Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2022

5 βήματα για να πετύχετε αυτό που επιθυμείτε…!!!!

1. Αυτό που χρειάζεστε αρχικά είναι να έχετε μια ισχυρή επιθυμία.
Μια επιθυμία σαν φωτιά! Όχι σαν μια μικρή φλόγα! Χρειάζεστε μια ισχυρή επιθυμία, πρέπει πραγματικά να θέλετε να έχετε αυτό που λαχταράτε! Αν θέλετε κάτι πολύ αλλά δεν το πετύχατε μέχρι τώρα, είναι γιατί η επιθυμία σας δεν ήταν αρκετά δυνατή! Η επιθυμία είναι το σημείο εκκίνησης, γιατί χωρίς πάθος τίποτα δεν μπορεί να συμβεί.

2. Τώρα πρέπει να ορίσετε στόχους!
Γιατί; Για να μάθετε προς τα πού να πάτε! Χωρίς στόχους, η επιθυμία σας δεν θα σας οδηγήσει πουθενά και θα γυρνάτε άσκοπα σε κύκλους. Ένας στόχος σας δίνει έναν λόγο, έναν σκοπό, ένα κίνητρο. 

Ο στόχος σας είναι η κατεύθυνση σας όπου θα σας οδηγήσει η επιθυμία σας. Εάν μπορείτε να οραματιστείτε με το μυαλό σας τι θέλετε, θα το έχετε.

Έτσι, όσες περισσότερες λεπτομέρειες βλέπετε, όσο πιο συγκεκριμένη είναι η εικόνα, τόσο πιο πιθανό θα είναι να αποκτήσετε ακριβώς αυτό που λαχταράτε!

Οι στόχοι δημιουργούν την απαραίτητη δραστηριότητα για να σας οδηγήσουν στην πραγματοποίηση του ονείρου σας. Ένας καλός στόχος είναι μια δήλωση του τι θέλετε, με θετικό, σαφή, συγκεκριμένο τρόπο και με συναίσθημα. Καταγράψτε τον στόχο σας σαν να τον έχετε ήδη πετύχει.

3. Πρέπει να πιστέψετε στον εαυτό σας!
Πρέπει πραγματικά να έχετε επίγνωση του γεγονότος ότι αξίζετε να έχετε αυτό που επιθυμείτε και ότι μπορείτε να το αποκτήσετε, ότι έχετε όλα όσα χρειάζεστε για να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας. Ναι μπορείτε!

Ίσως δεν γνωρίζετε προς το παρόν πώς να φτάσετε εκεί, αλλά πιστεύετε στο γεγονός ότι θα μάθετε βήμα προς βήμα πώς να το κάνετε και ότι θα καθοδηγηθείτε στο δρόμο σας από τα συναισθήματά σας και την σωστή στοχοθεσία.

4. Θετική σκέψη!
Μια ισχυρή επιθυμία, ένας σαφής θετικός στόχος, πίστη στον εαυτό σας, τι άλλο χρειάζεται για να πραγματοποιήσει τα όνειρά σας; Θετική σκέψη! Το πιο όμορφο όνειρο, η ισχυρότερη επιθυμία και ο σαφέστερος στόχος δεν θα σας οδηγήσουν πουθενά αν βομβαρδίσετε τον εαυτό σας με έναν αριθμό αρνητικών πεποιθήσεων.

Εάν έχετε αυτήν την κακή συνήθεια να βλέπετε τα πάντα μαύρα, να φοβάστε τα χειρότερα, να περιμένετε κακά πράγματα να συμβούν, τότε αυτή η νοοτροπία θα σας φέρει αυτό που ζητάτε: φόβο και απαισιοδοξία.

5. Συνοχή!
Ναι, είναι εύκολο να ξεκινήσετε τα πράγματα. Είναι εύκολο όμως και να τα παρατήσετε. Χρειάζεται όμως συνέπεια για να παραμείνετε στο δρόμο σας. Η συνέπεια διατηρεί την πορεία σας προς την ίδια κατεύθυνση και αυτό σας φέρνει πιο κοντά στην ελευθερία. 

Μείνετε στο δρόμο σας, συνεχίστε δυναμικά και κάθε βήμα θα σας οδηγεί σε περισσότερη ελευθερία, ευτυχία και κυριαρχία στη ζωή σας!




Μαρία Παπουτσή
M.Sc. Ψυχολογός-Παιδοψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια
ART BY BEN GOOSSENS

Ζήτα από το σύμπαν ό,τι θέλεις…!!!!

Από την σκέψη στην πράξη!
Καθώς οι καιροί αλλάζουν, μεγαλώνεις, κάποια πράγματα δυσκολεύουν, κάποια σε πιέζουν, με αποτέλεσμα να κλείνεσαι στον εαυτό σου και.. στο σπίτι σου! Εντάσεις, άγχη, οικονομικά προβλήματα είναι μερικά αίτια που σε κρατούν στους τέσσερις τοίχους.

Μπορεί να σκέφτεσαι τι θα ήθελες να κάνεις ή ποιος θα ήθελες να γίνεις όμως δεν έχεις αρκετά ερεθίσματα ώστε να σε κινητοποιήσουν για να αρχίσεις να δουλεύεις γι’ αυτά.

Εδώ θα βρεις μερικούς απλούς τρόπους για να δοκιμάσεις και να μπορέσεις να ενεργοποιήσεις το νόμο της έλξης – αυτό ακριβώς για το οποίο μιλάει το πασίγνωστο βιβλίο της Ρόντα Μπερν «ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ» :

Πρόσεχε τις σκέψεις σου.
Οι σκέψεις σου κινούν τα πάντα και εκείνες είναι που καθορίζουν το τι χρειάζεσαι. Εάν για παράδειγμα θέλεις ένα καινούργιο ρολόι, σκέψου το καινούργιο ρολόι και όχι πόσο δεν σου αρέσει αυτό που ήδη έχεις.

Συγκεντρώσου σε αυτά που θέλεις.
Αυτό που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή οι προτάσεις τους περιέχουν αρνητικές λέξεις όπως «Δεν θέλω άλλο να κάνω αυτή τη δουλειά», τις οποίες το σύμπαν μεταφράζει σαν « Εγώ θέλω να κάνω αυτή τη δουλειά». Συγκεντρώσου σε αυτά που θέλεις λοιπόν και μόνο!

Μην αγνοείς ποτέ το ένστικτο σου.
Εάν σου ψιθυρίζει κάτι το μυαλό σου μην κάνεις πως δεν ακούς γιατί μόνο εκείνο ξέρει το καλό σου. Τη στιγμή που θα είσαι ήρεμος και χαλαρός και θα σκεφτείς κάτι, αυτό είναι ένα θετικό σημάδι και ένα έναυσμα, δώσε προσοχή.

Μάθε να συγχωρείς.
Όταν θα συγχωρείς τον εαυτό σου και τους άλλους τότε στο μυαλό σου δεν θα υπάρχουν αρνητικές σκέψεις για να το απασχολούν και θα είναι καθαρό ώστε να είσαι θετικός για να μπορείς να λαμβάνεις αυτά που επιθυμείς.

Να είσαι ευγνώμων.
Πολλοί άνθρωποι παίρνουν τη ζωή ως δεδομένο αλλά μόνο εκείνοι που μπορούν να αντιληφθούν την αξία ακόμη και μικρών πραγμάτων, μπορούν εύκολα να προσελκύσουν το νόμο της έλξης.

Λειτούργησε σαν ήδη να έχεις πάρει αυτό που ήθελες.
Όσο πιο πολύ εκδηλώνεις αυτό που επιθυμείς τόσο πιο εύκολα το κατέχεις.

Να είσαι υπομονετικός.
Όλα θέλουν το χρόνο τους γι’ αυτό κάνε υπομονή και προσπάθησε να εναρμονίσεις τις σκέψεις σου με τον εαυτό σου.

Έχε εμπιστοσύνη στο σύμπαν.
Ξέρει τι κάνει και πότε. Στο σύμπαν υπάρχει αφθονία οπότε μπορείς να ζητήσεις ότι θέλεις από το κουτάκι!

Ο νόμος της έλξης είναι ένα πολύ απλό παιχνίδι. Στείλε στο σύμπαν το αίτημα σου και ύστερα προσπάθησε για όσα αναφερθήκαμε πιο πάνω.

Έχεις απεριόριστη δύναμη και ενέργεια που μπορούν να σε κρατήσουν στη πρώτη γραμμή της μάχης. Κάθε μέρα είναι μια μάχη.

Η Oprah Winfrey, Αμερικανίδα τηλεπαρουσιάστρια, μια από τις πιο επιτυχημένες γυναίκες – και όχι με εύκολο τρόπο – είχε πει: «Κάνε αυτό που πρέπει να κάνεις μέχρι να μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις να κάνεις».

Σίγουρα δεν μπορείς να αποκτήσεις όλα όσα επιθυμείς γρήγορα και εύκολα. Αυτό που οφείλεις να κάνεις είναι να είσαι δραστήριος αλλά στοχευμένα. Αν γνωρίζεις τον στόχο, γνωρίζεις και πως θα φτάσεις με επιτυχία σε αυτόν.

Να θυμάσαι, αυτά που κάνεις σήμερα είναι σημαντικά γιατί γι΄ αυτά δίνεις μια μέρα από τη ζωή σου.




Εικόνα: depositphotos

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2022

Οι 5 σημαντικότεροι λόγοι που οι άνθρωποι δεν φεύγουν από μία τοξική σχέση…!!!!

Όλοι είχαμε κάποιον φίλο ή κάποια φίλη που βρέθηκε σε μία δύσκολη σχέση αλλά δεν έφευγε. Ίσως να πιάσαμε τον εαυτό μας να ρωτάει: “Μα καλά, γιατί δεν φεύγει από μία τοξική σχέση; Δεν το βλέπει;” Αλλά η αλήθεια δεν είναι τόσο απλή…

Οι τοξικές σχέσεις συνήθως δεν ξεκινάνε έτσι, αλλά εξελίσσονται. Στην αρχή υπάρχουν κάποια σημάδια, αλλά οι άνθρωποι δεν τα προσέχουν επειδή είναι ερωτευμένοι, επειδή βλέπουν κάποια θετικά στοιχεία του άλλου, ή επειδή θέλουν να δώσουν μια ευκαιρία στη σχέση, με τη σιγουριά ότι θα βελτιωθεί. 

Μια μέρα, όμως, αυτοί οι άνθρωποι ξυπνάνε και συνειδητοποιούν ότι βρίσκονται κολλημένοι σε μια τοξική σχέση. Γιατί όμως οι άνθρωποι δε φεύγουν εύκολα από έναν τοξικό γάμο ή μία τοξική σχέση;

1. Αισθάνονται ότι έβαλαν πολύ χρόνο και κόπο στον γάμο/σχέση για να φύγουν.
Αυτό που ακούω πιο συχνά είναι το «Μα τι να κάνω; Να σηκωθώ να φύγω μετά από πέντε (ή δέκα, ή είκοσι, κλπ.) χρόνια γάμου;” Οι άνθρωποι μένουν σε έναν γάμο γιατί θεωρούν ότι έχουν επενδύσει και είναι σαν να χάνουν την επένδυσή τους, όπως θα έχαναν χρήματα. 

Η συνειδητοποίηση του ατόμου ότι σπατάλησε πολύτιμα χρόνια από τη ζωή του με τον λάθος άνθρωπο είναι βαρύ φορτίο να το αντέξει κανείς, οπότε παραμένει στην τοξική σχέση.

2. Αισθάνονται ότι Έχουν Υποχρεώσεις
Ένας άλλος σημαντικός λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι παραμένουν σε άσχημους γάμους είναι επειδή νιώθουν ότι έχουν υποχρέωση, κυρίως απέναντι στα παιδιά. Αυτό όμως είναι μια βολική δικαιολογία. Κανένα παιδί δε θέλει να είναι σε μια οικογένεια με θυμωμένους γονείς, όπου επικρατεί εμπόλεμη κατάσταση, με φωνές, βρισιές, κακούς τρόπους. 

Τα παιδιά θέλουν αγάπη και ηρεμία στο σπίτι, και από τους δύο γονείς. Όταν οι γονείς δεν μπορούν να τα βρουν και να δημιουργήσουν αυτό το κλίμα, η επόμενη καλύτερη επιλογή για τα παιδιά είναι να πάνε να μείνουν μόνο με τον έναν γονιό.

Όταν ένα παιδί μεγαλώνει σε μία δυσλειτουργική οικογένεια έχει αυτά τα θέματα στην ενήλικη ζωή του.

3. Φοβούνται
Όσο και αν φαίνεται παράξενο, οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές. Έτσι, παραμένουν σε μία άσχημη σχέση την οποία ξέρουν, γνωρίζουν ποια είναι τα δύσκολα σημεία και οι κακοτοπιές, γιατί φοβούνται να βάλουν ένα Χ και να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα.

Ο φόβος σχετίζεται κυρίως με την οικονομική ανασφάλεια «τι θα κάνω, πώς θα τα βγάλω πέρα;». Χωρίς κανένα περαιτέρω πλάνο ή σκέψη για το τι θα μπορούσε να κάνει για να φύγει.

Κάθε νέα αρχή έχει πολλούς άγνωστους παράγοντες και οι άνθρωποι ζορίζονται ακόμα και με τη σκέψη ότι μπαίνουν σε αχαρτογράφητη περιοχή, που θα πρέπει να εξερευνήσουν και να ανακαλύψουν. 

Έτσι μένουν στα ίδια, που ναι μεν δεν τους ικανοποιούν, αλλά τους δίνουν την αίσθηση ότι ‘τουλάχιστον ξέρω με τι έχω να κάνω» και έτσι πορεύονται.

4. Ντρέπονται
Πολλοί άνθρωποι παραμένουν σε μία κακή σχέση από ντροπή. Καταρχήν, ντρέπονται τον ίδιο τους τον εαυτό: το να πάρουν διαζύγιο ή να χωρίσουν αποτελεί μία κραυγαλέα πράξη που δείχνει ότι έκαναν ένα μεγάλο λάθος. Και κανένας δε θέλει να παραδεχτεί τα λάθη του, επειδή έτσι αισθάνεται αδυναμία. 

Οπότε οι άνθρωποι μένουν σε κακές σχέσεις και παίζουν το θέατρο του παραλόγου προκειμένου να επιβιώσουν συναισθηματικά και κοινωνικά.

Ο άλλος λόγος που δε φεύγουν από μία κακή σχέση είναι επειδή αισθάνονται κοινωνική ντροπή: «τι θα πει ο κόσμος αν σηκωθώ και φύγω;». Φυσικά, το ίδιο άτομο θα μπορούσε να αναρωτηθεί «τι θα έλεγε ο κόσμος αν ήξερε τι τραβάω σε αυτή τη σχέση;». 

Δυστυχώς, το να μετράει τόσο πολύ η γνώμη των άλλων για τις αποφάσεις που παίρνει ένα άτομο στη ζωή του είναι αρνητικό. Αλλά εξακολουθεί να είναι περιοριστικός παράγοντας, ακόμα και στις μέρες μας.

5. Ελπίζουν ότι η Σχέση θα Βελτιωθεί
Δυστυχώς πολλοί άνθρωποι, άντρες και γυναίκες, αλλά κυρίως γυναίκες, μένουν σε μία άσχημη ή ακόμα και τοξική σχέση, ή γάμο, με την ελπίδα ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν με κάποιον μαγικό τρόπο. 

Παρόλο που το αισιόδοξο αυτό άτομο κάνει προσπάθειες, αν είναι σε μία τοξική σχέση ό,τι και να κάνειδε θα βοηθήσει, επειδή το πρόβλημα βρίσκεται κατά κύριο λόγο στο άλλο μέλος της σχέσης.

Έτσι, κάθε μέρα φαίνεται σαν μία νέα αρχή, και το άτομο ελπίζει ότι θα γίνει κάποιο θαύμα και ο/η σύζυγος θα αλλάξει. Όταν στο τέλος της μέρας τα πράγματα είναι ακριβώς ίδια με την προηγούμενη μέρα, το άτομο αυτό ελπίζει σε ένα καλύτερο αύριο. Και περιμένει να ξημερώσει η επόμενη μέρα, με μία καλύτερη σχέση. Και έτσι η κατάσταση διαιωνίζεται.




Κείμενο: ∆ρ Λίζα Βάρβογλη, Ph.D., ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια

5 σημάδια ότι έχετε ανακαλύψει τη δίδυμη φλόγα σας…!!!!

Ο όρος δίδυμη φλόγα έχει γίνει περισσότερο γνωστός μέχρι σήμερα και ουσιαστικά έχει την σημασία της αδερφής ψυχής, πηγαίνοντας λίγο παραπέρα. Η δίδυμή σας φλόγα είναι ένα άτομο με το οποίο είστε συνδεδεμένοι σε παραπάνω από ένα σωματικά ή συναισθηματικά επίπεδα.

Υπάρχει επίσης μια πνευματική πλευρά σε αυτή τη σχέση. Η πίστη σε μια δίδυμη φλόγα σημαίνει επίσης ότι η συνάντησή σας με την αδερφή ψυχή σας ίσως να μην είναι η καλύτερη δυνατή ρομαντική σχέση που θα μπορούσατε να έχετε στη ζωή σας. 

Στην πραγματικότητα, η δίδυμη φλόγα σας έχει θεωρητικά βρεθεί με εσάς στις περασμένες σας ζωές και θα συνεχίσει να σας συναντά και στις μελλοντικές. 

Ακολουθούν 5 σημάδια που θα σας πουν ούτως ή άλλως αν έχετε βρει τον τέλειο σύντροφο ζωής, με άλλα λόγια την δίδυμη φλόγα σας, ή βρίσκεστε σε μία ακόμα τυπική σχέση.

Έχετε όνειρα ή οράματα
Αυτή μπορεί να είναι μια ένδειξη ότι βρίσκεστε σε σχέση με τη δίδυμη φλόγα σας, τον τέλειο σύντροφο. Τα όνειρα είναι φυσικές εκδηλώσεις του υποσυνείδητού μας, κάτι που σημαίνει ότι αυτό που βαραίνει περισσότερο το νου μας θα βγει προς τα έξω όσο κοιμόμαστε ή ακόμα και στην ονειροπόληση. 

Αν έχετε ένα επαναλαμβανόμενο όνειρο ή όραμα του ίδιου ατόμου, πριν ακόμα το γνωρίσετε, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι βρήκατε την δίδυμη φλόγα σας.

Βλέπετε τον σύντροφό σας να νιώθει οικειότητα
Άλλη μια ένδειξη ότι έχετε συναντήσει τη δίδυμη φλόγα σας, είναι μια ακατανίκητη αίσθηση οικειότητας. Αν όταν συναντήσατε το άλλο σας μισό νιώσατε σαν να έχετε υπάρξει ξανά μαζί με αυτό το άτομο, τότε οι πιθανότητες να έχετε βρει τον απόλυτο σύντροφό σας είναι με το μέρος σας. 

Μερικοί άνθρωποι περιγράφουν αυτό το συναίσθημα σαν να έχουν έρθει στο σπίτι, ή είχαν ουσιαστικές μνήμες ή γεγονότα ή μέρη τα οποία βίωσαν με τον σύντροφό τους, που δεν ήταν αυτής της ζωής.

Καθρεφτίζετε τον σύντροφό σας με πολλαπλούς τρόπους
Αν εσείς και ο σύντροφός σας φαίνεται να είστε συγχρονισμένοι, σχεδόν όλο τον χρόνο, τότε θα μπορούσατε να είστε δίδυμες φλόγες. Αυτός ο τύπος σύνδεσης είναι τόσο δυνατός που θα αρχίσετε να βιώνετε τα συναισθήματα, τις ασθένειες, ακόμα και τις έγνοιες του άλλου. 

Ωστόσο, αυτή η σύνδεση λειτουργεί θετικά και θα είστε ικανοί να βελτιώσετε και τις δεξιότητες του άλλου. Ουσιαστικά, η σχέση σας είναι η προσωποποίηση του γιν και του γιανγκ

Όταν είστε χωρισμένοι, το αισθάνεστε
Όταν ο σύντροφός σας έχει φύγει και νιώθετε άδειοι ή μια απώλεια ενέργειας, είναι επειδή εσείς και η δίδυμη φλόγα σας έχετε χωρίσει. Αυτό μπορεί να επιδράσει στον σωματικό τομέα, καθώς οι λειτουργίες σας γίνονται προβληματικές. 

Θα μπορούσατε να δείτε ότι ίσως δεν είστε σε θέση να συγκεντρωθείτε στη δουλειά, στο σχολείο ή ακόμα και όταν κάνετε άλλες σχέσεις. Το αισθάνεστε τόσο σωματικά όσο και διανοητικά όταν είστε χωρισμένοι και πονάει.

Η αγάπη σας δεν μοιάζει με καμία άλλη
Όταν είστε σε σχέση με τη δίδυμη φλόγα σας, η άνευ όρων αγάπη σας θα υπερβεί τα συνήθη της όρια. Ο σύντροφός σας θα μπορούσε να έχει φορτία στη ζωή του που κανονικά θα ήταν ένα μεγάλο βάρος για εσάς σε κάθε άλλη σχέση..., 

αλλά για κάποιον λόγο επιλέγετε να προσπαθήσετε να τα ξεπεράσετε. Όποιο και αν είναι το πρόβλημα, είστε πρόθυμοι να το δουλέψετε ώστε να συνεχίσετε να είστε μαζί.




Μετάφραση: awakengr.com via dailyvibes.org
Photo art: @BeaRumi

Απομακρύνσου από όσους θέλουν να σε χειρίζονται και να σε χρησιμοποιούν…!!!!

Μη μοιράζεσαι εκεί που δεν αξίζει
Είσαι κι εσύ από τους ανθρώπους που σκορπίζονται για να βλέπουν τους άλλους ευτυχισμένους; Γίνεσαι όαση για όλους αυτούς που ζητούν τη βοήθειά σου και όταν ικανοποιηθούν σου γυρίζουν την πλάτη;

Γιατί μοιράζεις τον εαυτό σου εξίσου αφού όλοι οι άνθρωποι δεν είναι ίδιοι; 

Γιατί σκορπάς τον χρόνο σου σε ανθρώπους που δεν το εκτιμούν και σε πλησιάζουν μόνο όταν είναι μόνοι τους;

Μήπως να το ξανασκεφτείς γυρίζοντας την πλάτη σε όποιον δε σε σέβεται, σε ό,τι σε θλίβει και σε υποτιμά; Μήπως ο αυτοσεβασμός, η αυτοεκτίμηση και η αυτοπεποίθηση να αρχίσουν να έχουν τον πρώτο λόγο στη ζωή σου;

Απομακρύνσου από όσους θέλουν να σε χειρίζονται και να σε χρησιμοποιούν. Βάλε στη ζωή σου ανθρώπους που θα είναι κοντά σου επειδή θέλουν και όχι γιατί έχουν κάτι να κερδίσουν από σένα.

Καταλαβαίνω ότι η “προσφορά” είναι στη φύση σου όμως οι άνθρωποι δεν το εκτιμούν εξίσου. Όσοι έχουν βολευτεί στην πλάτη σου, είναι καιρός να απομακρυνθούν.

Βάλε όρια και σταμάτα με την προσμονή ότι οι άλλοι θα αλλάξουν.

Βοήθησε τον εαυτό σου και στρέψε το βλέμμα σε αυτούς που πραγματικά σε εκτιμούν και αξίζουν τη βοήθειά σου!




Δέσποινα Χατζάκη

11 λόγοι για τους οποίους πρέπει να ακούμε πιο πολύ μουσική…!!!!

Η μουσική δεν χρειάζεται μετάφραση, απευθύνεται σε όλο τον κόσμο και μπορεί με μία μόνο διασκευή να αλλάξει χροιά. Μας ευχαριστει, μας ξεκουράζει, μας κάνει να χορεύουμε, να γελάμε, να κλαίμε. Οι ευεργητικές της λειτουργίες που έχει πάνω μας η μουσική, όμως, δεν περιορίζοντα μονάχα στο επίπεδο της διασκέδασης.

Η Huffington Post μας παρουσιάζει 11 λόγους -μερικούς απ’ τους οποίους δεν τους είχαμε καν φανταστεί- που αποδεικνύουν πόσο σημαντική μας είναι η μουσική και πόσο βελτιώνει την ποιότητα της ζωής μας.

Ανακουφίζει από το άγχος τους καρκινοπαθείς
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Drexel ανακάλυψαν ότι οι καρκινοπαθείς που ακούνε μουσική ή δουλεύουν με κάποιον ειδικό στην μουσική θεραπεία, παρουσιάζουν ελάττωση όχι μόνο του άγχους τους, αλλά και της πίεσης του αίματος, ενώ η διάθεση τους βελτιώθηκε σημαντικά.

Ελαττώνει το στρες
Αν ακούτε μουσική στη διαδρομή για τη δουλειά ή «γρατζουνάτε» λίγο την κιθάρα σας κάθε απόγευμα, τότε είστε σε πολύ καλύτερη ψυχολογική κατάσταση απ’ ότι αν δεν το κάνατε, σύμφωνα με ένα διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Gothenburg, το οποίο αποκαλύπτει πως αν ακούτε καθημερινά τη μουσική που σας αρέσει, τότε το στρες μειώνεται.

Βοηθάει κατά τη διάρκεια χειρουργικών επεμβάσεων
Ακούγοντας μουσική ενώ είστε ξαπλωμένοι στο χειρουργικό κρεβάτι, θα είστε πιο χαλαροί κατά τη διάρκεια της επέμβασης, αναφέρεται στο TIME. Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους ερευνητές της Cleveland Clinic, δείχνει ότι ασθενείς, οι οποίοι ενώ υποβάλλονταν σε χειρουργική επέμβαση (χωρίς ολική αναισθησία), άκουγαν απαλή μουσική, ήταν λιγότερο αγχωμένοι και μάλιστα κάποιοι από αυτούς κατάφερναν να κοιμηθούν.

Προστατεύει την ακοή μας
Όπως αναφέρει η Washington Post, μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2001 και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Psychology and Aging, αποδεικνύει ότι άτομα που ήταν μουσικοί σε όλη τους τη ζωή είχαν καλύτερη ακοή.

Αυξάνει την υγεία της καρδιάς
Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, ερευνητές του Πανεπιστημίου Maryland Medical Center ανακάλυψαν μια σύνδεση μεταξύ της υγιούς καρδιάς και την ακρόαση μουσικής. 

Όταν οι συμμετέχοντες στην έρευνα άκουγαν χαρούμενη μουσική η διάμετρος των αιμοφόρων αγγείων τους αυξάνόταν έως και 26 τοις εκατό, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούσε να περάσει περισσότερο αίμα από αυτά. Το αντίθετο συνέβαινε, όμως, όταν αυτοί άκουγαν έντονη και αγχωτική μουσική. Η διάμετρος μειωνόταν κατά 6 τοις εκατό.

Ανακουφίζει από τον πόνο
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Utah Pain Research Center βρήκαν ότι η ακρόαση μουσικής λειτουργούσε σαν «αντιπερισπασμός» στους ανθρώπους που πονούσαν με αποτέλεσμα να μην νιώθουν ή να μην σκέφτονται τόσο πολύ τον πόνο τους.

Βοηθάει την μνήμη
Τα παιδιά, τα οποία παρακολουθούν μαθήματα μουσικής ωφελούν τον εγκέφαλό τους, σύμφωνα με ερευνητές από το Χονγκ Κονγκ. Το WebMD αναφέρει ότι τα μαθήματα μουσικής συνδέονται με καλύτερες επιδόσεις σε τεστ μνήμης, όπου οι συμμετέχοντες καλούνται να πουν από μνήμης τις λέξεις που διάβασαν από μία λίστα.

Προστατεύει τον εγκέφαλο από τη γήρανση
Η διατήρηση της πνευματικής οξύτητας στις προχωρημένες ηλικίες θα μπορούσε να παραταθεί και να βελτιωθεί μέσω των μουσικών ασκήσεων σύμφωνα με μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2001 και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Neuropsychology. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Kansas Medical Center ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι..., 

οι οποίοι εξασκήθηκαν στη μουσική κατά τη διάρκεια της ζωή τους είχαν μεγαλύτερη πνευματική οξύτητα και σημείωσαν υψηλότερα σκορ στα τεστ λειτουργίας του εγκεφάλου.

Αποτρέπει την απόρριψη μοσχεύματος στην μεταμόσχευση καρδιάς (στα ποντίκια)
Μπορεί προς το παρόν να έχει παρατηρηθεί μόνο στα ποντίκια, παραμένει όμως αξιοσημείωτο. Ιάπωνες ερευνητές βρήκαν ότι η έκθεση ποντικιών σε συγκεκριμένα είδη μουσικής, συνδέεται με την επιμήκυνση της επιβίωσης μετά από μία μεταμόσχευση καρδιάς.

Βελτιώνει την ανάρρωση μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο
Φινλανδοί ερευνητές πραγματοποίησαν έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε το 2008 στο περιοδικό Brain, και ανακάλυψαν ότι η ακρόαση μουσικής επειτα από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο μπορεί να βελτιώσει την ανάρρωση του ασθενή, όπως αναφέρει το News Medical.

Λειτουργεί όπως το μασάζ
Σίγουρα το μασάζ είναι πολύ χαλαρωτικό, όμως το ίδιο μπορεί να είναι και η μουσική, όσον αφορά το άγχος σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Depression and Anxiety. Ερευνητές του Group Health Research Institute, διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που έκαναν 10ωρα μασάζ είχαν έπειτα από τρεις μήνες, τα ίδια επίπεδα άγχους με εκείνους που αυτό το διάστημα απλά άκουγαν μουσική, όπως αναφέρεται στο HealthDay.




Cover photo: Artist – Eric Bowman

Μην το κρατάς μέσα σου…!!!!

Θα ξεκινήσω τη συγγραφική μου ιδιότητα σήμερα, με το να σας ενημερώσω αρχικά πως δεν είμαι γιατρός, ούτε σας το παίζω, ούτε τον δηλώνω, ούτε τον αναπληρώνω.

Θέλω μόνο να μεταφέρω και να μοιραστούμε ένα φαινόμενο, αρρώστια, μάστιγα αν θέλετε,( πείτε το όπως θέλετε ) της εποχής που βιώνουμε όλοι μας.

Η αλήθεια είναι, πως αν στη δεκαετία του ’60, άκουγες κάποιον να δηλώνει πως έπαθε κατάθλιψη, θα τον κοιτούσες σαν εξωγήινο. Όχι πως σήμερα θα βγει κάποιος με δύναμη και σθένος να σου βροντοφωνάξει «ε ψιτ, καλέ, εγώ είμαι καταθλιπτικός», όχι βέβαια, αλλά κάπου είσαι πιο εξοικειωμένος, αρχικά έστω με τη φράση.

Ξέρεις το πιο εύκολο για μένα και για κάποιους σαν εμένα που γράφουμε και μοιραζόμαστε τα εσώψυχά μας, είναι να ανοίξουμε τον υπολογιστή μας να μπούμε στο ίντερνετ να πάρουμε τις πληροφορίες που θέλουμε και να στις μεταφέρουμε. Αμ δε όμως που θα κάνουμε αυτό! Πότε το κάναμε, θα μου πεις και καλά σκέφτηκες.

Κατάθλιψη λοιπόν, ή αλλιώς για μένα, η αρρώστια της ψυχής. Και τι πιο δύσκολο από το να γιατρέψεις την ψυχή!

Πιστεύω ακράδαντα πως όλα τα πράγματα πριν έρθουν σε εμάς φανερά, τρανταχτά, μας έχουν πλησιάσει αργά με σταθερά βήματα. Και τι εννοώ:

Νιώθω σαν να είμαστε ένας τεράστιος πομπός και έλκουμε κάποια σήματα. Στην αρχή ακούγεται ένας μικρός βόμβος, ύστερα δυναμώνει όλο και πιο πολύ και όταν σου έχει τραβήξει για τα καλά την προσοχή, δεν είναι βόμβος, είναι σειρήνα εκκένωσης του χώρου!

Είναι ένα τεράστιο σύστημα, που δυστυχώς ο άνθρωπος έστησε, για να κάνει την ζωή του καλύτερη, πιο εύκολη, πιο φανταχτερή και έντονη. Και αυτό το σύστημα που δημιούργησε ή δέχτηκε να εντάξει τον εαυτό του μέσα σε αυτό, απλά τον ρουφάει σαν κυκλώνας.

Ρυθμοί καθημερινότητας και βάρη που δεν αντέχουμε να σηκώσουμε, είναι τόσο απλό. Γιατί θα πρέπει να αντέχουμε; Γιατί θα πρέπει κάθε μέρα να ξυπνάμε και να είμαστε οι σούπερ ήρωες του σπιτιού;

Υποχρεώσεις, ανταγωνισμός, επιβίωση, έξοδα, έξοδα, έξοδα…Κουρασμένοι πριν καν αρχίσει η μέρα!

Και τρυπάκια παιδιά, τρυπάκια που μπαίνουμε και μας βουλιάζουν, όλο και πιο βαθιά, στην μοναξιά της ψυχής μας

Κινητά με εφαρμογές να μας αλλοιώνουμε, να μας φιλτράρουμε, να μας λεπταίνουμε, να κόβουμε, να ράβουμε, τι; Εμάς;

Και για ποιον να το κάνουμε αυτό; Για εκείνον τον κακομοίρη, που και αυτός μόνος είναι στην ψυχή του και θα μας δει και θα ζηλέψει τάχα, για κάτι που δεν είμαστε! Για μήπως…

Όχι δε θα πω άλλα, ούτε μήπως, ούτε ίσως, ούτε τίποτα!

Μπούκωσα! Λοιπόν θα σας πω κάτι άλλο, κάτι που έζησα, χμ και άλλωστε πότε μοιράστηκα κάτι που δεν έζησα, εδώ δε γράφουμε παραμύθια, γράφουμε δηλαδή και από αυτά, αλλά σας τα δηλώνω παραμύθια!

Βήμα πρώτο! Μιλάμε.

Μ Ι Λ Α Μ Ε

Και λέμε τα πράγματα με το όνομά τους!

Ξέρεις πόσες φορές με έχουν ρωτήσει, πώς είσαι; Και λέω, δεν είμαι καλά, περνάω δύσκολα! Όχι μωρέ, μια χαρά είσαι, είσαι δυνατή εσύ, αντέχεις!

Τι δεν κατάλαβες;

Στο λέω βρε μαλάκα, δεν είμαι καλά! Βοήθεια ζητάω! Δε θέλω να ακούσω εκείνη τη στιγμή το αντέχω! Θέλω να ακούσω, μίλησέ μου, ίσως μπορώ να βοηθήσω κι ας μην μπορείς!

Τι θέλω να πω, με αυτό που σας έδωσα, σαν ένα μικρό παράδειγμα. Δε μπορούμε όλα να τα κάνουμε καλά, δε μπορούμε σε όλα να είμαστε καλοί, δεν είμαστε κλόουν, ζωγραφισμένοι με ένα παγωμένο χαμόγελο στα χείλη! Λυγίζουμε, σπάμε και καλά κάνουμε!

Κι όταν ο καθένας μας το νοιώσει αυτό το κρακ μέσα του, να μιλήσει, να γυρέψει βοήθεια κι αν δε τον βοηθήσει κάποιος στον κοινωνικό του περίγυρο, να πάει σε ένα γιατρό!

Βήμα Δεύτερο! Σπάστε τα ταμπού των λέξεων.

Όταν έχεις συνάχι, ένα απλό κρυολόγημα, ή όταν σε πονάει το δοντάκι και σου έχει πρηστεί σαν μελιτζάνα το μάγουλο, γιατί μου διατυμπανίζεις πως πήγες στον παθολόγο, ή στον οδοντίατρο; Πονάς και στις δύο περιπτώσεις, άρα πού θα πας για να γίνεις καλά; Στον γιατρό!

Όταν η ψυχούλα σου πονάει και εσύ δε μπορείς να διαχειριστείς αυτόν τον πόνο, τι είναι σωστό να κάνεις; Να το παίξεις άνετος, να πεις θα περάσει, να κλειστείς λίγο λίγο στον εαυτό σου και να απομονώνεσαι από τον υπόλοιπο κόσμο, σιγά σιγά, γιατί απλά εκεί, εσύ δεν είσαι εσύ, το παίζεις πως είσαι, μα δεν είσαι, γιατί να ντραπείς να το πεις;

Δ Ε Ν  Ε Ι Μ Α Ι  Κ Α Λ Α

Μάθε κι αυτό, η κατάθλιψη δεν είναι ψείρα, που θα πετάξει από τον έναν ώμο στον άλλον και θα φτάσει στο κεφάλι σου! Δεν κολλάει, μη μασάς!

Άκου το σώμα σου, σου λέει περισσότερα από ότι φαντάζεσαι!

Απομυθοποίησε τους πάντες! Δεν υπάρχει ιδανική ζωή, και αυτές τις πόζες με τα χαζοχαρούμενα χαμόγελα, και τα σούπερ μέρη, ξέχασέ τα! Μύθος!

Αν έχεις διαγνώσει κάτι σε σένα που δε σου αρέσει, κάτι που δε θυμίζει εσένα που ήξερες, αν τα πάνω κάτω της διάθεσης γυροφέρνουν την καθημερινότητά σου, αν, αν, αν κ.ο.κ, μην κάθεσαι, μην αναλώνεσαι στους ειδικούς που σε θέλουν βράχο!

Να θυμάσαι, δεν είσαι το Αλκατράζ, είσαι άνθρωπος και τα ωμάκια σου δεν αντέχουν τόσα βάρη. Ξεκίνα να ξεφορτώνεσαι μερικά…Και αν σου φαίνεται βουνό, υπάρχουν κάποιοι που θα σε μάθουν τον τρόπο!

Και να σου πω…ανάμεσα στα βάρη, πέτα και κανέναν άνθρωπο από κοντά σου, ξέρεις, από αυτούς που ρουφάνε σαν βρικόλακες.




Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Κουρέας, ο Θεός και το κακό στον κόσμο - Εξαιρετικό δίδαγμα…!!!!

Καθώς ο κουρέας άρχισε να δουλεύει, άρχισε μια καλή συζήτηση.

Μίλησαν για τόσα πολλά πράγματα και πάρα πολλά θέματα…

Όταν τελικά άγγιξαν το θέμα της θρησκείας και του θεού, ο κουρέας αναφώνησε:

“Δεν πιστεύω ότι ο Θεός υπάρχει.”

“Γιατί το λες αυτό;” ρώτησε ο πελάτης. Και ο κουρέας είπε: “Λοιπόν, απλά βγες έξω στο δρόμο για να καταλάβεις γιατί ο Θεός δεν υπάρχει. Πες μου γιατί αν ο Θεός υπάρχει, υπάρχουν τόσοι διεστραμμένοι;

Γιατί τόσα εγκαταλελειμμένα παιδιά;

Αν ο Θεός υπήρχε, δε θα υπήρχε ούτε δυστυχία ούτε πόνος.

Δε μπορώ να φανταστώ ένα Θεό που αγαπάει και συμπονεί να επιτρέπει όλα αυτά που γίνονται.”

Ο πελάτης το σκέφτηκε για μια στιγμή, αλλά δεν απάντησε γιατί δεν ήθελε να χαλάσει τη συζήτηση.

Ο κουρέας τελικά τελείωσε τη δουλειά του και ο πελάτης έφυγε.

Όμως μόλις έφυγε από το κουρείο, είδε ένα άντρα στο δρόμο με μακρυά κατσαρά βρώμικα μαλλιά και γένια. Φαινόταν πολύ βρώμικος και απεριποίητος. Εκείνη τη στιγμή ο πελάτης γύρισε πίσω και ξαναμπήκε στο κουρείο.

Τότε είπε στον κουρέα:
“Ξέρεις τι; Οι κουρείς δεν υπάρχουν!“

“Πως μπορείς να το λες αυτό;” ρώτησε ο έκπληκτος κουρέας.

“Είμαι εδώ και είμαι κουρέας! Μόλις σε κούρεψα, τι είναι αυτά που λες;”

“Όχι!” απάντησε ο πελάτης και εξήγησε: “Οι κουρείς δεν υπάρχουν γιατί αν υπήρχαν, δε θα υπήρχαν αχτένιστοι άνθρωποι και με μακρυά βρώμικα μαλλιά, όπως ο τύπος απ” έξω.“

“Μα… οι κουρείς ΌΝΤΩΣ υπάρχουν! Αυτό συμβαίνει όταν οι άνθρωποι δεν έρχονται σε μένα.”

“Ακριβώς!” απάντησε ο πελάτης. “Αυτό είναι το θέμα! Ο Θεός, επίσης ΥΠΑΡΧΕΙ! Και αυτό συμβαίνει όταν οι άνθρωποι δεν πηγαίνουν σε αυτόν και δεν αναζητούν σε αυτόν βοήθεια. Γι” αυτό υπάρχει τόσος πόνος και δυστυχία στον κόσμο.”




vimaorthodoxias

Πόσο κοιμάστε; Ο ύπνος μειώνει τον κίνδυνο για έμφραγμα και εγκεφαλικό…!!!!

Όσοι κοιμούνται καλά, κινδυνεύουν λιγότερο από έμφραγμα ή εγκεφαλικό, δείχνει μια νέα γαλλική επιστημονική έρευνα, που παρουσιάστηκε στο διεθνές συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιολογίας στη Βαρκελώνη.

Ο καλός ύπνος
Σύμφωνα με τη μελέτη, εννέα στους δέκα ανθρώπους δεν κοιμούνται αρκετά, γεγονός που αυξάνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι επτά στα δέκα από αυτά τα καρδιαγγειακά περιστατικά θα μπορούσαν να αποφευχθούν αν οι άνθρωποι έκαναν καλό ύπνο.

«Η σημασία της ποιότητας και της ποσότητας του ύπνου για την υγεία της καρδιάς είναι κάτι που πρέπει να διδάσκεται νωρίς στη ζωή, όταν καθιερώνονται οι υγιεινές συμπεριφορές. Η ελαχιστοποίηση των νυχτερινών θορύβων και του στρες στη δουλειά μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση του ύπνου», ανέφερε ο επικεφαλής ερευνητής δρ Αμπουμπακαρί Ναμπιεμά του Γαλλικού Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και Ιατρικής Έρευνας (INSERM) στο Παρίσι.

Η μελέτη αφορούσε 7.200 ανθρώπους 50 έως 75 ετών (μέση ηλικία 62 ετών, το 62% άνδρες) χωρίς καρδιαγγειακή νόσο στην αρχή. Καθένας βαθμολογήθηκε από το 0 ως το 5 με βάση την ποιότητα και την ποσότητα του ύπνου του. 

Ως ιδανική κατάσταση 5 (την είχε μόνο το 10% των ανθρώπων) θεωρήθηκαν οι επτά έως οκτώ ώρες ύπνου τα βράδια, η καθόλου ή πολύ σπάνια αϋπνία, η ανυπαρξία υπνηλίας το επόμενο πρωί και το ξύπνημα νωρίς το πρωί.

Σχεδόν αντίστοιχο ποσοστό (8%) είχαν όσοι έκαναν τον χειρότερο ύπνο και βαθμολογήθηκαν με μηδέν. Η καρδιαγγειακή κατάσταση καθενός ατόμου ελεγχόταν ανά διετία επί συνολικά δέκα χρόνια, στη διάρκεια των οποίων 274 εμφάνισαν στεφανιαία νόσο ή εγκεφαλικό.

Η σημασία του καλού ύπνου
Διαπιστώθηκε ότι ο καρδιαγγειακός κίνδυνος μειωνόταν κατά 22% για κάθε μία μονάδα που ανέβαινε η βαθμολογία κάποιου αναφορικά με την ποσότητα και ποιότητα του ύπνου. Έτσι, σε σχέση με όσους είχαν σκορ ύπνου 0 ή 1, εκείνοι με 5 είχαν 75% μικρότερο κίνδυνο εμφράγματος ή εγκεφαλικού.

Υπολογίστηκε ότι αν όλοι οι συμμετέχοντες στη μελέτη είχαν βαθμολογηθεί με άριστο ύπνο (5), το 72% των νέων περιπτώσεων στεφανιαίας νόσου και εγκεφαλικού θα μπορούσαν να αποφεύγονται κάθε χρόνο.

Ο δρ Ναμπιεμά δήλωσε ότι «η μελέτη μας δείχνει τη δυνατότητα του καλού ύπνου να συντηρεί την υγεία της καρδιάς και ότι η βελτίωση του ύπνου συνδέεται με μικρότερους κινδύνους στεφανιαίας νόσου και εγκεφαλικού. Βρήκαμε επίσης ότι η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων έχουν δυσκολίες ύπνου. 

Δεδομένου ότι η καρδιαγγειακή νόσος αποτελεί την κορυφαία αιτία θανάτου παγκοσμίως, χρειάζεται μεγαλύτερη συνειδητοποίηση για τη σημασία του καλού ύπνου, όσον αφορά την διατήρηση μιας υγιούς καρδιάς».




Οι Πέντε Γενιές των Παιδιών INDIGO – Μήπως ανήκετε και σεις σε κάποια από τις πέντε γενιές ΙΝΤΙΓΚΟ;

Μήπως ανήκετε και σεις σε κάποια από τις πέντε γενιές ΙΝΤΙΓΚΟ ? Το παρακάτω άρθρο θα βοηθήσει να απαντηθούν όσες απορίες έχετε σχετικά με τα παιδιά ΙΝΤΙΓΚΟ και θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τα “θαυματουργά παιδιά” του στενού σας κύκλου…

Πέντε γενιές INDIGO
Μία από τις πιο γνωστές ερευνήτριες των φαινόμενων της Νέας Εποχής, είναι η κυρία Lori Johnson, που ασχολήθηκε με την ίντιγκο γενιά σχεδόν επιστημονικά και τη χώρισε σε πέντε κατηγορίες ανάλογα με τη χρονολογία γέννησης των παιδιών. (link)

Άλφα Γενιά
Η πρώτη γενιά, η οποία ονομάστηκε Άλφα, περιλαμβάνει τα παιδιά που γεννήθηκαν την περίοδο από το 1958 ως το 1968.

Η αύρα τους είχε βαθύ γαλάζιο & πράσινό – μοβ αποχρώσεις και ήταν κάτω από την επιρροή του μεταλλικού μπεζ που τους προστάτευε από τις εξωτερικές επιθέσεις και από τις υπερβολικές πρόωρες εξωτερικεύσεις του indigo δυναμικού τους.

Τα εξωτερικά πέπλα της αύρας τους, βοήθησαν και βοηθούν ακόμη αυτούς τους Λειτουργούς του Φωτός να προσαρμοσθούν στον τρόπο ζωής και ύπαρξης των υπόλοιπων συνανθρώπων τους, που δεν ανήκουν σ’ αυτή την ιδιαίτερη ομάδα που την ονομάσαμε indigo.

Από μικρά παιδιά ακόμη, οι Άλφα, είχαν μια αίσθηση ότι είναι διαφορετικοί, σαν να μην ανήκουν στον τόπο, στη χώρα ή στους γονείς που τους γέννησαν. Οι λόγοι γι’ αυτή τη διαφορετικότητα ήταν πάντα ασαφείς και ποτέ δεν έβρισκαν μια ικανοποιητική εξήγηση.

Μόλις ωρίμασαν νοητικά, αρκετά για να μπορέσουν να φανούν τα χαρίσματα τους, είχαν και την εμπειρία της «Σκοτεινής Νύχτας της Αφύπνισης» (Awakening/Saturn’s Return).
Για κάθε indigo γενιά αυτή η διαδικασία της αφύπνισης ξεκινάει γύρω στην ηλικία των 28 με 29 ετών και διαρκεί περίπου 7,5 χρόνια.

Η «Σκοτεινή Νύχτα της Αφύπνισης» είναι περίοδος που μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολη, επειδή είναι η περίοδος της οριστικής επιστροφής του ατόμου στον Εαυτό του και στην αποστολή για την οποία τελικά βρίσκεται εδώ.

Αυτή η περίοδος είναι γεμάτη παγίδες, προβλήματα διάφορων ειδών και διάφορες δύσκολες “δοκιμασίες”.

Για την Άλφα γενιά αυτή η περίοδος συνέπεσε από το 1986 μέχρι το 1996.

Στην ηλικία των ώριμων τριάντα (37 – 39), ξεκινάει η ανάρρωση και η άνθιση των ψυχικών τους δυνατοτήτων. Μέχρι τότε το άτομο είχε αρκετό χρόνο να μάθει επιτέλους να εμπιστεύεται τις ψυχικές του δυνάμεις χωρίς να ξαφνιάζεται ή να προσπαθεί να μοιραστεί τις εμπειρίες του με τους άλλους.

Εδώ μιλάμε για τις διάφορες εσωτερικές εμπειρίες του Ανοιχτού Νου, πoυ σημαίνει να έχει κανείς καθαρή διαίσθηση, δυνατή εσωτερική κατεύθυνση και επικοινωνία με τον πνευματικό κόσμο, αναγνώριση των σκέψεων...,

συναισθημάτων και προθέσεων των άλλων, κατανόηση των παράλληλων επιπέδων της πραγματικότητας, μια αληθινή επίγνωση για τη φύση του χρόνου, καθημερινές συγχρονικότητες (synchronicity) και πολλά άλλα χαρίσματα.

Στην ηλικία των τριάντα ετών απελευθερώνονται συνήθως όλες οι θεραπευτικές δυνάμεις όλων των γενιών.
Βήτα γενιά
Είναι άνθρωποι γεννημένοι κατά την περίοδο μεταξύ του 1968 και 1978.
Χαρακτηριστικά χρώματα στην αύρα τους είναι το γαλάζιο – πράσινο – μοβ, αλλά δεν υπάρχει πια το μεταλλικό χρώμα της προστατευτικής ασπίδας. Η περίοδος της δικής τους αφύπνισης συμπίπτει, περίπου στην περίοδο από το 1996 μέχρι το 2006.

Πολύ σπάνια ένα indigo άτομο συνειδητοποιεί την αποστολή του πριν τα τριάντα του χρόνια. Για αυτό τον λόγο όσοι ανήκετε σ’ αυτή τη γενιά πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και τρυφεροί με τον εαυτό σας.

Εκείνη την περίοδο εξαφανίζονται τα προστατευτικά πέπλα της αύρας και το άτομο μπορεί να έχει συχνά την αίσθηση πως είναι γυμνό, απροστάτευτο και ευάλωτο διότι περνάει τις διαδικασίες κάθαρσης σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο.

Μπορεί εύκολα να νομίζει ότι τρελλαίνεται και δεν είναι κακό σ’αυτή την περίπτωση να ζητάει βοήθεια κάποιου ειδικού ψυχολόγου, αλλά πρέπει να αποφεύγει φάρμακα.

Πέρα από αυτό αναπτύξτε τη διαίσθησή σας, ακούστε την εσωτερική σας φωνή γιατί όλες οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα σας. Μην συγκρίνεστε με τους άλλους κι αν έχετε αρκετή υπομονή και εμπιστοσύνη στον εαυτό σας αυτά που σας φαίνονται τρέλα θα περάσουν σύντομα και θα διαπιστώσετε πως η ζωή είναι γεμάτη θαύματα.

Τα indigo άτομα που ανήκουν σε αυτή τη γενιά, την πνευματική ωρίμανση θα τη βιώσουν στα σαράντα τους, που αρχίζει ένα πραγματικά πανηγύρι αυτογνωσίας και απελευθέρωσης.
Ένα τυπικό χαρακτηριστικό και των δύο γενιών, Άλφα και Βήτα, είναι ότι φαίνονται πολύ πιο νέοι απ΄ ότι είναι στην πραγματικότητα.

Γενιά Γάμα
Είναι η τρίτη γενιά των παιδιών indigo, που έχουν γεννηθεί από το 1978 μέχρι το 1988.
Αυτή είναι και η πρώτη γενιά με την ελάχιστη προστατευτική ασπίδα. Σε περίπτωση που την έχουν είναι συνήθως μωβ απόχρωσης με σημάδια της ώχρας ή του κρυστάλλινου χρώματος.

Η περίοδος της πνευματικής αφύπνισης αυτών των παιδιών συμπίπτει με την περίοδο μεταξύ 2006 και 2016.

Δέλτα Γενιά
Τα παιδιά αυτά είναι γεννημένα από το 1988 μέχρι το 1998.
Το χαρακτηριστικό της τέταρτης γενιάς είναι το χρώμα της αύρας, που είναι καθαρά indigo(γαλάζιο – λουλακί).

Ως εξαίρεση που αποδεικνύει τον κανόνα κάποια άτομα που ανήκουν σ’ αυτή την κατηγορία, έχουν ένα ελαφρύ πέπλο στον εξωτερικό κύκλο της αύρας τους.

Αυτή η γενιά είναι υπερβολικά ευαίσθητη και χρειάζεται αρκετή βοήθεια για να βρει τον εαυτό της.

Είναι υπερδραστήριοι και αρκετά εξωστρεφείς. Τους αρέσει να δείχνουν στον κόσμο ποιοι είναι πραγματικά και σε πολλές περιπτώσεις το κάνουν με μεγάλη αυτοπεποίθηση και σιγουριά.

Αν είστε γονέας ενός indigo παιδιού της γενιάς Δέλτα πρέπει να ξέρετε ότι αν το βοηθήσετε να φτιάξει μία γαλήνια όαση στο δωμάτιο του κι αν ζει σε ένα σπίτι γεμάτο αγάπη και γαλήνη, θα το βοηθήσετε πολύ περισσότερο από το να του δίνετε φάρμακα για την «υπερκινητικότητά» του.

Στο δικό του περιβάλλον θέλει γαλάζιο και μοβ χρώματα, ενώ απολαμβάνει πραγματικά τη μουσική με αργούς ρυθμούς.

Να αποφεύγετε την πολυκοσμία και τις υψηλές θερμοκρασίες όταν είστε μαζί του. Την τηλεόραση καλά είναι να την ελαττώσετε όσο πιο πολύ γίνεται γιατί του αυξάνει τη νευρικότητα. Επίσης είναι καλό, να μην κοιμάται ή να περνάει τις περισσότερες ώρες της ημέρας σ’ ένα δωμάτιο με πολλές ηλεκτρικές συσκευές.

Αυτές οι συμβουλές ισχύουν για το κάθε indigo άτομο, ειδικά αν είναι ακόμη μικρό παιδί.

Η Δέλτα γενιά έχει συνήθως πολύ δύσκολη εφηβεία.

Πολλά από αυτά τα παιδιά νομίζουν ότι κάτι δεν πάει καλά μαζί τους, μπλέκονται με τα ναρκωτικά, έχουν τάσεις αυτοκτονίας.

Το καλύτερο φάρμακο για αυτούς είναι η Φύση στην οποία καλό είναι να περνάνε όσο περισσότερο χρόνο γίνεται.
Η περίοδος της ωρίμανσης και της πνευματικής αφύπνισης της Δέλτα γενιάς συμπίπτει με την περίοδο από το 2016 ως το 2026.

Ωμέγα γενιά
Τα παιδιά που γεννήθηκαν από το 1998 μέχρι το 2008 ανήκουν στη λεγόμενη Ωμέγα indigo γενιά.

Υποτίθεται πως αυτή είναι και η τελευταία «καθαρή» indigo γενιά.

Τα παιδιά που γεννήθηκαν στη Δέλτα και Ωμέγα εποχή, ονομάζονται επίσης και Κρυστάλλινα Παιδιά λόγω μιας ιδιαίτερης φωτεινής, κρυστάλλινης απόχρωσης στην αύρα τους.

Αυτά τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ευάλωτα σε διάφορες δερματολογίες, αλλεργίες και αρρώστιες ειδικά του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος που οφείλονται στη μεγάλη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Επίσης ένα σημαντικό ποσοστό τους χαρακτηρίζεται ως αυτιστικά ή υποφέρουν από το σύνδρομο Asperher.

Ο αυτισμός σ’ αυτά τα παιδιά πολλές φορές δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας τρόπος αυτοπροστασίας από τη νεύρωση και επίθεση του έξω κόσμου.

Πολλά απ’αυτά είναι παιδιά των indigo γονέων ή είναι μετενσάρκωση των πρόωρα πεθαμένων τής Άλφα και Βήτα γενιάς.

Αυτή η γενιά θα βιώνει τη «Σκοτεινή Νύχτα της Αφύπνισης» την εποχή από το 2026 μέχρι το 2036.

Το Κρυστάλλινο Παιδί θα το αναγνωρίσετε από τα τεράστια μάτια του, που όταν σας κοιτάνε κατάματα έχετε την αίσθηση ότι μπορούν να δουν τα βάθη της ψυχής σας, κάτι που μπορεί να εκνευρίσει κάποιους που θέλουν να κρυφτούν.

Από τη φύση τους είναι χαρούμενα, πάντα χαμογελαστά και ανοιχτά προς τους άλλους, ανά πάσα στιγμή έτοιμα να βοηθήσουν κάποιον που έχει ανάγκη.

Έχουν έμφυτη μεγάλη συμπόνια και αγάπη για τον συνάνθρωπο τους, αλλά και για τα ζώα και τα φυτά.

Αν είστε γονέας ενός Κρυστάλλινου Παιδιού της τελευταίας γενιάς μην το φορτώνετε με πολλά παιχνίδια γιατί δεν τα εκτιμά ιδιαίτερα.

Το καλύτερο δώρο που μπορείτε να του χαρίσετε είναι η ίδια η Φύση με τα διάφορα δωρεάν παιχνίδια της.

Λατρεύει να σκαρφαλώνει στο δέντρα, να ξαπλώνει στο χορτάρι, να περπατάει ξυπόλυτο, να μιλάει με τα φυτά, με μικρά ζωντανά πλάσματα και να χάνεται σε μικρόκοσμους έχοντας μέσα από αυτούς μια βαθιά επικοινωνία με το ίδιο το σύμπαν.

Αυτά τα παιδιά έχουν μέσα τους την αγνή αγάπη.
Είναι σαν μικρά ζωντανά «μαγικά φωτοβόλα» που το φως τους είναι σαν να εκπέμπεται από την επιδερμίδα τους.
Είναί πιο ευαίσθητα από όλα τα indigo παιδιά, δεν έχουν καμία ανεκτικότητα στα χημικά φάρμακα και πολλές φορές μόνα τους αποφασίζουν να γίνουν χορτοφάγα.

Ακόμη και σε οικογένειες που καταναλώνουν πολύ κρέας αυτά τα παιδιά προτιμούν φρούτα, λαχανικά, φυσικούς χυμούς. Ακόμη και το γάλα δεν το θέλουν.

Τα παιδιά αυτά έχουν πολλές ψυχικές δυνατότητες. Είναι πολλές οι μητέρες που έχουν δηλώσει ότι, όταν κυοφορούσαν τα Κρυστάλλινα Παιδιά, απέκτησαν διάφορες ψυχικές δυνατότητες, που δεν είχαν πριν όπως πρόβλεψη, διαίσθηση, τηλεπαθητικές δυνατότητες.

Τα Κρυστάλλινα Παιδιά έχουν σε μεγάλο βαθμό εξελιγμένο το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου τους.

Βλέπουν πνεύματα και αγγέλους, βλέπουν διάφορα προβλεπτικά όνειρα, έχουν ουσιαστική αντίληψη του χρόνου, ζουν το Τώρα ολοκληρωτικά.

Μπορούν να επικοινωνούν με την οικογένεια τους τηλεπαθητικά.

Δεν χρειάζεται να μιλάνε γιατί η τηλεπάθεια είναι πιο άμεση και αποτελεσματική.

Είναι διαφορετικά, έχουν ενέργεια, μεγαλύτερη συλλογική συνείδηση, έχουν περάσει από το Εγώ στο Εμείς και αγωνίζονται κατά των παλιών αρχών που μαστίζονται από ενέργειες γεμάτες ανταγωνισμό και απληστία.

Εγκαταλείπουν το παλιό πατριαρχικό μοντέλο και περνάνε στο μητριαρχικό που είναι πιο ισορροπημένο, που έχει και τις δύο αρχές μέσα του: θηλυκή και αρσενική.

Γενικότερα χάρη στις indigo γενιές, στον Δυτικό κόσμο τουλάχιστον, αυξάνεται η ισορροπία ανάμεσα στη θηλυκή και στην αρσενική ενέργεια.

O Indigo πληθυσμός
Οι indigo άνθρωποι έχουν το αίσθημα του ομαδικού πνεύματος.

Αυτά τα παιδιά έχουν ένα εσωτερικό ραντάρ που το ονομάζουμε «BS detector» με το οποίο μπορούν να «μυρίσουν» τον άνθρωπο και να καταλάβουν αν μπορούν ή όχι να τον εμπιστευτούν.

Οι άνθρωποι με indigo αύρα όταν συναναστρέφονται με τους άλλους δεν ενδιαφέρονται πολύ για την ηλικία τους, για το τι ρούχα φορούν ή αν είναι ο καλύτερος μαθητής του σχολείου. Το μόνο που, τους ενδιαφέρει είναι ο χαρακτήρας και η ψυχή του άλλου.

Τα indigo παιδιά συνήθως έχουν μία απόλυτα φυσική συμπεριφορά.

Είναι πρώτα στη σειρά των ανθρώπων που δίνουν αγώνα να είναι αυτό που είναι πραγματικά, να μη μιμούνται τους άλλους και για αυτό τον λόγο έχουν μεγάλα προβλήματα με τους γονείς τους, με τους δασκάλους κ.λ.π.

Θέλουν να ανταποκρίνονται στις πραγματικές τους ανάγκες χωρίς να είναι τυπικοί και κοινωνικοί αναγκαστικά, εάν δεν το αισθάνονται.

Γενικώς δεν ενδιαφέρονται πολύ για τη γνώμη των άλλων.
Στην Αμερική τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια πραγματική επιδημία διάγνωσης ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) που σημαίνει έλλειψη προσοχής και υπερκινητικότητα.

Αυτή την κατάσταση εκμεταλλεύονται φυσικά οι φαρμακευτικές βιομηχανίες, κι έτσι «..μόνο στη Βόρεια Αμερική υπολογίζεται ότι περίπου πέντε εκατομμύρια παιδιά καταναλώνουν καθημερινά διάφορα ψυχοφάρμακα. 

Αν και οι ιατρικοί ερευνητές το αρνούνται πεισματικά, η υπερκινητικότητα και ο αυτισμός των παιδιών δημιουργείται κυρίως από οικογενειακούς παράγοντες και όχι από βιολογικούς..» (Γιώργος Στάμκος, Mind Control: Oπόλεμος για τονΈλεγχο του Νου, Εκδόσεις Άγνωστο ).

Συνήθως περνάνε πάνω από τριάντα ώρες την εβδομάδα μόνα τους, βλέποντας τηλεόραση, και παρόλο που οι γιατροί προσπαθούν να τα εντάξουν σε «έναν νέο τρόπο της ανθρώπινης εξέλιξης» μάλλον αυτά τα παιδιά αυτό που χρειάζονται δεν είναι χημικές ουσίες, αλλά μια ειδική φροντίδα και εκπαίδευση, έτσι ώστε να ανθίσουν.
http://diaelefsis.pblogs.gr/2010/04/indigo.html
http://www.sunfell.com/indigo.htm

Χαρακτηριστικά των ενήλικων INDIGO από την κυρία Wendy Η. Chapman ( Metagifted.Org )
Είναι ευφυείς (αν και δεν έχουν απαραίτητα καλούς βαθμούς στο σχολείο).

Είναι πολύ δημιουργικοί και απολαμβάνουν να φτιάχνουν διάφορα πράγματα.

Πάντα πρέπει να ξέρουν το γιατί (ειδικά αν τους ζητείται να κάνουν κάτι).

Ένιωθαν αποστροφή και ίσως απέχθεια για την ανοησία της απαιτούμενης εργασίας στο σχολείο, την ρουτίνα.

Ήταν επαναστάτες στο σχολείο, αρνούνταν να κάνουν τις εργασίες, απορρίπτοντας την εξουσία των καθηγητών ή ήθελαν να επαναστατήσουν, αλλά δεν τολμούσαν, λόγω πίεσης των γονέων.

Μπορεί να έχουν βιώσει από νωρίς υπαρξιακή κατάθλιψη και αισθήματα αδυναμίας. Αυτά μπορεί να έχουν κυμανθεί από τη θλίψη στην απόλυτη απελπισία.

Έχουν δυσκολία στις δουλειές παροχής υπηρεσιών και πρόβληματα αποδοχής της ιεραρχίας.

Προτιμούν τις ομαδικές δραστηριότητες και τις ηγετικές θέσεις.

Έχουν βαθιά συμπάθεια για τους άλλους, αλλά αδιαλλαξία για την ηλιθιότητα.

Εξαιρετικά συναισθηματικά ευαίσθητοι

Μπορεί να έχουν πρόβλημα οργής.

Έχουν πρόβλημα με τα περισσότερα συστήματα (είτε συναισθηματικά, ψυχικά ή σωματικά) όπως την πολιτική, το εκπαιδευτικό, το ιατρικό και το νομικό.

Αποξένωση από την πολιτική – συναίσθημα ότι η φωνή τους δεν θα ακουστεί και ότι το αποτέλεσμα δεν έχει σημασία έτσι κι αλλιώς.

Απόρριψη του παραδοσιακού τρόπου ζώης

Θυμός για δικαιώματα που έχουν αφαιρεθεί, φόβος ή / και οργή για τον Big Brother που παρακολουθεί.

Αισθάνονται την ανάγκη και έχουν διακαή επιθυμία να κάνουν κάτι για να αλλάξουν και να βελτιώσουν τον κόσμο.

Έχουν ενδιαφέρον για τον ψυχικό ή πνευματικό κόσμο από πολύ μικροί.

Είχαν λίγα ως κανένα Indigo πρότυπα προς μίμηση .

Έχουν ισχυρή διαίσθηση.

Τυχαίο τρόπο συμπεριφοράς – (συμπτώματα Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής), μπορεί να έχουν πρόβλημα συγκέντρωσης σε μια εργασία εκτός και αν την έχουν επιλέξει οι ίδιοι.

Είχαν ψυχικές εμπειρίες, όπως προαισθήματα, οράσεις αγγέλων ή φαντασμάτων, ακροάσεις φωνών.

Επιδιώκουν να βρουν το νόημα στη ζωή τους και την κατανόησή του κόσμου. Μπορεί να τα αναζητήσουν μέσα από τη θρησκεία, τις πνευματικές ομάδες και τα βιβλία, τις ομάδες αυτοβοήθειας ή και ατομικά.

Αν βρουν ισορροπία μπορούν να γίνουν πολύ ισχυροί, υγιείς και ευτυχισμένοι.




Πώς να χτίσετε το δικό σας σύμπαν…!!!!

Η ευτυχία δεν δίνεται στη ζωή - πρέπει να την κατακτήσετε. Τα ανθρώπινα όντα έχουν φτιαχτεί για να επιβιώνουν, όχι για να είναι χαρούμενα. Έχουμε προγραμματιστεί να επιβιώνουμε, αλλά αν θέλουμε την ευτυχία πρέπει να κάνουμε κάτι σαν «χακάρισμα». 

Όποιος θέλει να αναλάβει την πρόκληση της ευτυχίας πρέπει να συνειδητοποιήσει πως το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή είναι να ανακαλύψουμε το νόημα της.

Όπως ο José Luis Sampedro, συγγραφέας, ανθρωπολόγος και Ισπανός οικονομολόγος είπε, ο λόγος που είμαστε ζωντανοί είναι για να ζήσουμε και να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας. Οι περισσότεροι από εμάς, σε κάποια στιγμή της ζωής μας έχουμε αναρωτηθεί για ποιο λόγο ζούμε. 

Το να ξέρουμε τι να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση θα μας δώσει ένα νόημα στην ύπαρξή μας. Ένα αληθινό και σωστό νόημα.

Όλα όσα βλέπουμε στον εξωτερικό κόσμο είναι απλώς μια αντανάκλαση της εσωτερικότητας μας, αυτών που σκεφτόμαστε και νιώθουμε. Τα ελαττώματα και οι αρετές που βλέπουμε στους άλλους είναι, μέχρι ένα σημείο, αυτό που κουβαλάμε μέσα μας. 

Ωστόσο, στις αμφιβολίες και στις ερωτήσεις που έχουμε, οι περισσότερες απαντήσεις βρίσκονται μέσα μας, επειδή το Σύμπαν που ζει μέσα μας είναι ήδη ένα πολύ μαγευτικό.

Τι θα κάνατε αν ξέρατε πως δε θα αποτύχετε;

Το νόημα της ζωής- κουβαλάμε το δικό μας σύμπαν
Μπορεί να ακούγεται λίγο ειρωνικό, αλλά μόνο εμείς είμαστε αυτοί που μπορούμε να στενοχωρήσουμε τον εαυτό μας και να επιτρέψουμε στην συναισθηματική ταραχή να μας καταβάλει. Η αιτία της ταλαιπωρίας μας δεν βρίσκεται έξω αλλά μέσα… στο πως αντιμετωπίζουμε τον πόνο.

Οι άλλοι μπορούν να μας σκοτώσουν σωματικά, αλλά σε συναισθηματικό επίπεδο μόνο εμείς έχουμε την δύναμη να βλάψουμε τον εαυτό μας ή να επιβάλουμε την τάξη. 

Ακόμα και αν ελευθερωθεί το μυαλό μας, αυτός ο φανταστικός πόλεμος γεννά μια σειρά από συναισθηματικά εμπόδια όπως άγχος, μνησικακία, μίσος, τιμωρία και την επιθυμία για εκδίκηση.

Ο τρόπος που ερμηνεύουμε με τα πράγματα, μαζί με τις συναισθηματικές αντιδράσεις είναι αυτό που μας κάνει να ταλαιπωρούμαστε και να ερχόμαστε σε σύγκρουση με τον εαυτό μας. Τελικά, είμαστε η αιτία του κακού μας. 

Γι αυτόν τον λόγο το να συγκεντρωθούμε στον εαυτό μας και το να γνωρίσουμε τα συναισθήματα μας μας φέρνει πιο κοντά στη βαθύτερη γνώση του εσωτερικού σύμπαντος μας και στο νόημα της ζωής.

Εν τέλει, το μόνο που μπορούμε να αλλάξουμε στη ζωή μας είναι ο εαυτός μας. Όλα τα άλλα είναι ένα σενάριο ψευδαίσθησης. Μπορούμε να στεναχωρηθούμε επειδή θέλουμε ένα καλύτερο κόσμο χωρίς αδικία και με περισσότερη ισότητα, μόνο για να τον δούμε να χειροτερεύει όλο... 

και περισσότερο. Αντίθετα, το να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε την εσωτερική μας ζωή είναι το αληθινό μας έργο. Αν το πετύχουμε αυτό θα μας δώσει ατέλειωτη γαλήνη και ένα καινούργιο τρόπο για να αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις.

«Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις για την ανθρωπότητα είναι να είσαι χαρούμενος και να μάθεις να βρίσκεσαι σε γαλήνη με τον εαυτό σου» – Seneca

Για να χτίσουμε το δικό μας Σύμπαν πρέπει να είμαστε γενναίοι
Η γενίκευση αποτελεί απειλή για μας. Χανόμαστε σε πόλεις γεμάτες με μεγάλα κτίρια και κανόνες που σπανίως λέγονται αλλά συχνά επιβάλλονται. Σε πολλές περιπτώσεις θυσιάζουμε το να πράττουμε σύμφωνα με τις αξίες μας για να προβάλλουμε μια καλύτερη εικόνα του εαυτού μας. 

Αυτός είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους το «σύστημα» μας ελέγχει με την ανταμοιβή που μας προσφέρει σε αντάλλαγμα. «Κάνε αυτό, κάντο με τον τρόπο που σου λέω και θα σε φροντίσω.»

Έτσι καταλήγουμε να αντιμετωπίζουμε τα πάντα εκτός από τον εαυτό μας: το αμάξι, τη μηχανή, το ένα και το άλλο. Περνάμε την μέρα μας αυτόματα, χωρίς να συνειδητοποιούμε πως θα μπορούσαμε να ζήσουμε πολύ καλύτερα.

Μερικές φορές, αναλόγως με το με ποιον βρισκόμαστε και το που είμαστε, δείχνουμε τον εαυτό μας με τον έναν τρόπο ή με τον άλλον. Επιλέγουμε τι θέλουμε να δείξουμε στο Σύμπαν και τι θέλουμε να κρύψουμε. 

Αυτό σε συγκεκριμένες περιπτώσεις μπορεί να φανεί χρήσιμο: στην αναζήτηση εργασίας, σε συναντήσεις, στη δουλειά κτλ. Αλλά μακροπρόθεσμα μπορεί να προκαλέσει μεγάλη δυσαρμονία μέσα στην ψυχή.

Ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε είναι να βρούμε τον εαυτό μας, να συνδεθούμε τον εσωτερικό εαυτό μας και να είμαστε αληθινοί για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους. Αυτή είναι μια πρόκληση, ποτέ απειλή. 

Αν και θα υπάρξουν δυσκολίες στη διαδρομή, η αίσθηση που θα μας ακολουθεί θα είναι αυτή της γαλήνης. 

Θα πρέπει να είμαστε ενεργοί και όχι απλώς να αντιδρούμε στο έλεος των ρευμάτων που παράγουν όσα μας περιβάλλουν. Και τότε θα ανακαλύψουμε αληθινά το νόημα της ζωής.

«Σιγουρευτείτε πως πάντα θα καλοδέχεστε την αποτυχία. Θα πρέπει πάντα να λέτε: Αποτυχία, είναι ευχαρίστηση μου να σε έχω, πέρασε. Γιατί έτσι δε θα με φοβίσεις.»




Ναι, μπορείς! Βρες τη χαμένη αυτοπεποίθησή σου σε 11 μικρά βήματα…!!!!

Ναι, μπορείς! Βρες τη χαμένη αυτοπεποίθησή σου σε 11 μικρά βήματα

Η αυτοπεποίθηση παίζει σημαντικό ρόλο στην ικανότητά μας να προσεγγίσουμε την επιτυχία και την ευτυχία. Επηρεάζει τον τρόπο που σκεφτόμαστε, που δρούμε και φυσικά τις αποφάσεις που λαμβάνουμε σε όλους τους τομείς της ζωής μας – καριέρα, χρήματα, σχέσεις και ακόμη και στην υγεία μας. 

Οι άνθρωποι με αυτοπεποίθηση είναι περισσότερο ενεργητικοί στη ζωή τους και είναι πιο πιθανόν να επιτύχουν τους στόχους τους. Ευτυχώς για όλους μας η αυτοπεποίθηση χτίζεται και ενδυναμώνεται μέχρι τη στιγμή που θα γίνε δεύτερη φύση μας. Χρειάζεται απλώς περισσότερο χρόνο, προσπάθεια και την απαραίτητη προσοχή.

1. Μπορείς να αποτυγχάνεις και όλα να πηγαίνουν καλά. Σε όσες περισσότερες προκλήσεις ανταποκριθείς στη ζωή σου τόσο πιο πολλές αποτυχίες θα μετράς. Το να μάθεις πώς να προχωράς, να σηκώνεσαι και να συνεχίζεις είναι αυτό που θα σου δίνει αυτοπεποίθηση για την επόμενη φορά.

2. Μέτρα τα επιτεύγματά σου. Κράτησε μια λίστα με όλες τις προσωπικές σου επιτυχίες. Μικρές ή μεγάλες. Αυτό θα σε βοηθήσει να βλέπεις τις δεξιότητές σου με πιο θετική και ρεαλιστική ματιά.

3. Μην συγκρίνεις. Μην βάζεις στη ζυγαριά εσένα και τους άλλους. Αυτό που πιθανόν να βλέπεις στους άλλους να μην είναι αληθινό. Οι συγκρίσεις είναι ένας ανακριβές δείγμα καταξίωσης.

4. Ντύσου για να εντυπωσιάσεις. Ο τρόπος που ντυνόμαστε επηρεάζει και τον τρόπο που νιώθουμε για τον εαυτό μας αλλά και τον τρόπο που μας βλέπουν οι άλλοι. Τα ακριβά ρούχα δεν απαραίτητα. Δώσε έμφαση σε ένα υγιές σώμα και σε μια εντυπωσιακή φυσική παρουσία. Μην φοβάσαι να προσθέσεις στην γκαρνταρόμπα σου λίγο χρώμα. Το μαύρο είναι επαγγελματικό χρώμα, αλλά δεν περνά απαρατήρητο.

5. Σήκωσε το χέρι σου. Μην φοβάσαι να συμμετάσχεις σε καινούρια projects στο γραφείο. Πες ναι σε νέες εμπειρίες γιατί μόνο έτσι θα μάθεις ότι είσαι ικανή για περισσότερα πράγματα από όσα νόμιζες.

6. Κάνε παρέα με ανθρώπους που έχουν αυτοπεποίθηση. Οι συμπεριφορές είναι “κολλητικές”. Απόφυγε τους αρνητικούς ανθρώπους που συχνά λένε “δεν μπορώ”.

7. Ανέπτυξε την επικοινωνιακή σου ικανότητα. Κάθε φορά που βρίσκεσαι σε μια παρέα αντί να επαναπαυτείς με τους ανθρώπους που νιώθεις άνετα ξεκίνησε συζήτηση με κάποιον που δεν ξέρεις και τόσο καλά. Με τον καιρό το να γνωρίζεις καινούρια άτομα θα γίνει πιο εύκολα.

8. Γίνε φίλος σου. Όταν ακούς εκείνη τη φωνούλα μέσα στο κεφάλι σου να σε κριτικάρει, επιτίθεται ή να σε πληγώνει τόσο υπενθύμισε στον εαυτό σου ότι ένας φίλος σου δεν θα σου μίλαγε ποτέ έτσι. Μην γίνεσαι λοιπόν ο εχθρός σου.

9. Στηρίξου στον εαυτό σου. Όταν εμπιστεύεσαι το ένστικτό σου και ακούς αυτό το αλάνθαστο συναίσθημα τότε θα γίνεις περισσότερο σίγουρη για το τι είναι το σωστό για σένα.

10. Κάνε πρακτική. Δούλεψε τα ταλέντα που έχεις και τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην επιτυχία σου. Όσο περισσότερο εξασκείσαι σε κάτι τόσο περισσότερη αυτοπεποίθηση θα νιώθεις για αυτό που είσαι.

11. Βάλε μικρούς άμεσους στόχους. Οι μικροί στόχοι είναι πιο άμεσοι να κατακτήσεις και η επιτυχία τους θα σε βοηθήσει να κυνηγήσεις τους μεγαλύτερους στόχους σου.




queen.gr

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2022

Κάντε οικονομία για αύριο, ζώντας το σήμερα…!!!!

Κάντε οικονομία για αύριο, ζώντας το σήμερα
Η έννοια της αποταμίευσης έχει χάσει τη δύναμή της, δεδομένων των τρεχουσών συνθηκών, και πολλές φορές νιώθουμε πως μαζί με αυτήν έχει χαθεί και το δικαίωμα του καθενός να ονειρεύεται και να κάνει σχέδια για το μέλλον, την ίδια στιγμή που ζοριζόμαστε στο παρόν μας.

Τη στιγμή όμως που θα καταλάβετε ότι μπορείτε να διαμορφώσετε και να ζήσετε το παρόν σας, κάνοντας την ίδια στιγμή οικονομία για την εκπλήρωση όλων των ονείρων και σχεδίων σας στο μέλλον, θα δείτε πως η ζωή τελικά δεν είναι τόσο κακή, αλλά αντιθέτως πολύ γενναιόδωρη.

Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα, ζήστε και σχεδιάστε τη ζωή σας όπως σας αξίζει και σας πρέπει με όλα αυτά που περνάτε καθημερινά.

1. Βάλτε στον προϋπολογισμό τη διασκέδαση
Ακόμα και αν είστε σε αυστηρή οικονομία, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μη χαρίζετε στον εαυτό σας τη χαρά να κάνει κάτι που του δίνει ευχαρίστηση, ακόμα και αν δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης. 

Πολλοί είναι εκείνοι, άλλωστε, που θα συμφωνήσουν με την άποψη, πως η διασκέδαση είναι είδος πρώτης ανάγκης και δεν πρέπει να στερείτε εαυτόν από τη χαλάρωση και την αποσυμφόρηση από το καθημερινό στρες.

Βάλτε λοιπόν στο μηνιαίο budget και λίγα ευρώ για ένα σινεμά ή μια συναυλία και θα αντιμετωπίζετε έτσι με καλύτερη διάθεση τις δυσκολίες της ζωής και τα ζόρια της τσέπης σας.

2. Έξτρα χαρτζηλίκι για τη διασκέδαση
Αν δε σας φτάνει ο μισθός για τα τρέχοντα, την αποταμίευση και τη διασκέδαση, βρείτε ένα τρόπο και εκμεταλλευτείτε ένα από τα ταλέντα σας, που σίγουρα έχετε, αλλά δεν έχετε ανακαλύψει ακόμα, και βγάλτε από εκεί ένα μικρό χαρτζηλίκι...,

που θα είναι αρκετό και αποκλειστικά για τη διασκέδαση σας και την τρέχουσα ψυχαγωγία σας. Βρείτε μια περιορισμένων απαιτήσεων δουλειά μερικής απασχόλησης και ό,τι βγάζετε από εκεί ξοδέψτε το σε καλοπέραση.

3. Βρείτε οικονομικά χόμπυ
Οι τρόποι να διασκεδάσετε και να ξεχαστείτε από τα προβλήματα της καθημερινότητας, οικονομικά και άλλα, είναι πολλοί και οικονομικοί, όσο κι αν εσείς επιμένετε να γκρινιάζετε ότι δεν έχετε λεφτά για να περάσετε καλά. 

Υπάρχουν τρόποι και χόμπυ ανέξοδα, όπως είναι η φωτογραφία με μια δανεική μηχανή, η επίσκεψη σε μουσεία και η παρακολούθηση όσων διαργανώνονται στην πόλη από διάφορες πολιτιστικές ομάδες που ομολογουμένως, είναι πολλά και για όλα τα γούστα και ενδιαφέροντα.

4. Διακοπές τελευταίας στιγμής
Σωστά διαβάσατε, καθώς ισχύει πως ακόμα και αν έχετε οικονομικές δυσχέρειες μπορείτε να κάνετε διακοπές, αρκεί να έχετε τα αυτιά και τα μάτια σας ανοιχτά. 

Οι εταιρείες που προσφέρουν κουπόνια οικονομικών διακοπών αυξάνονται μέρα με τη μέρα, ενώ όλες προσφέρουν προσφορές της –κυριολεκτικά - τελευταίας στιγμής για να γεμίσουν κενές θέσεις στο κρουαζιερόπλοιο και το πεντάστερο ξενοδοχείο στη Βιέννη. Να είστε πάντα σε εγρήγορση, λοιπόν και με μια βαλίτσα πάντα έτοιμη δίπλα από την εξώπορτα!

5. Ψώνια στο διαδίκτυο
Πριν βγείτε βόλτα στην αγορά, κάντε μια «βόλτα» στο διαδίκτυο και θα δείτε πως τελικά σας συμφέρει πολύ περισσότερο να κάνετε εκεί τα ψώνια σας. Αν έχετε μάλιστα ήδη δοκιμάσει ένα προϊόν και σας έχει βολέψει η χρήση του, τη δεύτερη φορά που θα το αγοράσετε, δοκιμάστε... 

να το ψάξετε στο internet και θα βρείτε τη διαφορά στην τιμή του και στην ευκολία να το αποκτήσετε στην πόρτα σας κάτι παραπάνω από δελεαστική. Βάλτε, λοιπόν επιτέλους το διαδίκτυο στη ζωή σας, κάντε τα ψώνια σας ευκολότερα και διατηρήστε την τσέπη σας γεμάτη.

6. Επιβραβεύστε τον εαυτό σας
Το να βάζετε στόχους στη ζωή σας είναι καλό, όσο απαραίτητο είναι να επιβραβεύετε τον εαυτό σας κάθε φορά που εκπληρώνετε αυτούς τους στόχους, αφού ο κάθε στόχος θα γίνει περισσότερο εφικτός και υλοποιήσιμος, όταν σας περιμένει ένα δωράκι στο τέλος της διαδρομής. 

Ακόμα και αν ο στόχος σας είναι οικονομικός, μη τσιγγουνευτείτε να ξεφύγετε λίγο από το λογιστικό σας πρόγραμμα για να χαρίσετε στον εαυτό σας κάτι που λαχταράτε καιρό τώρα. Επιβραβεύστε τον εαυτό σας και έτσι θα του δώσετε περισσότερο κουράγιο να συνεχίσει τις σκληρές προσπάθειες για αποταμίευση.

7. Μην υπερβάλλετε
Μπορεί να έχετε ένα πολύ σοβαρό λόγο να κάνετε οικονομία, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάτε πως δεν ήρθατε σε αυτόν τον πλανήτη για να κάνετε οικονομία και να καταθλίβεστε πάνω από λογαρισμούς και αποδείξεις. 

Μέσα στο πρόγραμμα είναι μεν να μην ξοδεύετε αλόγιστα, όπως είναι και να περνάτε καλά τη ζωή σας και να είστε ευλύγιστοι στις ανάγκες για χαλάρωση και ψυχαγωγία που σίγουρα έχετε, αλλά με ζόρι καταπιέζετε.