαδή οι αρρώστιες δεν είναι πολλές αλλά 

Μια και μοναδική - η Τοξίνωση/Τοξαιμία και δηλητηρίαση του οργανισμού που πηγάζει από τον τρόπο ζωής των ανθρώπων σε συνδυασμό πάντοτε με τις σοβαρές ελλείψεις ΟΡΘΩΝ ΜΟΡΙΩΝ και το ψυχολογικό στρες. 

Μέθοδοι καθαρισμού οργάνων και η σειρά που είναι καλύτερο να γίνονται
Η σύγχρονη επιστήμη έχει αποδείξει ότι οι συνθήκες του περιβάλλοντος υπαγορεύουν σε μεγάλο βαθμό τη γενετική έκφραση των γονιδίων. Η γενετική έκφραση εξαρτάται και καθορίζεται από την ύπαρξη ενζύμων, τα οποία είναι σε θέση να συνθέσει ο ίδιος ο οργανισμός ανάλογα με τα μηνύματα που λαμβάνει. Και τα μηνύματα αυτά μπορεί να είναι βιοχημικά, ψυχολογικά ή φυσικά. 

Τα κύτταρα του οργανισμού, όπου κι αν βρίσκονται, επικοινωνούν κάθε στιγμή μεταξύ τους ανταλλάσσοντας σωρεία χημικών μορίων – διαφορετικά δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως ένα συγχρονισμένο και αρμονικό σύνολο και να αποκαλούνται «οργανισμός». 

Επικοινωνούν επίσης και με το περιβάλλον λαμβάνοντας τα ορθά μόρια της τροφής και οξυγόνο και αποβάλλοντας τα υποπροϊόντα του μεταβολισμού καθώς και τις διάφορες τοξίνες. Ο οργανισμός είναι ένα ανοιχτό, δυναμικό σύστημα όπου η αρμονία του βασίζεται στην δυσαρμονία του, έτσι ώστε σύμφωνα με τα ερεθίσματα που δέχεται να προσπαθεί κάθε στιγμή να επιφέρει την ομοιόσταση. 

Τα αίτια της αρρώστιας είναι η πριν από την αρρώστια νοσηρή κατάσταση του οργανισμού που οφείλεται σε κάθε είδους ανθυγιεινές συνθήκες (περιβαλλοντικές, ψυχολογικές, διατροφικές, κλπ.) 

Πιστεύουμε όλα αυτά που υποστήριζε ο Ιπποκράτης : «τα συμπτώματα που παρουσιάζει ο άρρωστος δεν είναι αρρώστια, αλλά τα μέσα με τα οποία αμύνεται το σώμα κατά της αρρώστιας. 

Για να γίνω πιο κατανοητός θα δώσω κάποια παραδείγματα:
Όταν κάποιος υποστεί δηλητηρίαση το αποτέλεσμα είναι ο ΕΜΕΤΟΣ και η ΔΙΑΡΡΟΙΑ. Τα ίδια τα συμπτώματα της αρρώστιας χρησιμοποιεί το σώμα γα να γιατρέψει την αρρώστια - την δηλητηρίαση. Η ασθένεια θεραπεύει την ασθένεια. 

Στην περίπτωση αυτή η καθιερωμένη συμβατική ιατρική έρχεται να καταστείλει τα συμπτώματα που είναι η προσπάθεια του σώματος προς αυτοθεραπεία.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι του εναντίον οποιασδήποτε επείγουσας φαρμακευτικής αγωγής και πιστεύω σθεναρά στην συνεργασία των διαφόρων ειδικοτήτων προς όφελος της βελτίωσης της ανθρώπινης υγείας. 

Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τον σημαντικό ρόλο της ιατρικής στις επείγουσες καταστάσεις ασθένειας-χειρουργικών επεμβάσεων αλλά ούτε βέβαια να παραβλέψουμε την αδυναμία της όσον αφορά την αντιμετώπιση των σύγχρονων εκφυλιστικών παθήσεων, όπου ο ρόλος της είναι απλώς η ανακούφιση των συμπτωμάτων. 

Η Φυσιοπαθητική δεν καταπιέζει τα συμπτώματα αλλά τα βοηθά για να επιτελέσουν πλήρως το έργο τους που είναι η κάθαρση από τη δηλητηρίαση. 

Η φυσιοπαθητική δεν παρέχει μία θαυματουργή λύση.
Είναι μια εκπαιδευτική μορφή θεραπευτικής. Εκπαιδεύονται οι ασθενείς βήμα – βήμα ως προς τον συνολικό τρόπο της φυσικής ζωής, διατροφής, πρόληψης και εν τέλει θεραπείας τους, ενισχύοντας την έμφυτη θεραπευτική ικανότητα που διαθέτει ο οργανισμός. 

Σε όλες τις περιπτώσεις ασθένειας η Φυσιοπαθητική έρχεται να ενισχύσει ενεργειακά/δυναμικά το Ανοσοποιητικό σύστημα χρησιμοποιώντας φυσικά μόνο μέσα όπως την αυτοκάθαρση, αποτοξίνωση, φυσική δίαιτα, καθαρό νερό, ανάπαυση, άσκηση, φυσικά συμπληρώματα διατροφής (βιταμίνες, οργανικά άλατα, ιχνοστοιχεία), βότανα, ομοιοπαθητικές ουσίες, ερεθίσματα βελονισμού, μάλαξη και βεντουζοθεραπεία. 

Με ποια μέσα θα σας βοηθήσει 

α) ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ «Ο θεμέλιος λίθος της φυσικοπαθητικής είναι η χρήση της διατροφής ως θεραπευτικό μέσο». Η φυσικοπαθητική είναι κυρίως, μια διατροφική θεραπεία, που βασίζεται σε συγκεκριμένες και απλές διατροφικές αλλαγές – οι οποίες όμως δεν πρέπει να είναι περιστασιακές! 

Στο πλαίσιο αυτών των αλλαγών, ο φυσικοπαθητικός μπορεί να σας χορηγήσει και ορθομοριακά συμπληρώματα διατροφής, ώστε να αντισταθμίσει τις ελλλείψεις που παρουσιάζουν οι σύγχονες τροφές, λόγω της υπερ-καλλιέργειας της γης σε συνδυασμό με τις υβριδικές ποικιλίες και χρήση χημικών λιπασμάτων. 

β) ΒΟΤΑΝΑ «Τα φυτά χρησιμοποιούνται ως φάρμακα από την αρχαιότητα». Στη φαρέτρα του φυσικοπαθητικού λοιπόν, υπάρχει και η βοτανοθεραπεία, στην οποία καταφεύγει εφόσον το κρίνει απαραίτητο. 

γ) ΑΛΛΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ Ο φυσικοπαθητικός μπορεί να χρησιμοποιεί συμπληρωματικά και άλλες μεθόδους ανάλογα με την εκπαίδευσή του, όπως το μασάζ, μυοσκελετικούς χειρισμούς, την βεντουζοθεραπεία, την ωτοθεραπεία–βελονισμό, την ομοιοπαθητική, τα ανθοϊάματα κ.λπ. 

δ) Επίσης χρησιμοποιεί την ΙΡΙΔΟΛΟΓΊΑ ,ένα εκπληκτικό μέσω αξιολόγησης της ακεραιότητας - υπολειτουργίας - υπερλειτουργίας - οξείας - υποξείας - χρόνιας ή εκφυλιστικής κατάστασης των ιστών –οργάνων/συστημάτων του οργανισμού. 

Ο Φυσικοπαθητικός κάνει φυσική εξέταση και βασίζεται σε διαγνωστικές εξετάσεις εξετάσεις στοχεύοντας στην ανεύρεση του πρωτεύοντος συστήματος του οργανισμού το οποίο βρίσκεται εκτός ισορροπίας και στη συνέχεια μαζί με τον ασθενή θα δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα ένα πρόγραμμα με στόχο την βελτίωση της υγείας του. 

Μπορεί να αποτελείται από βιταμίνες, μεταλλικά άλατα, ιχνοστοιχεία, ομοιοπαθητικές ουσίες, ανάπαυση (επαρκή ύπνο), υγιεινή σωστή διατροφή, αποχή από τροφή και αποτοξίνωση, ελάττωση του σωματικού βάρους, μείωση του άγχους για ψυχική και διανοητική ισορροπία..., 

αύξηση της σωματικής δραστηριότητας (άσκηση στον καθαρό αέρα και σωστή αναπνοή), επαρκή αλλά όχι υπερβολική έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία και την απαλλαγή από κάθε είδους βλαπτικές εξαρτήσεις όπως π.χ. διακοπή του καπνίσματος και αλκοόλ. 

Η Φυσιοπαθητική δεν καταπιέζει τα συμπτώματα αλλά τα βοηθά για να επιτελέσουν πλήρως το έργο τους που είναι η κάθαρση από τη δηλητηρίαση. 

Η φυσικοπαθητική είναι η σύγχρονη Ιπποκράτεια Θεραπευτική Επιστήμη. 

ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗΣ 

– “Φύσις νούσων ιητρός” – Ιπποκράτης.
Απόδοσις: Ο πραγματικός γιατρός των νόσων είναι η ίδια η φύση. 

– “Natura medetur midici naturae ministry” – Κορνήλιος Κέλσος [30 μ.κ.χ.]
Μετάφρασις: Η φύση καθενός είναι γιατρός της νόσου, ο γιατρός είναι απλώς υπηρέτης της φύσης 

– “Φύσιν δε έκαστον νόσημα έχει και δύναμιν εφ’ εαυτού, ουδέν άπορόν εστίν ούδ’ αμήχανον” – Ιπποκράτης (Περί ιερής νόσου, 21).
Απόδοσις: Κάθε αρρώστια έχει από μόνη της τη δική της φυσική σύσταση και τη δική της δύναμη και δεν υπάρχει καμιά που να μην επιδέχεται φάρμακο ή ιατρική βοήθεια. 

– “Διαίταις επί παν το σώμα τρεπόμενοι μετά του όλου το μέρος επιχειρούσι θεραπεύειν τε και ιάσθαι”. – Πλάτων [427-347 π.κ.χ.]
Απόδοσις: Οι γιατροί υποβάλλουν σε δίαιτα ολόκληρο το σώμα, επιδιώκοντας έτσι να θεραπεύσουν το μεμονωμένο άρρωστο μέρος. 

– “Ού δύναται εσθίων ώνθρωπος υγιαίνειν, ην μη και πονέη“. – Ιπποκράτης, Περί διαίτης Α.
Απόδοσις: Ο άνθρωπος δεν μπορεί μόνο τρώγοντας να είναι σε κατάσταση υγείας, πρέπει παράλληλα να ασκεί το σώμα του. 

– “Οργάνων άσκησις, πόνοι σιτία, ποτά, ύπνος, αφροδίσια, μέτρια” – Ιπποκράτης.
Απόδοσις: Ο οργανισμός να ασκείται στον κόπο, στην τροφή, στο ποτό, στον ύπνο, στα αφροδίσια, σ’ όλα με μέτρο. 

– “Ου γαρ ευθέως αι νούσοι τοίσιν ανθρώποισιν επιγίγνονται, αλλά κατά μικρόν συλλεγόμεναι αθρόως εκφαίνονται“. – Ιπποκράτης, Περί διαίτης Α.
Απόδοσις: Διότι οι αρρώστιες δεν προσβάλλουν τους ανθρώπους ξαφνικά, αντίθετα αθροίζονται λίγο λίγο και ξεσπούν μια κι έξω. 

– “Ιατρική εστί πρόσθεσις και αφαίρεσις. Πρόσθεσις μεν των ελλειπόντων και αφαίρεσις των πλεοναζόντων”. – Ιπποκράτης.
Απόδοσις: Η ιατρική είναι πρόσθεση και αφαίρεση, δηλαδή πρόσθεση των στοιχείων που λείπουν από τον οργανισμό και αφαίρεση εκείνων που πλεονάζουν. 

– “Κάλλιον του θεραπεύειν, το προλαμβάνειν”. – Ιπποκράτης.
Απόδοσις: Είναι καλύτερο να προλαμβάνεις μία ασθένεια από το να την θεραπεύεις. 

– “Πίνε μετά το διψήν, έσθιε μετά το πεινήν, όρος σιτιών έστω σοι το μη πεινήν”. – Πυθαγόρας [6ος αι. π.κ.χ.]
Απόδοσις: Να πίνεις αφού πρώτα νιώσεις το αίσθημα της δίψας, να τρως αφού πρώτα νιώσεις το αίσθημα της πείνας. Κανόνας απαράβατος στη διατροφή σου να είναι απλώς να μην πεινάς, και όχι να είσαι χορτάτος. 

– “Η μεγαλύτερη αμαρτία είναι η άγνοια και η μεγαλύτερη αρετή η γνώση“. – Σωκράτης. 

– “Τα μικρόβια από μόνα τους δεν έχουν καμία σημασία. Όλα εξαρτώνται από το περιβάλλον”. – Louis Pasteur.

– “Η υγεία και η ευτυχία είναι το μέτρο όλων των πραγμάτων“. – Επίκουρος. 

– “Φροντίζετε να βγάζετε τις κακές σκέψεις από το μυαλό σας, παρά να θεραπεύετε τις αρρώστιες του σώματός σας”. – Επίκτητος
ΝΑΙ, Γιατί τα αρνητικά συναισθήματα μας καταστρέφουν… 

– Καθαρίζω σημαίνει θεραπεύω (αποτοξινώνω σωματικές και ψυχικές λειτουργίες). 

– Η τροφή σου: Το φάρμακο σου ή το φαρμάκι σου. 




Ηλιόπουλος Πασχάλης – Φυσιοπαθητικός (Dr of Naturopathy) 
Παρακαλώ πιθανή αναδημοσίευση να γίνεται με ρητή αναφορά στα: proionta-tis-fisis.com

Η μαμά μας είναι ο μοναδικός άνθρωπος που δεν θα μας εγκαταλείψει ποτέ...!!!!

Ο ρόλος της μάνας είναι εξαιρετικά σημαντικός όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για ολόκληρη την οικογένεια. Είναι ο άνθρωπος που μας φροντίζει καθημερινά, μας γεμίζει αγκαλιές και απέραντη αγάπη και στέκεται σαν βράχος δίπλα μας σε κάθε δυσκολία. 

Δεν είναι υπερβολικό να πιστεύουμε ότι ο μοναδικός άνθρωπος που δεν θα μας εγκαταλείψει ποτέ, ό,τι και αν συμβεί, είναι η μητέρα μας. Στο κάτω-κάτω, το αποδεικνύει κάθε μέρα με τις πράξεις της : 

Παρατάει τους πάντες και τα πάντα για να βρεθεί κοντά μας σε μια δύσκολη στιγμή 
Όσο μακριά και αν βρίσκεται μια μητέρα, βιώνει τον πόνο του παιδιού της σαν δικό της και αισθάνεται αμέσως την ανάγκη να βρεθεί κοντά του για να το παρηγορήσει και να το συμβουλεύσει. Όσα χρόνια και αν περάσουν, ακόμη και αν έχουμε γίνει και εμείς μαμάδες, ο πρώτος άνθρωπος που θέλουμε δίπλα μας στις δύσκολες στιγμές είναι η μητέρα μας, το καταφύγιό μας! 

Μας λέει πάντα την αλήθεια χωρίς να μας χαϊδεύει τ’ αυτιά 
Μια μητέρα είναι ο αυστηρότερος κριτής τόσο του εαυτού της, όσο και των παιδιών της. Όταν μας βλέπει λοιπόν να υποφέρουμε ή να ετοιμαζόμαστε να κάνουμε κάτι που θα το μετανιώσουμε αργότερα, επεμβαίνει με τις πολύτιμες και γεμάτες αγάπη συμβουλές της. Κρίνει ψύχραιμα, χωρίς να μας χαϊδεύει τα αυτιά, αφού αυτό που την ενδιαφέρει είναι το καλό μας. 

Μας αποδέχεται έτσι ακριβώς όπως είμαστε 
Είναι ο άνθρωπος που έχει δει και αποδεχτεί τον καλό, αλλά και τον κακό μας εαυτό. Μπορεί να μας κρίνει, αλλά δύσκολα θα κατακρίνει ή θα απαρνηθεί τα ελαττώματά μας. Για την μαμά μας, είμαστε τέλειοι έτσι ακριβώς όπως είμαστε! 

Είναι δίπλα μας σε κάθε μας αποτυχία για να μας στηρίξει 
Η αποτυχία, σε οποιαδήποτε ηλικία, μας πικραίνει και μας λυγίζει. Και ακόμα και αν ξέρουμε ότι είναι ένα πολύτιμο μάθημα ζωής, δύσκολα ξεπερνάμε το σοκ που μας προκαλεί. Ευτυχώς, έχουμε τη μαμά μας για να μας «σηκώνει όταν πέφτουμε» και σοφά να μας υπενθυμίζει ότι μόνο μέσω μιας αποτυχίας θα εξελιχτούμε και θα γνωρίσουμε τα όρια και τις δυνατότητές μας. Είναι δίπλα μας για να μας ταρακουνήσει να μην τα παρατάμε, αλλά να συνεχίζουμε πάντα την προσπάθεια. 

Έχουν πάντα χρόνο για εμάς 
Έχουν πάντα χρόνο για εμάς! Αλλάζουν το πρόγραμμά τους και παραμερίζουν τις δικές τους ανάγκες, μόνο και μόνο για να βάλουν σε προτεραιότητα τις δικές μας. Πολλές φορές, μάλιστα, δεν χρειάζεται καν να της το ζητήσεις! Μια μάνα μπορεί να νιώσει ότι τη χρειάζεσαι χωρίς λόγια… 




Διαισθάνονται οι άνθρωποι πόσο θα ζήσουν ;

Ο Βούδας και ο Αϊνστάιν πηγαίνουν παρέα σ’ ένα μπαρ. Εκεί συναντούν τον Μέγα Αλέξανδρο, τον Δαρβίνο, τον Λίνκολν και τον Νέλσον Μαντέλα. Είναι η μηνιαία τους συνάντηση. Σε κάθε τους συνάντηση ένας προτείνει το θέμα προς συζήτηση. ‘Όλοι παραγγέλνουν ποτά κι επειδή είναι η σειρά του Αϊνστάιν να προτείνει το θέμα, παίρνει τον λόγο: 

«Στο Λος Άντζελες, στην Καλιφόρνια, είναι ένας κύριος που λέγεται Γκάι Τζόζεφ Έιλ, ο οποίος από το 1992 κάνει έρευνες για να τεκμηριώσει τη λανθάνουσα ικανότητα, που υποστηρίζει ότι έχουν όλοι οι άνθρωποι, να διαισθάνονται πόσο θα ζήσουν. Θα ήθελα σήμερα να μας αναλύσει τα ευρήματά του». 

Οι υπόλοιποι έγνεψαν συναινετικά κι ο Αϊνστάιν είπε: «Γκάι, ο λόγος σ’ εσένα». 

Ευχαριστώ, Άλμπερτ. Κύριοι, αυτό το βιβλίο δεν θα υπήρχε, αν δεν είχα κινδυνεύσει να πεθάνω από μια οξεία κρίση οσφυαλγίας το 2007. 

Θα αναφερθώ λεπτομερώς στη συνέχεια, αλλά προς το παρόν θα σας πω απλώς τούτο: το ότι πλησίασα τόσο κοντά στον θάνατο, με ώθησε να αναρωτηθώ : «Ποια είναι η πιο βαθιά γνώση που έχω αυτή τη στιγμή για τον εαυτό μου και για τη ζωή μου;». 

Η απάντηση ήταν ξεκάθαρη. Ήξερα από το 1992 πόσο θα ζούσα. Έκτοτε, αφιέρωσα τη ζωή μου στη μελέτη της επιστημονικής, πνευματικής, συμπεριφορικής και εξελικτικής διάστασης αυτής της επίγνωσης και τις αμέτρητες επιπτώσεις που έχει στην καθημερινότητά μας. 

Το να έχετε επίγνωση του πόσο μπορείτε να ζήσετε είναι σαν να έχετε έναν μετρητή καυσίμων στο όχημά σας, ένα όχημα που αποτελείται από σάρκα, αίμα και οστά. 

Μπορείτε να πορεύεστε στη ζωή σας χωρίς να γνωρίζετε πόση ενέργεια έχετε στη δεξαμενή σας, σαν τα παλιά αυτοκίνητα που δεν διέθεταν μετρητή καυσίμων. 

Ωστόσο, οι μετρητές καυσίμων στα μεταγενέστερα μοντέλα εξασφάλισαν αναμφίβολα στους οδηγούς καλύτερο έλεγχο του αυτοκινήτου τους. 

Συνειδητοποιώ, κύριοι, ότι καθένας σας αντιπροσωπεύει διαφορετικές πτυχές της ψυχής μου, των κυρίαρχων ενστίκτων που με οδηγούν στη ζωή. Όλοι με καθοδηγήσατε σ’ αυτή τη διαδρομή. Οι συμβουλές που μου επικοινωνούσατε ποίκιλλαν κατά διαστήματα, αλλά όλοι μου μεταδώσατε ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ανάλογο της προσωπικότητάς σας και του υποδειγματικού έργου σας. 

Ο Βούδας μου μίλησε για αυτογνωσία: Κατανόησε τον εαυτό σου και πίστεψε σ’ αυτόν. 

Ο Αλέξανδρος με δίδαξε: Ζεις μόνο για μια φορά. Μπορείς. 

Ο Δαρβίνος υπογράμμισε τη διαχείριση αυτής της επίγνωσης: Πρώτα να την κατανοήσω εγώ, και μετά να την εξηγήσω στους άλλους. 

Ο Λίνκολν μου έδινε μία οδηγία κατ’ επανάληψη: Πώς ωφελεί τους άλλους; 

Ο Αϊνστάιν επικεντρώθηκε στη φαντασία: Οτιδήποτε βασίζεται στη λογική και στα γεγονότα είναι εφικτό. 

Ο Μαντέλα τόνισε τον πραγματισμό, την ευθύνη, και τις επιπτώσεις που θα έχει αυτή η επίγνωση στη ζωή μου, ώστε να την εξετάσω από ένα ευρύτερο πρίσμα. 

Πώς με καθοδηγείτε; Με διάφορους τρόπους. 
Για παράδειγμα, στον ύπνο μου, όπως συνέβη και χθες που ένα πενήντα-οκτάχρονο αγόρι ονειρευόταν και ζητούσε τη στήριξή σας. Το ακρωνύμιο που προκύπτει από τα ονόματά σας είναι ΒΑΔΛΑΜ. Κάποιες φορές μου απαντάει μόνο ένας και άλλες φορές μπορεί να ακούω πολλές φωνές μαζί. 

Απόσπασμα από το βιβλίο: «O Bούδας και ο Αϊνστάιν Παρέα σ’ ένα Μπαρ», του Guy Joseph Ale από τις εκδόσεις Ιβίσκος. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ 




Σχετικά με το συντάκτη Πρόσφατα Άρθρα Όμορφη Ζωή Άρθρα Στην Όμορφη Ζωή είμαστε αφιερωμένοι με πάθος στο σκοπό να ενημερώνουμε τους ανθρώπους για τους δρόμους που υπάρχουν για να βελτιώσουν την ζωή τους. Στόχος μας να αποτελεί την πρώτη επιλογή για κάθε αναγνώστη που θέλει να διανύσει το ταξίδι της ζωής του όμορφα και με θετικό τρόπο. Αν θέλεις κι εσύ να συμμετέχεις στην ομάδα μας, σαν αρθρογράφος ή συνεργάτης, στείλε μας μήνυμα στο georgia@omorfizoi.gr
Από Όμορφη Ζωή

Ακασικά Αρχεία - Το Βιβλίο της Ζωής...!!!!

Πιστεύεται ότι κάθε σκέψη, συναίσθημα, πράξη και γεγονός της ζωή μας καταγράφεται σε μια Παγκόσμια βιβλιοθήκη γνωστή ως Ακασικά Αρχεία. Η λέξη Ακασικά προέρχεται από τη σανσκριτική λέξη Ακάσα (Akasha) που σημαίνει «χώρος-αιθέρας-ουρανός» και πιστεύεται ότι σε έναν κρυμμένο χώρο ή σε μια σφαίρα μέσα στο Σύμπαν μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στο βιβλίο της ζωής μας. 

Τα Ακασικά Αρχεία υπάρχουν σε ένα ενεργειακό ή υποσυνείδητο επίπεδο, αλλά μπορούν να προσεγγιστούν μέσα από βαθιά διαλογιστική κατάσταση. 

Τα Ακασικά Αρχεία περιέχουν πληροφορίες σχετικά με το ταξίδι και την αποστολή της ψυχής σας σε αυτή τη ζωή. Παρέχουν πληροφορίες με ποια ενέργεια έχετε έρθει για να μάθετε και να αφήσετε σε αυτόν εδώ το φυσικό κόσμο. 

Περιέχει επίσης πληροφορίες σχετικά με τη ζωή σας στη γη, για τους ανθρώπους που θα συναντήσετε και τον τρόπο ζωής που προορίζεστε να δημιουργήσετε για τον εαυτό σας. 

Ένας εύκολος τρόπος για να αντιληφθείτε τι είναι τα Ακασικά Αρχεία είναι να τα δείτε ως έναν υπερ-υπολογιστή του Σύμπαντος που αποθηκεύει πληροφορίες για κάθε ψυχή σε αυτόν τον πλανήτη. 

Τα Ακασικά Αρχεία δημιουργούνται συνεχώς και ενημερώνονται. Δεν υπονοούν ότι το μέλλον σας έχει γραφτεί σε πέτρα. Αντιθέτως, περιέχουν πληροφορίες για τα πνευματικά σας διδάγματα και την εξέλιξή σας σε αυτή τη ζωή αλλά και από προηγούμενες ζωές. 

Ακόμα κι αν τα Ακασικά Αρχεία είναι γνωστά ως το «Βιβλίο της Ζωής», δεν είναι στην πραγματικότητα γραμμένα ως βιβλίο. 

Αντιθέτως, αποτελούν ένα αποθηκευμένο ενεργειακό αποτύπωμα της συχνότητας σας που σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση σε όλες αυτές τις πληροφορίες. Το συμβόλαιο της ψυχής σας συμπεριλαμβάνεται επίσης στα Ακασικά Αρχεία και μπορεί να σας προσφέρει διαφώτιση και διορατικότητα σχετικά με το πώς να ευθυγραμμιστείτε με το ανώτερο μονοπάτι σας και το πως να προχωρήσετε στη ζωή σας. 

Όσοι έχουν αποκτήσει πρόσβαση στα Ακασικά Αρχεία λαμβάνουν συχνά βαθιές ενοράσεις για το ταξίδι της ψυχής τους, τις προηγούμενες ζωές τους και τις διάφορες ενέργειες που τις περιβάλλουν. 

Οι πληροφορίες στα Ακασικά Αρχεία μας βοηθούν να φέρουμε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον στο “τώρα”. 

Με την πρόσβαση σε αυτά, μπορούμε να αναγνωρίσουμε και να απελευθερώσουμε οτιδήποτε δημιουργήσαμε το οποίο έχει εξελιχθεί σε μπλοκάρισμα στην παρούσα ζωή μας. Μπορούμε να δούμε γιατί έχουμε επαναλαμβανόμενα μοτίβα, γιατί επιλέγουμε τις σχέσεις που κάνουμε, γιατί έχουμε υιοθετήσει κάποιες περιοριστικές συνήθειες και πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε δράση στη ζωή μας και όχι αντίδραση. 

Η θεραπευτική ενέργεια των Ακασικών Αρχείων μας επιτρέπει την ελευθερία να επιλέγουμε τη χάρη σε όλα τα πράγματα. Επομένως, διαλύει την ψευδαίσθηση που δημιουργήσαμε, ότι δεν είμαστε ένα με την Πηγή. Ολόκληρος ο σκοπός της ζωής στη Γη είναι να εξελιχθεί μια Ψυχή. 

Σκοπός μας είναι να βιώσουμε ποιοι είμαστε πραγματικά, να εξελιχθούμε από τη μια ζωή στη άλλη, να αποκτήσουμε σπουδαία ψυχική επίγνωση και, τελικά, να είμαστε σε θέση να επιτύχουμε τη Διαφώτιση. 

Το μονοπάτι της εξέλιξης μιας ψυχής είναι τα διδάγματα της ζωής και όλες οι δοκιμασίες, οι δυσκολίες, τα εμπόδια, οι προκλήσεις και ο πόνος που συσσωρεύουμε από τη μια ζωή στην άλλη. 

Αν μια ζωή φτάσει στο τέλος και εκείνη η ψυχή, ο άνθρωπος δεν έχει εξισορροπήσει τα μαθήματά του, εάν δημιουργεί πιο αρνητικό κάρμα, εάν δεν είναι σε θέση να συγχωρήσει, τότε η ευκαιρία θα προκύψει σε μια μελλοντική ζωή για να το αντιμετωπίσει και πάλι και να καθαρίσει το κάρμα από την προηγούμενη ζωή. 

Επαναλαμβανόμενα μοτίβα εμφανίζονται ξανά και ξανά μέχρι η ψυχή να περάσει τα μαθήματα με σκοπό να μεταβεί σε ανώτερο επίπεδο συνειδητότητας. 

Ο πραγματικός σκοπός της πρόσβασης των Ακασικών Αρχείων είναι η αναζήτηση συμβουλών και καθοδήγησης για να εμπνευστούμε, για να εξελίξουμε τη δημιουργικότητα μας, για να κοιτάξουμε πιο βαθιά στον εσωτερικό μας κόσμο, για να εξερευνήσουμε και τελικά να θεραπευτούμε. 

Η πρόσβαση στα Ακασικά Αρχεία μας βοηθάει να δημιουργήσουμε μια εκπληκτική ζωή καθώς και να μοιραστούμε με άλλους όλα αυτά τα υπέροχα που έχουμε διδαχθεί. 

Έτσι, μπορούμε να έχουμε διαύγεια και να αναγνωρίζουμε ότι είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής με αποτέλεσμα να κάνουμε αυτόν εδώ τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος. 

Η πρόσβαση στα Ακασικά Αρχεία μας βοηθάει να μάθουμε πού και πώς τα πάντα ταιριάζουν, ποιο είναι το σχέδιο των πραγμάτων και συγχρόνως μας δίνει τη δυνατότητα να ρίξουμε μια ματιά στη μεγαλύτερη εικόνα του κόσμου. Όλα αυτά φυσικά πάντα με τη δική μας συγκατάθεση και το δικό μας ρυθμό! 

Εάν είστε έτοιμοι να δείτε ποιες είναι οι προκλήσεις της ζωής σας στο παρελθόν και το παρόν, εάν είστε έτοιμοι να λάβετε καθοδήγηση για να μάθετε πώς να αντιμετωπίσετε και να διαχειριστείτε αυτές τις προκλήσεις καλύτερα, αν είστε έτοιμοι να δείτε καθαρά και να διερευνήσετε τις δυνατότητες της ψυχής σας, τότε είστε σε θέση να ανυψώσετε την συνειδητότητα σας του ποιοι πραγματικά είστε. 

Αυτό σημαίνει ότι είστε σε θέση να αφήσετε τον πόνο πίσω, όλο τον πόνο, συναισθηματικό, πνευματικό, νοητικό. Αυτό σημαίνει ότι είστε σε θέση να μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε καλύτερα τον φυσικό πόνο ώστε να λάμψετε το ανώτερο δικό σας Φως και με αυτό να δημιουργήσετε τη ζωή των ονείρων σας. 




Σχετικά με το συντάκτη Άντζελα Κρητικού Η Άντζελα Κρητικού ως ψυχολόγος (με άδεια άσκησης επαγγέλματος), με μεταπτυχιακό MSc στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου και με ειδίκευση στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική και Συστημική Ψυχοθεραπεία ασχολείται με δυσκολίες στις διαπροσωπικές και οικογενειακές σχέσεις καθώς επίσης με θέματα διαχείρισης άγχους, κατάθλιψης, ενίσχυσης αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης, δυσκολίες στον ύπνο, φοβίες, ψυχοσωματικά, δυσκολίες στη διατροφή, πένθος. Με την μετεκπαίδευση της στην Προγεννητική και Περιγεννητική Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ως πιστοποιημένη επιμορφώτρια Προγεννητικής Παιδαγωγικής-Αγωγής από την Ελληνική Εταιρία Προγεννητικής Αγωγής ειδικεύεται σε θέματα εγκυμοσύνης, τοκετού, θηλασμού και σε θέματα που απασχολούν τους γονείς (και όσους θέλουν να γίνουν γονείς). Επίσης, είναι ενεργειακή-εναλλακτική θεραπεύτρια, δασκάλα του Ρέικι και δασκάλα Διαλογισμού και Mindfulness. Δείτε τα πλήρη στοιχεία της Αγγελικής Κρητικού

Οι ανάγκες των παιδιών μας...!!!!

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει ένας και μοναδικός σωστός τρόπος ανατροφής των παιδιών, όπως και δεν υπάρχουν και τέλειοι γονείς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν καλύπτονται οι βασικές ανάγκες των παιδιών, αυτά θα μεγαλώσουν και θα γίνουν ευτυχισμένοι ενήλικες. Ποιες είναι όμως οι ανάγκες των παιδιών μας; 

Ο Ρόμπερτ Ηλίας Νατζέμυ μας διαφωτίζει σχετικά παρέχοντας όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις. 

Aσφάλεια 
Τα παιδιά έχουν την ανάγκη να νιώθουν ασφαλή. 
Λίγα παιδιά είναι αυτά που νιώθουν ασφάλεια, όταν υπάρχουν συγκρούσεις γύρω τους. Λίγα είναι αυτά που μπορούν να χαλαρώσουν εσωτερικά, όταν οι άλλοι γύρω τους φωνάζουν, κατηγορούν, κριτικάρουν ή μισούν ο ένας τον άλλον. Για ένα μικρό παιδί η ένταση ανάμεσα στους γονείς ή ανάμεσα στους γονείς και το ίδιο ή άλλα παιδιά, δημιουργεί ένα έντονο συναίσθημα ανασφάλειας. 

Ανιδιοτελής αγάπη 
Όλοι γνωρίζουμε ότι ένα παιδί χρειάζεται αγάπη και όλοι θέλουμε να προσφέρουμε ανιδιοτελή αγάπη στα παιδιά μας, αλλά δεν είναι τόσο εύκολο. Είμαστε ανθρώπινα όντα με ανάγκες, συναισθήματα, προσδοκίες, προσκολλήσεις, φόβους και ιδιοτέλειες, που μας εμποδίζουν να δεχτούμε τα παιδιά μας ανεξάρτητα από τη συμπεριφορά τους. 

Η απόκτηση παιδιών είναι μια εξαιρετική ευκαιρία στη ζωή να αναπτύξουμε ανιδιοτελή αγάπη. Όταν πρόκειται για το παιδί μας, είναι πιο εύκολο να συγχωρούμε, να παραβλέπουμε και να συνεχίζουμε να αγαπάμε. 

Επιβεβαιώση 
Σε όλους μας αρέσει ένα ενθαρρυντικό χτύπημα στην πλάτη, ένα χάδι, η αναγνώριση των ικανοτήτων μας, της καλοσύνης και της αξίας μας. Τα παιδιά δεν έχουν ακόμη διαμορφώσει την εικόνα του εαυτού τους και έχουν ανάγκη, περισσότερο από τους ενήλικες, από αυτή τη θετική αντιμετώπιση. 

Τα παιδιά δεν είναι σίγουρα αν είναι ικανά ή όχι. Είναι τόσο μικρά μέσα σ’ αυτόν τον απέραντο κόσμο. Ακόμη μαθαίνουν και, κάνοντας λάθη, προσπαθούν να μάθουν πώς να κάνουν το σωστό. 

Μια απλή τεχνική 
Μια απλή τεχνική θα βοηθήσει. Κάθε μέρα καθίστε ήρεμα για λίγα λεπτά και χαλαρώστε το σώμα και το νου, για να μπορέσετε να συγκεντρωθείτε. Μερικές βαθιές αναπνοές θα βοηθήσουν. Όταν νιώσετε χαλαροί και συγκεντρωμένοι, φέρτε στο νου σας την εικόνα του παιδιού σας. Οραματιστείτε το παιδί γεμάτο υγεία, ευτυχία και αυτοπεποίθηση. 

Τώρα, φέρτε στο νου σας πέντε θετικές ιδιότητες ή χαρακτηριστικά που αναγνωρίζετε στο παιδί. Φανταστείτε αυτές τις θετικές ιδιότητες να αυξάνονται κάθε μέρα. Μετά, δείτε πάλι το παιδί σας στην οθόνη του νου σας γεμάτο φως, υγεία και ευτυχία. Φανταστείτε τον εαυτό σας και το παιδί σας να αγκαλιάζεστε, να χορεύετε, να τραγουδάτε, μέσα σε μια αρμονική, ευτυχισμένη επικοινωνία. 

Για την τεχνική αυτή θα χρειαστείτε πέντε με δέκα λεπτά. Καλό θα ήταν, όταν μας δίνεται η ευκαιρία, να ενημερώσουμε το παιδί γι’ αυτές τις ιδιότητες ή ικανότητες που αναγνωρίζουμε στο χαρακτήρα του. 

Μην ανησυχείτε 
Η ανησυχία είναι ένα άμεσο μήνυμα στα παιδιά μας ότι δεν νιώθουμε ασφάλεια, ότι δεν νιώθουμε ικανοί να αντιμετωπίσουμε τις δοκιμασίες και τις δυσκολίες της ζωής. Είναι ένα άμεσο μήνυμα ότι πιστεύουμε (και επομένως είναι αλήθεια) πως η ζωή είναι επικίνδυνη, ότι οι άνθρωποι (άρα και τα παιδιά μας) είναι αδύναμοι, ανήμποροι και ευάλωτοι στους κινδύνους της ζωής. 

Σωστή διατροφή 
Η διατροφή του παιδιού παίζει σημαντικό ρόλο στη σωματική και νοητική του αρμονία. Πολλά προβλήματα υπερκινητικότητας και αρνητικής συμπεριφοράς έχει αποδειχτεί ότι σχετίζονται με την υπερβολική κατανάλωση άχρηστης τροφής με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και άσπρο αλεύρι. 

Αυτές οι δύο λευκές ουσίες είναι γνωστό ότι αδυνατίζουν και υπονομεύουν τη λειτουργία του νευρικού συστήματος τόσο των παιδιών όσο και των ενηλίκων. Προκαλούν πτώση του επιπέδου της βιταμίνης Β και άλλων σημαντικών στοιχείων, με αποτέλεσμα τη διαταραχή της λειτουργίας του νευρικού και του ενδοκρινικού συστήματος. 

Ερέθισμα για ανάπτυξη 
Τα παιδιά θέλουν να μαθαίνουν, έχουν ανάγκη να μαθαίνουν. Η επιβίωση και η ανάπτυξή τους εξαρτώνται απ’ αυτό. Όλα τα παιδιά είναι γεμάτα περιέργεια και θα παρέμεναν έτσι, αν η φυσική τους επιθυμία για μάθηση δεν ανακοπτόταν ή, σε πολλές περιπτώσεις, δεν καταστρεφόταν ολοκληρωτικά από το σύγχρονο εκπαιδευτικό μας σύστημα και γενικά από τη στάση της κοινωνίας απέναντι στα παιδιά. Είναι πολλοί οι παράγοντες που αποθαρρύνουν την έμφυτη κλίση τους παιδιού για μάθηση. 

Συνέπεια Τα παιδιά, όπως ακριβώς και οι ενήλικες, προσδοκούν από τους ανθρώπους γύρω τους να είναι συνεπείς. Συνέπεια σημαίνει να υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στις σκέψεις, τα λόγια και τις πράξεις μας. 

Ανοικτή επικοινωνία 
Επικοινωνία είναι η διαδικασία που ανοίγει το κανάλι της αγάπης, της κατανόησης και της ενότητας ανάμεσα στους ανθρώπους. Όταν λείπει, ούτε τα χρήματα, ούτε η μόρφωση, ούτε τα υλικά αγαθά, μπορούν να γεφυρώσουν το χάσμα που δημιουργείται. 

Τεχνικές για την αντιμετώπιση της ζωής 
Η ζωή είναι ένα παιχνίδι. Το πώς παίζει κανείς είναι τέχνη και επιστήμη. Υπάρχουν τεχνικές για να αντιμετωπίσουμε τη ζωή πιο αποτελεσματικά. Όπως διδάσκονται όλα τα άλλα στο σχολείο, μπορεί να διδαχθεί και το πώς να αντιμετωπίζει κανείς την ίδια τη ζωή, με τις απογοητεύσεις, τις αποτυχίες, τις αδικίες της, με τις αρρώστιες, με τον πόνο, με το χαμό των αγαπημένων, με τη συνεχή εναλλαγή γεγονότων και δοκιμασιών. 

Μερικές τελευταίες σκέψεις 
Μπορούμε να θυμόμαστε πώς νιώθαμε σαν παιδιά. Να θυμηθούμε τις διάφορες εμπειρίες, τα συναισθήματα και τις ανάγκες που είχαμε σαν παιδιά. Αλλά ακόμη κι αυτό δεν είναι αρκετό. Οι συνθήκες και το περιβάλλον της παιδικής μας ηλικίας ήταν πολύ διαφορετικά, από αυτά που βιώνουν τα παιδιά σήμερα. Γι’ αυτό, πρέπει να φανταστούμε ότι είμαστε τα παιδιά μας και να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε πώς νιώθουν. Μόνο τότε τα λόγια και οι πράξεις μας θα εναρμονιστούν με τις ανάγκες των παιδιών μας. 

Χρειάζεται να πιστεύουμε στα παιδιά μας και τον εαυτό μας. Αν δεν πιστεύουμε στον εαυτό μας, δεν μπορούμε να πιστέψουμε στα παιδιά μας. Ας έχουμε πίστη, ότι κι εμείς κι εκείνα είμαστε ικανοί να αντιμετωπίσουμε τη ζωή με εσωτερική καθοδήγηση, διαύγεια και αποτελεσματικότητα. 

Απόσπασμα από το βιβλίο: «Σχέσεις Συνειδητής Αγάπης», του Ρόμπερτ Ηλίας Νατζέμυ από τις εκδόσεις Ολιστική Αρμονία. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ Σχετικά με το συντάκτη Πρόσφατα Άρθρα Robert Najemy Ο Ρόμπερτ Ηλίας Νατζέμυ είναι συγγραφέας 37 βιβλίων και δάσκαλος σεμιναρίων αυτογνωσίας εδώ και 43 χρόνια με γνώσεις και τεχνικές, δοκιμασμένες & σύγχρονες για τη βελτίωση της ζωής. Έχει πάνω από 1400 δωρεάν βίντεο στο Youtube και μια ιστοσελίδα με πάνω από 600 δωρεάν downloads. Τα σεμινάρια της Αρμονικής Ζωής γίνονται στο Χαλάνδρι, Μαρκόπουλο, Π. Φάληρο, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο, Χανιά, Ηράκλειο, Χίο, Ραφήνα, Κέρκυρα, Λευκωσία και Λεμεσό και επίσης στο Internet. Δείτε τα πλήρη στοιχεία της Αρμονικής Ζωής




Robert Najemy 

Oxytocin - Η δύναμη της οξυτοκίνης...!!!!

Τι είναι η οξυτοκίνη; 
Η οξυτοκίνη αποκαλείται η «ορμόνη της αγάπης» για καλό λόγο – θυμάστε εκείνα τα ζεστά και μπερδεμένα συναισθήματα που νιώθετε όταν χαϊδεύετε ένα κουτάβι, αγκαλιάζετε τον φίλο σας ή φιλάτε τον σύντροφό σας; Αυτό ακριβώς είναι η οξυτοκίνη. 

Η οξυτοκίνη φιγουράρει συχνά στα πρωτοσέλιδα, έχοντας κερδίσει τη φήμη ότι κάνει τους ανθρώπους πιο κοινωνικούς, να εμπιστεύονται περισσότερο, να είναι γενναιόδωροι και αγαπησιάρηδες. 

Είναι ένα νευροπεπτίδιο, το οποίο σημαίνει ότι πρόκειται για ένα πρωτεϊνικό μόριο που τα κύτταρα του εγκεφάλου χρησιμοποιούν για να επικοινωνούν μεταξύ τους. 

Η οξυτοκίνη είναι επίσης μια ορμόνη, που σημαίνει ότι ο εγκέφαλος την απελευθερώνει στην κυκλοφορία του αίματος για να επικοινωνήσει με το σώμα. 

Για μικρή χημική ουσία στον εγκέφαλο, η οξυτοκίνη έχει σημαντικές δουλειές να επιτελέσει – παίζει ρόλο στο σεξ, τον τοκετό, τη σύνδεση, την κοινωνική αλληλεπίδραση, τα συναισθήματα και πολλές άλλες λειτουργίες σημαντικές για εμάς τα θηλαστικά. 

Οι εγκέφαλοι μας την παράγουν φυσικά, αλλά υπάρχει επίσης και συνθετική οξυτοκίνη που μερικές φορές χρησιμοποιείται θεραπευτικά. 

Ανεξάρτητα από το πώς λαμβάνετε μια δόση της, η οξυτοκίνη όχι μόνο μας ωθεί προς μια περισσότερο κοινωνική συμπεριφορά, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει τη μνήμη και τη σκέψη μας. 

Ας δούμε μερικούς τρόπους πως αυτή η πολύπλοκη χημική ουσία του εγκεφάλου επηρεάζει τον τρόπο που αισθανόμαστε και ενεργούμε και πώς μπορούμε να οδηγήσουμε τον εγκέφαλο μας να απελευθερώσει περισσότερη ποσότητα, ώστε να νιώθουμε όλα αυτά τα ωραία συναισθήματα : 

Η οξυτοκίνη πιθανότατα βοηθά τους ανθρώπους να συνδεθούν μέσω της επαφής, της εμπιστοσύνης και της γενναιοδωρίας. 

Η οξυτοκίνη πήρε τη λαμπρή της φήμη από τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι μας βοηθά να είμαστε πιο ανοιχτοί και σε σύνδεση με τους άλλους. 

Για παράδειγμα, μια εξαιρετική μελέτη διαπίστωσε ότι όταν οι άνδρες φοιτητές πήραν μια δόση οξυτοκίνης από ένα ρινικό σπρέι, ήταν πιο πρόθυμοι να μοιραστούν μια επίπονη ανάμνηση τους με έναν ξένο από ότι οι συμμετέχοντες που χρησιμοποίησαν ένα πλασέμπο σπρέι. 

Όχι μόνο αυτή η μια δόση οξυτοκίνης έκανε τα άτομα να εμπιστεύονται περισσότερο τους ξένους με τα συναισθήματά τους, αλλά εξίσου και με τα μετρητά τους! 

Μια διαφορετική μελέτη έβαλε τους συμμετέχοντες να παίξουν ένα παιχνίδι επενδύσεων στο πλαίσιο του οποίου θα μπορούσαν να εμπιστευτούν οποιοδήποτε ποσό των χρημάτων τους σε έναν άλλο συμμετέχοντα, έναν θεματοφύλακα. Όσοι εισέπνευσαν λίγη οξυτοκίνη τίναξαν τη μπάνκα στον αέρα. 

Οι περισσότεροι εξ αυτών, δηλαδή, εμπιστεύτηκαν τα περισσότερα χρήματα τους ή ακόμα και ολόκληρο το ταμείο τους. Αντίθετα, εκείνοι που χρησιμοποίησαν το πλασέμπο αποδείχτηκαν λιγότερο πρόθυμοι να εμπιστευτούν έναν ξένο. 

Μόνο το ένα πέμπτο αυτών παρέδωσε όλα του τα χρήματα. Τι συμβαίνει όμως με την απόλυτη παράδοση των σκληρά κερδισμένων χρημάτων σας σε έναν ξένο που έχει ανάγκη; 

Η οξυτοκίνη μπορεί να κάνει επίσης ένα άτομο περισσότερο γενναιόδωρο. Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι όταν οι άνθρωποι έλαβαν από τη μύτη μια δόση οξυτοκίνης, μοιράστηκαν 80% περισσότερα χρήματα με έναν εντελώς ξένο από εκείνους που δεν χρησιμοποίησαν το σπρέι! 

Μήπως λοιπόν πρέπει όλοι να προσθέσουμε μια δόση οξυτοκίνης στην πρωινή μας ρουτίνα; 

Άραγε αν όλοι οι χρηματιστές στη Γουόλ Στριτ έπαιρναν μια δόση οξυτοκίνης μαζί με τον πρωινό τους καφέ, το χρηματιστήριο θα έπαυε να είναι πεδίο μάχης; Μη βιάζεστε. 

Έχουν υπάρξει επίσης έρευνες που απέτυχαν να καταλήξουν στα ίδια αποτελέσματα και καμία από αυτές τις εντυπωσιακές μελέτες δεν μπορεί να μας πει για τις επιδράσεις της οξυτοκίνης στην καθημερινή ζωή ή σε βάθος χρόνου. 

Επιπλέον, θα πρέπει πάντα να είμαστε προσεκτικοί με τα ευρήματα ερευνών που είναι πολύ καλά για να είναι αληθινά. Θα έλεγα ότι τα πράγματα φαίνονται πολλά υποσχόμενα, ζεστά και ασαφή για την οξυτοκίνη, αλλά η επιστήμη δεν έχει ακόμα καταλήξει απόλυτα για το ποιόν της, ώστε να αρχίσουμε να κουβαλάμε σπρέι οξυτοκίνης στα πορτοφόλια ή τα σακίδια μας. 

Η οξυτοκίνη έχει περίπλοκες επιδράσεις στη μνήμη. Παρά τα ζεστά και ακαθόριστα συναισθήματα που δημιουργεί, δεν είναι όλες οι επιδράσεις της οξυτοκίνης θετικές. Είναι πιθανό η οξυτοκίνη να μπορεί να επηρεάσει τη μνήμη. 

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε περίπου την ίδια χρονική περίοδο με την έρευνα περί εμπιστοσύνης διαπίστωσε ότι όταν οι άνθρωποι πήραν μια δόση από το σπρέι οξυτοκίνης, είχαν χειρότερη απόδοση σε ένα τεστ μνήμης με λέξεις από ό, τι εκείνοι που χρησιμοποίησαν το πλασέμπο. 

Αυτό σημαίνει ότι η οξυτοκίνη μας κάνει ξεχασιάρηδες; Εξαιρετικά ενδιαφέρον είναι ότι αυτό μπορεί να σχετίζεται με τον τρόπο που συνδέεστε με τους άλλους. Δηλαδή, στο μοτίβο των σχέσεων σας με τους άλλους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζετε την εμπιστοσύνη, την αυτονομία και την οικειότητα. 

Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι αν το στυλ σας είναι περισσότερο συναισθηματικά ανεξάρτητο (βρίσκεται δηλαδή άβολη την εξάρτηση από τους άλλους), η οξυτοκίνη βελτιώνει πραγματικά την ικανότητά σας να μαθαίνετε και να θυμάστε λέξεις. Η οξυτοκίνη ωστόσο είχε αρνητικές επιπτώσεις στις αναμνήσεις εκείνων που ήταν περισσότερο πρόθυμοι να βασίζονται σε άλλους. 

Οι δύο μελέτες αυτές όμως εξέτασαν μόνο τη βραχυπρόθεσμη μάθηση και μνήμη. Τι συμβαίνει σε βάθος χρόνου; Η οξυτοκίνη εξιλεώνεται σε αυτή την περίπτωση. Καμιά έκπληξη δεν αποτελεί το γεγονός ότι το υπερβολικό άγχος είναι επιζήμιο για τον ιππόκαμπο, μια περιοχή του εγκεφάλου απαραίτητη για τη μνήμη. (Αυτό ισχύει για τους ανθρώπους και τους αρουραίους.) 

Αν όμως ένας αρουραίος σε στρες πάρει μια ρινική δόση οξυτοκίνης, αυτή φαίνεται ότι προστατεύει τα εγκεφαλικά κύτταρα στον ιππόκαμπο, γεγονός που βοηθά τη μνήμη σε βάθος χρόνου. 

Η οξυτοκίνη ανακουφίζει από τον πόνο. 
Συνεχίζοντας τη λίστα με όλα τα θετικά της οξυτοκίνης, πρέπει να προστεθεί ότι βοηθά επίσης στην ανακούφιση από τον πόνο. Πρώτα από όλα είναι ενδιαφέρον να το γνωρίζουν αυτό άτομα που βασανίζονται από χρόνιους πόνους, όπως τα άτομα με ινομυαλγία που έχουν χαμηλότερα επίπεδα οξυτοκίνης στο αίμα τους. 

Όσο χαμηλότερο είναι το επίπεδο οξυτοκίνης στο αίμα τους, τόσο μεγαλύτερος είναι ο πόνος, το στρες και η κατάθλιψη. Ακόμη και οι υγιείς άνθρωποι με χαμηλότερα επίπεδα οξυτοκίνης στο αίμα τους έχει αποδειχτεί ότι έχουν μικρότερη ανοχή στον πόνο. 

Οι επιστήμονες μοιραία θέλησαν να δουν αν η παροχή οξυτοκίνης στους ανθρώπους μειώνει τα επίπεδα του πόνου ή την ευαισθησία στον πόνο. Και πραγματικά έτσι συνέβη, ειδικά σε εκείνους με χρόνια ημικρανία, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, χρόνιο πόνο στην πλάτη, ακόμα και πόνο από τον καρκίνο. 

Για τους ανθρώπους χωρίς διαταραχές πόνου, η οξυτοκίνη τους βοήθησε να είναι περισσότερο ανεκτικοί στον οξύ πόνο. Ακόμη πιο απίστευτο είναι ότι η οξυτοκίνη δυνητικά όχι μόνο εργάζεται άμεσα στις περιοχές επεξεργασίας του πόνου στον εγκέφαλο, αλλά επίσης βοηθά έμμεσα ένα άτομο να μην υποφέρει ανακουφίζοντας από την κατάθλιψη και το άγχος που σχετίζονται με τον πόνο. 

Με δεδομένο ότι η οξυτοκίνη έχει πολλές διαφορετικές επιδράσεις στο κεντρικό νευρικό σύστημα, καθώς εργάζεται τόσο μέσω φυσιολογικών όσο και ψυχολογικών καναλιών, μπορεί να σπάσει τον φαύλο κύκλο στον οποίο παγιδεύονται οι άνθρωποι όταν ο πόνος τους κάνει να νιώθουν απελπισμένοι και ανήσυχοι, γεγονός που συνακόλουθα επιδεινώνει τον πόνο τους. 

Πώς όμως μπορείτε να έχετε μεγαλύτερη ποσότητα οξυτοκίνης στη ζωή σας με φυσικό τρόπο; 
Παρότι η οξυτοκίνη είναι περίπλοκη και οι εντυπωσιακοί τίτλοι που σχετίζονται με τη δύναμή της χρήζουν δεύτερης ανάγνωσης, είναι ασφαλές να πούμε ότι πρόκειται για ένα γενικά χρήσιμο χημικό στοιχείο για την ευζωία και την ευτυχία μας. Αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ οι ψεκασμοί οξυτοκίνης που πωλούνται στο διαδίκτυο υπόσχονται τον ουρανό με τα άστρα, εσείς πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς η έρευνα δεν έχει ακόμα εξετάσει πώς και εάν λειτουργούν. 

Δεν υπάρχει επίσης κανένας κανονισμός σχετικά με αυτά τα σπρέι. Ωστόσο, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Μπορούμε να λάβουμε δόσεις οξυτοκίνης με διάφορους φυσικούς τρόπους. 

Ακολουθούν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να έχετε περισσότερη οξυτοκίνη στο αίμα σας : 

Αγκαλιάστε και κρατήστε τους αγαπημένους σας. Η ανακουφιστική φυσική επαφή είναι ένας σίγουρος τρόπος για να εκτοξεύσετε την οξυτοκίνη στα ύψη μεταξύ γονέων και παιδιών, στο ζευγάρι και φυσικά μεταξύ ανθρώπων και σκύλων. Ξεκινήστε λοιπόν τις αγκαλιές! 

2. Κάντε σεξ (ή αγαπήστε τον εαυτό σας). Η σεξουαλική ευχαρίστηση είναι ένας από τους πιο σίγουρους τρόπους για να πάρετε μια γενναία δόση οξυτοκίνης. Είτε είστε με ένα σύντροφο είτε μόνοι σας, η οξυτοκίνη χτυπάει κόκκινο με έναν οργασμό. 

3. Δείτε μια συναισθηματική ταινία. Όταν νιώθουμε συμπόνια προς τους άλλους, συναισθηματικά βάζουμε τους εαυτούς μας στα παπούτσια τους. Μια ερευνητική μελέτη έδειξε ότι η ενσυναίσθηση που προκαλεί η παρακολούθηση συγκινητικών βίντεο κλιπ αυξάνει τα επίπεδα της οξυτοκίνης μέσα μας, γεγονός που με τη σειρά του μας κάνει περισσότερο γενναιόδωρους. 

4. Γεννήστε και θηλάστε. Προφανώς, αυτό δεν είναι επιλογή για όλους, αλλά αν τυχαίνει να σχεδιάζετε μια γέννα στο μέλλον, μπορείτε από τώρα να αδημονείτε για την οξυτοκίνη στα ύψη που θα αποκτήσετε στην πορεία. Αυτή η τεράστια απελευθέρωση οξυτοκίνης στον οργανισμό κάνει τα πάντα από το να προκαλεί τις συσπάσεις της μήτρας, με τις οποίες ξεκινά η διαδικασία της γέννησης του μωρού, μέχρι να προετοιμάζει το σώμα για θηλασμό. 

Η οξυτοκίνη θα σας βοηθήσει επίσης να δεθείτε με το μωρό σας και γενικά θα σας δώσει αυτή τη ζεστή, λαμπερή αίσθηση για την οποία όλες οι νέες μαμάδες είναι διάσημες σε κάθε γωνιά της γης. 




Συγγραφέας: Jade Wu Η Jade Wu, Ph.D. είναι κλινική ψυχολόγος, η οποία ειδικεύεται στις διαταραχές ύπνου και άγχους. Η τρέχουσα έρευνα της αφορά τη θεραπεία των διαταραχών ύπνου σε ανθρώπους με προβλήματα υγείας. Η εργασία της για τον ύπνο έχει δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά όπως το Journal of the American Medical Association. 
psychologytoday.com
Από Όμορφη Ζωή 

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

11 συμβουλές του Φενγκ Σούι για να προσελκύσετε την αγάπη...!!!!

Το Φενγκ Σούι είναι η ανατολική πρακτική που λειτουργεί με το τσι ή την κοσμική ενέργεια μαζί με την επιθυμία σας να δημιουργήσετε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον στο σπίτι ή στην δουλειά σας. 

Ένας από τους πιο γνωστούς λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το Φενγκ Σούι είναι είτε για να προσελκύσουν την αγάπη είτε για να ενισχύσουν τις ρομαντικές σχέσεις τους. 

11 συμβουλές του Φενγκ Σούι για να προσελκύσετε την αγάπη 

1. Κάψτε ροζ κόκκινα και/ή λευκά κεριά έχοντας στο μυαλό σας την πρόθεση σας. Είναι καλύτερο να δουλεύετε με δύο κεριά την φορά επειδή οι σχέσεις συνήθως είναι ανάμεσα σε δύο άτομα. 

2. Τοποθετήστε ροζ χαλαζία στο υπνοδωμάτιο σας. Ο ροζ χαλαζίας σχετίζεται με την αγνή αγάπη και δονείται σε υψηλή συχνότητα. Και πάλι είναι προτιμότερο να έχετε 2 χαλαζίες. 

3. Δημιουργήστε χώρο για τον σύντροφο σας στο σπίτι σας ώστε να νιώθει άνετα. 

4. Αν είναι δυνατόν, διακοσμήστε το υπνοδωμάτιο σας με αντικείμενα ανά ζεύγη. Για παράδειγμα λάμπες, φωτογραφίες, τραπεζάκια κτλ. 

5. Σιγουρευτείτε ότι οι φωτογραφίες στο δωμάτιο σας είναι μια αναπαράσταση του οράματος σας, το πώς φαντάζεστε μια ισορροπημένη ρομαντική σχέση. Μεταφέρετε τις οικογενειακές φωτογραφίες με γονείς και παιδιά σε άλλο μέρος του σπιτιού. 

6. Απομακρύνετε τα πεταμένα αντικείμενα που πιάνουν χώρο από το δωμάτιο σας ώστε το τσι να ρέει ελεύθερα και αποτελεσματικά. Ιδανικά δεν θα θέλαμε να υπάρχει ακαταστασία σε κανένα μέρος τους σπιτιού ωστόσο το υπνοδωμάτιο είναι αυτό που τείνει να έχει την περισσότερη όπως ρούχα κτλ. 

7. Διακοσμήστε το υπνοδωμάτιο σας με φιλόξενα και ζεστά χρώματα με τόνους από κόκκινο, λευκό, πράσινο και ροζ. Σιγουρευτείτε ότι τα σεντόνια του κρεβατιού είναι καθαρά. 

8. Ξεφορτωθείτε τα επιπλέον μαξιλάρια και τα λούτρινα από το κρεβάτι. Αυτά τα αντικείμενα καταλαμβάνουν χώρο κανονικά και ενεργειακά στο κρεβάτι σας. 

9. Η αρωματοθεραπεία είναι μια πολύ αποτελεσματική προσέγγιση για να δημιουργήσετε την ατμόσφαιρα που θέλετε. Για να φέρετε τον ρομαντισμό και την ισορροπία στην ερωτική σας ζωή χρησιμοποιήστε έλαια όπως γιασεμί, φασκόμηλο, γεράνι, τριαντάφυλλο και κάρδαμο. Για να διατηρηθεί η μυρωδιά προτείνω να έχετε και ένα ενισχυτικό για τα έλαια. 

10. Περιορίστε τους καθρέφτες που έχετε στην κρεβατοκάμαρα σας και αν είναι δυνατόν ξεφορτωθείτε τους όλους. Οι καθρέφτες εμποδίζουν την ενέργεια και μπορούν να ακυρώσουν όλες τις θεραπείες του Φενγκ Σούι που έχετε εφαρμόσει. 

11. Να γυμνάζεστε σε άλλο μέρος του σπιτιού και όχι στο δωμάτιο σας. Οι αθλητικές δραστηριότητες εμποδίζουν ενεργειακά τον ρομαντισμό. Ο στόχος είναι το δωμάτιο σας να αποπνέει μια αίσθηση χαλάρωσης και ηρεμίας και όχι έντασης. 

Όλες αυτές οι συμβουλές του Φενγκ Σούι θα σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε το ενεργειακό θεμέλιο που καλωσορίζει μια υγιή και αρμονική σχέση στην ζωή σας. 

Μην ξεχάσετε βέβαια φροντίζετε τον εαυτό σας ώστε να είστε συναισθηματικά, ψυχικά, σωματικά και πνευματικά έτοιμοι για την ιδανική σας σχέση. Είναι σημαντικό να είστε ο σύντροφος που επιθυμείτε για τον εαυτό σας. 




Να πάρουμε την ευθύνη και ν’ αλλάξουμε, για ν’ αλλάξει η ανθρωπότητα...!!!!

Κάποιοι Δάσκαλοι είπαν πως η Γη είναι ο Πλανήτης όπου έρχονται να ενσαρκωθούν οι πιο ”Επιβαρυμένες” Ψυχές. 

Αυτό που είναι μέσα μας είναι αυτό που συμβαίνει έξω μας. 

Ο Πόλεμος, το Έγκλημα, η Βία, υπάρχουν γιατί εν πρώτοις υπάρχουν μέσα στον Άνθρωπο. 

Αν ο Άνθρωπος δεν τακτοποιήσει το Θέμα της Βίας μέσα του, αν δεν καταλάβει πως ”Όλα Είναι Ένα και Δύο Δεν Υπάρχουν” και πως Τίποτα δεν Υπάρχει αν ο ίδιος δεν το θελήσει, τότε ”Αυτός ο Κόσμος δεν θ’ αλλάξει ποτέ” και η Ιστορία Θα Επαναλαμβάνεται, όπως επαναλαμβάνεται Αιώνες Τώρα. 

Το Έγκλημα πριν πάρει σάρκα και οστά έξω σου, το έχεις ήδη προκαλέσει με τις σκέψεις σου, τα συναισθήματα σου, το μίσος σου για τον άλλο άνθρωπο, για τον εαυτό σου τον ίδιο που δεν τον αποδέχεσαι, για την ίδια σου την Ζωή για την οποία συνεχώς γκρινιάζεις. 

Αν Δεν Αλλάξει το Μέσα σου, αν Δεν Αλλάξει το Μέσα των Ανθρώπων, αυτός ο Κόσμος Δεν Θ’ Αλλάξει Ποτέ. 

Και η Μεγάλη Αλήθεια, η Μοναδική Αλήθεια, είναι πως οι μόνοι υπεύθυνοι γι’ αυτό είμαστε εμείς. Οι Άνθρωποι. Εμείς το κάναμε το Έργο. Ανεξαιρέτως Θρησκείας, Χρώματος, Φυλής. 

Εμείς. Όλοι μαζί κι ο Καθένας Ξεχωριστά. Γιατί το Θέλημα μας μόνο γίνεται. Και μόνο αν το καταλάβουμε θα ανέβουμε επίπεδο, κι από όντα που κατασπαράζει το ένα το άλλο, θα αναβαθμιστούμε σε Όντα που αγαπά το ένα το άλλο. 

Μέχρι τότε πάντα κάποιος άλλος θα είναι ο κακός.Και για τους μεν και για τους Δε. 

Πάντα κάποιος άλλος θα φταίει για τον Σπαραγμό της Ανθρωπότητας. Και οι Μεν θα μισούν τους Δε. 

Στον ίδιο Πλανήτη, 

Στην ίδια Ήπειρο, 

Στην ίδια Χώρα, 

Στην ίδια Πόλη, 

Στην ίδια Οικογένεια. 

Οι Μεν Μισούν τους Δε. 

Ο Ένας Δεν Αντέχει τον Άλλον. 

Δεν αντέχει ο ένας τον άλλον μέσα στην ίδια του την οικογένεια. 

Στην ίδια του την γειτονιά. 

Άσχημες σκέψεις παντού. Και μετά αναρωτιόμαστε γιατί η Ανθρωπότητα Αιώνες Τώρα βρίσκεται εδώ που βρίσκεται. 

Το Έγκλημα είναι μέσα μας. Κι η Τιμωρία Είναι Μέσα μας. Κι ό,τι συμβαίνει εμείς το κάναμε. Εμείς το κάνουμε. 

Να πάρουμε την Ευθύνη και ν’ Αλλάξουμε. Για ν’ Αλλάξει η Ανθρωπότητα. Για να μπορέσει κι η Γη να χαρεί που μας φιλοξενεί. Να μην αναγκαστεί να μας πετάξει σαν ακάρεα από πάνω της κάποια στιγμή για να μπορέσει κι αυτή να ανασάνει. 

Γιατί της Αξίζει.
Της Γης μας.
Να έχει Φωτεινούς Κατοίκους.
Και ν’ ανασάνει. 




Με Αγάπη. 
Αριάνα Παπακώστα. 

Σε τι διαφέρουν αυτοί οι δύο εγκέφαλοι;


Κοιτάξτε προσεκτικά την εικόνα της σελίδας. Απεικονίζει δύο εγκεφάλους που ανήκουν σε δύο παιδιά τριών ετών. Είναι προφανές πως ο εγκέφαλος στα αριστερά είναι μεγαλύτερος από αυτόν στα δεξιά. Η εικόνα στα αριστερά έχει επίσης λιγότερες κηλίδες και πολύ λιγότερες σκοτεινές «ασαφείς» περιοχές. 

Για τους νευρολόγους που μελετούν τον εγκέφαλο, και εργάστηκαν επάνω στην ερμηνεία της εικόνας αυτής, η διαφορά μεταξύ των δύο αυτών εγκεφάλων είναι εξίσου αξιόλογη όσο και σοκαριστική. 

Ο εγκέφαλος στα δεξιά στερείται ορισμένες από τις βασικότερες περιοχές που φαίνονται σε αυτόν στα αριστερά. 

Οι ελλείψεις αυτές καθιστούν αδύνατο για το παιδί να αναπτύξει δυνατότητες που το παιδί στα αριστερά μπορεί να αποκτήσει: το παιδί στα δεξιά θα μεγαλώσει και ως ενήλικας θα είναι λιγότερο έξυπνος, θα είναι λιγότερο ικανός να συμπάσχει με τους άλλους και πολύ πιο πιθανό να εθιστεί στα ναρκωτικά και να διαπράξει βίαια εγκλήματα από το παιδί στα αριστερά. 

Το παιδί στα δεξιά έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι άνεργος και να στηριχθεί στην πρόνοια, να αναπτύξει ψυχολογικά και άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας. 

Τι θα μπορούσε να προκαλέσει μία τόσο ριζική διαφορά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου; Η προφανής απάντηση είναι πως πρέπει να έχει κάποια ασθένεια ή να υπέστη ένα σοβαρό ατύχημα. 

Η προφανής απάντηση είναι λανθασμένη. 

Η βασική αιτία της συγκλονιστικής αυτής διαφοράς μεταξύ των δύο εγκεφάλων των δύο τρίχρονων παιδιών είναι ο τρόπος με τον οποίο τους συμπεριφερόταν η μητέρα τους. 

Το παιδί που έχει έναν πολύ πιο ανεπτυγμένο εγκέφαλο έχαιρε της αγάπης της μητέρας του, η οποία ήταν διαρκώς παρούσα και ανταποκρινόταν πλήρως στις ανάγκες του παιδιού της. 

Το παιδί με τον συρρικνωμένο εγκέφαλο είχε παραμεληθεί και κακοποιηθεί. Η διαφορά στη φροντίδα που έλαβαν εξηγεί τον λόγο που ο εγκέφαλος του ενός παιδιού αναπτύσσεται πλήρως, ενώ ο άλλος όχι. 

Οι νευρολόγοι αρχίζουν να κατανοούν το πώς η αλληλεπίδραση που έχει η μητέρα με το μωρό της καθορίζει το πώς, και το αν, ο εγκέφαλός του θα αναπτυχθεί με τον τρόπο που θα έπρεπε. 

Ο καθηγητής Allan Schore, από το UCLA, ο οποίος έχει ερευνήσει την επιστημονική βιβλιογραφία και έχει συνεισφέρει σημαντικά σε αυτή, τονίζει πως η ανάπτυξη των κυττάρων του εγκεφάλου είναι «η συνέπεια της αλληλεπίδρασης του βρέφους με τον άνθρωπο που έχει αναλάβει τον βασικό ρόλο στη φροντίδα του (συνήθως η μητέρα)». 

Η ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού «απαιτεί θετική αλληλεπίδραση μεταξύ μητέρας και βρέφους. Η ανάπτυξη των εγκεφαλικών κυκλωμάτων βασίζεται σε αυτό». 

Ο καθηγητής Schore επισημαίνει πως αν δεν φροντίσει κάποιος σωστά ένα μωρό τα πρώτα δύο χρόνια της ζωής του, τα γονίδια για διάφορες εγκεφαλικές λειτουργίες, όπως η ευφυΐα, δεν μπορούν να λειτουργήσουν και ίσως ακόμη και να μην εμφανιστούν. 

Η φύση και η φροντίδα δεν μπορούν να διαχωριστούν – τα γονίδια που έχει ένα μωρό θα επηρεαστούν σημαντικά από τον τρόπο που του φέρονται. 

[…] 

Η ζημιά που προκαλεί η παραμέληση και άλλες μορφές κακοποίησης είναι κλιμακωτή: όσο πιο σοβαρή η παραμέληση, τόσο πιο σοβαρή η ζημιά. Το 80% των κυττάρων που θα αποκτήσει ο εγκέφαλος ενός ατόμου δημιουργείται κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων χρόνων μετά τη γέννησή του. 

Αν εμφανιστεί κάποιο πρόβλημα στη διαδικασία της ανάπτυξης εγκεφαλικών κυττάρων και των μεταξύ τους συνδέσεων, οι ελλείψεις θα είναι μόνιμες. 

Η ανακάλυψη αυτή έχει τεράστιες συνέπειες στην κοινωνική πολιτική. Εξηγεί δύο επικρατούντα χαρακτηριστικά της κοινωνίας μας. 

Το ένα είναι πως υπάρχει ένα κύκλος στέρησης – έλλειψη μορφωτικού επιπέδου, ανεργία, φτώχεια, εθισμός, έγκλημα – που μπορεί να επηρεάσει μία οικογένεια και μόλις αυτή βρεθεί στον κύκλο, είναι σχεδόν αδύνατο να ξεφύγει. 

Ο τρόπος που η ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου βασίζεται στον τρόπο που συμπεριφέρθηκε η μητέρα του στο παιδί εξηγεί γιατί αυτός ο στενάχωρος κύκλος επαναλαμβάνεται. Οι γονείς που ως παιδιά είχαν παραμεληθεί, δεν έχουν πλήρως ανεπτυγμένους εγκεφάλους και ως συνέπεια παραμελούν τα δικά τους παιδιά με παρόμοιο τρόπο. 

Το δεύτερο χαρακτηριστικό που επικρατεί είναι η αποτυχία προγραμμάτων επανένταξης στην κοινωνία που προσπαθούν να μειώσουν το ρυθμό με τον οποίο οι κατά συρροήν ανήλικοι παραβάτες εγκληματούν. 

Μελέτες υποδεικνύουν πως ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς έχουν εγκεφάλους που δεν αναπτύχθηκαν πλήρως. Ως συνέπεια, ίσως αδυνατούν να ανταποκριθούν με τον ίδιο τρόπο στον σωφρονισμό, που θα απομάκρυνε άλλους με πιο ανεπτυγμένους εγκεφάλους από το έγκλημα. 

Το αποτέλεσμα αυτό ίσως οδηγήσει κάποιον στο συμπέρασμα πως δεν μπορεί να γίνει τίποτα με τα κοινωνικά προβλήματα που προκαλεί η παραμέληση στην παιδική ηλικία. Αυτό θα ήταν λάθος. 

Υπάρχει τρόπος να σπάσει ο κύκλος και δεν είναι τρομερά δύσκολο να γίνει. Θα πρέπει να παρέμβει κάποιος εγκαίρως και να δείξει στις μητέρες που παραμελούν τα παιδιά τους πώς να τα φροντίσουν ώστε να αναπτυχθεί σωστά ο εγκέφαλός τους. 

Η «πρώιμη παρέμβαση», χρησιμοποιείται στην Αμερική περισσότερα από 15 χρόνια. Εξασφαλίζει επισκέψεις από νοσοκόμα (τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα) σε μητέρες για τις οποίες υπάρχει φόβος πως θα παραμελήσουν το παιδί τους, και τις συμβουλεύει πώς να φροντίσουν το νεογέννητό τους. Στην πόλη Elmira της πολιτείας της Νέας Υόρκης, όπου τα προγράμματα αυτά λειτουργούν περισσότερο καιρό, υπάρχουν έρευνες που αποδεικνύουν... 

πως η πρώιμη παρέμβαση βοήθησε αυτά τα παιδιά σε σχέση με άλλα του ίδιου κοινωνικού υπόβαθρου. Υπήρχαν 50% λιγότερες συλλήψεις, 80% λιγότερες καταδίκες και σημαντικά λιγότερα άτομα να εθίζονται στα ναρκωτικά. 

Ο Graham Allen, υπουργός εργασίας του Nottingham North στην Αγγλία, όπου τα ποσοστά εγκυμοσύνης στην εφηβεία είναι από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη και τα ποσοστά συμμετοχής στην ανώτερη εκπαίδευση από τα χαμηλότερα, είναι υπέρμαχος της πρώιμης παρέμβασης. 

«Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η πρώιμη παρέμβαση συμβάλλει σημαντικά στο να βελτιωθεί η κοινωνία μας», λέει ο κύριος Allen. «Και δεν πρέπει να ξεχνάμε και το οικονομικό όφελος. Το ποσό που εξοικονομούν οι φορολογούμενοι με τη μείωση των σπιτιών της πρόνοιας για παιδιά που σε άλλες περιπτώσεις θα μεγάλωναν εκεί, ή τις φυλακές, και ούτω καθεξής». 

[…] 

Η Andrea Leedsom, του κόμματος των συντηρητικών της Αγγλίας, δήλωσε: «Είναι απίστευτο. Αυτή η πολιτική έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει την κοινωνία μας, να εξασφαλίσει πως η επόμενη γενιά παιδιών θα γίνουν πιο υπεύθυνοι, πιο ευσυνείδητοι και πιο μορφωμένοι ενήλικες. Γνωρίζουμε τι θα πρέπει να γίνει για να το καταφέρουμε αυτό: χρειάζεται να μάθουμε στις νέες μητέρες πώς θα πρέπει να συμπεριφέρονται στα παιδιά τους τα πρώτα δύο χρόνια της ζωής τους […]». 

Η εφαρμογή του προγράμματος είναι δύσκολη, καθώς τα πρώτα εμφανή αποτελέσματα θα φαίνονταν μετά από 15 χρόνια, όταν τα μωρά στα οποία παρασχέθηκε πρώιμη παρέμβαση θα γίνουν έφηβοι. Οι πολιτικοί της Αγγλίας όμως συμφωνούν πως είναι σημαντικό να εφαρμοστεί μία πολιτική που θα συμβάλλει τα μέγιστα στην κοινωνία.