Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Ο διαλογισμός της βροχής, η ιδανική λύση για τις αϋπνίες...!!!!

Ο διαλογισμός της βροχής είναι μία δοκιμασμένη μέθοδος, ιδανική για όσους ταλαιπωρούνται από αϋπνίες. Μας βοηθά να κοιμηθούμε ήρεμα, διώχνοντας κάθε αρνητική σκέψη, αλλά και να ξυπνήσουμε με ευχάριστη διάθεση. 

Αν κάτι σας έχει προβληματίσει έντονα μέσα στη μέρα, μπορείτε εύκολα να το ξεχάσετε κάνοντας τον διαλογισμό της βροχής λίγο πριν πάτε για ύπνο και ενώ είστε στο κρεβάτι σας. 

Αν νιώθετε ένταση, άγχος ή και φόβο, ο διαλογισμός της βροχής είναι μία εξαιρετική λύση. 

Αναλογιστείτε ότι τις μέρες που βρέχει, η πρώτη σκέψη που σας έρχεται στο νου είναι να κοιμηθείτε. Ο βροχερός καιρός στους περισσότερους, αν όχι σε όλους, μας φέρνει σε κατάσταση υπνηλίας. Όμως, ένα βροχερό βράδυ, που εξελίσσεται σε μία ηλιόλουστη μέρα είναι αρκετά αναζωογονητικό και ελπιδοφόρο. 

Ο ήχος της βροχής ξυπνά την αίσθηση της ασφάλειας και της ευγνωμοσύνης, καθώς το σώμα μας και εμείς οι ίδιοι είμαστε προστατευμένοι στο σπίτι μας, ενώ ο νους ακούει τη βροχή που συμβαίνει έξω από το χώρο που βρισκόμαστε. Σε αυτή την κατάσταση μπορεί να νιώσετε το σώμα σας να ανατριχιάζει. Αυτό είναι ένα σημάδι, ότι ο νους ακούει τη βροχή, αλλά αναγνωρίζει ότι παράλληλα είστε και ασφαλείς. 

Ο διαλογισμός της βροχής το βράδυ πριν κοιμηθείτε 
Καθώς είστε στο κρεβάτι σας, επιλέξτε έναν ήχο της βροχής. Στο YouTube θα βρείτε αρκετούς ήχους και προτιμήστε αυτόν που η βροχή πέφτει ευχάριστα και δεν υπάρχουν ήχοι κεραυνών. Οι ήχοι από κεραυνούς, είναι καλό να χρησιμοποιηθούν, όταν θέλετε να κάνετε μία δραστική μετάβαση από μία κατάσταση, σε μία άλλη. 

Κλείστε τα μάτια σας και εστιάστε για λίγο στην αναπνοή σας. 

Θυμηθείτε να εισπνέετε και να εκπνέετε βαθιά και αβίαστα. 

Διώξτε κάθε σκέψη που έρχεται αυτή τη στιγμή στο νου σας επαναλαμβάνοντας τη φράση «Θέλω να είμαι ήρεμος/η» 

Εστιάστε παράλληλα στον ήχο της βροχής. 

Νιώστε, ότι αυτή τη στιγμή, η βροχή πέφτει επάνω σας και καθαρίζει κάθε σκέψη και κάθε αρνητική κατάσταση, οτιδήποτε έχει συμβεί και σας έχει κάνει να αισθάνεστε δυσάρεστα. Δείτε τον εαυτό σας μέσα στη βροχή, να λούζεται από τις σταγόνες της και να καθαρίζει από όλα. 

Μείνετε λίγο σε αυτή την κατάσταση. Θα νιώσετε το σώμα σας να είναι πιο ελαφρύ και το μυαλό σας να έχει ηρεμήσει. 

Αφήστε τον ήχο της βροχής να υπάρχει και επιστρέψτε τη σκέψη σας στο χώρο που βρίσκεστε και στην αίσθηση ότι τώρα, αυτή τη στιγμή είστε καθαροί και προστατευμένοι. Προσπαθήστε να κοιμηθείτε, αμέσως, διατηρώντας την αίσθηση της καθαρότητας και της ασφάλειας. 

Μπορείτε αν θέλετε να επαναλαμβάνετε τη φράση «Ευχαριστώ» μέχρι να κοιμηθείτε. 

Η επόμενη μέρα μετά το βροχερό βράδυ 

Την επόμενη μέρα, μόλις ξυπνήσετε και πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι σας ξαναφέρετε στο μυαλό σας την αίσθηση της καθαρότητας. 

Οραματιστείτε ένα ήλιο ολοφώτεινο και ζεστό να σας φωτίζει με τις ακτίνες του να λάμπουν. Νιώστε ότι αυτή τη στιγμή ο ήλιος σας τροφοδοτεί με νέα ενέργεια. Μείνετε για 2’ λεπτά σε αυτή την αίσθηση. 

Τώρα μπορείτε να σκεφτείτε, όλα όσα θα θέλετε να επιτύχετε μέσα στην ημέρα και παράλληλα να απολαμβάνετε. 

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία! 




#Blueminders 
Οι Blueminders είναι οι εμπνευστές της σελίδας Bluemind Magazine. Καθοδηγούνται από την εσωτερική τους σύνδεση με το άπειρο και τις δυνατότητες που τους προσφέρει. Πιστεύουν στη μεγαλύτερη συμπαντική δύναμη, που είναι η αγάπη. Καθημερινά μοιράζονται μαζί σας, μηνύματα που λαμβάνουν διαισθητικά. Κάποια από αυτά τα μηνύματα μπορεί να αποτελέσουν μία έμπνευση για εσάς και να σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε αυτό που θέλετε. Κάποια μπορεί να είναι τροφή για σκέψη. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στέλνοντας μήνυμα με την ένδειξη “Για τους Blueminders” στη σελίδα μας στο Facebook

Βολιώτης θωρακοχειρουργός κάνει θαύματα και σώζει χιλιάδες ζωές από καρκίνο του πνεύμονα...!!!!

Δημήτρης Κυπαρισσόπουλος: Πρόκειται για τον γνωστό Βολιώτη Θωρακοχειρουργό, ο οποίος διαπρέπει στην Αγγλία, έχοντας παγκόσμια εκτίμηση. 

Είναι επιμελητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Οξφόρδης. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 1.500 χειρουργικές επεμβάσεις. 

Υπήρξε μαθητής του αείμνηστου καθηγητή Σπύρου και μέλος της ομάδας του διάσημου καρδιοχειρουργού, Γιακούμπ, στο Χέρφιλντ. Επίσης, η μέθοδος που εφαρμόζει, είναι συνδυασμός λέιζερ και κρυοθεραπείας. Έτσι, επιτυγχάνεται ίαση από τον καρκίνο του πνεύμονα. 
Δημήτρης Κυπαρισσόπουλος – Θωρακοχειρουργός: «Οι ασθενείς φεύγουν και ζουν μια ζωή χωρίς κανένα πρόβλημα» 

«Έχω περιστατικά από την Ελλάδα που έρχονται ειδικά γι’ αυτό το λόγο. Πριν από δύο εβδομάδες χειρούργησα Βολιώτη, ο οποίος ήρθε με κλειστό πνεύμονα, τον οποίο άνοιξα μέσα σε δέκα λεπτά. Ο άνθρωπος επέστρεψε, ολοκλήρωσε τη θεραπεία του και είναι πλέον πολύ καλά. 

Χρησιμοποιώντας βρογχοσκόπιο, μέσα από το στόμα του ασθενή, μπαίνουμε στην τραχεία, στο εσωτερικό των πνευμόνων και με μια πολύ λεπτή κάμερα βλέπουμε που βρίσκεται ο καρκίνος και εφαρμόζουμε ένα πολύ λεπτό ηλεκτρόδιο, το οποίο ψύχει τοπικά τον καρκίνο. Η θερμοκρασία πέφτει γύρω στους - 21 βαθμούς Κελσίου και κυριολεκτικά εξαφανίζεται ο καρκίνος. 

Όταν εξετάζουμε και πάλι τους ασθενείς, δύο – τρεις εβδομάδες μετά την χειρουργική επέμβαση, διαπιστώνουμε ότι ο καρκίνος δεν υφίσταται πλέον. 

Βελτίωσα τη μέθοδο που ανακάλυψε και ανέδειξε συνάδελφός μου, όταν ήμουν στο Χέρφιλντ και στη συνέχεια, όταν συνταξιοδοτήθηκε, συνέχισε το έργο του ο επιμελητής με τον οποίο συνεργαζόμουν, κι όταν έγινα κι εγώ επιμελητής, άρχισα να την εφαρμόζω. 

Η μεταστατική εστία στον πνεύμονα αφαιρείται θωρακοσκοπικά με την χρήση κάμερας και διαρκεί πέντε μόλις λεπτά. Οι ασθενείς φεύγουν δύο μέρες μετά από το Νοσοκομείο και ζουν μια ζωή χωρίς κανένα πρόβλημα κι αν εμφανιστεί νέα εστία στο μέλλον, την αφαιρούμε και δεν πεθαίνει πλέον ο ασθενής». 
Δημήτρης Κυπαρισσόπουλος – Θωρακοχειρουργός: «Διάκριση, όταν σε προσκαλούν να μιλήσεις ανά την υφήλιο» 

«Είχα την τύχη να σταθώ δίπλα σε ανθρώπους που με μεγάλη ανιδιοτέλεια με βοήθησαν για να φτάσω εδώ που έφτασα αυτή τη στιγμή και εδώ και ένα χρόνο έφυγα από την προστασία τους, άνοιξα τα δικά μου φτερά και είδα πραγματικά τι μπορώ να κάνω. 

Διάκριση είναι για μένα ο μεγάλος αριθμός των e mail που λαμβάνω, προκειμένου να πραγματοποιήσω ομιλίες ανά τον κόσμο. Όποια διάκριση υπάρχει, είναι μέσω των ανακοινώσεων που πραγματοποιώ, όχι για να γίνω διάσημος, αλλά για να πληροφορήσω τον κόσμο ότι υπάρχει και αυτό και αποδίδει. Όταν βλέπεις πλέον ότι σε προσκαλούν ανά την υφήλιο, να μιλήσεις για κάτι που έχεις εξελίξει, είναι πολύ σημαντικό. 

Είναι ωραίο να προσφέρεις, ακόμη και όταν δεν στο ζητάνε. Ο Σπύρου υπήρξε πρότυπο για μένα και ήταν ο λόγος για τον οποίο θέλησα να γίνω θωρακοχειρουργός. Ο Γιακούμπ, τον οποίο είχα επίσης την τύχη και την τιμή να γνωρίσω, είναι πολύ απλός και καταδεκτικός άνθρωπος. 

Σκοπός μου είναι να βοηθάω τον κόσμο και κυρίως τον Έλληνα στο συγκεκριμένο τομέα και ειδικά στη συγκεκριμένη ειδικότητα, διότι δεν έχει τη βοήθεια που θα έπρεπε. Δεν περίμενα ότι θα εξελιχθούν έτσι τα πράγματα. Με βοήθησε ο Θεός και αν αγαπάς αυτό που κάνεις και το κάνεις σωστά, πας καλά. 

Δεν ξέρω κανένα να αγαπάει αυτό που κάνει και να αποτυγχάνει. Είναι ωραίο να προσφέρεις, ακόμη κι όταν δεν στο ζητάνε». 



enimerotiko.gr 

3 λόγοι για να «χαιρετάτε» τον Ήλιο κάθε μέρα...!!!!

Στις περισσότερες τάξεις yoga ένα κοινό σημείο αναφοράς στην διάρκεια του μαθήματος είναι ο Χαιρετισμός στον Ήλιο, ή αλλιώς Surya Namaskar στα σανσκριτικά. 

Ανάλογα με τον δάσκαλο ή το σύστημα, μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές παραλλαγές στην εκτέλεση του Χαιρετισμού στον Ήλιο, όπως για παράδειγμα ο αριθμός των στάσεων, ο ρυθμός εκτέλεσης τους, η τεχνική της αναπνοής κ.α. Όποια παραλλαγή κι αν γνωρίζετε, παρακάτω σας δίνουμε τρεις λόγους για να εξασκείτε αυτή την πρακτική σε καθημερινή βάση. 
1. Ο Χαιρετισμός του Ήλιου είναι μια πλήρης πρακτική για το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα. 
Είναι μια αρχαία, αλλά όπως αποδεικνύεται και επιστημονικά σχεδιασμένη, γιογκική ακολουθία που περιέχει asanas, (στάσεις σώματος) pranayama (τεχνικές αναπνοών) και τεχνικές διαλογισμού, έτσι λειτουργεί όχι μόνο στο φυσικό επίπεδο αλλά και σε βαθύτερα, λεπτοφυή επίπεδα. 

Στην πραγματικότητα, γνωρίζουμε ότι η σύγχρονη εκδοχή έχει τις ρίζες της στην αρχαία βεδική περίοδο στην Ινδία, όταν ο Ήλιος λατρευόταν ως ισχυρό σύμβολο της υγείας και της αιώνιας ζωής. 

Όταν αυτή η σύνδεση με τον Ήλιο και όλα όσα αντιπροσωπεύει ακόμα και σήμερα για τη ζωή μας αυτή η ενέργεια, βρίσκεται στην καρδιά της πρακτικής μας κάθε φορά που εκτελούμε την Surya Namaskar, τότε μπορούμε εύκολα να εμβαθύνουμε και να διοχετεύσουμε αυτή την ενέργεια σε όλα τα επίπεδα της ύπαρξής μας. 
2. Ο Χαιρετισμός του Ήλιου αναζωογονεί πλήρως ολόκληρο το σώμα γρήγορα. 
Ο κατάλογος από τα φυσικά οφέλη είναι ατελείωτος. Για να αναφέρουμε μερικά : διατηρεί τη σπονδυλική στήλη εύπλαστη και ευέλικτη, τεντώνει και τονώνει τους περισσότερους μυς, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, την αναπνοή και τις απεκριτικές λειτουργίες, τονώνει τα νεύρα, καθαρίζει το δέρμα, κάνει το σώμα πιο λεπτό και μας κάνει να αισθανόμαστε νεότεροι! 

Είναι μια ολοκληρωμένη εξάσκηση και μια πολύ καλή λύση για τις πιεσμένες χρονικά ημέρες, που μια πλήρης πρακτική μπορεί να φαίνεται δύσκολη. Έξι γύροι της Surya Namaskar μπορούν να γίνουν σε 10 – 12 λεπτά και να είναι αρκετό για να διατηρήσετε τη ζωτικότητα σας σε υψηλά επίπεδα, αυτές τις ημέρες. 

3. Ο Χαιρετισμός του Ήλιου παίζει το ρόλο του «ψυχοθεραπευτή». 
Ακριβώς όπως μια φωτεινή ηλιόλουστη μέρα διαλύει το σκοτάδι και την κατήφεια, η πρακτική της Surya Namaskar εξισορροπεί με προσοχή τα συναισθήματα, απομακρύνει την αρνητικότητα και εμποτίζει τη θετικότητα, την ηρεμία και την ελπίδα. 

Στην πραγματικότητα, η ακολουθία είναι γνωστή για τις θεραπευτικές της ιδιότητες σε διαστρεβλωμένες νοητικές ή συναισθηματικές ενέργειες και είναι μια σπουδαία αγχολυτική πρακτική. Ακόμα και με λίγους γύρους Χαιρετισμών στον Ήλιο, όταν γίνονται συνειδητά και με επίγνωση στη ροή της αναπνοής, αφήνουν μια αίσθηση ελαφρότητας στην καρδιά και γαλήνης στο νου. 




Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

12 σκληρές οδηγίες για να αλλάξεις τον εαυτό σου...!!!!


Στην πραγματικότητα είναι δώδεκα τρόποι για να κατανοήσεις την ζωή που ζεις και την συμπεριφορά σου και με αποφασιστικό τρόπο να προχωρήσεις μπροστά. Στον δικό σου καλύτερο τρόπο ζωής. 

1. Όλα είναι όπως θα έπρεπε να είναι. Είναι τρελό πως καταλήγεις πάντα εκεί που προορίζεσαι να είσαι – πως, ακόμα και οι πιο τραγικές και αγχωτικές καταστάσεις τελικά σε διδάσκουν σημαντικά μαθήματα που ποτέ δεν είχες ονειρευτεί ότι θα είχες την ευκαιρία να μάθεις. Να θυμάσαι, πολλές φορές, όταν τα πράγματα καταρρέουν, στην πραγματικότητα βρίσκουν επιτέλους τη θέση τους. 

2. Δεν μπορείς να αρχίσεις να βρεις τον αληθινό σου εαυτό, πριν χαθείς σε αυτό τον κόσμο. Το να συνειδητοποιήσεις ότι έχεις χαθεί είναι το πρώτο βήμα για να ζήσεις τη ζωή που θέλεις. Το δεύτερο βήμα είναι να αφήσεις τη ζωή που δεν θέλεις. Το να κάνεις μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή σου είναι αρκετά τρομαχτικό. Αλλά ξέρεις τι είναι ακόμα πιο τρομαχτικό; Το να μετανιώνεις. Το όραμα χωρίς δράση είναι ονειροπόληση και η δράση χωρίς όραμα είναι ένας εφιάλτης. Η καρδιά σου είναι ελεύθερη, έχε το θάρρος να την ακολουθήσεις. 

3. Είναι συνήθως ο πιο βαθύς πόνος που σε κάνει να αναπτύξεις πλήρως τις δυνατότητες σου. Είναι οι τρομαχτικές, αγχωτικές επιλογές που καταλήγουν να είναι οι πιο αξιόλογες. Χωρίς πόνο, δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή. Αλλά να θυμάσαι, ο πόνος, όπως ακριβώς και τα πάντα στη ζωή, έχει ως στόχο να μάθεις από αυτόν και στη συνέχεια να αφεθείς ελεύθερος. 

4. Μια από τις δυσκολότερες αποφάσεις που θα αντιμετωπίσεις ποτέ στη ζωή είναι το αν θα φύγεις μακριά ή θα κάνεις άλλο ένα βήμα προς τα εμπρός. Αν πιάσεις τον εαυτό σου σε ένα κύκλο να προσπαθείς να αλλάξεις κάποιον ή να προσπαθείς να υπερασπιστείς τον εαυτό σου εναντίον κάποιου που προσπαθεί να σε αλλάξει, φύγε μακριά. Αλλά, αν κυνηγάς ένα όνειρο, κάνε άλλο ένα βήμα. Και μην ξεχνάς ότι μερικές φορές αυτό το βήμα θα σε κάνει να τροποποιήσεις το όνειρο σου ή να σχεδιάσεις ένα νέο – είναι εντάξει να αλλάξεις γνώμη ή να έχεις περισσότερα από ένα όνειρα. 

5. Θα πρέπει να φροντίσεις τον εαυτό σου πρώτα. Πριν γίνεις φίλος με άλλους, θα πρέπει να είσαι φίλος του εαυτού σου. Πριν αρχίσεις να διορθώνεις τους άλλους, θα πρέπει να διορθώσεις τον εαυτό σου. Πριν κάνεις τους άλλους χαρούμενους, θα πρέπει να κάνεις τον εαυτό σου χαρούμενο. Δεν λέγεται εγωισμός αυτό, λέγεται προσωπική ανάπτυξη. Μόλις βρεις μια ισορροπία μέσα σου, μπορείς να ισορροπήσεις και τον κόσμο γύρω σου. 

6. Μια από τις μεγαλύτερες ελευθερίες είναι το να μην νοιάζεσαι για το τι σκέφτονται όλοι οι άλλοι για εσένα. Όσο ανησυχείς για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσένα, τους ανήκεις. Μόνο όταν δεν απαιτείς έγκριση από οποιονδήποτε άλλο εκτός του εαυτού σου μπορείς να ανήκεις σε εσένα. 

7. Μπορεί να χρειαστεί να μείνεις για λίγο μόνος πριν συνειδητοποιήσεις ότι, αν και τα αντικείμενα από τις αποτυχημένες σχέσεις σου μπορεί να μην μοιράστηκαν ισόποσα, τα ζητήματα που κατέστρεψαν τις σχέσεις πιθανόν μοιράστηκαν. Γιατί, πως μπορείς να σταθείς μόνος σου με αυτοπεποίθηση ή να δεις τα ίδια ζητήματα στην νεότερη σχέση σου και να μην συνειδητοποιείς τα σπασμένα κομμάτια που σου ανήκουν; Το να συνειδητοποιείς τα ζητήματα σου και να τα αντιμετωπίζεις, θα σε κάνει πολύ πιο ευτυχισμένο άτομο μακροπρόθεσμα, από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο. 

8. Το μόνο πράγμα που μπορείς να ελέγξεις απόλυτα είναι το πώς θα αντιδράσεις στα πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις. Όσο περισσότερο μπορείς να προσαρμοστείς στις καταστάσεις της ζωής, τόσο πιο ψηλά θα ανεβαίνεις και τόσο πιο γρήγορα θα είσαι σε θέση να ανακάμψεις από τις πτώσεις. 

9. Κάποιοι άνθρωποι θα σου πουν ψέματα. Να θυμάσαι, ένας ειλικρινής εχθρός είναι καλύτερος από ένα φίλο που ψεύδεται. Δείξε λιγότερη προσοχή σε αυτά που οι άνθρωποι λένε και περισσότερη προσοχή σε αυτά που κάνουν. Οι ενέργειες τους θα σου δείξουν την αλήθεια, η οποία θα σε βοηθήσει να μετρήσεις την πραγματική ποιότητα της σχέσης σας σε μια μακροπρόθεσμη βάση. 

10. Αν επικεντρωθείς σε αυτά που δεν έχεις, ποτέ δεν θα έχεις αρκετά. Αν είσαι ευγνώμων για αυτά που έχεις, θα καταλήξεις να έχεις ακόμα περισσότερα. Η ευτυχία δεν βρίσκεται ούτε στις ιδιοκτησίες, ούτε στο χρυσό. Η ευτυχία κατοικεί στη ψυχή. Η αφθονία δεν είναι το πόσα έχεις, είναι το πώς αισθάνεσαι για αυτά που έχεις. Όταν παίρνεις τα πράγματα για δεδομένα, η ευτυχία φεύγει μακριά. 

11. Ναι, έχεις αποτύχει στο παρελθόν. Αλλά μην κρίνεις τον εαυτό σου από το παρελθόν, δεν ζεις εκεί πια. Απλά επειδή δεν είσαι εκεί που θα ήθελες να είσαι σήμερα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είσαι εκεί κάποια μέρα. Μπορείς να μετατρέψεις τα πάντα γύρω σου εν ριπή οφθαλμού κάνοντας μια απλή επιλογή – να σηκωθείς, να προσπαθήσεις ξανά, να αγαπήσεις και πάλι, να ζήσεις ξανά και να ονειρευτείς ξανά. 

12. Ναι, τα πάντα θα πάνε καλά. Ίσως όχι σήμερα, αλλά τελικά. Θα υπάρξουν στιγμές που φαίνεται ότι όλα όσα θα μπορούσαν να πάνε στραβά, πάνε στραβά. Και μπορεί να νιώθεις σαν να είσαι κολλημένος εκεί για πάντα, αλλά δεν θα είσαι. Σίγουρα, ο ήλιος σταματάει να λάμπει κάποιες φορές και μπορεί να βρεθείς σε μια τεράστια καταιγίδα ή δύο, αλλά τελικά ο ήλιος θα βγει και θα λάμψει και πάλι. Μερικές φορές εξαρτάται από εμάς, να μείνουμε όσο το δυνατόν πιο θετικοί γίνεται ώστε να καταφέρουμε να δούμε και πάλι τις ακτίνες του ήλιου μέσα από τα σύννεφα. 




Yahoo.gr

Ο κόσμος αλλάζει μόνο μέσα από εσένα...!!!!

Όλα όσα δεν σου αρέσουν, αλλάζουν μόνο μέσα από εσένα. 

Περισσότερο από κάθε άλλη φορά, σήμερα οι άνθρωποι ενδιαφερόμαστε για το κοινό καλό. Να βοηθήσουμε τους άλλους, τους αδύναμους, να προστατέψουμε τη φύση, τα ζώα και νιώθουμε ότι γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι ανταποκρινόμενοι στο «εμείς». 

Αληθινά είναι πολύ όμορφο αυτό, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι όσο πιο πολύ προσπαθούμε συλλογικά, ανεβάζουμε τη δόνηση μας. Συμμετέχουμε σε πρωτοβουλίες και σε ομάδες διάσωσης του πλανήτη, είμαστε ενάντια στην κακοποίηση, ενάντια στον πόλεμο, ενάντια και σε πολλά άλλα… 

Και μετά όταν είμαστε στην οικογένεια μας, στη δουλειά μας, ή με τους φίλους μας, τι γίνεται και εκνευριζόμαστε; Τί διαρρηγνύει όλη αυτή την σπουδαία ενέργεια του «ενάντια» στο κακό και το άδικο; 

Ένας φίλος που είπε κάτι και δεν μας άρεσε; Το αγαπημένο μας πρόσωπο, που φαίνεται ότι τελικά δεν μας καταλαβαίνει; Το παιδί μας που δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες μας; Ο γείτονας που δεν μας είπε καλημέρα; 

Και όλο αυτό που αισθανόμαστε, ότι προσφέρουμε τον καλύτερο εαυτό μας για το κοινό καλό, που το χάνουμε; Μήπως ακόμα και όταν πιστεύουμε ότι λειτουργούμε συλλογικά, αυτό γίνεται μέσα από το «εγώ»; 

Παρατήρησε λίγο αυτό το «Ενάντια σε…». 

Οι άνθρωποι στην ανάγκη μας να έχουμε δίκιο, κύρια ανάγκη του «εγώ» μας, έχουμε ξεχάσει την ευδαιμονία του «εμείς». Είμαστε «ενάντια στον πόλεμο» ενώ ίσως θα ήταν καλύτερο να είμαστε υπέρμαχοι της ειρήνης. Αν το καλοσκεφτείς είμαστε περισσότερο «ενάντια» και λιγότερο «υπέρ». 

Σε μία κατάσταση «ενάντια» δυστυχώς κανείς, δεν μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά. Αυτή η κατάσταση έχει περισσότερο «εγώ» απ’ ότι «εμείς». 

Γι΄αυτό και όταν κατανοούμε τη λάθος εκτίμηση, που κάναμε για έναν άνθρωπο ή μία κατάσταση νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να επανορθώσουμε. 

Ειδικά αν το «εγώ», μας έχει «καπελώσει» υπερλειτουργώντας, προσπαθούμε να αποβάλλουμε κάθε σκέψη σχετικά με τη λάθος εκτίμησή μας, έχοντας τη δικαιολογία ότι έχουμε υπερβολική δουλειά ή πολύ πιο σημαντικά προβλήματα να αντιμετωπίσουμε. 

Όμως, αν θέλουμε να δονούμαστε στο «εμείς» χρειάζεται κάποτε να στρέψουμε την προσοχή μέσα μας. Να κατανοήσουμε τον εαυτό μας, να τον συγχωρήσουμε, να τον αγαπήσουμε και όλα αυτά αφού τα ολοκληρώσουμε για εμάς, να τα προσφέρουμε και στους άλλους. 

Πώς μπορούμε να σώσουμε τον πλανήτη, αν δεν μπορούμε να σώσουμε τον εαυτό μας από το «εγώ» μας; Πώς να κατανοήσουμε έναν φίλο μας, όταν δεν έχουμε μάθει να ακούμε τον εαυτό μας; 

Πώς να προσφέρουμε αγάπη στον άντρα μας ή στη γυναίκα μας, αφού δεν αγαπάμε τον εαυτό μας; Πώς να είμαστε δίκαιοι με τους άλλους, αν πρώτα δεν είμαστε αληθινοί και δίκαιοι με τον εαυτό μας; 

Πώς να δώσουμε αν δεν έχουμε; 

Πώς να έχουμε αν δεν είμαστε; 

Χρειάζεται να είμαστε αγάπη για να έχουμε να δώσουμε αγάπη. Χρειάζεται να βιώνουμε την ευτυχία για να την προσφέρουμε. Χρειάζεται να έχουμε πραγματοποιήσει αυτό που θέλουμε για να το μεταδώσουμε και στους άλλους. Κάθε βελτίωση που επιδιώκουμε εξωτερικά χρειάζεται να έχει ολοκληρωθεί πρώτα μέσα μας. 

Τίποτα δεν συμβαίνει έξω από εσένα. Όλα γίνονται μέσα σε εσένα. Οι αδικίες που βλέπεις να συμβαίνουν εξωτερικά σε εσένα ή στους άλλους, υπάρχουν πρώτα μέσα σου. 

Κράτα μόνο ένα πράγμα… 

Οτιδήποτε βλέπεις να συμβαίνει γύρω σου πρώτα υπάρχει μέσα σου. Ο φίλος που σε «πούλησε» είσαι εσύ. Κι αν μαζί του ήσουν αληθινός με κάποιον άλλον ίσως να μην ήσουν… Οι συμπεριφορές που έχεις επιδείξει, επιστρέφονται σε εσένα μέσα από διαφορετικούς ανθρώπους. 

Μάθε να προσφέρεις σε όλους και στον καθένα ξεχωριστά την αλήθεια σου. 

Άλλαξε τον εαυτό σου πριν προσπαθήσεις να αλλάξεις τον κόσμο! 




#Blueminders 
Οι Blueminders είναι οι εμπνευστές της σελίδας Bluemind Magazine. Καθοδηγούνται από την εσωτερική τους σύνδεση με το άπειρο και τις δυνατότητες που τους προσφέρει. Πιστεύουν στη μεγαλύτερη συμπαντική δύναμη, που είναι η αγάπη. Καθημερινά μοιράζονται μαζί σας, μηνύματα που λαμβάνουν διαισθητικά. Κάποια από αυτά τα μηνύματα μπορεί να αποτελέσουν μία έμπνευση για εσάς και να σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε αυτό που θέλετε. Κάποια μπορεί να είναι τροφή για σκέψη. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στέλνοντας μήνυμα με την ένδειξη “Για τους Blueminders” στη σελίδα μας στο Facebook

Αν περιμένεις την κατάλληλη στιγμή μπορεί να περιμένεις για πάντα...!!!


Θα έχεις περάσει πολλά τέτοια πρωινά, γεμάτα άγχος κι αμφιβολία. Να ξυπνάς και να αναρωτιέσαι πως τα έχεις κάνει έτσι σκατά, νέος άνθρωπος. Σίγουρα σε κάποια φάση της ζωής σου θα έχει τύχει να πνίγεις το θυμό σου, να χαμογελάς ευγενικά σε αγενείς ανθρώπους, να ζεις τελματωμένες σχέσεις, να κάνεις μια δουλειά που μισείς και να ζεις περιμένοντας να νιώσεις έτοιμος, μέχρι να έρθει η ώρα που θα μπορέσεις να τα τινάξεις όλα στον αέρα. 

Και ξέρεις τι άτιμο πράγμα είναι η συνήθεια, ε; Σου απομυζά μεγατόνους ενέργειας και θέλησης, υποχθόνια, χωρίς να πάρεις χαμπάρι. 

Γιατί δεν έχεις χρόνο να πάρεις χαμπάρι, κι από την πολλή αναμονή καταλήγεις να ζεις μια σβολιασμένη ζωή, με φτιαχτά γέλια και τυπικά βράδια. Λίγο χρόνο χρειάζεσαι, λες. Λίγο χρόνο ακόμα, για να τα βάλεις όλα σε μια σειρά. 

Όμως κανένας άνθρωπος δε γεννήθηκε για να ακολουθεί πεπατημένες οδούς, ούτε για να επιβιώνει προκειμένου να πληρώνει λογαριασμούς κι αμαρτίες. 

Οι άνθρωποι γεννιούνται για να δημιουργήσουν, να προσφέρουν, ν’ αγαπήσουν και ν’ αγαπηθούν. Και, δυστυχώς ή ευτυχώς, τίποτα από αυτά δε γίνεται περιμένοντας. Το ξέρεις, αλλά κάτι δε σου επιτρέπει να κουνηθείς. 

«Λίγο ακόμα», μονολογείς, η σωστή ευκαιρία δε θ’ αργήσει να εμφανιστεί. 

Βλέπεις, είναι περίεργα όντα οι άνθρωποι· κατά βάθος τους αρέσει να περιμένουν. Περιμένουν το Σάββατο για να διασκεδάσουν, περιμένουν ένα θαύμα για να σιάξουν τα οικονομικά τους, είναι απεγνωσμένοι να αδυνατίσουν για να μπουν στο καινούριο τους παντελόνι, καρτερούν το καλοκαίρι για να ξεκουραστούν, τις γιορτές για να φάνε του σκασμού και τη σωστή στιγμή για να δράσουν. Και το τώρα; 

Περιμένουν λοιπόν, αγόγγυστα, χωρίς να συνειδητοποιούν πως όλη αυτή η αναμονή τους κάνει να υπεραναλύουν την εκάστοτε κατάσταση δηλητηριάζοντας τον αυθορμητισμό τους κι όλα αυτά τα όμορφα που μπορεί να τους χαρίσει η στιγμή και τα αμέτρητα τώρα που εσωκλείει η μέρα. 

Ανησυχούν κι αμφιβάλλουν για εντελώς φτιαχτά σενάρια, καταστρέφοντάς τα με την τοξικότητα που οι ίδιοι τα ποτίζουν. Απλά μένουν στο ίδιο μέρος περιμένοντας να νιώσουν έτοιμοι. 

Μεταξύ μας όμως, δεν υπάρχει μεγαλύτερος αστικός μύθος από το «είμαι έτοιμος». Λόγου χάρη, κανείς δεν είναι έτοιμος να γίνει γονιός, γιατί δε γνωρίζει τι μπορεί να τον περιμένει. 

Επίσης, κανείς δεν είναι έτοιμος να εκφράσει τα συναισθήματά του όταν ξέρει πως μπορεί να τον απορρίψουν. Με τον ίδιο τρόπο κανείς δεν υπήρξε έτοιμος να ορμήσει προς νέα ξεκινήματα, όταν ο φόβος της αποτυχίας του έσφιγγε το στομάχι. 

Κι όμως, υπάρχουν άνθρωποι που τολμούν να μαθαίνουν κάνοντας· νέοι γονείς που μεγαλώνουν τα παιδιά τους χωρίς βοήθεια κι αποκτούν εμπειρία από τα λάθη τους, ερωτευμένοι που εκφράζουν τα συναισθήματά τους σε κλειστές πόρτες, κι άνθρωποι που παρατάνε αντιπαραγωγικές σπουδές για να κυνηγήσουν τα όνειρά τους. 

Υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν πως η ζωή τρέχει γρηγορότερα από αυτούς κι έχουν βαλθεί να συμπορεύονται μαζί της, όχι να την κοιτάζουν με τα κιάλια. Τους ζηλεύεις; Ποιος δε θα τους ζήλευε. 

Αποφάσισε, λοιπόν, πως δεν θέλεις να ξυπνήσεις μια μέρα συνειδητοποιώντας πως είναι αργά. 

Ανάλαβε δράση όσο κι αν τρέμει η καρδιά σου, όσο κι αν σκαλώνει το μέσα σου. Μην αφήσεις τον εαυτό σου να μετανιώσει που δεν άρπαξε ευκαιρίες, που δε φώναξε καταπιεσμένα «τράβα γαμήσου», που δεν είπε εκείνα τα «σ’ αγαπώ ακόμα» που κρατούσε μέσα του, και που περίμενε τόσο για να πάρει μια απόφαση. 

Βρόντηξε κάτω ό,τι σε βαραίνει και μάθε να μη νοσταλγείς ασφυκτικές συνήθειες· δουλειές, σχέσεις, σπίτια, ζωές, δεν έχει σημασία, αν σε πνίγουν τρέχα. 

Μπορεί να είναι δύσκολο, να βρεθείς στο μηδέν, να αποθυμήσεις την ασφάλειά σου, μα μη κάνεις πίσω. Κι όλα θα πάρουν το δρόμο τους γιατί, όπως έχει χιλιοειπωθεί, η τύχη αγαπάει τους τολμηρούς. 

Ακόμα κι αν τίποτα δε μοιάζει τέλειο με την κλασική έννοια του όρου, θα σε ευχαριστεί η βεβαιότητα πως η ζωή σου πηγαίνει μπροστά, δε λιμνάζει, κι αυτό είναι παραπάνω από αρκετό, καθώς δε θα ντρέπεσαι να κοιτάς τον εαυτό σου στα μάτια. 

Κι αν όλα αυτά σου μοιάζει κουραστικά, δεν πειράζει, ξέρεις γιατί; Γιατί είναι ακόμα πιο κουραστικό να περιμένεις την κατάλληλη ευκαιρία, να φοβάσαι μπροστά στο φόβο σου, και γιατί πρέπει επιτέλους να χωνέψεις πως καμιά φορά, το να περιμένεις την κατάλληλη στιγμή για τα πάντα, ίσως σημαίνει πως μπορεί να χρειαστεί να περιμένεις για πάντα. 

Προτίμησε λοιπόν να ανυπομονείς ελπίζοντας, παρά να αναμένεις φυτοζωώντας. 

Κατάλαβε, επιτέλους, πως κανένα εχέγγυο δε δόθηκε ποτέ, που να εξασφαλίζει πως τα αύριο είναι καλύτερα από τα σήμερα, και χώνεψε πως ένα ζωντανό παρόν αναπόφευκτα δωρίζει ένα μέλλον με πολύχρωμο παρελθόν. Κι αν κάτι χρειάζεται η ανθρωπότητα στην παρούσα φάση, είναι μια πραγματικότητα πέρα από το άσπρο και το μαύρο. 




Σοφία Καλπαζίδου 
Image by Christian Schloe 

Κβαντική θεραπεία...!!!!

Πιθανά έχετε ακούσει για την κβαντική θεραπεία, η οποία βασίζεται στην κβαντική φυσική. 

Έχετε σκεφτεί κάποιον όταν το τηλέφωνο χτυπά και ήταν αυτό το πρόσωπο; Έχετε επισκεφθεί ένα μέρος και είχατε την αίσθηση deja vu, σαν να ήσασταν εκεί πριν, αλλά δεν θυμάστε το ταξίδι; Έχετε αισθανθεί κάποιον να σας κοιτάζει και γυρίσατε για να διαπιστώσετε ότι ήταν αλήθεια; 

Σύμφωνα με την κβαντική φυσική, είμαστε μέρος ενός τεράστιου, αόρατου πεδίου ενέργειας, το οποίο περιέχει όλες τις πιθανές πραγματικότητες και ανταποκρίνεται στις σκέψεις μας και στα συναισθήματά μας. 

Σκεφτείτε το – κάθε φυσικό πράγμα στη ζωή μας δεν είναι στερεό, αλλά μάλλον, πεδία ενέργειας ή συχνοτήτων πληροφοριών. Κάθε άνθρωπος, μαζί με κάθε υλικό στο σύμπαν, μεταδίδει ένα ξεχωριστό ενεργειακό μοτίβο και αυτή η ενέργεια μεταφέρει πληροφορίες. 

Η κβαντική θεωρία εμπλοκής αναφέρει ότι όλοι οι άνθρωποι και το κβαντικό πεδίο αλληλοσυνδέονται. 

Σήμερα υπάρχουν θεραπευτές που εφαρμόζουν την κβαντική σαν ενεργειακή επούλωση εσωτερικών θεμάτων. Η αύξηση της ποσότητας ενέργειας που έρχεται στο σώμα μας, το μυαλό και το πνεύμα σας μέσω ενός ειδικευμένου επαγγελματία μπορεί και συχνά διευκολύνει την επούλωση του “ολόκληρου” εαυτού. 

Το Ρέικι είναι μια πρακτική που βοηθά στην εξισορρόπηση των τσάκρας ή των ενεργειακών κέντρων στο σώμα. Η ενέργεια στο σώμα μπορεί να μπλοκαριστεί εξαιτίας των αρνητικών σκέψεων ή συναισθημάτων. 

Αυτό μπορεί να προκαλέσει συναισθηματικά, πνευματικά ή σωματικά προβλήματα. 

Η ενέργεια Reiki βοηθά στην ισορροπία των ενεργειακών κέντρων που επιτρέπουν την άνευ όρων αγάπη ή την καθολική δύναμη ζωής να ρέει ελεύθερα μέσω του σώματος, προωθώντας έτσι την ευημερία. 

Οι αρνητικές σκέψεις μπορούν να δημιουργήσουν ένα αίσθημα έλλειψης στη ζωή μας που μερικές φορές προσπαθούμε να γεμίσουμε από σχέσεις με άλλους. Όταν η αγάπη άνευ όρων γεμίζει το σώμα, τα κενά που νιώθουμε μπορούν να εξαφανιστούν. 

Η κβαντική θεραπεία είναι ένας άλλος τύπος θεραπευτικής ενέργειας που βοηθά στην απελευθέρωση όλων των αντιστάσεων που περιορίζουν την πνευματική μας ανάπτυξη. Αντιστάσεις είναι τα αρνητικά συναισθήματα όπως ο θυμός, η απογοήτευση, η ζήλια, η λύπη, η ντροπή, ο πόνος. 

Βάζοντας στη θεϊκή μας συνειδητότητα, καταννούμε ότι είμαστε απεριόριστοι και ότι όλα όσα χρειαζόμαστε είναι ήδη μέσα μας. Επιλέγουμε πώς θέλουμε να ζήσουμε τη ζωή μας. 

Όταν ορίζουμε τις προθέσεις μας και εστιάζουμε σε αυτές, ενεργά εργαζόμαστε προς τους επιθυμητούς στόχους και μπορούμε να φέρουμε τις προθέσεις μας στην πραγματικότητά μας. 

Στην κβαντική για να φέρουμε την επιθυμητή κατάσταση στη ζωή μας χρειάζεται να εξασκούμε την πρακτική του διαλογισμού, ώστε να συντονίσουμε τη διαίσθησή μας με το Είναι μας. 

Η κβαντική θεραπεία μπορεί να μας βοηθήσει σε κάθε τομέα της καθημερινότητας που νιώθουμε ότι πιθανά έχουμε «κολλήσει». Οικονομικά προβλήματα, θέματα σχέσεων, ακόμα και θέματα υγείας μπορούν να επιλυθούν αποτελεσματικά. 

Το σημαντικότερο που θα πρέπει να γνωρίσουμε στη κβαντική θεραπεία, είναι ότι ο άνθρωπος καταφέρνει στην ουσία μόνος του να επιλύσει τα προβλήματά του. 

Ο θεραπευτής μπορεί να τον καθοδηγήσει, ώστε να μάθει να βλέπει τις καταστάσεις με νέα ματιά. Ο «θεραπευόμενος» σύμφωνα με τους νόμους της κβαντικής είναι ο μόνος που έχει τη δύναμη να αλλάξει τη ζωή του. 




Για να σε ζηλεύουν, κάτι έχεις κάνει καλά...!!!!

Κάνεις κάτι που σου αρέσει… Αυτό πάει καλά. Ξαφνικά βγαίνεις απ’ το συνηθισμένο και ξεχωρίζεις. 

Κάκιστο! Ρώτησες τους υπόλοιπους; Κυρίως συγγενείς που σε ξέρουν σαν κάτι ίδιο πάνω κάτω με εκείνους; Που σε δέχονται επειδή προσέχουν τ’ αρνητικά σου και τα τονίζουν και ιδίως τις ατυχίες σου. 

Έτσι, άλλωστε, νιώθουν καλύτεροι. Γεμίζουν αγαλλίαση κι ευφροσύνη ψυχής επειδή εκείνοι γλίτωσαν. 

Λοιπόν; Αυτούς τους ρώτησες; 

Έκανες ευτυχισμένο τον εαυτό σου κι αυτόματα προξένησες δυστυχία σ’ εκείνους. Τους έκανες να σε φθονούν.

Μην χαλιέσαι. Ο φθόνος είναι μια κινητήριος δύναμη.

Προχώρα περισσότερο. Καν’ τους να ζηλέψουν κι άλλο.

Οι φθονεροί άνθρωποι έχουν εθιστεί στην κακία και στα “πρέπει”. Δείλιασαν όταν ήρθε για εκείνους η ώρα να ξεφύγουν. Σκλαβώθηκαν. Κοιτάνε τριγύρω και βλέπουν πως υπάρχουν κι εκείνοι που πέτυχαν περισσότερα ερήμην των κανόνων. 

Αυτό είναι!

Η πείνα της ζήλιας τους τρυπά το στομάχι. Αλίμονο. Μάταιη τόση οσφυοκαμψία. Κάτι πρέπει να κάνουν. 

Κατασκευάζουν ιστορίες. Διασύρουν. Για λίγο νιώθουν γεμάτοι, ικανοποιημένοι, σχεδόν ευτυχείς βλέποντας ότι προκάλεσαν στεναχώρια ή έστω πιστεύοντας το. Πράσινα, ζηλιάρικα ανθρωπάκια, σκεφτείτε.

Λυτρωθείτε, επιτέλους. Ο φθόνος είναι φθορά. Νικήστε τον. 

Όλα από εσάς ξεκινάνε. Απ’ την δική σας έλλειψη ελευθερίας. Αυτό ζηλεύετε. Αυτό που ποθείτε περισσότερο. 

Παλέψτε να ζήσετε όπως θέλετε. Κι αφήστε εμάς τους υπόλοιπους στην ησυχία μας! 




Ρένα Γέρου 

Ο πόνος είναι απαραίτητος...!!!!

Το ανεπιθύμητο δώρο της ζωής (δεν είσαι αυτό που χάνεις) 
«Ο πόνος μας αναγκάζει να αλλάξουμε. Η αλλαγή δεν μας αρέσει και τις περισσότερες φορές τη φοβόμαστε και την πολεμάμε. Μας αρέσει να παραμένουμε σε γνώριμα μέρη ακόμα κι αν μερικές φορές τα μέρη αυτά δεν είναι υγιή για μας. Σε κάποιες περιπτώσεις, ο πόνος είναι τόσο δυνατός που πρέπει να τα παρατήσουμε. Αφηνόμαστε στο παλιό κι αρχίζουμε από την αρχή. Συχνά είναι ο πόνος που βιώνουμε που μας οδηγεί, όχι μόνον σε μια διαφορετική ζωή, αλλά μια ζωή πλουσιότερη και με περισσότερος ανταμοιβές». 
- Dennis Wholey 

Coaching συμβουλή Νο 10 
Στο κεφάλαιο αυτό θα σου ζητήσω να δεις την απώλεια σαν έναν τρόπο να δυναμώσεις την ψυχή σου. Αυτό μπορεί να φανεί παράξενο στην αρχή, αλλά η απώλεια είναι απλά το αναπόφευκτο αποτέλεσμα του περάσματος του χρόνου. Όπως έγραψε μια γυναίκα η οποία είχε καρκίνο και σύντομα θα έχανε ένα μέρος του σώματος της, 

«Ίσως αφήνουμε πίσω μας πράγματα καθώς προχωράμε στη ζωή, έτσι ώστε άλλα χαρακτηριστικά να μπορούν ίσως να γίνουν πιο δυνατά;» 

Θυμάμαι να στέκομαι στην αυλή με τον γιό μας, τον Jeff, ο οποίος είναι καταπληκτικός κηπευτής, και να μιλάω σχετικά με το πόσο δύσκολο ήταν για μένα να κλαδεύω ζωντανά φυτά και δέντρα. Ένιωθα πολύ άβολα να κόβω ένα ζωντανό κλαδί. 

Ο Jeff μου θύμισε ότι δεν είχα πρόβλημα μέσα στο χειρουργείο να αφαιρώ από έναν άνθρωπο μέρη που ήταν άρρωστα ή όχι πιά χρήσιμα. 

Είπα ότι μπορούσα να το κάνω επειδή βοηθούσε το άτομο να γίνει καλά, και ο γιός μου είπε ότι το ίδιο ίσχυε για εκείνον όταν κλάδευε ένα δέντρο ή ένα φυτό. Τα λόγια του με βοήθησαν να καταλάβω την ανάγκη να αφήσουμε κάποια πράγματα για να μπορέσουμε να ανθίσουμε και να επιβιώσουμε. 

Ο πόνος και η απώλεια μπορούν να είναι μεγάλοι δάσκαλοι και οδηγοί. Μας βοηθούν να ορίζουμε, να θρέφουμε, και να προστατεύουμε τον εαυτό μας. Όταν πεινάμε, ψάχνουμε τροφή, και η εμπειρία του πόνου ή της απώλειας μας οδηγεί να κάνουμε το ίδιο πράγμα. 

Ο συναισθηματικός πόνος γίνεται καταστροφικός όταν η απώλεια αυτή καθ’ αυτή γίνεται το επίκεντρο της προσοχής μας, αντί να επικεντρωθούμε σε αυτό που μας έχει ακόμα απομείνει. Και τα ζώα υφίστανται ακρωτηριασμούς και, όπως λέει ένας κτηνίατρος, «Ξυπνούν και γλύφουν το πρόσωπο του ιδιοκτήτη τους». Είναι ακόμη ικανά να αγαπούν και να αισθάνονται ολόκληρα. 

Ο φόβος της απώλειας μπορεί να πονάει όσο πονάει και η ίδια η απώλεια. Πρέπει να θυμόμαστε ότι η απώλεια είναι μέρος της ζωής. Είναι ένα αναπόφευκτο γεγονός. Με αυτήν την προοπτική, θα έπρεπε τα γηρατειά ή ακόμη και η αναπηρία να θεωρούνται απώλεια; 

Γιατί να μην τα βλέπουμε σαν σημάδια κουράγιου και σαν πηγές σοφίας; Κάποτε συνάντησα μια νέα γυναίκα η οποία γεννήθηκε χωρίς χέρια, και από αυτήν έμαθα να μην την βλέπω ως ανάπηρη αλλά ως υπερβολικά ικανή, διότι είναι ικανή να γράφει με ένα στυλό ανάμεσα στα δάκτυλα του ποδιού της. 

Μόνον εσύ μπορείς να αποφασίσεις αν θέλεις να καθορίζεσαι από αυτό που έχεις χάσει ή από το ποιός πραγματικά είσαι. Κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τον εαυτό τους από την αρρώστια και τον πόνο τους. 

Είναι ο τρόπος που έχουν να τραβάνε την προσοχή. Προτιμώ μια άλλη επιλογή. Ορίζω τον εαυτό μου όχι από τα μέρη του σώματος μου αλλά από το πνεύμα μου και την στάση μου προς τη ζωή. 

Προσπαθώ να είμαι σαν τον σκύλο που γνωρίζω ο οποίος γεννήθηκε με δύο μόνον πόδια κι εν τούτοις απολαμβάνει την κάθε μέρα χοροπηδώντας γύρω-γύρω στην αυλή. 

Η μόνη φορά που θα είσαι ποτέ τέλειος είναι όταν αφήσεις το σώμα σου. Απλά μην κάνεις το λάθος να παραιτηθείς επειδή η ζωή έχει πόνο. Θυμήσου, πάντα μπορείς να αρχίσεις από την αρχή και να βρεις χαρά ανεξάρτητα από τις συνθήκες. 

Οι ασκήσεις που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να κινηθείς προς τον πόνο και τις απώλειες σου και να βρεις καινούριους τρόπους να θρέψεις τον εαυτό σου κι εκείνους που αγαπάς. 

(Απόσπασμα από το βιβλίο του Dr. Bernie S. Siegel, “101 EXERCISES for the SOUL”) 




Το πρόβλημα των ανθρώπων...!!!!

Ἐκπλήσσομαι ὅταν βλέπω τόσους πολλούς ἀνθρώπους πού εἶναι εὐτυχισμένοι μέσα στήν δυστυχία τους!
Πάουλο Κοέλο 

Τό πρόβλημα τοῦ ἀνθρώπου πού δέν ἔχει "μπεῖ" μέσα του γιά νά βρεῖ τήν ἀρχική αἰτία εἶναι ὅτι ψάχνει μέ τό μυαλό νά δώσει ἐξηγήσεις. 

Μήν μπορώντας νά βρεῖ τίς ἱκανοποιητικές, ἀναπτύσσει μέσα του τήν πεποίθηση ὅτι κάποιος ἄλλος, κάποιοι ἄλλοι. θά μᾶς σώσουν, κάποιοι ἄλλοι κατέχουν περισσότερη γνώση ἀπό ἐμᾶς. Ὅλα ὅμως εἶναι μέσα μας καί τό μόνο πού ὑπάρχει ἀληθινά εἶναι ἡ Ἀπεριόριστη Ἀγάπη ἡ Δημιουργική Αἰτία. 

Ὅλα τά ὑπόλοιπα πού ξεκινοῦν πάντοτε ἀπό τήν ἀνυπαρξία δηλαδή τόν φόβο, εἶναι ἔλλειψη αὐτῆς.

Θά έρθει καιρός πού ξαφνικά δέν εἶναι εὔκολο, πού ξαφνικά πονάει, πού ξαφνικά φοβᾶσαι καί εἶσαι σίγουρος ἄν μπορεῖς νά συνεχίσεις. 

Αὐτές οἱ στιγμές εἶναι ἐξαιρετικές εὐκαιρίες, γιατί ἄν ἀποδεχτεῖς τήν δυσκολία, ἀγκαλιάσεις τόν πόνο, ὑπερβεῖς τόν φόβο καί συνεχίσεις νά σπρώχνεις, δέν ὑπάρχει ὅριο στό τί μπορεῖς νά ἐπιτύχεις!

Ξέρω....

Αὐτή εἶναι πάντοτε ἡ στιγμή τῆς "ἀποχώρησης"ἀπό τό γνωστό, αὐτό πού ἀγαπήθηκε σάν ἀληθινό.…

Ὅμως ἄν ζεῖς τόν πόνο, νά γνωρίζεις ὅτι ἡ σκάλα γιά τόν Οὐρανό περνάει μέσα ἀπό τίς πύλες τῆς Κόλασης. 

Χρειάζεται νά καεῖς καλά γιά νά ἀνυψωθεῖς ἀπό τίς στάχτες τῶν πόνων σου καί νά μήν πονέσεις πιά. Ἐδῶ, μέ μιά ἔννοια, θά χάσεις τό σῶμα σου καί θά κερδίσεις τήν Ψυχή σου.

Ἡ Θεϊκή δύναμη δέν ἀναγνωρίζει ἀρνητικότητα ἤ ἁμαρτία. Ἄν τό ἔκανε δέν θά ἦταν θεϊκή.

Ὁ σοφός ἀναγνωρίζει τίς στιγμές πού προμηνύουν τόν κίνδυνο καί ξέρει πῶς νά τόν ἀποτρέψει μέχω τῆς ἔγκαιρης προφύλαξης. Ὄντας ἰσχυροῦ χαρακτήρα, δέν ἀφήνει τόν ἑαυτό του νά ἐπηρρεάζεται ἀπό τήν κοινή παραζάλη, ἀλλά ἐλέγχει ἔγκαιρα τήν πορεία του.




Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Προσοχή στην αρνητική ενέργεια! Μπορεί μέχρι και να σας αρρωστήσει…!!!!

3 σημάδια που δείχνουν πως ο χώρος μας έχει αρνητική ενέργεια. 

Αναρωτιέστε πως θα καταλάβουμε εάν ο χώρος μας έχει αρνητική ενέργεια; Και πως μπορούμε να την εξουδετερώσουμε με την βοήθεια του feng shui; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε. 

#1 Αρρωσταίνουμε συχνά. 
Το να περάσουμε ένα κρυολόγημα ή μια γρίπη, κατά την διάρκεια του χειμώνα, σίγουρα δεν είναι λόγος ανησυχίας. Στην περίπτωση όμως που αντιμετωπίζουμε συχνά θέματα υγείας ή βαριές ασθένειες, τότε σίγουρα πρέπει να ελέγξουμε τον χώρο μας για ενεργειακό μπλοκάρισμα. 

Για παράδειγμα, εάν υποφέρουμε από πονοκεφάλους ή πόνους στο στομάχι σε σταθερή βάση τότε σίγουρα ο χώρος μας «νοσεί». Έτσι, και κατά συνέπεια και εμείς, που ζούμε ή εργαζόμαστε σε αυτόν τον χώρο. 

Για να εξομαλύνουμε σε ένα πρώτο επίπεδο αυτή την αρνητική ενέργεια που προσβάλλει την υγεία μας θα φροντίσουμε ο χώρος μας να εκτίθεται όσο το δυνατό σε περισσότερο φυσικό φως. 

Στα έπιπλα καλό θα είναι να χρησιμοποιήσουμε το στοιχείο του ξύλου και της γης. Θα πρέπει να έχουμε όσα φυτά μπορούμε, είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά στον χώρο. Αυτό φέρνει θετική ενέργεια και ειδικά στον τομέα της υγείας, στην ανατολική πλευρά του χώρου μας. 

#2 Έχουμε αϋπνίες, εφιάλτες. 
Το σώμα μας, όταν κοιμόμαστε, βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης ηρεμίας ενώ παράλληλα δέχεται σε μεγάλο βαθμό την ενέργεια Qi που υπάρχει ήδη στον χώρο μας. Εάν δεν μπορούμε να κοιμηθούμε εύκολα, κάνουμε διακοπτόμενο ύπνο ή έχουμε εφιάλτες πιθανώς η θέση του κρεβατιού μας να είναι λάθος ή / και το δωμάτιο μας γενικά να έχει έντονη ροή ενέργειας Qi. 

Επιλέγουμε να τοποθετήσουμε το προσκεφάλι του κρεβατιού μας στα ανατολικά, νοτιοανατολικά, νοτιοδυτικά, δυτικά ή βορειοδυτικά για ήρεμο και βαθύ ύπνο. 

Προσέχουμε να μην χρησιμοποιούμε έντονους χρωματισμούς,ειδικά του στοιχείου της φωτιάς (κόκκινο, πορτοκαλί, μοβ) σε μεγάλες επιφάνειες,όπως οι τοίχοι ή οι κουρτίνες. Επίσης, φροντίζουμε το υπνοδωμάτιο να αερίζεται συχνά κατά την διάρκεια της ημέρας. 

#3 Βιώνουμε μεγάλες απώλειες σε επαγγελματικό ή οικονομικό επίπεδο. 
Μπορεί τα οικονομικά μας να μην είναι τόσο καλά, ή η επαγγελματική μας πορεία να μην είναι τόσο καλή όσο θα θέλαμε. Εάν όμως τυχαίνουν πολλές κακοτοπιές μαζεμένες, χάνουμε πολλές επαγγελματικές ευκαιρίες αδικαιολόγητα, γίνονται κλοπές ή χάνουμε χρήματα χωρίς λογική εξήγηση, τότε σίγουρα ευθύνεται και η εξωτερική αρνητική ενέργεια που εισπράττουμε από το ανθρώπινο περιβάλλον μας. 

Μπορούμε, να εξουδετερώσουμε αυτή την αρνητική ενέργεια, πως; Τοποθετώντας στα νότια του χώρου μας ένα γυάλινο μπολ με 100 γρ. ψιλό αλάτι Ιμαλαΐων. Έπειτα, συμπληρώνουμε με καθαρό νερό, μέχρι ένα εκατοστό πιο χαμηλά από το χείλος του δοχείου (να μην ξεχειλίζει δηλαδή). 

Αυτό το μείγμα θα το αλλάζουμε μια φορά την εβδομάδα. Όσο περισσότερο ξεχειλίζει το νερό από το μπολ κατά την διάρκεια αυτής της εβδομάδας, τόσο περισσότερο καθαρίζει η αρνητική ενέργεια που εισπράττουμε από τους γύρω μας. 




Ειδικός Σύμβουλο Ευνοϊκής Ψυχολογικής Χωροθεσίας Feng Shui, Ευθυμία Α. Μισιρλή 
Image by Sarah Jung

Ο Παλιός κόσμος καταρρέει...!!!!

Η Λευκή Φτερωτή Συλλογική Συνειδητότητα των Εννέα: 
Είμαστε η Λευκή Φτερωτή Συλλογική Συνειδητότητα των Εννέα. Είμαστε εννέα σε ένα, ένα σε εννέα. Βρισκόμαστε στην ένατη διάσταση και από τη δική μας οπτική γωνία μπορούμε να παρατηρήσουμε από ένα υψηλότερο σημείο θέασης την υπέροχη πρόοδο που βιώνει η ανθρωπότητα ακόμα και από την τελευταία φορά που επικοινωνήσαμε μαζί σας στις 15-1-2020. 

Το χάος που παρακολουθείτε αυτή τη στιγμή στον πλανήτη έχει να κάνει με την διάλυση μιας αυτοκρατορίας. (Βλέπω Ρωμαϊκά συντρίμμια με σκόνη βουητά και αποκαλύψεις). 

Το χάος και οι αποκαλύψεις πρέπει να συμβούν ώστε να γεννηθεί κάτι καινούργιο. Μη φοβάστε αυτές τις αλλαγές καθώς το σκοτάδι μεταμορφώνεται σε φως η απομακρύνεται από αυτό. Και στη μία περίπτωση και στην άλλη το φως διαπερνά το όλο και το όλο ανακουφίζεται. Και αυτό γιατί εσείς είστε μέρος του όλου όπως είναι και το σκοτάδι. 

Είχατε και εσείς σκοτεινούς ρόλους όπως είχατε και φωτεινούς ρόλους σε άλλες ενσαρκώσεις. 

Βρίσκεστε εδώ από πεδία υψηλότερης δόνησης με σκοπό να γειώσετε μία υψηλότερη συνειδητότητα και θα τη γειώσετε. Γιατί αυτό κάνετε. Μη νιώθετε κουρασμένοι. Ενθαρρυνθείτε, αναζωογονηθείτε από αυτά τα λόγια, γιατί τα κωδικοποιούμε με πολύ φως. 

Είμαστε η Λευκή Φτερωτή Συλλογική Συνειδητότητα των Εννέα. Σας βλέπουμε, σας αγαπάμε. Ομάδα Επιφανείας ανά τους Αιώνες, έχετε τις καρδιές μας. Ετοιμάζουμε το δρόμο για τη νίκη σας, γιατί αυτή η νίκη είναι δική σας. 

Είναι μία συλλογική προσπάθεια, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία επί τούτου. Πολλοί πίσω από την αυλαία βοηθάνε, συνεισφέρουν, καθαρίζουν και προσφέρουν υπέροχες υπηρεσίες σε εσάς χωρίς καμία ευχαριστία η ορατότητα. 

Αυτός είναι ο δρόμος της καρδιάς που υπηρετεί, μία καρδιά που αναπτύσσετε και εσείς τώρα. Αυτός είναι ο δρόμος ενός αφυπνισμένου δασκάλου (μάστερ) ο οποίος υπηρετεί με απίστευτη αγάπη και αυτό γιατί όταν κάποιος είναι φωτισμένος τότε πρέπει να υπηρετεί. 

Είναι μία φυσική εξέλιξη και έκφραση αυτής της συνειδητοποίησης του εαυτού. Όταν υπηρετείς τους άλλους, υπηρετείς τον εαυτό σου. Όταν θεραπεύεις τους άλλους, θεραπεύεις τα δικά σου εσωτερικά τραύματα και το εσωτερικό σου παιδί απελευθερώνεται. 

Είμαστε η Λευκή Φτερωτή Συλλογική Συνειδητότητα των Εννέα. Υποκλινόμαστε σε εσάς με ευγνωμοσύνη και υπηρεσία για τη συνεισφορά του έργου σας στη Γη και την ανέλιξη της. 

Βλέπουμε την ανθρωπότητα να ανυψώνεται ενεργειακά με πολύ γρήγορους ρυθμούς, με θεία χάρη και ευκολία. Μην ταρακουνιέστε. Να μένετε ακλόνητοι στο φως, στην πίστη σας. Να θυμάστε την εκπαίδευση σας και να προφυλάσσετε τις καρδιές σας. 

Τυλίξτε τους εαυτούς σας στο φως. 

Επιτρέψτε στο φως να γίνει ο μανδύας σας, επιτρέψτε στην αλήθεια να γίνει αυτό που είστε, επιτρέψτε στην αγάπη να βρίσκετε στα χείλη σας και στο όραμα σας έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε τους άλλους καθαρά για αυτό που πραγματικά είναι, μία εξατομίκευση του όλου, μία εξατομίκευση δική σας, γιατί εσείς είστε μέρος αυτής της τεράστιας και μεγαλειώδους παράστασης και ο ρόλος σας είναι σημαντικός και πολύ ουσιαστικός. 

Είμαστε η Λευκή Φτερωτή Συλλογική Συνειδητότητα των Εννέα και σας στέλνουμε γαλήνη αυτή την ημέρα. Ελπίζουμε τα λόγια μας να σας αναζωογόνησαν, γιατί αυτή ήταν η πρόθεση μας, μία πρόθεση ανακούφισης, χαράς και βαθιάς αναζωογόνησης. 




Φενγκ Σούι : Μην αφήνετε τίποτα κάτω από το κρεβάτι σας, εκτός από ένα πράγμα...!!!!

Tο Φενγκ Σούι συνιστά να μην τοποθετείτε τίποτα κάτω από το κρεβάτι σας. Όμως υπάρχει μία και μοναδική εξαίρεση για την οποία θα μιλήσουμε παρακάτω. Ο χώρος κάτω από το κρεβάτι πρέπει να είναι ελεύθερος προκειμένου να υπάρχει μια ανοιχτή ροή ενέργειας που να διοχετεύεται ομοιόμορφα σε ολόκληρο το σώμα το βράδυ. 

Τα πράγματα που ίσως έχετε αφήσει κάτω από το κρεβάτι διαθέτουν ενέργεια την οποία απορροφάτε ενώ κοιμάστε, και γι αυτό καλό είναι να το αποφεύγετε. Ο χώρος κάτω από το κρεβάτι πρέπει να είναι άδειος και να τον καθαρίζετε τακτικά 

Υπάρχει όμως ένα και μοναδικό πράγμα που μπορείτε να τοποθετήσετε κάτω από το κρεβάτι σας: Το κουτί του θησαυρού 

Όπως αναφέραμε όμως, υπάρχει μία εξαίρεση. Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, υπάρχει μία εξαίρεση στη συμβουλή να μην υπάρχει τίποτα κάτω από το κρεβάτι και μας δίνει το δικαίωμα να τοποθετήσουμε κάτι που ονομάζεται «κουτί του θησαυρού». 

Τι είναι αυτό; Το «κουτί του θησαυρού» είναι ένα ειδικό εργαλείο Φενγκ Σούι στο οποίο αποθηκεύετε κάποιες σημαντικές επιθυμίες και στόχους ώστε να πραγματοποιηθούν. 

Τι ακριβώς είναι το κουτί του θησαυρού και τι περιέχει μέσα; 

Θα πρέπει να έχετε υπόψη ότι η ποιότητα του κουτιού είναι εξαιρετικά σημαντική, διότι θα προκαλέσει μεγαλύτερη ή μικρότερη ενεργειακή δόνηση. Ένα συμπαγές καπάκι δίνει μια πιο ασφαλή και σταθερή ενέργεια και το ανοιχτό κουτί ένα πιο «ελεύθερο» είδος ενέργειας. 

Και τα 2 είναι εξίσου αποτελεσματικά – όλα εξαρτώνται από το τι επιθυμείτε να πάρετε: το ξύλο είναι γήινο και αντιπροσωπεύει την ενέργεια της δράσης και της εξέλιξης.

Ένα κομψό κουτί από χρυσό (ακόμα και απομίμηση) ή ασημί ή στολισμένο με λίθους, θα αυξήσει την αίσθηση του πλούτου. Ένα κουτί από πηλό υποδηλώνει τη δύναμη της προσοχής και της φροντίδας. 

Τι να βάλετε μέσα στο κουτί του θησαυρού; 

Πριν βάλετε οτιδήποτε μέσα στο κουτί, θα πρέπει να αναρωτηθείτε τι είναι αυτό που πραγματικά θα σας κάνει ευτυχισμένους. Το θέμα είναι να βρείτε πράγματα που μπορεί να ενισχύσουν τις ευτυχισμένες στιγμές που θέλετε να προσελκύσετε στη ζωή σας. 

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βάλετε πράγματα που θα ενισχύσουν μια συγκεκριμένη επιθυμία που θέλετε να εκπληρωθεί : αν επιθυμείτε πλούτο και χρήματα, βάλτε στο κουτί διάφορα χαρτονομίσματα, χρυσά κοσμήματα, χρυσά νομίσματα, κρυστάλλους. Σίγουρα πάντως πρέπει να αποφύγετε τα κέρματα. 

Αν θέλετε να προσελκύσετε αγάπη, βάλτε στο κουτί φυσικά αρώματα, κόκκινα κεριά, αρωματικές κρέμες και αιθέρια έλαια. Φροντίστε να βρίσκεται κάτω από τον αφαλό σας. Με αυτό τον τρόπο θα τροφοδοτείτε άμεσα την ενέργειά σας από το εσωτερικό του κουτιού. 

Σημείωση: το «κουτί του θησαυρού» θα πρέπει να καθαρίζεται τακτικά και να ανανεώνεται κάθε 3 μήνες. 




Το ζώδιό σου δείχνει το πώς πέθανες στην προηγούμενη ζωή σου...!!!!

Σαφώς δεν μπορεί να αποδειχτεί, αλλά, ρίξε μια ματιά! 
Η αστρολογία - μεταξύ άλλων - μπορεί να σου δώσει πληροφορίες και για το ποιος ήσουν σε μια άλλη, προηγούμενη ζωή σου, αλλά και για το πώς πέθανες! Εμείς βάλαμε κάτω τα βασικά στοιχεία του ζωδίου σου και καταλήξαμε σε κάποια συμπεράσματα. 

Σίγουρα δεν μπορούν να αποδειχτούν, αλλά δε χάνεις τίποτα να ρίξεις μια ματιά για να μάθεις την πιθανή αίτια του θανάτου σου, τότε. 

Ως Κριός, είσαι θαρραλέος/α, τολμηρός/η και δυνατός/η. Επιπλέον, φλογερός/η και παθιασμένος/η. Υπάρχει μια πιθανότητα να πυροβολήθηκες στην προηγούμενη ζωή σου από κάποιον/α που γνώριζες και ήσουν ερωτευμένος/η. Ήταν, λοιπόν, έγκλημα πάθους. 

Ως Ταύρος, είσαι υπομονετικός/η, αξιόπιστος/η και πρακτικός/η. Αγαπάς τους ανθρώπους και οι άνθρωποι σε αγαπούν. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πέθανες στα βαθιά σου γεράματα, από φυσικά αίτια, έχοντας μια καλή ζωή. 

Ως Δίδυμος, είσαι χαριτωμένος/η, συμπαθής και με χιούμορ. Όπου κι αν πας, κάνεις γνωριμίες, φιλίες αλλά δημιουργείς και έχθρες. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πέθανες από πτώση από ένα ψηλό κτίριο. Το θέμα είναι ότι είτε γλίστρησες ή κάποιος/α σε έσπρωξε. 

Ως Καρκίνος, είσαι ευαίσθητος/η, συναισθηματικός/η και πιστός/η. Για να μην αναφέρουμε, πόσο προστατευτικός/η είσαι. Η πιθανότητα να πνίγηκες στην προηγούμενη ζωή σας, επειδή προσπάθησες να σώσεις κάποιον/α που αγαπούσες πολύ, είναι μεγάλη. Ίσως το παιδί σου. 

Ως Λέων, είσαι τολμηρός/η, θαρραλέος/α και επιθυμείς να βρίσκεσαι στο κέντρο της προσοχής. Είσαι, επίσης, εξωστρεφής, δημιουργικός/η, αλλά μπορεί να προσβάλλεις και να υποτιμήσεις κάποιον/α. Ως εκ τούτου, είναι πιθανό να έθιξες την αξιοπρέπεια ενός ατόμου κι αυτό να σου έστησε καρτέρι και να σε σκότωσε. 

Ως Παρθένος, είσαι συνεσταλμένος/η, λογικός/η και συντηρητικός/η. Επίσης, αξιόπιστος/η και προσπαθείς να κάνεις αυτό που θεωρείς σωστό, ανεξάρτητα από τις συνθήκες που επικρατούν γύρω σου. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πέθανες σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα, πιθανώς πηγαίνοντας κάπου είτε για να βοηθήσεις είτε γιατί ένιωθες υποχρεωμένος/η. 

Ως Ζυγός, είσαι γοητευτικός/η, κοινωνικός/η και σου αρέσει να γοητεύεις. Επίσης, προσπαθείς να αποφύγεις δυσάρεστες καταστάσεις και να διατηρείς την ειρήνη και την αρμονία. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πέθανες από μια μη διαγνωσμένη ασθένεια στην προηγούμενη ζωή σου, επειδή την αγνόησες ή δεν ήθελες να την αντιμετωπίσεις.. 

Ως Σκορπιός, είσαι παθιασμένος/η και αποφασιστικός/η. Έχεις όμως και μια σκοτεινή πλευρά που μπορεί να σε πάει από τον παράδεισο ως την κόλαση. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δολοφονήθηκες από έναν κατά συρροή δολοφόνο, όμως να το πάλεψες μέχρι και την τελευταία στιγμή. 

Ως Τοξότης, είσαι η ψυχή της παρέας. Η ελευθερία είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητά σου και μισείς να σου λένε τι πρέπει να κάνεις. Δίνεις, επίσης, μεγάλο αγώνα για να διαχειριστείς κάποια έντονα συναισθήματά σου. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στην προηγούμενη ζωή σου να πιέστηκες τόσο που να αυτοκτόνησες. 

Ως Αιγόκερως, είσαι υπεύθυνος/η, δίκαιος/η και υπομονετικός/η. Προσπαθείς να είσαι πάντα εντάξει και έχεις μεγάλο αυτοέλεγχο. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να την πατήσεις. Είναι πολύ πιθανό, στην προηγούμενη ζωή σου, να σε απήγαγε και να σε σκότωσε κάποιος/α που γνώριζες. 

Ως Υδροχόος, είσαι ανεξάρτητος/η, εκκεντρικός/η και εξαιρετικά εγκεφαλικός/η. Συνήθως βλέπεις αποστασιοποιημένα μια κατάσταση, έτσι ώστε να λύσεις αποτελεσματικά ένα πρόβλημα. Επίσης, σου είναι εύκολο να μπεις μπροστά για να υπερασπίσεις τους άλλους. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στην προηγούμενη ζωή σου, να πέθανες σε μια πυρκαγιά, προσπαθώντας να σώσεις κι όποιον άλλο βρισκόταν μαζί σου. 

Ως Ιχθύς, είσαι συμπαθής, ανιδιοτελής και ευαίσθητος/η. Επίσης, τραβάς πάνω σου ανθρώπους που είτε είναι αδύναμοι και χρειάζονται τη βοήθεια και την παρηγοριά σου είτε ηλικιωμένοι και μόνοι. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πέθανες κι εσύ σε μεγάλη ηλικία, από μια κοινή ασθένεια, εγκαταλελειμμένος/η και αβοήθητος/η. 




Εστιασμένη Πρόθεση...!!!!

Κατά καιρούς καλό είναι να ρωτάμε τον εαυτό μας, απλά για να ελέγξουμε. Σε τι επικεντρωνόμαστε;

Για να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση, ας δούμε τη διαδικασία της εκδήλωσης ή το Νόμο της Έλξης. Εάν είναι αλήθεια ότι εμείς δημιουργούμε την πραγματικότητά μας, και είναι μια λειτουργία της συνεργασίας των σκέψεών μας, η οποία δημιουργεί ένα συναίσθημα και στη συνέχεια κινητοποιούμαστε να ενεργήσουμε και να συμπεριφερθούμε με συγκεκριμένους τρόπους. 

Και είναι επίσης αλήθεια ότι είμαστε ενέργεια και όλη η ενέργεια έχει δόνηση. Δονούμαστε λοιπόν σε μια συγκεκριμένη συχνότητα που στη συνέχεια μεταδίδεται στον χώρο γύρω μας. 

Η ενέργεια αυτή ή η συχνότητα συντονίζεται με άλλους ανθρώπους ή πράγματα ή ακόμα και καταστάσεις που είναι της ίδιας συχνότητας και έτσι έχουμε μια δύναμη έλξης που βασίζεται στις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις πράξεις μας ... ή στο που εστιάζουμε.

Η εστίασή μας είναι εξ ολοκλήρου στο χέρι μας. Επιλέγουμε σε τι να επικεντρωθούμε. Μερικές φορές αυτό μπορεί να είναι σαν να κρατάς μια ανοιχτή πυροσβεστική μάνικα, σωστά;

Έχει ένα δικό του νου.

Δεν μπορώ να πάρω κουμαντάρω το μυαλό μου.

Αυτό είναι πολύ συνηθισμένο για πολλούς από εμάς. Στον σύγχρονο κόσμο μας υπάρχουν τόσα ερεθίσματα και δυνατότητες που μας αποσπούν. Υπάρχει χαοτική ενέργεια που τραβάει την εστίαση μας προς πολλές κατευθύνσεις. 

Βρίσκουμε ακόμη και λόγους για να κατηγορούμε άλλους ανθρώπους ή αντικείμενα για αυτό που δημιουργούμε με τη δόνηση που εκπέμπουμε από την εστίαση που κρατάμε. 

Όταν αναλάβουμε την πλήρη ευθύνη για τη δόνηση μας και τις εμπειρίες που προκύπτουν, φέρνουμε την εστίασή μας πίσω στις εμπειρίες που θέλουμε να δημιουργήσουμε αντί της τυχαίας δημιουργίας / εστίασης. Παίρνουμε πίσω την προσωπική μας δύναμη.

Κοιτάξτε πόσο ισχυρή έχει γίνει η τηλεόραση.

Καθόμαστε, χαλαρώνουμε και εστιάζουμε την προσοχή μας στο πρόγραμμα της τηλεόρασης. Αυτό είναι παθητική εστίαση.

Επιτρέπουμε την εστίασή μας να τραβιέται μέσα-έξω από το πρόγραμμα που έχουμε επιλέξει για να επικεντρωθούμε στις διαφημίσεις για τις οποίες κάποιες επιχειρήσεις ξοδεύουν πολλά χρήματα. Έχουν τον έλεγχο της εστίασής μας. 

Και ανάλογα με το πρόγραμμα που επιλέξαμε, το πρόγραμμα έχει επίσης την εστίασή μας και υποδεικνύει πράγματα για εμάς και τον κόσμο γύρω μας. 

· Όταν η εστίασή μας είναι τόσο χαλαρή όσο είναι όταν βλέπουμε τηλεόραση ή ταινίες, οι υποδείξεις αυτές είναι αρκετά ισχυρές, επειδή ο εγκέφαλος μας είναι έτοιμος να προγραμματιστεί σε αυτή τη χαλαρή κατάσταση. Αυτό είναι το σημείο στο οποίο θέλουμε να φτάσουμε κατά το διαλογισμό. 

Στο σημείο αυτό είναι που ασκούμε το ρόλο του παρατηρητή. Δεν σκεφτόμαστε. Αυτό είναι ένα ισχυρό εργαλείο εστίασης. Φανταστείτε τους σπόρους που μπορείτε να φυτέψετε όταν βρίσκεστε σε αυτή τη χαλαρή κατάσταση. Έχετε τη δύναμη να αλλάξετε τη ζωή σας με όποιο τρόπο εσείς θεωρείτε κατάλληλο.

Εάν επιτρέψουμε στην εστίαση μας να πετάγεται από το ένα πράγμα στο άλλο, όπως το πρόγραμμα της τηλεόρασης και η διαφήμιση, η ενέργειά μας είναι χαοτική και η συνολική καθαρή δόνηση που εκπέμπουμε δημιουργεί περισσότερο χάος. Θέλουμε να αρχίσουμε να αξιοποιούμε αυτή τη δύναμη της εστίασής μας προς όφελός μας;

Σε τι θέλουμε να επικεντρωθούμε; Σε τι θέλεις να εστιάσεις;

Εάν αυτό στο οποίο επικεντρωνόμαστε επεκτείνεται, τότε αυτό είναι αυτό που αποφασίζουμε ότι θέλουμε για τη ζωή μας. Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε πράγματα στη ζωή μας που είναι ευχάριστα ή ακόμα και συναρπαστικά! Όχι περισσότερο χάος, σωστά; 

Ας θέσουμε την πρόθεσή μας στην αρμονία, και ίσως να θέλουμε ευημερία για τον εαυτό μας και τους αγαπημένους μας. Διαθέστε χρόνο στο να καθίσετε και να ξεκαθαρίσετε τι θέλετε να δημιουργήσετε γραπτώς – το να γράφετε δίνει τις δημιουργίες σας περισσότερη δύναμη. Και όλοι χρειαζόμαστε την προσωπική μας δύναμη.

Η πρακτική της σκόπιμης εστίασής μπορεί να περιλαμβάνει τα ακόλουθα βήματα: 

· Οι σκέψεις μας βοηθούν να περιγράψουμε τα οπτικά και πώς θέλουμε να νιώθουμε. Γράφοντας το αυτό είναι ένας άλλος τρόπος να σταθεροποιήσουμε τις προθέσεις μας. Ξεκινώντας με την ευγνωμοσύνη μπορεί να σας βάλει σε μια καλή διάθεση ευθύς εξ αρχής, ακόμη και αν είστε σε πολύ κακή διάθεση στην αρχή. Με ρωτάτε πώς το ξέρω; 

· Τα συναισθήματα είναι στο ΤΩΡΑ. Το πώς αισθανόμαστε είναι πάντα ΤΩΡΑ, ανεξάρτητα από το αν θυμόμαστε συναισθήματα από το παρελθόν ή αν ανησυχούμε για το μέλλον. Η καλύτερη επιλογή παρ’ όλα αυτά είναι να πλάθουμε τα συναισθήματά μας για ένα μέλλον που περιμένουμε. 

Εδώ είναι που το να είμαστε περισσότερο σαν παιδιά, κάνοντας το διασκεδαστικό και σαν παιχνίδι είναι που είναι εύκολο να ενθουσιαστούμε και να κάνουμε μεγάλα όνειρα. Τα θαύματα συμβαίνουν όταν περιμένουμε ευτυχισμένοι ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα. 

Γιατί να μην καθιερώσουμε την τάση το θαύμα να γίνει πανταχού παρόν; Μπορούμε όλοι να εξασκηθούμε στην ευγνωμοσύνη και την ικανοποίηση για ένα μέλλον με εξασφαλισμένο το καλύτερο αποτέλεσμα. Είναι ένας μεγάλος συλλογικός στόχος! 

· Η δράση χρησιμοποιεί το σώμα. Όταν ακολουθείτε την έμπνευση και ενεργείτε πάνω σ' αυτή, είστε ήδη σε πολύ καλό σημείο επειδή βρίσκεστε σε κατάσταση λήψης μιας έμπνευσης. Ο διαλογισμός είναι άλλη μια ενέργεια πρόθεσης που είναι πολύ δυνατή. 

Αυτό το εργαλείο χρειάζεται εξάσκηση. Μένοντας στη παρούσα στιγμή και όντας ο παρατηρητής, όπου κυριολεκτικά δεν θα υπάρχει σκέψη. Απλά ξεκινήστε από το σημείο όπου βρίσκεστε και εξασκηθείτε όσο καλύτερα μπορείτε. Δώστε στον εαυτό σας την άδεια να το κάνει αυτό προτεραιότητα στη ζωή σας. 

Έχετε καταλάβει σε τι εστιάζετε;

Είναι αυτή η πρόθεσή σας;

Τέλεια! Σε κάθε παρούσα στιγμή έχετε την ευκαιρία να συνεχίσετε να επιλέγετε κάτι για να εστιάσετε το οποίο λειτουργεί για σας. Μπορείτε επίσης να κάνετε λάθη, όπως όλοι κάνουμε, και να επιλέξετε να εστιάσετε σε κάτι άλλο, κατά προτίμηση μαθαίνοντας από τα λάθη αυτά καθώς προχωράτε. 

Δεν υπάρχουν τιμωρίες για τα λάθη που κάνουμε. Όταν δίνουμε στον εαυτό μας την άδεια να ζητήσει συγνώμη από τον εαυτό μας ή από άλλους, δίνουμε στον εαυτό μας συμπόνια. Αυτό ανοίγει την καρδιά μας για να είμαστε πιο συμπονετικοί προς τους άλλους. Τι γίνεται αν όλοι οι άνθρωποι στη γη αποφάσιζαν να το κάνουν αυτό;

Αυτό θα ήταν θαυμάσιο!! 




Της Jennie Ankney 
Kate Minogianni‎ to