Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

Τι πρέπει να ξέρετε για τα χρώματα της μπανάνας…!!!!

                                   © clickatlife.gr 
Μπορεί να έχουμε συνδυάσει την μπανάνα με το κίτρινο χρώμα, στην πραγματικότητα, όμως, η διατροφή με μπανάνες μπορεί να είναι πολύχρωμη! Είτε πράσινη, κίτρινη ή καφέ τα οφέλη της για τον οργανισμό είναι εκπληκτικά. 

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιο είναι το καλύτερο σημείο ωρίμανσης για να φάτε το αγαπημένο σας υγιεινό σνακ; Πράσινη, κίτρινη ή καφέ; Η Chiquita που γνωρίζει την μπανάνα… απ’έξω κι ανακατωτά, μας ενημερώνει για να ξέρουμε πώς θα την καταναλώσουμε. 

Μπορούμε να φάμε πράσινες μπανάνες; Ναι! Μάλιστα, σε πολλά μέρη του κόσμου οι άνθρωποι προτιμούν να τρώνε τις μπανάνες πράσινες. Για παράδειγμα, στην Καραϊβική αποκαλούν τις πράσινες μπανάνες «σύκο της Καραϊβικής». Τις χρησιμοποιούν σαν λαχανικό και συνήθως τις κόβουν σε φέτες και τις προσθέτουν σε σαλάτες ή τις πολτοποιούν και φτιάχνουν πόριτζ. 

Είναι οι πράσινες μπανάνες ωφέλιμες για τον οργανισμό; Ναι, οι πράσινες μπανάνες έχουν εξαιρετικά οφέλη για την υγεία. Είναι καλύτερη πηγή φυτικών ινών από τις κίτρινες και βοηθούν στην καλή υγεία του εντέρου. Επιπλέον, στο πράσινο στάδιο της ωρίμανσης έχουν λιγότερα σάκχαρα , αλλά τη μέγιστη ποσότητα βιταμινών και μετάλλων. 

Ακόμη, οι μπανάνες είναι ένα από τα πιο πλούσια σε κάλιο φρούτα. Τα 100 γρ. περιέχουν περίπου 17,9% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας καλίου, το οποίο βοηθά στη ρύθμιση του νευρικού συστήματος και τη σταθεροποίηση της αρτηριακής πίεσης. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα πλούσιες σε βιταμίνη Β6, η οποία συμβάλλει στον σχηματισμό ερυθρών αιμοσφαιρίων και ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος. 

Είναι οι κίτρινες (πιο ώριμες) μπανάνες καλές για την υγεία μας; Ασφαλώς! Μια τέλεια, ώριμη, κίτρινη μπανάνα είναι το καλύτερο γρήγορο και εύκολο υγιεινό πρωινό. Καθώς οι μπανάνες ωριμάζουν, η περιεκτικότητά τους σε άμυλο μετατρέπεται σε απλά, φυσικά και υγιή σάκχαρα (σακχαρόζη, φρουκτόζη και γλυκόζη). Σε συνδυασμό με τις διαλυτές ίνες, τα φυσικά σάκχαρα προσφέρουν ενέργεια που διαρκεί. 

Ποιο είναι το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε με μια ώριμη κίτρινη μπανάνα; Αποτελεί ιδανικό σνακ πριν ή μετά την προπόνηση , για το ταξίδι και για να έχει κάποιος μαζί όπου κι αν βρίσκεται. Ας μην ξεχνάμε την αγαπημένη συνταγή όλων με την ταπεινή κίτρινη μπανάνα: Το υπέροχο μπανανόψωμο! Ακόμη, είναι φανταστική προσθήκη σε υγιεινά smoothies και πάνω από την βρώμη ή την γκρανόλα – το απόλυτο υγιεινό πρωινό. 

Τι γίνεται με τις μπανάνες με καφέ κηλίδες; Είναι χαλασμένες; Όχι! Όσο ωριμάζει η μπανάνα, στη φλούδα της αναπτύσσονται μικρές καφέ κηλίδες. Αυτές είναι γνωστές ως «γλυκές κηλίδες» και έχουν πολλά θρεπτικά οφέλη για τον οργανισμό. Αν ξεφλουδίσετε μια μπανάνα με καφέ κηλίδες, θα ανακαλύψετε ότι το φρούτο είναι ακόμη εντάξει, απλά λίγο πιο ώριμο και γλυκό απ’ ό,τι ήταν όταν η φλούδα του ήταν κατακίτρινη. 

Στην πραγματικότητα, όσο πιο πολλές καφέ κηλίδες υπάρχουν, τόσο πιο γλυκό είναι το φρούτο. Επομένως, μην πετάτε αυτές τις υπέροχες μπανάνες. Ακόμη και τόσο ώριμες είναι τέλειες για πολλές συνταγές. 

 Πώς μπορούν να καταναλωθούν οι καφέ μπανάνες; Ακόμη και αν ξεχάσατε τις μπανάνες σας και έγιναν καφέ, μην ανησυχείτε, μπορείτε ακόμη να τις χρησιμοποιήσετε! Οι καφέ ή ακόμη και οι μαύρες μπανάνες είναι ιδανικές για να φτιάξετε μπανανόψωμο, smoothie μπανάνας και οποιαδήποτε συνταγή απαιτεί ψήσιμο. 

Μπορείτε επίσης να τις καταψύξετε και να τις συνδυάσετε με γάλα και άλλα φρέσκα φρούτα για να φτιάξετε ένα πολύ εύκολο και νόστιμο υγιεινό παγωτό. 




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ : © clickatlife.gr 

Τα 5 πιο παρεξηγημένα ζώδια...!!!!

Βρίσκονται συνέχεια στο στόχαστρο όλων 
Ίσως να έχεις προσέξει κι εσύ ότι κάποια συγκεκριμένα ζώδια είναι οι «συνήθεις ύποπτοι», όταν δημιουργείται μια ενοχλητική ή δυσάρεστη κατάσταση. Ψάχνουμε δηλαδή τον υπαίτιο ή τον υποκινητή μιας κρίσης, υποδεικνύοντας αυτομάτως συγκεκριμένα πρόσωπα και καταλήγοντας στη γνωστή σκέψη «Δεν μπορεί, σίγουρα αυτός/ή την έχει κάνει τη ζημιά». 

Είναι όμως πράγματι έτσι; 

Τα ζώδια που εξετάζουμε πιο κάτω βρίσκονται συχνά στη δύσκολη θέση να πρέπει να απολογούνται για τα λόγια και τα έργα τους. Τις περισσότερες φορές μάλιστα αιφνιδιάζονται από τις... επιθέσεις που δέχονται, επειδή η συμπεριφορά τους είναι πηγαία και μάλλον αυθόρμητη. 

Και ενώ μπορεί να έχουν τις καλύτερες προθέσεις, βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση να «τους ζητάνε τα ρέστα» και να πρέπει να απολογηθούν ή να εξηγήσουν γιατί έκαναν το ένα ή το άλλο. 

Μάθε λοιπόν κι εσύ ποιοι είναι οι συνήθεις ύποπτοι του ζωδιακού, πριν βιαστείς να τους κρίνεις. 

Οι Κριοί έχουν τη «μαγική» ικανότητα να «ερεθίζουν» τους γύρω τους, χωρίς όμως να είναι πραγματικά κακοί ή ανυπόφοροι. Είναι αρκετά περήφανοι και πεισματάρηδες, ακόμα και αυθόρμητοι, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουν κακές προθέσεις και δε θα τα βάλουν με κανέναν χωρίς λόγο και αιτία. Εντούτοις, η δυναμική συμπεριφορά και η ορμή τους δημιουργεί συχνά αντιπάθειες. 
 
Μπορεί οι Λέοντες να βγάζουν προς τα έξω μια αλαζονική ή «ψωνισμένη» εικόνα, όμως κατά βάθος κρύβουν ένα… λούτρινο αρκουδάκι με χρυσή καρδιά. Είναι γενναιόδωροι, αλέγροι, φροντίζουν πολύ τους αγαπημένους τους, θέλουν να τους παρέχουν τα πάντα, αλλά πολλοί δε βλέπουν τίποτα άλλο, από μια… ντίβα. 

Ο Αιγόκερως θεωρείται ένα από τα πλέον ψυχρά ζώδια. Κάποιοι νομίζουν ότι δεν έχει καν καρδιά. Τον χαρακτηρίζουν άκαμπτο και φοβιστικό. Ο Αιγόκερως μπορεί να δείχνει φοβιστικός, αλλά δεν είναι. Απλά εμπνέει δέος, γιατί είναι συμπαγής, ευθύβολος και με αντοχές. 

Το μόνο που ενδιαφέρει πραγματικά έναν Σκορπιό είναι το να μπορεί να εμπιστευτεί κάποιον άλλον άνθρωπο γι’ αυτό και είναι παρατηρητικός, λιγομίλητος και δείχνει απόμακρος και μυστηριώδης. Ίσως αυτά τον κάνουν να φαίνεται σκληρός και αγέλαστος, όμως δεν είναι αλήθεια. Και χιούμορ έχει και θέλει να είναι αγαπητός. 

Τα «Ψαράκια» έχουν πολύ υψηλά στάνταρ για τον εαυτό τους και μεγάλες προσδοκίες από τους άλλους. Ο τρόπος που λειτουργούν ή σκέφτονται είναι παρεξηγήσιμος για πολλούς, καθώς προκειμένου να ηρεμήσουν από το χάος που έχουν στο κεφάλι τους συχνά απομονώνονται, ενώ παράλληλα είναι μυστικοπαθή και φοβούνται την έκθεσή τους στον έξω κόσμο.




Το Άσπρο ξύδι και οι πολλαπλές χρήσεις του…!!!!

Το άσπρο ξύδι είναι φυσικό προϊόν, πολύ χρήσιμο και ακόμη αρκετά φτηνό που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι, αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για απολύμανση, καθάρισμα, γυάλισμα. 

Το άσπρο ξύδι είναι ένα πολύ δυνατό αντιβακτηριδιακό και όχι μόνο. 

Διαβάστε παρακάτω, πόσα πράγματα μπορείτε να κάνετε με το άσπρο ξύδι 

1.Το άσπρο ξύδι καταπολεμά την κακοσμία που αναδύεται από τα σιφόνια.
Ρίξτε ένα ποτήρι άσπρο ξύδι και μετά αφήστε να τρέξει άφθονο νερό. Αν η κακοσμία προέρχεται από την μικρή σχάρα στο μπάνιο, ρίξτε το ξύδι και μ’ ένα ποτιστήρι ρίξτε μετά νερό. Και μην ξεχνάτε πως εκτός από την κακοσμία, θα εξαφανίσει και τα διάφορα μικρόβια και βακτηρίδια που βρίσκουν καταφύγιο εκεί. 

2. Για να ξεβουλώσετε νεροχύτες, νιπτήρες, κτλ.
Ρίχνετε ένα ποτήρι μαγειρική σόδα και από πάνω ένα ποτήρι άσπρο ξύδι. Το μείγμα θα αρχίσει να αφρίζει και καθαρίζει το σιφόνι. Αφήστε το να δράσει λίγα λεπτά και μετά ρίξτε μπόλικο νερό που έχετε βράσει, ή ανοίξτε την βρύση να τρέξει καυτό νερό. Το καυτό νερό έχει και την ιδιότητα να διαλύει και τα διάφορα λίπη που συσσωρεύονται στις σωληνώσεις και που συχνά είναι αιτία να βουλώνουν και να μυρίζουν άσχημα. 

3. Για να καθαρίσουμε και να απολυμάνουμε το ξύλο ή το πλαστικό που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα, για να κόβουμε κρέας, λαχανικά κτλ. Βουτάμε ένα σφουγγάρι σε ξύδι και καθαρίζουμε. Αν είναι πολύ βρώμικο, το βουτάμε σε ξύδι για 5-10 λεπτά 

4. Για να αφαιρέσουμε τα λίπη από τα πιατικά μας.
Αν τα πιατικά σας έχουν πολύ λίπος, βάλτε στο πλυντήριο πιάτων στη θέση του γυαλιστικού, ξύδι. Το ξύδι εκτός του ότι θα αφαιρέσει τα λίπη θα γυαλίσει και τα ποτήρια σας καλύτερα από το γυαλιστικό που αγοράζετε συνήθως 

5. Για να συντηρήσουμε το πλυντήριο πιάτων ή ρούχων
Αποκτήστε την συνήθεια, μια φορά τον μήνα να βάζετε σε λειτουργία τα πλυντήριά σας άδεια, βάζοντας ξύδι στην ειδική θήκη. Το ξύδι θα καθαρίσει τις σωληνώσεις και θα βοηθήσει στο να παραταθεί η ζωή των πλυντηρίων σας 

6. Για να αφαιρέσετε τα άλατα από την καφετιέρα ή τον βραστήρα.
Βάλτε στην καφετιέρα ή τον βραστήρα 1 ποτήρι ξύδι άσπρο και γεμίστε το υπόλοιπο με νερό. Βάλτε σε λειτουργία ( χωρίς να βάλετε καφέ ) το μηχάνημα. Όταν τελειώσει, ξαναβάλτε σε λειτουργία, άλλες δύο φορές, μόνο με νερό. Αν θέλετε η καφετιέρα κι ο βραστήρας να διατηρούνται σε καλή κατάσταση, κάντε το παραπάνω, μία φορά τον μήνα. 

7. Για να καθαρίσουμε τον φούρνο μικροκυμάτων.
Βάλτε σ’ ένα μπολ 2/3 νερό κι 1/3 ξύδι, στα μικροκύματα στην δυνατή συχνότητα, για 4 – 5 λεπτά. Θα σχηματιστούν υδρατμοί και μ’ ένα σφουγγάρι καθαρίζετε το εσωτερικό του φούρνου. Να το κάνετε συχνά για να είναι πάντα καθαρός ο φούρνος σας και να μην κινδυνεύει κι η υγεία σας 

8. Για να πλένουμε τα τζάμια.
1 δόση ξύδι με 5 δόσεις νερού θα κάνει τα τζάμια σας να λάμπουν κι αντί για χαρτί κουζίνας, χρησιμοποιείστε εφημερίδες. 

9. Για να αφαιρέσετε τα λίπη στην κουζίνα.
Βουτήξτε ένα σφουγγάρι σε ξύδι και καθαρίστε τους τοίχους, πάνω από το ψυγείο και όπου αλλού έχουν συσσωρευτεί λίπη. 

10. Αφαιρέστε την μυρωδιά και τους λεκέδες από ούρα του σκύλου η της γάτας στην μοκέτα ή το χαλί σας.
1 δόση ξύδι με 3 δόσεις νερού. Βουτήξτε μέσα ένα πανάκι και μ’ αυτό καθαρίστε. Το ξύδι εκτός των άλλων, θα εμποδίσει το ζωάκι σας να ξαναλερώσει στο ίδιο σημείο. 

11. Αφαιρέστε τα άλατα από τις βρύσες.
Βουτήξτε σε ξύδι ένα πανί και μ’ αυτό τυλίξτε τη βάση της βρύσης που συσσωρεύονται άλατα. Αφήστε το όλο το βράδυ να δράσει και το πρωΐ τα άλατα θα έχουν εξαφανιστεί 

12. Για πλαστικά πατώματα.
Ρίξτε μισό ποτήρι ξύδι στον κουβά μαζί με το νερό και σφουγγαρίστε. 

13. Για καθάρισμα.
2 κουταλιές σούπας ξύδι και 2 κουταλιές σούπας μαγειρική σόδα, είναι ότι πρέπει για να καθαρίσετε διάφορες επιφάνειες 

14. Για να καθαρίσουμε το W. C.
Βάλτε μέσα στο ψεκαστήρι 1 κουταλιά σούπας ξύδι και γεμίστε το υπόλοιπο με νερό. Ρίξτε στο wc και καθαρίστε. Εκτός του ότι θα καθαρίσει, θα το απολυμάνει κιόλας 

15. Για να αφαιρέσετε την μούχλα στο μπάνιο.
Μ’ ένα σφουγγάρι που έχετε βουτήξει σε ξύδι, καθαρίστε την κουρτίνα η το τζάμι του μπάνιου ή όπου αλλού έχει πιάσει μούχλα. Το ξύδι όχι μόνο θα καθαρίσει τη μούχλα, αλλά θα εμποδίσει στο να επανεμφανιστεί. 

16. Καθαρίστε το τηλέφωνο της ντουζιέρας.
Όταν διαπιστώσετε πως δεν τρέχει πολύ νερό από το τηλέφωνο της ντουζιέρας, μη βιαστείτε να το αντικαταστήσετε. Βγάλτε το προσεκτικά ( μη χάσετε το λαστιχάκι που το ενώνει με το καλώδιο ) και αφήστε το σε ξύδι όλη τη νύχτα. Τα άλατα θα εξαφανιστούν ( μπορείτε να βοηθήσετε και με μία καρφιτσούλα ) και το νερό θα τρέχει άφθονο όπως όταν ήταν καινούργιο. 

17. Αφαιρέστε την σκουριά.
Βουτήξτε τα σκουριασμένα αντικείμενα μέσα στο ξύδι κι αυτό θα κάνει τη δουλειά του. 

18. Για να βγάλετε ότι έχει απομείνει από τα αυτοκόλλητα.
Βρέξτε με ξύδι ότι έχει απομείνει από τα αυτοκόλλητα και μετά σκουπίστε με καθαρό πανάκι 

19. Για να λάμψουν τα δερμάτινα.
Βρέξτε ένα πανάκι με ξύδι και μ’ αυτό τρίψτε το δερμάτινο που θέλετε να καθαρίσετε. Μετά με καθαρό στεγνό πανί τρίψτε. 

20. Για τους λεκέδες.
Βάλτε λίγο ξύδι στους λεκέδες από φρούτα, μουστάρδα ή καφέ και μετά πλύντε κανονικά. 

21. Για τα ανοξείδωτα.
Βάλτε σ’ ένα πανάκι ξύδι και τρίψτε τα ανοξείδωτα και θα τους δώσετε λάμψη 

** Αν σας ενοχλεί η μυρωδιά του ξυδιού, ρίξτε λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο. 




Γονείς : Οι μεγαλύτεροι φόβοι σχετικά με το σεξ και τα παιδιά τους...!!!!

Όχι ο γιος μου. 
Στα σεμινάρια που κάνω, ρωτάω πάντα τους γονείς ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι τους φόβοι σχετικά με το σεξ και τα παιδιά τους. Σχεδόν όλοι οι γονείς κοριτσιών ανησυχούν για την σεξουαλική παρενόχληση και για το τι μπορούν να κάνουν ώστε η κόρη τους να μη γίνει θύμα. 

Σχεδόν όλοι οι γονείς αγοριών δεν ανησυχούν για το τι μπορούν να κάνουν ώστε ο γιος τους να μην γίνει εν δυνάμει θύτης. 

Μπορώ να σας πω πως σαν μητέρα αγοριών, αυτός είναι ένας από τους μεγαλύτερους φόβους μου. 

Επειδή για κάθε ένα κορίτσι που έχει δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση από κάποιο αγόρι, υπάρχει ένα αγόρι που έχει πράξει μια σεξουαλική παρενόχληση προς ένα κορίτσι. 

Κανείς δεν θέλει να σκεφτεί ότι ο γιος του θα μπορούσε να είναι αυτό το άτομο. Και φυσικά κανείς δεν θέλει να μιλήσει για το πως μπορούμε να βοηθήσουμε τα αγόρια μας ώστε να μην γίνουν αυτό το άτομο. 

Εγώ όμως θέλω. 

Αυτά εδώ είναι κάποια πράγματα που προσπαθώ να περάσω στους γιους μου. 

(Τα παιδιά μου είναι ευλογημένα με πολλά σημαντικά ανδρικά πρότυπα στην διάρκεια της ζωής τους και θα μπορούσα να μιλάω για τις ώρες για το πόσο σημαντικός είναι ο ανδρικός ρόλος ως μέντορας στην ζωή ενός αγοριού.) 

Αυτή η συζήτηση όμως έχει να κάνει με το τι μπορεί να κάνει κάθε γονιός, ειδικά οι μητέρες, άμεσα στο τώρα. 

ΑΓΓΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ 
Δεν αγγίζουμε τ' αγόρια αρκετά. Κυνηγιόμαστε μαζί τους, παλεύουμε μαζί τους και σε κάποιο σημείο απλά σταματάμε να τα αγγίζουμε με τρυφερό τρόπο. Συνήθως αυτό ορίζεται κάπου στην εφηβεία. Μην με παρεξηγήσετε. Ξέρω από πρώτο χέρι πόσο δύσκολο είναι να κάνεις "αγκαλίτσες" μ' ένα ευερέθιστο γεμάτο ορμόνες έφηβο. 

Αυτή είναι η στιγμή που το χρειάζονται περισσότερο όμως. Χρειάζεται να τους γνωρίσουμε την χαρά, την ομορφιά, την άνεση, την απελευθέρωση του να βρεθούν μέσα σ'ένα τρυφερό χάδι. Χρειάζεται να τους μάθουμε πως μπορεί να συμβεί αυτό, ώστε να μπορούν κι οι ίδιοι να το προσφέρουν στο μέλλον. 

ΔΙΑΤΗΡΕΙΣΤΕ ΕΝΑΝ ΚΩΔΙΚΑ ΗΘΙΚΗΣ. 
Όλα τα παιδιά έχουν ανάγκη να γνωρίζουν τους κανόνες. Τα αγόρια μας χρειάζονται να έρθουν κοντά με την ιδέα ότι τα ίδια, είναι βαθιά στον πυρήνα τους, καλά κι αξιοπρεπή. Κι ικανά κι άξια. Και πάνω απ' όλα ότι ανήκουν κάπου. 

Ανήκουν σε μια οικογένεια. Όπως ακριβώς όταν είσαι μέρος ενός συνόλου χρειάζεται να λειτουργείς μέσα σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο συμπεριφοράς έτσι και στην οικογένεια. Ένας κώδικας ηθικής μπορεί πάντα να οριστεί από εσάς, το καλύτερο όμως είναι όταν προκύπτει από ολόκληρη την οικογένεια συλλογικά. 

Κάποια σημεία του κώδικα ηθικής της δικής μας οικογένειας είναι: 

*Το σπίτι είναι ένα ασφαλές μέρος για όλους μας. 

*Ποτέ δεν αγγίζουμε ο ένας τον άλλον με βία. 

*Αγωνιζόμαστε δίκαια και με σεβασμό. 

*Δεν ντροπιάζουμε κανέναν και τιμάμε τα λάθη. 

*Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για ότι είναι δικό μας. Πράξεις, λέξεις, κορμί, υπάρχοντα. 

ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΤΟΥΣ. 
Για τον οποιοσδήποτε έχει πατήσει το πόδι του στο σπίτι μας ποτέ ήταν αναγκαίο να τηρήσει αυτόν τον κώδικα επίσης. Κι αν δεν το πράξουν ή δεν το θέλουν είναι στο χέρι μου να τους βοηθήσω να το κάνουν. Μη φοβηθείτε να το καταδείξετε και στους φίλους του γιου σας που η συμπεριφορά τους δεν είναι αρκετά καλή. Ο γιος σας θα χρειαστεί να το κάνει αυτό αρκετές φορές στο μέλλον. 

(Ένας Θεός ξέρει σε πόσες άθλιες συμπεριφορές θα γίνει μάρτυρας μεγαλώνοντας τις οποίες θα χρειαστεί να τις κατανομάσει και να τις αποσυνθέσει.) Οπότε κι έχει ανάγκη να το δει να συμβαίνει στην πράξη για να κατανοήσει πως θα το κάνει και ο ίδιος μελλοντικά. Η δυνατή παρουσία μας, πλάϊ στα παιδιά μας είναι κάτι το τόσο σημαντικό στην εποχή που ζούμε, ώστε να καταφέρουμε τελικά ν' αλλάξουμε τις παγιωμένες κοινωνικές νόρμες των φύλλων. 

ΜΑΘΕΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥΣ. 
Μαθαίνουμε στις κόρες μας πως να φτιάχνουν τα μαλλιά τους, το μακιγιάζ τους, τα νύχια τους. Τους αγοράζουμε καλλυντικά και τις ενθαρρύνουμε να αυτοφροντίζονται μέσα από αυτά και υπο την επιρροή των αποδεκτών προτύπων ομορφιάς. 

(Σημείωση: δεν μου αρέσει καθόλου ως μορφή αυτοφροντίδας για τα κορίτσια μας αλλά είναι άλλη συζήτηση). Δυστυχώς όμως αγνοούμε αληθινές μορφές αυτοφροντίδας των αγοριών μας. Μπορείτε να τους μάθετε την χαρά της φροντίδας του κορμιού τους, την χαρά να τροφοδοτούν αυτό το κορμί με θρεπτικό φαγητό, να του επιτρέπουν να έχει την ξεκούραση που χρειάζεται. 

Να το φροντίζουν και με μασάζ και με χαλαρωτικά μπάνια και με ασκήσεις γιόγκα. Γιατί αυτό; Επειδή ένας νέος που γνωρίζει πόσο καλά μπορεί να νιώσει μέσα στο σώμα του, είναι πιο πιθανό να γίνει ένας συνειδητοποιημένος, τρυφερός εραστής που τον ενδιαφέρει η κοινή απόλαυση με την σύντροφο του. 

Επίσης επειδή αν το γνωρίζει είναι περισσότερο πιθανό ν'αποφύγει εξαρτήσεις που επηρεάζουν το κορμί του όπως το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. 

ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΘΥΜΟΥ ΤΟΥΣ 
Όλοι θυμώνουμε και πρόκειται για ένα έντονο συναίσθημα όταν πρέπει να το αντιμετωπίσει κανείς. Χρειάζεται όμως να πάψουμε να φοβόμαστε τον θυμό και χρειάζεται ν'αρχίσουμε να δείχνουμε στους νέους μας πως μπορούν να εξωτερικεύουν τον θυμό τους με ασφαλείς τρόπους. 

Τρόπους οι οποίοι μπορούν να τους βοηθήσουν να μάθουν κι όχι να βλάψουν. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε για εκείνους τον χώρο και τον τρόπο μέσα στον οποίο θα μπορέσουν να εκφράσουν τον θυμό τους. 

Να τιμήσουν το γεγονός ότι πρόκειται για ένα αληθινό κι αυθεντικό συναίσθημα σημαντικής αξίας. Ένα συναίσθημα το οποίο έχει θετικά να προσφέρει επίσης. Ο υγιής θυμός γεννάει την αλλαγή, ευνοεί την αντίσταση, μας κάνει να προχωράμε. Χρειάζεται όμως πρώτα να το αναγνωρίσουμε. 

Να το βιώσουμε και μετά να το χρησιμοποιήσουμε. Σταματήστε να λέτε στα αγόρια σας να ηρεμήσουν και δώστε τους εκείνο τον χώρο όπου μπορούν να κρατήσουν τον θυμό τους, όπου μπορούν να τον διαχειριστούν. 

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΜΙΝΤΙΑ ΠΛΑΙ ΤΟΥΣ. 
Τα ΜΜΕ έχουν τόσο πολλά για τα οποία χρειάζεται να λογοδοτήσουν. Μέσα σε αυτά είναι και για το πως έχει σχηματιστεί η εικόνα που έχουμε για τις γυναίκες σήμερα. Η υπερσεξουαλοποίηση των γυναικών είναι πολύ συχνά ο πυρήνας ταινιών και διαφημίσεων. 

Είναι τόσο υψίστης σημασίας να περάσουμε μαζί με τα παιδιά μας αυτόν τον χρόνο που χρειάζεται(επίπονο πολλές φορές) παρακολουθώντας τα μίντια ώστε να τους βοηθήσουμε να δουν πραγματικά τι συμβαίνει. 

Βοηθήστε τους γιους σας να αναρωτηθούν και να μάθουν να αμφιβάλουν για τον τρόπο όπου η σεξουαλικότητα, οι ρόλοι των φύλων, οι σχέσεις παρουσιάζονται. 

Να αναρωτηθούν για την ηθική πίσω απ'όλα αυτά και για το αν ταιριάζουν με τις δικές τους προσωπικές αντιλήψεις κι αν επίσης ταιριάζουν με την ηθική του σπιτιού σας. Είναι η βάση για το πως το παιδί σας θα αντιμετωπίσει αργότερα την πορνογραφία. Είναι σημαντικό πάνω απ'όλα να μεγαλώσετε ανθρώπους με κριτική σκέψη. 

ΔΕΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΠΟΙΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΣΤΕ. 
Η χειρότερη συμβουλή που μου δόθηκε ποτέ ήταν να μην δείξω στα παιδιά μου την συναισθηματική/ευάλωτη πλευρά μου. Ευτυχώς την αγνόησα παντελώς αυτήν την συμβουλή. Τα παιδιά μου με έχουν δει διαλυμένη, μ' έχουν δει τρελά ερωτευμένη, μ' έχουν δει να ντρέπομαι για τις πράξεις μου. 

Μ' έχουν δει να παλεύω με άντρες δύο φορές στο μέγεθος μου σε διαγωνισμό και μ' έχουν δει να φρικάρω μόνο με το να αγγίζω ένα μικροσκοπικό σκουλήκι. Με έχουν δει να δουλεύω σκληρά για κάτι που πιστεύω, μ' έχουν δει να προσφέρω χωρίς δεύτερη σκέψη, μ' έχουν δει να σπάει η καρδιά μου από την θλίψη και μ'έχουν δει να σπάει η καρδιά μου από χαρά. 

Κι απ'όλα αυτά έχουν μάθει, πως μια γυναίκα είναι κάτι το καταπληκτικό. 

Ένα πολυπρόσωπο, βαθιά άγριο, συναισθηματικό, δυνατό, ικανό, ευαίσθητο, όμορφο πλάσμα. 

Ένα πλάσμα που αξίζει τον σεβασμό, την αναγνώριση, την φροντίδα, την αγάπη, την προσοχή και πάνω απ' όλα την ασφάλεια του. Και γνωρίζουν χωρίς καμία αμφιβολία ότι είναι αρκετά άντρες για να προσφέρουν ακριβώς όλα αυτά. 




Lily Isobella. 
Επιμέλεια, μετάφραση: 
Σμαράγδη Μαστορακάκη Τυροβολά 
The Birth Ride 
Julie Clyde Creative 

Είσαι ένα θεϊκό και αθάνατο Ον…!!!!

Είσαι ένα θεϊκό, αθάνατο Ον – ένα πολύτιμο παιδί του σύμπαντος. Η βασική εργασία σου στη Γη είναι να αναγνωρίσεις την αληθινή σου φύση, ως ένα πνευματικό, δημιουργικό ον. 

Το «εγώ» σου όμως, το οποίο συνδέεται με το θνητό σου κομμάτι, πολεμά αυτή την αλήθεια με κάθε δυνατό τρόπο, ώστε να διατηρεί τον έλεγχο πάνω σου. Αυτό (το εγώ) σε ρίχνει μέσα στη σύγχυση και την απόγνωση και φροντίζει να ξεχνάς την αληθινή σου ταυτότητα. 

Όταν αναγνωρίσεις, πως είσαι ένα θεϊκό, αθάνατο ον με δύναμη να δημιουργείς και τη δυνατότητα να κατέχεις πολλές ικανότητες, η στενοχώρια και η απόγνωση εξαφανίζονται. Οι ανθρώπινες εμπειρίες σου είναι πλήρεις από χαρά, ηρεμία, εσωτερική ειρήνη. 

Εάν δεν αναγνωρίζεις τη θεϊκότητά σου και αντ’ αυτού επιτρέπεις στο εγώ σου να σε ορίζει/προσδιορίζει, παραμένεις δέσμιος του φόβου, δυστυχισμένος και αποκομμένος από την πραγματική σου αποστολή εδώ στη Γη – και ανίκανος να δώσεις έκφραση στο δημιουργικό σου πνεύμα. 

Η πιο σημαντική όψη της αποστολής σου εδώ στη Γη, ως θεϊκό και αθάνατο ον, είναι ακριβώς να αποδεχτείς και να εκφράσεις με μαεστρία στη δημιουργικότητα σου. 

Η Γη και η εμπειρία του να είναι κανείς άνθρωπος, δίνει στην ψυχή σου το καλύτερο σχολείο, εντός του οποίου μπορείς να ανακαλύψεις τη δημιουργικότητα σου, εντός του οποίου μπορείς να μάθεις μέσα από τις επιτυχίες και τις αποτυχίες σου και να εξελιχθείς. 

Οι αρχαίοι μύστες της διάστασης σου ονόμαζαν αυτή τη διαδικασία, κατά την οποία ο μόλυβδος του «εγώ» σου μετατρέπεται στο χρυσάφι της ψυχής σου, «αλχημεία». 

Θα αναρωτιέσαι σίγουρα τι ακριβώς σημαίνει να είσαι ένα θεϊκό αθάνατο Ον. Αυτό φανερώνει πως δεν είσαι το σώμα σου, η προσωπικότητα σου ή το «εγώ» σου – επίσης δεν είσαι το παρελθόν σου ή το μέλλον σου. 

Δεν χρειάζεται να ορίσεις τον εαυτό σου μέσω των εμπειριών σου ή τις διάφορες προϋποθέσεις, διότι όλα αυτά είναι εργαλεία τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις, όμως δε είναι μέρος αυτού που πραγματικά είσαι. 

Είσαι Πνεύμα – μία φλογερή, ουράνια νόηση, που έχει δημιουργηθεί από το Θεό και στην ουσία της απεριόριστη. Δεν χρειάζεται να γίνεις «πνευματικός», σαν να είχες κάποιο βασικό ελάττωμα, που θα πρέπει να διορθώσεις και να ξεπεράσεις, όπως νομίζουν πολλοί από εσάς. Είσαι Πνεύμα. Αποδέξου αυτή την πραγματικότητα, δώσε της έκφραση, αγάπησε και απόλαυσε την. 

Δεν υπάρχει κανένας εξωτερικός κόσμος, του οποίου χρειάζεται να κερδίσεις τη συγκατάθεση ή την έγκριση. Υπάρχει μόνο μια ανθρώπινη οικογένεια, στην οποία όλοι είναι αδιαχώριστα ενωμένοι σε ένα μοναδικό θεϊκό σώμα. 

Είσαι τόσο μέλος αυτής της κοινότητας, όσο και ιερή έκφραση της Αγάπης και παιδί του Θεού. 

Το μοναδικό πράγμα που σε κρατά μακριά από αυτή τη συνειδητοποίηση είναι το δικό σου «εγώ», το τμήμα του προσωρινού φυσικού σου οχήματος – του σώματος, εντός του οποίου μαθαίνεις όσο καιρό είσαι εδώ πάνω στη Γη. 

Αυτό το «εγώ» προσπαθεί να ελέγχει τα πάντα και επιθυμεί να σε κάνει να πιστεύεις, πως αυτό πράγματι έχει τον έλεγχο. Το εγώ είναι γεμάτο φόβο, είναι συγχυσμένο, θέλει να χειραγωγεί και κάνει ότι είναι στα πλαίσια των δυνατοτήτων του για να σε αποσπά από το να αναγνωρίσεις την ψυχή σου, τον αληθινό σου εαυτό. Μην παραδίδεσαι στη μαγεία του. 

Σου συνιστούμε ωστόσο να μην προσπαθήσεις να απελευθερωθείς από το εγώ σου, διότι στην πραγματικότητα δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Όσο ζεις, ζει και το εγώ σου. Η προσπάθεια να το ξεπεράσεις μοιάζει σαν το παιχνίδι με τη γάτα και το ποντίκι, το οποίο σε εμποδίζει τελικά από το να ζήσεις σύμφωνα με τον ανώτερο σου εαυτό. 

Πολύ περισσότερο οφείλεις να αγαπήσεις και να αποδεχτείς αυτή τη όψη της οντότητας σου για αυτό που πραγματικά είναι: το περιορισμένο τμήμα σου, το οποίο επιθυμεί να έχει τον έλεγχο. Να γελάς με το «εγώ» σου (φυσικά με αγάπη) και να αγνοείς τις ιδέες του. 

Δεν είναι η φωνή της ουσίας του εαυτού σου και δεν μεταδίδει την αλήθεια. Εάν ακούς το «εγώ» σου, θα παραμορφωθείς από την αρνητικότητα και το φόβο. Θα αποπροσανατολίσει την ψυχή σου με τις ατέλειωτες ανασφάλειες του, τις απαιτήσεις και τις απειλές του, οι οποίες όσο περισσότερη προσοχή τους δίνεις τόσο μεγεθύνονται. 

Αντί να εστιάζεις στις λανθασμένες προτάσεις του, συγχρονίσου με το θεϊκό στοιχείο εντός σου - την ψυχή σου. Αυτή θα σε οδηγήσει στη αλήθεια, πως είσαι πολύτιμος και πως ο Θεός, το σύμπαν, οι πνευματικοί οδηγοί, οι άγγελοι και εμείς οι απόστολοι σε αγαπάμε πάνω από όλα. 

Ως ευλογημένο παιδί του Θεού, αποτελείσαι μόνο από αγάπη. Μάθε να εκτιμάς τον εαυτό σου όπως ακριβώς το κάνει ο Παντοδύναμος – δίχως περιορισμούς, ελεύθερα και δίχως όρια και όρους. Είσαι εδώ στη Γη για να αποδεχτείς και να χειριστείς με μαεστρία αυτή την αλήθεια. 

• Εάν αυτές οι πληροφορίες είναι για σένα κάτι το εντελώς καινούργιο και δεν μπορείς να φανταστείς, πως εντός σου και εντός των άλλων, υπάρχει κάτι θεϊκό, εάν το βρίσκεις υπερβολικό να έχεις τέτοιες υπέροχες σκέψεις ή εάν συνήθως έχεις πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση… τότε σε σχέση με αυτό το μάθημα Ψυχής είσαι ένας αρχάριος μαθητής. 

• Εάν αναγνωρίζεις πως είσαι η Ψυχή σου, όμως δεν μπορείς με τίποτε να πιστέψεις στην ιερότητα σου, εάν σκέπτεσαι πως είναι δυνατό να γίνεις θεϊκός, όμως όχι σε αυτή τη ζωή, εάν γενικά ορίζεις τον κόσμο μέσω της άποψης και της γνώμης των άλλων και σε απασχολεί συνεχώς η εξωτερική σου εμφάνιση… τότε είσαι ένας προχωρημένος μαθητής. 

• Εάν ελέγχεις τις σκέψεις σου, σκέφτεσαι με ευρύτητα, αισθάνεσαι πως ο Θεός σε αγαπά και γνωρίζεις πως είσαι ένα πνευματικό Ον… τότε βρίσκεσαι στην φάση του πεπειραμένου φοιτητή. 

• Εάν αποδέχεσαι, πως είσαι θεϊκός, δεν φέρεις οποιαδήποτε αντίσταση απέναντι στην αλήθεια της αθάνατης ψυχής σου, βιώνεις τη ζωή ως ιερή και αναρωτιέσαι πως μπορείς να πραγματώσεις καλύτερα τις επιθυμίες σου… τότε βρίσκεσαι στο δρόμο που οδηγεί στο να γίνεις μαέστρος αυτού του μαθήματος. 

Εάν είσαι αρχάριος μαθητής : 

• Πάρε βαθιές εισπνοές και νιώσε πως σου χαρίζουν ζωή. Είναι η βάση του πνεύματος σου. 

• Σκέψου σχετικά με την ψυχή σου και σημείωσε τι πραγματικά σου χαρίζει φλογερή χαρά. 

•Πρόσεξε τις ομοιότητες μεταξύ των ανθρώπων και μην εστιάζεις στις διαφορές. Αναγνώρισε τι είναι καλό στους ανθρώπους και τι πραγματικά υπέροχο. 

• Πάψε να αναζητάς αναγνώριση από τους άλλους και αποδέξου τη θεϊκότητα σου. 

Εάν είσαι προχωρημένος μαθητής : 
 
• Συγκεντρώσου σε πράγματα πάνω σου που σου αρέσουν, εκτιμάς και αγαπάς και μάλιστα συχνά και φωναχτά. 

• Εξέφρασε δυνατά και καθαρά πως αναγνωρίζεις πλήρως τον εαυτό σου. 

• Πάρε το χρόνο να σημειώσεις ποιες δραστηριότητες σου φέρνουν εσωτερική ειρήνη και απόλαυσε τες. 

• Ενδυνάμωσε τη συνειδητοποίηση πως ο Δημιουργός σου σε αγαπά 

Εάν είσαι πεπειραμένος φοιτητής: 

• Υπενθύμιζε καθημερινά στον εαυτό σου πως είσαι ένα θεϊκό Ον. 

• Κοίταξε μέσα στις ψυχές των ανθρώπων 

• Αναγνώρισε το πνεύμα του Θεού, μέσα σε κάθε Ον. 

• Αγνόησε κάθε σκέψη ή συναίσθημα, που σε κάνουν να αμφιβάλεις για την αξία σου και προσανατολίσου στο να ζήσεις μία ζωή σε αρμονία με το θεϊκό Πνεύμα. 

Εάν νομίζεις πως είσαι στο δρόμο του να γίνεις μαέστρος αυτού το μαθήματος : 

• Γέλα με το «εγώ» σου και γέμισε χαρά για το πνεύμα σου 

• Εξέλιξε την αγάπη και την αποδοχή του εαυτού σου 

• Να είσαι ανοιχτός στη θεϊκή σου φύση 

• Αγάπησε τον εαυτό σου δίχως όρια 

Το μάθημα της ψυχής σου: 
«Είσαι ένα θεϊκό, αθάνατο Ον» 

Εργασία Ψυχής: 
«Να αγαπήσεις τον εαυτό σου όπως σε αγαπά ο Θεός» 




της Sonia Choquette 
Μάθημα ψυχής Νο 1 μετάφραση Βίκυ Χρυσού 
Πηγή: ypernoisis.gr
Photo by Polina Washington 

10 εξαιρετικές συνήθειες που βελτιώνουν τη ζωή σου…!!!!

Δέκα συμβουλές από την επιστημονική έρευνα σχετικά με τον πως μπορούμε να βελτιώσουμε την ζωή μας με απλές καθημερινές συνήθειες. 

1. Βγείτε έξω στη φύση 
Το πιθανότερο είναι ότι υποτιμάτε πόσο σημαντική είναι η επαφή με την φύση. Και μάλλον αυτό συμβαίνει, αφού υπάρχει επιστημονική μελέτη που το πιστοποιεί. 

Όμως, αποδεδειγμένα η επαφή με την φύση προσφέρει τα εξής θετικά: 

· μειώνει το στρες , 

· μας κάνει πιο δημιουργικούς, 

· βελτιώνει τη μνήμη, 

· κάνει πιο έντονη την επιθυμία για κοινωνική προσφορά 

· μειώνει τον εγωκεντρισμό 

2. Γυμνασθείτε 
Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό, αλλά λίγοι άνθρωποι το πράττουν με συνέπεια. 

Εκτός από τα οφέλη για την υγεία που όλοι τα γνωρίζουμε, η άσκηση προσφέρει επιπλέον και τα εξής: 

· μας κάνει πιο έξυπνους, 

· πιο ευτυχισμένους , 

· βελτιώνει τον ύπνο , 

· αυξάνει την λίμπιντο 

· αυξάνει την αυτοεκτίμηση, αφού αισθανόμαστε καλύτερα για το σώμα μας. 

Μια μεγάλη μελέτη του Χάρβαρντ στην οποία παρακολούθησαν 268 ανθρώπους για περισσότερα από 70 χρόνια, αξιολόγησε την άσκηση ως ένα από τα μυστικά για μια καλή ζωή . 

3. Περάστε χρόνο με τους φίλους και την οικογένεια 
Ο ειδικός από το Χάρβαρντ στην επιστήμη της ευτυχίας, Daniel Gilber, προσδιόρισε αυτό ως μία από τις μεγαλύτερες πηγές ευτυχίας στη ζωή μας . 

· Οι σχέσεις αξίζουν περισσότερο απ’ όσο φαντάζεστε. 

· Αισθανόμενος κάποιος κοινωνικά απόβλητος, έχει αυτό επιπτώσεις στην ευφυΐα του, ακόμα και στην υγεία του. Η μοναξιά μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικό επεισόδιο και διαβήτη. 

· Οι μακροβιότεροι άνθρωποι στην γη, δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική συμμετοχή. Οι καλές σχέσεις είναι πιο σημαντικές ακόμα και από την γυμναστική, για μεγάλη διάρκεια ζωής. 

· Οι φίλοι είναι το κλειδί για τη βελτίωση της ζωής σας. Μοιραστείτε μαζί τους τα καλά νέα και ανταποκριθείτε ενθουσιωδώς όταν αυτοί μοιράζονται καλές ειδήσεις μαζί σας. 

· Θέλετε να αισθανθείτε άμεσα πιο ευτυχισμένοι; Κάντε κάτι καλό γι’ αυτούς. 

4. Εκφράστε ευγνωμοσύνη 
Οι μελέτες δείχνουν ότι αυτό θα σας κάνει πιο ευτυχισμένους. Χρησιμοποιείστε όποιον τρόπο σας βολεύει. Από το να σημειώνετε τα καλά πράγματα που σας συμβαίνουν καθημερινά, μέχρι να απαριθμείτε αυτά για τα οποία θεωρείτε ότι θα έπρεπε να είστε ευγνώμων. 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ακόμα και το να βελτιώσετε τις σχέσεις σας, και τελικά να κάνετε καλύτερη τη ζωή για όλους γύρω σας. 

5. Διαλογιστείτε 
Ο διαλογισμός μπορεί να αυξήσει την ευτυχία, αλλά και να βοηθήσει να βρείτε κάποιο νόημα στην ζωή. 

Ταυτόχρονα μειώνει: 

· το θυμό, 

· το άγχος, 

· την κατάθλιψη 

· την κούραση . 

Με παρόμοιο τρόπο, η προσευχή μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε καλύτερα – ακόμα και αν δεν είστε θρήσκοι! 

6. Κοιμηθείτε επαρκώς 
Δεν μπορείτε να εξαπατήσετε τον εαυτό σας σχετικά με τον ύπνο. Η κούραση δυσκολεύει την αίσθηση της ευτυχίας. 

Η έλλειψη ύπνου αυξάνει τις πιθανότητες να αρρωστήσετε, ενώ αντίθετα ο επαρκής ύπνος βοηθάει ακόμα και στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, για προβλήματα που σας ταλαιπωρούν πριν κοιμηθείτε. 

Η έλλειψη ύπνου κάνει πιθανότερο να συμπεριφερθείτε ανήθικα. 

Ακόμα και οι γρήγοροι ύπνοι είναι πάρα πολύ σημαντικοί: 

· Αυξάνουν την εγρήγορσης και της απόδοση στην εργασία, 

· ενισχύουν την ικανότητα μάθησης, 

· ‘καθαρίζουν’ τα αρνητικά συναισθήματα ενώ παράλληλα ενισχύουν τα θετικά. 

7. Βάλτε προκλήσεις στον εαυτό σας 
· Μαθαίνοντας μια ακόμα ξένη γλώσσα, ακονίζει το μυαλό σας. 

· Τα μαθήματα μουσικής αυξάνουν τον δείκτη νοημοσύνης. 

· Αμφισβητώντας τις πεποιθήσεις σας, ενισχύει την ευφυΐα σας. 

Για να αυξήσετε την δύναμη της θέληση σας, αρκεί μόνο μικρή προσπάθεια καθημερινά. Ο ‘μυς’ της θέλησης καθορίζει σε μεγαλύτερο βαθμό από τον δείκτη IQ, το κατά πόσο θα πετύχετε τους στόχους σας. 

Το να μην έχει μελετήσει κανείς αρκετά και να μην έχει αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, είναι δύο από τα πράγματα για τα οποία μετανοούν περισσότερο όσοι κοιτάζουν πίσω στην ζωή τους. 

8. Γελάτε 
Οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν το χιούμορ για να αντιμετωπίζουν το άγχος και τις δυσκολίες: 

· έχουν καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα, 

· μειωμένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου, 

· αισθάνονται λιγότερο πόνο ακόμα και κατά τη διάρκεια οδοντιατρικών εργασιών 

· ζουν περισσότερο. 

Το γέλιο λειτουργεί σαν μια καθημερινή βιταμίνη . 

Αναπολώντας τις αστείες στιγμές μπορεί να βελτιώσεις ακόμα και τις σχέσεις σας . 

Όλες οι μελέτες επιβεβαιώνουν ότι το γέλιο και το χιούμορ προσφέρουν πολλά οφέλη. 

Η επίδραση του γέλιου στον οργανισμό μας 

9. Αγγίξτε 
Το άγγιγμα μπορεί : 

· να μειώσει το άγχος , 

· να βελτιώσει την απόδοση, 

· και να σας βοηθήσει να είστε πιο πειστικοί. 

Οι αγκαλιές μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο ευτυχισμένοι. 

Το σεξ βοηθάει στην πρόληψη καρδιακών προσβολών, βελτιώνει το ανοσοποιητικό σύστημα . 

10. Αισιοδοξείτε 
Όσο δύσκολο κι αν είναι στην τωρινή συγκυρία, δεν πρέπει να παραλείπουμε να τονώνουμε το αίσθημα της αισιοδοξίας. 

Η αισιοδοξία βελτιώνει την υγεία μας , μας κάνει πιο ευτυχισμένους, και αυξάνει το προσδόκιμο ζωής . 

Ο στρατός προσπαθεί να εμφυσήσει αισιοδοξία στους στρατιώτες, προκειμένου να αυξήσει την ψυχική τους δύναμη. 

Οι μελέτες δείχνουν ότι η μεγάλη αυτοπεποίθηση βελτιώνει την απόδοση .Η αισιοδοξία δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα 




Όλα τα ζευγάρια μαλώνουν. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια όμως, μαλώνουν διαφορετικά…!!!!

Δεν υπάρχει ζευγάρι που να μη τσακώνεται, είναι όμως ο τρόπος που μαλώνεις με τον σύντροφό σου που καθορίζει αν η σχέση σας θα κρατήσει. 

«Αντί να επιτίθενται στον χαρακτήρα του άλλου, τα ευτυχισμένα ζευγάρια δεν ξεπερνούν τα όρια και εκφράζουν τα δικά τους συναισθήματα» λέει η ψυχοθεραπεύτρια Vikki Stark, διευθύντρια του Sedona Counseling Center του Μοντρεάλ στη Huffington Post. 

«Δεν πειράζει να πεις “Είμαι έξαλλος μαζί σου αυτή τη στιγμή!”, αλλά πειράζει αν πεις “Είσαι απαίσιος, θα έπρεπε να ντρέπεσαι που λέγεσαι άνθρωπος”». 

Τι άλλο κάνει τους τσακωμούς των ευτυχισμένων ζευγαριών να ξεχωρίζουν; Παρακάτω η Stark μαζί με άλλους ειδικούς στον τομέα των σχέσεων μοιράζονται μαζί μας οχτώ τρόπους που χρησιμοποιούν τα ευτυχισμένα ζευγάρια όταν τσακώνονται -και δεν χρησιμοποιούν οι υπόλοιποι. 

1. Δεν αποφεύγουν τους τσακωμούς 
Τα ζευγάρια που συνήθως μένουν για πάντα (ή έστω για πολλά χρόνια) μαζί, δεν φοβούνται να κάνουν «δύσκολες» συζητήσεις με τους συντρόφους τους. Κάνουν τις μεγάλες, τρομακτικές ερωτήσεις το συντομότερο δυνατό («Θα κάνουμε ποτέ παιδιά και αν ναι, πότε πιστεύεις πως θα το κάνουμε;», 

«Τι θα κάνουμε αν σε πάρουν σε εκείνη τη δουλειά στην άλλη πόλη; Δεν θέλω να μετακομίσω εκεί»), ώστε να μη δημιουργηθούν σημαντικότερα προβλήματα στο μέλλον, λέει η Diane Sawaya Cloutier, ειδική στον τομέα των σχέσεων και συγγραφέας σχετικών βιβλίων. 

«Όταν τα θέματα-ταμπού ή τα άβολα θέματα δεν τίθενται υπό συζήτηση, μπορούν να μετατρέψουν ένα ανούσιο ζήτημα σε δράμα επικών διαστάσεων, κάτι που δεν θα είχε συμβεί αν είχαν ξεκαθαριστεί από την αρχή», λέει. «Τα ζευγάρια που συζητούν τα πάντα μπορούν να χειριστούν τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στο μέλλον». 

2. Ξεκινούν σιγά-σιγά και παίρνουν με σειρά το λόγο στη κουβέντα 
Οι τσακωμοί συνήθως τελειώνουν με τον ίδιο τρόπο που ξεκινούν, λέει η Bonnie Ray Kennan, ειδική θεραπεύτρια σε θέματα γάμου και οικογένειας από τη Νότια Καλιφόρνια. Τα ζευγάρια που έχουν τελειοποιήσει την τέχνη του δίκαιου τσακωμού ξεκινούν σιγά-σιγά, αναφέρονται στα δύσκολα κομμάτια της κουβέντας με λεπτούς, ήπιους χειρισμούς και φροντίζουν να ηρεμούν το κλίμα όταν η κατάσταση φορτίζεται συναισθηματικά. 

«Αν χειρίζεσαι μια δύσκολη συζήτηση με τρυφερότητα και σεβασμό, οι πιθανότητες να έχει αίσιο τέλος αυξάνονται δραματικά», λέει η Kennan. «Αντίθετα, αν ξεκινήσεις με σκληρό τρόπο δύσκολα θα καλυτερεύσεις την κατάσταση -ειδικά αν είσαι άντρας». 

Τα ζευγάρια που τσακώνονται με ήπιο τρόπο αναγνωρίζουν επίσης και την αξία του δούναι και λαβείν. «Όταν ο ένας μιλάει, ο άλλος ακούει πραγματικά», λέει η Kennan. 

3. Δεν καταφεύγουν σε βρισιές 
Τα ευτυχισμένα ζευγάρια που βρίσκονται σε μακροχρόνιες σχέσεις σπάνια εμπλέκονται σε άγριους καυγάδες με βρισιές, σαρκασμούς και ειρωνείες, γιατί ξέρουν πως δεν αξίζει να ρίξουν το επίπεδο της κουβέντας - και το δικό τους - όσο κι αν σκουρύνουν τα πράγματα. 

«Και οι δύο σύντροφοι γνωρίζουν πως δύσκολα μπορείς να πάρεις πίσω μια περιφρονητική ατάκα ή συμπεριφορά και πως κάτι τέτοιο μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα στη σχέση», λέει η Ray Kennan. «Με την πάροδο του χρόνου έχουν αποκτήσει επίγνωση των επιπτώσεων ενός “βρώμικου” καυγά, για αυτό και τον αποφεύγουν». 

4. Ξέρουν πώς να ηρεμούν 
Όταν η κατάσταση ξεφεύγει, αυτοί που ξέρουν πώς να τσακώνονται ξέρουν και πώς να βάζουν σε τάξη τα συναισθήματά τους. Ξέρουν πόση αξία έχει ένα διάλειμμα, είτε αυτό σημαίνει να μετρήσουν μέχρι το 10, είτε να πάρουν βαθιές ανάσες, είτε να πουν στο σύντροφό τους «Μπορούμε να το ξαναπιάσουμε το πρωί;». 

«Αυτά τα ζευγάρια ξέρουν πώς να αναγνωρίζουν και να τιμούν τα συναισθήματά τους χωρίς να τα “καίνε”» λέει η Amy Kipp, ψυχολόγος με ειδίκευση σε ζευγάρια και οικογένειες από το San Antonio. 

«Όταν και οι δύο σύντροφοι μπορούν να ηρεμούν τους εαυτούς τους και να κάνουν διαλείμματα όταν χρειάζεται, είναι συνήθως πιο εύκολο να βρουν τη λύση στο πρόβλημά τους». 

5. Ορίζουν κανόνες για τους καυγάδες τους 
Όλα αυτά δεν σημαίνουν πως τα ζευγάρια που βρίσκονται σε μακροχρόνιες δεν είχαν ποτέ τα ξεσπάσματά τους ή δεν είχαν κάνει το λάθος να πουν «βαριές κουβέντες» που μετά μετάνιωσαν. Απλά στην πορεία έμαθαν από τα λάθη τους. 

Μετά το τέλος ενός συναισθηματικά φορτισμένου καυγά, τα έξυπνα ζευγάρια φροντίζουν να βάζουν κανόνες ώστε την επόμενη φορά που θα τσακωθούν να μην χάσουν τον έλεγχο της κατάστασης. 

Οι κανόνες αυτοί μπορεί να είναι συγκεκριμένοι («Δε θα διακόπτουμε τον άλλο όταν προσπαθεί να εκφράσει τη δική του οπτική γωνία») ή πιο γενικοί: για παράδειγμα «Δεν έχει σημασία ποιος θα βγει από πάνω, σημασία έχει να βρούμε μια λύση που θα ικανοποιεί και τους δύο». 

6. Αναγνωρίζουν τα συναισθήματα και την οπτική του άλλου 
Μπορεί να έχουν αντίθετες απόψεις, τα ζευγάρια όμως που βρίσκονται σε ευτυχισμένες, μακροχρόνιες σχέσεις προσπαθούν όσο μπορούν να καταλάβουν και την άλλη πλευρά σε μια διαφωνία. 

«Μπορεί να πουν “Ξέρω πως δεν έχεις την ίδια άποψη με μένα, εκτιμώ όμως ότι ακούς και τη δική μου πλευρά”» λέει η Kipp. «Αυτή η θετική στάση ρίχνει την άμυνα του άλλου και επιτρέπει να αναπτυχθεί μια πιο παραγωγική συζήτηση». 

7. Δίνουν στον άλλο το πλεονέκτημα της αμφιβολίας 
Οι σύντροφοι που μπορούν να αναπτύσσουν υγιείς και παραγωγικές συζητήσεις κατά τη διάρκεια ενός τσακωμού, δεν σπεύδουν να βγάλουν συμπεράσματα στη μέση του καυγά. Δεν βιάζονται να υποθέσουν πως το ταίρι τους θέλει να χωρίσουν επειδή, απλά, εκφράζει μια ανησυχία του. 

Εφησυχάζουν τις ανασφάλειές τους, ακούν προσεκτικά και προσπαθούν να δώσουν στον σύντροφό τους το πλεονέκτημα της αμφιβολίας, λέει η Kipp. 

«Το να έχεις μια υγιή σχέση, σημαίνει πως υποθέτεις ότι ο σύντροφός σου κάνει το καλύτερο που μπορεί τη δεδομένη στιγμή», εξηγεί. «Σε έναν τσακωμό, αυτό σημαίνει πως και οι δύο σύντροφοι έχουν τον ίδιο στόχο: μια αμοιβαία, ευεργετική λύση. Έτσι οι καυγάδες γίνονται μια ομαδική προσπάθεια για την επίτευξη αυτού του στόχου και όχι μια “μάχη” για τον νικητή». 

8. Δεν ξεχνούν ποτέ πως ό,τι και να γίνει, είναι μια ομάδα 
Ακόμα και εν μέσω των πιο σκληρών και έντονων τσακωμών τους, τα υγιή ζευγάρια δεν ξεχνούν ποτέ πως είναι μια ομάδα. Θα το παλέψουν μαζί και θα μείνουν ο ένας δίπλα στον άλλο, μέχρι ο καυγάς να τους εξαντλήσει και να συμφωνήσουν πως χρειάζονται ένα διάλειμμα και κάτι να φάνε. 

«Τα ζευγάρια που βρίσκονται σε μακροχρόνιες, ευτυχισμένες σχέσεις, θυμούνται πάντα πως, όσο θυμωμένοι κι αν είναι, η ζωή θα συνεχιστεί την επόμενη ημέρα» λέει η Stark. «Και για αυτό δεν θέλουν να προκαλέσουν κάποια μόνιμη ζημιά. 

Ακόμα και αν είναι φορτισμένοι συναισθηματικά, είναι ικανοί να θυμούνται την αξία της μακροχρόνιας σχέσης τους. Είναι μια ομάδα και μαζί προστατεύουν το μέλλον τους». 




Από  george
HUFFPOST,GR 

Eckhart Tolle - «Για μια νέα ζωή»…!!!!

-Η ψυχική νόσος που ονομάζεται παρανοϊκή σχιζοφρένεια ή παράνοια, εν συντομία, είναι ουσιαστικά μια μεγαλοποιημένη μορφή του Εγώ. 

–Το Εγώ χρειάζεται τους άλλους, αλλά το δίλημμά του είναι ότι, βαθιά μέσα του, τους μισεί και τους φοβάται. Η φράση του Ζαν Πολ Σαρτρ «Η κόλαση είναι οι άλλοι», είναι η φωνή του Εγώ. 

–Μην αναζητείς την αλήθεια. Πάψε απλώς να υποθάλπεις απόψεις. 

–Όποιος είναι ένα μ΄ αυτό που κάνει οικοδομεί τη νέα γη. 

–Όταν η δουλειά δεν είναι παρά μέσο για ένα σκοπό, δεν μπορεί να είναι υψηλής ποιότητας. 

-…η δυσφορία σου για την επιτυχία κάποιου άλλου περικόπτει τις δικές σου πιθανότητες για επιτυχία. 

-Η λέξη «σκέφτομαι» είναι εξίσου λανθασμένη με το «χωνεύω» ή «κυκλοφορώ το αίμα μου». Η πέψη συμβαίνει, η κυκλοφορία συμβαίνει, η σκέψη συμβαίνει. 

– Δεν είναι παρόντες σε καμία κατάσταση, αφού η προσοχή τους είναι ή στο παρόν ή στο μέλλον, τα οποία φυσικά, υπάρχουν μόνο στο νου ως σκεπτομορφές. 

-Η βασική διαφορά μεταξύ μιας ενστικτώδους αντίδρασης και ενός συναισθήματος είναι αυτή: ενστικτώδης αντίδραση είναι η άμεση απόκριση του σώματος σε μια εξωτερική κατάσταση. Συναίσθημα, από την άλλη, είναι η απόκριση του σώματος σε μια σκέψη. 

-Οι περισσότεροι άνθρωποι κουβαλούν μεγάλη ποσότητα άχρηστων αποσκευών τόσο νοητικών όσο και συναισθηματικών, σε όλη τους τη ζωή. 

Περιορίζονται μέσω παραπόνων, θλίψης, εχθρότητας, ενοχής. Η συναισθηματική τους σκέψη έχει γίνει ο εαυτός τους, κι έτσι εμμένουν στο παλιό συναίσθημα επειδή ισχυροποιεί την ταυτότητά τους. 

-Το συλλογικό πόνο-σώμα είναι πιθανώς κωδικοποιημένο μέσα στο DNA κάθε ανθρώπου, αν και δεν το έχουμε ανακαλύψει ακόμα εκεί. Κάθε νεογέννητο που έρχεται σε τούτο τον κόσμο κουβαλάει ήδη ένα συναισθηματικό πόνο-σώμα. 

-Αυτό που αναγνωρίζει μέσα σου την τρέλα ως τρέλα(ακόμα κι αν είναι η δική σου) είναι ψυχική υγεία, είναι η αναδυόμενη επίγνωση, είναι το τέλος της παραφροσύνης. 

-…οι γυναίκες είναι λιγότερο ταυτισμένες με το νου απ΄ ότι οι άντρες. Είναι περισσότερο σε επαφή με το εσωτερικό σώμα και τη νοημοσύνη του οργανισμού απ΄ όπου πηγάζουν οι διαισθητικές ικανότητες…. ανοιχτή και ευαίσθητη προς άλλες μορφές ζωής και είναι πιο συντονισμένη με το φυσικό κόσμο. 

–Το αναπτυσσόμενο Εγώ μέσα τους. Γνώριζε ότι μόνο μέσα από την αντρική μορφή θα μπορούσε να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του πλανήτη μας και, για να το κάνει, έπρεπε να καταστήσει τη γυναίκα αδύναμη. 

–Με την συγχώρεση, η ταυτότητα του θύματος που έχεις υιοθετήσει διαλύεται και η αληθινή σου δύναμη αναδύεται – η δύναμη της Παρουσίας. Αντί να μέμφεσαι το σκοτάδι, φέρνεις μέσα το φως. 

–Κάθε άνθρωπος εκπέμπει ένα ενεργειακό πεδίο που αντιστοιχεί στην εσωτερική του κατάσταση και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να το αισθανθούν, παρόλο που μπορεί να νιώθουν την απορροή της ενέργειας κάποιου άλλου μόνο υποσυνείδητα. 

– …οι άνθρωποι είναι προορισμένοι να εξελιχτούν σε συνειδητά όντα, κι αυτοί που δεν εξελίσσονται θα υποστούν τις συνέπειες της έλλειψης συνειδητότητάς τους. 

-Το ίδιο το συναίσθημα δεν είναι δυστυχία. Μόνο το συναίσθημα μαζί με μια θλιβερή ιστορία είναι δυστυχία. 

-Κατεύθυνε την προσοχή του παιδιού στο πως το αισθάνονται. Η στάση σου να είναι ενδιαφέροντος ή περιέργειας αντί κριτικής ή καταδίκης. 

–Η δυστυχία του πόνο-σώματος είναι πάντα καταφανώς υπερβολική σε σχέση με την εμφανή αιτία. 

-Για κάποιον που κατέχεται από ένα βαρύ πόνο-σώμα είναι συχνά αδύνατον να βγει από την διαστρεβλωμένη του ερμηνεία, τη βαριά συναισθηματική «ιστορία». 

–Το να γνωρίζεις την ενότητα του εαυτού σου και του άλλου είναι αληθινή αγάπη, αληθινή φροντίδα, αληθινή συμπόνια. 

-Το πόνο-σώμα της μπορεί να αισθανθεί μαγνητική έλξη προς κάποιον που διαισθάνεται ότι θα της δώσει κι άλλο από τον ίδιο πόνο. Αυτός ο πόνος παρερμηνεύεται μερικές φορές σαν έρωτας. 

–Το πόνο-σώμα χρειάζεται την έλλειψη συνειδητότητάς σου. Δεν μπορεί να ανοίξει το φως της Παρουσίας. 

–Το συναίσθημα δεν είναι αυτό που είσαι. 

-…δε χρειάζεται να γίνεις ολόκληρος, αλλά να είσαι αυτό που είσαι ήδη – με ή χωρίς το πόνο-σώμα. 

-Το Εγώ λατρεύει να μετατρέπει τον εαυτό σου σε πρόβλημα. Η γνώση πρέπει να ακολουθηθεί από αποδοχή… 

Αποδοχή σημαίνει να επιτρέπεις στον εαυτό σου να αισθάνεται οτιδήποτε αισθάνεσαι εκείνη τη στιγμή. Είναι μέρος αυτού που είναι το Τώρα. Δεν μπορείς, να διαφωνήσεις με αυτό που υπάρχει. Εντάξει, μπορείς, αλλά αν το κάνεις, υποφέρεις. Επιτρέποντας γίνεσαι αυτό που είσαι: απέραντος, ευρύχωρος. Γίνεσαι ολόκληρος. 




Eckhart Tolle «Για μια νέα ζωή» – Αξιοσημείωτα 
πηγή : SearchingTheMeaning Of Life 
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΡΧΕΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ-ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ 
FAIRY…KEREMEZI 
ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΩΝ ΚΡΑΤΗΜΕΝΟΥ 
Από george

Αλλάξτε τις σκέψεις σας και μεταμορφώστε την υγεία σας χρησιμοποιώντας την δύναμη της συνείδησης για θεραπεία…!!!!

Πολλοί άνθρωποι περιμένουν έναν γιατρό ή ένα χάπι για να θεραπευτούν από τις ασθένειες τους, ασθένειες οι οποίες συχνά είναι αποτρέψιμες και δεν είναι πάντα αποτελεσματικές με την χρήση χαπιών. Αυτός ο τύπος νοοτροπίας συχνά ανακόπτει λόγω της έλλειψης γνώσης σχετικά με τις καταπληκτικές θεραπευτικές ικανότητες του μυαλού και του σώματος μας. 

Το κλειδί του να είναι κάποιος υγιής είναι να δουλέψει με την έμφυτη σοφία, η οποία απαιτεί τη διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής αλλά περισσότερο την συναισθηματική και ψυχολογική ευεξία. 

Αν πιστεύουμε πως δε θα νιώσουμε καλύτερα, περιορίζουμε κάθε δυνατή λύση για να γίνουμε καλά. 

Αν φθάσουμε σε μια νοοτροπία θύματος και περιμένουμε κάποιον ή κάτι άλλο να μας “φτιάξει” τότε δε θα κάνουμε ποτέ τα απαραίτητα βήματα ώστε να βελτιώσουμε τη ζωή μας. 

Ο συνεχής προσδιορισμός της ασθένειας δημιουργεί ανθρώπους που δεν μπορούν να δουν τις θετικές απόψεις που υπάρχουν στην ζωή κάποιου άλλου. Οι περισσότεροι υγιείς άνθρωποι που ξέρω είναι χαρούμενοι και εκείνοι που δεν είναι τόσο υγιείς συνήθως έχουν σχετικά καλύτερη ποιότητα ζωής όταν έχουν αισιόδοξη συμπεριφορά. 

Το στρες συνεχώς αυξάνεται και το αλκοόλ, τα τσιγάρα, τα ναρκωτικά και το φαγητό είναι τρόποι με τους οποίους οι άνθρωποι προσπαθούν να το μειώσουν. 

Αυτές οι ανθυγιεινές καθημερινές συμπεριφορές συμβάλλουν στους παράγοντες που οφείλονται οι αυξημένες τιμές χρόνιων ασθενειών στη χώρα μας. Υπάρχει και το υγιεινό στρες το οποίο μας προστατεύει από τον κίνδυνο, ωστόσο αν δεν το μεταχειριζόμαστε κατάλληλα, μπορεί να πάρει τον έλεγχο του σώματος μας. 

Το στρες είναι η απάντηση του σώματος μας στην εισαγόμενη δύναμη του εγκεφάλου, το οποίο πάλι επηρεάζεται από την αντίληψη μας και τον τρόπο που σκεφτόμαστε. 

Τα σώματα μας θα αντιδράσουν στις σκέψεις μας με τον ίδιο τρόπο που θα αντιδρούσαν εάν μια τίγρης μας επιτίθονταν. Αν το μυαλό μας φθάνει να κατοικεί στο παρελθόν ή να ανησυχεί για το μέλλον, συνεχώς εκθέτουμε τους εαυτούς μας στο χημικό στρες του σώματος. 

Μόνο στην παρούσα στιγμή μπορούμε συνειδητά να ελέγξουμε την απάντηση του στρες. Γι αυτό ο διαλογισμός του μυαλού είναι τόσο αποτελεσματικός στο να μας κρατά στο τώρα. 

Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να έχουν τον έλεγχο της ζωής τους βελτιώνοντας τη συνείδηση τους. Ο καθοδηγούμενος διαλογισμός μέσω της χρήσης των διαφορετικών κυμάτων ήχων (binaural beats) μπορεί να κάνει σπουδαία θαύματα στην υγεία κάποιου και στην συνολική ευεξία! 

Μάθετε πώς να ηρεμείτε και να χαλαρώνετε το μυαλό σας μέσω του διαλογισμού του μυαλού, των ασκήσεων απελευθέρωσης και του στρες και των οδηγητικών ήχων όπως των binaural beats. 

Η θετική σκέψη μας ενδυναμώνει στο να είμαστε υπεύθυνοι στη ζωή μας και μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε υγιεινές καθημερινές επιλογές. 

Για να είναι κάποιος υγιής απαιτεί αυτοεκτίμηση η οποία επηρεάζεται από το πώς νιώθουμε για τον εαυτό μας. Αν δεν δίνουμε αξία στον εαυτό μας, είναι λιγότερο πιθανό να δώσουμε προτεραιότητα στην υγεία μας. 

Η θετική σκέψη έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως μειώνει τα επίπεδα των αγχώδη ορμονών στο σώμα. Η σημασία που δίνουμε στο πως η θεραπεία μας επηρεάζει είναι επιβεβαιωμένη από το αποτέλεσμα των placebo. 

Το γαστρεντερικό μας σύστημα επίσης αποδεικνύει την δύναμη της σύνδεσης του μυαλού και του σώματος. 

Με περισσότερες νευρικές απολήξεις στον εγκέφαλο μας δεν θέλει ερώτημα γιατί νιώθουμε κυριολεκτικά άρρωστο το στομάχι μας όταν αγχωνόμαστε. 

Είναι σημαντικό να παρατηρήσουμε πως δεν υπάρχει λάθος τρόπος για το πώς νιώθουμε ή σκεφτόμαστε. Η πραγματικότητα των ανθρώπων είναι γεμάτη με τους δικούς τους φακούς αντίληψης, οι οποίοι είναι διαφορετικοί από των υπολοίπων. 

Πολλοί από εμάς έχουμε μακροχρόνιους τρόπους με τους οποίους κάνουμε πράγματα και τα καλά νέα είναι ότι πάντα μπορούμε να αλλάξουμε συνήθειες. 

Είναι σχετικά με το να κάνουμε ένα βήμα πίσω και να παρατηρούμε τι είδους σκέψεις έχουμε για τον εαυτό μας και να τις αλλάξουμε. 

Η ζωή δεν είναι εντελώς ελεγχόμενη από εξωτερικές δυνάμεις και όλοι έχουμε πολύ περισσότερη δύναμη από αυτή που νομίζουμε. Απλά, όπως έχουμε την δύναμη να δημιουργούμε ασθένειες, έτσι την έχουμε και για να προάγουμε υγεία στη ζωή μας. 

Το να είναι κανείς υγιής είναι απλό και το μόνο που χρειάζεται είναι οι θετικές επιλογές και σκέψεις που δημιουργούμε κάθε στιγμή. 




Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Πριν κοιμηθείς...!!!!

1.Πλύνε τα δόντια, το σώμα θα είναι ακίνητο μα η τερηδόνα θα κινείται όλη νύχτα αν δεν τη διώξεις. 

2.Φόρα αγαπημένες πιτζάμες, μη κοιμάσαι με τα ρούχα απ' έξω, όταν αλλάζει η παράσταση αλλάζουν και οι στολές αλλιώς μπερδεύονται οι ρόλοι. Θα ξυπνήσεις και θα νομίζεις πως δεν κοιμήθηκες καθόλου. 

3.Μείνε κάπου ακίνητος, αμίλητος και πες ευχαριστώ που έζησες άλλη μία ημέρα. Πες το σιωπηλά σε όποιον θέλεις μα μη το θεωρείς δεδομένο. Θα υπάρξει μία νύχτα που δεν θα ζεις πια. 

4.Καθάρισε το νεροχύτη ακόμη κι αν σου λένε πως είσαι ψυχαναγκαστικός, είναι ένα καλωσόρισμα του εαυτού σου το επόμενο πρωί που θα ξυπνήσεις και θα πιείς νερό. 

5.Πες καληνύχτα, είναι κι η νύχτα ένα ταξίδι για όλους. Όλοι περιπλανώνται παντού με τις ψυχές και το μυαλό τους, ευχήσου τους καλό ταξίδι και καλή αντάμωση. 

6. Μην αποκοιμηθείς σε καναπέ με αναμμένη τηλεόραση να τρεμοπαίζει όλη νύχτα ξεγελώντας τον εαυτό σου πως έχεις παρέα στον ύπνο. Αν την χρειάζεσαι στον ύπνο, τότε ψάξε την στον ξύπνιο. 

7.Μην κοιμηθείς κλαμένος, συντετριμμένος ή θυμωμένος γιατί ΑΥΤΟ θα δεις στα όνειρά σου και με ΑΥΤΟ θα ξυπνήσεις. Αφέσου σε όσα νιώθεις πριν κοιμηθείς για να δώσεις έτοιμη τροφή να τη μεταβολλίσει ο νους σου στο ασυνείδητο όσο θα κοιμάσαι. 

8. Χτένισε τα μαλλιά σου να φύγει η σκόνη και να μην την αναπνεύσεις στο μαξιλάρι. Η σκόνη είναι ούτως ή αλλιώς παντού, δεν τη χρειάζεσαι και στα ρουθούνια σου. 

9. Βάλε όμορφο ξυπνητήρι και όχι πυροβολισμούς να σε ξυπνήσουν. Αν χρειάζεσαι άγριους ήχους για να ξυπνήσεις τότε δεν εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου όσο είσαι ξύπνιος, μη τα ρίχνεις στην κούραση. 

10. Μην φας βαριά, δώσε ώθηση στο νου να κάνει εκκαθάριση, μην απασχολήσεις άλλο τον εγκέφαλο με το στομάχι, ο ύπνος είναι γιατρός, καθαριστής, θεραπευτής και μετάβαση σε πιο ανάλαφρο εαυτό. Δεν σε καθηλώνει στο χρόνο μόνο, ταυτόχρονα σε ευεργετεί δωρεάν, αδιάλειπτα και συγχωρητικα. 

Καληνύχτα σε όλους... 




Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Οι προβλέψεις του Νίκολα Τέσλα για το “σήμερα” ήδη από το 1926…!!!!

Σε συνέντευξη του που δημοσιεύτηκε το 1926 στο αμερικανικό περιοδικό Collier’s, ο Νίκολα Τέσλα που βρισκόταν τότε προς το τέλος της καριέρας του, είχε κάνει εξαιρετικά διορατικές προβλέψεις για το μέλλον. 

Είχε μιλήσει για πτήσεις ηλεκτρικών αεροπλάνων από τη Νέα Υόρκη στην Ευρώπη μέσα σε λίγες ώρες, για συχνότερους σεισμούς και για αυξομειώσεις της θερμοκρασίας. 

Προέβλεψε, ακόμα, ότι οι άνθρωποι θα μπορούν να επικοινωνούν ασύρματα ο ένας με τον άλλο, σε πολύ μεγάλες αποστάσεις, χρησιμοποιώντας συσκευές που χωρούν στην τσέπη τους. 

«Όταν η ασύρματη τεχνολογία εφαρμοστεί τέλεια, όλη η γη θα μετατραπεί σ’ έναν τεράστιο εγκέφαλο, αυτό που είναι δηλαδή πραγματικά, με όλα τα πράγματα να είναι απλώς κομμάτια ενός πραγματικού και ρυθμικού όλου. 

Θα μπορούμε να επικοινωνούμε ο ένας με τον άλλον στιγμιαία, ανεξαρτήτου απόστασης. 

Όχι μόνο αυτό, αλλά μέσα από την τηλεόραση και την τηλεφωνία, θα μπορούμε να βλέπουμε και να ακούμε τον άλλον, σαν να τον έχουμε μπροστά μας ακόμα κι αν έχουμε χιλιάδες μίλια ανάμεσά μας», είχε πει στη συνέντευξή του μεταξύ άλλων ο Νίκολα Τέσλα, σύμφωνα με το sansimera.gr




Ισορροπημένος σημαίνει να έχεις αποδεχτεί τον εαυτό σου…!!!!

Η ισορροπία είναι το “συστατικό” της ευτυχίας και της ευημερίας. Ισορροπημένος σημαίνει να τα έχεις βρει με εσένα. Να σε έχεις αποδεχτεί. 

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι ζουν μία ισορροπημένη ζωή, καθώς προσέχουν τον εαυτό τους τρώγοντας υγιεινά, ή γυμνάζοντας το σώμα τους, ή επειδή έχουν μία καλή δουλειά ή μία όμορφη σχέση. 

Η ισορροπία όμως, είναι εσωτερική υπόθεση. Όλα τα παραπάνω είναι εκφάνσεις των πεποιθήσεων, που έχεις μέσα σου και των συναισθημάτων σου. 

Για παράδειγμα κάποιος που έχει ωφέλιμες πεποιθήσεις σχετικά με την επαγγελματική του αξία, θα έχει και μία πολύ καλή δουλειά. Μία γυναίκα, που πιστεύει ότι αξίζει να έχει οικογένεια, αργά ή γρήγορα θα τη δημιουργήσει. 

Το ζητούμενο για να είμαστε ευτυχισμένοι, είναι να έχουμε ισορροπία σε κάθε τομέα της ζωής μας. Μπορεί να πιστεύετε ότι αυτό δεν γίνεται, αλλά η εξέλιξη του ανθρώπου είναι ακριβώς αυτό. Να έχει ισορροπία σε όλα. 

Είπαμε, λοιπόν, ότι η ισορροπία ξεκινά από μέσα μας. Ξεκινά από εκείνο το σημείο, που ο άνθρωπος συνειδητοποιεί, τι είναι σημαντικό να έχει και τι όχι. Όλοι θα συμφωνήσουμε, ότι το πιο σημαντικό είναι η υγεία. Χωρίς υγεία τίποτα δεν είναι ενδιαφέρον. 

Η υγεία μας επηρεάζεται περισσότερο από τα συναισθήματά μας και λιγότερο από εξωτερικούς παράγοντες. Όσοι έχουν επιλέξει να δημιουργήσουν μία φραγή στις σχέσεις αγάπης, θα έχουν προβλήματα με το 4ο τσάκρα της καρδιάς. 

Όσοι δεν μιλούν ελεύθερα λόγω περιοριστικών πεποιθήσεων και δεν εκφράζουν με λέξεις αυτά που θέλουν ή και όσα δεν θέλουν πιθανά να έχουν ένα πρόβλημα στον θυροειδή ή άλλα προβλήματα που έχουν να κάνουν με τον λαιμό. 

Η ισορροπία σε όλα όσα νιώθουμε και εκφράζουμε -καταρχήν στον ίδιο μας τον εαυτό- είναι απαραίτητη για μία καλή υγεία. 

Η γαλήνη και η επίγνωση ότι δεν είμαστε μόνοι μας, αλλά πάντα έχουμε κάποιον που μας φροντίζει και ο καθένας μας ας το ονομάσει όπως θέλει Θεός, Βούδας, Σύμπαν, Πηγή είναι η αρχή για να είμαστε περισσότερο ισορροπημένοι. 

Αν για μία στιγμή σκεφτόμασταν το γεγονός ότι η καρδιά (η αγάπη) είναι το μόνο όργανο στο σώμα μας, που δεν νοσεί από καρκίνο, τότε ίσως να μπορούσαμε να καταλάβουμε τη σημαντικότητα της ροής, που είναι αγάπη στη ζωή μας. 

Ισορροπία σημαίνει ότι κατανοώ το ποιος είμαι και τι θέλω. Ποιος είμαι για μένα και μετά για τους άλλους. Έχοντας ισορροπία, μπορώ να αφήσω πίσω μου κάθε παλιό που με πλήγωσε και να κατανοήσω ότι από το Τώρα μου, μπορώ να είμαι κάτι νέο, που να με εκφράζει περισσότερο. 

Γνωρίζουμε, ότι πιθανά θεωρείτε ότι για να συμβεί κάτι καινούργιο θέλει δουλειά, αλλά δεν είναι έτσι. Η απόφαση να αλλάξουμε και η υλοποίηση της, κρατάνε μία στιγμή. Για το μόνο που χρειαζόμαστε χρόνο είναι να αλλάξουμε τη συνήθεια. 

Γενικά, μας αρέσει να συνηθίζουμε. Έχει μία έννοια βολής και ασφάλειας. Γι’ αυτό και οι περισσότεροι αντιδρούμε όταν χρειάζεται να αλλάξουμε μία συνήθειά μας. Βλέπεις ανθρώπους, που θέλουν να αλλάξουν τη ζωή τους, αλλά όχι τις συνήθειες τους. Αυτό, δυστυχώς, δεν γίνεται. 

Ο άνθρωπος για να βρει την ισορροπία του χρειάζεται να περάσει μία περίοδο μοναχικότητας. Να αντιμετωπίσει τον εαυτό του και να επικοινωνήσει μαζί του, χωρίς περισπασμούς. 

Ο ρόλος του θεραπευτή 
Σημαντικό ρόλο στη διαδικασία αναζήτησης της εσωτερικής ισορροπίας παίζει ο θεραπευτής. Η επιλογή του θεραπευτή είναι ίσως ένα από τα δυσκολότερα σημεία. Γι’ αυτό χρειάζεται να παρατηρήσουμε τη ζωή του, πριν τον επιλέξουμε. Να είμαστε βέβαιοι ότι ο ίδιος ζει ισορροπημένα. Να έχει μία αρμονική ζωή και ταπεινότητα. 

Παρατηρήστε αν ο θεραπευτής έχει όριο στη δική του ζωή, αν έχει σαφήνεια σε αυτά που λέει, αν σας μιλά για την ουσία και όχι για τη θεωρία και για σημάδια. 

Ο ρόλος του θεραπευτή είναι να σας μεταφέρει την πίστη, ότι μπορείτε να επιτύχετε κάθε αλλαγή που επιθυμείτε. Αν λοιπόν, ίδιος ο θεραπευτής δεν το έχει καταφέρει δεν θα μπορέσει ποτέ να σας οδηγήσει στο σωστό μονοπάτι. 

Μπορεί να τα έχει καταφέρει στα οικονομικά, αλλά όχι στην αισθηματική του ζωή. Μπορεί να έχει μία καλή υγεία, αλλά να διαμαρτύρεται για την αναγνώριση της δουλειάς του από τους πελάτες του. 

Θυμηθείτε ότι ο κατάλληλος θεραπευτής έχει εκτός από γνώσεις, αρμονία και σοφία. 

Η μετάβαση από την παλιά στη νέα κατάσταση 
Κάθε αλλαγή, στην αρχή, μπορεί να φανεί πάρα πολύ εύκολη. Αυτό συμβαίνει λόγω του ενθουσιασμού που έχουμε για το καινούριο, που ανακαλύπτουμε. Στη συνέχεια θα υπάρξει μία περίοδος, που θα φαίνεται ότι δεν λειτουργεί τίποτα. 

Κάθε αλλαγή που είχατε επιτύχει τώρα πιθανά, να φαίνεται μάταιη, καθώς θα νοιώθετε ότι είσαστε κολλημένοι στο παλιό. Ίδιες καταστάσεις, που είχατε και πριν θα έρχονται και πάλι μπροστά σας. Σε αυτό το σημείο οι περισσότεροι τα παρατούν. 

Αν όμως, προσέξετε λίγο περισσότερο και δεν μείνετε στο συναίσθημα της απογοήτευσης, αλλά επιμείνετε χωρίς προσδοκία (καθαρή πρόθεση), θα δείτε ότι σε αυτό το σημείο, ξεκινά μία εσωτερική εκτίναξη, που κάνει τις επιθυμίες σας όχι μόνο πραγματικότητα, αλλά δημιουργεί τη νέα κατάσταση με διάρκεια στη ζωή σας. 

Στο εκείνο, το «εδώ και τώρα» έχετε περάσει από τα γρανάζια της παλιάς κατάστασης στην καινούρια, που εσείς οι ίδιοι δημιουργήσατε. 

Η ισορροπία σε αυτή τη φάση είναι απαραίτητη για να διατηρήσετε τη νέα γνώση. Εκεί, είναι που ο θεραπευτής θα πρέπει να έχει ταπεινότητα και να σας τη μεταδώσει. Καθώς, θα κάνετε τα άλματα αλλαγών, χρειάζεται κάποιος να σας επαναφέρει στην ευγνωμοσύνη, ώστε να διατηρήσετε την υγιή εσωτερική σας κατάσταση. 

Η εσωτερική ισορροπία είναι προϋπόθεση, ώστε να έχουμε και να απολαμβάνουμε, όσα πιστεύουμε ότι αξίζουμε. Και είναι αληθινά εξαίσια εμπειρία να έχεις ταυτόχρονα υγεία, επαγγελματική επιτυχία, χρήματα που χρειάζεσαι, αλλά και ευτυχισμένες σχέσεις. 

Και έτσι είναι. 




#Blueminders 
Οι Blueminders είναι οι εμπνευστές της σελίδας Bluemind Magazine. Καθοδηγούνται από την εσωτερική τους σύνδεση με το άπειρο και τις δυνατότητες που τους προσφέρει. Πιστεύουν στη μεγαλύτερη συμπαντική δύναμη, που είναι η αγάπη. Καθημερινά μοιράζονται μαζί σας, μηνύματα που λαμβάνουν διαισθητικά. Κάποια από αυτά τα μηνύματα μπορεί να αποτελέσουν μία έμπνευση για εσάς και να σας βοηθήσουν να πραγματοποιήσετε αυτό που θέλετε. Κάποια μπορεί να είναι τροφή για σκέψη. Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στέλνοντας μήνυμα με την ένδειξη “Για τους Blueminders” στη σελίδα μας στο Facebook