Σάββατο 5 Ιουνίου 2021

Σε ποια σημεία του εγκεφάλου διαφέρουν οι άνδρες από τις γυναίκες...!!!!

Μεγάλες διαφορές στις δομές, αλλά και στο μέγεθος του εγκεφάλου έχουν τα δύο φύλα, σύμφωνα με 20ετή έρευνα που ολοκλήρωσαν πρόσφατα ειδικοί στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Η μελέτη έρχεται να εξηγήσει ότι τα δύο φύλα έχουν φυσιολογικά διαφορετικές δεξιότητες, καθώς οι ομοιότητες που παρουσιάζουν στο μυαλό τους δεν είναι όσες νομίζαμε μέχρι σήμερα.

Ο ανδρικός εγκέφαλος είναι μεγαλύτερος και πιο πρακτικός, αλλά ο γυναικείος είναι πιο συναισθηματικός

Στη μελέτη συμμετείχαν χιλιάδες άτομα, ηλικίας από έξι μηνών βρέφη έως 80χρονους. Το συμπέρασμα που προέκυψε είναι ότι οι άντρες έχουν μεγαλύτερο εγκέφαλο μεταξύ 8% και 13% σε σχέση με τις γυναίκες.

Επιπλέον, όπως τονίζουν οι ειδικοί, κάποια συγκεκριμένα σημεία στον εγκέφαλο που είναι υπεύθυνα για βασικές λειτουργίες όπως είναι η μνήμη, η λήψη αποφάσεων κ.λπ. έχουν διαφορετικό μέγεθος στους άντρες και διαφορετικό στις γυναίκες. 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν πραγματικές διαφορές σε συγκεκριμένες λειτουργίες – δεξιότητες μεταξύ των δύο φύλων.
                  
«Συγκεκριμένες περιοχές του εγκεφάλου είναι μεγαλύτερες στους άντρες, ενώ κάποιες άλλες υπερτερούν στις γυναίκες. Μάλιστα, κάποιες από αυτές, όπως είναι η αμυγδαλή και ο ιππόκαμπος, έχουν ιδιαίτερα βασικές λειτουργίες και προκαλούν τις μεγάλες διαφορές που παρατηρούμε τόσα χρόνια στα δύο φύλα», εξηγεί ο Σάιμον Μπάρον-Κόχεν, καθηγητής Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.
Για παράδειγμα, σήμερα θεωρείται σεξιστικό σχόλιο να πει ένας άντρας ότι «οι γυναίκες δεν είναι καλοί οδηγοί». Αυτό όμως εξηγείται από τη δομή του εγκεφάλου, καθώς το σημείο που ονομάζεται κέλυφος στους άντρες είναι πιο πυκνό και μεγαλύτερο σε έκταση. Αυτό σημαίνει ότι οι άντρες έχουν μία φυσική δομή που τους παρέχει τα φυσικά εχέγγυα στον χειρισμό σύνθετων μηχανών, άρα και των αυτοκινήτων.

Οι γυναίκες από την πλευρά τους είναι πιο συναισθηματικές, όπως λέμε. Και αυτό ισχύει βάσει δομών του εγκεφάλου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης που δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση «Neuroscience and Biobehavioral Reviews», οι γυναίκες έχουν πιο ανεπτυγμένη τη δομή του εγκεφάλου που ονομάζεται αριστερός μετωπιαίος πόλος (λοβός).

Η περιοχή αυτή είναι υπεύθυνη για την εκδήλωση του συναισθήματος. Άρα εκ της φυσικής ανατομίας του εγκεφάλου τα δύο φύλα δεν θα είναι ποτέ ίδια. Πάντα θα υπάρχουν διαφορετικές δεξιότητες που θα μπορεί να εκτελέσει καλύτερα το ένα από τα δύο φύλα.

Πολλές μελέτες που έχουν γίνει στο παρελθόν έχουν καταδείξει ότι στην εκδήλωση των νόσων της ψυχικής σφαίρας, υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των δύο φύλων όσον αφορά τον τρόπο έναρξης και εκδήλωσης της νόσου, την ηλικία και τα συμπτώματα που εμφανίζουν.

«Η συγκεκριμένη μελέτη θα μάς βοηθήσει όχι μόνο στην κατανόηση των δομικών διαφορών που έχουν τα δύο φύλα, αλλά και στις ψυχιατρικές νόσους που μπορούν να εκδηλώσουν» εξηγεί η Αμπερ Ρούγκροκ, διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

Οι ειδικοί από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ εκτιμούν ότι η μελέτη θα βοηθήσει περισσότερο στη βελτίωση της διάγνωσης και θεραπείας των ψυχιατρικών παθήσεων και όχι τόσο στην επίλυση των σεξιστικών διαφορών μεταξύ ανδρών και γυναικών.




Θα ξυπνήσεις μια μέρα και θα 'χεις φάει τέτοιο χαστούκι από τη ζωή, που θα χτυπάς το κεφάλι σου και θα λες ''τα είχα όλα'', μα θα είναι αργά…!!!!

''Τα είχα όλα ''. Εύχομαι πραγματικά, να μην φτάσεις ποτέ στο σημείο να το πεις.

Κάθεσαι και γκρινιάζεις για την κάθε αηδία. Για το κάθε τι μικρό. Χαλάς τη διάθεση σου, μιζεριάζεις, κλείνεσαι στον εαυτό σου. Σπαταλάς χρόνο που θα μπορούσες να αφιερώσεις σε αυτούς που αγαπάς.

Και αυτό γιατί;

Για αηδίες. Για πράγματα μικρά. Ευτελή. Πράγματα που σε κάνουν σήμερα να είσαι μέσα στο άγχος, μέσα στα νεύρα, μέσα στην πίεση και που αν σε ρωτήσω σε ένα μήνα, τι ήταν αυτό που σε έσκαζε, δεν θα θυμάσαι να μου πεις…

Λόγια, κουβέντες, μικροπαρεξηγήσεις, δυσκολίες, μικροαναποδιές. Εντάξει. Ας είναι. Τι να κάνουμε τώρα. Όλοι λίγο πολύ τα έχουν. Γιατί να σκας; Γιατί τόσο πολύ;

Πρόσεξε καλά. Αυτό είναι αχαριστία.

Θα ξυπνήσεις μια μέρα και θα ‘χεις φάει τέτοιο χαστούκι από τη ζωή, που θα χτυπάς το κεφάλι σου και θα λες ‘’τα είχα όλα’’, μα θα είναι αργά…

Πρόσεξε καλά. Τώρα, που έχεις ακόμα χρόνο.
                           



Ελευθεριάδης Γ. Ελευθέριος
Ψυχολόγος M.Sc.

Η αποδοχή και η σοφία ενός ελέφαντα…!!!!

Ένας ελέφαντας όταν νιώσει ότι πλησιάζει η στιγμή που θα πεθάνει αποσύρεται από την ομάδα και την οικογένειά του και βαδίζει "ενστικτωδώς", όπως ισχυρίζονται οι ανόητοι επιστήμονες που θεωρούν την νοημοσύνη των ζώων υποδεέστερη, πηγαίνει λοιπόν το ευφυές αυτό Ον σε κάποιο μακρινό νεκροταφείο ελεφάντων, που δεν γνωρίζει το σημείο που βρίσκεται... για να αφήσει την τελευταία του πνοή. 

Εκεί κι άλλοι ελέφαντες έχουν εγκαταλείψει το προσωρινό τους σώμα με την ίδια Διορατικότητα που χαρακτηρίζει τα σοφά αυτά πλάσματα.

Τι αποδοχή και πόση σοφία έχουν τα ζώα στο ζήτημα του θανάτου! Μακάρι να μοιάζαμε σε αυτόν τον ελέφαντα στο ελάχιστο. Όλα τα δεινά, οι αγριότητες και το σκοτάδι σε αυτό τον κόσμο του διαβολικού μας πολιτισμού οφείλονται στον Φόβο του ανθρώπου για τον θάνατο. 

Στην έλλειψη της αποδοχής του. Ποιος από εμάς θα πορευτεί προς το τέλος της ζωής του με τόση παραδειγματική Συμφιλίωση; Ο φόβος του θανάτου βρίσκεται πίσω από κάθε μας σκέψη.

Πώς άραγε να νιώθει ένας ελέφαντας ο οποίος μετράει τα ίχνη του μέχρι να φτάσει μόνος του, δίχως κανένα άλλο ζωντανό πλάσμα να τον στηρίζει κοντά του σε αυτή την ιερή εμπειρία της μετάβασης; Ποιος από εμάς μπορεί να αντέξει κάτι τέτοιο;

Ξέρετε τι αισθάνεται αυτό το πλάσμα που εμείς δεν αντέχουμε;

Αισθάνεται Έτοιμος. Συμφιλιωμένος με την Αποχώρησή του.

Ξέρετε γιατί; Επειδή υπήρξε ενωμένος με την Θεία σπίθα σε όλη του την ζωή. Σιωπηλά συνδεδεμένος με την Σοφία της Δημιουργίας. Ποτέ δεν έζησε δίχως Αρμονία, Καλοσύνη και Ευγνωμοσύνη, ούτε μία μέρα.

Πολύ με συγκινεί και με βάζει στην θέση μου. Περισσότερο από κάθε "ιερό κείμενο" από κάθε άλλη ποίηση και τέχνη, ανθρώπινη φλυαρία.




Το Φαινόμενο του Εκατοστού Πιθήκου + Video…!!!!

Σε ένα νησί της Ιαπωνίας, επιστήμονες παρακολουθούσαν τη συμπεριφορά πιθήκων που ζούσαν εκεί. Κάποια στιγμή έδωσαν στους πιθήκους ως τροφή γλυκοπατάτες γεμάτες λάσπες. Εκείνοι ανταποκρίθηκαν με χαρά αφού τους άρεσε πολύ η γεύση της γλυκοπατάτας αλλά όχι το χώμα.

Ένα μικρό πιθηκάκι δοκίμασε και έπλυνε στη θάλασσα τη γλυκοπατάτα του και την έφαγε πολύ πιο ευχάριστα. Αυτό το δίδαξε και στους άλλους. Σιγά-σιγά από το 1952 έως το 1958 σχεδόν όλοι οι πίθηκοι στο νησί είχαν μάθει πώς να ξεπλένουν τις γλυκοπατάτες προτού τις φάνε.

Βέβαια οι επιστήμονες δεν ήξεραν τον ακριβή αριθμό των πιθήκων που γνώριζαν αυτή τη διαδικασία και υπέθεσαν πως ήταν 99.

Μόλις λοιπόν και ο εκατοστός πίθηκος έμαθε πώς να ξεπλένει τη γλυκοπατάτα του προτού τη φάει, τότε συνέβη ένα μεγάλο άνοιγμα συνείδησης.

Παρατήρησαν λοιπόν οι επιστήμονες πως πίθηκοι σε άλλα μέρη του κόσμου, μίλια μακριά από το συγκεκριμένο νησί των πιθήκων στο οποίο γινόταν το πείραμα, αυτόματα άρχιζαν να καθαρίζουν τις γλυκοπατάτες τους, ενώ μέχρι τότε δεν το έκαναν.

Το συμβάν αυτό ονομάστηκε « ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ 100ου ΠΙΘΗΚΟΥ».

Μπορεί οι επιστήμονες να μην γνώριζαν τότε τον ακριβή αριθμό των πρώτων πιθήκων πως οδήγησαν το είδος τους σε αυτή τη συνειδησιακή αλλαγή και να υπέθεσαν πως ήταν 100, ωστόσο αναγνώρισαν την ύπαρξη αυτής της φυσικής αλήθειας του συντονισμού συγκεκριμένου αριθμού ατόμων που μπορεί να οδηγήσει σε συνειδησιακά άλματα.

Ύστερα από αυτό λοιπόν το πείραμα οι επιστήμονες συμπέραναν πως αρχίζει να αυξάνει ο αριθμός των ανθρώπων που γνωρίζουν και δημιουργηθεί μία κρίσιμη μάζα ατόμων, τότε δημιουργείται μία δύναμη και η γνώση των λίγων γίνεται γνώση για όλους.

Αν καταφέρουμε να περάσουμε από την ατομική συνείδηση του διαχωρισμού και του φόβου αλλάζοντας συχνότητα προς μία συμπαντική συνείδηση ειρήνης, γαλήνης, ενότητας και ανιδιοτελούς αγάπης και αυτές τις δονήσεις εκπέμπουμε προς τη Γη, τότε συμμετέχουμε σε μία Πνευματική Αφύπνιση και όταν δημιουργηθεί ένας συγκεκριμένος αριθμός ατόμων που κάνει συντονισμένα το ίδιο, τότε αυτή η αφύπνιση μεταδίδεται από Νου σε Νου.

Αν εξηγηθεί μηχανιστικά, η συμπεριφορά των ανθρώπων συχνά θα μας φανεί ανόητη, άλλες φορές γελοία κι άλλοτε πάλι δυσερμήνευτη.

Το πιο διάσημο παράδειγμα για την περιπετειώδη εξέλιξη της συμπεριφοράς δεν μελετήθηκε σε ανθρώπους αλλά σε πρωτεύοντα, σ’ αυτό που ονομάστηκε : «το φαινόμενο του εκατοστού πιθήκου». Μια νεαρή πιθηκίνα της Ιαπωνίας ονόματι Κίκα, του είδους Macaca fuscata, ζούσε στο νησί Koshima.

Ένα πρωί, η Κίκα ανέπτυξε αυθόρμητα μια συμπεριφορά χωρίς προηγούμενο στους πιθήκους του είδους της: ανακάλυψε τυχαία ότι οι πατάτες που άφηναν οι άνθρωποι που φρόντιζαν τα ζώα και ήταν γεμάτες χώμα, είχαν σαφώς καλύτερη γεύση αν τις έπλενε στο ποτάμι. 

Η πιθηκίνα επανέλαβε την επιχείρηση και μετά δίδαξε στις κόρες της αυτή τη νέα συμπεριφορά. Πιθανώς, αυτές τη μεταβίβασαν στα πιο κοντινά θηλυκά.

Οι παρατηρητές των πιθήκων απλώς κατέγραψαν το φαινόμενο χωρίς να επιδράσουν σ’ αυτό με κανέναν τρόπο. Ύστερα από κάποιο διάστημα, εκατό από τις διακόσιες πιθηκίνες που κατοικούσαν στο νησί είχαν συνηθίσει να πλένουν τις πατάτες. Τίποτα το περίεργο ως εδώ.

Το παράξενο συνέβη όταν οι παρατηρητές ανακάλυψαν ότι παρόμοια συμπεριφορά είχαν υιοθετήσει και τα θηλυκά που ζούσαν σε γειτονικά νησιά, όπου δεν υπήρχε η παραμικρή πιθανότητα κάποιος πίθηκος να έχει μεταδώσει τη γνώση αυτή.

Το πείραμα, που επαναλήφθηκε εκατοντάδες φορές, απέδειξε ότι αν ένα ορισμένο πλήθος μελών ενός είδους αναπτύξει ορισμένες ικανότητες ή υιοθετήσει κάποια συμπεριφορά, το ίδιο θα κάνουν κι άλλα μέλη του είδους, ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν συμβατικοί τρόποι επαφής μεταξύ τους.

Εάν οποιοσδήποτε, είτε είναι επιστήμονας είτε όχι, ρωτηθεί ιδιαιτέρως για το πώς εξηγείται αυτό το φαινόμενο… θα πρέπει να απαντήσει (αν είναι έστω και λίγο ειλικρινής) ότι δεν έχει ιδέα.

Αλλά όμως, όπως σωστά τονίζει ο Sheldrake, το να μην μπορεί να ερμηνευθεί ένα φαινόμενο (ακόμα κι αν είναι επαναλαμβανόμενο, μετρήσιμο και ικανό να αναπαραχθεί – δηλαδή, ένα φαινόμενο αποδεκτό από την επιστήμη), δεν είναι λόγος για να απαξιωθεί ο επιστήμονας ή οι παρατηρήσεις του. Πάντα το ανεξήγητο πρέπει να ενθαρρύνει τον επιστήμονα να συνεχίσει την έρευνα, ξέροντας ότι αργά ή γρήγορα θα φανεί η εξήγηση.

Δεν είναι υποχρεωτικό, όπως συνηθίζεται στη σημερινή εποχή της ηθικής χαλάρωσης ως και στην επιστήμη, να δώσουμε μια «οποιαδήποτε εξήγηση» σε κάτι που δεν έχει καμία εξήγηση.

«ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ»  ΧΟΡΧΕ ΜΠΟΥΚΑΪ
Από την άγνοια στη σοφία  - Bucay Jorge




Ποια είναι τα 4 αρώματα που μπορούν να βελτιώσουν την ψυχολογία σας στο λεπτό…!!!!

Ποια είναι τα 4 αρώματα που μπορούν να βελτιώσουν την ψυχολογία σας στο λεπτό

Βρείτε τη νότα σας, βρείτε τη στιγμή σας και όλα θα γίνουν καλύτερα.

Κάθε διαφορετική ευωδιά - από τις χιλιάδες που υπάρχουν στη φύση ή μέσα σε ένα μπουκαλάκι αρώματος -, μπορεί να προκαλέσει διαφορετικά είδη συναισθημάτων, τα οποία τις περισσότερες φορές είναι προσωπικά για τον καθένα μας.

«Κάθε άρωμα είναι τόσο υποκειμενικό, επειδή το οσφρητικό μας σύστημα έχει μια άμεση σύνδεση τις περιοχές εκείνες του εγκεφάλου, που σχετίζονται περισσότερο με το συναίσθημα, τη μνήμη και τη μάθηση. 

Και με δεδομένο ότι οι οσφρητικοί βολβοί βρίσκονται ακριβώς δίπλα στον εγκέφαλο, είναι αυτό που κάνει κάποια συγκεκριμένα αρώματα λιγότερο ή περισσότερο “λειτουργικά” για την ψυχοσύνθεσή μας», λέει ο, ένας Βρετανός βραβευμένος ψυχολόγος και σύμβουλος ευεξίας, Lee Chambers. 

Για να μας βοηθήσει να πλοηγηθούμε καλύτερα σε αυτήν τη σύνδεση ανάμεσα στο μυαλό μας και την ιδιαίτερη οσφρητική αίσθηση που προσφέρουν τα αρώματα, ο Chambers τονίζει:

«Εκτός από τις ατομικές προτιμήσεις και εμπειρίες, υπάρχουν ορισμένες οικογένειες αρωμάτων που μπορούν να προκαλέσουν πολύ συγκεκριμένα συναισθήματα και να προωθήσουν την ευεξία περισσότερο από άλλα. Γι’ αυτό άλλωστε έχουν ταξινομηθεί μετά από πολλές έρευνες, ως πρώτα στη λίστα των αρωμάτων, που έχουν τη δύναμη να βελτιώσουν κάθε πτυχή της ψυχολογικής ή σωματικής σας κατάστασης».

Οι φλοράλ νότες: Η μεγάλη οικογένεια των λουλουδάτων αρωμάτων, είναι εξαιρετική για την προώθηση της ηρεμίας, της θετικότητας και της μείωσης της αίσθησης του άγχους ή τα άσχημα συναισθήματα που οφείλονται σε κάποιο χωρισμό ή πένθος. «Όντας μια τόσο δημοφιλής κατηγορία αρωμάτων, μπορούν επίσης να προσφέρουν μια αίσθηση ευδαιμονικής απόδρασης, αντλώντας αναμνήσεις από αγαπημένες στιγμές του παρελθόντος», λέει ο Chambers.

Οι νότες εσπεριδοειδών: Αν καταλαμβάνεστε από μια αίσθηση ζωντάνιας και αναζωογόνησης κάθε φορά που μυρίζετε ένα λεμόνι, πορτοκάλι, μανταρίνι ή περγαμόντο, είναι γιατί τα εσπεριδοειδή δίνουν άμεση ανταπόκριση στους οσφρητικούς βολβούς - και από εκεί κατευθείαν στον εγκέφαλο- για μια κινητοποίηση των συνολικής ενέργειας του σώματός μας. 

«Εκτός από το γεγονός ότι οι νότες εσπεριδοειδών είναι μια κινητήρια δύναμη αφύπνισης, η οποία βοηθά να αντιμετωπίσουμε επικείμενες προκλήσεις και δύσκολες καταστάσεις, είναι ένα εξαιρετικό ελιξίριο για μια σειρά ψυχοσωματικών παθήσεων που οφείλονται στην κατάθλιψη», τονίζει ο ψυχολόγος.

Οι νότες μπαχαρικών: Μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά ή έπειτα από μια απρόσμενη ανατροπή των σχεδίων σας, η οικογένεια των μπαχαρικών έχει το δικό της μοναδικό σύνολο πλεονεκτημάτων για τον εγκέφαλο. 

Ο Chambers εξηγεί ότι «τα αρώματα με βάση τα μπαχαρικά, όπως το γαρίφαλο, η μέντα, η κανέλα και το τζίντζερ, χαρακτηρίζονται από μοναδικές ιδιότητες που βοηθούν στην εστίαση της εσωτερικής ηρεμίας και της πνευματικής ισορροπίας, αλλά και της μείωσης της αίσθησης σωματικής κόπωσης».

Οι μοσχώδεις νότες : Ο μόσχος (musk) είναι ένα από τα παλαιότερα ζωικά αρώματα, και στον σύγχρονο κόσμο των αρωμάτων εξακολουθεί να είναι το πιο κοινό και αγαπημένο πολυτελές συστατικό. 

«Το musk έχει ευεργετική επίδραση στην ψυχική διάθεση, χαλαρώνει, εξασφαλίζει καλή πνευματική διαύγεια και διάθεση. Γι’ αυτές τις ιδιότητές του ο μόσχος χρησιμοποιείται στην ιατρική και την αρωματοθεραπεία εδώ και αιώνες, ενώ επιπλέον θεωρείται ένα πολύ ισχυρό αφροδισιακό», λέει ο Chambers.




THE BEAUTY TEAM
© clickatlife.gr

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Ο μαύρος σκύλος και η κατάθλιψη...!!!!

Είχα έναν μαύρο σκύλο, τον έλεγαν “Κατάθλιψη”. Κάθε φορά που ο σκύλος εμφανιζόταν ένιωθα να “αδειάζω” και οι ρυθμοί της ζωής μου έπεφταν…

Εμφανίζονταν χωρίς αφορμή και μ’ έκανε να αισθάνομαι πιο μεγάλος από την πραγματική ηλικία μου. Όλοι οι υπόλοιποι απολάμβαναν τη ζωή, για μένα ήταν “Κατάθλιψη”.

Ό,τι μου προκαλούσε ευχαρίστηση μέχρι τότε, έπαυσε να μ’ ευχαριστεί, η όρεξή μου μειώθηκε και η μνήμη μου μαζί με την ικανότητα συγκέντρωσης με εγκατέλειπαν. Το να πάω οπουδήποτε ή το να κάνω οτιδήποτε μαζί με τον μαύρο σκύλο προϋπέθετε δυνάμεις που με ξεπερνούσαν.

Όταν βρισκόμουν με κόσμο η “Κατάθλιψη” εξαφάνιζε όλη μου την αυτοπεποίθηση. Ο μεγαλύτερος και συνεχής φόβος μου ήταν ότι οι άλλοι θα καταλάβαιναν ότι είμαι “στιγματισμένος” κι έτσι με πολλή προσπάθεια προσποιούμουν ότι είμαι συναισθηματικά καλά, κάτι που με εξουθένωνε.
           Ο μαύρος σκύλος που τον έλεγαν κατάθλιψη  
                         (ελληνικοί υπότιτλοι)

Ο μαύρος σκύλος μ’ έκανε να σκέφτομαι και να μιλάω μόνο για αρνητικά πράγματα, να γίνομαι εριστικός και ανυπόφορος για τους γύρω μου. Πήρε την αγάπη που είχα για τους άλλους και την έθαψε κάπου μακριά σε μια βαθιά θάλασσα. Του άρεσε πάνω απ’ όλα να με ξυπνά με αρνητικές εμμονές και να μου υπενθυμίζει πόσο εξαντλημένος θα ένιωθα όλη την υπόλοιπη μέρα.

Το να έχεις ένα μαύρο σκύλο στη ζωή σου σημαίνει να είσαι θλιμμένος, μελαγχολικός αλλά κυρίως να μη βιώνεις συναισθήματα. Όσο γερνούσα εγώ εκείνος μεγάλωνε και αγκιστρώνονταν ολοένα και περισσότερο πάνω μου.

Προσπαθούσα να τον διώξω με οτιδήποτε θα τον έκανε να τρέξει μακριά μου, αλλά τις περισσότερες φορές υπερίσχυε και η επανάκαμψή μου γινόταν σταδιακά πολύ δυσκολότερη απ’ ό,τι στο παρελθόν.

Κι έτσι άρχισα να στρέφομαι σε φάρμακα που στην πραγματικότητα δεν βοηθούσαν. Κάποια στιγμή ένιωθα εντελώς αποκομμένος από όλους και όλα. Ο μαύρος σκύλος είχε πετύχει να κυριαρχεί στη ζωή μου.

Κι όταν πια χάνεις οποιαδήποτε χαρά στη ζωή αναρωτιέσαι για ποιο λόγο ζεις. Ευτυχώς τότε, αποφάσισα να ζητήσω βοήθεια από κάποιον ειδικό. 

Ήταν το πρώτο βήμα μου προς την θεραπεία και αλλαγή σελίδας στη ζωή μου. Έμαθα ότι δεν έχει σημασία ποιος είσαι και ότι ο μαύρος σκύλος επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπων.

Έμαθα ακόμη ότι δεν υπάρχει κάποιο φάρμακο ή μαγικός τρόπος απαλλαγής, ότι η φαρμακευτική αγωγή ίσως βοηθά κάποιους ενώ άλλοι έχουν ανάγκη από διαφορετική θεραπεία.

Επίσης έμαθα ότι το να μην κρύβω τα συναισθήματά μου ειδικά από εκείνους πραγματικά νοιάζονταν για μένα και ήταν κοντά μου, αλλάζει τους όρους “του παιχνιδιού”.

Το πιο σημαντικό : έμαθα να μη φοβάμαι τον μαύρο σκύλο και μάλιστα του έδειξα και μερικά δικά μου παραγγέλματα. Όσο πιο κουρασμένος και αγχωμένος είσαι, τόσο πιο δυνατά θα γαβγίζει, γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό να μάθεις να ηρεμείς τη σκέψη σου.
               Κατάθλιψη : Η ζωή με τον «μαύρο σκύλο» 
                             (ελληνικοί υπότιτλοι)

Ακόμη έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως η σωματική άσκηση μπορεί να επιδράσει θεραπευτικά στην ήπια αλλά και στη σοβαρότερη μορφή κατάθλιψης με τρόπο ανάλογο με κάποια αντικαταθλιπτικά χάπια. 

Γι’ αυτό πήγαινε μια βόλτα, τρέξε αν προτιμάς κι άσε πίσω τη μαυρίλα. Κράτα προσωπικό ημερολόγιο. Το να σημειώνεις τις σκέψεις σου ισοδυναμεί με κάθαρση πνεύματος και ψυχής και βοηθά στην αυτογνωσία.

Επίσης να σημειώνεις εκείνα για τα οποία νιώθεις ευγνωμοσύνη. Και το πιο σημαντικό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι ασχέτως πόσο δύσκολο μπορεί να φαίνεται ότι είναι, αν κάνεις τα σωστά βήματα, αν μιλήσεις με τους κατάλληλους ανθρώπους, οι μέρες “κατάθλιψης” θα περάσουν.

Δεν μπορώ να πω ότι του είμαι ευγνώμων, αλλά ήταν ένας “δάσκαλος” για μένα. Με υποχρέωσε να επαναπροσδιορίσω και να απλουστεύσω τη ζωή μου. 

Έμαθα ότι το να τρέχω μακριά από τα προβλήματά μου είναι χειρότερο από το να τα αναγνωρίσω και να τα αντιμετωπίζω. Ο μαύρος σκύλος-κατάθλιψη θα είναι πάντα κομμάτι της ζωής μου αλλά ποτέ ξανά δεν θα είναι εκείνο το τέρας που υπήρξε.

Υπάρχει κατανόηση μεταξύ μας. Έμαθα μέσα από τη γνώση, την πειθαρχία και το χιούμορ πως ακόμη και ο χειρότερος μαύρος σκύλος - κατάθλιψη είναι “ιάσιμος”. Αν δυσκολεύεσαι μη διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια. Δεν είναι ντροπή ούτε κρίμα. Κρίμα είναι να μη ζεις τη ζωή.

Κατάθλιψη : ζήτησε βοήθεια. Πάρε βοήθεια.




Μετάφραση – Επιμέλεια: Λία Μαλλίδου
ΒΙΝΤΕΟ 2:  https://youtu.be/FoGsl1kexi8

Φύγε μακριά από σχέσεις άρρωστες, ψεύτικες και δήθεν…!!!!

Φύγε μακριά ΑΝ…

-σηκώσει χέρι πάνω σου. Φύγε με την πρώτη φορά και χωρίς καμία δικαιολογία.

-ζει στη μιζέρια, στην αδράνεια και δε σε κάνει να γελάς, να χαίρεσαι την κάθε στιγμή.

-σε ειρωνεύεται και σε περιπαίζει με την πρώτη ευκαιρία.

-δε βλέπει την ψυχή και το μυαλό σου αλλά μόνο το σώμα σου.

-σε επικρίνει για το ύψος, το βάρος και την εμφάνισή σου.

– όχι μόνο σε φέρνει στα δύσκολα αλλά και σε εγκαταλείπει σε αυτά.

-προσπαθεί να κάνει τους πάντες χαρούμενους ακόμη κι αν δεν εκτιμάει κανέναν τους, με μόνο στόχο να επωφεληθεί από αυτούς. Το κάνει και μαζί σου. Νόμος!

– σου λέει αυτό που θέλεις να ακούσεις κι όχι αυτό που πραγματικά σκέφτεται για εσένα. Κρύβει σκοπιμότητες!

-είναι μαζί σου για να ικανοποιεί τις δικιές του μόνο συναισθηματικές και σωματικές ανάγκες.

-θέλει να σε αλλάξει και να σε κάνει να είσαι ό, τι βολεύει εκείνον και την εικόνα του στους γύρω του.

-ζηλεύει. Ζηλεύει τα πάντα σου, τη δουλειά σου, τις επιτυχίες σου, τους φίλους σου, την προσωπικότητά σου, τα ενδιαφέροντά σου, τη ζωή σου ολόκληρη!

-έρχεται, φεύγει και ξανάρχεται ανάλογα με τα κέφια του.

-κοιτάει την τσέπη σου κι όχι την ψυχή σου.

-σε ελέγχει συνεχώς και θέλει να ξέρει που είσαι, με ποιον, τι κάνεις…

-κοντά του δεν είσαι ο εαυτός σου. Αν τον χάνεις λίγο λίγο κάθε μέρα, γιατί στο τέλος θα γίνεις μια άλλη ή ένας άλλος που δεν θα αναγνωρίζεις.

Φύγε πρώτος, φύγε πρώτη.

Φύγε εγκαίρως.

Φύγε πριν δεθείς, ειδάλλως θα ξηλωθείς και θα ματώσεις.

Φύγε περήφανα, με το κεφάλι ψηλά.

Κλείσε πολύ καλά την πόρτα πίσω σου.

Μη μείνεις λεπτό σε σχέσεις άρρωστες, σε σχέσεις ψεύτικες και δήθεν.

Σε σχέσεις που αντί να σε γεμίζουν χαρά σου ρουφούν τη ζωτικότητά σου, ώσπου να σε αδειάσουν, να σε στεγνώσουν και τότε να σε πετάξουν στα σκουπίδια.

Μη μείνεις με την ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει, γιατί δε θα αλλάξει, απλά θα γίνει χειρότερο. Και αυτό το χειρότερο μπορεί και να σε φυλακίσει για πάντα.

Δυστυχία!

Φύλαξε τον εαυτό σου, γιατί είναι ότι πιο πολύτιμο έχεις και μην τον χαρίζεις πουθενά εύκολα.

Τα χρόνια σου δε θα τα έχει κανείς να στα επιστρέψει!

Μη τα σπαταλήσεις, λοιπόν, για κανέναν που δε θα σου αποδεικνύει καθημερινά, με μικρές, μεγάλες κι αληθινές πράξεις, πόσο σε θέλει κοντά του.

Δίπλα του, σώμα, ψυχή και νου.

Κάνε το βήμα, σήμερα, τώρα, αυτή τη στιγμή!




30 βήματα για μία ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη ζωή…!!!!

Κάθε βήμα μετράει όσο μικρό και να είναι, κάθε τι που αποφασίζουμε να κάνουμε για τον εαυτό μας, είναι μόνο καλό.

Μέσα στην καθημερινότητα ξεχνάμε να δίνουμε προσοχή σε αυτά που μας ωφελούν ή τείνουμε να πιστεύουμε ότι όλα είναι αυτονόητα και θα μας έρθουν μόνα τους. Τίποτα δεν χαρίζεται, αλλά μόνο κερδίζεται από εμάς τους ίδιους, διότι έτσι μαθαίνουμε να το εκτιμούμε καλύτερα.

Βάζοντας ένα καλό πράγμα κάθε τόσο στη ζωή μας, είμαστε λίγο πιο κοντά σε μία ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη ζωή.

1. Ξεκίνα να περνάς χρόνο με τους κατάλληλους ανθρώπους.

2. Αντιμετώπισε τα προβλήματά σου.

3. Γίνε ειλικρινής με τον εαυτό σου.

4. Κάνε την προσωπική σου ευτυχία προτεραιότητα.

5. Παράμεινε αυθεντικός και υπερήφανος.

6. Ζήσε στο παρόν.

7. Αξιολόγησε προς όφελός σου τα λάθη σου.

8. Γίνε πιο ευγενικός με τον εαυτό σου.

9. Απόλαυσε ό,τι έχεις μέχρι τώρα.

10. Δημιούργησε τη δική σου ευτυχία.

11. Δίνε ευκαιρίες στα όνειρά σου.

12. Πίστεψε ότι είσαι έτοιμος να κάνεις το επόμενο βήμα.

13. Ξεκίνα μία νέα σχέση για τους σωστούς όμως λόγους.

14. Δίνε ευκαιρίες στους ανθρώπους που μόλις γνώρισες.

15. Ανταγωνίσου σε μία παλαιότερη εκδοχή του εαυτού σου.

16. Πανηγύρισε τις επιτυχίες των άλλων.

17. Προσπάθησε να βρίσκεις το καλό μέσα σε κάθε δύσκολη κατάσταση.

18. Ξεκίνα να συγχωρείς τον εαυτό σου και τους άλλους.

19. Ξεκίνα να βοηθάς τους άλλους ανθρώπους γύρω σου.

20. Άκου το συναίσθημά σου.

21. Πρόσεξε το άγχος σου και κάνε σύντομα διαλείμματα.

22. Υπάρχει ομορφιά και στις απλές στιγμές, εντόπισέ την.

23. Αποδέξου τα πράγματα ακόμα και όταν δεν είναι τέλεια.

24. Δούλεψε προς την επίτευξη των στόχων σου μέρα με τη μέρα.

25. Άνοιξε το συναίσθημα σου προς τους άλλους.

26. Ανάλαβε υπευθυνότητα για τις πράξεις σου.

27. Δώσε προσοχή και φροντίδα στις πιο σημαντικές σου σχέσεις.

28. Συγκεντρώσου στα πράγματα που μπορείς να ελέγξεις.

29. Εστίασε την προσοχή σου στην πιθανότητα των θετικών αποτελεσμάτων.

30. Εκτίμησε το πόσο υγιής είσαι αυτή τη στιγμή.




Επιμέλεια άρθρου: Xαράλαμπος Πίσχος, 
Ψυχολόγος – Υπαρξιακός Οικογενειακός Ψυχοθεραπευτής

Να αγαπάς τον εαυτό σου και να μην τον θυσιάζεις…!!!!

Να τον αγαπάς τον εαυτό σου και να τον φροντίζεις γιατί μόνο αυτόν έχεις.

Αυτός σε κάνει χαρούμενο, αυτός σε ρίχνει και σε ανεβάζει. Και μην τον υποτιμάς για τις στιγμές που φάνηκες αδύναμος. Μόνο εσένα έχεις. Και στα εύκολα και στα δύσκολα.

Σε εκείνες τις στιγμές που κανένα χέρι δεν μοιάζει ιδανικό να σε ζεστάνει και κάθε αγκαλιά μοιάζει ξένη, αδιάφορη. 

Μην τον στεναχωρείς τον εαυτό σου, πρόσφερε όλα όσα του αξίζουν. Και μην κολλάς σε άτομα που για κάποιο λόγο δεν είναι στη ζωή σου. Μην περιμένεις πως όλα θα αλλάξουν και θα έρθουν συγνώμες στα πόδια σου. 

Κανείς δεν σώθηκε από μια συγνώμη, μια λέξη που έχουν βαλθεί να σπιλώνουν την αξία της.

Να τον αγαπάς τον εαυτό σου και να τον προστατεύεις.

Μάθε να του αφιερώνεις χρόνο, να μένετε και λίγο μόνοι. Κουράζει το πλήθος, ο συνωστισμός στη ζωή σου. Να μάθεις να αναπνέεις, χωρίς να χρειάζεσαι οξυγόνο από άλλους. Μην ζεις παθητικά, παρασιτικά ούτε εις βάρος άλλων.

Και αν κάτι σου στράβωσε, θα είχε τους λόγους του. Κλείσε το μάτι και ρίξε ένα χαμόγελο.

Να ζεις για σένα, για τις όμορφες μέρες που θα έρθουν και για εκείνα τα χαμόγελα που τόσο αγαπάς στους άλλους. Να αναζητάς την αλήθεια, ναι! Και να ψάχνεις το φως στους άλλους. Να νιώθεις ελεύθερος και να ξεδιπλώνεις κομμάτια του εαυτού σου εν καιρώ, βήμα-βήμα, σελίδα- σελίδα.

Να αγαπάς αυτό που είσαι, έτσι όπως είσαι και έτσι θα μάθουν να σ ’αγαπούν και οι άλλοι.

Και αυτοί που αξίζουν θα είναι συνοδοιπόροι, φίλοι, σύντροφοι στη ζωή σου. Θα μείνουν δίπλα σου, θα σου κρατούν το χέρι στα πιο όμορφα, στα πιο ευφάνταστα γεγονότα της ζωής σου.

Θα γελούν μαζί σου, γιατί δεν θα μπορούν να κάνουν και αλλιώς. Και όταν θα πέφτεις, θα σου χαμογελούν και θα σου ξαναχαμογελούν μέχρι να νιώσεις πως στην καταιγίδα σου, δεν είσαι μόνος, είναι δίπλα σου.

Αυτοί που σε ξεχώρισαν, σε έμαθαν, σε χάιδεψαν τρυφερά, σου έδωσαν όσα χρειάστηκες, χωρίς να ζητήσεις. Αυτοί που σ ’αγάπησαν στις μαύρες και τις όμορφες μέρες σου, είναι αυτοί που επέλεξαν να είναι δίπλα σου, γιατί τους χάρισες και εσύ ένα κομμάτι ζωή. 

Έγινες ένα ξεχωριστό χρώμα στην παλέτα της ζωής τους. Έμεινες στην καθημερινότητα τους και μοιράστηκες ενδόμυχα λόγια. Λόγια που σας ένωσαν, βρήκατε κάτι κοινό και χτίσατε πάνω σε αυτό. Μια φιλία, έναν έρωτα, ένα αγνό συναίσθημα.

Να τον αγαπάς τον εαυτό σου και να μην τον χάνεις.

Προσπάθησε να μην ξοδεύεσαι, να μην αναλώνεσαι και όταν δίνεσαι πάντα να κρατάς κάτι για σένα. Το «πολύ» κουράζει, εξαντλεί, φοβίζει. Μοιράζει πνιγμένες ανασφάλειες, κρυμμένους φόβους, λόγια που ψάχνουν να ακουστούν από χείλη που ποτέ δεν τόλμησαν. 

Άνοιξε την ψυχή σου εκεί που ξέρεις πως δεν θα χαθείς. Κι αν κάνεις πως χάνεσαι, πιάσου από σένα. Τον εαυτό σου να τον έχεις ψηλά, να τον αγαπάς και να μην τον πληγώνεις.

Και μην ξεχνάς..

Οι άνθρωποι που αξίζει να βρίσκονται στη ζωή μας, είναι εκείνοι που μας αποδεικνύουν ότι μας χρειάζονται και εκείνοι στη δική τους ζωή.




Από dinfo
Photo by Erik Dungan

What is health - Όλα για την υγεία μας...!!!!


Ντοκιμαντέρ: What the Health (2017) Το ντοκιμαντέρ διερευνά τις ανησυχίες για την υγεία που αφορούν τις βιομηχανίες κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, τη φαρμακευτική βιομηχανία και διάφορες οργανώσεις υγείας. 

Τα προβλήματα είναι συνέπειες της κατανάλωσης γαλακτοκομικών προϊόντων και προϊόντων με βάση το κρέας. Παγκοσμίως έχουμε περίπου 315 εκατομμύρια ανθρώπους με διαβήτη. 

Αναμφίβολα αντιμετωπίζουμε μια επιδημία διαβήτη. 1 στα 3 δολάρια των δημοσίων δαπανών υγείας, πηγαίνει στη φροντίδα ανθρώπων με διαβήτη. 1 στα 10 δολάρια των συνολικών δαπανών υγείας πηγαίνει σε άτομα με διαβήτη.

WHAT IS HEALTH ? (Greek subs)

Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Σκέψου αν αξίζει…!!!!

Κάπου διάβασα, άκουσα, τέλος πάντων, δεν θυμάμαι, πως όταν ταξιδεύεις με το αυτοκίνητο δεν μπορείς να σταματάς κάθε φορά, που ένα σκυλί τρέχει από δίπλα και σου γαβγίζει. Γιατί από τα πολλά σταμάτα-ξεκίνα θα κουραστείς. Γιατί θα αποδιοργανωθείς. Γιατί θα σε βρει το βράδυ έξω στις ερημιές. Γιατί μπορεί ακόμα και το δρόμο σου να χάσεις.

Το ίδιο πράγμα ακριβώς, νομίζω πως συμβαίνει και με τη ζωή. Καθένας μας διαγράφει την δική του πορεία. Και στη πορεία αυτή, συναντά ανθρώπους που δε θα του φερθούν σωστά, λόγια που θα τον πικράνουν, συμπεριφορές άσχημες, στενάχωρες, προσβλητικές. 

Δεν γίνεται να μένει όμως σε αυτά. Δεν γίνεται να σταματά και να δίνει σε όλα σημασία. Δεν γίνεται να τα παίρνει κανείς, όλα τοις μετρητοίς. Γιατί θα τρελαθεί. Θα αποδιοργανωθεί. Γιατί κινδυνεύει να χάσει τον δρόμο του, το σκοπό του, τον προορισμό του.

Δεν σου λέω ότι είναι εύκολο. Σκέψου όμως.

Σκέψου αν αξίζει. Αν αξίζει σε κάθε γάβγισμα που ακούς στο δρόμο σου να σταματάς. Αν σε κάθε γάβγισμα, μπορείς να δίνεις σημασία.

Σκέψου.

Εσύ αποφασίζεις.




Γιατί τα κοριτσάκια φοράνε ροζ και τα αγοράκια μπλε ;

Το ροζ χρώμα είναι συνδεδεμένο με τα κορίτσια και το μπλε με τα αγόρια, κάτι που, τουλάχιστον στα πρώτα χρόνια της ζωής μας, εφαρμόζεται από τους περισσότερους γονείς. Ωστόσο, τα πράγματα δεν ήταν πάντα έτσι !

Μάλιστα, για ένα μικρό διάστημα, ίσχυε το εντελώς αντίθετο και τα ροζ ρούχα προορίζονταν για τα αγόρια! Πάμε, όμως, να δούμε πώς καταλήξαμε στο διαχωρισμό χρωμάτων ανάμεσα σε κοριτσάκια και αγοράκια, και πώς τα αγοράκια από λευκά κατέληξαν να φοράνε αποχρώσεις του μπλε:

Στην αρχή όλα τα μωρά φορούσαν λευκά

Μέχρι λίγο πριν τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όλα τα μωρά, κορίτσια και αγόρια, φορούσαν λευκά φορέματα. Ήταν θέμα περισσότερο οικιακής οικονομίας αφού τα φορέματα διευκόλυναν στην αλλαγή πάνας, μπορούσαν να διατηρηθούν λευκά για πολλά χρόνια ενώ επέτρεπαν στους γονείς να τα επαναχρησιμοποιούν σε κάθε μωρό που γεννιόταν - και τότε οι οικογένειες δεν έμεναν στο ένα στα δύο παιδιά! Για τον ίδιο λόγο, τα ρούχα για παιδιά μέχρι 6 ή 7 ετών ήταν unisex.
Ο διαχωρισμός των χρωμάτων ξεκινά τον 19ο αιώνα

Διανύουμε τον 19ο αιώνα και οι εμπορικές βαφές γίνονται ευρέως διαθέσιμες. Τα παστέλ υφάσματα περνούν πολύ γρήγορα και στα παιδικά ρούχα τα οποία εξακολουθούν να είναι unisex. Ωστόσο, για πρώτη φορά, επικρατούν το ροζ και το μπλε.

Η διαφορά με το σήμερα είναι πως το αν θα επέλεγες το ροζ ή το μπλε για ένα μωρό δεν εξαρτιόταν από το φύλλο του αλλά από το χρώμα των μαλλιών και των ματιών του. Το μπλε προοριζόταν κυρίως για παιδιά με μπλε μάτια και/ ή ξανθά μαλλιά και το ροζ για μωρά με καστανά μάτια και/ ή καστανά μαλλιά.
1918: ροζ για τ’ αγόρια, μπλε για τα κορίτσια

Το 1918 το Ladies’s Home Journal δημοσίευσε ένα άρθρο που ισχυριζόταν ότι ο γενικά αποδεκτός κανόνας είναι ροζ για τα αγόρια και μπλε για τα κορίτσια. Κι αυτό γιατί τουλάχιστον εκείνη τη στιγμή, το ροζ, το οποίο σχετίζεται με το κόκκινο, θεωρήθηκε πολύ σκληρό για τα κορίτσια, επομένως το μπλε, ένα χρώμα που σχετίζεται άμεσα με τον ουρανό και το φως της ημέρας, τους ταίριαζε καλύτερα.

1940: τα χρώματα αντιστρέφονται

Από το Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο που τα μωρά φορούσαν μόνο λευκά φορέματα φτάνουμε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο όπου η μόδα είναι πια ένας παράγοντας με μεγάλη δύναμη. Με οικονομικούς όρους της εποχής του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η εξαγωγή ενός φορέματος της γαλλικής haute couture ισοδυναμούσε με την εισαγωγή ενός τόνου κάρβουνου και η εξαγωγή ενός λίτρου αρώματος με την εισαγωγή δύο τόνων πετρελαίου.

Οι κατασκευαστές προσπαθούν να ερμηνεύσουν τις προτιμήσεις του αμερικανικού κοινού προκειμένου να αυξήσουν τις πωλήσεις τους και καταλαβαίνουν ότι είναι ευκολότερο να προωθήσουν το ροζ για τα κορίτσια και το μπλε για τα αγόρια. 

Το ροζ χρώμα παρουσιάστηκε ως πιο ρομαντικό λόγω της συγγένειάς του με το κόκκινο, το οποίο με τη σειρά του ταιριάζει καλύτερα στις γυναίκες που είναι πιο συναισθηματικές.
1970: επιστροφή στις unisex αποχρώσεις

Το γυναικείο απελευθερωτικό κίνημα, ένας συλλογικός αγώνας για την ισότητα των δύο φύλων που έκανε έντονη την εμφάνισή του στα τέλη του ‘60 και τις αρχές το ‘70, επιδίωξε να απελευθερώσει τις γυναίκες από την καταπίεση και την ανδρική υπεροχή και να εξαλείψει τα στερεότυπα που κυνηγούν τα δύο φύλλα. 

Για ακόμη μια φορά, λοιπόν, επανέρχονται στη μόδα οι unisex αποχρώσεις στα παιδικά ρούχα και προτιμούνται χρώματα όπως το λευκό, το κίτρινο ή το μπεζ.

1980: ροζ για τα κορίτσια, μπλε για τ’ αγόρια

Ο παράγοντας που επανέφερε το ροζ για τα κοριτσάκια και το μπλε για τα αγοράκια, ήρθε από το χώρο της επιστήμης! Τη δεκαετία του '80, η ιατρική εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς και πλέον οι γονείς μπορούν να μάθουν το φύλο των παιδιών τους πριν ακόμα γεννηθούν! 

Προκειμένου, λοιπόν, να τα έχουν όλα έτοιμα πριν φτάσει το μωρό στο σπίτι, επαναφέρουν το ροζ για τα κορίτσια και το μπλε για τ’ αγόρια.




newsbeast.gr

Από το 2014 είχε ειπωθεί για τον Κορωνοιό, την "πανδημία" και το εμβόλιο - video ...!!!!

Από το 2014 είχε ειπωθεί για τον Κορωνοιό, την "πανδημία" και το εμβόλιο! (video)…

Όσο εμείς είμασταν απασχολημένοι με τον καταναλωτισμό μας….με τις αγορές των αγαθών και ας μας είχαν κατακλύσει τα χρέη από τα δάνεια και τα διακοποδάνεια…με το μυαλό μας να τρέχει στην καλοπέραση μας και ας είχαμε κρίση….άλλοι ετοίμαζαν υπογείως την εξολόθρευση και την εξόντωση μας ….δείτε και θα καταλάβετε.





Χάνουμε τὴ στιγμή…!!!!

Εἶναι γνωστό, καλοί μου φίλοι, ἐκεῖνο τὸ διαφημιστικὸ μήνυμα ἑταιρείας κινητῆς τηλεφωνίας ποὺ ἔλεγε «ΖΗΣΕ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ». Ὡραιότατο καὶ ἐντυπωσιακὸ σὰν μήνυμα. Δὲν τὸ συζητᾶμε! Μόνο ποὺ ἐννοοῦσε μὲ τὰ τεχνολογικὰ μέσα, ὅπως εἶναι καὶ τὰ δικά της. Μόνο ποὺ συμβαίνει τὸ ἀντίθετο ἀκριβῶς, ἂν ἀφεθοῦμε στὰ τεχνολογικὰ μέσα, χωρὶς ὅρια καὶ κανόνες. Δηλαδὴ νὰ χάσουμε τελικὰ τὴ στιγμή μας! Ἀλλ’ ἂς πάρουμε τὰ πράγματα μὲ τὴ σειρά τους…

Ὅπως καὶ ἄλλοτε ἔχουμε πεῖ, ἐκεῖνο τὸ ὁποῖο ἔχουμε στὴ διάθεσή μας εἶναι μόνο τὸ παρόν. Μὲ τὸ παρὸν μποροῦμε νὰ διορθώσουμε ἢ καὶ νὰ ἀξιοποιήσουμε τὸ παρελθόν, ἀλλὰ καὶ μὲ τὸ παρὸν μόνο, μποροῦμε νὰ κερδίσουμε τὸ μέλλον. 

Καὶ τὴν αἰωνιότητα! Ἄρα ἡ στιγμή, ἡ στιγμή μας, εἶναι τὰ πᾶν γιὰ τὴ ζωή μας. Εἶναι ὅ,τι καλύτερο διαθέτουμε, ὅ,τι πολυτιμότερο μᾶς ἔδωσε ὁ Θεός. Εἶναι ἡ ἴδια ἡ ζωή μας!

Αὐτὸ ἀκριβῶς τὸ πολυτιμότατο ἀγαθό, τὴ στιγμή, ἔρχεται ἡ σύγχρονη τεχνολογία ἀπ’ τὴ μία νὰ μᾶς βοηθήσει νὰ τὴν ἀξιοποιήσουμε, ἂν τὴν χρησιμοποιήσουμε ἔξυπνα καὶ σωστὰ καὶ ἀπ’ τὴν ἄλλη ἂν παρασυρθοῦμε ἀπ’ τὰ θέλγητρα καὶ τὶς εὐκολίες της, νὰ τὴν χάσουμε ἐντελῶς!

Ἀξίζει νὰ τονισθεῖ ὅτι ἡ τεχνολογία δίνει σαφῶς μιὰν ἄλλη διάσταση στὸ χρόνο.

Στὸν εἰκονικὸ κόσμο τοῦ διαδικτύου, γιὰ παράδειγμα, ὁ χρόνος τρέχει διαφορετικὰ ἀπ’ αὐτὸν τοῦ πραγματικοῦ κόσμου. Τὰ γεγονότα ἐκεῖ λὲς καὶ χάνουν ἐντελῶς τὴ διάστασή τους καὶ γίνονται ἄχρονα!

Ὅταν διαβάζεις μία ἐφημερίδα, γιὰ παράδειγμα, γνωρίζεις ὅτι τὰ ἀναγραφόμενα ἔγιναν τὴ συγκεκριμένη ἡμερομηνία ἢ κάποια ἡμερομηνία τέλος πάντων. Τὸ ἴδιο συμβαίνει καὶ μὲ τὸ ραδιόφωνο, ὅπως καὶ μὲ τὴν τηλεόραση. 

Ἀκοῦς ἢ βλέπεις τὸ σημερινὸ δελτίο εἰδήσεων. Στὸ διαδίκτυο, ὅμως, αὐτὸ ποὺ ἔχει ἀνέβει ἐκεῖ, ποὺ τὸ βλέπεις καὶ τὸ παρακολουθεῖς, δὲν ξέρεις ἀπὸ πότε εἶναι. 

Μπορεῖ νὰ εἶναι καὶ πρὶν ἀπὸ 1 χρόνο, πρὶν ἀπὸ 5 χρόνια ἢ καὶ πρὶν ἀπό… 10 χρόνια! Πέραν τοῦ ὅτι μπορεῖ νὰ μὴ ἔγινε καὶ ποτέ! Παρ’ ὅλα αὐτὰ νομίζει κανεὶς ὅτι αὐτὸ συνέβη σήμερα, καὶ μάλιστα τώρα ποὺ τὸ βλέπει κανεὶς καὶ τὸ παρακολουθεῖ. Ἐξαίρεση ἀποτελοῦν, βέβαια, ὅσα ἀναφέρουν ἡμερομηνία!

Ἂς ποῦμε ὅτι γίνεται ἔκκληση γιὰ ἕνα παιδὶ ποὺ χάθηκε. Ὅσο παραμένει αὐτὴ ἡ ἔκκληση ἐκεῖ, τόσο νομίζει κανεὶς ὅτι αὐτὸ συνέβη τώρα. Ὅμως τὸ παιδὶ αὐτὸ μπορεῖ στὸ μεταξὺ νὰ βρέθηκε, νὰ μεγάλωσε, νὰ ἔκανε κι αὐτὸ παιδιά, μπορεῖ νὰ ἔχει καὶ … ἐγγόνια! Ναί, τέτοια εἶναι ἡ ἰσοπέδωση τοῦ χρόνου ποὺ γίνεται στὰ σύγχρονα τεχνολογικὰ μέσα!

Τὴ διάσταση τοῦ χρόνου τὴ βλέπει κανεὶς νὰ χάνεται καὶ στὴ λεγόμενη «μπλογκόσφαιρα» καὶ στὰ τηλεμηνύματα, ἰδιαίτερα δὲ ἐκεῖνα τὰ ἁλυσιδωτά! Ἐκεῖνα ποὺ ὅλο καὶ ἀναπαράγονται σὰν καινούργια!

Δηλαδὴ συμβαίνει μὲ τὸν (τεχνολογικὸ) χρόνο, ὅτι καὶ μὲ τὰ κοινωνικὰ δίκτυα εἰδικά. Ἐκεῖ ποὺ χάνονται τὰ ὅρια μεταξὺ πραγματικῆς καὶ εἰκονικῆς ζωῆς.

Εἶναι κοινὴ δὲ διαπίστωση ὅτι μὲ τὴ συνεχῆ ἐπαφή μας μὲ τὰ νέα τεχνολογικὰ μέσα, χάνουμε τὴν αἴσθηση τοῦ χρόνου. Κι ἔτσι, ἐκεῖ ποὺ καθίσαμε νὰ δοῦμε γιὰ δύο λεπτὰ τὰ μηνύματα (καὶ τὰ βιντεάκια!) ποὺ μᾶς ἔστειλαν, νὰ ἀπαντήσουμε σὲ ὅλα αὐτά, νὰ κάνουμε τὰ «like» μας, νὰ στείλουμε καὶ τὰ δικά μας, νὰ ἐνημερωθοῦμε κ.λπ. κλπ., διαπιστώνουμε ὅτι πέρασαν κάποιες ὧρες, ἦρθε τὸ βράδυ καὶ τὸ … ξημέρωμα! Ἰδιαίτερα ἂν θελήσουμε νὰ παίξουμε κι ἕνα βιντεοπαιχνίδι ἔτσι γιὰ … χαλάρωση!!

Μὲ τὸν τρόπο αὐτὸ πάει περίπατο ἡ στιγμή! Γιατί δὲν χάσαμε μόνο τελείως τὸν ἐλεύθερο χρόνο μας, ἀλλὰ στερηθήκαμε κι ἕνα σωρὸ δημιουργικά, ἐποικοδομητικὰ καὶ ἀνώτερα πράγματα ποὺ θὰ μπορούσαμε νὰ κάνουμε, κάποτε δὲ καὶ τὸ χρόνο καὶ ἀπ’ αὐτὴν ἀκόμη τὴν κύρια ἐργασία μας!

Ἔτσι ἀπώλεια τῆς στιγμῆς ἔχουμε, ὅταν δὲν τὴν ἀξιοποιοῦμε σὲ σημαντικὰ πράγματα καὶ χανόμαστε σὲ ὅ,τι μάταιο, ἐπουσιῶδες ἢ καὶ ἁμαρτωλὸ ἀκόμη. Ναί!

Ἂς τὸ ποῦμε καὶ διαφορετικά. Ἂν γιὰ κάθε στιγμὴ ποὺ χάνουμε πληρώναμε ἕνα ποσό, ἆραγε σὲ πόσο χρόνο θὰ γινόμαστε… πάμπτωχοι; Σὲ λίγους μῆνες, σὲ λίγες ἡμέρες ἢ καὶ μέσα στὴν ἴδια τὴν ἡμέρα; 

Καὶ πόσο διαφορετικὰ θὰ ἦταν τὰ πράγματα ἂν συνέβαινε τὸ ἀντίθετο ἀκριβῶς, δηλαδὴ ἂν λαμβάναμε μία ἀμοιβὴ γιὰ κάθε στιγμὴ τὴν ὁποία θὰ ἀξιοποιούσαμε σωστά; Κ

ι ὅταν μάλιστα ἡ ἀμοιβὴ αὐτή, ἢ τὸ κεφάλαιο αὐτό, τοκιζόταν στὴν ἀπεραντοσύνη τῶν αἰώνων; Στ’ ἀλήθεια, τί πλοῦτο θὰ διαμορφώναμε τότε;

Ἆραγε τί εἶναι ἡ ἐξάρτηση ἀπ’ τὸ διαδίκτυο καὶ τὶς νέες τεχνολογίες γενικότερα; Δὲν εἶναι ἡ ἐκ μέρους μας ὑπερβολικὴ χρήση τους; Δὲν εἶναι ὅλο ἐκεῖνο τὸ ἀτελείωτο «σερφάρισμα», ὅλο ἐκεῖνο τὸ διαρκῶς «online» μὲ ὅλα τὰ γνωστὰ μέσα, ἀπὸ τὸ «ἔξυπνο» κινητό, ὥς τὸν ὑπολογιστὴ καὶ τὸ «τάμπλετ» μας;

Τότε ποὺ εἴμαστε ἐντελῶς χαμένοι στὸν εἰκονικὸ κόσμο καὶ δὲν μᾶς ἐνδιαφέρει ἀπολύτως τίποτα γιὰ ὅσα συμβαίνουν μέσα μας καὶ γύρω μας, τότε ποὺ χωρὶς αὐτὰ νοιώθουμε τέτοια στέρηση ποὺ γινόμαστε ἐπιθετικοί, εὐερέθιστοι καὶ δὲν μποροῦμε νά… ζήσουμε; 

Αὐτὸ κι ἂν εἶναι ἡ ἀποκάλυψη τοῦ θανάτου τῆς στιγμῆς μας!

Ἀκριβῶς μέσα ἀπ’ αὐτὴ τὴν κατάσταση πραγματοποιεῖται ἡ ἀπώλεια τῆς αἴσθησης τοῦ χρόνου, τότε ποὺ φθάνει κανεὶς νὰ μὴ γνωρίζει ἀκόμη καί… τί ὥρα εἶναι!!!

Οἱ ἐπιπτώσεις τῆς ὑπερβολικῆς ἐνασχόλησης μὲ αὐτὰ τὰ τεχνολογικὰ μέσα εἶναι πολὺ γνωστὲς καὶ ἄκρως τεκμηριωμένες, ἀπ’ ὅλες τὶς ἐπιστημονικὲς ἔρευνες καὶ μελέτες.

Κακὴ σωματικὴ καὶ ψυχικὴ ὑγεία, ἀποξένωση καὶ ἀπομόνωση, προβλήματα συγκέντρωσης καὶ προσοχῆς, κακὲς σχολικὲς ἐπιδόσεις, παραμέληση πλήθους ἐποικοδομητικῶν ἐργασιῶν, διαταραχὲς στὸν ὕπνο καὶ στὴ διατροφή, ἀρνητικὲς σκέψεις καὶ συναισθήματα, στέρηση ἐνδιαφερόντων, πνευματικὴ κατάπτωση! 

Δηλαδὴ ἔχουμε σαφέστατο καίριο πλῆγμα στὸ σῶμα, στὸ πνεῦμα καὶ στὴν ψυχή μας καὶ γιὰ τοῦτο στὴ ἴδια τὴ ζωή μας. Νὰ τί θὰ πεῖ χάνουμε τὴ στιγμή!

Οἱ ἔρευνες εἶναι ἀποκαλυπτικές, ὅπως αὐτὴ τῆς Focus Bari γιὰ τὸ 2019, ἡ ὁποία ἔδειξε ὅτι ὁ χρόνος παραμονῆς μας στὸ διαδίκτυο εἶναι κατὰ μέσον ὅρο 213 λεπτὰ τὴν ἡμέρα (δηλαδὴ πάνω ἀπὸ 3,5 ὧρες) γιὰ τὸ σύνολο τῶν ἡλικιῶν καὶ τὰ 292 λεπτὰ τὴν ἡμέρα (δηλαδὴ 5 ὧρες περίπου) γιὰ τοὺς νέους 18-24 ἐτῶν!

Ἐπιπλέον τὸ 59% δηλώνει χρήστης τῶν μέσων κοινωνικῆς δικτύωσης, μὲ τὸ 52% νὰ ἀφιερώνει σ’ αὐτὰ τουλάχιστον μία ὥρα τὴν ἡμέρα! Εἶναι χαρακτηριστικὸ δέ, ὅτι τὸ 64% τῶν ἐφήβων 13-24 ἐτῶν εἶναι online μέσῳ τοῦ κινητοῦ τους γιὰ πάνω ἀπὸ μία ὥρα τὴν ἡμέρα!

Κι ἂν ἀφαιρέσουμε τὶς ἀπαραίτητες ἐργασίες μας στὸ διαδίκτυο, ὁπωσδήποτε τὸ μεγαλύτερο μέρος εἶναι γιὰ λοιπὲς δραστηριότητες, σὰν αὐτὲς ποὺ συζητᾶμε.

Νὰ καὶ τὸ χάσιμο τῆς στιγμῆς ἀποτυπωμένο σὲ ἀριθμούς!

Ἕνας 26χρονος δημοσιογράφος, ὁ Πὸλ Μίλερ συντάκτης τοῦ The Verge, ἀποφάσισε νὰ ἐγκαταλείψει τὴν online ζωή γιὰ ἕνα χρόνο. Ὕστερα δημοσίευσε τὴν ἐμπειρία του μὲ τίτλο «Ἕνας χρόνος χωρὶς internet». Μεταξὺ τῶν ἄλλων ἔγραψε καὶ τὰ ἑξῆς ἀξιοπρόσεκτα:

«Ἤθελα νὰ κάνω ἕνα διάλειμμα ἀπὸ τὴ σύγχρονη ζωή. Ἤθελα νὰ δραπετεύσω. Ἀναρωτιόμουν τί ἄλλο ὑπῆρχε στὴ ζωή… Ὅταν ἀποσυνδέθηκα ἔνιωσα πραγματικὰ καλά. Ἔνιωσα ἐλεύθερος. Ὅλα ξεκίνησαν ὡραῖα, πολὺ ὡραῖα. 

Ἡ ζωή μου γέμισε «ζωντανὲς» συναντήσεις, ποδηλατάδες, ἑλληνικὴ λογοτεχνία. Χωρὶς νὰ καταλάβω πῶς, ἔγραψα τὸ μισό μου μυθιστόρημα, ἔχασα 7 κιλά, χωρὶς νὰ προσπαθήσω ἰδιαίτερα. 

Ὁ κόσμος μου ἔλεγε συνέχεια ὅτι φαινόμουν πολὺ εὐτυχισμένος. Τὸ μυαλό μου ἄρχισε νὰ τακτοποιεῖ τὶς σκέψεις του, ἡ ἱκανότητα συγκέντρωσης αὐξήθηκε».

Καὶ συνεχίζει μὲ τὰ ἑξῆς:

«Χωρὶς τὴν συνεχῆ ἀπόσπαση προσοχῆς ἄρχισα νὰ ἔχω μεγαλύτερη ἐπίγνωση τῆς στιγμῆς. Ἡ ἀδερφή μου, ἡ ὁποία εἶχε ἀπογοητευτεῖ πολλὲς φορὲς προσπαθώντας νὰ μοῦ μιλήσει, λατρεύει μὲ τὸν τρόπο ποὺ μιλάω τώρα. 

Τοὺς πρώτους μῆνες φαινόταν ὅτι εἶχα ὑποθέσει σωστά: τὸ ἴντερνετ μὲ ἀποσποῦσε ἀπὸ τὸν πραγματικό μου ἑαυτό, τὸν καλύτερό μου ἑαυτό. Εἶχα βγάλει τὴν πρίζα καὶ εἶχα δεῖ τὸ φῶς…»!!!

Παρ’ ὅλα αὐτά, παιδιά, δὲν θὰ ἔλεγα νὰ κάνουμε τὸ ἴδιο. Ὅμως αὐτὸ στὸ ὁποῖο θὰ ἐπιμείνω εἶναι νὰ ἔχουμε σαφῶς ὅρια. Ὅρια χρονικά, ἀλλὰ καὶ ποιοτικά, ἐκεῖ στὶς ἠλεκτρονικὲς ἀναζητήσεις καὶ ἐνασχολήσεις μας. 

Ἐκεῖνα τὰ ὅρια ποὺ ὄχι μόνο θὰ ἀξιοποιοῦν στὸ ἔπακρο τὴ στιγμή μας, ποὺ θὰ μᾶς φέρνουν ὅλο καὶ πιὸ κοντὰ στοὺς στόχους καὶ στὰ ὁράματά μας, ἀλλὰ καὶ ὁπωσδήποτε θὰ τὴν ἁγιάζουν. Τὸ ξέρω, δὲν εἶναι καθόλου εὔκολο αὐτό. 

Σαφῶς εἶναι μία πάλη, ἕνας πρωτόγνωρος ἀγώνας σύγχρονης ἐπιβίωσης. Ἢ θέλετε νὰ ποῦ­με ἕνας ἀγώνας μαρτυρίου στὴν τεχνολογικὴ ἐποχή μας;




Η ιστορία της αληθινής συμμορίας των Ντάλτονς…!!!!

Το πιο πιθανό στην Ελλάδα, είναι πως αν κάποιος σου μιλήσει για τους αδερφούς Ντάλτον ή την συμμορία Ντάλτον, το μυαλό σου θα πάει στα κόμιξ του Λούκι Λουκ. Είναι τα περίφημα τέσσερα αδέρφια κατά ύψος, που ο Λούκι Λουκ έχει ως μόνιμη αποστολή να τους πιάνει και να τους κλείνει στην φυλακή. 

Με τον Τζακ να είναι ο πιο θερμόαιμος και μεγαλύτερος σε ηλικία (και ο πιο κοντός), μέχρι τον καλοκάγαθο Άβερελ που δεν καταλαβαίνει και πολλά από ληστείες τραπεζών και σχέδια.
Η αλήθεια πίσω από το κόμιξ
Όμως η αλήθεια είναι πως οι Ντάλτονς όχι απλά ήταν υπαρκτά πρόσωπα, αλλά είχαν ταράξει την Άγρια Δύση στις ληστείες. Συνολικά, η οικογένεια Ντάλτον καταγόταν από το Μιζούρι και περιελάμβανε δώδεκα παιδιά. 

Από τα δώδεκα, οι τέσσερις ξεκίνησαν τις ληστείες για πλάκα (και για να βγάλουν χρήματα φυσικά) και κατέληξαν να ληστεύουν κυριολεκτικά τα πάντα. 

Η συμμορία των Ντάλτον έκλεψε τρένα και άμαξες, ταχυδρομεία και ράντσα. Και φυσικά, τράπεζες. Επρόκειτο για τους Μπομπ, Γκρατ, Έμετ και Μπιλ Ντάλτον, που κατάφεραν να κάνουν όλα τα παραπάνω μέσα σε μόλις 2 χρόνια – από το 1890 μέχρι και το 1892 όπου, ενώ κατάφερναν να ξεφεύγουν από τα νύχια του Νόμου, βρήκαν το τέλος τους από εκεί που δεν το περίμεναν.

Το περιστατικό της Κόφιβιλ
Μέχρι και το 1892 η Κόφιβιλ ήταν μάλλον μία ασήμαντη πόλη στο Κάνσας, που όμως είχε αρκετά «αποβράσματα» της Άγριας Δύσης λόγω της γεωγραφικής της θέσης ως -τότε- σύνορο. Ουσιαστικά οι Ντάλτονς είχαν σχεδιάσει να χτυπήσουν δύο τράπεζες μαζί για να ξεπεράσουν τον θρυλικό Τζέσε Τζέιμς. 

Η ιδέα ήταν κυρίως του Μπομπ, που ήταν ο πιο οργανωτικός αλλά και συνάμα φιλόδοξος από τα υπόλοιπα αδέρφια, με τον αδερφό του Μπιλ σε ρόλο πληροφοριοδότη να έχει αναφέρει πως πέρα από τον σερίφη Τσαρλς Κόνελι και δύο βοηθούς, η πόλη δεν είχε κάποια σπουδαία άμυνα.

Οι Ντάλτονς φόρεσαν ψεύτικες γενειάδες και επιχείρησαν να χτυπήσουν τις τράπεζες First National και Condon. Εκείνη την ημέρα, η συμμορία είχε ενισχυθεί από τους παρανόμους Μπιλ Πάουερς και Ντικ Μπρόντγουελ. Το σχέδιο είχε ως στόχο να γίνουν ταυτόχρονα οι ληστείες, ώστε να προκληθεί σύγχυση.

Οι Μπομπ και Έμετ θα χτυπούσαν την μία τράπεζα, με τους Γκρατ, Μπιλ και Ντικ να ληστεύουν τη δεύτερη. Κάποιοι χτίστες είδαν πέντε περίεργους τύπους να κρατούν καραμπίνες Γουίντσεστερ. Κάποιος φώναξε «Οι Ντάλτονς ληστεύουν την τράπεζα».
© Παρέχεται από: Ratpack Η ιστορία της αληθινής συμμορίας των Ντάλτονς - 1

Η αναμέτρηση
Την ώρα που ο Μπόμπ Ντάλτον προσπαθούσε να φύγει με τα χρήματα, αναγκάστηκε να σκοτώσει δύο πολίτες που προσπάθησαν να τον σταματήσουν. Νωρίτερα, είχε σκοτώσει τον σερίφη Κόνελι πυροβολώντας τον στο κεφάλι. 

Οι κάτοικοι της πόλης είχαν ήδη πάρει τα όπλα και δεν είχαν σκοπό να αφήσουν τους Ντάλτονς να ξεφύγουν. Είχαν τραυματίσει ήδη τον Μπρόντγουελ ενώ στην προσπάθεια διαφυγής τους, πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Μπομπ. 

Ο Πάουερς, προσπαθώντας να ανέβει στο άλογο να φύγει χτυπήθηκε και αυτός θανάσιμα. Ο Γκρατ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ένας άλλος πολίτης που ακολουθούσε τον σερίφη, ο Τζον Κλόερ, τον πυροβόλησε στον λαιμό και τον σκότωσε. 

Τελευταίος πέθανε ο Μπρόντγουελ που αν και διέφυγε με το άλογο, είχε δεχτεί τόσες σφαίρες που πέθανε δύο μίλια πιο έξω από την πόλη. Ο Έμετ, ήταν ο μοναδικός που επέζησε μετά από 27 σφαίρες(!) και οδηγήθηκε στα δικαστήρια. 

Ο Μπιλ θα γλίτωνε με έναν άλλον παράνομο, τον Μπιλ Ντούλιν, αλλά η συμμορία που θα έφτιαχναν θα διαλυόταν πριν καλά-καλά ξεκινήσει.

Μέχρι και σήμερα, η Κόφιβιλ γιορτάζει κάθε χρόνο στις 5 Οκτωβρίου την γενναία αντίσταση των κατοίκων απέναντι στη συμμορία των Ντάλτον. Οι Ντάλτονς κατάφεραν να σκοτώσουν 4 κατοίκους μαζί με τον σερίφη, αλλά έφαγαν μία γερή δόση Άγριας Δύσης.




RatPack.gr
© RatPack.gr BUZZ
Συσκευή αναπαραγωγής βίντεο από: YouTube (Πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων, Όροι)