Σάββατο 23 Μαρτίου 2019

Παραμύθι : Το βάζο και το μυστικό του...!!!!

Ζω σε μία μεγαλούπολη, μόνος και περιπλανιέμαι τις περισσότερες φορές στο δρόμο… Χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο. Άλλοτε σκέφτομαι πως μπορεί και να μην είναι πραγματικότητα αυτό που ζω, μπορεί να ζω ένα παραμύθι. Και κάπως έτσι θα στο περιγράψω τώρα.. 

Είμαι σε αυτά τα γεμάτα σκόνη παλαιοπωλεία που η μυρωδιά των αντικειμένων ξεχύνεται σε όλο το τετράγωνο. Μου αρέσει εδώ, βλέπω τόσα πράγματα που κάποτε ήταν χρήσιμα και τώρα ο παλιατζής μου τα δίνει όσο όσο. 

Σήμερα είδα ένα βάζο, λίγο αλλιώτικο απ’ όσα είχα δει μέχρι τώρα. Μπρούτζινο, τόσο θολό που πρόδιδε τα χρόνια του, λίγο χτυπημένο στη βάση του και με ένα περίεργο καπάκι που δε μπορώ να καταλάβω πως ανοίγει. 

Δε ξέρω γιατί μου αρέσει τόσο αλλά το κρατάω πολύ ώρα στα χέρια μου σα να μη θέλω να το δει κάποιος άλλος και το πάρει αυτός αντί για μένα. Μάλλον θα πηγαίνει στο πάνω ράφι της βιβλιοθήκης μόλις το επισκευάσω και το γυαλίσω λίγο. Τουλάχιστον μέχρι να το βαρεθώ και καταλήξει κι αυτό στην αποθήκη και γίνει μέρος της δικιάς μου συλλογής με άχρηστα αντικείμενα. 

Έχει φτάσει απόγευμα, κοντά βραδάκι κι ακόμα προσπαθώ να φτιάξω αυτό το καταραμένο βάζο. Τι ήθελα και το έπαιρνα;; Χάνω τόσο χρόνο ενώ θα μπορούσα να… Τι;; Δεν έχω δα και τις ασχολίες ή τις παρέες να με περιμένουν. 

Μόνος σε μια πόλη τόσων εκατομμυρίων. Όλοι με βαρέθηκαν αλλά τους βαρέθηκα κι εγώ. Καλύτερα μάλλον να ασχολούμαι με αυτό το ηλίθιο βάζο που μου έχει σπάσει τα νεύρα αλλά τουλάχιστον είναι εδώ μαζί μου και.. 

ΚΛΙΚ.. Επιτέλους, άνοιξα το καπάκι. 

Ήταν τόσο κολλημένο που δε γύρναγε. Παραλίγο να κοπώ αλλά τελευταία στιγμή το γλύτωσα. Τι στο καλό έχει μέσα αυτό; Γυρνάω το καπάκι και νιώθω σαν κάτι να προσπαθεί να βγει… Δε μπορεί… Είναι η ιδέα μου. Άλλη μια στροφή και το βάζο μου φεύγει από τα χέρια. 

Το δωμάτιο σκοτείνιασε. 

Ο χώρος μίκρυνε. 

Άνεμος στροβιλίζει τα πάντα. 

Ο αέρας έγινε αποπνικτικός. 

Δύο μάτια με κοιτάνε. 

Μπα, δε γίνεται αυτό. 

Αρχίζω να βλέπω καλύτερα. 

Προσαρμόζομαι στο σκοτάδι αλλά και πάλι δεν είναι όλα καθαρά. 

Ακόμα αυτά τα μάτια με κοιτάνε. 

Δε μιλάω. Δεν τολμώ να πω κάτι. 

Τα μάτια έρχονται πιο κοντά. 

Βλέπω μια σιλουέτα να έρχεται προς το μέρος μου κι εγώ κάνω βήματα προς τα πίσω. 

Τοίχος. Δε έχω να πάω πουθενά τώρα. 

«Ποιος είσαι;» η φωνή μου τρέμει. 

«Επιτέλους, τόσα χρόνια κλεισμένος σε αυτό το βάζο» μου λέει 

«Τι εννοείς;» 

«Ακόμα να καταλάβεις τι έχεις κάνει; Με ελευθέρωσες. Είμαι κοντά 80 χρόνια μέσα εκεί» και κλωτσάει με δύναμη το βάζο που κάνει ένα εκκωφαντικό θόρυβο σπάζοντας την απόλυτη πια σιωπή του σπιτιού. 

«Δεν έκανα κάτι. Μη με ανακατεύεις.» βγάζοντας όσο θάρρος μου έχει απομείνει. 

«Εσύ το άνοιξες, άρα εσύ με ελευθέρωσες. Με ρώτησες τι είμαι. Μάλλον δεν έχεις ξαναδεί τζίνι.» 

«Τζίνι;; Όχι, όχι ποτέ. Δεν ήξερα καν ότι υπάρχετε.» θέλω να καταπιώ τη γλώσσα μου τώρα καθώς βλέπω τα μάτια του να αγριεύουν. 

«Πως τολμάς άνθρωπε; Υπάρχω εκατοντάδες χρόνια πριν από σένα!!» η φωνή του με τράνταξε ολόκληρο και μαζεύτηκα σαν μικρό τρομαγμένο παιδάκι που έχει κουλουριαστεί. 

«Συγνώμη… συγνώμη… συγνώμη» δε μπορώ ούτε να τον κοιτάξω. 

«Τέλος πάντων. Είσαι πολύ μικρός για να ασχοληθώ μαζί σου. Λοιπόν, για να τελειώνουμε. Με ελευθέρωσες κι έτσι πρέπει να σου πραγματοποιήσω μία ευχή για να είμαι πραγματικά ελεύθερος. Σε ακούω..» 

«Μία ευχή;;… Δε ξέρω. Δεν έχω ιδέα αν θέλω κάτι από εσένα» 

«Μπορείς να ζητήσεις ότι θέλεις και σε ένα δευτερόλεπτο θα το έχεις;» 

«Αλήθεια… Άφησε με… Δε μπορώ να σκεφτώ κάτι τώρα» 

«Άκουσε με… Σκέψου, τι σου λείπει περισσότερο και ζήτησε το μου» η φωνή του είναι πιο μαλακή και δε με τρομάζει πια. Τώρα καταλαβαίνω πως είμαι ξανά όρθιος και πια μιλάω πιο καθαρά. 

«Μέχρι πότε μπορώ να το σκεφτώ;» 

«Αύριο τέτοια ώρα θα ξαναέρθω. Να έχεις βρει κάτι.» 

Πέρασε η νύχτα χωρίς να το καταλάβω. Τι είναι αυτό που θέλω περισσότερο στη ζωή μου; Ακόμα δε μπορώ να βρω. Δε με νοιάζουν τα χρήματα. Έτσι κι αλλιώς δε βγαίνω και πολύ από το σπίτι για να τα χαλάσω. 

Δεν ήμουν ποτέ της φανταχτερής ζωής. Έχει αρχίσει να σουρουπώνει και σε λίγα λεπτά θα ξαναέρθει το τζίνι. Δεν έχω βρει τι θέλω ακόμα. Δεν έχω κι έναν.. Αυτό είναι! Βρήκα τι θα ζητήσω!! 

«Ελπίζω να βρήκες τι ευχή θα μου ζητήσεις.» 

«Ναι… Βρήκα. Λοιπόν, ξέρω μπορεί να σου φανεί λίγο περίεργο αλλά αυτό που θέλω είναι να γίνεις φίλος μου!» χαμογελάω με την έκφραση που έχει πάρει. Τα μάτια του άνοιξαν διάπλατα, σα να μην πιστεύει αυτό που του είπα. 

«Δε γίνεται κάτι τέτοιο. Θα σου πραγματοποιήσω όποια άλλη ευχή θέλεις» 

«Αφού είπες πως μπορώ να ζητήσω οτιδήποτε θέλω και μου λείπει. Δεν έχω ούτε ένα φίλο. Άρα θα γίνεις εσύ. Αυτό μου λείπει τώρα» 

«Δεν κατάλαβες καλά. Οτιδήποτε υλικό ήθελα να πω.» 

«Όχι, κατάλαβα και θυμάμαι πολύ καλά. Δεν αλλάζω γνώμη.» 

«Μα δε μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο. Απαγορεύεται. Μόνο με τα μικρά παιδιά μπορώ να είμαι φίλος.» 

«Γιατί το λες αυτό; Θες να πεις πως με τα παιδιά γίνεται;» 

«Σαφώς και γίνεται. Σκέψου πόσες φορές έχεις ακούσει μικρά παιδιά να μιλάνε με τους φανταστικούς φίλους τους. Ποιοι νομίζεις πως είναι; Είναι πολύ συχνή ευχή αυτή για ένα παιδί. Δεν το νοιάζει να έχει λεφτά, δόξα, καταξίωση. Αυτό που θέλει είναι ένας πραγματικός φίλος. Είναι τόσο αθώα που δε μπορούμε να τους πούμε όχι σε μια τέτοια ευχή.» 

Με κοιτάει με ένα βλέμμα ικανοποίησης, σα να λέει από μέσα του πως δεν έχω κάτι άλλο να πω. Το κεφάλι μου είναι σκυφτό κι έτοιμο να σπάσει. Νιώθω το αίμα μου να χτυπάει στα μελίγγια. 

Μου περνάνε χίλιες σκέψεις αυτή τη στιγμή και δε ξέρω πώς να αρχίσω. Θα του τα πω ένα χεράκι κι ας μη με πιστέψει. Θα του τα πω κι ας με περάσει για τρελό. 

«Και ποιος σου είπε εσένα πως δεν είμαι κι εγώ αθώος; Ποιος σου είπε πως και όλοι οι ενήλικες δεν είναι αθώοι;» 

«Τι κάθεσαι και μου λες τώρα; Και βέβαια δεν είστε αθώοι. Έχετε μέσα σας κακία, ιδιοτέλεια, εκμετάλλευση. Ένα παιδί δεν έχει τίποτα από αυτά. Γεννιέται κι έχει μέσα του καλοσύνη, αγάπη και καμία προσδοκία από τους άλλους.» 

«Μη ξεχνάς τζίνι. Ήμουν κι εγώ κάποτε παιδί. Άρα είχα κι εγώ μέσα μου καλοσύνη κι αγάπη άνευ όρων. Μέχρι που κάποια στιγμή οι γονείς μου είπαν πως δεν πρέπει να είμαι τόσο καλός γιατί ο κόσμος γύρω μου είναι σκληρός κι έτσι έγινα κι εγώ σκληρός. 

Μου είπαν ότι δε μπορώ να κάνω ότι θέλω στη ζωή μου γιατί υπάρχουν τα όρια που αυτοί σκέφτηκαν για μένα κι έτσι τα όνειρα μου μίκρυναν. Μου έμαθαν να φοβάμαι τη γύμνια μου αφού είναι αμαρτία. 

Αργότερα το σχολείο και η κοινωνία μου είπαν να μη γελάω συνέχεια γιατί θα είμαι ο αδύναμος. Μου έμαθαν πως όποιο στόχο κι αν πετύχω, να μην το γιορτάσω αλλά να πάω στον επόμενο άμεσα. Χωρίς σταματημό, χωρίς ένα μπράβο προς εμένα να προλάβω να πω, χωρίς να νιώσω περήφανος, χωρίς έλεος τελικά. 

Μου ξερίζωσαν όλοι μαζί τη φαντασία και τη δημιουργικότητα αφού με έπεισαν πως μου είναι άχρηστα και δε θα με βοηθήσουν ποτέ. Ένιωθα κάποτε μεγάλος παρόλο που ήμουν μικρός και τελικά κατάφεραν να με μικρύνουν κι άλλο. Άρχισα να σκέφτομαι πως όλοι θέλουν να με εκμεταλλευτούν κι έγινα επιφυλακτικός με όλους. 

Έτσι η καλοσύνη δεν έφυγε αλλά κρύφτηκε. Μπολιάστηκα. Ναι… Αυτό τελικά το κατάφεραν. Με έθρεψαν μίσος, φόβο κι ανασφάλεια. Δεν είχα, δεν έχω κι ούτε θα έχω μέσα μου κακία. Έχω έλλειψη καλοσύνης. Έλλειψη αγάπης. Άρα για ποια αθωότητα μιλάς; Για αυτή που είχα και την έθαψα ή για αυτή που πιστεύεις πως έχουν μόνο τα παιδιά;» 

Προσπαθώ να σταματήσω τα δάκρυα μου αλλά δεν τα καταφέρνω. Κλαίω. Ήθελα να τα πω όλα αυτά εδώ και τόσα χρόνια. Νιώθω λύτρωση που βγήκαν από μέσα μου έστω και σε αυτό το τζίνι. Σε αυτό το τζίνι που τώρα έχει καθίσει κάτω και δε μιλάει. Έχει κρύψει το πρόσωπο του και.. τι κάνει;;

Νομίζω ήταν λυγμός αυτός που άκουσα. Ή είναι δικός μου; Όχι, δικός του είναι. Έρχεται κοντά, με παίρνει αγκαλιά και με σφίγγει τόσο πολύ που δε με έχουν σφίξει ποτέ. Τον ακούω να λέει.. 

«Συγχωρέσε με…κι επέτρεψε μου να είμαι από δω και πέρα φίλος σου!» 

Και καθόμαστε έτσι αγκαλιά… χωρίς να πούμε τίποτα άλλο πια… με δάκρυα στα μάτια… 




Νίκος Τσόγκας 
awakengr.com Photo by Nick Corbell 

Παγκόσμια Ημέρα Νερού : 10 καλοί λόγοι για να πίνουμε περισσότερο - Εσείς γνωρίζετε πόσο νερό χρειάζεστε την ημέρα ;


Το νερό δεν έχει από μόνο του θρεπτική αξία, ωστόσο τα περισσότερα από τα υπόλοιπα συστατικά της διατροφής που είναι απαραίτητα για τη ζωή μπορούν να χρησιμοποιηθούν από το ανθρώπινο σώμα μόνο μετά την αντίδρασή τους με το νερό.

Το μεγαλύτερο ποσοστό σωματικού μας βάρους οφείλεται στην ύπαρξη του νερού, το οποίο αποτελεί και το διαλύτη μέσα στον οποίο οι υπόλοιπες θρεπτικές ουσίες θα λειτουργήσουν, αν και το νερό επιτελεί έναν αριθμό διαφορετικών λειτουργιών στον ανθρώπινο οργανισμό, μια από τις σπουδαιότερες είναι η ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος.

Πόσο νερό χρειαζόμαστε την ημέρα;

Οι ανάγκες σε νερό εξαρτώνται από το σωματικό βάρος του ατόμου. Οι ανάγκες ποικίλλουν στα διάφορα στάδια του κύκλου της ζωής. Υπό φυσιολογικές συνθήκες θερμοκρασίας περιβάλλοντος και σε φυσιολογικά επίπεδα φυσικής δραστηριότητας, ο μέσος ενήλικας χρειάζεται περίπου 1 ml νερού για κάθε προσλαμβανόμενη θερμίδα ενέργειας. 

Για τον μέσο ενήλικα άνδρα και γυναίκα, οι ημερήσιες ανάγκες είναι 2800 και 2000 ml αντίστοιχα. Με αυτές τις ποσότητες μπορεί να διατηρηθεί μια ικανοποιητική υδατική ισορροπία στο σώμα.

10 λόγοι για να καταναλώνουμε περισσότερο νερό
1. Το νερό βοηθά στην απώλεια βάρους και μπορεί να αντικαταστήσει εύκολα οποιοδήποτε άλλο ρόφημα με θερμίδες αφού έχει μηδενική θερμιδική αξία.

2. Κάνει πολύ καλό στην καρδιά. Αμερικανική μελέτη που διήρκησε 6 έτη, έδειξε ότι η μεγάλη κατανάλωση νερού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής.

3. Αποτελεί πηγή ενέργειας.

4. Καθαρίζει τον οργανισμό από τις διάφορες τοξίνες.

5. Βοηθά ευεργετικά στην δραστηριότητα. Η άσκηση προϋποθέτει αρκετό νερό, πριν κατά τη διάρκεια και μετά από αυτήν.

6. Βοηθάει ευεργετικά στις ανεπιθύμητες εκδηλώσεις του πεπτικού, πχ. κακή χώνεψη, δυσκοιλιότητα (σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες) κλπ.

7. Είναι ωφέλιμο, για το δέρμα. Δίνει λάμψη και καθαρότητα.

8. Είναι, επίσης, θεραπευτικό και για τον πονοκέφαλο. Ένα από τα συμπτώματα της αφυδάτωσης είναι και ο πονοκέφαλος. Φυσικά και τα αίτια είναι πολλά, αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι η αφυδάτωση είναι από τα πιο συνηθισμένα.

9. Θεραπεύει τους πονοκεφάλους
Ένα άλλο σύμπτωμα της αφυδάτωσης είναι οι πονοκέφαλοι. Στην πραγματικότητα, συχνά όταν έχετε πονοκέφαλο, είναι απλά επειδή δεν έχετε πιει αρκετό νερό. Φυσικά, τα αίτια που τον προκαλούν είναι πολλά, αλλά η αφυδάτωση είναι από τα πιο συνηθισμένα.

10. Κάνει καλό στο δέρμα
Το νερό μπορεί να καθαρίσει το δέρμα σας. Οι άνθρωποι συχνά αναφέρουν ότι, όταν πίνουν νερό, παρατηρούν μια λάμψη στο πρόσωπό τους. 

Φυσικά, δεν θα δείτε αποτελέσματα μέσα σε μια νύχτα, αλλά, αν πίνετε αρκετό νερό, μέσα σε μια βδομάδα θα δείτε τις θετικές του επιδράσεις στο δέρμα σας. 




13 κλειδιά για να ανοίξετε την έκτη αίσθηση...!!!!

«Τείνουμε να βιώνουμε τα ανώτερα επίπεδα της διαίσθησης όταν δεκάδες συνειδητές γνώσεις, υποσυνείδητες αναμνήσεις και αισθήσεις συμπίπτουν για να προωθήσουν μια οριστική διορατικότητα που κανονικά θα ξεπερνούσε το πεδίο του συνειδητού υπολογισμού ή της γνωστικής εξήγησης» 

Όταν κατανοείτε την έκτη αίσθηση σας, να θυμάστε πάντα ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε, όλοι την έχουν, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο και είτε το γνωρίζετε είτε όχι έχετε ήδη έρθει σε επαφή μαζί της. 

Η έκτη αίσθηση μας ή η διαισθητική ικανότητα μας είναι τόσο ισχυρή και ευεργετική όσο καμία άλλη αίσθηση μας. Επομένως, πρέπει να την αναπτύξετε. 

Η ανάπτυξη της έκτης αίσθησης αφορά την αναγνώριση και την ενδυνάμωση της διαίσθησης σας. Με αυτόν τον τρόπο προστίθεται ακόμα μια εντελώς καινούργια διάσταση στην ζωή μας που μας ενισχύει με αυτοπεποίθηση. 

Όλοι λαμβάνουμε καθημερινά διαισθητικές πληροφορίες, επομένως όλοι είμαστε διαισθητικοί. Παίρνουμε αυτά τα μηνύματα με τέσσερις διαφορετικούς τρόπους. 

Με την τηλεπαθητική γνώση, την διακοή και με την διαφή (διαίσθηση μέσω των αισθήσεων). 

Παρακάτω βρίσκονται 13 βήματα για να ανοίξετε την έκτη αίσθηση σας. Θα χρειαστεί να αναπτύξετε: 

1.Τις φυσικές αισθήσεις σας. Η αίσθηση της όρασης, της ακοής, της αφής, της οσμής και της γεύσης λόγω του σύγχρονου κόσμου μπορεί να μην βρίσκονται σε συγχρονισμό. Για να τις εναρμονίσετε, βυθιστείτε στον εαυτό σας και στην φύση. Μόνο το να βρίσκεστε στην φύση μπορεί να ξαναζωντανέψει τις αισθήσεις σας! 

2.Κοινωνική επιρροή. Στην ζωή σας έχετε αναπτύξει ένα σύστημα πεποιθήσεων. Αυτό το σύστημα σας βοηθά να φιλτράρετε και να κατανοείτε τον κόσμο. Αυτός ο κόσμος αφορά σχεδόν αποκλειστικά την επικοινωνία και περιλαμβάνει και αυτά που βλέπετε και αυτά που δεν βλέπετε, αλλά οι πεποιθήσεις σας είναι αυτές που επηρεάζουν την επικοινωνία σας. 

Χρειάζεται να μάθετε να σταματήσετε να είστε δύσπιστοι και να κρίνετε, αν θέλετε να επεκτείνετε την επίγνωση σας. Θα πρέπει να μάθετε να ακούτε προσεκτικά και έξυπνα αν θέλετε να αποκτάτε σοφία από κάθε εμπειρία. 

3.Τα συναισθήματα. Χρειάζεται να μην κυβερνάστε και να μην καταναλώνεστε από τα συναισθήματα σας. Πρέπει να μπορείτε να διακρίνετε ένα αληθινό συναίσθημα. Αν το νιώθετε στην καρδιά σας, θα σας μεταμορφώσει. Αν καταναλώνεστε από αυτά, τότε ξέρετε πως δεν είναι αληθινά. Ποτέ μην πάτε ενάντια στην καρδιά σας. 

4.Kαταστολή. Χρειάζεται να μάθετε να παρακολουθείτε και να παρατηρείτε τους εσωτερικούς σας μηχανισμούς. Αφήστε το μυαλό σας να κάνει την δουλειά του με την λογική και την αιτιολόγηση και αφήστε την καρδιά να ασχολείται με τα συναισθήματα. Να γνωρίζετε και τα δύο. 

Πρέπει να μάθετε να αφήνετε τα πάντα να λειτουργούν με τον δικό τους φυσικό τρόπο αλλιώς η κρίση σας θα μπερδευτεί. Πρέπει να μάθετε να εμπιστεύεστε τα συναισθήματα και τον εαυτό σας. 

5.Δώστε προσοχή. Ηρεμήστε γιατί ο χρόνος φαίνεται να επιταχύνεται. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας και σταματήστε πριν αποφασίσετε κάτι. Αν δεν το κάνετε, δεν θα μπορείτε να εστιάσετε στην διαίσθηση και στα διακριτικά μηνύματα που σας έρχονται. 

Το να πιέζετε έτσι την ζωή σας μπορεί να σας καταπιέσει με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίσετε αυτά που σας λέει η διαίσθηση σας. Μην αφήσετε αυτό το φυσικό δώρο ανεκμετάλλευτο! 

6.Νιώστε τις δονήσεις. Γνωρίσατε ποτέ κάποιον και αμέσως νιώσατε άβολα; Έχετε αισθανθεί ότι κάποιος σας κοιτάζει; Νιώθετε πως θα συμβεί κάτι κακό; Μην αγνοείτε αυτά τα σημάδια. Δράστε αναλόγως, ειδικά αν αισθάνεστε κίνδυνο. Είναι μηνύματα που προέρχονται από το υποσυνείδητο.

7.Κάντε ενδοσκόπηση. Αν ψάχνετε την λύση σε ένα πρόβλημα και προσπαθείτε να πάρετε μια απόφαση ή αν χρειάζεστε μια δημιουργική ιδέα πάτε σε ένα ήσυχο μέρος όπου δεν μπορεί κανείς να σας διακόψει. Αναπνεύστε βαθιά για αρκετά λεπτά και ηρεμήστε τις σκέψεις σας. Τότε κάντε την ερώτηση στο υποσυνείδητο μυαλό σας. Καθίστε ήσυχα και περιμένετε για δέκα με δεκαπέντε λεπτά. Αν δεν πάρετε κάποια απάντηση άμεσα, συνεχίστε να κάνετε την ερώτηση- πριν πάτε για ύπνο, όταν ξυπνήσετε. Η δύναμη των αισθήσεων σας θα σας δώσει την απάντηση. 

8.Δημιουργήστε ένα ημερολόγιο ονείρων. Στους περισσότερους ανθρώπους, η διαίσθηση τους βρίσκεται σε καταστολή, απορρίπτεται ή απλώς δεν έχει ενεργοποιηθεί, αλλά όταν ονειρεύεστε, όλα ανοίγουν. Δυστυχώς τα περισσότερα όνειρα παραβλέπονται ή ξεχνιούνται. Τα όνειρα σας είναι ισχυρά υποσυνείδητα μηνύματα που σας παρουσιάζονται ενώ κοιμάστε. 

Προσφέρουν διορατικότητα για τα καθημερινά σας προβλήματα μέσω των αρχέτυπων εικόνων και συμβόλων. Το να τα γράφετε είναι ένας πολύ ισχυρός τρόπος για να αξιοποιήσετε το υποσυνείδητο σας και να ενισχύετε την διαίσθηση σας. Κρατήστε ένα ημερολόγιο ονείρων στο οποίο γράφετε τις σκέψεις σας χωρίς να το σκέφτεστε πολύ. 

9.Οραματιστείτε και πείτε τις προθέσεις σας. Το υποσυνείδητο μυαλό, η διαίσθηση και τα όνειρα σας, σας στέλνουν τακτικά μηνύματα. Δοκιμάστε να στείλετε κι εσείς κανένα! Οραματιστείτε τι θέλετε να καταφέρετε. Πείτε δυνατά τις προθέσεις σας σαν να είναι ήδη πραγματικότητα.

Ενισχύστε τις επιθυμίες σας με το υποσυνείδητο μυαλό σας, ώστε να πραγματοποιήσετε αυτό που θέλετε. Αν φυτέψετε έναν υποσυνείδητο σπόρο, οι αισθήσεις και το μυαλό σας θα τον κάνουν να ανθίσει. 

10.Ακούστε και επικοινωνήστε με όλες τις αισθήσεις σας. Το 93% της επικοινωνίας δεν γίνεται λεκτικά. Επικοινωνήστε πλήρως όταν ακούτε κάποιον. Δώστε προσοχή όχι μόνο στις λέξεις αλλά και στις εκφράσεις, στις μυρωδιές στις χειρονομίες και στην διάθεση. «Διαβάστε» το άλλο άτομο, μην ακούτε απλώς αυτά που λέει. 

11.Περάστε χρόνο στην φύση. Όταν περνάτε χρόνο στην φύση, διεγείρετε και αναζωπυρώνετε μερικά από τα αρχαία μέρη του εγκεφάλου σας που ήταν απαραίτητα για την επιβίωση. Συντονίζεστε έτσι με την φυσική τάξη και δημιουργείτε μια αυξημένη ευαισθησία στην σχέση με όλα τα ζωντανά πράγματα. Επανασυνδέεστε και βελτιώνετε την διαίσθηση σας. Η φύση είναι ο πιο φυσικός θεραπευτής. 

12.Σταματήστε να καταπιέζετε την εσωτερική σας φωνή. Η εσωτερική φωνή έρχεται αρκετές φορές κατά την διάρκεια της ημέρας και η πρώτη σκέψη των ανθρώπων είναι να την διώχνουν. Οι περισσότεροι έχουν διδαχθεί να εμπιστεύονται μόνο αυτά που βλέπουν με τα μάτια τους και αυτά που ακούν με τα αυτιά τους. Όταν μια πληροφορία έρχεται φαινομενικά από το πουθενά, όλοι έχουν αμφιβολίες. 

Τις περισσότερες φορές, αυτή η πληροφορία είναι σωστή. Η «εσωτερική φωνή» παρεμπιπτόντως, δεν είναι πάντα φωνή. Για κάποιους είναι φωνή. Για άλλους είναι εικόνες. Με όποιον τρόπο και αν εκδηλώνεται, πρόκειται για τον ανώτερο εαυτό σας που προσπαθεί να σας μεταβιβάσει μηνύματα. 

13.Ξεκινήστε διαλογισμό. Ο διαλογισμός είναι σαν μια άσκηση για τον εγκέφαλο και ενδυναμώνει το μυαλό. Σας βοηθά να συγκεντρωθείτε και είναι πολύ καλό να κάνετε τακτικά. Σας μαθαίνει επίσης να βρίσκετε ήσυχα μέρη μέσα σας έτσι ώστε- ανεξάρτητα από τα ταραχώδη γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας- να μπορείτε να είστε ήρεμοι και να ακούτε την εσωτερική σας φωνή. 

Ακόμα και αν είναι για 10 λεπτά την ημέρα, θα παρατηρήσετε πως μέσα σε λίγες βδομάδες θα κάνετε ήδη πρόοδο. Για να αναπτύξετε πραγματικά την ικανότητα σας να συλλέγετε πληροφορίες, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι η εξάσκηση. 

Μάθετε να εμπιστεύεστε τα συναισθήματα σας και αυτά θα γίνουν ισχυρότερα ώστε να σας καθοδηγούν στην ζωή. Μάθετε να ακούτε, να νιώθετε και να βλέπετε αυτά που σας λέει η εσωτερική φωνή σας. Χρησιμοποιώντας τα παραπάνω βήματα σταματήστε την ροή των τυχαίων σκέψεων και ιδεών και απλώς αφήστε τις πληροφορίες να ριζώσουν μέσα σας. 




Μαγεία Τ.

Πάνω από όλα αλτρουισμός προς τους άλλους. Μόνο έτσι θα καθαρίσει η ψυχή σου…!!!!

Μην χάνεσαι μέσα στο πρόβλημα..
Κάθε πόρτα της ζωής που διαβαίνουμε κρύβει μια ή και περισσότερες ανθρώπινες ιστορίες, άλλες στενάχωρες, άλλες εύθυμες, ορισμένες μας κάνουν να προβληματιστούμε, αλλά στο τέλος τους, κάθε μια ιστορία έχει πάντα να μας δώσει κάτι. Αυτό που μπορεί να πάρουμε, είναι μια ανταλλαγή απόψεων, πληροφοριών, εμπειριών για το πόσο σκληρή είναι η φύση της ζωής εκεί έξω στον πραγματικό κόσμο.

Ακούς, βλέπεις, πράττεις, συντρέχεις τον πλησίον σου, γνωστό και μη. Το θέμα είναι πόσο θα αφήσεις να σε επηρεάσει το πρόβλημα κάποιου δικού σου ατόμου ή ενός άγνωστου.

Αν αφεθείς για να μπεις στον ψυχικό κόσμο του άλλου, ώστε να μπορέσεις να τον κατανοήσεις θα χαθείς! 

Oπότε πρόσεχε ποια πόρτα ανοίγεις πρώτα, κι αν μετέπειτα την ανοίξεις, μην αφήσεις να απορροφήσει το σώμα σου, το μυαλό και το “είναι” σου, μια χαώδης ψυχική ανισορροπία κάποιου άλλου, διότι θα χαθείς σαν τον οποιοδήποτε διαβάτη που μπαίνει στον Λαβύρινθο.

Αυτός δεν κρύβει τέρατα και μίτους για να έχεις κάποιο να σε σώσει ή να σε φάει, έχεις κάτι χειρότερο, μια τεραστία μαύρη τρύπα που θα σε οδηγήσει σε μέρη που δεν έχουν γυρισμό και όλο θα χάνεσαι αντί να μπορείς να βρεις το φως. 

Θα έχεις πέσει σε ένα τέλμα της ζωής σου χωρίς να το έχεις καταλάβει, μια ατελείωτη λούμπα που αντί να κάνεις πράγματα για να σωθείς ή να προοδεύσεις θα χάνεσαι όλο και περισσότερο.

Θα περάσουν μέρες, μήνες, χρόνια ανεκμετάλευτα χωρίς να έχεις δώσει κάτι το ουσιώδες σε κάποιον ή ακόμα και στον εαυτό σου. Θα σκεφτείς ότι μιλώ για παραμυθένιους κόσμους που κρύβουν πόρτες (Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων, χριστουγεννιάτικο εφιάλτη, Νάρνια και αλλά παραμύθια ), αλλά η πορεία της ζωής μας μπορεί να παραλληριστεί με άπειρους τρόπους! 

Με πόρτες, σταυροδρόμια, νησιά, θάλασσες, καντήλια, τρένα και ότι ο νους μας μπορεί να σκεφτεί, να φανταστεί και να το υποστεί για να γίνει αντιληπτό από τον ίδιο, αλλά και από τους άλλους.

Πάντως είναι ωραίο να είσαι ατρόμητος για να ανοίξεις τέτοιες πόρτες μεγάλες, μικρές, βαριές, μεταλλικές, ξύλινες, ελαφριές, σχεδιασμένες από κάθε τι φανταστικό ή μη.

Σαν ατρόμητος που είσαι έχεις θάρρος, σου αρέσει να εξερευνάς το άγνωστο, απρόσμενο και δεν φοβάσαι τις φουρτούνες, τους τυφώνες, τις θεομηνίες, τους σεισμούς είσαι σαν ένας αμετακίνητος βράχος που δεν ραγίζει ή σπάει, αλλά μένει ακλόνητος στην θέση του δίνοντας την λύση σε όσους δεν μπορούν να την βρουν μονοί τους.

Συνοψίζοντας έχουμε δυο σενάρια για το πως θα αντιμετωπίσεις ένα πρόβλημα, το ένα είναι να μην μπορέσεις να βρεις λύση, το άλλο είναι να μπορείς και επίσης να χαθείς μέσα σε αυτό. Μπορεί να δώσεις πράγματα παρόλα αυτά χωρίς να πάρεις. Το θέμα είναι εσύ τι θα κανείς και όχι εγώ ή κάποιος άλλος.

Εσύ μπορείς να μην είσαι τίποτα από όλα αυτά που είπα πριν; Α όχι μην κλέβεις προσπερνώντας την πόρτα χωρίς να την ανοίξεις! Θα μου πεις μια λύση είναι αυτή. Αλλά τότε είσαι φυγόπονος και δειλός. 

Μονό την φυγή ξέρεις, μην περιμένεις να σε βοηθήσει κάποιος όταν δεν βοηθάς, γιατί όταν θα χρειαστείς την βοήθεια ούτε και ο ίδιος σου ο εαυτός θα το κάνει.

Πάνω από όλα αλτρουισμός προς τους άλλους. Μόνο έτσι θα καθαρίσει η ψυχή σου… 




Χρήστος Κορφοξυλιώτης

Οι Μαχητές που σε μεγάλωσαν…!!!!

''Κάθε σπίτι έχει και το δικό του καρβουνάκι, μικρό ή μεγάλο..''
Σε αυτόν τον κόσμο είναι γραφτό να σε φέρουν δύο άνθρωποι, που την σωστή στιγμή, ίσως μάθεις το γιατί.. Αυτοί οι άνθρωποι μπορεί να μείνουν μαζί, μπορεί να χωρίσουν, μπορεί να χάσεις τον έναν, μπορεί να χάσεις και τους δύο.

Υπάρχουν όμως μυστικά, που αυτοί οι άνθρωποι κρατούν μέσα τους, σαν φυλαχτό. Γιατί ότι κι αν έκαναν, σωστό ή λάθος, πάντοτε θα υπήρχε κάτι μέσα τους. Κάποιος πόνος, κάποιο παράπονο, κάποια αδυναμία, κάποιος θυμός. 

Γιατί είναι σαν εσένα… Άνθρωποι.. Μαχητές στην ζωή. Μαχητές κρυφοί.. Αν δεν ήταν γραφτό να σε φέρουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι, ίσως εσύ να μην γινόσουν μαχητής ή μαχήτρια.

Τα συναισθήματα και το αίσθημα της αδικίας, πάντα υπερβαίνουν την ψυχρή μας λογική. Μέχρι να έρθει η ώρα να την βρούμε μπροστά μας. Αυτοί οι απλοί άνθρωποι, έδωσαν την μισή τους ζωή να σε μεγαλώσουν κι ας έκαναν λάθη, όπως όλοι μας. Έμαθες όμως ποτέ για την ζωή τους;;

Έμαθες το κρυφό πόνο της ψυχής τους;;

Σε αυτόν τον κόσμο, σε αυτήν την εποχή, η λέξη ''οικογένεια'' έχει χάσει το νόημά της.. Γιατί μέσα σε μια οικογένεια, είναι όλοι γνωστοί – άγνωστοι που ακολουθούν μόνο κανόνες, πρέπει, θελήματα και ταμπέλες. Δεν βλέπει ο ένας τον άλλον ως απλό ανεξάρτητο άνθρωπο. 

Βλέπουν μόνο τις ταμπέλες ''πατέρας'' , ''μητέρα'', ''παιδί'', ''γιαγιά'', ''παππούς'', κλπ… Η μαγεία του απλού ανθρώπου χάνεται, μέσα σε ονόματα και περιγραφές.

''Έχω ζήσει κι εγώ δύσκολα χρόνια, από τότε που ήμουν μηνών ακόμα.. Δεν μπορούσα να περπατήσω καλά και να ζω μια απλή ζωή, γιατί είχα γεννηθεί με πρόβλημα στα πόδια και έβγαιναν από την θέση τους.. 

Έπαιζαν οι φίλες μου έξω και τις κοιτούσα.. Πήγαινα να παίξω όμως σχοινάκι μαζί τους.. Μόλις πηδούσα, έβγαιναν τα πόδια μου από την θέση τους.. Ερχόταν ο πατέρας μου, με έπαιρνε στην αγκαλιά του και με κουβαλούσε μέχρι το σπίτι.. 

Μου έβαζαν τα πόδια μου στην θέση τους και ξέρεις μετά τι έκανα;;; Έβγαινα ξανά έξω να παίξω.. Είχα πείσμα. Δεν τα παρατούσα κι αυτό συνεχίζω να κάνω. Μην σταματάς λοιπόν.. Είσαι μαχήτρια..''

Αυτό είναι ένα πολύ μικρό παράδειγμα από την ζωή μιας μόνο Μαχήτριας.. Και υπάρχουν εκατομμύρια παραδείγματα εκεί έξω.. Παραδείγματα από μητέρες και πατέρες, που χωρίς σκέψη θα έδιναν την μπουκιά από το ψωμί τους για να μην πεινάσεις εσύ, αλλά αυτοί.. 

Και δεν στο λένε, μέχρι να το μάθεις κάποια μέρα τυχαία.. Γίνονται αντιδραστικοί, θυμωμένοι, παραπονεμένοι, πιεστικοί, γιατί αυτά τα μυστικά τα κρύβουν μέσα τους και δεν θέλουν να υποφέρεις, όπως υπέφεραν εκείνοι. Δεν ζήτησες όμως να μάθεις αυτά τα μυστικά, ούτε εσύ, ούτε εγώ…

Άλλοι χάνουν τα παιδιά τους πριν τα κρατήσουν στην αγκαλιά τους, άλλοι παλεύουν να μην τα χάσουν από την αγκαλιά τους κι άλλοι δεν μπορούν να κάνουν τα δικά τους…

Το να είσαι πατέρας και μητέρα είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα στον πλανήτη Γη.

Ο πατέρας δουλεύει σαν το σκυλί, μία δύο και τρεις δουλειές, χωρίς εσύ να το γνωρίζεις.. Για να μπορεί να τρώει η οικογένειά του..

Η μητέρα υποφέρει και πριν, αλλά και μετά τη γέννηση του παιδιού τους.. Αλλά δεν το θυμάται πια.. Δεν την νοιάζει ο πόνος κι η δυσκολία όταν κρατήσει το παιδί της ή όταν υιοθετήσει ένα παιδί.. 

Μετά προσπαθεί για όλη της την υπόλοιπη ζωή. Δουλεύει πια κι αυτή.. Φροντίζει ολόκληρη την οικογένεια της και κάνει τα πάντα για αυτήν. Κι ας κάνουν λάθη.. Ανθρώπινο δεν είναι;;;

Είπες ποτέ στην μητέρα σου, πως είσαι περήφανος / η για αυτήν ;;;;;

Είπες ποτέ στον πατέρα σου, πως είσαι περήφανος / η για αυτόν ;;;;;

Δεν σκέφτηκες πως τους αξίζει επιτέλους να τους δει κάποιος ως Μαχητές της ζωής;;;;

Ρώτησες ποτέ να μάθεις αυτά που δεν θυμάσαι;;;
Όταν είχες ατύχημα ή αρρώστια, ρώτησες να μάθεις πως παρακαλούσαν τον Χριστό να το πάθουν αυτοί κι όχι εσύ;;

Ρώτησες να μάθεις πως ένιωθαν, όταν κάποια στιγμή, μπορεί να μην είχαν χρήματα να αγοράσουν λίγο ψωμάκι για να φας;;

Αν κάποια στιγμή φύγουν από την ζωή σου, εσύ θα κλάψεις… Γιατί όμως;;

Για την λέξη ''πατέρας'' ;;; Για την λέξη ''μητέρα'' ;;;

Μάθε τους μαχητές που έχεις μέσα στο σπίτι σου. Μάθε τους.. Νιώσε τους.. Και μην ξεχάσεις να νιώσεις περήφανος και περήφανη για αυτούς. Γιατί όλοι τους θα ήθελαν να ακούσουν αυτή την φράση από το στόμα του παιδιού τους, όπως και το παιδί θέλει να την ακούσει από αυτούς..

Γιατί αυτοί είναι σαν εσένα κι εσύ είσαι σαν αυτούς..

Μητέρα, Πατέρα, είμαι περήφανη για τον καθένα ξεχωριστά. Για αυτά που πέρασε ο καθένας ξεχωριστά και οι δύο μαζί. Για το φαγητό που δεν μου έλειψε. Για όλα όσα σας έλειψαν για εμένα.. Και πιο πολύ είμαι περήφανη, γιατί όλα με οδήγησαν να γίνω μια Μαχήτρια της ζωής…

Είμαι περήφανη για την κάθε μαχήτρια μάνα και τον κάθε μαχητή πατέρα. Γιατί όλοι εσείς, που είστε τα παιδιά τους, είστε οι Μαχητές τους παρόντος και του μέλλοντος.

Οι Μαχητές της Ειμαρμένης..
Οι Μαχητές του Χριστού…

Πάρτε τους μια αγκαλιά και πείτε τους πως είστε περήφανοι και περήφανες..

Κι αν δεν τους έχετε πια κοντά σας, σκουπίστε το δάκρυ της λύπης και της ενοχής. Κοιτάξτε τον ουρανό, αφήστε το δάκρυ της χαράς να κυλίσει στο φωτεινό προσωπάκι σας. Και πείτε τους πόσο περήφανοι και περήφανες είστε.

Γιατί ο Χριστός, τέτοια μηνύματα δεν τα αφήνει ΠΟΤΕ να χαθούν στον άνεμο…

ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ
ΜΙΧΑΕΛΑ




Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Έχετε ξανά ζήσει ; 3 βήματα για να θυμηθείτε τις προηγούμενες ζωές σας...!!!!

Έχετε νιώσει ποτέ ότι είστε μια παλιά ψυχή; Είχατε ποτέ την σκέψη πως δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχετε; Σας ελκύουν διάφορα μέρη στα οποία δεν έχετε πάει ποτέ ή φαγητό το οποίο δεν έχετε δοκιμάσει; Έχετε παράλογους φόβους για πράγματα με τα οποία δεν είχατε αρνητικές εμπειρίες; Έχετε σκέψεις όπως «γιατί είμαι εδώ;» ή «ποιος είμαι πραγματικά;» 

Αν ταυτίζεστε με τα παραπάνω, τότε πιθανότατα έχετε ξανά ζήσει στην γη. Στην πραγματικότητα, πιστεύω ότι όλοι έχουμε προηγούμενες ζωές. Με την άνοδο της δυτικής ιατρικής και την κατανόηση της ενέργειας και των δονήσεων που επηρεάζουν τον φυσικό κόσμο, οι άνθρωποι αρχίζουν να κάνουν ερωτήσεις που τους οδηγούν σε έναν άγνωστο κόσμο. Η μετενσάρκωση και οι προηγούμενες ζωές είναι μεγάλο μέρος αυτού του κόσμου. 

Είμαι από τους πολλούς ανθρώπους που πιστεύουν ότι είμαστε μια συσσώρευση όλων όσων ήμασταν προηγουμένως και όχι απλώς αυτό που βλέπουμε στον καθρέφτη κάθε μέρα. Οι άνθρωποι αφυπνίζονται και είναι καιρός να καταλάβουμε τελικά ποιοι είμαστε. 

Η διαδικασία αφύπνισης 
Η ιστορία μου αρχίζει με την ίδια ερώτηση που είπα παραπάνω: «Ποια είμαι;». Είμαι μια παλιά ψυχή ή «παιδί των λουλουδιών» όπως άρεσε στους γονείς μου να με λένε. Έκανα μεγάλες ερωτήσεις από μικρή ηλικία- «γιατί είμαστε εδώ;», «ποιος μας έβαλε εδώ;» και «ποιος είναι ο σκοπός μου;» Δυστυχώς για τους γονείς μου, δεν είχαν τις απαντήσεις που ζητούσα. 

Το καταλαβαίνω, τα περισσότερα παιδιά κάνουν τις ίδιες ερωτήσεις. Το ατυχές κομμάτι είναι ότι η κοινωνία, οι γονείς, οι δάσκαλοι, η θρησκεία, οι κυβερνήσεις δεν έχουν καμία από αυτές τις μεγάλες απαντήσεις, έστω και αν νομίζουν ότι τις έχουν. Ένιωσα μια λαχτάρα που δεν μπορούσα να εξηγήσω.

Ο διαχωρισμός που ένιωθα μεταξύ του εαυτού μου και του υπόλοιπου κόσμου μου δημιούργησε άγχος, κατάθλιψη και ένιωθα πάντα σαν να ήμουν ένας εξωτερικός παρατηρητής που κοιτούσε. Είχα κατάθλιψη, πάλευα και αμφισβητούσα τα πάντα. Ήμουν 16. 

Συμμετείχα σε αθλήματα, είχα αρκετούς φίλους, είχα καλούς βαθμούς και μια καλή οικογενειακή κατάσταση. Όλα όσα θα ήθελε ένα δεκαεξάχρονο κορίτσι, έτσι; 

Η κοινωνία μου έλεγε ότι όλη η ζωή έχει να κάνει με το να πάω σχολείο, να βρω δουλειά, να βγάλω χρήματα, να κάνω οικογένεια και τελικά να πεθάνω. 

Υποθέτω ότι αυτό είναι αρκετό για τους περισσότερους ανθρώπους, αλλά η σκέψη μιας ζωής με κοινότοπα οχτάωρα μου προκαλούσε ένα φόβο που δεν μπορούσα να εξηγήσω. «Είναι πραγματικά αυτό;» έλεγα στον εαυτό μου. 

«Πρέπει να υπάρχει κάτι περισσότερο». Αφού είδα διάφορους ψυχολόγους και ιερείς τελικά βρήκα κάτι που ονομάζεται Ανάμνηση Προηγούμενης Ζωής. 

Η Ανάμνηση της Προηγούμενης Ζωής είναι μια διαδικασία που οδηγεί κάποιον σε κατάσταση παρόμοια με έκσταση. Αυτή είναι μια κατάσταση όπου ο συμμετέχων μπορεί να θυμηθεί συνειδητά όλα όσα συνέβησαν κατά την διάρκεια της. Όπως σε ένα πολύ ζωντανό όνειρο. 

Δεν είχα ιδέα τι να περιμένω. Ποτέ δεν είχα κάνει κάτι τέτοιο στην ζωή μου. Καθώς πήγα στην πρώτη μου συνεδρία, ησύχασα τις σκέψεις μου και είχα ανοιχτό μυαλό. Κατά τη διάρκεια της ανάμνησης, μπόρεσα να πάω σε πολλές προηγούμενες ζωές. Πέντε, για να είμαι ακριβής. 

Πήγα σε προηγούμενες ζωές όπου ήμουν δασκάλα, θεραπεύτρια, σαμάνος, σε αρκετές ήμουν άνδρας. Πήγα επίσης σε ζωές όπου ήμουν διωγμένη, υποδουλωμένη και βασανίστηκα για τις πεποιθήσεις μου. Τα θυμάμαι όλα αυτά τόσο καθαρά. Είναι σαν να βρισκόταν αυτές οι ζωές βαθιά στην μνήμη μου. 

Οι τοποθεσίες, τα ρούχα, οι μυρωδιές, η τραγωδία, ο πόνος, ο ενθουσιασμός. Η όλη διαδικασία κράτησε περίπου μιάμιση ώρα. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα ήταν σαν να είχα εξελιχθεί και είχα επανακτήσει όλη την γνώση και τα μαθήματα από τις προηγούμενες ζωές. 

Βρήκα τελικά μια πορεία προς τις απαντήσεις που ζητούσα. Άρχισα να συνθέτω τα κομμάτια της πραγματικής αυθεντικής μου ταυτότητας. Ένιωσα για πρώτη φορά ότι είχα ανακαλύψει τον σκοπό μου σε αυτή την ζωή. Διαπίστωσα ότι ο σκοπός μου είναι να βοηθήσω τους άλλους να καταλάβουν ποιοι πραγματικά είναι. 

Μετά από αυτή την εμπειρία αφύπνισης, άρχισα να φτάνω σε κατάσταση έκστασης προκειμένου να σκάψω βαθύτερα σε αυτή τη νέα γνώση. Το έκανα ενώ είχα ήρεμο το μυαλό μου και έτσι ο χρόνος κυλούσε σαν να μην υπήρχε πλέον. Αφιερώθηκα στο να επανεξετάσω το ποια ήμουν και να ολοκληρώσω καλύτερα την αποστολή μου. 

Με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας, έχω συγκεντρώσει ότι μου αρέσει να ονομάζω, σημειώσεις για την ανάμνηση της προηγούμενης ζωής. Η μετενσάρκωση είναι αληθινή. 

Ο χρόνος είναι στην πραγματικότητα ταυτόχρονος (εξηγείται περεταίρω στο βήμα 3). Δεν είμαστε μόνο αυτό που πιστεύουμε ότι είμαστε. Είμαστε σύνθετα όντα, η συσσώρευση όλων όσων ήμασταν στις προηγούμενες ζωές. 

Μπορούμε να μετενσαρκωθούμε ως οποιοδήποτε ζωντανό πράγμα μέσα στο σύμπαν: τόσο σε αρσενικό όσο και σε θηλυκό φύλο, σε έντομα, σε ζώα, σε φυτά και σε δέντρα. Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα εκεί έξω που δεν γνωρίζουμε. 

Ετοιμαστείτε να ταξιδέψετε στον χρόνο 

Οπότε… θέλετε να μάθετε πώς να επεκτείνετε την συνείδηση σας και να θυμηθείτε τις προηγούμενες ζωές σας; Μέσα από 10 χρόνια εξερεύνησης του θέματος της ανάμνησης της προηγούμενης ζωής, οι παρακάτω είναι 3 συμβουλές που με βοήθησαν πολύ. Να θυμάστε πως βρίσκεστε στην αρχή. 

Να ξέρετε επίσης πως μπορεί να μην σας διευκολύνουν οι παρακάτω πληροφορίες. Υπάρχει ένας δάσκαλος για όλους, και ο σπουδαιότερος δάσκαλος είναι αυτός που προέρχεται από μέσα μας. 

Να γνωρίζετε πως αυτή είναι η ισχυρή ενέργεια με την οποία δουλεύετε, γι αυτό βεβαιωθείτε ότι είστε γειωμένοι, ευθυγραμμισμένοι και προστατευμένοι πριν προχωρήσετε.

1ο βήμα: Διευρύνετε την επίγνωση σας 
Το πρώτο βήμα για να θυμηθείτε τις προηγούμενες ζωές σας είναι απλώς να απορροφήσετε και να εφαρμόσετε την γνώση πως οι προηγούμενες ζωές υπάρχουν. Μπορεί να το έχετε ξανά ακούσει: εσείς οι ίδιοι δημιουργείτε την πραγματικότητα σας. Όλα όσα σκέφτεστε και πιστεύετε προβάλλονται στην πραγματικότητα σας και βρίσκονται εκεί μέχρι να επιβεβαιωθεί αυτή η πίστη. 

Συνεχώς προβάλλουμε και επιβεβαιώνουμε την πραγματικότητα μας, τις περισσότερες φορές χωρίς να το γνωρίζουμε. Η ανάγκη του «πρέπει να το δω για να το πιστέψω» είναι στην πραγματικότητα ένα παράδοξο. Αν η πραγματικότητα μας ξεκινά από το μυαλό μας (όπως αποδεικνύεται από την κβαντική φυσική), δεν θα μπορούμε ποτέ να βιώσουμε κάτι που δεν πιστεύουμε. 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το πρώτο βήμα είναι να αφιερώσετε χρόνο για να σκεφτείτε συνειδητά το ποιοι μπορεί να ήσασταν πριν. Συγκεντρωθείτε στην πρόθεση σας. Είναι επίσης σημαντικό να αναγνωρίσετε ότι αυτές οι πληροφορίες είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. 

Το αγαπημένο μου απόφθεγμα της παιδικής μου ηλικίας είναι «όσα περισσότερα ξέρεις, τόσα περισσότερα ξέρεις ότι δεν ξέρεις» - Αριστοτέλης. Σε αυτή τη σημείωση, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε πως όταν θυμάστε τις προηγούμενες ζωές σας ή τις πτυχές αυτών, απλώς επιβεβαιώνετε αυτό που ήδη γνωρίζετε πως είναι αλήθεια. Δεν υπάρχει κάποιο «πειστήριο» αφού όλα βρίσκονται μέσα σας. 

2ο βήμα: Βρείτε την ισορροπία 
Ο ορισμός του παράλογου είναι «κάτι που δεν στηρίζεται στην λογική». Όταν έχουμε παράλογες έλξεις ή αποστροφές σημαίνει ότι αντιδρούμε με έναν τρόπο που δεν στηρίζεται στις προηγούμενες εμπειρίες μας. Αυτό καθιστά κάποιες αντιδράσεις παράλογες. 

Για παράδειγμα, όταν κάποιος φοβάται πάρα πολύ τις βάρκες κι όμως δεν έχει βρεθεί σε καμία. Τις περισσότερες φορές αγνοούμε αυτές τις παράξενες αντιδράσεις και δεν τις ξανά σκεφτόμαστε. Ωστόσο, μέσα στην διαμορφωμένη σας συμπεριφορά βρίσκεται η ιστορία του παρελθόντος σας. 

Τα πάντα σε αυτή την πραγματικότητα είναι μια προβολή του μοτίβου του παρελθόντος. Τώρα, διευρύνετε το μυαλό σας και σκεφτείτε όλα τα υπόλοιπα παρελθόντα, όχι μόνο αυτό της τωρινής ζωής. Για να κατανοήσετε καλύτερα τις συνδέσεις με το παρελθόν σας, ήρθε η ώρα να αρχίσετε να εξετάζετε τις αντιδράσεις σας βαθύτερα. 

Γράψτε μια λίστα με όλα όσα σας ελκύουν και θεωρείτε παράλογα. Θα μπορούσε να είναι μια πίστη, ένας πολιτισμός, ένα φαγητό , ένα άτομο. Ομοίως, γράψτε μια λίστα από παράλογους φόβους που μαστίζουν την ζωή σας. 

Θα μπορούσε να είναι φόβος για τα φίδια ή ένας ακόμα πιο παράξενος όπως το να πατήσετε ένα καρφί ή να καείτε. Κοιτάξτε καλά τις λίστες σας και δείτε αν υπάρχουν συσχετισμοί ή συνδέσεις με εμπειρίες αυτής της ζωής. 

Αν δεν υπάρχουν, τότε κυκλώστε τα. Τώρα μπορείτε πιθανώς να συνδέσετε αυτές τις παράλογες συμπεριφορές με προηγούμενες ζωές. Όπως είπα και πάνω, όσο περισσότερο διευρύνετε την επίγνωση σας, καταλαβαίνετε ότι η μετενσάρκωση είναι πραγματική και μας επηρεάζει συνεχώς. 

3ο βήμα: Εμβαθύνετε 
Το σημαντικότερο και πραγματικά μόνο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να αξιοποιήσετε τις προηγούμενες ζωές και τις απεριόριστες δυνατότητες σας είναι: να διαχωρίσετε το μυαλό του εγωισμού από το συνειδητό μυαλό σας. Εύκολο, έτσι; Υπάρχουν τόσοι πολλοί διαφορετικοί ορισμοί του εγωισμού, γι αυτό θα τον ορίσω με τους δικούς μου όρους. 

Ο εγωισμός είναι μια συσσώρευση εμπειριών, έλξεων, αναμνήσεων, ενεργειών και αντιδράσεων που απαρτίζουν το ποιοι νομίζουμε πως είμαστε σε αυτή την συγκεκριμένη στιγμή. Αν και ο εγωισμός συνδέεται τυπικά με τον ναρκισσισμό και τις αρνητικές πεποιθήσεις, είναι πάντα απαραίτητος για την επιβίωση μας. 

Χρειαζόμαστε τον εγωισμό για να είμαστε άνθρωποι, είναι ο αυτόματος πιλότος μας, ο αμυντικός μηχανισμός, έτσι αντιμετωπίζουμε την πραγματικότητα. Είναι η φωνή που μας λέει να τρώμε, να εκφραζόμαστε, να νιώθουμε, να σχεδιάζουμε και να προχωράμε. Χωρίς το συστατικό του εγωισμού, απλώς δεν θα μπορούσαμε να υπάρχουμε. 

Η συνείδηση είναι το άλλο μισό του μυαλού μας. Είναι η πτυχή του εαυτού μας που δεν έχει φόβους, κρίσεις, έλξεις και αντιδράσεις. Μερικές φορές αυτό το κομμάτι του εγκεφάλου μας επεμβαίνει και μας δίνει διαισθητικά μηνύματα για κάτι που ο λογικός εγκέφαλος δεν θα μπορούσε να αντιληφθεί. 

Η αληθινή μας δύναμη προέρχεται από την αρμονία μεταξύ του εγωισμού και της συνείδησης. Αν και το να απενεργοποιήσουμε ένα πρόγραμμα που λειτουργεί από την γέννηση μας συνεχώς ακούγεται δύσκολο, είναι στην πραγματικότητα αρκετά εύκολο. Εκ των υστέρων υπήρχαμε ως συνείδηση για πολύ περισσότερο καιρό από όσο υπάρχουμε με σάρκα και οστά. 

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ησυχάσετε το μυαλό σας. Σίγουρα πολλοί από εσάς κοιτάζετε αποδοκιμαστικά όταν αναφέρεται ο διαλογισμός, όπως έκανα κι εγώ όταν άρχισα να διευρύνω την συνείδηση μου. Καταλάβετε ότι η δύναμη του να αξιοποιήσετε την αγνή πηγή σε καθαρή συνείδηση είναι απλώς με το να ησυχάσετε το πολυάσχολο μυαλό του εγωισμού. 

Εξάλλου, υπάρχει μόνο περιορισμένη δυνατότητα επεξεργασίας στον εγκέφαλο μας. Θα επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε αυτή την καθημερινή δύναμη επεξεργασίας για το μυαλό του εγωισμού ή για το συνειδητό μυαλό; Την στιγμή που θα σωπάσετε το μυαλό του εγωισμού σας θα εισέλθετε κατευθείαν στο συνειδητό. 

Μερικοί άνθρωποι διαλογίζονται ενώ άλλοι κάνουν βόλτες και άλλοι ζωγραφίζουν. Κάποιοι άλλοι απλώς κάθονται στην σιωπή, αλλά αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο. 

Το να αφήσετε για λίγο τον εγωισμό και να αγκαλιάσετε την συνείδηση σημαίνει ότι υπάρχει ένας κόσμος απείρων δυνατοτήτων στα χέρια σας. Μια από αυτές τις δυνατότητες είναι ο ταυτόχρονος χρόνος. Όταν ησυχάζουμε το μυαλό μας και αφήνουμε τον εγωισμό, αφήνουμε επίσης και την πλήρη αντίληψη και προσκόλληση σε αυτόν τον γραμμικό κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι μεταβαίνουμε εύκολα σε μια άλλη διάσταση. Μου αρέσει να την ονομάζω 5η διάσταση. 

Σε αυτόν τον χώρο ξεπερνάμε τους φυσικούς νόμους του χρόνου, έτσι ώστε η εξερεύνηση του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος ένα είναι απολύτως εφικτή. Μάθετε πώς να ησυχάζετε το μυαλό του εγωισμού και θα βρεθείτε στην απεριόριστη πηγή. 

Μόλις καταφέρετε να διαχειρίζεστε καλά τις σκέψεις σας τότε προτείνω να εξερευνήσετε και τις προηγούμενες ζωές σας. Μπορείτε να το κάνετε είτε με έναν επαγγελματία ή με το να σας ηχογραφήσετε ενώ διαλογίζεστε για να μπορείτε να ανακαλύψετε μετά το ποιοι είστε. 

Τελικά, το να ησυχάσετε το μυαλό σας και να κάνετε τις σωστές ερωτήσεις είναι το μόνο που χρειάζεστε για να ανακαλύψετε τα βάθη της ψυχής σας. 

Συνοψίζοντας : 
Αφού διαβάσατε τα παραπάνω, ελπίζω να έχετε βρει το θάρρος και την άνεση να οδηγηθείτε στην δική σας Ανάμνηση της Προηγούμενης Ζωής. Διευρύνετε την πραγματικότητα σας και συνειδητοποιήστε ότι υπάρχουν τόσα πράγματα που δεν γνωρίζουμε. Αυτό θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε αυτές τις ερωτήσεις που μας καίνε όλους.

Φέρτε την επίγνωση στις παράλογες έλξεις και στους φόβους που υποσυνείδητα ελέγχουν την ζωή σας. Αξιολογήστε το εάν προέρχονται από αυτή ή τις προηγούμενες ζωές. Διατηρήστε όλες τις πληροφορίες και την δύναμη μέσα σας. Διαχωρίστε και απελευθερώστε το μυαλό του εγωισμού για να χρησιμοποιήσετε τον ταυτόχρονο χρόνο και τις εμπειρίες των προηγούμενων ζωών σας. 




L.C. © Η αναδημοσίευση περιεχομένου επιτρέπεται μόνο υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις. 
Διαβάστε τους εδώ
Ελιζαμπεθ Ειπριλ

Μήπως η σχέση σας είναι καρμική ;

Δεν είναι λίγες οι φορές που χρησιμοποιούμε τον όρο «καρμική σχέση» για να δείξουμε πόσο πλασμένοι είμαστε ο ένας για τον άλλον. Έχει έρθει η ώρα λοιπόν να το κάνουμε με αποδείξεις. Αρχικά, η καρμική σχέση υποδηλώνει μια ισχυρή έλξη σε ένα πρόσωπο, ακόμη και αν μόλις το γνωρίσαμε. Άρα ο χρόνος δεν έχει να κάνει με το κάρμα. 

Πρόκειται για μια σύνδεση που δεν είμαστε σε θέση να εξηγήσουμε ακόμα και στον ίδιο μας τον εαυτό. Η παγίδα βέβαια, που πολλοί αγνοούμε είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις, μια καρμική σχέση διαρκεί μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα. 

Πώς θα καταλάβουμε αν η σχέση μας είναι όντως καρμική; Βλέπουμε, «διαβάζουμε» και ερμηνεύουμε τα σημάδια.

Άμεση και έντονη έλξη: Όταν αισθανόμαστε άμεση και έντονη έλξη για ένα άτομο που μόλις συναντήσαμε τότε ναι, μιλάμε για καρμική αγάπη. Είτε η έλξη είναι ρομαντικού χαρακτήρα ή απλά αγνή φιλία, τα ανεξήγητα αυτά σημάδια της άμεσης επικοινωνίας υποδηλώνουν ότι κάτι καρμικό συμβαίνει. 

Ανεξήγητη οικειότητα: Έχετε μόλις συναντήσει ένα πρόσωπο αλλά αισθάνεστε τόσο οικεία μαζί του που είναι σαν να τον ξέρετε χρόνια. Σαν να είναι ο κολλητός σας, που τον είχατε χάσει και «πιάσατε» την κουβέντα σαν να μην έχει περάσει ούτε μία μέρα. 

Δεν υπάρχει μέτρο και αιτία: Η καρμική σχέση συχνά συμβαίνει μεταξύ ατόμων, που δεν έχουν απολύτως τίποτα κοινό. Εξ’ ου και το ανεξήγητο του θέματος. Είμαστε ανήμποροι να εξηγήσουμε το πόσο και το γιατί νιώθουμε τόσο κοντά ενώ στην ουσία είμαστε ενδεχομένως και αντίθετοι ο ένας από τον άλλον. 

Πολλή προσπάθεια: Αν αισθάνεστε ότι καταβάλετε πολλή προσπάθεια και ενέργεια για να ευχαριστήσετε το καρμικό σας έτερον ήμισυ τότε μιλάμε για καρμική αγάπη. Ό, τι κι αν κάνετε, το άλλο πρόσωπο δε θα είναι ευχαριστημένο και εσείς απλά δε μπορείτε να σταματήσετε να προσπαθείτε.

Καρμικό αλλά μονόπλευρο: Στα άσχημα νέα τώρα, οι καρμικές σχέσεις είναι συχνά μονόπλευρες. Μόνο ένας από τους δύο θα νιώθει την ακαταμάχητη έλξη και το άλλο άτομο απλά θα αγνοεί παντελώς τα αισθήματα του πρώτου. 

Κι όμως δε μπορείς να φύγεις: Σε μία τόσο έντονη σχέση μπορεί να αισθάνεστε, να ξέρετε ότι ο άλλος δεν ενδιαφέρεται, κι όμως δεν έχετε τη δύναμη να φύγετε μακριά. Με όποιο κόστος. Ακόμα και αν έχετε γίνει απλός παρατηρητής των συναισθημάτων σας. 

Συναισθηματικό roller coaster: Μια καρμική σχέση μοιάζει με βόλτα σε ένα roller coaster. Τα συναισθήματα ανεβαίνουν στα ύψη και το αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο πέφτουν στα Τάρτατα. Η αληθινή αγάπη θα φέρει την ειρήνη και την ευτυχία στην καρδιά σας. Αλλά, η καρμική αγάπη καλλιεργείται με τη δική σας δυστυχία, τις αντιδικίες και τα βαθύτερα συναισθήματα. 

Η αποδοχή είναι το κλειδί: Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε για να ελευθερώσετε τον εαυτό σας από μια καρμική σχέση είναι να δεχτείτε ότι είστε σε μία τέτοια σχέση. Η συνειδητή αυτή αναγνώριση θα σας βοηθήσει να δείτε το άλλο πρόσωπο, σαν αυτό που πραγματικά είναι και θα μπορέσετε να σπάστε τα δεσμά και να απελευθερωθείτε από μία δυνατή αλλά αυτοκαταστροφική σχέση. 




clickatlife.gr

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ το αξίζει και με το παραπάνω! Ο πρώτος πτυχιούχος Πανεπιστημίου με σύνδρομο Down, μιλάει για την «καθυστερημένη» κοινωνία...!!!!

Η WELT ON LINE μίλησε με τον Πάμπλο Πινέδα για τη μάθηση, την «καθυστέρηση» και για τα υπερπροστρατευμένα παιδιά. 

Ο Πάμπλο τελείωσε τις σπουδές του παιδαγωγού και έκανε την πρακτική εξάσκηση στην Κόρδοβα. Έδωσε τις εξετάσεις για την άδεια άσκησης επαγγέλματος και του μένουν μόνο τέσσερις ακόμα για να τελειώσει τις σπουδές του σε ψυχολογία και παιδαγωγικά. 

Στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Μάλαγκα προβλήθηκε η ταινία «Me too» που είναι εμπνευσμένη από τη ζωή του Πινέδα και στην οποία ο ίδιος κρατά το βασικό ρόλο. 

Με τον Πινέδα μίλησε ο Jan Marot. 
WELT ONLINE: Πώς βιώσατε προσωπικά το σύνδρομο Down; 
Δεν ήταν οι γονείς μου που μου το είπαν. Ήταν ο δάσκαλός μου. Ήμουν περίπου εφτά χρονών, όταν με ρώτησε αν ήξερα τι είναι το σύνδρομο Down. Φυσικά, απάντησα ναι. Με κοίταξε έντονα και μου εξήγησε τη γενετική του συνδρόμου Down. Στην ηλικία αυτή ήταν πραγματικά πολύ σκληρό. 

Για μένα αυτό ακουγόταν σαν αραμαϊκά. Ήταν πολύ βαρύ. Του έθεσα μόνο δύο ερωτήσεις: «Είμαι χαζός;». Απάντησε «Όχι». «Μπορώ να συνεχίσω να πηγαίνω στο σχολείο με τους φίλους μου;». Απάντησε «Κανένα πρόβλημα». Τα υπόλοιπα μου ήταν παντελώς αδιάφορα. 

WELT ONLINE: Όπως η πλειοψηφία των παιδιών με σύνδρομο Down στην Ισπανία. Το 85% πηγαίνουν σε ένα κανονικό σχολείο. 
Ναι, τώρα. Όμως παλαιότερα δεν υπήρχε η ένταξη. Αυτό είναι η κορυφή μιας ανάπτυξης. Εγώ ήμουνα ο πρώτος μαθητής με σύνδρομο Down που πήγα σε ένα δημόσιο σχολείο. 

WELT ONLINE: Τι αναμνήσεις έχετε από τα χρόνια του σχολείου; 
Στο σχολείο διασκέδαζα πολύ, περνούσα πολύ καλύτερα απ” ό,τι με τους φίλους μου. Είχα υπέροχες, ενδιαφέρουσες και πολύ σκληρές εμπειρίες. Συνολικά ήταν μια απίστευτα πλούσια φάση της ζωής μου. 

Υπήρχαν καλύτερες και χειρότερες μέρες. Ιδιαίτερα η εφηβεία ήταν σκληρή. Αλλά αυτή είναι πάντα μια δύσκολη περίοδος. Εγώ δεν μπορούσα μερικές φορές να ζήσω με το σώμα μου και μέσα σ” αυτό. 

WELT ONLINE: Γιατί επιλέξατε τις παιδαγωγικές σπουδές; 
Σαν παιδί είχα πολλές ιδέες. ΄Ηθελα να γίνω δικηγόρος, κατόπιν δημοσιογράφος. Τότε ένας καθηγητής και μέντοράς μου με συμβούλεψε να γίνω δάσκαλος, γιατί τα παιδαγωγικά προσφέρουν περισσότερες επιλογές. 

Μου είπε ότι οι άλλες επιστήμες είναι σκληρές και ανταγωνιστικές. Δεν το έχω μετανιώσει ούτε δευτερόλεπτο. Μου αρέσει να εργάζομαι με παιδιά, νιώθω πολύ χρήσιμος. 
WELT ONLINE: Ακολουθείτε αυστηρά κάποιο σταθερό ημερήσιο πρόγραμμα μελέτης; 
Από το τίποτα βγαίνει μόνο το τίποτα. Μελετώ λοιπόν, περίπου 6-7 ώρες τη μέρα. Τα βράδια τα έχω ελεύθερα. Διαβάζω πάντα με μουσική. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, οι σπουδές δεν είναι εύκολες και το σύνδρομο Down με περιορίζει κατά 30%, πράγμα που τις καθιστά δυσκολότερες. Ο καθένας πρέπει να παλεύει για το μέλλον του. 

WELT ONLINE: Τι σημαίνει και τι σημασιοδοτεί το είναι κανείς ο πρώτος με σύνδρομο Down πτυχιούχος στην Ευρώπη; 
Είναι μια μεγάλη ευθύνη. Γνωρίζω ότι οι πατέρες και οι μητέρες που έχουν παιδιά με σύνδρομο Down χρειάζονται κάποιον να τους δείξει και να τους πει «Το παιδί σου μπορεί να το κάνει αυτό». Και τα μέσα μπορούν να συνδράμουν, καθώς ψάχνουν για αξιόλογες ειδήσεις. 

Θέλω να δώσω πρόσωπο σε ένα κομμάτι του πληθυσμού, που σχεδόν ποτέ δεν θεωρείται αντικείμενο είδησης. Αρέσω στα μέσα – μου τηλεφωνούν τριάντα φορές τη μέρα. Αυτό είναι μερικές φορές εξαντλητικό. 

WELT ONLINE: Σας έχουν ήδη προσφέρει θέσεις εργασίας; 
Όχι ακόμη. Όταν πετύχω τις εξετάσεις και πάρω την άδεια άσκησης επαγγέλματος του δάσκαλου, θα πλησιάσω το στόχο μου, να έχω δηλαδή ένα σταθερό εισόδημα. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας στη Σεβίλλη συγκατοικούσα με ένα συνάδελφο. 

Για μένα έχει μεγάλη σημασία να οργανώσω την ανεξαρτησία μου. Δεν ξέρω ακόμη πού θα εργαστώ. Μπορεί στην επιμόρφωση, στον επαγγελματικό προσανατολισμό, στην συμβουλευτική, ποιος ξέρει. Είμαι ευέλικτος. 

WELT ONLINE : Τι είναι, κατά τη γνώμη σας, η 
« οπισθοδρομική / καθυστερημένη κοινωνία»; 
Το μεγαλύτερο έλλειμμα της κοινωνίας είναι το ότι δεν μπορεί να κατανοήσει τη διαφορετικότητα. Λόγω της έλλειψης κατανόησης κολλά κάποιες ταμπέλες. «Οι ομοφυλόφιλοι», «οι Ξένοι/ μετανάστες» και φτάνει μέχρι του σημείου «Οι γυναίκες». Χωρίζουν σε ομάδες, δεν ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν «το διαφορετικό». 

Το απομονώνουν, το απλοποιούν ή το αποφεύγουν με κάθε τρόπο. Δημιουργούνται στερεότυπα, προκαταλήψεις μέχρι και λέξεις, όπως «discapacidad» (ανικανότητα) στα ισπανικά για να δηλωθεί η έννοια της υστέρησης ή καθυστέρησης… 
WELT ONLINE: Ποια εναλλακτική λύση θα υπήρχε για σας; Διότι και η ισπανική λέξη «Minusvalido» που χρησιμοποιείται («κατώτερος/ κατώτερης αξίας») δεν είναι σε καμιά περίπτωση κατάλληλη. 
Είναι προσβολή να αποκαλείς κάποιον «ανίκανο» ή «καθυστερημένο». Γιατί να μην τον αποκαλείς «αλλιώτικο» ή «διαφορετικό άνθρωπο»; Με τον όρο σύνδρομο Down περιγράφεται μια γενετική μετάλλαξη κατά την οποία το χρωμόσωμα 21 παρουσιάζεται τρεις φορές, εξού και ο όρος τρισωμία-21. 

WELT ONLINE: Ποια είναι η γνώμη σας για την έκτρωση εμβρύων στα οποία έχει προγεννητικά διαγνωστεί κάποια καθυστέρηση, πράγμα που αποτελεί αντικείμενο αντιπαράθεσης αυτή την εποχή στη Γερμανία; 
Είμαι αντίθετος στην έκτρωση. Όχι για ηθικούς λόγους, αλλά λόγω της εμπειρίας μου. Είναι δύσκολες καταστάσεις και εμπειρίες, αλλά σε εμπλουτίζουν ως άνθρωπο. Εξαιτίας της έκτρωσης κάποιος/α δεν θα τις βιώσει ποτέ. Γονείς με παιδιά που είναι «διαφορετικά» γίνονται καλύτεροι γονείς. Γίνονται ανεκτικότεροι και πιο αλληλέγγυοι. 

Δεν είναι καλό να επιλέγεις ένα παιδί «a la carte». Σε τελική ανάλυση, επιλέγουμε το τέλειο. Και όταν όλοι είναι ίδιοι, τότε είμαστε σε πολλά φτωχότεροι. Ακόμη και τα λουλούδια διαφέρουν, αλλά όλα είναι όμορφα. Αυτή η τάση για ομογενοποίηση είναι κακή. Όταν όλοι σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο, έχουν την ίδια εμφάνιση, είναι όλοι ομοιόμορφοι, αυτό είναι ο φασισμός. 
WELT ONLINE: Η ταινία που είχε τη ζωή σας ως έμπνευση, είχε ρομαντικά στοιχεία. Ονειρεύεστε να κάνετε τη δική σας οικογένεια; 
Αυτό είναι δύσκολο. Η λογοτεχνία για το σύνδρομο Down στρέφεται κυρίως γύρω από τη γενετική, την αντίληψη ή τη συμπεριφορά. Ποτέ δεν συζητιέται η συμπάθεια ή ο έρωτας μεταξύ ανθρώπων με σύνδρομο Down. Σ” αυτό ακριβώς φαίνεται η μεγάλη δύναμη της ηθικής. 

Στην Ισπανία, μετά από 40 χρόνια δικτατορίας του Φράνκο και με μια σταθερά διαμαρτυρόμενη καθολική εκκλησία, αυτό αποτελεί θέμα ταμπού. Είναι δύσκολο να μιλήσεις για σeξ. Πρέπει τελικά κανείς να διαχωρίσει την ηθική από την πράξη. Μερικά Μέσα έχουν μια σχεδόν άρρωστη απληστία να δημιουργούν εντυπώσεις (να προκαλούν). 

Αρνήθηκα μια πρόσκληση για συμμετοχή σε ένα talk show, που ονομάζεται «La Noria» όπου το θέμα θα ήταν σχετικό με Σeξ και Αναπηρία. Μου ήταν αδύνατο να πάω, ήταν πολύ προκλητικό και αποκλειστικά για δημιουργία εντυπώσεων. Αυτό είναι ένα ιδιωτικό, ακανθώδες θέμα, ακόμα και κάποιοι φίλοι μου με απέτρεψαν από το να συμμετέχω. Οι άνθρωποι της τηλεόρασης έμειναν άναυδοι με την άρνησή μου. 

WELT ONLINE: Στην Αυστρία και στη Γερμανία κατά τη διάρκεια του ναζισμού δολοφονήθηκε αμέτρητο πλήθος ανθρώπων με σύνδρομο Down. Από μεταπολεμικές μελέτες, για χρόνια ήταν διαδεδομένη η εντύπωση ότι το σύνδρομο Down συνδέεται με προσδόκιμο ζωής τα 30 χρόνια. 
Αυτά είναι μύθοι που δημιουργούνται σύμφωνα με την ιστορία των κρατών και της επιστήμης. Η κατάσταση σήμερα είναι τελείως διαφορετική. Φτάνουμε στα γηρατειά. Εξαρτάται από το πόσο υγιείς διατηρούμαστε, σωματικά και πνευματικά. Εγώ, όπως και πολλοί νέοι άνθρωποι με σύνδρομο Down, ήμουν υπέρβαρος. 

Με γυμναστική και σωστή διατροφή έχασα 12 κιλά. Είχα επίσης την τύχη να μεγαλώσω σε μια οικογένεια με πνευματικά ενδιαφέροντα. Με εφημερίδες και μια βιβλιοθήκη, γι” αυτό από πολύ νωρίς είχα περιέργεια και ενδιαφέροντα. Όταν απαγορεύεις σε κάποιον την καλλιέργεια, κατά έναν τρόπο τον σκοτώνεις. 

WELT ONLINE: Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το ουσιαστικό κατά την ανατροφή παιδιών με σύνδρομο Down; 
1ον: Πρέπει να συμπεριφέρεστε στο παιδί σας όπως σε ένα παιδί και όχι όπως σε έναν «ανάπηρο». Έτσι πρέπει να το αναθρέψετε και να το εκπαιδεύσετε (μορφώσετε). Πρέπει να μιλάτε με το παιδί σας, γιατί ο χειρότερος εχθρός για τα παιδιά με σύνδρομο Down, είναι η σιωπή. Δεν πρέπει να έχετε κανένα κόμπλεξ. Βγείτε μαζί τους έξω στον κόσμο. 

Πρέπει να δείξετε στους άλλους ότι αυτό είναι το παιδί σας. Δεν πρέπει ποτέ να είστε υπερπροστατευτικοί, ποτέ. Πρέπει να του δίνετε φυσικά και πνευματικά ερεθίσματα και έτσι να το διδάξετε να είναι αυτόνομο. Γιατί, τι θα συμβεί όταν κάποτε δεν θα είστε πια κοντά του ως γονείς; 




Πώς θα δείτε αν ο κωδικός πρόσβασης σας έχει παραβιαστεί – H εφαρμογή που σας «λύνει τα χέρια»...!!!!

Ανησυχείτε για τους κωδικούς πρόσβασης σας και φοβάστε μην τυχόν και παραβιαστούν;

Αν ναι, τότε πρέπει να γνωρίζετε ότι η Google ανακοίνωσε, πρόσφατα, μια επέκταση του Chrome που ονομάζεται Password Checkup, η οποία θα σας βοηθήσει να προστατεύσετε τους λογαριασμούς σας από παραβιάσεις τρίτων.

Το νέο αυτό εργαλείο διατίθεται δωρεάν και σας ενημερώνει πότε «κινδυνεύουν» οι κωδικοί πρόσβασή σας.

Πιο συγκεκριμένα, όταν κάποιος επιχειρήσει να συνδεθεί με ένα όνομα χρήστη και έναν κωδικό πρόσβασης που γνωρίζει η Google ότι έχει παραβιαστεί, τότε η ίδια η Google ενεργοποιεί μια προειδοποίηση που ζητά από τον χρήστη να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης.

Μερικοί διαχειριστές κωδικών πρόσβασης (password managers) διαθέτουν ελέγχους κωδικών πρόσβασης, αλλά η Google θεώρησε καλή ιδέα να προσθέσει τους ελέγχους στο πρόγραμμα περιήγησης που χρησιμοποιεί η πλειοψηφία των χρηστών του internet.

Τo Google Password Checkup είναι διαθέσιμο σαν επέκταση του Chrome. Λειτουργεί μόνο με τον διαχειριστή κωδικών πρόσβασης του προγράμματος περιήγησης Chrome και όχι με διαχειριστές κωδικών πρόσβασης τρίτων κατασκευαστών, όπως το LastPass ή το 1Password.

Το εργαλείο αυτό της Google είναι ιδιαίτερα σημαντικό, καθώς οι χάκερ που ευθύνονται για παραβιάσεις δεδομένων σε ιστότοπους και μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το Yahoo ή το LinkedIn, έχουν τη δυνατότητα να δημοσιεύσουν μεγάλες βάσεις δεδομένων με ονόματα χρηστών και κωδικούς πρόσβασης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. 




Σε βολεμένες ζωές, δεν χτίστηκε ποτέ η ευτυχία...!!!!

Πόση οργή, πόση θλίψη έχω μέσα μου βλέποντας γύρω μου ανθρώπους σε βολεμένες πραγματικότητες.

Είτε γιατί φοβήθηκαν να ρισκάρουν γι’ αυτό που γουστάρουν, είτε γιατί η εικόνα τους προς τα έξω ήταν πιο σημαντική από τα θέλω τους, είτε γιατί η γνώμη του κόσμου είχε μεγαλύτερη σημασία από τους ίδιους.

Μόνο που ο κόσμος είτε κάνεις είτε όχι πάντα θα λέει. Οπότε είναι άδικο να ζεις μια ζωή μίζερη, ανέραστη, ανιαρή και να δικαιολογείς την ύπαρξη σου, να φυτοζωείς και όλα αυτά για τα πρέπει των άλλων.

Μια φορά ζούμε ξυπνήστε,. Ο,τι μπορεί να μας χαρίσει ευτυχία το κυνηγάμε δεν το πετάμε.

Δώστε αξία στο χρόνο που έχετε στη διάθεση σας. Αγάπες που χάθηκαν λόγω εγωισμού, λέξεις που δεν ειπώθηκαν από πείσμα, όνειρα που δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω φόβου και κρύφτηκαν πίσω από την δειλία. Ανείπωτα λόγια, σιωπές, ατελείωτες σιωπές.

Μιλάτε στους ανθρώπους που αγαπάτε.
Παλέψτε γι αυτό που θέλετε, γι 'αυτό που θέλει η καρδιά σας.

Κάνετε κάτι για εσάς. Πείτε ότι νιώθετε στους ανθρώπους πριν γίνουν φωτογραφίες.

Να τα ξοδεύετε τα σ’αγαπώ σας, τα μου λείπεις, τα σε χρειάζομαι στον άνθρωπο σας.

Γιατί να υπάρχουν τόσα ''αν'' στη ζωή μας, αν το είχα κάνει αυτό, αν το είχα κάνει εκείνο και πάει λέγοντας.

Ρισκάρετε να κάνετε αυτό που θέλετε είτε κερδίσετε είτε όχι.
Μια γαμημένη ζωή την έχουμε και δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει.

Το ρίσκο είναι καλύτερο από αναπάντητα ερωτήματα.

Στην τελική αν χάσεις θα μάθεις κι αν κερδίσεις θα είσαι ευτυχισμένος.

Δεν υπάρχει δεν μπορώ αλλά δεν θέλω. Κι αν θέλουμε όλα τα μπορούμε.

Να θυμάστε.

Όποιον θέλει οι μοίρες τον οδηγούν όποιον δεν θέλει τον σέρνουν.

Μικρή η ζωή για να την ζούμε μόνο με τα πρέπει. Ας βάλουμε μπροστά τα θέλω,αυτά έχουν σημασία και τότε θα βρεθεί λύση και για τα πρέπει.




Λία Ευαγγελίδου

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Μην διστάζουμε…Η συγχώρεση είναι αρετή...!!!!

Να συγχωρούμε: Η ζωή προχωρά και τα καλύτερα έρχονται
Πόσες φορές έχουμε νιώσει να μας πνίγει το δίκιο και να είμαστε θυμωμένοι με άτομα που μας έχουν συμπεριφερθεί με τρόπο που να μην μας αξίζει; 

Δηλαδή δεν μας σεβάστηκαν, και στο τέλος μας πλήγωσαν. Συνήθως η πρώτη μας σκέψη είναι να τους εκδικηθούμε για να «δικαιωθούμε».

Σύντομα όμως, αντιλαμβανόμαστε πως το μίσος και ο θυμός που νιώθουμε γι’ αυτά τα άτομα και η εκδίκηση που θέλουμε να πάρουμε δεν οδηγεί πουθενά. Το πιο πιθανό, να μας χαλάσει και άλλο τη ψυχολογική μας διάθεση καθώς δεν μας βοηθάει να ξεχάσουμε.

Η συγχώρεση όμως, θα μας βοηθήσει να ξεχάσουμε το άτομο που μας πλήγωσε ακόμη και αν μας έβλαψε σε υπερβολικό βαθμό. Γνωρίζω πως η συγχώρεση είναι δύσκολη υπόθεση. 

Θα πρέπει να ανατρέξουμε στο παρελθόν μας και να ανασύρουμε από την μνήμη μας τα δυσάρεστα συναισθήματα που μας προκλήθηκαν και να τα επεξεργαστούμε.

Πως μπορούμε να συγχωρέσουμε κάποιον που μας έκανε μεγάλο κακό;

Σίγουρα η συγχώρεση δεν είναι εύκολη, ιδιαίτερα όταν ξέρουμε ότι είχαμε ''απόλυτο'' δίκιο. Αυτό που θα μας βοηθήσει είναι να αποδεχτούμε την πραγματικότητα, δηλαδή πως το κακό έχει γίνει και ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω για να αλλάξουμε κάποια συνθήκη. 

Η ζωή προχωρά και τα καλύτερα έρχονται, το να έχουμε αρνητικά συναισθήματα στο άτομο που μας έβλαψε δεν έχει καμία σημασία πια. Το μέλλον μας πρέπει να είναι γεμάτο με ευγένεια και χαρά και όχι με μίσος και πικρία.

Επίσης, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως η συγχώρεση θα ανακουφίσει πρώτα εμάς. Η συγχώρεση είναι προσωπική, δεν αφορά αυτόν που μας έβλαψε. 

Δεν χρειάζεται να του κοινοποιήσουμε ότι τον συγχωρέσαμε. Ούτε χρειάζεται να επαναφέρουμε στη ζωή μας κάποιον που μας πλήγωσε. Αποβάλουμε το βάρος του μίσους και του θυμού για να οδηγηθούμε στην προσωπική μας ευτυχία.

Από την άλλη μεριά, καλό είναι να δεχόμαστε ότι όλοι κάνουμε λάθη είτε λιγότερο είτε περισσότερο σοβαρά.

Έτσι είναι η ζωή, μπορεί να πληγωθούμε αλλά μπορεί και να πληγώσουμε. Σίγουρα κάποια στιγμή στη ζωή σας θα σφάλατε και εσείς κάπου και θα θέλατε να σας συγχωρέσουν, οπότε οφείλουμε να δίνουμε συγχώρεση και εμείς. - Ότι δίνεις,παίρνεις -.

Ένας άνθρωπος που μας πλήγωσε ίσως μας βοηθήσει να μάθουμε και τον εαυτό μας καλύτερα. Μάλλον κάναμε λάθος επιλογή και εμπιστευτήκαμε ένα άτομο που δεν μας άξιζε, αλλά μέσα από αυτή την επιλογή μάθαμε πολλά. 

Και ας πληγωθήκαμε! Πήραμε ένα μάθημα, ώστε στο μέλλον να διαλέγουμε πιο προσεκτικά ποιους ανθρώπους θα έχουμε δίπλα μας.

Είναι δείγμα μεγαλοψυχίας να συγχωρούμε κάποιον που μας πρόδωσε, μας πλήγωσε με τον χειρότερο τρόπο.

Για να συμβεί αυτό σημαίνει πως τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας, έχουμε τη δύναμη να αποβάλλουμε το θυμό μας και να καταλάβουμε τα βαθύτερα κίνητρα του ατόμου που μας πλήγωσε. Με το να συγχωρέσουμε κάποιον δείχνουμε σοφότεροι και εμπειρότεροι.

Μην διστάζουμε…Η συγχώρεση είναι αρετή!




Το άρθρο συνυπογράφουν οι ψυχολόγοι του Κέντρου Συμβουλευτικής & Ψυχολογικής Υποστήριξης «Επαφή», Γιάννης Ξηντάρας, Ράνια Λεμονή, Αγλαΐα Κρητικού, Χάρης Παλίδης, Μαντώ Κωνσταντουλάκη.