Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020

Να το ακούς το σώμα σου. Δε θα σου πει ψέματα ποτέ…!!!!

Να το ακούς το σώμα σου όταν σου μιλάει.
Γιατί σου μιλάει.

Το σώμα σου έχει μνήμη και μάλιστα χωρίς να διαγράφει τίποτα. 

Το σώμα ανακαλεί στην μνήμη του τα πάντα.

Κάθε άγγιγμα, κάθε συναίσθημα, κάθε στιγμή που πέρασε από πάνω του, το σώμα την έχει καταγράψει. 

Το σώμα φτιάχνει τις μνήμες του και εκεί καταγράφει κάθε επιθυμία, κάθε ανασφάλεια, κάθε πόνο, κάθε τι που βιώνει. 

Να το ακούς το σώμα σου όταν σου μιλάει.
Γιατί το σώμα δεν λέει ψέματα.

Το σώμα θυμάται κάθε άγγιγμα που πέρασε από πάνω του. 

Κάθε χάδι, κάθε αγκαλιά, κάθε γρατζουνιά πάνω στις στιγμές του πάθους.

Κάθε άγγιγμα που θέλησες να διώξεις μακριά. Κάθε άγγιγμα που δεν ήθελες να τελειώσει. 

Στο σώμα δεν μπορείς να πεις ψέματα αν εκείνες τις στιγμές η ψυχή σου ακολουθούσε τις πράξεις σου ή ήταν κρυμμένη στα πιο βαθιά σκοτάδια. 

Στο σώμα σου δεν μπορείς να πεις ψέματα αν δόθηκες, αν παραδόθηκες ή αν απλά παραχώρησες για λίγο την ύπαρξή σου στα χέρια κάποιου άλλου. 

Το σώμα σου έχει καταγράψει την στιγμή που αγαπήθηκες αλλά και την στιγμή που κακοποιήθηκες. 

Την στιγμή που το σώμα, δέθηκε κι έγινε ένα με την καρδιά και την ψυχή. 

Το σώμα δεν διαγράφει.
Το μυαλό, μπορεί.
Το σώμα, όχι. 

Το σώμα είναι ένα φύλλο χαρτί που πάνω του γράφονται όλα ανεξίτηλα.

Κι έτσι μπορείς να τα ανακαλέσεις ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Αν το τολμάς.
Αν το αντέχεις. 

Κοίτα το σώμα σου τώρα, κουρνιασμένο κι άλλοτε σε στάση εμβρυική.

Κι άλλοτε, όταν είναι ήρεμο και γεμάτο από εκείνα που έχει επιθυμήσει, απλώνεται ανέμελα, ελεύθερα και χωρίς να προσπαθεί να καλύφθει. 

Δεν έχει ανάγκη να καλυφθεί. 

Να το παρατηρείς το σώμα. 

Να παρατηρείς την στάση που παίρνει. Να παρατηρείς τους πόνους που εκφράζει. Να παρατηρείς το βλέμμα και τα χέρια.

Τα χέρια που σφίγγουν και ξεχνάνε να χαλαρώσουν σαν την σφιγμένη ψυχή.

Τα πόδια που τυλίγονται σαν να προσπαθούν κάτι να συγκρατήσουν. Κάτι να προφυλάξουν.

Τα χείλια που ξεραίνονται όταν έχουν πικραθεί από αυτά που είπαν ή που δεν είπαν. 

Να το ακούς το σώμα σου.
Δεν θα σου πει ψέματα ποτέ. 

Να ακούς προσεκτικά ότι σου λέει. Να το ακούς και να το υπολογίζεις. Να ασχολείσαι μαζί του. Να μην αδιαφορείς για τα σημάδια του. 

Να σέβεσαι την μνήμη του.

Εκείνο θυμάται πάντα το άγγιγμα που σε έκανε να χαμογελάσεις. Εκείνο που σε έκανε να νιώσεις ασφαλής. 

Εκείνο που πήρε μακριά κάθε πόνο. 

Ξέρεις καλά ποιο άγγιγμα αποζητάς τις στιγμές του πόνου.
Κι ας είναι ένα άγγιγμα που δεν πέρασε από το σώμα σου, αλλά από την ψυχή σου.

Και ξέρεις καλά να αποκωδικοποιείς τον πόνο κι ας προσπαθείς να τον αντιμετωπίσεις με συμβατικές μεθόδους. 

Για το σώμα σου, το συνάχι, είναι μια καταπιεσμένη λύπη και ένα κρυολόγημα είναι ο τρόπος να μας πει το σώμα μας πως ζητάει αγκαλιά και φροντίδα. Ο βήχας δίνει την διέξοδο στα αρνητικά συναισθήματα να σταματήσουν να μας πνίγουν και να βγουν.

Ο πόνος στο στομάχι που είναι εκείνη η απώλεια που δεν μπορείς να διαχειριστείς και την κουβαλάς μέσα σου. 

Να το ακούς το σώμα σου.
Δεν θα σου πει ψέματα ποτέ. 

Όπως και δεν θα σε αφήσει ποτέ να ξεχάσεις τα μυστικά που σε βοηθάει να κρύψεις κάθε φορά που στολίζεις το πρόσωπό σου με ένα χαμόγελο που δεν περνάει από τα μάτια σου και δεν αγγίζει καν την ψυχή σου. 

Δεν θα σε αφήσει να ξεχάσεις ποτέ κανένα συναίσθημα που ένιωσες. 

Τις ουλές που μπορεί να κρύβει το τατουάζ σου.
Την ματιά σου που δακρύζει από κάποια μόνιμη αλλεργία όταν δεις κάποια που η μορφή της είναι ίδια με εκείνης.

Τα χέρια σου που τα σφίγγεις σαν να προσπαθείς να μην αφήσεις το χέρι του από το δικό σου.

Την ταχυκαρδία σου σε κάθε του λέξη.

Την ανάσα που σου έκοβε κάθε φορά που ήσουν «το κοριτσάκι του»

Το χαμόγελό σου που είναι αληθινό και φωτεινό κάθε φορά που περνάς από το στέκι του.

Την ηρεμία που αποζητάς από το χάδι της μάνας σου κι ας πάτησες εκείνα τα 30 plus.

Την ασφάλεια της αγκαλιάς του. 

Να το ακούς το σώμα σου όταν σου μιλάει.

Κι ακόμα και τον πόνο που σου δίνει να βιώσεις, ξέρεις καλά πώς αντανακλά εκείνα που κάνουν την ψυχή σου να υποφέρει. 

Έχει μνήμη το σώμα.
Και μια μνήμη, που δεν μπορεί να διαγράψει εκείνα που η λογική επιτάσσει. 

Είναι η μνήμη σου το σώμα.
Είναι εσύ το σώμα σου.
Είναι εσύ και οι πόνοι και τα σημάδια σου. 

Κι είναι όλα δικά σου… 




Σοφίας Παπαηλιάδου. 
ΜΕΣΩ AWAKENGR.COM

Τα 12 Επίπεδα της Ανάληψης. Πως θα γίνει και τι θα νιώσουμε να μας συμβαίνει…!!!!

Υποστηρίζεται ότι ενώ ο πλανήτης βρίσκεται σε μια μετάβαση προς μια υψηλότερη συχνότητα, όλοι όσοι κατοικούν στα ενεργειακά του πεδία θα βιώσουν μία επανευθυγράμμιση. 

Η διαδικασία μετάβασης στο Φως είναι σταδιακή. Δεν είμαστε ουσία τη μία μέρα και την επόμενη γινόμαστε καθαρό Φως. Υπάρχει μία διαδικασία προς το Φως, διαφορετικά θα μπορούσαμε να «καούμε». 

Όλοι εξελίσσονται και απορροφούν το Φως με τον δικό τους ρυθμό, ο οποίος συντάσσεται σταδιακά με τους ρυθμούς της διαδικασίας. Μερικοί συνεργάζονται συνειδητά προς αυτές τις αλλαγές και έτσι η μετάλλαξη τους είναι ταχύτερη. 

Οι υπόλοιποι αγνοούν ό,τι έχει σχέση με αυτό και απλά απορροφούν αυτό το Φως συμμετέχοντας σε αυτή την πλανητική αλλαγή, χωρίς να το καταλαβαίνουν, αλλά με πιο αργούς ρυθμούς. 

Ωστόσο, αυτή η διαδικασία της μετάβασης, μπορεί να ταξινομηθεί σε 12 επίπεδα, σύμφωνα με το βιβλίο The Art of Resonance (Η τέχνη του Συντονισμού) από τον Jasmuheen. 

Τα 12 Επίπεδα της Ανάληψης 

Πρώτο επίπεδο: Αρχικά, το σώμα εμφανίζει συνήθως μεταλλακτικά συμπτώματα γρίπης, πονοκεφάλων και διαφόρων άλλων ασθενειών, καθώς η δομή DNA και τα χημικά συστατικά αρχίζουν να αλλάζουν. 

Δεύτερο επίπεδο: Το αιθερικό πρωτότυπο πλημμυρίζει με φως και απελευθερώνει καρμικές εμπειρίες οπότε οι άνθρωποι μπορεί να νιώθουν διάφορους αποπροσανατολισμούς. Πολλοί αρχίζουν να αμφισβητούν πολλά και να αναρωτιούνται “γιατί είμαι εδώ”. Η αλλαγή είναι γρήγορη και πολλοί αισθάνονται κουρασμένοι. 

Τρίτο επίπεδο: Οι φυσικές αισθήσεις γίνονται πολύ ισχυρότερες. Τα σώματα δεν απορροφούν μόνο το Φως για τη δική τους αλλαγή, αλλά λειτουργούν επίσης ως μετασχηματιστές και αποκωδικοποιητές των υψηλότερων φωτεινών ενεργειών στον πλανήτη, ως σύνολο. 

Τέταρτο επίπεδο: Σημαντικές αλλαγές γίνονται στον εγκέφαλο και τη χημεία του σώματος, οπότε τα συμπτώματα πονοκεφάλων και πόνων στο θώρακα γίνονται συχνότερα, καθώς και οι ενέργειες της καρδιάς ανοίγουν σε βαθύτερα επίπεδα. Παράλληλα συμβαίνουν αναλαμπές τηλεπάθειας, διόρασης και βαθιά βιώματα ενσυναίσθησης. 

Πέμπτο επίπεδο: Το πνευματικό σώμα αποφασίζει να συντονιστεί με το πνεύμα, τα όνειρα αλλάζουν και μπορεί να έχουν μεγαλύτερη «διαύγεια», με πολλές συνθήκες de ja vu να σας κατακλύζουν. Οι διαδικασίες σκέψης γίνονται μη γραμμικές και κάπου αρχίζει ένας επαναπρογραμματισμός που φέρνει αλλαγές στη συμπεριφορά, στο «εγώ», ενώ αρχίζουμε συνειδητά να διακρίνουμε μέσα από την καρδιά μας, κυριολεκτικά. 

Έκτο επίπεδο: Αναρωτιόμαστε τι είναι πραγματικό και η διανοητική μας διαδικασία, σε σχέση με τον εαυτό μας και τους άλλους, αλλάζει ταχύτατα. Η επανεκτίμηση μπορεί να είναι δυσάρεστη, αλλά η ροή δεν αντιστρέφεται και μπορεί να αμφισβητήσουμε σχέσεις, φίλους, εργασία, ακόμα και τον ίδιο μας το εαυτό. Ωστόσο αισθανόμαστε ελαφρύτεροι, γρηγορότεροι, πιο ελεύθεροι. 

Έβδομο επίπεδο: Το τσάκρα της καρδιάς ανοίγει περισσότερο, γίνεται πιο «πραγματικό» με νέα συναισθήματα. Απελευθερωνόμαστε από τα παλιά μοτίβα και προχωρούμε σε μία μεγάλης έντασης συναισθηματική εκκαθάριση, οπότε η στηθάγχη, οι πόνος στο στήθος, είναι πιο συχνοί καθώς η καρδιά συνεχίζει να ανοίγει τα ενεργειακά πεδία της. Η πραγματοποίηση ενός ενοποιημένου διαλογισμού τσάκρα θα σας βοηθήσει. 

Πιθανή πίεση στο μέτωπο ή στην πλάτη ή στο κεφάλι θα οφείλεται στο άνοιγμα της υπόφυσης και άλλων αδένων, οπότε θα αρχίσουμε να βιώνουμε τον νέο πολυδιάστατο χαρακτήρα μας και την σύνδεση σε ανώτερα επίπεδα παράλληλα με την εγκατάλειψη του πλανήτη. Η αίσθηση της “ανόδου” γίνεται πιο δυνατή, το ίδιο και η αλλαγή της αντίληψής μας. 

Διατροφικά, θα αντιληφθείτε ότι τρώτε λιγότερο, ειδικά κρέας, ζάχαρη και αλκοόλ, μέχρι που θα τα αφήσετε εντελώς. 

Όγδοο επίπεδο: Έχετε φτάσει σε σημείο όπου μπορείτε να μιλήσετε με τις Οντότητες που δουλεύουν μαζί σας πιο άμεσα. Μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε λέξεις για να εκφράσετε τον εαυτό σας, ή τις ανάγκες σας, αλλά με έκπληξη θα διαπιστώσετε ότι μπορείτε να το κάνετε με γεωμετρίες, χρώματα και ήχους. 

Μοιράζεστε λέξεις από την καρδιά και την ψυχή και όλοι γύρω σας, στη Γη, δεν θα μπορούν να σας καταλάβουν γιατί πλέον δεν συνδέεστε μαζί τους. Λειτουργείτε από ένα βαθύ επίπεδο ηρεμίας με αυξημένη ευαισθησία και ευαισθητοποίηση. Αρχίζετε να παίρνετε τροφή από τις ατμοσφαιρικές αρετές και τον αιθερικό κόσμο. 

Ένατο επίπεδο: Το πνεύμα χρησιμοποιεί τις γλώσσες του φωτός και αισθάνεστε ότι είστε διασυνδεδεμένοι με όλα τα Όντα παντού και λιγότερο συνδεδεμένοι με τις απόψεις των άλλων. Έχετε απελευθερωθεί από το “παιχνίδι” του διαχωρισμού και του περιορισμού και αισθάνεστε πραγματικά ελεύθεροι. 

Αυτή είναι η διάλυση του εαυτού καθώς έχετε κάνει το άλμα, που σε κάθε άλλη περίπτωση θα φοβόσαστε να κάνετε. Εδώ πλέον δεν υπάρχει επιστροφή. Βρισκόμαστε στο δρόμο – και υπό την καθοδήγηση – της Πηγής. Έχεις σχεδόν πλήρη επίγνωση του ποιος είσαι. 

Δέκατο επίπεδο: Έχετε πλήρη σύνδεση με τη Συνείδηση της Πηγής και γνωρίζετε ότι όλα είναι δυνατά. Το DNA δεν είναι πλέον 2 έλικες, αλλά 12. Η τηλεμεταφορά και διάφορες άλλες εκδηλώσεις γίνονται στιγμιαία. Το Φωτεινό Σώμα έχει χτιστεί και σας επιτρέπει να περάσετε μέσα από το χώρο, το χρόνο και τις ολοκληρωμένες διαστάσεις. 

Ενδέκατο επίπεδο: Η κυτταρική αναγέννηση έχει επιτευχθεί. Ο χρόνος δεν είναι πλέον γραμμικός ενιαίος αλλά ταυτόχρονος. Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον συνυπάρχουν. Θα είναι σαν να βλέπετε έναν πίνακα ζωγραφικής σε όλα τα σημεία του ταυτόχρονα. Στο πλαίσιο της συνειδητής συνειδητοποίησης, όπου βρίσκεστε, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο Θείο Σχέδιο. 

Δωδέκατο επίπεδο: Βρισκόσαστε στο τελικό από τα στάδια της Ανάληψης. Χαρά, ισότητα και αρμονία. Το Θεϊκό Σχέδιο έχει ξεδιπλωθεί μπροστά σας. Είστε ένα φωτεινό σώμα, σε ένα σύστημα πολλαπλών αστέρων όπου όλοι είναι φωτεινά σώματα. Όλες οι παράλληλες πραγματικότητες ζωντανεύουν και θα νιώθετε σαν ένας μικρός θεός πλήρως συντονισμένος με την Πηγή. Τα ενδιαφέροντα σας πλέον θα έχουν αλλάξει. Μία νέα πραγματικότητα ανοίγεται μπροστά σας. 




Σπύρος Μακρής 
diadrastika.com 

Πού νοσεί το σώμα όταν πονάει η ψυχή…!!!!

Ο ορισμός των ψυχοσωματικών ασθενειών μετράει χιλιάδες χρόνια πίσω, αν θυμηθούμε τον Ιπποκράτη που έλεγε ότι κάθε νόσος ξεκινάει πρώτα από την ψυχή και μετά καταλήγει στο σώμα. 

Ωστόσο οι σύγχρονες επιστήμες διαχωρίζουν τα ψυχοσωματικά σε δύο κατηγορίες, όπως δηλώνει στο Πρακτορείο Fm και στην εκπομπή της Τάνιας Μαντουβάλου «104,9 Μυστικά Υγείας» η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Φαίδρα Λογοθέτη. 

«Υπάρχουν κάποια ψυχοσωματικά που είναι ιατρικώς ανεξήγητα, αν σκεφτεί μάλιστα κανείς ότι το ένα τρίτο των ανθρώπων που πηγαίνει σε παθολόγο φεύγει χωρίς διάγνωση. Υπάρχει όμως και το είδος των ψυχοσωματικών που είναι διάφορες διαγνωσμένες ασθένειες, για τις οποίες η έρευνα έχει διαπιστώσει ότι συνδέονται με στρες και άλλες ψυχικά επιβαρυμένες καταστάσεις». 

Ως εκ τούτου η ψυχολογική στήριξη είναι άκρως σημαντική επισημαίνει η κ. Λογοθέτη, επικαλούμενη και έρευνα του πανεπιστημίου του Southampton, σύμφωνα με την οποία τα τρία τέταρτα των ασθενών με ευερέθιστο έντερο, που έλαβαν ψυχολογική βοήθεια, εκτός της ιατρικής, είχαν εντυπωσιακή μείωση συμπτωμάτων. 

Απ’ ότι φαίνεται οι θετικές σκέψεις, η υγιής έκφραση των συναισθημάτων και η σύνδεση με άλλους ανθρώπους μπορούν να μας αποτρέψουν να σωματοποιήσουμε ψυχικά προβλήματα, και να ζήσουμε μια ισορροπημένη και ευτυχισμένη ζωή. 

Πώς αλήθεια όμως εκφράζεται ο πόνος της ψυχής στο σώμα και ποια είναι τα σημεία που αντανακλάται ο ψυχικός πόνος; Η η κ. Λογοθέτη λέει: 

· Πονοκεφάλους έχουν συνήθως οι άνθρωποι που είναι πολύ αυστηροί με τον εαυτό τους και τελειομανείς. 

· Προβλήματα στο στομάχι ή το έντερο συνήθως συνδέονται με το φόβο, την ανασφάλεια, και την έλλειψη αυτοπεποίθησης. 

· Οι πόνοι στο κάτω μέρος της πλάτης συνδέονται με ανησυχίες οικονομικών θεμάτων ή έλλειψη στήριξης από άλλα άτομα. 

· Τα ιατρικά προβλήματα στη μέση, συνήθως εμφανίζονται σε ανθρώπους που έχουν πολλά βάρη στη ζωή τους, πολλές ευθύνες, πολλές υποχρεώσεις. 

· Άνθρωποι που δεν είναι ευέλικτοι, και είναι άκαμπτοι ισχυρογνώμονες και αρκετά περήφανοι, συνήθως αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα γόνατα. 

Ποιοι είναι πιο ευάλωτοι 
Αν και η πλειονότητα πιστεύει ότι οι πιο ευάλωτοι είναι οι πιο ευαίσθητοι, η άποψη της επιστήμης είναι διαφορετική: «Οι πιο ευάλωτοι είναι αυτοί που είναι πιο επιρρεπείς στο να διαχειρίζονται τα θέματα της ζωής τους με πάρα πολύ στρες. Το οποίο δεν αφορά μόνο τη δουλειά ή τα οικονομικά. Στρες είναι οτιδήποτε μας δίνει ένταση. 

Για παράδειγμα όταν υπάρχει ένας μόνιμος θυμός, όταν κάποιος αναμασάει το παρελθόν, ή όταν δυσκολεύεται να πει όχι και συσσωρεύει πολύ αγανάκτηση και παράπονο. Ακόμα και όταν κάποιος θυσιάζεται για τους άλλους και βάζει στην άκρη τις ανάγκες του», επισημαίνει η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια. 

Το στρες προκαλεί φλεγμονές που ευθύνονται για ασθένειες 
Το ερώτημα για το πώς λειτουργεί το στρες ως μηχανισμός που συνδέεται ή και ευθύνεται για ασθένειες εύλογο και η κ. Λογοθέτη απαντάει : «Όταν δημιουργείται στρες απελευθερώνεται κορτιζόλη, η οποία δεν είναι απαραίτητα κακή, καθότι ”αφυπνίζει” τον οργανισμό και κάποιες φορές ίσως και να χρειάζεται. 

Ωστόσο η παρατεταμένη παραγωγή της κορτιζόλης δημιουργεί περισσότερες κυτοκίνες, οι οποίες είναι πρωτεΐνες που ρυθμίζουν ανοσολογικά θέματα της κυτταρικής λειτουργίας. Αυτό δημιουργεί φλεγμονές, οι οποίες είναι ”σημαντικές” για την έναρξη ασθενειών». 

Στρες: η διάρκεια βλάπτει όχι η ένταση 
Τα χρόνια νοσήματα και τα αυτοάνοσα συνδέονται απόλυτα με το στρες και δεν έχει σημασία η ένταση όσο η διάρκεια, τονίζει η κ. Λογοθέτη. «Αν έχουμε ένα έντονο στρες για έναν μήνα δεν σημαίνει ότι θα μας βγάλει πρόβλημα στο σώμα. Αν όμως έχουμε ένα πιο ήπιο στρες για τρία χρόνια, οι πιθανότητες να μας βγάλει πρόβλημα στο σώμα είναι πολύ μεγάλες». 

Μοναξιά και θυμός «αρωγοί» σε ψυχοσωματικά και όχι μόνο 
Το κυρίαρχο πράγμα στη ζωή μας είναι οι σκέψεις, οι οποίες δημιουργούν τεράστια βιοχημική θύελλα, τονίζει η κ. Λογοθέτη και συμπληρώνει: «Κάθε κακή σκέψη δημιουργεί συγκεκριμένη χημική αλλαγή στο σώμα μας. Πολλές κακές σκέψεις δημιουργούν μία άλλη χημεία στο σώμα, η οποία επηρεάζει το ανοσοποιητικό». 

Σύμφωνα με την ψυχολόγο πολύ σημαντικό ακόμη είναι να μην μένουμε μόνοι στη ζωή και να έχουμε πάντα ανθρώπους κοντά μας, καθότι έχει φανεί σε έρευνες ότι ένα στρεσογόνο γεγονός σε συνδυασμό με τη μοναξιά εννεαπλασιάζει τις πιθανότητες να εμφανιστεί όγκος. 

«Επίσης έχει πολύ μεγάλη σημασία να εκφράζουμε με υγιή τρόπο τα συναισθήματα μας, ειδικά του θυμού, που είναι από τα πιο δύσκολα και τοξικά συναισθήματα», τονίζει. 

Σε κάθε περίπτωση ο Ιπποκράτης φαίνεται να είναι πάντα εδώ, αφού πρώτος απ’ όλους έχει πει ότι πριν αποφασίσουμε ποια θεραπεία θα ακολουθήσουμε για το σώμα, πρέπει πρώτα να έχουμε θεραπεύσει το τραύμα της ψυχής. 




H ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια Φαίδρα Λογοθέτη 

Αναδύσου από το σκοτάδι προς το φως και βρες τον αληθινό εαυτό σου...!!!!


Πάλεψα με Θεούς, δαίμονες και ανθρώπους. 
Κοίταξα το τέρας κατάματα και από τότε με στοίχειωσε. Με πλημμύρισε απροκάλυπτα η άβυσσος του. Βρήκε τον τρόπο να κατοικήσει μέσα μου, αφού διάβασε τα μυστικά μου και τράφηκε από τις πιο βαθιές πληγές μου. 

Το τέρας, το συνάντησα.. στις σκοτεινές μου σκέψεις, όταν έψαχνα κάτι για να πιαστώ ώστε να μην νιώθω μόνη. 

Το τέρας, το συνάντησα.. σε λόγια άσχημα που σκόρπισα για άλλους σε κουβέντες, ίσως από ανάγκη κάπου να ταιριάξω. 

Το τέρας το συνάντησα.. σε σκιερά παιδικά βιώματα, από τα οποία δεν κατάφερα εύκολα να απελευθερωθώ. 

Το τέρας το συνάντησα.. σε αρνητικά συνήθεια, που η κοινωνία ασφυκτικά επιβάλλει και γίνονται ρουτίνα. 

Το τέρας, το συνάντησα.. σε πρόσωπα που αγάπησα, ανθρώπους στους οποίους ανοίχτηκα και έγινα ένα με αυτούς, παίρνοντας κομμάτια τους ενώ έδινα δικά μου. 

Το τέρας το συνάντησα.. στην κάθε μου μέρα, σε ποικίλες μορφές γύρω μου, σ´ εσένα, σ´ εμένα, στον καθέναν… 

Στον φθόνο, στην αλαζονεία, στην λαγνεία, στην απληστία, στην λαιμαργία και σε τόσα άλλα στοιχεία και όψεις των ανθρώπων. 

Το κοίταξα κατάματα και όσο πιο πολύ καιρό πέρασα αντίκρυ του, τόσο περισσότερο άρχισα να του μοιάζω. 

Και σαν δέρμα που αρνείται το σώμα να αποβάλλει, κατέληξε να υπάρχει πάνω μου όλο αυτό το σκοτάδι που μάζεψα στο διάβα μου. Αγνοώντας την ζοφερή μορφή του. Αγνοώντας την φθορά που θα μου έκανε. 

Έντρομη από τότε κρύβομαι σε κάθε γωνιά του εαυτού μου και άλλοτε ανάμεσα στα πλήθη. Με την ελπίδα να γίνω διάφανη ανάμεσα στην μαύρη θάλασσα των ανθρώπων, στο απέραντο αυτό χάος. Ευελπιστώντας να μην με αναγνωρίσει το σκότος, που κάποτε άθελα μου του άνοιξα διάπλατα την πόρτα της ψυχής μου. 

Και τώρα τρέχω να ξεφύγω από το σκοτάδι που αναπαύθηκε μέσα μου. Αυτό που αδίσταχτα έχτισε την οικία του στις πιο φωτεινές πεδιάδες του είναι μου, γεμίζοντας τις με σκιές. Επιβάλλοντας σταδιακά την παρουσία του. Κάνοντας με να το νιώθω πλέον οικείο, σαν κομμάτι του εαυτού μου, πλημμυρισμένη από την πλάνη πως δεν μπορώ δίχως του. 

Μα δεν είναι μέσα μου το σπιτικό του. 

Δεν είμαι εγώ το τέρας. 

Δεν πρέπει να τρέφεται από τον πόνο μου, ωθώντας με εμμονικά να τον προκαλώ. 

Θέλω να ζω στο φως της κάθε μέρας. Μακρυά από ότι λυγίζει την ψυχή μου. 

Πώς όμως θα καταφέρω να λυτρωθώ εαυτέ μου; Πώς θα απελευθερωθώ από κομμάτια που αισθάνομαι τμήμα μου, αλλά με σπρώχνουν στην φθορά, στην διαστρέβλωση της ουσίας της ύπαρξης μου; 

Ω εαυτέ μου! Κοιτά το φως ξάστερα και μην φοβηθείς λεπτό με όσα το σκότος σε απειλεί. 

Οι απειλές είναι οι αδύναμες σκέψεις σου… 

«Δεν μπορείς». 

«Δεν ξέρεις». 

«Δεν θα τα καταφέρεις». 

«Τον χρειάζεσαι αυτόν». 

«Θα είσαι μόνος». 

«Δεν μπορείς την μοναξιά» 

«Δεν πειράζει, για μια..δυο..τρεις φορές..» Μέχρι που χάνεσαι στον κάθε εθισμό… 

Και ίσως να βρεθείς στιγμές μόνος στο ταξίδι αυτογνωσίας και κάθαρσης. 

Ίσως η μοναξιά σε κλονίσει μέχρι να επιλέξεις την μοναχικότητα, όταν εσύ όμως το έχεις ανάγκη, ώστε να βρίσκεις το κέντρο σου, για να θυμάσαι  ποιος είσαι και τον σκοπό σου. 

Αλλά να μην ξεχνάς πως για να ξεφύγεις από το τέρας, το σκοτάδι, πρέπει οι επιλογές σου να είναι σωστές! 

Μην αλλοιώνεσαι σε φθηνές στιγμές, με φθηνούς ανθρώπους που μονάχα παίρνουν κομμάτια σου, δίχως τίποτα να δίνουν. Όπως ο αετός έτρωγε από τον Προμηθέα μέλη του και αυτά αναγεννιόντουσαν, μην επιτρέπεις σε κανέναν να κατασπαράζει την υπόσταση σου, όσο και να μπορεί να αναγεννηθεί μέσα σε μια νύχτα. 

Όπως το παγώνι με τα πανέμορφα φτερά προσελκύει τον θαυμασμό και τρέφεται από αυτόν, ποτέ μην το κάνεις. Να εκτιμάς τα προτερήματα σου, αλλά να τα χρησιμοποιείς σαν όπλα σου, όχι για να τρέφεις το εγώ σου και να σε καταπατάνε οι επιτήδειοι. 

Ό,τι αγγίζει την ψυχή σου μπορεί να δώσει νόημα στην ζωή σου. Όλα τα υπόλοιπα έρχονται και γλιστράνε, όπως το νερό του ποταμού, χάνεται στην απεραντοσύνη της θάλασσας . 

Να θυμάσαι πως είμαστε παροδικοί, αλλά το φως μας, αν ζήσουμε με αγάπη, αξιοπρέπεια και αλήθεια, θα ζήσει για πάντα. Όπως η επίδραση κυματισμού σοφά μας διδάσκει.. Όταν ρίχνουμε μια πέτρα σε ήρεμα νερά, η επιρροή που ασκεί η κίνηση αυτή, φαίνεται στους επαναλαμβανόμενους κύκλους που σκορπάνε γύρω της και εξαπλώνονται όλο και πιο πολύ, όλο και πιο μακριά. 

Γίνε σαν την πέτρα, στιβαρή σε κάθε κίνηση σου, σκορπώντας την ενέργεια σου. 

Γίνε σαν το παγώνι, χρησιμοποιώντας τα προτερήματα σου ως όπλα στο διάβα σου, για την ανάπτυξη σου, δίχως να επιτρέψεις να χρησιμοποιηθούν εναντίον σου. 

Γίνε σαν το νερό, ικανός να προσαρμόζεσαι σε κάθε συνθήκη, αλλά να επιλέγεις που θα χαρίσεις την παρουσία σου. 

Γίνε φως στο σκοτάδι… 

Γίνε πηγή αστείρευτη για ό,τι έχει αξία! 



 

Μαρία Πολυμήλη
IMAGE BY JOSEPHINE CARDIN 

12 τρόποι που προάγουν την ψυχική μας υγεία…!!!!


Η φροντίδα και η ευημερία του εαυτού και της ψυχικής υγείας είναι προσωπική υπόθεση. 

Η ενασχόληση με τη βελτίωση της ψυχικής και της σωματικής μας υγείας αποτελεί βασική και απαραίτητη συνθήκη για την προαγωγή της προσωπικής μας ευημερίας. 

Οι ακόλουθες συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν να έχουμε μια μέρα αφιερωμένη στη ψυχική μας ευημερία και ενδυνάμωση. 

1. Καλός νυχτερινός ύπνος 
Ένα από τα πρώτα και βασικά βήματα για τη διατήρηση της ψυχικής υγείας, που συνήθως παραλείπεται από τους περισσότερους, είναι ο καλός ύπνος. Το βράδυ, πριν από τη μέρα που έχετε αποφασίσει να αφιερώσετε στον εαυτό σας, σιγουρευτείτε ότι είστε σε θέση να απολαύστε έναν 8ωρο νυχτερινό ύπνο. 

Ωστόσο, αν δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε και ξυπνάτε συχνά κατά τη διάρκεια της νύχτας ίσως χρειαστείτε 9-10 ώρες ύπνο για να μην νιώθετε κουρασμένοι το επόμενο πρωί. Όπως και να έχει χρειάζεται να θυμάστε ότι πρέπει να τοποθετήσετε το ξυπνητήρι μακριά σας για να μην υποπέσετε στον πειρασμό του κουμπιού αναβολής. 

2. Στοχοθέτηση 
Όταν ξυπνήσετε το πρωί, ξεκινήστε το πρωινό σας με σκέψεις γύρω από τους στόχους της ημέρας, κάτι που θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε σε ισορροπία προτού αποφασίσετε να έρθετε σε επαφή με τον έξω κόσμο. Αφιερώστε λίγα λεπτά να σκεφτείτε τους στόχους που θα επιθυμούσατε να επιτύχετε σήμερα και να βρείτε το ρυθμό σας. 

3. Πρωινό γεύμα 
Από τη στιγμή που θα ολοκληρώσετε τη σκέψη σας γύρω από τους στόχους της ημέρας, προσφέρετε στον εαυτό σας ένα πλούσιο πρωινό γεύμα που να περιέχει μια ποικιλία τροφών. 

Σύμφωνα με μια σειρά ερευνών, ένα καλό και πλούσιο πρωινό δύναται να βοηθήσει στη βελτίωση της διάθεσης και της απόδοσης κατά τη διάρκεια της ημέρας. 

Πιο συγκεκριμένα, έχει βρεθεί ότι τα άτομα που τρώνε πρωινό εμφανίζουν πιο σπάνια καταθλιπτική συμπτωματολογία, έχουν χαμηλότερη απόκριση στο άγχος και γενικά ζουν μια πιο υγιή ζωή σε σχέση με τα άτομα που δεν έχουν βάλει αυτή τη συνήθεια στο πρόγραμμά τους. 

4. Σωματική άσκηση 
Μετά από το πρωινό σας λοιπόν, το επόμενο βήμα είναι η ήπια σωματική άσκηση. Ακόμα και αν αισθάνεστε χορτάτοι από το γεύμα σας και δεν επιθυμείτε να κάνετε ασκήσεις cardio, που ίσως μπορείτε να κάνετε και αργότερα μέσα στη μέρα, αφιερώστε λίγο χρόνο να κάνετε διατάσεις ή κάποιες ασκήσεις yoga χαλαρώνοντας τις μυϊκές ομάδες που «πιάστηκαν» κατά τη διάρκεια του ύπνου. 

Με την άσκηση επίσης μειώνετε τον καρδιακό ρυθμό και την αρτηριακή πίεση, γεγονός που σας κάνει λιγότερο επιρρεπείς στο άγχος και τις επιπτώσεις του. Όταν τελειώσετε με την σωματική άσκηση φροντίστε τον εαυτό σας κάνοντας ένα μπάνιο, βουρτσίζοντας τα δόντια σας και ακολουθώντας την καθημερινή σας ρουτίνα περιποίησης ώστε να νιώθετε αναζωογονημένοι. 

5. Ψυχική άσκηση 
Σε περίπτωση που η συγκεκριμένη μέρα είναι μέσα στο Σαββατοκύριακο ή έχετε προγραμματίσει να πάρετε άδεια από τη δουλειά σας, είναι ευκαιρία να ασχοληθείτε λίγο περισσότερο με τη ψυχική «άσκηση», μπαίνοντας σε διαδικασία προγραμματισμού και ολοκλήρωσης εκκρεμοτήτων από τη λίστα σας ή επιλύνοντας άλλου τύπου εργασίες. 

Με ένα καλό πρωινό και μια σύντομη άλλα ουσιαστική πρωινή άσκηση θα αισθανθείτε πιο συγκεντρωμένοι και παραγωγικοί. Στο τέλος θα νιώθετε μεγάλη ικανοποίηση από τα κατορθώματά σας, κάτι που θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη ψυχική σας υγεία. 

6. Μεσημεριανό γεύμα 
Εν μέσω της δουλειάς επιτρέψτε στον εαυτό σας να απολαύσει ένα καλό και ισορροπημένο μεσημεριανό γεύμα. Είναι μία καλή ευκαιρία να καταναλώσετε πράσινα λαχανικά, τα οποία επιβραδύνουν τη γνωστική εξασθένιση και δύναται να λειτουργήσουν μακροπρόθεσμα ως ένα μέτρο πρόληψης στην εμφάνιση γνωστικών διαταραχών. 

7. Συναισθηματική άσκηση 
Είναι επίσης και μια καλή ημέρα για να επεξεργαστείτε μερικές συναισθηματικές δυσκολίες με τις οποίες ίσως έχετε έρθει αντιμέτωποι το τελευταίο διάστημα. Για παράδειγμα, Πώς να διαχειριστώ το καθημερινό άγχος;, Πώς να αντιμετωπίσω το αφεντικό μου εάν κάνω ένα λάθος; 

Η μέρα αυτή αποτελεί την κατάλληλη ευκαιρία για να μπείτε σε μια αποτελεσματική διαδικασία επίλυσης ή αναπλαισίωσης καθημερινών προβλημάτων, τα οποία μπορεί να σας απασχολούν σημαντικά και σας κάνουν να χάνετε τον ύπνο σας. 

8. Κοινωνικοποίηση 
Μετά το μεσημεριανό σας γεύμα μπορείτε να επιστρέψετε στη λίστα με τις εκκρεμότητες ή μπορείτε να επικοινωνήσετε με φίλους και τα αγαπημένα σας πρόσωπα. 

Η διαπροσωπική επαφή είτε είναι μια βόλτα με έναν φίλο είτε η επίσκεψη στη γιαγιά σας είναι προστατευτικός παράγοντας της ψυχικής υγείας. Η κοινωνική απομόνωση συνδέεται με μια πληθώρα ψυχικών διαταραχών, όπως για παράδειγμα το κοινωνικό άγχος και η κατάθλιψη. 

Ωστόσο, αν δεν έχετε στενές διαπροσωπικές σχέσεις ίσως είναι η ευκαιρία να ξεκινήσετε μια ομαδική δραστηριότητα, η οποία θα βοηθήσει στην κοινωνικοποίησή σας. 

9. Ξεκούραση 
Ίσως μετά από όλα τα παραπάνω, να χρειάζεστε λίγη χαλάρωση και έναν σύντομο ύπνο, ο οποίος έχει αποδειχθεί ότι έχει θετικές επιπτώσεις στη ψυχική απόδοση. Ωστόσο, προσέξτε ο ύπνος θα πρέπει να είναι σύντομος, γύρω στα 20 λεπτά προκειμένου να μην παρεμποδίσει το νυχτερινό σας ύπνο. 

Από την άλλη αν δεν είστε από τους ανθρώπους που απολαμβάνουν κάτι τέτοιο ίσως μπορείτε να αφιερώσετε λίγο χρόνο σε κάτι που σας ευχαριστεί, όπως για παράδειγμα να διαβάσετε ένα βιβλίο, να ασκηθείτε κλπ. Οτιδήποτε και αν κάνετε φροντίστε να αξιοποιήσετε αυτό το χρόνο μόνο για εσάς. 

10. Απολαυστικές δραστηριότητες και ελαφρύ δείπνο 
Μετά λοιπόν από το σύντομο ύπνο, θα ήταν καλό να αφιερώσετε λίγο χρόνο και να «κακομάθετε» τον εαυτό σας με δραστηριότητες που απολαμβάνετε, μέχρι την ώρα του βραδινού γεύματος, το οποίο είναι καλό να είναι ελαφρύ. 

Η κατανάλωση ενός μικρού γεύματος κατά τις βραδινές ώρες είναι καλύτερη και πιο ευεργετική για το σωματικό σας βάρος, τα επίπεδα γλυκόζης και το μεταβολισμό σας, ενώ παράλληλα θα σας βοηθήσει στη ξεκούρασή σας, διατηρώντας μια ισορροπία στα επίπεδα της ενέργειας. 

11. Αναστοχασμός 
Περάστε τις βραδινές ώρες σε ήσυχους ρυθμούς. Πριν ξαπλώσετε, δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας για αναστοχασμό πάνω σε θέματα που σας απασχόλησαν μέσα στην ημέρα. Μια πρακτική ευγνωμοσύνης για αυτά που επιτύχατε μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας, καθώς και να σας προσφέρει μια πιο θετική και γαλήνια αίσθηση πριν το βραδινό σας ύπνο. 

12. Η υγιεινή του ύπνου 
Για τους περισσότερους από εμάς οι βραδινές ώρες μπορεί να είναι αρκετά δύσκολες, καθώς συνηθίζουμε επαναφέρουμε στη σκέψη μας τα άγχη της δουλειάς, δύσκολα προσωπικά θέματα ή άλλες συναισθηματικές ανησυχίες, καθώς όλη μέρα προσπαθούμε σκληρά να τα αποφύγουμε και να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι και παραγωγικοί. 

Ίσως να ήταν πιο βοηθητικό να προσπαθούμε η ανωτέρω επεξεργασία όλων αυτών των θεμάτων να πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της ημέρας αφήνοντας για το βράδυ πιο θετικές σκέψεις, οι οποίες θα προσφέρουν βελτίωση της ποιότητας του ύπνου μας. 

Μπορείτε να αξιοποιήσετε κάποιες από τις παραπάνω συμβουλές για την ημέρα που θα αποφασίσετε να αφιερώσετε χρόνο για τη βελτίωση της ψυχικής σας υγείας. 

Επίσης, εάν είστε σε θέση και σας ευχαριστεί ίσως να δοκιμάζατε να ενταχθείτε σε ένα ομαδικό πρόγραμμα άσκησης ή να πάτε για μια θεραπεία σε spa, με σκοπό να αισθανθείτε ανανεωμένοι. Τα παραπάνω βήματα αποτελούν ένα υπόδειγμα, το οποίο θα μπορούσατε να εμπλουτίζετε κάθε φορά που απολαμβάνετε μια μέρα για την προσωπική ανάπτυξη και ενίσχυση της ψυχικής σας υγείας. 




Απόδοση: Άννα Αποστολίδου, Ψυχολόγος
Επιμέλεια: PsychologyNow.gr

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Απλοί τρόποι να κρατάμε τα μικρόβια μακριά από το σπίτι μας όλη μέρα, καθημερινά…!!!!

Το σπίτι είναι το καταφύγιό μας και το ασφαλές μας μέρος. Ειδικά τώρα με την πανδημία του κορονοϊού να παραφυλάει, χρειάζεται να είμαστε δέκα φορές πιο προσεκτικοί ώστε να αφήνουμε τα μικρόβια έξω από την πόρτα μας. 

Εκτός από το καθιερωμένο καθάρισμα, λοιπόν, πρέπει με απλές καθημερινές κινήσεις να απολυμαίνουμε όλα τα δωμάτια και να κρατάμε ασφαλή την οικογένειά μας. 

Γενικές οδηγίες 
· Μόλις μπαίνουμε σπίτι, πλένουμε κατευθείαν τα χέρια μας 

· Δεν αφήνουμε τα παιδιά να ακουμπάνε πράγματα στο σπίτι, μετά το σχολείο ή το παιχνίδι χωρίς να έχουν σαπουνίσει τα χέρια τους 

· Πριν ξεκινήσουμε τις δουλειές, φροντίζουμε να είμαστε πρώτα εμείς καθαροί 

· Αφήνουμε τα παπούτσια έξω από το σπίτι 

· Αερίζουμε κάθε μέρα και πολύ καλά όλα τα δωμάτια του σπιτιού 

· Δεν ξεχνάμε να καθαρίζουμε τα πόμολα και τα μικροαντικείμενα που πιάνουμε συχνά 

· Χρησιμοποιούμε ειδικά καθαριστικά ή σόδα με ξύδι και όχι μόνο απλό σαπούνι 

Η κουζίνα 
Η κουζίνα είναι το δωμάτιο του σπιτιού όπου ετοιμάζουμε το φαγητό μας και άρα πρέπει να είναι πάντα καλά απολυμασμένο. Εκτός από τα αντικείμενα που πιάνουμε με γυμνά χέρια (όπως η βρύση για να πιούμε νερό, το πόμολο του ψυγείου, τα μαγειρικά σκεύη ή το σφουγγάρι), ακουμπάμε στον νεροχύτη και τους πάγκους τα μαχαιροπήρουνα που χρησιμοποιήσουμε, τα λαχανικά που κόψουμε ή το κρέας που θα ετοιμάσουμε. 

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες : 

· Πλένουμε καλά τα χέρια μας πριν μπούμε στην κουζίνα 

· Καθαρίζουμε πολύ καλά με ειδικά καθαριστικά ή σόδα τους πάγκους και τον νεροχύτη 

· Φροντίζουμε να είναι καθαρός ο νεροχύτης μας 

· Χρησιμοποιούμε ειδικά απολυμαντικά μαντηλάκια για όλες τις επιφάνειες 

· Βεβαιωνόμαστε πως είναι καθαρό το ψυγείο (μέσα κι έξω) 

· Αλλάζουμε συχνά σφουγγάρι 

· Αλλάζουμε συχνά την πετσέτα για τα χέρια και για τα πιάτα 

· Δεν ξεχνάμε να είναι πετάμε κάθε μέρα τα σκουπίδια 

Το μπάνιο 
Ένα ακόμα πολύ σημαντικό για την καλή υγεία μας δωμάτιο, είναι το μπάνιο. Εκτός από την προγραμματισμένη εβδομαδιαία φασίνα που κάνουμε συνήθως, χρειάζεται να προσέξουμε και τις καθημερινές μας κινήσεις ώστε να είμαστε σίγουρες πως έχουμε απομακρύνει τα μικρόβια που φέρνουμε απ’ έξω. Δεν αρκεί, λοιπόν, να φροντίζουμε για την απομάκρυνση των αλάτων ή τις αστραφτερές επιφάνειες. 

Σε καθημερινή βάση πρέπει να κάνουμε τα εξής: 
· Καθαρίζουμε το πόμολο της πόρτας με μαντηλάκια, αφού είναι το πρώτο πράγμα που πιάνουμε ερχόμενοι απ’ έξω και τρέχουμε στο μπάνιο να πλύνουμε τα χέρια μας. 

· Καθαρίζουμε την μπαταρία του νιπτήρα αφού την πιάνουμε με βρώμικα χέρια για να ανοίξουμε το νερό. 

· Αλλάζουμε καθημερινά την πετσέτα των χεριών ή χρησιμοποιούμε πετσέτες από χαρτί (μιας χρήσης) 

· Αλλάζουμε συχνά την πετσέτα σώματος και την αφήνουμε να στεγνώσει καλά μετά από κάθε χρήση 

· Προσέχουμε για λιμνάζοντα νερά (π.χ. Στην μπανιέρα ή τον νιπτήρα) που είναι εστίες μικροβίων 

· Καθαρίζουμε με επιμέλεια την λεκάνη αν είναι δυνατόν μετά από κάθε χρήση ή όσο πιο συχνά μπορούμε μέσα στην ημέρα και κρατάμε κλειστό το καπάκι 

· Πλένουμε πάντα τα χέρια μας πριν βγούμε από το μπάνιο! 

· Κάνουμε πλύσεις με ξύδι στο πλυντήριο ρούχων και καθαρίζουμε στεγνό πανί το λάστιχο του που συγκεντρώνεται μούχλα 

Το σαλόνι 
Το σαλόνι είναι το δωμάτιο που συνήθως μαζευόμαστε όλοι μαζί και περνάμε κοινό χρόνο. Εκτός, λοιπόν, από το ξεσκόνισμα, το σκούπισμα και όλες τις υπόλοιπες δουλειές που κάνουμε καθημερινά, αν θέλουμε να μην μαζεύει μικρόβια απ’ έξω, καλό είναι να κάνουμε τα παρακάτω: 

· Περνάμε συχνά μέσα στην ημέρα με ειδικό καθαριστικό ή απολυμαντικά μαντηλάκια όλες τις επιφάνειες που ακουμπάμε 

· Αφήνουμε τα παπούτσια έξω από το σπίτι 

· Σκουπίζουμε και σφουγγαρίζουμε καθημερινά με ειδικά καθαριστικά κατά των μικροβίων 

· Καθαρίζουμε τακτικά το τηλεχειριστήριο που συγκεντρώνει πολλά μικρόβια 

Το παιδικό δωμάτιο 
Για την ασφάλεια των παιδιών μας, πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στο παιδικό δωμάτιο. Τα παιδιά ακουμπάνε τα παιχνίδια τους κι έπειτα βάζουν τα χέρια στο πρόσωπο ή το στόμα, οπότε πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Φροντίζουμε, λοιπόν, να είναι τακτοποιημένο και καθαρό όπως πάντα, δίνοντας έμφαση καθημερινά στις παρακάτω λεπτομέρειες: 

· Όλα τα παιχνίδια πρέπει να είναι περασμένα με ειδικά καθαριστικά ή απολυμαντικά μαντηλάκια. Αν είναι πάρα πολλά, αφήνουμε σε κοινή θέα αυτά που παίζουν περισσότερο και φυλάμε τα υπόλοιπα ώστε να μην σπαταλάμε άσκοπα χρόνο στην απολύμανσή τους. 

· Αερίζουμε καθημερινά τα σεντόνια του κρεβατιού τους και τα αλλάζουμε τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα 

· Αερίζουμε τακτικά το στρώμα τους 

· Δεν αφήνουμε ποτέ παπούτσια μέσα στο παιδικό δωμάτιο



 
Αλεξάνδρα Κεντρωτή 

Γιατί μερικοί καπνιστές έχουν καθαρούς πνεύμονες…!!!!

Οι επιστήμονες έριξαν φως στο μυστήριο ορισμένων καπνιστών που φαίνεται να έχουν σχετικά υγιείς πνεύμονες παρά τα τσιγάρα που καπνίζουν. Οι άνθρωποι αυτοί φαίνεται πως προστατεύονται από συγκεκριμένες «τυχερές» μεταλλάξεις στο DNA τους. 

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Μάρτιν Τόμπιν του βρετανικού Πανεπιστημίου του Λέστερ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «Lancet Respiratory Medicine», σύμφωνα με το BBC..., 

ανέλυσαν γενετικά δείγματα που πήραν από 50.000 ανθρώπους και βρήκαν προστατευτικές μεταλλάξεις σε ορισμένους, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα να βελτιώνεται η λειτουργία των πνευμόνων και να αντισταθμίζεται η δυνητικά θανατηφόρα επίπτωση του καπνίσματος. 

Οι επιστήμονες δηλώνουν αισιόδοξοι ότι η ανακάλυψή τους μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη νέων φαρμάκων για τους πνεύμονες. Όμως τόνισαν ότι ακόμη και για τους ανθρώπους με ευνοϊκό DNA, το κάπνισμα δεν συνιστά την καλύτερη επιλογή. 

Πολλοί καπνιστές – αλλά όχι όλοι- θα αναπτύξουν κάποια πάθηση των πνευμόνων, όπως το ίδιο θα συμβεί και σε μερικούς που ποτέ δεν κάπνισαν στη ζωή τους. Η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) προκαλεί δύσπνοια, βήχα και συχνές λοιμώξεις των πνευμόνων. 

Η σύγκριση του DNA καπνιστών και μη, καθώς και όσων πάσχουν από ΧΑΠ και όσων όχι, έδειξε ότι σε μερικούς ανθρώπους υπάρχουν τμήματα του γονιδιώματός τους που μειώνουν τον κίνδυνο για την εμφάνιση ΧΑΠ. 

Έτσι, οι καπνιστές με αυτά τα «καλά» γονίδια έχουν μικρότερο κίνδυνο για ΧΑΠ, σε σχέση με όσους έχουν «κακά» γονίδια. 

Όμως, όπως είπε ο Τόμπιν, «δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο είδος μαγικής σφαίρας που παρέχει στον οποιονδήποτε εγγυημένη προστασία έναντι του καπνίσματος – οι άνθρωποι αυτοί (σ.σ. με τα «καλά» γονίδια») θα συνεχίσουν να έχουν πνεύμονες λιγότερο υγιείς από ό,τι θα είχαν, αν δεν ήσαν καπνιστές». 

Εκτός από την ΧΑΠ, το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο για καρκίνο των πνευμόνων και για καρδιοπάθειες. Μια άλλη διεθνής επιστημονική έρευνα, με επικεφαλής τον καθηγητή περιβαλλοντικής γενετικής Ντέηβιντ Κριστιάνι της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαντ των ΗΠΑ.., 

που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό «EbioMedicine», δείχνει ότι οι καπνιστές με ΧΑΠ έχουν σχεδόν διπλάσιο κίνδυνο να αναπτύξουν την πιο επιθετική μορφή καρκίνου των πνευμόνων. 

Ο λεγόμενος «μικροκυτταρικός καρκίνος του πνεύμονα» αποτελεί το 15% έως 18% του συνόλου των καρκίνων των πνευμόνων παγκοσμίως και είναι η πιο θανατηφόρα μορφή. Παρά την αρχική θεραπεία, πολλοί ασθενείς υποτροπιάζουν μέσα σε ένα έτος. Το μέσο προσδόκιμο ζωής του ασθενούς είναι εννέα έως 20 μήνες μετά τη διάγνωση. 

Τέσσερις ελληνικής καταγωγής επιστήμονες που εργάζονται στη Βρετανία, συμμετείχαν στις δύο νέες έρευνες. Στην πρώτη οι Πάνος Δελούκας (Πανεπιστήμιο Queen Mary Λονδίνου), (Ιωάννα Ντάλλα, Πανεπιστήμιο Λέστερ) και Ελευθερία Ζεγγίνη (Ινστιτούτο Wellcome Trust Sanger Λονδίνου), ενώ στη δεύτερη έρευνα συμμετείχε ο Τριαντάφυλλος Λιλόγλου, καθηγητής μοριακής ογκολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ. 




Όταν πονάς, οι σκέψεις σου είναι που υποφέρουν, όχι εσύ…!!!!

Απόσπασμα από το βιβλίο του δρος Robert Holden 
«Στροφή Στην Ευτυχία» 

Ο πόνος έχει να κάνει με φοβισμένες σκέψεις, συντετριμμένες ελπίδες, παραβιασμένες υποσχέσεις, τσακισμένες προσδοκίες, ανικανοποίητες απαιτήσεις, αποτυχημένα σχέδια, γκρεμισμένα όνειρα. Αυτές είναι σκέψεις με τις οποίες ταυτίζεσαι, αλλά δεν είσαι εσύ. 

Η προσκόλληση σου σ’ αυτές τις σκέψεις είναι που προκαλεί πόνο. Παραιτήσου από αυτές τις προσκολλήσεις και θα είσαι ελεύθερος. 

Έχω μια κάρτα που τη δίνω μερικές φορές σε πελάτες μου για να τους βοηθήσω να θυμούνται ότι δεν είσαι ο πόνος σου. Λέει: 

Δεν είμαι η αρρώστια. 

Τα συμπτώματά της δεν είμαι εγώ. 

Καμιά αποτυχία δεν είναι ολόκληρη η βιογραφία μου. 

Τα λάθη είναι στιγμές, όχι ταμπέλες με τ’ όνομα μου. 

Ο πόνος είναι εμπειρία, όχι ταυτότητα. 

Αυτό που υποφέρει δεν είμαι εγώ. 

Οι σκέψεις είναι μόνο σκέψεις. 

Οι φόβοι είναι μόνο φόβοι. 

Ο πόνος είναι παροδικός. 

Αυτά δεν είμαι εγώ. 

Είμαι ελεύθερος και πλήρης. 

Το παρελθόν έχει τελειώσει. 

Οι βουδιστές λένε ότι η προσκόλληση είναι η πηγή κάθε πόνου σε τούτο τον κόσμο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την προσκόλληση στον πόνο. Ό,τι κι αν είναι αυτό με το οποίο ταυτίζεσαι, έλκεις ακόμη περισσότερο. 

Έτσι, όταν ταυτίζεσαι με τον πόνο, έλκεις περισσότερο ΠΟΝΟ, όχι επειδή σου αρέσει, αλλά επειδή τον νιώθεις οικείο. Έχω μάθει ότι τα προβλήματα δε διορθώνονται, απλώς ξεπερνιούνται. Τα αφήνεις πίσω σου. 

Έτσι, για να βιώσεις θεραπεία και ολότητα, χρειάζεται να είσαι πρόθυμος να παραιτηθείς από την προσκόλληση στον εαυτό… 

που έχει κάνει λάθη 

που έχει βιώσει αποτυχία 

που έχει υποστεί αρρώστιες 

που τα έχει κάνει θάλασσα 

που έχει κακοποιηθεί 

που έχει προδοθεί 

που κάποτε δεν ήταν δημοφιλή 

που έχει πέσει θύμα 

που μεγάλωσε φτωχός 

που έχει απορριφθεί 

που κατηγορήθηκε άδικα 

που δεν έχει πάρει ακόμα αγάπη 




Απόσπασμα από το βιβλίο του δρος Robert Holden 
«Στροφή Στην Ευτυχία» που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις 
Η Δυναμική της Επιτυχίας 

Οι 144.000 Εργάτες του Φωτός έτοιμοι για τη μεγαλύτερη αποστολή που έχει γίνει τα τελευταία 200.000 χρόνια…!!!!

Υπάρχουν προφητείες για τους 144.000 Εργάτες Φωτός στην Αποκάλυψη, στους Σμαράγδινους Πίνακες του Ερμή του Τρισμέγιστου, από τον Αστάρ Κομάντ, από τον Σανάντα, από τους ιθαγενείς Αμερικανούς και από πολλούς άλλους. 

Ένα μεγάλο κάλεσμα βγήκε προς όλους τους Εργάτες Φωτός στο γνωστό σύμπαν, να έρθουν εδώ να βοηθήσουν και να καθοδηγήσουν τον πλανήτη αυτό μέσα από τη διαδικασία Ανάληψης. Πρόκειται για μια από τις πιο μυστηριώδεις ομάδες που έχουν αναφερθεί στη Βίβλο. Πολλές αιρέσεις έχουν ισχυριστεί πως είναι αυτοί. 

ΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 144.000; 
Η Αποκάλυψη και οι Σμαράγδινοι Πίνακες προέβλεψαν και προφήτεψαν την άφιξη των 144.000 Εργατών Φωτός που θα σώσουν τη Γη από τις “Δυνάμεις του Σκότους” κατά τη διάρκεια του ΤΕΛΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ της Kali Yuga. Οι περισσότεροι από τους 144.000 Εργάτες Φωτός βρίσκονται τώρα εδώ και είναι στη διαδικασία “Αφύπνισης”, καθώς ξυπνάει ο Θεϊκός σκοπός και η αποστολή τους στη Γη. 

Η πλειονότητα των 144.000 είναι προηγμένοι ενσαρκωμένοι Αστρόσποροι από προηγμένους πλανήτες, αν και κάποιοι απ΄αυτούς είναι προηγμένες γήινες ψυχές. 

ΑΣΤΑΡ 
Οι Αστάρ Κομάντ προέβλεψαν ότι αυτοί που θα αναληφθούν στο πρώτο κύμα θα έχουν την ευκαιρία να επιστρέψουν στη Γη σε ανειλημμένη μορφή, για να αφυπνίσουν την υπόλοιπη ανθρωπότητα στην ευκαιρία της Ανάληψης. 

Τα “Κλειδιά του Ενώχ” συμφωνούν με την προφητεία αυτή, μιλώντας για την απρόσμενη παρουσία 144.000 Ανειλημμένων Δασκάλων στη Γη, οι οποίοι θα μεταμορφώσουν τον κόσμο και θα διώξουν τα νέφη του σκότους και της απόγνωσης. 

ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ 
Η εμφάνιση 144.000 δασκάλων βρίσκεται επίσης και στις προφητείες των Ιθαγενών Αμερικανών. Τον Απρίλιο του 1983, ο Harley Swiftdeer, Δάσκαλος Ιατρικής, δήλωσε πως “144.000 Χορευτές του Ήλιου (Sun Dance) φωτισμένοι δάσκαλοι θα ξυπνήσουν ολοκληρωτικά στα πνευματοσαρκία τους. Θα αρχίσουν να συναντιούνται μέσα στα δικά τους Μερκάμπα και θα γίνουν μεγάλη δύναμη Φωτός, που θα βοηθήσει την υπόλοιπη ανθρωπότητα να χορέψει το όνειρό της ξυπνητή.” 

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ 
Εδώ επίσης μας δίνεται μία εξήγηση για τους 144.000, οι οποίοι αναφέρονται στην Αποκάλυψη. Αποκάλυψη κεφάλαιο 7, αναφέρεται σε αμέτρητο αριθμό από κάθε έθνος, ντυμένοι με κάτι που ο Ιωάννης εξέλαβε ως λευκές τήβεννοι. Θα μπορούσε να είναι η εντύπωσή του από τα φωτεινά σώματα του πλήθους που ακολουθεί αφυπνισμένο τους 144.000, ώστε να ανυψωθεί με το δεύτερο και τρίτο κύμα της Ανάληψης. 

Ο Ιωάννης αναφέρει επίσης πως αυτοί θα είναι εκείνοι που εξαγνίστηκαν από την εποχή της μεγάλης δυστυχίας, μια περίοδο επτά ετών με πολλές δοκιμασίες. Αυτό ίσως αντιστοιχεί στις φυσικές καταστροφές που προβλέφθηκαν ως αναγκαίες για να καθαριστεί η Γη από τον βιομηχανικό πολιτισμό και τη μόλυνση, πριν από τη δική της Ανάληψη. 

KALI YUGA 
Η Γη (μαζί με το ηλιακό σύστημα) ολοκληρώνει μία περιστροφή γύρω από τον Γαλαξία κάθε 25.920 χρόνια. Ο πλήρης κύκλος είναι γνωστός με το όνομα Yuga. Υπάρχουν τέσσερα τμήματα της Yuga. Δύο τμήματα (180°) ανερχόμενης συνείδησης και δύο τμήματα (οι υπόλοιπες 180°) κατερχόμενης συνείδησης. 

Αυτός ο κύκλος έξαρσης και καταστολής της συνείδησης στη Γη επαναλαμβάνεται από τη δημιουργία της, και αυτό εξηγεί την άρση και την πτώση μεγάλων πολιτισμών στη Γη. 

Η Kali Yuga είναι το τελευταίο τέταρτο της κατιούσας συνείδησης μέσα τη Yuga. Η Γη τώρα βρίσκεται στην τελευταία άκρη της Kali Yuga. Το βιβλικό αντίστοιχο όνομα για την Kali Yuga είναι το ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ. Το ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ δεν είναι το τέλος της Γης, αλλά το τέλος του σκότους και του κακού στη Γη – και η αυγή για την Έβδομη Χρυσή Εποχή της Φώτισης. 

ΑΦΥΠΝΙΣΗ 
Οι περισσότεροι από τους 144.000 τώρα βρίσκονται στη διαδικασία αφύπνισης και βγαίνουν από τη μακρόχρονη εγκεφαλική και πνευματική τους ύπνωση, συνειδητοποιώντας αργά αλλά σταθερά πως βρίσκονται εδώ για να βοηθήσουν στη μεγάλη μεταμόρφωση της Γης. 

Οι Κυτταρικές Μνήμες των 144.000 είχαν προγραμματιστεί, χρονοκαθοριστεί και πυροδοτήθηκαν να “σκάσουν” αυτή την εποχή και να τους αφυπνίσουν ως προς την αληθινή τους ταυτότητα, την αποστολή και τον λόγο της ενσάρκωσής τους στη Γη αυτή την πλέον κρίσιμη εποχή στην ιστορία του πλανήτη.

Έχουμε μπει στη Μεγάλη Αλλαγή της Γης, και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για όσους αστρόσπορους απέμειναν να κοιμούνται, να καθαρίσουν το πέπλο από τα μάτια τους και να βγουν από το όνειρο του υλισμού, να ανασκουμπωθούν και αναλάβουν το ρόλο τους στη μεταμόρφωση της Γης! Ο χρόνος της σύγχυσης, του δισταγμού και της κωλυσιεργίας έχει παρέλθει! 

Είναι ώρα ΟΛΟΙ οι αστρόσποροι να αναλάβουμε τις θέσεις μας. Δεν πρόκειται για αποστολή ρουτίνας, αυτή είναι η Μεγαλύτερη Αποστολή που έχουμε αναλάβει τα τελευταία 200.000 χρόνια! 

Τα μάτια ολόκληρου του Γαλαξία είναι στραμμένα επάνω μας. Είναι η ώρα που οι Πολεμιστές του Σκότους θα συναντηθούν με τους Πολεμιστές του Φωτός. Είναι η ώρα της Νίκης! 




Δόνησε τον Κόσμο με την Θετική σου Ενέργεια και Σκέψη…!!!!

Είμαστε σκλάβοι των πέντε μας αισθήσεων. Αλλά είναι η Επιστήμη που μας δείχνει ότι αυτό που αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις μας, δεν είναι αληθινό. Και θα είναι η Επιστήμη αυτή που θα δείξει στην μάζα αυτό που πολλοί από μας ήδη ξέρουμε- ότι οι σκέψεις μας είναι ενέργεια και έχουν δόνηση, όπως ακριβώς και ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ άλλο. 

Όταν ευθυγραμμιστούν με την τάξη και την τελειότητα του σύμπαντος, δεν υπάρχουν όρια για το τι μπορούμε να προσελκύσουμε στις ζωές μας. 

Γιατί ο Νόμος της Δόνησης και ο Νόμος της Έλξης είναι αλληλένδετοι 

Η Επιστήμη της ενέργειας 
Τώρα ξέρουμε, χάρη στις επαναστατικές ανακαλύψεις της κβαντικής φυσικής, ότι το κύριο συστατικό της ύλης είναι η ενέργεια, όλα όσα υπάρχουν στην πραγματικότητά μας, δεν είναι τίποτα άλλο από ενέργεια. 

Στον υποατομικό κόσμο δεν υπάρχει ύλη, μόνο ενέργεια και δόνηση. Οτιδήποτε βλέπουμε στο σύμπαν, συμπεριλαμβάνοντας τους εαυτούς μας, είναι φτιαγμένο από την ίδια ενέργεια που δονείται σε διάφορες συχνότητες. 

Επειδή όλα δονούνται σε διαφορετική συχνότητα φαίνονται χωριστά. Ένα δέντρο έχει διαφορετική συχνότητα από ένα τραπέζι. Εμείς οι ίδιοι, τα σώματά μας, έχουμε την δική μας μοναδική συχνότητα και γι΄ αυτό βλέπουμε τους εαυτούς μας χωριστούς από όλα τα άλλα, το περιβάλλον μας και τους ανθρώπους γύρω μας. 

Αλλά στο χαμηλότερο επίπεδο, στο επίπεδο της καθαρής ενέργειας, είμαστε όλοι ένα ενεργειακό πεδίο. Οι κβαντικοί φυσικοί το ονομάζουν Ενοποιημένο Πεδίο. 

Το πάτωμα για παράδειγμα φαίνεται ακίνητο και στέρεο. Μέσα στο πάτωμα όμως όλα τα υποατομικά σωματίδια χορεύουν σαν τρελά, γεμάτα ενέργεια. Το πάτωμα είναι μόνο ενέργεια. Όμως σε μας φαίνεται στερεό. Αυτό όμως είναι ψευδαίσθηση γιατί αυτό που είναι αληθινό, δεν μπορούμε να το δούμε. 

Η νοοτροπία του ''Θα το πιστέψω όταν το δω''
Μέχρι ο Anton Van Leeuwenhoek να ανακαλύψει το μικροσκόπιο, το 1666, πιστεύαμε πολλά πράγματα που δεν ήταν αλήθεια. Δεν πιστεύαμε ότι μικροσκοπικά, αηδιαστικά πλασματάκια είναι πάνω μας 24 ώρες την ημέρα. Ή ότι το νερό είναι γεμάτο με άλλα μικροσκοπικά, αηδιαστικά πλασματάκια. Κανένας δεν το πίστευε, μέχρι που η Επιστήμη το απέδειξε. 

Υπάρχουν αναρίθμητα άλλα παραδείγματα αυτής της νοοτροπίας ''θα το πιστέψω όταν το δω''. Η Γη ήταν επίπεδη μέχρι να γίνει στρογγυλή. Η Γη ήταν το κέντρο του κόσμου, μέχρι που δεν ήταν. Υπήρχε μόνο ένας γαλαξίας, μέχρι που τώρα υπάρχουν δισεκατομμύρια γαλαξίες. Το θέμα είναι το εξής: 

Εμείς, οι άνθρωποι, έχουμε ένα γενικό πλαίσιο γνώσης που βασίζεται σε αυτό που αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις μας, μέχρι που η Επιστήμη μας λέει ότι κάνουμε λάθος. 

Τότε ‘φτιάχνουμε’ ένα άλλο γενικό πλαίσιο που και αυτό αλλάζει όταν ανακαλύπτεται καινούρια γνώση. Πόσο δύσκολο είναι να καταλάβουμε ότι απλά επειδή δεν μπορούμε να δούμε τις δονήσεις, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν; Υπάρχουν και η Επιστήμη το επιβεβαιώνει. 

Ήδη πιστεύουμε σε πράγματα που δεν μπορούμε να δούμε 
Δεν μπορούμε να δούμε τα κύματα του ήχου, ούτε τα μικροκύματα. Ξέρουμε όμως ότι υπάρχουν γιατί βλέπουμε τα αποτελέσματά τους. Επίσης, δεν μπορούμε να δούμε τα κύματα της σκέψης. Αλλά ο νους μας είναι ενέργεια που δονείται, όπως οτιδήποτε άλλο. 

Τα μικροκύματα διαπερνάνε όλο το σύμπαν, πόσο δύσκολο είναι να πιστέψουμε ότι τα κύματα της σκέψης μας φεύγουν από μας και στέλνονται έξω στον κόσμο; Όχι πολύ δύσκολο. Οπότε η ερώτηση τώρα γίνεται, τι είδους δόνηση στέλνεις στο σύμπαν και σε όλον τον κόσμο; 

Σε ποιό σημείο θα αρχίσουμε να πιστεύουμε στην δόνηση της σκέψης μας; 
Δεν μπορούμε να δούμε τον ηλεκτρισμό, μπορούμε να δούμε μόνο την εκδήλωσή του. Βλέπουμε φως. Μπορούμε όμως να τον μετρήσουμε, μπορούμε να μετρήσουμε ακόμα και τον ηλεκτρισμό του εγκεφάλου μας. 

Ο ηλεκτρισμός λειτουργεί στην δικιά του συχνότητα, ακόμα και στον εγκέφαλό μας και οι σκέψεις μας ταξιδεύουν πάνω σε αυτά τα ηλεκτρικά κύματα. Κάποια στιγμή στο μέλλον, όταν η Επιστήμη μας το επιτρέψει, θα χρησιμοποιούμε μεθόδους στα σχολεία που θα διδάσκουν στα παιδιά πώς να χρησιμοποιούν την σκέψη τους για να έλκουν αυτό που θέλουν στον ''κόσμο'' τους. 

Ο Νόμος της Δόνησης και ο Νόμος της Έλξης είναι αλληλένδετοι 
Ο Νόμος της Έλξης μας λέει ότι αυτό που έλκουμε στην ζωή μας είναι αυτό που στέλνουμε έξω. Στην Βίβλο λέει: “Ό,τι σπείρεις θα θερίσεις”. (Γαλάτες 6:7). Ήξεραν ακριβώς τι έλεγαν. Ο Νόμος της Δόνησης είναι ο τρόπος που αυτές οι σκέψεις στέλνονται έξω, στο Σύμπαν. 

Και είναι πολύ ισχυρές. Η δύναμή τους έρχεται από το γεγονός ότι η ενέργεια ούτε δημιουργείται, ούτε καταστρέφεται. Μόλις η σκέψη σταλθεί έξω, μένει εκεί για πάντα. Δεν μπορούμε να τις πάρουμε πίσω ούτε μπορούμε να τις καταστρέψουμε. 

Και γίνονται μέρος των σκέψεων άλλων ανθρώπων. Αν αρκετοί άνθρωποι στείλουν έξω σκέψεις θυμού και μίσους, έχουμε πόλεμο και τραγωδίες. Είναι τόσο απλό. 

Κάνε τον Νόμο της Δόνησης και τον Νόμο της Έλξης να δουλεύουν για σένα 
Πολλοί άνθρωποι που θέλουν να φέρουν μια θετική αλλαγή στην προσωπική τους ή επαγγελματική τους ζωή και μαθαίνουν διάφορες πρακτικές θετικής σκέψης ή οραματισμού, απογοητεύονται όταν δεν πετυχαίνουν αυτό που θέλουν. 

Αποθαρρύνονται και τα παρατάνε, υποστηρίζοντας ότι όλα αυτά δεν δουλεύουν και δεν είναι αλήθεια. Δεν είναι οι Νόμοι που δεν λειτουργούν, η αλήθεια είναι ότι με το απλά να λες ή να οραματίζεσαι κάτι θετικό δεν μπορείς να υπερισχύσεις όλα τα ''πιστεύω'' και όλες τις πεποιθήσεις που έχουν μαζευτεί μέσα σου και σε χειρίζονται σαν ''παλιές κασέτες'' που παίζουν στο υποσυνείδητο - πεποιθήσεις που δεν συνειδητοποιούμε ότι τις έχουμε. 

Ο Dr.Maxwell Maltz ήταν διάσημος πλαστικός χειρουργός στην Νέα Υόρκη όταν συνειδητοποίησε κάτι πολύ σημαντικό. Συχνά χειρουργούσε πρόσωπα που είχαν υποστεί ζημιές από αυτοκινητιστικά ατυχήματα ή φωτιές. 

Επίσης, χειρουργούσε πρόσωπα που είχαν φυσικά παραμορφωμένα φυσικά χαρακτηριστικά, όπως πολύ στραβές ή μεγάλες μύτες, αυτιά κτλ. Ενώ η δουλειά που έκανε ήταν πολύ καλή, σύμφωνα με τα λεγόμενα όλων, στους περισσότερους ασθενείς παρέμενε η άσχημη εικόνα που είχαν για τον εαυτό τους. 

Συνειδητοποίησε ότι η πεποίθηση της ασχήμιας τους, ήταν βαθιά ριζωμένη στο υποσυνείδητό τους και έτσι άρχισε να μελετά τρόπους για το πώς μπορεί κάποιος να αλλάξει αυτές τις βαθεία ριζωμένες πεποιθήσεις. Το αποτέλεσμα ήταν το βιβλίο του Ψυχοκυβερνισμός, μέχρι σήμερα best seller. 

Επαναπρογραμμάτισε το Υποσυνείδητό σου 
Μπορεί να επιθυμείς λεφτά με όλο το πάθος που χρειάζεται. Στέλνεις θετικές σκέψεις στο Σύμπαν συνέχεια. Τίποτα δεν γίνεται. Δεν γίνεται τίποτα γιατί βαθιά στο υποσυνείδητό σου λιμνάζουν αρνητικές σκέψεις για τα λεφτά. 

Μπορεί η σκέψη να είναι ότι τα πολλά λεφτά είναι για λίγους και όχι για σένα. Μπορεί να πίστεψες αυτό που άκουσες μικρός ότι ''τα λεφτά δεν βγαίνουν εύκολα'', ''πρέπει να κάνουμε οικονομία'', ''δεν έχουμε λεφτά να πάρουμε όλα όσα θέλεις''. 

Χρειάζεται να επαναπρογραμματίσουμε το υποσυνείδητο, να βγάλουμε έξω αυτές τις πεποιθήσεις και να τις αντικαταστήσουμε με νέες. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό με το να επαναλαμβάνουμε θετικές προτάσεις στον εαυτό μας (το κάνουμε συνέχεια με αρνητικές) και να οραματιζόμαστε αυτό που θέλουμε. 

Δες τον εαυτό σου περιτριγυρισμένο με όλα αυτά που θέλεις. Νιώσε το. Παίξε σενάρια στο κεφάλι σου. Νιώσε την αφθονία του Σύμπαντος. Αφθονία που σε περιμένει. Δεν ζητάς ή ικετεύεις, παίρνεις αυτό που σου ανήκει. 

Δόνησε τον Κόσμο 
Είσαι συνδεδεμένος με όλη την αφθονία του Σύμπαντος. Οι δονήσεις σου είναι οι ίδιες δονήσεις που διαπερνούν το Σύμπαν. Δόνησε τον Κόσμο με την θετική σου ενέργεια και σκέψη. Διεκδίκησε αυτό που είναι δικό σου σήμερα, τώρα. Συνέχισε να το διεκδικείς, να το βλέπεις και να ενεργείς σαν να το έχεις ήδη. Οι Νόμοι δουλεύουν. 




by Leona Henryson 
Μετάφραση Αγγελίνα Αγγελακοπούλου 
Spiritscience. gr
μέσω awakengr.com