Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

Να είσαι παρών στη ζωή σου. Σου ανήκει μόνο το τώρα…!!!!

Μέσα στους κύκλους του χρόνου, εκεί που συναντιέται το παρελθόν με το μέλλον, γίνεται μια μαγική ένωση, το παρόν. Μόλις που προλαβαίνουμε όμως να το αντιληφθούμε και έπειτα χάνεται, χαρίζεται στο παρελθόν ενώ το «τώρα» διαρκώς αναπλάθεται, γεννιέται από τις στάχτες του πριν και το φως του μετά. Κάπου εκεί στα ασαφή πλαίσια του χρόνου και του χώρου, όπου ορίζουμε εμείς οι άνθρωποι με «ασφάλεια» την πραγματικότητα μας, υπάρχει αυτό που ονομάζουμε ζωή. 

Ο χρόνος, είναι η αέναη μετάβαση από το παρελθόν, στο παρόν και αμέσως μετά στο μέλλον. Είναι αψιλάφηστος, κυλά μέσα από τα χέρια μας σαν νερό και σαν να μην υπάρχει παρά μονάχα στο μυαλό μας. 

Ανάμεσα στα λεπτά αυτά νήματα που ενώνουν τους χρόνους, η ζωή μοιάζει στιγμές, από τις οποίες απλά αντλούμε σταγόνες ευτυχίας. Από την φύση μας όμως είμαστε σε διαρκή αναζήτησή αυτής. 

Είναι όμως εφικτό να ζήσουμε ουσιαστικά ευτυχισμένοι, αρκεί να ζούμε το «τώρα» με όλη μας την καρδιά, το μυαλό και την ψυχή. 

Το μέλλον άλλωστε, είναι αβέβαιο και το παρελθόν ανήκει στο χθες, όσο μάταια και αν προσπαθούμε ενίοτε να κρατηθούμε από αυτά. Αν ζούμε εστιάζοντας στο πρώτο θα έχουμε άγχος, αν ζούμε εστιάζοντας στο δεύτερο θα ζούμε με θλίψη. Ενώ αν ζούμε στο «τώρα», μπορούμε να είμαστε πιο ευτυχισμένοι. 

Η ικανότητα να εστιάζουμε και να συγκρατούμε την προσοχή μας στην παρούσα στιγμή αναπτύσσεται με εξάσκηση και προσπάθεια. 

Παρατηρώντας τον εαυτό μας κάθε λεπτό, τι κάνει, πως νιώθει, πως κινείται και ελέγχοντας την αναπνοή μας, βοηθάει στο να επαναφέρουμε την παρουσία μας στην στιγμή. 

Η επαφή με την φύση μπορεί επίσης να μας ωθήσει στο να εστιάσουμε στο τώρα. Αρκεί να παρατηρήσουμε με προσοχή κάτι που δεν είναι φτιαγμένο από ανθρώπινα χέρια. Ένα αστέρι, ένα δέντρο, ένα λουλούδι, μια πεταλούδα. 

Να συγκεντρώσουμε όλες μας τις αισθήσεις στην μαγεία της φύσης, στις μελωδίες της. Στην ροή του ποταμού, στα κύματα της θάλασσας, στον αέρα που φυσά και στον τρόπο που μας χαϊδεύει τα μαλλιά και μας αγγίζει απαλά το δέρμα. 

Κάτι τέτοιες στιγμές μπορούμε να νιώσουμε το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον να γίνονται ένα. Ο χρόνος τότε μοιάζει να σταματά. Η αίσθηση της απόλυτης παρουσίας μας στη στιγμή, αρκεί ώστε να αρχίσει η ευτυχία να ρέει μέσα μας. 




Μαρία Πολυμήλη 

Όταν ακούς αρνητικές φωνές στο κεφάλι σου θυμήσου αυτό...!!!!

Χθες το βράδυ, η φίλη μου και εγώ αποφασίσαμε να πάμε μια μικρή βόλτα στη γειτονιά. Κάποια στιγμή φτάσαμε σε μια πλατεία γεμάτη με παιδιά και αποφασίσαμε να κάτσουμε για λίγο και να τα παρατηρήσουμε όπως έπαιζαν. 

Μετά από λίγο, είδαμε ένα μικρό κορίτσι - όχι παραπάνω από 6 ετών - να προσπαθεί να σκαρφαλώσει σε μια μικρή σκάλα δίπλα μας. Με πολύ μεγάλη προσπάθεια κατάφερε τελικά να φτάσει στην κορυφή της. 

Ήταν περήφανη για το επίτευγμα της και ακτινοβολούσε με χαρά μέχρι που άκουσε ξαφνικά μια ηλικιωμένη γυναίκα να της φωνάζει: «Τι προσπαθείς να δείξεις τώρα; Δεν χρειάζεται να καυχιέσαι. Δεν έχεις πετύχει τίποτα. 

Υπάρχουν άλλοι που έχουν ανέβει πιο ψηλά από εσένα». Αμέσως το μεγάλο χαμόγελο του κοριτσιού εξαφανίστηκε από το πρόσωπο της. Φαινόταν απογοητευμένη και πληγωμένη. 

Προς έκπληξη μας, αυτή η γυναίκα στην πραγματικότητα ήταν η γιαγιά του κοριτσιού. Σηκώθηκε από τον πάγκο που καθόταν, είπε στο κορίτσι ότι έφευγε, της γύρισε την πλάτη και προχώρησε χωρίς να περιμένει ούτε για μια στιγμή. Το κορίτσι αγχώθηκε. Γρήγορα κατέβηκε από τη σκάλα και έτρεξε κλαίγοντας προς την γιαγιά της. 

Τότε σκέφτηκα πόσο τραυματική μπορούσε να είναι αυτή η εμπειρία για το μικρό κορίτσι. Τα παιδιά είναι πολύ ευαίσθητα και απορροφούν όλα όσα έρχονται από το περιβάλλον τους σαν σφουγγάρι, έτσι είναι φυσικό τα λόγια που ακούν να επηρεάσουν βαθιά την ψυχή τους. 

Και αυτά τα λόγια συνήθως παραμένουν μαζί τους για χρόνια, προκαλώντας μεγάλη ταλαιπωρία συνήθως μέχρι να φτάσουν σε μεγάλη ηλικία ή ακόμα και μέχρι την τελευταία αναπνοή τους. 

Όταν ήμασταν παιδιά, πληγωνόμασταν από αυτά που μας έλεγαν. Τώρα, ως ενήλικες ακούμε συνεχώς φωνές στο κεφάλι μας που έχουν εμφυτευτεί από άλλους - τους γονείς, τους συγγενείς, τους φίλους, τους δασκάλους μας και ούτω καθεξής - όμως πιστεύουμε ότι είναι δικές μας. 

Φωνές που μας λένε ότι είμαστε ανεπαρκείς. Ότι είμαστε ασήμαντοι. Ότι δεν αξίζει να μας αγαπάνε. Ότι δεν αξίζει να ζούμε. 

Αυτές οι αρνητικές φωνές συνεχίζουν να επαναλαμβάνονται τόσο συχνά που μας έχουν προγραμματίσει να πιστεύουμε ότι αυτό που λένε είναι στην πραγματικότητα αλήθεια. Αν ακούτε αυτές τις φωνές θα ήθελα να σας πω αυτό: είναι εντελώς βλακείες. 

Εσείς, όπως και κάθε άλλο άτομο στον κόσμο είστε μοναδικοί, ευφυείς και αγαπητά όντα. Αλλά η ομορφιά, η εξυπνάδα και η αγάπη σας έχουν κατασταλεί για τόσο πολύ καιρό ώστε αισθάνεστε πως δεν υπάρχουν. 

Αν νιώθετε ανεπαρκείς, εμπιστευτείτε με ήμουν κι εγώ εκεί. Και ξέρω ότι είναι χάλια. Αλλά ξέρω επίσης πως υπάρχει μια διέξοδος. Πως; 

Λοιπόν, η πρόθεση μου δεν είναι να μετατρέψω αυτό σε ακόμα ένα άρθρο αυτοβοήθειας, αλλά θα επισημάνω απλά πράγματα όπως ο διαλογισμός, η φροντίδα των συναισθηματικών αναγκών σας, η αποδοχή και η έκφραση των συναισθημάτων σας, η επιδίωξη των πραγματικών σας συμφερόντων και η διαμόρφωση σχέσεων... 

που μπορούν να σας βοηθήσουν να σιωπήσετε τις αρνητικές φωνές στο κεφάλι σας και να δημιουργήσουν τον εσωτερικό χώρο που απαιτείται για να επανασυνδεθείτε με τον ανώτερο Εαυτό σας. 

Ο στόχος μου εδώ είναι απλά να σας υπενθυμίσω ότι είστε αρκετοί όπως είστε, ανεξάρτητα από το τι σας έχουν κάνει οι άλλοι να πιστεύετε. 

Θέλω να σας υπενθυμίσω πως η παρουσία σας εμπλουτίζει όλη την ύπαρξη και πως έχετε εξαιρετικά σημαντικά χαρίσματα για να συμβάλλετε στον κόσμο. 

Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι έχετε μια καρδιά με αγάπη που μπορεί να φωτίσει τη ζωή ενός άλλου ατόμου. Έτσι, την επόμενη φορά που θα εμφανιστούν αυτές οι αρνητικές φωνές στο κεφάλι σας, μην τις πιστέψετε. 

Σας λένε ψέματα, ξανά και ξανά. Αντί γι αυτό, παρατηρήστε από πού προέρχονται και απομακρύνετε τες μία προς μία. Είναι απλώς μια ψευδαίσθηση που τροφοδοτείται από την προσοχή σας και ο μόνος τρόπος για να ξεφύγετε από αυτές είναι να λιμοκτονήσουν. 




Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Οι γιατροί εξηγούν γιατί οι αρνητικές σκέψεις κάνουν κακό στην υγεία μας…!!!!

Όλοι γνωρίζουμε τη φράση : ''Είσαι ο χειρότερος εχθρός του εαυτού σου''. Τι σημαίνει αυτό για εσάς;

Σταματήστε για μια στιγμή και σκεφθείτε. Αναζητήστε βαθιά μέσα στον εαυτό σας γιατί η υγεία σας είναι σε κίνδυνο. Δυστυχώς αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνετε μόνοι σας.

Ειδικότερα τα δικά μου συναισθήματα σε αυτό είναι ότι πονάει. Ναι, αυτό με σκοτώνει μέσα. Είναι γνωστό ως ‘το φαινόμενο nocebo’,η άλλη πλευρά του νομίσματος, που είναι το φαινόμενο ''placebo''.

Ο όρος nocebo (Λατινικά ''Θα βλάψω'') επινοήθηκε από τον Walter Kennedy το 1961 για να υποδηλώσει το αντίστοιχο αντίθετο του εικονικού φαρμάκου placebo, μια ουσία που μπορεί να παράγει ένα ευεργετικό, υγιεινό, ευχάριστο, ή επιθυμητό αποτέλεσμα, όπως επιβεβαιώνει η Wikipedia.

Θα έχετε καταλάβει ότι οι αρνητικές σκέψεις σας έχουν κακή επίδραση πάνω σας. Όμως πραγματικά: Οι αρνητικές σκέψεις κάνουν κακό στην υγεία σας. Χρησιμοποιώντας το μυαλό στη ζωή, μπορούμε είτε να βλάψουμε ή να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας.

Κάνε μόνο θετικές σκέψεις.

Σχετικά με το φαινόμενο placebo / nocebo, πάρτε για παράδειγμα τον Raj στο The Big Bang Theory που είχε ένα παράλογο φόβο να μιλά σε γυναίκες χωρίς αλκοόλ. 

Με ένα μπουκάλι (μη αλκοολούχα) μπύρα στο χέρι του, περπατά με αυτοπεποίθηση προς την Summer Glau, μια διάσημη ηθοποιό μέσα στο τρένο. 

Την εντυπωσιάζει πραγματικά με τη γοητεία του, μέχρι που ο Howard του επισημαίνει τι πίνει και ο φτωχός Ινδός αστροφυσικός επιστρέφει στον φοβισμένο εαυτό του και δειλά φεύγει.

Ένα άλλο παράδειγμα του φαινόμενου placebo είναι ο παίκτης του γκολφ Ben Hogan, ωστόσο αυτό είναι μια ιστορία που την λέει καλύτερα η Wikipedia. Παραδείγματα όπως αυτά συμβαίνουν κάθε μέρα σε πολλές καταστάσεις. 

Όμοια με αυτά τα αποτελέσματα που παράγονται από τα placebo και nocebο, τα οποία είναι θετικά ή αρνητικά αντίστοιχα, μπορούμε να φανταστούμε τι συμβαίνει όταν στο παιχνίδι μπαίνει η αρνητική σκέψη.

Σύμφωνα με τα πειράματα του νερού του Δρ Masaru, ο Δρ Masaru Emoto ενώ ερευνούσε τους κρυστάλλους νερού για χρόνια με σκοπό να μελετήσει τις κρυσταλλικές δομές που σχηματίζει το νερό, βρέθηκε με ένα όμορφο κομμάτι αποδεικτικών στοιχείων για το πώς επηρεάζει η αρνητικότητα τις δομές. Εξέθετε τους κρυστάλλους σε διάφορα είδη μουσικής και σε διάφορα συναισθήματα.

Αυτό που διεπίστωσε ο Dr. Emoto ήταν ότι η θετικότητα οδηγούσε σε όμορφες κρυσταλλικές μορφές, ενώ το μίσος και η αρνητικότητα οδηγούσε στην διάλυση και στην ανωμαλία της κρυσταλλικής μορφής. 

Τι έχει αυτό να κάνει με τους ανθρώπους; Νόμιζα ότι ποτέ δεν θα το ρωτούσατε: Αυτό έχει συνέπειες για την υγεία του ανθρώπινου σώματος, αφού αποτελείται από 50-70% νερό.

Η Emiliana Simon-Thomas , PhD, Επιστημονική Διευθύντρια του Κέντρου Greater Good Science Centre στο UC Berkeley, είπε στο Health.com : ''Πολλά αρνητικά συναισθήματα όπως ο θυμός, ο φόβος και η απογοήτευση, γίνονται προβληματικά όταν αυτά τα συναισθήματα μετατρέπονται σε μια πιο μόνιμη διάθεση ή βλέπει κανείς τον κόσμο μόνο μέσα από αυτά''. 

Το Health.com δεν σταματά εκεί. Μιλάει επίσης για ορισμένες αρνητικές συναισθηματικές καταστάσεις και τις επιπτώσεις τους στα φυσικά και νευρολογικά τμήματα της ευημερίας του ανθρώπου.

Συνεχίζει… ''Πάρτε τον κυνισμό, για παράδειγμα: Μια μελέτη του 2014 που δημοσιεύεται στο περιοδικό Neurology συνδέει τα υψηλά επίπεδα κυνισμού, δηλαδή μια γενική δυσπιστία των ανθρώπων (και τα κίνητρά τους) με μεγαλύτερο κίνδυνο άνοιας, συγκριτικά με εκείνους που είχαν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, ακόμη και μετά τον συνυπολογισμό άλλων παραγόντων κινδύνου όπως η ηλικία, το φύλο, ορισμένοι δείκτες καρδιακής υγείας, το κάπνισμα, και άλλα. Αυτός ο τρόπος σκέψης μπορεί επίσης να βλάψει την καρδιά σας.

Μια μελέτη του 2009 από το περιοδικό Circulation εξέτασε στοιχεία από σχεδόν 100.000 γυναίκες και διαπιστώθηκε ότι οι πιο κυνικές συμμετέχουσες ήταν πιο πιθανό να έχουν καρδιακή νόσο από ό, τι οι λιγότερο κυνικές.

Οι πιο απαισιόδοξες γυναίκες είχαν επίσης περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν κατά τη διάρκεια της περιόδου της μελέτης, σε σχέση με αυτές που ήταν πιο αισιόδοξες για την ανθρωπότητα. ‘Μην φοβάστε αγαπητοί φίλοι. Μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό.

Η Simon-Thomas συνεχίζει: ''Γνωρίζουμε ότι οι νευρικές οδοί αλλάζουν κάθε λεπτό σε ολόκληρη την ζωή σας και ότι ο εγκέφαλός σας παράγει νέα κύτταρα σε όλη την ζωή σας. Και αυτή η νευρογένεση δεν συνδέεται μόνο με το σχηματισμό νέων αναμνήσεων, αλλά επίσης με τη σταθερότητα της διάθεσης''.

Η Simon-Thomas καταλήγει: ''Μπορούμε σκόπιμα να μετατοπίσουμε το πως συνηθίζουμε να αισθανόμαστε και να σκεφτόμαστε στον κόσμο''.

Λοιπόν, πώς αισθάνεστε γι ‘αυτό; Μήπως εμποδίζετε τον εαυτό σας από το να είναι ευτυχισμένος και υγιής; Εναπόκειται σε σας για να αλλάξετε, αν πρέπει. Σταματήστε μια στιγμή για να το σκεφθείτε.




Πώς οι αρνητικές σκέψεις σχετίζονται με τις ασθένειες...!!!!


Για να καταλάβουμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ιδιο­συγκρασία του ατόμου στην υγεία του, πρέπει να θυμηθούμε τη στενή σχέση ανάμεσα στο μυαλό και στο σώμα. Για κακή μας τύχη, το 17ο αιώνα ο διάσημος Γάλλος φι­λόσοφος Ρενέ Ντεκάρτ, ο οποίος απαρίθμησε τους κανό­νες απόκτησης της γνώσης - παρατήρηση, ανάλυση και σύνθεση - κι έκανε γνωστή τη φράση «Σκέπτομαι, άρα υπάρχω», υποστήριξε πως υπάρχει σαφής διαχωρισμός ανάμεσα στο άυλο κι αφηρημένο μυαλό και στο σώμα από σάρκα και οστά. 

Στον έκτο στοχασμό του έργου του Στο­χασμοί (1641) ο Ντεκάρτ υποστήριξε ότι το μυαλό και το σώμα δημιουργήθηκαν από το Θεό ως ξεχωριστές κι ανεξάρτητες οντότητες. Η παράξενη αυτή ιδέα πήγε τη μελέτη της σχέσης μυαλού και σώματος τουλάχιστον διακόσια χρόνια πίσω. 

Σήμερα σκεφτόμαστε με πολύ διαφορετικό τρόπο. Ξέ­ρουμε ότι το μυαλό έχει διαρκή και αμφίδρομη σχέση με το σώμα μέσω του νευρικού και του ενδοκρινικού συστήματος. 

Μια από τις πρώτες αποδείξεις αυτής της σχέσης ήταν η παρατήρηση ότι οι συσπάσεις των μυών του προ­σώπου επηρεάζουν την ψυχική κατάσταση. 

Αν και ανέ­καθεν ήταν παραδεκτό ότι το πρόσωπο είναι ο καθρέφτης της ψυχής, μέχρι σχετικά πρόσφατα κανείς δεν φανταζό­ταν ότι οι εκφράσεις του προσώπου που υποδηλώνουν ένα συγκεκριμένο συναίσθημα, όπως το γέλιο ή το κλάμα, ακόμη κι αν προκαλούνται τεχνητά, τελικά δημιουργούν πράγματι στο άτομο τα αισθήματα που αντιπροσωπεύ­ουν. 

Αυτή η αμφίδρομη σχέση ανάμεσα στα συναισθήμα­τα και τη σωματική τους έκφραση, που οι ηθοποιοί τη γνωρίζουν πολύ καλά, είχε ήδη γίνει αντιληπτή από το φυσιολόγο Κάρολο Δαρβίνο και τον ψυχολόγο Γουίλιαμ Τζέιμς. 

Ο τελευταίος παρατήρησε ότι το σφύριγμα μιας χαρούμενης μελωδίας μες στο σκοτάδι εξουδετερώνει το φόβο κι αυξάνει την αυτοπεποίθηση του ατόμου που σφυ­ρίζει. Ο Ισπανός γιατρός Γρεγόριο Μαρανιόν απέδειξε επίσης, πριν από μισό αιώνα, ότι οι άνθρωποι μπορούσαν να προκαλέσουν από μόνοι τους ένα συναίσθημα στον εαυτό τους, κάνοντας απλά τις αντίστοιχες σωματικές κινήσεις. 

Ο εγκέφαλος λαμβάνει πολλά ερεθίσματα που προέρ­χονται είτε από μηνύματα του σώματός μας είτε από δυ­νάμεις του περιβάλλοντος που επηρεάζουν την ισορροπία των νευροδιαβιβαστών. 

Αυτοί λειτουργούν ως αγγελιο­φόροι ανάμεσα στους νευρώνες που είναι υπεύθυνοι για τη διαμόρφωση της συναισθηματικής μας κατάστασης και τους νευρώνες του βλαστικού νευρικού συστήματος, που ελέγχει - ανεξάρτητα από τη συνείδησή μας - το ρυθμό της καρδιάς, την αρτηριακή πίεση, την έκκριση ορμονών, την ευκινησία του πεπτικού συστήματος, τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και άλλες ζωτικές λει­τουργίες. 

Στις ιατρικές διαγνώσεις υπάρχει μια σειρά σωματι­κών διαταραχών που μπορούν να εξηγηθούν μόνο ψυχο­λογικά. Τα συμπτώματα αυτών των παθήσεων, γνωστών και ως ψυχοσωματικών, περιλαμβάνουν γενικευμένους πόνους, ενοχλήσεις στο γαστρεντερικό σύστημα και νευρολογικά προβλήματα ή προβλήματα στο αναπαραγωγι­κό σύστημα. 

Οι περισσότερες καθημερινές αγχογόνες κα­ταστάσεις μάς επηρεάζουν μόνο προσωρινά. Ορισμένα όμως συμβάντα, όπως ο θάνατος ενός αγαπημένου προ­σώπου ή η ρήξη μιας σημαντικής σχέσης, μας καθιστούν ευάλωτους σε μολύνσεις, πεπτικές διαταραχές και καρδιακές παθήσεις. 

Μια πρόσφατη έρευνα του Ρέντφορντ Γουίλιαμς, καθηγητή Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Ντιουκ, για τους ψυχολογικούς παράγοντες που αποδυ­ναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και συμβάλλουν στην εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η χρόνια εχθρότητα, η κατάθλιψη, ο φό­βος και το άγχος προκαλούν σε ορισμένα άτομα υπέρτα­ση και απόφραξη των στεφανιαίων αρτηριών. 

Ο λόγος είναι ότι αυτά τα συναισθήματα αλλοιώνουν τη λειτουργία των εγκεφαλικών κέντρων που ρυθμίζουν το ορμονικό σύστημα και τα πιο σημαντικά όργανα του σώματος. 

Από την άλλη πλευρά, πολυάριθμες έρευνες αποδεικνύουν ότι καταστάσεις που ευνοούν την ηρεμία, όπως η συναισθηματική αποφόρτιση που προκαλεί η κουβέντα και η λεκτική έκφραση των προβλημάτων και των δυ­σκολιών, ενισχύουν τις άμυνες. 

Για παράδειγμα, η εβδο­μαδιαία συμμετοχή σε θεραπευτικές ομάδες ψυχολογικής στήριξης σχετίζεται με μεγαλύτερη ελπίδα και καλύτε­ρη ποιότητα ζωής σε ασθενείς που πάσχουν από χρόνιες ασθένειες και ορισμένους κακοήθεις όγκους. 

Ασθενείς με ψωρίαση που συμμετέχουν σε συνεδρίες χαλάρωσης ή δια­λογισμού θεραπεύονται πιο γρήγορα. Ακόμη και η κατα­γραφή των τραυματικών εμπειριών του παρελθόντος καταπραΰνει σημαντικά και μακροπρόθεσμα τα συμπτώμα­τα ασθενών με άσθμα ή αρθριτικά. 

Όταν μιλάμε για καλή υγεία, αναφερόμαστε στην υπο­κειμενική αίσθηση ότι το σώμα μας εκτελεί κανονικά όλες τις λειτουργίες του. 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προχωράει ακόμη περισσότερο και την ορίζει ως «κατάσταση πλήρους σωματικής, πνευματικής και κοι­νωνικής ευεξίας». Ο τρόπος αντικειμενικής αξιολόγησης της λειτουργίας του σώματός μας γίνεται μέσω των ια­τρικών εξετάσεων. 

Ωστόσο η υγεία περνάει σχεδόν πά­ντα απαρατήρητη και τη θυμόμαστε μόνο όταν δεν αι­σθανόμαστε καλά. Γι’ αυτό οι περισσότεροι από μας δεν επισκεπτόμαστε το γιατρό παρά μόνο όταν νιώθουμε αδιάθετοι. 

Η αισιόδοξη ή απαισιόδοξη στάση του ατόμου είναι άλ­λος ένας σημαντικός παράγοντας όσον αφορά την πρό­βλεψη της μακροζωίας. Ο εμπειρικός ψυχολόγος Κρίστοφερ Πίτερσον μελέτησε αυτή τη σχέση σε τουλάχι­στον χίλιους άντρες και γυναίκες επί πενήντα περίπου χρόνια. 

Τα αποτελέσματα, που δημοσιεύτηκαν το 1998, αποκάλυψαν ότι οι απαισιόδοξοι πέθαιναν πρόωρα με με­γαλύτερη συχνότητα από τους αισιόδοξους, και σ’ αυτό συνυπολογίζονταν και τα ατυχήματα και οι βίαιοι θάνατοι. 

Η καθηγήτρια Ψυχολογίας στο αμερικανικό Πανεπιστή­μιο του Γουισκόνσιν, Λιν Έιμπραμσον, σε άλλη σειρά με­λετών που δημοσιεύτηκαν την περίοδο 1998-2000 επιβε­βαίωσε ότι τα απαισιόδοξα άτομα έχουν διπλάσιες πιθα­νότητες ν’ αυτοκτονήσουν απ’ ό,τι τα αισιόδοξα. 

Αργότερα, ερευνητές της διάσημης κλινικής Μάγιο (Μινεσότα), μ’ επικεφαλής το δόκτορα Τοσίκο Μαρούτα, δημοσίευσαν μια μελέτη στην οποία είχαν μετρήσει μ’ ένα τεστ προσωπικότητας το επίπεδο απαισιοδοξίας 839 εθελοντών, κι ύστερα από τριάντα χρόνια επαλήθευσαν ποιος ζούσε και ποιος όχι. 

Τα αποτελέσματα κατέδειξαν ότι τα άτομα που είχαν χαρακτηριστεί πιο απαι­σιόδοξα πριν από τρεις δεκαετίες, είχαν στατιστικά πε­ρισσότερες πιθανότητες να ’χουν πεθάνει. 

Ως προς την ερμηνεία αυτών των αποτελεσμάτων, οι περισσότεροι από τους ερευνητές συμφωνούν στην εξής υπόθεση: οι ηττο­παθείς άνθρωποι είναι πιο απρόσεκτοι κι έχουν περισσό­τερα ατυχήματα από τους αισιόδοξους. 

Μέρα με τη μέρα αυξάνονται συνεχώς οι αποδείξεις που επιβεβαιώνουν τα άμεσα και έμμεσα οφέλη των θε­τικών συναισθημάτων σε σχέση με την υγεία. 

Η αισιό­δοξη στάση διεγείρει τους φυσικούς θεραπευτικούς μηχα­νισμούς του σώματος κι ενθαρρύνει ψυχολογικά το άτομο να υιοθετήσει υγιεινές συνήθειες. 

Η αισιόδοξη ιδιοσυ­γκρασία επιμηκύνει τη ζωή ανθρώπων με χρόνιες ασθέ­νειες, συμπεριλαμβανομένων όσων πάσχουν από σκλή­ρυνση κατά πλάκας, έιτζ, ατόμων που έχουν υποστεί καρ­διακή προσβολή, ασθενών με νεφρική ανεπάρκεια, υπέρταση και έρπητα. 

Όπως απέδειξε ο ψυχολόγος του Πανε­πιστημίου του Κονέκτικατ, Γκλεν Άφλεκ, η αισιόδοξη ή απαισιόδοξη ιδιοσυγκρασία είναι ο παράγοντας που προ­διαγράφει καλύτερα την ποιότητα της καθημερινής ζωής ασθενών με άσθμα και αρθριτικά. 

Άλλο ένα αξιοπρόσεκτο κι εξίσου σημαντικό στοιχείο είναι ότι αρκετοί άνθρωποι με ασθένειες στο τελευταίο στάδιο, που περιμένουν σημαντικές επετείους ή γεγονό­τα στα οποία θα ήθελαν να παρευρίσκονται, όπως ο γάμος μιας κόρης ή η γέννηση ενός εγγονιού, «καθυστερούν» το θάνατο, επιμηκύνουν τη ζωή τους μέχρι αυτό το γεγονός. 

Kείμενο του ψυχοθεραπευτή Λουίς Ρόχας Μάρκος απόσπασμα από το βιβλίο οδηγός Αισιοδοξίας εκδόσεις Ωκεανίδα 




Οι κανόνες της ζωής. Ένα ποστ που θα θες να τυπώσεις για να το διαβάζεις κάθε μέρα...!!!!

Κάποτε, κάπου διάβασα ότι πρέπει να προσέχεις πολύ τι είναι αυτό, το πρώτο πράγμα που ακούς ή διαβάζεις κάθε πρωί. Σήμερα μου έτυχε αυτό το παρακάτω. 

Βρέθηκε μπροστά μου ανάμεσα σε φωτογραφίες φίλων από τις διακοπές και νυσταγμένες πρωινές αναρτήσεις. Ένα μικρό θαύμα, ό,τι πιο όμορφο έχω διαβάσει εδώ και αρκετό καιρό. 

Οι σωστές λέξεις στη σωστή σειρά, τόσο που θες να το τυπώσεις και να το κοιτάς κάθε μέρα. 

Tο έγραψε ο Στέφανος Ξενάκης και τον ευχαριστώ πολύ για την άδεια να το μοιραστώ μαζί σου. 

”Να κοιμάσαι νωρίς. Η μέρα ξεκινάει από το βράδυ. 

Πριν πας για ύπνο να έχεις οργανώσει την επόμενη μέρα. Με χαρτί και μολύβι. Μην την αφήνεις στην τύχη. Οι μέρες γίνονται μήνες και οι μήνες γίνονται χρόνια. Μια φορά ζεις. Τίμα την. 

Να έχεις τετράδιο με στόχους. Να το τηρείς ευλαβικά. Να τους σκαλίζεις και να τους ξαναγράφεις. Αυτοί είναι ο μπούσουλας της ζωής σου.

Γενικά να γράφεις. Σου κάνει καλό. Αλαφραίνει την ψυχή σου. 

Να ξυπνάς νωρίς. Πολύ νωρίς. Εάν το μυαλό σου θέλει να χουζουρέψει να μην το ακούς. Να μάθεις να μη διαπραγματεύεσαι με το μυαλό σου. Να περνάει το δικό σου. 

Να κοιτάς τον εαυτό σου στον καθρέφτη και να του χαμογελάς. Και να του μιλάς όμορφα. Φίλος σου είναι. Ο καλύτερος που έχεις. 

Να κατεβαίνεις για περπάτημα ή για τρέξιμο όπου κι αν μένεις. Τουλάχιστον για 20λεπτά. Ζεσταίνει τις μηχανές σου. 

Να ακούς κάτι την ώρα που περπατάς. Εμπνευσμένες ομιλίες. Εμπνευσμένους ανθρώπους. Μ’ένα σμπάρο 2 τρυγόνια. 

Να χαμογελάς σε αυτούς που συναντάς. Να τους λες καλημέρα. Κι ας μη σου λένε. Κάποιο λόγο θα’χουν. 

Να κοιτάς την ομορφιά τριγύρω σου. Παντού υπάρχει.
Να φτιάχνεις ένα όμορφο πρωινό. Όχι μόνο για σένα. 

Να μπαίνεις στο ντους και να το απολαμβάνεις. Να αφήνεις τις σκέψεις έξω.

Να ντύνεσαι όμορφα. 

Να φροντίζεις τον εαυτό σου σαν να ήταν ο σημαντικότερος άνθρωπος στον κόσμο. Είσαι. Απλά δε στο’παν. 

Να βρίσκεις 15 λεπτά για να διαβάζεις. Κάθε μέρα. Περιόρισε τα social. Μην ανοίξεις τηλεόραση. Είναι ψέμα ότι δεν υπάρχει χρόνος. Εσύ θα τον βρεις. Κανείς δεν στον χαρίζει. Όπως και τη ζωή. 

Να πηγαίνεις στη δουλειά σου με κέφι. Ακόμα κι αν δεν τη γουστάρεις. Αν χρειαστεί να βρεις άλλη. Όσο είσαι εκεί όμως να την τιμάς. Έτσι τιμάς τον εαυτό σου. 

Να παραδίδεις 10Χ τον μισθό σου. Ακόμα κι αν είναι μικρός. Για σένα το κάνεις.

Να δουλεύεις ομαδικά. Και να ζεις συλλογικά. Δεν γίνεται αλλιώς. 

Να τρως δεκατιανό. Να σε προσέχεις σαν τα μάτια σου. Μια μπανάνα, ή ένα μήλο. Μην παραμυθιάζεσαι. Εύκολο είναι. 

Να κάνεις παρέα με τους καλύτερους. Αυτούς που έχουν κάτι παραπάνω από σένα. Αυτό που θέλεις. Μην τους φοβάσαι. Μην τους ζηλεύεις. Αυτοί θα σε πάνε παραπάνω. Γίνεσαι αυτός που κάνεις παρέα. Βάλε τον πήχη ψηλά. 

Να χαίρεσαι με τη χαρά του άλλου. 

Να πίνεις μπόλικο νερό. 

Και να αναπνέεις βαθιά. Να φουσκώνει η κοιλιά σου όταν το κάνεις. Κι ας μην είναι της μόδας. 

Να βλέπεις λιγότερο τηλεόραση. Μια ώρα να κόψεις τη μέρα έχεις γλιτώσει 360 ώρες, δηλαδή 9 εργάσιμες εβδομάδες. Όταν οι άλλοι θα έχουν 12 μήνες εσύ θα έχεις 14. 

Να μην πιστεύεις στην τύχη. Εσύ τη φτιάχνεις. Χώνεψέ το και θα αλλάξει όλη σου η ζωή. 

Να τη ζεις τη ζωή. Όταν γελάς να γελάς. Όταν κλαις να κλαις, όταν πονάς να πονάς. Δεν είσαι από πορσελάνη. Δεν θα σπάσεις. Οι πορσελάνες είναι για τη βιτρίνα. 

Να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου. Μην το φοβάσαι. Δεν είναι μοναξιά. Είναι κακό να μην μπορείς να κάτσεις μόνος σου μαζί του και να πρέπει να’χει κάτι πάντα ανοιχτό. Σαν να’χεις μουσαφίρη και να τον παρατάς μόνο. 

Όλες οι λύσεις είναι μέσα σου. Στο μυαλό σου και στην καρδιά σου. Χαμήλωσε το θόρυβο. Κλείσε τη φασαρία και θα σου φανερωθούν. Ο Θεός είναι μέσα σου λένε. Αυτό εννοούν. 

Να χρησιμοποιείς και το μυαλό σου και την καρδιά σου. Εσύ θα βρεις πότε το ένα και πότε το άλλο. Σαν τον καλό μάγειρα που ξέρει πότε να βάλει αλάτι και πότε πιπέρι. 

Να σε βγάζεις βόλτα. Να σε πηγαίνεις σινεμά. Κι όπου αλλού γουστάρετε. Να νιώσεις ότι σε αγαπάς και σε τιμάς. Δεν το ξέρεις. Η ζωή σου είναι η σχέση σου με τον εαυτό σου. 

Μη σκοτίζεσαι για τις γνώμες των άλλων. Να τις ακούς. Αλλά πρώτα να ακούς τη δική σου. 

Να κλείνεις τα μάτια και να ονειρεύεσαι. 

Να κάνεις πάντα μια καλή πράξη. Να βοηθάς τους τριγύρω σου. Ειδικά αυτούς που δεν ξέρεις. Η οικογένειά σου δεν σταματάει στα παιδιά σου. Όλοι είναι οικογένειά σου. Έτσι μόνο θα ευτυχήσεις. Δεν γίνεται αλλιώς. 

Να κρατάς ημερολόγιο με τις ομορφιές της ζωής. Κάθε μέρα έχει τουλάχιστον 100. Να τις γράφεις όλες. Άμα δεν τις γράφεις φεύγουν. Θαύματα τα λέει ο Δάσκαλός μου. Το ότι περπατάς είναι ένα από αυτά. Γράψτο. Μην το προσπερνάς. 

Μην κουτσομπολεύεις. Κοίτα τη δουλειά σου. Μόνο τον εαυτό σου ορίζεις.

Να την ψάχνεις. Να ρωτάς. Να διαβάζεις. Να μην πιστεύεις όλα όσα νομίζεις. 

Να εξελίσεσαι κάθε μέρα. Μέχρι την τελευταία σου.

Να αγαπάς το διπλανό σου. Πρώτα όμως να αγαπάς τον εαυτό σου. Δεν έχεις άλλο. Μη γελιέσαι. Μόνος έρχεσαι και μόνος φεύγεις από τον κόσμο αυτό. Χωρίς τα παιδιά σου. Χωρίς το αμάξι σου. Χωρίς τα λεφτά σου. 

Μόνο η αγάπη χωράει στις αποσκευές σου. Αυτή που πήρες και αυτή που έδωσες.
Μόνο αγάπη υπάρχει. 

Γι’ αυτό είσαι εδώ.” 




Να μάθεις να εκπνέεις την κάθε τοξική στιγμή...!!!!

Τα τελευταία χρόνια χρειάστηκε να κάνω αρκετές μετακομίσεις. 

Όχι, δεν εννοώ μετακομίσεις σπιτιού. 

Καλά εντάξει και από αυτές χρειάστηκε να κάνω αρκετές. 

Εννοώ, όμως, τις μετακομίσεις που γίνονται εσωτερικά. Μπορώ να τις πω και μετατοπίσεις. 

Μετατόπιση συναισθημάτων. Μετατόπιση ανθρώπων. Μετατόπιση οπτικής. 

Πού και πού χρειάζεται μια αλλαγή όχι μόνο στον αέρα που αναπνέουμε αλλά και στον αέρα που εκπνέουμε. 

Μιλάμε συνεχώς για αναπνοές και οξυγόνο. 

Ήρθε η ώρα νομίζω να μιλήσουμε και για εκπνοές… 

Εκπνέω διοξείδιο του άνθρακα και μαζί εκπνέω κάθε τοξική ανάμνηση, κάθε δυσάρεστη παρουσία και στιγμή. Κυρίως όμως εκπνέω το διοξείδιο εκείνων των ανθρώπων που παρουσιάστηκαν κάποτε ως σωτήρες, που ήρθαν πανηγυρικά με δάφνες και κλαδιά ελιάς, που όλοι τους χειροκροτούσαν. 

Μπράβο, μπράβο. 

Όχι σε εκείνους. 

Αλλά σε εμένα που κατάλαβα πως όσο οξυγόνο και να εισπνέω, αν δεν αποβάλλω τις τοξικές ουσίες θα νιώθω ένα μόνιμο βάρος στα σωθικά. Έτσι λοιπόν και γω, έχω φροντίσει, συχνά πυκνά να κάνω μια εσωτερική μετακόμιση. 

Δε μετακομίζω έπιπλα αλλά ανθρώπους, στιγμές, αναμνήσεις, σκέψεις και συναισθήματα.

Πολλά από αυτά τα αποθηκεύω στα άδυτα του ασυνείδητου.
Άλλα τα ξεφορτώνομαι. Άλλα τα βάζω σε ένα κουτί και τα κρατάω ενθύμιο… 

Ξεκαθαρίζω και πετάω ο,τι μου είναι περιττό! Κάνω ξεσκαρτάρισμα σε ό,τι σάπιο με περιβάλλει, από άνθρωπο μέχρι ανάμνηση, από σκέψη μέχρι μυρωδιά. Και όπως καταλαβαίνετε είναι εσωτερική μετακόμιση γιατί κάθε φορά ξεριζώνω ένα κομμάτι μου. 

Πονάει στην αρχή, πονάει πολύ. Αλλά είναι ο μόνος τρόπος για να αδειάσω και να κάνω χώρο για να υποδεχτώ το καινούριο. 

Στην υγειά των μετακομίσεων λοιπόν. 




Το Σύμπαν ανταποκρίνεται στην θετική σας στάση…!!!!

Πόσες φορές την ημέρα μιλάμε στον εαυτό μας, στους γύρω μας με όμορφα και θετικά λόγια; 

Αν είμαστε απόλυτα ειλικρινείς , θα καταλάβουμε πως ακόμη και οι σκέψεις μας, τα λόγια που λέμε και ακούμε μέσα στο κεφάλι μας, είναι συνήθως αρνητικά . 

Αν κάποιος μας μιλούσε έτσι κατάμουτρα, θα τον χαστουκίζαμε και δεν θα του μιλούσαμε ξανά ποτέ.

Και όμως το κάνουμε εμείς στον ίδιο μας τον εαυτό κάθε ώρα και στιγμή. 

Τα λόγια , οι λέξεις έχουν πολύ μεγάλη σημασία.

Έχουν την δική τους δόνηση την δική τους ενέργεια, και τα ΠΑΝΤΑ είναι ΕΝΕΡΓΕΙΑ σωστά; 

Είναι καλύτερα να μιλάμε για ανάπτυξη, για οικονομική ευημερία, για αφθονία παρά για τα αντίθετά τους. Είναι καλύτερα να μιλάμε για τα όνειρά μας, για τις επιθυμίες μας , για τα οράματά μας, για ό,τι πάει καλά στην ζωή μας αυτή την στιγμή, και για πόσο θετικοί και αισιόδοξοι αισθανόμαστε για το μέλλον μας, για την εμπιστοσύνη που έχουμε στον εαυτό μας χωρίς όμως να επικεντρωνόμαστε στις ελλείψεις, στην ατυχία, και γενικώς στα αρνητικά. 

Αν μιλάτε λοιπόν για την επιτυχία και την ευημερία, θα εκπέμπετε στους άλλους θετικές εικόνες και συγχρόνως θα συνδέεστε και εσείς με αυτές τις εικόνες , και με τα όμορφα συναισθήματα που δημιουργούνται από αυτές. 

Έτσι, με αυτό τον τρόπο , θα εκπαιδεύσετε το μυαλό σας να σκέφτεται και να εκφράζεται θετικά, εσείς θα εκφράζεστε θετικά, και το αποτέλεσμα της ζωής σας θα είναι απλά ΘΕΤΙΚΟ! 




Τρίτη 4 Αυγούστου 2020

Η Ευγνωμοσύνη εξαλείφει τα υποσυνείδητα αρνητικά πρότυπα…!!!!

Να θυμάστε πάντα ότι οι επιθυμίες σας πρώτα εκ-πληρώνονται στη συνειδητότητά σας, και κατόπιν εκδηλώνονται στον υλικό κόσμο – έτσι, το μυστικό είναι να είστε ευγνώμονες όσο τα καλά που αναμένετε είναι ακόμα αόρατα. 

Δεν μπορείτε να περιμένετε μέχρις ότου λάβει χώρα η υλική εκδήλωση για να εκφράσετε την ευγνωμοσύνη σας. Αν το κάνετε, θα καθυστερήσετε τη διαδικασία ή μπορεί ακόμα και να τη ματαιώστε ολοκληρωτικά. 

Η ευγνωμοσύνη απελευθερώνει ένα δυναμικό ρεύμα πνευματικής ενέργειας, το οποίο ασκεί μια εξαιρετικά ισχυρή επίδραση στον κόσμο σας. 

Όχι μόνο εξαλείφει τα υποσυνείδητα αρνητικά πρότυπα που προκαλούνται από την αγνωμοσύνη, αλλά δημιουργεί και ένα συνδετικό κρίκο - μια γέφυρα - ανάμεσα σ’ εσάς και κάθε πιθανή πηγή ευτυχήματος στη ζωή σας. 

Ασφαλώς, υπάρχει μόνο μία πηγή, αλλά ο Θεϊκός Νους λειτουργεί με μυστηριώδεις τρόπους, εκτελώντας θαύματα μέσα από άπειρο αριθμό αγωγών. 

Και μέσω της ευγνωμοσύνης και της εξύμνησης της εσωτερικής Ανώτερης Συνειδητότητας, ευθυγραμμίζεστε με όλα τα πλούτη του σύμπαντος. 




7 αποφθέγματα για τον Νόμο της Έλξης που θα σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε τις ευχές σας…!!!!

Ο Νόμος της Έλξης δεν είναι κάτι καινούργιο. Όπως θα δείτε στα παρακάτω αποφθέγματα, οι άνθρωποι κατανοούσαν για αιώνες την δύναμη του. Η ενεργοποίηση αυτού του νόμου μπορεί να πραγματοποιήσει όλες σας τις ευχές. 

Ο νόμος της έλξης είναι η κατανόηση του ότι μπορούμε να ελκύσουμε στην ζωή μας ότι σκεφτόμαστε και ότι εστιάζουμε. Μόλις το πιστέψουμε αληθινά, μπορούμε να ξεκινήσουμε να αξιοποιούμε τις δυνατότητες γύρω μας. 

Όπως δείχνουν και τα παρακάτω αποφθέγματα, αν βρεθούμε σε καταστάσεις που δεν μας αρέσουν- έχουμε την δύναμη να τις αλλάξουμε, απλώς με το να σκεφτούμε διαφορετικά. 

Δυστυχώς, πολλοί από εμάς εμποδίζουμε την ευτυχία μας με την αρνητική σκέψη. Αν δεν πιστέψουμε ότι μπορούμε να έχουμε την επιτυχία, την αγάπη, την ευτυχία και την αφθονία, δεν μπορούμε να τα πετύχουμε. 

Συχνά έχουμε αρνητικές πεποιθήσεις που αναστέλλουν την ικανότητα να έχουμε ότι επιθυμούμε. Η απομάκρυνση αυτών των εμποδίων και η ανάπτυξη πεποιθήσεων που μας υποστηρίζουν αντί να μας σαμποτάρουν, μπορούν να μεταμορφώσουν τον κόσμο μας. 

Οτιδήποτε και αν είναι αυτό που θέλετε να δημιουργήσετε στην ζωή σας, αν μπορείτε πρώτα να το φανταστείτε και να δημιουργήσετε ένα όραμα με το μάτι του μυαλού σας- είναι μόνο θέμα χρόνου μέχρι να γίνει δικό σας. 

Τέλος πάντων, μην θυμάστε συγκεκριμένα μόνο αυτό. Πολλοί σοφοί άνθρωποι έχουν πει το ίδιο πράγμα με διαφορετικούς τρόπους όπως μπορείτε να δείτε από τα παρακάτω αποφθέγματα για τον Νόμο της Έλξης. 

Αποφθέγματα από την ιστορία 

«Ότι είμαστε είναι το αποτέλεσμα της σκέψης που έχουμε» - Βούδας 

Ο Βούδας ήταν από τους πρώτους που κατανόησε τον Νόμο της Έλξης. Ήξερε ότι η ανθρώπινη σκέψη είχε τη δύναμη να αλλάξει και να μεταμορφώσει τον κόσμο. 

Επίσης κατανόησε το ότι η διαδικασία για να διαχειριστούμε τις σκέψεις μας είναι ο μόνος τρόπος για να αφυπνιστούμε και να απελευθερωθούμε από τις αλυσίδες του εγωισμού. Όπως μπορούμε να δούμε από αυτό το απόφθεγμα, ότι δημιουργούμε κατά τη διάρκεια του χρόνου μας στην γη ξεκινά με τις σκέψεις μας. 

«Είτε νομίζεις ότι μπορείς να το κάνεις είτε όχι, όπως και να έχει, έχεις δίκιο.» - Χένρυ Φόρντ 

Ο Χένρυ Φόρντ γεννήθηκε το 1863 και παρά τις αποτυχίες, έγινε ο ιδρυτής της μεγάλης επιτυχημένης αυτοκινητοβιομηχανίας Φόρντ. Αυτό το απόφθεγμα δείχνει το ισχυρό αποτέλεσμα αυτού που πιστεύουμε για τον εαυτό μας. 

Αν πιστεύουμε ότι ποτέ δε θα είμαστε πλούσιοι, ευτυχισμένοι, επιτυχημένοι και αγαπητοί, θα αποδειχθούμε σωστοί. Αυτό συμβαίνει επειδή προβάλλουμε τόσο πολύ αρνητική ενέργεια και σκέψη στο σύμπαν. Και μαντέψτε- επιστρέφεται σε εμάς. 

Είναι ένα τέλειο παράδειγμα της αυτό-εκπληρωμένης προφητείας. Ευτυχώς, ισχύει επίσης και το αντίθετο. Αν πιστεύουμε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε μια ζωή αγάπης, ευτυχίας και αφθονίας, τότε μπορούμε. 

Αποφθέγματα του νόμου της έλξης για την ενέργεια 

«Όλα είναι ενέργεια. Είσαι ένας μαγνήτης ενέργειας, οπότε ηλεκτρικά ενεργοποιείς τα πάντα προς εσένα και ηλεκτρικά ενεργοποιείς τον εαυτό σου προς ότι επιθυμείς.» - Ρόντα Μπερν 

Η Ρόντα Μπέρν, η συγγραφέας του βιβλίου Το μυστικό εξηγεί περαιτέρω το απόφθεγμα της. Ισχύει πως όλα είναι ενέργεια και επίσης είναι αλήθεια ότι κάθε σκέψη που έχουμε δημιουργεί ένα ενεργειακό πεδίο. Η Μπέρν υποδεικνύει ότι οι ενέργειες έλκουν παρόμοιες ενέργειες όπως ο μαγνήτης τα μέταλλα. 

Οπότε, αν συνεχώς νιώθουμε καταθλιπτικοί, θυμωμένοι και ανικανοποίητοι, τότε δεν είναι περίεργο ότι θα προσελκύσουμε περισσότερα πράγματα που θα μας κάνουν να νιώσουμε καταθλιπτικοί, θυμωμένοι και ανικανοποίητοι. 

«Όνειρα. Ξεκινούν στο όμορφο μυαλό σου. Σκέψου όμορφα πράγματα και θα εκδηλωθούν σε πράξεις επειδή το σώμα σου θα σε ακούσει. Πάντα το κάνει.» – Diana Rose Morcilla 

Αυτό το απόφθεγμα μπορεί να μας δείξει την κατεύθυνση για να λάβουμε περισσότερα από αυτά που ευχόμαστε για την ζωή μας. Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να ονειρευτούμε μια καλύτερη ζωή. 

Είναι επίσης πολύ ευχάριστο να φανταζόμαστε όλα αυτά που θέλουμε να λάβουμε και να νιώσουμε την όμορφη αίσθηση που έρχεται από αυτά τα ευχάριστα όνειρα. 

Το να αντισταθούμε στον πειρασμό να χαθούμε στις αρνητικές σκέψεις μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολο. Ωστόσο, το να έχουμε λίγο χρόνο για να μπορούμε να ονειρευτούμε μερικά θετικά αποτελέσματα στην ζωή μας μπορεί τουλάχιστον να εξισορροπήσει αυτή την αρνητικότητα και να ξεκινήσει μια θετική σπείρα που θα αλλάξει την ζωή μας. 

«Όταν αλλάζεις αυτό που πιστεύεις, αλλάζεις αυτό που κάνεις… και αυτό αλλάζει αυτό που λαμβάνεις.» – Odille Rault 

Αυτό το απόφθεγμα μας φέρνει στον ρόλο της δράσης στον νόμο της έλξης. Πολλοί έχουν επισημάνει ότι απλώς το να καθόμαστε και να σκεφτόμαστε ότι είμαστε πλούσιοι ή επιτυχημένοι είναι απίθανο να μην κάνει μεγάλη διαφορά. Χρειάζεται να δράσουμε. 

Αλλά εστιάζοντας στον νόμο της έλξης, η σκέψη μας αποδεικνύεται σωστή. Αυτό μας οδηγεί στο να πράξουμε διαφορετικά από ότι θα κάναμε αν ήμασταν γεμάτοι αρνητικότητα. 

Το να πράξουμε με αυτοπεποίθηση και θετικότητα είναι ο καλύτερος τρόπος για να πετύχουμε όλα αυτά που θέλουμε από το να αντιδράμε σε αρνητικές καταστάσεις και να προσπαθούμε να αποφύγουμε τα προβλήματα. 

Αποφθέγματα του νόμου της έλξης για την αγάπη και την ευγνωμοσύνη 

«Να είσαι ευγνώμων γι αυτά που έχεις. Θα καταλήξεις με περισσότερα. Αν συγκεντρωθείς σε αυτά που δεν έχεις, δεν θα έχεις ποτέ αρκετά.» – Oprah Winfrey 

Αυτό το απλό απόφθεγμα μας υπενθυμίζει ακόμα μια ζωτική πτυχή του νόμου της έλξης- την ευγνωμοσύνη. Αν δεν εκτιμάμε όλα όσα έχουμε και αντιθέτως οδυρόμαστε γι αυτά που μας λείπουν, τότε μαντέψτε τι θα λάβουμε περισσότερο; 

Έλλειψη! Η αποστολή ενέργειας στο σύμπαν με ευγνωμοσύνη και εκτίμηση θα προκαλέσει περισσότερα πράγματα να επιστραφούν σε εμάς για τα οποία θα είμαστε ευγνώμονες. 

«Χρειαζόμαστε κάτι περισσότερο από τον Νόμο της Έλξης. Χρειάζεται να συνδεθούμε με τον πιο επιτυχημένο δίδυμο του, τον Νόμο της Γενναιοδωρίας. Και ακόμη να περιτυλιχθούμε με τον γονιό τους: τον Νόμο της Αγάπης.» - Steve Maraboli 

Αυτό το απόφθεγμα μας οδηγεί στο να σκεφτούμε την μια από τις πιο ισχυρές δυνάμεις του κόσμου- την αγάπη. Η αγάπη έχει την δύναμη να διώχνει τον φόβο, το μίσος και τον θυμό. Έχει την ικανότητα να διαδίδει συμπόνια και φροντίδα στον κόσμο που την χρειάζεται. 

Όταν την νιώθουμε, δεν υπάρχει χώρος στην καρδιά και στην ψυχή μας για να ριζώσουν αρνητικά συναισθήματα. Αν δεν κάνουμε τίποτα άλλο για να αλλάξουμε την ζωή μας, τότε το να νιώθουμε και να εκφράζουμε αγάπη θα είναι αρκετό για να μεταμορφώσουμε την πραγματικότητα μας. 

Τελικές σκέψεις 
Αυτά τα αποφθέγματα για τον νόμο της έλξης τον κάνουν να φαίνεται πολύ καλός για να είναι αληθινός. Αλλά υπάρχουν πραγματικά σωστοί λόγοι για να αφήσουμε την αρνητική σκέψη και να εστιάσουμε στα θετικά συναισθήματα όπως την ευγνωμοσύνη και την αγάπη. 

Οι έρευνες στην Θετική Ψυχολογία έχουν δείξει πως αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο χαρούμενη ζωή. 

Επιπλέον, η ιδέα του να οραματιστούμε κάτι ώστε να το κάνουμε να συμβεί έχει μελετηθεί. Οι αθλητικοί ψυχολόγοι, συγκεκριμένα, πιστεύουν στην ενθάρρυνση των αθλητών με το να οραματιστούν το αποτέλεσμα που θέλουν. 

Έχουν κάνει πειράματα που αποδεικνύουν πως οι ίδιες περιοχές του εγκεφάλου «φλέγονται» όταν φαντάζονται κάτι σαν να το έχουν βιώσει πραγματικά. 

Οπότε ίσως, βασικότερα, ο νόμος της έλξης είναι απλώς ο νόμος της πρακτικής. Και με την εξάσκηση και την προετοιμασία για την επιτυχία, είναι περισσότερο πιθανό να τον πραγματοποιήσουμε. 




Να ευχαριστείς τους «εχθρούς» σου...!!!!

Να ευχαριστείς τους εχθρούς σου και όχι να τους μισείς. Είναι εκείνοι που σε οδήγησαν να γνωρίσεις τα όριά σου και να γίνεις καλύτερος, είναι εκείνοι που σε πείσμωσαν να μην εγκαταλείπεις τον αγώνα της ζωής ποτέ. 

Να μη μισείς τους εχθρούς σου, να τους ευγνωμονείς. Είναι το μεγαλύτερο δώρο που σου έχει δώσει η ζωή. Είναι εκείνοι που μπορούν να σου δείξουν τι άνθρωπος θέλεις να γίνεις αλλά και τι άτομο δε θα ήθελες να είσαι. 

Είναι αυτοί που θα σε διδάξουν τα μεγαλύτερα μαθήματα για τη ζωή και τους ανθρώπους. 

Καλοί είναι και αυτοί που μας αγαπούν, μας δίνουν χαρά και ωραίες στιγμές, αλλά όσοι μας ζημιώνουν είναι ανεκτίμητο σχολείο εμπειρίας, μαθημάτων και γνώσης. 

Να ευχαριστείς τους εχθρούς σου. Είναι ένας λόγος που θέλεις να αγωνίζεσαι και να πετυχαίνεις περισσότερο. Είναι άνθρωποι που σε ώθησαν να πεισμώσεις και να θέλεις να αποδείξεις ότι αξίζεις περισσότερα από όσο πιστεύεις εσύ και εκείνοι. 

Να αγαπάς τους εχθρούς σου. Γιατί δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα, ο μεγαλύτερος εχθρός μας είναι ο ίδιος μας ο εαυτός. Και όταν καταφέρεις να γίνεις φίλος με εκείνον, κανένας εχθρός έξω από αυτόν δεν μπορεί να μας βλάψει. 

Να τους ευχαριστείς να τους εχθρούς σου. 

Είναι αυτοί που θα σε διδάξουν ότι κανένα εμπόδιο δεν είναι αξεπέραστο, ότι κανένας δεν μπορεί να μας βλάψει αν δεν το θέλουμε και εμείς. 

Να αισθάνεσαι ευγνωμοσύνη για τους ανθρώπους που σου συμπεριφέρονται φτωχά. Σου δείχνουν πως εσύ πρέπει να έχεις ψυχικό μεγαλείο. 

Να αισθάνεσαι υπερήφανος για τα εμπόδια που σου φέρνει η ζωή. Σου δείχνει με αυτό τον τρόπο πόσο εμπιστεύεται τη δύναμή σου! 




Δεν είναι κακό να χάνονται οι άνθρωποι μεταξύ τους, να κλείνουν τους κύκλους της ζωής τους και να πηγαίνουν παρακάτω...!!!!


Δεν είναι κακό να χάνονται οι άνθρωποι μεταξύ τους. Να κλείνουν τους κύκλους της ζωής τους και να πηγαίνουν παρακάτω. 

Το «για πάντα», δεν παντρεύτηκε ποτέ με το «μαζί». 

Είμαστε σήμερα εδώ και ζούμε το τώρα, βιώνουμε τις στιγμές και τις μοιραζόμαστε. 

Σε αυτό το σημείο όμως, μας έφερε το παρελθόν μας. Μας έφεραν οι επιλογές μας. Καλές και κακές. Έξυπνες και χαζές. Όλες. 

Μας έφεραν αμέτρητες υποσχέσεις για «μαζί» και «για πάντα». 

Λέξεις ειπωμένες με τόση αληθοφάνεια, που κι η ψυχή ακόμα τις δέχτηκε, όσο κι αν το μυαλό τις αναγνώριζε και τις απέρριπτε. 

Κάθε απόφαση ήταν κι ένα βήμα προς το σημείο που στεκόμαστε τώρα. 

Δεν είναι κακό να χάνονται οι άνθρωποι όταν δεν έχουν κάτι άλλο να πουν. 

Δεν τελειώνει η αγάπη, αλλάζει μορφή. Γίνεται έγνοια κι ενδιαφέρον. Γίνεται ανάμνηση. 

Όμως όταν δεν υπάρχει παρόν και σε δένει μόνο το παρελθόν, είναι καλό να κλείσεις τον κύκλο και να πας παρακάτω. 

Όταν οι φράσεις ξεκινάνε με το «θυμάσαι τότε…» και η σιωπή δεν είναι συμφωνία και διάλογος, αλλά αμηχανία, κλείσε τον κύκλο και φύγε. 

Δώσε ένα φιλί, χάιδεψε το πρόσωπο που έχεις απέναντί σου, κράτα τις στιγμές και πήγαινε παρακάτω. 

Αν μείνεις, θα γευτείς την πίκρα της δηλητηριασμένης συνήθειας. 

Δεν είναι κακό να χάνονται οι άνθρωποι όταν έχουν κάτι άλλο να ζήσουν. 

Είτε είναι μια φιλία, είτε ένας έρωτας ακόμα και μια κόντρα, πρέπει να ξέρεις τη στιγμή που θα αποχωρήσεις. 

Κάποια στιγμή δεν έχεις τίποτε άλλο να δώσεις. Δεν έχεις τίποτε άλλο να νιώσεις. Δεν έχεις τίποτα άλλο να πεις. 

Έχεις εξαντλήσει τις πηγές της ψυχής σου. Έχεις αδειάσει κάθε απόθεμα που είχες. 

Και τώρα, πιο πολύ από ποτέ, χρειάζεσαι καινούριες εικόνες, καινούρια ερεθίσματα, καινούριες πηγές. 

Δεν είναι κακό να αλλάζεις μονοπάτι. 

Το «μαζί» άλλωστε, είναι το μεγαλύτερο παραμύθι που θα πιστέψεις ποτέ στη ζωή σου. Δεν υπάρχει. 

Υπάρχει το «μαζί, όσο…». 

Μαζί, όσο οι ανάγκες σου θα κουμπώνουν με τις δικές μου. Μαζί, όσο η εικόνα σου θα είναι συμβατή με το κάδρο που μοστράρω. Μαζί μέχρι να πάψεις να ταράζεις τα λιμνασμένα μου νερά σαν βότσαλο στη λίμνη της ψυχής μου. 

Μαζί όσο με αναγκάζεις να δώσω μάχες μαζί σου. Όσο δεν θα χρειάζεται πλέον να σε υπερασπιστώ στα λάθη σου. 

Μαζί, όσο περπατάμε σε δρόμους καλοστρωμένους. Μαζί, όσο εσύ θα πολεμάς τους δράκους σου κι εγώ θα κάνω πως δεν τους βλέπω. Όσο οι σιωπηρές κραυγές σου δεν θα ενοχλούν τη χαϊδεμένη μου συνείδηση. 

Μαζί, όσο το «έχεις δύναμη εσύ, θα τα καταφέρεις» θα είναι επιχείρημα που θα πιάνει. 

Το «μαζί» και το «για πάντα» δεν υπήρξαν ποτέ αιώνια δεμένα. Υπήρξαν δυο εραστές που μοιράστηκαν με πάθος το σήμερα και τη λιακάδα, και χώρισαν στο λάθος. Υπήρξαν συνοδοιπόροι σε φωτισμένες διαδρομές, ώσπου το σκοτάδι τους χώρισε. 

Το «μαζί» και το «για πάντα» είναι οι μεγαλύτερες λεκτικές απάτες που εφηύρε ο άνθρωπος για να φτιάξει το παραμύθι του. 

Γιατί στο τέλος της μέρας, όταν μένεις μόνος εσύ και το σκοτάδι σου, ξέρεις καλά πως το «μαζί» και το «για πάντα», θα παραμείνουν μόνο εραστές. 




Σοφία Παπαηλιάδου. 

Τα μυστικά της αφθαρσίας των μοναχών του Θιβέτ...!!!!

Στον περίεργο αυτό τόπο δεν ισχύουν οι έννοιες του χρόνου, της φθοράς και του γήρατος, οι άνθρωποι ζουν έξω από τους κανόνες και τη λογική «ξεχνώντας» να πεθάνουν – Τα μυστικά της μακροζωίας 

Η μακροζωία των κατοίκων αυτού του τόπου αποτελεί μυστήριο. Εκεί οι άνθρωποι έχουν σπάσει κάθε κανόνα, κάθε δεδομένο που έχουμε για τη ζωή. Λέγεται ότι ζούσε εκεί κάποιος ασκητής που είχε ξεπεράσει τον έναν αιώνα ζωής και τρεφόταν με μια μπουκιά «αμβροσίας» την ημέρα. Δεν έπινε και δεν έτρωγε τίποτε άλλο. 

Όταν η Κίνα κατέλαβε το Θιβέτ , στα μέσα του 20ου αιώνα, ήρθε αντιμέτωπη με το μυστήριο αυτού του τόπου και με τέτοιους ανθρώπους που οι γνώσεις και οι πρακτικές τους ξεπερνούσαν κατά πολύ τα κοινώς αποδεκτά. 

Όταν έμαθαν για αυτόν τον υπερήλικα, λένε ότι τον συνέλαβαν και τον υπέβαλαν σε μια δύσκολη δοκιμασία, για να αποδείξουν ότι ήταν απατεώνας, όπως πίστευαν. 

Τον έκλεισαν για 15 μέρες σε ένα κελί δίχως τροφή επιτρέποντάς του να φάει μόνο τη μικρή καθημερινή ποσότητα από το παράξενο παρασκεύασμα της «αμβροσίας» που ο ίδιος υποστήριζε ότι ήταν το μόνο που έτρωγε. Δεκαπέντε ημέρες αργότερα, ο άνθρωπος αυτός ζούσε κανονικά, χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα στην υγεία ή στην εμφάνισή του. 

Δεν έδειχνε εξασθενημένος όπως θα έπρεπε να είναι ένας άνθρωπος παντελώς στερημένος από τροφή, αντίθετα ήταν ακμαίος και υγιής. Τότε οι έκπληκτοι Κινέζοι αναγκάστηκαν να τον ελευθερώσουν. «Εντάξει, είσαι φαίνεται πραγματικός ασκητής» παραδέχθηκαν κι ας μη μπορούσαν να το εξηγήσουν.

Τέτοιες ιστορίες για υπεραιωνόβιους ανθρώπους που ζουν στα Ιμαλάια έχουν ακουστεί πολλές φορές. 

Το ερώτημα φυσικά είναι ένα: Πού οφείλουν τη μακροζωία τους; Η απάντηση είναι απλή και βρίσκεται στον τρόπο ζωής τους, στη δίαιτά τους, στις μυστηριώδεις γνώσεις τους, στο διαλογισμό και στις εξελιγμένες ικανότητές τους αλλά και στα μυστικά της Θιβετιανής ιατρικής. 

Προσεγμένη διατροφή 
Οι συνταγές τους περιλαμβάνουν κυρίως σκόρδο και μέλι. Στο να διατηρήσουν την νεότητα και τη διάθεσή τους, τους βοηθά η χορτοφαγία, το γαλακτικό οξύ και η φυτική διατροφή, η οποία συνοδεύεται από πολλά λαχανικά και φρούτα. 

Πάντα ξεκούραστοι 
Ένα φλιτζάνι τσάι μέντας με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι είναι το τέλειο αντιγηραντικό. Το μέλι εκτός από νόστιμο, είναι και ένα θαυμάσιο φάρμακο που επιβραδύνει τη γήρανση. Αντί του μελιού εξίσου ευεργετικός είναι και ο βασιλικός πολτός, ο οποίος αυξάνει τη βιολογική δράση, ενώ συνιστάται κυρίως σε μεγαλύτερες ηλικίες, όταν το δέρμα έχει αρχίσει χάνει την φρεσκάδα του. 

Οι μοναχοί του Θιβέτ, λέγεται ότι για να εξαλείψουν την κούραση από το πρόσωπο τους φτιάχνουν ένα μείγμα με μέλι, διαλύοντας μια κουταλιά της σούπας μέλι σε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό για 5-6 λεπτά. Στη συνέχεια πλένουν το πρόσωπό τους με αυτό και το ξεπλένουν με καθαρό νερό. 

Για πάντα νέοι 
Για τη βελτίωση της ελαστικότητας και τη διατήρηση της νεανικής όψης του προσώπου, η Θιβετιανή Ιατρική προτείνει τα εξής μείγματα: 

– Ανακατεύουμε 1/2 κιλό μαύρες σταφίδες με 100 γραμμάρια λιναρόσπορου προσθέτουμε 1/2 λίτρο νερό, 1 κουταλιά ελαιόλαδο και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά περίπου για 20 λεπτά μέχρι να πήξει. Απλώστε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο και ξεπλύνετε μετά από 10-15 λεπτά. 

– Παίρνουμε ένα σέλινο το κόβουμε σε 4 κομμάτια, προσθέτουμε 3 καρύδια θρυμματισμένα, 3 κουταλιές της σούπας βρώμη ή πλιγούρι βρώμης, 1 μεσαίο καρότο και μια χούφτα σπανάκι. Τα ρίχνουμε όλα σε 2 λίτρα βραστό νερό και τα βράζουμε για λίγη ώρα. Με τον ζωμό που θα προκύψει (αφού κρυώσει καλά) πλένουμε το πρόσωπό μας δίνοντας μια φρέσκια όψη στο δέρμα. 

Η σωστή αναπνοή 
Η σωστή αναπνοή είναι το θεμέλιο της ζωής, λένε οι σοφοί, ωστόσο, το πιο σημαντικό είναι η εκπνοή. Όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια της εκπνοής, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η ζωή έλεγαν οι αρχαίοι γιατροί. 

Οι γιατροί του Θιβέτ πίστευαν ότι οι ασκήσεις αναπνοής βοηθούν άτομα με καρδιαγγειακές και πνευμονικές παθήσεις να ξεπεράσουν τα προβλήματα υγείας τους. Επίσης, η σωστή αναπνοή βελτιώνει τη διάθεση και εξαφανίζει τις νευρώσεις. 

Γέλιο: το χαλαρωτικό 
Ο άνθρωπος είναι προικισμένος με τη μοναδική ικανότητα να γελά. Το γέλιο χαλαρώνει τους μυς, βοηθά την πέψη των τροφών. Υπολογίζεται ότι για να είναι ένας άνθρωπος υγιής και να ζήσει περισσότερο, χρειάζεται τουλάχιστον 17 λεπτά γέλιου την ημέρα. 




Το σύμπαν λειτουργεί με μυστήριους τρόπους και συνεχώς δουλεύει για σένα...!!!!

Ξέρω πόσο πολύ πονάει. Μπορώ να δω τα συναισθήματα σου στο πρόσωπο σου. Μπορώ να δω τα συμπτώματα του πόνου σου στο σώμα σου. Μπορώ να δω τα σημάδια στην καρδιά σου. Μπορώ να αισθανθώ την θλίψη στην ψυχή σου. Μπορώ να δω το εξαντλημένο σώμα σου που από την κατάθλιψη δεν μπορείς καν να φας. Μπορώ να νιώσω την απάθεια σου για όλα όσα κάποτε σου έδιναν χαρά. 

Ξέρω πως είναι. Ξέρω πως κάθε νύχτα δεν μπορείς να κοιμηθείς και ότι κάθε πρωινό είναι ακόμα μια μάχη για επιβίωση. 

Ξέρω πως είναι να χάνεις την θέληση για ζωή. 

Αλλά άσε με να σου πω κάτι. 

Αυτό δεν μπορεί να είναι το τέλος. 

Δεν μπορείς απλά να τα παρατήσεις. Έχεις μια ολόκληρη ζωή μπροστά σου. Καταλαβαίνω ότι είναι πάρα πολύ για σένα, πως έχεις χάσει και την ελάχιστη πίστη από την καρδιά σου. Αλλά υπάρχουν τόσα πολλά περισσότερα που σε περιμένουν. 

Δεν θα σε αφήσω να χάσεις τον εαυτό σου στον κόσμο της απελπισίας και της απόγνωσης σου. Δεν θα σε αφήσω να πνιγείς στον πόνο σου. Μπορεί να έχεις χάσει την πίστη σου αλλά είμαι εδώ για να σου την ξαναφέρω. 

Να θυμάσαι αυτό. Το ότι τελείωσες ένα κεφάλαιο σημαίνει ότι μπορείς να πας στο επόμενο. Ξέρεις πως πάει, όταν μια πόρτα κλείνει μία άλλη ανοίγει. Είναι ένα φυσικό μέρος του ταξιδιού που λέγεται ζωή. 

Οπότε πίστεψε με όταν λέω αυτό. Το Σύμπαν έχει κάτι καλύτερο για σένα. Είναι βέβαιο. Απλώς πρέπει να ακολουθήσεις τα σημάδια, να αποδεχτείς την θεϊκή παρέμβαση και να εμπιστευτείς την εσωτερική φωνή σου. 

Ξέρω πως η καρδιά σου έχει πληγωθεί αλλά πρέπει να πιστέψεις ότι σπουδαία πράγματα έρχονται στον δρόμο σου. Το σύμπαν λειτουργεί όντως με μυστήριους τρόπους. Συνεχώς δουλεύει για σένα. 

Ακόμα και όταν η ζωή σε αναγκάζει να περάσεις από σκοτεινούς και δύσκολους δρόμους. Ακόμα και όταν η ζωή προκαλεί την ψυχική και συναισθηματική σου δύναμη. Ακόμα και όταν σε πληγώνει. 

Επειδή μπορεί να μην το βλέπεις τώρα, αλλά στο τέλος όλα έρχονται στην θέση τους. Όλα αυτά που σου συνέβησαν σε έκαναν το άτομο που είσαι τώρα. Επομένως, αυτό που είσαι σήμερα, αυτή τη στιγμή, θα επηρεάσει το μέλλον σου. 

Να έχεις πίστη. Και ποτέ μην εγκαταλείψεις τα όνειρα σου. 

Καλύτερα πράγματα έρχονται. Το υπόσχομαι. 




Η κόλαση είναι το μεγαλύτερο σχολείο και ο πόνος το βιβλίο σου...!!!!

Πάνω απ’ όλα η υγεία. Γνωστό και πολυειπωμένο. Μετά; Που θα έμπαινε αλήθεια ο χρόνος σε αυτήν την εξίσωση. Ο χρόνος με την οικογένειά σου. Με τους φίλους σου και τον εαυτό σου. Ο χρόνος με τον άνθρωπο που αγαπάς. Η σημασία του είναι μεγάλη καθότι κάποια στιγμή παύεις να τον καταλαβαίνεις και όχι γιατί περνάει γρήγορα ή απαρατήρητος, αλλά γιατί τελειώνει. 

Κάποιοι βλέπουν την αξία στα πράγματα. Εντυπωσιάζονται ή θέλουν να εντυπωσιάσουν με τα υλικά αγαθά. Άλλοι πάλι έχουν διαφορετικές αξίες. Κοιτούν εσωτερικά. Λίγο βαθύτερα. Αυτοί δε βρίσκουν δικαιολογίες για το χρόνο. 

Αυτοί, αυτοί είναι που θέλουν να περνούν το χρόνο τους μαζί σου. Εκεί που κάποιοι δε βρίσκουν, γιατί απλά δε θέλουν, ακόμη κι εάν δε το λένε φωναχτά ή δεν το παραδέχονται. Αυτοί θα βρουν. Που; Από λιγότερο σημαντικά πράγματα. Γιατί νοιάζονται και είναι εκεί όταν νιώσεις την ανάγκη για μία αγκαλιά. 

Και αφού λύθηκε ως μαθηματική εξίσωση η σχέση του χρόνου δια το πόσο σημαντική είναι η σχέση σου με τον άλλον πάμε και στη σχέση του χρόνου με την κόλαση. 

Αυτό είναι το αποτέλεσμα όταν μία σχέση (φιλική ή ερωτική) έχει διαφορετικό παρονομαστή. Για σένα παραμένει σημαντική ενώ για τον άλλον όχι. Εσύ θέλεις περισσότερο και αυτό που ακολουθεί αυτή την ανωμαλία είναι το τέλος. 

Εκεί εμφανίζεται η κόλαση. Είτε έχασες έναν άνθρωπο που θεωρούσες καλό φίλο, είτε έναν που νόμιζες ότι είναι ο έpωτας της ζωής σου. Νεύρα, θυμός, σκέψεις, φωνές, αγάπη, μίσος, κλάμα. Ένα κοκτέιλ συναισθημάτων που το πίνεις κάθε βράδυ. Ξανά και ξανά. 

Μπορεί να αλλάζεις πότε πότε λίγο τη δοσολογία και να προσθέτεις κάποιο υλικό. Ολίγη από ωραίες αναμνήσεις με πολύ…μπινελίκι για να παραμείνει πικρή η γεύση. 

Μην προσπαθήσεις να φύγεις. Η κόλαση είναι το μεγαλύτερο σχολείο και ο πόνος του βιβλίο σου. Μην τρέξεις να κάνεις νέους φίλους. Εάν είσαι ώριμος δε θα τρέξεις να κάνεις… rebound relationship. 

Η κόλαση είναι ένα μοναχικό μέρος. Άβολο, γιατί ο μόνος που έχεις να αντικρίσεις είναι ο εαυτός σου. Ο μεγαλύτερος εχθρός σου μέχρι να…αποφοιτήσεις και να γίνει ο μεγαλύτερος φίλος σου. 

Μην πηδήξεις κάποια τάξη. Γιατί ο χρόνος είναι σημαντικός. Κι εάν τον έδινες σε ανθρώπους που είτε τελικά δεν τον άξιζαν, είτε έκριναν ότι ο δικός τους είναι πιο σημαντικός από τον δικό σου γιατί η σημασία σου έλεγε όλο και λιγότερο γι’ αυτούς, ήρθε η ώρα να τον δώσεις στον εαυτό σου. 

Εάν είσαι εκεί και δεν πιστεύεις ότι θα βγεις, σκέψου μόνο ένα πράγμα. Για να είσαι στην κόλαση έχεις πεθάνει ή τουλάχιστον ένα κομμάτι μέσα σου. Τι έχεις να φοβηθείς μετά από αυτό; Απολύτως τίποτα! 

Κάποιος σου ξερίζωσε την καρδιά. Αυτό είναι κόλαση. Θα σου αφήσει μια σχισμή, αλλά όσο μεγάλη κι εάν είναι, να θυμάσαι ότι μαθαίνουμε πολλά περισσότερα και γινόμαστε πολύ πιο δυνατοί απ’ ότι πηγαίνει στραβά στη ζωή μας παρά απ’ ότι πηγαίνει “σωστά”. 

ΥΓ. Τα σημάδια από τις πληγές μας είναι τα σύμβολα της δύναμής μας. 




Κοίταξα τους εσωτερικούς δαίμονες μου στα μάτια...!!!!


Κοίταξα τους εσωτερικούς δαίμονες μου στα μάτια και ανακάλυψα τι ήταν ο φόβος. Αυτός ο παραλυτικός πόνος που προέρχεται από μέσα και παίρνει τον έλεγχο τόσο έντονα που ακόμα και η αναπνοή φαίνεται δύσκολη. Αυτή η κατάσταση που σε κάνει να νιώθεις πως τα πόδια σου είναι κολλημένα στο έδαφος και δεν μπορείς να περπατήσεις. 

Να θυμάστε πως είστε πιο ευάλωτοι όταν γνωρίζετε τι φοβάστε. Ωστόσο, μέσα σε αυτή την αδυναμία, μπορείτε επίσης να βρείτε την δύναμη σας επειδή ανακαλύπτετε αυτό που πραγματικά θέλετε. 

Γι αυτό κοίταξα τους δαίμονες μου στα μάτια, για να αντιμετωπίσω τους φόβους μου με ψηλά το κεφάλι. Ο στόχος ήταν να τα σταματήσω όλα αυτά, τον φόβο της αποτυχίας, της μοναξιάς, της αβεβαιότητας και της απόρριψης. 

Αντιθέτως, ο στόχος είναι να μετατρέψουμε όλα αυτά σε πυλώνες πάνω στους οποίους θα χτίσουμε τα ισχυρά θεμέλια για το παρόν και το μέλλον. 

Δεν συνάντησα ποτέ κανέναν που να είναι απόλυτα σίγουρος για όλα όσα κάνει. Αντιθέτως, συνάντησα όλων των ειδών ανθρώπων που απλώς προσποιούνται ότι είναι. Πάντα ζήλευα αυτούς τους ανθρώπους επειδή είναι αυτοί που είχαν επιτυχίες. 

Κοίταξα τους δαίμονες στα μάτια και γνώρισα τον εαυτό μου 

Συνηθίζουμε να αποφεύγουμε την πραγματικότητα και να υποκρινόμαστε ότι είμαστε δυνατοί. Συνηθίζουμε επίσης να πιστεύουμε ότι το να κρύβουμε την πραγματικότητα πίσω από ένα χαμόγελο θα εξοντώσει τα τέρατα που μας βασανίζουν στην καθημερινότητα μας. 

Αλλά με αυτή την συμπεριφορά, προσπαθώντας να ξεφύγουμε από τους φόβους μας αντί να τους αντιμετωπίσουμε, καταλήγουμε να τους κάνουμε δυνατότερους. Αν συνεχίσουμε έτσι, οι φόβοι μας δεν θα μας αφήσουν να προχωρήσουμε. 

Στο σκοτάδι, οι δαίμονες μεγαλώνουν και ελέγχουν την ζωή μας. 

Ξέρω ότι δεν είμαι τέλεια και ότι δεν μπορώ να τα κάνω όλα σωστά. Αλλά εξακολουθώ να προσπαθώ να είμαι τέλεια. Ίσως εγώ είμαι αυτή που κάνει τους δαίμονες να εμφανίζονται επειδή δεν γνωρίζω την διαφορά ανάμεσα στο να είσαι άνθρωπος και στο να είσαι τέλειος. 

Όταν κοίταξα τους δαίμονες μου στα μάτια, γνώρισα τον εαυτό μου και συνειδητοποίησα τους ενδοιασμούς μου. Έτσι ανακάλυψα ότι όλοι μας έχουμε τους ίδιους δαίμονες. 

Επίσης ανακάλυψα πως ο φόβος της αβεβαιότητας, του να μην ελέγχεις τα πάντα είναι ο μεγαλύτερος φόβος. Μετά από αυτό, αποφάσισα να σταματήσω να τρέφω τις ανασφάλειες μου υπολογίζοντας κάθε κατάσταση που θα μπορούσε να πάει λάθος ή να με κάνει να αποτύχω. Αποφάσισα να αναγεννηθώ από τις στάχτες και να πετάξω, πιστεύοντας ότι μπορώ να κάνω κάτι καλό και ευχάριστο. 

Κοίταξα τους δαίμονες στα μάτια και αναγεννήθηκα από τις στάχτες μου 

Έτσι μπόρεσα να κοιτάξω τους δαίμονες μου στα μάτια και να αναγεννηθώ από τις στάχτες. Από εκεί και πέρα, εγώ έλεγχα όλα όσα ένιωθα. Τελικά αποδέχτηκα το ότι δεν μπορούσα να έχω τον έλεγχο όσων συμβαίνουν γύρω μου. Έμαθα πως η ζωή είναι μια διαδοχή από ανεξέλεγκτα και απρόβλεπτα γεγονότα. 

Ο φόβος συνήθως δεν είναι τίποτα περισσότερο από την ερμηνεία που δίνετε σε αυτό που βιώνετε και δεν μπορείτε να ελέγξετε. Αφού το μάθετε αυτό, θα είστε ζωντανοί. Θα αρχίσετε να ζείτε ότι έχει η ζωή για σας και να απολαμβάνετε τα πάντα. Θα το κάνετε χωρίς να αφήνετε προηγούμενες αρνητικές εμπειρίες να θρέψουν τους εσωτερικούς δαίμονες σας. 

Ξέρω ότι δεν χρειάζεται να είμαι τέλεια και να ζήσω μια παραμυθένια ζωή. Γνωρίζω επίσης ότι δεν πρέπει να τα παρατήσω ή να αφήσω τον εαυτό μου να παρασυρθεί από τους φόβους ή τις αδυναμίες μου. Εν τέλει, έμαθα ότι μπορώ να είμαι ευτυχισμένη παρόλο που δεν είμαι τέλεια.