Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022

Δεν υπάρχουν συμπτώσεις, υπάρχει συγχρονικότητα! Η θεωρία που βρίσκει λόγο σε ό,τι συμβαίνει…!!!!

Σκοντάφτετε στον δρόμο πάνω σε κάποιο παλιό φίλο ή γνωρίζετε έναν άνθρωπο που κάνει τις ίδιες χειρονομίες ή μιλά με τις ίδιες εκφράσεις που χρησιμοποιείτε κι εσείς; Τέτοια περιστατικά σας κάνουν να σκέφτεστε πως υπάρχει κάποια φοβερή σύμπτωση ή ότι συνέβη ένα ατύχημα που θα μπορούσατε να αποφύγετε.

Σύμφωνα με τη θεωρία της “κατανόησης της συγχρονικότητας” δεν πρέπει να κάνουμε σκέψεις περί συμπτώσεων, γιατί κάθε σύμπτωση φέρνει ένα μήνυμα. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν συμπτώσεις και ατυχήματα, υπάρχει μόνο συγχρονικότητα και όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο.

Κατανόηση της Συγχρονικότητας. Η θεωρία που εξηγεί τις συμπτώσεις

Βάση της θεωρίας είναι ότι τα πάντα στη ζωή μας συνδέονται. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, όπως και κάθε σύμπτωση που μας τυχαίνει. Δεν έχει σημασία πόσο μικρή ή μεγάλη είναι μια κίνηση διότι όλα σχετίζονται με τη συγχρονικότητα.

Είτε νιώθετε πως έχετε μια τέλεια μέρα και όλα θα κυλήσουν ομαλά είτε διανύετε μια κακή περίοδο κατά την οποία πολλές συμπτώσεις συμβαίνουν, το σύμπαν σας στέλνει ένα μήνυμα. Οι άνθρωποι και τα πράγματα που διαπλέκονται σε μια δεδομένη στιγμή δεν είναι τίποτα περισσότερο από τη συγχρονικότητα και υπάρχει ένας τρόπος να αποδειχτεί.

“Όταν ο μαθητής είναι έτοιμος, εμφανίζεται ο καθηγητής”;

Η συγχρονικότητα εξηγείται ως εξής. Κάθε φορά που συγχρονίζεστε με κάτι που πραγματικά θέλετε, είναι πιο πιθανό να το συναντήσετε και γι΄ αυτό οι άνθρωποι που έχουν κάτι κοινό συναντώνται «κατά λάθος». Στην ουσία είναι συντονισμένοι στην ίδια ακριβώς συχνότητα και η συγχρονικότητα βάζει τα δυνατά της για να τους φέρει σε επαφή.

Πώς μπορείς να προκαλέσεις τη συγχρονικότητα

Η συγχρονικότητα λειτουργεί καλύτερα στους ανθρώπους που την πιστεύουν. Σε πρώτη φάση, θα πρέπει κάποιος να σταματήσει να υποστηρίζει πως κάτι που του συνέβη είναι τυχαίο ή σύμπτωση. Διότι αν το κάνει αυτό είναι σαν να ανταποκρίνεται με ένα αδύναμο πνευματικό μήνυμα στο ισχυρό μήνυμα που του έστειλε το σύμπαν με τον συγχρονισμό των πραγμάτων και των καταστάσεων.

Αφού κάποιος ενστερνιστεί τη συγχρονικότητα και πάψει να θεωρεί πως τα πράγματα δεν είναι τόσο συνηθισμένα, αλλά έχουν κάποια σημασία, τότε θα είναι σε θέση να συνδεθεί στενότερα με τον εσωτερικό συγχρονισμό του και θα μπορεί με περισσότερη ευκολία να κάνει τα πράγματα που θέλει να συμβούν. Απλώς θα πιστεύει σε αυτά και τα πράγματα θα συμβαίνουν χωρίς καμία απολύτως δύναμη.

Με αυτό το σκεπτικό, η συγχρονικότητα είναι σαν καθρέφτης που αντανακλά αυτό που πιστεύεις.

Αν πιστεύεις λοιπόν στη συγχρονικότητα θα είσαι σε θέση να στέλνεις ισχυρά μηνύματα σε πνευματικό επίπεδο και επιπλέον, θα αποκτήσεις ισχυρότερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά για κάθε τι που πράττεις.

Με άλλα λόγια, η κατανόηση της συγχρονικότητας μεταφράζεται στη δημιουργία αρμονίας σε ό,τι αναζητεί κάποιος σχετικά με τον τρόπο που αντιλαμβάνεται όσα συμβαίνουν γύρω του.

Αντιστρέφοντας την παλίρροια! Πώς οι αλλαγές μπορούν να λειτουργήσουν θετικά

Αν έχετε ακούσει και πιστεύετε τον νόμου του Μέρφι είστε σε καλό δρόμο να κατανοήσετε τη συγχρονικότητα. Είναι γεγονός πως όταν κάτι πάει στραβά, μπορεί να συνεχίσει πηγαίνει στραβά για κάποιο διάστημα.

Αυτό σημαίνει ότι η συγχρονικότητα μπορεί επίσης να λειτουργήσει εναντίον σας. Ωστόσο, αν περιμένετε άσχημα πράγματα να συμβούν και πιστεύετε στον νόμο του Μέρφι, τότε έχετε συγχρονιστεί με τον εσωτερικό αρνητισμό σας.

Η συνάντηση με την ευκαιρία. “Δεν είναι σύμπτωση”

Συναντάς κάποιον σε κάποιο μέρος και σκέφτεσαι αν είναι σύμπτωση, τύχη ή ευκαιρία. Η πραγματική απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι η ερμηνεία της συνάντησης με την ευκαιρία.

Επιπλέον, είναι ο λόγος για να συμβεί κάτι. Υπάρχει πάντα ένας λόγος και μια σύνδεση για να συναντήσετε κάποιον ή να αποκτήσετε μια εμπειρία. Η σύμπτωση είναι απλώς μια ψευδαίσθηση.

Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας συνδέονται. Και παρόλο που δεν καταλαβαίνουμε όλα όσα μας συμβαίνουν, υπάρχει πάντα ένας λόγος, ο οποίος αποκαλύπτεται κάποια στιγμή μέσα στον χρόνο.

Συγχρονικότητα και Ψυχολογία

Ο θεμελιωτής της Αναλυτικής Ψυχολογίας, Καρλ Γιουνγκ, είχε πει: “Η συγχρονικότητα είναι μια, πάντα παρούσα, πραγματικότητα για εκείνους που έχουν τα μάτια να τη δουν.»

Μπορείτε να ξεκινήσετε να βλέπετε συγχρονικότητες με ανθρώπους, αριθμούς ή γεγονότα. Αυτό που έχει σημασία είναι να δεχτείτε τη συγχρονικότητα στην πραγματική της μορφή, ως μια πνευματική και καθολική νοημοσύνη που συνεχώς προσπαθεί να μας διδάξει, να μας προσεγγίσει και να μας προσφέρει αγάπη, υποστήριξη και καθοδήγηση.

Το σύνθημα αυτής της θεωρίας είναι πως αν οι άνθρωποι μάθουν να είναι ανοικτοί στη συγρονικότητα θα αρχίσουν να αποκτούν ζωή γεμάτη νόημα!




Οι εξωγήινοι κρύβονται επειδή μας φοβούνται…!!!!

Μπορεί τελικά να αποτελούμε φόβητρο για τους εξωγήινους και όχι το αντίθετο.

Η κοινή πεποίθηση που υπάρχει είναι ότι αν κάνουν την εμφάνιση τους στη Γη εξωγήινοι αυτοί θα είναι σίγουρα πολύ πιο προηγμένοι τεχνολογία από εμάς δεδομένου ότι έφτασαν ως στον πλανήτη μας και κατά πάσα πιθανότητα θα είναι επιθετικοί και άκρως επικίνδυνοι.

Πολλοί επιστήμονες και ειδικοί με κορυφαίο τον Στίβεν Χόκινγκ θεωρούν πολύ πιθανό στην απεραντοσύνη του Σύμπαντος να έχει αναπτυχθεί όχι απλά νοήμον ζωή αλλά προηγμένοι εξωγήινοι πολιτισμοί με τους οποίους όμως δεν πρέπει να έρθουμε ποτέ σε επαφή. 

Είναι γνωστό ότι εμείς προσπαθούμε να κάνουμε γνωστή την παρουσία μας με διαφόρους τρόπους στο Σύμπαν ενώ παράλληλα προσπαθούμε να εντοπίσουμε ίχνη της ύπαρξης προηγμένων εξωγήινων πολιτισμών.

Ο Χόκινγκ και άλλοι ειδικοί έχουν υποστηρίξει την άποψη ότι σε περίπτωση που φτάσει σε εμάς κάποιο σήμα ενός εξωγήινου πολιτισμού το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να μην απαντήσουμε ποτέ. 

Όπως υποστηρίζουν δεν πρέπει να κάνουμε γνωστή την ύπαρξη μας και πολύ περισσότερο το που βρισκόμαστε γιατί το πιθανότερο είναι οι εξωγήινοι που θα έρθουν εδώ να έχουν εχθρικές διαθέσεις.

Όπως αναφέρουν αν έρθουν εξωγήινοι στη Γη η ανθρωπότητα θα έχει την τύχη των ιθαγενών της αμερικανικής ηπείρου μετά την ανακάλυψη της από τους ευρωπαίους δηλαδή αρχικά θα υποδουλωθούμε και στη συνέχεια θα εξοντωθούμε μαζικά από τους εξωγήινους που θα καταλάβουν τον πλανήτη μας και εκτός από εμάς θα καταστρέψουν ότι φτιάξαμε εμείς σε αυτόν.

Όμως ο Γκόρντον Γκάλοπ, καθηγητής βιοψυχολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης Άλμπανι με δημοσίευση του στην επιθεώρηση «Journal of Astrobiology» διατυπώνει μια εντελώς διαφορετική άποψη. 

Όπως αναφέρει μπορεί να υπάρχουν πράγματι εξωγήινοι με τεχνολογικές δυνατότητες τέτοιες ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας ακόμη και να έρθουν στον πλανήτη μας αλλά μας φοβούνται και δεν επιχειρούν να εμφανισθούν.

«Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος, βίαιος και εύκολα ξεκινά μεγάλης έκτασης και διάρκειας αιματηρές συμπλοκές και πολέμους. 

Για αυτόν τον λόγο αν υπάρχουν εξωγήινοι με τεχνολογική δυνατότητα να έρθουν στη Γη είναι πολύ πιθανό να αποφασίσουν να μην μας πλησιάσουν υπό τον φόβο ότι μπορεί να προσπαθήσουμε να τους εξοντώσουμε» λέει ο καθηγητής που αναφέρει και αυτός το παράδειγμα της ολικής καταστροφής των πολιτισμών των Αζτέκων και των Ίνκας από τους κονκισταδόρες αλλά με την αντίθετη συλλογιστική από αυτή που διατυπώνει ο Χόκινγκ. 

Ο Γκάλοπ αναφέρει την καταστροφή των πολιτισμών της Αμερικής ως ένα… αντιπαράδειγμα ως μια κατάσταση την οποία μπορεί να επαναλάβει ο άνθρωπος αυτή τη φορά σε κάποιο εξωγήινο πολιτισμό.

«Αν οι άνθρωποι μάθουν ότι υπάρχουν προηγμένοι πολιτισμοί και επιθυμητές πλουτοπαραγωγικές πηγές σε άλλους κόσμους είναι άραγε πιθανό αυτοί οι εξωγήινοι να έχουν την τύχη των κατοίκων του Μεξικού και του Περού;» αναρωτιέται ο καθηγητής και συνεχίζει «Αν υπάρχει νοήμων ζωή σε κάποιο άλλο κόσμο μπορεί οι άνθρωποι να κριθούν ως εξαιρετικά επικίνδυνο ον. Ίσως αυτή είναι η αιτία για το ότι δεν έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα να εντοπίσουμε κάποιο ίχνος προηγμένης εξωγήινης ζωής. 

Αποτελούμε για αυτούς πολύ μεγάλη απειλή και προτιμούν να παραμείνουν άγνωστοι για εμάς».




Μεγαλώνοντας γινόμαστε πιο επιλεκτικοί κι ανεχόμαστε λιγότερα…!!!!

Με τα χρόνια άλλαξες, είναι η αλήθεια. Όχι εξωτερικά, για άλλη αλλαγή μιλάω, εσωτερική κι επώδυνη.

Ναι, σε ωρίμασε ο πόνος, η προδοσία, τα λάθη, οι αναχωρήσεις χωρίς επιστροφή, τα όμορφα λόγια που δε βρέθηκε μία πράξη να τα συνοδέψει. 

Έβαλες πολλές φορές νερό στο κρασί σου μέχρι που δεν πινόταν πια κι έτσι έσπασες το ποτήρι. Ωρίμασες γιατί δεν είχες άλλη επιλογή, μπήκες – ή σε ρίξανε – στα βαθιά και κολύμπησες.

Λες πιο συχνά «Όχι» και πολύ πιο σπάνια «Ναι». Οι καταφάσεις σου είναι μετρημένες και πρώτα σκέφτεσαι να μη χαλάσεις χατίρι στον εαυτό σου και μετά στους άλλους. Σε άφησες κάτω στην τραμπάλα πολλές φορές, καιρός να σηκωθείς.

Με τα χρόνια και τις ήττες σου –από ανθρώπους που δεν ήξεραν τι ήθελαν και το έψαχναν στη ζωή σου– αποφάσισες πως οι παρουσίες δε σου είναι τόσο απαραίτητες τελικά - ιδιαίτερα αυτές οι περιστασιακές. 

Κλείνεις την πόρτα σου ευκολότερα και την ανοίγεις πλέον με μεγάλη προσοχή και καχυποψία.

Αντίστοιχα έπαψες πια να κρύβεσαι πίσω από πόρτες μισόκλειστες και συναισθηματικές χαραμάδες. Όταν κάτι τελειώνει, φεύγεις μακριά. Η εμπειρία σου σού απέδειξε πως σπάνια – ως ποτέ – αποδίδουν οι δεύτερες ευκαιρίες και πως οι μισοτελειωμένες ιστορίες, σε τελειώνουν όσο περιμένεις να τις ξαναρχίσεις.

Συνειδητοποίησες πια πως δε θες στη ζωή σου όποιον δε σε χρειάζεται στη δική του και πως τα αισθήματα έχουν νόημα μονάχα όταν είναι αμοιβαία. 

Έχασες πολύ χρόνο περιμένοντας, προσπαθώντας να καταλάβεις τι θέλουν, ακόμα κι αν θέλουν. Έγινες αποκούμπι για ανθρώπους που σε άδειασαν στην πρώτη δυσκολία.

Συμφιλιώθηκες με τη μοναξιά κι είναι πολλές πια οι φορές που την επιλέγεις. Την προτιμάς από ψεύτικους φίλους και χλιαρούς εpωτάκους, από ανούσιες φωνές κι άχαρα αγγίγματα. Ένα ποτήρι κρασί, μουσική που γουστάρεις κι ένα καλό βιβλίο αρκούν για να χαμογελάσει η ψυχή σου.

Εμπιστεύεσαι δύσκολα πια∙ για όλες εκείνες τις φορές που καθυστέρησες το βήμα σου ή έκανες πίσω για να μετριάσεις τη διαφορά μα σε προσπέρασαν με την πρώτη ευκαιρία κι ούτε έριξαν ξανά το βλέμμα τους προς το μέρος σου. 

Ακόμα βέβαια κάνεις πίσω, είπαμε άλλαξες, δεν έγινες όμως κι άλλος άνθρωπος. Όμως προτιμάς πια τουλάχιστον οι πιθανότητες να ‘ναι με το μέρος σου.

Δεν πέφτεις με τα μούτρα ούτε τα δίνεις όλα, κρατάς κάτι και για σένα. Εξάλλου αυτό που θα κουβαλάς πάντα είναι ο εαυτός σου, ε ήταν καιρός να αρχίσεις να τον προσέχεις. Ανέχεσαι λιγότερα και σταμάτησες να σε πουλάς φτηνά. 

Αυτοσεβασμός κι αξιοπρέπεια κι ας το βαφτίζουν οι άλλοι εγωισμό. Αν δε σ’ αγαπήσεις εσύ, είναι ανώφελο να περιμένεις κάποιον άλλον να το κάνει, το έμαθες.

Παίρνεις τηλέφωνα και χτυπάς κουδούνια, όμως στη δεύτερη άρνηση κι αμφιβολία, τα παρατάς. Δεν έχει νόημα να κερδίσεις την προσοχή κάποιου με το ζόρι ούτε θες μικροποσότητες συναισθήματος από οίκτο. Ό,τι δε σου χαρίζεται απλόχερα, δεν πρόκειται να το ζητιανέψεις - όχι πια.

Έμαθες πως η ποσότητα δεν προσφέρει τίποτα, μάλλον σε κουράζει κι έτσι αναζητάς την ποιότητα. Στους ανθρώπους, στις σχέσεις, στις κουβέντες σου, ακόμα και στο φαγητό σου.

Επιλέγεις πια κι αντιλαμβάνεσαι πόσο σημαντικό είναι να μη στριμώχνεσαι στα κουτάκια άλλων, να μη γίνεσαι χαμαιλέοντας για να προσαρμόζεσαι στις καταστάσεις, αλλά να ορίζεις εσύ το περιβάλλον σου.

Έπαψες να ενθουσιάζεσαι με το παραμικρό και προσπαθείς ακόμα να βάλεις χαλινάρι στον αυθορμητισμό σου. Κρατάς χαμηλά τις προσδοκίες σου για να αποφύγεις κάπως την απογοήτευση.

Ξέρεις πια πως ο χρόνος σου είναι δώρο πολύτιμο χωρίς κάρτα αλλαγής, γι’ αυτό τον φυλάς και τον χαρίζεις μόνο εκεί που αξίζει. Άδειασες τις σκέψεις σου από περαστικούς και σταμάτησες να κάνεις υπομονή. 

Ποτέ δεν τη συμπαθούσες, δεν μπορείς να περιμένεις. Ό,τι θες, το θες τώρα, το διεκδικείς κι αν δεν το πετύχεις, πείθεις τον εαυτό σου πως δεν το ήθελες και τόσο. Σου επιτρέπεις να πονέσεις μόνο για δυο μέρες, μετά σου χρωστάς να χαμογελάσεις.

Κλαις πολύ και γελάς ακόμα περισσότερο. Πλέον τα όριά σου τα σχεδιάζεις εσύ και την ευτυχία σου τη χρωματίζεις όπως θέλεις. Δεν περιμένεις κανέναν, προχωράς κι όσοι θέλουν, θα σε προλάβουν.




Πωλίνα Πανέρη

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

Διατροφή : Μάθετε την αλήθεια...!!!!

Διατροφή, σκέτο. (ούτε Σωστή, ούτε Μεσογειακή, ούτε… ούτε… γιατί οι λέξεις έχουν χάσει πλέον την σημασία τους)

1. 60% Ωμές /40% Μαγειρεμένες

2. 60% Λαχανικά / 20% Φρούτα / 10% Άμυλα / 10% Πρωτεϊνη.

3. 20% Όξινες / 80% Αλκαλικές

- Επιλέγοντας να τρώμε 60% ωμές τροφές.. κάνουμε το σώμα μας κατά 80% αλκαλικό και 20% όξινο, που προφυλάσσει από ασθένειες! Δηλαδή ικανοποιούμε και τη συνθήκη 3.

- Πετάμε από τα ντουλάπια μας, όλα τα λευκά (λευκή ραφιναρισμένη ζάχαρη, λευκά ζυμαρικά, λευκό ρύζι , ραφιναρισμένο αλάτι…..)

- Το ανεπεξέργαστο αλάτι αν δεν μπορούμε να το μηδενίσουμε ,ας μη περνάμε τα 2,5 γρ.την ημέρα (σήμερα σύμφωνα με την Π.Ο.Υ. κατά μέσο όρο καταναλώνουμε 16,5 γρ την ημέρα)

- Τα Μεταλλικά άλατα είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας (φρούτα-λαχανικά κ.α.).

- Το Αλάτι είναι τοξική ουσία! όπως και η λευκή Ζάχαρη, γι αυτό όταν φάμε ένα γλυκό ή αλμυρό θέλουμε νερό να τα αποβάλλουμε....(αυτοπροστασία του Τέλειου οργανισμού μας)

- Επιλέγουμε τις τροφές μας ώστε να είναι κ α θ α ρ έ ς (από αγροχημικά ,συντηρητικά κλπ)

- Χρησιμοποιούμε άθερμο ελαιόλαδο.

- Το ελαιόλαδο το βάζουμε στο πιάτο μας, όταν το φαγητό μας είναι χλιαρό για να μην καταστρέψουμε την Ε,ένζυμα και άλλα αντιοξειδωτικά.

Πίνουμε καθαρό νερό χωρίς χλώριο, και ποτέ κατά τη διάρκεια του φαγητού, γιατί κάνει τα γαστρικά υγρά αναποτελεσματικά…(20 λεπτά πριν το φαγητό και 3 ώρες μετά το φαγητό)

Ξεχνάμε το φρούτο μετά το φαγητό γιατί το αναγκάζουμε και αυτό σε πέψη 3-4 ωρών (το κάνουμε μια βόμβα στο στομάχι μας).

Το κλειδί είναι κυρίως η συνθήκη 1. , γιατί έτσι παίρνουμε τα αντιοξειδωτικά,τα ένζυμα και τα υπόλοιπα ζωτικά στοιχεία που καταστρέφονται με τη θερμοκρασία.

Δεν μετράμε θερμίδες , βιταμίνες , ποσότητες… γιατί ο κορεσμός δεν είναι θέμα ποσότητας, αλλά πληρότητας της τροφής.

Αν μας φαίνεται δύσκολο, γιατί απέναντί μας είναι ο κακομαθημένος εαυτός μας, αρχίζουμε σταδιακά, πατάμε γερά κτίζοντας ένα καινούργιο οργανισμό.

Σε 10 περίπου μήνες ο οργανισμός μας έχει αλλάξει ριζικά (σε κυτταρικό επίπεδο) , και έχουμε ένα "ανίκητο" ανοσοποιητικό σύστημα!

Δίπλα μας συγγενείς ,φίλοι , γνωστοί περνάνε ένα "γολγοθά" ,με τις χημιοθεραπείες- ακτινοβολίες,και τον αντέχουνε!

Εμείς δεν θα αντέξουμε "το κόστος" της ανατροπής;

ΔΙΑΤΡΟΦΗ- ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΑΣΚΗΣΗ- ΚΑΘΑΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟΞΙΚΑ ΧΗΜΙΚΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ θα μας εξασφαλίσουν την πολυπόθητη ΥΓΕΙΑ!

Ο Δ.Λαμπρόπουλος έλεγε : Ο καρκίνος και Προλαμβάνεται , και Θεραπεύεται !

Αν τα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε το 60% ωμοφαγία, ακόμα καλύτερα!!!




Δεν αξίζει να κρατάς ανοιχτή μια πόρτα που ούτως ή άλλως θα κλείσει…!!!!

Δε θα κυλήσουν δάκρυα

δε θα φωνάξεις «μείνε»

και σ’ ένα τέλος δε θα χαράξεις «σ’ αγαπώ».

Όποιος φεύγει

να κάνει ατμόσφαιρα μόνος του

να βρίσκει τα λόγια που θέλει, να τα λέει, να φεύγει.

Όχι, εσύ μην πονάς

αρκεί να σκεφτείς και να δεις πως κάτι τέτοια τα ’χεις περάσει…

Κάποιοι θαρρώ μεγαλώσαμε.

Μεγάλωσες κι εσύ.

Καιρός να καταλάβεις πως δεν αξίζει να πέφτεις

πως δεν αξίζει να χάνεσαι

πως δεν αξίζει να παρακαλάς

πως δεν αξίζει να κρατάς ανοιχτή

μια πόρτα που ούτως ή άλλως θα κλείσει.

Ποιον ν’ αγαπήσεις;

Πρώτα τον εαυτό σου…

και μετά κάποιον που θα είναι κοντά σου

που θα ξέρει να στέκεται στις δυσκολίες σου.

Γιατί είναι αλήθεια… στα δύσκολα φαίνεται ο άνθρωπος!

Γι’ αυτό, δε θα κυνηγάς αυτόν που σου γυρίζει την πλάτη.




Σκέψου αυτό που θέλεις και θα δεις ότι θα γίνει…!!!!

Κατά το φαινόμενο πλασέμπο, κάποιος παρουσιάζει μία ασθένεια χωρίς εμφανή αίτια, απλά και μόνο γιατί του έχει γίνει εμμονή ότι θα του συμβεί. Με άλλα λόγια, οι σκέψεις σου επηρεάζουν τη διάθεση, τη συμπεριφορά, αλλά και τον οργανισμό σου.

Για να πραγματοποιηθούν τα όνειρα που κάνεις πρέπει να απαλλαγείς από τον αρνητισμό και να μάθεις να σκέφτεσαι μόνο θετικά.

Ο αμφισβητούμενος ιεροκήρυκας, Dr. Norman Vincent Peale, μέσω του βιβλίου του με τίτλο «Η δύναμη της θετικής σκέψης», που κυκλοφόρησε το 1952 κι έμελλε να γίνει το «ευαγγέλιο» όσων ασχολούνται με την αυτοβελτίωση, πρότεινε μερικούς έξυπνους τρόπους για να το πετύχεις.

Γνώρισέ τους

1. Οραματίσου τον τέλειο εαυτό σου. Διαμόρφωσε και καταχώρισε στο μυαλό σου μία εικόνα του εαυτού σου ως ένα άτομο που μέχρι στιγμής έχει πετύχει πολλά στη ζωή του. Μη δοκιμάσεις ποτέ να αμφισβητήσεις την πραγματικότητα αυτής της εικόνας. Αντίθετα, προσπάθησε να της προσθέτεις καθημερινά όσα μικρά συμβάντα μπορούν να την ενδυναμώσουν (για παράδειγμα, ότι ετοίμασες ένα ωραίο οικογενειακό δείπνο, πέτυχες σε ένα project στο γραφείο ή έκανες μία συμφέρουσα αγορά).

2. Σκέψου ρεαλιστικά. Μη χτίζεις πρόσθετα εμπόδια με τη φαντασία σου. Όσο για τα αληθινά εμπόδια, προσπάθησε να τα μελετάς και να αγωνίζεσαι να τα ελαχιστοποιείς, ώστε όταν βρεθούν μπροστά σου να έχεις απαλλαγεί από το φόβο και το δέος που πιθανόν σου προκαλούν και να μπορείς να τ’ αντιπαλέψεις δυναμικά.

3. Διώξε τις αρνητικές σκέψεις. Κάθε φορά που εισβάλλει στο μυαλό σου μία αρνητική σκέψη σχετική με το προσωπικό σου σθένος, να προσπαθήσεις να σκέφτεσαι επίτηδες κάτι πολύ θετικό, ικανό να την εξουδετερώσει και να σου επιτρέψει να προχωρήσεις μπροστά (για παράδειγμα μία επιτυχία στην προσωπική ή την επαγγελματική σου ζωή). 

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, απόφυγε να ανασκαλεύεις τυχόν θλιβερά γεγονότα που σε σημάδεψαν (για παράδειγμα ένα διαζύγιο, ένα ατύχημα ή ένα θάνατο).

4. Μην υπερεκτιμάς του άλλους. Μην εντυπωσιάζεσαι υπερβολικά από τα επιτεύγματα των ανθρώπων γύρω σου. Ο κάθε ένας από εμάς είναι διαφορετικός και γι’ αυτό και ο τρόπος που αντιλαμβανόμαστε και αντιδρούμε σε διάφορες καταστάσεις είναι καθαρά υποκειμενικός. 

Θα πρέπει όμως να θυμάσαι ότι κανείς δεν μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικός με σένα σε ό, τι σε αφορά. Ακόμα και ο πιο δυναμικός άνθρωπος αμφιταλαντεύεται και ανησυχεί για πολλές αποφάσεις του ή τουλάχιστον δεν τις παίρνει αβίαστα.

5. Ανεξαρτητοποιήσου. Όσο εξαρτάσαι υπερβολικά από άλλους, το μόνο βέβαιο είναι ότι τόσο πιο αδύναμη θα αισθάνεσαι. Διεκδικώντας σήμερα κιόλας την ανεξαρτησία σου, θα συνειδητοποιήσεις ότι είσαι πολύ πιο υπεύθυνη και αξιόπιστη απ’ ό,τι νόμιζες και θα δεις τον εαυτό σου ακόμα πιο θετικά. Προσπάθησε λοιπόν να παίρνεις περισσότερες πρωτοβουλίες και να λειτουργείς δυναμικά και με βάση τα προσωπικά σου θέλω και προσδοκίες.

6. Κάνε (τις σωστές) παρέες. Είναι απαραίτητο να κάνεις παρέα με αισιόδοξα, χαρούμενα και θετικά προδιατεθειμένα άτομα, τα οποία προσπαθούν να βλέπουν πάντα τη ζωή από την καλή της πλευρά. Άτομα τα οποία ξεπερνούν τις δύσκολες καταστάσεις με το χαμόγελο, όχι γιατί έτσι πρέπει, αλλά γιατί έτσι τους βγαίνει φυσικά. Η συναναστροφή σου μαζί τους θα σε γεμίσει αισιοδοξία, ενώ είναι πολύ πιθανό να σου μεταδώσουν το θετικό πνεύμα τους.

7. Δέξου τις φιλοφρονήσεις. Μην αντιμετωπίζεις τα κομπλιμέντα (για την εξωτερική σου εμφάνιση ή την ποιότητα του χαρακτήρα σου) ως απλές εκδηλώσεις ευγένειας ή ως μία μέθοδο για να σε… καλοπιάσουν ή να σε εκμεταλλευτούν. Όταν είναι ουσιαστικά και αφορούν στις πράξεις και το χαρακτήρα σου, προσπάθησε να τα δέχεσαι και να αισθάνεσαι υπερήφανη γι’ αυτά.

8. Φέρε τους στόχους σου… στα μέτρα σου. Αν οι στόχοι που έχεις θέσει για να νιώσεις καλύτερα φαντάζουν πολύ μακρινοί και δύσκολοι να επιτευχθούν, προσπάθησε να τους διαιρέσεις σε μικρότερους, πιο κοντινούς στόχους, που σίγουρα είναι και πιο εφικτοί. 

Πες, για παράδειγμα, «μπορώ να χάνω 1 ή 2 κιλά την εβδομάδα» αντί να πεις το λιγότερο ρεαλιστικό «πρέπει να χάσω 10 κιλά σε ένα μήνα». Όσο πιο «κοντινός» σού φαίνεται ο στόχος, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να τον πετύχεις, γεγονός που θα σου χαρίσει περισσότερη αυτοπεποίθηση για να συνεχίσεις.

9. Δείξε ευγνωμοσύνη. Την αληθινή ευτυχία θα την κατακτήσεις μόλις μάθεις να εκτιμάς όλα τα μικρά και (έστω και φαινομενικά) ασήμαντα. Με άλλα λόγια, μη θεωρείς δεδομένο το γεγονός ότι είσαι υγιής, ότι έχεις ένα σύντροφο που σε νοιάζεται και σε φροντίζει, ότι έχεις ανθρώπους γύρω σου που σε στηρίζουν, ότι έχεις ένα όμορφο σπίτι ή ότι έχεις μία ικανοποιητική δουλειά. Μάθε να τα εκτιμάς και να δείχνεις ευγνωμοσύνη.

10. Απόκτησε αυτογνωσία. Αν αισθάνεσαι ότι τίποτα δεν σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, εξέτασε το ενδεχόμενο να αναζητήσεις τη βοήθεια κάποιου ειδικού προκειμένου να ξεπεράσεις τη μοιρολατρία, την έλλειψη αυτοπεποίθησης και αυτοσεβασμού, που πιθανόν να προέρχεται από τα παιδικά σου βιώματα.




Λιαντίνης : «Δεν έχει νόημα να διδάσκεις Αρχαία Ελληνικά όταν δεν άκουσες ποτέ σου το λόγο: οι Έλληνες δε γράψανε, οι Έλληνες ζήσανε»…!!!!

«Η παιδεία των νέων, είναι το δυνατό αίμα και ο αέρας ιωδίου για το μέλλον των λαών... Όμως, της δικής μας παιδείας το αίμα, έχει αιματοκρίτη λευχαιμίας». - Δημήτρης Λιαντίνης

Τα Αρχαία Ελληνικά τα αντιπαθούν όλοι οι έλληνες.

Αν κάνει κανείς μια δημοσκόπηση σήμερα, το αποτέλεσμα που θα του δοθεί θα το βρει πελώριο. Στους εκατό θα ανακαλύψει πως οι ενενήντα τόσοι τα Αρχαία Ελληνικά δε θέλουν ούτε να τ ̓ ακούσουν.

Και το χειρότερο είναι πως την ίδια αποστροφή την αισθάνεται και η πλειονότητα των φιλολόγων που διδάσκει το μάθημα στα σχολεία.

Σήμερα όταν μιλήσεις σε κάποιονε για τα Αρχαία Ελληνικά, αμέσως θα τον χτυπήσει ναυτία. Ένα πνευματικό ανακάτωμα παραγουλιάζει ολόκληρη την υπόστασή του.

Μονόπτωτα ρήματα, ετερόπτωτοι διορισμοί, τρίπτωτες προθέσεις, βαρείες, οξείες, ερωτηματικές, εγκλιτικά και εγκλίσεις, παραγωγή και έτυμα, προληπτικό κατηγορούμενο.

Είναι μια στοίβα τσάνταλα που ξεχειλίζουν το ψυχοσωματικό μας και χύνουνται σαν ερευγμοί, κρυάδες, νυστάλα, χασμήματα, και όλα τα ουά του ιουδαϊκού όχλου[1].

Οι σχετικές μνήμες από τη σχολική εμπειρία ανακαλούν στους ενήλικους πλήξη νεότητας, ψυχικά τραύματα, κατακάθια νευρωτικά, έλλειψη αέρα, δυσχέρεια ύπαρξης.

«Κύρος ανεβαίνει, Κύρος κατεβαίνει, και γαμώ τους έλληνες και όλους τους δασκάλους». Έτσι άκουσα να καταριέται κάποτε κάποιος τα εφηβικά του χρόνια. Την αθωότητα, δηλαδή, και την πιο τρυφερή ώρα της ηλικίας του.

Βέβαια για τα φορτία όλου αυτού του κακού ο τελευταίος που ευθύνεται είναι οι έλληνες και τα κείμενά τους.

Στο θρυλικό «τις πταίει» του Τρικούπη η απόκριση είναι: οι δάσκαλοι φταίνε· οι δάσκαλοι και οι διδακτικοί. Ο βασιλιάς τα φταίει[2]! που φώναξε ο Λαέρτης στον Άμλετ.

Και κύρια φταίνε οι δάσκαλοι των δασκάλων. Εννοώ τους πανεπιστημιακούς που τόσο μοχθήσανε για να μάθουν τους δασκάλους να δασκαλίζουν.

Να πιθηκίζουν δηλαδή στις έδρες και στις τάξεις. Να ψιττακίζουν το «Καλημέρα» του Ζαχαρία Παπαντωνίου. Να γρυλίζουν και να σουσουνίζουν, πάντα τους σχολαστικοί και ομπρελοφόροι. Από πού, και γιατί τόση δυστυχία στη χώρα!

Η ακολουθία πράξης όλου αυτού του κακού μεταφράζεται στην εικόνα μιας πραγματικότητας πολύ μίζερης. Η δυστυχία από το σχολείο απλώθηκε στην κοινωνία μας. Όπως είναι φυσικό.

Η τελευταία συνέπεια του πράγματος δηλαδή, η πιο επώδυνη και η πιο κολαστική, είναι πως η σύγχρονη Ελλάδα λογαριάζεται ο ουραγός και το μπαίγνιο των εθνών σε όλες τις σφαίρες και σε όλες τις συμπεριφορές.

Το αποτέλεσμα το καταμετράς από την κατάσταση της εθνικής οικονομίας ως τα ποδόσφαιρα, και από την επιστημονική έρευνα ως τις σκουπιδοφόρες ακτές της πανάρχαιης ελληνικής θάλασσας.

Εκεί που ο ποιητής Ρίλκε έλεγε κάποτε das uralte griechische Meer[3], και έσκυβε την κεφαλή με κατάνυξη.

Γιατί τάχα. Και οι Ιταλοί στην γειτονική μας χερσόνησο κατοικούν το Λάτιο και την αρχαία Καμπανία, όπως κι εμείς κατοικούμε την αρχαία Ήλιδα και το Ληλάντιο πεδίο.

Γιατί οι Ιταλοί σήμερα μετριούνται στους εφτά ανεπτυγμένους λαούς του κόσμου, κι εμείς καταντήσαμε να γίνουμε οι κατσίβελοι της Ευρώπης; [...]

* * *

[...] Λέω πως ωφελεί: στη διδακτική των Αρχαίων Ελληνικών να διδάσκεις την ιστορία και το σκοπό του μαθήματος· να διδάσκεις τη διαίρεση και τους κλάδους του· να διδάσκεις πώς θα διδάξεις από το πρωτότυπο και πώς θα διδάξεις από τη μετάφραση· πώς θα διδάξεις τη γραμματική, το συντακτικό, τη λεξιμάθεια, τη χρηστομάθεια· πώς θα διδάξεις την πορεία και τις μεθόδους της διδασκαλίας.

Αλλά αυτό γίνεται μέχρι σήμερα. Αυτό ήταν τα σαρανταλείτουργα και τα ευχέλαια του Εξαρχόπουλου.

Όλα τούτα τα λέμε και τα ξαναλέμε κατά συρροή και κατά πλήθος. Τα εξαντλήσαμε πια ως την ίνα και ως την κεραία.

Τώρα ό,τι έμεινε είναι να κουρεύουμε το στραγάλι, και να συναχώνουμε τη σουλφαμίδα.

Γυρνάμε από δεξιά περί τον εαυτό μας, γυρνάμε από αριστερά περί τον πυρήνα του προβλήματος, και παίζουμε το ηλεκτρόνιο του υδρογόνου, ώσπου να γίνουμε δευτέριο.

Σήμερα μάλιστα που είμαστε «και τέλος πάντων, να, τραβούμε εμπρός», που λένε οι ηλεκτρονικοί και ο πολιτικός αναμορφωτής του Καβάφη, στη διδακτική των Αρχαίων Ελληνικών θα χρησιμοποιήσουμε και την «προηγμένη τεχνολογία».

Υπολογιστές, μικροδιδασκαλίες, κλειστά κυκλώματα, βιντεοκασέτες, οπτικοακουστικά, και τα συναφή.

Όλα αυτά είναι έγκριτα και να τα χαιρετάς.

Το πρόβλημα όμως βρίσκεται αλλού. Και το πρόβλημα, είναι το ένα, που έχουμε μόνο τη δική του ανάγκη και κανενός άλλου.

Όπως ακριβώς κάποτε το είπε και ο Ιησούς, δάσκαλος πρώτος, καθώς επιτιμούσε τρυφερά τη Μάρθα, και κοίταζε έμπιστα την Μαρία.

Το πρόβλημα λοιπόν διατυπώνεται έτσι: Δεν έχει νόημα να διδάσκεις τη διδακτική των Αρχαίων Ελληνικών, έστω κι αν η δεξιοτεχνία σου ξεπερνά τις «ηλεκτρικές τρίπλες» του Μαραντόνα, όταν δεν έχεις ιδέα για το τι είναι ο κλασικός κόσμος. Όταν δεν άκουσες ποτέ σου το λόγο: οι έλληνες δε γράψανε, οι έλληνες ζήσανε. Το ξέρουμε αυτό;




[1] Πρβλ, Μάρκου ΙΕ’, 29: οὐά, ὁ καταλύων τὸν ναὸν καὶ ἐν τρισὶν ἡμέραις οἰκοδομῶν
[2] Πρβλ. τα λόγια του Λαέρτη στη Β’ σκηνή της Ε’ πράξης του Άμλετ: The king, the king’s to blame.
[3] Η πανάρχαιη ελληνίδα θάλασσα.
Δημήτρης Λιαντίνης - Τα Ελληνικά (κεφ.: "Δάσκαλοι και ποντίκια")

Τί μας οδηγεί στην αναβλητικότητα και πώς μπορούμε να τη σταματήσουμε;

Με τον όρο αναβλητικότητα εννοούμε τη διαδικασία κατά την οποία δημιουργούμε λόγους για τους οποίους μπορούμε να αφήσουμε σημαντικά πράγματα για αργότερα και να δώσουμε προτεραιότητα σε άλλα πράγματα, λιγότερο σημαντικά και πιο ευχάριστα για μας.

Η αναβλητικότητα σε μεγάλα χρονικά διαστήματα, μπορεί να μας προκαλέσει άγχος και ενοχές, ακόμα και να επηρεάσει τη δουλειά μας ή τις σχέσεις μας. Άτομα που τείνουν να αναβάλλουν σημαντικά πράγματα στο χώρο εργασίας τους μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι με μια κακή φήμη από τα άτομα του εργασιακού τους περιβάλλοντος. 

Άλλη συνέπεια της αναβλητικότητας είναι η πιθανότητα το άτομο που αναβάλλει να χάσει τη φιλοδοξία του για επιτυχία, με αποτέλεσμα να μην πετύχει τα όνειρα που έχει, με αποτέλεσμα αυτό να προκαλέσει άγχος και χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Λόγοι που μας ωθούν στην αναβλητικότητα

Η τελειομανία είναι ένας σημαντικός παράγοντας ο οποίος μας ωθεί πολλές φορές στο να αφήσουμε τα πράγματα για αύριο. Πολλές φορές η πεποίθηση ότι αν είναι να κάνουμε κάτι πρέπει να γίνει τέλεια βάζει εμπόδια στο να αρχίσουμε αυτό που θέλουμε να κάνουμε.

Έλλειψη κινητοποίησης. Πολλές φορές μπορεί ο στόχος μας να μην είναι αρκετά ισχυρός έτσι ώστε να μας κινητοποιήσει. Αυτό που θα μας βοηθήσει είναι να θέσουμε ένα στόχο αρκετά ισχυρό και να συνειδητοποιήσουμε γιατί θέλουμε να πετύχουμε αυτό το στόχο.

Δε ξέρουμε από που να ξεκινήσουμε, γιατί δεν έχουμε σπάσει το στόχο μας σε μικρά βήματα.

Αποσπάται εύκολα η προσοχή μας. Την ώρα που αποφασίζουμε να ξεκινήσουμε κάτι ασχολούμαστε με το τηλέφωνο μας και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Χάνουμε το ενδιαφέρον μας, μόλις συνειδητοποιήσουμε ότι χρειάζεται προσπάθεια, για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε.

Δεν έχουμε εκτιμήσει σωστά πόσο χρόνο χρειαζόμαστε για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Πολλές φορές αναβάλλουμε σημαντικά πράγματα γιατί πιστεύουμε ότι έχουμε αρκετό χρόνο στη διάθεση μας.

Δυσκολευόμαστε να θέσουμε προτεραιότητες και να οργανωθούμε.

Αντιμετωπίζουμε δυσκολίες στο να πάρουμε αποφάσεις.

Πως μπορούμε να σταματήσουμε την αναβλητικότητα:
1. Διαχειριστείτε τις αρνητικές σκέψεις που σας εμποδίζουν από το να πετύχετε τους στόχους σας.

2. Μη φοβάστε να κάνετε λάθη.

3. Σπάστε το στόχο σας σε μικρά βήματα. Κάθε φορά που θα πετυχαίνετε ένα στόχο θα είναι πιο εύκολο να πάτε στο επόμενο.

4. Κάντε λίστα με τα πράγματα που αποφεύγετε να κάνετε και όχι με τα πράγματα τα οποία θα κάνατε έτσι και αλλιώς.

5. Οργανώστε καλύτερα το χρόνο σας και θέστε ένα χρονικό όριο στο οποίο θα δεσμευτείτε για να ασχοληθείτε με όσα έχετε να κάνετε και ένα χρονικό όριο για διάλειμμα.

6. Ασχοληθείτε με τα σημαντικότερα πράγματα την ώρα που έχετε περισσότερη ενέργεια.

7. Απαλλαγείτε από περισπασμούς. Σβήστε το τηλέφωνο σας, την τηλεόραση και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

8. Εστιάστε στην επιτυχία που θα έχετε όταν τελειώσετε και στο συναίσθημα που θα έχετε.

9. Επιβραβεύσετε τον εαυτό σας.




Συγγραφή - Επιμέλεια Άρθρου   Θεογνωσία Μεϊτανή
Ψυχολόγος με Εξειδίκευση στην Συμβουλευτική Ψυχολογία
Αρθρογράφος: Θεογνωσία Μεϊτανή
Το Psychology.gr είναι εγκεκριμένος εκδότης στην υπηρεσία Google News. Ακολουθήστε μας για να έχετε πρόσβαση στην αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση για έρευνες ψυχολογίας και θέματα ψυχικής υγείας: Psychology.gr - Google News

Τα περιεχόμενα του Psychology.gr προστατεύονται από την DMCA. Η αναδημοσίευση περιεχομένου είναι αποδεκτή, μόνο υπό τις παρακάτω ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση το Psychology.gr θα προβαίνει σε καταγγελία DMCA, χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση.

Πώς καταστρέφει τη ζωή του κάθε ζώδιο χωρίς καν να το επιδιώκει…!!!!



Κριός (21/3-20/4)
Καταστρέφετε τη ζωή σας με την αρνητικότητα και επιτρέποντας στον εαυτό σας να χαθείτε μέσα σε αυτήν.

Τα νεύρα σας και το πείσμα σας θα σας φέρουν πολλούς μπελάδες. Ζείτε σε έναν αρνητικό κόσμο μερικές φορές, που οι άνθρωποι δεν θέλουν να είναι μέρος του.

Ταύρος (21/4-20/5)
Καταστρέφετε τη ζωή σας με το να μην την ζείτε με το μέγιστο των δυνατοτήτων της.

Νιώθετε την ανάγκη να ελέγχετε τον οποιονδήποτε και το οτιδήποτε στη ζωή σας. Και όταν τα πράγματα δεν πάνε έτσι όπως τα έχετε σχεδιάσει ξεσπάτε στους ανθρώπους τους οποίους νοιάζεστε. 

Το πιο δύσκολο πράγμα που δεν μπορείτε να καταλάβετε είναι ότι δεν μπορείτε να ελέγχετε τους ανθρώπους, και οι καταστάσεις δεν θα είναι πάντα καλές. Μάθετε να το αποδέχεστε. Οι απρογραμμάτιστες και απρόβλεπτες καταστάσεις στη ζωή είναι εκείνες που την κάνουν συναρπαστική.

Δίδυμοι (21/5-21/6)
Καταστρέφετε τη ζωή σας με τον συμβιβασμό. Συμβιβάζεστε στην αγάπη επειδή δεν ξέρετε τι θέλετε. Συμβιβάζεστε στη ζωή επειδή φοβάστε την αλλαγή. Συμβιβάζεστε στην καριέρα σας επειδή μένετε σε κάτι που δεν σας κάνει χαρούμενους.

Και εξαιτίας αυτών, είστε συνήθως εκείνοι που πονάνε τους ανθρώπους πιο πολύ. Επειδή είστε αναποφάσιστοι στη ζωή σας, έχετε την τάση να σέρνετε τους άλλους μέσω της σύγχυσης και πληγώνετε καλούς ανθρώπους στην πορεία.

Αλλά μία μέρα κάποιος θα μπει στη ζωή σας και το μόνο για το οποίο θα είστε ξεκάθαροι είναι ότι θα τον θέλετε στη ζωή σας. Όταν βρείτε αυτό το άτομο, μην του δώσετε κάποιο λόγο για να φύγει, επειδή το κάρμα θα επιστρέψει σε εσάς και το άτομο εκείνο θα είναι αυτό που θα σας πληγώσει περισσότερο από όσο μπορούσατε να φανταστείτε, αν το αφήσετε να φύγει.

Καρκίνος (22/6-22/7)
Καταστρέφετε τη ζωή σας με το να βάζετε πρώτα τους άλλους και μετά τον εαυτό σας.

Είστε συναισθηματικά ασταθείς (μία πέφτετε και μία ανεβαίνετε) και χάνεστε εύκολα στον τρόπο που νιώθετε για τους άλλους. Μερικές φορές όταν πιστεύετε ότι έχετε γνωρίσει το σωστό άτομο, το βάζετε πάνω από τον εαυτό σας και το αγαπάτε λίγο πιο πολύ από όσο χρειάζεται. Είναι εύκολο να χαθείτε στην αγάπη. Αλλά να προσέχετε μην χάσετε τον εαυτό σας μέσα σε αυτήν.

Λέων (23/7-23/8)
Καταστρέφετε τη ζωή σας με το να κλείνεστε στον εαυτό σας και να κρύβετε τα συναισθήματά σας. Καταστρέφετε τη ζωή σας με το να σκέφτεστε ότι η ευαισθησία είναι ένδειξη αδυναμίας.

Είστε πολύ καλοί στο να δείχνετε σκληροί και να προσποιήστε ότι δε νοιάζεστε. Ως κάποιοι που βάζετε τις συναισθηματικές σας ανάγκες σε δεύτερη μοίρα στη ζωή σας, προσέξτε να μην κλείνεστε τόσο πολύ, επειδή θα έρθει η στιγμή που θα νικηθείτε από το αίσθημα της μοναξιάς. Να θυμάστε ότι τα αισθήματα δεν σας κάνουν να φαίνεστε αδύναμοι. Το να τα αρνείστε όμως, σας κάνει.

Παρθένος (24/8-22/9)
Καταστρέφετε τη ζωή σας με το να είστε πολύ σκληροί με τον εαυτό σας.

Έχετε την τάση να βάζετε τους άλλους πάνω από τον εαυτό σας και να μη δίνετε προτεραιότητα σε εσάς. Ενώ αυτό δείχνει ανιδιοτέλεια και οι άνθρωποι σας θαυμάζουν για την καλή καρδιά σας, η ικανότητά σας να αγαπάτε τους άλλους και να τους αγαπάτε βαθιά, δεν αντικατοπτρίζει την σχέση που έχετε με τον εαυτό σας. 

Είστε οι πρώτοι που θα επικρίνετε αυτό που είστε ή θα επισημάνετε τα ελαττώματά σας χωρίς να εξελίξετε τον εαυτό σας προς αυτό που θέλετε να είστε. Είστε ο χειρότερος εχθρός σας καθώς και η λύση σε αυτό.

Ζυγός (23/9-22/10)
Καταστρέφετε τη ζωή σας με το να προσπαθείτε τόσο σκληρά να ηρεμείτε τους άλλους και με το να μη ζητάτε αυτό που θέλετε και χρειάζεστε.

Όσο καλοί και να είστε και όσο και αν σας αγαπάνε όλοι, οι άνθρωποι σας εκμεταλλεύονται και σας κακομεταχειρίζονται. Συγκρατείτε τα αισθήματά σας στην προσπάθεια να είστε ανιδιοτελείς αλλά τότε αυτά συσσωρεύονται και γίνονται κακά και αγενή. Μερικές φορές πληγώνετε τους ανθρώπους που αγαπάτε πιο πολύ καταπιέζοντας τα συναισθήματά σας και μη θέλοντας να αντιμετωπίσετε τα προβλήματά σας.

Σκορπιός (23/10-22/11)
Καταστρέφετε τη ζωή σας με το να σκέφτεστε ότι δεν αξίζετε την αγάπη και ότι είναι καλύτερα να είστε μόνοι.

Είστε πολύ ζόρικοι για να τα πάει κάποιος καλά μαζί σας. Είστε οδυνηρά πεισματάρηδες και δεν συγχωρείτε εύκολα τους ανθρώπους. Δεν είναι εύκολο να κερδίσει κάποιος την καρδιά σας αλλά αν γίνει αυτό, τότε έχει την αγάπη και την αφοσίωσή σας για πάντα. Αλλά το πιο μεγάλο ελάττωμά σας είναι ότι είστε λιγάκι εγωιστές και πληγώνετε τους ανθρώπους που νοιάζονται για εσάς στην προσπάθειά σας να ψάχνετε για το νούμερο ένα.

Τοξότης (23/11-21/12)
Καταστρέφετε τη ζωή σας με το να φοβάστε. Φοβάστε τόσο πολύ την αποτυχία, που δεν κάνετε απολύτως τίποτα και μένετε καθηλωμένοι στο ίδιο σημείο.

Ενώ έχετε πολλές καλές ιδέες, μερικές φορές χάνεστε μέσα σε αυτές. Δεν φαίνεται να είστε συγκεντρωμένοι ή να μπορείτε να τα καταφέρετε. Συγκεντρωθείτε σε μια εργασία την οποία δεν θα αργήσετε να φέρετε εις πέρας και ξεκολλήστε από εκεί που είστε.

Αιγόκερως (22/12-20/1)
Καταστρέφετε τη ζωή σας με το να σκέφτεστε ότι ανταγωνίζεστε τους άλλους για να φτάσετε κάπου. Καταστρέφετε τη ζωή σας με το να πιέζετε τον εαυτό σας αντί να απολαμβάνετε το ταξίδι.

Είστε πολύ σκληροί με τον εαυτό σας και μερικές φορές απίστευτα εστιασμένοι σε κάτι. Είστε συνέχεια σε κίνηση και κάνετε πάντα κάτι, αλλά μην ξεχνάτε να χαλαρώνετε και να ζείτε λιγάκι τη ζωή, αλλιώς θα χάσετε τα πράγματα που είναι πιο σημαντικά από τους στόχους.

Υδροχόος (21/1-19/2)
Καταστρέφετε τη ζωή σας με το να αφήνετε το παρελθόν να επηρεάζει το μέλλον σας.

Έχετε την τάση να τα κρατάτε όλα για τον εαυτό σας και είστε οι χειρότεροι εχθροί σας. Δεν συγχωρείτε τον εαυτό σας για το παρελθόν σας και επιτρέπετε σε αυτό να υπαγορεύσει το μέλλον σας και έτσι φορτώνεστε με αχρείαστα φορτία κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της ζωής σας.

Έχετε την τάση να διώχνετε πραγματικά καλούς ανθρώπους γιατί πιστεύετε ότι είστε καλύτερα μόνοι παρά με κάποιον που θα μπορούσε να είναι καλός για εσάς.

Ιχθύες (20/2-20/3)
Καταστρέφετε τη ζωή σας με το να επιλέγετε τους λάθος ανθρώπους.

Επιλέγετε τοξικούς ανθρώπους και συνήθειες. Ως άτομα που ειλικρινά έχετε καλές προθέσεις και πιθανώς την καλύτερη καρδιά από όλα τα ζώδια, έχετε την τάση να έλκεστε από τους λάθος ανθρώπους που ξεθωριάζουν το φως σας λιγάκι και σας στραγγίζουν.

Όσον αφορά τις συνήθειες, υφίστασθε τον πόνο στη ζωή σας, επιλέγοντας να αντιμετωπίσετε όλα τα λάθος πράγματα. Πληγώνετε τον εαυτό σας περισσότερο κάθε φορά, επειδή πιστεύετε ότι αξίζετε τον πόνο.




Μετάφραση: awakengr.com via thoughtcatalog

Ίρβιν Γιάλοµ : Η κακή σχέση µε τους γονείς μπορεί να οδηγήσει κάποιον σε κατάθλιψη για πάντα…!!!!

Συνέντευξη στην Έμυ Ντούρου
Και πώς να χωρέσεις ερωτήσεις για τους Ρωσοεβραίους γονείς του και τις προσπάθειές τους να ριζώσουν στη Αµερική, για τη γειτονιά των µαύρων όπου µεγάλωσε, τη σχέση ζωής µε τη σύζυγό του Μέριλιν, την αγάπη του για την Ελλάδα (και τον γιαννιώτικο µπακλαβά) και την εποχή που έφυγε για την Ινδία για να κάνει διαλογισµό, τότε που ταλαιπωρήθηκε µήνες από µια αδιάγνωστη ασθένεια. Αυτά και άλλα πολλά όπως η σχέση του µε τον Ρόλο Μέι και η ζωή του στην Καλιφόρνια όπου διαµένει τις τελευταίες δεκαετίες στριφογυρίζουν στο κεφάλι µου ενόσω περιμένω να µου στείλει την πρόσκληση για να συνοµιλήσουµε στην πλατφόρµα Ζoom.

Δίπλα µου έχω το βιβλίο του «Αυτό ήταν η ζωή; Τότε άλλη µια φορά! – Αναµνήσεις ενός ψυχιάτρου» (Εκδόσεις Άγρα), που όπως έχει δηλώσει θα είναι και το τελευταίο του. Σχολιάζουµε τη φωτογραφία του εξωφύλλου. «Μου αρέσει πολύ» µου λέει «γιατί µε έχουν φωτογραφίσει ενώ κάνω ποδήλατο. ∆υστυχώς δεν µπορώ πια να κάνω. Έχω ένα πρόβληµα στο γόνατό µου, πλέον χρειάζοµαι µπαστούνι για να περπατήσω και δυσκολεύοµαι πολύ να ισορροπήσω».

Θέλετε να ξεκινήσουµε µε την ιδιαίτερη σχέση που έχετε µε την Ελλάδα;
Φυσικά. Καταρχάς να πω ότι λυπάµαι για όλα αυτά που συµβαίνουν στην Ελλάδα, την κρίση και το προσφυγικό. Στην αυτοβιογραφία µου έχω αφιερώσει ένα κεφάλαιο στη χώρα σας, την οποία αγαπώ πολύ. Έχω έρθει τρεις φορές, τη µία µαζί µε τη σύζυγό µου. Θα ήθελα πολύ να ξανάρθω, αλλά δυστυχώς δεν µπορώ πλέον να κάνω µεγάλα ταξίδια. 

Μου λείπουν οι ωραίες στιγµές που πέρασα εκεί και οι φίλοι που έκανα. Έχω αρκετούς καλούς φίλους. Ένας από αυτούς είναι γλύπτης και ζει σε ένα ελληνικό νησί. Πριν από καιρό φιλοτέχνησε την προτοµή µου και µου την έστειλε.

Ξεκινάτε το βιβλίο σας περιγράφοντας έναν εφιάλτη από τον οποίο ξυπνάτε κλαίγοντας. Κλαίτε συχνά;
Όχι πολύ συχνά.

Στη δύση προσπαθούµε να κρύψουµε τα δάκρυά µας. Πιστεύετε ότι το κλάµα δείχνει αδυναµία;
Όχι, πιστεύω ότι το κλάµα δείχνει θλίψη.

Τι είναι ευτυχία για σας;
Είναι η αίσθηση που έχω ότι ζω τη ζωή που µου ταιριάζει µε την οικογένειά µου, η οποία είναι πολύ σηµαντική για µένα. Επίσης χαίροµαι που µπορώ να προσφέρω βοήθεια σε πολλούς άλλους ανθρώπους, καθώς και το γεγονός ότι µπορώ να έχω ουσιαστικές σχέσεις µε τους φίλους µου.

Είναι απαραίτητο να είµαστε ευτυχισµένοι;
Είναι ωραίο να είναι κανείς ευτυχισµένος.

Δεν θεωρείτε ότι υπάρχει µια διαρκής πίεση να είµαστε µονίµως ευτυχισµένοι;
∆εν έχω νιώσει τέτοιου είδους πίεση. ∆εν νιώθω ότι πιέζοµαι να νιώσω ευτυχία. Επίσης δεν πιέζω τους άλλους να νιώσουν ευτυχία. Συνήθως οι άνθρωποι έρχονται σ’ εµένα γιατί νιώθουν δυστυχείς και χρειάζονται κάποιον που θα τους κάνει να νιώσουν καλύτερα.

Είναι η κατάθλιψη ένα από τα µεγαλύτερα σύγχρονα προβλήµατα;
Σε όλες τις εποχές οι άνθρωποι υπέφεραν από συµπτώµατα κατάθλιψης. ∆εν συµβαίνει µόνο στη δική µας κοινωνία. Πάντα υπήρχαν περιπτώσεις ελαφράς ή βαριάς κατάθλιψης. Άλλοι ασθενείς κατέληγαν σε ψυχιατρεία, άλλοι έφταναν µέχρι την αυτοκτονία. Η κατάθλιψη κάποιες φορές µπορεί να διαρκέσει µερικά χρόνια, άλλες φορές ίσως και µια ολόκληρη ζωή.

Ο Ζίγκµουντ Φρόιντ πίστευε ότι ο πολιτισµός είναι πηγή δυστυχίας. Το συµµερίζεστε;
Εξαρτάται από το είδος του πολιτισµού. Είναι αδύνατο να φανταστούµε πώς θα ήταν η ζωή χωρίς κανένα ίχνος πολιτισµού. Αυτό θα µας έφερνε πίσω στην κατάσταση να ζούµε σαν τους πρωτόγονους. Οπότε δεν συµφωνώ µε αυτήν τη θέση. ∆εν νοµίζω επίσης ότι η δυστυχία πηγάζει από τον πολιτισµό αλλά από τις σχέσεις που δηµιουργεί κάποιος µε τους κοντινούς του ανθρώπους. 

Θεωρώ ότι έχει πολύ µεγάλη σηµασία η σχέση που χτίζει κάποιος µε τους γονείς του. Η κακή σχέση µε τους γονείς θα µπορούσε πολύ εύκολα να οδηγήσει κάποιον σε κατάθλιψη για την υπόλοιπη ζωή του.

Διαβάζοντας το βιβλίο σας καταλαβαίνω ότι ακόµη και αν κάποιος είναι κορυφαίος ψυχίατρος και θεραπευτής, όπως εσείς, µπορεί να έχει άλυτα θέµατα µε τους γονείς του. Μπορούµε να αφήσουµε πίσω µας το παρελθόν ή θα µας κυνηγάει για πάντα;
Όταν ήµουν πολύ νέος είχα διάφορα θέµατα µε την οικογένειά µου. Ήταν άνθρωποι που δούλεψαν πολύ σκληρά, είχαν έρθει µετανάστες στις ΗΠΑ, µιλούσαν άλλη γλώσσα και δεν ήταν εύκολο να προσαρµοστούν στα νέα δεδοµένα. Οπότε υπήρχε σοβαρή έλλειψη επικοινωνίας µεταξύ µας. 

Αυτό το κενό προσπάθησα να καλύψω µέσα από τις σχέσεις που έχτισα µε τα δικά µου παιδιά. Χτες είχαν έρθει όλα τους εδώ για να γιορτάσουµε την 4η Ιουλίου (σ.σ.: η συνέντευξη έγινε στις 5 Ιουλίου, δηλαδή µία µέρα µετά την επέτειο της Ηµέρας της Ανεξαρτησίας).

Πώς περάσατε;
Πολύ ωραία. Κάναµε ένα µεγάλο πάρτι.

Τι χρειάζεται να κάνουµε για να γίνουµε ο εαυτός µας; (Ο αγγλικός τίτλος του βιβλίου είναι «Becoming myself».)
Θεωρώ πως θα πρέπει να αναζητήσουµε έναν τρόπο ζωής ο οποίος δεν θα µας κάνει να νιώθουµε ότι µετανιώνουµε για τις επιλογές µας. Βλέποντας τη ζωή µου σε βάθος χρόνου δεν µετανιώνω για κάτι πολύ σηµαντικό από αυτά που έζησα. ∆εν σκέφτοµαι δηλαδή ότι θα ήθελα να κάνω αυτό ή εκείνο ή ότι παντρεύτηκα αυτήν τη γυναίκα και όχι κάποια άλλη.

Μπορούµε να εµπιστευόµαστε τις αναµνήσεις µας ή κάποιες φορές το µυαλό µας φτιάχνει βολικές ιστορίες χρησιµοποιώντας τις εµπειρίες µας µε τρόπο που λειτουργεί θεραπευτικά για την ψυχή µας;
Πολλές φορές µπορεί να µη θυµόµαστε καθαρά κάποιες λεπτοµέρειες. Για παράδειγµα, υπάρχουν περιπτώσεις που µιλάµε µε τη σύζυγό µου για ταξίδια που κάναµε µαζί και θυµόµαστε κάπως αλλιώς κάποια όχι τόσο σηµαντικά περιστατικά. Σε γενικές γραµµές πάντως εµπιστευόµαστε τις αναµνήσεις. Άλλωστε τις περισσότερες φορές έχουµε µάρτυρες που επιβεβαιώνουν αυτά που θυµόµαστε.

Πότε το µυαλό µας φτιάχνει δίχτυ προστασίας δηµιουργώντας βολικές πραγµατικότητες;
Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ζήσει τροµακτικά πράγµατα σε νεαρή ηλικία. Αυτές οι αναµνήσεις έχουν απωθηθεί από το συνειδητό ή οι άνθρωποι αυτοί θυµούνται να έχουν συµβεί άλλα πράγµατα αντί αυτών που έχουν συµβεί πραγµατικά.

Όσοι πιστεύουν στον Θεό αντιµετωπίζουν το αναπόδραστο γεγονός του θανάτου καλύτερα από εκείνους που δεν πιστεύουν;
Οι θρησκείες προσφέρουν διάφορα σενάρια στα οποία µετά τον θάνατο υπάρχει ένα άλλο είδος ζωής, ένας παράδεισος για παράδειγµα. Οπότε η θρησκεία έχει µια λειτουργία, προσπαθεί να συµφιλιώσει τους ανθρώπους µε την έννοια του θανάτου. Φυσικά δεν σηµαίνει ότι είναι πραγµατικό αυτό που προσφέρουν.

Εσείς πιστεύετε στον Θεό;
Όχι.

Πότε σταµατήσατε να πιστεύετε;
Ήµουν µικρός, µεταξύ 10 και 12 χρόνων. Ήταν η εποχή που άρχισα να ενδιαφέροµαι πολύ για την επιστήµη και τότε η θρησκεία στην οποία πίστευαν οι γονείς µου σταµάτησε να µου λέει κάτι.

Υπάρχει η αίσθηση ότι η αµερικανική κοινωνία έχει γίνει πιο συντηρητική τις τελευταίες δεκαετίες, κάτι που επιβεβαιώνεται µε την εκλογή του Ντόναλντ Τραµπ. Τι άλλαξε στην αµερικανική ψυχή;
∆εν ξέρω αν έχει να κάνει µε την αµερικανική ψυχή, αλλά εδώ πραγµατικά η κατάσταση φαίνεται πως έχει αλλάξει. Να θυµηθούµε σε αυτό το σηµείο ότι ο Τραµπ δεν εκλέχτηκε πρόεδρος επειδή είχε την πλειοψηφία µε το µέρος του.

Ποια είναι η γνώµη σας για εκείνον;
Είναι σαφώς ο πιο χυδαίος και απολίτιστος πρόεδρος που είχαµε ποτέ.

Στο βιβλίο σας γράφετε για κάποιες εµπειρίες που είχατε πειραµατιζόµενος µε ουσίες όπως η µαριχουάνα, το ecstasy και το LSD. Μπορούν τα ναρκωτικά να έχουν θετικό ρόλο;
Είναι δεδοµένο πια ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν βοηθηθεί από τη χρήση ουσιών, έχω γίνει µάρτυρας τέτοιων περιστατικών. Κάποιες ουσίες µπορούν να φανούν χρήσιµες σε κάποιες περιπτώσεις. Επειδή όµως αρκετοί µπορεί να καταστρέψουν τη ζωή τους αν εθιστούν θα πρέπει να είµαστε πολύ προσεκτικοί.

Κάνετε συνεδρίες µέσω Skype. Έχει αποτέλεσµα η εξ αποστάσεως ψυχοθεραπεία;
Είναι σαν αυτό που κάνω τώρα µαζί σας.

Ναι. Είναι πολύ ωραίο.
Δεν µου αρέσει που το λέω, αλλά όπως βλέπετε κι εσείς δεν έχει και τόσο µεγάλη διαφορά από το να είσαι στο ίδιο δωµάτιο µε τον άλλον. Όπως ακριβώς βλέπω το πρόσωπό σας στην οθόνη, όλες τις συσπάσεις και κάθε σας χειρονοµία και νιώθω ότι είµαι µαζί σας, έτσι συµβαίνει και µε τους ασθενείς. 

Οπότε µε αυτό τον τρόπο η θεραπεία µπορεί να είναι αρκετά χρήσιµη εµπειρία. Μιλάω µε αρκετούς ανθρώπους από όλο τον κόσµο µέσω Skype ή Zoom. Ωστόσο, δεν µου αρέσει η ψυχοθεραπεία µέσω τηλεφώνου, γιατί εκεί δεν έχω τη δυνατότητα να βλέπω το πρόσωπο του άλλου.

Πάντως ειδικά µ’ εσάς είναι κάπως περίεργο να µιλάει κανείς µε κάµερα, γιατί λόγω της ιδιότητάς σας δίνετε την αίσθηση ότι µπορείτε να καταλάβετε πολύ περισσότερα απ’ όσα θα ήθελε ο άλλος να αποκαλύψει σε µια κουβέντα. Και από τη µια είναι υπέροχο, αλλά από την άλλη λίγο τροµακτικό.
Λυπάµαι αν σας προκαλώ κάτι τέτοιο. ∆εν ήθελα να γίνω τροµακτικός. Ίσως βέβαια φταίει και το µούσι µου.

Όχι, είστε πολύ συµπαθής. Και µου αρέσουν πολύ τα βιβλία σας.
Χαίροµαι, σας ευχαριστώ!

Τώρα που λέµε για τροµακτικά πράγµατα, ποιος είναι ο µεγαλύτερος φόβος σας;
Ο θάνατος.

Είστε ικανοποιηµένος από τη ζωή σας µέχρι τώρα;
Είµαι χαρούµενος γιατί δεν έχω µετανιώσει για τις σηµαντικές επιλογές της ζωής µου. Συχνά µε ρωτούν «για ποια πράγµατα µετανιώνετε;». Γυρίζοντας πίσω στον χρόνο θα έλεγα ότι µετανιώνω για ελάχιστα.

Χαίροµαι πολύ που λέτε κάτι τέτοιο. Υπάρχει κάτι που σας στενοχωρεί;
Η µεγαλύτερη στενοχώρια της ζωής µου είναι που δεν µπορώ πια να κάνω ποδήλατο. Συνήθως οι άνθρωποι που ξεπερνούν τα ογδόντα σταµατάνε να κάνουν ποδήλατο. Οπότε το καταλαβαίνω. Ξέρετε ποια είναι η µεγαλύτερη ευχή µου;

Ποια;
Να µπορέσω να ξανακάνω ποδήλατο.

Σας το εύχοµαι ολόψυχα.

Info
Το βιβλίο του Καθηγητή Ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Στάνφορντ των ΗΠΑ, Ιρβιν Ντ. Γιάλομ, με τίτλο «Αυτό ήταν η ζωή; Τότε άλλη μια φορά! – Αναμνήσεις ενός ψυχιάτρου» κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Αγρα, σε μετάφραση της Ευαγγελίας Ανδριτσάνου.




Κι όσο εσύ με είχες στην αναμονή, εγώ σε έβαλα στο “άντε γεια”…!!!!

“Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε”, “Περίμενε λιγάκι έχω κάτι σοβαρό να κάνω”, “Δεν μπορώ τώρα”.

Από περίμενε σε δεν μπορώ και από δεν μπορώ σε δεν θέλω με είχες, κι εγώ εκεί, να περιμένω, πότε θα θελήσεις, πότε θα μπορέσεις πότε επιτέλους θα έχεις λίγο χρόνο να αφιερώσεις.

Περίμενα υπομονετικά, πολύ καιρό. Πάρα πολύ καιρό για τα δεδομένα μου, κι αν ενδιαφερόσουν έστω και λίγο να με γνωρίσεις θα το είχες καταλάβει αυτό χωρίς να χρειαστεί να καταλήξουμε έτσι. Δεν περίμενα ποτέ και κανέναν. 

Όποιος με ήθελε έβρισκε χρόνο για εμένα. Για να με δει, να μου μιλήσει, να μου στείλει ένα μήνυμα βρε αδερφέ. Να δείξει λίγο ενδιαφέρον. Με εσένα τα πράγματα άλλαξαν πορεία.

Περίμενα, νωχελικά και αδιάφορα πότε θα έχεις όρεξη να μιλήσουμε για κάτι σοβαρό, πότε θα θες να με δεις χωρίς το χρονόμετρο να τρέχει. Πότε επιτέλους θα βρεθούμε χωρίς ο χρόνος να πιέζει σαν λαιμητόμος πάνω από τα κεφάλια μας.

Και όσο εγώ περίμενα εσύ έκανες την ζωούλα σου ανενόχλητος. Έβγαινες, ξενυχτούσες, είχες τα φιλαράκια σου, τη ζωούλα σου γενικά ρε παιδί μου. Και για μένα, ούτε δεκάρα τσακιστή. Ούτε μισό δευτερόλεπτο του χρόνου σου.

Και κάθε φορά άκουγα τα ίδια. “Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσουμε, έχω δουλειά, θα σε πάρω εγώ αργότερα, αλήθεια.”. Και το αργότερα δεν ερχόταν ποτέ. Στηνόμουν πάνω από το τηλέφωνο να δω μήπως και θυμηθείς πως έχεις μια υποχρέωση. Αλλά πού τέτοια τύχη;

Όμως φίλε μου η υπομονή έχει και όρια. Όρια λεπτά, σαν μία κλωστή. Δεν μπορείς να σουλατσάρεις πάνω τους χωρίς να αρχίσουν να φθίνουν. Δεν μπορείς να τα αγγίζεις αναιδέστατα και να περιμένεις να αντέξουν. 

Δεν γίνεται να πιστεύεις πως θα κρατήσουν για πάντα λες και δεν τα παραβίασες ποτέ. Με κάθε σου “περίμενε”, “δεν μπορώ”, “δεν θέλω”, τα όρια λέπταιναν επικίνδυνα. Μόνο που ήσουν πολύ απασχολημένος για να το καταλάβεις. Ή έκανες πως δεν καταλάβαινες. Οτιδήποτε σε βόλευε εκείνη την στιγμή.

Έτσι , λοιπόν, φίλε μου τα όρια μου κάποια στιγμή έσπασαν. Άντεξαν παραπάνω από όσο ήταν φτιαγμένα να αντέξουν και έσπασαν με πολύ θόρυβο. Και αυτός ο θόρυβος με ξύπνησε. Με έκανε να καταλάβω πόσο ανόητη ήμουν που περίμενα κάποιον σαν εσένα.

Εσένα, που δεν μπορείς να αποφασίσεις για τα πιο απλά πράγματα. Και περίμενα από εσένα η ανόητη να κάνεις σοβαρή κουβέντα. Για αυτό λοιπόν αγοpάκι μου γλυκό όσο με είχες στο περίμενε και στο φτύσιμο αποφάσισα πως από εδώ και πέρα θα σε βάλω στο “άντε γεια”.

Άντε γεια και μην τολμήσεις να με ενοχλήσεις. Μην τολμήσεις να μου ζητήσεις τα ρέστα για την συμπεριφορά μου. Να θυμάσαι πως η συμπεριφορά μου δημιουργήθηκε από την δική σου συμπεριφορά. Από τη στιγμή που δεν μπορείς να αποφασίσεις τι θες θα σε βγάλω από τη δύσκολη θέση. Ξέρω εγώ τι θέλω. Κι αυτό φίλε μου ΔΕΝ είσαι εσύ. Μου τελείωσες πριν καν αρχίσεις.

Άντε γεια!




Άντζελας Καμπέρου

Φυσικοί λιποδιαλύτες : 8 τροφές για αποτοξίνωση στο συκώτι και γρήγορη απώλεια βάρους…!!!!

Το συκώτι είναι ένα όργανο που παίζει σημαντικό ρόλο στον ανθρώπινο οργανισμό, στην υγεία και στην απώλεια βάρους, για τον λόγο αυτό επιβάλλεται η τακτική αποτοξίνωσή του.

Το στομάχι είναι υπεύθυνο για την πέψη των λιπαρών ουσιών, αλλά για να λειτουργεί καλά χρειάζεται τη βοήθεια του ήπατος και της χοληδόχου κύστης, που παράγουν και αποθηκεύουν αντίστοιχα τη χολή που είναι απαραίτητη για να γίνει αυτή η διεργασία.

Όταν το συκώτι δεν λειτουργεί καλά, το λίπος δεν μπορεί να αφομοιωθεί ή να αποβληθεί όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα ο μεταβολισμός γίνεται πιο αργός και οι τοξίνες να παραμένουν στο σώμα.

Ένα υγιές ήπαρ είναι συνώνυμο της καλής υγείας και ευεξίας, γι’ αυτό πρέπει να τρώτε υγιεινά και να προσέχετε τις καθημερινές σας συνήθειες.

Για τον σκοπό αυτό, θα πρέπει να συμπεριλάβετε οχτώ τρόφιμα στη διατροφή σας, έτσι ώστε να αρχίσετε να αναζωογονείτε και να αποτοξινώνετε το συκώτι σας.

Εάν διατηρείτε επίσης μια δίαιτα με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, ασκείστε τακτικά και απέχετε από κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα, θα αρχίσετε να βλέπετε πραγματικά καλά αποτελέσματα σε λιγότερες από 30 ημέρες με αυτές τις ωφέλιμες τροφές για το συκώτι.
Ωφέλιμες τροφές για το συκώτι

Μια σκελίδα σκόρδο πριν το πρωινό
Η κατανάλωση μιας σκελίδας σκόρδου με άδειο στομάχι είναι ίσως το πιο κλασικό φάρμακο στη φυσική ιατρική.

Δεν είναι κάτι εύκολο, αφού δεν έχει ευχάριστη γεύση και συχνά μας αφήνει κακή αναπνοή.

Για να αποφύγετε την κακή αναπνοή, σας συνιστούμε να μασάτε λίγη φρέσκια μέντα.

Αν και έχει, λοιπόν, αυτό το μικρό μειονέκτημα, εάν θέλετε να βελτιστοποιήσετε τη λειτουργία του συκωτιού σας και να χάσετε βάρος, σας προτείνουμε κάθε πρωί, με άδειο στομάχι, να τρώτε μια σκελίδα σκόρδο.

Το γεγονός ότι περιέχει αλικίνη και σελήνιο είναι αυτό που θα βοηθήσει στην αποτοξίνωση και ανάπλαση του συκωτιού.

Ένα βιολογικό γκρεϊπφρουτ κάθε μέρα
Το γκρέιπφρουτ είναι ένα υπέροχο φρούτο, ιδανικό για να σας βοηθήσει να αποκτήσετε ένα υγιές συκώτι. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά βοηθούν τις φυσικές λειτουργίες καθαρισμού του ήπατος.

Σας συνιστούμε να συνοδεύετε πάντα το πρωινό σας με έναν φρέσκο ​​χυμό από γκρέιπφρουτ: το ανοσοποιητικό και το πεπτικό σας σύστημα θα σας ευγνωμονούν για αυτό.
Καφές ή πράσινο τσάι, από τις πιο ωφέλιμες τροφές για το συκώτι
Μπορείτε να προσθέσετε αυτές τις δύο υπέροχες προτάσεις στο πρωινό σας. Βεβαιωθείτε, ωστόσο, ότι δίνετε πάντα προσοχή στον τύπο γλυκαντικού που προσθέτετε (το καλύτερο είναι μέλι ή stevia, σε αντικατάσταση της επεξεργασμένης ζάχαρης).

Ο καφές και το τσάι είναι πολύ πλούσια σε αντιοξειδωτικά όπως κατεχίνες και πολυφαινόλες. Αυτά τα συστατικά είναι που αποδεικνύονται φανταστικά για τη φροντίδα του ήπατος σας.

Ωστόσο, θυμηθείτε να μην πιείτε πάρα πολύ. Πρέπει πάντα να τα καταναλώνετε με μέτρο.

Πείτε “ναι” στο αβοκάντο
Τα αβοκάντο είναι η τροφή που σας συστήνουμε περισσότερο.
Περιέχουν υψηλό επίπεδο ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι ιδανικά για την καρδιά σας. Επιπλέον, ενθαρρύνουν το συκώτι σας να παράγει γλουταθειόνη, μια ένωση που βοηθάει στην καταστροφή των λιπών και των τοξινών.
Φαγόπυρο από τις ωφέλιμες τροφές για το συκώτι
Θα βρείτε φαγόπυρο στα καταστήματα βιολογικών τροφίμων ή στο ειδικό τμήμα των μεγάλων σουπερμάρκετ. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε ψωμί και επιδόρπια.

Το φαγόπυρο ρυθμίζει το μεταβολισμό του λίπους, χάρη στην ινοσιτόλη, μια ένωση που δρα προστατευτικά για το συκώτι, βοηθώντας το στην επεξεργασία ορισμένων ορμονών.

Βοηθά επίσης στην απομάκρυνση των τοξινών που περιέχονται σε φάρμακα και γλυκόζη.

Επιπλέον, είναι ένα από τα πιο θρεπτικά δημητριακά, πλούσιο σε πρωτεΐνες και απαραίτητα αμινοξέα που σας βοηθούν να αποκτήσετε περισσότερη ενέργεια.

Αγκινάρες
Αγαπήστε και εσείς τις αγκινάρες. Έχουν ωραία γεύση και μας βοηθούν να χάσουμε βάρος.

Μην αποκλείσετε ποτέ τις αγκινάρες από τη διατροφή σας. Εξάλλου, δεν κάνουν μόνο καλό στο συκώτι σας, αλλά και στο πάγκρεας.

Τα φυσικά ένζυμά τους δρουν ως αναπλαστικοί παράγοντες, προστατεύουν και βελτιώνουν όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την πέψη των λιπαρών ουσιών.

Αξίζει να το έχετε αυτό στο μυαλό και να εντάξετε τις αγκινάρες αρκετές φορές την εβδομάδα στα γεύματά σας.

Κουρκουμάς
Ο κουρκουμάς είναι ιδιαίτερα καλός για το συκώτι.
Αν τον προσθέτετε συστηματικά στο ρύζι με λίγο άπαχο κρέας ή ακόμα και αν τον πιείτε ως ρόφημα με λίγο μέλι, θα έχετε ένα αποτοξινωτικό φάρμακο που θα χαρίσει εξαιρετική λειτουργία στο συκώτι σας.

Αποτελεί καλό αντιφλεγμονώδες και “χρυσό” μπαχαρικό. Το χρώμα του, εξάλλου, είναι ενδεικτικό των πολλαπλών ιδιότητών του και των πολλών αντιοξειδωτικών που περιέχει.
Ρόφημα από παντζάρι και σταφίδες, από τις πιο ωφέλιμες τροφές για το συκώτι
Αυτό το ρόφημα αποτελεί φυσικό φάρμακο εξαιρετικά ωφέλιμο για το συκώτι σας. Θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος και να προσλάβει ο οργανισμός σας μια καλή δόση βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών.

Δείτε πώς να το ετοιμάσετε παρακάτω.

Συστατικά
§ 2½ φλιτζάνια νερό (625 ml)

§ 2 ½ φλιτζάνια παντζάρι (300 γρ.)

§ ½ φλιτζάνι σταφίδες (65 γρ.)

§ Χυμό 2 λεμονιών

Σκεύη που θα χρειαστείτε

§ Κούπες

§ Μεγάλο δοχείο

§ Αποχυμωτή

§ Κατσαρολάκι

§ Μίξερ

Οδηγίες παρασκευής
Πρώτα, βράστε το νερό.
Στη συνέχεια, κόψτε το παντζάρια σε μικρούς κύβους.
Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, βγάλτε το από το μάτι.

Προσθέστε τις σταφίδες και το παντζάρια. Στη συνέχεια, καλύψτε το δοχείο και αφήστε το να κρυώσει για 45 λεπτά.

Έπειτα τοποθετήστε το περιεχόμενο σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε καλά μέχρι να επιτύχετε ένα ομοιογενές, κρεμώδες μείγμα.

Στύψτε τα λεμόνια και προσθέστε το χυμό στο μείγμα, ανακατεύοντας για λίγο.

Όταν είναι έτοιμο, πιείτε αυτό το φάρμακο το πρωί, για 5 συνεχόμενες ημέρες.




Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Πώς να αναγνωρίσετε τον έρωτα της ζωή σας : κάνατε μια συμφωνία πριν καν γεννηθείτε…!!!!

Μια φορά και έναν καιρό, πριν γεννηθείτε, τον επιλέξατε.
Επιλέξατε αυτόν που κάνει τις νύχτες να μην φτάνουν για να πείτε όλα όσα θέλετε ο ένας στον άλλον…

Αυτόν, που η ψυχή του σας χαϊδεύει χωρίς καν να σας ακουμπά, αυτόν που πιστεύει σε εσάς και σας κάνει να πιστεύετε στον εαυτό σας, ακόμα και όταν εσείς δεν θα το κάνετε. Αυτόν που σας λέει πόσο σημαντική είστε γι αυτόν και για τον κόσμο επίσης.

Θα τον αναγνωρίστε, από την λάμψη της ψυχής του και τις σπίθες που φωτίζουν τα μάτια του κάθε φορά που σας βλέπει, από το πόσο σφιχτά σας αγκαλιάζει σαν να πάτε να του ξεφύγετε.

Και μετά την πρώτη σας συνάντηση σε αυτόν τον κόσμο τίποτα δε θα είναι πια άσπρο ή μαύρο! Αντιθέτως, καινούργιο φάσμα σκιών, χρωμάτων, ήχων και λέξεων θα εμφανιστεί.

Θα χρειάζεστε αυτό το άτομο όπως χρειάζεστε τον αέρα για να αναπνεύσετε. Η απουσία του θα σας προκαλεί πόνο και δεν θα μπορείτε να την συνηθίσετε.

Γι αυτό, είναι ανούσιο να χτίσετε την ζωή σας χωρίς αυτόν τον οποίο επιλέξατε πριν καν γεννηθείτε. Χωρίς αυτόν η ζωή θα είναι σαν ένα σπίτι από τραπουλόχαρτα, πάντα υπό απειλή, ακόμα και από τον πιο ελαφρύ άνεμο.

Μπορείτε να φανταστείτε το ταξίδι σας χωρίς τις αγκαλιές του ή το χαμόγελο του που είναι φωτεινότερο και από την αυγή; Το να είστε με αυτόν είναι αρκετό. 

Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα. Προορίζεστε να είστε μαζί για την αιωνιότητα και η αγάπη σας είναι τόσο δυνατή που θολώνει το μυαλό σας. 

Τίποτα δεν βγάζει νόημα πια, αλλά την ίδια στιγμή δεν μπορείτε να βρείτε καλύτερο νόημα σε τίποτα άλλο παρά μόνο στην αγάπη σας.

Εξαιτίας του το μυαλό σας γίνεται το μεγαλύτερο βασανιστήριο σας, ενώ η καρδιά σας συνθέτει τις πιο όμορφες νότες. Και αυξάνεται αναλογικά. 

Η ψυχή σας τρέμει όπως την πρώτη στιγμή που συναντηθήκατε και αγγιχτήκατε… και κάθε φορά θα είναι το ίδιο ακόμα και αν έχουν περάσει 20 ή 30 χρόνια.

Θα τον αναγνωρίσετε από την αγάπη του, επειδή ακμάζετε από την παρουσία του. Σας κάνει να αισθάνεστε πως σας αγαπούν, ακόμα και όταν δεν σας το δείχνει… ακόμα και όταν δεν γνωρίζει ότι το κάνει.

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να θυμάστε πως αξίζετε την αγάπη. Το είδος αγάπης που χτίζει φρούρια, που πετά πάνω από βουνά. Το είδος αγάπης που δεν γνωρίζει από όρια ή εμπόδια και κάνει αυτόν τον πλανήτη ένα τέλειο μέρος για δύο ψυχές ώστε να συναντηθούν και να συνεχίσουν στην ζωή σαν ένα.

Μην εγκαταλείψετε για κάτι λιγότερο. Μην δίνετε προσοχή σε ανθρώπους που σας λένε ότι εξαντλείστε. Αγνοήστε τα ζηλόφθονα κουτσομπολιά και βλέμματα. Αφήστε τα αισθήματα ότι δεν είστε αρκετά καλοί γι αυτόν. Στην πραγματικότητα αφήστε τα πάντα.

Απλά να θυμάστε πως κάνατε μια συμφωνία πολύ καιρό πριν… συμφωνήσατε και οι δυο σε αυτό πολύ πριν έρθετε στην Γη… θα συνεχίσετε στη ζωή ο ένας στο πλευρό του άλλου και θα ακολουθήσετε το φως ως μια οντότητα.

Γι αυτό το είδος αγάπης αξίζει να αναπνέετε και να ζείτε.

Πότε μην τον εγκαταλείψετε …συνεχίστε την αναζήτηση, είναι εκεί, υπάρχει!

Σημείωμα του συγγραφέα: ακόμα και αν το άρθρο γράφτηκε από γυναικεία οπτική γωνία , εφαρμόζεται και στους άνδρες και στις γυναίκες! Καλή τύχη στο να βρείτε το άλλο σας ολόκληρο!




Image by Raphael Alcântara