Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Απλά αποφάσισα την ευτυχία...!!!!

Τέρμα οι αναβολές φίλε μου, ακούς; Απλά αποφάσισα την ευτυχία.

Έμαθα πως το να είσαι ψυχικά «ανθεκτικός» βοηθά και ξεκίνησα να ζητάω βοήθεια όποτε το χρειαζόμουν.

Σταμάτησα να κρύβομαι, να υποκρίνομαι, να σηκώνω μαστίγιο στο ίδιο μου το σώμα και κατάλαβα πως το να μιλάς ανοιχτά, να εκφράζεσαι αληθινά, είναι δώρο και όχι λάθος, όπως πολλοί χρόνια ολόκληρα με έκαναν να πιστεύω.

Έμαθα πως το να φοβάμαι να είμαι εγώ, μόνο πόνο, θλίψη και ερωτηματικά μου προκαλούσε και τότε κατάλαβα πως η μοναδικότητά μου, όπως και η δική σου, είναι θεία.

Σταμάτησα να «καλύπτω» τις πληγές και να κουκουλώνω τα όποια πάθη μου, τρέμοντας μόνο στη ιδέα της «ανηθικότητας», τρέμοντας μόνο στην ιδέα του «Τι θα πει ο κόσμος». Αδιαφορώ.

Έμαθα πως το να μοιράζεσαι έχει μια μεγαλειότητα, που ισοδύναμή της δεν υπάρχει καμιά και πως χρειάζεται ειλικρίνεια, μαγκιά και ταπεινότητα μαζί να είσαι εσύ, αληθινός ως προς το όλο. Το μοίρασμα, την ιστορία, την αλήθεια σου.

Σταμάτησα να πιστεύω σχεδόν εμμονικά πως το άδικο κυβερνά αυτόν τον κόσμο και να σκοτεινιάζω και αυτό ξέρεις γιατί; Γιατί ίσως αυτός ο κόσμος δε γίνει καλύτερος ποτέ, εσύ όμως;

Έμαθα πως οτιδήποτε, μα οτιδήποτε μπορεί να θελήσω, είναι δυνατό να συμβεί, αρκεί να το πιστέψω βαθιά μέσα μου και να λειτουργώ σα να το έχω ήδη κατακτήσει. Σύμφωνα με το νόμο της έλξης άλλωστε, τίποτα δεν είναι αδύνατο και όλα είναι δυνατά…

Σταμάτησα να με δείχνω με το δάχτυλο όταν φαντάσματα του παρελθόντος, σκέψεις, απωθημένα ξυπνούσαν μέσα μου και με έκαναν στην καλύτερη να ουρλιάζω, ή να τα χάνω και να «βουλιάζω» ξανά εντός τους. Ξέρεις κάτι; Είμαι άνθρωπος!

Έμαθα πως δεν υπάρχει τίποτα σημαντικότερο απο το να είμαι καλά εγώ με μένα. Δεν είναι εγωιστικό αυτό. Πράξη αγάπης είναι. Μόνο έτσι μπορείς να είσαι καλά και με τους άλλους…

Σταμάτησα να κουνώ συγκαταβατικά το κεφάλι, ακόμα κι όταν είχα μιαν άλλη άποψη αντίθετη, γιατί απλά φοβόμουν να «πάω κόντρα». Όχι, αν πας κόντρα κάπου σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι μόνο στον εαυτόν σου. Καταπιέζεσαι φίλε μου.

Έμαθα πως σαν το χαμόγελο, τις σχέσεις, μια βόλτα στη θάλασσα, τη συντροφιά ενός καλού βιβλίου, δεν έχει. Αυτά δημιουργούν στις ζωές μας ποιότητα. Είναι σημαντικό να επενδύεις.

Και τέλος έμαθα πως «Είμαστε όλοι απόλυτα ελεύθεροι να επιλέξουμε ό,τι θέλουμε. Η δύναμη βρίσκεται τώρα στα χέρια μας και εμείς είμαστε αυτοί που επιλέγουμε πώς θα τη χρησιμοποιήσουμε στη δική μας ζωή. 

Εμείς διαλέγουμε αν θα έχουμε μια πιο ευτυχισμένη ζωή σήμερα, ή αν θα την αναβάλουμε για αύριο», όπως πολύ σωστά η Rhonda Byrne γράφει στο «Πως το μυστικό άλλαξε τη ζωή μου», Εκδόσεις Πεδίο. Ένα βιβλίο το οποίο προτείνω ανεπιφύλακτα παρεμπιπτόντως, μιας και παραπάνω αναφέρθηκα σε ποιότητες…

Απλά αποφάσισα την ευτυχία. Και κάθε μέρα την προσπαθώ. Όχι απο λίγο, απο πολύ. Είναι μικρή αυτή η ζωή για μαζεμένες μέρες δυστυχίας.




Photo: Author/Depositphotos

Βάλτε λίγο Vicks Επάνω σε μια Σκελίδα Σκόρδο. Ο Λόγος ; Θα Μετανιώσετε που Δεν το Ξέρατε Νωρίτερα...!!!!

Είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον όταν ανακαλύπτεις πως ορισμένα σπιτικά αντικείμενα έχουν περισσότερες χρήσεις από αυτές για τις οποίες τα αγόρασες σε πρώτη φάση – όπως για παράδειγμα, το Vick’s VapoRub!

Αυτή η δημοφιλής αλοιφή κανονικά χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση του βήχα, των πονοκεφάλων, της μπουκωμένης μύτης και των πόνων στο στήθος και το λαιμό. Ωστόσο από ό,τι φαίνεται αυτό το μαγικό βαζάκι κάνει θαύματα και σε άλλες, απρόσμενες περιπτώσεις, οι οποίες δεν σας είχαν περάσει καν από το μυαλό!

Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε γιατί από εδώ και στο εξής πρέπει πάντα να έχετε λίγο Vicks στο σπίτι:
1. Ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο
Το Vicks περιέχει μενθόλη, η οποία είναι εξαιρετικά ωφέλιμη για την άμεση ανακούφιση από τον πονοκέφαλο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε λίγη αλοιφή κάτω από τη μύτη σας και να πάρετε βαθιές αναπνοές!

2. Απωθεί τα κουνούπια
Η δυνατή μυρωδιά μέντας του VapoRub κρατά τα κουνούπια μακριά! Απλώς τρίψτε μια μικρή ποσότητα πάνω από τα ρούχα και το δέρμα σας.

3. Θεραπεύει την ακμή
Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα ακμής ή κάποιου είδους δερματικό ερεθισμό, απλώστε λίγο από το μείγμα πάνω στην ερεθισμένη περιοχή και επαναλάβετε αρκετές φορές μέσα στην ημέρα. Θα εντυπωσιαστείτε από το αποτέλεσμα!

4. Απομακρύνει τα έντομα
Αν σας αρέσουν τα πικνίκ και γενικότερα οι εξορμήσεις στη φύση, δεν χρειάζεται πλέον να σας απασχολούν τα ζωύφια που κατοικούν εκεί. Τρίψτε λίγο Vicks στο λαιμό, στις κλειδώσεις των γονάτων, στους αγκώνες και πίσω από τα αυτιά σας. Επίσης, αφήνοντας το βαζάκι ανοιχτό, οι μύγες κάνουν φτερά!

5. Εξαφανίζει τις μελανιές
Επιταχύνετε την εξαφάνιση των ενοχλητικών μελανιών απλώνοντας επάνω τους λίγο Vicks μαζί με μια πρέζα αλάτι! Το μείγμα αυτό εμποδίζει τους διάφορους χρωματισμούς και το πρήξιμο!

6. Ανακουφίζει τους πρησμένους μυς
Χρησιμοποιείστε αυτή τη θαυματουργή αλοιφή για να κάνετε μασάζ στους ταλαιπωρημένους σας μυς. Μετά το μασάζ, τυλίξτε την περιοχή που σας προκαλεί δυσφορία με μια ζεστή και στεγνή πετσέτα. Έπειτα ξαπλώστε και χαλαρώστε μέχρι να υποχωρήσει ο πόνος! Για γρηγορότερη ανακούφιση μπορείτε να επαναλάβετε τη διαδικασία έως και τρεις φορές την ημέρα.

7. Ενυδατώνει το δέρμα
Αν έχετε ξηρό δέρμα, το VapoRub είναι ό,τι πρέπει για να καταπολεμήσει την ξηρότητα και να το ενυδατώσει!

8. Επικονδυλίτιδα
Μπορείτε να ανακουφίσετε εύκολα τον πόνο της επικονδυλίτιδας τρίβοντας λίγο Vicks επάνω στην περιοχή της φλεγμονής. Το VapoRub περιέχει μενθόλη και καμφορά, δυο ουσίες οι οποίες είναι εξαιρετικά ωφέλιμες σε ό,τι αφορά τους μυικούς πόνους.

9. Σκασμένες φτέρνες
Προκειμένου να μαλακώσετε και να επαναφέρετε τις φτέρνες σας στη φυσιολογική, υγιή τους όψη, απλώστε τους λίγο Vicks κι έπειτα βάλτε ένα ζευγάρι ζεστές κάλτσες. Αφήστε το να δράσει ως το πρωί κι ύστερα ξεπλύνετε με νερό. Στη συνέχεια αν θέλετε μπορείτε να κάνετε απολέπιση με μια ελαφρόπετρα. Εφαρμόζοντας αυτή την αγωγή κάθε βράδυ, σύντομα οι φτέρνες σας θα μοιάζουν με αυτές ενός μωρού!

10. Μύκητες των νυχιών
Το Vicks θεραπεύει επιτυχώς τους μύκητες των νυχιών, αρκεί μονάχα να τρίβετε μια μικρή ποσότητα επάνω τους δυο φορές την ημέρα κι έπειτα να φοράτε βαμβακερές κάλτσες για να το αφήσετε να δράσει σε ζεστό περιβάλλον. Κόβοντας σιγά σιγά τα νύχια σας θα διαπιστώσετε ότι τα μολυσμένα κομμάτια εξαφανίζονται!

11.Ανακουφίζει από τον πονόλαιμο και το βήχα
Τρίψτε απαλά λίγο Vicks στο λαιμό και το στήθος σας και ξεγνοιάστε!

12. Προστατέψτε τα έπιπλά σας από το κατοικίδιό σας
Αλείψτε μια ποσότητα Vicks στους τοίχους, τα έπιπλα και τα παράθυρά σας και οι γάτες σας θα μείνουν μακριά τους!

13. Προστατεύει από τις μολύνσεις στα κοψίματα
Όπως θα έχετε ήδη διαπιστώσει ως τώρα το Vicks έχει θεραπευτικές ιδιότητες, πράγμα που σημαίνει ότι επισπεύει την επούλωση των πληγών και προστατεύει από πιθανούς κινδύνους μολύνσεων.

14. Άλογα κούρσας
Την ημέρα των αγώνων, οι επαγγελματίες δρομείς βάζουν αυτή την αλοιφή κάτω από τα ρουθούνια των αλόγων τους για να τα αποσπάσουν από τις μυρωδιές των θηλυκών πόνυ, εξασφαλίζοντας έτσι ότι θα παραμείνουν συγκεντρωμένα στην κούρσα τους!

15. Ραγάδες
Βάζετε λίγο Vicks στις ραγάδες σας, 2 με 3 φορές την εβδομάδα και δείτε τις σταδιακά να μειώνονται!

16. Ορίστε τα μέρη όπου ΔΕΝ θα ουρεί ο σκύλος σας
Εμποδίστε τον σκύλο σας να ουρήσει επάνω στο χαλί, ανοίγοντας ένα βαζάκι Vicks και αφήνοντάς το στην περιοχή την οποία δεν θέλετε να μαρκάρει!

17. Αντιμετωπίζει το έκζεμα
Ανακουφιστείτε από τη φαγούρα που προκαλεί το έκζεμα και το αίσθημα κάψας που σας ταλαιπωρεί, βάζοντας απλώς μια μικρή ποσότητα Vicks στην ερεθισμένη περιοχή.

18. Ανακουφίζει από τον πόνο του αυτιού
Για να ανακουφιστείτε άμεσα από τον πόνο του αυτιού, βουτήξτε ένα μικρό μπαλάκι από βαμβάκι μέσα στην αλοιφή κι έπειτα βάλτε το στο αυτί σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να ζεστάνετε μια σκελίδα σκόρδο στο φούρνο μικροκυμάτων, να βάλετε λίγο Vicks στη μια του άκρη και να τοποθετήσετε το σκόρδο προσεκτικά μέσα στο αυτί σας.

19. Ανακουφίζει τις πατούσες των αθλητών
Οι αθλητές, το μόνο που έχουν να κάνουν αν θέλουν να ανακουφιστούν από τους πόνους της πατούσας, είναι να κάνουν μαλάξεις με Vicks στις περιοχές αυτές δυο φορές την ημέρα.

20. Ξεφορτωθείτε τους ρόζους
Ω ναι, μέχρι εκεί φτάνει η χάρη του Vicks! Απλώς βάλτε λίγη ποσότητα επάνω στους ρόζους και καλύψτε τους με μια γάζα. Αν εφαρμόζετε αυτή τη θεραπεία τακτικά, οι ρόζοι θα πέσουν σε 2 μόλις εβδομάδες! Vicks, το θαυματουργό!




ΠΡΟΣΟΧΗ: Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Σε κάθε περίπτωση και προτού αποφασίσετε να κάνετε οποιαδήποτε μεγάλη αλλαγή στην καθημερινή σας διατροφή, ή προτού αποφασίσετε να εφαρμόσετε κάποια συμβουλή, την οποία "κάπου μάθατε", "κάποιος σας είπε", ή "κάπου διαβάσατε", ενημερώστε και ζητήστε την συμβουλή ενός γιατρού.

Αγαπημένα μου παιδιά...!!!!

Αγαπημένα μου παιδιά,
Αν όλα πάνε καλά αυτό το γράμμα δεν θα το δείτε ποτέ και θα συνεχίζουμε να παίζουμε μαζί μέχρι είτε να γεράσω τόσο ώστε να μη μπορώ να παίξω άλλο, είτε να με βαρεθεί τε και να μου πείτε “φεύγα ρε πατέρα και πήγαινε σε ένα ίδρυμα” οπότε και θα πάρω το καπελάκι μου και θα σας χαιρετήσω.

Αλλά επειδή η ζωή είναι απρόβλεπτη και δεν ξέρεις τι ξημερώνει αύριο, σκέφτηκα να γράψω αυτό το γράμμα. Ίσως να είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που δεν είμαι σίγουρος τι θέλω να πω. Όλοι, όσοι θέλουν να με κατηγορήσουν, μου λένε πως δεν σταματώ να μιλώ ή να γράφω. Ε, να λοιπόν που σήμερα έχω το αντίθετο πρόβλημα, δεν ξέρω τι να γράψω.

Ίσως όχι ακριβώς τι να γράψω αλλά με ποιο τρόπο να δομήσω αυτό το κείμενο. Δεν μπορώ να φτιάξω μια σειρά από συμβουλές. Κατ’ αρχήν θα είναι βαρετό να το διαβάσετε και δεύτερον θα είναι σαν να φτιάχνω ένα manual για τη ζωή, και ποιος είμαι εγώ να το κάνω αυτό. Ζω μονάχα 41 χρόνια, τι ξέρω από ζωή;

Οπότε τι μπορώ να γράψω;
Τελικά ίσως μπορώ να γράψω μόνο αυτό το οποίο θεωρώ εγώ σημαντικό στη ζωή μου, αυτό που ακολουθώ και ελπίζω, αν συμφωνήσετε μαζί μου όταν θα είστε πλέον αρκετά μεγάλα για να πάρετε τέτοιες αποφάσεις μόνα σας, να το ακολουθήσετε και εσείς.

Στη ζωή σας θα βρείτε πολλές λίστες από κανόνες και οδηγίες, αλλά αυτές που δίνονται πιο συχνά και με μεγαλύτερη βαρύτητα είναι οι θρησκευτικές εντολές. 

Δεν θα τις παραθέσω, θεωρώ πως μέχρι τώρα τις ξέρετε αρκετά καλά. Αλλά όπως πρέπει να είναι ξεκάθαρο διαβάζοντας αυτό το blog, η άποψή μου για τις θρησκείες είναι η χείριστη. Συνεπώς είμαι της γνώμης πως αυτές οι εντολές είναι άχρηστες και έχω για εσάς άλλες εντολές τις οποίες θα βρείτε παρακάτω:

· Μην κάνεις στους άλλους αυτό που δεν θα ήθελες να σου κάνουν.

· Σε όλα όσα κάνεις, να προσπαθείς να μην προκαλείς κακό.

· Να συμπεριφέρεσαι στους συνανθρώπους σου, στα ζωντανά πλάσματα που έχεις γύρω σου, και στον κόσμο γενικά, με αγάπη, ειλικρίνεια και σεβασμό.

· Μην αγνοείς το κακό και μην αποφεύγεις να αποδώσεις δικαιοσύνη, αλλά πάντα να είσαι έτοιμος να συγχωρέσεις τα λάθη για τα οποία υπάρχει ειλικρίνεια και μεταμέλεια.

· Να ζεις τη ζωή με αίσθηση χαράς και θαυμασμού.

· Πάντα να προσπαθείς να μαθαίνεις κάτι νέο.

· Να ελέγχεις τα πάντα. Να ελέγχεις τις ιδέες σου με τα δεδομένα που υπάρχουν και να είσαι έτοιμος να αλλάξεις ακόμα και τα πιο πολύτιμα πιστεύω σου αν δεν συμφωνούν με αυτά τα δεδομένα.

· Ποτέ μην αποκόψεις τον εαυτό σου από τη διαφωνία. Πάντα να σέβεσαι το δικαίωμα των άλλων να διαφωνήσουν μαζί σου.

· Να δημιουργείς τις δικές σου απόψεις και γνώμες βασιζόμενος στη δική σου λογική και εμπειρία. Μην επιτρέψεις τους άλλους να σε οδηγούν τυφλά.

· Να μην κρίνεις τους ανθρώπους με βάση το φύλο, το χρώμα ή τις σεξουαλικές προτιμήσεις.

· Να αμφισβητείς τα πάντα.

Οι παραπάνω δεν είναι βέβαια εντολές, δεν θα μπορούσα να δώσω τέτοιες μιας και είστε πλέον μεγάλοι και παίρνετε αποφάσεις μόνοι σας. Δείτε τα σαν προτάσεις και αποφασίστε τι θέλετε να κάνετε. 

Να θυμάστε πως η πιο σημαντική από τις παραπάνω προτάσεις είναι η τελευταία και συνεπώς πρώτα από όλα θα πρέπει να αμφισβητήσετε ολόκληρη την παραπάνω λίστα και μόνο αφού χρησιμοποιήσετε το μυαλό σας, σκεφτείτε λογικά και ακούσετε τα επιχειρήματά μου, μόνο αν συμφωνείτε μαζί μου, τότε να ακολουθήσετε τις προτάσεις μου.

Αν θέλετε τη γνώμη μου, και υποθέτω πως τη θέλετε για να έχετε φτάσει σε αυτό το σημείο του γράμματος, οι παραπάνω προτάσεις περιλαμβάνουν όλα όσα είναι σημαντικά. Δεν είναι δικές μου, μη με παρεξηγήσετε, ο μπαμπάς δεν είναι σοφός, παίζει ακόμα Xbox και θεωρεί πως τα προς το ζην είναι τσιπς και Pepsi, αυτό κάτι θα πρέπει να λέει για το μυαλό που κουβαλάω (η μαμά σας έχει άποψη, αλλά ίσως είναι καλύτερο να μη ρωτήσετε)! 

Τις έχουν γράψει άλλοι εξυπνότεροι από εμένα, κάτι που δεν είναι δύσκολο να γίνει και εγώ απλώς τις αντέγραψα γιατί συμφωνώ. Αν ακολουθήσετε αυτές τις προτάσεις τότε θα έχετε κάνει όλα όσα θεωρώ πραγματικά σημαντικά στη ζωή.

Θα καλλιεργήσετε το μυαλό σας, το πιο σημαντικό όργανο του σώματος (και μην ακούω ρομαντισμούς για καρδιές, νεφρά και στομάχια), θα μάθετε να το χρησιμοποιείτε σωστά και με αυτό να αξιολογείτε τα πάντα σε αυτή τη ζωή. Πολλοί θα βρεθούν να σας πουν πως έχουν ΤΗΝ απάντηση, πως έχουν ΤΗΝ λύση. 

Αν το μυαλό σας είναι έτοιμο και ακονισμένο δεν θα πέσετε σε καμία παγίδα και να είστε σίγουροι πως πολλές θα στηθούν στο διάβα σας. Να διαβάζετε λοιπόν, να μαθαίνετε και να αμφισβητείτε. Να δέχεστε μόνο αυτά που συνοδεύονται από λογικά επιχειρήματα και τα υπόλοιπα να τα βάζετε στην άκρη μέχρι κάποιος να σας δώσει τις σωστές αποδείξεις για να τα δεχθείτε.

Αυτό που είναι σημαντικό με τις αποφάσεις και τις κινήσεις σας κατά τη διάρκεια της ζωή σας είναι, όχι μόνο να μη δημιουργείτε προβλήματα στους συνανθρώπους σας, αλλά να προσπαθείτε να τα μειώσετε. 

Για να γίνει αυτό δεν χρειάζονται εντυπωσιακές κινήσεις, λίγες και μικρές φτάνουν. Για παράδειγμα, όταν πάτε κάπου με το αυτοκίνητο, μη παρκάρετε με τέτοιο τρόπο ώστε να κλείσετε το δρόμο αρκεί να κάνετε τη δική σας δουλειά. 

Κάντε την επιπλέον προσπάθεια και βάλτε το αλλού, έστω και πιο μακριά. Παράδειγμα είναι αυτό, μη κολλήσετε εδώ. Μικρές κινήσεις σαν αυτές θα βρείτε δεκάδες στη καθημερινότητά σας και λίγη προσοχή προσφέρει περισσότερα από όσα νομίζετε.

Τέλος, φροντίστε να είστε πάντα χαρούμενα, με ένα χαμόγελο στο στόμα, ότι και αν σας έχει συμβεί. Μπορεί να ακούγεται χαζό αλλά με τα νεύρα και τη μελαγχολία δεν λύθηκε ποτέ κανένα πρόβλημα.

Η ζωή είναι πολύ σύντομη, όπως δείχνει και αυτό το γράμμα. Από τη στιγμή που έχουμε την τύχη να τη ζήσουμε πρέπει και να την ευχαριστηθούμε και για να γίνει αυτό δεν χρειάζονται οπωσδήποτε τα υλικά αγαθά, αν και βοηθάνε αρκετά και δεν προτείνω να τα απαρνηθείτε. 

Ο κόσμος γύρω μας είναι γεμάτος από θαυμαστά πράγματα. Η φύση είναι ανεξάντλητη και μοναδική στο να μας εκπλήσσει συνέχεια. Αυτό από μόνο του είναι αρκετό, αλλά αν προσθέσουμε και μερικούς, λίγους αγαπημένους ανθρώπους σε αυτό το μείγμα, τότε έχουμε αυτό που εγώ πιστεύω πως είναι η τελειότητα.

Θα κλείσω περιγράφοντας αυτό που εγώ θεωρώ το μεγαλύτερο θαύμα σε αυτό το κόσμο, το γεγονός πως όλοι μας είμαστε φτιαγμένοι από αστερόσκονη. Όταν καταλάβετε αυτό που γράφω τότε θα δείτε και το μεγαλείο του σύμπαντος αλλά και την ασημαντότητα των πράξεών μας. 

Αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να σας οδηγήσει σε εγκατάλειψη ή έλλειψη προσπάθειας. Αν νιώσετε πολύ μικροί για να κάνετε τη διαφορά τότε κάνετε λάθος. Ένα χαμόγελο να προσφέρετε σε κάποιον άλλο άνθρωπο είναι μεγαλύτερο δώρο από ότι μπορείτε να φανταστείτε.

Δεν θα χρειαστείτε πολύ περισσότερα στη ζωή. Κάθε βήμα θα είναι δικό σας, οι λανθασμένες και οι σωστές επιλογές θα ορίσουν τη ζωή σας. Μη φοβηθείτε. Προχωρήστε και δεν θα είστε μόνα σας.




Αναδημοσίευση από https://greeksceptic.com/

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

Κάθε εμπόδιο είναι μια πέτρα που μας βοηθά να χτίσουμε τη ζωή μας...!!!!

Ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα που πήρα κατά τη διάρκεια της μάχης μου ενάντια στη γκρίνια ήταν η συνειδητοποίηση του πόσες φορές στη ζωή μου θεωρούσα ότι είμαι θύμα :

Όταν τα σχολεία των παιδιών μου άλλαζαν την τελευταία στιγμή τις ώρες της έναρξης και λήξης των μαθημάτων, και αυτό έφερνε τα πάνω κάτω στο προσωπικό και επαγγελματικό μου πρόγραμμα για όλη τη χρονιά.

Όταν το ξενοδοχείο δεν είχε ενημερωθεί για την κράτηση που είχα κάνει.

Όταν τα παιδιά μου με ξυπνούσαν χωρίς σοβαρό λόγο μέσα στη νύχτα.

Όταν έκαναν οδικές εργασίες και έφτανα καθυστερημένη στο ραντεβού μου εξαιτίας της κίνησης.

Όταν λόγω της οικονομικής κρίσης τα χρήματα δεν έφταναν για κάποιες επαγγελματικές μου ανάγκες.

Όταν μου έκοβαν το ρεύμα επειδή είχα καθυστερήσει κάποιες μέρες να πληρώσω τον λογαριασμό.

Όταν έπεφτε η σύνδεση στο Ίντερνετ.

Όταν ακύρωναν ένα ραντεβού την τελευταία στιγμή και είχα χάσει πολύτιμο χρόνο να προετοιμαστώ.

Όλες αυτές οι στιγμές, όλη μέρα, ήταν σαν ξυράφια που με έκοβαν. Συχνά είχα την τάση να θέλω να τα παρατήσω όλα. Να πω στον εαυτό μου : » Είναι μια απαίσια μέρα» ή να σκεφτώ: «Ήμουν σίγουρη, μόνο σ΄εμένα συμβαίνουν αυτά» ή ακόμη : «Να τα μας πάλι, κι άλλη ταλαιπωρία».

Η ανάγνωση της ιστορίας του γαϊδάρου στο βάθος του πηγαδιού με βοήθησε πολύ να αλλάξω οπτική γωνία, τον τρόπο που έβλεπα τα πράγματα. Είναι μια ιστορία που είχα διαβάσει πριν από κάποια χρόνια, αλλά ξαφνικά, στην προσπάθειά μου να σταματήσω να γκρινιάζω, την υιοθέτησα και την εφάρμοσα στη ζωή μου.

Μια μέρα ο γάιδαρος ενός αγρότη έπεσε μέσα σε ένα πηγάδι. Το ζώο στέναζε αξιοθρήνητα για πολλές ώρες και ο αγρότης αναρωτιόταν τι μπορούσε να κάνει. Τελικά αποφάσισε ότι ήταν ένα γέρικο ζώο και ότι το πηγάδι δεν είχε κανέναν λόγο ύπαρξης. Άλλωστε, δεν θα είχε κανένα κέρδος πλέον από το γάιδαρο. Κάλεσε, λοιπόν, όλους τους γείτονες να τον βοηθήσουν. Με ένα φτυάρι άρχισαν να ρίχνουν χώμα μέσα στο πηγάδι για να το κλείσουν.

Στην αρχή, ο γάιδαρος άρχισε να γκαρίζει. Μετά όμως, προς έκπληξη όλων, σταμάτησε. Μερικές φτυαριές αργότερα ο αγρότης έσκυψε, κοίταξε στον πάτο του πηγαδιού και δεν μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του. Με κάθε φτυαριά χώμα που έπεφτε ο γάιδαρος έκανε κάτι απίστευτο: κουνούσε το σώμα του για να φύγει το χώμα από τη ράχη του και στη συνέχεια πατούσε πάνω στο χώμα.

Σε λίγη ώρα όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό βλέποντας τον γάιδαρο να βγαίνει από το πηγάδι και να τρέχει.

Η ζωή θα δοκιμάσει να ρίξει πάνω σας κάθε είδους βάρη. Το «κόλπο» για να απελευθερωθείτε είναι να ταρακουνηθείτε έτσι ώστε να μπορέσετε να προχωρήσετε. Κάθε σκοτούρα είναι μια πέτρα που μας βοηθά να χτίσουμε τη ζωή μας. Μπορούμε να βγούμε κι από το πιο βαθύ πηγάδι χωρίς να σταματήσουμε. Μην εγκαταλείπετε ποτέ την προσπάθεια! Κουνηθείτε και ξεκινήστε!

Αν ο γάιδαρος είχε διαλέξει να είναι θύμα και είχε απλώς συνεχίσει να γκαρίζει, θα τον είχαν θάψει στο βάθος του πηγαδιού. Αντί γι΄αυτό, επέλεξε να πάρει την τύχη του στα χέρια του και να γίνει ευρηματικός.

Συχνά, όταν αισθάνομαι ότι βρίσκομαι στον πάτο του πηγαδιού, ξανασκέφτομαι εκείνο τον γάιδαρο. Όταν αισθάνομαι ότι παραλύω από αυτό που μου συμβαίνει και η μόνη επιθυμία που έχω είναι τα βάλω γκρινιάζοντας με αυτούς που νομίζω ότι φταίνε, έχω πλήρη συνείδηση ότι αυτό δεν θα με κάνει να βγω από το πηγάδι. Αν αρκεστώ στη γκρίνια, θα συνθλιβώ κάτω από το βάρος της.

Στο εξής, οτιδήποτε κι αν μου συμβαίνει, ακόμη κι αν έχω την εντύπωση ότι υφίσταμαι κάτι που «μου κάνει κάποιος», προσπαθώ να μην σπαταλώ την ενέργειά μου κατακρίνοντας ή γκρινιάζοντας, επειδή έχω συνείδηση ότι αυτό με κάνει ακόμη πιο αξιοθρήνητη και, κυρίως, δεν με βοηθά να προχωρήσω.




«Νίκησε την γκρίνια» Christine Lewicki εκδόσεις Πεδίο

Τα σημάδια που δείχνουν πως υπάρχει αρνητική ενέργεια γύρω σας και 20 τεχνικές για να την διώξετε...!!!!

Η ζωή στη Γη είναι γεμάτη δυαδικότητα, φως και σκοτάδι, καλό και κακό, το γιν και το γιανγκ. Σε αυτό τον κόσμο της δυαδικότητας, μαθαίνουμε τα σπουδαιότερα μαθήματα. Αυτός είναι ο σκοπός για τον οποίο είμαστε εδώ - για να ξεπεράσουμε τα απαραίτητα εμπόδια ώστε να ωριμάσουμε και να γίνουμε ολοκληρωμένοι ξανά.

Ειδικότερα, πρέπει να αντιμετωπίσουμε διαφορετικών ειδών ανθρώπων που φέρνουν μαζί τους τα μαθήματα που πρέπει να διδαχθούμε σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Είναι σαν να παίζουμε ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι. Όσο περισσότερο παίζουμε, τόσο καλύτεροι γινόμαστε.

Ανάμεσα στους άλλους αυτοί με την περισσότερη ενσυναίσθηση και διαίσθηση είναι που επηρεάζονται πιο εύκολα από χαμηλότερες ενέργειες. Εν τέλει, όλοι έλκουμε, λαμβάνουμε και απορροφάμε τις χαμηλότερες ενέργειες από τους ανθρώπους και το περιβάλλον.

Αυτές οι εμπειρίες είναι ένα μέρος του παιχνιδιού της επέκτασης της ψυχής, της ενέργειας και της συνείδησης.

Εδώ είναι κάποια σημάδια που δείχνουν ότι έχετε λάβει αυτή την αρνητική ενέργεια.

10 σημάδια που δείχνουν πως υπάρχει αρνητική ενέργεια γύρω ή μέσα στο ενεργειακό σας πεδίο.

· Δεν έχετε σήμα ή ξαφνικά νιώθετε στατικό ηλεκτρισμό να διαπερνά το τηλέφωνο σας ενώ μιλάτε σε κάποιον σε τοποθεσίες που δεν σας συμβαίνει συχνά κάτι τέτοιο.

· Αισθάνεστε λυπημένοι ενώ δεν υπάρχει κάποιος εμφανής λόγος.

· Δεν μπορείτε να συνδεθείτε σε οποιονδήποτε ηλεκτρονικό λογαριασμό και λαμβάνετε μηνύματα κακής σύνδεσης ενώ το ίντερνετ σας είναι σταθερό.

· Νιώθετε πολύ κουρασμένοι ξαφνικά και θέλετε να κοιμηθείτε ακόμα και αν δεν είστε στερημένοι από ύπνο.

· Αντιστέκεστε στο να βοηθήσετε τον εαυτό σας σε βαθμό που δεν τρώτε ακόμα και όταν ξέρετε πως πεινάτε.

· Έχετε πονόλαιμο σαν να έχετε κολλήσει κάποια ίωση (πολλές φορές ο οργανισμός αντιδρά με αυτό τον τρόπο σε χαμηλότερες ενέργειες.)

· Χάνετε τα κλειδιά του σπιτιού ή το πορτοφόλι σας, ή κλειδώνετε το αμάξι ενώ τα κλειδιά βρίσκονται μέσα ή σας έχει κλαπεί κάτι μεγάλης αξίας.

· Δεν γίνεται η αποστολή του e–mail στον αποδέκτη.

· Το μυαλό σας κάνει συνεχώς αρνητικές σκέψεις για κάποιον ή για μια κατάσταση που συνέβη στο παρελθόν, ακόμα και αν το έχετε ξεπεράσει. Έχετε κάνει τα πάντα για να καθαρίσετε αυτές τις σκέψεις και όμως αυτές παραμένουν.

· Υιοθετείτε συμπεριφορές που δρουν ενάντια στην αγάπη προς τον εαυτό σας όπως το να ξοδεύετε χρήματα σε μη αναγκαία αντικείμενα ακόμα και αν δεν έχετε τα χρήματα που απαιτούνται.

Αυτά είναι απλώς κάποια παραδείγματα. Η λίστα θα μπορούσε να συνεχιστεί. Είναι στο χέρι σας να αναγνωρίσετε τα σημάδια όταν εμφανιστούν. Απλά διαχειριστείτε τον εαυτό σας ώστε να συντονιστεί στην επίγνωση του για να γίνουν τα πράγματα πιο καθαρά για εσάς.

Μόλις ξεκινήσετε να αναγνωρίζετε αυτές τις χαμηλότερες ενέργειες, είναι δικαίωμα σας να καθαρίσετε το ενεργειακό σας πεδίο από αυτές.

20 τεχνικές για να απομακρύνετε την αρνητική ενέργεια :

1. Θέστε έναν ισχυρό στόχο για την εκκαθάριση αυτών των ενεργειών
Τοποθετείστε και τα δύο χέρια σας στην καρδιά σας και πείτε τις προθέσεις σας δυνατά. Εκτός από το να τις πείτε δυνατά, το να τις γράψετε σε ένα κομμάτι χαρτιού και να το κάψετε βοηθάει. Πείτε τες αρκετές φορές. Η χρήση της φωνής σας για εκκαθάριση και προστασία ενδυναμώνει το τσάκρα του λαιμού.

2. Διώξτε την αρνητική ενέργεια με το χασμουρητό
Ένα σπουδαίο εργαλείο για εκκαθάριση είναι το χασμουρητό. Θέστε τους στόχους σας ψυχικά και ξεκινήστε να χασμουριέστε σαν να είστε πολύ κουρασμένοι και πρέπει να κοιμηθείτε. Ακόμα και αν δεν νιώθετε το χασμουρητό, η κίνηση θα συνεχίσει μόλις ξεκινήσετε. Κάντε το επίσης όταν νιώθετε αντίσταση στο να χρησιμοποιήσετε την φωνή σας για να καλέσετε την δύναμη σας και την θεϊκή βοήθεια.

3. Παίξτε ντραμς ή κάποιο άλλο κρουστό όργανο
Αν δεν έχετε, μπορείτε να ακούσετε σαμανική, αφρικάνικη ή ινδιάνικη μουσική καθώς εφαρμόζετε τις τεχνικές που αναφέρθηκαν πριν ή χρησιμοποιήστε ένα ξύλινο γραφείο ή τραπέζι και ξεκινήστε να χτυπάτε ρυθμικά τα χέρια σας. Αυτή η μουσική είναι πραγματικά ισχυρή στην αύξηση της δόνησης σας!

4. Χρησιμοποιείστε δέσμη από αποξηραμένα φυτά (Smudge stick)
Σε αυτή την τεχνική εκκαθάρισης, το Λευκό Φασκόμηλο είναι το καλύτερο βότανο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Αλλά επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αποξηραμένο δενδρολίβανο, κέδρο, γουόργκερ και Sweetgrass.

Ανάψτε τη δέσμη, όταν έχετε μια καλή φωτιά αφήστε το να κάψει και χρησιμοποιείστε τον καπνό.

Ξεκινήστε με το σώμα σας κυκλώνοντας και τα εφτά τσάκρα σας και το εξωτερικό ενεργειακό σας πεδίο συμπεριλαμβανομένου και του κάτω μέρος των ποδιών σας. Καθώς συνεχίζετε σε κάθε τσάκρα, τραβήξτε το χέρι σας μακριά από αυτή την περιοχή σαν να τραβούσατε ένα κασκόλ από τον λαιμό σας με το ένα χέρι.

Καθώς κηλιδώνετε το σώμα σας, πάρτε τις απαραίτητες προφυλάξεις για τα καυτά αέρια καθώς συνεχίζετε. Χρησιμοποιείστε την δύναμη της διαίσθησης σας και συνεχίστε γύρω στο δωμάτιο ακόμα και σε ολόκληρο το σπίτι συμπεριλαμβανομένου και των γωνιών και κάτω από τα έπιπλα.

Ανοίξτε ένα ή αρκετά παράθυρα για τη μυρωδιά και οι χαμηλότερες ενέργειες θα φύγουν από τον χώρο διατάζοντας τες είτε ψυχικά είτε προφορικά. Αν έχετε οικονομικά θέματα θα μπορούσατε να καθαρίσετε έτσι και το πορτοφόλι σας. 

Αν ο υπολογιστής σας έχει θέμα στο να λάβει και να στείλει e–mail καθαρίστε τον και αυτόν. Διώξτε με την καπνιά την αρνητική ενέργεια από παντού!

5. Πείτε μια προσευχή εκκαθάρισης και προστασίας ή ένα μάντρα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το παράδειγμα :
« Εγώ,( πείτε όλο το όνομα σας), αρνούμαι να δώσω την άδεια σε οποιοδήποτε ζωντανό και μη φυσικό ον να εισέλθει στο σώμα, μυαλό, ψυχή, πνεύμα και ενεργειακό μου πεδίο με προθέσεις που δεν έχουν στόχο την αγάπη. 

Σπάω κάθε επαφή, όρκο και συμφωνία που μπορεί να έχω κάνει εν γνώσει ή εν άγνοια μου οποιαδήποτε στιγμή σε οποιονδήποτε χώρο και διάσταση που με κάθε τρόπο ελαττώνει την πλήρη έκφραση της χαρμόσυνης ουσίας της ψυχής μου. 

Σπάω αυτές τις συμφωνίες από αυτή τη στιγμή προς τα πίσω, μέσα σε κάθε εμπειρία του παρελθόντος και από αυτή τη στιγμή προς το μέλλον μέχρι το τέλος όλων των εποχών. Διατάζω αυτές τις ενέργειες και τους ανθρώπους να φύγουν ΤΩΡΑ! Δεν έχουν καμία δύναμη πάνω μου. 

Ζητάω θεϊκή προστασία από αυτές τις ενέργειες, πως δε θα επιστρέψουν ξανά στο ενεργειακό μου πεδίο, με κανένα τρόπο, για κανένα λόγο. Τώρα χτίζω μια ασπίδα φωτός γύρω μου, με αυτή την πρόθεση από την καρδιά μου και με την ελεύθερη βούληση μου. Ευχαριστώ που αυτό που ζητάω έχει ήδη πραγματοποιηθεί.»

Επαναλάβετε το αρκετές φορές φωναχτά. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε το δεξί σας χέρι στον λαιμό σας απαλά για να νιώσετε την δόνηση καθώς λέτε την προσευχή.

6. Χρησιμοποιήστε μια κουδουνίστρα για να σπάσετε την ενέργεια σε τρισεκατομμύρια μικρά κομμάτια
Αν δεν έχετε κουδουνίστρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πένες. Τοποθετήστε τες σε ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι και ξεκινήστε να το κουνάτε. Ενώ το κάνετε αυτό, περιφερθείτε μέσα στο χώρο για καλύτερα αποτελέσματα.

7. Κάψτε λεμόνι ή φλούδες πορτοκαλιού
Μαγειρέψτε τις φλούδες σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Χρησιμοποιήστε την ευχάριστη μυρωδιά για να γεμίσετε τον χώρο σας και απωθήστε τις χαμηλότερες ενέργειες που κρύβονται σε αυτόν.

8. Διώξτε την αρνητική ενέργεια με το γέλιο
Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο και πολύ αποτελεσματικό στην εκκαθάριση των χαμηλότερων ενεργειών. Αν δεν σας έρχεται να γελάσετε, ψάξτε για κάποιο αστείο βίντεο στο YouTube και ξεκινήστε!

9. Ανάψτε κεριά
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ή περισσότερα κεριά. Ανάψτε το με την σκέψη πως η φλόγα θα απορροφήσει και θα λιώσει τις χαμηλότερες ενέργειες και θα τις αφήσει να καούν. Μετά πετάξτε το στα σκουπίδια ή θάψτε το κάπου στην αυλή.

10. Χρησιμοποιήστε θαλασσινό αλάτι.
Ρίξτε λίγο θαλασσινό αλάτι σε νερό , ανακατέψτε το καλά και πιείτε το. Μπορείτε επίσης να κάνετε ένα ζεστό μπάνιο και να βάλετε λίγες κουταλιές μέσα. Τότε σκεφτείτε πως το νερό θα τραβήξει μακριά την αρνητική ενέργεια καθώς ρέει στο σώμα σας, καθώς διοχετεύεται μέσα στο σωλήνα και επιστρέφει στη μητέρα γη για να καθαριστεί.

11. Δημιουργήστε κάτι για να προσελκύσει τις χαμηλότερες ενέργειες
Γεμίστε ένα ποτήρι νερό και σκεφτείτε πως οι χαμηλότερες ενέργειες θα απορροφηθούν από αυτό το νερό. Κρατήστε το ποτήρι γεμάτο μέχρι να νιώσετε την ενέργεια σας καθαρή και ελεύθερη. Τότε ρίξτε το νερό στην τουαλέτα ή στην αυλή ώστε η αρνητική ενέργεια να μεταμορφωθεί σε αγάπη από την μητέρα φύση.

12. Κάντε σκοινάκι σαν παιδί
Απαριθμήστε τις λυπητερές ή τις θυμωμένες σκέψεις καθώς κάνετε σκοινάκι όπως τα παιδιά για ένα λεπτό ή περισσότερο. Κάντε το επίσης για να ξεφύγετε από τα άσχημα όνειρα ή όταν ξυπνάτε και νιώθετε γκρινιάρηδες. Ξέρω πως μπορεί να μην αισθάνεστε πως κάνετε κάτι τέτοιο αλλά ξεγελάστε την ενέργεια με το να αυξήσετε την δόνηση που ακτινοβολείτε! ‘

13. Χτυπήστε παλαμάκια
Περιφερθείτε στο σπίτι σας χτυπώντας παλαμάκια και τραγουδώντας έναν αστείο ρυθμό, ένα χαρούμενο τραγούδι ή ψιθυρίστε το. Αυτό θα αυξήσει την δόνηση σας και θα αποκρούσει τις αρνητικές ενέργειες.

14. Διώξτε την αρνητική ενέργεια χορεύοντας
Διώξτε την αρνητική διάθεση μακριά ή τις χαμηλότερες ενέργειες που έχουν προσκολληθεί σε εσάς με το να χορέψετε το αγαπημένο σας τραγούδι. Αυτό θα βελτιώσει σημαντικά την διάθεση σας και θα αυξήσει τη δόνηση σας!

15. Επαναλάβετε την προσευχή προστασίας (#5) τακτικά.
Επαναλάβετε την προσευχή το πρωί, το βράδυ ή και στο ενδιάμεσο. Μπορείτε επίσης να την γράψετε και να την κρατήσετε στο πορτοφόλι σας ή στο ταμπλό του αυτοκινήτου σας ή να την γράψετε στο πίσω μέρος της αγαπημένης σας φωτογραφίας.

16. Χρησιμοποιήστε πεύκο για προστασία
Μόλις κάνετε όλες τις παραπάνω μεθόδους εκκαθάρισης, κόψτε ένα μικρό κομμάτι πευκοβελόνας και βάλτε τη σε ένα βάζο ή σε ένα ποτήρι με νερό. Σκεφτείτε πως η πευκοβελόνα απωθεί και εκφοβίζει αυτές τις χαμηλότερες ενέργειες ώστε να μην ξαναγυρίσουν. Αν την κρατήσετε για λίγο καιρό, αλλάξτε το νερό κάθε μέρα.

17. Προσέξτε τα λόγια, τις πράξεις και το κάρμα σας
Όταν έχετε μια άσχημη μέρα και νιώθετε αναστατωμένοι, να έχετε γνώση της αρνητικότητας των σκέψεων σας. Η αποστολή αρνητικής ενέργειας στους άλλους θα ανοίξει τις χαμηλότερες ενέργειες κάνοντας τες να επιστρέψουν σε εσάς. Ζητήστε από τον ανώτερο εαυτό σας να σας κάνει πιο ενήμερο αυτές τις φορές, ώστε να είστε ικανοί να αποτραβήξετε τον εαυτό σας. Χρησιμοποιήστε το γέλιο για να τις καθαρίσετε.

18. Βρείτε τρόπους να ελαττώστε το άγχος.
Το άγχος είναι μέρος της καθημερινότητας μας. Αλλά όταν δεν του δίνετε αρκετή σημασία, θα σας οδηγήσει στο να είστε ευαίσθητοι στις χαμηλότερες ενέργειες. Εξαλείψτε το με το να παρέχετε χρόνο στον εαυτό σας για ξεκούραση, υγιεινή διατροφή και γέλιο. Ακόμα και 5 λεπτά την ημέρα φτάνουν.

19. Σχηματίστε τον αριθμό 8 με κινήσεις για την ενδυνάμωση της αύρας σας
Ενδυναμώστε την αύρα σας με αυτές τις κινήσεις. Περιστραφείτε γύρω σας καθώς κινείτε και τα 2 χέρια σας για να απεικονίσετε το 8 σαν να είστε μαέστρος. Ξεκινήστε από το έδαφος πηγαίνοντας προς τα πάνω καθώς περιστρέφεστε και ξανά κάτω. Σιγουρευτείτε πως έχετε καλύψει όλες τις κατευθύνσεις.

20. Υιοθετήστε ένα δέντρο
Βρείτε ένα δέντρο στο πάρκο της γειτονιάς σας και κάντε το δικό σας. Γείρετε πάνω στο δέντρο για τουλάχιστον 15 λεπτά και ζητήστε του να τραβήξει οτιδήποτε από το ενεργειακό σας πεδίο και από το σώμα σας που δεν έχει στόχο την αγάπη. Δοκιμάστε το. Δουλεύει!

Η αρνητική ενέργεια είναι ένα φυσιολογικό κομμάτι της ζωής και δεν είναι κάτι που πάντα αποφεύγεται.

Το να τρέχετε πάντα μακριά από την αρνητική ενέργεια ώστε να κρατήσετε την θετικότητα σας θα σας κάνει να χάσετε το νόημα της ζωής.

Είναι σαν πάντα να αποφεύγετε να λερώσετε την μπλούζα σας, τότε χάνετε το κομμάτι της διασκέδασης. Και όποτε λερώνεστε, απλά κάντε ένα μπάνιο.

Το κύριο κόλπο του καθαρισμού της αρνητικής ενέργειας είναι η αύξηση της ενέργειας σας με οποιονδήποτε τρόπο δουλεύει καλύτερα για εσάς ώστε να ξεπλύνετε την αρνητική ενέργεια.

Κάποιες φορές το να παραπλανήσετε τον εαυτό σας ώστε να έχει υψηλότερες δονήσεις μπορεί να δουλέψει γιατί όσο υψηλότερες είναι οι δονήσεις τόσο πιο εύκολα μπορούν να διώξουν την αρνητική ενέργεια. Η αρνητική ενέργεια δεν μπορεί να μείνει σε ένα περιβάλλον με τόσο ψηλές δονήσεις!

Το να μάθετε πώς να διευθύνετε τον εαυτό σας όποτε παρατηρείτε πως η αρνητική ενέργεια χρωματίζει το ενεργειακό σας πεδίο, είναι μια ισχυρή ικανότητα που όλοι χρειάζεται να έχουμε.




Φωτογραφία: One-Wing-Dragon | deviantart.com

Βρες το Πάθος σου και Ζήσε με Νόημα...!!!!

Ο κόσμος σήμερα παραπονιέται ότι δεν έχει χρόνο… δεν έχει χρόνο να απολαύσει και να ζήσει, δεν έχει χρόνο για την οικογένειά του, δεν έχει χρόνο να φροντίσει τον εαυτό του. Όμως η έλλειψη χρόνου δεν είναι το ουσιαστικό πρόβλημα του…

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχει κατεύθυνση… δεν ξέρει προς τα πού να πάει και τι να κάνει με τον χρόνο του… Και δεν έχει κατεύθυνση γιατί δεν έχει καταφέρει να αναγνωρίσει και να ταυτοποιήσει τι είναι αυτό που του δόθηκε, αλλά και τι να κάνει με αυτό.

Όλα έχουν ένα σκοπό. Κάθε δημιουργός φτιάχνει το δημιούργημά του για κάποιο συγκεκριμένο λόγο, όπως ένα πλοίο φτιάχτηκε για να πλέει, ένα αεροπλάνο για να πετάει, ο ήλιος για να δίνει φως… Εσύ γιατί φτιάχτηκες; Γιατί και εσύ έχεις κάποιο σκοπό… για κάποιο λόγο φτιάχτηκες… και ίσως να το νιώθεις, αλλά να μη μπορείς να το εκφράσεις με λόγια.

Κάποιοι το λένε νόημα της ζωής, άλλοι ταλέντο, άλλοι πάθος, κάποιοι άλλοι αποστολή του καθενός στη γη. Δεν παίζει ρόλο πώς ονομάζεται, αλλά το πώς θα το ανακαλύψεις, πως θα το κάνεις να σου αποκαλυφθεί.

Δεν είναι απλά μία δουλειά, ένα άθλημα, ένα χόμπι. Πάθος είναι η δύναμη της προσοχής σου όταν τη διοχετεύεις σε αυτό που αγαπάς να κάνεις!

Που να το βρεις όμως αυτό το ρημάδι το ταλέντο, το νόημα, το πάθος όταν νιώθεις ότι γεννήθηκες σε λάθος εποχή, σε μια εποχή που δε σου προκαλεί τίποτα το ενδιαφέρον, που δε βρίσκεις κάτι να πυροδοτήσει αυτή φλογίτσα μέσα σου, που θα φωτίσει το ταξίδι σου, που θα γίνει φωτιά και θα σε πάρει μαζί της μέχρι να σε φτάσει στον προορισμό σου;!

Ποια είναι αυτή η φλόγα για εσένα; Πως λέγεται; Από πού έρχεται και προς τα πού έχει προορισμό;

Για να ξεκινήσεις από κάπου χρειάζεται μια μικρή προεργασία! Άρχισε με αυτό το πρώτο μικρό βήμα!

Μια μικρή, αλλά σημαντική παραδοχή που θα αλλάξει όλο το χαοτικό τοπίο και θα σε βοηθήσει να βρεις ό,τι αναζητάς! Δέξου ότι δεν ξέρεις τα πάντα. Πως ίσως να μην ξέρεις ποιος είσαι και τι αληθινά θες. Δεν είναι κακό να μην ξέρεις! 

Το να νομίζεις όμως ότι ξέρεις και να εμμένεις σε αυτό είναι εκείνο το οποίο σε κρατά μακριά από το να ανακαλύψεις πάθος σου. Η παραδοχή όμως, ότι δεν ξέρεις είναι η αφετηρία σου, για να βρεις όσα αναζητάς στη ζωή σου! Γιατί αν αληθινά ήξερες… θα ήξερες τι θες, τι αγαπάς, που θες να πας, ποιο είναι το πάθος σου και τι να κάνεις με αυτό!

Αν το αντέξεις αυτό, θα ανοίξουν μαγικά οι πόρτες για να βρεις το πάθος σου!

Πριν σου πω το δεύτερο βήμα, θέλω να σε συγχαρώ για το θάρρος σου να κάνεις την παραδοχή και να συνεχίσεις!!!

Προχωρώντας στο δεύτερο βήμα, χρειάζεται να αναθεωρήσεις το ποιο πιστεύεις ότι είναι το νόημα της ζωής. Συνήθως, αυτό που θεωρούμε ως νόημα της ζωής έχει χτιστεί από τους ανθρώπους γύρω μας και όχι μόνο. 

Δεν χρειάζεται να υιοθετήσεις αυτό που είναι σημαντικό για κάποιον άλλο, απλά επειδή δεν έχεις ανακαλύψει ακόμα ποιο είναι το νόημα της δικής σου ζωής. Γι’ αυτό προσπάθησε να δημιουργήσεις τη ζωή σου ζώντας την, χωρίς να περιορίζεις τον εαυτό σου να ακολουθεί αυτό που κατασκεύασαν οι άλλοι. Γιατί καταλήγουμε σε μια ζωή γεμάτη νόημα, όταν εμείς της δίνουμε νόημα με τον τρόπο που επιλέγουμε να τη ζούμε!

Και αφού δε ξέρουμε τα πάντα και επανεξετάζουμε ότι θεωρούσαμε ως νόημα της ζωής, έχουμε αλαφρώσει από περιττά βάρη και είμαστε έτοιμοι να πάμε στο τρίτο βήμα!

Βάλε μία υπενθύμιση στο κινητό σου που θα εμφανίζεται την ώρα που χτυπά το ξυπνητήρι σου το πρωί και θα λέει : «Έχεις την ευκαιρία σε αυτή τη ζωή να ζήσεις μόνο ότι αγαπάς!».

Για φαντάσου…! Να ζήσεις μόνο ότι αγαπάς…!

Εξάλλου το μεγαλύτερο και πιο θανατηφόρο ρίσκο που μπορείς να πάρεις, είναι να ξοδέψεις τη ζωή σου μη κάνοντας αυτό που πραγματικά θέλεις από τα βάθη της καρδιάς σου, πείθοντας σε με χίλιους λόγους, ότι μπορείς να το κάνεις αργότερα.

Στο τέταρτο βήμα, θα κάνουμε σύνθεση ξεκινώντας με μία από τις αγαπημένες σου συνήθειες! Θα κάνεις υποθέσεις και σενάρια! Σκέψου λοιπόν, πως έχεις ένα δισεκατομμύριο ευρώ και αυτό σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις όποιο επάγγελμα, όποιο χόμπι, όποια ασχολία πραγματικά αγαπάς, χωρίς να χρειάζεται να περιοριστείς από κάποιον παράγοντα! Τι θα επέλεγες να κάνεις;!

Η απάντησή μπορεί να μην είναι μόνο μία αλλά 2,3,5 διαφορετικές μεταξύ τους ασχολίες! Μη ανησυχείς! θα δούμε πως όλα αυτά τα διαφορετικά σχετίζονται! Για παράδειγμα θέλεις να μάθεις Γαλλικά, σου αρέσει να πίνεις καφέ, απολαμβάνεις να αναλύεις λέξεις και θέλεις να είσαι leader σε μία ομάδα ανθρώπων. Φυσικά αναρωτιέσαι πως θα μπορούσαν όλα αυτά να είναι τα συστατικά της ανακάλυψης του πάθους σου;

Κοίτα πίσω από όλα αυτά! Κάποιος που αγαπά όλα τα παραπάνω θα μπορούσε να ηγείται μίας ομάδας που βοηθάει επιχειρηματίες να βρουν τις κατάλληλες λέξεις για την εταιρεία και τα προϊόντα τους ώστε να επικοινωνούν στους πελάτες τους αποτελεσματικά και με γαλλική φινέτσα το brand τους με σκοπό το μέγιστο των πωλήσεων. 

Φυσικά, όταν ασχολείσαι με κάτι τέτοιο δεν γίνεται να μη βρίσκεσαι σε ωραία μέρη κάνοντας συναντήσεις, όπου θα απολαμβάνεις αγαπημένες γεύσεις καφέ!

Αν πάλι ανήκεις στη κατηγορία των ανθρώπων philosofa (philosophy+sofa) ψάξε μέσα σου, σε αυτά για τα οποία είσαι περίεργος και αναζητάς να μάθεις διακαώς από μικρό παιδί. Για να μπορέσεις να ταυτοποιήσεις το πάθος σου, κάνε μία λίστα με όλα εκείνα τα οποία σου προκαλούν το ενδιαφέρον και θες να ανακαλύψεις. 

Όλα εκείνα για τα οποία αναρωτιέσαι χρόνια και θα ’θελες να τα δεις να λύνονται. Γίνε όσο πιο σαφής μπορείς. Αφού το κάνεις αυτό, δες ποιος είναι ο κοινός παρονομαστής σε όλα όσα έγραψες. Τι τα συνδέει; Εκεί είναι η κινητήρια θέλησή σου, η πηγή του πάθους σου!

Και σαν έφτασες μέχρι εδώ δεν σου μένει παρά να κάνεις το πέμπτο βήμα!

Να υπηρετήσεις το πάθος σου, να υπηρετήσεις την αλήθεια μέσα σου, και τελικά να υπηρετήσεις τον σκοπό της ζωής σου! Γιατί το πάθος σου βρίσκεται εκεί για να υπηρετήσει κάποιο σκοπό! Τον σκοπό της δικής σου ζωής!

Άσε τη φλόγα σου να σε οδηγήσει! Ξεκίνα! Πήγαινε… πήγαινε… πήγαινε… συνέχισε να ανεβαίνεις προς την κορυφή και μην σταματάς μέχρι τα πόδια σου να βγάλουν φτερά!

Μέχρι αυτός ο κόσμος να γίνει λίγο καλύτερος, γιατί υπήρξες Εσύ μέσα σε αυτόν! 




Βασιλική Κριεκούκη

Προσοχή : Γιατί πρέπει να διαγράψετε τον αριθμό του τηλεφώνου σας από το Facebook...!!!!

Στο διαδικτυακό κόσμο οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι πολλοί. Ένας από αυτούς είναι και η πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα και τους λογαριασμούς των κοινωνικών δικτύων, όπως το Facebook. Μια παράμετρος ασφαλείας που κάποιος... 

μπορεί να μην έχει σκεφτεί για να προστατέψει τον λογαριασμό του είναι ο αριθμός τηλεφώνου.

Ένας προγραμματιστής υπολογιστών συμβουλεύει τους χρήστες του Facebook, να διαγράψουν τον αριθμό τηλεφώνου τους από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης γιατί μέσου αυτού είναι εύκολο για κάποιον να συνδεθεί με ένα προφίλ.

Και αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο γίνεται, γιατί όταν κάποιος ανοίξει λογαριασμό, προαιρετικά, το Facebook επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιήσουν τον αριθμό του τηλεφώνου τους για να αποκτήσουν πρόσβαση.

Αυτό όμως μπορεί να συμβεί στην περίπτωση που κάποιος έχει ξεχάσει τον παλιό αριθμό του ακόμη συνδεδεμένο με τον λογαριασμό, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Τζέιμς Μαρντιντάλε:

Ο λογαριασμός σας στο Facebook είναι ένας θησαυρός και αξίζει αρκετά χρήματα. Υπάρχουν άτομα που αγοράζουν λογαριασμούς στην «μαύρη αγορά» αλλά και σε δημόσιους ιστότοπους όπως το Reddit.

Ο ίδιος επίσης ισχυρίζεται πως κατάφερε να μπει σε λογαριασμούς τρίτων προσώπων με αυτόν τον τρόπο. Επίσης κάνει γνωστό ότι οι τηλεφωνικοί αριθμοί που καταργούνται, ανακυκλώνονται, και δίνονται σε άλλους πολίτες, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει καλή προστασία δεδομένων.

Εάν λοιπόν έχετε βάλει τον παλιό αριθμό σας στο Facebook ως εναλλακτική λύση για τον κωδικό, καλό θα ήταν να το ξανασκεφτείτε.




Dr Joseph Murphy : Επιλέξτε την ευτυχία. Είναι συνήθεια...!!!!

Τα διάφορα στάδια προς την ευτυχία :
1. Ο Ουίλιαμ Τζέιμς είπε ότι η μεγαλύτερη ανακάλυψη του 19ου αιώνα ήταν η ανακάλυψη της δύναμης του υποσυνείδητου όταν υποκινείται από την πίστη.

2. Υπάρχει μια φοβερά μεγάλη δύναμη μέσα σας. Θα βρείτε την ευτυχία όταν εμπιστευτείτε απόλυτα αυτή τη δύναμη. Τότε, τα όνειρά σας θα πραγματοποιηθούν.

3. Μπορείτε να βγείτε νικητές από οποιαδήποτε ήττα και να πραγματοποιήσετε τις πιο βαθιές επιθυμίες σας με την καταπληκτική δύναμη του υποσυνείδητού σας. Αυτό είναι το νόημα της φράσης '' Όποιος έχει πίστη στον Κύριο (τους πνευματικούς νόμους του υποσυνείδητου), είναι ευτυχισμένος ''.

4. Επιλέξτε την ευτυχία. Είναι συνήθεια. Είναι καλή συνήθεια να στοχάζεστε συχνά τα εξής λόγια: «Το λοιπόν, αδελφοί, όσα είναι αληθινά, όσα σεμνά, όσα δίκαια, όσα αγνά, όσα προσφιλή, όσα αγαπητά, όσα έχουν καλή φήμη, οποιαδήποτε αρετή ή οποιονδήποτε έπαινο, αυτά να σκέφτεστε…».

5. Όταν ανοίξετε τα μάτια σας το πρωί, πείτε στον εαυτό σας: «Επιλέγω την ευτυχία σήμερα. Επιλέγω την επιτυχία σήμερα. Επιλέγω την ορθή δράση σήμερα. Επιλέγω την αγάπη και την καλή θέληση για όλη τη διάρκεια της σημερινής μέρας. Επιλέγω τη γαλήνη σήμερα. Επενδύστε με ζωή, αγάπη και ενδιαφέρον αυτή τη θετική δήλωση και θα έχετε επιλέξει την ευτυχία.

6. Εκφράστε μερικές φορές τη μέρα τις ευχαριστίες σας για όλα τα καλά που έχετε. Επιπλέον, προσευχηθείτε για τη γαλήνη, την ευημερία και την ευτυχία όλων των μελών της οικογένειάς σας, των συνεργατών σας και όλου του κόσμου.

7. Πρέπει να το επιθυμείτε ειλικρινά για να γίνετε ευτυχισμένοι. Τίποτα δεν γίνεται χωρίς επιθυμία. Η επιθυμία είναι μια ευχή με φτερά από φαντασία και πίστη. Αν φανταστείτε την πραγματοποίηση της επιθυμίας σας, αν νιώσετε ότι είναι ήδη πραγματικότητα, να είστε βέβαιοι ότι θα πραγματοποιηθεί. Η ευτυχία έρχεται σαν ανταπόκριση στην προσευχή μας.

8. Αν κάνετε συνεχώς σκέψεις που σας προκαλούν φόβο, ανησυχία, οργή, μίσος και αισθήματα αποτυχίας, θα είστε μελαγχολικοί και δυστυχισμένοι. Να θυμάστε ότι η ζωή σας είναι αποτέλεσμα των σκέψεών σας.

9. Δεν μπορείτε να αγοράσετε την ευτυχία ούτε με όλα τα χρήματα του κόσμου. Μερικοί εκατομμυριούχοι είναι πολύ ευτυχισμένοι, άλλοι είναι πολύ δυστυχισμένοι. Πολλοί άνθρωποι με πολύ λίγα αγαθά είναι πολύ ευτυχισμένοι, άλλοι είναι δυστυχισμένοι. Μερικοί άνθρωποι που ζουν μόνοι, είναι ευτυχισμένοι, μερικοί είναι πολύ δυστυχισμένοι. Το βασίλειο τη ευτυχίας βρίσκεται στη σκέψη και τα αισθήματά σας.

10. Η ευτυχία είναι η συγκομιδή ενός ήρεμου νου. Αν αγκυροβολήσετε με τη σκέψη σας στη γαλήνη, την ηρεμία, την ασφάλεια και τη θεία καθοδήγηση, ο νους σας θα παράγει ευτυχία.

11. Δεν υπάρχει εμπόδιο στην ευτυχία σας. Οι εξωτερικές συνθήκες δεν αποτελούν τα αίτια, αλλά το αποτέλεσμα. Η σκέψη σας είναι αιτία και μια καινούρια αιτία προκαλεί καινούριο αποτέλεσμα. Επιλέξτε την ευτυχία.

12. Ο ευτυχέστερος άνθρωπος είναι εκείνος που αναδεικνύει τον ανώτερο και καλύτερο εαυτό του. Ο Θεός είναι το καλύτερο και το ανώτερο απ΄όλα όσα έχει μέσα του ο άνθρωπος – γιατί το βασίλειο του Θεού βρίσκεται μέσα μας.

Η δύναμη του υποσυνειδήτου Dr. Joseph Murphy εκδόσεις διόπτρα




Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

8 σημάδια που δείχνουν ότι έχετε ξαναπερπατήσει σε αυτή τη Γη και πως έχετε μετενσαρκωθεί. - Το 4ο θα σας εκπλήξει...!!!!

Ενώ δεν πιστεύουν όλοι στο σενάριο της μετενσάρκωσης είναι η βάση για πολλές αρχαίες θρησκείες. Η πίστη πως μετά τον θάνατο η ψυχή σας μεταφέρεται σε κάποιο άλλο σώμα.

Ενώ μερικοί πιστεύουν πως μετενσαρκωνόμαστε ξανά και ξανά σαν άνθρωποι, άλλοι πιστεύουν πως μπορούμε να μετενσαρκωθούμε σε οτιδήποτε- σε πεταλούδα, σε δέντρο ή σε οποιοδήποτε ζωντανό πλάσμα. 

Και ενώ υπάρχουν πολλές θεωρίες γιατί θα μπορούσε να συμβαίνει αυτό, κανένας δεν έχει αποδείξει τον λόγο για τον οποίο η ψυχή μεταφέρεται με αυτό τον τρόπο. Μια θεωρία λέει πως μετενσαρκώνεστε γιατί έχετε αφήσει δουλειές στη μέση και θα συνεχίσετε να επιστρέφετε σε μια καινούργια ζωή μέχρι να διευθετήσετε τα θέματα σας.

Πιστεύετε πως είστε μια παλιά ψυχή; Έχετε ποτέ αναμνήσεις που δεν πιστεύετε πως είναι δικές σας; Εδώ είναι 8 σημάδια που δείχνουν πως έχετε ξανά περπατήσει σε αυτή τη Γη…

1. Έχετε αναμνήσεις που δεν ταιριάζουν με την τωρινή ζωή σας.
Η πιο συνηθισμένη εμπειρία στα μικρά παιδιά. Βρίσκουν τον εαυτό τους να θυμούνται αναμνήσεις οι οποίες δεν τους έχουν συμβεί σε αυτή τη ζωή. Ενώ αυτές οι αναμνήσεις στην αρχή μπορεί να μην βγάζουν νόημα, υπάρχουν φορές που κάποια έρευνα μπορεί να αποδείξει πως η πληροφορία είναι ακριβής. 

Για παράδειγμα, ένα μικρό παιδί μπορεί να θυμηθεί πως έχει δολοφονηθεί, κάτι που προφανώς δεν συνέβη σε αυτή τη ζωή. Ωστόσο, οι λεπτομέρειες της ανάμνησης μπορούν να οδηγήσουν τις αρχές στη σωρό κάποιου που είχε εξαφανιστεί χρόνια πριν. Αυτές οι αναμνήσεις συχνά είναι απίστευτα ζωηρές και να περιέχουν πολλές λεπτομέρειες.

2. Έχετε ισχυρές ικανότητες ενσυναίσθησης.
Οι ικανότητες της ενσυναίσθησης αναφέρονται στην ικανότητα ενός ατόμου να βιώνει και να μοιράζεται τα συναισθήματα των γύρω του. Παλεύουν όταν βρίσκονται σε μέρη με πολύ κόσμο καθώς μπορεί να γίνει πολύ αφόρητο όταν δεν μπορούν να “το κλείσουν”. 

Αυτοί οι άνθρωποι συχνά θα παραμερίσουν τα δικά τους προβλήματα ώστε να συγκεντρωθούν στα προβλήματα των άλλων, το οποίο μπορεί να είναι ένα σημάδι πως είναι μετενσαρκωμένοι αφού συγκεντρώνονται περισσότερο στην θεραπεία του κόσμου παρά στην δικιά τους.

3. Έχετε συνεχώς τα ίδια όνειρα μιας άλλης ζωής
Έχετε παρατηρήσει πως επαναλαμβάνεται το ίδιο όνειρο, που πάντα παρουσιάζει συγκεκριμένα την ίδια εμπειρία με την παραμικρή λεπτομέρεια; Βρίσκετε πως οι άνθρωποι και τα μέρη στο όνειρο σας είναι οικεία ή πως συχνά έχουν σχέση με μια παρόμοια χρονική περίοδο; Ίσως να συμβαίνει επειδή στην πραγματικότητα δεν είναι όνειρα αλλά αναμνήσεις που η ψυχή σας ανακαλεί από μια προηγούμενη ζωή.

4. Βιώνετε συχνά το déjà vu.
Ενώ το déjà vu είναι ένα πολύ συχνό φαινόμενο, αυτό που σας συμβαίνει δεν είναι περιστασιακά μικρά χρονικά διαστήματα ή ένα αλλόκοτο συναίσθημα στο οποίο νιώθετε ''κομμένοι''. Αντιθέτως, αυτό που σας συμβαίνει είναι μια καθαρή εμπειρία déjà vu, στην οποία ξέρετε πως έχετε ξαναζήσει κάπου ή έχετε ξαναγνωρίσει κάποιον καθώς η ψυχή σας ανακαλεί αναμνήσεις από προηγούμενες ζωές. 

Ίσως επισκεφθείτε μια πόλη που δεν σας είναι οικεία και να βρείτε πως ξέρετε ακριβώς πως είναι τα πράγματα εκεί ή να γνωρίσετε κάποιον καινούργιο και να βρείτε πως ξέρετε λεπτομέρειες για το παρελθόν του χωρίς να μπορείτε να το εξηγήσετε.

5. Έχετε φόβους που δεν μπορείτε να εξηγήσετε
Κάποιοι άνθρωποι βιώνουν φόβους οι οποίοι είναι εντελώς παράξενοι ή παράλογοι. Πιστεύεται πως αυτοί οι φόβοι, ενώ είναι ανεξήγητοι σε αυτή τη ζωή, ίσως είναι στελέχη από τις εμπειρίες σας στην προηγούμενη ζωή. Για παράδειγμα, αν είχατε σκοτωθεί από δάγκωμα φιδιού, αυτό ίσως εκδηλωθεί στην τωρινή σας ζωή ως φόβος προς τα φίδια. Αν παρατηρήσετε πως φοβάστε το νερό, μπορεί να οφείλεται στο ότι είχατε πνιγεί στην προηγούμενη ζωή σας.

6. Βιώνετε την πρόγνωση και την αναδρομική αναγνώριση
Η πρόγνωση, πιο γνωστή ως ματιά στο μέλλον, είναι η ικανότητα να έχετε πληροφορίες για γεγονότα που δεν έχουν συμβεί ακόμα αλλά θα γίνουν κάποια στιγμή στο μέλλον. Αυτή η πληροφορία μπορεί να σας έρθει με διάφορους τρόπους μέσω οραμάτων, ονείρων και συναισθημάτων. 

Η αναδρομική αναγνώριση είναι ακριβώς το αντίθετο, η γνώση λεπτομερειών από το παρελθόν οι οποίες δεν είναι διαθέσιμες. Ενώ είναι δύσκολο να αποδειχθούν, αυτά τα δύο είναι σημάδια πως η ψυχή σας είναι γεμάτη από διορατική ενέργεια, που βρίσκεται μόνο στις ώριμες ψυχές.

7. Έχετε απίστευτα δυνατή διαίσθηση
Πιστεύεται πως η δυνατή διαίσθηση είναι το αποτέλεσμα μιας ώριμης ψυχής που σας επιτρέπει να έχετε μια γνώση πέρα της παγκόσμιας η οποία δε θα ήταν προσιτή αλλιώς. Κάποιες φορές αυτή η γνώση έρχεται σε κομμάτια πληροφοριών ως αποτέλεσμα εμπειριών που είχατε σε προηγούμενη ζωή, ενώ άλλες φορές είναι η αντανάκλαση της ωριμότητας της ψυχής σας η οποία είναι βαθιά συνδεδεμένη με την παγκόσμια αλήθεια.

8. Βρίσκετε τον εαυτό σας κολλημένο με συγκεκριμένες χρονικές περιόδους
Μπορεί να βρείτε τον εαυτό σας κολλημένο με μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο, να νιώθετε μια σύνδεση με αυτή την εποχή. Για παράδειγμα, σας αρέσει η μουσική και το στυλ της δεκαετίας του 1920; 

Βρίσκετε τον εαυτό σας να έλκεται από τις απόψεις αυτής της εποχής ως εμπνευσμένες επιλογές που κάνετε σήμερα; Νιώθετε σαν να καλείστε από μια καριέρα η οποία θα ήταν πολύ δημοφιλής κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής; Αυτό είναι ίσως ένα σημάδι πως έχετε ζήσει σε αυτή την εποχή και πως ήταν μια χαρούμενη περίοδος για την ψυχή σας.




8 τρόποι για να ξεκλειδώσετε την σημαντικότερη δύναμη της ψυχής σας...!!!!

Pos                                                  
Η ανθρώπινη ψυχή είναι ικανή για πολλά πράγματα. Στην πραγματικότητα είμαστε πιο ισχυροί από όσο νομίζουμε. Ωστόσο, πρέπει να διοχετεύσετε την ενέργεια σας για να ξεκλειδώσετε τις αληθινές σας δυνάμεις. Εδώ θα δείτε πως θα το κάνετε.

Είναι περισσότερο από πιθανό πως είχατε τουλάχιστον μια στιγμή στη ζωή σας που σκεφτήκατε πως κάποιος προσπαθεί να σας πει κάτι. Περιγράφεται σαν ένα μυστηριώδες συναίσθημα, αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα πολύ άνετο συναίσθημα.

Απλώς ξέρετε πως κάτι δεν πάει καλά. Σας είναι οικείο αυτό; Αν ναι, τότε έχετε βιώσει κάτι που ονομάζεται διαίσθηση. Η διαίσθηση είναι η πιο ισχυρή μορφή νοημοσύνης και υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κερδίσετε από αυτή.

Η αληθινή διαίσθηση συχνά περιγράφεται ως συντριπτική δύναμη. Είναι ένα από τα πιο ισχυρά συναισθήματα που μπορεί κάποιος να νιώσει και το να την ακούσετε μπορεί να σας οδηγήσει στο σωστό μονοπάτι- ή να σας βγάλει από το λανθασμένο.

Οι επιστήμονες ισχυρίζονται πως η διαίσθηση είναι η υψηλότερη μορφή νοημοσύνης. Την περιγράφουν ως ένα μεγάλο κομμάτι πληροφοριών που δεν μπορεί να επεξεργαστεί αρκετά γρήγορα το συνειδητό μυαλό. Ωστόσο, άλλα μέρη του εγκεφάλου δέχονται τα μηνύματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το “κακό προαίσθημα” , το déjà vu και άλλες μορφές διαίσθησης.

Αυτό είναι το κομμάτι που οι σαμάνοι και τα μέντιουμ ενεργοποιούν. Το κάνουν αυτό για να επικοινωνήσουν με τους πνευματικούς οδηγούς και να αποκαλύψουν πληροφορίες από τα ανώτερα επίπεδα συνείδησης. Αν προσπαθείτε να ξεκλειδώσετε πλήρως την πνευματική σας διαίσθηση, ακολουθήστε τα παρακάτω 8 βήματα:

1. Διαλογιστείτε
Για να μπείτε σε ένα ήρεμο και χαλαρωτικό στάδιο, ο διαλογισμός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε.

Με αυτόν, συνδέεστε με τον πνευματικό σας εαυτό και αποσυνδέεστε από την φυσική σας μορφή. Συγκεντρωθείτε στην αναπνοή σας, σε αυτά που συμβαίνουν γύρω σας και στο τρίτο μάτι.

2. Ζήστε στο τώρα
Συχνά αποκτάμε εμμονή με πράγματα που δεν έχουν σημασία. Μπορεί να κολλήσουμε με κάτι που ίσως γίνει στο μέλλον ή με κάτι για το οποίο θα έπρεπε να ανησυχούμε αλλά έχει ήδη συμβεί.

Και οι παραπάνω δύο καταστάσεις μπορούν να διασπάσουν την πνευματική σας σύνδεση οπότε ζήστε το παρόν.

3. Χρησιμοποιήστε τις αισθήσεις σας
Για να ενδυναμώσετε την διαίσθηση σας, ελέγξτε την πραγματικότητα μέσα στη μέρα.

Η όραση, η ακοή, η γεύση και η αφή μπορούν να σας βοηθήσουν περισσότερο από όσο φαντάζεστε. Μπορούν ακόμα να σας αποκαλύψουν πιο πολλά από όσα παρατηρείτε.

4. Εμπιστευθείτε το ένστικτο σας
Αν αγχώνεστε για μια κατάσταση, πάντα να εμπιστεύεστε το ένστικτο σας.

Ακόμα και αν αφορά μια μικρή ή μια μεγάλη απόφαση, το να εμπιστευθείτε το ένστικτό σας είναι ένα από τα πιο εξέχοντα σημάδια πως ξεκλειδώνετε την διαίσθηση σας.

5. Νιώστε τις δονήσεις
Όταν ο πνευματικός κόσμος προσπαθεί να σας πει κάτι, τυπικά το κάνει με το να στέλνει αιχμηρές δονήσεις στην σπονδυλική σας στήλη.

Ξαπλώστε, μείνετε ακίνητοι και συγκεντρωθείτε στις δονήσεις. Όσο περισσότερο προσπαθείτε, τόσο πιο πολύ θα τις νιώσετε.

6. Αφήστε τον πνευματικό σας οδηγό να σας καθοδηγήσει
Οι πνευματικοί οδηγοί πάντα προσπαθούν να μας πουν τι είναι σωστό να κάνουμε.

Ειδικότερα, θα σας στείλουν σημάδια αν είσαστε στο σωστό μονοπάτι και θα σας καθοδηγήσουν αν έχετε παραστρατήσει. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τους ακούσετε.

7. Να προσέχετε
Να προσέχετε την πραγματικότητα σας συνεχώς και να γνωρίζετε ότι είστε σε επιφύλαξη από την πραγματικότητα σας.

Αυτό, θα σας επιτρέψει να αναγνωρίσετε την διαφορά ανάμεσα στον φυσικό και στον πνευματικό κόσμο.

8. Νιώστε την ενέργεια της ακτινοβολίας
Καθώς συγκεντρώνεστε στην διαίσθηση σας, θα αποκτάτε περισσότερα αισθήματα ενέργειας.

Θα νιώθετε σαν να αιωρείστε ή σαν να κλονίζεστε από δονήσεις. Είναι ωραίο και όσο περισσότερο συγκεντρώνεστε σε αυτό – τόσο πιο πολύ φανερό θα γίνεται.




Τα 34 φάρμακα που μπορείτε να αντικαταστήσετε με κουρκουμά...!!!!

Οι ειδικοί υπολογίζουν ότι μέχρι το 2020, οι χρόνιες ασθένειες θα προκαλούν περίπου το 75% τοις εκατό όλων των θανάτων σε όλο τον κόσμο. Στις ΗΠΑ έχουν δαπανηθεί 2 τρισεκατομμύρια δολάρια τόσο στη δημόσια, όσο και στην ιδιωτική υγειονομική περίθαλψη, και τα περισσότερα από αυτά τα χρήματα πάνε για τη θεραπεία των χρόνιων ασθενειών.

Τι κάνουμε στην πραγματικότητα;
Δυστυχώς, το σύστημα υγείας έχει κακή προσέγγιση σε αυτές τις ασθένειες, και τα συνταγογραφούμενα φάρμακα είναι η μόνη λύση που το σύστημα προσφέρει. Τα φάρμακα αυτά προκαλούν μια σειρά από παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της εξασθένισης του ανοσοποιητικού, των νευρολογικών προβλημάτων, ακόμη και των αυτοκτονικών σκέψεων.

Και ένα κακό ανοσοποιητικό, οδηγεί σιγά – σιγά σε γενική κατάρρευση του οργανισμού.

Υγιής εναλλακτική λύση
Κινηθείτε με ασφάλεια και αποφύγετε τον κίνδυνο των συνταγογραφούμενων φαρμάκων. Εφαρμόστε αξιοσημείωτες αλλαγές στις συνήθειες διατροφής σας και στον τρόπο ζωής σας. Και ναι, θα πρέπει να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τον κουρκουμά!

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η κουρκούμη παρέχει παρόμοια αποτελέσματα όπως τα συνταγογραφούμενα φάρμακα. Με άλλα λόγια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουρκουμά αντί 34 κοινών φάρμακων. Όλα έχουν σχέση με ένα ισχυρό συστατικό της, την κουρκουμίνη.

Η δύναμη του κουρκουμά

Εμποδίζει την πρόωρη γήρανση
Η κουρκουμίνη έχει την ικανότητα να καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες, δηλαδή τα αφόρτιστα μόρια που προκαλούν το οξειδωτικό στρες, και έτσι να επιταχύνεται η διαδικασία γήρανσης. Αυτή η χημική ουσία διεγείρει τα αντιοξειδωτικά ένζυμα στο ανθρώπινο σώμα, το οποίο είναι ο λόγος που είναι ακόμη πιο ισχυρή ενάντια στις ελεύθερες ρίζες. 

Μειώνει τους κινδύνους για διαταραχές του εγκεφάλου
Το χαμηλό επίπεδο του Νευροτροφικού παράγοντα του εγκεφάλου (BDNF), ένα είδος ορμόνης που διεγείρει την ανάπτυξη του υγιούς εγκεφάλου, είναι η κύρια αιτία της κατάθλιψης, της νόσου του Alzheimer και πολλών άλλων διαταραχών του εγκεφάλου. Η κουρκουμίνη μπορεί να αυξήσει το επίπεδο της ορμόνης αυτής, και να καθυστερήσει έτσι τον εκφυλισμό του εγκεφάλου.

Πρόληψη καρδιακών
Η δυσλειτουργία του ενδοθηλίου είναι η κύρια συμβολή στην ανάπτυξη της καρδιακής νόσου. Είναι μια κατάσταση στην οποία τα αιμοφόρα αγγεία δεν ρυθμίζουν την πήξη του αίματος και την αρτηριακή πίεση. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι η κουρκουμίνη ενισχύει την ενδοθηλιακή λειτουργία, και εμποδίζει την ανάπτυξη καρδιακής νόσου.

Αντικαρκινική δύναμη 
Ο καρκίνος αναπτύσσεται όταν τα φυσιολογικά κύτταρα μεταλλάσσονται και αναπτύσσονται ανεξέλεγκτα. Το δραστικό συστατικό του κουρκουμά επηρεάζει την ανάπτυξη των νέων αιμοφόρων αγγείων σε όγκους, και τελικά καταστρέφει τα ανώμαλα καρκινικά κύτταρα.

Πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά τον κουρκουμά
Ένα κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη σε σκόνη, μας παρέχει περίπου 45 mg της κουρκουμίνης, αλλά χρειάζεστε 100-3000mg ανά ημέρα για τη θεραπεία προβλημάτων υγείας και ασθενειών. Οπότε καλά θα κάνετε να λάβετε υπόψιν τα συμπληρώματα κουρκουμά σε διάφορες μορφές.

Ως Συμπλήρωμα: Οι κάψουλες παρέχουν 200-300 mg. μπορείτε να πάρετε την ίδια δόση από τη Purathrive λιποσωμική κουρκούμη.

Υγρή μορφή: Οι κάψουλες θεωρούνται ότι είναι πιο βολικές, αλλά η απορρόφησή τους εξαρτάται από τη δύναμη των οξέων του στομάχου σας , που υποτίθεται ότι πρέπει να σπάσει την κάψουλα ζελατίνης που συσκευάζεται η κουρκούμη. Χρησιμοποιώντας κουρκούμη στην υγρή της μορφή διευκολύνεται η απορρόφηση. 

Λιποσωμική μορφή: Η κουρκούμη είναι λιποδιαλυτή, που σημαίνει ότι θα πρέπει να τη συνδυάσετε με κάποιο λίπος προκειμένου να αυξηθεί η απορρόφησή της σε βέλτιστο επίπεδο. Τα υγρά συμπληρώματα συνήθως δεν συσκευάζονται με λίπος, έτσι πρέπει να τα λαμβάνετε με ένα κουταλάκι του γλυκού έξτρα παρθένο λάδι καρύδας.

Κάθε ασθένεια απαιτεί κατάλληλη δοσολογία

Κατάθλιψη. 
Αντικαθιστά: Prozac, Sarafem, Rapiflux,
Παρενέργειες των φαρμάκων: άγχος, εναλλαγές της διάθεσης, δερματική φλεγμονή, ατονία, πόνος αρθρώσεων και μυών.

Θεραπεία Κουρκούμης: Λήψη 500 mg κάψουλας κουρκουμίνης, δύο φορές την ημέρα.

Διαβήτης.
Αντικαθιστά: Glucophage XR, Glumetza, Fortamet (metformin), Glucophage

Παρενέργειες των φαρμάκων: κατάθλιψη, δυσκολία στην αναπνοή, μυϊκός πόνος, πόνος στο στήθος, επώδυνη ούρηση

Θεραπεία Κουρκούμης: Πάρτε 250mg κάψουλας κουρκούμης μαζί με φαγητό ή λάβετε 5 μερίδες Purathrive ανά ημέρα

Φλεγμονή (αρθρίτιδα, πόνος στις αρθρώσεις). 
Αντικαθιστά: Decadron, Decadron Phosphate, Dexamethasone Intensol, Dexasone (dexamethasone), celebrex (celecoxib), Clinoril (sulindac), Aleve, Naprosyn, Anaprox (Naproxen), Indocin, Tivorbex, Inocin SR, Indocin IV (Indomethacin), Voltaren, Cataflam, Cambia, Zorvolex (diclofenac), Advil, Motrin, Motrin IB (Ibuprofen), Ecotrin, Bayer Aspirin, Aspir 81 (aspirin)

Παρενέργειες των φαρμάκων: επιληψίες, υπερευαισθησία, νεφρική ανεπάρκεια, καρδιαγγειακή νόσος, δυσπεψία

Θεραπεία Κουρκούμης: Λάβετε 500mg κουρκουμίνης σε κάψουλες μαζί με τα γεύματα σας, δύο φορές την ημέρα

Χοληστερόλη. 
Αντικαθιστά: Lipitor

Παρενέργειες του φαρμάκου: νεφρική ανεπάρκεια, φλεγμονή, μειωμένη ανοσία

Θεραπεία Κουρκούμης: Λάβετε 500mg κουρκουμίνης σε κάψουλες μαζί με με το φαγητό σας κάθε μέρα.

Πεπτικό έλκος, γαστρίτιδα 
Αντικαθιστά: Protonix (pantoprazole), Nexium (esomeprazole), Prilosec (omeprazole), Prevacid (lansoprazole), Aciphex (rabeprazole)

Παρενέργειες των φαρμάκων: πόνος αρθρώσεων, στομαχόπονος, ασυνήθιστη αιμορραγία και μώλωπες, αίμα στα ούρα

Θεραπεία Κουρκούμης: Πάρτε 300mg κουρκουμά σε κάψουλες μαζί με το φαγητό. Μπορείτε επίσης να πάρετε 6 μερίδες του Purathrive ανά ημέρα

Φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου (IBD)
Αντικαθιστά: Humira (adalimumab), Azasan (azathiopurine), Purixan (mercaptopurine), κορτικοστεροειδή

Παρενέργειες των φαρμάκων: Θωρακικός πόνος, αιμορραγία ούλων, δυσκολία στην αναπνοή, πόνος στο στομάχι, πόνο στο σώμα, αφυδάτωση

Θεραπεία κουρκούμης: Πάρτε 360mg κουρκούμης σε κάψουλες μαζί με το φαγητό σας, κατά προτίμηση 3 – 4 φορές την ημέρα

Νόσος Αλτσχάιμερ 
Αντικαθιστά: Aricept, Exelon και Razadyne

Παρενέργειες των φαρμάκων: Πόνος στις αρθρώσεις, προβλήματα όρασης, εμετός, νευρικότητα, απώλεια βάρους

Θεραπεία Κουρκούμης: Λάβετε 100mg της κουρκουμίνης με το φαγητό σας ή πάρτε 2 μερίδες του Purathrive ανά ημέρα.

* Αυτή η δόση αποφασίστηκε εφόσον οι επιστήμονες διεξήγαγαν πολυάριθμες κλινικές μελέτες για τη δοκιμή των δυνατοτήτων της κουρκουμίνης στην αντιμετώπιση του κάθε ζητήματος. Σε αντίθεση με άλλα παραδείγματα που παρέχονται σε αυτό το άρθρο, η κουρκουμίνη δεν ήρθε άμεσα αντιμέτωπη με την υπάρχουσα θεραπεία στις μελέτες αυτές.

“Τροφή”: Προσωπικά είμαι κατά των “ιαμάτων πανάκεια” γιατί πολύ απλά δεν πιστευω ότι υπάρχει κάτι που να θεραπεύει τα πάντα. Ότι και να συμβαίνει όπως, είναι φύσει αδύνατον να υπάρχει θεραπεία με απλά αφεψήματα. Χρειάζεται συμπυκνωμένη η κάθε ωφέλιμη ουσία. 

Έτσι για να έχετε τα παραπάνω αποτελέσματα, θα έπρεπε να τρώτε έναν κουβά κουρκουμά την ημέρα!!! Γι` αυτό η λύση της κουρκουμίνης, είναι σαφώς καλλίτερη, αρκεί να είναι σωστή η ποιότητά της.. Το ίδιο, βέβαια, ισχύει και για τα υπόλοιπα φυσικά ιάματα.

Τέλος, έχω μία μικρή επιφύλαξη για τον κουρκουμά, που αφορά την χώρα προέλευσής του, εάν αυτή είναι π.χ. η Ινδία, γι` αυτό και προτιμώ τον κρόκο Κοζάνης ή το καγιέν.

“Τροφή”: Διαθέτω εξαιρετικής ποιότητας βιολογική κουρκουμίνη ως συμπλήρωμα διατροφής βέβαια, φυτοσωμική 10 φορές ποιο ισχυρή και αφομοιώσιμη από οποιαδήποτε άλλη, ώστε να εξασφαλίσετε όλες τις παραπάνω δράσεις της στο έπακρο.

Όσοι ενδιαφέρεστε, επικοινωνήστε στο μέιλ: life@proionta-tis-fisis.com




www.naturalcuresandhomeremedies.com
Ελεύθερη μετάφραση/επιμέλεια: proionta-tis-fisis.com