Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020

Πως τα συναισθήματα επηρεάζουν την πλάτη σας...!!!!

Ο Πλάτωνας είχε πει ότι το σώμα είναι η φυλακή της ψυχής. Μερικές φορές είναι ο αγγελιοφόρος που σας λέει πως όταν πονάτε κάτι πάει λάθος. Έτσι, αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως τα συναισθήματα μπορεί να επηρεάζουν την πλάτη σας, υπάρχει μια αρκετά σαφής απάντηση. Μπορούν να προκαλέσουν κράμπες, ένταση και πόνο που τα φάρμακα δεν μπορούν να ανακουφίσουν. 

Ο πόνος στην πλάτη είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα σε όλον τον κόσμο μαζί με τους πονοκεφάλους. Εκτιμάται ότι 1 στους 10 ανθρώπους έχει συχνά και είναι μία από τις μεγαλύτερες αιτίες για την οποία οι άνθρωποι παίρνουν αναρρωτική άδεια από την δουλειά τους. 

Υπάρχουν επίσης πολλά διαφορετικά πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν τον πόνο στην πλάτη. Ο κατάλογος περιλαμβάνει την κακή εργονομία στην δουλειά, κήλες, νεφρικά προβλήματα, οστεοπόρωση, αρθρίτιδα, εκφυλιστική νόσος μεσοσπονδύλιου δίσκου κτλ. Αλλά υπάρχει ένας άλλος παράγοντας που οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν. 

Όπως ίσως μαντέψατε μιλάμε για την σύνδεση μυαλού-σώματος. Αλλά πιο συγκεκριμένα για τα συναισθήματα και για την επίδραση τους σε αυτόν τον σύνθετο εκπληκτικό συνδυασμό οστών, συνδέσμων, τενόντων, μυών, ασπόνδυλων περιοχών, αρθρώσεων και νεύρων. 

Πράγματα όπως το στρες και το άγχος προκαλούν μικρές αλλαγές σε όλες αυτές τις φυσικές δομές. Σιγά σιγά οδηγούν σε φλεγμονές, έλλειψη συντονισμού και χρονικές περιόδους που είναι τόσο οδυνηρές που επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής σας. 

Πως επηρεάζουν τα συναισθήματα την πλάτη σας; 

Οι τρόποι με τους οποίους τα συναισθήματα επηρεάζουν την πλάτη μας είναι τόσο διαφορετικοί όσο και ενδιαφέροντες. Υπάρχουν ορισμένοι ειδικοί που λένε πως η σπονδυλική μας στήλη δεν υποστηρίζει μόνο του φυσικό μας βάρος, αλλά και τα συναισθήματα μας. 

Η πλάτη μας είναι σαν την κολώνα της ζωής μας και δεν το λέμε με την πνευματική έννοια. Απλώς σκεφτείτε ποιος είναι ο σκοπός της: να προστατεύει και να εγκλείει το νευρικό μας σύστημα. 

Ο πόνος στη μέση, οι κράμπες ή ακόμα χειρότερα ο χρόνιος πόνος στην πλάτη μπορεί να σας παραλύσει εντελώς. Μπορεί να σας αναγκάσει να σταματήσετε τα πάντα. Αλλά αυτός ο πόνος είναι ακριβώς όπως ένα πιστό σκυλί φυλά το σπίτι σας. 

Όταν υπάρχει κάποιος κίνδυνος, γαβγίζει. Το να τον ησυχάσετε με χάπια δεν θα σας βοηθήσει καθόλου αν δεν ξέρετε τι προκαλεί το πρόβλημα. Πρέπει να ανακαλύψετε τι απειλεί την «κολώνα του σώματος σας», το σημείο ισορροπίας της ζωής σας. 

Η θλίψη, η ανησυχία, το άγχος και η σχέση τους με την πλάτη σας 

Όσο περίεργο και αν ακούγεται, ο πόνος στην πλάτη είναι στην πραγματικότητα ένα από τα πιο συνηθισμένα σωματικά συμπτώματα στα άτομα με κατάθλιψη και άγχος. Γι 'αυτό βλέπετε τόσους πολλούς ανθρώπους να κάνουν ατελείωτες φυσιοθεραπείες σε ειδικούς. 

Δεν μπορούν να ανακουφιστούν. Δεν μπορούν να βρουν μια θεραπεία για τον επαναλαμβανόμενο πόνο στην πλάτη τους, τουλάχιστον όχι μέχρι να πάρουν τη σωστή διάγνωση από έναν ψυχολόγο ή από κάποιον άλλον επαγγελματία ψυχικής υγείας. 

Δεν μπορείτε να ξεχάσετε ότι ο πόνος στην πραγματικότητα είναι ένα νευρολογικό φαινόμενο που στέλνεται από το νευρικό μας σύστημα. Έτσι, όταν είστε φοβισμένοι, απογοητευμένοι ή στεναχωρημένοι σημαίνει ότι υπάρχει μια χημική ανισορροπία στον εγκέφαλο σας. 

Για παράδειγμα, οι ανωμαλίες στη σεροτονίνη και στην νορεπινεφρίνη γενικά σας δίνουν ένα ανώτερο επίπεδο αντίληψης για τον πόνο. 

Το στρες και το άγχος οδηγούν επίσης σε υψηλότερες ποσότητες κορτιζόλης στο αίμα σας. Αυτό είναι σημαντικό επειδή είναι η ορμόνη που αυξάνει τη ροή του αίματος και την ένταση των μυών. 

Ενεργοποιεί επίσης της αυτοάνοσες διεργασίες που μπορεί να επιτεθούν στις αρθρώσεις σας, να προκαλέσουν φλεγμονή στα νεύρα και ακόμη να μειώσουν το ασβέστιο στα οστά σας. 

Συναισθηματικός πόνος και πόνος στην πλάτη 

Η κολύμβηση, τα αντιφλεγμονώδη, τα μυοχαλαρωτικά… κανένα από αυτά δεν λειτουργεί όταν τα προβλήματα στην πλάτη σας προέρχονται από συναισθηματικό πόνο. Υπάρχει ακόμα και ένα άρθρο στο Psychology Today σχετικά με αυτό. 

Λένε ότι τα συναισθηματικά προβλήματα είναι ένα σημάδι ότι κάτι μέσα σας είναι διαλυμένο και μπερδεμένο. Η αόρατη πληγή εμφανίζεται συνήθως με την μορφή πόνου στην πλάτη, πονοκεφάλων, πεπτικών προβλημάτων κτλ. 

Υπάρχουν κάποιες θέσεις όπως στο University Medical Center Duke που ειδικεύονται στη θεραπεία για τέτοιες καταστάσεις. Ο δρ. Benson Hoffman λέει ότι το 80% των ανθρώπων πάσχει από πόνους στην πλάτη κάποια στιγμή στη ζωή του. 

Είναι το πιο συνηθισμένο πρόβλημα των ανθρώπων. Θέλει να δείξει ότι τα συναισθήματα μας επηρεάζουν την πλάτη μας και ότι τα συναισθηματικά προβλήματα όπως η θλίψη ή η απογοήτευση επικεντρώνονται σε αυτό το μέρος του σώματος μας. Είναι εκπληκτικό θέμα που μπορεί να μας ανοίξει τα μάτια. 

Πώς να αποτρέψετε και να θεραπεύσετε τον πόνο της πλάτης που σχετίζεται με τα συναισθήματα σας. 

Σταματήστε ένα δευτερόλεπτο για να σκεφτείτε κάτι. Φανταστείτε ότι έχετε μια φαρέτρα στην πλάτη σας. Είναι μια φαρέτρα γεμάτη βέλη για να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τον πόνο, για να τον αντιμετωπίσετε καλύτερα και για να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας από οτιδήποτε μπορεί να κολλήσει πάνω σας και να μετατραπεί σε πρόβλημα. 

· Ένας τρόπος για σιγουρευτείτε ότι έχετε αρκετά βέλη είναι κάνοντας βιοανάδραση. Είναι ένα είδος πρακτικής που σας δείχνει πως μπορείτε να βελτιώσετε την υγεία σας γνωρίζοντας περισσότερα για την πίεση του αίματος, τον καρδιακό ρυθμό και την ένταση των μυών. 

Βασικά σημαίνει πώς να εκπαιδεύσετε τον εγκέφαλο σας ώστε να δουλεύει για σας. Μπορείτε να το κάνετε αυτό προσέχοντας τις σωματικές διαδικασίες που δεν παρατηρούσατε πριν. 

· Η γνωστική-συμπεριφορική θεραπεία μπορεί επίσης να είναι μεγάλη βοήθεια. Είναι ένας εκπληκτικός τρόπος για να αποκτήσετε μεγαλύτερο έλεγχο στις σκέψεις σας και να ενθαρρύνετε τον εαυτό σας να κάνει συνήθεια τις πιο υγιείς και καλύτερες συμπεριφορές. 

· Είναι αρκετά σαφές πως τα συναισθήματα επηρεάζουν την πλάτη μας. Έτσι, δεν υπάρχει λόγος να μην δοκιμάσετε διαφορετικές τεχνικές για να ανακαλύψετε ποια σας βολεύει περισσότερο. To American Chronic Pain Association έχει αρκετές προτάσεις. 

Μπορείτε να κάνετε πράγματα όπως το να προσθέσετε περισσότερη βιταμίνη D στη διατροφή σας ή να χρησιμοποιήσετε αυτές που λέγονται «τεχνικές απόσπασης προσοχής». Περιλαμβάνουν βασικά το πώς να εκπαιδεύσετε τον εγκέφαλο σας να σκέφτεται συγκεκριμένες εικόνες, μυρωδιές ή τραγούδια για να αποσπάστε από τον πόνο. 

Τι περιμένετε; 

Τώρα γνωρίζετε την επίδραση που έχουν τα συναισθήματα στην πλάτη σας. Οπότε πως μπορείτε να την αποτρέψετε; Φροντίστε τα συναισθήματα σας ακριβώς όπως κάνετε με την διατροφή σας και μην ξεχνάτε ποτέ να κινείστε. Ένα σώμα που κινείται και ένα μυαλό που καθαρίζεται μια στο τόσο είναι τα μυστικά για την καλή υγεία. Λοιπόν, τι περιμένετε; Ξεκινήστε! 




Ποιος είναι ο προορισμός του ανθρώπου σε αυτή τη ζωή...!!!!

Πρώτα από όλα ο κάθε άνθρωπος έχει τα δικά του πιστεύω και ξέρει στο περίπου τι επιθυμεί να κάνει στην ζωή του. 

Πολύς κόσμος θέλει στη ζωή του να κάνει πολλά ταξίδια άλλος επιθυμεί την απόλυτη ελευθερία, τα πλούτη, μια υπέροχη καριέρα ή μια πετυχημένη οικογένεια, πάντως σίγουρο είναι πως έχει σχέδια για την ζωή και δεν παύει να ονειρεύεται και να ελπίζει. 

Βέβαια κάποιοι έχουν παραδώσει τα όπλα επειδή πιστεύουν πως η ζωή είναι πολύ άδικη και σκληρή για να παλέψουν για αυτήν όμως πρέπει να καταλάβουν πως όσο άδικη και σκληρή και αν είναι δεν έχουν να χάσουν κάτι αν προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν αυτά που επιθυμούν. 

Άλλωστε αν ο κόσμος ήταν τέλειος γιατί θα προσπαθούσαμε; Για τίποτα όλα θα ήταν έτοιμα και κανείς δεν θα επιθυμούσε τίποτε. Για κάποιους αυτό μπορεί να είναι υπέροχο όμως αν δεν παλέψεις γι' αυτό που θέλεις δεν καταλαβαίνεις και την αξία του. 

Όμως, όπως πολλοί σοφοί έχουν πει, ο προορισμός του ανθρώπου είναι η αγάπη για την ζωή και η ευτυχισμένη οικογένεια. 

Κάποιοι λένε και η πετυχημένη καριέρα, ο καθένας τα βάζει με την δικιά του σειρά, άλλος μπορεί να βάλει πρώτα την καριέρα και μετά την οικογένεια ή και το ανάποδο όμως η αρχή είναι η αγάπη για την ζωή και τον κόσμο, γιατί αν δεν υπήρχε η αγάπη μέσα στην καρδιά του ανθρώπου τότε ούτε ποιος είναι ο προορισμός του ξέρει, ούτε γιατί υπάρχει. 

Ο άνθρωπος για κάποιο λόγο έχει έρθει στη ζωή για να δημιουργεί και να αφήνει το στίγμα του από όπου και αν περνάει, το θέμα είναι να έχει καλές προθέσεις και να αγαπά τον πλανήτη και τον κόσμο όπου ζει. 

Αλλά πάντα ο άνθρωπος για να πετύχει αυτά που θέλει πρέπει να έχει πάνω από όλα πίστη στον εαυτό του, θέληση, πυγμή και να γνωρίζει πως για να καταφέρει να πραγματοποιήσει αυτά που επιθυμεί στην σκληρή αυτή ζωή, πρέπει να την αντιμετωπίσει κατά μέτωπο και αν πέσει να ξανασηκωθεί. 




Κάθε εμπειρία σου είναι ένα μάθημα. Να είσαι ευγνώμων ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολη είναι η ζωή...!!!!

Άκου, ξέρω πως έχεις περάσει πολλά τελευταία. Και ξέρω πως είσαι πολύ κοντά στο να χάσεις κάθε ελπίδα που είχες. Αλλά θέλω να σταματήσεις ό, τι κάνεις τώρα και να διαβάσεις αυτό. Υπόσχομαι ότι δεν θα είναι ένα ανούσιο κλισέ. Είναι η αλήθεια. 

Η ζωή μας έχει δοθεί για να μάθουμε από αυτή. Είναι το πιο πολύτιμο δώρο που μπορούμε να λάβουμε. 

Είναι ένα απρόβλεπτο, θαυμάσιο και περιπετειώδες ταξίδι που μας βοηθά να εξερευνήσουμε το βάθος μας, να βρούμε τον εαυτό μας, να βιώσουμε αυτά που έχει να μας προσφέρει αυτός ο κόσμος και να εξελιχθούμε σε ανώτερα όντα. 

Μια σκάλα προς την αυτογνωσία. Ένας δρόμος προς την αγάπη για τον εαυτό μας. Μια περιπέτεια που μας βοηθά να μάθουμε τον σκοπό της ύπαρξης μας. 

Κι όμως, οι περισσότεροι συχνά ξεχνούν την σημασία αυτού του δώρου. Αφήνουν τις αποτυχίες τους να καθορίσουν το ταξίδι τους. Πέφτουν αλλά είναι πολύ χαμένοι για να βρουν τον δρόμο τους. Και έτσι, μένουν στο σκοτάδι. 

Παραμένουν κρυμμένοι και περνούν το υπόλοιπο της ζωής τους μετανιώνοντας τις αποφάσεις που τους έφεραν σε αυτή την κατάσταση εξαρχής. 

Υπάρχει μια αχτίδα φωτός στο τέλος του σκοτεινού τούνελ, αλλά επιλέγουν να το αποφεύγουν. Διαλέγουν να ξεχάσουν το γεγονός πως είναι ευλογημένοι με πιο σημαντικά πράγματα στην ζωή. 

Γνωρίζω πως βρίσκεσαι εκεί τώρα. Και ξέρω πως φοβάσαι, αλλά κάτι μου λέει πως μπορείς να δεις το φως στο σκοτάδι. Γι' αυτό πιστεύω πως έχεις την δύναμη να θυμηθείς πόσο εκπληκτική είναι η ζωή. 

Δεν λέω πως δεν είναι δύσκολη. Απλώς λέω να είσαι ευγνώμων. 

Να είσαι ευγνώμων γι 'αυτούς που σε αγαπούν, που σου έχουν δείξει πως είναι η αληθινή αγάπη. Να είσαι ευγνώμων γι 'αυτούς που σε έχουν απογοητεύσει, που σε έκαναν ένα δυνατότερο και σοφότερο άτομο. Να είσαι ευγνώμων για κάθε εκπληκτική και δυσάρεστη εμπειρία της ζωής σου. Αν δεν ήταν αυτές οι επώδυνες στιγμές δε θα βρισκόσουν εδώ σήμερα. 

Να είσαι ευγνώμων για τις ουλές στο σώμα σου, τα σημάδια στην καρδιά σου, τα λάθη που έχεις κάνει, τα εμπόδια που έχεις ξεπεράσει και τις αποτυχίες που έχεις υποστεί. Κάθε σημάδι στο σώμα σου είναι η απόδειξη του πόσο σκληρός/ή έχεις γίνει. Κάθε πτώση είναι σημάδι του πόσο μακριά έχεις φτάσει. Κάθε λάθος που έχεις κάνει σε έχει φέρει εδώ ακριβώς που είσαι σήμερα. 

Να είσαι ευγνώμων για την ομορφιά αυτού του κόσμου. Μερικοί δεν είναι τόσο τυχεροί όσο εσύ. 

Να είσαι ευγνώμων που βλέπεις την ανατολή του ηλίου, την βροχή και οσμίζεσαι την μυρωδιά των λουλουδιών. Να είσαι ευγνώμων που έχεις μια σκεπή πάνω από το κεφάλι σου. Να είσαι ευγνώμων που έχεις ένα μαλακό μαξιλάρι. 

Να είσαι ευγνώμων που έχεις μια οικογένεια που σε νοιάζεται. Να είσαι ευγνώμων γι' αυτά τα μικρά πράγματα που κάνουν την ζωή το πιο εντυπωσιακό ταξίδι. 

Ξέρω πως παλεύεις. Και ξέρω πως έχεις χαθεί πολύ για να ακολουθήσεις το φως και να βρεις τον δρόμο σου. Αλλά η ζωή σου έχει μόλις αρχίσει. Και αυτό που βιώνεις τώρα δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα μάθημα. Οπότε, σε παρακαλώ. Σταμάτα να ταλαιπωρείς τον εαυτό σου και άσε την ζωή να κυλήσει. 

Σταμάτα να μετανιώνεις για τις πράξεις σου. Να εκτιμάς ό, τι έχεις. 

Ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολη και σκοτεινή γίνεται μερικές φορές η ζωή, κατάλαβε ότι υπάρχει πάντα κάτι πολύτιμο που μπορείς να μάθεις. 

Να είσαι ευγνώμων γι' αυτή την ευκαιρία. 




Μαγεία Τ. 

Ο κύκλος της ζωής επαναλαμβάνεται, ξανά και ξανά...!!!!

Όταν ένα αστέρι πεθαίνει, όλη η ενέργεια που είναι αποθηκευμένη στο εσωτερικό του πυρήνα του, εκτοξεύεται προς τα έξω με απίστευτη δύναμη. Η ενέργεια του απελευθερώνεται σε μια κατακλυσμιαία στιγμή εξαλείφοντας την ύπαρξη του. Με την πάροδο του χρόνου από τα λείψανα αυτά του άστρου, θα δημιουργηθούν και άλλα νέα άστρα. Αυτός είναι ο κύκλος της ζωής, ο κύκλος του σύμπαντος. 

Ο θάνατος είναι μέρος της ζωής. 

Σαν ένα αστέρι είναι ο άνθρωπος, αλλά και σαν ένα λουλούδι, μέρος αμετάκλητο και αυτός της φύσης. Ανθίζει, μαραίνεται κι έπειτα χάνεται. Γίνεται γη κι από τους σπόρους που αφήνει πίσω του δημιουργείται νέα ζωή και ο κύκλος επαναλαμβάνεται. Ίσως αυτό να είναι η αθανασία. 

Γι ´αυτό έχουμε τόσο έντονη την ανάγκη της αναπαραγωγής, το βιολογικό μας κάλεσμα να αφήνουμε πίσω μας απογόνους. Με την νέα ζωή, αφήνουμε μέρος της δίκης μας ύπαρξης, σαν την συνέχεια μας. 

Τα λίγα χρόνια που έχουμε ακόμα να ζήσουμε, μοιάζουν ασήμαντα μπροστά στον απέραντο χρόνο της αιωνιότητας. Οι άνθρωποι που το κατανοούν αυτό σέβονται την ζωή. 

Ξέρουν πως δεν πεθαίνουν, απλά σταματούν να υπάρχουν όπως γνωρίζουν. 

Όταν καταλάβει κανείς ποσό εύθραυστα και ονειρικά είναι όλα γύρω μας τόσο πιο εύκολα θα συνειδητοποιήσει την αιωνιότητα της εσωτερικής μας φύσης. 

Όταν όμως βιώνουμε τον θάνατο αγαπημένων μας ανθρώπων, είναι πολύ σκληρό. Όταν συμβαίνει αυτό, πρέπει να έχουμε πίστη πως θα γίνουμε ευτυχισμένοι και πάλι μια μέρα. 

Γιατί το φως είναι πιο δυνατό από το σκοτάδι. 

Αντιμετωπίζοντας από κοντά τον θάνατο, πρέπει να παραδοθούμε στην θλίψη και να μην μιλάμε εάν δεν επιθυμούμε, όσο καιρό και αν χρειαστεί. Με την πάροδο του χρόνου, θα πάψουν να κυλάνε συχνά δάκρυα από το πρόσωπο μας και θα κλαίμε κρυφά μόνο τις νυχτες. Μετά από καιρό θα συμβαίνει όλο και λιγότερο ωσότου έρθει η στιγμή που θα είμαστε απλά ήσυχοι. 

Το αίμα που τρέχει στις φλέβες μας θα μας κάνει και πάλι να ζήσουμε. Διότι η ζωή, είναι πιο δυνατή από τον θάνατο. 

Εκείνη την μέρα που θα παραδεχτούμε πως ο θάνατος αποτελεί μέρος της ζωής θα καταφέρουμε να ζήσουμε όπως όταν ήταν κοντά μας οι άνθρωποι αυτοί. Με την διαφορά ότι από εκεί ψηλά μπορούν να κάνουν την ζωή μας ακόμα πιο φωτεινή. Τότε θα γίνουμε ευτυχισμένοι και πάλι. 

Ο θάνατος μας τρομάζει μόνο επειδή δεν τον κατανοούμε. Το να φύγεις από την ζωή λίγο νωρίτερα ή λίγο αργότερα δεν έχει καμία σημασία. Αλλά το να ζεις με θάρρος, ν´αγαπάς, να μπορείς να διακρίνεις την ομορφιά στο κάθε τι, είναι που κάνουν την παραμονή μας στον κόσμο να αξίζει. Όσο και αν διαρκέσει. 

Η ίδια η φύση μας διδάσκει πως η ζωή δεν μπορεί να υπάρχει χωρίς τον θάνατο. Όπως έρχεται η άνοιξη, το καλοκαίρι, το φθινόπωρο, έπειτα ο χειμώνας, έτσι και ο άνθρωπος, γεννιέται, αποκτά τα νιάτα του, γερνάει και πεθαίνει. Ο κύκλος της ζωής επαναλαμβάνεται, ξανά και ξανά, μέσα στους κύκλους του χρόνου. 

Δεν έχουμε κανένα λόγο να φοβόμαστε τον θάνατο, όπως η μέρα δεν έχει κανέναν λόγο να φοβάται την νύχτα. Η κάθε νέα μέρα διδάσκει την επόμενη όπως και η κάθε νέα ζωή που έρχεται στον κόσμο, διδάσκεται από την προηγούμενη. 

«Κάθε φορά που γεννιέται ένας άνθρωπος το ρολόι της ανθρώπινης ζωής κουρδίζεται για μια ακόμα φορά και επαναλαμβάνει την ίδια μουσική που έχει ήδη παιχτεί αμέτρητες φορές, μοτίβο, μοτίβο και μέτρο, μέτρο, χωρίς σημαντικές παραλλαγές» Άρθουρ Σοπενχάουερ 




20 πράγματα που θα ήθελα να μου είχαν πει για το πένθος...!!!!

Το πρόβλημα με τον θάνατο είναι ότι ανεξαρτήτως με το πόσο προετοιμασμένοι είμαστε, πάντα θα μας σοκάρει. Η διαδικασία του πένθους είναι ένας τρόπος να μάθουμε ποιοί είμαστε πραγματικά. Όσο πιο πολύ αγαπούσαμε κάποιον, τόσο πιο πολύ υποφέρουμε. 

Ο θάνατος, η τραγωδία και η απώλεια μας επιτρέπουν να κοιτάξουμε πιο βαθιά στην ψυχή μας και να δούμε τι αξίζει περισσότερο κι αυτό δεν είναι πάντα κακό. 

Ακόμα κι έτσι, θα ήθελα κάποιος να μου έχει πει τι να περιμένω. Αλλά μέχρι να συμβεί σε μας του ίδιους, δεν μπορούμε να το καταλάβουμε. Μέσα από την καρδιά μου, γράφω αυτά που έμαθα εγώ και αφιερώνω αυτό το κείμενο σε όποιον νιώθει θλίψη ή βιώνει μια απώλεια, έναν χωρισμό, ένα διαζύγιο ή τον θάνατο ενός αγαπημένου προσώπου. 

1. Στην πραγματικότητα δεν ξεπερνάμε ποτέ μια απώλεια. Την αφομοιώνουμε, κι αυτή μας οδηγεί σε έναν τρόπο ζωής με πιο ουσιαστικές προτεραιότητες. 

2. Θα ανακαλύψετε το βάθος της αγάπης που διαθέτετε, κάτι που ποτέ πριν δεν γνωρίζατε ότι υπήρχε. 

3. Ποτέ να μην λυπάστε για τον τρόπο που αγαπήσατε. Η αγάπη πάντα έχει αξία. 

4. Οι άνθρωποι μερικές φορές λένε πράγματα που μπορεί να σας φανούν ανόητα ή να σας πληγώσουν. Μην το πάρετε προσωπικά. Συνήθως απλώς προσπαθούν να βοηθήσουν. 

5. Δεν υπάρχει πάντα μια κατάλληλη στιγμή ή κάποια αιτία. Μερικές φορές τα πράγματα απλώς συμβαίνουν. 

6. Να ξέρετε ότι κάνατε ό,τι καλύτερο μπορούσατε τη στιγμή που έπρεπε. Συγχωρήστε τον εαυτό σας. Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο που θα μπορούσατε να κάνετε ή να πείτε. 

7. Είναι φυσιολογικό να νιώθετε θυμό. Αγκαλιάστε αυτό το συναίσθημα κι αφήστε το να λειτουργήσει μέσα σας. 

8. Ένας θάνατος μπορεί να φέρει στην επιφάνεια τα καλύτερα στοιχεία σε μια οικογένεια, μπορεί όμως να βγάλει και τα χειρότερα. Να είστε προετοιμασμένοι για όλα. 

9. Η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου μπορεί να σας κάνει να αναζητήσετε τον δικό σας σκοπό και τους στόχους σας κι αυτό είναι κάτι θετικό. 

10. Θα βρείτε παρηγοριά στα πιο απρόσμενα μέρη. 

11. Οι ξαφνικές συναισθηματικές εκρήξεις αποτελούν μέρος της όλης διαδικασίας. Αφήστε τον εαυτό σας να τις βιώσει. 

12. Δεν υπάρχει φυσιολογική ή μη αντίδραση όταν πρόκειται για πένθος. Να είστε υπομονετικοί και ελαστικοί με τον εαυτό σας. 

13. Οι άνθρωποι γύρω σας θα σας δείξουν ποιοί πραγματικά είναι. Στις δυσκολίες θα δείτε το πραγματικό τους πρόσωπο. 

14. Ποτέ δεν θα γίνετε όπως ήσασταν παλιότερα. 

15. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που θα πρέπει να κρατήσει η θλίψη σας. 

16. Η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου μας υπενθυμίζει αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία στη ζωή. 

17. Μια μεγάλη απώλεια είναι μια ευκαιρία να πάψετε να σκέφτεστε το εγώ σας και να ζήσετε περισσότερο με το συναίσθημα. 

18. Μην αποφεύγετε τον πόνο, διότι θα κάνετε τα πράγματα χειρότερα και θα παρατείνετε τη διαδικασία. Αφήστε τα συναισθήματά σας ελεύθερα. 

19. Η ζωή σας ήταν πιο πλούσια και όμορφη χάρη στην αγάπη που είχατε. 

20. Αυτό που νομίζετε ότι είναι το τέλος συχνά αποτελεί μια καινούρια αρχή.




Της συγγραφέως Shannon Kaiser 

Να μπορούμε να συγχωρούμε είναι “Δύναμη”...!!!!

Ποιος είναι, όμως, ο πρώτος που χρειάζεται συγχώρεση; 
Το να έχουμε την ικανότητα να συγχωρέσουμε είναι “δύναμη”. Είναι ένα μέσο για να προάγουμε την ποιότητα της ζωής μας, την καθημερινότητα μας. Κυρίως με όρους ψυχικής ηρεμίας, αλλά και αυτοί με τη σειρά τους επηρεάζουν και τις πιο πρακτικές εκδοχές των εκάστοτε δράσεων μας… 

Τι εννοούμε, επομένως, με τη λέξη “συγχώρεση”; Πώς αντιλαμβανόμαστε τη συγχώρεση ως πράξη κι όχι ως θεωρία; Γιατί η αλήθεια είναι πως πολύ πιο εύκολα θα σκεφτόμασταν κάτι τέτοιο -να συγχωρέσουμε- παρά θα το κάναμε! 

Συγχωρώ, λοιπόν, σημαίνει - κατ’ αρχάς ετυμολογικά - “κάνω χώρο”, σημαίνει, διευρύνομαι, μεγαλώνω, ανοίγω για να χωρέσει το “Άλλο”, το “Αντίθετο” θα λέγαμε, ακόμη κι αυτό που με πλήγωσε, που μου έκανε κακό. Ανοίγω για να χωρέσω την αδυναμία του άλλου, του συνανθρώπου μου.

Διευρύνομαι, δείχνοντας μεγαλοψυχία και αξιοπρέπεια… 

Οπωσδήποτε κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο, ούτε συμβαίνει αυτονόητα κι αυτόματα. Ίσα-ίσα… Οι άνθρωποι θυμώνουμε , πεισμώνουμε, ανοίγουμε βεντέτες. 

Όμως έτσι η πληγή συντηρείται, δεν κλείνει. Ο πόνος, ο θυμός, μας καθηλώνουν στα ίδια πικρά συναισθήματα και στερούμαστε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε, να εξελιχτούμε σε κάτι καλύτερο. 

Το ίδιο συμβαίνει και με τον ίδιο μας τον εαυτό! 

Δεν μας συγχωρούμε. Είμαστε (συνήθως) αυστηροί κριτές, δεν μας αναγνωρίζουμε ελαφρυντικά, δεν δεχόμαστε το Λάθος. Αντιθέτως, αφηνόμαστε στις αυτοτιμωρητικές τύψεις να μας βασανίζουν για πολύ καιρό. 

Τύψεις και ενοχές… Γενιές ολόκληρες μεγάλωσαν στερούμενες την ευκαιρία να απελευθερωθούν από αυτό το βάσανο. Ενοχές σχεδόν για τα πάντα… Έναντι τι; Μιας τελειότητας; Ενός και μοναδικός Σωστού; Ενός “θα έπρεπε”; 

Συγχωρώ σημαίνει κάνω χώρο… Ακόμη και για το λάθος! 

Ίσως έτσι να μπορέσουμε να αποδεχτούμε ότι δεν είμαστε Τέλειοι, ότι δεν τα ξέρουμε όλα. Και ίσως τότε να ανακουφιστούμε, να ανασάνουμε. 

Και ίσως τότε να πάμε παρακάτω, μακρύτερα, ψηλότερα… 




Γιάννης Ξηντάρας 

Ενδείξεις ότι είστε έτοιμοι να κάνετε μία μεγάλη αλλαγή στη ζωή σας…!!!!

Έρχονται κάποιες στιγμές στη ζωή μας που γνωρίζουμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι δραστικό για να αλλάξουμε την πορείας της ζωής μας, ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε τη ζωή που θέλουμε και να είμαστε πραγματικά χαρούμενοι. Αυτές οι στιγμές μπορεί να μας τρομάζουν, αλλά θα μας οδηγήσουν σε μία αλλαγή που θα μας επιτρέψει να ωριμάσουμε, να εξελιχθούμε και να γίνουμε αυτοί που πρέπει να γίνουμε. 

Σε περίπτωση που αναρωτιέστε εάν είστε έτοιμη για μία τόσο μεγάλη αλλαγή και για την χαρά που θα ακολουθήσει, ακολουθούν 7 σίγουρα σημάδια που δείχνουν ότι είστε «ανοιχτοί» για μεγάλες αλλαγές. 

Περνάτε μία περίοδο αναστάτωσης στη ζωή σας 
Μπορεί να πρόκειται για την καριέρα σας, τις σχέσεις σας, την οικογενειακή σας ζωή ή τα οικονομικά σας, αλλά οποιαδήποτε μεγάλη αναταραχή είναι ένδειξη ότι είναι απαραίτητο να γίνει κάποια αλλαγή. 

Επιπλέον, αποτελεί μία καλή ευκαιρία για να μάθετε κάτι παραπάνω για τον εαυτό σας, για το τι θέλετε και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές για να είστε ήρεμοι και χαρούμενοι. Μία μεγάλη αναστάτωση δεν είναι παρά μία πρόσκληση για να κάνετε ενδοσκόπηση, να εξελιχθείτε και να δημιουργήσετε νέες στρατηγικές για να κάνετε τη ζωή σας όπως θέλετε. 

Βρίσκεστε σε τέλμα 
Σκέφτεστε εδώ και καιρό να κάνετε μία αλλαγή και δεν αντέχετε να έχετε άλλο αρνητισμό, δυστυχία και μιζέρια στη ζωή σας. Είστε έτοιμοι να ξαναρχίσετε τη ζωή σας και θα κάνετε ό,τι χρειαστεί για να το πετύχετε. 

Έχετε κουραστεί να περνούν απλά οι μέρες 
Τη ζωή πρέπει να την ευχαριστιόμαστε, να μας γεμίζει εμπειρίες και να είναι γεμάτη αγάπη και να μην περνούν οι μέρες και το μόνο που να έχουμε καταφέρει είναι να έχουμε καταφέρει να πληρώσουμε τους λογαριασμούς. 

Η τωρινή σας ζωή είναι πολύ μικρή για να χωρέσει τα όνειρά σας 
Εάν έχετε μεγάλα όνειρα αλλά δεν βλέπετε πως μπορείτε να τα τα πραγματοποιήσετε έτσι όπως είναι τώρα η ζωή σας, σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε λίγο χώρο. Για να γίνει μία μεγάλη αλλαγή, χρειάζονται και μεγάλες αποφάσεις στη ζωή. 

Η καρδιά σας, σας λέει ότι μπορείτε να έχετε πολλά περισσότερα 
Με μία πρώτη ανάγνωση, η ζωή σας μοιάζει μια χαρά και δεν έχετε τίποτα για να παραπονεθείτε. Για κάποιο λόγο, όμως, νιώθετε μία εσωτερική ανάγκη για να έχετε περισσότερα. Δεν έχετε αποφασίσει ακόμα τι είναι αυτό που πρέπει να αλλάξετε, αλλά μέσα σας έχετε ήδη αρχίσει να αλλάζετε και μόλις ενδώσετε στην εσωτερική φωνούλα που σας λέει να κάνετε αυτό το βήμα η ζωή σας θα αρχίσει να μεταμορφώνεται. 

Όλα γύρω σας, σας λένε «ναι» 
Παρατηρείτε ότι όλοι γύρω σας παίρνουν «τρελές» αποφάσεις, όπως να παραιτηθούν από τη δουλειά τους, να χωρίσουν, να μετακομίσουν ή να φύγουν εκτός χώρας προκειμένου να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Όλα αυτά δεν είναι παρά σημάδια που σας στέλνει το σύμπαν για να σας πει να ρισκάρετε. Υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος εκεί έξω που σας περιμένει. 

Διαβάζετε αυτό το άρθρο 
Γνωρίζετε πολύ καλά ότι βρίσκεστε σε μία φάση αλλαγής. Νιώθετε την έμπνευση να σας κυριεύει και να σας τραβά να μεταμορφωθείτε. Αυτός είναι και ο λόγος που διαβάζετε αυτό το άρθρο, για να σας δώσει αυτή την ώθηση που χρειάζεστε για να το τολμήσετε. Αφεθείτε στις αλλαγές και δεν θα το μετανιώσετε. 




Όσο πιο άδειος ο άνθρωπος τόσο μεγαλύτερο θόρυβο κάνει…!!!!

Μια φορά κι έναν καιρό ένα δάσκαλος περπατούσε με τον μαθητή του στο δάσος. Καθώς περπατούσαν, ανάμεσα στους φυσικούς ήχους της ζούγκλας, άρχισε να ακούγεται και ένας διαφορετικός, αφύσικος ήχος. 

Τότε, ο δάσκαλος σταματάει απότομα, γυρνάει προς την πλευρά του μαθητή του και τον ρωτάει «Μπορείς να διακρίνεις τι είναι αυτός ο ήχος;» 

Ο μαθητής κοντοστάθηκε και αφού αφουγκράστηκε για λίγη ώρα απάντησε «Είναι μια καρότσα». Ο δάσκαλος δεν φάνηκε ικανοποιημένος από την απάντηση και ρώτησε εκ νέου «Ναι, είναι μια καρότσα αλλά τι καρότσα είναι;» 

Ο μαθητής αφουγκράστηκε για λίγο ακόμα και ομολόγησε ότι δεν μπορούσε να καταλάβει. Ο δάσκαλος τότε χαμογέλασε και του είπε 

«Είναι μια άδεια καρότσα, γι 'αυτό κάνει τόσο θόρυβο», και συνέχισε «Το ίδιο συμβαίνει και με τους ανθρώπους. Όσο πιο άδειοι είναι, τόσο πιο πολύ θόρυβο κάνουν και τόσο πιο πολύ μιλάνε». 




Ένα πράγμα που πρέπει να κάνεις πριν πεθάνεις…!!!!

Βαρέθηκα να βλέπω λίστες με : “τα εκατό πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν πεθάνεις”.

Με “τα εκατό μέρη που πρέπει να επισκεφτείς πριν πεθάνεις”.

Με “τις εκατό ταινίες που πρέπει να δεις πριν πεθάνεις”.
Με “τα εκατό φαγητά που πρέπει να φας πριν πεθάνεις”.

Με “τα εκατό τραγούδια που πρέπει να ακούσεις πριν πεθάνεις”. 

Λίστες με “πρέπει” πριν πεθάνεις. 
Θα πεθάνεις.
Μια μέρα. Μια νύχτα. Ένα απόγευμα.

Και θα κρατάς στο χέρι λίστες με πράγματα που θα έπρεπε να έχεις κάνει πριν πεθάνει.

Λίστες με υποχρεώσεις, εκκρεμότητες, και “πρέπει”.

Για αυτό έζησες;
Για να κρατάς λίστες και να σβήνεις όσα έκανες από τις λίστες αυτές;

Για αυτό έζησες;
Για να “πρέπει”;

Για αυτό έζησες;
Για να πεθάνεις;

Ένα πράγμα “πρέπει” να κάνεις πριν πεθάνεις.

Να ζήσεις.
Να βρεις χρόνο για να ζήσεις.

Για να κάνεις το ένα πράγμα που πρέπει να κάνεις πριν πεθάνεις.

Να ζήσεις.
Να επισκεφτείς το αγαπημένο σου μέρος όσες φορές το θες και το έχεις ανάγκη. Κι ας είναι ένα μέρος.

Να δεις την αγαπημένη σου ταινία που σε κάνει να κλαις, να γελάς, να ελπίζεις, να προβληματίζεσαι, που δεν σε κάνει να κάνεις τίποτα από όλα αυτά παρά σε κάνει να περνάς ευχάριστα τον χρόνο σου. Κι ας είναι μια “χαζοταινία” χωρίς ουσία, χωρίς νόημα.

Να μαγειρέψεις και να φας το αγαπημένο σου φαγητό. Να κάνεις την κουζίνα χάλια, να λερώσεις πέντε πιάτα, τρεις κατσαρόλες, οχτώ σκεύη. Και να απολαύσεις το αγαπημένο σου φαγητό μόνος σου ή με παρέα. 

Κι αν θες μαγείρεψε το ίδιο πιάτο εκατό φορές, με τον ίδιο τρόπο, κι αν θες αφαίρεσε κάποιο συστατικό κι αν θες πρόσθεσε κάποιο.

Να ακούς το αγαπημένο σου τραγούδι εκατό φορές την μέρα. Βάλτο στην επανάληψη και άκουγε το συνέχεια. Τραγούδα το όταν κάνεις μπάνιο, όταν έχει κίνηση, όταν διαβάζεις, όταν λυπάσαι, όταν χαίρεσαι. 

Έχε την μελωδία του στο μυαλό σου. Και τραγούδα το δυνατά. Και άλλαξε τους στίχους αν δεν σου αρέσουν κάποια στιγμή. Γράψε τους δικούς σου στίχους. 

Να βρεις χρόνο.
Για εσένα. Για τους άλλους.
Χρόνο για εσένα. Με εσένα. Χρόνο να γνωρίσεις, να ακούσεις, να μάθεις να αγκαλιάσεις τον εαυτό σου. Τον εαυτό αυτό που κουράστηκε να ζει με λίστες. Που βαρέθηκε να είναι λίστα.

Να βρεις χρόνο. Να δεις ποιος είσαι, τι είσαι. Τι θες και τι έχεις ανάγκη. Τι μπορείς και τι δεν μπορείς. Τι είσαι.

Και να το αγκαλιάσεις αυτό που είσαι. Να το δεχτείς. 

Να βρεις χρόνο για τους άλλους. Με τους άλλους. Χρόνο να τους γνωρίσεις, να τους ακούσεις, να τους μάθεις, να τους αγκαλιάσεις. Να γελάσεις μαζί τους, να κλάψεις μαζί τους, να θυμώσεις μαζί τους, να τους δεχτείς, να τους αγαπήσεις ή να μην τους αγαπήσεις. Απλά να τους γνωρίσεις. 

Να δεις τι μπορείτε να κάνετε μαζί, τι δεν μπορείτε να κάνετε μαζί. Να δεις ποιοι είστε. Τι είστε. Να πείτε όσα δεν είπατε. Να κάνετε όσα δεν κάνατε.

Να βρεις χρόνο να μυρίσεις ένα λουλούδι. Να το μυρίσεις, να μην το κόψεις. Γιατί κι αυτό μια ζωή έχει και σαν κι εσένα το μοναδικό πράγμα που “πρέπει” να κάνει πριν πεθάνει είναι να ζήσει. 

Να βρεις χρόνο να κοιτάξεις τον ήλιο και το φεγγάρι. 

Να σηκώσεις το κεφάλι ψηλά και να δεις τον ουρανό και τα αστέρια. Και να σκεφτείς χαζεύοντας την απεραντοσύνη του πόσο μικρός είσαι μπροστά στο αχανές σύμπαν. Και να καταλάβεις πόσο σπουδαία είναι η μικρή ύπαρξη σου μέσα στην απεραντοσύνη του σύμπαντος.

Πόσο σπουδαία είναι για εσένα η μικρή αυτή ύπαρξη σου. Η μικρή ζωή σου. Και να την κάνεις κάτι.

Να την ζήσεις.
Να πεις συγγνώμη, ευχαριστώ, παρακαλώ, θύμωσα, πληγώθηκα, χάρηκα, λυπήθηκα, μπορώ, δεν μπορώ, θέλω, δεν θέλω, έλα, φύγε. Είμαι.

Να καταλάβεις ότι είσαι.
Να καταλάβεις ότι έχεις.

Να καταλάβεις πως οι λίστες των άλλων δεν είναι δικές σου. 

Να κάνεις μια λίστα.
Για εσένα.

Να χωράς και να ακολουθείς μια λίστα. Την δική σου.
Γιατί το μοναδικό πράγμα που πρέπει να κάνεις πριν πεθάνεις είναι ένα, να ζήσεις. 




Πες μου ποιο χρώμα αγαπάς να σου πω τι φοβάσαι…!!!!


Το χρωματολόγιο των φόβων της ύπαρξης σου… 
Έχω την ευλογία να ζω σε μέρη όπου η φύση είναι μαγευτική. Στην πανέμορφη Ήπειρο, έχω πατήσει δρόμους γεμάτους από χρυσά και κόκκινα εύθραυστα φύλλα κάτω από τα πόδια μου, ιδίως το φθινόπωρο. Ως παιδί, συνήθιζα να βουτώ μέσα σε σωρούς από πεσμένα χρυσοκίτρινα φύλλα. (Οκ, ακόμη το κάνω, αν και δεν είμαι παιδί). 

Αγαπώ τα χρώματα είναι η αλήθεια, αλλά κυρίως το φθινόπωρο και μετέπειτα την άνοιξη είναι μια εποχή για να διαλογιστείς για τα χρώματα, το θάνατο και την αναγέννηση. 

Γνωρίζεις αλήθεια το κρυμμένο μυστικό της πτώσης των φύλλων το φθινόπωρο; Τα φύλλα στην πραγματικότητα δεν “αλλάζουν” χρώματα. 

Με τη χειμερινή σεζόν, η διαδικασία της φωτοσύνθεσης γίνεται χωρίς τα βασικά συστατικά του ηλίου και της ζεστασιάς και έτσι τα δέντρα αρχίζουν να χάνουν χλωροφύλλη. 

Με την μαγική χλωροφύλλη όμως κοντά στην άνοιξη, τα άλλα χρώματα που είναι εκεί όλα μαζί –τα μαγικά κόκκινα, τα χρυσά και τα πορτοκαλιά– επιτέλους εκφράζονται. 

Αυτό είναι το μυστικό: δεν υπάρχει καμία αλλαγή. Υπάρχει μόνο ο θάνατος που έχει συγκαλύψει τα χρώματα στο εσωτερικό. Η ομορφιά ήταν πάντα εκεί. Και εμείς, ως ανθρώπινα όντα είμαστε σαν αυτά. Κάθε ένας από εμάς περιέχει κρυμμένα χρώματα μέσα του. 

Στο εσωτερικό σου λοιπόν περιέχεις «χρώματα», μέσα από τα οποία εκφράζεις τη συμπόνια, την ηρεμία, τη δικαιοσύνη, την ευγένεια, τη συγχώρεση, την απληστία, τη λαγνεία, το θυμό,τον εγωισμό και την αποτυχία. 

Το τι κρύβεις επιμελώς αντικατοπτρίζεται στα χρώματα που σε περιβάλλουν και διαλέγεις και μπορούν να αποκαλύψουν πολλά για τον χαρακτήρα σου. 

Μέσα λοιπόν από το αγαπημένο σου χρώμα, που δείχνει τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες σου, μπορείς να ανακαλύψεις και τους κρυμμένους φόβους σου. 

Μαύρο : Φοβάσαι ότι δεν θα επιτυχείς τους στόχους σου 
Αν επιλέγεις το μαύρο χρώμα συχνά, έχεις μεγάλα σχέδια για το μέλλον και ο μεγαλύτερος φόβος σου είναι, ότι μπορεί να μην τα κάνεις πραγματικότητα. Ακόμα κι αν φαίνεσαι ένας άνθρωπος με πολύ αυτοπεποίθηση, χάνεις εύκολα την ψυχραιμία σου, όταν ένας από τους στόχους σου παρεκκλίνει από την πορεία του. 

Μπλε : Φοβάσαι την έλλειψη ηρεμίας 
Εάν είσαι από τα άτομα που τους αρέσει το μπλε χρώμα, είναι γεγονός ότι είσαι πολύ προσγειωμένο και ήρεμος. Ό, τι κι αν σου συμβαίνει, πιστεύεις ότι ο τροχός θα γυρίσει, γιατί γνωρίζεις πως ακόμα και κάτι κακό συμβαίνει για κάποιο λόγο. Είσαι απίστευτα ισορροπημένο άτομο και σπάνια φτάνεις στα άκρα, ανησυχώντας μόνο όταν η ηρεμία σου διαταράσσεται. 

Καφέ : Φοβάσαι το απρόβλεπτο 
Εάν σου αρέσει το καφέ, αναζητάς τη σταθερότητα. Λατρεύεις να σχεδιάζεις κάθε λεπτομέρεια της μέρας σου και αν κάτι δεν πάει σύμφωνα με το πρόγραμμα σου, πανικοβάλλεσαι. Ο λόγος είναι ότι είσαι από τους ανθρώπους που προσπαθούν να δημιουργήσουν μια αυστηρή και προβλέψιμη τάξη στη ζωή τους. 

Πράσινο : Δεν θέλεις οι άλλοι να σε κουράζουν με τα προβλήματά τους 
Εάν η χρωματική σου προτίμηση είναι το πράσινο, είσαι σίγουρα καλλιτεχνικός τύπος και εύκολα αρεστός στους άλλους. Το θέμα είναι όμως οτι φοβάσαι οτι οι άλλοι θα σε επιβαρύνουν με τα προβλήματά τους. Πάντως εύκολα προσελκύεις την προσοχή και δεν κρατάς κακία για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Γκρι  : Φοβάσαι τις συγκρούσεις 
Αν είσαι από εκείνους που επιλέγεις το γκρι ως το αγαπημένο σου χρώμα, είσαι πολύ αναποφάσιστος και εξακολουθείς να προσπαθείς να τα βρεις με τον εαυτό σου. Φοβάσαι τη σύγκρουση και τη διαμάχη, έτσι προσπαθείς να τις αποφύγεις με κάθε κόστος, με το να επιδιώκεις πολλές φορές μάλιστα, να κάνεις τον εαυτό σου αόρατο. Πρόσεχε, γιατι με ευκολία μπορείς να επηρεαστείς και από την παραμικρή λέξη. 

Πορτοκαλί : Φοβάσαι ότι δεν μπορείς να πάρεις τον έλεγχο της ζωής σου 
Το πορτοκαλί χρώμα το επιλέγουν άνθρωποι που είναι γενικά παρορμητικοί και φιλικοί. Ο μεγαλύτερος φόβος σου είναι ότι απλά θα ακολουθήσεις τη ροή και δεν θα μπορείς να πάρεις τον έλεγχο της ζωής σου. Είναι γεγονός όμως ότι, ούτε εσύ ο ίδιος ποτέ προσπαθείς να αλλάξεις οτιδήποτε ή οποιονδήποτε, καθώς τους αποδέχεσαι όπως ακριβώς είναι. 

Ροζ : Ανησυχείς κάθε φορά που τα όνειρα σου δεν γίνονται πραγματικότητα 
Το ροζ είναι ένα από τα αγαπημένα χρώματα μεταξύ των στοργικών και τρυφερών ανθρώπων. Εάν είναι από τα χρώματα που προτιμάς, δηλώνει ότι ο μεγαλύτερος φόβος σου είναι η ανησυχία που νιώθεις κάθε φορά που ένα όνειρο σου ή μια μακροχρόνια επιθυμία σου δεν έχει την εξέλιξη που θέλεις. Θέλεις διακαώς να επιτύχεις όλα όσα σου έρχονται στο μυαλό. 

Μωβ : Ανησυχείς κάθε φορά που κάποιος διαφωνεί μαζί σου 
Είσαι από τους τύπους των ανθρώπων που είσαι διανοούμενος και συχνά έχεις μία αξιοζήλευτη καριέρα. Ως “φίλος” του μωβ, ωστόσο, ανησυχείς σε μεγάλο βαθμό κάθε φορά που κάποιος έρχεται σε αντίθεση με τις απόψεις σου. Παρουσιάζεσαι σαν ένα άτομο πολύ φιλικό ακόμη και σε μια διαφωνία, αλλά στην πραγματικότητα είσαι αρκετά ανήσυχος. 

Κόκκινο : Φοβάσαι την έλλειψη προσοχής 
Το κόκκινο είναι το χρώμα της δύναμης και της επιτυχίας. Εάν είναι η επιλογή σου, είσαι συνήθως πολύ φιλόδοξος και αγωνίζεσαι για μια θέση στην κορυφή. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος φόβος σου δεν είναι αυτός της αποτυχίας, αλλά η έλλειψη της προσοχής. Θα το απολαύσεις όταν οι άλλοι σε θαυμάσουν για τα επιτεύγματά σου και θα αισθανθείς πραγματικά σα να έχεις κερδίσει, όταν κάποιος δώσει προσοχή σε αυτά. 

Λευκό : Φοβάσαι την κριτική 
Αν συγκαταλέγεσαι σε αυτούς που τους αρέσει το λευκό χρώμα, έχεις μια έντονη ανάγκη να εκφραστείς. Ωστόσο έχεις και εσύ μια δυσκολία στο να αποδεχτείς τις απόψεις των άλλων και φοβάσαι την κριτική τους. Η πρακτικότητα συχνά λείπει από τις ιδέες σου και αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό απ’ όλους τους άλλους, εκτός από εσένα τον ίδιο. 

Κίτρινο : Φοβάσαι ότι δεν έχεις τον έλεγχο της ζωής σου 
Αν σου αρέσει το κίτρινο είσαι υπερβολικά αισιόδοξος και σίγουρα δεν λαμβάνεις ό,τι σου συμβαίνει πολύ σοβαρά. Παρά το γεγονός αυτό, ο μεγαλύτερος και βαθύτερος φόβος σου είναι το να μην έχεις τον έλεγχο της ζωής σου, αλλά να είσαι εντελώς έρμαιο των γεγονότων και των καταστάσεων. 




Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Γίνε αυτός που είσαι πραγματικά...!!!!


Εγώ: Γεια σου Θεέ.

Θεός: Γεια...

Εγώ: Καταρρέω. Μπορείς να με ξανασυναρμολογήσεις;

Θεός: Δεν θα το προτιμούσα.

Εγώ: Γιατί;

Θεός: Επειδή δεν είσαι παζλ.

Εγώ: Τι γίνεται με όλα τα κομμάτια της ζωής μου που πέφτουν στο έδαφος;

Θεός: Άφησέ τα εκεί για λίγο. Έπεσαν για έναν λόγο. Άφησέ τα να είναι εκεί για λίγο και μετά αποφάσισε εάν χρειάζεσαι να πάρεις πίσω κάποια από αυτά τα κομμάτια.

Εγώ: Δεν καταλαβαίνεις! Διαλύομαι!

Θεός: Όχι, εσύ δεν καταλαβαίνεις. Υπερβαίνεις, εξελίσσεσαι. Αυτό που αισθάνεσαι είναι πόνοι ανάπτυξης. Ξεφορτώνεσαι τα πράγματα και τους ανθρώπους στη ζωή σου που σε κρατούν πίσω. Τα κομμάτια δεν πέφτουν. Τα κομμάτια τοποθετούνται στη θέση τους. Χαλάρωσε. 

Πάρε μια βαθιά ανάσα και άφησε αυτά τα πράγματα που δεν χρειάζεσαι πλέον να πέσουν. Σταμάτησε να κολλάς σε κομμάτια που δεν είναι πλέον για εσένα. Άφησέ τα να πέσουν. Άφησέ τα να φύγουν.

Εγώ: Άπαξ κι αρχίσω να το κάνω αυτό, τι θα μου απομείνει;

Θεός: Μόνο τα καλύτερα κομμάτια σου.

Εγώ: Φοβάμαι να αλλάξω.

Θεός: Σου λέω συνεχώς: ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙΣ! ΓΙΝΕΣΑΙ!

Εγώ: Γίνομαι, Ποιος;

Θεός: Γίνεσαι αυτός που σε δημιούργησα να είσαι! Ένα άτομο από φως, αγάπη, φιλανθρωπία, ελπίδα, θάρρος, χαρά, έλεος, χάρη και συμπόνια. Σε έφτιαξα για πολύ περισσότερα από αυτά τα ρηχά κομμάτια με τα οποία αποφάσισες να διακοσμήσεις τον εαυτό σου και στα οποία προσκολλάσαι με τόση απληστία και φόβο. 

Άφησε αυτά τα πράγματα να πέσουν από πάνω σου. Σε αγαπώ! Μην αλλάξεις! Γίνε! Μην αλλάξεις! Γίνε! Γίνε αυτός που θέλω να είσαι, αυτός που δημιούργησα. Θα συνεχίσω να στο λέω αυτό μέχρι να το θυμηθείς.

Εγώ: Να, φεύγει κι άλλο ένα κομμάτι.

Θεός: Ναι. Άφησέ το να είναι έτσι.

Εγώ: Οπότε ... Δεν είμαι σπασμένος;

Θεός: Όχι, αλλά σπάζεις το σκοτάδι, όπως η αυγή. Είναι μια καινούρια ημέρα. Γίνε!! Γίνε ποιος είσαι πραγματικά!! " 




Ζωδιακά σύμβολα. Τι θέλουν να μας πουν;

Το σύμβολο του ζωδίου σου μπορεί να το αναγνωρίζεις αμέσως. Ίσως να το έχεις σε μπρελόκ ή να το φοράς σαν κόσμημα. Να είναι σχέδιο στο αγαπημένο σου τι-σερτ. Πιθανόν ακόμα και να έχεις προχωρήσει περισσότερο, κάνοντάς το τατουάζ… Ξέρεις όμως γιατί είναι έτσι όπως είναι και τι ακριβώς εννοεί το σχήμα του; 

Η ερμηνεία του αστρολογικού σου συμβόλου θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις καλύτερα το ζώδιό σου. Κι επιπλέον, αν κάνεις δώρο σε κάποιον ένα αντικείμενο με το δικό του ζωδιακό σύμβολο, μπορείς να τον εντυπωσιάσεις δίνοντάς του παράλληλα και την εξήγηση του τι παριστάνει! 

ΚΡΙΟΣ: 
Το σύμβολο του Κριού έχει φανερή ομοιότητα με το κεφάλι και τα κέρατα ενός κριαριού. Θυμίζει επίσης την αφαιρετική απεικόνιση ενός ανθρώπινου προσώπου, με τη μύτη και τα φρύδια, χαρακτηριστικά που είναι τονισμένα στους Κριούς. 

Το ζώδιο του Κριού κυβερνά το κεφάλι στο ανθρώπινο σώμα, και επίσης οι εκπρόσωποί του φημίζονται επειδή είναι… ξεροκέφαλοι ! Εναλλακτικά, το σύμβολο μοιάζει και με ένα χορταράκι που ξεφυτρώνει από τη γη την άνοιξη, σηματοδοτώντας την καινούργια εποχή της βλάστησης, αλλά και την αρχή του ζωδιακού κύκλου. 

ΤΑΥΡΟΣ: 
Το σύμβολο του Ταύρου απεικονίζει το κεφάλι του ομώνυμου ζώου, με το ρωμαλέο κρανίο και τα στρογγυλεμένα κέρατα. Ο συμβολισμός του ταύρου-βασιλιά εμφανίζεται σε πολλές αρχαίες μυθολογίες, όπως των Χαλδαίων, των Αιγυπτίων και των Ελλήνων. 

Σε σύγκριση με το σύμβολο του Κριού, έχει μια πιο στρογγυλεμένη και συμπαγή φόρμα, δείχνοντας τον «ταυρίσιο» χαρακτήρα, που έχει αντιστοιχίες και με τον χαρακτήρα των εκπροσώπων του ζωδίου, με τη δύναμη και τη σταθερότητά του. Το σύμβολο αυτό όμως μπορεί επίσης να εκληφθεί σαν ένα μισοφέγγαρο που ακουμπά στον ήλιο. 

ΔΙΔΥΜΟΙ: 
Το σύμβολο των Διδύμων αποτελείται από δυο κάθετες γραμμές που συνδέονται στην κορυφή και στη βάση τους, θυμίζοντας τη λατινική γραφή του αριθμού 2. Φανερώνει τη δυαδικότητα, την παράλληλη ύπαρξη των αντιθέτων ιδιοτήτων, με τις δυο στήλες που απεικονίζουν τη διπλή προσωπικότητα των εκπροσώπων του ζωδίου. 

Οι Δίδυμοι μπορούν να περνούν από την ομιλητικότητα στη σιωπή και από την ακατάβλητη κινητικότητα στην αδράνεια. Το σύμβολο αυτό, που μοιάζει και με μια στενή πύλη, θα μπορούσε να υπενθυμίζει τη δυσκολία να καταλάβει κανείς αυτές τις τόσο πολύπλοκες προσωπικότητες. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ: 
Το σύμβολο του Καρκίνου αποτελείται από δυο κύκλους με καμπυλωτές ουρίτσες, θυμίζοντας μια αφαιρετική εκδοχή του ανατολίτικου συμβόλου του γιν και του γιανγκ. Είναι στρογγυλεμένο, στραμμένο προς τα μέσα, δίνοντας την αίσθηση της προστασίας. Μπορεί να το δει κανείς σαν απεικόνιση των βασικών οργάνων της μητρότητας, των μαστών και των ωοθηκών. 

Μοιάζει επίσης και με την αφηρημένη απεικόνιση μιας μορφής που σκύβει προστατευτικά πάνω από μια άλλη, δηλαδή μια μητέρα που έχει στην αγκαλιά της ένα μωρό, αντανακλώντας την τρυφερότητα, τη στοργή και τη γαλούχηση που είναι χαρακτηριστικές ιδιότητες του ζωδίου. 

ΛΕΩΝ: 
Το σύμβολο του Λέοντα είναι μια καμπύλη σαν πέταλο, που μοιάζει με τη χαίτη που στεφανώνει το κεφάλι του λιονταριού. Επίσης θυμίζει το σχήμα που δημιουργούν τα λαμπερά άστρα του αντίστοιχου αστερισμού στον ουρανό. 

Η καμπύλη έχει μια κλίση προς τα δεξιά, που φανερώνει όλη την ορμητικότητα και τις… επεκτατικές τάσεις των εκπροσώπων του ζωδίου. Είναι ανοιχτή, υποδηλώνοντας την εξωστρέφεια των Λεόντων, που βλέπουν τον κόσμο σαν το προσωπικό τους βασίλειο ή σαν ένα μέρος που πολύ σύντομα θα το κατακτήσουν. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ: 
Το σύμβολο της Παρθένου είναι σχεδόν ίδιο με του Σκορπιού. Μοιάζει με το πεζό γράμμα m, που είναι και αρχικό της λατινικής λέξης «ιατρική». Άλλωστε, η Παρθένος έχει άμεση σχέση με τη θεραπευτική και την ίαση. 

Η ουρίτσα στο τέλος του, που γυρίζει προς τα μέσα, το κάνει να μοιάζει και με απεικόνιση του εντέρου, του οργάνου του σώματος που κυβερνάται από αυτό το ζώδιο. Αυτή είναι και η μόνη διαφορά με το σύμβολο του Σκορπιού, το οποίο καταλήγει σε ένα κεντρί στραμμένο προς τα έξω. 

ΖΥΓΟΣ: 
Ο Ζυγός προστέθηκε αργότερα στους αστερισμούς, παίρνοντας τις «δαγκάνες» από τον αστερισμό του Σκορπιού στο ουράνιο στερέωμα για να δημιουργηθούν τα δυο «πιάτα» της ζυγαριάς. Η συμβολική απεικόνισή του θυμίζει φυσικά τη ζυγαριά, αλλά επίσης μοιάζει με τον ζυγό που χρησιμοποιούσαν στις αγροτικές περιοχές για να κρεμούν στα πλαϊνά του και να μεταφέρουν δοχεία. 

Αν το βάρος δεν μοιραζόταν εξίσου στις δυο πλευρές, δεν γινόταν να μεταφερθεί. Αυτό παραπέμπει στην ανάγκη των εκπροσώπων του ζωδίου να βρίσκουν την ισορροπία σε όλους τους τομείς της ζωής τους. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ: 
Τα σύμβολο του Σκορπιού μοιάζει με το λατινικό γράμμα m και καταλήγει σε μια «ουρά», που απεικονίζει εμφανέστατα ένα σηκωμένο κεντρί, έτοιμο για επίθεση. Είναι παρόμοιο με το σύμβολο της Παρθένου, καθώς το γράμμα m παραπέμπει στο αρχικό της λατινικής λέξης «ιατρική». 

Και τα δυο ζώδια συνδέονται με τη θεραπευτική και την ίαση. Όμως, η ίαση για τον Σκορπιό είναι περισσότερο πνευματική και έρχεται μέσα από την εσωτερική αναγέννηση. Επίσης, τα δυο σύμβολα δείχνουν τον αρσενικό και τον θηλυκό χαρακτήρα του Σκορπιού και της Παρθένου αντίστοιχα. 

ΤΟΞΟΤΗΣ: 
Το σύμβολο του Τοξότη παραπέμπει στην αστρολογική απεικόνιση του Κενταύρου, που κρατά το τεντωμένο τόξο. Απεικονίζει ένα βέλος που είναι στραμμένο προς τα πάνω, δείχνοντας την τάση των εκπροσώπων του ζωδίου να κοιτάζουν προς τον ανοιχτό ορίζοντα και να στοχεύουν πάντα ψηλά και μακριά, με δυναμισμό και αισιοδοξία. 

Η κάθετη γραμμή που κόβει το βέλος συμβολίζει τη διαχωρισμένη φύση του Κενταύρου, που είναι μισός άνθρωπος και μισός άλογο. Το ένα μέρος του έχει πνευματικές αναζητήσεις και το άλλο αποζητά τη ζωή σε επαφή με τη φύση. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ: 
Ο Αιγόκερως απεικονίζεται σαν ένα μυθικό πλάσμα, που το μπροστινό μέρος του σώματός του είναι κατσίκα και το πίσω ψάρι. Το αστρολογικό σύμβολό του αποτελείται από ένα V που καταλήγει σε μια κατσαρή γραμμή. Το V παραπέμπει στο κατσικίσιο κεφάλι και η γραμμούλα στην ψαρίσια ουρά. 

Αυτό το πλάσμα ανήκει στις μυθολογικές θεότητες, που κυβερνούν τα μυστηριώδη ωκεάνια βασίλεια του ασυνείδητου. Όταν βγαίνει στη στεριά, φέρνει την πνευματική σοφία στα γήινα έργα που πρέπει να ολοκληρωθούν. Έτσι ο Αιγόκερως συνδυάζει την πνευματικότητα με την πρακτικότητα. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ: 
Ο Υδροχόος απεικονίζεται σαν ένας άντρας που αδειάζει νερό από ένα δοχείο. Το αστρολογικό του σύμβολο αποτελείται από δυο οριζόντιες κυματιστές γραμμές, παράλληλες μεταξύ τους, που θυμίζουν κύματα. Είναι αντίστοιχο με το αρχαίο αιγυπτιακό ιερογλυφικό που σήμαινε το νερό. 

Το σύμβολο αυτό μπορεί να απεικονίζει κύματα της θάλασσας, αλλά και του αέρα, όπως τα ραδιοκύματα, που μεταδίδουν σήματα επικοινωνίας. Άλλωστε ο Υδροχόος είναι ζώδιο του Αέρα. Το νερό που χύνεται από το δοχείο δείχνει την ανεξάντλητη ροή της διανοητικής ενέργειας και των πρωτότυπων ιδεών, χαρακτηριστική του ζωδίου. 

ΙΧΘΕΙΣ: 
Το σύμβολο των Ιχθύων μοιάζει με δυο παρενθέσεις, στραμμένες σε αντίθετες κατευθύνσεις, που συνδέονται με μια οριζόντια γραμμή. Στην ουσία, αναπαριστά δυο ψάρια ή δελφίνια δεμένα μαζί, που όμως κολυμπούν προς διαφορετικές διευθύνσεις. 

Αυτό δείχνει την εσωτερική αντίφαση που χαρακτηρίζει το ζώδιο των Ιχθύων, που είναι «διπλό» όπως και οι Δίδυμοι. Το ένα ψάρι κολυμπά στους ωκεανούς της ψυχής, πρόθυμο να δείξει αλτρουισμό και αυτοθυσία, ξεχνώντας τις προσωπικές του ανάγκες. Το άλλο ψάρι κολυμπά προς την προσωπική του ολοκλήρωση και την επίτευξη των στόχων του. 




Myastro 

Οι διαφωνίες στη σχέση και τα ζώδια. Ποιος περνάει το δικό του;


Εσύ θέλεις να πάτε σινεμά να δεις το καινούργιο φιλμ του Γούντι Άλεν, ο άλλος προτιμά να πάτε στου Κώστα για να δείτε όλοι μαζί το ματς. Εσύ ονειρεύεσαι να μείνεις στην εξοχή, ο άλλος μόλις βρεθεί μακριά από καυσαέριο παθαίνει στερητικό. Εσένα σου αρέσουν τα παϊδάκια στα κάρβουνα με το ξυγκάκι τους, ο άλλος θέλει σούσια και γλυκόξινες αηδίες. 

Κι όσο για το πώς θα διακοσμηθεί το σπίτι, ο ένας το βλέπει σε κάτι σαν σελίδα περιοδικού ντεκό, ο άλλος σαν το σπίτι των Χόμπιτ. Γάμος; Αν, ΑΝ, τονίζει ο ένας, τον κάνουμε, θα είναι πολιτικός σίγουρα. Και τι, να μην πάμε στην εκκλησία δηλαδή, λες και ντρεπόμαστε; διερωτάται ο άλλος. 

Τα ζώδια και οι υποχωρήσεις στη σχέση 
Οι διαφωνίες σε μικρά και μεγάλα θέματα είναι το καθημερινό στοίχημα σε μια σχέση. Το ζήτημα όμως είναι πώς λύνονται, ποιος επιβάλει το δικό του, ποιος καπελώνει τον άλλον, και πόσο αυτός που υποχωρεί δέχεται να καταπιέσει τις δικές του επιθυμίες και ανάγκες για χάρη της υποτιθέμενης αρμονικής συμβίωσης. Και πώς θα του βγει το απωθημένο, αργά ή γρήγορα. 

Εξετάζοντας το θέμα από αστρολογική πλευρά, προφανώς άλλα ζώδια είναι πιο πεισματάρικα και άλλα πιο υποχωρητικά. Αλλά και στην υποχώρηση, πίσω έχει η αχλάδα την ουρά, παιδιά. Ας δούμε λοιπόν όλα τα ζώδια με τη σειρά. 

ΚΡΙΟΣ 
Κανείς δεν κάνει του κεφαλιού του με περισσότερη συνέπεια από τον Κριό. Η έκφραση που θα ακούσεις συχνότερα από τα χείλη του είναι «εμένα αυτή είναι η γνώμη μου και αν θέλεις ακολουθείς». Αν πάλι δεν θέλεις, κακό δικό σου και σκασίλα δικιά του, υπονοείται. Βέβαια, επειδή είναι γαλαντόμος, τα χατίρια των άλλων θα τα κάνει κατά καιρούς. 

Αλλά θα έχει δηλώσει ότι δεν περιλαμβάνονται στην τιμή και θα υπάρξει έξτρα χρέωση. Τι είδους χρέωση; Για παράδειγμα, εγώ δέχτηκα να πάμε να φάμε στη μάνα σου προχτές. Εσύ δεν θα στραβομουτσουνιάσεις που θα φύγω τριήμερο με τα παιδιά, ωραία; Τέλεια. Τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι. 

ΤΑΥΡΟΣ 
Ο Ταύρος έχει τη φήμη του πεισματάρη, αλλά μπορεί να υποχωρήσει σε μεγάλο βαθμό για να μην κακοκαρδίσει κάποιον που αγαπάει. Φτάνει να μην είναι εις βάρος της προσωπικής καλοπέρασης και του γούστου του. Θέλεις να πάτε βόλτα στο Θησείο και όχι στη ροκ συναυλία που θα προτιμούσε; Κανένα πρόβλημα. Θα συμβιβαστεί. 

Αλλά αυτές οι τρομακτικές κουρτίνες με τη φούξια ρίγα δεν θα κρεμαστούν στο σαλόνι ούτε πάνω από το πτώμα του. Μπορείς να τις πάρεις και να πάτε όπου αλλού θέλετε. Αν πάλι του επιβάλλουν κάτι, θα κάνει υπομονή, ώσπου ξαφνικά θα εκραγεί σαν χύτρα ταχύτητας με χαλασμένη βαλβίδα. Δεν θα θες να είσαι εκεί, σίγουρα πράγματα. 

ΔΙΔΥΜΟΙ 
Ο Δίδυμος θα γίνει χαλί για να πατήσεις, γέφυρα για να διαβείς και αεροπλάνο για να πετάξεις. Στα λόγια, πάντα. Στην πράξη, πάντα θα υπάρχει μια αιτία που, όπως θα σου εξηγήσει πολύ πειστικά, η ικανοποίηση της δικής του ανάγκης προηγείται. Αλλά κάνε κι εσύ μια παραχώρηση, και την επόμενη φορά θα γίνει το δικό σου χατίρι. 

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και μπορείς κάλλιστα να περιμένεις αυτή την επόμενη φορά, που για κάποιο λόγο θα παραμένει διαρκώς επόμενη. Σαν να κυνηγάς το ουράνιο τόξο, ένα πράγμα. Αλλά ο Δίδυμος είναι ικανός να σου βγει κι από πάνω, πως κατά βάθος σε καλό σου βγήκε, βρε κουτό. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 
Και πώς δηλαδή δεν θα το κάνετε έτσι που θέλει εκείνος, αλλά όπως θες εσύ; Πώς μπορείς να αγνοείς τις δικές του ανάγκες; Ο Καρκίνος έχει μια τρομερή ευκολία να βρίσκει λόγους που αποδεικνύουν πόσο τελικά είσαι εαυτούλης. Η επιμονή σου να γίνει το δικό σου είναι η περίτρανη απόδειξη. 

Αλλά θα καταπιεί τον πόνο του για άλλη μια φορά, γιατί όπως οι μεγάλες αυτοκρατορίες βασίστηκαν στα καταναγκαστικά έργα των σκλάβων, έτσι και οι μακροχρόνιες σχέσεις βασίζονται στο ότι κάποιος (αυτός δηλαδή) είναι το θύμα που όλο υποχωρεί. Αν δεν το κατάλαβες ακόμα, η γκρίνια του Καρκίνου σπάει ακόμα και πέτρες. Πόσο μάλλον τα δικά σου νεύρα. 

ΛΕΩΝ 
Έχεις δει πολλά λιοντάρια να τα σέρνουνε από τη μύτη; Αυτό απαντά και στο ερώτημα κατά πόσον ο Λέων αφήνεται να τον καπελώσουν. Βασικά η ζωή του οφείλει να είναι έτσι διαμορφωμένη, ώστε να στοχεύει αποκλειστικά στη δική του ικανοποίηση. Όποιος θέλει να αποτελεί μέρος της, οφείλει να ακολουθεί αυτό τον απλό κανόνα. 

Το σκάνδαλο με τον Λέοντα δεν είναι ότι καταφέρνει τους πάντες να υποκύπτουν στις επιθυμίες, τις ορέξεις και τα καπρίτσια του. Είναι ότι το κάνει να φαίνεται σαν να γίνεται για τη δική τους απόλαυση. Εκείνος απλώς περνούσε τυχαία… Αμ’ κάνεις ό,τι και όπως το θέλει εκείνος, αμ’ του χρωστάς και χάρη, δηλαδή. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ 
Ο Παρθένος έχει ένα σύνδρομο αυτοθυσίας (μερικοί το λένε και μαζοχισμό, αλλά μην του το πεις) και προκειμένου να συνεισφέρει στο κοινό καλό της σχέσης, μπορεί να κάνει στον άλλο πολλά χατίρια. Άλλωστε, το να συμπεριφέρεται διαλλακτικά του δίνει την αίσθηση ότι είναι ανώτερος και ώριμος άνθρωπος, όπως ακριβώς ο ενήλικας υποχωρεί για χάρη ενός παιδιού. 

Πρόσεξε όμως να μην παίρνεις θάρρος και να μην καταχράσαι την καλοσύνη του. Γιατί καμιά φορά ξεμένει από ανωτερότητα και τότε τον πιάνει η κλασική του γκρίνια, που με μαθηματική ακρίβεια θα σε κάνει να μετανιώσεις την ώρα και τη στιγμή που επέμεινες και κατάφερες να περάσει το δικό σου. 

ΖΥΓΟΣ 
Ο Ζυγός είναι η χαρά των ατόμων που θέλουν να τους λένε πάντα ναι, δηλαδή σχεδόν όλων. Θες να σε πάει να χαζέψεις ηλιοβασίλεμα στο Σούνιο κι ας γύρισε μόλις από τη δουλειά πτώμα; Προτιμάς να δεις τούρκικο σίριαλ, ενώ εκείνος θα ήθελε να παρακολουθήσει εκείνο το ωραίο ντοκιμαντέρ; Κανένα πρόβλημα, κάτσε εσύ στην τηλεόραση την σαραντάρα κι εκείνος θα το δει στο τάμπλετ. 

Με ακουστικά, να μη σε ενοχλεί. Λοιπόν, απόλαυσέ το για όσο κρατήσει, γιατί ένα σου λέμε: οι περισσότεροι που πάνε για τσιγάρα και δεν ξαναγυρίζουν είναι Ζυγοί. Οι οποίοι στο μεταξύ έχουν οργανώσει την αποχώρηση και έχουν κανονίσει πού θα βρουν καινούργιο κατάλυμα (και κρεβάτι). 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ 
Ο Σκορπιός είναι πολλά, αλλά υποχωρητικό δεν τον λες. Η άποψή του στο θέμα του ποιος αποφασίζει για τα κοινά πράγματα είναι ότι, πολύ δημοκρατικά, αν ο άλλος έχει να του προτείνει κάτι που να τον ιντριγκάρει, θα πάει πάσο. Διαφορετικά δεν θα κάτσει να καταπιεστεί για να κάνει τη χάρη κανενός. Εκτός αν σου την κάνει, αλλά θα το εξαγοράσει με τόκο. 

Μία σου και εκατόν μία του, για να είμαστε δίκαιοι. Από την άλλη όμως, μη νομίζεις πως με ένα «ναι, αγάπη μου, εσύ ό,τι πεις» ξεμπέρδεψες. Τίποτα δεν του τη σπάει όσο οι παθητικοί άνθρωποι. Το θέμα είναι να το παλεύεις και λίγο. Απλώς, μετά να χάνεις. 

ΤΟΞΟΤΗΣ 
Ο Τοξότης δεν κάνει συμβιβασμούς για τις ανάγκες ούτε τις δικές του ούτε κανενός άλλου. Πολύ απλά, ως προς τον εαυτό του, απλώνει το χέρι και παίρνει αυτό που θέλει. Και συνήθως χωρίς καν να μπει στον κόπο να αναλογιστεί αν επιτρέπεται. Κανονίζει πράγματα χωρίς να σε ρωτήσει, θεωρώντας εκ προοιμίου ότι δεν θα είχες αντίρρηση. 

Αλλά κι αν έχεις, θα σε κοιτάξει με βλέμμα ανεξιχνίαστο και μετά θα κάνει αυτό που θέλει. Τώρα, αν εσύ μαζί του καταπιέζεσαι και καπελώνεσαι, αυτό είναι δικό σου πρόβλημα. Συγνώμη δηλαδή, αφού δεν σου άρεσε, γιατί δεν το είπες; Να το μαντέψει περίμενες; Μα, τι αψυχολόγητοι που είναι μερικοί άνθρωποι… 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 
Για τον Αιγόκερω είναι ξεκάθαρα τα πράγματα, αν και μπορεί σε εσένα να έχουν μείνει κάποια αδιευκρίνιστα σημεία, που καλά θα κάνεις να τα ξεκαθαρίσεις το συντομότερο. Λοιπόν, έχουμε και λέμε: αν δεν γίνεται να είναι όλοι ευχαριστημένοι και πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στις ανάγκες κάποιου, αυτές είναι οι δικές του. 

Φυσικά είναι αρκετά λογικός και δίκαιος ώστε να παραχωρήσει και στους άλλους κάποιο μερίδιο. Κοίτα όμως μην το εκμεταλλευτείς, γιατί είπαμε να είμαστε καλοί, αλλά όχι και να μας πατήσουν από πάνω. Από την άλλη, βέβαια, όλο το… ζοριλίκι του Αιγόκερου πάει περίπατο σε μια σχέση που πραγματικά τον ενδιαφέρει. Είναι να βρεθεί το κουμπί του. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 
Συγγνώμη τώρα, παιδιά, αλλά αν δεν εφαρμόσουμε τη δημοκρατία μέσα στο ίδιο μας το σπίτι, πού θα την εφαρμόσουμε; Οι αποφάσεις λοιπόν μέσα σε μια σχέση, που έχει την τύχη το ένα μέλος της να είναι Υδροχόος, θα λαμβάνονται πάντα ομόφωνα. Δηλαδή, αν δεν το θέλουμε και οι δύο, απλώς δεν θα το κάνουμε, σύμφωνοι; ΟΚ, τέτοια σου είπε ο Υδροχόος και σε έριξε. 

Αλλά όπως μας διδάσκει η σκληρή πραγματικότητα, όλα τα επαναστατικά είναι τέλεια στη θεωρία και στην πράξη χαλάνε. Ε, μερικές υποχωρήσεις πού και πού είναι πάντα απαραίτητες για το καλό της σχέσης. Κάν’ τις εσύ μωρέ τώρα, και την άλλη φορά θα πληρώσει αυτός. 

ΙΧΘΕΙΣ 
Για τον έρωτά του ο Ιχθύς ακόμα και πόδια ανθρώπινα σαν τη Μικρή Γοργόνα θα δεχτεί να βγάλει, όχι να κάνει μερικές υποχωρήσεις. Τι λες τώρα… Θα βαρεθείς να ακούς «ό,τι πεις εσύ, αγάπη μου». Αλλά και θα βαρεθείς μετά απλώς να κάνει το δικό του, και στη συνέχεια να σε κοιτάει αθώα ρωτώντας «Μα, έτσι δεν είχαμε πει;». 

Τόσο που να αρχίσεις να αμφιβάλλεις για τη δική σου ικανότητα να αντιληφθείς τι ακριβώς συμφωνήθηκε μεταξύ σας. Έχεις δει πώς μερικά πιτσιρίκια, με την αθωότητα τάχα μου, καταφέρνουν με τον πιο αφοπλιστικό τρόπο να γίνεται πάντα το δικό τους; Ε, αυτή την ικανότητα ο Ιχθύς την διατηρεί ισοβίως. 




Myastro 

Τα ζώδια και πώς υπονομεύουν μόνα τους την ευτυχία τους...!!!!


Αν η επιδίωξη του καθένα μας, ανεξαρτήτως ζωδίου, είναι να βρει την ολοκλήρωση και την ευτυχία, για να το πετύχει θα πρέπει να εγκαταλείψει ορισμένες στάσεις ζωής, που τον αυτοκαταστρέφουν. Το κάθε ζώδιο έχει τις δικές του αδυναμίες. Διάβασε εδώ ποιο είναι το δικό σου εμπόδιο σε αυτό το δύσκολο αλλά όμορφο ταξίδι της ζωής και πώς θα το παραμερίσεις. 

Τα ζώδια και η αυτοκαταστροφή της ευτυχίας τους 

ΚΡΙΟΣ 
Πάντα φταίνε οι άλλοι 
Σαν Κριός θεωρείς πως είσαι γεννημένος νικητής. Κι όταν κάπου δεν τα καταφέρνεις, πάντα κάποιος ή κάτι φταίει για ό,τι έχεις ή δεν έχεις, για ό,τι νιώθεις ή δεν νιώθεις. Εσύ ποτέ. Θα πετύχαινες σίγουρα αν… Αν είχες περισσότερο χρόνο, περισσότερη τύχη, καλύτερη υποστήριξη από τους άλλους ή αν… δεν έβρεχε. 

Όμως, με το να ψάχνεις να ρίξεις κάπου το φταίξιμο για τις τρικλοποδιές που σου βάζει η ζωή, απλώς χτυπάς το σαμάρι αντί για τον γάιδαρο. Και έτσι δεν προχωράς. Αντίθετα, παίρνοντας την ευθύνη για τις όποιες αποτυχίες σου, ερευνάς πού έσφαλες και με ποιο τρόπο δεν θα τις επαναλάβεις. 

ΤΑΥΡΟΣ 
Ταμπέλες παντού 
Ο Ταύρος δεν βιάζεται να σχηματίσει άποψη για πρόσωπα και πράγματα. Το σκέφτεσαι από δω, το μετράς από εκεί, ώσπου τελικά να καταλήξεις σε μια γνώμη. Και τότε βάζεις μια ταμπελίτσα, «καλό-κακό, επιθυμητό-ανεπιθύμητο, σωστό-λάθος» και δεν την αλλάζεις στον αιώνα τον άπαντα. Αυτή η βεβαιότητα σου δίνει και μια πολύτιμη αίσθηση ψυχολογικής ασφάλειας. 

Μάντεψε όμως, συχνά τα άτομα και οι καταστάσεις αλλάζουν και δεν είναι πια όπως είχες υποθέσει. Άσε που μπορεί εξαρχής να τους είχες βάλει λάθος ταμπέλα. Μην μένεις προσκολλημένος στις απόψεις σου. Κράτα το μυαλό σου ανοιχτό, άλλωστε έτσι θα δουλεύει καλύτερα. 

ΔΙΔΥΜΟΙ 
Έχω πάντα δίκιο 
Σαν Δίδυμος κάνεις τα πάντα για να βγεις από πάνω σε κάθε ζήτημα. Πρέπει να έχεις δίκιο σε όλες τις περιστάσεις. Πρέπει να περνάς την άποψή σου σαν την πιο σωστή, να βγαίνεις «λάδι» αν σου προσάπτουν κάτι, να αποστομώνεις και να κολλάς στον τοίχο όποιον πάει να… σου τη βγει. Το ξύπνιο μυαλό και η ευγλωττία σου σε βοηθούν τέλεια να το καταφέρνεις. 

Όμως με την επιμονή σου αυτή κινδυνεύεις να προσβάλεις, να αδικήσεις, ακόμα και να καταστρέψεις σχέσεις. Μερικές φορές αξίζει περισσότερο να υποχωρήσεις, παρά να αποδείξεις πως είχες δίκιο. Άλλωστε, η αλήθεια είναι πάντα κάπου στη μέση. 

ΚΑΡΚΙΝΟΣ 
Ο φόβος της αλλαγής 
Η λέξη «παράδοση» είναι ιερή για έναν Καρκίνο. Παράδοση οικογενειακή, κοινωνική, φυλετική. Το παρελθόν είναι ο οδηγός και η ασφάλειά σου. Το ψυχικό σου καταφύγιο. Όμως η ζωή, δυστυχώς για σένα, λειτουργεί διαφορετικά. Τα πάντα αλλάζουν διαρκώς. 

Όσο κι αν αντιστέκεσαι, όσο κι αν κρατιέσαι στα παλιά και στα γνωστά, στο τέλος θα πρέπει να το δεχτείς. Ωστόσο, η αλλαγή φέρνει πάντα και κάτι καλό στη ζωή σου. Μπορεί να σε φοβίζει, αλλά αν ανοιχτείς, θα ανακαλύψεις ότι σε κάνει να προχωρήσεις και να εξελιχθείς. Αρκεί να έχεις την εμπιστοσύνη πως κάτι καλό θα βγει από μια νέα κατάσταση. 

ΛΕΩΝ 
Οι δεσμευτικές προσκολλήσεις 
Παρόλο που ο Λέων το παίζει… ελεύθερος, στην πραγματικότητα είναι από τα ζώδια που έχουν έντονη προσκόλληση. Προσκόλληση σε άτομα, σε αντικείμενα, σε τρόπους ζωής. Δεν είναι εύκολο να απεξαρτηθεί κανείς από αυτού του είδους τις προσκολλήσεις. Η δυσκολία έγκειται κυρίως στο ότι πρέπει να μην «κρέμεσαι» από όλα αυτά, ενώ ταυτόχρονα δεν έχεις πάψει να τα αγαπάς ή να σου αρέσουν.

Χαίρεσαι που υπάρχουν στη ζωή σου, αλλά και χωρίς αυτά δεν χάνεις τη γη κάτω από τα πόδια σου. Η προσκόλληση κρύβει μέσα της τον φόβο της απώλειας και εμποδίζει να κατακτήσεις την αληθινή, καθαρή, ανώτερη μορφή της αγάπης. 

ΠΑΡΘΕΝΟΣ 
Τίποτα δεν είναι όπως πρέπει 
Η τελειομανία που διακρίνει την Παρθένο σε κάνει να μην είσαι ευχαριστημένος σχεδόν με τίποτα. Και να παραπονιέσαι διαρκώς για ένα σωρό πράγματα, για ανθρώπους, καταστάσεις και γεγονότα που δεν ήταν όπως τα ήθελες και σου δημιουργούν στενοχώρια, δυσαρέσκεια, θυμό. Να ξέρεις όμως ότι καμιά κατάσταση δεν μπορεί να σε κάνει δυστυχισμένο, εκτός αν εσύ ο ίδιος της το επιτρέψεις. 

Συνήθως, δεν είναι η ίδια η κατάσταση που δημιουργεί αυτά τα συναισθήματα, αλλά ο τρόπος που εσύ επιλέγεις να τη δεις. Αν δεν μπορείς να αλλάξεις κάτι, άλλαξε την αντιμετώπισή σου. Και ποτέ να μην υποτιμάς τη δύναμη της θετικής σκέψης. 

ΖΥΓΟΣ 
Οι γνώμες των άλλων 
Για έναν Ζυγό είναι μεγάλο ζήτημα το να μη δυσαρεστεί τους άλλους. Πιστεύεις ότι έτσι πετυχαίνεις ένα ιδανικό αρμονίας. Ωστόσο, συχνά καταλήγεις να ζεις σύμφωνα με εκείνο που οι γύρω σου θεωρούν καλύτερο για σένα. Είναι σαν να ζητάς την έγκριση των γονιών σου, των φίλων σου, των ερωτικών σου συντρόφων, της κοινωνίας ολόκληρης. 

Και αγνοείς εκείνο που σου λέει η δική σου εσωτερική φωνή, ξεχνάς τι σε κάνει ευτυχισμένο, τι θέλεις και τι χρειάζεσαι. Θα πρέπει να θυμάσαι όμως ότι αυτή η ζωή είναι μόνο δική σου και να μην αφήνεις τις γνώμες των άλλων να σε αποσπούν από τον δρόμο σου. 

ΣΚΟΡΠΙΟΣ 
Η μανία για έλεγχο 
Ο Σκορπιός είναι ένα από τα ζώδια που θέλουν να έχουν τον έλεγχο των πραγμάτων. Είναι η «σκοτεινή πλευρά» του δυναμισμού σου αυτή. Έχεις την ανάγκη να ελέγχεις όλα όσα συμβαίνουν σε εσένα και γύρω από σένα, τις καταστάσεις, τα γεγονότα, τους ανθρώπους. 

Όποιοι και να είναι αυτοί, αγαπημένα πρόσωπα, συνεργάτες ή απλώς άτομα που γνωρίζεις. Θα πρέπει όμως να αποβάλεις αυτή την τάση σου και απλώς να αφήνεις τα πράγματα και τα πρόσωπα να υπάρχουν, έτσι όπως είναι, χωρίς να επεμβαίνεις. Αν το καταφέρεις, θα δεις πόσο πιο εύκολη θα γίνει η ζωή σου. Αλλά και οι σχέσεις σου, ακόμα περισσότερο. 

ΤΟΞΟΤΗΣ 
Για όλα υπάρχει μια δικαιολογία 
Ο Τοξότης είναι το ζώδιο της ειλικρίνειας. Δυστυχώς όμως, δεν ξεφεύγεις πάντα από τα ψέματα, που οι περισσότεροι άνθρωποι λέμε στον εαυτό μας, χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε. Είναι οι γνωστές δικαιολογίες, γιατί δεν κατάφερες το ένα, γιατί δεν στάθηκες συνεπής στο άλλο, γιατί έκανες έτσι και όχι διαφορετικά, όπως θα έπρεπε. 

Όμως οι δικαιολογίες σου απλώς σε περιορίζουν, κάτι που δεν ταιριάζει σε έναν Τοξότη. Γι’ αυτό κάν’ τις πακέτο και πέταξέ τις. Δεν τις χρειάζεσαι. Είναι κρίμα αντί να εξελίσσεις τον εαυτό σου και τη ζωή σου, να κολλάς χρησιμοποιώντας ένα σωρό προφάσεις, που στο 99% των περιπτώσεων δεν στέκουν καν. 

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ 
Θαυμάστε με, παρακαλώ! 
Παρόλο που σαν Αιγόκερως δείχνεις αρκετά μετριοπαθής, κατά βάθος τρελαίνεσαι να εντυπωσιάζεις. Θέλεις να αποσπάς τον θαυμασμό ή ακόμα και τη ζήλια των άλλων για την επιτυχία σου, τα αποκτήματά σου και εν γένει τον καταπληκτικό εαυτό σου. Ακολουθείς την πεπατημένη, αλλά σκοπεύεις να φτάσεις ψηλότερα και μακρύτερα απ’ όλους. 

Όμως τελικά, το να προσπαθείς να είσαι κάτι που να θαυμάζουν οι άλλοι, σου στερεί τη δυνατότητα να είσαι απλώς ο καταπληκτικός εαυτός σου. Εγκαταλείποντας αυτό το… τριπάκι, θα διαπιστώσεις ότι οι άνθρωποι θα σε εκτιμήσουν περισσότερο και μάλιστα για εκείνο που πραγματικά είσαι και όχι γι’ αυτό που προσπαθείς να φανείς. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ 
Το εμπόδιο του φόβου 
Ο Υδροχόος είναι ο μέγας οραματιστής του ζωδιακού. Η δημιουργική σου φαντασία μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου και τον κόσμο ολόκληρο. Τι γίνεται όμως όταν οι φόβοι σου παίρνουν το πάνω χέρι και σου ψαλιδίζουν τα φτερά; Είναι φυσικό να φοβάσαι, ιδίως απέναντι σε ό,τι φέρνει μια μεγάλη αλλαγή. Όμως αυτά είναι που αξίζουν στη ζωή και το ξέρεις καλύτερα από κάθε άλλο ζώδιο. 

Αρκεί να θυμάσαι ότι ο φόβος σου ζει μόνο μέσα στο μυαλό σου. Είναι μόνο μια υπόθεση, μια πιθανότητα στις τόσες. Δεν αξίζει να χαραμίζεις τις υπέροχες και μοναδικές προοπτικές σου, για ένα υποθετικό ενδεχόμενο. 

ΙΧΘΥΣ 
Η ηττοπάθεια στο τσεπάκι 
Ο Ιχθύς μπορεί να θεωρείται διαισθητικό ζώδιο, αλλά συχνά αυτό που περιμένεις είναι μόνο η καταστροφή. Και μέσα σου γίνεται διαρκώς ένας μονόλογος, γεμάτος απαισιόδοξες προβλέψεις, του τύπου: Να δεις που δεν θα τα καταφέρω, αποκλείεται να πετύχει, δεν θα γίνει, εγώ δεν είμαι γι’ αυτά, και… πάει λέγοντας. Προεξοφλείς την ήττα σου πριν καλά-καλά ξεκινήσεις. Αποφάσισε λοιπόν να μην… τσιμπάς σε αυτό το ηττοπαθές κομμάτι του εαυτού σου. 

Το μυαλό μας, αν το αφήσουμε ανεξέλεγκτο, μπορεί να μας παίξει άσχημα παιχνίδια. Όταν αντιλαμβάνεσαι πως άρχισε αυτό το «τροπάρι», απλώς σταμάτησέ το. Μπορείς να τα καταφέρεις. Σε όλα. 




Myastro