Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

Παραπονιέσαι ότι δεν σου συμπεριφέρονται καλά, άκου τη συμβουλή μου...!!!!

Γέροντας Γερμανός Σταυροβουνιώτης : Παραπονιέσαι ότι δεν σου συμπεριφέρονται καλά αυτοί με τους οποίους συναναστρέφεσαι. 

Άκου τη συμβουλή μου: Εάν κάποιος δεν σου συμπεριφέρεται καλά, εσύ να του συμπεριφέρεσαι με καλοσύνη. Όλη η υπόθεση θέλει ταπείνωση. 

Ας πούμε ένα παράδειγμα: Σου λέγει κάποιος πως η δουλειά σου δεν είναι καλή. Να του πεις : “Ευχαριστώ, που με συμβουλεύεις. Βοήθησε με να γίνω καλύτερος. Λέγε μου τα λάθη μου, για να τα διορθώσω”. 

Να δέχεσαι απ’ όλους συμβουλές, από ταπείνωση όμως και όχι από δειλία. Έτσι θα διατηρήσεις στην ψυχή σου την ουράνια χαρά και την ειρήνη. 

Σου είπε ο αδελφός σου ότι είσαι ύπουλος! Πάρε το για αστείο, και μη σου κακοφανεί! Αλλά, κι αν ακόμη το εννοούσε, σε ερωτώ: Μήπως στην πραγματικότητα δεν είμαστε όλοι ύπουλοι; Ποιός μπορεί να ισχυρισθεί πως είναι παντού και πάντοτε ευθύς και ειλικρινής; 

Πες ότι σου το είπε αυτό ο αδελφός σου κατά παραχώρηση Θεού, για να ταπεινωθείς και να διορθωθείς. 

Και εσύ να νοιώθεις όχι αντιπάθεια, αλλά αγάπη και ευγνωμοσύνη για τον αδελφό σου, που, έστω και μ’ αυτό τον τρόπο, σε βοηθά να διορθωθείς και να σωθείς! 

Όταν σε λυπούν ή όταν σε προσβάλλουν, τότε να ενθυμήσαι τα Πάθη του Κυρίου μας : 

Όταν τον ύβρισαν, αυτός δεν ύβριζε, όταν τον ειρωνεύονταν, αυτός δεν ειρωνευόταν, όταν τον κτυπούσαν, αυτός δεν κτυπούσε, όταν τον κακολογούσαν, αυτός δεν κακολογούσε, αλλά σ’ όλα αυτά ανταποκρινόταν με ηρεμία: 

“Ει κακώς ελάλησα, μαρτύρησον περί του κακού” (Ιω. ιη’ 23). Και προσευχόταν για τους σταυρωτές Του. 

Να ζούμε, όπως έζησε ο Χριστός, δηλαδή με ταπείνωση, με υπακοή, με ανεξικακία. Να φροντίζουμε να Τον μιμούμαστε, όσο γίνεται, σε όλα. Μετά χαράς να βαδίζουμε τη στενή και τεθλιμμένη οδό, και να μισούμε τον φαρδύ και αστόχαστο βίο. 

Πρόσεξε να μη σου κακοφαίνεται, όταν σου πουν λόγο σκληρό. Οι λόγοι οι σκληροί, οι υβρισιές, οι καταφρονήσεις απαλλάτουν τον άνθρωπο από τους κακούς λογισμούς, και μάλιστα τους αισχρούς. Τον απαλλάτουν απ’ όλα τα πάθη, αρκεί να υπομένει. 

Αν σε κοροϊδεύουν, εσύ κάνε καλούς λογισμούς, παίρνε το π.χ. για αστείο, και έτσι φεύγει εύκολα η παρεξήγηση και το σκάνδαλο. 

Ο Κύριος μακαρίζει τους πραείς. Λέγει ότι “αυτοί κληρονομήσουσι την γην” (Ματθ. ε’ 5). Αυτός, που είναι πραγματικά πράος, όχι μόνο εξωτερικά δεν οργίζεται, αλλ’ ούτε και μέσα στην ψυχή του. Την ώρα του παροξυσμού να προτιμάς τη σιωπή, την προσευχή και τη φυγή, και ποτέ σου δεν θα το μετανοιώσης. 

Πολλοί οργίζονται όχι μόνον εναντίον ανθρώπων, αλλά και εναντίον αψύχων πραγμάτων, και αρχίζουν να σπάνε αντικείμενα και να χτυπούν τα ζώα, που νομίζουν ότι τους έφταιξαν. 

Όμως ο αληθινά πράος και ανεξίκακος δεν οργίζεται με τίποτε και είναι πάντοτε ειρηνικός. Το Πνεύμα το Άγιο κατοικεί μέσα στην ψυχή του. 

Η πραότης, όταν είναι κατά Θεόν, δεν είναι ούτε δειλία, ούτε αδυναμία, αλλά είναι δύναμη πνευματική και πίστη στον Θεό αληθινή.Ο πράος παραμένει ανεπηρέαστος στον νου και στην καρδιά του. 

Δεν ταράσσεται, ούτε όταν τον κατηγορούν, ούτε όταν τον επαινούν ούτε όταν τον υπολογίζουν, ούτε όταν τον αγνοούν, ούτε όταν τον εξυψώνουν, ούτε όταν τον ταπεινώνουν. Αυτή όμως η αρετή είναι καρπός μεγάλης πίστης στον Θεό, βαθιάς ταπείνωσης και καθαρής προσευχής. 

Ο πράος επηρεάζει και τους άλλους γύρω του. Ειρηνεύει αυτούς, που διαπληκτίζονται, γαληνεύει αυτούς, που έχουν ταραχή και σύγχυση.




Κάνε δώρο στον εαυτό σου την ηρεμία σου...!!!!

Τις θυμάσαι εκείνες τις μέρες. Τις δύσκολες, τις στενάχωρες, που σου έφερναν τεράστια εσωτερική αναστάτωση. Τις θυμάσαι έντονα. Ακόμη και τώρα, όταν το μυαλό σου τις ανακαλεί, σου φέρνουν ταχυκαρδίες, σφίξιμο και μια γεύση πίκρας. Όλοι λίγο-πολύ έχουμε περάσει ή περνάμε δύσκολα. 

Σημασία όμως δεν έχει τι περνάμε, αλλά πώς το διαχειριζόμαστε. Πώς μπορούμε να μετατρέψουμε την κακοκεφιά και τη σύγχυση σε κάτι όμορφο. Και τι πιο όμορφο απ’ το να κάνεις δώρο στον εαυτό σου την ηρεμία σου; 

Μεγάλη υπόθεση να είσαι ήρεμος. Τίποτα δεν μπορεί να σ’ αγγίξει και τίποτα δεν μπορεί να σε αναστατώσει. Είσαι σε μια κατάσταση πλήρους ζεν. 

Το μυαλό σου επικεντρώνεται μόνο στα όμορφα, αφήνοντας στην άκρη ό,τι μπορεί να του προκαλέσει σύγχυση και δυσάρεστες σκέψεις. Σαν μια διαδικασία άμυνας απέναντί τους. Σίγουρα δεν είναι εύκολο να γίνει, αλλά όταν συμβεί θα είσαι άλλος άνθρωπος. 

Γιατί να μην προσπαθήσεις; Γιατί να αφήσεις να σε επηρεάζουν όλα αυτά; Άγχος, πίεση κι υποχρεώσεις είναι σε ημερήσια διάταξη. Ποιος είναι άλλωστε ο καθένας, που έχει έτσι αυθαίρετα το δικαίωμα, να σε ταράζει; Υπάρχουν πολλοί, που το κάνουν στην καθημερινότητά σου. 

Απ’ το αφεντικό που ξύπνησε μες τα νεύρα και ξεσπάει πάνω σου, το φίλο που σε κατακρίνει για τις επιλογές σου, το άτομο που είσαι ερωτευμένος και σε αγνοεί ή ακόμη κι απ’ τους ίδιους σου τους γονείς. 

Γκρίνιες, μουρμούρες, αναρίθμητα κατηγορώ που σου προσφέρουν απλόχερα κι εσύ απλώς σφίγγεις τις γροθιές σου, για να μην εκτοξευτούν στα μούτρα κανενός. 

Λάθος τακτική. Αδιαφόρησε. Εσύ είσαι εκείνος, που είσαι υπεύθυνος για τη ζωή σου. Κανένας άλλος. Κι όσο πιο σύντομα το ενστερνιστείς, τόσο πιο ήρεμα θα αισθανθείς.

Σκληρή τακτική. Θέλει δουλειά. Αλλά τίποτα δεν έρχεται εύκολα, πόσο μάλλον η ηρεμία. Η αδιαφορία σε κάνει να έχεις τόσο γαλήνη στην ψυχή, που αυτό μετά σε βοηθά να έχεις σ’ όλα μια πιο ψύχραιμη αντιμετώπιση. 

Άλλωστε το αξίζεις. Είσαι σε κανένα πρόγραμμα τιμωρίας και πρέπει να αυτομαστιγώνεσαι συνεχώς κι αδιαλείπτως; Έτσι καταντάει μαζοχισμός. 

Όλοι αξίζουν μια ήρεμη ζωή, μακριά από συνεχείς διαλόγους στο μυαλό και δεύτερες φωνές, να σε κατακρίνουν. Βούλωσέ τους το στόμα. Κι ακόμη όταν πάνε να ξαναπούν κάτι, κλείσε τα αυτιά σου. Γύρνα το κεφάλι σου αλλού κι ασχολήσου με κάτι όμορφο. 

Διότι τα όμορφα κι ήρεμα πράγματα μας κάνουν όμορφους κι ήρεμους τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Μας κάνουν να αναλωνόσαστε στα ουσιαστικά και μόνο. Δεν ασχολούμαστε με μικρότητες. 

Επικεντρωνόμαστε έτσι μόνο στα καλά στοιχεία των άλλων, στην ποιότητα της σχέσης μας μαζί τους και δεν εστιάζουμε στα αρνητικά τους. Βλέπουμε έτσι τη ζωή αισιόδοξα κι αντιμετωπίζουμε τα πάντα με χαμόγελο. Κι όταν κάποιος χαμογελά λάμπει και κάνει και τους άλλους να χαμογελούν. Είναι μεταδοτικό. 

Να είστε ήρεμοι λοιπόν. Να φροντίζετε τον εαυτό σας σαν το πολυτιμότερο δώρο. Να του λέτε λόγια γλυκά, να τον παινεύετε και σε καμία περίπτωση να μην τον τιμωρείτε. Μπορεί η ζωή να είναι ομαδικό άθλημα, αλλά στο τέλος μόνος σου είσαι πάντα παρέα με τον εαυτό σου. 

Τι λέτε, δεν του αξίζει να είναι τουλάχιστον ήρεμος κι ευτυχισμένος; 




Εύα Αροτσίδου 

10 πνευματικές αλήθειες που δε διδαχτήκαμε στο σχολείο...!!!!

Πώς θα ήταν ο κόσμος μας σήμερα αν αυτές οι 10 πνευματικές αλήθειες διδάσκονταν στα σχολεία, στα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και στα βιβλία ιστορίας μας; 

Πώς μπορούμε να αλλάξουμε το σύστημα για να συστήσουμε αυτά τα θέματα στις μελλοντικές μας γενιές; Πώς θα είναι ο κόσμος μετά την επιτυχή αναγνώριση αυτών των πνευματικών αληθειών; 

1. Είμαστε πνευματικά όντα σε ένα ανθρώπινο ταξίδι. 
Πριν έρθουμε σε αυτό το υλικό σώμα, προγραμματίσαμε εκείνο το σημείο του χρόνου που θα ξεκινούσαμε να αφυπνιζόμαστε σχετικά με το ποιοι είμαστε και τι είμαστε. Η κοιλιά της μητέρας μας ήταν η σήραγγα της λησμονιάς και ξέραμε ότι η πρόκληση της ενθύμησης θα ήταν σκληρή. 

Το μεγαλύτερο ρίσκο που πήραμε, δεν το θυμηθήκαμε ποτέ. Ποτέ δεν αποσυνδεθήκαμε από την πηγή του φωτός, ωστόσο η σύνδεση απλώθηκε πολύ μακριά για να φτάσουμε αυτό το κομμάτι του σύμπαντος, μέσα στην πυκνότητα. 

Η πρόκλησή μας είναι να ενισχύσουμε αυτή τη σύνδεση και να αναπτύξουμε αυτό το θεμέλιο του φωτός, σε ανάμνηση και αναγνώριση του ποιοι πραγματικά είμαστε. 

2. Οι ψυχές μας δεν πεθαίνουν ποτέ. Απλά αλλάζουμε το σημείο εστίασής μας 
Ως σπίθες φωτός από την Πηγή, είμαστε απεριόριστα συνδεδεμένοι με τη ροή της εμπειρίας. Όταν είναι ώρα να αποσυνδέσουμε το νήμα της ζωής από το υλικό μας σώμα, η σπίθα μας ανεβαίνει και βγαίνει από το ανθρώπινο σώμα. 

Παίρνουμε μαζί μας την εμπειρία της ζωής μας αλλά το σημείο εστίασής μας αλλάζει σε ένα ελαφρώς διαφορετικό επίπεδο δόνησης. Υπάρχουμε ακόμα ως τα άτομα που ήμασταν στην ανθρώπινή μας μορφή. Η κάθε ζωή που είχαμε μας δίνει εμπειρία και σοφία. 

3.Τα πάντα είναι ενέργεια που δονείται σε μια ορισμένη συχνότητα 
Όλα τα ζωντανά πράγματα στη γη έχουν συνειδητότητα. Ακόμα και οι πέτρες και τα δέντρα. Το κάθε τι και ο καθένας συνδέονται με το «δέντρο της ζωής» ή μια άπειρη πηγή ενέργειας. Μπορούμε να συνδεθούμε με τη συνειδητότητα των δέντρων και των πετρών και μπορούμε να συνεχίσουμε τις συζητήσεις μαζί τους, με το να συντονιστούμε στη συγκεκριμένη τους δονητική συχνότητα. 

Τα σώματά μας αποτελούνται κατά 90% από νερό και μπορούν να προγραμματιστούν και να διαμορφωθούν σε μία ορισμένη δονητική συχνότητα μέσω των σκέψεων, του ήχου, των χρωμάτων και της αγάπης. 

Όταν κατανοούμε τη δόνηση, μπορούμε να καταλάβουμε πώς οι εναλλακτικές και ολιστικές θεραπείες μπορούν να θεραπεύσουν κάθε ασθένεια ή νόσο στο σώμα, με την αλλαγή της δόνησης του νερού. 

4. Οι σκέψεις μας δημιουργούν την πραγματικότητά μας (έχουμε περίπου 60.000 τη μέρα!) 
Όλες οι σκέψεις είναι ενέργεια που εκδηλώνονται σε αυτό που βλέπουμε ως πραγματικότητα. Πάντα να έχετε επίγνωση των σκέψεών σας. Είναι ένα από τα πρώτα βήματα στην υπεύθυνη συν-δημιουργία της πραγματικότητάς σας. 

Είναι μια απλή ιδέα αλλά χρειάζεται επίγνωση και δουλειά. Αν κάθε άτομο στη γη κατηύθυνε τις σκέψεις του προς την ειρήνη και την ελευθερία, δε θα υπήρχε πόλεμος ή τυραννία.

Η εστίαση σε αρνητικές σκέψεις θα δημιουργήσει μια χαμηλότερη δονητική συχνότητα και η εστίαση σε θετικές σκέψεις μπορεί να ανεβάσει τη δονητική συχνότητα. Η πραγματικότητά μας είναι μια εκδήλωση αυτού που δημιουργούμε μέσω μοτίβων σκέψης. 

5. Είμαστε αυτοί τους οποίους περιμέναμε 
Υπάρχουν πολλές φυλές και διαστάσεις όντων στον πλανήτη αυτή την περίοδο. Άγγελοι Χερουβίμ και Σεραφείμ, Αρχάγγελοι, Πλειάδιοι, Αννουνάκι και άλλοι. Έχουμε προσφερθεί να είμαστε εδώ αυτή τη στιγμή, απαντώντας στο κάλεσμα της συνειδητότητας του Πλανήτη Γη που καλεί για βοήθεια. Ήρθαμε εδώ από άλλους γαλαξίες και σύμπαντα. 

Πολλοί ήρθαν εδώ κάθε φορά που υπήρχε μια ευκαιρία για να φτάσουν σε ένα «χρυσό αιώνα» μετά την «πτώση». Παρόλο που εκείνα τα χρονικά διαστήματα δεν ήταν απόλυτα πετυχημένα, ήταν όλα μια προετοιμασία για αυτή τη στιγμή.
 
6. Πολλοί από εμάς έχουν ενσαρκωθεί εδώ στο παρελθόν πολλές φορές, ώστε να προετοιμαστούν για αυτή την τρέχουσα ζωή 
Υπάρχουν ψυχές που βρίσκονται εδώ για να δείξουν το δρόμο και να γίνουν ηγέτες και ψυχές που απλά ήθελαν να είναι εδώ για να δουν την ανύψωση της δόνησης της ανθρώπινης φυλής από κοινού με τον πλανήτη, που θα επηρεάσει το ηλιακό σύστημα, το σύμπαν, τον Κόσμο και άλλα πέρα από αυτά. 

Για εκείνους που δίνουν το παράδειγμα, η εκπαίδευσή μας ποτέ δεν σταματάει. Είχαμε πολλές «τάξεις» να περάσουμε ώστε να προετοιμαστούμε για να τελειοποιήσουμε τον εαυτό μας σε αυτή την ενσάρκωση. Το μέγεθος του αποτελέσματος που αυτό το γεγονός θα έχει σε όλη τη δημιουργία, είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά που υπάρχουν. 

Μερικοί λένε ότι ο κύκλος ενσαρκώσεων έχει λήξει και αυτή η ζωή είναι η ευκαιρία να απελευθερωθούμε από τον τροχό του κάρμα ή την ανάγκη να εξισορροπήσουμε τις πράξεις μας. 

7. Δεν είμαστε ποτέ μόνοι 
Δε θα μπορούσαμε να υπάρχουμε εδώ χωρίς βοήθεια από τους πνευματικούς μας οδηγούς και αγγέλους ή τα όντα φωτός υψηλής δόνησης που κάναν συμφωνίες με εμάς για να μας βοηθήσουν στην καθοδήγησή μας στο δρόμο προς τον στόχο της ανύψωσης. 

Υπάρχουν σε ένα άλλο δονητικό επίπεδο ή διάσταση, μεγαλύτερη από τη δικιά μας, παρόλο που οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούμε να τα δούμε. Είναι πάντα με εμάς και περιμένουν υπομονετικά να τους ζητήσουμε βοήθεια, καθώς ζούμε σε έναν πλανήτη ελεύθερης βούλησης. 

Συμμορφώνονται με νόμους παρέμβασης λόγω της ελεύθερης βούλησής μας, αλλά αν τους ζητήσουμε με το μεγαλύτερο και καλύτερό μας ενδιαφέρον, έχουν δημιουργικούς τρόπους να εκδηλώσουν αυτό που ζητάμε. 

Η καθοδήγηση κυρίως έρχεται από μέσα, μέσω της διαδικασίας της τηλεπάθειας, όπου λαμβάνετε μια ιδέα στο κεφάλι σας. Τα μηνύματα μπορούν να έρθουν από άλλους ανθρώπους. Εκείνους που μπορούν να έχουν πρόσβαση στο δονητικό επίπεδο, ώστε να ακούσετε τι έχουν να πουν. Η εμπειρία της Ayahuasca σχετίζεται με αυτό. 

8. Ο χρόνος είναι μια ψευδαίσθηση 
Έχουμε ένα παρελθόν και έχουμε ήδη πάει στο μέλλον. Η πλειοψηφία των πολύ μικρών μας ενεργειακών μας κομματιών (οι ψυχές μας) υπάρχουν σε ένα μέρος «μη χρόνου». Ο χρόνος έχει δημιουργηθεί για να βιώνουμε και είναι κομμάτι ελεγχόμενης δοκιμής. 

Ο διαλογισμός ή η εσωτερική αναζήτηση είναι το κλειδί για την επιστροφή μας στο μέρος του «μη χρόνου» όπου βρίσκονται όλες οι απαντήσεις. 

9. Η ανύψωση δεν σημαίνει ότι πάμε κάπου 
Είναι μια κατάσταση ύπαρξης, ένα σημείο εστίασης της επίγνωσης συνειδητότητας σε μια υψηλότερη δονητική συχνότητα. Είναι αυτό για το οποίο δημιουργηθήκαμε. «Να ξεκινήσουμε και να βιώσουμε» και να επιστρέψουμε τις εμπειρίες πίσω στην Πηγή σε έναν ατελείωτο κύκλο συν-δημιουργίας και επιδεξιότητας. 

Η κύρια ανταμοιβή της ενσάρκωσης στα βάθη της «κόλασης» αυτό το χρονικό διάστημα, είναι η αναγέννησή μας σαν τον Φοίνικα μέσα από τις στάχτες του, στην ευδαιμονία και το φως της αγάπης. 

10. Η αγάπη είναι το μόνο που υπάρχει 
Το να βρίσκουμε και να επανασυνδεόμαστε με την αγάπη ξανά, είναι το πιο σημαντικό πράγμα που μπορούμε να κάνουμε ως άνθρωποι. Η πηγή είναι αγάπη δίχως όρους και είμαστε σπίθες της πηγής, κάτι που σημαίνει ότι είμαστε αγάπη. Συνεπώς, είμαστε αυτό που ψάχνουμε. Το να αγαπάμε τον εαυτό μας άνευ όρων είναι το κλειδί για την επιστροφή μας στην Πηγή. 

Η αλλαγή ξεκινάει με την αναγνώριση αυτών των αληθειών από κάθε ένα άτομο ξεχωριστά. Δεν είμαστε υπεύθυνοι για το ότι προσπαθούμε να πείσουμε άλλους για την δικιά μας αλήθεια. Αντιθέτως αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να «γίνουμε» η αλήθεια και τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν. 

Πώς το κάνουμε αυτό; Να είστε το παράδειγμα με το να λέτε την αλήθεια σας και δείτε τον κόσμο να αλλάζει μπροστά στα μάτια σας. 

Με το να γινόμαστε υπεύθυνοι για τον εαυτό μας, τις σκέψεις μας και τις πράξεις μας, θα έχουμε κάνει ένα μεγάλο άλμα προς το μέλλον των παιδιών μας και το μέλλον της ανθρωπότητας ως πνευματικά όντα στο ανθρώπινο ταξίδι. 

Έχουμε την μεγαλύτερη ευκαιρία στην ιστορία της γης να γίνουμε η καλύτερη εκδοχή του ανθρώπινου όντος που μπορούμε να γίνουμε. Εξαρτάται απλά από εμάς το πόσο λαμπρό θα είναι το μέλλον της ανθρωπότητας που υπάρχει στο διαστημόπλοιο που αποκαλούμε Γη. 




Μετάφραση: awakengr.com

7 μέθοδοι για να συντονιστείτε με τη Διαίσθησή σας...!!!!


Διαίσθηση· όλοι μιλούν γι’ αυτή αλλά δεν γνωρίζουν όλοι πότε έχουν διαισθητική επιφοίτηση. Είτε το ονομάσουμε «ακούω το ένστικτό μου» ή «αξιοποιώ την διαίσθησή μου» ή «ακολουθώ το ένστικτό μου», η κατανόηση να προσέχεις την φυσική επίγνωση, είναι ζωτική ικανότητα για επιτυχία στην δουλειά και στην ζωή. 

Στην πραγματικότητα, ακόμα και τα υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων ή σημαντικοί άνθρωποι όπως ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Στηβ Τζομπς, ο Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον, η Όπρα Γουίνφρει και ο Γουόρεν Μπάφετ, αποδίδουν μέρος της επιτυχίας τους στις στιγμές «α-χα!». 

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είπε κάποτε ότι πρόκειται για το πολυτιμότερο προσόν μας και μια από τις λιγότερο χρησιμοποιούμενες αισθήσεις μας. 

Μπορεί να νομίζετε ότι δεν έχετε το δώρο της διαίσθησης αλλά αυτό δεν αληθεύει. Όλοι έχουμε πρόσβαση στην διαίσθηση. Είναι η φυσικότερη βιολογική μας λειτουργία. 

Ο καθένας από μας έχει την δική του «αίσθηση» αυτού που αξίζει τον κόπο και είναι σωστό για την ζωή μας και σίγουρα θα θέλατε να μάθετε πώς να αξιοποιήσετε την απέραντη δύναμη της διαίσθησής σα αλλά δεν γνωρίζετε πώς. Ιδού επτά μέθοδοι για να συντονιστείτε με το ένστικτό σας. 

1. Ακούστε κάποια φυσική αντίδραση 
Έχετε πεταλούδες στο στομάχι; Ανατριχιάσατε; Μήπως εμφανίζετε φυσιολογικές αντιδράσεις όπως αναγούλα, λαχάνιασμα, φτέρνισμα ή πονοκέφαλο; 

Το σώμα σας είναι ένας ισχυρός αναμεταδότης διαίσθησης. Υπάρχει λόγος που ονομάζεται «ένστικτο». Αν αντιμετωπίζετε κακόκεφες σκέψεις, αίσθημα καχυποψίας, ανησυχία, αμφιβολία ή αναρωτιόσαστε για κάποια συγκεκριμένη κατάσταση, εξαρτάται από σας να τις ακολουθήσετς και να δείτε πού θα οδηγήσουν. 

Ακούγοντας τα ανεπαίσθητα σήματα του σώματός σας, είναι κρίσιμο κομμάτι στην εξάσκηση της ενστικτώδους αίσθησης. 

2. Διαλογιστείτε 
Κλείστε την πόρτα, απενεργοποιείστε το τηλέφωνο, σβήστε το κομπιούτερ και πάρτε λίγες βαθιές, αργές ανάσες για να χαλαρώσετε το σώμα σας. Ο διαλογισμός είναι μια από τις πιο δυνατές πρακτικές που οποιοσδήποτε άνθρωπος πάνω στον πλανήτη θα έπρεπε να εφαρμόζει. 

Ο πρώτος λόγος γιατί οι περισσότεροι από μας δεν μπορούμε να ακούσουμε την διαίσθησή μας, είναι επειδή το μυαλό μας μοιάζει με μεθυσμένη τρελή μαϊμού. 

Το καθάρισμα του μυαλού σας από επαναλαμβανόμενες σκέψεις και έγνοιες, είναι από τους καλύτερους τρόπους για να ακούσετε την εσωτερική σας φωνή. Όταν διαλογίζεστε, μείνετε ακίνητοι ενώ βυθίζεστε πλήρως στην ροή τού ίδιου τού μυαλού σας. Αφήστε τις σκέψεις σας να περιπλανηθούν και μείνετε ανοιχτοί σε ιδέες και λύσεις που σας έρχονται. 

3. Ζητείστε καθοδήγηση από την εσωτερική σοφία σας 
Είτε το αποκαλείτε Θεό, Σύμπαν ή Κοσμική Συνείδηση, καθένας μας έχει πρόσβαση σε μια απεριόριστη και άπειρη πηγή σοφίας. Άρα, όταν βρίσκετε τον εαυτό σας εγκλωβισμένο σε μια συγκεκριμένη κατάσταση, απλώς ζητείστε καθοδήγηση. Θέσετε μια ερώτηση στον εαυτό σας και προσέξετε πραγματικά τα σημάδια και τις ενδείξεις που διαφαίνονται. Παραμείνετε ανοιχτόμυαλοι. 

Ρωτήστε ενδόμυχα τον εαυτό σας κάτι όπως «Γιατί βρίσκομαι εδώ; Ποιό μήνυμα ήλθα να μοιραστώ με άλλους ανθρώπους; Είναι αυτό το μονοπάτι ζωής το σωστό για μένα;». Παραμείνετε ανοιχτοί σε αναλαμπές, αισθήσεις ή εντυπώσεις που λαμβάνετε. 

4. Συντονιστείτε με τις ανώτερες δονήσεις 
Κάθε μια σκέψη και λέξη που φθάνει στο μυαλό και έξω από το στόμα σας έχει έναν αντίκτυπο στο κόσμο γύρω και εντός σας. Κάθε σκέψη ή συναίσθημα έχει μια δόνηση που μπορεί να μετρηθεί. 

Μαθαίνοντας να αυξάνετε αυτές τις δονήσεις θα μπορέσετε να συνδεθείτε με την εσωτερική σοφία σας. Οι άνθρωποι που μιλούν σχετικά με τις δονήσεις τους και την διαίσθησή τους με άνεση, το βιώνουν συχνά. 

5. Σταματήστε και βιώστε την στιγμή 
Ο στόχος είναι να διαθέσετε μια στιγμή για να ησυχάσετε το μυαλό σας και να φέρετε τον εαυτό σας στην παρούσα στιγμή. Με το να κάθεστε στο γραφείο προσπαθώντας να καταλήξετε σε μια λύση κάποιου προβλήματος, δεν επιτρέπετε στο ένστικτό σας να λειτουργήσει..., 

ενώ αν απομακρυνθείτε από τον υπολογιστή, βγείτε από το γραφείο και κάνετε κάτι άσχετο με την υπόθεση, μπορεί να σας βοηθήσει να συντονίσετε τις δυνάμεις τής διαίσθησης. 

Ο Steve Jobs ήταν γνωστός για τους μεγάλους περιπάτους που έκανε όταν είχε κολλήσει με κάποιο πρόβλημα, ώστε να δοκιμάσει στιγμές πραγματικής διαύγειας. 

Αυτή η διαύγεια είναι σαν μια δροσερή αναπνοή καθαρής έμπνευσης. Άρα, ανεξάρτητα με τι ασχολείστε, κάνετε ένα διάλειμμα και χοροπηδήξτε, χορέψτε, πηγαίνετε για τρέξιμο ή για μια ωραία μεγάλη βόλτα. 

6. Δώστε προσοχή στα όνειρά σας 
Η διαίσθηση είναι η γλώσσα των ονείρων. Έρευνες δείχνουν ότι κατά την διάρκεια του χρόνου των ονείρων το μυαλό επιδίδεται σε δημιουργική λύση προβλημάτων, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να κάνετε την σωστή επιλογή στην ξυπνητή ζωή σας. 

Πριν πάτε για ύπνο κάθε βράδυ, αναλογιστείτε τα ερωτήματα και τα ζητήματα για τα οποία δεν μπορούσατε να βρείτε λύσεις στη διάρκεια της μέρας, όπως «Πώς μπορώ να διορθώσω αυτό το πρόβλημα;» 

Σκεφτείτε και διερευνείστε δυνατότητες. 
Αυτό θα πυροδοτήσει την φαντασία σας και θα θέσει σε λειτουργία το υποσυνείδητο προκειμένου να σας παράσχει δημιουργικές λύσεις ενώ κοιμόσαστε. Αν είσαστε συντονισμένοι με τα όνειρά σας, μπορείτε να συλλέξετε πολλές πληροφορίες σχετικά με το πώς να ζείτε την ζωή σας. 

Το επόμενο πρωί, γράψτε αμέσως όποια όνειρα ή λαμπρές ιδέες θυμόσαστε, πριν σηκωθείτε απ’ το κρεβάτι. Στη συνέχεια, δείτε αν και πώς τα όνειρα απάντησαν στο ερώτημά σας. 

7. Κρατάτε ένα ημερολόγιο διαίσθησης 
Ο διαλογισμός, τα όνειρα και οι μεγάλοι περίπατοι μπορούν να προκαλέσουν πλήθος ιδεών, άρα είναι καλή ιδέα να καταγράφετε κάθε σκέψη ή «συναίσθηση» δοκιμάζετε. Γράψτε ερωτήσεις ή ανησυχίες, μετά πάρτε μια βαθιά αναπνοή και περιμένετε απάντηση από την εσωτερική σας σοφία. Αφήστε τον εαυτό σας να γράφει αυτόματα. 

Την επόμενη φορά που θα έχετε δυσκολία να πάρετε μια απόφαση, πάρτε μολύβι και χαρτί και αφήστε τις λέξεις να βγουν από μέσα σας. 

Αναλογιστείτε την κατάσταση, εξερευνήστε τα συναισθήματα και εξετάστε την γενική εικόνα. Καταγράφοντας συστηματικά τις σκέψεις σας μπορεί να αποβεί ένας υπέροχος καταλύτης για την άρση των εμποδίων και για να επιτρέψετε στην φωνή την διαίσθησης να σας δείξει τον δρόμο. 

Η διαίσθηση είναι ο εσωτερικός οδηγός σας. 
Αν δεν την ακούτε, δεν ζείτε με το πλήρες δυναμικό σας. Η διαίσθηση απελευθερώνει την δημιουργικότητα και την φαντασία σας, σας φέρνει σε επαφή με την υποσυνείδητη δύναμή σας και σας βοηθά να πάρετε καλύτερες και πιο ολοκληρωμένες αποφάσεις. 

Αναπτύσσοντας την διαίσθησή σας είναι σαν να αποκτάτε μια νέα δεξιότητα. Όσο περισσότερο εξασκείστε, τόσο καλύτεροι θα γίνετε σ’ αυτή. Να είστε υπομονετικοί. Τα αποτελέσματα δεν έρχονται αμέσως. Όπως όταν εξασκείτε μύες, ξεκινήστε αργά και σταδιακά χτίστε τον «διαισθητικό μύ». 




Απόδοση: womaneveryday

Αν φέρθηκαν σκάρτα, εσύ μην τους μοιάσεις...!!!!

Πόσες φορές σταθήκαμε σε άτομα που δεν το εκτίμησαν ποτέ και στην τελική χάσαμε απλά χρόνο κι ενέργεια; Μην ξεχνάμε, όμως, ότι πιο πολλά κερδίζει πάντα αυτός που δίνει παρά αυτός που παίρνει. Κι αν ο άλλος δεν εκτιμήσει το καλό που του κάναμε, τουλάχιστον θα ξέρουμε ότι γεμίσαμε την ψυχή μας προσπαθώντας. 

Επειδή ο άλλος είναι μ@λάκας και δε σέβεται, δε μας δίνει το πάτημα να είμαστε κι εμείς μ@λάκες προς απάντηση του. 

Έτσι, μόνο εμείς χάνουμε το δίκιο μας και δηλητηριάζουμε τον εαυτό μας. Κάποιοι λένε «οφθαλμός αντί οφθαλμού», μα έτσι κάνουμε κακό σε μας κι όχι στον άλλο, εγγυημένα πράγματα. 

Δεν υπάρχει λόγος να ασχολούμαστε και να αναλωνόμαστε σε ανθρώπους που μας φέρθηκαν σκάρτα, με κακία και χωρίς σεβασμό. Η σιωπή σε τέτοιες περιπτώσεις είναι σίγουρα η καλύτερη απάντηση κι άσε τον άλλο να καταπιεί μόνος του το δικό του δηλητήριο. 

Πόσες φορές ήσουν δίπλα σε μια φίλη ή έναν φίλο σου μετά από ένα δύσκολο χωρισμό τους και ξημερώθηκες στο πλάι τους, άφησες όλες σου τις δουλειές στην άκρη και μετά από λίγες μέρες τα βρίσκει με την πρώην σχέση κι απλά σε ξεχνάει και πάλι; Δε σε χρειάζεται άλλο, να γιατί χάθηκε ξανά. Ένα απλό παράδειγμα απ’ τα πολλά. 

Άλλες φορές συναντούν επαφές που μοιάζουν πιο συμφέρουσες για εκείνους, κάπως έτσι σε πουλάνε και πάλι. 

Για καλύτερες γνωριμίες, περισσότερα χρήματα, καλύτερη δουλειά κι αμάξι, όσα κι αν τους έχεις προσφέρει, εκείνοι πάνε σε αυτούς που έχουν πιο πολλά κι ας μην έχουμε διάθεση να τους δώσουν κάτι από αυτά. Τέτοιου είδους άτομα αποκαλούνται «gold digger friends» και μόνο καλό σου κάνουν με τη φυγή τους. 

Αυτά κι άλλα τόσα παραδείγματα δείχνουν πόσοι παρτάκηδες υπάρχουν εκεί έξω και πόσο ελάχιστα πρέπει να ασχολείσαι μαζί τους και να νοιάζεσαι για τους ίδιους ή ό,τι κακό σου έχουν κάνει. 

Με το να πέφτεις στο επίπεδό τους γίνεσαι ακριβώς σαν κι αυτούς και πίστεψέ με, δεν αξίζει να χαλάσεις την εικόνα σου και την καλή σου την καρδιά για χατίρι κανενός αχάριστου. Και στην τελική, αυτά τα άτομα έρχονται στη ζωή μας για να μας θυμίσουν ακριβώς τι δε θέλουμε εμείς να γίνουμε. 

Στο κάτω-κάτω, χάνεις και το δίκιο σου μόνο που ασχολείσαι, άσε που τους δίνεις κι αξία, κάτι που οι πιο πολλοί αναζητούν μανιωδώς. Θα 'ταν ωραίο να μπορούσαμε να περνάμε τους ανθρώπους από φίλτρα, να τους σκανάρουμε, πριν δώσουμε. 

Έτσι ελαχιστοποιούμε τις πιθανότητες να μας φερθούν σκάρτα. Μα ακόμα κι αν δώσουμε κάτι ουσιαστικό και μας φερθούν σαν μ@λάκες, το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι απλά να κρατήσουμε αποστάσεις. 

Η μεγάλη πρόκληση για να αντιμετωπίσεις έναν μ@λάκα είναι ότι είναι δύσκολο να αντισταθείς στον πειρασμό να τον πολεμήσεις με τα δικά του όπλα. 

Όταν εκραγείς απ’ τα νευρά και την οργή που σου προκάλεσε μια σκάρτη συμπεριφορά και φερθείς κι εσύ αντίστοιχα σκάρτα απέναντί του, μάντεψε, δεν είσαι σε καμία περίπτωση καλύτερος του. 

Μάλλον σε καθιστά ως υποψήφιο μ@λάκα και χειρότερο του, αφού επιδιώκοντας να τον βάλεις στη θέση του, γίνεσαι αυτό που κράζεις. 

Ένα καλύτερο πλάνο, αν και πιο δύσκολο, είναι να θυμηθείς ότι σου φέρθηκε ανέντιμα όχι με βάση τις πράξεις σου απέναντί του, αλλά με βάση τα εσωτερικά κίνητρά του. Μπορεί να είναι κάτι που κουβαλάει μέσα του, όπως νευρά και κόμπλεξ. 

Συνήθως μια κακή κι άδικη συμπεριφορά έχει τις ρίζες της αρκετά μακριά, δεν έχει να κάνει με εσένα. Και με το να αναλύουμε τις συμπεριφορές τους και να απαντάμε πίσω με τα ίδια όπλα, συνεχίζουν τα ίδια παιχνίδια. 

Στην τελική, τι πας να τα βάλεις με έναν μ@λάκα; Χαμένος θα βγεις, αφού το παιχνίδι το παίζει με μεγάλη ευκολία κι είναι πιο έμπειρος από εσένα. Προχώρα τη ζωή σου κι η σιωπή κι η απουσία σου, να ξέρεις, έχουν να πουν πιο πολλά από ό,τι τα λόγια κι οι πράξεις σου. 

Εσύ φέρθηκες καλά και νοιάστηκες, είχες ξεκάθαρες κι αθώες προθέσεις. Αν ο άλλος δεν το εκτίμησε, τι να κάνεις; Μη μετανιώνεις ποτέ για ό,τι καλό έδωσες. Τουλάχιστον εσύ μείνε καθαρός. 




Στέλλα Πέτρου 

8 προειδοποιητικά σημάδια της διαίσθησης σου που δεν πρέπει να αγνοείς...!!!!

Υπάρχει ένα αόρατο και όμως εξαιρετικά ιδιαίτερο δώρο που έχει κάθε άνθρωπος στην Γη. Όμως, δεν έχουν φτάσει όλοι σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο επίγνωσης για να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν συνειδητά. 

Λέγεται διαίσθηση. Αυτή η έκτη αίσθηση για την οποία μιλούν όλοι. Το παντοδύναμο ένστικτο. 

Σκέφτηκες ποτέ έναν φίλο σου και αργότερα σε πήρε τηλέφωνο ή τον συνάντησες τυχαία; 

Αυτές οι ενδιαφέρουσες «συμπτώσεις» προέρχονται από την διαίσθηση μας. Μπορεί να φαίνονται σαν απλή τύχη αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα από αυτή. Οπότε, ακόμα και αν τα σημάδια που μας στέλνει η διαίσθηση μας είναι μερικές φορές πολύ περίπλοκα για να τα καταλάβουμε, είναι η μεγαλύτερη βοήθεια. 

Παρακάτω βρίσκονται τα σημαντικότερα από τα σημάδια που μας στέλνει η διαίσθηση και ποτέ δεν πρέπει να αγνοούμε. Δώσε προσοχή και άκου την εσωτερική φωνή σου. 

1. Όταν το ένστικτο σου λέει «δεν πρέπει να το κάνεις αυτό». 
Αν το ένστικτο σου λέει πως κάτι μπορεί να είναι επικίνδυνο και επιβλαβές για την ευημερία σου, τότε πρέπει να το ακούσεις. 

Η εσωτερική φωνή μας, το πρωταρχικό μας ένστικτο έχει πάντα δίκιο. Οπότε, αν η ισορροπία διαταραχθεί, τότε υπάρχει λόγος γι αυτό. Μην το μάθεις με τον δύσκολο τρόπο. 

2. Όταν έχεις μια περίεργη αίσθηση στο στομάχι. 
Σίγουρα όλοι έχουμε νιώσει αυτή την αίσθηση, κι όμως όλοι την περιγράφουμε με διαφορετικό τρόπο. 

Πρόκειται για μια αίσθηση πως κάτι περίεργο, άγνωστο ή ανεπιθύμητο θα συμβεί. Η συνείδηση μας μεταφέρει αυτά τα σημάδια και το φυσικό μας σώμα τα εκδηλώνει με διαφορετικούς τρόπους. 

3. Όταν νιώθεις πως αρρωσταίνεις. 
Είναι ο τρόπος με τον οποίο το σώμα μας αντιδρά όταν κάτι δεν πάει καλά. Είτε πρόκειται λόγω του άγχους από μια τοξική σχέση ή από ένα τοξικό περιβάλλον, είναι η διαίσθηση σου που προσπαθεί να σε προστατεύσει. 

Αν νιώθεις εξάντληση λες και δεν έχεις καθόλου ενέργεια, ξεκίνα να κάνεις κάποιες αλλαγές. Και άσε την εσωτερική σου φωνή να είναι ο οδηγός σου. Είναι η μόνη που δεν θα σε εξαπατήσει. 

4. Όταν δεν ξέρεις τι να αποφασίσεις και κάτι σε κατευθύνει. 
Είχες ποτέ ένα δίλημμα ανάμεσα σε δύο παρόμοιες επιλογές και δεν ήξερες τι να αποφασίσεις, αλλά μετά από το πουθενά, εμφανίστηκε ένα σημάδι και σε κατεύθυνε για να κάνεις την επιλογή σου; 

Η διαίσθηση είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον. Και αυτές οι συμπτώσεις, δεν συμβαίνουν κατά τύχη. 

5. Όταν νιώθεις την παρόρμηση να κάνεις κάτι. 
Η αίσθηση που έχουμε όταν μας μιλά η εσωτερική μας φωνή. Είναι ένα ανεξήγητο και ξεχωριστό συναίσθημα. Για παράδειγμα, όταν συναντάς κάποιον που χρειάζεται απεγνωσμένα βοήθεια και νιώθεις ότι πρέπει να τον βοηθήσεις. 

Ωστόσο, να προσέχεις. Οι παρορμήσεις δεν έχουν πάντα να κάνουν με γενναιόδωρες και αλτρουιστικές πράξεις. Σιγουρέψου πως επιλέγεις τις σωστές. 

6. Όταν οι σκέψεις σου είναι κολλημένες σε ένα συγκεκριμένο θέμα. 
Οι σκέψεις μας είναι το σπουδαιότερο εργαλείο που έχουμε. Ωστόσο, μερικές φορές μπορούν να περιπλανηθούν σε άγνωστα μέρη. Μπορούν να μας μεταφέρουν σε διαστάσεις και μέρη που δεν γνωρίζαμε. 

Και υπάρχει πάντα ένας λόγος γι αυτό. Αν νιώθεις πως τελευταία, το μυαλό σου είναι απασχολημένο, καλύτερα να το κοιτάξεις. Ίσως να υπάρχει κάποια ανολοκλήρωτη δουλειά που πρέπει να τελειώσεις. 

Ποτέ μην υποτιμάς την δύναμη των σκέψεων και της διαίσθησης σου. Πάντα σε κατευθύνουν. 

7. Όταν έχεις ένα κολλημένο συναίσθημα μέσα σου και δεν φεύγει. 
Όταν έχεις ένα συγκεκριμένο, περίεργο συναίσθημα σχετικά με ένα μέρος ή ένα άτομο, η διαίσθηση σου θα συνεχίζει να το εκδηλώνει. 

Είτε είναι αλλαγή στην διάθεση, είτε ανατριχίλα είτε θα νιώσεις πως αρρωσταίνεις, θα είναι το ένστικτο σου που θα σε προειδοποιεί πως κάτι δεν πάει καλά. 

Ποτέ μην την αγνοείς. 

8. Όταν βλέπεις σημάδια ευθυγράμμισης και τα αγνοείς. 
Όταν ξεκινάς το υπέροχο, πνευματικό ταξίδι της ζωής και αναπτύσσεις αυτογνωσία και επίγνωση για καθετί που υπάρχει στο Σύμπαν μας, συγκεκριμένα σημάδια ευθυγράμμισης παρουσιάζονται συνήθως. 

Είναι το μυστικό μήνυμα που σου στέλνει το Σύμπαν για να ξέρεις πως είσαι στον σωστό δρόμο. Είναι το πεπρωμένο που ξετυλίγει τον δρόμο μπροστά σου. Ακολούθα αυτά τα σημάδια. Δεν είναι όλοι τυχεροί ώστε να τα δουν. 




Μαγεία Τ. 
Image by © Nádia Maria 

13 κλειδιά για να ανοίξετε την έκτη αίσθηση...!!!!

«Τείνουμε να βιώνουμε τα ανώτερα επίπεδα της διαίσθησης όταν δεκάδες συνειδητές γνώσεις, υποσυνείδητες αναμνήσεις και αισθήσεις συμπίπτουν για να προωθήσουν μια οριστική διορατικότητα που κανονικά θα ξεπερνούσε το πεδίο του συνειδητού υπολογισμού ή της γνωστικής εξήγησης» 

Όταν κατανοείτε την έκτη αίσθηση σας, να θυμάστε πάντα ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε, όλοι την έχουν, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο και είτε το γνωρίζετε είτε όχι έχετε ήδη έρθει σε επαφή μαζί της. 

Η έκτη αίσθηση μας ή η διαισθητική ικανότητα μας είναι τόσο ισχυρή και ευεργετική όσο καμία άλλη αίσθηση μας. Επομένως, πρέπει να την αναπτύξετε. Η ανάπτυξη της έκτης αίσθησης αφορά την αναγνώριση και την ενδυνάμωση της διαίσθησης σας. Με αυτόν τον τρόπο προστίθεται ακόμα μια εντελώς καινούργια διάσταση στην ζωή μας που μας ενισχύει με αυτοπεποίθηση. 

Όλοι λαμβάνουμε καθημερινά διαισθητικές πληροφορίες, επομένως όλοι είμαστε διαισθητικοί. Παίρνουμε αυτά τα μηνύματα με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους. Με την τηλεπαθητική γνώση, την διακοή και με την διαφή (διαίσθηση μέσω των αισθήσεων). 

Παρακάτω βρίσκονται 13 βήματα για να ανοίξετε την έκτη αίσθηση σας. 

Θα χρειαστεί να αναπτύξετε: 

1. Τις φυσικές αισθήσεις σας. 
Η αίσθηση της όρασης, της ακοής, της αφής, της οσμής και της γεύσης λόγω του σύγχρονου κόσμου μπορεί να μην βρίσκονται σε συγχρονισμό. Για να τις εναρμονίσετε, βυθιστείτε στον εαυτό σας και στην φύση. Μόνο το να βρίσκεστε στην φύση μπορεί να ξαναζωντανέψει τις αισθήσεις σας! 

2. Κοινωνική επιρροή. 
Στην ζωή σας έχετε αναπτύξει ένα σύστημα πεποιθήσεων. Αυτό το σύστημα σας βοηθά να φιλτράρετε και να κατανοείτε τον κόσμο. Αυτός ο κόσμος αφορά σχεδόν αποκλειστικά την επικοινωνία και περιλαμβάνει και αυτά που βλέπετε και αυτά που δεν βλέπετε, αλλά οι πεποιθήσεις σας είναι αυτές που επηρεάζουν την επικοινωνία σας. 

Χρειάζεται να μάθετε να σταματήσετε να είστε δύσπιστοι και να κρίνετε, αν θέλετε να επεκτείνετε την επίγνωση σας. Θα πρέπει να μάθετε να ακούτε προσεκτικά και έξυπνα αν θέλετε να αποκτάτε σοφία από κάθε εμπειρία. 

3. Τα συναισθήματα. 
Χρειάζεται να μην κυβερνάστε και να μην καταναλώνεστε από τα συναισθήματα σας. Πρέπει να μπορείτε να διακρίνετε ένα αληθινό συναίσθημα. Αν το νιώθετε στην καρδιά σας, θα σας μεταμορφώσει. Αν καταναλώνεστε από αυτά, τότε ξέρετε πως δεν είναι αληθινά. Ποτέ μην πάτε ενάντια στην καρδιά σας. 

4. Kαταστολή. 
Χρειάζεται να μάθετε να παρακολουθείτε και να παρατηρείτε τους εσωτερικούς σας μηχανισμούς. Αφήστε το μυαλό σας να κάνει την δουλειά του με την λογική και την αιτιολόγηση και αφήστε την καρδιά να ασχολείται με τα συναισθήματα. Να γνωρίζετε και τα δύο. 

Πρέπει να μάθετε να αφήνετε τα πάντα να λειτουργούν με τον δικό τους φυσικό τρόπο αλλιώς η κρίση σας θα μπερδευτεί. Πρέπει να μάθετε να εμπιστεύεστε τα συναισθήματα και τον εαυτό σας. 

5. Δώστε προσοχή. 
Ηρεμήστε γιατί ο χρόνος φαίνεται να επιταχύνεται. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας και σταματήστε πριν αποφασίσετε κάτι. Αν δεν το κάνετε, δεν θα μπορείτε να εστιάσετε στην διαίσθηση και στα διακριτικά μηνύματα που σας έρχονται. 

Το να πιέζετε έτσι την ζωή σας μπορεί να σας καταπιέσει με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίσετε αυτά που σας λέει η διαίσθηση σας. Μην αφήσετε αυτό το φυσικό δώρο ανεκμετάλλευτο! 

6. Νιώστε τις δονήσεις. 
Γνωρίσατε ποτέ κάποιον και αμέσως νιώσατε άβολα; Έχετε αισθανθεί ότι κάποιος σας κοιτάζει; Νιώθετε πως θα συμβεί κάτι κακό; Μην αγνοείτε αυτά τα σημάδια. Δράστε αναλόγως, ειδικά αν αισθάνεστε κίνδυνο. Είναι μηνύματα που προέρχονται από το υποσυνείδητο. 

7. Κάντε ενδοσκόπηση. 
Αν ψάχνετε την λύση σε ένα πρόβλημα και προσπαθείτε να πάρετε μια απόφαση ή αν χρειάζεστε μια δημιουργική ιδέα πάτε σε ένα ήσυχο μέρος όπου δεν μπορεί κανείς να σας διακόψει. Αναπνεύστε βαθιά για αρκετά λεπτά και ηρεμήστε τις σκέψεις σας. 

Τότε κάντε την ερώτηση στο υποσυνείδητο μυαλό σας. Καθίστε ήσυχα και περιμένετε για δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Αν δεν πάρετε κάποια απάντηση άμεσα, συνεχίστε να κάνετε την ερώτηση - πριν πάτε για ύπνο, όταν ξυπνήσετε. Η δύναμη των αισθήσεων σας θα σας δώσει την απάντηση. 

8. Δημιουργήστε ένα ημερολόγιο ονείρων. 
Στους περισσότερους ανθρώπους, η διαίσθηση τους βρίσκεται σε καταστολή, απορρίπτεται ή απλώς δεν έχει ενεργοποιηθεί, αλλά όταν ονειρεύεστε, όλα ανοίγουν. Δυστυχώς τα περισσότερα όνειρα παραβλέπονται ή ξεχνιούνται. Τα όνειρα σας είναι ισχυρά υποσυνείδητα μηνύματα που σας παρουσιάζονται ενώ κοιμάστε.

Προσφέρουν διορατικότητα για τα καθημερινά σας προβλήματα μέσω των αρχέτυπων εικόνων και συμβόλων. Το να τα γράφετε είναι ένας πολύ ισχυρός τρόπος για να αξιοποιήσετε το υποσυνείδητο σας και να ενισχύετε την διαίσθηση σας. Κρατήστε ένα ημερολόγιο ονείρων στο οποίο γράφετε τις σκέψεις σας χωρίς να το σκέφτεστε πολύ. 

9. Οραματιστείτε και πείτε τις προθέσεις σας. 
Το υποσυνείδητο μυαλό, η διαίσθηση και τα όνειρα σας, σας στέλνουν τακτικά μηνύματα. Δοκιμάστε να στείλετε κι εσείς κανένα! Οραματιστείτε τι θέλετε να καταφέρετε. 

Πείτε δυνατά τις προθέσεις σας σαν να είναι ήδη πραγματικότητα. Ενισχύστε τις επιθυμίες σας με το υποσυνείδητο μυαλό σας, ώστε να πραγματοποιήσετε αυτό που θέλετε. Αν φυτέψετε έναν υποσυνείδητο σπόρο, οι αισθήσεις και το μυαλό σας θα τον κάνουν να ανθίσει. 

10. Ακούστε και επικοινωνήστε με όλες τις αισθήσεις σας. 
Το 93% της επικοινωνίας δεν γίνεται λεκτικά. Επικοινωνήστε πλήρως όταν ακούτε κάποιον. Δώστε προσοχή όχι μόνο στις λέξεις αλλά και στις εκφράσεις, στις μυρωδιές στις χειρονομίες και στην διάθεση. «Διαβάστε» το άλλο άτομο, μην ακούτε απλώς αυτά που λέει. 

11. Περάστε χρόνο στην φύση. 
Όταν περνάτε χρόνο στην φύση, διεγείρετε και αναζωπυρώνετε μερικά από τα αρχαία μέρη του εγκεφάλου σας που ήταν απαραίτητα για την επιβίωση. Συντονίζεστε έτσι με την φυσική τάξη και δημιουργείτε μια αυξημένη ευαισθησία στην σχέση με όλα τα ζωντανά πράγματα. Επανασυνδέεστε και βελτιώνετε την διαίσθηση σας. Η φύση είναι ο πιο φυσικός θεραπευτής. 

12. Σταματήστε να καταπιέζετε την εσωτερική σας φωνή. Η εσωτερική φωνή έρχεται αρκετές φορές κατά την διάρκεια της ημέρας και η πρώτη σκέψη των ανθρώπων είναι να την διώχνουν. Οι περισσότεροι έχουν διδαχθεί να εμπιστεύονται μόνο αυτά που βλέπουν με τα μάτια τους και αυτά που ακούν με τα αυτιά τους. Όταν μια πληροφορία έρχεται φαινομενικά από το πουθενά, όλοι έχουν αμφιβολίες. 

Τις περισσότερες φορές, αυτή η πληροφορία είναι σωστή. Η «εσωτερική φωνή» παρεμπιπτόντως, δεν είναι πάντα φωνή. Για κάποιους είναι φωνή. Για άλλους είναι εικόνες. Με όποιον τρόπο και αν εκδηλώνεται, πρόκειται για τον ανώτερο εαυτό σας που προσπαθεί να σας μεταβιβάσει μηνύματα. 

13. Ξεκινήστε διαλογισμό. Ο διαλογισμός είναι σαν μια άσκηση για τον εγκέφαλο και ενδυναμώνει το μυαλό. Σας βοηθά να συγκεντρωθείτε και είναι πολύ καλό να κάνετε τακτικά. Σας μαθαίνει επίσης να βρίσκετε ήσυχα μέρη μέσα σας έτσι ώστε- ανεξάρτητα από τα ταραχώδη γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας- να μπορείτε να είστε ήρεμοι και να ακούτε την εσωτερική σας φωνή. Ακόμα και αν είναι για 10 λεπτά την ημέρα, θα παρατηρήσετε πως μέσα σε λίγες βδομάδες θα κάνετε ήδη πρόοδο. 

Για να αναπτύξετε πραγματικά την ικανότητα σας να συλλέγετε πληροφορίες, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι η εξάσκηση. Μάθετε να εμπιστεύεστε τα συναισθήματα σας και αυτά θα γίνουν ισχυρότερα ώστε να σας καθοδηγούν στην ζωή. 

Μάθετε να ακούτε, να νιώθετε και να βλέπετε αυτά που σας λέει η εσωτερική φωνή σας. Χρησιμοποιώντας τα παραπάνω βήματα σταματήστε την ροή των τυχαίων σκέψεων και ιδεών και απλώς αφήστε τις πληροφορίες να ριζώσουν μέσα σας. 




Μεγάλη Προσοχή : Το λάθος που κάνουμε και η ντομάτα χάνει την αντικαρκινική της δράση...!!!!

Νέα αμερικανική μελέτη αναδεικνύει το ενδεχόμενο ο συνδυασμός λυκοπενίου και σιδήρου, κοινώς ντομάτας και κρέατος, να αφαιρεί τις αντικαρκινικές ιδιότητες του πρώτου, αφήνοντας τον οργανισμό απροστάτευτο.

Κάποιες από τις αντικαρκινικές ιδιότητες της ντομάτας, και συγκεκριμένα το λυκοπένιο, ενδεχομένως να εξαφανίζονται όταν η κατανάλωσή της συνδυάζεται με άλλα, πλούσια σε σίδηρο τρόφιμα, υποστηρίζει μια νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Πολιτείας του Ohio που δημοσιεύθηκε στο Molecular Nutrition & Food Research.

Οι ερευνητές ανέλυσαν το αίμα και το γαστρικό υγρό μιας μικρής ομάδας φοιτητών, μετά από κατανάλωση ενός ντοματοχυμού που για κάποιους περιείχε και για κάποιους δεν περιείχε σίδηρο. 

Όπως αποδείχθηκε, τα επίπεδα λυκοπενίου στο γαστρικό υγρό και το αίμα ήταν σημαντικά χαμηλότερα όταν οι συμμετέχοντες στην έρευνα κατανάλωσαν το υγροποιημένο γεύμα τους μαζί με ένα συμπλήρωμα σιδήρου, πράγμα που σημαίνει ότι το σώμα έχει μικρότερη ποσότητα να χρησιμοποιήσει με πιθανώς ευεργετικούς τρόπους.

«Όταν οι άνθρωποι λάμβαναν σίδηρο με το γεύμα τους, παρατηρούταν σχεδόν διπλάσια πτώση του λυκοπενίου τους με την πάροδο του χρόνου. 

Αυτό θα μπορούσε να έχει συνέπειες κάθε φορά που κάποιος καταναλώνει ένα τρόφιμο με υψηλή περιεκτικότητα σε λυκοπένιο και σίδηρο, όπως για παράδειγμα η σάλτσα Bolognese στα μακαρόνια. 

Το πιθανότερο είναι ότι λαμβάνει μόλις τη μισή ποσότητα λυκοπενίου, σε σχέση με αυτή που θα λάμβανε αν δεν κατανάλωνε σίδηρο», αναφέρει η βασική συγγραφέας της μελέτης και επίκουρη καθηγήτρια διατροφολογίας, Rachel Kopec.

Ο σίδηρος είναι απαραίτητο στοιχείο σε μια διατροφή, καθώς πραγματοποιεί σημαντικές λειτουργίες στον οργανισμό, όπως το να επιτρέπει την παραγωγή ενέργειας και την αποβολή των τοξικών ουσιών. Είναι, όμως, κι ένα θρεπτικό συστατικό που θεωρείται ότι μιμείται άλλες κυτταρικές διαδικασίες.

«Γνωρίζαμε ότι αν αναμίξουμε τον σίδηρο με άλλες ουσίες θα τις καταστρέψει άμεσα, δεν ξέραμε όμως αν θα έβλαπτε και πιθανώς επωφελή καροτενοειδή όπως το λυκοπένιο που βρίσκεται στα φρούτα και τα λαχανικά», προσθέτει η Δρ. Kopec.

Τα καροτενοειδή είναι χρωστικές ουσίες με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, υπεύθυνες για το κόκκινο, κίτρινο και πορτοκαλί χρώμα κάποιων τροφίμων. 

Περιέχουν λυκοπένιο, το οποίο βρίσκεται σε αφθονία στις ντομάτες, και θεωρείται ότι είναι προστατευτικό απέναντι στον καρκίνο του προστάτη, του πνεύμονα και του δέρματος.

Είναι ακόμα ασαφές το τι ακριβώς συμβαίνει και αλλάζει την πρόσληψη του λυκοπενίου, αλλά ένα ενδεχόμενο είναι ότι ένα γεύμα με σίδηρο οξειδώνει το λυκοπένιο, δημιουργώντας διαφορετικά παράγωγα του μεταβολισμού. 

Επίσης, είναι πιθανό ο σίδηρος να διαταράσσει το μείγμα ντομάτας και λιπαρών που χρειάζονται τα κύτταρα για να απορροφήσουν το λυκοπένιο.

Προς το παρόν, πάντως, οι ερευνητές συνεχίζουν την εργασία τους προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα το ρόλο του λυκοπενίου στη μάχη κατά του καρκίνου και τη σημασία της αλληλεπίδρασής του με άλλα στοιχεία και θρεπτικά συστατικά.




Δεν είμαστε απλά γονείς, είμαστε δημιουργοί αναμνήσεων...!!!!

Έχουμε έναν κανόνα στο σπίτι που λέει ότι το Σάββατο και την Κυριακή υπολογιστές, tablets, game pads δεν ανοίγουν πριν τις 10.00. Ο κανόνας αυτός δημιουργήθηκε όταν τα κορίτσια άρχισαν να ξυπνάνε νωρίς τα Σαββατοκύριακα από την ανυπομονησία τους να μπουν στο internet ή να παίξουν ηλεκτρονικά, αντί να ξυπνούν με την ησυχία τους και να αναπληρώνουν ύπνο. 

Επειδή τις καθημερινές δεν επιτρέπονται «οθόνες» εκτός αν πρόκειται για εργασία του σχολείου ή για… blogging, όλος ο φόρτος της «ηλεκτρονικής διασκέδασης» έπεφτε το Σαββατοκύριακο… 

Από τότε λοιπόν που συμφωνήσαμε ότι οι οθόνες θα ανοίγουν μετά τις 10.00, τα κορίτσια ξυπνούν πλέον τα περισσότερα Σαββατοκύριακα με φυσικό τρόπο και το σπίτι πλημμυρίζει χαρούμενες φωνές, χαχανίσματα και κουβέντες.

Αρκετά συχνά έχουν ανάγκη απλά να μείνουν μόνες τους η κάθε μία στο δωμάτιό της. Μου αρέσει πολύ όταν βλέπω να γίνεται και αυτό. Μπορεί να διαβάζουν, να γράφουν ιστορίες ή να ζωγραφίζουν. Πάντα όμως έχουν το νου τους στο ρολόι, και όταν φτάνει 10.00… πιάνουν δουλειά! 

Σήμερα το πρωί κατά τις 9 παρά, ακούω τη φωνή της Εβελίνας που ήταν ακόμα στο δωμάτιό της:  

«Μαμά τι κάνεις;»
«Πίνω καφέ.»
«Να έρθω να συζητήσουμε;» 

«Και βέβαια να έρθεις!» της είπα. Αιφνιδιάστηκα ευχάριστα. Νόμιζα ότι ήθελε να μου πει πώς πέρασε χθες το απόγευμα με τους φίλους της, αλλά καθώς ντυνόταν φρόντισε να με προετοιμάσει : «Θέλω να μιλήσουμε για το blog μου». 

Το blogging είναι ένα από τα κοινά ενδιαφέροντα που μοιραζόμαστε τον τελευταίο καιρό, αλλά όπως αποδείχθηκε δεν ήθελε να μιλήσουμε μόνο για αυτό. Ήθελε απλά να περάσουμε χρόνο μαζί. Και τα είπαμε όλα. 

Από τα διάφορα που συμβαίνουν στο σχολείο, ως τη γνώμη της για το βιβλίο της Φυσικής. Φυσικά δεν είχα αυταπάτες. Ήξερα ότι όταν θα έφτανε 10.00 θα έφευγε σφαίρα για τον υπολογιστή. Και όμως… 

Πήγε 10 και 5, πήγε 10 και 10, πήγε 10 και τέταρτο. Σκέφτηκα «μπα.. δε θα χει δει την ώρα». «Εβελίνα, είναι 10 και τέταρτο» είπα. «Μπορείς να πας υπολογιστή.» «Δεν πειράζει μαμά. Να μιλήσουμε λίγο ακόμα». 

Όταν τελικά κάποια στιγμή έφυγε, μπορεί να ήμουν… ξεθεωμένη από την non-stop κουβέντα, αλλά ένιωθα μια αίσθηση πληρότητας. 

Όταν αφιερώνεις το χρόνο σου και δίνεις την απερίσπαστη προσοχή σου στα παιδιά σου και στους αγαπημένους σου, είναι σαν να τους δίνεις ένα πολύτιμο δώρο. Η ικανοποίηση όμως που παίρνεις δίνοντας αυτό το δώρο, μπορεί να είναι μεγαλύτερη για σένα. 

Η Κυριακή συνεχίστηκε με ακόμα περισσότερες απλές όμορφες στιγμές. Η Εβίτα μου έφτιαξε τον δεύτερο καφέ της ημέρας. Ήρθε και κάθισε δίπλα μου να διαβάσει, καθώς εγώ έκανα δουλειές στην κουζίνα. 

Μετά κάναμε ξεκαθάρισμα στη ντουλάπα της. Βγάλαμε στην άκρη τα ρούχα που είναι για χάρισμα και κρατήσαμε όπως πάντα 2-3 αγαπημένα, που δε θέλει να αποχωριστεί. «Αν κάνω κορίτσια θα τους τα δώσω μαμά» μου λέει «αλλά να δεις που θα κάνω αγόρια». 

Στιγμές. Απλές καθημερινές στιγμές που έρχονται και φεύγουν. Χωρίς κανείς να τις φωτογραφίσει. Και αυτό το λέω γιατί είδα πρόσφατα όλες τις φωτογραφίες από τότε που η Εβελίνα ξεκίνησε την Πρώτη δημοτικού ως σήμερα, προσπαθώντας να επιλέξω εκείνες που θα μπουν στο λεύκωμα αποφοίτησης του σχολείου. 

Επικεντρώθηκα βέβαια στις σχολικές φωτογραφίες, αλλά τελικά τις είδα όλες : γενέθλια, Χριστούγεννα, Πάσχα, διακοπές. Όμορφες αναμνήσεις που χαίρομαι τόσο που τις έχουμε καταγεγραμμένες… Για την ακρίβεια μακάρι να είχαμε τραβήξει ακόμα περισσότερες φωτογραφίες! 

Αλλά μέσα σε αυτό το πλούσιο φωτογραφικό αρχείο δεν υπάρχουν οι απλές συνηθισμένες στιγμές… Οι στιγμές μιας Κυριακής πρωί που η κόρη σου θα έρθει και θα περάσετε μιάμιση ώρα συζητώντας. 

Οι στιγμές που θα φτιάξετε ζυμαρικά με σάλτσα σε μία κατσαρόλα και θα βγείτε να φάτε έξω στο μπαλκόνι. Οι στιγμές που θα βάλετε γενναίες δόσεις παγωτού στα μπωλ και ο καθένας θα βάλει από πάνω τη γαρνιτούρα της επιλογής του. Γιατί οι ιστορίες που μοιράζεσαι πάνω από ένα μπωλ παγωτού, έχουν τη δική τους μαγεία. 

Οι στιγμές αυτές δεν καταγράφονται στο φακό, καταγράφονται όμως στο μυαλό και στην καρδιά. Και κυρίως στο μυαλό και στην καρδιά των παιδιών. Η σημερινή μέρα είναι η παιδική ηλικία που θα θυμούνται ως ενήλικες. 

Δεν είμαστε απλά γονείς. Είμαστε δημιουργοί αναμνήσεων. Όλων των ειδών αναμνήσεων. 

Αναμνήσεις από εκδρομές, γιορτές, σχολικές εκδηλώσεις και πάρτυ αλλά κυρίως αναμνήσεις από τις απλές καθημερινές στιγμές. Κι αν αυτό το Σαββατοκύριακο πέρασε χωρίς να δημιουργήσουμε τέτοιες αναμνήσεις, δε χάθηκε ο κόσμος. Το επόμενο Σαββατοκύριακο είναι σε 5 μόνο μέρες. 
Ας είναι αξέχαστες. 




Επίκληση στον Αρχάγγελο Γαβριήλ...!!!!

Σήμερα, ημέρα Τετάρτη και ζητώ από τον Αρχάγγελο Γαβριήλ να με συνοδεύει σε κάθε μου βήμα. Να σταθεί δίπλα μου! Να έρθει μαζί μου στη δουλειά, να κάνουμε παρέα τις δουλειές του σπιτιού, να απολαύσουμε παρέα τον καφέ μας, να συζητήσουμε, να κάνουμε μαζί διαλογισμό. 

Του ζητώ να με βοηθήσει με ό,τι με απασχολεί και με χαρά και ευκολία λαμβάνω την καθοδήγηση του και όλα αυτά που έχει να μου πει, δίνοντας μου έμπνευση, κουράγιο για το επόμενο βήμα, φωτίζοντας το! Μου δείχνει τον δρόμο και φωτίζει το μονοπάτι μου!

Αγαπημένε μου Αρχάγγελε Γαβριήλ

Αρχάγγελε του Φωτός, της Αγάπης, της Αναγέννησης και της Θείας Χάρης

Έλα κοντά μου σήμερα

Μείνε δίπλα μου σε κάθε μου βήμα

Κράτησε μου συντροφιά

Δώσε έμπνευση και φώτισε τις σκέψεις μου!

Βοήθησε με δίνοντας διαύγεια και καθαρότητα στην συνειδητότητα μου για να επιλέξω με Σοφία όλα αυτά που θα με οδηγήσουν στην Γαλήνη, την Ηρεμία, την Αγάπη και το Φως!

Βοήθησε με να κάνω μία καινούργια αρχή και η οποιαδήποτε αλλαγή να γίνει με απαλότητα, με τον Ύψιστο και Βέλτιστο τρόπο για εμένα!

Ευχαριστώ! Έγινε, έγινε, έγινε! 

Καλά Θαύματα με τον αγαπημένο μας Αρχάγγελο Γαβριήλ! 

Αγάπη και Φως
Τώρα και Πάντα 




Χρυσάφη Μαρία
Αγγέλων Φως 

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Τι μάθημα ζωής θα πάρεις ανάλογα με τη μέρα που γεννήθηκες...!!!!

Είναι τελικά μοιραία η ημερομηνία γέννησής μας; 
Συνήθως, τα μαθήματα που έχουμε να πάρουμε σε αυτή τη ζωή είναι άμεσα συνδεδεμένα με τομείς ή πτυχές του χαρακτήρα μας στους οποίους υστερούμε. Το παρακάτω κείμενο θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις ποιο είναι το κύριο καρμικό μάθημα που έχεις να πάρεις σε αυτή τη ζωή, με βάση την ημερομηνία της γέννησής σου. 

Έτσι, αν τα γενέθλια σου είναι μεταξύ: 

21 Μαρτίου – 19 Απριλίου 
Θα πρέπει να μάθεις πώς να μοιράζεσαι τα συναισθήματα και τις προθέσεις σου. Να είσαι ειλικρινής με τους ανθρώπους και να μην διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια όταν τη χρειάζεσαι και, ακόμη και αν δεν έχεις κάποια, να ψάχνεις να βρεις. Κύριο πρόβλημά σου είναι ότι συχνά διαχειρίζεσαι τα θέματά σου με πρακτικές που μοιράζονται δυσανάλογα μεταξύ λογικής και συναισθήματος. Να είσαι πιο θετικός/η και να μη φοβάσαι την ευτυχία. 

20 Απριλίου – 20 Μαΐου 
Καρμικό μάθημά σου, είναι να ακολουθείς τα δικά σου όνειρα και όχι αυτά των άλλων. Επηρεάζεσαι εύκολα από τις γνώμες των άλλων και στην προσπάθειά σου για να ικανοποιήσεις τους πάντες, ξεχνάς τον εαυτό σου. Θα πρέπει να κρατήσεις μια μικρή απόσταση, ακόμη και από τα πιο κοντινά σου πρόσωπα, προκειμένου να ωριμάσεις πλήρως. 

21 Μαΐου – 20 Ιουνίου 
Η μοίρα προσπαθεί να σου διδάξει την ισορροπία ανάμεσα στη λογική και τα συναισθήματα. Η συμβουλή μου είναι να στηριχθείς μόνο στην σκέψη σου όταν είσαι στη δουλειά και να ακούς την καρδιά σου, όταν είσαι στο σπίτι. Μόνο με την επίτευξη αυτής της ισορροπίας θα είσαι σε θέση να λάμψεις με πλήρη ισχύ. 

21 Ιουνίου – 21 Ιουλίου 
Θα πρέπει να μάθεις να εκτιμάς κάθε μέρα. Έχεις πολύ μεγάλη εμμονή με το μέλλον, λες και το παρόν λείπει για σένα. Η τύχη είναι μαζί σου σαφώς και θα είσαι σε θέση να συνειδητοποιήσεις κάθε ένα από τα όνειρά σου, αλλά μην ξεχάσεις να απολαμβάνεις ό, τι έχεις ήδη επιτύχει.
Διάβασε επίσης: Ζώδια και Κάρμα: Πως ήσουν στην προηγούμενη ζωή σου; 

22 Ιουλίου – 21 Αυγούστου 
Θα πρέπει να μάθεις να δέχεσαι τον κόσμο όπως είναι και να μην προσπαθείς να τον αλλάξεις, σύμφωνα με τις δικές σου επιθυμίες. Η μεγαλύτερη αδυναμία σου είναι ότι αναλαμβάνεις πάρα πολλά καθήκοντα και προσπαθείς να βοηθήσεις τον καθένα, αλλά θα πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι δεν μπορείς να κάνεις ένα σωρό πράγματα ταυτόχρονα. Δέξου τα πάντα γύρω σου όπως είναι, καθώς είναι ένας από τους τρόπους να ζήσεις πολύ περισσότερο ειρηνικά και ήρεμα. 

22 Αυγούστου – 21 Σεπτεμβρίου 
Η μοίρα προσπαθεί να σου διδάξει υπομονή. Θα επιτύχεις ό, τι έχεις βάλει στο μυαλό σου, μόνο σε περίπτωση που δεν είσαι επιθετικός/η και μάθεις να περιμένεις. Οι σωστοί άνθρωποι και τα σωστά αποτελέσματα θα έρθουν σε εσένα στον σωστό χρόνο. 

22 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου 
Το καρμικό μάθημα σου είναι να μάθεις να βλέπεις την πραγματικότητα. Στην κοσμοθεωρία σου, ο καθένας είναι καλός, αλλά δεν είναι έτσι, και θα υποστείς αρκετές απογοητεύσεις μέχρι να το συνειδητοποιήσεις πλήρως. Μια πιο ρεαλιστική άποψη για τους ανθρώπους, σίγουρα θα σε βοηθήσει να είσαι πιο ευτυχισμένος/η. 

23 Οκτωβρίου – 22 Νοεμβρίου 
Θα πρέπει να μάθεις να αντιδράς έγκαιρα. Συχνά, το σωστό πρόσωπο ή μια ευκαιρία θα γλιστρήσει μέσα από τα δάχτυλά σου, γιατί ή θα δράσεις πολύ γρήγορα ή θα παραμείνεις αδιάφορος/η. Η απόλυτη αδυναμία σου, είναι η συνεχής αίσθηση ότι σου λείπει κάτι. Θα συνεχίσεις να είσαι δυσαρεστημένος/η, μέχρι να μάθεις να είσαι επαρκής. 

23 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου 
Η μοίρα προσπαθεί να σου διδάξει να ακούς τη διαίσθησή σου πιο συχνά. Η εσωτερική φωνή σου είναι εκείνη που θα σε οδηγήσει προς την ευτυχία, την αρμονία και τις επιτυχίες που επιθυμείς. Άκου τη διαίσθησή σου, ειδικά αργά το βράδυ και θα βρεις το σωστό δρόμο προς τα όνειρά σου. 

22 Δεκεμβρίου- 19 Ιανουαρίου 
Το καρμικό μάθημά σου είναι να βγεις από τα συμβατικά πρότυπα και να σπας κατά καιρούς τους κανόνες. Το να μείνεις στάσιμος/η σε μια πορεία, θα σε βασανίζει μέχρι να συνειδητοποιήσεις ότι είσαι αυτός/η που καθορίζει την πορεία της ζωής σου. 

20 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου 
Η μοίρα σου διδάσκει ότι πρέπει να ξεχνάς προσβολές από το παρελθόν. Θα πρέπει να μάθεις να ξεπερνάς την οργή σου και ό, τι παλιά σε πλήγωσε. Αυτό θα σε βοηθήσει να προχωρήσεις και να ευδοκιμήσεις. 

19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου 
Η μοίρα σου διδάσκει συνοχή. Αν ξεκινήσεις κάτι, θα πρέπει να επικεντρώσεις όλη την ενέργειά σου σε αυτό και να προσπαθήσεις να το τελειώσεις. Το μεγαλύτερο μειονέκτημά σου είναι ότι θα ανταποκριθείς σε κάθε κλήση για βοήθεια, όμως πρέπει να μάθεις να διαχωρίζεις τα σημαντικά από τα ασήμαντα. 




Photo: Light Barrier – Kimchi and Chips 

Η υπομονή που δοκιμάζεται πολλές φορές γίνεται θυμός...!!!!

Σίγουρα έχεις ακούσει την φράση «η υπομονή είναι αρετή». Επιπλέον, αν κάνεις μια γρήγορη ανασκόπηση στους ανθρώπους που έχεις στη ζωή σου, σίγουρα θα βρεις ένα άτομο που το δυνατό του στοιχείο είναι η υπομονή. Ίσως το ρόλο του υπομονετικού ανθρώπου να τον έχεις αναλάβει εσύ.

Ο άνθρωπος με υπομονή διακρίνεται από μια αίγλη, μία ηρεμία αν θέλεις. Δε βιάζεται να βγάλει συμπεράσματα ούτε προβαίνει σε βιαστικές κινήσεις.

Εξετάζει με σύνεση τα γεγονότα και είναι εγκρατής με τα συναισθήματά του. Είναι ο άνθρωπος που κάνει υπομονή σε μια προσπάθεια να πετύχει ένα στόχο, να διορθώσει μια κατάσταση ή να δώσει μια ευκαιρία σε κάτι που δεν περίμενε να τον πληγώσει.

Ευελπιστεί δια μέσου της υπομονής σε μια αλλαγή της κατάστασης που βιώνει τη δεδομένη χρονική περίοδο. Τον άνθρωπο που διακρίνεται από υπομονή δύσκολα μπορείς να τον φανταστείς να νευριάζει και να θυμώνει. Θεωρείς πως πάντα θα περιβάλλεται με υπομονή και αντοχή. Κακώς.

Ο υπομονετικός άνθρωπος είναι ον εξοπλισμένο με όλα τα συναισθήματα που μπορεί να έχει κάποιος. Το γεγονός πως έχει περισσότερο ανεπτυγμένη την υπομονή από την ορμητικότητα δεν αναιρεί τη φύση του να βιώνει αρνητικά συναισθήματα όπως ο θυμός ή η λύπη.

Η διαφορά με τους παρορμητικούς έγκειται στο γεγονός πως υπομένει με μεγαλύτερη ευκολία και καθαρότητα μυαλού.

Υπάρχουν βέβαια και εκείνες οι στιγμές που η υπομονή έχει φτάσει το ανώτατο όριο στην κλίμακα μέτρησης συναισθημάτων και τη θέση καταλαμβάνει ο θυμός. Σε εκείνη ακριβώς τη στιγμή, αν τύχει να βρεθείς, βλέπεις τον υπομονετικό άνθρωπο όπως δε θα πίστευες ποτέ.

Ίσως γιατί δεν πιστεύεις ότι ο άνθρωπος με υπομονή, θυμώνει.Ο υπομονετικός, βιώνει μια ψυχική κούραση και εξάντληση που δεν του αφήνουν πολλά περιθώρια υπομονής και ανοχής.

Εξαντλείται η υπομονή και τη θέση της παίρνει η κούραση και ο θυμός. Ένας θυμωμένος άνθρωπος - συνήθως - είναι ένας κουρασμένος άνθρωπος. 

Κουρασμένος να προσπαθεί, να υπομένει και να αντιμετωπίζει τις λάθος επιλογές των άλλων. Να προσπαθεί, να βελτιώνει και να ξαναφτιάχνει αυτά που οι άλλοι με ευκολία παρατάνε, απομακρύνουν ή χαλάνε.

Όταν ο θυμός αντικαθιστά την υπομονή, συμβαίνει γιατί θυμώνουμε με εμάς τους ίδιους, που δώσαμε παραπάνω ευκαιρίες από όσες έπρεπε. 

Ενδεχομένως σε μερικές περιπτώσεις δεν έπρεπε καν. Θυμώνεις που και ο άλλος δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία να διορθώσει το λάθος. Βιώνει μια ματαίωση πως η ευκαιρία που έδωσε και η υπομονή που έκανε δεν αξιοποιήθηκε όπως έπρεπε.

Υπομένει καταστάσεις που ίσως δεν άξιζαν. Στιγμές που έπρεπε να μιλήσει και να ξεσπάσει. Να αναμετρηθεί με αυτούς που τον μειώνουν και τον περιορίζουν. Με αυτούς που πάτησαν στην ανοχή και την επιείκειά του. Εκείνος σιώπησε.

Γιατί ο άνθρωπος - εκτός των άλλων - είναι ον εγωιστικό και εγωκεντρικό. Παρόλο που δεν του αρέσει να πληγώνεται πάντα βρίσκει τρόπο να πληγώνει. Και είναι εύκολο να πληγώσεις έναν άνθρωπο που προτέρημα του είναι η υπομονή και η κατανόηση.

Ακριβώς επειδή έχει αναπτύξει περισσότερο το αίσθημα της υπομονής, αφήνοντας μακρυά την οργή και το θυμό, δύσκολα μπορεί να τα διαχειριστεί. 

Για αυτό, όταν θυμώνει ίσως εκφράσει σκέψεις που είχε κρύψει βαθιά μέσα του. Γιατί μπορεί η υπομονή να είναι αρετή αλλά ο θυμός κάνει το στόμα να δουλεύει πιο γρήγορα από το μυαλό. Και φέρνει στην επιφάνεια σκέψεις και λόγια που δεν εξέφραζε εξαιτίας της υπομονής του.

Γι΄αυτό προσπάθησε να μην ωθείς στα όρια του έναν υπομονετικό άνθρωπο. 

Κάποια στιγμή θα ξεσπάσει και πίστεψέ με δε θα σου αρέσει αυτό που θα αντιμετωπίσεις. Αντιθέτως, κράτησε τον στη ζωή σου, σαν κάτι πολύτιμο. Ξέρει να υπομένει και να βλέπει καθαρά εκεί που εσύ θα επέλεγες να ανυπομονείς και να φερθείς παρορμητικά.




Συντάκτης: Αθηνά Συντυχάκη – Θάνου
Επιμέλεια κειμένου: Κατερίνα Καλή 

Η πηγή κάθε απογοήτευσης είναι οι προσδοκίες από τους άλλους ανθρώπους...!!!!

Το κλειδί για να έχουμε μία ευτυχισμένη ζωή είναι να σταματήσουμε να έχουμε υψηλές προσδοκίες από τους άλλους. 

Όσο πιο πολλές προσδοκίες έχουμε, τόσο γρηγορότερα οδηγούμαστε στην απογοήτευση. Είναι απαραίτητο να αντιληφθούμε αλλά και να αποδεχτούμε ότι ο κάθε άνθρωπος αντιμετωπίζει διαφορετικά το κάθε τι και δεν είναι σίγουρο ότι διακατέχεται πάντα από την ίδια λεπτότητα, ευαισθησία ή ευγένεια που μπορεί να έχουμε εμείς. 

Είναι γεγονός ότι η ζωή μας χωρίς καμία προσδοκία και δε θα είχε και νόημα και θα ήταν και άνοστη. 

Σίγουρα όλοι προσδοκούμε ενδιαφέρον και αγάπη από όλες τις σχέσεις στις οποίες συμμετέχουμε και συμπορευόμαστε με τους ανθρώπους που έχουμε επιλέξει να έχουν θέση στη ζωή μας. Όμως, μπορούμε να μετριάσουμε το βαθμό των προσδοκιών που έχουμε ώστε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας από την απογοήτευση και τη θλίψη. 

Δεν μπορούμε, δυστυχώς, να αλλάξουμε τους άλλους. Αν μας είναι τόσο δύσκολο όχι να αλλάξουμε αλλά έστω να μειώσουμε ένα αρνητικό στοιχείου του δικού μας χαρακτήρα , πώς μπορούμε να πιστεύουμε ότι θα αλλάξουμε τόσο εύκολα κάποιον άλλο; 

Είναι σημαντικό να μάθουμε να αποφεύγουμε το λάθος του να κρίνουμε τους άλλους εξ ιδίων , όπως και να περιμένουμε να αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο που θα αντιδρούσαμε εμείς. 

Ας πορευόμαστε στη ζωή μας με πίστη για τους άλλους ανθρώπους, αλλά χωρίς υπερβολικές και ανυπόστατες προσδοκίες. 




Μαρία Σκαμπαρδώνη 

Οι διαφορές μεταξύ θρησκείας και πνευματικότητας...!!!!


Πολλοί άνθρωποι συγχέουν τη θρησκεία και την πνευματικότητα ή κάποια μυστηριώδη και υπερφυσικά φαινόμενα. Κάποιοι ίσως να τη συγκρίνουν με αίρεση, αλλά αυτό οφείλεται στην έλλειψη γνώσης και στον φόβο χειραγώγησης. 

Αν δεσμευόμαστε να παραμερίσουμε τους φόβους μας για να προσπαθήσουμε να μελετήσουμε και να καταλάβουμε την ίδια την αίσθηση της πνευματικότητας, φτάνουμε στην συνειδητοποίηση και στο συμπέρασμα ότι δεν έχει τίποτα μυστήριο ή υπερφυσικό, και σε καμία περίπτωση δεν συνδέεται με μια αίρεση. 

Παρακάτω θα βρείτε 7 διαφορές ανάμεσα στη θρησκεία και την πνευματικότητα που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα : 

1. H θρησκεία απαιτεί να υποκλιθείς ή να υποταχθείς – Η πνευματικότητα ελευθερώνει. 
Η θρησκεία σάς λέει να ακολουθήσετε μια ιδεολογία και ορισμένους κανόνες, γιατί διαφορετικά θα τιμωρηθείτε. Η πνευματικότητα σας επιτρέπει να ακολουθείτε την καρδιά σας και να αισθανθείτε ποιο είναι σωστό για εσάς. 

Σας δίνει την ελευθερία να εκφράσετε την αληθινή σας φύση χωρίς να χρειάζεται να υποταχθείτε σε κάτι που δεν είναι ευθυγραμμισμένο με σας. Εσείς οι ίδιοι επιλέγετε αυτό που μπορεί να τιμηθεί για να γίνει θεϊκό. 

2. Η θρησκεία ενσταλάζει τον φόβο – Η πνευματικότητα σας δείχνει πώς να είστε γενναίος. 
Η θρησκεία σας λέει τι πρέπει να φοβάστε και σας δείχνει τις συνέπειες.Η πνευματικότητα σας κάνει να γνωρίζετε τις συνέπειες, αλλά δεν επιθυμεί να επικεντρώνεστε στον φόβο. Σας δείχνει πώς να τοποθετήσετε τον εαυτό σας, παρά τον φόβο, και πώς να συνεχίσετε να κάνετε αυτό που πιστεύετε σωστό, παρά τις συνέπειες που μπορεί να προκύψουν. 

Σας δείχνει την πράξη η οποία βασίζεται στην αγάπη και όχι στον φόβο, και συνεπώς, πώς να ελέγχετε τον φόβο, για να πράξετε καλύτερα. 

3. Η θρησκεία σας διακηρύσσει τις αλήθειες της – Η πνευματικότητα σας επιτρέπει να τις ανακαλύψετε. 
Η θρησκεία σας λέει τι θεωρείται σωστό και σε τι πρέπει να πιστέψετε. Η πνευματικότητα σας επιτρέπει να ανακαλύψετε με το δικό σας ρυθμό και σύμφωνα με τις προσδοκίες σας. 

Σας επιτρέπει να συνδεθείτε με τον ανώτερο εαυτό σας και να κατανοήσετε με το δικό σας νου ποια είναι η αλήθεια, γιατί η αλήθεια στο σύνολό της είναι η ίδια για όλους. Έτσι, σας επιτρέπει να πιστεύετε στη δική σας αλήθεια, και αυτό, μέσα από τη δική σας αντίληψη και την καρδιά σας. 

4. Η θρησκεία είναι σε ανταγωνισμό με τις άλλες θρησκείες – Η πνευματικότητα ενώνει. 
Υπάρχουν πολλές θρησκείες στον κόσμο και όλες κηρύττουν ότι η εκδοχή τους της ιστορίας είναι η καλύτερη από όλες. Η πνευματικότητα βλέπει την αλήθεια μέσα από όλες τις θρησκείες και αποκαλύπτει αυτό που τις ενώνει όλες, γιατί η αλήθεια είναι βασικά η ίδια για όλους, παρά τις διαφορές ερμηνείας και αντίληψης. 

Επικεντρώνεται στην ποιότητα των θείων μηνυμάτων τα οποία συμμερίζονται οι θρησκείες και όχι στις διαφορές των ιστορικών τους στοιχείων. 

5. Η θρησκεία δημιουργεί εθισμό – Η πνευματικότητα σας κάνει ανεξάρτητους. 
Είστε πραγματικά θρησκεύομενος, αν παραστείτε σε θρησκευτικές εκδηλώσεις και μόνο τότε θεωρείστε ως άξιος ευτυχίας. Η πνευματικότητα σας δείχνει ότι δεν έχετε να εξαρτιέστε από τίποτα ή να χρειάζεστε ό,τιδήποτε για να είστε ευτυχισμένος. Η ευτυχία είναι πάντα βαθιά μέσα μας και είμαστε οι μόνοι υπεύθυνοι για την ευτυχία μας. 

Είμαστε πάντα εκεί που πρέπει να είμαστε, και δεν υποχρεούμαστε να συμμετέχουμε σε καμία εκδήλωση ή θρησκευτικό τελετουργικό. Η θεότητα είναι μέσα μας και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε πάντα άξιοι ευτυχίας. 

6. Η θρησκεία βασίζεται στην τιμωριτική καταστολή – Η πνευματικότητα βασίζεται στην κατανόηση του παγκόσμιου Νόμου του Κάρμα. 
Η θρησκεία λέει ότι αν δεν υπακούμε σε ορισμένους κανόνες, υπάρχει μια τιμωρία που μας περιμένει. Η πνευματικότητα μας βοηθά να κατανοήσουμε ότι κάθε πράξη έχει μια συνέπεια, και να συνειδητοποιήσουμε ότι η αντισταθμική «τιμωρία» ή «ανταμοιβή» που ακολουθεί τις πράξεις μας θα είναι η φυσική συνέπεια αυτού που επιλέγουμε να κάνουμε...

ή να μην κάνουμε. Στηρίζεται αποκλειστικά στις θεμελιώδεις δυνάμεις του σύμπαντος και δεν χρειάζεται να πιστεύουμε στην ύπαρξη αυτών των δυνάμεων. 

7. Η θρησκεία σας ζητά να ακολουθήσετε το μονοπάτι αφύπνισης άλλου ανθρώπου – Η πνευματικότητα σας επιτρέπει να δημιουργήσετε το δικό σας. 
Το θεμέλειο μιας θρησκείας βασίζεται στην ιστορία που λέει για τον προφήτη ο οποίος την ίδρυσε, το ταξίδι του προς τη φώτιση και τις αλήθειες που ανακαλύφθηκαν, και σας προσκαλεί να ακολουθήσετε τα βήματά του. 

Η πνευματικότητα σας αφήνει να ανακαλύψετε το δικό σας ταξίδι προς την φώτιση και τις ιδρυτικές αλήθειες σας, και αυτό από μόνοι σας, ακολουθώντας αυτό που η καρδιά σας λέει ότι είναι αλήθεια, γιατί η αλήθεια είναι πάντα η ίδια, ανεξάρτητα από τον δρόμο που ακολουθούμε. 

Κάθε θρησκεία ήρθε στον κόσμο μέσα από την πνευματικότητα, μέσα από το ταξίδι ενός ατόμου που αναγνωρίστηκε στη συνέχεια ως προφητικός οδηγός εμπνευσμένο από το Θεό. 

Οι λεπτομέρειες της ιστορίας αυτού του ταξιδιού μπορεί να μην είναι σημαντικές, διότι αφορούν μόνο το πώς αυτός ο χαρακτήρας έχει ανακαλύψει την αλήθεια. 

Αυτό που είναι σημαντικό είναι το μήνυμα που αναφέρει αυτή την αλήθεια «ο θεϊκός κώδικας της ανθρώπινης καρδιάς» που αντηχεί αρμονικά μέσα από όλους εμάς. Αυτός είναι ο λόγος που κάθε θρησκεία έχει κάτι πραγματικό να διδάξει.