Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Γιατί σκεφτόμαστε αρνητικά; Μπορούμε να ελέγχουμε τις σκέψεις μας ;

Γιατί σκεφτόμαστε αρνητικά; Μπορούμε να ελέγχουμε τις σκέψεις μας;

Έχει υπολογιστεί πως κάθε άνθρωπος κάνει γύρω στις 50.000 σκέψεις ημερησίως, από αυτές μόνο οι 2000 είναι συνειδητές. Δηλαδή με κάποιο σκοπό…Όλες οι άλλες προέρχονται από το υποσυνείδητό μας αυτόματα και συνήθως όταν δεχόμαστε διάφορα ερεθίσματα από το περιβάλλον μας.

ΣΚΕΨΗ = ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ

Κάθε σκέψη έχει τη δική της συχνότητα και διαμορφώνει τα συναισθήματά μας και το ενεργειακό μας πεδίο. Οι σκέψεις προέρχονται από το χώρο εκείνο που ονομάζεται υποσυνείδητο. Στο υποσυνείδητό μας φωλιάζουν όλες οι εμπειρίες μας, πεποιθήσεις μας, οι αντιλήψεις μας και οι τρόποι συμπεριφορών μας.

Ανταποκρίνονται σε κάποια ερεθίσματα (οπτικά, λεκτικά, καταστάσεων κ.α.) και επαναφέρουν τις κυτταρικές μνήμες των δογματικών πεποιθήσεων μας.

Επηρεάζονται άμεσα από το περιβάλλον μας και τις εκάστοτε συνθήκες.

Κάθε σκέψη γεννά, παρόμοιες, ιδίας συχνότητας άλλες σκέψεις.

Κάθε σκέψη, προσελκύει σκέψεις άλλων ανθρώπων παρόμοιας συχνότητας.

Κάθε σκέψη, έχει τη βάση της σε κυτταρικές μνήμες και μας δημιουργεί τα ανάλογα συναισθήματα.

Κάθε σκέψη που κάνουμε , από οπουδήποτε κι αν προέρχεται, μας φέρνει ένα συγκεκριμένο συναίσθημα.

Έχει διαπιστωθεί πως το 70% των σκέψεων είναι αρνητικές και μας δημιουργεί κάποιο δυσάρεστο συναίσθημα. Γιατί όμως να συμβαίνει αυτό;

Ήδη από τη παιδική μας ηλικία , βάση έρευνας του τμήματος ψυχολογίας στο πανεπιστήμιο του UCLA, οι λεκτικές και όχι μόνο επιρροές που δεχόμαστε από το περιβάλλον μας (γονείς, δάσκαλοι, συμμαθητές κ.α.) ημερησίως είναι ως εξής:

450 αρνητικές επιρροές
30 θετικές επιρροές

Έτσι διαμορφώνεται μια προσωπικότητα που έχει σαν βάση σκέψεων με αρνητική χροιά. Αυτό το δεδομένο έχει σαν αποτέλεσμα πως σε μια θετική σκέψη που κάνουμε να παράγονται ταυτόχρονα και αρνητικές , σαμποτάροντας με αυτό ο τρόπο τα συναισθήματα μας και τη μελλοντική μας πραγματικότητα. ‘Είσαι ότι σκέφτεσαι’ είχε πει ο Αϊνστάιν. 

Όλοι μας είμαστε το αποτέλεσμα των σκέψεων που έχουμε κάνει στο παρελθόν. Το ερώτημα είναι τι μπορώ να κάνω από δω κ πέρα ώστε συνειδητά να αυξήσω τη ποσότητα των θετικών σκέψεων μου.

Το πιο σημαντικό πράγμα που χρειάζεται να κάνω είναι να παρατηρώ όσο γίνεται τις σκέψεις μου. Τότε είμαι σε θέση να τις αξιολογήσω και να φροντίσω συνειδητά , να τις διορθώσω στη κατεύθυνση που εγώ επιθυμώ. Να μην επιτρέπω με άλλα λόγια να σαμποτάρω κάποια θετικά σενάρια που επιθυμώ.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΚΕΨΕΩΝ

Η καλοπροαίρετη σκέψη δημιουργεί προϋπόθεση υλοποίησης μιας επιθυμητής μας κατάστασης. Δημιουργείται ένα ισχυρό ενεργειακό πεδίο γύρω μου, που επηρεάζει τους άλλους. Μόνο ως ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ μπορώ να ελέγχω τις σκέψεις που κάνω … και να τις διορθώνω όπου χρειάζεται.

ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ

1. Να μάθω να ζω στο παρόν. (εάν είμαι εστιασμένος σ αυτό που κάνω, δεν δίνω χώρο να δημιουργηθούν σκέψεις που θα με πηγαίνουν στο μέλλον ή στο παρελθόν)

2. Να είμαι συνειδητός και να την ακυρώνω λέγοντας «άκυρο, άκυρο» . (Φροντίζω να συνηθίζω τον εγκέφαλο μου να μην παράγει και δημιουργεί σκέψεις που θα με φέρνουν δυσάρεστα συναισθήματα.)

3. Να εστιάζομαι στην «ομορφιά ή θετικότητα» που διαθέτει ένα πρόσωπο ή μια κατάσταση. (Να είμαι συνειδητός και να αναζητώ πίσω από μια δυσκολία κάποια θετικότητα ή ευκαιρία.)

4. Να φροντίζω κατά τη διάρκεια της ημέρας να χαλαρώνω, ηρεμώντας το νου μου. (Συνειδητά να εστιάζω την σκέψη μου σε κάτι όμορφο για μένα.)

5. Να απασχολούμε με κάτι το οποίο μου αρέσει ή να μου αρέσει με οτιδήποτε ασχολούμαι.




Χρήστος Αραμπατζής
Εισηγητής βιωματικών σεμιναρίων προσωπικής ανάπτυξης
Πτυχιούχος προσωποκεντρικής και Focusing βιωματικής ψυχοθεραπείας   -  Υπνοθεραπευτής N.G.H. USA

9 αρνητικές σκέψεις που απομακρύνουν τους ανθρώπους από κοντά σας…!!!!

9 αρνητικές σκέψεις που απομακρύνουν τους ανθρώπους από κοντά σας.
Αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, όλοι μας πιάνουμε μερικές φορές τον εαυτό μας κολλημένο σε αρνητικές σκέψεις. Κανείς από εμάς δεν διαθέτει ανοσία στις αρνητικές σκέψεις που κρύβονται στο μυαλό μας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υποκύψουμε σε αυτές. 

Είτε η αρνητική σκέψη σας αποτελεί ένα σύνηθες φαινόμενο ή συμβαίνει απλώς μια φορά στο τόσο, είναι ζωτικής σημασίας για την ευτυχία και την επιτυχία σας το να καταφέρνετε να αναγνωρίζετε πότε σκέφτεστε αρνητικά και να αλλάζετε συνειδητά τη νοοτροπία σας σε θετική.

Παρακάτω σας παραθέτουμε 9 από τις πιο συχνές αρνητικές σκέψεις από τις οποίες βασανίζονται οι άνθρωποι και μερικές συμβουλές για να επαναφέρετε τη θετική σας σκέψη:

1. «Πρέπει να είμαι ακριβώς όπως θέλουν οι άλλοι». Η ζωή σας προσφέρει μια ανεκτίμητη ευκαιρία κάθε στιγμή για να δείτε και να κατανοήσετε ποιοί πραγματικά είστε. Μην χάσετε την ευκαιρία! Μερικές φορές χανόμαστε εντελώς στην προσπάθεια να ζήσουμε τη ζωή μας για τους άλλους, προσπαθώντας να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους και να κάνουμε πράγματα μόνο και μόνο για να τους εντυπωσιάσουμε. Σταθείτε μια στιγμή και σκεφτείτε. 

Ενεργείτε με τρόπο που πραγματικά σας εκφράζει; Θυμηθείτε τις δικές σας ανάγκες και στόχους. Θυμηθείτε ποιοί είστε. Ζήστε, ενεργήστε και αγαπήστε, έτσι ώστε να γίνετε ευτυχισμένοι γιατί όταν έρθει εκείνη η στιγμή δεν θα είστε αληθινοί απέναντι στους άλλους εκτός κι αν είστε αληθινοί απέναντι στον εαυτό σας πρώτα.

2. «Δεν μου αρέσουν οι άλλοι γιατί είναι διαφορετικοί». Δώστε μια υπόσχεση στον εαυτό σας και σταματήστε να τα βλέπετε όλα τραγικά πριν καν συμβεί κάτι, αναπνεύστε βαθιά και ήρεμα και αγαπήστε τους άλλους και τον εαυτό σας χωρίς όρους. Υποσχεθείτε να γελάτε με τα δικά σας λάθη και να συνειδητοποιήσετε ότι κανείς δεν είναι τέλειος. 

Είμαστε όλοι άνθρωποι. Το συναίσθημα της αυτοεκτίμησης μπορεί να ανθίσει μόνο σε ένα περιβάλλον όπου οι ατομικές διαφορές εκτιμώνται, υπάρχει ανοχή στα λάθη, ανοιχτή επικοινωνία και οι κανόνες είναι ευέλικτοι.

3. «Η ζωή των άλλων είναι πολύ ευκολότερη από τη δική μου». Κανείς δεν έχει πιο εύκολη ζωή από εσάς. Όλοι μας δίνουμε τις δικές μας μάχες. Οι πιο δυνατοί δεν είναι εκείνοι που διαθέτουν δύναμη που μπορούμε να δούμε, αλλά εκείνοι που έχουν κερδίσει απίστευτες εσωτερικές μάχες για τις ποιες δεν γνωρίζουμε τίποτα. Η υπόθεση ότι σε κάποιον τα πράγματα έχουν έρθει πιο εύκολα το μόνο που κάνει είναι να χτίζει εμπόδια ανάμεσά σας.

4. «Δεν είμαι αρκετά ικανός για να κάνω τη διαφορά». Πολλές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στη ζωή σας θα έρθουν όταν πλέον θα είστε σε θέση να επαινείτε κάποιον άλλο, ενώ οι ίδιοι θα περνάτε μέσα από πολλές δυσκολίες. Έτσι, ανεξαρτήτως από το τι συμβαίνει στη ζωή σας, να είστε καλοί και ευγενικοί. Σκεφτείτε πριν μιλήσετε και πράξετε. 

Να θυμάστε πάντα ότι τα λόγια και οι πράξεις σας μπορεί να συγχωρεθούν, αλλά δεν ξεχνιόνται. Μπορείτε να κάνετε τη διαφορά, γι’ αυτό αρπάξτε την κάθε ευκαιρία που σας παρουσιάζεται για να το επιτύχετε. Καμία πράξη καλοσύνης, ασχέτως από το πόσο μικρή είναι, δεν θα πάει ποτέ χαμένη.

5. «Οι άλλοι φταίνε για όλα». Αν για πολύ καιρό κάθεστε και κατηγορείτε τους άλλους για τα πράγματα που έκαναν ή δεν έκαναν, γνώριζαν ή δεν γνώριζαν, θα παραμείνετε κολλημένοι στο ίδιο σημείο μέχρι να πεθάνετε. Το να ρίχνετε το φταίξιμο σε άλλους είναι εύκολο, γιατί αυτό σημαίνει ότι δεν έχετε να κάνετε τίποτα, απλώς πρέπει να κάθεστε για ολόκληρη τη ζωή σας.

Αυτό όμως δεν είναι ζωή, είναι θάνατος. Αυτό που δίνει ζωή σε σας και τις σχέσεις σας και τελικά σας πάει μπροστά είναι να αποδεχτείτε όπου κι αν βρίσκεστε το παρόν όπως ακριβώς είναι αλλά και για τις ευκαιρίες που σας δίνει κάθε στιγμή.

6. «Δεν θα συγχωρέσω ποτέ τους άλλους». Συχνά κρατάμε τις καρδιές μας κλειστές όχι επειδή φοβόμαστε ότι οι άλλοι θα μας αφήσουν, θα μας απογοητεύσουν ή θα σταματήσουν να μας αγαπούν, αλλά επειδή εμείς θεωρούμε ότι δεν θα επιβιώσουμε από τον πόνο αυτής της απώλειας. 

Είναι πράγματι πολύ ειρωνικό, αν σκεφτούμε ότι μόνο μέσα από τον πόνο αυτής της απώλειας θα συνειδητοποιήσουμε την αληθινή μας δύναμη. Η αλήθεια είναι ότι μια δυνατή καρδιά μπορεί να αγαπήσει, αλλά μια ακόμα δυνατότερη καρδιά συνεχίζει να αγαπά ακόμα κι αν έχει πληγωθεί. 

Αν κάποιος σας πληγώσει, σας προδώσει ή ραγίσει την καρδιά σας, συγχωρέστε τον γιατί σας βοηθά να μάθετε για την εμπιστοσύνη και τη σημασία του να είστε προσεκτικοί όταν ανοίγετε την καρδιά σας. Τώρα είστε πιο δυνατοί και καλύτερα εξοπλισμένοι για να βρείτε την αγάπη που σας αξίζει. 

Και μια τελευταία συμβουλή: μην αφήνετε τους λάθος ανθρώπους από το παρελθόν σας να σας κρατήσουν μακριά από τους σωστούς ανθρώπους στο παρόν. Συγχωρέστε τους και προχωρήστε μπροστά.

7. «Είμαι πάρα πολύ απασχολημένος για να ασχοληθώ με την οικογένεια και τους φίλους μου». Οι άνθρωποι που θεωρούμε δεδομένους σήμερα, ίσως είναι οι μόνοι που θα χρειαζόμαστε αύριο. Ποτέ να μην είστε πολύ απασχολημένοι για να αφιερώσετε χρόνο σε εκείνους που έχουν σημασία στη ζωή σας, γιατί αργά ή γρήγορα θα ζητάτε τη συντροφιά αυτών των ανθρώπων που σας κάνουν να χαμογελάτε. 

Έτσι, βρείτε χρόνο για εκείνους που θα σας βοηθήσουν να αγαπάτε τον εαυτό σας περισσότερο. Βάλτε τους στο πρόγραμμά σας όσο πολυάσχολοι κι αν είστε, αξίζει τον κόπο.

8. «Δεν πειράζει να μην λέω την αλήθεια μερικές φορές». Στην πραγματικότητα πειράζει. Είναι απογοητευτικό να σκεφτόμαστε πόσοι άνθρωποι εκπλήσσονται από την ειλικρίνεια και πόσοι λίγοι από το ψέμα. Μην γίνετε ένας από αυτούς. Να υποστηρίζετε πάντα την αλήθεια. 

Όσοι εκπλήσσονται εύκολα πρέπει να εκπλήσσονται ακόμα πιο συχνά και θα είστε εσείς εκείνοι που θα το καταφέρετε αυτό με την ειλικρίνεια και τις πράξεις σας κάθε μέρα. 

Το μυστικό εδώ είναι ότι μια ειλικρινής καρδιά γεμάτη αγάπη είναι η αρχή όλων των καλών σε αυτόν τον κόσμο. Είναι αυτό που μας ενώνει και μας κρατά μαζί στα εύκολα και στα δύσκολα.

9. «Τα τωρινά μου λάθη αποδεικνύουν ότι είμαι αποτυχημένος». Αυτή η νοοτροπία θα τρελάνει κι εσάς και όλους τους άλλους γύρω σας. Όταν τελειώσει η κάθε ημέρα τελειώστε κι εσείς με αυτό. Έχετε κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσατε. Σίγουρα υπάρχουν μερικά λάθη και παράλογα πράγματα, όμως καλό είναι να τα αφήσετε πίσω σας και να τα ξεχάσετε το συντομότερο δυνατό. 

Θυμηθείτε, η αποτυχία δεν σας καθορίζει, η αποφασιστικότητά σας θα το κάνει αυτό. Η αποτυχία είναι απλώς η ευκαιρία για να ξεκινήσετε και πάλι, πιο σωστά από πριν. Αύριο είναι μια καινούρια μέρα. Θα πρέπει να ξεκινήσετε ήρεμα και με πολύ υψηλό ηθικό κι όχι να επιβαρύνεστε με παλιά ανούσια πράγματα.




9 φράσεις που θα σας βοηθήσουν να γνωρίσετε τον εαυτό σας…!!!!

O Jorge Bucay, o γνωστός ψυχοθεραπευτής της σχολής Gestalt, συμβουλεύει για το πως θα βελτιώσει ο καθένας μας την ποιότητα της ζωή του. Δίνοντας νόημα και βαρύτητα σ” αυτά που έχουν σημασία για εκείνον. Και φυσικά, βρίσκοντας απαντήσεις σε διάφορα υπαρξιακά ζητήματα.

Πριν όμως συνεχίσετε καλό είναι να αποδεχτείτε τα παρακάτω βρίσκοντας τις δικές σας απαντήσεις για τα γιατί που δημιουργούν οι αλήθειες αυτές :

1. όσο και να σας αγαπάει η μητέρα σας, κάποτε θα σας αφήσει, όπως κι εσείς εκείνη.

2. δεν θα έχετε ποτέ την αποκλειστικότητα στην αγάπη των γονιών σας.

3. αυτό που σας πλήγωσε δεν θεραπεύεται πάντοτε μ’ ένα φιλί.

4. θα πρέπει να δέχεστε την αγάπη που είναι μπερδεμένη με μίσος, και το καλό που έχει μέσα του κάτι κακό.

5. κάποιες επιλογές σας περιορίζονται από τη σωματική σας διάπλαση.

6. σε όλες τις σχέσεις υπάρχουν προβλήματα και συγκρούσεις.

7. οι επιθυμίες των ανθρώπων που αγαπάτε δεν συμπίπτουν πάντοτε με τις δικές σας, μερικές φορές μάλιστα είναι ασυμβίβαστες μεταξύ τους.

8. δεν έχει καμιά σημασία πόσο έξυπνοι, ή πόσο προσεκτικοί είστε, κάποτε έρχεται η σειρά σας να χάσετε…

9. η ύπαρξη σας σ’ αυτόν τον κόσμο είναι αδυσώπητα εφήμερη.




5 πεποιθήσεις που θα αλλάξουν ριζικά τη ζωή σας…!!!!

Το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου κυνηγούσα την επιτυχία, την αποδοχή και την ευτυχία. Με είλκυε η λάμψη. Τελικά τίποτα από αυτά δεν είχε νόημα. 

Διάβασα καινούρια βιβλία, ακολούθησα πνευματικά μονοπάτια και πνευματικούς ηγέτες, έκανα δίαιτες και ήπια αποτοξινωτικούς χυμούς για ημέρες που όμως τις ένιωθα σαν μήνες ολόκληρους. Ακόμα όμως και μετά από όλα αυτά, αισθανόμουν πλήξη, χαμένη, άδεια και μόνη.

Αφού λοιπόν συνειδητοποίησα ότι καμιά από τις προσπάθειές μου δεν είχε αποτέλεσμα, έκανα μια ριζική αλλαγή. Αντί να ψάχνω σε εξωτερικούς παράγοντες, στράφηκα στον εσωτερικό μου κόσμο.

Η ευτυχία, η επιτυχία και η αποδοχή που τόσα χρόνια κυνηγούσα ήταν πάντα πράγματα που δεν μπορούσα να φτάσω. Δεν έχει σημασία πόσες επιτυχίες είχα ή πόσοι άνθρωποι έλεγαν ωραία πράγματα για μένα ή τη δουλειά μου. Διότι αν εγώ η ίδια δεν πίστευα όλα αυτά, δεν θα είχαν καμιά αξία.

Δεν είχε σημασία ο τρόπος που με έβλεπαν οι άλλοι, αλλά ο τρόπος που έβλεπα εγώ τον εαυτό μου. Και αυτή ήταν μια αρκετά θλιβερή διαπίστωση. Στην πραγματικότητα, πέρασα χρόνια αποφεύγοντας τον εαυτό μου. 

Απέφευγα να κοιτάξω στον καθρέφτη, να κοιτάζω τους ανθρώπους στα μάτια, ντρεπόμουν γι’ αυτό που ήμουν και για το τι μπορεί να πίστευαν οι άλλοι για μένα.

Πολλοί άνθρωποι νοιάζονται ιδιαίτερα για τη γνώμη των άλλων : θα τους αρέσουν; Είναι η τάδε ιδέα τους αρκετά καλή; Τους αγαπούν; Δεν μπορούμε όμως να υποβάλουμε τον εαυτό μας πάντα σε αυτή τη διαδικασία. Δεν ρωτάμε ποτέ αν μας αρέσει ο εαυτός μας, αν η ιδέα μας είναι εξαιρετική ή αν αγαπάμε τον εαυτό μας.

Η ζωτικής σημασίας αλλαγή έγινε όταν σταμάτησα να εστιάζω στο πώς έμοιαζε η ζωή μου και αντιθέτως επικεντρώθηκα στο πώς ένιωθα. Άρχισα να ρωτώ τον εαυτό μου όσα θα ρωτούσα τους άλλους γύρω μου.

Η εσωτερική βαθιά ενδοσκόπηση μου αποκάλυψε νέα πράγματα. Αν η απάντηση που έδινα ήταν αρνητική, είχα άλλη μία ερώτηση: τι θα μπορούσα να κάνω ώστε να μου αρέσει περισσότερο ο εαυτός μου;

Προχωρώντας με μικρά βήματα κατάφερα να ξεδιπλώσω μία προς μία όλες τις πτυχές της αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς, της ντροπής και της ανασφάλειας που ένιωθα. Ύστερα από δεκαετίες ντροπής άρχισα να νιώθω συμπόνια, καλοσύνη και αγάπη.

Υιοθέτησα την πεποίθηση ότι υπάρχει λόγος που περνάω όλη αυτή την κατάσταση. Θα μπορούσα να επιλέξω να αντισταθώ και να επιστρέψω στη ζωή που έκανα ή να ζήσω την εμπειρία και να την αγκαλιάσω σαν να την είχα επιλέξει η ίδια – πράγμα το οποίο έκανα τελικά.

Η επιλογή μας να αγκαλιάσουμε τη ζωή πρέπει να προέρχεται από μέσα μας. Μόλις συμβεί αυτό, ο κόσμος σας θα αλλάξει για πάντα. Η επιλογή να αποδεχτείτε τον εαυτό σας όπως ακριβώς είναι σημαίνει πραγματική ελευθερία. Είναι ακριβώς αυτό που έψαχνα τόσα χρόνια στη ζωή μου.

Το κενό που ένιωθα οφειλόταν στο γεγονός ότι δεν πρόσεχα τον εαυτό μου. Αποδεχόμενη τον εαυτό μου περισσότερο η ζωή μου άρχισε να μεταμορφώνεται. 

Ένιωθα τη δουλειά μου να με γεμίζει περισσότερο, τις σχέσεις μου να γίνονται πιο ουσιαστικές και, το σημαντικότερο, απέκτησα εσωτερική γαλήνη και γνώση ότι όλα πάνε καλά και είμαι όπως θα έπρεπε.

Έτσι γεννήθηκε μια καινούρια γνώση και αποδοχή. Χρειάστηκε χρόνος για να αγαπήσω τον εαυτό μου, αλλά αυτό άρχισε όταν πίστεψα σε κάτι που δεν μπορούσα να δω ή ακόμη και να αισθανθώ. Οδηγός μου ήταν η ελπίδα.

Έπρεπε να υιοθετήσω καινούριες πεποιθήσεις προκειμένου να φτάσω σε ένα νέο επίπεδο αποδοχής του εαυτού μου. Αν λοιπόν είστε έτοιμοι να αλλάξετε ριζικά τη ζωή σας, αρχίστε κι εσείς να πιστεύετε σε αυτά.

1. Το μη ορατό είναι υπαρκτό.
Αν πιστέψετε στο άγνωστο, ασχέτως από το τι είναι αυτό, θα αλλάξετε το επίπεδο της ζωής σας.

Αν έχετε έναν στόχο, πχ να χάσετε βάρος, να μαζέψετε ένα ορισμένο ποσό χρημάτων ή να βρείτε την αδελφή ψυχή σας αλλά δεν το πιστέψετε απολύτως, θα αισθάνεστε ότι πάντα θα προσπαθείτε πολύ περισσότερο. Πιστέψτε σε ό,τι δεν μπορείτε να δείτε και στραφείτε προς τα μέσα για να αποδεχτείτε τον αληθινό σας εαυτό.

2. Οι πεποιθήσεις γίνονται πραγματικότητα.
Οι πεποιθήσεις μας συνθέτουν την πραγματικότητά μας. Ό, τι επιλέγουμε να πιστεύουμε καθορίζει το αποτέλεσμα. Αν πίστευα ότι δεν άξιζα να αγαπηθώ και ένιωθα παραίτηση από τη ζωή, τότε αυτή θα ήταν η πραγματικότητά μου. Αν όμως αποδεχόμουν κι εκτιμούσα τον εαυτό μου, αυτό θα αποτελούσε τη νέα μου πραγματικότητα.

3. Υπάρχει πάντα μια επιλογή.
Είμαστε κολλημένοι στους φόβους μας. Οτιδήποτε κάνουμε είναι πάντα θέμα επιλογής. Είχα τη δυνατότητα να επιλέξω μια διαφορετική πεποίθηση. Κάνοντας αυτό, μπόρεσα να αλλάξω την πραγματικότητά μου. Επέλεξα να πιστεύω στον εαυτό μου και αυτό άλλαξε τα πάντα.

4. Ό,τι χρειάζεστε βρίσκεται μέσα σας.
Αν δυσκολεύεστε να πιστέψετε στον εαυτό σας, να ξέρετε ότι έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε εσωτερικά. Θυμηθείτε, μόνο και μόνο επειδή δεν μπορείτε να δείτε κάτι δεν σημαίνει ότι δεν είναι πραγματικό. Μερικά από τα πιο θαυμάσια πράγματα στον κόσμο δεν μπορούμε να τα δούμε, αλλά μόνο να τα αισθανθούμε με την καρδιά μας, όπως η αγάπη, η συγχώρεση, η πίστη και η εμπιστοσύνη.

5. Ο αγώνας και τα εμπόδια αποτελούν μέρος ενός σχεδίου.
Όλα όσα βιώνετε σας προετοιμάζουν για όσα επιθυμείτε να επιτύχετε. Αυτό που βιώνετε σήμερα είναι μέρος ενός μεγαλύτερου σχεδίου. Εμπιστευτείτε την πορεία της ζωής και αντί να αντιστέκεστε, αφεθείτε σε αυτή.

Πιστέψτε στον εαυτό σας και θα τον αγαπήσετε. Αυτό βρίσκεται ήδη μέσα σας. Απλά πιστέψτε το.




Άρθρο της προπονήτριας ευεξίας και ζωής 
και συγγραφέως Shannon Kaiser

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022

6 πράγματα που επηρεάζουν τη διάθεσή σας χωρίς να το καταλαβαίνετε…!!!!

Υπάρχουν μερικά απροσδόκητα πράγματα που μας προκαλούν μια ξαφνική άσχημη διάθεση και μερικές φορές δεν καταλαβαίνουμε καν ότι γίνεται αυτό.

Σίγουρα, έχουμε τα πάνω μας και τα κάτω μας, η καλή διάθεση μετατρέπεται σε κακή και επιστρέφει, σε καθημερινή βάση. Καβαλάμε το κύμα των συναισθημάτων σαν ειδικοί σέρφερ, μεταβαίνουμε με άνεση από τη καλή διάθεση στην άσχημη και κυλάμε απαλά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας.

Αλλά σκεφτήκατε ποτέ τι πυροδοτεί αυτές τις στιγμές; Ίσως να έχετε κολλήσει πίσω από το άτομο με ένα εκατομμύριο πράγματα μέσα στο καροτσάκι του, στον μόνο ανοιχτό διάδρομο και βιάζεστε. 

Αυτό θα μπορούσε να σας προκαλέσει μία αναστάτωση και πιθανόν να χαλάσει τη διάθεσή σας για λίγο, ειδικά αν αργήσετε κάπου και τα σχέδιά σας πρέπει να αλλάξουν. Όμως δεν μιλάμε για αυτό, εδώ.

Πέρα από μερικές μικρότερες ταλαιπωρίες, υπάρχουν λίγα πράγματα που θα μετατρέψουν αυτή την καλή διάθεση σε κακή, και κάποια από αυτά ίσως σας εκπλήξουν.

1. Περνάτε χρόνο με αρνητικούς ανθρώπους
Ακούγεται ξεκάθαρο, αλλά πολλές φορές δεν καταλαβαίνουμε πραγματικά την επίδραση που έχουν στη ζωή μας οι αρνητικοί άνθρωποι. Το να είστε μαζί τους, το κάνει σχεδόν αδύνατο να κρατήσετε μια θετική διάθεση και οι συζητήσεις συνήθως σας στραγγίζουν. Και ποιο είναι το χειρότερο; 

Όταν περνάτε πολύ χρόνο με ένα αρνητικό άνθρωπο, τα λόγια του αρχίζουν να ηχούν στο μυαλό σας και καταλήγετε να γίνεστε αυτοί που θέλετε να αποφύγετε.

Ασφαλώς, αν μπορείτε να εμπνεύσετε αυτά τα αρνητικά άτομα να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και να ζήσουν μια καλύτερη ζωή, τότε κάντε το. Αλλά να θυμάστε ότι είναι σημαντικό να φροντίζετε και τον εαυτό σας και αυτό σημαίνει να προστατεύετε την καλή σας διάθεση και την ψυχική σας υγεία.

2. Κοιτάτε σε μια οθόνη πριν τον ύπνο
Κάθε οθόνη τηλεόρασης, τάμπλετ, τηλεφώνου, λάπτοπ, κλπ επηρεάζει τη διάθεσή σας αν κοιτάτε σε αυτήν πριν πάτε για ύπνο.Σύμφωνα με μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, το μπλε φως που έχουν αυτές οι συσκευές, το βράδυ έχουν επιζήμια επίδραση στην υγεία μας, στη διάθεση και γενικά στην ευημερία. 

Το μπλε φως καταπνίγει την έκκριση μελατονίνης, την ορμόνη που επηρεάζει τους κιρκαδιανούς ρυθμούς. Ο Stephen Lockley, ένας ερευνητής του Χάρβαρντ λέει: «Ακόμα και ο χαμηλός φωτισμός μπορεί να πειράξει τους κιρκαδιανούς ρυθμούς κάποιου και την έκκριση μελατονίνης. 

Μόνο λίγο φως της έντασης της φωτεινότητας που βγαίνει από περισσότερες επιτραπέζιες λάμπες και περίπου το διπλάσιο του νυχτερινού φωτός έχει επίδραση. 

Το φως το βράδυ είναι κομμάτι του προβλήματος γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι δεν κοιμούνται αρκετά και οι ερευνητές έχουν συνδέσει τον βραχύ ύπνο με αυξημένο κίνδυνο για κατάθλιψη καθώς και με το διαβήτη και καρδιολογικά προβλήματα».

Η λύση; Αποφεύγετε να κοιτάτε φωτεινές οθόνες περίπου 2 με 3 ώρες πριν πέσετε για ύπνο. Επίσης, να παίρνετε άφθονο φυσικό φως κατά της διάρκεια της μέρας. Αυτό θα ενισχύσει την ικανότητά σας να κοιμάστε τα βράδια καθώς και τη διάθεσή σας και την εγρήγορσή σας την ημέρα.

3. Παρακολουθείτε ειδήσεις πολύ συχνά
Ψάχνετε τρόπο για να είναι οι εβδομάδες σας μέσα στην αρνητικότητα και τη θλίψη κάθε μέρα για αρκετά λεπτά; Τότε βεβαιωθείτε ότι βλέπετε ειδήσεις στην τηλεόραση.

Ο κύριος λόγος που οι άνθρωποι βλέπουν ειδήσεις είναι για να δουν τι γίνεται στον κόσμο ή κοντά τους. Όμως η συχνότητα των ειδήσεων που σας κάνουν να νιώθετε καλά είναι τόσο μικρή που συχνά θέλετε να φωνάξετε «Γιατί;». Υπάρχει σαφώς περισσότερη προσοχή στα αρνητικά. 

Αυτό δεν αλλάζει μόνο την αντίληψή σας για τον κόσμο αλλά την αλλάζει προς το χειρότερο. Μην αφήνετε τις ειδήσεις να χαλάσουν την οπτική σας. Βγείτε έξω και δείτε μόνοι σας πόσο ωραίος είναι αυτός ο πλανήτης.

4. Δεν κοιμάστε αρκετά
Μπορεί να είναι διασκεδαστικό να βγαίνετε με φίλους και να μένετε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, αρκεί αυτό να μη γίνεται συνήθεια. Η συντριπτική πλειοψηφία από εμάς δεν ξεκουράζεται αρκετά και αυτός είναι ο νούμερο ένα λόγος της άσχημης διάθεσης. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έτσι προκαλούνται και προβλήματα υγείας.

Η Δρ. Amie Gordon λέει στο Psychology Today « η έρευνα δείχνει ότι η στέρηση του ύπνου μεγαλώνει την αρνητική διάθεση εξαιτίας της αυξημένης δραστηριότητας της αμυγδαλής (μια δομή του εγκεφάλου που είναι ζωτική για τις εμπειρίες των αρνητικών συναισθημάτων όπως... 

ο θυμός και η οργή) και μια αποσύνδεση της αμυγδαλής και της περιοχής του εγκεφάλου που ρυθμίζει τις λειτουργίες της. Με άλλα λόγια: Η έλλειψη ύπνου οδηγεί σε αυξημένη αρνητική διάθεση και μειωμένη ικανότητα διαχείρισης του θυμού».

5. Τρώτε φαγητά στα οποία αντιδράτε άσχημα
Ίσως υπάρχουν κάποιες νόστιμες συνταγές που πήρατε από τη γιαγιά σας ή ίσως έχετε ένα αγαπημένο πιάτο στο μενού στην ψαροταβέρνα που είναι κάτω από το σπίτι σας, αλλά αν παρατηρήσετε ότι έχετε χάλια διάθεση μετά, ίσως να έχετε εκδηλώσει κάποια αντίδραση στο φαγητό. 

Ή όπως μου αρέσει να το αποκαλώ, έχετε μια διάθεση που προκαλείται από το φαγητό. Να κρατάτε ένα ημερολόγιο φαγητών μαζί σας αν παρατηρείτε αλλαγές στη διάθεσή σας και βλέπετε ότι είστε ευέξαπτοι χωρίς λόγο. 

Σημειώστε τι φάγατε και την παρούσα διάθεσή σας καθώς και το πώς νιώθετε μετά από 20 με 30 λεπτά. Αυτό θα σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε ποια φαγητά πρέπει να αποφεύγετε.

Να πω ως υποσημείωση ότι κάποια φαγητά περιέχουν τρυπτοφάνη που παράγει σεροτονίνη στον εγκέφαλο. Το WebMd αναφέρεται σε αυτό λέγοντας ότι : 

«Η σεροτονίνη που είναι γνωστή ως ρυθμίστρια της διάθεσης, παράγεται φυσικά στον εγκέφαλο από την τρυπτοφάνη με λίγη βοήθεια από τις Β βιταμίνες. Τροφές που θεωρούνται ότι αυξάνουν τα επίπεδα σεροτονίνης στον εγκέφαλο είναι το ψάρι και η βιταμίνη D».

6. Νιώθετε άνετα με την στασιμότητα
Ένας σίγουρος τρόπος για να σας καταπιεί η αρνητικότητα είναι να βρείτε άνεση και παρηγοριά στην στασιμότητα.

Χρειαζόμαστε την εξέλιξη. Χρειαζόμαστε την ελπίδα. Χρειαζόμαστε προκλήσεις. Όταν δεν τα έχουμε η ζωή μας γίνεται πεζή και αρχίζουμε να χάνουμε το κίνητρο. Με το κίνητρο να έχει χαθεί, δεν υπάρχει ελπίδα και χωρίς ελπίδα δεν μπορεί να υπάρξει καμιά εξέλιξη.

Μην αφήνετε τον εαυτό σας να είναι κολλημένος στη ρουτίνα. Η ζωή σας αξίζει περισσότερο από την μετριότητα.




Μετάφραση: awakengr.com
Του Raven Fon

10 πράγματα που κάνετε και οι άλλοι δεν μπορούν να καταλάβουν το γιατί εξαιτίας της πνευματικής σας αφύπνισης…!!!!

Όταν είστε αφυπνισμένοι βλέπετε τον κόσμο με ένα διαφορετικό πρίσμα. Οι πνευματικοί σας ορίζοντες διευρύνονται για να συμπεριλάβουν τις καινούργιες σας διηγήσεις. Κάθε μέρα σας προσφέρεται με μια καινούργια γεύση.

Αυτό έρχεται σε εσάς μόνο όταν είστε έτοιμοι. Μόλις διαφωτιστείτε, γίνεστε ένα διαφορετικό άτομο. Από αυτούς που επηρεάζονται, οι περισσότεροι βιώνουν την αφύπνιση σε υψηλό βαθμό.

Όλες οι αισθητήριες αντιλήψεις σας επηρεάζονται. Οι άλλοι το βρίσκουν περίεργο, επειδή δεν μπορούν να βιώσουν αυτό που αισθάνεστε εσείς.

Αυτά είναι δέκα πράγματα που κάνετε αφού αφυπνιστείτε (και οι φίλοι σας δεν ξέρουν το γιατί).

1. Αναρωτιέστε τα πάντα για σας
Ο κόσμος αρχίζει να βγάζει νόημα τώρα. Όλες οι δραστηριότητες και οι αποφάσεις σας είναι εξαιρετικά σημαντικές πλέον. Έχετε αρχίσει να αντιλαμβάνεστε την πραγματικότητα πολύ καλύτερα. Μπορείτε τώρα να ενώσετε τις τελείες και μην θεωρείτε την ζωή δεδομένη.

2. Θέλετε να είστε μόνοι
Η εσωτερική επίδραση έρχεται φυσικά σε όσους έχουν επίγνωση. Μόλις αισθανθείτε την ενέργεια που σας περιβάλλει, τείνετε να διαχωρίζεστε από το πλήθος. Είναι περισσότερο μια ασυνείδητη επιλογή. 

Δεν αφήνετε εσκεμμένα τα πάρτι ή τις συγκεντρώσεις. Η ανάγκη να μείνετε μόνοι υπερβαίνει τα πάντα. Ενώ μπορεί να προσβάλει τους ανθρώπους κοντά σας, καταλαβαίνετε ότι είναι απαραίτητο για να διατηρήσετε τη λογική σας.

3. Θέλετε να μιλάτε για πιο πολύπλοκα θέματα
Δεν είναι ένας τρόπος για να αναδείξετε την πνευματική πλευρά σας. Δεν προσπαθείτε να ανεβείτε σε μια φανταστική κοινωνική σκάλα. Καθώς πολλά πράγματα αρχίζουν να έχουν νόημα, ο κόσμος δεν μπορεί να είναι απλά μαύρος ή άσπρος.

Η πλειοψηφία δεν θα σας καταλάβει. Κάποιοι μπορεί ακόμη και να πιστέψουν ότι είστε τρελοί. Αλλά ξέρετε πολύ καλά τι λέτε, και η πραγματικότητα είναι τόσο περίπλοκη όσο είναι.

4. Εμπιστεύεστε το Σύμπαν
Το Κάρμα είναι αληθινό. Πιστεύετε στην δύναμη που λειτουργεί σε όλον τον κόσμο. Το ένστικτο σας ποτέ δεν σας απογοητεύει και έχετε αρχίσει να το εμπιστεύεστε περισσότερο. Αυτό το Σύμπαν έχει ένα σχέδιο, ανεξάρτητα από το αν φαίνεται σαφές ή όχι αυτή τη στιγμή.

5. Εμπιστεύεστε την διαίσθηση σας
Η φύση σας μιλά, και δεν κάνει ποτέ λάθος. Έχετε αρχίσει να αφήνετε την φωνή μέσα σας να σας καθοδηγεί. Σας κατευθύνει συχνά από κακές αποφάσεις σε πολύ καλές. Είναι σαν την προσωπική σας σειρήνα, ώστε να μην παραστρατήσετε ποτέ.

6. Νιώθετε τα πάντα
Μερικές φορές, ίσως πάρα πολύ. Όχι μόνο τα δικά σας, αλλά ακόμα και τα συναισθήματα των άλλων αρχίζουν να πλημμυρίζουν το μυαλό σας. Έχετε γίνει εξαιρετικά δεκτικοί σε κάθε είδους ενέργεια. Μερικές φορές, όταν η καρδιά σας κουράζεται από το βάρος των πολλών συναισθημάτων, αυτή η ικανότητα δεν είναι τόσο ευχάριστο δώρο.

7. Είστε συνειδητοποιημένοι για κάτι και προσπαθήσετε να αφυπνίσετε και τους άλλους
Πρόκειται για την επιθυμία να μοιραστείτε σπουδαία πράγματα. Δεν θέλετε να κρατήσετε αυτήν την εμπειρία για τον εαυτό σας. Ειδικά επειδή ξέρετε ότι η αφύπνιση έχει τη δύναμη να θεραπεύσει την ανθρωπότητα. 

Προσπαθείτε να το μεταδώσετε σε άλλους ανθρώπους, αλλά μπορεί να το απορρίψουν. Όλοι μαθαίνουν με τον χρόνο τους, και η αληθινή γνώση δεν μπορεί να εξαναγκαστεί.

8. Παρατηρείτε σημάδια παντού
Οι οιωνοί γίνονται πιο ορατοί. Σχετίζετε κάθε τι μικροσκοπικό με τον μακρόκοσμο. Κάθε εμπειρία σας συνδέεται με την ηθική και σας βοηθά να αναπτυχθείτε.

9. Οι προτεραιότητες σας αρχίζουν να αλλάζουν
Η αγάπη για τον εαυτό είναι σημαντική. Συνειδητοποιείτε ότι η πρώτη σας προτεραιότητα πρέπει να είναι ο εαυτός σας. Τα υλιστικά πράγματα δεν σας ενδιαφέρουν πλέον. Η οχτάωρη εργασία στο γραφείο, η βιαστική ολοκλήρωση των δουλειών της ζωής, το να ζείτε αποκλειστικά για την δουλειά. 

Τίποτα από αυτά δεν ελκύει την ψυχή σας. Πραγματοποιείτε το αληθινό σας κάλεσμα και προσπαθείτε να το αγκαλιάσετε και με τα 2 σας χέρια. Η αληθινή ευτυχία δεν μπορεί να βρεθεί εκτός αν αρχίσετε να οργανώνετε την ζωή σας και έχετε ξεκινήσει κάνοντας ακριβώς αυτό.

10. Προσπαθείτε να βελτιώσετε τον εαυτό σας
Είστε καλοσυνάτοι. Είστε μακριά από το τέλεια και αποδέχεστε τον εαυτό σας όπως είναι. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι ξεχνάτε τις ατέλειές σας. Επιδιώκετε συνεχώς να βελτιώνετε τις ικανότητές σας και να γίνεστε καλύτεροι κάθε μέρα που περνά. Η θεραπεία του κόσμου αποτελεί μέρος του μακροπρόθεσμου στόχου σας πλέον και ελπίζω ειλικρινά να τον φτάσετε.

Αυτή η Αφύπνιση θα σας ωθήσει προς την γαλήνη. Μείνετε στην πορεία σας και μην τα παρατήσετε. Τα όνειρα και οι στόχοι σας βρίσκονται μπροστά στα μάτια σας και ξέρω ότι θα τα φτάσετε. Να έχετε δύναμη! Αυτός ο κόσμος και η ψυχή σας σας χρειάζονται!




Image by Connor Botts | @shotbynox

Νόμος της έλξης – Πως προσκαλείς και προκαλείς τη συν-δημιουργία…!!!!

Το ξέρεις ότι έχεις το χάρισμα της ελεύθερης βούλησης και έτσι μπορείς να σμιλεύσεις τον κόσμο σου σύμφωνα με τις επιθυμίες σου.

Εσύ συνειδητά και ασυνείδητα δημιουργείς τον κόσμο γύρω σου, όμως δεν είσαι μόνος σε αυτή την διαδικασία.

Είσαι συν-δημιουργός με την πηγή της ζωής, η όποιο όνομα θέλεις εσύ να της δώσεις, η οποία συνωμοτεί πάντα προς όφελός σου και θα κάνει όποιο θαύμα μπορείς να φανταστείς ώστε να αποκτήσεις ότι εσύ επιθυμείς.

Πως προσκαλείς την συν-δημιουργία?

Μα φυσικά ζητώντας και επιτρέποντάς την , επιλέγοντας και δεχόμενος, με το να είσαι ανοιχτός και να εμπιστεύεσαι τις λειτουργίες της.

Σπείρε τις προθέσεις σου με τις επιθυμίες σου (οι επιθυμίες σου είναι ο τρόπος που ‘ζητάς’ από το σύμπαν αυτό που θέλεις) και να είσαι ανοιχτός να δεχτείς τους καρπούς στον κόσμο σου. 

Δεν είναι τόσο δύσκολη δουλειά, αν και έχει μία δυσκολία, να είσαι ξεκάθαρος με τα θέλω σου, ξεκάθαρος στην πίστη σου ότι θα τα καταφέρεις και ξεκάθαρος στην γνώση σου ότι αξίζεις ότι ζήτησες, που φυσικά και είναι έτσι. 

Ο μόνος που θα σταθεί στον δρόμο σου είναι ΕΣΥ. Το σύμπαν πάντα λέει ΝΑΙ!

Η Πραγματικότητά σου είναι μία αντανάκλαση και μία επέκταση της ολότητας του μυαλού σου, ένα ολόγραμμα της συνείδησής σου.

Είναι επίσης μία πλατφόρμα και μια διέξοδος με την οποία το σύμπαν επικοινωνεί μαζί σου μέσω σημαδιών, οιωνών και ψιθύρων.

Αυτά έρχονται στην καθημερινότητά σου και λειτουργούν σαν δείκτες και σημάδια που σε καθοδηγούν και σε βοηθούν στον δρόμο σου.

Όσο περισσότερο αναγνωρίζεις ότι είσαι παντοτινά συνδεδεμένος με ένα σύμπαν γεμάτο αγάπη και απεριόριστη αφθονία, τόσο περισσότερο θα επιτρέψεις να σου δώσει δώρα και να συγχρονιστείς μαζί του για να έχεις ότι επιθυμεί η καρδιά σου.

Το συστατικό που λείπει συνήθως από την επιτυχία είναι το να μάθεις να δέχεσαι. Οποιοδήποτε μπλοκάρισμα στο να δεχτείς, είναι μπλοκάρισμα στην πραγματικότητα που επιθυμείς.

Εξασκήσου στο να δέχεσαι σε όλες τις πλευρές της ζωής σου. Εξασκήσου να δέχεσαι κομπλιμέντα, δώρα, εμπειρίες, να δέχεσαι την ομορφιά της φύσης, να δέχεσαι την αγάπη των άλλων, την συγνώμη, την χαρά, την ευτυχία..

Όταν εκτιμάς κάτι και είσαι ευγνώμων για την ύπαρξή του , τότε και το επιτρέπεις να εισέλθει στην ζωή σου, το δέχεσαι.

Το να δέχεσαι δημιουργεί μία πύλη μέσω της οποίας το σύμπαν φέρνει δώρα στην ζωή σου. Ενδυναμώνει την μαγεία της συν-δημιουργίας και τις άπειρες δυνατότητες πέρα από κάθε όριο κάθε φαντασίας. Όσο περισσότερο επιτρέπεις στον εαυτό σου να δεχτεί, τόσο πιο λεπτή, άμεση και άφθονη γίνεται ή Ελξη σου.

Όπως λέει και η παροιμία, όταν ο δέκτης είναι έτοιμος τότε και το δώρο εμφανίζεται.

Το σύμπαν είναι μία όαση γεμάτη με όνειρα που γίνονται πραγματικότητα. Όλες σου οι επιθυμίες είναι εκεί για να τις δεχτείς.

Δίνω μεγάλη έμφαση εδώ στο λαμβάνειν γιατί συχνά το παραμελούμε στον κύκλο του Δούναι και λαβείν.

Η αξία του Δούναι είναι μακράν πιο αναγνωρισμένη από αυτή του λαμβάνειν. Είναι μεταξύ τους ενωμένες με φυσικό τρόπο και η μία οδηγεί στην άλλη. Όσο περισσότερο δίνεις, τόσο περισσότερο λαμβάνεις, και όσο περισσότερο λαμβάνεις (από τον εαυτό σου, το σύμπαν, τους άλλους) τόσο περισσότερο μπορείς και να δώσεις.

Εξάσκησε την τέχνη του να δέχεσαι κάθε μέρα.

Παρατήρησε πως αντιδράς όταν κάποιος σου κάνει ένα κομπλιμάν .

Το δέχεσαι ευχαρίστως ή το αρνείσαι και το απωθείς?

Όταν παίρνεις καλά νέα, για μία επιτυχία ή για κάτι που επιθυμείς, αναγνώρισέ το, γιατί μόλις δέχτηκες κάτι.

Δες πως είναι να δέχεσαι κάτι. Καλλιέργησέ το , εξάσκησέ το.

Εξοικειώσου και συστήσου με την ενέργεια του να δέχεσαι.

Επιβεβαίωσε μέσα σου την προθυμία σου να δέχεσαι.

Το να δέχεσαι είναι από τα πιο δυνατά εργαλεία της πρόθεσής σου.

Επιτρέποντας στον εαυτό σου να δέχεται, επιτρέπεις να εισέλθει η αγάπη, το θαύμα και η επιτυχία, και οι επιθυμίες του σύμπαντος που σε βοηθούν σε κάθε σου βήμα.

ΖΗΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΛΑΒΕΙΣ!




Χ.Μπουκάι : Παραιτήσου από το κατάλοιπο της ταυτότητας που άλλοι σου όρισαν…!!!!

«Ο αληθινά σοφός δεν δραπετεύει από την κοινωνία, απλώς προσπαθεί να παραιτηθεί από το κατάλοιπο της ταυτότητας που άλλοι του όρισαν […]

Εδώ και χιλιάδες χρόνια, άντρες και γυναίκες ζούμε κατά κάποιον τρόπο φυλακισμένοι μέσα στις ταυτότητες μας, στις κουλτούρες μας, στους περιορισμούς, στους φόβους και στις ενοχές μας. Οι φυλακές που κλείνουν τις άκαμπτες προσωπικότητες μας δεν αποκαλούνται «φυλακές». 

Τις έχουμε βαφτίσει με πιο ωραία και απατηλά ονόματα: τις λένε ναούς, θρησκεία, πολιτικά κόμματα, ιδεολογία, κουλτούρα, πολιτισμός, φήμη,εξουσία και τιμές […] πάντως, μην τρομάζεις άδικα. Ποτέ δεν μπήκες φυλακή. 

Γεννήθηκες μέσα, και σε διέταξαν να μείνεις εκεί-όπως κι εμένα -, προτού αποκτήσεις συνείδηση (και ίσως κανείς απ’ τους δυο μας να μην την απόκτησε ακόμα).

Σε περιόρισαν (με περιόρισαν) για να σπουδάσεις, να δουλέψεις, να ερωτευτείς και να παντρευτείς μέσα στη φυλακή.

Σε προπόνησαν και σε υπνώτισαν (όπως κι εμένα) για να μην μπορείς να δεις τα κάγκελα.

Σ’ έσπρωξαν (και με έσπρωξαν) να πιστέψεις ότι μόνο εκεί θα είσαι προστατευμένος.

Σου είπαν (και τους πιστέψαμε) ότι, τελικά, αυτό θα ήταν το καλύτερο που μπορούσες να ελπίζεις.

Τη μέρα που θα καταλάβεις που βρίσκεσαι και θα προσπαθήσεις να το φωνάξεις δυνατά, οι άλλοι, οι συγκρατούμενοι σου στη φυλακή, θα σου πουν ότι είναι ψέματα κι ότι η αληθινή φυλακή είναι έξω από αυτούς τους τοίχους. 

Θα θρηνούν και θα καταριούνται όλους εκείνους που προσπάθησαν να σου δείξουν την αλήθεια. Και θα σου πουν ότι ελευθερία δεν υπάρχει, κι ότι έξω είναι η κόλαση.

Θα σου δείχνουν ότι μέσα μπορείς να έχεις αληθινά ό,τι επιθυμείς (εκτός απ’ την ελευθερία σου, φυσικά). Θα προσπαθήσουν να σε δελεάσουν με βραβεία κι επευφημίες για να μείνεις, θα σου προσφέρουν χρήματα, σεξ, πολυτέλειες και «σπέσιαλ»συνθήκες, γιατί (θα σου λένε πως) είσαι και εσύ «σπέσιαλ».

Και για να σ’ εμποδίσουν να φύγεις, θα σε απειλούν με τιμωρίες και βασανιστήρια που θα υποστείς αν δεν δεχτείς την προσφορά τους. Κι αν παρ’ όλα αυτά φύγεις, θέλω να ξέρεις ότι…θα βγουν να σε ψάξουν. Γιατί,έξω από τη φυλακή αποτελείς απειλή. Θα τρέξουν να σε φέρουν πίσω, εσένα ή το πτώμα σου, για ν’ αποδείξουν έτσι σε όλους ότι η ζωή είναι αδύνατη εκεί έξω.

Μην απελπίζεσαι όμως, και μην τρομάζεις…

Απ’ τη στιγμή που θα είσαι ελεύθερος, κανένας πια δεν θα μπορεί να σε φυλακίσει αν δεν το θέλεις κι εσύ»

Παραιτήσου από το κατάλοιπο της ταυτότητας που άλλοι σου όρισαν, πάρε τα ηνία και ζήσε στο παρόν έντονα, με αφοσίωση και αληθινά.




Απόσπασμα από το βιβλίο “Από την άγνοια στη σοφία”, 
Χόρχε Μπουκάι.

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Πως να κάνω επαφή με τους Πνευματικούς Οδηγούς μου…!!!!

“Όλα αρχίζουν όταν αρχίσετε”

Ξεκινήστε έστω και αδέξια μη χάνετε άλλο χρόνο…

Διαλογισμός

Πάρτε τρείς βαθιές ανάσες. Χαλαρώστε.

Με τα μάτια κλειστά, φανταστείτε να στέκεστε σε έναν λόφο ο οποίος βλέπει τη θάλασσα. Δεν υπάρχει κανένας άλλος θόρυβος εκτός από τα κύματα ή τον αέρα.

Μείνετε εκεί μέχρι να καθαρίσετε το μυαλό σας από οτιδήποτε καθημερινό. Αν ήχοι ή μουσική βοηθούν, τότε στην σκέψη σας τραγουδήστε στον εαυτό σας, για να έχετε γαλήνιες εικόνες.

Σιγά, σιγά φανταστείτε το πέπλο της διττότητας να σας πλησιάζει και να σταματάει περίπου ένα μέτρο μπροστά σας. Αν δεν μπορείτε να φανταστείτε αυτό, τότε φωνάξτε το και θα έρθει. Είναι υποχρεωμένο να έρθει όταν το φωνάξετε.

Τότε τεντώστε και τα δύο χέρια προς τα έξω, σαν σε μια κίνηση υποδοχής των πνευματικών οδηγών σας που είναι από την άλλη πλευρά του πέπλου. Αυτό μπορείτε να το κάνετε στην πραγματικότητα ή να το φανταστείτε, αλλά κρατήστε τα χέρια σας τεντωμένα και περιμένετε.

Σε μερικά λεπτά θα νιώσετε τα χέρια σας να ζεσταίνονται ή να μουδιάζουν ελαφρά. Πιστέψτε το, είναι αλήθεια ότι κρατούν τα χέρια σας. Επιπροσθέτως θα έχετε ένα υπέροχο συναίσθημα που θα σας κάνει να δακρύσετε. Είναι συναίσθημα χαράς και γαλήνης. Το σύμπαν είναι πραγματικά εκεί και ενδιαφέρεται για σας.

Στην πραγματικότητα, εκείνες τις στιγμές εσείς διαπερνάτε το πέπλο και « αγγίζετε » τους πνευματικούς οδηγούς σας. Οι πνευματικοί οδηγοί σας είναι αυτές οι οντότητες που ο σκοπός τους είναι να βρίσκονται όσο πιο κοντά σας γίνεται και σας αγαπούν πολύ.

Βρίσκονται εδώ για υπηρεσία αγάπης και θα είναι πολύ δεκτικοί και συγκινημένοι που θα επικοινωνήσουν με « το υπόλοιπο μέρος σας » Για πρώτη φορά φανταστείτε τα συναισθήματά τους όταν αντιληφθούν ότι εσείς τους σέβεστε αρκετά ώστε να επικοινωνήσετε μαζί τους γιατί πρέπει να ξέρετε πως γι’ αυτούς « εσείς είστε ο τιμώμενος » και σας υπηρετούν.

Σταματήστε και αφεθείτε σε αυτό το συναίσθημα, όσο σας κρατούν τα χέρια, διότι μέσα από τη φαντασία σας δημιουργείτε στην πραγματικότητα την ενέργεια σκέψης που επιτρέπει αυτή την καινούργια επικοινωνία. 

Οι σκέψεις δημιουργούν μια πολύ δυνατή ενέργεια και αυτή η εμπειρία είναι εξαιρετικά πραγματική, και όχι μόνο στο δικό σας μυαλό. 

Όσο βρίσκεστε σε αυτή τη κατάσταση, όλοι οι φόβοι για οτιδήποτε γήινο θα εξαφανιστούν και θα νιώσετε ένα « λουτρό αγάπης » που θα σας χαρίσει γαλήνη και σοφία για τα γεγονότα που πρέπει να αντιμετωπίσετε σε αυτή την ενσάρκωσή σας.

Σιγά, σιγά κινηθείτε και επιστρέφουμε ανοίγοντας τα μάτια μας




Η εποχή του τέλους! – Κρύων – Βιβλίο ένα
Image by Stefan Keller from Pixabay

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στο μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας…!!!!

Στα μεγαλύτερα παιδιά της οικογένειας, αξίζει μεγαλύτερη αναγνώριση και ευγνωμοσύνη από όση συνηθίζουν οι γονείς να προσφέρουν. 

Η βοήθειά τους, η αγάπη και η υπομονή τους με τα μικρότερα αδέρφια τους είναι ανεκτίμητη και καμία μαμά δεν θα μπορούσε να εκφράσει καλύτερα το μεγάλο «ευχαριστώ» στα παιδιά αυτά, από το παρακάτω κείμενο, με το οποίο είμαστε βέβαιοι πως θα συμφωνήσετε απόλυτα.

«Δεν επιλέξατε να είστε σε αυτή τη θέση. Δεν ζητήσατε να γεννηθείτε εσείς πρώτα, μερικά χρόνια νωρίτερα, κι ακόμα κι αν το ζητούσατε, δεν θα μπορούσατε να ξέρετε τι σημαίνει να είσαι το μεγαλύτερο παιδί στην οικογένεια. 

Τα πραγματικά μωρά και τα πραγματικά νήπια δεν έχουν καμία σχέση με τα φουσκωτά ζωάκια που σπρώχνατε μέσα στο καροτσάκι-παιχνίδι σας και που μετά βάζατε για ύπνο μέσα σε κουτιά παπουτσιών, έτσι δεν είναι; 

Ωστόσο, μεταχειρίζεστε τα μικρότερα αδέρφια σας με απρόσμενη υπομονή και καλοσύνη (τις περισσότερες φορές, τουλάχιστον) και σχεδόν πάντα, εσείς τα «μεγάλα παιδιά» μπορείτε πολύ καλύτερα να συγκρατείτε τα νεύρα σας στις απαιτήσεις ενός δίχρονου, από τους περισσότερους ενήλικες. 

Μας δίνετε έμπνευση.

Τα μεγαλύτερα παιδιά είναι οι αφανείς ήρωες των γονιών. Σας ευχαριστούμε που κρατάτε απασχολημένο το μωρό, όταν ψάχνουμε τρελαμένοι μέσα στις τεράστιες τσάντες μας να βρούμε το πορτοφόλι για να πληρώσουμε τις πάνες και να φύγουμε τρέχοντας για το σπίτι, πριν να έρθει η ώρα του φαγητού. 

Προς το 10χρονο παιδί στο πάρκο, τις προάλλες, που έπαιζε ταυτόχρονα με πέντε πιτσιρίκια, ενώ οι μαμάδες τους κουβέντιαζαν και έπιναν αμέριμνες τον καφέ τους – ευχαριστώ! Δεν έχεις ιδέα πόσο ανάγκη είχαμε αυτό το διάλλειμα.

Κάθε φορά που μοιραστήκατε το γλυκό σας, που χορέψατε με το μικρό σας αδερφάκι ή που το γαργαλήσατε και το κάνατε να γελάει μέχρι τελικής πτώσης… αυτό που κάνατε ήταν πολύτιμο. 

Μας βοηθάτε να κουβαλάμε μεγάλο βάρος της μητρότητας και όταν είμαστε κουρασμένες και εκνευρισμένες, μας στηρίζετε με το χαμόγελό σας και τον παιδικό σας ενθουσιασμό και αυτόματα αποκαθιστάτε την πίστη μας στο μέλλον.

Μερικές φορές οι μεγάλοι έχουν πολλές απαιτήσεις από εσάς. «Πρόσεχε τον μικρό σου αδερφό!», «Δέσε το μωρό στο καθισματάκι του! ΤΩΡΑ!», «κουβάλα μερικές τσάντες», «Κάνε κάτι, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, για να πάει η μικρή στην τουαλέτα και να φύγουμε στην ώρα μας από το σπίτι!».

Εκ μέρους όλων των γονιών του κόσμου, ζητώ συγγνώμη για όλα αυτά. Δεν είμαστε τέλειοι. Κουραζόμαστε και βιαζόμαστε και συχνά νιώθουμε ότι είμαστε ένα βήμα πριν το φρενοκομείο. Αλλά αυτό που κάνατε, τότε που βάλετε τον αδερφό σας να προσποιηθεί ότι είναι γατούλα για να μπορέσει επιτέλους να πάει στο γιογιό, να κάνει τσίσα και να φύγουμε από το σπίτι… αυτό ήταν πραγματικά ευφυές! 

Γι’αυτό σας έχουμε τόσο μεγάλη ανάγκη. Είστε αρκετά μεγάλοι για να είστε υπεύθυνοι και να έχετε έναν βαθμό εξουσίας πλέον, αλλά ταυτόχρονα, είστε ακόμα παιδιά, κι αυτό σημαίνει ότι είστε όσο μικροί χρειάζεται για να βλέπετε τον κόσμο με καθαρό βλέμμα και νέες ιδέες, και να εφευρίσκετε δημιουργικές λύσεις... 

σε πράγματα που μερικές φορές οι μεγάλοι είναι υπερβολικά κατάκοποι και βαριεστημένοι τη δεδομένη στιγμή, ώστε να σκεφτούν μόνοι τους.

Προσέξτε, όμως, δεν είναι μόνο ότι μας βοηθάτε. Είστε πολλά περισσότερα από ένα επιπλέον ζευγάρι χέρια, εν μέσω ενός χαοτικού απογεύματος. Είστε περισσότερα από μία κατ’οίκον baby sitter που μας επιτρέπει να κάνουμε ένα μπάνιο με σχετική ηρεμία. Η πραγματική αξία σας είναι πολύ μεγαλύτερη από όλα αυτά.

Ξανά και ξανά, λέμε στα μεγάλα παιδιά πόσο τα μικρότερα τα θαυμάζουν.

«Σας έχουν ως είδωλα», τους λέμε.

Μερικές φορές, όμως, όπως το λέμε ακούγεται σαν προειδοποίηση, ενώ αυτό που πραγματικά θέλουμε να πούμε είναι ότι όλοι σας λατρεύουν – οι ώρες που αφιερώνετε για να ολοκληρώσετε ένα σχολικό project, η αποφασιστικότητά σας για να τελειοποιήσετε την τεχνική σας στο πιάνο. 

Είναι παραπάνω από εντυπωσιακό να βλέπεις τέτοιον βαθμό αφοσίωσης και πάθους σε ένα τόσο μικρό παιδί. Είστε πολύ καλύτερα πρότυπα, από όσο οι γονείς μπορούν να γίνουν, όχι μόνο για τα μικρότερα αδέρφια σας, αλλά και για εμάς, τους μεγάλους. 

Είμαι ευγνώμων που σας έχουμε στην ζωή μας, γιατί έτσι η 4χρονη κόρη μου μπορεί να έρχεται στις γυμναστικές σας επιδείξεις και στα ρεσιτάλ πιάνου σας και στις σχολικές γιορτές σας και να βλέπει στο δικό της μέλλον τις δυνατότητες που έχει και πόσα μπορεί να κάνει αν δουλέψει εξίσου σκληρά, όπως έχει δει εσάς να κάνετε. 

Και αυτό είναι ένα μάθημα που μόνο εσείς, τα μεγάλα παιδιά, μπορείτε να της δώσετε, και το κάνετε χωρίς καν να προσπαθείτε.

Ως μαμά ενός από τα «μικρά παιδιά», σε ευχαριστώ, μεγάλε αδερφέ και μεγάλη αδερφή, μεγαλύτερη ξαδέρφη και ξάδερφε, μεγάλο παιδί στο πάρκο. 

Όταν επιμελώς τελειώνεις τα μαθήματα του σχολείου, όταν σταματάς για να σκουπίσεις τη μύτη της μικρής σου αδερφής, όταν με χαρά αναλαμβάνεις να προσέχεις ένα μωρό που κλαίει για να μπορέσει η μαμά σου να πάει στο γυμναστήριο, ή όταν υπνωτίζεις μια ομάδα μικρών παιδιών στην παιδική χαρά με τον αυθόρμητο χορό σου, μου ανεβαίνει ένας κόμπος στον λαιμό. Νιώθω συγκίνηση και χαρά. 

Παιδιά, είστε υπέροχα, και ξέρω ότι πολύ σύντομα, όταν τα μικρά γίνουν και αυτά μεγάλα, όπως εσείς, θα είναι εξίσου υπέροχα, γιατί είχαν εσάς να τους δείχνετε πώς να το κάνουν»




Είσαι ό,τι σκέφτεσαι όλη τη μέρα…!!!!

Ο άνθρωπος είναι ότι σκέφτεται όλη μέρα.
~ Ralph Waldo Emerson

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, γιατί κάποιοι άνθρωποι έχουν τα πάντα – επιτυχία, αυτοπεποίθηση, οικονομική άνεση, και συνεχώς βελτιώνονται, ενώ κάποιοι άλλοι αγωνίζονται για να τα “βγάλουν πέρα”, και κατρακυλούν ολοένα προς τα κάτω;

Η διαφορά έγκειται στα βαθιά ριζωμένα μοτίβα σκέψης, τα οποία υπάρχουν στον υποσυνείδητο νου τους και είναι αυτά τα οποία σκέφτονται όλη τη μέρα. Ο συνήθης τρόπος σκέψης λοιπόν και οι πεποιθήσεις μας καθορίζουν το πεπρωμένο μας.

Τι σκέφτεστε τώρα; Τι σκεφτόσασταν τον τελευταίο καιρό; Κάνατε σκέψεις βελτίωσης, επιτυχίας και αφθονίας, ή σκέψεις αμφιβολίας και έλλειψης;

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι κρατούν σκέψεις ευδόκιμες, ωφέλιμες, σκέψεις αυτοβελτίωσης και αφθονίας. Οι αποτυχημένοι συνεχίζουν να σκέφτονται στο πόσες φορές έχουν αποτύχει, στο πόσο συχνά αποτυγχάνουν, και, διαρκώς δημιουργούν δικαιολογίες ή/και κατηγορούν άλλους... 

για τις αποτυχίες τους, τοποθετώντας έτσι το υποσυνείδητό τους σε κατάσταση προσμονής περισσότερης αποτυχίας. Ο νους σας, σας φέρνει στο “πιάτο” αυτό που σκέφτεστε όλη την ώρα. Μπορείτε πολύ εύκολα να το παρατηρήσετε στην προσωπική σας ζωή.

Μην κατευθύνετε τον νου σας στη στέρηση, στη ζήλια και σε αυτά που δεν έχετε αυτή τη στιγμή. Μπορείτε να επιλέγετε τις σκέψεις σας και να συγκεντρωθείτε στην προσωπική σας ανάπτυξη και στη δημιουργία ευημερίας για τον εαυτό σας και τους ανθρώπους που είναι γύρω σας. 

Κάντε σκέψεις επιτυχίας και ευημερίας, καλύτερων προσωπικών και επαγγελματικών σχέσεων, αφθονίας πνευματικών και υλικών αγαθών. Θυμηθείτε, δημιουργείτε συνεχώς τη ζωή σας μέσω των ίδιων σας των σκέψεων.




Πως θα απαλλαγούμε από Σκεπτομορφές…!!!!

Όλοι επιθυμούμε να έχουμε τον έλεγχο του νου μας και προτιμούμε ο εσωτερικός μας χώρος να είναι απαλλαγμένος από διασπαστικές σκέψεις που μας προκαλούν αντιδράσεις.

Οι αντιδράσεις σε αυτό το πλαίσιο σημαίνουν να σκεφτόμαστε ακόμα περισσότερες σκέψεις που προκύπτουν από τις σκέψεις που προγραμματιζόμαστε από το ΕΓΩ, να έχουμε.

Το ΕΓΩ ζει μόνο με τη σκέψη και την χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει την πραγματικότητά μας.

Έχουμε την ανάγκη να απαλλαχτούμε από όλες τις σκεπτομορφές. Μια σκεπτομορφή είναι μια σκέψη που έχει ενεργοποιηθεί μέχρι το σημείο να αποκτήσει την δική της ζωή και κυριαρχεί μέσα στον αιχμάλωτο νου. Είναι κυριολεκτικά μια δημιουργημένη οντότητα που ζει μέσα μας και έχει άποψη.

Μια σκεπτομορφή μπορεί να συγκριθεί με κολλημένη ταινία – επαναλαμβάνεται συνέχεια και χρησιμεύει για να μας κρατάει σε δυσλειτουργία και ασυνείδητη ύπαρξη.

Γινόμαστε όπως ένας υπολογιστής που προσπαθεί να λειτουργήσει έχοντας ιό. Όλα είναι ένας αγώνας και η ταχύτητά μας είναι πιο αργή από ό, τι θα έπρεπε.

Οι σκεπτομορφές ριζώνουν στο μυαλό μας και κυβερνάνε την ζωή μας ενώ είμαστε ''αναίσθητοι''.

Πολλοί από εμάς έχουμε γίνει δούλοι των συνεπειών του να είσαι θύμα αυτών των οντοτήτων οι οποίες αποκτούν μεγαλύτερη πρόσβαση στο μυαλό μας μέσα από το σύστημα, με βάση κατασκευασμένες πληροφορίες, όπως λέξεις, αριθμούς, σχήματα, χρώματα και ήχους.

Το λυπηρό γεγονός είναι ότι όσο περισσότερη πλασματική γνώση και πληροφορία έχουμε αντλήσει από το σύστημα, τόσο πιο εύκολο είναι για μας να γίνουμε θύμα των πολλών δεδομένων που έχουμε απορροφήσεί.

Μόλις αρχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε το ολόγραμμα που ζούμε ως πραγματικότητα και την επιστήμη ή την θρησκεία, κατευθυντήριους φάρους της αλήθειας, τότε φυλακιζόμαστε.

Όσο περισσότερο ζούμε με τον νόμο της σκέψης, τόσο πιο δύσκολο είναι να ανακτήσουμε το συνειδητό μυαλό μας μέσα από την ολογραφική πραγματικότητα.

Να θυμάστε ότι τα λόγια προέρχονται από τις σκέψεις και οι σκέψεις δημιουργούν φως. Οι σκέψεις έχουν συχνότητα επειδή είναι ενεργητικές δονήσεις. Η δόνηση είναι ενέργεια και η ενέργεια λάμπει σαν φως.

Αν και αυτό το φως δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό από την περιορισμένη όρασή μας, είναι εκεί και είναι αυτό που δημιουργεί την ολογραφική πραγματικότητα.

Μαθαίνουμε το αλφάβητο και το αριθμητικό σύστημα στο σχολείο, έτσι ώστε να μπορούμε να ‘μαγεύουμε’ τους εαυτούς μας με όλα αυτά τα γράμματα και τους αριθμούς που ποσοτικοποιούν την αιώνια, πανταχού παρούσα φύση μας.

Όλοι έχουμε σκεπτομορφές αποτυπωμένες στην συνείδησή μας, διαφορετικά δεν θα μπορούσαμε να εκδηλώσουμε τίποτα σε αυτήν την πραγματικότητα. Το λιγότερο, πιστεύουμε ότι υπάρχουμε. Αυτή η σκέψη είναι ικανή να μας κρατήσει ζωντανούς.

Η βαρύτητα είναι μια μορφή σκέψης, η ενέργεια είναι μια μορφή σκέψης και ακόμη και ο χρόνος είναι μια μορφή σκέψης.

Κανένας από αυτούς τους γραπτούς νόμους της σκέψης είναι πραγματικός, αλλά γίνονται πολύ πραγματικοί από εμάς, από τις πεποιθήσεις που απορροφούμε από το κατασκεύασμα της συστημικής σκέψης που διαπερνά τις συχνότητες του νου μας, ο οποίος είναι προγραμματισμένος να λαμβάνει αυτό το ψεύτικο φως και το οποίο είναι ο μεγάλος απατεώνας.

Το ψεύτικο φως μεταδίδεται από όλα τα θεσμικά όργανα της γνώσης που επιμένουν ότι η πραγματικότητα είναι μόνο ό, τι είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε με τις πέντε (πολύ περιορισμένες!) αισθήσεις.

Οι αισθήσεις μας είναι δεκτικές στις προτάσεις των σκεπτομορφών

Όλες οι αισθήσεις μας είναι δέκτες που είναι συντονισμένοι στην τρισδιάστατη πραγματικότητα του συστήματος. Χρησιμεύουν μόνο για να βιώνουμε την ψευδαίσθηση. Και μόνο η πεποίθηση ότι μπορούμε μόνο με τις πέντε αισθήσεις να αντιληφθούμε την πραγματικότητα, δημιουργεί τον περιορισμένο τρισδιάστατο υλικό κόσμο.

Μόλις πιστέψουμε ότι αυτά που λαμβάνουμε είναι πραγματικά, τότε υποσυνείδητα συντονιζόμαστε με το ψεύτικο σόου φωτός που συμβαίνει γύρω μας.

Πιστεύοντας ότι αυτό το ψεύτικο σόου φωτός είναι το μόνο που υπάρχει, το χρησιμοποιούμε κάθε φορά που θέλουμε οι αισθήσεις μας να απολαύσουν, όχι εμείς, οι αισθήσεις μας. 

Και αν πιστεύουμε σε κάποιον θεό, τότε αισθανόμαστε ένοχοι, γιατί οι περισσότερες απολαύσεις θεωρούνται αμαρτίες. Και νιώθουμε ένοχοι, ένα σωρό τύψεις, λύπη και φόβο.

Εάν ένα ανθρώπινο ον βιώνει φόβο σε οποιαδήποτε μορφή, είναι σαν μια αιμορραγούσα φώκια σε νερά γεμάτα καρχαρίες. Ο φόβος σε ανοίγει διάπλατα στις καταστροφικές σκέψεις που οδηγούν σε κάθε είδους καταστροφικά αποτελέσματα.

Εκείνοι που βιώνουν πολύ φόβο, παρουσιάζουν τον υψηλότερο βαθμό δυσλειτουργίας στην πραγματικότητα τους. Όσο περισσότερο φόβο νιώθουμε, που εκδηλώνεται ως ενοχή, θυμός, νεύρα κτλ., τόσο βαθύτερα θα βυθιζόμαστε στην δίνη των αρνητικών εικόνων και καταστροφικών σκεπτομορφών.

Μπορούμε να το ονομάσουμε αυτό «δαιμονική κατοχή” αν θέλετε. Πολύ περισσότεροι άνθρωποι απ΄όσους πιστεύουν είναι υπό κατοχή. Οι περισσότεροι μάλιστα ζούμε καθημερινά και κουβαλάμε αυτές τις σκεπτομορφές μέσα μας. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η σκέψη δίνει ζωή στις σκεπτομορφές.

Σκέφτομαι άρα Υπάρχω- Καρτέσιος

Ο Καρτέσιος ήταν κατά το ήμισυ σωστός, μόνο που δεν είσαι εσύ και ποτέ δεν ήσουν εσύ αυτός που σκέφτεται. Το ΕΓΩ σκέφτεται. Ο ΕΑΥΤΟΣ μας σκέφτεται.

εαυτός <μτγν. ἑαυτός<αρχ. αντων. ἑαυτοῦ,
η οποία αποτελείται από το
ἕ (γ’ πρόσωπο προσ. αντων.) “αυτόν” + αὐτός (το ἕ είναι ΤΡΙΤΟ πρόσωπο)

Όσο βαθύτερα η συνείδηση κατοικεί στην δυαδικότητα, τόσες περισσότερες σκεπτομορφές προσκαλούνται και μας κάνουν να αντιδρούμε, προκαλώντας μας να τροφοδοτούμαστε από την ψευδαίσθηση, μόνο που ως επί το πλείστων είναι αρνητική.

Γι ‘αυτό όλες οι θρησκείες είναι βασισμένες στον φόβο και την δυαδικότητα. Τι έξυπνο πλάνο των μυστικών οργανώσεων να στήσουν τα θεμέλια και την πλατφόρμα δημιουργίας πραγματικότητας αυτού του κόσμου!

Είναι πολύ σημαντικό να αφαιρέσετε τον εαυτό σας από τη δυαδικότητα, έτσι ώστε να σταματήσετε να τροφοδοτείτε δύο διαφορετικές όψεις της ίδιας ψευδαίσθησης με τις σκέψεις. Μόλις η δυαδικότητα αποπρογραμματιστεί, θα έχετε πολύ περισσότερο χώρο στην διάθεσή σας, εκεί όπου πριν είχατε συγκρουόμενες σκέψεις μεταξύ καλού και κακού.

Η ζωή και ο θάνατος είναι επίσης βασισμένος στην δυαδικότητα.

Η έννοια των δύο αντιθέτων μπορεί να υπάρξει μόνο με την ύπαρξη του άλλου, και αν αφαιρέσετε το ένα, τότε η όλη έννοια παύει να υπάρχει.

Ο περιττός φόβο του κακού (π.χ. θάνατος) δεν θα μπορούσε ποτέ να έχει δημιουργηθεί. Οι αρχαίοι δεν φοβήθηκαν ποτέ τον θάνατο. Ήξεραν ότι ο θάνατος εδώ σήμαινε ότι θα “ξυπνήσεις” κάπου αλλού.

Τι και αν υπήρχε μόνο η ζωή; Τι και αν υπήρχε μόνο ο θάνατος;

Όλα είναι μελετημένα για να μας εξαπατήσουν και μπερδέψουν. Ο αληθινός σου εαυτός είναι αιώνιος και τώρα βρίσκεσαι σε μια τρισδιάστατη ψευδαίσθηση που έχεις δημιουργήσει επειδή πιστεύεις ότι είναι πραγματική. Είναι καιρός να βγεις από το κουτί και να παίξεις!

Πώς να κάνετε αλχημικά σε μια σκεπτομορφή

Πολλές πνευματικές παραδόσεις του παρελθόντος έχουν χρησιμοποιήσει την νηστεία για την εξάλειψη των επιβλαβών σκεπτομορφών του νου. Αυτή η πραγματικότητα είναι βασισμένη στο φως και στην ενέργεια. Η τροφή δίνει ενέργεια στον νου και ο νους δημιουργεί σκεπτομορφές.

Σου έχει τύχει ποτέ να είσαι γεμάτος ενέργεια αλλά να είσαι αναγκασμένος να κάτσεις ακίνητος και ήσυχος; Νιώθεις ότι ο νους σου θα εκραγεί. Είναι σαν να παθαίνεις βραχυκύκλωμα.

Το μυαλό σας χρειάζεται ένα ξεκαθάρισμα κάθε λίγο και λιγάκι. Υπάρχουν ιοί, με τη μορφή των σκεπτομορφών που ‘τρέχουν’ προγράμματα και θα πρέπει να κάνουμε κάτι γι ‘αυτούς!

Όταν νηστεύουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα αυτό που επιτυγχάνουμε είναι να αποδυναμώσουμε τις σκέψεις μας (δεν βρίσκουν ενέργεια αφού δεν τρώμε) έτσι ώστε να μπορέσουμε να στοχεύσουμε σε αυτές που θα είναι οι τελευταίες που... 

θα απομείνουν και οι οποίες είναι αυτές που επικρατούν στην ψυχή μας και μειώνουν τον ενεργειακό εφοδιασμό. Μόλις τις εντοπίσουμε μπορούμε να κάνουμε αλχημικά, δηλαδή να τις μεταμορφώσουμε.

Μπορεί να είναι μια δύσκολη συναισθηματική διαδικασία, γιατί θα είναι μια μάχη με τους δαίμονές μας που δεν θέλουν να φύγουν, δεδομένου ότι ζουν μόνο εξαιτίας μας. Μόλις εντοπίσουμε το μοτίβο, την ημερήσια διάταξη και το σημείο προέλευσής τους, τότε μπορούμε να τους συγχωρήσουμε και να τους αγαπήσουμε, να τους απελευθερώσουμε και να ανασάνουμε με ανακούφιση …

Αλλά μπορεί να ξανάρθουν. Αν το κάνουν, υπάρχει μια άλλη τεχνική που πρόσφατα έμαθα στην διαδικασία καθαρισμού μου.

Κάθε φορά που είστε αντιμέτωποι με ένα πρόβλημα σκέψης στο μυαλό και στο σώμα, τότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την δήλωση ''Αυτό δεν είναι αυτό''. Αυτό σημαίνει “τα συστήματα πληροφοριών δεν είναι τα συστήματα πληροφοριών”.

Οι σκέψεις είναι συστήματα πληροφοριών (της Matrix προγραμματισμένης πραγματικότητας) που εμφυτεύονται στο μυαλό μας, το οποίο είναι επίσης σύστημα πληροφοριών, αλλά εμείς δεν είμαστε αυτό (σύστημα πληροφοριών).

Επισημαίνοντας το πρόβλημα στην ψυχή μας σωστά, λέγοντας, ''Αυτό δεν είναι αυτό'', θα μετατοπίσουμε το πρόβλημα από τον χώρο που καταλάμβανε και θα καταλάβουμε τον χώρο στον οποίο το πρόβλημα υπάρχει.

Αν το πρόβλημα είναι αυτό που λέμε ότι είναι, τότε αλχημικά δεν θα έχουμε πλέον πρόβλημα.

«Αυτό δεν είναι αυτό!» Η δήλωση αυτή ακυρώνει το μυαλό. Είναι παράδοξο!

Θα χρησιμεύει για την αντιμετώπιση των σκεπτομορφών και μας φέρνει πίσω στο κενό και την ακινησία, όπου υπάρχει μόνο τώρα.




Tου Arno Pienaar
Μετάφραση Αγγελίνα Αγγελακοπούλου
Επιστήμη του Πνεύματος
Dream Catcher Reality μέσω spiritscience.gr

ΕΣΩ ΕΣΥ…!!!!

Το πρώτο Μεγάλο Βήμα
στην Επικράτεια του Θάρρους
είναι πάψει να πια να σ΄ ενδιαφέρει
τι σκέφτονται για σένα οι άλλοι.

Μόνος Κριτής σου είναι ο Ανώτερος Εαυτός σου,

αυτός που συνεχώς –
σιωπηλά ή κραυγαλέα,
με εικόνες ή με λόγια,
στα όνειρα ή στον ξυπνητό σου ύπνο–
σου υπενθυμίζει με λαχτάρα
το πόσο Σπουδαίος Είσαι.

Το πόσο Σπουδαίος μπορείς να είσαι.
Πόση Μεγαλοσύνη κρύβεις Μέσα σου.

Πόσα χιλιάδες διαβαθμισμένα χρώματα ζεστών αληθινών συναισθημάτων κρύβει η Διάνοια της Καρδιάς σου.

Θα ξέρεις πως εδιάβηκες την Πύλη της Μεγαλοσύνης σου
όταν το βήμα αυτό θα κάμεις το Μεγάλο.

Όταν κάποια μικρή και ξεχασμένη πια σχεδόν φωνούλα θα σου λέει

«μα τι ‘ναι αυτά, και τι θα πει αλήθεια ο κόσμος
για όσα ασύστολα υποστηρίζεις,
για όσα κραυγαλέα πράττεις!»

Κι εσύ θα απαντάς,
–ως άλλος Λεωνίδας
στις εσωτερικές δικές σου ατομικές Τεράστιες Θερμοπύλες–

«Ωραία! Επιτέλους,
θα πάψω πια να κρύβομαι
κι η συστολή όλη θα γυρίσει καταιγίδα
κατάμουτρα στα πρόσωπα όλων
όσοι με κρίναν τόσα χρόνια από την ασφαλή γωνίτσα της υποταγής τους!»

«Γιατί», θα συνεχίζεις σιωπηλά και όλο περηφάνια,
«δικοί μου αιώνιοι πνευματικοί Κριτές
μπορούν να είναι μόνο όσοι εγώ Επέλεξα και τους Τιμώ,
όσοι ορίσαν στη ζωή των να φυλάγουν Θερμοπύλες
κι όσοι για την Ελευθερία θυσίασαν το Εγώ και τη στριμόκωλη βολή τους!»

Αυτός Είσαι
αγαπημένε μου ⌘ ΣυΝοΔοΙπΟρΕ τΗς ΚαΡδΙάΣ μΟυ ❈




ⲙ⫯⊂ᖺᎯ∈𝘭Ꭿ - 𝕞𝕚𝕔𝕙𝕒𝕖𝕝𝕒
Όλες οι μεταφράσεις του παρόντος ιστολόγιου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της blogger του Eternal Now, εκτός από εξαιρέσεις στις οποίες αναγράφεται ο μεταφραστής.