Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020

Η υποχρέωση στον εαυτό σου είναι να τον αγαπάς…!!!!

Αν αγαπάς τον εαυτό σου τότε χρειάζεται να ξέρεις ποια είναι τα δικαιώματα και ποιες οι υποχρεώσεις σου απέναντί του ώστε να γίνεται πιο πλούσια η ζωή σου καθημερινά. 

1. Το ναι και το όχι στη ζωή μας είναι επιλογή κι όχι υποχρέωση. Χρειάζεται να ξέρεις ποιος είσαι, τι θέλεις και να έχεις το θάρρος να εκφράσεις την αλήθεια σου. Ποτέ μην δέχεσαι να κάνεις κάτι που δεν θέλεις και ποτέ να μην πιέζεις να κανει κάποιος «κάτι» αν πραγματικά δεν το επιθυμεί. Μην αναλαμβάνεις την ευθύνη κανενός άλλου παρά μόνο του εαυτού σου! 

2. Μην γίνεσαι ο ''κάδος απορριμμάτων'' για τα ενεργειακά απόβλητα, τους φόβους, την δυστυχία, τις καταστροφικές εικόνες και τις ''πονεμένες'' ιστορίες που σε αποπροσανατολίζουν, σε αποκόπτουν από το κέντρο σου και σε απομακρύνουν από την πραγματική σου δύναμη. Όσο αυτοί προσπαθούν να σε εκπαιδεύσουν στη δυστυχία εσύ εκπαίδευσε τον εαυτό σου στη χαρά! 

3. Η υπευθυνότητα είναι το καθήκον της καρδιάς. Ανέλαβε την ευθύνη του εαυτού σου και προχώρα χωρίς να του υψώνεις το δάχτυλο. Χωρίς να κρίνεις και να επικρίνεις συνέχεια τον εαυτό σου. Αγάπησε τα λάθη σου, έτσι κι αλλιώς αυτά είναι οι πιο μεγάλοι σου δάσκαλοι, και προχώρα ¨ασυννέφιαστα¨ στο μονοπάτι της ζωής σου. 

4. Μην αφήνεις εκκρεμότητες με τους ανθρώπους γιατί έτσι αφήνεις εκκρεμότητες με τη Ζωή. Μην κανείς τη ζωή σου ένα κακοκουρντισμένο γραμμόφωνο που επαναλαμβάνει το ίδιο τραγούδι, από τον ίδιο γρατζουνισμένο δίσκο. Κλείσε τις πόρτες στο παρελθόν και άνοιξε καινούριες στο μέλλον 

5. Μάθε να εργάζεσαι κι όχι να δουλεύεις. Μη γίνεσαι ''δούλος'' της δουλειάς σου. Μη λες ''δεν προλαβαίνω''! Χάρισε στον εαυτό σου στιγμές ξεκούρασης, χαράς, απόλαυσης και μοιράσματος, καθημερινά και νιώσε ότι αυτές οι στιγμές σου αξίζουν! 

6. Δεν χρειάζεσαι στη ζωή σου τοξικούς ανθρώπους. Μην δίνεις χώρο σε ενεργειακά βαμπιράκια να σου ρουφάνε την ενέργεια παίρνοντας εσύ το ρολό του αμετανόητου ''Σωτήρα'' και μην εμπλέκεσαι σε τοξικές καταστάσεις επιτρέποντας να συμβαίνουν στη ζωή σου χαμηλής δόνησης καταστάσεις (γκρίνια, κουτσομπολιό, αντιπαλότητα κ.α). Μη σπαταλάς τη ζωή σου σπαταλώντας τον Εαυτό σου… 

7. Το σπίτι σου είναι ο καθρέφτης του εσωτερικού σου κόσμου. Κάνε τον χώρο σου ένα πραγματικό καταφύγιο γαλήνης, ομορφιάς και έμπνευσης. Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα γι΄αυτό. Διώξε ότι δεν χρειάζεσαι από ρούχα και αντικείμενα. Μην κρατάς πράγματα που σε κρατάνε πίσω σε ένα αρρωστημένο και πονεμένο παρελθόν. 

Φρόντιζε να κρατάς την ενέργειά του καθαρή. Λιβάνιζε τακτικά. Βάλε γύρω σου χρώματα που σου ανοίγουν την καρδιά και γέμισε το με ευχάριστους ήχους και μουσικές. Οργάνωσε το έτσι που να σε γεμίζει αγάπη! 

8. Μην μένεις σε καταστάσεις που σε ''ματώνουν'' και δεν σε αφήνουν να ξεδιπλώσεις τα φτερά σου για να απολαύσεις πως είναι να πετάς σε έναν ελεύθερο ουρανό. Κάνε απεξάρτηση από την συνήθεια και το βόλεμα στο ''γνωστό'' δοκιμάζοντας πως δονούν την καρδιά σου οι ''αχαρτογράφητες'' διαδρομές… 

9. Τίποτα δεν μένει το ίδιο. Όλα αλλάζουν συνέχεια. Όλοι αλλάζουν συνέχεια. Ακόμα και εσύ ο ίδιος. Μην επιμένεις να κρατάς υποσχέσεις που δεν έχουν πια λόγω ύπαρξης. Παρατήρησε με ποιο τρόπο ίσως αυτές σε ακινητοποιούν… Νιώσε τι συμβαίνει μέσα σου και επικοινώνησε την αλήθεια σου εκεί που είναι απαραίτητο… 

10. Η Συγχώρεση είναι μια από τις μεγαλύτερες αρετές της καρδιάς. Συγχώρησε όποιον και ότι χρειάζεται να συγχωρέσεις όχι γιατί με αυτόν τον τρόπο γίνεσαι καλός άνθρωπος, όχι γιατί οι άλλοι αξίζουν την συγχώρεση αλλά γιατί Εσύ ο ίδιος δικαιούσαι να αναπνέεις ελεύθερα και να έχεις περισσότερο χώρο μέσα σου ώστε να σε πλημμυρίσει η αγάπη. 




Δέσποινα Παλαμάρη

Οι θεραπευτικές ικανότητες των μαλλιών…!!!!

Ήξερες πως τα μαλλιά σου έχουν στην πραγματικότητα θεραπευτικές ικανότητες; 

Βασικά, όλες οι τρίχες του σώματος σου έχουν, ακόμα και οι πιο μικρές. 

Σκέψου την αίσθηση που έχεις όταν σου σηκώνονται οι τρίχες. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν ενστικτωδώς ξέρεις πως κάτι δεν πάει καλά. 

Τι προσπαθούν να σου πουν τα μαλλιά σου; 

Πιστεύεται ότι οι άκρες των μαλλιών σου είναι σαν κεραίες που μαζεύουν την ενέργεια από το Σύμπαν ώστε να διεγείρουν τα ανώτερα επίπεδα της συνείδησης και της δημιουργικότητας. 

Τα μαλλιά είναι μια φυσική προέκταση του νευρικού συστήματος και λέγεται ότι μεταδίδουν σημαντικές πληροφορίες στον εγκέφαλο. 

Πιστεύεται επίσης ότι εξισορροπούν όλο το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του σώματος, το οποίο με τη σειρά του σε βοηθά να αυξήσεις την δύναμη της ζωής σου, την ζωτικότητα και την διαίσθηση. 

Πολλά χρόνια πριν, το κόψιμο των μαλλιών ήταν ανήκουστο και τα μαλλιά θεωρούνταν σημαντική προέκταση ταυτότητας και κληρονομιάς. 

Βασικά, μόνο οι σκλάβοι έκοβαν τα μαλλιά τους και πιστεύονταν ότι έτσι τους τιμωρούσαν και τους υπέτασσαν παίρνοντας την ενέργεια και την δύναμη τους. 

Όταν ο Τζένγκις Χαν κατέκτησε την Κίνα, διέταξε επίσης να κόψουν όλοι τα μαλλιά τους και να κάνουν αφέλειες για να ανασταλθεί η ανάπτυξη του τρίτου ματιού, της διαίσθησης και της γνώσης. 

Μέχρι σήμερα, υπάρχουν πολλοί πολιτισμοί που δεν ασπάζονται το κόψιμο των μαλλιών για να διατηρήσουν την ενέργεια και τις πνευματικές τους ικανότητες. 

Οι ιθαγενείς της Αμερικής για παράδειγμα, πιστεύουν ότι μέσω των μαλλιών τους μπορούν να συνδεθούν με την δύναμη της ζωής που υπάρχει γύρω τους. 

Είναι επίσης αποδεδειγμένο πως κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ οι ιθαγενείς της Αμερικής με πιο μακριά μαλλιά μπορούσαν να ανιχνεύουν την γη χρησιμοποιώντας την διαίσθηση τους καλύτερα από ανθρώπους άλλων φυλών με κοντά μαλλιά. 

Η κουλτούρα του Σιχισμού πιστεύει πως το κόψιμο των μαλλιών μπορεί να εμποδίσει την πνευματική ανάπτυξη και να οδηγήσει σε κακή υγεία. Αντιθέτως, δένουν τα μαλλιά τους σε «κότσο Rishi» στην κορυφή του κεφαλιού τους. 

Αυτό πιστεύεται ότι βοηθά στον έλεγχο και στην ρύθμιση της ροής της ενέργειας μέσω του σώματος και μπορεί να βοηθήσει στην επίτευξη υψηλότερων επιπέδων συνείδησης. 

Υπάρχει επίσης και η περίφημη βιβλική ιστορία του Σαμψών και της Δαλιδά όπου ο Σαμψών χάνει όλη του την δύναμη αφού η Δαλιδά του κόψει τα μαλλιά. 

Πιστεύεται ότι τα κομμένα μαλλιά χρειάζονται περίπου τρία χρόνια για να ανακτήσουν την ικανότητα τους να στέλνουν και να δέχονται ζωτική ενέργεια από το Σύμπαν. Όταν κόβεις τα μαλλιά σου είναι λες και μουδιάζεις τις διαισθητικές σου αισθήσεις ως προς τον κόσμο γύρω σου. 

Μελέτες έχουν δείξει πως η κερατίνη, η πρωτεΐνη των μαλλιών περιέχει μια κρυσταλλική δομή που είναι παρόμοια με εκείνη των ιερών κρυστάλλων και των πολύτιμων λίθων. 

Οπότε, τι μπορείς να κάνεις για να προστατεύσεις την δεκτικότητα των μαλλιών σου; 

1. Χρησιμοποίησε φυσικά προϊόντα. Η τοποθέτηση χημικών ουσιών στα μαλλιά και στο κεφάλι δεν κάνει κακό μόνο σε εσένα αλλά μπορεί επίσης να επιβαρύνει και τις δεκτικές σου ικανότητες. Επίλεξε φυσικά ή οργανικά σαμπουάν , μαλακτική και άλλα προϊόντα. Οι βαφές των μαλλιών πιστεύεται επίσης ότι μπλοκάρουν την διαισθητική σου δεκτικότητα. 

2. Απόφυγε τις κατεστραμμένες άκρες. Έχουμε πιστέψει πως για να έχουμε υγιή μαλλιά πρέπει να τα κόβουμε, αλλά γιατί να μην ξεκινήσουμε από την άλλη πλευρά; Διατήρησε τα μαλλιά σου υγιή με διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και υγιή λίπη. Προκειμένου να φροντίσεις τα μαλλιά σου και να τα προστατέψεις από τις ξηρές και κατεστραμμένες άκρες κάνε μια φυσική μάσκα με έλαιο καρύδας ή αμυγδαλέλαιο και άφησε την πάνω τους για μία νύχτα. 

3. Απόφυγε το πιστολάκι. Προσπάθησε να αφήσεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά στον ήλιο. Έτσι αυξάνεται η απορρόφηση της βιταμίνης D και η ζωτικότητα της δύναμης της ζωής σου. Τα πιστολάκια εκπέμπουν ηλεκτρική ενέργεια η οποία μπορεί να αλλοιώσει την ευαισθησία των μαλλιών σου και το τσάκρα του τρίτου ματιού. 

4. Μην το παρακάνεις με το σαμπουάν. Επίτρεψε στα φυσικά έλαια του κεφαλιού σου να καθαρίσουν και να προστατέψουν τα μαλλιά σου. Δεν χρειάζεται να λούζεσαι κάθε μέρα. 

5. Λούσου μετά από άγχος. Πιστεύεται ότι μετά από μια συναισθηματική ένταση ή άγχος, μπορεί να συσσωρευτεί αρνητική ενέργεια στα μαλλιά. Το λούσιμο μετά από μια αγχωτική μέρα μπορεί να σε βοηθήσει να απελευθερώσεις και να καθαρίσεις αυτή την ενέργεια. 

6. Χτενίσου με ξύλινη βούρτσα. Πέτα τις πλαστικές και μεταλλικές βούρτσες και πάρε μια φυσική από ξύλο. Λέγεται ότι διατηρεί την ενέργεια που περιβάλλει το τσάκρα του στέμματος και εξασφαλίζει την ισορροπία στο ηλεκτρομαγνητικό σου πεδίο. Το ξύλο είναι το προτιμώμενο υλικό καθώς εμποδίζει τον στατικό ηλεκτρισμό και βοηθά στην τόνωση της ενέργειας του κεφαλιού. 

7. Κόμμωση. Πολλοί Yogis πιστεύουν ότι πρέπει να έχεις τα μαλλιά σου μαζεμένα κατά την διάρκεια της ημέρας για να απορροφήσεις την ενέργεια της δύναμης της ζωής, για να διεγείρεις την επίφυση και να τα λύνεις στην διάρκεια της νύχτας για να απορροφήσεις την σεληνιακή ενέργεια και να ενισχύσεις την πνευματική αντίληψη. 

8. Κόψιμο μαλλιών. Αν πρέπει οπωσδήποτε να κόψεις τα μαλλιά σου, κάντο το στο γέμισμα του φεγγαριού. Αυτό θα βοηθήσει ώστε να μακρύνουν τα μαλλιά σου γρηγορότερα και για να γίνουν πιο πλούσια. Επίσης, απόφυγε να τα κόβεις τα μετά την δύση του ηλίου. 

Τα μαλλιά του κεφαλιού και του σώματος είναι ισχυρά και μας δίνουν ενδείξεις όχι μόνο για το φυσικό μας σώμα αλλά και για το συναισθηματικό και πνευματικό. 

Προσπάθησε να υιοθετήσεις κάποιες από αυτές τις πρακτικές στην ρουτίνα σου και δες αν παρατηρείς κάποια διαφορά στην ενέργεια και την διαίσθηση σου. 




Οι τριάντα δύο εντολές – Βασικοί διατροφικοί κανόνες…!!!!

Για να είσαι υγιής, θα πρέπει να τηρήσεις μερικούς βασικούς κανόνες διατροφής, καθώς, επίσης, και να υιοθετήσεις έναν πιο απλό και φυσικό τρόπο ζωής. Η υγεία σου θα πρέπει να γίνει η πρώτη και βασική σου προτεραιότητα και θα χρειαστεί να αγωνιστείς, καθημερινά, για να την κατακτήσεις. Χρειάζεσαι γνώση, πειθαρχία και πάνω από όλα θέληση. 

Σε αυτό το άρθρο θέλω να σου παρουσιάσω μερικές βασικές αρχές διατροφής των οποίων η αυστηρή καθημερινή εφαρμογή θα σε βοηθήσει να ξεφύγεις από τη σύγχυση και την άγνοια. Θα σου δώσει δύναμη και θάρρος να ξαναβρείς την υγεία σου (εάν είσαι ασθενής) και, κυρίως, θα σου προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια της γνώσης για να κάνεις πρόληψη. 

Βασικοί διατροφικοί κανόνες 

1) Πίνε καθημερινά αρκετή ποσότητα υγρών 

2) Πίνε μόνο, όταν διψάς 

3) Τρώγε μόνο, όταν πεινάς 

4) Σταμάτα το φαγητό πριν να χορτάσεις εντελώς 

5) Η διατροφή σου να αποτελείται κατά 80% από αλκαλικές τροφές και 20% από όξινες τροφές 

6) Η διατροφή σου να αποτελείται 80% από ωμά – ανεπεξέργαστα τρόφιμα και μόνο 20% από μαγειρεμένα (στον ατμό) τροφές 

7) Η διατροφή σου να αποτελείται 80% από φυτικά προϊόντα και 20% ζωικά προϊόντα (όχι σάρκες) 

8) Μην ανακατεύεις άμυλα και πρωτεΐνες στο ίδιο γεύμα 

9) Μην πίνεις υγρά κατά τη διάρκεια του γεύματος 

10) Μην τρως ενδιάμεσα των γευμάτων (κολατσιό, σνακ, τσιμπολογήματα) 

11) Παράλειψε, εντελώς, το πρωινό γεύμα 

12) Να λαμβάνεις μόνο 2 συμπυκνωμένα γεύματα ημερησίως και με χρονική απόσταση 5 – 6 ώρες μεταξύ τους 

13) Μέχρι τις 12:00μ.μ. να λαμβάνεις μόνο νερό, αφεψήματα, χυμούς και φρούτα 

14) Μην τρως αργότερα από τις 20:00μ.μ. 

15) Εάν αισθανθείς οποιαδήποτε σωματική ενόχληση, πόνο, ναυτία, εμετό, διάρροια, πυρετό, πονοκέφαλο, ρίγος, σταμάτα αμέσως το φαγητό ή παρέλειψε το αντίστοιχο γεύμα 

16) Εάν είσαι θυμωμένος, εκνευρισμένος, κουρασμένος, ασθενής, στρεσαρισμένος ΜΗΝ τρως 

17) Εάν δε διαθέτεις τον απαραίτητο χρόνο και την ψυχική γαλήνη, για να απολαύσεις το γεύμα σου, ΜΗΝ τρως 

18) Μη λαμβάνεις φαγητό, εάν πρόκειται να ταξιδέψεις με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο. Ούτε πριν (τουλάχιστον 3 ώρες), ούτε κατά τη διάρκεια, ούτε και μετά (για τουλάχιστον 3 ώρες) 

19) Μάσα αργά και σχολαστικά την κάθε μπουκιά σου. Τουλάχιστον 30 – 50 φορές 

20) Μη συζητάς, λογομαχείς, διαβάζεις ή βλέπεις τηλεόραση την ώρα του φαγητού 

21) Τρώγε τα φρούτα ΠΑΝΤΑ μόνα τους και με το σύστημα της μονοφαγίας, ως ανεξάρτητο και πλήρες γεύμα (ΠΡΩΙΝΟ) 

22) Προτίμησε προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας 

23) Προτίμησε προϊόντα φρέσκα, του τόπου σου και πάντα της εποχής 

24) Σταμάτα, αμέσως, όλα τα δηλητήρια, όπως καφέ, αλκοόλ, τσιγάρο 

25) Περιόρισε σταδιακά και κατόπιν ΠΕΤΑΞΕ όλα τα φάρμακα 

26) Νήστευε περιοδικά μόνο με νερό (2 φορές το χρόνο από 5 – 7 ημέρες) 

27) Καθιέρωσε μια ημέρα την εβδομάδα (24 – 36 ώρες) μόνο με χυμούς ή φρούτα ή ακόμη καλύτερα μόνο με νερό 

28) Κάνε αρκετές φρουτοθεραπείες (σταφυλοθεραπεία ή πορτοκαλοθεραπεία) για 5 – 20 ημέρες συνεχόμενα, κυρίως άνοιξη και φθινόπωρο 

29) Κάνε χυμοθεραπείες για 7 – 30 ημέρες (με χυμούς λαχανικών) 

30) Χρησιμοποίησε συμπληρώματα 3ης γενιάς (χλωρέλλα, γύρη, σπιρουλίνα), όπου και εάν χρειάζεσαι και πάντα με καθοδήγηση 

31) Αγάπησε το σώμα σου και φρόντισε το ανάλογα (άσκηση, αεροθεραπεία, ηλιοθεραπεία) 

32) Συνέχιζε να παρακολουθείς και να διαβάζεις το προσωπικό μου site, για να εμπνέεσαι και να μαθαίνεις τα όσα επιμελώς σου αποκρύπτονται. 

Τα όσα αναφέρονται δεν ισχύουν απαραίτητα για επαγγελματίες αθλητές, έγκυες, θηλάζουσες γυναίκες, υπερήλικες με ανίατες ασθένειες, βρέφη και παιδιά. 




Όσοι κλαίνε συχνά είναι ισχυρότεροι χαρακτήρες, για τους εξής 6 λόγους…!!!!

Στις δυτικές κοινωνίες της ταχύτητας, των εξοντωτικών ρυθμών και των κυνικών συμπεριφορών, τα δάκρυα «μεταφράζονται» ως ένδειξη ενός ανίσχυρου χαρακτήρα που δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα με τους… «κακούς» της αγέλης, δεν μπορεί να ηγηθεί, δεν είναι ικανός να επιβάλλει την τάξη. 

Μέγα λάθος. Σύμφωνα με νεότερες μελέτες και στοιχεία ψυχοθεραπευτών από την άλλη άκρη του Ατλαντικού όσοι κλαίνε αυθόρμητα και συχνά, συνήθως, είναι προσωπικότητες απείρως πιο ισχυρές από τους υπόλοιπους που προτιμούν να κάνουν την καρδιά τους πέτρα, μόνο και μόνο για να κερδίσουν τις εντυπώσεις. 

Δεν είναι ένδειξη αδυναμίας, λένε οι ειδικοί, ούτε σημάδι αυτολύπησης και ψυχολογικής κατάρρευσης. Το να κλαίμε είναι η έκφραση μιας ισχυρής προσωπικότητας, που ξέρει να αντιδρά σωστά στις αντιξοότητες και να τις μετασχηματίζει σε κάτι πραγματικά καλό. 

Να 6 λόγοι που σύμφωνα με τη σύγχρονη ψυχοθεραπευτική συμβουλευτική οι «κλαψιάρηδες» είναι πιο δυνατοί από τους υπόλοιπους. 

Δεν φοβούνται να εκφράσουν τα συναισθήματα τους 
Με τον ίδιο τρόπο που όταν μας συμβαίνει κάτι συναρπαστικό δεν διστάζουμε να χαμογελάσουμε και να μεταδώσουμε τη θετική μας ενέργεια, λένε, είναι απολύτως φυσιολογικό να μας στενοχωρεί και να μας καταβάλλει μία αρνητική εξέλιξη. 

Όσοι κλαίνε, μπορεί να κάνουν κακό στα μάτια τους (αν και όχι πάντα), αλλά δείχνουν να έχουν επαφή με την πραγματικότητα, να κατανοούν πολύ καλύτερα ό,τι συμβαίνει γύρω τους και να το «μεταφράζουν» σωστά για να βρουν λύσεις στη συνέχεια. 

Ξέρουν ότι τα δάκρυα «καθαρίζουν» την ψυχή 
Λογικά ξεσπάσματα λειτουργούν σαν ψυχική κάθαρση. Κάποιος που κλαίει – με λόγο και αιτία – καθαρίζει την ψυχή του από περιττά βάρη, αφήνει διόδους για να βγει η θλίψη, ώστε να μην τον κατασπαράξει ψυχολογικά. 

Το κλάμα, διαπιστωμένα ανακουφίζει πνεύμα και σώμα από αρνητικά συναισθήματα και εμποδίζει το άτομο από το να αναπτύξει συμπλέγματα και αντικοινωνικές συμπεριφορές. 

Τα δάκρυα φέρνουν… χαμόγελα 
Μοιάζει παράδοξο, αλλά η ανακούφιση που προσφέρει ένα καλό ξέσπασμα, φτιάχνει τη διάθεση. Πολλές μελέτες πάνω στο ανθρώπινο κλάμα καταλήγουν στο συμπέρασμα, ότι όσοι κλαίνε συχνά, λίγο μετά αισθάνονται πολύ καλύτερα και γενικώς είναι προσωπικότητες που αμέσως μετά θα αναζητήσουν πηγές χαράς. 

Τεκμηριώνεται επιστημονικά από το γεγονός ότι όταν κλαίμε, ο εγκέφαλος παίρνει την εντολή να εκκρίνει ενδορφίνες και ωκυτοκίνη, που είναι γνωστή και ως η ορμόνη της χαράς. 

Γι’ αυτό αμέσως μετά, οι «κλαψιάρηδες», σκέφτονται πιο καθαρά, πιο ήρεμα και συνήθως επανέρχονται με τη λύση του προβλήματος που τους «έσπρωξε» προς την κούτα με τα χαρτομάντιλα. 

Δεν νοιάζονται για το τι θα πει ο κόσμος 
Κι αυτό είναι μόνο καλό, λένε οι ψυχοθεραπευτές, αφού κάποιος που δεν χολοσκάει για τους τίτλους και τους ρόλους μέσα στον κοινωνικό ιστό, συνήθως είναι ο καλύτερος ηγέτης μιας ομάδας. 

Όσοι κλαίνε, χωρίς ντροπή, είναι άνθρωποι με μυαλό που κινείται πέρα από το τυπικό κοινωνικό στίγμα, προσωπικότητες με ισχυρό πνεύμα, που ιεραρχούν σωστά όσα αξίζουν και όσα όχι. Δηλαδή, το τι θα πει ο κόσμος, αν σε δει να κλαις. 

Λειτουργούν ως πρότυπο 
Κι αυτό φαίνεται παράδοξο, αλλά δεν είναι. Όσοι είναι ειλικρινής με τον εαυτό τους και τους γύρω τους, συνήθως ενθαρρύνουν και τους άλλους να σκέφτονται, ακόμη και να νιώθουν έτσι. Δεν είναι τυχαίο ότι με κάποιους ανθρώπους νιώθουμε πιο κοντά, πιο άνετα, ακριβώς επειδή είναι… ανθρώπινοι, με πραγματικά συναισθήματα και ειλικρινείς εκδηλώσεις. 

Τα δάκρυα «σκοτώνουν» τα μικρόβια 
Το συναρπαστικό με τα δάκρυα δεν είναι μόνο ότι «σκοτώνουν» τα αρνητικά συναισθήματα. Το ίδιο κάνουν και με τα βακτήρια σε ποσοστό 90%-95%, ενώ «καθαρίζουν» την όραση. 




Να θυμάστε: δεν χάνετε εσείς τους άλλους, οι άλλοι χάνουν εσάς…!!!!

Οι απώλειες και οι χωρισμοί αποτελούν μια θλιβερή πραγματικότητα της ζωής. Μάθετε να αντιμετωπίζετε τη λύπη και να θυμάστε πάντα: μη χάσετε τον εαυτό σας επειδή χάσατε κάποιον άλλον.

Οι άλλοι χάνουν εσάς όχι εσείς τους άλλους! Χωρίς αμφιβολία, κάποια στιγμή στη ζωή σας χάσατε κάποιον που σήμαινε πολλά για σας: έναν σύντροφο, έναν φίλο, κάποιον συγγενή…

Σήμερα θα μιλήσουμε για τις συναισθηματικές απώλειες, όχι για τις φυσικές. Αναφερόμαστε στις ρήξεις που με κάποιον τρόπο ξεριζώνουν τη ζωή μας. Πρόκειται για τις σχέσεις που μας αφήνουν πληγωμένους και γεμάτους ερωτήματα.

Το πιο δύσκολο μέρος του τερματισμού μιας σχέσης οποιουδήποτε είδους είναι η δυσκολία να αντιμετωπίσουμε το γεγονός αυτό θετικά, με τρόπο που μας βοηθάει να εξελιχθούμε σε προσωπικό επίπεδο.

Μετά από έναν χωρισμό, συνήθως η αυτοεκτίμησή μας παίρνει τον κατήφορο.

Πολλοί κατηγορούν τον εαυτό τους για το τέλος της σχέσης, ξεκινώντας έτσι μια κατιούσα ελικοειδή πορεία σκέψεων και ενοχής. Σκέφτονται πράγματα του τύπου: «Θα μπορούσα να έχω κάνει κάτι διαφορετικό», «δεν μου αξίζει η αγάπη», «δεν ήμουν αρκετά καλός/ή για αυτό το άτομο…».

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: για να ξεπεράσουμε τον πόνο μιας συναισθηματικής απώλειας πρέπει να ελέγξουμε αυτά τα είδη σκέψεων που τρέχουν στο μυαλό μας.

Δεν υπάρχει χειρότερος εχθρός από τον εαυτό σας. Όταν βιώνουμε συναισθηματικές απώλειες όπως έναν χωρισμό, μερικές φορές βασανίζουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας.

Κάτι τέτοιο είναι ανώφελο. Ακολουθούν μερικές απλές, αποτελεσματικές στρατηγικές για να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας.

Αυτό που χάσατε, αυτό που αφήσατε πίσω σας και αυτό που θα σας βοηθήσει να προχωρήσετε μπροστά

Οι άνθρωποι είναι πιο ευάλωτοι από ό,τι πιστεύουμε.

Στην καθημερινότητά μας καταφέρνουμε να προσποιούμαστε ότι όλα βρίσκονται υπό έλεγχο. Αυτό μας βοηθάει να πιστεύουμε ότι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα, ότι τίποτα δεν μας πληγώνει.

Σε ορισμένες περιόδους της ζωής μας το πιστεύουμε πραγματικά αυτό επειδή διατηρούμε ισχυρούς δεσμούς με τους ανθρώπους που αγαπάμε.

Οι στενές φιλίες, οι καλές οικογενειακές σχέσεις και μια ευτυχισμένη ερωτική σχέση μάς δίνουν φτερά, δύναμη και αισιοδοξία.

Μερικές φορές, όμως, αρκεί να χαλαρώσει ένας κρίκος σε αυτήν την τέλεια αλυσίδα για να καταρρεύσουν τα πάντα.

Ξαφνικά κατακλυζόμαστε σε τέτοιον βαθμό από αρνητικά συναισθήματα που κλεινόμαστε στον εαυτό μας και δεν ξέρουμε τι να κάνουμε, τι να σκεφτούμε ή πώς να αντιδράσουμε.

Τα θεμέλια της ύπαρξής μας μοιάζουν να έχουν καταρρεύσει κάτω από τα πόδια μας και δεν μπορούμε να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε την απώλεια, τον χωρισμό ή το άτομο που μας άφησε… και δεν ξέρουμε γιατί.

Μην ικετεύετε για αγάπη
Κατ'αρχάς πρέπει να κατανοήσουμε ότι όλα τα αρνητικά συναισθήματα, δηλαδή η οργή, η απελπισία, η λύπη ή ο θυμός, έχουν τον σκοπό τους στον εγκέφαλό μας. 

Μας κάνουν να δούμε την πραγματικότητα όπως είναι έτσι ώστε να αντιδράσουμε απέναντι στον «κίνδυνο»:

• Τα αρνητικά συναισθήματα είναι ενστικτώδη και μας θέτουν σε επιφυλακή για κάτι: πρόκειται να υπάρξει κάποια αντίδραση.

• Αν είναι σαφές ότι κάποιος δεν μας αγαπάει, τίποτα δεν είναι πιο καταστροφικό από το να ικετεύουμε για μία ακόμα ευκαιρία.

• Ο χωρισμός πονάει. Είναι απαραίτητο να βιώσετε τη λύπη, να ξεσπάσετε και να περάσετε χρόνο με τις σκέψεις σας.

• Αργότερα θα καταφέρετε να αποδεχτείτε όσα έγιναν και θα αρχίσετε να προχωράτε μπροστά.

Η εστίαση στο παρελθόν και στο «τι θα γινόταν αν…» δεν ωφελεί, απλώς παρατείνει την απελπισία σας.

Οι άλλοι χάνουν εσάς, όχι εσείς τους άλλους

Οι άλλοι χάνουν εσάς, εσείς δεν χάνετε κανέναν. Το να βλέπετε έτσι τα πράγματα δεν αποτελεί εγωκεντρισμό αλλά συναισθηματική δύναμη. Να θυμάστε τα εξής:

• Αν οι άλλοι δεν ανταποκρίθηκαν στις ελπίδες και στα όνειρά σας, αν δεν κατάλαβαν την αξία σας, αν δεν ανταπέδωσαν την αγάπη σας, τη στοργή σας, την καλοσύνη σας, τότε οι άλλοι χάνουν εσάς, όχι εσείς εκείνους.

• Δεν μπορείτε να κατηγορείτε τον εαυτό σας για αυτήν την απώλεια.

• Μην ντροπιάζετε και μη βασανίζετε τον εαυτό σας. Μη σκέφτεστε ότι πρέπει να αλλάξετε για να ταιριάξετε στα σχέδιά τους.

• Μη χάσετε ποτέ την ταυτότητά σας ή αυτό που σας κάνει σπουδαίους. Αν σε κάποιους δεν αρέσει, είναι δικό τους πρόβλημα. Αν δεν καταλαβαίνουν, δεν υπάρχει λόγος να βασανίζεστε. Οι άλλοι χάνουν εσάς, όχι εσείς εκείνους.

Καλλιεργήστε την αγάπη για τον εαυτό σας, φροντίστε την αυτοεκτίμησή σας και μην καταστρέφετε τα ωραία σας γνωρίσματα για τα οποία προσπαθήσατε τόσο σκληρά απλώς επειδή κάποιοι δεν τα είδαν ή επειδή δεν ταίριαζαν στο σχήμα της καρδιάς τους.

Μη χάσετε τον εαυτό σας απλώς επειδή χάσατε κάποιον

Δεν αξίζει να χάσετε τον εαυτό σας. Δεν είναι υγιές να σταματήσετε να αγαπάτε τον εαυτό σας επειδή κάποιος επέλεξε να αποστασιοποιηθεί όταν εσείς ελπίζατε να είστε κοντά του.

• Αν επιλέξετε να σταματήσετε να φροντίζετε τον εαυτό σας ή αν επιλέξετε να αποστασιοποιηθείτε από την καρδιά σας, θα γίνετε θλιβεροί αιχμάλωτοι.

• Θα γίνετε αιχμάλωτοι του ατόμου που σας είπε όχι και σας έκλεισε την πόρτα φυτεύοντας σπόρους θλίψης στον νου σας.

• Κλείστε αυτό το κεφάλαιο και δώστε τέλος στον κύκλο του πόνου.

• Βγείτε έξω και ξαναγνωρίστε τον εαυτό σας.

• Μην υποκαταστήσετε τη χαμένη αγάπη με κάποια άλλη για να αισθανθείτε καλύτερα και να ξεχάσετε.

Το καλύτερο που έχετε να κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να θεραπευτείτε και να ξαναθυμηθείτε αυτά που σας κάνουν ευτυχισμένους. Μάθετε ποια είναι τα όνειρά σας και τι έχει νόημα για σας.

Αυτό που χάσατε δεν υπάρχει πλέον. Ανήκει στο παρελθόν. Τώρα έρχονται καινούργιες χαρές και νέες ελπίδες.

Αν το θέλετε, μπορείτε να το επιτύχετε.




meygeia.gr
Ευγενική παραχώρησης κύριας εικόνας: wikiHow.com
https://www.awakengr.com

Η κρυμμένη δύναμη των μαλλιών σου…!!!!

Τα μαλλιά είναι αγωγοί που σου μεταφέρουν μεγαλύτερες ποσότητες κοσμικής ενέργειας 

Ο πολιτισμός μας οδηγεί τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι το στυλ των μαλλιών είναι ένα θέμα προσωπικής προτίμησης, μόδας και ότι το πώς χτενίζουν οι άνθρωποι τα μαλλιά τους είναι απλά ένα θέμα αισθητικής. Ίσως όμως, δεν είναι αυτή η αλήθεια… 

Έχω αναρωτηθεί ξανά και ξανά, γιατί αισθάνομαι τόσο απρόθυμη να κόψω τα μαλλιά μου, έστω και λίγο. Πρόσφατα, τα έκοψα αρκετά, γιατί ήθελα να αλλάξω look, αλλά δεν το κρύβω, αυτό ήταν μια μεγάλη απώλεια για μένα και οφείλω να ομολογήσω επίσης ότι έριξα και μερικά δάκρυα.

Αυτό βέβαια με έκανε να αναρωτιέμαι και πάλι. Γιατί είναι τόσο εύκολο να μην είμαι προσκολλημένη σε πράγματα, αλλά όταν πρόκειται για τα μαλλιά μου να είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία; 

Αυτή η αμφισβήτηση που με απασχολούσε απέδωσε καρπούς πρόσφατα. Βρήκα κάποιες πληροφορίες που με διαφώτισαν σε αυτό το θέμα.

Πριν επεκταθώ, σε παρακαλώ να κρατήσεις το μυαλό σου ανοιχτό. Γνωρίζω ότι οι πληροφορίες μπορούν να σε εκπλήξουν και δεν είμαι σίγουρη σχετικά με την εγκυρότητα τους, ωστόσο αξίζει να τις κοιτάξεις και να αποφασίσεις αν είναι αληθείς ή ψευδείς. 

Καιρό πριν οι άνθρωποι σε πολλούς πολιτισμούς δεν κόβανε τα μαλλιά τους, επειδή με κάποιο τρόπο δήλωναν ποιοι ήταν. Δεν υπήρχαν κουρεία. Συχνά, όταν οι άνθρωποι υποδουλώνονταν, τα μαλλιά τους κόβονταν ως αναγνωρισμένο σύμβολο της δουλείας. 

Αυτό πάντως που δεν γνώριζα ήταν ότι τα οστά στο μέτωπο είναι πορώδη και λειτουργούν για να μεταδίδουν το φως προς την επίφυση, η οποία επηρεάζει τη δραστηριότητα του εγκεφάλου, καθώς και του θυρεοειδούς και των σεξουαλικών ορμονών. Οι αφέλειες που καλύπτουν το μέτωπο μάλιστα εμποδίζουν αυτή τη διαδικασία. 

Όταν ο Τζένγκις Χαν λοιπόν κατέκτησε την Κίνα, απαίτησε απ’ όλες τις γυναίκες στη χώρα να κόψουν τα μαλλιά τους σε αφέλειες, επειδή ήξερε ότι αυτό θα χρησίμευε για να τις κρατήσει άτολμες και ότι θα ελέγχονταν πιο εύκολα. (Οι αφέλειες καλύπτουν το τρίτο μάτι και επομένως και την ικανότητα διαίσθησης.) 

Αν ακόμη δεν έχεις αντιληφθεί και εσύ την δύναμη της τρίχας, να σου κάνω γνωστό ότι ο άνθρωπος είναι το μόνο πλάσμα που μακραίνουν τα μαλλιά στο κεφάλι του, όπως ο ίδιος μεγαλώνει και γίνεται ενήλικας. Αν τώρα αφήσεις τα μαλλιά σου να μεγαλώσουν από μόνα τους, αυτά θα σταματήσουν, χωρίς καμιά παρεμβολή, στο σωστό μήκος για εσένα. 

Εκπληκτικό δεν είναι, αλήθεια; Από την άποψη της γιόγκα, τα μαλλιά είναι ένα καταπληκτικό δώρο της φύσης που μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στο να αυξήσεις την ενέργεια Κουνταλίνι (δημιουργική δύναμη της ζωής), η οποία βοηθά τη ζωτικότητα, τη διαίσθηση, και την ηρεμία. 

Ο λόγος είναι ότι, αν επιτρέψεις στα μαλλιά σου να αυξηθούν σε όλο το μήκος τους και γύρω από την κορυφή του κεφαλιού, η ηλιακή ενέργεια, η πρανική δύναμη της ζωής, τραβιέται προς τα κάτω στη σπονδυλική στήλη. Για να αντισταθμιστεί αυτή η καθοδική κίνηση, η ενέργεια της ζωής- Κουνταλίνι ανεβαίνει για να δημιουργήσει ισορροπία. 

Αν πάλι επιλέξεις να κόψεις τα μαλλιά σου, όχι μόνο χάνεις αυτή την επιπλέον ενέργεια και τροφή, αλλά το σώμα σου θα πρέπει συνεχώς να παρέχει μεγαλύτερη ποσότητα ζωτικής ενέργειας και θρεπτικών ουσιών για τα μαλλιά που λείπουν.

Επιπλέον, οι τρίχες είναι οι κεραίες που συλλέγουν και διοχετεύουν την ηλιακή ή αλλιώς πρανική ενέργεια στο μετωπιαίο λοβό, το μέρος του εγκεφάλου που χρησιμοποιείται για το διαλογισμό και την οπτικοποίηση. 

Αυτές οι κεραίες λειτουργούν ως αγωγοί για να σου μεταφέρουν μεγαλύτερες ποσότητες κοσμικής ενέργειας. Η διαδικασία διαρκεί περίπου τρία χρόνια από την τελευταία φορά που τα μαλλιά σου είχαν κοπεί μέχρι οι νέες κεραίες να σχηματιστούν στις άκρες των μαλλιών σου.

Οπότε, μόλις κατάλαβα ότι έχασα τρία χρόνια, με το πρόσφατο κούρεμα μου. 

Διάφορες ιστορίες μαλλιών 
Η πιο ενδιαφέρουσα ιστορία που διάβασα πάντως για τα μακριά μαλλιά περικλείεται στο όνομα “Maria Orsic”.

Αυτή η κυρία ήταν ένα μέντιουμ που βοήθησε στην κατασκευή διαστημόπλοιων των Ναζί. Υπήρχαν τρεις γυναίκες συνολικά που πήραν μέρος σε αυτό το έργο, οι οποίες όλες ήταν μέντιουμ που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν τα διαστημόπλοια για να φτάσουν σε μια άλλη, υψηλότερη, διάσταση.

Και οι τρεις γυναίκες ήταν εξαιρετικά όμορφες και είχαν όλες πολύ μακριά μαλλιά.

Κρατούσαν τα μαλλιά τους σε αλογοουρά όταν ήταν σε κοινή θεά, αλλά κατά τη σύνδεση με τα ψυχικά κανάλια τους είχαν πάντα τα μαλλιά τους ελεύθερα. Ισχυρίζονταν μάλιστα ότι τα μαλλιά τους χρησιμοποιούνταν σαν κεραίες σε άλλες διαστάσεις, γι’ αυτό ποτέ δεν τα έκοβαν. 

Από την άλλη, στην Ινδία, διάφοροι σοφοί κρατούν τα μαλλιά τους επάνω στην κορυφή του κεφαλιού κατά τη διάρκεια της ημέρας για να ενεργοποιήσουν τα κύτταρα του εγκεφάλου, και στη συνέχεια, τα αφήνουν κάτω τη νύχτα, ενεργοποιώντας το μαγνητικό πεδίο (αύρα) διεγείροντας έτσι την επίφυση στο κέντρο του εγκεφάλου τους.

Έχει αποδειχθεί μάλιστα επιστημονικά ότι οι άνθρωποι που έχουν μακριά μαλλιά τείνουν να είναι λιγότερο κουρασμένοι, πιο ενεργητικοί και πιθανό να γίνουν λιγότερο καταθλιπτικοί. 

Οι άνθρωποι που έχουν μακριά μαλλιά εξοικονομούν ενέργεια και δεν αισθάνονται το κρύο του χειμώνα το ίδιο, όπως τα άτομα με κοντά μαλλιά. Το σίγουρο είναι ότι ένα πρόσωπο που έχει κοντά μαλλιά κάνει σπατάλη της ενέργειας του σώματός του. 

Προληπτικά μέτρα για υγιή μαλλιά και ισχυρότερες ψυχικές δυνάμεις 
Αντί λοιπόν να τα κόψεις και να χάσεις τις “κεραίες” σου, καλό θα ήταν να εφαρμόσεις μια μικρή ποσότητα αμυγδαλέλαιου στα μαλλιά σου όλη τη νύχτα, έτσι ώστε να μπορεί να απορροφηθεί, προτού να τα λούσεις το επόμενο πρωί. 

Αν μάλιστα τα κρατήσεις κουλουριασμένα σαν στέμμα γύρω από το κεφάλι και τα προστατεύσεις με ένα κάλυμμα του κεφαλιού κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα βοηθήσεις τις κεραίες σου να θεραπευτούν. 

Μια καλύτερη ιδέα όμως είναι, μερικές φορές να κάθεσαι στον ήλιο και να επιτρέψεις στα καθαρά, βρεγμένα μαλλιά σου να στεγνώσουν φυσικά και να απορροφήσουν κάποια επιπλέον βιταμίνη D. 

Οι Γιόγκι συνιστούν το λούσιμο των μαλλιών κάθε 72 ώρες (ή πιο συχνά αν το τριχωτό της κεφαλής ιδρώνει σε μεγάλο βαθμό). Μπορεί να είναι επωφελές για εσένα, αν είσαι αναστατωμένος/η ή ανήσυχος/η, να λούσεις τα μαλλιά σου, γιατί θα βοηθήσει στα συναισθήματα σου.

Επίσης, καλό είναι να χρησιμοποιείς μια ξύλινη χτένα ή βούρτσα για να χτενίζεις τα μαλλιά σου, καθώς δίνει μεγάλη κυκλοφορία και τόνωση στο τριχωτό της κεφαλής, επειδή το ξύλο δεν δημιουργεί στατικό ηλεκτρισμό, το οποίο προκαλεί απώλεια ενέργειας της τρίχας στον εγκέφαλο. 

Εάν έχεις φαλάκρα, η έλλειψη ενέργειας από τα μαλλιά μπορεί να αντιμετωπισθεί με διαλογισμό. Αν έχεις κάποιες ασημένιες τούφες στα μαλλιά σου, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι το ασημί ή το λευκό χρώμα αυξάνει την ενέργεια και την ροή των βιταμινών για να αντισταθμίσει τη γήρανση. 

Για την καλύτερη υγεία του εγκεφάλου σου λοιπόν, προσπάθησε να κρατήσεις τα μαλλιά σου, όσο φυσικά και υγιή μπορείς.

Τα λέω βέβαια σε εσένα, να τα ακούσω κι εγώ! 

Συμπέρασμα 
Τα μαλλιά είναι μια επέκταση του νευρικού συστήματος και μπορούν να θεωρηθούν ως ένα είδος ιδιαίτερων εξελιγμένων «κεραιών» που μεταδίδουν τεράστιες ποσότητες σημαντικών πληροφοριών στον εγκέφαλο. Ίσως να είναι η στιγμή για να θεωρήσουμε ότι πολλές από τις πιο βασικές παραδοχές είναι λάθος. 

Παρότι η σημασία των μαλλιών χάθηκε και τα χτενίσματα της μόδας είναι στο επίκεντρο, ίσως εσύ εκεί έξω που αρνείσαι να κόψεις πεισματικά τα μαλλιά σου, όπως έκανα παλιότερα κι εγώ, γνωρίζεις την δύναμη τους. 

Άλλωστε η ιστορία του Σαμψών και της Δαλιδά στην Αγία Γραφή, έχει μια κωδικοποιημένη αλήθεια να σου πει. Όταν η Δαλιδά έκοψε τα μαλλιά του πανίσχυρου Σαμψών, εκείνος ηττήθηκε… 




Image: Shelby Robinson (Flickr) 

Αξίζεις ό,τι καλύτερο. Μη συμβιβαστείς με τίποτα λιγότερο…!!!!

Τις προάλλες πηγαίνοντας μια βόλτα στα μαγαζιά, έπεσε στην αντίληψη μου το εξής περιστατικό. Ένα ζευγάρι τσακωνόταν έντονα σε κεντρικό δρόμο, ο άντρας φερόταν βίαια στην κοπέλα, την έσπρωξε και πέταξε την βαλίτσα της από το αυτοκίνητο. Πόσοι από εμάς έχουμε γίνει μάρτυρες σε τέτοια περιστατικά; Πόσοι από εμάς έχουμε γίνει ακροατές κάποιας απίστευτης ιστορίας λεκτικής βίας ή ξυλοδαρμού; 

Έχετε αναρωτηθεί, σίγουρα, γιατί οι γυναίκες που έχουν δεχτεί βία δεν απομακρύνονται από την σχέση αυτή! Όλα ξεκινούν από την αυτοεκτίμηση! 

Όταν μια γυναίκα έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση, πιστεύει ότι αξίζει την συμπεριφορά αυτή, θεωρεί ότι έχει κάνει κάτι κακό και πρέπει να πληρώσει γι΄αυτό. Αν τις ρωτήσετε θα σας απαντήσουν: «τον αγαπάω, δεν μπορώ να τον αφήσω». 

Η αλήθεια όμως είναι ότι φοβούνται πως δεν είναι άξιες να τις αγαπήσει κανείς και ότι μετά το τέλος την σχέσης αυτής δεν θα βρουν κανένα άλλο. Βέβαια, ή αυτοεκτίμηση καλλιεργείται από την παιδική ηλικία. 

Όσον αφορά τη συμπεριφορά του άντρα που φέρεται βίαια, αν έχει μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον που ο πατέρας του ήταν βίαιος θα κάνει το ίδιο! Τα παιδιά είναι καθρέπτες μας! 

ΚΑΜΙΑ γυναίκα δεν αξίζει βίαιη συμπεριφορά! Να θυμάστε ότι αξίζετε το καλύτερο! Έναν άντρα να σας φέρεται με σεβασμό, αγάπη και τρυφερότητα! Αξίζεις ό,τι καλύτερο και μη συμβιβαστείς με τίποτα λιγότερο! Ό,τι δεν σε σέβεται δεν αξίζει να υπάρχει στην ζωή σου! Είσαι μοναδική, να το θυμάσαι αυτό! Αξίζει να είσαι ευτυχισμένη! 




Μαρία Αρφαρά 

Οι αρνητικές επιπτώσεις του να κόβετε τα μαλλιά σας…!!!!

Πίσω στις αρχαίες εποχές, οι άνθρωποι πολλών πολιτισμών είχαν μακριά μαλλιά επειδή πίστευαν πως ήταν σημάδι δύναμης και πνευματικής ωριμότητας. 

Οι Ιθαγενείς της Αμερικής και οι Κινέζοι είναι λίγα παραδείγματα από τις κουλτούρες που εκτιμούσαν τα μακριά μαλλιά και γι αυτό οι άντρες και οι γυναίκες αυτών των πολιτισμών σπάνια έκοβαν τα μαλλιά τους. 

Ακόμα και αν τότε πολλοί πολιτισμοί πίστευαν πως τα μακριά μαλλιά ήταν ευεργετικά για το σώμα, υπάρχει κάποια απόδειξη σήμερα που υποστηρίζει την πεποίθηση πως τα μακριά μαλλιά μπορούν να κάνουν ένα άτομο περισσότερο διαισθητικό; 

Πως τα μακριά μαλλιά σε κάνουν πιο διαισθητικό 
Αν μελετάτε την Φύση αρκετά βαθιά, θα πρέπει να ξέρετε πως δε θα δημιουργούσε ποτέ κάτι που δεν έχει κάποιο ρόλο στην εξέλιξη ενός συστήματος, όπως το ανθρώπινο σώμα. 

Μόλις το κατανοήσετε αυτό, θα πρέπει να ξέρετε πως τα ανθρώπινα μαλλιά δεν υπάρχουν μόνο για την ομορφιά, αλλά επίσης παίζουν ιδιαίτερο ρόλο, βοηθώντας το σώμα να λειτουργήσει στο βέλτιστο επίπεδο του. 

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους τα μαλλιά βοηθούν το σώμα να αποδώσει καλύτερα είναι ότι λειτουργούν ως κεραίες που σας βοηθούν να αισθανθείτε την ενέργεια του περιβάλλοντος πιο αποτελεσματικά. Γι' αυτό όταν φοβάστε, όλες οι κοντές τρίχες του σώματος σηκώνονται, ενδυναμώνοντας την διαίσθηση σας. 

Τα μαλλιά μπορούν να θεωρηθούν προέκταση του νευρικού συστήματος, επειδή έχουν την ικανότητα να απορροφούν πληροφορίες από το περιβάλλον και να τις μεταβιβάζουν στον εγκέφαλο για επεξεργασία. 

Εκτός από την απορρόφηση πληροφοριών, τα μαλλιά έχουν επίσης την ικανότητα να εκπέμπουν ενεργειακά μοτίβα και συχνότητες στο περιβάλλον. Αυτό έχει δειχθεί σε πειράματα με μαλλιά που περιλάμβαναν φωτογραφίες Κίρλιαν. 

Πολλοί πνευματικοί γκουρού πιστεύουν πως τα μακριά μαλλιά μπορούν να βοηθήσουν στην διέγερση της ενέργειας Κουνταλίνι του σώματος πιο αποτελεσματικά, το οποίο με την σειρά του προκαλεί την αύξηση της ζωτικότητας, της διαίσθησης και της ηρεμίας. 

Θα μπορούσε αυτός να είναι ένας από τους κύριους λόγους για τον οποίο οι γυναίκες είναι περισσότερο διαισθητικές από τους άντρες; 

Ένας από τους αποτελεσματικότερους τρόπους για να διεγείρετε την ενέργεια Κουνταλίνι του σώματος είναι μέσω της θετικής σeξουαλικής επαφής. Κατά τη διάρκεια της και οι δύο σύντροφοι συνεχώς ανταλλάσουν σeξουαλική ενέργεια, κάνοντας την ενέργεια Κουνταλίνι να εγερθεί προς τον εγκέφαλο. 

Μόλις η ενέργεια Κουνταλίνι του ενός συντρόφου φτάσει στο σημείο κορύφωσης, αυτός ή αυτή θα έρθει σε οργασμό. Η σeξουαλική ενέργεια που μεταφέρεται κατά τη διάρκεια της επαφής είναι σημαντική για την εξισορρόπηση της ανδρικής και γυναικείας ενέργειας. 

Ωστόσο, η αρνητική επαφή όπως ο βιασμός ή το βίαιο σeξ συχνά προκαλεί το μπλοκάρισμα της σeξουαλικής ενέργειας, οδηγώντας σε προβλήματα. 

Επειδή τα μαλλιά λειτουργούν σαν κεραίες, υπάρχει η πεποίθηση πως οι ηβικές τρίχες επιτρέπουν την μεταφορά ενέργειας ανάμεσα στους συντρόφους αποτελεσματικότερα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερες σeξουαλικές εμπειρίες και στην ενδυνάμωση του δεσμού μεταξύ των συντρόφων. 

Οι αρνητικές επιπτώσεις του να κόβετε τα μαλλιά σας 
Αιώνες πριν, πολλοί πολιτισμοί αποθάρρυναν τους ανθρώπους από το να κόβουν τα μαλλιά τους, επειδή έβλεπαν τα μακριά μαλλιά ως σημάδι υγείας, ομορφιάς, δύναμης, ελευθερίας και πνευματικής ωριμότητας. Λόγω αυτής της αντίληψης και τα δύο φύλα αυτών των πολιτισμών είχαν τα μαλλιά τους μακριά και συχνά έκοβαν τα μαλλιά των εχθρών τους ως σημάδι σκλαβιάς και για να αποδυναμώσουν την διαίσθηση τους. 

Οι Κυβερνήτες (η ελίτ) επίσης γνώριζαν τα υγιή οφέλη των μακριών μαλλιών, γι' αυτό υποστήριζαν την ιδέα ο ανδρικός πληθυσμός να έχει κοντά μαλλιά. 

Γι' αυτό όταν οι άντρες εντάσσονται στον στρατό, ο οποίος είναι μια εταιρεία που ελέγχεται από τους Κυβερνήτες, απαιτείται να κόψουν τα μαλλιά τους πολύ κοντά. Τα περισσότερα άτομα του στρατού συνήθως θα πουν πως οι άντρες απαιτείται να κόβουν τα μαλλιά τους στον στρατό για λόγους υγείας. 

Αυτοί οι ισχυρισμοί ίσως ισχύουν αλλά οι λόγοι που απαιτούν το κόψιμο των μαλλιών είναι για να αποδυναμώσουν την διαίσθηση τους και να τους σημαδέψουν ως δούλους του στρατιωτικού-βιομηχανικού συγκροτήματος. 

Όπως περιγράφεται στο 3HO.org: 
Καθώς ολόκληρες φυλές ή κοινωνίες κατακτιόνταν, το κόψιμο των μαλλιών επικράτησε τόσο που η σημασία των μαλλιών χάθηκε μετά από λίγες γενιές και η μόδα έγινε το επίκεντρο. 

Η επιστήμη των μαλλιών έγινε μια από τις πρώτες τεχνολογίες που δόθηκε από τον Yogi Bhajan όταν ήρθε στην Αμερική. 

«Όταν επιτρέπεται στα μαλλιά του κεφαλιού να φτάσουν στο πλήρες μάκρος τους, τότε το φώσφορο, το ασβέστιο και βιταμίνη D παράγονται και εισέρχονται στο λεμφικό υγρό και τελικά στο νωτιαίο υγρό μέσω των δύο αγωγών στην κορυφή εγκεφάλου. Αυτή η ιοντική αλλαγή δημιουργεί αποτελεσματικότερη μνήμη, οδηγεί σε περισσότερη φυσική ενέργεια και βελτιώνει την αντοχή και την υπομονή.» 

Ο Yogi Bhajan εξήγησε πως αν επιλέξετε να κόψετε τα μαλλιά σας, όχι μόνο χάνετε αυτή την έξτρα ενέργεια και φροντίδα, αλλά το σώμα σας τότε πρέπει να παρέχει μεγάλο ποσοστό ζωτικής ενέργειας και θρεπτικών ουσιών για να ξανά-φυτρώσουν τα χαμένα μαλλιά. 

Επιπλέον, τα μαλλιά είναι οι κεραίες που μαζεύουν και διοχετεύουν την ηλιακή ενέργεια ή την πράνα στους μπροστινούς λοβούς, το μέρος του εγκεφάλου που χρησιμοποιείτε για διαλογισμό και οραματισμό. 

Αυτές οι κεραίες λειτουργούν ως αγωγοί που φέρνουν μεγαλύτερες ποσότητες κοσμικής ενέργειας. Χρειάζεται κατά προσέγγιση τρία χρόνια από την τελευταία φορά που κόψατε τα μαλλιά για να διαμορφωθούν καινούργιες κεραίες μέχρι τις άκρες των μαλλιών. 

Γιατί οι Ιθαγενείς της Αμερικής κρατούσαν τα μαλλιά τους μακριά 
Κάποιοι ερευνητές δήλωσαν πως κατά τη διάρκεια του πόλεμου στο Βιετνάμ, συγκεκριμένες ειδικές στρατιωτικές δυνάμεις της Αμερικής διατάχθηκαν να διεισδύσουν στα κρατητήρια των Ιθαγενών και να αναζητήσουν άντρες με καταπληκτικές ικανότητες ιχνηλασίας. 

Βρήκαν πως πολλοί Ιθαγενείς είχαν ασυνήθιστες ικανότητες αλλά αφού στρατολογήθηκαν και τα μαλλιά τους κόπηκαν, έχασαν τις ασυνήθιστες ικανότητες ιχνηλασίας τους. 

Όταν ρωτούνταν για την έλλειψη της απόδοσης τους, οι Ιθαγενείς άντρες συχνά απαντούσαν πως δεν μπορούσαν να βασιστούν πλέον στην διαίσθηση τους επειδή έχασαν την ικανότητα να επικοινωνούν μαζί της. 

Εάν αυτό το πείραμα είναι αληθινό ή όχι είναι δύσκολο να το πούμε. Ωστόσο, όταν μελετάτε πως λειτουργούν τα μαλλιά πέρα από τις συμβατικές μεθόδους, γίνεται σαφές πως παίζουν σημαντικό ρόλο στο να βοηθούν το σώμα να αισθανθεί την ενέργεια του περιβάλλοντος. 




Με πληροφορίες από:

Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

Ρώτησαν ένα σαμάνο...!!!!

Ρώτησαν ένα σαμάνο: 

- "Τι είναι δηλητήριο;" 

- "Οτιδήποτε έξω από τα απαραίτητα, είναι δηλητήριο. 

Θα μπορούσε να είναι ο φόβος, ο φθόνος, ο θυμός, το μίσος, 

η ανοχή, η ισχύς, η οκνηρία, η βουλιμία, η αλαζονεία, 

η ματαιοδοξία, η λαγνεία, η απληστία, η αδολεσχία, οτιδήποτε." 

- "Τι είναι φόβος;" 

- "Η μη αποδοχή της αβεβαιότητας. 

Αν την αποδεχτούμε, τότε μετατρέπεται σε περιπέτεια. 

Ο φόβος είναι ένδειξη εκφυλισμένου μυαλού." 

- "Τι είναι φθόνος;" 

- "Η μη αποδοχή του καλού στον άλλο. 

Αν το αποδεχτούμε, τότε μετατρέπεται σε έμπνευση. 

Όπως από τη σκουριά ο σίδηρος, 

έτσι κι οι φθονεροί απ’ το έλκος του φθόνου κατατρώγονται." 

- "Τι είναι θυμός;" 

- "Η μη αποδοχή σε ότι ξεφεύγει από τον έλεγχό μας. 

Αν το αποδεχτούμε, τότε μετατρέπεται σε ανοχή. 

Δεν τιμωρείσαι για το θυμό σου, τιμωρείσαι από το θυμό σου." 

- "Τι είναι μίσος;" 

- "Η μη αποδοχή των ανθρώπων ως έχουν. 

Αν το αποδεχτούμε, τότε μετατρέπεται σε αγάπη. 

Μίσος είναι ο θυμός των αδύναμων και επηρεάζει την κρίση τους." 

- "Τι είναι ανοχή;" 

- "Η αποδοχή ότι ο δυνάστης σου θα αλλάξει από μόνος του. 

Αν δεν το αποδεχτούμε, τότε θα τον βοηθήσουμε να αλλάξει. 

Η ανοχή των καταπιεσμένων ορίζει τα όρια των τυράννων." 

- "Τι είναι ισχύς;" 

- "Η αποδοχή της συμπαντικής μας σημαντικότητας. 

Αν δεν το αποδεχτούμε, τότε μετατρέπεται σε γαληνότητα. 

Οι επιθυμίες είναι η πηγή της θλίψης." 

- "Τι είναι οκνηρία;" 

- "Η αποδοχή της υποχρέωσης των άλλων να μας φροντίζουν. 

Αν δεν το αποδεχτούμε, τότε μετατρέπεται σε δημιουργία. 

Αποφεύγουμε την οκνηρία για να κερδίσουμε χρόνο για μας, 

όπως ακριβώς κάποιος πολεμά για να έχει ειρήνη." 

- "Τι είναι βουλιμία;" 

- "Η μη αποδοχή ότι το μυαλό μπορεί να γεμίσει το στομάχι. 

Αν το αποδεχτούμε, τότε μετατρέπεται σε ευεξία. 

Δυστυχείς όσοι δεν μπορούν να γεμίσουν το στομάχι με το μυαλό." 

- "Τι είναι αλαζονεία;" 

- "Η αποδοχή ότι είμαστε το κέντρο του σύμπαντος. 

Αν δεν το αποδεχτούμε, θα κάνουμε πολλούς και καλούς φίλους. 

Οι αλαζόνες έχουν στα δόντια τους, το εγχειρίδιο χρήσης τους." 

- "Τι είναι ματαιοδοξία;" 

- "Η αποδοχή ότι μπορείς τόσο νωρίς να γράψεις ιστορία. 

Αν δεν το αποδεχτούμε, τότε μπορεί και να γράψουμε ιστορία. 

«Πω-πω, σκόνη που σήκωσα!», είπε η μύγα 

που καθόταν στο πίσω μέρος του άρματος." 

- "Τι είναι λαγνεία;" 

- "Η αποδοχή ότι μπορεί η σαρκική επιθυμία να ελέγχει το μυαλό. 

Αν δεν το αποδεχτούμε, τότε το μυαλό μας ελέγχει απόλυτα. 

Τα μικρά πράγματα χαλιναγωγούν τα μικρά μυαλά." 

- "Τι είναι απληστία;" 

- "Η αποδοχή ότι τα πάντα σου ανήκουν ή μπορείς να τα έχεις. 

Αν δεν το αποδεχτούμε, θα εκτιμήσουμε καλύτερα όσα έχουμε. 

Είδα κάποτε μια μέλισσα πνιγμένη μέσα στο μέλι και κατάλαβα." 

- "Τι είναι αδολεσχία;" 

- "Η αποδοχή πως η απύλωτη λογόρροια, ενδιαφέρει τον άλλο. 

Αν δεν το αποδεχτούμε, θα βρούμε κάτι σημαντικό να πούμε. 

Κάποιοι μπορούν να συμπιέζουν μια τεράστια ποσότητα λέξεων, 

στην πιο ελάχιστη ποσότητα σκέψης. 

Για όνομα, αγαπήστε τον πλησίον σας και μη μιλάτε ακατάπαυστα!" 




Σαμάνου του Αγνώστου + Εμουτουιδίου 

Οι άγγελοι απαντούν στις προσευχές μας…!!!!

Μέσα σε μία πολύβουη καθημερινότητα με ανοιχτές τις οθόνες για να εργαστούμε, να ενημερωθούμε, να επικοινωνήσουμε, να ψυχαγωγηθούμε οι απαντήσεις των αγγέλων στις προσευχές μας μοιάζουν σαν να μην υπάρχουν. 

Κι όμως οι απαντήσεις τους έρχονται με κάθε τρόπο… 

Οι Άγγελοι μας στέλνουν μηνύματα συνεχώς με σημάδια και σύμβολα όπως καρδιές, χαμογελαστά πρόσωπα, αριθμούς, νομίσματα, πεταλούδες, πουλιά και λέξεις σε πινακίδες ή μηνύματα πάνω σε οχήματα που κινούνται στο δρόμο. Όλα μας μιλούν συνεχώς. Εναπόκειται σε εμάς να δώσουμε προσοχή στα σημάδια και να ερμηνεύσουμε τη σημασία τους για μας στη ζωή μας. 

Υπάρχουν πολλά υπέροχα βιβλία σήμερα για τον συμβολισμό, τις έννοιες των αγγελικών αριθμών και των συμβόλων, μέσω των οποίων οι άγγελοι προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί μας. 

Όμως εγώ θα σας μιλήσω σήμερα για την δική μου εμπειρία. 

Είχα προσευχηθεί στους αγγέλους για μία προσωπική υπόθεση που με βασάνιζε αρκετούς μήνες. Ζήτησα από τους Αγγέλους να μου δώσουν ξεκάθαρα σημάδια επίλυσης του θέματος, που με απασχολούσε. 

Εκείνο το πρωί οδηγούσα το αυτοκίνητο μου πηγαίνοντας στη δουλειά. Και ξαφνικά, μία νταλίκα που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση του δρόμου έγραφε επάνω «Ι miss you» και ήταν η απάντηση για μία νέα αρχή με τον αγαπημένο μου. 

Οι Άγγελοι μας μιλούν επίσης μέσω της ακοής μας που μπορεί να είναι συνομιλίες άλλων ανθρώπων, τραγούδια στο ραδιόφωνο ή ήχοι γύρω μας. 

Για παράδειγμα, ίσως σκεφτόμαστε τι πρέπει να κάνουμε στη ζωή μας ή ζητώντας καθοδήγηση προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, όταν ξαφνικά ακούμε μια συνομιλία δίπλα μας, που απαντά στην ερώτησή μας. 

Όταν βρισκόμουν σε δίλλημα σχετικά με τον ποιον επαγγελματικό δρόμο είναι καλύτερο να ακολουθήσω, στη στάση που περίμενα το λεωφορείο, δύο κυρίες συζητούσαν για την επιτυχία κάποιου που άφησε τη διαφημιστική εταιρεία στην οποία εργαζόταν για να ασχοληθεί με την διακόσμηση, που από πάντα του άρεσε. 

Ακόμα – ακόμα και όταν και όταν είχα ξεμείνει από χρήματα, οι Άγγελοι ήταν εκεί με τις απαντήσεις τους. Και ενώ περίμενα 3 μήνες, από δύο πελάτες μου να εισπράξω χρήματα και πλέον είχα απογοητευτεί, η πινακίδα στο κατάστημα έγραφε, “all for you enjoy». Σε λίγα λεπτά χτύπησε το κινητό μου για να με ενημερώσουμε ότι τα χρήματα που περίμενα είχαν κατατεθεί ήδη στον λογαριασμό μου. 

Παρατηρώντας και τις αισθήσεις του σώματος μπορούμε να λάβουμε απαντήσεις από τους Αγγέλους. Μία καλή διάθεση μπορεί να αλλάξει άρδην όταν συναντούμε για πρώτη φορά ένα άτομο ή μπαίνουμε σε έναν καινούριο χώρο. 

Αν πηγαίνουμε σε λάθος κατεύθυνση, οι Άγγελοι θα μας μιλήσουν δυνατά μέσα από τα «συναισθήματα του εντέρου». Είναι πραγματικά οι Άγγελοί που μας στέλνουν προειδοποιητικά μηνύματα ότι αυτό το άτομο ή η κατάσταση, ή ο χώρος δεν είναι κατάλληλη για εμάς. 

Έμαθα να παρατηρώ περισσότερο το σώμα μου και καταλαβαίνω αν αισθάνομαι ηρεμία, ή άγχος ή φόβο, σε μία νέα κατάσταση. Μετά από μία μεγάλη δοκιμασία με την υγεία μου κατάλαβα ότι πρέπει να ακούω περισσότερο το σώμα μου, καθώς είναι και αυτός ένας τρόπος, που οι άγγελοι μου επικοινωνούν μαζί μας. 

Βασίζομαι περισσότερο στη διαίσθησή μου, γιατί κατάλαβα ότι όλη η γνώση υπάρχει μέσα στη καρδιά μου. Όλοι μας γνωρίζουμε τι είναι κατάλληλο για εμάς, αλλά χρειαζόμαστε και μία καθοδήγηση. 

Κάθε φορά που είμαστε ήρεμοι και σκεφτόμαστε κάτι για το οποίο θέλουμε να λάβουμε απάντηση, έχει σημασία να παρατηρήσουμε τα συναισθήματά μας και τις αντιδράσεις μας. Αν αισθανόμαστε ενθουσιασμό ή αν νιώθουμε δυσάρεστα, είναι αγγελικά μηνύματα για να μας ενθαρρύνουν ή σε άλλες περιπτώσεις να μας προστατεύσουν. 

Όλα γύρω μας είναι απαντήσεις στα ερωτήματα και τις ανησυχίες που έχουμε. Τα πάντα μας μιλούν συνεχώς. Δεν υπάρχουν συμπτώσεις και λάθη. 

Κάθε άτομο που συναντάμε, κάθε αντικείμενο που βρίσκεται μπροστά μας, κάθε πόρτα που κλείνει ή ανοίγει στη ζωή, μας καθοδηγεί στο επόμενο βήμα της πορεία μας, για να έχουμε ότι ζητάμε. Έχουμε όλοι ένα σχέδιο ζωής και έναν σκοπό ζωής και οι άγγελοι μας είναι εκεί δίπλα μας, μας καθοδηγούν και μας παρηγορούν σε κάθε βήμα. 




Μάρθα Τ. 

Φανταστείτε να γεννηθήκατε το...!!!!

Φανταστείτε να γεννηθήκατε το 1900 

Όταν είσαι 14 

Αρχίζει ο Α ' Παγκόσμιος Πόλεμος 

και τελειώνει όταν είσαι 18 

με 22 εκατομμύρια νεκρούς. 

Αμέσως μετά την παγκόσμια πανδημία 

γρίπη που ονομάζεται ′′ ισπανική ", 

σκοτώνει 50 εκατομμύρια ανθρώπους. 

Φεύγεις ζωντανός και αλώβητος, 

είσαι 20 χρονών 

Σε ηλικία 29 ετών θα επιβιώσετε από την παγκόσμια οικονομική κρίση που ξεκίνησε με την κατάρρευση του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης προκαλώντας πληθωρισμό, ανεργία και πείνα. 

Σε ηλικία 33 ετών ήρθαν στην εξουσία οι Ναζί. 

Είσαι 39 χρονών όταν αρχίζει ο Β ' Παγκόσμιος Πόλεμος 

και τελειώνει όταν είσαι 45 

6 εκατομμύρια Εβραίοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Ολοκαυτώματος (Shoah). 

Πάνω από 60 εκατομμύρια σκοτώθηκαν συνολικά. 

Όταν είσαι 52, ο Πόλεμος της Κορέας αρχίζει. 

Όταν είσαι 64, ο πόλεμος στο Βιετνάμ αρχίζει και τελειώνει όταν είσαι 75 

Ένα μωρό που γεννήθηκε το 1985 πιστεύει ότι οι παππούδες του δεν έχουν ιδέα πόσο σκληρή είναι η ζωή, 

Αν και επέζησαν από διάφορους πολέμους και καταστροφές. 

Ένα αγόρι που γεννήθηκε το 1995, που είναι τώρα 25 ετών, νομίζει ότι είναι το τέλος του κόσμου όταν το πακέτο του στο Amazon πάει για περισσότερες από τρεις ημέρες ή όταν δεν παίρνει περισσότερα από 15 ′′ Like ′′ για δημοσιεύω φωτογραφίες στο Facebook ή στο Instagram. .. 

Το 2020 πολλοί από εμάς ζούμε με άνεση, έχουμε πρόσβαση σε διάφορες πηγές ψυχαγωγίας στο σπίτι και συχνά έχουμε περισσότερα από όσα χρειαζόμαστε. 

Αλλά οι άνθρωποι διαμαρτύρονται για τα πάντα. 

Έχουν ακόμα ρεύμα, τηλέφωνο, φαγητό, ζεστό νερό και μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους. 

Τίποτα από αυτά δεν υπήρχε στο παρελθόν. 

Αλλά η ανθρωπότητα επέζησε πολύ πιο σοβαρές περιστάσεις και ποτέ δεν έχασε τη χαρά της ζωής. 

Ίσως ήρθε η ώρα να είμαστε λιγότερο εγωιστές 

Σταμάτα να παραπονιέσαι και να κλαις. 




Είμαι σε εγκλεισμό σημαίνει...!!!!

Είμαι σε εγκλεισμό μπορεί και να σημαίνει ότι τώρα έχω χρόνο για να διαβάσω. 

Είμαι σε εγκλεισμό μπορεί και να σημαίνει ότι τώρα μπορώ να ασχοληθώ με όλες αυτές τις δουλειές του σπιτιού μου που δεν έβρισκα το χρόνο πριν για να τις κάνω. 

Είμαι σε εγκλεισμό θα πρέπει να σημαίνει ότι θα μπορέσω να ξαναγνωριστώ με το ταίρι μου. 

Είμαι σε εγκλεισμό οφείλει να σημαίνει ότι έχω πολύ χρόνο για τα παιδιά μου. 

Είμαι σε εγκλεισμό ίσως να σημαίνει την ευκαιρία για να μιλήσω με τους φίλους μου. 

Είμαι σε εγκλεισμό σίγουρα σημαίνει ότι έχω χρόνο για τον εαυτό μου, τις σκέψεις μου, τα συναισθήματά μου, τα προγράμματά μου, το μέλλον μου. 

Είμαι σε εγκλεισμό σημαίνει ότι έχω το χρόνο για να αναπτύξω και να βελτιώσω τα μαθησιακά μου σχέδια και το επίπεδο γνώσεών μου. 

Είμαι σε εγκλεισμό οφείλει να σημαίνει ότι έχω χρόνο να παίξω, να γελάσω, να χαρώ, άσχετα αν δεν μπορώ να ξοδέψω χρήμα και ξένο τόπο ως είχα συνηθίσει. 

Είμαι σε εγκλεισμό, άρα πια δικαιολογία μπορώ τώρα να βρω αν όταν βγω από τον εγκλεισμό δεν έχω αναπτυχθεί σαν προσωπικότητα; 

Είμαι σε εγκλεισμό, ζωντανός, όχι αιχμάλωτος σε ένα μπουντρούμι, όχι σε πόλεμο με βόμβες και σφαίρες, όχι στα συντρίμμια μιας φυσικής καταστροφής, όχι στα πλοκάμια μιας ανίατης νόσου, όχι στην κόψη του δρεπανιού του μεγάλου θεριστή. 

Είμαι σε εγκλεισμό. Όχι σε μονόδρομο. Υπάρχουν θέματα που σίγουρα βαραίνουν αλλά αν δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτά, τότε δεν μένει παρά να κοιτάξω προς τα θέματα που μπορώ να κάνω κάτι, γιατί η ζωή μπορεί αν το θέλουμε να μην σταματάει κάθε φορά που το γνωστό και ασφαλές αλλάζει κατάσταση και γίνεται αβεβαιότητα. 

Όταν οι καταστάσεις βαραίνουν όλους μας, τότε η απάντηση δεν είναι στη λύση του προβλήματος αλλά στην δημιουργικότερη διαχείρισή του.



 

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Βάλτε ΑΥΤΟ το Φυτό σπίτι σας και θα δείτε τα χρήματα σας να αυξάνονται…!!!!

Βάλτε ΑΥΤΟ το Φυτό Σπίτι σας και θα Δείτε τα Χρήματα σας να Αυξάνονται 

Θέλετε να αυξήσετε τα χρήματα στο σπίτι; Δοκιμάστε αυτό: 
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η παρουσία αυτού του φυτού σε κάθε σπίτι μπορεί να προσελκύσει πολλά λεφτά. Σύμφωνα με το Feng Shui, μια παλιά κινεζική τεχνική, αυτό το φυτό πρέπει να τοποθετηθεί στη δεξιά πλευρά στην είσοδο του σπιτιού σας και στο βόρειο τμήμα του σπιτιού. 

Τώρα θα αναρωτιέστε ποιο είναι το όνομα αυτού του φυτού. Το φυτό λοιπόν που μπορεί να αλλάξει την ενέργεια του σπιτιού σας και να κάνει να ''μπουν'' σε αυτό περισσότερα χρήματα δεν είναι άλλο από την Κράσουλα. 

Αυτό το φυτό είναι πολύ εύκολο να το φροντίσετε. Δεν χρειάζεται μεγάλη γλάστρα για αυτό το φυτό, αλλά μια μικρή και αυτό θα αρχίσει να αυξάνεται σαν τρελό. Αυτό θα αρχίσει να μεγαλώνει περισσότερο αν το βάλετε σε ένα ηλιόλουστο μέρος. 

Η κράσουλα είναι ένα φυτό που είναι προσαρμόσιμο σε πολλές διαφορετικές καταστάσεις και θεραπείες. Δεν χρειάζεται πολύ νερό , ώστε να χρειάζεται να το ποτίζετε συνέχεια, και πρέπει να περιμένετε το χώμα να στεγνώσει εντελώς πριν την το ποτίσετε και πάλι. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα , αυτό διατηρεί την υγρασία στο χώμα του. 

Αυτό το εκπληκτικό φυτό περιέχει αιθέρια έλαια και έχει τη δυνατότητα να ενισχύει την ψυχική και σωματική θετικότητα των ανθρώπων. Επίσης, αυξάνει τις ψυχικές και σωματικές ικανότητες των ανθρώπων. 

Η ενέργεια του Feng Shui στα φυτά που προσελκύει χρήματα προέρχεται από την καλά ριζωμένη, ζωντανή ενέργεια η οποία προέρχεται μέσα από την νέα αύξηση. 




Γιατί κάποιοι άντρες μένουν πάντα παιδιά ;

Από αγόρι σε άνδρα 
Χρειάζεται να γνωρίζουμε ότι η χρονολογική ηλικιακή ωρίμανση δε συνοδεύεται απαραίτητα από τη συναισθηματική ωριμότητα. Συνηθίζεται να λέγεται από κάποιους, ότι τα αγόρια όσο κι αν μεγαλώσουν, παραμένουν πάντοτε παιδιά! Όμως… έρχεται κάποτε η στιγμή που καλούνται – και πρέπει – να λειτουργήσουν ως ώριμοι άνδρες! 

Οι Λόγοι 

Μερικοί – ανάμεσα σε άλλους – σημαντικοί λόγοι για το φαινόμενο αυτό : 
Ντάντεμα – Υπερβολική εκδήλωση αγάπης από γονείς και κυρίως από τις μητέρες! 

Όπως αναφέρουν, στο δημοφιλές βιβλίο τους «Γονείς και Έφηβοι» (εκδ. Θυμάρι), οι εξαιρετικοί ψυχολόγοι Don Dinkmeyer και Gary McKay, αλλά ομολογώ και η δική μου εμπερία των 22 ετών συντονίζοντας ομάδες σχολών γονέων, το υπερβολικό ντάντεμα ή αλλιώς η υπερπροστασία, αποτελεί μία από τις πιο συνηθισμένες μορφές έλλειψης σεβασμού η οποία κάνει το έφηβο να χάνει την εμπιστοσύνη στον εαυτό του, να πιστεύει ότι είναι ανώριμος, ότι δε μπορεί να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες μόνος του και ότι χρειάζεται συνεχώς την προσοχή και φροντίδα των άλλων. 

Έτσι συνηθίζει να αναμένει οι άλλοι μόνιμα να τον «υπηρετούν», να τον «κουβαλούν» στη ζωή και να του λύνουν τις όποιες δυσκολίες παρουσιάζονται. Π.χ. Να ξυπνάμε τον έφηβο, ενώ θα μπορούσε (και θάπρεπε) να το κάνει το ξυπνητήρι αυτό(!) ή να απαντούμε για λογαριασμό του, σε ερώτηση που απευθύνεται στον ίδιο! 

Η σημασία της παιδικής ηλικίας και μερικές έρευνες 
Εδώ να σημειώσουμε κάτι εξαιρετικά σημαντικό: Την εικόνα για τον εαυτό του το παιδί τη σχηματίζει από την πολύ μικρή του ηλικία, μέσα από τη στάση των γονέων απέναντι του, τη γνώμη τους για το ίδιο, έτσι όπως αυτή φαινόταν, μέσα από τις πράξεις τους, από αυτά που του έλεγαν ή δεν του έλεγαν. 

Λιγότερο μορφωμένα τα σημερινά αγόρια σε σχέση με το παρελθόν, όπως και σε σχέση αναλογικά με τα κορίτσια 

Έρευνες που έγιναν σε έφηβους, κατά την δεκαετία του 1980 όπως αναφέρεται στο βιβλίο του Dr. Leonard Sax «Boys Adrift» (Basic Books, 2007) όπως επίσης και στο πολυσυζητημένο βιβλίο «Why boys fail» (Amacom 2007) του Richard Whitemire, αναφορικά με το ποιοι αρέσκονται να διαβάζουν βιβλία στον ελεύθερο χρόνο τους, έδειξαν ότι η διαφορά ανάμεσα στα αγόρια και τα κορίτσια ήταν πολύ μικρή. 

Πρόσφατα, αντίστοιχη έρευνα έδειξε, ότι υπάρχει χάσμα ανάμεσα στα δύο φύλα, αν και το ποσοστό των κοριτσιών που διαβάζουν βιβλία έχει επίσης μειωθεί. Ωστόσο, τα αγόρια σήμερα απλά δε διαβάζουν, όσο διάβαζαν παλαιότερα. 

Πριν από 40 χρόνια, οι άνδρες πτυχιούχοι Πανεπιστημίου ήταν μακράν περισσότεροι από τις γυναίκες, που φαίνεται να εξηγείται ως φαινόμενο, πέραν της εξήγησης περί των συνθηκών της διαφορετικής θέσης της γυναίκας σε παλαιότερες εποχές. 

Ο επιβαρυντικός ρόλος των video games 
Η χρήση στις νεαρές ηλικίες, με τους νέους 13-17 ετών να χρησιμοποιούν το Ίντερνετ κατά 87% καθημερινά 

Φυσικά, τα αγόρια έχουν μεγάλη ανάγκη για επιτεύγματα και πρόκληση. Τα βιντεοπαιχνίδια απεμπλέκουν τα αγόρια από τις πραγματικές αναζητήσεις του «έξω» κόσμου. 

Η ανάγκη των αγοριών για επίτευξή, ικανοποιείται από το να “ισοπέδώσουν κάποιον” σε κάποιο βίντεο-παιχνίδι. Έτσι δεν αισθάνονται την ανάγκη να βγουν στον αληθινό κόσμο και να λύσουν πραγματικά προβλήματα οπότε η κοινωνία δεν εξυπηρετείται. 

Πού οδηγούνται, έτσι, τα αγόρια; Σε μετατόπιση. 
Δεν κάνουν, δηλαδή, άλλα πράγματα που θα έπρεπε, όπως να κοιμούνται και να μελετούν. Βρίσκουν κίνητρο μόνο στο να πάνε στην επόμενη πίστα του game και όχι να τα πάνε καλά στην γραμματική των Αγγλικών. 

Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς στο ζήτημα αυτό; 
Οι γονείς πρέπει να περιορίσουν τα video games. 
Δεν θα πρέπει τα παιδιά να «στήνονται» περισσότερα από 40 λεπτά την ημέρα μπροστά στον υπολογιστή, ειδικά τις ημέρες που έχουν σχολείο – και το πολύ μία ώρα το σαββατοκύριακο. 
Δε θα πρέπει να παίζουν παιχνίδια που δίνουν πόντους κάθε φορά που σκοτώνουν κάποιον. 

Δεν θα πρέπει να έχουν υπολογιστή στην κρεβατοκάμαρά τους. Οι περισσότεροι γονείς τρέμουν στην ιδέα, ότι θα πρέπει να τα βάλουν με το παιδί τους, για να αφήσει από τα χέρια του το tablet. Οι περισσότεροι γονείς ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ τα παιδιά τους – κάτι που ήταν αδιανόητο πριν από 40 χρόνια. 

Τι συμβουλεύουμε τους γονείς: 
Να μη φοβούνται να κάνουν τη δουλειά τους! – να γίνουν αυστηροί με τα όρια, αν αυτό χρειάζεται κάποιες φορές. Είναι λάθος τα παιδιά να παίρνουν το κινητό στο κρεβάτι! Πάρτε το πίσω στις 9:00 το βράδυ και ξαναδώστε το πρωί. Ακόμα: Βάζετε τα παιδιά σας νωρίς για ύπνο! 

Θα είχαμε πολύ λιγότερες «διαγνώσεις» ΔΕΠΥ, αν τα παιδιά κοιμόντουσαν τουλάχιστον 9 ώρες κάθε βράδυ! Και θα κοιμόντουσαν περισσότερο τα παιδιά, αν δεν είχαν ηλεκτρονικές συσκευές στα δωμάτιά τους. 

Στο ίδιο βιβλίο “Boys Adrift”, ο Leonard Sax, εξηγεί ότι τα αγόρια χρειάζεται – δε θέλουν – να είναι υπεύθυνοι. Εάν δεν χρειάζονται όμως, τότε δεν ανθίζουν. Οι άνδρες παραιτούνται αν δεν χρειάζονται. Και λόγω ενός γενικού μηνύματος της κοινωνίας που τείνει να αφήνει υπονοούμενα ότι οι άνδρες δε χρειάζονται πλέον, πολλοί μένουν στα υπόγεια των γονιών τους. 

Ο κόσμος όμως χρειάζεται άνδρες! 




Έρη Κεχαγιά, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια